„Deforma lui Băsescu”

Acesta este titulul editorialului meu din Jurnalul National. Editorialul il puteti citi aici.

Verbul „a deforma” înseamnă a modifica, a sluţi, a urâţi, a poci, a prezenta altfel decât este de fapt, a reproduce inexact, a denatura, a falsifica, a altera. Sub aceste înţelesuri, puteţi aduna acţiunile şi declaraţiile lui Traian Băsescu din cele două mandate care se vor încheia curând.

Recent, câteva fantome, la malul mării, în timp ce se întrebau cui îi va da Băsescu mărul, anunţau că vor să continue „reformele”acestuia.

Verbul „a reforma” are deci un substantiv corespondent. Verbul „a deforma” nu are.

Propun, de aceea, să acceptăm un nou substantiv, în limba română – substantivul „deformă” pe care să i-l închinăm lui Traian Băsescu. Acest cuvânt sintetizează perfect ceea ce a făcut el, timp de 10 ani, în România – a sluţit, a urâţit, a prezentat altfel decât era în fapt, a denaturat, a falsificat, a alterat.

În definitiv, dacă unii voiau să ofere un regat pentru un cal, noi putem să-i oferim un substantiv lui Băsescu, pentru zece ani de activitate în slujba cetăţenilor.

„Deforma lui Băsescu” sintetizează – în opinia mea – două mandate de minciună, abuzuri, dezbinare, prefăcătorii, şmecherii, haos, hoţie, sărăcie, corupţie. „Deforma lui Băsescu” a însemnat pervertirea justiţiei, tăierea salariilor, învrăjbirea populaţiei, megalomanie, mitocănie, scandaluri.

Vreţi ca această „deformă” să continue prin larvele pe care el le-a depus la malul mării?

121 Răspunsuri to “„Deforma lui Băsescu””


 1. 2 George Hălărescu mai 7, 2014 la 9:34 am

  Super tare! Un diform a înfăptuit după chipul și asemănarea lui o „deformă”. Trebui să spun că ultima frază a fost genială. Larvele (parazitare) sunt urmașii diformului, după cum ei au declarat. Nu ar trebui să ne îngrijorăm, societatea a dezvoltat un pic de imunitate și la astfel de paraziți. Chiar dacă ți tolerează nu cred că mai pot pune probleme.
  PS. Ne-a ajuns.

 2. 3 suzana mai 7, 2014 la 9:47 am

  Dle Năstase sunteţi un fin şi un educat ca întotdeuna.Este mai mult decat logic şi corect tot ce aţi scris,dar eu am o mare părere de rău:ştiţi,cand cineva frumos se uită într-o oglindă spartă sau care deformează se vede urat, mi-ar fi plăcut să aşezăm „hidoşenia”în fata unei astfel de oglinzi poate reuşea să-l transforme.Vise..el pleacă de langă oglindă iar noi rămanem numai cu părerea de rău că un „accident” al naturii, în mare parte ne influenţează viaţa şi destinele.

 3. 4 Nelu mai 7, 2014 la 9:53 am

  Eu nu vreau ca larvele produse de Traian Basescu sa se mai inulteasca sub nici o forma dinpotriva trebuie stirpite cu orce pret. acest deformator al poporului Roman trebuie sa raspunda pentru ilegalitatile care lea facut si continuie sa le faca .

 4. 5 Radu Humor mai 7, 2014 la 10:00 am

  Merge şi o reformă, de formă, formală !
  Menită să păstreze şi să întărească aparatul represiv şi cel fiscal, până la urmă la fel de represiv pentru omul de rând, pe principiul :
  cine are, va mai primi, cine n- are, va pieri ! :mrgreen:

 5. 6 ilieutaNicu mai 7, 2014 la 10:09 am

  In niciun caz nu mai vrem un nou „Basescu”. A avut timp destul sa faca ceva in tara asta, suntem la fel de saraci ca acum 10 ani, dar mai invrajbiti ca oricand, doua lucruri pot fi puse la capitolul „realizari”: taierea pensiilor si salariilor si realizarea unei justitii de tip stalinist indreptata impotriva adversarilor politici pentru ca trebuie sa fii orb sa nu observi cum actioneaza justitia intr-un singur sens, cu dedicatie(arestarile se fac in momente cheie) si trebuie sa fii prea prost sa crezi ca toti coruptii sunt la PSD si PNL, iar baronii PDL(Videanu, Berceanu etc.) sau Blejnar „Sorin” pe care presedintele spunea ca nu-l cunoaste sunt fete mari. Sa nu mai vorbim de faptul ca domnul presedinte nu da doi bani pe Constitutia Romaniei pe care o terfeleste zilnic, de umilintele la care ii supune pe jurnalistii care ii pun intrebari referitoare la afacerile familiei. Nu mai vrem un presedinte care vorbeste toata ziua despre coruptie si care a dobandit in timpul mandatelor sale averi fabuloase, care isi doneaza leafa unui partid infiintat de consilierii sai si caruia ii face campanie pe fata. In schimb vrem un presedinte care sa uite ca a facut parte dintr-un partid politic, care sa nu iasa toata ziua la televizor de unde sa transmita comenzi justitiei, un presedinte care prin impartialitatea sa sa fie respectat atat pe plan international, cat si pe plan intern de toate partidele, care sa aduca prosperitate tarii si sa asigure o justitie nepartinica indreptata impotriva coruptilor, a hotilor si a tuturor celor certati cu legea. Vrem sa intram si noi in randul lumii civilizate. Sunt sigur ca romanii s-au desteptat si nu vor mai gresi de data asta, ca nu om fi blestemati sa fim condusi de Basescu si Elena Udrea inca 10 ani.

 6. 7 Marcus mai 7, 2014 la 10:21 am

  Arde-i, mo, Traiane, Cu Puradeaua La Cap Si Gioale, Sa Se-nvete Minte!

  familia-basescu-tigani-mediafax-foto

  In copilaria mea, la coltul strazii pe care locuiam, vizavi de blocul nostru, in plin centru istoric al orasului Constanta, se afla sediul unei cooperative socialiste metesugaresti denumita “Prestarea”, care dupa cum o arata si numele se ocupa cu prestarea de servicii catre populatie. In vremurile respective, comunistii nu exportau tiganimea la cersit si furat in tarile UE ci, pe cat posibil, o scolariza si se straduia s-o integreze in societatea romaneasca. Motiv pentru care numerosi reprezentanti ai acestei etnii minoritare, functie de abilitatile lor mestesugaresti, se produceau cu servicii pe piata in urma unor contracte cu aceasta cooperativa. In baza unor astfel de contracte, o data pe luna, catre sfarsitul acesteia, nu-mi mai amintesc data pentru locuitorii zonei respective era bucurie mare de tot, cu spectacol gratis, generat de adunarea tiganimii cu mic cu mare, cu pirande si puradei, in fata sediului unitatii respective, pentru a-si lua banii cuveniti pe luna respectiva. De regula ei se adunau dimineata, iar plata se facea undeva in jur de ora 03.00 p.m.
  Tiganimea lucrator-socialista, ca sa-si omoare timpul, isi cumpara de la Alimentara din apropiere, produse alcoolice pe care le consuma la inceput cu veselie galagioasa, pe trotuareler frumosului port la Marea Neagra. Circu’ incepea ceva mai tarziu, cand tiganimea amorsata de aburii etilici isi aducea aminte de datoriile reciproce ivite in luna ce abia se incheiase si incepeau ostilitatile.
  Acestea aveau un tipar si o desfasurare bine determinate, demarand cu injuraturile prevestitoare de rupere de statu-quo si continuand cu pumnii, picioarele, capetele in gura si, cel mai spectaculos, sticlele in cap pe care tiganii si le carau cu marinimie si nemiluita unii altora de-a valma ca vorba ceea “tiganii toamna!”. Dar spectacolul nu si-ar fi meritat faima dobandita daca aceasta lupta s-ar fi desfasurat doar intre masculii satrei.
  Punctul de maxima audienta se inregistra cand pirandele interveneau in conflictul respectiv. Aceasta interventie era si ea graduala la randul sau. Incepea prin adresarea de sudalmi bilingve tiganesco-romanesti, continua cu expunerea partilor anatomice rusinoase neprotejate de chiloti aflte sub fustele multicolore ale bravelor neveste de tigani, acompaniate de arat curu’ preopinentelor simultan cu batutul feselor acestuia, apogeul fiind atins cand, in culmea paruielilor, pirandele isi smulgeau de picioare puradei de la tzatzele de la care ii alaptau, si-si croiau cu inversunare si dorinta de a ucide adversarele sau adversarii pe unde se nimerea. Dupa consumarea acestor energii negative, pe fondul neamestecului fortelor de ordine si al incurajarilor noastre de la peluza (practic aveam un gard pe care ne cocotam) , iesea casierul unitatii care anunta tiganimea ca putea sa-si incaseze banii.
  Brusc se facea liniste, sanitarii improvizati ai satrei incepeau sa se ocupe de raniti, partile combatante se scotoceau dupa ultimii banuti cu care se reimprospatau rezervele bahice si totul se termina intr-o imbratisare si veselie colectiva care pur si simplu te faceau sa te crucesti de minune.
  Mi-am amintit de aceste scene din copilarie vazandu-l pe cumatru’ tiganesc din capul tarii cum, marcat de disperarea iminentei debarcarii de la Cotroceni, se foloseste in iesirile lui publice impotriva primului ministru al tarii, d-l Victor Ponta, cat si impotriva oricui nu este cu el, cu precadere din presa, de exact aceeasi tactica, vocabular si metode de lupta tiganesti de care eu ma radeam si cu curu’ copil fiind si neavand paduri ca marele nostru poet national pe care sa le cutreier. Ma distram si eu cu ce aveam la dipsozitie. Nu credeam ca voi ajunge ca la saizeci de ani sa retraiesc momentele de deliciu oferite de spectacolul tiganesc, rebrenduite intr-un remake prezidential de cea mai joasa factura umana.
  Singura arma din arsenalul tiganesc (curu’ si l-a batut cand ne-a anuntat ca regreta ca are steagurile UE, Nato, si Tricolorul in spate ca altfel am fi vazut noi pe dracu’) pe care nu l-a folosit Basescu pana acum este atacarea adversarului cu poldu’ tinut de picioruse. Dar nu-i timpul trecut s-o arunce in lupta politica, pe ha mica a tutei pe care o hraneste cu mere verzi cersite la exhibitionismele politice ale PMP.
  De-a Domnul s-o vad si p-asta si pot muri impacat si fericit ca le-am trait pe toate intr-o viata de om!

 7. 8 Stefania Scurtu mai 7, 2014 la 10:31 am

  Frumos editorial si va asigur ca multi ca mine nu doresc ca aceasta”deforma” sa continuie prin larvele pe care le-a depus la malul marii” :)))) Ma intreb, de ce au ales drept sigla, dupa frunza din turism , marul biblic?! Nu era mai nimerit o parasuta sau alt fruct mai pamantean… banana sau chiar doua prune, ca tot istorie indelungata au.Va admir si pentru scrierile presarate cu fin umor. Curaj, ca mai aveti putin!

 8. 9 Silvius mai 7, 2014 la 11:48 am

  Buna ziua, Domnule Nastase, poate ca nu va plac postarile lungi dar, cu scuzele de rigoare, indraznesc cu aceasta postare tocmai pentru ca ma intereseaza parerea Dumneavoastra. Textul care urmeaza este un rezumat, chiar daca nu pare a fi unul.
  Subiectul: cheia universala a eficientei si dezvoltarii
  In urma cu aproximativ 12 ani eram unul din cei peste 4500 de angajati ai unei unitati ce isi desfasura activitatea in industria metalurgica. Pentru ca erau vremuri..grele(nu mai conteaza acum daca erau, sau se doreau a fi), unitatea a fost privatizata. La cateva luni, noul proprietar a angajat un doctor in macro economie euro-asiatica, pentru a cerceta si oferii solutii de eficientizare acestui gigant industrial. Si ne-am trezit intr-o zi cu expertul in fata noastra(la o sedinta generala pe unitate), ca spune: „daca gasiti voi o cheie universala care odata introdusa in orice proces, in orice unitate si in orice sistem, poate eficientiza totul fara resurse suplimentare uriase si fara restructurare(de data aceasta se referea strict la numarul locurilor de munca din unitate), o vom accepta. Pana atunci insa restructurarea este singura solutie.” Si din 4500 au ramas la prima strigare 3000, ca mai apoi sa ramana putin peste 1000 de angajati.
  Aceasta afirmatie, m-a ambitionat atat de tare(mai ales fiindca venea dintr-o directie de la care s-ar fi asteptat nespus mai mult), ca m-am apucat de treaba. Cum adica nu exista solutii eficiente? Si nici nu va imaginati ca de la domeniu tehnic unde ma aflam, am renuntat la facultati, am imprumutat bani din banci, am luat cat am putut de mult din informatia de specialitate(din ultimii 100 de ani in macro si micro economie) si cate si mai cate etc. A fost titanic de greu. Si intre timp familie, serviciu si alte obligatii. Ma rugam deseori si spuneam..: Doamne daca exista o cheie universala a eficientei si dezvoltarii, o vreau..ajuta-ma s-o vad! Si de la afirmatiile lui Pareto, echilibrul lui Nash, standarde economice, formule de redresare, etc si pana la modele complexe de tip Abenomics, trecand prin cat mai multe analize ale analizelor facute de altii si ale proiectelor de eficientizare si dezvoltare, toate acestea ma intorceau de fiecare data in acelasi loc.Dar nu m-am lasat pana cand, dupa ani buni, Dumnezeu s-a indurat de mine(dati-mi voie sa nu-L exclud din ecuatie fiidca eu nu cred in inventii ci numai in decoperiri si cred cu toata inima ca toate au fost de la inceput cu noi si pentru noi). M-a costat mult, mai mult decat mi-am imaginat(atat financiar cat si social..). Dar am pus la punct un concept pe care l-am transpus intr-o expresie matematica pe care as numi-o ecuatia universala a eficientei si dezvoltarii.
  Si iata ce este aceasta descoperire: cheia eficientei si dezvoltarii oricarei entitati economice sau nu, indiferent de forma, de marime, divizibila sau indivizibila si indiferent de domeniu de activitate al acesteia, fie ea proces, unitate, sistem(industrie), joc(economic) sau un stat. Totul de la macro la micro este afectat pozitiv daca il „ating” cu aceasta cheie. Nu necesita resurse suplimentare mari(functionand 80% cu resursele deja existente), nu impune restructurare, nu „deranjeaza” nefiind zgomotoasa in aplicabilitate la nici un nivel. Este aplicabila la nesfarsit si poate fi oprita doar prin vointa de a o opri, in rest nu cunoaste obstacole. Am testat-o in cateva domenii de activitate si este mai mult decat va puteti imagina. Graficele de eficienta, profit si cifra de afaceri o iau razna(in sensul bun al cuvantului). Nu depinde de productivitate si piata si nici de vreun alt fel de parametru fizico-economic. Este aplicabila in orice moment social, in orice stare a economiei, oriunde in sistemul nostru de referinta, in orice domeniu de activitate, la orice scara. Acest nou concept, se muleaza pe orice entiate respectandu-i forma si parametrii, nu creaza viziuni pe termen scurt impingand orizontul existentei entitatii pana..dincolo de orizont, ofera solutii in variante multiple cu sute de solutii pe varianta acolo unde unitatea cade din lipsa de solutii. Este un fel de generator de solutii la nesfarsit in variante multiple, bazat pe analize matriciale.
  Companiile multinationale si gigantii economici sunt interesati sa-si inzeceasca fara eforturi profitul. Unele state deasemenea cauta solutii apeland la „scheme” ce dincolo de aparente neglijeaza deplasarea vectorial – sinergica a intregului. Algoritmul acestui nou concept este atat de „diferit” de tot ceea ce a fost in ultimul secol pe plan economic, ca aplicandu-l intr-o companie(unitate, sistem) cu greu va putea spune cineva ca stie de unde vine cresterea ce imediat isi va face simtita prezenta. Nu conteaza ca vorbim de ministere, de giganti industriali, de sisteme(industrii), de state(indiferent de forma acestora). Peste tot formula este la fel de potenta.
  Despre obstacolele pe care le-am intampinat, despre cat m-a costat(cat au facut altii sa ma coste), despre cum a fost primita ecuatia mea de catre specialisti si despre cine stie deja de ceea ce va scriu aici, aleg sa nu scriu in spatiul acesta. Insa ma intereseaza o parere a Dumneavoastra.
  Cu deosebita consideratie

 9. 10 Marcus mai 7, 2014 la 11:51 am

  @ Erata: cu scuzele de „nu stiu unde mi-o fi fost mintea”, a se citi „Dea Domnul” in loc de „De-a Domnul”.
  sa fiti iubiti
  marcus

 10. 11 Scarlat Teodor mai 7, 2014 la 12:47 pm

  Bine zis si intuitiv ,,deforma lui basescu” , insa datorita cozilor de topor ca bleaga-boc-videanu-flutur &Co acest fenomen a fost extins prin institutiile statului , infestate cu basisti hoti si incompetenti fideli basismului .

 11. 12 blogideologic mai 7, 2014 la 1:35 pm

  Claudiu Pădurean : +Masacrul din Bălţi poate fi comparat cu cel de la Katyn. Peste 10.000 de soldaţi români au fost lichidaţi de NKVD în timpul celui de-al doilea război mondial, pe malul râului Raut. / Unul dintre cele mai cutremurătoare episoade ale celui de-al doilea război mondial s-a petrecut la marginea oraşului Bălţi, din Basarabia. Zona mlăştinoasă din lunca râului Răut a devenit mormânt pentru mii de soldaţi români. Deocamdată, nimeni nu a organizat vreo campanie sistematică de săpături pentru a identifica proporţiile crimelor din Bălţi, aşa că ele pot fi doar aproximativ estimate. În timp ce unii istorici avansează cifra de 10.000 de victime, un călugar, ieromonahul Nicodim Şchiopu, estimează că sovieticii au lichidat peste 50.000 de prizonieri. Ceea ce este cert este faptul că masacrul din Bălţi poate fi comparat cu cel de la Katyn. În pădurea de pe vechiul teritoriu al Poloniei, sovieticii au împuşcat şi au îngropat circa 14.000 de prizonieri în anul 1940. Vreme de cinci decenii, sovieticii au negat faptul că ar fi fost implicaţi în masacrul de la Katyn. În tot acest timp, ei au aruncat vina pe nazişti. Apoi, au fost nevoiţi să recunoască implicarea lor în acest masacru şi să îşi ceară scuze. Acest lucru nu s-a putut întâmpla în Basarabia, în condiţiile în care Republica Moldova a fost condusă până recent de către comuniştii lui Vladimir Voronin, iar Transnistria este, practic, feuda unui regim promoscovit corupt, care rezistă sprijinit de trupele ruseşti. În anul 1944, aflată în plină ofensivă, armata sovietica a luat un mare număr de prizonieri. Mărturiile celor care au luptat pe frontul de est arată că mulţi dintre aceşti prizonieri erau lichidaţi, pur şi simplu, cu un glonţ în ceafă. Însă unii au fost concentraţi în lagăre. Unul dintre cele mai mari lagăre a fost înfiinţat în oraşul Bălţi, în mlaştina de lângă râul Răut. În total, au fost adunaţi 50.000 de soldaţi. Aproximativ 40.000 de soldaţi erau români, apoi mai erau circa 5.000 de soldaţi germani, 2.000 de soldaţi maghiari, precum şi prizonieri proveniţi dintre cehii, slovacii ori croaţii înrolaţi ca voluntari în trupele SS. Mulţi dintre prizonieri au murit din cauza foametei, a condiţiilor precare de igienă şi a lipsei de medicamente. Alţii au fost deportaţi şi au pierit în lagăre din Siberia ori din Kazahstan. Cei care au rămas, în vara anului 1944, au fost duşi în mlaştină şi puşi să sape nişte şanţuri lungi, apoi au fost împuşcaţi si înmormântaţi de soldaţii NKVD, precursorul KGB. Au fost, totuşi, prizonieri care au scăpat. „Am reusit să fug, îmbrăcat într-o cămaşă zdrenţuită. Kilometri întregi, m-am târât prin mlaştină, zgâriat de mărăcini şi pişcat de insecte şi de lipitori. După două zile, în care am crezut că o să mor de foame, am dat peste o casă. O femeie mi-a dat o haină, am luat o sapă pe umăr şi m-am îndreptat spre linia frontului. Îi salutam pe ruşi şi ei mă lăsau în pace, credeau că merg la sapă. Am reuşit, noaptea, să trec din nou în liniile noastre”, povesteşte Iacob Herman, care a trecut, pentru scurtă vreme, prin iadul concentraţionar sovietic. Vreme de o jumătate de secol, despre masacrul din Bălţi nu a vorbit nimeni. Sau cei câţiva care au vorbit au ajuns în Gulag. După căderea comunismului, rudele celor ucişi au făcut primele demersuri pentru a regăsi rămăşiţele pământeşti ale celor dispăruţi. Astfel, în anii 1991 şi 1992, a început o adevarată campanie de arheologie contemporană. Oamenii s-au îngrozit de cantitatea imensă de oase găsite. Craniile şi oasele au fost adunate într-o piramidă imensă, care a fost acoperită cu un strat de pământ. În vârful piramidei, a fost construită o troiţă, care a fost sfinţita de episcopul de atunci din Bălţi, PS Petru. Cum despre masacrul din Bălţi oamenii începeau să vorbească tot mai mult, PS Petru, actualul mitropolit ortodox român al Basarabiei, a fost alungat de cazaci înarmaţi din reşedinţa arhierească, iar peste dosarul masacrului din Bălţi a început să se aşeze praful uitării. În fiecare an, în preajma Paştelui, rudele celor dispăruţi în crâncenul lagăr sovietic se adună, pentru a se ruga pentru sufletele celor dispăruţi, însă, la nivel oficial nici autorităţile din România, nici cele din Republica Moldova nu au făcut vreun gest pentru a restabili adevărul istoric printr-o campanie serioasă de cercetare.+ Sursa http://www.romanialibera.ro/aldine/history/istoria-nespusa-a-masacrului–din-balti-281279

 12. 13 papasha mai 7, 2014 la 1:50 pm

  Prietene drag , da-l dracu de basanau jegos , ca-i vine si lui randu’ acusica ( pacat ca nu l-ai „penetrat” tu cand a trebuit , ce ani ar fi avut tarisoara asta ! ),ca azi , vreau sa-l felicit pe prea micul Titulescu ca a luat o decizie ferma contra niste antiromani nenorociti ( larvele basului de la ICR , rect(e), ala uratu’ , patapievici sa faci plici in carici caldarare .

  Ponta: Nu pot contrasemna pentru decorarea unor “indivizi cu opinii anti-romanesti”
  Premierul Ponta sustine ca nu poate contrasemna pentru decorarea “unor indivizi care au gestionat gresit sau au deturnat bani publici”, iar unii dintre ei “au avut deseori opinii anti-romanesti sau chiar fasciste”.
  As vrea sa-l vad tot asa de hotarat pe prea micul Titulescu si in a NU APROBA SI SEMNA nici business-ul profund anti romanesc , colonial de fascist, de la ROSIA MONTANA ( Ponta , fii atent ca marii ganditori cianuristi ai neamului Razvan Theodorescu , Ioan Aurel Pop , Augustin Ioan , Daniel Barbu ,etc , incep sa muste tzarana- bite the dust- ! )

  ‘Înainte ca munții de la Roșia Montană să fie transformați în halde de steril, au ajuns ei la rebuturi și deșeuri. Aviz amatorilor !”

  Ei , dragii mei , si iata ca ala cu prune-n gura , ales cu multa grije ca purtator de cuvant de la PSD ,( daca-i dai nas lu’ ivan , el se suie pe divan ), ne zice ca DREPTATEA PANA LA CAPAT , NU ARE NICI UN SENS
  !!!
  HUOOO BAI LIMBRICULE !
  Atunci lasati-l pe basss sa iasa la pensie cu TOATE AVANTAJELE POSIBILE , in ciuda a 7,4 milioane de voturi pt. un sut in curu’bashit .

  http://www.cotidianul.ro/purtatorul-de-cuvant-al-psd-o-noua-suspendare-a-lui-basescu-nu-are-sens-237224/

  Puneti-va bai papagalilor de acord , si nu mai prostiti lumea , bai COABITATIONISTILOR DE MUCAVA !

 13. 14 Jr mai 7, 2014 la 2:14 pm

  Doamne ajută-mă să nu-mi pierd minţile; Am văzut aseară pe Trăian Băsescu într-o conferinţă de presă în care timp de o oră a înjurat ca la uşa cortului premierul României dl.Victor Ponta. Cu mojiciile lui băsescu sunt obişnuit; Obrăzniciea e cartea sa de vizită la Cotroceni. Ca cetăţean cu drept de vot în această ţară, m-am simţit lezat de mitocăniile adresate premierului, PSD-ului şi electoratulu…i care votează PSD. Preşedinte ilegitim băsescu înjura de la pupitrul preşedinţiei cu drapelele în spate; Oare nu mai ştim de noi, oameni buni?! Acceptăm un personaj plin de vicii şi de boli necunoscute să ne intineze existenţa?! Dacă reprezentanţii noştri nu fac ce trebuie, atunci, să facem noi DEMONSTRAŢII de stradă până pleacă din Cotroceni.
  Recent, băsescu se plângea într-un interviu la B1Tv că partidul lui (PMP) nu are buget şi că bugetul ţării e păzit de ponta; Ce i-a dat prin cap debilului ăsta? Să premieze cozile de topor din ICR care i-a facilitat câştigarea alegerilor în 2009 cu numărul mare de voturi trimis de la Paris; Echipa Patapievici, demisă din cauza cheltuielilor nejustificate, este chemată de băsescu la premiere; Halal preşedinte! Să fie asta o manevră de a aduce bani la PMP-ul ăla sărac? Poate! Să nu semnaţi ORDINELE domnule prim ministru, orice-ar fi. Mâine va spune: „vedeţi cât de uşor e de păcălit victor viorel ponta?!” Atitudine de om nebun!!!

 14. 15 Luminita Arhire mai 7, 2014 la 3:26 pm

  Vai , doamna Monica Macovei , ca bine mai ziceti cu “reinstaurarea ciumei rosii ”…. Daca as inchide ochii si m-as gandi la un specialist ( o specialista) in ciuma , catre dumneavoastra s-ar indrepta imaginatia mea inflacarata ; alaturarea cu ciuma , in ceea ce va priveste, este aproape implicita …
  Si mi-a mai placut curajul si inteligenta cu care ati demascat viitoarea fraudare a voturilor de catre PSD – alta specialitate de-a dumneavoastra , doamna ! Avand in vedere cu cat nebanuit succes s-a soldat delatiunea dumneavoastra din 2012 , cand reclamati cu un glas sugrumat de emotie o frauda de 2 000 000 de voturi si s-a si dovedit pana in prezent ca un numar incredibil de 8 ( OPT !!!! ) voturi au fost intr-adevar fraudate , sfatul meu este sa perseverati ! Eu zic chiar sa renuntati la modestia cu care ati denuntat doar 2 000 000 de voturi si sa treceti la un nivel superior de indrazneala : 3 000 000 … 4 000 000 de voturi fraudate , sau , si mai bine , FRAUDAREA TOTALA SI DEPLINA – adica nici un vot real pentru PSD & CO !
  Parearea mea de rau , doamna , este ca – in ceea ce va priveste – PDL-ul va castiga, probabil , un europarlamentar , in timp ce cinematografia va pierde, din pacate , o actrita perfecta in rolul principal pentru Morticia din FAMILIA ADDAMS !

 15. 16 flory mai 7, 2014 la 3:38 pm

  cum sa lasam larvele sa se inmulteasca? ele trebuiesc starpite, caci altfel ne mananca ca omizile frunzele. se vede clar ca justitia e a lui(nici nu pot sa-i pronunt numele). trebuie sa iesim cu totii la vot.

 16. 17 Ghita Bizonu' mai 7, 2014 la 3:42 pm

  Pai cer ar fi sa va ocupati de laveele de pe blogul dumneavoastra ?
  Ca una a intrebat ce articold e Constitutie a inclacat Baselu. Cum nu is-a raspuns inseamna c aare dreptate nu?!
  A da eu mp-am mai ocuoat de larve. Asa ca mi-am castigat destula antipatie pe aici – cam cat pe portaluri potocalii . Dar am obosit …
  Deci plivite=el si du mneavaosta mai ales ca suntei profesor de drept, fots cercetaor in domneiul stiintelior juridice samd.
  Ca prin astfel de tacarei vinovate si favorizantte ati ajuns si in situatia ca contestația dvoastra privind redactarea motivării deciziei prin care ati fost condamnat în dosarul „Zambaccian” saide rspinsa ca „inadmisibila” , Hm respectarea legii „inadmisbila” ..
  Deci ne dati exemplul de starpire a larvelor sau ?

 17. 18 ioan mai 7, 2014 la 3:49 pm

  Genial!

 18. 19 ioan mai 7, 2014 la 4:00 pm

  PS.
  Nu vreau ca Asimetricu’ Basescu sa ramana cu statutul de ‘fost presedinte’. Nu vreau sa il vad in viitor hahaind cu tupeu la 1 decembrie sau la orice sindrofie oficiala cu cu nato, ue, nue, mue, pue, rue, sue sau similar. Daca Ponta nu face ceva in acest sens nu mai votez psd-ul veci pururi. Macar atata compensare vreau si eu dupa maxima – dupa mine – umilire istorica de dupa referendum a poporului roman, chiar asa stupizel cum este el.

 19. 20 blogideologic mai 7, 2014 la 5:27 pm

  L-am înfăţişat pe Aldous Huxley din studiul canadianului George Woodcock : „Zorii de ziuă şi ora cea mai neagră a nopţii“ (Dawn and the Darkest Hour http://www.amazon.com/Dawn-Darkest-Hour-Aldous-Huxley/dp/1551642840 ). Woodcock mai spune : “Aldous Huxley aparţine tradiţiei continentale a oamenilor de litere.”

 20. 21 MIO mai 7, 2014 la 6:03 pm

  NUUUUU! Il rog pe Dumnezeu sa lumineze mintea romanilor pentru a schimba acest regim. Altfel vom da impresia ca suntem retardati. Imi este teama ca „ele” (larvele), atrag tinerii care ii scapa printre degete d-lui V. Ponta, apoi metodele lor de fraudare a alegerilor, pactul cu romii…nu stiu, imi este teama. Pentru d-voastra, eu va doresc tot ce este mai bun si tot ce este de bine!

 21. 22 Adrian B. mai 7, 2014 la 7:56 pm

  Vote PiMP ! Vote PeDe !

  pimp = proxenet ; codos ; peste ; mijlocitor de coorve (eng.)

  pede = pederast (fr.)

 22. 23 Radu Humor mai 7, 2014 la 8:02 pm

  Oare ne paşte acelaşi scenariu ?!
  Istoria se scrie ( cu sânge !!) chiar sub nasul nostru 🙄

  Criminalii pe care îi apărăm

  873896_original

  Femeie gravidă probabil strangulată de hoardele kieviene în clădirea din Odesa.
  Incendiul pe care s-a dat vina se pare că a acoperit un măcel de altă natură.
  Dacă se va dovedi că acolo oameni au fost împușcați, stîlciți în bătaie, strangulați, femeile au fost violate, cadavrele au fost batjocorite și apoi li s-a dat foc pentru a acoperi bestialitatea crimelor, ce vor face atunci lingătorii de buci euroatlantice ?

  Sprijinim în continuare asemenea bestii ? :mrgreen: ?

  http://ersieesist.livejournal.com/813.html

 23. 24 Adrian B. mai 7, 2014 la 8:04 pm

  Cred ca Basescu ar trebui luat pe sus cu SMURD-ul si dus la BALAMUC !!! Omul are creierii varza !!! Deja , face spume la gura …si ar trebui vaccinat antirabic .

  Ar fi cea mai legala , eleganta si benefica solutie pentru toata lumea . Chiar si pentru el !

 24. 25 Spiridus mai 7, 2014 la 9:10 pm

  AN: “Deforma lui Băsescu” a însemnat PERVERTIREA JUSTITIEI (subl.m.), tăierea salariilor, învrăjbirea populaţiei, megalomanie, mitocănie, scandaluri…

  MEDIAFAX: „Referitor la combaterea corupţiei, DNA (la nivel de urmărire penală), ÎCCJ şi celelalte instanţe (pentru faza de judecată) au înregistrat rezultate semnificative. În ultimii SAPTE ANI (subl.m), rata de confirmare a inculpărilor DNA prin intermediul unor hotărâri judecătoreşti definitive a atins 90,25%” (document al Guvernului Romaniei trimis UE).

  Mi se pare ca guvernul e condus de un fost elev al Dv.
  Ma rog, e si pupil al lui Basesu, desi oficial declara altceva.

 25. 27 Buda Viorica mai 7, 2014 la 10:54 pm

  Nu vrem sa comtinuam ,ci vrem sa stopam aceasta perioada neagra pe care am trait-o de 10 ani . Mine vine Corina la Jibou,ne implicam la maxim,si pentru faptul ca am vazut-o ca a tinut aproape de d-voastra in aceasta perioada. Va asteptam cu drag si nu va uitam chiar daca sintem mai ocupati. Credinta sa nu va lipseasca.

 26. 28 caraioan mai 8, 2014 la 12:24 am

  Mare minune va fi cand romanii vor afla ca acest deformator….a deformat toate alegerile pe care le-a castigat.Din decembrie 2004 am sus ca Romania a intrat pe mana unui amarat de bisnitar.Problema este ca acest amarat de bisnitar,a fost corigent la „cei 7 ani de acasa” ,un mediocru la scoala si pe punctul de a fi exmatriculat.Luat de secu pe post de ciripitor acest deformat(din toate punctele de vedere)…s-a trezit destept.Toti infractorii cauta metode,acest deformat le inventeaza in mod diabolic si s-a inconjurat NUMAI DE PENALI.Daca ii urmaresti toate declaratiile si iesirile iti dai seama ca este un arvenit,mincinos,parsiv dar sigur fara pregatire DE NICI UN FEL.Un cacat de speculator.

 27. 29 Luminita Arhire mai 8, 2014 la 12:34 am

  Nu evidenta ca a deformat bucatica noastra de lume ma uimeste , ci faptul ca i-a fost atat de usor sa o faca ; faptul ca a gasit si gaseste inca niste cetateni dispusi sa il urmeze , pregatiti sa il admire , gata sa umple golul fatal care se casca in jurul lui , insotindu-l in aventura triviala a prezidentiatului lui de doua mandate …. Acum , cand nu mai poate rasplati cu functii si cu bani fidelitatea gretoasa a acestora , imparte medalii …
  Manifestarile paranoide din ultimul timp ale presedintelui, agatat cu toate puterile de ultimele luni de mandat ca si cum ar fi ultimele luni de viata , ma indeamna sa cred ca intr-adevar va fi nevoie de Politie , Pompieri si Salvare , pentru a-l evacua din Palatul Cotroceni . Poate il vor gasi , plangand cu sughituri , ghemuit in cea mai intunecata debara a palatului , convins ca ar mai avea ceva de facut ,ca ar putea reorganiza Universul, galaxie cu galaxie , daca i s-ar mai da putin timp , daca i s-ar mai da o sansa …
  Si gandul teribil ca , indiferent cate strangeri de mana au imortalizat in fotografii si cate juraminte si-au soptit el si dama blonda , imbracati in alb, la malul marii lipsita de flota din larg , ar fi destul de probabil ca odata cu Cotroceniul sa o piarda si pe doamna cea pragmatica .
  Intrebare pentru madam Udrea , la o televiziune oarecare : „Puteti sa-l caracterizati pe Traian Basescu intr-un singur cuvant ” ? Raspuns : „ GENIAL ”!

  Oare cum si la cate zile dupa 21 decembrie 2014 va incepe sa se nuanteze acest raspuns ?

 28. 30 Georgeta mai 8, 2014 la 8:14 am

  Adrian Nastase nu se dezminte ,un fin observator ,o super instruire ,inteligent si posesorul unei fine ironii.

 29. 31 Marcus mai 8, 2014 la 10:44 am

  ‘R-ati Ai Dracului De Basiti Penali Si Nu V-ar Mai Muri Multi Inainte!

  Nici nu stiu cu ce sa incep. Cu intentia lui Basescu de a-si decora pupatorii de cur cu cea mai inalta distinctie a Romaniei, chit ca unii dintre acestia, in frunte cu licheaua de Patapievici au improscat poporul din care fac parte cu balele lor puturos-veninoase, denigrandu-l in inscrisuri ce se vor mari incursiuni in istoria neamului de asa maniera incat ti-e pur si simplu a voma cand citesti asemenea elucrubatii delirante, produs al unor minti bolnave, dar bolnave de tot sau cu modul in care parasuta tiganeasca isi foloseste garzile provenite din etnia din care face parte, niste balaoachesi slinosi de-ti intorc stomacul pe des cand ii privesti, pentru a reduce la tacere batranele acestei tari, trantindu-le la pamant si nelasandu-le sa-si spuna pasul. Ieri scriam despre faptul ca incumetrirea Basescului cu Bercea Mondialu’ si devalmasia cu ai lu’ Cioaba, l-au influentat in asa hal incat in discursul si comportamentul lui regasim pana la identificare totala modul de rezolvare tiganeasc-mahalageasca de cea mai joasa speta a conflictelor sale personale. Singurul lucru pe care nu l-a facut inca consta in faptul ca nu si-a luat nepoata de picioare pentru a o folosi ca arma secreta intru altoirea adversarilor politici.
  Dar nu-i timpul pierdut, mai ales ca magraoanca penala, parasuta tiganeasca pe care vrea sa ne-o vare pe gat cu tiripliciul, pe post de viitor presedinte de tara, s-a apucat sa-si asmuta penalii satrari pe care-i foloseste drept garzi pretoriene impotriva femeilor in varsta si napastuite de jaful practicat de mafiotii basisti, pe care le arunca precum arunci gunoiul la tomberonul din fata casei, doar pe motiv ca au indraznit sa spere ca ar putea sa-si spuna of-ul in fata ibovnicei cu statut de centurista parasutata in alcovul numarului unu din tara.
  Sincer sa fiu, astept cu nerabdare rezultatul de la europarlamentare, curios fiind sa vad daca in conditiile in care Basescu se caca si se pisa pe noi iar parasuta lui deja ne ia la mardeala in vazul lumii, fara pic de rusine, se vor mai gasi inca 10-12 romani dintr-o suta din cei care voteaza, care sa-si exprime dorinta de a fi reprezentati in fata Europei de aceste jagardele penale ce s-au intitulat PMP.
  Pentru ca, daca si in conditiile astea vom regasi un procent atat de mare de romani imbecilizati si cu vointa supusa unui masochism de neinteles, inseamna ca meritam ce ne face Basescu si amanta lui.
  Pe de alta parte stau si ma intreb daca astea sunt fortele de dreapta din tara pe care presedintele PNL, Crin Antonescu, le conjura si le asteapta cu bratele deschise sa se coalizeze impotriva PSD si cu PNL-ul in frunte sa-l propulseze pe el in jiltul de la Cotroceni?
  Pentru ca daca pe astia se bazeaza Antonescu, dupa ce a rupt din prostie si infumurare cocosec-adolescentina intelegerea cu PSD-ul, in cadrul defunctului USL, apai ‘mnealui poate sa zica de pe acum adio turului II la prezidentiale.
  Inchei cu speranta ca ce a mai ramas cat de cat bun si respira cu demnitate romaneste in Parlamentul tarii isi va da mana si nu-l va lasa nepedepsit pe Belzebut, suspendandu-l exact cand i-o fi lumea mai draga si trimitandu-l unde-i este locul, la Rahova.
  Ah, si sa nu uit: parasuta la Targusor!

 30. 32 Cris mai 8, 2014 la 11:04 am

  Insul a deformat societatea, a propus un model bun de pus la rubrica „așa nu”.
  Unii, care și așa nu erau prea răsăriți, au găsit în el confirmarea faptului că AȘA trebuie să fie: proști, inculți, needucați, vulgari, nesimțiți, necivilizați…
  Individul a făcut mult rău care va putea fi îndreptat doar în timp.

  Eu sper însă ca din 2015 Justiția să demonstreze că e într-adevăr independentă, cum o califică el și alții ca el, și să-l condamne pentru nenumăratele încălcări ale diverselor legi.
  Dacă nu-l va condamna, va dovedi că măsoară cu două unități de măsură, și atunci toate celelalte condamnări vor fi nule moralmente.

 31. 33 reaglomerat mai 8, 2014 la 12:08 pm

  aveti niste cititori cumplit de inteligenti. daca ati citit comentariile astora de deasupra mea inseamna ca si dumneavoastra, ca si mine de altfel, ati fost in timpul acestei lecturi exaltat de atata rafinament cognitiv.

 32. 34 papasha mai 8, 2014 la 2:05 pm

  Jeudi le 8 mai , 14:45 : OUIIIII !

  que les chiens communautaires „foutation” les charognes dans l’oriffice parlante de la bouche d’aeration , et notre poule dans leur cour .

 33. 35 Marian Nicolae mai 8, 2014 la 4:09 pm

  Adrian Nastase ramane cu pedeapsa de patru ani de inchisoare, a decis Tribunalul Bucuresti

  de I.R. HotNews.ro
  Joi, 8 mai 2014, 15:10 http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17190448-adrian-nastase-ramane-pedeapsa-patru-ani-inchisoare-decis-tribunalul-bucuresti.htm

  Tribunalul Bucuresti a decis, joi, ca Adrian Nastase sa execute patru ani de inchisoare, fara a-i aplica un spor de pedeapsa, dupa comasarea condamnarilor primite de fostul premier in dosarele “Zambaccian” si “Trofeul calitatii”, informeaza Mediafax. Hotararea nu este definitiva.

  Instanta Tribunalului Bucuresti care a judecat comasarea pedepselor de patru ani si, respectiv, de doi ani de inchisoare primite de Adrian Nastase in dosarele “Zambaccian” si “Trofeul calitatii” a respins astfel cererea Directiei Nationale Anticoruptie de aplicare a unui spor de pedeapsa de un an.

  Adrian Nastase ramane astfel cu condamnarea de patru ani de inchisoare pe care o executa in prezent.

  Prin decizia de joi, instanta a decis sa scada din pedeapsa de patru ani perioada in care Nastase a stat in penitenciar, respectiv din 20 iunie 2012 pana in 18 martie 2013 si din 6 ianuarie pana in prezent.

  Totodata, Tribunalul Bucuresti a dispus ca, dupa terminarea executarii pedepsei, Nastase sa aiba mai multe interdictii, pe o perioada de cinci ani.

  Decizia nu este definitiva, aceasta putand fi contestata de procurori la Curtea de Apel Bucuresti.

  La ultimul termen de judecata, din 28 aprilie, DNA a cerut ca la pedeapsa lui Adrian Nastase, de patru ani de inchisoare, sa se adauge un spor de un an, iar acesta sa execute cinci ani de inchisoare, dupa comasarea celor doua sentinte din dosarele “Trofeul calitatii” si “Zambaccian”.

  Adrian Nastase spunea atunci ca s-a gandit, la un moment dat, sa renunte la cetatenia romana, aratand ca justitia i-a oferit un concept de “moarte civila”, intrucat prin pedeapsa complementara i s-a interzis sa mai candideze timp de cinci ani dupe executarea condamnarii.

  Avocatii au depus atunci la instanta CV-ul lui Adrian Nastase, pentru a demonstra faptul ca fostul premier nu are nevoie de un sport de pedeapsa pentru a fi reeducat. Aparatorii fostului premier au punctat faptul ca in dosarele “Trofeul calitatii” si “Zambaccian”, condamnarile au fost orientate catre minimum de pedeapsa pentru faptele de care Adrian Nastase a fost acuzat de procurori.

  Avocatii lui Nastase au mai spus ca fostul premier a executat deja 266 de zile din pedeapsa de doi ani de inchisoare primita in dosarul “Trofeul calitatii”, astfel ca scopul pedepsei a fost indeplinit.

  Avocatii lui Nastase au introdus, in 23 ianuarie, la Tribunalul Bucuresti, cererea de contopire a pedepselor primite de clientul lor in dosarele “Trofeul calitatii” si “Zambaccian”.

  Instanta suprema i-a condamnat in 6 ianuarie, in dosarul Zambaccian, pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare, pe sotia acestuia, Dana Nastase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Adrian Nastase a fost incarcerat in aceeasi zi.

  Fostul premier a fost acuzat in dosarul “Zambaccian” pentru ca, in perioada 2002 – 2004, in calitate de premier, ar fi primit, in mod direct si prin intermediul sotiei sale, Dana Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau in contravaloarea unor bunuri importate din China si cheltuielile aferente acestor importuri, precum si contravalorea unor lucrari efectuate la imobilele lui Nastase din localitatea Cornu si din Bucuresti.

  In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, tot de instanta suprema, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul “Trofeul calitatii”. El a fost incarcerat in 26 iunie 2012 si pus in libertate la 18 martie 2013, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui de eliberare conditionata.

  In dosarul “Matusa Tamara”, Adrian Nastase a fost achitat definitiv, in septembrie 2012, de Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru fapte de coruptie. In acelasi dosar au fost achitati si Ioan Melinescu si Ristea Proboi, pentru complicitate la fapte de coruptie.

  Avocatii lui Nastase declarau in ianuarie, dupa condamnarea din dosarul “Zambaccian”, ca fostul premier ar putea sa execute mai putin de un an de inchisoare, dupa condamnarea la patru ani, el putand cere eliberarea conditionata dupa 16 luni, din care i-ar putea fi scazute cele opt luni de detentie din dosarul “Trofeul calitatii”.

  Daca pedeapsa in urma contopirii va fi de patru ani (48 de luni), Nastase ar putea cere liberarea conditionata dupa 16 luni. El are dreptul sa ceara liberarea conditionata dupa ispasirea unei treimi din pedeapsa dat fiind ca are peste 60 de ani, preciza atunci pentru MEDIAFAX unul din avocatii sai, Viorel Ros.

  Tinand cont ca a executat deja opt luni de inchisoare din pedeapsa de doi ani in dosarul “Trofeul calitatii”, Nastase ar putea cere liberarea conditionata dupa opt luni.

 34. 36 eu mai 8, 2014 la 4:16 pm

  Dle Nastase , va felicit ca gasiti intotdeauna cele mai bune descrieri !!!! …..indifferent de subiect.
  Din pacate o perioada lunga de timp am pierdut , pe langa dv……….si noi „cei care mai credem ca suntem NORMALI”. …………………………..
  .oricum NE CONCENTRAM SA CUMULAM TOATA ENERGIA NECESARA PENTRU A REVENII CAT MAI REPEDE IN POLITICA.

 35. 37 Adrian B. mai 8, 2014 la 5:31 pm

  Zilele trecute , la Antena 3 toti invitatii din platou spuneau ca Traian Basescu trebuie suspendat pentru incalcari repetate ale Constitutiei .

  D-na Corina Cretu a sarit CU DISPERARE in sprijinul lui Basescu venind cu tot felul de motivatii puerile , de om slugarnic , fricos si infrant !!!

  Pe dansa n-o interesau incalcarile repetate ale Constitutiei ci o interesa ce spun strainii , ca nu se va face cvorum , ca nu va veni lumea la vot , ce vor scrie ziarele straine , etc.

  De fapt , dansa ne transmitea noua cetatenilor , ca n-are nevoie de probleme , ca vrea un mandat linistit , vrea sa-si ia salariul de europarlamentar , sa se plimbe prin Strasbourg si Bruxelles , sa aiba o viata linistita si sa nu-si asume nici un risc sau responsabilitate !!!

  Astazi , aceeasi atitudine am vazut-o si la cunoscuta ” facebookista ” certata cu limba romana , d-na Maria Grapini . Dansa spunea candid ca ea nu stie si nu are ce sa faca impotriva lui Traian Basescu ?! Dealtfel , d-ul Adrian Ursu a si intrebat-o ( pe buna dreptate ! ) ce cauta in politica … De ce nu lasa pe cineva care stie si vrea sa lupte cu Traian Basescu !

  D-le Nastase , cu astfel de oameni nu ajungi NICIUNDE in viata ! Ce cauta aceste doamne in functia de europrlamentar ? Ce asteptari putem avea de la aceaste doamne sa lupte pentru dreptate ?

  Mi-e sila …

 36. 38 blogideologic mai 8, 2014 la 5:31 pm

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bb/Roman_Empire_125.png Harta provinciei Romania Orientală nord-pontică pe vremea lui Hadrian. Cred că avem o interpretare nouă, mai obiectivă, pentru afinitatea culturală dovedită de către Antim Ivireanul faţă de noi.

 37. 39 blogideologic mai 8, 2014 la 5:51 pm

  http://www.theguardian.com/science/2014/may/08/beagle-2-scientist-colin-pillinger-dies A murit Colin Pillinger, proiectantul misiunii Beagle 2 pe Marte.

 38. 40 blogideologic mai 8, 2014 la 6:49 pm

  Clovis I fondează ţara, viitoarea France, prin unirea dintre un stat foederat, Austrasia, şi un „rump state”, Neustria.

 39. 41 Luminita Arhire mai 8, 2014 la 7:01 pm

  Ia zi , nenea Basescu , cum e cu ICR-ul asta patapievician ? Ce-a facut el extraordinar pentru cultura romaneasca ? Nu de alta , dar concret nu ne-ai lamurit … banuiesc ca dumneata , specialist de marca in intelectuali , de la inaltimea celor cateva pagini citite intr-o viata intreaga , poti sa ne dai lectii tuturor despre cultura si civilizatie .
  Insa eu cred ca , la fel ca in cazul „ linsajului mediatic ” al lui Andrei Plesu , chestiunea cu decoratiile nu priveste performantele intelectuale ale celor care si-au gasit un culcus caldut in ICR-ul domniei tale, nepolitizat ( !!!!) bineinteles . Este pur si simplu o mica problema de etica , o mica problema de obraz … Daca intr-o anumita perioada a vietii, domnul Patapievici a putut sa scrie niste mascari despre limba si spiritul romanesc , calcand cu bocancii imateriali ai gandirii sale pe sensibilitatea mea si a altora , este adevarat ca din punct de vedere intelectual eu nu-i pot reprosa aceasta alegere ; sunt partizana libertatii de exprimare si a circulatiei neingradite a ideilor. Pot sa le consider dezagreabile , fortate si nascute evident din dorinta de a epata sau chiar gretoase – dar este opinia mea , si atat . A-i acorda insa acestui om o decoratie a ROMANIEI , ar pune in discutie insusi rolul gestului de a acorda distinctii , insasi semnificatia lui .
  Sigur ca oricine poate scrie orice , evaluand sau testand impactul ideilor sale intr-un oarecare mediu social sau in atmosfera ultra-rarefiata a elitelor . Dar nu oricine poate primi , din partea statului roman , o decoratie ; in cazul lui Patapievici ar fi chiar un fel de ingenunchere si de umilire a unei Romanii intregi , cu bunele si cu relele ei .
  Imbecilul care a aparut astazi la tribuna Cotroceniului pentru a-si apara Patapieviciul si Mihaiesul , declara acum cateva zile , smiorcaindu-se, dupa obicei , că le mulţumeşte unor reprezentanti ai diasporei pentru legatura lor cu patria-mama , pentru că în ţară „găsim destui români care vin seara la televizor şi spun că ei s-au săturat de România”.
  Duios … ce sa spun ; in schimb i se pare absolut OK ca unul in pieptul caruia vrea sa infiga o decoratie sa afirme in scris : „Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei : o umbra fara schelet, o inima ca un cur , fara sira spinarii.”
  Bine , totusi , ca autorul citatului de mai sus nu da semne ca s-a saturat de Romania …

 40. 42 Radu Humor mai 8, 2014 la 9:09 pm

  Marcus eşti în mare vervă !
  PMP ….
  PeMP-erşii lui Băsescu !
  Şi ABS orbantul folosit de Udrea o dată pe lună …
  în mai, începând cu duminică, 25 🙄
  Duminica Orbului, folosită din nou electoral.
  Sper să nu fie şi a Chiorului 😉

 41. 43 Adrian B. mai 8, 2014 la 9:25 pm

  Fane Fileatza – seful PDL Curcani

  Jean Paun zis Beleaua

  Marin Anton , fost PLD , fost PD , fost RAFO , fost PNL , fost USL , actual PiMP

  20 romi ursari

  Elena Udrea , cadana

  Traian Bashinexu … 🙂

 42. 45 blogideologic mai 9, 2014 la 6:04 am

  Mihai Sin. “Căutând, încă, speranţa” (text publicat la 20 noiembrie 2012 în revista Asymetria) : +Cioran spunea undeva că Dumnezeu îi datorează multe lui Bach. Nu este chiar o exprimare paradoxală, chiar dacă ea îi aparţine “scepticului de serviciu”, cum l-a numit Petre Ţuţea. Şi nu e vorba de o blasfemie, este limpede că în acest caz, Cioran nu intenţionează în nici un fel să aducă vreo “atingere” lui Dumnezeu, ci să-l elogieze pe Bach, un elogiu, e drept, cu totul neobişnuit. Ce laudă, onoare mai mare, i se poate aduce unui om, unui muritor, decât aceea că Dumnezeu i-ar “datora” ceva? De altfel, “scepticul” Cioran, despre care n-am de unde să ştiu dacă a fost sau nu mântuit, iconoclastul prin excelenţă, a avut, poate, mai degrabă structura unui mistic, poate chiar a unui mare mistic. M-ar tenta să scriu într-o bună zi un eseu în care să argumentez că marii iconoclaşti au structura unor mistici “refuzaţi”, a unor “îngeri căzuţi”. În cazul lui Cioran, exista fără îndoială o nevoie de absolut, care nu are cum să fie “satisfăcută” sau măcar potolită nici de “disperare”, nici de “singurătate”şi “amăgiri” sau, cu atât mai puţin, de “descompunere”. Orgoliul şi chiar vanitatea lui juvenilă, manifestate prin nonconformism exacerbat şi iconoclastie, s-au transformat prea repede în “metodă”, filosoful român trăitor la Paris devenind cu vremea ”sclavul” propriilor concepte atât de şocante cândva. Chiar daca nu agreez un anumit tip de speculaţii, nu pot să nu mă gândesc că, dacă ar fi rămas în România, gândirea şi viziunea sa ar fi evoluat altfel, poate chiar spre mistică, după cum spuneam. Căci ar fi trecut prin alt tip de experienţe, puşcăria politică nu l-ar fi ocolit şi, dacă ar fi scăpat cu viaţă, o viziune de tip Steinhardt, dacă pot spune astfel, i-ar fi fost mult mai aproape. Aşa însă, Franţa postbelică, dominată de toate iconoclastiile şi de existenţialismul tuturor disperărilor, chiar şi a celor fără obiect, devenite, aproape obligatoriu, “mode” literare şi filosofice, dar şi “modele” de gândire, s-a dovedit a fi un teren prea favorabil pentru tânărul rebel român. Cioran rămâne însă Cioran, cu biografia sa de “etern student”, chiriaş al unei mansarde pariziene şi, fireşte, nu-mi propun să-l transform în altceva decât este. Îmi menţin însă părerea că, de la un moment dat, el a scris şi cu gândul la reacţiile unei părţi a intelectualităţii franceze, mare amatoare de “insurgenţe” spirituale. Revenind la Bach, fireşte că Dumnezeu nu îi datorează nimic, cum nu datoreaza ceva vreunui om. Afirmaţia lui Cioran se cere deci a fi transferată asupra oamenilor, care au unităţile lor de măsură, mai mult strâmbe decât drepte, atunci când se pronunţă asupra unor foarte mari valori, adevaraţi “zei” spirituali. Într-adevăr, ce-i datorează oamenii lui Bach? Printre atâtea altele, Bach ne învaţă, de atâtea generaţii, ce înseamnă trăire şi iubire mistică, fervoare şi frenezie religioasă, o înţelegere sensibilă a dumnezeirii, venerarea şi adorarea Gloriei eterne, fără a da semne de oboseală, de saturaţie şi plictis omenesc sau, fie-mi iertată o expresie venită din cotloanele istoriei noastre, de sastiseală. […]Timp de mai mulţi ani, am mers la înviere la o bisericuţă dintr-un orăşel transilvan, şi am putut să observ cum, în anumiţi ani, oamenii mi s-au părut mai obosiţi şi mai ”somnoroşi” ca de obicei, obosiţi de viaţă, de griji, de aşteptări şi speranţe înşelate, de un Timp ce-i loveşte sau îi macină implacabil şi pe care nu-l mai înţeleg, pentru că mulţi nu mai înţeleg ce se întâmplă cu ei. […] “Corul” vocilor a cântat stins, formal, fiecare pe ”legea lui”, extraordinarele acorduri ”Christos a înviat din morţi/ Cu moartea pre moarte călcând/ Şi celor din morminte/ Viaţă dăruindu-le” fiind, uneori, parcă lipsite de acea forţă a speranţei, a unei Nădejdi româneşti care era evidentă în timpul regimului comunist, cu toată supravegherea credincioşilor de către „Organ”. N-a apărut, ca altădată, acea atmosferă de înălţare, de comuniune sufletească şi solidaritate, de Speranţă întru Domnul nostru Iisus Christos. Când “turma” e prea obosită şi descurajată, “păstorul” trebuie să-i insufle curaj, să-i înalţe trăirile şi să-i readucă speranţa. Nu e vorba de “regie”, ci de har. Dar “păstorii” noştri sunt şi ei oameni şi pot fi ei înşişi obosiţi, lipsiţi de “trăire” şi marcaţi de rutina slujbei. Suntem îndemnaţi adesea, din direcţii uneori foarte diferite, să iubim cu adevărat. Dar putem avea uneori revelaţia că iubirea adevărată, iubirea mistică, e încă o noţiune îndepărtată şi prea abstractă pentru noi, ca o dimensiune încă necunoscută şi pe care doar încercăm să o explorăm. Mihai Sin +

 43. 46 blogideologic mai 9, 2014 la 8:13 am

  Cultura bricolajului (DIY) ca activitate extra-şcolară asociată (iată deci şi “mediul asociat” unei aparaturi tehnologice – concept propus de Gilbert Simondon, încuviinţat acum şi de Yale University), permisivitatea statului românesc faţă de finanţarea participativă în linie, precum şi clarificarea (legiferată) a statutului germenilor de întreprinderi (start-ups): 1/nu se impozitează, nici măcar forfetar, căci un germene de întrepridere nu este IMM! 2/ între statutul de germene de întreprindere şi statutul de IMM trebuie să intervină statul -dar în modul cel mai calificat!- cu un Incubator de afaceri pentru modele economice (greu subiect ăsta pentru slujbaşii statului!) şi un Accelerator de finanţare (modică, nu mirobolantă!) pentru germenii de întreprindere care s-au fixat deja pe un model economic fezabil.

 44. 47 Ghita Bizonu' mai 9, 2014 la 8:28 am

  Stiti vorba aia cu unde dai si unde crapa? Ma uitam asa de plictis prin alte zone si cand colo ce vaz?
  Keep Russia Away From the Danube; So Says Romania, With Reason to Be Wary of the Federation’s Involvement in The Washington Post
  din May 23, 1999
  Va las voua placerea de a descoperi cine este autorul. Politician roman. Nu Basescu!!!
  Si apoi sa mai discutam despre
  deforma care priveste nu numa instititiile ci si mintile inlcus alaea cica (i)luminate.

  A da .. felcitari dom tov profesore asta cu deforma este minunata : eleganta si intectuala dar are verva lui Marcus

 45. 48 blogideologic mai 9, 2014 la 8:45 am

  Cultura bricolajului este prezentă în iniţiativa nord-californiană „Maker movement” http://en.wikipedia.org/wiki/Maker_culture

 46. 49 Cris mai 9, 2014 la 8:54 am

  @ Luminita Arhire:

  Splendidă secvența despre Patapievici et co.!

 47. 50 blogideologic mai 9, 2014 la 9:14 am

  Incubatorul de germeni de întreprindere Lemnos Labs din San Francisco, http://lemnoslabs.com/about-lemnos-labs/ , nu este focalizat pe algoritmii de programare, ci pe fabricarea de produse materiale tehnice.

 48. 51 blogideologic mai 9, 2014 la 10:27 am

  A citit G. Călinescu “Originile tehnologiei”, cartea filosofului eclectic francez Alfred Victor Espinas (1844 – 1922), publicată în anul 1897 ? Un pasaj din romanul “Scrinul negru” permite această interpretare. În Scrinul negru, G. Călinescu trimite şi la arhetipuri culturale folosite de Goethe în poemul Faust : «Deodată, din gura rotundă a cuptorului fâlfâiră câteva petale flăcăroase, apoi o vână aurie, un vin de foc, ţâşni în această pivniţă a lui Auerbach, în care nimic nu era iluzie magică. O artifiţie fantastică, o adevărată constelaţie de de scântei mari şi mici se aprindeau şi se stingeau în jurul fântânii de metal topit. Astfel, cascadele răspândeau în juru- le o pulbere de stropi, însă aici cascada era incandescentă, şi stropii, puzderie de aştri.» Să reamintesc şi lecţia amestecată de alchimie şi metalurgie fizică din Scrinul negru: « Un tânăr ţinu foarte mult să arate lui Ioanide laboratorul de metalurgie al cărui şef era şi în care se făceau probele fizice şi chimice ale fierturilor din cuptoare. Îl puse pe arhitect să privească printr- un microscop o bucată de fier polisat, luminat astfel încât să i se vadă structura. Acesta văzu un desen persan, o inflorescenţă ca de alge plutind în ape. – Fierul, mai negru decât Saturn, mărturisi Ioanide, conţine în el paradisuri. » Interferenţa de arhetipuri culturale din Scrinul negru continuă, ceva altminteri banal pentru literatura română şi perfect normal pentru un spirit din Romania Orientală, dar paroxistic pentru un tip postmodern şi turboconsumerist : « Se opriră puţin în faţa unui cuptor de recoacere […]. – Seamănă, observă arhitectul, cu mormântul lui Teodoric. » Reamintim că mausoleul lui Teodoric se află la Ravenna. La curtea lui Teodoric, funcţia de magister officiorum fusese îndeplinită de omul de litere Cassiodorus, autor latin influenţat de opera călugărilor sciţi Ioan Cassian şi Dionisie Exiguus. Cassiodor avea un grad de informare foarte extins, el a încercat să copieze în Sudul Italiei modelul şcolii de la Nisibis, care a fost prima universitate din lume. Cassiodorus a fost apoi copiat de Jordanes în scrierile despre geţi. În plus, este certamente prezentă la Jordanes şi dorinţa de a descrie fenomenul ‚socii’-alizării goţilor după o configuraţie repetabilă, adică tot aşa cum se întâmplase mai înainte ‚socii’-alizarea geţilor. Cassiodor scria despre ‘socii’—alizarea traco-daco-moesilor şi ilirilor într-o carte pierdută. Jordanes, un got civilizat, avusese trei zile acces la cartea lui Cassiodor.

 49. 52 Ghita Bizonu' mai 9, 2014 la 11:40 am

  Intelectualitate de secături, intelectualitate minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei

  Refuzul premierului de a contrasemna decretele de decorare a luo Patapievici si a sa ceata au facut ca teleptualimea romana sa se solidarizeze cu zisu Pata si sa cate prin arhive alte pareri negative ale unor mari creatori romani. Cma otova amandoi luceferii teleptualimii romane.
  Eu am parafrazat un citat din Goga :
  „Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei… Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti… Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală.” (Jurnal, 1916)

  Cand a scris ce a scros Goga? In 1916 in anul mari prabusiri a Romaniei. Impotriva cui a scris? Impotriva poporului numindu-l patibular ? Nu . A indicat clar : politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti! Adica elita politica.

  Si amandoi luceferii mai dau o raita si prin Cioran . Care a scris ce a scris .. in ce ani ?!

  Si ambii amandoi f satiscafuti intelctual de virtutea lor civica uita ca autorii pe care ii citeaza au scris in general in epoca pe care ei inteleptualimea o ridica in slavi! Tara de secaturi minore este tara care fost-a pastorita 48 de ani de Carol I. Si 2 ani de Ferdinand . Ambii amandoi germani. Care cica fu zenitu’ si apogeu’ Romaniei europene ca cand toanta Evropia se uita la Romania cu respect. Tara minora , tara de secaturi asta este deci regatu’ lu’ Carol I si Ferdinand. Asta au facut astia 2.

  Sau sa zicem de Cioran. Ca cand scris-a el ce a scris ? Pai in Romania interbelita, aia care cica era mare putoare economica a 4 sau a 5a in Evropia, care cica avea mondeda de aur si o intelectualitate mama doamne! Si cand colo ?! Asta era regatul Romaniei ? Un regat care intre neamurile bolnave era cel mai bolnav?!

  Sa nu mai zic ca urmasii gastii de politicienii ordinari, hoţii improvizaţi, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti. Ei insisi asisderea precum si intelctualii aia aidoma poporului lor adulau tipul omului inteligent şi unanim simpatizat este chiulangiul sistematic, pentru care viaţa este un prilej de capriciu subiectiv, de exerciţiu minor al dispreţului, de negativitate superficială. si care se vindeau concomintente la 2 –3 satrapi politici sunt prezentai azi drept martiri neamului ca cica comnistii au distrus adevarata elita!
  Pai nu e mai bine ca au distrus-o daca erau o gasca de secaturi minore?!

  Cam asta uita mari nostri telepuali . Ca maine se vor grabi sa debiteze obisnuita gargara cu ocazia Zilei Monarhiei (ca cum scria Cioran N-am întîlnit om care să aibă o mai slabă aderenţă la valori ca românul iar teleptualu este cel care. in rele si bune, este imaginea poporului sau . Sau o fi invers?!)

  Si toata tevatura ptr ce? Pentru ca pata la ICR a promovat tineri samd. Ins aciudata dar nu s-a auzit de mair suceese ale promovari. Nici un roman romanesc tradus pe banii ICR nu a spart piata .. Nici un artist plastic nu a starnit pasiunile colectionarilor bogati. Bine o sa intrebati “ba da tu de unde stii Bizoane ca altele este priocuparile lu matate?”
  Da da nu urmaresc stirili astea. INSA tinand cont de cata modestie dau dovada astia va asigur ca in caz de succes auzeam si io! Ce naiba nu ma intreseaza filmele lu Mungiu de ex INSA daca ia un premiu pe undeva mama mama! Asa ca daca unu dintre promobati avea succes … stiam si eu., Era plina presa de el!!
  Insa am banuiala ca Pata nu a fost sectar si ca unii de pe la Crtic Atac care au vizitat Atena si Barceleona si povesteau entuziasti despre proteste nu au fost acolo pe banii lor …Cam aici sunt sucesurile.

  Si ar mai fi ceva despre caracter. Marele Liiceanu se plange : Oricum, ne-ați anunțat recent că „ne paște războiul”. Înțeleg că dați cu noi prima bătălie. Moarte intelectualilor! Intrucat cestia cu rezbelu se refera la unu cu rusii asta cam seamana a autodenunt!!
  Destepti foc !

  Sau cum zicea Carol 2 : nu am cur destul pentru cate buze sunt!! Ma rog ala macar e era cur regal!! Dar azi se poarta democratia …
  (Scuze MS Lica Lupescu vorbea mai pe sleau)

 50. 53 Marian Nicolae mai 9, 2014 la 11:55 am

  VIDEO
  Parada militara de Ziua Victoriei la Moscova. Vladimir Putin:
  Vointa de fier si curajul poporului sovietic au salvat Europa de sclavie

  de Alina Neagu HotNews.ro
  Vineri, 9 mai 2014, 10:51 http://www.hotnews.ro/stiri-international-17196049-parada-ziua-victoriei-moscova.htm

  Parada la Moscova
  Foto: Captura Youtube.com

  Victoria din 1945 asupra Germaniei naziste este sarbatorita in Rusia prin mai multe parade militare, cea mai importata desfasurandu-se la Moscova, unde participa si presedintele Vladimir Putin. Rusia sarbatoreste anual victoria Aliatilor, in al Doilea Razboi Mondial, pe 9 mai – capitularea fiind semnata seara tarziu pe 8 mai, la Berlin, adica pe 9 mai dupa ora Moscovei – printr-o mare defilare militara in Piata Rosie, in centrul capitalei ruse. Vladimir Putin a salutat vineri „forţa triumfală a patriotismului” rus, in discursul tinut la parada, in Piata Rosie din Moscova. El a afirmat ca „Voința de fier a poporului sovietic, curajul si rezistenta lui au salvat Europa de sclavie. Tara noastra a fost cea care i-a trimis pe nazisti in vizuina lor, dupa ce au provocat milioane de victime si greutati teribile.”

  „Ziua Victoriei este o sărbătoare în care triumfă forţa atotputernică a patriotismului, în cursul căreia simţim în mod special ceea ce înseamnă să fii credincios patriei şi cât de important este să-i apărăm interesele”, a adaugat liderul de la Kremlin.

  Peste 11.000 de soldati si cadeti de la scolile militare, 151 de echipamente militare, precum si 69 de avioane si elicoptere participa la aceasta defilare, care se vrea o demonstratie de forta, in prezenta presedintelui rus Vladimir Putin si a premierului Dmitri Medvedev.

  Peste 25 de milioane de sovietici au murit in al Doilea Razboi Mondial, iar Rusia, care continua o traditie din perioada fostei Uniuni Sovietice, sarbatoreste victoria asupra regimului nazist ca pe un simbol al patriotismului.

  Vladimir Putin a plasat in ultimii ani sarbatorirea patriotismului in centrul politicii sale: „Victoria asupra nazismului a fost obtinuta prin foarte multe victime si incercari grele”, a declarat marti ministrul rus al Apararii Serghei Soigu. „Iar noi nu ar trebui sa lasam pe nimeni sa uite sau sa manipuleze in scopuri politice contributia poporului nostru la salvarea lumii de amenintarea aservirii fata de fascisti”, a adaugat oficialul rus.

  https://www.youtube.com/RT

 51. 54 Marcus mai 9, 2014 la 12:35 pm

  Dosarele X Nana, Funeriu Dezleaga Misterul!

  Basescu ordona, d-l care a avut onoarea sa tina in mana pixul unui laureat al premiului Nobel, respectiv inegalabilul om de stiinta si actualmente consilier prezidential, Funeriu si cum dracu’ s-o mai numi, executa. Astfel, in urma incidentului de la Nana, in care tot boboreanu’ a vazut cum balaoachesii slinosi ai parasutei tiganesti dau de pamant cu contestatarii PMP, pe principiul “ma jur pe rosu’ si pe mama din groapa, care de fapt nu-i moarta, ca n-am lovit copilul in plex cu pumnu’”, ilustrul nostru savant Funeriu a purces la dezlegarea misterului care a invaluit aceasta incercare de discreditare a ibovnicei prezidentiale. Pornind de la premiza exprimata clar si public de presedintele Basescu conform careia, desi ‘mnealuiu habar nu avea de cele intamplate la Nana, a tras totusi concluzia logica conform careia nici vorba ca sustinatori ai parasutei sa fi agresat biata femeie, ci este mana criminala a PSD-ului, Funeriu, studiind in comparatie efectele sirocco-ului asupra fenomenului de naparlire a ursilor polari, efect tratat prin variatia tensiunii frigiderelor Fram in conditii de functionare de mediu arctic si suprapunand tot acest studiu filtrarii prin deja celebru pixel albastru a stabilit fara niciun fel de dubiu urmatoarele;
  La momentul filmarii evenimentului, balaoachesu’ slinos si puturos, sesizand dintr-o privire ca localnica contestatara era supusa unei forte necunoscute care tindea sa o darame, a cuprins-o in brate pentru a o salva. In ciuda tuturor eforturilor sale, forta a fost mult mai puternica decat muschii lui antrenati in regim de detentie, asa ca femeia a fost data de pamant si cat pe ce sa se loveasca cu capul de roata unui automobil stationat in zona. Studiind in detaliu aceasta forta necunoscuta pana la momentul respectiv, Funeriu a descoperit ca ea a fost creata de catre PSD in acceleratoorul de particule de la CERN cu scopul scoaterii PMP de pe scena politica a tarii prin facerea de tot cacatu’ a doamnei Udrea,a prezidelului impostor si a sustinatorilor acestora, forta pe care Funeriu a denumit-o “Forta lu’ Ponta”
  In concluzie: Rusine, Ponta! Rusine, PSD!

 52. 55 blogideologic mai 9, 2014 la 12:43 pm

  În două clădiri publice din oraşul Odesa (aflat sub jurisdicţia Ukrainei) s-au petrecut recent nişte fapte abominabile. Colegul @Radu Humor ne-a vorbit despre cele întâmplate în clădirea poliţiei. Eu vreau să vorbesc despre cele întâmplate în clădirea Casei de cultură a sindicatelor din Odesa. Nu ascund că folosesc o sursă de informare pe filieră rusească. Dar tot ei ştiu cel mai bine faptele reale din decembrie 1989 din Timişoara, fapte la fel de ascunse, şi de abominabile, pe care unii au încercat să ni le vândă cu toptanul ca fiind „revoluţie”. Pentru că unele aspecte – fizica şi biologia procesului- îmi reamintesc, iarăşi!, taburile calcinate de la Timişoara unde se aflau, ei da, chiar şi acolo, copiii români ! Reamintesc lozincile, impuse de sus, dintr-un centru exterior, folosite în capitala Banatului : 1/”Nicio casă,/făr-un mort pe masă!” 2/ „Azi în Timişoara, /mâine-n toată ţara!”. Când s-au extins, au încercat să o ucidă şi pe Doamna Marioara Murărescu, în Bucureşti (fusese prietenă cu Elena Ceauşescu). Oameni au stat de pază, ca să o protejeze. Aproape acelaşi lucru s-a întâmplat cu Doamna Zoe Dumitrescu-Buşulenga, circul bezmetic numit „revoluţia română” a retezat brutal cariera sa dedicată culturii române de excepţie. Redau din sursa rusească : „Victimele de la Odessa au murit pe loc, otrăvite cu o substanţă necunoscută. O anumită substanţă a ars, iar asta a generat gaze care au afectat pe loc oamenii care şi-au pierdut cunoştinţa şi au murit pe loc. Alţii au ars de vii…” Cam aşa ceva s-a întâmplat şi în taburile calcinate din Timişoara.

 53. 56 blogideologic mai 9, 2014 la 1:11 pm

  Autorii romani din secolul al II-lea AD considerau teritoriile dintre fluviile Rin şi Vistula drept Germania. Ce se afla mai la răsărit de Vistula era numit Sarmaţia.

 54. 57 blogideologic mai 9, 2014 la 3:02 pm

  Pe harta lumii cunoscute în vremea împăratului Hadrian, http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bb/Roman_Empire_125.png , este înfăţişat şi bazinul hidrografic al fluviului Nipru. Pe teritoriul superior al bazinului hidrografic este reprezentată aria de locuire pentru o populaţie chemată Venedi. De vreo două sute de ani, se bate continuu moneda propagandistică a doctrinei Karamzin despre Rusia Kievană ori MaloRusia. Dacă ar fi fost ceva real, atunci şi acei Venedi ar fi trebuit să contribuie la formarea populaţiei şi limbajului din Rusia Kievană. Însă Venedi vorbeau un limbaj de tip centum, iar nu de tipul satem, aşa cum cum ar fi trebuit eventual, dacă ar fi fost un popor slav ori proto-slav (proto-velikoruşi plus proto-maloruşi).

 55. 58 blogideologic mai 9, 2014 la 4:35 pm

  Criza umanitară din Republica Centraficană a fost provocată de lipsa de naţionalism. http://www.lemonde.fr/international/article/2014/05/09/la-centrafr ique-est-malade-de-sa-division-et-du-manque-de-nationalisme_4414176_3210.html

 56. 59 Luminita Arhire mai 9, 2014 la 6:48 pm

  Rusine cu un asemenea presedinte ? Nu numai – greata si rusine cu asemenea intelectuali ; cine a ascultat astazi cuvintele rostite cu glas tremurator de Gabriel Liiceanu , stie exact la ce ma refer .
  Domnule intelectual , nenea asta isi termina mandatul si sper sa fie neant dupa decembrie 2014 , dar scuipatul pe care vi l-ati intins in dupa-amiaza aceasta singur pe amandoi obrajii , nu se va putea sterge cu tone de sapunuri fine si pomezi scumpe , pe care le iubiti atat de mult incat scrieti si publicati texte asa-zis literare despre deliciile utilizarii lor .
  Sa nu va inchipuiti cumva ca eu sunt nimeni iar domnia-voastra aveti mot in frunte . Sa nu va imaginati ca as tremura de extaz ascultandu-va plicticoasele conferinte, doar pentru ca va alintati ca sunteti un mare filozof ( imi amintesc ca presedintele vostru , care va pretuieste total , a vrut sa spuna odata „scoala romaneasca scoate numai tampiti „si dandu-si seama ca suna ca dracu’ a inlocuit TAMPITI cu … FILOZOFI , in ultima clipa, si s-a mai si laudat la dumneavoastra cu smecheria asta ; ati ras de glumita buna , impreuna cu el … ) . Sa nu sperati ca daca ati citit mai multe carti decat mine si chiar ati produs ceea ce numiti „ OPERA ”, stati pe un jilt mai inalt decat scaunelul pe care sunt eu asezata … Atata timp cat nu ma puteti determina sa va respect ,atata vreme cata nu recunosc in persoana dumneavoastra super-intelectualizata macar o firava trasatura morala care sa ma faca sa tresar , tot NIMICUL-NIMICULUI sunteti , tot un argat oarecare in slujba unui stapan abject si detestat de toti . Adica tot un REBUT…
  Recunosc ca sunteti totusi capabil si de fapte , nu numai de idei metafizice – ati reusit sa-mi stricati ziua cu discursul dumneavoastra cocarjat si malign .

 57. 60 T-Rex mai 9, 2014 la 8:43 pm

  „Liiceanu către Băsescu: Aţi fost la înălţimea unei bune părţi a intelectualităţii din ţara asta…”

  Fiecare cu standardele lui de inaltime.

 58. 61 Maximmouse mai 9, 2014 la 10:14 pm

  Stimate Domnule prim ministru,

  Excelent articol, admirabil!

  Un coleg, pe blog, se intreba cum de se mai gasesc oameni in Romania sa fie bashisti? Nu ne referim la metastazele cu grai, aceia stim cu totii de ce o fac si sunt la fel ca si satana.dar ceilalti? Pai, mai sunt o parte carora le-a mers plugul in timpul acestor 10 ani,pentru ca mizeriile guvernamenatle pdlisto liberale, trebuiau facute cu niste …manute.Restul , pe care il apreciez ca este cel mai consistent, sunt oameni neinformati, manipulati , de satana. Hai sa ne imaginam ca nu stim nimic despre totul….suntem si foarte saraci, nu ne putem informa, nici nu avem deprinderea sa dorim informatie.Ei bine, cand apare satana cu steagurile in spinare la Cotroceni, si incepe discursul inspaimantator, ce face un astfel de om? CREDE! in acelasi timp, vocea sparta, harshita si amenintatoare, induce frica, deci SE TEME! Ajungem la final , ce face el la vot ?! Pai face ceea ce credinta si teama ii dicteaza….Foarte trist.Incercarea de a ma imagina complet neinformat , este , in sine o groaznica experienat….dar sa il ascult pe demon, incercati…te lasa abulic! Cam asta este electoratul nevinovat al satanei. Numarul lor va creste, educatia nu este pentru saraci in statul libertarian, iar conceptul este bine pus pe sine de cand cu deforma marga….Deocamdata pe total electorat , nu este semnificativ, dar….in timp, la o alta geniala expansiune a unui nenorocit din soiul lui satan, ne puetem astepta ca Romania sa mai guste astfel de experiente totalitare….

  Perspectivele nu sunt bune, deocamdata.

  Vad dorinta parintilor de a azvarli puiul din cuib cat mai repede posibil…cei 7 ani de acasa nu mai exista….deci practic, parintii nu isi mai educa progeniturile….ei intra de mici in masina de belit catei a invatamantului prescolar si scolar bine gandit sa scoata abulici … Mare pacat.Nu vad nci o tresarire la ministrul educatiei social democrat…..

  Cu stima.

 59. 62 Maximmouse mai 9, 2014 la 10:15 pm

  @Marcus,

  Iar ai fost inspirat! Am ras cu lacrimi……:) 🙂

 60. 63 Radu Humor mai 9, 2014 la 10:26 pm

  Merită citit.
  Chiar până la capăt !!!

  Al treilea razboi mondial – cu alta palarie:

  Lumea de azi nu reprezinta altceva decat campul de lupta al celui de-al treilea razboi mondial.
  Da, oameni buni, traim in mijlocul celui de-al treilea razboi mondial fara sa o stim !
  Germania si China au inteles primele ca razboaiele moderne sunt razboaie economice, ca tarile nu pot fi supuse prin violenta, dar pot fi cucerite economic. SUA n-ar fi putut ingenunchea niciodata Vietnamul, n-ar fi putut subjuga niciodata poporul vietnamez, n-ar fi putut niciodata sa-i impuna prin violenta un regim politic. Acest lucru este insa posibil azi, dar nu prin violenta – astazi tarile sint cucerite, popoarele sint subjugate, asuprite la fel ca in Evul Mediu, dar prin mijloace pasnice.

  La ora actuala in lume se disting doua mari strategii, doua linii de abordare a viitorului:
  q metoda americana care pastreaza linia ideologica clasica, aceea a controlului si dominatiei armate si noua linie,
  q metoda chinezo-germana care merge pe o cale nonviolenta, pe o cale pasnica, dar promitatoare de succes.

  America plateste un greu tribut lipsei de istorie, de cultura, de civilizatie, de intelepciune – America nu a reusit sa invete de la istorie ca popoarele nu pot fi cucerite prin forta, ca nicio cucerire prin forta nu rezista timpului.
  Chinezii si germanii au invatat insa acest lucru de la istorie… ei stiu astazi ca e mult mai ieftin si mai trainic sa cumperi o tara decit sa o bombardezi si sa o distrugi. E ca si cu o femeie… prin forta ai putea sa o posezi, dar nu va fi niciodata a ta… cu o floare, cu un inel, cu un sirag de sticla colorata o poti avea pe tava fizic, sufleteste, dar mai mult, o poti pune sa munceasca pentru tine, sa-ti gateasca, sa spele, sa te maseze si sa-ti creasca copiii de buna voie, cu zambetul pe buze.
  Sistemul barbar de dominatie a lumii practicat de americani a dat gres.
  America a pierdut deja rolul de conducator al lumii…

  DACA SECOLUL 20 A FOST AL AMERICII, SECOLUL 21 ESTE AL CHINEI.
  Cum sa mai poti conduce lumea, cum sa-ti impui deciziile in fata Chinei cand guvernul tau datoreaza peste 1.000 miliarde de dolari Chinei ?
  Cum sa mai poata manipula SUA voturile in ONU si Consiliul de Securitate cand toti votantii datoreaza bani Chinei ?
  Cum sa refuzi China cand esti pasuit la plata datoriei ?
  Cum sa refuzi China cand China este cel mai important cotizant la FMI si toata planeta este datoare vanduta la FMI ?
  Cum s-a ajuns aici ?
  Prin multa intelepciune si strategia luminata a conducatorilor chinezi de la Deng Xiao Ping incoace.
  In urma cu 20 ani, China a ales drumul muncii si al sacrificiilor.
  China a acumulat putere pe spatele chinezului de rand care a muncit pana la epuizare pentru o farfurie de orez, sacrificand astfel bunastarea poporului in favoarea cresterii puterii statului chinez.
  China produce de 20 ani ieftin.
  Daca e ieftin, se exporta de 20 ani intr-un ritm indracit catre societatea de consum occidentala…
  Statul chinez beneficiaza de sume uriase provenite din exporturi, in timp ce importurile sint mult mai mici.
  De 20 ani China are an de an excedente uriase ale balantei comerciale – exporta mult mai mult decit importa.
  De 20 ani China strange, acumuleaza bogatiile lumii.
  Ce inseamna excedentul balantei comerciale ? Inseamna nimic altceva decat ca bogatia intra in tara ca un fluviu urias de comori.
  Ce inseamna deficitul balantei comerciale ? Inseamna ca o tara importa mai mult decat exporta, inseamna ca fluvii de bani se scurg din tara cum ti se scurge apa printre degete, inseamna ca – cel putin teoretic – in anul respectiv sunt mai putini bani, mai putina valoare in tara respectiva. Daca acest deficit nu este datorat investitiilor in tehnologie care sa asigure pe termen scurt inversarea balantei comerciale, tara respectiva pierde bogatie, pierde avutie nationala, pierde in termeni reali nivel de trai.
  Acest lucru nu este palpabil, nu se vede, nu se simte concret… cel putin nu imediat, dar daca dintr-o tara ies an de an bani… cu timpul, cel putin in termeni teoretici, raman tot mai putini bani.
  Sigur ca acest lucru poate fi compensat prin intrari de bani provenite din investitii straine sau repatrieri de numerar de la cei ce muncesc in strainatate, sau credite internationale, dar sa nu ne furam caciula singuri… investitiile straine, aportul de capital strain e de fapt un rau mai mare decat deficitul balantei comerciale.
  Aceste investitii straine inseamna cumparari de terenuri, de exemplu si atunci ai mai pierdut o bucatica de tara… cumparari de resurse si zacaminte minerale si ai mai pierdut o bucatica de tara… fara tancuri si fara bombardamente.
  Investitiile straine inseamna fabrici care creeaza profituri, bani care PLEACA DIN TARA LA SFARSITUL FIECARUI AN.
  Investitiile straine sint cel mai mare rau al unei tari – pe moment sint un factor pozitiv: intrari de capital, locuri de munca, etc, dar pe termen mediu si lung inseamna robinete cu debite uriase prin care se scurge avutie, nivel de trai al poporului acelei tari.
  Acest lucru se intampla datorita profitului repatriat, de cele mai multe ori nici macar impozitat.
  China si Germania au inteles aceste lucruri de mult… China si Germania au facut o prioritate nationala din politica de excedent al balantei comerciale si investitiile in tari straine. Astfel, in aceste tari s-au acumulat de la an la an tot mai multe valori din tarile limitrofe la inceput – si pe masura globalizarii, astazi aceste tari sug bogatia intregii planete.
  Nu o spun ca pe ceva rau – sunt doar constatari…
  Un alt factor important al razboiului economic este DEFICITUL BUGETAR.
  La acest capitol China este din nou campioana mondiala.
  Daca o tara are deficit bugetar inseamna ca practic cheltuieste mai mult decat cistiga. Asta ce inseamna ? Ca acel popor traieste mai bine decat ar merita conform muncii lui, dar o face pe baza imprumuturilor.
  Nu pacaleste pe nimeni – isi fura singur caciula !
  Exista astazi tari in care tot poporul ar trebui sa munceasca un an sau mai mult de un an fara sa primeasca nicio retributie ca sa-si poata plati datoria !!! Cum e posibil asta ? Au luat credite si au trait mai bine decat li se cuvenea, dar datoria a ramas, trebuie platita.
  Cum o sa o plateasca ? De vazut… Pana una alta sunt pasuiti.
  Cine-i pasuieste ? Cel ce i-a imprumutat. Cine i-a imprumutat ? FMI, Banca Mondiala, China, Germania…
  Vor sari unii destepti sa spuna ca si SUA. FALS !!!
  Cind tu ma creditezi pe mine cu 10 euro, dar datorezi Chinei 100 de euro, se cheama ca in realitate China m-a creditat !
  De unde au FMI, Banca Mondiala, bani ? De la tarile care au mai mult decat le trebuie… in mod direct sau indirect, tot de la China si Germania !
  In aceste conditii, cine e in spatele acestor institutii de credit, cine detine controlul, puterea ? China si Germania, normal !
  Cui da China si Germania credite, pe cine pasuieste la plata datoriilor restante ?
  Pe cei cuminti si ascultatori. Adica pe cei ce voteaza asa cum li se cere la ONU, la Consiliul de Securitate si in alte institutii care conduc lumea la ora actuala.
  Cui mai dau China si Germania (in mod direct sau indirect) credite si pe cine mai pasuiesc ele ?
  Pai, tarile democrate, cooperante, coruptibile, care nu se opun intrarii de capital strain, investitiilor, care nu se opun importurilor de textile si jucarii chinezesti, de autoturisme germane, care nu impoziteaza profitul repatriat al fabricilor germane, etc.
  Acestor tari cuminti care au inteles ca e normal ca firmele chineze si germane sa aiba dreptul de a cumpara fabrici si terenuri, de a face afaceri, de a face profit si mai ales de a putea trimite acest profit, cat mai putin impozitat, inapoi in tarile de origine ale investitorilor care din intamplare sunt chiar China si Germania.
  Si atunci se creeaza un cerc vicios: tarile slabe au tot mai mare nevoie de ajutor financiar si pe masura ce primesc acest ajutor se afunda tot mai tare si mai tare in mlastina subjugarii.
  Alte tari care fac excedente comerciale imense, tari care storc bogatiile planetei indreptand fluviul de valori spre ele, sunt tarile mari exportatoare de petrol.
  Aceste tari absorb sume imense de bani din toata lumea – ar fi avut conditii exceptionale de a deveni viitorii stapani ai lumii, dar strategia lor de dezvoltare a fost de cele mai multe ori gresita. Arabii au folosit sumele imense de bani provenite din exportul de hidrocarburi de cele mai multe ori nechibzuit si negandit.
  Au investit in echipe de fotbal, autoturisme de lux, in partii de ski in desert, palate, zgarie nori, insule artificiale si alte extravagante lipsite de sens si eficienta.
  Daca arabii foloseau banii proveniti din exportul de petrol in scopul dezvoltarii resurselor energetice ale viitorului, astfel incit chiar si atunci cand petrolul se va termina, ei sa ramina regii energiei mondiale (o noua generatie de energie), azi ei ar fi fost stapanii lumii.
  Daca in loc sa faca insule artificiale cumparau mine de fier, uraniu, bauxita si cupru in Australia, America de Sud si in Africa, azi ei ar fi fost stapanii lumii. Dar ei au cheltuit avutiile imense ca o femeie cocheta care cheltuieste pe lux si desantare tot ce-i cade in mana.
  Tot acest fluviu de bani (valori) ce se scurge de zeci de ani dinspre occident spre orient pentru petrol, minereuri si chinezarii, au dus la actuala criza economica.
  Sa ne imaginam ca in occident exista acum 20 ani o suma de bani, sa zicem 100.000 miliarde $, bani ce aveau acoperire in marfuri si valori.
  In ultimii 20 ani, din cauza deficitului balantei comerciale dintre occident si orient, o mare parte din acesti bani, daca nu chiar toti, au luat drumul orientului.
  Veti spune, bine, dar cum asa, ca noi vedem ca mai sunt bani pe piata ?
  Da, mai sunt, dar tot mai putini si cei care sunt, sunt pentru ca marele popor chinez, (dupa ce ne-a luat bani si ne-a dat in schimb tricouri si jucarii care in 1-2 ani au ajuns la groapa de gunoi) ne-a dat o parte din bani inapoi, dar sub forma de imprumut cu care sa acoperim gaurile deficitului balantei comerciale si ale deficitului bugetar. Asa ca banii care sunt azi pe piata sunt mai putini (de aceea este criza) si nici nu mai sunt ai nostri, ci sunt bani luati cu imprumut, mai direct sau mai putin direct, tot de la marele popor chinez.
  Si totusi, azi mai avem un semn de intrebare: in lumea noastra nu incap doua sabii intr-o teaca… mai devreme sau mai tirziu, China va ramine singurul stapan.
  De ce?
  Sa vedem care sint atuurile si punctele slabe ale celor doua tari (adica analiza SWOT):
  Atuurile Germaniei:
  – Mentalitatea, disciplina, ordinea, seriozitatea, organizarea
  Atuurile Chinei:
  – Populatia… un sfert din populatia planetei
  – Accesul la resurse
  – Un teritoriu imens
  – Pozitionarea strategica
  – Ambitia unui popor ce are in spate un trecut glorios, o istorie si o civilizatie de 5000 de ani
  – Spiritul de sacrificiu
  – Conducerea autoritara si concentrarea puterii in mainile unui grup restrans
  – Legi draconice care pastreaza ordinea si disciplina
  – Cea mai evoluata tara in domeniul resurselor energetice alternative
  – Un sistem politic mai bine adaptat acestor „vremuri de razboi”

  Punctele slabe ale Germaniei:
  – Un popor relativ mic… mult mai mic decit cel chinez
  – Restrangerea „spatiului vital”
  – Sistem politic corupt, perimat, inflexibil, birocratic
  – Pierderea autoritatii legii, scaderea permanenta a nivelului de ordine si disciplina datorita legilor proaste care de cele mai multe ori incurajeaza faradelegea, protejeaza infractorul
  – Lipsa totala a resurselor de materii prime
  – Nationalismul care uneori actioneaza ca o frana de mana
  Punctele slabe ale Chinei:
  – O relativa ramanere in urma din punct de vedere economic
  – Dependenta de resurse minerale externe
  China este azi in topul dezvoltarii tehnologiei resurselor de energie regenerabila, a rezolvat problema materiilor prime luand in stapanire aproape in intregime Africa, au toata economia americana la picioare prin datoria imensa pe care statul american o are fata de statul chinez.
  Din punct de vedere tehnologic, China este un miracol… adesea orice inventie de pe lumea asta ajunge sa fie pusa in aplicare mai repede in China decat reuseste insusi inventatorul.
  Chinezii copiaza, fura, reproduc mai repede decat reuseste inventatorul sa gandeasca… Fara sa inventeze nimic, ei au acces la toate marile descoperiri tehnologice ale lumii. Si furtul poate fi o arta, iar ei sint cei mai mari artisti in acest domeniu !
  O alta calitate fantastica a acestui popor este ambitia de a fi primul.
  Fiecare chinez in parte vrea sa fie in mod particular primul – oriunde l-ai pune pe chinez, el vrea sa ia locul intai, sa fie cel mai apreciat, sa-i ia locul colegului, sa castige cel mai mult, sa fie „number one”. Si pentru a-si atinge scopul, nu are scrupule ! Asta e educatia pe care o primeste, asta e traditia pe care o mosteneste.
  Conducerea centralizata a tarii este un factor foarte important… puterea e concentrata in mainile catorva oameni, deciziile se iau repede, fara ezitari, fara tergiversari.
  Ordinea si disciplina sint cuvinte de ordine – pedeapsa cu moartea se aplica, omul corect si cinstit e protejat de lege, infractorul, nemernicul, ticalosul nu are niciun drept, spre deosebire de Europa unde infractorul e protejat, iar pagubitul, omul cinstit e discriminat si intimidat.

  Europa… lumea in care infractorii au mai multe drepturi decat oamenii cinstiti. Europa… societatea in care pagubitul face puscarie pentru ca a incercat sa-si apere bunurile, casa sau familia, iar infractorul e despagubit pentru prejudiciile suferite.
  Europa… lumea in care multi aleg sa devina infractori pentru ca pot sa traiasca mai bine in puscarie decit in libertate.
  E imoral, anormal si nedrept, dar asta se intampla intr-o societate in care legile sint facute de infractori si de catre interpusii lor. Asta se intimpla intr-o societate bolnava din cauza unui sistem corupt si murdar pana in maduva oaselor.
  Asta se intimpla din cauza unui sistem politic retrograd, invechit, neadaptat la realitatile secolului 21.

  GLOBALIZAREA este prost inteleasa astazi. Azi globalizarea inseamna HAOS… amestecarea raselor, libera circulatie, emigratie si haos economic, politic si social. Globalizarea trebuie sa insemne legi unitare la nivelul planetei, ordine, respect fata de valorile umane, protejarea oamenilor buni, corecti, cinstiti si eliminarea ticalosilor.
  Globalizarea ar trebui sa insemne armonie legislativa pe toata planeta,
  cooperare strinsa si eficienta intre popoare pentru rezolvarea marilor probleme globale, rezolvarea problemelor emigratiei clandestine, eradicarea saraciei, reducerea poluarii si protectia mediului. Asta trebuie sa fie globalizarea – drumul catre o lume mai buna, mai echilibrata.

 61. 64 Radu Humor mai 9, 2014 la 10:37 pm

  Articolul 283 al Codului penal în vigoare, intitulat “Represiunea nedreaptă”, are următorul cuprins: “(1) Fapta de a pune în mișcare acțiunea penalăƒ, de a lua o măƒsurムpreventivムneprivativムde libertate ori de a trimite în judecatムo persoanăƒ, știind cムeste nevinovatăƒ, se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 3 ani și interzicerea exercităƒrii dreptului de a ocupa o funcție publicăƒ.(2) Reținerea sau arestarea ori condamnarea unei persoane, știind cムeste nevinovatăƒ, se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 10 ani și interzicerea exercităƒrii dreptului de a ocupa o funcție publicピ.

  În logica lucrurilor, dispozițiile legale sus-menționate privesc (în principal) procurorii și judecătorii din cauzele penale.
  Mai multe la :
  Articolul “Cum se face ca toti procurorii si judecatorii din cauzele penale au ajuns sa riste inchisoarea” pe:
  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

 62. 65 blogideologic mai 10, 2014 la 5:57 am

  Scenariul abhaz pentru entitatea separatistă Republica Populară a Doneţului este anunţat pe data de 8 mai 2014 de publicaţia rusească în linie Gazeta.ru http://www.gazeta.ru/politics/2014/05/08_a_6022633.shtml Tot aici se afirmă că “Ukraina nu mai există”. Scenariul abhaz, care se aplică din anul 2008 pentru două entităţi desprinse din Iviria/Georgia, înseamnă “nici război, nici pace”.

 63. 66 blogideologic mai 10, 2014 la 6:13 am

  http://www.gazeta.ru/politics/video/v_zlatouste_vypustili_monety_v_chest_prisoedineniya_kryma.shtml În Zlatoust a fost bătură monedă cu efigia lui Putin, sărbătorind re-anexarea peninsulei Crimea. Reamintim istoria primei anexări. A fost încuviinţată de către Occident la anul 1774, prin Tratatul de la Kuciuk Kainargi. Iluministul Voltaire a făcut un lobby intens pentru această anexare.

 64. 67 blogideologic mai 10, 2014 la 7:55 am

  „Revoluţia din decembrie 1989” ne-a arătat felul cum geopolitica imperialistă a început să folosească instrumentele artei conceptuale.

 65. 68 Vsile, mai 10, 2014 la 8:26 am

  Radule,

  Observ printre PeMPisti nu numai tigani cu gatul de bou dar si intelectuali , medici si profesori tineri oameni care au deja o cariera deja definita tipi pe care ii identifici in mesajul lui Liviu . verva lui Marcus se pare ca nu corespunde cu realitatea .

  Geaba il critcam pe Patapievici, Liiceanu and Co. ,ei insisi sinecuri mizerabile in care se ,ori s-au complacut ,ei sunt totusi standarde, repere si directii nu numai ale intelectualitatii romanesti , de multe ori simple scursuri de tipul lui Cristoiu ci si a celora care cine stie pot transforma asa cum ai spuis duminica orbului in „duminica chiorului’!

 66. 69 blogideologic mai 10, 2014 la 11:10 am

  Colegul @Doru Coarna îmi spunea, pe 19 ianuarie 2014 : +@ blogi, mie îmi este scârbă de cei care au stat atunci după perdele, de frică că li se prăbuşeşte mirabila societate multilateral dezvoltată…+
  Cei care au privit “după perdele” evenimentele din stradă în luna decembrie 1989 realizau, intuitiv şi spontan, faptul că acestea erau simple „installations” de artă conceptuală – ori “montaje” pe româneşte – la fel ca şi “pedepsirea” domnului Adrian Năstase, acum.

 67. 70 Marian Nicolae mai 10, 2014 la 11:11 am

  First we take Manhattan…then we take Berlin…and Bruxelles and London and Sydney and Tel Aviv and any other city we may feel we need it……..

  Of course Shanghai and Moscow will remain behind the scene to supervise everything…….

  I bet you didn’t think of that when you thought to The New World Order…….sic…….

 68. 71 blogideologic mai 10, 2014 la 5:14 pm

  Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara / Nu există vreun document românesc mai pretenţios, şi mai stupid!, decât „Proclamaţia de la Timişoara”. Nu ştiu care-i factual şi efectiv punctul 1 originar al Proclamaţiei de la Timişoara, nici nu vreau să-l aflu, pentru că nu m-a interesat vreodată gunoiul intelectual. Spre deosebire de redactorii Proclamaţiei de la Timişoara, eu aparţin unei şcoli de gândire centrată pe ideologia naţionalismului românesc. Câtă vreme fandomul românesc SF a fost orientat de către scriitorul şi filosoful anti-solipsist Adrian Rogoz, primii entuziaşti ai acestui fandom –printre care mă număram- au gândit pronunţat pe linia ideologică a naţionalismului românesc. Iar în celebra platformă narativă CPŞF, Adrian Rogoz publicase un roman de anticipaţie care dezvolta în viitor paradigma ideologiei thermidoriene a lui Destutt de Tracy (acquis pentru ideologia naţionalismului românesc). Şi spun din nou că prin această incorporare, ideologia naţionalismului românesc, creată în primele două decade ale secolului XIX, se află (şi acum) într-un sincronism cultural cu jefersonianismul american şi cu dekabrismul rusesc. Însă revin la temă, precum şi la metodă. Cum ar fi trebuit să arate, în opinia mea umilă (ca la Dionisie Exiguus), punctul 1 al Proclamaţiei de la Timişoara ? Ştim că în România anului 1989 exista un fond imens de nemulţumire populară. Ce anume provoca acea masivă nemulţumire ? Decretele economice ale dictatorului Nicolae Ceauşescu, decrete care mergeau împotriva cutumei şi a tradiţiei. Mutatis mutandis, situaţia politică din România anului 1989 semăna cu situaţia din Franţa anului 1648. Atunci, ca reacţie la decretele Regelui care mergeau împotriva cutumei şi a tradiţiei, a izbucnit Fronda parlamentelor. Nu trebuie să confundăm parlamentele franceze cu parlamentele englezeşti. Parlamentele Franţei erau Curţi de Apel, nu erau corpuri legislative precum Parlamentul englez. Parlamentul din Paris putea de exemplu să limiteze puterea regală, pur şi simplu refuzând să înregistreze decretele Suveranului! Iar libertăţile pe care le apărau Parlamentele Franţei la 1648 nu erau libertăţile individuale, ci libertăţile colective ale comunităţilor! Deci era acela un cadru complet feudal ! Lozinca „Vrem alegeri libere !” strigată în decembrie 1989 la Timişoara cerea „drepturile colective”, iar nu „drepturile individuale”. Era, de facto, un slogan profund învechit ce se ridica, perfid, împotriva suveranităţii româneşti şi a naţionalismului românesc ! Astfel, în felul cum era formulată, Proclamaţia de la Timişoara pregătea o criză umanitară extrem de gravă în România. La fel cum se întâmplă acum în statul Africa Centrală.

 69. 72 blogideologic mai 10, 2014 la 6:39 pm

  +Un criminal îl reprezintă pe Putin în Transnistria/ Nu ne mai miră faptul că Putin numește pe cine vrea el să-i reprezinte interesele în zonele de conflict din țările CSI. Rușii creează premise favorabile pentru izbucnirea unui conflict în zonele de interes major pentru ei, după care tot ei revin ca salvatori, exact așa se întâmplă și în zona Transnitreană. Nu mai e timpul să intri într-o țară cu tancul sau cu sabia așa cum sunt obișnuiți rușii și să ocupi pământuri ce nu-ți aparțin. Doar cei cu dizabilităţi mintale nu știu cine este principalul vinovat în conflictul de pe Nistru. Acest focar de pe Nistru a fost creat special de ruși ca Basarabia să nu revină în trupul țării, deci Rusia încă are interes major față de acest pământ. Stalin a știut că imperiul lui nu va dura veșnic, ca toate imperiile din istorie o dată și o dată se va destrăma, timpurile se schimbă și o dată cu ele și mentalitatea oamenilor. El a dorit să lase moștenire celor care vor avea misiunea să refacă din nou ceea ce a făcut el, premise favorabile pentru constituirea unui nou imperiu care la fel ca şi cel precedent are la bază crima împotriva umanității. Rusia ar trebui condamnată de către comunitatea internațională pentru crimă împotriva poporului român, și nu doar. Dacă nu se vor lua măsuri concrete față de poftele imperialiste a Rusiei vor cădea mulți în gura ursului. Este greșit când afirmăm că Republica Moldova este o țară independentă, Moldova este o țară ocupată de ruși și cei din urmă nu-și ascund poftele, ba chiar scriu și romane lăudându-se cum au omorât basarabeni și dacă se va ivi o altă ocazie cu plăcere vor omorî din nou. Recent Putin a trimis în Transnistria un “reprezentant special” să-i reprezinte punctul de vedere în Republica Moldova, cu alte cuvinte să ne arate drumul pe unde trebuie să ajungem în Euroasia. Nu întâmplător lichelele Kremlinului din Basarabia vor să inițieze și un referendum unde cetățeanul trebuie să-și decidă viitorul. Kremlinul atacă de pe toate fronturile, unii vor înlocuirea tricolorului cu un drapel roșu-albastru (care este foarte asemănător cu cel rusesc, îi mai trebuie o linie albă), alții vor referendum pentru aderarea la Euroasia, iar comuniștii vor referendum pentru demiterea Alianței, toate au un singur scop, destabilizarea situației în țară și crearea unui climat favorabil Rusiei pentru a ne ocupa din nou. Dacă cineva va pune problema integrării geografice se greșește, foarte curând vom avea graniță cu Euroasia, Ucraina e o chestiune de timp pe care rușii o vor rezolva foarte curând. Toată această situație va fi coordonată cu reprezentantul special al Rusiei, Dmitri Rogozin, un aprig luptător în războiul de pe Nistru. În 2006 la Moscova apare o carte cu titlul “Vrag Naroda” (“Duşmanul poporului”), autorul este însuși Rogozin. Toate bune și frumoase până răsfoim acestă carte și descoperim niște mărturisiri șocante pe care le face dânsul. Autorul se revoltă în cartea sa că luptătorii pentru apărarea Transnistriei (care erau majoritatea ruși și ucraineni) au fost trădaţi de comandanţii lor, dar devotaţi Rusiei au apărat „țara” lor. „Acest război a fortificat poziţiile republicii moldoveneşti nistrene şi a poporului său glorios, căruia până în prezent comunitatea internaţionala îi respinge dreptul la autodeterminare şi propria statalitate”. Fostul ambasador al Rusiei la NATO scrie mai departe că “Detaşamentele înarmate de fascişti români şi moldoveni au invadat Transnistria în 1992. Acestei cohorte i-au ripostat detaşamentele armatei transnistrene: cazaci, garda militară şi voluntari” și ”Transnistria trebuie să revină fără întârziere în componenţa Federaţiei Ruse, conform voinţei poporului, exprimate în cadrul referendumurilor care au avut loc în aceasta regiune”. Rogozin salută faptul că armata a 14-a, a generalului Aleksandr Lebed*, a omorât sute de voluntari moldoveni pe platoul de la Chițcani şi în pădurea de la Hârbovăț. Toate aceste declarații oare nu pot sta la baza interzicerii acestui criminal să calce pe pământul nostru? Nu este primul caz când acești criminali care trebuie să stea după gratii se plimbă fără probleme la libertate, ba chiar dețin și funcții înalte în stat. Ce fac guvernanții noștri pentru a stopa această nedreptate și să-i pedepsească pe criminali? Stau la masă cu ei și le donează coniac ,,President” la zilele lor de naștere. Când se vor sfârși toate acestea? Este o întrebare retorică din păcate!+ http://moiseevalexandrin.wordpress.com/2012/03/31/un-criminal-il-reprezinta-pe-putin-in-transnistria / * Actorul francez Alain Delon a lăudat atunci comportarea sălbatică a generalului Aleksandr Lebed ! Trebuie să tăcem ? Care sunt ultimele evoluţii ale agresivităţii dovedită de acest gaspadin Dimitri Rogozin ? A ameninţat că va reveni cu un bombardier strategic peste România ! Ministrul de externe român a ripostat civilizat, în cadrul unei diplomaţii a reţinerii. http://www.nytimes.com/reuters/2014/05/10/world/europe/10reuters-ukraine-crisis-romania-russia.html?hp&_r=0

 70. 73 sadicu mai 10, 2014 la 11:28 pm

  De la maestrul Ion Cristoiu,citire:

  ”La o confruntare directă pe tv, pe Victor Ponta îl bate și borna de hotar dintre două județe!”
  Tare,sau ce? 🙂 🙂 🙂

 71. 74 blogideologic mai 11, 2014 la 5:59 am

  Există o problemă de geopolitică insolubilă pentru USA, cu toată puterea sa militară. Anume, „Ziua epuizării de rezilienţă” sau „Earth overshoot day” care-i „Ziua de apoi” în sensul cel mai real, concept pe care geniile politice ale Americii (ne-a vizitat chiar aici un asemenea geniu politic, fixându-se apoi pe România ca o căpuşă, mai exact pe Fondul Proprietatea) nu-l înţeleg. Spuneam că puterea fără de comună măsură a USA rezidă în faptul că-i schemă Ponzi demografică. Şi cum se întreţine ? Prin noi valuri de imigraţie în căutarea Visului American. Evident, acest American Dream se bazează pe hedonism şi turboconsumerism. Sunt deprinderi proaste, chiar foarte proaste, care apropie „Ziua de apoi” pentru America.

 72. 75 blogideologic mai 11, 2014 la 6:11 am

  Slavizarea prin comodificare (termen Marxist http://en.wikipedia.org/wiki/Commodification ) / Mi se pare există o similitudine între arabizare şi slavizare. Dacă arabizarea s-a făcut prin Coran, ei bine, slavizarea s-a făcut prin comodificare http://en.wikipedia.org/wiki/Samo

 73. 76 blogideologic mai 11, 2014 la 6:35 am

  Este caraghioasă, dacă nu complet dubioasă, fervoarea de marketing care ne vine direct din Silicon Valley : “Noi schimbăm lumea!”

 74. 79 blogideologic mai 11, 2014 la 1:41 pm

  Senatorul roman Tacitus scrie despre un mecanism de conscripţie (recrutare) înfiinţat de împăratul Nero. Este surprinzător (sau poate că nu, în definitiv banii contează!) ilustrul iluminist Voltaire pledează împotriva autenticităţii Analelor lui Tacitus, spunând despre acestea că erau text apocrif, încropit cu mai bine de un mileniu întârziere! Totuşi Sfântul Ieronim văzuse, şi citise, cărţile senatorului Tacitus, treizeci la număr. Eu prefer să îl cred pe Sfântul Ieronim. Voltaire apăra o teză rusească, fiind generos plătit pentru aceasta de ţarina Caterina cea Mare. Totuşi, este foarte util pentru noi să reţinem, schema convenţională a istoriei lumii construită de către Voltaire diferă într-un mod fundamental de Istoria reală a lumii, cel puţin aşa cum a fost iniţiată descrierea sa în Analele lui Tacitus care începeau cu împărăţia lui Nero. Şi istoricul Will Durant exprimă opinii excepţionale despre împăratul Nero

 75. 80 Cris mai 11, 2014 la 1:46 pm

  Pe Liiceanu îl credeam în stare de discursuri logice și cu miez.
  Ce vrea să zică „dv. ne-ați pus pe drumul bun”? El, Patapievici și Mihăeș deraiaseră înainte de 2005, iar președintele lor iubit i-a pus înapoi pe șine?
  Eu cred că ÎNAINTE de 2005 erau normali, iar după 2005 au deraiat. Și-acum TOT alăturea cu șina sunt.
  „N-am niciun complex față de intelectuali” zise Băsescu (el n-are niciun complex de inferioritate față de nimeni, fiindcă se crede cel mai grozav, ca orice țoapă ignorantă care se respectă), și râde (cum altfel?), „fiindcă știu că ei n-ar putea să conducă un vapor”, și râde iar…
  Că EL râde, se știe, fiindcă, nu-i așa, cel care face o glumă bună e primul care râde, dar au râs și premianții.
  Ce era de râs în asta? Or fi râs toți admiratorii lui? Eu cred că da.

 76. 81 Adrian B. mai 11, 2014 la 5:02 pm

  http://www.cotidianul.ro/rogozin-ei-bine-domnilor-din-romania-in-curand-va-vom-explica-totul-cine-sunteti-si-ce-credem-despre-voi-237450/

  Cred ca ar trebui sa-i spuna personal lui Basescu ! Probabil ca va spune pana in 25 mai a.c. si banuiesc si ce va spune : ca suntem un pashalic american , ca suntem o natie de jigodii si de delatori , ca suntem faliti , ca suntem lasi , ca Basescu e betiv , ca Udrea e coorva si ca-si trag footaiuri gheboase , etc. 🙂

  Cam ce stim si noi !

 77. 82 Oscar Wilde mai 11, 2014 la 5:14 pm

  Prezidentul şi-a propus să se răzbune, pe popor, prin diferite mijloace: -.decorează pe cel care a zis şi a scris că românii sunt rezultatul escrementelor romanilor, sfidându-ne şi ţinând un discurs în care ne informează că nu are niciun complex în faţa intelectualilor, demonstrându-ne de fapt, cât este de frustrat;
  -se afişează în campanie electorală, încălcând Constituţia, ştiind că nu va fi suspendat, pentru că nu mai este timp;
  – vrea să ne bage neapărat într-un conflict cu Rusia, sperând fie că ne va nelinişti cu teama izbucnirii unui război, fie că va izbucni un război şi atunci nu vor mai avea loc alegeri. În marea lui nebunie, face orice ca să mai rămână Prezident. Speră că se va instaura o dictatură militară ,în care el, comandantul suprem, va fi dictatorul, dar omite şi faptul ca poate fi dictator un adevarat militar şi că el va putea fi judecat de un Tribunal Militar.
  Prezidentul este disperat şi în ultimele luni va face tot ce-i doreşte inima şi ce va născoci mintea sa diabolică: ne va da teme de discuţii, dezbatere, ne va exaspera, va ordona arestări, va lansa acuzaţii, va face analize şi ne va da indicaţii în direct nouă, procurorilor, susţinătorilor săi, se va strădui să fie convingător, minţând, lăcrimând plin de dragoste pentru poporul muncitor, înduioşându-se la isprăvile doamnei U.
  Earnest
  P.S Ştiu de unde vine ura Prezidentului, dar nu ştiu de unde vine ura lui Antonescu. Cu ce i-aţi greşit, domnule Năstase, marelui liberal şi istoric?

 78. 83 Marian Nicolae mai 11, 2014 la 5:22 pm

  Antonescu pleacă în SUA, prin American Jewish Committee – :)))))

  Nu comentez. Dau dovada de vointa de fier si ma abtin :))))

  http://www.dcnews.ro/antonescu-pleaca-in-sua-prin-american-jewish-committee_443033.html

 79. 84 Cris mai 12, 2014 la 9:10 am

  Numai bine d-lui și d-nei Năstase! Toate trec, iar, când ai un necaz, gândește-te că există alții cu necazuri mai mari ca ale tale!
  O familie dintre cunoștințele mele și-a pierdut ambii băieți, pe unul când acesta avea 48 de ani, iar pe celălalt – când avea 60.
  Gândiți-vă cum trăiesc oamenii ăștia încă de acum șase ani!
  Curaj!

 80. 85 Elena mai 12, 2014 la 9:37 am

  Eu tot ma intreb si inca n-am reusit sa-mi raspund pana azi cum a fost posibil atunci in 2004.Eu cred ca el nu a castigat alegerile.Cine a dorit asta Romaniei si de ce?

 81. 86 Marcus mai 12, 2014 la 10:45 am

  Io-te Cine Rade De Votculita Lu’ Dedea Ivan!

  basescu betiv (vezi poza pe blogul meu)

  Pe modelul balaoachesi Udrea, care s-a rebrenduit sarind cu parasuta, tinand musai sa-si puna eticheta pe frunte, chiombu se apuca si el de cioace si, la batul bagat prin gard de dedea Ivan in scop clar provocator, s-o dea pe mahalgismo-tiganisme de export acuzandu-l pe respectivul ca ar fi betiv, uitand ca de fapt vorbeste de funie in casa spanzuratului.
  Daca imbecilul asta a gasit de cuvinta ca intr-o situatie internationala cu reverberatii de motoare de tancuri rusesti si vibratii de bombardiere strategice de aceeasi provenienta la granitele tarii, el se se comporte ca ultimul satrar, aratandu-i curu’ tovarasului de la rasarit, apai am ajuns vai de capul nostru. Ceea ce m-a surprins cat de cat consta in faptul ca, dupa ce a terminat sa-si transfere toate carentele de comportament si tarele unui caracter infect in “discursuri” tiganesti catre adversarii politici autohtoni (par exampl nu el este mitoman, badaran, mafiot, hot etc. ci d-l Victor Ponta), a reusit sa gaseasca adresa si pentru alcoolismul care-l caracterizeaza, dar nu pe plan local ci tocmai, haaat!, la Moscova.
  Diferenta consta in faptul ca daca noua si adversarilor politici miortici ne si le arata zilnic curu’ fara frica de viol sau alte acte care sa-i pericliteze floarea posteriorului prezidential, in incercarea sa de a-si bate basanu’ catre Rogozin, l-a gasit pe acesta in plina erectie, motiv pentru care a incasat-o de i-au iesit ochii din cap. Pentru imbecil nu a fost suficient ca Voronin l-a catalogat de boschetar, a crezut ca faima i s-a dus doar la vecinii din imediata apropiere. Iata insa ca faima bate curu’, vorba ceea, si taman din capitala mamei Rusia ii vine replica care ne umple pe noi, ca romani, de toata rusinea posibila cu un asemenea presedinte care se cearta ca la usa cortului cu strainatatea ostila noua.
  Daca Basescu se intreba cata votca a baut Rogozin de a avut curajul sa se comporte asa, dedea Ivan se intreaba cat visichi a baut chiombila de a avut curajul sa inchida spatiul aerian al Romaniei pentru samaliotu’ tovarasului 🙂 .

 82. 87 Marian Nicolae mai 12, 2014 la 11:10 am

  @ Radu Humor mai 9, 2014 la 10:26 pm

  Ma bucur ca ati inteles ca ne aflam in cel de-al Treilea Razboi Mondial de cativa ani buni deja…….

  Razboiul economic care a inceput impotriva Romaniei chiar dupa caderea cuplului Ceausescu, a lasat Romania devastata, fara nici un fel de gluma…..

  – Avem un minus de @ 3 milioane de romani la apel.

  – Avem un minus de peste 1250 de mari fabrici romanesti…distruse marea majoritate sau scoase din productie…….altele….

  – Avem peste 80 % din industria romaneasca distrusa………

  – Economia romaneasca este la pamant…….

  – Sistemul de sanatate este la pamant….

  – Educatia este la pamant………

  – Agricultura romaneasca nu mai produce aproape nimic……noi importand la greu fructe si legume din…Polonia, Italia, si alte tari UE………

  Unii economisti au estimat pierderea financiara a Romaniei la peste 1500 miliarde de dolari……….

  Acum in Anul Domnuluim 2013…suntem o natiune distrusa si ingenunchiata prin marea contributie a politicienilor romani tradatori veniti la putere dupa 1989……

  Aproape am impartasit soarta Palestinei…daca nu era Federatia Rusa sa ne apere……..

  Future…there is no future unless you build it……..right now…….

 83. 88 Doru Coarna mai 12, 2014 la 3:10 pm

  @ blogi,

  din tot ceea ce ai postat pe firul asta, singurul subiect care m-a miscat a fost decimarea elefantilor din Tanzania… Numai cei de acolo, din Tanzania?

  Cu „perdeaua” ramane cum am vorbit…

 84. 89 Doru Coarna mai 12, 2014 la 3:18 pm

  @ Marian Nicolae,

  ma asteptam sa se gaseasca vreun cunoscator care sa-i replice lui Rogozin ca greseste daca vine la noi cu un TU-160, pt ca noi nu avem piste suficient de lungi pt el… Oficial, noi am construit democratia si statul de drept, in rest nimic altceva, dar am sacrificat totul pt astea doua…iar acum nu ramane decat sa vedem cum ne hranim si ne aparam cu ele… Eu nu zic ca nu se poate, dar trebuie multa bunavointa din partea altora si nu cred ca la o adica, altii vor merge pana la capat pt noi… Deie Domnu’! Noi am face-o, dar altii?

 85. 90 Radu Humor mai 12, 2014 la 4:04 pm

  Conchita Wurst , câştigătoarea Eurvision 2014 :
  „Suntem de neoprit !“
  Măi, măi ! Lui asta/ăsta i s-a ridicat succesul de la fund, la cap !
  Păi, ca să treci de regulile bunului simţ trebuie să dai dovadă în primul rând de tupeu şi nesimţire !
  Nefericitul ăsta este produsul unor alţi descreieraţi care cred că cu bani pot face orice !
  De data asta au reuşit să cumpere câţiva nenorociţi aflaţi la butoanele de vot, bătându-şi astfel joc de munca unor veritabili concurenţi.
  Printre care, nu în ultimul rând, Paula şi OVI, care alături de reprezentanţii Ucrainei, Suediei, Rusiei, Elveţiei, Poloniei, ,Muntenegrului şi ale încă vreo 3-4 ţări au fost mult mai buni!
  Dacă asta-i faţa Occidentului, apoi seamănă din ce în ce mai mult cu un …fund !

  Coincidenţă, sau nu, şi în România s-au înmulţit cazurile de pedofilie.
  Numai în ultimul timp, patru monştri cu chip de om, toţi străini ( ultimul un finlandez, parcă ) sunt acuzaţi că violează într-o veselie copii români de vârste foarte fragede ( 6-12 ani !).
  Cred că de acum, după acest „succes” nebun a femeii cu barbă, febleţea declarată şi susţinută de asemenea păpişari din umbră, asemenea cazuri se vor înmulţi în toată EU, dar în special la noi !

 86. 91 Vsile, mai 12, 2014 la 4:45 pm

  Sadicule,

  dumneata chiar crezi că nonsalanta cu care minte Traian Basescu nu poate fi depasita, sau vorbesti propagandistic ca imprastii noroiul care zace in izmenele celui mai murdar dintre mizerile sinecuriste cu dosar la sefu , altadata vasnic comunisti, ca si Patapievici , Liiceanu ori balbal ?

 87. 93 blogideologic mai 12, 2014 la 5:21 pm

  Sciziunea dintre şcolile publice şi şcolile charter americane http://www.nytimes.com/2014/05/12/nyregion/charters-public-schools-and-a-chasm-between.html?hp&_r=0

 88. 94 papasha mai 12, 2014 la 5:34 pm

  Bai baieteiolor COABITATIONISTI , cu galetuse si lopetzele , imbracati in spiehose , nu-i mai zgandariti si scuipati pe ruscaleti , ca si altii cu cojones mult , mult mai mari ca bilutzele voastre i-au zgandarit ( Napoleon , Hitler ) si au luat-o-n bot regeste .
  Astia mari de astazi , care va tot imping la inaintare , si-si fac „the dirty job” cu papagali ca voi ,vor continua sa-si vada de schimburile lor economice de sute de miliarde de euro , iar noi , ca de obicei , vom ramane ca idiotii in mijlocul potacii , inghetati si cu buza umflata
  Vai de steaua noastra ce papagali de politicieni liberi

 89. 95 blogideologic mai 12, 2014 la 5:42 pm

  Împăratul Marcus Aurelius Severus Antoninus Augustus a fost poreclit Caracalla, după sartoriala amintire din copilărie, tunica galică.

 90. 96 Adrian B. mai 12, 2014 la 7:33 pm

  Cred ca familia Bahmutziean- Prigoana ilustreaza cel mai bine ce fel de popor suntem si cate prune avem in straita …

  Astazi la TV ( in prime time ! ) distinsa doamna Bahmu il acuza pe distinsul domn Pegoana ca e pervers si nu se spala !!!

  Distinsul domn Pringoarna o acuza si el pe sotie ca i-a facut plangere penala ( cu manta ! ) si ca aceasta e falita si nu mai are bani nici sa-si inlocuiasca bateriile la vibrator ?! 🙂

  Suntem o tara trista plina de umor …

 91. 97 Radu Humor mai 12, 2014 la 9:13 pm

  „Odată cu Horia-Roman Patapievici, premierul Victor Ponta îi exilează din cultura română pe Mihai Eminescu, I.L. Caragiale, Octavian Goga şi Emil Cioran”, scrie Gabriel Liiceanu pe contributors.ro, făcând referire la refuzul premierului Victor Ponta de a contrasemna decretele prezidenţiale care vizau decorarea unor personalităţi care au asigurat conducerea Institutului Cultural Român în perioada 2005-2012.”

  Luaţi de aici, exilare …..Oare cui foloseşte, mai ales că cine nu-şi cunoaşte Istoria riscă s-o repete ?!) :

  Fundaţia “ George Manu”
  scrisoare deschisă către Camera Deputaţilor
  Apel la responsabilitate

  în privinţa legii antilegionare

  Doamnelor şi domnilor deputaţi,

  In procesul legislativ al Camerei Deputaţilor ca for decizional a intrat de curând şi proiectul de lege PL 193/2014 cu referire la “modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.31/2002 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii”.

  Adoptarea acestui proiect de lege ar avea drept consecinţă printre altele şi interzicerea explicită a afirmării în public a ideilor legionare precum şi a cinstirii unor personalităţi ale istoriei României pe motivul apartenenţei lor legionare. Aceasta deşi multe din aceste figuri au devenit deja în conştiinţa opiniei publice adevărate repere morale, simboluri ale rezistenţei anticomuniste pe calea armelor din munţi sau sub forma căii spirituale şi jertfelnice urmată în închisori de aceia care s-au afirmat ca adevărate modele de sfinţenie.

  Dreptul fundamental la libertatea conştiinţei şi la libera opinie, inclusiv asupra trecutului şi prezentului României, este consfinţit prin articolele 29 şi 30 ale Constituţiei ţării noastre. Prin urmare, restrângerea acestuia, aşa cum se preconizează în proiectul de lege amintit, s-ar putea produce doar în urma unei situaţii extrem de grave, care ar ameninţa la modul cel mai serios structurile statului de drept din România. În absenţa unui asemenea context imperios, acest proiect de lege, profund restrictiv, riscă să devină el însuşi neconstituţional.

  Doamnelor şi domnilor,

  în calitatea pe care o are Fundaţia “Profesor George Manu”, anume aceea de a fi expus în ultimii 16 ani un punct de vedere legionar legitim şi autorizat, mai ales în paginile revistei lunare “Permanenţe” (poziţii care nu au făcut până acum obiectul vreunei plângeri sau anchete penale), vă invităm pe această cale să vă asumaţi deschis răspunderea pentru votul pe care îl veţi da asupra acestui proiect de lege.

  Fie că veţi vota în favoarea, fie împotriva sa, sunteţi datori faţă de toţi cetăţenii României să luaţi o hotărâre profund motivată şi asumată integral, cu toate consecinţele ei.

  Obligaţia fundamentală pe care o aveţi din poziţia de aleşi ai naţiunii este aceea de a vă informa corect, pentru a putea lua deciziile cele mai potrivite într-un spirit de obiectivitate şi dreptate.

  În acest sens ne permitem să vă adresăm următoarele întrebări, în speranţa că, dacă vă veţi documenta pentru aflarea unui răspuns, veţi reuşi să votaţi asupra proiectului de lege în deplină cunoştinţă de cauză, în spiritul amintit mai sus.

  1) Deţineţi informaţii privind existenţa iminentă a unui pericol “legionar” la adresa statului român? Există rapoarte SRI în acest sens? Au existat infracţiuni individuale ale unor persoane autodeclarate de orientare “legionară”, urmărite şi pedepsite, astfel încât comasarea unor asemenea cazuri să justifice o condamnare “în bloc” a tuturor formelor de manifestare de tip legionar?

  2) A existat pe de altă parte o dezbatere publică în societatea românească asupra iminenţei unui presupus “pericol legionar”? Aveţi cunoştinţă de existenţa unor controverse privind tema legionară în presa scrisă, digitală sau audio-vizuală cu un impact larg, care să poată fi numite cu adevărat “dezbatere publică”? Sau de alte dezbateri în care să fi fost prezentate argumente pro şi contra de către toate părţile implicate? Dacă nu aveţi cunoştinţă de aşa ceva, vă asigurăm că nu e vorba de o lacună în informarea dvs. sau de o scăpare cauzată de agenda, fără îndoială extrem de încărcată, pe care o aveţi în calitate de parlamentar.

  3) Chiar dacă nu au existat astfel de controverse cu un larg impact la nivelul societăţii româneşti, tema legionară se manifestă mai degrabă neoficial, mai ales sub forma unor personalităţi exponenţiale, care sunt cinstite ca eroi sau martiri anticomunişti. Adică prin promovarea unor modele de atitudine menite să aibă un efect pozitiv asupra conştiinţei noastre colective şi a identităţii de români. Aceste adevărate efigii morale tind să fie receptate pe o scară din ce în ce mai largă, despre ele s-au publicat numeroase cărţi memorialistice şi s-au realizat o serie de filme documentare sau artistice. Nu poate fi vorba cu adevărat de “controverse” sau “dezbateri publice”, căci în faţa cantităţii de opinii pozitive asupra acestor personalităţi legionare, critica şi poziţia exacerbat-negativă a venit aproape exclusiv dintr-o singură parte: Institutul “Elie Wiesel” pentru studierea Holocaustului şi cercuri apropiate acestuia. Aici numai de nepărtinire nu poate fi vorba, căci acest institut este dealtfel autorul moral al proiectul de lege amintit. S-a recurs la acest mijloc restrictiv al cenzurii de tip bolşevic, tocmai pentru că într-o dezbatere reală, la scara întregii societăţi, adevărul s-ar fi impus cu siguranţă în conştiinţa opiniei publice. O minoritate influentă doreşte însă cu orice preţ ca acest lucru să nu se petreacă, recurgând în acest scop, în lipsă de alte argumente, la metodele cele mai nedemocratice cu putinţă.

  4) Dacă ideologia şi regimul comunist au făcut obiectul studiului unei comisii care a emis un raport pe baza căruia Parlamentul României a votat o lege pentru condamnarea sa (lege care însă e lipsită de consecinţe practice), a existat un demers similar în ceea ce priveşte legionarismul? Un studiu al unei comisii asemănătoare, etc.? Evident, nu! Şi probabil nici nu va putea exista unul care să ajungă la concluzii menite să sprijine un proiect de lege care ar viza condamnarea şi interzicerea sa. Anume tocmai pentru că Mişcarea Legionară a fost scoasă (în urma unei anchete preliminare) de pe lista organizaţiilor “fasciste” sau “colaboraţioniste” care au fost condamnate de Tribunalul Penal Internaţional de la Nürnberg, cu toate că unii fruntaşi legionari se aflau la vremea aceea internaţi în lagăre americane de prizonieri ca făcând parte din Guvernul legionar din exil de la Viena, care a luptat până la capitularea Germaniei împotriva bolşevismului alături de puterile Axei. Toţi aceştia au fost eliberaţi şi, în general, toţi legionarii aflaţi în exil în ţările democratice s-au putut manifesta în cea mai deplină libertate, fără să fi fost urmăriţi sau condamnaţi pentru opiniile şi activitatea lor.

  5) Aveţi cunoştinţă de criticile aduse în rapoartele diverselor comisii ale Senatului sau Guvernului asupra versiunii iniţiale a proiectului de lege, şi de care nu s-a ţinut cont în varianta votată de Senat? De avizele negative care s-au dat de către unele din aceste comisii (Apărare şi Ordine Publică)? Consideraţi că poate fi votat un asemenea proiect de lege, care prevede includerea legionarismului în categoria infracţiunilor, atunci când în raportul Guvernului expunerea de motive a iniţiatorilor este desfiinţată prin următoarele argumente :

  “Includerea unor activităţi sau mişcări în sfera ameninţărilor la adresa securităţii naţionale nu determină calificarea, per se, a acestor fapte ca fiind infracţiuni. Dacă s-ar adopta acest raţionament ar trebui, pentru identitate de raţiune, să fie incriminate şi acţiunile de origine comunistă, menţionate şi acestea în enumerarea de la art. 3 din Legea nr. 51/1991.

  Menţionăm în context şi faptul că România a fost deja condamnată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru încălcarea art. 11 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului în cauza Partidului Comuniştilor (Nepecerişti) şi Ungureanu împotriva României ca urmare a refuzului de a înregistra un partid comunist. În motivarea CEDO s-a reţinut că “una dintre principalele caracteristici ale democraţiei rezidă în posibilitatea pe care o oferă de a dezbate prin dialog şi fără recurgere la violenţă problemele ridicate de diferite curente politice de opinie şi aceasta chiar dacă deranjează sau îngrijorează. În această privinţă, o formaţiune politică ce respectă principiile fundamentale ale democraţiei nu poate îngrijora pentru simplul fapt că a criticat ordinea constituţională şi juridică a ţării şi că doreşte să o dezbată public pe scena politică. (…) Or, în speţă, instanţele interne nu au arătat în nici un fel prin ce anume programul şi statutul PCN erau contrare principiilor fundamentale ale democraţiei. ” ”

  Prin urmare, cu toate că legislaţia internaţională s-a pronunţat într-un spirit liberal în favoarea înregistrării unui partid cu o ideologie considerată controversată, în cazul iniţiativei legislative de faţă este vorba de ceva mult mai grav: anume de tentativa de interzicere a tuturor modurilor de manifestare ale ideologiei legionare, inclusiv simpla exprimare a opiniilor. Acest fapt nu poate reprezenta prin urmare decât o încălcare şi mai evidentă a principiilor universale ale drepturilor omului recunoscute de instanţele internaţionale.

  6) Sunteţi la curent cu faptul că în Senat nu au avut loc dezbateri şi luări de poziţie asupra proiectului de lege, votul având loc într-o atmosferă de indiferenţă totală şi de evitare a asumării răspunderii? Atitudini care i-au caracterizat până şi pe iniţiatorii formali ai acestui proiect de lege? Aceştia nu numai că nu au luat cuvântul pentru a-şi motiva demersul şi a solicita votul în vederea aprobării iniţiativei lor legislative, dar pur şi simplu nici nu au fost prezenţi în sală. Însă nu doar ei, ci toţi senatorii Partidului Naţional Liberal au lipsit de la vot. Vi se pare prin urmare normal ca în Camera Deputaţilor să fie aprobat un proiect de lege restrictiv şi problematic din punct de vedere constituţional şi al legislaţiei internaţionale, dacă nici măcar iniţiatorii acestuia nu şi-l mai asumă la modul serios, iar partidul din care aceştia fac parte nici nu s-a prezentat la votul din prima Cameră?

  Doamnelor şi domnilor,

  vă facem pe această cale un apel la responsabilitate.

  Indiferent cum veţi vota, respectul pentru democraţie şi pentru cetăţenii pe care îi reprezentaţi şi cărora le datoraţi calitatea actuală de parlamentar vă obligă la o atitudine de probitate morală.

  La luări de cuvânt neechivoce pentru motivarea deciziilor pe care doriţi să le adoptaţi, adică la participarea la o dezbatere reală pe marginea legilor prin care decideţi destinele ţării.

  Şi, în final, la asumarea răspunderii actelor dvs. în faţa poporului român şi a istoriei României.

  Suntem încredinţaţi că veţi şti să vă ridicaţi la înălţimea acestor comandamente şi că veţi şti să apăraţi principiile democraţiei şi ale statului de drept împotriva celor care cu adevărat le încalcă.

  Vă rugăm să primiţi pe această cale şi asigurarea întregii noastre consideraţii.

  Fundaţia “George Manu”

 92. 98 blogideologic mai 12, 2014 la 9:40 pm

  Ramsay MacMullen : “A vota pentru definiţia Domnului, în trei secole de concilii” http://www.amazon.com/Voting-About-Early-Church-Councils/dp/0300115962

 93. 99 T-Rex mai 13, 2014 la 12:48 am

  Inteleg ca Rogozin e vicepremier al Rusiei. Parerea mea este ca Romania nu trebuia sa ii raspunda nici la nivel de Presedinte, nici la nivel Prim Ministru, ci la acelasi nivel sau mai jos.

  M-am inselat ca Rusia ar fi incercat sa construisca un model alternativ global. A ramas acelasi actor agresiv. Din nefericire pentru rusi, acest tip de imperialism rusesc este in final impotriva intereselor rusilor. Nu poti sa incalci Acordul de la Helsinki si principiul inviolabilitatii frontierelor fara urmari (valabil si pentru SUA si UE in ce priveste Kosovo).

  Declaratiile nauce ale lui Rogozin, cuplate cu avertizarile lui Medvedev in ce priveste Moldova si calea sa europeana, vin sa confirme o strategie periculoasa pentru pacea lumii. Nici UE si nici NATO nu ajuta prin stimularea unui tip de contra-reactie prin mijloace militare.

  Mi-e pur si simplu teama ca acesti politicieni ai Rusiei, UE si SUA nu vor reusi sa detensioneze situatia. Par ca nici nu vor. Orice escaladare poate duce inevitabil la un risc mai mare de conflict militar.

 94. 100 blogideologic mai 13, 2014 la 7:29 am

  @reaglomerat foloseşte aici sintagma : “rafinament cognitiv”.
  Sintagma mă provoacă. Pentru că în “rafinament cognitiv” eu văd în primul rând o chestiune de costuri educaţionale. Individuale, sau pentru o naţiune (dar nu poţi desprinde cele două aspecte). Tema “Şcoala românească de la Sfântu Sava”, mă refer la faza ei de început de secol XIX, a fost readusă mereu în discuţie de mine, aici pe blog, intenţionat printr-un exces de “rafinament cognitiv” (am folosit caracterizarea propusă de @reaglomerat) pentru a sublinia cât de mult au fost reduse costurile educaţionale la începutul epocii moderne, atingând, totuşi, Succesul, prin pedagogia asociaţionist-senzualistă a lui Condillac şi Antoine Destutt de Tracy. Recentul film Transcendenţa http://en.wikipedia.org/wiki/Transcendence_%282014_film%29 nu a înregistrat succes de casă/încasări, tocmai datorită unei accentuate deficienţe de “rafinament cognitiv” în scenariul filmului.

 95. 101 Marian Nicolae mai 13, 2014 la 7:35 am

  @ Doru Coarna mai 12, 2014 la 3:18 pm

  Da, noi am face-o si chiar o…facem…mergem pana la capat pentru ca nu exista alta solutie……

  In privinta unui alt raspuns in afara unor scuze sincere pentru badarania celor care ne reprezinta…….la adresa domnului Rogozin, nu voi formula…..

 96. 102 blogideologic mai 13, 2014 la 8:07 am

  Constat aici http://www.whywaldorfworks.org/ altă lipsă de “rafinament cognitiv” în America mai recentă, vorbesc despre cazul concret al promovării şcolilor Waldorf, acum. Eu nu spun că pedagogia Waldorf nu ar trebui să fie promovată, dimpotrivă. În urmă cu câţiva ani, chiar şi RL vorbea cu mirare despre “Secretele succesului la Bac al elevilor Waldorf” http://www.romanialibera.ro/actualitate/educatie/secretele-succesului-la-bac-al-elevilor-waldorf-230357.html Pedagogia Waldorf se bazează pe antroposofia esoterică a lui Rudolf Steiner (1861 – 1925). Dar însuşi Rudolf Steiner recunoaşte că a fost influenţat de epistemologia lui Johann Wolfgang Goethe. Astfel, în textul său din 1883, –intitulat Ştiinţa Goetheană–, antroposoful Rudolf Steiner scria : “Gândirea … nu este nici mai mult nici mai puţin un organ de percepţie, aşa cum este urechea sau ochiul. La fel cum ochiul percepe culorile, iar urechea sunetele, gândirea percepe ideile.” Surpriză pentru mine să constat aici trei influenţe. Bineînţeles, Goethe, însuşi Steiner declară aceasta, din păcate eu nu cunosc textul originar al literatului Goethe. Ceea ce constat, în schimb, este influenţa iluministului scoţian Thomas Reid (1710 – 1796), fondatorul Şcolii Scoţiene a Bunului Simţ (the Scottish School of Common Sense – reamintesc, în sensul cartezian, „le Bon Sense” ori the Common Sense înseamnă Raţiunea). Descopăr că Johann Wolfgang Goethe l-a citit, măcar în parte, pe scoţianul Thomas Reid. Iar în formularea „gândirea percepe ideile” observ influenţa ideologiei primare a lui Destutt de Tracy (1754 – 1836). Care, la rându-i, a fost influenţat de filosoful scoţian amintit. Ştim, –recunosc că eu n-am avut acces decât la cartea lui George Băiculescu–, faptul că Ioan Eliade Rădulescu, „pruncul român”, elevul apoi profesorul la şcoala de la Sfântu Sava, citea Ideologia lui Destutt de Tracy, comenta fragmente alese împreună cu Petrache Poenaru încă la Schitu Măgureanu. Ideologia primară a lui Destutt de Tracy a fost un acquis european care a influenţat pozitiv ideologia naţionalismului românesc şi doctrina Partidei Naţionale. Liberalul Dan Amedeo Lăzărescu citise şi textele altor autori români care comentaseră înainte de 1948 pe tema aceasta. Dar la 1948, alogeno-cominterniştii Lioncik Tismineţki (tatăl lui Vladimir Tismăneanu) şi Valter Roman (tatăl „revoluţionarului” Petre Roman) au ordonat arderea tuturor cărţilor despre ideologia naţionalismului românesc. Este oarecum de înţeles că în Raportul Tismăneanu, influenţa ideologiei europene primare asupra ideologiei naţionalismului românesc nu-i deloc amintită. Dar de ce au aplaudat această uitare filozofii Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu ?

 97. 103 blogideologic mai 13, 2014 la 8:17 am

  @ Doru Coarna
  Rămâne cum a stabilit MI6.

 98. 104 Bogdan Vieru mai 13, 2014 la 10:26 am

  Eu voi ajuta in situatia actuala ne-comentand nimic despre Rogozin.
  Ceea ce , probabil, ar fi fost o idee buna si pentru premier si pentru presedinte.
  Mai tineti minte „cand iti da cineva o palma, intoarce si celalalt obraz” ?

  Sfânta Evanghelie după Matei
  Cap. 5

  „39. Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviţi celui rău; iar cui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt. „

 99. 105 Draghi Puterity mai 13, 2014 la 11:25 am

  @Doru Coarna

  2200 m de pista om avea si noi, insa nu cred ca Rogozin voia sa aterizeze in Romania…

 100. 106 Vsile, mai 13, 2014 la 3:15 pm

  T-rex critica imperialismul rus , de fapt o continuare a tarismului dar nu vede barna din ochi ,Imperialismul american, care a creat o tari care nu au existat pe harta lumii ,doar pentru a le ingenunchea economic , moral ,cultural,religios si nu numai, ocazie cu care isi transfera polul de putere in toata lumea, mare mizerie !
  Si Rusia prin URSS a incercat si a supus politic natiuni , a furat in contul despagubirilor de razboi , dar totul a fost vremelnic totul a avut o limita , America domnule R-rex nu are nici o limita!
  Ma intreb ce proteste ce valva s-ar fi nascut daca 50 de ukrainieni pro EU ar fi fost arsi de vii in aplauzele americanilor sau a vestitului Barosso

 101. 107 Vsile, mai 13, 2014 la 4:03 pm

  Proful ilogic culegator e fantasme ca tot romanul lanseaza acte colegiale , acuzindu-ma de propagandism fanariot.
  Acum profu se pare ca are probleme de luciditate, oare poti sa contesti faptul ca domnitorii fanarioti au reformat tarile romanesti ,faptul ca Mavrocordat Constantin a eliminat din Tara Romaneasca pentru prima data in Europa forma de sclavie a taranilor abolind dependenta taranului de boieri. Afurisitul asta de fanariot a impus limba romana’ ,”grecul , Mavrocordat a impus folosirea exclusiva a limbii romane in administratie si a interzis folosirea celei grecesti”. Cit de rautacios de rauvoitor poti fi tu craioveanule care ignori ca fanariotii ti-au lasat in Oltenia o mostenire austriaca si nu una turca sau fanariota?.
  In instabilitatea lui profu contesta Istoria Romanilor scrisa de N. Ioga, acela care dedica un intreg capitol reformatorilor fanarioti.

  Tot instabilitate este si faptul ca aparent prea cinstitul profesor cu ceva vreme in urma ma acuza de politica zaporojeana , dar se pare ca de cind zaporojenii au intrat in gratiile americanilor si in general a stapinilor lumii,Vsile a devenit subit fanariot, pierzindu-si politicile ukrainiene in favoarea celor fanariote!

  „Curat murdar” coane Titus , a spus , referindu-se la d’alde Titus Dandanache un mare scriitor roman de origini fanariote!

 102. 108 Radu Humor mai 13, 2014 la 5:31 pm

  Purtătoarea de cuvânt al Departamentului de Stat, Jen Psaki, adăugând că nu ştie ca SUA să fie implicate în interzicerea accesului vicepremierului rus în spaţiul aerian românesc, transmite MEDIAFAX.
  „Ştiu că era într-o vizită în Moldova în acel moment. Evident că aceasta este o zonă în care sprijinim şi vom continua să sprijinim negocierea unui acord cuprinzător privind conflictul, care să garanteze suveranitatea şi integritatea teritorială a Moldovei, asigurând, totodată, un statut special pentru Transnistria”, a spus purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, în cadrul unui briefing de presă.
  Despre cum înţeleg ei să „sprijine” nu suflă nici o vorbuliţă :
  „Robert Hunter Biden, fiul lui Joe Biden a fost cooptat in managementul firmei Burisma, Burisma este principala companie in domeniul energetic din Ucraina si vestea cu achizitia noului manager este chiar pe prima pagina a websiteului lor burisma „

 103. 109 TP mai 13, 2014 la 6:12 pm

  Cred ca glumiti, Domnule Nastase.

 104. 110 T-Rex mai 13, 2014 la 6:12 pm

  Se poate detecta un nou model de „pan-slavism”, dar pur rusesc. Se inflameaza sentimentul nationalist rusesc colectivist „de aparare a patriei”, impotriva pericolului „fascist” (UE + SUA) in tari adiacente, incercindu-se izolarea acestor comunitati minoritare rusesti din tari in vecinatatea Rusiei, organizare de referendum, urmat de cerere de aderare la Rusia. Cum am vazut se face cu arma in mina, si amenintari serioase la adresa oricaror tari pe teritoriul carora se intimpla aceste miscari de separatie (Ucraina, Moldova).

  Orice se poate spune despre UE sau SUA dar nu pot fi asociate la modul general cu fascismul. Asta este cea mai izbitoare si socanta propaganda a Rusiei. Rusii sunt cu buna stiinta manipulati inspre aceste miscari care afecteaza pacea si stabilitatea in lume.

  Putin intr-adevar ar trebui sa isi domoleasca caii. Incidentul cu Rogozin nu pare a fi intimplator. El este purtatorul de cuvint al lui Putin, mesagerul cu proiectul de destabilizare. Antrenarea Romaniei ca membru NATO in acest conflict este probabil o incercare de a vedea cit de unita este conducerea NATO, si cum va raspunde la provocari.

  Ce citesc pe RT.com ma ingrozeste pentru ca stiu cit de teribili pot deveni rusii in raport cu altii, prin afisarea unei superioritati imaginare a rasei lor. Daca undeva exista semne de nazism, acolo la ei se detecteaza, in modul cum se raporteaza rusii la alte popoare. Este un curent constant in istoria lor, vizibil azi din nou din pacate.

  As citi si comentariile:

  http://rt.com/news/158164-moldova-rogozin-airspace-romania/

 105. 111 Luminita Arhire mai 13, 2014 la 7:44 pm

  Pentru ca se apropie alegerile europarlamentare , rasar pe aratura si sondajele de opinie – plante ceva mai dese si mai viguroase decat cele din somnolentii ani lipsiti de alegeri ; ca in functie de „stapanul inelelor ” care-si plateste curiozitatea de a afla cat a mai crescut sau cat a mai scazut in preferintele publicului , institutele de sondare mai pun un procent –doua pe unde cred ca l-ar bucura pe platitor sau mai scad din popularitatea adversarilor , nu este chiar un secret . Totusi , comparand mai multe sondaje, „minciunelele ” magulitoare ies in relief ca niste ciupercute pe o pajiste proaspat plouata .
  Citind insa ultimele sondaje constat ca : PSD + PC + UNPR sunt cotati intre 39 si 42% ; PNL intre 12% ( cea mai pesimista evaluare ) si 17 % ( cea mai vesela ) ; la PDL si PMP e simplu : orice farama de procent pierde Blaga , se depune intr-o frumoasa cocoasa intre umerii coanei Udrea , iar cele doua partide se alearga pe scari , harjonindu-se si punandu-si piedica . PP-DD nu se mai vede din lanul de secara , iar UDMR este incremenit in procente ca Liiceanu in admiratia supremului de la Cotroceni .
  Dar hai sa admitem ca PNL se indreapta cu indrazneata sageata albastra din patratelul galben catre 17% ; impreuna , asadar , PSD & CO si PNL ar avea cam 56- 59% . Adica aproape tot atat cat au obtinut la alegerile parlamentare din 2012 .
  Ce s-a schimbat , totusi ? Pai , evident , s-au modificat procentele in interiorul conglomeratului : in 2012 PNL ajunsese la 25 – 26% , in timp ce restul de 34 -35% ( procent destul de constant , de altfel ) era al PSD .De unde vin procentele in plus la PSD ? As spune ca din acelasi sac din care scad procentele PNL-ului , pentru ca , in rest , PMP rontaie linistit din PDL , iar punctele pierdute de PP-DD se regasesc aproape toate in sanul celor doua partide „de dreapta ”, nu pentru ca PP-DD-istii ar avea vreo zvacnire de ideologie , dar ii incearca probabil o usoara solidalitate cu „opozitia ”( neputand sa perceapa inca PNL ca fiind de aceeasi parte a baricadei cu ei , care au deja vechime in opozitie ) .
  Imi explica oare cineva geniala tactica si augusta strategie a lui Antonescu Crin , care se alege constant parlamentar de peste 20 de ani , pentru ca astazi , cand a trecut binisor de majoratul politic , si cand aspira sa-si aclimatizeze retorica iscusita la Cotroceni , sa reuseasca performanta uluitoare de a muta procentele PNL-ului, peste gard, in curtea PSD ?

  P.S.Marite Klaus Johannis , nu te cam grabesti, mai draga , sa iei in bratele-ti vanjoase fraiele partidului , dupa eventuala cadere a celui care te-a creat , recte Antonescu Crin ? Stiu, stiu ce vrei sa spui … ca-l vei calca pe cap pe Antonescu asa , de sanchi , prieteneste , cand va fi alunecat el pe coaja de banana pe care si-a pus-o singur sub pantof , numai ca sa salvezi de la inec Partidul Liberal … si ca in calitate de proaspat presedinte al partidului il vei scutura de praf si-l vei propune pe prietenul Crin pentru prezidentiale !
  Hai sa traiesti , ca faci glumite bune !

 106. 112 blogideologic mai 14, 2014 la 12:00 am

  @ Vsile
  N-ai înţeles nimic din istoria noastră. Mavrocordaţii (Nicolae şi Constantin), la fel ca şi Alexandru Ipsilante, au fost nişte fanarioţi de o perfidie extremă (nu degeaba culturnicilor GDS de elită le place să fie comparaţi cu acei „înaintaşi” ai lor). Actul Mavrocordat care impunea renunţarea la „rumânie” era menit să mascheze intenţia reală a fanarioţilor. Anume, ştergerea denumirii endogene „rumân” pentru autohtoni, printr-o impozitare pentru obţinerea de lichidităţi. La noi, fenomenul acestui eşec fanariot era explicat cel mai bine în secolul XIX de Ioan Eliade Rădulescu (vezi „Biblicele” şi „Echilibrul între antiteze”), iar în secolul XX de către G. Călinescu (vezi „Scrinul negru”). Din nou constat, la fel cum citesc şi în cartea profesorului filorus Keith Hitchins (The Romanians, 1774-1866) publicată la editura Humanitas a lui Gabriel Liiceanu, că ni se ascund adevărurile fundamentale şi că sîntem îndemnaţi cu foarte mare neruşinare să-i îndrăgim acum mult pe domnitorii fanarioţi. Limba Română intrase în folosire liberă de pe vremea lui Matei Basarab şi Vasile Lupu. Aşa cum sublinia Nicolae Iorga, a existat tentativa fanariotă de falsificare a istoriei noastre, de exemplu prin articolele publicate în Mercure de France cu mesaje de propagandă plătite de către domnitorul Constantin Mavrocordat utilizând bani provenind din jupuirea ţăranului român.

 107. 113 blogideologic mai 14, 2014 la 12:09 am

  Conceptul înstrăinării / Pentru sufletul românului Evului Mediu exista dimensiune spirituală în ‚alinarea doinei’. Doina însemna pentru el tot cât semnifica ‚muzica sferelor’ elinului antic. Jugul fanariot ne-a lovit cu suspendarea forţată a judecăţilor de valoare prudenţiale, a hotărârilor voievodale în Limba Română, timp de o sută de ani. Trezindu-se din coşmarul fanariot al neo-grecismului, ‚ostaşul propăşirii’ a trebuit să îndepărteze alienarea altfel decât prin alinarea doinei. Pentru că „elanul cultural fanariot” în Principate nu a respectat preceptul Primum non nocere. După veacul fanariot, de două ori nenorocit pentru că era şi turcesc şi rusesc, –grecii jucau la două capete–, Limba Română rămâne slăbită, este bolnavă şi acum. Ideologii internaţionalişti văd lucrurile altfel. Să cităm numai din Encyclopaedia Britannica, într-o ediţie foarte recentă : „It is necessary, however, to credit the Phanariots with a quite genuine devotion to the cause of learning and education, which they alone were able to provide inside the oppressed Christian ghetto. The advantages they obtained from the Porte (the Turkish government) for building schools and for developing Greek letters in the Romanian principalities of Moldavia and Walachia that were entrusted to their rule came to play a substantial role in the rebirth of Greece.” Deci regimul fanariot nu a lucrat pentru binele românilor, ci al grecilor, iar asta se afirmă laudativ chiar în Britannica de-acum. În esenţă, este acelaşi spirit imperialist britanic care a susţinut şi tratatul de la Kuciuk Kainargi din 1774, şi Eteria la 1821, o mişcare pro-rusească, ţaristă, al cărei duh se putea caracteriza prin termenul anti-România. Cu o continuitate seculară ce îl anima în cel de al doilea război mondial pe Winston Churchill, forţând nepăsător peste gâtul nostru jugul comunist, similar jugului fanariot. În acea vreme fanariotă care curgea până la Tudor, cum zicea Ion Brătianu: „Grecismul năbuşi limba noastră, clasele avute abia mai îngânau limba părinţilor lor şi numele de Român devenise un nume de dispreţ; limba greacă comanda de pe Tron drepturile şi datoriile oamenilor, dascălii greci ocupau catedrele în şcoala domnească şi tot în limba greacă se ridicau imnurile la cer, pe când cea română abia se mai auzea pe lungul brazdei, în monologul plugarului ce mână boii”. Trebuie să admitem că domniile fanariote au comis o crimă faţă de limba română. Domniile fanariote au ucis proiectele româneşti. După furtul de timp, un secol, Doamne!, prin efracţie fanariotă, era necesară o gramatică generativă instituţionalizată, pentru a propaga „în mase” litera suprastructurii primare pe care se bazează proiectele. Căci „gândul scris, gândul care se ridică din adâncimile sufletului şi explodează în lumina cuvintelor, e tăria spirituală cea mai mare a unui neam”, nota cu bună dreptate Nichifor Crainic (1889 – 1972).

 108. 114 Doru Coarna mai 14, 2014 la 7:59 am

  @ Draghi,

  omu’ a zis ca data viitoare vine…, adica doar vine, nu a spus ca mai si pleaca, sau ca bombardeaza! Iar la aterizare lui TU-160 ii trebuie pista lunga, oricum nu poate opri decat cu parasute de franare… cred ca e singurul bombardier din istoria aviatiei care franeaza cu parasuta… evident, asta pt ca e supersonic!

  Rusii au vreo 20 zice-se, americanii au construit un prototip prin anii 80, tot bombardier si tot supersonic, B-1 parca se numea, dar cand au vazut ca ii costa peste un miliard si jumatate bucata au hotarat sa construiasca portavioane si submarine, cate unul pt fiecare superbombardier d-asta… Mi se pare corect, forta de distrugere si siguranta oferita de un submarin sau de un portavion sunt mai mari decat cele ale unui superbombardier supersonic, insa aici e vorba despre timp, iar TU-160 intervine prin bombardare mult mai repede si mai precis decat rachetele de croaziera ale unui submarin sau decat avianele de vanatoare ale unui portavion… plus ca TU-160 are si el rachete de croaziera, ba chiar are un sistem GPS propriu al armatei ruse, strict militar, evident, independent de cel al celorlalti, prin satelitii proprii, deci exclus sa fie deranjat in vreun fel…

  Normal, eu nu fac apologia fortei armate ruse, insa cei care stim cate ceva cred eu ca trebuie sa-i temperam pe politicienii astia de la noi si de aiurea care se joaca in mod inconstient cu forte despre care nu stiu nimic…

  In plus, eu cred ca daca-i dai voie lui Rogozin sa se duca in Transnistria, atunci este chestie de obraz sa-l lasi sa se si intoarca… doar nu ne-am apucat de ambuscade cu inalti demnitari! Daca se apuca si FSB-ul de ambuscade cu demnitarii nostri??? Nu de alta, dar noi romanii oricum pierdem de oricare parte am juca, ca de obicei, asa ca mai bine sa nu mai deranjam inutil mandria altora… Americanii si rusii se regleaza ei intre ei pe undeva pe glob, noi suntem zero la nivelul asta si nu ar trebui sa actionam in locul unuia contra celuilalt nici macar cu toata turma, doar am mai facut-o in WWII si am patit-o vreo 50 de ani… data viitoare ne vor rapi alte teritorii si ne vor calari 1oo de ani…

  Cu cat esti mai mic, cu atat trebuie sa fii mai destept! Ponta s-a urcat intr-un avion si crede ca stie cum e cu tehnologia asta militara, a sters datorii si a stabilit investitii, Basescu s-a urcat pe o nava si crede ca stie cum e cu fortele militare navale care sigur ca difera de petrolierul lui, Udrea a sarit cu parasuta si doar ca nu spune ca ar putea conduce trupele de desant… Norocul nostru cu nebunii astia e ca nu avem nici avioane, nici nave si nici desant, adica avem dar in limite mult prea modeste ca sa ne permitem sa zgandarim in numele altora, o putere redutabila aflata langa noi…

  Parerea mea.

 109. 115 Doru Coarna mai 14, 2014 la 8:03 am

  PS. Uitasem, Ponta se pricepe si la marina, doar a navigat cu barca aia… Deci e singurul care stapaneste doua arme, aviatia si marina, trebuie ales!

 110. 116 Vsile, mai 16, 2014 la 8:39 am

  Blogi sau lectii de istorie falsa de origine instabila!

  Hai sa-l citim pe marele Iorga si nu pe amicul instabil!
  „Sa nu mai scrii greceste, ci romaneste sa ne scrii” citez

  Desi era grec, Mavrocordat a impus folosirea exclusiva a limbii romane in administratie si a interzis folosirea celei grecesti. “Cand, din obisnuinta sau din lingusire, un dregator incearca a intrebuinta limba de nastere a Domnului, acesta se supara si, dupa temperamental lui iute, il infrunta foarte aspru: “Pentru o pricina ca aceasta (a ciumei de la Galati), de ce ne scrii greceste? (…) Si de acum cand ne mai scrii, sa nu mai scrii greceste, ci romaneste sa ne scrii””, arata Nicolae Iorga in cartea sa, “Reformatorii”.

  In plus, in epoca fanariota s-au tiparit foarte multe carti in limba romana. In aceasta perioada, cele doua Scoli Domnesti, infiintate dinainte la Bucuresti si Iasi, au devenit institutii de invatamant superior la care au venit sa studieze tineri din tot sud-estul european. Profesorii, in general greci, erau oameni scoliti in universitatile din Apus.

  Alexandru Ipsilanti a continuat reformele si a introdus pentru prima oara o separare intre litigiile civile si comerciale si cele penale. S-au infiintat departamente diferite pentru aceste procese, iar tortura a fost suprimata. Se stabilea si salarizarea intregului corp judecatoresc.

  Insa politica de schimbare a societatii a fost lipsita de continuitate. Dincolo de opozitia multor boieri in fata modernizarii, imediat dupa plecarea domnilor reformatori, inovatiile introduse de ei au fost anulate sau denaturate in folosul boierilor.inchei citatul
  Cum sa inghita marea boierime eliberarea taranilor de sub jug boieresc , cum sa admita boierimea reforme , cum sa admita scolirea prostimii, prin oameni care construiesc o falsa istorie precum olteanul nostru.
  Eu am o singura intrebare daca Ipsilanti a fost un demon si Tudor Vladimireascu un sfant , cum de greci si-ai dobindit independenta in 1821
  si nu dupa peste 50 de ani ca romanii?


 1. 1 Despre recentul sondaj. Ce nu e in regula? « Motanul Incaltat Trackback pe mai 9, 2014 la 3:29 am
 2. 2 E bine sau nu e bine ca omul sa inventeze noi forme de viata? « Motanul Incaltat Trackback pe mai 10, 2014 la 2:02 am
 3. 3 Analele lui Tacitus | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe mai 11, 2014 la 2:24 pm
 4. 4 Avertismentele Rusiei la adresa Republicii Moldova… « Motanul Incaltat Trackback pe mai 13, 2014 la 4:56 am
 5. 5 “rafinament cognitiv” | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe mai 13, 2014 la 7:33 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: