Despre vizita doamnei Nuland

Știu că în aceste zile se discută, public, un alt subiect. Eu aș vrea, totuși, să revin la vizita asistentului secretarului de stat american, Victoria Nuland, în România.

Am ascultat-o pe doamna Nuland, și la conferința de presă de la MAE și în briefingul pentru ziariști de la Ambasada SUA, explicând semnificația vizitei sale în România. Ulterior, în 14 ianuarie, Traian Băsescu a ieșit într-o conferință de presă explicând, inelegant și incorect, rostul acelei vizite. „Vreau să vă dau mesajul exact și corect.” Inelegant – pentru că dacă doamna Nuland ar fi vrut ca un alt mesaj, decât cel comunicat public la MAE și la Ambasada SUA, să fie transmis, ar fi făcut lucrul acesta personal.

Băsescu a subliniat că oficialul american, a venit în România în calitate de emisar al guvernului american și că a avut de transmis un mesaj extrem de serios, „legat de statul de drept din România care, începând din vara anului 2012, este continu pus sub semnul întrebări.”

Nu cred că acestă afirmație corespunde adevărului, pentru următoarele motive:

 1. Doamna Nuland a venit în Europa, în calitate de emisar guvernamental dar nu pentru a transmite un mesaj despre statul de drept în România. Doamna Nuland – care răspunde la Departamentul de stat de Europa și Euroasia – a vizitat, în turneul său, Olanda, Germania, Lituania, România și Franța.
 2. În calitate de emisar al guvernului american, doamna Nuland a făcut, probabil, briefing autorităților locale despre rezultatele negocierilor dintre Israel și Autoritatea palestiniană, despre calendarul retragerii trupelor americane din Afganistan, despre complicațiile dintre Israel și Siria și despre negocierile de la Geneva privitoare la facilitățile nucleare iraniene.
 3. În mod categoric, în acest turneu, s-a discutat despre Parteneriatul estic al UE, despre eșecul de la Vilius (de altfel, în 9 ianuarie, în cadrul turneului, Victoria Nuland s-a întâlnit, în Lituania, cu mai mulți miniștri de externe și experți pe teme de securitate euroatlantică) și, evident, despre Ucraina.
 4. De altfel, în timpul vizitei în Olanda, Victoria Nuland a dat un interviu – extrem de interesant – pentru „Nieuwsuur”, în care precizează diverse nuanțe recente ale poziției americane despre negocierile cu UE, despre Afganistan, despre Irak, despre Siria, despre Iran.
 5. Turneul în Europa a avut, sunt convins, și rolul de a clarifica poziția administrației americane, prin contacte cu parteneri europeni, în legătură cu evoluțiile din Ucraina, inclusiv prin prisma relațiilor cu Rusia. Acest scop al vizitelor se confirmă și prin faptul că imediat după întoarcerea în SUA, în 15 ianuarie (pe 13 și 14 ianuarie doamna Nualnd era încă în Franța), oficialul american a participat la ședința Comitetului de relații externe a Senatului SUA, unde a prezentat o informare despre Ucraina. Nu intru în amănunte dar, este clar că, în baza rezoluției Senatului nr.319, depusă în decembrie 2013 pentru sectorul de afaceri europene și euroasiatice al Departamentului de Stat, Ucraina reprezenta subiectul principal și de aceea, era necesar un turneu de informare în Europa și o evaluare, la fața locului, privind riscurile de instabilitate în regiune (vizita secretarului de stat, John Kerry, în Republica Moldova, s-a înscris în aceeași preocupare de după reuniunea de la Vilnius, inclusiv de a bloca ofensiva Rusiei spre vest).
 6. Dacă emisarul american ar fi venit în România doar pentru a discuta „micile probleme” ale lui Băsescu legate de încercările de „lovituri de stat”, ar fi însemnat că țara noastră este desconsiderată în calitate de partener strategic în această zonă.
 7. De altfel, premierul Ponta a comunicat public că elementele de mesaj vor fi discutate la proxima ședință a CSAT. Nu cred că este vorba de frustrările lui Băsescu legate de suspendarea sa de către Parlament sau de referendumul de demitere.
 8. Probabil, la CSAT, se va discuta și despre apropiata reuniune a NATO, din luna septembrie și despre evoluțiile legate de scutul anti-rachetă.
 9. Nu cred că doamna Nuland s-a mobilizat să vină urgent în România, după declarațiile lui Victor Ponta referitoare la condamnarea mea. În primul rând, pentru că, pe 6 ianuarie, când am fost condamnat și când Victor Ponta a făcut declarațiile respective, Victoria Nuland era deja în avion spre Europa, pe 7 ianuarie ea având întâlniri cu oficialii olandezi.
 10. Sigur, rolul Ambasadei americane la București a fost acela de a da „culoare locală”, prin programul de întâlniri și selectarea jurnaliștilor la briefingul de presă. Oricum, dacă Băsescu este îngrijorat că statul de drept este afectat prin „atacurile la adresa justiției”, pare că pentru ambasadă, mai preocupante, pentru o bună guvernare, sunt „taxele pe stâlpi” și eventuala creștere a redevențelor la petrol și gaze.

Felul în care Băsescu a prezentat, în interes propriu, vizita emisarului american – ca o vizită de dirigenție – riscă să ducă în derizoriu parteneriatul strategic româno-american. Oricum, pentru a înțelege „traducerea” sa legată de semnificația acestei vizite, nu este nevoie de dicționar ci de o bună cunoaștere a lucrărilor lui Freud.

152 Răspunsuri to “Despre vizita doamnei Nuland”


 1. 1 Fragmentarium Politic ianuarie 25, 2014 la 5:34 pm

  Interesant! Cred ca oprirea ducerii in derizoriu a parteneriatului strategic tine de luciditatea politica, dar aceasta sansa nu mai apartine de mult lui Traian Basescu.

 2. 2 Doru Coarna ianuarie 25, 2014 la 5:42 pm

  Dna Nuland a declarat textual „ca se mira cum de populatia Romaniei nu isi apara statul de drept”, si asta spune tot…

  Sigur ca au mai fost elemente legate de Ucraina, de scut, poate de Moldova, de retragerea trupelor, poate de vize, sunt multe de clarificat in astfel de vizite, dar o componenta esentiala a mesajului sau a fost cea de mai sus! Cel putin asta e cea care ne priveste direct pe noi, pt ca celelalte probleme sunt pt noi, sa recunoastem, pur informale, deoarece geopolitic nu contam…

  Normal ca presedintele a prezentat-o convenabil siesi, doar nu era s-o contrazica sustinand ca anul 2012 i s-a parut a fi unul perfect normal, sau ca modificarile aduse codului penal reprezinta vreun progres…

  Concret, putem crede guvernul sau presedintele. Dar asta-i minunat, fiecare isi alege adevarul lui si ostilitatile continua, bineinteles… Populatia insa este dezorientata de atatea adevaruri si s-ar putea sa-si declanseze lehamitea fata de clasa asta politica, manifestandu-se prin lipsa de la vot… Dar asta se si urmareste, sa lasam clasa politica sa se aleaga cum vor ei! Sunt destule voturi in maneca, stim asta de la alegerile trecute, contestate pe rand cand de unii cand de ceilalti, acelea vor trebui sa se manifeste si nu cele reale, ale populatiei…. De aici apar si surprizele electorale cu care ne-am obisnuit, nu ma puteti contrazice…

  Sigur, daca am sti de pe acum ca Ponta-presedinte si Basescu-premier, nu am mai crede in democratie, nu?

 3. 3 George Ban ianuarie 25, 2014 la 5:55 pm

  Da, domnule Adrian Năstase, Băsescu vrea sa ne bage pe gât ” mesajul exact și CORECT!!!”, DUPĂ CE doamna Nuland abia ce ni-l transmisese!!!

  În general, a spune „exact” este suficient, „exact și corect” este redundant. Dar Băsescu nu a greșit. La el, nu orice este „exact” este și „corect”! Da, Freud trebuie sa fie tare necăjit ca a trăit în alt timp și a ratat un astfel de personaj extrem de interesant…

 4. 4 Theodora ianuarie 25, 2014 la 6:02 pm

  Nu, nu va faceti iluzii, Basescu Traian nu a amutit. Basescu pandeste ca o fiara infometata si pregateste ceva, ceva foarte rau fireste. Am convingerea ca in acest moment Basescu face planuri de razbunare ca altceva nu este capabil sa faca. V-ar mira daca Basescu Traian ar declara ca Marcel Opris este un adevarat erou si ca STS-ul condus de el si-a indeplinit exemplar atributiile in evenimentul creat de prabusirea avionului? Isi poate permite Basescu Traian sa ramana fara un om de incredere la conducerea STS, principala lui sursa de informare? …………….
  http://theodora0303.wordpress.com/2014/01/25/de-ce-tace-basescu-traian/

 5. 5 Luminita Arhire ianuarie 25, 2014 la 6:20 pm

  @Doru Coarna -comentariu ianuarie 25, 2014 la 10:09 am
  Adica dumneavoastra credeti ca eu sunt inregimentata politic ? Adica va este chiar asa de greu sa acceptati ca tot ceea ce scriu despre justitie este , de fapt , CEEA CE VEDE O PERSOANA OARECARE , FARA DE PARTID ? Vai , vai … Nu numai ca nu fac parte din ceea ce numiti ”… voi , ca partid de stanga …” dar nici macar nu am simpatii politice ; am insa , cu siguranta , simpatie , respect sau apreciere –punctuale – pentru anumiti oameni politici. La fel de punctual , la fel de puternic si la fel de motivat detest total alti oameni politici . Comentand asa-zisa justitie cu care avem onoarea sa fim contemporani demolez statul democratic ? Nu mai spuneti ! Eu credeam ca o ajut pe coana Justitie sa se indrepte , sa inceteze cu mizeria unor procese care miros pestilential, sau macar sa vada tanti Justitia ca oamenii sunt atenti si observa abuzul ! Cine va spune dumneavoastra ca la varful Justitiei lucesc un fel de stele de neatins ? Nu vreti sa le refaceti , schematic , traseul pana la Inaltele Curti , ca sa vedeti cine sunt ei , cum au ajuns acolo , cine i-a chemat la cafele , cui i-au inchis dosare , cu cine sunt prieteni , cui isi datoreaza ascensiunea ? Coincidente peste coincidente peste coincidente … cat de mult sunteti dispus sa credeti in coincidente ?
  Nu sunt „stegarul”nimanui si nu cred ca voi fi vreodata …
  Profesorului Adrian Nastase poate ca n-ar trebui sa-i puneti cruce , inca …

 6. 6 George Hălărescu ianuarie 25, 2014 la 6:37 pm

  Foarte bune, corecte și utile informațiile! E bine că în România mai există câte o minte limpede, care are puterea și capacitatea să prezinte corect unele realități. D-le A. Năstase, vă mulțumesc!

  PS. Mă mândresc că vă pot citi și poate cât de curând am să vă și pot asculta.

 7. 7 Luminita Arhire ianuarie 25, 2014 la 7:02 pm

  @ZeV – la comentariul ianuarie 24, 2014 la 8:35 pm
  Pana ca „regimul Basescu sa-si gaseasca, in sfarsit, odihna vesnica binemeritata” mi-e teama ca jumatate din clasa politica neportocalie isi va gasi o nemeritata odihna in inchisorile patriei . As observa ca , in ultimul timp , Completul de 5 al ICCJ sporeste pedepsele , adica adauga ani de „cantonament ”sau contrazice achitarile Completului de 3 , fara sa mai aiba nevoie de probe suplimentare . Daca , in ratacirea sa , TB isi inchipuie ca , arestand din ce in ce mai multi oameni cu ajutorul fidelilor lui , MCV-ul fragezit de madam Macovei o sa toarca mai frumos, s-ar putea sa obtinem cu totii efectul invers si pervers : la un moment dat se vor intreba si europenii astia cu cotiere si ochelari ce dracului de tara barbara au primit ei in UE , din moment ce toata lumea este la inchisoare – cu exceptiile , desigur , care verifica regula – TB , Macovei , Udrea si inca vreo doi …Aceasta aparenta de tara barbara , in care toata lumea e corupta si fura pe rupte , este de fapt cea mai grea mostenire pe care ne-o lasa individul asta deplorabil . Pentru ca , tot ceea ce distruge acum metodic iresponsabilul asta , va fi , chiar si pe termen lung , foarte dificil de reparat !

 8. 8 Miriam Radulescu ianuarie 25, 2014 la 7:10 pm

  Oricum nu-mi place nici un PASA ,fie el si de genul … feminin !
  In istorie, Romania (chiar fragmentata )-a fost un tinut atipic ,cu o PERSONALITATE APARTE si cred ,ca asa trebuia sa ramana !
  Importul impropriu de civilizatie straina sufletului romanesc -a dus la cea mai mare migratie din istoria noastra si la o dezradacinare si chiar deznationalizare ….!(spre bucuria unei tari „prietene”)
  Astazi O MINTE TREAZA ar trebui sa se indrepte ceea ce s-a stricat !
  POATE AR TREBUI INCEPUT CU TINERII….
  Potrivit Daily Mail, sugestia premierului (Marii Britanii) este ca toți tinerii începând cu cei de 16 ani să se implice într-un program civic național, bazat pe voluntariat. Conform programului, tinerii ar urma să ajute comunitatea, timp de minim trei săptămâni. Ei sunt încurajați să vină cu propriile idei, sau să ia parte la programele conturate deja, antrenând o echipă de fotbal pentru copii, vizitând un azil de bătrâni, sau …….reparând gratuit biciclete….
  Premierul a subliniat totodată necesitatea de a modifica anumite legi privind drepturile omului, despre care spune că „au fost atât de deformate şi denaturate încât au avut un efect indolent asupra societăţii”
  .SI ROMANII AU AVUT IN TRECUT UN ASTFEL DE PROGRAM DE VOLUNTARIAT DE …..”SPIRIT CIVIC „LA: CULES DE STRUGURI, LA IMPADURIRI…. LA DE PLANTAT DE FLORI IN PARCURI ETC….. De ce nu s-ar relansa astazi astfel de programe „civice „si implicit de oxigenare si dinamizare a creierului …..,la… cules de mere,de prune.,de struguri …in ferme de animale ,sau chiar la padocurile de caini ?- ,unde acestia pot fi ingrijiti (ca aplicatie a lectiilor de zoologie ) ….de cate o clasa de elevi ….care sa-i hraneasca si ingrijeasca ..,Sau de ce nu s-ar infrumuseta orasele si satele cu flori plantate si intretinute de elevi si studenti ……?(cata economie s-ar face?) O INTRECERE ar putea dinamiza o astfel de activitate…ceva de genul :CARE ESTE CEA MAI FRUMOASA PELUZA ,SAU CEL MAI INGRIJIT ANIMAL ?-…. Cum ar suna ?(daca englezii pot ,noi ce cusur avem?)…
  …………………………………Oricum nu-mi place nici un PASA ,fie el si de genul … feminin !Sanatate,inspiratie si putere de munca!

 9. 9 Cris ianuarie 25, 2014 la 7:15 pm

  Băsescu nu poate decât să „tacă inteligent”, așa cum a făcut-o în ultima vreme admirat de un simpatic simpatizant al său care comentează aici.
  De vorbit, el nu poate să vorbească inteligent.
  Ce e mai rău e că nu poate nici să acționeze inteligent.

 10. 10 ion ianuarie 25, 2014 la 7:16 pm

  Comentariu corect, de la început și până la sfârșit, în opinia mea! Și extrem de util, pentru a înțelege ce a fost, de fapt, cu această vizită. Vă mulțumesc!

 11. 11 casandra ianuarie 25, 2014 la 7:57 pm

  Domnule Coarnă,
  Din sursă oficială, asistentul secretarului de stat american a spus:
  http://romania.usembassy.gov/policy/media/victoria-nuland-01112013.html

  Este posibil să fi spus şi ce relataţi dumneavoastră, dar sursele de informare sunt româneşti şi, observ, partizane.
  Aş zice că americanii – care au spijinit entuziast, larg şi consistent formarea unor structuri ale societăţii civile, precum şi pe unii jurnalişti care au făcut ceva stagii de pregătire peste Atlantic – sunt oarecum contrariaţi de audienţa în scădere a acestora în societatea românescă. De altfel, după plecarea doamnei Nuland am observat câteva manifestări febrile, haotice şi excesiv de isterice din partea acestor jurnalişti şi formatori de opinie. Parcă încercau (şi continuă să o facă) să demonstreze că au o influenţă semnificativă în societate. Mă tem că partenerii americani vor ajunge curând la concluzia că au stricat orzul pe gâşte.

 12. 12 Cris ianuarie 25, 2014 la 8:14 pm

  Părerea mea e că Ponta nu trebuia să facă public afirmația respectivă. O gândește, o gândesc și alții, dar el nu avea voie să o spună public.
  Pe de altă parte, nu avea cum să influențeze Justiția pentru că hotărârea definitivă era pronunțată.
  Percepția generală asupra Justiției e foarte proastă, nu văd cum ar fi putut s-o înrăutățească declarația lui.
  Asistenta s-a referit într-adevăr, între altele, și la declarația lui, vorbind însă la general (demnitarii, politicienii nu trebuie să…), dar și în acest caz SUA sunt lupul moralist, pentru că la ei demnitarii FAC declarații referitoare la sentințe și chiar le critică. Dar, cum spuneam, dulăii nu se compară cu cățeii…
  Asistenta avea programat turneul în acele țări și la noi cu mult înainte de declarația lui Ponta, așa că nu ține ideea că ea ar fi venit în urma declarației.
  Ea a venit pentru probleme NATO și interesele SUA.

  Radu Tudor a făcut o listă lungă cu afirmațiile lui Băsescu de-a lungul mandatelor lui, la adresa procurorilor, judecătorilor și în privința unor sentințe.
  Asistenta s-o fi referit și la acestea…

  În ceea ce privește declarația lui Ponta, însuși Băsescu a numit-o „mici probleme”, așa că nu văd de ce se face atîta caz de ea.

 13. 13 ZeV ianuarie 25, 2014 la 8:15 pm

  Domnule Coarna, decat sa cautati ,,particula lui Dumnezeu” ( eventual, prin palatal Cotroceni), vorba colegului Teostanc, mai bine l-ati cauta, in sensul apropierii, pe adevaratul si unicul Dumnezeu. Se simte ca va lipseste reperul absolut. Nu-l mai cautati pe Pamant. Nici macar la mansarda Departamentului de Stat.
  (Z)
  Despre repere, n-ar strica sa cititi mai cu atentie cele scrise de domnul blogideologic.

 14. 14 ZeV ianuarie 25, 2014 la 8:27 pm

  Fetelor, va propun sa nu va consumati energia utila incercand sa-l convingeti pe domnul Coarna ca laptele este alb si dracul negru.
  Omul are anumite ,,filtre” de culoare care ii distorsioneaza pe invers perceptiile. Inca nu-mi dau seama de unde si de la cine are aceste ,,filtre”.
  (Z)
  Lasa-ti-l pe mana mea, intinsa mereu, la un pahar de vorba, la gura semineului. Vorbele de claca , trebuie tratate exact la fel si neaparat cu zambetul pe buze.
  Trebuie sa-l facem sa priceapa, ,,jucandu-ne” cu el, ca , pentru noi, ,,statul de drept” (era sa scriu ,,starul” de drept) nu poate exista fara ,,baza” numita ,drepturile fundamentale ale omului”. Unul dintre aceste drepturi, se numeste ,,prezumtia de nevinovatie” si nu la modul ipocrit, asa cum scrie pe frontispiciul unui comunicat DNA.
  (Z)
  In momentul in care un politician este prezumat a fi ,,infractor”, chiar prin mesajele publice ale ,,sefului statului”, este evident pentru orice biped cu IQ mediu ca nu putem vorbi nici de ,,stat de drept” si nici de ,,justitie independenta”.
  Nici macar o trepadusa (vezi DEX) obscura, precum doamna Nuland, nu poate sa ne convinga ca noi suntem maimute , iar ei, yankeii, oameni.
  Nu de alta, dar roata se poate intoarce, exact ca in ,,Rise of the Planet of the Apes (Planeta Maimuţelor: Invazia),”
  (Z)

 15. 15 ZeV ianuarie 25, 2014 la 8:29 pm

  erata la 8:27pm
  lasati-l
  scuze

 16. 17 casandra ianuarie 25, 2014 la 8:55 pm

  Domnule Năstase, observ cu mare admiraţie cât de alertă şi ascuţită vă este inteligenţa chiar şi în condiţiile de campare actuale. Vor trece şi acestea. Mulţi neprieteni ai dumneavoastră spun acum că „este prea mult” şi iau distanţă de mucenicii „statului de drept”.

  Referitor la temă, îmi pare că există ceva probleme şi cu neutralizarea armelor chimcie din Siria. Dacă bine îmi amintesc, în timpul ultimului Consiliu european, vicepreşedintele Biden a avut o convorbire telefonică cu Băsescu inclusiv pe tema acesta. Probabil s-a discutat atunci şi despre reacţia europenilor la chestiunea NSA şi despre ce pot face prietenii…
  Aşa că, probabil, au existat destul de multe teme sensibile de discuţie abordate de dna Nuland, altele decât cele tocate în mass-media.

 17. 18 Ghita Bizonu' ianuarie 25, 2014 la 9:07 pm

  Da?

  Ca eu sunt om cu putina credinta si sceptic. Programu’ confidential al madamei asta a cuprins si niste intalniri cu societatea in civil – adica aia a lu Soros (care Gicu uneori e acuzat ca e CIA privatizata!!) : reprezentantii a patru organizatii neguvernamentale din tara noastra, specializate in domeniul politicilor publice – Centrul Roman de Politici Europene (CRPE), Institutul pentru Politici Publice (IPP), Expert Forum (EFOR) si Freedom House Romania, precum si cu reprezentantii Camerei de Comert Americane (AmCham Romania) .si cu o “anumita parte a presei” Mircea Marian (EVZ), Dan Tapalaga (Hotnews), Sabina Fati (RL), Florin Negrutiu (Gandul), Alina Gheorghe (TVR), Catalin Prisacariu (B1) au fost jurnaliștii invitați de Ambasada SUA să se întâlnească cu Victoria Nuland. Dacă mi-a scăpat vreunul, îmi cer scuze. Adică aceștia (și cei asemenea) sunt considerați de americani ca fiind onești și profesioniști. care arata cine sint partenerii de “valori democratice” ai SUA in Romania. A sa nu uitam – prezenta lui Radio Romania a fost refuzata!!! Post de stat , oficial samd. Cu cea mai mare audienta. Acesta nu putea fi primit ca deh ce avea de zis madama era “condidential”. Eu zic ca asta ararata si ca care e valorile democratice spijinite de Vicky Nula. A da a avut si o intrevedere cu Kodruta intrevedere caracterizata ca desfăsurandu-se “într-o discreţie totală” .. oare de ce?!?!
  Asa ca cestia cu SUA vor continua sa sustina presa libera. cam este vorba de o sustinere a streangului ca cica O altă îngrijorare menţionată a fost cea legată de starea presei în România şi de acapararea acesteia. S-a interesat de modul cum e controlată presa în România. Discuţia a pornit de la întrebarea de ce oamenii nu reacţionează la corupţie şi la derapaje, iar răspunsul nostru a mers către lipsa informării sau, mai exact, către tipul de informare care se practică în trusturile de presă”Adrian Moraru, director IPP cica ca cum Ea a dat un mesaj de sustinere pentru presa libera, mesaj intarit de selectia publicatiilor si televiziunilor invitate la conferinta de presa adica cine bine (se) bășește este independent!!
  Asda ca zisele ei ca cum Sunt ingrijoratoare provocarile din justitie… e ingrijorator cand politicienii din orice partid acuza deciziile justitiei… politicul nu trebuie sa se amestece in justitie… Nu voi intra in dezbaterea interna din Romania”. ie vorbe goale. Nu intra in dezbaterea interna decat isi baga bocancii la propriu!!!
  De fapt o dare de seama gasiti la . Sigur ca este o relatare independenta si corecta daca apartine Portocalei Ofticoase!!! Garantat Nuland …

  A da .. iata ce mai gasesc in legatura cu madama Bula Presa adversă administrației Obama a relatat rolul controversat pe care Nuland l-ar fi avut în prezentarea informațiilor legate de atacul asupra reședinței ambasadorului american din Libia, în care acesta a fost ucis, iar Fox News comenta că ar fi indus în eroare comisia de anchetă a Senatului pe acest caz
  Ar fi indus în eroare comisia de anchetă a Senatului It’s clear cu cine avem de-a face?!

  Si mai erau unii naivi la A3 care visau ca la malai adica ca Vicky e una ambasada e insa rea si I baga bietei muieri pe gat ce vor fostii subordonati a lu Gatii Ma-si!!
  Hm .. trebe sa fi mare teleptual sa iti inchipui ca ambasada si-ar permite prea multe cu asta.. Nu de alta dar diplomatii din ambasada depind de Vicky mai mult decat depinde Kodruta!! Dracu ii ia daca o sucare pe sefa lor!!!

  Insa avem niste precedente nu? Victoria Nuland nu a făcut foarte multe comentarii, însă a constatat că şi după tentativele de modificare a Codului Penal, ca şi în timpul crizei politice din 2012 când Departamentul de Stat l-a trimis pe predecesorul său, Philip Gordon , la Bucureşti, „răul e făcut”.
  Philip Gordon : Voi fi foarte deschis: suntem îngrijoraţi la Washington în legătură cu evoluţiile de aici. Le urmărim foarte atent. Eu n-aş fi fost aici, la mijlocul lunii august, dacă nu ar fi fost ceva, dacă nu am fi avut senzaţia că se întâmplă ceva foarte important şi care alunecă în direcţia greşită, motiv pentru care este foarte important pentru mine să fiu aici” . Gordon asistent al secretarului de stat american, Hillary Clinton … care Hilara se pare ca a considerat normala observatia ambasadorului SUA :
  “Mesajul meu este unul de optimism pentru România. Deşi încă odată vedem mii de cetăţeni în stradă, în frigul iernii, exprimându-şi nemulţumirea faţă de situaţia lor actuală, am încredere în această ţară şi potenţialul său. Întâi de toate pentru că deşi există suficiente motive de descurajare, simplul fapt că oamenii îşi pot exercita dreptul dat de Dumnezeu de a avea păreri diferite fără a se teme că vor fi împuşcaţi de pe acoperişuri este un semn al progresului. Dacă aveţi îndoieli în această privinţă, întrebaţi-i pe cetăţenii Siriei ce părere au.
  “Sunt optimist fiindcă acum, spre deosebire de acum douăzeci de ani, România are în funcţiile de conducere oameni extrem de bine pregătiţi, devotaţi, cu principii, care fac eforturi ca instituţiile democratice să funcţioneze”
  .
  Adica fiti ba multumiti ca nu va impuscam!!! Asta fiind pozitia guvernului SUA?!
  Dupa ce a zis el asta a venit Gordon si a a urmat bancu cu 2 milioane de voturi fraudate la referendum si alergarea votacilor dupa modelu anilor 50 “recunoaste banditule!!”

  Azi Kerry a luat locul Hilarei. Si Vicky locu’ lu’ Gordon. Si Vicky vine foarte proconsula si in calitate de missa dominicus inspecteaza fortele “democratice” si da sarcini : Maidanu!! In strada!!!
  Nu credeti?! Vedeti mobilizarile!!

  Nu Base l-a farierit pe Gordon ci Gordon a dat dezlegare poa si solutia cu “frauda” . Nu ambasada face altceva decat Nualnd ci face ce i se zice!!
  Asta este politica oficiala a administratiei O’Laba. Stiti voi administratia aia care a “democratizat” tari arabe aducand fanatecii religiosi la conducere. Administratia aia care in Siria era cat pe ce sa sprjin e .. al-Quaeda!! Da da al-Quaeda aia care la 9/11 … aliata anu’ trecut cu adtia Obama si Israel!!
  Asa ca ce va mirati bre? Arabii e perversi da’ amerlocii si mai si!!!

  Deci ca cam asa stam : democratie c’est fini cum canta ala Hervé Vilard:

  Se pare ca unii nu reusesc sa inteleaga . Asa cum bunici si tatii lor ziceu “lasa ca vin ei anglo-americanii!!” Au venit? Si?!
  Nu va fie frica :
  Americanii nu ne lasa. Ne dau!!!

  Daca dori sa vedeti sursa citatellor : http://vremea.forumgratuit.ro/t540-s-al-vremii-rost-ei-tot-nu-l-intelege
  Vedeti si http://vremea.forumgratuit.ro/t537-ce-o-vrea-cucuoana-aia-viky-asistenta-lu-magaru-kery-viciu-lu-olaba

 18. 20 Rosca Aurelia ianuarie 25, 2014 la 9:40 pm

  Cred ca aveti dreptate….intelegem si noi cei simpli care-i situatia adevarata….aveti o putere MARE sa ne luminati si pe NOi….va doresc ce-i mai bine……

 19. 21 Adrian Zuna ianuarie 25, 2014 la 9:50 pm

  D-LE NASTASE ! nu mor caii cand vor cainii !

 20. 22 Abrudan Ardeleanu ianuarie 25, 2014 la 9:59 pm

  Mulțumim d-le Adrian Năstase pentru precizari ! Continuați să scrieți, vă citim cu mare atenție și interes. Vă suntem alături .

 21. 23 Criss ianuarie 26, 2014 la 12:03 am

  Lucrurile nu se intampla pur si simplu.
  Este nevoie de actiune.
  Noi trebuie sa actionam sa ne intarim tara.Asta nu se poate decat cu oameni destepti la conducere.Viata noastra nu este un meci de box sau de fotbal.
  La alegeri trebuie sa fim constienti ca nu alegem o echipa favorita sa „joace” ci alegem intelepti care ne pot indruma pe calea cea buna.

  Nu trebuie judecat Basescu ca nu ar vrea sau nu a vrut binele tarii. A vrut, si cred ca vrea binele tarii dar trebuie sa inveti multe lucruri si iti trebuie multa intelepciune pentru a nu fi primitiv in relatiile tale cu cu o natiune.Este greu sa relationezi cu 2-3 colegi daramite cu 22 de milioane de romani.
  Nu intram in detalii legate de relatiile cu liderii mondiali!

  Pacat ca domnul Nastase nu a fost folosit chiar de catre regimul Basescu. Ar fi fost folosit pentru tara. Am fi dat un semnal de normalitate.

  Nu ai cum sa ignori expretiza unui om ca Nastase.

  Revolutia orange cred ca in esenta ar fi fost un lucru bun dar piesa de teatru s-a jucat cu actori prosti!

  Dupa parerea mea am pierdut multe oportunitati in acesti ani.

  Lasam o datorie extrem de mare copiilor pentru ca adultii au ales „bine”.

  Nota de plata orange se ridica la zeci de miliarde de euro imprumutate fara a face o reforma clara in nici un domeniu, fara a face o investitie importanta in tara.

  Suntem pentru NATO, pentru UE, si nu cred ca revolutia orange era potrivita pentru tara noastra. Totusi aceasta miscare ne-a pricopsit cu oameni bizari in posturi de decizie.
  Bizar mi se pare faptul ca dupa atatia ani de conducere revolutionara orange nu am scapat de monitorizarea pe justitie!!!
  Daca economie nu, justitie nu, scoala nu, medicina nu…atunci ce!?
  CE ATI FACUT DOMNILOR ATATIA ANI!?

  Raspunsul este…ati reusit sa-l condamnati pe Nastase, sa ne condamnati pe noi la plata huzurului vostru.

 22. 24 Albu Constanţa ianuarie 26, 2014 la 12:55 am

  Trebuie să fii Adrian Năstase ca să pricepi aceste lucruri?Am ascultat-o şi eu pe doamna Nuland, am văzut-o la televizor ca tot omul şi cum nu am nevoie de interpret în limba română am înţeles.Când apoi ni s-a explicat „exact şi corect „nu mi-a venit să-mi cred urechilor.

 23. 25 sadicu ianuarie 26, 2014 la 1:02 am

  Domnule Adrian Nastase!
  Mi se pare normal si colegial sa-i luati apararea lui Victor Ponta,aflat intr-o situatie foarte dificila in ultima perioada de timp.Dar cred ca,in sinea dumneavoastra cunoasteti cu adevarat care a fost scopul principal al doamnei Victoria Nuland la Bucuresti.Sunteti diplomat de cariera,ati fost Ministru de externe si Premier.Astfel v-ati intalnit cu numerosi oameni de stat din intreaga lume si ati participat la nenumarate conferinte de presa.
  Cred ca sunteti de accord cu mine ca una se discuta in spatele usilor deschise si alta in fata presei.
  Daca Traian Basescu ,in conferinta de presa,ar fi mintit sau rastalmacit mesajul doamnei Nuland,inmai putin de o ora am fi avut parte de o reactie dura din partea Ambasadei SUA la Bucuresti.
  De la incidentul din ”martea neagra” incoace,rectiile Ambasadei SUA coincid la indigo cu rectiile Presdintelui.

 24. 26 sadicu ianuarie 26, 2014 la 1:04 am

  @errata
  Dar cred ca,in sinea dumneavoastra cunoasteti cu adevarat care a fost scopul principal al VIZITEI doamnei Victoria Nuland la Bucuresti.

 25. 27 bunica ianuarie 26, 2014 la 7:10 am

  Cine isi imagineaza ca natiunea romana a atipit ,greseste.Se vorbeste despre ce a vrut sa spuna unul si altul care ar fi fost trimis in tara noastra sa ne traga de urechi pentru un singur personaj,nu personalitate..Istoria va decide ce a facut acest personaj pentru romani ,cum ii place lui sa ne spuna.Isi implica in lupta politica ficele..Parinti isi tin departe copiii de primejdii, chiar nu se gandeste ca ar putea sa apara unul ca el care sa se razbune pe copiii lui pentru ce ne- facut el noua?Probabil ca s-a facut prea tarziu pentru el si cauta iesiri din propriu sistem…

 26. 28 anghelache dan ianuarie 26, 2014 la 8:37 am

  Romania a fost informata de cum vor evolua evenimentele in Ucraina si care va fi rolul ei in aceste evenimente.De aceia remarca lui Ponta ca la discutiile cu ministrul de externe s-au discutat probleme secrete pe care oricat va incerca presa sa le afle el nu le va divulga ,la vremea respectiva mi sa parut neprofesionista(ca sa folosesc un eufemism).Ponta-i inca necopt si ce-i mai grav este si ranchiunos.Seamana mult cu Basescu in comportament.Parca au supt la aceiasi tata.

 27. 29 livia ianuarie 26, 2014 la 8:41 am

  Cineva, care cunoaste limba engleza mai bine ca basescu, trebuia sa-l contrazica. Dna Nuland nu stie ca vorbele i-au fost rastalmacite? Oricum, chiar si dupa plecarea insuportabilului ghitenstein, prestatia ambasadei sua este deplorabila.

 28. 30 Muresan Alexandru ianuarie 26, 2014 la 8:44 am

  Daca ar fi sa ma exprim simplist ar fi:Băsescu cu ai lui,sa se ducă dracului!Nu știu dacă am fost destul de clar!

 29. 31 Vsile ianuarie 26, 2014 la 9:08 am

  Dl. Nastase,

  Din expunerea corecta a motivatiei vizitei pe care a facuto doamna NUL si AND , ;ipsesc comentariile dumneavoastra despre lipsa reactiei oficialilor americani de aici si de dincolo despre faptul ca dl. Traian a pus niste vorbe
  in gura doamnei respective.
  Concluzia ar fi ca dl. Traian a primit incuvintare de la Casa Alba stra ca corecteze discursul doamnei.!

  Is’n it?

 30. 32 Vsile ianuarie 26, 2014 la 9:12 am

  Domnule Halarescu,

  Eu apreciez comentariile domnului Nastase , dar hai sa nuland punem ca frontispiciu superlaudativ pentru ca totusi au niste lipsuri!

 31. 33 Traian Boc ianuarie 26, 2014 la 9:15 am

  Distinsa doamna a insistat personal asupra mesajului sau si nu cred ca traducerea basesciana mai misca neuronii electorali… Insa misca cu siguranta neuronul adeptilor sai care au nevoie in continuare de ceva, de orice, ca sa mai poata sa continue sustinerea caderii… O distatura nu mai poate exista, oricum nu in formele de manifestare pe care Basescu le incearca. Deci, este propaganda pentru adepti pe de o parte… Este ca de obicei fumigena ca sa tine ochii mass-media catre altceva…si…a cam luat teapa cu caderea avionului cu pricina ca nu maimpoate face urmatoarele mutari planificate…se simte cum mutarea anti-Arafat pe fondul spontaneitatii evenimentului in sine l-a surprins…nervos este desigur pe cei care minut de minut, secunda de secunda, de la celebra troglo-zicere „ghici cine pleaca de la Minister”, spumos de nervos este pe cei care aveau sarcina de serviciu sa-l compromita pe om la nivel de imagine si…mai ales…la nivel de viata personala…Eu cred ca la acest moment are o disperare majora: cum isi scoate banii din Romania si unde ii duce…Spalarea de bani cu terenul este mica si s-a dovedit prea riscanta… Nimeni in europa (nu este o eroare scrierea) nu-l mai sustine si se pare ca nici canalele vchi nu mai absorb…asa cum spuneam, samburele dictaturii in centrul europei mari, este o problema…a fost avertizat si tot nu asculta dovedind ca oamenii au avut dreptate… eu astept momentul in care ori va astepta prea mult, asa cum a facut Ceausescu, bazat fiind pe „oamenii lui” de peste tot, si va da partial socoteala (nu asta il va durea, ca se vrea martir, ca orice Freudian – ca tot il pomenira-ti) pierzand insa banutii ( asta il va darama) sau vom citii ca a disparut in triunghiul Bermudelor alaturi de tanti Nuti, pe cand va vizita Brazilia sau Mexicul… Asa va ramane cumva in istorie, va tine mica parte din bani si adeptii vor face in continuare cercuri cercuri concentrice (spiralele sunt interzise) pe ternul de la Nana…

 32. 34 George Ban ianuarie 26, 2014 la 9:20 am

  Editura Trafford Publishing (www.trafford.com) vă publică ORICE carte doriți, imediat, contra sumei de 649$. Deci fanatici basciști, dacă vreți să vă satisfaceți idolul, puneți mână de la mână și publicați o carte de ode. Ceaușiștii erau experți în așa ceva. Ați uitat, sau ce? Te pomenești că zgârcenia e mai mare decât bascismul!

 33. 35 santinela ianuarie 26, 2014 la 9:32 am

  Daca doamna Nuland a declarat ce sustine Doru Coarna atunci chiar sintem de vina.Dupa ce 7,4 milioane au votata ca asimetricul sa plece si vazind ca nu o face citeva sute de mii dintre noi trebuia sa stergem Cotroceniul de pe harta.Adica persoanele care il populeaza.Sint curios daca mama lui Nuland,sau Reding,Barosso,Merkel ar fi spus ceva.Dupa cum a declarat Nuland Nu.

 34. 36 Doru Coarna ianuarie 26, 2014 la 9:39 am

  @ Luminita Arhire,

  se stie ca pt a ajunge in astfel de pozitii trebuie sa fii catapultat de cineva puternic, dar apoi acel cineva puternic isi termina mandatul si pleaca, dar catapultatul ramane la datorie, in justitie… Daca acolo face bine este OK, daca face rau insa, justitia are anticorpii necesari sa-l deparaziteze… Daar asta se intampla numai daca este lasata s-o faca, daca insa este fortata sa se inroleze iar in alta echipa politica, nu iese nimic bun.

  In rest insa ne asemanam, nici eu nu dau doi bani pe clasa politica, ii detest pe multi si ii apreciez extraordinar pe unii, din pacate prea putini… Nu este vina mea ci a lor, asa au procedat ei si asa gandesc eu…

 35. 37 George Ban ianuarie 26, 2014 la 9:40 am

  Doru C vrea „probe” care să demonstreze că Dl Năstase este un condamnat politic. Nu ne spune ce fel de probe: directe, sau „indirecte”. Din ce pretinde să i se arate (bilețele, documente tipărite și semnate), rezultă că vrea probe directe. Să îi reamintim lui DC că Dl Năstase a fost condamnat prin „raționament juridic”, bazat pe „probe indirecte”! Conform pretențiilor lui DC, înseamnă că a fost condamnat pe nedrept. Iar daca a fost condamnat pe nedrept, care a fost totuși mobilul condamnării?

  DC cade în propria capcană, ca să formulez altfel decât în metafora lui Radu Humor. Nu este nici prima, nici ultima dată…

 36. 38 blogideologic ianuarie 26, 2014 la 9:43 am

  Adevărul amar, şi periculos, despre uleiul de măsline etichetat “extra virgin” http://www.nytimes.com/interactive/2014/01/24/opinion/food-chains-extra-virgin-suicide.html

 37. 39 ZeV ianuarie 26, 2014 la 9:43 am

  Felicit autoritatile romane pentru modul exemplar in care au actionat si actioneaza in aceste momente.
  Chiar daca un anume domn Hagiu, consultant in transporturi, cere imperative ca niciun drum sa nu fie blocat, indifferent cati angajati ai CNADR si-ar pierde viata in misiune.
  Acest neom superobraznic, care nu priveste cu ochi buni CFR-ul, dorindu-si probabil, ca reteaua de cale ferata sa dea faliment, in favoarea camionagiilor, trebuie dat cu c…de pamant si eventual, trimis cu lopata in mana sa degajeze soselele. Inconstienta transportatorilor, care blocheaza drumuri , autostrazi si creeaza abuteiaje, trebuie sa primeasca un raspuns extrem de dur din partea autoritatilor. Nu sunt de acord ca statul , deci noi toti, sa plateassca/platim pentru ca niste indivizi pe 4-6-8 roti nu se astampara si nu respecta indicatiile si interdictiile impuse de autoritati , in fond, in interesul lor de sanatate si viata.
  Bravo, domnule Oprea, felicitari, domnule Arafat.
  Un cuvant de bine si fata de prefecti si autoritatile locale din zonele afectate.

 38. 40 Marian Nicolae ianuarie 26, 2014 la 9:59 am

  Despre doamna Noland prefer sa nu comentez nimic……

 39. 42 Al Ard ianuarie 26, 2014 la 10:31 am

  O placere sa citesc aceste comentarii.Cei ce au postat aici ,chiar au ceva de spus,nu sint minati de instinctul de gilceava de mahala si evita limbajul sordid al propagandei basiste.

 40. 43 sadicu ianuarie 26, 2014 la 10:40 am

  Tot sud-estul Romaniei este blocat in nameti,exista soferi care stau blocati de 10 ore in traffic,au aparut si cateva victime iar ZeV felicita autoritatile. Tare,sau ce?

 41. 44 Vsile ianuarie 26, 2014 la 11:08 am

  Ma simt obligat sa-i raspund unui super mascat.

  Sadicule nici pe vremea lui Traian Boc ,adica a lu „Zeus” iarna nu a putut fi la fel ca vara!
  Autoritatile tale de atunci au pe constiinta din acea vreme zeci de morti , cum poti fi atat de las sa uiti asa de usor evenimentele.

  De data asta insa sunt de acord cu dumneata , vantul , ploaia si zapada ar fi trebuit oprite de la Victoria si nu de la Cotroceni!

 42. 45 Vsile ianuarie 26, 2014 la 11:16 am

  Zev ,

  Nu stiu daca domnii respectiv cel putin primul merita felicitari! Eu am doua probleme una o repet alta este in premiera.
  1) Caderile abundente de zapada nu au fost oprite de la Palatul Victoria.
  2)Poporul roman a iesit gramada din case calare pe masini in ciuda avertismentelor de cod portocaliu, cel mai pericolos cod in ultimii ani din Romania , vociferind si tipind ca s-au blocat…!

  O solutie ar fi sa eradicam codul portocaliu fara al inlocuii insa cu coabitarea altei culori!

 43. 46 Vsile ianuarie 26, 2014 la 11:20 am

  Santinela ca de obicei doarme=n bocanci!

  Pai ce a spus doamna Nul and nu este ce spun aiuriti nostrii Doru sau sadicu, ce a vrut sa spuna doamna Nul and nu este ce am auzit cu totii in direct, ci ce a spus Traian Basescu dupa plecarea doamnei, atentie dupa plecarea ei si nu atunci cind dansa era la Bucuresti!

 44. 47 Cris ianuarie 26, 2014 la 11:27 am

  @ sadicu

  Nu sunteți deloc sadic, cum v-ați vrea. Sunteți doar anti-USL și pro-Băsescu.
  E dreptul dv., dar cred că nu urmăriți niciodată media europeană, pentru că, dacă ați urmări-o, ați ști că pe ninsoare și viscol situația e aceeași și în Franța, Germani, Italia,… pe miile lor de km de șosele. Nimeni nu poate face mare lucru când ninge continuu și e furtună.
  Deocamdata, la noi nu sunt victime așa cum fals susțineți, dar în țările din Vest, în iarna asta au existat și victime.
  Vremea rea de la noi s-a instalat demult în vestul Europei. Dacă ați fi urmărit știrile dincolo de B1, ați fi aflat că autoritățile de acolo n-au putut să facă mare lucru și că baza a fost respectarea disciplinei de către cetățeni.
  Apoi, când inși idioți nu ascultă știrile meteo, nu respectă avertismentele Poliției Rutiere, și-o pornesc pe vâjgăraia asta cu o Dacie și un copil de 1 an, ei n-ar trebui salvați (poate cel mult copilul, fiindcă el nu e vinovat de prostia adulților), ci lăsați acolo.

 45. 48 Cris ianuarie 26, 2014 la 11:37 am

  @ Criss:

  Spuneți că trebuie să ne întărim țara și că asta nu se poate face decât cu oameni deștepți la conducere.
  Subscriu la părerea dv., dar adaug: și cu cetățeni deștepți, educați, civilizați, cu calificări bune care se cer pe piață, cu dor de muncă, cinstiți, corecți, care-și achită toate taxele și îi DAU țării, nu AȘTEAPTĂ mereu ceva de la ea.
  Numai cu o mână de șefi buni nu se poate face mare lucru.
  E ca într-o firmă: degeaba e bun colectivul de conducere dacă nu are cu cine lucra.
  Dacă dv. credeți că poporul e bun, dar are conducători răi, eu cred contrariul.
  V-am dat aici mereu exemple concrete, le aveți în jurul dv. tot timpul, mai rămâne să nu mai fiți așa indulgent/ă cu „personalul de execuție”.
  Vorba lui Văcăroiu: părerea mea!

 46. 49 Cris ianuarie 26, 2014 la 12:00 pm

  @ Ghiță Bizonu

  Așa a zis Gordon? Că ei sunt îngrijorați în legătură cu „evoluțiile” de-aici?
  Mă bucur. Înseamnă că lucrurile aici evoluează, nu involuează, pentru că, dacă ar involua, ar fi trebuit să zică suntem îngrijorați de „involuțiile” de-aici.

  Dar, conform înțelepciunii populare, câinele moare de drum lung, iar prostul – de grija altuia, și având în vedere că din SUA până aici e drum lung, să-l încadrăm pe domnu în prima categorie, ca să nu stârnim un al treilea răzbel mondial!

  Domnu Gordon și ai săi nu sunt îngrijorați de scandalul interceptării telefoanelor liderilor europeni?
  de isprăvile NSA în „țărișoara” lor?
  de prostiile și mocofăniile diplomaților americani acreditați prietentește în alte țări, transmise prin cablograme și date pe față de Wikileaks?
  de zbârca SUA în privința armelor chimice din Irak?
  de zbârca SUA în tot Orientul Apropiat și Magreb în care se bagă precum musca-n lapte?
  de bombele care explodează în toată America și omoară oameni nevinovați?
  de „studenții” mitraliori care seceră copii de grădiniță, de școală și studenți care studiază într-adevăr?
  de cele 46 de milioane de americani care mor de foame la propriu?
  de 1 viol la 5 studente în universitățile americane? (reportaj difuzat alaltăieri pe TV 5, cu statistici AMERICANE, nu de altă „naționalitate”, și cu mărturii)…
  de altele și altele…

  Domnii și doamnele astea care se cred monitorii clasei au terminat de rezolvat problemele grave din țara lor și au trecut la rezolvarea celor din alte țări?

 47. 50 Cris ianuarie 26, 2014 la 12:16 pm

  Băsescu, la discuția cu FMI:

  The government wants to increase and the taxes, and the economic level…

  Dacă nu știți ce înseamnă asta pe englezește (oare oamenii FMI or fi înțeles?), vă spun că eu bănuiesc că the government wants to increase both the taxes and the level…

  De ce ține insul ăsta cu tot dinadinsul să vorbească „englezește”?

 48. 51 Gogu57 ianuarie 26, 2014 la 12:24 pm

  FELICTARI, L. Arhire, Criss,Bizonu’, ZeV,Casandra, G. Ban sI celorlalti „comentatori” pertinenti !!!!

 49. 52 sadicu ianuarie 26, 2014 la 1:08 pm

  @ Cris
  La ora cand scriu acest mesaj,tocmai se vorbeste la antenna 3 despre neputinta si ineficienta autoritatilor,asa ca las-o mai incet cu B1 tv.
  Sa sti ca sunt un om caruia ii place sa se informeze si nu sunt interesat doar de actualitatea interna cat si de cea externa.De asemenea calatoresc mult in exterior,uneori si iarna.Pot astfel sa te asigur ca nicaieri in lumea civilizata,nu se blocheaza o tara intreaga atunci cand ninge sau viscoleste.
  Am locuit 5 ani in Germania iar locul meu de munca era la aproximativ 150km distanta de locuinta.Fi convins ca am prins ierni grele dar niciodata nu am fost pus in imposibilitatea de a merge la serviciu.Autoritatile de acolo se mobilizau impecabil si rezolvau problema.
  Dar autostrazile erau protejate in exteriorul localitatilor de leziere de copaci si parazapezi.Politicienii romani au furat in 24 de ani tot ce se putea fura.
  Nu le-au putut scapa nici macar copacii de pe marginea drumului care chipurile au fost defrisati de dragul sigurantei in traffic,(sic!).
  In realitate acei copaci au fost defrisati pentru calitatea superioara a lemnului.In fiecare an cand vine iarna,aud acelasi cliseu inept cu ”soferii iresponsabili care se aventureaza in trafic”.De parca oamenii isi gasesc sa plece la plimbare pe timp de viscol.Ati vazut cu totii,majoritatea masinilor blocate in traffic sunt tiruri si microbuze.Ce ne facem daca ninge de la inceputul lui decembrie pana la 1 martie? Blocam intreaga tara? Nu mai alimenteaza nimeni magazinele? Nu mai mergem la serviciu?
  Eu am o firma de import si distributie interna.Ce trebuie sa fac iarna? Sa-mi inchid firma si sa-mi trimit soferii in somaj?
  In urma cu cateva zile,autoritatile din Romania si-au demonstrat crasa neputinta si ineficienta.Impactul mediatic a fost devastator pentru exponenti puterii.Pentru a compensa pierderea de imagine au declansat operatiunea ”Mircea ,fa-te ca lucrezi”.
  Multa agitatie pe la ministere,(musai televizata),multa desfasurare,zero rezultate.Contractele de dezapezire au fost atribuite firmelor de partid care se ocupa si de asfaltarea drumurilor.Aceste firme nu dispun de masini speciale destinate dezapazirilor.Asa ca isi trimit in traffic buldo-excavatoarele si camioanele carora le-a adaptat pluguri in fata.
  Se arunca in drum nisip amestecat cu sare iar in primavera soselele vor iar praf.Aceleasi firme de partid vor venii apoi sa le repare.
  Vestea buna este ca populatia da semnale tot mai evidente ca nu mai este dispusa sa se lase batjocorita de actuala clasa politica.
  Mare atentie la evenimentele din Ukraina.Se pare ca o putere anti-americana si anti-europeana nu poate supravietuii foarte mult,chit ca este sprijinita financiar de un colos precum Rusia.
  Presedintele Victor Ianukovici are serioase motive sa nu doarma noaptea .
  Serioase motive au si anumiti lideri de la Bucuresti.

 50. 54 Centru ianuarie 26, 2014 la 1:13 pm

  Pentru marii critici ai SUA de mai sus ( acceasi doamna care crede sincer ca viciul si furtul incep la frontierele Romaniei si ca securitatea a 300 milioane de Vest europeni ar fi pusa in pericol de cateva sute de hoti sémianalfabeti din Carpati , reperabili prin tinuta si maniere de la un km de un non politist ) . SUA , draga Cris , ti-a inventat antibioticele si citostaticele de care , nu o sa ai , sper , niciodata nevoie . SUA au inventat aproape tot ce asigura confortul nostru , de la electricitate , vagonul de dormit confortabil inca din anii 1850 , Internetul , IPad …Generatii de copii au evadat cateva minute din cenusiu , razand cu Buster Keaton , Chaplin , Harold Loyd , fratii Marx , Stan si Bran ….Ce era culmea rafinamentului in Romania de sub jugul clanului Ceausescu ? Tigaretele Kent si sticla de Pepsi …..SUA se bate , singura , cu fascismul islamist , cancer care aspira la dominarea Planetei . Asa cum s-a batut singura cu gigantul comunist rus si metastazele lui din Asia , tinand , pe cheltuiala ei , sute de mii de militari in Europa de Vest si Asia timp de 50 de ani . Datorita SUA , in fine , putem azi sa scriem pe acest blog , din casele noastre – va imaginati careva asa ceva in 1987 ?

 51. 55 ZeV ianuarie 26, 2014 la 1:20 pm

  Cris
  Domnii ,,gordon” si doamnele ,,nuland” ar trebui sa se ingrijoreze de lipsa de securitate a cetatenilor americani. Iata, intr-un mall, un dezaxat a mai facut cateva victime, inainte de a-si trage un glont in cap.
  Bravos, ,,democratie” americana de doi parai gauriti !
  Daca ar fi ca eu sa decid, MAINE as scoate Romania din N(ATOlanit-o destul). Au murit, deja, prea multi ostasi romani ! Si pen’ce, stimabililor corcituri de anglosaxoni si…nestimabile tradator de neam, Traian Basescu ?
  (Z)
  Yankeilor…GO HOME !

 52. 56 serbanfl ianuarie 26, 2014 la 1:24 pm

  Eu sesizez că a trecut ceva vreme de la „precizările” băsiste, a trecut ceva vreme și de la postarea domnului Adrian Năstase și NIMENI de la ambasada USA n-a considerat că-i cazul să se pronunțe! Mai ales că s-au exprimat tot felul de păreri în audio-vizual, în presa printată sau restrânsă la net, ca să nu mai vorbim de comentariile de pe acest blog.
  Nu cumva, dacă avem în vedere și ce presari au fost invitați la conferința de presă de la ambasadă, ieșirea lui băsescu a fost aranjată cu sprijinul „locțiitorului” de ambasador, aflat și el sub influiența mentorei fostului ambasador?!

 53. 57 ZeV ianuarie 26, 2014 la 1:28 pm

  Pentru cei trei muschetari basisti: coarna, sadicu, centru:
  ,,Peste 80 de masini s-au ciocnit unele de altele si 20 au luat foc instantaneu. Cel putin zece oameni si-au pierdut viata si alti 100 au fost raniti.
  S-a intamplat pe autostrada A19, aflata la sud de orasul Rostock. O furtuna iscata din senin a redus vizibilatatea la 0. Rafalele de vant au atins viteze de 140 de km pe ora si au ridicat praful de pe campuri, purtandu-l direct spre sosea. Nu mai putin de 80 de masini s-au ciocnit intre ele.
  In carambol a fost implicat si un camion incarcat cu substante inflamabile, asa ca o parte dintre autoturisme s-au aprins imediat, fara ca pasagerii sa mai aiba timp sa se salveze. Zece oameni au murit pe loc.
  Autoritatile au mobilizat cateva sute de politisti, medici si asistente.
  Numarul ranitilor se apropie de 100, iar multe dintre victime sunt in stare grava.
  Sapte elicoptere au preluat cazurile urgente, pentru ca ambulantele au ajuns cu greu la locul tragedie din cauza kilometrilor intregi acoperiti de resturi carbonizate si a vantului ce continua sa sufle puternic.
  Furtuna de praf n-a fost o surpriza pentru meteorologi, care anuntasera vanturi puternice in regiunea extrem de secetoasa.”
  COMENTEZ:
  Jos Merkel ! ….pentru ca n-ai fost in stare sa faci sosele anti-praf.
  😉

 54. 58 ZeV ianuarie 26, 2014 la 1:37 pm

  Cris
  Problemele Romaniei se pot rezolva doar prin consens. Pentru a se ajunge la consens, propun ca autoritatile sa-i scoata la lopatat zapada pe basisti si pe jurnalisti. Li se va aerisi instantaneu mintea imbcasita la be unu teve. Sa vezi ce concilianti si cooperanti vor deveni…exact ca motanul meu. L-am dus la castrare (la un medic specialist), si, in trei zile s-a cumintit..nu se mai bate cu primul mascul intalnit in cale, ba mai mult, ii cauta prietenia.
  (Z)

 55. 59 ZeV ianuarie 26, 2014 la 1:46 pm

  Poate ca unii amici nostalgici, cu memoria scurta, ar trebui fortati sa-si aduca aminte ce facea pedeleul lui MRU in zilele cand zapada a acoperit case intregi. Ce facea ? Prelua festivist stafeta de la ministeriabilii udristo-boccisti, cu flori si elogii, care ma faceam sa ma intreb:
  ,,Mai, oi fi eu retardat de nu pricep ? Daca fostii au fost perfecti, de ce naiba a demisionat guvernul Boc ?”
  😉
  In acest timp, iarna facea ravagii, iar MRU, in fine, aburcat in elicopter, a catadicsit (fasonandu-si atent unghiile din dotare): ,,Babo, de ce nu pui mana pe lopata ?”
  Vedeti, basistilor, de ce am rupt-o cu voi ? Pentru ca sunteti incompetenti, insolenti, aroganti si agresivi. Basca, tradatori de neam.
  V-am spus in repetate randuri: cereti-va scuze romanilor, daca mai vreti votul cetatenilor, jigodiilor ce sunteti !

 56. 60 ioan ianuarie 26, 2014 la 2:19 pm

  Putere si rabdare!

 57. 61 Cris ianuarie 26, 2014 la 2:49 pm

  @ sadicu:

  Domnule/doamnă, văd că sunteți profund nemulțumit/ă de felul în care guvernează, salvează, mătură, dă zăpada…USL, recte Guvernul Ponta.
  Ia, spuneți-ne dv.! Nu-i așa că atunci când Băsescu era ministrul Transporturilor toate transporturile mergeau foarte bine? Trenurile, avioanele, vapoarele (până să fie date) plecau și veneau la fix, erau elegante, confortabile și ieftine? Nu-i așa că transportatorii de marfă erau ultra-mulțumiți de ministrul Băsescu?

  Nu-i așa că în timpul guvernărilor Tăriceanu, Băsescu-Boc și Băsescu-Ungureanu toate mergeau ceas, taxele, accizele și prețurile scădeau, veniturile creșteau, cum ningea, cum era luată zăpada, cum bătea vântul, cum dădea Băsescu ordin să nu mai bată așa tare, și nu mai bătea, nu existau înzăpeziți, sau, dacă existau, ei erau imediat deszăpeziți, nu erau victime, la inundații toată lumea era salvată și li se ofereau locuințe sinistraților?

  Nu-i așa că toate localitățile cu primari și consilii locale portocalii erau Zeiss, iar locuitorii țării nu numai că nu plecau de tot în alte țări, dar se întorceau și cei plecați în timpul guvernărilor neportocalii?

  Nu-i așa că toți demnitarii portocalii erau capabili, competenți, corecți, cinstiți (dovadă că n-au dosare la DNA, ziceți dv.; bună precizarea dv., domnule/doamnă! bunăă!)?

  Nu-i așa că opinia era mulțumită și nu mai prididea să le aducă prinos conducătorilor iubiți? (mai erau câțiva cârcotași, dar n-aveau diplome și vorba aceea: cine n-are diplomă nu contează; plus că erau foarte puțini).

  Nu-i așa că fondurile europene erau absorbite pe nerăsuflate și în cantități u-ri-a-șe, că se făceau numai investiții folositoare și urgente, că se construiau șosele cu nemiluita?

  Ce mai tura-vura, domnule/doamnă! Nu-i așa că treburile mergeau mult, mult mai bine în țara asta și că singura soluție e perpetuarea guvernării și administrației Băsescu-Oricine?

  Am ghicit? Am ghiciiit.

  Domnilor, doamnelor, oricine poate să dea o raită pe internet prin arhive și să vadă că domnu/doamna sadicu are dreptate să fie așa de înverșunat/ă împotriva oricărei alte guvernări.

 58. 62 Cris ianuarie 26, 2014 la 3:07 pm

  Într-o instituție de stat (MAI, MAN, Ministerul Educației, STS…) lucrează, în toată țara, zeci de mii de oameni. În unele, chiar sute de mii.
  După niște alegeri se schimbă doar șefii mari, miniștrii și secretarii de stat care nu fac decât să aplice politicile generale ale guvernului respectiv, între limitele bugetului alocat, iar aceștia schimbă, dacă cred că trebuie, câțiva directori de departamente (unii nu schimbă niciun director).
  Restul angajaților rămân tot cei dinainte.
  Își închipuie cineva că sub ministrul Ionescu puhoaiele alea de angajați au fost competenți, corecți și muncitori, iar cum a venit ministrul Popescu aceiași angajați au devenit incompetenți, incorecți și leneși?
  Își închipuie cineva că Merkel cu echipa ei ar putea să facă în România ce face în Germania?
  Își închipuie cineva că de 23 de ani un electorat competent, corect și harnic alege din mijlocul lui doar inși incompetenți, incorecți și leneși?

  Există o anecdotă care, se zice, are un nucleu de adevăr:
  Se spune că Arghezi a fost invitat la inaugurarea studiourilor cinematografice Buftea care erau dotate cu aparatură din Republica Democrată Germană (pentru cei care nu știu ce e RDG), iar după vizită a fost întrebat:
  – Vă place, maestre?
  La care mucalitul a răspuns:
  – Îmi place, da” nemți aveți?

 59. 63 Ghita Bizonu' ianuarie 26, 2014 la 3:50 pm

  Cris

  mai exact ar fu ca dupa ce si-ua bagat atara iuntr0una anume subprodus de buffalo aia nag si pe altii…

  Uite in adolescenta eram nebun duoa westernuri si pistolarii legendari .. si nu tin mince ca Billy the Kid sa fo omarota elvi in scoala!! (desi se zice ca la 12 ani a ucis rimu om. Ar fi injughiat un fierar care a fost „nepoliticos” cu fata de mama lu teh Kid!! ) Nici Diilinger nici Nelson fata de copil .. Sa fi ucis careva un copil in scoala? Al cel Mare sau Lucinao Gaftosu ar fi zis scurtisssim : omorati cainele turbat!!
  Azi insa este democratie!

  Ptr vechiul regim nedemocratic recomand filmul M de Fritz Lang (intr-un oras un detracat ucide copii. Se pare ca are „potectie” Insa „pegra” incepe sa il caute .. il prinde , il judeca si il executa. „Seful” zice o cestie „tare” – vei fi judecat de experti in cod penal! tarfe, hoti, banditi si ucigasi!!! )

 60. 64 Doru Coarna ianuarie 26, 2014 la 4:12 pm

  @ Georgica taica,

  daca n-as fi eu n-ai avea despre ce scrie… te-ai bloca definitv, asa-i?

  Deocamdata, dupa ce ati deranjat toata lumea civilizata prin atacarea justitiei propriei tari, dupa ce n-ati putut salva doua vieti dintr-un avion cazut in munti, dupa ce nu dati zapada ca sunteti vraiste ca de obicei, dar ati dat aurul si gazele, si dupa multe altele asemenea, vreti sa va mai creada lumea…

  Daca Basescu ar fi schimbat mesajul dnei Nuland, iesea taraboi mare… voi insa il puteti interpreta cum vreti, ca nu contati… Oficial insa, veti vedea ca nu se va mai modifica codul ala, ca premierul va gandi inainte de a vorbi despre justitie, ceea ce a si inceput sa faca, si ca daca va fi sa intram in Schengen va fi datorita lui Basescu, nu datorita politicii guvernului roman… prea ocupat in ultima vreme cu trenuletele de mare viteza, daca tot nu a reusit privatizarea CFR-ului…

  Niste nenorociti spun la tv ca guvernul a plecat la un restaurant dupa ce a aflat ca a cazut avionul ala, dar si-a parasit invitatii cand a aflat despre cele doua decese… Ce mincinosi, dom’le! Cine sa-i mai creada? Poate STS-ul…

  Si ceva legat de redundanta, care inseamna oricum altceva decat ceea ce crezi tu: exact este una, iar corect este alta… De ex., daca chiar s-au petrecut cele aflate mai sus, este exact, dar incorect… nu?

 61. 65 Doru Coarna ianuarie 26, 2014 la 4:37 pm

  @ ZeV,

  ce sa-ti spun, imi place cum te joci cu mine… lasa insa si fetele, abia le enervasem… te bagi tu…

  Nu mai stiu cine imi spunea ca Napoleon o fi tras el cu tunurile in proprii francezi, dar a ramas erou pt ca a facut codul civil… OK, poate va aude Basescu, poate i-ar surade ideea de a deveni si el erou… Ha-ha-haaaa! Mai vorbea unul despre mitraliere pe blocuri… aveti grija! Eroul prin eroisme se impune… Altul a zis ca cere si ti se va da… aveti iarasi grija ce primiti… Un altul, ca ti se da, dar nu ti se baga in sac… deci, ca sa fiu exact si corect, insa nonredundant, asa ti-o si iei! Exemplul cel mai sugestiv este plasa luata cu USL-ul, insa e greu de recunoscut, inteleg…

  Ce spun fetele? Te intreb pe tine, ca te-ai autoerijat in functia de tzap-sef…

  PS. Mai incolo, cand s-o indrepta vremea, sa-mi amintesti sa va spun cine-i vinovat in accidentul ala din munti… Eu voi prezenta dovezi, insa numai asa, ca sa vada unii diferenta dintre pareri si dovezi… Voi fi exact si corect, deci riguros!

 62. 66 Theodora ianuarie 26, 2014 la 4:50 pm

  De ce nu ii mai dai o stea lui Opris, Basescule? La cat este el de minunat ar trebui sa fie plin de stele . A inceput operatiunea “Sa il albim pe seful STS, Marcel Opris”
  De doua zile, pe forumuri, pe bloguri, pe site-uri si pe Facebook talibanii basisti au dezlantuit operatiunea ”Sa il albim pe seful STS, Marcel Opris”. Prin dezinformari si manipulari, postacii basistii sau poate subalterni ai domnului general Opris, incearca sa il scoata “basma curata” pe seful STS-ului.
  Nu m-ar mira daca Basescu ar indrazni sa il decoreze pe seful STS-ului pentru merite deosebite in activitate. …………
  http://theodora0303.wordpress.com/2014/01/26/de-ce-nu-ii-mai-dai-o-stea-lui-opris-basescule-la-cat-este-el-de-minunat-ar-trebui-sa-fie-plin-de-stele/

 63. 67 Cris ianuarie 26, 2014 la 4:54 pm

  @ sadicu:

  Când ziceți „politicienii români au furat în 24 de ani tot ce se putea fura”, vă referiți și la Băsescu bineînțeles, că doar și el a fost și e politician. Și cu toate astea, îl apreciați. Pe unii care fură nu-i apreciați, iar pe alții care fură și ei îi apreciați.

  Când acuzați e bine să spuneți nume, altfel pot să facă și alții generalizări care probabil n-or să vă convină. De exemplu să spună „toți oamenii de afaceri care au firme în România sunt niște hoți”. Și dv. aveți o firmă. Întrebați opinia ce părere are despre oamenii de afaceri, despre capitaliști!

  Mă bucur că vă uitați la Antena 3. Eu nu mă uit. Mă uit la CNN, BBC, Euronews, Rai Uno și TV 5.

  Ziceți că aveți o firmă demult. Dacă o aveți, și-ncă demult, înseamnă că ea merge bine, că a mers în toate guvernările, deci supărarea dv. e bazată doar pe simpatii și antipatii.

  Dacă ați locuit în Germania și nu ați aflat de victimele din timpul intemperiilor, înseamnă că ați fost foarte ocupat (imigranții sunt munciți ca hoții de cai) și nu ați urmărit deloc media. E scuzabil. Eu nu sunt foarte ocupată și urmăresc media în trei limbi (e adevărat că nu în germană, dar aflu și ce se întâmplă în Germania).

 64. 68 Cris ianuarie 26, 2014 la 5:02 pm

  @ Centru:

  Așadar, dacă vă duceți în SUA și vă mitraliază un „student”, o să aveți antibiotice și citostatice. Și Coca Cola…
  În privința țărilor islamice pe care le-a „salvat” SUA de „fascismul islamist”, văd că deocamdată se omoară autohtonii între ei…

 65. 69 Cris ianuarie 26, 2014 la 5:11 pm

  @ Centru:

  Hai, că mi-ați plăcut cu Frații Marx, Stan și Bran!
  Cine poate să conteste asemenea „realizări” și „contribuții” la progresul omenirii?

 66. 70 George Ban ianuarie 26, 2014 la 5:26 pm

  @Doru Coarna zice:

  „Deocamdata, dupa ce [voi] ati deranjat toata lumea civilizata prin atacarea justitiei propriei tari, dupa ce [voi] n-ati putut salva doua vieti dintr-un avion cazut in munti, dupa ce [voi] nu dati zapada ca [voi] sunteti vraiste ca de obicei, dar [voi] ati dat aurul si gazele, si dupa multe altele asemenea, [voi] vreti sa va mai creada lumea…”

  Cine sunt acesti „voi” de care vorbesti? Iar tu cine esti?

  Daca „voi” inseamna USL, majoritatea „lumii” ii crede in continuare, in ciuda zvarcolirilor „voastre”. Cand spun „voastre” ma refer la garzile de corp ale lui Basescu.

 67. 71 Ana ianuarie 26, 2014 la 5:30 pm

  In fiecare zi am cate ceva de comentat. Tare mi-ar mai place sa n-am, da-s nemultumita si nefericita rau intr-o tara mandra ca a noastra. As putea sa traiesc printre arieni. Din 2003 as putea asta, am incercat, insa nu pot. Am incercat o vara, nu, si nu. Nu se poate . Domeniile lui Ludwig II sunt bijuteriile aducatoare de milioane de Euro la bugetul Germaniei, dar vezi, nu sunt ale noastre, eu nu pot sa am nicio apartenenta sentimentala la Heren Insel, sau la Neuschweinstein… Raman la saracia noastra naturala si frumoasa ,de la poalele Retezatului. Prin venele mele se impinge pana la inima si inapoi sange pur romanesc , si asta ma tine „inradacinata„ aici , asa cum spunea Octavian Paler despre Lisa lui. Insa tristetile ma napadesc cand vad ce a ajuns mandra noastra tara. Dezastru printre oameni si dezastre pentru bogatia noastra. D-le Adrian Nastase , am fost profund intristata la prima dvs „cumpana„ si am fost si mai indignata si oripilata a doua oara.Nu trebuia iertat ciocoiul nou, nu trebuia lasat sa se apropie atat de mult de averea tarii.Nici noi, nici voi, nu am fost vigilenti la timp. Acum suntem niste pacaliti si e atat de tarziu, incat nu stiu daca Romania noastra nu este deja o colonie , ca sa-l plagiez pe Gyorgy Frunda. Noi nu mai avem nicio avere:Lege, Justitie, Democratie, Omenie! Nu mai avem valoare! Nu mai avem o Romanie intacta! Ne-a distrus nemernicul. Sa-l bata D-zeu cu bataia Lui. Dvs d-le Adrian Nastase sunteti valoarea noastra pe care o respectam, orice ar fi si oriunde veti fi. Noi , cititorii dvs ,va asteptam si speram sa ne reunim si sa mai putem infaptuii un pic de bine pt romani si pentru ce a mai ramas din Romania . Fiti intelept pe mai departe, pastrati-va cumpatul si rabdati. Noi stim ca sunteti un sacrificat , sunteti un adversar de temut . V.Ponta n-a exagerat cu nimic: procesul dvs a fost unul politic! Va asteptam cu respect si cu multa rabdare. Va fi bine. Trebuie sa ramanem increzatori in noi. Noi impreuna suntem binele si binele invinge!

 68. 72 ZeV ianuarie 26, 2014 la 5:46 pm

  A, sa nu uit…excelenta atitudine a domnului primar Piedone, care, personal a transferat oameni ai strazii cu copii cu tot in adaposturi speciale, unde pot face o baie si pot servi o masa calda.
  Evident, respectivii au vociferat si au opus o oarecare rezistenta, la care, Piedone a spus cu fermitate: ,,Nu discut !” ..si a luat un copil in brate, urmat, pana la urma si de ceilalti.
  Din pacate, Cris are dreptate: exista numerosi indivizi necivilizati si recalcitranti printre romani. Acesti oameni sfideaza reguli, autoritati si propria lor siguranta si pleaca de nebuni pe drumuri in camp viscolite.
  Bineinteles ca nicaieri in lume nu se degajeaza zapada pe timp de viscol intens (ar fi munca in zadar), ci, se asteapta slabirea vantului si ninsorii. Doar in situatii speciale, autoritatile se deplaseaza cu mijloace adecvate pentru a transfera diabeticii si gravidele in spitale, sau, pentru a interveni si salva oameni pierduti printre nameti, asa cum s-a procedat CU SUCCES in zona Brailei. Exact asta fac in prezent autoritatile romane, pe care le felicit sincer.
  Mai mult, spre deosebire de anii anteriori, armata a intervenit masiv pentru a recupera oameni ramasi blocati in propriile automobile, sau, pentru a transporta alimente si medicamente in zone rurale greu accesibile.
  Desigur, uneori, masini de interventie se blocheaza la randu-le, sau, se defecteaza, iar in situatii limita, se mai intampla ca si angajati al CNADR (in primul rand romani si salariati, fara aprenta politica in frunte) sa moara in exercitiul functiunii.
  Cand va mai muri cineva astfel, m-as bucura sa-i ia locul unul dintre cei trei cavaleri ai dreptatii basiste de pe acest blog. Sa vedeti cum se topeste instantaneu zapada ( probabil de frica instrumentarii unui dosar penal dedicat/destinat Craiesei Zapezii) , iar viscolul se va transforma in adiere de primavara.
  (Z)

 69. 73 Doru Coarna ianuarie 26, 2014 la 5:54 pm

  @ ZeV,

  daca motanul ti se gudura, dupa castrare, pe langa alti motani, da-mi voie sa-ti spun ca acel chirurg canin te-a pacalit, nu l-a castrat… De acum incolo, poarta-te frumos cu ea…

 70. 74 ZeV ianuarie 26, 2014 la 5:57 pm

  Cineva excitat de maretia Americii, ne spune ca toate simbolurile tehnologice care ne-au imbunatatit viata sunt create si implementate de americani. Nu zau…oare care de ,,americani” au fost savantii atomisti de la Los Alamos si acceleratorul din Chcago, inclusiv, Einstein ? Cat de ,,americani” au fost Marconi si Nikola Tesla, cel care l-a ridiculizat pe Edison, adept incapatanat al curentului continuu ?
  Cati ,,americani” neaosi lucreaza in Silicon Valley si/sau la NASA ?
  Ce mai produce, de fapt si efectiv, America zilelor noastre ?
  (Z)
  Si inca ceva..as fi tare curios sa stiu daca NSA asculta cu aparatura americana, sau, made in China. Ca telefoanele inteligente cu GPS se stie de unde provin.
  (Z)

 71. 75 Doru Coarna ianuarie 26, 2014 la 6:11 pm

  @ ZeV,

  injuri degeaba, eu nu sunt pedelist si nici basist, eu sunt de partea celui care ma convinge ca are dreptate in situatia de referinta… credeam ca stii!

  Dar intr-adevar, ai putea sa-l sfatui pe Ponta sa ordone ca jurnalistii sa treaca la zapada si lopata, da, asta ai putea… Dar cand ii propui asta, sa iei in mana o lopata si sa te dai cu zapada pe haine, sa nu uiti… daca te prinde, sa-i spui ca postezi in timp ce dai zapada doar cu o mana, voinicule!

 72. 76 ZeV ianuarie 26, 2014 la 6:13 pm

  Coarna
  Nu datorita lui Basescu Romania va intra in Schengen (DACA va intra), ci, eventual, PENTRU Basescu.
  Basescu a pierdut toate ocaziile din perioada de glorie a pedela/bas-cismului, atat in 2010, cat si in 2011, cat si 2012, ceea ce l-a facut sa dispere si sa spuna ceva foarte urat despre olandezi.
  Romania nu intra in Schengen datorita atitudinii anti-emi/imi-gratie manifestate de anumite tari vesteuropene.
  Si eu daca asi fi olandez, stiind cate eforturi au facut concetatenii mei pe durata mai multor generatii sa apere teritoriul Olandei de valurile ucigase ale oceanului Atlantic, as privi cu retinere perspectiva ca altii din est sa se aseze de-a gata pe pamantul tarii mele.
  Din cealalta perspectiva, spre deosebire de Ponta, nu l-am auzit pe proaspatul fermier Basescu sa conditioneze liberalizarea achizitiei de terenuri de acceptarea Romaniei in Schengen. Nu ca aceasta aderare ar aduce vreun avantaj efectiv, stiind ca de la 01.01.2014 romanii se pot angaja si stabili legal oriunde in Europa.
  Dar cum Romania este un fel de colonie, instrumentele de presiune de sorginte coloniala trebuie folosite la maximum (inclusiv MCV), pentru a tine in prize atentia opiniei publice. Macar pana cand famiglia Basescu sa va fi pus la adapost.
  (Z)

 73. 77 Doru Coarna ianuarie 26, 2014 la 6:15 pm

  @ ZeV,

  si inca ceva: cand ii trimiti tu pe americani la ei acasa, gandeste-te ca s-ar putea sa plece vreo 1000 de insi, dar daca procedeaza si el la fel, voi USL-ul veti trebui sa faceti rost de vreo 2-3 milioane de joburi pt romano-americanii de acolo… Noroc ca toti stim de gluma…

 74. 78 Ghita Bizonu' ianuarie 26, 2014 la 6:19 pm

  Cris

  las inteligenta ta intrebare Își închipuie cineva că de 23 de ani un electorat competent, corect și harnic alege din mijlocul lui doar inși incompetenți, incorecți și leneși iti raspunz io.. cu o biografie : gagiu nascut in 1979. In 1994 devine membru PNTCD.
  1998 – 2002 Facultatea de Administraţie Publică
  2002 – Octombrie 2002 este Referent la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative unde isi face si mastratu
  Octombrie 2002 – Martie 2003 Sef Birou la Primaria Comunei Snagov
  Martie 2003 – Martie 2005 Sef Serviciu la Primaria Sectorului 6
  Martie 2005 – Mai 2012 Consilier parlamentar
  August 2008 – Decembrie 2008 – Detasat „Director” (?!) la Guvernul României – Cancelaria Primului Ministru – Compartimentul Analiză şi Planificare Politică
  Mai 2012 – Secretar de Stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului la Ministerul Administraţiei şi Internelor. In caesta calitate ar fi trebuit sa coordoneze situatii de urgenta . Da a cazut un BN2 si subsecretaru a „zburat”.

  Nu stiu cat de incompetent, incorect și leneș este gagiul asta. Sigur ca ptr o situatie de genu ala era la fel de competent ca si baiatu daca nu mai putin!!

  Fiindca vezi tu biografia lui care la o prima vedere arata bine are o mica hiba: niciodata asta nu a facut nimic! El personal cu manuta lui. El a fost „Sef” din prima.
  Cestia asta ar fi mers daca la nivelurile de mai jos ar fi fost sefi proveniti din esaloanele care faceau treaba . Insa mi se pare ca si aici erau ca el – sefi din prima slujba.
  Adica o cariera de aratat cu destu si dat din gura. Adica insi care nu prea stiu „cu ce sa mananca” lucrurile.
  Astia se cupleaza cu insi care „descopera” ca munca si competenta nu inseamna premize ptr o cariera sau venituri bune .. si deci eficacitatea lor va scadea – bvor astepta sa ordone seful samd . Asta si findca astfel de sefi „trebuie” ei sa dea ordine ca sa simta ca au activitate….

  Am asa o impresie nasola ca sunt multi din astia ..

  A da. Electoratu isi inchipuie ca ala pe care il voteste are ceva competenta ..

 75. 79 NOTIGAN VIOREL ianuarie 26, 2014 la 6:22 pm

  DEFECTUL NOSTRU CA OAMENI ,INSUFICIENTA LUI CA PRESEDINTE.CAND VOM PUTEA TRAI MAI BINE,CA OAMENI..

 76. 80 blogideologic ianuarie 26, 2014 la 6:22 pm

  Câte ceva despre psihologia dinamicii mulţimilor pe mediul de socializare (platforma de microblogging) Twitter http://bits.blogs.nytimes.com/2014/01/25/valley-of-the-blahs-how-justin-biebers-downfall-exposed-twitters-achilles-heel/?hpw&rref=technology Platforma care te conduce într-un spaţiu virtual influenţează psihologia din acel spaţiu ?

 77. 81 Fragmentarium Politic ianuarie 26, 2014 la 6:27 pm

  Dreptul constitutional, unicul mediator al conflictului din Ucraina

  Nu este nicio indoiala ca in planurile de expansiune ale Vestului catre Est Ucraina este miza geopolitica a momentului. Refuzarea de catre Ateniuk si Kliciko a posturilor de premier si vicepremier, oferite de Ianukovici, si conditionarea opririi miscarii Automaidan de semnarea acordului de asociere la UE descriu si sustin in mod explicit aceasta tinta.

  Absenta unui program politic si respingerea guvernarii sunt insa si un turnesol pentru lipsa unei sustinerii interne. Indiferent de etnie si credinta, care disting estul si vestul Ucrainei, este greu de crezut ca ideea de capitulare in fata ultimatumului politic si economic al Vestului va intruni vreodata o sustinere majoritara.

  Cel mai prost scenariu ar fi o rupere a Ucrainei, dupa linia propusa inca de Huntington (care era doar un segment dintr-una mai lunga), dar riscurile de instabilitate si presiunile de pe frontiera de Est a NATO si UE ar face nesigure consecintele politice si geopolitice. Rusia si-a declinat orice intentie de interventie in Ucraina, dar in acelasi timp a avertizat si SUA asupra oricarui amestec.

  In cazul unei imixtiuni externe, cel mai compromitator rezultat ar fi pentru ideea de „stat de drept”, foarte draga Occidentului, pentru scopuri propagandistice. La propriu, statul de drept inseamna cel putin doua lucruri, respectarea dreptului international si a dreptului constitutional. Dupa ce a iesit foarte sifonat din tentativa de incalcare a dreptului international, prin planurile de atacare a Siriei fara acordul ONU, sponsorizarea incalcarii dreptului constitutional in conflictul din Ucraina ar fi bomboana pe coliva prestigiului international al Occidentului.

  Probabil ca SUA au ajuns, in urma turneului european al emisarului Victoria Nuland, o foarte buna diplomata si cunoscatoare pe fond a doctrinei juridice a statului de drept, la reprezentarea corecta a dreptului constitutional, ca singur arbitru al situatiei conflictuale din Ucraina. Mai de neinteles este UE, a carei administratie actuala isi traieste ultimele luni inaintea alegerilor europarlamentare din Mai, mai precis presedintele Consiliului European, Herman Rompuy, care scoate libertatile din ecuatia dreptului constitutional, facandu-le conflictuale si de neacceptat in orice stat de drept.

 78. 82 blogideologic ianuarie 26, 2014 la 6:42 pm

  Iată cum se mărturiseşte faptul că Europa (Uniunea Europeană) are nevoie de Ucraina ! Dar pentru noi, românii, Ucraina soseşte la pachet cu sechelele pactului Ribbentrop-Molotov (cedarea ireversibilă a Basarabiei de Sud şi a Bucovinei de Nord). http://www.lemonde.fr/economie/article/2014/01/25/turquie-et-ukraine-un-besoin-d-europe_4354426_3234.html

 79. 83 Cris ianuarie 26, 2014 la 7:05 pm

  @ sadicu

  Iaca pozna, domnu sadicu! Auziți ce zice ZeV despre tărășenia din Germania, autostrada A19!
  Ia, twittăriți-o repede pe Merkel și scrieți-i că ea și ai ei sunt niște incompetenți!

 80. 84 Cris ianuarie 26, 2014 la 7:12 pm

  @ Doru Coarna:

  Domnule Coarna, ceea ce i-am scris domnului sadicu pe 26 ian. la 2:49 pm e și pentru dv.
  În dec. 2012 ați vrut să vă mai creadă lumea?
  Vorbim la europarlamentare.

 81. 85 Stoica Mihaela ianuarie 26, 2014 la 8:31 pm

  Ai în minte modul în care se transformă lâna în fir de lână şi firul de lână în pulovăr sau şosetuţe sau covoare?

  Fusul gândurilor toarce lâna informaţiilor continuu. Ghemele cu informaţie sunt aşezate în rafturi în funcţie de temele mesajelor şi de deciziile omului. Poţi să pui ghemul într-un raft în care se află nişte ciorapi vechi şi să-ţi propui să-i repari într-o zi, poţi să aşezi ghemul în coşul de gunoi al zilei şi să-ţi spui că o să-l scoţi de acolo când vei avea nevoie, sau poţi să pui ghemul în casa de aur a sufletului tău, acolo unde se lucrează covorul viitorului tău. Pentru subconştientul nostru care se ocupă cu ţeserea covorului, repararea ciorapilor sau menţinerea coşului de gunoi al zilelor în fază de reciclare presupune acelaşi efort. Ceea ce nu-i prea place este doar să înceapă noi covoare când lucrează deja de mult timp la unele şi ştie pe de rost modelul. Se enervează puţin, dar dacă ai argumente îl poţi convinge repede că este mai bine pentru amândoi aşa şi dacă îi arăţi modelul repetându-i cu răbdare ce are de făcut, învaţă şi îşi vede mai departe de treabă, fără probleme. Asta se numește în termeni de specialitate să îţi spui clar, specific ce alegi: să repari ciorapi, să faci antrenament la sala gândurilor ca să-ţi întărești mușchii cerebrali şi apoi să pui la gunoi toată energia pe care ai acumulat-o sau să începi să lucrezi la noul covor al vieţii tale, în măsura în care modelul vechi nu numai că nu-ţi mai place, dar este atât de neinspirat încât covorul se deşiră mai mult decât se înşiră.

  Este adevărat că cei mai mulţi dintre oameni, fie că l-au citit sau nu pe Freud, cred că viitorul, fie a fost ţesut de ursitoare, fie este în mâna altcuiva( mereu ne plângem că altcineva învârte lucrurile în viaţa noastră), însă ştiinţa nu s-a oprit niciodată în propoziţiile care au consfinţit adevăruri la un moment dat, ci s-a încăpăţânat şi se încăpăţânează să-şi mai pună întrebări şi, culmea, tot mai descoperă răspunsuri. Unul dintre răspunsurile demonstrate în ultimul timp spune că omul are tot ce-i trebuie să-şi controleze destinul şi să aleagă dacă merge sau nu încotro le-a trecut prin minte unor femei capricioase la naşterea noastră sau încotro vor nişte indivizi care-şi imaginează că noi suntem jucăriile lor din copilărie.

  Care este această funcţie? Ei, bine, deoarece eu stăpânesc limbajul literaturii, voi spune simplu: imaginaţia. Cum funcţionează? Pur şi simplu închizi ochii şi priveşti pe televizorul din capul tău tot ce ţi-ar plăcea să trăieşti. Trebuie doar să conştientizezi că ceea ce îţi imaginezi se va lega într-un fel sau altul de ceea ce ţi se întâmplă acum şi de ceea ce nu ai uitat să ştergi din memorie ca fiind o nevoie a ta. Cu alte cuvinte, dacă te visezi pe o plajă în Dubai, să nu te miri dacă ajungi acolo trimis de cei care au decis să ajungi unde eşti acum. Ca să ajungi pe o plajă în Dubai şi să te simţi bine, trebuie să prinzi filmul DIN REALITATEA PREZENTULUI şi să-l depeni cu mult discernământ, deoarece toate detaliile care îţi vor face probleme când visul va deveni realitate, sunt detaliile peste care sari acum ca să ajungi mai repede unde visezi.

  Cum timpul este în mod real prietenul tău, cred că nu vei omite detalii. Cum ai posibilitatea să fii la curent cu tot ce-i pe planetă, la zi, cred că vei fi destul de inspirat să pui în covorul tău tot ce este necesar ca la sfârşitul anului să nu ne trezim alergând prin istorie înapoi şi nu înainte.

  Singura intimitate a omului secolului al XXI-lea a rămas acest laborator sau acest panou de adminstrare a vieţii sale, în imaginaţie. Nu uita să aşezi în vis familia ta, însă doar cu roluri despre care ştii că îi va face fericiţi pe ei. Să nu îţi imaginezi fericirea altora. Trebuie să-i întrebi dacă vor sau nu să intre în visul tău, altfel, vei ajunge acolo şi va trebui să vezi nefericirea lor de a se fi lăsat conduşi de tine într-o lume în care nu se simt ei înşişi. Frumos şi foarte complicat, nu? Mulţi oameni se lasă păgubaşi şi spun: oooo!!!tot mai bine era înainte când toate veneau ca o răsplată dreaptă pentru faptele mele cele bune sau ca o pedeapsă nedreaptă pentru faptele mele cele bune.

  Mă rog, fiecare om alege în ce relaţie vrea să trăiască cu el însuşi şi pe mâna cui vrea să-şi lase viaţa.

  Uneori îmi place să mă opresc în locurile cu trafic uman mare şi să privesc oamenii alergând în toate direcţiile. Toţi cred că ştiu exact unde sunt, de unde vin şi încotro se îndreaptă. Foarte puţini îşi aduc aminte când au decis că trebuie să se întâmple aşa. Dacă îi întrebi: ” Când ai început să crezi despre tine că tu trebuie să faci ce faci acum, sau că trebuie să fii cine eşti acum?” te privesc cu ochi speriaţi de gândul că ar putea să fie doar o poveste ceea ce trăiesc şi nu o realitate sfântă la care trebuie să se închine, în numele căreia trebuie să trăiască, să se sacrifice sau chiar să moară.

  Dacă îndrăzneşti mai mult decât atât, să le arăţi un om care merge în altă direcţie şi care este mult mai fericit, care arată mult mai senin, se apără imediat şi te alungă:” Eu nu sunt aşa. Eu nu pot să fac asta.” Dacă îi întrebi: ” De ce? Tu eşti în aceeaşi măsură om ca şi omul acesta şi tu poţi, ai în tine puterea de te schimba astfel încât, într-o zi, când vei dobândi ce are omul acesta, vei fi şi tu la fel de luminos.”

  Atunci oamenii încep să-ţi vorbească despre bani, despre averi, despre rude, despre moşteniri, despre cunoştinţe, despre noroc, sau despre ghinion, despre daruri ale lui Dumnezeu, despre prietenie sau trădare, despre orice altceva decât despre ei înşişi, despre încrederea lor în mâinile lor, în picioarele lor, în vocea lor, în mintea lor, în ochii lor şi în toate celelalte părţi ale corpului pe care oamenii luminoşi le-au folosit ca să devină fericiţi. Dacă le vorbeşti, îţi vor spune că şi ei au încercat, şi ei au vrut, însă mereu cineva sau ceva i-a oprit. Dacă îi întrebi de ce n-au încercat alt drum, sau de ce nu au încercat să-i convingă pe cei care le-au stat în cale să se dea la o parte se supără şi nu mai vor să vorbească cu tine, considerând că tu habar nu ai ce grea este viaţa şi cât de mult s-au străduit ei să ajungă …unde nu au vrut să ajungă.

  Mă doare mereu inima când ajung aici, căci trebuie să le spun, că nu cuvântul, ci gândul este la început şi ei îmi întorc atunci spatele şi-mi spun că nu am citit Biblia sau că nu l-am citit pe Freud, sau că nu am l-am citit pe Darwin, mă rog, fiecare are filosofia lui de viaţă, Însuşită mai demult şi nici nu vrea să audă că tocmai s-au completat vechile filosofii cu nişte adevăruri noi, aşa cum şi Noul Testament l-a completat pe cel vechi, aşa cum şi Freud l-a completat pe Brucke.

  Aşa cum mă doare inima, citind interpretarea din articolul tău în timp ce preşedintel ţării mele ia decizii după chipul şi asemănarea lui, pe aceeaşi temă .

 82. 86 Criss ianuarie 26, 2014 la 8:59 pm

  @ Cris

  Totusi un sistem eficient si cu reguli clare ar reduce drastic coruptia si ar face ca taxele sa fie intelese si usor de platit
  Hatisul complicat de legi si reguli nu face decat sa ameteasca omul si sa genereze coruptie.
  Imaginati-va ca in loc de interactiunea cu functionarimea de la stat am rezolva 90% dintre probleme online cu ajutorul calculatoarelor.Cine ar pretinde ciubucuri in cazul asta?
  Nu avem proceduri simple si clare!

  Trecerea de urgenta la un sistem informatizat (eventual bazat pe SAP) daca nu ar elimina coruptia din institutiile de stat atunci ar reduce acest fenomen aproape de zero.

  Si Napoleon avea la un moment dat o armata in zdrente dar…a facut din ei niste invingatori tocmai prin inteligenta, curajul si ambitia sa.Aceeasi armata putea ramane in continuare in zdrente dar…un mare lider a ales…calea victoriei.

 83. 87 Cris ianuarie 26, 2014 la 9:30 pm

  @ Doru Coarna:

  De ce, domnule, nu ne-a băgat Băsescu în Schengen în 2010 sau 2011, când era la guvernare și stăpân deplin pe tarla?
  Atunci afurisea Olanda și Franța, zicea că noi am indeplinit toate condițiile și că e un abuz al țărilor de mai sus și al altora care nu zic nici da, nici nu…
  Ați uitat, domnule? Dacă ați uitat, există internetul care vă poate împrospăta memoria.
  Există ziarele EVZ și România liberă în care scrie cu cerneală pe hârtie ce zicea prezidentul.
  Nenorocul dv. e că eu, deși îl disprețuiesc profund pe Băsescu pentru că e un ins de calitate proastă, îi urmăresc toate ieșirile publice și notez toate tâmpeniile pe care le spune, ca să le reamintesc celor care se fac că uită.

 84. 88 Ghita Bizonu' ianuarie 26, 2014 la 9:34 pm

  In timp ce noi zicem de zapada, de bulibaseala , Stroe, STS samd alaturi in Ucriana lururile o oua razna
  Otr cei care au rabdare si interes a se vedea aici /:
  Ucraina ?! Urmeaza oare .. partajul ?! Si noi?

  http://vremea.forumgratuit.ro/t544-ucraina-urmeaza-oare-partajul-si-noi
  Care va fi urmatoare mutare ruseasca (mulscaleaca) ?!
  Ar fi un interes rusesc sa rupa Nova Rossia de Ucraina …. la o adica sa „negocieze” Odesa (adica sa „cedeze” Odesa ucrainienilor .. ) punand mana si pe Crimeea (adica porturile militare!!) INSA azi momentul nu mi se pare prea prielnic.

  In acesta varianta Romania ar fi din nou supusa direct imensei presiuni rusesti. Rusia ar “recupera” Transnistria si ar declansa “recuperarea” Republicii Moldova. Insa ar pune-o in ciocnire directa cu NATO (care ar trebui sa se simta – mai ales Biroul Oval si sa “bage” ajutoare in Romania. Nu cateva rable portugheze cumparate cu bani grei ci pe d’a moaca zeci de avioane noi samd).

 85. 89 Vlad Arotaritei ianuarie 26, 2014 la 9:37 pm

  -ce trebuie sa intelegem noi din toate intamplarile celor doi ani : ca in Romania statul de drept trebuie aparat de poporul sau ,care a votat masiv demiterea , iar flacara democratiei este la cel care a reusit sa inregistreze un nr. de 7400000 voturi ,respectiv 85% ,din cei prezenti la vot , pentru demitere . -asa da democratie !!!!!!

 86. 90 ZeV ianuarie 26, 2014 la 10:07 pm

  Doru Coarna (ne) spune:
  ,,Voi fi exact si corect, deci riguros!”
  Mai frate, dar pana acum cum ai fost ? Asta e, daca ti-ai pierdut timpul in cautarea bozonului x, in mod conventional…trebuia sa faci si d-ta doua lucruri in acelasi timp, ca domnul Basescu….adica, sa spui adevarul mintind si/sau sa minti convins fiind ca spui adevarul.
  Pe langa un dictator cuantic, merge si o sluga cuantica. Gresesc, trei slugi.
  😉

 87. 91 Radu Humor ianuarie 26, 2014 la 10:09 pm

  „Dna Nuland a declarat textual “ca se mira cum de populatia Romaniei nu isi apara statul de drept”, si asta spune tot…”
  Păi, poate că făcea aluzii la gravele abuzuri şi încălcări venite de la Palatul Cotroceni 🙄
  Dacă ar avea cine împinge puţin din spate, ca-n Ucraina, masele de oameni nemulţumite de ce se întâmplă în ţară, tot într-o veselie, de multe ori cu cauze bahice, probabil că şi mirarea trimisului special american ar dispărea !

 88. 92 Centru ianuarie 26, 2014 la 10:11 pm

  Antibioticele ,anti retroviralele si citostaticele descoperite de ei le gasiti in farmaciile de cartier , Pantelimon si Pajura inclusiv . Le-au vandut intregii omeniri , nu trebuie sa plecati in Kansas sa le cumparati . Armele la dispozitia oricui la ei ? Ei spun : ” un om inarmat este un om liber ” . Se ajunge bineinteles , la derive . Fascismul Islamic ? In timp ce sefii de stat vest europeni se umileau pentru contracte in fata algerienilor , libienilor , cand Chirac , cu chiria platita in Paris de Rafic Hariri , nu vroia sa scrie ” radacinile crestine ale Europei ” pentru ca se supara sponsorii de vacante marocani , tunisieni si libanezi , SUA hartuieste peste tot , din Indonezia in Pakistan si in Europa de Vest , monstrul las si setos de sange islamist … Marx Brothers sunt referinte in orice cinemateca . Sa vorbim si de Faulkner , Steinbeck , Hemingway ?

 89. 93 ZeV ianuarie 26, 2014 la 10:19 pm

  Criss
  Napoleon a stiut sa uneasca ,,zdentele” sub stindardul unei Frante puternice si dominatoare.
  ,,Napoleonii ” autohtoni si-au trimis ,,zdrentele” sa moara (degeaba) in Irak si Afganistan, iar zdrentele (la propriu) sa lase dare de muci prin anticamerele Comisiei europene si ale ambasadei americane de la Bucuresti. De aceea, zdrentele noastre nu-si vor gasi niciodata in ranita un baston de maresal, iar ,,Napoleonul” asociat lor seamana perfect cu cel standard care bantuie saloanele spitalului nr. 7/9.

 90. 94 Centru ianuarie 26, 2014 la 10:23 pm

  Ucraina nu se va dezintegra . Este o natiune mare , existenta inaintea rusilor . Prudentii strategi de la Kremlin nu se vor arunca , dupa modelul occidental , in decizii nebune gen Dayton sau Sarkozy in Libia , jucandu-se de-a impartirea unei natiuni slave vecine si mari . Cicatricea de pe harta judetului Suceava , linia dreapta care coboara de la Darabani spre Vicov , desenata de mainile acolitilor lui Stalin in 1940 , este insuportabila , de acord . Dar nu vad cum am putea noi anula-o , nu vad cum am putea noi recupera zonele romanesti din Bucovina de Nord , raioanele Adancata , Herta si Storojinet sau cam jumatate din Bucovina rapita . Sa nu uitam , Cernautiul este complet ucrainizat iar jumatatea de Nord este etnic , ucraineana …

 91. 95 ZeV ianuarie 26, 2014 la 10:27 pm

  Coarna, romanii din America platesc taxe statului american. Mai mult, contribuie la educarea (pe cat posibil) a cetatenilor neaosi din State de la care am invatat (prost) cum sa ne calcam in picioare la promotii, Ma indoiesc, deci, ca americanii se pot dispensa de romani, asa cum nu pot sa o faca nici cu alti imigranti. Daca i-ar trimite pe toti acasa, ar ramane (aproape) pieile rosii si afroamericanii….acestia din urma au prins gustul discriminarii pozitive, deci nu vor reveni in veci si-n pururi in/pe continentul de origine.
  😉

 92. 96 George Hălărescu ianuarie 26, 2014 la 10:28 pm

  Către „Vsile”,
  este foarte adevărat că toți oamenii sunt limitați, dar comentariul făcut la modul superlativ se datorează admirației pe care i-o port d-lui A. Năstase. Așa cum îi admir pe: K.Popper, Fr. Hayek, M. Gorbaciov, D. Cameron și multe alte personalități, așa îl admir și pe dl. A. Năstase. Acești oameni îmi sunt modele: de intelectual, de om politic etc.

  PS. Nu vă ascund că îmi doresc să ajung și eu un om politic de talia d-lui A. Năstase. Nu știu dacă se va întâmpla, dar …

 93. 97 ZeV ianuarie 26, 2014 la 10:35 pm

  George Ban
  Cine este Coarna ? Si eu credeam ca am de-a face cu altceva decat un banal propagandist basist. Iata ca mai sunt cate unii, putini, ceva mai inteligenti decat ceilalti, care pot induce (o data, de doua ori) in eroare interlocutori de buna credinta.
  Dar ulciorul…sau anul electoral ii face sa se abata , emotional, de la linia directoare impusa din exterior.
  😉

 94. 98 sadicu ianuarie 26, 2014 la 11:38 pm

  Este ora 24 si putem face un bilant al zilei de astazi.
  Multa agitatie in fata televizoarelor din partea autoritatilor,desfasurari impresionante de forte,jumatate din tara blocata.
  Cand s-a mai intamplat asta in ultimii 100 de ani,pentru ca istoria nu consemneaza.Ierni grele au fost si pe vremea lui Ceausescu,Petre Roman,Vacaroiu,Constantinescu,Nastase,Tariceanu,Boc.
  Niciodata dar niciodata n-au fost blocate mai mult de 2 sau 3 judete.
  Astia au blocat mai bine de jumatate din tara.
  NEPUTINTA-NEPUTINTA-NEPUTINTA!!!

 95. 99 Adrian B. ianuarie 27, 2014 la 12:18 am

  @ Ghita Bizonu

  Aoleu , ce CV de politruc are d-ul Chiper … Ceva in genul lui MRU ! Mai lipseau cateva scoli din alea Israelite si alte balarii .

  Anyway , omul este redus mintal ! Este evident lucrul acesta …

  Dar nu prea inteleg ce facultate a facut baiatul acesta . Ce-i aia Facultatea de Administratie Publica ? Un fel de Stefan Gheorghiu modern ?
  De fapt , baiatul acesta – cum ar fi spus bunica , Dumnezeu s-o odihneasca ! – n-are nicio meserie …

  VINOVATI sunt cei care l-au numit pe acest individ mediocru intr-o astfel de functie ! Cei la care a facut sluj si le-a carat geanta … adica d-nii Antonescu , Stroe si Rares Manescu .

 96. 100 santinela ianuarie 27, 2014 la 9:12 am

  Vasile tata esti ca nuca-n perete.Ce am spus eu si ce comentezi tu !In rest te simti bine ?

 97. 101 blogideologic ianuarie 27, 2014 la 9:53 am

  Pe un fir anterior postasem : +În cartea „Anti-Iluminismul din secolul XVII până la Războiul Rece” (Les anti-Lumières: Une tradition du XVIIe siècle à la guerre froide), istoricul israelian Zeev Sternhell (născut în anul 1935) afirmă că filosofia lui Herder prefigura „campania anti-universalistă din secolele XIX şi XX”. Îmi permit să invoc aici un contra-exemplu românesc : protocronismul, atacat de Vladimir Tismăneanu. În esenţă, protocronismul pentru noi este foarte bine justificat prin fapte istorice. Se ştie că Imperiul milezian pontic este contemporan cu dinastia saitică. Or, această dinastie saitică (căreia Novalis îi dedică o carte întreagă în semnificaţia de renaştere culturală) este sursa universalismului civilizaţional. Herder denumea influenţa egipteană din Sais „măduva de înţelepciune”.+ Am primit replica : +Protocronismul este constructiv doar in masura in care nu distorsioneaza adevarul istoric, indepartand istoria, de vocatia sa stiintifica.+ Am răspuns : +Este vorba de a face o alegere între genialitatea lui Edgar Papu, şi mediocritatea lui Vladimir Tismăneanu.+ În articolul din Wikipedia despre Edgar Papu (o personalitate uriaşă din cultura noastră) citesc : +Este considerat unul dintre cei mai importanți comparatiști români postbelici, autorul unor studii de literatură universală și teorie literară. Una dintre cărțile sale fundamentale este Barocul ca tip de existență (1977).+ Un alt literat comparatist român, despre care am mai scris, a fost Alexandru Ciorănescu, primul dintre cărturarii români ce s-a interesat de opera iluministului francez Nicolas – Antoine Boulanger. Chiar înaintea lui Herder, Nicolas – Antoine Boulanger arăta importanţa dictatorilor (“despoţilor”) pentru guvernanţa în Marele Orient Mijlociu în care trăim (conceptul este de fapt modern în această denumire forjată de către George W. Bush). Afirmaţia despre rolul pozitiv jucat de un “despot luminat” va fi reluată apoi şi de către Ideologul primar Destutt de Tracy. Domnul Adrian Năstase, ca om politic român, a greşit fundamental atunci când i-a tratat pe magistraţii din Justiţie şi pe infractorul Traian Băsescu în stilul iluminist care generează, iată, inevitabil!, o teleologie paradoxală a raţiunii în loc de axiologie veritabilă. Tot în articolul din Wikipedia dedicat lui Edgar Papu mai găsesc : +La 15 decembrie 1961 [Edgar Papu] este arestat, fiind acuzat de „înaltă trădare” și condamnat la opt ani de închisoare. I se confiscă averea și face închisoare la Bacău în grajdurile din apropierea orașului. După eliberarea sa în 1964 duce o viață de om marginalizat, nemaifiind primit la Universitate. Scriitorii grupați în jurul revistelor Luceafărul și Săptămâna îl vor convinge să gireze cu prestigiul său de intelectual umanist protocronismul (curent de idei care urmărește să pună în valoare anticipările creatoare pe plan universal în domeniul culturii și civilizației, pe care orice popor le poate revendica). Deci chiar în articolul incriminator din Wikipedia, protocronismul este, totuşi, asociat cu bunurile comune ale umanităţii. Aici http://en.wikipedia.org/wiki/Common-pool_resource „bunurile comune” (common goods) sunt definite ca „un bazin de resurse comune”(Common-pool resources). În contextul discuţiei despre „măduva de înţelepciune de la Sais” – oraş aflat în „delta biblicelor sinte” cum scria Mihai Eminescu- aceste resurse nu sunt de tipul capital tangibil, ci sunt capital intangibil, adică ele sunt resurse abstracte. Iar dacă trecem noi iarăşi fără de vreo timiditate la contextul resurselor tangibile, iată că unul dintre moţii participanţi la salvarea –cât mai era posibilă – în catastrofa avionului prăbuşit în Munţii Apuseni, invitat la emisiunea domnului Mihai Gâdea, a formulat o problemă de bun simţ care l-a făcut pe domnul Mihai Gâdea să devină foarte crispat, un moment, şi parcă i-a retezat volubilitatea. De ce ? Pentru că se intra atunci într-o chestiune de economie politică pe o temă de guvernanţă adaptivă. Reamintesc şi faptul pe care l-am mai spus, anume că în anul 2009 doamna Elinor Orson a primit Nobelul pentru formularea principiilor care permit tratarea temei acesteia în cadrul denumit Noua Economie instituţională. Am discutat nu demult pe acest blog subiectul “costului tranzacţional” în economia instituţională. Am mai subliniat de asemenea faptul că el –“costul tranzacţiei”- este de fapt un cost al trans-acţiunii. Noţiunea de COST este esenţială pentru Introducerea pozitivă în Economia Politică. În fine, precizez că Guvernanţa adaptivă se adresează problemelor complexe, nesigure şi fragmentate. Cam toate problemele din România actuală au această natură. Exact o asemenea problemă formulase atunci moţul salvator în emisiunea pe Antena3. Dar însăşi formularea corectă a problemei despre capitalul tangibil devine automat capital intangibil! Or, aceasta arată prezenţa unei “măduve de înţelepciune” în gândirea românească, justificând automat protocronismul românesc. „Bunurile comune” sunt legate de o problemă de Etică. Filosoful American John Rawls, specialist în Etică, a definit bunul comun al întregii omeniri drept „anumite condiţii generale care sunt egale în avantajul tuturor” http://www.scu.edu/ethics/practicing/decision/commongood.html Furia domnului Vladimir Tismăneanu împotriva protocronismului românesc este reductibilă şi la cerinţa că “Românii nu au drept la o evaluare etică”! Punctul de vedere al domnului Vladimir Tismăneanu a fost adoptat integral de către Wikipedia în versiunea românească. Mergând mai global, constat totuşi –optimismul meu este iremediabil!- că lucrurile nu sunt chiar atât de disperate pentru noi, dacă mergem pe firul protocronist de la Sais (Citiţi, vă rog, şi Discipolii la Sais, în traducerea excelentă din Novalis realizată de către doamna Viorica Nişcov). Să alăturăm “înţelepciunea de la Sais” cu problema numerică Big Data ? Într-adevăr, iată că văd aici http://internetactu.blog.lemonde.fr/2014/01/24/biens-communs-un-outil-politique-pour-repenser-notre-rapport-a-la-technologie/ o tentativă de a dezvolta filosofia pentru Big Data cu ajutorul noţiunii de bunuri comune. Să revin acum la înţelepciunea moţului salvator. Ce spunea ? Că “noi nu avem drept la lemn, numa’ firmele mari”. Evident că prin “firmele mari” subînţelegea firmele străine. Îmi amintesc acum un principiu bun al lui Nicolae Ceauşescu. N-am ascuns vreodată că am predat la clase pregătitoare pentru studenţii străini. Securistu’ a venit şi mi-a spus : “Tovarăşu’ ştiţi ce trebuie să-i învăţaţi în primul rând ?” Nu, nu ştiam. “Aici, în România, românii sunt stăpâni, nu străinii!” Subscriu şi acum la acest principiu. O chestiune care s-a zis despre moartea studentei în accidentul din Apuseni este aceea că provenea dintr-o familie onorabilă, într-adevăr, a fost bine subliniat aspectul în media, dar era o familie economiceşte modestă, dacă nu chiar săracă, de ce să nu pronunţăm cuvântul ? Totuşi, fata făcea muncă de voluntariat pentru Agenţia de Transplant ! Or, acolo se vehiculează, şi se câştigă, sume imense ! Domnul profesor universitar Irinel Popescu ştie prea bine ! Însă Agenţia pentru Transplant nu s-a îngrijit vreodată de voluntari, să le furnizeze costume de protecţie de genul celor folosite de motociclişti. Şi pentru că tot vorbim despre ardeleni, îmi amintesc că la începuturile lucrului Agenţiei pentru Transplant, un jandarm grav rănit în muncă, la Târgu Jiu, a fost adus la spitalul universitar din Craiova. A fost lăsat aproape intenţionat (las loc şi pentru prezumţia de nevinovăţie) fără de vreo îngrijire. Dar când bietul băiat a murit, s-au repezit peste el să-l căsăpească şi să-i preleveze organele. A fost un episod deloc glorios al începuturilor Agenţiei pentru Transplant. Din presa citită atunci, aflasem că bietul copil era un ardelean. Cu certitudine nu era moţ, pentru că moţii au neamuri săritoare la Craiova (după cum au în toate oraşele din România, mai nou, au şi la New York).

 98. 102 ZeV ianuarie 27, 2014 la 10:02 am

  Doru Coarna
  Ma intrebi ,,ce spun fetele?”
  Iata ce spun fetele..CITEZ:
  ,,Când acuzați e bine să spuneți nume, altfel pot să facă și alții generalizări care probabil n-or să vă convină. De exemplu să spună „toți oamenii de afaceri care au firme în România sunt niște hoți”. Și dv. aveți o firmă. Întrebați opinia ce părere are despre oamenii de afaceri, despre capitaliști!Când acuzați e bine să spuneți nume, altfel pot să facă și alții generalizări care probabil n-or să vă convină. De exemplu să spună „toți oamenii de afaceri care au firme în România sunt niște hoți”. Și dv. aveți o firmă. Întrebați opinia ce părere are despre oamenii de afaceri, despre capitaliști!
  ………………………………………………………………………………………………………
  Așadar, dacă vă duceți în SUA și vă mitraliază un „student”, o să aveți antibiotice și citostatice. Și Coca Cola…
  În privința țărilor islamice pe care le-a „salvat” SUA de „fascismul islamist”, văd că deocamdată se omoară autohtonii între ei…
  ………………………………………………………………………………………………………..
  De ce nu ii mai dai o stea lui Opris, Basescule? La cat este el de minunat ar trebui sa fie plin de stele . A inceput operatiunea “Sa il albim pe seful STS, Marcel Opris”
  ………………………………………………………………………………………………………..
  Fiti intelept pe mai departe, pastrati-va cumpatul si rabdati. Noi stim ca sunteti un sacrificat , sunteti un adversar de temut . V.Ponta n-a exagerat cu nimic: procesul dvs a fost unul politic! Va asteptam cu respect si cu multa rabdare. Va fi bine. Trebuie sa ramanem increzatori in noi. Noi impreuna suntem binele si binele invinge!”
  COMENTEZ:
  Daca eu as fi d-ta si dupa ce as citi ce scriu fetele, as cere moderatorului, sa-mi stearga propriile comentarii pe teme similare. Si mai ales, as reveni pe blog dupa alegerile prezidentiale, cand voi fi redevenit mai calm si-mi va fi scazut temperatura.
  😉

 99. 103 Doru Coarna ianuarie 27, 2014 la 10:12 am

  @ Ana,

  ok, daca nu puteti supravietui printre arieni, veti reusi sigur aici, printre aerieni… In rest, la treaba cu aerul si peisajul, subscriu!

 100. 104 Doru Coarna ianuarie 27, 2014 la 10:21 am

  @ Cris,

  nu stiu de ce nu ne-a bagat Basescu in Schengen mai devreme, intreaba-l pe el, dar stiu ca s-a hotarat sa ne bage acum… Dealtfel, in acea perioada, au incercat si altii si tot asa, n-au reusit, desi au promis si ei…

  Probabil ca sunt ratiuni europene, dar acum, cand Ucraina se apropie de Moscova, se apropie si UE de est, prin noi…

  Tu daca ai conduce UE, n-ai proceda exact asa in noul context?

 101. 105 Cris ianuarie 27, 2014 la 10:30 am

  @ Centru:

  Ați uitat să menționați între realizările SUA inițierea și finalizarea Proiectului Manhattan în cadrul căruia s-a fabricat BOMBA ATOMICĂ.
  Cum ați putut să vi-i amintiți pe Frații Marx și să uitați o asemenea contribuție?

 102. 106 Cris ianuarie 27, 2014 la 10:44 am

  @ Doru Coarna, 26 ian. ora 4:37 pm:

  Primim numai (ca să nu zic „decât”) dovezi scrise, documente originale, cu semnături, numele în clar ale semnatarilor și ștampile rotunde (nu dreptunghiulare, triunghiulare…).

 103. 107 Doru Coarna ianuarie 27, 2014 la 10:45 am

  @ Cris,

  eu nu sunt nici basist, nici pedelist, nici altceva, ca sa fie clar! Am niste pareri pe care mi le exprim ca simplu cetatean, si atat. Tocmai de aceea imi permit sa ma situez de orice parte care mi se pare buna intr-un anumit moment… eu vreau binele populatiei, nu a unei parti sau alta a tagmei de politicieni care oricum traiesc indecent de bine, intelegi?

  „Voi” sunteti cei inregimentati politic. Asta insa nu inseamna ca am ceva cu voi, ci cu ceea ce faceti voi cand gresiti pe spinarea romanilor…

  Si inca ceva, gasesc ca asa ar trebui sa fie multi romani, sa aiba spirit critic, nu sa pupe maini si funduri de praduitori, de profitori si de mediocri… Daca dl Nastase ar mai fi in politica, i-as fi fan asa cum i-am fost. Urmatorul tip lucid, cu mari rezerve insa, mi se pare a fi Basescu cel din ultimul an… Defapt el s-a trezit dupa ce l-a desemnat pe Victor Ponta premier si a avut apoi parte de surpriza vietii lui la nici doua luni… Fiind lucid insa, a introdus coabitarea si a recastigat suprematia. Eu cred in Ponta-presedinte si in rocada, ma gandesc ca poate cei doi ar performa mai bine daca sunt montati invers… oricum, orice alta varianta mi se pare iluzorie…

 104. 108 Doru Coarna ianuarie 27, 2014 la 10:50 am

  @ ZeV! Sa-ti traiasca pisica!

  Iti dau un sfat: ridic-o de sub umeri si uita-te bine dedesubt, daca nu mai are cutia de viteze si cutia de transfer, fiind 4×4 ca orice patruped, inseamna ca ai nimerit la Ciomu si ca dintr-un motan falnic te-ai ales cu o gingasie de matza…

 105. 109 stan ioan ianuarie 27, 2014 la 11:40 am

  i_am asteptat degeaba pe americani, asa cum si tatal meu in naivitatea lui i_a asteptat ascuns in paduri, pentru asta a facut 2 ani puscarie. Amercanii infara de a pofti la ce a mai ramas di saracia noastra, nu ne_a ajutat decit atunci cind au avut un interes. Ultimul ambasador al lor a avut fata de romani un comportament de-a dreptul gretos. NUu pot sa inteleg cum pot sa sustina un individ precum basescu , un individ profund necinstit.

 106. 110 Fragmentarium Politic ianuarie 27, 2014 la 12:09 pm

  Citesc in Adevarul un articol din care imi dau seama ca in unele minti dreptul constitutional, international sau actul final de garantare a frontierelor (1975) nu joaca niciun rol in reglementarea conflictului din Ucraina. Posibilitatea de razboi civil si de secesiune a vecinului de la rasarit a aprins imaginatia unei interventii militare „în nordul Bucovinei, ţinutul Herţa, nordul şi sudul Basarabiei şi, de ce nu, în Transnistria, atunci când statul ucrainean nu ar fi capabil să menţină ordinea publică în teritoriile locuite de români.” In primul rand, readucerea in discutie a revendicarilor teritoriale echivaleaza cu redeschiderea cutiei Pandorei, care a provocat deja doua parjoluri mondiale, in secolul trecut. Apoi, o incursiune militara nu se poate face fara acordul sau sustinerea NATO. Daca ideea beneficiaza de o stimulare „confidentiala”, ultimul cuvant l-am auzit evocat in legatura cu o anumita misiune, cu atat mai rau. Hitler, despre care scriitoarea Simoni Renee Guerreiro Dias susţine că a murit la 95 de ani, in 1985, in America de Sud, a provocat marele dezastru prin stimularea exponentiala a nationalismului sovinist. Daca vreun politicianist crede ca prin rezgandarirea acestei corzi s-ar putea repozitiona pe un varf de imagine, ar trebui sa stie ca in prealabil s-ar impune sa-si abandoneze supranationalismul inflexibil si spoliator, deci eventuala sa tentativa ar mirosi de la o posta a inselaciune. Orice geopolitica a unilateralismului este sortita esecului. Mai devreme sau mai tarziu.

 107. 111 Nita Ana Rodica ianuarie 27, 2014 la 12:22 pm

  Binele trebuie sa-l facem noi cu totii in tara aceasta si sa nu avem mari asteptari de la straini si sa ilaturam pe cei ce nu iubesc poporul si tara de la conducere.

 108. 112 blogideologic ianuarie 27, 2014 la 12:41 pm

  Axel Kicillof, economist argentinian extrem de influent care îl reinterpretează pe John Maynard Keynes în termeni marxişti http://www.nytimes.com/2014/01/27/world/americas/the-influential-minister-behind-argentinas-economic-shift.html?hp

 109. 113 blogideologic ianuarie 27, 2014 la 1:46 pm

  Ca să lupte împotriva “trolilor de brevete” (patent trolls), firmele Samsung şi Google au semnat o înţelegere http://www.nytimes.com/2014/01/28/technology/google-and-samsung-sign-broad-cross-licensing-agreement.html?hpw&rref=technology

 110. 114 Centru ianuarie 27, 2014 la 1:48 pm

  Seful cabinetului american de avocatura de afaceri Deloitte in Romania ” performanta economica a Romaniei este slaba , din cauza investitiilor scazute ” .
  Cred si eu ! Doi ani – 2012 si 2013 – le-au trebuit guvernului si CNADR sa stabileasca castigatorii unor santiere de infrastructura si sa iasa din tribunale – e vorba despre kilometrii in lina campie ai autostrazii Timisoara Lugoj – care santier , care investitie ? Inflatie de cuvinte , pe teren nimic concret in doi ani … Chiar saracuta Arad Pecica , 17 km terminati 85 % de Alpine , reziliati vitejeste la mal de Sova , nu are inca licitatie , pentru cei 15 % ramasi ( parapeti , borduri ) la un an de la reziliere …
  Apropo de CNADR , una tare de tot a sefului lor Neaga – soferii blocati de zapada sa aduca dovada ca sunt blocati de zapada ! Tare . Ramai mut . Pana una alta , ne distram in procese si contestatii .

 111. 116 Cris ianuarie 27, 2014 la 2:59 pm

  Fetelor,
  am reușit să-i enervăm pe băieții lui Băsescu, care au sărit repede să-l spele, să-l dezinfecteze pe idolul lor, ca să-l scoată cel mai curat dintre pământeni.
  Eforturi zadarnice, căci noi, cu probe indirecte și raționamente logice l-am făcut albie de porci (de porc).
  Na!

 112. 117 blogideologic ianuarie 27, 2014 la 3:07 pm

  Google investeşte în firma confidenţială DeepMind. Problema este dacă DeepMind are contracte secrete cu administraţia USA. Programe de supraveghere a cetăţenilor americani. http://www.lemonde.fr/technologies/article/2014/01/27/google-renforce-ses-investissements-dans-l-intelligence-artificielle_4354857_651865.html

 113. 118 Cris ianuarie 27, 2014 la 3:08 pm

  La a doua suspendare, Doinița Băsescu, cumnata suspendatului (o balabustă care seamănă cu nevasta lui Voronin), a zis cu glasul tremurând, despre suspendat:
  – E îngrijorat din cauza Justiției…

  Cred și eu că era îngrijorat la gândul că s-ar putea să fie demis și să dea peste el partea de Justiție pe care n-a reușit să pună mâna.

 114. 119 Cris ianuarie 27, 2014 la 3:17 pm

  @ Ghita Bizonu, 26 ian. ora 6:19:

  Nu janesc romanez, teteo.

 115. 120 blogideologic ianuarie 27, 2014 la 3:24 pm

  În anul 2013, locurile de muncă în R&D (cercetare şi dezvoltare) s-au diminuat în Franţa http://www.lemonde.fr/economie/article/2014/01/27/les-emplois-dans-la-recherche-ont-diminue-en-france-l-annee-derniere_4354826_3234.html

 116. 122 blogideologic ianuarie 27, 2014 la 4:56 pm

  @ Ghiţă
  Nu înţelegeam legătura recentă, foarte puternică, pe care Viktor Orban o caută cu Vladimir Putin. Că Viktor Orban vrea mult pământ, este limpede din articolul de aici http://www.lemonde.fr/idees/article/2014/01/24/la-hongrie-face-au-risque-du-revisionnisme_4354138_3232.html

 117. 123 Luminita Arhire ianuarie 27, 2014 la 4:56 pm

  @Doru Coarna -comentariu ianuarie 26, 2014 la 9:39 am
  Nu , draga domnule , nu ne prea asemanam ; dumneavoastra scrieti ca „pt a ajunge in astfel de pozitii ( adica la varful Justitiei , CSM –ului , CCR-ului , etc.-nota noastra ) trebuie sa fii catapultat de cineva puternic, dar apoi acel cineva puternic isi termina mandatul si pleaca” si sunteti profund interesat ce se intampla dupa plecarea „ catapultei ”, sugerand ca este rau , rau de tot , ca onorabilii sa se inroleze in ”alta echipa politica ”. Oarecum corect , dar , smechereste , pacatuiti prin omisiune ! Pe mine ma intereseaza foarte mult SI ceea ce se intampla atata vreme cat „catapulta ” stationeaza la Cotroceni ( acesta este cazul nostru , din moment ce manuta inmanusata de la Cotroceni semneaza toate numirile importante in Justitie ) . Or , pana la inrolarea in alta tabara politica, pe mine ma dezgusta inrolarea in ACEA TABARA PREZIDENTIALA ( nu mai spun „tabara politica”, deoarece vad ca presedintele face o distinctie confuza intre romani si politicieni ; cum el nu se mai autoinclude demult printre politicieni iar multi dintre noi nu-l mai includem demult printre romani , rezulta ca domnia-sa face parte dintr-o categorie pe care imi este greu sa o definesc ) .
  In alta ordine de idei , „fetele ” nu s-au enervat catusi de putin ; opiniile dumneavoastra nu sunt enervante –sunt doar amendabile .

 118. 124 ZeV ianuarie 27, 2014 la 5:34 pm

  Monica Iacob Ridzi primeste ,,recompensa” de la regImul Basescu. Exact ca toti colaboratorii nazismului, stalinismului , ceausismului si post-securismului…adica, un sut in….., din fericire, fara pluton de executie (in acest ultim caz).
  Asa se intampla cu toti ,,amicii” dictaturii, in momentul cand devin inutili, sau o povara.
  A obtinut, fosta ministresa, prietena la catarama cu alte doua doua doamne pedelidze de mare impact mediatic , niscaiva ,,foloase necuvenite” pentru ea insasi ? Mira-m-as.
  Totusi, cineva a beneficiat. Astept raspunsul basistilor.
  (Z)
  ps
  Esti multumit, Tolontan ? Gata, s-a facut dreptate ?
  😉

 119. 125 Luminita Arhire ianuarie 27, 2014 la 5:50 pm

  Soc si groaza ! S-au dat primele condamnari in cazul fraudei la Referendum ! Tineti-va bine de scaun , sa nu va prabusiti ! Ei bine , aflati ca au fost anulate 8 VOTURI !!! Ingrozitor de tare ! Mai au de demonstrat frauda pentru numai 1 999 992 de voturi si Monica Macovei , Philippe Gordon , Daniel Morar ba chiar si Adrian Videanu isi (re)capata credibilitatea ! Si s-au dat si condamnari – cu suspendare – pentru ca au fost niste baieti buni si au marturisit . Acum ramane de vazut , in contextul respectivei spovedanii , ce au spus baietii astia buni, in cadrul penitentei , despre Dragnea . Poate ca ei au „scos”doar 8 voturi iar Dragnea le-a cerut 80 000 de voturi , intr-o sectie de votare cu cateva sute de alegatori ! Cine stie …
  Dar , pentru ca justitia noastra este independenta si pentru ca procurorii nu lucreaza – nu-i asa ?- la comanda ,eu am ascultat-o cu toata seriozitatea pe Codruta , la debutul anchetei Referendumului ; asa ca astept , cu rabdare , sa-mi dea informatii SI despre dosarele celor care ii IMPIEDICAU pe oameni sa voteze , retinandu-le cartile de identitate , amenintandu-i ca –i dau afara din serviciu si altele asemenea , deoarece asa m-a informat pe mine doamna , ca sunt asemenea dosare in lucru …

 120. 126 sadicu ianuarie 27, 2014 la 8:11 pm

  Moto:Romania,singura tara bananiera in care ninge iarna”. 🙂
  Nu stiu daca l-ati vazut ieri la televizor pe soferul acela ucrainean,care facea scandal si nu intelegea de ce trebuie sa stea cu zecile de ore pe drepata.
  Jurnalistii ii spuneau despre zapada si viscol iar el,nedumerit intreba ”care zapada”? Binenteles ca iernile de la noi sunt ”parfum” fata de iernile din Ukraina sau Rusia.Acolo daca opresti motorul iarna in drum,poti sa uiti.
  Ponta&Dragnea&Oprea au blocat jumatate din tara,la prima ninsoare din acest an.Culmea este ca se mai si lauda cu asta reusind sa enerveze pe toata lumea,la fel cum s-a intamplat si saptamana trecuta.
  Mai mult,pesedistii s-au gandit ca n-ar fi rau sa declanseze premature si campania electorala.S-AU FACUT SI SE FAC IN CONTINUARE DE TOT RASUL. 🙂
  Felicit presa si televiziunile pentru ca si de aceasta data sunt la inaltime.
  Neputinta,nepricepere,incompetenta trebuie sanctionate drastic.
  Cred ca Victor Viorel Ponta isi musca limba de ciuda pentru ca n-a intins-o din tara dupa bunu-i obicei si eventual sa fi revenit in primavera.

 121. 128 Marian Nicolae ianuarie 27, 2014 la 9:40 pm

  NNorii de furtuna se aduna.

  Norii de furtuna se aduna.
  Miros linistea dinaintea furtunii
  Aud tunetul confruntarii de cuvinte,
  Literele nu mai ajung, sa le cerne

  Sulite se ascut si sabii se forjeaza,
  Miros linistea dinaintea furtunii,
  Bunii cu bunii impotiva urii si-a furtunii,
  Acum se aleg care cu cine,

  Miros linistea dinaintea furtunii,
  Mirosul iriui si al fierii,
  De ce tu ai pamant negru roditor,
  De ce tu ai piatra si apa de izvor,

  Norii de furtuna se aduna,
  Invidia si ura o sa-i mane,
  Nisipul din desertul lor,
  In inima fara de popor,

  Miros linistea dinaintea furtunii,
  Viata de frate pentru viata de frate,
  Asa cum fost-a odat,
  In tara lui Talion Imparat,

  Norii de furtuna se aduna,
  Tu ai crang tu ai fantana,
  Eu le vreu, asta ma mana,
  Brazda din pamantul vostru,
  Ne mana sa luam ce nu-i al nostru,

  Miros linistea dinaintea furtunii,
  Iata-i vad inima-n palma mainii,
  Nisipul din desertul nostru,
  Ne mana sa luam ce nu-i al nostru,

  Furat-am tot in asta lume,
  Satui nu suntem cat intr-o lume,
  Furam, furam tot ce gasim,
  Pana si crucea din tintirim,

  Miros greu, greu de morminte,
  Tu ai oi, capre si vite,
  Tu ai crang, tu ai fantana,
  Eu le vreu, asta ma mana,

 122. 129 Criss ianuarie 27, 2014 la 10:24 pm

  Doamana Nuland a fost recuperata de catre actuala administratie de la concurenta.
  Ceva a facut-o indispensabila pentru actuala administratie din state. Vorbeste si rusa!
  Nu cred ca a traversat oceanul pentru Romania ci pentru Ucraina.Aici a stationat doar putin. Cred ca doamna are un cuvant important de spus pentru aceasta zona.
  Sa speram ca va invata si romaneste!

 123. 130 Draghi Puterity ianuarie 27, 2014 la 11:25 pm

  In opinia mea vizita a avut o componenta previzibila, legata de retragerea trupelor americane din Afganistan prin baza de la Kogalniceanu, si o componenta confidentiala legata de destabilizarea Ucrainei.

  Daca facem niste paralele cu revolutia din Romania din ’89, e probabil ca SUA are nevoie de niste baze de antrenament in apropierea Ucrainei unde sa antreneze „opozitia” antiguvernamentala. Un moment riscant dar si interesant pentru Romania care ar putea negocia niste avantaje. Asta daca presedinte nu ar fi un impostor care negociaza doar avantaje personale.

 124. 131 blogideologic ianuarie 28, 2014 la 12:29 am

  Luiza Barcan: +Nu voi ezita să-i numesc pe liderii băsişti „intelighenţi” ai românilor: Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Mircea Cărtărescu (scriitorul preferat al preşedintelui, autorul celor mai scârboase panegirice ale secolului XXI), Toader (devenit Theodor) Paleologu (Doamne!, să porţi nume de dinastie bizantină şi să fii susţinătorul unui derbedeu analfabet e peste putinţa mea de a pricepe), Vladimir Tismăneanu (uzurpatorul fără scrupule al institutului clădit de Marius Oprea, un dizident anticomunist autentic), Teodor Baconschi (cel ce cu greu se abţinea să nu cadă sub farmecele „blondei” cu frunza), Mihai Răzvan Ungureanu (tânăra speranţă a partidului portocaliu pentru prezidenţiale), Mihail Neamţu (teologul cu usturoi la brâu). […] Este imperios necesar să aibă loc un proces de reconsiderare a ceea ce numim „intelighenţia românească”. E foarte posibil să fie nevoie de o refacere de la zero a păturii cu adevărat instruite şi responsabile din România. […] Inacceptabil de mulţi dintre inventatorii noului „concept”, de BĂSISM, se revendică din „intelighenţia românească” pre şi postdecembristă. Şi nu doar că se revendică. Aceştia au reuşit ca în cei 22 de ani trecuţi de la sângeroasa răsturnare de regim politic din România să se impună astfel, să genereze „modele” şi să producă numeroase clone. […] I-am citit şi i-am răscitit pe aceşti finuţi „dilematici”. Cu toţii au deprins de la părintele lor, Andrei Pleşu, arta înveşmântării nimicului în haina cuvintelor frumos răsucite în frază. […]Personajele culturale care s-au impus prea uşor ca unice formatoare de opinie, ca instanţe supreme, s-au susţinut reciproc şi au proliferat, ajungând astăzi să fie ideologii unui sinistru dictator de tipul celor din ţările bananiere. […] Ei, care clamează impostura şi incompetenţa altora, au ajuns ca hoţii care strigă: „Hoţii!!!”. Dar, vai!, câţi „pui” au făcut în aceşti ani! M-am întrebat, legitim cred, cum tocmai cei la care muritorii de rând se uită ca la nişte repere pot fi atât de ticăloşi şi cum este posibil să-i smintească întru ticăloşie pe mulţi oameni potenţial cumsecade din această ţară? Cred că am o explicaţie. În vremea regimului comunist, oamenii de cultură care ştiau cum să se strecoare printre gratiile ideologice, care se dădeau apolitici sau care pactizau cu regimul aveau numeroase privilegii. Li se publicau cărţile, li se expuneau lucrările, li se jucau piesele, primeau burse de studii în Occident, ca să nu se mai ia cu meditaţiile transcendentale. Primeau consistente subvenţii şi drepturi de autor. Singurul lucru care le lipsea era puterea. Şi cu cât mediocritatea e mai mare, cu atât creşte şi nevoia de putere. Trişti Pleşi şi Liiceni, adânc frustraţi în nevoia de putere, înainte de 1989, au găsit în bălţile de sânge de pe caldarâmul Pieţei Universităţii şi al Pieţei Romane elixirul miraculos ce le-a inoculat mult râvnita putere. Le-a revenit voioşia şi au luat în stăpânire tot ce ar mai fi putut însemna cultură românească postdecembristă. Au anihilat orice formă de exprimare neavizată de ei. Au monopolizat, odată cu imensele resurse financiare, şi orice formă de prestigiu cultural. Şi pentru că au avut nevoie de un lider politic bun să le servească prin analfabetismul lui interesele materiale, prestigiul construit pe impostură şi nevoia de a deţine puterea, măcar culturală, acest sinistru Băsescu, delirul maneliştilor, al interlopilor şi al dansatoarelor din buric le-a venit mănuşă. […]+SURSA Publicat de către Blogger la » Asymetria — Antiacvarium , 1/27/2014 07:36:00 p.m.

 125. 132 ZeV ianuarie 28, 2014 la 1:52 pm

  blogideologic
  Trebuie sa recunoasteti ca Plesu si Liiceanu stapanesc arta oratoriei.
  Intr-o perioada , eram eu insumi fascinat de discursul acestor doi domni, la care se adauga al treilea (Otavian Paler n.r.) in celebrele dialoguri cu domnul Gabriel Liiceanu.
  Mai tarziu am realizat cat de putin(e) aveau in comun Paler si Liiceanu.
  In ceea ce-l priveste pe Andrei Plesu, am remarcat o apropiere marcanta de Dumnezeu, semn ca, fie se caieste (cel putin, in sinea sa), fie realizeaza ca si-a trait cea mai pare parte din existenta in actuala forma.
  (Z)

 126. 133 ZeV ianuarie 28, 2014 la 2:24 pm

  Oare m-am inselat, apreciind ca domnul Coarna este mai rasarit (sau mai apus) decat alti basisti (care ne ,,onoreaza” cu prezenta) ?
  Dupa ultimul raspuns dat ,,fetelor” in/prin care ,,distinsul” domn ne spune ca , dupa Nastase, Traian Basescu este urmatorul politician lucid, imi dau seama ca m-am inselat. Omul acesta, incercand sa ,,intepe” doamnele blogului, in realitate, il jigneste impardonabil pe domnul Adrtian Nastase, chiar pe blogul domniei sale.
  Sunt , dupa parerea mea, mai multe variante posibile, intre care:
  1. o face inconstient;
  2. o face in deplina cunostinta de cauza, in acord perfect cu cinismul proverbial si antiromanesc al tuturor basistilor;
  2. se pregateste sa abandoneze blogul, din proprie initiativa;
  3. este prea departe de Romania (si la propriu si la figurat), ca cineva sa-l poata ,,atinge” in vreun fel;
  3. a depasit, deja, varsta de 90 de ani si se gandeste ca nu mai are rost sa se ascunda, ca-i tot aia;
  (Z)
  ps
  Faptul ca ne spune obstinant, sustinand rocada, ca un politician poate fi catastrofal (din perspectiva domniei sale) in calitate de premier, dar ulterior, poate face cu succes sarcinilor de presedinte, ma face sa cred ca varianta senilitatii are probabilitatea maxima.
  Mai mult, domnul coleg nu-si bae capul sa explice cum vede el posbil ca, odata ales presedinte, domnul Ponta sa-l desemneze premier pe Traian Basescu, in conditiile in care USL are majoritatea in Parlament. Eu, care sunt inferior domnul Ponta (ca viziune), m-as gandi sa desemnez un liberal, pentru a mentine unitatea coalitiei. Sunt convins ca Victor invata extrem de repede, de aceea Basesc (re)varsa saliva cu venin si muci la orele 18:30.
  (Z)
  pps
  Felicit autoritatile romane, guvern, armata, autoritati locale, SMURD, pentru eforturile pe care lea-u facut si le fac sa salveze vieti si sa asigure apa si alimente in zonele sinistrate, neluand in seama ditirambele obraznice ale reprezentantului transportatorilor rutieri inconstienti, un anume domn Hagiu (un alt basist camuflat).
  Cand imi amintesc de insolenta si incompetenta pedelacilor din perioada guvernului MRU (guvern care a tinut pana s-a topit zapada 😉 ), imi vine sa ma rusinez ca acest fost utecist a vietuit si invatat (?) in municipiul Iasi.
  (Z)

 127. 134 ZeV ianuarie 28, 2014 la 2:30 pm

  errata
  datorita grabei si a faptului ca nu corectez niciodata prima scriere, mi-a scapat: ,,eforturile pe care lea-u facut ”
  Corect este…va dati seama ca mi-am dat seama.
  (Z)

 128. 135 Doru Coarna ianuarie 28, 2014 la 2:49 pm

  @ ZeV,

  sa-ti traiasca pisicaaaa! Si pisicu’!!!!

 129. 136 blogideologic ianuarie 28, 2014 la 2:52 pm

  @ Centru spune : “Ucraina nu se va dezintegra . Este o natiune mare , existenta inaintea rusilor.”
  Lasă-mă, domne, cu doctrina Karamzin ! Dar încep să te desenez …

 130. 137 Doru Coarna ianuarie 28, 2014 la 2:56 pm

  @ fetele,

  Nu-mi pasa dar lamuriti-ma, v-am enervat sau nu? Una scrie ca da, o alta ca deloc…

  Banuiesc insa ca trebuie sa ma lamuresc singur care-i adevarul, asa-s fetele…

 131. 138 ZeV ianuarie 28, 2014 la 2:58 pm

  Vasile
  Carcotasu si Doru Coarna au dreptate, localizarea unui apel telefonic se poate face doar de catre operatorii de telefonie mobila, presupunand ca in zona fatidica sunt amplaste corespunzator un numar necesar si sufficient de releele.
  Eu ma intreb altceva, care este procedura si cine este abilitat de lege sa ceara operatorilor, cu prioritate, efectuarea localizarii, in urma unui apel la 112. Stiu ca STS s-a implicat in asigurarea conditiilor tehnica ca serviciul 112 sa functioneze, dar ramane de vazut daca tot aceasta institutie avea obligatia primordiala a solicitarii de localizare.
  Oricum, principalul vinovat ramane, dupa parerea mea , ROMATSA. Trebuie analizat daca dispozitivul de emisie amplasat pe avion era functional si in ce frecventa a emis, daca a emis vreun semnal dupa prabusire.
  Rusii de la Cospas-Sarsat spun ca n-au receptionat nimicsi, nu stim cu certitudine daca Romatsa este (sau nu ) parte a acestei organizatii de supraveghere si alertare, iar daca nu, de ce.
  Este o imensa minciuna (bluf de presa) ca aparatura MI are fi putut fi utilizata in timp real, chiar cu acordul dat de un magistrat. Dispozitivul trebuie deplasat, rapid, in zona (cu tot cu ,,carapacea” auto speciala) si interconectat cu releele de acolo. Cat ar fi durat ?
  Rolul acelei ,,valize” de 300 de kg, este cu totul altul.
  (Z)
  Asta nu inseamna ca insolentul Stroe nu trebuia sa plece. Nici nu trebuia desemnat ca ministru.
  (Z)

 132. 139 Doru Coarna ianuarie 28, 2014 la 3:04 pm

  @ Criss,

  vrei sa spui ca dna Nuland stiind ruseste, se descalifica? Pai uite mai sus ca si Cris posteaza in tiganeste… „Na!”

  Turbez ca nu pot sa-i raspund…

 133. 140 Cris ianuarie 28, 2014 la 3:05 pm

  Hitler și Mussolini au fost, ca și Băsescu, niște indivizi inferiori din toate punctele de vedere, dar cu mult tupeu și cu multă viclenie.
  Ei au exploatat, ca și Băsescu, punctele slabe ale boborului.
  Mulți intelectuali de marcă din cele două țări erau în limbă după cele două țoape ajunse, și le dădeau girul în fața electoratului nehotărât.
  Acești intelectuali au admirat țoapele, le-au susținut, le-au încurajat, le-au promovat până în pânzele albe.
  Asta se întâmplă și la noi din 2004 încoace. Există intelectuali veritabili (nu vorbesc despre tot felul de posesori de diplome) siderați de mocofan, de țopârlan.
  Când doamna contesă se culcă cu grăjdarul, dar îl disprețuiește, e în regulă.
  Când doamna contesă se culcă cu grăjdarul și se îndrăgostește de el, înseamnă că nu e contesă de la mama ei, ci făcută contesă de soțul ei, prin alianță (mez-).

 134. 141 Luminita Arhire ianuarie 28, 2014 la 3:09 pm

  @blogideologic ianuarie 28, 2014 la 12:29 am
  Textul pe care il postati este un fragment din „SODOMA CAMASILOR ALBE ”, postat de doamna Luiza Barcan pe platforma RETEAUA LITERARA – DIALOG EUROPEAN in 8 iulie 2012 , si mi s-a parut , alaturi de HOITARII lui Fanus Neagu , una dintre cele mai lucide si mai triste punctii in miezul unui furuncul despre care , din variate motive , se vorbeste prea putin . Ambele texte contin si amaraciune si iluminare ; din pacate , rechizitoriul lui Fanus Neagu are si aura inefabila pe care i-a conferit-o apropierea sfarsitului – Fanus Neagu a murit la cateva luni de la acest text de exceptie .

 135. 142 Cris ianuarie 28, 2014 la 3:22 pm

  Domnu sodicu e înciudat, nervos, tensionat. Vede paralizie peste tot, viața a stat în loc, oamenii regretă guvernarea Băsescu-Boc, Băsescu-Ungureanu…
  Domnu sadicu tună și fulgeră, se roagă la icoane pentru ca partidul lui să revină la guvernare, vede numai catastrofe și avalanșe în toată țara.

  Nimic nu-i bine din ceea ce fac oamenii în teritoriu, deși executanții sunt aceiași care erau și pe timpul guvernării dumnealui, utilajele și lopețile – tot alea.
  Se gândește cu nostalgie la timpurile frumoase ale guvernării Băsescu-Boc, Băsescu-Ungureanu…
  Ehei! Ce vremuri, domnule! Ce bine era atunci și ce rău e acum.
  Acum parcă nici zahărul nu mai e așa dulce, parcă nici sarea nu mai e așa sărată…
  Cum mătura Guvernul Băsescu-Boc! cum dădea el zăpada! cum salva oamenii la inundații! cum ducea el țara spre culmi de progres!

  A venitără ăștia, domnu sadicu, și a stricatără tot ce a făcutără ăia, domnu sadicu… A datără ăia zăpada la o parte? nenorociții ăștia din județe a pus-o la loc.
  Da” lasă, domnu sodicu, că asta nu-i cea din urmă Cameră… Peste câteva săptămâni o să-i dea boboru jos p-ăștia și o să-i pună p-ai dumitale. Nu contează că el, boboru, TOT ăla rămâne. El vrea mereu alți conducători.
  Iar atunci, să vezi ce viață! și natura va participa la bucuria românlor. N-o să mai ningă, n-o să mai bată vântul, n-o să mai fie caniculă…

 136. 143 blogideologic ianuarie 28, 2014 la 3:24 pm

  @ Draghi Puterity
  Problema este că şi Puterea şi Opoziţia din Ucraina sunt în moduri absolut egale de un anti-românism exacerbat ! Nici un om politic, sau doar biet politician român, nu ar putea negocia ceva pe acolo. Poate doar Kotovski, pe vremurile când era hoţ de cai … 🙂 Are Vasile Voiculescu o povestire care îmi pare a fi inspirată de acţiunile geambaşului Kotovski. Avantajul nostru cert, pentru că există şi aşa ceva, provine din faptul că abordările Puterii şi Opoziţiei din Ucraina sunt complet anti-culturale, absolut în afara Epistemei ! Chiar şi în afara Epistemei moderne, nu doar a celei post-post-moderne cum ar fi fost oarecum natural. Istoria se rescrie acum. Nu în sens transhumanist, chiar dacă mijloacele, admit, sunt poate cam transhumaniste …

 137. 144 Cris ianuarie 28, 2014 la 3:31 pm

  @ Doru Coarna:

  Când cineva susține că e echidistant și neutru, întreabă-l pe cine a votat!

 138. 145 Cris ianuarie 28, 2014 la 3:38 pm

  Lăsând altele la o parte, îi transmit d-lui Năstase că-i doresc numai bine, că îl îndemn să-și îngrijească sănătatea, să fie liniștit și senin, și îl asigur că, cel puțin eu, sunt alături de domnia sa și de familie cu tot sufletul și gândul.

 139. 146 Cris ianuarie 28, 2014 la 3:46 pm

  @ Doru Coarna 27 ian. ora 10:21 am:

  Băsescule! De ce nu ne-ai băgat în Schengen în 2010 sau 2011?

  (Am făcut cum mi-ați zis dv., domnu Coarna).

 140. 147 Marian Nicolae ianuarie 28, 2014 la 8:31 pm

  @ blogideologic ianuarie 28, 2014 la 12:29 am

  Asa zisa „intelighentie romana” nu a ales-o nici un roman…..

  S-au ales intre ei…….pe noi nu ne-a intrebat nimeni.

  Ca deh, mama n-are cratima sa’ ma-sa are….

 141. 148 blogideologic ianuarie 29, 2014 la 11:26 am

  @ Luminiţa Arhire
  Da, într-adevăr, nu era sursa primară ceea ce indicasem eu.

 142. 149 Doru Coarna ianuarie 29, 2014 la 1:57 pm

  @ ZeV;

  Ponta il va desemna pe Basescu tot intr-o dimineata, asa cum a numit-o pe Kovesi, iar la acel moment USL nu va mai exista ca sa aiba majoritate din moment ce Ponta va candida la presedintie si nu Antonescu… pricepi cum vine de se leaga?

  Sa-ti traiasca pisica!

 143. 150 Doru Coarna ianuarie 29, 2014 la 1:59 pm

  @ Cris,

  Bravo Cris! M-ai inteles! Bravo!


 1. 1 Sa ne reamintim… « Motanul Incaltat Trackback pe ianuarie 26, 2014 la 1:24 am
 2. 2 Dreptul constitutional, unicul mediator al conflictului din Ucraina (Actualizat) | Fragmentarium Politic Trackback pe ianuarie 27, 2014 la 12:05 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: