Plecarea liberalilor din USL a generat atât nedumerire cât și dezamăgire. Ea a părut un fel de dezertare de pe câmpul de luptă. Adversarul declarat, în bătăliile electorale din acest an, era regimul Băsescu. De aceea, era importantă, între altele, revizuirea Constituției. Pentru reintrarea în normalitate. Au fost mai importante – se pare – orgoliile personale, micile răzbunări și agendele proprii. Motivele invocate de Crin Antonescu au părut, mai curând, pretexte.
Este interesant faptul că toți foștii președinți ai PNL, din ultimii 10 ani, au plecat din partid: Theodor Stolojan, Valeriu Stoica și, recent, Călin Popescu Tăriceanu. După părerea mea, este un semnal rău. Un semnal despre incapacitatea coabitării în interiorul propriului partid.
De aceea, probabil, nu funcționează prea bine nici „coabitarea” PNL cu alte partide în cadrul unor alianțe. La fel ca și în cazul Alianței DA, și participarea liberalilor la guvernare în cadrul USL nu a durat decât o jumătate de mandat. Probabil, din același motiv, a fost respinsă vehement și ideea pactului de coabitare. Această abordare individualistă se lovește însă de realitatea sprijinului electoral – sub 10% în perioada 2001 – 2004 și în jur de 20% după 2004. De aici imposibilitatea pentru PNL de a forma singur guvernul și nevoia rațională de a negocia coaliții.
În perioada 2007 – 2008, PNL a rămas la guvernare într-o formulă minoritară, cu sprijinul parlamentar al PSD. După alegerile parlamentare din 2008, în negocierile cu PSD – deși PSD avea de două ori mai mulți parlamentari – PNL a dorit să continue să desemneze premierul. Acesta a fost motivul pentru care decizia a fost întârziată mai mult de o săptămână, ceea ce i-a oferit posibilitatea lui Băsescu să se înțeleagă cu Geoană și astfel s-a născut guvernul Boc (X), format de PDL și PSD!
Prima „întâlnire” în guvern între reprezentanții PSD (FSN/FDSN) a avut loc însă în 1991 – 1992, în cadrul „guvernului de serviciu”, condus de Theodor Stolojan, din care am făcut parte, și în care au fost cooptați distinșii reprezentanți ai liberalilor – Mircea Ionescu Quintus (la justiție) și I.V.Săndulescu (ministru secretar de stat la Externe). Reproșul, în partid, a fost acela că, din acest motiv, PNL nu a intrat în parlamentul din 1992.
După alegerile din 2000, când PRM ajunsese (în urma „rezultatelor” deosebite la guvernare ale CDR) la aproximativ 25% în parlament, PNL – condus de Valeriu Stoica – a acceptat să sprijine, în parlament, guvernul minoritar PSD, pentru a evita eventuale derapaje. Am semnat atunci un protocol cu președintele PNL, dar după un timp, acesta, într-un gest simbolic, a rupt, în public, textul înțelegerii. Explicația a venit mai târziu – partidul rămăsese, în sondaje, blocat sub pragul de 10%.
PNL are o anumită tradiție de a se împărți în aripi sau chiar în partide separate și de a se recompune precum un caleidoscop – PNL-AT, PNL-CD, PLD, noul Partid reformist liberal sunt doar câteva exemple.
Mi s-a părut excesiv accentul pus de Crin Antonescu pe necesitatea unui vot negativ asupra legii grațierii și amnistiei, prin scoaterea imediată a legii de la congelator. Era acest vot o miză atât de importantă pentru destinul USL? Nu am o explicație. Trebuia să fie o declarație de poziționare a lui Crin Antonescu de partea baricadei în care se aflau Băsescu și partidele sale? Era o formă de răzbunare personală împotriva lui Dan Voiculescu, a PC și a Antenei 3? Nu pun în discuție, pe fond, această lege, utilitatea sau oportunitatea ei dar a o pune pe același plan cu reorganizarea guvernului, mi s-a părut exagerat.
Spre deosebire de negocierile dintre PNL și PD pentru crearea Alianței DA, care au durat aproape un an și jumătate, implicând echipe numeroase, negocierile pentru formarea USL au durat foarte puțin, purtând amprenta unei înțelegeri personale între Ponta și Antonescu. De aceea, pierderea încrederii între cei doi lideri a afectat construcția Uniunii.
Aș vrea să mai adaug un aspect pe care îl cunosc foarte bine. Cel puțin la momentul inițial, Acordul dintre PSD și PNL referitor la formarea guvernului prevedea existența unui singur vicepremier – și care să fie de la PSD. Propunerea mi-a aparținut. Ea încerca să compenseze decizia de numire paritară a miniștrilor, în condițiile unei diferențe semnificative la nivelul mandatelor din Parlament. De aceea, postul de vicepremier – gândit pentru Liviu Dragnea – trebuia să estompeze acest decalaj. Nu a fost vorba atunci de acordarea unui post de vicepremier nici pentru PNL, nici pentru PC. Nu știu însă ce s-a întâmplat mai târziu.
Cred că, în acest divorț politic, ceea ce a deranjat în mod special, alături de o decizie, a lui Crin Antonescu, greu de explicat, și care a dat naștere la multe speculații, a fost tonul bășcălios cu care președintele PNL a comentat public decizia conducerii partidului de ieșire din USL.
Nu știu dacă președintele Antonescu este conștient că decizia pe care a luat-o presupune multe imponderabile. Eu cred – este un punct de vedere subiectiv – că ea a reprezentat cea mai proastă variantă dintre toate variantele alternative.
Plecarea liberalilor a generat perplexitate initial, dar dupa o analiza rationala, am recunoscut naivitatea de care am dat dovada atunci cand mi-am facut iluzii in privinta L-ului din USL. Adevarul crud este ca marea majoritate a PNL-ului si a bazei lor electorale e alcatuita din snobi si fanfaroni, din indivizi superficiali si iresponsabili, din demagogi aroganti si tantosi. Niste neseriosi!
@George Ban
Prietene, de aceasta data am un punct de vedere oarecum diferit, daca ne raportam la formularea ta:
,,PNL separat de PSD va distruge PDL și PMP.”
Sincer, personal nu cred ca se va intampla asa ceva. Dimpotriva, PMP si PDL (daca nu se va incrancena impotriva lui Traian Basescu) vor remorca si domesticii PNL-ul, in vederea marii unitati previzibile dupa alegeri (daca cetatenii nu se vor dumiri la timp) realizabile sub umbrela protectoare a PPE si actiunilor concentrate/concertate ale celui mai puternic barbat si a celei mai puternice femei, din Romania.
(Z)
@Cris
Stimata doamna, permiteti-mi o intrebare:
Proiectul USL mai are vreo relevanta pentru domnia voastra (dupa votul ,,apostolilor” liberali-detinatori ai adevarului absolut despre binele suprem), in contextul in care cetatenii care au votat aceasta constructie politica nu au fost consultati printr-un referendum daca au renuntat, sau nu, la obiectivele initiale angajate pre-electoral de politicienii formatiunilor politice componente ?
Si inca una bonus:
Dvs personal ati reevaluat, sau sunteti in curs sa o faceti, opozitia fata de / la Traian Basescu ?
Nu de alta, dar daca nu ati facut-o inca, cred ca va trebui sa va supuneti deciziei celor din Delegatia permanenta a partidului care, foarte probabil, vor opta pentru a recomanda viitorului Congres al PNL afilierea la PPE.
Nu pot sa cred ca sunteti intr-atat de naiva incat sa credeti ca diriguitorii PPE, spre deosebire de cei ai ALDE, vor admite ca domnul Crin Antonescu sa se manifeste ca un adversar (autentic) dpdv politic al domnului Traian Basescu, decat, cel mult, in modul celor de la teatrul Masca, pana la alegerile prezidentiale (eventual, turul nr.2).
(Z)
Si va mai recomand ceva..sa incepeti sa cititi bibliografia esentiala a PPE referitoare la disolutia ideologica. Acesta este viitorul omenirii, draga doamna Cris, dar cred ca deja v-ati edificat in acest sens, dupa votul colegilor dvs.
Va invidiez, sunteti mai bine orientata dpdv al corectitudinii politico-vizionare decat unii dinre noi, o ceata de amarasteni social democrati, adica comunisti, adica infractori, adica needucati, adica viitori puscariabili. Eu deja ma gandesc foarte serios sa ma autodenunt de pe acum. Noi n-avem flerul domnului Antonescu care, dupa decimarea ministrilor sai de catre justitia endependenta a procurorilorjudecatori, s-a salvat exact la timp, ajutat fiind de mentorul sau in ale comportamentului si discursului grobian si mistocaresc de cafenea sordida , cu numele istoric (deja) de Traian Basescu. E adevarat, domnului Basescu, neplacandu-i scoala, foloseste mai putine neologisme pentru a-si exprima marlania.
(Z)
Apropo de modificarea Constitutiei, lamuriti-ma va rog si pe mine, poate Curtea Constitutionala sa decida ca o astfel de modificare e NECONSTITUTIONALA?
Constitutia e un fel de etalon, iar CC trebuie sa judece daca anumite legi date corespund acesui etalon. Parlamentul insa are dreptul (constitutional !) sa schimbe acest etalon, iar CC trebuie sa isi raporteze deciziile la acest nou etalon. Cum poate CC sa spuna, nu aveti voie de schimbati etalonul?
Numai mie mi se pare abusurd asa ceva?
Decizia, domnule Nastase, a fost proasta pentru Romania si poporul sau.
Iata de ce: se repeta istoria de-a dreptul aiuritoare cu partidul care se retrage prermatur si intempestiv de la guvernare, pentru ca liderul sau sa ramana curat ca lacrima (in realitate extrem de…..toxica) si sa-si maximizeze sansele electorale la prezidentialele din 2009.
Doar la acest capitol, PNL si PSD sunt acum..chit. Aceeasi marie cu alta palarie. (Z).
De asemeni, la fel a procedat Traian Basescu cu guvernul Boc, pe care l-a retras, pentru a amplifica sansele electorale ale PDL la locale, dar nu numai.
Nici in primul, nici in al doilea exemplu, asteptarile si …sfaturile consilierilor platiti cu greutatea lor in aur, nu au (con)dus la rezultatuls contat.
(Z)
Daca insa extindem contextul, constatam ca situatia de acum este mult mai grava, deoarece, ambele partide au candidat si si-au propus sa candideze pana la capat, IMPREUNA, cu unul si acelasi obiectiv: dizolvarea regimului Traian Basescu.
Ce ne asteapta, din pacate ( in variant cea mai rea pentru Romania ?
1. Iar vom asista neputinicosi la o fuga penibila de raspunderea guvernarii, de ca si cum, partidele politice isi doresc puterea executiva doar atata timp cat economia merge bine pe fondul unei stabilitati sociale estimabile pe termen lung. In caz contrar, dezerteaza de la responsabilitati, de teama pierderii credibilitatii si a senselor electorale viitoare…..daca asta se numeste ,,democratie” domnule Adrian Nastase, atunci voi incepe sa regret partidul unic.
Partidele politice romanesti actuale nu inteleg ca rolul lor este de a-si asuma raspunderea guvernarii, sau, a legiferarii, PANA LA FINELE MANDATULUI, prin dezbatere si dialog transpartinic. Opozitia este utila, dar daca trece in zona contestarii si blocajelor cu orice pret a actului de guvernare, fara ca ea insasi (opozitia) aflata pasager la putere sa fi demonstrat mai multa coerenta si viziune, atunci, mai bine lipsa. Genul acesta de opozitie este oricum practicat de presa, iar mai nou, de anumite institutii ,,de forta” ,,independente”. E mai mult decat suficient. (Z)
2. Iar ne vom confrunta cu un candidat la presedintie care ne propune sa …..lupte cu ,,sistemul ticalosit si corupt” , adica, cu guvernul in functie (sic!), sa-l demoleze si sa puna in loc un guvern obedient pe care, mai apoi, sa-l retraga gata erodat (si) de deciziiile jucatorului protejat de Constitutia anului de gratie 2003 , pentru a-l ,,spala” si ,,usca” in vederea viitoarelor alegeri parlamentare…si tot asa, la infinit. Se mizeaza mereu pe amnezia romanului agresat din toate partile de cele mai multe televiziuni de stiri per cap de locuitor din Europa. (Z)
Macar daca ati fi limitat mandatul presedintelui la 4 ani. Ce v-a venit cu cei 5 ani ?
Daca va continua acest macabru scenariu de tip ,,electoralum perpetuum mobile”, nu mai vad rostul Romaniei ca stat national, unitar si indivizibil, din simplul motiv, ca traim, de mult, intr-o holograma, fara sa ne dam seama.
Romania, devine tot mai mult, o tara care are o singura productie nationala : RAZBOIUL POLITIC fara de sfarsit.
Mai bine, cetetean european si atat, cu autoritati unice/unite dislocate la Bruxelles.
Sau, si mai bine, imi cumpar un Walter.
(Z)
cateva erate
Ce ne asteapta, din pacate ( in varianta cea mai rea pentru Romania ?)
Iar vom asista neputinciosi
Eu cred ca Crin Antonescu a ales sa se sinucida politic, fiind sfatuit de pricipalul sau consilier Cosmin Gusa. Atasarea lui Antonescu de ideile lui Basescu este evidenta, el a preluat temele inventate de Monica Macovei referitoare la „libertatea justitiei” basiste (libertatea de a comite abuzuri impotriva adversarilor politici).
Faptul ca Cosmin Gusa, principalul militant pro Basescu a devenit „consilierul” lui Crin Antonescu (desi neaga oficial acest lucru) este o alta dovada ca liberalii s-au speriat atat de mult de condamnarile din ultima perioada, incat au fost „fortati” sa renunte la principiile si doctrina liberala pentru a scapa de puscarie desi nu cred ca s-au raportat la acest sistem de valori vreodata.
Liberalii au invocat niste motive atat de imbecile si puerile incat ma intreb ce mai cauta astia in politica daca sunt atat de neprihaniti si de „principiali”, probabil ca trebuiau sa se faca calugari. Faptul ca se descompun si se recompun permanent ne arata ca liberalii vor sa aiba mai multi presedinti de partid simultan si ca nu sunt in stare sa respecte o disciplina de partid – ei invoca libertatea de exprimare doar ca pe o scuza la indisciplina rigorilor impuse de apartenenta la un partid politic.
Crin Antonescu a afirmat de mai multe ori ca nu are nevoie de sprijinul PSD pentru a ajunge presedinte, acum este clar de ce, el se baza pe sprijinul lui Basescu si al sistemului securist din spatele acestuia.
Este foarte bine ca s-au limpezit apele, altfel am fi fost condamnati la inca zece ani de marlanie securista si mizerie daca ajungea Crin Antonescu presedinte.
PSD-ul are destule personalitati care pot ajunge cu usurina un bun presedinte al Romaniei, Ion Iliescu este pana acum cel mai bun presedinte de dupa revolutie. Mircea Geoana ar trebui luat serios in considerare, a fost un bun diplomat si un bun ministru de externe, ar fi cazul sa renuntam la ideea ca un primar e bun la toate … ma refer dupa cum banuiti la Sorin Oprescu, un om pe care-l stimez dar nu-l consider mai bun ca presedinte decat Mircea Geoana.
La inceputurile mele pe acest blog, dar si pe cel al domnului Ponta, l-am felicitat pe premier pentru acordul tripartid semnat intre PSD, PNL SI UDMR in 2012. Sigur, nu ma mai mira nimic la domnul Antonescu, care, probabil a motait bine merci al Cotroceni (in momentul semnarii pactului de coabitare)…l-au obosit, probabil, amendamentele liberale, preluate in textul acordului si nu a mai putut urmari traiectoria penitei in zona subsemnatilor.
(Z)
Spuneam atunci, intrand in coliziune chiar si cu blogideologic, ca este mai bine ca un partid etnic maghiar, cu vizibilitate la Bruxelles, sa fie tinut ,,captiv” la guvernare. Spuneam de asemeni ca UDMR , odata ce parafeaza o intelegere, este partener loial, pana la capat.
Aud acum , inclusiv dinspre Mircea Badea (care ma dezamageste profund) ca Victor Ponta admite…,,basiti” in guvern (sic!) Adica, mai basisti decat cei camuflati pana acum si pe care, chiar si in prezent, Victor Ponta si-i doreste inapoi la guvernare, dupa ce i-au ,,crescut” la san. Aiuritor.
DUCA-SE PE PUSTII, FALSII LIBERALI, DOMNULE PRIM MINISTRU !
CALE BATUTA SI…SUCCESURI !
Adevaratii liberali inca tac, probabil sunt timporati, dar (sper eu) vor actiona la momentul potrivit.
Domnul Badea a uitat, se pare, ca insusi PSD-ul a fost la guvernare…cu Traian-Boc ! Sa insemne asta ca pesedeii sunt….,,basisti” ?
Nu uitati, istoria, fratilor, daca vreti ca Basescu sa nu va manance cu puf cu tot. Il cunosc pe acest nemernic malefic, dar are punctele lui slabe. Exploatati-le in unitate..atata cata mai este, a celor dotati cu spirit de responsabilitate. Inca mai este timp sa reveniti cu totii la luciditate. Antonescu este, din pacate, o pierdere colaterala, dar acceptabila. Mai bine acum, decat mai tarziu.
(Z)
Si inca ceva: basta cu jocurile politice. M-am saturat ! Guvernati in forta si unitate, guvernati cu dintii stransi, dar mergeti pana la capat, nu injurati si nu va pierdeti calmul. NU RASPUNDETI LA PROVOCARI. Oamenii nu mai sunt aceeasi din 2009, sunt convins ca democratia reala va izbandi in Romania, desigur, daca si voi va doriti asta.
Dumnezeu sa ne ajute.
Coruptia personala si dezintegrarea institutionala: Incotro si ce-i de facut, PNL?
Foarte inspirata comparatia PNL si a celor doi lideri cu o floare si doi gradinari. Probabil, incercand s-o duc mai departe, Crin Antonescu si Calin Popescu Tariceanu ar putea fi comparati, dupa modul cum se raporteaza la „momentul” Basescu, si cu un coruptibil si un incoruptibil. Orice ar spune Crin, faptul ca a ales sa faca dintr-un elefantel un purice, sa-l scoata din zona de vizibilitate si stabilitate si sa-l duca intr-una obscura si dezintegrabila nu poate fi pus decat pe seama unei coruperi politice.
Nu stiu daca lupa cu care Departamentul de Stat al SUA a cautat coruptia in Romania s-a oprit si asupra sefului PNL, care a avut ministerele economice in Guvernul USL, cand a semnalat problema largii raspandiri a coruptiei institutionale. Cred insa ca atunci cand un partid este fara scrupule sacrificat de dragul unor avantaje individuale, coruptia nu este institutionala, ci una personala.
Sa spunem lucrurilor pe nume, PNL se confrunta cu distrugerea provocata de la varful sau. Este riscant de spus ca in mod constient, mai de graba de orgoliul inconstient, dar si de situatia de partid captiv. Explicatia cauzala a acestui orgoliu, dincolo de determinarile temperamentale, nu poate fi rupta de o anumita cazuistica politica, cu un precedent binecunoscut.
Mutarea anuntata de liderul PNL de afiliere la PPE si dezafiliere de la ALDE si Internationala Liberala este specifica crizelor de identitate, celor proaspeti recrutati (ideologic si politic) sau cu dorinte exacerbate de parvenire prin orice mijloace. Traseul de dezicere si instabilitate este identic cu al lui Basescu, inceput in 2005, cand a trecut PD-ul de pe stanga pe dreapta si l-a agatat de acelasi vector de propulsare.
Situatia PNL este insa cu totul diferita, este un brand istoric faurit cu multa truda si sacrificii, pe care nici macar comunismul nu a putut sa-l distruga. Asteptarile firesti ar fi debarasarea de Antonescu si continuarea brandului de partid national istoric. Atitudinile din teritoriu vor fi hotaratoare, posibilitatea ca PNL sa-si pastreze in unitatile administrativ-teritoriale pozitiile de influenta si putere dobandite cu ajutorul USL, prin ducerea mai departe a povestii de succes a USL, este foarte probabila.
Va fi insa nevoie de un nou lider, pentru o noua regrupare liberala, si altul mai potrivit ca Tariceanu nu se intrevede. Un Partid Reformator Liberal (PRL) nu cred ca va fi o optiune fezabila, cel mai probabil este o decizie tactica sau simbolica, care sa genereze reflectii si clarificari interne in PNL.
Probabil ca in acelasi registru se inscrie si demisia lui Tariceanu din PNL, dezamagitoare pentru seniorii liberali (Quintus), dar la care este greu, deocamdata, de gasit o manevra alternativa. Cheile solutionarii crizei PNL sunt realmente in mainile lui Tariceanu, care are ocazia sa-l infirme definitiv pe „Moliceanu” si sa-i faca pe liberali tot atat de „tari” pe cat de real ii este numele, care s-ar putea dovedi providential.
Da
Doream sa spun NU adica o „floare” si mai multi gainari!
Sesizati lucruri reale probabil neplacute pentru liberali. Se pare ca orgoliul , la uni si dorinta de „inamovabilitate ” la altii au aratat ca de fapt nici unul dintre Presedintii PNLeului nu meritau ideologic si moral scaunul de
Presedinte.
Am o singura observatie , in mod corect aratati o situatie „din momentul initial” deci din afara conventiei USL, alta decit momentul actual vicele Chitoiu confirmand exceptia de la regula.
O alta observatie ar fi cea legata de „excesivul Antonescu” impotrivirea acestuia la legea amnistiei, pe care eu am perceputo ca o incercare de a forta doleantele PNL de exemplu Vice Johannis , si inca ma intreb de ce Dl. Sarbu nu a acceptat varianta ?(Eu cred ca nu prea reusiti sa fiti sincer cu privire la persoana care conduce de fapt PSDeul), intrebare retorica pentru ca este clar ca dl. Sarba avea cartile facute cu asi ascunsi sub sutana de raspopit!
Da jocul dublu al PCeului,aftal atunci sub pact de co-abitare cu PNLeul, ar putea fi cheia atacurilor impotriva PCeului , taticului Voculescu , dar nu inteleg ce comportament putea avea ambitiosul Antonescu vs postul Antena 3 care pina si in shooturile expose prezenta un Antonescu stramb la fel de stramb ca Traian Basescu il prezenta pe Johannis la masa cu Basescu in 2007 la forumul germanilor , si subit avea numai cuvinte de „lauda” la adresa celor doi. Jealnicii luptatori echidistanti de la Antena 3 , si-au aratat adevarata fata de slugi obediente , si nu au facut cinste luptei lor impotriva celui mai nepotrivit roman ajuns presedinte.!
In mod sigur Tariceanu a fost sfatuit de tata Sarbu gresit, el ar fi trebuit sa ramane PNList sa astepte rezultatul alegerilor si funcitre de acest rezultat sa refomeze partidul.Dar la Tariceanu partidul este probabil ca o nevasta il schimbi ca pe ciorapi!
Pasul nr.1
John Kerry declara (referitor la Ucraina n.r.):
,,Este timpul ca TOATA LUMEA sa faca/sa facem un pas inapoi”
Pasul nr.2
Presedintele legitim al Ucrainei, Viktor Tanukovici, ar trebui sa revina la Kiev
Pasul nr.3
Clica fascista care a preluat puterea sub obladuirea lunetistilor si prezenta unor radicali necunoscuti, trebuie indepartata de la putere
Pasul nr. 4
Curtea Constitutiona si Parlamentul, in integralitatea lui, trebuie sa-si reinter in drepturi
Pasul nr. 5
Acord incheiat intre Opozitie si Puterea legitima, garantat de SUA si Rusia…..europenii, sub conducerea neofascistilor din PPE, fiind co autori la lovitura de stat
(Nu intamplator Victoria Nuland a spus : F..UE!)
Pasul nr.5
Referendum programat pentru viitorul European al Ucrainei.
Atentie ! Ucraina ESTE, ca si Romania, in Europa, dintotdeauna. Apartenenta la UE ESTE DOAR OPTIONALA.
Pasul nr.6
Alegeri libere, simultan cu pasul 5
Pasul nr.7
Mai multa autonomie regiunilor
Pasul nr….
Inteleptii spun ca trebuie sa te temi de rautatea celor care pana si rasul si-l ascund in pumni. Priviti-l pe Crin cum rade in public.
Daca vrem sa punem lucrurile in adevarul lor, trebuie intai sa recunoastem ca oricat ar trambita propaganda PSD, pact cu necuratu’ are Ponta, nu Antonescu… asta se stie, este asumat in mod public! Nu uitati ca Ponta nu iese din ordinele lui Basescu nici macar cu o litera, desi public il face pe presedinte in toate felurile… dar asta-i reciproc… Blatul celor doi si rocada probabil incumba si atacuri verbale fara finalitate, asa, pt dezorientarea dezorientatilor… Apoi trebuie sa mai recunoastem ca premierul se doreste presedinte anul asta, desi declara ca ar vrea sa ramana premier, dar va trebui sa se supuna vointei aceluiasi batran din popor, cu parul alb, care nu-i asa, la o adunare publica l-a intalnit si l-a convins si pe Basescu sa mai candideze odata in 2009… Seamana la indigo, nu? Normal, reteta provine din acelasi laborator… Se ReIa… hai ba, inventati si altceva…
Dar sa privim si la PNL: astia au scazut in sondaje si cum orice guvernare atrage erodare, au vazut ei ca este mai mult popor pe dreapta, infricosat de noul partid-stat al lui Ponta, si s-au hotarat sa si-l apropie!
Numai ca, ATENTIE!!! Crin nu este vreun naiv, ba este extrem de inventiv: si-a retras partidul de la guvernare si acum va prelua incet-incet intreaga opozitie, dar l-a pus pe Tariceanu sa cloneze un partidulet pe langa Ponta, asa ca va fi informat de la sursa si despre guvernare!
Eu as numi-o Inovatie Politica! Controland si guvernarea si opozitia, Crin nu are cum sa piarda alegerile! Ba daca il adunam si pe Basescu care intre tururi va cere sistemului sa-l sprijine pe liberal, s-ar prea putea sa avem si presedinte si premier liberal… si cam asta spune Crin, deja!
Treaba se traduce simplu cam asa: ai facut tu blat cu Basescu ca sa-mi luati capul, fac si eu unul cu Tariceanu, in acelasi scop, desi asta poate habar n-are, dar unul de langa el ma va tine la curent… Pe de alta parte, Basescu va face la fel, l-ai tzepuit tu pe Crin, te tzepuiesc si eu pe tine la toamna intre tururi, ca sa nu zica lumea ca aveam un blat noi doi… Per ansamblu, Ponta risca sa primeasca de la viata, deodata, doua „compensatii” simultane pt cele facute de el altora, ca asa-i viata, ti le intoarce si ti le plateste pe toate exact cand iti pica mai nasol…
Trebuie sa recunoasteti, doar asa se explica iesirea lui Tariceanu si asa-zisa sa tradare de om nebun… Liberalii sunt baieti inteligenti iar fetele lor ii admira, nu lupta impotriva lor precum fetele social-democrate, care-s mai barbate…
Vom asista deci la o victorie pe toata linia a unui partid mai mic dar mai eficient si mai inventiv decat PSD, care nu poate deloc iesi din cutuma partidului-stat si care va mai plati inca odata pt apucaturile astea, tot asa cum a platit si PDL-ul… lumea s-a saturat de partide-stat si de politicieni orbi dupa putere si ban public… Pana la urma va veni o vreme cand vor fi votati doar candidatii saraci!!! Da-i Doamne! Pe cine vor reprezenta ei insa, asta-i alta poveste si tine tot de democratia reala… dar cel putin papusarii vor plati si ei ceva acolo, acum insa toate vin gratis…
Daca la toate astea mai adaugati si cooptarea UDRM-ului la guvernare, intelegeti ca PSD poate construi (chiar) si autostrazi, degeaba… de fapt isi propune sa le faca din banii nostrii ridicand pretul carburantului, daca le-o face vreodata si nu ne procopsim iar cu secretari miliardari si atat… nu prin efort si ingeniozitate bugetara si guvernamentala…
Apoi, Antonescu isi respecta promisiunile deci este mai putin riscant ca el sa-i desemneze pe Basescu sau pe Lenutza premier, spre deosebire de Ponta care intr-adevar, se minte si pe el insusi…
La toate astea, Victor Ponta are numai o sansa de scapare: sa fie sincer ca Isus, sa judece cu mintea lui ca Pitagora, sa munceasca la guvernare precum Sisif, sau mai bine ca Stahanov, ala care facea doua norme de zidarie pe zi caci Sisif muncea degeaba, si sa-si abandoneze ambitiile… si poate asa, s-ar putea sa ramana premier… Daca sare una din astea, atunci la toamna pierde tot, inclusiv partidul…
Parerea mea. Dar recunoasteti ca-mi ies… Dealtfel e simplu, mergi pe adevar si gasesti raspunsul tot asa cum un politist ia urma banilor ca sa afle motivul crimei, numai sa stii cum sa transpui realitatea intr-un sistem formal, altminteri logica te va conduce la concluzii eronate…
PS. Partea proasta este ca Ponta poate, dar parca nu vrea…Ce-l opreste sa zica public clar, bai gata, de azi se schimba roteaua, muncim si nu mai mintim, slujim, furam, dupa mine inainte! …Dar in fine, daca nu iese prea smotocit politic din sezonul 2014, va fi un presedinte foarte bun candva… Insa acum, in 2014, cu jucatori de talia lui Basescu si Antonescu pe prima scena, n-are sanse… PSD nu are analisti fini, de detaliu, care sa-l fereasca…
Atitudinea liberalilor (vorbesc despre PNL-aripa Crin Antonescu) este în contradicţie cu “Ştiinţa acţiunii eficiente” (vezi Tadeusz Kotarbiński).
Viata politica din Romania seamana tot mai mult cu viata intima a Biancai Dragusanu ! Toti impotriva tuturor , tradari , curvasarie …
Pentru orice eventualitate , eu postez si bibliografiile domnitorilor Petru Cercel si Radu cel Frumos . Poate , poate le vor citi si d-nii Ponta si Antonescu … Ideea e ca ” tradatorii vor sfarsi tradati ” !
http://ro.wikipedia.org/wiki/Petru_Cercel
http://ro.wikipedia.org/wiki/Radu_cel_Frumos
p.s. Mi-a placut ( ?! ) laudatio-ul pe care l-a facut Cris doamnelor Daciana Sarbu si Cristina Valean . Deduc ca aceste doua doamne sunt cele mai capabile din Romania ! Si Cris , un adevarat activist de partid , spalat pe creier ! Oricum , a uitat de EBA …
Asteptam parerea dumneavoastra! Sunt, si nu numai eu, contrariata si dezamagita! Singura speranta care ne-a mai ramas e ca dl. Ponta sa aleaga oamenii potriviti pentru ministerele lasate de PNL si sa mearga mai departe cu obiectivele USL. Daca va mai trena masurile absolut necesare, sigur, sigur, vom pierde si bruma de incredere pe care o mai avem in politicieni.
Va doresc sa fiti sanatos si sa rezistati! La fel, familiei!
Biata floare(usl-ul),a ramas ne udata si s-a uscat !Cel care a pierdut(inclusiv Cotroceniul)mi se pare a fi Crin-ul.Vom vedea daca Viorel-a(Ponta!)va candida la presedentie,si care cred eu,are sanse! Deci din doua flori,una tot va inflori.Sau poate va rasari alta. Necunoscute sunt caile Domnului…
Datoria adunată pe cărţile de credit ameninţă economia Turciei http://www.nytimes.com/2014/02/28/business/international/credit-card-debt-threatens-turkeys-economy.html?hpw&rref=business
Comentariul eludeaza (chiar daca elegant) actiunile in forta ale lui Ponta, mai ales reorganizari aberante (gen Ministerul Marilor Proiecte – sic!, preluarea de catre Secretariatul General a unor mari companii etc.), care sa-i lase fara obiectul muncii pe ministrii liberali.
Viitorul guvern va renunta la astfel de gaselnite ieftine. Pai, daca erau corecte, de ce nu le pastreaza?
Pot fi de acord ca alde Stroe, Manescu, Nicolaescu sau Campeanu nu prea aveau ce cauta in guvern, dar Oprea (ca sa dau un exemplu) e bun? Rezulta ca e…
Acum vad ca UDMR-ul are niste cerinte (fac de medicina in limba maghiara la Bucuresti, abandonarea justitiei pentru arborarea ilegala a steagurilor secuiesti sau maghiare etc.) pe care nu stiu cum o sa le justifice PSD-ul.
Ca votant USL (de nevoie) ma simt tradat de PSD. Lectie pentru viitor.
Daniela Rus, http://en.wikipedia.org/wiki/Daniela_L._Rus , o româncă profesoară de robotică la MIT.
Interesante evolutiile politico-militare din Ucraina . Din interviul d-lui Ianukovici am retinut un lucru extrem de interesant : daca minerii si muncitorii din bazinul Donbass nu-si vor mai primi salariile , ei se vor revolta !!! Si nu si-ar dori sa fie in locul celor din vest , când acestia se vor revolta …
http://romanian.ruvr.ru/2014_02_27/Pucistii-ucraineni-au-ramas-fara-bani-6807/
In plus , incepe si Campionatul Mondial de Biatlon pentru tancuri :)) . Cred ca se va desfasura in Ucraina …
http://www.businessinsider.com/russia-holds-worlds-first-tank-biathlon-2013-8
Oricum , eu cred ca SUA si UE le-au oferit rusilor o oportunitate imensa : motivatia si posibilitatea sa rupa o parte din Ucraina !!!
O privire atenta asupra degringoladei care a insotit abandonarea USL-ului de catre Partidul National Liberal , imi da fiori , pentru ca este o brambureala de cereri si pretentii “care-mai-de-care” ; ia sa vedem :
-e normal sa se infiinteze USD , ne asteptam la asta / ….sa se desfiinteze DEINDATA numitul USD, nu putem accepta asa ceva / ….poate sa ramana USD , nu mai cerem desfiintarea acestuia
-sa se aprobe DEINDATA , eventual prin Ordonanta de urgenta neimpozitarea profitului reinvestit si reducerea cu 5 procente a CAS ( absurd , deoarece ambele sunt prinse in programul USL din semestrul II si lucrurile continua pe acest fagas ) /….inutil sa amintesc ca , dupa acest ultimatum , Crin Antonescu n-a mai pomenit nimic despre asta
-urgentarea absurda , de parca de asta depindea tot viitorul nostru , a respingerii legii gratierii si a amnistiei (!?) , despre care nu a mai vorbit nimeni de la “martea neagra …” si in legatura cu care publicul este profund dezinteresat
-vom cere demisia IMEDIATA a lui Victor Ponta /….. nu mai cerem demisia lui Victor Ponta , sa-si faca Guvernul si sa vina cu el in Parlament …/ ii cerem demisia lui Ponta daca si USD cere presedintia Senatului
-vrem vicepremier pentru PNL /…. nu avem nici o problema cu Gabi Oprea / ….Klaus Johannis Ministru de Interne si vicepremier pe Finante / ….nu putem sa-l punem vicepremier la Finante , deoarece nu se pricepe ( dar la Interne se pricepe ? n.n.) / …. convocam Parlamentul , schimbam structura Guvernului si-l facem vicepremier la Interne / ….PSD are de ales intre Gabi Oprea si Klaus Johannis / ….de ce ( smiocaiala generala n.n.) ii este atat de frica lui Ponta de Klaus Johannis ?
Nu sunt glume , toate temele , cerintele si razgandelile de mai sus, si cred ca nu sunt singurele , ci numai cele pe care mi le amintesc intr-o retrospectiva succinta , au fost rostogolite catre cetateni de Crin Antonescu insusi sau de mesagerii lui oficiali , fara , as spune , o minima ratiune . Indiferent ce ar sustine liderii PNL , de la mine se vede o febrila cautare de pretexte absurde ca sa rupa alianta cat mai repede , cu o feroce neglijenta pentru costurile de imagine ; pretextele , intotdeauna , implica insa un alai intreg de minciuni si minciunele , care sa le scoata din statutul lor ingrat de pretexte si sa le dea luciul unor motive plauzibile.Si , odata ce s-au inscris pe panta asta , pentru liderii liberali nu mai este cale de intoarcere , pentru ca astazi spun niste minciunele , maine le sprijina cu alte minciuni , poimaine totul devine atat de gogonat incat se mira ei insisi cat de departe s-a ajuns .
A, sa nu uit : a venit si ziua in care a glasuit Lucia Varga , ministrul responsabil cu padurile , poienitele si organizatia de baza , cred … Pentru ca iata ce a pravalit doamna in spatiul public: “… PARTIDUL ESTE MAI PUTERNIC CA ORICAND , …SUNTEM STRANS UNITI IN JURUL PRESEDINTELUI CRIN ANTONESCU … ” . Am inchis ochii – plutea in aer o miresma de dinainte de 1990 … asa ca ma asteptam sa urmeze :”Dar steluta cea de sus / Oare ce-o avea de spus ? Liberalismul , spune ea / Se cladeste-n tara mea ! ”
Crin Antonescu , Crin Antonescu … tu asculti ce spun oamenii acestia ? Pentru ca ascultand doar discursurile tale, dai dovada de o neinspirata suficienta !
O FLOARE SI DOI GROPARI !
După inundaţiile cumplite care au avut loc anul acesta în UK, unii dintre savanţii britanici conchid că trebuie reintrodus brebul în ecosistemul bazinelor riverane http://www.theguardian.com/environment/2014/jan/29/beavers-dam-flooding-owen-paterson
AL-JAZIRAH este numele arăbesc pentru MESOPOTAMIA. Pe româneşte, AL-JAZIRAH s-ar traduce prin “lunca rîului”.
Ptiu , m-am linistit , mi-a mai venit inima la loc ,
UDMR ( aia care la referedumul lu’ peste prajit , l-au tinut pe chiombalau la putere ) a luat decizia de a intra la guvernare alături de USD . Decizia a fost luată în cadrul unei întâlniri a conducerii cu preşedinţii celor mai puternice organizaţii judeţene ale Uniunii.
Dragnea ne asigura ca moghiorii nu i-au cerut nimic in schimb .
Bai prima generatie de incaltati , voi chiar ne considerti retardati si cretini ?
Apreciez analiza d-lui Năstase, dar trebuie să-i amintesc și domniei sale că NU ANTONESCU SINGUR A LUAT DECIZIA. Sper că nu-i desconsideră într-atât pe membrii PNL încât să nu țină seama de ei și să vorbească doar de Antonescu.
Dacă majoritatea a luat o hotărâre greșită, vom vedea la alegeri.
Faptul că Tăriceanu a plecat îmi spune mie că el vroia să-și impună punctul de vedere în partid în pofida votului majorității. Și ceilalți foști președinți au vrut la fel. Asta e democrație de partid la ei? Spune statutul că foștii președinți au drept de veto?
Fiecare membru PNL e liber să-și expună și să-și argumenteze opinia ca să-i convingă pe ceilalți.
El și Ilieșiu n-au reușit să-i convingă decât pe câțiva în Delegația Permanentă. De ce nu-i blamează pe toți cei pe care n-au reușit să-i convingă, și îl blamează doar pe Antonescu? Apoi, să susții că PNL-iștii fac toți ce le poruncește Antonescu, că sunt dezinformați, e un afront adus membrilor PNL. Oamenii din Delegația Permanentă au venit cu informații din teritoriu și cu votul majorităților din organizațiile lor. Chiar să ne considere cineva idioți pe noi, cei care le-am dat mandatul…
Să ne amintim de ieșirile din PSD cu diverse ocazii în care ieșiții nu au fost de acord cu majoritatea!
În privința aripilor și aripioarelor desprinse de-a lungul vremii, ce s-a ales de ele?
Procentul relativ mic la alegeri al PNL se explică prin orientarea masivă spre stânga a electoratului român care nu prea vrea capitalism, ba, mai mult, regretă amarnic comunismul. Vezi ura boborului față de întreprinzătorii privați și calificarea lor în bloc drept hoți! În fapt, acest bobor contribuie la Buget cu doi lei găuriți, dar vrea servicii de 2000.
În viitorul apropiat TOT AȘA o să fie. Poate în viitorul îndepărtat să se schimbe situația.
Eu, în vremuri de criză și în procesul de dezvoltare a unei țări „emergente”, cum se zice mai nou, nu văd eficientă guvernarea de stânga, fiindcă avuția țării e prea mică pentru a fi redistribuită, cum vor social-democrații.
Trebuie să consolidezi mai întâi capitalismul, să schimbi mentalitatea oamenilor, să creezi o zestre materială din care apoi să redistribui. Sigur că metoda lasă și victime, dar nimic nu se realizează fără sacrificii și pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești.
Așa se explică existența guvernărilor social-democrate în țări bogate precum cele scandinave și nu numai.
Ruptura a fost provocată de participarea pe liste separate la alegerile pentru PE. Declarațiile lui Tăriceanu sau Stroe, din perioada ultimatului dat de Antonescu, sunt elocvente!
În fapt este exact situația după alegerile din 2008 – capra (râioasă) liberalilor ține coada sus, chiar prea sus față de cât au demonstrat că pot!
Pe de altă parte, la câte bube au ( mai vechile Safi-FMOA, Safi-Fond de Pensii, Bankcoop, Banca Religiilor, Mobifon, etc. plus cele recente), nu-i de mirare că joacă pe muzică băsistă!
Chestiunea cu glasuitul – in registrul PNL- observ ca a inceput sa se cronicizeze ; pentru ca , desi este incredibil , si trestia ganditoare Klaus Johannis a prins gustul suetei . Si , susurand el asa , ne informeaza ca va fi premier imediat ce se va alege Antonescu Crin presedinte … Zice ca lucrul este plauzibil , deoarece aliantele politice se vor mai aseza dupa ce Antonescu va deschide in triumf portile Cotroceniului ! Draga Klaus , draga popa – stimat sat ! ai cugetat inainte de a vorbi , sau cer prea mult? Cam ce tip de alianta va imaginati ,domnu’ Klaus , ca va fi aceea care va incredinta onor Partidului National Liberal si functia de premier , dupa ce ,acelasi partid, a cucerit-o in aprige batalii electorale , printr-o retorica sclipitoare , pe cea de Presedinte ? Sau cum va inchipuiti domnia-voastra aliantele electorale urmate de aliante la guvernare – niste insi de la mai multe partide , suflecandu-si manecile si sprijinindu-va dezinteresat , numai asa , ca sa ajungeti voi in cele mai tari functii din stat ?
Ma lasati fara cuvinte , domnu’ Klaus ! Eu asa o gandire politica nici c-am mai pomenit ! Sau asa a promis cumva Basescu Traian (caruia domnia-voastra ii reprosati cu fereala ca-i un pic cam inconsecvent ) ca se va pune in slujba dumneavoastra , cu partidele si partiduletele lui ? Sa stiti ca Basescu Traian de asta nici n-a iesit din politica , pentru ca nu putea sa se retraga fara a-si vedea visul cu ochii : pe Klaus Johannis premier langa mandrul Crin Antonescu presedinte!
Dragi membri liberali fara functii si fara privilegii : opriti-i din vorbit pe baietii astia care , chipurile , va conduc , inainte de a pierde tot ce se poate , din punct de vedere electoral ! Pentru ca , fara suparare , dar ceea ce spune inocentul dumneavoastra prim-vicepresedinte al partidului se traduce asa : NOI AM SCOS PARTIDUL NATIONAL LIBERAL DIN USL PENTRU CA NOUA NU NE-AR FI AJUNS FUNCTIA DE PRESEDINTE , NOI CONSIDERAM CA NI SE CUVINE SI CEA DE PREMIER !
Or , de la inaltimea procentelor maxime pe care PNL le-a obtinut sau le-ar putea obtine vreodata , asta este , asa …sa-i spun eufemistic , un fel de nerusinare !
Nu stiu ce i-a determinat pe liberali sa-si revizuiasca pozitia fata de PSD dar pot sa remarc urmatoarele:
1. Indiferent ce s-ar zice alianta pre-electorala cu PSD a fost impotriva naturii. Natural mi se pare ca fiecare partid sa intre de unul singur in lupta electorala. Sper ca esecurile D.A. si USL sa taie orice chef de alianta pre-electorala de acum incolo. Sper desemeni sa duca la unirea dreptei.
2. PNL nu a lansat prea multe suspine dupa PSD. Strategia lor era simpla: rolul USL era acela al unui ciocan cu care vroiau sa zdrobeasca pe Basescu si pe PDL, si sa le ia locul mai ales in Ardeal. Proiectul a mers doar pe jumatate, PSD nu a considerat ca inlaturarea lui Basescu e prioritara indiferent de mijloace , asa ca nu i-a ramas decat sa constate ca daca tot nu-ti poti distruge adversarul mai bine sa-l ai de prieten. In afara de CPT care prinde greu si uita repedeceilalti membri PNL au aplaudat miscarea.
3. N-am vazut regrete nici la Ponta sau la PSD. De fapt e clar ca si ei doreau despartirea.
4. Foarte bine, ultimele sondaje dau la 40% sustinerea pentru USD si cam tot 40% pentru PNL+PDL+PP. O sa urmeze confruntarea decisiva in Decembrie, totul aminteste de anul 2004. Eu zic sa va pregatiti pentru o participare record la prezidentialeledin iarna !
Si inca ceva: Daca Ponta are „balls” sa treaca prin Parlament o lege de impozitare progresiva. Ce pana mea, acum e Uniunea Socialistilor la putere, programul PSD spune negru pe alb ca impozitul trebuie sa fie progresiv, sa vedem si o guvernare socialista pura !
Se pare ca nu-i nici o difrerenta intre Antonescu si Basescu Asa ca ne -a ferit Dumnezeu de inca unul .FACASE VOIA LUI.
Nu mă pot abține de la a-l cita pe Marian Nazat (fost procuror, actual avocat) al cărui stil îmi place foarte mult chiar și atunci când nu sunt de acord cu ceea ce scrie. Din articolul său „Dragul meu magistrat”:
Unde există voința de a condamna, există și probe, spune un proverb chinez…
Dragul meu magistrat,… nu te lăsa amăgit de himera dreptății absolute! Adevărul absolut îți va tulbura mintea. Încrede-te în adevărul judiciar!…
Nu există oameni nevinovați, se spunea în URSS în anii ”50, ci doar oameni de care Puterea Sovietică nu s-a ocupat încă.
Îmi pare că s-au întors acele vremuri (nota mea).
Din punctul meu de vedere,”the game is over”,Traian Basescu se situeaza din nou intr-una dintre cele mai favorabile conjucturi politice,iar pentru asi adjudeca o noua victorie mai trebuie sa indeplineasca niste simple formalitati.
Imi pare rau doar de bunul meu prieten ZeV,care mai devreme de sfasitul anului o sa ne paraseasca,(in sensul ca n-o sa mai posteze pe blog,pe motiv de lehamite).
Consider perioada in care Calin Popescu Tariceanu a fost prim ministru una din cele mai fericite perioade din istoria Romaniei .
2005 – 2007 au fost 4 ani de boom economic .
Mi se pare ca imbecilitatea PSD , care a facut alianta cu Basescu , l-a alungat pe Tariceanu si a deschis larg portile autocratiei basiste , in toata splendoarea ei .
Sova , Ponta , Dragnea nu sunt cu mult mai buni administratori , strategi , oameni de stat sau constructori de autostrazi decat banda PSD din 2008 – 2009 care l-a alungat pe Tariceanu .
O! Sigur ca este constient.
Dar am a intreba oare Dancu si Rus se gandeau la consecinte atunci cand ziceau ce ziceau ? (mesaju meu Intarata-v-ar dracii ca lu’ Base-i place!! de la Elvetia februarie 20, 2014 la 2:41 pm) Ciudata potriveala…
Cestia – dupa parerea mea vine de la coabitare. Care a cam facut uitat motivul aliantei US – ca Baselu’ a lucrat din greu zicand mereu si mereu ca el nu va da mandat decat unei alinate facuta cu cununie nu in picioare-n magazie.
Ar fi trebuit sa se mai stie ca unii de prin PNL e cam debili cu intelectu’. E speriati de “comunisti” de parca nu ar avea destui prin familii (hm .. de ce am impresia ca si Loli Orban e fecior de tovaras?! Adica cu functii) si isi zic mereu povesteea cu ghinIon si cum vor fi tradusi mca ba va catinda eternu Oprescu si mai de curand Tontelu (parca si tata socru ma avut unele “prestatii”) In plus mai au si electoratu de dreapta care in vreo 77,936% e de-a dreptu debil si speriat de baubau si fugarit de comunisti (mai ales ca cand famelia lor avea fonctii!!) si care stau agatati de pNL “atanetie comunism!!!” (da 1/.3 dintre astia nu voteste)
Asa ca panba la urma a cedat si Crin . Rau . Si a uitat care este de fapt miza. Si le si Organu PNL cer ca niste minus habet demisia premierului. Adica sa il aduca pe Baselu excat unde doreste bampiru ..cva doar n u degeaba isi strica gura :
„Mai văd o trăsnaie, care este exact ca cea prin care Năstase îşi făcuse Constituţie cu cinci ani de mandat, prevederea prin care partidul cu cel mai mare număr de mandate să dea automat prim-ministrul, luând preşedintelui atributul de a desemna un prim-ministru. Vreau să ştiţi că, în foarte multe democraţii, mandatul se poate da şi celui mai mic partid intrat în Parlament, dacă asta este soluţia să strângi 51%, pot fi două partide mai mari, echilibrate, care nu se înţeleg asupra desemnării premierului şi, atunci, se dă mandatul reprezentantului celui mai mic partid, sunt foarte multe cazuri în Europa”
( http://www.mediafax.ro/politic/basescu-prevederea-din-noua-constitutie-ca-partidul-cu-cele-mai-multe-mandate-da-premier-o-trasnaie-11902852) 14 ian 2014!!!!
Nimeni nu a zis “unde musiu ma asta?!” Si stiti mcine tace consimte!!! De fapot tacerrea lu’ Victor arata clar ca argumnetele contitutionaler ale ofierului de marin aau convins absolvent de drept…(eum a trecut asta de contitutional?!)
Si asa se cam intari zvonu ca inn conbditiile actulei constitutii … PSDF vrea presedintele lio. Las ca si Antonescu a luat-o voios pe aratura si balaria constitutionala si vizeaza ca daca iase el presedinte va pune pe miticul (de la mythos) Johanes cel Neamt premier (pana la urma Kaus asta se va cam dovedi ca e sub un mitic de Bucale!)
Acu dupa moarte pocainta. Geaba se da Victoras ca a baut apa de la Maglavit dupa ce s-a invartosat ca fularu’ degeaba nu si nu. Ca putea accepta pe Klaus ca viciu si putea sa il citeze pe ducele de Tarent Le seul vice qui lui manquait
Acu’ totu a fost zis si noi am venit prea tarliu…si poate se va ocupa Kodruta de o remaniere Foarte posibil să fac plângere penală împotriva lui Ponta pentru corupţie şi pentru abuz în serviciu pentru decizii ale Guvernului, decizii personale, minciună, să vedem sacă un astfel de premier poate răspunde în faţa legii sau nu. (http://www.cotidiantr.ro/basescu-sustine-o-posibila-numire-a-lui-klaus-johannis-ca-premier-71950.php#.UxDwYM4_Q0k) ca vorba ceea In rest ce sa zic – http://vremea.forumgratuit.ro/t553-baseala-lunga-moarte-sigura –
Asa ca
Ca om ce privesc din tribuna, parerea mea este ca Antonescu a luat cea mai avantajoasa decizie pentru sine. Fara Iohannis, Antonescu pierde iar Ponta castiga. Invers, cu Iohannis in guvern si viceprim ministru, Antonescu castiga iar Ponta pierde. PSD-ul trage la presedintie. Ca-l sprijina pe Antonescu la presedintie e doar o amagire. Asta stiu amandoi. Toata miza se poarta pe Iohannis. Sa fie sau sa nu fie (ministru si vicepremier). Chiar daca Ponta nu ar fi interesat de presedintie, grupul din spatele sau, Dragnea, Oprea, Voiculescu, Sarbu, etc, il impinge in fata fortat. Acest grup in frunte cu Ponta (care in sinea lui poate este inclinat sa-si tina cuvantul), prefera sa ceara in parlament aprobarea unei noi structuri a guvernului, cu tot riscul ce decurge din satisfacerea aberatiilor cerute de UDMR (contrare interesului national) decat numirea lui Iohannis ca viceprim ministru si ministru de interne. Acest lucru va dauna imens interesului national dar si PSD-ului. PSD-ul si-a facut un calcul total gresit cu consecinte, din pacate dramatice pentru popor. PSD-ul tinteste atat postul de presedinte cat si de prim ministru. PSD-ul vrea totul, iar pentru asta face orice compromisuri. Iohannis reprezinta pentru Antonescu o catapulta. Daca Anonescu va simti ca nu are sanse, il va impine-n fata drept candidat la presedintie pe Iohannis. Nimeni nu-l poate invinge in finala pe Iohannis. Nici macar Oprescu (cu care cred ca va ajunge in finala). Iohannis reprezinta un pericol pentru clasa politica dar si pentru mass media. Acest om aduce liniste, claritate, incredere. Din 2 vorbe spune ce are de spus. Dupa un raspuns la intrebarea unui ziarist, urmeaza 2-3 secunde de pauza, parca din respect fata de acuratetea raspunsului, strict la obiect. La ceilalti nici nu se termina un raspuns cand apar buluc alte 5-6 intrebari, iar fiecare raspuns este lalait, incurcat, astfel ca nimeni nu-ntelege nimic. Este scurt si la obiect. Fara glume proaste, mistocarii, injurii, inflorituri, imbrobodeli. Cand merge pe holurile parlamentului, calca sigur, apasat, fara accelerari, opriri bruste, intoarceri din mers, incurcari in cabluri si fara sa impinga jurnalistii. Nu-l vad pe Iohannis sa refuze sa dea mana cu cineva sau sa nu participle la o intrunire cand aceasta este in interesul tarii, indifferent cat i-ar fi de antipatica acea persoana, mai ales cand acea persoana este presedintele tarii. Si nici nu ar acuza pe cineva in public ca este mincinos, corupt, etc. dar ar avea grije ca institutiile statului sa-si faca treaba. Ar fi o mare sansa pentru Romania daca acest om ar ajunge prin vointa si cu ajutorul poporului, in fruntea tarii. Gandul ca voi fi condus de grupul Dragnea, Oprea, Voiculescu, Sarbu, UDMR, i-mi ia orice speranta spre mai bine. Cat despre Tariceanu, desi am crezut ca este singurul om cu picioarele pe pamant din PNL, acum nu mai sunt sigur. Probabil ca si el sufera de sindromul Iohannis. Cat timp nu exista o persoana ca Iohannis in PNL, mai spera ca poate intr-o zi va redevini conducatorul PNL. Este bine ca Antonescu sa mearga in continuare pe ideea cooptarii lui Iohannis in guvern asa cum a avut de gand de la-nceput. Are sansa sa se mentina la la suprafata doar avand alaturi un asemenea om de valoare. Daca renunta, va fi mancat de cei specializati in intrigi si imbrobodiri. Sondajul de opinie facut recent este departe de parerea oamenilor onorabili din aceasta tara.
După Napoleon Bonaparte, cel mai mare critic al Ideologiei primare rămâne, incontestabil, Karl Popper. Dacă punctul repulsiv în raport cu Ideologia primară era, la Napoleon Bonaparte, principiul Laissez faire, Karl Popper vedea fragilitatea Ideologiei primare în Introspecţie ca recurs de cercetare. Dintre Ideologii primari, cel mai mult a abuzat de Introspecţie Maine de Biran. Jurnalul său, ţinut ani şi ani de zile, poate fi văzut şi ca o eseistică introspectivă. Înaintea lui Maine de Biran, eseistica introspectivă a fost practicată de către iluştrii Michel de Montaigne şi Samuel Johnson. Karl Popper însuşi, scriind “Unended Quest”, autobiografia literară a drumului său iniţiatic, recurge masiv la introspecţie.
Asteptam cu nerabdare pozitia si parerea Dvs. Va citesc cu maxim interes si regret ca PSD nu are o pozitie ferma la atacurile si comportamentul de „maidan „(sper sa nu fie luat ca un „compliment” vezi Ucraina) a lui Crin Antonescu . Dar tot raul spre bine! Stim pe cine sa nu votam la prezidentiale! Dar pe cine votam? E clar ca flecareala fara fond a lui Antonescu care „prinde” poate intimida un alt candidat serios si mai putin dispus sa faca show!Inca o problema care m-a derutat si m-a si deranjat: convorbirea foarte amicala dintre antonescu si dragnea mai ales dupa atatea acuze! Am simtit revolta cetateanului cu simt civic ce merge la urne ca sa se exprime si care este etichetat „gloata” (vezi antonescu)…
In incheiere va doresc sanatate, putere si astept cu nerabdare sa reveniti acasa!
Stiam ca liberalii sunt nestatornici si se regrupeaza mai mereu. Asa au facut intre cele 2 razboaie, asa au facut si mai recent.
Deci am fost sceptic inca de la inceput privind viabilitatea USL. Dar am fost cucerit de tineretea celor doi lideri si implicit de entuziasmul lor. Pareau schimbarea de care politica romaneasca avea nevoie;
Recunosc ca mi-am pus multe sperante si-mi pare rau ca s-a destramat.
Privind actorii, cred ca dl Antonescu nu are o analiza pertinenta si este lipsit de caracter.
PSD are dublul voturilor fata de liberali si totusi a acceptat paritatea la guvernare. Apoi sa-l alinti pe partener cu epitete” elogioase” de tipul parsivel, parsiv, mare mincinos etc parca arati ca vrei divortul politic.
Si nu uit cum a declarat cu vocea transformata de emotie ca-si da demisia si pleaca din politica daca Basescu nu va fi destituit si acum ….
Dezamagirea mea de la programul USL a fost mentinerea cotei unice. Mi se pare ca experienta internationala este elocventa; majoritatea tarilor, dezvoltate si nedezvoltate, au cota progresiva de impozitare. Astfel cei care au mai mult contribuie mai mult la intretinerea societatii. Este un act de adevarata solidaritate sociala iar lipsa lui, tacmai de la un partid cu vocatie social democrata, nu este potrivita dupa parea mea. Am inteles totusi ca PSD nu marsat pe cota progresiva tocmai ca sa poata face alianta cu PNL iar acum acestia isi bat joc de toate concesiile pe care PSD le-a facut.
Un scurt excerpt dintr-un articol NYT cu un conţinut aproape incredibil : + SAN FRANCISCO — Marile companii tehnologice adoră ideile noi care le aparţin. În schimb, aceleaşi companii detestă progresul tehnologic generat de alţii – fie germeni de întreprinderi, fie vechi competitori pe piaţă. Atunci, de la acel moment precis al pericolului identificat de şefii executivi, strategia o reprezintă blocarea sau eventual cumpărarea oricărui progres tehnologic. Şefii executivi din Silicon Valley cunosc prea bine că inovaţia unui competitor pe aceeaşi piaţă care nu este ţinută în şah poate rapid răsturna oricare titan al tehnologiei! În fond, această atitudine face parte dintr-o politică managerială de control riguros al riscurilor potenţiale. Însă cât de departe pot merge şefii companiilor din Silicon Valley cu această politică ? O recentă acţiune în justiţie iniţiată de către avocatul Joseph R. Saveri care vorbeşte pentru 64 000 de ingineri americani din sectorul IT vine cu o documentaţie riguroasă ce demonstrează felul cum drepturile inginerilor conceptori şi programatori americani au fost profund lezate prin politica aplicată de către şefii executivi ai companiilor consacrate din Silicon Valley. Joseph R. Saveri mai afirmă că această politică diabolică a fost concepută de către Steve Jobs, acum decedat. Procesul deschis la tribunalul din San Jose arată umbra lui Steve Jobs în Silicon Valley la doi ani după moartea acestuia. Procesul mai demonstrează că programatorii şi proiectanţii noilor dispozitive ce însoţesc omul în mobilitatea lui spaţială (hand-held devices) nu sunt de fapt bine plătiţi de către şefii de companii. Avocatul Joseph R. Saveri arată cum aceşti ingineri care construiesc hardul şi softul în Silicon Valley sunt de fapt “victimele unei conspiraţii” între boşi. […] + Sursa http://www.nytimes.com/2014/03/01/technology/engineers-allege-hiring-collusion-in-silicon-valley.html?hp
A murit astronautul Dale Gardner, la vârsta de 65 de ani. În 1984, astronautul Dale Gardner a demonstrat o tehnologie nouă pentru recuperarea sateliţilor rătăciţi. http://www.nytimes.com/2014/02/28/us/dale-gardner-astronaut-who-helped-corral-wayward-satellites-dies-at-65.html?hpw&rref=obituaries&_r=0
Ptr Cris ca a scris :
Cris februarie 21, 2014 la 10:38 am
În privința „nevestelor europarlamentare”, cred că sunteți misogini și nedrepți.
Adina Vălean, Daciana Sârbu și chiar și EBA sunt foarte active și competente în domeniile pe care și le-au ales în Parlamentul European.
Bănuiesc că cei care le ironizează nu au intrat pe site-urile lor unde ele își prezintă activitatea și rezultatele aproape zilnic
Daca Dacianie Sarbu nu i-as pitea reprosa decat ascensiunea pe baza de babac si ca e blonda (prefer brunetele) EBA insa … este o .. o ceva acolo :
Ma rog ca aiai e prima handicapata a tarii e cevfa de acu normal (tot suntem cunoscuti ca camoioni lka copii habdicapati). Insa daca tu crezi ca asta este competenta … si eu doar misogin si9 nedrept incep msa ma intreb la ce oi fi tu competenta.
Titlul articolului este unul foarte sugestiv, insa cunoscand foarte bine realitatea si urmarind foarte atent evolutia evenimentelor din ultima perioada mi s-a intiparit in minte o intrebare! Ce inseamna „gradinar”?
Cautand un raspuns la aceasta intrebare am gasit pe internet definitia acestui cuvant:
1) Persoana care se ocupa de cultivarea unei gradini – conform Dictionarului explicativ al limbii romane, editia a II-a, 1998;
2) Persoana care se ocupa cu cresterea legumelor si a florilor – conform Noului dictionar explicativ al limbii romane, 2002.
Drept urmare titlul articolului nu tine cont de aceasta ultima definitie care mi se pare si cea mai adecvata! S-ar fi putut intitula „O floare, un gradinar si-un culegator”. Termenul de „cultivare a unei gradini” este unul ambiguu, lasa loc de interpretari si de aceea cred ca a si fost abandonata prima definitie.
Acest personaj machiavelic, in persoana lui George Crin Laurentiu Antonescu, prin modul in care a inteles viata in intregul ei nu poate fi catalogat drept gradinar! Se stie foarte bine despre modul in care si-a terminat studiile universitare, se stie foarte bine ca la scoala din Niculitel au fost mari probleme cu prezenta la ore a profesorului Antonescu. Se stie ca i-a placut foarte mult in viata sa „fenteze”.
Pentru a creste o floare, totusi este nevoie de consecventa, de seriozitate si de multa munca! Numai cine nu a facut acest lucru nu intelege! Si cel mai important, e necesar sa respecti anumite reguli!
Ironia sortii face ca acest domn sa poarte nume de floare. Pacat insa ca nu stie sa se ingrijeasca de asa ceva.
A participat la insamantare (infiintarea USL), s-a bucurat alaturi de noi toti cand a rasarit si a inceput sa creasca (castigarea alegerilor locale, urmata de victoria la parlamentare), si din pacate, lacom din fire, s-a grabit sa culeaga bobocul inainte de termen! Nepriceput gradinar!
Romanul de rand nu va da doi bani pe un boboc neinflorit! Acest boboc a fost rupt inainte de termen, nu va inflori NICIODATA! Iar culegatorul Antonescu nu va fi NICODATA gradinar!
Am speranta ca aceasta floare va ignora gestul „cultivatorului nepriceput” si va reusi in termen scurt sa produca un alt boboc ce va izbuti sa infloreasca si sa bucure intreg poporul roman, care de 10 ani traieste pe un islaz plin cu buruieni.
Stiti cine conduce asa zisul institut de sondare a opiniei publice,intitulat CSCI? Daca nu stiti va spun eu:Dan Sultanescu.
Stiti cine este Dan Sultanescu? Alaturi de Bogdan Teodorescu,este consultantul politic al premierului Victor Viorel Ponta.
Marius Pieleanu,care conduce de asemenea un instutut de sondare a opiniei pblice,(ANVANGARDE) si tot de asemenea este apropiat de Victor Ponta si PSD,umfla foarte discret procentele favoritilor scazand la fel de discret,procentele celorlalti.
Sultanescu,in schimb,nu are taine in a le umflatului si dezumflatului.
In dreptul lui Ponta&comp,adauga procente ,fara numar:10%,20% cat ii spun cei de la PSD.
La fel procedeaza cu adversarii lui Ponta:le scade exponential,fara taine.
Logic vorbind,pana mai ieri existau doua tabere cocurente:USL versus Basescu si ai lui.
USL o tine vreo 2 sapatamni din scandal in scandal,dupa care moare,dar ce sa vezi,dezamagirea populatiei se cuantifica in tabara ceallta.
Mai sunt 2 luni pana la alegeri,sa vedeti voi atunci ce procente vor avea cei care,timp de 2 ani nu si-au respectat nici o promisiune,dupa care s-au certat si au rupt caruta.
Universitatea analfabetilor
Catastrofa învățământului universitar
autor: DAN UNGUREANU – prof. univ. Universitatea Bucureşti
Le-am cerut studenţilor mei, anul III la Română -Engleză, să comenteze, în engleză, un poem englez din secolul XIX, la alegere.
Trei sferturi n-au putut numi nici un poet englez din secolul XIX şi nici o poezie (deşi au studiat în anul II Byron, Coleridge, Wordsworth, Shelley). Unul a povestit un roman de Dickens. Cinci au povestit piesa de teatru “Romeo şi Julieta” (numită alternativ “roman”,“novel”, ori “poem”).
Restul de cincisprezece din şaizeci, care şi-au amintit totuşi o poezie, au scris totuşi în engleză.
Am corectat mai jos greşelile lor :
– pluralul lui “viu” nu e “vi”, ci “vii”;
– verbul “a lua” nu se scrie “i-au”;
– “Obijnuit” e incorect;
– “îi” nu se scrie despărţit, “î-i”;
– “să de-a” e incorect (corect e “să dea”);
– nu se zice “propiu”, ci “propriu”;
– “them” nu poate înlocui “their”;
– nu se poate spune “them mother” în loc de “their mother”;
– “intitulated” nu există în engleză (conform Merriam-Webster Dictionary);
– “combinated” nu există în engleză;
– “to enjoy of life” e incorect ( verbul “to enjoy” e tranzitiv);
– “writted” e incorect, în loc de”wrote“;
– “poetry” nu e identic cu “poem”;
– “lirycs” nu e ortografiat corect, şi cu siguranţă nu înseamnă textul unei poezii, ci versurile unui cântec;
– “roman” nu există în engleză, corect e”novel“;
– “disapointness” nu există, corect e”disappointment“;
– “beautifuly thing” e incorect;
– “tryed” e incorect;
– “gaves” nu există (corect “gives” sau”gave“);
– “tooked place” e incorect;
– tabloul “Gioconda” nu e de Picasso, ci de Leonardo da Vinci;
– “Romeo and Juliet” nu e un roman;
– “Romeo and Juliet” nu e un poem;
– Shackspear nu se scrie astfel.
Dacă se dădea admitere la facultate, ei ar fi căzut la admitere.
Toţi aceşti tineri vor deveni profesori de limba engleză şi română peste trei luni.
Îmi este inexplicabil cum asemenea studenţi pot deveni profesori, când în orânduirea veche,”bolşevică şi totalitaristă”, ei n-ar fi putut nici măcar trece admiterea.
Paradoxal, se face mai multă şcoală la liceu decât la Universitate: la liceu, profesorii pot încă să lase repetenţi elevii care nu învaţă, fiindcă liceul e gratuit, iar profesorii nu sunt plătiţi după numărul de elevi.
Studenții sunt mai prost pregătiţi decât elevii de liceu. Le-am cerut celor şaizeci de studenţi ai mei referate. Din şaizeci, mi-au dat referate vreo 20. Din ele, zece erau transcrise (copy – paste) de pe un sit de internet, http://www.referat.ro/.
O vină pentru această situaţie o are aşa-numitul “învățământ axat pe competenţe“. În noul sistem, elevii, vezi Doamne, “nu mai tocesc date seci, ci dobândesc competenţe“.
Mare este confuzia din capetele pedagogilor de şcoală nouă!
Există materii axate pe competenţe (a învăţa engleză, franceză ori muzică, înseamnă să ştii a vorbi engleză, franceză, respectiv să cânți, să fluieri sau să fredonezi melodii). Există materii bazate pe cunoştinţe (istoria, geografia, anatomia şi zoologia, de pildă). Există materii intermediare, ca biologia şi chimia, în care competenţele şi cunoștințele sunt complementare.
Cultura generală e alcătuită doar din cunoştinţe. Educaţia “axată pe competenţe” naşte monştri, fiindcă a şti cine a pictat Gioconda e o cunoştinţă, nu o competenţă!!!
O altă studentă, tot de anul III la Litere, mă înştiinţează că “poetul ei preferat e Macedonski, autorul frumosului poem Mistreţul cu colţi de argint“.
Pe vremea mea, a numi pe cineva “autorul meu preferat” presupunea măcar să-i poţi identifica poeziile. Se presupune că un absolvent de engleză ştie, după trei ani că în engleză, ca “romanul” se numeşte “novel”.
Universitatea zulusă
Conform cu situl QS (Quacquarelli Symonds)
World University Rankings = Clasificarea mondială a universităţilor conform criteriului Quacquarelli Symonds):
– Israelul, o ţară mică, cu suprafaţa cât a Moldovei, are trei universităţi pe locurile 102, 114 şi 132 din lume;
– Carolina din Praga e pe locul 230 în lume;
– Universitatea Eotvos Lorand din Budapesta e pe locul 400;
– Universitatea Bucureşti e pe locul 500, lângă Universitatea din Szeged (cu o populaţie de 166.000 locuitori), Universitatea Kwazulu din Africa de Sud, din Bangladesh, Kazahstan şi Sri-Lanka;
– Universitatea din Liubliana e pe locul 400;
– Universitatea Iagelona din Polonia e pe locul 302;
– Universitatea Ben Gurion, din deşertul Neghev, e pe locul 323;
– Universitatea Babeş-Bolyai este după locul 600, lângă nişte universităţi saudite, sri-lankeze şi kazahe (după principiul: “nisip, junglă, nisip”). Situl ARWU (Academic Ranking of World Universities)
Clasificarea academică a universităţilor din întreaga lume, a Institutului de Pedagogie al Universităţii Jiao Tong se opreşte la primele 500 de universităţi din lume, unde pe la coadă se află Universitatea Kwazulu Natal, cea din Liubliana şi cea din Wellington, Noua Zeelandă.
Universitatea din Bucureşti are de ajuns din urmă universitatea zulusă din Durban, cea slovenă (Liubliana, 280.000 locuitori) şi cea din Wellington (386.000 locuitori, la capătul lumii, în largul Pacificului).
Învățământul românesc e prăbuşit cu totul.
Predau profesori care fac greşeli de clasa a şasea.
Absolvă cu diplomă, studenţi care acum 15 ani ar fi căzut la admitere.
Conduc doctorate oameni total necalificaţi.
Comisia centrală de acreditare a titlurilor universitare face conducători de doctorat în glumă.
Sunt un excelent prooroc. Nu se mai miră nimeni că n-avem universităţi remarcabile cu cercetători remarcabili, când înşişi conducătorii de doctorat se fac din carton lipit cu aracet.
Codă
Problema universităţilor din România nu e să ajungă din urmă cine ştie ce universităţi vestice. Problema universităţilor noastre e să ajungă din urmă nivelul liceelor româneşti din 1988. Şi atunci mai vorbim!
Educaţia e singurul domeniu în care nu se vorbeşte de “greaua moştenire a comunismului”. Regimul de debandadă, numit “democraţie”, şi miniştrii incapabili şi iresponsabili au transformat învățământul românesc într-un haos.
Din toţi olimpicii internaţionali români de anul trecut, unul singur s-a înscris (de nevoie!!!) la Universitatea din Bucureşti, fiindcă nu ştia engleză, ca să devină bursier la o Universitate străină.
Fac încă patru profeţii :
1. Peste cinci ani nici un licean olimpic nu se va înscrie student în vreo universitate română.
2. Peste zece ani, nivelul de analfabetism (!!!) al studenţilor români va fi acelaşi ca cel pe care l-am pomenit mai sus.
3. Peste zece ani nici o universitate românească nu va intra în lista primelor 500 de universităţi din lume, iar kazahii, saudiţii, sri-lankezii şi zuluşii ne vor privi ca şi acum, de sus.
4. Nici peste zece ani Ministerul Educaţiei nu-şi va decupa din presă un articol despre starea învățământului românesc, ca să-l aibă la îndemână.
Cine e de vină?
Problema nu este doar a învățământului. Ci este mult mai gravă: ține de economie si de decăderea pieței muncii din România.
Iar vinovatul e cel care a produs toate astea:
· Statul (mai precis miniștrii învățământului), care a luat șpagă ca sa recunoască diplomele. Iar șpaga a ajuns in final la partide (de aia, mulți dintre profesorii din universitățile private sunt tot politruci).
· Statul, care după absolvire, a angajat in masa analfabeții si le-a dat si salarii babane: bugetarii care freacă dosare pline de greșeli, au salariu dublu față de privat! In ultimii 7 ani, numărul angajaților de stat s-a dublat, salariile s-au triplat (mai ales in învățământ), deși nivelul angajaților de stat s-a prăbușit.
· Statul, care a mărit in permanență nivelul salariului minim si a forțat si firmele private sa-i “răsplătească” pe imbecili.
Socialiștii au făcut “protecția sociala” a incompetenților, ocazie cu care s-au îmbogățit si ei din greu (ca orice socialist respectabil).
· Daca statul n-ar mai fi avut nici un angajat (zero funcționari, externalizare totală a serviciilor), toți absolvenții ar fi fost obligați sa cerșească o pâine la ușa firmelor private. Iar firmele private nu dau o ceapa degerată pe diploma ta: ci doar pe câți bani poți să produci!
· Daca statul n-ar fi garantat un salariu minim pentru orice bou cu diploma, boii respectivi ar fi primit in loc de bani…paie. Adică exact ce merita.
Iată de ce, eu sunt optimist. Pentru ca statul român e in stare de faliment. A început sa concedieze profesori, polițiști, mineri, postași, avocați din oficiu (după ce, ani de zile, i-a angajat cu găleata si i-a plătit cu lopata). Jaful de bani al socialiștilor a ajuns la final.
De acum înainte lucrurile vor fi simple:
Ai o diplomă? Am!
Ți-o recunoaște statul? Sigur!
Păi atunci, sa-ti dea statul salariu! Hahaha…
Aaaa, stați, ca statul concediază, nu angajează: vroiam sa mă angajați dumneavoastră…
Zău? Pai eu nu dau doi bani pe diploma ta, analfabetule! Daca te pun sa scrii o ofertă, nu ești capabil: nici in română, nici in engleză!
„Este interesant faptul că toți foștii președinți ai PNL, din ultimii 10 ani, au plecat din partid: Theodor Stolojan, Valeriu Stoica și, recent, Călin Popescu Tăriceanu”
Dacă analizăm mai atent aceste migraţii, vom observa mai degrabă că au fost racolaţi !
Şi deşi ultimul pare a se scălda în alte ape, toţi au fost ademeniţi sau şantajaţi de aceeaşi putere malefică :
Băsescu, cu ale lui servicii, mai mult sau mai puţin secrete, sau instituţii, mai puţin, sau deloc independente 😉
http://romanian.ruvr.ru/2014_01_25/Biatlon-cu-tancuri-Extinderea-formatului-6787/
🙂
Interesante evolutiile in Ucraina :
– Elena Udrea a Ukrainei (Yulia Timoshenko ) a fost spalata/uscata de noua putere de la Kiev formata din subalternii ei .
– s-a aflat ca Yanukovich era coleg de camera cu Edward Snowden si americanii ( plus naivii ! ) asteapta in continuare sa intercepteze avionul care-i va duce pe acestia in Cuba 🙂
– pe Yanukovich nu-l va mai judeca Tribunalul de la Haga ci cel mult Tribunalul sportiv de la Lausanne , alaturi de Mitica de la Liga .
– cred ca in curand , rusii isi vor crea culoar spre Transnistria si noi ne vom invecina direct cu Rusia prin enclava de la Ysmail .
– ceea ce va ramane din Ucraina va lua locul Romaniei la titlul de ” cea mai saraca colonie ” si milogii europei .
– SUA , UE si indirect Israel ii vor hrani pe ucrainieni cu lozinci , cu arme , cu haos si cu ONG-uri . Le vor spune ca pentru a trai bine , trebuie sa traiasca intai prost , ca e nevoie de politici de austeritate , sa creasca taxele si impozitele , sa-si vanda resursele naturale ; ca cel mai prost administrator este statul si cel mai bun americanii . Presa si ONG-urile controlate de americani ( si israelieni ) vor cauta vinovati de coruptie si saracie . Eventual , Alina Mungiu Pipiddi , Sandra Pralong si cu Monika Macovei vor fi angajate ca si consultante de catre noua putere de la Kiev … Din când in când , vor fi certati si urecheati de Washington si Bruxelles .
Va multumesc.cred ca am dreptul sa o fac, domnule,pur si simplu domnule, pentru stiinta si echilibrul dumneavoastra.Sunteti cel mai mare si important om politic al meu.Sunt alaturi de dumneavoastra!
Cristina Ţopescu la Antena 3: O foarte mare deziluzie.
Eu cred ca rusii au dreptate in Ucraina . Rasturnarea prin forta strazii a lui Ianukovici este scandaloasa , se puteau astepta alegerile . Noua putere nu este legitima . Crimeea este ruseasca , locuita de rusi . Data RSS Ucrainiene de Hrusciov , el insusi ucrainean , in 1954 . Daca excitatii de la Kiev ar fi vorbit mai intai cu rusii de la ei , inainte de a arata lumii ” palatele lui Ianukovici ” ?
Jenanta tacerea de miel speriat a guvernului Ponta . Puneti-l astazi pe Ionel Bratianu in locul liceeanului versatil si ineficace care este Ponta . Bratianu , fara sa fie excesiv si iresponsabil , nu ar folosi ocazia de a vorbi de plasa Herta si judetul Storojinet , locuite prima de 98 % , al doilea de 65 % romani ?
John Pierpont Morgan (http://en.wikipedia.org/wiki/J._P._Morgan) despre “vulg” şi Economie politică : “Asta ne-ar mai trebui, ca oamenii să înţeleagă Economia politică ! Atunci ne-am afla într-adevăr într-o situaţie complicată.”
Sedinta CSAT cu privilre la situatia din Ucraina : http://vremea.forumgratuit.ro/t555-sedinta-csat-cu-privilre-la-situatia-din-ucraina
Poate s-a trezit cu faţa la cearşaf!
Ce mi-a plăcut mie la domnul Antonescu este entuziasmul cu care care dă din mâini când vorbeşte în engleză.Marile carenţe la vorbit limbi străine se compensează cu o extraordinară cadenţă verbală atunci când bate câmpii în limba română.
Deci USL a murit. Dar ideea de USL, inflorescenţă a Partidei Naţionale!, n-a murit.
Chestiunile regaliene sunt esenţiale pentru definirea guvernării statului Român în orice fel de timpuri. Iar Educaţia Naţională, ştim aceasta, este definită ca o activitate regaliană. Însă prin coabitarea PSD-UDMR la guvernarea actuală a României, înţeleg că această funcţie regaliană literalmente se desfiinţează!
Monumentele Tehnologiei http://www.nytimes.com/2014/03/02/technology/the-monuments-of-tech.html?hpw&rref=business
Liderul organizaţiei culturale UDMR, domnul Kelemen Hunor, afirmă – şi aceasta ca pe o foarte mare concesie făcută nouă- cum că românii au început să îşi construiască o naţiune abia după anul 1848. Spre deosebire de “ei”, adică strămoşii reprezentanţilor actuali ai UDMR, ce ar fi început să îşi construiască o naţiune modernă, după model occidental, chiar de la începutul secolului XVIII! Dar se contrazic singuri, fără să observe aceasta ! Le atragem noi atenţia cu bunăvoinţă. Laleaua prezentă în chiar sigla UDMR arată pregnant influenţa modelului cultural otoman denumit Tulipa http://en.wikipedia.org/wiki/Tulip_period UDMR n-a reuşit să scape de “emanciparea turcească Tulipa” nici chiar măcar în momentul de faţă ! Laleaua din sigla UDMR reprezintă clamarea, abia voalată, a drepturilor la “nobilitate şi privilegii”. Românii naivi care au participat la “revoluţia din decembrie 1989” au fost înşelaţi cumplit de către popa Tokes Laszlo.
Stimate Domnule Prim Ministru,
Ce situatie penibila traim! V-ati asteptat atunci cand , probabil, ati gandit la USL, ca se va sfarsi atat de urat si neprincipial?! Cu siguranta , nu.
Pentru ca viata bate filmul, intotdeauna, avem astazi o situatie de ….pat , care, insa , poate fi transformata , cu usurinta intr-una de mat pentru portocalii.Ii desemnez aici, prin aceasta coloratura inclusiv pe …caruta cu paiate liberale.
Acum, se poate explica votul politic deschis al „partidului” liberal, pentru iesirea de la guvernare, dupa sudura intre acel crin si satana.Va puteti imagina : ia, hai sa votam, in timp ce , hologramele lui Rusanu, Chitoiu, nevasta-sa, david si maica-sa, Relu si frati’sau, pluteau in fata ochilor mariti ai „membrilor”, in marea lor majoritate foarte posibil inculpabili, ei sau familia lor?! Sigur ca ne putem imagina!Deodata s-a produs o emulatie pentru antonescu, de nici Bratianu in carne si oase nu ar fi putut sa o produca….fie si numai din cauza ca el nu stia sa lucreze cu ghioaga DNA….:) 🙂 🙂
Atat despre acestia.
Iata, nici nu a rasarit soarele de doua ori, si satana scoate capul hidos de la Cotroceni, sa-si desavarseasca „lovitura de maestru” gandita cu pnl & alti portocalii.
Sigur ca amenintarile sale, cat si cele ale lui Cici (crin antonescu, reptilianul! 🙂 :), sunt neconstitutionale, sunt de sefi de clan tiganesc, dar, ei au instrumentele, deci, purced….
Hai sa punem cazul cel mai favorabil, UDMR , sprijina guvernul din Parlament.Avantajul ar fi in primul rand pentru concetatenii nostri de etnie maghiara, care au o mare musca pe caciula.
Sa punem cazul ca UDMR nu sprijina din parlament, dar nic nu voteaza contra guv.Guvernul trece.
Cazul cel mai nefericit pentru tara noastra draga, si care , dinspre parte lui Cici si satanei, este cazul castigator pentru ei, este sa cada guvernul.Din acel moment, lupta va fi ..la baioneta.
Este cel mai probabil, ca guvernul de stransura al pnl si satana& sa cada de 2 ori (60 de zile! , asta inseamna , dupa europarlamentare!). Se merge la anticipate!
Perfect! Sa notam, ca toate aceste giumbuslucuri, vor avea loc cu guvernul Ponta in functiune!oricat se eforteaza japitzele portocalii, tot acest guvern va organiza alegerile.Eh, ghinion! Fiind alegeri corecte, se va intampla ca se vor fixa alegeri parlamentare o data cu prezidentialele. mare ghinion ai ..CICI!
Cu acea placuta ocazie, pnl, devine, asa cum trebuia , de mult, istorie, si satana la fel.
Dumneavoastra, sunteti un om politic moderat si elegant, eu insa, ca simplu alegator, pot sa …..categorisesc acesti oameni politici portocalii , cam doua pagini , fara sa ma repet.
Urate vremuri, laturile ies la suprafata….se impune o filtrare …..vom vedea.
Cu stima.
P.S
Sa nu uitam, UDMR are pact cu USL, pentru guvernare! 🙂 🙂 :)semnat de CICI…..:) 🙂 nu este frumos?! 🙂 🙂 🙂
În 2012, în urma alegerilor parlamentare din Ucraina, Partidul Regiunilor al lui Ianukovici s-a situat pe primul loc, cel al lui Timoșenko – pe al doilea, iar cel al lui Klitchko – pe al treilea, Partidul Comunist fiind pe al cincilea.
În 2010 Ianukovici fusese ales de electori, nu de Parlament, președinte, devansând-o pe Timoșenko.
Cum a putut fi el demis de Parlament dacă nu a fost ales de Parlament? (aceasta nu e o pledoarie pentru Ianukovici, ci pentru statul de drept despre care tot vorbim).
Acum câteva zile Parlamentul, care are aceeași componență ca în 2012, a abrogat articolul din Codul Penal în baza căruia a fost condamnată Timoșenko.
Tot acum câteva zile Parlamentul a abrogat legea care le dădea dreptul minorităților de a utiliza limba maternă în învățământ și administrația locală, în paralel cu limba de stat, ucraineana.
Dacă minorități precum românii, armenii, evreii… sunt în procente mici, rușii sunt în număr mare. Cum să nu fie supărați în urma acestei măsuri?
Așadar, ce fel de putere democratică e cea care încalcă Constituția, modifică o lege pentru o persoană și le ia minorităților etnice drepturile câștigate, culmea! în timpul președinției lui Ianukovici?
Asa zisul presedinte al Ucrainei ( Oleksandri Turchinov ) are aceeasi privire de om nebun ca si Traian Basescu si Monica Macovei !!! Parca-i un nebun care bea alcool si ia etnobotanice !!!
Comentatorii care analizeaza situatia din Ucraina pe la tv sunt toti rupti de realitate , imbecili sau ” angajati ” la Unchiul Sam ( vezi Geoana , MRU , Hurezeanu ) . Singurul comentariu CREDIBIL a venit de la d-ul Dan Dungaciu .
Cat priveste situatia din Ucraina , cam asta este …
http://www.dcnews.ro/2014/03/rusii-pretind-ca-nava-amiral-ucrainei-trecut-de-partea-moscovei/
UDMR si ideologia etnicismului. Ideologia etnicista cu care dl. Kelemen Hunor si-a impregnat discursul de la Targu Mures anunta o incepere cu stangul a posibilei intrari la guvernare. Ma asteptam ca presedintele UDMR sa spuna ca punerea umarului la stabilitatea politica va servi in primul rand Romaniei. Se pare insa ca acest lucru va fi mai la urma, chiar la urma de tot, dupa cum se vede din declaratia domniei sale: “Dacă UDMR acceptă un rol la guvernare, va fi un lucru bun şi pentru România.” Ma rog, sa zicem ca e scapare de topica, ca acel “si” din coada nu incheie o lista de prioritati. Ca, daca nu gandim in termenii unei ideologii etniciste, acceptarea unui rol la guvernare depinde in primul rand de ofertarea lui in distributia viitorului Guvern, ceea ce ar insemna incredere si ca nu ar fi cazul sa i se raspunda altfel. Cel putin asa sta bine unui partid care a mai crescut intre timp, nu a ramas la varsta stereotipurilor inceputurilor, de acum douazeci si ceva de ani. Dar nu, dl Hunor se afunda mai departe in aceeasi ideologie etnicista, facand vorbire despre „o isterie antimaghiara“, care ar fi fost declansata de media “pentru că se doreşte crearea unei imagini că participarea UDMR la guvernare ar dăuna ţării.” Sa fim seriosi, s-au spus in aceste zile lucruri cu mult mai multa “isterie” despre PNL. Pe de alta parte, memoria participarilor UDMR la guvernarile Basescu-Boc nu poate fi impiedicata sa functioneze, cu toate acele blocaje ale luptei anticoruptie, care nu ar fi trebuit sa aibe culoare etnica. Corect spus ar fi fost “critica anti-UDMR”, ca oricare critica adusa unui partid, dupa cum cetateneasca si nu etnicista ar fi fost si ar fi denominarea de “maghiari romani”, nu de “maghiari din Romania”, nu exista nicaieri in lume astfel de exprimari exclusivist-etnicizate, bune pentru desemnarea unor turisti sau imigranti straini, nu a cetatenilor unei tari. Politicianistul udemerist vorbeste de “incredere”, desi prin mesaje implicite sau explicite seamana neincredere (exemplele sunt abundente, din pacate), spune “impreuna” dar gandeste “separat”, prin prisma deformatoare ca UDMR ar fi mai mult decât un partid pe baze ideologice, a mitului lipsei de ideologie sau, dimpotriva, al supra-ideologiei. Ideea de reprezentare a “valorilor comunitatii” este banal de fireasca, orice partid face acest lucru pentru comunitatea sustinatorilor sai, exista o comunitate social-democrata, una liberala, alta populara, in care se regaseste si UDMR, si tot asa, problema incepe o data cu etnicizarea politicii, care dezbina si duce catre zone ale antipoliticii. Niciun cetatean roman din teritoriu nu poate da din umeri la aceste probleme, scoaterea oricarei parti din intreg, cand e vorba de drepturi, de economie, de infrastructura, afecteaza intregul, scoaterea partii din logica intregului nu e corecta, totul trebuie gandit si decis in interdependenta, ca intre parteneri la aceeasi guvernare, ca cetateni ai aceleasi tari. De acord, dezbaterile si negocierile privind intrarea UDMR la guvernare nu trebuie sa inceapa de la geografie sau istorie, desi cred ca orice din Romania se vede mai bine de la Bucuresti decat din orice alta capitala. Dar pentru ca tot s-a semnalat in aceste zile coruptia institutionala, ideologia etnicismului trebuie in mod clar si din start dezavuata. Justitia este si trebuie sa fie, fara indoiala, “limba cantarului”, a statului de drept.
Ca Partidul National Liberal va fi afiliat popular-europenilor , e doar o chestiune de timp ; din toate comunicarile publice transpira aceasta noua poveste de dragoste , dar inca nu s-a dat liber la casatorie . Mai scapa cate ceva domnul Corneliu Dobritoiu , ne mai lamureste doamna Renate Weber ca a reusit sa negocieze cu succes niste initiative de-ale domniei sale in PE taman cu popularii –glontul este asadar pe teava ,dar inca n-a apasat Crin Antonescu pe tragaci …” Spre binele partidului am facut acest pas… ” vor spune liderii liberali . Ceva lipseste insa total si suparator din discursul liberal la varf de astazi , spre deosebire de cel de mai ieri : nici un cuvant despre cetatenii Romaniei . Ce anume isi amintesc acestia din urma despre marea familie europeana in care se pregateste sa intre PNL-ul ? Cea mai marcanta amintire este vara lui 2012 , pigmentata cu : atentat la statul de drept … lovitura de stat … 7 400 000 de voturi puse pe faras si date la tomberon … Romania pusa pe coji de nuci si fragezita cu ciomagul… d-na Viviane Redind in deux-pieces portocaliu si cu strigaturi de aceeasi culoare …
Amnezia in ceea ce priveste electoratul roman pare sa fie totala si in pozitiile publice ale altor lideri liberali . De cand vorbeste si Klaus Johannis , care desi este inscris in PNL de numai un an , pare sa stie cel mai bine ce-i trebuie sau ce-i lipseste partidului , populatia Romaniei a emigrat cu totul si din discursul domniei-sale , fiind inlocuita cu larghete de propriile sale asipratii de viitor premier , sub mandatul de presedinte al lui Antonescu Crin. Klaus Johannis explica ruperea USL-ului strict prin prisma interesului personal al lui Crin Antonescu si , in subsidiar , al sau .
R fi de observat ca declaratiile ciudate ale primarului sibian sunt contracarate de alti lideri liberali – si Daniel Barbu si Norica Nicolai incearca sa stavileasca avantul revolutionar al cavalerului teuton si directia noua si precisa pe care o sugereaza acesta .
P.S.1-Fac o distinctie clara intre liderii liberali si membrii obisnuiti ai Partidului National Liberal ;confuzia cred ca este mai ales la varf si nu in filiale .
P.S.2- Ce rusine ! impingi USD –ul pe scari si il intrebi pe urma de ce se grabeste …cam asa pun in momentul de fata problema liderii liberali “ingrijorandu-se sincer ”de mersul negocierilor cu UDMR-ul .
PS3 –Cineva se intreaba de ce l-a jignit astazi Basescu Traian pe Crin Antonescu , atribuindu-i un infantilism accentuat in gandire ? Simplu , maurul si-a facut datoria , a desfacut USL-ul , acum poate sa moara !
@George Ban
Prietene, de aceasta data am un punct de vedere oarecum diferit, daca ne raportam la formularea ta:
,,PNL separat de PSD va distruge PDL și PMP.”
Sincer, personal nu cred ca se va intampla asa ceva. Dimpotriva, PMP si PDL (daca nu se va incrancena impotriva lui Traian Basescu) vor remorca si domesticii PNL-ul, in vederea marii unitati previzibile dupa alegeri (daca cetatenii nu se vor dumiri la timp) realizabile sub umbrela protectoare a PPE si actiunilor concentrate/concertate ale celui mai puternic barbat si a celei mai puternice femei, din Romania.
(Z)
Cris
Scrieti:
,,Apreciez analiza d-lui Năstase, dar trebuie să-i amintesc și domniei sale că NU ANTONESCU SINGUR A LUAT DECIZIA. Sper că nu-i desconsideră într-atât pe membrii PNL încât să nu țină seama de ei și să vorbească doar de Antonescu.
Dacă majoritatea a luat o hotărâre greșită, vom vedea la alegeri.”
INTREB:
Sa inteleg ca sunteti de acord cu decizia conducerii reunite a PNIL ?
Vi se par normale intalnirile obscure ale domnului Antonescu cu domnul Basescu, ba chiar, considerati ca este in regula afirmatia insolenta a domnului Antonescu ca se poate intalni cu ,necuratul” chiar de 120 de ori pe seara daca asa vor muschii lor, culmea, in continuarea permanentelor acuze adresate de liberali premierului ca a semnat un pact de coabitare ?
Stimata doamna…cel putin, prevederile acelui pact sunt cunoscute publicului.
Dar dvs ne puteti asigura ca stiti ce a discutat domnul Basescu cu domnul Antonescu ?
PS
Este incredibil sa constat cat de multa elocinta si risipa de argumentatie deosebit de pertinenta ati pus, pana acum, in aprecierile dvs fata de domnul Traian Basescu, care, l-au facut pe amicul George Ban sa va aprecizeze deosebit de pozitiv. E adevarat ca si eu am facut-o in cateva randuri.
Sper ca, cel putin, sa nu-l dezamagiti pe domnul Adrian Nastase. Poate ca domnia sa va intelege mai corect ultimele mesaje decat sunt capabil sa o fac eu insumi.
Se pare ca pana la urma, masa critica a fost atinsa………
In ultimii douazeci si ceva de ani, e adevarat, UDMR a participat si/sau a sustinut guverne de diferite si pestrite coloraturi politice.
Dar, spre deosebire de partidele romanesti, UDMR are un mare atu.
Nu a tradat niciodata un partener cu care a parafat o intelegere, oricare ar fi/ar fi fost acela.
Nici macar acum, pe fondul unei crize puternice internationale (generata de expansionismul fascismului pepeist cu centrul de forta la Berlin), nu invatam din greselile noastre comise in calitate de romani si refuzam sa preluam ce este bun la altii, inclusiv, la minoritatile. Este valabil si pentru grupul minoritatilor nationale, care, prin domnul Varujan Pambuccian, a sustinut intotdeauna guvernul in exercitiu.
Eu m-as bucura ca domnii Ponta si Hunor sa finalizeze o intelegere rezonabila. Ar fi un exemplu extraordinar in fata Occidentului despre cum stie Romania sa armonizeze relatiile interetnice, dupa jenantul esec din Ucraina unde s-a facut un mare pas inapoi din acest punct de vedere prin anularea de catre extremistii nationalisti de la Kiev a legii privind drepturile minoritatilor.
Co-autorii acestui recul democratic sunt cei care au cautionat si sprijinit lovitura de stat din Ucraina, adica, ,,reperele” noastre de la Bruxelles, care, ar vrea sa o dreaga, dar nu prea mai stiu cum. Vor fi ajutati, desigur, de Vladimir Putin.
(Z)
Ucraina si Rusia-Ucraina: Doua crize si o solutie de stabilizare (un sumar de idei). Discursul politic si analizele politice din Romania privind criza politico-militara din relatiile dintre Rusia si Ucraina sunt, primul, de alianta, celelalte, aliniate, cu mici exceptii, ceea ce indeamna la retinerea de la aventurarea in afara faptelor. Pozitia sensibila a Romaniei, de tara membra NATO si de vecina cu zona de conflict, obliga la echilibru in declaratii (deja ne-am grabit sa folosim acuzatia de “agresiune”, cand altii mai in masura nu au facut-o). Pentru Rusia nu se pune problema de a pierde sau castiga Ucraina, asta nu intelege Occidentul, sunt doua tari fratesti, nu in termeni ideologici, ci etnici, in cel mai deplin sens al cuvantului. In plus, ca religie, niciuna nu are vocatia unui Cain impotriva unui Abel. Criza din Crimeea este un raspuns de aparare la criza de la Kiev, pentru a opri extensia uzurparii, imposturii si ilegitimitatii, pentru ca despre aceste lucruri este vorba, pana la alegerile anticipate din 25 mai. Occidentul nu se va inghesui sa “apere” Ucraina, pentru ca este nitel cam in culpa, dupa suita de greseli prin care a deschis cutia Pandorei, cel mai probabil se va chinui sa o inchida la loc, daca va putea, chiar cu riscurile unor compromisuri umilitoare. Nu va niciun al doilea razboi rece, asa cum profetesc unii, sau cel putin nu va fi ca primul, daca avem in vedere schimbarile de roluri si de structura din relatiile internationale, dar si pentru ca lumea nu va mai ingadui asa ceva (cel putin prin nealiniere, daca nu si prin altceva). Plecand strict de la reactii, se poate afirma ca o diplomatie a prevenirii, retinerii si respectului va fi in castig net fata de cea a provocarilor, amenintarilor si jignirilor, care de fapt ies din sfera a ceea ce numim diplomatie politica. S-a scapat din vedere, daca nu tocmai asa ceva este un obiectiv, ca de fapt sunt doua crize, o criza ucraineana si o criza ruso-ucraineana, si ca stingerea ultimeia depinde de stingerea primeia. Pentru ambele exista o singura solutie, revenirea la acordul politic, ceea ce inseamna reconstituirea drepturilor de parte si de prerogative ale uneia dintre parti, careia i-au fost retrase in mod ilegal. Iulia Timosenko va pleca pe 3 martie la Moscova pentru negocieri in vederea reglementarii crizei din Crimeea, unde probabil il va intalni si pe Viktor Ianukovici, impreuna cu care ar trebui sa se intoarca la Kiev, pentru a scoate procesul politic din sfera maidanului si a-l readuce in parlamentul legitim, singura sursa de drept si de democratie. Pana la alegeri, compromisul cu presedintele dintr-o parte si cu premierul din cealalta ar fi cel mai putin costisitor si mai sigur, in mod cert suta la suta legal, care ar readuce stabilitatea si normalitatea in tara si in relatiile dintre cele doua tari, lucruri care ar fi posibile nu numai in planurile politic si militar, ci si in cel financiar si economic. Este condamnabila politica unor state de „delegitimare” si „legitimare” a institutiilor de putere din Ucraina, in afara unui proces electoral si a unui cadru de drept. Dupa Jocurile Olimpice de la Soci, crizele ucraineana si ruso-ucraineana sunt a doua categorie de evenimente care readuce cu acuitate Rusia in atentia internationala si o reaseaza cu putere in constiinta lumii ca superputere. Se poate presupune ca nu va irosi aceasta noua sansa de a arata lumii fata noua a Rusiei moderne, de stat de drept, social si democratic. Plecand de la scrupulozitatea cu care trateaza aspectele legale si democratice ale solutionarii celor doua crize, se poate conchide ca Rusiei ii va fi foarte greu sa le refaca pe cele deja atat de intinate de catre Occident, dar daca va reusi va produce o bresa iremediabila in sistemul atat de urat de catre popoare, care a privilegiat razboiul preventiv, in detrimentul dreptului international. Dupa toate esecurile de europenizare silnica a Ucrainei si dupa consumarea tuturor criticilor sterile occidentale la adresa Rusiei, cred ca integrarea economica a Estului va aparea drept singura cale de rezistenta si de salvare, a fiecaruia si a tuturor, de la dezmembrarea si inghitirea geopolitica si geoeconomica de catre Vest.
Cu scuzele de rigoare, mai fac un comentariu, stimata doamna Cris, dupa care inchei .
Ati scris:
,,Cum ar putea un om „mic, de nimic, incompetent, de calitate proastă, leneș, mincinos…” precum Antonescu, să se apropie de un om atât de mare, competent în toate domeniile, de calitate atât de bună, corect, cinstit… precum Băsescu?
Nu-i așa că nu e posibil?”
COMENTEZ:
Ba da, stimata colega, este posibil, in urmatorul caz: daca admiteti ca s-ar putea sa va inselati in ceea ce-l priveste pe Traian Basescu.
(Z)
blanaru george
Puneti o intrebare corecta, in esenta, pe firul anterior, numai ca ati gresit adresantul.
Intrebarea trebuia adresata Delegatiei permanente a PNL.
Evident, nu domnului Antonescu, deoarece, conform zicerilor doamnei Cris, presedintele (inca in exercitiu) al Senatului este doar un simplu executant al deciziilor de partid.
Draghi Puterity
ref la „nelamurirea’ ta . In cel mai bun caz este vorba despre o depasire a competentei cestue ce duce la nulitate absoluta. Adica in cel mai bun caz alea sunt pareri personale cam tot la fel de avenite ca si ale mele (lasa ca nici ala de conduice CCR nu este specialist in drept contitutional)
Dac at mai tinem caont de ce zice expresis verbis Contitutia
ARTICOLUL 152
Limitele revizuirii
(1) Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.
(2) De asemenea, nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora.
observam ca CCR abuzeaza , samavolnic, si citeste cel putin ciudat zisa Constituie .
Insa pozitia CCR este de natura a incalca art 152 (2) prin faptul ca sustine , implict , „drpetul „presedintelui de a nomilaiza el premierul facand astfel caduca optiu7nea elctorala a cetatenilor care prin alegeri au stabilit compozitia prlamentului . Deci suprima dreptul la algere !!
In caz extrem se poate alega ca CCR face asta cu buna stiinta si rea vointa cestie ce ar ridica intrebarea daca nu cumva este vorba despre Art. 297 (1) – Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește
As obsrva c avechea reglementare mi se parea mai buna Fapta functionarului public care, in exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu indeplineste un act sau il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o tulburare insemnata bunului mers al unei autoritati sau institutii publice ori al unei persoane juridice sau o paguba patrimoniului acestora, constituie infractiunea de abuz in serviciu
ma rog se putea urma modelul Musca-Macovei si sa mearga careva sa depuna plangere impotriv adezonarabililor ccristi pentri abuz .
Da ma rog acum o sa se gaseasca unele/nii sa zica ca de ce nu fac io. Ma rog singur, bolnav si sarac .. sa o faca aia care se ingrasa pe langa tontelu’.
Decvi cine tace consimte si sociertatea nboastra consimte ca constitutoia sa fie modificata pe sest diupa ureche la indicvatii pretioase
@ ZeV:
1. Membrii Delegației Permanente nu sunt deținătorii adevărului absolut, așa cum nu e nimeni. A fost doar o majoritate care a hotărât. Dacă a greșit sau nu, se va vedea. Majoritatea electoratului care hotărăște partidul de guvernământ sau președintele nu deține nici ea adevărul absolut, doar decide prin vot.
2. Eu voi fi totdeauna împotriva lui Băsescu pentru că nu-mi place ca om și ca politician. Găsesc că e de calitate proastă din toate punctele de vedere. Dacă vreodată hotărârea majorității PNL mă va contraria, voi ieși din partid. Pe speculații media sau ale unor comentatori nu ies.
3. Consider că „știrea” că PNL s-a „apropiat” de Băsescu e o speculație și o manipulare. Au fost difuzate fotografii cu Ionhannis și soția, Băsescu și soția, din 2006. Se fac speculații pe marginea întrevederii Antonescu-Băsescu din decembrie. Sunt totuși primii doi oameni în stat, reprezentanții unor instituții care trebuie să conlucreze, vrând-nevrând, măcar câteodată.
4. Delegația Permanentă nu face recomandări congresului.
5. „Foarte probabil” e părerea dv. Până nu văd hotărârea afilierii la PPE, nu cred. Partidul Liberal nu iese din Alianța Liberalilor Europeni. Poate doar dacă face precum PD: să-și schimbe numele în Partidul Popular.
6. Părerea mea e să nu speculăm și să nu anticipăm. Om trăi și om vedea. În funcție de ce se va întâmpla cu certitudine, mulți își vor schimba părerile. Important e să și le schimbe pentru evenimente și gesturi REALE, nu presupuse.
@ Ghita Bizonu”
Văd că ați „înviat”.
Ați văzut că pe Big Ghita nu-l doboară nimic?
Numai bine!
E de domeniul absurdului : Americanii condamnă Rusia că a trimis 6000, alţii spun că 2000) de soldaţi în Ucraina ( Crimea). Cam cu vreo sută mai mulţi decât câţi “protestatari” trimiseseră americanii !
Tot acolo 🙄 Şi cu vreo 2 luni înainte
Cred că niciodată Rusia n-a fost mai îndreptăţită să se angajeze în vreun război, ca acum când ăştia s-au vârât cu tupeu şi obrăznicie până sub geamurile ei.
Exact ca-n bancul cu ăla care-şi face nevoile lângă casa cuiva şi apoi îi bate în geam spre a-i cere …hârtie igienică !
Cam asta face şi SUA, în cârdăşie cu UE :
Îi acuză pe ruşi că că nu le dau hârtia igienică ( pactul de neagresiune!) de care au absolută nevoie spre a se prezenta mai curaţi şi mai relaxaţi în faţa opiniei publice mondiale.
Numai că demult nu-i mai crede nimeni !
@ Adrian B.
Da. Și mie îmi place Dan Dungaciu.
Am oroare de „analiști” de ocazie precum Bogdan Chireac, Cristoiu, Ciuvică…
@ Ghita Bizonu”
N-am afirmat că EBA are carte și că vorbește bine. Cred că nu are și nu are nici calități de om politic.
Am afirmat că are activitate. Recunoaște și PE că are.
În rest, nu îmi e simpatică, cum nu îmi e nici tatăl ei.
Nu cred că Daciana Sârbu a fost aleasă în Parlamentul României datorită faptului că e fiica lui Ilie Sârbu, ci datorită faptului că a candidat pe listele PSD care a avut totdeauna voturi multe. Ea a intrat de foarte tânără în PSD și a avut o activitate intensă încă din TSD (Tineretul Social-Democrat).
În multe țări democratice familii întregi activează în politică.
De acord cu John Kerry care a afirmat ca strategia Rusiei apartine secolului 19 (desi puncteaza si el aspecte ce tin de strategie, SUA neavind un statut „mai moral” ca al Rusiei in privinta invaziei altor tari). Nimeni nu ii speriase pe cetatenii rusi din Crimea ca sa fie necesara „apararea” lor de catre trupe rusesti, care, oricum erau stationate acolo. Dar nu asta este motivul invaziei/agresiunii rusesti. Rusia, de fapt, vrea sa se asigure ca are o pozitie puternica in cazul ca UE si SUA se apropie de teritoriul sau, prin legitimarea unui regim neales democratic. Una din problemele Occidentului este ca nu au cum sa asigure alegeri democratice in Ucraina cind situatia este atit de destabilizata, iar Rusia poate sa continue sa invoce acest motiv in orice negocieri. Si chiar daca ar fi alegeri, nu au cistigat acolo alegerile ultima data un partid pro-rus, cel al lui Ianukovici? Cine garanteaza ca sunt alese partide „pro-UE” intr-o tara atit de polarizata?
UE-SUA au numai probleme in a sprijini miscarea pro-UE, pe cind Rusia se misca confortabil si rapid in zona sa de influenta. Din pacate Ucraina este folosita de catre cele doua Imperii: Imperiul Rus, in plina dorinta de asertiune a puterii sale (vezi si declaratia recenta despre viitoarea pozitionare strategica a bazelor militare rusesti in toata lumea), si Imperiul „benevolent” al UE-SUA. Tarile mici, sau fara putere economico-militara, la perferia acestor doua imperii, vor avea de ales cui ii vor fi vasale, sau vor fi impartite in protectorate.
Unde se plaseaza Romania in dezbaterea asta? Intre Romania si Ucraina exista o mostenire istorica destul de neplacuta, lasata de dezmembrarea URSS. Ucraina a mostenit practic ilegal teritorii smulse Romaniei de Stalin, si nici un politician din Romania nu este interesat sa puna in dezbatere publica chestiunile astea. Mai mult, Ucraina a dovedit ca este neprietenoasa la adresa Romaniei, recent, in problema canalului Bastroe. Ca sa nu mai amintim de actele de vandalism anti-romanesti de la Cernauti, prin profanarea bustului lui Eminescu. Se pare ca „democratii” de la Kiev au anulat legea de predare in limba materna (din cauza rusei, dar si romana este afectata?)
Sigur ca Romania este interesata sa aduca Ucraina in spatiul euro-atlantic, unde poate sa puna in dezbatere mai eficient teme de interes national. Pentru Romania ar fi mult mai util sa aibe un vecin pe calea integrarii in UE, decit un bombeu al cizmei ruse.
Oare de ce nu mai merg diplomatii UE si SUA pe Euromaidan , sa imparta prajituri si lozinci ? Ca bani nu prea vor …
Peste vreo 2 saptamani când Ucraina va fi FALIMENTARA , când oamenii nu-si vor mai primi salariile si haosul va fi instaurat , când gazul se va termina , cand va aparea criza alimentara , când UE si SUA le vor da lozinci si ONG-uri , ucrainienii vor realiza ce TEMBELI au fost si se vor ruga de rusi sa intre in Uniunea Eurasiatica !!!
UE si SUA vor lua la cunostinta ( vor constata ! ) ca si-au pierdut toata influenta in Ucraina … Iar ucrainienii ii vor fugari pe toti penibilii aia de isi spun conducatorii Ucrainei : Klitchko , Iateniuc , Timoshenko , Turchinov
Comedia pontista cu ” Ministerul Marilor Proiecte ” , incapabil in 2 ani sa inceapa un nou santier , s-a terminat . Goe Sova se vede parasutat ministrul transporturilor . Noroc cu masina UE , care , pornita , inainteaza – s-au inceput decopertarile , de catre italienii de la Tirena , pe Lugoj Timisoara ( cel blocat in contestatii , tribunale , re-licitatii , timp de 3 ani . Segmentul este finantat de UE si impins inca din timpul lui Boagiu . … Sa-i vedem pe tovarasii PSD , curtizand azi UDMR , cum se vor descurca pe gigantica Comarnic Brasov , chipurile fara un leu de la stat , un santier de o complexitate si dificultate extraordinare , cel putin 2 miliarde de euro . Pentru o autostrada care incepe la Brasov si se opreste nicaieri , la Comarnic , autostrada destinata turismului bucurestenilor , nu e prea mare cheltuiala ? Nu se putea lucra mai intai la Ploiesti Comarnic , mai usor de facut ? Nu puteau ataca segmentul abandonat din Bihor din autostrada Transilvania , cu obiective pazite pentru un million de euro pe an ?
@Radu Humor,
Am citit cu mahnire postarea dvs. Ea contine un adevar dur, anume acela ca invatamantul universitar romanesc, ca de altfel si cel mediu si primar s-au dus pe apa Sambetei.De acord!
Este , insa , suficient sa analizam perioada de 20 de ani in urma si vom fi edificati.
Cine a pus temelia „reformarii” invatamantului romanesc dupa standardele , admirabilele standarde , occidentale? Va amintiti de cand a inceput prabusirea? Imi amintesc cu durere de „marele” ministru al invatamantului Marga. Acuma, poate ca el era de buna credinta….dar in elanul clasei politice de a adera la lumea „civilizata”, s-a distrus tot, si desigur, cu usurinta si fara mari preturi, invatamantuil.
Am spus si repet: daca vrei sa distrugi o tara, distruge-i copii si tineretul! Trunchiaza-i morala, fa-l sa venereze nonvaloarea, fa-l robul banului usor castigat, niveleaza-l, exclude-l de la competitie, sau cu alte cuvinte : da-i diploma pentru ca exista, nu pentru ca are un merit in ceva…Este oribil, dar, eficient!
Acest mod de a face „invatamant” este valabil in toata lumea „civilizata”. La bogatii lumii, nu din acelasi motiv ca la noi, ci din dorinta de a-i tine pe tineri vulnerabili si manipulabili.
Si apoi, venim la aceste clasamente….hai sa analizam putin : locurile de frunte sunt ocupate de universitati din SUA si UK…de mirare?! Ungaria, dragul nostru vecin are 5 (cinci!) universitati in top…:) 🙂 🙂 Bravos! Soros nu doarme! Rusia, are 2 (doua!) universitati in top, etc. Acum, vin si intreb: daca este asa, cum explicam faptul ca lumea „civilizata” vaneaza „capete ” numai din universitatile lumii „necivilizate”?! Oare nu le ajung briliantele slefuite in sutele de universitati…”civilizate”?!
Noi , romanii, avem un defect de apreciere provincial…din pacate….daca un tanar este absolvent de Harvard, apoi acela ar trebui, fara dubiu , sa ocupe functii , daca se poate de varf in Romania. Eu vin si spun, absolventul de Politehnica sau de politehnica si ASE in Romania, nu are nici o problema sa bage oricand sub masa un absolvent de mare unuversitate titrata din lumea „civilizata. In fine, probabil ca va ganditi ca sunt increzut.
In ceea ce priveste Universitatea, ma tem ca am nemultumiri destule, am un copil acolo…ce vad si aud, ma iau cu maiinile de cap. In domeniul asta subiectiv, este foarte greu de decelat….La 1+1 = 2, nu incape discutie…:) 🙂 Exista , in Universitate, profesori absolut respectabili, iubiti sau, dupa caz, temuti de studenti…dar este si multa pleava.trist, dar adevarat.PDL, s-a incuibat temeinic in zonele subiective, acolo, se „pricepea” el, ce sa ne facem….:) 🙂 promovarile, sunt, probabil cam asa ca la ministerele udrei , rizi, si ce sa mai vorbesc..dar , m-ar bate Dumnezeu daca nu as recunoaste ca s-au strecurat si tinerei absolut remarcabili.Bref, in zonele subiective isi gasesc teren tot felul de aratari…Pacat?Pacat, dar adevarat. daca venim si analizam si componenta valorica a studentilor di Universitate, iarasi ne luam cu maiinile de cap…fara admitere, cu bacul luat cum se lua, si cum , probabil se mai ia si acum in cuiburile pdliste, si , sigur ale baronilor locali de toate culorile, ce poate sa iasa?! Ceea ce prezentati.cred ca daca aveati curiozitatea sa vedeti ce note au la bac copii aceia care nu stiu bine nici in romaneste sa scrie, cred ca v-ati edifica..Pacat?! mare pacat.
Ce-i de facut?! Nu stiu…poate ar fi de folos reintroducerea probei de Admitere…intrebarea este: te lasa…?! 🙂 🙂
Cu stima.
Fratilor,
Rares Bogdan, cel care priveste cu „seriozitate” si dorinta ,declansarea unui eventual razboi, oriunde pe planeta, doar razboi sa fie, incepe sa se invigoreze ca o planta proaspat udata…Titluri infioratoare ingalbenesc ecranul realiatii tv.Mai Rares, ce te faci daca , totusi, iar se rezolva situatia si ramai pe …uscat, ca de obicei?! Nu neg ca in Crimeea si in Ucraina este o situatie foarte delicata, dar de aici si pana la delirul razboinic al acestui baiat….hmmm. Nici chiar Obama nu viseaza o rezolvare atat de…sa zic, radicala , ca aceea pe care o prezice Rares. Esti tare mai Rares, esti tare!Ma astept sa te vad pe tancuri, in direct…sau nu se poate?! Nu se prea poate inoda cravata si asorta batista in conditiile acelea?! 🙂 🙂 🙂
Cu rezerve si suspiciuni asupra actualului PSD (de fapt a citorva ajunsi in fruntea partidului, banuiti de mine de mai multa vreme ca oprtunisti si tradatori ai miinii intinse) incerc sa va propun domnule Adrian Nastase sa creionati un portret prntru profesorul Alexandru Athanasiu. Azi, la Antena 3 spunea ca a ales dupa multi ani „Drumul modestiei”, eu intelegind ca intelepciunea venita dupa ani si experiente trimite pe multi pe calea modestiei si a bunului simt. Mi-as dori ca portretul sa fie potrivit unui viitor presedinte, promovat si sustinut de oamenii cinstiti din PSD. Si poate si de altii dintre romanii dezamagiti de Ponta si Antonescu.
Ce trist sa vorbesc asa unui om pe care l-am dorit in functia de presedinte!
Sper sa terminati sanatos povara asta in care va aflati acum!
Deficitul comercial, o comparaţie pentru anul 2013 între Franţa şi Italia : În acel an, Franţa înregistra un deficit comercial de 60 miliarde de euro, în vreme ce Italia înregistra un excedent comercial de 30 miliarde de euro. Sursa diferenţei ? IMM-urile exportatoare. Din acest punct de vedere se poate spune că Italia este o putere industrială mai mare decât Franţa. Italia deţine un număr dublu de IMM-uri exportatoare faţă de Franţa. http://fressoz.blog.lemonde.fr/2014/02/28/loeil-attentif-de-francois-hollande-sur-matteo-renzi/
Decebal Traian Remes … ni-l mai amintim ? Poate numele , din care parea sa se fi nascut insusi poporul roman … Imbatranit , dar nu invins cu totul , a explicat astazi cum i-a fost incropit dosarul despre nimic , despre neant ….O veche cunostinta apare in povestea lui : Lucian Papici , ins care , FARA SA CONSIDERE NECESAR SA-SI ARUNCE OCHII PE INREGISTRAREA UNUI FLAGRANT AVORTAT , scrie ca a vazut ceea ce nu a vazut , si pentru „ceea ce nu a vazut”a capatat un mandat de interceptare iar , mai tarziu , cuvintele lui despre „ceea ce nu a vazut”devin argumente valabile in instanta . Inchis in propriul infern kafkian , fostul ministru Decebal Traian Remes nu uita sa aminteasca si de infernul care se desfasura in proximitatea lui , cel al premierului Adrian Nastase .
Numele amandurora par paragrafe dintr-o compunere pe care un nemernic trebuia sa o anexeze unor bla-bla-uri functionaresti despre nepatata Justitie , la Bruxelles ; se bifeaza intr-o dimineata , la cafea , dupa binecuvantata baie in piscina vilei Dante si un om merge la inchisoare …Faptul se petrece intr-o tara din Uniunea Europeana , in secolul XXI , nu in „Toamna Patriarhului ”, nu in plina dictatura latino-americana ; nici o ingrijire pentru o manopera mai putin batatoare la ochi , nici o stradanie pentru ca darele de limax din dosar sa fie mai putin scarboase sau mai putin lipicioase .
Nu stiu , domnule profesor , daca servitorii oculti sau cunoscuti ai regimului Basescu vor plati vreodata pentru zilele , lunile si anii furati cu tenacitate din viata altor oameni ; justitia imanenta , cea despre care ati vorbit candva dumneavoastra si in care cred si eu, nu cunoaste cuvantul „CELERITATE” … dar , poate, tocmai pentru ca nu se grabeste , de obicei isi pemite sa faca lucrurile mai temeinic !
Costul capitalului folosit în producţie sau renta / Într-un stat bine condus, cheltuielile publice care sunt bine chibzuite se transformă în aşa-numitul salariu indirect. Politicile de austeritate se bazează pe reducerea acestui salariu indirect, precum şi pe reducerea costului muncii (prin concedieri, precum şi prin reducerea salariului direct). Aproape nimeni nu atacă şi chestiunea costului capitalului productiv, sau capitalul adus de către investitori. Astfel, pentru 1000 euro de capital productiv bine folosit, întreprinderea cu un management bun şi care aduce profit trebuie să plătească înapoi între 1500 de euro şi 1700 de euro (aceasta în Franţa), deoarece trebuie să achite şi o rentă furnizorului de capital productiv. http://fressoz.blog.lemonde.fr/2014/02/28/loeil-attentif-de-francois-hollande-sur-matteo-renzi/
Întreprinderi şi locuri de muncă / Spre deosebire de socialism, unde întreprinderile sunt create pentru a se crea locuri de muncă, în economia reală din Uniunea Europeană o întreprindere nouă este înfiinţată pentru a se răspunde la cererea materializată indicată de conjunctura de pe piaţă. În UE, politica ofertei constă în competiţia dintre ţări. Dar există şi competiţia prin dumping practicată la ora actuală, zice-se, de către Spania. http://fressoz.blog.lemonde.fr/2014/02/28/loeil-attentif-de-francois-hollande-sur-matteo-renzi/
Michael SHAFIR: + Doamna Beatrice Comănescu, director TVR Internaţional, aflată în ajunul trecerii în rîndul pensionarilor (de unde îi urez „bun venit“), trage un „semnal de alarmă“ în legătură cu soarta Televiziunii Române în viitor. Aflăm de la domnia sa că preşedintele TVR, domnul Stelian Tănase, i-a ordonat să întrerupă transmiterea (mai bine zis, retransmiterea) unui episod din serialul documentar Moştenirea Clandestină, în care pretinsul domn „profesor“ Larry Watts îşi etala pentru a nu ştiu cîta oară, pe al nu ştiu cîtelea canal al televiziunilor locale, tezele securiste prezentate de domnia sa în două volume, al căror titlu nu îl menţionez pentru a nu le mai face şi eu o nemeritată reclamă. Lezînd deontologia jurnalistică şi atribuţiile manageriale de care dispune, Stelian Tănase ar fi introdus, în numele luptei împotriva comunismului, cenzura, într-un nemaiîntîlnit atac la adresa libertăţii de exprimare, lasă să se înţeleagă doamna Comănescu. Aşa să stea, oare, lucrurile?Apartenenţa lui Larry Watts la cercurile securiste nu este un secret pentru nimeni şi (în afara lui însuşi) nu este negată de nimeni. [ s. n. đan culcer] Cel puţin nu în mod credibil. Nu mai reiau aici numeroasele indicii bazate pe neobişnuitul său traseu „ştiinţific“ din România. Lucrurile sînt bine cunoscute, începînd cu autorecrutarea domniei sale printre sprijinitorii reabilitării Mareşalului Antonescu, alături de Iosif Constantin Drăgan, în anii ’80, şi continuînd cu legăturile cu figuri care participă şi azi la lansarea „operelor“ domniei sale. O deontologie jurnalistică minimală i-ar fi impus producătoarei programului, Monica Ghiurco, să nu se rezume la întrebări binevoitoare adresate domnului Watts, ci să ceară reacţia altor istorici ai comunismului, pe care i-ar fi găsit pe întreg mapamondul, de la Washington (Vladimir Tismăneanu, Dennis Deletant) la Bucureşti (de exemplu, profesorul Adrian Cioroianu) sau, horribile dictum, la Cluj (sussemnatul).Libertatea presei, atît de (greşit) invocată în România postcomunistă, nu impune saturarea opiniei publice cu afirmaţii dubioase, în care independenţa unui stat este transformată în apărarea bunăstării unei familii dictatoriale, indiferent de presupusul patriotism al acesteia. Asemenea afirmaţii ar fi necesitat – peste tot în lume – chestionarea şi celor care sînt de altă părere. Aşa se fac documentarele profesioniste, în toată lumea. Cei care sînt de părerea lui Larry Watts au destule canale unde s-o exprime, şi o fac cu prisosinţă. Aşijderea şi apărători ai acestora, de genul fraţilor Roncea. Dar televiziunea naţională este finanţată şi din banii plătitorilor de impozite, care ar trebui să audă şi alte păreri. Pe aceştia, doamna Comănescu a preferat să-i ignore, nerezistînd senzaţionalismului de două parale, care (e drept) se vinde bine acolo unde autovictimizarea combinată cu mîngîierea egoului naţional este o reţetă ce rareori dă greş. La aceasta se adaugă şi uşurinţa cu care diferite televiziuni se precipită în acordarea gradelor academice. Dl „profesor“ Watts, din cîte ştiu, nu predă la nici o universitate din ţară sau din străinătate care să-i fi conferit măcar gradul de lector invitat» + / Dan Culcer: +Comentariu la comentariu, Într-un «scâncet» publicat de Observatorul cultural, fostul profesor universitar, pensionarul Michael Shafir, se plânge că nu e invitat la televiziunea română să ne împărtășească cunoștințele sale de istoria României. Îl invidiază pe americanul Larry Watts care, de când a publicat cărțile Ferește-mă, Doamne, de prieteni, Cei dintâi vor fi cei din urmă. România și sfârșitul Războiului Rece, 2013, e invitat perpetuu sau așa i se pare lui M. S. Am postat un scurt comentariu pe situl Observatorului (revistă calificată superlativ și lingușitor de M.S. ) mai ales a propos de acest pasaj : « Apartenenţa lui Larry Watts la cercurile securiste nu este un secret pentru nimeni şi (în afara lui însuşi) nu este negată de nimeni. Cel puţin nu în mod credibil. Nu mai reiau aici numeroasele indicii bazate pe neobişnuitul său traseu „ştiinţific“ din România. Lucrurile sînt bine cunoscute, începînd cu autorecrutarea domniei sale printre sprijinitorii reabilitării Mareşalului Antonescu, alături de Iosif Constantin Drăgan, în anii ’80, şi continuînd cu legăturile cu figuri care participă şi azi la lansarea „operelor“ domniei sale. O deontologie jurnalistică minimală i-ar fi impus producătoarei programului, Monica Ghiurco, să nu se rezume la întrebări binevoitoare adresate domnului Watts, ci să ceară reacţia altor istorici ai comunismului, pe care i-ar fi găsit pe întreg mapamondul, de la Washington (Vladimir Tismăneanu, Dennis Deletant) la Bucureşti (de exemplu, profesorul Adrian Cioroianu) sau, horribile dictum, la Cluj (sussemnatul).» Scriam, deci, Duminica, 23 Februarie 2014, la 21:37, sub titlul Pe când o carte nouă de MS? «Este foarte ușor să cârtești mereu și să insinuezi cârdășii atunci când ai făcut parte și faci parte din alt cârd. Autorul acestui articol a fost cândva un «expert» al Europei Libere. Făcea parte deci din aceeași formațiune de experți cu Lary Watts. Dacă vrea să ne convingă că știe mai mult și are argumente documentate, așteptăm cartea fundamentală pe această temă și nu palavre polemice strâmbe.» Enervat, fostul expert israelo-americano-românesc de la Europa Liberă, agent de influență dependent, ca toți colaboratorii acestui post, cunoscută publicație radiofonică «independentă», controlată de CIA, apoi de șefii CIA, adică de Congresul (parlamentul) Statelor Unite, citește cu prea mare repegiune ce am scris și crede că aș fi afirmat că Larry Watts a lucrat pentru Europe Free, ca și expertul nostru, în același colectiv. Greșeală. Nu am afirmat așa ceva. Nu mă puteam referi la stafful postului de radio, a cărui compoziție vizibilă e acum cunoscută, ci la cele două Servicii respective, cel de Informații Externe generale și cel al Armatei, pentru care, separat, lucrau sau lucrează direct sau indirect cei doi. Nu am acces la dosarele de cadre ale celor două instituții, care chiar dacă se află adesea în conflict sau concurență, servesc același stăpân. Dar am înțeles ce îi leagă pe cei doi experți. Nu trebui să fii analist ci doar cititor atent ca să înțelegi ceea ce este clar, M. S. nu-i iubește din instinct comunitar și din principiu internaționalist subîntins de sionism (adică de patriotism evreiesc) pe aceia care afirmă, cu probe, că Ion Antonescu ar fi fost un patriot român, iar chestiunea «antisemitismului» său și a consecințelor tragice ale aplicării principiului «preferinței naționale» în perioadă de război, merită să fie cercetată într-un mod mai obiectiv și mai nuanțat decât au făcut-o cei care (evrei sau ne-evrei) au monopolizat domeniul după 1990, finanțați corect de Fundația Soros și de alte instituții «patriotice» americano-democratice, în raport cu cei nefinanțați, care ar fi vrut eventual să nuanțeze, dacă nu ar putea demonstra măcar contrariul. Deci, la o primă ochire, Larry Watts și Michael Shafir nu sunt slugi la doi stăpâni, ci doar reprezintă combinațiile informative economice, ideologice și politice variabile ale aceluiași stăpân. În cazul lui Michael Shafir putem presupune că mai are unul, deci lui i se poate eventual aplica formula lui Goldoni. Găsesc pe Internet o precizare interesantă, care poate întâri intuiția mea : «[Pe Larry Watts] L-am avut si ca profesor și parcă prea ne îndoctrina să îi urâm pe ruși și că ne-au trădat și câte și mai câte. O fi adevărat, nu contest, dar prea multă îndârjire din partea lui și chipurile dezinteresat.» Sursa : http://www.libris.ro/politica/fereste-ma-doamne-de-prieteni–larry-watts-RAO978-606-8255-95-8–c8935–p370518.html Există măcar trei ipoteze plauzibile în legătură cu această îndârjire a lui L. W. : a/Are o misiune «secretă» și această este formarea sau menținerea unei opinii anti-rusești în cercurile intelectuale din România. Singura putere care un asemenea interes sunt Statele Unite ale Americii. b/Are o soție româncă din Basarabia sau Bucovina care a transferat opiniile familiei sale de refugiați în conștiința soțului iubitor. Care a căutat, în cadrul profesiunii sale să afle documentele care pot confirma o astfel de opinie. c/Este un istoric curios și performant, care a avut acces la documente pe care alții nu au avut ocazia, dreptul sau curiozitatea de a ale căuta, găsi, interpreta, comenta și publica. Este mai aproape de adevăr și de ceea ce foarte mulți români au simțit sau trăit, chiar dacă toate oficinele de propagandă sau contra-propagandă străine au încercat să-i convingă de contrariu. Dimpotrivă, Michael Shafir are toate motivele să fie enervat de o astfel de activitate. Mai tînăr fiind, pe când servea la Europa Liberă, era ateu sau agnostic, apoi pentru că depindea de alți finanțatori, M. S. devine evreu practicant, după ce declară că a simțit chemarea străbunilor. Ceea ce mi se pare cât se poate de onorabil. Dar continuă să aplice celorlalți (adică extracomunitarilor) criterii agresive, interzicând altora să practice ceea ce el însuși face. […]Vreau să afle M.S. că am o viziune diferită de a lui asupra istoriei românilor și mai ales asupra democrației. Democrația pentru dulăi a lui Michael Shafir nu este democrația mea. În ce privește rolul Fundației Soros, ca și a postului de Radio Europa Liberă, informația de care dispun acum îmi permite să le discut atent și lucid acțiunile, cu atât mai mult cu cât există studii serioase, documentate, despre influența CIA în Europa în epoca războiului rece, despre manipulările simetrice pe care le practicau sovieticii și americanii, despre Congresul pentru libertatea culturii, despre istoria revistelor de tipul Orizonturi sau Encounter și Preuves. Din păcate acțiunile comuniste simetrice nu sunt atât de corect și complet analizate. Ar fi fost bine dacă fostul expert s-ar fi reciclat în acest sens. A preferat rolul de propagandist, schimbând obiectul muncii, dacă nu și ideologia.+ SURSA Publicat de către Blogger la Dan Culcer Jurnalul unui vulcanolog , 3/02/2014 09:55:00 p.m.
Narco-deforestarea : Narcotraficul devastează pădurile tropicale din America Centrală http://www.lemonde.fr/planete/article/2014/02/28/le-narcotrafic-devaste-les-forets-tropicales-d-amerique-centrale_4375462_3244.html
Fracturarea hidraulică poluează ireversibil aquiferele şi totodată redesenează peisajul american http://data.blog.lemonde.fr/2014/02/28/la-fracturation-redessine-le-paysage-americain/
@Vsile
Ca un mare democrat ce te pretinzi, de ce te deranjează simpatia mea pentru PSD? E un partid ilegal? Zici că „ascund gunoiul sub preș” și în consecință sunt „comunist”. Ia dă mata un exemplu și arată gunoiul de la Cotroceni!
După cum „scri”, nu ai prea multe clase…
Traian Basescu recomanda ca Viktor Yanukovici se demisioneze, pe motiv ca si-ar fi pierdut….legitimitatea.
Trec peste aberatia logica rezultata din faptul ca un presedinte devenit ilegitim fiind demis de Parlamentul ucrainean, nu mai are de ce sa demisioneze. Doar daca nu cumva , noile autoritati de la Kiev sunt ele insele ilegitime, dupa dizolvarea Curtii Constitutionale si au nevoie de sustinerea lui…..Yanukovici prin propria-i demisie. Aiuritor, nu ? Dar asemenea declaratii de politician iresponsabil (asa cum este Traian Basescu) merg si prind exclusiv in Romania. Dar nu oriunde, ci, printre oile basisto-mioritice din firava turma ramasa fidela dictatorului. Basescu stie ca in afara nu-l mai baga nimeni in seama. Starneste cel mult zambete compatimitoare.
Apropo, stie cineva ce s-a ales din obiectivul fundamental al lui Traian Basescu promovat ostentativ in toate campaniile si anume, securitatea la Marea Neagra si/sau rezolvarea conflictelor inghetate prin negociere persuasiva in care in centrul initiativelor sa se afle Traian Basescu insusi ? Unde este marele jucator international-regional Traian Basescu ?
Acest individ jalnic si iresponsabil nu a facut altceva decat sa-i irite pe americani si europeni vorbind de …integrarea Moldovei de peste Prut in Romania. Ce a realizat ? A dat si in aceasta directie ,,munitie” Moscovei.
Daca nu cumva, Traian Basescu asta si isi doreste…intarirea realtiilor economice cu Gazprom, ale lui si ale familiei sale, dupa finantarea unei campanii electorale prezidentiale de catre Luk Oil si de catre proprietarii rusi de la ALRO Slatina. E ,,mare” Basescu, nu-i asa ? Joaca din greu. Oare pe ce muzica ? Si uite asa, ,,Romania nu este afectata” de ce se intampla la 300 km in largul Marii Negre, nici macar de o eventuala crestere dedicata a pretului la gaze. (Z)
Mai ales ca Chevron si Gazprom au incheiat un strans parteneriat pentru exploatarea resurselor din asazisul ,,lac rusesc”, conform unei definitii prezidentiale emise cu patru cuburi de gheata in fata. Adica, sincer.
😉
ps
Apropo de demisia solicitata lui Yanukovici, stau si ma intreb cine este mai ilegitim ? Cineva contestat de un grup de radicali violenti care au tras cu munitie de razboi si au aruncat cu molotovuri, sau un presedinte demis de o majoritate a populatiei cu drept de vot din tara lui in urma unui referendum constitutional , e adevarat, invalidat ,,la masa verde” in urma unei ,,erate” ?
Trebuie sa recunosc ca Basescu este un bun jucator la el in ,,sat”, adica in Romania. Totusi, a venit timpul ca noi, romanii, sa vrem mai mult, mult mai mult, daca tot ni se spune ca suntem cetateni europeni.
Bunaoara, un presedinte respectat si in vest, dar si in est. Un astfel de respect ar valora, pentru securitatea nationala, cat 10 baze de rachete anti-ciori de tip Deveselu.
Este o mare minciuna ca acest deziderat este imposibil.
“Pământul este, la ora actuală, cea mai importantă resursă naturală. La nivel mondial, prețul cerealelor continuă să crească, iar alimentele sunt din ce în ce mai scumpe. Agricultura a devenit cu atât mai importantă, cu cât specialiştii avertizează că, pe viitor, ne-am putea confrunta cu o criză alimentară. În prezent, aproape un miliard de oameni suferă de foame, conform Organizației Națiunilor Unite. România a devenit țara europeană cu cea mai mare suprafață agricolă deținută de străini: peste trei milioane de hectare. Aceasta, în condițiile în care hectarul de teren agricol se vinde la cel mai mic preț din Europa: 3.000 de euro, de unsprezece ori mai ieftin ca în Olanda. […]“ Sursa http://ro.stiri.yahoo.com/din-interior-rom%C3%A2nia-v%C3%A2ndut%C4%83-la-hectar-la-pre%C8%9Buri-220348748.html
Am o întrebare: De ce România se grăbește să adopte o poziție categorică împotriva Rusiei în conflictul din Ucraina?
Am sentimentul că nu am învățat nimic din istorie. Când ne-au băgat alții în conflicte am înțeles, dar acum văd că am devenit viteji peste noapte. Amărâtul asta de președinte al României, mai bine s-ar duce la o petrecere cu ai lui decât să se rățoiască el la ruși.
Aștept verdictul „înalților” juzi de la „înaltele” (în altele?) curți în privința d-lui Năstase.
Sunt alături de familie și sper într-o hotărâre favorabilă ei.
Speranța moare ultima, dar câteodată moare.
ZEV- pasii 1-7,8,9 etc. sint „adica” cum vrea Putin. Sa fie clar asta.Crimeea va fi la Rusi ca si partea de est a Ucrainei. Cica Ucraina si-a pus in alerta armata.Pai in armata este aceeasi proportie ca populatia,adica foarte multi „rusi”.Ii vedeti pe astia luptind „crincen” pentru Ucraina ? Hai sa fim seriosi !
colegii mei zvonisti cantarewti in corul PSD se intreaba , sau intreaba daca EBA va fi candidata pe listele PNL.
Pe cale de zvon mai degraba ca candidata a lui tata , EBA va candida pe listele PSD, o chestie care nu trebuie sa va socheze , dl. Ponta este in stare ca solutie ca Basescu sa-l ierte si intrun alt act de coabitare sa ramana PMeu..
Dar nu stiu de ce colegii mei nu zvonesc de visul implinit a lui Ponta de reeducare a UDMReul in cadrul unei noi aliante ???
Unde sunteti domnilor critici acerbi ai doleantelor maghiaresti, uite pina si Basescu aliatulul si pretenul de ieri a lui Tokes ii respinge pe unguri si-l arunta pe Ponta in gura CCeului?
Ei dar ,daca a mintit Dragnea ca ungurii nu cer nimic , brusc sunt unguri baieti de treaba ? Revin la o chestie cine s-a impotrivit initial ungurilor , si cine ia dorit?
Hai baieti ia puneti-va pe un remember!
Dragi prieteni,
dacă vă doriți o justiție harnică și independentă, capabilă să coboare clasa politică de pe suportul corupt pe care s-a cățărat în primii ani ai democrației românești, vă invităm să vă alăturați unei dorințe sincere de a construi o societate civilă puternică, una care să consolideze democrația și să apere identitatea națională și valorile europene.
Dorința noastră se concretizează prin lansarea acestui instrument online, împuternicit prin semnăturile voastre, de mobilizare rapidă a militanților pentru o justiție independentă, presă liberă și parlamentari care nu răspund șantajului sau apelului liderilor politici la vot înregimentat.
Am ales simbolic data de 28 februarie pentru lansarea acestei inițiative deoarece în această zi românii sărbatoresc, din 1933, Ziua Protecției Civile, iar lupta dintre partidele politice seamana de multe ori cu un razboi de pe urma căruia oamenii de rând au de suferit.
În privinta candidaților independenti, care nu aparțin unei familii politice, vrem modificarea legii electorale pentru a relaxa admiterea lor in Parlament. În momentul de față, un candidat independent trebuie să strângă un numar ridicol de mare de semnături pentru a-și depunde candidatura, mult peste media europeană.
Facem, de asemenea, un apel pentru studierea atentă a candidaților independenți la funcții publice și susținerea celor care dau dovadă de integritate și echilibru pentru a strânge semnăturile necesare la depunerea candidaturii. De cealalta parte, vom invita candidații independenți să se prezinte și să raspundă întrebărilor voastre, ca potențiali voluntari în campania lor.
Toate acestea, și mai multe, după 25 mai. Până atunci, strângem rândurile pe http://www.vremindependenti.ro
Nu am titlul de doctor în vreo știință, și, între noi fie vorba, mi se pare că în ziua de azi e un fel de inflație de doctori, iar titlurile, după mine, sunt ca banii: cu cât sunt mai multe pe piață, cu atât au valoare mai mică; însă știu despre doctorate următoarele:
Doctorandul are un îndrumător care știe în amănunt toți pașii celui dintâi până la susținerea tezei. În plus, o citește cu mare atenție și îi semnalează doctorandului cele mai mici defecte.
Pentru un doctorat în Drept, de exemplu, la Universitatea din București se constituie o comisie din cei mai buni și experimentați profesori de specialitate (unii – de la alte universități de stat din țară) care știu totul despre domeniul respectiv.
Fiecare membru al comisiei studiază teza, face observații și colaborează cu îndrumătorul până la ședința de susținere.
Nu pot să cred că un îndrumător, o comisie de doctorat de la Universitatea din București nu ar fi sesizat faptul că un doctorand a plagiat alte lucrări în elaborarea tezei sale. Asta ar însemna că membrii comisiei nu au citit tot ce s-a scris despre subiectul respectiv.
Ponta e acuzat că l-ar fi plagiat chiar pe cel care i-a scris prefața la teza publicată. Păi, citind lucrarea pentru a elabora prefața, respectivul nu ar fi văzut că Ponta a copiat dintr-un studiu al său?
Am înțeles că teza a fost reanalizată de profesori de la aceeași universitate, de când cu acuzația, iar aceștia au ajuns la concluzia că nu e plagiat.
Eu cred că tărășenia e una dintre încercările lui Băsescu de a-l denigra pe Ponta pentru a-i scădea popularitatea, dar, ca după aproape toate încercările lui, rezultatul a fost invers: popularitatea lui Ponta a crescut, trăgând după după ea și PSD, și USL.
“Dolarizarea” electorala a lui Victor Ponta nu a tinut: USD s-a nascut mort. Politicianismul de senzatie i-a jucat prima festa premierului Victor Ponta, Biroul Electoral Central a respins inregistrarea aliantei electorale USD. Ar fi fost cel putin ciudat din partea BEC sa-i fi dat curs, nu si pentru Ponta, care a incercat sa se foloseasca electoral de brandul celei mai celebre valute occidentale. Pe de alta parte, nici politic nu ar fi fost corecta punerea mostenirii USL, care a fost o alianta intre partide de pe ambele laturi ale esichierului, sub o sigla exclusiva, de stanga. Partidele din tetragonala de guvernare, PSD, UNPR, PC si UDMR, sunt de centru-stanga sau de centru-dreapta. Acest aspect ideologic va indreptati formal ca Programul noului Guvern Ponta sa se revendice de la cel al USL (inca un argument de continuitate, care spulbera obiectiile lui Basescu legate de numirea premierului). In consecinta, din punct de vedere politic si juridic ar fi normal ca diversitatea ideologica sa se reflecte corespunzator atat in aliantele electorale cat si in cele de guvernare. Cred ca, intr-un fel sau altul, dimensiunea electorala a USL ar trebui sa se regaseasca si in noua formula de alianta si guvernare (de exemplu, o USP care cel putin ar merge la prezidentiale cu un candidat unic, daca nu si pe liste comune la europarlamentare, ar da stabilitate si longevitate unei aliante de guvernare, depasind riscurile unui caracter conjunctural).
Fragmentarium zice:“Dolarizarea” electorala a lui Victor Ponta nu a tinut,de fapt Ponta ar trebui inlocuit cu Sarbu acela care crede ca inlocuirea sutanei si a patrafirului cu kipa este identica cu acea a raspoptului politic!
Cris, este o desosebire de interpretare intre cititorii lui Ponta si cititorii lui Basescu si apoi eu va intreb destul de politicos, dumneata ai citit partea incriminata , care este parerea dumitale sincera si nepartinica?
George,
Pa mine nu ma deranjeaza simpatia dumitale pentru PSD , m-ar fi deranjat simpatia dumitale pentru tot ce este Basescu , dar hai sa nu cadem in basism ,asa cum fac toti adulatorii de partide , fara ratiune sau fara sinceritatea muritorului de rand! Nu vad deloc inoportunta o viziune mai civilizata , usor critica , fenomen care ar mai indrepta tarele de care suntem acuzati mai de toata lumea si mai peste tot, fie ca traim in America,Germania,Franta sau Romania.
Si apoi eu nu sunt nici cu sau nici fara ghilimele un demcrat mai democrat decit altii, am fost crescut in comunism , mi-am consumat viata in frustrarile acumulate , am ajutat la doborarea acestui sistem asa cum am putut sau am crezut , de multe ori doar in vis, si m-am trezit intrun sistem mizerabil aproape mai decadent chiar decit o dictatura. Am aceasta experienta si am inteles ca voi adulatorii unui partid sau al altuia , in aceasi masura cu politicienii purtati vina reconstructiei gresite a noii societati!
Monica Ghiurco şi «Moştenirea clandestină» /+ Realizatorul TVR Mihai Rădulescu îl acuză într-o scrisoare deschisă pe directorul general interimar al TVR, Stelian Tănase (foto), de încălcarea mai multor legi, precum „folosirea abuzivă a resurselor materiale şi umane”, „incompetenţă sau neglijenţă în serviciu”, „emiterea de acte administrative care servesc interese de grup sau clientelare”. Acuzaţiile sunt făcute de Mihai Radulescu într-o avertizare în interes public transmisă la Comisiile de Cultură din Senat şi Camera Deputaţilor, precum şi la CNA. Intervenţia lui Rădulescu vine după ce Stelian Tănase a adus mai mulţi jurnalişti din afara TVR să realizeze emisiuni la, posturile publice, iar acum, arată Radulescu, “pentru prima dată în istoria postului public de televiziune, toţi moderatorii emisiunilor de dezbateri pe teme de actualitate, programate în prime-time, sunt colaboratori externi”. Noua grilă a TVR ar fi trebuit să înceapă la 1 martie, cu emisiuni realizate, printre alţii, de Cornel Nistorescu, Mircea Dinescu, Ion Cristoiu etc. Membrii CNA au amânat votul pentru schimbarea grilei TVR. „Cu alte cuvinte, niciun angajat al TVR nu a fost considerat suficient de valoros pentru a realiza şi modera un talk-show informativ în intervalul 19-23. Niciun conducător de instituţie n-a mers cu dispreţul faţă de angajaţii proprii până acolo încât să-i îndepărteze pe toţi – dar absolut toţi! – din intervalul orar de maximă audienţă a postului”, scrie Rădulescu. Acesta susţine că măsura de a recurge exclusiv la colaboratori externi reprezintă o „crasă risipă a banului public”.„Este o logică a interesului propriu şi de grup, care-l determină ca, pe lângă două-trei personalităţi recunoscute pentru anvergura jurnalistică, să strecoare «la plată» şi persoane identificate de presă drept vechi amici şi amice – abia acestea aflate la periferia pieţei media sau chiar complet în afara pieţei, ca şi «binefăcătorul» lor propulsat în fruntea televiziunii publice”, spune Rădulescu. Apoi realizatorul TV îl acuză pe Tănase că a cenzurat un episod dintr-un documentar. „Nimic n-a întrecut în amplitudine scandalul de cenzură pe care l-a generat ulterior, dispunând întreruperea difuzării, pe TVR 1, a unui episod din documentarul «Moştenirea clandestină», realizat de Monica Ghiurco. Incompetenţă sau neglijenţă în serviciu – am lăsat la final această problemă pentru că este de domeniul evidenţei. Potrivit relatărilor de presă de la lansarea noii grile, însuşi directorul general interimar a recunoscut public că regretă preluarea conducerii TVR, sarcina dovedindu-se «peste puterile sale»“, conchide Rădulescu.[…]+ SURSA http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/de-ce-a-fost-acuzat-stelian-tanase-de-interese-clientelare-327743.html
Cris
Ramane cvum am zis : Daciana est5e in primul rand fica tatalui. Apoi urmeaa si restu’
Am sufuenta experenta (brasdta) cva sa stiu ca dintai iti treve „doploma de baiat/fata destept/ata” si pe urma vinhe si recunoasterea. fara acea diploma poa sa stea si pisicu in mustati. Ramai bun la munca de gios, intiotdeauna tovaraus care trebuie ba lua cu vant5ul de pa tine si dupa ce va demasca „erorile” tale va zice el „Adevarul” zicand ce ai zis si tu (insa daca tu ai zis ori/ori el ca zice sau/sau, daca tu ai zis pepit el va zice sare si piper samd)
Ma rog dintre astai sunt un ii precum EBA si altii chiar buni