Procesul Marii Trădări Naționale (3)

Mihai Antonescu a fost un personaj politic mai puțin cunoscut. A fost vice-președinte al Consiliului de Miniștri, condus de Ion Antonescu, asigurând și interimatul la Ministerul de Externe. A fost, de asemenea, profesor de drept internațional la Universitatea București. Înainte de formarea guvernului din 6 septembrie 1940, a fost avocatul mareșalului Antonescu. Inițial a fost cooptat, în guvern, la Justiție. În acea perioadă, era membru în partidul liberal al lui Gheorghe Brătianu. De altfel, el asigura, în mare măsură, ca om de încredere, legătura Mareșalului cu conducerea partidelor istorice. Iată declarația lui, la proces: „Cei din partide erau preocupați să-și negocieze viitorul politic sau să aștepte ceasuri când situația politică le îngăduia o activitate lipsită de orice fel de riscuri. În perioada 1940-1944, s-a dat mareșalului Antonescu un concurs de fapt, începând de la constituirea guvernului din 6 septembrie și până în ultimul moment”.

Este interesantă și relatarea sa privitoare la negocierile pentru armistițiu cu Uniunea Sovietică, mecanismul diplomatic, pe trei canale diferite, prin care Maniu, Dinu Brătianu, Ion Antonescu au încercat, în 1944, ieșirea din război, suspiciunile și lipsa de încredere între guvern și opoziție. Problema esențială era aceea a garanțiilor (condițiilor) armistițiului, în special viitorul statut al Transilvaniei.

În momentul în care Mihai Antonescu, prin martie 1944, îi spune Mareșalului „Țara întreagă așteaptă pace”, Mareșalul – au reamintit acuzatorii – i-a replicat: „D-ta nu ești țara, țara sunt eu!”

În ceea ce privește masacrele comise în Basarabia, Bucovina și dincolo de Nistru, apărarea lui Mihai Antonescu a constat în afirmarea ideii că pentru actele ce nu au fost comise pe baza unor ordine sau dispoziții date de guvern, responsabilitatea revine persoanelor care le-au săvârșit.

Din păcate pentru membrii guvernului Antonescu, stenogramele ședințelor de guvern au constituit probe foarte grele împotriva lor. Este menționată, de exemplu, declarația lui Mihai Antonescu consemnată în stenograma ședinței de guvern din 3 iulie 1941 (la câteva zile după declanșarea războiului cu Uniunea Sovietică): „Cu riscul de a nu fi înțeles de unii tradiționaliști, care mai pot fi între dvs., eu sunt pentru migrațiunea forțată a întregului element evreiesc din Basarabia și Bucovina care trebuie zvârlit peste graniță… îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”.

Au fost astfel deportați aproximativ 315.000 de cetățeni români, dintre care aproximativ 270.000 au fost exterminați – au arătat acuzatorii publici.

Reclame

63 Responses to “Procesul Marii Trădări Naționale (3)”


 1. 1 serbanfl august 10, 2014 la 1:18 pm

  Vapniarca nu-i pată pe conștiința lui Mihai Antonescu, iar Ion Antonescu a precizat, mereu, că a vrut să dea satisfacție armatei, care, în timpul retragerii impusă de ruși în 1940, se spune că a avut de suportat tirul evreilor ce au tras asupra acesteia.
  Sigur, leadeii PNȚ și PNL, ai vremii aceleia, au încriminat atrocitățile, dar, și aici am eu o mare scârbă penru Maniu și brătieni (mai ales pentru Maniu – care a provocat soluția dictaturii lui Carol), DE CE NU AU PRELUAT PUTEREA PE CARE MAREȘALUL LE-A OFERIT-O !?!

 2. 2 blogideologic august 10, 2014 la 2:30 pm

  Prinţul Charles sprijină activitatea Institutului Klebelsberg ? Institutul Klebelsberg din Budapesta este caracterizat prin folosirea „culturii tradiţionale” în scopuri profitabile iredentismului maghiar. Primul ministru Viktor Orban foloseşte activ Institutul Klebelsberg http://www.lemonde.fr/europe/article/2014/02/04/le-pouvoir-hongrois-imprime-sa-marque-sur-l-ecole_4359846_3214.html pentru a-şi pune marca sa peste educaţia din Ungaria cu speranţa de a construi Ungaria Mare. Iată că se devoalează acum şi scopurile MI6-te (adică ale serviciului ce a coordonat organizarea sinistrului chemat “revoluţia din decembrie 1989” care a distrus economia României creatoare de locuri de muncă – în viziunea patriotică a dictatorului Nicolae Ceauşescu) ale frecventelor vizite efectuate de către prinţul Charles în România : +Vizitele prinţului Charles în Valea Zălanului, Covasna, dau impuls să se valorifice izvoarele minerale din zonă. 100 de voluntari (dar prea-i rotund şi exact numărul, ca să nu bănuim că-i vorba despre un plan de luptă!), localnici şi studenţi din Ungaria (asociaţi Institutului Klebelsberg, n.n.), au început să construiască o “baie tradiţională” pe malul pârâului. Cineva comentează : “Pe lângă Miskolc (din Ungaria) sunt multe sate căzute în uitare. Şi acolo au rîuleţe şi izvoare termale…, şi s-au gândit ei să facă băi în România….”+ https://ro.stiri.yahoo.com/baie-tradi%C8%9Bional%C4%83-pentru-prin%C8%9Bul-charles-%C3%AEn-valea-z%C4%83lanului-011519652.html

 3. 3 blogideologic august 10, 2014 la 3:16 pm

  Spectacol astronomic combinat : Luna de perigeu (SuperLuna) şi ploaia de “stele căzătoare” a Perseidelor.

 4. 4 papasha august 10, 2014 la 3:20 pm

  Prietene , daca vorbim de tradarea de atunci in legatura cu Basarabia si Bucovina , hai sa vorbim de actuala tradare si in legatura cu o parte zice-se din Transilvania ( rect(e) tinutul secuiesc , ce-o mai fi si gogoritza asta de strutzo-camila cu numai 500 de secoi ramasi in zona aia ? ), la care prietenii udemeristi cei mai buni ai lui Ponta , lucreaza la greu , si ne anunta ca impreuna cu alti nenorociti de pcm-misti sunt gata de dezbateri publice in parlamentele din Hungarya si Romania !!!!

  Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, că proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc va fi lansat, în august, într-o dezbatere publică „bine gândită şi foarte profundă”, atât cu societatea românească, cât şi cu cea maghiară deoarece este vorba de un proiect „foarte important”.

  „În ceea ce priveşte proiectul de autonomie, suntem în discuţii cu colegii de la PCM. Există o formă care a fost dată la tradus din limba română în cea maghiară, fiindcă proiectul a fost scris în limba română”, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor la Chiuruş, judeţul Covasna .

  Domnisorule Ponta , deschide guritza si zi si tu ceva , ia si tu o pozitie ferma in legatura cu rahatul asta rau mirositor , care te trage la fund fara sa-ti dai seama , mai baiatule , sau pana la prezidentiale taci ca pestele . Ia vezi sa nu fie prea tarziu pentru noi toti , si asa o sa vina un nepot de-al lui Nastase senior ( ala adevaratu’ ), care o sa scrie despre ” Procesul Marii Tradari Nationale „

 5. 5 Doru Coarna august 10, 2014 la 4:04 pm

  Toti acei barbati de stat erau provestici pt ca muierile lor se intoleau de la Paris iar odraselele lor studiau tot cam pe acolo, asa ca Mitza te aprecia cand te cocoseai bataios inspre est…

  Apoi toti au pierdut tot…
  Nici n-ar trebui sa mai vorbim despre ei… s-a platiti cu prea mult sange…

 6. 6 Calin august 10, 2014 la 5:33 pm

  Astept eliberarea Dvs! Sa va ajute Dumnezeu!

 7. 8 ZeV august 10, 2014 la 6:33 pm

  Centru
  Sa nu te mire ca nu se dau autorizatii de constructii…am mai spus: Administratia Romaniei va intra in paralizie, deoarece, oricine si pentru orice semnatura, risca sa intre in colimatorul DNA.
  De aceea spun mereu si n-am sa obosesc sa o fac: ROMANIA ARE CA PRINCIPALA PRIORITATE ANIHILAREA REGIMULUI POLITIENESC SI ANTINATIONAL ,,TRAIAN BASESCU”.
  Pasii principali ar fi (dupa parerea mea): UN PRESEDINTE DIFERIT DE BASESCU SI O NOUA CONSTITUTIE.
  O prevedere importanta in noua Constitutie: MAGISTRAT= (doar cu) JUDECATOR.
  O alta prevedere importanta: 12 JURATI CARE SA DECIDA O SENTINTA IN UNANIMITATE.
  America, partea buna a Americii, spune asa: MAI BINE 10 VINOVATI IN LIBERTATE, DECAT UN NEVINOVAT IN PUSCARIE. In America, procurorul , CARE ESTE FUNCTIONAR AL STATULUI CE RASPUNDE PUBLIC IN FATA CETATENILOR, trebuie sa transpire pentru a dovedi vinovatia, nu inculpatul+avocatul lui pentru a se dezvinovati.
  Intotdeauna a fost un mister pentru mine: De ce preluam din afara doar ce este rau ?

 8. 9 ZeV august 10, 2014 la 7:02 pm

  Silvia
  Intrebarile mele (retorice) sunt adresate celor care cred, inca, in povestea ca atributul de ,,cetatean european” si/sau ,,soldat universal” ar aduce mai multa demnitate, drepturi si libertati, nationale si/sau individuale.
  Ceea ce d-ta iti doresti, se suprapune pana la identificare cu aspiratiile mele legate de Romania.
  Propun, in acest context, sa-i intrebam pe domnii Iliescu, Constantinescu si Nastase, de ce au grabit intrarea Romania in zona gravitationala a NATO si UE ? Romania a intrat fragila si nepregatita (fara ,,camp” propriu de rezistenta) in structuri care se dovedesc acum a fi aidoma unor ,,gauri negre”. Nici macar ,,lumina” nu mai scapa din mainile acaparatoare ale bilderbergilor si masonilor bancari. Eu, din afara (dpdv mental -n.mea), nu intrevad nicio luminita ,,la capatul tunelului”. (Z)

 9. 10 ZeV august 10, 2014 la 9:58 pm

  Centru
  Mai, omule, eu nu inteleg, din noi doi ?
  Ce are…cu prefectura ?
  Macovei este rusoaica ? Haineala de asemenea ? Voiviane Reding, Gordon si Nulant (promotori ai statului de drept in Romania, sunt agenti KGB ?
  Aici este vorba de mari interese economice si de putere care nu se pot promova decat prin totalitarism. Omenirea nu a invatat nimic din greseli, iar totalitarismul nu a avut si nu are culoare politica, desi, SE FOLOSESTE de ideologie.
  Daca nu pricepi, intreab-l pe Blogi. Te lamureste, el (bustean), cu vreo cateva super-neologisme.
  (Z)

 10. 11 Luminita Arhire august 10, 2014 la 11:36 pm

  Cu masca unui ”analist la rece ”aplicată pe figură , Cosmin Gușă ne anunță că vremea lui Adrian Năstase , Sorin Ovidiu Vîntu și Dan Voiculescu a trecut ; în primul rând mie alăturarea celor trei nume mi se pare cu totul forțată – ele sunt legate doar prin imaginea ușilor de metal cu vizete decupate grosolan în centrul lor de greutate .Nu pot să-l așez , nici măcar formal, pe Vântu lângă Adrian Năstase și nici lângă Dan Voiculescu …
  La Cosmin Gușă , care a așteptat atâta vreme ca săgeata ”roții norocului” să se oprească scârțâind în dreptul lui , enunțul de mai sus nu cuprinde doar o simplă constatare ; în subtext se simte cum palpită o speranță … dacă ”greii ” au dispărut din peisaj , poate că a venit și vremea lui Cosmin și a însoțitoarei sale de bord , Lavinia Șandru .
  Ca întotdeauna , Cosmin Gușă ”a fost cât pe ce ”: cât pe ce …, dacă Băsescu Traian nu l-ar fi amușinat , ca de la canalie la canalie ; cât pe ce…, dacă Mircea Geoană ar fi câștigat alegerile prezidențiale ; cât pe ce…, dacă năbădăiosul Antonescu Crin nu și-ar fi strâns jucăriile prea devreme.
  Ar fi putut deține PUTEREA , acea femeie splendidă al cărei parfum îl scoate din minți . Ar fi croit planuri mărețe , ușile înțepenite ale parvenirii i s-ar fi deschis cu un mic scâncet de animal surprins , ar fi urcat muntele succesului și al înavuțirii rapide iar Lavinia ar fi moderat idioate emisiuni televizate, îmbrăcată în rochii de seară extravagante și oferind telespectatorilor zâmbetul acela studiat îndelung , despre care ea își închipuie că înnebunește camera de filmat !
  Dar pe Gușă nu întrebarea PRIN CE MODALITATE S-A PRODUS RAREFIEREA MAGNETICELOR SFERE ALE PUTERII îl frământă ; singura lui preocupare de actualitate este cum s-ar putea insinua într-unul dintre locașurile rămase libere .

  P.S. Nenorocirea unui om , în cazul de față , încarcerarea acestuia , dă dimensiunea lichelismului multora dintre cei care i-au fost în preajmă și care acum se grăbesc să-i mai dea un brânci , fără ca vreo mustrare să străbată prin carcasa în care ar fi trebuit să li se fi ghemuit conștiința ; îmbogățesc lista deschisă , așadar , ”ezotericul ”Oreste , ex-prietenul lui Mircea Badea și nelipsita până mai acum câteva luni din studiourile ANTENEI 3 , cu aerul său de înțeleapta neamului , Cristina Pocora .

 11. 12 Fragmentarium Politic august 10, 2014 la 11:41 pm

  „Ciuruirea” Antenelor: O lovitura informationala, data mediului electoral

  Raul nu poate fi reformat, poate fi doar ingradit, inchis sau exilat, o stim din istorie si din religie. Dar chiar si cand isi face bagajele, inca mai poate face rau. Rememorand spectacolul pe care travestitul politic Traian Basescu l-a dat in ultimii zece ani, mi-l imaginez, cu o foarte mare probabilitate de a fi adevarat, cum, inainte de caderea cortinei, priveste, de dupa coltul perdelei palatului, la agitatia informationala pe care a provocat-o in aceste zile, murmurand satisfacut: „I-am ciuruit!”. Putem oare schimba finalul povestii? (F. P.)

  Cu trei luni inaintea alegerilor prezidentiale, dreptul inalienabil al opiniei publice la informare a primit o grea lovitura informationala, incorecta si inacceptabila, din punct de vedere constitutional si democratic. Aparent, condamnarea omului de afaceri si magnat media Dan Voiculescu a fost miza principala a scandalului politic din jurul dosarului „ICA”. Miza ar fi trebuit sa se fi consumat in urma sentintei de condamnare, care ar fi fost „asteptata de toata lumea” si ar fi asigurat „victoria statului de drept”, potrivit ante-pronuntarii presedintelui Basescu si, respectiv, jubilatiunilor dreptei grupate in jurul sau. Dar nu s-a intamplat asa.

  Consecintele informationale, care pareau a fi de plan secund sau colaterale, prin confiscarea sediilor posturilor de televiziune ale Antenelor, in special a celui de mare audienta nationala, Antena 3, infirma, prin amploarea politica si impactul electoral, varianta oficiala. Practic, pe masura analizelor si evaluarilor condamnarii si confiscarii in interconexiune cu procesul electoral, asistam la o schimbare de locuri, dedesubturile confiscarii venind in prim-plan. In acelasi timp, ni se infatiseaza si adevarata distributie de roluri, condamnarea-mijloc si confiscarea-scop, dar si o modificare de perspectiva, care se inscrie in mod clar in orizontul alegerilor prezidentiale.

  Pe de alta parte, intregul istoric al relatiilor politice dintre „mogulul” Dan Voiculescu si presedintele Traian Basescu nu este de natura de a inlatura suspiciunea unei razbunari. Daca avem in vedere si cazuistica primului caz de condamnare intr-un dosar cu neta coloratura politica, in 2012, al unui fost sef al celui mai mare partid, fost premier si adversar la prezidentialele din 2004, supozitia de razbunare nu este lipsita de o anumita consistenta. Desigur, exista o presa care acuza, una care apara si alta independenta, dar importante si, in cele din urma, decisive sunt argumentele. Adversitatea ascutita si neimpacata fata de regimul Basescu a fondatorului partidului conservator, partid component al Guvernului Ponta, si unui puternic trust media, pigmentata cu doua episoade de suspendare din functie (2007 si 2012) si cu seriale de dezvaluiri ale Antenei 3 privind afacerile necurate ale sefului statului si familiei sale (dosarele „Nana”, „Mircea Basescu-Bercea Mondial” etc.) poate impinge, in lipsa de argumente, la reactii de reducere la tacere sau de stergere a urmelor prin folosirea unor forte aservite ale statului. Nu ar fi nimic nou sub soare.

  Revenind, nu condamnarea lui Dan Voiculescu la zece ani de inchisoare este o problema a democratiei, pana la probe contrarii justitia trebuie sa-si continue calea. De-coruptizarea statului si societatii trebuie dusa pana la capat, cu atat mai mult cu cat marea coruptie s-a ascuns si continua sa se ascunda in marea privatizare. Diversele presiuni lobbyste, un alt nume, de acoperire legala, al tentativelor de coruptizare, inclusiv sau, poate, mai cu seama prin lobbyuri diplomatice, isi au partea lor de vina, poate chiar primara, si atunci de aici ar trebui inceput. Nu, adevarata problema, a „ciuruirii” murdare si din umbra a Antenelor, cum ar fi spus celebrul comisar Miclovan dintr-una din peliculele lui Sergiu Nicolaescu, „Cu mainile curate”, tine de democratia libertatii si independentei exprimarii, cum corect s-a observat si reactionat, dar in primul rand de dreptul la informare egala si completa al opiniei publice si electorale, fapt mai putin scos in evidenta.

  Pana acum, atintirea reflectoarelor Antenei 3 asupra regimului Basescu a facut cunoscute sau a impiedicat o serie de abuzuri de putere. Daca aceste luminatoare de informatii si de informare vor fi slabite, defocalizate sau stinse, procesul electoral va fi deformat informational, intentiile de vot vor fi deviate, sansele in alegerile prezidentiale, discriminate. Daca amenintarea cu „dezbracarea in public” a adversarilor dreptei Basescu inseamna lovituri informationale aplicate mediului electoral, tare mi-e teama ca si opinia publica si electorala, cel mai mare adversar al expiratului presedinte, va fi invinsa in acelasi fel. Va putea oare opinia electorala sa-l dezbrace in public pe Basescu?

 12. 13 Luminita Arhire august 11, 2014 la 1:04 am

  Poate că zidurile cu creneluri , între care ne mișcăm și ne vedem de îndeletnicirile noastre de zi cu zi , sunt zidurile Sodomei iar noi nu am fost anunțați … O extraordinară frenezie a urii , o sărbătoare a visceralului , o glorificare a trădării și a minciunii fără perdea , s-au împletit degrabă într-un adevărat carnaval , cu participare uriașă , fără ca veselii mascați să se sinchisească de transformarea petrecerii grotești in carnagiu …
  O uriașă explozie de anormal , de inuman , o bucurie murdară pentru că niște oameni merg la închisoare , o chițăială isterică din care se înțelege că închisoarea este prea puțin , mai bine carceră , mai bine hrubă fără aer , mai bine ocnă … oamenii ( sau mă rog , ce-or fi ei ) sunt inventivi când se simt datori să urască …
  Cum o fi fost copilăria sau tinerețea lui Lăzăroiu ? Îmi amintesc un fel de știre , din categoria ” bizar” , care spunea despre Sebastian , ajuns la maturitate, că o perioadă îndelungată a dormit într-o garsonieră unde nu exista pat , ci numai un maldăr de cărți pe care își încropise culcușul …Nu știu dacă în felul acesta dormea și pe vremea când i se încredințase ( ce ironie ! ) Ministerul Muncii , poate și al Solidalității sociale ( nu mai știu cum se numea atunci ) … dar știu că dimineața , iluminat și odihnit , ne spunea că un salariu de 800 de lei este chiar prea boieresc ! Își amintește cineva vreo manifestare de bunătate sesizabilă la fostul consilier prezidențial ?Este cineva șocat de utilizarea termenului ”PUROI ”de către acesta , atunci când se referă la oamenii care au ieșit astăzi în apărarea unui post de televiziune , căruia , dacă s-ar putea , Sebastian personal s-ar oferi să-i ia gâtul?
  Atât de mulți homunculuși , pițigăiați și isterici …o cuconiță urla că Dan Voiculescu a mâncat 60 de milioane de euro din banii ei și că vrea banii înapoi…
  Poate că departe de acest vacarm absurd și clocotind de venin , dincolo de ziduri , s-a și hotărât sentința .
  Poate că la porțile cetății pustiitorul foc de artificii stă să-nceapă …

 13. 14 santinela august 11, 2014 la 7:38 am

  Imi pare rau domnule Nastase dar nu asta este prioritatea romanilor in acest moment.Tara fierbe si dvs. vorbiti despre evenimente de acum 5000 de ani. Va inteleg totusi,dvs. asteptati ceva si este bine sa nu va bagati momentan !

 14. 15 Cris august 11, 2014 la 8:45 am

  Da. Documentele vorbesc. Interpretarea lor însă e o întreprindere foarte complicată care presupune cunoștințe vaste în domeniul istoriei și nu numai, pe care d-l Năstase le are din plin.
  Eu – mai puțin. Important e că nu mă grăbesc să acuz sau să absolv personalitățile istorice, fiindcă n-am fost în pielea lor.

  Din câte știu, partidele istorice au refuzat, formal, să preia guvernarea, și l-au lăsat pe Ion Antonescu să ia toate deciziile, ca să-și „rupă EL gâtul”. Formal, pentru că de fapt TRĂGEAU SFORILE din culise.

 15. 16 Cris august 11, 2014 la 9:02 am

  De azi înainte, am să numesc Justiția română numai Inchiziție, până ce își va reveni în simțiri, până ce magistrații vor face abstracție de resentimentele lor față de suspecți/inculpați, până ce judecătorii nu vor mai face grimase de dispreț către acuzați, până ce vor accepta și probe ale apărării, până ce procurorii vor înceta să înspăimânte oamenii chemați la ei, până ce nu vor mai fabrica probe, până ce toți aceștia vor înceta să judece cu viscerele și să-și ogoiască frustrările în sălile de tribunal.
  Sunteți niște INCHIZITORI, domnilor și doamnelor! Sunteți niște sălbatici posesori de cartoane pe care scrie DIPLOMĂ.

 16. 17 blogideologic august 11, 2014 la 10:31 am

  Confluenţa belakunismului cu georgesoroşismul. Locul de confluenţă al celor două ideologii anti-româneşti se află la revista Historia.ro.

 17. 18 Ciurcil august 11, 2014 la 10:33 am

  Azvarlit peste granita inseamna masacru? Exista probe ca s-a dat ordin de exterminare?

 18. 19 zamfiroiu august 11, 2014 la 11:24 am

  Subtilitate de maestru …cui foloseste ?

 19. 20 Cris august 11, 2014 la 12:29 pm

  Toate privatizările celelalte, în afară de ICA, au fost corecte și de succes? În toate patrimoniul a fost evaluat corect? Toate întreprinderile privatizate au devenit firme profitabile și contributoare la Buget?
  Ce mare patrimoniu putea să aibă un institut de cercetări alimentare în anii 2000? Clădirea, pe care am văzut-o în fotografii cum arăta, era o paragină, aparatura era veche și uzată, terenurile nu puteau fi cât un județ (cele 390 ha de la Nana au costat doar un milion de euro)…
  Dacă un institut jigărit în anii 2000 valora atunci 65 de milioane de euro, cât valorau IMGB și alte uzine-mamut care au fost vândute?
  Ar fi bine ca cineva cu acces la informații și timp să facă un istoric al privatizărilor marilor întreprinderi.

 20. 21 blogideologic august 11, 2014 la 3:03 pm

  Reducerea dramatică a rolului diplomatic al României prin “revoluţia portocalie” din anul 2004, aceea care l-a adus la putere pe Traian Băsescu, iar nu pe diplomatul Adrian Năstase, a avut consecinţe dramatice şi asupra Americii. Care se găseşte acum împotmolită în Marele Orient Mijlociu. Fiind stat aflat “la porţile Orientului”, Vechiul Regat îşi crease de mai multă vreme o competentă echipă intergeneraţională de diplomaţi capabili să priceapă exact problemele Marelui Orient Mijlociu. Această echipă ar fi putut să ajute America.

 21. 22 Marian Nicolae august 11, 2014 la 4:32 pm

  Parlamentul Maghiar A ARUNCAT drapelul UE pe…fereastra !!!!!

  Noi ce facem, ca de obicei suntem in urma vecinilor unguri……????

  Scoateti drapelul UE de pe TOATE institutiile statului roman !!!!!

  Dacii au fost stramosii nostri, sau ai cui, ai maghiarilor…????::
  –––––––––––––––––––-

  Ukraine Crisis | Parliament of Hungary Got rid of EU Flag

  For all ‘EU-integrated’ who wishes to enter any room of European Union, you can go, pick it up…

  Two flags of European Union were taken out of the meeting hall and were thrown out of the corridor window of Hungarian Parliament. One – by the member of right radical party Yobbick Tamas Gaudi-Nad; the other one – by independent member Balaz Reinhart. Gaudi-Nad called as a national betrayal, the decision of the parliament which allows acquiring agricultural lands by foreigners.

  After his microphone was switched off, the parliament member came to the tribune and took one of the EU flags. Another MP joined him by taking the second flag. They came to the window and threw them out. Gaudi told to mass media that starting from 1st May Hungarian land may become a property of foreigners, and that is the fault of the EU. Parliament methods of fight are not enough – the MP told. –

  We need to take the path of resistance. The politician called it intolerant that the symbols of colonization – flags of the European Union – remained in the meeting hall when the laws didn’t require it….

  For those who are fed up with mass media. Latest news, latest footage on Ukraine Crisis, interviews from the locals, news from the battlefield. Get a complete picture of the crisis in Ukraine. Visit our channel at:

 22. 23 Radu august 11, 2014 la 10:58 pm

  Dar de ce „din pacate pentru membrii guvernului Antonescu” si nu din fericire pentru cauza adevarului ?
  Dar de ce sa certam, hai mai bine sa ne veselim:

 23. 24 Luminita Arhire august 12, 2014 la 12:51 am

  ” Ce bine , ce bine , / Predoiu –i cu mine! / deși-n mod sinistru / s-ar vrea Prim-Ministru ! ” este ultimul jodler fredonat în ritm de ANDANTE – că doar așa, tărăgănat și grav, poate el – de către Klaus .
  Niciodată , niciodată , niciodată nu mi-aș fi putut imagina că din Partidul Național Liberal ar putea ieși așa o caricatură de alianță, așa o stupiditate de avorton bicefal . Nimic nu a fost natural în unirea aceasta sordidă , cu amanți care se detestau și se bârfeau pe la colțuri , dar se culcau împreună, fără nici o bucurie , doar pentru zămislirea monstrului cu două capete .
  Și-apoi , de ce mi-aș dori să trăiesc într-o țară în care Președintele articulează un cuvânt pe oră , în timp ce Prim-ministrul este peltic ?
  Nimeni nu-i spune lui Cătălin Predoiu că pentru oamenii peltici agresivitatea este taman ca nuca-n perete ; că bonomia sau ironia delicată îi ”îmbracă ”pe peltici mult mai decent , putând să îi transforme în tipi simpatici , cu care cetățenii votanți își pot găsi unele afinități , și nicidecum exprimarea violentă și arțagul .
  Cătălin Predoiu, însă,nu prea are simțul umorului ; el se visează orator la foc automat . Probabil că face parte dintre acei care cred că sunt mai bărbați dacă întrețin o gâlceavă necontenită , cu un ton nepermis de ascuțit , fără să poată accepta că fețișoara rotundă și trăsăturile înfundate în obraji nu-l ajută în construirea noii imagini de mascul covârșitor .
  În ochii mei, pentru întreaga parodie înfiorătoare, jucată astăzi de tot felul de diletanți din Partidul Liberal , vinovatul absolut va rămâne Crin Antonescu , cel care își reface forțele în prezent peste graniță , cât să ”scape ” și Congresul de consfințire a amantlâcului , dar și victoria lui Klaus asupra lui Cătălin , din tristele sondaje interne …

 24. 25 zamfiroiu august 12, 2014 la 7:04 am

  “Scump popor român, […] Acest război care s-a sfârşit cu înfrângerea Germaniei (Al Doilea Război Mondial – n. n.), nu va pune capăt conflictului mondial început în anul 1914 (Primul Război Mondial – n.n.). Prevăd un Al Treilea Război Mondial […] care va pune omenirea pe adevăratele ei temelii sociale. Ca atare, dumneavoastră şi urmaşii dumneavoastră veţi face mâine ceea ce eu am încercat să fac astăzi, dar am fost înfrânt! […] eu voi muri pe pământul Patriei, în schimb voi, ceilalţi, nu veţi fi siguri dacă veţi mai fi aici când veţi fi morţi.”.[1] (Ion Măldărescu).Ulimul cuvant in procesul lui Ion Antonescu.Oare sa fi fost atat de clarvazator ?( pentru ca realitatea o confirma)

 25. 26 Adrian B. august 12, 2014 la 7:40 am

  http://www.dcnews.ro/klaus-iohannis-traian-basescu-preziden-iabilul-acl-l-ar-fi-vizitat-pe-pre-edinte-la-vila-lac-3_450911.html

  Nu stiu de ce-l acuza lumea pe Johannis ca e tradator … ca poate omul i-o trage pe ascuns Mariei Basescu … adica il lucreaza din interior pe Basescu ca sa ne scape de el.
  Sunteti siguri ca Basescu era acasa?!? Poate ca omul este de fapt erou …

  Bine, mai exista si posibilitatea ca de fapt sa se fi dus sa i-o sooga lui Basescu … nici nu stiu ce sa mai zic … voi ce credeti?!?

 26. 28 Marian Nicolae august 12, 2014 la 8:21 am

  @ Doru Coarna, august 10, 2014 la 4:04 pm

  Aveti dreptate inca odata.

  De regula cu Necuratu’ NU FACI INTELEGERI…….

  Mai bine dusman pe fata decat prieten de conjuctura, pentru ca odata momentul oportun ivit, sa sfarsesti cu ditamai cutitul infipt in spate……

  Este mult mai sanatos sa-i fii dusman declarat SUA decat prieten……

 27. 29 Cris august 12, 2014 la 8:29 am

  Codruța (prenume din aceeași categorie cu Viorel, dar nepersiflat de Băsescu…) a zis că judecătorii dosarului ICA au fost presați de media.
  Să admitem că ar fi fost așa! Și ce au făcut judecătorii din cauza presiunii? Vroiau să-i dea lui Voiculescu 20 de ani și, la presiune, i-au dat 10? Vroiau să-i dea 5 și, ca să-i facă în ciudă mediei presatoare, i-au dat 10? Oricum ar fi, înseamnă că au judecat cu ură.

  Ce fel de procurori „cu carte” sunt cei care în rechizitoriu au scris ironic că inculpații trebuie să fi acționat ori telepatic, ori din prostie? Rechizitoriul e un document serios, administrativ, care trebuie să aibă un stil sobru, concis și clar, nu e un articol de presă, un pamflet, o ironie, în care îți exersezi stilul gazetăresc.

  Procurorul, despre suspecta Maria Cociorvan, de față cu ea: ce drac de babă! nu scoți nimic de la ea. Iar către suspectă: dacă nu spui, te bag la închisoare.
  Așa vorbește un procuror dintr-un stat de drept cu suspectul? Apoi, procurorul trebuie să-l preseze pe suspect ca să scoată de la el ce vrea el, procurorul? Dar cu bătaia și tortura ați încercat, băieți?

  La cererea d-lui Năstase de a fi eliberat condiționat, procurorii s-au opus motivând că acesta nu și-a recunoscut vina și nu s-a căit.
  Nimeni din lume nu-l poate obliga pe un condamnat să admită că e vinovat. Acesta execută pedeapsa, dar o poate contesta până la moarte. Din punctul lui de vedere, e nevinovat.
  Au existat și există destule erori judiciare. Condamnații au susținut că nu erau vinovați. În unele cazuri, nevinovăția lor s-a vădit mai devreme sau mai târziu. Ce-ar fi fost ca aceștia să admită că erau vinovați?
  Iată de ce numesc eu Justiția română Inchiziție!

  Este ăsta stat de drept? Sunt ăștia magistrații unei țări democratice? Ce deosebire e între ei și magistrații, securiștii de dinainte de 1990? Cei foarte tineri nu știu că AȘA se proceda și atunci. Dacă ASTA se vrea, fie! dar atunci să nu se mai vorbească despre stat de drept, democrație, libertate, drepturile omului și toată ciorba pe care ne-o servesc adepții lui Băsescu, Kovesi et co!

 28. 30 Marian Nicolae august 12, 2014 la 8:31 am

  @ blogideologic, august 10, 2014 la 2:30 pm

  Printul Charles tot incearca…poate cine stie reuseste sa fuga in carca cu toata Transilvania fara ca nimeni sa observe……

  Lucru care ma trimite cu gandul la zicala romaneasca:

  „Nemultumitului i se ia darul…..”

  Care dar…?
  Pai….UK, UE, Canada, SUA, Gibraltarul, Malta, Insulele Falkland….Australia, Noua Zeelanda….si alte cateva posesiuni si „protectorate” intinse pe TOT pamantul…..

  Ma intreb retoric oare cat ii trebuie unei Monarhii pentru a putea trai onorabil, in concordanta cu rangul pe care-l are?

  Cate palate, cate conace, ce venit de la stat…sau state….cate Jet-uri, castele, teritorii…Jeep-uri si alte delicatesuri pentru a se sinti pe de-andregul…IMPLINIT….

  Stiu ca nu este vorba despre bani ci despre control si putere, totusi….undeva trebuie sa se opreasca, inainte ca „plebea” sa atace cu topoarele in maini Palatul Buckingham…

  Zic si eu, poate gresesc.

 29. 31 blogideologic august 12, 2014 la 8:43 am

  Cine-i acest consul din Zaicear ? Găsesc o lămurire aici http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/membrii-comunitatii-romanesti-din-serbia-cer-retragerea-consulului-general-al-romaniei-de-la-zaicear-346051 : +Membrii comunității româneşti din Serbia cer retragerea consulului general al României de la Zaicear, Iulian Niţu. Oamenii îl acuză pe oficial că duce o politică anti-românească în Valea Timocului, care dăunează „grav” atât comunităţii, Ministerului Afacerilor Externe (MAE), cât şi României, informează Mediafax. „Având în vedere problemele pe care le avem noi cu consulul general al României de la Zaicear, Iulian Niţu, şi problemele pe care le-a creat de la venirea în Serbia, de doi ani, adică a încercat prin toate modalităţile să strice tot ce a fost făcut bun în ani antetriori, creează noi lideri, noi organizaţii, încearcă să spargă organizaţiile vechi care au făcut ceva pentru românii din Serbia de răsărit, noi pentru asta cerem retragerea consulului de la Zaicear, pentru că dăunează grav atât comunităţii noastre, dar credem că dăunează grav şi Ministerului de Externe şi României printr-o politică pe care o pot numi anti-românească în Timoc”, a declarat, luni, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului, Predrag Balasevic, preşedintele Partidului „Neamul Românesc” din Valea Timocului, citat de corespondentul MEDIAFAX. Potrivit acestuia, românii din Serbia nu mai colaborează cu consulul general şi, cu toate că au insistat mult să se deschidă această reprezentanţă a României la Zaicear, susţin că, dacă ştiau că o să vină o persoană cum este Iulian Niţu, poate era mai mai bine ca acest consulat să nu se fi deschis, „pentru că el face o politică în defavoarea comunităţii româneşti din Timoc şi am ajuns în situaţia în care nu îl mai putem suporta”. Predrag Balasevic a precizat că a solicitat retragerea consulului general de la Zaicear şi Ministerului Afacerilor Externe român, însă până în prezent nu a primit niciun răspuns. „Noi am avut anul trecut o întâlnire cu domnul Corlăţean (ministrul Afacerilor Externe – n.r.) în care i-am atras atenţia asupra acestei probleme, am trimis scrisori oriunde am putut să discutăm despre problema aceasta la cel mai înalt nivel, noi am discutat, am vorbit, am cerut, nu am văzut nicio reacţie până în prezent”, a mai spus acesta. La rândul său, preşedintele executiv al Fundaţiei Naţionale a Românilor de Pretutindeni, Eugen Popescu, a criticat diplomaţia românească, afirmând că „România nu a mai avut de multă vreme diplomaţi slabi ca cei din Serbia, care duc o politică anti-românească”. „Atât ambasadorul Banu, cât şi consulul de la Zaicear fac mai mult politică pro-sârbească decât pro-românească şi este de neînţeles cum sunt ţinuţi aceşti oameni de Ministerul de Externe în post de atâta vreme. Nu este deloc un motiv pentru a fi ţinuţi pe bani mulţi pe care statul român îi plăteşte doar ca să facă rău. România are nevoie de o diplomaţie pro-activă puternică, care să facă cinste unui stat care este membru NATO şi membru al UE. Nu trebuie să umble cu coloana vertebrală îndoită numai ca să fie invitată la tot felul de recepţii la Belgrad. Este de neînţeles de ce domnul ministru Corlăţean, care este un cunoscător aprofundat al Serbiei, al zonei şi al românilor din Serbia, este de acord să menţină astfel de indivizi în posturi acolo”, a declarat Eugen Popescu. […]+

 30. 32 blogideologic august 12, 2014 la 8:57 am

  Excerpt din propaganda belakunistă a lui Cristoiu / Ion Cristoiu începe prin a-şi bate joc de proza lui Mihail Sadoveanu : +…văzduhul primăverii s-a umplut deodată de freamătul clopotelor. Mulţimea s-a mişcat ca valurile. Se auzeau chemări şi îndemnuri; urmă apoi o izbucnire de chiote. De pe zidurile mănăstirii, oameni de rînd şi monahi făceau semne. (…) Deci Domnia venea dinspre Rîşca. Învolburîndu-se norodul se urni spre hudiţi, ca să iasă la Nemţişor, întru întîmpinarea alaiului. Atunci se iviră din laturea mănăstirii răzăşi călări, cu căpitan domnesc, poprind năvala mulţimii. Un crainic îşi ridică în suliţă cuşma, poftind să deie vestire. Mişcarea conteni. Crainicul se sui cu repeziciune deasupra şelei, stînd în picioare pe cal, şi slobozi porunca: «Măria sa pofteşte să-l aşteptaţi aici; să-i ţineţi calea deschisă, ca să poată intra la sfînta icoană făcătoare de minuni». Ca să fie mai bine de urmat asemenea îndemn, răzăşii lăsară să cadă suliţele între urechile cailor. Călăreţii din poienile de sus coborîră cu grăbire. Curînd lefegiii nemţi cu căpitanii lor străpunseră hudiţile. Alţii ocoliră cetăţuia mănăstirii, luînd drumul cel mare spre cetate. Alţii pe muntele dimpotrivă, suind la Pocrov. (…) Căpitanul al treilea, cu aprod cu prapur, intră cu două sute de panţiri pe hudiţă; mişcînd domol caii, oştenii măriei sale îşi lărgiră loc în medean. Atunci soborul ieşi pe poarta cetăţuii, avînd pe prea sfinţitul Iosif în frunte, în odăjdii. La dreapta şi la stînga preasfinţiei sale, păşea cîte un ierodiacon cu făclie. Al treilea diacon purta sfînta Evanghelie legată în argint, umblînd înaintea vlădicăi. După soborul cuvioşilor monahi, urmau boieri ai ţinutului şi slujitori domneşti. Clopotele porniră cu mare zvon cînd, în aceleaşi poieni, cu molizi şi cireşi înfloriţi, se arată alaiul cel mare. Cei de pe ziduri şi din turn cunoscură, în acea depărtare, numai calul alb al măriei sale şi numai fulgerarea gugiumanului său împodobit cu pietre de olmaz (…)+ Mai departe, Cristoiu comentează : Fragmentele, rupte din primul capitol al Fraţilor Jderi, surprind sosirea lui Ştefan cel Mare la Neamţu, cu prilejul hramului mănăstirii. Spectacolul se petrece în 1469. Tot atât de bine el şi-ar găsi locul în 1988 sau chiar în 1997. Dacă ar trăi Sadoveanu, ştiindu-i pana lesne de transformat în unealtă reportericească, acest început de capitol s-ar putea intitula „Vizita de lucru a tovarăşului Nicolae Ceauşescu în judeţul Neamţ“. Sau, dacă am veni un pic mai încoace, spre 1997, „Popasul preşedintelui ales al României la Mănăstirea Neamţu“. E drept, s-ar cuveni unele corectări. Clopotele ar rămâne. Ele puteau bate şi pe vremea lui Ceauşescu. Se pot manifesta plenar azi, când e democraţie. Răzeşii călări ar trebui înlocuiţi cu jandarmi. Iar lefegiii nemţi, cu securişti sau, mă rog, sepepişti. În rest, discursurile liderului – fie acesta dictator comunist, fie preşedinte ales al Republicii – le-ar aminti izbitor pe cele ale lui Ştefan cel Mare din Fraţii Jderi. Cum asemănătoare ar fi mişcările consilierilor prezidenţiali şi cele ale gazdelor duhovniceşti. SURSA http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/ce-s-luptat-stefan-cel-mare-turcii

 31. 33 blogideologic august 12, 2014 la 9:53 am

  @ZeV spune : +Administraţia României va intra în paralizie, deoarece, oricine şi pentru orice semnătură, riscă să intre în colimatorul DNA.+
  Cam aşa gândesc şi eu.

 32. 34 blogideologic august 12, 2014 la 10:24 am

  După Montesquieu, cele trei puteri ale statului trebuie să fie în echilibru. Aşa că principiul MCV este redundant. Doar atât ? Nu ! Este chiar mult, mult mai rău ! Principiul MCV a gonflat puterea judecătorească (în fapt, puterea procurorilor), până la încălcarea principiului Montesquieu ! Puterea procurorilor s-a transformat într-o malformaţie cancerigenă a statului de drept în România. Dar funcţionarii trimişi de USA în România nu înţeleg acest lucru. Ei fac orice pentru ca România actuală să evolueze într-o stare de tip Irak. Spre deosebire de România, acesta nu a fost construit de către oamenii locului (autohtonii) printr-o ideologie de nation-building, ci prin acceptarea acordului colonialist Sykes–Picot http://en.wikipedia.org/wiki/Sykes%E2%80%93Picot_Agreement Orice intervenţie americană, aşa cum a fost presiunea exercitată de ambasadorul Mark Gitenstein imediat după 29 iulie 2012 asupra guvernului României, pleacă de la iluzia (falsă, bineînţeles) că România ar fi acceptat cândva în trecutul ei un acord de tip Sykes–Picot. Numai dictatorul Nicolae Ceauşescu a dovedit curajul să le spună clar occidentalilor că nu aceasta este situaţia reală! Motiv pentru care a şi fost împuşcat de Crăciunul sângeros al “revoluţiei” din 1989 (o falsă “revoluţie”, singura revoluţie naţională autentică a fost aceea din anul 1821).

 33. 35 Marian Nicolae august 12, 2014 la 11:29 am

  Sa mai si radem:

  Zilele trecute, facand curat printr-o lada veche, lasata mie de catre tatal meu am facut o descoperire „epica”……

  Am descoperit actele originale facute la Budapesta…anul trecut…..care atesta ca tatal meu mi-a lasat mostenire 1000 ha. de pamant chiar in…Londra….

  Din cate-mi dau seama, Turnul Londrei este asezat chiar in centrul proprietatii mele din Londra.

  Am o mica nedumerire:
  Ce sa fac, sa evacuez pe toata lumea din Turnul Londrei si sa-mi „claim my property”, cu pastrarea in picioare a Turnului Londrei, sau sa-l…daram….

  Sunt in discutii cu o multi-nationala care doreste sa construiasca un mall chiar in locul Turnului Londrei.

  Din cate vad, ar fi un foarte bun vad comercial, asa ca voi demola Turnul Londrei si voi construi pe locul acestuia un mall super-echipat care se va numi ..normal…The Tower of London Mall……

  Daca aveti plangeri impotriva acestui proiect le puteti lasa secretarei mele care le va studia cu o deosebita atentie dupa ridicarea si darea in folosinta a The Tower of London Mall.

 34. 36 Marian Nicolae august 12, 2014 la 1:17 pm

  Domnule profesor, va rog sa-mi permiteti sa fac acest anunt oficial:

  Dragi romani,

  Intoarceti-va in Romania deoarece in acest moment, Romania se afla in RAZBOI ECONOMIC cu Marea Britanie, SUA, UE si Israelul pentru ca unii politicieni romani impreuna cu Serviciul Roman de Informatii au impiedicat ca Israelul sa se mute in Romania iar noi romanii sa suferim soarta palestinienilor, adica sa devenim un popor fara de tara.

  Multumita Federatiei Ruse si Chinei, prietenii nostri adevarati, Romania NU a devenit o noua Palestina conform Noii Declaratii Balfour si a celor care doresc sa o puna in practica de mai bine de 25 de ani.

  Dragi romani,

  Va anunt oficial CA NU MAI SUNTETI IN SIGURANTA nicaieri in aceasta lume in afara de Federatia Rusa si de China, implicit Romania. Va rog sa va intoarceti acasa pentru a nu suferi soarta altor romani ucisi deja de catre Marea Britanie, SUA si Israel.

  Acest anunt NU este o gluma sinistra.
  Romani au murit deja in accidente create,sau chiar in crime in vazul massmedia.
  Romani, suntem decimati, nu la fel ca populatia rusa din Ucraina, altfel, dar suntem decimati fara nici o gluma.

  In afara altor adevarati romani, la fel ca cel ucis in „accidentul” avionului de la Balotesti…suntem ucisi pe capete, fratele meu inclusiv, care a murit in locul meu efectiv. Acest lucru ma va bantui toata viata.

  Intoarceti-va acasa pentru a nu fi ucisi in acest macel ascuns:

  Marian Nicolae, membru al PSD.
  –––––––––––––––––––––

  O prostituată româncă a fost ucisă într-un bordel din Germania
  ACTUALITATE / 05 IUL 2014 / 15:28

  http://spynews.ro/actualitate/o-prostituata-romanca-a-fost-ucisa-intrun-bordel-din-germania-37237.html

  O prostituata româncă în vârstă de 25 de ani a fost ucisă într-un bordel din Germania. Suspectul este bănuit a fi unul din clienţii ei.
  O româncă în vârstă de 25 de ani, angajată a unui bordel nemţesc a fost ucisă de către unul din clienţii ei. Bărbatul suspect a părăsit, la scurt timp, locul crimei, informează Antena 3.
  Poliţiştii încearcă acum să dea de urma barbatului care a ucis-o pe femeie.
  Oamenii legii spun că este vorba despre un caucazian, de statură medie, de aproximativ 30 de ani şi care purta o pălărie de cowboy. Poliţiştii speră să îl prindă repede pe bărbat , mai ales că au foarte multe probe adunate.
  Anchetatorii nu ştiu de câtă vreme se afla românca în Germania sau dacă avea şi familie acolo.
  ––––––––––––––––––––––––––––
  41 de cazuri de romani ucisi in strainatate, urmarite atent de MAE

  Sambata, 19 Septembrie 2009, ora 22:45
  http://www.ziare.com/cristian-diaconescu/stiri-cristian-diaconescu/41-de-cazuri-de-romani-ucisi-in-strainatate-urmarite-atent-de-mae-891196

  Ministerul de Externe urmareste solutionarea a 41 de cazuri de romani ucisi intr-o tara cu o comunitate mare de romani, a spus Cristian Diaconescu, referindu-se probabil la Italia sau Spania, si atragand atentia ca o rezolvare este esentiala pentru a se de un semnal si pentru a exista un precendent.
  http://www.ziare.com/cristian-diaconescu/stiri-cristian-diaconescu/41-de-cazuri-de-romani-ucisi-in-strainatate-urmarite-atent-de-mae-891196
  „Urmarim acum solutionarea a 41 e cazuri in care romani au fost ucisi intr-unul dintre statele – nu vreau sa-l numesc, spun numai ca acolo se afla o comunitate mare de romani”, a spus ministrul de externe la Realitatea TV. De altfel, Diaconescu a reamintit, ulterior, ca in zona Spaniei si Italiei exista 3 milioane de cetateni romani, numai in Roma traind aproximativ 320.000 de romani.

  „Nu vorbesc de accidente de munca, nu vorbesc de cazuri accidentale, vorbesc de omoruri. Sunt persoane care au fost ucise si cazuri fata de care trebuie sa avem toata atentia. Urmarim modul in care autoritatile rezolva aceste cazuri, urmarim sa se plateasca despagubiri si sa avem o atitudine coerenta si care sa reprezinte un precedent si un semnal”, a atentionat seful diplomatiei romane.

  Diaconescu a evidentiat si aspectul cel mai ingrijorator din punctul de vedere al MAE. „Cel mai serios ne preocupa extinderea de la cazuri individuale la comunitate, acest gen de reactie – sa ucizi pe cineva pe strada numai pentru ca il auzi vorbind romaneste – aici este o problema de microb… Trebuie prevenita extinderea unei atitudini negative la adresa unei comunitati”, a atras atentia ministrul.

  In acest context, ministrul a vorbit si despre deficitul de imagine al Romaniei. „Problemele de imagine nu mai sunt o chestiune numai decorativa, sunt o chestiune de securitate pentru noi si pentru romanii care se afla in afara granitelor”, a atras atentia acesta.

  Romania, un important deficit de imagine

  La randul sau, comisarul european Leondard Orban a spus ca „deficitul de imagine al Romaniei se rasfrange in anumite contexte si asupra romanilor”. De asemenea, acesta a mai spus ca acest dificit de imagine se poate rasfrange intr-un comportament cotidian impotriva romanilor.

  In plus, Orban a aratat ca 80-90% din articolele din presa internationala despre Romania sunt articole defavorabile pe numeroase paliere, cum ar fi incidentele in care sunt implicati romani sau monitoizarea UE pe Justitie. „Sunt stereotipuri care continua sa fie prezente si sut preluate cu foarte mare usurinta”, a explicat comisarul.

  Diaconescu a vorbit si despre cazurile in care Romania sau romanii sunt criticate in exterior. „Am contracarat cu duritate unele atitudini in ceea ce priveste Romania tocmai pentru a nu reverbera o astfel de atitudine”, a spus Diaconescu, criticand vehement partidele politice si politicienii din strainatate care promoveaza discursuri antiromanesti care pot duce la un deznodamant violent sau tragic.

  De altfel, ministrul a spus ca Romania a adoptat „o politica de toleranta zero in aceste cazuri”, cel mai recent fiind cel al fruntasului partidului german CDU, Juergen Ruettgers.
  –––––––––––––––––

  Val de romani ucisi in Italia. Majoritatea victimelor sunt femei
  de Miruna Cajvaneanu HotNews.ro

  Marţi, 28 octombrie 2008, 16:15 Actualitate | Diasporă
  http://www.hotnews.ro/stiri-diaspora-4975754-val-romani-ucisi-italia-majoritatea-victimelor-sunt-femei.htm

  Lunile septembrie si octombrie lasa in urma un bilant negru pentru romanii din Peninsula. Monica, Mariana, Elena, Alina, Ionela, Eluta, Felicia: toate romance cu varsta cuprinsa intre 18 si 44 de ani. Toate ucise in mod violent, in mai putin de doua luni.

  14 septembrie, Vibo Valentia (Calabria). Monica Alexandrescu, 31 de ani, a fost ucisa, la inceputul lunii septembrie, in orasul Vibo Valentia din regiunea Calabria. Sotul victimei, italian de origine, a anuntat disparitia ei pe data de 8 septembrie. Cei doi traiau separati, iar romanca lucra intr-un bar din Vibo Valentia. Corpul femeii, carbonizat aproape in intregime, a fost gasit abandonat intr-o zona putin circulata. Monica fost executata cu mai multe impuscaturi de pistol. Asasinul a vrut sa-si ascunda urmele, arzand corpul victimei.

  1 octombrie Foligno (Umbria). Mariana Puscasu, de 34 de ani, a fost ucisa intr-un apartament din centrul orasului Foligno, unde avea grija de o batrana. Cand politistii au deschis apartamentul victimei, corpul Marianei, sfasiat de peste zece lovituri de cutit, zacea fara viata intr-o balta de sange. Asasinul, un cetatean pakistanez avand aceeasi varsta cu Mariana Puscasu, a marturisit politistilor crima comisa. Motivul a fost refuzul romancei de a continua relatia cu acesta. Cu catva timp inainte de asasinat, simtindu-se amenintata, Mariana Puscasu a depus impotriva pakistanezului o plangere la politie. Denuntul nu a fost luat in seama de catre autoritati. Mariana isi lasase in tara sotul si trei copii.

  7 octombrie, Giano dell’Umbria (Spoleto). Elena, de 24 de ani, lucra la o batrana, ca asistenta domiciliara. A fost omorata de prietenul ei, Ionut Farcas, dupa o cearta violenta. Romanul a fost prins si si-a recunoscut fapta. Anchetatorii au ramas impresionati de cruzimea crimei. Corpul victmei era plin de sange, semn al ferocitatii cu care a fost atacata. Elena a fost ucisa prin repetate lovituri de cutit. Politistii au mai observat numeroase urme de dinti pe corpului tinerei, ajungand la concluzia ca asasinul si-a muscat victima, in timp ce o lovea.

  15 octombrie, Alassio – Savona (Liguria). Pe timpul noptii, Alina Nutica Nicescu, 18 ani, prostituata, a fost ucisa, fiind lovita, in repetate randuri, probabil cu un baston. Corpul tinerei, aflata inca in viata, a fost aruncat intr-un sant si abandonat de catre agresor. Autospia a scos in evidenta modul violent in care a fost batuta: Alina a suferit mai multe lovituri in zona capului si in ceafa, iar mandibula i-a fost zdrobita. Politia l-a arestat dupa cateva zile pe Nassar Samy, cetatean egiptean de 33 de ani, presupusul autor al crimei.

  15 octombrie, Roma – Cadavrul unui roman in varsta de circa 30 de ani a fost gasit la Roma, abandonat in curtea unui bloc. La prima vedere romanul parea sa fi murit de moarte naturala. Dar, pe parcurs, polistii si-au dat seama ca tanarul avea craniul zdrobit de o puternica lovitura. La autopsie medicii au descoperit, ascunse in stomacul romanului, 30 capsule continand droguri.

  19 octombrie, Bergamo. Doi romani, Ion Gorko, de 46 de ani si Ionela Paslariu, in varsta de 30 de ani, au fost gasiti morti dimineata in localitatea Foresto Sparso, langa orasul Bergamo. Cel mai probabil este vorba despre o crima urmata de o sinucidere pasionala. Cadavrele au fost descoperite de proprietarul apartamentului unde locuia femeia. La intrare, Ion Gorko zacea intr-o balta de sange cu o taietura profunda la gat. Proprietarul a alertat politia, care a descoperit apoi corpul femeii in dormitor, de asemenea cu gatul taiat. La inceput, anchetatorii au luat in calcul posibilitatea unui omor dublu, ipoteza ulterior exclusa. Vecinii au declarat ca cei doi aveau o relatie, dar Ionela l-a parasit pe barbat.

  Potrivit martorilor cei doi se certau deseori, iar Ion ar fi amenintat-o in repetate randuri pe fosta lui prietena. Politia a ajuns la concluzia ca barbatul, nemultumit de intreruperea relatiei, a ucis-o pe Ionela, luandu-si apoi viata. Ambii romanii lucrau in Italia ca muncitori, el in constructii, iar ea pentru o firma de producere si vanzare a plantelor.

  20 octombrie, Reggio Calabria. Eluta Ilaf, 44 de ani, ingrijea un batran de 88 de ani, Giuseppe Mangiola. Potrivit propriei marturii, Mangiola a impuscat-o in cap cu o carabina pe care o avea in casa. Batranul a recunoscut ca si-a omorat angajata. El a sustinut ca glontul a pornit in mod accidental, dar politistii nu cred ca versiunea lui Mangiola este adevarata. Cercetarile continua.

  21 octombrie, Livorno (Toscana). La numai cateva zile de la uciderea Alinei Nutescu la Savona, o alta prostituata romanca, Felicia Wentel, de 43 de ani,a fost ucisa in bataie la Livorno. Cadavrul a fost gasit de o prietena a romancei in apartamentul unde traia victima. In urma loviturilor primite in zona capului, femeia a decedat la cateva ore dupa ce a fost dusa la spital. Anchetatorii cred ca asasinul ar putea fi unul din clientii victimei.

  O concluzie a autorului, la un an dupa explozia in presa italiana a cazului Mailat si in plina desfasurare a procesului Reggiani: desi crimele sunt cel putin la fel de oribile ca asasinatul de la Tor di Quinto, desi printre agresori se numara italieni si alti cetateni straini, niciunul nu a deventi caz de prima pagina, cu furtuna de comentarii si acuzatii aferente. Moartea unui roman ucis de un italian sau de un alt strain este departe de a constitui aceeasi afacere de presa ca moartea unui italian (posibil) ucis de un roman.

  ––––––––––––––––––––––
  Românul ucis în Algeria – destinul unui bărbat plecat la muncă în străinătate, să câştige bani pentru familia lui

  de Rl online , 20 ianuarie 2013
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/romanul-ucis-in-algeria-%E2%80%93-destinul-unui-barbat-plecat-la-munca-in-strainatate–sa-castige-bani-pentru-familia-lui-290758

  Soarta romanului plecat in strainatate sa-si castige painea, din cauza saraciei din Romania. Astfel s-a intamplat si cu Tiberiu Ionuţ Costache, romanul ucis in Algeria, in urma crizei ostaticilor. Apar noi informatii, prezentate de Mediafax, despre cum era viata acestui barbat.

  El lucra de mai mulţi ani în străinătate, iar ultima dată venise acasă, la Bărcăneşti (Prahova), de Crăciun, el întorcându-se în Algeria după Revelion, spun localnicii.

  Oamenii din Bărcăneşti, localitate în care trăieşte familia lui Tiberiu Costache, spun că bărbatul venea periodic acasă şi că petrecea câteva luni la muncă, în străinătate, iar o lună stătea acasă, cu familia.

  Tiberiu Costache, care avea 36 de ani, s-a născut în comuna Bărcăneşti, în satul Tătărani, cea mai apropiată localitate de Ploieşti dinspre Bucureşti. Acolo locuiesc părinţii săi şi tot acolo, dar în alt sat, locuiesc soţia şi copilul bărbatului, într-o casă nouă, cu etaj.

  Vecinii spun că familia Costache a cumpărat terenul pe care se află casa în urmă cu câţiva ani, după ce bărbatul a început să lucreze în străinătate, iar în spatele locuinţei şi-au amenajat o livadă.
  „Era un băiat bun, muncitor. Din câte ştiu, câteva luni stătea plecat, apoi o lună stătea acasă cu familia”, spune unul dintre vecinii familiei Costache.

  Oamenii din Bărcăneşti spun că „dacă ar fi fost bine în România”, bărbatul nu ar fi fost nevoit să plece.

  „A plecat să câştige o pâine, facă o casă pentru familia lui, să-i ajute pe părinţi. Dacă era bine în România nu ar fi plecat”, afirmă o femeie din Bărcăneşti.

  Un alt localnic spune că Tiberiu Costache era cunoscut de toată lumea din sat şi că îi ajuta pe toţi cei care îi cereau sprijinul: „Îl cunoaşte toată lumea din sat drept băiatul din Algeria. Muncea acolo pentru a-şi ridica o casă şi pentru a oferi o viaţă mai bună familiei sale. Sunt şocat de veste, sunt de o vârstă cu Tiberiu, am vorbit de nenumărate ori. Nu-mi vine să cred. Au plâns oamenii prin sat când au auzit ce s-a întâmplat, era foarte săritor şi ajuta pe oricine îi cerea sprijinul”.

  Tiberiu Ionuţ Costache avea un copil în vârstă de 6 ani, iar soţia sa este însărcinată în luna a şaptea. Bărbatul, care era inginer, lucra pe o platformă petrolieră aflată la graniţa dintre Libia şi Algeria, înainte de a pleca în străinătate el fiind angajat la rafinăria Petrobrazi.

  El a fost ucis în criza ostaticilor din Algeria, în timp ce alţi patru români au reuşit să scape cu viaţă în urma atacului terorist.

  –––––––––––––––––––––––––––-
  Lista rusinii pentru italieni – romani ucisi in Italia fara sa existe inca vreo singura condamnare a criminalilor

  23 Feb, 2009 diaspora, Initiative, amendamente, declaratii politice
  http://www.urbaniulian.ro/2009/02/23/lista-rusinii-pentru-italieni-romani-ucisi-in-italia-fara-sa-existe-inca-vreo-singura-condamndare-a-criminalilor/

  Trebuie sa aparam, macar noi politicienii, romanii din Italia.
  Este de datoria mea sa arat faptul ca romanii nu sunt nici criminalii , nici hotii si nici violatorii Europei.
  Asa ca prezint o lista de romani ucisi in Italia, fara sa se fi pronuntat nici macar o singura condamnare in aceste cazuri.

  26 septembrie 2007 [ Roma] Un român a fost ucis cu focuri de armă şi alţi doi au fost răniţi grav, miercuri noapte, într-o piaţă dintr-un cartier din nordul Romei, într-un incident despre care poliţia banuieste ca ar fi executat de catre un…carabinier italian.
  Cei trei români ar fi fost acostaţi într-o piaţă din apropierea staţiei de metrou Nomentana de alt grup de bărbaţi. Aceştia din urmă ar fi deschis focul asupra românilor, omorându-l pe unul dintre ei, după ce îl obligaseră mai întâi să îngenuncheze. Celelalte focuri de armă i-au rănit pe însoţitorii lui, dintre care unul ar fi încercat să se salveze fugind şi urcând o scară pe care au fost găsite pete de sânge. Autorii atacului au fugit imediat după comiterea faptelor.

  14 septembrie, Vibo Valentia (Calabria). Monica Alexandrescu, 31 de ani, a fost ucisa, la inceputul lunii septembrie, in orasul Vibo Valentia din regiunea Calabria. Sotul victimei, italian de origine, a anuntat disparitia ei pe data de 8 septembrie. Cei doi traiau separati, iar romanca lucra intr-un bar din Vibo Valentia. Corpul femeii, carbonizat aproape in intregime, a fost gasit abandonat intr-o zona putin circulata. Monica fost executata cu mai multe impuscaturi de pistol. Asasinul a vrut sa-si ascunda urmele, arzand corpul victimei.

  1 octombrie Foligno (Umbria). Mariana Puscasu, de 34 de ani, a fost ucisa intr-un apartament din centrul orasului Foligno, unde avea grija de o batrana. Cand politistii au deschis apartamentul victimei, corpul Marianei, sfasiat de peste zece lovituri de cutit, zacea fara viata intr-o balta de sange. Asasinul, un cetatean pakistanez avand aceeasi varsta cu Mariana Puscasu, a marturisit politistilor crima comisa. Motivul a fost refuzul romancei de a continua relatia cu acesta. Cu catva timp inainte de asasinat, simtindu-se amenintata, Mariana Puscasu a depus impotriva pakistanezului o plangere la politie. Denuntul nu a fost luat in seama de catre autoritati. Mariana isi lasase in tara sotul si trei copii.

  7 octombrie, Giano dell’Umbria (Spoleto). Elena, de 24 de ani, lucra la o batrana, ca asistenta domiciliara. A fost omorata de prietenul ei, Ionut Farcas, dupa o cearta violenta. Romanul a fost prins si si-a recunoscut fapta. Anchetatorii au ramas impresionati de cruzimea crimei. Corpul victmei era plin de sange, semn al ferocitatii cu care a fost atacata. Elena a fost ucisa prin repetate lovituri de cutit. Politistii au mai observat numeroase urme de dinti pe corpului tinerei, ajungand la concluzia ca asasinul si-a muscat victima, in timp ce o lovea.

  15 octombrie, Alassio – Savona (Liguria). Pe timpul noptii, Alina Nutica Nicescu, 18 ani, prostituata, a fost ucisa, fiind lovita, in repetate randuri, probabil cu un baston. Corpul tinerei, aflata inca in viata, a fost aruncat intr-un sant si abandonat de catre agresor. Autospia a scos in evidenta modul violent in care a fost batuta: Alina a suferit mai multe lovituri in zona capului si in ceafa, iar mandibula i-a fost zdrobita. Politia l-a arestat dupa cateva zile pe Nassar Samy, cetatean egiptean de 33 de ani, presupusul autor al crimei.

  15 octombrie, Roma – Cadavrul unui roman in varsta de circa 30 de ani a fost gasit la Roma, abandonat in curtea unui bloc. La prima vedere romanul parea sa fi murit de moarte naturala. Dar, pe parcurs, polistii si-au dat seama ca tanarul avea craniul zdrobit de o puternica lovitura. La autopsie medicii au descoperit, ascunse in stomacul romanului, 30 capsule continand droguri.

  19 octombrie, Bergamo. Doi romani, Ion Gorko, de 46 de ani si Ionela Paslariu, in varsta de 30 de ani, au fost gasiti morti dimineata in localitatea Foresto Sparso, langa orasul Bergamo. Cel mai probabil este vorba despre o crima urmata de o sinucidere pasionala. Cadavrele au fost descoperite de proprietarul apartamentului unde locuia femeia. La intrare, Ion Gorko zacea intr-o balta de sange cu o taietura profunda la gat. Proprietarul a alertat politia, care a descoperit apoi corpul femeii in dormitor, de asemenea cu gatul taiat. La inceput, anchetatorii au luat in calcul posibilitatea unui omor dublu, ipoteza ulterior exclusa. Vecinii au declarat ca cei doi aveau o relatie, dar Ionela l-a parasit pe barbat.

  Potrivit martorilor cei doi se certau deseori, iar Ion ar fi amenintat-o in repetate randuri pe fosta lui prietena. Politia a ajuns la concluzia ca barbatul, nemultumit de intreruperea relatiei, a ucis-o pe Ionela, luandu-si apoi viata. Ambii romanii lucrau in Italia ca muncitori, el in constructii, iar ea pentru o firma de producere si vanzare a plantelor.

  20 octombrie, Reggio Calabria. Eluta Ilaf, 44 de ani, ingrijea un batran de 88 de ani, Giuseppe Mangiola. Potrivit propriei marturii, Mangiola a impuscat-o in cap cu o carabina pe care o avea in casa. Batranul a recunoscut ca si-a omorat angajata. El a sustinut ca glontul a pornit in mod accidental, dar politistii nu cred ca versiunea lui Mangiola este adevarata. Cercetarile continua.

  21 octombrie, Livorno (Toscana). La numai cateva zile de la uciderea Alinei Nutescu la Savona, o alta prostituata romanca, Felicia Wentel, de 43 de ani, a fost ucisa in bataie la Livorno. Cadavrul a fost gasit de o prietena a romancei in apartamentul unde traia victima. In urma loviturilor primite in zona capului, femeia a decedat la cateva ore dupa ce a fost dusa la spital. Anchetatorii cred ca asasinul ar putea fi unul din clientii victimei.

  23 ianuarie 2008 [ Torino ] – Doi tineri romani – Ramona Gabriela Nicoara (22 de ani), din Barlad, judetul Vaslui, si Valerica Dascalu (37 de ani), din municipiul Roman, judetul Neamt – au fost impuscati, in noaptea de miercuri spre joi, la Torino, in Italia.
  Potrivit unor surse politienesti citate de Mediafax, cei doi tineri romani ucisi cu focuri de arma, in noaptea de miercuri spre joi, la Torino, ar putea fi victimele unei reglari de conturi, in cadrul anchetei in acest caz, la care participa si ofiteri de politie romani, fiind identificat un suspect, cetatean albanez, au informat surse politienesti. Potrivit sursei citate, cei doi au fost atacati in zona stadionului din Torino, in plina strada, iar asupra lor au fost trase 15 gloante.

  Urban I. Iulian
  Senator de Ilfov
  Grupul Parlamentar al PDL din Senat
  Vicepresedinte al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei

  ––––––––––––––––––––
  Fost campion național la box, ucis în bătaie în Spania
  Publicat pe 31 iulie 2014

  http://ampress.ro/stiri/fost-campion-national-la-box-ucis-in-bataie-in-spania/

  90 Încă un român ucis în străinătate! Robert Dănceanu, multiplu campion la box si bodyguard-ul mai multor persoane importante din România, printre care fostul premier Petre Roman şi fostul tenisman Ilie Năstase, a fost ucis de spaniolul Moises Ruibal, într-o scandal care a avut loc într-un club din Tenerife.

  Dănceanu avea 39 de ani şi, pe lângă performanţele sportive obţinute, el a devenit cunoscut după ce a lucrat ca gardă de corp pentru Ilie Năstase, Petre Roman, dar şi mulţi afacerişti.

  Mai multe, pe spynews.ro

  C.Zamfir, AMPress

  –––––––––––––––––––
  Român în comă la bordul unui vas maltez în largul Ciprului, adus în stare critică la Nicosia

  PUBLICAT, Astăzi, la 09:04

  Un român aflat în comă la bordul petrolierului maltez Pink Coral, la aproximativ 30 de kilometri sud de localitatea Vasiliko din districtul Limassol, în sudul Ciprului, a fost transferat luni cu elicopterul la Spitalul General din Nicosia, relatează Famagusta Gazette în ediţia electronică de marţi, potrivit Mediafax.

  http://www.realitatea.net/roman-in-coma-la-bordul-unui-vas-maltez-in-largul-ciprului-adus-in-stare-critica-la-nicosia_1501708.html

  ––––––––––––––––––––––––––––––-
  DESCOPERIRE MACABRĂ într-un canal de irigații, după ce au dat cu picioarele de CAROSERIA UNEI MAŞINI

  PUBLICAT
  Astăzi, la 09:38Descoperire macabră, într-un canal de irigații din localitatea Cândești, județul Buzău. Mai mulți tineri care se aflau la scăldat în dreptul unui pod au dat cu picioarele de caroseria unei mașini care zăcea pe fundul apei.

  http://www.realitatea.net/descoperire-macabra-intr-un-canal-de-iriga-ii-dupa-ce-au-dat-cu-picioarele-de-caroseria-unei-masini_1501733.html

  Autoritățile au fost alarmate iar în timpul intervenției au descoperit cadavrul unui tânăr pe scaunul șoferului.
  Luni după-amiază, mai multe persoane au sunat la 112 pentru a anunța că pe fundul unui canal de irigații adânc de trei metri s-ar afla o mașină, scriestiridebuzau.ro.
  Câțiva tineri care înotau lângă podul din dreptul satului Cândești spun că mai întâi au atins cu tălpile obiectul metalic. Au tras concluzia că au sub ei un autoturism după ce au observat bule de aer și pete de ulei de motor la suprafața apei.

  Mai multe echipaje de poliție și pompieri au ajuns la locul indicat de tineri, pentru a scoate mașina din apă. Intervenția a durat mai mult de două ore iar caroseria a fost scoasă abia după ce un localnic s-a încumetat să se scufunde și să lege o șufă de una dintre roți.

  Din canal a fost scos un Jeep cu număr de înmatriculare din Anglia iar în interior se afla cadavrul șoferului. Polițiștii l-au identificat în persoana lui Cătălin Cojanu, un localnic din Mânzălești, județul Buzău, în vârstă de 26 de ani.

  Polițiștii au început o anchetă pentru a stabili cum a ajuns mașina în canal și când s-a produs evenimentul.

 35. 37 blogideologic august 12, 2014 la 2:51 pm

  Idiosincrazia faţă de litote era o trăsătură a dictatorului Nicolae Ceauşescu. Motiv pentru care prefera hiperbolele, de exemplu „cuvântarea magistrală”. Însă era acesta motiv suficient ca să fie urât atâta de mult ?

 36. 38 Ghita Bizonu' august 12, 2014 la 4:40 pm

  Sa ne radem cu si de “expertii societatii civile” din Romania

  “În România prețul gazului este ținut artificial scăzut fiindcă ar trebui să fie la paritatea celui din import. Dacă piața ar fi liberalizată, posibil prețul ar scădea. Până la sfârșitul anului, piața ar trebui să fie liberalizată pentru utilizatorii non-casnici, iar până în 2018 să se liberalizeze și pentru consumatorii casnici. În prezent, în depozitele din Europa există o cantitate mare de gaze fiindcă am avut o iarnă blândă. De aceea, în acest moment, prețul este scăzut”, arată Otilia Nuțu, expert în energie, Expert Forum.
  http://www.romanialibera.ro/economie/companii/care-este-pretul-corect–al-gazului-din-romania–346037#ArticleComments

  Mai este ceva de comentat ?
  Pesemne ca “experta” sufera din cauza ca a luat masterul în Politici Publice la Universitatea Central Europeană. Central European University din Budapesta. Si ca acu’ gandeste prea mult in ungureste – stiti voi limba aia in care “biped” nu inseamna “kétlábú” (google translate) ci un soi de handicapat!!!
  Ce ma ingrijoreaza este ca ar fi si “expert” consultant al Băncii Mondiale!!!

  Da ma rog explicabil daca ne uitam und elucreaza : “analist de politici” la Candole Partener : Based out of Prague and Bucharest, Candole provides policy, market and transaction analysis to firms operating and investing in central and southeast Europe. Ma rog cehii ne cam parlesc …si Candole se pare ca e interesat de “regnerabile” unde CEZ are interese mari in .. Romania!!! Ca cum zic ei insiis Candole clients are typically investing or operating in highly regulated markets vulnerable to political interference and rapid regulatory change. We do not assume official pronouncements to be either valid or accurate. Nor do we presume that formal institutions and procedures have great value in explaining how decisions are taken Adica pe slau ei fac lobby! Coruptie legalizata adicatelea… (http://registruldelobby.ro/en/members.htmlf)
  Clar? Gagica vorbeste ca o lobbysta adica bagi fisa si tonomatu canta ce doresti!!

  Da oare cum gandeste ea dpv economic (ca e si absolventa de ASE)
  Transelectrica este obligata sa asigure dispecerizarea cu prioritate a energiei electrice produse de termocentrale. Practic, prin aceasta hotarare, producatorii de energie mai putin rentabili vor avea prioritate in fata altora mai profitabili.
  http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-14619986-interviu-video-otilia-nutu-expert-forum-despre-efectele-privind-favorizarea-termocentralelor-factura-consumatorul-casnic-mai-mare-5-8.htm

  Intrebare : ce s-ar intampla daca am inchide nerentabilele termocentrale? Uf. Simplu : intr-o f proasta zi ne-am duce Dracului!! Fiindca hidrocentaralele nu ar putea livra (nexam apa in lac neaxam electricitate!!) . Fiindca “regenerabilele” eoliene si solare sunt cam cu cantec . Mare si costisitor!! Adica suntem siliti sa “tinem” nu mai stiu ce termocenmtrala in “asteptare” ca daca vantu din Dobrogea sta 45 de minute hales bules ales!!
  De altfle exista si ceva numit renta diferentiata (adica in junele dome4nii cam extrem de necesare pretul este dat de ala care produce cel mai scump .. ca sa fie pe piata!!)

  Si nimeni nu zice ca CEZ primeste dragul de el subventii. Cum ca care CEZ ? Asta : České Energetické Závody adica Centralele electrice cehe si este o companie cehă multinațională de stat cu sediul la Praga care produce, distribuie și comercializează energie electrică în mai multe țări din centrul și sud-estul Europei!! Adica subventii romanesti pentru statul ceh!!
  Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie Electrica Oltenia SA. Afacerile Grupului CEZ în România sunt reprezentate de cele 8 companii – CEZ Distribuţie, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development şi TMK Hydroenergy Power.
  http://www.economica.net/profitul-cez-a-scazut-cu-32prc-afectat-de-reducerea-subventiilor-pentru-energiile-regenerabile-in-romania_85856.html#ixzz3ABhOE9yl

  Uite d’aia nu de Voiculescu tragem pisicu de coada!!!

 37. 39 ZeV august 12, 2014 la 6:46 pm

  Luminita Arhire
  Faceti ca mine..respectati libertatea de expresie a mercenarului (fost pesedist) jegos Cosmin Guse, folosind, totodata, telecomanda. 😉
  Domnia sa, talonat de clona basista Lavinia Sandru (cu o vasta experienta acumulata pe ,,centura politicii”), si-au incercat norocul in politichie, dupa care, au esuat lamentabil pe taramul jurnalisticii de breaking news (a se citi-de scandal). Si ei sunt bipezi, deci trebuie sa-si castige, intr-un fel, existenta. Vreti ca iRealitatea TV sa dea faliment ? Iar vor spune ca Ponta este de vina, intocmai ca domnii Vsile, Centru, papasha si care or mai fii, ca nu-mi vin acum in minte. (Z)
  ps
  Apropo, propun sa-i punem o intrebare colegului Vsile :
  ,,Stimate domn, d-ta, cu cine votezi ? Hai, spune, nu-ti fie teama, aici esti intre amici.
  Uite, eu il votez pe Iohannis, daca d-ta esti decis in acelasi sens.”
  In fond, omul a avut curajul sa ceara prelungirea mandatului lui Basescu in pofida celor 7,4 milioane de romani si, continuarea, in linii mari, a proiectelor majore asumate de marinar. Asta curaj, ce sa mai…… Ce stim noi ? Neamtul nu vorbeste, dar gandeste profund. Iar la Merkel, intra cand vor muschii lui, din moment ce a reusit sa-l penetreze pe Traian Basescu chiar in vila sa de protocol.
  Hai sa traiesti Base, la mai mare, Klaus…cioc-poc-boc. (Z)

 38. 40 ZeV august 12, 2014 la 7:00 pm

  D-nul Vsile ne spune sententios si mitraliat:
  ,,Eu nu pot fi prostit nici de A.Nastase nici de Basescu , Iliescu sau mai simplu de un “Se Fart”!”
  COMENTEZ:
  Maestre, nimeni pe aceasta lume nu (mai) poate face asta, nici macar cu un mops de instalatii.
  Dex: Mops-Clește cu fălci curbate folosit la strângerea țevilor, a vanelor etc. în cadrul operațiilor de montare. – Din germ. Mops.
  😉 😉

 39. 41 Luminita Arhire august 12, 2014 la 7:02 pm

  Păi bine , măi maestre Cristoiu , să renunţi dumneata la calificarea de gazetar comunist , ultimul comunist din România , aşa cum obişnuiai să te alinţi pe la mult-hulita astăzi ANTENĂ 3 , ca să te recalifici analist – scatolog şi să te mai şi bucuri de involuţie , ce zici, e un lucru înţelept ?!
  Eu cred că dumneata ai dorit mereu , chiar şi înainte de 1989 , să poţi să scrii , despre … mă rog , despre ceea ce plin de voluptate aşterni astăzi pe blog , citez : …”căcăcios față de Occident”…”mai că nu i-a pupat mîna, deşi ăla nu şi-o spălase după WC”…. “mașinăria de împroșcat rahat”….”cu care Victor Ponta va umple de rahat pe adversarii săi din politică ” . Am citat dintr-un singur material , dar dumneata produci destule “analize” asemenea , deoarece , vai! să nu uit să-ţi atrag atenţia , scrii din ce în ce mai mult şi din ce în ce mai prost !
  Dacă s-ar strădui cineva să te psihanalizeze , cred că ar rezulta că e multă materie … ca să zic aşa…dintr-aceea … în jurul măiestriei-dumitale , acolo unde îţi desfăşori în prezent activitatea , din moment ce subconştientul de maestru simte nevoia să o scoată mereu la iveală , pentru a-ţi da prilejul să te afli în elementul tău !
  Lăsând gluma la o parte , nici nu-ţi închipui câtă justificată repulsie stârneşti , îmbătrânind antipatic şi plin de frustrări , frustrări pe care nu vei mai avea nici timpul, nici şansa şi nici măcar ambiţia să le depăşeşti… Din toată istoria dumitale din ultimii ani , va rămâne suspendată pentru eternitate doar fotografia în care , posesivă , doamna Udrea îşi înfige manichiura de pasăre de pradă în cotul dumitale , în timp ce „maestrul” Ion Cristoiu prezintă aerul debusolat al copilului fotografiat lângă primul său pom de Crăciun…

 40. 42 T-Rex august 13, 2014 la 12:01 am

  Ma surprinde cit de slab e candidatul lui Basescu, Diaconescu, fost ministru de externe, care afirma ca reunificarea cu Republica Moldova se va face „in mod categoric” intrucit „un popor nu poate sta separat foarte mult timp…”

  Chiar asa de categorici suntem domnule fost diplomat? Inteleg ca s-a dat liber la spus bazaconii pentru voturile prostilor, dar,…really? Atunci de ce sunteti asa de suparat pe poporul rus care si el vrea sa se uneasca, inclusiv cel din Transnistria? Cu rusii aia ce faceti dom’le cind ne unim? Le punem pistolul la timpla? Ii declaram „teroristi”?

  Cel mai mult imi repugna ridicolul emis la scara nationala, iar dl Diaconescu reuseste sa ofere Romaniei si romanilor tone de ridicol.

  http://www.mediafax.ro/politic/cristian-diaconescu-reunificarea-romaniei-cu-republica-moldova-se-va-realiza-in-mod-categoric-13081303

 41. 43 T-Rex august 13, 2014 la 12:16 am

  M-am uitat si la interviul cu Iohanis de la Realitatea. La prima vedere, un tip hotarit, ferm chiar, care isi cauta cuvintele cu atentie, argumenteaza logic, si care stie sa se uite in ochi la interlocutor. Totusi, nu am inteles de nici un fel care este proiectul sau pentru Romania, cum ne va ridica nivelul de trai, si cum ii va face pe romanii din strainatate sa se intoarca in Romania, asa cum s-a discutat. E greu pentru aceasta alianta sa recapteze increderea romanilor, zdruncinata de PDL. Pentru Iohanis pare „Mission Impossible”, avind in vedere cit de fragmentata e dreapta, si de numarul de competitori pe acelasi segment ideologic.

  Nu sunt nici basist nici pontist nici iohanist 🙂 Ponta are marele avantaj ca este la guvernare si are toate ..vroiam sa spun „parghiile” dar suna comunist…are toate „sculele” sa isi genereze si sustina voturile de stinga. Nu are nici alt competitor la stinga. Riscul sau e sa nu isi alieneze baza de votanti intrind cu sloganuri religioase, si accente prea nationaliste. La un moment dat a spus ca e mai de dreapta decit Antonescu. Amuzant, insa, atentie, liberalismul sau se poate ciocni cu social democratia.

 42. 44 T-Rex august 13, 2014 la 12:30 am

  Vreau sa lamuresc ceva: sunt pentru unire, dar inteligent facuta, si cu o larga dezbatere atit in Romania cit si in Republica Moldova. Unirea nu se poate face fara dorinta moldovenilor si a rusilor si a ucrainienilor si a gagauzilor din Republica Moldova. Orice alta pozitie ce ignora dialogul transparent si vointa cetatenilor din cele doua tari este dovada de ignoranta, si superficialitate.

 43. 45 mariusmioc august 13, 2014 la 1:38 am

  Eu începusem în 21 iulie publicarea prin scanare a întregului volum „Procesul marii trădări naţionale”, pe noul meu sait „istoriaromaneasca”.
  http://istoriaromaneasca.wordpress.com/2014/07/21/procesul-ion-antonescu-1-cuvint-inainte/
  Deocamdată am ajuns la capitolul 3 – Interogatoriul inculpatului Ion Antonescu
  http://istoriaromaneasca.wordpress.com/2014/08/11/procesul-ion-antonescu-3-interogatoriul-acuzatului-ion-antonescu/
  Voi prezenta în întregime acest volum, pentru a fi diponibil tuturor celor interesaţi.
  Anterior, pe acelaşi sait „istoriaromaneasca” am prezentat cartea „Asasinatele de la Jilava, Strejnicul şi Snagov” publicată de regimul Antonescu, care descrie procesul legionarilor care au asasinat pe unii demnitari ai regimului Carol al 2-lea, inclusiv foştii primminiştri Nicolae Iorga şi Virgil Madgearu (vedeţi domnule fost primministru, că se poate şi mai rău?)

 44. 46 Cris august 13, 2014 la 8:13 am

  Ultima acțiune a ANI la adresa lui Mircea Diaconu dovedește încă o dată că instituțiile DNA, ANI, o parte a Justiției, Inchiziția… și-au luat-o în cap rău de tot, fac un exces de zel nemaipomenit și se cred dumnezei, așa cum făcea Securitatea.
  Scopul pentru care ele au fost create a fost ratat. Ele s-au transformat în instituții represive care răspândesc frica și teroarea printre oameni.

 45. 47 Marian Nicolae august 13, 2014 la 9:28 am

  Va multumesc domnule profesor.

 46. 48 Marian Nicolae august 13, 2014 la 9:51 am

  @ zamfiroiu, august 12, 2014 la 7:04 am

  Sa stiti ca au existat intotdeauna romani care au cunoscut Istoria Adevarata a Romaniei…si nu cea servita de catre cei care ne-au cotropit….

  Romania este dorita de cateva sute de ani deja de catre anumiti venetici.

  Dupa noi vor fi sigur alti romani care vor cunoaste acest adevar cutremurator si vor lupta pentru ca Romania sa ramana romanilor.

 47. 49 Vsile, august 13, 2014 la 10:11 am

  Zev,

  Amice eu cred ca mops , cu toate intelesurile ,, chiar si cele neenumerate din dex, nu este cuvintul cel mai potrivit care ar explica prostirea noastra de catre un politician sau in cazul meu de un coleg de „Se fart” un personaj trist cred au care nu paraseste corabia plina de sobonani,atunci cind aceasta se scufunda.
  Exceptia ar fi ca dexul nu explica si „mopul” de curatit, eventual mizerii ,daca ar fi mentionat si acest termen atunci ai fi avut dreptate.

  Eu intentionat nu l-am amintit pe prostul care te prosteste pe dumneata si nici pe acela care mi-a inselat mie sperantele, i-am enumerat totusi pe altii care au prostit acest popor din 90 incoace!

 48. 50 Emil august 13, 2014 la 11:54 am

  ” terenurile nu puteau fi cât un județ (cele 390 ha de la Nana au costat doar un milion de euro)…”
  Serios, Gogule?
  Pai cu un milion de din aia poti sa cumperi cateva mii de hectare prin alte locuri.
  Oare cat costa Parcul Cismigiu? Ca nici ala nu arata formidabil 🙂

 49. 51 Ciurcil august 13, 2014 la 3:31 pm

  @Marian Nicolae
  Nu este o gluma sinistra. Este o prostie fara margini. Dar, cu siguranta, ea va avea ecou in poporul PSD.

 50. 52 Popa august 14, 2014 la 1:30 am

  Mi-am pus de multe ori intrebarea de ce a intrat Romania in razboi? Pentru a fi de partea Germaniei si Italiei tari cu ideologie nazista, fascista, ca era Romania stat Fascist? sau pentru a duce razboiul impotriva Uniunii Sovietice comuniste. Partidul comunist Roman era destul de puternic si cu legaturi cu partidul comunist din Europa, mai apoi va avea legaturi la Moscova, luptand pentru independenta pe vremea lui Ceausescu fata de Kremlin si o apropiere fata de China.
  In urma cu ceva ani, prin 1994, Marea Britanie a cerut ambasadei, ca Romania sa recunoasca istoric pe Ion Antonescu – criminal de razboi. Raspunsul a venit de la Kremlin – „consiliul britanic sa nu ceara Romaniei acest lucru deoarece Ion Antonescu a luptat in Rusia nu In Marea Britanie, si Rusia nu va scoate arhiva secreta privitor crimelor de razboi la cererea Marii Britanii”. Noi pe buna dreptate ne-am abtinut de la comentarii si fata de Marea Britanie si fata de Rusia. Personal imi amintesc ca exista o condamnare la moarte a lui Antonescu poate si datorata presiunii Marii Britanii si a URSS, ca inamici si a altetei sale regale, drept raspuns fata de alungarea lui Carol al II lea de catre Partidul Fascist Roman – Garda de Fier.
  Raspunsul nu il gasesc , poate in cuvintele lui Mihail Kogalniceanu de dupa razboiul din 1877 „suntem independenti, suntem o natiune de sine statatoare” Independenta am castigat-o prin razboi la cererea tarului rusiei de a ajuta armata rusiei in razboiul Ruso-turc, conditiile romaniei si a regelui au fost : Intram in razboi dar Tsarul Rusiei sa recunoasca Romania ca stat suveran.
  Tradarea a fost in istoria mondiala folosita de multe ori, chiar regii Angliei si ai Frantei ca frati si veri se omorau intre ei (se decapitau unul pe altul)
  Chiar si in Romania in 1989 la Revolutie, multi generali au tradat Revolutia Romana.

 51. 53 Vsile, august 15, 2014 la 6:59 am

  Marin Nicolae, din nou in mare eroare….

  Citez din memorie ,…”multumita Federatiei Ruse si Chinei ,prietenii nostri adevarati…” inchei citatul.

  Aveti foarte multe idei, pareri despre „pretenia intre popoare”,asa zis încîlcite”
  Eu cred ca incurcati termeni si sintagme in mod nepermis sau mai poate intro viziune infantil-idealista.
  Este normal ca in lume sa fie interese,este normal ca actul de tradare intre tari sa fie categorisit de una dintre parti ca un act de mare cinste si patriotism ,dar sa folosesti cuvintul prieteni intre boul care trage la jug, taurul de monta si …mielul de pasti …domnule Nicolae nu pot spune cu prietenie .. ca inca copilariti.
  Pai vorba lui Blogi , ia domnule abecedarul intereselor si reciteste despre interesele lui Petru cel Mare ,Stalin, Hrusciov, Planul lui Valev. sau mai
  pacea de la Kuciuk-Kainargi….

 52. 54 Marian Nicolae august 15, 2014 la 9:47 am

  @ Ciurcil, august 13, 2014 la 3:31 pm

  Care se scrie corect Churchill…DACA TACEAI…FILOZOF TE NUMEAI….

  Daca nu stii despre ce este vorba, fii bun si pastreaza-ti opiniile personale pentru tine.

 53. 55 Marian Nicolae august 15, 2014 la 6:46 pm

  @ Vsile,, august 15, 2014 la 6:59 am

  Inainte sa ma invatati pe mine ce inseamna prietenia intre popoare, fiti bun si multumiti public domnului Presedinte al Federatiei Ruse Vladimir Putin pentru ca ne-a salvat pe toti, adixca si pe dumneavoastra de la extinctie, pur si simplu.

  Cu aceeasi ocazie n-a strica sa le multumiti si celor doi mari oameni de stat, respectiv , Excelentele Lor domnii Xi Jinping si Li Keqiang, adica Presedintelui Chinei si Premierului sau.

  Vsile, cate greseli pot face oamenii cand nu stiu despre ce este vorba…..

  Atat Federatia Rusa cat si China ne-au luat apararea pentru ca Romania sa nu devina o noua Palestina, in care proprii cetateni sunt siliti sa plece din tara lor deoarece nu mai au loc de…israelieni…..

  Israelul prin implementarea Noii Declaratii Bafour a vrut sa se mute in locul Romaniei, iar romanii sa fie dati afara din tara sau scosi „natural” din sistem…..

 54. 56 Marian Nicolae august 15, 2014 la 6:50 pm

  @ Vsile,, august 15, 2014 la 6:59 am

  Cu aceeasi ocazie n-ar strica sa-i multumiti si Excelentei Sale domnul Serghei Lavrov, Ministru al Afacerilor Externe ale Federatiei Ruse…..

  Excelentei Sale ii multumesc inca odata personal pentru tot ce-a facut si face pentru poporul roman.

 55. 57 centru august 17, 2014 la 4:44 pm

  Ii luati in serios pe acuzatorii publici ? Proces fabricat .

 56. 58 mariusmioc august 18, 2014 la 4:53 pm

  Interogatoriile acuzațiilor Mihai Antonescu, general Pantazi, Constantin Vasiliu, Titus Dragoş, Gheorghe Dobre, Ion Marinescu, Traian Brăileanu, Dumitru Popescu, C. Petrovicescu, Constantin Buşilă, N. Mareş, Petre Tomescu, Gheorghe Alexianu, Radu Lecca, Eugen Cristescu: http://istoriaromaneasca.wordpress.com/2014/08/18/procesul-ion-antonescu-4-interogatoriile-altor-acuzati/

 57. 59 George august 22, 2014 la 11:05 pm

  Domnule Adrian Nastase…”crime de razboi” spuneti. Sunteti mult prea inteligent pentru a crede asemenea lucruri…va dau insa o tema pentru Blog: Gheorghe Alexianu. De ce ? Simplu: pentru că acele grozăvii au fost inventate ani mulţi după 1944. Tribunalul poporului din Odessa l-a găsit nevinovat pe guvernatorul Alexianu, singurul guvernator pe care sovieticii nu l-au condamnat la moarte după război: niciun localnic, trăitor sub guvernarea lui George Alexianu, nu a avut ceva de reclamat în faţa tribunalului împotriva felului cum George Alexianu a administrat regiunea.

  PS: http://www.ziaristionline.ro/wp-content/uploads/2014/08/Maresalul-Antonescu-si-Evreii-Basarabia-Scrisori-catre-Maresal-Alexandru-Moraru.jpg

 58. 60 mariusmioc august 27, 2014 la 9:48 pm

  Declaraţiile unor martori din proces: George Brătianu, Dinu Brătianu, Iuliu Maniu
  http://istoriaromaneasca.wordpress.com/2014/08/25/procesul-ion-antonescu-5-declaratii-de-martori/


 1. 1 Procesul Marii Trădări Naționale (3) | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe august 10, 2014 la 2:08 pm
 2. 2 Despre Justitia romana… « Motanul Incaltat Trackback pe august 12, 2014 la 5:32 am
 3. 3 Ce s-a intamplat cu munca a doua generatii…? « Motanul Incaltat Trackback pe august 13, 2014 la 3:43 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: