Cele două Elveții

Acesta este titlul editorialului meu din Jurnalul National. Editorialul il puteti citi aici.

La 9 februarie, 50,34% din electoratul elvețian a votat împotriva „statului de drept” european, pronunțându-se pentru o reglementare dură a imigrației. De fapt, în favoarea reintroducerii cotelor pentru cetățenii Uniunii Europene. În acest fel, este, practic, denunțat Acordul din 1999 (intrat în vigoare în 2002), asupra liberei circulații a persoanelor între UE și Elveția. În esență, este afectat principiul liberei circulații a persoanelor în spațiul juridic european.

În aceste condiții, va putea rămâne Elveția în Spațiul Schengen – în care intrase în 2005? Va putea menține Elveția acordurile bilaterale cu UE în domenii importante – comerț, transport, agricultură, cercetare?

Inițiativa partidului „Uniunea Democratică de Centru” a obținut câștig de cauză în fața tuturor celorlalte partide și a mediului economic. Ea a reprezentat o a treia victorie prin referendum a UDC, după voturile referitoare la interzicerea minaretelor și trimiterea în țările lor a persoanelor condamnate.

Este evidentă o reacție crescândă împotriva imigrației și în alte state europene – Marea Britanie, Franța, Germania, partidele anti-europene și anti-imigrație câștigând tot mai mult teren. Vom vedea efectele la alegerile pan-europene din luna mai.

Ceea ce este interesant este felul în care s-a structurat votul din 9 februarie. Practic, electoratul elvețian urban (Zürich, Lausanne, Fribourg, Valais – unde se află, de altfel, cei mai mulți imigranți) a votat împotriva inițiativei UDC, în timp ce electoratul rural a votat masiv în favoarea inițiativei.

S-au conturat astfel două Elveții, cu poziții radical diferite în această chestiune.

Din păcate pentru Elveția, consecințele economice pot fi destul de serioase iar pentru UE acest vot poate fi începutul repunerii în discuție a unor valori ce fundamentează statul de drept.

 

 

210 Răspunsuri to “Cele două Elveții”


 1. 1 Centru februarie 18, 2014 la 11:23 pm

  Au facut foarte bine .
  Europa nu poate fi obligata sa accepte intreaga Africa la ea acasa .
  Invazia tacuta a vechiului continent ( in special a Frantei , dar chiar a tarilor scandinave ) de o imigratie de substitutie extra-europeana , musulmana , nord – africana si africana , necalificata si dominata de sentimente de ura si revansa impotriva tarilor de adoptie este o mare , mare problema .
  Structura etnica a unor zone enorme din Ile de France este modificata .
  Trecand la imigratia ” europeana ” :
  De ce sa fie obligati elvetienii sa primeasca mizeria altora ( ca tiganii nostri ) la ei ?
  De ce sunt eu obligat in metroul Parisului sa-mi fie rusine de cersetorii tigani romani , insuportabili ? Este normal ca din cauza lor Romania – romanii sunt asociati in imaginarul francez cu tiganii ? De ce sa fiu obligat sa schimb vagonul din cauza schimburilor de cuvinte urlate , intr-o romana barbara , rau pronuntata si stricata , ale ingrozitorilor muncitori din Oas ? Sa se ocupe fiecare de proprii cetateni la el , nu sa-i ” vanda ” altora , ca sa se scape de ei …

 2. 2 Florea Soin februarie 19, 2014 la 7:10 am

  Si noi am avut in 2004 doua Romanii . Desi spunem mereu ca suntem pusi in fata alegeri raului mai mic , nu stiu cum se face ca tot timpul alegem raul cel mai mare . Se pare ca aceasta ar fi o regula generala pt omenire . Asa se face ca in vremuri tulburi , cand am avea nevoie de toleranta si flexibilitate in negociere pt a reinstaura starea de liniste , noi ne comportam contrar .

 3. 3 Culisov Germinia februarie 19, 2014 la 7:49 am

  In Elvetia se remarca in acest mod lipsa de educatie sau de informatie .,Unde e civilizatia lor de care fac caz?E bine ca avem sansa sa de a afla cum gandesc partenerii nostri supercivilizati din UE despre noi esticii…

 4. 4 Vsile februarie 19, 2014 la 8:16 am

  Interesant ar fi de urmarit nu atat fluxul emigratiei catre Elvetia, probabil mai dinamic dupa criza economica , dar si configuratia structurala a emigrantilor in tara celor patru limbi oficiale.
  Daca oficial segmentul emigrantilor rezidenti constituie o cifra mare de peste 20% din populatia actuala , ar trebui aratat ca marea majoritate o constituie grupuri din Europa , italieni.nemti ,francezi , aceia cu limba deja oficiala in tara cantoanelor ,deci se pare ca votul populatiei a fost directionat chiar impotriva acelora de aceasi cultura si origine cu cei deja statuati ca elvetieni!
  Doar nu pot crede ca pentru citiva sarbi ,munenegreni ,romani , tigani, tamili etc.elvetienii sadea se opun emigratiei propriilor lor semeni!

 5. 5 George Hălărescu februarie 19, 2014 la 8:24 am

  Către colegii cu care polemizez pe blog,
  vă informez că până când va fi pus în libertate dl. Adrian Năstase eu am să iau o pauză pe blog, deoarece prezentul administrator are tendința de a cenzura excesiv comentariile.
  Dacă constat că lucrurile se vor schimba am să reîncep să postez, dacă nu, îl aștept pe dl. Adrian Năstase.

 6. 6 Fostă basarabeancă februarie 19, 2014 la 8:37 am

  Nu cred în Dumnezeu cum cred în entități financiare uriașe, oculte, bolnave de putere (prin bani, desigur) care conduc lumea. Se va face exact cum le sunt interesele: masele să muncească și ei să se îmbogățească. În ce fel? Vor lua o decizie și vom afla și noi. Sub forma unor „revolte” în Ukraina, spre exemplu. Știu că sunt o femeie proastă de la țară, dar acest lucru mi se pare atât de clar! Ca lacrima.

 7. 7 blogideologic februarie 19, 2014 la 8:52 am

  Bine punctat.

 8. 8 Doru Coarna februarie 19, 2014 la 9:40 am

  Populatiile din Europa se opun tot mai mult Uniunii, asa cum a devenit ea acum… Era fireasca o rejectare a unor norme de drept ce nu au legatura concreta cu niciuna dintre tarile europene ci cu numai cu strategia de integrare din mintile marilor dirijori… Practic, Uniunea se dovedeste a fi incapabila sa gestioneze probleme atat de diverse, si de specifice, ale tarilor componente. Sa nu uitam ca si alte incercari de uniune europeana au esuat… Diversitatea este mult prea mare iar statele europene sunt natiuni de sine statatoare, cu pronuntat specific propriu, si destul de vechi…

  In America totul s-a inceput de la zero si astfel de probleme nu au existat… au existat diversitati culturale, dar atat! Celalte s-au rezolvat cu tunul sau, mai pasnic, cu pistolul…

  Eu cred ca Elvetia nu va suferi, in fapt nici Norvegia nu este parte a UE desi beneficiaza, in mod linistit, de acordul comercial european, ca si cum ar fi, fara insa a primi directive de la Bruxelles…

  UE a intrat in constrinctie si ca sa reuseasca sa opreasca acest proces, va trebui musai sa-si anexeze noi prazi, Moldova, Ucraina, ca piete de desfacere si zone de influenta bancara… daca ai unde sa dai credite ca aia sa cumpere produsele tale, atunci este OK! Daca insa nu va reusi, atunci constrinctia va impune, in fapt, o revenire la un palier mai normal, cu un acord de liber schimb si de circulatie, dar fara cedarea suveranitatii.

  Oricum, graba cu care Bruxelles-ul isi doreste preluarea suveranitatilor nationale, este cel putin suspecta… Ce a facut ca sa ofere astfel garantii ca nu vor exista abuzuri, asa cum sunt cele impotriva Romaniei si Bulgariei, adica politici de dubla masura? Nimic!

  Mai este un aspect si mai delicat: omenirea este, vrem-nu-vrem, intr-o perioada de criza economica ce nu se va rezolva decat daca se vor descoperi noi tehnologii care sa aduca un nivel de trai acceptabil pe intreaga planeta… altminteri, focarele de conflict de tot felul vor consuma resursele si criza globala se va adanci… Deci o tehnologie revolutionara, musai in energie, este conditia iesirii omenirii din criza! Se intelege, energie ieftina, produse ieftine, consum sporit, relansare pe consum, etc….
  Pana atunci insa, disciplina financiara este singura solutie disponibila, si asta dirijata de acolo de unde trebuie.

  Aceasta criza globala este in prezent disimulata in UE prin redistribuire intre statele europene, sub guvernanta BCE. Dar o criza nu este ceva constant, ea fie se vindeca, fie se acutizeaza, si cum am aratat ca nu se poate vindeca fara acele tehnologii ce nu au fost inca descoperite, se intelege ca va exista un moment din care BCE nu va mai putea criza. De aici, disolutia proiectului european… Iar chestiile astea se pot rostogoli in 3 zile, un articol iintr-o publicatie serioasa si gata, bolovanul a inceput a se rostogoli fara a putea fi oprit cu declaratii sau cenzura… Se poate opri doar cu bani, care iinsa nu vor mai fi… sau cu expansiune, care este limitata insa din considente geopolitice si militare, nu ai unde te extinde…

  Toate aceste aspecte arata fragilitatea constructiei europene… Sigur, ar fi si a fost un vis frumos, prea frumos, ar fi fost ideal… insa asa cum a fost croita, nu s-a tinut cont de specificul national, de diversitatea culturala europeana si de fragilitatea economica a intregului plecand de la fragilitatile nationale, caci si astea se aduna… In fapt, vulnerabilitatile se suprapun, nu se aduna, deci intregul este mult mai vulnerabil decat componentele, chestie de fiabilitate binecunoscuta…

  Concluzia e simpla: criza nu a trecut si nu va trece multa vreme pana se vor descoperi acele tehnologii, UE isi consuma resursele pt o extindere vitala dar blocata de alte puteri, revenirea la conditii europene mai laxe este obligatorie… Orice alta decizie va aduce crize de tot felul.

  Revenind, Elvetia a priceput asta in zonele rurale, zonele urbane merg pe cartea ofensivei, iluzorie insa. Vor urma si altele, incet-incet, deoarece, se stie, se toarna usor beton, dar apuca-te sa-l spargi…

 9. 9 Centru februarie 19, 2014 la 10:02 am

  Diabolica tentativa basista de izolare si neutralizare a lui Adrian Nastase cu cateva luni inainte de alegeri .
  Basescu stie , ca si mine si ca si tine , ce importanta are Adrian Nastase in PSD , ca este , impreuna cu Ion Iliescu , intelectul acestui mare partid .
  Era de asteptat ca imaturitatea persoanelor aflate azi la varful PSD sa nu reziste la proba timpului – dar care timp ? nici doua luni – si ca alianta cu PNL , alt mare partid , sa fie pusa sub semnul intrebarii .
  Ponta , Dragnea , Sova si altii de calibrul lor deschid larg , larg , partia pentru o coalitie PDL UDMR si poate PNL . Vor fi transfugi dinspre PSD si ” conservatori ” spre noua alianta deci sa nu se legene Dragnea – Ponta in leaganul ” 60 % ” .
  Ce rost are provocarea anti-PNL cu crearea , in 5 minute , a USD , cu doua partide de buzunar ? USL dispare pentru USL ?
  De ce algoritmul infernal , mostenit de la CDR de trista amintire , cu 4-5 ” vice-premieri ” posturi date unor juni cu ochii negri si care nu stiu ce reprezinta ca si competenta , ca acest ” conservator ” Daniel Constantin ?
  De ce un Cod Penal care elibereaza asasini si escroci ai anilor 2000-2010 ?
  De ce reluarea obsesiei basiste cu ” regionalizarea ” si ” descentralizarea ” ?
  De ce aceasta ineficienta in inceperea , odata si odata , a unor santiere de infrastructura finantate de UE , intarziate ( inceperea lor ) deja doi ani , ca autostrada de pe culoarul Muresului spre Ungaria ?
  De ce o TVA la carne care creste , facandu-i fericiti pe producatorii maghiari , care o scad ?
  De ce toleranta fata de coruptia unor notabili PSD din teritoriu ?
  Romanii asteapta fapte , nu gesticulatie …

 10. 10 santinela februarie 19, 2014 la 11:27 am

  Cind v-am spus ca nu exista in lume „stat de drept” (exista numai in teorie),ce am scris nu a aparut aici. Statul care este mai tare sau are cei mai multi bani ala „este statul de drept”.In rest apa de ploaie.

 11. 11 Ghita Bizonu' februarie 19, 2014 la 11:56 am

  Mare pisicher mai esti domn’ profesore!!!
  Adica ca cum S-au conturat astfel două Elveții, cu poziții radical diferite una intelectuala cu spatele la realitate privitare la fundu pesterii si alta taraneasca ? Cumva si acolo ruralii voteste numa daca primeste kilu de zahar si galeata de plastic?! Si depanda de la cine primeste da?! Si cumva oare ruralii aia e si ortodocsi?
  Si la fel de buna este gluma cu păcate pentru Elveția, consecințele economice pot fi destul de serioase.. Mult mai buna este intrebarea va putea rămâne Elveția în Spațiul Schengen – în care intrase în 2005?
  Mare pisicher!!!

  Sau poa doar intelctual roman?! Cu reflexe pavloviene ?! Si ochii pe fundu’ lu’ Palton?! Umbra aia e de la un dinaosaur sau de la microfon “girafa”?

  Pe scurt :
  1) doua Elvetii – mi mi se pare ca de fapt este vorba de o Elvetie germanica care respinge die Aslanderen asa cum fac si germanii de peste gard (aia care o voeste pe Mekeloaza. Care Merkelita a a mieunat f sfios si politicos ca tebuie respectata si vointa rurarului elvetian!).
  2) Din fericire pentru Elvetia 350.000 de germani lucreaza in Elvetia . As fi curios cati romani (romani romani nu sasi, savbi sau alti etnici germani ce au fost la un moment dat cetateni romani) lucreaza in Germania..Asa ca consecintele se vor arata in alta parte . A germana.
  3) va putea rămâne Elveția în Spațiul Schengen – în care intrase în 2005? Va putea menține Elveția acordurile bilaterale cu UE în domenii importante – comerț, transport, agricultură, cercetare? Corect ar fi imntrabrea ce mama lu Stan cauta Elvetia sin Spatiul Schengen? Ca nu e in UE!! (noi da da noi MaCoVei) Mai corecta ar fi intrevarea : fara Elveția ce mai este Spațiul Schengen?!

  Si asta ma face sa imi aduc aminte ca in decursul aderari Romaniei nu s-au negociat decat clauzele de slavgardare a intereselor altora.. si ajungerm la situatioa bizara ca de agricultura romaneasca sa se ingrijeasca ambasadforul Frantei :
  “România este un paradis agricol, dar care se poate transforma în infern dacă lucrurile nu sunt reorganizate în general. Cum se poate accepta o situaţie în care să ai mere importate din Polonia?” …. Marile lanţuri de magazine au nevoie în primul rând de regularitate, să aibă pe tot parcursul anului produse, iar calitatea să fie constantă. Acest lucru înseamnă că producătorii au nevoie de spaţii frigorifice de depozitare, astfel încât să facă aprovizionarea periodică a lanţurilor de magazine. Dacă putem face asta la mere, am putea extinde şi la alte sectoare”

  A .. oare numa io Bizonu’ (individ de rand fara Pile, Cunostinte, Relatii care nu aia nu aia nu..) am auzit ca prin 2002 Rand mai “dadea” UE 10-15 ani? Pai credeti ca geaba Viky aia se exprima inexprimabil despre UE?!

 12. 12 Draghi Puterity februarie 19, 2014 la 12:03 pm

  Chiar saptamana trecuta am discutat cu un italaian care lucra in Basel, la o firma americana, cu cateva mii de angajati. Mi-a spus ca cca 60% din angajati sunt navetisti francezi, inca 20% italieni, iar restul „alte nationalitati conlocuitoare” printre care si cativa elvetieni. Omul se intreba ce o sa urmeze pentru ca in acest moment aproape nici un elvetian nu ar lucra pentru salariile pe care le primesc francezii si italienii.

  Daca ar fi sa generalizez, as zice ca democratia directa de tip elvetian s-a impuscat in picior, sau, ceea ce mi se pare mult mai probabil, legile care vor transpune in practica dorintza „meselor” vor permite de facto Elvetiei sa aleaga „stafidele de pe tort”.

  O treaba contagioasa care poate ii va imbolnavi si pe alti vecini mai apropiati sau mai indepartati ai Elvetiei, mai ales ca acum o ecomie nationala in Europa de Est nu prea mai exista. Cu alte cuvinte, o facem in comun, pana va luam cele mai bune fete firme, dupa care voi va descurcati cu restu’ ca doar nu o sa ne impurificati voi noua „identitatea nationala” 😉

  Intre timp, think-thank-urile din Washington ne spun deja ca Tony si Samuel s-au inselat, ca putem sa uitam religia si ideologia, si ca nationalismul devine din nou sexy:

  http://thediplomat.com/2014/01/the-new-age-of-nationalism/

 13. 13 Draghi Puterity februarie 19, 2014 la 12:12 pm

  Mai jos o harta interactiva cu rezultatele votului pe cantoane:

  http://www.spiegel.de/politik/ausland/karte-zur-schweizer-volksinitiative-gegen-masseneinwanderung-a-952570.html

  Avem de a face doar cu un clivaj urban-rural, sau si cu unul bazat pe originea etnica? (de ex. franceza / germana)

 14. 14 costeltiti februarie 19, 2014 la 12:31 pm

  Elvetia a fost neutra si nu a pus botu la pacalelile Germaniei de expansiune

 15. 15 ZeV februarie 19, 2014 la 2:34 pm

  Centru
  Mii de fete minore sunt racolate anual de retelele de prostitutie si ajung in vest unde..muncesc din greu, la limita sclaviei, pentru altii.
  Daca faci vorbire despre fiica mea, da, prefer infinit mai mult sa se apropie de biserica, daca nu gaseste repere morale, valorice, sentimentale, etc, acasa, la scoala, in grupul de prieteni, la televizor, etc.
  Pricepi, ateule, cum sta treaba ? Ce ne ofera Occidentul ca modele, in afara unei extreme decadentze, inversiune contra naturii, stres, conflict, concurenta acerba (de cele mai multe ori neloiala) , individualism feroce intersectat cu egoismul si jigodismul (de dreapta – n.mea) si ar mai fi multe, multe altele.
  Dar, scuze, m-am desfasurat exagerat, uitand ca nu vorbesc cu amici care vad mai departe decat lungul nasului si axul soselei, precum George Ban, Cris, Luminita Arhire, Theodora, Blogideologic, d-nul Halarescu, Fragmentarium, Maximmouse, Carcotasul, si altii ca domniile lor al caror nume nu-mi vine acum in minte.
  (Z)

 16. 16 Doru Coarna februarie 19, 2014 la 2:45 pm

  Si iata cum Victoras pune in aplicare blatul sau cu Basescu, dupa procurori, regionalizare si toate celelalte… Evident, PNL nu trebuie expulzat de la guvernare caci Antonescu se va victimiza, va incerca sa coaguleze o dreapta puternica in toamna, va arata cat de neserios este Ponta in respectarea promisiunilor si contractului USL, si va arata perspectiva finala, un nou partid-stat, asa cum au facut si inaintasii sai din acest partid, asa cum a facut si Basescu, afectand votul electoratului. Cu acest mesaj, Antonescu va castiga detasat, din primul tur, prezidentialele. Populatia accepta orice, numai partid-stat nu. Plus ca urcarea sacilor in caruta, adica functia de premier odata obtinuta, protocolul se poate rupe fara a mai merge pana la capat prin sustinerea lui Antonescu, arata totala lipsa de cuvant, asa ca ce mai poti astepta de la zicerile acestui premier si de la promisiunile electorale ale acestui partid?

  Iar ca PNL sa nu fie expulzat si astea sa se intample, atunci trebuie facut sa plece singur, taraganand prevederile protocolului prin constructii total anapoda… si astfel, prezidentiabilul Antonescu sa nu se poata victimiza la toamna…

  Din asta castiga Basescu, bineinteles, dar cand eu vorbeam despre blat si rocada, colegi de aici imi sareau in cap… Cred ca nu stiti inca cu cine aveti de-a face, nu stiti pana unde merge minciuna, furtul si tupeul…

  Evident, Antonescu are dreptate pe toata linia, este dreptul PNL sa-si aduca in guvern acei oameni pe care se bazeaza! Ponta, daca ar fi destept, ar accepta si apoi i-ar coordona direct, asa cum vrea… nu insa cand nu te lasa tata-socru si nasul, care au ambitii mari cu ginerele…

  Bafta noastra este insa ca Ponta, asa mincinos si cam nepriceput in cele reale dar extrem de priceput in cele perverse, reprezinta totusi un castig fata de alti fosti premieri cu care Romania s-a procopsit de-a lungul anilor… Mai mult, s-a rodat suficient ca sa stie ce se poate, ce nu, si ce trebuie mintit… Pana sa afle si ce este bine si rau pt Romania, mai e insa, dar putin…

  Mai vrea cineva partid-stat? Daca nu, de ce sa-l faci? Nu-l va vota nimeni…

  Si inca ceva, PNL nu vrea amnistie, desi a fost decimat de catre statul de drept al cuplului Basescu-Ponta… PNL vrea un stat de drept veritabil, nu unul polarizat politic, asa cum construiesc cei doi, impreuna…Pt ce trebuie amnistie, si cui? S-au facut erori judiciare? Pai ele se pot indrepta punctual, asa cum s-au comis, nu?

  Ma tem ca Viorel s-a lansat intr-o lupta pe care nu o poate castiga decat pe baza promisiunilor aferente blatului cu Basescu, ori sa fim sinceri, e tare riscant sa mergi pe mana asta… Basescu poate urmari compromiterea premierului si simultan, crearea dreptei reunite, ceea ce il face adevaratul castigator al prezidentialelor, fara sa participe la scrutin…

  Nu am decat un sfat: Ponta sa gandeasca strict cu capul sau, de acum incolo… Daca foloseste alte capete, pierde tot pana la urma si ar fi pacat si pt el, si pt PSD care are de confirmat si altfel decat prin proiecte si promisiuni amanate sau ingropate prin diverse institutii… Puterea nu e vesnica, ci temporara… daca nu lasi lucruri de aratat in urma, o parasesti de tot, definitiv…

 17. 17 Adrian B. februarie 19, 2014 la 4:30 pm

  http://www.cotidianul.ro/mai-conteaza-cetateanul-in-politica-232370/

  Eu as spune ca NU !!!

  Peste cateva luni cetatenii vor fi chemati la alegeri ca sa aleaga intre fata lui Basescu si nevestele lui Ponta si Antonescu … Sounds good ! Asta-i statul de drept in Romania !

 18. 18 Vsile februarie 19, 2014 la 4:42 pm

  George H.

  Cred ca sunteti cumva frustrat de o situatie de care in mod sigur nu se face vinovat moderatorul ci obligatiile acestuia intro situatie data speciala.

  Colegul Crco ,fara litera î , ar putea sa va dea citeva repere , amanunte pentru ca dansul nu manaca pentru ca este satul de cit a mancat si nu un flamand si agramat ca Vsile! Ce bine+i in Romania decind au ramas gramaţii si neau plecat agramasi!

  Centru aplauda si el nu stiu de ce si nu obsearva ca proful Nastase spune ca intre timp Elvetia a profitat de „achiurile” europene.

  Ghizonul,
  Ramane atunci cind doreste cel mai pe felie.Intelege si spune si ceaa ce dl. Nastase din jena politico-diplomatica ocoleste.
  Electoratul rural este compus asa cum declara chiar elvewtienii vorbitori si de germana din „ţaraniŢ , germani.
  E dar asta o stia si Crco ca doar el este cel gramat de inramat!

 19. 19 Adrian B. februarie 19, 2014 la 4:55 pm

  In ” statul de drept ” Romania , d-ul Ponta ar putea sa-si faca un guvern numai din membrii familiei sale !

  Oricum , familia dansului deja controleaza guvernul si alte institutii ale statului : nasul , finul , socrul , cumatrul , medicul de familie , nevasta , varul , verisoara , etc. Mai poate lua cativa angajati de la Ambasada Americana sau angajati ASF si nu mai are nevoie de USL …

  Eu nu ma mai mir ca peste 60% din cetatenii acestei tari plang dupa Ceausescu …

 20. 20 Ghita Bizonu' februarie 19, 2014 la 5:00 pm

  Am cauta nitel si iata ce gasesc ptr patria Schweiter ului :
  Taux d’urbanisation (2008) 73.00 % (http://www.populationdata.net/index2.php?option=pays&pid=205&nom=suisse)
  Population urbaine: 74% du total de la population (2010)(http://populationsdumonde.com/fiches-pays/suisse-2)
  As fi curis cum o populatre urbana de 74% este condusa de un lectorat rural de 50,34% ? Ca parca rurali sunt doar 26 nu?!

  Si nu cred ca se comara cu Romania care are cica 52,8% (2011) cu tendinti de – (minus)( n0,18% pe an da unde la apelul bocancilor am ibvatat la grad de „oras” nu stiu cate comune. Sa nu mai zic ca prin capitala europeana Bucuresti avea strazi afara apa curenta (nu mai zic de canal)

 21. 22 Adrian B. februarie 19, 2014 la 5:23 pm

  Samsara – Food sequence …

 22. 23 Luminita Arhire februarie 19, 2014 la 5:48 pm

  Cu un ton sobru si ferm a iesit Crin Antonescu in conferinta de presa , anuntandu-ne ca agonia mai dureaza si putem sa stingem lumanarea de la capataiul USL-ului , ca sa nu se consume ceara , pentru inca vreo cateva zile. Deciziile luate ieri de Partidul Liberal sunt aparent menite sa marcheze divortul de social-democrati – ca se intampla astazi , ca se intampla luni , este neimportant . Este bine pentru PNL sa paraseasca guvernarea , prefacandu-se ca sunt usuiti in mod salbatic din cuibusor? Crin Antonescu pare sa nu aiba o strategie pentru perpetuarea in guvern ci numai pentru propria lui alegere in functia de Presedinte . Planul ar putea sa fie : situarea in turul 1 al prezidentialelor pe locul 2 , destul de aproape de candidatul PSD ( virtual , deocamdata) si castigarea alegerilor in turul 2 , cu sustinerea masiva a ceea ce se autodefineste “DREAPTA ”( adica partiduletele Udrea – Basescu , Neamtu , MRU, Pavelescu , adaugati ciorchine pe trupul firav al PNL-ului – toti au susurat ca l-ar sustine in turul 2 , daca este cazul ) . Cu aceasta onorabila proptea vrea Antonescu Crin sa culeaga laurii victoriei? Este mai elegant asa ?
  Ar fi cateva lucruri care mi-au atras atentia din ultimele iesiri ale distinsului prezidentiabil :
  -sugereaza ca este mai important pentru domnia-sa sa-si desfaca o bere si sa sparga niste seminte privind la un meci din nu stiu ce liga , decat sa se vada cu premierul si sa convina in sfarsit asupra miscarilor din Guvernul Romaniei ; mi s-a parut o enorma si , as spune , o penibila aroganta aceasta contrapunere – meci de fotbal / versus guvernarea tarii si nervii nostri pusi pe bigudiuri
  -afirma despre un senator al Romaniei , pe care nu eu l-am pus pe lista si nu eu l-am inghesuit in optiunile publicului , ci domnia sa insusi , ca este – textual –UN NATARAU , si-l da afara din partid . In treacat fie spus , propunerea lui Iliesiu era rationala , daca era cineva dispus sa inteleaga . Si mai buna era propunerea moderata a lui Tariceanu , din care ambele partide ieseau bine
  -someaza PSD-ul sa desfiinteze DEINDATA alianta USD , pe care acum cateva zile nu o contesta , ci spunea ca este chiar fireasca , dar o contesta acum, ca a mai citit o data Protocolul ; deci , nu este liber in USL la crosetat aliante , dar este liber la DESFACUT aliante – pentru asta Protocolul inchide ochii cu gingasie , mai ales daca artizanul desfacerii este Crin Antonescu
  -si mai este , stupida , minciuna cu Chitoiu,care de fapt “A FOST DEMISIONAT ”si nu a demisionat pur si simplu , chipurile ca sa se ocupe de partid ; drept pentru care , in spiritul dreptatii , de ieri i s-a retras si aceasta atributiune . Este vizibil cu ochiul liber ca ministrii care vietuiau in armonie cu premierul au fost sanctionati . I se pare lui Antonescu Crin ca mergea mai bine guvernarea daca se alergau pe holuri ministrii liberali si cei social-democrati , si-si puneau pasta de dinti pe clante?

  P.S. Observ ca tot mai multi imbratiseaza teoria conform careia bunicutele de la tara ar putea confunda USD cu USL ; inteleptii astia au fost vreodata la tara , ca sa vada cum voteaza bunicutele ? Dar daca , pe acelasi principiu , incurca PNL-ul cu PDL –UL , ce-ar fi de facut ? Eu spun sa le trimita Antonescu Crin o scrisoare si PDL-istilor si sa le solicite sa-si schimbe sigla , ca sa nu se produca alte nenorociri !

 23. 24 Cris februarie 19, 2014 la 5:53 pm

  Știu că mulți nu sunt de acord cu mine, dar nu pot să fiu ipocrită și să spun că îmi pare rău.
  Îmi pare rău că doar 50,43% au spus NU.
  Am fost în multe orașe din Elveția și am văzut imigranții bănănăind pe străzi și prin piețe, murdari, murdăritori, necivilizați…
  Am văzut reportaje despre imigranți traficanți de droguri care își fac veacul în cartiere frumoase, curate, civilizate în care localnicii nu mai îndrăznesc să iasă seara sau să-și lase copiii să meargă singuri la școală.
  Cât privește minaretele, îi dai năvălitorului un deget și-ți ia mâna toată: le-au dat voie să-și facă moschei, acum vor și minarete.
  Să stea la ei acolo unde nu le trebuie aprobare pentru minarete!
  Mai e puțin și le vor impune tuturor femeilor elvețiene broboadele în cap.
  Eu știu una și bună: ai venit la Roma? poartă-te ca romanii! Nu vrei? Du-te de unde ai venit!

 24. 26 Cris februarie 19, 2014 la 6:32 pm

  Sănătate și serenitate d-lui Năstase.
  Mă gândesc în fiecare zi la domnia sa și la familia domniei sale.
  Poate îi consolează gândul că sunt susținuți măcar de câțiva concetățeni.

 25. 27 Cris februarie 19, 2014 la 7:37 pm

  Iată, deci, cum e cu statul de drept!
  Dealtfel, într-un articol recent, dl. Năstase se întreba și ne întreba ce e statul de drept.

 26. 28 sadicu februarie 19, 2014 la 8:21 pm

  Am urmarit discursul responsabil al Presedintelui Romaniei,Traian Basescu si sunt intr-u totul de acord in legatura cu lupta de orgolii din cadrul USL,care trebuie sa inceteze imediat.
  Ceea ce se intampla in jurul nostru:NU ESTE O GLUMA!
  Daca Romania va fi perceputa ca o tara instabila din puct de vedere politic,tuturor,indiferent ca suntem basisti sau pontisti sau antonisti,ne va fi rau.
  USL reprezinta cel mai dzastruos proiect politic al ultimilor 24 de ani,dar asta-i alta discutie.Cel putin,pana se linistesc ”apele” in jurul nostru,trebuie sa guverneze sau cel putin sa salveze aparentele,cum au facut si pana acum.

 27. 29 Fragmentarium Politic februarie 19, 2014 la 8:26 pm

  Cronica ruperii anuntate a USL

  Crin Antonescu umbla de multa vreme cu certificatul de deces al USL in buzunar. Faptul ca nu l-a facut cunoscut pana acum tine atat de reactia publica, cat si de calculul politic. Consecintele pot fi deloc confortabile, cand intorci spatele electoratului si aliatilor, care au facut din PNL ceea ce este, un partid cu pozitie si responsabilitati nationale, care a beneficiat de incredere din mai multe surse si fata de care sunt asteptari pe masura.

  Instabilitatea geopolitica din proximitate este un alt argument, care nu recomanda in niciun fel un nou focar de criza de guvern in regiune, refuz sa cred in lipsa de corelatie sau de luciditate. Este stiut, orice spatiu de stabilitate politica este o carantina de securitate, o bariera de contagiune.

  Pe de alta parte, varsta de guvernare a USL, de un an si ceva, este foarte tanara pentru o criza ireversibila, dar si pentru o vitalitate de mandat de 70%, caracteristici care arata in mod clar ca o intrerupere de parcurs ar fi extrem de ciudata.

  Ultimatumul de azi al lui Crin Antonescu, dat pana luni premierului Victor Ponta, de conditionare a USL si a Guvernului sau de desfiintarea urgenta a USD, de respingerea interimarilor si de acceptarea propunerilor PNL, ne arata ca liderul liberal s-a hotarat sa scoata din buzunar si sa puna pe masa actul de deces al aliantei. Calculul politic ne ramane deocamdata necunoscut, nu si strategia unilaterala, sub acoperirea autovictimizarii.

  Cred ca ultimii pasi ai lui Antonescu in USL, care sunt si cei decisivi, pot fi considerati ca primii ai unei noi aliante, din afara celei a intelegerilor cu social-democratii si conservatorii, pentru ca numai o alianta ostila poate aplica o lovitura fatala unei alte aliante.

  Crin Antonescu isi motiveaza gestul fatal printr-o pretinsa incalcare de catre PSD a protocolului USL, prin infiintarea interna a USD, pe care o catalogheaza ca inamicala. De fapt, daca observam ca Antonescu este proactiv si hiperactiv, provocator de cauze, iar Ponta reactiv, in lupta cu efectele, nu putem sa nu ne intrebam ce altceva ar fi putut face premierul, pentru a asigura stabilitatea Guvernului si a Romaniei?!

  Totul a inceput cand Antonescu a anuntat ca merge pe liste separate la europarlamentare, ceea ce, implicit inseamna sa fi adus spiritul de confruntare in USL, care nu putea ramane fara o contrabalansare, mai ales dupa formarea ACD, careia PSD i-a raspuns prin infiintarea ACS. Pot fi considerati cei doi pasi pe linie electorala ai lui Antonescu drept incalcari ale protocolului electoral si de guvernare al USL? Raspunsul meu este negativ, desi in logica „ostilitatii” pe care a invocat-o seful PNL, la crearea aliantei USD, tot electorala si tot interna USL, lucrurile stau invers.

  Al treilea pas de dezicere al lui Crin Antonescu de protocolul USL este cel de autosuspendare sau de renuntare la a candida pe liste comune la prezidentiale, pe motiv ca PSD nu l-ar sustine, si de insinuarea de pretentii pentru postul de premier, desi Victor Ponta a ramas loial obiectivului initial, cu Ponta premier si Antonescu presedinte. Aici este marea ruptura de USL, subiectiva si unilaterala, pentru ca Antonescu este, si in acest moment, candidatul unic si oficial al USL la prezidentiale, ceea ce face alianta perfect valida.

  Urmatorii pasi, patru, cinci si sase ai lui Antonescu in directia ruperii USL sunt obligarea ministrilor liberali sa demisioneze, respingerea interimarilor de la PNL si impunerea unor propuneri inacceptabile, care i-ar aduce niste pozitii care ar putea fi obtinute numai prin consens si numai prin restructurare, in absenta carora, deci pe efecte de putere nemeritate, s-ar putea vorbi de un puci liberal in USL!

  Nu avem de unde sa stim, asa cum crede Antonescu ca s-ar fi asteptat sau bucurat PSD (este o malitiozitate!), daca a fost sau nu un puci in PNL la sedinta BPN, unde totul a fost cu usile inchise si cu bruierea telefoanelor, dar in mod sigur asa ceva ar fi in USL pe „solutiile” (si aici se recunoaste o aroganta!) liberalilor care se legendeaza ca a fi „fermi”.

  Am remarcat un cuvant magic in discursul lui Antonescu, cel de „demisie”, pe care i-o va cere luni premierului, daca nu-i vor fi satisfacute propunerile ultimative. Deci asta era, toata aceasta retorica politicianista impotriva USD si toate aceste sarje impotriva lui Ponta urmaresc demisia acestuia din postul de sef al Guvernului, in urma careia s-ar deschide calea spre ceea ce inca nu a fost rostit, revendicarea postului!

 28. 30 blogideologic februarie 19, 2014 la 9:19 pm

  Un antropolog vorbeşte pentru Lebăda Albă din New York. 2200 exemplare vor fi ucise. De ce ? Nu este o „specie nativă”. http://www.nytimes.com/2014/02/18/opinion/speaking-up-for-the-mute-swan.html

 29. 31 Centru februarie 19, 2014 la 10:17 pm

  @Zev – e periculos sa vorbesti cu un dezaxat n-am facut decat sa raspund voi incerca sa ma tin cat mai departe de unul ca tine dar in fine : ce vorbesti acolo , retele de prostitutie si fata in fata o dai cu BOR , faci o asociere care ma lasa masca . Nu am zis nimic rau de fiica-ta , nu da atentie tot timpul vocilor pe care le auzi . Sa incurajezi un copil de 15 ani sa mearga singur iarna la asa-zisi intelepti care o tin ascunsa de Politie si familie iar apoi mint ca fata nu a fost la ei , asta e cam groasa .

 30. 32 Taranul februarie 19, 2014 la 10:18 pm

  Stimati colegi,daca acesti negiobi nu ajung la unconsens,eu plec in congo,Hai sa facem 100 de romani sa ma=ergen acula,Ce zuceti?

 31. 33 ZeV februarie 19, 2014 la 10:27 pm

  Mizerabil acest ne-om Basescu…a promovat in aceasta seara cel mai abominabil atac asupra statului de drept, a atacat abject dreptul inalienabil al Parlamentului de a vota conform prerogativelor consfintite de Constitutie, a lezat impardonabil demnitatea unui ministru (liberal n.r.) al carui sot este grav bolnav de cancer, a desfiintat imaginea tuturor celor din ASF, ale caror salarii sunt mai mici decat in perioada guvernelor Basescu-Boc. E adevarat, inca sunt sfidator de mari, dar acest guvern si acest Parlament au multe , foarte multe corectii de efectuat, iar toate acestea pot fi facute doar in cadrul legii.
  Cu atat mai grava mi se pare atitudinea liberalilor care cred ca isi pot maximiza sansele electorale daca se delimiteaza de responsabilitatea guvernarii. Asa a crezut si Basescu , presedintele demis al Romaniei, ca retragerea lui Boc va ajuta PDL la alegerile locale.
  Spun mereu, si nu voi obosi sa fac asta, pana la capat: romanii nu mai pot fi mintiti, romanii nu mai pot fi manipulati. La ce le foloseste puterea politicienilor, daca, in loc sa o exercite in folos public, raman sine die incremeniti in mentalitatea de campanie, poztitionandu-se mereu in cliseul confruntarii de tip ,,ori noi, ori voi, dar mai bine sa planga mamele voastre” ?
  Este trist, foarte trist, ca romanii nu au dus pana la sfarsit demersul legitim de a-l debarca pe nemernicul anticonstitutional, antidemocratic care a condamnat Romania la 10 ani cu executare (vorba inspirata a celor de la A3).
  Romanii ca romanii, dar parca nici politicienii din USL, cel putin cei din zona liberala, pare ca nu-si mai doresc asta, uitand de ce au fost votati.
  Nu-i nimic, voi elimina ,,tumora” de pe buletinul de vot, fara niciun regret. In fond, simplificarea esichierului politic ajuta la optiune.
  (Z)
  Dar poate ca timpul le va repara pe ici pe colo (prin partile esentiale) neuronii activi, mai ales, ca si Basescu vrea sa-i ajute prin spumele toxice si veninoase (de presedinte ,,mediator” haha) exalate din/cu disperarea omului care se mai tine doar de un fir, sperand ca nu se va rupe pana la alegeri. Din pacate pentru el, tot mai multi lideri ai lumii civilizate isi dau seama cu ce individ iresponsabil au de-a face. Era Basescu se apropie, din fericire, de sfarsit, dar va fi foarte greu si va dura mult, sa reconstruim Romania. Eu cred ca, impreuna, vom reusi.

 32. 34 Ion Ionescu februarie 19, 2014 la 11:16 pm

  Nu cred ca Antonescu este elevetian. Inteleg ca nici nu va mai putea fi.
  Pacat!

 33. 35 Maximmouse februarie 19, 2014 la 11:28 pm

  Stimate Domnule Prim Ministru,

  Politica statelor dezvoltate din vestul Europei, aceea de pauperizare, dezindustrializare, a celorlalti membri, se intoarce ca un bumerang impotriva chiar a celor mai bogati.Dupa ce ai ras de pe suprafata pamantului toata industria tarilor nou admise, le-ai transformat in piete de desfacere, la ce sa te astepti? ca iti va fi tie bine , ca vinzi? CINE sa cumpere? Oameni fara salarii?Nu numai ca nu cumpara decat strictul necesar, dar vin peste tine…

  Cred ca intreaga politica economica europeana ar trebui regandita, astfel incat, migratia fortei de munca sa fie limitata , nu ca urmare a unor referendumuri, discriminari sau altor chestii parsive, ci ca urmare a dezvoltarii tarilor mai sarace.Cred ca este singura modalitate.

  Expansiunea fortelor extremiste , de orice fel, stiu ca este caracteristica perioadelor de criza.Reasezarea vietii economice in formele firesti, astfel incat fiecare cetatean european sa poata gasi , in propria tara, motivatia muncii sale, rasplata cuvenita, si dreptul sau la fericire, este solutia.

  Indraznesc sa sper , ca poate, schimbarea politica pe care o astept de la alegerile europarlamentare , sa fie un pas pe calea reconstruirii increderii si bunastarii in Europa.

  In ceea ce priveste filmul cu pisica…ma tem ca nu gasesc similitudini cu situatia USL, daca asta ar fi fost sugestia. In primul rand , pentru ca pnl si psd , nu s-au casatorit niciodata.Faptul ca au ajuns atat de curand la fractura, nu mira pe nici un observator avizat. Nu au chestiuni atat de importante de conservat, nu traiesc unul pentru celalalt. Eu asa zic.oricum, bine ca nu este asa. Ce ar insemna o viata cu antonescu?! Incercati sa va imaginati?! Acum , de cand s-a transformat in reptilian, e mai bine sa-l ai departe…..:) 🙂 Nopti albe cu CICI, vreau sa spun cu Crin! ….:) 🙂 🙂

  A fost o etapa, s-a terminat, poate nu chiar azi , maine, dar a trecut. Dupa experienta cu basescu, cred ca poporul roman a inceput sa se gandeasca bine la vot….am inceput sa intelegem cu totii ca este suficient sa scapi o data piciorul si sa alegi prost ca nu sti cati ani vei patimi dupa aceea.

  Cu stima.

 34. 36 Ion Ionescu februarie 19, 2014 la 11:29 pm

  nu cred ca au intrebat si marmota.
  Bine ar fi fost sa fi interzis si creditele in franci elvetieni cu cativa ani in urma.
  Sa nu uitam ca Elvetia a prosperat si dupa necazurile altora. Putin mai multa umanitate nu ar strica.
  Personal cred ca Elvetia va mai avea ca atuuri doar ciocolata deoarece dinamica banilor nu va avea ca punct de reper Elvetia.
  Nu as vrea sa instig dar cred ca le-am face un bine daca i-am lasa sa isi consume produsele din ciocolata pentru 1 an sau doi. Poate dupa ciocolata o sa isi redescopere umanitatea.

 35. 37 Maximmouse februarie 19, 2014 la 11:36 pm

  @Adrian B!

  Dar esti foarte destept! Cam mitocan , dar , altfel, sclipesti de desteptaciune…..mai, pe cine vrei sa pacalesti cu citate din editoriale angajate? Dar tu nu ai o parere, asa-i?! ceva original?! Nu?! Bine.

 36. 38 Maximmouse februarie 20, 2014 la 12:04 am

  @Fragmentarium Politic,

  Excelenta exprimarea cu certificatul de deces al USL pe care il are antonescu in buzunar….

  Antonescu a jucat si a pierdut! S-a terminat! Probabil si liberalii vor pierde, tot. Este posibil ca o asemenea incrosnare sa vina din certitudinea ca cineva mare ii sprijina….hmmm.Socoteala gresita, deocamdata au reusit sa cada intr-o cursa cum nici nu au visat.

  Este interesant si bine , pana la urma , ca s-a intamplat asta, am vazut , cu totii, cinismul cu care dragii liberali se binepricep sa intoarca armele, fara sa clipeasca! Un spectacol cu tuse groase, cinematografice chiar…..Oribil! Se rasucesc Bratienii in groapa, cine a ajuns sa se intituleze liberal….

  Am ajuns sa simt , atunci cand il aud pe antonescu in conferinte de presa, aceeasi aversiune ca si pentru basescu.

  Sa se termine mai repede, m-am saturat! Se poate imagina ce ar face acesta intr-un mandat de 5 ani, sau 4, ca nu mai stiu, revizuirea Constitutiei este moarta in cotetz…singura lui „sarcina”….:) 🙂

 37. 39 Vsile februarie 20, 2014 la 7:57 am

  Fragmentarium…

  Daca nu ar fi un mesaj partinic deci partinitor ar putea fi unul corect.
  Cineva intrun ziar scria „URSUL PACALIT DE VULPE” descriind mai corect pozitia celor doua partide.
  PC un partid fara numar la poarta a adus prin PNL un numar important de parlamentari si ministri cum tot asa un alt partid de traseisti fara scrupul au negociat pe linga PSD o intrare respectabila in acelasi parlament dar si in guvern pina la un post de vice prim ministru.
  In cadrul unei aliante cu un protocol definit se formeaza o alta alianta cu un nume sugestiv acela al dolarului american, alianta care isi impinge inspre periferie aliatul majoritar. De fapt ce nu spuneti dumneavoastra si treceti sub o tacere suspecta este pregatirea PSDeului pentru acest eveniment prin racolarea masiva a traseistilor din partidul lui Diaconescu.
  In mod normal PNLeul ar trebui sa-si retraga toti membrii din guvern sa desfiinteze alianta dar sa sustinta in continuare demersurile parlamentare ale noii aliante a dolarului!
  Deci[ nu este numai o incalcare a protocolului aliantei USL ci de fapt un plan machiavelic al socrului , o chestie romaneasca miseleasca de ati face partenerul sa plece ca in mod ticalos sa-l acuzi de destramarea familiei!

  Sadicule
  ia domnule ceva cavit forte pentru ca ori copilaresti si ai nevoie ori este prea tarziu si nu mai ai nevoie.Discursul „responsabil” al iresponsabilului pregatit de ceva vreme de aprecierile fata de Johannis acela respins chiar de responsabilul presedinte cu ceva timp in urma,nu este decit o alta mare ticalosie de sorgine securista!

  Luminito tata,
  tot mai multi confunda USD cu US Dollars, si PNLeul cu ursul pacalit de vulpe!Eu insa as spune ca ursul de fapt sunt cetatenii nepsdisti,nepenelisti care au ramas din nou fara coada!

 38. 40 George Ban februarie 20, 2014 la 8:43 am

  Toată stima pentru Cris, membră PNL, care își apără președintele partidului. Așa este frumos!

 39. 41 Doru Coarna februarie 20, 2014 la 8:56 am

  Acum poate inteleg toti de ce este nevoie de un stat de drept separat de politic! Vedeti, clasa politica este intr-o perioada de instabilitate, alaturi se porneste razboiul, insa statul isi poate vedea linistit de functiile sale, in primul rand de aparare, de culegere de informatii, de mentinerea ordinii de drept, de securitate!

  Asta este… Daca institutiile statului ar fi fost sub politic, ar fi fost blocate si acum aveam mari probleme cu conflictul de alaturi, se putea intinde si la noi prin simpatie…

  Mai sunt copii care vor chestii gen STS la guvern, minister sau parlament?

 40. 42 blogideologic februarie 20, 2014 la 9:01 am

  S-a degradat într-atâta învăţătura la Colegiul Sfântul Sava din Bucureşti ? Sînt îndemnat să pun întrebarea aceasta – este şi o acuzare la adresa “noilor profesori de la Sfântul Sava” – după lectura unui articol publicat de ziaristul Ionuţ Ungureanu în adev.ro/n193gb, intitulat “Despre reiki şi radiestezie”. Acum, vreau să separ puţin lucrurile. “Radiestezia” este o tehnică discutabilă, dar folosită de foarte multă vreme, pentru divinaţia (“scrying” pe englezeşte) localizării surselor de apă şi de minerale utile. Am citit pe vremuri despre aceasta într-o revistă rusească editată în URSS. Credinţa în “radiestezie” poate fi oarecum motivată psihologic. Nu asta-i problema, ci eresul “reiki”. Acest eres l-au descoperit, şi l-au denunţat, călugării ortodocşi români de la „Mănăstirea Sihăstria Rarăului din Suceava, acolo unde Iulia Ionescu a stat o noapte“, l-am citat pe domnul Ionuţ Ungureanu. Care mai furnizează o lămurire utilă : „Mikao Usui este fondatorul Reiki, practica terapeutică neconvenţională de care au fost acuzaţi profesorii de la Colegiul Sfântul Sava că îl practică împreună cu elevii.“

 41. 43 George Ban februarie 20, 2014 la 9:14 am

  Momentul de cotitură în comportarea lui Crin Antonescu a fost acela în care a promis că Senatul vă solicita DNA o prezentare a reclamațiilor primite și a stadiului lor de rezolvare. Pentru că DNA a primit o mulțime de reclamații privind importanți membri PDL și se face că plouă.

  Imediat după acel moment, CA a devenit un alt om. Presupunerea mea este că o anumită forță mondială a hotărât să intervină și să se asigure că CA va fi un președinte sosie a lui Băsescu. Și a reușit uimitor de rapid: dacă ni se prezintă atitudinile și discursul lui CA fără să ni se indice autorul, putem jura că ele îi aparțin lui Băsescu. Eu văd ca o culme a asemănării apariția în discurs, hodoronc-tronc, a legii amnistiei, a votului pentru/contra ridicării imunității, a „statului de drept”. Antonescu de altădată avea logică și unitate în discurs. Acum, parcă ar fi hipnotizat și ar spune ce îi dictează Băsescu și Macovei.

  În ceea ce-l privește pe Băsescu cel original, este dezorientat și disperat. Dacă PNL iese din USL, adio voturi pentru PMP! Marinarul și-a făcut-o cu mâna lui și acum vaporul coboară lent în abis.

 42. 44 George Ban februarie 20, 2014 la 9:23 am

  Johannis nu este omul care să renunțe la primărie pentru Ministerul de Interne, chiar dacă în plus este și vice-premier. Lui i s-a promis de fapt că va ajunge rapid PREMIER!

 43. 45 blogideologic februarie 20, 2014 la 9:30 am

  Când este tradus pe româneşte, cuvântul englezesc “agency” are ca denotaţie “agenţia” (eventual “agentura”). Însă, chiar dacă nu este raportată în DEX, există şi conotaţia “acţiune umană” pentru “agency”.

 44. 46 George Ban februarie 20, 2014 la 9:33 am

  Îmi cer scuze pentru 4 postări succesive, văd că i-am luat locul lui blogideologic, dar abia acum am văzut că și Fragmentarium Politic a văzut ce vrea de fapt Crin: postul de premier (pentru Johannis, zic eu). E reconfortant să vezi că ai parteneri de idei.

 45. 47 Vsile februarie 20, 2014 la 9:47 am

  George cine i-a promis, Ponta , Basescu sau Antonescu , sau cumva Casa Regala?

  A…. s-ar putea sa sa-i fi propus doamna Merkel si atunci totul ar fi OK , dar deocamdata gandurile dumitale , soparlele altora , raman doar basisme!

  Si inca ceva ca sa-l faci pe Basescu original in mod corect trebuie sa flosesti un pleonasm de tipul „nou dar vechi”!

 46. 48 blogideologic februarie 20, 2014 la 9:57 am

  „Literaţia (ca să nu zic alfabetizarea) ambientală în Ştiinţă şi Societate: De la cunoaştere la deciziile corecte în politica mediului”, semnalez cartea lui Roland W. Scholz -profesor la Institutul Federal Elveţian de Tehnologie (ETH)- şi publicată de Cambridge University Press, 2011, 631 pp., ISBN 978052118333, $75.00.

 47. 49 ZeV februarie 20, 2014 la 10:04 am

  Centru
  Esti foarte departe de mine, dar asta nu ma impiedica sa te vad.
  (Z)
  REPET: Oamenii bisericii ortodoxe au procedat corect, asigurand fetei gazduire pe timp de noapte (la Sihastria Raraului n.r.) ,anuntand familia si sfatuind-o pe fata sa-si termine scoala.
  Iti aduc aminte ca fata s-a intors la Sihastria Raraului pentru a multumi parintelui Ioan pentru sfaturi , protectie si intelegere. L-am cunoscut personal. Iti recomand sa-i faci o vizita, dupa care, eventual, mai stam de vorba pe aceasta tema.
  Ia-o spre Campulung Moldovenesc.
  Mi se pare extrem de curios (repet si asta) ca nu te oripileaza miile de destine frante de mirajul poleit al unei vieti traite in promiscuitate, suferinta si sclavie.
  Am sa repet, pana pricepi, ca fara biserica, n-am fi existat ca stat national, unitar si indivizibil.
  (Z)

 48. 50 ZeV februarie 20, 2014 la 10:13 am

  Doru Coarna
  Nu convingi cu sperietoarea razboiului ipotetic ca avem nevoie de autocratie prezidentiala. Iata unde duce ,,statul autoritarist” de tip Ianukovici.
  (Z).
  Nimeni nu impiedica participarea in continuare a STS la intrunirile CSAT.
  Si serviciile secrete sunt supuse controlului parlamentar, asa cum este si in America.
  Ca sa nu mai spun ca, din CSAT face parte si ,,politicul”. Adica, premierul si anumiti ministri.
  (Z)

 49. 51 ZeV februarie 20, 2014 la 10:20 am

  Ceea ce spune George Ban este corect. Implantarea lui Johannis in guvern are drept scop preluarea controlului decizional pe calapodul ,,calului troian”, de catre un om despre care nu se stie la ce se pricepe. Exact ca si domnul Antonescu.
  Liberalii nu-si mai doresc, oricum, sa guverneze, deoarece nu mai au cu cine.
  ,,Statul de drept” al domnului Coarna a decimat pur si simplu partidul national liberal.
  In ceea ce-l priveste pe Antonescu care spune zambitor si cu cinism : ,,nu eu am stabilit, ci partidul”, devine evident acum ca nu putea fi o alternativa la Basescu. De ce am inlocui originalul, cu o copie nereusita si imprevizibila, in genul lui Medvedev? Macar pe Basescu il cunoastem, bine.
  (Z)
  Bine ca ,,buba” s-a infectat cu suficient timp inainte de alegeri.
  (Z)

 50. 52 blogideologic februarie 20, 2014 la 10:36 am

  Transdisciplinaritatea este un fel de asociaţionism pe “hălci” mari de cunoaştere.

 51. 54 blogideologic februarie 20, 2014 la 11:09 am

  Văd că se întreţine mitul acesta al unor exoplanete mai “habitabile” decât Pământul. Cine are interesul ? http://autourduciel.blog.lemonde.fr/2014/02/20/des-exoplanetes-plus-habitables-que-la-terre/

 52. 55 Cris februarie 20, 2014 la 11:12 am

  Dacă hotărârile luate de majoritatea celor 67 de membri ai Biroului Politic Național PNL sunt puse în seama lui Antonescu, atunci ce valoare mai are votul democratic?
  Atonescu a precizat că el nu e de acord cu toate hotărârile luate de BPN, dar că trebuie să le respecte.
  Ilieșiu vrea ca majoritatea nucleului de conducere, ca tot PNL să facă așa cum spune el. În cazul ăsta, se consideră în continuare democrat?
  USL a fost construit pe un compromis. Era de așteptat ca acest compromis să cadă odată și-odată. Eu mă așteptam să cadă în ian. 2015.
  Că a căzut acum, nu e nicio nenorocire. Dacă USD are majoritate, va guverna liniștit.
  PNL nu a avut niciodată procente mari în alegeri, fiindcă electoratul român e de stânga. Eu, ca membră PNL cu principii liberale, nici nu vreau ca un asemenea electorat să voteze PNL pentru că n-ar ști ce votează (lasă, că în general electoratul român nu știe ce votează; la alegeri trebuie să votezi PENTRU un partid, nu ÎMPOTRIVA lui; dacă nu ești PENTRU niciunul, nu votezi).
  Dorința mea e ca numărul celor care votează să fie foarte mic, dar votanții să fie informați, și să aibă principii solide și să aibă sau să fi avut o contribuție la dezvoltarea societății românești. Minoritatea activă e cea mai bună. Restul să stea la „Dansez cu tine” și „Românii n-au talent”!
  Votul universal e o prostie, dar, fiindcă nu ai cum să selectezi votanții prin lege, să se facă o selecție naturală!
  Celor care se laudă că nu vor mai vota le spun: foarte bine faceți. Cam târziu ați luat hotărârea, dar, mai bine mai târziu decât niciodată.

 53. 56 Maximmouse februarie 20, 2014 la 11:17 am

  @George Ban.

  Da, basescu este disperat, dar, prin alegerea lui CA presedinte, se deschid orizonturi luminoase.Nu numai ca nu va fi deranjat de nimeni sa dea socoteala pentru ceea ce a facut, dar va deveni si PM. As spune ca acum este mai determinat si mai motivat ca niciodata, este in joc viitorul sau si al famigliei.Sa vedem ce se mai intampla.

 54. 57 Ghita Bizonu' februarie 20, 2014 la 11:42 am

  ?!?!

  Si ca o ultima remarca; in 1989 Romania detinea o capacitatea de rafinare de aproximativ 32-34 milioane de tone de titei pe an, capacitate pe care “emanatii” revolutiei au categorisit-o imediat ca fiind muuuult excedentara, nefolositoare si aducatoare de pierderi! Drept urmare rafinariile romanesti au fost inchise, prin capusare (cazul RAFO si numai), una cate una, ajungandu-se astazi la o capacitate de rafinare la 50% din ce era odata, iar aceasta scade in fiecare an.

  In acelasi timp UE importa 50% din necesarul de motorina din Statele Unite, dintr-un motiv extrem de simplu: rafinarile europene sunt gandite sa produca in general benzina si sunt astfel in incapacitate de a acoperi cererea de motorina din Europa, in conditile in care peste 65%, cu prognoza pentru urmatorii ani sa ajunga la 85%, din parcul auto este pe diesel. De asemenea modernizarea lor sau conversia capacitatilor de productie, este foarte scumpa, atat timp cat americanii au capacitate de produtie pentru diesel si o pot face foarte ieftin.

  Acum ia ghiciti voi pe ce era chitita productia romaneasca de petrol rafinat?! Adica ce producea Romania cel mai mult: benzina sau motorina?! Raspunsul este dureros: motorina! De George – Romania Militaryhttp://www.frontpress.ro/2013/04/industria-grea-romaneasca-fierul-vechi-a-carui-distrugere-a-scufundat-tara.html

 55. 58 blogideologic februarie 20, 2014 la 12:00 pm

  Scoţienii ! Încă vieţuiesc într-un acord bun cu vechile şi sănătoasele principii ale „iluminismului scoţian” ! Iată că Edward Snowden a fost ales rector al universităţii din Glasgow http://www.lemonde.fr/technologies/article/2014/02/19/edward-snowden-elu-recteur-de-l-universite-de-glasgow_4369049_651865.html

 56. 59 Marcus februarie 20, 2014 la 12:01 pm

  Merci, Briusel! Crin A Pus Rahat Pe Clanta!

  M-am abtinut cat am putut in aceste zile sa fac oarece comentarii cu privire la ce se intampla pe scena politica damboviteana, pe de-o parte in speranta ca amocul care l-a cuprins subit pe Crin Antonescu sa fie trecator si ca, dupa cateva fite in care puberul Antonescu a vrut sa le arate partenerilor de coalitie ca el este mai barbat, datorita unui floc in plus si ala crescut in frunte, omul va renunta la dorinta de sinucidere politica si va reveni la normal. Ti-ai gasit insa! Baiatu’ aista pripasit de pe meleaguri tulcene in asa-zisa politica mare din Romania a reusit performanta ca inainte ca, sprijinit fiind de PSD, sa ocupe cel mai inalt jilt din tara, sa-si arate limitele intelectuale, mai precis sa arate unui popor intreg cat este de PROST. Nu are rost sa o mai zic p-aia ca USL-ul a fost votat de o masa covarsitoare de romani, nu pentru ca liderii sau partidele din aceasta coalitie ar fi mai frumosi si mai destepti decat ailalti, ci pentru faptul ca respectivii au facut niste promisiuni care au mers la inimile alegatorilor. Prima cu datu’ de pamant a basescului a cazut din start, romanii s-au consolat cat de cat, asteptand ca macar partea a doua a promisiunilor de campanie sa fie minimum indeplinite.
  Dar domnu’ Crin, care dupa ce ca-i PROST de bubuie mai tare decat artileria germana la asediul Leningradului, mai este si de-o fudulie comparabila cu cea a caprei raioase, nu vrea el neam ca lucrurile sa intre pe un fagas normal ci, absolut lipsit de orice logica elementara, a fortat ruperea aliantei, conform teoremei lui Murphy care stipuleaza ca daca un lucru merge bine trebuie sa apara un imbecil nerabdator sa dea cu batul in balta.
  Daca la toate acestea adaugam apa la moara data nebunului din capul statului care-si permite acum, in conditiile de scenariu si decor de filme cu prosti, semnat Crin Antonescu, sa-si bata joc la greu si bine motivat de protagonistii acestei productii politice mioritice, realizam cam cata prostie poate fi in mintea unui lider politic care, imprumutand demagogia ieftina a personajelor caragialesti, vine si-si motiveaza deciziile aberante cu lupta pe care a dus-o PNL-ul de la ptrusiopt incoace si incolo. Absolut jenant!
  Ar fi multe de comentat dar e o vorba care spune ca daca te amesteci cu porcii..
  De aceea inchei aici multumind Briuselului ca, in ciuda votului masiv dat de romani impotriva basescului, alde popularii ieuropeni au decis ca musai ca Uciga-l Toaca sa ramana la Cotroceni pana la sfarsitul mandatului. Daca basescul ar fi fost demis la referendum, in euforia momentului respectiv, romanii ar fi votat masiv “Crin, presedinte !” inlocuind un nebun care-si stie doar interesul personal cu un PROST care nici macar interesul acesta nu si-l cunoaste daramite pe cel general.
  Asa, tot mai avem o sansa ca in decembrie sa votam cat de cat aproape de necesitatile noastre si sa nu cadem din lac in putza in situatia in care, Doamne fereste! , Antonescu ar ajunge la Cotroceni.

 57. 60 Cris februarie 20, 2014 la 2:37 pm

  Membrii Agenției de Supraveghere Financiară nu își iau veniturile de la Bugetul de Stat, așa că bugetarii nu au de ce să se compare cu ei.
  Membrii ASF nu au salarii foarte mari. La salarii se adaugă stimulente legale.
  În 2010, 2011 și 2012 membrii ASF de atunci aveau venituri duble față de veniturile celor de azi.
  De ce Băsescu și Boc nu s-au indignat atunci?
  Cine erau membrii ASF din 2010, 2011 și 2012?
  Ce nereguli de pe piața financiară au descoperit aceștia?

 58. 61 Ghita Bizonu' februarie 20, 2014 la 2:41 pm

  Intarata-v-ar dracii ca lu’ Base-i place!!
  Fragmentarium , Zev samd

  Antonescu se cam poarta bizar de acord (pe maidan as da niste sfaturi .. porcoase) insa zau asa numa el e di vina? Ca nu cumva tu ZeV ai lansat ideea unui PAP ce trebuia combatut ca Coabitacu’ sa poate lucra in pace ?! Acu ce vina am io ca Tontelu’ coabiteaza (stii originea?!) de buna voie si nesilt de nimeni si imi reprosezi ca Este trist, foarte trist, ca romanii nu au dus pana la sfarsit demersul legitim de a-l debarca pe nemernicul anticonstitutional, antidemocrati Romanii da inVictor nu!!!

  Dar oare la Crin e numa menopauza ?
  Despre George Maior, şeful SRI, Rus a afirmat că are calităţi care îl califică pentru mai multe poziţii. Întrebat dacă îl vede candidat la prezidenţiale, Rus a răspuns: „Trebuie să îl întrebaţi pe George Maior în primul rând. Maior ocupă una dintre funcţiile extrem de importante în statul român, îşi face foarte bine treaba, cu seriozitate şi compentenţă. Dacă citeşti ceea ce scrie, dacă asculţi ce spune, îţi dai seama că gândeşte strategic, că are viziune asupra a ceea ce înseamnă acest popor. Aceste lucruri îl califică pentru foarte multe lucruri, dar este chestiune de opţiune personală, de conjunctură politică. Calităţile pe care el le-a demonstrat îl califică pentru foarte multe variante posibile în structura de putere a statului român. Ce va fi în viitor chiar nu ştiu”.
  (http://www.cotidianul.ro/ioan-rus-mie-antonescu-nu-mi-a-placut-niciodata-si-punct-228502/ din 17 Dec 2013) Stiu eu: Rus e ala de interne ..Maior e basit rau de tot ..

  „Ca alegător, George Maior ar fi un bun preşedinte pentru România. Ar fi un foarte bun preşedinte, dar, ca om de partid, l-aş alege pe candidatul nostru”, a spus deputatul PDL. Eelena Udrea
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/elena-udrea-spune-ca-george-maior-ar-fi-un-bun-presedinte-dar-il-prefera-pe-candidatul-pdl-1073447.html#ixzz2tr6RGgJ5

  „Eu l-aş susţine pe George Maior la preşedinţia României având în vedere că ar aduce echilibrul de care avem nevoie şi ar avea forţa să calmeze şi PSD şi PNL. Ar fi un bun candidat al USL-ului”. Această declaraţie a fost făcută de Elena Udrea. Pentru iniţiaţi, declaraţia aparţine însă lui Traian Băsescu. http://www.cotidianul.ro/basescu-a-facut-public-numele-urmasului-preferat-este-george-maior-i-228715/

  Si mai am!!!
  Pe de altă parte, fostul senator PSD Vasile Dâncu mizează într-o eventuală confruntare în turul 2 Victor Ponta-Crin Antonescu pe liderul social-democrat l-a bagat careva in origine pe Durac asta?
  Dâncu nu crede în ipoteza candidaturii directorului SRI la prezidenţiale, dar argumentează că George Maior ar avea succes “în momentul unei crize politice”, în care ar putea deveni chiar “candidatul interesului naţional”. Oricum, PSD l-ar putea accepta cu uşurinţă pe Maior, fiindcă a fost senator şi secretar executiv al PSD. Vasile Dâncu susţine că este utopică ideea unui tandem Crin Antonescu-Traian Băsescu, dar observă că din zona de dreapta MRU are şanse să intre în turul 2 dacă “ar avea o coaliţie mare de partide”, etichetând în schimb împingerea lui Klaus Iohannis ca vicepremier drept un “blitzkrieg” (război-fulger) pe care Ponta l-a dezamorsat.
  E? Constrruim conditiile ?!
  Aşa cred. Crin Antonescu nu se află chiar într-o situaţie de invidiat: în ultimul an şi jumătate a pierdut destul de mult la intenţie de vot şi la încredere, ceea ce i-a făcut şi pe cei din PSD să fie tot mai circumspecţi în a-l accepta ca prezidenţiabil. I-a zis careva mucles ba si du-te-n (cenzurat)? Crede careva in “sondajele” astuia?!
  Dinamica din ultimele luni anticipează într-adevăr acest deznodământ: PSD este un partid mare şi a trecut un deceniu de când nu a avut preşedinte, iar guvernarea a preluat-o abia acum un an, cu excepţia unor paranteze.
  Romania Libera 16 Februarie 2014
  Ar fi deci obligatoriu să aibă propriul prezidenţiabil?
  Vasilica Durak: Ar fi în logica lucrurilor, inclusiv ca necesitate democratică, dacă vorbim de alternanţa la putere. PSD are acum în jur de 40%, iar ambiţia liberalilor de a avea un preşedinte, deşi au un scor de doar 20%, este văzută ca fiind exagerată. Pentru a duce în spate un candidat prezidenţial, care să intre în turul doi, un partid trebuie să aibă minimum 30%. Eu cred că PNL ar trebui să fie mulţumit cu ceea ce le-a oferit până acum PSD şi eventual cu ceea ce ar putea primi într-o guvernare viitoare.
  http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/interviu-cu-profesorul-vasile-dancu-in-ce-conditii-ar-putea-castiga-alegerile-directorul-sri-george-maior-326178-pagina2.html#top_articol
  Adica cotu si piscotu’ labele si botu’ ma fraiere!!!

  Cam avem idee cu ce alifie e uns grupu de la Sluj .. da?! Deci cam suntem la capitolul gura bate ###ul. Gura lu’ Dancu bate PSD ul ..
  Eu nu as avea incredere in el … si inVictor s-ar putea sa afle ceva : el personal este sub cota PSD! Asa cum era si jenantu’ Prostak.

  Si printre altele :Europa te iubesc! http://www.b1.ro/stiri/eveniment/cluj-o-fata-de-16-ani-a-murit-la-groapa-de-gunoi-a-orasului-strivita-de-o-masina-de-la-salubrizare-76264.html

 59. 62 Cris februarie 20, 2014 la 3:16 pm

  Băsescu a fost și este un iresponsabil, un ins inferior, fără nicio calitate necesară funcției de președinte.
  Toate declarațiile și acțiunile lui de când e președinte sunt nedemne de poziția pe care o ocupă datorită unor nedemocrați și unor înțepeniți în mentalitatea care domnea în totalitarism.
  El a coborât demnitatea de președinte la cel mai scăzut nivel.
  Un președinte adevărat se ocupă de problemele majore ale țării, pentru care are prerogative conferite de Constituție.
  Un președinte adevărat nu atacă firme, persoane, alți demnitari, nu face considerații despre capitalul unor firme private, nu se ocupă de CV-urile, viața privată, veniturile, bolile unor cetățeni…
  Un președinte adevărat nu vorbește urât, nu ironizează, nu jignește, nu bălăcărește cetățenii țării, nu spune că X fură, iar Y nu fură, nu face aprecieri asupra mijloacelor de informare în masă, indiferent de atitudinea acestora față de el.
  Un președinte adevărat nu râde excesiv, nu plânge, nu își exteriorizează umorile în public.
  Un președinte adevărat are un comportament demn, sobru, reținut, echilibrat.

  Băsescu nu e președinte adevărat. El e un simulacru de președinte.
  El e rezultatul decadenței societății românești.
  Există un paradox: cu cât crește numărul diplomelor, cu atât scade calitatea societății.

 60. 63 Cris februarie 20, 2014 la 3:24 pm

  Băsescu a afirmat că Curtea Constituțională va respinge legea STS (de remarcat că legea e în faza de proiect, departe de votul final al Parlamentului). Înseamnă că s-a asigurat că cel puțin 5 judecători CC vor vota împotriva legii.
  Concluzia e că a vorbit cu ei și, ori le-a dat ordin cum să voteze, ori ei l-au liniștit că vor vota așa cum vrea el.
  E constituțional? E conform statului de drept?
  E Băsescu un președinte adevărat?

 61. 64 Adrian B. februarie 20, 2014 la 4:09 pm

  @ maximmouse

  Esti un SUPI … Vai mama ta !

 62. 65 PTC februarie 20, 2014 la 4:30 pm

  Felicitari pentru articol!

 63. 66 blogideologic februarie 20, 2014 la 4:35 pm

  Un mare proiect de finanţare participativă : Vor să editeze Wikipedia pe hârtie ! http://bigbrowser.blog.lemonde.fr/2014/02/20/lumieres-ils-veulent-imprimer-wikipedia/#xtor=RSS-32280322

 64. 67 Centru februarie 20, 2014 la 4:45 pm

  Crearea USD este o provocare stupida la adresa PNL . Fara alianta cu PNL ati fi avut si astazi guvern si Parlament cu Frunzaverde , Udrea , Bode , Ialomiteanu , cu emisiuni la TVR despre crimele romanilor la Odessa , cu Boia pe post de intelept national care denigreaza Istoria nationala faute de Roller si cu Hunor la Cultura vrand sa stie daca primii principi munteni erau cumani sau slavi , dezgropandu-i .
  Mare greseala face PSD .
  PSD nu are astazi oameni carismatici , in afara lui Adrian Nastase si Ion Iliescu .
  Oprescu , ” carismatic ” ? Cat un controlor de bilete la CFR , amandoi au cam acelasi vocabular , aceeasi pronuntie a limbii romane , aceeasi privire si aceleasi maniere .
  Antonescu este un show man , interventiile lui in perioada interimatului in 2012 erau sclipitoare .
  Ponta si Geoana sunt masini de vorbit , atat .
  PSD , singur , fara rezultate concrete pe teren ( romanii vor infrastructura , securitate , mai putine accidente , Schengen , recunoastere , 3,6 % crestere pe an ramane statistica ) ,tolerand minciuna si coruptia cadrelor sale in teritoriu , fara persoane care sa impresioneze , ca Adrian Nastase , va cadea ca o piatra la fund .

 65. 68 blogideologic februarie 20, 2014 la 4:56 pm

  Maria Diana Popescu: +TO’ARĂŞU CU NUMĂRATUL CĂPIŢELOR E CUMINTE ŞI VA FACE CE I SE DICTEAZĂ / În loc să fie demis şi judecat pentru cele 400.000 de doze de vaccin toxic produse la Institutul Cantacuzino (cu o concentraţie de endotoxine ce depăşeşte de 30 de ori valorile normale, viaţa a patru sute de mii de români fiind pusă în pericol), dar şi pentru că a „eugenizat” Sănătatea, to’arşu Nicolaescu Eugen e propus şef la Finanţele românilor. Poate pentru că este obişnuit cu număratul căpiţelor, al carelor cu porumb şi cu trecutul lor în condică. În micimea şi servitutea lor, unii guvernaţi se lasă ţinuţi ca nişte zaruri în buzunarele puternicilor, şi agitaţi în pumn, la nevoie, ca să cadă şase-şase, zar de fugă. Odată instalat la pupitrul ministerului cu bani, dacă are ceva noroc şi piesele vor fi aşezate cum trebuie, va face poartă-n casă cu doar un 3-1. Despre ce remaniere se vorbeşte? Noii miniştri sînt vechii miniştri. Ca la şah! Va fi mutat nebunul. Va ajunge în guvern, nu peste mult timp, şi Ghiţă! Nu l-a făcut premierul şi mai celebru, fotografiindu-se cu el? Bun la suflet cum e, acesta îşi va aduce colegul de fotografie pe la cine ştie ce organism nou înfiinţat, prin care Guvernul interzice vînzarea laptelui provenit din gospodăriile ţăranilor, în favoarea marilor lăptării chimice. De anul acesta, Guvernul a mai dat o lovitură micilor producători. Aceştia nu mai pot vinde în pieţe decît laptele prelucrat la maxim două ore de la muls, obligaţi fiind să investească în echipamente scumpe, pentru a reduce numărul germenilor sub 100.000/ml şi al celulelor somatice, sub 400.000/ml. Nu germenii şi celulele somatice fac Guvernul grijuliu cu sănătatea cumpărătorului. Guvernul face jocul corporaţiilor, în speţă al lăptăriilor cu produse artificiale, care pierd teren în faţa produselor tradiţionale româneşti, net superioare gamelelor de supermarcheturi. Tăcerea noastră înseamnă complicitate. […] + SURSA http://www.agero-stuttgart.de

 66. 69 Doru Coarna februarie 20, 2014 la 5:02 pm

  @ George Ban,

  asa cred si eu, KJ va ajunge rapid premier! Premier din partea dreptei reunite! In maxim o luna de acum incolo!

  Ha-ha-ha… Sigur ca i s-a promis, dar va ramane cu promisiunea… Lui KJ mereu i se promite cate ceva si el tot crede… Toate smecheriile astea nu fac decat sa creeze sperante false pt ca servantii sa intre pe piste eronate si sa nu miroasa de la o posta blatul si rocada… si inutilitatea votului… Numai nebunii isi inchipuie ca alegerile prezidentiale nu se securizeaza convenabil, ci ca totul depinde strict de votul lor…

  Si inca ceva: nici daca USL nu s-ar rupe, asa cum Basescu l-a insanatosit pe Stolojan in 2004, tot asa Ponta l-ar „insanatosi” pe Crin la toamna, luandu-i fata…
  Gandeste-te ca e foarte dificil sa-l scoti pe Antonescu din lupta… pt ca tipu’ nu fura, nu plagiaza, nu vinde pozitii, nu protejeaza, nu ataca statul de drept, nu forteaza eliberari… este atipic!

  Singura solutie reala este ca Ponta sa respecte protocolul USL si PSD sa-l sustina pe Antonescu, altminteri Basescu castiga oricare dintre cei doi ar castiga prezidentialele… diferenta e cat va suferi Romania, in functie de premierul pe care il va avea…

  Dealtfel deja Basescu se lauda ca ar putea fi un premier exceptional, si eu cred ca ar fi, iar Ponta se tot cauta prin lumea buna… pun pariu ca va merge iar la Soci la inchiderea olimpiadei… ii plac lui chestiile astea mari, globale, sa vada si sa fie vazut in anturaje inalte… si asta-vara a deschis si inchis olimpiada… Sigur, ceea ce face el nu are legatura cu asteptarile maselor, dar astea-s fleacuri care nu mai conteaza de acum… Daca faci bine jocurile, fraierii voteaza degeaba… iar asta o stim toti prea-bine…

 67. 71 blogideologic februarie 20, 2014 la 5:10 pm

  Maria Diana Popescu : + Cristian Pârvulescu o caută cu lumînarea / Dacă barza nu venea în 1989 cu lovitura de stat clocită la Malta, astăzi mulţi dintre „analiştii” care se pretind a fi erau români de mijloc, ocupaţi cu munca în fabrici sau la aprozare. Nu şi-ar fi putut depăşi lungul intelighenţiei, nici n-ar fi avut cum pişca din bucata de pâine a poporului. Nu şi-ar fi putut cumpăra şi adăuga la biografie diplome de „doctori” în ştiinţe despre care nu ştiu o buche. Bunăoară, Preşedintele de onoare al Asociaţiei Pro Democraţia (o altă instituţie care arde gazul pe seama naivilor), afirma: „Danemarca este cea mai fericită ţară din lume pentru că are taxe şi impozite mari, iar un stat puternic se construieşte prin taxe şi impozite mari. Un stat care asigură un nivel de trai decent cetăţenilor săi costă. Şi costă din taxe şi impozite.” Unde-i traiul decent al românului, domnule Cristian Pârvulescu vorbitor la lună? Cine vă plăteşte să lucraţi la sărăcirea şi exterminarea populaţiei? Cine vă dă dreptul de a reprezenta poporul şi de a da verdicte? Numai un duşman al României e în stare să pretindă că asemenea raţionamente (străine realităţii româneşti) pot fi numite analize, iar autorul lor, analist. „Dacă ţara cea mai fericită din lume se numeşte Danemarca este pentru că are taxe şi impozite mari”, continuă stimabilul urmaş al lui Trahanache „care asigură tuturor o viaţă decentă. Acolo, cetăţenii şi le asumă.” Da, stimabile, şi le asumă, dar nu din salarii mizerabile ca ale românilor. […] Românii au cele mai mici salarii şi cele mai multe şi mai grele taxe din Europa. Unde trăiţi domnule „analist”? Sau postul de onoare vă obligă să manipulaţi pe cei care comit imprudenţa să vă asculte? […]+ SURSA http://www.art-emis.ro/editoriale/2111-parvulescu-si-ed-miliband-o-cauta-cu-lumanarea.html

 68. 72 papasha februarie 20, 2014 la 5:38 pm

  Chiar sa „barfim” Elvetia , este cam tendentios !

  Dar de prostia din Romania , chiar nu vorbeste nimeni ?

  http://www.romania-actualitati.ro/romania_tara_cu_cei_mai_multi_analfabeti_din_europa-47885

  Asta este unul dintre motivele cele mai importante pt. care politicienii mioritici isi permit , cu mult tupeu , sa faca pipi urinand pe electoratul care , ( culmea ) ii trimite la butoanele puterii !!!

  Coabitati , baieti , coabitati , cu bas(s)ecu , si-l vedeti voi pe dracu , dar si pe ta-su , cu care veti juca barbut la mititica , ca javra aleasa de 5 milioane si demisa de 7,4 milioane , nu iarta , si are inca ( dupa 2 ani ) slugile aferente cu care sa va ingroape.

  http://www.dcnews.ro/2014/02/coincidenta-liderii-care-au-scos-scoruri-mari-la-referendum-tocati-de-procurori-harta-urmaritilor-penal-din-usl/

  Mai draga intelectualilor de politicieni liberi ( din pacate aia adevarati sunt tinuti cu forta politiei politice la distanta ) , da prosti mai sunteti , sa-l remontati pe un cadavru politic de la 5% , la 20% , e noaptea mintii , ramelor mancate de papagali !

 69. 73 blogideologic februarie 20, 2014 la 6:29 pm

  “Consilienţa” :Un neologism poate cam bizar. Dar necesar. http://books.google.ro/books/about/Consilience.html?id=oM4bVo5dkZIC&redir_esc=y

 70. 74 Fostă basarabeancă februarie 20, 2014 la 6:30 pm

  „Rău dar bun”, @Vsile, mă tem că este oximoron, Așa îmi amintesc. Pleonasm ar fi „Băsescu este rău”, ori chelbosul era chel și nu avea păr.

 71. 75 George Ban februarie 20, 2014 la 6:37 pm

  @Cris

  Vă rog să-mi acceptaţi o observaţie generală, fără nici o legătură cu evenimentele actuale.

  M-aţi incitat cu “un preşedinte adevărat nu râde excesiv”. Da, dar trebuie să mai şi râdă! Ori Dl Antonescu stă prost la acest capitol. Râde timid şi în spatele pumnului, ca Dan Diaconescu. Este complexat de propria dantură, ceea ce e o mare frână în lupta pentru a-şi câştiga simpatizanţi. De ce, după atâta timp, nu a reuşit să-şi rezolve această mică (totuşi) problemă? Apar îndoieli cu privire la capacitatea sa de a rezolva probleme mult mai mari.

  Repet, cele de mai sus nu au nici o legătură cu comportamentul ciudat de acum al Dlui Antonescu. De foarte mult timp (din vremurile bune ale USL) am vrut să le semnalez. Acum, cu toate nemulţumirile produse de dânsul, vi le-am transmis din pură simpatie şi respect. Poate aveţi puterea de a-l influenţa.

 72. 76 George Ban februarie 20, 2014 la 6:39 pm

  Am spus de dimineaţă că o „forţă mondială” a vrut să facă din Antonescu o sosie a lui Băsescu şi a reuşit.

  După amiază, Dl Antonescu a fost la Ambasada SUA.

 73. 77 blogideologic februarie 20, 2014 la 6:59 pm

  După William Whewell (http://en.wikipedia.org/wiki/William_Whewell ), Consilienţa înseamnă : „Hai să facem un salt împreună, în cunoaştere !”

 74. 78 ZeV februarie 20, 2014 la 7:09 pm

  Ghita Bizonu’
  Cine ,,coabiteaza” cu cine, stimate bizoane ? Aud ?
  Biata doamna Campeanu… a ajuns sa-i fie reperata onoarea de catre coabitac, in timp ce seful de partid, care tine gura inchisa sa nu iasa mirosul de usturoi, il ingana pe Basescu…
  Bravo, nene (nana) Bizoane, le ai cu viziunea, maestre , ce mai… 😉
  Dar nu esti singur, imparti ,,meritele” cu Marcus si cu Papasha, cu Adrian B., Centru si V-sile, cu adevarat, cei mai consecventi lideri de opinie de pe blog.
  Cred ca vi se va indeplini visul ascuns: Porumbacu-presedinte, Traian Basescu-premier. Si uite-asa, il veti lasa cu buza umflata pe d-nul Doru Coarna, daca nu cumva, ne va spune ca tot la asta s-a gandit si domnia sa, dar nu ne-a spus, ca sa descoperim singuri.
  (Z)

 75. 79 ZeV februarie 20, 2014 la 7:37 pm

  Cris
  Un lider de partid responsabil, care este si co-lider al USL, nu se ascunde in spatele unei decizii luate de partid.
  Vor repeta mereu: obligatiile unui politician ajuns la guvernare, acopera o zona de responsabilitate mult mai mare decat aria/volumul unui partid, indifferent de marimea lui. Acopera INTREAGA ROMANIE ! O Romanie populata de cetateni cu diferite orientari politice, cu diferite nevoi si aspiratii, dar carora, un guvern responsabil, trebuie sa le respecte drepturile fundamentale si sa le serveasca, atat cat poate , interesele.
  Un adevarat lider se bate chiar si cu partidul sau, in numele bunei guvernari, SINGURA RATIUNE DE A FI A UNUI PARTID POLITIC.
  Nu este admisibil sa te joci cu functiile de ministru in interes politic, odata ce ai urcat palierul de la partid, la tara.
  Partidele romanesti au multe, foarte multe de invatat despre obligatiile ce le revin, odata constituite in conformitate cu legea.
  Domnul Bibliotecar a avut, in zilele lui bune, numeroase comentarii pertinente pe aceasta tema.
  Excesul de combinatorica trebuie sa inceteze, iar institutiile statului nu mai trebuie privite drept prelungiri ale interesului de partid.
  La ce foloseste efortul de a obtine puterea, daca in loc sa guvernezi si sa-ti asumi, folosesti aceasta putere pentru a o extinde si a o perpetua ca scop in sine ? Pe aceasta logica, Romania nu va iesi niciodata din jocul politic meschin bazat pe scandal si conflict, din mediocritate, izolare, subordonare si pauperitate morala si materiala.
  DecizIa de partid trebuie filtrata si relativizata de demnitarii publici, aflati in slujba cetateanului generic.
  Daca Antonescu ar fi fost un lider de anvergura, ar fi pus mai presus angajmentele din alegeri, in raport cu ce decide, la un moment dat, un grup de politruci in spatele usilor inchise.
  Inchise spre popor, spre Romania.
  Dar…tare ma tem, draga Cris, ca de fapt, staff-ul de partid a transpus in decizii ceea ce au imaginat consilierii domnului Antonescu.
  (Z)

 76. 80 Adrian B. februarie 20, 2014 la 7:43 pm

  @ Zev

  Te-ai hotarat ? Cu cine votezi la alegeri ? Cu nevasta lui Ponta , cu nevasta lui Antonescu sau cu fiica lui Basescu ?

  Aproape toti comentatorii acestui blog suntem antibasisti si dorim binele d-lui Nastase ! Dar nu suntem prosti ca sa nu ne dam seama ce se intampla in tara asta !

  Romanii sunt folositi doar ca sa plateasca impozite si taxe si sa mearga la vot !

  http://www.cotidianul.ro/ce-salarii-au-angajatii-asf-232163/

 77. 81 Luminita Arhire februarie 20, 2014 la 8:31 pm

  Am facut un sondaj de opinie –fulger printre cativa apropiati ai mei ( familie , amici , colegi ) ; fara pretentia interpretarii stiintifice a rezultatelor si a sortarii la fel de stiintifice a esantioanelor , au rezultat urmatoarele : din 15 intervievati –fulger , dintre care pana acum doua luni un numar de 14 repondenti votau cu Antonescu Crin , au mai ramas 4 , cu precizarea ca unul ar vota teoretic cu el , dar prefera sa nu mearga la vot … Sigur ca veti spune “da’ ce relevanta ai tu , cu familia si amicii tai ? ”. Nu va grabiti , mesajul nu este neaparat pentru colegii de blog ci , mai curand , pentru Crin Antonescu . Intelege el de ce …

  @Fragmentarium Politic februarie 19, 2014 la 8:26 pm; @George Ban februarie 20, 2014 la 9:33 am .
  Am citit cu mult interes ipoteza/ipotezele dumneavoastra si sunt interesante, indiferent daca le cuplam sau le privim individual. Ar fi posibil ca „PROIECTUL JOHANNIS ” sa aiba inca rezonante nostalgice in inima lui Crin Antonescu – in definitiv a fost ideea lui si , as spune eu , marcheaza unul dintre momentele cele mai puternice ale carierei sale politice . Insa , nu-i de inteles de ce nu observa liderul liberal ca plimbatul neintrerupt de mana cu neamtul providential , faptul ca din trei cuvinte ale lui Antonescu doua sunt Klaus Johannis , ii erodeaza fara oprire imaginea Primarului-destoinic , atunci cand nu si-o uzeaza el insusi , vorbind …
  Dar daca se sconteaza pe o rocada intre candidati , pe posturile de Premier si Presedinte , cu Johannis in rolul primadonnei din Guvern , ce rol isi rezerva siesi Crin Antonescu ? Pentru ca presul Presedintiei i-ar fugi , logic, de sub picioare !
  In alta ipoteza , ca sa-l vad pe Crin Antonescu in rol de Premier imi este foarte greu ; nu il prinde , nu il „imbraca ”, nu cred ca are suficient suflu pentru asa ceva . Si nici disciplina necesara . Pe scurt , retorica nu este este suficienta pentru anumite demnitati publice .
  Felul in care a iesit ieri , precipitat , cerandu-i Premierului sa adopte deindata prin Ordonanta de Urgenta sau ceva ! reducerea CAS si scutirea de impozit a profitului reinvestit , despre care toata lumea stie ca sunt in program pentru a doua parte a anului , mi s-a parut iarasi ceva extrem de neserios , menit doar sa-i mai ajusteze imaginea !
  Tot mai multi vad ca se intreaba , asa cum m-am intrebat si eu , de ce Dumnezeului au facut liberalii remanierea asta absurda ? Nu s-au plans ministrii , nu erau incompetenti , nu afectau guvernarea , aveau rezultate … Atunci de ce au fost inlaturati? Doar pentru o toana ? Faptul ca ministrii liberali se intelegeau rezonabil cu premierul era de bine pentru guvernare . Nu acesta era scopul ? Poate ca nu… Observ ca , in trena remanierii febrile , i se cere demisia si neclintitei doamne Campeanu , care , nu stiu pentru ce pacate , inteleg ca era pe toate listele de remanieri !

  P.S. E colosal , e magnific Victor Ciorbea in emisiunea de la Antena 3 ! I s-ar potrivi superb eticheta de “NATARAU ” , pe care , din pacate , si-a adjudecat-o – poate pe nedrept – altul ! Lui nu i-a spus partidul ce trebuie sa spuna si ce nu, la televizor !

 78. 82 ZeV februarie 20, 2014 la 8:41 pm

  Adrian B.
  Cel mai mare bine pentru domnul Nastase il puteti/putem face dorind binele Romaniei. Sunt convins ca asta asteapta domnul Nastase de la noi toti. (Z)

 79. 83 Ion Ionescu februarie 20, 2014 la 10:22 pm

  In Elvetia salariul mediu este de 5000 de euro!!!

  Pe langa marmota, banci si ceasuri mai au si afaceri in afara tarii lor

  Principalii investitori elveţieni în România sunt: Holcim – cel mai mare investitor (ciment), Swisspor, Sika (materiale construcţii), ABB (energie), Ameropa, Greenfiber (petrochimie), Novartis-Sandoz, Roche, Helvetica Profarm (farmaceutică), Nestlé, Läderach, Pacovis, Karpaten Meat (industria alimentară), Philipp Morris (tutun), Rieker (încălţăminte), Seco, Sefar (industria textilă), Ringier, Edipresse (presă)

  Elveţia se numără şi printre ţările europene cu un indice foarte mare de populaţie străină (rezidentă şi nerezidentă) raportată la cea elveţiană, respectiv 23,13 % în 2010.

  Una peste alta cred ca nici Elvetia nu mai este ce a fost si pana la urma nu va avea incotro si va adera la UE chiar cu riscul de a renunta la secretul bancar. Vremurile la care se raporteaza si viseaza Elvetia sunt demult apuse. Desi salariile sunt mari si aparent este o tara care poate sa isi poarte singura de grija nu cred ca va rezista singura in acesti ani de rapide si majore schimbari. Parerea mea!

 80. 84 Maximmouse februarie 20, 2014 la 11:53 pm

  @ Adrian B!

  Q.E.D.!

 81. 85 blogideologic februarie 21, 2014 la 2:15 am

  Pentru evitarea cacofoniei în Limba Română, englezescul “Quantum Mechanics” ar trebui tradus – chiar şi riscând învinuirea pleonasmului- prin “Mecanica ondulatorie sau cuantică”, iar nu pur şi simplu prin “Mecanica cuantică”, aşa cum se face de către persoane cam nepăsătoare faţă de Limba Română cultă. Chiar “ştiinţele dure” sunt în definitiv obligate să evite cacofoniile ! Ele vor avea astfel şi un câştig în claritate (minimalist, este adevărat, dar există şi alte căi pentru creşterea clarităţii).

 82. 86 Vsile februarie 21, 2014 la 7:52 am

  Adriann B

  Multe bune dar mai multe proaste adica basiste din tastatura dumitale.
  Salariatii de la ASF sunt platiti din banii poporului sau din banii acelora care jongleaza cu interesele poporului? Daca despre BNReul cu salarii peste ASF toti suntem muti si surzi de ce nu ne-am vedea de treaba si in cadrul acelora care-si trag seva ,salariile din banii excrocati , jonglati de aceia care vind iluzii la bursa?
  Dar daca asta te invata pe dumneata fiica lui Base atunci tuseste , doream sa spun baseste in continuare!

 83. 87 Vsile februarie 21, 2014 la 8:02 am

  Zev.

  Da-mi voie sa nu fiu politician ca dumneata!Da-mi voie sa fiu cinstit sa nu ma mint sau sa mint doar de dragul unui partipris !
  Josnic insa din partea dumitale sa-l citezi pe Basescu atunci cind iti convine dar sa-l critici atunci cind nu iti convine ,josnic sa nu cunosti suferintele si problemele unei familii care are printre o persoana cu ireversibilul handicap „dementa”!
  Oare orbirea politcului ,complicat cu adevarat,chiar asa de jos poate sa va coboare?

  Marcus,

  Daca nu esti pres esti prost? Ciudat mai gandesc si romanii!

 84. 88 Centru februarie 21, 2014 la 9:58 am

  @Zev – pentru prima data , ai folosit un limbaj rational intr-o discutie civilizata . Chapeau ! Vezi ca se poate ? Ceea ce vreau sa spun e ca nu putem sa toleram minciuna , incompetenta si prefacatoria , oriunde ar fi ele . Nu facem un bine Bisericii Ortodoxe facandu-ne ca nu vedem derivele ei materialiste si incultura marii parti a prelatilor ei …

 85. 89 Cris februarie 21, 2014 la 10:30 am

  @ George Ban:

  Nu am puterea de a-l influența și nu cred că e un tip influențabil
  Sunt un simplu membru de partid, într-o organizație din București (nici măcar în organizația din care face parte domnia sa), care își spune părerea în ședințe și votează propuneri, candidați…
  Trebuie să vă spun că de multe ori hotărârea majorității organizației nu a fost pe placul meu, dar m-am supus ei.
  Dacă aș fi fost mai tânără, aș fi candidat la alegerile locale pentru Consiliul Local, ca să ajut la rezolvarea problemelor sectorului, dar nu mai sunt la prima tinerețe, nici măcar la a doua, ci la a treia, și nu mă ajută nici sănătatea.
  Numai bine!

 86. 90 Cris februarie 21, 2014 la 10:38 am

  În privința „nevestelor europarlamentare”, cred că sunteți misogini și nedrepți.
  Adina Vălean, Daciana Sârbu și chiar și EBA sunt foarte active și competente în domeniile pe care și le-au ales în Parlamentul European.
  Bănuiesc că cei care le ironizează nu au intrat pe site-urile lor unde ele își prezintă activitatea și rezultatele aproape zilnic.
  E o prejudecată să crezi că, dacă e nevasta unui demnitar, o tipă nu e în stare de nimic în societate.
  Ce model de doamnă vă place? Maria Băsescu? E dânsa o femeie a zilelor noastre?
  Adrian Severin nu e nevasta nimănui și amintiți-vă ce a făcut!

 87. 91 Cris februarie 21, 2014 la 10:44 am

  @ ZeV:

  Nu vă înțeleg.
  Vreți ca BPN să ia o hotărâre, iar Antonescu să zică: nu e bine. Facem așa cum vreau eu?
  Cum vine asta „se ascunde după hotărârea partidului”?
  Ce e democrația de partid după dv.?
  Cum e cu „filtrarea hotărârii pentru binele țării”?
  Cred că nu ne înțelegem fiindcă fiecare pornește de la o altă definiție a democrației.
  Definiția de la care pornesc eu e „un sistem în care majoritatea hotărăște și toți se supun”.

 88. 92 sadicu februarie 21, 2014 la 10:55 am

  UCRAINA,RESPECT!

 89. 94 Fragmentarium Politic februarie 21, 2014 la 3:03 pm

  O repliere inteligenta: Crin Antonescu, prezidentiabil din Opozitie

  Victor Ponta pare sa fi atins un punct sensibil la intalnirea informala cu liderii USD, cand le-a impartasit convingerea ca seful PNL va candida la prezidentiale din Opozitie, ceea ce ar obliga USD la un candidat propriu. Nu cred sa fi fost una din obisnuitele provocari sau hartuieli tactice, din ultimul timp. Mai degraba, a fost o evaluare si o pregatire de raspuns pentru ceea ce ar putea fi cel mai rau, ruperea USL.

  Practic, Victor Ponta a ales sa dea la o parte panza care i-a acoperit piesele de pe tabla de sah si sa faca mutarile la vedere, gandind, cand e cazul, cu voce tare. De cealalta parte, panza galbena continua sa ascunda miscarile, dar dupa parerea mea nu pentru mult timp, simetria de atitudine se va impune.

  Nu m-as opri la poza de prim-plan, cu rautacisme si reactii impulsive, prezente in orice arena politica. As privi ceva mai departe si, mai ales, as lua in seama o afirmatie a lui Crin Antonescu: „Eu de candidat voi candida, dacă partidul mă va sprijini”. Nu pot fi luate ca o confirmare a celor spuse de „obraznicul” si „mincinosul” de Ponta, dar ca o hotarare, fara indoiala.

  Si, acum, sa facem calculul politic. Daca Antonescu s-a situat pe pozitii adverse si la europarlamentare si la prezidentiale, ultima, foarte recenta, cand a spus ca nu va fi sustinut de PSD, pentru ce ar candida din USL? Numai pentru „sprijinirea” de catre PNL, care este clar ca va exista, in urma mandatului de „fermitate”, pentru ultimatumul care va expira luni?!

  Este limpede ca numai voturile si strategiile din Opozitie ii vor mari presedintelui PNL sansele la prezidentiale. Cu cat?, va ramane de vazut. Desi neasumata inca, replierea pe punctele de sprijin ale Opozitiei va fi nu numai oportuna, dar si o decizie inteligenta.

  Ce va lasa Crin Antonescu in urma nu va fi de invidiat. Fara sprijinul PNL, cu un presedinte PSD uzat de guvernare si o constructie politica noua, va fi dificil ca USD sa-si gaseasca un prezidentiabil redutabil. Mai ales ca electoratul vrea o schimbare de profil prezidential, iar Basescu se vrea, daca nu premier, cel putin un crescator de partide.

 90. 95 popalumi februarie 21, 2014 la 5:40 pm

  Nu trebuia in 2004,domnule prim ministru.Cirlanii astia doi ne duc direct in revolutia portocalie.Cit mai stati acolo?

 91. 96 ZeV februarie 21, 2014 la 6:16 pm

  Dupa ce a fost atins recordul de peste 800 milioane de euro atrasi INTR-O SINGURA ZI, cu atat mai ciudata mi se pare atitudinea Crinului, care, in loc sa stea in guvern pentru a culege (si) roade, tinde sa prefere in opozitie. La noi, opozitia e un fel de sezatoare…..adica, poti sa spui orice gogomanie , fara efort si/sau raspundere, ca oricum nu te asculta nimeni, sau, toata lumea uita a doua zi.
  Dar Crin ar avea avantajul reluarii somnului de frumusete. Cu dantura are o problema, dar rasul feciorelnic cu buzele stranse il prinde oricum foarte bine. Si din fericire pentru Crin, Basescu nu acolo actioneaza.
  😉

 92. 98 blogideologic februarie 21, 2014 la 6:27 pm

  După vizita recentă în Silicon Valley, preşedintele Franţei, socialistul François Hollande, a venit cu o mulţime de idei inovative pentru dezvoltarea economiei. Cele mai pertinente, aplicabile poate şi în România, îmi par a fi : 1/ Crearea celor mai favorabile condiţii pentru dezvoltarea germenilor de întreprinderi (start-ups). 2/ Finanţarea participativă (crowdsourcing) are o importantă funcţie incitativă pentru dezvoltarea germenilor de întreprinderi ; peste o lună va fi decretată special ordonanţa franceză pe tema finanţării participative. 3/ Restabilirea statutului de “tînără întreprindere inovantă” (jeune entreprise innovante) cu acordarea de avantaje fiscale pentru aceasta. 4/Prezervarea statutului de autoîntreprinzător în Franţa. http://luipresident.blog.lemonde.fr/2014/02/21/7-21-fevrier-francois-hollande-en-fait-il-trop-avec-les-entreprises/

 93. 99 Centru februarie 22, 2014 la 12:42 am

  Bruxelles cere Romaniei sa cheltuie fondurile alocate de UE pana in 2016 , in caz contrar sau le va restitui , sau va plati singura proiectul finantat .
  Numai pe A1 sunt in discutie Arad Nadlac , Deva Lugoj ( foarte greu de facut ) si Timisoara Lugoj .
  Felicitari guvernului Ponta si prea corectului sau expert in infrastructura , Sova , care a permis sa se tergiverseze 12 luni , intre iulie 2012 si august 2013 , la CNADR , studiul ofertelor pentru 3 tronsoane din autostrada Deva Lugoj si nu mai putin de doi ani ! atribuirea lotului Timisoara Lugoj . Intrebat de ce se intarzie , valorosul Sova raspundea iritat in aprilie 2013 ca ar comite ” o ilegalitate ” daca ar intreba CNADR de ce tine atat de mult procedura de atribuire .
  Este imposibil , tehnic , terminarea Deva Lugoj si chiar a Timisoara Lugoj in mai putin de doi ani ( mai ales ca nimeni nu a inceput santierul acolo ) .
  Ce sa mai spun de Turda Sebes …
  UE va cere banii inapoi ?
  Sunt bani grei !
  Doar cei 22 de km in campie neteda de la Timisoara la Lugoj costa 125 milioane de euro … ce sa mai spun de culoarul greu de dealuri abrupte , paduri si Muresul intre Deva si Lugoj ?
  Culmea este ca nici o firma nu are o organizare de santier !
  La occidentali nu tin palavragelile la talk show-uri si impachetatul de fum …

 94. 100 sadicu februarie 22, 2014 la 12:54 am

  SALUT VICTORIA DEMOCRATIEI IN UCRAINA!
  Tot respectul pentru tinerii frumosi si liberi de la Kiev care si-au dat viata pentru libertate si democratie.Acestia ne fac sa ne aducem aminte de tinerii romani ,morti la revoluitia din decembrie 1989 si la mineriade.
  Regimul Putin de la Moscova care a sprijinit regimul criminal de la Kiev a lui Ianucovici a suferit o noua infrangere. In curand,Ucraina va semna acordul de asociere la Uiunea Europeana.
  Pe de alta parte,degeaba au incercat rusii sa dea o mare lovitura de imagine,investind peste 50 de miliarde de euro la Soci.
  Adevarata lovitura de imagina a dat-o in aceste zile Ucraina,eclipsand de departe Rusia.

 95. 101 blogideologic februarie 22, 2014 la 7:46 am

  Într-unul dintre glosarele OECD, Interdisciplinaritatea este definită drept „comunicarea ideilor până la integrarea mutuală a conceptelor organizatoare, metodologiei, procedurilor, epistemologiei, terminologiei, datelor, şi organizarea educaţiei şi cercetării într-un domeniu de cunoaştere foarte extins”. Psihologul elveţian Jean Piaget considera că Interdisciplinaritatea implică de asemenea şi asimilarea reciprocă între disciplinele ştiinţifice care participă la acel domeniu extins de Cunoaştere. Epistemologul francez Georges Gusdorf credea că munca în echipă este esenţială pentru constituirea Interdisciplinarităţii autentice. Acum, după marele dezastru naţional românesc din decembrie 1989, în siajul căruia populaţia României s-a redus cu vreo 5 milioane de persoane, nu prea cred eu că mai este posibilă „Interdisciplinaritatea pe româneşte” dacă ne pliem riguros pe condiţia lui Gusdorf.

 96. 102 blogideologic februarie 22, 2014 la 8:19 am

  În opinia lui Erich Jantsch, întregul sistem educaţie-inovaţie îmbrăţişează o multitudine de sisteme interdisciplinare pe două nivele care se mişcă în direcţia unei coordonări generale.

 97. 103 blogideologic februarie 22, 2014 la 9:01 am

  Spuneam că după anul 1800, gândirea din provinciile Vechiului Regat a fost influenţată de filosofia analitică, în vreme ce gândirea din Ardeal a fost influenţată de filosofia continentală. În secolul XX, ontologia dezvoltată de către Martin Heidegger –un „filosof continental” studiat intens la noi după anul 1989- vede fiinţa umană ca situându-se ferm în lume şi aflată în interacţiune cu lumea. Să mai observăm că Martin Heidegger nu recurge de facto la ştiinţele cognitive moderne (care sunt dezvoltate din filosofia analitică).

 98. 104 blogideologic februarie 22, 2014 la 10:42 am

  http://www.nytimes.com/2014/02/22/education/montessori-schools-surge-in-popularity-among-new-generation-of-jewish-parents.html?hpw&rref=education Metoda pedagogică Montessori –am mai vorbit despre această metodă* pe blog- înregistrează acum o popularitate extraordinară în şcolile evreieşti din New York. * „paradigma nouă” a lui Sir Ken Robinson. Filmul de aici http://www.youtube.com/watch?v=zDZFcDGpL4U explică în desene. Dar la comentarii ce văd ? Unii comentatori recunosc “The Montessori model” în „paradigma nouă” a lui Sir Ken Robinson. Or, modelul Montessori, şi am mai spus aceasta pe blog, se încadrează în vechea paradigmă senzualist-asociaţionistă a educaţiei, aceasta fiind chiar paradigma lui Destutt de Tracy. În „filmuleţ”, magnificul Sir Ken Robinson uită un detaliu. Deloc neînsemnat. Anume faptul că între Iluminism şi revoluţia industrială nu există hiatus, cum insinuează „filmuleţul”. Iar am mai spus aici că Iluminismul scoţian creează premisele pentru lumea industrială modernă (de fapt termenul „industrialism” a fost creat de către Ideologul Destutt de Tracy). Din consideraţiile iluministului scoţian Thomas Reid vedem chiar premisa unităţii de informaţie : bit-ul. De ce foloseşte Claude Shannon baza logaritmică 2 ? Vezi consideraţiile lui Thomas Reid despre cele „două percepţii distincte” necesare pentru a crea baza pentru „judecată”. De altminteri bună parte din consideraţiile iluministului scoţian Thomas Reid sunt incorporate în psihologia şi pedagogia senzualist-asociaţionistă a lui Destutt de Tracy. Dar nu şi în varianta lui Condillac, după cum atrăgea deja atenţia la noi domnul George Băiculescu. Precum şi alţi autori români ale căror cărţi au fost arse în 1948 din ordinele alogeno-cominterniştilor Lioncik Tismineţki (tatăl lui Vladimir Tismăneanu) şi Valter Roman (tatăl „revoluţionarului” Petre Roman).

 99. 105 George Hălărescu februarie 22, 2014 la 12:42 pm

  Către „sadicu”,
  sunt oripilat de ce s-a întâmplat în Ucraina! Ianukovici a dat dovadă de mare luciditate și răbdare. Nu trebuie să uitați că ce s-a întâmplat în Ucraina este o barbarie și este împotriva statului de drept. Un protest nu înseamnă distrugeri și crime. Acei manifestanți care au dat foc și au spart depozite de armament nu sunt cetățeni, ci anarhiști. Ianukovici era și este un președinte legitim, care nu s-a agățat de putere și care nu și-a folosit toate prerogativele pentru a stopa protestul. Aș vrea să vă pun o întrebare: care este procentul celor care-l sprijină pe Ianucovici și care este procentul care sprijină opoziția?

  UE a făcut mari deservicii Ucrainei atunci când a făcut cadouri otrăvite Ucrainei și nu a ascultat ce a spus Ianukuvici când le-a cerut să negocieze și cu Rusia.
  Din punctul meu de vedere, acele câteva zeci de mii de protestatari, nu sunt reprezentative pentru Ucraina, drept dovadă că nu ascultă nici de opoziție, și nu sunt nici proeuropeni. Ucraina este o victimă a aroganței UE și a dorinței de a-și păstra influența în zonă a Rusiei.

  Ucraineni au fost manipulați și omorâți ca niște câini. După ce că sunt și săraci au fost și traumatizați și umiliți. Ianukovici a vrut să facă ceva pentru țară dar l-au depășit evenimentele.

 100. 106 ZeV februarie 22, 2014 la 12:46 pm

  Ceea ce se intrevede , odata cu diularea opacitatii vietii politic, este ca adevaratul coabitac pare chiar d-nul Crin Antonescu, coabitacul din umbra, pare-se, validat de Curti si Porti. Liderul de anvergura europeana si americana potrivit pentru colonii are deja un tipar clasic:
  santajabil, isteric, imprevizibil, somnolent, insolent (in interior), leguma de sera (in afara), neprincipial, …latifundiar,….piroman (atunci cand vine directiva).
  😉
  Exista, pe de alta parte, si alte idei interesante (pe blogul d-nului CPreda n.r.), anume ca, cei doi co-lideri ai USL se vor separa in stil cinematografic (sau teatral) DOAR pana la alegerile europarlamentare, dupa care, se vor comporta de ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
  Oricum, gustul amar ale celor care au crezut si cred in seriozitatea proiectului anti-regim (Basescu n.r.) nu va disparea curand.
  Personal tind sa-l cred totusi pe Ponta, atunci cand spune ca disocierea de responsabilitatea guvernarii nu este un scenariu credibil aducator de voturi. Cetatenii, sunt convins, isi doresc o buna guvernare pe termen lung, stabila, coerenta si independenta de atat de paguboasele (pentru tara n,r,) calcule electoraliste ale partidelor, efemere si inconsistente ca focul de artificii, oricat de spectaculos ar fi acesta.
  In ceea ce priveste prezidentialele, tare ma tem ca noi, alegatorii, ne-am agatat pana acum de o holograma. Adevaratul Crin, este posibil sa fi fost tot timpul in cu totul alta parte.
  (Z)

 101. 107 ZeV februarie 22, 2014 la 1:44 pm

  Cris
  Asa este, definiția de la care pornesc (si) eu e „un sistem în care majoritatea hotărăște și toți se supun”.
  Diferenta dintre noi consta in faptul ca eu inteleg prin ,,majoritate” cetatenii care au votat USL ca entitate cu program bine definit, nu ca suma de componente politice.
  De altfel, asta este si sensul comentariului meu anterior pe care, se pare, nu l-ati inteles foarte bine.
  Poate pentru ca eu, spre deosebire de dvs, sunt un simplu votant, fara calitate de membru de partid, deci, mai idealist decat ar fi trebuit sa fiu.
  Nu-I nimic, invatam si iar invatam.
  (Z)

 102. 108 Adrian B. februarie 22, 2014 la 2:50 pm

  @ sadicu

  Asta numesti tu democratie in Ucraina ? Esti nostim . As spune ca nu stii mai nimic despre Ucraina ! Evenimentele de abia acum vor incepe … Oricum , primul pas va fi ca reprezentantii fortelelor ” democratice ” sponsorizate si manevrate de SUA si Germania vor incepe sa se certe intre ei !!! Apoi , secesiunea …

 103. 109 blogideologic februarie 22, 2014 la 3:11 pm

  Statul francez lansează o Companie minieră publică. Mesajul subliminal? Bogăţiile subsolului Franţei nu aparţin străinilor ! http://www.lefigaro.fr/societes/2014/02/21/20005-20140221ARTFIG00334-l-etat-lance-une-entreprise-miniere-publique.php

 104. 110 blogideologic februarie 22, 2014 la 3:29 pm

  În landul german Saar, cunoaşterea bună a Limbii Franceze contează şi ajută ! http://www.lemonde.fr/le-magazine/article/2014/02/21/dans-la-sarre-le-francais-ca-sert_4370289_1616923.html

 105. 111 Luminita Arhire februarie 22, 2014 la 3:46 pm

  Observ, domnule profesor , cum in tulburata si insangerata Ucraina , pentru ca puterea sa ofere ceva cu adevarat semnificativ protestatarilor , Parlamentul va face posibila , prin modificarea cu celeritate a legislatiei, eliberarea Iuliei Timosenko .Concesia se va face in aplauzele Europei , Parlamentul va vota fara multe fasoane , fara sa se uite la „chichite ”juridice , pentru ca – nu-i asa ? – Iulia Timosenko si-a obtinut Certificatul de detinut politic de la mai-marii Batranei Doamne … Si imi aduc aminte , cu cata dusmanie absurda aceeasi Batrana Doamna i-a trecut in lista lui Victor Ponta conditia ca pe durata exercitarii mandatului de presedinte interimar Crin Antonescu sa nu poata acorda gratieri ! In dreptul respectivei cerinte nu era trecut in paranteza , explicit , numele dumneavoastra , dar impunerea era atat de nerusinat de transparenta … Vedeti , domnule Prim-Ministru , dumneavoastra nu ati fost in tabara „care trebuie ”… Cu toate acestea , daca am fi avut sansa de a trai intr-o epoca mobilata cu oameni mai demni , MAI INZESTRATI CU SIMTUL ISTORIEI , mai intelepti si mai feriti de raceala unui politicianism sterp , care are ca deviza „toti ai nostri sunt buni , toti ai lor sunt rai ”, poate s-ar fi observat macar faptul ca dumneavoastra NU ATI FACUT NICI O CERERE DE GRATIERE !
  Mai tarziu , si „martea neagra a democratiei ” (!!!) tot cu „GRATIERE ” si „AMNISTIE ” le-a iritat auzul domnilor si doamnelor de la Bruxelles!
  Nu cred ca un astfel de profil avea Europa aspiratiilor noastre … si nici Europa aspiratiilor dumneavoastra , probabil … Eu as fi asteptat altceva decat aroganta acestei familii reci si calculate, care incuie frecvent frigiderul sub privirile copiilor mai recent adoptati , fara sa uite sa lipeasca pe usa frigiderului o lunga lista cu ce nu au voie sa faca !

  De cate ori simt o astfel de revolta a neputintei ma intreb : dar daca un exces de hazard m-ar fi condamnat sa traiesc in Coreea de Nord ?

 106. 112 sadicu februarie 22, 2014 la 4:17 pm

  Niciodata,pana acum nu am scris despre ce s-a intamplat sau se intampla in interiorul USL,considerand ca nu e treaba mea.
  Am criticat alianta in integralitatea sa si nu pe ”bucati”,astfel ca nu pot fi acuzat de partinire.
  Totusi,daca nu m-am amestecat in ”bucataria interna”,nu inseamna ca nu am observant ce s-a intamplat acolo.Astfel,astazi,(pentru prima data),o sa scriu despre relatia dintre PSD si PNL respectiv despre relatia dintre cei doi co-presedinti,Victor Ponta si Crin Antonescu.
  Este evident pentru orice persoana care urmareste atent viata politica ca PSD si Victor Ponta si-au tradat principalul partener de guvernare si mai mult,l-au calcat sistematic in picioare.
  Incerc sa descriu,in mare,evolutia relatiilor dintre cele doua partide de la constituire si pana in zilele noastre.
  Atat la alegerile locale cat si la cele parlamentare s-a respectat raportul paritar intre cele doua forte in desemnarea candidatilor.
  PSD a cedat 10% in favoarea UNPR iar PNL,10% in favoarea PC. Merita sa mentionam faptul ca cele doua partide ”lipiotori”,practic nu exista,atata timp cat,impreuna,nu fac 2%.,motiv pentru care,niciodata nu s-au prezentat de unele singure in alegeri.
  In fine,alegerile s-au incheiat cu bine pentru USL,obtinand un scor de 58% ceea ce in parlament prin redistribuire,s-a ”tradus” intr-un scor de 70% mandate de senatori si deputati USL.
  Dupa anuntarea rezultatelor de catre exit-polluri,care a fost primul gest pe care l-a facut Victor Ponta,imediat ce a avut un microfon in fata? A multumit alegatorilor? NU! Si-a felicitat partenerii? NU!
  Foarte nerabadator,a anuntat cooptarea UDMR la guvernare fara sa-l anunte pe Crin Antonescu? Intrebare:cand ai 70% in parlament,la ce mai ai nevoie sa te asociezi cu inca un partid?
  Pe urma partidul lui Voiculescu care a intrat in parlament pe ”barba” PNL,a sarit in barca PSD.Din acel moment,trustul varanului a inceput sa presteze in favoarea lui Victor Ponta si a PSD si in defavoarea lui Crin Antonescu si PNL.A fost primul dezechilibru care a aparut in sanul aliantei.Sa fim seriosi:PC,a fost introdus in parlament si a primit doua ministere,pentru ca PNL,PSD,,Victor Ponta,Crin Antonescu,sa beneficieze in mod nediscretionar,de sustinerea trustului Intact.In fine:LIBERALII AU INCHIS OCHII.
  Dupa consumarea scrutinului din decembrie 2012,inca de a doua zi,postul de casa al PSD,patronat de Ghita,de dimimneata si pana seara,i-au atacat,non-stop,pe liberali dar mai ales pe Crin Antonescu.LIBERALII AU INCHIS OCHII.
  Intr-o perioada in care Crin Antonescu se afla in stare latent,find aproape in totalitate absent din mediul public,”tata socru” si alti lideri ai PSD,mai mult sau mai putin voalat ne anuntau ca partidul vrea sa aiba candidat propriul.
  LIBERALII AU INCHIS OCHII.
  Apoi,PSD prin intermediul satelitilor sai,UNPR si PC,au inceput sa cumpere angro,parlamentari din opozitie,in special de la PPDD.
  Intreb din nou:cand ai 70% in parlament,la ce-ti mai trebuie un astfel de surplus? Nu cumva,urmaresti sa incropesti a alianta,alta decat cea existent?
  In fine,si de aceasta data:LIBERALII AU INCHIS OCHII.
  Dar hai sa vedem ce s-a intamplat in interiorul guvernului,unde la inceput ,cel putin teoretic,a existat un echilibru,(spun teoretic,deoarece,multe din ministerele atribuite liberalilor,au fost,partial,golite de continut.La fel ca In parlament,si in guvern,primul dezechilibru a aparut,prin trecrerea PC in tabara PSD,(pentru ca PC detine cele doua ministere de la agricultura si turism).LIBERALII AU INCHIS OCHII.
  PNL a cedat Ministerul Justitiei in favoarea unui ministru ”independent si tehnocrat”,care intre timp s-a inscris in PSD.
  De asemenea alti trei ministri delegati,(asa zisi tehnograti) in frunte cu Voinea s-au inscris in PSD si urmeaza sa fie investiti ca minstri cu portofolii..LIBERALII AU INCHIS SI DE ACEASTA DATA OCHII.
  Sincer sa fiu,habar nu am unde a fost conducerea PNL in tot acest timp respectiv,cum de-a acceptat ca partidul sa fie mazilit in acest fel.
  Unde sa mai punem faptul ca inclusiv,in aceste zile,cand se poarta negocieri,Ponta nu se sfieste sa goleasca si mai mult de continut ministerele care le revin liberalilor,recurgand la tot felul de mutari si permutari.
  Culmea tupeului este ca pesedistii ii acuza pe liberali ca vor sa rupa alaianta.Pai hai sa vedem,concret,ce vor liberalii.
  Asa ”ciopartite” cum sunt,mai au si ei cateva ministere acolo,plus o functie,(care,sa fim seriosi,este mai mult onorifica),de vicepremier.
  Nu cer nimic nici de la PSD nici de la asociatii acestuia.Vor in primul rand sa-si desemneze ministrii pe locurile ramase libere,(pana aici si Ponta este de accord),care le apartin .”Marea concesie” de care se cramponeaza Ponta,este mutarea functiei de vicepremier de la fianante la interne,(scuze ca ma repet,functie care apartine PNL).Din cate am inteles,Oprea s-a inteles cu Iohanis cum sa-si imparta atributiile pe domeniul apararii si sigurantei si nationale,iar eu intreb,(in locul doamnei Cris,care spune ca e membra a PNL):CARE-I PROBLEMA?
  Este evident,care-i problema:Ponta nu vrea sa stea in ”capul mesei” alaturi de Iohanis,pe motiv de eclipsare totala.
  E constient ca venirea lui Iohanis la Palatul Victoria,coincide,in plan mediatic,cu venirea lui Adrian Mutu la Petrolul Ploiesti.
  Ori,inca din prima zi in care a fost investit ca premier,Victor Viorel Ponta si-a inceput campania electorala pentru prezidentialele din toamna.
  Astfel,nu accepta ca o personalitate care se bucura de un grad de incredere,mult superior fata de el,sa-i traga presul de sub picioare.
  Voi continua

 107. 113 Cris februarie 22, 2014 la 4:54 pm

  Constat că mulți comentatori nu vorbesc despre PNL, PSD… ca despre partide formate din sute de mii de membri, cu statut, o structură clară, organisme colective de conducere alese democratic, și cu atribuții precise, ci doar despre președinții lor.
  Antonescu vrea sau nu vrea, Ponta a decis, a respins…
  Să nu vorbesc despre PSD fiindcă nu sunt membră PSD, dar despre PNL pot să vorbesc.
  În PNL există un organ suprem de decizie în probleme majore, congresul, și un organ restrâns format din 67 de membri aleși (simpli membri PNL, președinți de organizații, președinți de consilii județene, primari, demnitari mai înalți…) care se pot întruni mai rapid decât congresul, și lua prin vot hotărâri importante privind linia de acțiune imediată a partidului, într-o situație acută.
  Președintele partidului nu are drept de veto. El nu are decât un vot în acest organ.
  Așadar, găsesc că e o abordare simplistă să comentezi atitudinea partidului ca pe un moft al președintelui său.

  În privința șanselor lui Antonescu la prezidențiale, cred că e prea devreme să se facă predicții.
  În timpul turbulențelor, rămâne fidel nucleul dur, dar, pe măsură ce se liniștesc apele, se așează și electoratul.
  Apoi, contează și contracandidații.
  Eu nu mă hazardez să dau verdicte: ăla va câștiga, ălălalt va pierde…
  Și, să nu uităm ceva foarte important! Electoratul are memorie scurtă și în privința bunelor, dar și în privința relelor…

 108. 114 Cris februarie 22, 2014 la 5:08 pm

  Dar, să ieșim din carapacea România unde, cred unii, s-au adunat toate relele lumii!
  Ce aflăm noi de la postul public italian?
  Guardia di Finanza, deși e dotată și supradotată, deși are experiență de o sută de ani în spate, nu reușește să stârpească evazioniștii.
  Avem, spune ea, 50 de miliarde de euro evaziune (cât e Bugetul Consolidat al României? Cine știe? 80 ?).
  Mai mult, există entități clandestine care își oferă „serviciile” către firme ca să le învețe cum să ocolească Fiscul.

  Noul premier și cabinetul său își propun să facă reforme structurale, reforma legii electorale și reforma pieței muncii…

  Ce-mi place Elveția! (fără imigranți în ea…)

 109. 115 Cris februarie 22, 2014 la 5:14 pm

  @ blogideologic:

  De ce vorbiți, domnule, în „radicale”?
  Limba e un mijloc de comunicare bazat pe niște convenții care trebuie respectate de toți comunicatorii, altfel nu ne înțelegem.
  Dacă fiecare ar fabrica cuvinte sau le-ar da celor existente alte sensuri decât cele din dicționarul explicativ, nu s-ar înțelege om cu om.

  Semănați cu Aurelian Andreescu când era tânăr, în fotografie…

 110. 116 Luminita Arhire februarie 22, 2014 la 5:31 pm

  Privesc si nu stiu daca vreunul dintre inconstientii care rostesc ( fiind inca in tabara puterii !) formula magica MOTIUNE DE CENZURA chiar deslusesc viitorul de dincolo de sintagma otravita sau spun, precum Scarlett O’Hara, ca la asta se vor gandi de maine … Va jucati cu MOTIUNEA DE CENZURA ? Pe noi ne-ati intrebat ca credem despre joaca voastra cu degetul in inelul grenadei ? Pe noi ne-ati intrebat daca ne convine sa-l numeasca Basescu Traian pe Livache de exemplu , ca-i liber de contract , Prim-ministru ? Sau poate ati batut deja barbateste palma pentru numirea omniprezentului , omnipotentului si omni-tot-ce-se-mai- poate , Klaus Johannis ! ( mai stiti cum in urma cu numai cativa ani , tot dupa o motiune de cenzura , sceneta asta cu cei doi primari competenti era misto-ul cel mai gros pe care ni-l arunca in fata Basescu?)
  Draga Cris , nu cred ca acesta este PNL-ul in care v-ati inscris , din convingere si din atasament pentru idei generoase ; asa cum cred ca nu acesta este presedintele pe care vi l-ati imaginat pentru „generoasa fundatie ”. Dintre liberalii „vechi ” abia mai recunosc doi-trei ; restul – o pleiada de cetateni care vad ca nu-i ies din cuvant Marelui Crin (care joaca tot mai des cu demisia pe masa ) cetateni din care cel din urma si-a facut o platosa foarte tepoasa , si invelit in poleiala asta se iveste in lume .
  As mai avea niste intrebari , pentru cei care probeaza cu flacara deschisa butelia Motiunii de cenzura :
  Ati calculat ce procent din Parlament va este necesar pentru trecerea unei Motiuni de cenzura ?
  Daca da , cine sunt ceilalti care o vor semna , cati dintre ei vor deveni din adversari , aliati ?
  Cu cati dintre ei v-ati inteles deja ?
  Ce-ati oferit la schimb?

 111. 117 Adrian B. februarie 22, 2014 la 5:45 pm

  Dupa cum se deruleaza evenimentele in Ucraina nu exista decat doua solutii : dictatura militara sau divizarea tarii ! I-au rezolvat americanii si pe astia …

  Oricum , cred ca vom asista la miscari inteligente ! Este amenintata direct Rusia ! Parca si pe georgieni i-au pacificat tot in timpul olimpiadei …

  Este interesant ca in Romania nu ai unde sa asculti o analiza CORECTA cu privire la Ucraina ! Subiectul este abordat dezechilibrat , in favoarea americanilor , de tot felul de marionete penibile !!! Rusine ! Asta nu-i presa ; este o abordardare de mercenar !

 112. 118 Marian Nicolae februarie 22, 2014 la 5:50 pm

  @ sadicu februarie 22, 2014 la 12:54 am

  Chiar credeti ceea ce spuneti ????

  Asistam pur si simplu la prabusirea civilizatiei………

 113. 119 Călin februarie 22, 2014 la 6:08 pm

  Buna.Poate trimit popularii europeni o ,,delegatie” (miniștri de externe,propaganda,etc)la micul dictator besinescu ptr a negocia scoaterea Dvs din închisoare.Se pare ca eliberarile intra la pachet cu ,,democratizarea”țării Domnule Prim Ministru.,,Democratizarea” la noi s-a făcut ,asa ca nu cred ca va vor ajuta.Baroso a avut grija ca in lista data lui Ponta sa interzică gratierile,pe cand ,la vecinii noștri ,eliberarea ,,prințesei gazului” se face in 2 zile,asa se aude.Sant curios dacă vecinii noștri ,dupa vreo 20 de ani,atunci cand nu vor mai deține ei nimic,(bănci,industrie,etc)vor mai da foc polițiștilor de dragul UE.

 114. 120 ZeV februarie 22, 2014 la 8:40 pm

  Centru
  Nu trebuie sa ignoram derivele si incultura, oriunde s-ar afla, dupa cum, trebuie sa remarcam si sa apreciem si ce este bun, mai ales, atunci cand fondul este bun.

 115. 121 pozedecat februarie 22, 2014 la 10:41 pm

  n disputele pe tema Rosia Montana aduc mereu in discutie Elvetia, o tara printre cele maia bogate desi nu are practic nicio resursa minerala. Si, mai mult, nici macar iesre la mare … De aceea, noi care am fi gata sa acceptam bullshitul ala ca extragerea aurului la Rosia prin anihilarea totala a mediului si a resursei culturale practic inepuizabile de acolo, trebuie sa reevaluam zicerea cu muntii nostri. De aceea am imaginat varianta elvetiana a traditionalului „Muntii nostru aur poarta, noi cersim din poarta in poarta!” care probabil suna asa: „Muntii nostri nimic n-au, toti din lume bani ne dau!”

 116. 122 blogideologic februarie 22, 2014 la 10:51 pm

  George Bernard Shaw : The Lure of Fantasy – „Atracţia (poate înşelătoare) a fanteziei”.

 117. 123 blogideologic februarie 22, 2014 la 11:04 pm

  Este interesantă cartea lui Gian Francesco Giudice : “Odiseea în Zeptospaţiu”. Evident că Zepto e doar prefix în acest titlu. Prefixul Zepto derivă din “septo” şi înseamnă “cea de a şaptea putere a numărului 1000”.

 118. 124 blogideologic februarie 22, 2014 la 11:28 pm

  A fost poate înţeleaptă atitudinea pozitivistului Auguste Comte care nu era deloc interesat de ceea ce ar fi arătat un microscop optic foarte puternic. Dar există acum şi alte “microscoape” mult, mult, mult mai puterice decât microscopul pe care îl evita Comte. Un astfel de microscop puternic este maşinăria de la CERN pe care inginerii o desemnează cu acronimul LHC. Iar cu el se poate privi într-un spaţiu cu diametrul mai mic decât 100 de zeptometri. Un zeptometru înseamnă o miliardime de miliardime de milimetru.

 119. 125 Centru februarie 22, 2014 la 11:28 pm

  @Sadicu – bati campii , si inca rau de tot .
  Opozitia de astazi era déjà la putere in Ucraina intre 2004 – 2011 , nu se deosebesc cu nimic , cu nimic de partidul lui Ianukovici – clientelism si criminalitate de stat in interior , dublu limbaj in exterior – vor Europa dar opozitia de astazi refuza sa semneze acordurile cu UE …
  Iar ce a fost la Kiev este o lovitura de forta care nu are nimic in comun cu democratia .
  Ianukovici era la putere prin alegeri , prin alegeri trebuia sa plece , nu dupa atacuri cu sticle incendiare , bolovani si arme albe impotriva politistilor ucrainieni si dupa ocuparea de catre ” demonstranti ” a sediului unor ministere . Ce circ , cu popi cantand slujba , cu popi laudand Fecioara in fata armatilor cu bolovani , cu ” spital de campanie ” bun de filmat si casti metalice Croix Rouge ale ” personalului ” … daca eu sunt nemultumit de ura si ranchiuna regimului basist , am dreptul sa atac institutiile sa-l fac sa plece , fiind ales ? Am dreptul sa-l fugaresc pe palavragiul Ponta pentru ca pierde finantarea externa pentru Deva Lugoj , intarziat in birouri si tribunale 18 luni , care trebuie terminat la sfarsitul lui 2015 si care in practica nici nu a inceput ( ce sa vorbesc de centura Bacau – 30 km – prima autostrada in Moldova sau Sebes Turda – 70 km – amandoua finantate de UE si care sunt , birocratic , inapoia Deva Lugoj ? ) ? Nu ! Trebuie sa-l support si pe unul , si pe celalalt .
  Comparatia ta Kiev 2014 Bucuresti 1989 este INDECENTA !

 120. 126 Centru februarie 22, 2014 la 11:39 pm

  @Out of topic – dar imi permit pentru ca este o veste buna pentru toti – Romania s-a calificat astazi , pentru a 8-a oara , la Campionatul Mondial de rugby in 15 , eveniment planetar , urmarit de miliarde de telespectatori , in Marea Britanie , 2015 .
  Rugbyul este un sport elitist , controlat de o elita conservatoare british cu mare influenta in politica , economie si presa , cu implicatii financiare enorme in Franta si tarile anglo-saxone .
  Romania intriga occidentalii educati peste medie cu doua lucruri – ” sunteti latini acolo , in Europa de Est ? ” si ” cum de aveti un rugby relativ performant , de unde aveti bani ? ” .
  In 2015 , pe toate ecranele televizoarelor din Argentina si Franta , Australia si Africa de Sud , Canada si Japonia , vor apare si rugbystii romani .

 121. 127 Centru februarie 23, 2014 la 2:15 am

  Cred ca Ponta are o foarte vaga idee asupra proiectelor de constructie de autostrazi in tara lui .
  Este bun in aprecieri generale ” coridorul 9 european ” , ” coridorul 11 european ” etc fara sa fie capabil , daca reporterul ar fi intr-adevar informat si l-ar intreba , ce este concret in aceste ” coridoare ” .Incepe chipurile , ” in aprilie ” lucrarile la faraonica Comarnic Brasov , dar nu s-a expropriat acolo un metru de teren !
  Despre ce se intampla concret pe teren , acolo unde intr-adevar sunt firme desemnate sa construiasca , teren expropriat , bani sa finanteze si proiectare asigurata , toate programme puse pe roate in ” intunecata epoca Boc ” ( Deva Timisoara , Arad Nadlac ) , cred ca nu stie mare lucru .
  Si nici nu pare foarte interesat sa stie .
  Cu atat mai putin sa se implice . Dar are o mare problema de autoritate , nu prea vad cine il ia in serios …

 122. 128 blogideologic februarie 23, 2014 la 6:37 am

  Pe undeva (mai precis într-o comparaţie între economia Germaniei şi economia Americii), laureatul Nobel Paul Krugman subliniază ideea că tipul de filosofie care formatează o cultură naţională totodată determină forma economiei acelei naţiuni.

 123. 129 ZeV februarie 23, 2014 la 7:04 am

  Cris
  Si eu cred ca ,,EBA este foarte activa și competenta în domeniile pe care și le-a ales în Parlamentul European”
  Cat de competenta va las pe dvs sa decideti, dar sustin fara rezerve ca activa este de da pe din afara.
  Argument ? Are atat de multe de spus (in interesul Romaniei, bineinteles n.r.), incat, materialele pregatite de numerosul staff pentru joi, l-a citit marti.
  Pacat ca distinsii colegi din PPE nu au prea apreciat zelul bineintentionat al europarlamentarului roman. Probabil ca d-na Reding, moderna dpdv relational, si-a asumat rolul barbatului, care, prin definitie este misogin.
  (Z)

 124. 130 ZeV februarie 23, 2014 la 7:05 am

  erata-7:04 am
  materialul pregatit

 125. 131 blogideologic februarie 23, 2014 la 7:06 am

  „Troia rusească” şi „Pompeiul ucrainean” / Istoria lui Karamzin, foarte frumos scrisă !, deşi este împănată cu hubris şi minciună, vrea să justifice pentru acea parte din intellighentsia rusă cu înclinaţie spre umanism, hulpava şi cruda creaţie geopolitică intitulată NovoRossiia ori Rusia Meridională pe teritoriul nord-pontic din vechea Romania Orientală (să nu uităm că peninsula Crimea, apoi zona riverană a Mării Azov, a fluviului Don inferior şi a rîului Kuban fuseseră romanizate înainte de a fi fost romanizată Dacia!). După anul 1774 –când s-a parafat Tratatul de la Kuciuk Kainargi cu sprijin voltairian şi britanic- , ruinele antice din Chersonesul Tauric (peninsula Crimea) fuseseră botezate „Troia rusească”. Iar după ce însăilarea artificială de teritorii furate de la alţii, profitoarea pactului Ribbentrop-Molotov, vorbesc despre Ucraina, s-a desprins din URSS, aceleaşi ruine au fost rebotezate „Pompeiul ucrainean”. Era de aşteptat ca în parcul de la Mezhyhiria al preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici să fi fost instalate nişte foarte valoroase coloane Greco-romane provenind din „Pompeiul ucrainean”.

 126. 132 Vsile februarie 23, 2014 la 8:23 am

  Cind esti sadic esti si prost!

  Victoria democratiei din Ukraina salutata de sadic a avut ca rezultanta inlaturarea presedintelui !
  Ei dar acum de cind Sadicul saluta Ukraina cu respect in mod sigur respactabiliii vor elibera Bucovina si Herta , iso vor cara carabalacul militar din insula Serpilor .

  Zev,
  Cobori vertiginos o alunecare a la jocurile de la Yalta!
  Parca nu va bucurati si il injurati pe Basescu atunci cind transele de imprumut ingenuncheau Romania acum observ ca va este bine de cind traim din imprumuturi si din mila lui Dumnezeu!

  Fragmentarium..
  Aparent exacta analiza . Fenomenul care la indepartat pe Antonescu minciuna , nesiguranta ,scenaritra care la desconspirat pina la urma pe Ponta se obsearva sau mai bine spus s-a observat de la vladica la opinca chiar printre agitatorii PSD sau PDL ,asa zisi colegi echidistanti in idei de pe acest blog.
  Antonescu in mod sigur ar fi fost boicotat de marii baroni PSD din teritoriu ,lucru probabil perceput din timp si de liberali, de partea cealalta
  ambitioasa familie Sarbu isi dorea ginerele pe postul de ales la Cotroceni, dar probabil pe vechea Constitutie.
  In mod sigur noul proiect de Constitutie va fi blocat de USD pentru ca la viitoarele alegeri sa avem sus un basescu mai tanar tot asa de jmucator dar si pilot .
  Antonescu insa se pare ca va ramane leaderul unei fractiuni si nu a opozitiei , nici o data Basescu nu-l va accepta colaborator , partener pe acesta decit daca PNL ar comasa cu PDLeul si atunci ar deveni evident
  o forta politicia de opozitie perceputa insa ca basista ,deci fara aderenta populara si nicidecum altfel.
  Nu vad in nici un fel aceasta absortie cu Antobnescu in cap, poate insa mazilirea acestuia ar schimba ceva pe esicherul politic deja desemnat de PSD, acela care doar s-a folosit atunci cind a avut nevoie de PNL, ca apoi prin manevre oculte sa-l abandoneze!
  Romanii dupa ce au ramas precum ursul pacalit de marinar fara coada ,vor trai alta experienta tot asa de nefericita ca cei peste 10 ani basisti, ,depopulind aceasta tara in interesul si scenarita programata de aliatii nostri europeni!

 127. 133 George Hălărescu februarie 23, 2014 la 10:06 am

  Ucraina și paradoxul statului de drept

  Moto: „Unii clienți care vin să-și cumpere mașini își caută țeapa,
  Eu le arăt o mașină bună, ei optează pentru una compromisă.”
  Un prieten din vânzările auto.
  Ucraina și-a căutat nenorocirea și a găsit-o!

  În Ucraina se scriu în aceste zile cele mai negre pagini din istoria sa contemporană. Nimic nu poate fi mai trist într-o democrație, decât să răstorni ordinea de drept prin violență și barbarie, prin crimă și șantaj.
  Nu am înțeles nici acum de ce UE și SUA salută victoria protestatarilor!? Pentru că aceștia nu au respectat acordul la care europenii au fost parte și l-au garantat? În Ucraina exista o majoritate parlamentară și un președinte legitim, care au avut o opțiune cu privire la viitorul țării. Fie că a plăcut sau nu opoziției, mijloacele legitime pe care le aveau pentru a contesta decizia și a forța o altă decizie politică erau cele parlamentare și manifestațiile pașnice. Lucru care nu s-a întâmplat. Protestatarii au dat foc la clădiri, au făcut baricade, au spart depozitele cu armament și au provocat autoritățile la un conflict sângeros. Mă întreb, dacă în Germania sau în SUA s-ar sparge depozite de armament și s-ar trage în autorități, ce s-ar întâmpla?
  Ucraina se îndreaptă, de câteva zile, spre cea mai dificilă perioadă din istoria sa. Greul abia de acum începe! Pericolul separatismului este iminent, iar Crimeea de mult se vrea a rușilor, iar instabilitatea politică va ține capul de afiș. Iulia Timoșcenko a și declarat că vrea să fie președinte. Oare ceilalți lideri ai opoziției, care își arogă alungarea lui Ianukovici, nu doresc și ei fotoliu de președinte?
  Peste toate astea cel mai mare pericol îl reprezintă precedentul creat, când nu convine opoziției de starea de lucruri din țară iese în stradă și vandalizează bunurile publice până alungă Puterea. „Să trăiască un așa stat de drept!”
  Aș vrea să mă adresez și celor care privesc cu admirație cele petrecute în Ucraina.
  Dacă în România, UDMR ar ieși în stradă cu toți maghiarii solicitând autonomia unor teritorii și ar face ce a făcut opoziția ucraineană, ce ați spune? Să-i omorâm! Să plece din țară! etc. Lucrurile nu sunt simple și trebuie privite cu foarte mare prudență. În Ucraina s-a răsturnat ordinea constituțională de către o minoritate și cu complicitatea UE și a SUA.

 128. 134 blogideologic februarie 23, 2014 la 11:43 am

  @ Tokes Laszlo şi UDMR : Dezastrul la care a condus aplicarea principiilor autonomiei şi etnocraţiei minorităţilor în Bosnia- Herzegovina http://www.nytimes.com/2014/02/22/opinion/sunday/stray-dogs-and-stateless-babies.html?hp&rref=opinion&_r=0

 129. 135 Cris februarie 23, 2014 la 12:12 pm

  Ucrainienii pro-UE și-au văzut îndeplinită o dorință: să nu mai fie Yanukovici președinte (el fusese ales de majoritatea celor care au votat la alegerile prezidențiale).
  Întrebarea e: demiterea lui de către Parlament e constituțională?
  Dacă nu e, gestul e într-adevăr lovitură de stat.
  Vor avea loc alegeri prezidențiale în mai. Componența Parlamentului va rămâne cea de azi.
  Să vedem ce fel de președinte va vota majoritatea! ATUNCI se va vedea dacă protestatarii reprezintă majoritatea.
  Timoșenko a fost condamnată pentru a fi semnat cu Putin un acord privind gazele naturale. Acum e agreată de cei anti-Rusia?
  Dacă la alegeri nu va învinge candidatul protestatarilor, ei vor respecta rezultatul votului?
  Să presupunem că va ieși Klitchko!
  Au vrut Yușcenko? A ieșit Yușcenko. Nu le-a mai plăcut Yușcenko.
  Au vrut Yanukovici? A ieșit Yanukovici. Nu le-a plăcut nici Yanukovici.
  Dacă o să iasă Klitchko, ăsta o să le placă?
  Acordurile cu UE or să ducă la bunăstare? sau cei pro-UE nu vor decât să plece să lucreze în Occident?

  Eu cred că și ucrainienii au impresia că progresul lor depinde numai de lideri, când, în realitate, depinde numai de ei, de toți ucrainienii, indiferent de orientarea țării către un punct cardinal sau altul.

 130. 136 Cris februarie 23, 2014 la 12:20 pm

  @ blogideologic:

  „Filosofia analitică” are sens, adică e filosofia care analizează, disecă, abordează fiecare problemă separat și în profunzime.
  Dar „filosofia continentală”?
  Să înțeleg că există o filosofie continentală și una marină/oceanică/insulară…?
  Combateți adânc, domnule…

 131. 137 Maximmouse februarie 23, 2014 la 12:29 pm

  @Sadicu.

  Spui :
  SALUT VICTORIA DEMOCRATIEI IN UCRAINA!

  Care democratie?! A avut loc un proces electoral si n-am stiut?! 🙂 🙂

  In ce priveste Olimpiada, eu stiam , din cultura antica, faptul ca pe timpul desfasurarii intrecerilor sportive, armele taceau.Ti se pare ca asa a fost acum?! 🙂 🙂 In fine, am auzit ca umbla si un lup pe coridoare in locurile de cazare ale sportivilor…..:) 🙂 🙂 Crezi ca pentru rusi sunt multe 50 miliarde ?! Hmmm….Anticipez un balshoi spectacol, curand……:) 🙂 🙂

 132. 138 Maximmouse februarie 23, 2014 la 12:38 pm

  Fratilor,

  Ce o fi cu Antonescu?! De multe zile incoace gura nu-i mai tace, iarba nu-i mai place.

  Incerc sa dibuiesc motivul real al acestei atitudini….

  Imi amintesc ca dsa a ramas repetent in facultate , explicatia : nu doarea sa purceada la postul modest, din provincie , la care il indrituia media precara si atunci si-a facut o mica socoteala si a mai stat pe mancare si camin in Bucuresti, sa se bucure de viata.Ei, dragii mei, solutia cu sa invat sa am o medie aerisita si sa imi aleg postul, nici nu intra in discutie….

  Aceasta fiind persoana , ma intreb sunt indreptatit sa cred ca smardoii l-au agatat cu ceva personal , santaj, mari beneficii, chestii din astea care se discuta pe intuneric ?!

  Are si o grupare , leita cu el in pnl….nu ma mai satur sa-i privesc….comedia umana….Va dati seama ce nenorociti de oameni platim noi , cu lefuri bune, sa faca politica pentru …poporul roman?!

 133. 139 sadicu februarie 23, 2014 la 1:06 pm

  CONTINUAREA MESAJULUI ANTERIOR
  …………………………………………………………………………………………………………….Intentiile PSD de a scoate PNL de la guvernare si a avea candidat propriu la prezidentiale au fost previzibile inca de la bun inceput.
  In cel mai bun caz,dupa ce PSD a crescut in mod artificial prin achizitionarea de tradatori de la alte partide,ar fi acceptat PNL la guvernare pe post de a 5-a roata la caruta si …ciocu’ mic.
  In acelasi timp ar fi mers cu Antonescu la prezidentiale in conditiile in care,in acest an, era posibila modificarea Constitutiei,ocazile cu care toate atributiile prezidentiale ar fi fost ciontate transformand-ul pe viitorul Presedinte intr-un om de paie.
  Cred ca impreuna cu Voiculescu au pus la cale un plan diabolic de compromitere majora a lui Crin,pentru a motiva faptul ca nu-l mai sustin pentru prezidentiale.
  In sfarsit,in al 12-lea ceas,liberalii s-au prins de smecherie si au facut ei prima mutare de sah,care i-a luat prin surprindere pe pesedisti.
  Popularitatea lui Klaus Iohanis este cu cateva procente peste cea a lui Mugur Isarescu si este constanta de vreo 10 ani.
  Oricat s-ar straduii antena 3 ,(al carei medie de telespectatori este de 400.000 ),ca liberalii vor sa rupa alianta,NU TINE.
  Mentalul colectiv care se alimenteaza superficial cu stiri politice,va intelege ca Ponta nu l-a acceptat pe Iohanis in guvern ,motiv pentru care liberalii au intrat in opozitie.Unde sa mai punem ca romanii ii apreciaza pe cei care renunta la functii si ii detesta pe cei care se tin cu dintii de scaune.
  PAREREA MEA ESTE CA USL NU SE VA RUPE SI,MAI MULT,CRIN ANTONESCU VA FI CANDIDATUL ALIANTEI LA PREZIDENTIALE.
  Modesta mea experienta politica dobandita in anii in care am activat in cadrul PNTCD si PDL,implicandu-ma in foarte multe campanii electorale,ma determina sa gandesc pragmatic si mai putin sentimental.
  Eu nu sunt,precum ZeV,care de fiecare data,o arde cu…noi romanii vom face si vom drege. 🙂 Realitatea,bate fimul stimate coleg.
  Mai marii din PSD,pot fi acuzati de multe dar cu siguranta,prosti nu sunt.
  Plecarea PNL in opozitie reprezinta ”sinucidere” politica pentru PSD.
  Pesedistii si nu numai ei,cunosc ca succesul la alegeri depinde in proportie de 80% de alesii locali pe care-i ai in teritoriu,(fara de care nu resusesti sa-ti scoti nici macar activul de baza al partidului).Ai nevoie de oameni care sa puna banere si sa lipeasca afise,ai nevoie de oameni care sa mearga din poarta in poarta cu pliante,ai nevoie de oameni care sa-i scoata,prin orice mijloace pe simpatizanti la vot,ai nevoie de oameni care sa supravegeze la urne,etc,etc.Fara toata aceasta ”armata de furnici”,nu faci mare branza.
  Conform sondajelor,in jur de 20-25% dintre romani,prefera monarhia.Daca s-ar face un referendum in acest sens,monarhie-versus-republica,voturile in favoarea monarhiei ar fi sub 10% ,pentru simplu motiv ca,casa regala nu are reprezentanti in teritoriu care sa munceasca si supravegheze.
  La ultimele alegeri locale,USL a castigat,tot in jur de 70% din mandate,care s-au impartit in proportie de 1/1 intre PSD si PNL.
  Niciodata,in existenta sa postrevolutionara,PNL nu a avut un numar atat de mare de presedinti de consilii judetene,primari,consilieri locali.
  In cazul in care dreapta va avea un candidat propriu in turul 2,ii putem adauga si pe primarii PDL din micile si marile orase,(Arad,Alba,Brasov,Cluj,Piatra Neamt,Valcea,etc) si din comune.
  Procentul este de 60% ,raportat la numarul de locuitori,in favoarea partidelor de dreapta.
  voi continua

 134. 140 sadicu februarie 23, 2014 la 2:02 pm

  Continuare
  …………………………………………………………………………………………………………..
  PSD ramane in continuare cel mai mare si organizat partid din Romania.Cu toate acestea,din 1990 incoace,PSD a pierdut in jur de 70% din electorat.Daca nu ma credeti,cautati pe internet si o sa va convingeti.
  In 1990, FSN-ul lui Ion Iliescu,castiga detasat alegerile,in favoarea sa votand 9.353.006.
  La ultimele alegeri legislative,scorul PSD a fost de doar 2700000 alegatori.
  De fapt,din 2004 si pana in 2012,PSD a pierdut toate alegerile,(pe banda,cum ar spune prietenul meu,ZeV) si le-ar fi pierdut si pe cele din 2012,daca n-ar fi participat in alegeri alaturi de PSD.
  Sa ne amintim,de asemenea,ca la alegerile prezidentiale din 2009,PSD+PNL,abia au scos impreuna 5 milioane voturi in favoarea lui Geoana.Cum isi poate imagina cineva ca PSD va putea scoate de unul singur un scor de cel putin 5 milioane,daca in 2009 impreua cu PNL a scos 5 milioane si la alegerile din toamna,4,5 milioane?
  Problema PSD este aceea ca daca PNL intra in opozitie,nu are cu cine sa se mai asocieze in vederea alegerilor prezidentiale.
  UNPR+PC ,nu fac la un loc 2%.
  Domnul acela cu barba,(Teodorescu,parca il cheama),care este strategul PSD,vine si ne spune ca si in acest an lupta se va da pe tema :”basescu&anti-basescu”.Asta a fost in vara anului 2012,cand Basescu era la 6% in sondaje. A mai fost putin si in toamna,dar cu 3 milioane mai putin,la vot.Intre timp au trecut 2 ani de guvernare dezastruoasa si lucrurile s-au schimbat radical.
  Ponta a scazut de la 50% anul trecut la 23% cat are acum,(si ma refer la sondajele pesedistului Pieleanu,ca sa nu avem discutii la proces).
  Conform aceluiasi sondaj,Basescu a crescut de la 6% cat avea in 2012,la 30%.
  Dar hai sa ne uitam la sondajele pe partide si partidulete:PDL si-a revenit la 20% adica cat are PNL.Deci impreuna au din start,40%.
  PMP +PNTCD+AC+PNR,au si aceste la un loc in jur de 10%.
  Deci oricum am lua-o,daca PNL se alatura opozitiei de ,Presedintele Romaniei,va fi dat de dreapta.
  Dar imaginati-va ce se va intampla daca PSD ramane in acest an singur la guvernare cu o majoritate firava in parlament..Se dezlantuie jihadul asupra puterii.DNA se va napustii asupra lor mai abitir ca nicicand.Apoi vor mai avea pesedistii curaj sa ia vreo masura ne-populara? Acciza la carburant la 1 aprilie? Fracturare hidraulica la Pungesti? Cresterea amenzilor rutiere?
  Dar stati sa vedeti ce destainuiri vor face penelistii despre fostii lor colegi ramasi la guvernare. Sambata seaeara,Dobritoiu doar a aruncat asa,o mica ciovarla spunand despre cineva din PSD care a batut cu pumnul in masa in foavoarea votarii unei legi,pe motiv ca:”astia ne baga pe toti la puscarie”.
  Din punct de vedere mediatic,PSD mai ramane cu o singura cura de tun si anume trustul intact,in rest toate celelalte televiziuni,(unelele dintre ele generaliste,cum ar fi Pro Tv si Canal D),vor presta impotriva PSD.
  In concluzie,Ponta si PSD,nu numai ca vor fi de acord cu Klaus vice-premier,dar vor ceda si mai mult,lasand PNL sa devina vioara intai a guvernarii.Om traii si om vedea dar cred ca in aceasta seara,Ponta va face un pas inapoi in relatia cu Antonescu si PNL.
  Pe urma,pe rand,tot mai multi pasi.

 135. 141 blogideologic februarie 23, 2014 la 2:17 pm

  Dar anul 1867 ? http://www.romanialibera.ro/cultura/aldine/j-accuse-armata-de-maimute-visata-de-stalin-romanul-rege-peste-ungaria-si-pacea-muzicala-din-orient-326861.html Plec de la informaţia +1869: Este întemeiat „Partidul Naţional al Românilor” din Transilvania, sub conducerea lui Ilie Măcelar+ Însă văd că nu amintiţi deloc blestematul (pentru români) eveniment Ausgleich de la anul 1867, când contele-cancelar von Beust a împărţit Imperiul Habsburgic în Transleithania popoarelor şi Cisleithania popoarelor. Capitala pentru Transleithania popoarelor se afla la Budapesta. Extremiştii maghiari au profitat şi au folosit impozitele colectate de la popoarele din Transleithania exclusiv pentru maghiarizarea forţată a popoarelor din Transleithania. Acest modus operandi pentru maghiarizare a fost pus în pagini metodologice de regulamente sau manuale care, aşa cum arăta domnul Radu Baltasiu, multe au rămas în vigoare şi acum. Reacţia de la 1869 a românilor din Transleithania este prezentată eronat chiar şi în acest articol din RL ! De fapt este vorba despre „Partidul Naţional al Românilor” din Transleithania, nu doar din Transilvania ! Cel puţin aceasta era poziţia principalului ideolog al acestui partid, vorbesc despre genialul jurist care a fost avocatul Dr. Ioan Raţiu. Fără o ideologie modernă de nation-building, prin Tratatul de la Trianon din anul 1920, Ungaria a primit drept cadou statutul nesperat de „stat naţional” precum şi frontiere unanim recunoscute, deşi acestea erau în mare măsură factice. Astfel, la Apus de frontiera româno-maghiară trasată la Trianon, rămăseseră încă peste două milioane de români. Prin aplicarea metodologiei de maghiarizare forţată, numărul acestora a fost micşorat cu două ordine de mărime ! Totodată la anul 1867, Ţinutul Secuiesc care avea o populaţie cu identitate proprie non-maghiară, recunoscută ca atare încă prin actul Unio Trium Nationum de la 1438, şi care folosea un străvechi alfabet secuiesc pentru transcrierea limbajului lor foarte diferit de limba maghiară, nu a mai fost permis în condiţia lui de autonomie pentru a se putea astfel forţa şi facilita maghiarizarea.

 136. 142 Fragmentarium Politic februarie 23, 2014 la 2:33 pm

  Criza din Ucraina si identitatea Estului

  Semnarea de catre putere si opozitie a acordului de iesire din criza, mediat de UE, a facut ca Ucraina sa evite ceea ce ar fi fost cel mai rau, razboiul civil si secesiunea. Aceasta, in cazul in care, foarte putin probabil, armata nu s-ar fi implicat. Faptul ca scenariul martial, mai putin apocaliptic, l-ar fi depasit cu siguranta pe cel egiptean, pentru tentativa de crima de secesiune, l-a facut pe ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, sa exclame, ingrozit, catre unul dintre liderii protestatarilor violenti: „Daca nu sustineti acest (acord), veti avea legea martiala, veti avea armata. Veti fi toti morti.” Perspectiva ca UE sa fi ramas fara principalii pioni din opozitia ucraineana ar fi fost, intr-adevar, dramatica, dupa anii de eforturi de a o modela.

  Nici consecintele geopolitice nu ar fi fost mai putin rele, avand in vedere proeminenta actorilor politico-militari din vecinatatea nemijlocita a Ucrainei, NATO, de o parte, Rusia, de cealalta. Riscurile nu au trecut insa cu totul, vor mai exista hartuieli politice intre putere si opozitie, dar revenirea la constitutia din 2004, care reduce prerogativele prezidentiale, amendarea codului penal, care a facut posibila eliberarea Iuliei Timosenko, condamnata politic si convenirea de alegeri anticipate, in 2014, schimba semnificativ raportul de forte si perspectivele pe scena politica ucraineana.

  Cred insa ca timpul unor intrebari, concluzii sau invataminte, chiar daca preliminare, nu mai poate astepta. De ce s-a ajuns la o asemenea cangrena geopolitica, cu spectrul unor amputari teritoriale?

  Unul dintre raspunsuri ar trebui cautat dupa 1991, cand dezmembrarea URSS a provocat ceea ce rusii au numit cea mai mare catastrofa geopolitica a secolului trecut. Nu are importanta ca occidentalii nu o recunosc, cu adevarat notabil este ca in urma acelui eveniment se crease un vid geopolitic in Est, pentru a carui umplere Vestul s-a pus in miscare, din acel moment, pe doua directii. Prima, care a dat si cel mai repede roade, desi a fost in valuri, a fost absorbtia unei parti, a celei central-europene, din care face parte si Romania, sub forma integrarii in NATO si UE.

  Absorbtia si a celeilalte parti, care cuprinde tarile ex-sovietice, a trenat din cauza conditionarii reformelor si deschiderii Rusiei catre Occident de neincalcarea a ceea ce Kremlinul a numit linia rosie a „vecinatatii apropiate.” Cum prioritar era sa fie sparta cea mai tare nuca a Estului, occidentalii au facut aceasta concesie Rusiei, sperand ca va fi una de scurta durata, si au pregatit un plan B, cunoscut sub numele de Parteneriatul Estic. La Vilnius, PaE a fost un esec, si asa s-a ajuns la o solutie de tip forceps, de extractie atlanto-europeana a Ucrainei, cea mai importanta piesa din puzzle-ul „vecinatatii apropiate”, dar pe un fundal total schimbat, de revenire in forta a Rusiei in randul puterilor mondiale.
  O data cu renasterea Rusiei si cu proiectiile sale privind o integrare euro-asiatica, ca un al doilea mare plaman al economiei mondiale, a devenit limpede ca sferele de influenta nu au disparut si nu vor disparea, dar si, ceea ce este mai important, ca nu astfel de sfere in sine sunt un pericol, in afara carora s-a probat deja ca nu poti sa supravietuiesti, ci modul cum acestea sunt constituite.

  Pana acum, s-a consumat un model, istoriceste depasit, cel al sferei de influenta obtinute pe cale militara, utilizat de fostul imperiu sovietic si de cel american, ale carui zvacniri, in ultimul caz, le-am vazut si in Ucraina. Este modelul colonial clasic, de impunere si subordonare totala. In Ucraina s-a urmarit, daca nu o sirianizare, datorita conditiilor diferite, un amestec intern, dupa un crochiu, cel putin mental, care a devenit cunoscut opiniei publice dupa o anumita interceptare (episodul Victoria Nuland: „F…k EU!”), dar si dupa descrierile unei reputate publicatii de analiza strategica (Stratfor), referitoare la subminarea constitutionalitatii, prin utilizarea demonstrantilor, si la operatiuni de subversiune.

  Lasand interpretarile la o parte, care pot fi distorsionate de subiectivitate, intrebarile de maxima neutralitate imediat urmatoare cand iei act de o „doctrina a subversiunii” sunt cum ar trebui sa fie perceputa de catre state?, unde ar trebui sa fie locata in raport cu riscurile si amenintarile de securitate?, cui si cum i-ar trebui opuse solidaritatea si „cercul de izolare”, ca modalitati de prevenire sau contracarare? Cand democratia invinge, avertismentele raman, aceasta ar fi principala lectie ucraineana post-criza care se cere invatata si in Est.

  Un al doilea model, partial erodat, este cel al integrarii economice de tip UE, care mai devreme sau mai tarziu va trebui ajustat, ca dimensiune si concept, altfel istoriceste va deveni la fel de depasit ca si primul. Este o integrare politizata (de aici si justitia politica), care urmareste scopuri de control si de putere, prin impunerea propriei legi, in detrimentul legii pamantului. De fapt, vechea teza, aroganta pentru unii, dispretuitoare pentru altii, privind „intrarea in Europa” a fost ideologica, deci partizana, pentru ca in realitate Vestul a intrat in Romania si in Est, este un exemplu de ce inseamna forta de propaganda si de manipulare.

  Greseala acestui model, care ca punct de pornire a fost corect, dar care in perioada neoliberalismului a degenerat, consta in faptul ca se foloseste de integrarea economica pentru a obtine de la tarile membre transferuri de suveranitate, la finalul carora sa ajunga la supranationalism si la suprastat, sub forma Statelor Unite ale Europei. Criza de recrutare a Ucrainei a atras in mod negativ atentia unor state membre UE, si asa nemultumite de criza din spatiul comunitar si de lipsa progresului asteptat dupa integrare(Ungaria este deja o problema, la cedarea de suveranitate), dar si unor tari candidate (Islanda si-a retras candidatura de integrare in UE).

  Incontestabil, modelul are virtuti, Romania a beneficiat de pe urma lui, la data aderarii era realmente unica alternativa, ca umbrela de intangibilitate. Dar unele tendinte si chiar schimbari de directie, destul de evocatoare pentru ce va urma, impun o renegociere de statut, de de-vasalizare si de obtinere a deplinatatii de stat membru, fara discriminari si conditionari politice.

  Un al treilea model de integrare, in curs de proiectare, sub forma UEA, este cel pe principii pur economice, in care integrarea economica si suveranitatea politica nu vor fi in conflict, ci va fi o integrare in suveranizare, analog principiului de unitate in diversitate, in care tarile membre isi vor pastra suveranitatea politica, implicit diversitatea identitatilor, dar isi vor pune in comun resursele si pietele, pe obiective comune, prin negociere si pe principii de piata.

  Piatra de incercare pentru acest model va fi data de baza pe care vor fi reasezate integrarea si suveranitatea, despre care pana acum s-a spus ca nu exista integrare fara cedare de suveranitate. Dupa parerea mea, lucrurile nu stau chiar asa, depinde de cata politica si cata putere se toarna in aceasta relatie sau, altfel spus, cand sunt inevitabile si se intampla, de echilibrul proportiilor. Am remarcat in ideea de integrare prin de-suveranizare, sustinuta de Vest, o ciudata haina noua a vechii teze brejneviste a suveranitatii limitate, al carei faliment a antrenat, de fapt, prabusirea imperiului sovietic.

  Asezarea pe alte baze a integrarii si suveranitatii nu se poate face decat intr-un singur mod, prin implicarea consensului de vointe ale partilor, ceea ce presupune negociere si compromis, ca in orice schimb de piata. Consensul nu inseamna cedare de suveranitate, ci o functionare, o manifestare de suveranitate. De prisos sa mai adaugam ca monitorizarile, infrigementurile sau alte chestiuni care se impun unilateral ies din sfera consensului. Ceea ce se intampla, acum, la Kiev, cu ceea ce poate prematur numim „post-criza”, este practic o incalcare a spiritului de consens, pentru ca pe acordul putere-opozitie este si semnatura presedintelui tarii, fara de care, atentie, acordul risca sa nu mai fie acord! (transand, o semnatura a unui presedinte „ilegitim” nu devine si ea „ilegitima”?!).

  O alta idee ar fi cea a atractivitatii unui model de integrare. Comparativ, apare limpede ca un model de integrare care respecta legea, morala si religia locului, care nu impune conditii politice, de preluari sau acceptari, care le slabesc sau le sunt potrivnice, apare ca un puternic element de atractivitate. Cel mai subtil mod de a distruge familia si religia, dau aceste exemple pentru ca sunt cele mai vizibile si mai de actualitate, dar sunt si alte institutii sau moduri de viata care pot fi la fel de bine distruse dupa acelasi scenariu politic, este de a le impune sa accepte, in sanul comunitatilor nationale sau pe teritoriul statelor lor, propaganda unor unor practici contrare, nefiresti sau ostile. Unele dintre elementele de atractivitate care pot coagula (sau recoagula) o identitate est-europeana puternica sunt valorile morale si religioase, crestin-ortodoxe.

  De ce Estul nu are o identitate geopolitica la fel de puternica precum cea a Vestului? Cel mai simplu raspuns ar fi ca Estul nu dispune de nuclee de integrare, sub forma unor puteri globale sau regionale (SUA, Germania, Franta etc.) sau inca nu le constientizeaza, nu le sustine sau nu le graviteaza, prin integrari regionale cum ar fi NAFTA, UE sau, posibil, SUA-UE. Consecinta directa este ca Estul este atomizat geopolitic, ceea ce le expune si le face neputincioase.

  O cauza ar putea fi si lipsa initiativei strategice in contracararea unor utilizari speculative ale unor teorii politice sau politico-juridice, cum ar fi cea privind drepturile omului. Istoria, cu deosebire a ultimelor decenii, a artat ca interventiile militare, amestecurile in treburile interne ori stimularile externe ale unor revolutii s-au facut prin invocarea falsa a drepturilor omului. Prin acest pretext s-a folosit o mica masa de oameni impotriva totalitatii oamenilor, raportabili la scara unui stat si unui popor, distrugand atat statul cat si poporul, cu gravele consecinte umanitare cunoscute, numite, uneori, cu ipocrizie si condamnabila minimalizare, drept „efecte colaterale”.

  Revolutiile nu se castiga insa pe drepturile omului, care fac trimiteri la indivizi sau grupuri mici, adeseori unele dintre incalcarile acestor drepturi si ale unor astfel de oameni fiind puse in scena, ci pe drepturile popoarelor. In consecinta, si drepturile popoarelor ar trebui sa se bucure de aceeasi consacrare politica si politico-juridica precum drepturile omului, prin care sa se impiedice pretextarea disproportionata a acestora din urma si sa se realizeze o echilibrare a actiunilor de raspuns prin utilizarea corelata a celor doua categorii de drepturi (concepte).

  Alte doua probleme de reflectie extrem de pretioase, ridicate de criza din Ucraina, se refera la statul de drept, care se intemeiaza pe dreptul constitutional si electoral, si la sanctiunile internationale sau ale unor terti. Acestea determina, la nivel principial, cateva intrebari, care-si asteapta raspunsurile. Suspendarea/demiterea de catre parlament (deci de catre un grup sau o gasca, in sociologia grupurilor) a unui presedinte ales democratic de milioane de oameni este sau nu un “puci parlamentar”? Este sau nu condamnabila apararea intregului (poporului) de actiunile distrugatoare ale unei parti (grup), cu institutiile, mijloacele si in conditiile legii? Cum ramane cu doctrina juridica a statului de drept, se poate marsalui cu ea pe strazile Kievului intr-un car alegoric de triumf sau intr-un sicriu? Sanctiunile pot fi in masa sau individuale?

 137. 143 blogideologic februarie 23, 2014 la 3:28 pm

  “Să ne luăm ţara înapoi !” este un slogan de bază al portocaliilor români pronunţat prima oară de către Monica Macovei. Credeam că este ceva original. Dar nu este. A fost preluat de aici http://arthurbrooks.aei.org/ (unde-i sub forma “The time to take back America is now.”) Organizaţia AEI (http://en.wikipedia.org/wiki/American_Enterprise_Institute ) dispune de fonduri fantastice, aproape nelimitate, prin care încearcă să fasoneze imediat destinele acestei lumi exclusiv în avantajul celor 1% foarte bogaţi (plutocraţia). Despre Arthur Brooks, mai multe puteţi citi aici http://www.nytimes.com/2014/02/21/opinion/brooks-capitalism-for-the-masses.html?hp&rref=opinion Dar sunt mult mai relevante comentariile pe care le fac cei din clasa mijlocie pe forum.

 138. 144 blogideologic februarie 23, 2014 la 3:43 pm

  „Ucraina suprimă drepturile minorităţilor. Azi s-a votat în Rada Supremă de la Kiev suspendarea legii, de pe timpul lui Ianukovici, privitoare la dreptul minorităţilor de a învăţa în propria limbă” http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/ucraina-suprima-drepturile-minoritatilor-azi-s-a-votat-in-rada-suprema-de-la-kiev-suspendarea-legii-de-pe-timpul-lui-ianukovici-privitoare-la-dreptul-minoritatilor-de-a-invata-in-propria-limba-326873.html

 139. 145 sadicu februarie 23, 2014 la 4:29 pm

  Ce spunea Radu Tudor,in urma cu ceva timp,cand PC era in alianta cu PNL:

  Ce spune acum,stim cu totii. 😉

 140. 146 Luminita Arhire februarie 23, 2014 la 8:05 pm

  Sunt pur si simplu consternata ! Se pare ca fara Klaus Johannis tara se opreste ca un orologiu stricat si trebuie sa ne oprim si noi respiratia pana isi potriveste el fundul in jiltul de vicepremier ! E grozav , e unic KJ , purtatorii de mesaje ai liberalilor ii rostesc numele aproape cu sfintenie si tremurand in extaz ! Pot cadea guverne , se pot distruge aliante , se pot isteriza cetatenii , se poate prabusi tara , da’ fara KJ vicepremier , nu mai putem trai o clipa ! Ma si intreb cum dracului am supravietuit pe fata bunului pamant fara vicepremieratul lui KJ pana astazi! Oare astia care-l plimba ca pe sfintele moaste , din interviu in interviu , nu sesizeaza ridicolul total in care se balacesc , cu omul lor providential , cu tot ?
  Apropo , ce stim noi despre Klaus Johannis ? Mai stim si altceva decat ca Sibiul este un oras frumos sau l-a auzit cineva spunand mai mult de zece cuvinte in iesirile sale publice , ca sa ne dam seama cum gandeste si ce sperante ne va implini ?Rosteste si ceva despre tara , in rarele ocazii , desigur , cand articuleaza cuvinte ? …pentru ca eu numai despre ce vrea Partidul si despre cat de ne-incapatanat este Antonescu Crin l-am auzit amintind in laconicele-i exprimari …
  Populatia – vrajita , inerta – asista la acest scheci grotesc , asteptand , unii nepasatori , altii curiosi , altii cu o furie temperata , ca sa cedeze cel mai intelept dintre protagonisti. Nu stiu daca Victor Ponta va accepta conditiile din ce in ce mai abracadabrante si mai umilitoare – poate ca fara declaratiile de o impertinenta absolut descalificanta ale lui Antonescu , ar mai fi fost ceva de facut ! Supus la presiuni infernale – care vin din interiorul partidului , de la aliati , de la inamici si ,desigur, de la populatia cu o mie de probleme, Victor Ponta si-a pastrat cumpatul pana acum .
  Va rog sa urmariti cum , pas cu pas , Antonescu cel inflexibil urmeaza scenariul lui Traian Basescu , din tineretea glorioasa a acestuia : ruperea guvernarii ; neincredintarea mandatului ( in ipoteza palida ca va mai ajunge presedinte ) celui eventual propus de majoritatea parlamentara , ci cui doreste domnia-sa ; amenintari ; santaj ; limbaj mizerabil , inadmisibil pentru un prezidentiabil care se doreste altceva decat Basescu Traian .

 141. 148 sadicu februarie 23, 2014 la 10:28 pm

  http://radu-tudor.ro/punctul-de-intalnire-nr-2-in-top-talk-shows/
  Intr-o zi,Radu Tudor,pe blogul sau propriu,le-a multumit telespectatorilor sai fideli deoarece emisiunea sa ”punctul de intalnire” este pe locul 2 in topul emisiunilor de la antenna 3.
  Cu aceasta ocazie,a facut publice,(vezi mai sus),audientele tuturor emisiunilor de la antena 3. Cineva I-a intrebat pe Radu Tudor,cat reprezinta un punct de raiting,iar domnia sa a raspuns:120.000 telespectatori.
  Va rog sa urmariti prezentarea pentru a va convinge care este media telespectatorilor care urmaresc antena 3. Eu am pus de la mine,400.000 telespectatori,cu toate ca e vorba de mult mai putin.
  Asa ca povestile cu milioanele de telespectatori care urmaresc antena 3,sunt povesti de adormit copii mici.
  Probabil ca Antonescu se astepta sa fie linsat de antena 3 in cel mai josnic mod dar la fel de probabil este ca noii consilieri l-au sfatuit ca pierderile de imagine sunt nesemnificative.
  Sa nu uitam ca antena 3 l-a linsat pe Traian Basescu,pe centimetru patrat,zi de zi,de vreo 10 ani.Cu toate aceastea,nu l-au putut impiedica sa castige tot ce se putea castiga,din 2004 si pana in 2012.
  Dar se pare ca daca antena 3 nu poate sa strice,nu poate nici sa ajute foarte mult.S-a implicat agresiv in camapania electorala pentru alegerile generale din 2012,si cu toate acestea,atat pentru PSD cat si pentru PNL la vot s-au prezentat doar activele de partid si nimic mai mult.
  Am un sfat pentru colegii de pe blog care urmaresc exclusive postul antena 3:vorbiti in numele vostru si nu in numele poporului.
  Sper ca am fost sufficient de civilizat incat sa nu fiu banat de gazda.

 142. 149 Fragmentarium Politic februarie 23, 2014 la 11:40 pm

  Schimbarea puterii din Ucraina: Revolutie geopolitica, politica sau lovitura de stat?

  Probabil ca in schimbarea iregulara de putere din Ucraina exista cate ceva din fiecare din posibilitatile enumerate in titlu. Riscul de secesiune si de modificare a harii geopolitice a fost tot atat de real ca poporul sau violenta din rasturnarea de putere. Dar aceste lucruri nici nu mai conteaza cand UE si Rusia cer Ucrainei „sa formeze rapid un Guvern eficient” si sa fie „pastrata obligatoriu integritatea teritoriala a tarii.”

  Evenimentele din Ucraina reconfirma, in opinia mea, ca popoarele fac regulile si dreptul, nu invers. In fata oricarui raport de forte in care un popor dicteaza, nu poti decat sa te inclini, adevar la care si orice putere din Romania ar trebui sa ia aminte. Chiar daca in Ucraina faptele curg in avalansa si fac dificile prognozele de curs, un lucru este sigur, schimbarea este ireversibila.

  Un pericol major de secesiune nu mai exista si, sper sa nu exagerez, nici cel de instabilitate, daca avem in vedere disolutia regimului Ianukovici, cu trecerile de partea poporului a institutiilor administrative si de forta, valul de demisii si dezertari, prabusirea piramidei partidului regiunilor, inclusiv in estul rusofon si fost fief.

  De mare impact pentru evolutiile ulterioare este declaratia partidului regiunilor, prin care a tras in mod clar o linie despartitoare fata de trecut, cand l-a acuzat pe Ianukovici de tradarea Ucrainei, de luptele fratricide, de mortii din timpul ciocnirilor si de faptul ca „partidul a devenit ostatic al unei familii corupte” (observ din nou, pe spetele partidului ostatic si familiei corupte o similaritate de sistem cu Romania, difera doar culorile politice). Fara indoiala, va trebui sa treaca mult timp pana cand acest partid va putea sa mai nutreasca vreo speranta realizabila pentru a reveni la putere, ceea ce va face sa nu mai fie un adversar credibil pentru noua putere.

  Nu pot fi excluse manifestarile nationaliste, de o parte sau de alta, cele mai recente dovezi sunt abrogarea de catre parlamentul redominat de catre nationalistii ucraineni a legii care permitea folosirea limbilor minoritatilor nationale (implicit a celei ruse in estul tarii) si arborarea de catre nationalistii rusi a drapelului rus pe primaria din Kerci si cererea de iesire a Crimeei din componenta Ucrainei. Nu cred insa ca nationalismul va deveni un arbitru, banii si gazele o vor face mai bine si vor avea ultimul cuvant. Nationalistii ucraineni sunt prea saraci pentru a risca sanctiuni si izolarea, care-i vor face si mai saraci.

  Imi dau insa seama, dupa cele intamplate dupa semnarea acordului, ca cineva din partile implicate in negociere joaca necinstit, mizand probabil pe inrautatirea relatiilor ruso-ucrainene si, eventual, pe fortarea unei mutari gresite din partea Rusiei. Pot spune cu certitudine, avand in vedere raul pe care l-a provocat nationalismul in Europa, ca UE nu poate fi suspectata de stimularea, oricat de discreta, a acestui fenomen-bumerang.

  Am vazut, intre ultimele reactii internationale, unele temeri privind posibilitatea trimiterii de catre Rusia de trupe in Ucraina. Cred ca nici macar cei care pun intr-o ecuatie de forta relatiile ruso-ucrainene nu cred in asa ceva, cel mai probabil vor sa dea impresia ca ceea ce nu se va intampla li se datoreaza.

  Este asteptata cu interes o alta reactie a lui Putin, despre care se crede ca ar fi pierdut batalia cu Euro-Maidanul, desi este evident pentru oricine ca nu ai cum sa pierzi o batalie la care nu participi, dar si ca ar avea de jucat o alta carte, pe care nu a jucat-o pana acum din cauza Olimpiadei de la Soci. Asemenea presupuneri de confruntare sunt rodul unei mentalitati de razboi rece, pe care Rusia a fost prima care a abandonat-o si pe care toti liderii ei o sanctioneaza cu orice prilej.

  Rusia, Ucraina si celelalte tari ex-comuniste au acum acelasi dusman, coruptia. Mi s-a parut interesanta evaluarea pe care fostul presedinte al URSS, Mihail Sergheevici Gorbaciov, a facut-o crizei din Ucraina, ale carei cauze le-a identificat in derapajele de la democratie, in incapacitatea de negociere si in insuficientele luptei impotriva coruptiei. „Revoltele au izbucnit din cauza ca perestroika nu a fost dusa la bun sfarsit”, a punctat (sibilinic pentru mine), Gorbaciov.

  Ce va urma? Cred ca Iulia Timosenko va fi urmatorul presedinte al Ucrainei, lupta interna pentru semnarea acordului de asociere la UE va fi relansata, desi cred ca, prin noile probleme pe care le va aduce noua putere, vest-europenii nu vor mai fi atat de incantati si de nerabdatori. Socialistii europeni si mai putin, cu siguranta, daca vor castiga europarlamentarele din 25 mai. In rest, obisnuitele mizerii portocalii, care ne sunt atat de cunoscute.

 143. 150 blogideologic februarie 24, 2014 la 6:01 am

  Opinia lui Dmitri Trenin, directorul Centrului Carnegie din Moscova, despre criza din Ucraina http://www.nytimes.com/2014/02/24/opinion/why-russia-wont-interfere.html?hp&rref=opinion&_r=0

 144. 151 blogideologic februarie 24, 2014 la 6:55 am

  Într-o discuţie despre aplicarea justiţiei în Florida, este citat frecvent iluministul John Locke. Sînt curios câţi dintre judecătorii noştri de la CCR ori de la ÎCCJ ar putea susţine o asemenea discuţie. http://opinionator.blogs.nytimes.com/2014/02/23/locke-and-load-the-fatal-error-of-the-stand-your-ground-philosophy/

 145. 152 blogideologic februarie 24, 2014 la 9:10 am

  http://www.theguardian.com/technology/2014/feb/22/robots-google-ray-kurzweil-terminator-singularity-artificial-intelligence Cât de original este Ray Kurzweil cu Singularitatea lui (mă rog, sau firmei Goggle, şi lauda aceasta îmi aduce aminte de un vechi proverb românesc despre sculele dintr-o fierărie)? Max Weber deja vorbea despre “configuraţii istorice singulare”.

 146. 153 Marcus februarie 24, 2014 la 1:13 pm

  Hu Za Fac Iz Klaus Yohannis?

  Sau cu alte cuvinte cine dracu-i Klaus Yohannis? In viziunea liberala aceasta pastisa de neamt walkirian este miezul din dodoasca, buricul pamantului, bosonul Higgs , sine-qua-non-ul devenirii noastre viitoare etc. Dupa consumarea circotecii prin care Antonescu a pus cruce aliantei USL toata lumea a vazut insa ca, de fapt Klaus Yoahhanis nu a fost altceva decat cuiul lui Pepelea, pretextul de la Sarayevo sau al inscenarii de la statia de radio de la Gleiwitz folosita de Hitler pentru a da startul WW2, bref smecheria folosita de Crinut pentru a sparge alianta de la guvernare si a arunca motanul in curtea PSD.
  Pe mine unul cel mai tare ma enerveaza cand alde basescu, si mai nou Crin, ne iau de tampiti, capabili sa inghitim pe nerasuflate toate facaturile lor de doi bani. Pana la momentul de acum doua saptamani l-am creditat pe Antonescu drept detinator de creier. A venit insa momentul in care, sfatuit de consilieri ca alde Yohannis si Gusha, a pus botu’ si a crezut si crede in continuare ca sarmul si abilitatile sale politice lui sunt cele care-l vor face in iarna presedinte si nu sprijinul si votul venit de la romanii simpatizanti sau membri PSD, ba mai mult s-a inhaitat si cu Uciga-l Toaca, cu bastardu’ de la Cotroceni, in ideea ca nimic nu-i va mai sta in cale pentru a deveni presedintele Romaniei. Ei bine, in acel moment mi-am dat seama ca omu’ asta este prost de-a binelea si ca el si fenomenul politic in general, ca sa nu zic nimicuta de mocirla politica romaneasca, sunt doua linii paralele.
  Daca in anul 2009 treaba cu Yohannis prim ministru a prins la romani, a prins din doua motive si anume dorinta arzatoare de a alunga de la guvernare ciuma basisto-boccie cat si faptul ca si la acel moment se formase o coalitie parlamentara psd-pnl. Ori, dupa cum iarna nu-i ca vara, nici 2014 nu-i 2009. La guvernare nu mai este ciuma, tara a reintrat pe un fagas cat de cat normal, iar Yohannis pentru majoritatea romanilor, mai putin utopicii (eufemism) din pnl, a devenit istorie.
  Dar Crin nu intelege asta! De manuta cu Yohannnis si impins pe blat de cur (sanchi!-ca ne-am prins cu totii) de alde basescu-udrea el s-a hotarat sa dea de pamant cu Ponta si unde a scuipat tone de flegma, inecand pur si simplu suflarea cotrocenista, comparata de ‘mnealui cu o codoasa detinatoare de chei de bordel, vine acum si linge in prostie incercand sa coasa codoasa si sa ne-o prezinte fata mare.
  Numai ca ciupitu’ nu inghite si-i aduce aminte Crinuletului ca ascensiunea sa politica cat si notorietatea de care s-a bucurat s-au datorat tocmai luarilor de pozitie antibasescu incepute de el pe vremea Tariceanului, luari de pozitie care i-au adus si sefia PNL si nicidecum “baut aldamas cu betivu’ de la Cotroceni” dupa ce “pus la cale mazilire Ponta”.
  Pana la urma spargerea USL-ului s-ar putea sa fie cu noroc si ramanerea la guvernare a lui Ponta, fara remorca Antonescu, iar incepand din iarna cu un presedinte, care sa nu se apuce sa ameninte de acum cum ca imediat ce va fi ales va da cu Ponta de pamant si-l va inlocui cu Yohannis (asta-i si mai “constitutional” decat chiombila), ci care sa fie intr-adevar un presedinte al tuturor romanilor, sa fie luminita aia pe care o tot cautam cu lampa lui Aladin careia basescu i-a furat duhu’ de cand l-am dat jos pe Ceausescu. Ramane de vazut!
  Cert este faptul ca Antonescu a dovedit cat este de limitat in toate planurile, motiv pentru care ne-a ferit Dumnezeu sa votam intr-un moment de euforie, cu basescu demis, ci sa asteptam sa-si dea liberalu’ arama pe fata.

 147. 154 Fault februarie 24, 2014 la 4:30 pm

  ARE ĂSTA CLASĂ DE PREŞEDINTE AL ROMÂNIEI ?

  „Crin Antonescu a recunoscut că a repetat doi ani în timpul facultății, motivând că o dată a repetat ca un gest de nonconformism față de sistemul comunist, iar a doua oară pentru că a dorit să rămână în București alături de soția sa încă studentă.
  După absolvirea facultății , în 1985, Antonescu a predat istoria ca profesor de istorie în comuna Solești, județul Vaslui. Mai târziu s-a întors în Tulcea și și-a continuat activitatea didactică până în 1989 în comuna Niculițel, unde a predat istoria și limba franceză. Acolo s-a remarcat printr-un grad ridicat de absenteism. A lucrat în funcția de curator la Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea din 1989 până în 1990, când și-a reluat activitatea didactică la liceul „Spiru Haret” din Tulcea, înainte de a fi ales deputat în Parlament.”

 148. 155 blogideologic februarie 24, 2014 la 6:03 pm

  Hronicul şi cântecul vârstelor (Lucian Blaga) este o autobiografie literară a drumului iniţiatic şi continuarea lui.

 149. 156 Luminita Arhire februarie 24, 2014 la 6:06 pm

  Tacutul Klaus Johannis a vorbit … cred ca este cea mai scurta si cea mai proasta declaratie de presa pe care am auzit-o vreodata … Deci luceafarul , soarele orbitor , pentru care sta cu inima stransa si cu sufletul la gura o Romanie intreaga de niste saptamani , a glasuit laconic ca de obicei , punctand niste platitudini pe care le stiam cu totii ; numai ca le-a spus mult mai telegrafic , ca sa nu piarda vremea si sa se poate intoarce linistit in Sibiul cel Fat-frumos si merele de aur … A meritat deranjul , dragi liberali ? Sunt pur si simplu uluita ca acest domn, vorbitor de putina si defectuoasa limba romana a fost pretextul liberal pentru destramarea unui tesut care acopera( sau acoperea , pana mai ieri ) cam toata tara ; Crin Antonescu spune ca este posibil sa fie niste rezultate dezastruoase la alegerile europarlamentare pentru PNL , ca este posibil sa piarda si alegerile prezidentiale ; intrebare : s-a prins cineva care este magnifica strategie a liderului liberal , daca se asteapta la toate aceste nenorociri ? Dar nici macar asta nu este de neinteles pentru mine ; de neinteles este limbajul pigmentat cu “alde’ Daniel Constantin ”, cu “chelner ”, cu “sa faca bine Victor Ponta si sa accepte … ca altfel …”de la un om inteligent si cultivat , care pare sa scoata de cateva zile tot ce-i mai rau in el , toate frustrarile personale , tarand dupa el , cu destula si inconstienta lejeritate un partid intreg.

 150. 157 Cris februarie 24, 2014 la 9:21 pm

  Ucrainienii maidanezi:
  Ei, și acum să vedem ce mâncăm!

 151. 158 T-Rex februarie 24, 2014 la 10:15 pm

  Comparatia „revolutiei” din Ucraina cu ce s-a intimplat in Romania in ’89 trebuie sa aibe limite rezonabile. Asemanarea este ca o parte a populatiei (cea pro-UE) a fost dezamagita de cotitura spre est a Presedintelui ALES DEMOCRATIC. In Romania comunista, Ceao nu a fost ales „democratic” si era urit probabil de majoritate in anii ’80.

  Daca judecam la rece, sunt destule argumente sa ne gandim la un puci, o lovitura de stat clasica, sustinuta/manipulata de „partenerii trans-atlantici”. Sigur ca Ianucovici si-a dat singur, ca si Ceausescu, cu baltagu-n oase, nestiind cum sa aduca cele doua jumatati ale Ucrainei spre un intreg prin dialog, preferind tot felul de tertipuri cu iz de dictatura.

  Ianucovici a facut o alegere simpla in fata unei situatii complicate. A mers cu cei care le dadeau cei mai multi bani sa le dezvoltam tara. Adica Rusia, pentru ca UE nu este pregatita sa sustina dezvoltarea Ucrainei, cum, de altfel nu a fost pregatita sa sustina nici extinderea spre est, astfel incit tari ca Romania sa se dezvolte la un grad comparativ apropiat cu tari dezvoltate europene. Ianucovici a ales intre un statut de vasalitate politica fata de Rusia, dar cu sanse mai mari de dezvoltare economica, si un statut de vasalitate economica fata de UE, dar cu un nume frumos, de stat membru al UE.

  Rusii au dreptate cind spun ca regimul „democratic” e de fapt unul ilegitim, partial impus prin violenta. Spun „partial” pentru ca in Parlament majoritatea este data de opozitia aleasa prin vot, ceilalti pro-Ianucovici fie tradind, sau fugind.

  Pe de alta parte, nici UE nu poate fi multumit, pentru ca vor avea presiuni enorme din partea ucraenienilor, iar ucraenienii nu sunt ca romanii, lasa-ma ca sa te las, ci vor fi mult mai duri in pretentii. Plus ca sunt mai multi iar emigratia din Romania si Bulgaria va fi „mic copil” fata de ce ii asteapta din Ucraina. Cameron si olandezii trebuie sa fie tare nelinistiti. Cu Ucraina in brate, UE se poate descompune mult mai repede. Mai ales ca nivelul de trai al ucrainenilor, si asa scazut, va scade exponential atunci cind Rusia le va impune taxe si preturi mai mari la gaze.

  Totusi, situatia este o sansa pentru a aduce Rusia mai aproape de UE, poate chiar membru, desi am indoieli ca regimul lui Putin vrea asta. Asa s-ar putea asigura un echilibru cit de cit in Europa.

 152. 160 Radu Humor februarie 25, 2014 la 12:14 am

  De la cele două Elveţii, la cele două Ucraine ?!
  Papusarii revolutiei din Ucraina

  Iata ce putem citi in articolul Exposed: Ukrainian ‘Protesters’ Backed by Kony 2012-Style Scam:

  In timp ce puneau mana pe arme, preluau clădiri guvernamentale si trageau in mass-media, protestatariilor ucrainieni -sprijiniti de SUA li se ofera legitimitate cu ajutorul unui videoclip stil Kony 2012 in care este elogiata originea demonstratiilor dar care este orchestrat din umbră de ONG-urile care au fost direct implicate în organizarea falselor “revolutii colorate” în trecut.

  Videoclipul, intitulat ”sunt un ucrainean”, are deja peste 3 milioane de vizualizari. Acesta infatiseaza o femeie atrăgătoare susținând insistent că revolta din Ucraina este numai despre libertate si democratie.

  Videoclipul este evident o propagandă emotională volubila si simplificata care pretinde că “nu există decât un singur motiv” în spatele protestelor din Ucraina, o minciună crunta care ignoră factorii geopolitici din spatele revoltei, care se centreaza pe zona de război între Statele Unite, UE și Rusia.

  Femeia ii incurajeaza pe cei ce vizualizeaza clipul sa “ne ajute numai spunand această poveste ….si doar trimitand mai departe acest film,” dand impresia naiva că aceasta criza este numai despre ucrainenii care doresc “libertate” si deci trecand pe lista neagra motivele reale din spatele revoltei instigata de catre vest, care se concentrează pe izolarea geopolitică a Rusiei.

  Originea videoclipului nu este “la nivelul populatiei” cum este descris. Clipul a fost produs de catre echipa din spatele documentarului “O soapta la un raget”(A Whisper to a Roar), un documentar despre “lupta pentru democratie” din intreaga lume, care a fost finantat de Prince Moulay Hicham din Morocco. “Inspiratia” din spatele documentarului a fost nimeni altul decât Larry Diamond, membru al Consiliului de Relatii Externe.Consiliul pentru Relații Externe este considerat a fi ” grupul analitic cel mai influent in relatii externe” al Americii si are legături stranse cu Departamentul de Stat al SUA.

  Diamond a mai lucrat indeaproape si cu Fondul Național pentru Democrație – National Endowment for Democracy (NED) si cu Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională -the U.S. Agency for International Development (USAID). Fondul Național pentru Democrație este considerat “bratul civil” al CIA si a fost profund implicat in nenumarate instigari la revolte, tentative de lovituri de stat si acte neo-coloniale de schimbare de regim de la crearea sa în 1983, inclusiv inventata “Revoluție portocalie” din 2004, care a adus la putere pe marioneta Americii Viktor Iușcenko în Ucraina.

  Larry Diamond a mai avut si un rol esential in the Primavara Araba sub auspiciile NED, o serie de revolte asa zise civile care de fapt au fost organizate si conduse de unele dintre cele mai puternice institutii occidentale de pe planeta.

  Legatura lui Diamond cu clipul “Eu sunt un ucrainean” sugerează în mod clar că filmul este un efort brut de a convinge publicul că revolta din Ucraina este complet organică și nu este inițiată de către puterile occidentale, atunci când este fix opusul.

  Clipul amintește de Kony 2012 scam,un clip video viral care a utilizat propaganda și manipularea emoțională pentru a convinge milioane de oameni de necesitatea implicării militare americane din Africa. In Huffington Post interview,creatorul video admite că el a fost în Ucraina “, sa pregateasca un film despre democrație”, înainte de inceperea protestelor.

  Furnizand confirmarea ca acest video este doar o “cascadorie” a relatiilor publice, femeia din video a fost invitata sa apara la CNN pentru un interviu cu Anderson Cooper ce va fi difuzat in aceasta seara. Cooper si CNN au promovat farsa Kony 2012 pana cand unul dintre regizori a avut o cadere publica. Cooper a mai fost de asemenea implicat in promovarea farsei Siria Danny pe care s-a bazat acest film pentru a împinge intervenția militară a SUA în Siria.

  Cu evidente clare ca protestatarii au fost platiti printre acuzatii ca au fost inarmati de catre Statele Unite, povestea din spatele crizei Ukrainiene este mult mai complexa decat o simpla revolta civila impotriva coruptiei. Protestatarii pro-UE cauta in mod ciudat legaturi mai apropiate cu o Uniune Europeana recunoscuta pentru coruptia institutionalizata, coruptie care costa anual cat intregul PIB al Ucrainei.

  Multi dintre activistii care au preluat cladirile guvernamentale din Kiev fac parte deasemenea din grupul Spilna Sprava, care este o organizatie sponsorizata si sprijinita de catre miliardarul globalist George Soros prin Open Society Institute.

  Scena a fost pregatita pentru ca revolta din Ukraina sa devina violenta in Decembrie cand secretarul de stat adjunct pe Europa, Victoria Nuland a anuntat ca America va investi 5 miliarde cu scopul ca Ukraina sa obtina “o forma buna de guvernamant”. Adevarata natura a acelui guvern a fost descoperita la inceputul acestei luni cand a aparut o inregistrare a unei convorbiri telefonice dintre Nuland si ambasadorul SUA in Ucraina, Geoffrey Pyatt, in care conspirau sa aleaga viitorii conducatori marioneta ai Ukrainei, respectand juramantul lui John McCain de a neutraliza influenta Rusiei.

  Milioane de oameni nu vor stii niciodata adevarul din spatele revoltei din Ukraina deoarece este cumva mult mai complex decat o fata atractiva care face declaratii volubile despre libertate si democratie intr-un video de 2 minute pe youtube. Asa lucreaza propaganda – cat mai simplu cu atat mai bine. Video de mai jos ne ofera o mai larga imagine referitoare la adevarata agenda din spatele crizei.

 153. 161 Vsile februarie 25, 2014 la 8:12 am

  Prietenul Marcus gand la gand cu bucurie cu Luminitza de la capatul hallului!
  Obisnuiti cu limba lunga cu imbrobodirea si prostirea neamului nu numai ei dau cu huo unui om care a cladit ceva intro Romanie in paragina!

  Multi oameni cu cap asezat pe umeri si nu cu unul prin fundurile politicului si-ar dori o Romanie precum Sibiul recladit de Johhanis.

  Multi au vazut Sibiul si injjura acum in barba „Johannis sa moara si capra ta” altii habar nu au de sclipitorul oras care a umbrit multe citadele europene , dar nici nu isi doresc un diamant pe harta Romaniei ,asa-i romanul!!

  Fragmentarium.

  Revolta pro-rusilor nu s-a manifestat inca , asa ca sa nu ne grabim
  co o concluzie finala , vai ukrainienilor de zilele ce vor urma, . de frig nu vor muri inca ca doar vine vara , dar totul este trecator , si plata facturii gazelor europene va fi foarte mare , incomensurabil de mare! Timosesnko iva deveni vecina cu Ianukovici!
  Si inca o chestie nu popoarele isi dicteaza destinul ci fortele asa zis democratice acum , interesele geopolitic-economice din spatele cancelariilor europene si americane!Ei da pot sarbatori o victorie ,falimentul Ukrainei este tot mai aproape
  Cine era deranjat de dampingul produselor chimice si metalurgice Rusia ,sau Europa-America cu ofertele lor compromise?
  Cita bucurie ia cuprins pe romanii din Bucovina si Herta cita bucurie a cuprins USDeul de victoria fortelor democratice , mai ales ca acum Romania va fi despagubita de democratii pro-europeni pentru investitiile de la Krivoirog si nu numai!

 154. 162 Doru Coarna februarie 25, 2014 la 9:20 am

  @ Marian Nicolae,

  parerea mea e ca prin 2018 va ajunge Apocalipsa si prin zona noastra… adica macel, razboi, foamete, scapa cine poate…

 155. 163 Doru Coarna februarie 25, 2014 la 9:41 am

  Eu zic ca treburile sunt destul de simple: USL dispare, Crin candideaza din opozitie si opozitia nu va avea incotro si-l va sustine, iar Ponta, de la putere, si castiga presedintintia. Apoi, un premier precum Dragnea sau Oprea daca procesul electoral a fost neviciat, sau Basescu daca a fost.

  Ca presedinte eu il apreciez pe Ponta, baiatu’ creste si invata, sper sa nu-l lase rabdarea ca sa acumuleze in continuare, si mai ales sa nu uite al cui presedinte e… Partea proasta e ca toti promit si apoi uita…

  Problema cea mare este una de imagine: daca iti tradezi aliatul si apoi aduci ungurii la guvernare si dai resursele, cine te mai alege? Mai ales ca te auto inseli cu sondaje de casa… Atentie la un lucru: cica 30% dintre romani spun ca de vina pt ruperea USL sunt ambii, dar la vot se prezinta vreo 70% dintre electori si asta inseamna cam 20% pt USL si restul, daca totusi voteaza, incurca socotelile… asta deoarece 80% e mai mult decat cele 4 mil. de voturi de care dispune sistemul din morti, disparuti, nebuni, moldoveni, etc….

  Probabil asa a judecat Crin cand a ales sa candideze din afara puterii…

  Concluzia este deci clara, va castiga Crin dar mai bun ar fi fost Ponta. Apoi desertul… Exact ca-n 2004, a iesit Basescu dar mai bun ar fi fost Nastase… Si in aceleasi conditii, din acelasi partid-stat ranforsat si sustinut de sistem, insa fara rezultatele economice si politice certe de atunci… si totusi a pierdut… Clar?

  Exista o singura solutie ca sa nu suferim acelasi scenariu: Ponta sa accepte conditiile PNL, eventual cu cateva amendamente de efect, si USL sa continue. Dar asta presupune incalcarea blatului si nu prea cred ca Ponta isi permite o infinitate de plangeri penale care, foarte sigur, ar urma… mai ales ca odata blatul incalcat, nici Basescu nu se va sfii sa-l sprijine pe Antonescu din toate partile, deci va fi cum am spus mai sus, rupere si apoi surpriza, infrangere…

 156. 164 ZeV februarie 25, 2014 la 9:47 am

  blogideologic
  ,,……acronimul LHC. Iar cu el se poate privi într-un spaţiu cu diametrul mai mic decât 100 de zeptometri. Un zeptometru înseamnă o miliardime de miliardime de milimetru.”
  INTREB:
  Si ce-au vazut savantii prin acea ,,Fanta” ingusta ?
  Constat ca oamenii il cauta mereu pe Dumnezeu ,,in mic”, nerealizand ca oamenii sunt…,,zeptometrici” in raport cu Divinitatea.
  (Z)

 157. 165 blogideologic februarie 25, 2014 la 9:54 am

  @Marcus
  Excelent comentariu !

 158. 166 Doru Coarna februarie 25, 2014 la 9:58 am

  Scuze, plecase… continui:

  Astea inseamna ca premierul de la toamna va fi Basescu, sau Boc, sau Lenutza! Tocmai de aceea impotriva lui Boc au inceput deja miscari de cercetare penala, iar impotriva Lenutzei se pregateste reincalzirea salilor de sport in panta… Ponta deci lupta cat poate…

  Sau KJ, daca Basescu il va reevalua… Aici sunt deacord cu CTP caruia i-a placut speech-ul neamtului, asta insa fara sa inteleaga nici CTP ca i-a placut pt ca neamtul are gandire analitica, ca fost profesor de fizica, iar CTP la fel, ca fost matematician… Sa zic ca si mie mi-au placut concizia exprimarii si lipsa spumelor dambovitene de la gura, probabil s-ar supara George…

 159. 167 Centru februarie 25, 2014 la 9:58 am

  @blogideologic – o , Doamne . Sunteti excesiv in tot . Va pierdeti orice credibilitate ! Dincolo de frontiera cu Ungaria n-au ramas in 1919 ” 2 milioane de romani ” . Gyula , Cenad , Mako , Batonia , erau zone cu populatie romaneasca . Uitati-va pe harta , e vorba de localitati de cateva mii de locuitori .Amestecate cu unguri .

 160. 168 Maximmouse februarie 25, 2014 la 10:39 am

  @Vsile,

  Eu cred ca daca se pompau in muschii tai atatia bani cati a pompat UE si Guvernoiu in iohanis , apoi, probabil era mai bine, te descurcai mai bine, chiar fara sa-l creezi pe Ilie Gigacalorie…..:) 🙂

  Hai, sa nu fetisizam un tip ca acesta.Ai rabdare, si vei vedea ceea ce nu ai vazut, bineinteles din cauza ca tanti Angela isi arunca umbra lunga asupra acestui profesor de…ma rog, ceva..interne….:) 🙂

  Eu nu sunt din categoria „multi opameni care au vazut Sibiul si…”.Targurile medievale mestesugaresti comerciale, scoase de la naftalina si garnisite cu carnavaluri si spectacole, nu sunt genul meu…carpeala. Ceea ce am vazut, in clar, este ca daca te antrenezi in parc , ca peste tot , in tara noastra draga, esti muscat de maidanezi….hmm, alienarea trebuie sa functioneze, nu-i asa?!

  Ceea ce are intradevar cu asupra de masura acest individ, este tupeul nemarginit! mare liberal frate, mare liberal…Acuma ma tot framnat, eu nu i-am cunoscut , in viu, pe liberali, ma tem ca si in perioada de glorie pana dupa razboi, erau cam la fel..asta este supararea mea.Am fost membru fondator PNT , partidul terminat de liberali si pd….tot la concluzia aia ma duce….

  In final, te sfatuiesc sa nu uiti ceea ce spunea acest mare liberal, antonescu: NOI GUVERNAM PENTRU INDIVIZI, NU PENTRU GLOATA,..PENTRU MASE…Bine mai crin, hai sa vedem , cum e sa te aleaga „indivizii”. 🙂 🙂

 161. 169 Vsile februarie 25, 2014 la 11:01 am

  Doru Coarna,

  Apocalipsa Basescu va fi greu de depasit chiar si de Ponta&Co.!

 162. 170 Maximmouse februarie 25, 2014 la 11:04 am

  @Radu Humor.

  O analiza corecta.As adauga : spectacolul nu s-a sfarsit, doamna grasa inca nu a cantat…asta e tot dintr-un film propagandistic american….:) 🙂

  Am vazut ca presedintele francez, cu un maxim tupeu, cere Rusiei sa ajute Ucraina…hmmm…ma tem ca UE trebuie sa astepte inrobirea Ucrainei la FMI, auzi, 35 miliarde , buna treaba, inainte sa-si vare labutzele sa „reconstruiasca”, ce or reconstrui ei pe acolo….si inainte de a darama ce au ei mare si vibrant interes sa darame. Asa se scrie istoria?! Pana cand?!

 163. 171 sadicu februarie 25, 2014 la 11:25 am

  ora 11:20 AM
  Previziunea mea ramane valabila:USL,nu se rupe pentru ca in al 12-lea ceas,Victor Ponta va accepta propunerea PNL:Klaus Iohanis ministru de interne si vicepremier.
  Stiu ca este o broasca mare,greu de inghitit,dar nu are incotro,in caz contrar,vorba sa:”scapa cine poate”.
  Si totusi,daca PSD si Victor Ponta,nu fac pasul inapoi,inseamna,(asa cum am mai scris candva),ca partidul ori nu mai are nici macar ”un batran al satului’,ori il ignora.
  Basescu l-a ajutat pe Crin sa identifice ministri ”liberali” tradatori din guvern,(Stroe,Chitoiu,Gerea,M.Campeanu).
  Basescu l-a ajutat pe Crin sa anihileze miscarea Rusanu-Chitoiu care urma sa rupa partidul.
  Basescu il ajuta pe Crin,astfel incat PNL sa ramana strans unit in jurul sau.
  Basescu l-a luat de manuta pe Crin si la dus in biroul cancelarului german,Angela Merkel,prezentand-ul ca pe un politician care si-a revenit .
  Basescu o sa-i rezolve si problema cu majoritatea parlamentara la momentul oportun.
  In consecinta,daca Ponta nu cedeaza,in maxim 2 luni,pleca de la guvernare iar alegerile prezidentiale vor fi organizate de viitoarea putere de dreapta.

 164. 172 Adrian B. februarie 25, 2014 la 11:29 am

  Probabil , cea mai realista descriere a ceea ce s-a intamplat la Kiev ! Si a ceea ce va urma sa se intample …

  http://romanian.ruvr.ru/2014_02_25/Situatia-in-Ucraina-2663/

 165. 173 Cris februarie 25, 2014 la 11:44 am

  @ Radu Humor:

  Găsesc în dv. un om care a urmărit zi de zi CNN sau alte posturi serioase, în legătură cu succesiunea evenimentelor din Ucraina.
  Așadar, conform ACESTOR posturi TV, văzând că nu iese cum vor ei, unii protestatari (numiți de CNN „radicali”) au pătruns într-o unitate militară de unde au luat arme cu care au început să tragă în forțele de ordine care la acea vreme nu foloseau decât mijloace de intimidare.
  ATUNCI autoritățile au hotărât activarea unității antiteroriste.
  Aceasta a fost succesiunea evenimentelor, nu invers. UE a ignorat-o din interes.
  Reporterii CNN transmiteau din tabăra protestatarilor înarmați.

  A nu se înțelege că îi iau apărarea lui Yanukovici. Ce se întâmplă în Ucraina e treaba ucrainienilor și EI vor hotărî prin vot.
  Vreau doar să se vorbească pe baza unor informații adevărate.
  UE și SUA au trecut sub tăcere această succesiune (nu-i vorbă că nici CNN n-a insistat).
  La admonestările lui Obama et co, ambasadorul Ucrainei la ONU i-a replicat: ce ați face dv. dacă niște americani înarmați ar ataca Casa Albă, alte instituții și forțele de securitate?
  La care Obama et co n-au răspuns.

 166. 174 Cris februarie 25, 2014 la 11:50 am

  @ Luminita Arhire:

  Da. Nici eu nu-l recunosc pe Antonescu în insul care spune „chelner” și „alde Constantin”.
  Până acum folosea ironia fină. Acum e groasă, marca Băsescu. Tocmai asta apreciam la el: că e opusul lui Băsescu.
  Sper să fie o etapă trecătoare.

 167. 175 Ghita Bizonu' februarie 25, 2014 la 12:02 pm

  Fratilor e cam groasa .. cu mine .
  Ma rog asta este aproape atac de panica (sper) dar respir f greu, scurt, sacadat obositir. A da am fost la doctor , iau medicamante insa in a 4-a zi de tratement era cvazul sa ma simt mai bine , nu? Ma rog am inca o brosita sau asa care agraveaza BOPC ul bine instalat , plus o ofectie nazlal care obtureaza caile superioare .. asa o sa ma duc intr-o proasta zi – sper ca nu in saptamana asta si mai ales nu azi (prin azi intelegand paua ma trezesc maine. Ca cica multi se duc in zori) La care se mai adauga inima, spondiloza cervicala (care imi produce momente de vertij de 2 saptamani) si o f tzapana depresie .. agravata de necesitatea de a imi schimba apartamentu cu 3 camere pe o garsoniera plus diferenta.
  Acu ca va deranjez … scuze . Sunt bolnav, singur, speriat ….Ca poate sunt indecent afisandu-ma asa – zic daor ca sper sa va mai plictisesc…

 168. 176 Cris februarie 25, 2014 la 12:04 pm

  P.S. la problema Ucrainei:
  Multe arme au rămas la civilii care le-au luat din U.M.
  Ce credeți c-or să facă aceștia cu ele?

 169. 177 blogideologic februarie 25, 2014 la 12:04 pm

  “Ţăranii telecomului” / Ce montaje financiare uluitoare între producătorii agricoli şi operatorii de cablu ! http://ecobusiness.blog.lemonde.fr/2014/02/25/vivendi-et-les-paysans-des-telecoms/

 170. 178 blogideologic februarie 25, 2014 la 12:07 pm

  @ Centru
  Mărturia în favoarea afirmaţiilor mele este oferită de către Eufrosin Poteca. Ştiţi cine a fost ?

 171. 179 blogideologic februarie 25, 2014 la 12:12 pm

  @ZeV
  C’est la faute à Karl Popper. Care îngăduie artefactele experimentale.

 172. 180 Ghita Bizonu' februarie 25, 2014 la 12:13 pm

  Centru

  in anii 50-60 in Ungaria mai erau peste 100.000 de romani (oficiali) In 1920 mult mai multi

 173. 181 blogideologic februarie 25, 2014 la 12:21 pm

  Floarea de crin şi floarea de iris / La românii din Ardeal, denumirea populară a florii de iris asociază numele sasului cu un expletiv. Klaus Johannis trebuia să studieze mai bine zicalele româneşti despre saşi. Declaraţia lui televizată de ieri le-a confirmat adevărul.

 174. 182 blogideologic februarie 25, 2014 la 1:12 pm

  Antropologie pragmatică : Remarcabilă prudenţa noului premier Italian, domnul Matteo Renzi ! http://www.lefigaro.fr/international/2014/02/24/01003-20140224ARTFIG00290-italie-la-prudente-entree-en-piste-de-renzi.php

 175. 183 Marcus februarie 25, 2014 la 1:32 pm

  @Don Basil: recladirea Sibiului pentru care „jos palaria” nu are nimic de a face cu ruperea uSL, pentru care intr-adevar: HUO!
  sa fii iubit
  marcus

 176. 184 Fragmentarium Politic februarie 25, 2014 la 1:55 pm

  Ghita, insanatosire grabnica! Miscare, respiratie, alcalinizare, sunt cea mai pretioasa hrana pentru viu, termina cu glumele macabre! Plictiseste-ne, ca ne plictisesti bine!

 177. 185 Centru februarie 25, 2014 la 2:52 pm

  @blogideologic , Ghita – in zona de frontiera la noi mai mult sunt sate unguresti decat romanesti , cu mult mai multe – Secuieni , Bors , Biharea , Petea , Valea lui Mihai , Salonta … Sa nu intram pe subiectul frontierei din campie cu ungurii , ca pierdem . Si mai vreau sa stiu ce vreti – aceeasi suferinzi dupa romanii din Ungaria din 1919 trateaza romanii ardeleni ca pe semi-romani diferiti de restul romanilor , care ar fi educati dupa nu stiu ce coduri civile diferite ( Morar in viziunea lui Blogideologic ) , iubitori de Ungaria ( absolut fals ) … Ardealul este ” nemesime ” , iar Zev , incapabil sa priceapa ca schimburile Romaniei au loc la Vest , deci acolo trebuie inceputa infrastructura , spune despre Ardeal ” Ungaria voastra ” ….

 178. 186 Doru Coarna februarie 25, 2014 la 3:08 pm

  @ Ghita,

  pare mai degraba un debut de astm, din cate imi dau eu seama… Asta se trateaza usor cu decongestive, caldura in casa, si daca ai posibilitatea, un aparat de aer conditionat pe care sa-l pui pe „uscare”, adica dezumidificare, cateva zile…

  PS. Din atacuri de panica n-a mierlit-o inca nimeni din specia noastra, pana in prezent… deci Curaj, Rabdare si Sanatate! Si mai da-i naibii de nebuni!

 179. 187 ZeV februarie 25, 2014 la 3:20 pm

  Sadicu
  D-ta ce preferi ? Ca Ponta sa cedeze, ori ba ?
  (Z)

 180. 188 Marian Nicolae februarie 25, 2014 la 3:20 pm

  @ Doru Coarna februarie 25, 2014 la 9:20 am

  Dar daca se intampla anul acesta prin primavara – vara, ce ziceti ???

 181. 189 blogideologic februarie 25, 2014 la 3:23 pm

  @Ghita Bizonu’
  Foarte sincere urări de sănătate !

 182. 190 ZeV februarie 25, 2014 la 3:25 pm

  blogideologic
  Karl Popper nu l-a gasit niciodata pe Dumnezeu. Nici nu a crezut ca este posibil, nici macar prin inductie.
  (Z)

 183. 191 Radu Humor februarie 25, 2014 la 4:29 pm

  Ghiţă Bizonu
  Sunt foarte mâhnit de cele citite !
  Apreciez încrederea ta în sprijinul prietenilor din blogosferă, iar eu voi fi printre primii care mă voi ruga pentru sănătatea ta !
  Mai ales că ştiu că un munte de om ca tine nu se clatină atât de uşor, dar gândurile negre pot doborî şi o catedrală.
  Aşa că, fii tare în primul rând mental, pentru a te putea întrema şi fizic. Doamne Ajută !

 184. 192 Vsile februarie 25, 2014 la 5:02 pm

  Marcus ,

  Imi pare rau ca am dreptate. De ce nu a fost Johannis acceptat ca vice, trebuie sa-ti deschid capul ca sa intelegi lucruri simple, pai daca nevasta Dragusanca frumoasa si voluptoasa dar curva de se duce cu Cristea ori o lasi curva ori , ori !

 185. 193 sadicu februarie 25, 2014 la 5:14 pm

  @ZeV
  Ca om care traieste in Romania si are familie,rude,prieteni,firma,etc.,as vrea ca Ponta si PSD sa nu arunce economia in aer provocand aceasta criza artificiala.
  La o adica,poate sa numeasca chiar 3 ministri de la UDMR ca sa-si asigure o majoritate fragilA,dar nu poate sa-l numeasca pe Klaus Iohanis pe un post din guvern si pe o functie care apartine de drept PNL,pentru a dispune in continuare de sustinerea unei majoritati de 80%.
  In calitate de om de dreapta si sustinator al Presedintelui,imi convine ca USL sa se rupa iar PNL sa intre in opozitie,iar alaturi de celelate partide de dreapta sa castige functia de Presedinte al Romaniei si sa preaia guvernarea.
  DECI,MI-AR CONVENII O ”TRANZITIE” MODERATA…care sa nu afecteze subreda macro-stabilitate economica si cursul de schimb.

 186. 194 Maximmouse februarie 25, 2014 la 5:20 pm

  @ Ghita Bizonu’

  Colega, ce este aceasta?! Sa nu te aud asa…adica, bine ca mi-ai zis! In primul rand, vezi sa-i zici doktorului , daca nu ar trebui sa iei si un atialergic…dupa cum mi se pare mie.

  Fii linistit, nu dai coltu’.

  Depresia?! Ce este aceea?! Nu trebuie sa o intelegi.Soacra-mea zice : e bine pana mai vad lumina soarelui. Scutura-te din depresie..astea sunt boli trendy….ai inima trista? Te cred, mai mult sau mai putin, toti o avem, traim intr-o lume stramba….fa-ti socoteala ca pe vremea comunistilor citeam de aceasta suferinta a cetatenilor statelor „dezvoltate” si ni se parea ca astia nu mai stiu ce sa faca de bine…eh, uite ca nu este asa.Dar, macar noi, care inca mai judecam, trebuie sa nu ne lasam prada modei.

  Ai sa treci peste aceste probleme, nu am nici un dubiu.Noi suntem aici, te ascultam, te sfatuim, si mai ales suntem langa tine.

  Inima sus,Ghitz, hai ca avem treaba.iti dai seama ce comedii o sa vedem noi anul acesta?! Pai, merita sa ratezi?! 🙂 🙂 🙂

  P.S. Sa nu carecumva sa iei antidepresive pe baza de manevrare a serotoninei ca ai sa dai din lac in…putz! Baga 1/2 amitriptilina dimineata si la fel seara, si sa fii sanantos! Plimbare multa, hai ca de miercuri se incalzeste iar.,mancare, somn , si tot ceea ce-ti place sa faci.Daca tot e vorba ca esti trist, macar sa faci ce vrei! 🙂 🙂

 187. 195 Cris februarie 25, 2014 la 5:37 pm

  @ Ghita Bizonu”:

  Sus inima, domnule! Aceasta nu-i cea din urmă iarnă.
  Bateți-l la cap pe doctor, nu-l lăsați, că d-aia contribuiți la Casa de Sănătate (sper…).
  Înghițiți pilulele, apelați și la medicina populară, care în viroze e excelentă, fiți mai nepăsător în privința viitorului și scrieți aici cât puteți de des!
  Vreți să văduviți blogul d-lui Năstase de un vajnic comentator?
  Vrem să știm de dv. în fiecare zi.
  Depresia se tratează cu preocupări, cu activitate.
  Numai bine!

 188. 196 blogideologic februarie 25, 2014 la 5:41 pm

  @ZeV
  Nu prea credea el în inducţie (filosofia analitică şi Ideologia primară), mai mult în deducţie. Dar nu l-a găsit pe bunul Dumnezeu nici prin deducţie. De fapt, nici nu l-a căutat vreodată pe Domnul. Ăsta-i motivul pentru care ateul George Soros l-a iubit atâta de mult pe Karl Popper. Bineînţeles, Sandra Pralong şi Alina Mungiu –Pippidi l-au iubit necondiţionat pe George Soros !

 189. 197 Maximmouse februarie 25, 2014 la 6:04 pm

  @Marcusica!

  Am citit cu placere comentariul tau.Imi amintesc ca in 2009 eram aici cu totii si destul de sceptici in ceea ce priveste alegerea facuta de coalitia psd/pnl. pentru iohannis.Sa ne dumirim acum ca daca nu era iohanis, pnl nu facea coalitie?! Interesant?!

  In concluzie, cum ziceam si pe fb, fratilor, ne-a trecut glontul pe langa ureche…Dumnezeu ne iubeste! 🙂 🙂 🙂

 190. 198 Centru februarie 25, 2014 la 7:24 pm

  Doar la noi bolnavul scapa daca are zile . Ca sa vedeti ce medicina competenta avem ( normal , numiri de doctori pe nume si mita in orasele mari , directori de Directii Judetene si Spitale care cer direct mita de la delegatii medicali … plus subfinantari cronice ale spitalelor ) .
  Ghita se va insanatosi singur , ca toti romanii !
  Si va fi si mai in forma decat inainte .

 191. 199 ZeV februarie 25, 2014 la 8:10 pm

  sadicu
  Fiti linistit…nu Victor Ponta va arunca in aer economia, deoarcece, este unul dintre putinii politicieni responsabili ai Romaniei prezentului.
  Rezultatele economice inregistrate in 2012 si 2013, chiar pe fondul unor intense lupte politice, arata limpede ca prioritatea lui Victor Ponta nu este combinatorica politica meschina de dragul puterii ca scop in sine promovata, de regula, din postura de opozant politic (activitatea ce mai accesibila politicienilor romani), ci, asumarea responsabila, pana la capat, a guvernarii.
  Este foarte bine ca va declarati cu onestitate apartenenta la zona de dreapta a esichierului politic, incercati sa va transmiteti moderatia pe care o manifestati pe acest blog (in comentariile admise de moderator) si colegilor ingrijorator de fanatici de pe blogurile basiste. Eu, fiind mai fragil decat domnia voastra, nu pot nici macar citi ce se posteaza pe acolo, dar, dvs o puteti face si in numele meu.
  (Z)

 192. 200 Vsile februarie 26, 2014 la 8:26 am

  Maximouse,

  Shobo,

  Pai uite cum ai raspuns singur si nevinovat la propria intrebare nascuta din reciproca intrebarii tale, de insusi duplicitarul Ponta :”Daca-i Johannis vice nu facem coalitie” !
  Adica Ponta reia „interesul ” lui Basescu atunci cind acesta a fost propus PM , si se pare ca Ponta nu uita si nu iarta.Om cu suflet mic dar cu ambitii mari!

  Ca om Politic cu ambitii poate desarte si Antonescu daca se va dori un leader al opozitiei va fi perceput ca un apropriat a lui Basescu.Om mic dar cu ambitii mari!
  Cu un asa renume , si cu astfel de alternative alegatorul Vasile va deveni non-alegatorul Vsile!

  Ghita,

  Coboram vertiginos , asta e! Am aproape aceleasi probleme si traiesc gratie unui pumn de pastile zilnice , din cind in cind din cele 10 pilule incerc sa fentez una singura ….si imediat am probleme. Imi pare rau ca nu te hranesc cu optimisme precum colegii , asta e , vezi si alt medic specialist nu de familie mai ia o pastila si va fi ceva mai bine decit inainte!

 193. 201 Doru Coarna februarie 26, 2014 la 9:33 am

  @ Marian Nicolae,

  n-as prea vrea sa inceapa inca din vara asta, ca nu-s pregatit!

  Glumesc, exista inca destule sisteme de siguranta si securitate, dar asa cum le vad eu evoluand, cred ca prin 2018 toate acestea vor fi gripate de criza economica globala ce nu va mai putea fi machiata, iar macelul nu va mai putea fi dezamorsat din lipsa de resurse… au si securistii cheltuielile lor, securitatea costa mult si daca n-ai bani scade si vigilenta… in plus, pe fondul saraciei teroristii si extremistii infloresc, e mediul lor propice…

 194. 202 Marian Nicolae februarie 26, 2014 la 11:56 am

  @ Maximmouse februarie 25, 2014 la 5:20 pm

  In privinta depresiei, lucrurile sunt „putin” diferite fata de ceea ce spuneti mai sus.

  Sper din tot sufletul sa nu aveti de -a face cu aceasta……pentru ca nu este deloc „trendy” si in nici un caz un ifos…..

 195. 203 blogideologic februarie 27, 2014 la 11:19 am

  @ Centru
  Aveţi o agendă excesiv de transparentă.

 196. 204 Centru februarie 28, 2014 la 7:17 pm

  Daca ” Eufrosin Poteca ” o spune … In Alfoldul unguresc , locuit in 1919 de 8 milioane de unguri , traiau ” 2 milioane de romani ” . Unde ? La Miskoc ? In zona Debretinului ? La Pecs ? Batem campii .


 1. 1 Despre situatia din Ucraina « Motanul Incaltat Trackback pe februarie 20, 2014 la 2:11 am
 2. 2 Incredibil!!! « Motanul Incaltat Trackback pe februarie 20, 2014 la 5:36 pm
 3. 3 Limba Franceză în Saarland | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe februarie 22, 2014 la 3:33 pm
 4. 4 Ucraina. Situatia ramane incurcata… « Motanul Incaltat Trackback pe februarie 23, 2014 la 2:14 am
 5. 5 Apropo de Porumbacu și alți ȘANTAJABILI… | Sfinxul Trackback pe februarie 24, 2014 la 4:32 am
 6. 6 Ce mai spun sondajele…? « Motanul Incaltat Trackback pe februarie 25, 2014 la 3:47 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: