Despre simțul umorului

Nu aș vrea să credeți că în penitenciare lipsește simțul umorului. Iată, spre exemplu, ce scrie pe pachetele de țigări ce pot fi cumpărate la magazinul Penitenciarului Jilava:

 

Tigari

39 Responses to “Despre simțul umorului”


 1. 1 Paul iunie 12, 2014 la 12:46 pm

  A răspuns cineva la numărul respectiv? 🙂

 2. 2 ZeV iunie 12, 2014 la 1:12 pm

  Un bobarnac spre cimitir….asta e libertatea absoluta basito-papicisto-pepeista.
  😉

 3. 3 ZeV iunie 12, 2014 la 1:20 pm

  blogideologic
  Poate ca aveti dreptate in chestiunea Chevronului, dar nu inteleg ce ar putea face Victor Ponta, care este premier intr-o colonie si nu datorita lui Romania are acest statut.
  Veti spune poate: sa faca ceva curajos, chiar daca se sacrifica politic.
  Eu spun : Ei si ? Vin dreptacii si recuceresc Cotroceniul si continua programul basisto-americano-pepeist de asigurare a (cica) independentei energetice de Moscova.
  Puterea este inca la Basescu, hai sa avem rabdare, sa nu uitam obiectivul major pentru care am votat si sa dam UNICILOR promotori ai programului USL putere deplina. Eu nu inteleg de ce romanul isi pierde intotdeauna rabdarea inainte de termen si este amnezic, chiar si romanul cu ceva glagorie la mansarda. (Z)
  Dupa aceea, daca va gresi, vom avea toate motivele sa punem tunurile pe Ponta & Co.

 4. 4 ZeV iunie 12, 2014 la 1:28 pm

  Blogideologic
  ,,Scrierile călugărului scit Ioan Cassian ne spun ceva important despre componenta etologică a firii umane universale. Cassian susţine că deşi omul este prin natura lui păcătos, totuşi ceva etic bun subzistă în firea lui. ”
  Stimate coleg, nu comparati un calugar, adica un om autoizolat in singuratate si restriste (singurul cadru care asigura comuniunea cu divinitatea), cu omul (sa admitem , conventional, ca este om) societatii capitaliste.
  In societatea capitalista, diavolul, adica animalul, bate intotdeauna divinitatea. De aceea capitalismul va esua lamentabil, dar cu imense sacrificii de destine umane ale unor indivizi care au semnat contractul cu Lucifer, din pacate (in toate sensurile).

 5. 5 ZeV iunie 12, 2014 la 1:36 pm

  ps
  DECI, DOMNULE BLOGIDEOLOGIC, MAI SPUN ODATA:
  Romnului trebuie sa i se reaminteasca mereu ca regimul Basescu face si aplica ,,legea” in aceasta tara, chiar si in acest moment in care eu tastez aceste cuvinte. (Z)
  Este absolut nercesar ca Ponta, sau alt candidat al/sustinut de PSD (cu exceptia marionetei americane Geoana) sa castige alegerile prezidentiale , iar actuala majoritate sa pastreze postul de premier.
  Nu-mi pot explica cum de nu pricepeti adevarurile simple si le cautati intotdeauna pe cele foarte complicate, dar, ca orice lucru complicat, departe de adevar.
  (Z)

 6. 6 ZeV iunie 12, 2014 la 1:44 pm

  pps
  Cu tot regretul, va spun, domnule blogideologic, ceea ce gandesc in acest moment:
  Cu cat citim mai mult si mai ales, cu cat ne raportam mai mult la ceea ceea ce au gandit altii ( pe care ii citam ca pe niste apostoli). cu atat, noi insine, ne dizolvam personalitatile intr-un tom de biblioteca.
  Mai dati-le -ncolo de citate din inaintasi, mai scrieti si ce ganditi dvs. In fond, suntem pe un blog ideologic (Z).
  Sau, nu aveti incredere in propriile dvs idei, presupunand ca le aveti ?
  Nu va suparati, dar ca si George Ban, am momente in care imi vine sa dau cu monitorul de pamant cand incerc sa citesc ce scrieti, intrebandu-ma daca dvs aveti vreo idee generica ce sta la baza a ceea ce tastati.

 7. 7 ZeV iunie 12, 2014 la 1:57 pm

  Bizoane, intr-o tara normala, intr-adevar, guvernul gestioneaza problemele tarii.
  Dar poate ca d-ta, nelocuind efectiv in Romania, inca nu realizezi ca aceasta tara nu si-a atins obiectivul de normalitate.
  Pentru asta, este nevoie de consecventa si unitate in ceea ce priveste obiectivul principal pentru care romanii au vota USL: dezmembrarea ireversibila a regimului Basescu.
  Intr-o tara normala, cu oameni consecventi si institutii ale statului (mai ales cele de ,,forta”) democratice, am fi avut, in momentul in care scriu aceste cuvinte, o noua Constitutie si, poate, un alt presedinte. Poate chiar Crin Antonescu.
  (Z)

 8. 8 ZeV iunie 12, 2014 la 1:59 pm

  ps
  Bizoane, imi cer scuze daca nu am inteles tot ce ati scris.
  (Z)

 9. 9 ZeV iunie 12, 2014 la 2:07 pm

  Succes, Taricene.
  Jos, Basescu !
  😉

 10. 10 Marian Nicolae iunie 12, 2014 la 4:10 pm

  Un simt al umorului oarecum cinic…..

 11. 11 Doru Coarna iunie 12, 2014 la 4:13 pm

  @ ZeV,

  nici Bizonu’ nu locuieste efectiv in Romania? Pai daca este si el expat, ca mine, atunci n-are dreptul sa emita judecati, nu? Judecati pot emite numai entitatile umane si non-umane, i.e. delfinii, ce au rezidenta EFECTIVA in Romania.

  Am inteles corect?

  PS. Sa ma ierte delfinii…

 12. 12 Marian Nicolae iunie 12, 2014 la 4:14 pm

  Un articol interesant mai jos despre functionarea parteneriatului public – privat:
  ––––––––––––––––––––––––––––––––
  Une économie optimale des partenariats public-privés: est-ce possible?

  Écrit par Myriam Dahman-Saïdi, mercredi 11 juin 2014 08:0
  http://www.bsi-economics.org/index.php/macroeconomie/item/376-economie-optimale-partenariats-publics-prives

  Résumé :

  – L’origine théorique et conceptuelle des partenariats public-privé trouve sa source dans le mouvement dit du Public Choice. La montée des forces conservatrices pendant la crise des années 1970, en particulier en Angleterre, a encouragé la diminution des effectifs et des dépenses publics et l’octroi d’une plus grande autonomie de gestion à certains services liés à une obligation de résultats.

  – Pour le gouvernement, un contrat optimal de PPP doit répondre à une triple contrainte : réaliser des investissements publics dans un contexte budgétaire contraint, bénéficier des capacités des entreprises privées, assurer une répartition optimale des risques entre partenaires public et privé.

  – Enfin, les questions liées à l’exécution du contrat sont primordiales. Un partenariat semble plus efficace que la réalisation en interne lorsque le service concerné peut être clairement identifié et décris, et que le contrat reste relativement flexible.

 13. 13 George Ban iunie 12, 2014 la 4:16 pm

  V-am spus că sunt convins că v-ați păstrat simțul umorului! Dar eu vă urez ca până în septembrie să ne scrieți bancuri de acasă!

 14. 14 George Ban iunie 12, 2014 la 4:29 pm

  @Zev

  Dacă aveți timp, faceți vă rog ce mi-ar fi plăcut mie să fac: depășiți-l pe blogideologic la numărul de postări! Ar fi mai multe lucruri bune:
  1. Blogul Dlui Năstase ar fi campion la numărul de postări.
  2. Nu aș mai fi „orbit” de șirul neîntrerupt blogideologic, blogideologic, blogideologic…
  3. Ar exista o mai mare pondere a postărilor lipsite de aroganță, snobism și amatorism.

  PS Sunt convins că dacă îl rugăm pe blogideologic să repete acum, din memorie, ce a scris acum o 10 minute, vom avea o mică surpriză…

 15. 15 red wall iunie 12, 2014 la 5:01 pm

  Speram ca nici dv. nu l-ati pierdut domnule Nastase. Si nici ironia fina si inteligenta.

 16. 16 Adrian B. iunie 12, 2014 la 6:28 pm

  Am sunat eu si i-am urat lui Basecsu si ai lui numa’ de bine 🙂 si sa aiba carne pe masa …

  Sper sa nu fie din ala cu suprataxa … 🙂

  Oricum , imi aduce aminte de reclama aia faina de la Sprite de prin 2008 , cu nr. de telefon in caz de urgenta sau când ne plictisim pe wc …

 17. 17 Radu Humor iunie 12, 2014 la 6:37 pm

  Păi, adevărata inteligenţă se observă mai ales în situaţii dificile !
  Eu mă gândesc că şi Nichifor Crainic, , Vasile Voiculescu sau
  Radu Demetrescu- Gyr ar fi avut umor, numai că în condiţiile de detenţie,de atunci, mai bine zis de exterminare,era ceva mai greu de dovedit !
  În schimb aceştia au dovedit cu prisosinţă că sunt buni români şi oameni cu frica lui Dumnezeu !
  Ceea ce e cam rar în ziua de asttăzi ( cei de faţă, binenţeles se exclud ).
  P.S.
  Felicitări pentru curajul dovedit de Ponta în înfruntarea cu cei veniţi să mai adauge românilor încă o cocoaşă în spinare !

 18. 18 Stoica Mihaela iunie 12, 2014 la 7:40 pm

  Întotdeauna adevărul îmbracă haina evidenţei. Doar oamenii complică lucrurile.

  Ieri, la magazinul de unde cumpăr mâncare pentru pisici, o respectabilă doamnă de peste 80 de ani întreba de iarbă pentru pisici. Vânzătorul, necăjit, i-a spus că a epuizat stocul. Nu am ezitat, după plecarea femeii să-mi exprim nedumerirea. Nu ştiam că există iarbă pentru pisici şi am solicitat explicaţii. Vânzătorul a început o povste lungă. Există iarbă verde, iarbă uscată, seminţe de iarbă, iarbă în ghiveci…În timp ce enumera produsele al căror scop eu nu reuşeam să-l pricep, mi-am amintit că uneori, când au indigestie, pisicile mele mănâncă iarbă. Iarbă, iarbă, din curte, de oriunde. Iarbă din aceea pe care o găseşti în orice loc, iarbă din aceea care se aruncă după ce este tuns gazonul…Doamna care întrebase, avea peste 80 de ani, puţin probabil să fi uitat ce este iarba şi să nu fi descoperit acest obicei al pisicilor…

  Evidenţa ascunsă sub faldurile unor probleme atât de sofisticate încât mereu uităm de legile naturii şi, mai ales, de generozitatea ei

  Ei, bine, oricât de ironică ar părea soluţia raportată la context, domnule Adrian Năstase, eu vă doresc să găsiţi curajul sufletesc de a alege libertatea. Acest fapt va fi posibil când veţi înţelege că nu sunteţi decât prizonierul convingerilor dumneavoastră privind vinovăţia şi vinovaţii.

  Sunteţi într-o poveste, ca toate poveştile, în care funcţionează principiul universal al cauzei şi efectului. La un moment dat când a fost necesar să faceţi o alegere…v-a fost inima puţin mai în altă parte decât credeaţi că este şi…nu s-a întâmplat ce trebuia să se întâmple. Dacă aceşti lungi ani de suferinţă v-au arătat unde trebuie să fie inima unui om care aspiră la locul de cel dintâi om al unui stat, atunci, veţi putea alege libertatea.

 19. 19 ZeV iunie 12, 2014 la 7:44 pm

  Doru Coarna
  De unde rezulta ca am spus ca Bizonul nu are dreptul sa emita judecati ?
  Eu am spus/rugat doar doua lucruri:
  – sa le spuna ceva mai inteligibil. (Z)
  -sa nu pretinda sa credem ca domnia sa intelege mai bine , din afara, care sunt prioritatile romanilor. De regula, de pe ,,orbita” , detaliile de pe Pamant se estompeaza. Se vede doar marele zid chinezesc. (Z)

 20. 20 Marian Nicolae iunie 12, 2014 la 10:04 pm

  „The Edge of Tomorrow”

  Excerpt:

  „The Omega has the ability to control time……
  It knows exactly what you are going to do before you are going to do it.
  An enemy that knows the future can’t lose……”
  –––––––––
  Therefore my dear „friends” being an Omega in the Russian Federation Team..means, The Russian Federation Team can not lose……the war you are about to start.

  I do not know who gave you the idea to use it in this movie but I can tell you this:
  It is bloody true…..

  One more thing for you to know:
  I am not the only Omega individual in The Russian Federation Team……..
  God or whoever built us all, He made sure that the winning team will be The Russian Federation. Team.

  1. Figure this out now…..and start WW3 knowing that no matter you do the outcome is only one: YOU LOSE…..

  or….

  2. Go back to the negotiation table with His Excellency Mr. Serghey Lavrov and stop now something that will destroy you for good.

  I have asked you kindly before to stop the killings in Ukraine and withdraw from Romania and Ukraine. Just let it be and you will live another day to.

  I told you, you can win win this war and you didn’t believe me…..

  You have only two options.
  Choose please, but choose wisely……

 21. 21 Vsile, iunie 13, 2014 la 8:28 am

  George Ban cere marirea tirajului postacilor psdisti ,pe undeva sugereaza ca orice amator „amatorismului” blogiedeologicului , un snob intradevar dar unul cu multa carte.
  Asa ca incingeti hora mai baieti precum pdlistii odinioara ,tema este arhicunoscuta, Johannis , cel fara planuri de viitor, corupt , vanzator de copii, l/2 neamtz , curvar, tortionar, si-a abandonat cei 12 copii din casatoriile anterioare , este la a doua sau la a treia nevasta e socruul lui Sarbu ……eventual amintiti-l si pe Antonescu , Coposu,Ratiu…..

 22. 22 Cris iunie 13, 2014 la 9:31 am

  Umorul izvorât din inteligența dv. și din experiența de viață v-a salvat totdeauna. Mă bucur că nu v-i-l pierdeți niciodată. Asta înseamnă că nu le dați importanță lucrurilor de suprafață.
  Sper să vă vedem „afară” cât mai curând.
  Apoi, nu m-aș mira dacă v-ați muta afară-afară cu toată familia în semn de protest față de porcăria care vi s-a fabricat.
  Eu una, AȘA aș face.

 23. 23 Marian Nicolae iunie 13, 2014 la 9:37 am

  Acordul de la Harpsund privitor la români

  http://www.dw.de/acordul-de-la-harpsund-privitor-la-rom%C3%A2ni/a-17701981

  Liderii Germaniei, Marii Britanii, Olandei şi Suediei au convenit să ia măsuri împotriva exceselor migraţiei româneşti. În ţară, responsabilii politici se fac că nu înţeleg.

  Patru șefi de guverne la Harpsund

  Reuniunea de la Harpsund a fost deja amplu comentată. La începutul acestei săptămâni, Angela Merkel, David Cameron şi Mark Rutte au fost invitaţi de prim-ministrul Suediei, Fredrik Reinfeldt, la reşedinţa sa de vară pentru a discuta subiectul spinos al preşedinţiei Comisiei Europene.

  Conform declaraţiilor ulterioare, cancelarul Germaniei a dejucat ”ambuscada” anti-federalistă, reafirmând mai ferm ca niciodată susţinerea sa pentru Jean-Claude Juncker: ”Am spus că Juncker este candidatul meu, că sper că va deveni preşedinte al Comisiei. Am spus acest lucru în Germania, îl repet şi aici.” În legătură cu ameninţările britanice legate de ieşirea din Uniunea Europeană, cancelarul a mai spus: ”Nu putem lăsa pe planul al doilea ceea ce reprezintă spiritul european. Or, ameninţările nu fac parte integrantă din acest spirit. Nu în felul acesta procedăm de obicei.”

  Cu toate acestea, toţi observatorii sunt de acord că Angela Merkel va fi nevoită să facă la rândul ei concesii. Tocmai ”spiritul european” o obligă să ofere lui David Cameron o compensaţie. Nu ştim care a fost conţinutul discuţiilor, dar la aceeaşi conferinţă de presă comună, desfăşurată la Harpsund, premierul britanic a anunţat ceea ce i-ar reveni ca victorie în urma acestei reuniuni restrânse: ”Am convenit ca să lucrăm împreună pentru a combate excesele libertăţii de mişcare. Este adevărat că trebuie să fim liberi să călătorim în întreaga Europă în căutarea unui loc de muncă, dar este la fel de adevărat că nu trebuie să profităm nelegitim de sistemele de protecţie socială” . (AFP)

  Punctul de vedere al lui David Cameron a fost susţinut şi de premierul Olandei, Mark Rutte: ”ca să putem menţine libertatea de mişcare avem nevoie de echitate pe piaţa muncii. Or, asta înseamnă să combatem abuzurile care o ameninţă”. Iar ca semn că reuniunea de la Harpsund a ajuns la un acord solid în această privinţă, cancelarul Angela Merkel a spus la rândul ei. ”Ne pronunţăm în favoarea liberei circulaţii, dar trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a curma abuzurile. Şi din acest punct de vedere Marea Britanie, Germania şi alte ţări merg în aceeaşi direcţie”.

  Nu se ştie exact ce conţinut ar putea să aibă acest acord privind limitarea turismului pentru beneficii sociale. Dar este cert că măsurile care ar putea fi luate de statele naţionale ar putea fi atacate de Comisia Europeană, ceea ce pretinde ca viitorul preşedinte să fie el însuşi parte a acestei înţelegeri. Jean-Claude Juncker spunea nu demult că „nu va cădea în genunchi” în faţa nimănui, dar se pare că ar putea fi nevoit să renunţe la puritatea principiilor sale europene.

  Dacă problema occidentului este cum să împace propriile principii cu realitatea practică, pentru români situaţia pare şi mai complicată. La Bucureşti nu se discută niciodată acest subiect cu sinceritate. Dacă premierul Victor Ponta a admis în presa occidentală (CNN si BBC) că există abuzuri pe care nu le aprobă, în ţară nu a discutat deloc această problemă. Aici, de la stânga la dreapta, s-a constituit un cor care vituperează „populismul”, „extremismul” şi celelalte plăgi care s-ar fi abătut asupra Occidentului. Nimeni nu pare să vadă că modul acesta de a încuraja migraţia lipsită de responsabilitate este o problemă naţională mai înainte de a fi una europeană. Dacă cei mai importanţi lideri din Europa se întrunesc pentru a lua măsuri împotriva migraţiei româneşti, politica românească decade total din demnitatea ei.

  PSD a defilat în campania europeană cu un slogan interesant: „Mândri că suntem români”. În ciuda a ceea ce s-a spus mereu cu superficialitate, acest slogan a părut să fie un fel de a spune Europei că românii vor înfrunta oprobriul european şi vor continua această migraţie iresponsabilă. În realitate a spune că sunt „mândri” înseamnă doar a-şi face curaj. Nimeni nu pare să fi gândit măcar o clipă că mândria adevărată înseamnă sacrificiu personal, statornicie şi efort perseverent. În realitate, dacă e de criticat ceva la sloganul campaniei europene a PSD nu e naţionalismul (inexistent), ci sensul corupt al „mândriei”.

  Din nefericire pentru politica românească „dreapta” nu a gândit nici ea la acest subiect şi s-a complăcut în tăceri complice, mulţumindu-se la rândul ei să condamne „populismul” vest-european. Ba mai mult „dreapta” a crezut mereu că poate trage beneficii electorale de pe urma migraţiei europene. Cu toţii au ales, de fapt, varianta cea mai facilă de a părea democraţi. Dar dacă stânga defilează cu un concept corupt al mândriei şi pare fără leac, dreapta ar mai putea încă să-i recupereze sensul ei autentic: iată un program politic într-un singur cuvânt.

  Data 12.06.2014
  Autoare/Autor Horaţiu Pepine
  Redactor Ovidiu Suciu
  Cuvinte cheie migratie, romani, harpsund, germania, marea britanie, suedia

 24. 24 chirico77 iunie 13, 2014 la 10:21 am

  formezi numarul 0800 878673
  Se aude o voce:Alooo!Aici Basescu!Iti arde de libertateeee?

 25. 25 Ghita Bizonu' iunie 13, 2014 la 11:24 am

  ZeV (?zec cumva?!)

  Nu stiu de unde ai scos ca nu as trai in Romania. Eu aici traiesc de numa 62 de ani ..
  Insa hai sa „rafinam” nelamurile lu matale
  Deci io am scris (ma rog scot niste greseli de tastare):Eu am votat sperand sa primesc la schimb un guvern ceva mai priceput in gestionarea treburilor tarii. un guvern care sa isi vada de teaba lui (adica si a mea) nu de indicacatiunile pretioase si pretentioase a lu Chivas Bei.
  Asta ca replica la sustinerea ta ca ai votat ptr un presedinte liberal si un premier social democrat Motivatia votului tau mi se pare cam imbecila … nu votesti pe unu ca este liberal sau consercatir ci ptr ca ideile sale (liberale, conservatoare, comuniste, naziste samd) iti par „corecte” adica aplicarea lor iti va rezova niste probleme … In acest sens Sperand ca voi avea parte si de un presedinte care sa nu se creaza a treia reincarnare a lu’ Ceausescu , Erou intre Eroii neamului al Mai Eponim intre Htoti samd eu as fi votat cu Antonescu presedinte chiar daca liberal (avea si avntajul ca se zice ca doarme prea mult. Adica mai bine sa doarma decat sa se joace de-a presedintele jucator factotum!! Observatie valabila si ptr Tontelu pe care l-as prefera mai mult in masina de curse decat dand indicataiuni pretentioase in stil Ceasca)

  Apoi am mai scris Daca ptr asta trebuia sa se alieze 2 partide sau 3 e asta e pretul existentei prea multor bazdaci de sefie. .. Hm poate tu locuiesti la Punta Arenas sau la Papete si d’aia nu stii ca la noi un guvern monocolor nu poa exista decat prin exceptie. Ca nici un partid nu face mai mult de 40% .. deci aliantele sunt obligatorii. Si numai o astfel de alianta poa duce la o intelegere de tipul premier de la PSD si prezidel de la PNL.
  Cu bazdaci al sefie – ce e de lamurit ? Priveste „dreapta” noastra unde fosgaiesc grupuri, grupuscule a caror existenta nu este motivata prin cerintele unui electorat propriu sau diferente doctrinare ci pe baza „sunt singur la nevasta si soacra ma iubeste si ma vrea premier, presedinte, imparat ceva acolo!!” Multa fudulie fara alta motivatie decat cea mai pura prostie!!!

  In final imi iecsprimam mirarea la parcursul lu Crin : E ca si cum unu s-ar sinucide azi de frica ca saptamana viitoare nu se stie poa face infarct.
  Nuii nimic in tot raul este si o parte buna. Poate partidul ala cu pretentii ca ar fi marele partid al istoriei romenasti, partiduletu asta de secaturi minore si arii minore se cam duce si el in decor .. O iesire demna de asa niste caraghiosi ..
  Fiindca se prea poa ca in sfarsit pofta ce pofti Basescul sa se realizeze- adica PDL sa inghitza PNL si ODL sa raman unicu prtid pe partea dreapta. Cestie ce ar simplifca mult scena politica romaneasca .

  Da rhai sa te mai iau la refec .. in mseajul tau de la iunie 10, 2014 la 9:09 pm (la Candidatul lui Băsescu) ai mai scris (basit) cica ca cum Relatia strategica cu SUA, desigur, trebuie sa continue, dar in conditii de parteneriat egal, bazat pe respectful reciproc al valorilor si institutiilor.
  Nu mai redau restul consideratiilor tale. Care desi corecte in substanta sunt anulate de baseala cu relatia strategica cu SUA, desigur, trebuie sa continue .. fiindca ce scrii (basesti) tu induce ideea falsa (si draga celui cu care ai votat in 2 ture!) ca numa EL , Providentialu’ Eponim Stramos al tuturor Udrelor „vrea cu Westu si cu SUA” iar restu vor cu Rusia si Chinma si sa scrie cu chirilice …Cu asta ti-ai dat cu stangu in dreptu si viciu versa. Insa te rog ia vezi cine a iscalit Keep Russia Away From the Danube; So Says Romania, With Reason to Be Wary of the Federation’s Involvement in The Washington Post din May 23, 1999 .

  Iar restu Deocamdata, de parteneriatul strategic beneficiaza EXCLUSIV partenerul de peste ocean. E foarte comod sa stai in fotoliu si sa apesi pe butoane si/sau sa dai indicatii vasalilor sa-si mareasca cheltuielile pentru arme (americane, evident, in timp ce Eurofighterul-mai bun-risca sa dea faliment), de ca si cum, n-avem altceva mai bun de facut cu taxele si impozitele, in interesul natiunii romane.
  Hm .. asta se cupleaza cu dar nu inteleg ce ar putea face Victor Ponta, care este premier intr-o colonie si nu datorita lui Romania are acest statut. Pai in primul rand sa nu faca cuplaraiu cu „coabitarea” . V postarile mele de acu 1 an. Nu tine cestia cu cel mai inteligent cedeaza primul ca asa ajungh sa te conduca ceilalti ..
  Ce ar putea face? Cred ca putea face destule. Nu are rost sa ii dau eu sfaturi – l-am pus premier (IO! Prin votul meu!!) ca sa faca treaba nu sa .. Altfel votati-ma pe mine premier … daca eu trebuie sa dau solutiile ..

  Insa face ce nu trebuie .. isi bate alegatorii ptr Chevron , lasa baseii in functii , samd. Mai urmeaza Dragnea condamnat ptr „fraudarea referendumului” ca sa imi intre in cap ca nu au fost 7 milioane de votaci..
  si ca votul meu chiar nu conteaza.

  Cat despre sa mai astepatam.. Cum ziceam cand AMR 57 de saptamni era timp destul ca sa cunosti o gagica, sa te insori, sa botzei copilul si sa dai divort. Si daca nu a inceput din prima „dezmembrarea ireversibila a regimului Basescu” nu prea va mai fi acum ca cand Codruta se vede cu oficalii amerlocani mai des decat se vede Curlatean… si chiar si tu pui botu la cestii cu relatia strategica cu SUA, trebuie sa continue de parca ar exista contestatri (totusi se pare ca tu – v cestia cu Eurofighteru.. aporpos in gbnl sunt unele retineri in ce priveste Taifunu ala ..incepand cu pretul ENORM!)
  Hm in cestia cu „dezmembrarea ireversibila a regimului Basescu” sfatuiesc pe toti sa dea o cautare pe net cu numele Lucius Cornelius Sulla Granius … Poa din cauza unor astfel de referinte ai ajuns la concluzia pirandala ca nu as trai in Romania ..

 26. 26 ZeV iunie 13, 2014 la 1:00 pm

  Aparent fara legatura cu tema acestui fir, remarc efectele transferului fortat de democratie si ,,stat de drept” in Irak. Daca nu ar fi de plans, ar fi, intr-adevar, de ras.
  Au murit, acolo, numerosi oameni…mai ales irakieni. De ce au murit ? Nimeni nu poate oferi, dupa parerea mea, o explicatie credibila,
  Se pare ca moartea nu se va opri aici, ea va continua sa se amplifice si in Afganistan, dar nu numai. Sper sa nu se apropie prea mult si de Romania. De fapt, America , partea rea (minoritara dar cu putere) a Americii, asta aduce peste tot in lume: amenintare, dictat, destabilizare, haos, moarte, iluzii, margele colorate, lipsa de speranta si…multinationale care eludeaza fiscul din tarile de destinatie.
  Cumva, n-ati stiut ?
  Este foarte simplu, subsidiarele primesc facturi de la alte subsidiare din tari cu reglemantari fiscale mai blande si iata cum, sume importante de bani datorate statului, se muta in alte sectiuni ale corporatiilor….o parte merge la fiscul din paradis, iar o buna alta parte, in buzunarele bilderbergilor.
  Abia acum UE pare ca s-a dumirit si incearca sa elaboreze o lege de descurajare a repatrierii mascate de profit.
  Sa traiasca dreapta globalizata, nu-i asa ? Dreapta mondiala are o ideologie foarte simpla: banul este Dumnezeu.
  ,,Dreptaci din toata lumea ,,libera”, uniti-va !”
  Ceilalti, chiar daca sunteti majoritari (vreo 6,5 miliarde) cautati-va o alta planeta.
  (Z)

 27. 27 Doru Coarna iunie 13, 2014 la 2:24 pm

  Da ZeV, ai dreptate, blogideologic poate emite judecati, dar numai cu conditia ca ele sa fie 1) mediu inteligibile, 2) sa placa talibanilor de pe blog si 3) sa reflecte luminata guvernare din prezent si binefacerile sale unanime. Altminteri, hac! gatul…

  Aici desigur ca intra si electrificarea din anii ’50, cooperativizarea din anii ’48-’62, canalul D-MN din anii ’70 si multe-multe altele… toate facute de altii dar impozitate vartos de cei de azi, ca si cum societatea le-ar datora permanent lor vreun merit ca le-au facut… Ca exemplu, aparatul de partid si de stat ar putea numara efectiv cam cati stalpi a instalat Ceasca fara sa-i taxeze si cati, Ponthausen…

  Lasand garagatza, blogi are si el niste preocupari si deseori simte omul nevoia sa le impartaseasca cu noi aici, pe blog, desi desigur ca uneori acestea nu au legatura nici cu Viorel, nici cu Adrian… de ce naiba va supara pe voi asta? Ar trebui sa ma supere pe mine, ca daca pe voi va ignora in domeniul muncii voastre, anume propaganda stangista de circumstanta, pe mine ma ataca mult mai larg, ma acuza ca n-a iesit revolutia aia asa cum i-ar fi placut lui azi…vina mea… Dar il inteleg pt ca nu-i singurul care nu pricepe chestia asta, si-l iert, ceea ce va recomand si voua sa faceti, cu rabdare. Faceti ca mine, eu ii tot explic, explicati-i si voi mereu si mereu acelasi lucru, caci asa se invata, asa prinde propaganda la popor…

  Bine, eu il mai inteleg si pt ca-i oltenas, ca si mine intr-un fel, adica el nu-mi reproseaza de fapt revolutia ci faptul ca nu gaseste pe goagal ce-s aia dipoli cuantici si alte cateva de felul asta… I-am mai spus ca stiinta de ultima ora nu se posteaza pe internet, ca reprezinta patrimoniu real al unor state serioase care nu mai au probleme cu stalpii, si ca deci… Da-i d-al meu si-l inteleg…

  Daca ma iubiti pe mine iubiti-l si iertati-l si pe el, stimati propagandisti, inaltimile Voastre!

  PS. Cred ca realizati ca daca nu iese Viorel, partidul va rupe salele… doar nu vor fi de vina baronii… Noroc insa ca-i sigur, s-alege!

 28. 28 Radu Humor iunie 13, 2014 la 5:42 pm

  Nu credeam că sunteţi căcăcioşi 😉

  Radu Humor
  iunie 12, 2014 la 6:37 pm
  Păi, adevărata inteligenţă se observă mai ales în situaţii dificile !
  Eu mă gândesc că şi Nichifor Crainic, , Vasile Voiculescu sau
  Radu Demetrescu- Gyr ar fi avut umor, numai că în condiţiile de detenţie,de atunci, mai bine zis de exterminare,era ceva mai greu de dovedit !
  În schimb aceştia au dovedit cu prisosinţă că sunt buni români şi oameni cu frica lui Dumnezeu !
  Ceea ce e cam rar în ziua de asttăzi ( cei de faţă, binenţeles se exclud ).
  P.S.
  Felicitări pentru curajul dovedit de Ponta în înfruntarea cu cei veniţi să mai adauge românilor încă o cocoaşă în spinare !

  Comentariul tău e în așteptare.

 29. 29 Luminita Arhire iunie 13, 2014 la 6:02 pm

  Sorin Rosca Stanescu , un liberal cum nu s-a mai pomenit altul mai liberal decat el , spune despre Tariceanu , prietenul lui cu care a fost nu doar o data in concediu ( dar cu cati nu a fost SRS in concediu , pe planeta asta ?… ) ca s-a „predat ” in bratele PSD , care este , conform votului unei majoritati zdrobitoare de PNL-isti , citez din memorie : „ dusmanul ”( nu stiu daca a fost exact acest cuvant , dar intelesul acesta era ) .
  Nu am stiut pana astazi ca „ DUSMANUL ” trebuie sa fie votat , ca sa fie dusman ; in naivitatea mea , am crezut ca „ dusman ” ( adversar , inamic , vrajmas , persoana ostila… ) este acela care-ti face sau intentioneaza sa-ti faca un rau . N-am stiut ca daca ridica mana niste insi intr-o sedinta , poti sa te trezesti cu eticheta asta lipita pe frunte .
  In continuare , nimeni nu explica pentru care ratiune, de cateva luni incoace , PSD-ul este „ ciuma rosie ”, „pericolul rosu ” , popasul „ banditilor ”, parcarea „ baronilor ” ; Teodor Atanasiu , cu un aer de superioritate bazata pe nimic , spune ca liberalii ” s-au tinut de nas ” pe perioada convietuirii si ca acum , dupa despartire , in sfarsit , respira .Adica domnul Atanasiu si-a tinut respiratia si cand PSD-ul a acceptat paritatea ; si cand liderii liberali , in frunte cu Crin Antonescu , au castigat colegii in fief-urile social-democrate cu ajutorul celor care miroseau atat de urat , dupa parerea lui ; si cand s-au obtinut niste ministere atat de bune in Guvernul Ponta . Nene , ai un volum toracic urias si niste plamani cat padurea amazoniana , daca te-ai abtinut atata de la o expiratie legitima !
  Privesc la liberalii acestia mai noi sau mai vechi , la Klaus cel care-i considera doar frustrati , neadaptati la viata de partid sau pe muchia excluderii pe cei care adera la „dizidenta ” lui Tariceanu , la flecareala acida a purtatorilor de mesaje impotriva fostilor parteneri si ma gandesc ca , din pacate , Partidul National Liberal este in aceasta perioada , in modul cel mai manifest , desprins de cordonul ombilical care-l tinea conectat la dorintele sau aspiratiile cetatenilor –votanti .
  Liberalii repun pe tapet politica razboiului , de care marea majoritate a populatiei este satula si care mie mi se pare o tehnica absolut rudimentara ; dar , pentru mentinerea in viata a acestei agresivitati sacaitoare ca o durere de masele , liberalii considera ca trebuie sa fuzioneze … sa se uneasca … sa comaseze …sa absoarba … Altminteri , daca ar fi mai ponderati , daca nu si-ar dori sa racnesca atata si sa-si inventeze dusmani , nu ar avea nevoie de nici o fuziune ; am fi o tara normala in care niste insi sunt la putere si iau niste decizii pentru binele public iar altii sunt in opozitie , nefuzionati , si incearca tot timpul sa imbunatateasca , prin propunerile lor , orientate de asemenea catre binele public , masurile celor dintai .

 30. 31 Fragmentarium Politic iunie 13, 2014 la 11:31 pm

  Noua Europa si „teritoriul NATO”

  Intr-un discurs acuzator la adresa Rusiei, pe tema Crimeei, rostit in 29 aprilie la un institut de stiinte politice din Washington, secretarul de stat american, John Kerry, avertiza ca „Statele Unite vor face totul pentru a apara teritoriul NATO.” Ideea a fost exprimata si de catre secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, pe 15 mai, intr-un interviu cu aceeasi tinta, pe timpul vizitei in Romania: „Suntem pregătiţi să apărăm fiecare bucăţică din teritoriul NATO.”

  Ideea de „teritoriu NATO” arata, prin sursele de provenienta si directiile politico-militare de utilizare, ca nu este vorba de o figura de stil, ci de o ideologie si o doctrina, adanc inradacinate in mentalul politic al leadershipului american. Voiajarea nestingherita a inchisorilor CIA, spionarea americana a guvernelor si institutiilor europene, sosiri nenotificate ale unor lideri americani la baze militare, lobbysmul corupator american, care de sub haina peticita de a fi de-al „casei” escaladeaza cutume si norme, chemarea la ordine a unor lideri politici sau sefi de institutii ale statului la sediile ambasadelor americane sunt doar cateva aspecte din partea vizibila a aisbergului, prin care suveranitatea statelor din „teritoriul NATO” este pusa la incercare.

  Desigur, s-ar putea replica ca „teritoriul NATO” reprezinta o punere in comun a suveranitatilor statelor componente pentru a face fata unui pericol care le vizeaza deopotriva, ceea ce pe timp de razboi, cald sau rece, ar fi pe deplin intemeiata. Aceasta logica incepe insa sa schioapete cand o alianta militara continua sa existe si dupa ce obiectivul strategic pentru care a fost incheiata a fost indeplinit. In urma campaniei de revolutii victorioase est-europene, din 1989-1991, si a unor schimbari la fata cu cea mai inalta rata de innoire, probabil, care ar face sa paleasca pana si unele din cele mai vechi democratii, NATO s-a trezit fara obiectul muncii. URSS, Tratatul de la Varsovia, toate regimurile comuniste din Europa de Est au fost abandonate haului istoriei, vointa populara si-a resubordonat vointa politica. Aceasta lectie istorica ar trebui universal subscrisa, acolo unde vointa populara nu este sau a incetat sa mai fie sursa primordiala a dreptului, exista o problema.

  Cele mai vocale si mai de actualitate subterfugii si improvizatii in apararea anacronicului „teritoriu NATO” se refera insa la pericolele care ar veni din partea Rusiei lui Putin, care a anexat Crimeea si ar urmari sa recreeze URSS. I-am vazut in aceasta postura si pe presedintele Obama, si pe vicepresedintele Biden, si pe unii senatori americani, care au luat la picior „teritoriul NATO”, dand asigurari ca nu va fi lasat de izbeliste in fata agresivitatii Rusiei si ca SUA isi vor spori efectivele si cheltuielile militare in Europa, indemnandu-i in acelasi timp pe aliati sa faca la fel. Europenii nu par insa de loc convinsi sa ia in serios amenintarea cu napasta rusa, sa se lege la cap cu antirusismul geopolitic al americanilor. Germania, care da tonul pe continent, a respins cresterea cheltuielilor militare, iar cvasitotalitatea leadershipului politic si economic european nu agreeaza sanctiunile antiruse si izolarea Rusiei. Sanctiunile au devenit o chestiune de mantuiala iar izolarea un esec.

  Mai mult, europenii au transmis la celebrarea debarcarii anglo-americane din Normandia doua semnale care au toate sansele sa devina in relativ scurt timp foarte puternice, sa reabiliteze proportii istorice ale celui de-al doilea razboi mondial, care au fost rasturnate pe nedrept, politic si geopolitic. In primul rand, este vorba de recunoasterea adevarului istoric privind rolul decisiv al URSS in infrangerea nazismului, in al doilea, aducerea la suprafata a unui fapt nu mai putin important, pe nedrept considerat colateral sau o simpla cifra statistica, in evenimentele de acum 70 de ani, este vorba de pretul urias platit de victimele civile din Normandia.

  Pentru ca tot am vorbit de rasturnari de proportii, cei care sunt interesati de distinctia intre agresiune si rezistenta ar trebui sa caute raspunsul in fapte, nu in vorbe, sa observe cum limita dinainte a unei aliante militare s-a tot modificat in timp intr-un singur sens, niciodata invers, astfel ca ceea ce la inceput a fost o constructie a spatiului mitologic fondator al Atlanticului de Nord a ajuns pana la Marea Baltica si Marea Neagra. Interesele de securitate ale Rusiei nu sunt la frontierele SUA, dar nici ale SUA la frontierele Rusiei, Crimeea nu se afla in Atlanticul de Nord, dar nici Atlanticul de Nord in Marea Neagra. In consecinta, la intrebarea de care parte se afla agresiunea si de care apararea oricine isi poate raspunde singur. In opinia mea, evenimentele in care Washingtonul incearca sa re-angreneze alianta nord-atlantica ascund interesele americane, precum pulpa care acopera samburele unui fruct.

  Frontiera „teritoriului NATO”, frecvent si, cred, naiv invocata, se vrea, in fapt, un nou zid berlinez. Nu stiu daca opinia publica internationala a remarcat ipocrizia sau cinismul laudei aduse de presedintele american polonezilor, in vizita la Varsovia, ca nu au acceptat niciodata cortina de fier. Deosebirea ar fi, azi, ca numai cu o singura tabara belicoasa, cealalta dandu-si de mult obstescul sfarsit, nu poate fi un razboi rece, nici macar o pace rece. O noua ‚cortina” ar insemna o autoizolare pentru cel care ar ridica-o, ca o intrare de buna voie intr-o camasa de forta. Nu am nimic impotriva bazelor americane sub umbrela NATO, daca europenii isi vor dori in continuare acest lucru si daca americanii vor plati in moneda forte pretul corect pentru cea mai pretioasa resursa de infrastructura, pamantul, basca polita de asigurare, care nu ar fi de colea, dar am impresia ca primii, desi au geniul tehnologic, nu prea au habar de mestesugul vorbelor si profitului.

  Am ajuns, in final, la cea mai cetoasa problema, legata de viitorul „teritoriului NATO”. Pana nu de mult, NATO a mers in tandem cu UE, integrarea militara devansand-o de regula pe cea economica. Toate bune, numai ca a inceput sa iasa la iveala reversul, „teritoriul NATO” reprezinta un de-branding si un risc de imagine pentru teritoriul UE, care s-ar putea sa fie dezastruoase, sub aspectul atractivitatii, comparativ cu alte modele de integrare, care se configureaza si/sau functioneaza strict pe principiile economiei de piata. Lumea judeca si se intreaba: Ce fel de integrare economica este cea care are in spate o alianta militara? Cat de libere si de cinstite sunt optiunile de integrare economica si competitia de piata in teritoriul UE, cand se confunda cu „teritoriul NATO”? Cand Donald Rumsfeld a vorbit de „Noua Europa”, a spus doar jumatate de adevar. Noua este toata Europa.

 31. 32 Marian Nicolae iunie 14, 2014 la 11:50 am

  SUA – STAT POLITIENESC DE TIP LUMEA A TREIA

  http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2011/11/02/sua-devine-rapid-un-stat-politienesc/

  http://www.safehaven.com/article/23073/the-us-is-fast-becoming-a-third-world-police-state

  SafeHaven (Jeff Berwick):
  The US Is Fast Becoming a Third World Police State

  În calitate de P.T. (adesea numit şi veşnic călător, turist permanent sau fost contribuabil), am călătorit în aproape 100 de ţări. În timpul acestor călătorii a existat întotdeauna un moment definitoriu la intrarea într-o ţară, care arăta că ţara respectivă este ceea ce se consideră în general a fi o „ţară din lumea a treia”. Este vorba despre momentul în care, la sosire, trebuie să plăteşti o taxă ca să intri în ţară. Motivul fiind, în general, faptul că guvernul ţării a distrus atât de mult economia şi/sau are o atât de vagă idee despre ceea ce aduce bunăstare, încât consideră că soluţia pentru a-şi face ţara prosperă este să perceapă o taxă la intrare, în loc să permită oamenilor să intre liber şi să facă afaceri, să comercializeze şi să introducă bani în economie. Asta, sau guvernul este atât de ahtiat după bani, încât recurge la acest lucru ca la o sursă importantă de venituri.

  Cambogia, Indonezia, Bolivia şi numeroase alte ţări asemenea percep o astfel de taxă. Acum şi SUA.

 32. 33 ZeV iunie 14, 2014 la 1:47 pm

  Doru Coarna
  Ar trebui sa dati dovada de mai mult respect fata de blogidologic si sa-l lasati sa-si gaseasca singur propriile idei.
  (Z)

 33. 34 ZeV iunie 14, 2014 la 1:51 pm

  Bizoane, in locul domniei tale, nu as fi negat ca locuiesc efectiv in afara Romaniei. Meditati adanc, si veti intelege de ce spun asta…daca nu, sunati un prieten.
  (Z)

 34. 35 ZeV iunie 14, 2014 la 1:53 pm

  PS-Bizonu’
  ..sunati-l pe d-nul George Ban.
  (Z)

 35. 36 ZeV iunie 14, 2014 la 1:58 pm

  Vsile
  Cine este Iohannis, despre care faceti vorbire ?
  Eu, IN CALITATE DE NEMEMBRU DE PARTID, am votat, in 2012, pentru:
  -Crin Antonescu-Presedinte
  -Victor Ponta-Premier pana in 2016.
  Am scris cat se poate de concentrat, in speranta ca voua, celor din partidul PAP, va va trece amnezia. Sa fie varsta de vina ? Sau propaganda basista ? N-ar trebui, daca ne raportam, de exemplu, la Radu Beligan, un om extrem de tanar, inca, la minte si spirit. De ce e asa ? Simplu, isi foloseste mintea in fiecare zi.
  (Z)

 36. 37 Vsile, iunie 15, 2014 la 5:32 am

  Zev,

  Hai sa facem cunostinta , Johannnis asta nu prea este din sistem, e provincial, ex prof de fizici si matematici, a sfintit un loc si cine stie ?
  Nu este nici iliescu, Nastase, Basescu, Udrea, Antonescu , vorbeste putin si se pare ca face mult.
  Si inca ceva nu prea le are cu partidele , de conjunctura merge totusi pe dreapta adica EU nu englezeste pe stanga, deranjeaza insa vizibi, atata tuimp cit este traficant de copii, are o nevasta penala, este super mazare, si a deturnat fabrici si uzine , a adus economia Romaniei la faliment!

 37. 38 Cârcotaşu iunie 15, 2014 la 9:18 pm

  @ Zev,
  Pentru Bizonu’ spuneţi:

  …daca nu, sunati un prieten…

  Nu poate avea (prieteni)! Când s-ar ivi vreunu’, face tot posibilul să scape de el şi-mi dau seama că totdeauna i-a reuşit chestia asta de minune!
  Pentru Vsile ziceţi:

  in speranta ca voua, celor din partidul PAP, va va trece amnezia.

  El, săracu’, nu face parte din PAP, partidul lui de suflet este PNŢcd, cu componenta de bază, anti-PSD-ismul. Se mai laudă el că l-a votat pe Năstase în 2004, da’ credeţi-l cum îl cred eu… (adică NU). Prin 2004 alte păşuni frecventa el, altă propagandă şi alte alea le susţinea. Acu’ sigur, vârsta contribuie, cu accentuarea uneori a celor bune, alteori a celor rele. Orice asemuire cu maestrul Beligan e greşită şi aţi intuit de ce. E vorba de exerciţiul de zi cu zi! 🙂

 38. 39 Vsile, iunie 17, 2014 la 7:47 am

  Problema unora sau altora cum ar fi Carcotasul sau mai tanarul Zev este ca ei nu au avut si nu au nimic in comun cu onoare sau cu oameni a caror calauza in viata a fost aceasta sintagma.
  Faptul ca ai fost fan Pele ex. aproprierea mea fata de valorile exprimate de dl. Coposu, nu inseamna ca nu poti fi si fan Maradona ,Ronaldo sau Gica Hagi , in cazul meu Adrian Nastase.
  Adica Carco ,spre deosebire de tine eu nu am jucat nici o data intro echipa dirijata de la centru.
  Sa pui la indoiala cuvintul meu este doar exprimarea o exprimare de tip securist sau de ce nu militienesc! Te auto-desconspiri sau te remodelezi prietene!

  Ar mai fi o chestie Carcotasul in comparatie cu Zev ar avea o anume logica extra-partinica pe care incearca sa o exercite conform vechii profesii, pe blog , din pacate practica trecutului ii inhiba exercitiul aparent logic.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: