Un argument fals

Unul din argumentele pe care le-am auzit, după pronunțarea sentinței, a fost acela că nu ar fi trebuit să fiu condamnat pentru că am făcut și fapte bune (NATO, U.E., vize, creștere economică, „laptele și cornul”, săli de sport etc.). Greșit!

Argumentul principal este acela că nu există nici un fel de dovezi de vinovăție. Dosarul Zambaccian este format din diverse bucăți de acuzații puse împreună (Zambaccian, Cornu, Tell, numirea Irinei Jianu, importuri din China de materiale de construcții) după ce Băsescu a stabilit, în urma alegerilor din 2004, că eu sunt vinovat. Sigur că e greu să citești acest dosar, cu 12.000 de pagini și compunerile succesive ale celor care l-au întocmit. Mulți analiști dar și oameni simpli au reținut doar ceea ce, în timp, „sursele judiciare” au lansat pentru marele public, plus declarațiile mincinoase ale celor transformați, prin șantaj, de către procurori, din învinuiți (puși la fezandat) în martori ai acuzării.

Chiar nu vă pune pe gânduri, în legătură cu acest dosar, felul în care „corpul delict” – cei 118.000 de dolari pe care, susțin procurorii, i-am fi dat lui Păun până la începutul anului 2004 – a fost constituit, în parte, din bancnote tipărite de Trezoreria americană în 2005 și 2006?

Chiar nu rezultă din documentele depuse de avocați faptul că numirea Irinei Jianu a fost făcută, în anumite condiții, de către Miron Mitrea, ca ministru, și nu de către mine? Și sunt multe alte elemente care dovedesc falsitatea acuzațiilor.

De aceea, am pus pe blog notele scrise ale avocaților – cuprinzând toate argumentele noastre. Le puteți parcurge. Pe baza lor putem să comentăm.

Am urmărit, spre exemplu, la un post de televiziune, explicațiile oferite de Vasile Gherasim, parlamentar PDL. El considera că dosarul Zambaccian nu este un dosar politic pentru că, în esență, ar fi vorba de un conflict juridic civil între familia Năstase și constructor. Corect. Așa am spus și noi; de aceea am și deschis o acțiune civilă, „în desocotire”, cu constructorul. Problema a fost că procurorii DNA au intervenit și au transformat acest dosar civil într-un dosar penal. La comandă, spun eu. A cui comandă? Vasile Gherasim știe foarte bine. În 2001, era primar al sectorului 1, atunci când primarul general Băsescu i-a trimis adrese prin care cerea oprirea lucrărilor la blocul din Zambaccian, constructorul câștigând însă în instanță împotriva primăriei generale. Fiind la PDL, în 2004, fără îndoială că Vasile Gherasim își aduce aminte și de sesizarea făcută de Mona Muscă, din partea Alianței D.A. (cu Băsescu co-președinte) pe aceeași temă.

Da, dosarul Zambaccian, în conținut, nu este un dosar politic. WC-urile importate, bideurile aduse din China nu sunt politice, nici importul ca atare făcut de constructor, nici termopanele. El însă a fost instrumentat politic, ca modalitate de hărțuire judiciară, pentru rațiuni politice, împotriva unui adversar politic, de către echipa numită de un om politic – Traian Băsescu.

Sub acest aspect, este un „dosar politic”. Pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor politice pentru 4 + 5 ani chiar nu vă spune nimic?

117 Responses to “Un argument fals”


 1. 1 Georgette Schwarz (@avrenim50) ianuarie 9, 2014 la 7:17 pm

  Eu cred ca ati fost condamnat tocmai pentru faptele bune, deci pentru toate realizarile dumneavoastra ca ministru de externe, dar mai ales ca premier. Ati mai fost condamnat si pentru ca sunteti o mare personalitate a vietii politice si universitare, un fin intelectual. Domnule Nastase, ati fost, sunteti si veti fi invidiat pentru calitatile si realizarile dumneavoastra, probabil inca din „iepoca de aur”, de catre securisto-„liberari” precum Mona Musca, de catre rufacatorii grobieni deghizati in politicieni „democrat-liberali” si de catre pigmeii care populeaza lumea politica, juridica si jurnalistica romaneasca.

 2. 2 Fragmentarium Politic ianuarie 9, 2014 la 7:18 pm

  Cand mumificarea regimului si matusalemizarea sistemului se tin de mana: Ce strategie pentru alagerile prezidentiale se coace in laboratoarele lui Traian Basescu. Statul de drept nu se identifica cu o persoana, justitita, cu atat mai putin. Toate cazurile contrare au fost demonstrate de istorie ca riscuri mortale pentru o natiune si pentru o tara. Dar tot istoria ne-a aratat ca momentele sale de risc se pot repeta, chiar daca nu in forme identice.
  Cele mai lucide minti ale Romaniei au constientizat ca Traian Basescu duce tara spre dezastru. Incatusarea vestica si izolarea internationala crescande, urmate de infigerea coltilor iredentismului in pamantul romanesc, o data cu inceperea vinderii de terenuri agricole catre straini, vor avea, inevitabil, acelasi previzibil si cunoscut final dureros, dar escamotat de regimul personal al presedintelui Basescu. Ceea ce se contureaza a fi insa si mai grav este distrugerea oricarei sperante de schimbare. Noua paradigma de conducere politica a Romaniei, in pregatire, ce urmeaza a fi pusa in functiune la alegerile prezidentiale din decembrie 2014, vizeaza inlocuirea unei persoane, nu si a sistemului pe care aceasta l-a creat.
  Traian Basescu nu mai are dreptul de a candida la un nou mandat de presedinte, fapt care a pus in stare de alerta maxima intregul sistem de relatii clientelare interne si de vasalitate externa, pe care l-a creat in cele doua mandate, de asa-zise „reforma” si „modernizare”. Scopul strategic urmarit este de a reproduce cu orice pret sistemul, prin predarea stafetei prezidentiale in mainile unei persoane pentru care exista toate garantiile de incredere si de perpetuare a establishmentului. In aceste conditii, iesirea de pe rol a lui Basescu va insemna doar un sfarsit de regim, nu si unul de sistem. La nivel conceptual-strategic, evenimentul tintit si asteptat de dreapta portocalie ar putea fi rezumat foarte concis prin cuvintele „inradacinarea sistemului prin schimbarea regimului” sau, la nivel proverbial, prin „urma scapa turma”. Strategia, soldata din fericire cu un esec istoric, s-a incercat a fi experimentata in primele clipe post-Ceausescu, cand prin salile CC-ului se puneau la cale guverne care doreau sa dea caderea regimului pe continuarea sistemului. Strategia de contracarare a premierului de stanga, Victor Ponta, de demolare „caramida cu caramida” a sistemului Basescu este doar pe jumatate adevarata sau, si mai nuantat spus, defocalizata, ducand atentia si eforturile in afara ariei electorale, spre un obiectiv de dupa castigarea alegerilor prezidentiale. „De catre cine?”, este o alta mare problema. Cred ca un obiectiv de campanie mai nimerit ar fi de a pune capat unui sistem, prin impiedicarea unei clonari prezidentiale, care, in mod evident, ar inlocui un fondator de sistem cu un administrator de sistem. In epoca Basescu, regimul si sistemul s-au identificat in mod fortat cu teza mersului neabatut si in orice mod spre Vest. In epoca post-Basescu, si aceasta este o a treia mare problema, schimbarea de sistem va face ca reciproca sa nu mai fie adevarata. Aceasta recastigare a libertatii de miscare regionale si globale va consolida statutul national si euroatlantic al Romaniei.

 3. 3 sadicu ianuarie 9, 2014 la 7:26 pm

  Eu chiar nu-i mai inteleg pe sustinatorii PSD,(care spun ei,sunt sustinatori si ai USL).Domnul Crin Antonescu,(uite ca-i spun si eu “domnul“),s-a rebrenduit dupa Anul Nou.
  Este mai echilibrat,mai serios,mai calm,mai calculat s.a.m.d.De asemenea se pronunta ferm impotriva ruperii aliantei:dimpotriva,doreste intarirea acesteia si continuitate pana la sfarsitul lui 2016.
  Nu in ultimul rand,doreste sa se impace cu partenerul sau,Victor Ponta.
  Ar trebuii sa fiti cu totii fericiti pentru ca nu?…doar impreuna pot sa-l invinga
  pe Traian Basescu.
  Dar cum spuneam,chiar nu va mai inteleg. 🙂

 4. 5 cristina ianuarie 9, 2014 la 8:15 pm

  Exact. Nu conteaza ce ati facut bun sau rau. Conteaza faptul ca ati fost condamnat pentru un dosar special alcatuit, ca sa existe un pretext sau un instrument material in justitie. Nu mai contau probele, sentintele vin direct de la Cotroceni. Asta este o axioma deja. Executaaaarea!
  Din pacate, d-nul Iliescu pare ca isi insuseste deodata, opiniile basiste. Cata lipsa de demnitate, sau poate e numai scuza propriei culpe din acel Craciun, din decembrie 1989. A fost si atunci o sentinta politica, nici atunci nu a contat ce a facut bun Ceausescu pentru tara. D-nul. Iliescu a indeplinit si el atunci un ordin al stapanilor sai. Dar cu cata demnitate a murit el si iubindu-si tara, calitati pe care nu le-am sesizat niciodata ulterior la d-nul Iliescu. Chiar ii doresc sa devina si el coleg cu dvs.unde santeti acum, sa vedem va fi o decizie poloitica sau nu? Si sa vedem cati vor regreta ceea ce i se intampla lui.

 5. 6 Daniel ianuarie 9, 2014 la 8:24 pm

  Condamnarea dumneavoastra este o razbunare a lui Basescu.

 6. 7 Radu Humor ianuarie 9, 2014 la 8:25 pm

  Problema banilor tipăriţi după instrumentarea lor ca fiind corp delict, s-ar putea justifica prin cheltuirea lor imediată şi aducerea mai apoi a altor bancnote. Dar scoaterea de sub prima învinuire şi mai ales trecerea cu vederea a acestui ultim fapt denotă clar că ţinta principală a fost de această dată cel care prin focurile lui a curmat vieţi de sălbătăciuni, unele nici măcar atât de salbatice şi răpitoare precum cei care i-au rezervat astăzi glonţul care l-a rănit. Sper, nu mortal !
  P.S.
  De obicei răfuielile dintre duşmanii de moarte se prelungesc şi-n sânul generaţiilor următoare 🙄
  Cele dintre oameni politici încep şi se sfârşesc odată cu partidele şi guvernele care i-au susţinut !
  De data aceASTA VĂD CĂ SUNT IMPLICAŢI PÂNĂ-N GÂT ŞI SUSŢINĂTORI DIN AFARĂ 😉
  Oare de ce ?!

 7. 8 Vali Tudor ianuarie 9, 2014 la 8:32 pm

  nu mai exista dubiu ca acest dosar a fost fabricat la comanda si cel mai important interzicerea drepturilor civile..aici trebuia sa se ajunga, aceasta este cheia..nimic nu va mai putea opri sa rasturnati tipul de management politic defectuos din fruntea tarii decat prin interzicerea acestor drepturi..alianta aceasta Uselista a inceput sa ma agaseze vazand cum oamenii puternici, creierele mari ale acestei natii sunt tavalite fara ca nimeni sa intervina..e groaznic

 8. 9 Călin ianuarie 9, 2014 la 8:41 pm

  Domnule Prim Ministru,asta au dorit,sa va termine politic.Erati singurul din PSD care le puteați tine piept.Si pt asta s-au folosit de orice puteau sa se folosească din trecutul Dvs.Cand v-au făcut plângerea nu credeau nici ei ca vor ajunge aici.Intre timp basaul a ajuns președinte,sistemul l-a format si acum lucrează pt el,are sprijin de la marele licurici,a profitat si de lipsa de reacție a actualilor guvernanti (nu au făcut nimic pe justiție de cand guvernează),asa v-au ,,executat” politic.Basaul se întoarce in ,,politichie”,imaginati-va ce riscau dacă sentinta era corecta,și Dvs reveneati acolo unde va e locul,in conducerea PSD.De aici interzicerea de a candida atatia ani in viitor.Nu se poate face nimic ca odată ce plecați din ,,temnița portocalie”,sa puteți face din nou politica?Cu stima.

 9. 10 Călin ianuarie 9, 2014 la 8:44 pm

  Bravo Frunda!Declaratie corecta.

 10. 11 papasha ianuarie 9, 2014 la 8:48 pm

  HAI CA AU INCEPUT SA SE TREZEASCA SI MORTII DE POLITICIENI, ALESI PE SPRANCEANA , CU VOTUL UNINOMINAL ( FLEGME )…… CREDETI CA INCEP SI EI SA VADA ADEVARATA INDEPENDENTA A COLONIEI ROMANIA ? PONTA , DE CE SE TOT DUC MINISTII TAI LA SUPT LA LICURICI ( HA , HA , HA )? CAT ECHILIBRU CREZI TU CA EXISTA LA CONVORBIRILE CU MAREA INTELIGENTA LICURICIANA , DACA BASUL SE VA HAHAI IN DIRECT LA EA ?
  EXISTA PROTOCOALE INTERNATIONALE , BAI CRETINILOR , PE CARE VOI VAD CA NU LE CUNOASTETI .
  BAI CORLATEAN , VEZI CE FACI CU PERSONALUL DIN AFARA , CA VEDEM CA UMILINTA ESTE MAXIMA .
  BRAVO PISHTA FRUNDO !

 11. 12 daniela ianuarie 9, 2014 la 9:04 pm

  Buna seara domnule Prim ministru,
  Sanatate, liniste, pace, oameni sinceri si onesti in jur, familie unita, copii realizati… lucruri importante de care va urez din toata inima sa aveti cat mau mult timp parte, meritati din plin. In rest, cei care au inteles cum e cu situatia Dumneavoastra politica au inteles demult si ”da de ce ” precum intreaba cei mici pana in 5 ani, cei care nu… se cheama ca nu vor sau, din pacate, chiar nu pot.
  Deci va rog nu va mai pierdeti energia cu explicatii catre cei care nu pot sa gandeasca singuri, nu au rabdare sa citeasca, sa se documenteze, sa inteleaga fara ajutor de la ”comentatori” mandarine. Sunteti o Personalitate mult prea importanta pentru tara noastra pentru a va risipi energia catre oameni micuti. Din pacate sunt inca activi raspandacii europeni din vara 2012, tip dan alexe. Acesta a scris in new europe un articol interesant despre o banca austriaca care a devalizat Croatia si a dus la condamnarea unui inalt demnitar dar… a ilustrat articolul cu o fotografie cu Dumneavoastra zilele trecute. Poate argumentatiile Dvs. ar putea fi trimise de catre adminstratorii blogului si la presa europeana de buna credinta care publica articole interesante dar insidioase -un drept la replica dat fiind ca numele v-a fost mentionat si supramentionat nu cred ca ar fi refuzat.
  Va scrie cu respect si cu dorinta de a citi in continuare cat mai multe carti scrise de Dumneavoastra, un prieten virtual.

 12. 13 papasha ianuarie 9, 2014 la 9:06 pm

  CITEȘTE ȘI DĂ MAI DEPARTE ! Scrisoarea adresată ÎNAINTE DE MOARTE poporului român de ARHIMANDRITUL IUSTIN PÂRVU

  Popor român !

  – Îţi scriu pentru că sper ca măcar acum, să îţi aminteşti cine ai fost, cine eşti şi poate aşa vezi încotro te îndrepţi!

  Eşti singurul popor european care trăieşte încă acolo unde s-a născut.
  Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi puţin, nu ştiu – dar ştiu că eşti unic în Europa, această Europă care te loveşte, te jigneşte şi te umileşte.
  De ce o laşi să facă asta, când tu eşti singurul popor născut, crescut şi educat în graniţele sale?
  Eşti primul popor din lume care a folosit scrierea. Nu o spun eu, o spun tăbliţele de la Tărtăria şi o recunosc toţi cei care le-au studiat.
  Acum 7000 de ani, când alţii nici nu existau ca popor, pe aceste meleaguri locuitorii scriau, pentru a ne lăsa nouă mândria de a fi prima civilizaţie care se semnează pe acest pământ.
  Scrierea sumeriană a apărut 1.000 de ani mai târziu şi totuşi mulţi se fac că nu văd şi nu recunosc adevărul.
  Cât timp o să te laşi neglijat?
  Ai fost singurul popor pe care nici o putere din lume nu l-a cucerit chiar dacă ai fost împărţit, despărţit şi asuprit de mai multe imperii.
  Nici unul nu a putut să te cucerească cât ai fost unit, nici romanii care au stăpânit doar o parte din vechea Dacie, cealaltă fiind stăpânită de Dacii liberi, nici turcii care nu au reuşit niciodată să îţi transforme teritoriul în paşalâc.
  Toate marile înfrângeri s-au bazat pe trădare.
  NIMENI NU A REUŞIT SĂ TE SUPUNĂ CÂT AI FOST UNIT.
  De ce te laşi dezbinat?
  Ai fost scut creştinătăţii, când întreaga Europă tremura de teama islamului.
  Sângele tău a salvat Europa iar românul Iancu de Hunedoara a salvat Viena şi întreaga Europa de furia semilunii.
  Acum, tu popor de salvatori ai creştinismului, eşti tratat ca un paria.
  Când îţi vei revendica drepturile?
  Din tine au apărut: Eminescu, Enescu, Brâncuşi, Gogu Constantinescu, Vuia, Vlaicu, Coandă, Petrache Poenaru, Nicolae Teclu, Spiru Haret, Herman Oberth, Conrad Haas. Dar ce păcat, cei mai mulţi şi-au pus minţile sclipitoare în slujba altor ţări pentru că acasă nu i-a ascultat nimeni.
  De ce ai lăsat să se întâmple asta?
  Astăzi, popor român pentru tine se rescrie istoria.
  Cum vrei să se facă asta? Cum vrei să te vadă cei ce îţi vor urma?
  Astăzi, ca şi pe vremea fanarioţilor, domnitorul şi divăniţii nu au nici o legătură cu tine. Sunt străini de interesele şi dorinţele tale, tot ce doresc este să stea cât mai mult în funcţie şi să câştige cât mai mult.
  Tu taci !!!
  Astăzi, ca şi pe vremea cuceririi romane, bogăţiile tării, aceleaşi mine de aur, argint sare, mierea acestui pământ, sunt exploatate de alţii cu braţele tale şi se duc pentru a umple vistieriile străinilor de neam.
  Tu taci !!!
  Astăzi, ca şi pe vremea asupririi austro – ungare, drepturile românilor sunt călcate în picioare, iar cei puţini fac legea pentru cei mulţi.
  Tu taci !!!
  Astăzi, ca şi în vremuri de restrişte, românii pleacă din ţară, să muncească, sau să îşi vândă inteligenţa, pentru că ţara lor nu are nevoie de ei.
  Câţi dintre ei sunt viitorii Brâncuşi, Coandă, Conrad Haas, te-ai gândit la asta ?
  Conducătorii acestei ţări au nevoie de slujbaşi proşti, lipsiţi de educaţie, lipsiţi de caracter, lipsiţi de voinţă, lipsiţi de coloană vertebrală, ca să îi poată îndoi şi face figurine de plastilină din ei.
  Tu taci !!!
  Astăzi, ca şi pe vremea bolşevismului, la mare preţ sunt trădătorii, linguşitorii, vânzătorii de neam şi conştiinţă, traseiştii politici, gata să calce pe cadavre pentru a parveni şi a îşi păstra privilegiile.
  Tu taci !!!
  Astăzi, parlamentul şi guvernul ţării, divăniţii de azi, arendează pământurile şi întreprinderile “nerentabile” la indicaţiile unor străini de neam cărora le cântă osanale, unor arendaşi străini, spunând că asta se numeşte privatizare. Pentru aceste arende, ei primesc peşcheşul, iar ţara rămâne pe butuci.
  Tu taci !!!
  Astăzi, urmele civilizaţiei străbunilor voştri sunt şterse, pentru ca fiii tăi să nu mai ştie niciodată cum au apărut ei pe acest pământ, cine le sunt strămoşii şi care le sunt meritele. Vechile situri arheologice sunt distruse, se construiesc şosele experimentale peste ele, Sarmisegetuza, Grădiştea, Munţii Buzăului,
  sunt vândute sub pretextul impulsionării turismului, unor privaţi care, habar nu au că în pământul pe care îl calcă zace istoria ta încă nedescoperită.
  Tu taci !!!
  Elemente din tezaurul ţării, sunt trimise “la expoziţie” în afara ţării şi uită să se mai întoarcă, iar cei ce le-au scos, nu dau nici un răspuns, se fac că au uitat de ele.
  Tu taci !!!
  Arhivele tării sunt cedate printr-o lege a arhivelor, străină de interesele naţionale, celor ce vor să scoată din mintea românilor ideea şi dovezile de unitate naţională.
  Tu taci !!!
  Slujbaşii ţării, căftăniţii, vând la preţ de piatră seacă şi fier vechi, bunurile realizate de tine, sub oblăduirea şefilor lor, împart banii, apoi sunt “judecaţi” de ochii lumii şi primesc pedepse cu suspendare, adică “mulţumesc, la revedere, te mai chemăm noi când avem nevoie de serviciile tale”.
  Tu taci !!!
  Oştirea ţării este batjocorită, decimată, dezarmată, pusă în slujba altora, copiii tăi mor pe pământuri străine, iar Hatmanul Suprem vine în faţa ta şi spune că suntem într-o mare încurcătură, vom fi nevoiţi să împrumutăm avioane străine pentru a ne asigura siguranţa aeriană, de parcă asta s-a întâmplat peste noapte şi nu este urmarea politici sale dezastruoase, de parcă nimic din ceea ce se întâmpla românului azi nu i se datorează lui.
  Tu taci !!!
  Dispar din instituţii ale statului arhive cu invenţii şi inovaţii de interes strategic privind cercetarea nucleară. Cei puşi să le păzească nu păţesc nimic, iar cei ce trebuie să investigheze, spun că nu e nimic deosebit.
  Tu taci !!!
  Şi se fură voturile, iar comisia care trebuia să investigheze pe cei care au fost prinşi cu vot dublu, nu dă nici un răspuns, deşi există dovezi că ai fost furat şi voinţa ta răsturnată.
  Tu taci !!!
  În divan, se fură la 2-3 mâini, unii chiulesc, alţii se fac că lucrează, iar alţii mânuiesc legile după bunul plac, în văzul tuturor şi nu li se întâmplă nimic.
  Tu taci !!!
  Sistemul educaţional se reduce la bani, bani la înscriere, bani la examene, bani la absenţe, bani la promovare, bani la angajare, bani la reexaminare. Copiii tăi nu mai ştiu nici cum îi cheamă dacă nu se uită pe internet sau nu primesc un SMS.
  Tu taci !!!
  Dacă te îmbolnăveşti, nu ai unde să te duci, s-au închis spitalele, s-au scumpit medicamentele, trebuie să mergi dacă eşti operat cu faşele şi anestezicul de acasă, altfel mori neoperat sau deschis şi neînchis. Intri în spital pentru o unghie lovită şi ieşi cu 10 boli pe care nu le aveai la intrare.
  Tu taci !!!
  Un copil de 15 ani, român sportiv, este bătut de colegii de echipă maghiari, pentru că e român, chiar de Ziua Naţională a României. Nu se întâmplă nimic. Ceva mai târziu, Hocheiştii Naţionalei României (de naţionalitate maghiară) la un meci cu selecţionata Ungariei, tac când se intonează Imnul României, dar cântă cu foc imnul Ungariei şi pe cel al Ţinutului Secuiesc, imn care nu avea ce căuta la o manifestare oficială.
  Toţi tac !!!
  Tu taci !!!
  Guvernanţii nu fac altceva decât să te jupoaie, îţi bagă mâna în buzunar şi îţi iau banii, pentru că eşti prea bogat în viziunea lor, sau nu meriţi ce ai câştigat, iar ţara nu are bani. Se împrumută lăsându-te dator pe sute de ani, fără să le pese ce vor face şi de unde vor plăti datoriile cei ce le vor urma.
  Tu taci !!!
  Duşmanii tăi, cei ce vor să te vadă dispărut pentru a îţi lua locul, îţi impun ce să mănânci, ce să bei, ce medicamente să iei, fac experimente cu tine, te folosesc drept cobai cu avizul şi ajutorul trădătorilor din fruntea ţării, care le aplică legile într-un Codex Alimentarius care te duce la pieire.
  Tu taci !!!
  Parlamentarii îşi votează legi speciale, se protejează împotriva judecăţii pentru hoţiile şi prostiile pe care le fac, se acoperă cu legi făcute numai pentru ei, şi fură acoperindu-se unul pe altul.
  Tu taci !!!
  Preşedintele ţării îşi exprimă oficial acordul de modificare a Constituţiei ţării, la cererea unor străini, care îşi urmăresc propriile interese, fără a consulta măcar parlamentul, dar să te mai consulte pe tine…
  Tu taci !!!
  Un român plecat de acasă, descoperă peste hotare că ţara lui are de recuperat o sumă mare de bani de la alt stat. Ce fac parlamentarii români? Refuză să investigheze cazul, pentru că nu vor să îi supere pe cei ce îi ţin pe jilţuri, fără să le pese de interesul naţiunii, trădând jurământul făcut la investire.
  Tu taci !!!
  ASTA SE ÎNTÂMPLĂ ASTĂZI, POPOR ROMÂN,
  ŞI TU TACI !!!
  Dacă ar fi ca tot ceea ce se întâmplă să se răsfrângă numai asupra ta, românul de azi, nu ţi-aş scrie un cuvânt. Te-aş lăsa să lâncezeşti, să dormi până se aşterne praful peste tine şi mătura istoriei te va scoate afară din mintea celor ce vor urma, ca pe o întâmplare neplăcută.
  Dar tu popor român de azi, eşti legat de cel de ieri şi de cel de mâine şi odată cu tine piere nu numai trecutul, dar şi viitorul acestui neam.
  Cât o să mai taci ?
  Trezeşte-te, popor român, trezeşte-te român adormit şi nu lăsa să se şteargă dintr-o trăsătură de condei, tot ce ti-au lăsat părinţii, nu îţi lăsa copiii pe drumuri, sclavi ai celor ce nici nu existau pe când tu ştiai să scrii.”
  Arhimandrit Justin Parvu

 13. 14 George Hălărescu ianuarie 9, 2014 la 9:28 pm

  Lucrurile sunt evidente și doar cei care nu vor să le vadă nu le vor vedea. Dacă veți dori să-i convingeți pe aceștia este în zadar.
  Eu cred că toți cei care vă doresc în pușcărie vor putea fi zdrobiți și umiliți printr-o hotărâre a CEDO, care să demonstreze că sunteți NEVINOVAT.
  Atunci toți acești inși vor fi umiliți și li se va închide gura.

  USL-ul va trebui să consolideze statul de drept prin adoptarea unei legi în care magistrați care fac erori flagrante, iar statul român este condamnat la CEDO, să facă obiectul unor sancțiuni penale.

  Poate suferința și neplăcerile pricinuite nu le veți mai putea compensa cu nimic, dar vreo 100 de milioane de euro despăgubire pentru ce vi s-a întâmplat cred că vi se cuvin.

 14. 15 Stanescu Daniel ianuarie 9, 2014 la 10:48 pm

  Buna seara,sunt acasa in conditii de comfort acceptabil,in functie de posibilitatile materiale si ma trec fiorii la gandul unde va aflati din cauza presedintelui demis.Doresc sa ii reamintiti lui basescu ca sunteti nasul da cununie al Nadiei Comaneci si Bart Conner pe cand el l-a nasit pe Gheorghe Falca .In prostia lui alt basisit,Turcescu,si-a permis sa o atace pe marea noastra gimnasta la B1;MULTA SANATATE DOMNULE NASTASE

 15. 16 Radu Humor ianuarie 9, 2014 la 11:26 pm

  E de tot râsul pînă unde ajunge absurdul ?!
  Secretarul de stat adj al SUA se întâlneşte cu preşedintele celui mai important for juridic din România, nimeni altul decât nepotul unui fost general de securitate român care a luptat cel mai aprig împotriva Americii – duşmanul de moarte al omenirii, cum ne spunea atunci !
  Dacă nu veţi lua măsuri urgente de restabilirea ordinei în această ţară, mă faceţi să cred că nu nepotul, ci unchiul a avut dreptate. Şi nu Uncle Sam, ci cel al preşedintelui CSM român. Şi în acest caz ar trebui să ne adresăm lui Vladimir Putin !!
  Semnaţi Petiţia :
  http://www.petitieonline.com/forum/77548/start/5400

 16. 17 Vali Tudor ianuarie 9, 2014 la 11:46 pm

  chiar o tara intreaga plus institutiile acum in mana uslului nu poate face fata unui singur om? incredibil cum intotdeauna are cate un as in maneca in orice situatie vezi cazul NANA care acum este rezolvat cumva cu sacrificatul Fuia,,usleuleeeeeee unde estiii../70%???????????????halal tara

 17. 18 Mmariana ianuarie 9, 2014 la 11:52 pm

  Domnule Adrian Nastase, regret foarte tare prin ce treceti, si…mai ales, imi este mila de baietii dvs., niste copii buni, educati…am si eu doi baieti, 31 respectiv 34 de ani…si imi dau seama cat sufera si sotia dvs…si data trecuta, cand ati fost inchis, v-am scris acelasi lucru, si acum ma repet: Basescu vrea sa va infunde, cat mai mult, pentru ca sunteti un om prea puternic, pentru el…mai ales acum cand vor veni alegerile pentru presedinte…cum isi permite acest individ, sa isi bata joc de toti, de dvs., care aveti atatea studii, atatea carti scrise…pe langa el, care a fost un nemernic care vindea bauturi alcoolice, cand era capitan de nava, si ce afaceri mai facea pe vremuri…cum minte pe toata lumea…ma ingrozesc cand il aud pe ecran, cand bate campii, cand ironizeaza pe toti, cand rade sarcastic…tare mult imi doresc, cand nu o sa mai fie presedinte, acum are imunitate, nu se poate..!..sa il purtati si pe el, ani de zile pe la DNA, sa raspunda pentru toate faptele lui, el si toti ceilalti, Videanu, Berceanu, Elena Udrea, toata gasca asta de hoti…Eu am lucrat in politie, sunt pensionara, ma gandesc, cum este posibil, unii sunt judecati in libertate, pentru ca nu reprezinta un pericol social, ceea ce este fals, nu dau exemple, iar dvs., Becali, sunteti inchisi….ce pericol social reprezentati? Imi cer scuze ca am rabufnit, nu sunt singura, toata familia mea, va sustinem, pana si mama mea la 77 de ani, intelege toata situatia …sper din toata inima, ca baietii nostri, sa faca ceva in viitor, sa faca dreptate in tara asta, sa scape tara asta de hoti, sa-i faca sa raspunda toti pentru cat au furat!…Fiti puternic, Dumnezeu sa va fie alaturi, sa iesiti cat mai repede! Va doresc sanatate multa!

 18. 19 Cristi ianuarie 10, 2014 la 1:56 am

  „Ce-mi rămâne în viață?Ce-mi rămâne?Ce ciudat, nu-mi rămâne decât ce am dat altora.” Vahan Tekeyan
  După unii rămâne doar suferința pricinuită altora. După dumneavoastră rămân avocați, miniștrii, prim-miniștrii, o Românie stabilizată(cel puțin așa era în 2004).

 19. 20 ellena ianuarie 10, 2014 la 5:04 am

  In tara asta de penali mori cu dreptatea in mana.Unde sunt miile de erau pe langa dvs?nu ati fost optiunea mea dar ma infiora gandul ca nu s-a schimbat nimic.Suferinta la care v-au supus,lupta celui mic si mandria doamnei ma fac sa va admir si sa ma rog ptr.dvs. caci din pacate pot doar sa va citesc,sa oftez si sa ma rog sa treceti mai usor peste.

 20. 21 Feri Lidia Halasz ianuarie 10, 2014 la 7:14 am

  Dumnezeu nu doarme
  si nici un om nu pleaca de pe pamant pana nu plateste si aici raul facut altora,toti vom plati daca nu ne reparam greselile si ce este mai grav vor plati si pruncii pruncilor nostri,asa ca sa nu ne bazam pe preot ca ne transfera in loc cu verdeata,din pacate rezultatul raului,pacatului este chinul vesnic.Rugati-va la bunul Dumnezeu sa va rezolve toate problemele,doar EL poate face asta,dar ca sa fiti ascultat ,pe langa cartile care le studiati sa nu lipseasca cea mai importanta carte BIBLIA.Sa nu incepeti ziua fara sa va va hraniti din Cuvantul lui Dumnezeu si apoi sa stati de vorba cu EL sa-i spune-ti tot ce va supara .M-as bucura sa va apropiati mult mai mult de Dumnezeu si zi de zi o sa primiti o pace in suflet care doar EL o poate da.Sanatate si binecuvantari ceresti va doresc dvs.si familiei.

 21. 22 Marin Aurel ianuarie 10, 2014 la 7:42 am

  NTRE D-VOASTRA SI BASESCU ESTE O DIFERENTA CA DE LA CER LA PAMANT BETIVANUL NU SUPORTA PE CEI MAI DESTEPTI CA EL SE TREZESTE PE VAPOR ACOLO EL TAIA SI SPANZURA CEIA CE FACE SI CU TARA SPER DIN TOATA INIMA SA-I VINA SI LUI RANDULFITI TARE FOARTE MULTA LUME VA IUBESTE SI VA ADMIRA

 22. 23 Daba Florentina ianuarie 10, 2014 la 8:00 am

  eu cred ca dumneavoastra , sunteti un adversar de temut , si de asta a ti fost scos din viata politica , probabil nu mai trebuie sa existe astfel de oameni …….

 23. 24 maxim ianuarie 10, 2014 la 8:16 am

  Atâta timp cat judecătorii nu vor răspunde penal cu privire la hotărârile abuzive luate în instanta asa va fi în România. Îmi pare rău ca printre victime sunteți ai dumneavoastră. Ca o încununare a dreptei justiții reprezentantul SUA vine sa se intereseze de statul de drept. Oare STATUL DE DREPT a rămas acelas din iulie 2012?!

 24. 25 virgil ianuarie 10, 2014 la 8:30 am

  exista ceva,cat de mic ca o vinovatie a dvs, sau totul e fabricat? ati spus mai de mult sa ne uitam la cazurile lui Kohl si Chirac care au avut situatii similare dar sentinta a fost cu suspendare. adica nu e NICI O VINA sau NU O VINA ASA DE MARE?

 25. 26 Viorica Pacurari ianuarie 10, 2014 la 8:35 am

  Va doresc multa sanatate domnule Prim ministru,va rog sa aveti grija de d-voastra,pentru ca cei doi
  mindri baieti au inca nevoie de tatal lor.Nimernicia acestor timpuri nu stiu daca va trece ,nici daca ceva sau cineva va putea sterge din sufletul d-voastra ceea ce v-au facut,dar cind veti reusi sa va bucurati de succesele fiilor ,de nepoti(aici se vor topi multe suferinte)veti vedea cit de neinsemnata este hidosenia acestor jivine.

 26. 27 marian ianuarie 10, 2014 la 9:05 am

  Au trecut 24 de ani de la asa zisa revolutia romana si tot astept si iara astept sa vad cand ? poporul Roman de nationalitate Romana isi va face unu sau doua partide politice sa ajunga in parlamentul Romaniei si chiar in parlamentul Uniuni Europene asta astept sa mai vad la ani mei …CAND VA FI ACEL MOMENT ? ..Si iara doresc sa mai vad acum cand de 24 ani este asa zisa ,,Democratie,, cand , poporul Roman de nationalitate Romana isi va deschide un post de Televiziune in Romania ? –si iara vreau sa mai vad cand Institutiile din Romania vor fi conduse de catre cetateni Romani de nationalitate Romana ?? Concluzie : pana atunci sa nu ne asteptam noi cetatenii Romani de nationalitate Romana sa se mai indrepte lucrurile in Romania ,sub forma actuala care este de 24 de ani ,vom merge din rau in mai rau ….Va multumesc un cetatean Roman de nationalitate Romana 10 .01.2014-

 27. 28 blogideologic ianuarie 10, 2014 la 9:09 am

  Cea de a doua viaţă a regulii lui Gordon Moore : Auto-organizarea bottom-up a noilor chipuri din nanomateriale http://www.nytimes.com/2014/01/10/science/designing-the-next-wave-of-computer-chips.html?hp

 28. 29 blogideologic ianuarie 10, 2014 la 9:14 am

  Domnul Adrian Năstase este pedepsit pentru că a încercat să facă din România o putere economică emergentă. Din acelaşi motiv a fost omorât Nicolae Ceauşescu în decembrie 1989.

 29. 30 Covasneanu ianuarie 10, 2014 la 9:15 am

  Basescule!!!! Se strange lantul!

 30. 31 costeltiti ianuarie 10, 2014 la 9:30 am

  Un mareroman si un mare patriot a fost scos din jocurile politice ale cozilor de topor- deoarece este destept, un mare jurist si stie sa conduca un stat atunci cand ii cunosti legile si le pui in aplicare- din pacate gunoaiele ies la suptafata si acum conduc tara.

 31. 32 florin ianuarie 10, 2014 la 9:33 am

  in incercarea de a intelege motivul ptr care sunteti supus acestor nedreptati, am concluzionat ptr mine insumi urmatoarele: totdeauna un prost nu poate suporta un intelectual iar dvs reprezentati jucaria perfecta a luptei politice viitoare din perspectiva alegerilor ce vor veni; insa un fapt nu inteleg si chiar il urasc pe mojic, familia invocata adesea de el, e mai presus de orice, nu suport batalia politica atunci cand copii ori sotia sunt tinte adiacenta la aceasta, reprezentand victime colaterale; sotia dvs nu merita acest calvar si nicidecum copii dvs chiar daca sunt destul de mari si educati sa treaca peste asa ceva. Succes si mult noroc va urez. Totodata apreciez si admir spiritul dvs combativ precum si perseverenta. Totusi sunteti un model ptr multi tineri politicieni, afirm asta cu tarie ci nu fac oda ptr dvs.

 32. 33 blogideologic ianuarie 10, 2014 la 9:44 am

  „Pariul lui Pascal” – în ceea ce priveşte existenţa Divinităţii- trebuie văzut în contextul pyrrhonismului (doctrina scepticului antic Pyrrhon, din oraşul Elis aflat în Peloponez). Pe tema aceasta, îmi place formularea filosofului francez Louis Rougier: „L’abdication de la raison devant la foi, […] l’angoisse d’un Pascal, qui abîme la raison dans le pyrrhonisme pour parier désespérément; […] expriment des tourments, des faiblesses, des noblesses […].”

 33. 34 George Hălărescu ianuarie 10, 2014 la 9:56 am

  Către cei care nu admiteți afirmațiile d-lui A. Năstase, că acest proces a fost o răzbunare, vă cer să admiteți ipoteza că decizia a fost o eroare judiciară. Este posibil? Eu cred că da, există și precedente. Așadar, haideți să-l susținem pe dl A. Năstase să-și demonstreze nevinovăția la CEDO, pentru că în parte este și cauza fiecăruia dintre noi. Oricine poate fi victima unei erori judiciare să nu mai spun a unei răzbunări. Dacă el își va demonstra nevinovăția și statul va fi condamnat, fiecare dintre noi am câștigat dreptul de a ne bucura de o judecată mai dreaptă – dacă se va ajunge la așa ceva vreodată.

 34. 35 Centru ianuarie 10, 2014 la 10:09 am

  Ce ma mira este inversunarea absolut irationala a lui Basescu . Nu i-ati facut nici un rau , dimpotriva : nu ati urmarit , in 2001-2004 , nici unul din corifeii de sinistra amintire ai CDR-ului de cosmar 1997-2000 ( Ciumara , Sarbu , Dimitriu , Marian ,etc privatizarile catastrofale si politica anti-nationala in genunchi a epocii ) . Pe el nu l-ati deranjat pentru flota ( adevarat , flota dispare deja inainte de 1996 , in atmosfera de coruptie nebuna si delir ” vreau ce fac ca eu stiu cel mai bine ” din anii 1990-2000 , cu elita intreprinderilor toata inregimentata PSDR – va amintiti tentativa de vanzare din 1993 catre greci de un anume Teodoru ? ). Ati acceptat alegrile foarte indoielnice din 2004 , v-ati sacrificat in fata unui nebun care ar fi compromis fara sa clipieasca aderarea la NATO .

 35. 36 Fragmentarium Politic ianuarie 10, 2014 la 10:20 am

  O agenda de eveniment: Cateva chestiuni de principiu. Victoria Nuland, asistenta secretarului de stat american, se afla la Bucuresti, azi si maine, pentru discutii care privesc, intre alte probleme, si statul de drept. Avand in vedere anul electoral si contextul foarte inflamat de o a doua condamnare–spectacol, din aceste zile, misiunea Nuland se anunta a fi dificila si controversata. O manipulare electorala se poate realiza prin multe feluri, prin vizite, intalniri, pozitionare, mesaje, conexiuni sau alte gesturi simbolice, ca urmare atentia critica si suspiciunile nu vor lipsi. Coruptia este intr-adevar o otrava care se cere neutralizata, dar pentru a avea succes este foarte important a sti care este sursa. Probabil ca ar trebui sa ne intrebam mai des si cu voce mai tare daca sunt suficiente masurile punctuale, pe cazurile dovedite, sau este necesar un concept sistemic de prevenire si combatere a acestei maladii. Intr-adevar, coruptia determina scaderea increderii populatiei in guvernele alese, dar aceasta este intr-o prima faza. Urmatoarea tinta a scaderii increderii este, inevitabil, sistemul, atunci cand observi ca fenomenul coruptiei este transideologic si transpartinic. Ce anume din mediu il favorizeaza si ce remodelari s-ar impune ramane o tema de reflectie. Presiunea de conexare a unor masuri legislative cu interese economice externe este, prin ea insasi, un input de influentare. Un lobby netransparent, ca tinte si obiect sau fara reguli, drumurile pe care reprezentantii diplomatici sau emisarii politici la fac la institutiile executive de putere, pe teme usor asimilabile celor de control politico-juridic, sunt susceptibile de a fi interpretate ca tot atatea palme date statului de drept si independentei justitiei. Cand un stat de drept, in esenta sa, este manipulat la varf sau de catre varf, in scopuri politice sau electorale, utilitatea sa, efectiva si finala, risca sa fie deturnata catre cea a unui stat de paie.

 36. 37 Mariano Ilie ianuarie 10, 2014 la 10:20 am

  sunteti exemplul cel mai elocvent ,in ceea ce priveste o razbunare nefireasca,asupra tuturor Romanilor,de fapt,condamnarea dvs ,reprezinta condamnarea ireala a tuturor Romanilor.Eu ma simt condamnat alaturi de dvs,ca si alti Romani de bunacredinta.Ce exemplu trebuia sa dea si cui,de fapt cui foloseste aceasta „mascarada”.Daca el nu mai are dreptul constitutional sa conduca tara,inca o legislatura,nu trebuie nici dvs.Pacat ca el nu va plati pecuniar,ci noi Romanii fara nici o vina,cand ve-ti fi despagubit ce CEDO.Dar trebuie sa recunoastem ca nu va scapa de Judecata Divina ,asa cum bine spunea sora dvs,Asa sa le ajute Bunul Dumnezeu…

 37. 38 teostanc ianuarie 10, 2014 la 10:32 am

  Dle Nastase,
  Aveti dreptate.
  Una din rugile mele catre Domnul este sa nu ajung pe mana justitiei. A aceleia care in 1989 in loc sa judece a ucis un om.
  Reverberatiile de atunci sunt in procesul si condamnarea dvs. de acum.

 38. 39 Doru Coarna ianuarie 10, 2014 la 10:45 am

  Pe alt fir am explicat, la modul profan, care-i diferenta dintre tara si stat… Tara Romania a fost admirabil condusa de premerul Nastase, dar statul a ales ca presedinte mai bun ar fi Basescu! Asta s-a vazut prin constructia statului de drept, pe care, sa fim sinceri, nici acum cei din Uniunea Slabilor si Lasilor nu-l pricep, deci nici dl Nastase nu l-ar fi construit…

  Nu spun ca nu nu ar fi putut, dar Basescu a putut mai bine, asa s-a estimat atunci in 2004, si asa s-a dovedit a fi.

  Romania cu stat de drept este cu mult mai bine orientata in viitorul lumii decat ar fi fost fara, are acea ultima sansa.

  Daca nu intelegem diferenta dintre cele doua, nu ne vom putea explica nimic, nu vom intelege nimic, iar confuziile vor face ravagii mereu… plus ca sansa revenirii la normal dispare, sau se departeaza, ceea ce se si observa…

  Am o intrebare: cat concediu si-a luat premierul Nastase in patru ani de mandat? Caci vad ca unora concediile nu li se mai termina, desi Ungaria vrea pamant (romanesc), un reprezentant al Dep. de Stat vine pe aici pt corectarea unor declaratii cica-se curajoase dar lipsite de actiune, de fapt anapoda si insotite de actiuni contrare, legi respinse sau intoarse, un buget care trebuie din prima zi readaptat lipsei, si multe alte asemenea… Dar bine ca-i zapada, nu?

  Bine ca nu e, ca in stilul asta n-am avea cu ce s-o dam…

 39. 40 Cris ianuarie 10, 2014 la 10:51 am

  Băsescu se răzbună pentru că:

  – guvernarea Năstase a fost excelentă față de guvernarea lui
  – dl. Năstase a fost prețuit pe plan internațional, în vreme ce el, Băsescu, e doar tolerat și luat în balon
  – dl. Năstase e un om superior, în vreme ce el face parte dintr-o categorie inferioară (categoriile sociale nu sunt definite neapărat de prezența sau absența unei diplome, ci de prezența educației și a bunului simț)
  – dl. Năstase a fost și e apreciat de către oameni superiori, cu educație aleasă
  – dl. Năstase l-a disprețuit totdeauna pe Băsescu din cauza nivelului extrem de scăzut al acestuia, și nu și-a putut disimula disprețul
  – Băsescu are un veșnic complex de inferioritate față de dl. Năstase

 40. 41 Simo ianuarie 10, 2014 la 10:58 am

  Un politician care incearca sa puna Romania pe „calea cea buna”va fi intotdeauna indepartat ,prin orice mijloc.
  La indemnul: licurici din toate tarile uniti-va! pentru mentinerea Romania in stadiul de colonie au raspuns cu mare interes cei care azi ne tin in haos .
  Fara ajutorul tradatorilor din interior ,aceasta ingenunchere a tarii nu era posibila ,asa ca a aparul Basescu si gasca lui .
  Atata timp cat va veti iubii tara si-i veti dori binele o sa fiti mereu haituit .
  Din pacate eu nu am cum sa va ajut.Doar sufar.Sanatate !

 41. 43 popescu ianuarie 10, 2014 la 11:10 am

  Domnule prim-ministru daca in cazul dumneavoastra vi s-a comis o MARE NEDREPTATE de catre justitie, daca o pot numi justitie, ce spuneti de omul de rand, omul simplu fara functie importanta in stat, la cate nedreptati este supus de un regim infect? Mi-as dori ca acei magistrati care distrug viata unui om pe nedrept, sa plateasca pentru faptele lor ( le-as taia fiecare degetel de la mana cu care au jurat pe Biblie ca vor face dreptate in tara asta). Poate multi vor spune ca acei magistrati sunt ,,obligati” politic sa i-a anumite decizii si pentru asta sunt scuzati…GRESIT…acei magistrati au lasat politicul, de bunavoie, sa intre in structurile sistemului juridic, au permis asta in mod voit. Imi pare rau pt. ce vi s-a intamplat, astept ziua cand vor plati cei care v-au facut rau si cei care au facut rau Romaniei. Multa sanatate!

 42. 44 Cris ianuarie 10, 2014 la 11:18 am

  Familia Năstase și-a justificat totdeauna veniturile. Media care a prezentat o avere fabuloasă a fantazat pentru a-l ajuta pe Băsescu la prezidențiale.

  Înainte de căsătorie, dl. Năstase a avut un apartament, iar d-na Năstase – un apartament. Le-au vândut și au cumpărat unul singur. După 1990, l-au vândut și pe acesta, deci le-au rămas bani, plus că aveau și ceva economii.
  Din 1990, dl. Năstase a avut numai funcții mari (ministru de Externe, parlamentar, președintele Camerei, prim-ministru), deci și salarii mari.
  Dl. Năstase a fost profesor universitar (alte venituri).
  Dl. Năstase a scos o mulțime de cărți (alte venituri).
  Dl. Năstase a avut o casă de avocatură foarte profitabilă (alte venituri).
  Soția sa are o calificare superioară și a lucrat totdeauna (alte venituri).
  Dl. Năstase a completat anual declarații de avere cu tot venitul familiei, ca orice bugetar. Dacă ar fi fost ceva dubios, ar fi reieșit din declarații că cheltuielile erau mai mari decât veniturile. Nu poți să minți în declarație, fiindcă bunurile cumpărate SE VĂD.
  Dl. Năstase a primit o moștenire din partea familiei sale, așa cum primesc mulți dintre noi care fac parte din familii înstărite.
  Tamara Cernîșov, mătușa soției sale, a emigrat din Tbilisi înainte de 1944 și s-a stabilit în România unde a fost profesoară de rusă. La venirea de la Tbilisi, a adus cu ea bijuterii foarte valoroase, ea făcând parte dintr-o familie bună și bogată. Fiind unica rudă rămasă, Tamara i-a lăsat moștenire d-nei Năstase, prin testament întocmit la notar toată averea ei mobilă și imobilă, deci și bijuteriile foarte valoroase. Familia Năstase a dovedit cu testamentul, iar cazul „mătușa Tamara” s-a încheiat (nu și pentru neinformați și răuvoitori).
  Andrei a lucrat și în timpul studiilor, a lucrat și lucrează în privat, câștigând foarte bine.
  Din aceste venituri declarate, familia Năstase și-a cumpărat un apartament de 170 m.p. într-un bloc mic în Zambaccian și o casă de vacanță la Cornu.
  Toate aceste achiziții au fost făcute de-a lungul vremii, pe măsură ce s-au adunat veniturile.
  Unde sunt casele și terenurile pe care le vântura media în timpul guvernării sale?
  Cum s-a ajuns la cifre aberante (17 case, 20 de terenuri), iar din 2005 nu s-a mai vorbit în media decât de acestea două de mai sus?
  Simplu: pentru că nu au fost decât minciuni.

 43. 45 Miriam Radulescu ianuarie 10, 2014 la 11:22 am

  CHIAR daca nu o credeti -ATI FOST CONDAMNAT TOCMAI PENTRU CA VA RIDICATI ……PESTE CAPETELE MULTOR „IMPOTENTI POLITIC”( a caror extremitate cefalica , nu se ridica dincolo de GENUNCHIUL BROASTEI )!
  Am sa va povestesc o istorie reala, legata de un fost senator ,care a incercat prin toate mijloacele sa-l denigreze pe CEL CARE (pus de partid) „i-ar fi luat locul ” intr-o functie de conducere !!
  „PRIETEN VECHI „cu OMUL ,fostul senator a angajat dame de companie-(ca sa-l filmeze si astfel sa-l compromita) ,a pus pe cineva sa-i intermiedeze „afaceri profitabile” (ca sa-i faca un flagrant) ,i-a recomandat „pe cea mai buna secretara „-un om de-al lui ,(ca sa-l aiba in vizor in tot ce face)……Si totusi OMUL a scapat …!!!,nu pentru ca si-ar fi dat seama de cursele intinse ,ci pentru ca ERA ATAT DE …PROST incat nu „a pus botul ” la capcanele intinse …si pentru ca avea ACASA „o scorpie ” care ii controla toate miscarile …
  Asa au trecut patru ani in care fostul senator ,a cheltuit si bani si timp ,fara sa reuseasca ceva …IAR NEPUTINTA SI VARSTA au facut ca „prietenul cel vechi „sa sucombe….
  ASTA SE CHEAMA- NOROCUL PROSTULUI -ramas …UN OM INCORUPTUBIL!

 44. 46 ariela ianuarie 10, 2014 la 11:25 am

  Ce face USL?….chiar nu a gasit o solutie pentru indepartarea CALAULUI POLITIC BASESCU?…..Pana cand sa mai asistam la executii politice?
  IN celula lui ANTONESCU Maresalul sa fie aruncat acest CALAU, care a furat la vedere, si justitia se face ca nu vede.

 45. 47 Vsile ianuarie 10, 2014 la 11:58 am

  Blogi iarasi esti aiurea pe aratura , sunteti etilat?

  Pai Ceausescu a fost lichidat pentru ca adusese o natie intreaga la extintie morala , fizica si culturala , la fel cum o face acum Traian Basescu , bineinteles salvat de suportul extern, pe care Ceausescu il consumase,asa cum sper sa o faca si Traian!!

 46. 48 Andrei ianuarie 10, 2014 la 12:25 pm

  Pe zi ce trece imi este tot mai scarba si lehamite de tara mea. Odata ma consideram patriot,nu lipseam de la ceremoniile de la Tebea… acum la Tebea la 50 de metri de mormantul lui Avram Iancu se vinde curtoskolac si se vorbeste ungureste (nu ca as fi sovin) dar putina decenta se impune… statul te loveste din toate partile prin analfabeti pusi la locuri ” de cinste „, ONG-uri conduse politic, profesori cersetori (vis-a-vis de cele petrecute recent), tineri super specializati in domenii de top, someri, pt ca nu sunt fii sau fiicele cui trebuie,batrani umiliti , copii infometati si fara sansa la mai bine, o tara fara sperata si viitor, vazuta de mine,un umil medic de 30 de ani din provincie. Intelectualitate??? Bun simt??? Compasiune??? Filantropie??? poate mai spre vest de Nadlac.
  Va urez sa aveti parte de o sedere cat mai scurta acolo,forta si demnitate!
  Cu multa stima va transmit toate cele bune, dintr-o alta inchisoare, care are zidurile putin mai departate si care se numesc granite,dar in esenta trairea sufleteasca este cea mai dureroasa si banuiesc ca o impartasim impreuna!

 47. 49 Sibilla ianuarie 10, 2014 la 12:36 pm

  Pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor politice pentru 4 + 5 ani chiar nu vă spune nimic? – BA DA !!! SPUNE TOTUL !!! ASTA AU SI URMARIT ! IN BASCA-I DOARE DE ALTCEVA – PT ba-SECU si Iudele ce v-au periat pe fata si injunghiat pe la spate , acesta a fost scopul final, sa va tina cat mai departe de …

 48. 50 simplu ianuarie 10, 2014 la 12:36 pm

  Aceasta condamnare este ca urmare a complexului pe care-l are Basescu. nu numai fata de Nastase ci in general. Un psiholog ar spune direct ca e paranoia. Asta nu inseamna ca sant un fan al dv., avand in calitate de roman multe sa va reprosez, in primul rand ca ati ascuns adevarul si santeti contributor din plin la statutul de colonie a tarii mele.
  Adevarul ar fi fost sa le spuneti romanilor ce inseamna „integrarea”, nu mai exista nici -un dubiu ca a insemnat transformarea Romaniei intr-o mare piata de desfacere prin desfiintarea industriei, adica a acelor mijloace de productie fara de care o tara nu poate exista. Nu ati spus nimic atunci cand in tara exista o propaganda cu iz de tradare nationala impotriva valorilor romanesti si nici cand ati pus in practica acordul „negociat” si semnat de Basescu : PSAL. Si nici cand pe rand au aparut legi emise si de guvernul dv. ce au dat posibilitatea furtului din domeniul public .V-ati intarit pozitia facand concesii udmr cu rezultatul de acum.( sa va aduc aminte ca in 2004 nu ati fost ales presedinte si pentru declaratiile pro udmr sau pentru actiunea de gratiere a lui Cosma facuta de Iliescu ). De aceea va inteleg retinerea in a arata aportul lui Basescu la jaful national , puteti aparea si dv. in aceasta ecuatie, doar el a spus-o : ” daca pic eu va trag pe toti dupa mine”. Se pare ca in definitiv cam asta va deosebeste in principal : un curaj nebun. Si paradoxal , la Basescu acest curaj este dublat de o mare lasitate.
  Si inca un lucru: ce sa intelegem noi romanii din faptul ca NIMENI din clasa politica nu a PROTESTAT ca noul cod penal dezincrimineaza fapte ca subminarea economiei sau diferite forme de raspundere penala fata de JAFUL NATIONAL. Sau injumatatirea pedepselor fapt care duce la condamnari cu suspendare , sau termene reduse la prescrieri ( vax celeritate !!). Si totul facut tacit sa nu stie romanul ! Iar aceasta pozitie a UE fata de cod ne duce la concluzia unul cadou facut clasei conducatoare pentru serviciul facut UNOR tari europene in directia stoparii ratei somajului si a cresterii exportului. Ca tot vorbim de imunitati.
  Asta pe scurt ca sa intelegeti , poate, de ce romanii nu se inghesuie sa protesteze fata de condamnari facute la comanda, da ! , nu politice ci pur si simplu din ” ambatz „.
  Nu va urez nimic pentru ca nu simt nimic. Dar va spun ca aveti o datorie fata de tara, asta daca un juramant mai are vre-un inteles pentru dv., si anume sa spuneti ADEVARUL. Acum. rapid, neconditionat. Abia acest lucru va va deosebi de basescu ca substantiv comun. Asta tinand seama de faptul ca s-au dezincriminat multe fapte din nol Cod Penal….

 49. 51 Alexandru Szentgyorgyi ianuarie 10, 2014 la 12:37 pm

  Buna Excelenta !

  APA TRECE, PIETRELE RAMAN !

  LA MULTI ANI!

  Alexandru

 50. 52 Draghi Puterity ianuarie 10, 2014 la 1:22 pm

  Vad ca cele „doua minute de ura” zilnice impotriva lui Adrian Nastase devin saptamana urii. Semn clar ca „fratele cel mare” se teme din ce in ce mai tare…

 51. 53 Aramis ianuarie 10, 2014 la 1:29 pm

  Cativa, stiind ca am scris aici destul de mult, m-au intrebat ce parere am. Mai cu substrat sau mai fara, multi fiind convinsi ca scrierile mele de aici au avut un dedesubt. Fara a avea pretentia de infailibilitate, iata parerea mea:

  http://hanulmuschetarilor.wordpress.com/2014/01/10/havel-mandela-timoshenko-nastase-etc/

 52. 54 ZeV ianuarie 10, 2014 la 1:38 pm

  Doru Coarna
  Inteleg ca tara e una, iar statul e alta mancare de peste prajit….(trans)oceanic.
  Sa admitem (prin reducere la absurd) asta….dar daca statul l-a ales pe Basescu, iar tot statul. conform logicii dumitale sui generis il va alege pe Ponta (in vederea unei rocade), noi, cetatenii, care vrem sa-l votam pe Crin Antonescu, mai mergem la vot ? Si daca da, ne va fi invalidat votul de CC , iar Ponta va fi numit presedinte la ,,masa verde” ?
  Mai stii ce are in cap oncle Sam ?
  😉
  ps
  Apropo, vorba unui jurnalist (Costi Rogozeanu), statul de drept este si la Pungestii Chevronului ? Poate ne raspunde doamna…cum naiba s-o fi numind (sub-sefa de la Departamentul de Stat)….de fapt nu mie, eu fiind de acord, in cadrul unor precautiuni de mediu, cu exploatarea gazelor de sist.
  😉

 53. 55 ZeV ianuarie 10, 2014 la 1:41 pm

  ps
  Dorule, esti tare prietene…..tare simpatic.
  😉

 54. 56 papasha ianuarie 10, 2014 la 1:59 pm

  DA ANDREI, ASA ESTE PRECUM SPUI
  ” Vă înțeleg teama și lașitatea, tata este prea mare, prea respectat, prea iubit, iar noi, cei care-l iubim, suntem în jurul Dânsului! Nu-l puteți atinge! Rămâneți mici…”

 55. 57 Laura ianuarie 10, 2014 la 2:00 pm

  Din pacate traim intr o tara in care un prim procuror dna (cunoscut in deaproape de mine) are o gandire de creier spalat, face mii de greseli gramaticale in texte f simple, nu stie sa trimita un mail si pe care citez ” nu l intereseaza daca esti vinovat sau nu, eu arestez si ii facem din cacat bici si gata l am rezolvat”. Sa ne fereasca sfantul sa ajungem pe mana unor astfel de creiere spalate!

 56. 58 blogideologic ianuarie 10, 2014 la 2:21 pm

  Prin închiderea domnului Adrian Năstase, într-o operaţiune foarte dubioasă de inginerie juridică iniţiată de către procurorul Daniel Morar, legislaţia pentru finanţarea participativă în România a fost din nou blocată, şi se pare că încă pentru foarte mult timp. Omul politic Adrian Năstase a urmărit cu multă atenţie, chiar a sprijinit tacit, deschiderea unui nou sector financiar-industrial în România prin folosirea Internetului la finanţarea germenilor de întreprinderi bazate pe idei inovative (start-ups). Reamintesc că începând cu 23 septembre 2013, acest sector financiar-industrial nou a căpătat un solid sprijin legislativ şi în USA ! Pun aici un link foarte util spre eboşa deschiderii americane în operaţiunile importante de crowdfunding în Noua Economie http://siliconvalley.blog.lemonde.fr/2013/10/09/aux-etats-unis-le-crowdfunding-gagne-le-terrain-des-start-up/ Pe cine supără dezvoltarea acestui sector participativ-investiţional în România ?

 57. 59 Prof. univ. dr. Tanase Susanu ianuarie 10, 2014 la 2:38 pm

  Domnule Adrian Nastase, constat ca foarte multi sunt langa dumneavoastra in necazul pe care-l traversati. Cu toata sinceritatea, nici eu nu fac exceptie. Cu o deosebire, insa. Eu, neavand toate informatiile despre dvs., nu m-as pronunta daca sunteti sau nu vinovat. Eu va cred argumentele nevinovatiei dvs. dar, sper sa fiti de acord cu mine, parerea dvs. este subiectiva. Inca nu am vazut vreun politician invinuit de ceva anume si care sa recunoasca, nu-i asa, ca e vinovat. Toti au spus ca sunt nevinovati si ca sunt „instrumentati” politic. Cand ii va veni randul si lui Basescu si intregii sale „gasti de cartier”, cu siguranta va spune la fel. Ponta, la fel.
  Eu incerc sa fac un bilant sumar al celor 24 ani de excomunism. „Capitalismul” romanesc a debutat cu „improprietarirea” tuturor cetatenilor, actiune orchestrata de Mircea Cosa. Astfel fiecare persoana majora din Romania a primit niste „hartii” care, cu trecerea timpului, s-au devalorizat. Ulterior au fost cumparate pe nimic de catre „baietii destepti”.
  Apoi, cel care v-a cooptat prima data intr-un guvern – Petre Roman – a declarat industria romaneasca un „morman de fiare vechi”, ceea ce nu era adevarat dar a avut scopul scaderii valorii tuturor intreprinderilor romanesti.
  Din acel moment a inceput jaful in Romania. Acest jaf a fost denumit PRIVATIZARE de catre dvs. si de catre oameni ca dvs. Odata cu intrarea in NATO si in CE, jaful a fost amplificat, bogatiile tarii fiind moneda de schimb pentru accesul nemeritat in aceste organisme. Asa am ajuns ca astazi, dupa aproape un sfert de secol, populatia sa fie total pauperizata. Unii n-au vrut sa mai accepte situatia si au emigrat. Dau doar un exemplu: medicii. Numai in Germania sunt peste 30.000 medici romani. Nu putea nimeni sa-i opreasca sa plece. Dar nici nu am vazut vreun guvern care sa incerce sa opreasca in vreun fel acest exod, fie prin cresterea salariilor, fie prin plata cheltuielilor de scolarizare. Astfel ca bugetul tarii suporta scolarizarea medicilor, iar nemtii beneficiaza de acesti bani. Asta nu e furt? Este, domnule Nastase, doar ca-i mascat.
  In concluzie, toate guvernarile Romaniei au fost aservite „strainatatii” si „baietilor destepti” din tara, nu poporului roman. Cu totii, absolut cu totii, sunteti vinovati pentru starea in care se gaseste acum poporul roman. Si pentru asta nu va condamna nimeni. Probele de care ar fi nevoie au fost sterse cu mare grija. Cum sa va plang acum de mila cand eu stiu ca faceti parte din echipa tradatoare, alaturi de Iliescu, Constantinescu, Basescu. Ponta et co???
  In alta ordine de idei si eu, ca si dvs., sunt profesor universitar. Si eu, ca si dvs. am fost bugetari. De ce eu nu sunt atat de bogat ca dvs.?
  Apropo! Eu am doar o casa, o masina si niscaiva bani pusi deoparte pentru inmormantare. Pot justifica ultimul leu. Dumneavoastra spuneti ca nu sunt probe pentru a justifica intr-un fel condamnarea dvs. Dar hai sa facem altfel. Va propun sa va justificati toata averea. Atat dumneavoastra cat si rudele apropiate. Ce nu puteti justifica, sunteti de acord sa vi se confiste? Ca daca tot nu sunt probe impotriva dvs., inseamna ca – cel putin teoretic – dumneavoastra sunteti un om cinstit si va puteti justifica marea avere pe care ati acumulat-o impreuna cu eventualele rude. Va rog eu sa porniti din proprie initiativa la aceasta justificare. Pentru linistea mea si a tuturor celor care nu mai au incredere in politicieni. Asta ma asteptam si eu sa faca justitia. Nu sa va condamne, vorba lui Basescu, pentru „gainarii”. Dar cum sa faca justitia romana toate acestea! Nu poate, pentru ca asa a fost ea „setata” de catre toti politicienii potenti din ultimul sfert de secol. Deci si de catre dumneavoastra. Deci, daca justitia nu va obliga sa va justificati averea, va rog s-o faceti dvs., din proprie initiativa. Cine va poate opri? E dreptul dumneavoastra.
  Ma-ntreb daca-mi veti raspunde.

 58. 60 MARIN ianuarie 10, 2014 la 2:42 pm

  Ma doare faptul ca USL este la putere de ceva timp si nu a facut nimic pentru a indeparta gasca de basisti de la putere. Basescu a facut tot posibilul sa va scoata din viata politica domnule prim minstru. oare de frica a ce va urma dupa 2014 cu flota. Oare de ce nici un basist nu este condamnat?, o sa le vina randul din 2014 incolo dupa ce PSD o sa se scape si Crin asta cica viitor fost candidat din partea USL. Domnule NASTASE JOS PALARIA PENTRU TOT CE ATI FACUT PENTRU POPORUL ROMAN

 59. 61 Vsile ianuarie 10, 2014 la 2:44 pm

  Vsile
  ianuarie 10, 2014 la 11:58 am
  Blogi iarasi esti aiurea pe aratura , sunteti etilat?

  Pai Ceausescu a fost lichidat pentru ca adusese o natie intreaga la extintie morala , fizica si culturala , la fel cum o face acum Traian Basescu , bineinteles salvat de suportul extern, pe care Ceausescu il consumase,asa cum sper sa o faca si Traian!!
  Vsile
  ianuarie 10, 2014 la 10:15 am
  Carotasul intreaba, raspune insa Radio Erevan: Ultima stire “tata Sarbu s-a impuscat in nastase”

 60. 62 blogideologic ianuarie 10, 2014 la 2:49 pm

  Sînt uimit, eu însumi, ce sprijin emergetic imens primesc din ideologia iniţiată pe vremuri de către filosoful şi animatorul fandomului SF Adrian Rogoz !

 61. 63 sadicu ianuarie 10, 2014 la 3:14 pm

  Anul trecut,Gabriela Vranceanu Stirea,a fost o figura stearsa.A mai aparut din cand in cand la antena 3 ca sa spuna vorbe.In rest,nimic semnificativ.Eiiiiiiiiii….dar de la Craciun incoace/gura nu-I mai tace/nimic nu-I mai place.Toata ziua ,ca o gaina constipate:cot-co-dac,cot-cot-dac!!!
  Adevarati barbati si in PSD-ul asta.Se ascund sub fustele lu Firea pe care o folosesc pe post de vuvuzea.
  Nu stiu ce sa zic,dar cu multa vreme in urma,Gabriela Vranceanu Firea era o femeie respectabila care vorbea putin si in general despre economie.Daca nu ma insel,a fost sefa de cabinet a lui Mugur Isarescu pe vremea cand acesta a fost premier.Apoi a avut o cariera destul de reusita in televiziune.
  Primul pas spre politica l-a facut atunci cand s-a casatorit cu primarul Pandele,(il mai tineti minte pe Pandele? Este cel care se batea cu angajatii de la OTV in parcarea din fata televiziunii).
  Cred ca conteaza foarte mult ce fel de persoana ai alaturi de tine.Te poate ridica dar si cobora.

 62. 64 sadicu ianuarie 10, 2014 la 3:18 pm

  Am sters ceea ce cred eu ca a deranjat in mesajul anterior lasat in carantina si cu voia dumneavoastra il republic.Banuiesc ca titlul a fost de vina asa ca l-am sters.
  ……………………………………………………………………………………………………………Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat vineri dosarul in care vicepremierul Liviu Dragnea este acuzat, alaturi de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului organizat in 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. ICCJ a repins cererile depuse la termenul din 6 decembrie 2013 de Liviu Dragnea, prin care acesta a solicitat ca dosarul sau sa fie restituit la Directia Nationala Anticoruptie, pentru refacerea urmaririi penale. Doi inculpati din dosar, Predut Marian si Predut Cristina, unul membru PC si unul PNL, au anuntat instanta, prin intermediul avocatilor, ca isi recunosc vinovatia. Cei doi sunt acuzati ca au falsificat semnaturi si au introdus mai multe buletine de vot in urne.În cazul lor, instanţa va emite o sentinţă într-un timp foarte scurt. SURSA:Adevarul.ro
  …………………………………………………………………………………………………………………
  Deocamdata doar doua persoane apartinand clanului hotilor de la referendum,si-au recunoscut vina pentru a beneficia de pedepse minime in instanta,(probabil,inchisoare cu suspendare).
  Dar am convingerea ca gestul celor 2 ii va infuenta si pe alti protagonisti ai marii hotii sa-si recunoasca vina.
  Inchisoarea cu suspendare este o pedeapsa mult mai blanda decat inchioarea cu executare.
  Pana la sfarsitul anului va fi demantelata minciuna cu mult invocata cifra de 7,5 milione de alegatori care au votat impotriva Presedintelui in 2012.
  Cum se explica faptul ca in vara lui 2012,au votat impotriva Presedintelui,7,5 milioane alegatori iar in iarna aceluiasi an doar 4,5 milioane,(la alegerile generale unde mesaujul USL-ului a fost identic cu cel din vara)?
  Adica in plina vara,(cu temperaturi ce depaseau pe alocuri 40 grade) si in plin sezon de concedii,aproape jumatate dintre alegatori s-au inghesuit la urne iar intr-o zi mult mai prielnica,3 milioane dintre ei au preferat sa ramana acasa?
  Explicatia este foarte simpla,mai ales pentru cineva care a fost implicat politic si a a participat la nenumarate campanii electorale.
  In realitate ,atat in vara cat si in iarna,cele doua partide care compun USL,au reusit sa aduca la urne doar propriile active de partid,(aproximativ 2 milioane PSD si aproximativ 1,5 milioane PNL).Surplusul din vara=furt.
  Bine,bine,in mod justiticat pot fi intrebat:daca in vara s-a furat masiv,de ce nu s-a repetat fenomenul si in iarna? PENTRU CA LE-A FOST TEAMA!
  Referendumul din vara a fost atent monitorizat de SRI si alte servicii astfel ca la sfarsitul scrutinului se stia exact cat s-a furat ,respectiv zonele unde s-a furat.Procurorii s-au dus exact in acele zone,dar nu pentru ai intimida pe alegatori,asa cum s-a vehiculat in presa uselista ci pe reprezentantii puterii in teritoriu:presedinti de consilii judetene,primari,vice-primari,consilieri,presedinti de sectii etc.Actiunea Parchetului nu a fost in zadar.Reprezentantii USL-ului in teritoriu s-au temut sa comita ilegalitati si in iarna lui 2012.
  Ca si o paranteza,(pentru ca tot am adus vorba de alegeri),nu pot sa nu remarc scorul dezastruos pe care la obtinut PSD la ultimele alegeri.
  Dintre cei 4,5 milioane de alegatori care au votat cu USL,2,7 milioane i-au revenit PSD-ului iar 1,8 milioane PNL-lui.
  In toata existenta sa,cand a miai inregistrat PSD-ul un scor atat de mic?…asta,apropo de ”marele” Victor Ponta.
  Un ultim argument,(foarte solid,zic eu),pentru incheierea pledoariei.
  Imediat dupa referendumul din 2012,cei de la putere au promis ca vor reface ”la sange” listele electorale pe motiv ca nu mai corespund realitatii.
  Azi maine se implinesc doi ani de atunci si la fel ca alte sute de promisiuni,nici aceasta n-a fost onorata.DE CE OARE? 🙂
  Este posibil sa constatam ca la referendumul de demitere al Presedintelui au votat toti mortii din cimitire? 🙂
  Acum,nu va suparati pe mine:am intrebat si eu,n-am dat cu paru’. 🙂

 63. 65 Exos ianuarie 10, 2014 la 3:31 pm

  Sincer, nu credeam vreodata ca dl. Nastase sa reajunga dupa gratii. Sincer mi se pare o nebunie anuntata inca de pe vremea cand actualul presedinte anunta : „Adriane, nici nu stii , cat de mic ai se devii”. Consider ca daca sunteti acum unde sunteti , tot dvs. vi se datoreaza. Anii de-a randul ati stiut si nu ati facut nimic. Dar oricum e tardiv sa mai discutam aceste aspecte. Regret doar ca o persoana ca dvs. ar fii mult mai utila societatii afara si nu acolo, desi, nu ar strica sa incepeti reformarea societatii romanesti de acolo. Cat despre „politichie” mi se pare dezamagitor sa votezi USL si dl. presedinte sa fie inca in functie. Sunt convins ca daca nu se schimba nimic urmaza Dl. Voiculescu, si altii pe care nu vreau sa-i reaminesc aici. Regret doar ca din cauza dvs – pt ca nu ati facut ce trebuia cand trebuia- azi, un popor intreg, inclusiv dvs, avem de tras. Dar cum am zis, si ma repet,,,degeaba mai discutam. Cat despre justitia romana va pot spune cu mana pe inima ca in Romana singura justitie care functioneaza este justitia …divina ! Si inca am dubii…cred totusi ca in cazul Dvs., Dumnezeu si-a luat vacanta. In concluzie, va doresc multa sanatate si forta necesara pentru a revenii acolo unde va este locul, dar de data asta mai determinat ca oricand. Daca nu, inseamna ca nu ati invatat nimic pana acum din ceea ce ati patit. Un gand bun, cu toata stima, un alegator dezamagit de intreaga clasa politica romaneasca !

 64. 66 Luminita Arhire ianuarie 10, 2014 la 3:39 pm

  @Prof. univ. dr. Tanase Susanu –
  Mi se pare cel putin straniu reprosul dumneavoastra , domnule profesor Susanu ; si eu am aceeasi meserie cu Dinu Patriciu dar nu m-am gandit vreodata ca doar pentru asta ar trebui sa am aceeasi avere cu el !

 65. 67 Zena Muresan ianuarie 10, 2014 la 3:52 pm

  Buna ziua, domnule Nastase. Subscriu si eu celor scrise mai sus de domnul Prof. univ. dr. Tanase Susanu. Am fost mintiti si dezamagiti atat de mult de clasa politica incat cu greu mai putem sa credem in vorbele unui politician. Trebuie sa va spun ca eu vedeam in dumneavoastra un om care as fi dorit sa ma reprezinte, un Presedinte pe care sa-l respect. De aceea sper sa va puteti dovedi nevinovatia.

 66. 68 Ghita Bizonu' ianuarie 10, 2014 la 4:08 pm

  Dlui prof. univ. dr. Tanase Susanu

  Cu tot respectul dle sunt 2 gaste in 2 traiste diferite in 2 portbagaje diferite.
  Prima ar fi gasca politica – dvoastra, altii , samd pot banui linistiti ca dl Nastase a avut si „alte” venituri. Sanctiunea in acest caz este politica – nu votezi pe Nastase ca este „bandit” adica prea bogat si ai banuieli (justificate sau nu) .

  A doua este gasca penala . Nu bagi un om la inchisoare fara probe…… chiar daca ai „suspiciuni” . Sa zic asa dintaii ii numeri oualalele (daca are ferma de gaini) , faci totalu’ si intrebi „bine ma musiu Asta de unde ai kentuit 300 si ai economist 200 cand veniturile lu matale au fots 150?” si mergi sa vezi cat a fost impozitat … sau gasesti dovezi ca „a furat” (asta insemand in limbaj popular ca a furat pur si simplu, ca a delapidat, ca a primit mita, ca a facut trafic de influenta samd) . Numa dupa ce dovedesti ca banii au fost rezultatul unei actrivitati infractionale strict definite de lege il „bagi”. Indiferent ca este vorba despre „gainarii” sau „tunuri” .
  Altfel ajungem la ordalii ca in evul mediu sau la naravurile anilor 50 „marturiseste banditule!!!”

  Intre noi fie vorba asa ca de „bizon” la prof univ este trist ca eu trebue sa va explic astea … Trist ptr starea intelectuala a teleptualitatii noastre … care in gnl ramane ancorata in mentalitatea anilor 50 ….

  A da. Sa ma prezint ” eu sunt „scarba din oficiu” si pentru lamurirea dvoasta (cu cine aaveti de-a face) va recomand http://www.scribd.com/doc/18501028/Seculara-Inapoiere-a-Romaniei (se mai gaseste serializata la http://vremea.forumgratuit.ro/t481-seculara-inapoiere-a-romaniei-la-trei-secole-de-paris-introducere)

 67. 69 sadicu ianuarie 10, 2014 la 4:43 pm

  ”Experţii Comisiei Europene au transmis autorităţilor române că prima versiune a Acordului de Parteneriat (AP) pentru utilizarea fondurilor comunitare în perioada 2014-2020 este lipsită de viziune strategică, prea vagă şi nu dovedeşte că lecţia dată de eşecul cheltuirii banilor UE este valorificată”.
  SURSA:MEDIAFAX
  …………………………………………………………………………………………………………..
  Ce se intampla doctore?
  Actuala putere este atacata din toate partile,.Leul se devalorizeaza in fiecare zi in raport cu Euro.

 68. 70 Doru Coarna ianuarie 10, 2014 la 4:52 pm

  @ ZeV,

  daca Antonescu va prezenta garantii absolute ca prezerva statul roman si interesele acestuia cu privire la securitate, justitie, aliante, orientare, atunci poti merge sa-l votezi si se va alege… sau poti sa nu-l votezi, ca tot se va alege…

  Daca insa nu, atunci iti strici botoseii degeaba, s-ar merge pana la a acuza fraudarea votului si altele de genul asta, eventual relaxarea la SPA ca-n cazul lui Geoana, si tot nu se va alege…

  Deocamdata sunt cativa care raspund bine normei dar nu se stie daca vor sau le convine, as enumera pe Isarescu, Ponta, Boc, Udrea, dar ultimii doi nu au vehicol electoral decisiv, primul nu cred sa vrea, iar Ponta este inca legat prin USL.

 69. 71 Adrian B. ianuarie 10, 2014 la 5:20 pm

  @ All

  Va provoc la un raspuns :

  – CATA INCREDERE si CE ASTEPTARI putem avea noi cetatenii de la clasa politica din Romania cand PRIMII TREI OAMENI DIN STAT si-au promovat nevestele si fiicele in functia de europarlamentar ? Fara sa mai enumar alte kkt-uri . Ma refer la d-nii Ponta , Basescu si Antonescu …

 70. 72 Manyx (@Manyx87) ianuarie 10, 2014 la 5:59 pm

  Nu e normal ca cineva care a facut bine sa ajunga la inchisoare cum nu este normal ca cineva care este la putere sa isi bata joc de popor. Viata este nedreapta pentru cei care traiesc nedrept.

  Fiti macar in ultima clipa demn si nu aparati nedreptatile altora care stiti ca au distrus tara, ei v-au lasat la greu, poporul inca va mai poate oferi o sansa.

  Familia unui om nedrept sufera mai mult decat sufletul corupt al celui decazut.
  Macar pentru nepotii nostri sa ne sacrificam si sa scapam romania de cancerul coruptiei care a pus stapanire pe clasa conducatoare.
  Nici unul din noi nu stim de unde am venit si unde ne ducem dar macar cat suntem aici cu totii sa facem sa fie bine pentru toti.

 71. 73 Cristi ianuarie 10, 2014 la 6:25 pm

  Imi amintesc perfect ca in 2000 tara era in pragul colapsului(atat financiar cat si social).
  Nu numai ca tara s-a stabilizat dar a si avut crestere economica serioasa(asta fara imprumuturi colosale de 20 miliarde dolari)
  Cum poti condamna un om ca a schimbat terenul pe care-l avea pe un apartament?!
  Va reamintesc ca acest om a fost primul de dupa revolutie care a construit mii de locuinte ANL pentru tineri. Foarte multi profesori, politisti, medici, ingineri, judecatori, procurori, avocati locuiesc in aceste locuinte.
  De ce nu-l condamnati si pentru aceste cateva mii bune de familii care au unde locui?
  Astia de acuma cred ca si pe Titulescu il incriminau!!!(si nu glumesc)

 72. 74 Centru ianuarie 10, 2014 la 6:46 pm

  @ ” profesor universitar ” – ” echipa tradatoare ” , ” niscaiva ” , ” gainarii ” , obisnuitele lamentatii dambovitene cu ” pauperizarea populatiei ” – vocabular si discurs destul de simplut pentru un ” profesor universitar ” .
  Calea economica de dupa 1989 nu este buna ? In Coreea de Nord se merge si astazi pe calea socialismului stiintific ! Noi in 8 ani – dupa 2004 – am depasit pentru prima data in Istorie PIB-ul Ungariei ; de la un PIB de 40 de miliarde de dolari in anii 1990 suntem azi la un PIB de 170 de miliarde de dolari … in 1989 si 1990 nu puteam calatori nicaieri si eram vazuti ca niste ciumati la Belgrad sau Praga , acolo unde tovii ne lasau sa iesim , azi cu pasaportul romanesc poti merge oriunde …

 73. 75 Cris ianuarie 10, 2014 la 7:11 pm

  Ioan Păun, cel care a fost mai întâi învinuit și apoi martorul acuzării, și-a adus aminte (învinuit fiind) că dl. Năstase i-ar fi DAT mită 118.000 de dolari (lasă data emiterii bancnotelor!) pentru ca el, Păun, să-i facă niște servicii familiei Năstase.
  În toate celelalte dosare, dl. Năstase a fost achitat de acuzația de LUARE de mită.
  În acest ultim dosar dl. Năstase a fost pedepsit pentru că ar fi DAT mită.
  În lege nu e prevăzută o pedeapsă și pentru cel care IA mita?
  Dacă dl. Năstase a fost pedepsit pentru DARE de mită, de ce Păun nu a fost pedepsit pentru LUARE de mită?
  căci el, Păun, nu a anunțat imediat PNA că prim-ministrul l-a mituit, a ținut banii (care nu erau tipăriți încă), a cheltuit din ei, i-a reîntregit și i-a dus la DNA drept probă abia când a fost învinuit.

 74. 76 Monica Grosman ianuarie 10, 2014 la 7:33 pm

  Suntem cu miile alaturi de dumneavoastra si de familia dumneavoastra. Chair daca va dura , stim cu totii ca CEDO va spune adevarul, iar cei care v-au adus in acaesta stare le spunem ”sa le fie rusine”.

 75. 77 ZeV ianuarie 10, 2014 la 7:34 pm

  Prof. univ. dr. Tanase Susanu
  Stimate domn, permiteti-ni sa fac un comentariu referitor la asertiunea domniei voastre :
  ,,In alta ordine de idei si eu, ca si dvs., sunt profesor universitar. Si eu, ca si dvs. am fost bugetari. De ce eu nu sunt atat de bogat ca dvs.?”
  COMENTEZ:
  Stimate domn, dvs credeti ca George Soros si-a castigat averea cinstit ? Definiti ca ,,cinstita” o speculatie bursiera, care, de multe ori , a destabilizat natiuni intregi ?
  Domnule profesor, am facut o revolutie si am pus cap compass, exclusiv, spre VEST.
  America, cea in care exista uriase disparitati sociale, crime, legalizarea marihuanei dar si condamnarea la moarte (SUA nesemnand o Conventie internationala referitoare la protejarea vietii), se erijeaza, in Romania si in lume, drept etalon al ,,statului de drept”.
  Eu va propun sa ungem cu capitalism o felie de paine alba romaneasca si sa mergem mai departe: cu fonduri europene ingropate sub tomuri de proceduri, cu Chevron, cu Deveselu, cu ,,inaltul demnitar” (insarcinat cu afaceri) de la Ambasada SUA, cu Papici, cu Macovei si, nu in ultimul rand, cu Basescu. Acesta din urma, dupa eventuala sacrificare a lui Victor Ponta, nu numai ca nu va dialoga cu cei de la Pungesti, ci, va trimite procurorii cu Biblii la purtator in zona.
  Sa vedeti ce repede se vor autodenunta cativa sateni ca fiind sabotori ai economiei nationale, pentru ca ulterior sa depuna vreo marturie, doua.
  Asta e romanul, stimate domn, restul, e filozofie si multa, fara limita (dar inutila) speranta.
  Va garantez ca asta vor si sustinatorii din afara ai domnului Basescu: intreaga clasa politica , prin definitie corupta, sa fie transferata la parnaie , iar statul roman sa ramana sub o singura comanda si un guvern format doar din consilieri prezidentiali si procurori. Votul ? Bani cheltuiti inutil, mai bine i-am utiliza la construirea de noi inchisori pe plaiurile mioritice. La fel de secrete ca si cele ale CIA.
  Dupa care, America va edifica in Romania ,,societatea capitalista multilateral dezvoltata a egalitatii de sanse”. Pana la prima poticnire si/sau piedica a celui de langa tine, sau…din umbra ta. La finish, tot ,,investitorul” strain (sprijinit de statul sau de origine) va pune mana pe terenul agricol. Nu toti romanii, din pacate, au fost marinari.
  (Z)

 76. 78 sadicu ianuarie 10, 2014 la 7:53 pm

  Observ ca n-a disparut doar Ponta in munti ci si pesedistii de pe blog.
  🙂 😉

 77. 79 ZeV ianuarie 10, 2014 la 8:12 pm

  Adrian B.
  Sa nu exageram cu misoginismul. Din cate stiu, doar doamnele domnilor Ponta si Antonescu au fost promovate de sotii lor, In ceea ce o priveste pe Elena Basescu, distina beizadea a candidat ca endependenta, din cate cunosc, deci, a ajuns la Bruxelles prin forte proprii. Acolo, a inregistrat numeroase succese.
  (Z)

 78. 80 Cristi ianuarie 10, 2014 la 8:25 pm

  Mai dar Nastase nu ar fi meritat o casa de la stat! Daca a fost prim ministru cred ca merita.
  Daca si-a construit el nu este bine. Cata logica!!!

  Altii au luat de-a gata si este foarte ok.
  Experienta lui Nastase nu ar trebui si nu ar fi trebuit neglijata.Cei care conduc fara sa tina seama de oameni de calibru si cu experienta sunt niste amatori. Prin aceste condamnari se doreste doar batjocorirea unui om mare. Dacă avea grijă de el cum a avut grijă de ţară cu siguranţă nu ar fi ajuns în situaţia asta.Păcat că nu ne ştim aprecia oamenii de valoare!

 79. 81 ZeV ianuarie 10, 2014 la 8:27 pm

  Doru Coarna
  Ce mai face amica noastra comuna (fosta in ceea ce ma priveste si actuala in ceea ce va priveste) , doamna Elena Udrea ?
  Iata, apropiindu-se de varsta rotunda si frumoasa de 40 de ani, a avut un moment extrem de inspiratie pe data de 19 decembrie 2013:
  ,,Elena Udrea a mai spus că l-ar susţine pe Maior pentru preşedinţia România: „Eu l-aş susţine pe George Maior la preşedinţia României având în vedere că ar aduce echilibrul de care avem nevoie şi ar avea forţa să calmeze şi PSD şi PNL. Ar fi un bun candidat al USL-ului. Dacă ar candida împotriva unui coleg de partid, obligaţia mea este să votez cu candidatul partidului. Ca alegător, cred că Maior ar fi un bun preşedinte pentru România

  Cât despre Mugur Isărescu, Elena Udrea l-a numit „veşnicul candidat”.

  COMENTEZ:
  Asa iti sta bine, Udreo, si desteapta nu numai frumoasa.
  Dar eu spun ca tot varianta lui Eusebiu este mai buna: Ponta presedinte si Udrea premier. Cred ca doamna Ponta va da divort in atare caz.
  (Z)

 80. 82 Cris ianuarie 10, 2014 la 8:30 pm

  @ prof. univ. Tanase Susanu:

  Pentru că dv. ați fost DOAR profesor universitar și, probabil, soția a fost casnică sau nu ați avut soție.
  Dl. Năstase a fost profesor universitar și ministru de Externe, parlamentar, președintele Camerei Deputaților, prim-ministru, președinte FET, a avut o casă de avocatură profitabilă, a scos cărți de pe urma cărora a luat bani buni, soția nu a fost casnică, soția a primit o moștenire consistentă de la o mătușă, prin testament încheiat la notar…
  Iată de ce probabil dv. nu aveți un apartament de 170 m.p. într-un bloc și nicio casă de vacanță într-o comună din Prahova.

 81. 83 Ghita Bizonu' ianuarie 10, 2014 la 8:30 pm

  Cris

  Nastase nu avea cum mită 118.000 de dolari lui Ioan Păun. Pentru ca mita este data ca un functionar sa faca sau sa nu faca ceva care este in fisa postului .,. (de ex .. daca dai asistentei 10 lei ca sa iti faca injectia este mita. Daca arata bine si ii oferi un lant de aur cu garagara de rigoare inseamna ca o curtezi … findca nu este in fisa posrtului ei sa iasa cu tine. In acest din urma caz justitia nu se baga decat daca te snopeste in bataie sotul ei …)
  Daca , adica hai sa presuounem , ca Paun a primit 118.000 $ de la Nastase ptr ca sa ii faca anume servicii este o conventie civila intre 2 cetateni . Ma rog nu stiu daca asta nu ar insemna ceva conflict de interese sau incalcari de cod profesional ptr Paun INSA sigur nu poate fi vorba de mita.
  A se verifica daca zisul Paun a declarat suma la fisc ..
  Insa nu mai a ce zice cva zisu Paun a fots „santajat” ca nu stiu ce …. 118.000 $ ptr mai putin de 24 de luni e o suma „motivanta” ptr oricine . Eu zicv ca era nitel cam prea mare …

 82. 84 Cris ianuarie 10, 2014 la 8:35 pm

  Egalitarismul ăsta idiot la care aspiră unii, conform idealului comuniștilor
  „de la fiecare – după posibilități, fiecăruia – după nevoi”,
  îmi amintește întrebarea unui funcționar indignat de la registratura unei instituții importante:
  „De ce eu să am salariu 1000 de lei, iar directorul 4000? El nu mănâncă tot cu o gură?”

 83. 85 Radu Humor ianuarie 10, 2014 la 8:46 pm

  „in 1989 si 1990 nu puteam calatori nicaieri si eram vazuti ca niste ciumati la Belgrad sau Praga , acolo unde tovii ne lasau sa iesim , azi cu pasaportul romanesc poti merge oriunde …”

  Nu ştiu cum arătai tu cu ai tăi de se uitau ăia aşa la tine 😉
  Probabil cum se uită şi astăzi unii la ţiganii noştri….

 84. 86 Radu Humor ianuarie 10, 2014 la 8:51 pm

  „Nu toti romanii, din pacate, au fost marinari.”

  Auzii că şi madama Nuland se dădu ceva timp prin bărci 🙄
  Unde mai pui că şi ruseşti….

 85. 87 Maximmouse ianuarie 10, 2014 la 8:56 pm

  @sadicu,

  Dar de ce te miri de antonescu, si anume ca s-a rebrenduit?! Ia, mai umbla la arhiva, este a cata oara?! Cand „presedintele lui” , ca sa-l citesc pe Nils , a dat ordinul : ciocu mic, ca raman fara informatii din miez ,apoi, crinul s-a conformat.Ce-i asa greu de priceput?!

  Satana nu a ramas repetent in facultate, crin, da, deci putem trage concluzia ca satana a fost si este mai …..cult in cap decat doctorandul ?! 🙂 🙂 🙂

  Crin trebuie sa o reactiveze pe musca, nu se stie niciodata la ce e buna…..:) 🙂 🙂

 86. 88 Maximmouse ianuarie 10, 2014 la 9:02 pm

  @sadicu!

  Nu ma mai satur sa-=ti citesc postarile….:) 🙂 Chiar, ce situatie tregica are Romania acum, si mai ales USL…cata dreptate ai….:) 🙂 Apropo, ati trecut de 2%?! 🙂 🙂

 87. 89 Maximmouse ianuarie 10, 2014 la 9:07 pm

  @dl.Prof Susanu,

  De ANI ati auzit?! Daca era ceva in neregula, giumbix de la forul tutelar i-ar fifacut cel mai frumos cadou basescului….iaca , nu s-a putut! Viata e nedreapta , uneori ……:) 🙂

 88. 90 Maximmouse ianuarie 10, 2014 la 9:26 pm

  @blogideologic,

  Laconic si corect , aceasta este minte de universitar, respect.

 89. 91 Beatrice ianuarie 10, 2014 la 9:29 pm

  Va trimit doua strofe dintr-un poem al lui William Ernest Henley (poet din sec. XIX) care poarta titlul INVICTUS:

  De intimplare prins in gheare,
  Nu am sovait si nu am tipat
  Lovit de nenoroc cu-nversunare,
  Sunt plin de singe dar neincovoiat.

  Dincolo de acest loc de lacrimi si urgie,
  Se intrevede numai Groaza umbrei de nedespicat,
  Si totusi amenintarea anilor ce va sa vie
  Ma afla si ma va gasi neinfricat

 90. 92 Adrian B. ianuarie 10, 2014 la 9:32 pm

  Cred ca asta spune foarte multe despre ceea ce cred oamenii simpli din Romania …

  http://www.dcnews.ro/2014/01/care-este-cea-mai-votata-petitie-din-romania-din-toate-timpurile/

 91. 93 gazetarul ianuarie 10, 2014 la 9:32 pm

  Domnule Năstase,ar fi trebuit să ştiţi faptul că în ţara asta proştii votează cu proştii,iar deştepţii cu deştepţii.Atâta doar că proştii îi depăşesc cu mult pe deştepţi în România,din păcate,iar în final ajunge la conducerea României tot un…prost! 🙂 🙂 🙂 Singura şansă a acestei ţări este să-i mai deşteptăm pe proşti şi alături de oamenii inteligenţi din această ţară să alegem un om inteligent în fruntea ţării.

 92. 94 vsile, ianuarie 10, 2014 la 9:52 pm

  un prost mai sus abereaza basist lamentabil ,omitind ticalos ca Doamna actuala Antonescu a fost ce este acum inainte de casatoria cu Antonescu,
  Sotia lui Ponta de care am scris „exista” in parlamentul european din vremea lui Basescu Boc,
  Singura europarlamentara aleasa „pe bune” de taticul a fost insa asa cum mentioneaza prostul ,fosta dominsoara EBA devenita prin casatorie SIDA!
  PS.
  GOOD BY!
  Si pe acest blog mesajele care-l deranjeaza prin adevaruri, psihic si nu moral pe AN dispar ,,o mare ticalosie pe care eu o inghit eventual de la un sadic, am spus unul, fiind vorba insa si de sadici din fieful lui Nastase, va las si sa ne revedem domnule Nastase cind o sa scapati de aceste lichele dovedind ca viata va invatat ceva!
  Nu ati invatat nimic domnule prof.universitar!

 93. 95 Adrian B. ianuarie 10, 2014 la 9:57 pm

  @ Tanase Susanu

  Sunteti Profesor Universitar Doctor ? Chiar a decazut rau invatamantul romanesc …

 94. 96 Monica R ianuarie 10, 2014 la 10:13 pm

  Din Luju.ro

  * O informatie care daca se adevereste risca sa nasca un urias scandal. Surse judiciare care doresc sa fie anonime, ne-au informat ca majoritatea judecatorilor care l-au condamnat a doua oara pe Adrian Nastase si l-au trimis iar in inchisoare au inceputa urmarirea penala in anumite dosare. Nu ne-ar mira deloc sa fie adevarat, intrucat astfel de situati au mai existat pe vremea lui Daniel Morar, iar judecatorii vizati nu s-au simtit sa se abtina de la judecarea unor dosare instrumentate de DNA, ci dimpotriva au judecat si condamnat. In schimb, ne amintim cum slugarnicul Daniel Morar se dadea de ceasul mortii ca judecatoarea Viorica Costiniu de la Sectia a II-a penala a CAB sa nu mai apara in dosarele DNA, intrucat sotul ei era trimis in judecata de DNA… O fi bine ca DNA sa faca dosare judecatorilor care le rezolva rechizitoriile? Moral nu e, si nici deontologic! Daca acest lucru se va confirma oficial, inseamna ca DNA i-a strans cu usa pe judecatorii ICCJ prin procedee securistice, similare cu cele folosite in cazul „judecatoarelor spagare” in care au fost insirate aiurea numele a zeci de judecatori care ar fi luat spaga, desi nu aveau nicio calitate in respectivul dosar instrumentat de procurorii Mirica si Cerbu, neexistand nici macar o proba in adevaratul inteles al cuvantului.

 95. 97 Sibilla ianuarie 10, 2014 la 10:16 pm

  JUSTIȚIA ” INDEPENDENTĂ ” , NIȘTE LACHEI, NUMIȚI POLITIC , DECI EXECUTANȚI AI ORDINELOR TOARĂȘULUI DEMISU – bă-SECU , ȘANTAJABILI, DECI ȘI-AU ÎNDEPLINIT MISIA/ORDINUL !
  * O informatie care daca se adevereste risca sa nasca un urias scandal. Surse judiciare care doresc sa fie anonime, ne-au informat ca majoritatea judecatorilor care l-au condamnat a doua oara pe Adrian Nastase si l-au trimis iar in inchisoare au inceputa urmarirea penala in anumite dosare. Nu ne-ar mira deloc sa fie adevarat, intrucat astfel de situati au mai existat pe vremea lui Daniel Morar, iar judecatorii vizati nu s-au simtit sa se abtina de la judecarea unor dosare instrumentate de DNA, ci dimpotriva au judecat si condamnat. In schimb, ne amintim cum slugarnicul Daniel Morar se dadea de ceasul mortii ca judecatoarea Viorica Costiniu de la Sectia a II-a penala a CAB sa nu mai apara in dosarele DNA, intrucat sotul ei era trimis in judecata de DNA… O fi bine ca DNA sa faca dosare judecatorilor care le rezolva rechizitoriile? Moral nu e, si nici deontologic! Daca acest lucru se va confirma oficial, inseamna ca DNA i-a strans cu usa pe judecatorii ICCJ prin procedee securistice, similare cu cele folosite in cazul „judecatoarelor spagare” in care au fost insirate aiurea numele a zeci de judecatori care ar fi luat spaga, desi nu aveau nicio calitate in respectivul dosar instrumentat de procurorii Mirica si Cerbu, neexistand nici macar o proba in adevaratul inteles al cuvantului.
  http://www.luju.ro/culise/vorbe-de-fumoar/vorbe-de-fumoar-10-01-2014-judecatorii-care-l-au-condamnat-a-doua-oara-pe-nastase-au-inceputa-urmarirea-penala-la-dna

 96. 99 Adrian B. ianuarie 10, 2014 la 10:42 pm

  Nu sunt nici politician , nici analist de politica externa , nici coleg cu prof. univ. dr. Tanase Susanu :)) dar nu mi-e foarte greu sa-mi dau seama de ce a venit d-na Victoria Nuland in Romania :
  nemaiavand un ambasador SUA numit in Romania , d-ul Basescu n-a mai avut unde sa mearga sa planga ( beat , in curtea ambasadei SUA ! ) si sa-l roage pe licurici sa-i scape pielea ! Asa ca , s-a plans direct la Washington ! Ce s-a plans ? Pai ( cred eu ) nicidecum ceea ce scriu ziarele , cu statul de drept , cu declaratiile lui unioniste , declaratiile lui Ponta , etc.

  Eu cred ca matrafoxatul s-a plans ( plangand la propriu ! ) ca :

  1. Nu-i convine noua conducere de la CSM
  2. Ii este frica sa nu fie suspendat/arestat pentru ceea ce a facut
  3. Isi pierde incet-incet influenta in justitie
  4. Sa dea raportul la licurici ( ce mai e de vanzare )
  5. Ii este frica pentru toate abuzurile si magariile pe care le-a facut
  6. I se termina mandatul si ce va face dupa ?
  7. Fiind agent american ar vrea sa stie ce misiune va primi dupa ce nu va mai fi presedinte jucator ( functionar NATO , ONU , Chevron , …)
  8. Vrea sa-si negocieze imunitatea si viitorul
  9. Ar vrea sa transfere niste cashcaval peste Ocean si nu prea stie cum

  Stiu ca suna nashpa ce am scris mai sus dar eu chiar cred ca astea vor fi discutate !

  Acuma , nu stiu ce sa zic ! In general , licuriciul are grija de agentii sai , deci ar trebui sa-i satisfaca toate cererile . Dar dupa ce-am vazut ce s-a intamplat in Pakistan cu doctorul acela care l-a dat in primire pe benladen ( a fost arestat si condamnat de pakistanezi ) , s-ar putea sa-l lase din brate si pe Baselu’ . Cu atat mai mult cu cat , acesta are grave probleme psihice , totul pe fondul consumului de alcool !

  Baselule , ai pus-o ! Dupa cum merg treburile , vor incepe Stirile de la ora 17 cu tine !

 97. 100 Viorica Buda ianuarie 11, 2014 la 12:04 am

  Domnule presedinte,ce vremuri sinistre traim.Speranta de normalitate e tot mai departe de noi,musai sa devenim nostalgici.D-vastra , puteti spune ca Tutea: am stat inchis pentru un popor……..Noi ne trezim ca am alergat pe vai ,sate pe strazi aproape inzadar. V-ati zbatut si ati luptat pentru interesele tarii in mod eroic ,nu diplomatic,si iata rasplata ! Troneaza eroarea peste tot! D-l Iliescu face declaratii de presa nefericite, Ponta are timp de schi,Firea sfisiata de lupii demisioneaza.Cui ramine tara asta? Ce petitii sa mai semnam ? , ca atita mai putem noi.

  Sa stiti ca sint multi care traiesc acestta trista realitate.Va doresc multa putere. Va pretuim,si va regretam in fiecare zi.

 98. 101 Razvan Ciprian ianuarie 11, 2014 la 12:46 am

  E extrem de greu de digerat o sentinta cu executare data intr-un dosar „infect”, spun asta desi n-am citit rechizitoriu, dar pana la urma nici nu cred ca e nevoie sa o mai fac. Pentru mine unu a existat dupa 1989 un singur prim-ministru adevarat care a avut crestere economica reala si nu minimala, iar acela sunteti dumneavoastra.

  Insa vedeti, eu un tanar de 32 de ani vad lucrurile astea din exterior, insa mai stiu ca politica in sine nu e bazata aproape niciodata pe valoarea umana, ci pe valoarea financiara.

  Vorbeam acum un an jumate la un teambuilding al TSD Cluj, cu Sabin Gherman, iar acesta ne explica cum e cu politica in romania. La finele acelei intalniri l-am intrebat, citez: „daca din camera asta suntem 3-4-5 tineri care se vede de la o mila marina ca avem potential sa facem ceva bun pentru tara asta, ca suntem educati si pregatiti, credeti ca vom fi promovati pentru asta?”, raspunsul a fost pe cat de simplu pe cat de adevarat. „NU. Pentru ca in politica are prioritate cel care sponsorizeaza”. Si-atunci eu ma intreb d-le. prim-ministru, cum pot eu sa ajung sa fac ceva in tara mea, daca trebuie sa cotizez, e ireal sa vrei sa faci, sa fi capabil sa o faci, dar sa nu poti sa o faci pentru ca trebuie sa cotizezi.

  Morala la povestea de mai sus va las pe dumneavoastra sa o intelegeti.

  Imi pare nespus de rau ca treceti prin momente ca acestea, departe de familie si noi cei care va apreciem, insa nu e asa, viata are urcusuri si coborasuri, iar a dumneavoastra momentan oscileaza intre cele doua, dar nu va faceti probleme pentru ca veti avea o batranete linistita, cu vaste experiente de viata, iar condamnarile Basesciene nu vor face decat sa va adanceasca in memoria romanilor peste zeci si sute de ani ca un om care a facut ceva bun pentru tara sa, si a fost condamnat politic de catre un dictator mai rau decat Ceausescu pentru ca ati indraznit sa puteti!

  Astept ziua condamnarilor lui Traian Basescu pentru ca una din diferentele dintre dvs si el este ca, chiar daca unii zic ca ati furat si unul si celalalt, dumneavoastra ati facut mai mult bine, decat presupusul rau, iar Basescu a facut extrem de mult rau si a furat extrem de mult pentru sine si familia lui. Se vede din China!

 99. 102 blogideologic ianuarie 11, 2014 la 1:24 am

  Nu dăm prea mare importanţă unor evenimente, de fapt extrem de grave, care se petrec acum în USA. Ceva similar întâlneam în lumea eurasiatică, vreo 2500 de ani în urmă. Atunci, limba persană şi-a pierdut statutul de Lingua Franca. Pe care îl mai întâlnim, vag, doar în documente extrem de vechi care ne privesc. De exemplu în Diploma Cavalerilor Ioaniţi. Marele nostru istoric Alexandru Odobescu încerca o evaluare într-o schimbare de soartă lingvistică, atunci când în locul persanei se ridică slavona cu statutul nobil de Lingua Franca. În loc de Castro Zeurini vine Cerneţi. Dar continuitatea se păstrează : Seur ca negru – cuvânt Iranian- devine Cerneţi. Decăderea persanei a venit din consumul ameţitor al fumurilor de cânepă de către sciţi. Ceva asemănător se întâmplă acum în USA : Consumul marijuanei a fost legalizat în USA. Putem prezice de aici, pe termen mai lung, decăderea englezei americane de la statutul său, încă solid, de Lingua Franca.

 100. 103 Vsile ianuarie 11, 2014 la 8:34 am

  AB ne provoaca la un raspuns!

  Ca sa dau satisfactie acestui nematurat, doar am si eu nepoti si inteleg,
  am sa-i clarific niste scapari pe care colegul le face fara pampersii care l-ar putea proteja!

  Si consoarta Poanta precum si consoarta Antonescu , femei deja cu experienta in viata si politic au intrat in lupta pentru europarlamentare pe vremea lui Traian Boc ,si au intrat in parlamentul european impotriva dofrintei sefului dumitale Traian Boc!

  Singura aleasa pe merit ramane EBA acum SIDA , aleasa in „imunitate”totala a taticului presedinte!
  Si Doamna Clinton a facut politica si pe vremea lui Clinton si dupa si uite ca nu s-a sesizat nici o Olaba asa ca daca merge la americani merge si la romani sau vrei sa o intrebam pe Monica Macovei Merkel!

  Despre Sadic as dori sa spun ca ar avea dreptate ,doar daca el nu ar fi asa cum spun grecii in traducere libera „ce bun este”. Ti kalos ise vre malaka!.
  Nici chiar atunci cind se leaga de doamna Firea, prin care aparent PSDeul a pierdut o figura feminina de valoare. Dar in politica ,deoarece inteleg sa doamna respectiva o femeie in toata firea se pleaca si se intoarce cind se doreste. Eu cred ca protestul dansei provenit dintro lupta intre PSD si LIBERALI a fost o greseala,ar fi putut deveni o buna europarlamentara ,ea pleaca la schimb tot asa cum si liberalul Rosca Stanescu a plecat dar a ramas, intelegi Sadicule?

 101. 104 Doru Coarna ianuarie 11, 2014 la 10:13 am

  @ Centru,

  nu as fi atat de sigur pe cifrele raspandite in lumea larga de catre INS, care stii, este aceeasi institutie care nu a stiut cati oameni traiesc in Romania, cati voteaza, cat reprezinta jumatate, etc.

  Dealtfel sa ne explice si noua cineva cum de se depreciaza moneda nationala dar cresc performantele economice… Smecheria este simpla, s-au crescut preturile si tarifele, implicit incasarile, implicit veniturile la buget prin impozitare, si de aici cresterea… adica este o crestere falsa, pe care o suportam toti din scaderea nivelului de trai, acceptand traiul intr-o saracie tot mai crunta pt unii, nu pt toti… Decat asa crestere, mai bine cu buget mic si trai mai bun… De remarcat ca este exact solutia economica a lui Ceasca, doar ca ala dadea banii pe acumulare iar cei de azi, pe consum anapoda, dar bine dirijat…

 102. 105 MIO ianuarie 11, 2014 la 10:16 am

  Este vorba despre razbunarea lui basescu, invidia care l-a facut frate cu diavolul si teama ca, liber fiind, d-voastra ati fi putut realiza o legislatie „beton” care sa-l cerceteze, pe drept, pe base si sa nu deranjeze cu nimic sustinatorii dubiosi ai lui din afara tarii. Si cate nu puteati face pentru noi, pe toate planurile. Nu exista un alt politician cu asa o viziune politica, juridica, etc.pe termen lung.Pacat ca mai sunt romani frati cu cine nu trebuie…

 103. 106 Cris ianuarie 11, 2014 la 10:30 am

  Moto-ul poporului român:

  NICIO FAPTĂ BUNĂ NU TREBUIE SĂ RĂMÂNĂ NEPEDEPSITĂ.

 104. 107 Marian Nicolae ianuarie 11, 2014 la 11:15 am

  @ sadicu ianuarie 10, 2014 la 7:53 pm

  Nu, sa stii ca te inseli, PSD-istii de pe blog sunt tot aici, chiar daca pentru moment nu fac decat sa priveasca derularea evenimentelor……de pe tusa…din pacate……..

 105. 108 Gavrila ianuarie 11, 2014 la 12:42 pm

  @Adrian B.

  excelenta intrebare, desi usor retorica. Ceea ce lipseste Romaniei sunt caractere morale de inalta probitate la cei ce conduc destinele tarii.
  Stiu, cer cam mult, mai ales in conditiile in care chiar educatia acestora pare a fi luat-o statistic pe tobogan/cu precadere la cadrele mai tinere.
  Astfel prostia si hotia fac casa din ce in ce mai buna.
  Daca nu-i respectam pe cei buni, vom suporta consecintele.

 106. 109 serbanfl ianuarie 11, 2014 la 2:30 pm

  @sadicu
  Tanti Victoria v-a cam tăiat elanul tuturor băsiștilor. Cred că locul ce ți se potrivește este la Post Meridian!

 107. 110 Centru ianuarie 11, 2014 la 2:41 pm

  @dorucoarna – sunt date de situl World Bank. Numai naivi nu sunt .

 108. 111 Centru ianuarie 11, 2014 la 2:44 pm

  @ raduhumor – umor extraordinar . Spirit fin . O complexati pe Madame de Stael .

 109. 112 Centru ianuarie 11, 2014 la 2:52 pm

  @dorucoarna – Ceausescu acumula luand de la gura copiilor . Investitiile lui ? Nimic in imbunatatirea confortului vietii de zi cu zi . Canale in care mureau in accidente recrutii , o Casa à poporului de nebun , cu toti constructorii concentrati obligatoriu , industrie grea … Azi ai autostrada pana la Mare , cablu in casa , Internet , o sa ai autostrada de la Sibiu la Nadlac si de la Cluj la Tg Mures si Timisoara , plus una la Predeal …

 110. 113 Cris ianuarie 11, 2014 la 2:53 pm

  Stimaților,

  Nu vă supărați pe Sodicu!
  Își expune și el dorințele, aspirațiile, visele…

 111. 114 Doru Coarna ianuarie 11, 2014 la 5:41 pm

  @ Centru,

  ai dreptate, chiar si eu traiesc azi mai bine si mai comod, insa nu-mi place ca tara nu mai apartine romanilor si ca multe valori se irosesc sau sunt furate ca-n codru, intotdeauna de catre niste ticalosi nesanctionati. Adica, am putea trai toti mult mai bine daca nu ar exista cativa nesatui, romani si straini.

  Iti repet insa ca toate organismele internationale isi culeg datele din cele publicate de institutiile oficiale, printre care si INS, asa ca daca mint astia, mint toti. Dovada ca asa e, cursul cade dar cresterea economica e cea mai mare din UE! Asa ceva nu a reusit nicio tara de pe planeta! Evident, secretul e ca nu au reusit sa-l faca sa minta si pe Isarescu, asta n-are cum deoarece finanta mondiala l-ar „taxa” imediat… Intelegi, scaderea cursului inseamna exces de moneda nationala pe piata interbancara si lipsa de valute, deci daca sunt lei acolo nu sunt la populatie, deci saracie, qed.

 112. 115 Vsile ianuarie 12, 2014 la 12:22 pm

  Un domn mai sus al carui nume nu doresc sa-l „anagramez” aplauda un presupus efeb de fapt un matur cu minte posterioara ,basista doream sa spun pe un text care se vrea inteligent.
  De fapt laudatul expert confunda alegerile corecte ale unor doamne la europarlamentare ,doamnele fiind din opozitie cu aceleasi alegeri „normale” ale unor beizdadele aflate sub aripa tatucului Traian!

  Domnul neanagramat si el un presupus domn scolast in confuzie totala mai scapa si mucii n propria fasole incercind sa dea in „aya multi si prosti” dupa o formula cretinoida pe care dati-mi voie sa o reproduc citez Astfel prostia si hotia fac casa din ce in ce mai buna. inchei citatul.

  Judecind dupa afirmatia imbecila a domnului respectiv din peste patru milioane de salariati la munca de jos a pamantului sau a minimei calificari probabil peste 50% sunt prosti si hoti.Acestia de fapt nu asigura fondul asigurarilor sociale, nu asigura prin munca directa dezvoltarea a acestei tari si a altora megiese, nu asigura intrun fel si traiul acestui presupus intelectual !

  Mare-i prostia domnilor cel putin acea din randul acelora care sunt sau se dau savanti si desconsidera munca grea a prostului care mai este si hot!

  Citeam sau auzeam pe undeva ca in metrourile londoneze peste 52% dintre hotii dovediti sunt romani, probabil tigani din Romania ,si ma gandeam ca un gavrila in costum negru cu camasa alba cravata si pantofi lustruiti, de altfel cetatean inteligent cu mari studii la Cambridge , fura printro simpla semnatura sau virgula cam cit agonisesc aya multi prosti si hoti !

  Rau e Doamne sa fi si scolit dar si prost!


 1. 1 Care să fie? Trackback pe ianuarie 10, 2014 la 8:45 am
 2. 2 Legea care nu respecta cadrul legal… « Motanul Incaltat Trackback pe ianuarie 11, 2014 la 5:43 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: