Am fost la Mizil

FullSizeRender 2

FullSizeRender

Am fost ieri la Mizil pentru lansarea cărtii de poezie a lui Lucian Avramescu. M-am bucurat să reintâlnesc prieteni si cunoscuti. Era o zi insorită si oamenii păreau mai optimisti. Problemele rămân insă numeroase. La lansarea de carte a fost prezent si primarul Emil Proscan, un impătimit al poeziei. A venit si Tavi Stireanu, prieten de lungă durată al autorului. L-am reintâlnit, de asemenea, pe Marian Avramescu, cunoscutul caricaturist, cel care a publicat, in urmă cu 10 ani, un reusit volum de caricaturi („101 de portrete”).

Prezentarea pe care am făcut-o volumului de poezii nu poate fi rezumată; trebuia ascultată live…

72 Răspunsuri to “Am fost la Mizil”


 1. 1 Cârcotaşu decembrie 13, 2014 la 1:06 pm

  Aţi fost la Mizil. Felicitări.
  CEDO a vorbit. Dreptatea umblă cu capu’ spart!

 2. 2 T-Rex decembrie 13, 2014 la 3:16 pm

  Treaba e ca UE si parteneriatul cu SUA sunt in momente de criza profunda, amplificate de problemele interne din tarile membre si din SUA. De exemplu, criza continua, de sapte ani, din Grecia, ca efect al impunerii de catre UE a politicilor de austeritate, risca sa aduca la putere o formatiune de stinga radicala, care vrea stergerea datoriei Greciei si iesirea Greciei din zona EUR, probabil urmind sa discute si iesirea din UE. UK si ea traverseaza o perioada grea, fiind invadata de armate de europeni – nu neaparat romani s bulgari – dar si spanioli, greci, italieni, irlandezi, care nu isi gasesc de lucru in tarile lor. Ca urmare, vrea sa iasa din UE.

  In timpul asta Rusia sapa pe la periferii in zonele vulnerabile ale UE. Vezi hotarirea lor de a construi un terminal de gaz la granita cu Grecia si Turcia. De prieteniile lor cu ungurii ormanezi si cu sirbii stie deja toata lumea occidentala „vesela”.

  Islamismul extrem corodeaza si el ramificatiile care consolideaza alianta occidentala, incepind chiar cu aceste tari. Antisemitismul e in voga in Franta, si datorita problemei integrarii musulmanilor in societate, francezii fiind cunoscuti ca fiind deosebit de xenofobi, chiar si cu „rudele” latine. SUA nu ajuta nici ea, incordindu-si muschii impotriva Rusiei si agitind apele la est de Romania.

  Toti spera ca astfel, prin creerea unor multiple conflicte, sa cistige pe termen lung. Ce se intimpla acum, e ca si saminta pusa in aratura. Se spera sa dea rod in citeva decenii. Nu toata, macar unele sa dea rod.

  Nu stiu daca se vede bine in Romania, dar mai toate actiunile strategice ale marilor puteri este sa se indrepte in alta parte decit Europa. Asta ar trebui sa dea de gindit elitelor europene. Asa cum vad eu azi Europa, e singura, merge spre izolationism, iar fundamentul si liantul ideatic care a stat la baza constructiei institutiilor europene se clatina si erodeaza foarte serios. Cind ciobanasii isi schimba cararile pe drumuri de munte, tu, dragutza mioara esti in cumpana : ce sa faci, sa te dai mai aproape de turma ta, sau sa o zbugheshti la fuga spre o alta turma? Sau, poate, de declari „fara turma” si pasunezi si cu unele si cu altele.

 3. 3 Doru Coarna decembrie 13, 2014 la 4:15 pm

  @ T-Rex,

  cata vreme UE vrea sa fie un stat si nu o uniune de state legate doar prin politici externe solidare, prin tratatul de liber-schimb si printr-o forta militara unita sub NATO, va merge in jos pe tobogan.
  UE e prea eterogena pt a putea fi guvernata ca stat european unic.

  In SUA lucrurile au mers atfel pt ca era vorba de natiuni noi dar avand o cultura identica, si oricum s-a facut cu tunul si pistolul, aici insa nu tine pt ca e vorba de state milenare, cu culturi diferite si care, mai mult, unele au fost chiar imperii de talie europeana sau mondiala!

  Prin urmare, cand treaba merge nasol, intreaba-te unde gresesti tu!

  Noi insa suntem prea mici si pacatosi pt a putea emite pareri la nivel european, noua ne trebuie un sopron sub care sa stam la adapost in curtea comuna pt a ne mentine si sustine existenta, riscul fiind dezmembrarea… Intelegi, cata vreme traim si ciordim din banii Europei, nu putem decat tace!

  Daca UE ar redeveni o uniune de state, s-ar intruni liderii nationali odata pe luna si s-ar intreba: Ba care e pozitia noastra comuna fata de Rusia si fata de SI? OK? OK! Acum,.care are probleme comerciale interne? Si cu asta basta, neamtul ar ramane neamt, engezul englez, francezul francez, macaronarul macaronar, grecul grec, spaniolul spaniol, nordicul nordic si restul la fel. In primul rand ar exista concurenta care ar anima progresul! Ferrari nu s-ar bate cu Honda, ci in primul rand cu Matra!

  Dar cand tu ai format o suprastructura uriasa care apasa popoarele si mai si legifereaza anapoda, e normal sa nu mai iesi din criza cam niciodata…

 4. 4 George Ban decembrie 13, 2014 la 4:17 pm

  Nicio veste despre „președintele ales în SUA” (am citat din sadicu). O fi venit, n-o fi venit… Dacă Ambasada îl convinge să „rămână”?

 5. 5 blogideologic decembrie 13, 2014 la 4:18 pm

  Colocvii semnificative (mă rog, adică pe gustul meu!) de la Centrul Cultural Internaţional din Cerisy la Salle (http://fr.wikipedia.org/wiki/Centre_culturel_international_de_Cerisy-la-Salle) : 1/ Geneză şi structură (anul 1959) ; 2/ Nietzsche, astăzi (anul 1972); 3/ Auto-organizarea (anul 1981) ; 4/ Abordările cogniţiei (anul 1987) ; 5/ Literatura fantastică (anul 1989) ; 6/ Modernitatea în chestiune : Habermas şi Rorty (anul 1993) ; 7/ Diferenţa culturală (anul 1999) ; 8/ Calendarele (anul 2000) ; 9/ Sensurile mişcării (anul 2003) ; 10/ Inteligenţa complexităţii (anul 2005) ; 11/ Tocqueville între Europa şi Statele Unite (anul 2005) ; 12/ Antropologia istorică a raţiunii ştiinţifice (anul 2006) ; 13/ Literatura SF şi imaginariile contemporane (anul 2006) ; 14/ Literatura şi fotografia (anul 2007) ; 15/ Activitatea de piaţă fără de piaţă ? (anul 2008) ; 16/ Individualismul contemporan şi individualităţile (anul 2008) ; 17/ Serendipitatea (anul 2009) ; 18/ Ceea ce ştim despre animale (anul 2010) ; 19/ Kafka, după “secolul” său (anul 2010); 20/ Pontigny, Cerisy : un secol de întâlniri în serviciul gândirii (anul 2010) ; 21/ Empatia (anul 2011) ; 22/ Întoarcerea la societatea riscului (anul 2011) ; 23/ Agriculturile şi modurile de alimentaţie într-o lume globalizată (anul 2011) ; 24/ Momentul fiinţelor vii (anul 2012).

 6. 6 George Ban decembrie 13, 2014 la 4:34 pm

  T-Rex

  Felicitări pentru logica de cristal cu care l-ati făcut KO pe sadicu (vezi tema anterioară)!

  Relativ la „apărarea României cu orice preț” de către cei care au plecat din ea: o colegă din Canada mă tot bătea la cap cu „votează-l pe Johannis, votează-l pe Johannis!” I-am spus că îl votez pe Ponta și de atunci a rupt legătura cu mine. Am aflat însă că ea nu a votat. De ce? Drumul până la secția de votare ar fi costat-o… 7 dolari!!!

 7. 7 Adrian B. decembrie 13, 2014 la 5:43 pm

  @ vsile

  Singurul tau card de fidelitate e la Balaceanca ! Sa te ia peste rand … Ce tot bati campii cu mile cadou , ivory , etc. Cocalarii astia ca tine ( cu ghiul , cu unghiuta , cu pantofii intorsi la varf si care aud voci ) circula cu autocarul , stiu aproape totul despre capsuni si si-au luat tara inapoi …

 8. 8 Cris decembrie 13, 2014 la 6:04 pm

  Și eu îl prețuiesc pe Lucian Avramescu. În câteva cuvinte, aș putea să-l caracterizez astfel: inteligent, talentat, cultivat, original, bărbat frumos.

 9. 9 Cris decembrie 13, 2014 la 6:12 pm

  N-am mai intrat pe blog fiindcă am căutat și, după ce l-am găsit, am revăzut filmul lui Francois Truffaut, „Fahrenheit 451”.
  Între puținele filme SF pe care le-am văzut, e cel care a anticipat cel mai bine viitorul: fără cărți, fără arte, TV video wall, televiziune de divertisment, emisiuni „interactive”, ziare doar cu imagini, oameni mărginiți și searbezi, orașe gri fără vegetație, locuințe cu mobilier minimalist…
  Sfârșitul filmului dă o speranță. Realitatea de azi dă?

 10. 10 George Hălărescu decembrie 13, 2014 la 6:52 pm

  Referitor la decizia CEDO vreau să spun că: Adrian Năstase a fost sacrificat pe altarul neputinței și în numele dreptății celor foarte mari din Apus. A pierdut șansa de a arătat lumii că statul român l-a nedreptățit, dar a câștigat libertatea de a înțelege mult mai profund lumea în care trăim. Un învins nu poate câștiga decât dacă se recunoaște învins cu zâmbetul pe buze. Nedumerirea mea este următoarea: noi ce-am câștigat, cumva dreptatea mult visată? Dar oare ce este dreptatea într-o lume în care judecătorii sunt slujitorii unor inși și nu ai legilor?

 11. 11 paduchele plesuv decembrie 13, 2014 la 7:47 pm

  De acord cu Carcotasu, doar ca eu sunt un pic mai vorbaret si vreau sa detaliez. Decizia CEDO nu m-a luat chiar prin surprindere, eu comunicandu-mi, la momentul respectiv, ideea ca echipa trimisa de catre Basescu la CEDO exact de asta a fost trimisa, pentru a impiedica victoria lui Nastase intr-un proces cu statul roman. Iar trimisii au avut timp destul pentru a pregati o atare decizie. Cei din tara, care si-au dat sema din relatari despre ce fel de proces avut parte dl Nastase, au suras amar, insa, la fel cum istoria fotbalului consemneaza scorurile si nu furtisagul arbitrilor si istoria politico-juridica memoreaza deciziile. Oricum, faptul ca CEDO da dreptate unui stat a carui justitie a condamnat fara probe, dupa propria recunoastere, ci pentru ca persoana condamnata sa serveasca drept exemplu, a facut sa fiu mai putin convins ca locul nostru este in Uniunea Europeana si ca justitia europeana chiar este o justitie corecta. Iar aceia care nu mi-au impartasit convingerea atat de devreme, dar au un simt mai fin au remarcat fara indoiala ca a inceput campania de recuperate a Monei Musca inainte de decizia CEDO, ceea ce insemna ca lucrurile erau aranjate, Mona Musca nu ar fi putut sa reapara pe fondul pe care CEDO ar fi considerat ca o condamnare fara probe, ca exemplu, este o normalitate de procedura intr-un proces corect.
  Domnule Nastase, cred ca istoria dumneavoastra publica uman-politica a fost scrisa. Ati vazut, insa, fara indoiala, ce poate pati un cetatean in raporturile sale cu statul , atunci cand statul se ocupa in mod aparte de el. Traian Basescu isi termina mandatul in triumf. Va urez sa fiti, de acum incolo, cetateanul Nastase, sustinator al drepturilor si libertatilor cetatenesti.

 12. 12 Cris decembrie 13, 2014 la 7:58 pm

  PNL arată cu degetul înspre PSD uitând că în primăvară a avut o situație de neinvidiat, scindare, excluderi, certuri, într-un cuvânt – cutremur.
  Așijderea PDL după alegerile din 2012, la apariția PMP, la europarlamentare…Erau „analiști” care le cântau deja prohodul.
  Acum, că s-au lipit unul de altul, îi recomandă PSD-ului reforme, epurări, cataloghează electoratul PSD ca și cum ele, PNL și PDL, ar avea numai membri și simpatizanți clasa întâi.
  Eu una m-am săturat de cuvântul reformă până-n gât. Pe TV5, pe Rai Uno, pe CNN aud cuvântul ăsta inutil de ani și ani. Franța, Italia, Spania…se reformează în fiecare lună.
  Ce reformă să facă partidele în interiorul lor? Să-i dea afară pe toți membrii și să înscrie alții? Să-i dea afară pe toți cei acuzați de media/DNA/cetățeni…ca și cum acuzat = vinovat? Să-i dea jos pe toți liderii de peste 40 de ani și să pună doar din cei sub 40? să-i dea jos pe toți liderii locali și să pună alții? și ăștia vor fi acuzați, nicio grijă.
  Chestia cu corupția e un cal de bătaie comod și populist. Sunt convinsă că multe dintre acuzații se vor dezumfla. Nenorocirea e că au fost umflate cu zgomot și se vor dezumfla fără, deci dezumflarea va trece neobservată.
  Ar fi bună o publicație care să urmărească dosarele astea în timp.

 13. 13 Centru decembrie 13, 2014 la 8:23 pm

  Mizil , Valenii de Munte , Campina , Urlati , Busteni – toate aceste orase prahovene mici , care se sufoca izolate fara investitii si care au un potential imens pentru ca Prahova este California Munteniei ( Ploiestiul atrage investitii imense in logistica , capacitati industriale – ProcterandGamble , Johnson , multinationale americane in foraj – Cameron , mari complexe comerciale , turismul la Sinaia Busteni , vinul renumit de la Ceptura etc etc ) .
  Pentru naivii care chiar credeau ca acciza pe benzina va finanta autostrazile necreditate de Uniunea Europeana , ca Bors Suplacu de Barcau ( 60 km , facuti 50 % ) sau continuarea Bucuresti Ploiesti spre Campina ( 20 km ) Comarnic ( 40 km ) sau spre Buzau Focsani ( 133 km ) domnul prim ministru Victor Viorel Ponta ne-a explicat ca este ” o interpretare gresita ” , ca banii stransi ( habar nu avea cati sunt ) nu sunt dirijati spre aceste obiective precise ci spre mamutul Buget in intregul lui …
  Altfel , nu mai dati in Ministerul Transporturilor pentru autostrazi pentru ca de la venirea PSD la Putere s-a creat un fel de ” Departament pentru investitiile in infrastructura – autostrazi ” separat de Ministerul Transporturilor si care este sub raspunderea directa a lui Ponta – cel care decide cat sa se plateasca unei companii pentru lucrari ( cei ce lucreaza la Gilau Nadasel din iunie 2014 si au lucrat mult n-au primit un leu in 2014 ) , cat sa se studieze candidaturile ( de exemplu de 100 de zile s-au deschis ofertele pentru Campia Turzii Ogra Tagu Mures , nici un castigator anuntat , asteptati dupa aceea contestatiile santierul este finantat de UE si trebuie terminat in 2016 ) ) si cand sa se anunte castigatorii este PONTA …

 14. 14 Fragmentarium Politic decembrie 14, 2014 la 12:23 am

  Arhipelagul inchisorilor CIA: Unde sunt Soljeniţînii si Koestlerii capitalismului, pentru a denunta noul gulag si noul intuneric la amiaza? Ar fi culmea ironiei pentru a lasa acest rol al intelectualilor si al societatii civile pe seama guvernelor occidentale!

  De unde a venit ideea de a ascunde inchisorile CIA acolo unde nimeni sau foarte putini le-ar cauta? Gulagul sovietic sau inchisoarea Guantanamo din insula Cuba a inspirat „arhipelagul” unor „insule” de detentie in afara SUA?

  In randurile ideologilor establishmentului politic si manipulatorilor de profesie, din Vest, exista opinia ca orice poate fi „rebrenduit”. Chiar si tortura. Raportul Senatului SUA privind practicarea torturii de către Agenția Centrală de Informații (CIA) pare a fi cea mai recenta confirmare a acestui stereotip de mare putere. Ceva valva publica, cateva contraziceri intre democrati si republicani, mici autocritici la varful aparatului de informatii, aruncarea dezvaluirilor pe seama luptei politice, publicarea raportului si, cu asta, cam gata. Nu tu apel la stat de drept sau la ordine de drept, la justitie nationala sau la drept international, la demisii sau la destituiri si, mai ales, nu tu reforme radicale, care sa reflecte regretul sincer pentru cele intamplate si garantia sigura ca asa ceva va fi imposibil de repetat. Faptul ca raportul propriu a luat-o inaintea adversarilor geopolitici, potrivit practicii manipulatorii larg raspandite ca opinia publica mai bine sa afle de la „Noi” decat de la „Ei”, cu falseturi si agitari de bagheta, ca la opera si, mai ales, incrustarea fenomenului in media si in publicatii, care sa intareasca perceptia publica de democratie, nu lasa rationalitatii critice alternativa la intelegerea ca se confrunta cu o operatiune de cosmetizare si de spalare pe maini.

  Bineinteles, prilejul nu a fost pierdut de tarul Vladimir Putin pentru a-i bate obrazul lui Barack Obama, la capitolele democratie si drepturile omului, nici de lideri simandicosi, europeni sau de aiurea, sa se indigneze. Aceste gesturi simbolice sunt insa departe de a inchide afacerea, care, privita dinspre aliati, capata si alte conotatii, de loc placute. Americanii au cerut unor tari baltice si central-europene punerea la dispozitie a unor locatii, fara a le dezvalui scopul acestora, de inchisori CIA. Cu atat mai putin, aliatii nu au avut de unde sa stie ca acolo s-ar practica tortura, operatiunea de inselare a fost perfecta, desi raportul lasa sa se inteleaga ideea de cooperare. Generalul Ioan Talpes, fost director SIE, pe vremea cand se spune ca au existat inchisori CIA pe teritoriul tarii noastre, a afirmat ca Romania a oferit sprijin SUA, ca aliat, pentru o locatie, dar fara a fi stiut despre existenta detinutilor, fara a-i fi administrat si fara a fi colaborat, catalogand raportul Senatului american privind inchisorile CIA „un fals”. Acum, este tardiv, pretul naivitatii a fost platit, dar este limpede ca pacaleala nu ar fi avut loc daca suveranitatea ar fi functionat. Am mai spus-o, suveranitatea unei natiuni este libertatea unei natiuni, unde nu exista suveranitate nu exista libertate.

 15. 15 Marian Nicolae decembrie 14, 2014 la 12:33 am

  Felicitari pentru Mizil, cat despre CEDO…nu mai zic nimic…..

  COG
  Continuity of government

  Stiati ca noi romanii dispunem de un sistem la fel ca cel american, sau britanic…mai degraba…gandit si pus in practica de bietul Ceausescu…???i

  http://en.wikipedia.org/wiki/Continuity_of_government

 16. 16 Luminita Arhire decembrie 14, 2014 la 1:04 am

  Așa cum, nu o dată, mișcarea elegantă a stelelor aduce, unul lângă altul, ”suflete –pereche ” din categoria VIP, pentru ca, după aceea, până la divorțul previzibil, poveștile lor zaharisite să umple paginile tabloidelor fără frontiere, tot așa, conjuncturile astrale favorabile fac posibilă întâlnirea marilor spirite , dar nu oriunde, ci taman la Pomana porcului !

  Ciocnirea celor două spirite – un cărturar cu ochi alunecoși ( deformație profesională de pe vremea când era șeful SIE și, în acestă calitate , era în permanență cu ochii-n patru) și un fost ministru de interne care , cu temeritatea unui cuceritor al Cosmosului , a revoluționat , dar ce spun eu revoluționat , a zguduit din temelii învechita gramatică a limbii române, gramatică despre care putem afirma că nici azi nu si-a revenit din uimire, au stat umăr lângă umăr la masă și au schimbat opinii de mare rafinament , între două jumări crocante.

  Traian Igaș a cântat; popularul MRU i-a ținut isonul . Apoi, în timpul unui sclipitor duel de idei, extrem de intelectual, ca de la fost ministru ”pe dinăuntru”, la fost ministru ”pe dinafară ”, au sosit cârnații aburinzi.

  Mă întreb totuși dacă MRU a fost corect informat asupra activității la care urma să participe. Să nu fi greșit dracului ăla de i-a trimis invitația și să fi scris nu ”Pomana porcului ” ci ”Pomana vitei Kobe ” !

 17. 17 santinela decembrie 14, 2014 la 8:01 am

  Comentati va rog de ce CEDO a respins cererea dvs ?

 18. 18 George Ban decembrie 14, 2014 la 8:53 am

  Țața Leana îl vrea sub ea pe Trăienel:

  „Despre venirea preşedintelui României în funcţie, domnul Traian Băsescu, am discutat şi am decis ca în urma şedinţei de Consiliu Executiv Naţional, de săptămâna viitoare, să adoptăm un document în care să afirmăm ferm din partea Partidului Mişcarea Populară continuarea proiectelor începute în mandatul preşedintelui Traian Băsescu, susţinerea pe mai departe a principiilor şi valorilor cărora s-au subsumat cele două mandate ale preşedintelui României şi, de asemenea, o invitaţie formală către preşedintele Traian Băsescu de a se alătura proiectului Mişcarea Populară”, a anunţat Udrea după şedinţa Consiliului Naţional, informează Agerpres.

 19. 19 blogideologic decembrie 14, 2014 la 9:11 am

  Voluntarii români de partea lui Kim Ir Sen pe vremea războiului din Coreea proveneau exclusiv dintre ardeleni. Au fost şi etnici români, şi etnici maghiari. Profesorul universitar Oliviu Gherman ştie mai multe pe tema aceasta.

 20. 20 Vsile, decembrie 14, 2014 la 9:22 am

  Atitudini,

  In prima fotografie dumneavoastra il urmariti cu privirea pe vorbitor, acordind cel putin aparent , respect domnului care vorbeste , L.A.!

  In cea de a doua fotografie unde lipseste L.A. amicul Stireanu si celalalt ocupant al mesei dreptunghiulare acoperita cu rosul sangelui varsat … se fac ca citesc cite ceva din LA!

  Alte atitudini,
  cu scuzele de rigoare as dori, off topic ,sa public nu numai ceace reiterez eu , un acoperit asa cum m-ati descoperit dumneavoastra sau m-au denuntat muncitoreste citiva dintre prea stimabilii mei colegi cu auz si vaz calificat sau incalificabil , ci si ce spune ,denaturat profu, sau amicul Ghita despre acela care in aceste zile i se reface metodic un nou chip, Nicolae Ceausescu sau despre ce s-a intamplat si se intampla inca in Romania!

  Orice potrivirea cu realitatea din Romania este o pura intamplare , orice asemanare intre cum taie si spanzura criminalul economic in zonele proprii de influenta ,reprezinta doar modus apkicandi al criminalului economic UE, acela care are la ochi acum Ukraina!
  De cealalta parte Rusia , cu alt patent joaca aceiasi carte insa fara „touchul” aparent fin american si mai nou european!

  Urmariti si nu va cruciti:https://www.youtube.com/watch?v=0JRjAgd4EcU

  PS. Oare premierul Orban va avea un accident de avion sau …..

 21. 21 paduchele plesuv decembrie 14, 2014 la 9:22 am

  Nu stiu daca asta va consoleaza, domnule Nastase, insa, din toata istoria aceasta, ramaneti cu un avantaj asupra lui Basescu: dumneavoastra, dovediti chiar cu acest blog, aveti prieteni (si nu din PSD!), in timp ce Basescu nu.

 22. 22 nastase decembrie 14, 2014 la 10:44 am

  santinela,
  in zilele următoare.

 23. 24 blogideologic decembrie 14, 2014 la 1:35 pm

  Îmi place titlul unei conferinţe care a fost ţinută de profesorul Martin Libicki (consilier ştiinţific, RAND Corporation) la catedra Castex de cyberstrategie http://vimeo.com/chairecastex : “Ce am învăţat, şi ce ar fi trebuit să fi învăţat”. Cred că se potriveşte la multe situaţii.

 24. 25 Adrian B. decembrie 14, 2014 la 2:15 pm

  @ santinela

  Cu Motoc la CEDO ce sanse la un proces corect poti sa ai ? Tuta aia a fost pusa acolo tocmai ca sa opreasca orice incercare de a se face dreptate si sa acopere toate abuzurile autoritatilor romanesti .

  http://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/tulburator-scrisoarea-judecatorului-cedo-corneliu-birsan-catre-senat-abuzurile-grave-comise-de-cele-mai-importante-componente-ale-autoritatii-judecatoresti-de-mai-multe-servicii-de-informatii-constituie-infractiuni-o-actiune-planificata-cu-un-centru-unic-

  Dar e bine ! E foarte bine ! Am vazut ca d-ul Ponta vrea sa conduca tara cu sotul d-nei Motoc , cu sotul d-nei Lavinia Sandru , cu finul sau George Maior , etc. Exista speranta …

 25. 27 Adrian B. decembrie 14, 2014 la 3:30 pm

  Petrecere cu porci braNconati si cu vaci de Kobe … Traian Igas si-a adus aminte cum a intrat el in politica : invartind gratare pentru Gheorghe Speculici si Gogu Falca pe la diverse petreceri … Nu degeaba si-a luat baNcalaureatul la 28 de ani !!! Nu inteleg ce cauta d-na Borcea la acea chermeza ?! 🙂

  http://www.dcnews.ro/iga-petrecere-cu-mru-cum-se-pregate-te-de-sarbatori-video_462193.html

 26. 28 papasha decembrie 14, 2014 la 4:09 pm

  Cam trista atmosfera in pozele matale , dupa asa o veste , blestemati sa fie EI !
  Lasa Coane ca suntem inca tineri , sanatosi sa fim , alaturi de cei dragi , iar pe dusmani sa-i inghita pamantul !

  Eiiii , acum sa revenim la „disciplina de partid” …… ( sunt doua feluri )

  a) disciplina de partid communist , in care trebuie sa lingi cooor la greu , sa taci ca vita , sau sa ragi ca bou’ spre slava sefului ( chiar daca asta -sefu’-, da rau de tot cu mucii-n fasole ) .
  Daca-l critici esti foutout , dat la gunoi ca o otreapa jegoasa , de catre trepadusii pupincuristi ai sefului , care crede el in mintea lui de arogant ipohondru ca o sa fie acolo cat Arcul de Triumf .

  b) disciplina de partid democratic , in care , toti au dreptul sa critice cand e de criticat si sa laude cand cazul , pe sef , sau pe oricine din partid , fara sa-i fie frica ca o sa fie exclus .

  Hai ca gioana si almanahele sunt cu dus si-ntors cu bashitu’ , sova , la misto-praf in ochii prostilor , dar cu CATALIN IVAN ce aveti bai nenorocitilor ?
  Bai ponta – dragnea , va deranjeaza „pustiul asta obraznic” ( dar curat si nesantajabil ) ca va spune adevarul in fata , adevar clar vazut si de toti aia de-am ramas cu buza umflata dupa pierderea alegerilor bai nenorocitilor ?

  SAU VA E FRICA DE EL , PT. CA A INCEPUT SA SE VORBEASCA DIN CE IN CE MAI MULT SI MAI DES PRIN TARA , CA PANA LA URMA , LA CONGRESUL DIN PRIMAVARA , TOT O SA VA IA LOCUL ?

  Ghici in ce categorie este PSD-ul de azi ?

 27. 29 Cris decembrie 14, 2014 la 4:32 pm

  @ Luminita Arhire:

  Tot ce vine în contact, fie el și telepatic, cu intelectualii lui Băsescu devine dintr-o dată superior. Dacă ai aceleași simpatii politice pe care le are Pleșu, dacă votezi cum votează Cărtărescu, ești la moment intelectual, elită, înaintat, democrat, orientat către Occident, nu către Orient, chiar dacă ai trecut PE la școală, nu PRIN școală, chiar dacă regreți vremurile în care partidul-Ceaușescu-România îi dădeau fiecăruia un loc de arat în câmpul muncii…
  Pentru că, la naiba! dacă faptul că președintele poruncește, iar ceilalți execută nu e democrație, atunci ce mai e?

 28. 30 sadicu decembrie 14, 2014 la 5:00 pm

  Nu-mi vine sa cred , pleaca Base de la Cotroceni si Voiculescu n-a reusit sa-l suspende ? Eu as zice sa insiste chiar si dupa ce pleca de la Cotroceni , sa mimeze asa -n platoul antenelor un proces de suspendare a lui Basescu , cu toti gadeii si ciuvici-n par ! Sa faca ei un fel de Parlament simbolic alcatuit din toti angajatii trusutului si sa supuna la vot propunerea de suspendare , ca daca avem deja partide neinregistrate aflate la guvernare (PLR) , de ce sa n-avem si-un surogat parlamentar ? 🙂

 29. 31 blogideologic decembrie 14, 2014 la 5:01 pm

  Spre deosebire de omul comun (adică noi, adică „eu”), domnul Adrian Năstase a avut şansa (ori poate ghinionul) să cunoască un număr mare de oameni ce ţin de categoria „inteligenţă diabolică.” Unul dintre aceştia a fost Javier Solana. Care a lucrat tenace şi cu subtilitate infinită să despartă România de posesia şi de înţelegerea conceptului de suveranitate. Pe aceeaşi linie, fiind însă mult mai brutali şi mai puţin subtili, au lucrat Gabriel Andreescu şi Monica Macovei (care a fost moştenitoarea ONG-ului creat de Gabriel Andreescu). Ca să băgăm în scenă alt personaj caracterizat prin „inteligenţă diabolică”, să o cităm pe Tatiana Niculescu Bran Mungiu. În prima exprimare pe Facebook după ce a fost numită purtătoarea de cuvânt a saxonului Klaus Johannis, aceasta făcea introducerea de un kitsch lingvistic dezagreabil: „Purtătorul de cuvânt este fiinţă a intervalului, cum ar zice Andrei Pleşu.” Dacă-i vorba despre „intervalul de timp” – aşa cum bănuiesc- atunci trebuia să fie invocat mai întâi Henri Bergson. Aşa ar fi procedat Andrei Tarkowski. Dacă nu l-a invocat, atunci înseamnă că Tatiana Niculescu Bran Mungiu nu-l consideră pe saxonul Klaus Johannis sub aspectul Solaris. Ceea ce-i un punct pozitiv în favoarea amândurora. Dar fiind vremea colindelor, să-l amintim noi pe „Lerui ler.” Intelectualul oltean Mihnea Gheorghiu considera că „Lerui” este LeRoy. Adică Charlemagne. Ce reînfiinţează, se ştie, titlul de Împărat al Occidentului pe un 25 decembrie (anul 800). Mai ştim că Charlemagne s-a luptat, şi a reuşit, să-i disciplineze şi să-i civilizeze pe încăpăţânaţii saxoni. Cred că noi, bieţii rumâni, trebuie să aplicăm lecţia Craiului Lerui. Şi să-l învăţăm pe Klaus Iohannis că trăieşte aici în ţara valahilor ortodocşi pe care el îi dispreţuieşte profund.

 30. 32 T-Rex decembrie 14, 2014 la 5:23 pm

  @George Ban, salutari! Da, banul face politica. Daca prietena traieste in GTA si o costa $7 return, inseamna ca nu e departe de Consulat. Daca $7 e one way, e mai departe. Problema mare e insa nu costul ci timpul sa mergi sa votezi. Timp e putin pentru toata lumea aici. Apoi e optiunea personala. De ce ai vota in alegerile din statul din care ai plecat, cind tu ai azi alta cetatenie, ai jurat credinta altui stat, acolo iti platesti taxele, acolo fiind si interesele tale politice imediate? Oare zecile de milioane de chinezi din Canada si SUA si din intreaga lume, au conditii de vot create de China? Ma rog, acolo votezi un singur partid. Dar India? Dar Pakistan? Au statele astea bani sa creeze conditii pentru toti emigrantii lor sa voteze in strainatate? Si daca nu au, de ce avem pretentii de la un stat relativ sarac, ca Romania, sa cheltuiasca bani publici pentru a organiza o mega-alegere in lume pentru politicienii romani? Pentru ca daca intr-adevar vrem sa fim foarte corecti si avem pretentia ca toti romanii sa poata vota, atunci ar trebui ca politicienii romani sa poata sa viziteze toate catunele din toata lumea unde traiesc romani si sa ii intrebe de problemele care ii dor, asa departe de tara. Si ma rog,care ar fi problemele mari ale romanilor din Canada si SUA, pe care ar trebui sa le rezolve politicienii romani? Una o stiu, si tine de vize. Dar altele? Exista o listutza cu asemenea probleme undeva in buzunarul lui Iohanis? Ca banuiesc ca si de aia a mers in SUA, sa ii aline pe romanii de acolo si sa le dea batistutze sa isi stearga lacrimile de dor dupa tara.

  Mi se pare trasa mitza taaaaaare de coada. Miaaaaaaau!

 31. 33 T-Rex decembrie 14, 2014 la 5:37 pm

  Mai e o problema importanta a multor romani din SUA si Canada. Anume, mai toti discuta de o posibila reintoarcere in Romania, cei mai multi la pensie.

  Sigur, exista un mecanism de repatriere. Dar situatiile sunt complexe, si nu toti romani vor sa se reintoarca definitiv. Unii vor sa traiasca la pensie o perioada in Romania, cealalta perioada a anului de unde vin. Daca te repatriezi, inseamna ca ai facut alegerea pentru rezidenta intr-un singur stat. Si sunt implicatii, cum ar fi plata taxelor.

  Deci repatrierea e putin mai mult decit duty free si un buletin, si ar trebui sa fie mai flexibila, daca nu este deja. Vedeti, nici macar nu se cunoaste legislatia romaneasca in materie de repatriere si servicii pentru asta. Eu unul nu o stiu, si nici amicii mei habar nu au.

  Multi romani cu care discut se intreaba de servicii medicale in Romania. Ai dreptul la servicii publice medicale, sau trebuie sa iti cumperi asigurare privata? Exista pachete de asigurari private pentru romanii care se repatriaza, sau care decid sa traiasca citeva luni in Romania? Pentru ca nu e vorba dar de asigurare medicala pentru situatii de urgenta, ci de tot spectrul de servicii medicale. Evident, asta ridica problema unui sistem medical diferentiat, dar inteleg ca in Romania deja exista sistem medical paralel privat, in competitie cu cel public.

  Statelor prietene le place sa isi trateze cetatenii in mod egal. Si atunci poate Romania si Canada sa discute pe tema asta, sa asigure un cadru legislativ pe baza unei intelegeri.

 32. 34 blogideologic decembrie 14, 2014 la 5:51 pm

  Will Hutton : “Statul nu poate să fie reformat decât dacă multinaţionalele corporatiste vor plăti redevenţe şi impozite mai mari.” http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/dec/14/corporate-tax-too-low-britain-companies-the-state-poverty-benefits

 33. 35 sadicu decembrie 14, 2014 la 5:58 pm

  Mai devreme l-am auzit pe Cătălin Ivan (europarlamentar PSD) spunând că nu-nțelege propunerile câtorva din partid de a-l sancționa pentru niște presupuse atacuri făcute de el la adresa unor colegi (ex. Gabi Firea). Mai ales că, spune el, în ultimii ani a fost unul dintre cei care au luptat cel mai mult împotriva lui Traian Băsescu. Mie mi se pare că nefericiții ăștia nici acum nu realizează că tot partidul lor de luptători anti-Băsescu e-n cârje, cu arcadele sparte și cu buzele umflate după toată lupta asta. Io zic, mai bine, decât să se tot laude-n piața publică și pe la teveurile mogulilor cu presupusele lor fapte de ”vitejie” anti-Băsescu, să se privească fiecare-n oglindă și să-și acorde, reciproc, medalia de ”Rănit în lupta împotriva lui Dictatorului”! Aaaa, și să nu uit: scapă cine poate! Victoraș, ai grijă de copy!

 34. 36 blogideologic decembrie 14, 2014 la 7:52 pm

  Trebuie să ne învăţăm cu noţiunea că există o piaţă lingvistică liberalizată.

 35. 37 George Ban decembrie 14, 2014 la 9:13 pm

  Surse:
  Dorin Cocoș, după ce a mutat zeci de milioane de euro în alte conturi, a spus: „I-am lăsat pe Elena și pe Băsescu fără bani!”.

 36. 38 Luminita Arhire decembrie 14, 2014 la 11:15 pm

  @paduchele plesuv decembrie 13, 2014 la 7:47 pm

  CEDO nu a ajuns să constate că domnul Adrian Năstase a fost condamnat fără probe, doar pentru a servi ”DE EXEMPLU”; CEDO a oprit lucrurile înainte să înceapă, considerând plângerea inadmisibilă . Adică , pentru CEDO nu a fost o problemă ca o doamnă care a lucrat la DNA și a fost mâna dreaptă a lui Morar să facă pași gingași pe covoraș pâna la Înalta Curte și să judece ”imparțial și rece” o cauză despre care , în calitate de procuror DNA, a avut deja opinii .
  De asemenea a considerat că nu-i nici o problemă de simetrie între 700 de martori ai acuzării și 5 martori ai apărării , deoarece faptele rezultau oricum din documentele existente în dosar, iar declarațiile martorilor aveau doar rol de ” coroborare ” pentru alte probe ( ca urmare , se înțelege că puteau să se lipsească de ei!) .
  Și celelalte argumente de respingere sunt cam tot așa.

  Decizia nu a fost luată cu unanimitate de voturi , ci cu majoritate .

 37. 40 blogideologic decembrie 15, 2014 la 7:10 am

  Piaţa lingvistică pe care firma Google a creat-o este globală şi multilingvistică. Iar Bursa cuvintelor ce este asociată acestei pieţe furnizează o indicaţie relativ corectă privind marile mişcări semantice mondiale.

 38. 41 blogideologic decembrie 15, 2014 la 7:21 am

  Firma Google a reuşit să extindă domeniul de aplicaţie a capitalismului la însăşi Limba, de asemenea firma Google a reuşit să organizeze vânzarea cuvintelor la o scară planetară.

 39. 42 blogideologic decembrie 15, 2014 la 8:34 am

  Frederic Kaplan: “Din momentul începând de la care numărul de acţiuni societale decise prin algoritmi devine semnificativ faţă de numărul acţiunilor umane, atunci şi forma sistemelor culturale se va schimba de manieră profundă.” SURSA https://fkaplan.wordpress.com/2012/04/12/nos-langues-a-lheure-du-capitalisme-linguistique/

 40. 43 Vsile, decembrie 15, 2014 la 8:34 am

  Cit de inapoiati sunt tinerii nostri , exemplu BA!

  Multumesc, esti asa de inteligent , de plimbat incît , l-ai depasit ideea de glob-trotterism!Asa gramada si cu sexul la purtator poti ajunge departe.
  Desfasoara-te si etaleaza-ti ingustimea cu limbutia prostiei nedisimulate !
  Mai prostavane eu numar pe degete ce nu am vazut in lume ,pe banii mei nu pe ai lui ghita !

  PS.Eu sincer ma asteptam sa-l vad pe BA crucificindul pe tanarul Ivan sau pe tinerii din PSD care chitaie impotriva unor BA de doua parale!
  I-a spunem la ce intersectie sau intersectii stai la mana intinsa,
  sa nu-mi ca pazesti Mogrogan colt cu Aviatorilor , trec pe acolo si ati dau si tie de un cozonac ca de la partid nexam pomeni sau BA are partea lui?
  Si inca ceva , dandu-te mare barbat mi-ai cerut adresa , eu ti-am dato desi o puteai obtine de la ticalosii mei amici , daca treci sa ma vezi te lipesti de o pomana pentru ca pe linga cadouri mai fac si pomeni!

 41. 44 blogideologic decembrie 15, 2014 la 9:25 am

  La fel ca şi în capitalismul financiar, algoritmii au devenit actorii majori ai capitalismului lingvistic.

 42. 45 blogideologic decembrie 15, 2014 la 9:33 am

  Principiu general : Orice proteză lingvistică poate să fie folosită mai curând de către un bot (adică “web robot”), decât de o fiinţă umană.

 43. 46 Dezideriu Dudas decembrie 15, 2014 la 9:33 am

  Stimate Domnule Adrian Nastase,

  Nu cred ca e cazul sa reactionati la decizia CEDO.

  Am reactionat noi 7,4 milioane de romani si a fost mai decisiva aritmetica….”statului de drept”.
  La dvs. acum, nu e doar vorba de aritmetica. Este vorba de matematica ca intreg (“geo”-metria…, foarte importanta ), de stiinte, de cunoastere in general, universitatile, academia… toate, sunt de partea “statului de drept”…Cum, odata, toate erau de partea “democratiei populare”…
  Va asiguram insa ca si noi suntem de partea statului de drept si nu vom accepta ca acesta sa devina o bataie de joc. Mai mult, actionam exact acolo unde e mai greu. La constructie (“agricultura” mai jos ) ! Aici aerul e foarte rarefiat…, “noroc” insa ca suntem cam singuri….Cum apare vreun politician pe-aici, cum “trag toti in el”….atat timp cat tradeaza “nobilele idealuri” ale “vorbelor goale”…
  Inca exista forte teribil de puternice si la intern si la extern care vor reactiona la nesfarsit agresiv la toate incercarile dvs. de a va reabilita.
  Ignorati-le.
  Razboiul nostru e altul. Si dvs., si noi, chiar si”ei”…, ar trebui sa urmarim ceea ce continuu promitem, e drept, in ultimul timp, din ce in ce mai putin : SOLUTII.
  Va intelegem dorinta de a fi evaluat cu dreptate. Nu uitati insa ca “opinia publica” poate fi oricand “determinata”…iar agresivitatea “evaluatorilor” ( vuvuzelici…) fata de dvs. nu va disparea asa usor. Ati avut si aveti alaturi de dvs. forte suplimentare la care nu v-ati gandit. Ganditi-va in primul rand la acestea. Nu va ganditi la celelalte. Ele abia asteapta ca sa reactioneze….Le veti vitregii de vectori de forta extrem de periculosi daca iesiti definitiv din zona eticului si a moralei ( unde dictatura lor este teribila…, atat timp cat le iese de 50 + 25 de ani cel putin, pentru ca nici legionarii nu par “a se simti prea bine in istorie”…. ) si va veti ocupa exclusiv de re-constructia societatii. Lasati-i pe cei din Roma(n)…Sunt mai apreciati…

  Nu sunt sfaturi. Sunt rugaminti sau, mai mult, elemente de organizare a muncii de re-gasire a Romaniei.

  Lasati-ne pe noi sa reactionam cand “ei” exagereaza fata de dvs. “ Decizia CEDO a fost luată cu majoritate de voturi de un complet de 7 judecători, provenind din Andorra, Spania, Slovacia, Serbia, San Marino, Olanda şi Republica Moldova. “. Atat timp cat si Vladimir Ilici Lenin atunci cand a luat puterea a desfiintat Comitetele de intreprinderi formate din salariati, era “normal” si ca statele mici, alaturi de Olanda, “regina libertatii” ( campioana la stat de drept, “pe nou” si la drepturile omului, “pe vechi” )…., sa sanctioneze un prim-ministru al unei tari “aliniate” cam tarziu….Pentru Spania, atipica in categorisirea mea, alinierea Romaniei a fost…, invers,… cam devreme.

  P.S. PUBLIC Mai bine sa intrebam noi de ce n-aveti o statuie la Roma(n) decat sa se-n intrebe “Ioropa” de ce aveti…Pentru ca stiti unde se informeaza “ea”…”Vuvuzelele” sunt in alta parte, n-au nici-o treaba cu “agricultura”…Daca vom fi la “muncile agricole”, nu se vor obosi sa insiste…

  P.S. PRIVAT “Drepturile omului” ante-decembriste vs. “ statul de drept” post-decembrist ( in fapt, dupa revolutiile portocalii – “recent istorice”…) par a fi o re-istorie a deschiderii ( reforma, renastere, umanism ) vs. inchidere ( nationalism ) in politica globala. Atunci insa optiunea unui stat mic putea fi decisiva in alinierea la trendul global. In “istoria recenta” insa, alinierea nu poate fi decat fragmentara. Problema Romaniei ca stat mic este mult mai grava decat cea a dvs. ca om de stat ( mare). VENITI ALATURI DE NOI ! SUNTETI DOVADA NOASTRA VIE a deficitului global in care se afla Romania ! Pe acest blog asta demonstrati ! Nicolae Titulescu tot ceva asemanator a demonstrat in istorie ! Nu incercam sa punem bazele unei praxiologii globale a “statului mic” – dorim pur si simplu sa mergem, si noi, (tot) pe drumul UE si NATO, care nu pot ramane “langa” indreptate impotriva U.R.S.S. care nu mai exista…M-am intalnit joi cu Andrei Paunescu. Urmeaza Damian Draghici…

  P.S. PUBLIC-PRIVAT Tarile ca Romania nu se mai pot “salva” ( mai simplu, nu se mai pot “dezvolta”… ) doar public sau doar privat. Anti-capitalismul ne-manifest si comunismul ( mascat in anti-comunism, “cu fata bolsevica” cum scria Adam Michnick… ) manifest, sunt prea puternice. Trebuie o solutie si–si, nu cum spune d-nul Andrei Plesu ca “singura solutie” pentru Romania “este” ori-ori…

 44. 47 blogideologic decembrie 15, 2014 la 10:15 am

  De la “turnurile de frază” s-a ajuns să se vorbească acum şi despre “turnurile de algoritmi.”

 45. 48 paduchele plesuv decembrie 15, 2014 la 10:59 am

  @Luminita Arhire, nu mai reluam procesul in intregime. Cineva, un mare scriitor, peste decenii, il va relua poate in literatura. Politic, faptul ca delegatii regimului Basescu au convins o majoritate si nu o unanimitate mai are importanta doar in cazul in care s-ar mai putea face ceva.

 46. 49 blogideologic decembrie 15, 2014 la 1:49 pm

  Mecanismul algoritmic prin care Klaus Iohannis a fost declarat câştigătorul alegerilor din 16 noiembrie se cheamă „votul cu botul.”

 47. 50 Vsile, decembrie 15, 2014 la 2:56 pm

  Ca nespecialisti consider ca opiniile noastre vs respingerea cde catre CEDO a plangerii facute de dl.Adrian Nastase sunt binevenite , si reprezinta o consolare pe care orice om o primeste de obicei pozitiv.

  Sa te dai insa mare specialist si sa comentezi aparent savant aceasta decizie este insa „inadmisibil” !
  Nu ma mira sa remarc comentariul ieftin , visios al Carcotasului ,desi el s-a repliat probabil vs stiinta care i-a fost meserie de aur si a preluat in copie pe propriul blog remarcile luminoase ale Luminitei, iluminindul!

  Eu am inteles insa ca plangerea a fost respinsa in prima faza a procedurii CEDO,si fara sa incerc sa discrediterz o instanta internationala asa cum fac cei mentionati de mine mai sus , culmea lipsesc comentariile imberbului,, cred ca viciul este in alta parte.
  S-ar putea sa gresesc , mea culpa, dar cred ca dl. Nastase in perioada respectiva s-a lasat in mana apararii , aceea calificata in drept penal ,dar trebuie sa mentionez ca nu de fiecare data abordarea apararii este cea mai corecta!
  Si culpa respingerii ca inandmisibila s-ar putea sa fie in totalitate vina apararii,a abordarii gresite de catre aparare a plangerii la CEDO.

  Pina la urma ce inseamna CEDIO in cazul domnului Nastase , doar o despagubire in bani ca o reparatie morala si nu o dezvinovatire o reabilitare o intoarcere a verdictului, o rejudecare cu alti actori cu sau sub un alt decor!

 48. 51 Fragmentarium Politic decembrie 15, 2014 la 3:05 pm

  Cooperatia civilizatiilor, o consecinta logica si legica a globalizarii. “Terorism, tortura si iar terorism”, intr-adevar, acestea sunt semnalele cu care sustinatorii conflictului civilizatiilor incearca, prin spirala emotiilor, sa treaca de la teorie la practica. Profesorul Valentin Naumescu decripteaza corect subtilitatea unui contrast provocator, creat prin alaturarea simbolurilor crestine si islamice. Reactia naturala, in termenii legii cosmice a actiunii si reactiunii, este respingerea falsei paradigme huntingtoniene prin paradigma cooperarii civilizatiilor. Am vazut deja, recent, in zona de contact euroasiatica, un prim pas spre construirea noii paradigme cooperatiste, la nivel global, sunt sperante ca acest curs se va consolida. http://www.contributors.ro/global-europa/merry-christmas-si-jihad-la-lindt-chocolate-cafe-terorism-tortura-si-iar-terorism-mai-poate-fi-oprit-razboiul-civilizatiilor/ http://www.mediafax.ro/externe/papa-francisc-in-vizita-de-trei-zile-in-turcia-musulmana-13665490.

 49. 53 Mihaela Erika Petculescu decembrie 15, 2014 la 6:25 pm

  Opţiuni geopolitice

  În urma sancţiunilor impuse de UE la presiunea SUA, Rusia şi-a schimbat radical strategia faţă de piaţa de energie şi interesul ei nu se mai îndreaptă spre Vest, ci spre Est şi Sud.
  În luna noiembrie, V. Putin şi Xi Jinping au semnat un acord prin care China va deveni cea mai mare piaţă pentru gazul rusesc (în locul Germaniei). Mass-media pro-americană s-a grăbit să catalogheze înţelegerea drept « for show», însă economia chineză este singura de pe mapamond capabilă, atât financiar cât şi ca piaţă de desfacere, să absoarbă uriaşul potenţial de export energetic al Rusiei (doar 1/5, în următoarea decadă).
  Pe 1 decembrie s-a semnat Memorandumul de acord între Gazprom şi compania turcească Botos Petrolium Pipeline care prevede construirea unei noi conducte de gaz pe sub Marea Neagră spre Turcia, 63 miliarde m3 pe an (dintre care 14 pentru Turcia, ce beneficiază deja de conducta submarină Blue Stream cu un tranzit de 16 miliarde m3 pe an ), iar restul va fi dirijat spre un punct de desfacere (lichefiere) a gazului la graniţa cu Grecia (şi nu este un „bluff” cum pretinde din nou o parte a mass-mediei).

  Cu alte cuvinte, Rusia – după ce va termina construirea infrastructurii energetice şi rutiere peste strâmtoarea Kerci (4,5 km) către Crimea – s-ar putea să înceteze furnizarea gazului „la uşa” europenilor, ce vor fi nevoiţi să transporte gazul rusesc din Turcia (sau din altă parte) pe cont propriu. Impactul economic este de bănuit: recesiune, căci rezervele de gaz din Marea Nordului, ori din nordul Africii pentru Europa de Sud, nu sunt suficiente să susţină economia europeană, deja stagnantă. Statele din centrul/sud-estul Europei sunt în totalitate dependente de gazoductul ucrainean „Frăţia”, care va fi închis. Fără gaz rusesc şi taxele aferente tranzitului acestuia către restul Europei, Ukraina va avea dificultăţi să dovedească că este un stat „viabil”, cu atât mai mult cu cât industria ei se bazează aproape exclusiv pe cărbune, iar UE intenţionează să reducă cu 80% emisiile de CO2 până în 2050. Bulgaria, prima victimă, a pierdut deja investiţii de miliarde şi 6000 locuri de muncă. România, dependentă cu 20% de gazul rusesc, s-ar putea descurca pe termen scurt/mediu graţie rezervelor off-shore de care dispune; din păcate însă, exploatarea gazelor de şist pare nerentabilă, aşa că este problematic dacă vom putea susţine din punct de vedere energetic Republica Moldova (iar criza ucraineană va aduce, mai devreme sau mai târziu, o soluţionare a problemei transnistriene ).

  Se conturează aşadar un război economic, mult mai dur decât cel „rece”, pe care Occidentul şi SUA se laudă că l-au câştigat (deşi comunismul a dispărut mai degrabă prin implozie). UE se află prinsă între doi poli geo-politici majori: Statele Unite pe de o parte – iar pe de alta, uriaşul grup euroasiatic constituit din Rusia, China şi India. Mai rău, Europa joacă un rol total nerelevant în acest conflict ; „bătrânul continent” a rămas anchilozat în principii şi slogane revolute, câmp de manevră pentru strategiile CIA.

  Părerea noastră, a cetăţenilor europeni, nu contează : ni se cere doar să ne dăm votul – o dată la cinci ani – unui europarlamentar sau altuia (care, indiferent de coloratura politică, va accepta cu obedienţă deciziile luate de Consiliul Europei ). Nimic însă nu ne împiedică să ne punem întrebarea : nu cumva orbita de satelit a Europei în jurul SUA reprezintă – în fapt – un cerc vicios ?
  ––––––––––––––––––––––––––––––
  Respingerea cererii lui Adrian Năstase de către CEDO se înscrie pe aceeaşi traiectorie. Nici un for sau oficial european nu a îndrăznit vreodată să-l critice – fie şi indirect – pe Traian Băsescu, ale cărui afinităţi şi afiliaţii nu reprezintă un secret pentru nimeni.

  P.S. Domnule Adrian Năstase, pe vremea când eraţi Prim Ministru, aţi avut ocazia să-l trimiteţi pe Traian Băsescu acolo unde i-e locul (după gratii), însă din păcate nu aţi făcut-o. V-aţi fi salvat astfel cariera politică şi profesională, viaţa de familie, dar aţi fi salvat şi România de putregaiul care a înflorit în umbra acestui om malefic în ultimii 10 ani. Ar fi trebuit să vă gândiţi la bancul cu Ivan Ivanovici şi samovarul : Ăştia trebuie stârpiţi de mici !

 50. 54 T-Rex decembrie 15, 2014 la 6:39 pm

  Ma gindeam cite greve a facut personalul Lufthansa (plus cei de la cai ferate germane), si cit de multumiti par a fi sindicalistii din Romania. In Romania nu se mai fac greve! Lucrurile stau minunat, am ajuns in Raiul capitalist, unde nici nu mai e nevoie de sindicate! Ori nu mai avem muncitori, si toti romanii sunt capitalisti, investesc si profita.

  Tot asa, mi se pare mie, ca stinga in Romania e ca un pistol cu silencer, in care nu sunt gloante, si care sta undeva sa rugineasca. O stinga silentioasa, nemilitanta, care, citeodata, ca sa multumeasca pe toata lumea, ia chiar masuri de dreapta, sau mentine politici de dreapta (gen impozitare unica). Bine, PSD nu e chiar de stinga, e de centru-stinga, si nu o intereseaza polarizarea excesiva intre bogati si saraci. Altfel ar avea program specific pe tema asta.

  Unde exista un gol va fi umplut. Nu m-ar mira sa apara o miscare de stinga reala in Romania, care sa aibe priza rapid. Iar PSD o sa ramina fluturind batistuza inlacrimata pe peron, dupa ce a plecat trenul. Cam in aceiasi situatie cu PMP astazi, doar ca astia se mai agatza de trenul in plecare in timp ce DNA trage de ei jos.

 51. 55 Luminita Arhire decembrie 15, 2014 la 6:56 pm

  Facebook-ul iar pregăteşte un mic puseu erotic- mai pe scurt, haideţi să ne înflăcărăm cu toţii şi să ieşim grămadă în stradă ţiuind din vuvuzele, bătând tactul în tamburine şi surzi la tot vacarmul pe care îl producem , deoarece avem căşti îmblănite pe urechi, ca să-l îndreptăm pe Băsescu Traian către noile sale aspiraţii politice, după un aşa fructuos dublu mandat prezidenţial!

  Cu tinerii frumoşi, liberi şi „verzi” în fruntea maselor, să-l conducem către partidul doamnei Udrea , aşa cum alaiul pestriţ conduce mirele la casa miresei, în ritm de manelăraie marca Florin Salam şi cu ţigănci dansând vesel din buric .

  Să-l rugăm pe marele bărbat al naţiei să nu ne lase, să mai încerce un proiect politic, să ne mai dea o şansă să-l admirăm, să-l adulăm, să-l reinventăm! Să ieşim pe străzile patriei, scandându-i numele, măcar un milion de cetăţeni frumoşi şi liberi, aşa vrea nenea Facebook !

  La cum se întrezăresc lucrurile, mie îmi pare că suntem gata să probăm şi conceptul de „imunitate continuă” pentru Băsescu Traian, deoarece nu mă îndoiesc că Iohannis a înţeles perfect ce trebuie să ofere la schimb pentru „dezinteresatul” sprijin oferit pe perioada de foc a campaniei prezidenţiale de TOATE, dar TOATE ! alămurile propagandei băsesciene, din ţară şi din afara ţării. Cercul se închide frumos; aş propune ca fostul preşedinte să se întâlnească în fiecare lună, la o dată convenită de ambele părţi, în Piaţa Universităţii, cu entuziaştii săi susţinători ….cum? s-a mai propus asta o dată şi a lipsit împricinatul ? Ei, nu-i nimic … poate de data asta le iese…

  Tristă Românie amnezică… ridici din umeri şi treci mai departe fără frisoane şi fără să te întrebi ce-a fost în capul tău în vara lui 2012, la vreme de Referendum ….

 52. 56 papasha decembrie 15, 2014 la 7:38 pm

  E OFICIAL !

  CATALIN IVAN , A ANUNTAT OFICIAL , DEGAJAT , CU CURAJ SI CU PRESTANTA , CA VA CANDIDA LA POSTUL DE PRESDINTE AL PSD !

  BRAVO MAI BAIETE , FELICITARI !

  NU STIU CINE ESTE IN SPATELE LUI , DAR, CU SIGURANTA , BAIATUL ASTA DOVEDESTE CA ARE „OUSOARE” BABANE SI MULTA PRESIUNE IN INSTALATIE .
  RESTUL COLEGILOR, SE ASCUND CA SOBOLANII .

  CE NAS DE VULPOI BATRAN AM , DE L-AM „SIMTIT” EU PE BAIATU’ ASTA CA SE PREGATESTE ! ( LAUDA-TE GURA CA-TI DAU SA MANANCI )

 53. 57 blogideologic decembrie 15, 2014 la 7:52 pm

  Economia lui Nicolae Ceauşescu funcţiona în contextul că „no productive factor with a non-zero marginal product is left unutilized.” În aceste condiţii este satisfăcută eficienţa Pareto precum şi Prima Teoremă a Bunăstării sociale. Este ceva bun pentru masele populare. Însă ceva foarte rău pentru profitorii din capitalism. Adică în aceste condiţii nu este posibil profitul ! Nicolae Ceauşescu şi doctrinele sale economice ameninţau foarte grav economia mondială a profitului ! Din aceste motive a fost lichidat. Dar pretextul folosit a fost „valiza nucleară a României.” Aceasta s-a discutat la Malta. Dosarul anti- România a fost temeinic fabricat de germani. Pe baza lui, germanii au obţinut reunificarea !

 54. 58 Radu Humor decembrie 15, 2014 la 8:27 pm

  Cele ce urmează, sper să nu vi se pară un MIZILic :
  Liderii UDMR au avertizat sâmbătă autorităţile de la Bucureşti că în aşa-zisul “Ţinut Secuiesc” ar putea reizbucni violenţe între unguri şi români, precum cele de la Târgu Mureş din 1990, dacă prefecţii nu se supun politicienilor maghiari aflaţi la putere în zonă. Deasemenea liderii Uniunii au mai afirmat că luptă pentru “recuperarea” pământurilor natale, fără a preciza dacă este vorba de Ardealul pe care îl doresc alipit Ungariei sau despre stepele asiatice de unde au venit primele triburi maghiare în Evul Mediu timpuriu. Drept răspuns la aceste ameninţări făţişe, deputatul Bogdan Diaconu, liderul Partidului România Unită, o formaţiune în curs de înregistrare, a cerut din nou interzicerea UDMR.

  “Președintele UDMR a recunoscut că formațiunea sa luptă de 25 de ani pentru a ‘recupera’ pământul natal și că această bătălie va continua. Dacă ne uităm la retrocedările false pe filieră maghiară și la averile colosale adunate de liderii UDMR sau de alți interpuși politici, civici sau bisericești ai Budapestei, putem afirma că o parte din Transilvania a fost deja ‘recuperată’ de Ungaria, iar acest proces continuă cu pași repezi. Este timpul ca statul român să oprească finalizarea pierderii Transilvaniei pe mâna uneltelor Budapestei care au devenit tot mai îndrăznețe pe măsură ce autoritățile române se dovedesc incapabile să reacționeze. UDMR a declarat război statului român național unitar în scopul unui rapt teritorial asumat ca obiectiv principal. România nu mai poate tolera un asemenea inamic, conectat la directivele Ungariei care, la rândul ei, face jocurile Rusiei, și nici nu mai are voie să asiste pasiv la ‘recuperarea’ Ungariei Mari”, a afirmat deputatul prin intermediul unui comunicat de presă.

  “Când o formațiune internă se declară în conflict deschis cu statul în interiorul căruia acționează, singura soluție este scoaterea acelei grupări în afara legii. Este timpul ca UDMR să fie scos definitiv din politica românească pentru că declarațiile lui Kelemen Hunor reprezintă asumarea la scenă deschisă de către UDMR a combaterii statului român în scopul raptului teritorial al Transilvaniei”, a mai spus Bogdan Diaconu.

  “Partidul România Unită va depune la Parlament proiectul de lege de scoatere a UDMR în afara legii considerând că, de la acest moment înainte, nu mai poate fi vorba de acceptare a UDMR în cadrul constituțional românesc, toleranța în acest caz însemnând cedare de teritoriu românesc”, a mai precizat liderul PRU.

  Referitor la ameninţările primarului UDMR Antal Arpad din Sfântu Gheorghe, Bogdan Diaconu a postat următorul mesaj pe Facebook: “UDMR ne amenință cu un conflict interetnic și cu violențe ca la Târgu Mureș în 1990. Consider că UDMR a devenit o organizație cu tendințe teroriste și nu doar că trebuie scoasă în afara legii, dar liderii ei ar trebui anchetați pentru subminarea ordinii de stat și pentru incitare la conflicte de stradă”.

  Reamintim că între 19 și 21 martie 1990 a avut loc la Târgu Mureș un conflict interetnic între români și maghiari, în urma căruia au murit cinci oameni (2 români și 3 unguri), iar sute de persoane au fost rănite, unele mutilate pe viață. Deasemenea a fost incendiată și o bisercă ortodoxă iar sediile mai multor partide au fost devastate. La violențele de stradă au participat și combatanți din alte localități din Ardeal. Mai multe persoane au fost reținute și anchetate, dar faptele de omor au rămas cu ”autori necunoscuți”.

  http://www.frontpress.ro/2014/12/deputat-roman-udmr-organizatie-cu-tendinte-teroriste.html

 55. 59 Criticos decembrie 15, 2014 la 11:32 pm

  E ciudat cu ce naivitate am creditat CEDO ca pe un soi de tribunal al Dreptăţii, când de fapt, e ca tribunalele noastre. Într-o Europă în mare criză de lideri adevăraţi, excepţia trebuie eliminată. Am fost întotdeauna sceptică trferitor la teoriile conspiraţiei. Încep să le dau crezare. Şi, cu toată lipsa mea de însemnătate, mă simt ca o ilegalistă. Şi nu mă mai mir că a câştigat alegerile Iohannis.

 56. 60 blogideologic decembrie 16, 2014 la 7:17 am

  Ştiaţi? Două treimi dintre cei mai buni editori de Wikipedia sunt de fapt nişte automate bot. Aşa că votul precumpănitor pro-Klaus Iohannis pe 16 noiembrie se poate explica uşor recurgând la un milion de automate virtuale bot. Simplă „treabă de STS”. Care altminteri …

 57. 61 blogideologic decembrie 16, 2014 la 1:18 pm

  Mărturisiri din cadrul plutonului de execuţie al cuplului Nicolae şi Elena Ceauşescu 1/ Plutonierul Dorin-Marian Cârlan (excerpt dintr-un reportaj publicat în The Guardian de ziaristul britanic Ed Vulliamy) : “I had been trained as a commando to fight for this country. [Nicolae] Ceauşescu was my supreme commander-in-chief, and I had been trained to protect him at all costs, not to kill him. There had been a revolution by the people, but the people had been tricked.”2/ Puşcaşul paraşutist Ionel Boeru (excerpt dintr-un reportaj publicat în The Guardian de jurnalista britanică Emma Graham-Harrison) : “Nu-i doresc nimănui așa ceva. Sînt încă nervos atunci când vorbesc despre asta. Am curmat două vieţi. Este mare lucru. În război este OK, dar când omori oameni neînarmaţi … Bunicul meu era preot, un liberal. Mi-a spus : «Nu-ţi face griji, iau toate păcatele tale asupra mea». I-am împuşcat foarte repede. Simt că i-am ajutat să moară cu demnitate. Toată lumea voia să fie în locul nostru atunci. Acum nu mai vrea nimeni”, adaugă Boeru.

 58. 62 blogideologic decembrie 16, 2014 la 1:23 pm

  Prima fotografie lasă o puternică impresie de hotărâre, siguranţă, certitudini. Este un semn de bun augur.

 59. 63 sadicu decembrie 16, 2014 la 1:53 pm

  Basescu a avut dreptate !
  Cand a cerut aprobarea legii sanatatii, USL-ul a scos oameni-n strada ! Acum se vede limpede ca sistemul de urgenta trebuie liberalizat , fara libera concurenta nu vom avea servicii de urgenta profesioniste , ci un monopol de stat aflat pe post de jucarie a lui Raed Arafat !

 60. 64 sadicu decembrie 16, 2014 la 2:46 pm

  „Preşedintele Traian Băsescu să ştiţi că iese destul de bine, la capitolul încredere, din funcţia de şef al statului. Are o cotă de popularitate în jur de 30%, ceea ce e foarte bine având în vedere crizele din timpul mandatului său. Să ştiţi că nu este deloc un politician care iese cu picioarele înainte din funcţia de preşedinte, dimpotrivă”.
  Marius Pieleanu
  P.S.
  Victor Viorel Ponta 13% cota de popularitate,conform spuselor aceluias sociology de casa al PSD.

 61. 67 blogideologic decembrie 16, 2014 la 8:09 pm

  http://www.nytimes.com/2014/12/16/science/paul-allen-adds-oomph-to-ai-pursuit.html?hpw&rref=technology&action=click&pgtype=Homepage&module=well-region&region=bottom-well&WT.nav=bottom-well&_r=0 Iarna Inteligenţei Artificiale / Este vorba de sfârşitul anilor 1980, când o mulţime de proiecte AI promiţătoare au eşuat spectaculos. Noul Institut Allen pentru Inteligenţa Artificială încearcă să resuscite acum o parte din vechile idei.

 62. 68 blogideologic decembrie 17, 2014 la 10:24 am

  @ Sadicu
  Ce te supără la Raed Arafat? Faptul că a venit la noi din Romania Ierusalimului?

 63. 69 blogideologic decembrie 17, 2014 la 10:26 am

  Marius Pieleanu a fost toată vremea un băsist abia camuflat. Acum şi-a dat arama pe faţă!

 64. 70 Vsile, decembrie 17, 2014 la 10:39 am

  Sadicule,

  Scolit ca si citiva dintre colegii de aici psd-isti, Tranab Basescu este un dezinformator calificat. In termeni uzuali un mare, ft. mare mincinos.

  Mincinos si dezinformator notoriu, Basescu nu a avut nici o data , dar absolut nici o data dreptate , nici atunci cind si-a scris auto-biografia!


 1. 1 Am fost la Mizil | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe decembrie 13, 2014 la 9:31 am
 2. 2 Balanta « Motanul Incaltat Trackback pe decembrie 14, 2014 la 9:28 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: