Articolul 86. Consultarea guvernului.

Intr-o conferintă de presă, la Cotroceni, Traian Băsescu a anunţat, în legătură cu promulgarea legii de reducere a CAS-ului, că are rezerve în ceea ce priveşte deficitele pe care această reglementare le poate genera şi că a hotărât să invoce articolul 86 din Constituţie, care prevede că „Preşedintele României poate consulta Guvernul cu privire la probleme urgente şi de importanţă deosebită”.

Aceasta este, în mod evident o posibilitate pe care Preşedintele o are într-o astfel de situaţie.

Este însă guvernul obligat să dea urmare unei astfel de cereri?

Pentru răspunsuri la aceste întrebări, am preferat să citez din studiul prof. Stefan Deaconu (fostul consilier al lui Traian Băsescu), din volumul coordonat de I. Muraru şi E.S. Tănăsescu, „Constituţia României, Comentarii pe articole”, ed. C.H. Beck, 2008, pag. 810-811:

Textul constituţional se referă la consultarea Preşedintelui cu Guvernul doar ca la o posibilitate pe care Preşedintele o are. Această consultare nu este obligatorie. Nefiind obligatorie, înseamnă că nu se poate angaja răspunderea Preşedintelui în cazul în care acesta nu se consultă cu Guvernul.”

Prin consultare se înţelege atât posibilitatea Preşedintelui de a cere părerea membrilor Guvernului asupra unor probleme de interes naţional, cât şi solicitarea unei opinii Guvernului bazate pe date şi informaţii pe care numai acesta le deţine datorită întregului său aparat administrativ pe care îl are în subordine. Prin consultare nu se poate considera o imixtiune a Preşedintelui în activitatea Guvernului. De altfel, textul constituţional prevede dreptul Preşedintelui de a se consulta cu Guvernul, dar nu şi obligaţia acestuia de a răspunde solicitării Preşedintelui.

Consultarea Guvernului de către Preşedinte poate fi făcută fie prin participarea Preşedintelui la şedinţele Guvernului şi în cadrul acestora să consulte membrii Guvernului cu privire la problemele urgente sau de importanţă deosebită ale statului,  fie prin adresarea de scrisori către prim-miniştru.

 

76 Responses to “Articolul 86. Consultarea guvernului.”


 1. 1 Smaranda Dobrescu iulie 10, 2014 la 10:38 am

  Buna ziua, Domnule Presedinte!
  Procedural aveti dreptate. Participarea la o sedinta de Guvern a presedintelui este legala si uzuala.Cu retinere, spun ca Basescu are insa dreptate pe fond. Daca as fi fost doar eu cea care de cateva luni scriu articole , pe blog si pe FB ca masura este aventuriera, nu ar insemna probabil nimic. Consiliul Fiscal la randul lui in cateva randuri a atentionat asupra nesustenabilitatii accentuate a bugetului public de pensii in prezent. Acesta va fi pus in situatia incepand cu 2015 sa mareasca deficitul BGC in mod inadmisibil. Aici sunt calculele mele: http://blog.prospectiv.org/2014/06/au-inceput-masurile-electorale-cu.html

 2. 2 Vsile, iulie 10, 2014 la 10:41 am

  Mda,
  Ma intreb pe cine dofreste dl.Nastase sa convinga despre sensul constitutional al „consultarii” conform art.86 din Constitutia Romaniei?

  Raspunsul la modul general ar fi simplu, probabil pe prosti , deoarece „desteptii” realizeaza toate sensurile , chiar mai multe decit explicatiile date de fostul consilider presedential, apropo de ce nu mai este, dar interpreteaza corect sau partinic , asa cum o fac pe toate blogurile sau in mai toate mediile cei care sunt pentru,cei care sunt contra pe de o parte si ceilalti neimplicati in vreo tabara politica de cealalta parte!

  Sensul consultarilor conform art. 86 imbraca mai multe forme care tin de inteligenta presedintelui , de respectul acestuia fata de guvern,fata de propriul popor, si mai mult de sensul adevarat pe care Constitutia il cere ca interpretare!

  In mod sigur ca mediator si nu ca jucator mereu prin in off-side,exista situatii
  speciale intro tara in care presedintele alaturi de guvern trebuie sa ia decizii majore , razboi , calamitati naturale ,politici externe in caz de crize majore la nivel international…..dar atat!

  Actul propriu-zis de guvernare apartine guvernului si parlamentului in ideea producerii si legiferari de legi.

  Presedintele jucator de tipul Basescu isi da insa in mod sistematic cu stangul in dreptul sau mai grav saboteaza actiunile guvernului!

 3. 3 gabriela borkes iulie 10, 2014 la 11:26 am

  Cine-l mai crede pe acest individ care ocupa illegitim scaunul de la palatul Cotroceni.Un impostor,excroc,smenar,mincinos,necinstit,fara caracter impreuna cu tot neamul lui.

 4. 4 Gavrila iulie 10, 2014 la 12:37 pm

  Eu zic ca pana si folosirea acestor lamuriri cu substrat ironic de punere la punct devine zadarnica/individul la stie pe toate si chiar mai mult decat atat. Cred ca de ceva vreme acesta furnizeaza un material copios pentru cel ce ar puta deveni un Marquez al Romaniei ultimilor zece ani de singuratate.

 5. 5 Centru iulie 10, 2014 la 12:51 pm

  Daca guvernul ar fi perfect …Sa arunce piatra . E oare cazul ?
  Prima pagina astazi in Ziarul Financiar : ” investitiile in infrastructura s-au prabusit cu 28 % pe primele 5 luni . In loc sa stimuleze investitiile in infrastructura , guvernul le ingroapa ” .
  Din 2012 inaintam cu piciorul pe frana .
  Singurele santiere la care se lucreaza sunt Nadlac Pecica ( care trebuia terminat in 2012 ! ) , sectorul neterminat de 22 km intre Deva Sibiu ( care trebuia terminat anul trecut ) si , in stadiu incipient , Timisoara Lugoj-Deva , tinute la dospit prin contestatii si studii doi ani – lucrarile trebuiau sa inceapa in 2012 !
  Zero activitate la centurile de ocolire ale marilor orase , zero activitate la centura Bucurestiului , zero activitate la centura Bacau – 30 km ( oficial sunt ” contestatii ” – de doi ani ) , prima autostrada din Moldova , zero activitate pe autostrada Transilvania ( oficial suntem ” in proiectare ” pe 8 km dati constructorului in 2012 si in lansari de proceduri pe SEAP pentru restul ) …
  Comarnic Brasov mi-ar fi si jena sa vorbesc , proiectul este foarte tanar , vorbim de el doar de 18 luni , cele de mai sus au 4 ani vechime …
  Daca cineva cunoaste o ineficacitate si o lentoare a administratiei mai mare altundeva , imi poate telefona ?
  Multumiri anticipate .

 6. 6 Doru Coarna iulie 10, 2014 la 1:33 pm

  In aceeasi logica, guvernul si parlamentul pot instraina avutia nationala, dar asta nu obliga populatia ce o detine, sa fie de acord… Atunci de ce s-a facut? Merge?

  Daca stau bine sa analizez, asa s-ar legifera violul… Barbatul are dreptul natural de a incerca, dar asta nu inseamna ca victima trebuie sa accepte… daca accepta nu e viol, daca nu accepta este, deci dlor., in logica asta victima se violeaza singura!

  Sa fim seriosi, Viorel isi apara tarlaua cu dintii, dar de ce oare? Face lucruri chiar atat de bune cu ea? Eu cred ca doar protejeaza interesele sustinatorilor…Gasiti vreun idiot in toata tara care sa admita ca-i merge mai bine acum decat altadata, oricand? Daca DA, atunci continuati fara emotii!

 7. 7 Luminita Arhire iulie 10, 2014 la 2:04 pm

  Doamne , ce interviu MĂREŢ a slobozit Băsescu Traian astăzi ! Din epocala intervenţie am reţinut şi eu câteva idei nepreţuite , răspunsuri impecabile la tirul întrebărilor de o rară şi impresionantă incisivitate . Astfel , redactorul sau , mă rog , specia aia care-l chestiona pe preşedinte , şi care părea proaspăt aterizat dintr-o planetă necunoscută publicului larg , pune următoarea întrebare: „LA CE LE-AR FOLOSI OAMENILOR POLITICI APROPIEREA DE CLANURILE ŢIGĂNEŞTI ? ” . Intervievatul face o pauză … se gândeşte un pic ( „ia să vedem la ce mi-au folosit MIE clanurile ţigăneşti … ” ) … şi răspunde exemplar : „… pentru voturi …. pentru susţinerea financiară a campaniilor electorale …şi pentru beneficii materiale personale … ” . Ce părere aveţi , a răspuns bine ? Păi , eu zic că a răspuns ca la carte ! Experienţa personală , bat-o vina , se dovedeşte încă o dată a fi cel mai bun instructor , aşa cum foamea e cel mai bun bucătar !
  Dar la ipoteza că preşedintele ar fi putut să aibă 12 fraţi , v-ati gândit ? N-am fi avut noi clanuri ţigăneşti câţi fraţi ar fi putut deţine preşedintele ! Simpatic este că preşedintele pleacă de la ipoteza că toată duzina de fraţi ar fi fost musai la fel de „combinatori ” precum Mircea cel voinic şi euroii de aur ! Păi, dacă avea 12 fraţi cărora să le care apă minerală şi mâncare de post pe la penitenciarele patriei , aveau şi reporterii de teren ce intervieva la ieşirea din supermarket , până să încarce preşedintele zecile de navete în DUSTER-ul cumpărat de doamna Maria din micile ei economii de femeie casnică în ultimii 35 de ani !
  Şi , în final , nu a pregetat Băsescu Traian să transmită şi un mesaj de sprijin şi încurajare pentru marea CONSTRUCŢIE DE DREAPTA ! Adică , după o matură chibzuinţă , el nu şi-a dat totuşi demisia , pentru că a constatat vulnerabilitatea candidatului de dreapta, în ipoteza unor alegeri prezidenţiale intempestive … aşa că rămâne la Cotroceni , pe poziţie , până se mai întăreşte un pic candidatul gelatinos !

 8. 8 Marian Nicolae iulie 10, 2014 la 2:44 pm

  Sa mai si radem…
  ——————————————

  Ministrul german de Finanţe:
  Americanii dau dovadă de o “prostie care te face să plângi”

  de Iuliana Enache – Mediafax
  http://www.mediafax.ro/externe/ministrul-german-de-finante-americanii-dau-dovada-de-o-prostie-care-te-face-sa-plangi-12921943

  Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schäuble, a apreciat, joi, că Statele Unite dau dovadă de o “prostie care te face să plângi”, după descoperirea a două posibile cazuri de spionaj al agenţilor germani în favoarea agenţiilor de informaţii americane.

  “Este extrem de prostesc ca Statele Unite să recruteze la noipersoane de a mâna a treia. Iar în faţa unei asemenea prostii, nu poţi decât să plângi” , a declarat ministrul pentru postul german Phoenix. “Şi de aceea, acest lucru nu o amuză pe cancelar”, a adăugat Schäuble, cunoscut pentru modul său direct de a vorbi.

  Pentru a doua oară în cinci zile, justiţia germană a deschis o anchetă, miercuri, în privinţa unui presupus spion care lucrează, potrivit presei, pentru Washington, un caz care tensionează şi mai mult relaţiile dintre Statele Unite şi Germania.

  După primele dezvăluiri, vineri, în privinţa unui agent al serviciilor de informaţii germane (BND) suspectat că lucrează şi pentru CIA, Parchetul federal a anunţat că anchetează un nou caz de presupus spionaj pentru o ţară străină, fără a preciza care este aceasta.

  De această dată, presa a vorbit despre un ofiţer al Bundeswehr, care ar lucra pentru Statele Unite. Cazul este considerat “mai grav” decât primul, potrivit surselor citate.

 9. 9 Albu Constanţa iulie 10, 2014 la 3:28 pm

  Doar nu credeţi că s-a gândit cineva că moare de dragul ţării,asta este pentru un anumit electorat,dar şi pentru a crea panică în rândul pensionarilor,că această măsură le-ar afecta siguranţa materială.

 10. 10 Teos42 iulie 10, 2014 la 3:28 pm

  Parerea mea este ca se foloseshte de un tertip in acest caz , cind a fost vorba de acciza la combustibil , zicea maidanezul ca ,,sunt bani la buget” ; acum nu mai sunt bani la buget shi in marea lui grija nu shtie ca sa faca , are nevoie de consultari cu guvernul . Cred ca are nevoie de o consultatzie medicala !

 11. 11 andrada iulie 10, 2014 la 3:29 pm

  Acest gunoi …lupta nu numai impotriva lui Ponta ci si impotriva noastra ,a romanilor….habar n-are ce inseamna sa ai angajati si dari la stat ,!! el a furat si n-a dat nimanui socoteala pt nimic,iar,,pt miliardele dosite ,si-a blindat spatele cu oameni lasi si santajabili si acum nimeni nu-i poate face nimic…iar dupa ce pleaca…..,gaseste-l in lumea mare….!

 12. 12 Fragmentarium Politic iulie 10, 2014 la 4:47 pm

  O strategie esuata: Votul negativ va bate votul ideologic
  Ultimele anunturi privind „unificarea” dreptei schimba perspectivele dar si perceptiile privind scopurile acestor manevre. Mai intai, Vasile Blaga si Mihai Razvan Ungureanu au iesit in public cu declaratia fuziunii dintre PDL si PFC. Apoi, Traian Basescu a declarat ca fuziunea intre PNL si PDL nu este posibila. Ce ascund aceste avansuri si retrageri tactice? In opinia mea, sunt trei motive majore care ar putea sta la originea acestor tatonari si rasuciri de proiecte. Primul, si cel mai important, cu valente strategice, este tentativa de preluare a controlului de catre factiunile pro-Basescu asupra intregului esichier al dreptei. Spun „factiuni”, pentru ca in asemenea entitati razletite si slabite se reunesc, de obicei, ramasitele pierderii bataliei decisive. Pentru PDL, infrangerea catastrofala a venit in urma ultimelor alegeri, locale si parlamentare, din 2012, si europarlamentare, din 2014. PFC si PMP sunt asemenea constructii politice de conjunctura, care au absorbit parti ale fostei elite dominatoare a PDL, care, discret sau explicit l-au urmat pe marele invins, Traian Basescu, in speranta, tot mai iluzorie dupa referendumul de demitere si scandalul Mircea Basescu-Bercea Mondial, unei refaceri si reveniri in forta. Pe baza antecedentului privind controlul politic asupra justitiei, se poate prezuma ca Traian Basescu a ajuns la concluzia ca regula preluarii controlului asupra a tot ce misca in jurul sau si cu care vine in contact se poate extinde si asupra partidelor. Daca nu asupra intregului esichier, cel putin asupra celor ale dreptei. O idee bolnavicioasa, desarta pentru cine crede ca, in afara PNL, ceea ce mai exista pe esichierul dreptei mai poate conta semnificativ. Se vede si din contabilizarea, care aminteste de steagurile lui Pristanda, pe care Basescu o face procentelor anemice ale cioburilor in care s-a spart dreapta.
  Cel putin hazlie este si motivatia sub care Basescu se ascunde pentru a nu-si da demisia: „Probabil as fi fost blamat de toata dreapta, era cea mai usoara varianta, cu certitudine unul din reprosurile puternice ar fi fost ca am sacrificat dreapta”. Care dreapta? Cea basista, se-ntelege, care si-a decontat pierderile, care si ei ar fi fost normal sa i le aduca criza, in taierile in carne vie a resurselor de subzistenta ale populatiei. Vestea buna este ca strategia preluarii controlului asupra dreptei a esuat, si aici intervine al doilea motiv, resensibilizarea PNL la ideea fuziunii cu PDL. Cresterea PNL si a voturilor care i le-ar aduce fuziunea cu PDL, care va trage dupa sine si fuzionabilul PFC, care au format guvernele Basescu-Boc-Ungureanu, ar suna tentant daca nu ar exista riscul ruperii echilibrului de leadership liberal, si, pe cale de consecinta, pierderii identitatii liberale, in favoarea preluarii controlului de catre factiunile pro-Basescu. Ar fi limpede ca debascizarii i s-ar pune surdina, iar votul negativ de la prezidentiale, care se anunta a fi cel mai negativ din istoria post-decembrista, ar fi transformat intr-un vot ideologic, si acesta din urma ar fi al treilea motiv al miscarilor intestine prezentate ca fiind ale “intregii” drepte.

 13. 13 Ion Gavrila iulie 10, 2014 la 5:33 pm

  D-le Nastase,
  Se investigheaza niste fraude imense (1 miliard de EUR) savarsite [asta urmeaza sa decida judecatorii] in timpul mandatului dvs. Este vorba de contractul de securizare a frontierelor si alte contracte ale Ministerului Educatiei. Cum comentati? este tot o inventie a actualului presedinte? dar arestarea fratelui presedintelui cum o comentati? mai este acum DNA-ul aservit lui Basescu?
  Multumesc,
  Ion

 14. 14 Centru iulie 10, 2014 la 6:01 pm

  Inteligenta romaneasca !
  O institutie ultra-necesara intr-o tara in care portarul de la minister si vamesul incep conversatia cu cetateanul ( in ochii lor o casa de bani cu doua picioare ) prin ” faci cinste ? ” – DNA – se acopera , prin lichelismul si clientelismul sefilor sai , de grotesc .
  Incep anchete privind livrarea de material informatic scolilor in timpul guvernului Nastase , acum zece ani ? Ancheteaza sistemul de securitate EADS ( care ne-a ajutat mult , in ochii politicienilor vest-europeni , pentru Schengen ) ?
  Se acopera de ridicol .
  Isi pierd orice credibilitate .
  Vor da argumente pentru desfiintarea lor pasalelor coruptiei adevarate din Romania .

 15. 15 Luminita Arhire iulie 10, 2014 la 6:16 pm

  Hai tu, nu mă înnebuni , Traiane ! Cum ziceai , că pentru tine cea mai simplă soluţie era demisia ? Păi , ca în bancul clasic : „cel mai uşor lucru de pe lume este să te laşi de fumat ; uite, eu m-am lăsat până acum de vreo douăzeci de ori ! ”
  Şi tu , dragă, ai tot demisionat , ba din Parlament , când nu mai era nici un pericol să te umfle potera , ba în cinci minute cu prilejul solemn al primei suspendări , ba dacă ai fi avut măcar un vot mai mult pentru demitere la Referendum , în 2012 ( şi ai avut , slavă domnului , nu unul ,ci 6 550 000) , ba acum când frăţiorul aşteaptă mâncare de post în cantonament … vezi că nu e mare lucru să demisionezi ? Te-ai obişnuit cu demisia ….ca ţiganul cu scânteia , cum se zice … sau nu-i frumos din partea mea că am utilizat o zicătoare cu minoritari , avându-se în vedere circumstanţele ?
  Amice, noi am observat cu toţii cum NU ţi-a plăcut ţie la Costeşti … cum te-au forţat gazdele alea supraponderale şi cu freza împletită până în dreptul taliei -cu care te pupai de zor până să urci pe scenă – să te lansezi în felurite dansuri de salon din buric , cum au silit-o pe doamna Maria să se îmbrace în culorile curcubeului şi să-şi împodobească preţiosul gât cu cel mai comun giuvaier ţigănesc … deloc nu vă plăcea . Profund jenat ai fost şi când ai ridicat-o pe Prima doamnă de la masă şi-ai proptit-o ceva mai departe , ca să poti tu să ai un schimb intelectual de păreri , ca de la preşedinte la rege , cu Măria-sa Cioabă …
  Da’ , cu toate greutăţile , tot a rămas un motiv de bucurie pentru tot poporul : bine că eşti tu lucid în toată nebunia asta şi ai rămas vertical ca o lumânare , în geamul de la Cotroceni , după ce te-ai sfătuit cu Instituţiile statului şi aţi decis împreună că , deşi demisia este aşa cum am demonstrat cea mai simplă chestie de pe pământ , tot mai bine ar fi să rămâi , ca să nu dai o lovitură mortală candidatului de dreapta …

 16. 16 blogideologic iulie 11, 2014 la 6:35 am

  Câţiva ani în urmă, la o televiziune, Ion Cristoiu era el însuşi intervievat. Dezbaterea şi mărturisirile au zăbovit ceva timp pe un moment al alegerilor sale după terminarea liceului. Reporterul insistă asupra faptului că în cazul unui vrâncean – cum este Ion Cristoiu – alegerea naturală ca loc pentru desăvârşirea studiilor ar fi fost capitala Moldovei. Dar ce putea să ofere unui spirit arivist Moldova ? Ce-i mai valoros acolo – după mine, care îi preţuiesc nespus pe cei doi mari Negruzzi- erau încă fragmentele din ideologia „boierilor vechi, ruginiţi în românism”. Dar Ion Cristoiu a plecat către un Centru unde era prezentă şi oferta de ideologie nouă, foarte avantajoasă pentru el, ca individ. A putut astfel învăţa mentalitatea de „şef nou”. Ceea ce nu-i puţin lucru.

 17. 17 blogideologic iulie 11, 2014 la 7:03 am

  Cartea lui Mircea Cărtărescu, POSTMODERNISMUL ROMÂNESC, îl fortifică pe universitarul Paul Cornea http://ro.wikipedia.org/wiki/Paul_Cornea în determinarea sa implacabilă de a lupta contra ideologiei naţionalismului românesc. O dovedeşte Postfaţa http://www.scribd.com/doc/13080205/Mircea-Cartarescu-Postmodernismul-Romanesc

 18. 18 blogideologic iulie 11, 2014 la 7:20 am

  În ultima vreme, o serie de articole din NYT demonstrează o remarcabilă schimbare de mentalitate. Se pregăteşte un nou Weltanschauung ?

 19. 19 santinela iulie 11, 2014 la 9:30 am

  Sper ca Ponta sa aibe atita minte si sa nu bage pe dracu in palatul Victoria.
  Daca este acolo asta nu va pierde prilejul, sa se dea mare, sa adreseze critici guvernului in fata presei.

 20. 20 blogideologic iulie 11, 2014 la 9:59 am

  Sunt posibile modelele economice pentru germenii de întreprindere (start-ups) bazate pe-“un capriţ”, pe-“un pamplezir” (vezi termenii folosiţi la domnul I.L. Caragiale) ? Se pare că da. Iată de exemplu reţeaua socială fără utilizatori înscrişi, pe numele său iniţial Cynk Technology. Într-o operaţiune recentă IPO – adică operaţiune de lansare pe piaţa bursieră – această reţea socială ajunge să fie cotată la peste 6 miliarde dolari USA !

 21. 21 Cris iulie 11, 2014 la 10:40 am

  Băsescu înțelege prin consultare impunerea poruncilor lui.
  Așa a făcut și cu Parlamentul. Le-a spus parlamentarilor ce are de gând să facă, iar la sfârșit le-a trântit-o: considerați că v-am consultat.

  „Specialiștii” lui de la Cotroceni, el însuși au ajuns la concluzia că nu e bine să se scadă CAS la angajator. I-a apucat grija de Buget…
  Guvernul are toate datele, le-a coroborat, a consultat profesioniștii, dar nu face bine ce face. Știe el, Băsescu…
  A făcut vreun guvern ceva bine din 2005 înafară de Boc și Ungureanu? Doar ăia au făcut totul foarte bine fiindcă au aplicat „tezele” lui.

 22. 22 viorel iulie 11, 2014 la 12:07 pm

  BĂSESCU AR TREBUI SĂ MEARGĂ LA RAHOVA PENTRU CONSULTĂRI , PENTRU CÂT RĂU A FĂCUT EL CU CLANURILE BĂSESCU ŞI BERCEA …

 23. 23 Mimi Fluerasu iulie 11, 2014 la 4:00 pm

  Saracul tovaras Basescu,nu mai stie ce sa faca .Crede ca aparand la televizor ,lumea o sa-l mai creada.Majoritatea celor pe care ii cunosc inchid televizoarele cand vorbeste Basescu.Ce face de fapt Basescu cand apare :ne avertizeaza ca acolitii (stiti care) au grija sa-l apere in continuare.Si imi vine sa cred ca asa este.Oare ce mai pot sa ne faca de acum .Mai mult decat ca au lasat sa fie furate terenurile(prin acceptarea jafului),prin acceptarea taierilor de paduri,lasarea de izbeliste a tuturor statiunilor (din care s-ar castiga bani).Oare ce ne ne mai asteapta??

 24. 24 Centru iulie 11, 2014 la 4:38 pm

  Nu vreau sa fiu cutia de rezonanta a Ziarului Financiar , care mi se pare singurul ziar normal al Romaniei anilor 2010 dar titlurile de azi trebuie sa dea de gandit fabricantilor de coalitii , algoritme si ofertantilor de pasapoarte diplomatice unor tineri sportivi si studenti ” Romania a trecut in 2014 la sub 20 de milioane de locuitori ” , ” 2,35 milioane de romani sunt in strainatate ” ( plecati dupa 2002 , atentie , nu sunt urmasii ardelenilor si bucovinenilor emigrati din imparatia chezaro-craiasca in 1900 in SUA si Canada ) .
  Legat strans – ” nici un km de cale ferata construit in ultimii 25 de ani ” si ” trenul Bucuresti Tulcea face 5 ore si 20 de minute ” .
  Normal .
  Oamenilor nu le trebuie doar cornuri si doua sute de lei copiilor lor pentru 10 la bacalaureat .
  Oamenii vor o tara care sa respire , prin transporturi civilizate si eficace .
  Nu vor sa-si ingroape o ruda pe an moarta in coliziuni pe sosele in drumuri de 15 kilometri intre doua orasele .
  Nu vor sa plateasca un salariu pentru un drum de zece ore , mizerabil , in trenul Bucuresti Suceava sau Bucuresti Satu Mare .
  Sa nu ne indignam , totul este sub control .
  Chiar daca in practica nu avem un metru de santier , guvernul a lansat , in mai , 15 licitatii pentru studii de pre-fezabilitate pentru ” autostrazi ” ( adica pe unde ar trece drumul , nu suntem deloc la constructie , ce vorbiti ) ,finantate de UE – 40 de milioane de euro studiul ! – contestate deja de alte firme . Iar pentru calea ferata , nu va speriati , concentrati-va pe lucrurile esentiale – Mircea Basescu , Iohannis si Kelemen Hunor – avem chipurile un contract de 1,5 miliarde de euro pentru reabilitarea a 100 km de cale ferata intre Sibiu si Teius ( numai ca nimeni nu a vazut pe nimeni lucrand acolo ) .
  Stati linistiti la locurile voastre , Ponta , Sova , Neaga si Dragnea vegheaza .

 25. 25 Taica Lazar iulie 11, 2014 la 9:50 pm

  Albert Einstein” Un lucru interesant privitor la oamenii inteligenti este ca ei par nebuni in ochii prostilor”…nu-i asa domnule Titus?

 26. 26 santinela iulie 12, 2014 la 7:04 am

  Daca-i pune dracu pe guvernanti sa faca porcaria asta de modificare la codul fiscal si sa creasca taxele pe propietati atit de mult cit se spune pot sa-si ia adio de la orice fel de alegeri.Se dovedeste ca Basescu are dreptate si nu sint bani pentru a sustine scaderea CAS-ului.Atunci adio PONTA !

 27. 27 ZeV iulie 12, 2014 la 7:50 am

  Excelent, ghita bizonu:
  ,,hm .. un partid ar trebui sa se defineasca printer-o “identitate” politica. Iar afilierea la un partid ar trebui sa se faca in urma unei identitati sau macar convergente intre convingerile personale si cele ale partidului. Idem afilierea unui partid la o “internationala” ar trebui sa se faca in numele unei congurente intre identitatea politica a partidului si cea a “internationalei” la care se afiliaza.”
  COMENTEZ:
  De acum, te voi citi mai atent, chiar daca asta presupune mai mult efort si mai mult timp alocat.
  Nefacand acest efort pana acum (nu numai din vina mea ), uneori, sunt convins acum, mi-au scapat idei excelente camuflate intr-o forma de exprimare suprarealista. La o prima citire, poti confunda cu usurinta ochiul cu gura, urechea cu barbia si iti vine sa te asezi cu capul in jos….ca in fata unui Picasso.
  😉 😉

 28. 28 ZeV iulie 12, 2014 la 9:53 am

  Doru Coarna
  ,,Gasiti vreun idiot in toata tara care sa admita ca-i merge mai bine acum decat altadata, oricand? ”
  COMENTEZ: Eu as putea sa va dau , instantaneu, doua nume, din care, unul indentifica o persoana de sex masculin (chiar daca, in prezent, doar in cartea de identitate), iar al doilea, se refera la un anume tip de parasuta.
  Ambele personuri dezvolta agricultura capitalista multilateral (inspre ramificatiile famigliei) dezvoltata.

 29. 29 ZeV iulie 12, 2014 la 10:01 am

  Pentru Centru: Infrastructura este doar o conditie pentru reducerea accidentelor rutiere, total insuficienta.
  Un om educat si intelligent, conduce in siguranta, chiar si pe un drum forestier. 😉
  Iata o statistica, centrule:
  ,,Romania inregistra, in anul 2010, o rata mare a deceselor in accidente rutiere comparativ cu media europeana si aproape egala cu cea din Statele Unite, se arata intr-un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

  Totodata, din punct de vedere al eficientei legislatiei privind circulatia pe drumurile publice, Romania este notata cu 8 din 10, se arata in raportul citat de Mediafax. (Nu e rau – nota mea)
  La nivel mondial, rata deceselor in accidentele rutiere din Romania este similara cu cele din SUA (11,4), Guinea Ecuatoriala (11,4) si Bangladesh (11,6).”
  😉 😉
  Iata cine ne da lectii de civilizatie si ,,stat de drept”: ,,The oncle”.
  Cum ti-am mai spus, centrule, Romania poate sa detina autostrazi cu 10 benzi pe sens. Rata accidentelor rutiere, sunt, convins, va ramane aproape aceeasi.
  😉 😉

 30. 30 ZeV iulie 12, 2014 la 10:02 am

  ps
  In 2013, rata accidentelor a scazut, fata de 2010.
  😉

 31. 31 ZeV iulie 12, 2014 la 10:35 am

  Centrule. in Romania , totul se va bloca, deoarece, DNA tinde sa devina un fel de guvern si legislativ paralel. Eu chiar mi-as dori, ca DNA sa substituie complet administratia….sunt foarte curios cum vor rezista procurorii la presiunile investitorilor strategici, obisnuiti cu comisioane legale si demersuri lobbystice – aparati de legile din tarile lor. Sunt doua variante de lucru: fie DNA va ceda complet initiativa, in orice licitatie, strainilor (sa faca ce vor muschii lor in orice decizie economica), fie Romania se va intoarce in evul mediu.
  Oricum avem mentalitatea acelui ev: ne certam continuu, mereu vrem altceva si mereu altii sunt de vina. Doar ,,justitiabili” sunt de neatins, imaculati ca serafimii si cu reputatia mai presus de Iisus Hristos. In acest timp, bilderbergii isi freaca multumiti mainile…le-a mai iesit o speculatie si/sau o diversiune. Ca la o alba-neagra inversa: mereu castiga. Cel care pierde invariabil, este poporul roman.

 32. 32 ZeV iulie 12, 2014 la 10:49 am

  blogideologic
  Schimbarea de mentalitate a cui ? ,,Se pregăteşte un nou Weltanschauung ?” Cine sa o faca ? De cand americanii au idei filosofice si/sau perceptii neutrale despre viata si lume, altele decat cel subsumate senzationalului si banului ?
  Nu vedeti ce spun ? E mai probabil, dupa ei, ca apa si viata sa fi aparut pe Pamant aduse de comete, decat sa se fi ivit, pur si simplu, pe Terra.
  Oriunde e mai probabil, chiar si pe arida planeta Marte, numai la noi este putin probabil, desi, la noi sunt conditiile de mentinere si dezvoltare a vietii si nu altundeva.
  Cred ca, pur si simplu, americanii, care nu mai cred in nimic, se plictisesc de moarte si, din cand in cand, o mai pun de un ,,start-up” pentru o noua jucarie (gadget) care sa scoata dolarii din conturile cetatenilor.
  (Z)

 33. 33 Ghita Bizonu' iulie 12, 2014 la 10:55 am

  Marian Nicolae

  E … spionii americani sin RFG e o cestie .. specioasa rau.
  {Prin 95 umba zvonu ca dupa unificarea baietii aia di9n BND s-au dus „ata” sa preia arhivele STASSI s avaza cine i-a spionat. Nu au gasit nimic!!
  Au cauata pe insu care le avea in grija… Ultima informatie era ca ala s-a urcat intr-un avion cu destinatia SUA. Zbor direct SUA.
  INSA in SUA ala nu a .. debarcat!!! Adica au debarcat N persoane insa una din N era doar numar nu si nume ….
  Au intrebat la CIA… si rapsunsul a fots ceva in genu „tete na da obraznici ati devenit! De cand va intereseaza pe voi oamenii bnostri care va sspioneaza?!” si PUNCTUM!!! (se pare ca reteau STASII a primit o propunere de nerefuzat : ori primesc $$$$$$ ori puscarie !! Au ales libertatea de a fi platiti in $$$$!!)

  Ma rog telegramele alea au zis ceva ce se stia .. Ins amarele public german de abia acum a „aflat” si trebuie sa i se dea ceva satisfactie … ceva plevusca … Pestii mari sunt bine mersi si se prea poa ca BND sa se teama sa ii descopere (pai ce scandal ar iesi!!! Si BND ar fi intreabat de ce toaca bani degeaba … asa ca se trece la pcrctia comuna „cu cat e mai mare esecul cu ata mai stralucitoare sunt decoratiile”)

 34. 34 sadicu iulie 12, 2014 la 11:03 am

  Presedintele nu a dorit altceva decat sa atraga atentia ca este vorba de o noua farsa marca Victor Viorel Ponta si uite ca la nici macar 48 de ore de la conferinta de presa,se adevereste ca a avut dreptate.
  Guvernul introduce un nou set de taxe pe proprietati,automobile, tiruri s.a.m.d.,(este vorba de dublarea sau chiar si triplarea acestor taxe).
  Economistul Mircea Cosea atrage de foarte mult timp atentia ca politica economica a guvernului este falimentara.
  De reformarea ANAF-ului s-a ocupat nimeni altul decat catastrofa intitulata Chitoiu,iar rezultatele au fost si sunt pe masura.
  De doi ani de zile,gradul de colectare a veniturilor la bugetul statului sunt intr-o perpetua scadere.
  Ce face un guvern condus de un Premier iresponsabil in atare conditi? CE ESTE MAI SIMPLU.
  Ii impovareaza si mai mult pe cei din economia alba care isi platesc taxele si impozitele.Ce fac cei care nu mai pot suporta impovararea? Unii isi inchid afacerile iar altii trec in zona gri sau neagra.
  Dar hai sa vedem care a fost si este efectul supra-accizarii benzinei si motorinei de catre guvernul Ponta.
  Banii obtinuti din acciza ar fi trebuit sa mearga ,chipurile,la autostrazi.
  Pai datorita scumpirii carburantilor,a scazut dramatic consumul si astfel,la buget au ajuns si mai putini bani decat inainte.Cei care au firme de transport ,prefera sa se alimenteze de la vecini unde pretul carburantului este mai mic sau de pe piata neagra.
  Dupa 2 ani de guvernare PSD pretul benzinei si motorinei este la fel ca in Germania.
  Cu siguranta,unii colegi de pe blog vor concluziona ca,critic asa zisa scadere a impozitelor doar de dragul de a ataca actuala putere.
  Un om cu viziuni de dreapta care pe deasupra mai detine si o firma nu are cum sa se impotriveasca scaderii impozitelor.Ma refer la scaderea reala nu la fraiereala.
  Am 25 de angajati iar reducerea CAS cu 5% reprezinta un ajutor.Un ajutor modest dar totusi un ajutor.Dar acest ajutor se transforma intr-o povara daca la pachet vine cu dublarea taxelor pe activele fixe si mobile pe care le detine firma mea.Mai bine ma lasi in pace si in amarul meu tu Viorele care esti Viorel pentru ca nu am nevoie de cadourile tale otravite.

 35. 35 blogideologic iulie 12, 2014 la 2:24 pm

  Citez din cartea “Eminescu, securitatea şi siguranţa naţională a României”, autorul fiind cercetătorul George Ene. Carte apărută la Editura EIKON (din Cluj-Napoca) în anul 2014, cu ISBN: 973-757-965-2 : + Recenzând lucrarea Rusia şi Europa, publicată de N.I. Danilevski în 1871 la Petersburg, Eminescu prezintă “idealul istoric al uriaşei puteri de la nord”. Relevă că o soluţie avansată se referă la crearea unei “confederaţii slave, sub hegemonie rusească”, din care urmau să facă parte şase regate (ceh, sârbo-croat, bulgar, român, grec, maghiar), precum şi teritoriul Constantinopolului (sau Bosforul tracic, adăugăm noi ; precizăm că în cartografia Evului Mediu, ţinuturile din jurul Bosforului tracic se chemau ‘Romania interioară’) […]. Eminescu mai evaluează : “Teoriile acestea (adică panslavismul exprimat la anul 1871 de către N.I. Danilevski, n.n.) nu sunt lipsite de oarecare măreţie şi de o manieră de a privi istoria universului într-un mod specific slav. În orice caz, ni se pare ciudat cum noi, românii, care trăim lângă Dunăre, suntem cu totul cufundaţi în ideile Occidentului, pe când din toate părţile împrejuru-ne pulsează o viaţă istorică ce în dispoziţiunea ei generală se deosebeşte atâta de mult de istoria Occidentului. Câteodată ar trebui să ni se pară că suntem o muche de despărţire între cele două lumi cu totul deosebite şi că este în interesul nostru de a cunoaşte amândouă lumile acestea.”+

 36. 36 Centru iulie 12, 2014 la 5:19 pm

  Guvernul este de fapt consecvent .
  Investitiile , pentru Ponta , sunt secundare .
  Ce conteaza pentru el este cumpararea simpatiei electoratului popular .
  Nu poti sa ai bani , intr-o tara saraca , si pentru plata imprumuturilor imobiliare ale cetateanului , pentru distribuiri de ajutoare sociale cui vrei si cui nu vrei , si in acelasi timp sa folosesti putinele tale resurse financiare pentru investitii .
  Cum spune francezul , nu poti sa ai ” le beurre et l’argent du beurre ” .
  Ponta gandeste – daca o face – pe termen foarte scurt .
  Linistiti-va , pentru 2014 a acordat autostrazii Transilvania nu 55 milioane de euro , asa cum spunea ( suficienti pentru Gilau Nadasel ) , ci 7 milioane de lei , pentru ” proiectarea sectorului ” – asta o face in fapte .
  E o mica deosebire .
  Altfel , ma bucur sa vad ca este un guvern responsabil si curajos – tergiverseaza si vrea sa ingroape , din lasitate , eutanasierea sutelor de mii de caini salbatici liberi din tara .
  Este in plus un guvern ” politiquement correct ” – nu se atinge de alta populatie de animale periculoase , ursii , in supra-numar .
  Turistii straini care indraznesc sa vina in Romania , daca au scapat in Bucuresti si Timisoara coltilor cainilor vagabonzi , se pot delecta , in zona Rucar , in fata spectacolului a cadavrelor a 400 de oi , ucise de ursi , in plina carare turistica ….
  Imagine de Mossul ….

 37. 37 blogideologic iulie 12, 2014 la 6:54 pm

  În chestiunea „Traian Băsescu”, domnul Radu Tudor şi domnul Ion Ghişe susţin poziţii eronate : 1/ Ziaristul Radu Tudor eroizează în tuşe complet absurde „măreţia revoluţiei din decembrie 1989“. Or, această eroizare îl ajută certamente pe domnul Traian Băsescu. 2/ Iară domnul Ion Ghişe propune aproape în mod continuu triviala „soluţie constituţională“. Care, în lumea post-post-modernă, este total ineficientă. Profesorul Lev Manovich http://en.wikipedia.org/wiki/Lev_Manovich a demonstrat aceasta foarte convingător : „Societatea noastră nu se mai bazează pe Constituţii –câteva pagini de texte-, ci pe algoritmi care sunt scrişi cu milioane şi milioane de linii de cod !” Bineînţeles că există şi soluţii foarte elegante şi eficiente pentru români. Ele sunt înscrise cultural în Ideologia naţionalismului românesc.

 38. 38 papasha iulie 12, 2014 la 7:29 pm

  Sunt la Paris cu sotia pt. cateva zile ( n_am mai fost de 5 ani ) .
  Iesind de la Muzeul D°Orsay , in statia de autobuz , doua babe spilcuite , care asteptau si ele autobuzul 83 , ne°au avertizat sa ne ascundem banii si telefoanele , daca mergem pe Champs Elysee , pt.ca acolo sunt „romanii” care o sa ne jefuiasca …….( nu ne_a jefuit nimeni ).!
  Serviciile sunt proaste , preturile sunt scumpe , cacatii de caini troneaza bulevardele si strazile bine luminate si pline de cultura , parizienii sunt din nou aroganti degeaba, iar eu le prezic( din nou ) ca in 4-5 ani , isi vor sparge nasul cel arogant in falimentul national ,. .Pacat de bani ,, sa le fie de cap , a la prochaine , dans 10 ans !

 39. 39 Dezideriu Dudas iulie 12, 2014 la 8:55 pm

  Stimata Doamna Smaranda Dobrescu,

  Bune si calculele macro, dar daca nu se misca (mai) nimic la micro, le facem degeaba…

  SUA au retinut : Carnegie – otel, Vanderbilt – cai ferate, Rockefeller – petrol, Ford – auto, Du Pont – Agricultura, JP Morgan – banci, si nu vreun ministru care a marit sau scazut “taxa pe fumarit”

  D-nul Nastase pune o problema de procedura. Eu merg mai departe. Ce competente are Presedintia pe problematica ? Ce responsabilitate ? Intre ce limite ? Merg si mai departe. Ce obligatii are Guvernul in a consulta Academia, Institutele de cercetare…?

  Chiar daca nu am acordul d-lui Dragulanescu ( nu i-l mai cer – mi se pare ca intiativele mele transced astfel de rigori formale…), redau mai jos “Crezul capitalistului”…Va asigur ca pentru mine a fost o revelatie, sa citesc asa ceva, de la “un sugator de sange de popor”…, si nu oarecare, ci chiar cel mai mare in imaginea noastra despre capitalismul pe care am crezut ca-l putem adopta (doar) prin intermediul profesorilor de capitalism din comunism, e drept, perfect rigurosi formal !

 40. 40 Dezideriu Dudas iulie 12, 2014 la 8:56 pm

  “ CREZUL CAPITALISTULUI este la mine din 1980 cand m-a impresionat profund ! ORICE ROMAN CARE A AJUNS LA CENTRUL ROCKFELLER DIN NEW YORK PUTEA SA-L CITEASCA, FOTOGRAFIEZE, TRADUCA – operatii efectuate de mine…Ce-au pazit numerosii nostri jurnalisti, turisti si (…) care au ajuns pana acolo??? TITLUL ESTE PUS ADHOC DE MINE SI-MI APARTINE!..Am poze cu el in engleza….”
  Prof. univ.dr. ing. Nicolae Dragulanescu – dir. ex. Fundatia Premiul Roman pentru Calitate JM Juran, secretar general – Fundatia Romana Pentru Promovarea Calitatii

  CREZUL CAPITALISTULUI

  @ Cred in suprema valoare a a individului precum si in dreptul sau la viata, libertate si cautare a fericirii

  @ Cred ca fiecare drept implica o responsabilitate, fiecare ocazie – o obligatie, fiecare posesie – o datorie.

  @Cred ca legea a fost facuta pentru om si nu omul pentru lege; ca guvernul este in slujba oamenilor si nu conducatorul lor.

  @ Cred in demnitatea muncii, manuale sau intelectuale; cred ca lumea nu datoreaza omului numai o existenta ci datoreaza fiecarui om posibilitatea de a-si crea existenta.

  @ Cred ca a fi cumpatat este esential pentru o viata buna si ordonata dar si ca a face economii constituie prima exigenta de indeplinit pentru a obtine o structura financiara viabila si dinamica, atat la nivel guvernamental cat si in afacerile si viata personale.

  @ Cred ca adevarul si justitia sunt fundamentale pentru a avea o ordine sociala durabila

  @ Cred in caracterul sacru al fiecarei promisiuni ; cuvantul dat de un om ar trebui sa fie la fel de important ca si bonitatea sa financiara; caracterul – si nu bogatia sau puterea detinuta intr-o anumita pozitie – reprezinta valoarea suprema.

  @ Cred ca a realiza lucruri utile constituie datoria comuna a tuturor oamenilor si ca numai in focul purificator al sacrificiului personal se consuma reziduurile egoismului. Astfel incat sufletul omenesc sa se poata afirma in plenitudinea sa.

  @ Cred intr-un atotstiutor si a-toate-iubitor Dumnezeu – indiferent de numele Sau – si ca implinirea maxima, fericirea cea mai mare si utilitatea cea mai larga se pot obtine daca se trraieste conform vointei Sale.

  @ Cred ca iubirea reprezinta cel mai important lucru in aceasta lume ; ca ea este singura care poate invinge ura si ca dreptul poate si va triumfa asupra fortei.

  John D. Rockefeller Jr.
  ( SUA, New York, Manhattan, Rockefeller Center )
  ( materialul poate fi gasit si la :
  agir-constanta.ro/wp-content/uploads/2014/06/DE-LA-INTERESUL-PERS.-SI-INTERESULDE-GRUP-LA-INTERESUL-NATIONAL-REZISTENTA-LA-SCHIMBARE.pdf
  – pagina 60 )

 41. 41 blogideologic iulie 12, 2014 la 9:06 pm

  La Q&A, în seara aceasta, actorii Dorel Vişan şi Mircea Diaconu în Marea (lor) Trăncăneală. Actorii ăştia nu cunosc alt scenariu ? M-am săturat de frecvenţa atâtor citate din “umanismul” lui Andrei Pleşu.

 42. 42 blogideologic iulie 13, 2014 la 2:42 am

  Văd că, mai nou, preşedintele jucător Traian Băsescu se arată foarte preocupat de activitatea ministerului Educaţiei şi Cercetării din România. Nu-i ceva neobişnuit pentru preşedinţii statelor mari. Să amintesc numai “rafinamentul cognitiv “ din “Iniţiativa pentru creier” a Casei Albe http://www.whitehouse.gov/share/brain-initiative În mare, se poate zice că “Iniţiativa pentru creier” a Casei Albe face parte din cercetarea militară DARPA http://en.wikipedia.org/wiki/DARPA În primul document citat de mine mai văd că există acum un interes extraordinar la Casa Albă faţă de circumvoluţiunea cerebrală dantelată a lobului limbic, o parte a formaţiunii hipocampului jucând rol important în procesul de memorare. Circumvoluţiunea cerebrală dantelată a lobului limbic contribuie la formarea memoriilor episodice noi, precum şi la explorarea spontană a mediilor noi. Intrările sale excitatorii provin din cortex. Dar există şi un program echivalent pe temă al Uniunii Europene. Program care este în prezent foarte criticat din punct de vedere ştiinţific.

 43. 43 Marian Nicolae iulie 13, 2014 la 8:42 am

  EXCLUSIV

  Prostie pură sau bună ştiinţă?
  Ponta, vrând să-l înfunde pe Funeriu, îl îngroapă definitiv pe Năstase/Comision de 4 milioane de euro descoperit de procurori într-un contract încheiat în 2004/ Procurorii l-au audiat deja pe Eugen Bejinariu, iar în PSD este fierbere mare

  http://www.comisarul.ro/politic/exclusiv/prostie-pura-sau-buna-stiin%C5%A3a/ponta-vrand_126048.html

  Se pare că dobitocul de Victor Ponta, vrând să îl dea pe mâna DNA pe fostul ministru al educaţiei, Daniel Funeriu, îl va înfunda definitiv pe Adrian Năstase. Pornind de la firmele care au furnizat echipamentele despre care se vorbea în sesizarea Guvernului, procurorii DNA au extins cercetările după ce au sesizat că aceleaşi firme au primit comenzi guvernamentale pentru mai multe programe din mai multe ministere începând cu anul 2001. Aşa s-a ajuns la descoperirea unui comision de 4 milioane de euro acordat de una dintre aceste firme pentru un contract încheiat în anul 2004 cu Ministerul Afacerilor Interne. Iar firele poveştii duc spre Adrian Năstase. Să nu mai vorbim că, la acea dată, şeful Corpului de Control al primului-ministru era cretinul de Ponta. Eugen Bejinariu, fost prim-ministru interimar în locul lui Adrian Năstase, a fost deja audiat în acest caz în cursul zilei de miercuri. Iar în PSD este zarvă mare declanşată de această audiere. Care n-ar fi favorabilă lui Năstase.

  Iată cum sună sesizarea trimisă de Ponta conform DNA:

  Procurorii DNA – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări în cauza penală constituită ca urmare a sesizării Corpului de Control al Primului – Ministru din data de 21.05.2013.
  Obiectul sesizării l-a constituit închirierea și extinderea de licenţe educaţionale de către, Ministerul pentru Societatea Informaţională şi Ministerul Educaţiei Naţionale care contrar dispozițiilor acordului cadru nr. 32/12.08.2009, au încheiat contrar HG nr. 460/2009, contracte de furnizare produse, existând indicii că s-au efectuat plăți privind o sumă de aproximativ de 9 milioane euro, destinate unităţilor de învăţământ.

 44. 44 ZeV iulie 13, 2014 la 12:33 pm

  Vsile
  ,,Multi confunda si pe aici adevarul cu denigrarea”.
  Cine si ce adevar(uri) confunda ? Dati-mi cateva exemple de ,,adevaruri”, dupa care va voi da, eu, unul singur (adevar n.r.) , dar suficient. Unul pentru care am votat in 2012. Dvs pentru ce ati votat in 2012, daca nu sunt indiscret ? Pentru o majoritate locala PNL-PDL-PMP -PPDD? Spuneti-ne, pe noi nu ne supara adevarul, ci, doar eschiva echivalenta cu minciuna, voit, dar nereusit, subtila. Rezultatul este doar o minciuna rautacioasa, chiar daca este emisa cu o anume doza de bunacredinta.
  De exemplu, a spune ca PSD este ,,partid stat” , in conditiile in care in teritoriu se constituie noi majoritati in contra votului popular din 2012, este o minciunica evidenta, chiar si pentru adolescentii la pubertate.
  Din fericire, memoria oamenilor nu dispare subit, oricat s-ar stradui sa o perverteasca consilierii straini ai liderilor ,,marii coalitii a frustratilor antinationali”. Apropo, avocatul Pavelescu ce mai face ? El cu cine voteaza ?
  (Z)

 45. 45 ZeV iulie 13, 2014 la 1:14 pm

  Chiar cum citesc o stire: ,,autocar cu pasageri rasturnat pe Autostrada Soarelui”.
  Este exact ce-i spuneam Centrului: In Romania, ca si in SUA, ca si in Bangladesh (etc), exista un deficit de civilitate rutiera.
  Centrule, eu spun asa: hai sa facem presiuni pe Ponta si succesorul sau Traian Basescu (conform amicului Coarna n.r.) , sa construiasca DOAR autostrazi perfect liniare, precum un segment matematic ce uneste punctul A cu punctul B. Nu conteaza ce nimereste constructorul, buldozerul rezolva. Problema e ca soferul roman ramane tot acelasi. Solutia ? ,,Cocoase de camila” din 10 in 10 metri.
  😉 😉 😉

 46. 46 sadicu iulie 13, 2014 la 2:33 pm

  …sa mai si glumim…

  -Mesajul Ambasadei SUA catre partidele de dreapta:
  daca mai trageti mult de timp si nu va numiti odata candidatul pentru prezidentialele din luna martie,numim noi unul din oficiu; 🙂

 47. 47 blogideologic iulie 13, 2014 la 2:59 pm

  În documentul “Iniţiativa pentru creier” al Casei Albe http://www.whitehouse.gov/share/brain-initiative se afirmă în mod clar faptul că “preşedintele Obama ghidează Comisia pentru Studiul Chestiunilor Bioetice şi către o explorare a tuturor implicaţiilor etice, legale, societale care apar din această iniţiativă R&D, precum şi din alte progrese recente realizate în neuroştiinţe.” Casa Albă compară “Iniţiativa pentru creier” cu proiectul genomului uman. Se ştie că în cadrul acelui proiect, guvernul federal American a investit între anii 1988 şi 2003 o sumă de 3,8 miliarde de dolari. Iar faptul respectiv s-a repercutat pozitiv asupra economiei americane ! Astfel, fiecare dolar investit a avut un randament de 141 de dolari ! La fel, există speranţa realistă că “Iniţiativa pentru creier” va produce nişte rezultate cu valoare adăugată pe termen lung : 1/ Înţelegerea mai bună a mecanismelor care provoacă maladia Parkinson pentru a putea consilia tratamente ameliorate şi programe de prevenţie. 2/ Progrese tehnologice pentru reducerea barierelor de limbaj la interfaţa dintre computer şi gândirea umană. 3/ Dezvoltarea unor soluţii pentru a preveni, pentru a trata, chiar pentru a inversa trendul negativ al traumatismelor creierului pe care le-au suferit veteranii de război. 4/ Crearea de locuri de muncă high-tech în industriile viitorului.

 48. 48 Cris iulie 14, 2014 la 8:54 am

  Art. 86, alin. 2: Bea șefu, bem și noi.

 49. 49 ZeV iulie 14, 2014 la 2:37 pm

  Sadicu
  Nici macar in gluma te sfatuiesc sa nu glumesti pe marginea desemnarii candidatului dreptei……ii faci pur si simplu un deserviciu acestei ,,drepte” incropite la repezeala, sugerand ca dreptacii sunt slugile americanilor.
  Faceti si voi o campanie mai cu perdea…poate va vor crede unii romani ca le reprezentati interesele…ale lor, nu ale altora. Macar pana la alegeri, dupa care, puteti sa (va) refulati basismul la vedere, cat vor muschii vostri, intr-o lunga si reparatoare stare de opozitie.
  😉
  Nu de alta, dar cred, sincer, ca ne trebuie si o dreapta puternica, ca doar n-om fi o natie de ologi.
  😉

 50. 50 Ghita Bizonu' iulie 14, 2014 la 2:43 pm

  ZeV

  chiar asa dom’le?! Si ce ti se intampla ?Se gasi careva sa iti explice sensul scrisei „un partid ar trebui sa se defineasca printer-o “identitate” politica.” sau al exprsilor ciudate ca congruenta ori convergenta?!
  Orocium nu te obosi ,..

 51. 51 ZeV iulie 14, 2014 la 2:45 pm

  Dezideriu Dudas
  iulie 12, 2014 la 8:56 pm
  ,,CREZUL CAPITALISTULUI”
  INTREB:
  Nu m-am prins, domnule Dudas…faceti, cumva, misto de noi ?
  (Z)

 52. 52 ZeV iulie 14, 2014 la 2:47 pm

  PS
  ..mai ales asta:
  ,,Cred ca a fi cumpatat este esential pentru o viata buna si ordonata dar si ca a face economii constituie prima exigenta de indeplinit ..”
  E prea de oaie, domnule Dudas.
  (Z)

 53. 53 ZeV iulie 14, 2014 la 3:09 pm

  PPS
  …mda..ar putea fi o logica aici..intr-adevar, CAPITALISTUL care se respecta face economii si isi ,,joaca” banii la bursa si pe piete financiare, in sopul unor inginerii financiare ,,inteligente” aducatoare de profituri consistente, chiar daca (uneori, deseori) pe seama destabilizarii financiare a unor terte state (mai slabe) si cu afectarea cursului de schimb al unor monede.
  Soros George sa (ne) traiasca. (Z)
  Ceilalti, majoritarii (adica salariatii), NU trebuie sa faca economii, PRIN DEFINITIE, dimpotriva…sa consume, sa consume si iarasi sa consume, chiar daca nu le trebuie si/sau sa se indatoreze la banci. De fapt, exact aici e spilul..INDATORAREA LA BANCI ! Astfel, salariatul, avand datorii si ipoteci, devine sclavul pe viata al Companiei…cu conditia sa fie eficient permanent la acelasi nivel maxim si sa nu pretinda prea multe drepturi, altfel, pierde si jobul si casa. (Z)
  Halal ,,moralitate” a sistemului capitalist , stimate domnule Dudas.
  Cine spune ca J.P. Morgan nu a fost un om inteligent, adica, un bun ideolog ? Altfel, ar fi clacat dupa primul million. (Z)
  Bine , macar, ca nu faceti confuzie intre CAPITALISM si CAPITALIST.
  (Z)

 54. 54 ZeV iulie 14, 2014 la 3:18 pm

  blogideologic
  ,,Societatea noastră nu se mai bazează pe Constituţii –câteva pagini de texte-, ci pe algoritmi care sunt scrişi cu milioane şi milioane de linii de cod !” Bineînţeles că există şi soluţii foarte elegante şi eficiente pentru români. Ele sunt înscrise cultural în Ideologia naţionalismului românesc.”
  COMENTEZ:
  Ne lipseste masina de decriptat. Cred ca inaintasii au facut-o pierduta, pentru ca generatiile viitoare sa nu poata rescrie codurile ,,Ideologiei nationalismului romanesc”. Dar efortul a fost inutil : au venit Gitenstein, d-na Nuland si Duane Boutcher si au taiat pur si simplu nodul gordian.
  (Z)

 55. 55 ZeV iulie 14, 2014 la 3:27 pm

  Centru
  ,,tergiverseaza si vrea sa ingroape , din lasitate , eutanasierea sutelor de mii de caini salbatici liberi din tara .”
  Este mai bine ca omul sa ingroape ,,eutanasierea”, decat sa ia viata unor fiinte pe care, el, omul, nu le poate crea. Doar Dumnezeu ar trebui sa detina acest drept.
  De aici si pana la a decide sa exterminam o parte din populatie, atunci cand oamenii se vor inmulti peste masura, nu mai sunt decat putini pasi.
  Deja, ucidem milioane de prunci nenascuti, in fiecare zi, dar asta nu ne orpilieaza, dimpotriva, spunem ca este dreptul nostru de..oameni. Chiar ne meritam numele ?
  Daca as stii ca soselele ne-ar face mai umani, voi fi primul care isi va dona 10% din salariu pentru constructia si reabilitarea lor. Evident, dupa semnarea contractelor si dupa contestatii, nu inainte.
  (Z)

 56. 56 blogideologic iulie 14, 2014 la 4:06 pm

  @ZeV
  După francezul Alain de Benoist, http://en.wikipedia.org/wiki/Alain_de_Benoist , noul Weltanschauung este scris în prezent de ideologul rus Alexandru Dughin ! 🙂 http://www.4pt.su/fr/content/alain-de-benoist-leurasisme-contre-le-liberalisme-25-mai-2013#sthash.qoTQRIaA.dpuf

 57. 57 Centru iulie 14, 2014 la 4:24 pm

  @papasha – francezii confunda tiganii cu romanii .
  Singurii tigani prinsi ca atacau turisti in Paris erau bosniaci , fete toate , si copii , clanul Hamidovic .
  Din pacate hotii nostri , nu neaparat tigani , rascolesc fermele frantuzesti unde fura tractoare , recolte de cartofi , taie chiar vaci in grajduri – metode de talhari de la tara din Ialomita si Calarasi – fenomen completr necunoscut in Franta pana astazi , sa speram ca guvernul roman va da o mana la prindrerea acestor nemernici …
  Acum inca mai merge , presa lor scrie ” campement des Roms ” ou ” des gens du voyage ” insa in anii 2002 tot tiganul din lume era numit ” roman ” de Le Monde , Le Parisien , Le Point , L’Express , L’Equipe etc …Nu uita ca serviciile unor vecini din Est sunt foarte bine introduse in clanurile politice si de presa pariziene , care scriu la comanda lor .

 58. 58 Centru iulie 14, 2014 la 6:11 pm

  @Zev – autocarul s-a rasturnat pentru ca era condus de un Dorel .
  Tot un Dorel national , conducand cu 80 la ora in curba pe un pod , i-a transformat in martiri pe 20 de compatrioti in vacanta in Serbia , acum un an , moment de mare emotie ( fara ca nimeni sa fi pus intrebarile bune , iresponsabilitatea firmei care lasa soferi pe oricine – era parca un politist in plus , soferul , ca la noi , no – si formidabila eficacitate a medicinei de urgenta in Serbia – comparand-o cu alta mare emotie nationala , avionul SMURD cazut in Apuseni )

 59. 59 Marian Nicolae iulie 14, 2014 la 6:21 pm

  UDMR vrea STRĂMUTAREA ROMÂNILOR din așa zisul Ținut Secuiesc

  June 16, 2014
  http://stareanatiunii.com/udmr-vrea-stramutarea-romanilor-din-asa-zisul-tinut-secuiesc.html

  tinutul-secuiesc-szekelyfold

  Proiect de lege halucinant al UDMR

  Românii din cele trei județe ale Ținutului Secuiesc pot să ceară strămutarea în județele limitrofe!

  Reprezentanţii UDMR se ţin de cuvânt faţă de populaţia maghiară din România şi se pregătesc să depună în Parlament un proiect de lege prin care se cere înfiinţarea Ţinutului Secuiesc, regiune care să cuprindă judeţele Mureş, Harghita şi Covasna.

  Mai exact, maghiarii visează la o mică Ungarie în inima României, conform ExpresMagazin.ro

  Legea propusă de UDMR presupune însemne proprii – drapel, stemă, ştampilă -, limba maghiară obligatorie pentru toţi cetăţenii începând cu clasa a II-a, control deplin asupra şcolilor, angajărilor, băncilor, pădurilor, resurselor, liniilor de transport, comunicaţiilor, concesionărilor, alimentării cu energie electrică! Statul român nu va avea dreptul să deţină nimic din ce aparţine zonei, scrie în legea UDMR, potrivit libertatea.

  Mai mult, în proiect, la articolul 84, scrie că populaţia din zonă care nu doreşte să facă parte din Ţinutul Secuiesc poate solicita strămutarea într-un judeţ limtrof în şase luni de la adoptarea legii. Mai pe şleau, românii cărora nu le convine situaţia nu au decât să plece!

  “Acest proiect e dovada că UDMR lucrează împotriva statului român şi că doreşte secesiunea etnică. Acest act reprezintă desfiinţarea Constituţiei şi ruperea a trei judeţe din teritoriul naţional, creând un stat-enclavă pe criterii etnice!”

  – ,afirmă deputatul PSD Bogdan Diaconu, cel care a făcut public documentul.

 60. 60 blogideologic iulie 14, 2014 la 6:23 pm

  +Militarii români din Afganistan sunt nemulţumiţi de modul în care au fost repatriaţi. […] Ei susţin că au fost decalate toate zborurile cu patru zile şi că au stat înghesuiţi într-un avion care avea o capacitate mai mică de 75 de persoane. Au fost improvizate scaune în zona unde de obicei sunt încărcate bagajele. Din această cauză nu avem voie decât cu un bagaj de mână, au reclamat militarii Batalionului 20 Infanterie „Scorpionii Negri” […]. Militarii au precizat că le-a fost pusă la dispoziţie o singură aeronavă, în care au stat înghesuiţi „ca nişte animale”. „Aşa suntem trataţi, acum, la final de misiune. Oameni din Guvernul României au venit aici, ne-au lăudat şi apoi nu i-a mai interesat de soarta noastră”.+ https://ro.stiri.yahoo.com/militarii-rom%C3%A2ni-din-afganistan-nemul%C5%A3umi%C5%A3i-modul-%C3%AEn-care-100610549.html

 61. 61 blogideologic iulie 14, 2014 la 7:51 pm

  @ZeV pare oripilat de afirmaţia : +Cred că a fi cumpătat este esenţial pentru o viaţă bună şi ordonată dar şi că a face economii constituie prima exigenţă de îndeplinit .+
  Cred că inspiraţia pentru această afirmaţie vine de la Benjamin Franklin. Iar conceptul se cheamă în ziua de astăzi “lean”, “frugal”, “jugaad”.

 62. 62 Centru iulie 14, 2014 la 8:16 pm

  @Zev – suntem luni , nu sambata seara , domnule . La Sidney , Kiev sau Kinshasa cate zeci de mii de caini fapturi ale lui Dumnezeu sunt pe strada ? ” Crestinule ” – o lacrima pentru Ionut ai ? Confunzi copiii omorati de caini ( Ionut , fetita de 6 ani din Constanta ,; baietelul din Suceava plecat cu mancare la camp ) – daca era copilul tau , cum vorbeai ? – cu cainii ? Pui pe acelasi plan oamenii si cainii ? Sa nu-mi vii mie cu elucubratii gen ” cainii ” = ” evreii ” sau ” nou-nascutii ucisi de parinti ” – ca nu e acelasi lucru . Uite , nimeni in Romania nu varsa o lacrima , incepand cu prea materialista si prea-iubitoare de bani BOR , pentru copiii ucisi in pantecul mamei ; nimeni nu iese in strada , nimeni nu ameninta cu moartea fetele care-si ucid pruncul in pantece …

 63. 63 blogideologic iulie 14, 2014 la 8:52 pm

  Compania Catalană a fost recrutată în anul 1281, la cererea lui Pedro al III-lea de Aragon, pentru a lupta războiul ce urmează ‘Vecerniilor siciliene’. În război s-au confruntat dinastiile angevină şi aragoneză pentru a câştiga regatul Siciliei. Când războiul se termină după douăzeci de ani, comandant al Companiei Catalane era Rutger von Blum, în Lingua Franca el fiind numit Roger de Flor. Acest Rutger von Blum fusese un simplu sergent în Ordinul Templierilor. A folosit, pentru a se îmbogăţi, una dintre galerele Templierilor transportând mici grupuri de cavaleri cruciaţi care mai aşteptau ajutoare pe ţărmul Palestinei, după căderea cetăţii Acra la anul 1291. Sergentul De Flor percepea tarife exorbitante pentru salvarea cruciaţilor din Ţara Sfântă ocupată, ducându- i spre salvare în Cipru. Când a fost angajată de către împăratul Paleolog Andronicos al II-lea, Compania Catalană mai număra vreo 6000 de oameni, conduşi onorific de fostul sergent şi pirat Roger De Flor (Rutger von Blum) ce reuşise să scape fericit, norocos, din masacrul întâmplat la cetatea Acra. După o campanie iniţială de succes împotriva turcilor otomani, cruciatul Roger de Flor fu omorât de luptători Alani în oraşul Adrianopole, la anul 1305. În principiu, alanii reprezintă un neam extrem de interesant pentru caracterizarea spaţiului arian nord-pontic şi vest-pontic. Alanii sunt întâlniţi pe spaţiul nord-pontic plecând din Munţii Caucaz, dar şi pe spaţiul vest-pontic în Sciţia Mică. „Călugărul scit” Jordanes, ce se prezenta pe sine însuşi ca fiind got „socii”-alizat, este, în opiniile unor istorici de acum, de fapt un alan „socii”-alizat. Bine, locul de provenienţă a goţilor nu a fost bine lămurit. Există indicii totuşi despre un „drum scitic” pe care vin. Acest „drum scitic” traversa incontestabil spaţiul nord-pontic, adică spaţiul arian quintesenţial. Alanii care îl uciseră pe Rutger von Blum în luptă scăpaseră din dezastrul bizantinilor petrecut la Nicomedia. Catalanii mercenari, asociaţi prin gregaritate barbară, s-au răzbunat la modul cel mai absurd, devastând cumplit Tracia şi Macedonia. Rămasă fără un conducător încercat, Compania Catalană este angajată de Gautier al V-lea de Brienne, voievod latin al cetăţii Atena, pe la anul 1310. Însă acest Gautier de Brienne nu-i plăteşte. Compania se revoltă în modul violent ştiut. Cavalerii latini ai lui Gautier de Brienne vor fi înfrânţi de infanteria uşoară Almogavară în bătălia de la Kephissos din 1311. Compania Catalană ajunge stăpâna Atenei până la anul 1388. De atunci, în Grecia cuvântul catalan are semnificaţia de personaj malefic, ori baubau cum se spune în vernacularele neolatine. Sistemul de pregătire militară a luptătorilor Companiei Catalane posedă intrinsec o valoare perenă, să nu fim ipocriţi ! El este conştiincios aplicat în toate statele moderne. De exemplu, în Republica franceză, el capătă forma şi denumirea CRS (Compagnies Républicaines de Sécurité). Dar în România lui Nicolae Ceauşescu trupele de securitate şi uslaşii erau departe de aceste performanţe ! Acest primitivism statal din România a făcut posibile dezordinile numite eufemistic şi eronat “revoluţia din decembrie 1989”.

 64. 64 ZeV iulie 14, 2014 la 9:14 pm

  blogideologic
  Nu sunt oripilat de afirmatia de mai sus, sunt doar amuzat, deoarece ea miroase a ipocrizie din partea emitentului (ma refer la americanul putred de bogat, nu la domnul Dudas). (Z)
  In acelasi timp, sunt nedumerit de atitudinea domnului Dudas, care pare a face apologica moralitatii…capitalistului. Sau poate ca este prea subtil pentru noi, simplii muritori si de fapt vrea sa spuna exact contrariul.
  Cum am mai spus , lumea imaginata de domnul Benjamin Franklin nu a existat niciodata, cu exceptia catorva momente istorice si in cateva puncte de pe harta.
  (Z)

 65. 65 ZeV iulie 14, 2014 la 9:17 pm

  Centru
  Te inseli, se vede ca nu mergi la Liturghia duminicala. Aproape in fiecare predica se vorbeste de dreptul la viata a celui nenascut si de pervertirea, in general, a valorilor traditionale, in goana perpetua (pe autostrada, sa nu), dupa facil all inclusive si profit.
  Mare noroc avem, ca natie, ca inca exista Biserica Ortodoxa Romana.
  In ceea ce te priveste, voi urma sfatul duhovnicului meu: ma voi ruga sa te lumineze Cel de Sus, sa-ti dea minte (tie) si sanatate (inclusiv la intreaga familie).
  (Z)

 66. 66 ZeV iulie 14, 2014 la 9:28 pm

  Centru
  De ce esti superficial si compari/confuzi mere cu pere ? In Muntenegru (si nu in Serbia), medicina de urgenta din Romania a actionat corect, prompt si ca la carte.
  Cat despre avionul din Apuseni, acela nu era un avion SMURD.
  ,,Avionul Britten-Norman Islander BN2 apartinea Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă a fost fabricat în 1977 în Marea Britanie şi fusese supus ultimei revizii în luna decembrie 2013, primind un certificat de navigabilitate valabil un an, până în decembrie 2014, au precizat pentru gândul surse oficiale.”
  Nu inteleg…eu tocmai am baut o bere rece , dar cel afectat ai fost d-ta ?
  Poate gaseste o explicatie blogideologic.
  😉

 67. 67 ZeV iulie 14, 2014 la 9:37 pm

  ghita bizonu’
  Mda…probabil ca ai introdus in mixul dumitale de cuvine alandala un copy paste fara ghilimele, ceea ce m-a facut sa cred , un timp, ca m-am inselat.
  Te asigur ca , virgula, nu ma oboseste coerenta, atunci cand dau de ea, intamplator, prin scrierile dumitale, cu, sau fara ghilimele.
  (Z)

 68. 68 ZeV iulie 14, 2014 la 9:53 pm

  ..N-or fi caini in toate marile orase din lume, dar nici nu avem pe strada ,,maimute la furat”. Macar, in Romania, poti lasa geamul deschis, pe cand in India, nu conteaza la ce etaj stai.
  (Z)

 69. 69 T-Rex iulie 14, 2014 la 11:50 pm

  Sunt de acord cu Plesu ca nu a existat o dezbatere publica reala in Romania despre ce inseamna integrare europeana. Ba mai mult, cred ca se putea negocia mai bine cu UE pentru interesul romensc, mai ales pe probleme CAP (Common Agricultural Policy) si pe alte probleme. Dar ma intreb ce l-a impiedicat pe Plesu si pe cei care erau reprezentanti ai „societatii civile” sa impuna aceasta agenda publica de dezbatere in Romania ?

  Superficialitatea cu care romanii au privit integrarea europeana la care se refera Plesu a existat in mai toate celelalte tari est europene, care nu vedeau o alta alternativa. Unde sa se integreze, in CSI? Toate tarile astea au fost atrase de mirajul prosperitatii rapide, nu doar Romania.

  Mi se pare o dovada de lene intelectuala sa pornesti de la premiza superficialitatii, si sa tragi concluzia ca Romania e o „tara de cartier”. Dar undeva el atinge o tema generala impartasita de tari din UE de „mina a doua”, sau periferice, „second tier”, cum spun elegant tarile bogate carora le pute mirosul fetid al saraciei din Est. Elitele politice din aceste tari s-au retras in camasa nationalismului promovat de dreapta PPE si nu numai, si au dezgropat imagini vechi, pline de xenofobie. Daca ar fi fost sincer, Plesu ar fi recumoscut ca stinga europeana a stiut intotdeauna sa dea curs ideilor parintilor fondatori ai UE si sa ofere o perspectiva de integrare. Din pacate sacul a mai aproape de stomac decit de creier. Azi putini mai vorbesc in UE de „identitatea europeana”, de coeziune, de solidaritate, de aprofundarea integrarii. Din contra, trendul este sa se restringa portofoliile comune.

  http://adevarul.ro/news/eveniment/o–tara-cartier-1_53c260350d133766a860b916/index.html

 70. 70 George Ban iulie 15, 2014 la 7:47 am

  @Centru, 14 iulie, 8:16pm

  Absolut de acord în problema câinilor vagabonzi. Cred că ZeV a avut un scurt moment de vertij.

 71. 71 George Ban iulie 15, 2014 la 8:00 am

  @europeanul liniștit

  Total de acord cu aprecierea Dvs privind „momentele” Dnei „Crins”. De când se chinuie să tină pasul cu rapidele schimbări de direcție ale lui Crin, comentariile sale sunt într-adevăr „delicioase”.

 72. 72 blogideologic iulie 15, 2014 la 5:25 pm

  @T-Rex spune : „Sunt de acord cu Plesu ca nu a existat o dezbatere publica reala in Romania despre ce inseamna integrare europeana.”
  Dar Mihai Eminescu spunea : “Trebuie cumpărată alianţa cu naţiile apusene.”

 73. 73 Cris iulie 15, 2014 la 7:29 pm

  @ George Ban:

  Nu mă chinuiesc să țin pasul cu „rapidele schimbări de direcție” (?) ale lui Antonescu, schimbări care dealtfel nu există. Schimbările PNL hotărâte de organele de conducere ale PNL au fost determinate de comportamentul PSD în teritoriu. Antonescu a fost de acord cu unele și nu a fost de acord cu altele, dar a trebuit să le urmeze pe toate.
  Faptul că ești de acord cu ideile unui om nu înseamnă că îl copiezi sau te chinuiești să ții pasul cu el.
  Nu mă chinuiesc nici să „țin pasul” cu ironiile dv. și ale altora la adresa mea (deși n-ar fi nevoie să mă chinuiesc) pentru că scopul comentariilor mele nu e lupta cu PSD-iștii de pe acest blog.
  Scopul meu e să-mi manifest susținerea față de dl. Năstase și să-mi expun părerile despre viața politică și socială.
  Nu mă deranjează ironiile comentatorilor fiindcă cred în ceea ce scriu. Nu consider că convingerile mele sunt infailibile, dar cred în ele, sunt ale mele, nu copiez pe nimeni, nu îngân pe nimeni.

 74. 74 blogideologic iulie 17, 2014 la 7:36 am

  @ George Ban, @Centru
  Moleculele vagaboande nu vă sperie.Doar „câinii vagabonzi”.

 75. 75 Cris iulie 17, 2014 la 2:57 pm

  @ europeanul:

  Nu vă „îngrijorați”! N-am să fug de pe acest blog din cauza răutăților colegilor dv. Nu mă ating nici un milimetru.
  Lăsați-i să mă critice, să mă ironzeze, să persifleze la adresa mea, ca să aveți satisfacție!
  În privința dv., mă bucur că vă amuz, că vă distrez, că vă scot din apatie.
  Ce v-ați face doar cu comentariile pe care trebuie să le aprobați plicticos?
  „Da, da! Bine zici! Bine scrii! Așa e!”

 76. 76 nicu octombrie 6, 2014 la 10:54 am

  Sa mai incerc o data sa explic Romanilor,cum gandesc eu daca ma pun in pielea LOR,si sant amenintat ca se apropie timpul in care trebuie sa dau socoteala pentru cat am furat!Furam noi impreuna 25 de ani!Ne rotim la guvernare dar ne suportam si ne acoperim unii pe altii!Deodata …LEGEA incepe sa/si faca de cap…nu ne mai asculta!ce este de facut?Hai la GRIVCO,sa punem de o strategie……….Si asa incepe totul! Se formeaza USL/ul..Marea coalitie in care PNL/ul il instaleaza pe PONTA Primministru!In opozitie ramane BLAGA cu gasca lui….Se da ORDIN sa nu se mai ridice vocea la PSD,ca tocmai se luasera niste contracte de cateva milioane de Euroi! cULMEA! Culmea! Udrea nu asculta de sef si face strigaturi prin Parlament…deranjeaza!Basescu,vede ce se intampla,intuieste PESEDIZAREA PDL/ului,si da TARII o alternativa ,ca si oamenii cinstiti,Onesti sa aiba unde si cu CINE sa voteze!infiinteaza si lanseaza in lupta,PMP/ul!Strigator la cer,dar acest Partidulet creste in cateva saptamani ca eroul din povesti!PNL/ul isi da seama ca va pierde voturile dreptei si RUPE USL/ul!Fuge fuguta in opozitie!PDL/ul pesedizat dupa ce a ajuns de la 35 % la 12 % fuge in bratele celorlalti pesedizati din PNL,si asa se formeaza ACL/ul!La Grivco,Antonescu,nu este de acord sa fie sau sa joace un rol de Presedinte DIRIJAT,si renunta la candidatura si la celeklalte functii,dar il lasa in locul sau pe JOHANNES!Planul LOR ar fi ca egal de unde vor alege ROMANII,Penalii sa fie salvati!Johannes promite liniste,Tradiceanu vrea voturi PENTRU PSD,Melescanu sare in ajutorul fostului subaltern,si zarurile au fost aruncate!Urmeaza ca PROSTUL sa vina la VOTExista insa doua candidaturi care le incurca socotelile!UDREA,si MONICA MACOVEI!Monica Macovei este cosmarul lui PONTA,iar UDREA este cosmarul TUTUROR HOTILOR!Eu in calitatea mea de ROMAN care imi IUBESC tara ,sant silit sa GANDESC la binele EI,trebuie sa imi dau seama ca aici este o lupta apriga de SUPRAVIETUIRE a PENALILOR!Legea a devenit functionala,Basescu lasa Tarii ce nu a reusit nici un predecesor al sau!LEGEA PENTRU TOTI! Aici e buba!Daca legea ramane LEGE,averile nesimtite facute din Jaf National vor trebui confiscate!Ca legea sa NU mai ramana LEGE,trebuie VOTAT IN MASA PONTA!Daca vrem sa traim intr/o TARA LIBERA si sa respectam LEGEA trebuie ALEASA UDREA sau MONICA MACOVEI!Ceilalti candidati sant cartite!Sper ca de aceasta data nu voi mai fi sters…Nu/i asa?Eu am timp sa scriu si va rapesc timpul sa stergeti…PACAT!Scriu cu un deget…cu cel din mjloc..!Serios!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

<span>%d</span> blogeri au apreciat: