O veți vota pe „Mătușa Macovei”?

Monica Macovei a fost cea care a generat scandalul legat de „Mătușa Tamara”, în 2006. După șase ani de hărțiure, la DNA și în justiție, judecătorii au pronunțat achitarea mea în acel dosar. Cine va plăti însă pentru acele abuzuri?

Considerați că fostul procuror ceaușist merită încă un mandat la Bruxelles?

Voi puteți, prin votul vostru, de duminică, să o sancționați pe Monica Macovei, ascunsă în spatele lui Teodor Stolojan, pe lista PDL.

Publicitate

61 Răspunsuri to “O veți vota pe „Mătușa Macovei”?”


 1. 1 eu mai 23, 2014 la 7:24 pm

  Viermi ca cei descrisi de dv nu merita nici numele sa le mai pomenim! ..sunt morti ptr noi POPORUL.
  Sper safie trasi la raspundere toti cei care s-au jucat cu LEGEAIAR COSTURILE EI SA LE PLATEASCA.

 2. 2 Adrian B. mai 23, 2014 la 8:00 pm

  Betiva asta e mai jigodie ca Basescu ! Asta n-are in ea nimic de femeie , de om , de politician … Este o creatura bizara , bolnava de ura ! Iar cu caracterul ei cred ca infecteaza si penicilina !

  Sper ca poporul sa-i de-a o mare moooie … Si ei si la toti basishtii aia sinistri !

 3. 3 TREIDE 95 mai 23, 2014 la 8:06 pm

  Nu, cum să votezi asemenea specimen? Tronează mutra ei pe „cearșafuri-postere” publicitare pentru campania electorală în Brașov….de te doare mintea! Și cu ce „mutră” au prins-o fotografii…sigur ajunge , dar nu la Bruxelles! Este persoana care a-nfierat și pârât atât de mult România la mai-marii europeni, încât lupți din răsputeri să oprești această persoană, chiar și de a candida, nu numai să-ncerce a ajunge iar europarlamentar!

 4. 4 Marian Nicolae mai 23, 2014 la 8:18 pm

  De ce s-o aleg pe “Mătușa Macovei”…?

  Nu si-a facut suma la Bruxelles….?

  Are vreun CAR-u neplatit si are nevoie de prosti s-o trimita din nou afara….?

  Lasati-ma sa ghicesc….

  Nu a reusit sa-si cumpere inca vila, nu-i asa…am nimerit -o…?

  Tara e falita toata si „ai nostri” politicieni se bat pe Parastasul Romaniei, servit la Bruxelles……

  Care-i politician adevarat roman RAMANE si se bate GRATIS pentru ROMANIA…

  Se aude….????

 5. 5 Marcel Vasiliu mai 23, 2014 la 8:19 pm

  Mie imi este foatre greu sa inteleg cum au ajuns astfel de oameni sa coduca tara. Imi doresc din suflet ca Dumnezeu sa fie DREPT cu ei…

 6. 7 andrada mai 23, 2014 la 8:24 pm

  Poate cei pe care i-a promovat nemeritat ,poate infractorii lui basescu pe care i-a acoperit, poate cei pe care-i uram din tot sufletul …basistii ,pdl-istii vinovati de decaderea natiei , a economiei , a multor destine frante pe nedrept…..pt noi una ca ea nu merita nimic de la noi …nimic ,dar trebuie sa raspunda pt tot raul facut…inca .e timp cu toata imunitatea pe care o cauta d-le A Nastase va asteptam sa reveniti si viitorul sa fie cel meritat …,multa sanatate !….

 7. 8 papasha mai 23, 2014 la 8:29 pm

  POATE CAINII ……..!
  MARS !

 8. 9 un om, un vot mai 23, 2014 la 8:55 pm

  Aveti o parere despre vizitatorii blogului…

 9. 10 vasile mai 23, 2014 la 9:04 pm

  Eu o sa votez cu diaconu, singurul om care are cuvant dintre toti candidatii!

 10. 11 iuliana mai 23, 2014 la 9:04 pm

  Femeia (?) asta urâta la suflet si la chip (biata mama natura a dat un avertisment) nu va sfârși până nu va plăti pentru tot răul făcut tuturor celor care i-au stat in calea intereselor ei mărunte.

 11. 12 Cristianul Ul mai 23, 2014 la 9:19 pm

  Este trist ca dupa 25 de ani de la revolutie noi suntem condusi de un presedinte securist si judecati de un procuror KGB….Atunci nu am dorit libertatea pentru a fi condusi de niste Javre ordinare……Pacat de copii care au murit atunci nimeni nu se mai gindeste la ei…

 12. 13 Marian Nicolae mai 23, 2014 la 9:22 pm

  De trei ori veto pentru Bruxelles. Cântecul de lebădă al eurocrației

  Postat la: 21.05.2014 – 13:46 | Scris de: Apollon Cristodulo
  http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/veto-pentru-bruxelles-cantecul-de-lebada-al-eurocratiei-122227

  25 mai 2014 va fi cu siguranță o dată care va intra în istorie. Trei evenimente majore, cu impact global – cel puțin la nivel simbolic -, vor avea loc în această zi: alegerile simultane în cele 28 de state membre ale UE pentru desemnarea reprezentanților în Parlamentul European, alegerile generale în Ucraina, focarul critic al schismei politice planetare, și vizita Papei Francisc I în Israel, un moment de apogeu al dialogului interconfesional globalizat.

  În ceea ce privește alegerile europarlamentare, acestea se derulează sub spectrul a trei amenințări majore la adresa conceptului fundamental al construcției europene, „unitate prin diversitate”: euroscepticismul pasiv, generator al absenteismului majoritar, euroscepticismul militantist, care va genera accederea semnificativă în europarlament a formațiunilor politice eurosceptice (Alternativa pentru Germania, spre exemplu) și a celor naționalist-populiste (între care, în fruntea sondajelor naționale, Frontul Național din Franța sau Partidul Independenței din Marea Britanie), și, în al treilea rând, dar nu cel din urmă, competiția politică dezbinatoare dintre conservatorii și socialiștii europeni, dintre dreapta și stânga – care are ca finalitate desemnarea de către majoritatea europarlamentară a șefului executivului european, președintele Comisiei Europene -, care, indiferent de învingător, va provoca în tabăra perdantă regrupări defetiste ostile vizavi de obiectivele fundamentale ale Uniunii.

  Utopia democrației

  La începutul anilor 50, când UE era doar Comunitatea Europeană a Cărbunelui și a Oțelului, exista, ca hibrid parlamentar, modesta „Adunarea Comună”, un for consultativ strict formal. Primele alegeri directe pentru un organism al reprezentanților națiunilor membre a avut loc abia în 1979, iar denumirea de Parlament European datează doar din 1987. La Maastricht, în 1993, au fost acordate forului de la Bruxelles primele puteri legislative suprastatale – de a bloca legi sau a recomanda soluții pentru îmbunătățirea acestora -, atribuții nuanțate și sporite de tratatele subsecvente de la Amsterdam (1997), Nisa (2003) și Lisabona (2009). Practic, pe măsură ce rolul instituțional al Parlamentului European a sporit, reprezentivitatea sa din perspectiva susținerii cetățenești este astăzi în proces de disoluție. Sau, cum sintetizează europarlamentarul „verde”, din Germania, Jan Philipp Albrecht: „Acesta este călcâiul lui Achille. Lobbyiștii (20.000 – n.r.) sunt atât de aproape și cetățenii sunt atât de departe.”

  În esență, sunt toate șansele ca votul din 25 mai să nu confirme din punct de vedere democratic sensul primordial al Uniunii Europene, ci mai degrabă reversul acestuia și destrămarea idealurilor aferente. Eurocrația – puterea și prevalența europenității – asumată prin voința cetățenilor, ar putea fi înlocuită de eurocrația impusă de o parte a elitelor politice, deci un revers al democrației, calificat îndeobște drept dictatură.

  Pomana, circul și oltenii la Bruxelles

  Una din marile probleme ale Parlamentului UE – care ține de imaginea acestuia, deci implicit de credibilitate – este chiar impresia de „circ” politic pe care o emană, prin calitatea personajelor care acced ca membri, atât din punct de vedere al moralei politice, cât și al eticii profesionale, o liotă de ariviști și sinecuriști plătiți din banii tuturor contribuabililor europeni. Bunăoară, cei 751 de membri care vor fi aleși în 25 mai vor rezulta din procese electorale eterogene, derulate diferit în cele 28 de state membre. Odată ce vor ajunge la Bruxelles, începe babilonia: discursuri în 24 de limbi oficiale, înscrisuri în trei alfabete (latin, grec, chirilic), o mie de translatori și peste un milion de pagini de documente în fiecare an. Plus o căruță de bani, atât pentru ca întreg aparatul să funcționeze, cât și pentru fiecare ales în parte: 304 euro indemnizație zilnică pentru participarea la sesiunile parlamentare, în afară de salariul lunar de 8.229 de euro. Inclusiv, după cum remarcă Der Spiegel, pentru cei de genul celui mai penibil europarlamentar de până în prezent, peremistul oltean Dan Dumitru Zamfirescu (foto sus), supranumit și „Mr. Yes”, care a votat încontinuu „da”, de 541 de ori la rând, indiferent de cât de contradictorii între ele erau spețele, și nu a avut niciodată vreo inițiativă personală ori măcar vreo luare de cuvânt.

  Delirul grandorii europene

  Dar, de departe, cifrele care pun sub semnul întrebării – cel puțin din perspectiva sondajelor – legitimitatea în materie de reprezentativitate paneuropeană a viitorului for parlamentar de la Bruxelles sunt următoarele: în jur de 40% participare la vot și, dintre cei aleși, peste 30% parlamentari anti-unioniști, care doresc să acceadă în Parlamentul European strict pentru a-l dinamita din interior, pentru „a opune rezistență”, cum a declarat socialistul irlandez Paul Murphy. Între cei din urmă, naționaliști extremiști ai întregului spectru politic, atât de dreapta – precum franțuzoaica Marine Le Pen (foto sus), care numește UE „un coșmar” – precum și de stânga, cum ar fi radicalistul grec Alexis Tsipras, care vestește Europei „holocaustul social” pe care îl va genera „dictatura UE”. În aceste condiții, ale unei construcții politic-ideologice tot mai fragile, este lesne de înțeles de ce veteranul ex-cancelar al Germaniei, Helmut Schmidt, numește deciziile de la Bruxelles, de extindere a Uniunii Europene (cu trimitere, desigur, la criza din Ucraina), drept „delir al grandorii”, care nu exclude poziționarea întregii omeniri pe buza prăpastiei unui al treilea război mondial.

  Citește și:

  UE, între destrămare şi dictatură

 13. 14 nik mai 23, 2014 la 9:24 pm

  NICIODATA AST FEMEE CARE URASTE ROMANII,NICIODATA

 14. 16 vioricabuda mai 23, 2014 la 9:31 pm

  Niciodata ,sa nu le mai facem loc la asfel de vetuitoare care au sfisiat TARA NOASTRA !!!!! A facut enorm de mult rau natiunii !!Dumnezeu sa o pedepseasca pentru rautatea si veninul ei.

 15. 17 mihai mai 23, 2014 la 9:38 pm

  Daca mai avem cat de putina minte, nici nu putem gandi ca aceasta muratura mai poate prezenta Romania in Parlamentul Europei. Domnule Nastase, sper ca se va face dreptate si clica basista sa ajunga acolo unde va aflati domnia voastra acum, dar cu ajutorul lui Di\umnezeu speram sa nu mai stati mult. Locul domniei voastre nu este acolo. Dumnezeu sa va ajute.

 16. 18 Ela mai 23, 2014 la 9:46 pm

  Si la aceste alegeri voi vota cu gandul la dumneavoastra.Pe Macovei,niciodata.

 17. 19 augustinradescu mai 23, 2014 la 9:53 pm

  Eu o votez cu certitudine. Cind s-or face alegeri pentru Tirgsor!

 18. 20 Aya mai 23, 2014 la 10:34 pm

  Evident, nu votez cu acea duduie.

  Mesajul meu este:

  Sans la nommer ( La Révolution Permanente)

  Je voudrais, sans la nommer,
  Vous parler d’elle
  Comme d’une bien-aimée,
  D’une infidèle,
  Une fille bien vivante
  Qui se réveille
  A des lendemains qui chantent
  Sous le soleil.

  C’est elle que l’on matraque,
  Que l’on poursuit que l’on traque.
  C’est elle qui se soulève,
  Qui souffre et se met en grève.
  C’est elle qu’on emprisonne,
  Qu’on trahit qu’on abandonne,
  Qui nous donne envie de vivre,
  Qui donne envie de la suivre
  Jusqu’au bout, jusqu’au bout.

  Je voudrais, sans la nommer,
  Lui rendre hommage,
  Jolie fleur du mois de mai
  Ou fruit sauvage,
  Une plante bien plantée
  Sur ses deux jambes
  Et qui trame en liberté
  Ou bon lui semble.

  C’est elle que l’on matraque,
  Que l’on poursuit que l’on traque.
  C’est elle qui se soulève,
  Qui souffre et se met en grève.
  C’est elle qu’on emprisonne,
  Qu’on trahit qu’on abandonne,
  Qui nous donne envie de vivre,
  Qui donne envie de la suivre
  Jusqu’au bout, jusqu’au bout.

  Je voudrais, sans la nommer,
  Vous parler d’elle.
  Bien-aimée ou mal aimée,
  Elle est fidèle
  Et si vous voulez
  Que je vous la présente,
  On l’appelle
  Révolution Permanente !

  C’est elle que l’on matraque,
  Que l’on poursuit que l’on traque.
  C’est elle qui se soulève,
  Qui souffre et se met en grève.
  C’est elle qu’on emprisonne,
  Qu’on trahit qu’on abandonne,
  Qui nous donne envie de vivre,
  Qui donne envie de la suivre
  Jusqu’au bout, jusqu’au bout.

 19. 21 Mariana mai 23, 2014 la 11:01 pm

  Femeia asta are mult tupeu!!!ar trebui sa se ascunda ,sa nu mai auzim de ea si de alte specimene care au facut atita rau tarii ssi oamenilor!!e o rusine nationala si ar trebui sa raspunda moral si penal daca e cazul pt tot ceea ce a facut!!rusine uritenia pamintului,esti vrajitoarea cea rea,sperii pe toti oamenii!!sper sa nu mai auzim de tine!!

 20. 22 alt om, alt vot mai 23, 2014 la 11:08 pm

  Adevarul este ca nici un partid nu mi-a cerut votul si nici un partid nu s-a oferit sa ma voteze. In aceste conditii, duminica am zi libera,renunt si eu la drepturile de a alege si de a fi ales. Nu sunteti singur, dle Nastase!

 21. 23 iacobfelix101 mai 23, 2014 la 11:58 pm

  Femeie si politician de nimic! Nu merita bagata in seama! Sa ramana in cosul de gunoi al istoriei! Si asa este prea mult.

 22. 24 Luminita Arhire mai 24, 2014 la 12:24 am

  @cris mai 23, 2014 la 12:22 pm

  Ar fi posibil ca lucrurile sa stea asa cum spuneti dumneavoastra daca Basescu Traian , presedinte timp de 10 ani al unei Romanii pe care a schimonosit-o dupa chipul lui , ar fi un om normal ; un astfel de om s-ar uita in Parlament si ar vedea ca are doar cativa sustinatori , ar intelege ca timpul curge in defavoarea lui si i-ar accepta ticaitul , ar simti dezgustul a milioane de cetateni la damful lui pestilential ….ar incerca macar sa-si termine cel de-al doilea mandat in chip aproape civilizat .
  Nu este cazul nostru , insa …. in mod evident si fara a avea nevoie de un consult medical Basescu Traian are probleme psihice marcante , poate accentuate atat de alcool (prietenia lui cu bauturile tari nu a fost vreodata un secret ) cat si de penibilul dar incrancenatul amor tomnatic pentru bretonul blond al unei dame . Ceea ce vad eu este imaginea unui smintit care crede ca are un rol aproape mistic in acest colt de lume ; paradoxul rolului pe care si-l aroga si care demonstreaza clar o contorsiune a mintii , este ideea ca NOI NU IL MERITAM , DREPT PENTRU CARE EL ESTE OBLIGAT SA NE PEDEPSEASCA , deoarece in nevolnicia noastra nu-i apreciem unicitatea . Oricat ar parea de stupid , Basescu crede si se bucura cand doamna Udrea spune despre el ca este genial .
  Pentru acest motiv , Basescu Traian va folosi fiecare clipa de mandat pentru a face rau si va fi neobosit in aceasta intreprindere . Ati uitat cum cu doar cateva luni in urma ne lasa fara Guvern si se pregatea s-o taie la Bruxelles ? Constitutional , nici atunci nu avea prea multa putere , dar lucrul era cat pe ce sa se petreaca –am fost pe muchie de cutit .
  As spune ca , intr-un fel , faptul ca nu a aprins fitilul unei explozii la capatul careia sa troneze magnifica arestarea lui Ponta , se datoreaza strict tulburarii de la granita noastra estica si telefoanelor usor iritate pe care le-a primit pe firul scurt .
  Doamna Cris ,un presedinte care a condamnat la inchisoare , fara probe, un Prim-ministru si se pregatea sa-l aresteze si pe cel actual , daca nu ar fi fost „accidentul ucrainian ” este un scelerat periculos si asa ramane pana in ultima secunda de rezidenta la Cotroceni .

  P.S. Nici o clipa nu v-am suspectat ca nu ganditi singura . Sunt ingrozita in schimb ca Antonescu gandeste prea mult de unul singur – cand esti cumva responsabil de destinele multor cetateni , ganditul de unul singur poate deveni o infirmitate .

 23. 25 Mihaela Varga mai 24, 2014 la 1:35 am

  @ Mihai
  Bine ati spus! O muratura. Nu o matusa: nu merita acest apelativ frumos nici macar intre ghilimele. Din pacate nu vom scapa de muratura zgubilitca.

 24. 26 Vsile, mai 24, 2014 la 6:58 am

  Domnile Nasstase,

  Aparent dupa cum va indemnati admiratorii si nu numai , matusa” a facut un abuz care poate fi redimensionat intro simpla greseala impotriva lui Adrian Nastase.

  Dar oare ceilalti romani „neadmiratori” ,exemplu colegul sadic , nu au perceput ca aceasta presupusa doamna a atentat alaturi de presedinte la
  drepturile constitutionale ale romanilor ?
  Oare nu s-au lamurit inca romanii ca aceasta presupusa doamna a mintit a denaturat adevarul de la tribuna europeana?

 25. 27 Vsile, mai 24, 2014 la 7:04 am

  In loc de erata,

  Si o alta remarca domnule Nastase,

  Pai cel din fata , traseistul aparent bolnav , care se dadea de ceasul mortii cu 1o ani in urma, participantul la mascarada Basescu , cel din fata monicai , merita?

 26. 28 ada mai 24, 2014 la 7:05 am

  Multi au fost procurori in regimul trecut, dar acestei …..nu i se poate ierta ca semna mandate de perchezitie in alb. Dar cu sustinerea lui baciul soros(litere mici voit folosite) iata ce se poate face!

 27. 29 monica mai 24, 2014 la 7:21 am

  Din păcate nu s-a inventat votul împotrivă. L-aş folosi cu entuziasm pentru MM.

 28. 30 maria mai 24, 2014 la 7:31 am

  bineinteles ca o voi vota….sa mearga la Targsor…..

 29. 31 Ada mai 24, 2014 la 7:34 am

  Sa-i dau votul?Nu merita sa-i rostesti numele!

 30. 32 lucica53 mai 24, 2014 la 7:37 am

  A o vota pe Monica Makovei este egal, din punctul meu de vedere, cu a o vota pe Ana Pauker!!!!

 31. 33 Ilie Necatu mai 24, 2014 la 7:46 am

  Sigur ca o votez,daca are cumva, intentia sa mearga la cele vesnice ,pentru ca si asa ,cu mutra aia de betiva ofilita si sbircita ne-a fcut de rusine in europa:duca-se pe pusti….!

 32. 34 Ilie Necatu mai 24, 2014 la 7:50 am

  Domnule Nastase ,frumos ar fi ca dv. sa fiti presedintele romaniei si dl. Ponta in continuare, prim ministru ,pt. ca a inceput bine!

 33. 35 LuciaGusatu mai 24, 2014 la 7:56 am

  Nu, dar nici pana acuma.!

 34. 36 Cârcotaşu mai 24, 2014 la 8:35 am

  Din păcate oricând se vor găsi imbecili s-o facă!

 35. 37 Constantin Mihail mai 24, 2014 la 9:00 am

  Ce nu a observat poporul român.In secolul 20 Romania a avut doi excrpcii ce au devalizat Banca Nationala romana unul a fost Cantalup in 1920 si al doilea Stolojan în 1990 care cu aprobarea lui Roman a luat in împrumut fantastic ce a dus BNR la un pas de faliment si au salvat banca vanzando la greci.Acest Stolojan prieten cu Băsescu are dosarul Megapauer nesolutionat iar teapa comună trasa pentru pământul si zestrea fostului IRUC a fost spălată cu teroristul fictiv si mascarada din Irak cu răpirea.Un scenariu mare de spălare de bani,boris de stil la nivel mare si pacalire a unei natiuni netrezita din ura nejustificată în care alimentează razboul intern romano-roman.

 36. 38 Alecsandru BOBOC mai 24, 2014 la 9:33 am

  Nu o voi vota.Nu i-am votat niciodata.

 37. 39 vali mai 24, 2014 la 9:52 am

  asemena lichele nu merita nici otrava sa le mai dai,dar apai votul
  CU TOT RESPECTUL PENTU ADRIAN NASTASE”

 38. 40 Radu Humor mai 24, 2014 la 10:53 am

  Eu aş băga-o mai întâi la un test partidă de swinger, să văd cine naiba ar alege aşa ceva 😳
  P.S.
  S-a constatat că cele mai multe minciuni se spun înainte de alegeri şi după pescuit 😉

 39. 41 MARIA mai 24, 2014 la 11:27 am

  NUUUUUUUUUUUUUUUU!

 40. 42 ZeV mai 24, 2014 la 11:33 am

  Eu am un scenariu in minte si sunt curios daca este ,,available”. (Z)
  Domnul Biden ,,s-a scapat” cu buna stiinta adresandu-se premierului cu prefixul ,,mister president”.
  Americanii STIU ca Basescu este urat in Romania SI datorita faptului ca este sluga urat mirositoare la yankei, de la care, a obtinut doar gaura din mijlocul covrigului si, bineinteles, pe Stein la Astra (lui Adamescu) si la Proprietatea Ca doar n-o face industrie in Romania. Asta e treaba altora, dar mai mult in China…stiu ei de ce. (Z)
  Este FALSA impresia ca romanii, in proportie de 99,99%, nu mai pot de dragul imperialistilor americani, cei care nu ofera decat ..obligatii (inclusiv ,,sansa” de a muri glorios pe la dracu-n praznic), vasalilor fara mansarda la purtator, in schimbul unor himere , vanturand totodata sperietoarea asazisului pericol rusesc.
  Prin urmare, punand stampila (a se citi ,,stigmatul”) ,,CTC” pe Ponta, Biden spune: ,,daca il votati, nu se schimba nimic…deci, ce sens are sa mergeti la vot, bai fraierilor de romani ? Tot portarul de la ,,American embassy” va trage sforile esentiale in Romania..ha ha ha.” (Z)
  Exact acest imbold il simt, eu insumi, in acest moment. Ma intreb, pana maine, daca sa ma opun acestuia, sau sa ma las in voia ,,vanturilor, valurilor….”
  Face ceva Ponta pentru a se apropia de standardul de demnitate al lui Adrian Nastase ?
  Poate ca joaca la doua capete , asteptand momentul in care sa spuna ceea ce gandeste cu adevarat despre asazisii incoruptibili americani la nivel (foarte) inalt , deci, este mai destept si mai imprevizibil chiar decat il cred spionii americani. Sa dea Domnul….sa accedem la nivelul de calitate al. politicienilor israelieni, dar slabe sperante. Aia si-au facut o tara puternica si prospera din nimic, in timp ce noi risipim darul lui Dumnezeu, aplaudand cu frenezie inconstienta margelutele daruite de bideni si nulanzi, adica, insi de rangul 2,3,…n
  (Z)
  Oricum, actualmente, in Romania, se poate si mai rau decat cu Traian Basescu:
  – cu Antonescu Crin, cel mai execrabil, isteric, lipsit de substanta si nevertebrat individ (politic n.r.) care mi-a fost dat sa vad si sa ascult in ultimii 35-40 de ani.
  Mai bine o votam pe Udrea, macar este mai putin adormita, dimpotriva, este hiperactiva de cand a ramas libera de contract (din toate punctele de vedere). (Z)

 41. 43 blogideologic mai 24, 2014 la 12:33 pm

  Defetism cultural / România traversează acum cea mai abjectă fază a defetismului cultural.

 42. 44 Taranul mai 24, 2014 la 12:43 pm

  Sa dea Dumnezeu sa nu o voteze nimeni,dar eu cred ca va ajunge in pe ptr ca in societatea romina sint f multe cozi de topor,care au dus-o pe asexuata la Bruxelles.Eu nu!

 43. 45 blogideologic mai 24, 2014 la 1:31 pm

  Ziarul britanic Financial Times împotriva economiei politice predate cu mult succes de francezul Thomas Piketty în America http://www.lemonde.fr/economie/article/2014/05/24/le-financial-times-fait-la-lecon-a-thomas-piketty_4425046_3234.html

 44. 46 T-Rex mai 24, 2014 la 2:26 pm

  Am auzit-o intr-o emisiune la Digi tv, cum vrea el PSD-ul sa duca Romania in circa la Moscova. Sigur, mesaje electorale tip „alba-neagra”.
  Se zice ca prostia nu doare. Eu cred ca prostia e ca o infectie. La inceput nu doare. Mai tirziu, pentru ca e netratata e nevoie de chirurgie,

 45. 47 iogen mai 24, 2014 la 2:39 pm

  nu stiu raspunsul ,daca ar fi dupa mine nu o lasam sa candideze.Poate sau trezit romanii si nu o vor vota si desigur sa nu voteze nici pdl-ul ca e de-a lor.

 46. 48 blogideologic mai 24, 2014 la 2:55 pm

  Sintagma “Fizica teoretică”/ Cornel Eftimiu a fost un fizician teoretician (format la Universitatea din Bucureşti) care observa cu maliţie faptul că sintagma “Fizica teoretică” este un oximoron.

 47. 49 casandra mai 24, 2014 la 3:08 pm

  Nu o pot ierta pe doamna Macovei pentru cel puțin trei crime:
  1. Legea 247 din 2005, lege care a provocat o adevărată hemoragie bugetară și a dat prilej tuturor speculatorilor să se joace cu drepturile litigioase și să se îmbogățească fără just temei
  2. Mecanismul MCV, care nu era prevăzut la încheierea negocierilor pentru aderarea la UE, în decembrie 2004, și pe care l-a moșmondit ea, ca instrument de presiune asupra României în mâinile oricui a avut vreun interes pe la noi
  3. Desfigurarea sistemului judiciar, prin părțile sale esențiale în privința anihilării unor politicieni mult prea atașați intereselor României și nu prea lesne de strunit de dincolo de fruntarii.

  Mă întreb dacă voi apuca ziua în care se va publica un studiu referitor la amploarea daunelor produse României prin cele de mai sus.

 48. 50 Mihail-sorin Gaidau mai 24, 2014 la 3:09 pm

  Invectivele sunt inutile. Matusa-politruc, Tamara, a intrat in circulatia pamfletarilor si a ghiogarilor specializati in ”flegme” pline de talent, cu o zestre atractiva, specifică ziarelor bine ”colorate”. Chiar ma intreb din ce motive obscure revista ”CLICK” nu-i dedica un interviu-medalion. Madame Macavei a pierdut simtul realitatilor romanesti. Rautatea jubilativa a acestei femei fara barba este de-acum proverbiala. Are si un breton tineresc, de scolarita intarziata in medii antiromanesti, care o predispune reveriilor irealizabile. Poate i s-a stricat carburatorul de la matura pe care face naveta Bucuresti-London-Bruxelles, ca n-am mai vazut-o de ani buni prin Romania.

 49. 51 Cris mai 24, 2014 la 4:14 pm

  Sper să fie votată cum a fost la alegerea președintelui PDL: 209 voturi din 4567 total voturi.
  De unde supranumele Monica 209.

 50. 52 Moroita Gabriela mai 24, 2014 la 4:48 pm

  Niciodata,sper sa nu mai ajunga la Bruxelles .

 51. 53 blogideologic mai 24, 2014 la 5:27 pm

  Economistul francez Thomas Piketty ripostează la criticile aduse cărţii sale – purtând titlul “Le Capital au XXIe siècle”- într-un articol publicat de cotidianul britanic Financial Times http://www.lemonde.fr/economie/article/2014/05/24/le-financial-times-fait-la-lecon-a-thomas-piketty_4425046_3234.html

 52. 54 Adriana mai 24, 2014 la 7:28 pm

  Cum sa votezi un asemenea speciment?Nu inteleg,cum un procuror comunist a ajuns sa fie europarlamentar,sa denigreze Romania la Bruxelles?

 53. 55 Radu Humor mai 24, 2014 la 7:49 pm

  Adevărul despre cea mai profitabilă afacere europeană :

  „Parlamentarii UE si milionul de euro pe mandat
  de Dani Rockhoff HotNews.ro
  Sâmbătă, 24 mai 2014, 19:10 Alegeri 2014 | Europarlamentare

  Parlamentarii UE castiga gras si aceasta e o miza reala a tuturor candidatilor la alegerile europarlamentare din 25 mai, dincolo de promisiuni, intentii si alte abstractii cu care e chemat alegatorul la urne. Parlamentarii UE sunt platiti din bani publici, venitul lor reprezintand 878% fata de cat castiga unui cetatean european obisnuit, conform unui studiu efectuat de portalul german Preisvergleich.de. La sfarsitul unui mandat, fiecare dintre cei 766 de alesi in PE ar fi incasat pe cont peste un milion de euro, mai mult decat alesii parlamentelor nationale din tarile Europei, sau chiar dublu fata de congressmenii americani.

  Politicienii de la Washington castiga anual 133.221 de euro. „Cu salarii anuale, inclusiv adaosuri, de 213.924 euro, parlamentarii UE sunt dintre cei mai bine platiti politicieni din lume, depasindu-i chiar si pe colegii lor, senatorii din Congresul american”, considera publicatia germana Netztrends.de, pe baza datelor rezultate din studiu.

  Studiul mentionat mai aduce in discutie niste cifre, prin care se releva anumite disproportionalitati: de exemplu, Germania contribuie cu 20% la bugetul UE, populatia sa reprezinta 16,4% din cea a Uniunii, insa are doar 13% din voturile in Parlamentul UE. Nici contributia pe cap de locuitor al Uniunii nu e egala: campioni la plati ar fi Luxemburgul cu 499 euro/locuitor, urmati de Danemarca ((375 euro), Belgia (305 euro), Suedia(302 euro), Franta (290 euro) si Germania (253 euro).

  Contributia medie anuala a unui cetatean UE la bugetul Uniunii Europene ar fi de 195 de euro, la o populatie de 498 de milioane de cetateni, estimeaza Preisvergleich.de. Suma rezultata e considerabila, se ridica la 96.525.000.000, adica aproape 100 de miliarde de euro anual.

  In studiu se mai remarca faptul ca, intre veniturile alesilor si cele ale simplilor cetateni ai UE diferentele sunt „drastice” si ca, din anul 2009, „parlamentarii europeni si-au uniformizat retributiile, indiferent de potentialul economic si nivelul mediu salarial in tara de provenienta”. Cresterea retributiilor parlamentarilor din 2009 s-ar fi raportat la nivelul celor mai bine platiti parlamentari UE, si anume cei din Germania si Italia.

  „Egalizarea castigurilor politicienilor din UE, indiferent de tara de provenienta a acestor politicieni, a dus la situatia grotesca in care, intre timp, salariile parlamentarilor europeni reprezinta 2.051% fata de nivelul salariului brut mediu al populatiei bulgare (9.948 de euro). La fel si in Romania: un parlamentar ales duminica va primi o retributie de 1.861 de ori mai mare decat cea medie, a concetatenilor sai (10.908 euro/an)”, scrie publicatia germana Netzwelt.de, pe baza datelor din studiu.

  Alte comparatii intre castigul mediu anual al parlamentarilor si cel al cetatenilor obisnuiti ai UE se refera la Letonia (1.519% – 12.896 euro/an), Polonia (1.459% -13.721 euro/an ) sau Grecia (890% – 21.606 euro/an). In Portugalia ar exista un procent de 1.084%, in Spania de 806%, iar in Italia de 975%. Chiar si in tarile bogate ale Uniunii, diferentele sunt considerabile: Marea Britanie – 695% si Germania – 674%.

  Preisvergleich.de face analize si comparatii de preturi si costuri pentru a transparentiza informatia care ajunge la consumator, respectiv contribuabil. O estimare rezultata din studiul specialistilor facut public saptamana trecuta indica faptul ca „un cetatean obisnuit al UE trebuie sa lucreze 55 de ani, un bulgar chiar 108 ani, pentru a ajunge la castigul unui reprezentant al poporului o data ales in Parlamentul European, pentru o perioada legislativa de cinci ani.” In spiritul acestor calcule, deducem ca un roman de rand are un secol de munca in fata, pentru a plati cincinalul la Strasbourg al unui europarlamentar al sau.

  O alta publicatie germana, Focus.de, merge cu analiza si mai departe, punand in discutie uriasul salariu al presedintelui PE, Martin Schulz. In articolul de miercuri „Asa aduna Martin Schulz plusuri pentru salariul sau monstru”, este luat sub lupa modul in care acesta ar mai aduna in fiecare luna, pe langa „salariul de baza”, cca 18.000 de euro sporuri neimpozabile.

  In anul 2009, Martin Schulz (58 de ani) presedinte PE si actual candidat de varf al social-democratilor europeni la presedintia Comisiei europene, a putut opta pentru „salariul de baza” standard UE (8.021 euro), sau cel in vigoare conform legislatiei germane referitoare la „dietele”, cum numesc germanii salariile parlamentare. In aceasta situatie au mai fost si alti europarlamentari germani. „Schulz a optat pentru varianta din urma, de aceea primeste 8.252 euro pe luna”, explica expertul in administratie Hans Herbert von Arnim, care a pus cap la cap toate veniturile lui Schulz.

  Acestui venit de baza i se adauga, dupa dreptul european, cateva pausale (sporuri fixe). E vorba de un „spor de costuri” lunar, in valoare de 4.299 de euro, prin care, de exemplu, „isi poate plati costurile de birou sau de deplasare cu masina, in Germania”, precizeaza von Arnim. E greu de evaluat cat din aceasta pausala este folosita de parlamentarii UE in realitate, caci o serie de costurile de deplasare sunt platite „din alte surse de la bugetul european”. In plus, ca presedinte al PE, Schulz are la dispozitie doua masini de serviciu, cu doi soferi.

  Focus mai explica si la ce se refera cea dea doua pausala, de 304 euro pe care fiecare europarlamentar o primeste pentru participarea la plenul de la Strasbourg. „Ca presedinte al Parlamentului, Schulz primeste acesti bani nu doar in zilele de sedinta, ci 365 de zile pe an

  In plus, pentru a-si plati „angajatii”, staff-ul administrativ, presedintele PE – ca si fiecare europarlamentar – dispune de un buget separat. Profesorul von Arnim este de parere ca o parte din pausala, din suma fixa lunara care nu e folosita strict pentru costuri legate de activitatea parlamentara, ar putea constitui „un venit suplimentar mascat, si inca neimpozabil”.

 54. 56 gheorgghhedobrota888@yahoo.com mai 24, 2014 la 7:57 pm

  SA O VOTEZE BABAUUUU

 55. 57 Ghita Bizonu' mai 25, 2014 la 10:01 am

  Ce reprosez eu lui MM :
  – ca in calitate de sinistra a justitiei a promovat niste modificati pe codul penal. Pana aici toate bune. Nasol ca atunci cadn parlamentul a avut „obraznicia” sa le discute .. si=a luat jucarile si a plecat!! Apoi a fortat ca modificarile sa fie adoptate prin asumare de raspundere… deci gandirea politica a zisei doamne este una autoritara! Si mai rau dupa dupa 2 luni a incercat sa impuna remodificarea codului tot prin ordoinata de urgenta. Adica dintai a tiata si apoi a masurat!. Adica orice numa activiotate sa fie …

  – ca in calitate de sinistra a justitiei a cerut procurorilor sa se ia dupa presari. Nu nu ca sa se autosesizeze si sa verfice .. NU . Ci ca sa considere aleghatiile ziaristice drept ca si probe sau asa ceva. Mersoa . Justitia si ziaristica sunt 2 cestii paralele si considerentele ziaristice (tiraj, antipatii politice, partizanat, „morala” , „etica”) sunt ajuridice.

  – ca in calitate de sinstra nu a dat de pamant cu niste procurori . Caz prin Banat mai cu „cantec” (pornografie cu minori, facuta de minori, exploatat comercial de „artisti” fara participarea unor maturi) in care procurorii nu au tinut cont de starea de minoritate a unui dintre „actorii masculini” : 13 ani si ceva. Sub 14 ani minorul era prezumat iresponsbail de jure et de jure (adica nu ii dresezi dosar ca unuia responsabil .. se recomanda in special ca tatal sa „maseze” viguros partile sezatoare ale „loazei” )

 56. 58 Cris mai 25, 2014 la 12:39 pm

  @ casandra:

  Bravo! Bravo!
  Argumente solide care dovedesc că nu e doar o antipatie instinctuală.

  Argumentul meu principal e acela că, împreună cu Băsescu, a impus reglementări care au permis amestecul politicului în Justiție și abuzuri în interiorul Justiției.

 57. 60 ionel mai 26, 2014 la 6:03 pm

  as fi votat-o, dar era pe lista cu stolojan. nu ne place stolojan

 58. 61 Marian Nicolae mai 31, 2014 la 10:03 am

  @ Radu Humor mai 24, 2014 la 7:49 pm

  Aveti dreptate despre castigurile nesimtite din Parlamentul European.

  Am citit un articol asemanator cu cativa ani in urma, in presa franceza.
  La vremea respectiva, un salariu minim pentru un francez era in jur de 1129 euro/luna…….impozabil….adica in jur de 30 de euro pe zi….ceea ce este extrem de putin.

  Articolul respectiv efectiv urla din cauza inechitatii sociale, dar…nimeni nu l-a luat in seama….

  Un alt lucru de subliniat este legat de pensiile nesimtite care se obtin dupa numai un an de activitate in Parlamentul European.

  Pensie care se incaseaza pe toata durata vietii respectivului parlamentar european……


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: