Politica hămăitului

În 2005, la New York, Traian Băsescu spunea că „Marea Neagră ESTE lac rusesc”. Acum, după anexarea Crimeii de către Rusia, Băsescu spunea că „Marea Neagră A DEVENIT lac rusesc”. Este evidentă problema de logică – dacă Marea Neagră era, în 2005, lac rusesc, nu mai avea cum să devină un astfel de lac în 2014. Observ, totuși, că în felul acesta, „visul” lui Băsescu a devenit realitate.

Ne putem întreba însă dacă proiectul revoluțiilor portocalii (în Ucraina, Georgia, România) – din care Băsescu a făcut parte – nu a grăbit cumva acest proces, determinând reacția Rusiei în acest spațiu.

De zece ani, România „regimului Băsescu” nu ține seama de propria situație geografică, considerând că dacă se uită numai spre vest, în Estul său nu mai există nimic. De zece ani România a ignorat continuu evoluțiile din Rusia, contactele cu Rusia.

Nu vreau să vă reamintesc „lecțiile” lui Titulescu (inclusiv stabilirea relațiilor diplomatice cu Moscova), nici „învățăturile” lui George Bush de la București, nici relațiile susținute cvasi-permanente dintre Germania și Rusia, nici pe cele – determinate de prioritățile Casei Albe – dintre SUA și Rusia.

În 2004, susțineam, în cadrul dezbaterilor de la prezidențiale o politică externă ”către toate azimuturile”, după ce reușisem integrarea în NATO și finalizasem negocierile cu UE, după ce vizitasem succesiv Bruxelles-ul, Washington-ul și Moscova. După ce semnasem – cu dificultate – tratatul de bază cu Rusia (în 2003), după ce cumpărasem cele două fregate ca să apărăm flota comercială a României, pe care o luaseră rușii (sic).

Ce s-a ales de politica externă a României în acești 10 ani? ”Axa București-Londra-Washington” a fost o ”găselniță”de campanie, de care americanii (cu excepția lui Mark Gitenstein și a Fondului „Proprietatea”) nu prea au auzit. Asta nu înseamnă parteneriatul strategic româno-american nu este important. Dar acest parteneriat cu România era important pentru SUA, mai ales dacă România avea relații normale, în zona sa, și cu Rusia.

Ignorând, timp de 10 ani, relațiile cu Rusia, făcând, în permanență, declarații care iritau liderii și opinia publică rusă, lui Băsescu nu i-a rămas decât să meargă la Bruxelles și să dea avertismente, să spună „cu tărie”, să arate „tranșant”, să prevadă, să atenționeze, să se alinieze, să sprijine. O politică externă „de carton”. Nu-l vizez pe Titus Corlățean, care aleargă să pună „pansamente” utile în toate colțurile planetei. Am în vedere lipsa, timp de un deceniu, a unei strategii privind relațiile externe ale României. Singurul obiectiv atins de Băsescu a fost sprijinul electoral obținut din partea unor oficiali americani. Nici măcar un obiectiv mărunt – intrarea în spațiul Schengen – nu a putu fi atins în acești ani. Știți cumva altele?

Nu vreau să vă influențez cu aceste analize. Poate că vă pregățiți să-l votați, din nou, pe Băsescu, la europarlamentare, în hainele Mișcării Populare. Succes!

 

14 Răspunsuri to “Politica hămăitului”


 1. 1 marian martie 24, 2014 la 9:10 pm

  proasta lui tata –nu mai candideaza –asa a zis –

 2. 2 Centru martie 24, 2014 la 10:02 pm

  Basescu a reusit rara performanta de a fi primul sef de stat roman jignit public de un sef de stat francez !
  Promitandu-i lui Sarkozy contracte pe care le-a uitat 24 de ore mai tarziu , l-a intaratat impotriva Romaniei si mai mult pe Sarkozy , care de demult ( déjà ministru de interne prin 2002 ) nu se arata mare filo-roman … A urmat o trilaterala Merkel – Sarkozy – Medvedev la Deauville , in august 2010 , ca sa vedem in premiera o Franta ultra-ostila Romaniei .
  Unde este de Gaulle vizitand Romania in plina agitatie pariziana in mai 1968 …
  Dar de prietenia lui cu inamici mortali ai Romaniei , ca Voronin , de la care accepta zece mii de sticle de vin , sau primarii ultra-sovini de la Odorheiul Secuiesc , va amintiti ?
  In 2007 , in plina isterie italiana Mailat , cand un fapt divers sordid a pus la zid intreaga Romanie ( vina apartine autoritatilor italiene , care au tolerat taberele de tigani in inima oraselor lor mari ) , cine pleca la Roma sa raspunda ? Basescu ? Nu , Tariceanu ! Tot ce isi gasea de spus seful de stat , era ” bine ca nu sunteti ca Italia ” spus public spaniolilor , ca sa enerveze si mai mult Italia , tara in care un million de romani , dintre cei mai lipsiti de educatie si studii , isi gasisera , de bine de rau un loc mai bun decat acasa la ei …

 3. 3 Centru martie 24, 2014 la 10:15 pm

  Inca una tare de tot de-a lui Sova .
  Stiti ca pe tronsonul Sibiu Deva al autostrazii exista un lot de 22 de kilometri , intre Saliste si Cunta , in lucru , dat unei firme italiene . Firma are probleme tehnice mari , alunecari de pamant impresionante plus un tunel lung de sapat , sunt in intarziere .
  Ce solutie adopta genialul Sova ?
  Rezilierea contractului cu italienii .
  Asta inseamna un an ( durata medie a unei actiuni administrative in epoca Ponta ) pana la organizarea unei noi licitatii ( se va calcula tot ce au facut italienii ) , apoi contestatii , procese … In precedentele contracte reziliate de Sova , pe Arad Pecica nu avem azi la un an de la reziliere , nici o umbra de o noua licitatie , iar pe Nadlac Pecica au trebuit 14 luni pentru a se gasi un alt constructor …
  In plus santierul este finantat de UE , trebuie terminat in 2014 , altfel se pierd banii … Cine il tine pe acest incompetent sinistru in guvern ?

 4. 4 Spiridus martie 24, 2014 la 10:19 pm

  Pozitiile publice ale lui TB in materie de politica externa sunt de un primitivism greu de imaginat intr-o lume – diplomatia – in care altele sunt standardele intelectuale. Nici macar ABC-ul relatiilor internationale, parte din fisa postului, nu se regaseste in comportamentul personajului
  mentionat. Si, poate, pentru asta avem si noi o parte de vina (voturi, lipsa reactiei civice etc.).

 5. 5 Radu Humor martie 24, 2014 la 11:11 pm

  Păi, cum să nu hamaiască Băsescu, când de pe urma altui (prost 😉 ) obicei caracteristic, hahaitul ( ha-ha-ha !!! )s-a ales cu vreo 300 de ha 🙄

 6. 6 T-Rex martie 25, 2014 la 12:46 am

  De la Sursa: Putin se uita la gurile Dunarii „cu jind”. Dap, iar Sursa se uita cu jind la Putin. Of, of, dorule:

  „Şi acum cred că cea mai frumoasă din activitatea mea ca politician a fost perioada când am fost primar. Acolo luai decizia, dădeai decizia şi vedeai că se întâmplă ceva. Ca preşedinte ca ministru sunt alţii care trebuie să le pună acum…”

  Al naibii Putin asta, ce noroc pe capul lui sa domneasca peste un popor asa de ascultator la poruncire!

 7. 7 Luminita Arhire martie 25, 2014 la 1:31 am

  Politica hamaitului si politica hahaitului … adica politica externa a Romaniei, sub inteleapta conducere a lui Basescu Traian si politica interna , aceeasi marca … Cei zece ani , impartiti egal intre stropseala si hlizeala , au asezat debandada si artagul peste toata Romania . Cu toate acestea , detestat in tara si dispretuit peste hotare , el totusi MAI VREA , lui inca NU I-A AJUNS ! Mai pune de-un Partid , mai incearca o Miscare … In modul cel mai nesabuit cu putinta , dupa cei zece ani de absenta din politica externa , lui i se pare totusi ca NUMAI ASTA I-A MAI RAMAS si nimeni nu-i poate lua ultima si spectaculoasa jucarie ! Si atunci, vrea si la Bruxelles , si la summit-uri , si la conferinte ,si la simpozioane , sa-l vada lumea , sa se traga in poze , iar bataia pe umar a Angelei Merkel sa-i dea iluzia ca exista … Solicita vreunui argat „gentuta cu pozitia externa a Romaniei ”, dar nu se consulta niciodata cu Ministrul de Externe sau cu Primul Ministru , pentru ca , nu-i asa? EL STIE MAI BINE !
  Fara dialog , fara sa mai invete si altceva in afara smecheriei joase pe care o deprinsese inca dinainte de 1990 , utilizandu-si consilierii ca sa-si lustruiasca pantofii , animat strict de interesul propriu ( singurul motor care-i mai face sa-i zvacneasca sangele in vene ) , de-o vulgaritate socanta , revansard pana la absurd si ticalos pana la moarte , nu ar fi avut cum sa rezolve macar problema minora , „obiectivul marunt ”, asa cum il numiti dumneavoastra , domnule profesor , intrarea in spatiul Schengen .
  Pentru ca , orice obiectiv public benefic , cere , in rezolvarea lui , macar crochiul , daca nu conturul ferm al unui barbat de stat ; niciodata insa , si in nici un fel , Basescu Traian nu a prezentat trasaturile unui barbat de stat . Intr-un fel , el nu a coborat niciodata de pe vas – a continuat sa traiasca in acea lume inchisa -singura pe care reusise sa o cunoasca in amanuntele ei intime – si si-a carat cu el aceasta cochilie desueta peste tot , incercand sa vare in burta Biruintei mai intai Bucurestiul , mai apoi toata Romania .
  Consecinta fireasca , in Romania rebranduita de Basescu Traian unii barbati de stat au sejurul asigurat la Jilava .

 8. 8 Vsile, martie 25, 2014 la 7:16 am

  Centru,

  Retorica intrebare cine poate tine-n functie un incompetent , bineinteles ca un alt incompetent!

  Mai mult decit potrivita figura de stil facuta de dl.AN referitor la activitatea lui T.Corlatean, aviz criticilor , problema este ca la un moment dat ori termini bandajele ori ajungi o mumie incorsetata in bandaje !

  Mariane,
  Nu mai are cvorum!

 9. 9 Doru Coarna martie 25, 2014 la 9:18 am

  Cand asta iti este specificul tau national, sa fii un catelus ce se incurca printre picioarele celor mari, nu poti alege sa faci ceea ce-i bine pt tine catzelusul, ci trebuie sa latri si tu cand maraie ei, sa te feresti sa nu te calce cand ei umbla, si mai ales, cand ei fug tu sa fugi primul si mai repede ca ei…

  Dl Nastase uita ca acum nu vorbim de Bastroie, acum exista o disputa pe resursele din estul Marii Negre intre marile puteri ale lumii! Este imposibil sa iesi bine din aceasta, dulaii se maraie si este bine sa te implici scheunand usor de partea amicilor! Nu poti sta intre ei si sa le marai propria ta politica la Marea Neagra, ca te fac praf amandoi!!! Ei inte ei se descurca, se regleaza geopolitic prin compensatii cine stie pe unde pe mapamond, poate prin Cuba sau Venezuela, dar tu daca intri la mijloc, ii incurci!

  Astfel, o politica de prietenie cu Rusia de azi nu garanteaza deloc securitatea ulterioara, in definitiv toate aceste zone ce se reanexeaza au manifestat aceeasi politica de prietenie, dar cu ursul nu poti fi prieten caci devii victima…

  Este drept, Basescu il lauda pe maresalul Antonescu ca a fost mare barbat si n-a tradat precum regele, dar uita sa ne spuna ca asta, maresalul, ne-a bagat intr-un rahat din care nu numai ca nici acum n-am iesit, dar am si platit despagubiri de razboi uriase, acum suntem considerati ca neonazisti caci asa ii vad rusii pe toti cei care le calca teritoriul, si avem parte de priviri de la indiferent in jos, din partea Rusiei… Intelegeti, daca in asemenea context ne mai bagam si in mijlocul disputei, s-ar putea sa devenim „masa succesorala”, subiect de negociere intre cei doi, imediat!

  Mai mult, atentie la cuvinte! SUA a spus de laa inceput ca gestul Rusiei va costa! Este clar? Vreti insa sa platim noi factura? Noi deja am dat tot si am luat praful de pe toba, macar de povestea asta cu securitatea sa avem parte, sa reusim sa supravietuim in integrum…

  Cred ca cea mai buna pozitie a Romaniei prapadite de azi este sa stam naibii in banca noastra si sa ne vedem de porumbul de anul asta… asta am vrut, sa redevenim eminamente agricoli, asta sa facem… Macar sa reusim si asta, aud ca Dragnea se roaga de chinezi sa ne faca asa, de ochii lumii, ceva totusi daca trenuletul, reactoarele, autostrazile si altele de calibrul asta s-au dovedit, vorba lui Antonescu, festival de ipocrizie si propaganda… Acum cica vrem sa ne faca macar doua silozuri de 10 mil. de euro… adica noi nu mai putem nici turna beton in cofrag… Ori, pt astea doua silozuri amarate de care, pe vremuri, radea orice primar de comuna socialista, Romania risca sa fie considerata vinovatul ce deschide poarta asiaticilor in UE… Deh, premierul n-a invatat nici la drept nici la partid, cat de perfect mint asiaticii…

  D-asta spuneam ca baietii pt astfel de functii trebuie antrenati serios dinainte, altminteri, prin alegeri democratice, numai printr-un noroc de loterie ne-am putea alege vreodata, cu un om de stat la inaltimea cerintelor…

  Si inca ceva ce tine de perversitatea dulailor: cand le ceri ceva te ignora, de ex. vize, Schengen sau pret mai bun la gaze, cand insa au ei nevoie, de ex. sa te bage in fata prin Ucraina, Georgia si Moldova, esti bun, meriti felicitat si impins la inaintare… Mai baieti, nici gradinita n-ati facut-o pe bune? Se raspunde asa, ne pare rau dar avem probleme interne cu o minoritate revizionista sustinuta din afara, n-avem resurse umane si pt jocul vostru… Dar daca tu i-ai adus la guvernare, mai poti spune asta? Daca tu ai dat cetatenie in 2008-2009 pt voturi in Moldova, te mai poti supara de cetatenia pt voturile din Ungaria? Ei asta e, gradinita bat-o vina… Sa nu ai disciplina gandirii este cel mai grav lucru, si sa mai ajungi impins de sistem caci esti maleabil, in dregatoriile cele mai inalte, e si mai grav… e letal tarii!

  Daca e sa privim in istoria noastra la ultima suta de ani, absolut toti conducatorii romani, indiferent, au facut rahatul praf, dovada fiind ca pana la urma s-a ales praful si de ei! Motivul e ca sistemul politic, oricare ar fi el pe meleagurile noaastre, nu functioneaza! Democratia scoate nulitati sistemice, socialismul la fel, stim bine…

  Insa nu sunt gresite aceste oranduiri, ci noi nu luam din ele si institutia de baza, alegerea contractuala si respingerea! De ce? Pai n-ar mai avea tihna la delicii insasi sistemul… Deci tara se distruge pt asa-zise elite, nu elitele se sacrifica pt tara… iar poporul este oricum sacrificat…

  Deci care credeti ca poate fi rezultatul final?

  In situatia de fata, agricultura si industriile conexe, constructii la fel, energie la fel, plus turism si la fel, toate cu disciplina si normate la sange, nu cu glumite si interese politice marunte… Altfel, ne-am dus! Este randul elitelor sa se sacrifice pt tara!

 10. 10 Cris martie 25, 2014 la 11:28 am

  Excelent articolul!

  Cei care l-au vrut pe Băsescu președinte nu s-au gândit la faptul că principala prerogativă a președintelui e politica externă.
  Ei l-au votat pentru că el i-a convins că numai el poate „stârpi corupția”, ca și când ceilalți președinți dădeau ordine pe din dos (și i-ar fi și ascultat cineva!) pentru ca această corupție să nu fie stârpită.
  Pur și simplu ceilalți președinți nu și-au depășit atribuțiile constituționale, iar magistrații au fost lăsați să lucreze legal, fără abuzuri (cum se întâmplă de zece ani), să acuze și să condamne numai pe dovezi solide și indubitabile.
  Or, Băsescu și-a pus oamenii lui în „punctele cheie”, cum singur a zis, și le-a poruncit să condamne oricum, pentru ca el și ai lui să primească notă mare și de la UE, și de la electorat.
  Electoratul care îi dă notă mare e ultrasatisfăcut de numărul de acuzații și de condamnări, dar nu știe sau nu vrea să știe că multe dintre acestea sunt abuzuri care distrug viețile unor oameni.

  Cei care țin în portofel fotografia lui Băsescu cu „flacăra democrației” în mână să-și amintească zisa lui: „mie mi-e imposibil să conduc o structură în mod democratic”.
  A dovedit-o din plin.

 11. 11 Marian Nicolae martie 25, 2014 la 11:45 am

  Buna dimineata domnule profesor,

  Un alt lucru pe care voiam sa-l adaug: Pentru cei care nu stiu, varianta pamanteana dintre Rai si Iad exista aici pe pamant…..

  Daca alegi Raiul, ramai in Imperiul Rus.
  Este adevarat nu vei “beneficia “de aceleasi servicii ca la concurenta. de vis-a-vis………Iadul adica……..dar poti avea o viata implinita fara excese fara abuzuri, o viata pur si simplu ponderata, atat pentru tine cat si pentru urmasii tai. —

  Daca alegi Iadul, nu-i nici o problema….poti merge in Imperiul Britanic unde, “daca tragi tare ” poti beneficia de fete incepand cu Grupa Mare de la…….gradinita, bani multi, FARA NUMAR….fraieri care sa munceasca pentru tine aproape gratis…masini ultra-scumpe pe care le poti schimba de pe o zi pe alta ca pe sosete… —

  Aurul, aurul nu reprezinta o problema in SC Iadul pe Pamant SRL….totul se vinde si se cumpara, dar…asa cum ati ghicit deja…cu un anume pret……

  Traiul scump din Imperiul Britanic te costa sufletul tau……deoarece viata imbelsugata din Imperiul Britanic….scuze…am vrut sa zic din…Iad….nu vine decat dupa semnarea contractului cu…Iadul…….in care, la schimb cu sufletul tau nemuritor ti se ofera o viata imbelsugata aici pe pamant…..

  Ce trebuie sa faci pentru a beneficia si de anexele din contractul cu Diavolul??? Nu prea multe…doar sa ucizi, sa furi si sa inseli maxim…pe toata lumea. Practic pe oricine prinzi…trrebuie sa-l inseli altfel…nu da bine in ochii sefului cel mare si incornorat……

  Eu unul am ales de foarte mult timp tabara in care joc………
  Voi ce alegeti ???????

  Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/2014_03_24/Romania-nu-poate-fi-cucerita-dar-poate-fi-cumparata-4682/

 12. 12 Călin martie 25, 2014 la 1:57 pm

  Ne uitam in jurul nostru pe harta: Europa,America,Rusia,China,etc.Distante,traditii si abordări politice diferite.Vedem majoritatea presedintilor,dupa doua mandate,retragandu-se din politichie.Stiu doua ,,locatii” in care foști sau actuali președinți au ajuns sau „se pregătesc „sa devină premieri.Sper ca „actualul” sa nu-si realizeze „visul”,ar fi prea mult.

 13. 13 Ghita Bizonu' martie 25, 2014 la 8:08 pm

  hAM! HAM!!!
  „Acum ajungem să ne încurcăm, vrem cu China, vrem cu Statele Unite și creăm confuzie prin atitudine”
  „Oricine încearcă să se împrăştie în diverse direcţii, zâmbind politic şi spre est şi în Asia … Sigur, putem face afaceri cu toată lumea, dar securitatea noastră ţine de Parteneriatul strategic cu Statele Unite şi de apartenenţa la NATO sau, dacă vreţi, de apartenenţa la NATO şi, în interiorul NATO, de Parteneriatul strategic pentru secolul 21, cu Statele Unite, care nu îmbracă doar securitatea militară, ci şi aspectele dezvoltării economiei româneşti” – Vrem cu China, vrem cu Statele Unite, creăm confuzie prin atitudine, că mă îndoiesc că Statele Unite nu pot dezvolta programe IT sau de telefonie în România. De ce trebuie să ne vulnerabilizăm, mi-e greu să înţeleg, dar nu aici este locul unde aş vrea să discut”
  Ham!!!
  http://www.dcnews.ro/basescu-ataca-din-nou-rela-ia-romania-china_439901.html#sthash.rozuZgsM.dpuf
  It’s clear? Se-ndoaie ############ ..
  Si acum e cazu sa zicem ca lupu :aaUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!
  Responsabilii americani au considerat multă vreme Huawei, gigantul chinez al telecomunicaţiilor, o ameninţare pentru securitate şi au blocat tranzacţiile comerciale în SUA de teama că societatea va crea „portaluri ascunse” în echipamentele sale, care ar putea permite armatei chineze sau Beijingului, susţinute de piraţi cibernetici, să fure secretele întreprinderilor guvernamentale. Dar, în timp ce SUA au făcut un caz public din pericolele achiziţionării de echipamente de la Huawei, documente secrete relevă că Agenţia Naţională de Securitate – NSA – a creat propriile „porţi ascunse” direct în reţelele Huawei…….. Unul din obiectivele operaţiunii „Shotgiant” era descoperirea legăturilor între Huawei şi armata chineză dar planurile au mers mult mai departe, pentru exploatarea tehnologiilor echipamentelor vândute de Huawei altor ţări, inclusiv aliaţilor şi naţiunilor care evitau achiziţionarea de produse americane.http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/huawei-o-amenintare-pentru-securitatea-sua-330197.html
  Nu prea inteleg ce eviatui sa cumpere ca cand SUA insasi cumpara Huawei.
  Ca daca au echipamente de ce dracu or cumpara de la acest nou venit si nu de la ITT sau ATT sau Bell sau Westinghsouse? Poate ca nu sunt ?!

  Asta imi aduce aminte de cedetia ca Buck a ramas in productie doar ptr ca este preferatu nomenclautrii de second rand. A chineza!!!

  O fi lun a plina? Ca sa nu se zica ca se urla a paguba!!
  aaauuuuuuuuuUUUUUUUUUUUU!!!

 14. 14 T-Rex martie 28, 2014 la 1:12 am

  E clar ca odata ce Romania este in clubul NATO si UE, ea nu mai poate sa aibe si alte opinii…oficiale. Chiar si ginditori din fostul palat au aceiasi viziune statica despre „normalitatea” unde se ancoreaza Romania, si unde orice alt stat ar trebui sa tinda:

  „Ucraina stă însă între un agresiv apetit imperial şi o sumă de bune (şi politicoase) intenţii europene. Salvatoare nu poate fi decît o opţiune limpede. Nu o opţiune între două construcţii religioase (ca în cazul Turciei), înte două tipuri de bunăstare (ca, să zicem, în cazul Norvegiei), ci între ”normalitatea” valorilor democratice şi derapajul, mereu posibil, spre precaritate economică şi autoritarism. Ideea de a transforma Kievul într-un loc de întîlniri ”diplomatice” între Moscova şi Bruxelles mi se pare candidă şi neproductivă.”

  Sigur, putem sa-l aparam in strada pe Plesu, dar, in mediul scris e greu sa simti ca esti in sincronicitate cu el. Ce inseamna „normalitatea europeana” pentru un stat ne-membru sarac? Ce te face sa afirmi ca intentiile europene ar fi „bune si politicoase”? Pot intentiile sa fie „politicoase”? Probabil formularea lor, nicidecum intentiile insesi.

  Realitatea este ca intentiile europenilor sunt pur economice, si tin de statele membre puternice, precum Germania, Austria, Olanda. Ce o sa cistige ucraenienii din aspiratia la clubul select? Deocamdata scumpirea gazului cu 50% („Ukraine to hike domestic gas prices by 50 percent to meet IMF demands”), si multe taxe si biruri noi pentru ca pro-europenii de la Kiev sa poata plati imprumutul de 15 miliarde de la FMI (doar primul, urmeaza multe alte imprumuturi). Clauzele de reforma pentru ca sa curga banii de la FMI vor fi impuse de cei car conduc FMI. In mod similar cum se inchidea si deschidea robinetul de gaze de catre Gazprom – Kremlin. Procesul de aderare va fi lung si dureros. Majoritatea ucrenienilor vor avea de suferit masiv citeva decenii. Dar vor fi fericiti ca sunt liberi sa munceasca pentru Imperiul de pe partea buna a Istoriei.

  Totusi, un lucru bun se intrezareste: vor fi mult mai multi cei care vor putea schimba ceva in UE.

  http://www.reuters.com/article/2014/03/26/us-ukraine-crisis-gas-idUSBREA2P1EY20140326


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: