Stefan Andrei

Acesta este titlul editorialului meu din Jurnalul National. Editorialul poate fi citit aici:

A plecat dintre noi  cu nemultumiri si regrete. M-a sunat in ziua in care am iesit de la Jilava. Stia “subiectul”. Trecuse si el pe acolo. Imi trimisese o carte, in ianuarie, despre istoriile sale “dintr-un patrar de veac romanesc”, carte intitulata “Din frac in zeghe”. Stia ca eu pot sa inteleg, mai bine decat altii, titlul volumului. Mai ales dupa condamnarea din 6 ianuarie.  Si eu ii trimisesem carti, la timpul respectiv. Am povestit in Flacara lui Paunescu o istorie de acum vreo 35 de ani, cand tanar cercetator in drept international si membru al ADIRI, fusesem invitat de regretatul Nicolas Fotino sa-l insotesc  la o conferinta de trei zile, pe teme internationale, in Norvegia. Evident ca raspunsul de la pasapoarte a fost negativ. Fotino a mers la Stefan Andrei care a intervenit si mi s-a dat viza de plecare. Povestea a fost mai complicata. Oricum, faptul ca nu am ramas in Norvegia i-a nedumerit pe multi…

Nu l-am intalnit pana la Revolutie. Dosarul sau, “politic”, a impus, in circumstantele de atunci, o pedeapsa. Nu cred ca a meritat-o.  Cand a iesit din inchisoare l-am intalnit de mai multe ori. Vorbeam des la telefon. Mai ales dupa ce se mutase la Snagov. Incheia, de fiecare data, cu celebrul  sau “te pup pe amandoi obrajii”.Citea ce scriam in Jurnalul National iar eu citeam memoriile sale din Flacara. Avea o memorie fabuloasa. Venea  la reuniunile de la Fundatia Titulescu unde cuvintele sale erau ascultate cu respect.

In cartea pe care am mentionat-o si pe care a adaugat o frumoasa dedicatie – “cu admiratie, pretuire si prietenie …, cu urarea de a trece teafar prin inchisorile in care am fost tinut si eu acum 20 de ani”, sunt incluse cateva pagini omagiale ale unor apropiati. Capitolul pe care l-am scris poarta titlul “Diplomat veritabil, profund iubitor de tara”. Redau cateva randuri de acolo: “La Stefan Andrei, formatia diplomatica era mult mai pregnanta decat orice influenta de tip comunist. A fost membru in Clubul Diplomatilor Europeni… Stefan Andrei a fost, ca sef al diplomatiei, un om care a urmarit constant interesul national. A activat in perioada comunista pentru ca asa i-a fost destinul”.

El va reprezenta, in continuare, pentru multi, un reper luminos al unei perioade intunecate, un diplomat veritabil si un profund iubitor de tara.

119 Răspunsuri to “Stefan Andrei”


 1. 1 George Hălărescu septembrie 2, 2014 la 1:28 pm

  Dumnezeu să-l ierte!

 2. 2 papasha septembrie 2, 2014 la 1:35 pm

  Dumnezeu sa-l ierte ! A fost mult mai cumsecade ca foarte multi altii , era chiar periculos ( pt. el ) de deschis , pt. vremea aceea !

  Si acum , sa trecem la un subiect analizat in profunzime , cu multa perspicacitate , cu multa clarviziune , de ani de zile , si la care s-a dat , in sfarsit , verdictul , in urma miilor de ore/analisti care au lucrat la analiza respectiva :

  NATO: Ucraina a pierdut deja războiul !

  SOC ! Extraordinar , nu se poate asa ceva !

 3. 4 Dragan Sanda septembrie 2, 2014 la 2:20 pm

  Minunat elogiu pentru un om extraordinar!Dumnezeu sa-l odihneasca!

 4. 5 ZeV septembrie 2, 2014 la 2:33 pm

  off topic
  serbanfl
  septembrie 2, 2014 la 8:33 am
  COMENTEZ BANCUL:
  🙂 🙂 🙂

 5. 6 ion septembrie 2, 2014 la 3:15 pm

  Dumnezeu sa aiba grija de el acolo sus.

 6. 7 Scarlat Teodor septembrie 2, 2014 la 3:20 pm

  Am mai pierdut inca un OM care a cazut jertfa idiotzeniei unor ca se intitutleaza fara temei ,,revolutzionari” , ba chiar anticomunishti shi ,,democratzi” . Pleaida oamenilor de valoare a fost inabushita de lingacenii , blandienii , dinescii , pleshcii , manolescii , etc . NIshte arivishti fara valoare , fara morala , catzavenci , farfurizi shi brinzovoineshti . HALAL !!!!!!

 7. 8 Eleny Escu septembrie 2, 2014 la 3:21 pm

  Condoleante familiei. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

 8. 9 VERONICA septembrie 2, 2014 la 3:56 pm

  DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA SI SA-L IERTE
  !

 9. 10 presedintele norvegiei septembrie 2, 2014 la 4:03 pm

  Dintre liderii comunisti, a fost preferatul tatalui meu, ca guvernat. Dumnezeu sa il odihneasca pe Stefan Andrei!

 10. 11 Marian Nicolae septembrie 2, 2014 la 4:04 pm

  Dumnezeu sa-l odihneasca.

 11. 12 blogideologic septembrie 2, 2014 la 4:06 pm

  Bunul Dumnezeu să-l odihnească !

 12. 13 Adrian B. septembrie 2, 2014 la 4:27 pm

  Dumnezeu sa-l odihneasca !

 13. 14 Adrian B. septembrie 2, 2014 la 4:57 pm

  Pai nu e caraghios ? Saptamana trecuta , clovnul ala de Yatzeniuk spunea pe un ton grav ca armata a intrat in Donetk si Lugansk si va curata Ucraina de teroristi !? Adica de concetateni …

  Oare dintre politrucii aia de la Bruxelles chiar a crezut cineva ca rusii vor sta cu mainile in san si vor contempla cum SUA & UE organizeaza o lovitura de stat in Ucraina si omoara rusi nevinovati ? Sau ca rusii vor accepta sa-si piarda influenta in regiune ? Sau ca rusii vor accepta baze militare in coasta lor ?

  Din fericire pentru lumea asta , rusii nu sunt nici romani , nici polaci si nici alte natii care se îndoaie usor …

  Eu personal , cred ca SUA , NATO si UE le-au facut rusilor cel mai mare CADOU prin organizarea acelei lovituri de stat :

  – le-au oferit pe tava Crimeea si probabil jumatate din Ucraina
  – lumea a realizat intentiile SUA & NATO care sunt puse numai pe agresiuni , razboaie si lovituri de stat
  – extinderea UE a ajuns la FINAL si deci se vor termina si resursele naturale
  – UE este o forma fara fond , o constructie politica condusa deplorabil , macinata de interese si orgolii , o constructie fara resurse naturale . Deci numai buna de dezmembrat …
  – nimic nu va mai fi ca inainte …

  http://www.dcnews.ro/surse-nato-ucraina-a-pierdut-deja-razboiul_452579.html

  p.s . Eu imi mentin ideea ca trebuie facut un batalion militar numai din politicieni penibili ( Basescu , Macovei , Blaga , Corlateanu , Degeratu , Hurezeanu , etc. ) si din analisti politici si trimisi sa lupte pentru ” eliberarea ” Ucrainei … 🙂 . Condusi de betivul de Basescu si de geniul politicii externe Radoslaw Sikorski 🙂 Sa vada pe pielea lor cum e la razboi …

  Totusi , ar mai fi o posibilitate ! Ca ucrainenii sa incerce sa-i cucereasca din interior !!!

  http://activenews.ro/sute-de-militari-ucraineni-au-dezertat-si-au-fugit-rusia_1852816.html

  Adica , sa dezerteze toti soldatii lor in Rusia si apoi sa candideze si sa ajunga ei la putere ! Cam cum s-a intamplat anii trecuti cu USL-ul când au dezertat toti PDL-istii la USL si acum au ajuns sa conduca si PNL si PSD … 🙂
  Ma refer la Liviu Dragnea , Darius Valcov , Iohannis , Stanisoara , …

 14. 15 Elena-Leontina Buruiana septembrie 2, 2014 la 5:00 pm

  L-am stimat foarte mult pe Stefan Andrei !A fost un om foarte inteligent!

 15. 16 Santamarean Maria septembrie 2, 2014 la 5:20 pm

  Intradevar, inainte de revolutie au fost mult mai multi demnitari in fruntea tarii patrioti decat dupa revolutie, din pacate.Unul din acestia a fost si D-ul Stefan Andrei, un mare diplomat, ministru si iubitor de tara si neam.Din pacate, azi nu ne putem mandri cu asa ceva dar ne putem mandri cu „vanzatori de neam si tara” care sunt cu duiumul.
  Dzeu sa-l odihneasca in pace!

 16. 17 florin septembrie 2, 2014 la 5:28 pm

  Emotionant! Felicitari! In ziua in care a decadat alaturi de CONDOLEANTE am scris si MARE PATRIOT! Ma bucur ca opiniile noastre coincid! As fi dorit sa fie consilier pe probleme de politica eterna si comert exterior.Tavalugul anticomunismului a adus multe vuvuzele in locul experientei, competentei, vocatiei!Pacat. Politica externa dat in toata istoria mari politicieni, poate cei mai mari,Poate la Fundatia „TITULESCU”vom face un simpozion sa vorbim despre Stefan Andrei si Corneliu Manescu. Va stau la dispozitie si va rog sa ma folositi !SANATATE MAXIMA!

 17. 18 Luminita Arhire septembrie 2, 2014 la 6:51 pm

  Postări pe blogul domnului Adrian Năstase :

  5 noiembrie 2010 – “Rugă pentru Adrian Păunescu ”
  5 noiembrie 2010 – “Tot despre Adrian Păunescu”
  16 aprilie 2012 – “A murit Florin Constantiniu “
  21 septembrie 2012 – “A murit Romulus Vulpescu “
  4 ianuarie 2013 – ”Evadarea lui Sergiu Nicolaescu”
  21 iunie 2013 –“A murit Mihail Popescu “
  1 septembrie 2013 –“ A murit Mihai Oroveanu”
  16 august 2014 – “A murit George Antoniu”
  25 august 2014 – “ A plecat şi Dan Hăulică”
  2 septembrie 2014 – “Ştefan Andrei “

  După cât se pare, destui bărbaţi de stat ai României noastre, se mută, cu discreţie într-o altă Românie, de dincolo de zare; iată o altă ipostază, nostalgică, a CELOR DOUĂ ROMÂNII …

 18. 19 Luminita Arhire septembrie 2, 2014 la 7:39 pm

  Klaus, Klaus, tu stai bine cu căpuţu’ ? Tu vrei să candidezi la prezidenţiale sau vrei să verifici cât de aplicat putem să ne râdem de tine ? Cam cum a fost când ai făcut tu un ”experiment” ştiinţific aruncându-ţi cu dibăcie plasa şi afirmând că esti POLITRUC; şi mamă, cu câtă fală ai îngenuncheat cu acest genial tertip PSD-ul şi mi ţi l-ai prins , şi mi ţi l-ai năduşit , de stai acum mândru cu câlcâiul pe grumazul său cel gros!
  Pentru că eu aşa un ghiduş ca tine n-am mai pomenit în glorioasele campanii electorale ale patriei!
  Deci noi, Klaus, când ne-am deplasat până la secţiile de vot, în 2012, cu avântul unei armate de melci, din cauza căldurii uriaşe, participam de fapt la o acţiune care nu-şi avea rostul , “prost inspirată şi inutilă ” ? Păi , măi dragă , dar în 2012 nu ne-ai spus asta, că dacă ne spuneai , ne luminam şi noi şi nu ne implicam într-o odioasă lovitură de stat… sau n-ai rostit incă magicele cuvinte “lovitură de stat ” ! Eu cred că amicul Antonescu te-a păcălit şi pe tine , aşa nevinovat cum erai , c-am văzut că ţi-ai tras şi tu splihozenul de duminică în ziua aceea fierbinte şi te-ai cam dus – inconştientule! – să votezi pentru suspendarea celui mai măreţ produs al politicii româneşti din ultimii 25 de ani!
  Klaus dragă , eu cred că dacă te străduieşti un pic , o poţi ţine aşa până în noiembrie şi ne poţi surprinde în fiecare zi cu o nouă afirmaţie hazlie.
  Aşa că, mergi mai departe fără complexe! succesul tău este asigurat!

 19. 20 vlad gheorghe septembrie 2, 2014 la 8:21 pm

  Dumnezeu sal aiba in paza

 20. 22 Centru septembrie 2, 2014 la 9:23 pm

  Simpatic argumentul emiratului slav ,trambitat de slujbasii Moscovei in ziarele occidentale care sunt atat de corupte incat sa-i lase sa cante , anexez ce vreau , ucid ce vreau , imi trimit armata unde vreau ( sau nu , nu e armata mea , sunt soldati neidentificati care ” se pierd ” sau ” in vacanta ” si care ” isi cumpara armele in Crimeea la hypermarket ” etc etc ) pentru ca la Kiev piata Maidan a impus in februarie pe cine nu am vrut noi !

 21. 23 Centru septembrie 2, 2014 la 9:25 pm

  PS – era normal ca o viza pentru Norvegia sa fie data unui tanar , bine recomandat de clanul bucurestean al puterii anilor 70 – 80 , la interventia Ministrului de Externe ? Sa ne miram ca regimul Ceausescu a sfarsit cum a sfarsit si ca a creat monstrii care se exprima si pe acest blog , bucurandu-se de crimele Moscovei ?

 22. 24 gazetarul septembrie 2, 2014 la 9:54 pm

  Dumnezeu să-l odihnească-n pace!

 23. 25 blogideologic septembrie 2, 2014 la 10:00 pm

  În “De Anima”, care a fost primul tratat de psihologie din istoria culturală a lumii, Aristotel afirma că simţul cel mai important este acela tactil. Iar în “Tratatul despre senzaţii”, ideologul iluminist primar Bonnot de Condillac considera că simţul mirosului este cel mai important pentru personajul raţional imaginat de el ca o statuie. În fine, pentru dezvoltarea pe baze cât mai inovative a roboţilor cu funcţiuni care le permit să înlocuiască oamenii în munca lor, pe lângă programare – codul algoritmic este este dezvoltat la imbricaţia dintre paideia matematică şi ideologia gramaticală – se dovedeşte la fel de importantă o considerare a roboţilor cu ajutorul filosofiei senzualiste. http://www.nytimes.com/2014/09/02/science/robot-touch.html?hpw&rref=technology&action=click&pgtype=Homepage&version=HpHedThumbWell&module=well-region&region=bottom-well&WT.nav=bottom-well

 24. 26 blogideologic septembrie 2, 2014 la 10:37 pm

  „Revoluţia din decembrie 1989“ – programată de către sadicul politruc Silviu Brucan – a reuşit să instaleze distopia în România.

 25. 28 blogideologic septembrie 3, 2014 la 6:17 am

  America este practic o ţară fără istorie, dacă o interpretăm în grila cronicarului nostru iluminist din secolul XVII, Miron Costin, după care noi trebuie să considerăm inductiv istoria noastră în termeni de timp de care “se sparie gândul”.

 26. 29 Vsile, septembrie 3, 2014 la 6:19 am

  Mai tovarase Scar lat,

  S-a dus un erou , Dumnezeu sa-l tina ierte!
  Un pupincurist de sinecura ca mai toti ceilalti din sistemul comunist.
  Daca domnului Nastase sau altei persoane i-a facut un favour asta nu il califica mai presus decit persoana care a servit cu slugarnicie un dictator comunist , atat!

  Rudele ,prietenii au tot dreptul sa-l comemoreze alaturi de aceia care fara discernamant inca lauda asemenea persoane ,care au mancat au baut si si au..si au chinuit conationalii aplicind ad literam tampenile lui Ceausescu,pentru propria lor bunastare pentru propriul lor bine!

 27. 30 ZeV septembrie 3, 2014 la 7:33 am

  Centru, linia intai te asteapta…te asteapta, de asemeni, si romanii luati cu arcanul de autoritatile fasciste de la Kiev si trimisi sa se bata cu morile de vant.
  (Z)

 28. 31 ZeV septembrie 3, 2014 la 7:47 am

  Vasile
  Mai vsile, lasa-l pe ,,tovarasul” Scarlat in pace si spune-ne mai bine daca Ioahhnis ramane catindat la prezidentiale, sau se retrage in favoarea Udrei si/sau Monicai Macovei. Nu de alta, dar risti sa te turmentezi de unul singur fara alcool, in fata sectiei de votare, desi, tare mi-e teama ca ceva din interiorul matale produce in mod constant aceasta substanta mirifica pe post de hormoni de ai ajuns sa-l sustii, implicit, pe Traian Basescu. Si asta, chiar pe blogul domnului Adrian Nastase.
  (Z)
  ps
  Modul tau de adresare fata de colegul Scarlat denota un extremism feroce, de tip legionar, chiar mai rau decat stalinismul.
  De asta PNTCD a iesit urat din istorie si nici nu va mai intra vreodata, mai precis, din cauza unor epigoni cu probleme la mansarda ca d-ta, d-nul Pavelescu, Centru, etc. (Z)
  pps
  Aduc si eu un omagiu unui diplomat cum rar a avut Romania dupa 1989. De fapt, a avut unul singur si acela bagat recent la inchisoare, indirect, (si) ca urmare a ,,eroismului” lovilutionarilor care au spart tablouri in sediile PCR cu banderole improvizate atasate de brate. Astfel, s-au auto-amnistiat o multime de infractori.
  Am avut si eu unul, un coleg condamnat pentru furt de tabla zincata destinata unor scoli si/sau biserici si pentru prestidigitatii cu motorina, ajuns, numai dupa un an, mare afacerist si…revolutionar. (Z)

 29. 32 ZeV septembrie 3, 2014 la 7:56 am

  Centru
  Putin este cat se poate de lucid si, din perspectiva poporul sau, un mare patriot.
  La fel de lucizi sunt si cei care vara batul prin gard de la mii de km departare de zonele fierbinti, stiind ca, la periferia NATO, exista turme de slugi in stare perpetua de ebrietate cerebrala care inghit pe nemestecate tot ce vuvuzesc mediile occidentale, turme, numai bune de folosit drept carne de tun si dispuse, spera manipulantii ,,batzului”, sa-si amputeze bugetele ca sa scoata din faliment marile corporatiile producatoare de armament.

 30. 33 Fragmentarium Politic septembrie 3, 2014 la 8:57 am

  In Memoriam Stefan Andrei

  A murit un mare diplomat, Stefan Andrei. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace! Pace de care nu prea a avut parte, dar pe care a mijlocit-o pentru altii. Cred ca diplomatia internationala, nu mai vorbesc de cea est-europeana, ar avea pentru ce sa-i multumeasca. Cel putin israelienii si arabii, rusii si chinezii, pentru care contributiile diplomatice ale lui Stefan Andrei au fost palpabile, cu substanta. Nu ma astept sa citesc la cei reciclati in anticomunisti de profesie altceva decat ideologia partii lor de adevar (si au dreptul sa presupuna exact acelasi lucru despre autorul randurilor de fata), dar valoarea adaugata de Stefan Andrei comunicarii si detensionarii in relatiile dintre actantii internationali amintiti chiar este un adevar intreg, gol-golut, nu doar o parte, arhicunoscut, de altfel. Compararea lui Stefan Andrei cu un ministru al lui Hitler, pe care am citit-o after day, este nelalocul ei, horribile dictu.

  „Echipa national-stalinista”, din care ar fi facut parte, nu a fost nicio clipa stalinista, ci national-ceausista (cred ca istoricii au punctat destul de bine acest fapt, nu-l reiau). Faptul ca in memorialistica lui Stefan Andrei nu se intalneste o atmosfera de „drama” tine, probabil, de diplomatie sau de optimism, s-ar putea ca doar el sa se fi considerat un invins (bataliile se mai si pierd), nu si idealurile sau ideile pe altarul carora s-a sacrificat si pe care si-a dat si obstescul sfarsit. Pana in ultima zi, Stefan Andrei nu a facut un necrolog al comunismului, nu a dat satisfactie „pasiunilor” anticomuniste ale altora. Mai mult, nu a fost un detractor al ideilor si tovarasilor de lupta, nu s-a umilit, nu si-a rasturnat crucea, prin apostazie sau cainta. Cred ca a fost un intelectual autentic, nu un „intelectualist”, adica nu unul dintre cei care pun pe steagul intelectualitatii lozinci dupa cum ii dicteaza interesele personale, care-l fac sa fie detractor, infatuat, cinic, las, concupiscent…

  Critic, da, a fost, dar critica pregateste succesul, daca nu al sau, al altora, probabil. Precum o spirala, progresul presupune negari, preluari, adaugiri, de aceea cred ca nearuncarea copilului o data cu apa murdara din copaie a fost sau este la fel de valabila si in cazul trecutului antedecembrist. Cand afirm asa ceva, o fac de pe pozitii la fel de critice ca ale reformatorilor care au abandonat ideologia comunista, straina si perimata. Evident, nu si de pe ale „inchizitorilor” care vor condamnarea in masa. Samburii de adevar ai comunismului pot incolti pe un alt sol, fara a fi nevoie de o intoarcere, retrograda si odioasa, la comunism. Chiar si pe taramul extrem de cicatrizat si de cicatrizant al capitalului si muncii, care ar putea deveni, astfel, mai putin antagonic, ceea ce ar fi un castig global.

  P. S.: Ma gandesc, dupa cele scrise, ca o necesara si crestina reculegere, ca un ministru de externe comunist ca al RSR, care nu a avut de-a face cu declansarea de razboaie militare sau civile, cu provocarea de lovituri de stat ori alte evenimente externe de aceeasi natura reprobabila, ci dimpotriva, ar fi trebuit sa fi avut o culpa minima (fara nu se poate, e o chestiune generala, de principiu). Deconcertante sunt si doua teze care se bat cap in cap, teza comunista privind legatura dialectica dintre politica externa si politica interna si teza capitalista care neaga ca intre cele doua ar fi vreo legatura. Desigur, e de inteles de ce in ultimul caz se evita sa se faca conexiuni intre cele doua planuri, dar pentru cei care se ocupa cu teoria se naste o intrebare. Daca politica externa nu a avut nimic de-a face cu politica interna, de ce unui ministru de externe ca Stefan Andrei i se pune in sarcina politica interna, ca doar in politica externa totul era “parfum”?! Trebuie sa fie o explicatie, ca doar nu o fi cuadratura cercului…

  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/stefan-andrei-sau-iluzia-ceausismului-cu-chip-uman/

  https://nastase.wordpress.com/2014/09/02/stefan-andrei/

 31. 34 George Ban septembrie 3, 2014 la 8:57 am

  @blogideologic

  Ai satisfacția sadică de a ne trânti de fiecare dată cel puțin un cuvânt care ne lasă cu gura căscată. De data asta, „distopie”:

  „”Revoluția din decembrie 1989″ – programată de către sadicul politruc Silviu Brucan – a reușit să instaleze distopia în România.”

  Ca să nu mor prost, am căutat cuvântul în vraful de dicționare online.

  În DEX, nimic!

  In Marele Dicționar de Neologisme (2000), găsesc ceva:
  DISTOPIE s.f. Anomalie în situarea unui organ anatomic. (< fr. dystopie)
  Despre ce organ o fi vorba? O metaforă pentru SRI, DNA, etc.?

  Mai caut. În sfârșit, în Dicționarul Enciclopedic (1993-2009),
  DISTOPÍE (< fr.) s. f. Termen modern construit prin opoziție cu utopie și care se aplică unei lumi imaginate și negative. Printre creațiile distopice sunt mai renumite „Mașina timpului” a lui G. H. Wells, „1984” de G. Orwell și „Noi” de E. Zamiatin.

  Aha, blogideologic trăiește într-o lume imaginară negativă! Cine și-ar fi închipuit?

  Nu era mai simplu de spus ""Revoluția din 1989" a adus răul în România"? Era mai simplu, dar nu suna așa de "inteligent"… Of, of, of, complexele astea…

 32. 35 Marian Nicolae septembrie 3, 2014 la 9:19 am

  China, Romania Pledge Closer Relationship

  2014-09-03 02:59:57 Xinhua Web Editor: Zhang
  http://english.cri.cn/12394/2014/09/03/53s842815.htm

  Chinese President Xi Jinping met with Romanian Prime Minister Victor-Viorel Ponta in Beijing on Tuesday with both parties pledging to boost bilateral ties.

  Hailing the traditional China-Romania friendship, Xi said China highly appreciates Romania’s firm support on issues involving China’s core interests and major concern.

  As this year marks the 65th anniversary of their diplomatic relations and the tenth anniversary of their comprehensive, friendly and cooperative partnership, Xi said he looks forward to new progress of the bilateral relationship in the future.

  Briefing Ponta on China’s ongoing overall reform, Xi said the Chinese people are confident of being able to overcome challenges and spurring the economy in a sustainable and healthy way, which will also help drive global economic growth.

  „China welcomes all countries to China’s express train of development where we can share opportunities and achieve development together,” said the Chinese leader, stressing the Chinese are willing to join hands with Romania in pursuit of each’s beautiful dreams.

  Recalling his visit to Europe in March, Xi said he and leaders of the European Union (EU) have agreed to build partnerships for peace, growth, reform and civilization and bridge the two powers, the two markets as well as the two civilizations.

  Romania is a good friend of China in the EU and important member in the Central and Eastern European Countries (CEEC), Xi said, adding that China and Romania should implement the consensus reached on the China-EU level and the China-CEEC level to further cement their friendship and boost cooperation bilaterally.

  Ponta said Romania is proud of the traditional friendship with China and admires the Communist Party of China for its leading the Chinese people on the socialist path.

  Romania values China’s important role in promoting world peace and development and will continue to firmly support China’s efforts to safeguard national sovereignty and territorial integrity, said the visiting prime minister.

  Ponta said China’s development has provided Romania with great opportunities and Romania looks forward to more people-to-people exchanges and closer cooperation with China.

  As China’s friend in the EU, Romania stands ready to make contribution to the development of the China-EU comprehensive strategic partnership as well as the China-CEEC cooperation, said the prime minister.

  Ponta was paying an official visit to China at the invitation of Chinese Premier Li Keqiang from Sunday to Tuesday.

 33. 36 Marian Nicolae septembrie 3, 2014 la 9:25 am

  @ Adrian B, septembrie 2, 2014 la 4:57 pm

  Un batalion disciplinar…cred ca ati vrut sa spuneti, format din…”politicieni” penibili…….

 34. 37 Fault septembrie 3, 2014 la 11:22 am

  (R) Dacă tabla înmulţirii ar fi fost realizare comunistă astăzi am fi fost obligaţi să socotim pe degete.

 35. 38 blogideologic septembrie 3, 2014 la 1:49 pm

  Un comisar European primeşte un salariu de 24 374 euro pe lună !

 36. 39 Adrian B. septembrie 3, 2014 la 2:54 pm

  Democratie si drepturile omului in stil ucraineano-american …

  http://www.cotidianul.ro/kievul-le-cere-imposibilul-statelor-unite-si-nato-246462/

 37. 40 blogideologic septembrie 3, 2014 la 2:56 pm

  Două cântece româneşti / Tînărul rus vorbeşte de pe scenă în faţa unei săli pline. Masculii rusnaci din sală nu sunt de acord cu atitudinea prea culturală a tipului, vezi http://www.youtube.com/watch?v=W9S9BOmInBs&feature=related . Dar acest inteligent prezentator de televiziune încearcă numai să construiască o punte între limba rusă şi vernacularele neolatine, analizând un cântec interpretat de Sofia Rotaru, cunoscuta româncă din Bucovina de Nord. Este vorba despre melodia “Romantică”, vezi http://www.youtube.com/watch?v=zPdrdE2Gz3o&feature=related . Tînărul rus se dovedeşte a fi literalmente entuziasmat de formula lingvistică, — mai mult sau mai puţin macaroneză, zic eu–, ce i se pare că o poate distinge în textul cântecului “Romantică”. Şi tînărul rus chiar recită în faţa sălii profane combinaţia altminteri cam haotică de cuvinte : “Romantike mia tristezza”. Pe care, de drept, un român nu o poate recunoaşte ca fiind „pe româneşte”. De fapt, dacă ascultaţi cu atenţie melodia, constataţi că Sofia Rotaru spune : “Romantică mi-e tristeţea”. De altminteri tînărul rus recunoaşte foarte deschis că el nu ştie româneşte. Sigur că el nu pronunţă cuvântul acesta care ne defineşte, şi care este prohibit acum în Rusia. El spune publicului ceva de genul: „moldoveneşte”. Este un început timid, modest, pentru recunoaşterea unei stări de facto : Forţa de atracţie imensă a culturii de limbă română printre ruşii bine urbanizaţi (nu pentru samoiezi şi mujici). De unde, totuşi, deviaţia şi atracţia rusului acesta foarte urban spre cuvântul italian “tristezza”? Tînărul filmat era un prezentator foarte cult de la o televiziune rusească. El trebuie că a auzit, cel puţin o dată, textul unui cântec lansat de televiziunea italiană RAI : “Buongiorno… tristezza !… / lo non sapevo lusinghe d’amore, /canzoni d’amore, veleni d’amore…/ quando in un bacio mi chiese un cuore, /le diedi un cuore, perdetti un cuore! / D’allora, quante monete d’oro quest’occhi /le han donato d’allora!// Buongiorno tristezza, amica della mia malinconia… /la strada la sai, facciamoci ancor oggi compagnia… / Buongiorno tristezza, /torniamo dove un giorno t’incontrai /e dissi di lei: “Mi vuole ancora bene” /e mi sbagliai! Piangono le foglie gialle, /tutte intorno a me… chiedono /al mormorio dei platani:/ “Dov’è? …vedendomi con te.//Buongiorno tristezza, /facciamoci ancor oggi compagnia… / la strada la sai: e quella ch’era un dì dell’allegria! /Oggi ho imparato che cosa è rimpianto,/ l’amaro rimpianto, l’eterno rimpianto. /Era un addio: Torno domani…. /Da quel domani … quanti domani!… /Nell’aria un canto solitario /fa ritornare un nome …nell’aria!… /Buongiorno tristezza, amica della mia malinconia…” Malinconia înseamnă Melancolie. La fel ca titlul primului cântec interpretat de Sofia Rotaru. Melodia “Buongiorno tristezza” era un omagiu italian la apariţia romanului franţuzesc “Bonjour Tristesse”, scris de autoarea Françoise Sagan. Îmi amintesc că, la noi, “Buongiorno tristezza” era cântat chiar în originalul italian de cunoscuta interpretă Gigi Marga. Dar nu făcusem vreodată asocierea cu titlul celebrului roman franţuzesc. Este şi acesta un exemplu doveditor şi o măsură pentru adâncimea prăpastiei culturale în care ne-a ţinut regimul comunist. Chiar şi în Germania nazistă au putut să fie compuse frumoase melodii de muzică uşoară, de exemplu celebra Lili Marlene, iată aici două variante : http://www.youtube.com/watch?v=mjlt0GgVZtI&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=GtPBv0KEQNc . (*) Cee ce mi s-a părut cel mai cumplit în ultima fază a regimului Nicolae Ceauşescu a fost interzicerea muzicii uşoare româneşti spontane de calitate, şi înhămarea compozitorilor români de muzică uşoară la propagandă. Dar includerea explicitată a propagandei în artă anulează automat arta şi efectele propagandei ! Din cauza aceasta, pe vremea aceea ascultam până la exces Melancolie şi Romantică interpretate de Sofia Rotaru, precum şi muzica uşoară grecească şi sîrbească. * mai multe, despre melodie, puteţi citi la adresa URL http://mihaiursu.wordpress.com/2008/11/12/ce-ne-a-ramas-din-marele-razboi/

 38. 41 Ghita Bizonu' septembrie 3, 2014 la 3:56 pm

  Scuzati off ul

  Draga Vasuile spre ca iti place ultima indrumare a lui Iohannis catre liberali „Traian basescu sa ne ierti/Ca-n doua mii doispe eram beti!” ura si Noutzy presedinta !!!

 39. 42 Marian Nicolae septembrie 3, 2014 la 4:34 pm

  @ Fault, septembrie 3, 2014 la 11:22 am

  Ce sa socotim, sutele de km. la ora cu care „zboara” trenurile prin China cea „comunista”……?????

  Sau zecile de km. la ora ale trenurilor romanesti, intr-o Romanie strict
  ….”capitalista”…..

  Premierul nostru, domnul Victor Ponta va poate spune mai multe despre aceasta exoerienta:

  Victor Ponta, la 300 de kilometri pe oră, pe ruta Beijing-Tianjin

  de Crișan Andreescu, Beijing / 03 SEP, 2014 / 04:46
  http://www.dcnews.ro/victor-ponta-la-300-de-kilometri-pe-ora-pe-ruta-beijing-tianjin_452621.html

  Premierul Victor Ponta și ministrul Transporturilor, Ioan Rus s-au convins, marți, ce înseamnă o cale ferată pe care se poate circula cu 300 de kilometri pe oră, după ce au mers cu un tren de mare viteză pe ruta Beijing-Tianjin.

  Ultima zi a vizitei delegației României în China a început în viteză. Marți, la orele 8,00, grupul de jurnaliști care a însoțit delegația oficială în China a fost nevoit să se deplaseze circa 500 de metri la hotelul unde delegația oficială era cazată. Asta pentru că autocarul nostru nu putea să facă deplasarea la gara din Beijing.

  Plecați în mare grabă, coloana oficială a parcurs traseul în circa 20 de minute. Gara din Beijing, de unde pleacă „TGV”-ul chinezesc pare o aerogară. Nu se poate deosebi de un aeroport .

  Pentru a ajunge la peron, atât pasagerii, cât și bagajul trebuie să treacă printr-un filtru strict. Pentru noi s-a făcut o excepție, fiind înconjurați de zeci de oameni de ordine.

  Despre o posibilitate de a merge „cu nașul”, nici nu se pune vorba………

  ––––––––––––––––––-
  Daca si China era comunista in stiinta afacerilor, nu era unde a ajuns acum……

  PS. Nici locomotve NU mai stim sa fabricam in aceasta UE captalista pur sange…, iara de atata…”capitalism” Electroputere Craiova si-a dat obstesul sfarsit de ceva vreme…….

  In legatura du degetele….sunt si ele bune la ceva dar in nici un caz sa numere „reusitele” capitalismului romanesc de 25 de ani incoace……

  Eventual la numarat sutele de ani de indatorare …oare pentru ce… ale fiecarui roman „mandru” ca este european dar strain in propria sa tara…

 40. 43 Vsile, septembrie 3, 2014 la 4:48 pm

  Spre deosebire de aproprierea dumitale de dorsala lui Ponta eu sunt prea indepartat de fundul neamtului ca sa stiu ce va face,.
  In mod sigur nu va face aberatia pe care dumneata, securisto-basito-pontist , o insinuezi.

  Se pare ca dumneavoastra traiti in aceiasi lume in care au trait basisti, institutiile statului , sunt conduse in totalitate de ageamii , betzivi , incompetenti cu sutinere politica.

  Eu doresc sa stresez doar un lucru un Johannis corupt , macelar , detinator a 6 case toate sub valoare unui duplex din Bucuresti , ar fi deocamdata singura sansa a Romaniei sa maca un pas doi inainte.

  Specialistul ,impreuna cu parlamentul majoritar , vorbeam de specialistul in amnistii fiscare ce oferta nastrusnica mai are pentru electoratul nostru, acela care de fapt la ales si pe Basescu , ca si dumneata, cel care te declari acum anti-basist ?

  De ce il acuzati pe Johannis de aliante cu Udrea sau cu Basescu , Ponta nu a jost inscaunat ca Prim Ministru dupa ce a batut palma cu Satana?

  PS.
  Ar mai fi o hiba ,inlaturarea lui Johannis pentru ca nu-i ortodox ca Basescu sau ca Ponta!

 41. 44 Vsile, septembrie 3, 2014 la 5:00 pm

  un ps pentru pssst!

  Zev eu stiu ca sunt pe un blog cu multa sustinere de sorgine comunista.
  gazda cu toata amabilitatea ei , si el de aceiasi sorginte mai suporta si intrusi .
  Eu am spus ca familia, amicii tovarasului Andrei il pot onora-comemora-celebra in ce fel vor dansii , ex.ca Fragmentarium sau Scar lat dar asta inseama ca romanii inca nu au inteles nimic , si isi merita soarta!
  Scarlat incurca sintagmele cu buna stiinta , nazism – comunism, nu dl. Fragmentarium tovarasul Stefan Andrei a fost tot asa de slugarnic fata de dictatorul Ceausescu cum tot asa a avut si Ribentrop fata de Hitler , intro societate tot asa de anacronica precum cea nazista!

 42. 45 blogideologic septembrie 3, 2014 la 5:03 pm

  @Georgică Ban
  Nu te alarma degeaba. Eu provin din fandomul SF românesc. http://fansfro.blogspot.ro/2013/12/sufletul-pavezei-titus-filipas-almanah.html

 43. 46 Centru septembrie 3, 2014 la 5:17 pm

  @Zev – Un patriot care invadeaza tara altuia . Foarte curand , daca nimeni nu impiedica masacrarea ucrainienilor , o sa-i vezi in ” Transnistria ” dar sa nu crezi ca o secunda ca vor lasa Chisinaul in pace – ” Gagauzia ” va primi regimentele lor de parasutisti ( ” Gagauzia ” e orasul Vulcanesti , la 30 km de Galati ) dupa aceea se vor instala ( nu ei , ci ” cetatenii revoltati ” inarmati ) la Balti si Chisinau , acolo unde minoritatea rusa oprimata ii va chema . Cine iti spune ca se va opri acolo ? Va atata ” Consiliul National Secuiesc ” si este capabil sa se amestece si la noi , nu doar in secuime , ci si la minoritatea rusa din Delta …cine te tine la Iasi ? Nu vrei sa fii cetatean al ” Noii Rusii ” ? Sau o astepti la Iasi ?

 44. 47 Fragmentarium Politic septembrie 3, 2014 la 5:18 pm

  Nu va prefaceti ca nu stiti: Scopul planului de autonomie este de a crea o „Noua Ungarie” in inima Romaniei. Cine o ajuta, cine o poate opri?

  Datorita expunerii de vecinatate, teritoriile de margine au sau pot avea, uneori, un alt destin decat cele de centru. O data la unii, altadata la altii, dupa vremuri si bataia vanturilor. O reconfirma teritoriile din sud-estul Ucrainei, pe cale de a se transforma in „Novorossia”. Daca s-ar fi bucurat de realitati primordiale de securitate, de a fi fost un teritoriu-inima sau daca ar fi facut parte dintr-un intreg integrat geopolitic, pericolul de rupere nu ar fi existat, atuurile de pozitionare ori regulile de integrare ar fi protejat-o.

  Nu-i mai putin adevarat ca daca nu ar fi existat lovitura de stat si nu ar fi incalcat tot ceea ce se poate incalca in materie de drepturile minoritatilor nationale, Kievul nu ar fi cazut in groapa pe care a sapat-o, cu sprijinul Occidentului, pentru etnicii rusi din regiunile de margine, Donetk si Lugansk. Nu exista stat fara minoritati, dar nu toate sunt federalizate. In general, structura de stat federala este o solutie de imperiu sau de mare putere, nu vom vedea niciodata in astfel de cazuri un stat unitar, ori de dupa impartirea sau reimpartirea de teritorii, pe calea razboiului. Niciuna din aceste posibilitati nu este specifica Romniei, un stat national si unitar, ea insasi fiind victima impartelilor si reimpartelilor dinte cele trei mari imperii care i-au disputat istoria.

  De ce ar trebui Ucraina sa se federalizeze, care o face vulnerabila la secesiune, cand au existat partide ale regiunilor care i-au prezervat unitatea statala, cand exista standarde europene ale deschiderii procesului politic si democratic catre minoritatile nationale? Raspunsul tine, cel mai probabil, de atragerea diferita a celor doua parti ale Ucrainei, de vest si de est, in cele doua sfere de influenta care o confrunta, euroatlantica si rusa. Este greu de spus daca exista un targ pe aceasta imparteala, nu insa si despre faptul ca federalizarea, in favoarea careia s-a pronuntat, mai intai, ministrul adjunct de externe german, si, apoi, liderul rus, sub forma unui nou stat, pare sa multumeasca partile pretendente.

  Jocul este inca departe de a fi inchis, cred ca ucrainenii insisi vor fi cei care il vor transa, in cele din urma, daca vor alege sa treaca sau nu in corpore de o parte sau alta. Posibilitatea ar putea fi rejucata de alegerile parlamentare anticipate, din aceasta toamna, care ar putea fi foarte bine asociate cu un plebiscit, daca se va merge pe o directie geopolitca sau doua, cu spectrul de consecinte de-acum previzibil.

  Importante vor fi insa si costurile geopolitice colaterale. Deja secesionistii scotieni au crescut in sondaje, iar autonomistii maghiari se pregatesc sa foloseasca alegerile prezidentiale ca pe un moment de vizibilitate maxima pentru proiectul de autonomie, prin participarea cu doi candidati prezidentiabili. In mod normal, apartenenta comuna la NATO si UE ar trebui sa nu dea niciun fel de sorti de izbanda proiectelor secesioniste sau autonomiste. Exceptii ar putea fi cazurile Marii Britanii, daca s-ar retrage din alianta si/sau din uniune, o ipoteza absurda, cel putin in cazul aliantei, care de maine isi va incepe un summit chiar pe pamant britanic, dar si prin posibilitatea de autodezagregare a regatului unit, si Ungariei, daca va intra in structurile euroasiatice ale Rusiei, ceea ce ar da fiori Washingtonului si Bruxelles-ului, poate chiar un semnal de inceput de dezagregare a Occidentului.

  Ungaria si-a exprimat de mult dezinteresul si ezitarea fata de Vest, iar un Gabor Vona nu s-a sfiit sa ameninte Romania cu razboi, recent si cu fatalitatea autonomiei tinutului secuiesc, indiferent ce ar face statul roman. Tot in aceste zile au aparut informatii ca serviciile speciale rusesti ar colabora activ cu lideri maghiari din Transilvania. Ipoteza ca iredentisti ungari si coloana a cincea de autonomisti udemeristi se vad inspirati de evolutiile din sud-estul Ucrainei si posibilul lor rezultat, de federalizare, nu este chiar fantezista, ba chiar ar trebui luata in calcul. Daca avem in vedere ca si limbajul poate perverti gandirea, propaganda intensiva pe care UDMR se pregateste sa o lanseze in jurul proiectului de autonomie orienteaza si mai mult catre acest scop.

  Ar mai lipsi, probabil, un puci, un puci electoral, de aceasta data, prin persuadarea clandestina a electoratului, la care deja am inceput sa devenim martori. Cu un premier deja portocaliu si un viitor presedinte de aceeasi culoare orizontul Romaniei va fi la fel de portocaliu ca al Ucrainei. Sa nu ziceti ca n-ati vazut, n-ati auzit, n-ati stiut, Ungaria va iesi din NATO si UE si-si va forta ambitiile geopolitice printr-o „Noua Ungarie” in inima Romaniei. Pentru cei care gandesc in termenii distrugerii unitatii statului roman si cred ca atmosfera de foc si sange ucraineana le ofera o „gura de aer”, cat si pentru guvernantii care sunt orbiti de castigul electoral din noiembrie, indemnul meu este acelasi, turnati-va o galeata de apa in cap, pentru a va trezi!

 45. 48 Maximmouse septembrie 3, 2014 la 9:12 pm

  Dumnezeu sa-l odihneasca!

  Avem oameni care s-au ridicat , gata sa ii inlocuiasca pe cei care pleaca? asta ma intristeaza peste masura.

 46. 49 Maximmouse septembrie 3, 2014 la 9:40 pm

  Stimate Domnule Prim Ministru,

  Sunt foarte bucuros ca blogul dumneavoastra zumzaie din nou de postari si comentarii! aceasta este atmosfera dupa care am tanjit in timpul cat ati lipsit! mie mi-a fost foarte greu sa ma obisnuiesc cu faptul ca atat articolele dvs., cat si comentariile noastre se afisau …greu din cauza situatiei neplacute.In fine, s-a terminat!

  Am citit postarea dvs. despre mana Rusiei.Interesant, dar din punctul meu de vedere, in ziua de astazi, nesatisfacator.

  Toata lumea „luminata” a vestului, povesteste acum, cu multa fantezie, cel mai adesea, ce are de gand Putin sa faca.Aflam ca nostalgia imperiala il bantuie neincetat, ca este o bestie setoasa de sange, ca azi e in Ukraina, maine , nu mai este, dar revine poimaine , s.a. Scurt, Rusia, si in special, Putin , au devenit, daca pot sa spun asa, un fel de sparing partner al vestului.Desi nu este clar, daca vestile pe care le primim zilnic despre intentiile Rusiei , sunt sau nu reale, se intampla ca , nu avem nici o idee despre ce urmareste , sau a urmarit, de la bun inceput ( in fine, „bun” inceput!) vestul prin toata constructia aceea cu Euromaidanul, cu consecintele binecunoscute.Care o fi fost tinta? catre ce au mers ?! este vestul atat de bogat incat sa creeze o gaura neagra in care sa-si deserte resursele? Pentru ce? Sunt lucruri foarte neclare.

  Sunt foarte curios sa citesc un articol lamuritor, pe cat posibil , despre CE s-a urmarit prin „jocul” acesta cu Ukraina.

  Exista voci echilibrate, care dau lamuriri despre situatia trecuta si prezenta a Ukrainei, am citit ceva , am admirat echilibrul si bogatia informatiilor.Nimeni insa , nu articuleaza, nici chiar rusii pe posturile lor , asa numite de catre vest „de propaganda” ce doreste , clar si ferm vestul in toata harababura asta.

  Aceatsa este o reasezare a zonelor de influenta? Influenta este una, intrarea in …”batatura” este cu totul altceva.Mie mi se pare o fortare zadarnica a unei situatii care poate avea un singur deznodamant: o reasezare a ordinii mondiale, printr-un esec rasunator al celui care a ridicat primul sabia.

  Stau si ma gandesc, ce viata mi-a harazit mie Dumnezeu! Am vazut caderea comunismului, am vazut capitalismul ca si filozofie limitata si utopica, la fel ac si comunismul, ce urmeaza sa mai vad? care va fi noua ordine mondiala? traim vremuri interesante, nu-i asa , stimate domnule Prim Ministru.?

  Cu stima.

 47. 50 Maximmouse septembrie 3, 2014 la 10:06 pm

  @ blogideologic,

  ….este un salariu mai mare decat al doamnei valeanadina? banuiesc , da! Atunci cum sa nu se zbata liberalii ca muscati de streche? e firesc asta ? Asa o femeie ca doamna valean sa aiba un salariu mai mic decat C.cretu? Pentru ce am tradat, pentru CE? Hi, hi, adesea , mari „gesturi politice” au la baza niste motivatii destul de banale, nu-i asa? 🙂 🙂 🙂 asta imi aduce aminte de discursul liberalilor ref. la OUG cu libertatea de miscare….Hi, Hi, motivatia din punctul lor de vedere , era ca Ponta sta pe un sac de bani si va da numai acelora care vor migra! frumoasa motivatie, sau ce? Nu uiatu insa sa precizeze ceva despre o…teapa, pe care tot „ariciul de Ponta, le-o va trage , financiar , tot primarilor, etc. O gandire….cum le place sa zica ? Pragmatica , nene, pragmatica!

  Sa observam, la baza gandirii liberale, pardon : national liberale, stau banii, tepele, etc.Frumos!Un peste atat de mic sa puta atat de tare? DA! In fine, acum , daca s-au si crestinat, o apa si mai mare le vine la moara! Probabil ca interpretand , prin viziunea liberala : Cei ce au , mai mult vor avea, iar cei care nu au , nu vor avea, cu atat mai mul! mot a mot, apai atunci, ce mai vrem fratilor?! Iaca, ! Din scripturi, frate, nu de la noi, care am devenit lejer fascisti….Si sa fie klar: noi nu guvernam pentru gloata!asa dupa cum spunea un mare ganditor liberal: crinantonescu!

 48. 52 blogideologic septembrie 4, 2014 la 2:21 am

  Văd că dicţionarul în linie http://dexonline.ro/definitie/distopie propune 3 definiții pentru „distopie”, printre care şi una în sensul folosit de mine, adică „distopie” ca o structură eronată de societate.

 49. 53 blogideologic septembrie 4, 2014 la 5:34 am

  @George Ban
  Spuneai că eşti catolic. Mai demult, standardul de educaţie completă pentru catolici le cerea să cunoască 7000 de cuvinte.

 50. 54 santinela septembrie 4, 2014 la 7:24 am

  CENTRU- printre „monstrii” care se exprima pe acest blog bag seama ca esti si tu.Deci tu ce esti ?Daca nici atita nu pricepi ca fiecare perioada istorica poate avea „oameni” de valoare,in cazul de fata Stefan Andrei a fost unul dintre ei, atunci scrie tata pe alte bloguri. Spre exemplu la Turcescu sau mai bine zis,dupa cum gindesti, esti de Banciu.

 51. 55 Draghi Puterity septembrie 4, 2014 la 10:02 am

  Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

  P.S. Ma intreb oare ce ar fi gandit Stefan Andrei daca ar mai fi ajuns sa citeasca aceasta scrisoare deschisa:

  http://consortiumnews.com/2014/09/01/warning-merkel-on-russian-invasion-intel/

 52. 57 Adrian B. septembrie 4, 2014 la 10:26 am

  Asta-i hal de analiza politica ?

  http://www.cotidianul.ro/ultimul-act-pentru-putin-in-ucraina-246495/

  Comentariile forumistilor sunt de 1000 de ori mai obiective si mai corecte decat cele ale asa zisului profesor de economie politica la Warwick University , bla bla bla … Propaganda si manipulare ieftina marca CIA !!!
  Pai americanii n-au reusit sa cucereasca nici macar Afganistanul , Irak-ul sau Libia si vor sa cucereasca Ucraina ?

  Se pare ca unchiul Sam si-a luat-o rau …

 53. 58 Adrian B. septembrie 4, 2014 la 10:30 am

  By Hiperboreus ( comentariul EXCELENT al unui forumist !!!)

  Ceea ce a declanşat criza nu este ‘lăcomia imperială’ a lui Putin, aşa cum se afirmă frecvent, ci tentativa SUA şi NATO de a transforma Ucraina într-un cap de pod strategic antirusesc: ‘After all, the West had been moving into Russia’s backyard and threatening its core strategic interests, a point Putin made emphatically and repeatedly. Elites in the United States and Europe have been blindsided by events’. Este evident că Rusia nu putea asista calm la transformarea Crimeii în bază militară şi navală antirusească, aşa cum s-ar fi întâmplat dacă regimul virulent antirusesc de la Kiev, devenit aliat al NATO, ar fi putut controla complet situaţia din Crimeea. Această evoluţie nu este un simplu scenariu imaginar, ci o probabilitate clară, de vreme ce puterea de la Kiev era nu doar virulent anti-rusă, ci şi orientată semnificativ spre Dreapta extremă, cu elemente neofasciste: ‘The new government in Kiev was pro-Western and anti-Russian to the core, and it contained four high-ranking members who could legitimately be labeled neofascists’. John Mearsheimer atrage atenţia că transformarea Crimeii în cap de pod militar anti-Rusia ar putea fi comparată cu transformarea Mexicului sau Canadei în cap de pod anti-american: ‘Imagine the American outrage if China built an impressive military alliance and tried to include Canada and Mexico’. Evident, SUA n-ar accepta niciodată acest lucru şi ar reacţiona violent, aşa cum au reacţionat în 1962 la tentativa sovietica de a transforma Cuba în bază de rachete îndreptate spre SUA. Mearsheimer observă că reacţia Moscovei nu este determinată de imperialismul putinian, ci de cerinţe geostrategice normale pentru orice mare putere; Rusia nu poate accepta instalarea unui focar militar inamic la graniţele sale, aşa cum nu ar accepta nici SUA un asemenea focar. Este o lecţie elementară de geopolitică aceea că orice putere încearcă să îşi protejeze vecinătatea: ‘No Russian leader would tolerate a military alliance that was Moscow’s mortal enemy.

 54. 59 ZeV septembrie 4, 2014 la 10:38 am

  blogideologic
  Spuneti ca un catolic trebuie sa atinga standardul minim de cunoastere a 7000 de cuvinte. Foarte bine, daca se poate socializa si se pot exprima idei cu acest barem, pe care sa le inteleaga si interlocutorii, sau (eventual)cititorii.
  Referitor la neologisme, va pun urmatoarea intrebare:
  Avand in vedere ca in Dex orice neologism este ,,tradus” prin cuvinte mai simple si mai uzuale cu sens similar, de ce sa folosim neologismele ?
  Sa fie vorba de eleganta ? De pretiozitate ? De dorinta de a parea mai mult decat suntem, exprimandu-ne doct si semi-doct ? (Z)
  Imi amintesc din scoala de un curent literar numit ,,forma fara fond”….literati ,,mestecau” cuvinte doar pentru a obtine arabescuri de arta pentru arta in/printr-un fel de aristocratie a cuvintelor , ceva similar picturii abstracte, sau muzicii suave a Olimpului fara tema specifica si nefredonabile.
  Personal, nu cred ca ne apropiem de Dumnezeu, sau de esentele naturii, fetisizand cuvantul si supraestimandu-i potenta.
  Uneori, inefabilul simtirii fara cuvinte ne face mai umani si mai aproape de eul nostru spiritual launtric.
  Ma mai gandesc si la sofisticatele medicamente cu nume pompoase de sorginte anglo-saxona, puternic mediatizate pe post de bomboane (adica, fara prescriptie expresa din partea medicului). Dar la o analiza mai atenta, constati ca ai de-a face cu o combinatie de paracetamol cu vitamina C de care a auzit tot omul.
  Sa merite diferenta de pret numele mai litera-genic, care ne scoate , aparent, din banalitatea cenusie ? (Z)
  Cand eram elev si student, eram convins ca omul poate intelege orice si accede oriunde, folosindu-si doar propriile resurse intelectuale, tipologia proprie de logica si un concentrat bagaj de neologisme in vocabular, cu orice pret. Ba chiar la limita, se poate identifica cu insusi Creatorul, oricare ar fi si in ce forma ar fi, acesta. Acum, realizez ca sunt, aproximativ, pe acelasi palier de intelegere cu un purtator de pampersi, in raport cu complexitatea lumii. Doar domnul Vsile refuza sa admita, inca, acest trist, dar reconfortant adevar. (Z)
  Dupa cum vad acum ca se comporta oamenii si ce usor pot fi manipulatI si cat de departe sunt de realitate, incep sa cred ca inca mai este loc de o noua specie situata ,,mai sus” in lantul trofic sub aspectul capabilitatilor perceptive si de procesare/matematizare a diferselor semnale extrase din fenomenologia inconjuratoare. Sa fie adevarat ce spune domnul Cernea si ar trebui sa tratam delfinii ca pe semeni de-ai nostri ? Nu vreau sa-l supar pe domnul Cernea, dar cred ca delfinii ne sunt mult inferiori, avand in vedere ca nu sunt atat de toleranti precum oamenii fata de cuplurile de acelasi sex, sau fata de Conchita Wurst. (Z)
  Ramane de vazut cine ne va concura in viitor.

 55. 60 Adrian B. septembrie 4, 2014 la 10:48 am

  http://www.wowbiz.ro/video-ascult-o-pe-elena-udrea-cantand-nu-ai-fi-crezut-vreodata-ca-este-atat-de-talentata_120089.html

  Mircea Badea are dreptate ; aceasta putana canta mai bine ca Robert Tuciurescu … 🙂 Dar priviti cat de strans tine microfonul , cum este tentata sa-l introduca in gura si apoi sa-l scuipe afara , cat erotism … Pe mine m-a convins ! Am s-o votez NU !!!

 56. 62 Doru Coarna septembrie 4, 2014 la 2:24 pm

  Vad ca alegerile astea aduc unora nostalgia vremurilor dinainte de ’89… Ce bine era inainte cand munceai pe branci pt o clica de analfabeti… D-asta e la fel de bine si acum… doar ca astia de azi prezinta si niste ifose asa, mai speciale, nerenuntand totusi la apucaturile de mahala…

  Cand a fost mai bine? Sau, a fost vreodata mai bine pe la noi? Sau, oare mai poate fi bine pe la noi? Adevarul e ca nu prea mai e bine pe nicaieri, deci…

  Pe occidentali ii inteleg, traiesc misto o jumatate de secol, apoi isi permit sa puna de-un razboi, insa noi traim nasol mereu!

  Dar in fine, vom avea alegeri si vom renaste… de data asta lupta intregul stat contra unei dorinte de mai bine, ar putea invinge dorinta? Ash…

 57. 63 Ghita Bizonu' septembrie 4, 2014 la 2:51 pm

  Vsile,

  sper ca nu la mine te gandeai cand ziceai de ceva dorsale sau de voturi date concetaneanului tau Capitanu de Bampor ..
  Oricum unica cestie pozitiva zisa despre Iohannis este ca ar fi neamtz. Unii supraliciteaza ca Carol I sau Ferdinand .. uitand ca acestia erau von Hohenzollern-Sigmaringen nu Iohnanis.Eu is ceva mai sceptic nu de alta dar capitanul din Köpenick era si el neamt … ba mai rau prusac!!!!

 58. 64 Centru septembrie 4, 2014 la 3:04 pm

  @Santinela -Nu pari sa pricepi mare lucru . Monstrii sunt unii i de pe acest blog care se bucura cand recrutii ucrainieni sunt ucisi acasa la ei de un invadator superior in pregatire , care ne previn ca Rusia va lansa pe buna dreptate ” un ocean de foc ” daca este suparata si ca ” bine face Rusia ca zdrobeste cu senilele tancului ” etc etc .Unde am spus eu ca Stefan Andrei este un monstru ?

 59. 65 Centru septembrie 4, 2014 la 4:26 pm

  Cui nu-i place sa traiasca ” intr-un stat de drept ” ca in Romania ?
  Unde competenta autoritatilor , corectitudinea functionarilor , depersonalizarea administratiei si inteligenta si lipsa de partinire a Justitiei fac viata cetateanului o placere ?
  Numai rau voitorilor nu !
  S-a reusit o inteligenta obtinere de fonduri europene pe un program regional , pentru o autostrada pe langa Alba Iulia si Aiud spre Sebes , acum un an . 4 segmente – 2 date constructorilor , dupa contestatii ,” rapid ” – in 6 luni , 2 re-contestate si re-analizate – CNS ( comisia nationala de rezolvare a contestatiilor ) a inceput studiul noilor contestatii la 17 iulie 2014 , a dat raspunsul , negativ , contestatii neintemeiate , rapid , azi 4 septembrie , la 7 saptamani ! Nu va bucurati , statul de drept ne lasa sa contestam la Curtea de Apel – daca nu sunt contestatii in cel mai bun caz avem 6 luni pentru ” proiectare ” dupa aceea ” 42 de zile ” pentru ordinul de incepere a lucrarilor – suntem , in cel mai bun caz , in martie anul viitor la constructie . Santierul trebuia terminat la 31 decembrie 2015 , ca sa poata Romania beneficia de finantare …
  Dar noi suntem corecti , nu glumim cu legalitatea si competenta .
  Dovada clara ca ” statul de drept ” exista , ca atribuirea contractelor in valoare de zeci – sute de milioane de euro se face intr-un respect al legalitatii care face sa paleasca de invidie Suedia este atentia si precautia ( rautaciosii ar spune intarzierile scandaloase ) in care se acorda aceste contracte .
  Cum stiti , un segment , vital pentru exporturile romanesti , al autostrazii Arad Nadlac era gata 85 % acum un an , in iulie anul trecut . Cum dorinta de a nu gresi domina guvernantii , in loc de a se alege terminarea lui cu sub-contractorii la lucru in momentul respectiv , s-a decis rezilierea contractului . Dupa aceea ” evaluari ” pana in martie 2014 , ” licitatie ” in iulie 2014 , care trebuia terminata acum 14 zile . Cum vrem sa fie totul pefect , inca asteptam .

 60. 66 blogideologic septembrie 4, 2014 la 4:29 pm

  @ Centru vorbeşte despre „minoritatea rusă din Deltă”. Şi nu spui nimic despre Armia căzăcească de la Dunărea de Jos ? Un tip care le administrează fondurile mai postează din când în când pe acest blog.

 61. 67 Vsile, septembrie 4, 2014 la 4:42 pm

  Centru,
  Abordezi problema ukrainienilor dupa extreme si nu dupa centru!De fapt esti ,asa cum este moda acestor ani pe trend pro-european , dar asta nu inseamna sa califici imperlialismul american ,care i-a impins pe europeni in pacat si in pragul unui razboi , ca cei pozitivi / buni si pe rusi cam ce au fost de secole si cea ce sunt acum ca eminamente negativ , un adevar circumstantial!

  In ciuda patriotismului deplasat al unor colegi am sa spun ca Romania daca ar fi fost plasata pe continentul Americii de Nord nici nu ar fi existat ,
  Norocul Europenilor a fost ca nu a existat o America in Europa!

  Dl.A.Nastase singurul diplomat roman, in viata , a sugerat ceva ce se pare ca a ramas neinteles si pentru dumneata.
  Pina la ocuparea Crimeii si escaladarea conflictului ,cu sprijin clar din exterior s-a rasturnat prin forta un presedinte ,un parlament si un guvern,!

  Pina la ocuparea Crimeii, romanii ,ungurii , polacii si nu numai erau cei badjocoriti de ukrainieni , au incercat si cu rusii si…..li s-au retezat caninii

  Ukraina nu a existat ever ca stat independent unitar . Granitele artificiale cu marea Rusie au fost o facatura , cam aceiasi facatura cu „regiunea autonoma maghiara” din Republica Populara Romana!

 62. 68 ZeV septembrie 4, 2014 la 5:32 pm

  Am citit pe diverse bloguri si/sau pe paginile unor publicatii virtuale, atacuri inimaginabile, pana la savarsirea lor, la adresa doamnei Corina Cretu.
  N-am crezut ca in Romania secolului 21 se poate cobora chiar atat de jos stacheta disputei politice.
  Ma intreb, daca colegii nostri (autointitulati) liberali, sau taranisti, de pe acest blog, se rusineaza macar o secunda, in tacerea si intimitatea propriului suflet.
  Din pacate, nu cred ca se va intampla asa. Pur si simplu, trebuie sa traim, pana la capat, sub blestemul acestui regim atat de toxic, neromanesc, antiuman si antinational, minimalizat cu nonsalanta sistematica de domnul Klaus Iohannis, un regim malefic capabil sa corupa constiinte, inclusiv ale unui Plesu, Liiceanu, sau unui CTP.
  Nu stiu ce vor face restul romanilor, dar eu, voi strange din dinti si voi tine ochii larg deschisi, pana la capat. Indiferent cat va dura, sau voi dura, sau voi (in)dura.

 63. 69 blogideologic septembrie 4, 2014 la 5:53 pm

  Un secol de cercetări ştiinţifice în psihologia umanist-comportamentală a produs rezultate care sunt acum folosite pentru modelarea emoţiilor personajelor umane virtuale chemate “Sims”, din videojocul cu acelaşi nume http://www.lemonde.fr/pixels/article/2014/09/04/les-sims-4-a-l-ecole-des-emotions_4481301_4408996.html

 64. 70 Marian Nicolae septembrie 4, 2014 la 6:10 pm

  Daca asta inseamna democratie americana…”implementata” la litera in Ucraina, dragii mei americani, aveti o problema serioasa cu TOATA OMENIREA.

  Cum arată Aeroportul din Lugansk după luni de lupte grele
  –––––––––––––––––––––––––––––-
  Corespondentul publicației rusești LifeNews a reușit să filmeze pe teritoriul aeroportului din Lugansk, care a fost recucerit recent de milițiile pro-ruse. Aeroportul a fost puternic disputat între forțele separatiste și trupele ucrainene de la izbucnirea conflictului din estul Ucrainei.

  Acum este complet distrus.

  http://www.cotidianul.ro/cum-arata-aeroportul-din-lugansk-dupa-luni-de-lupte-grele-246558/

 65. 71 Fragmentarium Politic septembrie 4, 2014 la 6:21 pm

  Henry Kissinger: Lasati competitia pentru a salva democratia

  Dupa ce in perioada cat a fost consilier de securitate nationala si secretar de stat pentru presedintii Nixon si Ford a turat la maxim masinaria realpolitikului, pe care a lasat-o mostenire urmasilor care au gripat-o, Kissinger, ajuns la varsta nonagenara, a oferit publicatiei Wall Street Journal cateva consideratii contradictorii, care pot fi interpretate ca o cainta discreta sau o reevaluare formala a crezului sau, care a facut din SUA campioana absoluta a ordinii bipolare si unipolare. Cel mai probabil, reconsiderarile „uliului” a carei gandire a dominat decenii Casa Alba au fost determinate de profunda criza a modelului de competitie cu care se confrunta America.

  Kissinger recunoaste ca geopolitica mondiala, identificabila mult timp cu scoala sa de realpolitik, este in criza, a carei cauza o vede in bazarea pe principii occidentale si in adoptarea acestora de catre regiuni care nu au crezut cu adevarat in ele. Ca urmare, sustine Kisinger, statele nu traseaza legitimitatea pe baza unor strategii solide, globalizarea se realizeaza la nivel economic, dar nu si politic, iar cei mai puternici oameni nu comunica eficient. Cea mai serioasa obiectie care se poate aduce unei asemenea viziuni este ca legitimitatea actiunilor statelor in relatiile internationale nu se bazeaza pe strategii unilaterale, ci pe dreptul international, care exprima acordul de vointe si reprezentativitatea de interese ale majoritatii statelor lumii. Din deplangerea neglobalizarii politice transpare aceeasi pulsiune realpolitik de supra-ierarhizare a lumii, opusa multipolaritatii, ca si din codificarea pe care o da eficientei comunicarii, pe care o leaga de numerele mici, de cei mai puternici. Confirmari, explicite sau citibile printre randuri, sunt regasibile si in sustinerea federalizarii Europei sau cand se intreba cui da telefon in Europa. Desi in numele sau, oricat am cauta-o, democratia lipseste din concept.

  In aceeasi nota sunt si evaluarile celor doua retete, americana si europeana, de ordine mondiala, aflata intr-un moment critic. Kissinger idealizeaza profilul de lider mondial al SUA, pe care le caracterizeaza ca o natiune formata explicit pe ideea guvernarii libere si reprezentative, care si-au pus evolutia pe seama libertatii si a democratiei, considerate a avea abilitatea de a savarsi pacea legitima si de durata. Daca e vorba de guvernarea americana, nimic de obiectat, poate doar ca este excesiv reprezentativa, daca o comparam cu democratia directa, dar lucrurile se schimba la multe din statele cu care interactioneaza, conditionarile politice le fac mai putin libere, chiar si pe cele la care raportul dintre cele doua forme de democratie este esential diferit.

  In viziunea europeana traditionala asupra ordinii, afirma Kissinger, oamenii sunt prin natura lor competitivi, la fel ca si statele, de unde politica europeana de a tine in frau ambitiile prin echilibrul de putere si oameni de stat rationali. In cea americana, potrivit lui Kissinger, oamenii sunt chibzuiti, realisti, deschisi la compromisuri, pentru care raspandirea democratiei a devenit tinta primordiala pentru ordinea mondiala. Din acest punct, al deosebirilor de viziune si de cai, prin care democratia si competitia ar fi (sau ar fi devenit) antagonice, Kissinger pare a face o rasturnare de paradigma, de slabire a competitiei in favoarea democratiei. Receptat intr-o asemenea cheie, semnalul este fals, democratia si competitia sunt un intreg, initiativa privata si piata libera nu se pot desfasura intr-un cadru necompetitiv. Competitia este la fel de prezenta si de motoare si in societatea americana si in cea europeana, diferentele de acceleratie sau deceleratie sunt o cu totul alta problema. In fapt, este aceeasi veche teorie adamsmithiana a avutiei natiunilor, care absolutiza libertatea pietei si competitiei, puternic infirmata de criza. Ne dam seama abia cand Kissinger le reafirma, vorbind de pietele libere care ar pune in valoare indivizii, ar imbogati societatile si ar inlocui rivalitatile internationale obisnuite cu interdependenta economica.

  Adevarata problema a competitiei tine de mijloace, care si in capitalism trebuie sa se puna cu aceeasi fermitate cu care s-a pus pentru comunism. Mijloacele de competitie trebuie sa fie curate, nu murdare, ori competitia prin realpolitik numai mijloace curate nu a folosit. Razboiul de agresiune este cel mai josnic mijloc. Nu de zoologizarea mijloacelor are nevoie competitia, ci de umanizarea lor. A cauta dusmani „naturali” tine de zoologizare, nu de umanizare. Pe de alta parte, tendintele de dominatie globala vor intampina intotdeauna o rezistenta globala. Pe scurt, scopurile politice de libertate, democratie si ordine internationala vor fi legitime si durabile daca vor fi raspandite prin mijloace curate.

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-18018569-kissinger-conceptul-care-stat-baza-erei-geopolitice-moderne-este-criza-pentru-bazeaza-principii-occidentale.htm

 66. 72 nastase septembrie 4, 2014 la 6:40 pm

  Adrian B.,
  Acesta este un gen de comentariu pe care nu doresc sa-l promovez la mine pe blog.

 67. 73 blogideologic septembrie 4, 2014 la 7:21 pm

  @ ZeV
  Dominicanul Vincent de Beauvais (care s-a născut pe la anul Domnului 1190, şi a murit pe la anul 1264) spune aceasta. A compilat meticulos şi foarte atent lucrarea masivă Speculum Maius (alcătuită din Speculum Naturale, Speculum Doctrinale şi Speculum Historiale). Abia Enciclopedia franceză din secolul XVIII o va depăşi.

 68. 74 mariusmioc septembrie 4, 2014 la 7:46 pm

  Da, Ștefan Andrei, unul din cei care a aprobat, la ședința C,P.Ex. din 17 decembrie 1989 reprimarea cu sînge a revoluției din Timișoara (se putea și altfel? Exemplele RDG și Bulgaria spun că da!) este „reper luminos, diplomat veritabil si un profund iubitor de țară”.
  Iar trimiterea sa, pentru o scurtă perioadă, în închisoare, e prigoană politică, căci e complet anormal ca pentru moartea unor nenorociți de timișoreni să ajungă cineva în închisoare.
  http://mariusmioc.wordpress.com/2014/09/02/a-murit-stefan-andrei-ministrul-de-externe-a-lui-ceausescu/

 69. 75 George Ban septembrie 4, 2014 la 8:07 pm

  @blogideologic

  De unde ai scos-o pe asta, ca as fi catolic? Sunt, de când m-am născut, creștin ortodox. Este adevărat însă că am unele îndoieli. Ca toți sfinții de altfel.

 70. 76 papasha septembrie 4, 2014 la 8:54 pm

  Saracu’Ponta , se plange la ora asta , pe umarul lu’Gadea la antena 3 , ca bas(secu) a tradat Tara …..!
  Pai cine a semnat PACTUL DE COABITARE cu skaraotzki bai piticule ?
  Noi astia prostii de 7,4 milioane sau tu bai plangaciosule ? Bai baiete , tie chiar nu-ti pasa de noi si de PSD ? Vai de capul nostru pe cine o sa alegem !

 71. 77 papasha septembrie 4, 2014 la 8:59 pm

  PS Baitu’asta vorbeste de parca e in opozitie

 72. 78 Centru septembrie 4, 2014 la 9:25 pm

  @blogideologic – e prima data cand aud de asa ceva . „Armia cazaceasca a Dunarii de Jos ” ? E echivalentul formatiunilor paramilitare extremiste maghiare ? Dar n-au fost , dupa cate stiu , niciodata tensiuni legate de rusii din Delta – in mintea mea sunt asociati lui Toma Simionov , Ivan Patzaichin sau Vasile Daba , campionii olimpici si mondiali ai anilor 70 , imaginea este buna .
  Tot ce a fost iredenta ruso-ucraineana la noi , dupa cate stiu , a fost o tentativa a sovieticilor in 1944 de a crea un fel de miscare de separare in Delta si cea , cunoscuta , din Maramures , cu ” Traiasca Maramuresul sovietic ” cu procesiunea satenilor romani disperati de la Ieud , mitraliati de soldatii sovietici fara menajamente ( cateva zeci de morti ! ) – in ambele tentative sovieticii nu au parut prea motivati , cred ca erau initiative locale ale ofiterilor lor din teren , NKVD sau nu , fara vointa clara de la Moscova .

 73. 79 ZeV septembrie 4, 2014 la 10:10 pm

  Da, se pare ca Victor Ponta evolueaza si este receptiv la criticile constructive. Poate ca citeste acest blog, sau poate, mai probabil, a discutat cu domnul Adrian Nastase.(Z)
  In acesta seara a fost mult mai rezervat si diplomat, a infierat iresponsabilitatea lui Basescu referitoare la trimiterea unilaterala de arme in Ucraina si a subliniat ca nu poti spune, ca presedinte de tara, despre un alt presedinte (fie el si Putin) ca este bolnav. Maine-poimaine, se va gasi cu siguranta altcineva sa spuna acelasi lucru despre seful statului roman.
  Eu o pot spune public, pentru ca nu sunt demnitar al statului. Eu sunt alegator care semneaza cecuri in alb si are, prin urmare, pretentii si/sau isi poate exprima dezamagirea si dezacordul, sau, spune pur si simplu ceea ce este evident: imparatul este gol. (Z)
  A taxat (d-nul Ponta n.r.) cat se poate de corect, CU UN ALTFEL DE LIMBAJ decat Basescu, atitudinea acestuia de tradare a interesului national, in mod sistematic, la Bruxelles.
  Dar cel mai mult mi-a placut ca ne-a respectat pe noi, cei 7,4 milioane de romani care am votat corect (adica o singura data) si in deplina cunostinta de cauza in iulie 2012 si care credem si acum ca a fost, intr-adevar o lovitura de stat: cea promovata de Basescu insusi sprijinit de cozile de topor basiste din CC.
  Unul cate unul, toti ceilalti vajnici antibasisti, au abandonat lupta, tematori, poate, pentru libertatea lor, sau carora li s-au oferit posturi caldutze pentru ei si familiile lor…inclusiv politice. (Z)
  Pana la urma, se intampla exact ce spun mereu, ,,din afara cercului” (de unde se vede, poate, mai bine): Singurul antibasit veritabil ramane unul singur: coabitacul. (Z)
  Exista alternativa, in noiembrie 2014, la Victor Ponta?
  Desigur…dar alternativa poarta numele de Traian Basescu. Mai poate purta si fusta, dar asta nu schimba cu nimic fondul problemei. (Z)

 74. 80 T-Rex septembrie 4, 2014 la 11:30 pm

  Condoleante familiei.

  Mai are vreun lider politic roman actual curajul sa spuna lucrurilor pe nume? Dar vreun jurnalist? Cit ii media asta de „libera” nu am auzit pe nimeni sa rosteasca adevarurile pe care Ceausescu avea curajul sa le spuna lumii:

  PS: Nu este propaganda ceausista. Regimul comunist a fost condamnat deja. Dar nu s-au spus dupa 89 adevaruri crude pe care comunistii aveau curajul sa le spuna.

 75. 81 Vsile, septembrie 5, 2014 la 6:58 am

  Amice Ghita,

  Musca pe caciula se putea regasii la mai multi colegi de pe acest blog, dar in cazul pe care-l amintesi era vorba de colegul Zev, pe vremuri prinipiial si corect pe blogul regretatului Biblio….
  In mod sigur am facut si o referire la efuziunile si nostalgiile comuniste ale amicului „Ghizon” , dar inca o data repet dorsala este in totalitate acoperita de pupaciunile colegului Zev.
  Adica ca sa ma intelegi .pur si sijmplu altii nu mai au loc si implicit nici tu.
  Imi pare bine sa te vad si iti urez liniste si multa sanatate, te-am sunat pe un mobil preluat de la un coleg , atunci , dar probabil nu aveai acces la telefon.

 76. 82 Vsile, septembrie 5, 2014 la 7:02 am

  Al. Adrian Nastase, respinge ,abordarea pe care o are un coleg vs aparitia pe sticla a unei vechi dar noi cantarete.
  Sincer domnule Adrian Nastase daca as fi fost mai tanar as fi avut aceiasi izbucnire precum colegul cu pricina.

 77. 83 ZeV septembrie 5, 2014 la 8:05 am

  Pare ciudat ca oamenii din Vechea Europa sunt mai reticenti fata de NATO, iesind in strada si protestand la Cardiff impotriva politicii agresive si expansioniste a blocului militar occidental. Se spune ca NATO este o alianta defensiva, desi, s-a dus in Afganistan. Acolo, intr-adevar, este in defensiva. (Z).
  Sa vedem cum vor face fata noului pericol terorist constituit de Armata Statului Islamic, o structura mult mai fanatica si mai periculoasa chiar decat Al Qaeda.
  Stiti ce este amuzant ? Americanii au sprijinit rebelii din Siria, dar a aparut un al treilea actor, Armata Statului Islamic. Asa se intampla, daca pe domnul Henry Kissinger nu-l mai intreaba nimeni. (Z)
  In schimb, in est, urmare, probabil, a sechelelor de ostilitate viscerala lasate in mentalul public de dictaturile comuniste impuse pe tancuri de steinii rusi si de dezinformarea pe scara larga a cetatenilor din acest areal practicata de media occidentala si cea autohtona, americanii profita, construind un fel de cap de pod, peste Europa, in coasta Rusiei, folosindu-se reresursele din tarile de destinatie.
  Pana la urma, cei care vor pierde, vom fi noi, cei care ne lasam manipulati si ne entuziasmam chiar si de margelutzele second hand venite din tara lui Barroso. E adevatat si mie mi-a placut Top Gun si Rambo. In filme, orice este posibil. (Z)
  Ma bucur ca Ponta a devenit mai intelept si a exclus trimiterea de arme in Ucraina, subliniind chiar si reticenta NATO in aceasta problema. M-am distrat ascultand declaratia generalului Anders Fogh Rasmussen: ,,NATO nu se implica, va fi (daca va fi) decizia statelor nationale componente, pentru ca ele detin resursele, sub ce forma vor sprijini Ucraina (sic!)”. Iata ce elegant se derobeaza stafful NATO de orice ar putea irita Moscova, mai ales, avand in vedere ca exista angajamente reciproce si parafate, intre NATO si Rusia. Au dat, e adevarat, vreo 15 milioane (adica niste firfirici) amaratilor de ucrainieni pro-occidentali.
  Oare analistii militari ai Romaniei (inclusiv, domnul Radu Tudor), de unde si-or culege informatiile ? Avem servicii de calitate, domnilor. Apelati, cu incredere, la…serviciile lor si nu mai cultivati naivitatea si atitudinea belicoasa in media romaneasca.. Romania nu a fost, nu este si nu va fi amenintata direct iar securitatea Romaniei nu este in pericol. Singurul pericol pentru Romania, vine exclusiv din interior. (Z)
  ps
  A nu se uita niciun moment un principiu fundamental in Univers: actiunea versus reactiunea.

 78. 84 George Ban septembrie 5, 2014 la 8:10 am

  LA VIE EN MOV

  Un om și un aspirator

  Probabil c-aţi aflat deja: UE vrea să interzică vânzarea aspiratoarelor de mare putere, pe motiv că ele consumă prea mult. Se pare că această idee creaţă a fost îmbrăţişată cu dragoste de ceilalţi membri ai Parlamentului European, de vreme ce a trecut aşa de repede şi a devenit literă în spirit! Acum, româncele noastre trebuie să le facă curat la italieni cu un aspirator de mai mică putere, pentru c-aşa a zis un inteligent din Parlamentul European şi pentru că ceilalţi nebuni i-au zis că da, ce idee minunată.

  N-o să mai treacă mult şi un alt creativ o să viseze noaptea că mai bine ar interzice şi aspiratoarele de mică putere, pe motiv că nici măcar cât consumă să nu mai consume, iar asta, spre bucuria măturii, care o să-şi recapete demnitatea pierdută prin anii ’50. Pe bune, ce-o să mai urmeze? Interzicerea televizoarelor cu diagonala mai mică de doi metri? Interzicerea automobilelor cu motoare mai mari de 250 de cai putere? A fiarelor de călcat mai uşoare de un kil?

  Dar parlamentarul european interzice doar vânzarea aspiratoarelor, nu şi repararea celor existente deja, spre bucuria, probabil, a firmelor de reparaţii. (Probabil că gigantul suedez Electrolux i-a “mulţumit” mult omului cu ideea.) Prevăd inventarea unei noi ramuri a turismului: turismul pentru cumpărarea de aspiratoare de mare putere. Or să se înfiinţeze agenţii de turism care organizează excursii de grup pentru achiziţionarea aspiratoarelor de mare putere din ţări care nu fac parte din comunitatea europeană. O să mergem să ni le cumpărăm din China sau din America. Sau chiar mai aproape, colea, în Rusia. Care n-o să ştie de unde-a lovit-o norocul de au explodat vânzările la aspiratoarele de mare putere în halul ăsta!

  Cum se duce omul în pelerinaj în Grecia, aşa o să se ducă în pelerinaj în Rusia, să-şi ia aspirator. “Aspiratoare de mare putere, plecare din faţa agenţiei, la ora 7 dimineaţa. Întoarcere a doua zi, la ora 11 noaptea. Mic dejun inclus, se mai plăteşte doar ghidul vorbitor de limba română care o să ne aştepte la Moscova”.

  Ca alternativă, se vor înfiinţa adevărate reţele de traficanţi de aspiratoare de mare putere, cu care poliţiştii vor avea mult de furcă. Se vor da pe sub mână, la preţuri exorbitante, de către dealeri bine instruiţi să nu lase nicicum la preţ.

  Ne-or fi luat ei aspiratoarele, dar sufletul, sufletul nostru de român n-au cum să ni-l ia!

  Luiza Moldovan, Jurnalul Național, 4 septembrie 2014

 79. 85 nastase septembrie 5, 2014 la 8:40 am

  Vsile,
  nu-mi permit sa comentez „izbucnirile”. M-am referit la exprimari.

 80. 86 Draghi Puterity septembrie 5, 2014 la 9:42 am

  @ZeV

  Legat de rolul NATO – Lordul Hastings Ismay a sintetizat-o foarte bine: „keep the Russians out, the Americans in, and the Germans down”.

 81. 87 Draghi Puterity septembrie 5, 2014 la 9:46 am

  @ZeV

  … iar despre ASI (ISIS), vezi un articol din Monde Diplomatique:

  http://mondediplo.com/openpage/how-america-made-isis

 82. 88 energowattul septembrie 5, 2014 la 11:36 am

  @George Ban. Nu te grabi sa razi dupa ce zici un banc, zicea un sfat de demult, fiindca nu iti dai seama daca auditoriul rade de poanta sau de tine. La nivel continental, insumarea unor consumuri energetice care par, individual, mici, poate duce la rezultate impresionante, iar atat in UE ( mai tarziu) cat si in SUA sunt preocupari si decizii privind consumurile inutile de energie electrica. De ce? Deoarece producerea energiei electrice nu este numai costisitoare pentru societatea respectiva ci si, in majoritatea cazurilor, non ecologica. Sa dau un exemplu devenit clasic. In urma cu vreo 15-17 ani, SUA au ajuns la concluzia ca americanii platesc anual 4,5 miliarde de dolari pentru consumul unor aparate electrice considerate inchise.Ce inseamna considerate inchise? Adica proprietarul le inchide nu din comutator, ci din telecomanda. Din punctul lui de vedere, echipamentul (TV de exemplu) este inchis, insa, in realitate, echipamentul se afla in stand by. Exista si o multitudine de echipamente care nici nu se mai scot, prin comutator, de sub tensiune, ci au, ca stari deschis – inchis, starile „deschis” – „stand by”. Replica statului american a fost o normare severa a consumurilor echipamentelor electrice aflate in stare stand-by, cu reducerea corespunzatoare a facturilor si consumului. Va dati seama cat inseamna, in hidrocarburi, energia electrica in corespondenta cu 4,5 miliarde de dolari anual. O astfel de constatare, ca si replica administrativa, nu puteau trece neobservate in batrana Europa, care a constatat si ea un consum inutil, din aceeasi cauza, de circa 1 miliard de euro. A aparut firesc si o directiva UE referitoare la normarea consumului echipamentelor electrice aflate in stand by. Trec acum la aspiratoare. Ai observat cu siguranta, esti un tip cu simtul observatiei, ca puterea este un element care apare destul de frecvent in reclamele la aspiratoare. 1600W, 1800W, chiar 2KW sunt puteri care au ajuns normale pentru aspiratoarele casnice. In acelasi timp, puterea instalata per gospodarie in rural este de 3KW si posibil ca si puterea maxima suportata de instalatia unui apartament in urban sa nu fie cu mult mai mare. Ceea ce inseamna ca, daca iti iei acasa un aspirator de 2KW, s-ar putea sa trebuiasca sa scoti orice altceva din priza ( frigider, TV, fier de calcat,…) atunci cand aspiri. Si poate ca in loc de a tot creste consumul electric ( care inseamna hidrocarburi sau nuclear, consum mai mare de cupru,…) ar fi mai eficiente constructii care sa micsoreze pierderile de aer si in care aspiratorul sa fie desfundat mai usor, ori cu capete de aspirat reproiectate. Pentru ca, la urma urmei, de cate sute de watti efectivi e nevoie ca sa extragi praful din covor? Problema este serioasa si pentru aspiratoarele folosite in hoteluri (cu siguranta cateva sute de mii de hoteluri in Europa, daca nu peste milion) si firme, institutii, acolo unde puterile sunt mai mari ( de la 2,5KW incolo) iar utilizarea lor zilnica. Evitarea excesului de consum al aspiratoarelor va face si ca efectul Gazprom in viata noastra sa fie mai mic. Cu alte cuvinte, UE indeamna la o regandire a aspiratoarelor, la reproiectari in sensul cresterii eficientei lor energetice. Comercial, reusita va fi de succes, oriunde in lume este preferata o factura energetica mai mica. Progresul, la nivel continental, va fi vizibil. Daca ne gandim ce au insemnat normele europene in auto, putem accepta ideea ca producatorii de motoare au mai gasit cai de ale mai pacali, insa cu siguranta motoarele euro iv sunt mai putin poluante si mai eficiente energetic decat cele euro i.

 83. 89 blogideologic septembrie 5, 2014 la 11:39 am

  @ Centru
  Armia căzăcească de la Dunărea de Jos a fost creată de generalul Pavel Kisseleff. Sovieticii au încercat să o reactiveze pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. Un general sovietic în retragere a venit în Delta Dunării sub pretextul „depănării de amintiri”. Lipovenii – unii dintre aceştia i-ai amintit şi dumneata- s-au comportat demn, dovedind astfel că asimilaseră bine o conştiinţă românească. Dar în acelaşi timp a fost prezentă acolo şi diversiunea unor etnici maghiari, conaţionali de-ai noştri, care se mutaseră în Deltă –legea lui Ceauşescu le permitea aceasta – şi organizau provocări. Miliţienii primiseră ordine stricte să nu se lege de ei. Cred că decizia luată de Nicolae Ceauşescu a fost corectă.

 84. 91 Centru septembrie 5, 2014 la 12:30 pm

  @MariusMioc – la sedintele CP executiv in cauza Ceausescu nu este clar , foloseste ambiguitatea , se spune ” trageti la picioare ” . Cine sa fi spus ceva contra acestui personaj in anii 1980 ? La teleconferintele cu prim secretarii de partid de la judete , in aceleasi zile , unul din cei 41 nu a spus nici ” pss ” cand Ceausescu tinea acelasi discurs . Chiar in momentul arestarii la Targoviste , unul din cei doi militieni se apropie de el in pas de defilare si-i da onorul …
  Out off topic – zero kilometri de autostrada inaugurati in 2014 ? In plina campanie prezidentiala ? Catastrofal . Rezultatul taraganarilor si tergiversarilor lui Sova din 2012 si 2013 , cand nici un santier , chiar finantat de UE , nu a fost inceput ( Timisoara Lugoj Deva ) . Consecinta enormai incompetente de la CNADR . Eu am numarat doar in 48 de ore doua accidente ( coliziuni frontale ) – Arad , Adjud – cu 6 morti ( o familie bacauana , copii inclusiv , plus gemenii de la Arad )

 85. 92 p. spatarul septembrie 5, 2014 la 12:35 pm

  @ZeV. Nu-i nevoie sa-l tamaiati asa pe Ponta, il vei sfinti fiind el inca in viata si va ajunge pe fresce si icoane precum Basescul. Romania nu prea poate sa vanda arme Ucrainei din alte motive decat supararea Rusiei, care a devenit cel mai mare vanzator mondial de armament. La zecile de miliarde de dolari vanzari, Rusia nu are de ce se supara iar Ucraina e tara independenta, cumpara de la cine vrea. Insa Romania nu poate raspunde la trei caracteristici ale unei cereri ucrainiene. Ucrainienilor le trebuie armament performant, mai performant decat cel rusesc, imediat si in conditii speciale de plata, fiindca ucrainienii nu au bani. Peste toate, le trebuie un armament pe cat se poate post-sovietic, fiindca nu au timp de recalificari de personal. Mai calificate ar fi, deci, Polonia, poate Cehia, Germania (daca mai are redegisme in uz sau in stoc). Aspectul financiar, al platii, implica un mare risc, care nu este de neglijat. Ori noi ar trebui ca de abia acum sa incepem sa fabricam si in 3-4 zile mare lucru nu putem produce. Ucrainienilor le trebuie astazi, ei acum sunt dati peste cap de navala blindata a muscalilor. Pe de alta parte, Sf. Ponta a facut niste promisiuni fata de Moldova si, daca reusim sa producem ceva in plus, ar trebui sa tinem pentru ei.

 86. 93 Ghita Bizonu' septembrie 5, 2014 la 1:28 pm

  ZeV

  ce nu iti vine sa crezi ? C’esti la biserica?!
  Astia ni-s (ne)oamenii .. si din punctu lor de vedere au obtinut o „mare” victorie europeana impotriva PSD si lu Ponta …
  Dar asta ar fi trebuit sa o stii .. de ani de zile. Si sa nu iti iluzii cu privire la contiintele lu Plesu, Liiceanu, sau unui CTP. Ca erau deja cam corupte si au pus zadeavn umarul la crearea junui un regim malefic… Fara mare placere imi aduc aminte ca asa s-a instlat si cultu’ lu incultu’ numa ca a trebuit mai mult timp si unele realizari din partea zisului Nae pana sa devian Erou Intre .Eroi samd …

  Oricum atentie! Ca dupa cate vezi se lanseaza zicala „Traian Basescu sa ne ierti/ ca=n 2012 eram beti!!” ca dupa ce nea Nuztau le-a ratat Kodruta au invatat soriceii ce sa chitaie ..

  Nu de lata dar altu mai gras / Ca pe Dragnea l-au ras, Geaba zice Victorash ca AMR 74 ca o condamnare a sefului campaniei sale .. excat la deschidera campaniei este un punct castigat – stii tu de cine!!
  (a ma astept ca Nemtzu sa zica „sa fiu suplu sa nu fac ca Grofasz la Stalingrad deci sa ma retrag! Traiasca Noutzy presedinte!!!!”)

 87. 94 Vsile, septembrie 5, 2014 la 1:37 pm

  T-Rex,
  Poti fi mai precis privitor curajul sistemului comunist, curaj manifestat intro tara in care „capul plecat sabia nu-l taie” era evanghelia comunista?
  Cine oare in afara de tovarasul dumitale Ceausescu indraznea sa aibe curaj, cred ca nu va referiti la curajul tovarasului St.Andrei?
  A fost unul Parvulescu din cei 24 de milioane ….dar tovarasul respectiv avea nesperata varsta la care nu masi ai nici o speranta, restul prindeau nitel curaj dar si ala controlat daca evadau din inchisoarea ceausista R.S.Romania!

 88. 95 Vsile, septembrie 5, 2014 la 2:47 pm

  Zev,

  Exagerezi din nou pe dorsala Ponta!

  In mod sigur „inteligenta” domnului Ponta se trage doar din „plasament politic si electoral ” , din fericire pentru romani ,invers de cum muta nebunul pe tabla de sah !
  Daca Basescu ar fi produs un nu hotarat ajutotului militar pentru Ukraina , dl.Ponta ar fi fost pro inarmarea Ukrainei.

  Aveti dreptate intro privinta , poate „iesirea” domnului Adrian Nastase sa-l aduca si pe micul Titulescu pe o poteca mai neteda !

 89. 96 ZeV septembrie 5, 2014 la 2:59 pm

  papasha
  Dupa limbaj, as spune ca iti place scandalul, la lesin, mai nene. Foarte bine, daca vrei scandal in continuare, ai de unde alege..are balta deltei, pardon, dreptei, peste, sau, mirosuri de peste dupa o zi intreaga de mers pe jos in praf si caldura pe la Targu Carbunesti.
  (Z)

 90. 97 blogideologic septembrie 5, 2014 la 4:52 pm

  Nu au fost analizate deloc relaţiile dintre Ştefan Andrei şi Hans-Dietrich Genscher, în consecinţele lor pentru România. Şi trebuia. Pentru că neamţul acesta a jucat un rol capital în succesul “revoluţiei din decembrie 1989” care a distrus România.

 91. 98 blogideologic septembrie 5, 2014 la 6:13 pm

  @T-Rex
  Felicitări pentru postarea dumitale din septembrie 4, 2014 la 11:30 pm.

 92. 99 blogideologic septembrie 5, 2014 la 6:21 pm

  @Vsile spune : “A fost unul Parvulescu din cei 24 de milioane ….”
  Te referi la jigodia de Constantin Pârvulescu ?

 93. 100 Vsile septembrie 5, 2014 la 7:55 pm

  Blogi,

  Aberante asertiuni, De unde pina unde revolutia a distrus Romania ,sufletul chinuit al tribunului nu va da pace sau nostalgia anilor tineretii dumitale fara caldura , lumina , dar adanc patruns de actul de constructia al omului de tip nou. Rezulatul acestei educatii oamenii de tip nou ,educati de dumneata ,politicieni slabi sau corupti, averisti ,lingai,fara scrupul, profitori sub umbrela unei asa zise democratii cu o revolutie confiscata de esalonul 2 si de autorii morali securistii din sistemul comertului exterior sau transporturi , altadata oameni de incredere ai lui Ceausescu , la carma tari atunci si acum!

 94. 101 blogideologic septembrie 5, 2014 la 10:20 pm

  Emmanuel Todd:”Turcia nu mai doreşte să devină membru al Uniunii Europene. Cine ar vrea să intre în această închisoare a popoarelor?” http://www.les-crises.fr/

 95. 102 mariusmioc septembrie 6, 2014 la 12:25 am

  blogideologic, cum poţi să spui că revoluţia din 1989 a distrus România, cînd în perioada de după revoluţie România a avut în frunte oameni ca Adrian Năstase? Şi în prezent România e condusă de „micul Titulescu”, om lansat şi sprijinit în devenirea politică de domnul Năstase. Găsesc insultătoare pentru gazda noastră aprecierile dv. negativiste despre România de azi, care are totuşi o economie la un nivel mult superior celui ceauşist.
  http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/premierul-prezinta-bugetul–in-2014-vom-avea-cel-mai-mare-pib-dupa-revolutie-317900

 96. 103 T-Rex septembrie 6, 2014 la 12:59 am

  @Vsile, aveti un punct de vedere valid, anume ca Ceausescu vorbea pentru toti. Insa tovarasul „meu” Ceausescu spunea si el niste lucruri adevarate. Din pacate pentru el, nu s-a facut inteles, pentru ca pe romani atunci nu prea ii interesa care e treaba cu banii Occidentului, si de ce trebuie sa raminem independenti. Romanii visau Kent, ciunga si sa ajunga ca in Dallas. Si au ajuns, vezi toti burtosii cu Rolls Royce si ghiulelele de aur dupa ei.

  Atunci cind a fost vorba de a reforma institutiile comuniste pentru a tranzitiona spre capitalism, nu s-a pus problema sa pastram si noi ceva industrie, ceva agricultura, ceva banci. Pe nimeni nu a mai interesat binele comun, ca era confundat cu comunismul. Am tacut si am sperat ca odata ce vom fi in UE, ne vom dezvolta. Tacerea asta ne-a costat enorm!

  Pe de alta parte e si vina Occidentului, ca ne-au exploatat slabiciunile de tot felul, de la cele administrative la forta de munca ieftina dar calificata. Tot ce a facut Occidentul a facut in primul rind pentru avantajul lor, nepasindu-le ca suntem in epoca de piatra economic vorbind compatariv cu tarile exploatatoare.

  In fine, ne trezim ca acest sistem nu functioneaza si incercam sa-l schimbam din interior, pentru ca si Occidentul realizeaza astazi consecinta lacomiei lui. In final se ajunge la discutia incomoda despre egalitate, despre distributia echitabila a bogatiei, despre exploatare, despre interesul national. Ne intoarcem de unde am plecat…

 97. 104 Vsile, septembrie 7, 2014 la 7:28 am

  T-Rex,

  Comentariii inutile, puncte de vedere eronate, intelegere eronata a dictaturii comuniste.

  Domnule , romanii visau libertate, visdau un pasaport care sa le permita sa evadeze „liber consimtit” din marasmul care le era impus. Dorinte ? Bineinteles ca aveau dorinte poate si chiungamul pe care il trafica Traian, dar toti , absolut toti doreau LUMINA ,CALDURA,UN SPATIU MEDIATIC DECENT,SI DACA SE PUTEA SI CARNE , LAPTE UN SI OUA FIE SI ASTEA LA CARTELA!
  Dar cine stie ,in comparatie cu cei peste 23-24 de milioane dumneata si inca citiva p[oate le aveati …..
  La o coada de citeva sute de persoane romanii se atasau din instint si numai dupa citeva minute intrebau, dar ce se fvinde aici ? Si bineinteles ca nu era vorba de blugi sau ciunga!
  Mare rusine si saraca natie cu oameni care uita si iarta asa de usor!

 98. 105 Vsile, septembrie 7, 2014 la 7:33 am

  Bio,

  Ma refer la un comunist care a avut curajul sa infiereze in fata un dictator, in nici un caz nu ma refeream la nostagicii care au profitat de sistem si isi burduseau congelatoarele cu produse alimentare sfidindu-i pe amaratii de la imensa coada zilnica din Romania ,coada care incepea la orele 0500 si poate se termina la orele 2400.

  Dumneata de cite ori ai stat la coada ca sa ai in casa mancare pentru copii?

 99. 106 TREIDE 95 septembrie 7, 2014 la 10:48 am

  Dumnezeu să-l ierte! Adevărat șef al diplomației românești, om integru, capapbil, profesioist. Niciodată, după el, România nu a mai reușit să aibă atâtea contacte diplomatice, economice, sociale. Bun ministru de externe a pierdut România!

 100. 107 blogideologic septembrie 7, 2014 la 11:35 am

  @mariusmioc
  Nu vă mai amintiţi ? Domnul Adrian Năstase a subliniat că n-a fost un revoluţionar !

 101. 108 T-Rex septembrie 7, 2014 la 3:22 pm

  @Vsile, simplu, nu iti place ce scriu nu ma mai citi. Altfel faci riduri.

 102. 109 blogideologic septembrie 7, 2014 la 8:03 pm

  @Vsile
  Constantin Pârvulescu a lăudat raptul Basarabiei şi al Bucovinei de Nord de către URSS. Tu eşti român?

 103. 110 Vsile, septembrie 8, 2014 la 7:31 am

  T-Rex,

  Nu este vorba daca imi place sau nu. Prostiile plac uneori poporului nu neaparat roman!
  Sunt pur si simplu trist si „ridat” cind observ cum ganditi!

 104. 111 T-Rex septembrie 8, 2014 la 1:14 pm

  @Vsile, nu toata lumea gindeste la fel. Eu zic ca e de bine. Altfel, am avea o socieate de tip comunist, unde unul gindeste si vorbeste pentru toti.

  Nici mie nu imi place cum gindesti, dar te accept. Mi se pare ca faci parte din „selecta” societate basista, unde securismul si otrava sunt la ele acasa. Nu imi place cum incerci sa insulti, sa bagi strimbe, sa insinuezi, ca as fi tovaras cu Tovarasu, ca spun prostii, ca as fi fost nu stiu unde si cine etc. Metode securiste, sau mai nou, DNA-iste.

  Te descalifici intr-un dialog civilizat folosind atacul la persoana in orice tara vorbind de orice popor. Asta in cazul in care esti o persoana reala, si nu un troll.

 105. 112 Vsile, septembrie 10, 2014 la 6:46 am

  T-rex,

  Asa cum am spus , sunt doar trist cind vad calificati la nivelul pe care-l practicati! Incalificabil!

 106. 113 Vsile, septembrie 10, 2014 la 7:03 am

  Bio,

  Te rog a nu divaghezi aiurea , eu viorbesc de actul de curaj !Ce s-a spus despre Parvulescu este egal cu ce s-a spus de Nastase in trecut sau de Johaniis acum , Parca si dumneata erai un critic si al lui Nastase si traseist acum si al lui Johannis.
  Cine a spus despre Parvulescu aiureala pe care o spui dumneata Ceausescu?
  Cit de inversunati sunteti atunci cind nu doriti sa fiti inteligent!

  De partea cealalta chiar daca nu ma trag din banii Craiovei sunt si eu un roman ,precum se vede mai putin fatarnic decit altii.
  Inca o data eu nu judec tineretile comunist rusofile ale tovarasului Parvulescu cum pentru stiinta dumitale nu iau in considerare nici barfele care le-a spus unul ca dumneata despre raposatul erou Marin Nastase ,post perioada in care toti strigam , Traiasca si Infloreasca Prietenia Ruso Romana!


 1. 1 Stefan Andrei | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe septembrie 2, 2014 la 1:41 pm
 2. 2 Năstase, amintiri despre Ștefan Andrei: M-a sunat când am ieșit de la Jilava | Pagina de Politică | Parte din familia RV Trackback pe septembrie 2, 2014 la 2:25 pm
 3. 3 “Rândunica” șarmantă… « Motanul Incaltat Trackback pe septembrie 2, 2014 la 8:04 pm
 4. 4 In Memoriam Stefan Andrei | Fragmentarium Politic Trackback pe septembrie 3, 2014 la 9:10 am
 5. 5 Despre unele chestiuni… controversate « Motanul Incaltat Trackback pe septembrie 5, 2014 la 4:29 am
 6. 6 Evenimente Locale » Miniştrii europeni ai agriculturii decid măsuri pentru contracararea embargoului impus de Rusia Trackback pe septembrie 5, 2014 la 5:58 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: