Joe Biden despre falimentul Revoluțiilor portocalii în Europa de Est

După 10 ani, la București, Joe Biden a pronunțat public falimentul Revoluțiilor portocalii din Georgia, Ucraina și România. Problema corupției a devenit, în acești ani, în aceste țări, atât de gravă încât vicepreședintele american a trebuit să vorbească, în vizita sa aici mai multe despre corupția din România și din Ucraina decât despre problemele regionale. Preluând exemple încă de pe timpul lui Cuza, prietenii din ambasada americană ai Monicăi Macovei, Laurei Ștefan sau ai lui Ondine Gherguț l-au ajutat pe Joe Biden să înțeleagă, între altele cât de catastrofală a ajuns situația corupției în România, după cele două mandate de președinte ale lui Traian Băsescu.

Din păcate, cu ocazia acestor vizite, nu am aflat răspunsuri la câteva chestiuni importante:

 1. De ce Polonia este vizitată de președintele american iar România de vicepreședinte. Este vorba de o anumită ierarhie în politica externă americană? Ne amintim, între altele, că Polonia a fost admisă în NATO în 1997 iar România doar în 2004, poziția SUA fiind determinantă.
 2. De ce, dacă România este un partener atât de important, de aproape 2 ani, SUA nu a trimis un nou ambasador în România? Este util, fără îndoială, dialogul prin reprezentanții serviciilor de informații, dar ei nu pot înlocui un ambasador – ca reprezentant politic al președintelui american.
 3. De ce nu este eliminat sistemul de vize pentru români, așa cum se întâmplă pentru cele mai multe state europene? Oare „un partener respectat” nu are dreptul la un asemenea tratament? Faptul că democrații dau vina pe republicani, așa cum republicanii dădeau vina pe democrați, nu este decât un joc neconvingător.
 4. De ce în seara de marți nu s-a organizat un dineu la Cotroceni, cu ocazia vizitei, așa cum era obiceiul, dineu la care puteau să participe și liderii politici importanți? A fost mai interesant ca un lider american important să-și petreacă timpul într-o cofetărie din Lipscani, înconjurat de forțele de ordine? Formula cu expunerea de la Cotroceni, le-a permis liderilor politici doar să asculte o lecție teoretică despre corupție și despre alternative energetice (gaze de șist?), fără să aibă posibilitatea să-și exprime opiniile. Nu cred că cea mai bună formulă a fost convocarea, în devălmășie, anterioară, a liderilor politici români, la ambasada americană, pentru un briefing realizat de adjunctul asistentului secretarului de stat american.

Și o observație de final: Scena în care Traian Băsescu, se strânge la pieptul vicepreședintelui american, în timp ce acesta se ferește să-l îmbrățișeze, va rămâne antologică. Nu se poate să nu știi că americanii se feresc de gesturi de efuziune în public. Forțarea notei a creat o senzație de penibil.

 

 

 

58 Răspunsuri to “Joe Biden despre falimentul Revoluțiilor portocalii în Europa de Est”


 1. 1 Bogdan Vieru mai 22, 2014 la 12:27 am

  Scuze pentru ca nu comentez pe subiect.
  As vrea sa fac un apel la toti cetatenii cu drept de vot.
  Va rog mergeti la vot.
  Exista un motiv important pentru a face asta.
  Si anume – faptul ca aveti posibilitatea sa va anulati votul,in cazul in care sunteti nehotarati.
  Este legal.
  Este constitutional.
  Si este un semnal puternic pentru clasa politica.
  Imaginati-va ca din 10 milioane de voturi, cam 4 milioane ar fi anulate.
  Mie mi se pare ca acesta e un semnal mult mai puternic , decat daca stati acasa.
  Practic , atunci cand stati acasa , un politician se poate gandi ca nu ati mers la vot pentru ca NU ATI PUTUT.
  In nici un caz, nu va crede ca aveti ceva impotriva lui.
  In acelasi timp, mersul la vot este si un mesaj de respect pentru politicieni.
  Daca voi nu ii respectati pe ei, cum vreti sa va respecte ei pe voi ?
  Acest mesaj este pentru cei care se considera dezamagiti , in general , de politica si nu mai vor sa mearga la vot.
  Eu nu fac parte dintre aceasta categorie, eu am votat mereu cu o persoana sau un partid politic.
  Dar consider ca e necesar sa intelegem si ceea ce am spus mai sus.

  Cum se anuleaza un vot ?
  Pai daca votati 2 partide diferite pe acelasi buletin, votul va fi anulat conform legii.

 2. 2 Paul mai 22, 2014 la 12:53 am

  Un articol, scurt, la obiect, care ridica cu adevarat intrebarile importante si care este mult mai bine realizat decat ce vad prin presa de specialitate zilele astea.

 3. 3 lobello leo mai 22, 2014 la 4:33 am

  Pentru ca un mintoman ca Basescu ne-a coborat la rang de cetateni de rangul 2 si nici odata un adevarat presedinte de tara nu va da „mana „cu un individ precum basescucu.Daca domnia voastra atunci cand ati fost la putere( si nu ati fi ascultat de Iliescu)si ati fi bagat la inchisoare macar pe cei mai reprezentativi hoti si corupti printre care si Basescucu tara noastra ar fi avut alt drum.Sublinez ca Iliescu nu a furat dar a dat liber la jaf sa se capitalizeze cei mai rai si jmecheri comunisti, SECURISTII.Stiti cum a pornit Iliescu mineriada?A intrerupt la pauza pauza meciului de mondialeRomania-Argentina,transmisiunea tv.si basescucu a pregatit garniturile de tren in gara din Petrosani.

 4. 4 blogideologic mai 22, 2014 la 5:16 am

  Nu cred că exemplul american, vorbesc despre angajarea fostului ambasador Mark Gitenstein (protejatul lui Joe Biden) într-o sinecură de situaţie la Fondul Proprietatea, n-a contribuit la amplificarea corupţiei din România.

 5. 5 blogideologic mai 22, 2014 la 5:53 am

  Jargonul marxist „economia socialistă multilateral dezvoltată” (marota lui Nicolae Ceauşescu) trebuie să fie reinterpretat în termeni de creşterea PIB-ului (măsura internaţională standard pentru creşterea unei economii şi a bunăstării). Într-adevăr, „economia socialistă multilateral dezvoltată” este un fel de construcţie prin asociaţionism (folosesc termenul din filosofie) aplicat în context economic. După teorie, http://fr.wikipedia.org/wiki/Valeur_ajout%C3%A9e , se creează astfel lanţuri noi de valoare economică adăugată (VA). Iar PIB-ul se defineşte ca suma acestor VA.

 6. 6 blogideologic mai 22, 2014 la 6:49 am

  Imbricaţii / Este formidabilă ideea aceasta de asociaţionism în filosofie ! http://fr.wikipedia.org/wiki/Associationnisme Mai ales pentru că are şi nenumărate aplicaţii practice. Vezi de exemplu tablouri clasice reinterpretate acum prin pixelizări şi metoda Lego http://www.lemonde.fr/pixels/breve/2014/05/21/imbrications_4423253_4408996.html , http://www.arretsurimages.net/breves/2014-05-21/portraits-de-briques-et-de-broc-id17459#.U3zFFmA__Gg.twitter

 7. 7 Popateapa mai 22, 2014 la 7:24 am

  Domnule Năstase, revoluţiile portocalii s-au transformat în revoluţii roşii. Atunci cînd un deputat PSD propune scoaterea UDMR în afara legii este un exemplu prost. Eu vad ce se petrece în apropierea mea , unde se fac înstrăinări ale terenurilor din domeniul public către cel privat, fără a ține seama de necesităţile comunităţii ci de interese personale meschine, distrugând echilibrul ecologic al zonei. Aceasta în guvernarea PSD. Vă întreb un lucru: aţi fost cel mai bun Prim Ministru al epocii post decembriste, să mă scuze alţii dar v-aş compara cu Nicolae Iorga, nu vă doare sufletul când vedeţi pe noii reprezentanţi ai PSD în România cum acţioneză?
  Pentru mine pensionar cu vechime integrală mă interesează şi valoarea pensiei mele dar sunt constient că fără locuri de muncă sistemul de pensii va intra în colaps.
  La nivelul localității unde trăiesc, după 2012 s-au creat 100 de locuri de muncă în administraţia locală iar în domeniul productiv cel care produce alte locuri de muncă pe orizontală, au dispărut aproximativ acelaşi număr.
  Sistemul de încălzire centrală, deservit de 2 oameni pe schimb cu 10 centrale de cartier, unul modern construit în 2002 cu fonduri de la BERD, va fi închis în acest an din cauză că autoritatea locală nu a fost în stare să recupereze datoriile de la rău platnici.
  Mai sunt alte exemple care mă fac să mă întreb : Eu cu cine votez?
  Dumnevoastră aţi fost pus în afara vieşii politice din România de nenorocitul de Băsescu. Dl Geoană a fost pus în umbra partidului de către acesta. două exemple de oameni ce ar fi avut ceva de spus dacă ar fi fost la conducerea guvernului sau a României. Eu cu cine votez?

 8. 9 Vsile, mai 22, 2014 la 7:31 am

  Ce reprezinta un vice-pres in Amewrica?
  a) Locul doi intro competitie?
  b) Supapa refularii unor „secretii”?
  c)Surogatul din kitchul politic american?
  sau un simplu errand boy, care poate impresiona nativii cautotori de oglinjoare si margele colorate?

 9. 10 Ghita Bizonu' mai 22, 2014 la 9:12 am

  Deci cam asa. Davai shale gas la preturi modice si voi cu poluarea. Si in rest DNA conduce Romania cu binecuvantarea lu Wonder Boy si a Robinetului sau.
  Iar situatia a fost perfect surprinsa de Tontelu intr-un din glumitele sale cam tampite „Duane Butcher este un fel de consilier juridic. Ne ajută să nu facem greşeli“, a spus Ponta, atunci când i-a fost prezentat Însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, stârnind râsetele delegaţiei americane.( Adevarul)

 10. 11 Doru Coarna mai 22, 2014 la 9:27 am

  Revolutiile portocalii au facut si ele atat cat s-a putut… acum trebuie stat de drept, rule of law, securitate, politica regionala si transatlantica, adica sunt alte vremuri cu alte imperative… Sa nu ramanem ancorati in trecut!

  Problema noastra este economia deschisa pe care o avem in prezent si la care, daca aplicam preceptele fostei economii inchise, reiese ca am fi pe crestere-record… uitand ca totul pleaca apoi afara la firmele care au produs cresterea… Din aceasta cauza desi suntem pe crestere, nu cresc nici salariile, nici locurile de munca, nici investitiile, adica le merge bine altora de la noi, nu noua… Sigur, sunt si exceptii autohtone, majoritatea bazate insa pe evaziune sau cotracte preferentiale cu statul, din pacate…

  O alta problema o reprezinta guvernarea PSD. Victor Ponta a inceput sa se descurce, s-a autocalibrat la locul de munca, dar trebuie atentie marita pt ca, sa fim sinceri si realisti, nu prea cred ca SUA si UE ar dori o putere totala, socialista, la Bucuresti! Ar accepta fie guvernarea fie presedintia, dar ambele de stanga e cam greu de reusit… Ar trebui garantii de dreapta super-serioase, dar asta ar insemna alunecarea PSD spre dreapta, adica pierderea electoratului sau traditional… Asta-i o problema!

  Oricum, circul este asigurat iar mogulii au material din plin…

 11. 12 ZeV mai 22, 2014 la 9:30 am

  Dupa vizita reprezentantului nr.2 al Inaltei Porti, m-am linistit. Am sters din agenda deplasarea la sectia de votare.
  De ce ? Pentru ca nu are sens. Sens are doar ,,statul de drept”. Ce este statul de drept ? Ceva, orice (nu are importanta) situat in afara exercitiului democratic si in afara nationalului, coordonat direct din incinta unei anumite ambasade din Bucuresti.
  Pe cale de consecinta, mi se pare absolut inutil sa votezi, ba chiar , ma amuza teribil cum se strufoca politicianul,,roman” sa ne convinga ca EL SI NUMAI EL va aduce fericirea poporului roman, EL SI NUMAI EL este mai proamerican decat celalat si ca, implicit, Rusia este intruchiparea raului absolut. Iar in numele ,,democratiei autentice”, nimic nu este ilegal si/sau imoral, nici macar sustinerea/cautionarea de lovituri de stat peste mari si tari.
  Deci, de ce sa votam un presedinte ? Ca sa ce ? De ce sa nu dam cu banul…pardon, cu dolarul ? Da, vom avea un nou presedinte, dar ce folos, daca nu mai avem o tara ? De fapt, vom avea, cel mult, un nou guvernator.
  Vreti sa va dau un nume de tara adevarata ? Iata-l: Israel. Un important lider politic evreu declara: ,,nu suntem in masura sa dam sfaturi nici rusilor, nici ucrainenilor. Apreciem ca singura cale de rezolvare a conflictului este dialogul DIRECT si constructiv intre parti”.
  Ca sa faci astfel de declaratii, iti trebuie forta si sange-n…..nu gluma.
  ps
  Unde esti, Biblio ? Ferice de tine in lumea ta indepartata. Lumea asta, trebuie sa recunosc, nici mie nu-mi mai place. Bleahh. Oricum, caritasul capitalist bazat pe bani falsi tipariti mereu in avans, pe jucarii inutile pentru oameni asazis mari si si pe institutii de forta care servesc , prin legi dedicate si oameni ai sistemului, cauza marii finante si a asazisilor investitori sorosisti, adevarate lacuste permanent nesatule, se va sfarsi, mai devreme, sau mai tarziu. Sper, cel putin, ca sfarsitul acestei lumi putrede de tip holograma deformatoare si malformatoare de realitate sa nu insemne si sfarsitul urmasilor nostri, ca specie.
  pps
  Eu, daca as avea putere, l-as lasa pe Basescu pe viata. De ce sa schimbam originalul cu o clona, fie ea si cu fusta, sau/si cu ochelari ? 😉

 12. 13 bxp mai 22, 2014 la 9:52 am

  Totusi, Biden nu a pomenit nicicand cuvantul „portocaliu”. Nici „rosu” si nici „galben”. A vorbit depre coruptie si i-a pus pe toi in aceeasi oala. Fiindca sunt toti in aceeasi oala. Oricat am dori sa ne imbatam cu apa rece cand vorbim despre coruptie nu putem arata spre un partit spunand ca ala e OK si apoi spre altul spunand ca ala nu e OK.

 13. 14 Draghi Puterity mai 22, 2014 la 10:02 am

  Din filmul „Dave” 😉

  „It’s a Washington mecca for the power lunch. Bob and Reed
  Sit in a corner booth with a manilla folder between them.

  REED
  (agitated)
  I mean I’ve checked everything.
  Women. Liquor… Finances. I went
  all the way back to his high school
  race for student body president.

  BOB
  No one gets to be Vice President by
  being that clean.”

 14. 15 Crenganis Cristin mai 22, 2014 la 10:04 am

  Din nefericire si-n politica a proliferat si inflorit oportunismul si grobianismul la cel mai de jos nivel ……….. Sa le darmam ” cocinele ” va fi relativ usor ( asta daca se vor destepta romanii si vor VREA sa vada mai departe de mici, bere si sacose ), sa inlaturam POLUAREA SOCIO-POLITICA VA FI EXTREM DE GREU…

 15. 16 Draghi Puterity mai 22, 2014 la 10:13 am

  Permiteti-mi sa reproduc aici comentariile domnului Adrian Severin la postarea domnului Nastase:

  „Dl George Halarescu mă provoacă să răspund întrebărilor dlui Năstase

  Dl. Adrian Năstase, într-un text intitulat „Joe Biden despre falimentul revoluțiilor portocalii în Europa de Est”, formulează o serie de întrebări care pot fi rezumate după cum urmează:
  – De ce Polonia este vizitată de președintele american iar România de vicepreședinte?
  – De ce, dacă România este un partener atât de important, de aproape 2 ani, SUA nu a trimis un nou ambasador în România?
  – De ce nu este eliminat sistemul de vize pentru românii care vor să călătorească în SUA, așa cum se întâmplă pentru cele mai multe state europene? Oare “un partener respectat” nu are dreptul la un asemenea tratament?
  – De ce în seara de marți nu s-a organizat un dineu la Cotroceni, cu ocazia vizitei, așa cum era obiceiul, dineu la care puteau să participe și liderii politici importanți? A fost mai interesant ca un lider american important să-și petreacă timpul într-o cofetărie din Lipscani, înconjurat de forțele de ordine?

  Deși, de regulă, este bine să nu răspunzi la provocări, de această dată o voi face.

  La prima întrebare voi începe prin a răspunde cu o alta: De ce după izbucnirea crizei ucrainene președintele american a vizitat Japonia iar Ucraina a fost vizitată de vicepreședinte? Aceste întrebări îmi aduc aminte de faptul că provinciile Imperiului roman erau împărțite în provincii senatoriale – acelea cu valoare administrativă – și provincii imperiale – acelea cu semnificație strategică. Cred că ați înțeles răspunsul. În plus, trecând atât Ucraina cât și România (țara membră a UE și NATO cea mai expusă geo-politic de anexarea Crimeii și marșul Rusiei spre gurile Dunării și Transnistria) în rândul „provinciilor senatoriale” (dl Biden este chiar Președintele Senatului american), adică al partenerilor nestrategici sau, poate mai corect spus, al partenerilor acoperiți de strategia periferică a SUA, Washingtonul transmite lumii mesajul că pe termen scurt, cel puțin, nu intenționează să se angajeze direct și cu mijloace strategice în conflictul dintre Eur-Rusia și Europa, considerând că echilibrul dintre acestea nu este suficient de deteriorat spre a impune intervenția sa.

  La următoarele două întrebări se poate da un singur răspuns. România este „respectată” de SUA dar nu ca „partener” ci ca „prestator de servicii” la prețuri promoționale. Inclusiv sau poate mai ales servicii de intelligence. (A nu se confunda cuvântul „intelligence” cu „intelligent”.) În aceste condiții, de ce să trimiți oare un ambasador care să ceară și apoi să aștepte a fi primit în audiență de ministrul de externe (căci la Premier sau Președinte ar fi cu mult mai dificil) când orice funcționar diplomatic poate convoca la ambasadă miniștri, procurori, judecători etc. pentru instrucțiuni, când o dorește? Asta dacă instrucțiunile nu se trimit prin mass media.

  De ce nu s-a organizat un dineu la Cotroceni? Se știe că asemenea dineuri nu sunt doar ocazii de a mânca sau bea împreună ci sunt mai ales destinate unor conversații subtile și sofisticate cu caracter informal asupra subiectelor celor mai sensibile. Un dineu presupune, deci, existența unei agende comune. Dacă ea lipsește, lipsește și dineul.

  Vizita dlui Biden a fost în mod evident destinată a da semnale simbolice. Sub acest aspect a fost o capodoperă coreografică. Petrecându-și prețiosul timp într-o cafenea din cartierul vechi al Bucureștiului, în timp ce la câteva sute de kilometri spre est forțele para-militare pro-ruse și pro-ucrainene se confruntă cu arma în mână, vicepreședintele american a dat mesajul că nu are o agendă urgentă și încărcată de discutat cu liderii români. Ceea ce ar fi surprinzător dacă România ar fi partener strategic. Nu este nimic nefiresc, însă, pentru un prestator de servicii, oricât de respectat ar fi.

  Cu titlu general cred că dl Năstase nu are dreptate când afirmă că dând citire discursului scris de consilierii români ai ambasadei americane la București, axat pe denunțarea nivelului înalt al corupției din România și Ucraina și pe nevoia de a intensifica lupta împotriva corupției, vicepreședintele Biden a recunoscut eșecul revoluțiilor portocalii din 2004. După părerea mea în acele așa zise revoluții s-a folosit chiar arma corupției pentru a trece statele în cauză dintr-o obediență geo-politică în alta sau de la o independență anarhică la obediență. Acum, când noua atitudine sfidătoare a Rusiei amenință cu izbucnirea unui nou conflict global, SUA caută aici entități statale care să fie combatante iar nu numai obediente. În acest context corupția nu mai este utilă – ba dimpotrivă – și de aceea trebuie eradicată.

  Ceea ce mă miră este că dl Năstase nu a pus o altă întrebare, după părerea mea esențială. De ce a ținut dl Joe Biden să comunice public urbi et orbi (orașului și lumii) că absența dlui Băsescu după expirarea apropiată a mandatului său îi va lipsi. Cred că și acesta a fost un mesaj subtil cu care vicepreședintele american a venit, de astă dată, de la Washington iar nu de la ambasada americană de la București. Potrivit lui, atât dl Băsescu cât și dl Ponta erau invitați să înțeleagă că după viitoarele alegeri prezidențiale America nu mai dorește să audă de numele celui dintâi nici ca șef de partid nici ca șef de guvern dar nici ca inculpat ori șef de baracă. Pur și simplu să lipsească din orice se cheamă actualitate. Un mesaj care America se așteaptă, desigur, să fie atât înțeles cât și executat la București. El definește rolul rezervat României în strategia americană privind această regiune complicată a lumii: furnizor de…liniște.

  Prezența vicepreședintelui Biden la București a fost gândită mai mult pentru cei din afara României decât pentru români. Ea a spus implicit că SUA sunt preocupate de ceea ce se întâmplă cu arhitectura de securitate din Estul Europei, că sunt decise să intervină dacă echilibrele geo-strategice de aici se vor rupe, că pentru moment nu cred că europenii au făcut tot ceea ce depinde de ei spre a apăra acele echilibre și că, inclusiv de aceea, nu este încă momentul pentru o acțiune americană directă. În fine a spus că Bucureștiul a fost avertizat să înceteze a mai fi un veșnic focar de scandaluri politice interne iar justiția română să iasă din jocul politic și să nu generze crize politice reprezentând tot atâtea scântei aruncate în vecinătatea butoiului cu pulbere oriental. Posibil ultimul avertisment.”

 16. 18 Adina Rosu mai 22, 2014 la 11:57 am

  nu putea sa vina un presedinte american, never, la un „presedinte”, din orice alta tara, care este rejectat de peste 7 milioane de cetateni, ai tarii respective, din 18 milioane(din care 2 peste hotare!!!!!!) de cetateni, cu drept de vot

 17. 19 mezinul marx mai 22, 2014 la 12:14 pm

  blogideologic,5:53 post meridian. Da, il putem critica pe Ceasusescu pentru ce a rezultat, pana la urma, din conceptul economiei multilateral dezvoltate, insa am fi niste indivizi oribili daca nu am recunoaste ca acest concept a fost, in fapt, preluarea ideii economice a lui de Gaulle de „totul in tara”,o idee, pana la urma, cum ii sade bine unui general, de extractie strategico-militara. Multilateralitatea dezvoltarii a avut cateva avantaje, unul ca permitea ideatic utilizarea unor posibilitati locale altfel abandonate, altul ca permitea o adaptare mai usoara la schimbarile mondiale de piata,… Compromiterea ideii prin aplicare s-a datorat aplicantilor.

 18. 20 blogideologic mai 22, 2014 la 12:31 pm

  Un secret îngrozitor la Belakunismului din România: A recrutat voluntari pentru Kim Ir Sen în războiul din Coreea.

 19. 21 Scarlat Teodor mai 22, 2014 la 1:10 pm

  Societatea romaneasca vazuta de americani prin ochelarii de cal ai macovistilor , basistilor , plescarilor , etc nu este deloc roz . Asa este de fapt si in practica : unde te uiti dai de hotie , spaga , smenuri . Si de unde pleaca toate ? Pai daca maidanezul de Cotroceni se lauda ca ne-a trecut prin criza dar el a iesit din criza cu o mosie achizitionata pe banii romanilor de la CEC , intrebarea este cine a platit nota de plata a crizei ? El si udrea , bleaga , flutur , baconski , preda , leana lu`base , ioana lu`base ?

 20. 22 blogideologic mai 22, 2014 la 1:18 pm

  @ Draghi Puterity
  Frumos text. Mulţumesc !

 21. 23 Vlad Lungu mai 22, 2014 la 2:47 pm

  USA primeste informatii mai ales dela indivizi precum MMacovei sau alti ‘prieteni ai americanilor’. Nu intamplator Philip Gordon in timpul vizitei din august ’12 a declarat in mod stupid ca din cele 7,5 mi de voturi 2 mil [!] au fost fraudate. Nu intamplator mr Biden facea mereu referiri la incoruptibila justitie basista cu accent special pe DNA / ANI] si la necesitatea protejarii ‘statului de drept’ [care stat de drept?] pruluand exoresiile pseudopresedinteui Basescu. Facand o paralela intre coruptia din Romania si aceea din Ucraina Iuliei Timosenco ne jigneste inteligenta.
  Vizitele demnitarilor americani de rang 2 seamana foarte mult cu acelea ale reprezentantilor colonisti veniti sa-si inspecteze teritoriile.

 22. 24 huhu rez mai 22, 2014 la 2:49 pm

  Revolutiile portocalii s-au transformat in cod portocaliu de pericol in zona, cu sanse de a evolua spre cod rosu.
  Daca lui Biden ii va lipsi Basescu, noua ni se pare o vesnicie pâna la iarna.

 23. 25 MARIA DAN mai 22, 2014 la 3:46 pm

  „Vizita dlui Biden a fost în mod evident destinată a da semnale simbolice. Sub acest aspect a fost o capodoperă „, Iar finalul a fost apoteotic: i-a multumit cu subiect si predicat numai lui Basescu si i-a trimis dupa ce a plecat un sic lui Ponta ! (zic)

 24. 26 maria luisa mai 22, 2014 la 4:11 pm

  pot schita raspunsuri:
  A. portocaliu-neportocaliu, esec sau nu, Moldova va semna aderarea in iunie, Georgia se pare ca va face la fel, Ukraina vorbeste despre aderarea la NATO. Este esec sau nu?
  B. De ce presed la Varsovia si vp la Bucuresti? Polonia e mai mare si USA se bazeaza mai mult pe Tusk decat pe Ponta. Tusk a cerut trupe NATO, in timp ce Ponta isi cauta cuvintele. Tusk a luat partea Kievului, cand Ponta refuza sa se intalneasca cu Hoyt
  C. de ce nu e ambasador? simplu [desi A.Nastase a bagat un fitil]! Ambasadorii sunt numiti de Congres la propunerea presed. Timp de 11 luni Congresul a refuzat sa discute despre un anumit candidat.
  D. de ce nu dineu? careva [o fi Biden, o fi Basescu?] refuza sa stea la masa cu Ponta [implauzibil? de ce?]. Oare de ce la Cotroceni la conferinta lui Biden nu a fost invitat varanul si sai, Becali si ai sai, Bombo si ai sai? Dar au fost invitati Danilet, Tapalaga, …..

 25. 27 Taica Lazar mai 22, 2014 la 5:09 pm

  Unchiul Ben sau Joe aici prezent a fost foarte exact in exprimare:”Aveti un sistem corupt si asta ne convine foarte mult pentru ca noi,prietenii vostri americani vom exploata pretioase resurse existente din abundenta in God blessed Romania .Sunt uimit cat de corupti sunteti asta ne va permite sa facilitam companiilor americane din domeniul energetic accesul la resurse.Puteti conta pe noi!Nu va ascund ca la nivelul intregii societati americane se manifesta un proces accelerat de descompunere economica,morala,o dezumanizare pe fondul esecului capitalismului putrefact si pentru a va convinge va invit sa vizitati Detroitul! Respectul pe care il purtam romanilor s-a manifestat plenar in modul de tratament aplicat familiei muzicianului roman Teo Peter,puscasul marin care l-a omorat a primit mustrare verbala in fata batalionului si va spun era rosu de rusine si ii parea chiar rau,mi-a promis personal ca se lasa de alcool.Vizele nu sunt un impediment pentru romani intrucat avem si noi coruptii nostri si se pot rezolva!Cat despre imbratisarea presedintelui roman pot spune un singur lucru:mirosea bine asa……cam cum miros si eu”

 26. 28 blogideologic mai 22, 2014 la 5:17 pm

  Engraulis encrasicholus / O poveste gastronomică americană despre formidabila anşoa pontică (ori hamsia de Marea Neagră) http://www.nytimes.com/2012/12/16/travel/chasing-anchovies-on-turkeys-black-sea-coast.html

 27. 29 Cris mai 22, 2014 la 6:32 pm

  Lipsa ambasadorului și vizele spun totul despre „importanța” acordată de SUA României. SUA și-a realizat interesele militare împărțind laude orale României și atât.
  Statul de drept e departe. Procurorii încalcă legile în fiecare zi, pe față, având drept paravan CSM-ul. Judecătorii fac la fel, dar în plus față de procurori, iau și mită. Cum să ai încredere în sentințe?
  Care e situația corupției în Ucraina după revoluția portocalie din 2004, se vede cu ochiul liber, nu trebuie nicio analiză.

  Băsescu dând să-l îmbrățișeze pe Biden – a mia situație ridicolă generată de un ins ridicol și mic, doar că, fiindcă Băsescu mă reprezintă, m-a pus și pe mine într-o situație jenantă, lucru pe care nu-l merit. Aștept vremurile în care va fi caraghios pe cont propriu, nu în calitate de reprezentant.

 28. 30 Cris mai 22, 2014 la 6:43 pm

  Nu sunt de acord cu ideea că SUA îl vrea pe Cutare președinte și deci EL va fi. Sunt convinsă că președintele va fi hotărât de majoritatea votanților și că aceștia nu se sinchisesc de preferințele SUA. S-ar putea să câștige Ponta, dar nu cred că datorită aluziei (dacă aluzie a fost) lui Biden.
  Dacă există electori care votează așa cum ar fi sugerat Biden, numai pentru că așa a sugerat Biden, atunci mai bine n-ar vota. Dacă vor vota, să nu se considere liberi și democrați!

 29. 31 Radu Humor mai 22, 2014 la 7:00 pm

  Dacă tot veni vorba de comentarii (A.Severin) iată şi un altul . Ceva mai scurt şi mai pitoresc :
  „Am citit si io declaratia lu Biden, imi imaginez ca daca ar fi spus asa ceva in Germania, cred ca ar fi fost fluierat, injurat, dat afara. Da romanilor le place sa fie umiliti, lor le place sa vina tatucu american si sa le dea lectii, acolo ati facut bine, acolo trebe sa faceti asa si pa dincolo. Miine vine unu de EU, poi-miine francezu, printu ala urit englez, cu urechile ca usile de la taxi.
  Chiar isi imagineaza cineva ca americanilor le-ar pasa de Romani? Poa sa fie cineva atit de timpit sa creada ca Biden a venit de peste mari si tari sa vada cum merge treaba-n Ro? Nu cumva are niste interese? ia ginditi-va care or fi acele interese? Si care or fi interesele romanilor vis-a-vis de americani? ce pot oferi americanii afara de morala de doi bani? Stati ca m-am prins, vor sa exporte democratia, aha.. sunt sigur ca Biden se amuza copios, asa prosti nu a mai intilnit.”

  „Poate că Putin doreşte, pofteşte la Ucraina şi Belarus ( atracţia e reciprocă !), dar nici într-un caz la România, Bulgaria, Polonia, Cehia, Slovacia sau Ungaria !” afirmă Patrick J. Buchanan:

  Şi atunci de cine ne tot scoate ochii Biden că ne apără ?!
  Dar mai ales în schimbul a ce ?! 😉
  Vrabia din mână pe cioara din par :
  O ipotetică apărare, deşi nu suntem de nimeni ameninţaţi, în schimbul unor rezerve naturale. Singurele ce ne-au mai rămas :mrgreen:
  Sunt curios cu cât se va mări contul lui Biden în urma acestui loby ordinar ?! ( adaug eu ! )

 30. 32 Luminita Arhire mai 22, 2014 la 7:38 pm

  Basescu Traian are o viroza , nu ? Ca parca asa ne-a spus , ca este „ RECE ”, sau ma rog , racit , dar n-a nimerit el cuvantul in engleza … Eu nu prea cred , eu sunt de parere ca sufera mai curand de … „ SUPARAT SUNT , DOAMNE , SUPARAT ! ” .
  Altfel nu-mi pot explica nici felul in care s-a aruncat in bratele lui Joe Biden ( daca era racit , ii spuneau Serviciile ca nu se cade sa-si instraineze virusii taman la intalnirea cu un inalt demnitar –licurici ) si nici felul disperat in care a incercat sa se fereasca vicepresedintele Biden , adica obiectul efuziunii sentimentale , ca si cum ar fi sesizat niste procente de alccol pur in aerul expirat !
  Cert este ca arata nasol , adica mai nasol ca de obicei … cred ca pe el , saracu’ vizitele astea externe l-au cam doborat … au venit astia pe la noi tocmai cand se lansase si el in campania electorala ,cand briza litoralului il chema imbietoare ca un vin bine frapat si zilele insorite il invitau sa poarte tricouri cu mere si sloganuri inaltatoare , tinand de mana o doamna bretonata , care tocmai a iesit dintr-o dieta stricta si si-a imbunatatit conditia fizica , pentru a se putea aventura sa RIDICE ROMANIA !
  Vad ca i-au lipit chipul desavarsit si pe un afis inspirat din arta egipteana , unde toti ceilalti sunt mici ( Udrea , Tomac , … ) si numai „ VODA-I UN MUNTE ” !!!

 31. 33 Aramis mai 22, 2014 la 7:48 pm

  @ Adrian Nastase

  Cu prima parte nu pot fi de acord, desi inteleg punctul dvoastra de vedere.
  Intrebarile pe care le puneti sunt foarte bune, si foarte pertinente, ele sunt valabile pentru intreaga epoca post- decembrista in Romania. Sunt sigur ca le cunoasteti si raspunsurile ( sau variante le de raspuns) mai bine decat oricine. Dar raspunsurile in sine sunt doar o parte a explicatiei.
  Pe de alta parte, avem duminica alegeri:

  http://hanulmuschetarilor.wordpress.com/2014/05/22/de-ce-ma-duc-totusi-duminica-la-vot/

 32. 34 Radu Humor mai 22, 2014 la 7:55 pm

  “Vice President Joe Biden is on a trip to Bosnia, Serbia, and Kosovo. The White House is calling it ‘Operation Keep Biden Away From the Microphones.’” –Jay Leno
  “Stand up, Chuck, let ‘em see ya.” –-Joe Biden, to Missouri state Sen. Chuck Graham, who is in a wheelchair, Columbia, Missouri, Sept. 12, 2008
  “Folks, I can tell you I’ve known eight presidents, three of them intimately.” –Joe Biden, Aug. 22, 2012
  “My mother believed and my father believed that if I wanted to be president of the United States, I could be, I could be Vice President!” –Joe Biden, campaigning in Youngstown, Ohio, May 16, 2012
  If we do everything right, if we do it with absolute certainty, there’s still a 30% chance we’re going to get it wrong.” –Joe Biden, speaking to members of the House Democratic caucus who were gathered in Williamsburg, Va., for their annual retreat, Feb. 6, 2009

 33. 35 blogideologic mai 22, 2014 la 8:11 pm

  Jurnalistul şi vulgarizatorul de ştiinţă francez Pierre Barthélémy propune o “dezvăluire”ciudată : “Maşina care citeşte gândurile” http://passeurdesciences.blog.lemonde.fr/2014/05/22/lincroyable-machine-a-lire-dans-les-pensees/ . Pierre Barthélémy o plasează în categoria fenomenului neuro-hype. Despre “hype” am mai spus că este un fenomen de speranţă aproape iraţională. Există în general un drum iniţiatic de implementare a inovaţiei numit “ciclul hype” care este format din 5 faze http://en.wikipedia.org/wiki/File:Gartner_Hype_Cycle.svg Prima fază se poate denumi “speranţe exagerate”, apoi urmează căderea în “valea depresiunii”. Însă eu cred pur şi simplu că-i vorba despre un fenomen de uniformizare marcată a gândirii oamenilor impus de principiul implacabil chemat “politiceşte corect”. Aşa se formează la toţi oamenii configuraţii de gândire similare şi repetabile (patterns). În aceste condiţii de sărăcire forţată a minţii oamenilor din motive politice, este facil să pretinzi că poţi “citi gândurile”! Creadă cine vrea, dar cine crede, este cumplit de naiv.

 34. 36 florin mai 22, 2014 la 8:58 pm

  QUINTSENTA IQ!
  fara sprijin extern, TB era deja istorie din 2004, 2009, 2012 mai ales. lada de gunoi a istoriei nu tine cont de efuziuni, smiorcaieli, strangeri la piept chiar daca ne va lipsi cu scandalurile si certurile nesfarsite, cu ipocrizia si sapa de lemn de la na na!

 35. 37 Spiridus mai 22, 2014 la 9:39 pm

  Romania este pentru SUA, cum foarte bine spune dl. A. Severin, un prestator de servicii, la pret de solduri. Daca tot ne vindem (era sa scriu prostituam), macar s-o facem inteligent. Dar cu cine? Cei care se pricep nu conteaza. Iar cei care ne conduc nu stiu nici macar (pe cine) sa asculte!
  Sau nu vor, e cam acelasi lucru.

 36. 38 T-Rex mai 23, 2014 la 12:52 am

  Probabil ati vazut semnarea acordului de livrare de gaze de catre Rusia Chinei. Ati vazut si valoarea contractului. Vinzarile de gaze ale Rusiei vor creste. Independenta energetica a europenilor fata de Rusia este un vis de lunga durata. Iar rusii vor continua sa se joace cu robinetul fata de europeni, slabindu-i, stiindu-se intr-o alianta din ce in ce mai puternica cu China, Ambele puteri au interese in zonele limitrofe, si isi vor corela eforturile impotriva SUA si UE (care oricum conteaza mai putin).

  Deocamdata China nu a recunoscut anexarea Crimeei. Dar nu e de de neimaginat posibilitatea unui troc, in cazul in care China isi va anexa teritorii care nu ii apartin.

  http://www.dw.de/putin-in-china-a-win-win-situation-for-beijing/a-17648162

 37. 39 blogideologic mai 23, 2014 la 5:22 am

  Firma americană Netflix http://en.wikipedia.org/wiki/Netflix îşi va muta sediul european în anul 2015 din statul Luxembourg în Olanda http://pdf.20mn.fr/2014/quotidien/20140521_FRA.pdf

 38. 40 Vsile, mai 23, 2014 la 7:34 am

  Teorie, teori, n-as spune aiureli al domnului Draghi P.,

  Mesajul echivoc al numarului doi, fara valoare de decizie in statul american este una incerta .
  In cazul nostru, inlocuitorul ambasadorului SUA la Bucuresti de fapt seful CIA regional are putere decizionala mai mare decit errand boyul , care nu poate fi definit nici chiar de la Casa Alba, locatie pe care o vede din avion sau cind este invitat pe la vreun dineu!

 39. 41 teostanc mai 23, 2014 la 8:34 am

  Discursul dlui Joe Biden, – exemplificarea limbajului de lemn sau cel mai slab invatator pe care l-am avut in vizita.

  In culise or fi discutat si altceva dar la tv a fost o lectie expunere pentru copiii din ciclul primar. Când eram prin clasa 2-a invatatoarea ne-a vorbit despre ocaua lui Cuza, cu morala de rigoare.

  Mai bine dadea exemple, tot de la noi, cu haiducii care luau de la bogati si dadeau la saraci, adica invers decat face Basescu.

  Sigur ca este bine sa nu fie coruptie, din pacate americanii o exporta destul de bine in felul cum asociaza politica cu promovarea firmelor americane.

 40. 42 Marian Nicolae mai 23, 2014 la 8:36 am

  Părerea lui Corvin:
  România dispune de tehnică și personal calificat, în cazul escaladării unui conflict cu Rusia!

  http://www.cotidianul.ro/romania-dispune-de-tehnica-si-personal-calificat-in-cazul-escaladarii-unui-conflict-cu-rusia-238137/

 41. 43 serbanfl mai 23, 2014 la 8:41 am

  Of, Doamne – așa-i!
  Îmi permit să amintesc afirmația lui băsescu, făcută înaintea alegerilor din 2004, cum cică un înalt oficial francez ar fi venit în România să-și ia tainul!
  Știu că oficialii români sunt foarte atenți să nu se abată de pe poziția „politically correct”, așa că postez eu părerea ce se vântură prin târg – USA nu a trimis un nou ambasador la București, pentru ca vechiul ambasador să-și completeze tainul cuvenit prin Fondul Proprietatea!
  Pe de altă parte observ că se continuă postările ce se vor persuasive. Eu am să fiu direct, către cei ce îndeamnă la absenteism: VĂ ASIGUR CĂ CEI CE AU FOST OBLIGAȚI SĂ ÎNGHITĂ, ÎN 2012 LA REFERENDUM, MÂRLĂNIA POPULARILOR DIN U.E. VOR MERGE LA VOT ȘI VOR VOTA ALIANȚA PSD-PC-UNPR!
  De asemena îmi exprim speranța că toți susținătorii politicilor de dreapta, precum și cei au atitudinea politică „băsescu gândește pentru noi” , vor vota, în masă, PMP!

 42. 44 teostanc mai 23, 2014 la 8:43 am

  Am sentimentul ca am primit oglinjoare si margele de la dl Biden, ca odinioara bastinasii din America de Sud

 43. 45 Cris mai 23, 2014 la 12:22 pm

  În privința remarcei unei comentatoare că eu nu reușesc să gândesc singură și repet ceea ce a spus Antonescu, adică faptul că Băsescu nu mai reprezintă interes ca adversar în alegerile din 2014 (adevăratul motiv al constituirii USL), menționez că gândesc singură, dar uneori se întâmplă să am aceleași păreri cu alții, fiindcă nu există atâtea idei originale câți oameni sunt.
  Referitor la Băsescu și campanie, există două păreri: unii cred că insul trebuie atacat pentru că e un pericol pentru celelalte partide în afară de PMP; alții cred că nu e un pericol, deci trebuie ignorat.
  Eu, împreună cu Antonescu și alți PNL-iști, am cea de-a doua idee. Asta înseamnă că îi copiez pe cei care au această idee? Dacă da, atunci și cei care au prima idee se copiază între ei.

  De ce ar fi Băsescu un pericol? Oricâți europarlamentari ar dobândi PMP, acest partid nu are decât câțiva membri în Parlamentul nostru. Oricine va ajunge președinte, nu va putea să-l pună pe Băsescu prim-ministru fiindcă acesta din urmă nu va avea majoritate parlamentară pentru a trece.
  Că Băsescu face un permanent zgomot de fond, e cert, dar chiar merită ca PNL să-și irosească forțele dându-i mereu replica? mai ales că ieșirile prejdintelui de la prejdenție sunt fără număr-fără număr și goale de conținut. Sunt niște fraze incorecte gramatical, goale, ilogice, vulgare, necivilizate, în care individul se contrazice pe sine cum a făcut-o în toți acești zece ani.

 44. 46 Ghita Bizonu' mai 23, 2014 la 12:45 pm

  Duminica cica ERRORpa are nevoie de noi … Cica

  Guvernul francez a emis un decret care ii permite sa blocheze orice preluare de catre straini a unor companii din sectoare economice considerate „strategice”, decizia fiind o posibila piedica pentru planul grupului american General Electric (GE) de a prelua activele din energie ale Alstom.

  Decretul va asigura statului puteri sporite pentru a bloca preluari de catre straini in sectoarele energie, apa, transporturi, telecomunicatii si sanatate, scrie Reuters. Guvernul de la Paris nu a dat anterior niciun indiciu ca analizeaza o astfel de masura, chiar daca ministrul Industriei, Arnaud Montebourg, a criticat deschis propunerea GE pentru Alstom si a sustinut un schimb de active cu grupul german Siemens, noteaza Mediafax.

  Franta nu va utiliza in mod obligatoriu de dreptul de veto, dar acesta este necesar pentru ca autoritatile sa aiba un cuvant de spus in negocieri. Puterile asumate de guvernul francez sunt similare celor care pe care autoritatile le au in multe tari europene si in SUA
  sursa http://www.wall-street.ro/articol/International/165994/franta-ar-putea-bloca-preluarea-unor-companii-de-catre-straini.html#ixzz32WlFVbes

  Similare care pe care autoritatile le au in multe tari europene si in SUA? Sigur ca nu in Romania!!

  De 7 ani de cand a intrat in Uniunea Europeana, tara noastra dă in fiecare an 1 % din P.I.B. ca si contributie obligatorie la Uniunea Europeana, adica 1,2 miliarde de euro pe an – adica aproximativ 8.4 miliarde de euro in total,oficial neoficial miliarde de euro așa cum contribuim si la FMI,Banca Mondială,ONU…,NATO.
  ……in schimbul unor vorbe mieroase, ca si: democratia, libertate si libera circulatie, romanii au intrat in Uniunea Europeana in 2007, dar nu inainte de a plati zeci de miliarde de euro direct si indirect tarilor mai “batrane” din U.E. Romania a fost obligată sa-si dea fabrici, uzine, banci, resurse naturale, in general aproape toata industria, economia si finantele ca tarile puternice din U.E. si aliatul SUA cu NATO, sa ne primeasca in asa zisul club select din care fac si ele parte, dar nu inainte de a ne distruge aproape total sau a ne lua ce am avut mai bun in tara asta.

  sursa http://www.pelerinortodox.com/m-am-saturat-de-uniunea-europeana-u-e-a-furat-legal-din-romania-miliarde-de-euro/

  Actualul program stabilit de FMI pentru România are două scopuri: în primul rând liberalizarea preţurilor la energie, care are un calendar deja stabilit, şi care are ca scop final ca românul să plătească pe propriile lui resurse tot atât cât îi costă pe occidentalii din Uniunea Europeană să se aprovizioneze din Rusia. Deci, e un fel de interdicţie pentru români de a beneficia de propriile resurse la preţuri mai mici, mai ieftin, şi asta se face în numele liberalizării la ansamblul UE. Mă rog, mie mi se pare ceva abject, dar nu contează, ăsta este primul scop.

  Ma rog si mie mi se pare cel putin abject…

  Şi toată treaba asta este făcută, eu zic deschis, în calitatea de agenţi de vânzări pentru capitalul vest-european, rol de agenţi de vânzări pe care îl joacă şi FMI-ul şi Comisia Europeană. Comisia Europeană nu joacă pentru România, joacă pentru cei care conduc UE – în primul rând pentru Germania.

  Asta s-a dovedit si viciul Robinet Biden : un agent care a cerut tainul ptr cei care il platesc!! Iar guvernantii nostri s-au dovedit a fi doar niste cacichi antilezi din sec XVI sau sefi de sat din Golful Guineii sec XVIII!

  Al doilea scop este lichidarea ultimelor rămăşiţe de economie românească din economia din România. O să vedeţi privatizările CFR Marfă, Oltchim, precum şi un şir întreg de privatizări a unor acţiuni minoritare, toate în energie, care vor scoate din joc, de fapt, decizia statului român din acest sector suprastrategic şi supraimportant, ultimul în care, pe partea de producţie, mai avea un rol şi statul român. Astea sunt lucruri stabilite – şi cu CFR Marfă, cu Transelectrica, cu Romgaz, cu Transgaz şi cu toate celelalte, astea nu le-am stabilit eu, sunt stabilite de guvernanţii României. Vânzarea restului de acţiuni ale Electrica în companiile de furnizare şi distribuţie de electricitate deja privatizate nu mai contează, astea sunt o brumă care mai există, pentru că distribuţiile de energie electrică sunt, în proporţie de 80 de la sută, la străini. Astea sunt rămăşiţe, bruma, exact ce am spus eu, cu un termen foarte precis – bruma de economie românească din economia din România! Aşadar, acestea sunt cele două obiective care se termină, se încheie. După care chiar nici nu ştiu ce mai urmează”. Marea Finanţă Mondială
  Iată, însă, că trezindu-ne – măcar acum – din beţia logodnei cu occidentalismul progresist ne dăm tot mai mult seama că sintagma nu e tocmai lipsită de conţinut. Că ea, la o analiză atentă şi la o lectură istorică a ultimilor cincizeci de ani, acoperă o realitate tot mai tulburătoare.

  sursa: http://www.pelerinortodox.com/important-de-citit-rolul-fmi-si-al-ue-in-colonizarea-romaniei/

  In fapt, Uniunea Europeana s-a comportat cu Romania la fel de rau ca si conchistadorii spanioli cu indienii-americani cand le-au impus cu forta o noua randuire social-politica, un nou sistem economic sau chiar un nou sistem religios.
  Daca conchistadorii au dat indienilor margelute de sticla pentru un pumn de aur, europenii au dat romanilor doar drepturi teoretice, iluzii dar si “sansa” de a deveni muritori de foame in propria tara, cersitorul sau hotul de serviciu al Europei (dupa modelul unei minoritati din o minoritate), stigmatizatul Europei sau tapul ispasitor pentru toate relele din Uniune.

  sursa http://www.pelerinortodox.com/m-am-saturat-de-uniunea-europeana-u-e-a-furat-legal-din-romania-miliarde-de-euro/

  Ma rog de ani de zile eu zic de Golful Guineii ….

  Dar nu uitati de unde am inceput : Franta isi protejeaza „sectoarele strategice” :energie, apa, transporturi, telecomunicatii si sanatate. Asta dupa ce a cumparat (pe ce preturi? Margele, tesaturi, rom si vorbe!) ICAB u – si cand ploua fracezu castiga… si cand trag apa francezu castiga!- distributii de enegie electrica .. Noi am „dat” grecoteilor Romtelecom (cu un pret care ar parea bun .. daca nu tinem seama ca deja investisem in modernizari mai mult decat dadeau grecoteii) si le-am asigurat sucesul „capitalist” in regiunea balcanica… Noi ne cam pregatim sa dam si sanatea.
  Ar mai fi destule de zis – cum am ajutat Cehia sa aiba succesuri capitaliste, cum am facut din OMV actor european samd (in mod normal Petrom ar fi trebuit sa domine de la Midia la Viena si de la Campulung Modovenesc pana la Capul Matapan . Ca resurse aveam, ca industrie aveam , petroliere aveam , platforme de foraj maritim aveam … )

  Cu ce ne-am ales?

  Din visul romanilor pentru un trai mai bun, sau cel putin decent in Uniunea Europeana s-a ales praful, deoarece in 7 ani europenii beneficiind de complictitatea, vasalitatea sau chiar tradarea liderilor politici din Romania de dupa “revolutia din 89″ au distrus agricultura, economia si finantele autohtone si ne-au dat la schimb doar iluzii si vorbe desarte despre drepturi si oportunitati …… si “sansa” de a deveni muritori de foame in propria tara, cersitorul sau hotul de serviciu al Europei (dupa modelul unei minoritati din o minoritate), stigmatizatul Europei sau tapul ispasitor pentru toate relele din Uniune.
  sursa http://www.pelerinortodox.com/m-am-saturat-de-uniunea-europeana-u-e-a-furat-legal-din-romania-miliarde-de-euro/

 45. 47 radu mai 23, 2014 la 12:54 pm

  Sunt curios daca mos Baidan asta ar fi bucuros in cazul in care Romanika ar respecta total regulile anticoruptiei, dar i-ar spune Sevronului „pas!” Anticoruptie inseamna pt. el sa protejezi interesele energetice americane in regiune si pe coruptii basisti pe care licuriciul ii foloseste impotriva coruptilor folositi de rusi.

 46. 48 Vlad Lungu mai 23, 2014 la 3:58 pm

  „comentariul tau este in asteptare” [de 24 de are]. adica ce mai asteapta?

 47. 49 Luminita Arhire mai 23, 2014 la 6:14 pm

  Draga Crin , vad ca stilul epistolar e in trend , asa ca incerc si eu , pe cat ma pricep , sa-ti scriu un ravas cu o intrebare , fara sa astept un raspuns … Nu , nu te intreb care sunt argumentele pentru care Ponta e un ticalos deoarece a numit-o pe Codruta tartorita la DNA iar tu esti o lumina pentru ca ai de gand s-o pastrezi , in numele binecuvantatei „continuitati ” . Nu te intreb nici de ce oare mai ai putin si recunosti semnele „loviturii de stat ” din 2012 , din moment ce sustii ca schimbarea Avocatului Poporului a fost cam pe tivul legii , ca si inlocuirea presedintilor celor doua Camere . Nu iti voi forta un raspuns nici la intrebarea de ce PSD-ul este astazi un partid de banditi , care fura tot ( si fura singuri , din pacate , cum se lamenta o distinsa doamna din PNL-ul pe care-l pastoresti) pe cand acum cateva luni era prietenul de nadejde caruia promiteai sa-i pastrezi o amintire frumoasa , indiferent daca mariajul avea sa dureze sau nu . N-as avea nici curiozitatea absurda de a deslusi de ce oare l-ai reevaluat fara prejudecati pe Marele Licurici si te inghesui sa prinzi un loc in fata la „prestatia ” devoalata cu ani in urma de Basescu Traian si pentru care el era – pe atunci – atat de dotat …
  Nimic din toate astea … Intrebarea mea este : daca totusi , dupa cum se intrezareste viitorul parsiv , nu vei intra in turul doi al prezidentialelor , ci vor fi candidati , sa spunem Victor Ponta si MRU , tu pe cine vei pune stampila ? Pe banditul si mincinosul national sau pe fostul prim-ministru multi-pomadat , tras de pe scaun cu o motiune de cenzura al carei autor ai fost si tu ?
  Fii linistit , nu astept nici un raspuns …

 48. 51 Ghita Bizonu' mai 23, 2014 la 7:00 pm

  Povesti cu talhari. Azi bancile!!!

  Cand eream copil era o melodie publictara
  Azi la CEC un leu de pui
  Maine el iti face pui!!

  Ma rog nu chiar un pui da la la 100 de lei aveai parte de cateva oua dupa un an…
  Azi insa suntem mai moderni. Au venit investitori straini. Bancile au azi sepcialisti scoliti si in miticu’ (de la mythos) vest. Sunt conduse – de la distanta! – de specialisti europeni cica plini de solicitudine. Inteligenti,. corecti nu ca aia comunisti de la fostu’ CEC!!!

  Anul trecut am facut prostia sa las 400 de lei sa „zaca” la BCR. Stiti banca aia cu „Impreuna schimbam povestea!” Cerstia cu impreuna e pusa si pe podeaua bancii …
  Zilili trecute ma fost nevoit sa ii retrag si pe astia ..

  Prima impresie neplacuta.. ma duc la casa insa cica sa imi iau bon de ordine … pana ma pirnd ca care e aparatu alticineva proasat intrat ia deja. Dar are bun simt. Casiera insa nu .. cica in ordinea bonurilor ca asta e procedura. Io mai de moda veche zic ca stiu o singura procedura – cand ma prezint la ghiseu sunt servit!!

  Apoi incep surprizele adevarate. Aflu ca administrarea contului ma costa 4,5 lei lunar. Dobanda find de 1,7 anual (nu am depus la termen findca deh nu stiam .. cand voi avea nevoie de ei!).
  Apoi cand sa mi se returneze „Stiti trebuie sa platiti un comision de 8 lei pentru retragere”. Ma rog nu stiam sau uitasem de aceasta draguta practica moderna , occidentala samd .

  Pana la urma din 400 de lei depusi am mai primit 346 de lei. Deci am ajutat oamenii saraci din Austria (ca BCR este austriaca Erste) cu 54 de lei!! Adica banca m-a fript cu 13,5%.
  Acu as intreba cine e intretinutu’ social .. eu sau bancheru’?

  Oricum au dreptate. Ei schimba povestea (maine el iti face pui!) ca acu
  Azi un leu la Banca pui
  Maine nu-i!

  Maine e deja o datorie de 11,5 lei!!

 49. 52 Marian Nicolae mai 23, 2014 la 7:58 pm

  @ Ghita Bizonu’ mai 23, 2014 la 7:00 pm

  Sunt patit cu BRD si Alpha Bank –

  Pana nu am facut un scandal monstru in agentie, cu BRD nu a vrut sa-mi inchida un cont de card.

  Idem cu Alpha Bank, cu…mica diferenta ca mi-au creat 4 conturi in plus fata de cel pe care-l aveam…din oficiu…asteptandu-se sa le platesc administrare de cont la…5 (cinci) conturi in loc de unul singur……

  Multumita BNR si OPC am scapat de ei si mi-au dat cei @ 70 de lei furati inapoi…cred ca stiti ce aveti de facut….si la cine sa va adresati…..

 50. 53 Marian Nicolae mai 23, 2014 la 8:03 pm

  Articolul este lung, imi cer scuze pentru acest lucru, dar merita sa-l avem si aici, in caz de …pica celalalt site………
  ––––––––––––––––––––––––––––––-
  De ce a venit Joe Biden în România?

  Scris de Marin Neacsu
  http://www.in-cuiul-catarii.info/2014/05/21/de-ce-a-venit-joe-biden-in-romania-7009

  Semne și semnale

  Toată presa laudă și ridică în slăvi vizita în România a părinților celebrului avocat Joseph Hunter Biden, membru în consiliul de Administraţie al firmei Burisma Holdings, cu interese în Estul Ucrainei. Cu o săptămână înainte și probabil o lună după,media a avut și va avea ce rumega.

  Deși înainte de acesta țara a fost vizitată de secretarul general al NATO, televiziunile deja au uitat de acesta, subiectul s-a consumat iar dacă va mai fi abordat va fi numai pentru a întări ceea ce a spus sau va spune tatăl lui Joseph Biden.

  Ni se comentează cu duioșie cum și-a dat Joe haina jos înainte de a lua cuvântul pentru a ne transmite, mesajul domnului Obama, cel care s-a dus până în Varsovia dar nu a mai făcut câteva sute de km să ne transmită direct salutul său. Dacă ar fi venit cu TAROM, aș fi înțeles, asta ar fi însemnat să dea și prin Viena, dar el era cu Air Force One, așa că părerea mea e că putea veni dar nu a considerat necesar. Datul hainei jos de către domnul Biden cică ar avea un mesaj divin, ar însemna siguranță și liniște. Așa e românul, găsește un semn bun și în găinațul care îi cade în cap.

  Modul în care cei doi americani și-au ales vizitele arată oricui e dispus să vadă, pe cine consideră SUA prioritar, cine este partenerul strategic. Până și modul în care au fost tratați presarii americani față de cei români, faptul că unii au fost dați afară iar alții păstrați mai mult la convorbirile oficiale, sau unii au fost primiți la Cotroceni pe intrarea oficială iar alții pe ușa din dos, spune ceva despre cine suntem noi în ochii americanilor dar și ai noștri. Astea sunt semnele și mesajele pe care trebuie să le vadă românii, nu faptul că mama lui Joseph a avut o rochie elegantă, într-o culoare vie, sau că tatăl aceluiași celebru avocat a mâncat foarte relaxat o înghețată în centrul vechi. Deci ”stimați români stați liniștiți, nu e nici un pericol, dacă ar fi fost, domnul vice ar fi mâncat jar, nu înghețată”.

  Spuneam că nimeni nu mai comentează acum vizita lui Rasmunssen deși acesta este secretarul general al ditamai alianțe Nord-Atlalntice. Sau nu este? Nu cumva mesajul este că nu el dirijează cu adevărat politica NATO, ci altcineva? Iată încă un mesaj pe care televiziunile nu îl transmit în mod direct.

  Pe de altă parte, vizita americană în România, ca și faptul că deși partener strategic nu avem un ambasador numit, arată că suntem considerați țară de mâna a treia, care nu are nevoie nici de ambasador, treburile se rezolvă prin telefoane, conducătorii chiar dacă se ceartă între ei, sunt la fel de obedienți și ușor de pus cu botul pe labe. Într-o Europă tot mai anti-americană, în care prezența trupelor americane este tot mai puțin dorită, ba chiar eliminată, în care Cehii cer bani pentru a da voie trupelor NATO să treacă pe teritoriul lor, România face excepție prin pupincurismul conducătorilor ei și subordonarea intereselor naționale de către companiile americane.

  Despre ce vorbim?

  Dacă e să ne luăm după declarațiile oficiale, vizita tatălui lui Joseph, vicepreședintele Joe Biden, ar fi axată pe câteva aspecte :

  – un eventual conflict cu Rusia;

  – mersul corupției în România;

  – independența energetică a României

  Război?

  În ceea ce privește eventualitatea începerii unui război cu Rusia sau un eventual atac al României de către Rusia, mesajul a fost clar, această variantă este exclusă. Au spus-o și conducătorii noștri iubiți a spus-o și secretarul general al NATO și iată o spune și Biden. Păi dacă este așa, dacă România nu se află în pericol de a fi atacată de Rusia nici în următoarele 30 de minute, nici în următorii 30 de ani ( iar dacă totuși se va întâmpla, ”we can count on them and we will never walk allone”), de ce atâta tam-tam, dar mai ales, de ce e nevoie de baze militare permanente în România? E ceva putred în România. Dacă îmi amintesc bine, acum câteva zile domnul Băsescu ne informa că i s-a spus că NATO nu va veni din primele secunde, (care pot fi zile, săptămâni sau luni, așa cum facerea lumii a durat 7 zile dar zile Dumnezeiești, nu pământești). De asemenea i s-a mai spus, și ne-a mai spus și Friedman, că trebuie să investim în propria armată, să ne apărăm singuri pentru că, până la urmă, nu e nimeni dator să moară pentru noi iar noi să privim, cum se întâmplă la inundații când armata scoate apa din casele oamenilor iar aceștia stau la crâșmă. Americanii nu sunt nici pompierii și nici soldații României. Păi dacă acesta e mesajul și va trebuie să ne ocupăm de selecționarea, instruirea, dotarea, înzestrarea propriei armate și dezvoltarea propriei industrii de apărare,( dar nu prin ștergerea datoriilor firmelor de tehnică militară ale protejaților), ce rost mai au bazele militare străine? Instalarea bazelor militare străine nu înseamnă pregătirea armatei naționale ci culcarea pe cealaltă ureche și neglijarea armatei naționale, iar declarațiile cu mărirea fondurilor destinate MApN, rezultă că se referă nu la armata națională ci la tehnica militară second-hand americană pe care o vom achiziționa nu spre fericirea armatei române ci a firmelor de armament americane. Din declarații și soluții, eu văd că Biden nu a venit pentru a oferi ceva, pentru că dacă nu e nici un pericol nu a avut ce oferi, ci să ceară, și anume să ceară pământ pentru bazele americane (care vor fi aici dar nu pentru a apăra România care va trebui să se apere singură) și contracte pentru firmele americane, pentru o mai buna apărare a intereselor din Ucraina și pentru a fi un cui în coasta Rusiei. Până una alta, interesele americane în Ucraina sunt foarte complexe și lipsite de fair-play.

  Lupta anticorupție?

  Legat de evoluția luptei anticorupție ce să mai comentăm? Corupția în România nu a apărut în regimul Iliescu, ea sălășuiește pe aceste meleaguri din vremuri imemoriale, de când domnitorii sau boierii trimiteau pungi cu galbeni la Înalta Poartă, pentru a primi caftanul și firmanul de domnie. Acest obicei nu a dispărut, s-a schimbat doar Poarta, care a fost când turcească, când rusească, când franțuzească, pentru ca acum să fie Nord-Atlantică. Deci Biden nu a venit aici să lupte cu corupția ci să o mențină. Amestecul ambasadei americane și a altor ambasade, a trimișilor, secretarilor de stat și secretarilor secretarilor de stat cu diferite ocazii, ba pentru numirea procurorilor, ba pentru referendum, ba pentru impunerea unor legi, nu face altceva decât să întrețină această corupție, să arate lumii cine face legea în România și cui trebuie să îi ceară voie, sau să dea peșcheșul ca să candideze la prezidențiale sau să aspire la funcția de prim- ministru. Vizitele candidaților la funcții de conducere în stat, în capitalele luminate de licurici arată că obiceiul numirii domnitorului nu a dispărut, s-au schimbat doar metodele, nu se mai dau pungi cu galbeni, se dau contracte, nu se mai primește firmanul de domnie, se primește recunoașterea ”alegerilor” și uneori chiar sisteme de informații și transmisiuni cu ajutorul cărora se manipulează și fraudează alegerile. Cum poți spune că vrei independența justiției române când tu vii și spui cine trebuie să fie procuror general? Asta nu mai este independență, asta este amestec și dependență. Cine nu vede asta, ori e orb ori nu îl interesează cu adevărat soarta românilor. Vreți un alt exemplu? Ascultați încă odată celebra discuție a doamnei Nuland cu ambasadorul american în Ucraina și vedeți pe cine ”vedea”domnia sa la conducerea Ucrainei, încă înainte de a se pune probleme plecării lui Ianukovich. Și asta se numește tot independență, dar a Ucrainei. Deci Domnul Biden nu a venit să lupte cu corupția ci să o întrețină tocmai prin acest amestec și încercarea de a-și impune punctul de vedere și protejații, chiar dacă se preface că îi urechează. Vizita sa le dă apă la moară, se vor folosi amândoi de ea pentru a lovi unul în celălalt și de a se lăuda fiecare că în particular el a fost lăudat iar celălalt urecheat. Băsescu se va lăuda că el l-a invitat pe Biden, iar Ponta că lui i-a cerut sfatul Joe dacă e cazul să vină sau nu. De ani de zile administrația americană ne tot trimite emisari care pasămite sunt îngrijorați de statul de drept din România, afirmând mereu că vor să dea cu corupția de pământ dar menținând și protejând această corupție și mai ales pe corupți. Ea, marea Americă a fost mereu îngrijorată numai de interesele companiilor americane care din când în când au fost amenințate fie de proteste ale oamenilor fie de declarațiile unor politicieni, care riscau să le pună bețe în roate. Dacă nu ar fi fost așa, în atâția ani cei care se tot prefac îngrijorați de corupția din România și vin să ne ajute să o înfrângem, ar fi dat de pământ cu corupții și corupția, măcar lăsând poporul să își aleagă singur soarta.

  In-dependența energetică?

  Cât despre ajutorul privind dependența de gazele rusești nici nu mai trebuie discutat. Prezența firmelor Exxon, Chevron, ca să vorbesc de cele mai cunoscute, în România nu mai este un secret pentru nimeni. Domnul Biden nu le aduce el acum pentru a ne salva. Iar prezența acestora aici nu este pentru a ne salva ci pentru a ne lua ce mai avem încă prin pământ. Exploatarea gazelor și petrolului românesc de către ”specialiștii americani” nu a avut nu are și nu va avea niciodată scopul de a salva România ci de a o exploata. Tot ce se scoate sau găsește în pământ de către aceste firme intră în exploatarea și posesia lor, ei le vând cui vor cu ce preț vor. Iar noi, ca stat și posesori de drept luăm maxim 10%. Și atunci care este fericirea, în ce constă ajutorul? Îmi amintesc de ”fotografia” făcută de domnul Ponta cu cei trei copii care au găsit în pământ niște bani dacici. Imediat statul a luat comoara, iar copiilor le-a dat o diplomă și câteva milioane, așa mai mult ca să își facă reclamă domnul premier care era în campanie electorală. Dar când companiile străine scot din pământ timp de 50 de ani gazele și petrolul care aparțin cetățenilor, același guvern le dă dreptul de a face ce vor cu el iar el se mulțumește cu o diplomă și 10 % din profit. Cum vine asta? Revenind la domnul Biden și marele partener strategic, trebuie spus că nici aici America nu oferă nimic, doar ia. După protestele de la Pungești, București, Oradea, americanii intraseră în fibrilație, l-au chemat pe domnul Ponta la ordin pentru a da socoteală iar acesta s-a grăbit să îi asigure că indiferent de câte proteste vor avea loc, interesele firmelor americane nu vor fi afectate. “Guvernul pe care îl conduc este foarte hotărât să sprijine toate explorările de resurse neconvenţionale” Deci domnul Ponta asigura pe prietenul american încă din vara lui 2013 când exploatarea gazelor de șist devenise incertă, că indiferent de numărul protestelor sau de riscurile contaminării apelor naționale, el și guvernul său vor susține toate exploatările de resurse neconvenționale. Asta da independență, asta da patriotism. Ei bine, situația din Ucraina și deteriorarea relațiilor României cu Rusia prin declarațiile și deciziile coabitanților, pe care toată lumea le consideră inconștiente, unii chiar idioate, dau apă la moară acestor exploatări criminale pentru români. Cucerirea independenței energetice a României prin aceste exploatări, este nu o himeră ci o mare minciună. Nu vom face altceva decât să schimbăm un furnizor cu alt furnizor. Numai că, dacă primind și cumpărând gazul rusesc, aveam marele avantaj că ne păstram propriile rezerve pentru situații și zile mai grele și totodată protejam și solul, mediul, trecând la cercetarea și exploatarea rezervelor de gaz de șist proprii(care nici măcar nu sunt certe), prin fracturare hidraulică, nu numai că otrăvim pământul, nu numai că distrugem rezerva de apă făcând jocul unei Europe care intenționează să privatizeze resursele de apă și să impună taxe pe folosirea apei din curțile oamenilor, declarând apa monopol al unor companii specializate, dar epuizăm și rezerva de gaze și petrol care din unele estimări nu ar ține mai mult de 50-100 de ani. După noi, potopul, generația următoare va fi nevoită probabil să se reorienteze către ruși înjurându-i pe cei care acum vorbesc inconștient sau rău intenționați despre independență energetică. Dacă prietenul american ar fi venit conducte de gaze și petrol american pentru a înlocui conductele rusești, aș fi crezut în bunele intenții cu care își pavează domnul Biden vizita, dar așa eu nu văd decât locul unde duc aceste ”bune intenții”.

  Cine, ce câștigă?

  Să nu ne facem iluzii crezând că ruperea legăturii cu conducta rusească este urmărită de americani de dragul independenței noastre față de ruși. Nu, acest lucru este urmărit pentru a da o lovitură economiei rusești, iar rușii vor răspunde cu aceeași monedă. Cei care vor trage vom fi noi, nu americanii. Americanii vor câștiga de două ori, odată lovind în companiile rusești și a doua oară dând de lucru companiilor americane. Noi suntem la mijloc. Practic domnul Biden nu oferă nimic, dimpotrivă, ne propune otrăvirea apelor, secătuirea rezervelor și cere sau impune companiile americane interesate și deja implicate în exploatarea gazelor de șist prin fracturare. Practic domnul Biden este ambasadorul fiului săi, al firmei fiului său care sunt convins că își va extinde exploatările din Estul Ucrainei atât de disputat acum cu forța armelor, până în România. El vorbește despre lupta împotriva corupției? Are haz, zău așa. Mai trăim și mai vedem. Mai vorbește domnul Biden de platforma Mării Negre care ar fi marea găselniță. Interesant nu? Numai bună de mascat oarece tehnologie pe acolo și prin Insula Șerpilor care ar fi numai bună pentru o prezență americană.

  Deci dacă tragem linie si socotim ce câștigă românii din această vizită și din relația cu marele partener strategic, constatăm că practic e ca în bancul cu rusul și Volga : nu e Volgă, e bicicletă, nu i se dă, i se ia.

  Concret, deși nu suntem în pericol de a fi atacați de ruși, (pentru că asta ar însemna implicarea NATO, deci război mondial la granițele Rusiei ceea ce Putin nu riscă), SUA sau NATO își implementează baze militare permanente în România, pohta ce-au pohtit ei, pentru a sta în coasta Rusiei și a supraveghea flota Mării Negre.

  Concret, America prin intervențiile sale în politica internă românească nu luptă împotriva corupției ci o susține și controlează la nivel înalt prin sprijinirea sau propunerea conducătorilor de stat sau structuri. Acest amestec nu reprezintă independența organismelor statului de drept, ci dependența sau subordonarea acestora de Washington.

  Concret, prin stricarea relațiilor economice și politice cu Rusia nu ne salvăm energetic, nu devenim independenți,ci doar ne oferim resursele energetice firmelor americane, care ne vor vinde nu gazul lor, ca rușii, ci propriul nostru gaz, otrăvind pământul, distrugând agricultura și sănătatea, secătuind resursele, punând generațiile viitoare cu fundul la bariera rusească.

  România, datorită interesului american în zonă și situației precare a relațiilor Americii cu Europa, ar fi putut convinge și constrânge America să ofere mult mai mult României, inclusiv mult promisa eliminare a vizelor. Ce a oferit America? Nimic. Ce a primit ? TOT, datorită unor conducători de țară interesați de campania electorală, de scaunul prezidențial, de propriile interese, care calcă în picioare interesele țării. Dacă tot vorbim de semne și semnificații, căderea steagului american la Cotroceni poate să arate că vizita se află sub un steag fals.

  Romania nu a fost și nu va fi niciodată altceva pentru America, decât vecinul Rusiei, o țară cu rezerve strategice necesare Americii numai bune de jumulit și o conducere și o clasă politică obedientă, corupă și ușor de manevrat și condus, adică Grădina Maicii Domnului pentru americani.

  Așadar, de ce trebuie să mă bucure pe mine vizita lui Biden în România?

  PS 1: Numai așa de amorul artei, aș întreba: dacă situația în Ucraina este atât de periculoasă pentru România, încât e nevoie de instalarea de baze militare permanente americane, de ce își lasă domnul Biden, cei doi fii să meargă în Ucraina să lucreze pentru firmele de gaz? Cum adică pentru noi Ucraina e ciumă și pentru familia Biden mumă? Eu știam că America, când este pericol într-o țară își extrage cetățenii din zonă, nu îi trimite în gura lupului.

  PS 2:Ce nu înțeleg eu, este de ce mister Biden nu s-a întâlnit cu cei doi coabitanți la un loc? Se mâncau între ei, sau nu trebuia să știe unul cum este mințit celălalt? Li s-au spus aceleași minciuni sau altele? Li s-a promis la fiecare că este susținut sau a fost fiecare certat ? Ce i s-a spus lui Băsescu și nu trebuia să știe Ponta, ce i s-a spus lui Ponta și nu trebuia să știe Băsescu? De ce nu au fost trași de urechi și dați cap în cap, dacă pentru asta a venit domnul Biden? Păi dacă și domnul Biden se întâlnește separat cu ei, eu înțeleg că și el menține, sau întreține, cearta dintre ei și consideră că România este împărțită, divizată, iar America, ca partener strategic aprobă și întreține oficial această situație. Thank you mister Biden!

  PS 3: În încheierea discursului său de la Victoria, domnul Biden s-a adresat domnului Ponta cu ”domnule președinte”. A fost o greșeală, o premoniție, sau un mesaj? Nu știu, dar dacă e să ne luăm după entuziasmul lui Băse după discuțiile de la Cotroceni, ar putea fi un mesaj. Dacă ne gândim și la cum și cine a ajuns în fruntea Ucrainei, putem spune că e ”premoniție” ca și în cazul Nuland. Oricum, presa va vorbi numai despre asta, în special televiziunile iubitoare de premier.

 51. 55 obama mondial mai 23, 2014 la 8:26 pm

  Dupa un articol si un comentariu asa de rafinate, ale unor oameni importanti si care conteaza, profit de non-importanta mea pentru cateva mici adaosuri. 1. Vicepresedintele Biden (2den) are interese personale in zona, ceea ce Obama nu are. Vicepresedintele Biden este, afirma presa, la a treia vizita oficiala pe aici, ceea ce inseamna ca ar putea sa mai fie si alte cateva vizite neoficiale. Un obisnuit al locurilor. Si nici Polonia, de la marea ciuma din 1347, nu e Romania. Jignesc inteligenta obisnuitilor blogului scriind ca vizita lui Biden se leaga de duminica orbului la Kiev, insa cu siguranta ca mai sunt si unii neobisnuiti. Un punct important ar fi, deci, ca in alegeri sa iasa Gagamita al lor si nu un alt Gagamita, iar din acest punct de vedere experienta electorala a lui Traean Basescu, care a castigat alegeri dupa ce le-a pierdut, ar putea fi de mare utilitate. La nevoie, 2-3 milioane de alegatori ar putea vota in 10 minute la ambasada ucrainiana din Bucuresti, dupa experienta noastra pariziana. 25 mai este o data foarte importanta pentru modul in care americanii vor fi vazuti in zona si, daca momentul nu iese bine pentru ei, ar putea exista un alt moment, de bilant, care s-ar putea lasa cu mari suparari poate si pentru Victoria Nuland, cu siguranta pe unii mai mititei si cu mai putine rude sus-puse. Acuzatiile de coruptie nu au fost aruncate la intamplare si nu este vorba de banul contribuabilului roman ci de al altui contribuabil. 2. Faptul ca Statele Unite nu au ambasador aici este un motiv sa credem ca, totusi, americanii nu au ajuns la fineturile bizantine (ori orientale?) de care ii suspecteaza Adrian Severin. Daca nu au ambasador, inseamna ca ei considera ca nu au nevoie de unul, ori ca acela pe care l-ar putea pescui ar putea strica niste relatii de un tip stabilit, ca sa nu zic ca un nou ambasador ar subrezi pozitia si influenta fostului ambasador. 3. Nu ma omor dupa vizele americane, nu cred ca sunt mai mult de cateva mii de romani cu adevarat interesati de ele. O viza americana mi-ar fi folosit acum doua decenii, atunci cand as fi privit cu alt moral faptul ca nu as fi avut bani sa ma intorc de acolo. Dar, daca dl Nastase doreste asa de mult rezolvarea acestei chestiuni, zic si eu ca el. 4. Chiar daca nu o fi imbibat de bizantinism, vicepresedintele Biden are exercitiul semnificatiilor. Un dineu oficial nu ar fi avut conformitate cu programul marelui barbat de stat iar faptul ne da de inteles ca au fost necesare si suficiente discutii cu Traean Basescu, Victor Viorel Ponta si cu cine o mai fi fost pe acolo. Au fost discutii in cadru restrans si atunci la ce bun o armata de politicieni la o tuica si o maslina? Inghetata mancata de vicepresedinte mi-a crescut moralul intrucat maria sa a mincat acolo unde eu am mancat cu niste ani inaintea lui, ceea ce chelnerita ar fi putut sa – i spuna, daca tot a omis sa-i spuna ca aceeasi inghetata a mancat si seful ei, colonelul, la repetitie. Iar daca este sa fim atenti si mancatul unei inghetate in centrul orasului are semnificatiile lui. Ma cobor si eu la o inghetata, un sorbet de mango mai precis, in centrul casei. Nu prea am de ales, daca as oferi un dineu nu ar veni nimeni.

 52. 56 Doru Coarna mai 24, 2014 la 10:22 am

  @ Luminita Arhire,

  pai tu unde crezi ca a racit presedintele, nu pe malu’ marii? Toti fumatorii stau cam prost cu rezistenta la raceala…

  Pt toti amatorii, nu aveti ce cauta pe mal in luna mai, abia din iunie devine sanatos!

  Imi aduc aminte o experienta proprie de prin anii ’90, Esca deschisese ea la protv sezonul estival in mai, eu m-am dus la pescuit pe dig, doua saptamani am tusit si am harait… Este cel mai bun exemplu legat de inconstienta ticaloasa a mediei si de prostia noastra, a consumatorilor de media… Ne prostesc astia ca pe vite, ca sa nu spunem ca ne si sacrifica la fel… Normal, trebuie sa ne ridicam peste nivelul lor, al vitelor, dar pt multi asta-i extrem de greu iar pt ceilalti, imposibil!

  Asa-i si cu politica, cu sondajele, cu liderii, cu zvastul, cu tot restul… baliverne pe bani, pt uzul fraierilor…

 53. 57 mannixg mai 31, 2014 la 12:30 pm

  Multi, ff multi, rupti de realitate. Comentatori. Si … autori! Oare-s rupti si-n c…ur? Nu, ca de c…urul lor au avut grija. Din tinerete. Si din stramosi.


 1. 1 Despre o chestiune din discursul D-lui. Biden… « Motanul Incaltat Trackback pe mai 23, 2014 la 3:47 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: