Reincep dezbaterile la Fundatia Titulescu

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Studii Strategice organizează miercuri, 14 ianuarie a.c.,  la ora 10, dezbaterea cu tema „Republica Moldova. Situația postelectorală.” Invitați speciali: dl. senator Titus CORLĂȚEAN, membru al Comisiei pentru politică externă a Senatului, dl. Angel TÂLVĂR, ministru delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, și E.S. dl. Iurie RENIȚĂ, ambasadorul Republicii Moldova la București. Eu voi participa in calitate de  moderator.
Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, din Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1.

94 Responses to “Reincep dezbaterile la Fundatia Titulescu”


 1. 1 George Hălărescu ianuarie 12, 2015 la 9:53 am

  Pentru că de anul trecut nu am mai intrat pe blog vă spun acum La Mulți Ani! Aș vrea să vin și eu la dezbatere, dar ați omis să ne spuneți la ce oră este evenimentul.

 2. 2 nastase ianuarie 12, 2015 la 11:56 am

  George Halarescu,
  La ora 10. Scuze…

 3. 3 Popateapa ianuarie 12, 2015 la 12:05 pm

  Oare Titulescu ar fi putut face ceva pentru calmarea situaţiei actuale cu atentate? Sau Iorga ar fi putut?

 4. 4 Mihaela Erika Petculescu ianuarie 12, 2015 la 12:27 pm

  @cristianmoldoveanu

  „Astfel de ţări, ca Franţa, Germania, ştiu ce fel de oameni să promoveze la vârf. Patrioţi, pentru care ţara vine pe primul loc şi rivalităţile pe locul doi.”

  Oare aşa să fie ?

  În octombrie 2014 a apărut la editura Heyne cartea „Vermächtnis: Die Kohl-Protokolle” de Heribert Schwan şi Tilman Jens care redă conţinutul celor 630 ore de înregistrări ale interviurilor pe care fostul cancelar german Helmut Kohl le-a acordat între 2001-2002 biografului său, jurnalistul şi scriitorul H. Schwan (titlul, Vermächtnis, înseamnă testament ; deci, într-o traducere liberă :Testamentul politic al lui Helmut Kohl). Deşi cartea a suscitat deja vii controverse, îmi permit să spicuiesc:

  -Vorbind despre fosta lui protejată, H. Kohl spune că era prost crescută, că mânca cu degetele din farfurie, că făcuse speculă cu afine pe vremea când făcea parte din Mişcarea Tineretului German din fosta RDG, dar şi că lucra pentru serviciile secrete SUA. Prudent, Kohl nu nominalizează pe nimeni şi se limitează la aluzii făcute pe jumătate, însă partenerul oficial din aceea vreme al doamnei Merkel, actualul soţ, profesorul de chimie Joachim Sauer, a lucrat între 1990 şi 1992 la San Diego, activând succesiv în cadrul a doua instituţii afiliate Pentagonului. Oricum, Angela Merkel s-a opus vehement doctrinei Chirac-Schröder cu privire la independenţa Europei şi a susţinut necondiţionat intervenţia militară SUA în Irak.

  -În 1986, la 35 ani, Angela Merkel se înscrie în mişcarea est-germană „Deşteptarea democratică” unde îi critică cu mânie proletară pe creştini-democraţii din RFG. După căderea comunismului, devine secretar de presă al lui Lothar de Maizière, ministrul-preşedinte creştin-democrat al guvernului de tranziţie din RDG (12 aprilie 1990 – 2 octombrie 1990) ; când De Maizière este acuzat de colaborare cu STASI (serviciul de securitate est-german), Angela Merkel îşi denunţă public protectorul şi trece de la favorurile lui De Maizière la cele ale lui Helmut Kohl, care o numea „puiul meu” şi „fetiţa mea”. Fetiţa lui Kohl ocupă funcţii importante în guvernul Germaniei reunite, ajunge deputat în Bundestag şi urcă până la poziţia de vicepreşedintă a CDU (Partidul Creştin-Democrat). Când CDU pierde alegerile în 1998, Angela Merkel îi cere public demisia lui H. Kohl şi îi ia locul.

  -Cât priveşte viaţa personală a doamnei cancelar, prima soţie a lui Joachim Sauer a divorţat de acesta pentru că l-a găsit în pat cu un alt bărbat, iar despre Dna Merkel însăşi, soţia fostului cancelar german Gerhard Schröder, Doris Schröder-Köpf, spune : „Viaţa privată a Angelei Merkel nu corespunde formatului întâlnit la majoritatea femeilor.”

  Vedem aşadar că în polică patriotismul şi rivalitatea sunt complementare, nu se exclud în nici un fel, iar duelurile politice folosesc din plin dictonul latin despre care s-a vorbit recent pe acest blog : Si vis pacem para bellum (Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război).

 5. 5 Mihaela Erika Petculescu ianuarie 12, 2015 la 12:31 pm

  @Luminiţa Arhire

  Le-or fi alunecat bocancii şi s-or fi căţărat mai anevoios decât câinele (deh! avantajul de a fi patruped), însă cele două formaţiuni care au acţionat sunt unităţile de elită ale poliţiei (RAID – Recherche, Assistance, Intervention, Dissuasion) şi jandarmeriei (GIGN – Groupe d’intervention de la Gendarmerie nationale ) franceze, ambele specializate în activităţi anti-teroriste şi eliberare de ostateci ; până la urmă, şi-au dovedit din plin eficienţa : operaţiune terminată în mai puţin de 72 ore şi doar 4 ostateci ucişi în magazinul de la Porte de Vincennes.

  În altă ordine de idei, impresionant marşul tăcerii de duminică, peste un milion de oameni ieşiţi în stradă, o manifestare a solidarităţii, demnităţii şi – de ce nu ? – a forţei în faţa primitivismului mental, a intoleranţei şi barbariei. Preşedintele Iohannis a fost şi el prezent. Lăudabil. Tăcerea i se potriveşte de minune unui preşedinte care comunică cu poporul pe Facebook pentru a nu fi pus în dificultate.

 6. 6 ZeV ianuarie 12, 2015 la 3:49 pm

  Mihaela Erika Petculescu
  ianuarie 12, 2015 la 12:31 pm

  Intoleranta are multiple forme de manifestare. Cu cat individul este mai educat, cu atat intoleranta capata infatisari tot mai rafinate.

  charlieston
  ianuarie 11, 2015 la 10:29 pm

  Nu, nimeni nu trebuie sa moara penttru opiniile sale, dar asta nu inseamna sa jignim, in public, susceptibilitatile altora.

  Arabii au protestat deseori, dar autoritatile franceze nu au luat nicio masura de preventie, pentru a elimina cauza, nu ( tardiv) efectul.
  Cat despre un milion de oameni pe strada, imi amintesc ca si prin 1933-1938, Partidul National Socialist din Germania scotea milioane de oameni pe strada. Restul e istoria intolerantei si escaladarii…a naibii de urata, istoria asta, care se repeta in fel si chip.
  Romania are o Constitutie asemanatoare cu cea franceza. Printre altele, se scrie:

  ,,Libertatea de exprimare nu trebuie privită în abstract. Dreptul în sine nu este unul care să opereze la infinit ci, conform principiului „Libertatea ta se opreşte acolo unde începe a mea”, are anumite limite. Pe acestea le găsim chiar în textul Constituţiei:

  (6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.

  (7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.

  Deasemenea, Codul Civil reglementează abuzul de drep:

  Niciun drept nu poate fi exercitat în scopul de a vătăma sau păgubi pe altul ori într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe.

  Astfel, s-a deschis drumul posibilităţii sancţionării acelor persoane care ar abuza de drepturile lor, folosindu-le într-un alt sens decat cel pe care legea îl recunoaşte. În speţă, atunci cand în numele libertăţii de exprimare, o persoană urmăreşte să aducă atingeri imaginii sau reputaţiei unei alte persoane, se încalcă limitele liberei exprimări.”

  ADAUG:
  Cu toate acestea, nimeni nu a intervene pentru a face vreo observatie acelor jurnalisti.
  Va reamintesc cat de oripilate erau presa si opinia publica romaneasca, dupa bascalia franceza despre romi si romani in general – la televizor si asta, nu o singura data.
  Pai sa aplaudam de acum incolo, frate roman, daca mai suntem scuipati satiric de catre ,,marea cultura franceza”. Francezii scuipa, probabil, parfum si ar trebui sa intindem cu palma pe toata fatza.

 7. 7 Vsile, ianuarie 12, 2015 la 4:08 pm

  Ce frumoasa poveste adevarata istoriseste MEP doamnei LA, mai ales ca vorbeste de primitivismul unei societati anacronice care dupa LA a procedat corect pentru ca primitivismul nu i-a fost respectat!
  Pai stimata MEP intre ce spui dumneata , intre convingerile corecte si logice ale unora ca dumneata de exemplu , sta chiar LA,

  Un fost concitadin de-al meu , acum bucurestean sadea , asa zis comentator de razboi, comenta acest episod sangeros afirmand in cadrul emisiunii pe care o modera , citez din memorie , „pina la urma acest episod sangeros s-a terminat bine”. Cam asa se gandeste in LA sau ME sau N sau TA foarte a BIL!

 8. 8 Adrian B. ianuarie 12, 2015 la 4:18 pm

  @ santinela

  Santinela la unitatea militara sau la seku ? De fapt , textul meu se referea si la d-voastra ! Cred ca de aceea v-am deranjat asa de tare …

  Mie , din tribune , asa mi se pare ca arata Romania ! Ca un stat politienesc si aberant ! Si nu numai mie ! Dar probabil ca d-voastra vedeti jumatatea plina a paharului …

  Eu vad o tara condusa de idioti si de fosti sau actuali membrii ai organelor de represiune : Basescu , Blaga , Ponta , Oprea , Kovesi , Maior , Macovei , ani , csm , dna , etc. Vad o tara sufocata de prostia guvernantilor , de birocratie , de teroarea institutiilor de forta ( dna , etc. ) , de numarul si de salariile functionarilor publici . O tara in care nu mai face nimeni nimic …

  Mai intrebati si d-voastra pe altii ce parere au … S-ar putea sa aveti o revelatie !

 9. 9 Adrian B. ianuarie 12, 2015 la 4:20 pm

  completare

  Am uitat sa-l pomenesc pe MRU … 🙂 Politicianul liberal , de dreapta 🙂

 10. 11 Cris ianuarie 12, 2015 la 4:52 pm

  Mă bucur mult că faceți ceea ce vă place mai mult: citiți, scrieți, activați la fundație, participați la conferințe, reflectați, stați cu familia…

 11. 12 Centru ianuarie 12, 2015 la 5:29 pm

  Da , normal , Merkel indrazneste sa critice Maica Rusie , nu se apleaca nici in fata Washingtonului care o asculta ( cand SUA au o influenta culturala , politica si economica enorma in Germania , tot neamtul vorbeste engleza ca germana ) , ia de urechi Grecia care este adapata la fiecare 2 ani cu 50 miliarde de euro , cere Frantei sa munceasca si sa se reformeze , normal ca avem relatari despre ” hidosenia ” personajului care manca cu degetele si facea specula cu ” afine ” …
  Stie cineva , acum ca impertinentii , grosierii si vulgarii desenatori de la Charlie Hebdo , cu varste intre 47 si 72 de ani , sunt unde le este locul , in groapa ( citind oceanul de critici si citate din aristocrati frustrati , imaginatori de scenarii debitate de tovarasi asupra lor pe acest blog inteleg ca si-au primit pedeapsa bine-meritata ) – pe cine sa desemnam pistoalelor mitraliera ale djihadistilor ?
  Pe cei de la Le Canard Enchainé ?
  Pe Yvan Rioufol , cel ce tine o tribuna in Le Figaro , criticand Islamul ?
  Pe cei ce nu vor sa dea maicutei Rusia port-elicopterele ?
  Pe Netanyahu ?
  Pe Obama ?
  Pe episcopul romano-catolic de Bucuresti , Robu ?
  Pe cei ce l-au fugarit cu elicopterul pe tatunul nostru al tuturor , marele Ceausescu ?
  Pe cei ce nu l-au votat pe fenomenalul Victor Viorel Ponta ? Pe cei ce tin forumul de infrastructura ” Peundemerg ” cu fotografii si materiale la zi ?
  Pe cei ce omoara zecile de mii de caini vagabonzi ( pardon , ” catei ” ) ?

 12. 13 moldova lui smantana ianuarie 12, 2015 la 5:30 pm

  O tema chiar interesanta!
  Aveti posibilitatea sa transmiteti live prin internet?

 13. 14 Luminita Arhire ianuarie 12, 2015 la 6:36 pm

  @Mihaela Erika Petculescu , ianuarie 12, 2015 la 12:31 pm

  Stimată doamnă, vă urmăresc cu cel mai mare interes textele de pe blog şi vă apreciez opiniile , dar, de astă dată, de la mine s-a văzut altceva. Sigur că acolo erau forţe de elită ale poliţiei şi jandarmeriei şi operaţiunea s-a încheiat în 72 de ore. Cu toate acestea, alunecarea pe pantă a fost reală, băieţii care se plimbau prin faţa camerelor de filmat cu veste antiglonţ dar cu capul gol, erau reali, cum reală a fost şi senzaţia că sunt prea mulţi şi se cam calcă pe picioare . Nici „timing”-ul nu a fost deloc al băieţilor buni, ci al băieţilor răi.
  A fost un succes operaţiunea din Porte de Vincennes ? Nu, pentru că au murit, totuşi, 4 ostatici . Au murit numai atâţia deoarece, între timp, obiectul “schimbului” dispăruse şi scopul luării de ostatici nu părea să fie baia de sânge ci recuperarea celorlalţi fraţi în ale terorii şi asasinatului.
  A fost de asemenea un succes eliminarea Fraţilor Kouachi? Răspuns negativ, din nou. Indicaţia pentru forţele speciale a fost aceea de a fi capturaţi vii, ceea ce iarăşi nu s-a putut întâmpla din pricină că, din nou , scenariul pe baza căruia se juca piesa nu era scris de “băieţii buni”. Aşa că, înainte de a ieşi cu armele la vedere şi deschizând focul asupra celor care-i încercuiseră, cam cum am văzut eu în “Butch Cassidy şi Sundance Kid”, cei doi asasini au luat legătura tacticos cu un post de televiziune şi au spus cărei grupări teroriste îi aparţin, apoi cred că au apreciat că este destulă lumină afară pentru ca să moară exact aşa cum şi-au dorit, asigurându-se ca imaginile presupusului lor martiraj să nu fie confuze .

  În rest, MARŞUL TĂCERII de la Paris a fost o reacţie extrem de vie a unei societăţi civile mature, iniţiativă la care oamenii politici şi oamenii de stat s-au „lipit” în număr mare, simţind importanţa momentului . Cred că este acel tip de societate civilă a cărei absenţă eu o resimt în România ca pe o infirmitate dureroasă.

  Utilizând un oximoron prăfuit, aş spune că manifestaţia de la Paris a fost într-adevăr un asurzitor ŢIPĂT MUT.

 14. 15 nastase ianuarie 12, 2015 la 6:53 pm

  moldova lui smântână,
  incercăm…

 15. 16 George Ban ianuarie 12, 2015 la 7:25 pm

  Am vazut si eu penibilele momente cu trupele de elita alunecand pe iarba. Cred ca e singura situatie in care se potriveste unul din enervantele clisee bombastice din presa: „N-o sa-ti vina sa crezi!” Daca as fi un terorist as sti acum: m-as ascunde in spatele unei coline cu iarba, pe care am udat-o inainte cu furtunul.

  In general, eu vad ca fiind nemeritate aplauzele pe care le-au primit politistii francezi de la sute de mii de oameni.

  Referitor la multimea adunata la Paris si in alte parti, ma tot intreb de ce trebuiau sa fie marsuri „ale TACERII”. Adica cineva iti omoara niste oameni dragi si tu n-ai altceva mai bun de facut decat sa taci? Vrei sa-i impresionezi pe ticalosi prin tacere? Daca erau atat de sensibili nu ucideau! Eu cred ca asa se explica lipsa lui Obama: nu a vrut sa taca alaturi de ceilalti. Si asa se explica prezenta lui Iohannis: pentru el, sa tot fie marsuri ale tacerii!

 16. 17 moldova lui smantana ianuarie 12, 2015 la 7:28 pm

  Domnule Nastase, bine ar fi sa reusiti, internationalizam manifestarea; in primul rand, o anuntam in presa moldoveneasca; in al doilea rand, o vedem si noi, cei care nu putem fi la locul manifestarii,in timpul ei. Nu-mi cade usor sa-i fac publicitate gratuita lui Corlatean, dar sa zic ca e pentru dumneavoastra.

 17. 18 Ghita Bizonu' ianuarie 12, 2015 la 8:24 pm

  Luminita Arhire

  in gnl in Franta de la Mesrine incoace „nu stiu cum se face” da aia cei mai cautati mor toti.
  Si cam intotdeauna dintai organili se calca pe maini, ii rateaza la mustata de nspe ori, (Mesrine chiar a dat si unu doua interviuri!! unu citot si9 Paris Match!!!) , iti vine sa zici ca este idioti si iti aduci aminte de simpaticul Cruchot si traznaile sale (Jandarmul) si pot fi acuzati de bulibaseala sistematica . Da in final urmaritu MOARE din cauze naturale de diverse calibre ….

  Asa ca trage tu concluziile daca este tampenie sau doar metoda , Dar nu uita – toti sunt ucisi,(Eu personal incep sa cred ca ii „scapa” pana ce pot sa ii omoare fara sa provoace masacru in strada. Ca aia 2 au fots adusi in situatia sa iasa ca in filmu ala. Adica sa poa fi impuscati fara riscuri. Bine-nteles nu pot demonstra .. e doar o fantezie …)

 18. 20 ZeV ianuarie 12, 2015 la 8:53 pm

  Am citit cu atentie si aprob in totalitate cele scrise de Finacial Times, relatate de ghita bizonu’.
  Concluzie: Un biped fara repere, derutat, incrancenat si neputincios in fata evolutiilor realitatii, ce face ? Se apuca sa faca misto de tot si toate…uneori, chiar de viata proprie, terna, cenusie si far’de sens.. Nu-l mai satisfac lecturile, nu-l mai atrag filmele americane (de prost gust si/sau adresate celor cu IQ minim), nu-l mai intereseaza politica, nu-l mai intereseaza oamenii.
  El este procupat sa zgandare, pentru a atrage atentia cu orice pret si a-si refula frustrarile.
  Acest tip de om, nu prea are viitor, dupa parerea mea.
  In disperare de cauza, dupa ce l-a asasinat pe Dumnezeu (orice nume ar purta Acesta), el se vrea model pentru semenii sai, laundandu-se cu asta. Iar semenii chiar cred ca valoarea intrinseca nu conteaza, daca nu te vede nimeni.
  A nu se intelege ca aprob fanatismul si violenta. Dar cei care spun ca civilizatia occidentala este in avans cu 500 de ani, ar trebui sa admita ca si solutiile de prevenire presupun metode moderne situate la nivelul avansului: adica, non-primitive si neinvazive, pentru a nu genera resentimente si instabilitate in masa. Daca te crezi superior, comporta-te in sensul dezamorsarii si prevenirii unui conflict potential, cat el este inca reversibil.
  Poate ca acesta este motivul REAL pentru care extraterestrii nu se arata….ne respecta habitatul , obiceiurile si…primitivismul, in raport cu civilizatia lor ultra avansata care a abandonat demult tentatia folosirii armelor pentru rezolvarea neintelegerilor.
  ..Si, asteapta, cu rabdare….sa vada daca avem viitor, ca specie.
  (Z)

 19. 21 Spiridus ianuarie 12, 2015 la 9:45 pm

  O tema, cred, de nenevitat este structura demografica actuala (conform ultimului recensamant), inca nedifuzata oficial. S-ar putea ca tendinta sa fie ca doar o minoritate relativa sa se declare moldoveni, majoritari fiind ceilalti – romani, rusi, ucrainieni, gagauzi etc. Se speculeaza mult pe intelegerea intre principalii lideri politici (inculzandu-l aici si pe Voronin) ca datele reale sa fie ajustate si, astfel, moldovenii sa fie larg majoritari. Altfel rezultatele recensamantului nu ar fi incurajatoare pentru statalitatea R. Moldova.
  Cunoasteti ceva in acest sens?

 20. 22 Centru ianuarie 12, 2015 la 10:04 pm

  @Adrian B – ” tara in care nimeni nu face nimic ” are un PIB in 2014 de 189 de miliarde de dolari , de 4 ori PIB -ul din 1989 – 1999 .
  Datorita sectorului privat , lui Renault , Michelin , Pirelli , al pensiunilor turistice si recoltei de porumb sapata cu truda de tarani platiti o mizerie .
  Altfel , da , nu se face prea mult .
  Guvernul , atent la cumpararea clientelei cele mai fragile , fara sa faca nimic care sa o imbogateasca cu adevarat , aceasta patura fragila a populatiei .
  Tergiversarea tuturor investitiilor , chiar platite de UE ( pentru ca tu platesti mai intai , UE te ramburseaza mai tarziu ) , Victor , ocupat cu pomeni , nu vrea sa cheltuie pentru altceva .
  Mi-e dor de paharul de apa pe bordul Daciei la inaugurarea de autostrazi in 2009 – 2011 – al lui Boc … da , inactiunea si ineficacitatea lui Ponta m-au transformat intr-un monstru …

 21. 23 Luminita Arhire ianuarie 13, 2015 la 12:36 am

  Despre provocări și literatură de top (mic eseu neserios)

  Din pricina bulversării europene din ultima vreme, cât pe ce să ne scape din vedere un eveniment de importanță planetară, care s-a consumat și în România, dar, din păcate, într-o oarecare nedreaptă indiferență . Ieri a fost ziua pe care o țară întreagă o aștepta cu sufletul la gură, de atâta vreme: acea dată din calendar când cetățeanul a putut călători cu metroul, fără balastul nefericit al pantalonilor!

  Ce îndrăzneață întreprindere !

  Dar de ce să ne dăm noi , totuși, fără pantaloni, cu metroul? Protestăm, sau așa ceva? Aș! Facem asta în numele unei cauze nobile, strângem bani pentru copilașii flămânzi din Africa? Greșit! E vreo reclamă la ceva ? Nici pe departe !

  Din ceea ce am înțeles de la radioul public, e numai așa, că i-a venit cuiva în minte să vadă câți entuziaști se strâng la o astfel de inițiativă. N-o să credeți, dar s-au strâns! Era, bineînțeles, ”O PROVOCARE ! ” mai idioată chiar decât turnatul găleții de gheață în cap, care era , și aia, o acțiune spunând multe despre superioritatea de netăgăduit a speciei umane asupra celorlalte creații ale Domnului ( apropo : cuvântul ”provocare” ar trebui scos o perioadă din DEX , cât să-l uite toate vedetele feminine în devenire, care apar la emisiunile de televiziune cu rating maxim zicând că a fost ” o provocare ” faptul că scenariul primului lor clip de succes era cu dezbrăcat de rochiță , da′ … deși le-a fost greu , ele au făcut față cu succes !…a, și să nu uit …și cât de mult au muncit ! )

  Și acum: dacă am aruncat o umbră de frivolitate peste activitățile cotidiene ale cetățeanului român, aflați că nu toți se ocupă cu asemenea fleacuri și provocări . Mulți inși, de ambele sexe, sunt serioși, stau acasă și citesc . Poate vreți să știți cine sunt unii dintre autorii cei mai citiți și cei mai căutați de publicul autohton?

  N-am fost surprinsă să aflu că pe coama acoperișului literaturii românești se află Klaus Iohannis și Andreea Esca, minunata lor operă literară fiind mai mult decât satisfăcătoare pentru categorii largi de bizoni și bizoance !

 22. 24 blogideologic ianuarie 13, 2015 la 12:42 am

  @Centru spune:+tătunul nostru al tuturor, marele Ceaușescu+
  „tătunul” este o formă verbală folosită în Basarabia. Or, din câte știu eu, Nicolae Ceaușescu nu era basarabean. Atunci, ce rost are acest atac murdar împotriva basarabenilor exact pe un fir de blog unde se discută despre Basarabia ?

 23. 25 blogideologic ianuarie 13, 2015 la 1:25 am

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Theofilact_din_Simocatta „Theofilact din Simocatta” ? Hahaha! Simocatta se referă la forma feței. „Ca de pisică”, înseamnă. Deci numele, corect scris pe românește, este doar „Theofilact Simocatta.” Totuși, textul din Wikipedia are meritul că menționează detaliul :+Nicolaus Copernicus a tradus poemele lui Theofilact, pe care le-a încredințat tiparului în 1509, la editura lui Johann Haller.+ Fără să ne spună însă că-i traducere în limba latină. Bănuiesc eu că a fost citită și de mitropolitul Dosoftei, care scrie despre împăratul „Mavrichie.”

 24. 26 blogideologic ianuarie 13, 2015 la 1:40 am

  Despre Nae Ionescu http://ro.wikipedia.org/wiki/Nae_Ionescu , un excerpt: +În anul 1919 își susține doctoratul în filosofie la Universitatea din München, cu profesorul Bäumker, cu teza: Die Logistik als Versuch einer neuen Begründung der Mathematik (Logistica ca o nouă încercare de definire a matematicii).+ N-ar fi fost mai corect „Logistica, o nouă încercare de definire a matematicii” ?

 25. 27 Doru Coarna ianuarie 13, 2015 la 9:01 am

  @ MEP,

  pt doi teroristi au fost „colateralizati” patru cetateni fara nici o vina… Pot spune ca fortele de interventie au fost eficace, nu la inaltimea teroristilor dar pe aproape… Sa devina acesta pe viitor un motiv secret de invidie?

 26. 28 Doru Coarna ianuarie 13, 2015 la 9:14 am

  Va spun eu cum trebuiau eliberati ostaticii: se vizioneaza de 10 ori pelicula „COBRA”, se cheama de Hollywood Silvester Stallone, sau, pt ca a mai imbatranit se cauta, printre cei 7 miliarde de coplanetari un alt pitic fortos si indemanatic, se inarmeaza casually si se infiltreaza in magazin/fabrica, iar apoi se cheama televiziunile sa-i ia interviu eroului… Sigur, unul dintre ostaticii eliberati trebuie sa fie o femeie tanara, blonda si extrem de speriata… de care eroul nostru, al tuturor, se va ocupa ulterior…

  Asa se elibereaza ostaticii teroristilor!

  Lasand gluma, este imposibila orice reteta in astfel de cazuri, francezii au procedat extrem de inteligent, au lalait-o cat au putut ceea ce i-a descumpanit psihic pe teroristi, apoi i-a atacat simultan ca sa nu-si vada cel din magazin colegii ucisi din fabrica si sa nu aiba timp de razbunare asupra propriilor ostatici… Problema e insa ca gloantele zboara totusi destul de aiurea in astfel de situatii…

 27. 29 blogideologic ianuarie 13, 2015 la 9:35 am

  http://www.lemonde.fr/pixels/visuel/2015/01/11/a-las-vegas-l-electronique-de-loisir-fait-son-show_4550314_4408996.html Produse noi, realizate nu doar de către marii constructori mondiali, dar și de germeni de întreprinderi (startp-ups), prezentate ca oferte la expoziția CES 2015. CES este acronim de la Consumer Electronic Show. Vizualizările acelor obiecte sunt accesibile prin poteca asociativă. Focalizarea interesului a fost pe obiectele conectate prin mijlocirea Internetului. Dar eu privesc „ideologia” tehnologică pentru unele produse de vîrf. 1/Intel Compute stick – Are talia unei chei USB mai mari. Este dotat cu o priză-tată HDMI. Intel Compute stick este un computer de 38 de grames ce folosește televizorul ca ecran. 2/ Tabletele Nabi foarte mari ale firmei americane Fuhu, specializată în produse ludo-educative numerice. Tabletele Nabi arată ca o veche Gazetă de Perete sau ca un billboard modern. Folosirea lor este destinată copiilor. 3/ Produsul Melomind al firmei MyBrain exploatează comercial principiul neurologic/psihologic neurofeedback. Casca Melomind realizează o analiză cerebrală a undelor generate de creierul dumneavoastră. Etapa 2-a constă în folosirea unor algoritmi -mai mult sau mai puțin credibili, adaug eu- pentru aflarea „stării de spirit” a creierului dumneavoastră. Melomind este în mod cert un produs de electronică afectivă. Poate că în loc de „starea de spirit” ar trebui să folosim termenul afect, așa cum a fost definit el de către filosofii Spinoza și Maine de Biran. Etapa 3-a constă în selectarea muzicii care vă readuce în starea afectivă „corectă”. La CES 2015 au fost prezenți mai mult de 3000 de expozanți.

 28. 30 Vsile, ianuarie 13, 2015 la 9:59 am

  -Nu este nevoie sa citesti atacurile care se vor subtile sau inteligente , desi sunt formulate pe „split tongue” la adresa unei persoane(MEP de exemplu), care a cutezat sa relateze altceva decit ce isi doreste niste nostagici comunisti sau oameni care traiesc intro alta realitate,realitate cladita pe orgolii mici, si triste..

  -Astia iti sunt partenerii stimata doamna ei cer lumii civilizate sa se autocenzureze sa se umileasca sa cedeze acestor acte de un barbarism nepotrivit chiar primitivismului istoric un primitivism care inconstient avansa chiar prin starea conflicuala si nu prin cultura, convietuire relatii spirituale sau interetnice.

  Din fericire chiar si cu citiva tineri , uscaturi sau vrejuri inconsistente printre ei , viitorul tarii nu este reprezentat de ei!

 29. 31 ZeV ianuarie 13, 2015 la 11:11 am

  Centru scrie:
  ,,da , inactiunea si ineficacitatea lui Ponta m-au transformat intr-un monstru …”
  SOLUTIE: Mitraliera Kalashnikov.
  Gasesti la racketii ucrainieni.
  ps
  Dar exerseaza intai pe tine insuti.
  (Z)

 30. 32 ZeV ianuarie 13, 2015 la 11:15 am

  Luminita Arhire
  ..Ai grija sa nu-l superi oe bizonu’.
  😉 😉
  ps
  Daca vine Udrea in metrou, doar cu tanga (evident, dupa o cura substantiala de slabire), particip si eu.
  .
  😉

 31. 33 ZeV ianuarie 13, 2015 la 11:22 am

  Doru Coarna
  Pe naiba, teroristii stiau ca nu au sanse si au dorit, si au reusit, sa moara eroic (in viziunea lor si a celor de o cultura cu ei). Mai inainte, au telefonat tacticos la presa si au spus cine sunt si pe cine reprezinta, apoi, au tras asupra fortelor de securitate franceze, pentru a le provoca.
  Initial, au fost pusi la pamant prin eletrocutare, dar, si din acea pozitie au continuat sa traga.
  In final, fortele anti-tero nu au mai avut alta solutie decat sa-i lichideze.
  Adevaratul succes ar fi rezultat doar daca teroristii ar fi fost prinsi in viata.
  Asa cum si revolutia romana ar fi avut o legitimitate sporita, daca Ceausescu ar fi fost condamnat in urma unui proces corect, care sa faca diferenta dintre democratie si non-democratie.

 32. 34 ZeV ianuarie 13, 2015 la 11:34 am

  Centru-ps
  Domnule, intr-adevar, d-ta parca nu esti om…oricum, nu unul normal (la cap).
  Ce naiba vreti sa faca Ponta in plus, in conditiile in care in anul de gratie 2015 este partial scadent imprumutul de la FMI, trebuie puse in aplicare deciziile instantelor privind cresterile de salarii ale profesorilor, armata trebuie dotata, iar deficitul bugetar trebuie mentinut in limitele impuse de FMI (cele mai restrictive din Europa) ? Basca, cresc venituri, salariul minim, etc.
  Apropo, si acum este prea mare pretul benzinei ?
  (Z)
  D-ta cred ca esti chiar Boc, sau o clona nereusita a distinsului Muc cel Mic, ca altfel nu-mi explic derapajul mental atat de grav mixat cu ura viscerala nespecifica democratiei occidentale.
  Chiar nu inteleg ce te macina cu adevarat, care sa explice atata inversunare…spune-ne si noua, aici esti intre prieteni.
  😉
  ps
  Sau, esti insusi Rares Bogdan acoperit/descoperit?
  😉

 33. 35 blogideologic ianuarie 13, 2015 la 1:02 pm

  Ideologiile Civilitas versus Bellicositas în epoca gotului Teodoric cel Mare. Ele sunt definite ca atare de către istoricul Patrick Amory în cartea „People and Identity in Ostrogothic Italy”. Dar, dar, dar, pentru că tot sîntem la România în zona protocronismului, semnalez că Teodoric cel Mare era amintit de G. Călinescu în romanul ideologic Scrinul negru. Și cred eu că nu chiar întâmplător. Criticii literari vor afla semnificația mai întâi învățând bine ideologia naționalismului românesc.

 34. 36 Centru ianuarie 13, 2015 la 1:24 pm

  @Doru Coarna – cele cinspe mii de televiziuni romanesti de doi bani nu spun nimic exact ? Coulibaly a impuscat el , imediat , 4 ostateci . Nu au fost victime colaterale .

 35. 37 Doru Coarna ianuarie 13, 2015 la 3:07 pm

  Pe situl A3 este un articol ciudat referitor la multi bani incasati de firmele de familie ale premierului de la petrolisti… Ce se intampla, care-i adevarul? Este posibil asa ceva?

  Daca cineva are mai multe detalii, asa, de curiozitate, il rog sa ni le impartaseasca… Sunt si eu curios…

  Imi amintesc ceva spus de ex-ul TB cum ca VP este extrem de corupt… Sa fi avut dreptate ex-ul?

 36. 38 Vsile, ianuarie 13, 2015 la 3:22 pm

  Frumos si inteligent pactul semnat de partide pentru marirea bugetului armatei incepind cu bugetul anilor 2o17!

  Eu ma intreb ca tot sunt , bou,ticalos,meschin, basist de ce nu un pact urgent de modificare a bugetului in curs , dat fiind necesitatile imediate ale Armatei Romane?

  Ce se intampla acum se vinde cioara dupa gard care poate va mai fi pe gard sau poate nu. Parca era mai corect daca s-ar fi vindut vrabiuta din mana , spune intelepciunea populara si nu neaparat Vsile!

  Ce spun postacii , vai si amar miselule!

 37. 43 Mihaela Erika Petculescu ianuarie 13, 2015 la 5:42 pm

  S-a tras cortina peste teribilele evenimente de la Paris. Este timpul evaluărilor, a supoziţiilor, a verificării fiecărei piste de către poliţie, procuratură, serviciile de informaţii/contrainformaţii. Apar din ce în ce mai multe semne de întrebare referitoare la participarea lui Hayat Boumeddiene (soţia lui Amedy Coulibaly ) la pregătirea atentatelor, la existenţa unei eventuale celule teroriste, nedumeriri dacă fraţii Kouachi şi Amedy Coulibaly au acţionat sincronizat sau nu, primii declarându-şi apartenenţa la al-Quaida yemenită, ultimul la statul islamic, cele două fiind formaţiuni rivale. Apar totodată profiluri psihologice complexe, dar şi total divergente.

  – Cei doi francezi de origine algeriană şi-au lichidat doar ţinta propusă – redacţia ziarului Charlie Hebdo – pentru a răzbuna ceea ce mulţi musulmani consideră jigniri aduse religiei lor (în spatele reporterilor care transmiteau din faţa magazinului evreiesc înainte de asaltul trupelor speciale, se vedeau tineri ce făceau semnul victoriei ; ulterior, redacţia ziarului Hamburger Morgenpost a fost şi ea atacată cu bombe pentru că reproducea caricaturile de la Charlie Hebdo ) ; fraţii Kouachi nu au luat însă nici un ostatec, ba chiar au eliberat unul, şi au declarat în timpul negocierilor cu GIGN că doresc să moară ca martiri. Franţa are cea mai mare comunitate musulmană din Europa, peste 6 milioane, o minoritate ce trăieşte în proporţie covârşitoare la periferia societăţii (rată demografică uriaşă → sărăcie → lipsă de educaţie → neintegrare socială → indigenţă → şcolarizare insuficientă → natalitate sporită → şi tot aşa ). Pentru a ieşi din acest cerc vicios se impunea o încercare de rupere a comunităţilor musulmane de structurile lor religioase, ceea ce ar fi permis, încetul cu încetul, ca religia să înceteze să mai fie o problemă politică şi să devină una personală, cum este la noi. Din păcate, s-a întâmplat exact contrariul. Mulţi dintre aceşti marginalizaţi (din Franţa şi alte ţări vest-europene ) s-au simţit încurajaţi să se alăture jihadului (conform Coranului : luptă sfântă – cu spiritul sau cu sabia – în numele idealului religios, adică o datorie morală a oricărui drept-credincios ) atunci când Franţa, Anglia, Germania au intervenit în războiul civil din Siria de partea rebelilor (în bună parte islamişti, deci religioşi ), iar facţiunile salafiste sunite, profitând de slăbirea puterii centrale în Siria şi Irak, au întemeiat statul/califatul islamic în nordul acestor ţări.

  – Amedy Coulibaly s-a convertit la islamism şi el a fost cel care a luat ostateci şi a împuşcat, la întâmplare, un trecător care făcea jogging, apoi -din ce în ce mai ţintit – o poliţistă (reprezentantă a autorităţilor ) şi, în cele din urmă, 4 evrei, nu victime colaterale, ci „obiective vizate” conform jihadului actual care are un pronunţat caracter antisemit. Stilul lui a fost total diferit. Putem presupune că fraţii Kouachi au acţionat iniţial singuri, sperând să li se piardă urma şi să scape ; abia după ce complicele lor, şoferul, s-a predat poliţiei şi a oferit informaţii despre atacatori (plus o carte de identitate pierdută într-una dintre maşini ), a intervenit Coulibaly, destul de haotic. O criză de exaltare mistică cauzată de teama că se va ajunge în cele din urmă la el ? Poate. Dar şi o atitudine anarhică (folosirea explozibilului, de ex. ), tipică celor ce-şi doresc să instituie o dezordine generală în locul ordinii. Militantismul islamic oferă multor periferizaţi un răspuns facil (Bum ! Bum ! ) lipsei de idealuri ale unei societăţi excesiv de mercantilă, superficială şi dezinhibată. Acţiunile anarhice nu sunt numai opera unor dereglaţi mintali, cum îi definea seful RAID pe cei trei terorişti într-un interviu televizat. Realitatea este mult mai gravă : încă din sec. XIX când a aprărut, anarhismul – această sub-cultură sau contra-cultură – neagă principiul autorităţii în organizarea societăţii, bazându-se pe teorii şi practici de egalitate socială. Se impune aşadar găsirea şi a altor soluţii în afara marşurilor de solidaritate (simboluri ale apărării valorilor democraţiei ) şi a sporirii măsurilor de siguranţă.

  @ Doru Coarnă
  Teroriştii au întotdeauna avantajul surprizei.

 38. 44 Fragmentarium Politic ianuarie 13, 2015 la 5:53 pm

  Dupa atacurile teroriste din Franta: Respectati demnitatea Islamului. Islamofobia poate rescrie „Mein Kampf”. Daca ar exista un centru de monitorizare si de combatere a antiislamismului, fara indoiala ca ar semnala o „infratire” a charlismului si jihadismului, responsabila de provocarile rasiste si atacurile teroriste de saptamana trecuta, din Franta. Umorul negru sau falsul umor, exprimat prin productiile caricaturale antiislamiste ale Charlie Hebdo si falsii musulmani, cuibariti in ISIS si Al Qaida, autori ai unor barbarii ingrozitoare, in numele Islamului, sunt doua forme deviante, una de presa, cealalta de religie. Faptic, falsii umoristi si falsii musulmani au probat o nota comuna, rasismul.

  Aparent, charlismul si jihadismul ar reprezenta doua linii politice distincte. Insa raspunsul la intrebarea cui ar folosi invrajbirea si ciocnirea catre care imping da peste cap aparentele. Marsul solidaritatii internationale, de duminica, de la Paris, care a reunit sefi de stat si de guvern si milioane de oameni, a condamnat terorismul si a denuntat, cu aceeasi energie, falsitatea atribuirii identitatii musulmane atacurilor teroriste. Judecand si dupa tinte, efecte si context, prinde teren ideea de a fi vorba despre o singura linie politica, care invarteste pe degete vechi adversitati sau sensibilitati religioase.

  Ruperea charlismului de jihadism este menita tocmai pentru a le ascunde legatura. Tentativa a fost vizibila inca din primele clipe de dupa atentat. Era omeneste sa te identifici cu compasiunea fata de drama celor de la Charlie, ca victime ale masacrului. Dar nu libertatea de exprimare, care are si ea niste limite, era in primul rand in cauza. Semnificatiile de prima linie erau mult mai profunde si mai grave, era vorba de terorism, de atac impotriva securitatii cetatenilor francezi si impotriva securitatii nationale a Frantei. Era vorba de securitatea europeana, in ultima instanta.

  Cronologic si factologic, charlismul si jihadismul apar ca doua parti ale aceleasi probleme, care nu pot fi analizate separat. Marea deruta este data de faptul ca si un fenomen si celalalt prezinta atatea elemente de planificare si de subordonare politica, incat sugereaza existenta unui coordonator comun. Fara cauzele caricaturale Charlie Hebdo, nu ar fi avut loc efectele teroriste provocate de fratii Cherif si Said Kouachi si de Amedy Coulibaly. Aceasta potriveala sau „nimereala” dintre charlism si jihadism le face sa fie ca doua carti, jucate din aceeasi mana.

  Ipoteza angrenarii a doua parti, cu o a treiea in asteptare a fost pe larg sustinuta in media internationala. Planificarea operatiunii terorist-jihadiste a fost demonstrata direct, prin inregistrarea video, facuta inaintea atacului si difuzata duminica pe internet, in care Coulibaly isi afirma apartenenta organizationala, la „Statul Islamic”, si isi detaliaza actiunile, de „sincronizare” si de „impact cat mai mare” asupra opiniei publice si asupra securitatii nationale a Frantei.

  Nu sunt date care sa sustina inrolarea cu buna stiinta a charlistilor in slujba unui jihadist-caricaturist de tip Big Charlie, comparabil cu un Big Brother. De obicei, banii obtin cooperarea mult mai usor decat ideologia. In blatul caricaturilor se ascunde, neindoios, o ideologie politico-religioasa, in amestec cu o anumita doza de fanatism, nelipsita din astfel de preparative, chiar si cand se foloseste creionul. Nici nu le poate fi pusa la indoiala reputatia de buni francezi. Dar, este un fapt, caricaturile antiislam i-au facut sa cada victime pe altarul unor interese care nu erau franceze sau europene. Pe de alta parte, nu se poate tagadui ca inapoia expresiilor caricaturale ale revistei s-a aflat o politica inspirationala sau un scop redactional, care a predeterminat temele insultatoare la adresa Islamului. Un astfel de input nu putea veni, dupa parerea mea, decat de la un Big Charlie, impreuna, foarte probabil, cu argumentul stipendiilor, dar si al unor legaturi ideologice greu descifrabile, cel putin in acest stadiu.

  De altfel, multe institutii de presa, in special americane si britanice, au cenzurat caricaturile Charlie Hebdo cu profetul Mahomed, in virtutea unor norme interne care interzic lezarea sensibilitatilor religioase ale cititorilor, fara ca cineva sa se fi scandalizat pe speta libertatii de exprimare. Faptic, caricaturistii de la Charlie Hebdo au fost folositi or s-au lasat folositi, amagiti de banii si faima aduse de o tema nedeontologica, pentru un obiectiv politic imposibil de mascat. Batjocorirea preceptelor sfinte ale unei religii nu are nimic de-a face cu umorul sanatos ori critica constructiva, iese din tiparul democratic, incalca drepturile la imagine, la credinta, la diferenta.

  In mod paradoxal, aceasta directie de permisivitate excesiva si scandaloasa se mentine si dupa incheierea fazei acute a crizei. Sambata, un ziar australian a publicat o caricatura cu Mahomed, intr-un dialog cu Iisus. Saptamanalul Charlie Hebdo a anuntat, luni, aparitia unui numar de bravura, miercuri, de un milion de exemplare, care va contine „in mod evident” caricaturi cu profetul Mahomed. Reluarea activitatii publicistice a revistei este necesara, presa nu poate fi intimidata, insa va fi de neinteles daca va exulta din nou antiislamismul. Daca lumea civilizata va accepta, islamofobia va rescrie „Mein Kampf” si va deveni noul antisemitism al secolului 21. Nu exista decat un antidot, sa-i iubim pe adevaratii musulmani, ca fapturi demne ale aceluiasi Dumnezeu, si sa smulgem voalul de pe fata falsilor musulmani.

 39. 46 blogideologic ianuarie 13, 2015 la 6:49 pm

  Orice act pe care îl întreprinzi pe Facebook adaugă informație nouă la profilul tău psihologic pe care ți-l desenează în mod continuu serviciile secrete. http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jan/13/facebook-likes-security-services-psychological-profile-facebook-research

 40. 47 Mihaela Erika Petculescu ianuarie 13, 2015 la 7:49 pm

  @ ZeV

  Vulgaritatea caricaturilor de la Charlie Hebdo ar fi trebuit cenzurată de public şi în nici un caz de autorităţi, pentru că libertatea de exprimare, atât timp cât nu incită la violenţă, reprezintă unul dintre principiile fundamentale ale democraţiei, care – cu toate slăbiciunile sale – rămâne până la urmă singura formă de guvernământ perfectibilă.

  Charlie Hebdo era o revistă cu orientare de stânga care satiriza şi alte tare ale lumii contemporane : corupţia, ipocrizia, sodomia, pedofilia din rândul bisericii catolice, politica israeliană, etc. Greu de spus că cei care au participat la marşul tăcerii, al solidarităţii şi al demnităţii au dat dovadă de intoleranţă, şi nu cei care au curmat vieţi omeneşti în numele religiei lor. E drept că orice religie monoteistă poartă în ea sâmburele intoleranţei (prin excluderea altor divinităţi ), însă creştinismul (religia majorităţii europenilor ) a depăşit faza Inchiziţiei şi a războaielor religioase tocmai datorită evoluţiei mentalităţilor.

  Ne aflăm aşadar în Europa secolului XXI, iar cei veniţi printre noi în căutarea unui trai mai bun vor trebui să înţeleagă că este imposibil să se bucure de toate avantajele materiale ale societăţii de tip occidental şi în acelaşi timp să-şi păstreze mentalitatea religioasă medievală, ba chiar să ne-o impună şi nouă !

 41. 48 Cârcotaşu ianuarie 13, 2015 la 9:53 pm

  Se ridică în continuare problema, şi se face mare caz cum că dacă „eşti Charlie” susţii libertatea expresiei, iar dacă nu, eşti comunistoid, antidemocratic şamd.
  Bine, bine, mi-am zis şi io să susţin libertatea de exprimare. Da, da’ ce să exprimi? Idei, mi s-ar părea normal să ai tot dreptul. Da’ din câte vedem aici se clamează dreptul de a înjura. Cică erau şi talentaţi! Ehe, dac-ar fi aşa titlul de cel mai talentat la înjurături ar trebui să fie deţinut de un român. O ştie or’şice puşti, chestia cu alfabetu’! Da’ mie nici talentaţi într-ale caricaturii nu mi s-au părut a fi, „desenele” lor sunt nişte încercări de copii pe lângă, să zicem un Matty, cel cu „una pe zi”. Cică erau umorişti, da’ eu n-am văzut unde-i umorul în „Le Coran, c’est de la merde!”
  Ehe, doar că în furia susţinerii părerii lor de „democraţi”, de susţinători ai „dreptului la opinie”, mai vine câte unul şi-mi contestă mie dreptul de a nu mă identifica cu „ideile” exprimate de Charlie, c-aş fi cică tributar metehnelor profesiei, ceea ce pentru el e ruşinos. E bine să ştii domnule „democrat”, vajnic apărător al dreptului la opinia ta, că mie nu mi-a fost niciodată ruşine de profesia mea, nu am nimic a-mi reproşa, faţă de nimeni, cu atât mai puţin faţă de d-ta, oricât de… oltean te-ai da. Şi-ndrăznesc să am o părere pe care, dacă vrei, o putem dezbate, doar că nu prin atacuri cu spume la gură, insulte şi mitocănii. Cică:

  Sa fie[?!] charlie domnule carcotas iti trebui[e] si curaj si talent eventual sa fi[i] ucis prin asasinat!

  Păi io nu l-aş numi curaj ci inconştienţă! Talentul, vorba cunoscută, au fost precoci, la 7 ani aveau talentul de acu’! Iar de-ar fi să fiu ucis, n-aş suporta să fiu ucis prin asasinat! 🙂 Poate aş prefera prin plăcere, or’ş’cât, prin altceva decât asasinat! Să fim înţeleşi!

  Nu te mai intreb care dintre starile de mai sus le ai dumneata, pentru ca te miros de la o posta!

  Dom’le, chiar dacă nu mă mai întrebi, io tot nu-nţeleg care-ar fi stările de mai sus, da’ nu mă pot împiedica să nu te felicit pentru faptul că mă miroşi „de la o poştă”. Şi te-ntreb, zic eu, pe bună dreptate: şi, şi, ce simţi? Io tocmai…
  Da’ cel mai de admirat rămâne atacul mitocanului la colega Criticos. Ştiindu-se cu musca pe căciulă, el cerşeşte înţelegere:

  Din aceassta cauza dar mai mult , daca atat ati inteles din greselile mele de tastare a unui speach , fara nici o scuza legata de ,alte activitati pe care eu totusi le desfasor concomitent cu speachul scris , eu ce sa mai spun si dumneavoastra da , aveti dreptate.!

  De aici se înţelege, fără urmă de îndoială, că dacă omu’ se vrea Napoleon, şi mai are şi alte activităţi în timp ce scrie pe net, aci pe blogul d-lui Năstase, putem presupune, fie că dacă s-ar limita la o singură activitate ar avea mai mult succes în afaceri, fie că, probabil, aia cu scrisul e cea mai grea activitate, în care obţine cele mai lamentabile rezultate! 😯
  În concluzie, Criticos are dreptate! 🙂

 42. 49 Luminita Arhire ianuarie 13, 2015 la 9:57 pm

  @ZeV ianuarie 13, 2015 la 11:15 am
  ”…Ai grijă să nu-l superi pe bizonu’…”

  Nici intr-un caz. Este de la sine înțeles că bizonii de pe blog sunt excluși din micul meu eseu neserios deoarece ”…Bizonii cititori de Adrian Năstase sunt mai inteligenți decât bizonii scriitori pentru Klaus Iohannis !…” sau , mă rog, cam așa ceva…

 43. 50 blogideologic ianuarie 13, 2015 la 10:30 pm

  @ Adrian B.
  Este și asta un fel de mineriadă. Ca la New York.

 44. 51 Centru ianuarie 13, 2015 la 11:04 pm

  Siturile basarabene scriau acum o saptamana ca Ponta vrea o autostrada Bucuresti Chisinau .
  Nu stiu cine delireaza , autorul randurilor de pe situl basarabean sau popularul nostru ( inca ) prim ministru .
  Cand stim ca credibilul nostru prim ministru a reusit performanta incredibila nu de a termina cei 6,5 km care aduc A1 in Bucuresti ( santier care trebuia terminat , in mod normal , de o autoritate care-si respecta numele , in 2012 , acum trei ani ) ci de a scinda acesti 6,5 km in doua alte santiere , unul reziliat altul in lucru ?! , nu avem decat sa acordam valoarea pe care o merita promisiunilor si eficacitatii actualului prim ministru .
  Ramanem cu totii in minte cu imaginea primului ministru surprinsa in obscuritatea unui club din Dubai , la 48 de ore de la turul al doilea alegerilor la care personajul candida pentru functia suprema in stat : cascheta de biciclist pe cap , razand si vorbind cu cineva de langa el .
  O statuie a durerii .

 45. 52 Radu Humor ianuarie 13, 2015 la 11:32 pm

  E o plăcere să citeşti toate comentariile, cu ceva întârziere, după ce unele necunoscute la vremea postării lor, devin ceva mai clare !
  Până şa urmă toată măreţia acelui miting uriaş , prilejuit de moartea unor angajaţi ai hebdomadarului francez, ceilalţi nefiind jeliţi prea tare, ca orice victime colaterale, se dovedeşte a fi de padadă !
  Făcută pentru a marca o victorie asupra unor învinşi, mai înainte de soartă, decât de luidefunescile forţe de represiune franceze, înarmate până-n dinţi, dar comic de ridicole pe călcâie care s-au dovedit a fi cele mai multe a lui …Achile !
  A încerca să mai justifici aceste imagini de comici vestiţi ai…tăpşanului, înverzit şi înclinat la nici 45 grade, cum cu ironie măsura finuţa Luminiţa, denotă o încrâncenare a unor oameni lipsiţi de cel mai elementar simţ al umorului ! Dar şi un nemăsurat şi naiv gest de pietate în faţa mulţimilor conduse de elitele EU într-un marş ce demonstra forţa lor şi eventual regretul pentru moartea a câtorva dintre cei trecuţi în nefiinţă ( mă întreb cam unde ar trebui să fie acum sufletele vajnicilor caricaturişti fără nici un Dumnezeu ?). Că atunci când îţi permiţi să blasfemiezi în asemenea hal toate lucrurile sfinte, acceptând conştient chiar riscul suprem, se vede că Iisus Christos, Mahomed, Budha, subiectele lor preferate de batjocură grosieră n-au reuşit să-i convingă, singurul lor dumnezeu, la care s-au închinat până în ultima lor clipă de viaţă a fost BANUL !
  Faptul că doar cu ceva timp în urmă 5,6,7 ianuarie în Nigeria erau omoroţi în masă peste 2000 de oameni, cu ceva timp în urmă 138 de copiii dintr-o şcoală din Pakistan, tot cu puţin timp în urmă intr-un adevărat genocid ce a avut loc ( şi încă mai are, din păcate !) în Gaza au fost măcelăriţi peste 2700 de oameni, inclusiv, (atenţie !) 18 ziarşti, :mrgreen:
  Unde erau atunci Merkel, Hollande şi ceilalţi corifei politici ai momentului ?
  Se temeau că pentru asemenea amărâţi ucişi din motive categoric mai neînsemnate, cu siguranţă majoritatea dintre ei, câteva mii, căzând victime colaterale, nu ca aici, vreo 10 nevinovaţi , elitele credeau că nu vor putea scoate mulţimile în stradă ?!
  Sau poate se temeau că s-ar putea observa astfel, oarecum accidental şi cine se fac vinovaţi de miile de morţi ?!
  Pentru că dacă la Paris era clar cine sunt vinovaţii pentru cei 17 , dincolo, pentru cele câteva mii, încă nimeni n-a îndrăznit să arate cu degetul spre ucigaşii din umbră ! Care, întâmplător puteau să se afle chiar în fruntea manifestaţiei, care poate că şi din această cauză n-a mai avut loc 🙄
  Sau poate că ar fi fost depistaţi tomai prin lipsa lor !
  E drept că Obama şi Putin n-au fost nici la manifestaţia în cauză !
  P.S.
  Un alt comic vestit ( în devenire) al ecranului, încearcă să se scuze pentru expresia „Islamul e un căcat ! :mrgreen: „, prin arătarea unei caricaturi şarliste, care chiar aşa se exprima !
  Şi el, în neghiobia lui , crede că şi în acest caraghios fel, îşi apără eroii în cauză !!!
  Niciodată chestia cu ” Mare e grădina lui Dumnezeu…” nu găseşte o ilustrare mai adecvată !
  Acuma întrebarea este cum a intrat unul ca RB ?! 😉
  Că de sărit gardul nu-l văd în stare, iar ca să-şi treacă printre uluce capul de mărimea uşor observabilă, nici atât !

 46. 53 Vsile, ianuarie 14, 2015 la 7:45 am

  Professore, de ce……?

  blogideologic
  ianuarie 13, 2015 la 12:42 am
  @Centru spune:+tătunul nostru al tuturor, marele Ceaușescu+……ce rost are acest atac murdar împotriva basarabenilor exact pe un fir de blog unde se discută despre Basarabia ?

  Nealogenul vsile cu origini basarabene nu are in vocabular alocutiunea de care vorbiti dumneavoastra sau centru. Eu credeam ca tatun este vreun sinonim sau vreun neologism inlocuitor al cuvintului „tata:” , cuvint pe care probabil centru nu la folosit pentru a nu fi atacat de dumneata sau alti alogeni ca ar incerca sa-l compare pe Ceausescu cu un dumnezeu sau ca ar submina Casa bunului Dumnezeu!
  De unde bazaconiile astea domn profesor tatun , tatuc a fost si Ceausescu la care dumneata faci referiri nostagice si Iliescu …sa-l vedem acum si pe……….de unde alaturarea de nume constituie un atac anti-basarabean, poate fi, daca vreti sa corectati , un atac impotriva rusofonilor din Basarabia, sau sunteti dumneavoastra sigur ca atacul este , si este unidirectionat ?

 47. 54 blogideologic ianuarie 14, 2015 la 8:35 am

  http://www.rationalresponders.com/forum/29940 Am găsit aici un citat -tradus pe englezește- din poezia Moartea lui Fulger, de George Coșbuc : „Don’t seek these laws to understand. Only the mad can comprehend…” Reamintesc totodată că originalul românesc sună: „Nu cerceta aceste legi,/ Că eşti nebun când le-nţelegi!” SURSA http://www.romanianvoice.com/poezii/poezii/fulger.php

 48. 55 Vsile, ianuarie 14, 2015 la 8:39 am

  Pentru ca am terminat si l-am terminat pe Charlie , rastimp in care guvernul condus pe PM Ponta vinde romanilor cioara dupa gard, hai sa aducem la lumina si alte prostii , mari gugumanii ale gugumanilor de la putere.

  De portul Constanta depinde nu neaparat numai traficul pe Dunare , schimbul de marfuri de la si inspre Romania si tarile riverane Dunarii cu produse , si in mod particular bunastarea constantenilor, oltenilor, transilvanenilor si modovenilor , a romanilor din lumea intreaga si nu in ultimul rand a Romaniei!

  In gaselnitele guvernului a fost si angajarea unei firme vorba lui Filipas, nealogene , care pe bani multi fara idei novatoare , tiinde sa distruga si acest ultim obiectiv functional din vremurile apuse domniei lui Nicolae Ceausescu.

  Sincer nu cred ca domnul Ponta poate si considerat dobitoc, prost, poate inca nu intelege portul desi dansul ne-a chemat la discutii , iar noi i-am desenat ideile pricipale ale guvernarii acestui mastodont industrial,care culmea gazduieste in interese comerciale si cea mai mare insula artificiala din Romania.

  Criticatul domn Soava , nu si de mine , a inteles mecanismul dezvoltarii in continuare a portului dar s-a dus, Dl. Fenechiu habarr nu avea , bine ca s-a dus , Dl. Rus are doar verb ardelean dar nu intelege si subiectul.

  Ce se va intampla in urmatorii ani acest port va fi distrus , vechiul port va si inundat de baruri pe unde drogurile si betizii isi vor pune capat suferintelor aruncindu-se in mare….

  Mare tampenie domnilor la lumina zilei, mare de tot si PSDistii aplauda, Alo neamtule mai lasa confortul coabitarii, nu lua nici pilda de a nebunul de Basescu casca ochii sau deschide-i ochii lui Ponta, efectiv fa ceva concret!!

 49. 56 Vsile, ianuarie 14, 2015 la 9:14 am

  De la Fragmentarium,

  Da v-am inteles americanii au fost implicati in atacul din 11 septembrie si ca de fapt si-au aruncat gemenii in aer!
  -„Respectati demnitatea Islamului” pai e o contradictie in ce afirmati in fraza „falsii musulmani, cuibariti in ISIS si Al Qaida” , daca Charlie a ridicularizat islamul atunci de unde razbunarea falsilor islamisti , islamisti, care daca sunt falsi ar trebui caricaturizati de adevaratii islamisti, logic!

  -alta linie ilogica „Aparent, charlismul si jihadismul ar reprezenta doua linii politice distincte” Pai aparent cum? Sau mai bine ar fi fost in loc de aparent , „In realitate” ?
  Da am inteles nu trebuie sa va repetati , autoplagiati pentru ca artistic sau psihic , delatiunea sa se transforme intro stire credibila, am inteles Charlie era mana in mana cu falsii islamisti!,”Nu sunt date care sa sustina inrolarea cu buna stiinta a charlistilor in slujba unui jihadist-caricaturist de tip Big Charlie, comparabil cu un Big Brot” Nu sunt date . desi dumneavoastra sugerati „DAR”….!

  Da am inteles scenariu a fost dovedit de scenarita mediilor internationale „Ipoteza angrenarii a doua parti, cu o a treiea in asteptare a fost pe larg sustinuta in media internationala”

  Iarasi o treaba inteligenta „De altfel, multe institutii de presa, in special americane si britanice, au cenzurat caricaturile Charlie Hebdo cu profetul Mahomed” , Pai la numarul falsilor islamisti din SUA sau Marea Britanie , la ce au patit ei ,americanii si engklezii fara caricaturistii de la Charlie , bineinteles ca nu au nevoie si de alt ados critic venit de la tara care le-a oferit modelul democratic, Franta!

  De ce paradoxal dl. Fragmentarium logica democratiei in exprimare logica se transforma la dumneata in paradox, sau acum fundamentalistii crestini are trebui sa dea mana cu mana cu falsii islamisti ar trebui sa atace Australia?
  „In mod paradoxal, aceasta directie de permisivitate excesiva si scandaloasa se mentine si dupa incheierea fazei acute a crizei. Sambata, un ziar australian a publicat o caricatura cu Mahomed, intr-un dialog cu Iisus. ”

  Incercati subtil sa introduceti pro islam un venin cu efect intirziat in conceptul larg de democratie. Asa cum ii spuneam unui alt pro-islamist , ca sa fi charlie iti trebui talent ,curaj si sa fi deja mort! Nu puteti trece prin nici o stare descrisa mai sus!

 50. 57 blogideologic ianuarie 14, 2015 la 9:16 am

  A murit Valentin Nicolau, fost şef al TVR şi proprietarul editurii Nemira. Bunul Dumnezeu să îl ierte, și să-l odihnească. http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Fostul+sef+al+TVR+Valentin+Nicolau+dus+de+urgenta+la+spital+in+s

 51. 58 blogideologic ianuarie 14, 2015 la 9:31 am

  @ Adrian Năstase
  Prezentarea unei expoziții cu vechi desene artistice http://www.theguardian.com/artanddesign/2015/jan/13/unseen-review-gilbert-ildiko-butler-drawings-gallery

 52. 59 bugetivor ianuarie 14, 2015 la 9:52 am

  @Vsile, pentru un om in varsta nu prea citesti ziarul, sau il citesti prea mult la „decese”. Guvernul prezent a incercat o negociere cu FMI, de acceptare a unui deficit mai mare cu 0,5%, tocmai pentru a oferi 2% din PIB pentru aparare inca de pe acum. Fara succes insa. Sperantele unei noi majorari a cheltuilelilor militare in acest an nu sunt pierdute, insa depind de starea generala a bugetului si de situatia economica, pentru o rectificare.
  Observ ca la tine conteaza si cine zice, nu ce se zice; cand discutam aici de 2% pentru aparare si de un credit pentru inzestrare militara ai tacut chitic, cum a greblat Johannis treaba cum ai glasuit aprobativ.
  Da-mi voie sa iti zic – si, daca pui si tu creionul pe hartie o se vezi si singur – ca acest 2% este insuficient pentru apararea noastra. Poate fi, insa, suficient pentru intretinerea armatei si tehnicii, pentru asigurarea cu munitie moderna, pentru ore suficiente de zbor si pentru o serie de activitati interaliate. Poate si pentru o inzestrare cu armament si echipament mai usor. Insa nu putem rezolva din asta modernizarea inzestrarii de baza, in cadrul careia avem nevoie de foarte multe lucruri, fiindca, de fapt, nu mai avem aproape nimic cat de cat modern, iar aproape nimicul cat de cat modern este in cantitati insuficiente. La fel, avem nevoie sa ridicam un R&D militar eficient daca vrem, asa cum glasuia tatucul Johann, sa facem din industria de aparare o sursa de crestere a locurilor de munca si sa ne re- aducem la exportul de 4-5 miliarde de dolari anual de pe vremuri.

 53. 60 Centru ianuarie 14, 2015 la 10:23 am

  Profesionalism la toate nivelurile in Romania :
  -sport ( Nationala fara antrenor , cu un fost antrenor fara victorie in Arabia in 8 meciuri in doua luni )
  – politie ( domnii recrutati in anii 2006-2008 de dl Basescu isi regleaza disputele familiale ca fratii Kouachi , in salonuri de coafura si in casele socrilor )
  -presa si guvern – Telejurnalul ne anunta 250 km de autostrada care vor fi terminati ” in doi ani ” – de unde 250 km cand in lucru sunt 180 de km ? De unde adaugam 70 de kilometri ?
  Intram , cu voia lui Allah , in a luna a opta de la deschiderea ofertelor pentru Suplacu de Barcau ( 24/7/2014 ) si a cincea de la Campia Turzii Tg Mures ( 5/5/2014 ) cu oferte ” studiate ” chipurile in birourile lui Tache sau Mache la CNADR , bd . Dinicu Golescu , Bucuresti , Romania , fara ca Tache , nici Mache si nici Costache sa nu binevoiasca , dupa buna traditie fanariota , sa anunte cine este castigator …

 54. 61 blogideologic ianuarie 14, 2015 la 10:28 am

  Uimitor de bine informat este istoricul militar Alexandru Madgearu. Iată un articol care merită să fie citit de tot rumânul ! http://www.academia.edu/5074079/Rom%C3%A2nii_%C5%9Fi_armata_bizantin%C4%83_in_Revista_de_Istorie_Militar%C4%83_2013_1-2_135-136_p._29-34 Un escerpt: +Pe când se desfăşura asediul de la Dorostolon din vara anului 971, la Ioan Țimiskes au ajuns veşti despre ce a discutat Sviatoslav cu căpeteniile sale. Sfatul pe care l-au ţinut ruşii era denumit de Leon Diaconul „komenton „. Istoricul bizantin credea că acesta este un cuvânt rusesc, dar se înşela. După cum a demonstrat Nikos Oikonomides, Leon Diaconul a luat cuvântul dintr-un raport militar furnizat de spionii care vorbeau româneşte, limba în care s-a transmis termenul latin (cel din care derivă Cuvânt ). Acelaşi termen „komenton” apare în cronica lui Ioannes Skylitzes în legătură cu un sfat similar ţinut de comandanţii pecenegi în timpul invaziilor din 1048-1049. Pavel Gheorghiev a încercat să respingă interpretarea lui Oikonomides, susţinând că acest cuvânt a fost preluat de ruşi de la bulgari, care la rândul lor l-ar fi luat din limba greacă, în care există cuvântul komventon. Ideea pare verosimilă la prima vedere, dar ignoră faptul că acest cuvânt dispăruse deja pe vremea când bulgarii l-ar fi putut împrumuta. Tocmai de aceea N. Oikonomides a afirmat transmiterea sa prin limba română.+

 55. 62 Vsile, ianuarie 14, 2015 la 11:26 am

  Din necunoscutele aplaudacilor de pretutindeni!

  Pe o directiva europeana , noi prea-plecatii in genunchi in fata inaltei porti cu un guvern prea mic pentru un razboi asa de mare , (sa nu creada aplaudacii ca eu as crede mai mult si de bine de la un guvern PNL-PDL),obliga producatorii de produse si retailarii autohtoni de produse petroliere sa constitue ,in afara stocului strategic de produse petroliere la nivel national stabilit de lege ,printro noua ordonanta tip ponta , propriile lor stocuri de rezerva.
  Aplaudacii si nu numai la o adunare simpla ar constata ca la o medie de 60000 tone motorina pentru fiecare firma OMV-PETROM, ,PETRO-MIDIA,MOL Romania , Veritas-Oscar aceste firme isi blocheaza pe stock peste 240 de mii de tone adica un 48 de milioane euro aprox.Asta DA domnule Ponta economie de piata petru catei!
  Ce ar mai constata economiceste vorbind inteligentii mei colegi, ca nici o firma mica nu isi mai poate desfasura , aceasta activitate in lipsa de ….sau in lipsa de altceva!
  Comertul domnule Ponta inseamna pina la urma pret concurential si dever!
  Ordonanta deja in aplicare si actiunea ar putea sa mai insemne si un alt semnal inlaturarea pe o perioada nedeterminata a concurentei pe aceasta piata, inlaturare hotarita si impusa Romaniei la nivel de cartel al firmelor mari!

  Ce mai inseamna ca in afara de kazacii de la Petro-Midia , austriecii de la OMV , rusii de la Lukoil firme care au propriile lor depozite de stocare , chiar in propriile rafinari ,altii nu prea au loc cu exceptia Veritas – Oscar care are in spate suportul unui mogul in petrol dar si acestia evitind sa-si blocheze proprille lor spatii prin guvern au smuls obligatia ca Oil Terminal Constanta sa gestioneze cea mai mare parte a acestor spatii.
  Acum ce se va intampla cu Oil Terminal , anual vor cistiga ceva parale din stocajul respectiv, dar banii se cistiga din rulaj, si daca ai spatiile blocate chiar si partial nu prea ai rulaj si risti un blocaj general la nivel National.
  Cam asa se guverneaza acum in Romania, ,adica in genunchi asa cum guverna si Basescu!
  Asa ca dragii mei colegi de sa-l aplaud eu pe dl. Ponta , pentru bugetul actual ,pentru bugetul anilor 2017, pentru master-planuri , pentru himere?

  OK daca dumneavoastra asa credeti…aplauze!

 56. 63 Adrian B. ianuarie 14, 2015 la 11:47 am

  ONG-urile din Romania colcaie de securisti …

  Actorii unei tentative grosolane de manipulare

  ONG-uri zise apărătoare ale drepturilor omului şi a democraţiei sau complici la tentative de violare sistematică a secretului comunicaţiilor?!

  Ce urmăresc băieţii de mai jos cu aprobarea unor proiecte de lege în regim de urgenţă? Cine sunt ei, cine îi dirijează şi unde vor să ajungă?

  Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, Calea Europeană, Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie, Asociaţia pentru Transformare Europeană, Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii au cerut decidenţilor aprobarea în regim de urgenţă a proiectului de lege privind identificarea utilizatorilor de cartele telefonice PrePay, a proiectului de lege care permite violarea secretului corespondenţei electronice, precum şi a celui privind monitorizarea şi stocarea datelor privind convorbirile telefonice

  Într-un comunicat ce fost postat pe site-ul Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei se menţionează şi purtătorii de mesaj ai acestor ONG-uri:
  •Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei – AID (purtător de mesaj – Alexandru Cumpănaşu, Director)
  •Calea Europeană (purtător de mesaj – Jean Dănuţ Cărbunaru)
  •Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie – ARES (purtător de mesaj – Vasile Dâncu)
  •Asociaţia pentru Transformare Europeană
  •Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici
  •Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” (purtător de mesaj – Marius Nistor)
  •Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (purtător de mesaj – Dan Matei Agathon)

  O sumară investigare a surselor media relevă că numitele ONG-uri sunt prelungirile în spaţiul comunicării publice ale unor servicii secrete şi nu numai.

  „Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei Alexandru Cumpănaşu, director al AID

  Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei a fost, încă de la fondare, membră în Comitetul strategic pentru sprijinirea activităţii Direcţiei Generale Anticorupţie, din cadrul Ministerului de Interne. Comitetul a fost înfiinţat anul 2006, ca organism consultativ, pentru sprijinul DGA.
  Chiar şi sediul iniţial al AID a fost în str. Beldiman nr. 2, imobil din patrimoniul Internelor, unde a funcţionat, până în anul 1989, Securitatea Municipiului Bucureşti, ulterior o Direcţie „Culturală” condusă de Cico Dumitrescu, apoi „Doi şi un sfert”… Ulterior, pe măsura meritelor speciale, Cumpănaşu a fost promovat pe str. Corbeni nr.4 A, pentru a fi stabilizat într-un imobil al RAAPPS din Str. Mihai Eminescu, acolo unde colcăie de ONG-ri, „de legătură ale serviciilor cu societatea civilă”.

  Conform informaţiilor jurnaliştilor EVZ, Ministerul Administraţiei şi Internelor virează 3,8 milioane de lei într-o fundaţie cu activitate aproape inexistentă: Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID).

  Cel care conduce ONG-ul, Alexandru Cumpănaşu, „analist” plătit de Realitatea TV, are o fundaţie care este „hrănită” cu bani europeni intermediaţi de stat. Acesta s-a remarcat prin prezenţa constantă în studiourile Realitatea TV – televiziune cu care ar avea un contract de colaborare. Părţile neagă existenţa contractului.

  AID a obţinut 3.788.008,10 lei (peste 900.000 de euro) de la Interne, cu destinaţia „Dezvoltarea şi consolidarea Centrului Naţional de Integritate”.
  Nu prea înţelegem cum această destinaţie a banilor serveşte scopul din actul constitutiv al asociaţiei:

  ”Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei este o organizaţie neguvernamentală din România a cărei misiune este de a contribui la dezvoltarea democraţiei în România prin promovarea valorilor democratice, întărirea instituţiilor democratice şi susţinerea noii generaţii de lideri.”

  Numele lui Cumpănaşu a devenit cunoscut în 2007, după un scandal imens care a dus la demisia fostului şef al Direcţiei Generale Anticorupţie, procurorul Marian Sîntion.

  Alexandru Cumpănaşu spune despre originea finanţării: „Banii aceştia nu provin din bugetul ministerului. Provin din fonduri structurale de la Uniunea Europeană. Ministerul este un intermediar în acest proces, nu e administratorul banilor”. Interesant!
  Banii au fost viraţi doar cu aprobări semnate de secretarii de stat numiţi de ministrul Internelor Vasile Blaga, cel care, în martie 2007, era iritat de ONG-urile de la Interne, spunând că nu există „monopol în România pe societatea civilă”, reclamând un cartel de ONG-uri care vizau fondurile europene intermediate de Direcţia Generală Anticorupţie. Nu a luat „cartelul”, a primit Cumpănaşu.

  „În ceea ce priveşte eventualele plăţi efectuate în cadrul contractului menţionat, mecanismul financiar al Fondului Social European prevede că decontarea sumelor se face prin rambursare, în urma completării unor Cereri de rambursare periodice depuse de către beneficiar. Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei nu a depus nicio cerere de rambursare până în prezent”, precizează Ministerul Adiministraţiei şi Internelor. QED! „Cheltuieli operative speciale fără acte justificative”.

  “Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici”

  Acest ONG este tot Cumpănaşu!

  Oficialmente, „Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici (AAYPL) este o reţea internaţională ce cuprinde tineri lideri politici din zona euroatlantică – SUA, Canada şi Europa, ce desfăşoară numeroase activităţi în cadrul NATO şi în zone ale Parteneriatului pentru Pace (PfP).

  John Inge Lovdal, secretar general al Asociaţiei Atlantice a Tinerilor Lideri Politici (Atlantic Association of Young Political Leaders – AAYPL) a declarat că “Alexandru Cumpănaşu (director executiv al Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei de la Bucureşti) a fost desemnat drept preşedinte şi reprezentant AAYPL pentru România şi Republica Moldova”.

  „Asociaţia pentru Transformare Europeană”

  Acest ONG este tot Cumpănaşu! La căutarea pe net nu apare decât în comunicatul remis de Cumpănaşu catre Agerpres.

  “CALEA EUROPENĂ” a lui Dan Cărbunaru

  Dan Cărbunaru şi-a început cariera jurnalistică în 1999, ca reporter la agenţia de presă Mediafax. De atunci, traseul lui profesional a mai însemnat şi experienţele de jurnalist de presă scrisă (Adevărul, Gândul) şi televiziune (Naţional TV, B1 TV şi TVR). În 2005, Dan Cărbunaru a prezentat la TVR seria de interviuri Misiune permanentă. Din 2006 s-a specializat în domemiul afacerilor europene, promovând de atunci valorile europene în proiectul Calea Europeană. În prezent, Dan Cărbunaru gestionează şi scrie pentru caleaeuropeană.ro.

  Fostul ziarist la cotidianul „Gândul”, Dan Cărbunaru, a ajuns, imediat după fuga lui Omar Hayssam, director general în Ministerul de Interne, pe funcţie de chestor, prin semnătura ministrului de atunci, Vasile Blaga.

  “Prin noua reglementari interne abuzive, ministrul Vasile Blaga l-a împuternicit pe fostul jurnalist Dan Cărbunaru (foto) să se ocupe de imaginea sa personală, o serie interminabilă de derogări, date pentru a-l numi şi menţine într-o funcţie pe Cărbunaru care nu are nici vârsta, gradul, pregătirea sau experienţa obligatorii. Plecând de la încadrarea directă din viaţa civilă a jurnalistului într-un grad de două ori mai mare decât cel prevăzut de lege, călcând în picioare perioada de probă sub tutela obligatorie pentru orice poliţist aspirant la un fotoliu în aparatul central, Blaga a transformat Statutul Poliţistului şi Ghidul Carierei Poliţistului în hârtie igienică “

  Sursa: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2007-01-18/blaga-silit-sa-faca-noua-scamatorii-ca-sa-aiba-un-ziarist-de-casa-imaginea-costa.html#ixzz3Oh63jGjz

  “Ziaristului” Cărbunaru i-a parvenit, prin căi doar de el ştiute şi legătura sa superioară, o scrisoare a lui Omar Hayssam către fraţii săi, ascuns de acesta în mânerul unei genţi din celula arestului IGP în care se afla. Scrisoarea ar fi conţinut instrucţiuni în limba arabă, privind acţiunile, inclusiv teroriste, care să fie realizate în vederea eliberării sale.

  Instrucţiunile lui Omar Hayssam a ajuns în spaţiul public, prin intermediul lui Dan Cărbunaru, care a publicat în „Gândul” toate mesajele acestuia.

  Oriunde altundeva, un asemenea mesaj publicat ar fi produs cutremur în structurile de informaţii, dar nu s-a întâmplat nimic! Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă a MAI a tăcut mâlc.

  La nici o lună de la publicarea scrisorii lui Hayssam, ziaristul Dan Cărbunaru, autorul articolului, a fost promovat, fără concurs, pe postul de şef al Direcţiei Informare şi Relaţii Publice din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

  Potrivit “ZiuaNews”, ulterior “Dan Cărbunaru s-a transferat, pe net, de la Ministerul de Interne pe site-ul său http://www.caleaeuropeana.ro, şi l-a însoţit pe Traian Băsescu în toate deplasările externe. Aşa da cale europeană de urmat pentru un fost ziarist îmbarcat pe corabia Ministerului de Interne!”.

  Mai nou, Dan Cărbunaru este una dintre figurile noi ale grilei de la TVR 1, unde promovează şi imaginea directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, generalul cu patru stele, decorat de Traian Băsescu în ultimele zile ale mandatului de preşedinte.

  “În Emisiunea „Calea Europeană” difuzată vineri, de la ora 18:50, la TVR 1, moderatorul Dan Cărbunaru îi va avea ca invitaţi pe europarlamentarii Adina Vălean şi Ioan Mircea Pascu, precum şi pe directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş.”

  „Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie – ARES

  Asociaţia este „deplin conspirată” sub largile boruri ale pălăriilor de profesor la Academia Naţională de Informaţii pe care le schimbă Vasile Dâncu, după anotimpuri.

  „Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”

  Marius Nistor, liderul federaţiei, este nelipsit din platourile „televiziunilor de servicii”. Evaluarea prestaţiilor sale indică avantajul de a avea o legătură superioară care îl orientează, de regulă, în limite rezonabile. Semnătura sa pe „Apelul Cumpănaşu”ar putea fi şi un accident?!

  „Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii” (Dan Matei Agathon)

  Patronatele contactate se dezic de gestul lui Dan Matei Agathon şi contestă acţiunile acestuia de captare a bunăvoinţei serviciilor. Cu alte cuvinte, scaunul şefului patronatelor din turism a început să scârţâie.

  Ar fi de dorit ca opinia publică să cunoască dacă semnatarii “Apelului Cumpănaşu” ştiu ce stă în spatele fibrilaţiei în care au intrat Traian Băsescu şi serviciile, după declararea ca neconstituţională a pachetului legislativ “Big Brother”?

  Le spunem noi, în caz că au fost traşi pe sfoară:
  1.Sistemul “BIG BROTHER”, peste capacitatea de imaginaţie a lui Orwell, în “1984”, este funcţional de şapte ani, când Băsescu, sub pretextul securităţii Summitului NATO de la Bucureşti, a obligat operatorii de comunicaţii, prin Hotărâre CSAT, să transfere la servicii capacităţile tehnice de interceptare.
  2.Iniţial, operatorii au propus “staţii de filtrare”, care să permită accesul limitat al serviciilor la ţintele vizate.
  3.Serviciile au cerut acces general, prin personal propriu detaşat la companiile de telefonie şi servicii Internet, cerere care a fost satisfacută.
  4.Operatorii au mai invocate lipsa capacităţilor de stocare-arhivare. Serviciile au spus că dispun ele de aceste capacitate, astfel că un by pass redirecţonează intregul flux la depozitele de arhive electronice ale serviciilor.
  5.De şapte ani, atentatul la inviolabilitatea comunicaţiilor personale şi intimităţii implicate de acestea este continuu.
  6.Infractorii sunt presaţi de teama că un mare scandal ar putea izbucni, în ipoteza căderii unor agenţi intraţi sub anchetele internaţionale privind scandalul softurilor de interceptare.
  7.O lege care le-ar legitima abuzurile, deja comise, i-ar exonera ori diminua răspunderile pentru gravele atentate la drepturile şi libertăţile constituţionale.

  Vlad Dumitraş

 57. 65 Cris ianuarie 14, 2015 la 12:23 pm

  @ all:

  Problemele de orice fel (lupta cu teroriștii, finanțele publice, creșterea economiei, scăderea taxelor…) se rezolvă cel mai bine și cel mai bine post factum, de către cei care stau în halat și papuci la televizor.
  Așa le rezolva și Opaina, președintele Federației Asociației de Proprietari de Condominiu, în privința RADET București. Un primar sătul de lătrăturile sterile ale opainei a avut ideea să-l numească chiar pe Opaina director al RADET. Cât credeți că a fost Opaina director la RADET?
  Hai, acum, „pe bune”, cum ar fi zis telectualu lu Băsescu, adică sadicu. Cât credeți?

 58. 66 auscultator ianuarie 14, 2015 la 12:36 pm

  Domnule Nastase, multumesc pentru transmisia live. Foarte adevarat ca sala are ecou, asa incat sunetul nu a fost grozav, ceea ce arata ca mai este nitel de lucru din punct de vedere tehnic.
  Insa aceste especte trebuie rezolvate in timp cat de cat rezonabil deoarece eu cred ca transmisia live este un viitor pentru aceste dezbateri, ele permit vizionarea lor dincolo de frontiere, in ciuda eforturilor care sunt facute pentru ca vocea lui Adrian Nastase sa nu fie auzita (de exmplu, anuntul pe care l-am plasat ieri pe site-ul unui jurnal moldovenesc a intrat automat in moderare, desi ziarul nu utilizeaza moderarea in mod normal, ceea ce inseamna ca numele Adrian Nastase fusese introdus in filtre). Rusinos, dar se pare ca nu toti au aflat ca Traian Basescu a iesit la pensie, ori poate avem de-a face – si asta e mai serios – cu un comportament institutional.

 59. 67 cu stangu-n dreptul ianuarie 14, 2015 la 3:13 pm

  Astazi am aflat cea de a patra definitie a statului de drept. Singura corecta: sa faci ce zic americanii.

 60. 68 blogideologic ianuarie 14, 2015 la 3:30 pm

  Totuși, de ce n-a fost prezent Barack Obama la Marele Marș din Paris ? Obama a vrut să arate că nu se lasă manipulat de francezi. Într-adevăr, câteva luni înainte de tragicul eveniment Charlie Hebdo, a avut loc o reuniune ultra-secretă a grupului de strategie electorală al președintelui Hollande. Spionajul american știa tot ce s-a discutat acolo, și ce anume s-a planificat pentru ca Hollande să câștige următoarele alegeri prezidențiale. Cota lui Hollande după Marele Marș din Paris a înregistrat o ascensiune vertiginoasă !

 61. 69 blogideologic ianuarie 14, 2015 la 3:52 pm

  În toată istoria României, n-am avut o reuniune mai mare de persoane iresponsabile cum a fost grupul „revoluționarii din decembrie 1989.”

 62. 70 Adrian B. ianuarie 14, 2015 la 3:58 pm

  Citind presa si CV-ul stufos ( gen MRU ) al d-rei Alina Gorghiu am retinut cateva lucruri :

  – a fost pe rand amanta d-lor Mihai Voicu si Bogdan Olteanu ! Si retur …
  – a absolvit Universitatea Dimitrie Cantemir ( privata 🙂 )
  – si-a mai luat o licenta in vrajeli la Universitatea din Pitesti ( !!! ) . Nici n-am stiut ca la Pitesti exista o universitate …

  http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=151&cam=2&leg=2012&pag=0&idl=1

  http://acru.ro/alina-gorghiu/

  Viitorul suna bine … 🙂

 63. 71 Gruia lui Novac ianuarie 14, 2015 la 4:29 pm

  @cristianmoldoveanu,

  In mesajul publicat ia articolul anterior de pe acest blog, ati inclus si o parere, pe care nu o pot accepta nici cu rezerve serioase:

  ” Dvs. ati promovat un astfel de om cred. Victor Ponta. Eu imi pun speranta in el acum, fiindca este singurul om acolo sus, care mai da dovada ca isi ghideaza cariera pe valori reale, si apreciez faptul ca l-ati promovat. Dar are nevoie de ajutor. Oamenii nu sunt perfecti, si nici Victor Ponta nu este. Cred ca are tot ce-i trebuie unui politician care isi iubeste tara si vrea sa faca lucruri bune, dar cred ca nu stie sa se prezinte”.

  Nu stiu daca ati vrut doar sa-i faceti un compliment gazdei blogului sau chiar credeti ceea ce ati scris acolo. Fiindca eu nu mai sunt convins ca d-l Nastase este incantat de realizarile fostului sau student doctorand. Care sunt acele valori reale pe care le promoveaza ponta? Nu am sa intru in probleme de guvernare fiindca nu are cu ce se mandri aici, luand in considerare neindeplinirea nici unui obiectiv major asumat in campania electorala din 2012. Dar ma voi referi la probleme ce tin de caracterul si probitatea profesionala a idolului dvs. Nu ati auzit de plagiatul dezvaluit de revista Nature in 2012? Nu ati aflat inca de OUG din 2013 si cea mai recenta, din 29decembrie 2014, prin care victor viorel isi blindeaza propria aparare impotriva acuzatiilor ce i se aduc? Ordonanta din 2013 a avut drept scop sa interzica oricarei persoane sa faca publice informatiile despre fosti ofiteri acoperiti, el fiind una dintre aceste persoane si, culmea, prin incalcarea legii deoarece era pe atunci si procuror, ceea ce legea interzicea.
  A doua OUG, incearca sa-l scape pe acelasi ponta de acuzatia de plagiat, tot printr-o cale imorala si ilegala, aceea de a da posibilitatea celor prinsi cu matza in sac, sa scape de raspundere prin renuntarea la titlul obtinit fraudulos. Cum sa-ti dai o OUG in care tu esti singurul beneficiar? De cand se rezolva problemele penale prin OUG? Pe langa enormitatea aberatiei continuta in aceasta OUG(in ce consta urgenta, acesteia, e vreo primejdie de stat ???), nemaintalnita in vreo tara europeana, membra UE, ponta vrea sa ramana si cu prajitura in farfurie si cu burta plina.
  In mod normal, dupa raportul inaintat de Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti din 2012, madam Andronescu, alias Abramburica, pentru cunoscuti, trebuia sa-i retraga titlul. Din motive care nu le voi mentiona aici, madam Andronescu, ministrul Educatiei la acea vreme s-a facut ca ploua. Prin retragerea titlului de doctorat, ca urmare a dovezilor de plagiat, Ponta ar fi pierdut atat gradul didactic de conferentiar cat si dreptul de a mai practica avocatura fiindca a fost admis in baroul de Bucuresti fara examen, in baza prevederilor legii, cum ca detinatorii titlului de doctor in drept erau admisi fara a mai sustine examen. In plus, ar fi trebuit sa restituie statului banii incasati de la universitatile unde a predat si, in plus, banii castigati din avocatura.
  Daca aceasta din urma ordonanta penala este aplicata, Ponta va ramane atat cu calitatea de avocat cat si cu banii castigati din practicarea avocaturii, in mod fraudulos.
  Nu cred, repet, ca d-l Nastase este mandru de faptele lui ponta.
  Si ca sa vedeti ca nu sunt singurul care am aceasta parere, va rog sa cititi si urmatoarele articole:romania/

  http://www.contributors.ro/editorial/ba%C8%99calia-salveaza-romania/

  http://www.contributors.ro/editorial/impostura-si-ratarea/

  ww.revista22.ro/-mascarada-plagiatorul-tot-nu-recunoaste-ca-a-plagiat-51514.html

 64. 72 blogideologic ianuarie 14, 2015 la 5:20 pm

  S-a întâmplat ceva pe Stațiunea Spațială Internațională (ISS). Compartimentul american a trebuit să fie evacuat. Toată lumea s-a refugiat în compartimentul rusesc, cel mai bine securizat.

 65. 73 Adrian B. ianuarie 14, 2015 la 5:40 pm

  Lecţia Islandei: cum să scoţi o ţară din criza economică fără să plăteşti pentru datoriile altora

  12 ianuarie 2015, 19:37
  de Ana Stan

  Islandezii protestau înaintea referendumului din 6 martie 2010, prin care au hotărât să nu plătească pentru datoriile făcute de alţii

  Cinci ani de regim neo-liberal au transformat Islanda, o ţară de 320.000 de locuitori fără armată, într-una din cele mai bogate state din lume. În 2003, toate băncile ţării au fost privatizate, într-un efort de a atrage investitori străini. Însă, pe măsură ce investiţiile creşteau, la fel a făcut-o şi datoria naţională, iar în 2008 Islanda a fost nevoită să-şi declare falimentul.

  În 2003, datoria Islandei era de 200 de ori mai mare ca Produsul Intern Brut, iar în 2007 de 900 de ori mai mare. Criza economică a fost ultima lovitură pentru această ţară, la sfârşitul anului 2008, Islanda declarându-şi falimentul, notează jurnalista Deena Stryker pentru sacsis.org.

  Trei bănci principale din Islanda, Landbanki, Kapthing şi Glitnir, au sfârşit prin a fi naţionalizate, în timp ce moneda naţională, coroana, a pierdut 85% din valoarea ei în faţa euro. Contrar la ceea ce se aştepta, criza i-a făcut pe islandezi să-şi recâştige suveranitatea, printr-o participare directă la procesul democratic, la elaborarea unei noi Constituţii. Însă totul după suferinţe îndelungate.

  Păcălelile politicienilor

  Geir Haarde, prim-ministrul coaliţiei de guvernare social-democrate, a negociat un împrumut de 2.100.000 de euro, sumă la care statele nordice au mai adăugat alte 2.500.000 de euro. Însă comunitatea financiară străină a presat Islanda să impună măsuri drastice. Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Uniunea Europeană (UE) au vrut să preia datoria Islandei, susţinând că acesta este singurul mod prin care ţara poate plăti datoriile către Olanda şi Marea Britanie.

  Revoltele s-au intensificat în regiune, forţând guvernul să demisioneze. S-au ţinut alegeri anticipate în aprilie 2009, în urma cărora s-a format o coaliţie de stânga care în campania electorală a condamnat precedentul sistem economic neo-liberal, dar imediat a fost de acord să plătească un total de 3.500.000 de euro. Adică, fiecare cetăţean islandez trebuia să plătească 100 de euro pe lună, timp de 15 ani, cu o dobândă de 5,5%, pentru a reuşi să achite o datorie angajată de partidele politice. Aceasta a fost picătura care a umplut paharul.

  Liderii au început să ţină partea cetăţenilor, în ciuda ameninţărilor internaţionale

  Însă, ce s-a întâmplat după a fost cu adevărat extraordinar. Ideea că cetăţenii trebuie să plătească pentru greşelile unui monopol financiar, că o întreagă naţiune trebuie să fie taxată pentru datoriile private a transformat relaţia dintre locuitori şi instituţiile politice şi, într-un final, a condus la faptul că liderii au început să ţină partea locuitorilor. Şeful statului, Ragnar Grimsson, a refuzat să ratifice legea care i-ar fi făcut pe cetăţeni responsabili pentru datoriile băncilor şi a acceptat solicitarea pentru un referendum.

  Comunitatea internaţională a intensificat presiunile asupra Islandei. Marea Britanie şi Olanda au ameninţat cu represalii dure care ar izola ţara. În timp ce islandezii ieşeau la vot, bancherii au ameninţat să blocheze orice ajutor din partea FMI. Guvernul britanic a ameninţat să îngheţe economiile şi conturile ţării. „Ni s-a spus că dacă refuzăm condiţiile comunităţii internaţionale, vom deveni un fel de Cuba din nord. Dar dacă le acceptam, am fi devenit Haiti din Nord“, declara Grimsson.

  Acuzaţii penale împotriva bancherilor responsabili de criză

  La referendumul din martie 2010, 93% au votat împotriva returnării datoriei. FMI a îngheţat instantaneu împrumutul. Însă „revoluţia“ nu a putut fi intimidată. Cu ajutorul cetăţenilor furioşi, guvernul a lansat procese civile şi penale împotriva celor responsabili de criza financiară. Interpolul a emis mandate internaţionale de arestare pentru fostul preşedinte al Kapthing, Sigurdur Einarsson, dar şi pentru alţi bancheri implicaţi în prăbuşirea economică ce fugiseră din ţară.

  Islanda nu s-a oprit aici: s-a decis să se elaboreze o nouă constituţie care ar elibera ţara de puterea financiară internaţională exagerată şi de banii virtuali. Pentru a scrie o nouă constituţie, cetăţenii au ales 25 de locuitori dintre 522 de adulţi ce nu făceau parte din niciun partid politic, dar recomandaţi de cel puţin 30 de alţi cetăţeni. Acest document nu a fost rezultatul muncii politicienilor, ci a fost scris pe internet. Întâlnirile dintre cei 25 de membri ai comisiei erau difuzate în mediul online, iar cetăţenii puteau trimite comentarii şi sugestii, fiind martori în timp ce Constituţia prindea formă.

  Ar trebui să învăţăm lecţia Islandei: cum să refuzi să te supui intereselor străine, un lucru pe care micul stat l-a strigat din toţi plămânii, conchide Deena Stryker pentru sacsis.org.

 66. 75 blogideologic ianuarie 14, 2015 la 6:43 pm

  Istoricul Pierre Courcelle îl interpretează astfel pe Boethius din Consolatio Philosophiae: +Tiranul este filosoful.+ Stricto sensu, Tiranul înseamnă Uzurpatorul (vezi și ce spunea Procopius). Dictatorul Nicolae Ceaușescu a fost un uzurpator al drepturilor la conducerea României de către partidele istorice. Dar să nu uităm că pe 24 august 1944, domnul Iuliu Maniu s-a retras voluntar de la conducerea Consiliului de Miniștri al României! Este cam greu să-l învinuim noi pentru această decizie tocmai pe dictatorul Nicolae Ceaușescu! A fost mai degrabă complianța totală a domnilor Iuliu Maniu și Corneliu Coposu la ceea ce li se cerea din exteriorul României, din partea agenților de la Intelligence Service (tranformat actualmente în serviciul MI6, acela care a organizat în anul 1989 și sinistrul chemat „revoluția română”).

 67. 76 blogideologic ianuarie 14, 2015 la 7:12 pm

  Teodoric cel Mare: „Francii sunt fera gens.” Era într-o epistolă adresată lui Clovis, și scrisă pe latinește de către Cassiodorus. Teodoric cel Mare prețuia mult calitățile de luptători ale francilor.

 68. 77 Cris ianuarie 14, 2015 la 7:35 pm

  Lăudabilă preocuparea guvernului pentru săracii țării, dar, dacă s-ar putea, aș vrea să fie selectați din sărăcime cei care n-au lucrat niciodată, au lucrat foarte puțin, n-au nicio calificare, nu vor să lucreze în agricultură, refuză locuri la munca de jos pentru că au diplome aiuristice…
  N-aș vrea să li se dea acestora ajutoare, alocații…din Bugetul de Stat, bugetul asigurărilor sociale și de sănătate, alte fonduri…

 69. 78 George Ban ianuarie 14, 2015 la 7:56 pm

  Gruia lui Novac

  Nu inteleg ce tot ii dati cu plagiatul, problema a fost rezolvata in justitie in favoarea lui Victor Ponta. Sau nu aveti incredere in justitie? Nu e bine, Gruia lui Novac, nu e bine!

  De furturile de miliarde de euro ale găştii Băsescu-Udrea aveti ceva de zis, sau va roade tot „plagiatul”?

 70. 79 blogideologic ianuarie 14, 2015 la 8:09 pm

  @Bugetivor
  Chapeau!

 71. 80 Hopa, Ina! ianuarie 14, 2015 la 8:10 pm

  @cris, 2-3 saptamani. Dar ce ai cu Radu Opaina?

 72. 81 blogideologic ianuarie 14, 2015 la 8:21 pm

  @Gruia lui Novac
  Revista Nature nu este specializată în științe juridice. Cum declară prin nume, doar în științele naturii, eventual în filosofie naturală în sensul cel mai extins.

 73. 82 blogideologic ianuarie 14, 2015 la 8:30 pm

  @Vsile
  Erai dator să comentezi asta:+Tu nu mai ții minte ce spui? Apoi, năzdrăvănia cea nouă : Că ai “40 de ani de experiență în afaceri externe” ! 2015-40=1975. Deci din anul 1975 tu te ocupi de afaceri externe ! Eu știam că înainte de 1989 doar securitatea se ocupa de afacerile externe în comerț! Acum iar vei nega că tu ai zis așa ceva. Dar și Viorel Cataramă exact de afaceri externe în comerț se ocupa înainte de 1989…+

 74. 83 Hopa, Ina! ianuarie 14, 2015 la 8:40 pm

  Ministerul groazei. Nu e vorba de ministerul transporturilor si nici baba de la minutul 21 nu e Victoria Nuland, careia ii apreciez recomandarea (porunca) de micsorare a numarului ordonantelor de urgenta. Parca ar fi fost informata de unul sau una care mi-au citi comentariile mai vechi.
  Iubitorii de cinemateca vor aprecia, in acest film al lui Fritz Lang, simplitatea mijloacelor de a crea atmosfera potrivita, ca si tinutele doamnelor si domnilor. In HD, 720 pixeli.

 75. 84 blogideologic ianuarie 14, 2015 la 8:52 pm

  Patrick Amory: „The word civilitas had a long history as a specifically imperial virtue, the guarantee that the autocrat would not overstep the bounds of lawful rule.” (Cuvântul civilitas înregistrează o lungă istorie de virtute specific imperială, garanția că autocratul nu va depăși limitele impuse de legislație.) Autocratul este un auctor civilitatis. Excerpt din cartea „People and Identity in Ostrogothic Italy.” Probleme eterne…

 76. 85 Fault ianuarie 15, 2015 la 6:10 am

  DIALOG REZERVAT

  Doar eu am mai rămas, că toţi s-au dus :
  Unii în jos, puţini în sus şi grosul spre apus.
  Ce bine-ţi stă în straie bibilite, şi cu papion ;
  Ciclopul lopătar te-ar fi zărit pe la vanghelion

  Te vor în patul lor murdar şi curvele virgine
  De care sex or fi, cu ochi aprinşi ca de feline.
  Cu pletele-ţi în vânt priveşti numai spre una,
  A ta, şi-a altora ar zice ILC haios ca-ntotdeauna.

  Cât despre „Doina”, avut-ai, zău, o gură aurită
  Toţi blestemaţii au rămas, ţara de neam e părăsită
  Istoria nescrisă, încă, e la Maior(escu), sigur.
  Tezaurul e-n cele patru zări sau unde ştie Mugur.

  Armatele de spermatozoizi le-ai risipit, oroare !
  La bănci de le păstrai, azi procreai titani, vigoare.
  Că ciorile s-au înmulţit enorm, în mod factorial,
  Nici Hera nu şi-a – nchipuit în gându-i matrimonial.

  Rezervă-ţi niţeluş din înspăimântătoarea veşnicie,
  Cu mine printre fraţii mei, să îi întorci urgent la glie
  În prima zi de Paşti ce va veni, îndemn la sufletul curat
  Ca după post încolonaţi, cinstind Hristos a Înviat !

 77. 86 ZeV ianuarie 15, 2015 la 8:31 am

  Gruia lui Novac
  ianuarie 14, 2015 la 4:29 pm

  Victor Ponta promoveaza cateva valori esentiale, calcate in picioare (incaltate cu bocanci) in ultimii 10 ani: dialogul , calmitatea, conlucrarea institutionala.
  Datorita acestor calitati, pare-se ca relatia presedinte-premier a revenit in parametri normali. desi presa si-ar fi dorit, in continuare scandal.
  Este interesant ca si unchiul Sam isi doreste liniste in Romania….pentru Victor, dezideratul este usor de atins, el fiind nativ inzestrat pentru asa ceva, in timp ce ,,buldogii” cam maraie..dar asta e democratia. Are, prin definitie , si o componenta majora de stanga, fara de care, vorba lui Adrian B., am ajunge in situatia Islandei neo-liberale, sau chiar mai rau. Dar era cat pe ce.
  (Z)

 78. 87 Vsile, ianuarie 15, 2015 la 9:08 am

  Cris,
  „Saracimea” dornica de munca ….are de lucru la salarii mai mari decit ale domniei voastre!

  Un tanar vehement cere,pe stilul past-copy, intelepciune :”Ar trebui să învăţăm lecţia Islandei: cum să refuzi să te supui intereselor străine, un lucru pe care micul stat l-a strigat din toţi plămânii, conchide Deena Stryker pentru sacsis.org.”

  Eu il intreb cui i se adreseaza pentru ca cu ceva vreme in urma cind in aveam ca domnitor „fanariot” pe Basescu acesta era prost,surd, si bataus, dar acum este febletea dansului , domnul Ponta impreuna cu pasnicul Yoh, il va asculta asa cum o asculta si pe Cris si va eradica saracirea saracimilor!
  -Pe un alt thread acelasi tanara casatorit cu o virgina, ne aduce tot prin ce spun altii, un adevar din viata despre trecutul unei doamne , care a trecut prin mai multe…aventuri sentimentale.
  Pai eu nu doresc sa aduc vorba despre amantul Reginei Victoria al printesei X,Y,Z, nu fac referire la amantii defunctei Jackline Kenedy , Onasis ,ma gandesc, desi colegele de blog si de idei ale tanarului tac si isi zambesc in barba ca DE’ doamna e din opozitie, si ‘Bravos Adriene, esti tare!.Ma gandesc ca pe cale de consecinta ca din contra un barbat care are N aventuri este vazut ca potent si bun politician pe cind o doamna ar trebui sa fie curva si exclusa din aceasta liga!
  Doamna Luminita, Cris & Company asa va place?Va riog sa-l aplaudati din nou pe A D R I A N B….
  Eu as dori ca cei ca Adrian sa-si intrebe mamele ” Mama cind l-ai luat pe tata ai fost virgina, dar politica ai facut?
  -Acelasi tanar vehement specializat in past-copy , spune vehement ca ONGeurile colcaie de securisti.Cu anumite corectii ar putea fi o afirmatie corecta , care ONGeuri cele care sunt pro Dreapta ori cele care sunt pro Stanga?
  Securistii vechi s-au cam dus , deci este vorba de voi tinere….si ar mai fi ceva securistii sunt platiti de Putin si sustinuti de Obama, sau din resurse proprii?

  bugetivor,

  La prima idee m-ai ghicit, eu nu citesc plasmuirile din ziare, interpretarile daca vrei dumneata, ii ascult in direct insa pe initiatori , si retin ca in 2017 atunci cind , este posibil sa nu mai fie guvernul Ponta, noului guvern desi in pielea goala i se va cere sa se aplice ce au hotarit azi Yoh,Ponta si la unison totate partidele. Dumneata chiar crezi in asemenea fantasmagorii?
  Da ar fi o solutie , atunci sub Ponta din nou sa mai vindem o data vrabia din mana sub un guvern de uniune nationala sau un guvern de tehnocrati….o mare ft. mare prostie!

  Blogi,
  -Pai asa s-a intamplat si in al doilea razboi mondial daca nu se „refugiau” in compartimentul rusesc azi americanii ar fi fost nemti, norocul chiorului ca totusi Iosip sau Iosif nu a avut reusitele lui Ghitlera!
  -Francii din actuala granita franco-belgiana” au fost pina la urma niste „nemti” sau ce altceva deoarece mai toti instorici pro-franci sunt de origine germana?
  PS .Bine ca am iesit din imparatia Romania!
  -Inca o precizare nu grupul iresponsabil al revolutionarilor a condus Romania blogi..Esti din nou ,intrun mod ticalos , in greseala!Adevaratii ,”spot revlutionaries”, au fost o masa de manevra materiala si morala, practic revolutionarii ar putea fi considerati niste chibiti materialisti, dar atat nu ei au decis viitorul Romaniei!Detalii poti sa alfi de la contralevolutionarii unul dintre ei ,beneficiar de pensie tabu,coleg de blog cu noi!
  Puteti sa intelegeti acest lucru?

  Ce observ stimata gazda, nici o tema reala de politica interna sau externa economica , toata lumea vorbeste despre altceva, toti off – topic , toti in balari si Vsile cu ei de gat!
  Dar parca cu sau fara ortografie Vsile mai spune si lucrurilor pe nume!

  Carcotasile,

  Citezi incercind sa construiesti ceva pe adevarurile mele, concluziile unei persoane fara calitati morale nu ma intereseaza, e bine, sau poate totusi
  rau ca esti si tu un biped ganditor dupa scheletul lui Zev!
  Si inca ceva este bine ca sunteti adunati , adica uniti!

  Luminitza, probabil incantata de oferta lui George , este din nou inteligenta si subtila. Pai dumneata Luminita acuzi guvernul il acuzi pe dl. Ponta ca ar fi intr-un cor al cititorilor lui Johannis!
  Ei cum asa ? Aveti un puseu de bucurie la primirea pensiei marite prin oferta lui George Ban?

 79. 88 Vsile, ianuarie 15, 2015 la 9:13 am

  Intr-un cuvint desparit de catima, toti cei enumerati de mine mai sus sunt admirabili!

 80. 89 Gruia lui Novac ianuarie 15, 2015 la 12:28 pm

  @george ban,

  Problema plagiatului tocmai ca n-a fost inca rezolvata. In sensul ca Ponta nu a demisionat din functia de premier, asa cum ar fio facut orice politician din UE(vezi si cazurile ex-presedintelui Ungariei sau al ex-ministrului german). Si nici madam abramburica nu a dat vreun raspuns corect si argumentat scrisorii ce insotea raportul Comisiei de etica al UB, din 2012. Nu incerca sa ma aburesti cu asa zisa decizie a ICCJ privind inadmisibilitatea actiunii lui Papahagi and co. Am mai scris pe acest blog cum sta situatia cu decizia ICCJ si rezolutia parchetului lui Nitu. Plagiatul sare in ochi de la distanta, doar comparand textele incriminate din teza lui Pinochio si din lucrarile celor 4 autori plagiati. Nu trebuie sa fii nici doctor in drept, nici profesor de drept international penal ca sa iti dai seama de asta: trebuie doar sa stii sa citesti si sa cunosti si definitia plagiatului. Si un elev de clasa a V-a este capabil sa detecteze plagiatul daca este informat asupra conditiilor impuse pentru citare.

  @ blogi
  Initial, am vrut sa te ignor complet. Dar, aducandu-mi aminte ca te-ai laudat candva prin targ cu activitatea didactica si de cercetare, pe vremea cand se potcoveau puricii cu 99 de potcoave de otel , de sareau oltenii pana la cer, mi-am zis ca esti in eroare totala(eclipsa academica) daca poti sa conditionezi valabilitatea acuzatiilor aduse de revista Nature, de faptul ca lucrarea analizata este din domeniul juridic, altul decat cel abordat in mod curent. Din partea unuia care se pretinde ultrainformat si erudit in toate domeniile(vezi „cearceafurile” postate la fiecare articol de pe acest blog, in care registrul e, lato senso, unul „cioclopedic”, incepand cu pacea de la Kuciuk-Kainargi pana la problemele abordate de Hawking, trecand prin economie, agricultura, drept, numismatica, geofizica, biologie, cibernetica, chimie coloidala, astrofizica, sociologie, etc etc ) este penibil sa nu poata recunoaste un plagiat ordinar.
  Si e cu atat mai penibil sa incerci sa faci din negru alb si viceversa, adica sa incerci sa convingi, sa ma lamuresti cum ca tocmai cei de la revista Nature ar fi in eroare. Asta, bazandu-te pe o ipoteza falsa cum ca toti ceilalti ar fi in necunostiinta de cauza si doar tu cunosti in detaliu problema. Tov Filipas, cum de n-ati reusit sa depasiti gradul de asistent la universitatea din Craiova, desi debordati de stiinta, tehnica, cultura universala, incat rivalizati cu enciclopedia???

 81. 90 blogideologic ianuarie 15, 2015 la 7:10 pm

  @ Gruia lui Novac
  Da, ai sesizat corect. Sînt legat cu o mie de sfori întărite cu mulțime de noduri. Singurul grad de libertate-i blogul.

 82. 91 Draghi Puterity ianuarie 20, 2015 la 10:31 pm

  In caz ca intereseaza pe cineva un site care isi propune sa scoata la lumina retelele elitiste. Ca un exmplu, think tank-urile care promoveaza politici de austeritate:

  http://thinktanknetworkresearch.net/wiki_ttni_en/index.php?title=Category:Austerity_politics


 1. 1 Atentatorii de la Paris au învins democrația | Blogul lui Popa Țeapă Trackback pe ianuarie 12, 2015 la 1:01 pm
 2. 2 Fraţii Kouachi, terorişti şi victime ale imperialismului Trackback pe ianuarie 12, 2015 la 1:23 pm
 3. 3 Alexandru Madgearu | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe ianuarie 14, 2015 la 10:35 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: