A venit Mosu’ la Cornu

20141224-211926.jpg

Sărbătorile au adus familia împreuna. Cel mai frumos cadou adus de Mosu’.

52 Răspunsuri to “A venit Mosu’ la Cornu”


 1. 1 Cati Preda decembrie 24, 2014 la 10:26 pm

  Un Craciun plin de iubire,mult noroc si impliniri!

 2. 2 andresclara decembrie 24, 2014 la 11:56 pm

  Intr-adevar, domnule Nastase, cel mai frumos cadou din partea Mosului este sa fii impreuna cu familia ta! Craciunul este o sarbatoare de familie!Dumnezeu sa binecuvanteze familia Nastase si sa va aduca numai bucurii, impliniri si „succesuri”, imi cer scuze penru termenul folosit! Sunteti un om deosebit, domnule Nastase! Ati fost singurul prim-ministru, pana la Ponta, care i-ati tinut piept cacatului Traian Basinosul pulii( scuzata-mi fie expesia asta)! Nu va von uita niciodata ca ati indexat pensiile atator persoane care scarma prin gunoi de foame, pentru ca-si platesc taxele si impozitele in primul rand! Eu maine voi da „de pomana”, cum se zice, unei doamne singure, pe care fiica ei plecata in Italia la munca, a uitat-o….. II voi imparti 3 sarmale, un castronel cu piftie, 2 felii de cozonac si o paine! Nu pot sa-i ofer mai mult, pentru ca nici eu n-am de unde, desi am 2 profesii cu licentza la stat,: o facultate si o scoala profesionala… Sa va intreb: merita sa traiesti in Romania? Ce-mi ofera statul roman? Nimic! Deci, sictir statului roman impotent! Sa va spun o chestiune profesionala: motorul dezvotarii unui stat de drept este generatia tanara, nu batranii caresi asteapta iesirea la pensie! Tinerii muncesc, se lupta pentru a dobandi experientza, vechime, functii, etc., deci nu stau si viseaza, nefacand nimic ca unul care-si asteapta iesirea la pesie si care este depasit ca mentalitate! Imi pare rau, dar aceasta este realitatea din romania, va spun o parere profesionala, de sociolg, cu licentza la stat, in anul 2001, la Universitatea de Vest Timisoara!

 3. 3 Centru decembrie 25, 2014 la 12:10 am

  Superba fotografie .
  E cea mai buna dovada ca Dumnezeu exista .
  Dupa incercari teribile si nemeritate , a ajunge la casa din Cornu in mijlocul familiei in 24 decembrie 2014 , dupa ingrozitoarele iulie 2012 si ianuarie 2014 , este sa simti dragostea lui Dumnezeu asupra ta .

 4. 4 Janos Kantor-Herbert decembrie 25, 2014 la 12:34 am

  Sinteti ca steua din Betlehem sinteti si veti ramine calauza vie al vieti si pilda voastra este der leit faden …..sa ne traiti multi multi anii …….Danke Gott !!!

 5. 5 simona centiu decembrie 25, 2014 la 8:43 am

  Sa aveti parte de un Craciun linistit si cald. Suntem multi alaturi de domnia voastra si va multumim ! Sanatate multa !

 6. 6 ML decembrie 25, 2014 la 9:20 am

  Sunteți o familie tare frumoasă! Puiuțul din brațele doamnei face parte tot din familie, nu-i așa? După cum arată, la el cred c-au venit doi moși: Moș Crăciun (se vede că-i mulțumit) și Moș Ene (e nițel somnoros)… 🙂
  Sărbători fericite!

 7. 7 TREIDE 95 decembrie 25, 2014 la 11:08 am

  Sănătate, noroc și un Crăciun fericit alături de cei dragi d-voastră să aveți pentru că le meritați din plin pe toate! Un an mai bunși-mplinit vă urez de-aici, de la poalele Tâmpei!

 8. 8 Roxana Dica (ro.dica) decembrie 25, 2014 la 3:48 pm

  Nu stiam ce sa va scriu anul acesta pentru ca nu as fi dorit sa fie ceva banal. M-a inspirat insa asta: http://www.dcnews.ro/iulia-motoc-fost-judecator-ccr-intrebare-cheie-pusa-de-craciun_463200.html. I-am raspuns animata de dorinta de a pastra justele proportii si echilibrul. Acum totusi stiu ce ar trebui sa va spun si dvs. pe langa cuvenitele urari. Poate ca tocmai momentele urate ne invata ca trebuie sa ne obisnuim sa dam si sa (ne) impartasim celorlalti. Sunt multi in nevoie si nu pot fi rezolvate toate problemele, dar cu siguranta cateva da! Va doresc sa le gasiti pe cele care rezoneaza cu dvs. pentru a va manifesta material si nematerial doza de altruism proprie destinului care v-a fost si va e scris! Sarbatori fericite, sanatate si cat mai multa multumire sufleteasca dvs. si familiei dvs! La multi ani!

 9. 9 Adrian B. decembrie 25, 2014 la 4:12 pm

  Craciun fericit tuturor !

 10. 10 papasha decembrie 25, 2014 la 4:47 pm

  E clar , singurul ramas serios si sanatos din familia Nastase , e Mihnea !

  Pana si „fiara inspaimantatoare ” a lui Andrei , s-a costumat in catzel de salon ( mic , mic , da latra mai tare ca vanatorescu’) !

  Craciun fericit si Sarbatori minunate la toti cei dragi !

 11. 11 alice decembrie 25, 2014 la 5:02 pm

  Craciun Fericit alaturi de cei dragi familiei dv.

 12. 12 Vsile, decembrie 25, 2014 la 5:32 pm

  Cred ca a fost totusi un Craciun fericit, cel putin aprent asa spune poza.Cred ,per total sau in ansamblu daca vreti ,ca necazurile au intarit
  familia Nastase!

  Fara sa fiu malitios pot spune ca de Craciun il vad pe Adrian Nastase ras!

 13. 13 Cris decembrie 25, 2014 la 5:51 pm

  Ce frumos! Într-adevăr, familia reunită e cel mai frumos cadou.
  În sfârșit vă văd pe toți zâmbind.
  Știți urarea mea. Sănătate și seninătate!

 14. 14 Ghita Bizonu' decembrie 25, 2014 la 7:31 pm

  andresclara

  „apreciez” limbajul dvoastra … Insa cum sa va spum .. lumea nu are asa mare nevoie de sociologi. Si va mai zic ca tineretea este a naibii de trecatoare.

  ]Ins adaca aveti ceva cu varstnicii va sugerz sa incepeti cu parintii dvoasta ,.
  Cat despre metalitate dvoasta dati dovada de o mentalitate de hiena sau de inceput a socilaimsului timpuriu „te astepata la crematoriu batrane” (apus Zoscenko) sau „a dracului baba umba prin tramvai si moartea o cauta pe acasa” )auzita cu urechile mele … ani de zile.)

 15. 15 Radu Humor decembrie 25, 2014 la 7:37 pm

  Am un bun amic ce mă exasperează cu teoria lui, cum că băieţii lui Năstase vor face adevărata corectură socio.politică cu fetele lui Băsescu !
  Şi nu vă gândiţi la prostii sau alte răzbunări de tot felul, ci la ce vor realiza în viaţă unii şi ce vor face mai departe celelalte .
  Interesant mi se pare că a şi început să vină cu exemple, dar eu mă fac a nu-l crede, fapt ce-l înfurie la culme !
  P.S.
  Urările vi le-am făcut la o postare precedentă, acum vreau doar să vă mulţumesc pentru că v-aţi dat barba jos. 😉
  Cea mai tare, dar şi potrivită remarcă o făcu-se o persoană tânără, care susţinea că Năstase cu barbă, pare un tip cel puţin debusolat şi la o privire mai atentă am observat şi eu acelaşi lucru!
  Se zice că haina face pe om, dar uite că şi barba !
  Zile senine şi fericite, întru mulţi ani să trăiţi !

 16. 16 Adrian B. decembrie 25, 2014 la 7:42 pm

  Ishtar Alabina – Comme toi

 17. 17 Adrian B. decembrie 25, 2014 la 7:48 pm

  Mask of Zorro soundtrack by Tina Arena & Liane Foley

 18. 18 Adrian B. decembrie 25, 2014 la 7:57 pm

  Sarah Brightman & Antonio Banderas – The Phantom of the Opera

 19. 19 Adrian B. decembrie 25, 2014 la 8:02 pm

  Sarah Brightman & Fernando Lima – La passion

 20. 20 Ioan Buta decembrie 25, 2014 la 10:18 pm

  Cu tot respectul si toata consideratia d-le Nastase si vreau sa ma adreses si cititorilor dv, din care fac parte si eu,daca sunteti impruna in aceste zile nu se datoreaza mosului ci lui Dumnezeu
  Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa tina famila dv. imperuna si uinita.

 21. 21 Radu Humor decembrie 26, 2014 la 12:03 am

  Fie ca luminile Sfintei Sărbători a Crăciunului să ne lumineze vieţile, inimile şi de ce nu şi minţile !
  Poate ne vom trezi odată ! 😉

 22. 22 blogideologic decembrie 26, 2014 la 8:08 am

  Programul accelerat de industrializare a României urmărit consecvent de Nicolae Ceauşescu producea un număr foarte mare de locuri de muncă în România, aceasta-i o certitudine foarte bine demonstrată de fapte. Cine le neagă, nu ştie despre ce vorbeşte. Situaţia în care eu sînt blestemat de câţiva tipi constanţi în atitudinea lor pro-Băsescu, ulterior în atitudinea pro-Iohannis, scade într-un mod drastic calitatea intelectuală a discuţiei pe acest blog. În fine.. Vreau să reamintesc o serie de puncte capitale despre acea conspiraţie anti-românească numită „revoluţie” doar de către spirite malevolente la extrem în atitudini faţă de România. 1/Doctrina comunistă a lui Nicolae Ceauşescu a reprezentat un pericol major la adresa economiei mondiale a profitului. 2/ Pretextul discutat la Malta pentru distrugerea României a fost însă „valiza nucleară” a României. 3/ Aici unanimitatea marilor puteri a fost totală. 4/ Care „mari puteri” ştiau deja bine despre globalizarea ce va urma. 5/ Doctrinarii lor economici preziseseră corect că globalizarea aduce cu sine comoditizarea (altceva decât comodificarea). 6/ Carnetele de comenzi ale întreprinderilor României erau pline la momentul „evenimentelor din decembrie 1989”. 7/ Economia de scală promovată „mesianic” – caracterizare făcută la postul de radio Europa Liberă înainte de 1989- redusese costurile de producţie ale mărfurilor industriale româneşti. 8/ Comoditizarea post-1989 a produselor româneşti ar fi spart pieţele, cu profit pentru România, cu profit pentru populaţia României (ştiu că ideea este oribilă pentru unii!). 9/ Ar fi trebuit doar să urmeze creativ (aici bazele teoretice ale ideologiei româneşti contează foarte mult!) o politică de înălţare a produselor româneşti în gama lor. 10/ Percepţia actuală a populaţiei româneşti ortodoxe despre Nicolae Ceauşescu se apropie foarte mult de preludiile unei posibile sanctificări. 11/ Eu nu cer aşa ceva, spun numai că istoriceşte se impune reînhumarea lui Nicolae Ceauşescu într-un cavou decent şi cu toate onorurile cuvenite unui mare şef de stat.

 23. 23 blogideologic decembrie 26, 2014 la 10:40 am

  Cum mai funcţionează industriile cele mai noi? Voi vorbi în mod expres despre industria TIC (Tehnologia Informaţiei şi Comunicării). Aici, giganţii cei mai noi din domeniu sunt reuniţi taxonomic sub acronimul GAFA (Google, Apple, Facebook, Amazon). Dar ei au ajuns mari numai pentru că au urmărit cu foarte multă atenţie primul gigant din domeniu, anume Yahoo! Care nu mai este mare, însă are un plan managerial să revină ! Să reamintim aici puţină istorie industrială a sectorului TIC. Se ştie bine că tocmai firma Yahoo a inventat afacerea de publicitate în linie. Astfel, în anul 1994, doi absolvenţi de la Stanford University, anume domnii Jerry Yang şi David Filo, au imaginat o cale de ajutor prin care utilizatorii timpurii puteau să navigheze mai uşor pe web. Şi au ales pentru aceasta adresele URL ale unor pagini de Internet faţă de care ei înşişi aveau particulară afecţiune (psihologic, alegerile făcute de către Jerry Yang şi David Filo le defineau foarte bine personalităţile!). La început, lista lor cuprindea circa 100 de poteci asociative (links). Succesul iniţial pe care l-au cunoscut demonstrează de asemenea foarte bine creativitatea asociaţionismului, concept din Ideologia primară (spun iarăşi, dar ce să fac ?, Repetitio est mater studiorum, “Toate-s vechi, şi nouă toate” cum scria pe vremuri Mihai Eminescu, geniul nostru naţional mult hulit acum de către culturnikul Andrei Pleşu). Iar faptul că la noi pe 16 noiembrie 2014 un performant Centru de date al industriei TIC – construit pe banii statului român, subliniez!- a fost deviat şi folosit pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale, se datorează numai liniilor directoare trasate în cultura română de către acest malefic geniu cu numele Andrei Pleşu. Ghidul www construit de Jerry şi David atingea în 1994 un număr de 19 categorii (începând cu arta şi afacerile), şi provoca 1 milion de clickări pe zi. În 1997, veniturile firmei Yahoo atingeau 70,4 milioane dolari americani. În perioada sa de vîrf, capitalizarea de piaţă a firmei Yahoo era de 128 miliarde dolari ! Dar în timp ce firma Yahoo era ocupată exclusiv- chiar obsesiv!- cu extinderea portofoliului său de produse şi de servicii oferite pe piaţă, o nouă generaţie de germeni de întreprinderi (start-ups) focaliza doar pe câte un singur produs ori serviciu, fiecare asemenea firmă nouă urmărind exclusiv perfecţionarea acelui produs ori serviciu. Aşa că a sosit inevitabilul! Yahoo a inceput să piardă în faţa lui eBay pe domeniul care se cheamă licitaţii în linie, Yahoo a inceput să piardă în faţa lui Google în ceea ce se cheamă căutările pe Internet, şi Yahoo a inceput să piardă în faţa lui Craigslist în sistemul de clasificare. Marele şoc a fost creat de Facebook, care a înlocuit Yahoo ca pagină de primire pentru milioane de persoane! Inexorabil a urmat scăderea veniturilor obţinute de Yahoo prin publicitatea în linie. Din toate aceste motive, între anii 2007 şi 2012 firma Yahoo a trebuit să-şi schimbe de patru ori directorii C.E.O.! Ultimul din lista celor patru, domnul Scott Thompson, şi-a depus chiar el demisia după ce un mare activist acţionar pe Yahoo, anume domnul Dan Loeb, a publicat o scrisoare deschisă cu acuzaţii de fabricare a diplomei de specialist în computer-science! Aşa că în luna mai din anul 2012, compania Yahoo valora pe piaţa publică mai puţin de 20 miliarde dolari ! Ceea era totuşi încă o sumă considerabilă comparativ cu valoarea sa reală de la momentul prezent ! Care a fost calculată de către domnul Eric Jackson, influent manager de fond speculativ (hedge-fund). Eric Jackson avea deja atenţia fixată mai mult decât obsesiv pe starea companiei Yahoo după ultima schimbare de C.E.O., atunci când a venit Marissa Mayer! http://dealbook.nytimes.com/2014/01/16/why-it-may-take-more-than-former-google-stars-to-turn-yahoo-around/ În primele 24 de luni de activitate managerială la Yahoo, doamna Marissa Mayer a eliminat câteva duzini de produse Yahoo a căror susţinere aducea pierderi, după cum a reconceptualizat şi alte produse Yahoo marcate prin pierderi. De asemenea, în calitatea ei de C.E.O., doamna Marissa Mayer a fost decidentul final în acţiunile “agresive” de achiziţionare a 41 de germeni promiţători de întreprinderi noi (start-ups). Tot doamna Marissa Mayer a hotărât de una singură angajarea vedetei de televiziune Katie Couric http://en.wikipedia.org/wiki/Katie_Couric . Totuşi, pierderile veniturilor pentru Yahoo au continuat necurmate. În iulie 2014, domnul Eric Jackson publica în Forbes următoarele argumente : Deoarece Yahoo are pe Wall Street valoarea de 33 miliarde dolari din calcule pe bază de sumă algebrică, în care termenul pozitiv cel mai important era participaţiunea lui Yahoo de 37 miliarde dolari în firma Alibaba -conglomerat chinezesc al Internetului- asta înseamnă că Yahoo valorează în realitate minus 4 miliarde dolari americani! SURSA http://www.nytimes.com/2014/12/21/magazine/what-happened-when-marissa-mayer-tried-to-be-steve-jobs.html?action=click&pgtype=Homepage&version=Moth-Visible&module=inside-nyt-region&region=inside-nyt-region&WT.nav=inside-nyt-region

 24. 24 blogideologic decembrie 26, 2014 la 1:59 pm

  Apoi, dacă a mers păcăleala sângeroasă cu evenimentele-din-decembrie-1989 prezentate ca „revoluţie”, de ce să nu funcţioneze şi păcăleala sinistră nine-eleven pentru americanii entuziaşti dar naivi?

 25. 25 Adrian B. decembrie 26, 2014 la 3:39 pm

  Pe surse 🙂 am aflat ca Monica Macovei ( impreuna cu ” intelectualii ” Cristian Preda , Papa Hagi si mihail Neamtu ) vrea sa-l actioneze in judecata si sa-i faca si o plangere penala ( la DNA ) lui Mos Craciun !!!

  Acesti neprihaniti 🙂 il acuza pe Mos Craciun de corupere de minori , mita , spalare de bani , evaziune fiscala si grup organizat , munca la negru , conducere a unui vehicul neomologat si neinmatriculat pe drumurile publice ( sania cu reni ) , rele tratamente acordate animalelor ( renii ) , nerespectarea legii privind intrunirile publice , atentat la siguranta nationala etc. De asemenea il acuza pe Mos Craciun si de plagiat si au cerut Comisiei de Etica 🙂 de la Universitatea Bucuresti sa verifice scrisorile Mosului care , cica , ar fi copiate de la Coca Loca !!! Sa nu se infurie Ambasada americacana …

  Plangerea penala a fost tradusa in limbile germana si engleza si trimisa pe filiera obisnuita de catre d-ul 🙂 Vasile Blaga direct ambasadelor occidentale si Comisiei europene de la Bruxelles , d-lui mark gesheftstein si d-nei victoria nuland .

 26. 26 blogideologic decembrie 26, 2014 la 3:42 pm

  Proiecte, proiecte, proiecte … / În acord cu Ideologia primară a lui Destutt de Tracy (din care s-a inspirat la începutul secolului XIX ideologia naţionalismului românesc), un proiect este sprijinit pe doi piloni : 1/Un pilon voluntarist; 2/ un pilon intelectualist. În cazul statului democrat (sau “de drept”), latura voluntaristă este lăsată politicului, iar latura intelectualistă este lăsată birocraţiei. Dar vezi nişte eşecuri memorabile constatate obiectiv într-o serie de studii de cazuri din Brazilia. http://www.nytimes.com/interactive/2014/04/12/world/americas/grand-visions-fizzle-in-brazil.html?action=click&pgtype=Homepage&module=c-column-middle-span-region&region=c-column-middle-span-region&WT.nav=c-column-middle-span-region

 27. 27 Doru Coarna decembrie 26, 2014 la 5:52 pm

  @ blogi,

  sunt perfect deacord cu tine, ii speriasem pe toti!

 28. 29 blogideologic decembrie 26, 2014 la 7:45 pm

  @andresclara zice agresiv şi emfatic: +Să vă spun o chestiune profesională: motorul dezvoltării unui stat de drept este generaţia tînără, nu bătrânii care-şi aşteaptă ieşirea la pensie! Tinerii muncesc, se luptă pentru a dobândi experientză, vechime, funcţii, etc., deci nu stau şi visează, nefăcând nimic, ca unul care-şi aşteaptă ieşirea la pensie şi care este depăşit ca mentalitate.”
  Îmi place cum întreba academicianul Alexandru Duţu: ‘Ce-i mentalitatea?’, şi apoi explica: “Un succedaneu popular pentru Weltanschauung”. Splendidă zicere, nu-i aşa ? Dar eu am vorbit mai frecvent pe aici despre cultura percepţiei riscului. Aţi uitat să amintiţi că riscul mental major pentru bătrâni este să fie loviţi de Alzheimer şi demenţă senilă. Cum v-au ajutat cursurile de sociologie – urmărite, aşa cum aţi declarat dumneavoastră, la Universitatea de Vest din Timişoara- să abordaţi aceste probleme ?

 29. 30 Ghita Bizonu' decembrie 26, 2014 la 9:05 pm

  Pe motiv de mutare imi desfac biblioteca . O sa abandonez destule carti din BPT si altele .
  Asa ca daca unu dintre voi stie unde sa le dea (biblioteca de pe langa o biserica , scoala sau asa ceva) si poate veni sa le preia (cu sacose,/sac si masina) sa dea un semn.
  Cestia asta ar putea trece la facere de bine …
  Ma rog este drept ca trebuia sa fac cestia asta de prin vara – stiu unde! – insa treaba asta ma deprima enorm asa ca am tot amanat si acu, sunt in mare lipsa de timp .
  Mai o sa dau niste reviste Paris Match de prin 1990-93 .

 30. 31 blogideologic decembrie 27, 2014 la 7:35 am

  @ Doru Coarna spune : „Se speriase lumea de noi”
  La fel ca de Iran, acum. Acuzat de Israel că fabrică arma nucleară.

 31. 32 Vsile, decembrie 27, 2014 la 8:50 am

  Ghita,

  Sunt multe sate in care copii citesc pe izlaz la pascut oi si vaci ….pentru ca nu se sparg in tablete…cred ca daca faci un pachet si-l adresezi oricarei scoli din asemenea zonea va fi primit cu bucurie!

 32. 33 Vsile, decembrie 27, 2014 la 9:18 am

  Ghita,

  Probabil andresclara l-a citit pe blog doar pe Filipas, si de aici a constatat si inutilitatea unei varste in lantul trofic uman!
  De partea cealalta domnisoara, doamna respectiva nu prea are logica in tot ce spune, pe de o parte ii ureaza domnului Nastase , indirect binecuvantarea Domnului deci nu-l arunca la rebuturi, se face ca-i da de pomana unei doamne , a carei fiica o tanara plecata in strainatate nu-i separa obligatiile filiale de dementa tanarului motor care se prostitueaza prin strainatate pentru ca acolo scorurile par a fi altele desi calitatea prezervativului este aceeiasi.

  Problema acestor tineri sociopati ,este insa alta , ei se cred motorul societatii , desi ei sunt soar un asamblu din motorul pe care il revendica , iar acest ansamblu s-a format prin ingrijirea directa pe banii si cheltuielile acelora care sunt acum acuzati de inactivitate de viciu si de frana a societatii!

  Se vede in tanara respectiva o frustrare o ura dementa cauzata de un anume stres de o anume respingere de catre societate in general de catre angajatori in special a unor asemenea tineri instabili si fluctuanti in relatia pe care o au cu societatea.

  Ii recomand tanarului motor aclares dar si altor tineri ,colegi pe acest blog sau pretutindeni aiurea prin Romania ,consiliere in prima etapa la un psiholog!

 33. 34 George Hălărescu decembrie 27, 2014 la 11:04 am

  Vă rog să priviți ce tip de propagandă mincinoasă practică unii susținători ai dreptei politice românești. Această practică distruge orice urmă de încredere într-un dialog real și onest între adversarii politici. http://inliniedreapta.net/victor-ponta-se-arunca-in-capcana-lui-alexandr-dughin-adierea-ruseasca-a-noii-stangi/

  Trecând peste text și-au permis grosolănia să trucheze și fotografia. http://www.titulescu.eu/2013/09/fondatorul-miscarii-eurasia-la-fundatia-europeana-titulescu/#comment-36428

 34. 35 Cris decembrie 27, 2014 la 11:24 am

  I-ați dat hrană trupului? Dar spiritului, sufletului?
  În ceea ce mă privește, recunosc că nu sunt un creștin practicant, dar îi dau spiritului mai multă hrană decât trupului (de aceea am TOT 50 de kg, cât aveam la 20 de ani), și respect cât de mult pot preceptele lui Isus Cristos. Am fost la biserică și l-am slăvit cum am știut (nu cunosc ritualurile și obiceiurile), iar la sfârșit l-am rugat umilă să-mi dea ceea ce vă doresc dv. tuturor: cât trăiesc, să fiu pe picioare și cu mintea-ntreagă.

 35. 36 Cris decembrie 27, 2014 la 11:27 am

  @ Adrian B. :

  Mi-au plăcut mult Brightman și Lima.
  Acum eu sunt în perioada Andre Rieu, ca un amator de muzică fără educație muzicală ce sunt…

 36. 37 Adrian B. decembrie 27, 2014 la 1:38 pm

  @ Cris

  What about Antonio Banderas ?

 37. 38 Radu Humor decembrie 27, 2014 la 1:43 pm

  Un articol interesant şi dureros de adevărat :

  Prigoana copiilor de chiaburi în perioada comunistă

  Prigoana comuniştilor a continuat şi după întemniţarea chiaburilor. Copiii acestora au devenit ţintele activiştilor de partid care au încercat să îndrepte ura celorlalţi săteni împotriva lor. Chiaburul Vasile Bourceanu a avut zece copii. După arestarea tatălui lor, nu au putut să-şi continue studiile pentru simplu motiv că nu aveau origini sănătoase.
  Băieţii au fost obligaţi să muncească pe şantiere. După 1989 au încercat să recupereze pământul familiei, confiscat de comunişti, însă nici după 25 de ani nu au reuşit.
  Comuniştii nu s-au oprit după ce au confiscat proprietăţile ţăranilor înstăriţi şi i-au trimis la temniţă grea. Ba mai mult. Şi familiile lor trebuia să fie distruse şi “reeducate”. Aşa a început prigoana copiilor de chiaburi. Peste noapte au fost şi ei transformaţi în pericole pentru orânduirea socialistă.
  Ţăranul Vasile Bourceanu a fost acuzat de sabotaj
  În 1952 Vasile Bourceanu, un ţăran înstărit din comună vasluiană Berezeni, a fost acuzat de sabotaj. I-a fost confiscată toată agoniseala şi în urma unui proces sumar a fost condamnat la 12 ani de muncă silnică. Nici cei 10 copii ai săi nu au scăpat de furia comuniştilor. Pentru a-i proteja, Vasile Bourceanu îi învaţă mereu să fie atenţi la ceea ce vorbesc.
  „Zicea că să nu vorbim despre asta şi nu vorbim de comunişti că uite ce am păţit eu şi a zis că nici puii de şarpe să nu se ducă acolo unde a fost el”, a spus Nicolae Bourceanu, fiul lui Vasile Bourceanu. Viorica Vazon este fiica chiaburului Vasile Bourceanu. Îşi aminteşte că după ce tatăl sau a fost aruncat în închisoare, comuniştii veneau o dată la câteva zile pentru a face controale.
  „Eram mică, nu prea înţelegeam multe lucruri decât, ţin minte atât, că odată eram la masă, era o masă rotundă şi eram toţi în jurul mesei rotunde şi mama răsturnase mămăligă pe fund şi în clipa aia au venit poliţaii şi ne-a aruncat de pe masă mămăligă”, a spus Aurica Bazon.
  Nu aveau voie să deţină nimic. Comuniştii le luaseră din gospodărie toate animalele, uneltele şi grânele. Tot ce produceau trebuia să meargă la partid. Copii fiind, erau obligaţi să suporte batjocură întregului sat atunci când mergeau la şcoală.
  „În momentul când ne-am dus la 5-7 în comună Berezeni de mergeam trei kilometri pe jos, bineînţeles că copiii oamenilor din comună, aveau o ură aşa, aruncau cu pietre după noi, cu ce aveau prin curte, ieşeau în faţă porţii şi aruncau”, a mai spus Aurica Bazon.
  Vasile Bourceanu a avut trei băieţi şi şapte fete. Iniţial niciunul nu a fost primit la liceu pe motiv că nu aveau origine sănătoasă. Li s-a refuzat dreptul la educaţie, iar băieţii au fost nevoiţi să muncească pe şantiere. Nici acolo nu au scăpat de ura activiştilor.
  „Unde te duceai, pe unde te întorceai, cum te vedea zice “băi chiaburule, băi cutare”, şi acum pe la CAP-ul asta, eu nu am lucrat, dar vărul ăsta care e la staţiune acum el a lucrat până la pensie la CAP şi tot striga la el, băi chiaburule, şi el doar lucra acolo cu dânşii”, a povestit Nicolae Bourceanu.
  Nici după 1989 nu au avut parte de dreptate. De 25 de ani se luptă prin tribunale să recupereze pământurile tatălui şi ale bunicului confiscate de comunişti. Deşi avea 50 de hectare, Vasile Bourceanu este trecut în registrul primăriei cu doar 34 de hectare. Practic, dintr-o mişcare de condei, comuniştii au făcut să dispară mai mult de un sfert din pământul chiaburului ca şi când nu l-ar fi avut niciodată. În timpul colectivizării activiştii l-au luat până şi contractele de vânzare – cumpărare care dovedeau clar cât pământ are Vasile Bourceanu. Au reuşit însă să salveze câteva.
  „În toate registrele pe care le-am căutat, în arhive, ei nu au fost trecuţi decât cu o parte din pământ. În registrul din primărie unde am căutat să vedem cu ce teren a rămas tata, erau trecute 34, cifra care era ştearsă permanent, adică era trecură în creion şi era ștearsă tot timpul acolo. Şi la bunicul nu l-am găsit cu niciun hectar în primărie, decât în arhivele de la judeţul Vaslui cu 18 hectare din cele 100 şi am avut şi pădure, asta din spusele lui tata şi a bătrânilor din sat”, a spus Aurica Bazon.
  Legea 18 din 1991 privind reconstituirea dreptului de proprietate a fost aplicată arbitarar în multe zone din ţară. Pe o parte din pământul bourcenilor au fost împrorietăriți alţi ţărani. A fost nevoie de ani de procese cu primăria pentru ca urmaşii lui Vasile Bourceanu să-şi recupereze o parte din terenul confiscat de comunişti. Cât priveşte pământul pe care comuniştii l-au şters din documente, cel mai probabil nu vor mai ajunge niciodată în posesia lui. Au trecut 62 de ani de cînd tribunalul poporului l-a judecat pe Vasile Bourceanu pentru singură vină: că muncea şi avea pămînt. Nici astăzi nu s-a făcut dreptate.

 38. 39 Adrian B. decembrie 27, 2014 la 2:21 pm

  Semne bune anul ( viitor ) are …

  http://www.dcnews.ro/traian-basescu-premier-gheorghe-tinel-ar-fi-de-acord-cu-o-alian-a-pnl-pmp-pentru-a-da-jos-guvernul-ponta_463272.html

  Am si eu o nedumerire … Am auzit la viata mea de tot felul de modele de leadership : sa conduci inconjurat de slugi penibile gen Emil Bobu sau Emil Boc , sa conduci inconjurat de oameni inteligenti , etc.

  Dar n-am auzit NICIODATA sa conduci o tara folosindu-te de tradatori sau de cadre provenind de la adversarii politici !!! Ma refer aici la Guvernul Ponta .

  D-ul Ponta chiar n-a gasit in toata Romania alte persoane decat Darius Valcov ( sotul Laviniei Sandru si fost PDL ) , Liviu Dragnea ( fost vice PDL ) , Razvan Nicolaescu ( fost PDL ) , Mihnea Motoc ( sotul d-nei basiste Motoc ) , Ioan Rus ( looser si alunecos de profesie ! ) si alti traseisti politici . Si cati or mai fi la toate nivelurile ?

  Citind articolul de mai jos am vazut ca si d-ul Gheorghe Feneser alias sadicu a fost PREFECTUL jud. Alba in mandatul d-lui Ponta !!! Si in pauza de masa il injura pe d-ul Ponta pe internet !!! Mi se pare incredibil acest lucru ! Chiar nu inteleg de ce d-ul Ponta nu foloseste membrii de partid vechi si loiali , preferand in locul lor tot felul de japitze .

  http://www.abnews.ro/investigatii/dosare-si-piper/item/696-gheorghe-feneser-ecologistul-prim-sustinator-al-rmgc

  Toate aceste lucruri imi aduc aminte de un film celebru : In pat cu dusmanul .

  D-ul Ponta sa nu se mai mire ca a pierdut alegerile sau de ceea ce se intampla in tara asta !

 39. 40 Centru decembrie 27, 2014 la 4:22 pm

  @Adrian B – doar nu-l vezi pe Ponta un Mihai Viteazul sau un Horea victima a comploturilor si a tradarii ?
  Romanii nu l-au vrut pe Ponta , atat .
  Ponta este un personaj care nu impresioneaza prin nimic , care va fi uitat imediat , care nu are convingeri ( ” ortodoxismul ” ” nationalismul ” lui sunt afise ieftine dictate de Pelada ) , ineficace , pasionat de intalniri cu celebritati ale show-bussinesului occidental , curse de masini la Dubai ,care se viseaza inmanand cupe la Roland Garros sau Winbledon aplaudat de regine blonde si de actrite australiene , care are talentul enorm de a face cuvintele sa-si piarda valoarea ( doua personaje politice ale Romaniei anilor 1990 – 2010 pe care nu le asculta nimeni , el si Emil Constantinescu ) pentru ca vorbeste , vorbeste , vorbeste ….
  Cariera lui politica este numarata , nu doar pentru ca in 2016 va renunta la cariera politica daca autostrada Montana Comarnic Brasov nu este gata ( e adevarat , suntem inca in 2014 ) dar si pentru ca urmeaza , speram ,in 2015 , inainte de ” terminarea ” Comarnic Brasov , un Congres al PSD care nu se va complace in minciuna si impostura …

 40. 41 Buda Viorica decembrie 27, 2014 la 4:55 pm

  Sinteti cea mai frumoasa familie dintre cite s-au prezentat de sarbatori la tv .Felicitari . Va doresc din toata inima sa ramineti asa pentru istorie, pentru ca meritati si timpul ii va convinge si pe cei care merita sa inteleaga .

 41. 42 Adrian B. decembrie 27, 2014 la 6:44 pm

  @ centru

  Nu inteleg ce are sula cu prefectura adica autostrada cu mandatul de PM …

  Bineinteles , fiecare dintre noi vedem lucrurile diferit ! D-voastra vedeti partea goala a paharului , eu pe cea plina ! D-ul Ponta mi se pare ca a facut progrese extraordinare si s-a descurcat mai mult decat onorabil in ceea ce a facut ! Cu atat mai mult cu cat il avea pe Basescu la cotitura …

  Si eu am rezervele mele vis a vis de Ponta dar sunt legate de indivizii ciudati care misuna in jurul lui . Tot felul de securisti , de fosti pdl-isi , de pactul de coabitare cu acel ticalos , etc.

 42. 43 vsile, decembrie 27, 2014 la 7:49 pm

  Buda din nou exagerezi, crezi ca tabloului ii strica un nepot?

  Tanarul stahanovist Adrian B nu o ia pe aratura din cauza nametilor.Este asa de candid incit il scot din manuchiul odistilor profesionisti ,el asa este de la
  mama natura!

 43. 44 Centru decembrie 27, 2014 la 9:06 pm

  Adrian B- chiar daca suntem romani , ne putem exprima si civilizat , civilizatia si romanii nu sunt lucruri incompatibile ( ” prefectura cu s… a ” )
  Cine se angaja solemn , la inceputul anului 2013 , sa renunte la orica ” cariera politica ” daca autostrada Brasov Comarnic nu e gata in 2016 ?
  Nu actualul sef al executivului , Victor Viorel Ponta ?
  Cine l-a pus pe omul de stat Ponta sa vorbeasca 8 luni , intre decembrie 2012 si iulie 2013 , de constructia celui mai greu segment de autostrada cu putinta , fara sa vrea sa participe financiar la proiect ( cele ” 600 de milioane de lei ” alocate proiectului chipurile in 2014 sunt o farsa de foarte scazut nivel ) cand omul de stat vedea foarte bine ca serviciile lui nu erau capabile sa desemneze constructori pentru segmente finantate de UE , ca Lugoj Deva , decat cu intarzieri record de 14 luni ?

 44. 45 Vsile, decembrie 28, 2014 la 8:42 am

  Incep si eu precum scula Carcotasului :
  „Nu inteleg ce are sula cu prefectura adica autostrada cu mandatul de PM ”

  Pai candid candid dar si prost si rau intentionat , faptul ca a taiat complet investitiile , constructia autostrazilor , ca a marit birurile pe producatori de valori, de locuri de munca , in schimbul pomenilor de tip ceausist chiar nu conteaza pentru un guvern?
  De partea cealalta cu Basescu paradoxul a fost total a taiat tot si nici nu a construit nimic, adica Basescu vrea nu vrea „retrasul din teren” din Sebes ar trebui sa-si revizuiasca sculptura si sa-i mai stearga poleiala cel putin pew la partile intime.

  Candidul de servici la lectia de istorie neinsusita spune ceva de tradarea la romani, o chestie pe care istoria nu cred ca o poate judeca corect tot asa cum o face si in cazul eroului de la Vladimiri , dar asta e , sau nu-i asta atata timp cit Johannis este atacat ca s-a aliat cu odiosii de la PDL foste sau poate inca scule ale lui Traian cum tot asa si Ponta s-a aliat cu Oprea si ale lui scule alta data si ei cantereti in corul basist, pai stimati domi si doamne candide care-i diferenta, si unul dar si celalalt si-au dorit puterea!

  Deci istoria la romani indiferent ca romanii erau si etnici secui,armeni,,tatari,germani sau etnici politici este plina de tradari , Johannis la tradat pe Antonescu…Antonescu..pe Basescu, PSDeul a tradat poporul roman in favoarea PDLeului si asa mai departe . asa-i romanul.
  Dar hai sa nu fim filipasi si sa ne recunoastem barna din ochi si sa incercam sa o inlaturam!

 45. 46 blogideologic decembrie 28, 2014 la 3:01 pm

  Cărţile cochon în lecturi nedigerate / Scriitorul francez Théophile Gautier (1811-1872) a influenţat Junimea şi cultura română prin ideologia artei pentru artă şi totodată prin ideologia cărţilor cochon (vezi Ion Creangă şi Mihai Eminescu, vezi Luca Piţu şi douămiiştii). Intelectualii aceia estetizanţi, bine şcoliţi, de la Junimea, când frunzăreau cărţile cochon ale lui Théophile Gautier, unde textul într-o franceză pură şi civilizată, analizând politica internă a Franţei timpului, era însoţit pe liziera paginii de un limbaj figurativ înlocuind expletivele, exclamau nedumeriţi şi expletiv: “Ce-are sula cu prefectura!?” Este o ipoteză privind originea întrebării. Altă ipoteză ar fi aceea că elita administrativă din România celei de a doua jumătăţi a secolului XIX, elită din care făceau parte şi prefecţii, punea aceeaşi întrebare privind cărţile lui Théophile Gautier. Devine foarte probabil deci ca retorica întrebării “Ce-are sula cu prefectura?” să fi fost inventată de un prefect junimist în contextul strict al unei etici utilitariene (benthamiene). Oricum, trebuie amintită această dihotomie junimistă de interpretare a cărţilor lui Théophile Gautier. Dar însuşi textul cărţilor cochon scrise şi publicate de Théophile Gautier nu era deloc vulgar. Ion Creangă scrie textul Povestea poveştilor, jumătate cochon jumătate Mutinus, pur şi simplu pentru că nu ştia franţuzeşte când răsfoia cărţile lui Théophile Gautier! “Boccaccio însuşi ar fi pălit de invidie dacă ar fi putut să citească această capodoperă a erotismului comic“, crede naiv Gabriel Liiceanu, directorul editurii Humanitas. ‚Ziarul de Iaşi’ din 20/12/2006 adăugase această „evaluare liiceană” la ştirea: + Povestea poveştilor este publicată de Humanitas în ediţie trilingvă română-franceză-engleză, însoţită de desenele pictorului Ioan Iacob. Textul lui Ion Creangă a fost tradus de Alistair Ian Blyth, absolvent de Cambridge, cunoscător la nuanţă al limbii române, şi de Marie-France Ionesco, fiica lui Eugene Ionesco, minuţioasă ca un bijutier în a şlefui fiecare cuvînt, informează Humanitas. Potrivit editurii, pictorul Ioan Iacob, stabilit în Germania, a reuşit, cu forţa şi expresivitatea desenului, să “re-povestească” “Povestea poveştilor”, cu alte imagini pentru fiecare dintre cele trei variante: română, engleză şi franceză.+ Comentariul prompt al domnului Daniel Stuparu, un cititor obişnuit dar totuşi eminent al „Ziarului de Iaşi”, demonstrează că „dulcele tîrg al Ieşilor” rămâne capitala culturală a României : +Gabriel Liiceanu numeşte această poveste în marginea căreia nici măcar un puber imberb al prezentului nu mai poate schiţa decât cel mult un zâmbet condescendent, o „capodoperă a erotismului comic”. Dacă ar fi să fim riguroşi – în sens heideggerian să zicem, cum îi plăcea cândva (ou sont les neiges d’antan?) domnului Liiceanu, pe când era ilustru profesor la catedra de filosofie a Universităţii din Bucureşti – ne-am putea întreba, şi pe bună dreptate: Care capodoperă? Care erotism? Care comic? Dacă acest text, nu mai lung de câteva pagini, fără cap şi coadă, dezlânat şi ridicol, care nici măcar o glumă bună nu poate fi numit (pentru că un banc are o poantă, şi e indiscutabil mai scurt, adică obţine un efect mai percutant cu un efort de mai mici proporţii) poate fi numit capodoperă, atunci bijuterii precum Paradisul pierdut al lui Milton sau Despre itinerarul minţii în Dumnezeu al lui Bonaventura ce să mai zicem? Se pare însă că cei care acuzau cercul de la Păltiniş de un lamentabil epigonism aveau dreptate.+ Comentariul acesta e îndreptăţit numai în măsura în care îl disociem pe filosoful craiovean Constantin Barbu de amintitul epigonism al cercului de la Păltiniş. Să adăugăm noi ceea ce se pare că nu ştie domnul Gabriel Liiceanu. Principiul junimist Artă pentru artă fusese împrumutat din prefaţa cărţii Mademoiselle de Maupin a lui Théophile Gautier. Graficianul Aubrey Beardsley (1872 – 1898), cel mai controversat, mai decadent, mai estetizant şi totodată cel mai puţin recomandabil dintre artiştii stilului Art Nouveau, ilustrase cartea ‚Mademoiselle de Maupin’ (Six Drawings Illustrating Théophile Gautier’s Romance Mademoiselle de Maupin by Aubrey Beardsley published by Leonard Smithers and Co., London, 1898). Şi limbajul figurativ al cărţilor cochon ale lui Théophile Gautier va fi imitat de graficianul englez Aubrey Beardsley, bun prieten cu Oscar Wilde (1854-1900) fără să fie el însuşi homosexual, pentru a ilustra scenele falice din piesa antică Lysistrata, compusă de grecul Aristofan. În perioada degradării intelectuale forţată de comuniştii internaţionalişti din România, arii din opereta Lisistrata erau repetate cu o insistenţă absolut anormală de radiodifuziunea română. Tot pe atunci, unele dintre desenele lui Aubrey Beardsley (de exemplu Flosshilde şi Trandafirul din Lima) erau sursă de inspiraţie pentru ilustraţiile cărţilor erotice destinate copiilor, în care proletarul câştigă dragostea Cosânzenei ca într- o nuvelă de Kay Boyle. Aubrey Beardsley mai executase o serie de 17 ilustraţii pentru scene din Salomeea, piesa lui Oscar Wilde în versiunea franceză. După 1989, teoreticianul culturii Radu Ţeposu (1954-1999) începea să publice desenele lui Aubrey Beardsley în revista Cuvântul. Probabil că ar fi necesară, chiar şi utilă, publicarea unui întreg volum ilustrat cu desenele lui Théophile Gautier şi Aubrey Beardsley, desene însoţite obligatoriu de comentarii pertinente. Căci ediţia trilingvă şi ilustrată a Poveştii Poveştilor pusă pe piaţă de editura Humanitas este doar „cumplit meşteşug de tâmpenie”.

 46. 47 Cris decembrie 28, 2014 la 4:03 pm

  @ Adrian B., 27 dec. 1:38 pm:

  I like Brightman”s voice and Banderas” look…

  Am revăzut „Philadelphia” și am ajuns la concluzia că, cu cât avansez în vârstă, cu atât îmi place mai mult să văd tipi tineri… Acum îi înțeleg pe bărbații în vârstă.

 47. 48 Cris decembrie 28, 2014 la 4:09 pm

  Fotografia de familie îmi inspiră următorul comentariu:
  D-l și d-na Năstase, „condamnați” la o viață comună frumoasă, cu executare.
  E cel mai potrivit răspuns dat celor care au săvârșit abuzuri la adresa lor.

 48. 49 ion menciu ianuarie 3, 2015 la 12:04 pm

  La multi ani cu sanatate, sa va aduca anul 2015 numai realizari pe sufletul DVS. Cu deosebita stima.


 1. 1 A venit Mosu’ la Cornu | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe decembrie 24, 2014 la 11:16 pm
 2. 2 Craciun fericit! « Motanul Incaltat Trackback pe decembrie 24, 2014 la 11:39 pm
 3. 3 Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri? (W52 2014) | refresh.ro Trackback pe decembrie 29, 2014 la 5:46 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: