Conferință internațională la Iași

20141025-065438.jpg

Timp de trei zile, am participat, la Iași, la o conferință internațională, cu tema „Uniformizarea dreptului -efecte juridice și Implicațiile sociale, politice si administrative”. Reuniunea a fost organizata in cadrul unui program finantat din fonduri europene pentru pregătirea doctoranzilor si a celor din stadiul post-doctoral. Au fost prezentate numeroase lucrări – in toate domeniile dreptului – si au avut loc dezbateri interesante.

In paralel, am întâlnit mai mulți prieteni si colegi din capitala Moldovei.

59 Răspunsuri to “Conferință internațională la Iași”


 1. 1 George Hălărescu octombrie 25, 2014 la 6:34 am

  Ce v-a atras atenția în mod deosebit?

 2. 3 nastase octombrie 25, 2014 la 7:16 am

  George Halarescu,

  M-a impresionat numărul mare de tineri, din Iași, București și Craiova, cu teme juridice foarte interesante. Mi-au plăcut frescele lui Sabin Balasa din Universitate. Mi-am amintit si de participarea mea, in 2004, la deschiderea Anului universitar, in Aula Magna.

 3. 4 ZeV octombrie 25, 2014 la 8:12 am

  Ion Adrian
  Bagatorul in seama este, intotdeauna , ultimul venit. Am trecut si eu prin acest stadiu. Acum, e randul altora sa ma contreze, sau, de ce nu, sa ma aprobe. (Z)
  Reintoarcerea ta pe acest blog de elita, este perfect fireasca, daca ne amintim pilda cu ,,fiul ratacitor”. Inteleg ca in zona basista nu ai ce citi si nici cu cine sa comunici. (Z)
  Noi te intelegem si, fiind toleranti, in spiritul consensual specific domnului AN, te reprimim cu bratele deschise. Dar sa nu te astepti sa te tratam ca pe Demiurg. Bibliotecarul a fost doar Unul.
  (Z)

 4. 5 ZeV octombrie 25, 2014 la 8:18 am

  Regret ca nu am putut participa la intalnirea cu dvs, domnule Nastase.
  Cred ca ati pasit si pe urmele mele, in ,,sala pasilor pierduti” de la Universitatea Al.I.Cuza, unde, am absolvit candva.
  Sau, poate, urmele dvs sunt si mai vechi ? (Z)

 5. 6 ZeV octombrie 25, 2014 la 8:25 am

  Fragmebtarium
  Din dorinta de a fi perfect neutral si superior, am senzatia ca amestecati, uneori, pere cu mere.
  Ce legatura are dansul lui Ponta (cu sotia din dotare), la o televiziune generalista si INTRE campanii electorale, cu dansul grotesc si nefiresc al procuroarei comuniste, in studiolul unei televiziuni de campanie, cu cateva zile inainte de alegeri ? Singurul dans potrivit pentru Macovei ar fi fost ,,batuta de la Nisiporesti”. Asta, in amintirea vremurilor de demult…
  😉

 6. 7 ZeV octombrie 25, 2014 la 8:38 am

  ion adrian
  octombrie 24, 2014 la 3:44 pm

  Da, da, si eu sunt curios ce raspuns iti va intoarce domnul Adrian Nastase. (Z)

 7. 8 Ghita Bizonu' octombrie 25, 2014 la 9:40 am

  Dom profesore & advocatus daca nu suntem in stare sa ne unificam parerile despre ca cate barouri se egzista in Romania apai discutia despre uniformizarea dreptului in lume este absolut suprflua si mai fantezisat decat alaea despre cati ingeri pot dansa pe un varf de ac ca aia cu sexul ingerilor e deja stiinat egzacta!
  Tineti minte – diavolul se ascunde in amaunte!!

 8. 9 Ghita Bizonu' octombrie 25, 2014 la 9:43 am

  Dom profesore & advocatus

  in legtaura cu -sa zicem obsesia mea – cu barourile „traditionale” si „bota ex-constitutionale” este pur „teoretica” . Nu sunt avocat (nici nu am dorit sa fiu .. o profesie prea „mizera” ) nu practic nici o profesie juridica .. INSA ma enerveaza !!

 9. 10 Fragmentarium Politic octombrie 25, 2014 la 10:41 am

  ZeV, legatura este chiar dansul, diferente sunt mai multe, de functie, am enuntat doar doua, de loc, de dotare, cum bine le-ati observat… As mai adauga, si cu siguranta ati sesizat, ca MM si EU copiaza multe dintre gesturile lui VP, desi la o alta scara. Exista o teorie explicativa a complexului psihologic, asa cum, de pilda, dupa Revolutie, datul din mana a fost inlocuit cu tinerea mainii in buzunar. Stereotipurile celor slabi sau invinsi se repudiaza, cele ale celor puternici sau invingatori se copiaza…

 10. 11 nastase octombrie 25, 2014 la 11:30 am

  Ghita Bizonu’,

  E o chestiune pe care eu o ignor. Din mai multe motive…

 11. 12 Monica M octombrie 25, 2014 la 11:47 am

  D-le Nastase
  As vrea si eu sa stiu cum se putea proceda in mod civilizat si legal cu amarastenii adusi cu turma ca martori la procesul referendumului.

 12. 13 Marian Nicolae octombrie 25, 2014 la 12:58 pm

  Din putul gandirii…mele…

  Cineva cu putina vreme in urma mi-a spus ca „ce mult iti place sa faci politica……”

  Politica o poti face din placere, din lacomie, din dragoste de Patrie sau din…necesitate.

  Pentru a face politica adevarata in zilele de azi, imi este clar ca trebuie sa-ti placa andrenalina, iar aici nu vorbesc in dozele normale ci in cele de-a dreptul industriale…..

  Daca-ti place sa te plimbi in fiecare zi in maini cu un borcan plin cu….nitroglicerina, nestabilizata in barele de dinamita, ci in stare pura……plimbandu-l in …..metrou de la un capat la celalalt al Bucurestiului….in fircare zi timp de mai bine de 25 de ani……

  Da, atunci pot spune ca-mi place sa fac politica, avand grija la maximum atat de …borcanul cu nitroglicerina cat mai ales de poporul meu……..

 13. 14 Adrian B. octombrie 25, 2014 la 1:50 pm

  Mie imi pare ca madam Kovesi l-a uniformizat de mult . A amestecat dreptul civil cu cel penal , etc … Orice tranzactie comerciala legala , actiune civila , etc. este susceptibila de coruptie si judecata in stilul original al DNA-ului . Iar mai nou am vazut ca DNA-ul pedepseste si intentia nu numai faptele !!! Vezi cazul Hrebenciuc … spalare de bani si prejudiciu fara bani !!!

  P.S. Interesant si rolul ” antibasistului ” Viorel Hrebenciuc a carui treaba in PSD era ba sa sa se ocupe de jena financiara a Prince Paul 🙂 , ba de licenta TV a lui Pinalti , ba sa-i ajute pe escrocii Catalin Predoiu & Cristian Sima , ba de hormonii si viata amoroasa a EBA ( prin fiu-sau ) , ba de retrocedari , ba de Omar Hayssam , ba de Rafo …

  Sunt curios cam cat din timpul sau si-a alocat si pentru inlaturarea lui Traian Basescu deoarece pentru asta a fost trimis in Parlament ! Probabil ca acum si-ar aloca tot timpul dar e prea tarziu …

 14. 15 Adrian B. octombrie 25, 2014 la 2:42 pm

  Eu astept momentul când DNA-ul si Lulutza Kovesi vor ancheta si cazurile de divort !!! Nu cred ca va mai trece mult … 🙂

  Imi vine in minte o vorba : Vinul nu se amesteca cu apa si nici dragostea cu mariajul . Dar un lucru e clar ! Lulutza a amestecat dreptul cu baschetul !

 15. 16 Adrian B. octombrie 25, 2014 la 2:56 pm

  Cele mai amuzante sunt prejudiciile inventate de catre DNA !!! De evaluarile lor ! In cazul Hrebenciuc se spunea de un prejudiciu de 350 000 000 euro reprezentând 45 000 ha de padure . Asta vine vreo 8000 euro/ha de padure !!!!!!!!!!!!!!

  Eu chiar ma gândeam la un business … Sa cumpar paduri in zona mea si sa le vand DNA-ului !!! As face usor vreo 6000 euro/ha !

  Aia de la DNA sunt rupti complet de realitate !

 16. 17 Centru octombrie 25, 2014 la 5:27 pm

  Iasiul pare , vazut de departe , uitat de administratia romaneasca .
  Un centru viu , activ , concentrand elita Moldovei ( in primul rand studentii ) , care atrage companii americane ca Delphi , cu o Universitate care il avea profesor pe Simion Barnutiu , Copoul , superbele biserici .
  Istoria recenta este impresionanta :capitala ce accepta sa fie inlocuita de Bucuresti , refugiatii in masa din Muntenia , guvernul si Regele in refugiu in 1916 ,teribila iarna si tifosul , refacerea din 1917 , ocuparea Iasiului in 1944 de catre rusi ( cum spunea , sefului comunist iugoslav Djilas un general sovietic , cu dispret ” Iasiul asta murdar romanesc ” ) in urma unei ofensive rusesti de mare amploare …
  Cu toate acestea , foarte putini bani publici au ca destinatie Iasiul si Moldova – renovari de spitale , scoli , sali de sport , trotuare ,igienizare , caini vagabonzi , securitatea cetateanului in fata infractionalitatii … e foarte buna centura care se va construi la Targu Mures dar de ce nu una si pentru Iasi ? E foarte bine ca sunt construiti , cu greu , intarzieri , birocratie , contestatii , bani dati mita cui trebuie , facturi sau neplatite de Stat ( pentru rarii constiinciosi care lucreaza pe banii lor , ca UMB la Gilau Nadasel ) sau supraincarcate de constructor ( nu revin la faptas ) cateva zeci de kilometri de autostrada in Prahova , Arad , Timis , Hunedoara , Sibiu si Cluj dar de ce nu nimic in Iasi , Bacau , Suceava ? Singurele investitii ale anilor 1990 – 2010 care aduc prosperitate ( sau iluzia ei ) in Moldova ( cu exceptia pistei aeroportului Iasi ) sunt private , marile companii straine de retail si promotorii imobiliari straini .

 17. 18 George Hălărescu octombrie 25, 2014 la 6:43 pm

  Prezența dvs. la Iași a creat unora un disconfort. Adevărul scrie într-o notă disprețuitoare că :„Oficialii Facultăţii de Drept din Iaşi spun că nu i-au trimis o invitaţie lui Adrian Năstase pentru a participa la eveniment şi că nu au fost anunţaţi despre prezenţa acestuia.”
  Vă atașez și link-ul http://adevarul.ro/locale/iasi/adrian-nastase-anonim-complet-iasi-ocupa-fostul-lider-psd-eliberarea-conditionata-inchisoare-1_544b8bfb0d133766a839d5c3/index.html

 18. 19 ZeV octombrie 25, 2014 la 7:17 pm

  Cris
  octombrie 25, 2014 la 11:01 am

  Bingo, doamna Cris. Este foarte logic ce spuneti. Se fac presiuni pentru ca sute de oameni considerati ,,saraci cu duhul”, prin presiune si timorare, sa-si schimbe declaratiile, astfel incat, voturile lor reale sa fie trecute la capitolul ,,voturi false si fraudate”.
  Cat de josnici pot sa fie procurorii Romaniei in secolul 21 ? Reperul lor este Beria ? Sau Heinrich Mueller -fostul sef al Gestapo? Daca stiam unde se va ajunge, as fi emigrat in 1990.

 19. 20 Marian Nicolae octombrie 25, 2014 la 8:03 pm

  Haidet sa facem un exercitiu de…cugetare:

  De ce oare eu vreodata, roman crestin-ortodox de felul meu as alege un german care nici macar cresti ortdox NU ESTE…..

  Adica in limba romana spus, acest domn Johannis s-ar putea sa nu prezinte aceleasi cutume morale, cutume la care eu, ca si crestin-ortodox sunt profund atasat.

  Cum „ordinul de zi pe unitate” din tabara anti-romaneasca l-a impins pe domnul Johannis in linia intai, eu, ca simplu roman, ma simt profund lezat in simtirea mea romaneasca.

  Pana la urma ce conteaza cate case are domnul Johannis, atata timp cat le-a achizitionat cu bani castigati corect,, nu ….???

  Ce ma doare pe mine este faptul ca cineva avand alte credinte si alte idealuri decat cele crestin-ortodoxe romane cuteaza sa ceara conducerea suprema in statul roman.

  Pentru aceste lucruri eu unul spun un NU HOTARAT alegerii altui alogen in fruntea statului roman !!!!!

  Aduceti-va aminte ce ne-au facut TOTI alogenii ajunsi in functii de conducere pe care nu le-ar fi meritat niciodata.

  Drept pentru care spun din nou un NU HOTARAT domnului Johannis !!!!!!

  http://stareanatiunii.com/anonymous-romania-noi-stim-care-este-adevarul-despre-iohannis.html

 20. 21 papasha octombrie 25, 2014 la 9:17 pm

  La Conferinta asta de la Iasi ar fi trebuit sa lamuriti de ce oare Curtea Constitutionala ar vrea si ea „ceva liste” cu cativa dintre baietii aia acoperiti , tare , tare isteti si cu mult sange-n instalatie !
  Pai s-ar putea ca daca vrea chioru’ liste , de ce sa nu vrea si ei ?
  Si cam ce-ati vrea voi mai curtistilor constitutionalisti sa faceti cu listele astea ?

 21. 22 Luminita Arhire octombrie 26, 2014 la 12:42 am

  V-aș îndemna să citiți scrisoarea deschisă a lui Liiceanu către candidatul Ponta ( amplă cam cât un roman mai subțirel ) dar mi-e că îmi veți bate discret obrazul cu degetul arătător .
  Nene, e mare deranj, dacă a coborât însuși Gabriel, uns cu toate pomezile, gelurile de duș și alifiile pentru bătături, călare pe Siegfried ( e un BMW , nu vă mai gândiți la prostii- Liiceanu obișnuiește să-și boteze automobilele ) să ia el atitudine și să-l îndemne pe premier să nu mai candideze, promițându-i că dacă face asta, el îl va iubi în sfârșit sau la nesfârșit. Nu cred că Victor Viorel nu doarme noaptea, îngrijorat că nu-l iubește uriașul filozof.
  Nimic de zis, moțul intelectualității din România s-a străduit … câtă jale, cât dat cu fundul de pământ, cât tragism nedisimulat … Apăsat brusc de grijă pentru soarta țării, de care țară l-a durut în cot pe când chicotea împreună cu intelectualul Băsescu pe tema ” școala românească scoate numai tâmpiți ” scrie că austeritatea a fost foarte bună și că eram cât pe ce să ieșim la liman, dacă nu ar fi fost întâlnirea nefastă a României cu Ponta și cu ambiția lui ”să dea înapoi banii luați de guvernul Boc ”, ba să mai și crească niste ajutoare sociale pe la casele oamenilor necăjiți și pe la minorii de etnie rromă, care – la dracu′ ! – nu dau banii pe cărți de la HUMANITAS, nici să-i rușinezi în scrisori deschise !
  O mulțime de publicații , lipsite de adrenalină, tocmai acum, pe final de campanie la prezidențiale, îi preiau plânsul cu clăbuci, așa, la OHA, cât să poată spune fără emoții mai târziu ”păi noi am publicat și texte de înaltă ținută intelectuală, nu numai relatări cutremurătoare despre găini care nasc pui vii ”.

  Dar cred că i-am acordat chiar prea multă atenție distinsului și mi-e teamă să nu creadă cumva că-i pe bune ; oricum, nu-mi dă nimeni înapoi timpul prețios pe care l-am prăpădit citind zguduitoarea sa producție epistolară .
  Eu voiam , de fapt , să vă spun că mi-a oferit în schimb o plăcută surpriză contra-epistola publicată în DC NEWS de Ionuț Vulpescu, un tânăr care pune în sfârșit degetul pe bubița intangibilului, spunîndu-i, printre alte constatări , toate exacte și dovedind un bun-simț remarcabil, că este PLICTICOS și CASTRAT DE SIMȚUL UMORULUI, ceea ce și eu cred cu tărie despre inefabilul filozof.

  P.S. Domnule profesor Adrian Năstase, după ce am făcut efortul să citesc scrisoarea filozofică, am avut senzația nedeslușită că nu numai Victor Ponta, dar nici chiar dumneavoastră nu-i sunteți simpatic lui Gabriel Liiceanu ; ei, nu puneți la inimă …

 22. 23 ZeV octombrie 26, 2014 la 10:39 am

  Ne place, oare, acest gen de campanie (murdara n.r.) ? S-au depasit, vorba din trecut a Bibliotecarului, toate limitele.
  In ce tara vrem sa traim, presupunand ca mai ramanem pe-aici ?
  Romanii, in majoritatea lor, si-au stabilit optiunea de vot.
  Recomand, daca mi se permite, sa scriem ce gandim noi, oricum, sa nu preluam fara discernaman produse ale unor jurnalisti bolnavi de ei insisi, care cred ca daca se inchina (unii dintre ei) la icoane, chiar primesc harul divin al stiintei absolutului. Distinsii senzationalisti ar trebuie sa se spovedeasca, din cand in cand….prea multi demoni au in suflet.
  Nici macar intelectualii, care sunt tot oameni, nu ar trebui asezati pe piedestalul adevarului absolut. Sa-i ascultam/citim, cu atentie, desigur.
  Important este sa ne folosim, atata cat avem si putem, mintea din dotare, chiar daca, uneori, gresim. Dar sa invatam sa recunoastem atunci cand gresim.
  In ultimele doua luni, au trecut in nefiinta oameni importanti ai Iasului, oameni relativ tineri, dar care s-au lasat purtati de iuresul carierei, uitand de prieteni, uitand de unde au plecat.
  Praful s-a ales de tot. Deci ? Merita se ne pierdem timpul intr-o goana perpetua spre desertaciune? Sau, sa ne inecam amarul in bauturi fine, cu, sau fara cuburi de gheata ?
  ATENTIE: Capitalism ,,curat” nu este posibil PRIN DEFINITIE.
  DECI: Ori facem legea lobby-ului si adoptam sistemul cu 12 jurati in justitie, ori tindem spre LENTO-CRATIA ITALIANA -in care nimeni nu mai semneaza nimic si toti se ingroapa in proceduri far’de numar.
  Deja, proiecte cu finantare europeana se arunca prin sertare, de teama asumarii responsabilitatii, DE ACEEA SE SI INTARZIE CU AUTOSTRAZILE !
  ACEASTA este problema adevarata a tuturor romanilor si politicienilor: vrem o tara democratica, sau una condusa de procurori cu dubla comanda ? In acest din urma caz, TOTUL SE VA BLOCA. Doar americanii vor mai avea acces la banul public.
  Tema cu terenul vandut, este doar o demagogie ieftina, la fel ca si Rosia Montana si gezele de sist. Va fi, cineva, intrebat, cum a cumparat Chevron terenul de la Pungesti ? Sunt absolut sigur, ca nu.
  NU EXISTA POLITICIENI MAI BUNI, SAU MAI RAI, MAI CURATI, SAU MAI CORUPTI, desigur, cu exceptiile de rigoare dovedibile de/prin/in justitie.
  Exista doar polticieni mai romani, sau mai putin romani. Atat si nimic mai mult. Uitati-va in Ungaria: americanii dau interdictie pentru ANUMITI demnitari maghiari, cica, pentru ca ar fi corupti. De unde pana unde, isi permit yancheii sa dea verdict de vinovatie, substituind justitia maghiara ?
  Nu cumva sunt aceia care incurajeaza Gazpromul sa faca afaceri in Ungaria ? (Z)
  Asta este, cu adevarat, statul de drept, pentru care insista atat de mult occidentalii (marile puteri economico- militare, mai precis n.r.). Daca ne lasam intimidati si cadem in plasa diabolica (intinsa de eminentele cenusii din afara) de a ne acuza adversarii de coruptie, doar in baza unei stenograme (,,scapata” nu se stie cum catre presa), uitand ca nici noi nu suntem usi de biserici, inseamna sa perpetuam folosirea justitiei ca unealta politica, cu repercursiuni, chiar impotriva noastra, mai devreme, sau putin mai tarziu. Dar ne facem iluzii, daca credem ca este o unealta in mana romanilor.
  Pentru ,,Ei”, NOI TOTI suntem bastinasi, FARA DEOSEBIRE.
  Restul, este balet de campanie in ceasca, domnilor.

 23. 24 nastase octombrie 26, 2014 la 12:14 pm

  Luminita Arhire,

  sunt de acord cu PS-ul. Regret foarte mult. Am citit insa si raspunsul lui Ionut Vulpescu si mi-a mai venit inima la loc…

 24. 25 nastase octombrie 26, 2014 la 12:27 pm

  George Halarescu,

  Este adevarat,la Iasi, am refuzat toate solicitarile de interviu.
  In ceea ce priveste participarea mea profesionala la reuniune, se pot pronunta cei care au fost prezenti acolo. Oricum, la incheierea conferintei, mi s-au adresat multumiri pentru participare.

 25. 26 Diana octombrie 26, 2014 la 12:32 pm

  Va multumim pentru vizita si participarea dumneavoastra in cadrul acestor dezbateri. Pentru noi, studentii, a fost o onoare sa va putem avea langa noi si sa ne puteti impartasi din cunostintele dumneavoastra.

 26. 27 florin octombrie 26, 2014 la 12:41 pm

  Cine are contact cu lumea si ia pulsul celor cu care se intalneste, are contact cu REALITATEA!

 27. 28 Marian Nicolae octombrie 26, 2014 la 1:32 pm

  @ ZeV, octombrie 26, 2014 la 10:39 am

  Apropos de Bibliotecar, Dumnezeu sa-l odihneasca:

  Oare cati romani au fost ajutati „sa iasa din natural din sistem” numai pentru ca au fost cu adevarat romani…???

  Cred ca si faptul ca au avut gura mare „a ajutat”….

  Food for thought…n’est pas…????

 28. 31 Adrian B. octombrie 26, 2014 la 2:45 pm

  @ George Halarescu

  Daca nu stiati , ziarul Adevarul apartine baby broker-ului basist Cristian Burci si este o tribuna de exprimare a basishtilor . Normal sa scrie mizerii …

 29. 33 Adrian B. octombrie 26, 2014 la 3:48 pm

  Zilele trecute l-am vazut pe zelosul Vasile Blaga cum il injura ” la greu ” pe Victor Ponta in cadrul unui miting la Cluj . Patima si vorbe grele : mincinos , ticalos , groparul economiei , etc.
  Apoi am incercat sa rememorez cum a ajuns acest penibil , aceasta corcitura de om cu pork , politician ! Practic , tot pe filiera Petre Roman avand o cariera similara cu cea a lui Bok !!! Un slugoi sinistru , un fost vames la Bors care le baga mana in fund romanilor sa-i caute de tigari , guma de mestekcat si alte produse accizabile 🙂 Dealtfel , Blaga era recunoscut la Bors in vama ca facand cele mai bune/corecte/rapide tusee rectale 🙂 Asta l-a ajutat si-n politica ! Apoi l-a tradat pe Petrica si l-a servit pe Marinat …

  Dar pe mine altceva ma nedumereste …

  http://www.romaniatv.net/ginerele-lui-blaga-e-angajat-psd-ionut-rudeanu-il-consiliaza-pe-senatorul-cosmin-nicula-video_72926.html

  Antibasistul Cosmin Nicula este vicepresedinte al Senatului si cred , vicepresedinte al Curtii de Conturi !!!
  Oare individul asta chiar n-a gasit in judetul lui o alta persoana pe care s-o angajeze consilier ?

  http://www.revista22.ro/ginerele-lui-vasile-blaga-a-castigat-impreuna-cu-o-multinationala-cinci-contracte-de-paza-pe-autostrazi-in-valoare-de-157-milioane-de-lei-licitatiile-au-fost-organizate-de-cnadnr-25297.html

 30. 34 interceptat? octombrie 26, 2014 la 5:16 pm

  Ar fi interesant de stiut, din moment ce interceptarea judecatorului Mustata a costat 12 milioane de lei in decurs de 9 ani, cat a constat interceptarea lui Adrian Nastase, care a durat cu siguranta mai bine de 10 ani si care cred ca se desfasoara si acum. Cu siguranta ca mai mult decat banii ‘reprosati’ dlui Nastase. Vorba veche cu aplicatie bugetara, 5 castigi, 7 mananci, ce ramane bagi in punga. Si care o fi fost baza legala pentru interceptarea unui cetatean timp de 9 ani?

 31. 35 Ghita Bizonu' octombrie 26, 2014 la 5:44 pm

  Marian Nicolae

  De ce un roman otodox ar alege pe un Johannis german luteran? Pai in primul rand pentru ca zisul Johannis vorbeste bine raomenste si ca zice de toti cei care locuisc in Romania, Pentru niste performa te pe bune .. Si in definitv ptr ca poti stai langa un luteran cu lunile pana sa te prinzi ca este de alta religie decat tine (insa nu si cu un catolic, pocait, iehovist!) .

  De nu voi vota eu cu Iohannis ? Ptr ca am impresia ca de fapt este Iohănescu ot Ferentari (minus pigamentu da asta este neesential!) si „perofrmantele” sale imi amintesc de ce numeam candva „mizerii de BeOBe). In contrapondere cu el imi amintesc de Gheorghe Maurer si el cam german de origine insa .. insa e o deosebirie de clasa NU EVOCA Grantu si Catzeaua lesinata! („Catzeaua lesinata” nume „traditional” al celie mai nenorocite carciumi dintr-o localitate. Ma rog nu in Bucale unde concentyratioe de clientele „specifica” ajungea ptr o duzina de catele! Concentratie – e o cestie de statsitica .. deja la 600.000 mii locuitori Bucale avea sufienti infractori de ultima speta ptr cateva „catele”)

 32. 36 Radu Humor octombrie 26, 2014 la 7:18 pm

  Un alt punct de vedere :
  „De ani de zile tot strig si la un moment dat mi se parea ca strig in pustiu. Intelegeau destui ca n-au pe cine alege, insa majoritatea dintre acestia sustineau ca totusi trebuie sa ne prezentam la vot. Dar incet incet din ce in ce mai multi s-au dumirit care-i de fapt treaba cu alegerile astea si iata ca in ultima vreme chiar au inceput sa strige si altii:

  soros-democratic-romania

  A intra în secţia de votare înseamnă a fi de acord şi a susţine sistemul actual, în forma şi substanţa pe care o are Statul Român în prezent.

  Dar ce stat e ăsta din prezent pe care ni se cere să îl susţinem şi să îl “dotăm” cu “conducători” după cum ar vrea, chipurile, electoratul ?

  Predecesorii ne-au instruit cu precizie cum trebuie să fie Statul Românesc. Iată ce a spus Eminescu : “Chestiunea de căpetenie pentru istoria şi continuitatea de dezvoltare a acestei ţări este ca elementul românesc să rămâie cel determinant, ca el să dea tiparul acestei forme de stat, ca limba lui, înclinările lui oneste şi generoase, bunul lui simţ, c-un cuvânt geniul lui să rămâie şi pe viitor norma de dezvoltare a ţării şi să pătrundă pururea această dezvoltare.”

  Înainte să intrăm în secţia de votare trebuie să ne răspundem la întrebarea dacă acesta este statul pe care l-am dorit al 1989 şi pentru care au murit 1,100 de români atunci şi care a rezultat în situaţia prezentă în care avem 3,5 milioane dintre cei mai buni români cu statut de refugiaţi economic iar cei rămaşi sunt în zbaterile sărăciei, din economie, ceea ce nu a ajuns în mâna străinilor a fost demolat, pământul este mai tot al străinilor; dar chiar înainte de întrebările puse, să ne întrebăm dacă ăsta este statul pentru care românii au murit în munţi după război, în al doilea război au murit pe ambele fronturi iar cu sutele de mii au dispărut deportaţi în Rusia, în primul război au murit pentru întregirea teritoriului naţional, în 1877 au murit pentru independenţă, au murit şi s-au sacrificat cu milioanele de 2,000 de ani oprind sute de invazii din sud şi est, constituind continuu pavăză la adăpostul căreia Europa s-a dezvoltat, s-a organizat şi a cotropit şi jefuit întrega Lume inclusiv pe noi, o Europă care, de fapt, ne datorează însăşi existenţa.

  Există convingerea la foarte mulţi că de la 1989 până în prezent, continuu, Statul Român este dirijat de un anume grup de străini prin „Clasa Politică” în interesul respectivilor străini şi inevitabil împotriva intereselor Neamului Românesc.

  Grupul de străini asigură pe diverse căi, legale sau nu, ca pe listele de votare să ajungă exclusiv candidaţii juraţi întru obedienţă faţă de acest grup de străini cu scopul ca oricine ocupă funcţiile în stat va executa acelaşi instrucţiuni, va urma aceeaşi politică decisă de respectivul grup de străini.

  […]

  Faptele petrecute în ţara noastră în ultimii 25 de ani indică spre această stare de lucruri, respectiv, indiferent de zonă politică de care au aparţinut unii sau alţi dintre ocupanţii funcţiilor, beneficiarii finali ai resurselor Ţării şi muncii Poporului Român au fost, la modul absolut şi exclusiv, nişte anume străini şi complicii lor români, în dauna Neamului Românesc.

  Consecinţa ar fi că actul de a vota nu are absolut nici o relevanţă întrucât politica persoanei/persoanelor alese, oricare ar fi, va fi o continuare a politicilor antiromâneşti de până acum. Practic, există în spaţiul public 14 candidaţi care prezintă fiecare un program distinct cu pretenţia de a fi favorabil Ţării dar în realitate situaţia este ca şi cum ar fi un singur candidat, oricare ar ieşi la votare urmând a face acelaşi lucru : va aplica un program secret elaborat de nişte străini care se ascund în spatele acestei „Clase Politice” în beneficiul acestor straini exclusiv.

  CEI CE SUNT ALEŞI NU DECID IAR CEI CE DECID NU SUNT ALEŞI, întreg sistemul electoral nu are nimic în comun nici cu voinţa şi nici cu interesele Neamului Românesc.

  STATUL ACTUAL NU ESTE IZVORÂT DIN RĂDĂCINILE NEAMULUI ROMÂNESC. Acest sistem economic, politic, social, acest stat, este un sistem/stat inamic faţă de Neamul Românesc, fapt dovedit de 25 de ani. Este un sistem/stat dovedit antiromânesc şi nu e nevoie să intrăm în secţia de votare să aflăm că Statul actual nu oferă absolut nici o opţiune în interesul Neamului Românesc.

  […]

  Există şi foarte mulţi patrioţi în sistem dar nu în funcţii de conducere şi astfel sunt „legaţi de mâini şi de picioare, au efect să reducă dar nu pot singuri sa elimine răul.

  Tu cititorule, ce vei face înăuntrul secţiei de votare nu are nici o importanţă: dacă anulezi votul comunici că nu eşti de acord cu opţiunile oferite, dacă votezi cu unul sau altul comunici mulţumirea sau nemulţumirea. Odată trecut pragul secţiei eşti integrat în sistem, eşti implicat, EŞTI DE ACORD CU SISTEMUL AŞA CUM ESTE EL chiar dacă nu eşti de acord cu opţiunile pe care ţi le oferă. Participarea dovedeşte acceptarea actualului sistem electoral şi a întregului sistem „democratic” în ansamblul său prezent, anularea votului dovedeşte nemulţumirea pentru ‚oferta” de candidaţi;

  Neparticiparea dovedeşte neacceptarea sistemului electoral şi a întregului sistem „democratic” în ansamblul său prezent. Neparticiparea masivă, deşi fără efect legal, privează pe cel ales de pretenţia de legitimitate reală, morală, patriotică. Desigur nu ar avea nici un efect practic imediat, dar a fi preşedinte cu 51% din 20%, adică cu 10% nu poate sustine pretentia ca reprezinta poporul şi în timp relativ scurt ar putea avea efecte în cascadă în respingerea în timp a acestui sistem impus prin asasinat şi viclenie din 1989 în dauna Neamului Românesc.

  Pentru verificarea validităţii ipotezelor, să ne imaginăm că nu ar intra în secţia de votare nici o persoană. Astfel, poporul ar comunica politicienilor că nu este de acord cu sistemul în integralitatea lui iar consecinţa ar fi că va trebui ca de urgenţă să se aducă modificări structurale în Constituţie iar compoziţia clasei politice ar trebui să se schimbe radical. Văzând că în componenţa clasei politice sunt mai tot aceiaşi oameni, schimbarea nu ar putea fi de forma ci ar fi forţată o schimbare de substanţă. Ce substanţă e un alt subiect.

  Cu gândul la acest scenariu cumplit pentru ei, decidenţii reali au stabilit ca unic obiectiv al alegerilor să legitimizeze statul în forma actuală prin motivarea a cât mai mulţi alegători să se prezinte la vot. Au imaginat un plan ingenios: au alcătuit momeli electorale de largă diversitate pentru momirea la urne a cât mai multor categorii de persoane. Astfel compoziţia grupului de candidaţi nu este de loc întâmplătoare, dimpotrivă, bine echilibrată să nu se suprapună categoriile atrase, respectiv câte un candidat pentru motivarea de a veni la vot a câte unei categorii distincte a electoratului.

  Astfel găsim pe lista de votare candidaţi: unul pentru naţionaliştii tradiţionalişti, altul pentru naţionaliştii nemulţumiţi de primul, una pentru femeile nemulţumite, alta pentru bărbaţii nemulţumiţi (ambele nemulţumiri produse deliberat dar acesta e un alt subiect), unul pentru ungurii tradiţionalişti, altul pentru ungurii ceilalţi, unul pentru bărbaţii visători la mai multe soţii, altul plimbat prin diasporă, unul pentru curioşii de scandale, altul pentru pensionarii doritori de acalmie, unul pentru cei cu nostalgia ordinii şi seriozităţii, altul pentru cei cu nostalgia pentru Iliescu.

  Posibil ca tot ceea ce am scris aici să fie greşit. Dacă prezumţia de pornire este falsă, întreg raţionamentul este greşit, caz în care cineva trebuie să explice cel puţin următoarele :

  1) extraordinara continuitate şi uniformitate a rezultatelor concrete realizate în ultimii 25 de ani în favoarea unor anume străini şi a complicilor lor şi constant în dauna Neamului Românesc, explicaţie care însă va trebui să NU se folosească de instrumentele propagandei antiromâneşti prin care Poporul Român este acuzat că şi-ar face rău singur pentru că brusc, la 1989, a devenit în mod misterios, chipurile laş, puturos, slab, infractor, criminal, antisemit etc., acuzaţii niciodată susţinute de fapte, întrucât, în replică, vom veni cu datele şi argumentele certe şi verificabile ale istoriei, de la cea mai îndepărtată la cea mai recentă, în faţa cărora şi propaganda cea mai vicioasă este silită să amuţească;

  2) cum se face că în cele 6 ture de alegeri de preşedinte au participat zeci de candidaţi dar nici un patriot autentic nu a ajuns pe liste ? Coincidenţă ?

  3) cum se face că în 25 de ani de activitate parlamentară, în libertate chipurile, au fost instituite noi şi tot mai multe şi mai mari obstacole în calea celor ce aspiră să ajungă pe listele de votare ca preşedinte sau parlamentar, mijloacele de a le depăşi fiind exclusiv dependente de tot mai mulţi bani ?

  Pentru cei care nu găsesc prezumţia de pornire ca fiind greşită, când se vor întruni toate condiţiile de mai jos :

  -când vor apărea nişte oameni care şi-au stabilit ca misiune existenţială a pune Statul Român în subordinea intereselor Neamului Românesc
  – când vom avea şi certitudinea că o vor face,
  – când astfel de oameni vor participa la procesul electoral ajungând pe buletinul de vot,
  – când se va realiza eliminarea fraudei electorale pentru ca rezultatul votului să reflecte cu exactitate decizia electoratului,
  – când publicitatea electorală nu va fi dependenta de bani şi va fi egală în cantitate şi calitate pentru toţi participanţii la vot,

  atunci şi numai atunci, cei cu mintea sufletul la interesul Neamului Românesc vor intra în secţia de votare ştiind ce fac şi cu rezultat concret.”

 33. 37 papasha octombrie 26, 2014 la 8:32 pm

  1. La multi ani ,la toti cei vizati astazi , de Sfantul Dumitru !

  2. Cobiile astea de ucrainieni pagubosi , iar au alegeri inaintea noastra !
  Looserii astia de rebutati ne-au mai nenorocit o data cu kkatul lor de revolutie portocalie !
  Mai bine dadea revolutia aia rosie peste ei !
  Hai sa fim optimisti si sa iesim la vot , ca sa nu mai iasa chioru’ cu slugile lui .

 34. 38 ZeV octombrie 26, 2014 la 9:14 pm

  Radu Humor
  Intre cei 14 candidati, chiar nu exista niciun nume care sa raspunda exigentelor ilustrate de dvs mai sus ?
  Eu cred ca ,,cei 14″ reflecta in totalitate societatea noastra de azi. Poate ca nu sunt intelectuali, dar dupa cum vedeti, nici nu este nevoie.
  Intelectualii pur sange, gen Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu, aleg basismul, chiar daca basismul are o apetenta preferentiala pentru ospatari si tinchigii si mai putin pentru ,,filosofi”.
  Iar basismul, are, in acest an, o paleta variata de exprimare (pe toata zona dreptei), deci, un intelectual adevarat are de unde alege.
  (Z)

 35. 39 Fragmentarium Politic octombrie 27, 2014 la 12:27 am

  Saptamana de foc a campaniei: Ultimele teste de stres electoral inaintea urnelor. Esecul operatiunii „Ponta, ofiter acoperit”, prima infrangere a lui Basescu. Despre nicio competitie nu se poate spune dinainte cu certitudine daca va fi castigata sau pierduta. Acest lucru este valabil si in cazul campaniei pentru alegerile prezidentiale, care, de luni, va intra in linie dreapta. Daca exista perseverenta si metoda, pot fi dejucate orice planuri sau strategii ale adversarilor politici. Cel mai elocvent exemplu este esecul operatiunii „Ponta, ofiter acoperit”, o ambuscada basista, in cel mai pur stil securist. Stim, azi, din dezvaluirile victimelor, ca securistii, cand voiau sa te termine, motivul nu avea importanta, ci comanda politica, te luau in anchete si te torturau psihic cu marota „Stim cine esti, ce ai facut, spune tot ce stii, altfel o patesti rau de tot”. Se miza pe clacare, chiar daca nu aveai o culpa, „recunosteai” si scapai mai ieftin, cel putin in propria inchipuire. Duminica, la o intalnire cu Elena Udrea si Emil Boc, la „Caru’ cu bere”, din Centrul Vechi al Capitalei, Traian Basescu a declarat ca nu va prezenta o dovada a acuzatiilor sale referitoare la faptul ca Victor Ponta, candidatul PSD, ar fi fost ofiter acoperit SIE, intre 1997-2001, cand a fost procuror, o incompatibilitate prevazuta si sanctionata de Constitutia din 1991. Ceea ce ar trebui facut, a scaldat-o presedintele, ar fi ca premierul sa retraga ordonanta guvernamentala prin care i-a pus si pe rezervisti, alaturi de activi, sub protectia legii anti-deconspirare, ceea ce, evident, nu va face nimeni niciodata, fiind vorba de o masura suplimentara de securizare, reiesita din istoricul domeniului. Sunt trei variante explicative pentru aceasta rasucire a lui Basescu. Prima, acuzatia nu are o acoperire in realitate, este o inventie, o minciuna, care s-a vrut transformata in adevar, prin repetitie nazist-goebbelsiana (mai nou, sub forma neoliberalista „cuvintele au consecinte”). A doua, Victor Ponta a fost ofiter acoperit, dar probarea deconspirarii l-ar fi pus in mod automat pe autor sub incidenta legii penale, cu impact imediat si asupra pozitiei prezidentiale. Aceasta varianta se pare ca a fost bine disecata, sub raportul urmarilor, poate chiar acolo, la o halba (probabil ca adevarul nu e numai in vin, ci si in bere!), din moment ce s-a ajuns la concluzia corecta. Spre norocul lui Basescu si al PMP, as zice, pentru ca niciunuia nu i-ar fi fost de folos sa-si incarce karma politica cu o asemenea consecinta in plan legal si constitutional. O a treia este ceva mai complicata, despre care nici Basescu sa nu stie prea multe, ca posibil scos din joc, din moment ce vicepresedintele american Joe Biden nu-l mai suna la Cotroceni, ci il suna pe Victor Ponta la Palatul Victoria. Campul informational al unui agent de informatii externe se afla in afara tarii sale de origine, in mediul international, ceea ce, trebuie sa admitem, nu are nimic de-a face cu independenta justitiei interne, singurul caz incriminabil, pe teritoriul caruia Basescu s-a straduit, fara succes, sa-l impinga pe Ponta. Daca ar fi fost agent acoperit SRI, era cu totul altceva, dar misiunile in exterior, anti-terorism, anti-mafie, anti-crima organizata internationala etc., erau cu dubla comanda, pentru a-l cita pe Basescu, nationala si aliata, sub egida NATO, implicit a SUA, ori asa ceva nu este incriminabil, ci dimpotriva, un act de risc, poate chiar eroic. Faptul ca Tony Blair i l-a prezentat lui Obama pe Ponta, cu prilejul funeraliilor lui Mandela, la Johannesburg, ca posibil „client”, cum a titrat presa evenimentului, apoi poza Obama-Ponta, de la New York, de pe timpul sesiunii Adunarii Generale a ONU, pot tine loc de multe explicatii si ipoteze, in primul rand ca premierul ar putea avea un gir prezidential american nemijlocit, pe care Basescu nu l-a avut. Oricum, operatiunea „Ponta, ofiter acoperit” poate fi considerata inchisa, o infrangere pentru Basescu, dar nu o renuntare, ci, poate, o schimbare de abordare, poate chiar de tinta. PMP are nevoie de un varf de pozitionare, in campanie, pe care numai sustinerea si tacticile sale i-l pot aduce. Presedintii, fie ei romani sau americani, sunt vremelnici, vin si pleaca, partidele raman, sunt mai longevive.

 36. 40 Luminita Arhire octombrie 27, 2014 la 2:22 am

  Sunt liniștită …aproape TOȚI intelectualii patriei, adică cinci la număr din totalul de sașe, după cum bine știți –recte Liiceanu, Cristi Preda, Tismăneanu, Adrian Papahagi, Cărtărescu ( da, ați observat corect, lipsește Andrei Pleșu ), votează cu Macovei; să nu cumva să credeți că a fost o opțiune simplă, nu, în spatele ei stau nopți nedormite, editoriale bogate în Revista 22, incantații, aspirine sfârâmate-n dinți, precum și o binecuvântată teamă juvenilă ca pentru cea dintâi întâlnire amoroasă cu ” ținut de mână ”.

  Să-l luăm, de exemplu, pe aspirantul la Premiul Nobel pentru literatură. La el procesul de triere a fost mai îndelungat dar, in final, Facebook-ul i-a popularizat cu bucurie opțiunea :.
  „Dragii mei, în ultimele zile m-am sucit şi m-am răsucit m-am gândit şi m-am râzgândit. Afurisita mea de minte greoaie( că doar tata, bănăţean molcom, n-a stat de pomană) nu mă lasă să iau uşor decizii. Dar iată-mă în fine hotărât, şi de- acum aşa rămân. Dacă voi credeţi că ajută, răspândiţi: O VOTEZ PE MONICA MACOVEI.Sper să se-ntâmple un miracol şi să iasă! ” .
  Să-l necăjesc ? Să-i spun că nu se va produce miracolul și că, la vârsta lui, deși poartă plete de adolescent rebel, e totuși atipic să mai creadă în ”Zâna măseluță ”, sau mă rog, fiind vorba de candidatura Monicăi Macovei , în ”Zâna măselariță ” ?

  Lui Liiceanu i-a placut metafora utilizată de, citez: ” un distins intelectual umanist ”( n-are rost să căutați textul , e Andrei Pleșu ) … ”care …a simțit nevoia să o asocieze pe Monica Macovei (fără să o numească) cu „feminitatea de tip sabie, halucinată de radicalități nemiloase”. Poate nu veți crede, dar unuia ca Liiceanu, bosumflat tot timpul și suficient de lipsit de sclipirea vieții ca să împrăștie permanent în atmosferă un descurajator miros de tămâie 1% în aerul respirat, ” feminitatea de tip sabie și radicalitatea nemiloasă ” i s-au părut O.K.

  Rotunjorul Adrian Papahagi se pare că a găsit, în fine, omul care să răspundă îndemnului său de mare finețe intelectuală: ”nu fiți căcăciosi ! ”și scrie :
  ”Moralmente, este mai justificabil să susții persoana cea mai adecvată și corectă. Monicăi Macovei nu ai ce să-i reproșezi…Votul pentru Macovei este votul celor sătui de bălăcăreală și tranzacționism, care își doresc o politică principială și curată”.

  Tismăneanu că a ales să aleagă Macovei deoarece: ”Imaginația democratică din România zilelor noastre are un nume. Acesta este Monica Macovei “.M-a lăsat fără cuvinte și fără răsuflare !

  Cristi Preda, când scrie ceva , e sec ca o păstaie din care a fugit fasolea , deci nu-l citez , textul domniei-sale fiind total neinteresant și lipsit de patetismul revoluționar al celorlalți .

  N-am vrut să vă plictisesc cu cele de mai sus –am extras fragmentele de texte din editoriale care umplu paginile revistelor pentru intelectuali sadea.

  Am vrut doar să vă atrag atenția asupra ipocriziei formidabile a aspiranților la puritate , principialitate și moralitate în politică – lolouri pe care le consideră numai bune de împachetat prostovanii; pentru că vine un tur doi al alegerilor, singurul care de fapt contează, și toate mironosițele astea masculine știu cu maximum de claritate, încă de pe acum, că opțiunea lor este, de fapt, tăcutul Iohannis .

  ERATĂ: Cred c-am numărat greșit intelectualii ; l-am uitat pe Patapievici -poate și datorită faptului că n-am aflat cu cine votează până să-l voteze pe Iohannis .

 37. 41 Marian Nicolae octombrie 27, 2014 la 7:54 am

  @ Ghita Bizonu’, octombrie 26, 2014 la 5:44 pm

  S-ar putea sa nu fiti prea departe de adevar…….

 38. 42 Titus Filipas octombrie 27, 2014 la 7:56 am

  @interceptat?
  Bună întrebare.

 39. 43 Vsile, octombrie 27, 2014 la 8:34 am

  Radu tata Radule, ai humor taica!

  Idei si scenarite elucubrante !
  La putinul adevar despre puterea individului ales , intro tara mica coplesita de o lume globalizata as putea sa-ti arat punctual pe mai multe pagini ce ar putea sa faca un ales cu puterea ingradita de cei nealesi care totusi ne conduc sau as putea sa concentrez toate eventualele puncte de referinta in doua cuvinte scrise si aplicate cu „majuscule”, SA FIE CINSTIT SI CORECT!

  Acum stau sa ma gandesc si la celalalt enunt facut de domnia ta ,pentru ca daca pe nepatrioti ii intuim cine sa fie oare candidatul sau candidatii la presedentie patgrioti nealesi Funar, Vadim, Diaconescu?

  Ca sa clarifc sau ca sa amplfic citeva din „implantariile” retorice care tulbura pe buna dreptate multi tineri sau „netineri” care se simt in mod real nedreptatiti, va supun atentiei o problema etic-morala din propria casa.
  Cum se face ca in 40 de ani de „dinastie comunista” avand la indemana doua generatii de tineri , comunismul nu s-a stabilizat si impregnat asa cum s-a intamplat in alte tari?
  Am iesit dupa revolutie ca o maree de hoti pe la tara s-a devastat asa numitul bun cooperatist sau de stat , pe la orase cu ajutorul PSDReului s-a format o noua clasa a „socialistilor burghezi”, s-au inventat noii samsari ,aceia care au adus in prin plan lergea abuzata retitutio in integrum , boierii si mostenitori falsi au invadat tara si au ciuntit vechile averi incepind cu mosia regala , si toata aceasta maree nu s-a mai retras ci s-a transformat intro boala ,o pecingine incurabila care nu prea are leac fiindca este ghidonata de politicienii care s-au numit socialisti, democrati,taranisti , liberali sau mai stiu eu ce.

 40. 44 Titus Filipas octombrie 27, 2014 la 8:48 am

  În cartea „Mille plateaux” – tradusă pe englezeşte sub titlul A Thousand Plateaus: Capitalism and Schizophrenia – filosoful Gilles Deleuze şi psihanalistul Félix Guattari utilizează constructiv sintagma “gândirea nomadă” plecând de la termenul “schizophrène”. “Gândirea nomadă” este un stil retoric neliniar, descris de ei prin rizomi („rhizomes”). În cartea lor, Deleuze şi Guattari introduc noţiunea ideologică (dar categoric, nu în sensul din Ideologia primară) de Singularitate. Conceptul numit îl atrage suficient de mult pe ideologul avangardist de la firma Google, Ray Kurzweil, ca să inventeze Transhumanismul.

 41. 45 Doru Coarna octombrie 27, 2014 la 9:01 am

  @ Marian Nicolae & Ghita Bizonu’,

  glumiti desigur amandoi… Pai MN l-a uitat pe Carol1 fara de care Romania nici nu se reintregea vreodata, nici nu evolua vreodata, i-a uitat pe baronii de atuncii, boierii, care nu se puteau intelege si pupau la porti straine, ca si cei de azi, si multe altele…
  Iar GB confunda un Maurer cu un Johannis, adica taman problema pe care o rezolvase la vremea lui si in felul lui marele adolf…

  Dar in fine, nu conteaza cine iese, eu oricum nu-mi mai rup pigelele la vot ca nu a meritat niciodata, nici macar in 2012, dar tine cineva pariul?

  Va reamintesc, Ponta presedinte si Basescu premier in maxim trei luni dupa alegeri… tineti pariul? Asta doar asa, ca sa vedeti cat contam noi…

 42. 46 Vsile, octombrie 27, 2014 la 9:26 am

  Scenarite sau scenarii despre alesi si nealesi!

  Sunt multi pe aici , dar nu si domnul Nastase ,care pot jura cu mana pe inima ca dl. Ponta va fi un bun presedinte, sunt si citiva care spun ca dl. Ion Hannis ar putea fi unul cel putin tot asa de „nebun”!
  Si eu sustin ca dl. Ion Hannis s-a dovedit un zidar bun , dar nu pot sa contest exercitiul de politician al domnului Ponta , asa ca eu nu pot afirma ca dl. Ion Johannis ar putea fi un presedinte mai bun sau invers ca dl. Ponta ar fi unul mai bun , decit daca ii raportez pe cei doi cu Traian Basescu acela care in mod sigur a fost cel mai anti-roman presedinte al acestei tari,atunci da avem termeni de comparatie!

  Sunt multi pe aici care asteapta cu sufletul la gura sau fact scenarite ce si cum va fi daca curtea, scuzati dubla cacofonie,va spune Nicht Johannis!

  Sunt curios ce si cum vor comenta zevi evenimentul , sa fie mana lui Basesccu , sau sa fie mana lui Ponta ar putea argumenta altii? Si unii si altii ar putea avea dreptate.
  Totusi este este ridicol si nefiresc sa judeci prin prisma ANI incompatibilitatea lui Johannis pentru ca in paralel vindea copii sau izmene in comparatie cu dl. Ponta de exemplu acela care nu este incompatibil desi este in acelasi timp si administrator al banilor romanilor dar si candidat la sunctia suprema in stat.

  Dar la noi ca la nimeni, noi suntem unici.

  Si totusi ce se va itampla daca:

  -Daca curtea va da o decizie negativa in cazul primarului si candidatului de Sibiu, cum vor comenta zevii, mai este neamtul aliatul lui Traian asa cum spuneau scenariile PSDiste?
  -Daca curtea va amana decizia , mai este valabila candidatura lui Johannis, care la o adica ales ar putea influenta p decizie potrivnica?
  – Cine va profita cel mai mult in cazul retragerii lui Johannis, partidul lui Basescu sau partidul lui Ponta?

 43. 47 Marian Nicolae octombrie 27, 2014 la 10:20 am

  @ Doru Coarna, octombrie 27, 2014 la 9:01 am

  Bade Coarna, vremea glumelor a trecut.

  Va asigur ca nici Marian Nicolae si nici chiar Marian Galben NU au uitat istoria romaneasca.

  Numai ca vine un moment in care ASA NU SE MAI POATE….

  Drept pentru care ii trimitem pe regi, regine si alti self elected din aceasta lume acolo unde se cuvine:

  Pe unii pe la cashile lor, iar pe altii direct la groapa de gunoi a istoriei.

  Pentru simplul motiv ca NU MERITA ALTCEVA.

  Mandatul lor aici printre noi LE-A EXPIRAT pur si simplu.

 44. 48 han ioannis octombrie 27, 2014 la 10:50 am

  @vsile, discutam de un joc destul de subtil in care miza lui Traian Basescu este pacalirea electorilor. Daca Johannis este invalidat inainte de turul 2, atunci la turul 2 vor participa ocupantii locurilor 1 si 3 de la primul tur, adica Udrea trebuie adusa inaintea lui Tariceanu ca rezultat electoral, lucru nu foarte greu pentru ajutoarele lui Basescu de la vot fiindca Tariceanu, ca independent, nu are reprezentanti in sectiile de votare. Asa ca PSD ar face bine sa stea cu ochii si pe buletinele luim Tariceanu, ca sa nu fie stocate prin alte stive, e interesul lui. Daca Johannis este invalidat pe 18, adica dupa turul 2, dar inaintea oficializarii rezultatului si cumva Johannis castiga, atunci se reiau alegerile cu toti ceilalti candidati si, atentie, mandatul lui Basescu se prelungeste corespunzator, in ciuda declaratiei sale ca nu sta nici o zi in plus la Cotroceni. Complicitatea intre Johannis si Basescu nu este cazuta si alergarea justitiara dupa Johannis simulata, doar ca trebuie sa tinem cont de capacitatea lui Basescu de a-si trage pe sfoara toti aliatii. Dealtfel exista momente discrete ale acestei aliante, programul economic de la consilierul prezidential Chifu, la fel ca Udrea, declaratii ale lui Johannis ca va continua politica lui Basescu (mai putin excesele, dar ce nu este exces la Basescu?), refuzul de a defini politic ACL ( notiunea de mare partid al dreptei nu inseamna nimic),…

 45. 49 sesionar octombrie 27, 2014 la 11:19 am

  @George Halarescu, chiar urata pozitia ziarului Pravda, cum adica, Adrian Nastase nu se mai poate duce nicaieri, nici macar in scop profesional? Inteleg ca este angajat, cu statut de colaborator, al unei universitati private si, deci, are toate drepturile care decurg din statutul sau. Nu e o grozavie nici pozitia universitatii de a face pe niznaiul, oamenii ar fi putut sa aiba si ei coloana vertebrala. Dar:
  basismul e in toate, in cele ce sunt
  si-n cele ce maine vor plange la soare,
  in omul din leagan si-n pruncul carunt,
  in varza ce vesnic e-n moare.

 46. 50 Titus Filipas octombrie 27, 2014 la 11:21 am

  @ Doru Coarna
  Carol I a fost girantul cezarismului plebiscitar în România. Sistemul a funcţionat bine pentru că România – prin elitele sale, toţi boieri de viţă veche- asimilase deja Ideologia primară (vezi Destutt de Tracy, Antoine) şi Ideologia administrativă (vezi Saint Simon, contele). Pe baza lor, Napoleon I şi Napoleon III construiseră cezarismul plebiscitar.

 47. 51 Fragmentarium Politic octombrie 27, 2014 la 12:21 pm

  O reinventare tactica si electorala: Atacul pe veriga slaba si iarna presedintilor. Neasteptata scurtare a toamnei ar putea insemna si o iarna electorala foarte lunga. Catre o asemenea probabilitate conduc si cele doua semnale, de ieri, care au venit de la Caru’cu bere, locul unde Traian Basescu a tinut cu apropiatii politici un comandament de campanie electorala. Primul semnal a fost de dare inapoi in privinta dezvaluirii probei referitoare la ofiterul acoperit, dictata, se pare, de un al saselea simt, al pericolului, care il opreste instinctiv, pe cel care il are, dintr-o actiune riscanta, spunandu-i ca s-ar putea termina prost. Si cum sa nu ai o asemenea temere cand nu stii cine este legatura de acoperire a premierului, cand il vezi anturat de marimi ale lumii occidentale. Pe scurt, pentru ca steaua lui Ponta este urcatoare, ceea ce-l face mai tare ca Basescu, nimeni nu-si doreste un aliat in declin. Cand si marele maestru in diversiuni prezidentiale, Sebastian Lazaroiu, spune ca propaganda de campanie a lui Ponta este de tip sovietic, inteligenta pe care o invoca ar trebui sa ia in primul rand in calcul posibilitatea ca o asemenea aparenta sa reprezinte cea mai buna acoperire. Intr-un final, vom vedea ce va fi, dar nu-mi ascund impresia ca Ponta face un slalom printre politicile stangii privind resursele naturale, cel putin, mutand pe nesimtite PSD-ul spre dreapta. Mai pe romaneste, ca-si duce partidul cu presul, n-as vrea sa fiu in pielea niciunui lider care este descoperit de propriul partid ca face un joc dublu… Al doilea semnal a fost preocuparea lui Basescu fata de „situatia legala dificila” a lui Klaus Iohannis privind dosarul de incompatibilitate, al carui termen de judecata urmeaza a fi schimbat, azi, de catre ICCJ, la cererea ANI. Ce ar fi putut discuta Basescu-Udrea-Boc, la restaurant, pe tema contracandidatului Iohannis? Cel mai probabil, o reinventare tactica, de mutare a loviturii principale de pe un punct tare pe o veriga slaba, de pe Ponta pe Iohannis. Ceea ce nu stim, in acest moment, este daca lovitura care va fi data lui Iohannis va fi inauntrul campaniei, dupa turul intai sau dupa turul al doilea, pentru ca efectele asupra alegerii presedintelui vor fi diferite, pe datele din prezent. Ultimul sondaj, CSCI, il indica pe Ponta favorit in ambele tururi, cu 41% in primul si 56% in al doilea, iar obiectivul anuntat de candidatul PSD pentru turul intai este obtinerea a 37,5% (dupa parerea mea, avansarea unei cifre este o repetare a greselii lui Crin Antonescu, sper sa nu fie si aceleasi consecinte). Acest secenariu nu va putea fi stricat decat printr-o singura manevra, aducerea lui Iohannis in pozitie castigatoare, prin abandonarea tacticii de fragmentare a dreptei in favoare sustinerii de catre intregul spectru a candidatului ACL. Am motive sa cred ca judecarea incompatibilitatii lui Iohannis se va face dupa turul doi, daca ar fi inainte nu ar fi niciun castig tactic pentru partida Basescu, instalarea lui Ponta la Cotroceni ar fi de neoprit. Daca Basescu, din netarmurita grija pentru destinul electoral al dreptei, va lansa sloganul „Dreptaci din toata tara, uniti-va!”, va fi un imens gest de cinism si ipocrizie, dar nu si un indiciu de colaborationism al lui Iohannis, asa cum suna predica de campanie a PSD. Nu spun ca la suprafata strategia pontista nu este buna, sper insa ca in profunzime sa nu se si creada asa ceva. Nu cred ca reorientarea strategiei basiste este altceva decat un calcul perfect de castig, de realpolitik. Cred insa ca lovitura anti-Iohannis va urma de abia dupa ce acesta va ajunge presedinte. Daca Iohannis va fi declarat incompatibil, va fi nevoie de organizarea unor noi alegeri prezidentiale, ceea ce va fi o adevarata iarna a presedintilor. Cu cat noile alegeri vor fi mai intarziate, cu atat sansele de castig vor fi redistribuite, iar Elena Udrea va fi printre beneficiari, desi nu singura. Ramane de vazut cum va reactiona majoritatea opozitiei de dreapta, in fata unui incredibil atac al unei minoritati de dreapta.

 48. 52 ZeV octombrie 27, 2014 la 2:09 pm

  Deocamdata, domnule Vsile, ICCJ si-a mentinut decizia, respectiv, va decide pe data de 18 noiembrie 2014 in ceea ce priveste dosarul de prezumtiva incompatibilitate al domnului Yohannis.
  D-ta cum comentezi aceasta confirmare ?
  (Z)

 49. 53 Titus Filipas octombrie 27, 2014 la 3:27 pm

  Hutoki*, by semne
  +Îmi era teamă. Începusem să ridic ziduri de protecţie şi deveniseră monumente. Mă simţeam mizerabil între pietrele reci, dar mă ardeau curiozităţile atacatorilor. După lungi bătălii cu mine însumi, mi-am luat o lungă vacanţă. Am bătut câmpii întregi cu pasul, şi m-am înecat cu propriile respiraţii. Am mestecat iarba şi am înghiţit-o. Nu pot să uit amarul acela vezical, sec, tăcut ca un şarpe ce-şi atinge victima cu limba.+
  * Go forth
  SURSA http://catevasemne.wordpress.com/2014/10/26/16/

 50. 54 Vsile, octombrie 28, 2014 la 7:52 am

  Zev.

  In orice presumtiva culpa sau amanare decizionala exista un mobil, cine ar avea de cistigat de starea de inceritudine?
  Tha’t is the question!
  Si apoi ce dezbate pina la urma ICCJeul ,restitutio in intergrum, starea parlamentului, starea natiunii , nu o simpla acuza de incompatibilitate?
  Si inca ceva cind au loc alegerile presedentiale parca inainte de 18 , pentru unii s-ar parea o prostie , pentru altii insa o masinarie!


 1. 1 Conferință internațională la Iași | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe octombrie 25, 2014 la 6:34 am
 2. 2 De ce s-a respins proiectul Nabucco? « Motanul Incaltat Trackback pe octombrie 26, 2014 la 1:21 am
 3. 3 Luminiţa Arhire octombrie 26, 2014 | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe octombrie 26, 2014 la 2:19 pm
 4. 4 Luminiţa Arhire octombrie 27, 2014 | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe octombrie 27, 2014 la 3:21 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: