La Multi Ani!

Dragi prieteni, se incheie un an care, pentru mine si familia mea, a fost complicat si dureros. Nu stiu daca suferinta este o conditie necesara pentru intelepciune si nici nu am aflat daca intelepciunea poate sa reprezinte un scop in sine, in afara societatii. Inca mai cred ca nu.

Nehru spunea ca nu schimbi cursul istoriei intorcand chipurile portretelor cu fata la perete. Aproape un sfert de secol am vazut in Romania incercari permanente de acest gen. Nu cred ca a fost bine. Eu am gandit altfel. La Ministerul de externe, in 1990, am creat, la intrare, o galerie cu portretele fostilor ministri de externe ai Romaniei. La guvern, la intrare, am instalat portretele fostilor premieri ai Romaniei. Am facut acelasi lucru la Camera Deputatilor cu portretele fostilor presedinti. Am insistat si am reusit sa aduc in tara, conform dorintelor lor testamentare, ramasitele pamantesti ale lui Nicolae Titulescu si ale Regelui Carol II – chiar daca intre ei fusesera relatii de dusmanie. Asa am considerat, prin locurile in care am trecut, ca trebuie onorata istoria tarii. Fixand in trecut, fara patima, radacinile a ceea ce poate servi proiectelor viitoare. Din pacate, ultimul deceniu mi s-a parut mai mult o batalie cu trecutul, decat cu viitorul. Orwell ar fi fost mandru de rescrierea unor capitole importante de istorie.

Sigur ca sunt subiectiv in ceea ce scriu. Imi aduc aminte, uneori, cu tristete, de felul in care in sediile unor organizatii PSD, in 2006, atunci cand au inceput atacurile mediatice si judiciare impotriva mea, unii lideri au dat jos de pe pereti, din galeria presedintilor de partid, portretul meu. Poate ca o dovada de loialitate fata de noul presedinte?!

Uneori, am impresia ca nu stim sa ne bucuram de viata. O consumam, pur si simplu, zi dupa zi. Bucuria este, cred, un fel de partitura, compusa din bucurii mici. Si ea ar trebui studiata, precum pianul. Privelistea muntilor, soarele la apus, deplasarea norilor ni se par firesti. Nu ne oprim asupra lor.

Am implinit anul acesta 63 de ani. Cand eram student, as fi spus ca cineva, trecut de 40 de ani, este batran. Ma privesc in oglinda si ma intreb ce trebuie sa spun despre mine, acum. Cel mai adesea, imi raspund „inaintez in varsta”. Probabil ca atunci cand voi inceta sa mai fac lucrul asta voi deveni batran.

Anul 2014 va porni cu noi incercari pentru mine, pentru Dana si pentru baietii nostri. Vor fi adunati 10 ani, partial irositi in suferinta, insatisfactii si proiecte neterminate. Ma gandesc daca Nehru avea in totalitate dreptate. Intoarcerea portretelor cu fata la perete se intampla, de regula, DUPA ce cursul istoriei a fost schimbat. Ceea ce a fost inainte nu mai este neaparat istorie ci cronologie.

Dragi prieteni, am pornit impreuna acest blog, in urma cu mai mult de 6 ani. Pe parcurs, ni s-au alaturat unii, altii ne-au parasit – plecand nu numai din viata virtuala ci si din cea reala, lasand in urma lor tristete dar si intelepciunea multor comentarii, determinate de singuratatea spectatorului de cursa lunga.

Se incheie un an si va incepe altul. Viata continua, in succesiunea anotimpurilor, oferind ofrande viitorului. Sa ne bucuram de fiecare clipa ce ne este oferita si sa tinem seama – asa cum spunea un mare sportiv – ca nu escaladarea muntelui ne creaza dificultati ci pietricica din pantof.

Va doresc sa aveti un An Nou fericit si sa fiti sanatosi, impreuna cu familiile voastre.

La Multi Ani!

115 Responses to “La Multi Ani!”


 1. 1 Iluminatu decembrie 31, 2013 la 11:52 am

  CERUL NE UREAZĂ
  PENTRU ANUL NOU 2014

  Pe astrograma zilei când dădui o tură,
  La dreapta şi la stâga e doar cuadratură.
  Mai rău nici că se poate, Doamne Sfinte ;
  Trimeteţi mila către noi, Ceresc Părinte.
  ……………………………………………..

  – Până atunci iubiţi-vă, copii sărmani !
  De-aci din Cer primiţi dumnezeescul

  LA MULŢI ANI !

 2. 2 Dezideriu Dudas decembrie 31, 2013 la 12:09 pm

  “ Căci din mii de binefaceri
  ce i-a daruit Tăria
  celui frate cu mândria,
  doua sunt de căpătai :
  graiul este cel dintâi
  si apoi, prietenia. “

  „ Martin Fierro „ de José Hernández

  LA MULŢI ANI, CU BINE !

 3. 3 sadicu decembrie 31, 2013 la 12:17 pm

  Eclesiastul 3

  1. Toate isi au vremea lor, si fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul lui.

  2. Nasterea isi are vremea ei, si moartea isi are vremea ei; saditul isi are vremea lui, si smulgerea celor sadite isi are vremea ei.

  3. Uciderea isi are vremea ei, si tamaduirea isi are vremea ei; daramarea isi are vremea ei, si zidirea isi are vremea ei;

  4. plansul isi are vremea lui, si rasul isi are vremea lui; bocitul isi are vremea lui, si jucatul isi are vremea lui;

  5. aruncarea cu pietre isi are vremea ei, si strangerea pietrelor isi are vremea ei; imbratisarea isi are vremea ei, si departarea de imbratisari isi are vremea ei;

  6. cautarea isi are vremea ei, si pierderea isi are vremea ei; pastrarea isi are vremea ei, si lepadarea isi are vremea ei;

  7. ruptul isi are vremea lui, si cusutul isi are vremea lui; tacerea isi are vremea ei, si vorbirea isi are vremea ei;

  8. iubitul isi are vremea lui, si uratul isi are vremea lui; razboiul isi are vremea lui, si pacea isi are vremea ei.
  …………………………………………………………………………………………………………..
  LA MULTI ANI TUTUROR!

 4. 5 Catalina Popescu decembrie 31, 2013 la 12:29 pm

  La multi ani linistiti alături de cei dragi!

 5. 6 Cris decembrie 31, 2013 la 12:30 pm

  Impresionant, emoționant articol! cel puțin pentru mine.
  Domnule Profesor, Domnule Prim-Ministru, Domnule Ministru, Domnule…Domn,
  Sigur că vă doresc să aveți un an bun, dar în primul rând aș vrea să primiți cu seninătate și înțelepciunea care vă caracterizează, ceea ce se va întâmpla pe 6 ianuarie, indiferent de ce se va întâmpla.
  Suntem câțiva moralmente alături de dumneavoastră. Nu știu cât de mulți, dar suntem, și în primul rând suntem oameni de calitate bună (las la o parte modestia) care nu pot aprecia oameni de calitate proastă.
  Cu tristețea dată de neputința mea de a face ceva pentru dumneavoastră, vă reiterez sprijinul meu moral și convingerea că nu ați făcut nimic rău, deci nu aveți de ce să lăsați capul în jos.
  Viață lungă în sănătate, să vă fie sănătoși cei dragi, doamna Năstase, Andrei și Mihnea!

 6. 7 Georgette Schwarz (@avrenim50) decembrie 31, 2013 la 12:52 pm

  Va doresc multa sanatate si fericre in anul care urmeaza! LA MUTI ANI!

 7. 8 Fragmentarium Politic decembrie 31, 2013 la 1:01 pm

  Intoarcerea tablourilor cu fata la perete! Desigur, au fost si perioade de boala in istoria tarii, ca in istoria fiecarei tari, de altfel, dar la noi de obicei se intampla o abominatiune, in loc sa se lupte impotriva bolii, se lupta impotriva bolnavilor!

 8. 9 Sorina Doinita Farcas decembrie 31, 2013 la 1:22 pm

  La Multi Ani !

 9. 11 papasha decembrie 31, 2013 la 2:37 pm

  CU MULTA SANATATE SI LINISTE SUFLETEASCA , MEREU ALATURI DE CEI DRAGI !

  PS SI LA AIA CARE AU ORDONAT SCOATEREA TABLOURILOR SI A ALTOR NEMERNICII SI MAI MARI , SA LE DEA DE NEGRU , DUPA SUFLETUL LOR !

 10. 12 ZeV decembrie 31, 2013 la 2:38 pm

  La Multi Ani, domnule Adrian Nastase.
  Spunea, mai sus, un coleg, ca toate, si bune si rele, sunt firesti, fac parte din viata si isi au vremea/timpul lor.
  Dupa parerea mea, a a venit timpul sa inlaturam fatalitatea ca raul este inevitabil, ba chiar necesar, in anumite conjuncturI istorice. Raul tine de precaritatea educationala, de frustrare, de interes meschin, de (auto)idolatrie, de razbunare, de lacomie si de ura.
  Ceea ce scria Fragmentarium este perfect corect, in sensul ca traditia crestina a popoarelor ofera (si) sansa de impacare cu noi insine si accesul la toleranta selectiva fata de semenii nostri.
  Ceea ce este fundamental in crestinism, se numeste ,,iubirea aproapelui”.
  Eu, spre exemplu, in anul de gratie 2014, am decis sa-mi iubesc toti colegii de pe blog, chiar daca ideile sunt diferite (uneori, diamentral opuse) , chiar daca, uneori, unii isi vor etala, (pe taraba virtualului), hachitele, frustrarile, resentimentele, partizanatele, gicacontrismul, nemultumirea de orice si oricine 24 de ore din 24..
  Am spus ca-i voi iubi, dar tin sa precizez ca, in niciun caz, in sensul ,,corectitudinii politice” promovate obstinant de adeptii casatoriei intre tot ce misca in cadrul specie umane. O voi face pur crestineste, cu o bataie amica pe umar.
  (Z)
  ps
  O sursa majora a raului, inca ne bantuie societatea si ne transforma, nenatural, in adversari. Dar, din fericire, zilele , saptamanile si lunile acestuia sunt numarabile. Pana atunci, singurul raspuns care nu-i place antichristului, este calmul, tacerea, ignorarea mesajelor sale de 06:30 pm si zambetul nostru.
  (Z)

 11. 13 genlaura decembrie 31, 2013 la 3:08 pm

  La multi ani!

 12. 14 dlnimeni decembrie 31, 2013 la 3:14 pm

  Un An 2014 minunat, va doresc!

 13. 15 4D Printing decembrie 31, 2013 la 3:17 pm

  Mi-a placut expresia: cind nu mai inaintezi in virsta atunci imbatrinesti!

  Bucurii se gasesc. Mai complicat cu fericirea. Fericirea are intotdeauna un cost: suferinta. Mai mult, stirneste invidia altora.

  Ceea ce ne uneste (si ne desparte) cu adevarat nu sunt ideologiile si manifestarile lor politice, ci gradul de cultura.

  Nu vad sensul sarbatoririi trecerii unui an, pentru ca nu vad reinoirea. Nu anii se reinoesc sau invechesc, ci noi. Toti anii au trecut cum au venit, nu au fost nicidecum ani „noi” sau „vechi”. Iar fericirea la modul general pe care ne-o tot uram an de an e greu de cintarit. Un cliseu ce tine de „bunele maniere”.

  Voi face o pauza bahica doar pentru ca am obosit punindu-mi intrebarile perene, despre sensuri si contrasensuri. Iau o pauza. Nu vreau sa stiu de ce traim, si de ce murim, pentru ca nu o sa am raspuns in viata asta. Nu pot nici sa va ureaz „La Multi Ani!” pentru ca nu ii pot ignora pe cei care considera anii o povara de nesuportat.

  Ceea ce ne desparte este echivalent distant cu ce ne apropie. Pentru mine fericirea tine de sanatate. In 2014 sa fiti sanatosi!

 14. 16 M.Voicu decembrie 31, 2013 la 3:33 pm

  @AN: ”Nehru spunea ca nu schimbi cursul istoriei intorcând chipurile portretelor cu fața la perete.
  Avem și legi de political correctness – deci efemere ! ”Noi știm că Legea este bună dacă cineva o întrebuințează bine” [Pavel, ep.I către Timotei]
  @ Iluminatu decembrie 31, 2013 la 11:52am scrie, ”PENTRU ANUL NOU 2014:
  Pe astrograma zilei când dădui o tură,
  La dreapta şi la stânga e doar cuadratură.”
  În logica astrologică, ”Square represents the struggle of two forces at cross-purposes; it denotes obstacles that can inspire growth through concentrated effort.”; e un fel de împiedicare care vine nu din față (care contează mai mult cantitativ), ci de alături, din vecinătatea imediată (exterioară, sau interioară – care ar ruina Cetatea, cum scrie în Biblie).
  În toate încercările, sprijinul de departe a fost mai productiv împotriva dușmanului de aproape; pentru asta Marea Britanie s-a aliat cu URSS…
  Coșbuc nu a scris explicit că viața este antientropică, dar asta înseamnă îndemnul: ”O luptă-i viața, deci te luptă !”
  La Mulți Ani ; să mai începem unul, și bun !

 15. 17 ZeV decembrie 31, 2013 la 3:54 pm

  In fine, inainte de a ma retrage in iatacul personal (pentru a acumula rezistenta pana dimineata spre a participa convingator la masa si dansul de revelion), permiteti-mi sa remarc ca, la ingemanarea celor doi ani, vom intra definitiv si irevocabil in Europa: PIATA MUNCII DEVINE LIBERA (si) PENTRU ROMANI. Desigur ca si pana acum, romanii calificati au fost atrasi cu tot felul de oferte ale vestului, contribuind semnificativ la PIB-ul european si cel american. Unii au onorat chiar si N.A.S.A., sau, au elaborat si implementat proiecte de arhitectura de referinta, la Londra, sau in Emirate.
  Acum insa, se incheie un ciclu initiat prin negocierile profesioniste ale echipei Adrian Nastase (cu doua jaloane fundamentale):
  1. Ridicarea vizelor;
  2. Liberalizarea pietei muncii (obiectiv parafat in acordurile de aderare);
  Iata ca vine si scadenta, iar nimeni si nimic, nici macar Reding, Barroso, comisarul pe justitie, Monica Macovei, Traian Basescu, etc, nu mai pot bloca aceste evolutii.
  Sunt curios daca basistii vor continua sa ne mai vature diversionist asazisul obiectiv Schengen.
  Ce o fi acel spatiu ? Unul situat, cumva, in zona crepusculara ? Sau poate este tinutul Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry ?
  Eu, ca majoritatea cetatenilor de altfel, nu am/nu avem talentul vrajitorilor basisti de a trece prin stalpi spre a ajunge pe peronul 2 1/4.
  (Z)
  Noi suntem cetateni obisnuiti si europeni….suntem europeni, DEOARECE suntem, in primul rand, romani.

 16. 18 Adrian B. decembrie 31, 2013 la 3:56 pm

  La multi ani cu sanatate ! An Nou fericit !

  Cu respect , Adrian B.

 17. 19 Cris decembrie 31, 2013 la 3:58 pm

  Vă bat la cap cu Alexandru Philippide, dar nu pot să nu transcriu un pasaj minunat în care m-am regăsit de câteva ori în viața mea de până acum când am avut și eu sentimentul că în adâncul meu se află altcineva pe care trebuie să-l descopăr prin darea la o parte a învelișului aparent, ca în cazul unui palimpsest:

  În evu-n care-antice manuscripte
  S-adăposteau prin chinovii și cripte,
  Monahii scribi tot așteptând să vie
  De prin meleaguri arăbești hârtie,
  Rădeau vechi pergamente cu-o custură
  Și copiau pe ele din Scriptură;
  Nu scrijăleau adânc, să nu le strice.
  Și-așa, sub psalmi, trăiau gândiri antice.

  Mi-i sufletul ca unul din aceste
  Ciudate manuscripte palimpseste:
  Șterg scrisul proaspăt și deodată iese
  Alt scris, cu slove ciunte, nențelese.

 18. 20 Cris decembrie 31, 2013 la 4:00 pm

  Stimate ZeV,

  Nu trebuie neapărat să ne iubim, ci să ne respectăm.

 19. 21 alice decembrie 31, 2013 la 4:02 pm

  La multu ani!dv si familiei dv.,multa sanatate,liniste,multe impliniri alaturi de cei dragi.Un An nou mai bun.

 20. 22 santinela decembrie 31, 2013 la 4:04 pm

  Ati spus ca prin 2006 cind au inceput atacurile mediatice impotriva dvs. imaginea asa „zisilor”prieteni a fost creata si erati lamurit.Trist este ca sinteti inconjurat de multi din aceia.Ierti ierti dar nu chiar asa.
  Va doresc un revelion placut si putere multa pentru ce va veni. Sa stiti ca aveti si multi prieteni dezinteresati chiar daca nu-i cunoasteti sau nu sint aproape (fizic) linga dvs.

 21. 23 George Ban decembrie 31, 2013 la 4:27 pm

  Optimistul crede că trăim în cea mai bună lume cu putinţă.
  Pesimistul se teme că aşa este.

  O viaţă este remarcabilă nu prin numărul mare de respiraţii, ci prin numărul momentelor în care ni se taie răsuflarea.

  O noapte cu multe clipe frumoase şi un an în care, după multele încercări, să vă bucuraţi de viaţă în deplină libertate.

  LA MULŢI ANI!

 22. 24 Ghita Bizonu' decembrie 31, 2013 la 4:29 pm

  Urez tutor sanatate ca-i mia buna decat tioate si sa ajunga mosi si babe!!

  (odata un domn de „numa” 94 de ani a dat definitia unui mos ” mos e ala care a mancat de mult pomana unui batran!!” Domnul se declara mos!!)

 23. 25 serbanfl decembrie 31, 2013 la 4:40 pm

  Ca toată lumea și eu rețin ce rezonează cu propria-mi concepție despre lume și viață!
  În primăvară, la împlinirea a 83 de ani, Oliviu Gherman a spus: „Nici norocul în sine, nici talentul singur nu te urcă cu un centimetru, dar ghinioanele pot întrerupe orice urcuș.”
  Când un fizician face o așa afirmație este cazul să o iau de bună, mai ales că știu că anii de la catedra universitară l-au pus în contact cu multe generații.
  Vă doresc un an 2014 plin de bucurii venite, mai ales, de la cei de la care vi le doriți!

 24. 26 LuciaGusatu decembrie 31, 2013 la 5:04 pm

  LA multi ani ,cu sanatate si bucurii !

 25. 27 papasha decembrie 31, 2013 la 5:58 pm

  Va mai aduceti aminte de raposatul Toma Caragiu , Dumnezeu sa-l ierte ?
  Cat este de actual …… , si din pacate va mai fi multi ani !

  http://www.romanianvoice.com/poezii/umor/tc_soparla.php

 26. 28 Doru Coarna decembrie 31, 2013 la 6:18 pm

  La multi ani cu sanatate, bucurii si reusite, gazdei si tuturor colegilor!
  Fie sa avem toti parte de un an mai bun!
  Doamne ajuta!

 27. 29 Popa Luminita decembrie 31, 2013 la 6:28 pm

  La multi ani cu sanatate si tot raul din lume sa se abata asupra banditului cotrocenist!

 28. 30 Călin decembrie 31, 2013 la 7:01 pm

  Sa va dea Dumnezeu tot ce va doriți.La multi ani!

 29. 31 Ursuletul decembrie 31, 2013 la 7:15 pm

  Imi doresc ca poporul roman(prin reprezentantii sai) sa isi respecte valorile si sa nu le mai umilesca si sa nu le mai trateze ca in anii 50 asa cum a patit profesorul Victor Petrini personajul principal din”Cei mai iubit dintre pamanteni” de Marin Preda.Astept”ordonantele” dvs …Un An Nou cu realizari si multa liniste!!!

 30. 32 Taica Lazar decembrie 31, 2013 la 7:19 pm

  La multi ani cu sanatate si liniste, iar daca veti avea suficienta rabdare intr-o zi veti vedea capul dusmanului plutind pe apa,spune un proverb chinez……in orice caz hidos chip va aparea!

 31. 33 Fostă basarabeancă decembrie 31, 2013 la 9:41 pm

  Doamne ajută! Sperăm împreună cu Dumneavoastră! Orice-ar fi, nimeni nu poate schimba ceea ce sunteți. La mulți ani!

 32. 34 blogideologic decembrie 31, 2013 la 9:54 pm

  O imagine ce rezumă esenţa anului 2013http://www.nytimes.com/interactive/2012/12/31/opinion/2013-year-in-illustrations.html?hp#/?slide=2

 33. 36 Corneliu Hututui decembrie 31, 2013 la 10:02 pm

  La multi ani fericiti, langa cei care va sunt dragi, impreuna cu noi!

 34. 37 Marc decembrie 31, 2013 la 10:02 pm

  Din suflet pentru toata familia La multi ani, sanatate si numai bine.

 35. 38 aleniram decembrie 31, 2013 la 10:46 pm

  La multi ani, sănătate si putere! Sa va dea Dumnezeu putere sa treceți peste toate încercările. Sigur la final veți fi mai puternic.
  2014 cu vesti bune!

 36. 39 willy decembrie 31, 2013 la 11:21 pm

  Un An 2014 minunat

 37. 40 Busu Bianca decembrie 31, 2013 la 11:25 pm

  Un an linistit si un calduros ,La multi ani!`

 38. 41 Codrin decembrie 31, 2013 la 11:34 pm

  Am ajuns din intamplare pe-aici, am citit cu interes postarea si va urez un an nou cu liniste si bucurii alaturi de cei dragi.

 39. 42 pastel ianuarie 1, 2014 la 12:10 am

  Un An Nou mai bun, plin de intelepciune pentru toti cetatenii Romaniei, cu liniste in suflete si bucurosi de schimbari in bine! La multi ani domnule adrian Nastase, sa aveti parte de reusite in acest an cind toti asteptam sa invingeti nedreptatile instaurate in tara!
  Sa traiti fericit linga familia Dv. , sa imbatriniti fara necazuri!

 40. 43 blogideologic ianuarie 1, 2014 la 12:23 am

  La mulţi ani !

 41. 44 Criticos ianuarie 1, 2014 la 12:38 am

  La mulţi ani!

 42. 45 anabanana ianuarie 1, 2014 la 12:58 am

  la multi ani!

 43. 46 Maximmouse ianuarie 1, 2014 la 12:58 am

  Stimate Domnule Prim Ministru, Fratilor!

  Un An Nou Fericit!

  Sanatate, bucurii, viata interesanta , dar placuta, va doresc la toti, dragii mei colegi! 🙂 🙂

  Stimata gazda, inima sus! este un an important, vom scapa, de nu-i scriu numele chiar in noaptea asta… Vom scapa si vom fi liberi, pana atunci, insatisfactia , frustararea ne roade si ne face sa cugetam adanc la sensurile vietii, uitand adesea sa o traim, de fapt…..:) 🙂

  Dragi colegi, in aceasta atmosfera de asteptare , calma , imi amintesc de zilele grele petrecute impreuna….a fost dur, a fost trist, bine ca s-a dus! De acum, sa fim sanatosi si singurele noastre cintroverse sa fie pur ideologice…..:) 🙂

  La Multi Ani!

 44. 47 Sibilla ianuarie 1, 2014 la 3:19 am

  ” … nu escaladarea muntelui ne creaza dificultati ci pietricica din pantof. ” … uuuf !!!!!
  uff pen că : ” Descopăr cu inocenţă că egoismul meu nu e chiar aşa de mare, având în vedere faptul că le-am dat altora puterea de-a mă face să sufăr. ” Antoine de Saint-Exupery
  DAAAR :
  ”Cu cât credinţa e mai mare, muntele devine mai mic. ”
  NU o să vă-mpiedice nicio pietricică ! Iar bolovanii, se impun ocoliți ! V-ați ridicat deja și, nu oricum, v-ați ridicat cu DEMNITATE , ceea ce hărțuitorii și iudele NU au dar pentru care vă invidiază pentru că o aveți ! Sunteți un munte !
  AN,
  ” Victoria nu este privelişte admirată din vârful muntelui, ci doar întrezărită din vârful muntelui, după ce muşchii tăi o vor fi construit, e trecere de la o stare la alta. ”
  ” Dacă vrei să te înalţi, macină-te în luptă cu conflictele tale; ele conduc spre eternitate. E singurul drum care există, şi asta pentru că suferinţa te înalţă atunci când o accepţi. ”
  ( Antoine de Saint-Exupery )
  Zâmbiți, AN !! Zâmbetul, Demnitatea, ridicarea dvs îi va ucide !! La vremea când va să fie !! Și nu e departe !! Chiar și pietricica din pantof poa fi azvârlită la o parte… poate că e timpul, poate că o va scoate cine știe cine și-o va arunca deoparte… pentru că-și merită soarta.
  Noul An să vă aducă, tuturor Oamenilor : sănătate, Bine, bucurii și realizări ! Doamne Ajută !!
  ” Iubirea adevărată, mare, necondiţionată, e taina tuturor fericirilor pământeşti şi cereşti. Numai iubirea apropie pe om de Dumnezeu. ” ( Liviu Rebreanu ) – această iubire, familia E ! Noi, prietenii dvs, al Omului și Politicianului AN ne străduim la fel s-o deprindem. Vă suntem aproape și știți aceasta !
  RESPECT !!

 45. 48 Gavrila ianuarie 1, 2014 la 5:23 am

  La Multi Ani cu sanatate si bucurii!

 46. 49 Doina Manea ianuarie 1, 2014 la 6:13 am

  La muli ani, domnule ministru. Sunt alături de dvs. și familia dvs. cu gîndul, mai mult nu pot. Am apreciat întotdeauna ce ați făcut pentru țară, am apreciat cărțile scrise de dvs. pe care cu stimă le-am prelucrat pentru colecția bibliotecii unde lucrez. Nu pot afirma că am citit toate cele 10 volume România după Malta, dar am răsfoit volumele și mi-am dat seama cîtă muncă ați depus, cîtă cercetare și disciplină scolastică. Îmi pare sincer rău că românii (o parte) nu-și apreciază valorile. Sper să nu fie un blestem, sau dacă este, sper să reușim să-l contracarăm cu maturitate,care încă lipsește în multe sectoare și la multe nivele.
  Respectele mele,
  Doina Manea

 47. 50 iov ianuarie 1, 2014 la 7:42 am

  un adversar de idei
  pe 6 ianuarie, nu se fac nunti, si nu se pronunta verdicte.
  pe 7 ianuarie e adunatura celui netuns, Ioan, altul decat din Patmos.
  la cronologie, as pune-o inainte ,nu – dupa.
  ca sa nu mai falsificam istoria prin proiectarea relelor de langa noi cu 2000 de ani in urma, si-apoi cu 24 de ani in urma, etc.
  nu trebuia sa intoarca nehru portretele. pe toti peretii
  eghipetului fetele sunt intoarse.
  asa vedem si noi unele fete in vis.
  n-aveti varsta lui Socrate ca sa defilati cu familionul pe dinaintea juzilor care nu odata au fost nedrepti.
  eu sunt revoltat.eu, subiectul.
  nu accept castronul cu orez oferit de monica macovei,
  sau de alti exploratori de ocazie care scriu cu masina infernala pe pielea mea ce texte vor in recenta Colonie Penitenciara de la Dunare.
  si nu accept nici sfaturile celor trei prieteni care de care mai procuror.
  sa-mi vad de bubele mele, ca urla ala din cer…
  si nici macar nu respecta formula de politete.
  La multi ani !

 48. 51 blogideologic ianuarie 1, 2014 la 9:08 am

  Detaliu de pur amuzament : Un articol de pe blogul meu, „Murături à la grecque”, http://blogideologic.wordpress.com/2009/11/21/muraturi-a-la-grecque/ , a fost extraordinar de mult solicitat în cele două zile dinainte de Revelion !

 49. 52 blogideologic ianuarie 1, 2014 la 9:10 am

  Promit că şi în anul 2014 voi încerca să enervez cumplit “elitele” României (de mă va lăsa în viaţă bunul Dumnezeu).

 50. 53 blogideologic ianuarie 1, 2014 la 9:21 am

  @ Matache Voicu
  Există o diferenţă enormă între “Do It!” (“acţiunea” promptă pe care o solicitaţi dumneavoastră) şi “Think. Then do it!” (reflecţia, evaluarea, acţiunea – acestea-s principiile în care cred eu).

 51. 54 dlnimeni ianuarie 1, 2014 la 11:01 am

  Folclor nou sau propaganda neagra?
  Posted on 1 ianuarie 2014


  , ca si pe canalele Youtube Vyo Rel si fullonline.ro

  Folclor nou sau propaganda neagra?

 52. 55 Vsile ianuarie 1, 2014 la 11:23 am

  Multa Sanatate si gazdei dar si uratorilor!

  Ce va fi anul asta hai sa nu fim prea optimisti nemuritaorii adica cei pina in 50 de ani sa fie sanatosi cei peste saizeci si ei , dar au mai pierdut un an din viata!
  Ce va fi va fi ,vorba cantecului desi ce este ne marcheaza profund viata. Dl. Nastase mai are printre altele nevoie si de oameni intelepti ,desi in cetatea noastra nu prea gasim asa ceva!

  Asta cu tablourile , „afisajul si dezafisajul” in parabola ar spune mai multe, de exemplu niste potrete afisate nu merita nici cel putin scuipate!

  Stiu mesajul este greu sau cade greu limbistilor de tipul AB sau Gavrila!
  Nu l-am mentional pe Sadic deoarece cliseul acestui domn face parte dintre acelea care nu merita….!S
  La el unde fariseismul merge alaturi de ecleziast, indentifici omul care te calca pe zebra din fata lacasului sfant, dar si el sa fie sanatos pentru ca pamanul duce iar Dumnezeu iarta!!

 53. 56 sion vasile ianuarie 1, 2014 la 11:36 am

  La multi ani! domnul prim ministru dumnezeu sa va dea sanatate sa treceti cu bine si anul 2014 sa scapati de toata mascarada asta a lui basescu.

 54. 57 paul ianuarie 1, 2014 la 11:47 am

  „LA MULŢI ANI!” întregii dumneavostră famili! Sunt sigur că: „VEŢI FI IARĂŞI CE AŢI FOST ŞI, MAI MULT DECÂT ATÂT!

 55. 58 Draghi Puterity ianuarie 1, 2014 la 11:55 am

  Va doresc un An Nou cu multa sanatate!

 56. 59 Marian Nicolae ianuarie 1, 2014 la 12:04 pm

  @ All:

  La Multi Ani rumanilor !!!!
  Sper ca v-ati trezit…….

  Incep cu un banc pe care unii probabil il cunosc:

  Stefan cel Mare le spune razesilor cu o noapte inainte de batalie:
  Puneti mana si mancati si dormiti bine pentru ca maine dimineata plecam la lupta. Si nu care cumva sa beti pentru ca veti avea de furca cu mine…..

  A doua zi dimineata, Stefan cel Mare inca mahmur dupa bauta de noaptea trecuta ii pune pe razesi in linie si zise:

  Care dintre voi nu a baut noaptea trecuta sa faca un pas inainte !!

  Ion si Vasile facura un pas inainte, la care Stefan zise:

  Ion si Vasile, voi plecati la lupta, in schimn voi astialalti haideti cu mine sa ne dregem dupa bauta de azi noapte…….

 57. 60 blogideologic ianuarie 1, 2014 la 12:14 pm

  @Cris spune, citând din Alexandru Philippide (şi îi mulţumesc!) : “Monahii scribi tot așteptând să vie/ De prin meleaguri arăbești hârtie”.
  Hârtia vine după bătălia de la Talas, din Anul Domnului 751, vedeţi http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Talas Evident, chinezii au inventat hârtia ! Bătălia de la Talas s-a petrecut pe vremea dinastiei Tang. Atunci, imperiul chinez era alcătuit din doi lobi, legaţi prin coridorul Hexi http://en.wikipedia.org/wiki/File:Tang_Dynasty_circa_700_CE.png . Coridorul Hexi venea de la Est, de pe malul Fluviului Galben, şi “curgea” pe la poalele podişului Tibetan în partea sa nordică. Coridorul Hexi era o zonă de oaze care facilitau drumul caravanelor. S-a mai vorbit pe acest blog despre Uiguri. Locuirea Uigurilor este pe un teritoriu aflat în paralel cu partea nordică a coridorului Hexi. În lobul răsăritean al Chinei Tang se făcea agricultură destinată alimentaţiei. În lobul apusean al Chinei Tang se făcea agricultură destinată cărţilor. La fel ca şi Stalin (mult mai târziu!), China Tang folosea Valea Ferghana pentru cultivarea bumbacului. Valea Ferghana este delimitată de rîurile Amu-Daria (anticul Oxus) şi Sîr-Daria. Bumbacul era folosit, evident, (şi) pentru fabricarea hârtiei. Valea rîului Oxus se vede aici http://en.wikipedia.org/wiki/File:Transoxiana_8th_century.svg Pe aceaşi hartă se mai pot observa localităţile Kabul, Bamiyan şi Balkh, unde au fost trimişi acum să lupte băieţii noştri în cadrul NATO. Dar şi pe vremea lui Ştefan cel Mare, ai noştri cunoşteau bine existenţa localităţii Balkh. De asemenea, ştiau multe despre minele de peruzea (lapis lazuli) din apropierea localităţii Balkh. Domnitorul Ştefan cel Mare a cerut meşterilor săi într-un mod expres ca albastrul de Voroneţ să fie fabricat anume folosind peruzeaua adusă din Balkh. De ce anume ? Peruzeaua de acolo dădea incontestabil o certificare de Arian. Balkh se află în epigonica Daxia, care-i numele pentru Bactria în topografia chineză. Alexandru cel Mare a populat Daxia http://en.wikipedia.org/wiki/File:BactriaMap.jpg cu locuitori invitaţi din Dacia. Astfel, prin concreteţea albastrului de Voroneţ, legenda lui Alexandru cel Mare se întâlneşte cu legenda lui Ştefan cel Mare.

 58. 61 dlnimeni ianuarie 1, 2014 la 12:50 pm

  Domnule Nastase, nu numai dumneavoastra v-au fost irositi 10 ani, ci, cred eu, intregului popor roman, cu prea putine exceptii. Am putea vorbi de un alt obsedant deceniu, dar cite decenii obsedanta nu au trait romanii? Cu siguranta, prea multe, mult prea multe. Traian Basescu este, parca, un blestem pentru romani.
  Cred, in continuare, ca trimiterea dumneavoastra la inchisoare este o axa principala a strategiei de munca, lupta si aparare a dlui Basescu. Si mai cred ca, de ceea ce se va intimpla in 6 ianuarie, nu va depinde doar viitorul dumneavoastra. O victorie a lui Traian Basescu va insemna o victorie a intunericului, a raului din acest popor.
  De aceea voi trai cu mare intensitate – si speranta – ziua de 6 ianuarie.
  Accentul pe care il puneti pe portrete imi aduce aminte de bancul cu de ce a fost dat afara Bula de trei ori din partid. Un banc care are si morala secundara ca nici un om nu este facut din inteligenta pura sau din prostie pura, suntem fiecare si inteligenti si prosti in diferite rapoarte. Iar inteligenta sau prostia fiecaruia iese la suprafata rareori in mod absolut, ci cel mai des in mod relativ, dependent de circumstante.
  Indiferent ceea ce va fi pe 6 ianuarie, voi parasi, cu acea data, blogul dumneavoastra. Ma voi intrista de veti fi invins si ma voi bucura de veti fi invingator.
  La multi ani dumneavoastra si familiei, multa sanatate, prosperitate si fericire!

 59. 62 Marian Nicolae ianuarie 1, 2014 la 12:57 pm

  Vaticanul scoate la IVEALĂ UN secret despre LIMBA ROMÂNĂ
  Limba latina a fost inventata de catre daci si nu invers…….

  http://m.timpul.md/articol/%28video%29-vaticanul-scoate-la-iveala-un-secret-despre-limba-romana-52553.html

 60. 63 Taranul ianuarie 1, 2014 la 1:45 pm

  @D-le Marian Nicolae,Academiei Romane ii trebuie 3000 de ani sa cerceteze acest adevar,nu ia ajuns 2000???!!!

 61. 64 Buda Viorica ianuarie 1, 2014 la 2:24 pm

  La Multi Ani , in liniste si pace.
  Cu respect si pretuire, Viorica B.

 62. 65 M.Voicu ianuarie 1, 2014 la 2:29 pm

  @ blogideologic ianuarie 1, 2014 la 9:21am
  Nu localizați unde eu aș fi solicitat “Do It!” – dar, nu atacați demonstrația, ca să rezulte dacă aș fi exclus cumva “Think. Then do it!”. (reflecţia, evaluarea, acţiunea). Imperativele care eu le-am folosit, cu demonstrație, sunt din Constituție și, cât nu avem un ”suveran”, nici-o putere delegată nu este de-asupra.
  Eu am de primit reparație pentru casa și pământul tatălui meu – atestată prin Hotărârea definitivă și irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție din 2009; la HaoStoritatea Despăgubirilor mi-a răspuns că nu-mi poate comunica eventualii beneficiari de plăți cu titluri datate ulterior. România e parte la Convențiile împotriva corupției (civilă și penală); credeți că ”peste rând” se fac plăți din greșală ? 👿

 63. 66 corina ianuarie 1, 2014 la 3:38 pm

  La multi ani !

 64. 67 radu ianuarie 1, 2014 la 4:38 pm

  La Multi Ani, domnule presdinte.
  Sper ca nu va faceti iluzii: veti fi condamnati, si dvs. si dna Dana. Basescu a spus-o: puterea justitiei asupra politicienilor va fi prioritatea zero. De asta depinde mandatul sau, si justitia aflata la ordinele lui si ale partenerilor externi care-l ghidoneaza nu iarta. USL se va rupe cand se va decide condamnarea lui Dan Voiculescu. Justitia este un instrument al fortelor de ocupatie occidentale, si interesul lor e sa-si elimine adversarii, Troica, WDC si PPE. Trebuie sa aveti rabdare si sa aveti incredere ca noul presedinte va fi unul care va face dreptate si nu va duce mai departe linia colonistilor lui Basescu.

 65. 68 vIORICA ianuarie 1, 2014 la 6:39 pm

  LA MULTI ANI! Cind am citit mesajul d-voastra mi-am dat seama inca odata de ce va sunt alaturi din totdeauna dar in special in acesti 10 ani.Sunt un om simplu ,neimplicat,dar mi-am dat mereu seama in ce prapastie am fost trasi in toti acesti ani ,mai ales moral.Doamne ,unde am fi putut sa ajungem daca erati d-voastra,si unde suntem..! Va rog sa fiti puternic ,orice va fi pe 6ianuarie,noi cei multi, fff multi,va suntem alaturi..

 66. 69 Adrian B. ianuarie 1, 2014 la 7:50 pm

  Omul acesta (TB) este fascinant in nebunia lui ! Totul combinat cu ceva lacrimi si mult , mult alcool …

  http://www.dcnews.ro/2014/01/ce-a-declarat-traian-basescu-despre-succesorul-sau-in-noaptea-de-anul-nou/

 67. 70 blogideologic ianuarie 1, 2014 la 7:52 pm

  Trebuie să observăm că există o separare marcată între Boomers (generaţia X) şi Millenials (generaţia Y). Totuşi, la nivelul familiei, ne bucurăm când constatăm că există o legătură marcată între generaţia X şi generaţia Y. Unii numesc această situaţie expansiunea de la economia cunoaşterii la economia afectivă.

 68. 71 Adrian B. ianuarie 1, 2014 la 7:54 pm

  @ Vsile

  ALUPIGUS !

  Vezi ca ai spume la gura …

 69. 72 Adrian B. ianuarie 1, 2014 la 8:00 pm

  Beethoven’s 5th Simphony & Burlesque dancer

 70. 73 CARAMELLA ianuarie 1, 2014 la 8:11 pm

  In prima zi a Noului An 2014 va transmit dvs. si frumoasei dvs. familii, un gand bun, sanatate si un sincer ” LA MULTI ANI !”
  Nu in ultimul rand va doresc reusita in instanta pentru data de 06.01.2014 !

  Vina de a fi fost cel mai bun prim-ministru al Romaniei de dupa 1989 v-a transformat, de prea multa vreme, intr-o personalitate vanata in justitie, devenind condamnatul de serviciu al opozitiei. Sunteti scos pe tusa, pus la zid, dupa care vi se fabrica motive imaginare, pentru a fi dat ca exemplu … Pacat, mare pacat !

  Este necesar ca in justitie, fiecare magistrat sa raspunda pentru fiecare hotarare data, iar reclamatiile justificate impotriva acestor hotarari sa-i afecteze drastic magistratului pozitia/functia, cuantumul salarial si implicit al pensiei. Aceasta ar constitui si o importanta sursa de economie a statului.

  Este necesara continuarea reformarii rapide si reale a sistemului judiciar, medical si de invatamant, in folosul cetateanului si nu impotriva cetateanului.

  In final, remarca ”Iarna nu-i ca vara” se poate modifica actualmente cu „Iarna e ca primavara” si poate fi semnul pentru un nou inceput in 2014 !
  LA MULTI ANI !

 71. 74 blogideologic ianuarie 2, 2014 la 7:04 am

  Iarăşi despre derapajul la punctul Godwin. A fost exprimat la evaluarea gestului pe care fotbalistul Nicolas Anelka îl face în fotografia de aici http://www.lemonde.fr/sport/article/2013/12/30/nicolas-anelka-provocateur-multirecidiviste-du-football-francais_4341257_3242.html Pe româneşte, gestul făcut de Nicolas Anelka înseamnă „Na …!” (expletiv). Pe franţuzeşte, gestul se cheamă Quenelle. Dar Quenelle a ajuns să însemne oare acum „sodomizarea victimelor Holocaustului” ? Sociologul francez Michel Wieviorka îl consideră un gest anti-sistem. Iar a fi anti-sistem înseamnă cumva categoric şi “ură împotriva evreilor”, aşa cum consideră mult prea grăbit domnia sa, Michel Wieviorka ? http://www.lemonde.fr/idees/article/2013/12/31/affaire-dieudonne-l-essor-d-un-public-antisysteme_4341646_3232.html Că este vorba despre un gest obscen este foarte clar. Prin 1955-1956, eu l-am văzut folosit de „repenciocii” de la şcoala Petrache Poenaru din Craiova. Însă unii dintre acei „repencioci” ştiau şi „Baladele de la stuf”. Îmi plăcea să le ascult.

 72. 75 George Hălărescu ianuarie 2, 2014 la 7:36 am

  Către „dl. Arian Năstase”,

  Pentru că au trecut sărbătorile m-am gândit să postez și eu un comentariu. Afirmați că: „Nu stiu daca suferinta este o conditie necesara pentru intelepciune si nici nu am aflat daca intelepciunea poate sa reprezinte un scop in sine, in afara societatii. Inca mai cred ca nu. ”
  Văd o notă de scepticism și nu înțeleg de ce? Poate nu ați înțeles că înțelepciunea este virtutea supremă. Din momentul în care omul este călăuzit în viață de înțelepciune el posedă soluția împotriva suferinței, asupririi, umilinței, nedreptății și a tuturor relelor, și devine liber și fericit. Așadar, înțelepciunea nu este un scop în sine, ci o consecință a unei vieți încercate și un mijloc de apărare în drumul lung pe care-l avem în a slava UMANITATEA din om.

  Am să vă reamintesc legenda al cărei protagonist este Socrate: (redau din memorie)„Acuzat și încarcerat pentru că se închină unui zeu străin și pentru că „smintește” tineretul este condamnat la moarte. Discipolii aranjează să-l salveze. După ce mituiesc un paznic intră la Socrate care stătea liniștit și calm. Aceștia grăbiți îi spun. – Să mergem! – Unde? Păi să plecăm că nu mai avem foarte mult timp! -Nu merg, ci rămân să respect legea, fie ea și nedreaptă. – Socrate dar mori nevinovat! – Bine, ați vrea să mor vinovat? ”

  D-le Adrian Năstase, fiți mândru că din miliardele de oameni care s-au născut și au murit de-a lungul timpului pe meleagurile dintre Dunăre și Carpați sunteți pe lista scurtă a celor făuritori de neam și țară. Fiți mândru că ați redat demnitatea cetățenilor români, când stăteau în genunchi în fața celorlalte popoare, că ați adus încrederea și ați dat speranța că putem prospera. Fiți mândru că puteți să luptați, să trăiți și să muriți cu înțelepciune. Poate într-o zi vom putea și noi să facem ce ați făcut dvs. pentru poporul român și să devenim și înțelepți.

  PS. Înțelepciunea nu se învață, ea este darul pe care-l primim de la viață, pentru a ști s-o înțelegem și s-o prețuim.

 73. 76 Vsile ianuarie 2, 2014 la 7:45 am

  Adrian B.

  Eu nu prea sunt „dus la biserica” din care cauza nu prea am cum sa te blestem sau sa te descint de prostie.
  Observ insa ca nu ai avut nici tata si nici bunic,sau in familie dumitale s-au folosit surogate, informeaza-te ,mai ai timp!

  Sa folosesti glume rasuflate, infantilisme este autocaracterizarea care te defineste cel mai bine!
  Sincer eu credeam totusi ca vorbesc sau ma adresez unor maturi si nu este vorba numai infasntili, dar ce sa mai imi critic colegii ,pe un gavrila de exemplu sau pe cine stie care alt scolast .sau acest gen gandeste numai de la stanga la dreapta?
  De fapt era vorba in primul rand de o femeie, o mama, probabil de varsta mamei acestui dobitoc dar si o femeie de succes din Romania. Era vorba , pentru infantili numai, de anumiti oameni de afaceri merituosi care ar trebui sa devina nucleul unui guvern !
  Si cind te gandesti ca taierea limbii era sau este socotita inca o pedeapsa cruda!
  Era vorba si de mediatorul acestui blog care permite reluarea pe acest blog a intatilismelor din media bolsevic-basista!

 74. 77 blogideologic ianuarie 2, 2014 la 8:25 am

  Ca şi cum sistemul nostru educaţional nu ar fi fost făcut suficient de schlock prin reformele miniştrilor portocalii ai Educaţiei Mircea Miclea şi Daniel Funeriu, el a fost făcut încă mai schlock prin sarcina suplimentară impusă (fără vreo dezbatere publică, şi fără vreo dezbatere cu părinţii care cunosc cel mai bine interesele copiilor !) pe capetele copiilor noştri de către ministrul USL-ist al Educaţiei, Remus Pricopie, prin programa obligatorie : Cap. 1 Evreii în lumea antica si medievala. / a. Evreii în spatiul antic european : Imperiul Roman. / b. Evreii în evul mediu european : statut juridic, economic si cultural. / c. Prezenta evreilor în Tarile Române (sec. XV-XVIII). / Cap. 2 Istoria evreilor din România./ a. Statutul evreilor din România înainte de 1878./ b. Evreii din România între 1878-1919. De la marginalizare la emancipare. / c. Emanciparea evreilor. / d. Evreii din România între 1919-1938. / e. Statutul juridic al evreilor din România Mare. / f. Participarea evreilor la viata cotidiana. / g. Manifestari ale miscarii antisemite (1919-1938). / h. Începuturile legislatiei antisemite; guvernarea Goga – Cuza. / i. Noul antisemitism (1938-1944) / j. Emigrarea evreilor din România . / Cap. 8 Evreii în lumea contemporana. / a. Sionismul. / b. Constituirea statului Israel. / c. Conflictul din Orientul Apropiat. Palestina si Israel./ d. Israelul azi. / Cap. 9 Contributia evreilor la dezvoltarea patrimoniului economic si cultural românesc. / Este vorba de un curs de 1 ora pe saptamâna tot anul scolar. Total curs, 35 ore. Ne este frică, reală, să mai vorbim pe româneşte pentru apărarea intereselor noastre. Ni se impune din exterior ca în loc să pregătim excelent, în şcoala noastră, copiii noştri pentru competiţia acerbă din lumea globalizată a locurilor de muncă, să-i obligăm acum să îşi piardă timpul preţios studiind agende fade şi mincinoase pregătite de grupuri de interese din Israel ori USA.

 75. 78 teostanc ianuarie 2, 2014 la 9:43 am

  La multi ani!

 76. 79 analist ianuarie 2, 2014 la 9:47 am

  @ nastase Intr-adevar au trecut ceva ani. Salutari de bine lui Doru Coarna, cititorul in stele si contele oriunde ar fi ei.

 77. 80 eugeniu ianuarie 2, 2014 la 9:58 am

  La multi ani in sanatate si libertate domnule Adrian Nastase pentru ca Romania deabia de acum in colo are nevoie de dvs. Nu trebuie sa cititi parerile unora dintre ” blogistii ” de mai sus , indivizi lipsiti de cultura , plini de ura si venin si fara pic de rationament in gandire ; atata pot ! Majoritatea valorilor lumii au suferit pentru a fi intelepti dar a meritat ; nici dvs. nu faceti , poate chiar nu ar trebui ! , sa faceti exceptie . Cu umilinta va reamintesc vorbele marelui Nichita ” Nu mor caii , cand vor cainii ” . Inca odata La multi ani si liniste in suflet , dvs. si intregii familii .

 78. 81 blogideologic ianuarie 2, 2014 la 10:00 am

  “Termenul Spiritualism este vag, dar într-un sens filosofic larg el este aplicabil la opera filosofică a lui Descartes. Totodată el poate fi admis ca nume generic pentru acele doctrine filosofice care asertează primatul principiului intelectual – mintea ori spiritul- în relaţie cu materia. Într-un sens mai restrâns, aflat într-o legătură particulară cu filosofia franceză din secolul XIX, Spiritualismul desemnează doctrinele ce afirmă că principiul intelectual nu este doar primar, dar de asemenea că el este şi principiul ontologic fundamental pentru materie.” (excerpt din volumul “The Edinburgh Critical History of Nineteenth-century Philosophy” editat de Alison Stone)

 79. 82 Fragmentarium Politic ianuarie 2, 2014 la 10:27 am

  Ce se intampla, doctore? (o propunere de reflectie). Nu, nu este vorba despre celebra comedie muzicala cu Barbra Streisand si Ryan O’Neal. Cu intrebarea din titlul acestui film am ales sa tintesc intreaga breasla, pentru tendinte si fenomene privind sanatatea publica cel putin discutabile, cu experimentari si serializari pe care le credeam proprii doar regimurilor de ruptura dintre varfuri si mase. Inevitabil, politica este subsecventa in astfel de situatii sau, cred ca si mai nimerit spus, „suprasecventa” (daca termenul nu este in dictionare ar trebui introdus), ca origine a raului din care decurg toate relele. Hitler i-a blagoslovit pe germani cu ersatzul, Ceausescu pe romani cu nechezolul. Noroc cu istoria, care a oprit acest sistem de furajare a populatiei, in timp ce ei, liderii maximi, se intretineau cu delicatese. Au urmat obezitarea oamenilor prin fast food-uri si mcdonalds-uri, apoi, degenerarea lor prin introducerea in alimentatie a organismelor modificate genetic, in timp ce “Alesii” isi fac piata cu avionul, pentru a nu-si refuza nimic, de oriunde din lume, din ceea ce le poate hrani vitalitatea. De curand, am aflat despre narcotizarea populatiilor, probabil ultima etapa a imbecilizarii, prin vinderea la liber, in coffee shop-uri, a canabisului si marijuanei. Oricat ar parea a fi scene rupte din filmele de fictiune, atacurile asupra capacitatilor fizice si, ceea ce este si mai important, asupra celor de cunoastere si de inteligenta sunt extrem de reale si de palpabile. Nu reproducem, aici, panoplia mijloacelor sau cazurile in materie, ne-ar trebui o lista foarte lunga, important este semnalul. Se poate vorbi in tot acest proces, cu aparente recreative si comerciale, in care ingredientele de manipulare a atractivitatii nu lipsesc, de un scop politic? Probabil ca da, avand in vedere ca accesul de masa la narcotizare este obtinut prin legalizare de catre statul de drept, dar si daca nu-l privim separat, ci integrat in ceea ce ar putea fi niste verigi subtile. Daca vom adauga toate efectele posibile ale inlantuirii digitale si, peste foarte putin timp, pe cele ale serviciile fizice din aer, tintite cu ajutorul dronelor, se prefigureaza formatarea unui comportament individual si social foarte apropiat de cel descris de portretul robot al unui zombi, numai bun de expus in vitrina propagandistica a unei democratii totale! Cand o anumita politica ofera OMG-uri spre consum populatiei autohtone, de pilda, ca proba falsa de siguranta alimentara sau cand un politician ispiteste indirect publicul, prin a „recunoaste” ca a consumat, candva, iarba, acolo cu certitudine exista o prapastie sociala, ce se incearca a fi ascunsa sub perdeaua iluziilor, dar si o imorala manipulare a atractitivitatii raului. Scaparea, in aceste cazuri, daca este posibila, este in mainile halatelor albe fara de arginti, a caror voce ar trebui sa devina tunatoare, in primul rand in organizatiile internationale. La multi si la mai buni ani!

 80. 83 Marian Nicolae ianuarie 2, 2014 la 10:47 am

  Un cuvant, sau chiar doua despre ceea ce inseamna Obamacare cu adevarat, scrise de catre un american:

  http://www.nytimes.com/2014/01/01/opinion/moore-the-obamacare-we-deserve.html?_r=0

 81. 84 Cris ianuarie 2, 2014 la 10:47 am

  Angela Merkel, în mesajul ei de Anul Nou, a spus că toți germanii trebuie să își aducă contribuția la progresul țării. Chiar și cel mai mic efort contează, a precizat ea.
  ASTA trebuie să înțeleagă poporul român pervertit de nenorocitul ăla de comunism:
  Fiecare trebuie să respecte normele, să lupte pentru existență și să-și facă bine datoria la locul său pentru ca țara să meargă înainte.
  Mă enervează când aud până și de la redactorii TV („editori”, cum se numesc acum): statul trebuie să facă…, statul n-a făcut…, ce face statul…?
  Statul trebuie doar să asigure șanse egale pentru toți, dar asta nu se poate face cu evazioniști.
  Restul e în seama cetățenilor.

 82. 85 Marian Nicolae ianuarie 2, 2014 la 10:54 am

  @ George Hălărescu ianuarie 2, 2014 la 7:36 am

  Cred ca suferinta este o conditie necesara pentru a primi darul intelepciunii.

  Adevarat este ca intelepciunea nu se cumpara si nu se invata.

  Intelepciunea se primeste in dar pentru a o putea impartasi si altora.

  Nu cred ca un om ursuz si strans la inima va beneficia de acest dar, pentru ca daca ar fi asa, atunci acel dar nu ar fi impartasit cu ceilalti.

 83. 86 Cris ianuarie 2, 2014 la 11:06 am

  Apropo de ceea ce scrie Blogideologic despre învățământ și reforme:

  Din 1990 învățământul se tot „reformează” după modele occidentale.
  S-a început cu „elevii au prea mult de învățat”, s-a continuat cu „elevii învață lucruri de care nu au nevoie”, s-a mers mai departe cu „examenul nu oglindește nivelul cunoștințelor”, s-a plusat cu „nu e nevoie de cunoștințe, ci de competențe” (ca și cum un tâmplar poate dobândi competențe fără cunoștințe teoretice despre lemn, unelte, utilaje…).
  S-a pedalat intens pe acest internet cu Wikipedia lui (cine dă informațiile alea? își asumă cineva răspunderea pentru ele?…) și alte saituri „docte”; s-a afirmat că creativitatea e mai importantă decât acumularea de informații…
  Înțeleg că se intenționează ca la examene să nu se mai dea teme de cultură generală, de specialitate…, ci „teme de viață”. Aș vrea să-mi dea cineva un exemplu de „temă de viață”, că eu nu-mi închipui niciuna.
  Admit că creativitatea e foarte importantă și niciodată n-am susținut memorarea (memorizarea se zice acum după model englezesc; înțeleg când e preferat un cuvânt mai scurt, dar unul mai lung…) memorarea, deci, tâmpă,
  dar ar putea fi creativi fizicienii care au realizat acceleratorul de particule dacă n-ar avea în cap milioane de informații stocate?
  Sigur că învățământul trebuie reformat periodic, altfel elevii ar învăța și azi obligatoriu greaca veche și latina, ca la 1900, dar să elimini acumularea de cunoștințe teoretice din cât mai multe domenii…

 84. 87 blogideologic ianuarie 2, 2014 la 11:15 am

  “Difuzia responsabilităţii operaţionale către un număr cât mai mare de persoane conduce la creşterea forţei acelei societăţi.” Excerpt din cartea Prăbuşirea societăţilor complexe, scrisă de antropologul american Joseph A. Tainter, vezi http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Tainter

 85. 88 ZeV ianuarie 2, 2014 la 12:13 pm

  George Halarescu
  Cred ca exagerati vorbind de miliarde de indivizi nascutti, de-a lungul timpului, intre Dunare si Carpati.
  Asa cum alt coleg, re-emite fabulatii de tip ,,Ingeri si demoni” precum ca limba latina a fost o creatie a dacilor.

  CITEZ:

  ,,Suntem 7 miliarde! Dacă cifra vi se pare greu de digerat, încercați să vă imaginați câți au pășit pe glob de-a lungul timpului.

  Asta a vrut să afle demograful american Carl Haub când, în 1975, a auzit pe cineva spunând că 75% dintre oamenii născuți vreodată pe Pământ erau în viață la momentul respectiv. Sceptic, a decis să contrazică declarația, luând în considerare două lucruri esențiale: (1) începuturile, asumate, ale umanității și (2) populațiile medii care au trăit în diverse perioade de timp. Folosind anul 50 000 î.Hr. ca punct de plecare, Haub a aplicat rate brute ale natalității – numărul de nașteri anuale la mia de oameni – pentru fiecare set de populație, apoi le-a însumat. Valoarea estimată? In 1975, pe glob trăiseră deja 103 miliarde de persoane, dar numai 4% erau în viață la momentul respectiv. Aplicate la anul 2011 – spune Haub – cifrele devin 108 miliarde și respectiv 6,4%. Cu adevărat năucitor!

  COMENTEZ:
  Propun sa luam in calcul o istorie semnificativa de 20 de secole intre Dunare si Carpati si o medie (dusa la max, la nivelul lunii ianuarie 2013) de 17913 nasteri/luna, fara a lua in calcul mortalitatea infantila si/sau prematura):
  Deci: 17913 x 12 luni x 100 ani x 20 secole = 429.912.000 locuitori traitor pe aceste plaiuri.
  In realitate, numarul este, probabil, mai mic. Sau poate ca in trecut, natalitatea era mult mai mare, dar tot nu se ajunge la un milliard, din moment ce populatia Romaniei (teritoriilor romanesti) era mult mai mica, acum o suta, sau acum 200 de ani.
  Ce a fost inainte de Hristos, doar bunul Dumnezeu ar putea sa ne spuna.
  (Z)

  Cel mai mare rau pe care il putem face ideii de natiune suverana este sa ne supraestimam cantitativ si calitativ. Cu realism, simt corect al proportiilor si deschidere insotita de ,,filtre” inteligente aplicate fluxurilor de filozofie si know-how emise din Occident, ne putem mentine si dezvolta, ca tara demna si independenta, inca multe secole de acum incolo.

 86. 89 emilia ianuarie 2, 2014 la 2:03 pm

  DOMNULE Adrian,Nastase distinsa Doamna Nastase,minunata familie,La Multi Ani 2014,liniste si pacea sufleteasca,sa coboare in acest an,la dvs. in prag.Domnule Prim Ministru caci asa a-ti ramas in inimile noastre, pe dvs. va iubesc toti cei care iubesc cultura,toti cei care iubesc nobletea sufleteasca,toti cei care apreciaza intelectualii,innobilati cu prezenta dvs. orice celula meschina si nimeni nu va reusi sa va ingenuncheze.Va pretuim,va asteptam pe scena politica sa straluciti,dupa cum meritati.Asa sa ne ajute Dumnezeu

 87. 90 Mihai Dumitrof ianuarie 2, 2014 la 3:04 pm

  La Multi A ni Dle.Nastel .Ma doare sufletul ca vi se intimpla toate aceste lucruri.Dar nici nu pot sa inteleg de ce ati permis sa fiti incojurat de oameni necinstiti ., non valori,veleitari etc, etc…..Am convigerea ca si acum se intimpla acelasi lucru .Nu sa taiat raul de la radacina,sau admis prea multe compromisuri care ne duc in jos pe toti si nu avem nicio vina ,in afara de aceia ca am avut incredere.Pentru asta cred ca vor plati si alti.Acel dujman al pop.roman nu se va oprit .Dle ministru,prim ministru si presedinte ,va doresc Dv.si familiei tot binele din lume.

 88. 91 Jon ianuarie 2, 2014 la 3:07 pm

  Un an nou fericit, multa sanatate si noroc in noul an.
  P.s.
  Doua intrebari d-le Profesor, care nu-mi dau pace
  – D-stra nu ati reusit sa- i cunoasteti personalitatea lui base in atatia ani?
  – Nu ati fost informat ca si-a auto atribuit singur locuinta din fondul de stat, incalcand la acea data legea?

 89. 92 M.C. ianuarie 2, 2014 la 3:13 pm

  Viata ca o partitura de pian…emotionant si adevarat! Sa aveti parte in acest an de bucurii pe masura suferintelor din anul trecut. D-zeu ne da cat putem duce si asta inseamna ca sunteti puternic! Si poate ne indeamna si la smerenie… Sa va ocroteasca alaturi de frumoasa dvs familie!
  LA MULTI ANI!

 90. 93 Pierre Ta ianuarie 2, 2014 la 3:13 pm

  La multi ani, sanatate si noroc in 2014!

 91. 94 George Hălărescu ianuarie 2, 2014 la 3:17 pm

  Către „Marian Nicolae”,
  Condiția umană stă sub semnul suferinței și al neputinței. Asta și explică de ce scopul suprem al omului este atingerea fericirii. Eu cred că în drumul nostru prin viață nu putem evita suferința – fie că vine dintr-o boală,bătrânețe, neștiință, invidia celorlalți, stabilirea de idealuri imposibil de realizat etc- motiv pentru care suferința o văd ca pe o stare de fapt ce nu poate fi evitată și care-l forțează pe om să-și găsească un optim existențial. Unii au resursele să găsească acest optim, alții nu și prin urmare o parte dintre oamenii trăiesc în stare de frustrare și suferință, iar o alții, o minoritate, devin înțelepți și fericiți. Din punctul meu de vedere există o relație intrinsecă între suferință (starea în care ne naștem) – fericire (starea pe care vrem s-o atingem) și înțelepciune ( mijlocul cu care reușim să ne croim drum spre fericire).

  Asta nu înseamnă că înțeleptul este scutit de suferință. Când suferința apare el și-o asumă și o trăiește ca pe un lucru firesc căreia nu i se poate împotrivi, înțeleptul caută mijloacele de a o converti suferința, de a o înțelege sau de a o ocoli.

  Cât îl privește pe dl. A Năstase, raționamentul domniei sale este marcat de proximitatea unei decizii, care îl ține într-o tensiune neplăcută. Totodată, este marcat de niște evenimente pe care le știm cu toții, dar peste câțiva ani am certitudinea că va privi cum mai multă detașare problema înțelepciunii și o va nuanța.

  PS. Cu această ocazie vă transmit cele mai calde urări de sănătate, mulți ani și să fiți fericit. Aceleași urări le transmit și colegilor care scriu pe blog. La mulți ani!

 92. 95 mircea ianuarie 2, 2014 la 3:47 pm

  Draga Adrian,meriti foarte mult din partea acestei tari careia,atat cat ai fost lasat,i-ai facut mult bine. Aceasta trebuie sa fie una din bucuriile mici despre care ai facut vorbire mai sus,componenta a bucuriei rezultante la care ai dreptul.
  Cu alese sentimente si admiratie lucida,
  Mircea-Silviu Nica–fost coleg de facultate,nu de an.

 93. 96 George Hălărescu ianuarie 2, 2014 la 4:03 pm

  Către „ZeV”,
  Este posibil să aveți dreptate, probabil nu vă imaginați că am făcut o cercetare cu privire la numărul morților pe aceste meleaguri în ultimii 2000 de ani, unitate de timp pe care dvs. ați luat-o ca referință. Nu am invocat nici mortalitatea infantilă și nici speranța de viață și nici vreo formulă de calcul. Am evitat cât mai mult rigurozitatea cu care operați dvs., pentru a nu cădea în eroare, atât timp cât există foarte multe necunoscute cu privire la natalitate, la mortalitate și la speranță de viață. În acestă ecuație lipsesc multe date, iar a opera cu cifre generale ar fi o eroare mai mare decât aceea pe care am comis-o eu. Dacă aveți certitudinea că numărul invocat de dvs. este corect, îl iau pe acesta de bun și revin cu o erată.

  PS. Până una altă vă doresc mulți ani și noul an să vă aducă numai bucurii!

 94. 97 George Hălărescu ianuarie 2, 2014 la 4:21 pm

  Către „zev”
  Erată
  A opera cu cifre exacte.

 95. 98 Dezideriu Dudas ianuarie 2, 2014 la 4:42 pm

  @ George Hălărescu ianuarie 2, 2014 la 7:36 am

  “Razboiul il duci ca sa traiesti, nu ca sa mori” scria Curzio Malaparte acum aproape 100 de ani…

  As adauga eu, tinand cont de actualizarea necesara pentru zilele noastre ( pentru targhetarea fortelor sociale ), intr-un razboi in care esti implicat devii constient abia dupa ce nu mai poti da inapoi….De aceea avem atatia “oameni intelepti” pe la televiziuni….Ei n-au fost niciodata participanti in razboaie ( cel mult, pe la popote…), doar i-au prostit pe altii sa o faca…Din aceasta perspectiva, fac din nou o pledoarie pentru demararea Ofensivei Binelui in Romania…Nu a ofensivei “oamenilor de bine”…Acestia cred ca vor da “lovitura de gratie” in 6 ianuarie 2014 ! CTP a considerat ca aceasta ( “lovitura de gratie”) a fost data in 20 iunie 2012….Intre timp, pare ca a revenit la preocupari mai practice ( ma refer la ultimele lui declaratii cu privire la viitorul politic al lui Traian Basescu )…

  Si in razboiul care se va incheia pe 6 ianuarie 2014, cei mai multi nu vor intelege niciodata cate parti au fost in conflict si de ce…Cu atat mai putin procurotrii si judecatorii…

  Inainte de “Ultimele cuvinte” ( d-nul AN a scris in “Ultimul cuvant”, doar opinia lui – eu voi incerca sa scriu, OPINIA NOASTRA…), redau acum mai jos cum am incheiat ultima mea corespondenta cu d-nul Dorin Tudoran ( sfarsitul poemului lui Jose Hernandez din care am prezentat si anterior o strofa . De ce tot relationez ceea ce scriu cu d-nul Dorin Tudoran ? Deoarece datorita implicarii lui pe relatia Moldova-Romania- SUA, “revolutia portocalie” din Romania nu a ajuns in canibalismul ucrainian si nici in circul georgian… I-a scapat insa sensul si creuzetul “revolutiilor portocalii”. Dupa cum scriam si anterior, problematica de “sistem”….Pentru cei care vor sa inteleaga mai multe, mentionez ca in proiectul meu alternativ, PENTRU O SOCIETATE STRUCTURATA…., respectiv “DIVANURILE SCOLILOR ROMANESTI”, sper sa ma pot baza pe fostul meu coleg de Facultate de la TCM Brasov, Radu Neculicioiu, un om de o probitate morala de exceptie ….

  “ Isuse Hristoase, Dumnezeul istoriei, avem nevoie de Tine,

  Suntem raniti si istoviti.

  Avem nevoie de alinarea si forta Ta.

  Vrem sa fim o natiune a carui identitate sa fie patima pentru adevar

  si compromisul pentru binele comun.

  Da-ne curajul libertatii fiilor lui Dumnezeu,

  pentru a iubi pe toti, fara a exclude pe nimeni, ajutand pe cei saraci si iertandu-i pe cei care ne jignesc,

  dispretuind ura si construind pacea.

  Acorda-ne intelepciunea dialogului si bucuria sperantei care nu dezamageste.

  Tu ne aduni. Aici suntem. Doamne,

  aproape de Maria,

  care, din Lujan, ne spune :

  Argentina ! Canta si mergi inainte !

  Isuse Hristoase, Dumnezeul istoriei, avem nevoie de tine

  Amin. “

  “Martin Fierro”, de Jose Hernandez …

  P.S. Am descoperit in cartea “Papa Francisc – Convorbiri cu Jorge Bergolio “, de unde am preluat poemul argentinian, ca pana si bancul cu „pacat ca Romania e locuita de romani, atat timp cat are asa de multe bogatii si frumuseti”.., nu era original…..Si prin Argentina (era) circula(t) acelasi banc….Mi-ar placea o formula gen BRICS-R sau R- BRICS….”R-ul” venind de la calitatea noastra de tara NATO si UE ! Iar asta nu mai este doar treaba d-lui AN, este a noastra a tuturor, chiar si a procurorilor si judecatorilor ! De ce nu, „vorba lui ZEV”, chiar si a presedintelui Traian Basescu, daca CTP, „moralistul neamului” este asa de „intelegator” cu el ! Intr-adevar, nu e treaba celor de la „popota”…Ei pot „hrani” pe oricine…, atat timp cat activitatea lor nu se intrerupe niciodata ! Cand s-au gandit s-o puna pe Zavoranca vicepresedinte la Vadim or fi considerat ca putem manca si „rahat” in loc de paine…Si-atunci, intr-adevar „democratia” lor ar fi devenit perpetua, daca ar fi putut merge si cu „rahat”….Ca de ăsta, vorba lui Ion Dezideriu Sârbu, avem „căcălău”….

 96. 99 nastase ianuarie 2, 2014 la 6:37 pm

  Multumesc Mircea. La multi ani!

 97. 100 Marian Nicolae ianuarie 2, 2014 la 8:44 pm

  @ George Hălărescu ianuarie 2, 2014 la 3:17 pm

  Spuneti ca scopul suprem al omenirii este cautarea fericirii.
  Daca ma intrebati pe mine ce este fericirea, am sa va spun simplu ca nu stiu, pentru ca nu am cautat niciodata acest lucru in viata……

  Nu am cautat nici bani, pentru ca se stie, cu cat cauti mai mult un lucru cu atat mai mult sansele scad sa gasesti acel lucru…..

  Am cautat in schimb cunoastere si am fost gata sa platesc oricat pentru acest lucru,

  PS. Va doresc La Multi Ani si dumneavoastra si mai ales sanatate, ca-i mai buna decat toate…

 98. 101 Marian Nicolae ianuarie 2, 2014 la 8:52 pm

  @ nastase ianuarie 2, 2014 la 6:37 pm

  Domnule profesor, cosmarul dumneavoastra sper sa se termine pe 6 ianuarie.

  Va doresc multa sanatate si numai bucurii in Noul An.
  La Multi Ani !!!

 99. 102 ZeV ianuarie 2, 2014 la 11:14 pm

  George Halarescu
  Va multumesc pentru urari, si dvs va doresc asemenea.

 100. 103 George Hălărescu ianuarie 3, 2014 la 8:33 am

  Către „Marian Nicolae”,
  Fericirea este o problemă deschisă și are un caracter strict personal. Hedoniștii au căutat-o în plăcere, alții, precum Aristotel, au spus că o putem găsi în înțelepciune, iar utilitariștii au afirmat că fericirea se obține în urma acțiunilor utile, care sunt fundamentul moralei sau principul celei mai mari fericiri – în măsura în care aceste acțiuni concrete determină fericirea.
  Așadar, avem o multitudine de definiții, dar care nu satisfac.

 101. 104 Cârcotaşu ianuarie 3, 2014 la 8:45 am

  @ Marian Nicolae,

  … se stie, cu cat cauti mai mult un lucru cu atat mai mult sansele scad sa gasesti acel lucru…..
  Am cautat in schimb cunoastere si am fost gata sa platesc oricat pentru acest lucru…

  Se-nţelege că şansele să găseşti ce-ai căutat au fost cam reduse, sau că ştiind că ele (şansele) se reduc atunci când cauţi ceva, ai căutat ce nu prezenta interes, sperând ca celelalte să vină grămadă (banii)? 😯

 102. 105 George Hălărescu ianuarie 3, 2014 la 8:57 am

  Către „Dezideriu Dudas”,
  Este greu să răspunzi la această problemă: “Razboiul il duci ca sa traiesti, nu ca sa mori”.
  Atât timp cât nu știm nici ce este viața și nici moartea este greu să spui pentru ce duci războiul. L.Blaga parcă spunea că viața este marele necunoscut și nu moartea, iar un alt gânditor afirma că viața este o pregătire pentru moarte. Aceste teme fundamentatele au preocupat pe oameni dintotdeauna. Așadar, putem să găsim o soluție „adevărată” în religie (creștinii au o explicație clară), în filosofie ( problema este deschisă), în știință (evoluționiștii ne spun și ei clar că ne naștem, am dispărut odată cu moartea, iar viața este o continuă adaptare la mediu).

 103. 106 Marian Nicolae ianuarie 3, 2014 la 10:03 am

  @ Cârcotaşu ianuarie 3, 2014 la 8:45 am

  Touché Monsieur Pussycat………
  Buna remarca.

  Adevarul este ca am gasit cunoasterea, chiar daca sansele sa o gasesc au fost mai mult decat reduse…..cunoastere din care ma infrupt in fiecare zi.
  Inca nu m-am saturat……..

  NU am cautat lucruri lipsite de interes pentru a nu-mi ocupa mintea si timpul cu asa ceva.

  In privinta banilor, prefer sa nu-i caut….am ramas cu aceeasi convingere.

 104. 107 Vsile ianuarie 3, 2014 la 10:20 am

  O clipa .numai una si atat!

  Citind de jos in sus „Draga mircea la multi ani….”am crezut cai-i vorba de Mircea Basescu!

  Jon,

  La vremea respectiva nici domn Nastase nu era diferit de Basescu, oameni plini de ei care se cred infailibili,problema este ca unu in pofida unor….a facut efectiv ceva pentru emanciparea acestei natii , pe cind celalalt ,uzurpator calificat , a distrus chiar si infimul creat de inaintasii lui!
  Cind eu , un vasile mai dazvaluiam cite o chestie ,Nastase si echipa lui in loc sa se alarmeze sa verifice sa se pregateasca. tratau chestiunea cu superioritate .Problemele au fost tratate la fel si in cazul lui Geoana , Geoana un „mare prostanac” lucrat insa din interior de actualul premier.
  In seara confruntarii Geoana-Basescu , episodul vizitei din noapte a fost pe linga fraudarea voturilor un mare minus al prostanacului, dar acest lucru ar fi putut sa fie usor neutralizat pe fondul unei mari greseali , o auto-desconspirare naiva a propriei averi reala a lui Basescu ,facuta chiar de el in emisiune, greseala ii furniza lui Geoana contra-replica bomba , informatie pe care Ponta& Co o primise din partea unor telespectatori, informatie ascunsa de echipa lui Geoana, iar Geoana un naiv de unde sa aibe si minte ca sa gandeasca !
  Asa ca Nastase ca si Geoana au fost printre altele victime ale propriilor colegi. propriilor lupte fratricide din interiorul partidului!

 105. 108 Marian Nicolae ianuarie 3, 2014 la 12:57 pm

  Un episod extraordinar al istoriei romanilor, tinut permanent secret:

  Lichidarea lui Eminescu

  Duminica, 15 Decembrie 2013
  http://cultural.bzi.ro/un-episod-extraordinar-al-istoriei-romanilor-tinut-permanent-secret-lichidarea-lui-eminescu-8088

 106. 109 Geo Bogza ianuarie 3, 2014 la 6:55 pm

  La multi ani domnule Nastase, la multi ani tuturor!
  Intuiesc, dincolo de cuvintele dumneavoastra, tristete si singuratate, frustrare si incertitudine.
  Timpul este irosit doar daca asa il consideram, doar daca nu am invatat nimic din experientele prin care am trecut.
  Bine-nteles ca intelepciunea nu este un scop in sine, insa, ”caracteristica” absolut necesara a liderului.
  ”To cut it short” mi-as dori sa va vad in postura de presedinte al tarii. Sunt curios daca ati tine cont de experienta si intelepciunea dobandite in acesti 10 ani. Daca ati avea puterea sa nu va impiedicati de aspectele ”neplacute” ale trecutului, daca v-ati putea impune o filosofie sanatoasa intr-un sistem bolnav. Daca ati putea veghea la bunul mers al societatii romanesti in contextul presiunilor externe si al inetereselor puterilor oculte.
  Daca ati putea conduce un popor fara a-i induce nevoi si frici, fara a creea probleme si a veni cu cheia rezolvarii lor. Daca ati putea vedea interesele tuturor dincolo de interesele personale. Daca ati putea oferi multimii mai mult decat paine si circ.
  Puteti lua in calcul puterea drept un mijloc de coagulare si indrumare a maselor, ori, ca toti ceilalti beneficiari ai ei, un drog la care nu se poate renunta (dupa cum afirma Hrusciov), o unealta a vanitatii..?!
  Probabil ca, fiecare dintre noi, ar trebui sa facem o schimbare personala, la nivel de constiinta. Si atunci, un astfel de lider, ar fi materializarea fireasca a mentalitatii colective.
  Sunt constient de vremurile pe care le traim si de sentimentul neputintei care se manifesta in multi dintre noi.
  Sper ca anul 2014 sa fie un nou inceput si pentru dumneavoastra, sa nu fiti o simpla victima a razbunarilor meschine si a falselor sentimente de prietenie. Si aceasta depinde numai de dvs.
  Va doresc liniste si intelepciune, sa va bucurati de frumoasa familie din care faceti parte!

 107. 110 balbeck ianuarie 4, 2014 la 1:15 am

  La ,Multi Ani,multa sanatate,relizari cat mai multe!
  Intodeauna am zi ca politica e…….uneori poate ca e mai urata decat justitia.

 108. 111 peter ianuarie 4, 2014 la 9:50 pm

  Domnule Nastase la multi ani soarta noastra a fost in miniile dv si nu m-ati dezamagit


 1. 1 Urări pentru 2014 | Trackback pe decembrie 31, 2013 la 1:52 pm
 2. 2 La multi ani!! « Motanul Incaltat Trackback pe decembrie 31, 2013 la 8:56 pm
 3. 3 Adrian Năstase, postare pe blog, înainte de miezul nopţii de Revelion: "Nu ştiu dacă suferinţa este o condiţie necesară pentru înţelepciune" | Gandul Trackback pe decembrie 31, 2013 la 10:21 pm
 4. 4 Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri? (W1, 2014) | refresh.ro Trackback pe ianuarie 6, 2014 la 11:10 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: