Decizia CEDO

Decizia CEDO, din 18 noiembrie 2014, de respingere a plangerii mele in legătură cu modul de desfăsurare a dosarului „Trofeul calitătii” mi-a oferit mai multe răspunsuri la unele intrebări pe care mi le pusesem după alegerile prezidentiale din 2004.  Nu are rost să detaliez.

Mă voi mărgini acum să public, in anexă, fată in fată, plângerea mea la CEDO si decizia adoptată de majoritatea completului. Cred că aceste texte merită să circule, cât mai larg, pe internet, pentru că ele vor fi invocate, de acum inainte, ca precedent, in alte dosare de acest gen. Textele sunt in franceză, in original. Veti putea constata solutiile adoptate in ceea ce priveste  discrepanta intre numărul de martori ai acuzării/apărării (972:5) sau ignorarea de catre ICCJ a expertizei  care arăta că nu exista prejudiciu. Este examinată si condamnarea in conditiile  lipsei probelor directe, pe baza unui „rationament logico-juridic”.  Tribunalul de la Strasbourg s-a pronuntat si in legătură cu faptul că s-au schimbat, pe timpul derulării procesului, regulile privitoare la prescriptie sau la „celeritate” sau cu privire la decretele de numire a judecătorilor.

Cred insă că merită să cititi singuri, dacă aveti rabdare, cele două texte. Plângerea pe care am transmis-o la CEDO era despre  nevoia de echitate in administrarea justitiei. Recunosc, decizia tribunalului mi-a lăsat un gust amar.

CEDO

NASTASE c. ROUMANIE

92 Responses to “Decizia CEDO”


 1. 1 Luminita Stoica decembrie 18, 2014 la 6:10 pm

  Dreptatea vi-o va da istoria, la un moment dat… Locuiesc aproape de Cornu si, in drum spre casa, cind trec prin dreptul localitatii ma gindesc ca stati in fata focului si cititi, scrieti si, oricum, sunteti undeva deasupra muritorilor care va urasc. Cine mai stie numele judecatorului care v-a condamnat? Putini… Dar dumneavoastra veti ramane in istorie prin ceea ce ati fost ca om si mi-ar placea sa vad cum renasteti „din propria cenusa”. Ar fi pacat sa va lasati prada destinului, ar fi pacat sa va consumati energia in lupta sterila cu sistemul… Stiti, si Basescu va ramane in istorie, dar si despre Nero citim azi… Multa sanatate si astept cu interes sa citesc ceea ce scrieti!

 2. 2 Adrian B. decembrie 18, 2014 la 6:40 pm

  Pleaca Baselu ‘ … Sa facem cheta si sa-i facem un cadou ! Ma gândeam la un scaun electric , un bilet de avion cu Malaysia Airline sau vreo 2 luni intr-un all inclusive din Turcia ; sa bea gratis pana nu mai poate !!!

 3. 3 alex.paverman decembrie 18, 2014 la 6:45 pm

  Domnule Nastase, as pute crede multe despre dumneavoastra, doar ca ati fi naiv, nu!
  Chiar credeati ca tot ce se intâmpla pe-aici, este fara girul ‘Occidentului’?! Si de-ar fi numai atât, tot ar fi bne!

 4. 4 Centru decembrie 18, 2014 la 6:56 pm

  Doar nu credeti in sinceritatea si inocenta occidentalilor ?
  CEDO are in componenta oameni iesti din seraiul puterilor de clan occidentale , francmasoni din Franta , clienti ai partidelor puternice din Italia si Germania , icoane ale politicului corect ” gauche caviar ” din presa si universitati , toti la ordinele superiorilor lor …

 5. 5 heraaskuortodox decembrie 18, 2014 la 7:15 pm

  acum, si cioaca e condamnat pentru crima desi nu s-a gasit niciun cadavru. stiam din filmele americane ca atat timp cat nu se gaseste arma sau corpul, nu exista caz…

 6. 6 gigi decembrie 18, 2014 la 7:19 pm

  boss, nu vrei sa pui si tu plangerea matale in romana?

 7. 7 Lulu Si Felicia Susciuc decembrie 18, 2014 la 7:20 pm

  Dreptatea e la Dumnezeu excelenta…si vorba lui Pavel Corut…,,ne-om intalni in cer”…suntem multi cei care va apreciem ,sa nu uitati asta…

 8. 8 Adrian B. decembrie 18, 2014 la 7:33 pm

  Nefericitul asta de Manolescu ar vrea sa ne spuna el la ce televiziune sa ne uitam …

  https://ro.stiri.yahoo.com/scriitorul-nicolae-manolescu-antena-3-%C3%AEngropa%C5%A3i-%C3%AEn-t%C4%83cere-153300116.html

 9. 9 Victoria Hotescu decembrie 18, 2014 la 8:04 pm

  Are dreptate dna Luminita Stoica .Numai istoria va face dreptate .Sanatate si sarbatori fericite in familie!

 10. 10 Pavel Seredan decembrie 18, 2014 la 8:38 pm

  CEDO … se ocupă de lucruri mult mai importante! Cum să dea dreptate unui ”comunist” ce contează că a fost nedreptățit?! Nu sunt puși ei acolo să facă dreptate ! Dar Năstase ar trebui să încerce din nou și din nou, respectând cele cerute ,pt. că până la urmă va avea câțtig de cauză. Pt. că nu puteau da decât un răspuns,CEDO ..a respins dosarul! Simplu !

 11. 12 vsile, decembrie 18, 2014 la 8:44 pm

  O alta luminitza va linisteste veti primi drepatea data de istorie sau poate de Dumnezeu, cita prostie! Dreptatea este aceea pe care o traiesti nu aceea pe care o istorie ti-o poate acorda postum!

  Oricum nu am prea inteles mare lucru , sper ca Aramis sa faca o traducere deoarece domnul Nastase se doreste echidistant precum dreptatea de la CEDO!

  Sau poate trage un matraflox unul dintre amicii mei si exerseaza aici vreo traducere libera ….sau poate Sadicul in iubirea lui basesciana plasmuieste una.
  Sincer ce cred eu, plangerea domnului Nastase a avut tente si aluzii politice neindicindu-se strict articolele de lege incalcate si de aici si respingerea si gustul amar!

 12. 13 mihai decembrie 18, 2014 la 8:49 pm

  Eu astept de la dvs sa-l ”ajutati” pe Basescu sa ajunga cat mai repede la ”mititica” .Fostii ”colegi” il asteapta !Nu se poate ca dvs sa nu stiti mai multe despre matrapazlacurile chiorului !

 13. 14 d decembrie 18, 2014 la 9:11 pm

  si eu cred cam acelasi lucru ca istoria va va da ceia ce meritati,va doresc sarbatori fericite si La Multi Ani !am locuit in colentina atunci cind eram copii,cind ne plimbam cu bicicleta in parc,unde era asfalt,va salut,

 14. 15 mihaelataniastoica decembrie 18, 2014 la 9:23 pm

  Dreptatea va fi unica măsură a firii când firea va da sens măsurii. Nu există un Adrian Năstase al istoriei, ci doar nişte imagini ale lui Adrian Năstase create de cei care vor scrie istoriile de-a lungul timpului. Adrian Năstase va scire însă istoria, atunci când va da măsura dreptăţii. Până atunci, va trăi cu un gust amar şi atât.

 15. 16 Adriana Miritescu decembrie 18, 2014 la 9:44 pm

  Subscriu intru totul la ceea ce a scris D-na Luminita Stoica, Aveti respectul meu.

 16. 17 Ionel decembrie 18, 2014 la 10:13 pm

  Maestre, agaricii astia de la CEDO nu va merita. Sunt mult sub nivelul dvs. La nivelul dvs de expertiza pur si simplu nu puteti fi condamnat. Este un viciu de procedura chiar si aducerea in discutie a unei prezumtive vine. Sunteti mai sus decat muritorii (apropo si de comentariul de mai sus).
  Pacat, sunteti un om cult, si ati facut si lucruri bune. Dar v-a placut prea mult puterea si prestigiul ei. Si banul gros, s-o zicem pe sleau, ca sa poata s-o mentina.

 17. 18 luju decembrie 18, 2014 la 10:37 pm

  Stiti cumva, Iulia Motoc a avut vreun rol in aceasta mizerie?

 18. 19 Fragmentarium Politic decembrie 18, 2014 la 10:41 pm

  Pentru politicienii sofisti: Ar fi putut Einstein sa fie un “plagiator”?

  Stimate coleg Gruia (lui) Novac, ar fi fost Einstein un plagiator daca nu ar fi folosit normele academice ale citarii surselor? Categoric NU, nicio reglementare nu angajeaza raspunderea retroactiva, este si motivul pentru care ICCJ a dispus NUP in dosarul “plagiatului” lui Victor Ponta, perspectiva juridica asupra cazului fiind deci limpede.

  In al doilea rand, Ponta nu si-a insusit un drept de autor, fapt expertizat de Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA), deci nu a existat un prejudiciu intelectual sau patrimonial. Creatia intelectuala din teza de doctorat este legata de persoana autorului si a fost adusa pentru prima data la cunostinta publica, nefiind legata de modalitati de creatie sau de exprimare, asa cum dispune legea.

  In al treilea rand, exista grave distorsiuni sau erori de intelegere asupra a ceea ce inseamna o lucrare de doctorat, care, pornind de la ceea ce exista la un moment dat, adauga valoare, o contributie, o noutate sub aspect stiintific. Sub acest aspect ar fi putut interveni “furtul” de care este acuzat Ponta, lucru pe care nu l-a dovedit si nu-l va putea demonstra nimeni, pentru ca nu exista. Teoria pe care autorul a sustinut-o in teza ii apartine si a convins comisia ca reprezinta un progres stiintific, in raport cu baza preexistenta, de la care a plecat. Aici are sens intrebarea de la care am pornit, in ipoteza ca Einstein nu ar fi folosit semnele citarii sau nu ar fi indicat autorii teoriilor de pana la el, contributia sa, teoria relativitatii, nu ar fi putut sa fie pusa de nimeni pe seama unei “plagieri”, pentru ca noul pe care l-a adus nu a existat pana la el sau la ceilalti, l-a inventat sau l-a descoperit personal.

  In al patrulea rand, politicienii care vehiculeaza acuzatia de “plagiat” sunt niste sofisti, care se folosesc de slabiciunile logicii formale, in care un rationament poate fi corect din punct de vedere formal, dar gresit din punct de vedere al continutului. Ideea ca neindicarea unei surse de inspiratie ar putea anula o opera de creatie este falsa. Nimeni nu stie cu adevarat cine l-a inspirat pe Leonardo da Vinci, cu toate acestea “Mona Lisa” este si va fi pentru eternitate o capodopera. Ca toti sofistii, politicienii care se folosesc de sofismul plagierii urmaresc inducerea in eroare, pentru a obtine avantaje personale.

  In fine, renuntarea de catre Victor Ponta la titlul de doctor este un gest de a nu mai expune atacurilor politice acest titlu stiintific, nicidecum unul de recunoastere a unei greseli atribuite. Interpretarile ca ar fi o falsa “metanoia”, un alt mod de a indemna la neslabirea tirului politic de pe “plagiator” sau de falsa compasiune, da, dom’le, omul se “caieste”, dar are dreptul la o a doua sansa, sunt doar in forma diferite, in esenta reprezinta manvre politice de invaluire prin ambele flancuri. Mentalitatea “ascutirii” inversunarii sau inventarii greselii care se “plateste” subzista, din pacate.

 19. 20 Ursuletul decembrie 18, 2014 la 10:43 pm

  Nu ma mira solutia din moment ce in complet era si Valeri Gritco din partea Moldovei prietenul lui Basescu.Sa nu uitam ca si Mugur Ciuvica a pierdut tot pe mana lui Gritco.Si eu am avut ca avocat o speta la acelasi complet din care nu facea parte Gritco si am castigat dar speta era de o alta natura.Asa ca si acolo „justitia independenta”isi face datoria.

 20. 21 Dinu Pop AuricaDoina decembrie 18, 2014 la 11:07 pm

  Viata cu bune si amaraciune,trebui luata si dusa mai departe.Au fost familii care au avut drame mai mari.Bucurati-va de familia frumoasa ,cu care a-ti fost binecuvantat,si multumitii lui Dumnezeu pentru ce a-ti primit bun pana acum.Sarbatori Fericite!

 21. 22 Marian Nicolae decembrie 18, 2014 la 11:50 pm

  Lideri UDMR, urmăriţi penal de DIICOT

  Florin Pușcaș, Redactor 17/12/2014
  http://www.stiripesurse.ro/lideri-udmr-urmariti-penal-de-diicot_942193.html

  Procurorii DIICOT au dispus la data de 15 decembrie începerea urmăririi penale „in rem” sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare, săvârşită în condiţiile Legii nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

  Procurorii D.I.I.C.O.T s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în data de 13.12.2014, de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al Uniunii Maghiare din România (UDMR) de la Târgu Mureş, au fost făcute declaraţii susceptibile de a întruni elementele infracţiunii prevăzute de art. 206 Cp săvârşită în condiţiile Legii nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

  Primarul municipiului Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, sâmbătă, de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) de la Târgu Mureş, că dacă premierul Victor Ponta nu îl va „instrui” pe prefectul de Covasna „să lase în pace maghiarii”, atunci în secuime s-ar putea întâmpla ce s-a întâmplat în martie 1990 la Târgu Mureş.

  „Îl rog pe domnul Frunda să îşi roage şeful, prim-ministrul României, să îl instruiască pe prefectul de Covasna să îi lase în pace pe maghiari. Ce fac prefecţii, îl califică şi pe el. (…) Dacă nu, în secuime s-ar putea întâmpla ce s-a întâmplat la Târgu Mureş în 1990”, a spus Antal Arpad, potrivit traducerii oficiale.

 22. 23 Ghita Bizonu' decembrie 18, 2014 la 11:59 pm

  Buna idee …
  Dupa ce am parcurs „istorica” hotarea CEDO eram al naibii de curios sa stiu ce ati cerut … Nu de lata dar in matyerie de art 3 al conventiei mi se pare ca omor judecatorii nu au retinut cestia cu tinutu in picioare … Ori sa tii 6 ore in picoare pe o femeie cam … scuze multa greutate trecuta si cam de a 2 a tinerete (scuze asta este realitatea!) cam poa fi considerat chiar tortura ….
  Si aveam unele „dubii” si ince priveste o anumita cerere de recuzare. Cestia invocata de aia ca instanta era regulat constituit si legal si alergatira prin divferitele precente prezidentiale romanesti .. scuze mi s-a parut neconvingatoare. Nu de lata dar in orice instanta din lumea asta se poa intampla o cestie care sa dfuca la recuzare … desi instanta este legal si constitutional constituita …

  Dar as zice ca respingerea nu este chiar surprinzatoare. Ca si practica CEDO nu este chiar uniforma si uneori CEDO pare a aveau unele .. sa zicem „idiosincrazii” (un timp mi-am aruncat un ochi pe siteul CEDO. Adica ma citit sentinte si decizii vreo 3 ani .. buni. )

  Inca o data multam ptr lectura !

 23. 24 Luminita Arhire decembrie 19, 2014 la 12:29 am

  @Doru Coarna decembrie 18, 2014 la 10:31 am
  Dragă colega ,
  Aș fi vrut să tac, pentru că, tot zicând dumneata ceva și eu tot trezindu-mă cu câte o replică, am senzația neplăcută că vorbim la telefon, cu un oarecare defasaj în schimbul de mesaje, iar eu nu doresc deloc să vorbim la telefon.
  Totuși, după ce am citit amplul poem pe care îl înălțați președintelui neînscăunat, am hotărât că aș putea să vă ameliorez pe ici, pe colo, opera.
  Eu cred că noi suntem în filmul ” Un grădinar face carieră ” cu singura diferență că, de astă dată, nu este vorba despre o comedie englezească bună ci despre o realitate românească proastă.
  Dacă dumneata crezi că se cheamă ”gândire analitică ” perplexitatea tâmpă pe care am văzut-o eu, în direct, la televizor, cu prilejul unor întrebări simpluțe și fără multe variante de răspuns …dacă dumneata consideri că ”este meticulos și eficient ”un domn a cărui minte se tărâște ca un gasteropod cu ceva mai mulți neuroni…și mai crezi că noi cu melcul ăsta cu șase cochilii simultane va trebui ”să ținem pasul (!!!!)”, închipuindu-ți că are la fund un motoraș care-l va propulsa la un moment dat, de vom rămâne toți cu gurile căscate, mi-e teamă că nu pot fi de acord.
  Sigur, la fel de bine puteți să-mi spuneți, de pildă, că va fi un președinte grozav pentru că este înalt și drept ca bradul !… numai că noi n-am avut de ales președintele pădurii de conifere . Sau că uite ce frumos vorbește limba germană !… numai că noi nu am avut de ales președintele Germaniei. Sau că e minunat ce bun gospodar e dânsul !… , numai că noi nu am avut de ales președintele atelierului de văruit blocuri …
  Cât despre ”…nu e omul care să plângă sau să se cramponeze de o funcție… Se va retrage și va candida la următorul scrutin, peste 5 ani, cu fruntea sus, cu dovada că respectă justiția, si cu așteptările tuturor, înmiite! ”… haida-de!
  Că-i prea de tot și părerea dumneavoastră despre Klaus , dar și părerea dumneavostră despre justiția română!
  Păi , justiției independente, acum vreo zece ani, cum i-a apărut în cale cuvântul ”PREȘEDINTE” i-a dispărut brusc din vocabular cuvântul ”FLOTĂ”; doar n-a înnebunit să țină minte tocmai acum cuvântul mult mai complicat ”INCOMPATIBILITATE”!

 24. 25 Elena Serbanoiu decembrie 19, 2014 la 1:35 am

  Domnule Nastase,
  Oricui iar lasa un gust amar . Sunt 90% convinsa ca ceea ce vi s-a intamplat dv. si celorlalte persoane condamnate in acest proces nu a fost decat o razbunare a CUIVA, pe care nu ati reusit sa-l multumiti in perioada cand se negocia intrarea in NATO sau in UE. Nu a fost o persoana sau o institutie din Romania. Trebuia sa fiti un exemplu pentru ceilalti premieri ale caror tari sunt in situatia in care era Romania in 2003-2004.
  Lasati trecutul. Este istorie. Traiti prezentul si nu uitati ca aveti o familie deosebita si un viitor. Sa aveti sarbatori fericite!
  .

 25. 26 betalfa decembrie 19, 2014 la 4:00 am

  asta ca asta – Portocaleeej-vs-Nastase … dar ce parere aveti de recrudescenta asa dintr-o data IN FORTA a fasCIZMEI ?… nu numai la noi: peste tot !

  vor razboi, si pt. asta trebuie sa astupe gura stangii – in Romania si peste tot (a se vedea 2004 mazilirea lui Schroeder).

 26. 27 betalfa decembrie 19, 2014 la 4:03 am

  ASA s-a trecut Ermaechtigungsgesetz !… pe socialisti i-au arestat, pe liberali i-au FFFF-in-cwooor cu promisiuni ca daca vor fi cuminti nu vor pati ca socialistii (si evident s-a fost asa !) … acum e LA FEL !

  VOR UN ERMAECHTIGUNGSGESETZ !

  in romana: sa instaureze DIKKTACHJWOAURA !

 27. 28 Criticos decembrie 19, 2014 la 7:04 am

  Aştept să mă mai liniştesc un pic măcar, să mai treacă valul de venin care m-a copleşit. Până atunci, fac doar o observaţie cu totul marginală. A ajuns Iulia Motoc judecător la CEDO? A ajuns!! Un păienjeniş de relaţii şi pile transfrontaliere au propulsat-o acolo. Va judeca ea altfel decât ăştia care s-au pronunţat în cazul dumneavoastră? Da de unde! Aşa că de unde să ştim prin ce concurs de împrejurări au ajuns unii şi alţii judecători la CEDO. La noi ca la toată lumea, nu cum se spune, ca la noi la nimenea.

 28. 29 blogideologic decembrie 19, 2014 la 7:18 am

  „revoluţia” din decembrie 1989 a fost o Catastrofă Naţională. România reuşise până la acel moment, sub regimul de comandă economică şi politică al dictatorului Nicolae Ceauşescu („românul ortodox toxic”, aşa cum îi zice saxonul luteran Klaus Iohannis, devenit printr-un mecanism nou de falsificare electorală preşedintele României), să îşi construiască o economie de scală în care costurile erau reduse, şi unde industria era dezvoltată prioritar prin comenzile de la statul român. Dictatorul naţionalist continua de fapt politica lui Gheorghiu –Dej care se opusese pe faţă „planului Valev” concoctat de sovietici. Cei doi comunişti aplicau modelul de industrializare francez din perioada Trente Glorieuses, un model al cărui succes a fost dovedit, şi care este legat politiceşte, statal şi suveran, de Cezarismul plebiscitar al generalului Charles de Gaulle. În istoria României, modelul Cezarismului plebiscitar a fost introdus de către politicienii naţional-liberali care l-au adus în ţară pe regele Carol I, cu o domnie în general fericită. Dar, dincolo de el, începând cu secolul XVIII –este adevărat, al cărui Iluminism l-am pierdut datorită fanarioţilor!- România modernă se naşte sub semnul facilitator al Cezarismului ! Vorbesc despre Cezarismul militar al prinţului latin Eugeniu de Savoia. Războaiele anti-otomane purtate de acesta au permis instalarea Cezarismului militar în Oltenia (este adevărat că numai pe o perioadă scurtă, consecutivă păcii de la Margus), în Banat şi în Transilvania. Politica de latinizare favorizată de către generalissim a permis înflorirea Şcolii Ardelene, recunoscută în general ca început al modernizării noastre. Într-o analiză pertinentă a epocii, istoricul liberal Dan Amedeu Lăzărescu regreta că această politică anti-otomană nu l-a condus pe Eugeniu de Savoia şi pe Via Militaris care mergea de la Singidunum (Belgrad pe Dunăre) la Istanbul, folosind coridorul natural Margus-Hebrus. În fine … Revenind la Nicolae Ceauşescu, ţin să reamintesc alegaţia neamţului –cetăţean român William Totok popularizată de postul de radio Europa Liberă : „Ceauşescu a scos România din Evul Mediu!” Recunoaşterea acestui act de modernizare este dovedită şi de vizita generalului Charles de Gaulle în România anului 1968, precum şi de magistralul discurs ţinut de acel preşedinte al Franţei în Marea Adunare Naţională – denumirea Parlamentului României de atunci. Nicolae Ceauşescu rămâne pentru noi memorabil şi pentru ingeniozitatea plină de curaj a impunerii Cezarismului plebiscitar în partidul unic din România.

 29. 30 Vsile, decembrie 19, 2014 la 8:22 am

  Sau facut alegeri in PNL!
  A cistigat o doamna, este bine, femeile din PSD sau laudacele de pe blogul domnului Nastase de invidie vor crapa citeva delatiuni cea ce nu-i rau daca ,pina la urma ,sunt critici veridice.
  In aceasta idee ca barbat dati-mi voie sa incep eu , cu o consideratie de moment, cred ca acum vor fi mari lupte intre presedinta Udrea si presedinta, Gorghiu!
  Nu pe barbati deoarece unul a fost ,si nu mai prezinta interes,iar celalalt este insurat , vor mari lupte,pentru ca nici una nu-i vreo sadhvi , si sunt sigur ca se vor sparge in genti , pantofi de multi cai putere!

 30. 31 d'Artagnan decembrie 19, 2014 la 9:14 am

  Mă întorc la articolul precedent și spun:

  Dar ce, domnule Năstase, capitalul domnului Voiculescu, în mare parte furat, așa cum a dovedit justiția, este capital național? Și cu ce mă încălzește pe mine asta?! Este capitalul familiei lui, nu al nostru, al tuturor. Pe mine mă interesează cine plătește cinstit impozitele, cine creează plus valoare.
  De exemplu, Insitutulul de cercetări Renault ce funcționează în România, cu cercetători români, poți să spui că-i institut românesc.
  P.S. Acum înțeleg de ce Iliescu nu a privatizat industria în 1990 cu capital străin: ca s-o fure ai noștri, să bage biznițarii noștri ”capital” de doi lei în ea, vânzând-o apoi la fiare vechi și la agenții imobiliari.
  De aia suntem acum cu economia la pământ: de prea mult ”capital” autohton.

 31. 32 nastase decembrie 19, 2014 la 9:44 am

  d’Artagnan,
  vă interesează si ce se intâmplă cu profitul? Dacă rămâne in tară sau pleacă afară? Sau dacă e „deghizat”?

 32. 33 nastase decembrie 19, 2014 la 9:58 am

  d,
  multe salutări, in amintirea copilăriei noastre din Colentina, din străzile cu nume din Ardeal – Oradea, Deva, Odorhei…

 33. 34 deogol decembrie 19, 2014 la 10:03 am

  @Blogideologic, asa este, modelul economic adoptat de Ceausescu a fost modelul De Gaulle, intitulat, pe scurt, „totul in tara”. Am insa aici o amenda pentru tine, acest model nu a fost aplicat de francezi din considerente cezarice, ci strategice. De Gaulle a considerat ca, intr-un conflict militar in care o parte din caile de aprovizionare sau de comunicare cu aliatii sunt taiate, cetateanului francez sa nu ii lipseasca, pe cat posibil, nici o categorie de produse. Pe aceasta baza, Franta gaulista a inceput sa sustina fabricatia unor produse chiar cu rentabilitate scazuta. Tot datorita acestei gandiri, industria de aparare a Frantei devenise una completa. Este probabil ca De Gaulle si-a explicat conceptiile in cursul vizitei sale la noi, iar noi am gasit asemanari.

 34. 35 George Ban decembrie 19, 2014 la 10:54 am

  Fragmentarium Politic
  decembrie 18, 2014 la 10:41 pm

  Rezon(!)ati cu mine in problema „plagiatului”. In general, se vorbeste dupa ureche in aceasta chestiune. Am avut curiozitatea si rabdarea sa analizez paginile incriminate. Am constatat ca ele reprezinta programe ale unor conferinte, stiri de presa, sau texte de lege, pe care cel „plagiat” le-a preluat la randul sau din locul unde au aparut initial, fara a aglomera lucrarea cu referinte evidente. Daca e sa fim rau intentionati, putem astfel spune ca si „plagiatul” este plagiator.

  Dusmanii anti-democratici ai lui Victor Ponta si ai PSD o vor tine ca gaia matul cu „plagiatorul, plagiatorul” aici nemai-contand ce a spus justitia. Victor Ponta trebuia sa nu-i bage in seama si sa-si vada de treaba in continuare.

  Si aici pe blog vor fi acum replici „docte” ale unor PAP-isti, care vor despica firul in paispe, demonstrand ei, cu marea lor inteligenta si moralitate, ca nu am dreptate. Eu ii sfatuiesc sa stea in banca lor, pentru ca eu ii voi ignora, pe masura neinsemnatatii lor.

 35. 36 George Ban decembrie 19, 2014 la 11:05 am

  Dle Adrian Nastase,

  Careva’zica, l-ati iertat pe sadicu! Mereu am spus ca majoritatea are o bunatate anormala fata de bascisti. Pare ca ii lipseste instinctul de conservare…

 36. 37 Doru Coarna decembrie 19, 2014 la 11:06 am

  @ Luminita Arhire,

  netelefonic desigur, dar inteligenta nu se masoara in numarul de minciuni debitate pe secunda! Oamenii care gandesc inainte de a vorbi nu se grabesc, de ce ar face-o? Eu am intalnit si inca intalnesc o multime de oameni inteligenti de-a lungul carierei, toti erau cel mult mucaliti! De altfel nici gazda nu bate recorduri intr-ale vorbitului… Unii chiar nu raspund decat in situatii de forta majora, ca sa corecteze ceva, ca lucrurile sa ramana intr-un cadru formal productiv si generos.

  In rest confirmi ceea ce spuneam eu, intotdeauna se vor gasi oameni care sa aiba ce reprosa, mai ales unui politician proaspat ales…

  Cel putin Iohannis s-a ferit de circuri ieftine, nu s-a dat cu barcuta ca un veritabil burghez (de stanga?), nu s-a dat cu masinuta de curse, nici cu avionul american de lupta, n-a sarit cu parasuta, nici n-a mintit, nici n-a plagiat… in fine, baiatul se tine departe de circul ieftin si bine face, nici nu l-ar prinde…

  Eu insa parca as vrea sa-mi conduca autobuzul un ins care merge incet si sigur acolo unde trebuie, nu un intempestiv incoerent si fara discernamant, gata oricand de schimbari de ruta… tu cum stai cu emotiile?

  Dar toti trebuie sa stati linistiti, guvernul si parlamentul il vor suspenda cu prima ocazie si pe Iohannis, dupa bunul obicei deja impamantenit al stangii in fata unui presedinte de dreapta… sigur, nu Ponta, acesta si-ar vede de interesul lui si ar face un nou pact din ala, de coabitare, cica din motive de stabilitate statala, pt a-si pastra premieratul…

 37. 38 d'Artagnan decembrie 19, 2014 la 11:41 am

  Domnule Năstase,
  Pe mine mă interesează în primul rând să-și plătească corect impozitul pe profit, aici, la noi în țară. Ăștia sunt banii de care ne bucurăm noi toți.
  În rest, discuția este mult mai amplă. Compania străină poate să reinvestească tot aici banii, așa cum un român poate să-și ascundă banii din profit prin paradisuri fiscale, să-și facă o casă de 1000 de metri pătrați cu materiale tot occidentale, să-și facă concediile la Paris.
  Nu văd o problemă ca firme germane, japoneze să vină cu o 100 de milioane EURO să producă cabluri pentru mașini și să-și ia profitul acasă, rămân aici o groază de bani. Iar soluția ca niște români să fure de la Stat, adică de la noi, 100 de milioane ca să facă concurență la fabrica asta, nu mi se pare viabil și normal. Deficitul de capital moștenit de la istoria comunistă nu o rezolvăm dând fabrici pe nimic la ”investitori români”.
  Oricum, diferența se vede cu ochiul liber între Cehia, Polonia, țările care au privatizat rapid economia de stat cu Vestul, și noi, care ”nu ne-am vândut țara”.
  În final o mică mențiune, pe care o cunoașteți bine. N-am fost în stare să vindem fabricile aflate pe moarte, fabrici din industrii cu concurență acerbă, dar am putut să vindem ( la insistența UE) părți din Electrica, monopoluri de stat, pe prețuri de nimic: EON Moldova, CEZ Oltenia, ca să dau doar niște exemple de cât de bine am negociat.

 38. 39 Ghita Bizonu' decembrie 19, 2014 la 11:44 am

  M-am uitat peste cererea depusa…
  Ca sa zic asa manifestement mal mal redigée, mal fondée, mal dressée

  De ex ce se invoca in cerere cu privire la art 3 al Conventiei ?
  A da art 3 al conventiei :
  ARTICLE 3
  Interdiction de la torture

  Nul ne peut être soumis à la torture ni à des peines ou traitements inhumains ou dégradants.

  Deci ce se reclama ?! a ete condamne penalement pour un delit de coruption (sans enrichissement personnel), a une peine de prison ferme, auxquels s’ajoutent des peines accessoires et I’obligation de dedommager les parties civiles
  Pierderea calitatii de parlamentar, pierderea drepturilor electorale , excluderea din barou , invatamnat si alte asemenea fleacuri flecustissime care nu sunt decat un accesoriu al condamnarii penale … (pag 57-58) . Si nu are relevanta asupra condamnarii penale. SI nu pot fi considerate tortura, nici pedeaopsa sau tratamemt inuman ori degradant.
  Insa unde este episodul cu statu in picioare?

  Judecătorul la Curtea Supremă Matei a abuzat în mod sistematic de funcţia sa. O astfel de situaţie a fost înregistrată atunci când l-a pedepsit fizic pe unul dintre acuzaţi, Irina Jianu, căreia i-a ordonat să stea în poziţie de drepţi timp de ore întregi, în faţa instanţei!
  Atunci când a fost întrebat de către avocaţii apărării pe ce temei juridic se bazează atunci când impune astfel de pedepse corporale, judecătorul Matei a replicat: “Nu mă interesează textul de lege”.
  (copiat de la CodulZambaccian

  De ce nu apare asta la 8. Sur la violation de l’art. 3 de la Convention Dacă este adevarata relatarea acestui episod* … discutia ar fi daca era vorba numai despre tratament degradant si nu tortura … Iar zisa judecatorului “Nu mă interesează textul de lege” ar naste intrebarea „da ce il intereseaza?!” Sau mai bine „atunci cf carui text de lege a fost judecat lotu’?”
  Scuze dar Curtea a avut dreptate sa zica il s’ensuit que ces griefs sont manifestement mal fondés et qu’ils doivent être rejetés

  Prea multa vorbarie despre CCR, semnaturi prezidentiale, samd .. adica auxilia au luat-o inaintea celor principales

  Ma scuzati insa acu zic ca cu o astfel de cerere ar fi fost de mirare ca decizia Curtii sa fie in favoarea acceptarii … (asta numa daca ati fi fost si dvoastra blonda, draguta, miliardara in $$$$$$ si mai ales „crestin-democrata” pe nume de botez Iulia)

  * Lipsa invocarii acestui episod la 8. Sur la violation de l’art. 3 de la Convention ridică semne de intrebare asupa verdicitatii relatarii …

 39. 40 29lola decembrie 19, 2014 la 12:29 pm

  Eu zic sa mutam CEDO in Anglia! 🙂

 40. 41 Vsile, decembrie 19, 2014 la 2:01 pm

  d’Artagnan,

  Reiterezi cu oarece dreptate niste adevaruri pur romanesti. Il acuzi pe Voiculescu ca a devalizat statul si ca justitia a demostrat acest lucru, baiguieli basiste, Voiculescu nu este cel mai curat om de afaceri desi s-a dovedit ,dupa, ca poate fi un bun samaritean, justitia a fost manevrata politic si nu a demonstrat absolut nimic, un abuz cras ca si una din spetele dupa care a fost condamnat Adrian Nastase!Daca aveti toate tiglele pe casa va intreb crescentul devalizat de Voiculescu exista , fizic si material ? Unde sunt celelalte ICEuri, Metalimportexport,Mineralimportexport, Chimimport, Dunarea, Tehnoimport ,Danubiana, Acrom,Arpexim, Fructexport ,Ilexim, Tehnoforestexport,Exporlemn…, unde sunt entitatile industriale din spatele acestora, alaturi de flota in neant sau unde in alt loc ?
  Ce este interesant si de netagaduit este faptul ca obiectul de cult sfiintit de dumneata si alt necurati, Basescu Traian a fost prima persoana politica din sistem primul ministru, care a inceput devalizarea la scara „industriala” a Romaniei.
  Cu dracu de uitati mereu aceasta chestie?

  Blogi bolboroseste estetic s incoerent jignind in aceste zile memorial eroilor romani care au cazut , inocent sau nu pentru ca mizerii precum ceausescu si cei care il slujeau sa dispara ca samanta!
  Mare mizerie , mare tupeu, tupeul tortionarilor nepedepsiti!
  Nu revolutia profule a fost o catastrofa ci oameni ca dumneata care au dansat pe trupurile mortilor!

  Alt glumetz mai sus ,intreba si se intreaba daca Motoc nu vornicul ci judecatoarea de la CEDO a avut vreun amestec.

  Pai daca ar fi fost vreo Bar Rafelli sau Kim Kardassian ,cine stie poate si-ar fi pierdut snurul prin patul judecatorilor potenti …..dar ce ne facem ca avem o mare majoritate a judecatorilor ipotenti….!

 41. 42 blogideologic decembrie 19, 2014 la 2:34 pm

  Un act de prelungire a “revoluţiei” române din decembrie 1989 : +Serviciul Român de Informaţii vrea să verifice calculatoarele românilor. E vorba de toate informaţiile, programele şi datele care se găsesc pe dispozitivile electronice de acasă. Senatul a adoptat proiectul de lege privind securitatea cibernetică a României, care prevede constituirea Sistemului Național de Securitate Cibernetică. Actul normativ a fost votat de toţi cei 92 de deputaţi prezenţi, de la toate partidele. Controversata lege prevede autorizarea perchezițiilor informatice chiar și fără acordul unui judecător.+ SURSA https://ro.stiri.yahoo.com/sri-poate-verifica-orice-calculator-f%C4%83r%C4%83-mandat-112353510.html

 42. 43 George Hălărescu decembrie 19, 2014 la 4:37 pm

  Am certitudinea că multe lucruri neștiute, chiar de dl A. Năstase, le vom afla peste 20 sau 30 de ani. Asta cu condiția ca natura să ne fie prietenă.

 43. 44 Alexandru Szentgyorgyi decembrie 19, 2014 la 6:26 pm

  SARBATORI FERICITE ! LA MULTI ANI !

 44. 45 Centru decembrie 19, 2014 la 6:44 pm

  1 )Ma deranjeaza reaua-credinta .
  Ziarul Financiar al trustului ( monstrului ) Mediapro ramane , astazi 19 decembrie la ” doar 22 km de autostrada inaugurati in 2014 ” – acest ziar , atat de bine informat asupra viitoarelor investitii straine , asupra detaliilor comertului cu vin sau anvelope se face ca nu stie ca s-au deschis astazi inca 20 de kilometri de autostrada , foarte pretiosi pentru comertul extern , intre Nadlac si Pecica – deci ZF in 2014 avem 42 km inaugurati , nu 22 …
  Si ZF este crema , perla presei romanesti a anilor 2010 , singurul ziar scris de profesionisti , concret , nu relatari sordide de fapt divers si despre batai intre play boy supervulgari si ” iubite ” .
  2 )Daca vorbesc despre prostul gust , TVR publica ne rasfata cu oribila ” Starea Natiunii ” a unui baiat foarte putin inzestrat cultural , Dragos Patraru – eu nu rezist sa-i aud mistocariile debitate mai mult de zece secunde , voi ?
  3 )Profitul multinationalelor realizat pe alte piete ?
  Sunt rapatriate , normal , de multinationale in tarile de origine .
  Este banul lor , rezultatul muncii lor .
  Société Générale , Total , Renault , BNP Paribas realizeaza 80 % din cifra lor de afaceri in afara Frantei .
  Va amintiti exemplul dat de Isus cu viticultorul care plateste lucratorii cu o piesa fiecare , chiar pe cei veniti la sfarsit ” este banul meu , nu pot dispune de el cum vreau ? „

 45. 46 Luminita Arhire decembrie 19, 2014 la 6:54 pm

  Despre un coleg de blog care nu ştiu dacă ne mai este coleg de blog

  Să zicem că un tip oarecare nu prea are chef să se spele; să zicem că, după câtva luni de ocolit apa şi săpunul, dânsul cam miroase rău . Cu toate că miroase rău, el vrea să călătorească zilnic cu autobuzul .
  O zi, două, ceilalţi călători, care se bucură de beneficiile civilizaţiei, implicit deci de binefacerile apei calde, încearcă într-un mod cât mai delicat să-i atragă atenţia asupra evidentei sale probleme, trăgând sonor aer în piept în preajma lui, strâmbând uşor din nas, schimbând priviri cu înţeles şi retrăgându-se cât mai departe de el . Omul se face a nu pricepe ceea ce i se sugerează. Atunci unii, într-un mod abrupt, îi spun de-a dreptul : „domnule, nu prea te speli şi ne cam muţi nasul din loc ”.

  Ce va face tipul? Păi, are trei variante:

  1)să o taie acasă, să ia săpunul şi buretele, să rezolve problema şi să meargă în continuare cu transportul în comun
  2)să ignore igiena personală şi să meargă pe jos sau să-şi găsească alt autobuz, cu călători asemenea lui
  3) să ignore igiena personală, criticile discrete sau sonore ale celorlalţi şi să meargă în continuare cu acelaşi autobuz, nu însă fără a se ruga umil de şofer, pe care spune că îl iubeşte şi-l admiră, că să nu-l dea jos , că să-l accepte aşa cum este , pentru că dânsul numai cu ACEL mijloc de transport vrea să se plimbe, şi nicidecum cu altul ; asta deşi , uneori mai lipeşte pe şest , chiar pe geamurile vehiculului preferat, afişe cu imagini controversate, luate taman de la reşedinţa conducătorului auto. De câte ori este prins făcând una ca asta , îşi toarnă cenuşă în cap şi zice că el nici n-a văzut…că el nici n-a ştiut…c-a fost doar o întâmplare …

  Ieşind din mica mea alegorie, mă întreb pentru cine se străduieşte colegul nostru de blog, pe cine încearcă el să convingă că DNA-ul este „Dumnezeu pe pământ” şi că Inaltei Curţi trebuie să-i pupăm condurul ? Oare nouă ne sunt destinate textele de propagandă groasă, înflăcărările de imberb penibil şi naivităţile de ignorant senin? Eu cred că nu ; este destul de transparent că el se adresează de fapt DOAR domnului Adrian Năstase .

  Aşa că, deşi pare incredibil şi în ciuda ridicolului evident al unei astfel de aspiraţii, părerea mea este că pe domnul Adrian Năstase speră colegul nostru, în intimitatea gândurilor sale, să-l „REFORMEZE”.

 46. 47 Adrian B. decembrie 19, 2014 la 7:22 pm

  @ d ‘Artagnan

  Maestre , ia un manual de istorie economica si citeste si dumneata din el . Poate vei avea o revelatie . Acolo vei avea ocazia sa citesti despre concepte economice interbelice ca ” Porti deschise capitalului strain ” sau ” Prin noi insine ” sau despre Patriotismul economic .

  Un lucru e clar : strainii vin si pleaca ! Investitorii autohtoni raman in general pe loc si reprezinta BAZA unei economii !!! Dumneata vrei o tara capitalista fara capitalisti romani si fara capitaluri autohtone ?

  Prin ideologie , prin manipulare , prin teroare si prin tradari , SUA si UE ne-au transformat ( pe noi si pe altii ! ) intr-o colonie si intr-o piata de desfacere . Razboaiele clasice nu mai sunt la moda ! Mai nou se poarta razboaiele economice cu arme specifice : cu lozinci ( UE , stat de drept ) , cu manipulari ( TV , FB , ziare ) , cu minciuni , cu revolutii portocalii ! La noi a fost mult mai simplu : un tradator de tara ( Basescu Traian ) , banci , hipermarketuri si DNA !!!

  Din pacate pentru acest popor , sunt prea multi prosti si ticalosi !

  p.s. Daca nu va face rau lectura , incercati sa cititi despre ceea ce se intampla in jurul nostru ( Ucraina si Ungaria ) .

 47. 48 Taranul decembrie 19, 2014 la 9:29 pm

  Imi vine sa borasc,de cind am auzit batjocora!

 48. 49 papasha decembrie 19, 2014 la 10:37 pm

  @ off topic

  Cum sa facem ca sa primeasca si Ponta materialele de mai jos ( decizii oficiale ale diferitelor guverne si administratii locale , aiurea prin toata lumea ) ?
  Crede cineva ca le va citi ? Ar fi bine pt. el , dar ma indoiesc .

  Sa-i zica cineva si dumnealui sa taca dracu’ din gura de ridicol ce este , ca toti politicienii astia occidentali de pe listele de mai jos , NU sunt agentii lu’ Putin si nici platiti de rusnac NU sunt !!!

  http://keeptapwatersafe.org/global-bans-on-fracking/

  http://www.commondreams.org/newswire/2014/12/17/earthjustice-hails-governor-andrew-cuomos-historic-energy-leadership

  http://www.thecanadianpress.com/english/online/OnlineFullStory.aspx?filename=DOR-MNN-CP.c3e200b3644140259f738a91538217cd.CPKEY2008111303&newsitemid=29740153&languageid=1

  http://www.ernstversusencana.ca/quebec-environmental-review-board-bape-fracking-not-worth-the-risk-too-many-negative-consequences-to-environment-society-risks-to-air-water-noise-light-pollution

 49. 50 Mihaela Mihai decembrie 19, 2014 la 11:31 pm

  Domnule Nastase, oare chiar a crezut cineva ca degeaba a fost inlocuit reprezentantul Romaniei la CEDO ? Si cu ce scandal urat !
  Cand am vazut noua numire, am tras linie oricarei sperante de dreptate.

 50. 51 Centru decembrie 19, 2014 la 11:41 pm

  Culmea cinismului .
  Anca Boagiu reproseaza cei doi ani de intarziere a deschiderii Nadlac Pecica guvernarii Ponta .
  Cand ea a fost cea care a incredintat tronsonul lui Nelu Iordache , cauza neexecutarii lucrarii .

 51. 52 blogideologic decembrie 20, 2014 la 8:59 am

  Calitatea apei din aquiferele României nu-i chestiune de joacă pentru niciun guvern responsabil al României! Din acest punct de vedere, guvernul Victor Ponta s-a comportat execrabil ! Chiar dacă un Wesley Clark, un Chevron, un Mark Gitenstein, au cerut imperios distrugerea acestei calităţi naturale în România! Nu uitaţi că la Fukushima, japonezii au copiat ad litteram normele de risc stabilite de americani. Şi vedeţi ce s-a întâmplat! Aceeaşi chestiune foarte gravă se pune şi pentru tentativele repetate de începere a exploatării aurului de la Roşia Montană ! Exploatarea aurului de la Roşia Montană ar fi o crimă naţională ! Mult mai gravă în consecinţe chiar decât Catastrofa Naţională numită eufemistic „revoluţia română din decembrie 1989”!

 52. 53 serbanfl decembrie 20, 2014 la 12:22 pm

  Așa cum Funeriu a pregătit atacul la Ponta, prin atribuirea sieși a dreptului de numire în Comisia ce avea să judece „sesizarea” plagiatului, că nu mergea să mai lase Universitățile să-și stabilească ele reprezentanții, așa a fost „pregătit terenul” și în cazul dumneavoastră! Adică forțarea plecării judecătorului Bârsan, bineînțeles condamnată ulterior de cei ce o ceruseră!
  Ca simplu cetățean, neimplicat, dar interesat de fenomenul politic, căci îmi influiențează major viața, îmi permit să cred că ar fi fost mult mai bine dacă ați fi procedat ca N.Văcăroiu, care a intentat procese peste procese celor cei-l atacau. Altfel ar fi fost situația dacă-i puneați la plată pe cei ce v-au acuzat cu sloganul „Năstase patru case”, ca să nu mai pomenim de sutele de case și terenuri ce v-ar fi aparținut în anul candidării la Președinție.
  Pe de altă parte, se zvonea, mai acum vreun an, că baroneasa N. v-a vizitat la Jilava ca purtătoare de mesaj – așa că eu deduc o poziționare de ne renunțare la luptă. Succes!

 53. 55 Cris decembrie 20, 2014 la 4:04 pm

  Ce dă sau ce ia CEDO? Cred că dă în bobi și ia hamu și praștia.
  Cum ar putea o Curte care are mii de plângeri în cauze complicate să pătrundă în profunzimea unei cauze pe care procurorii au falsificat-o, au îmbârligat-o, au înnodat-o astfel încât să nu poată să-i contrazică decât cei care au studiat temeinic dosarul, îl știu pe dinafară și cunosc abuzurile la care se dedau DNA-iștii participanți la Festivalul Arestarea României, demn urmaș al Cântării României de dinainte de 1990?
  Cum ar putea UE care apreciază progresele unei țări după numărul demnitarilor condamnați (probabil UE își închipuie că nivelul de trai din România crește cu un procent la fiecare demnitar băgat la închisoare) să-i contrazică pe magistralii magistrați și pe Codruța pe care mai an a încoronat-o, încorona-o-ar cu coronița Ofeliei și ducă-se Codruța cu coronița ei cu tot pe apa Sâmbetei !?

 54. 56 Cris decembrie 20, 2014 la 4:14 pm

  Ioh, președintele ales-bules:
  O felicit public pe Alina Gorghiu.
  Sigur public? măi năvlegule? Când te văz și auz, parcă-l văz și auz pe Bulă.
  Ce vremuri am ajuns să trăiesc! După un președinte-Guță-manea, un președinte-Bulă.
  Vorbește ca o păpușă Kenny întoarsă cu cheia. Vedeți, măi ăia din dosul lui, să nu uitați să rotiți cheița din când în când, căz rămâne Kenny împietrit și mut!

  La plecarea din PD, Băsescu a le-a poruncit supușilor PD-iști să-l pună prezdent pe Boc, iar supușii s-au supus.
  La plecarea din PNL, Ioh le-a poruncit supușilor PNL-iști s-o pună prezdent pe Gorghiu, iar supușii s-au supus.
  Avertisment: orice asemănare e întâmplătoare.

 55. 57 secretul bitului decembrie 20, 2014 la 4:22 pm

  Legea, adoptata tacit, a sigurantei cibernetice imi va prilejui, desigur, daca dl Nastase imi va permite, sa trimit aici spre publicare o scrisoare deschisa dlui presedinte al senatului, Calin Popescu Tariceanu, in sprijinul abrogarii sau amendarii consistente a acestei legi. Peste cateva zile cred, dupa ce o voi studia nitel.Pentru ca, la prima vedere, este o lege care afecteaza serios libertati cetatenesti. Nu doar atat, tot la o prima vedere, aceasta lege pare a permite:
  – cenzurarea libertatii economice si a activitatii economice, influentarea si dirijarea profitutului.
  – permite lovirea pana la falimentare a firmelor mici, prin repetate amenzi de 10000 lei, sub pretextul ca nu iau impovaratoare masuri de protectie informatica. Conform statisticii, aproape 2/3 din firmele romanesti au 1-3 persoane.
  – cunoasterea in secret a continutului calculatoarelor adversarilor politici si partidelor politice: mesaje, actiuni in pregatire, sloganuri electorale,…
  – intarirea puterii personale prezidentiale pana la o semidictatura, tinand cont ca piramida organizatorica a acestei legi are, in varf, institutia prezidentiala.
  Asta cat timp nu imi aduc aminte de razbunarea pe secretarul de partid. Adica, daca un tip, pe vremea lui Ceasca, reusea sa fuga afara, daca avea pica pe secretarul de partid ii trimitea acestua o carte postala, ca o poata citi toti, pe care scria: Gigele (sau cum il chema pe secretar) vino repede, fugi cu prima ocazie fiindca ti-am gasit slujba! Coroborat cu ideea ca o patrundere fara mandat intr-un computer poate avea ca si rezultat nu doar citirea ci si scrierea, ne-am putea trezi cu faptul ca un personaj politic s-ar putea trezi, in calculatorul sau, cu un text cum ar fi:” Fane, ce-ai facut cu aia 500000 de euro pe care ti i-am dat ca sa-l asasinezi pe presedinte? Al tau prieten, Volodea Putin.” Cu alte cuvinte, criminali ar fi nu aceia care vor ei sa fie, ci aceia care vor altii sa fie.
  Am avut curiozitatea sa ma uit sa vad cine este initiatorul acestei legi, incitat fiind si de aparitia televizata, ieri seara, a unui personaj care imi pare tras cu atata viteza cu forcepsul din aia a mamii lui incat a fost aruncat tocmai pe listele electorale pedeliste.si care, cu tupeul specific golanilor din Modrogan, canta cunoscutul cantec cu de ce ne opunem acestei legi daca nu avem nimic de ascuns. Ei bine, expunerea de motive a fost semnata nu de simpaticul personaj de film alb negru W.W. Stone, ci de un personajul V.V. Ptone. Si atunci am inteles inca o data intelepciunea zicale cu nu e pentru cine s-a pregatit, ci pentru cine a castigat alegerile prezidentiale. Drept pentru care nu ma indoiesc ca nu peste mult timp V.V. Ptone isi va da cu pumnii in cap ca a facut un asa proiect legislativ care a devenit lege.
  Oricum, il invit pe Carcotasu ca, impreuna, sa expunem aici cateva precautii in sprijinul cresterii securitatii computerelor voastre, asa, la nivel de amatori, nu de alta dar sa nu ne predam securistilor fara rezistenta de onoare.

 56. 58 Cris decembrie 20, 2014 la 4:25 pm

  Mi-a „plăcut” că Ioh le-a trasat sarcină celor din PNL să se reformeze…
  Mă-nnebunesc după cuvântul reformă dar mă-ntreb și mă frământ ce înseamnă.
  Să fie dați afară din partide toți membrii acuzați de procurori, cetățeni sau media? adică despre care există o „percepție” negativă? (acum se lucrează cu percepții, nu cu certitudini, realități, informații exacte).
  Să fie dați afară toți membrii care au trecut de 40 de ani?
  Să fie dați afară toți cei care sunt în partide de mai mult de 5 ani?
  Să nu fie aleși/numiți în funcții de conducere decât membrii care nu au împlinit 40 de ani?
  Să fie dați afară membrii care au sub 1,80 m înălțime?
  Să fie dați afară membrii care sunt oameni de afaceri?
  Ce dracu înseamnă reforma asta care e pe buzele rujate sau ne ale tuturor?

  Eu zic că e o vorbă goală ce din coadă sună și place la nebunie ielectoratului care EL e nereformat de un secol și tot așa va rămâne încă un secol…

 57. 59 blogideologic decembrie 20, 2014 la 5:25 pm

  Stratagema bulgărească a fost folosită pe 22 decembrie 1989 împotriva lui Nicolae Ceauşescu, vă mai amintiţi strigătul lui Alexandru Mironov de la Radio România: “A fugit! A fugit!” Însă Bătălia de la Ongal n-a avut niciodată loc ! În mitologia politică bulgărească, demantelată la noi numai de către scriitorul Radu Petrescu, un autor al Şcolii de la Târgovişte (vezi doctrina criticului literar Dan Culcer) Bătălia de la Ongal a fondat Primul Ţarat Bulgar. Să amintesc detaliile acestui imaginar politic, pe care profesorul Lucian Boia de la Universitatea din Bucureşti l-a considerat totuşi a fi un “adevăr beton” ! Împăratul Constantin al IV-lea, fiul împăratului Constans al II-lea Pogonatus, a fost primul lider roman ce a reuşit să pună stavilă djihadului arab primordial. După luptele din Sud, merge în Nord să apere acea Romania crescută din vechiul imperiu milezian pontic, atunci când au fost construite primele oraşe civilizate pe teritoriul nostru. Am spus că bătălia de la Ongal n-a avut niciodată loc, pentru că Ongal n-a fost niciodată localizat ! Ce contează … Mai mult valorează stratagema istoriografică, folosită mereu şi mereu. Imaginarul bulgăresc spune că împăratul Constantin al IV-lea a fugit de pe câmpul de luptă. La fel ca Nicolae Ceauşescu de pe clădirea C.C.-ului !

 58. 60 angela decembrie 20, 2014 la 5:27 pm

  SARBATORI CU BINE SI SANATATE
  Nu sunt jurist, mi-a fost greu sa citesc, si n-am inteles mare lucru ,dar bunul simt al omului simplu care a urmarit tot procesul din Romania si care a vazut ce facatura strigatoare la cer a fost, sunt alaturi de dumneavoastra. Ne-am lamurit !!! CEDO este o curte Europeana , deserveste Europa. Daca era vorba despre un hot marunt care reclama conditii de detentie, avea cistig de cauza, dar un politician nu va avea parte de acelasi tratament,o judecata dreapta, atit timp, cit interesul unor politicieni din Europa este altul.Au respins cererea de teama jena si rusine pentru justitia din Romania,sa judece ce porcarii au
  facut colegii lor.Gustul amar pe care l-am simtit si noi la condamnare si acum poate va fi indulcit cu o picatura de sincera pretuire, admiratie si prietenie.
  Cu toata stima.

 59. 61 sadicu decembrie 20, 2014 la 5:47 pm

  Ken Jowitt, politolog american si bun cunoscator al Estului Europei catre Horia Roman Patapievici:” Încetaţi să vă mai plângeţi de ţara voastră. Pentru că, vă spune un om care v-a privit cu atenţie şi cu simpatie, sunteţi în cea mai bună situaţie istorică de 500 de ani încoace. Bucuraţi-vă de acest lucru! Profitaţi de acest lucru! Înţelegeţi că sunteţi în cea mai bună situaţie istorică de 500 de ani încoace”

 60. 64 Marian Nicolae decembrie 20, 2014 la 7:53 pm

  În Italia este semnată o petiție privind retragerea țării din Zona Euro
  ––––––––––––––––––––––––––––––-
  Astăzi, 19:01
  http://romanian.ruvr.ru/news/2014_12_20/In-Italia-este-semnata-o-petitie-privind-retragerea-tarii-din-Zona-Euro-0006/

  În Italia, partidul de opoziție Mișcarea 5-Star a cerut locuitorilor țării să semneze o petiție referitoare organizarea unui referendum privind retragerea țării din Zona Euro.

  În decurs de două zile au fost strânse 50 de mii de semnături.
  Liderul acestui partid, Beppe Grillo a declarat că partidul lui intenționează să obțină „răspândirea democrației în Italia”.

  Potrivit lui Luigi Di Maio, reprezentant al partidului, referendumul va fi un pas pe calea Italiei spre dobândirea suveranității sale.

 61. 65 blogideologic decembrie 20, 2014 la 8:48 pm

  Generaţia Facebook, „Manifest” de impertinenţă extremă
  V-aţi calculat vreodată amprenta ecologică?
  Titus Filipas

 62. 66 Radu Humor decembrie 20, 2014 la 10:40 pm

  O droaie de anal işti mânâncă de vreo 2 ore ra..at pe toate posturile şi n-au de gând să se oprească, deşi ieşirea pe şi din post a cucului Băsescu ( să sperăm că ultima fără cătuşe la mâini :mrgreen: ) n-ar trebui luată decât pe două beţe şi aruncată la coşul de gunoi al Istoriei României ( cea Universală s-ar putea să-l păstreze dându-l ca exemplu de lichea trădătoare de neam şi ţară, unealtă perfectă în mâinile tot mai mânjite de sânge nevinovat ale unor nebuni care se visează stăpâni ai Lumii :mrgreen: ! ).
  Şi dacă tot suntem la preşedinţi, am impresia că românii, mai ales cei şase milioane care l-au ales pe Iohannis, vor avea cam aceeaşi surpriză ca tânărul însurăţel :

  Doi tineri, foooarte îndrăgostiți, se căsătoresc.
  Înainte de noaptea nunții, tânăra se confesează viitorului ei soț:
  -Dragul meu, trebuie să îți mărturisesc că eu…. ăăăăă…eu…. sunt începătoare și nu știu să fac nimic nimic …
  Evident fericit, baiatul îi spune:
  -Nu-i nimic draga mea, te învăț eu, tu doar stai pe spate, te relaxezi și-ti voi arata eu ce frumos este!
  -Vai prostuțule!!!! Știu totul în pat ! 😳
  Eu ziceam ca nu știu să gătesc, să spăl, să calc să fac curat !!

 63. 67 Radu Humor decembrie 20, 2014 la 10:41 pm

  Scuze !
  Culmea ar fi să n-apară nici unul 😉

 64. 68 Taranul decembrie 20, 2014 la 11:30 pm

  ma tineti la asteptare,dar asa gindesc taranii.Ei nu au scoala,dar au o mare doza de bun simt!Nu cumva sintem vinovati ca in 2004 a venit ciombu mare swcula?de geoana nu am comentarii!Dragi psdei,din 2004 am fost furati,grosolani.Daca nu-i dati drumul public la acaeasta postar consider ca nu mai am rost sa citesc acest blog.Ma duc la basinescu!!!!!!

 65. 69 Radu Humor decembrie 21, 2014 la 12:01 am

  Cel mai bun preşedinte… din ultimii 10 ani a fost Băsescu ! :mrgreen:
  Că altul, din păcate, n-am avut !
  S-a lipit cu glUE de scaunul de la Cotroceni, astfel că nici măcar şapte milioane şi jumătate de români nu l-au putut trimite unde-i era locul cu adevărat !
  Să sperăm că nu-i încă prea târziu şi vor mai fi locuri libere în penitenciare, deşi pe ultimii metri a făcut tot posibilul să le umple la refuz, mai ales cu adversari 😉
  Să sperăm că după Udrea, va urma în mod firesc Băsescu !
  Că doar pe capuleţi de ăştia, nici moartea nu-i desparte, nu-i aşa ?!

 66. 70 Radu Humor decembrie 21, 2014 la 12:42 am

  Toma Caragiu – Mesaj catre proporul roman

 67. 72 bas bas baseste steluta decembrie 21, 2014 la 9:42 am

  In logica afisata a simpatizantilor basisti (translatati cu arme si bagaje la Johannis), nu ar fi firesc ca astazi toti cei numiti de Basescu in diverse functii sa plece odata cu el? Pretind aceasta plecare.

 68. 73 la o urare decembrie 21, 2014 la 9:44 am

  O urare lui Basescu la plecare: sa traiesti prost!

 69. 74 instigatorul din umbra decembrie 21, 2014 la 10:53 am

  Sfaturi pentru cei care merg la mare (1)
  – Calculatorul cel mai putin vulnerabil este calculatorul lucrand izolat, fara conectare la alte calculatoare si ruland programe sigure. In nici un caz jocuri. Deci: faceti conexiunea internet doar atunci cand utilizati internetul, apoi deconectati de la internet. Rezistati tentatiei de a prelua, in perioada urmatoare, programe gratuite, oricat ar fi de tentante si rezistati tentatiei de a vizita site-uri internet popularizate de altii. La orice suspiciune, cat de mica, resetati calculatorul hard (din butonul de reset) si nu soft, din tastatura.
  – Aceia care aveti un singur calculator transferati-l, daca puteti, de pe firma pe persoana fizica.
  – In general, un pic de paranoia nu strica, ganditi-va ca toti cei care vor sa va intre in casa in secret si fara autorizare sunt furi si nu oameni cinstiti.
  – Toti cei care utilizati Windows neoficial, treceti pe cat de repede posibil la Linux. Aveti destule versiuni de Linux acum (Ubuntu, Red Hat, Suse, Mint, Fedora, Mandriva,Debian,…) ca sa va gasiti ceea ce va place, iar Linux functioneaza si similar cu Windows. Marea majoritate a programelor sunt oficial gratuite, fara probleme de licenta care v-ar putea expune santajelor si amenintarilor.
  – Pastrati cat mai putina informatie in memoria calculatorului dvs, utilizand capacitati de externe de stocare (stick-uri, HD externe,…) pe care le montati/demontati doar cand aveti nevoie de ele. Nu va temeti, veti decoperi cat de multa informatie de care nu mai eveti nevoie stocati. Informatie mai putina depozitata in calculator inseamna si posibilitatea de a observa mai usor aparitia unei eventuale cantitati de informatie nedorita.
  Foarte important: cautati in sistemul de operare pe care il utilizati comanda care va ofera posibilitatea sa umpleti (fill) discul, fie la stergerea fisierelor (stergere cu fiill-are), fie separat. Datorita modului de lucru, informatia din fisierele sterse poate fi citita, fill-area impiedica acest lucru prin suprascriere.
  – Atentie, in activitatea de comentatori, la ce scrieti si la cum formulati ideile pe site-urile pe care va comunicati opiniile. Nu uitati ca, datorita globalizarii, diversi simpatizanti romani ai unor partide sau avand alte simpatii, apolitice, au ajuns mai peste tot, dovada atacarea blogului dlui Nastase, sub browserul Firefox, de acum cativa ani, facuta in mod clar de un angajat roman al WordPress. Autocenzurati-va.
  – Mailing: stergeti fara mila, fara a deschide, orice mail al carui expeditor nu il cunoasteti, oricat de tentant ar fi titlul (si mai ales atunci cand titlul e tentant).
  – Criptati informatia, in stocare si comunicare. (va urma).

 70. 75 blogideologic decembrie 21, 2014 la 11:01 am

  Noile întreprinderi fondate prin mecanismele p2p şi platformele de finanţare participativă înfloresc acum în Europa, mai ales în Franţa şi în Marea Britanie. Însă autorităţile celor două state occidentale dovedesc atitudini oarecum diferite faţă de acest sector industrial (crowdfunding) absolut nou, care lansează pe piaţă inovaţiile unor produse şi servicii. În vreme ce Franţa permite lejer cumpărarea liberă de acţiuni la companiile p2p (ceea ce se cheamă equity crowdfunding) până la suma de 1 milion de euro, fără să intervină vreo autoritate de reglementare, iată că Marea Britanie a pus acum în joc instituţia FCA (Financial Conduct Authority) ce nu îngăduie investitorilor p2p (care depuneau recent cam 1700 lire sterline pe oră în afaceri începătoare) să cheltuiască mai mult de 10% din economiile lor mici pentru cumpărarea de acţiuni pe piaţa de equity crowdfunding! De asemenea, autoritatea FCA va impune de la 1 aprilie 2015 micilor investititori p2p să accepte, pe bani!, consiliere de la finanţa corporatistă ori de la firmele bogate care prosperă enorm prin investiţiile capitalului lor de risc (venture capital) în inovaţii. Domnul Barry James, fondatorul centrului pentru finanţare participativă din Marea Britanie, avertizează că reglementarea aceasta nouă de fapt omoară inovaţiile şi alungă mulţimile de oameni simpli care sunt interesaţi de finanţarea întreprinderilor inovative : „The infamous 10% rule takes the crowd out of equity crowdfunding. Over the centuries Britain has led the world with inventions and innovations – and then thrown away that lead.” http://www.theguardian.com/technology/2014/mar/06/crowdfunding-regulator-10-percent-rule

 71. 76 Andy decembrie 21, 2014 la 1:35 pm

  D-nule Nastase. Sunteti jurist si ati fost la cel mai inalt nivel in politica.

  Fiind un dosar politic de cea mai joasa speta nu ar fi trebuit sa va asteptati ca marile puteri din spatele cedo sa reconoasca asta.

  Dosarul nu se refera la omul Nastase ci la politicianul Nastase.
  Deaia e solutia asta.

  Lupta ati pierdut-o din pacate in cei 4 ani cand ati guvernat. Ar fi trebuit sa aveti si un plan B in caz ca nu veti iesi presedinte. Un OM politic puterinic sigur ar fi avut un plan B.

  Ati ajuns in situatia asta pt. ca planul B a lipsit.

  Grav e ca intentiile bune care le-ati avut tot timpul nu au putut sa fie puse in practica. Si sa fim seriosi nici marile puteri nu doreau asta.

  Puterea tot in popor e. Daca vrea oameni puterinici care sa-l conduca pentru a-i fi mai bine atunci lupta. Daca nu, accepta sa fie condus de cine trebuie si are astfel motivul sa se planga permanent ca-i merge rau.

  Asta se poate schimba numai prin educatie.
  Daca ati fi inteles asta in cei 4 ani si ati fi schimbat radical macar sistemul de educatie alta va era soarta si bineinteles ca si soarta noastra era alta.

  Haideti sa fim barbati si sa recunoastem lucrurile astea.

  Nu stam acum sa plangem de mila lui Nastase ci trebuie sa ne luptam ca oamenii sa inteleaga ca au nevoie de o educatie mai buna pentru a intelege in ce lume traiesc.

  Abia atunci vor intelege ce i s-a intamplat omului Nastase …

  Sanatate multa va doresc si putere de a lupta pentru un viitor mai bun pentru poporul din care faceti parte ( la conducerea lui sau alaturi de el)

 72. 77 paduchele plesuv decembrie 21, 2014 la 3:05 pm

  Domnule Nastase, inteleg ca un comentariu al meu, pe care nu il vad aparut, ramane intre noi. OK, nu ma deranjeaza, nu tin intotdeauna la publictate.
  Reiau consideratia si propunerea, facuta in urma cu cativa ani, ca Traian Basescu, pentru faptele sale, merita un loc in memoria colectiva si de aceea numele sau trebuie atribuit gropii de gunoi a Bucurestilor, care sa se numeasca Groapa de gunoi Traian Basescu.

 73. 78 paduchele plesuv decembrie 21, 2014 la 3:10 pm

  @Luminita Arhire, nu pierde vremea cu Sadicu, el e pe aici cu treaba (mare, mica, dupa cum e cazul), scuzele cerute (!) si nu oferite data trecuta fiind de circumstanta, speriat ca ar putea pierde vizibilitatea oferita de blogul dlui Nastase. Cum s-a linistit chestiunea, cum si-a reluat vechile obiceiuri, adica a si „tras” una; el e o capusa a acestui blog si starea asta ii convine de minune.

 74. 79 Vsile, decembrie 22, 2014 la 8:59 am

  Ghita,

  Eu multumesc doar de confirmarea a suspiciunilor mele! La nivelul furculution sau french kiss al fracezei mele, intuiam inainte de prezentarea facuta de Adrian Nastase, de faptul ca plangerea facuta la CEDO a fost de fapt a „majore falure of the Adrian Nastase solicitors”!

 75. 80 Vsile, decembrie 22, 2014 la 9:01 am

  lipsesce ceva in scrableul meu cine stie stie , George Ban pune un i mic ca el iar marcel un n de la nil!

 76. 81 Vsile, decembrie 22, 2014 la 9:05 am

  Ionele draga,

  Nu pogorî in desert prin comparatii infantile numele unui erou roman cu altceva, chiar si cu judecatorii de la CEDO, pe care nu ii putem acuza de basism, sou dupa dumneata da?

 77. 82 ion menciu decembrie 22, 2014 la 11:08 am

  Domnule Nastase,
  Dvs ati crezut ca la CEDO se judeca o cauza, care din start a fost recunoscuta se ICCJ ca nu aveti nici o vina dar pt ca sunteti ADRIAN NASTASE trebuie sa va pedepseasca, credti ca mesjul Iuliei ar fi fost unul pt dreptate. Sunteti mult prea cunoscator ale politici sa nu va fi trecut un fior cand sotul ei nu a fost acceptat Ministru de Externe. Va doresc din tot sufletu sarbatori fericite, sanantate si multa puere de munca. La multi ani!

 78. 83 Cris decembrie 22, 2014 la 4:15 pm

  Unde nu înțelegem, apelăm la logică.
  Așadar, Băsescu zice că frățiorul Mircea n-a luat bani de la Bercea, ci a luat bani (de la cine?) ca să-i dea lui Bercea.
  Mircea s-a dus la frățiorul Traian și i-a spus că a primit niște bani (de la cine?) ca să-i dea lui Bercea.
  Traian l-a sfătuit să facă plângere împotriva lui Bercea pentru șantaj (Bercea îl șantaja pentru niște bani pe care Mircea îi primise ca să-i dea lui Bercea).
  Dumneavoastră, stimaților, înțelegeți ceva?

  Oricum, eu un lucru am înțeles bine: Traian e convins că Justiția va demonstra că Mircea e nevinovat.
  Mai e careva care nu e convins?

 79. 84 Cris decembrie 22, 2014 la 4:21 pm

  Tot despre dosarul Mircea Băsescu:
  Cele de mai sus reprezintă ultima variantă.
  O altă variantă e aceea că nimic nu e adevărat, ci e o făcătură a lu domnu Voiculescu.
  O altă variantă e aceea că Bercea le-a dat, lui Mircea și lui Căpățână, mulți bani ÎMPRUMUT pentru Aversa.

  Una peste alta, toate trei variantele duc la convingerea lui Traian că Justiția va demonstra că Mircea e nevinovat. Păi, are încotro?

 80. 85 TREIDE 95 decembrie 22, 2014 la 8:22 pm

  Păcat! Acolo mai spera românul ceva. Mă gândesc, dacă România nu adresă vreo plângere celor de la CEDO, când văzu că în urma câștigării de către români a tot mai multor procese, datorită ineficienței Justiției din țară și obilgată să plătească atâtea despăgubiri, cei de la Strasbourg foarfecă toate dosarele, ba, cine știe s-or fi schimbat puți și-acolo criteriile de…judecare. Păcat. Acest dosar chiar trebuia citit filă cu filă, din scoarță-n scoarță cum spune românul, aprofundat și analizat cu atenție. Cine știe, poate c-ar mai trebui încercat. Nu se poate ca nimeni să nu-și amintească acolo de numele Năstase, fost Ministru de Externe, apoi, Prim-Ministru.

 81. 86 Vsile, decembrie 23, 2014 la 10:44 am

  Domnule Nastase,

  Sincer apelez la sinceritatea dumneavoastra , la profesionalistul Adrian Nastase , rugindu-l sa dezminta sau sa explice laudacilor ca nu poti acuza o instanta CEDO de neprofesionalism sau de „political infrigement”!

  Amicul Ghita a tradus un mic pasaj care de fapt a clarificat suspiciunile mele ,referitor la caile de atac , defectuase , folosite de avocatii apararii!

  Am asistat si eu la abordari aiuristice ale avocatilor apararii ,acestia ignorand abordarile realiste bazate pe decizii anterioare , am vazut avocati care ignorau parerile ,datele oferite de proprii lor clienti , dar nu ma astepam la aceeasi abordare si in cazul dumneavoastra, dar asa cum spuneam totul s-a petrecut intro perioada nefasta , cu implicatii afective negatile deosebite!

 82. 87 nastase decembrie 23, 2014 la 3:26 pm

  Vasile,
  In perioada următoare voi încerca sa public si traducerea integrala in româna a plângerii la CEDO. Motivele plângerii vor fi atunci mai clare iar decizia de la Strasbourg mai ușor de pus in context.

 83. 88 vsile, decembrie 23, 2014 la 7:50 pm

  Va multumesc, e pur si mouve, poate fi acuzat completul care a judecat speta dumneavoasta da neprincipialitate de neprofesionism de influente
  externe?

 84. 89 I. Adam decembrie 30, 2014 la 11:19 am

  Dupa multe lupte in instanta, iata s-a pierdut razboiul. Ma intreb, printre atatea teorii ale conspiratiei daca are loc si banala realitate in care omul sa-si recunoasca vina si sa ceara scuze. Maestria unui om mare se oglindeste si in felul in care isi asuma un esec.


 1. 1 Decizia CEDO | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe decembrie 18, 2014 la 9:51 pm
 2. 2 25 de ani de la Revolutie « Motanul Incaltat Trackback pe decembrie 20, 2014 la 11:06 pm
 3. 3 Generaţia Facebook, „Manifest” de impertinenţă extremă | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe decembrie 21, 2014 la 12:46 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat asta: