Contestatie privind durata procesului penal

In continuare, dupa 90 de zile de la pronunţare, decizia data in recurs, la 6 ianuarie, in dosarul “Zambaccian”, de către completul de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, complet condus de judecatorul Ionut Matei, nu este redactata, desi termenul obligatoriu de redactare era de 30 de zile.

In aceste conditii, am formulat o contestatie privind tergiversarea motivarii deciziei de catre complet, prin incalcarea legii.

Anexez textul contestatiei depusa la 4 aprilie.

scan_Page_1 scan_Page_2 scan_Page_3

83 Responses to “Contestatie privind durata procesului penal”


 1. 1 Fostă basarabeancă aprilie 9, 2014 la 3:43 pm

  Am obosit de toți și de toate măgăriile… Sper că sunteți mai tare decât mine. Îmi vine să mor. Toate-s fără sfârșit: nici o zi fără facturi umflate, nici o zi fără scumpiri, voar să aduci buletinul, altfel îți închid telefonul, copiii au nevoie de bani, facultățile lor (din fericire, înafara țării) vor și mai mulți bani, ministreasa asta de finanțe cu capul plin de carte și nimica practică se gândește că noi nu ne plătim impozitele la timp pt că nu ne convine sistemul (stați puțin, să râd bine, apoi vă mai spun), vrea ca babele să-și contabilizeze finanțele din grădinăritul din bătătură; profesoara de pictură nu ne înscrie în concursuri de specialitate și tabere până nu-i dăm șpaga, ăla de la urgența m-a lăsat să crap cu sângele în valuri pt că nu i-am dat nimic (i-aș fi dat, dar mă slăbise hemoragia și nu judecam)… v-am spus, sper să am o boală care să mă ucidă pe loc, sunt prea responsabilă să fac gestul cu mâna mea, și nici povară nu vreau să fiu. Poate ar fi mai bine să mă calce o mașină.

 2. 2 Genoveva aprilie 9, 2014 la 3:50 pm

  N-au timp,mai intai cafeaua si tigara,gandesc mult pe care urmeaza sa-l ufletul oare sumileasca,munca multa cand sa ma redacteze?Cine poate sa ma convinga ca justitia este corecta?Nimeni,niciodata.Ma doare sufletul cand vad ce se intampla in tara asta.

 3. 3 Vsile, aprilie 9, 2014 la 3:51 pm

  They are all , above justice !

 4. 4 Cris aprilie 9, 2014 la 4:11 pm

  Din 2005 DNA îi caută lui Mazăre nod în papură și nu i-a găsit până, chipurile, acum când, într-un dosar deschis acum trei ani (!), apăru (numai nu, la adio tu) o „probă” privind luarea de mită. Așadar, acum trei ani procurorii au aflat că Mazăre a luat mită dar abia acum l-au filmat, înregistrat, abia acum a venit un martor care a spus cum l-a văzut el pe Mazăre primind mită ca să-l scoată pe Goldstein câștigător al licitației…
  Nu primarul decretează câștigătorul unei licitații, mamelucilor, ci comisia de licitații care analizează ofertele și ia decizia prin vot. Există în arhivă toate documentele licitației, după licitație se primesc contestații…
  DNA s-a compromis definitiv și irevocabil. Prevăd că PSD va avea la europarlamentare mai mult decât dau azi sondajele.
  Și încă ceva: DNA-ul ăsta nu poate lucra decât cu oamenii în stare de arest. Ce fel de profesioniști sunt acolo?
  La știrile italiene, franceze, elvețiene, belgiene…nu văd demnitari cercetați legați fiind de mâini și de picioare. Și în țările respective există suspiciuni și acuzații, însă suspecții sunt anchetați în stare de libertate.
  Silvio Berlusconi a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru EVAZIUNE FISCALĂ, comutați în activități la un pension de persoane în vârstă.

 5. 5 Adrian B. aprilie 9, 2014 la 4:16 pm

  Adevarul este ca e greu sa motivezi un astfel de abuz , o astfel de mizerie !!! Ce sa scrie in motivare ? Ca au primit ordin de la Basescu ? Asta-i drama mercenarilor , a cozilor de topor …

 6. 6 stefanescu aprilie 9, 2014 la 4:20 pm

  Condamnarile marelui om de STAT al ROMANIEI este RAZBUNAREA si AFIRMAREA lui din 2004 cind ia zis ADRIANE nici nu sti cit de mic vei fi

 7. 7 papasha aprilie 9, 2014 la 5:06 pm

  Bai Ponta & finatu’sau vartu’ ce ti-o fi el acolo , bai baieti , voi uitati unde traiti,de veniti cu asa o lege idiot facuta si, culmea culmilor, e ca o si justificati ca o mare urgenta pt asigurarea securitatii nationale ?

  Bai baieti treziti-va , toti cersetorii si boschetarii vor cumpara cartele pre platite pe numele lor , si le vor vinde la specula prin piete , la fel ca si tigarile de contrabanda , sub nasul sectoristului .

  Ponta , si daca-i prinzi ce-o sa le faci , ca astia abia asteapta sa intre la mititica , mai ales inainte de inceperea iernii , ca sa aiba asigurat un locsor cald si cu 3 mese pe zi .

  http://www.dcnews.ro/cartelele-telefonice-pre-pay-detinute-si-cumparate-doar-pe-baza-unui-act-de-identitate_440990.html

  Iete bre si o parte din noii antreprenori din piete .

  http://www.cotidianul.ro/free-mazare-la-constanta-episodul-doi-235612/
  In rest totu-i perfect !

 8. 8 Scarlat Teodor aprilie 9, 2014 la 6:10 pm

  Daca nu a fost un proces-facatura de ce nu se respecta legea ? Dar fiindca a fost un proces-facatura , cei 5 judecatori nu cad la invoiala ce sa scrie in motivare sau nu au ce sa scrie . Oricum ar fi tot trebuie sesizata inspectia judiciara a CSM pt incalcarea legii !!!

 9. 9 Fragmentarium Politic aprilie 9, 2014 la 6:26 pm

  Cultura prudentiala si versetul patriotismului

  Apropos de geopolitica, in campania vizand Ucraina s-au intins multe capcane geopolitice, si de o parte si de cealalta, in care cei imprudenti si nerabdatori sa profite teritorial de o “oportunitate de criza” pot cadea cu usurinta. Inclusiv in ale prietenilor, din greseala, se intelege.

  Nationalismul ar fi un prost sfatuitor, e un fapt probat istoric, sper sa nu mai aiba rolul de sfatuitor politic sau de strateg oficial. In secolul 21, nationalismul se exprima prin doua cuvinte, sovinism si iredentism.

  In acelasi timp, patriotismul nu se confunda cu nationalismul. Patriotismul nu este nationalism, aceasta este definitia negativa, probabil si cea mai scurta. Respingerea nationalismului nu inseamna respingerea patriotismului, cum politicianist sau populist s-ar putea replica.

  Poetul national Mihai Eminescu, un patriot desavarsit, la fel ca genu-i poetic, a dat cea mai istorica si mai de drept, cum am spune astazi, definitie a patriotismului national, prin versul „de la Nistru pan’ la Tisa”, din poezia „Doina”, pe care-l au in inima si in minte toti romanii, de pretutindeni.

  Cand am scris despre pacatul lacomiei geopolitice si consecintele sale pedepsitoare, cu trimitere la posibile pamanturi straine, am facut-o din perspectiva unei culturi prudentiale. Din nefericire pentru poporul roman, caderile sale geopolitice din trecut s-au datorat insuficientei culturi prudentiale a politicienilor.

  In orice caz, politicienilor de astazi, de pe la noi sau de prin vecini, care nutresc ambitii geopolitice pentru Romania sau pe seama Romaniei, ar trebui sa li se arate pe harta pe unde curg Nistru si Tisa si pe unde a fost Dacia strabuna. Daca nu stiu nici geografie si nici istorie, sa se lase de negustoria cu pamanturi straine.

  https://nastase.wordpress.com/2014/04/06/raspunsuri-qa-alessandra-stoicescu/#comments

 10. 10 Luminita Arhire aprilie 9, 2014 la 8:03 pm

  Adrian Neacsu … il mai stim ? Muschetarul din CSM , filat , inregistrat , fotografiat de la o fereastra a blocului vecin , maturat cu maturoiul DNA , trimis in judecata , supus la „ besteleala severa si bumbaceala cu fire de bumbac ”, daca ar fi sa-l citez pe Boris Vian , desfiintat de reprezentanta CSM , care cere pedeapsa aspra pentru nemernicul care a lipsit de la serviciu …
  Toni Neacsu declara in fata instantei : “Aici discutam despre niste fapte extrem, extrem de grave, dar care, in momentul in care le punem pe hartie, arata cat de neserioase sunt ”
  Chiar , oare cat de mult a luat-o razna justitia din Romania , ca sa se ocupe de condicile de prezenta ? A facut cineva calculul pentru costul acestei operatiuni ?

  P.S. In timp ce scriu , aflu ca s-a transat in sfarsit problema Mircea Diaconu ! Deci SISTEMUL are si brese … deci SISTEMUL poate fi si infrant … Horia Georgescu ii ameninta pe toti cei care s-au ocupat de strangerea semnaturilor pentru Mircea Diaconu CA FAC CEVA ILEGAL SI VOR AVEA DE SUFERIT ! Ce abjectie ! O sa avem parte de demisia astuia maine ? N-as prea crede …

 11. 11 Marian Nicolae aprilie 9, 2014 la 8:12 pm

  Domnule profesor,

  Folosind gandirea cuantica descrisa mai sus si aici:

  Am ajuns la o concluzie fascinanta:

  Imperiul Britanic din care fac parte SUA, UK si Israelul NU mai este condus de catre fiinte umane, ci de catre demoni sau fiinte dintr-un univers paralel extrem de rau voitoare cu fiintele umane.

  In religia noastra ortodoxa le cunoastem drept diavoli iar seful acestora…Insusi Necuratul……

  MS Regina Elisabeta II a Marii Britanii si a Irlandei de Nord ar face mai bine sa recunoasca adevarul straniu si incredibil si sa ceara ajutorul Omenirii. Nu sa incerce sa acapareze tarile altora, pe care sa le stoarca de resurse pentru …stapanii neumani……

  Majestate cereti ajutorul preotilor ortodocsi si al armatelor dispuse sa lupte cu un asemenea inamic….Necurat…..

  In schimbul tehnologiilor unii si-au vandut cu adevarat sufletul…..

  Dar exista nadejde:

  Cereti ajutorul Federatiei Ruse, Romaniei, Serbiei, Bulgariei si preotilor acestora……

  Altfel restul omenirii va trebui sa faca ceea ce ati dorit chiar Majestatea Voastra:

  Bombardarea nucleara a SUA, UK si a Israelului….totul pentru ca restul Omenirii sa se salveze…….

 12. 12 ZeV aprilie 9, 2014 la 9:27 pm

  Nu pot sa spun in acest moment, decat:
  Felicitari, maestre Mircea Diaconu.
  Iata, s-a creat o aparent mica bresa in sistemul politienesc cu motor de..Rolls atat de placut basescului. (Z)
  Inca se mai poate, sper ca liberalii de buna credinta sa decida corect, in interesul votantilor din decembrie 2012, in interesul national al Romaniei.
  Liberalii au obligatia sa dea tarii, fie un presedinte, fie un premier, desigur, in ambele variante, in tandem cu Victor Ponta.
  ps
  Cred ca a venit momentul sa asteptam lucrurile sa decurga dupa vrerea Domnului si a oamenilor, pana la alegerile din mai 2014, dupa care, sa comentam impreuna rezultatul. Pana atunci, cel putin eu, nu as face decat sa ma repet si, foarte posibil, as plictisi auditoriul
  (Z)
  Dar orice ar fi, voi merge (imaginativ) cu Victor pana la capat, oriunde ar fi acesta si oricat de mult am astepta…in fond, timpul biologic este mult mai pretios pentru Traian Basescu decat pentru premier.
  (Z)

 13. 13 vasile aprilie 9, 2014 la 11:00 pm

  fiti tare ca-ti ce nu va doboara va intareste si poate va aduceti aminte unde si cind vam spus ,,, multa sanatate

 14. 14 Gavrila aprilie 10, 2014 la 6:44 am

  Daca cei mai inalti demnitari responsabili cu asigurarea respectarii legii in Romania trateaza cu nonsalanta/ca sa nu spun dispret/ exigentele legale, ce asteptari sa mai avem dela ceilalti cetateni. Asta din aroganta cu care s-au obisnuit a aborda obligatiile ce le revin prin fisa postului. Cine le-a dat o astfel de idee?, fie un basescu, fie chiar mult trambitata independenta a justitiei care pare a nu raspunde nimanui de nedreptatile dureroase si costisitoare ce le comit cu impietate.

 15. 15 blogideologic aprilie 10, 2014 la 7:37 am

  Globalizarea ne-a adus inegalitatea extremă : 67 de persoane deţin tot atâta bogăţie cât jumătate din populaţia lumii ! http://www.lemonde.fr/economie/article/2014/04/09/soixante-sept-personnes-detiennent-autant-de-richesses-que-la-moitie-du-globe_4398581_3234.html

 16. 16 blogideologic aprilie 10, 2014 la 7:51 am

  Sintagme cheie în discursul noului premier socialist francez Manuel Valls : 1/ “Pactul de responsabilitate” 2/ “Pactul de solidaritate” 3/ “Cotizaţiile salariale” 4/ “Cotizaţiile ori sarcinile patronale” 5/ “Fiscalitatea menajelor” 6/ “Prima pentru locul de muncă” 7/ “Tranziţia energetică” 8/ “Colectivul bugetar”. http://www.lemonde.fr/les-decodeurs/article/2014/04/08/les-mots-pour-comprendre-le-discours-de-manuel-valls_4397517_4355770.html

 17. 17 George Hălărescu aprilie 10, 2014 la 10:02 am

  Poate se autosesizează dl Baroso cu privire la abuzurile justiției, că pe cele asupra justiției, fie că sunt, fie că nu sunt, le invocă. Sau staul de drept este funcțional, doar atunci când justiția are libertatea să dispună cum dorește de soarta cetățenilor români?

 18. 18 blogideologic aprilie 10, 2014 la 10:03 am

  @ Fragmentarium politic
  Mai informează-te cu ultimele noutăţi despre naţionalism http://edition.cnn.com/2011/12/06/politics/obama-speech/

 19. 19 George Hălărescu aprilie 10, 2014 la 10:06 am

  Către „blogideologic”,
  dar globalizarea a adus și bunăstarea a miliarde de oameni și a scos din sărăci alte câteva sute de milioane. Globalizarea trebuie privită din multiple perspective, cu bune și cu rele, pentru că dacă o abordăm reducționist, riscăm că facem un mare deserviciu umanității.

 20. 20 santinela aprilie 10, 2014 la 10:25 am

  Domnule Nastase explicatia este simpla.Astia,judecatorii, nu stiu ce sa scrie in motivare de aia intirziie.Credeti ca este usor sa motivezi o hotarire cretina,la limita nesimtirii si data la comanda ? O sa vedeti motivarea,va fi de risul curcilor,mai ceva ca aia a lui Stanciu desi a acesteia este greu de depasit fiind record mondial de idiotenie juridica.

 21. 21 Cris aprilie 10, 2014 la 10:55 am

  @ santinela:

  Juzii nu mai găsesc nici raționamente logico-juridice…
  Vă dați seama ce-și storc creierii?

 22. 22 Cris aprilie 10, 2014 la 11:06 am

  Dar cea mai grozavă situație e cea a lui Victor Babiuc care nici după un an și ceva n-a primit motivarea.
  Că doar n-or să scrie „magistralii” că schimbul de terenuri s-a făcut cu aprobarea CSAT…
  Procurorii și judecătorii îi acuză pe demnitari că fac abuz în serviciu, dar pe ei cine-i acuză și condamnă pentru nenumăratele abuzuri în serviciu săvârșite?
  Iar abuzurile lor în serviciu afectează grav viețile a sute de oameni.

 23. 23 krudus aprilie 10, 2014 la 11:23 am

  Cauzele si motivele nemotivarii sunt urmatoarele in opinia mea:

  -au inamovibilitate si putin le pasa de suferinta unui recidivist.
  -profita de inamovibilitate ca si politicianul de imunitate.
  -trag de timp cum trageati si dvs de dosare.
  -empatizeaza cu dorinta romanilor de-a va tine in tensiune cat mai mult.
  -in 2014 se renegociaza contractul cu Petrom si nu vor sa fiti liber ca sa nu mai mergeti tot dvs la negocieri si sa ne furati.
  -vor ca toata crema din psd sa se reuneasca la Jilava.
  -sunt ofticosi ca desi sunteti incarcerat scrieti pe blog.
  -va lasa sa va hraniti bio-mazare, adica si tocat si amestecat.
  -vor sa vada cine clacheaza primul, dvs sau Becali.

  Curaj d-le Nastase !..inca putin si iesiti din puscarie !..afara sa stiti ca preturile au sarit in sus dupa scumpirea carburantului, sincer ,nu prea mai e de trait ….

  Cred ca la Cornu pomii sunt deja infloriti si peisajul este superb.
  Este tot ce ati pierdut in perioada acesta de temnita.Perioada scurta in care pomii sunt infloriti mi se pare cea mai superba din an.

  Eu am fost la mine la curte, am greblat,am sapat,am insamantat, am varuit, m-am pregatit de Paste ca orice roman sarantoc si matretzar.
  Aveam mare nevoie de un motocultor, nu prea mai fac fata la cazma, am cam imbatranit.Nu am bani sa-mi cumpar, dar asta este mergem inainte….

  Sanatate multa va doresc d-le Nastase, restul le vom rezolva daca suntem sanatosi.

  Va urez de pe acum un Paste Fericit si sa auzim numai de bine.

 24. 24 Fostă basarabeancă aprilie 10, 2014 la 12:01 pm

  Revin, pentru că nu am nici o boală fatală, nu m-a călcat nici o mașină, am plătit facturile, am trimis copilul în excursie… n-am ce face, trebuie săî mă bat cu destinul meu, mult mai important pentru mine decât al lui Radu Mazăre sau cartela Pre Pay. Toți, oricât de umilitor ar fi, trebuie să ne batem cu nimicnicia vieții de zi cu zi. Ce sunt idealurile? Unde-mi sunt visele, aspirațiile? Nu mai desenez, citesc numai manuale… știu, să fim atenți, să ne apărăm drepturile, să particicipăm la viața socială și politică… dar nu azi. Poate mâine, sau în altă zi, când voi fi rezolvat cele peste care nu pot să ajung ziua de mâine. Sănătate, Domnule Năstase! Și răbdare.

 25. 25 Spiridus aprilie 10, 2014 la 12:15 pm

  Cum poate fi (automat) sanctionat un judecator care nu respecta termenul legal, in cazul mentionat sau in altele similare? Dupa cate inteleg, in niciun fel.
  Cine trebuie sa modifice legea, astfel ca situatiile semnalate sa nu poata fi posibile sau sa se aplice sanctiuni corespunzatoare?
  O mai fi PSD la guvernare?
  Sau de vina e tot Antonescu, doar el a cedat Ministerul Justitiei cumnatului lui V. Ponta.

 26. 26 blogideologic aprilie 10, 2014 la 2:00 pm

  Petre Carp şi linia sa geopolitică pro-Kakania (adică imperiul KundK, după scriitorul Robert Musil) : +Când P.P. Carp, fruntaşul politicei de la Bucureşti, într’un discurs parlamentar, cerea statului român să păstreze o neutralitate absolută în ceea ce se petrece între maghiari şi români (cei din Transleithania, n.n.), ardeleanul A. Ciato îl judecă aspru şi mărturiseşte toată revolta în faţa acestei politici prin care “generosul domn P.P. Carp se face apărătorul dualismului”.+ Opinia fusese exprimată în “Revista politică şi literară” blăjeană, anul II, numărul 10, ianuarie 1910. E un excerpt din scanarea unei recenzii făcută la anul 1940, scanare disponibilă acum facil de pe Internet http://documente.bcucluj.ro/web/bibdigit/periodice/culturacrestina/1940/BCUCLUJ_FP_279432_1940_020_003_004.pdf

 27. 27 Cris aprilie 10, 2014 la 2:16 pm

  Problema Nana:
  Acțiunea a fost premeditată și organizată în urmă cu câțiva ani.
  La ordinul lui Băsescu, transmis câtorva demnitari PDL, Primăria Nana le-a retrocedat ilegal terenuri unor funcționari din primărie care le-au vândut imediat firmei italiene constituite în acest scop (achiziționarea de terenuri unul lângă altul), firmă italiană înființată de apropiați ai iubitului italian al Ioanei.
  În câțiva ani, terenurile au fost adunate, Ioana le-a cumpărat comasate, iar firma italiană s-a desființat. Ce altceva mai avea de făcut?
  Băsescu – campionul Justiției, al cinstei și corectitudinii…
  Când va fi făcut testul antidoping ca să i se ia medalia?

 28. 28 sadicu aprilie 10, 2014 la 3:25 pm

  Si eu ma bucur ca Mircea Diaconu poate candida la euro-parlamentare.
  De asemenea,ma bucur si pentru PRM si Corneliu Vadim Tudor.
  In ceea ce-l priveste pe Mircea Diaconu,antena 3 i-a facut publicitate,timp de o saptamana si cu toate astea,nu a reusit sa stranga in 5 zile semnaturile necesare,astfel ca,pe ultima suta de metrii,cei de la PSD i-au sarit in ajutor(inclusiv pesedistii din Sebes a participat).
  Daca erau acceptate de catre BEC,adeziunile online,cu siguranta antena 3,ar fi obtinut pentru Mircea Diaconu,in jur de un million de adeziuni,pentru ca pe internet,o singura persoana poate semna,cu nume diferite,cate adeziuni are chef sau cum s-ar spune:fara numar.
  Altfel stau lucrurile in lumea reala,unde persoanele nu pot fi multiplicate cu ajutorul unei ”baghete magice” si nici nu risca sa-si depuna semnatura pe mai multe liste.
  Dar publicitatea pe care angajatii antenei 3,le-au facut-o lui Gica Popescu si Mircea Diaconu,imi confirma ipoteza ca tot mai putina lume se uita la antena 3.
  Postul la care se uita milioane de romani,(sic!),nu a reusit sa stranga in favoarea lui Gica Popescu,mai mult de 28 de mii de semnaturi,(adeziuni).
  La fel s-a intamplat si in cazul lui Mircea Diaconu.
  Dar cu ocazia strangerilor de semnaturi pentru Mircea Diaconu,s-a mai demostrat ceva:grosul publicului antenei 3 este format din personae de varsta a 3-a si a 4-a,care,conform tuturor statisticilor,voteaza cu PSD.
  Pe durata strangerii de semnaturi,antena 3 a transmis in fiecare zi,imagini din fata teatrului Bulandra,(sper ca nu ma insel) iar printre sustinatorii lui Mircea Diaconu,n-am sesizat nici tineri nici personae de varsta a doua.
  E foarte bine ca cei de pe blogul domnului Nastase sau telespectatorii fideli ai antenei 3,se vor repezii sa-l voteze pe Diaconu.
  Este posibil sa obtina mai mult de 3% de la euro-parlamentare,(poate chiar 5%) si o sa vedeti cu totii ca procentele nu vor fi luate de la PNL,deoarece,oamenii nu l-au perceput niciodata pe Diaconu ca fiind omul liberalilor ci omul antenei 3.
  De asemenea,nici Cornelui Vadim Tudor,de 25 ani incoace,nu a luat niciodata voturi de la dreapta.
  Nu vreau sa ma laud,dar pana acum,previziunile mele s-au adeverit.
  Am prevestit inca de anul trecut ca USL se va prabusii urmat apoi de PSD.
  Pentru alegerile euro-parlamentare din 25 mai,previziunea mea este ca partidele de dreapta,(care isi vor aduce aportul la scorul obtinut de PPE),si anume:PNL+PMP+PDL+UDMR+PFC,vor avea cumulat in jur de 15% peste procentele obtinute de PSD.
  Cat despre nu stiu ce ”bresa”,nu ma faceti sa rad pentru ca tocmai mi-a pus stomatologul o plomba dentara si nu am chef s-o inghit. 🙂
  Mircea Diaconu a facut parte din acel USL de 70% care s-a luptat cu Traian Basescu si dupa 2 ani,in loc de bresa,s-a prabusit.
  Obisnuiti-va inca de pe acum ca din decembrie incolo,Traian Basescu va ocupa functia de Premier in tandem cu un Presedinte de dreapta.
  Daca nu ma credeti intrebati-i pe domnul Mark Gitenstein si pe doamna Merkel.:)

 29. 29 blogideologic aprilie 10, 2014 la 3:31 pm

  @ Fragmentarium politic
  Eminescu, 62 săgeţi către Voltaire / Vorbesc despre cele 62 de versuri din DOINA lui Mihai Eminescu. După opinia lui Bogdan Petriceicu Haşdeu, cuvântul DOINA are sorginte tracă. “Doină, doină, viers cu foc”, este evaluat genul în cultura populară veche de la noi (cel puţin aşa afirmă Vasile Alecsandri). Viers este forma românească a latinescului versus. În poezia autentică, viersul îndeplineşte funcţia tropului. Este formă de reprezentare, schijă de ontologie care ţinteşte către un fragment de realitate. Dificil de realizat arma, dificil să ţinteşti! În aceste condiţii, Mihai Eminescu vorbea despre “vers”, nu despre viers, chiar peiorativ: „E uşor a scrie versuri/ Când nimic nu ai a spune, /Înşirând cuvinte goale /Ce din coadă au să sune.” Cuvintele goale, nesertizate într-o montură ontologică tensionată, nu harponează nimic din realitate, nici zvârlugă, nici caşalot. Viersul autentic al poeziei ţine de inteligenţa spontană, la fel ca universalia (Uni-versus) metafizicii. Mihai Eminescu avea inteligenţă spontană. Or, inteligenţă spontană este sălbatică ! Vikingii sălbatici dovedeau o inteligenţă cu totul şi cu totul ieşită din comun! G. Călinescu şi Petre Ţuţea spuneau despre Mihai Eminescu, în totală admiraţie, că era din neam rutean. Există ambiguitate despre ceea ce înseamnă „rutean”. După unii, rutenii sunt urmaşii unui trib de vikingi răsăriteni. Deci Mihai Eminescu era sălbatic precum un viking ! Contemporani ai lui, dar şi mai apropiaţi contemporani ai noştri, de o mediocritate intelectuală crasă, s-au preocupat, exclusiv, în ceea ce priveşte personalitatea lui Mihai Eminescu, să colecteze exemplele de „incivilitate”. Vă mărturisesc că eu sînt în totală admiraţie faţă de inteligenţa absolută a „sălbaticului român” Mihai Eminescu! Scriind poezia DOINA, Mihai Eminescu ţinteşte în context cultural românesc 62 săgeţi de foc spre Voltaire. Să reamintesc fiecare săgeată : 1)“De la Nistru pân’ la Tisa / 2)Tot Românul plânsu-mi-s-a / 3)Că nu mai poate străbate / 4)De-atâta străinătate. /5)Din Hotin şi pân’ la Mare /6)Vin Muscalii de-a călare,/7)De la Mare la Hotin /8)Mereu calea ne-o aţin; /9)Din Boian la Vatra Dornii /10)Au umplut omida cornii /11)Şi străinul te tot paşte, / 12)De nu te mai poţi cunoaşte. /13)Sus la munte, jos la vale / 14)Şi-au făcut duşmanii cale; / 15)Din Sătmar până ’n Sacele /16) Numai vaduri ca acèle. / 17)Vai de biet Român săracul, /18) Îndărăt tot dă ca racul, /19)Nici îi merge, nici se ’ndeamnă, /20)Nici îi este toamna toamnă, / 21)Nici e vară, vara lui /22)Şi-i străin în ţara lui. / 23)Dela Turnu ’n Dorohoiu / 24)Curg duşmanii în puhoiu /25)Şi s’aşează pe la noi; /26)Şi cum vin cu drum de fier, /27)Toate cântecele pier, /28)Sboară paserile toate / 29) De neagra străinătate. /30)Numai umbra spinului /31) La uşa creştinului. /32) Îşi desbracă ţara sânul, /33)Codrul – frate cu Românul – /34)De secure se tot pleacă /35) Şi isvoarele îi seacă – / 36)Sărac în ţara săracă! //37) Cine-au îndrăgit străinii /38)Mânca-i-ar inima cânii, / 39)Mânca-i-ar casa pustia /40)Şi neamul nemernicia. / 41)Ştefane, Măria Ta, / 42)Tu la Putna nu mai sta, / 43)Las’ Arhimandritului / 44) Toată grija schitului, / 45)Lasă grija Sfinţilor / 46)În sama părinţilor, /47)Clopotele să le tragă / 48)Ziua ’ntreagă, noaptea ’ntreagă, / 49)Doar s’a ’ndura Dumnezeu /50)Ca să-ţi mântui neamul tău! / 51)Tu te ’nalţă din mormânt / 52)Să te-aud din corn sunând / 53)Şi Moldova adunând. / 54)De-i suna din corn odată, /55)Ai s’aduni Moldova toată, / 56)De-i suna de două ori /57) Îţi vin codri ’n ajutor, /58) De-i suna a treia oară /59)Toţi duşmanii or să piară / 60)Din hotară în hotară, / 61)Îndrăgi-i-ar ciorile / 62)Şi spânzurătorile! ”De ce erau azvârlite săgeţile româneşti către iluministul Voltaire ? Codul se ascunde la numerele 17 şi 18. “Vai de biet Român săracul, / Indărăt tot dă ca racul”. Este vorba despre pierderile noastre teritoriale imense. Retrageri ale românilor din Romania Orientală, retrageri la care am fost forţaţi de un lobby anti-Romania creat de “moralul” Voltaire. Amintesc că Romania apare în istorie prin Constituţia Antoniniană de la 212 Anul Domnului. Timp de două secole mai înainte, jurişti de geniu creaseră un fundament solid pentru statul de drept (vezi şi cartea lui Will Durant). Între 212 AD şi 285 AD, acea justiţie cu totul şi cu totul nouă a statului de drept transforma Imperiul Roman în Romania! 285 AD este semnificativ pentru că împăratul Diocletian împarte statul în Romania Orientală şi Romania Occidentală. Numai Romania Orientală supravieţuieşte. Cu perioade multe de civilizaţie înfloritoare, o mie de ani după căderea Romei de pe Tibru. Nostradamus reţine acest nume, Romania, în mod expres şi exclusiv pentru Romania Orientală. Romania, căreia îi prevede un viitor de cel puţin încă o mie de ani! Contra Reforma, inventatoarea barocului, inventează apoi conceptul geopolitic Romania Neoacquistica. Prinţul valah de sânge vareg (cantacuzin) Mihai Viteazul primeşte sume imense pentru a libera Nova Roma devenită Stambul. Mihai Viteazul se eschivează de la sarcină. Cheltuieşte acele sume numai pentru hinterlandul Novum Latium, pentru a realiza prima unire a ţărilor româneşti. Dar după Contra Reformă, în Franţa vine Epoca Luminilor. Iluminiştii vroiau să construiască o civilizaţie comparabilă în glorie cu elenismul. Regele Prusiei Frederic cel Mare scria batjocoritor către Voltaire: +Les anciens Grecs sont ressuscités en France.+ Membrii Comitetului Marii Terori din anul 1794 ce alimentau cu marfă umană ghilotina, se credeau poeţi în Arcadia ! // Deci “Vai de biet Român săracul,/ Îndărăt tot dă ca racul”. Există o conspiraţie împotriva românilor ? Se pare că da. Voltaire, care era plătit de ţarina Caterina cea Mare a Rusiei, organizează în Franţa un lobby care ducea la încheierea tratatul din 1774 de la Kuciuc Kainargi. Voltaire putea chiar să scrie enormitatea că : “Armatele Rusiei au omorât mai puţini oameni decât focurile de artificii la nunta regelui Louis XVI cu Marie-Antoinette.” (sic!). Acel tratat din 1774 anula Capitulaţiunea din 1740 (pentru care lucraseră cardinalul cancelar de Fleury, ajutat de funcţionarul filosof de la Externele Franţei cu numele Gabriel Bonnot de Mably, toţi aflaţi în umbra proteguitoare a monarhului absolutist Louis Quinze) prin care se garanta internaţional frontiera noastră răsăriteană pe Bugul pontic. Anul 1774 constituia premisa pentru viitoarea trădare de la Yalta, prin care Roosevelt şi Churchill îi dădeau România lui Stalin. Vezi chiar mărturia lui Winston Churchill ! Nu ai citit-o încă ?

 30. 30 blogideologic aprilie 10, 2014 la 3:49 pm

  Bolnavii de Parkinson devin mai autonomi graţie calculatoarelor mobile Google Glasses conectate la Internet ? http://lesclesdedemain.lemonde.fr/revue-de-web/les-malades-de-parkinson-plus-autonomes-grace-aux-google-glass_a-11-3850.html

 31. 31 blogideologic aprilie 10, 2014 la 4:37 pm

  Ce combinaţie productivă ! Un germene de întreprindere (start-up numit M3D), care a realizat deja un produs minim viabil (poate că nici nu era prea greu, fiind vorba despre o imprimantă 3D produsă prin mimetism copycat) la 200 dolari americani, şi o platformă de finanţare participativă (Kickstarter) http://lesclesdedemain.lemonde.fr/revue-de-web/une-imprimante-3d-enflamme-les-internautes-sur-kickstarter_a-54-3845.html

 32. 32 Serianu Anisoara aprilie 10, 2014 la 5:33 pm

  Nu stiu de ce va mirati? De abia dupa alegerile prezidentiale o sa aveti motivarea.

 33. 33 Ion Ionescu aprilie 10, 2014 la 5:40 pm

  Pai toti am inteles ca de fapt se redacteaza in alta parte!

  ” Cine nu pedepseste nedreptatea, porunceste ca ea sa fie facuta.”(Leunardo da Vinci)

 34. 34 Luminita Arhire aprilie 10, 2014 la 7:05 pm

  @fosta basarabeanca
  Doamna , scrieti bine si , in general, pentru oamenii care scriu bine un pericol potential il reprezinta mai curand tramvaiele ( a se vedea cazul Nicolae Labis , pe care inteleg ca l-au scos din cartile de literatura romana prin anii ’ 90 deoarece a fost comunist , asa ca Moartea caprioarei nu mai corespundea corectitudinii politice … ) . Toate sunt asa cum le relatati – dar se petrec „ intr-o tara trista plina de umor ” , asa ca , atata vreme cat mai puteti povesti despre ele , chiar si cu aceasta exasperare , chiar si cu acest patetism explicit , nu este totul pierdut …
  Profitati de supapa scrisului … multa lume nu are acest privilegiu …

 35. 35 Mihaela Mihai aprilie 10, 2014 la 7:32 pm

  Din pacate, copia documentului postat de dvs aici este total ilisibila. Daca nimeni nu v-a semnalat-o pana acum, inseamna ca nimeni nu a incercat sa-l citeasca.
  Mie mi se pare important de citit pentru ca l-ati gandit si aveti asteptari mari in privinta lui.
  Este evident pentru toata lumea faptul ca dosarul dvs a fost manipulat atat de grosolan incat nici magistratii nu mai stiu cum sa o scoata la capat cat de cat rezonabil. Dar, eu mai cred si ca aceasta tergiversare este voita pentru a prelungi in mod artificial perioada dvs de detentie.
  Oricum, societatea romaneasca se dizolva si se impregneaza de un putregai moral care se intinde galopant. O asemenea atmosfera deletera nu a existat parca niciodata.

  A fost perioada ” Jos Basescu ” in care, pornind de la cazul dvs, acumuland si nesfaristele conflicte provocate de acesta, energiile s-au canalizat intr-un mod as spune ” sanatos si clar”. Acum insa, parca si colegii dvs din PSD si-au pierdut busola, incepand cu dl. Victor Ponta.

  Regret ca am prevazut acest lucru, in incheierea unei emisiuni a Oanei Stancu dinainte de alegerile municipale : ” Atentie, USL va castiga clar alegerile, dar trebuie sa fie constient de faptul ca poarta o imensa responsabilitate morala fata de romani. Psd nu a mai fost la putere de 8 ani si lumea a uitat cum se spunea inainte peste tot, ” PSD fura, PSD este corupt, toti o apa si-un pamant ! ” etc.
  Acum, trebuie cu orice pret sa se tina de cuvant si sa faca ce a promis in aceasta campanie, dovedind ca s-a schimbat. ”

  Dl. Sova care era asezat alaturi de mine s-a albit la fata.
  De atunci, mi s-au inchis usile emisiunilor de la Antena 3 !!!
  Deontologie de Bosfor …

  Orice greseli ati fi facut, sunteti cel mai profesionist dintre TOTI politicienii din Romania, cu o viziune istorica de o anvergura pe care putini sunt in stare sa o aprecieze la justa sa valoare. Am repetat-o, public, cu convingere, de cate ori am avut ocazia, asumandu-mi si consecintele care nu au intarziat sa vina si s-au asezat ca o shapa de beton asupra mea.

  Nu ma pot impiedica sa va fiu recunoscatoare pentru sprijinul pe care mi l-ati acordat, dumneavoastra ca Prim ministru si apoi Mona Musca in Parlament, in realizarea Legii 109/2005 pentru indemnizatiile artistilor… desi am facut-o pentru altii, si nici macar nu beneficiez personal de ea.
  Pentru asta, nu ma pot impiedica sa raman alaturi de dvs cu gandul amical si respectul pe care il meritati.

  Si dvs, si Mona Musca ati fost aneantizati de aceeasi mana criminala care. impiedicandu-va sa va continuati carierele, au facut mult rau Romaniei.
  Din fericire, dvs rezistati.

  Spune un vechi proverb : ” Numai in pomul cu roade se arunca cu pietre „.
  Pentru mine insa, consolarea pe care mi-o aduce este mult diluata fata de prea lunga durata a pretului de suferinte pe care un om superior trebuie sa-l plateasca .
  Va rog sa nu uitati cine sunteti.

 36. 36 Adrian B. aprilie 10, 2014 la 7:46 pm

  Oricum , toata aceasta dementa si degringolada pe care o traiesc romanii in ultimii 10 ani ( din cauza nemernicului de Basecsu ! ) a fost posibila sau chiar amplificata si din cauza politicienilor ex-USL !

  Pentru un ticalos ca Basescu , niste ageamii si fricosi ca Ponta , Antonescu , Constantin , Zgonea , Geuana , Tariceanu si Dragnea sunt o adevarata pleasca !

  Studiati cu atentie personajele de mai sus si va puteti da seama singuri cam CE ASTEPTARI PUTETI AVEA de la acesti indivizi …

  Pentru baietii de mai sus e MULT MAI IMPORTANT sa-si faca nevestele/fetele europarlamentari , sa le angajeze la ASF , s-o puna de-o afacere sau sa-si ia o casa de la stat !

  Ei nu vad mai departe de propria lor farfurie ! Si chiar daca vad , ori n-au creier sa actioneze , ori le e frica sa actioneze pentru ca sunt fricosi si santajabili …

  CONCLUZIA ? Salvarea e INDIVIDUALA !!!!!!!!

  P.S. De când a ajuns USL-ul la putere , eu tot incerc sa gasesc un membru al guvernului care sa ma impresioneze cu ceva bun sau cu inteligenta lui ! Invariabil , ma lovesc tot de aceleasi personaje SINISTRE , gen : Maria Grapini , C-tin Nita , Daniel Constantin , Gabi Oprea , Nicolaescu , Manescu si alti imbecili de felul acesta ! Deci ce sperante mai poti sa ai ?

 37. 37 Centru aprilie 10, 2014 la 9:47 pm

  Pentru ca din fericire exista si altceva in Romania decat mizerie morala si materiala , minciuna , incompetenta , coruptie si vanatoare de vrajitoare la comanda basista : uitati-va la ” peundemerg ” pe Google la superbele fotografii de pe santierul Timisoara Lugoj al italienilor de la Tirrena – au inceput acum trei saptamani si lucreaza de rup cerul – este impresionant . Zeci de utilaje , decopertari pe sute de metri largime , muncitori peste tot – asta e actiune , domnule Sova , nu rezilierile si taraganarile dv inadmisibile . Sunt capabili sa termine cei 22 de kilometri anul acesta , cu un an mai devreme !
  De ce nu da Victoras bani de la buget sa termine ciotul de 6 km din Bucuresti ? De ce lasa sa rugineasca ce s-a construit la Suplacu de Barcau ?

 38. 38 Luminita Arhire aprilie 10, 2014 la 10:25 pm

  Ce poate fi mai respingator decat acest tip de procedeu indreptat manifest impotriva personalitatii umane … Neredactarea motivarii deciziei pentru condamnarea dumneavoastra ,domnule profesor , nu tine de lipsa de personal , de supraincarcarea impartitorilor de dreptate , de „ sufocarea ” instantelor intr-o Romanie considerata in MCV atat de GENERAL-INFRACTOARE , ci tine numai de SENTIMENTUL NEINGRADITEI PUTERI ! Ionut Matei crede ca in „CURTEA LUI ” el poate face regulile de unul singur si ca i se permite sa croiasca destine dupa cum i se nazare lui , fara sa dea socoteala nimanui … Nu LEGEA ci BUNUL LUI PLAC creioneaza viitorul in spatiul inchis pe care il numeste „CURTEA LUI ” !
  Toti acesti mici dumnezei , facuti din vorbe si semnaturi prezidentiale , sunt , in opinia mea , oameni mediocri ; numai oamenii limitati , lipsiti de anvergura , sunt atat de dizarmonici in esenta . Numai oamenii comuni si complexati au nevoia patologica de a-si manifesta in mod nechibzuit PUTEREA , pentru a simti ca exista , ca inseamna ceva , pentru a se defini cat de cat …
  S-a spus ca sunt COMPLETUL NEGRU … as fi murit de rusine in locul lor , sa fi fost recunoscuta ca facand parte dintr-o instanta stramba , cand meseria mea ar fi trebuit sa fie DREPTATEA …
  De aceea , indiferent de cat de importanti se considera ei astazi , nu exista esec profesional mai teribil decat ca oamenii sa te vada asa !

 39. 39 blogideologic aprilie 10, 2014 la 11:04 pm

  Cred că a sosit şi momentul pentru extensiunea modalităţilor de logică formală la noi. Maniera cea mai simplistă a fost prezentată post-1989 de către poetesa Ana Blandiana. Cred că împrumutase de fapt mult din stilul activistic bolşevic al tovarăşului Gogu Rădulescu. Jurnalele cinematografice din perioada Gheorghe Gheorghiu –Dej ne arată că el era “şeful cel mare” în România. Iar un anti-comunist autentic precum domnul Şerban Zoner ne dezvăluia lucruri încă mai vechi, încă mai abominabile, despre Gogu Rădulescu. Este surprinzătoare longevitatea lui extremă în fruntea relelor din România ! Probabil tocmai caracterul său cu pestilenţă de pucioasă roşie explică atractivitatea ce o exercita asupra unor personaje din breasla scriitoricească oficială fără intense talente literare, precum Ana Blandiana şi Mircea Dinescu, gata mereu să cadă în proletcultism. În comparaţie cu ei, poeţii damnaţi ce refuzau compromisurile au fost realmente nişte genii. Însă cine îi mai aminteşte ? Chiar şi în viaţa reală ei au fost mereu aproape necunoscuţi. Doar Adrian Marino îi preţuia. Vină care se impută în lumea de astăzi. Extensia pentru logica formală o fac prin “gândirea pe stoc” şi “gândirea pe flux”. Poate că nu-s mare lucru. Şcolariceşte ele ţin de pre-universitar, dar se pot aplica şi în domeniul academic, de exemplu pentru gândirea cadrului economic. Formal, aparţin cartării stilurilor de gândire, vezi http://en.wikipedia.org/wiki/Thinking_Maps şi http://wiki.adams50.org/mediawiki/index.php/SBS:Thinking_Maps În fugă spun, “gândirea pe stoc” este reprezentată aici http://www.wikihow.com/Image:Choose-Between-Different-Styles-of-Thinking-Maps-Step-1.jpg , iar “gândirea pe flux” este reprezentată aici http://wiki.adams50.org/mediawiki/images/8/87/Flow_map_thoughts_math.jpg

 40. 40 Adrian B. aprilie 11, 2014 la 12:09 am

  Cred ca asta spune multe despre cine coordoneaza lucrurile in justitie si in Romania …

  http://www.dcnews.ro/kovesi-premiata-de-ambasada-sua_441100.html

 41. 41 blogideologic aprilie 11, 2014 la 6:57 am

  Întreprinderea socială de la Câmpia Turzii http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/angajari/intreprinderea-sociala–solutie-pentru-zonele-defavorizate–senatorul-alexandru-cordos-despre-premiera-de-la-campia-turzii-331741 În textul din ziar e folosită definiţia : “Întreprinderea socială este o entitate comercială ce desfăşoară activităţi aducătoare de profit, dar foloseşte profitul obţinut pentru a crea noi locuri de muncă, destinate persoanelor defavorizate.” Produsul minim viabil al acestei întreprinderi sociale nu este deosebit de inovant – “șoșoni pentru clăpari”- dar, în fine, merge şi aşa, este o abordare funcţională rapidă şi eficientă prin mimetism copycat. Mai ştim că o întreprindere socială trebuie să fie asociată cu o curbă de cerere construită prin “garanţii şi abonamente”. Senatorul intervievat de la PSD vorbeşte despre “legea întreprinderii sociale” – care se află în dezbatere la Senat. Nu am înţeles dacă în textul proiectului de lege se inserează conceptul : “curba de cerere construită prin garanţii şi abonamente”. Bănuiesc că răspunse este negative. Nu spun că nu există “garanţii”, ele sunt furnizate generos de către Comisia Europeană, rezultă clar din articol. Dar mai departe ? În mod evident este prezentă aici o “întârziere românească“. Reporterul (domnul Andrei Mărgăritescu) pune întrebarea : “Cât de oportună ar fi specializarea unei astfel de întreprinderi pe producția de bunuri ce sunt, de regulă, achiziționate de instituții publice?” Senatorul intervievat răspunde :“Întreprinderile sociale vor intra pe piață ca un competitor egal și vor putea participa în cadrul licitațiilor de achiziții organizate de instituțiile publice în aceeași măsură ca ceilalți agenți economici, forma de organizare a acestora nu va reprezenta un criteriu de selecție.” Deci nici aici nu se vorbeşte despre acele „abonamente pentru achizițiile produsului de către instituțiile publice”. Pentru că aceste „abonamente“ nu înseamnă favorizări, ci înseamnă realmente COMPETIŢIE prin calitate şi valoare adăugată, care produce diferenţierea faţă de alte întreprinderi, sociale ori ba ! Această diferenţiere prin calitate şi valoare adăugată se face prin ataşarea unei etichete ecologice avansate pentru produs. Eticheta ecologică avansată presupune un “cerc de calitate” http://en.wikipedia.org/wiki/Quality_circle acolo, în organizaţia din întreprindere (şi repet, socială ori ba !). La noi, pionier în organizarea “cercurilor de calitate în organizaţiile economice” –chiar înainte de 1989- a fost regretatul lider sindical Virgil Săhleanu, ucis printr-o crimă abominabilă pe vremea regimului Emil Constantinescu. Păi, să vii şi să spui acum că nu ar exista “conspiraţie împotriva românilor” înseamnă orbire în faţă, înseamnă pur şi simplu aruncarea cu vitriol în ochiul investigativ. Pentru eticheta ecologică avansată “cercul de calitate din întreprindere” trebuie să realizeze o analiză de impact ambiental potenţial pe ciclul de viaţă al produsului (acronimul internaţional este LCA, venind aceasta de la sintagma Life Cycle Assessment, ori, alternativ, Life Cycle Analysis).

 42. 42 George Ban aprilie 11, 2014 la 8:25 am

  @sadicu, 3:25pm, 10 aprilie

  Dacă persoanele de vârsta a 3-a și a 4-a votează cu PSD, asta înseamnă că PSD este favoritul persoanelor înțelepte.

  Persoanele cu probleme de IQ (tineri sau mai puțin tineri) votează pe cei asemenea lor. Lucru valabil inclusiv pentru semi-analfabeți:

  „pe ultima sută de metrii”
  „se vor repezii”
  „USL se va prăbușii”
  „care își vor aduce aportul”
  „inclusiv pesediștii din Sebeș a participat”

  Iar acela care face tot felul de „analize” politico-electorale, după care zice că de fapt contează ce spun Gittenstein și Merkel, este doar un grețos trădător al țării sale.

 43. 43 Cris aprilie 11, 2014 la 10:49 am

  Iată! Mihaela Mihai e chiar Mihaela Mihai. Mă bucur foarte mult.

 44. 44 Cris aprilie 11, 2014 la 11:16 am

  @ Adrian B.:

  Domnule, părerea mea e că sunteți misogin, deci nu un om al anului 2014.
  Să afirmați la nesfârșit (și nu numai dv.) că Daciana Sârbu, și Adina Vălean au fost „făcute” europarlamentari de către tatăl și respectiv soțul lor, e o jignire nemeritată adusă celor două doamne.
  V-am expus odată (dar probabil nu ați citit sau, dacă ați citit, o țineți pe-a dv.) pregătirea lor, și v-am arătat că cele două erau parlamentari de România și europarlamentari și înainte de a să căsători, iar Daciana e în PSD de la 19 ani, remarcându-se prin activitatea ei.
  Într-un partid, candidații la Parlament sunt aleși prin vot secret de către membrii partidului, nu îi „pune” cineva pe liste. Oricine poate să propună pe oricine. Dacă acesta e VOTAT, e pe listă. Sper că nu susțineți că membrii de partid s-au temut să le voteze SECRET pe cele două, de frica lui Sârbu și Antonescu. De frică să nu le facă ce?
  Nu vreți deloc să treceți în revistă activitatea și eforturile lor, ci repetați la nesfârșit că au fost alese pentru statutul lor.
  După dv., cele două au fost alese fiindcă sunt fiică și soție de politicieni, altfel n-ar fi fost alese și nu au competențe.
  După dv., doar doamnele care nu sunt în această situație sunt competente (sau nici ele?): Norica Nicolai, Renate Weber, Monica Macovei, Andreea Paul…
  Raționamentul logic e că și bărbații-soți de politiciene au fost aleși datorită soțiilor (sau în privința bărbaților nu e valabil?), și că, în general, toți ceilalți aleși care nu sunt fii/fiice sau consort/consoarte de politicieni sunt competenți.
  Nu știu ce mă face să cred că mentalitatea dv. e că toate femeile trebuie să stea la bucătărie fiindcă nu au inteligență, pregătire, competențe…
  Mentalitatea mea e că societatea nu se împarte în bărbați și femei, tineri și bătrâni, ci în categorii sociale. Femeile din categoriile sociale superioare nu sunt la fel cu cele din categoriile inferioare, cum nici bărbații din categoriile superioare nu sunt la fel cu cei din categoriile inferioare.
  Iată! Eu sunt în vârstă, dar am alte preocupări decât are o femeie de vârsta mea dar fără carte, fără educație, care stă în bucătărie toată ziua. Ea UNA știe, UNA face.

 45. 45 Vsile, aprilie 11, 2014 la 12:14 pm

  Cit de indocrinata poate sa fie o persoana ca sa folosesca expresia „Maestru” pentru Ion Cristoiu?
  Acelasi personaj care are si iesiri corecte acuza organizatia PSD din Sebes de sustinere directa a demersului unui adevarat Maestru, confundind simpatia unor membrii PSD pentru actorul Mircea Diaconu cu sustinere partinica.
  De cealalta pare Se Besi are dreptate ,sustinerea lui M.D. de catre Antena 3, constituie de fapt atacuri PSDiste ale acestui post impotriva unui PNL condus de Antonescu.
  Si eu de la Constanta am alcatuit o lista cu citeva persoane care au semnat pro Mircea Diaconu….si nu sunt si nu voi fi intrun partid anume!

  O alta chestie tragi-comica hazoasa este si interventuia dl.George Halarescu care se intreaba aparent retoric daca Barosso sesizeaza …..
  uite ca le-a sesizat si a decorato pe princi pesta Kovesi!

 46. 46 Vsile, aprilie 11, 2014 la 12:25 pm

  Adrian B.

  Pata dumitale si nu numai a dumitale pe doamna Grapinii are trimiteri la razboiul postului super-basist B1 precum si a sleathei de rechini pro-basisti
  care au dinamitat cu perseverenta speculind precum Gavrila iesiri
  lexicale nepotrivite ale doamnei fara sa retina insa exercitiu ministerial al acesteia.

  Spre satisfactia dumneavoastra si nu numai doamna , o reusita de altfel in afaceri ,si-a dat demisia ,dintr-un minister pe care il conducea rezonabil sau cel putin mai bine decit altii. Acum inteleg ca si-a dat demisia si din parlament optind pentru Euro in loc de RONI.

  Daca va avea succes,sau succesuri ca sa-l multumim si pe Pralea si in aceste alegeri, credeti ca gura lumii pacatoasa va fi inchisa cu ceva?

 47. 48 papasha aprilie 11, 2014 la 6:00 pm

  RASPUNSUL ESTE CLAR , SIMPLU , SI FOARTE TRIST :
  DECORATA COLONIE ROMANIA !

 48. 49 Luminita Arhire aprilie 11, 2014 la 6:32 pm

  @sadicu
  Prietene , nu va mai citesc demult postarile ,si va asigur ca nu numai lungimea textelor dumneavoastra are un efect inhibitor asupra mea – mai sunt si altele … Dar , pentru ca la o lectura rapida , in diagonala , am observat ca abordati problema candidaturii lui Mircea Diaconu , am indraznit totusi sa citesc .
  Concluzii :
  1.Daca tot va bucurati pentru succesul actorului Mircea Diaconu , poate ca ar fi util sa aflati ca Teatrul Nottara este „casa ” lui si nu Teatrul Bulandra , de unde a plecat in 1982 . Firesc , in fata teatrului Nottara s-au strans o parte insemnata dintre semnaturi … ( nu au fost „ADEZIUNI ”, prietene , ci semnaturi de sustinere a unei candidaturi – nimeni nu „ADERA ” la un candidat independent … )
  2.Este total irelevant cate semnaturi s-au strans prin campania Antenei 3 pentru Gica Popescu ; conditia pentru succesul unei astfel de actiuni este ca telespectatorii sa identifice in campania respectiva „O CAUZA ” care sa le stimuleze receptivitatea . Daca asta nu se intampla , nu are importanta ce audienta are postul respectiv . Oamenii nu sunt „ spalati pe creier ” , asa cum va place sa va inchipuiti …
  3.Aveti ( ca si idolul dumneavoastra , cu nume de flatulenta ) o problema cu Antena 3 . Nu stiu cu ce instrumente anume masurati dumneavoastra audientele , gradul de educatie al telespectatorilor, varsta si simpatiile politice ale acestora . Sper ca nu incercati cu termometrul , pentru ca , nu vreau sa va dezamagesc , dar nu merge asa !
  4.Cel mai teribil insa ati fost cand ati lansat prognoza pentru viitoarele alegeri europarlamentare , predictie pe care ne-o vindeti ca pe o mare contributie personala la gandirea universala ; ceea ce spuneti de fapt este ca PSD va lua in jur de 38 – 42% , ceea ce rezulta din toate sondajele . Daca adunati o sumedenie de partide si partidulete , si nu va iese totusi mult-doritul + 15% peste PSD , va sugerez sa mai bagati si niste partide de pe la vecini – putin KDU , un strop de GERB , un gram de FIDESZ , sa vedeti ce prajitura frumoasa si bine crescuta va iese !
  5.Cat despre ceea ce ati prevazut inca de anul trecut , ca USL se va prabusi urmat de PSD ( !!!) – as spune ca si previziunea asta va „aranjeaza ”la fel ca toate celelalte ; ceea ce mi se pare mie simpatic la dumneavoastra , este ca intai va ganditi cam ce v-ar placea sa se intample , dupa care ciopartiti realitatea pana o inghesuiti in forma aceea preconceputa !
  A , si inca ceva : daca stomatologul dumneavoastra v-a pus o plomba pe care riscati sa o inghititi razand , nu aveti decat o optiune : sa schimbati rapid stomatologul !

 49. 50 Adrian B. aprilie 11, 2014 la 7:16 pm

  Cu astfel de masuri , sigur vom iesi din criza 🙂 Cu ce e mai presus Ponta & GhitaSRI de tembelul ala de Basescu ? Sau cu ce e diferita Victoria Nuland de Ana Pauker ? 🙂

  http://www.realitatea.net/bac-i-urile-date-chelnerilor-ar-putea-fi-impozitate-cu-16prc_1418740.html

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/cazanciuc–cei-care-detin-cartele-prepay-trebuie-sa-se-inregistreze-cu-datele-din-buletin–331743

 50. 51 Adrian B. aprilie 11, 2014 la 7:31 pm

  @ Cris

  Stimata doamna , eu nu sunt misogin ! Doar ca d-voastra ganditi exact la fel ca domnii pe care i-am enumerat .

  Daca d-voastra sunteti de acord cu astfel de practici si nepotisme , atunci de ce va mai plangeti pentru tot felul de abuzuri si mizerii care se intampla in Romania ?

  Imi pare ca sunteti o persoana rationala , nu un activist de partid din ala spalat pe creier ! Ganditi-va ce s-ar intampla daca toti oamenii ar proceda la fel ca domnii pe care i-am metionat sau ce exemplu dau acesti domni ? Sau ce asteptari putem avea de la ei ?

  Eu nu contest educatia si studiile acelor doamne ci vreau sa spun ca este o chestiune de BUN SIMT sa nu-ti numesti sotia , socrul , varul , etc. in functii de demnitate/ conducere . As spune ca este chiar o chestiune de autoaparare !

  Pe de alta parte , eu cunosc SUTE DE PERSOANE mai pregatite decat d-na Daciana Sarbu , cu care am fost coleg de facultate … Si care sunt angajati obisnuiti , intreprinzatori sau chiar someri !

 51. 53 andi aprilie 11, 2014 la 8:58 pm

  Va urez rabdare … Oricum, veti reveni si vocea dumneavoastră va conta în fiecare zi mai mult și mai mult … Dacă va fi bine dozată. Și cred că va fi.

 52. 54 Adrian B. aprilie 11, 2014 la 10:30 pm

  Nu o spun eu ! O spune fostul presedinte al SeUA …

  Jimmy Carter: Omenirea consideră SUA principalul instigator la războaie

  Omenirea consideră că Americii este „principalul istigator la războaie”. Declaraţia aparţine fostului preşedinte american Jimmy Carter şi a fost făcută într-un interviu pentru ediţia online Salon.

  Potrivit lui Jimmy Carter, oamenii din lume cred că americanii „declanșează conflicte armate aproape din orice motiv”.

  Fostul lider american a reamintit un discurs ținut recent de secretarul de stat, John Kerry, care a afirmat că în secolul al XXI-lea nu se mai pot invada țări.

  „Acest lucru seamănă mult cu ceea ce am făcut noi în Irak în același secol al XXI-lea”, a afirmat reporterul. „Absolut corect. Ceea ce am făcut. Și tot timpul facem ceva. Așa e Wahingtonul. Din pacate. Și continuăm să o facem de foarte mulți ani”, subliniat Jimmy Carter.

  Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/news/2014_04_11/Jimmy-Carter-Omenirea-considera-SUA-principalul-instigator-de-razboaie-8573/

 53. 55 blogideologic aprilie 12, 2014 la 6:47 am

  Dar ce se întâmplă la Universitatea Princeton, USA ? Emite pretenţia că a “confirmat ştiinţific” un străvechi eres (Credință în forțe miraculoase, supranaturale; concepție falsă; prejudecată, superstiție, eroare, după DEX). https://ro.stiri.yahoo.com/princeton-creierul-uman-poate-influen%C5%A3a-fenomene-externe-133606253.html

 54. 56 blogideologic aprilie 12, 2014 la 7:21 am

  http://www.nytimes.com/2014/04/13/realestate/new-york-boomers-on-hipster-turf.html Unii boomers calcă voioşi pe gazonul hipster. Alţii …

 55. 57 Vsile, aprilie 12, 2014 la 7:41 am

  Mihaela Mihai,

  Sau , bata-ne sfantul de uituci!

  PSDeul nu a fost la putere in ultimii 8 ani???????

 56. 58 blogideologic aprilie 12, 2014 la 7:51 am

  După descrierea fazelor mai mult sau mai puţin inumane ale jocului algoritmic pe Bursă (făcută de Michael Lewis în cartea Flash Boys), ziaristul David Brooks (îmi place cum scrie!) compune eseul “Puterea morală a curiozităţii” http://www.nytimes.com/2014/04/11/opinion/brooks-the-moral-power-of-curiosity.html?action=click&contentCollection=Art%20%26%20Design&module=MostEmailed&version=Full&region=Marginalia&src=me&pgtype=article

 57. 60 Cârcotaşu aprilie 12, 2014 la 8:27 am

  Adrian B,

  Cred ca Ponta isi doreste si el sa fie premiat de Ambasada SeUA … Sau asta e vreo masura economica ?

  după care ne dă un link din România Liberă, ciopârţit, astfel că nu funcţionează. Dar ne dăm seama că se referă la obligaţia celor ce folosesc cartele preplătite să se înregistreze cu buletinul.
  Sigur, comentariul cu tentă de protest, adică, vezi Doamne, asta şi-a mai găsit şi Ponta să mai facă?
  Păi da, şi asta era o măsură care trebuia luată de mult, de fapt de la începuturi. Companiile de telefonie mobilă n-aveau voie să vândă aceste cartele fără identificarea persoanei. S-au lăcomit să prindă în clientelă şi lumea interlopă, care poate vorbi liber despre lovituri, spargeri, crime etc, fără a fi identificaţi. Alţi demenţi pot trimite Salvarea, Pompierii, Poliţia după cai verzi pe pereţi, beneficiind de aceeaşi bunăvoinţă a companiilor de telefonie mobilă. Cei ce protestează împotriva acestei reglementări (aceea de a fi legitimaţi cumpărătorii de cartele preplătite) sunt deci, fie borfaşi, psihopaţi, criminali sau alţii care au în familie asemenea specimene.
  Aşa că, domnule Adrian B, mai bine tăceaţi! Altfel, mă simt îndreptăţit a vă întreba: Din care categorie faceţi parte?

 58. 61 Cris aprilie 12, 2014 la 9:10 am

  @ Luminita Arhire, 11 apr. 6:32 pm:

  Brava signora!
  Nici eu nu-l citesc pe sodicu. Acum a avut noroc că l-ați comentat. V-am citit pe dv. că altfel…
  În general îmi repugnă „prezicătorii”.

 59. 62 Cris aprilie 12, 2014 la 9:19 am

  Într-un interviu, Băsescu (el e într-un perpetuu interviu), întrebat dacă Udrea ar putea să-l bată pe Ponta (firește, în alegeri), a răspuns că fizic, sigur Udrea ar putea, după care (cum altfel) a râs cu mare poftă și gâlgâieli.
  Insul e redus, înapoiat, deci atâta poate. Consideră vreun om inteligent că asta a fost o vorbă de duh? Poate Bercea Mondial, Guță…
  Ce e stupefiant e că toți „redactorii” care erau cu el au râs de s-au prăpădit.
  Vă dați seama cât de reduși sunt și ăștia?
  Dealtfel, cine îl place pe Băsescu nu poate să fie decât de teapa lui.

 60. 63 Cris aprilie 12, 2014 la 9:25 am

  @ Adrian B.:

  Vă reamintesc că doamnele au fost ALESE, nu NUMITE, și că propunerile de candidați sunt VOTATE SECRET în fiecare partid. Se pornește cu votarea de la organizație.
  Ponta, Sârbu și Antonescu NU ȘI-AU NUMIT SOȚIILE/FIICA în nicio funcție.
  De asemenea, cele două au fost ALESE și când nu erau soții.

 61. 64 Velisar Iancu aprilie 12, 2014 la 2:51 pm

  1) Justitia din Romania trebuie reformata, iar calea de urmat nu poate fi decat adoptarea legilor necesare, de bun simt (inamovibilitate doar in conditiile respectarii legii, raspundere materiala directa in cazul sentintelor strambe, egalitate intre procurori si avocati, desfiintarea ANI si a DNA etc. Mereu invocam exemplul democratiilor consolidate, dar nu facem – sau nu avem voie sa facem nimic in aceasta directie).Parlamentul Romaniei nu poate face asta daca nu are luminita de la UE – si n-o va avea daca PPE va fi majoritar in parlamentul european. De aceea am sustinut si sustin apasat ca alegerile din mai sunt aproape mai importante decat cele din noiembrie!
  2) Doamna Manuela, astazi este ziua de nastere a lui Marcus. Permiteti-mi sa-i adresez aici urarile mele: La multi ani, domnule comandor! Sa fiti sanatos si sa aveti parte de bucurii, atat cat se poate. Cu prietenie,

 62. 65 blogideologic aprilie 12, 2014 la 4:09 pm

  Prin exploatarea de tip hydrofracking (fracturarea hidraulică), iată!, se creează riscuri şi costuri enorme pentru populaţia locală http://www.nytimes.com/2014/04/12/business/international/china-takes-on-big-risks-in-its-push-for-shale-gas.html?hpw&rref=business Şi aici firma bulversantă nu-i americanca Chevron, ci o companie de stat chinezească. Ameninţările exploatării gazului de şist nu-s doar anti-ecologice faţă de mediu, nu-s doar agresive faţă de sănătatea oamenilor, animalelor productive din localităţile rurale, ci şi faţă de proiectele dezvoltării unei ţări pe termen lung. Cred că guvernul României trebuie să analizeze la modul cel mai serios tema de economie şi ecologie numită “riscuri şi costuri pentru populaţia locală.” Din Bucureşti se văd a fi prea mărunţi oamenii din judeţele Vaslui şi Bihor, sau cei din Dobrogea ?

 63. 66 Ghita Bizonu' aprilie 12, 2014 la 4:31 pm

  Cris

  hm .. Andreea Paul ? Pai si ea pare a avea o caiera „dirijata” : (n. 10 septembrie 1978) este doctor în economie, lector universitar la Facultatea de Relații Economice Internaționale a Academiei de Științe Economice, după o carieră de cercetător la Institutul de Economie Națională al Academiei Române Deci termina facultatea si .. devine cercetator la Institutul de Economie Națională al Academiei Române! Ma org aux ames bine nee la valeur .. samd . Sa sa cirma din ANdreea personal “Extrem de curioasa din fire, mi-am dorit sa fac cercetare inca din facultate. Asa se face ca am lucrat de la 21 de ani intr-un institut al Academiei Romane. Fireste, puteam castiga mult mai bine ajutandu-mi parintii sa conduca fabrica lor de mobila. Iubesc insa prea mult cifrele ca sa renunt. (…) Care institut ? Ala de cerceatre … Cioc cioc stiti sunt studenta sunt sunt dinSalaj si as vrea sa ma angajez ,,, vreau s afac cerceatre !! Auz ames bien nee …
  Ca este bine nascuta blonda domana Paul l. Badpolitcs zice ca in famnelia Ghizelei

  A . Nu cointest ca are studii. Poate fi si intligenat (nu o cunosc) ca stse bien pregatita da contesta altceva : cineva a iubit-o si a dirjat (asa cum si MRU care ebarbat aa vaurt o cariera dirijata). Observati ca nu am scirs „frumoasa”. Stiti de ce? Pai putea fi sluta si cocosata si schiopa ca nu conta!! (ne e frumos da deobicei cont
  Idem si ptr Daciana lu Raspopa. Idem si ptr destui barbati.

  Ca de obicei daca nu te „iubeste” nimeni ….

 64. 67 blogideologic aprilie 12, 2014 la 5:45 pm

  Reţeaua semantică reprezintă o formă a reprezentării stadiului de cunoaştere. La reţeaua semantică se folosesc ajutător grafurile, unde nodurile, văzute ca puncte de sudură între arcuri, reprezintă concepte. Vă mai amintiţi grafurile?, am vorbit despre ele în cazul asociaţionismului O explicaţie curentă despre două firme celebre din IT spune că Google exploatează graful cunoaşterii, iar Facebook exploatează graful social. Dar noţiunea de graf îşi capătă sensul nu atât din geometrie, cât din asociaţionism. Olteanul Ştefan Odobleja folosea asociaţionismul în cadrul psihologiei cognitive, bază pe care a inventat Cibernetica zece ani înaintea lui Norbert Wiener. Iată şi altă figură de caz unde ar trebui să se recurgă obligatoriu la grafuri. Relaţiile de proprietate în ARDEAL sunt extraordinar de complicate, devenind încă mai complicate în cadrul sistemului avocăţesc pe care se bazează aplicarea RESTITUTIO IN INTEGRUM. Grafurile de relaţii economice transilvănene sunt în general şi în mod tradiţional extraordinar de complexe. (Nu prea înţeleg eu ce vină au aici mult blamaţii olteni!). Problema este pur ardelenească şi nu poate fi rezolvată, pentru simplificare, decât dacă se iau iarăşi în calcul principiile geniului juridic care a fost avocatul Dr. Ioan Raţiu, memorandist, principii aplicate acum la grafurile relaţiilor de proprietate. În studiul absolut ştiinţific al moştenirilor (nu după moda impusă politiceşte şi prin şantaj de către UDMR) chiar se aplică reţelele semantice ! După filosoful pragmatic American Charles S. Peirce, reţelele semantice clar definite reprezintă o formă a noţiunii de logică.

 65. 69 blogideologic aprilie 12, 2014 la 7:21 pm

  Aşa cum arată Michel Foucault, şi după cum subliniază filosoful francez Bernard Stiegler, chestiunea epistemei este intim conectată cu problema puterii. http://reseaux.blog.lemonde.fr/2013/10/03/reinventer-rapport-temps-bernard-stiegler/

 66. 70 Adrian B. aprilie 12, 2014 la 7:37 pm

  Un rebut uman ( EBA ) isi da cu parerea ! In tara asta suntem nevoiti sa traim … Oare creatura asta bizara ( EBA ) s-a uitat vreodata in oglinda ? A fost curioasa sa afle ce parere au oamenii despre ea ?

  http://www.dcnews.ro/eba-il-prefera-pe-eful-pnl-antonescu-raul-cel-mai-mic-predoiu-are-prune-in-gura-ponta-e-invechit-in-rele_441212.html

 67. 72 blogideologic aprilie 12, 2014 la 7:59 pm

  La fel ca în cazul mult mai cunoscut al lui Abraham Maslow, şi opera lui Jacob Lévy Moreno (1889-1974, născut în România, vezi http://en.wikipedia.org/wiki/Jacob_L._Moreno ) ţine de un sector foarte restrictiv al psihologiei, denumit psihologia umanistă.

 68. 73 Luminita Arhire aprilie 12, 2014 la 10:29 pm

  Indiferent daca Antonescu Crin va ajunge sau nu presedinte ( presedintia – posibila himera pentru care a sacrificat tot ceea ce un om poate sacrifica – demnitate , prietenie , increderea celorlalti , onoare , toleranta , intelegere ) , drumul lui de om politic se incheie in noiembrie sau mult mai devreme , la sfarsitul lui mai . Omul politic Crin Antonescu nu ma mai intereseaza decat prin prisma fascinatiei cu care pot privi transformarea unui individ normal in canalie .
  Insa ceasul biologic al lui Crin Antonescu va mai ticai mult si bine ; vor mai trece probabil multi ani peste liderul liberal , cu putin noroc poate ca are in fata 25-30 de aniversari , cu torturi si lumanari tot mai numeroase infipte-n blaturi . De aceea ma intreb cum va fi viata , de-acum inainte ,pentru OMUL Crin Antonescu ; pentru ca pe OMUL Crin Antonescu il desfiinteaza liderul politic in zilele acestea ciudate . Lucrurile pe care le sustine in fiecare discurs , rautatea nestavilita in care se imbraca , sperand sa ne insele ca este vorba doar de ironie , amnezia , demagogia , minciuna , pana la urma chiar dezechilibrul manifest , ne arata un tip de un cinism primitiv , trasatura vizibil mai accentuata decat la „tanarul ” candidat la prezidentiale , Traian Basescu , pe vremuri …
  Considerat deja de multi cetateni RAUL CEL MARE pentru prezidentiale si de proaspetii viitori amici politici RAUL CEL MAI MIC , poate ca ar fi bine sa se intrebe, totusi ,pentru cine , pentru cati , mai reprezinta el astazi BINELE ?
  Spune Antonescu Crin ca ESTE CONDAMNAT sa colaboreze cu nenumaratele drepte si dreptute din Romania de astazi ; e o minciuna care vad ca nu-l sperie prin mesajul ei pervers : nimeni –nimeni nu te OGLIGA , Crin … a fost , de la inceput , numai alegerea ta … Privind in urma , pare tot mai transparenta aceasta intentie si acesta vointa , pentru care n-ai ezitat sa compui recviemul sperantei a milioane de ceteteni .

 69. 74 sadicu aprilie 12, 2014 la 10:53 pm

  Este evident faptul ca alegerile prezidentiale vor avea loc in luna martie,anul viitor.Constitutia Romaniei spune ca MANDATUL PRESEDINTELUI ESTE DE 5 ANI.Ori primul mandat prezidential,a durat 4 ani si 11 luni,(din cauza suspendarii din vara anului 2007),iar in vara anului 2012,mandatul prezidential a fost interupt 2 luni.
  O jurnalista,(de la nu stiu ce post de televiziune),l-a intrebat pe Augustin Zegrean daca CCR ,va fi de acord cu prelungirea mandatului prezidential.
  Binentele ca domnul Zegrean a ras,deoarece mandatul Presedintelui nu poate fi prelungit,decat prin lege organica sau in caz de razboi.
  Este strict vorba de ducerea la indeplinire a articolului 80 din Constitutie,in care se mentioneaza clar durata mandatului prezidential.
  Nu sunt jurist,dar am urmarit cu atentie deciziile pe care le-a luat Curtea in decursul ultimilor 10 ani.
  Cred ca a fost mult mai complicat pentru judecatorii de acolo sa decida ca Presedintele are dreptul sa respinga,(e adevarat,o singura data),propunerile Premierului pentru ministrii cabinetului.
  Ori,continutul articolului 80,litera a,(parca),este mai clar decat lumina zilei.
  O scurta privire asupra componentei CCR:2 dintre judecatori au fost propusi de PSD,unul de UDMR,iar restul pana la 9 de Presedinte+PNL+PDL.
  Ca atare,scorul putere/opzitie la CCR,este de 6 la 3,in favoarea opozitiei de dreapta,unde,binentele,il includ si pe Traian Basescu,(prietenii stiu,de ce 🙂 ).
  Atat Preseddintele cat si cei din:PNL,PMP,PDL au tot interesul ca alegerile prezidentiale sa se desfasoare anul viitor,in luna februarie sau martie.
  Iata cateva motive stratgice:
  -dupa europralmentare vom asista la unificarea dreptei iar noua constructie :PMP+PDL+PNL+PFC+PNTCD,are nevoie de o perioada mai indelungata de acomodare;
  Celor care inca mai viseaza ca USL se va reface si alti cai verzi pe pereti,le fac prieteneste cu mana:”goodbye my friends/goodbye”.
  Liberalilor le este mai de pret libertatea decat le sunt banii.
  Hai sa nu ne mai facem ca nu intelegem.Pana mai ieri,Departamentul de Stat al SUA,si-a manifestat,de la distanta, doar infuenta asupra tarii noastre.Mai nou au preluat conducerea.Arestarile baronilor locali ai PSD,care vor continua pana ce nu ”va mai ramane ,piatra pe piatra”,are foarte mare legatura cu ultimul mesaj al doamnei Victoria Nuland,(deja nu mai este vorba de influenta lui Traian Basescu,dar faptul ca public,se arata cu degetul tot spre Cotroceni,nu e rau atata timp cat Basescu e tot mai sus in sondaje).
  In PSD mai exista inca un ”batran al satului” si anume Ion Iliescu,care simte la PSD,miros de ”sange pe pereti”.Tocmai de aceea ii recomnda lui Victor Ponta sa se debaraseze de baronii pentru ca stie foarte bine ce urmeaza.Intr-un cuvant:POTOPUL,(sunt curios daca luna viitoare,PSD va mai desfasura campanie lectorala sau nu).
  La ce le-ar folosii liberalilor sa se bage singuri cu,capul in ghilotina?
  O sa vedeti ca nu va mai trece mult timp pana ce ”generalul izmana” ,invocand ,interesul national,”patria este norodul si nu tagma jefuitorilor”,”eroi au fost/eroi sunt inca/si-or fi cat neamul omenesc”,etc,etc,o sa faca pasul inapoi si-o sa treaca cu toata trupa sa de tradatori in opozitie.
  Stiti vorba aceea:cine tradeaza odata,pe urma numai se joaca. 🙂
  -Un alt motiv pentru care opozitiei ii convine ca prezidentialele sa aiba loc in primavara anului viitor,este legat de proasta guvernare a actualei puteri.
  Practic,toata lumea vede ca guvernul Ponta a scapat economia de sub control.Victor Viorel nici macar nu mai trece pe la Palatul Victoria,nici macar nu mai promite nimic…pur si simplu se duce prin tara ca sa se ascunda in spatele baronilor.Numai ca baronii PSD sunt preocupati de ”scapa cine poate”.Unii fac crize de nervi,altii tahicardii,(sunt curios cine urmeaza luni,la prima ora).
  Va dati seama ce inseamna inca o iarna cu PSD la guvernare? Un singur exemplu:triplarea pretului la gazelle naturale,nu se va simtii in perioada de vara care urmeaza,dar din octombrie,lumea incepe sa dea drumul la caldura,isemnand ca in noiembrie apar primele facturi ”explozive”.
  Si totusi,nu cred ca mutarea datei alegerilor prezidentiale,in anul viitor depinde doar de Traian Basescu si CCR. Conteaza in primul rand,care sunt planurile Departamantului de Stat.

 70. 76 Cârcotaşu aprilie 13, 2014 la 8:18 pm

  Ca vechi cititor şi comentator pe acest blog, mă simt desconsiderat de către moderatorul actual. Este pentru a doua oară când un comentariu, fără nicio problemă, în care folosesc o exprimare decentă, necontravenind cu nimic Disclaimer-ului, este lăsat în moderare. Primul comentariu la care mă refer a fost publicat la două zile după ce au fost publicate comentarii mai târzii. În cazul de faţă este vorba de un comentariu din aprilie 12, 2014 la 8:27 am. În seara aceasta au fost publicate un comentariu de-al lui Sadicu din aprilie 12, 2014 la 10:53 pm şi altul al lui Blogideologic din aprilie 12, 2014 la 11:36 pm. Ambele deci efectuate în seara zilei de 12 aprilie, în timp ce comentariul meu, din dimineaţa aceleiaşi zile, probabil va fi publicat peste o zi, două, când moderatorul îşi va face timp să mai verifice ce-a mai apărut.
  Nu am pretenţia că am spus acolo ceva memorabil, demn de a fi conspectat, dar mi-am exprimat părerea, iar această desconsiderare mă face să-mi iau măsuri pentru a nu mă mai expune la aşa ceva. Cu alte cuvinte, mă voi abţine, pe viitor, la orice comentariu pe acest blog.

 71. 77 Vsile, aprilie 14, 2014 la 7:19 am

  Carco,

  Ar trebui sa intelegi situatia, scurt-circuituri si aprobari inchise!

  Ghita,

  Uneori comparatiile nu merg, sa o compari pe doamna Andrea fosta Vass cu fata lui tata fie ea si o Daciana care a primit si titlul de Ponta . e ca si cum ai trage de par pe un span!

 72. 78 Centru aprilie 14, 2014 la 12:18 pm

  @Carcotasu – nu sunteti singurul pus la index de acest moderator . Bietul meu comentariu al jurnalului lui Loti , pus aici acum 48 de ore , nu este socotit demn de publicare de aceasta persoana .

 73. 79 Manuela aprilie 14, 2014 la 5:45 pm

  @ Dragii mei Carcotasu si Centru
  Moderatorul actual este acelasi dintotdeauna.
  Incerc sa moderez in putinul disponibil, de multe ori de pe mobil si in sigurul mod posibil acolo last in – first out…
  Nu apuc intotdeauna apuc sa trec destul de repede de la o pagina pe alta, peste lungi citate, spamuri etc. Evident ca mai apar greseli si intarzieri care mi le asum…
  Insa v-as ruga ca atunci cand intarzie comentarii sa nu ma banuiti de rea-vointa ci sa-mi atrageti eventual atentia sa le caut in noian…
  Cu drag, tot eu…

 74. 80 Marian Nicolae aprilie 15, 2014 la 8:47 am

  @ blogideologic aprilie 12, 2014 la 11:36 pm

  Sa stiti ca aceasta maladie apare pe fondul unei munci intelectuale extrem de dure si solicitante.

  Epuizarea psihica duce la asa ceva…….

 75. 81 Marian Nicolae aprilie 15, 2014 la 8:53 am

  @ blogideologic aprilie 12, 2014 la 11:36 pm

  Acelasi lucru se va intampla si cu copiii romani, datorita programei scolare supraincarcate si a intentiei Ministerului Invatamantului de a declansa acest tip de raspuns din partea elevilor…….

  Totul este gandit dinainte…nimic nu trece fara a fi diabolic de bine analizat.

 76. 82 eu aprilie 29, 2014 la 8:02 am

  Este inadmisibil ce se intampla cu aceste nemotivari la termen, cert este cae act de rea.credinta a celor insarcinati sa respecte legea ,platiti foarte bine din banii nostrii >daca tocmai ei fac asta,atunci poporul cum sa mai reactioneze?
  Pana la urma de ce mai este Constitutia Romaniei? unde buna/credinta este clar descrisa >….


 1. 1 C.I. Gulian şi Daniel David | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe aprilie 10, 2014 la 9:16 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: