Astazi, la Fundatia Titulescu

Astazi, joi, la FET, la ora 16,30, va avea loc conferinta cu tema „2018: Centenarul Marii Uniri – dimensiunea cultural artistica”. Sculptorul Ioan Bolborea va prezenta macheta monumentului pe care il propune a fi instalat in Bucuresti, in Piata Alba Iulia, pentru a marca acest eveniment. Va fi prezent, alturi de mine, si academicianul Razvan Theodorescu.

 

46 Responses to “Astazi, la Fundatia Titulescu”


 1. 1 Centru decembrie 12, 2013 la 10:11 am

  1 )E bine ca au loc astfel de manifestari .
  E trist ca , vizavi de subiectul prelegerii , un dezaxat care monopolizeaza spatiul blogului invita ” ardelenii ” sa treaca la Ungaria ( raspuns pertinent si la subiect , cand nimeni nu-l intreba nimic pe el , asupra unor intrebari privind ineficacitatea guvernului in lansarea efectiva a lucrarilor in infrastructura ) – sunt si altii pe aici care atata la ura intre ” mitici ” si ” ardeleni ” ( moldovenii sunt uitati pe acest camp de lupta ) – opera subversiva a serviciilor maghiare la care acesti imaturi pun umarul …
  2 ) Avem , cu o celeritate absoluta , dreptul la o notita in Le Figaro dimineata aceasta . Citez titlul ” La lutte contre la corruption recule en Roumanie ” – va imaginati continutul articolului .
  Bine informati , cand vor , gazetarii care ne-au facut in Franta , dupa ce Gorbi a venit la putere la Moscova ( Ceausescu nu mai era util , plus poate lumina verde si de altundeva ) o imagine ingrozitoare in Franta ( popor de sarantoci limitati intelectual , tigani , handicapati , carute trase de cai , caini , salariu mediu 100 de dolari , jucatori de fotbal cu paduchi etc etc etc ) .
  Legea asta era chiar necesara ? Un conflict de interes este conflict de interes , punct . Nu ai voie , senator sau deputat , sa intervii in favoarea firmelor familiei tale pentru contracte cu statul . Nu ai voie sa faci orgii , pretinzadu-te guru , nu ai voie sa ai firme imobiliare care dispar cu banii clientilor – cum il chema pe junele prim galatean PDL , disparutul de onoare in Kenya ? nici sa omori familii cu masina ta ,nici sa ai copii de 18 ani cu masini de 800000 de doalari ( fiul lui Radu Vasile si parca si un june Vacaroiu ) fara sa raspunzi …

 2. 2 sadicu decembrie 12, 2013 la 10:58 am

  .Ce este „” şi ce avantaje le-ar aduce românilor – -romanilor……………………………………………………………………………………………..

  În spaţiul Schengen se circulă liber. Verificările obişnuite de la frontierele interne ale celor 26 de ţări membre au fost eliminate şi a fost creată o singură graniţă externă. Controalele se desfăşoară acolo potrivit unui set de reguli clare.

  Conceptul de spaţiu de liberă circulaţie a fost consfinţit în 1985, printr-un document semnat de Germania, Franţa, Belgia, Olanda şi Luxemburg, lângă mica localitate de frontieră Schengen, din Luxemburg.

  În spaţiul de liberă circulaţie sunt incluse 22 din cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene, plus patru din afara ei. Cinci ţări comunitare nu sunt membre: România, Bulgaria, Cipru, Irlanda şi Marea Britanie.

  Dacă trăieşti în Schengen, e ca şi cum ai călători oriunde în propria ţară.

  Tranzitarea se poate face prin orice loc, la orice oră. În plus, spaţiul Schengen le oferă cetăţenilor din statele membre libertatea şi prioritatea de a obţine un loc de muncă în raport cu statele terţe. Cele mai mari avantaje sunt pentru transportatorii auto, care nu trebuie să-şi mai piardă vremea cu tot felul de controale.

  La frontierele externe, există controale cu reguli clare în materie de vize, migraţiune, azil, precum şi măsuri referitoare la cooperare poliţienească, judiciară sau vamală.

  De aceea, condiţia pentru România, de exemplu, a fost securizarea graniţelor cu Ucraina şi Republica Moldova, dar şi modernizarea şi dotarea cu aparatură speciala a aeroporturilor internaţionale. O pregatire tehnică pe care ţara noastră a încheiat-o cu brio. Comisia Europeană a recunoscut acest fapt.

  Până când s-a pus problema aderării României şi Bulgariei, nicio ţară inclusă în Schengen nu a fost supusă unor condiţionări de altă natură, decât tehnice.
  sursa:stiri.tvr.ro
  …………………………………………………………………………………………………………..
  P.S.
  Cunoscand care sunt avantajele aderarii la spaţiul Schengen putem deduce care sunt dezavantajele ramanerii inafara acestui spatiu.

 3. 3 blogideologic decembrie 12, 2013 la 11:20 am

  Să precizez …Eu nu prea cred într-un ipotetic dinamism adus, cumva, de “sistemul primelor” cerut de George Hălărescu şi susţinut de Marian Nicolae, ci doar în mai multă organizare, a noastră, a celor mici, în tematica postărilor pe acest blog.

 4. 4 Fragmentarium Politic decembrie 12, 2013 la 12:26 pm

  Din piata lui Iocan: De ce, la priveghi, spiritul lui Mandela l-a dojenit pe Obama? Prin savoarea lor, gustata de toti, bancurile politice sunt transfrontaliere. Va impartasesc unul, auzit in piata lui Iocan, in zilele cand mai marii lumii plangeau moartea lui Mandela. Presedintele SUA, Barack Obama, se afla cufundat in rugaciune la sicriul fostului presedinte al Africii de Sud, Nelson Mandela. Deodata, s-a auzit vocea dojenitoare a spiritului mortului:
  – Baracke, Baracke, de ce-mi prigonesti sufletul?
  – Cum asa, Madiba (in africana, tata), cand eu m-am intors acasa sa-ti aduc slava?
  – Am fost intors de sf. Petru de la poarta Raiului pentru ca nu i-am raspuns la intrebarea de moralitate!
  – Si care este aceasta intrebare, Madiba?
  – De ce cand un alb ii conduce pe negri se numeste dictatura, iar cand un negru ii conduce pe albi, democratie?!

 5. 5 Marcus decembrie 12, 2013 la 1:00 pm

  Chiombu A Schimbat Militantu’ Funie De Usturoi Cu Militantu Funeriu !

  Dupa noua ani de politica de mahala si balci facuta de chiriasu’ de la Cotroceni pe splaiul dambovitean am putea spune ca acesta a ajuns deja la fundul sacului cu abjectii, mitocanisme, mahalagisme, golanisme etc cu care a otravit spatiul politic romanesc atata amar de vreme fara ca sa ia macar un cap in gura avand in vedere ca sutul in cur l-a rezolvat cu pactu’ de coabitare.
  Ti-ai gasit, insa! Aceasta creatura este o sursa inepuizabila de grotesc si penibil lasand aceste notiuni fara limite, gasindu-le periodic noi dimensiuni care fac sa crape de rusine si infinitatea cosmica.
  Ramas in penurie de pupincuristi portocalii, dupa ce a divortat public de ei pe motiv de neindeplinit toanele amantei si fara aportul militantului politic cu sfoara de usturoi pe post de etola, traienel recurge la ultimile rezerve strategice din ograda si-si scoate alde consilierii pe post de revolutionari anti-pontisti la vitrina labeunu unde, constituiti intr-un grup de f’o douazeci persoane conduse de consilierul fara bacalaureat Funeriu, acestia ii servesc de butaforie la scenariul securistic “hai la lupta cea dreapta !” marelui om de stat jos. Ca in picioare nu prea mai are cum sa stea aceasta caricatura dupa ce a fost flituit de majoritatea romanilor.
  Circul pitecantropului nu s-ar putea desfasura insa daca actuala putere nu i-ar oferi materialul necesar prin balbele pe care le comite in incercarea de a repara stricaciunile guvernarii basescu-boc. Nu este suficient ca Ponta se lasa calcat in picioare de troglodit, dintr-un exces de masochism probabil, dar USL-ul ii mai ofera si gloante cu care sa traga in el pe principiul “multi vad, putini pricep despre ce este vorba”. Si unde mai pui ca magarul inca mai gaseste loc de intors pe la urechile ambasadelor USA sau GB, ambasade care se baga cu bocancii in politica interna a Romaniei, fara ca macar sa vada despre ce este vorba si ignorarand orice principiu de neamestec in ciorba altui stat ii dau astfel apa la moara pitecantropului.
  Asa se face ca in loc sa-i tremure izmenele in cur la dezvaluirea faptului ca fixa a fost singura persoana fizica bebeficiara a unui imprumut de peste sapte sute de mii de Euro acordat de o banca de stat in Romania, nebunu’ a avut munitie suficienta cat s-o puna iarasi si iarasi de o diversiune din care nimeni nu mai intelege nimicuta.
  Daca liderii USl nu-si dau cu apa rece pe fata sa se trezeasca dracu’ din mahmureala in care se complac, apai astea trei sute si ceva de zile care i-au mai ramas basescului vor fi mai lungi decat era cuatenara.

 6. 6 Iluminatu decembrie 12, 2013 la 1:11 pm

  VA MAI FI 2018 PENTRU ROMÂNIA ?
  ……………………………………………………

  „Vezi, totdeauna trădătorul este lângă tine”

  „Revoluţia Română: De ce-l considera Ceauşescu trădător pe generalul Stănculescu? Partea a II-a

  În 25 decembrie 1989, la Târgovişte, în timpul procesului cuplului Ceauşescu a fost rostită o propoziţie plină de adevăr: „Vezi, totdeauna trădătorul este lângă tine”. Cel vizat era Victor Atanasie Stănculescu, responsabil de ducerea la îndeplinire a operaţiunii de suprimare a cuplului Ceauşescu.

  Un agent al serviciilor străine, plasat într-o poziţie cheie în statul ţintă, valorează cât o întreagă armată. Stănculescu a fost racolat cel mai probabil în 1986 de un agent MI6 (Serviciul Secret de Informaţii Externe al Marii Britanii). Agentul se numea George Pop, cetăţean britanic de origine română, care lucra din 1984 în România, ca reprezentant al firmei Rolls-Royce divizia motoare de avioane şi echipament militar. El superviza asamblarea motoarelor pe avionul Rombac (BAC-1/11 construit în licenţă în România).

  Ulterior, MI6 l-a predat informativ pe Stănculescu colegilor de la AVO maghiar, care au inventat o combinaţie operativă având ca subiect un posibil import de tehnică militară din România, care implica negocieri cu omologul său ungar de la Direcţia de Înzestrare şi cu Ferenc Karpati, şeful Marelui Stat Major ungar. Sub acest pretext a ajuns Stănculescu în august 1989 să petreacă o vacanţă de instruire, ţinută de AVO într-o vilă de pe malul lacului Balaton. Ocazie cu care a primit şi rolul hotărâtor, acela de a da Lovitura de Palat din 22 decembrie 1989 prin care Ceauşescu era înlăturat definitiv de la putere. Surprinzător sau nu, o parte din discuţiile lui Victor Stănculescu la Balaton şi legătura ulterioară cu ataşatul militar maghiar în România, Şandor Aradi, au fost cunoscute de contraspionajul român. Securitatea a înregistrat pe 11 septembrie 1989 apelurile pe care Aradi le primea de la Budapesta, în care i se cerea „coşul cu fructe”, pe care Stănculescu i l-a oferit ataşatului militar ungur, peste câtva timp chiar în biroul său de la MApN.

  Ce misiune a avut de îndeplinit Stănculescu împreună cu Guşă la Timişoara se poate deduce din prăpădul făcut de armată acolo sub conducerea lor. Cum rolul său la Timişoara se închisese deja, pe 20 decembrie la orele 05:00, Stănculescu aflat în aşteptarea rezultatului scontat al mitingului din faţa sediului CC, s-a prezentat la spitalul militar din Timişoara pierzându-şi o zi cu simularea unei crize de vezică biliară şi i-a transmis generalului Milea, telefonic, că trebuie să se întoarcă la Bucureşti. Lucru pe care l-a şi făcut în seara zilei următoare de 21 decembrie 1989, cu un avion militar. În dimineaţa de 22 decembrie la orele 06:00, Stăculescu s-a dus la spitalul militar Central, de data asta pentru a-şi pune piciorul în ghips, după care a ajuns la sediul CC. Această manevră făcea parte din planul răsturnării regimului Ceauşescu, întrucât urma ca la orele 09:00 să fie sinucis generalul Vasile Milea şi Stănculescu trebuia să prevină cu orice preţ anularea Loviturii de Palat, care depindea de numirea sa ca ministru al Apărării. Căci Nicolae Ceauşescu care repeta într-una TRĂDARE LA ARMATĂ, ar fi putut să-l numească ministru al Apărării pe fratele său, generalul locotenent Ilie Ceauşescu, care era şi el unul din cei trei adjuncţii lui Milea.

  După decolarea cuplului Ceauşescu de pe sediul CC, la orele 13:30, Stănculescu a chemat un anumit medic militar la sediul MApN, unde se deplasase între timp, ca să-i dea jos ghipsul. Era acelaşi medic de la spitalul militar Central care i-l pusese: colonelul dr. Niculescu, şeful secţiei Traumatologie. Guşă a plecat şi el de la Timişoara pe 22 decembrie orele 12: 45, la 5 minute după ce Stănculescu îi comunicase că îi reuşise Lovitura de Palat, aşa cum fusese ea planificată, urmând ca pe 25 decembrie Stănculescu să lase treaba neterminată, ocupându-se personal de suprimarea soţilor Ceauşescu. Până atunci, mai avea de predat, de formă, puterea în mâinile lui Ion Iliescu şi să aplice, tot împreună cu Guşă, un alt scenariu, cel cu teroriştii, care n-au existat nici ei în realitate şi cu toate acestea au rezultat alţi 942 de români morţi. Tot la ordin, ca şi la Timişoara! Şi tot ca şi la Timişoara, ordinul nu a fost dat de Ceauşescu.

  Referindu-se la Stănculescu şi la armata de generali români din decembrie 1989, Miklos Nemeth, fost prim-ministru al Ungariei, îi confirma Susanei Branstatter, realizatoarea documentarului dedicat revoluţiei române din Decembrie 1989 intitulat „Şah-Mat – strategia unei revoluţii” că Ungaria a reuşit să recruteze foarte multe persoane cu funcţii cheie în regimul Ceauşescu. El a definit criteriile de recrutare prin sintagma că aceste persoane erau în poziţia de a ajuta victimele regimului. Cinic pentru familiile celor 1.104 români ucişi de armată în evenimentele din decembrie 1989, dar cât se poate de realist din punctul de vedere al interesului naţional al Ungariei care vizează dintotdeauna „eliberarea” României, cu precădere a Transilvaniei de români.”

  Valentin Vasilescu

  Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/2013_12_12/Revolutia-Romana-De-ce-l-considera-CeauSescu-tradator-pe-generalul-Stanculescu-Partea-a-II-a-2614/

 7. 7 Doru Coarna decembrie 12, 2013 la 3:15 pm

  Dle Nastase,

  va cer sa identificati posibilitatea de a intregi monumentul din Piata Presei Libere, unde era statuia lui Lenin… este cea mai mare bataie de joc pe care Primaria Capitalei, sau care mama naibii se ocupa cu asa ceva, o produce pe bani publici… nu m-ar mira sa fie min. Culturii…

  Acum doua saptamani era acolo un cocos sagetat, saptamana trecuta a aparut o masina de carton, sus pe piedestal, am mai vazut caini cu cinci picioare, un glob despicat, si tot felul de astfel de tampenii senilizante cu care nu stiu ce mare artist dereglat ne tot insulta privirea… Toate nu sunt nici macar la nivelul celebrului kitsch al lupoaicei cu Remus si Romulus, din fata muzeului, ele tin de arta naiva impinsa pana la retard ireversibil…

  Sigur, eu trebuie sa recunosc ca sunt absolut imun fata de operele astea de arta, dar daca pana si pe mine ma deranjeaza, credeti-ma, ar putea porni batai de strada de la prostiile astea… bataile de joc sunt pornite demult…

  Decat asa ceva, prefer statuia originala, cu joben… sau accept chiar si al patrulea rand de borduri, daca totusi nu putem scapa de afacerile artistice din primarii…

  Multumesc.

 8. 8 Fragmentarium Politic decembrie 12, 2013 la 4:58 pm

  A unsprezecea porunca: Sa nu faci rau! Am impresia, si mi-as dori sa ma insel, ca ceea ce am vazut la Kiev, cu decapitarea lui Lenin, a fost o mare diversiune, prin care s-a incercat ambalarea atacurilor asupra statului de drept in ambalajul unei “revolutii anticomuniste”. O aberatie totala! Si daca ne uitam cu telescopul Hubble nu vedem nicio urma de “Leninism”, pluralismul politic si economic functioneaza bine-merci, istoria si-a facut treaba in 1991. Dupa alte doua “revolutii”, in 2004 si 2013, cred ca, mai degraba, este vorba despre testarea ideii lui Trotki de “revolutie permanenta”, in marja careia se poate justifica orice radicalism. Dar stimularea unei lovituri de stat sub masca unei “revolutii” este o palma grosolana peste obrajii subtiri ai democratiei! Pe de alta parte, cred ca a-l decapita a treia oara ar fi o onoare nemeritata pentru Lenin. Nu ma indoiesc ca cei care au pus la cale afacerea au aflat cat de mic este pasul de la sublim la ridicol! Legat de aceeasi tentativa de masluire, prin abaterea atentiei spre zone false, am aflat, cu oroare, si o alta stire dezgustatoare: „Varsovia: Vandalii au turnat vopsea peste un monument in cinstea soldatilor sovietici.” Un asemenea gest profanator este, la nivel simbolic, ca si cum ar fi pangarit Auscwitz-ul, faptasii uitand cine l-au eliberat! Cred ca exista multa prostie politica la cei care inspira sau fac raul, crezand ca fac bine. Nu stiu daca si decapitarea lui Lenin ar putea fi reprobabila, ar putea exista si aici un cerc care se inchide. Prea multe carti si filme ideologice ii pun in spate crimele unui veac intreg, pentru doar 4-5 ani de leadership, si aceia sub incidenta razboiului civil. Insa, categoric, un regim politic de peste 70 de ani este o greseala fundamentala prin insasi durata sa monstruoasa (aviz celor care fac din incremenire o virtute!). Pentru a ne inchide propriul cerc al indoielii, putem risca, totusi, ca simplu exercitiu de gandire, un raspuns, neideologic, la intrebarea cum ar fi aratat Estul, astazi, fara Lenin? In opinia mea, cel mai probabil, judecand dupa directiile de ofensiva, Estul nu ar fi existat, politic, ori o rezistenta sau o afirmare de identitate genereaza alte perceptii si judecati, si nu ar fi primul caz cand cele politice si cele populare ar fi diametral opuse. http://www.contributors.ro/global-europa/lenin-decapitat-revolutie-la-kiev/

 9. 9 Calin decembrie 12, 2013 la 5:18 pm

  Buna.Ce se întîmplă cu USL?Pare a fi o masina scăpată de sub control.E grav pt ca Așteptările erau mult mai mari din partea noastră,a celor care-i sprijinim.Eu unul nu-l mai suport pe demis,dar se pare ca se dorește revigorarea lui politica.Sint convins tot mai mult ca asistam la un mare BLAT politic.Cu 70 procente castigate la alegeri USL e la mana demisului?Pare ca lipsesc strategiile politice si economice,gâlceava lui besinescu acoperă tot.Lipsa lui de bun simt,caracterul josnic i-l cunoaștem cu toții.USL trebuie sa fie in situația de a-si demola adversarii nu sa se ridice tot timpul din corzi.O zi buna.

 10. 10 Marian Nicolae decembrie 12, 2013 la 5:55 pm

  @ blogideologic decembrie 12, 2013 la 11:20 am

  Sincer nici eu nu cred ca va creste dinamismul ideilor aduse aici pentru a fi disecate. Dar ar aduce un mic je ne sais quoi care va face jocul mai interesant…

  Acum nu stiu cu cat mai interesant din moment ce se doreste linistirea unora, prin modificarea articolului legat de calomnie din Codul Penal, cu dedicatie pentru cei care fluiera prea tare……oriunde prin presa scrisa, bloguri, retele de socializare.

  @ Iluminatu decembrie 12, 2013 la 1:11 pm
  Va multumesc pentru postarea articolului domnului Valentin Vasilescu.

 11. 11 Doru Coarna decembrie 12, 2013 la 6:19 pm

  Pt a cata oara Victor Ponta si ai sai nu au stiut cum sa procedeze? Si pt a cata oara se fereste sa-si asume ceva, ba chiar se echiveaza lipsind din tara si lasand sa cada napasta pe altii? Si pt a cata oara trebuie sa intervina in Romania, cei pe care el ii numeste ca fiind partenerii sai externi? Desi nu sunt ai lui, sunt ai Romaniei…

  Ne costa tare mult calificarea asta a lui la locul de munca… plus ca nerabdarea sa de a se ridica printre mai-marii lumii, se cronicizeaza…

  Azi l-am vazut expunandu-si parerea despre omenire, zicea ca trebuie sa fim competitivi pe plan mondial… de parca i-am invins pe astia din Europa si acum ne lipseau tintele… Nu l-a intrebat nimeni cu ce anume sa fim competitivi, ca industria ne-au desfiintat-o… cu cereale? Si intr-un an prost, sau cu molime, ce te faci? Probabil intelegea ca trebuie sa fim competitivi cu smecheria, cu chestiile facute pe sub masa, pe neve, sperand ca toti sunt la fel de idioti ca populatia autohtona care nu pricepe ca baietii astia, dupa ce au deposedat-o de absolut tot, acum vor sa-i vanda si bogatiile de sub picioare, iar daca localnicii isi apara tarina care-i hraneste, ca fabricile le-au fost luate si traiesc din munca pamantului ca in istorie, merita niste ciomege sanatoase, legale… si ca apoi, dupa ce si-au votat si infeudarea tarii prin descentralizare, vor acum si imunitate la manevrarea banului public…

  Deci intai si-au tras averi din privatizare, apoi din vanzarea serviciilor si utilitatilor, apoi din subsol, apoi feude discretionare, apoi bani publici si acum le mai lipseste doar putina imunitate… Ei bine, de acest program n-am auzit sa ne fi spus ceva in campanie Victor Ponta si ai lui…

  Culmea jigodismului este ca au si descoperit unde au gresit, cica n-au comunicat partenerilor intelepciunea din spatele modificarilor la Codul Penal, atata tot… vor corecta…

  Pe undeva au dreptate, nu poti accepta ca viata si cariera unui om politic sa depinda de orice procuror achieseaza sa-l termine, dar totusi, exonerarea ar fi trebuit facut prin alte metode mai ingenioase, astfel ca rezultatul sa poata fi evaluat luni bune dupa… asa le trebuie daca bat mingea si nu joaca sah sau macar biliard…

  Basescu insa a reusit iar sa insaileze o poveste credibila cu cap si coada si lovitura de stat, si lumea il crede, lovitura de stat de drept, dar asta a omis sa specifice…

  Care este miezul luptei insa? Nu atat partidul ala prezidential, ci cariera fetelor si urmarile… De ex., chiar si fara comisia parlamentara, de la anu’, odata cu pensionarea, clientela notariala a fiicei va dispare, asa ca ramane de vazut cum va justifica rata de mii de euro lunar, probabil va pierde terenul cat si niste bani… Tot asa, cea mica are nevoie de partidul cel nou pt a se relansa ca europarlamentar, neputand concepe o alta ocupatiune…

  Deci comisia nu valoreaza nimic, partidul ala va propulsa macar un europarlamentar, iar statul de drept este stat, ar trebui sa poata sa se apere singur… In logica asta, poate toti vor intelege ca blatul si rocada sunt obligatorii pt cei doi jucatori hilari, si ca perdantii suntem noi, ceilalti…

  Singura problema e ca premierul are cam des de-a face cu corectivele partenerilor, nu stiu de cate ori merge asa…

  Intr-o tara serioasa, premierul ca sef de partid retragea sprijinul poltic al sefului camerei, sau isi dadea el demisia… Tot acolo, presedintele crea o comisie prezidentiala care sa evalueze impactul celor petrecute la camera… Tot acolo, lumea iesea pe strazi si clama imunitate precum alesii… Tot acolo, niste destepti nevoie-mare isi dadeau automat demisia, sau se ratrageau din demnitatile detinute, alesi fiind… Daca macar una din astea s-ar fi intamplat, partenerii micului Titulescu nu s-ar mai fi deranjat…

  Prostia finala este insa alta: odata ajunsa treaba la CCR si data o decizie, niciodata astia nu vor mai putea spera la imunitate… mereu se vor lovi de jurisprudenta curtii…

  Oameni buni, trebuie sa aplicam democratia in totalitatea valentelor sale, ii alegem pe cei necesari, dar de unde? Trebuie identificata o sursa din care sa alegem alesii… Daca ii luam dupa listele partidelor, dupa cotizatii, contributii sau rudenie si incuscriri de tot felul, sau dupa epoleti si insigne, asta obtinem, platim o tagma de hoti absolut imuni…

 12. 12 Pali decembrie 12, 2013 la 7:20 pm

  Astazi si Bolcas,…nu ne spuneti nimic despre Bolcas-PRM-PSD ? Sunt foarte curios Domnule Presedinte Nastase …cine a facut o astfel de propunere …’ne spuneti si noua?Cine a propus un astfel de specimen care a lucrat la elaborarea Constitutiei din 1965…adica a lui Ceausescu ?!? Cine l-a luat/acceptat si la PSD pe fostul linge-blide a lui W C Tudor ?Oare ne spuneti,…? Va stiu un om echilibrat;sunt curios sa cunosc opinia dvs. ref. la Bolcas la CCR in spiritul UE !

  Va multumesc anticipat,

 13. 14 ZeV decembrie 12, 2013 la 8:27 pm

  Regimul Traian Basescu a detinut INTREAGA putere cativa ani…nici tu MCV favorabil, nici intrare in spatial inutil numit Schengen, ceea ce l-a facut pe Basescu sa refuleze exasperat, inclusiv consideratiunile urmatoare (citez ):
  ,,,Toate intervenţiile (la Consiliul European – n.r.) au fost împotriva poziţiei Olandei (privind aderarea României la Schengen – n.r.). (…) Ăsta este un abuz al Olandei. România are Albiţa, un punct de frontieră. Olanda are Rotterdam. Îmi pare rău, nu Albiţa este poarta de intrare a ţigărilor, a alcoolului a drogurilor de contrabandă şi nu România din neputinţă a legalizat prostituţia, România continuă să lupte cu prostituţia, nu România a legalizat consumul de droguri, România luptă aşa cum poate ea”, a declarat preşedintele la Bruxelles.”
  Intr-un stat suveran, de prim rang, un ambsador insolent care si-ar permite sa-si dea cu parerea in probleme de natura interna ale statului roman, ar fi chemat imediat de catre ministrul de externe si i s-ar aduce la cunostinta care are obligatia de a respecta statul si natiunea in care este acreditat. De asemeni, insusi Parlamentul ar trebui sa riposteze printr-un comunicat ferm si neinterpretabil. Se aude, domnilor Zgonea si Antonescu ?
  Comportamentul ambasadorilor romani este elocvent si poate constitui un exemplu (pozitiv) de referinta, atat pentru ambasada americana , cat si pentru cea olandeza.
  Cine crede ca Romania va primi un MCV favorabil si implicit, va intra in asazisdul Schengen, orice ar intreprinde in ,, sensul dorit de Occident” actuala putere NE-POPULARA, isi face imense iluzii. MCV este un instrument de presiune politica care va fi mentinut de comisarii europeni, atata timp cat Romania isi va accepta ,,calitatea” de vasal in Europa si in NATO.
  Romania a fost pusa la coltul umilintei in 2007, prin negocierile cu bataie lunga purtate de Basescu si Macovei cu diriguitorii UE, in dez-interesul Romaniei. Puterea ,,populara” de la Bruxelles, care nu crede nici in ideologii si nici in scrutinul (autentic) popular, avea/are/va avea nevoie in tarile riverane de mecanisme/institutii de forta si influenta exterioare vointei cetatenilor exprimata prin vot. Aceasta este de fapt ,,ideologia” PPE si a papusarilor din Trilaterala aflati in spatele acestui pseudo-partid.
  MCV ar trebui denuntat unilateral de toate fortele politice din Romania. Este timpul ca Romania sa fie tratata ca partener egal de oricine, chiar daca acel ,,oricine” este Germania, SUA, China, sau Rusia.
  ..Iar justitia , a venit timpu sa devina realmente independenta. Iar un astfel de statut nu poate fi atins intr-o ,,republica a dictaturii procurorilor si inspectorilor (paraziti) ai ANI.
  Ma intreb, cand va acorda ,,justitia independenta” atentia cuvenita (conforma gravitatii faptelor si spuselor), ,,loviturilor de popor” administrate seara de seara pe sticlele patriei de un ins dezaxat, disperat si cu controlul medical superficial efectuat, un ins care ocupa prin frauda indusa din exterior, scaunul de la Cotroceni ?
  In fine, ar fi extrem de benefic sa ne calmam, dragi romani, deoarece un an trece repede. Iata, pana si ambasadorii incep sa realizeze ca au fost luati de iuresul isteriei autohtone intretinut cu incadescenta destabilizatoare inclusiv de institutii nedemocratice, cum ar fi, ,,Ioana Schmit Haineala”. Este de neinteles faptul ca oameni din zona semi-represiva a statului de drepti zbiara ca din gura de sarpe atunci cand vreun parlamentar isi da cu parerea despre un posibil abuz al procurorului, sau al inspectorului ANI, dar , isi permit cu maxima neobrazare sa calce in picioare demnitatea si independenta Parlamentului Romaniei, care este o alta putere in stat si singurul for legislative conform Constitutiei.
  Dupa cosmarul basist (care, sper eu, sa nu dureze o eternitate), vom avea enorm de muncit IMPREUNA pentru a reface adevarata imagine a Romaniei, cea pe care o merita aceasta natiune atat de incercata de dictaturile istoriei si de influentele externe malefice, dinspre toate punctele cardinale.
  Prima masura pe care eu as lua-o, ar fi desfiintarea ANI, aceasta institutie parazita, platita degeaba de contribuabil CU SACI DE PARAI , ca sa ce ? Sa-l persecute pe Mircea Diaconu, doar pentru ca sotia sa, o reputata actrita, a detinut temporar o functie de conducere intr-un teatru ? Absolut penibil, iar Ponta, cel care A MAJORAT SALARIILE parazitilor numiti pompos ,,inspectori ANI”, sa faca bine sa se spele cu ei pe cap. De exemplu, ar putea sa-i integreze in Ministerul fondurilor europene, sa faca si Georgescu lu peste prajit ceva util pentru Romania.
  Pe cine nu lasi sa moara, Ponta….dar, in fine, de unul singur, premierul Romaniei nu se poate lupta cu morile de vant. Din nefericire, am fost prea optimist apreciind ca cetatenii, de aceasta data, nu vor uita chiar atat de repede. Se pare ca propaganda basista, trebuie sa recunosc, nu tine cont de nimic. A invins total in virtualul basist si…partial, dar consistent, pe celelalte bloguri.
  Eu voi ramane ferm pe pozitie, indiferent de felul cum vor evolua lucrurile. Voi sustine democratia, votul cetateanului, dreptul Romaniei la suveranitate si, nu in ultimul rand, justitia independenta.
  Dar daca unitate nu e, nimic nu e…si sa nu uit…parlamentarilor le trebuie si ceva mai multa minte si implicit diplomatie. Mult nu inseamna aproape niciodata si un plus de calitate. Este exact (si) cazul commentului meu, cu siguranta prea lung si prea plictisitor.
  (Z)

 14. 15 ZeV decembrie 12, 2013 la 8:30 pm

  PS
  Cica America s-a suparat pe Romania. De fapt, s-a exprimat un functionar marunt care si-a dat la Cotroceni cartea de vizita cu numarul de telefon personal. (Z)
  Cica America nu mai trimite ,,investitori” in Romania.
  Care investitori ? Va da, Casa Alba, ordin de rechemare pentru Chevron si/sau Exon Mobile ?
  Mira-m-as. (Z)
  Va da, Casa Alba, ordin de demolare a ,,jucariilor” de la Deveselu ?
  Am mari indoieli. 😉
  Va repatria, America, firma Bunge, cea care a pus pe chituci fabricile de ulei din Romania ? Interoil Oradea…Unirea Iasi….f-ca Ulei Bucuresti…..Buzau ?
  Praful s-a ales de ele.
  Se spune la televizor ca rusii au demolat industria metalurgica romaneasca. Dar stiu ca ALRO Slatina functioneaza bine merci si este in relatii excelente cu Traian Basescu, Stolojan si…Udrea. Cel putin, asa a fost in trecutul apropiat.
  Daca rusii au demolat Mechel , ce au facut,. mai bun, americanii ? Fordul de la Craiova ? Produce doar pentru export, dar tot mai des intrerupe fabricatia datorita conjuncturii externe proaste.
  In rest, ce au facut benefic pentru Romania ,,gordonii ” si ,,steinii” ? Ne-au dat cumva vize si nu stiu eu ? Ne-au protejat convorbirile telefonice si pe internet ?
  (Z)
  A…stati ca e totusi ceva……arboreaza steagul american la Kabul pentru fiecare soldat roman mort pentru..patrie.
  Ne-au (mai) dat Halloween, Valentine’s Day, curcani umflati genetic, corectitudine politica, Bechtel, etc, etc.
  Sa fie primit.
  Dumnezeu sa binecuvanteze America.
  ps
  Premiul NOBEL pentru pace a fost adjudecat de papa Francisc. Dar pe lista, mai era nominalizat EDWARD SNOWDEN. Nu erau acolo nici secretarul de stat, nici ambasadorul american, nici Gitenstein, nici Gordon, nici Barack Obama. Dealtfel, comitetul de investire de la Karolinska s-a ,,fript” odata… 😉
  Doar un ,,terorist” a fost preferat de academicienii iresponsabili, rupti complet de realitate. O realitate in care banii contribuabilului american sunt cheltuiti judicios pentru ,,mediu”. Veti intreba, poate, ce fel de mediu ?
  Evident, unul prietenos si favorabil nobilelor si generoaselor interese ale unchiului Sam.

 15. 16 criss2012 decembrie 12, 2013 la 8:59 pm

  @ Iluminatu
  As mai adauga eu la articolul pe care l-ai postat emisiunea lui Marius Tuca din 1999 in care a fost invitat si Stanculescu si care povesteste cum organizat crima.
  Link minutul 25: http://www.youtube.com/watch?v=sNw-gJuHzkg

 16. 17 Centru decembrie 12, 2013 la 10:12 pm

  Ponta nu este la locul lui .

 17. 18 blogideologic decembrie 12, 2013 la 11:35 pm

  Exploatarea prin fracturare hidraulică produce cutremure de pământ. Este demonstrat http://www.nytimes.com/2013/12/13/science/earth/as-quakes-shake-oklahoma-scientists-eye-oil-and-gas-industry.html?hpw&rref=us

 18. 19 blogideologic decembrie 12, 2013 la 11:50 pm

  @ Iluminatu
  Pe domnul Dennis Deletant nu îl întreabă nimeni, nimic ? +Dennis Deletant, un agent MI6? Responsabilitatea indirectă a lui Dennis Deletant pentru “masacrul de la Otopeni” din 23 decembrie 1989 reiese din mărturisirile făcute chiar de el: +În august 1986 m-am dus sa ma întîlnesc cu domnul Corneliu Coposu, pentru ca ma interesau legaturile dintre taranisti si englezi în timpul razboiului. Dl Coposu, de fapt, a transmis mesaje codificate englezilor, cu acordul lui Iuliu Maniu. Bineînteles ca am fost avertizat de niste prieteni sa nu ma duc, pentru ca dl Coposu era supravegheat de Securitate. Dar eu i-am telefonat dlui Coposu, i-am spus cine sînt, auzise de mine, iar dumnealui mi-a spus: ‘Eu sînt tinut sub supraveghere, dar daca în aceste conditii doriti sa veniti la mine, va primesc cu placere’. I-am spus ca vreau sa vin, l-am întrebat unde sta si mi-a spus ca pe aleea Mamulari nr. 19, în zona care se demola pentru a se construi Casa Poporului. Si a adaugat: „Sa fiti discret“. Cînd am ajuns în zona, m-am trezit în mijlocul unui teren viran, iar aleea Mamulari era singura pe care se mai aflau niste case, asa ca ma întrebam „cum sa fiu discret?…“. Erau niste soldati si ofiteri care lucrau pe santier – dar pe arsita aceea nu prea le ardea sa munceasca… M-am dus la dl Coposu, mi-a povestit lucruri foarte interesante, iar dupa vreo patru ore una dintre surorile sale mi-a facut un semn discret sa nu-l obosesc. M-am întors dupa doua zile si, înainte sa începem sa vorbim, mi-a spus ca fusese la dumnealui un colonel de Securitate care l-a întrebat ce discutase cu mine, iar dl Coposu îi raspunsese ca am discutat despre perioada razboiului, nimic altceva. Dupa alte patru ore de discutii, dl Coposu mi-a dat niste hîrtii despre relatiile sale cu englezii în timpul razboiului si mi-a spus sa fiu foarte atent la plecarea din tara, sa nu se gaseasca asupra mea acele hîrtii. Eu ma aflam în vizita în cadrul schimbului dintre Academia Britanica si Academia de Stiinte Sociale si Politice din România – pentru ca, în epoca aceea, Academia Româna nu mai avea dreptul sa gestioneze schimburile internationale, de asta se ocupa Academia de Stiinte Sociale si Politice. Domnul de la ASSP, care se ocupa de mine, m-a invitat la masa în ajunul plecarii. Mi-a spus: „Dennis, nu ai fost cuminte, nu ne-ai anuntat ca mergi la domnul Coposu, ne-ai pus într-o situatie jenanta…“. I-am raspuns: „Dar ce, trebuie sa anunt unde merg? Doar este o tara libera, nu? Sînt aici în cadrul schimbului între doua Academii…“. Iar el mi-a zis: „Lasa gluma, Dennis; am fost tras la raspundere ca nu am anuntat ca mergi la dl Coposu“. Si a adaugat: „Îti mai spun un lucru: mîine, cînd pleci, vei fi perchezitionat; sa nu se gaseasca ceva la tine, caci am s-o patesc si eu, nu numai tu“. La Otopeni, desigur, m-au perchezitionat, dar n-au gasit nimic…+ In interviul din DILEMA VECHE (adresa URL este http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=145&cmd=articol&id=4270), Dennis Deletant admite implicit că a existat o minută încheiată între serviciile secrete britanice (nu ştiu ce serviciu reprezenta Deletant, MI5 ori MI6?) şi Corneliu Coposu. Securitatea a înregistrat tot ce era verbal, nu a avut acces şi la acel protocol scris. Este mare păcat că nu s-a ştiut de el, dar pe Dennis Deletant nu îl poate obliga vreun român să dea publicităţii minuta (bănuiesc că a păstrat o copie). Corneliu Coposu era monarhist convins şi declarat, probabil că minuta din 1986 conţinea menţionarea expresă că în 24 de ore de la răsturnarea republicii comuniste, va fi anunţată reinstaurarea regimului monarhic constituţional. Corneliu Coposu a fost cel păcălit, şi nu o singură dată! Pe 22 decembrie 1989, până la orele 12, situaţia era încă tulbure. Alexandru Mironov, care a făcut acel celebru anunţ emoţional la Radio România: ‘A fugit! A fugit!’, îmi povestea ulterior că i-a fost realmente teamă că va fi împuşcat de cineva în timp ce vorbea ! Nu s-a întâmplat, altcineva aranjase lucrurile. Alexandru Mironov era convins că a contat carisma sa personală. Alexandru Mironov are carismă, dar nu cred că aceasta a contat prea mult în ecuaţie. Cel care deţinea puterea decizională ultimă în România hotărâse altfel. Cine era acela? Să ne uităm pe un timing. Vedem că la vreo două ore după anunţul fugii lui Ceauşescu făcut de Alexandru Mironov pe microfonul de la Radio România, Mircea Dinescu era primit triumfal la Televiziunea Română. Până pe 7 iulie 2006 nu înţelegeam cum, totuşi, Mircea Dinescu era primit atât de repede la Televiziunea Română. Atunci (vezi emisiunea de pe 7 iulie 2006 la Realitatea TV) ne -a explicat : Calea îi fusese deschisă la ordinele date de ‘tovarăşul Gogu’. Cel mai puternic om din sistem. Şi cel mai longeviv. În anul 1941, ‘domnul Gogu’ – pe atunci era ţărănist– a comis o cumplită trădare de ţară şi neam. A dus sovieticilor planurile de atac ale românilor care doreau să elibereze provincia istorică Basarabia. Dintre agenţii de spionaj străini, doar cei britanici cunoşteau aceste planuri. Din ordinul dispeceratului londonez, planurile româneşti au fost transmise agentului sovietic Gogu Rădulescu. Din cauza trădării ‘domnului Gogu’, ruşii au putut organiza cea mai mare ambuscadă în care au fost prinse trupele româneşti după trecerea Prutului. Ar fi interesant dacă specialişti în face language şi expressive body language, psihologi reali, nu impostori gen Mircea Miclea, ar viziona profesional jurnale cinematografice din prima epocă a comunismului arătând înalta conducere de partid şi de stat. Când Gheorghe Gheorghiu-Dej priveşte cu teamă către ‘tovarăşul Gogu’, se vede bine cine este şeful real în sistemul politic din România. Deci pe tot acel interval de timp din 22 decembrie 1989, –unii au uitat–, nimeni nu trăgea cu arme de foc în Mircea Dinescu. Din cauza aceasta zic, locul lui Mircea Dinescu este alături de vinovaţii pentru crimele revoluţiei. Oricum, un CNSAS cu tovarăşul Mircea Dinescu (corect, a fost membru PCR, a făcut Academia Ştefan Gheorghiu de politruci PCR) membru funcţionează în afara legii. De altminteri altminteri puteţi vedea aici http://victor-roncea.blogspot.com/2008/08/basescu-si-pdl-vor-pierde-pe-mana.html, o fotografie cu Mircea Dinescu la 2 metri de Nicolae Ceauşescu, consemnând foarte atent spusele acestuia la o întalnire cu liderii minerilor. În fine,dacă Securitatea ar fi ştiut de conţinutul minutei între Coposu şi Dennis Deletant, masacrul celor 50 de copii din trupele securităţii pe aeroportul Otopeni la 23 decembrie 1989 nu ar fi avut loc. Este clar că un reprezentant oficial al Casei Regale de România, –dacă nu chiar regele Mihai însoţit de domnul Dennis Deletant–, trebuia să aterizeze pe 23 decembrie 1989 la Otopeni. Tot sinistrul cu teroriştii din noaptea 22/23 decembrie 1989 a fost montat tocmai pentru a nu trezi suspiciuni un atac tam-nesam (mă văd utilizând, împotriva dorinţei mele, acest rusism, dar el se potriveşte extraordinar aici ca locuţiune adverbială!) al teroriştilor asupra unui reprezentant al Casei Regale de România pe aeroportul Otopeni la 23 decembrie 1989. Dennis Deletant, care vorbeşte atâta de mult, nu găseşte cuvenit să ne spună ceva despre agenda Casei Regale de România pe 22/23 decembrie 1989?+ http://www.corneliu-coposu.ro/articol/index.php/785-dennis-deletant-un-agent-mi6/

 19. 20 Vsile decembrie 13, 2013 la 7:55 am

  LOVITURA DE STAT! TB cere desfintarea parlamentului!

 20. 21 Centru decembrie 13, 2013 la 9:48 am

  Dupa militianul ceausist care isi dadea singur amenda – banc al anilor 80 – avem presedintele Romaniei care se baga singur la inchisoare ( doar in imaginatia lui ceea ce spune este un banc ) – citez din presedintele Romaniei ” recunosc ca imprumutul fiicei mele si casa din Mihaileni sunt litigioase ” – atunci , ce mai asteptam ? O pereche de tineri casatoriti din Dorohoi sau Salonta este primita intr-o banca mai rau ca un caine , ce credit pentru casa ? eventual daca au jumatate din suma si cu noroc ( pile la director )dobanda de 6-8 % , sau mai rau , variabila , ca in anii 1990 !
  Si acum face diversiune , reclamandu-si tara pentru alti iresponsabili care modifica Codul Penal , adaptandu-l pentru VIP -uri ( in Romania VIP-urile sunt cei care fac parte din clanurile de interese ale marilor partide – PSD este un mare clasic al clanurilor – memorabila iesirea celor 70-80 deputati PSD in apararea lui Bivolaru in 1997 – , PDL , UDMR , PNL , de ce nu si Romania Mare …

 21. 22 blogideologic decembrie 13, 2013 la 10:04 am

  @ Pali
  De ce te supără un cozeur desăvârşit precum domnul Lucian Bolcaş ? Dialogul este Artă ! Se practică de 2000 de ani prin locurile acestea.

 22. 23 Doru Coarna decembrie 13, 2013 la 10:45 am

  @ ZeV,

  emotionante mesajele tale, dar tine minte, oricine va ajunge presedinte sau premier al Romaniei, va fi primit la Bruxelles si i se va pune in mana o lista obligatorie… nu-l va intreba nimeni daca este deacord, daca o accepta, daca i se pare buna sau oportuna… asa a fost si tot asa va fi mereu…

  Investiile americane par modeste, dar investitia in oameni, in prieteni, in aliati, este imensa! Despre astea este vorba, nu despre pitzule… Daca ii dezamagim vom pierde numai noi, firmele lor se vor descurca si fara noi, NATO va merge inainte si fara noi, tot asa si UE si globalizarea… Dar noi vom trai din munca pamantului si atat! Noi si asa nu avem niciun viitor, daca ne pierdem si prietenii, vom dispare prin toate rapturile teritoriale imaginabile… Si pt ce toate astea, ca sa poata ciordi bani publici niste vesnic hamesiti? Hai sa fim seriosi…

 23. 24 Doru Coarna decembrie 13, 2013 la 11:17 am

  @ blogi,

  Revolutia romana a fost una autentica, oricate istorii se vor scoate din burta… Regimul ceausist, anacronic, a fost inlaturat prin forta maselor si cu concursul cam tarziu, e drept, al tuturor fortelor din tara. Eu am participat direct si nu am sesizat niciun amestec extern. Teoria asta cu amestecul extern a fost creata pt a denigra revolutia, revolutionarii, si puterea instalata atunci, de catre niste smintiti care chiar si acum urla ca nu suntem uniti, dar chiar ei ne-au invrajbit din start doar pt a-si vinde amaratele lor de ziare, in care trebuia sa scrie ceva cat de cat „interesant”…

  Problema pe care am sesizat-o este insa urmatoarea: ai nostri, ca brazii, imediat dupa, si neobisnuiti fiind sa judece cu neuronii lor, au dat imediat buzna la portile straine, la toate, de la est pana la vest si pana la far west… apoi si-au reprezentat noii stapani din obisnuinta cu care mereu in istorie am atarnat de catre cineva, ceea ce a declansat, desigur, balamucul politic pe care-l traim si in prezent…

  Consecinta e ca de vasalitate nu putem scapa nicicum, chiar daca am respinge-o pe cea fata de UE ar ramane cea fata de State, daca o respingem si pe aia ne vor presa cu NATO, daca renuntam la toate ne vor procopsi rusii cu ceva dragut, si tot asa… iar daca, in sfarsit, ne apucam sa invatam chineza, vom lua noi in cap toate oalele care, in mod natural, ar trebui sa se sparga in capul lor caci putini ii pot critica pe ei, dar toti ii pot critica pe aliatii lor…

  Cu materialul uman pe care il avem, sa fim realisti, noi trebuie sa intelegem ca suntem o tara care trebuie sa stea cuminte in banca ei, sa traiasca la limita subzistentei fara sa deranjeze, si sa stea atarnata de toate cuiele care i se ivesc, daca vrem sa ramanem cu tara intreaga… ar mai trebui sa fim si putin simpatici, asa, pt stimularea milei generale… de ex. sa ne dam ca mari conservatori de natura pura, de pastratori de bio, all that crap… Alta formula nu exista pt noi, repet, cu materialul uman pe care-l avem…

  Sigur ca exista si exceptii, numeroase, dar alea se realizeaza mereu afara, este specificul nostru national generat de acumularea primitiva careia nu-i rezista multi…

  Parerea mea.

  I-am zis mai sus si lui ZeV, chiar daca ar iesi Crin presedinte, sau Ponta, sau Stefan cel Mare insusi, il vor chema la Bruxelles si se va intoarce cu o foaie plina de porunci… daca va mai primi si doua-trei telefoane, ne vom intreba toti apoi de ce mama naibii mai organizam alegeri, ca tot aia iese… sau unii vor spune, ca si anul trecut, ca respectivul, Ponta pe atunci, este mare politician si le-a explicat iar aia, de bine ce l-au inteles, i-au dat o lista… aiurea, va lua in brate lista fara sa respire… DACA NU, in cativa ani pierdem teritorii… pai ce credeai, ca aia au timp de prostii fara sa iasa nimicutza? Nu, noi trebuie sa fim circul Europei, sa-i ascultam distractiv, ca sa aiba ei ce sa le arate propriilor cetateni, anume cel lasat sa se aseze si sa presteze ceva amuzant, undeva langa sat…

 24. 25 santinela decembrie 13, 2013 la 11:26 am

  Urasc basistii,urasc PDL-istii(desi sint acelasi lucru) il urasc din rarunchi pe Basescu dar sa ma bata norocul daca inteleg ceva din miscarile USL-iste.Astia se misca ca o musca fara cap,dezorientati,din gafe in alte gafe si nimeni nu spune nimic.Nici dvs.domnule Nastase .O fi Titulescu important pentru istoria noastra dar ce este acum recent ne arde rau de tot.
  Cum drac poti lua masuri pe picior,pe ascuns si reusesti sa-ti ridici pe toti importantii din occiednt in cap ? Si daca ai facut-o atunci fi barbat si treci la lupta nu sta ca mula.Pina si seful socialistilor europeni(care cica ne este prieten) a dat in noi.Ala de ce nu a fost lamurit inainte de luarea acestor masuri ? Dar noi chiar nu spunem nimic.Socialistul asta nu are nevoie ca de aer de voturile PSD-ului in Parlamentul European ? Nu-i putem spune si noi asta la ureche ?
  Sint prea suparat acum sa ma intereseze de Titulescu si de tot felul de expozitii.Mai vre-o doua trei greseli de genul asta si ne-am ras.

 25. 26 sadicu decembrie 13, 2013 la 12:57 pm

  Sincer,chiar imi pare rau pentru oamenii de buna credinta care au avut incredere in proiectul USL,respectiv in Victor Ponta si Crin Antonescu.

 26. 27 M.Voicu decembrie 13, 2013 la 3:14 pm

  La Temă :
  Sculptorul Ioan Bolborea a prezentat imagini ale machetei monumentului – despre care acad.Razvan Theodorescu a spus că e o sferă – care în fapt este un paraboloid, cum eu am învățat chiar la școala de meserii (când nu am fost admis la liceu la ”examenul de acte”), dar și la Politehnică unde Geometria descriptivă o preda Prof.Mircea Iorga (fiu al lui Nicolae Iorga) – disciplină care nu lipsea la nici-o pregătire grafică, fie ea inginerie, arhitectură sau arte…
  Din imagini, a lipsit reperul cu dimensia unui om, precum și o imagine de sus a lucrării, mai ales că s-a descris că lucrarea ar avea trei registre, deși identice – pentru cele trei provincii românești.
  Trei intervenții au privit finanțarea, ridicând pretextul la modă că nemodificarea Constituției nu ar permite contracte multianuale – ”uitându-se” că pentru concesiuni s-au făcut contracte și pe 49 de ani 👿
  A fost evocată alternativa taxării dreptului la imagine, la care mi-am amintit de CNADNR – care ar fi să facă autostrăzi din banii de la buget dar scot panglici mai mult despre cum vor sta după colț să-i taxeze încăodată chiar pe contribuabilii la investiție ! Gazda noastră, cu zâbetul senioral, a evocat un creator care, fără ajutor de la guvern, a făcut multitudine de lucrări în țară. O Doamnă, tânără, cu un spirit de toată lauda, a afirmat că nime’ nu mai știe care au fost miniștrii când marii creatori și-au îmbogățit țările lor…

 27. 28 Vsile decembrie 13, 2013 la 4:43 pm

  Pali,

  Dl Bolcas a fost cel mai echilibrat PRMist un intrus si bineinteles adversar direct al ideilor sovine ale tribunului sau ale primarului!
  Poate un papiic sau alt papic adica la plural Papici ar fi fost mai potrivit , ce crezi?

 28. 29 blogideologic decembrie 13, 2013 la 5:17 pm

  @ Matache Voicu
  Felicitări pentru text !

 29. 30 blogideologic decembrie 13, 2013 la 6:14 pm

  @ Doru Coarna
  A fost o emisiune pe 19 decembrie 1989 la postul de radio BBC World Service care spunea tot ce se va întâmpla. Erau foarte bine documentaţi. Bănuiesc că Direcţia 1 a Securităţii a înregistrat-o. Dar dacă ţie îţi place să te vezi ca “erou al revoluţiei”, eu n-am nimic împotrivă.

 30. 31 Pali decembrie 13, 2013 la 7:43 pm

  @ Centru

  Bine zis,…Ponat,acest cascador al rasului este o rusineee !!!

 31. 32 Pali decembrie 13, 2013 la 7:46 pm

  @blogideologic

  Eu vreau sa cred ca,fac parte dintr-o lume normala,europeana,civilizata,…etc.etc.Tu ? Urla si pietrele de la margine de drum la nominalizarea acestui individ,…mai are rost sa continui,…daca nu stii de ce am adresat intrebarile las-o moarta,…

 32. 33 blogideologic decembrie 13, 2013 la 9:28 pm

  @ Pali
  Atunci vorbim despre „civilizaţia pietrei” ? Nu mai este nevoie de Arta Dialogului ?

 33. 34 blogideologic decembrie 13, 2013 la 10:28 pm

  Domnul Lucian Bolcaş este un erudit. Termenul datează din secolul XV, de la eruditus. Este participiul trecut al verbului erudire care înseamnă „a educa, a învăţa, a instrui, a şlefui”. Cuvântul provine din aglutinarea combinaţiei ex + rudis. Iar rudis înseamnă “grosolan” ori “lipsit de fineţe”. Cine se teme oare de aceşti blestemaţi erudiţi ? Probabil că şi aceasta este o lege a “revoluţiei române”.

 34. 35 Vsile decembrie 14, 2013 la 7:44 am

  Sadicul din nou pe post the trompa de elefant.

  Nu nici o data nu am crezut ca Ponta , Antonescu USLeul vor face minuni, dar in mod sigur cu toate scaparile ,erorile inconsistenta mesajelor , nu au produs raul pe care la produs Traian Boc si PDLeul acestui popor.
  Este ca in vorba romaneasca cu nebunul care arunca piatra intrun lac si o mie de intelepti nu reusesc sa o scoata, parafrazand sau daca vreti construind o reciproca nebunul a aruncat in lac o cariera iar Ponta,Antonescu , USLeul nu sunt destul de intelepti sa lase lacul cu piatra in el si sa-si canalizeze eforturile in pedepsirea faptasului !

  PS.Este mai mult pentru Gavrila un tip care se doreste cult si nu prea intelege mesajele criptice sau le declaseaza pe altele pentru ca nu sunt artistice , pe placul domniei sale.
  Trompa dl. Gavrila este legata de obiceiurile coprologice ale elefantilor!

 35. 36 Cris decembrie 14, 2013 la 11:05 am

  Sigur, din marile evenimente ale unui popor, trebuie aduse în față, cu asemenea ocazii, numai lucrurile bune, mărețe și înălțătoare.
  Puțină lume știe însă că nu mult după Unirea Mare, politicienii din Regat, Transilvania, Basarabia și Bucovina unite au început să se certe, să se atace, să se acuze și să se persifleze reciproc, campionii fiind, firește, Miticii din Muntenia.
  După pupat-toți-Piața-Unirii, au purces voinicește la demolări reciproce (presa vremii, jurnalele, memoriile și documentele o atestă). Partide se nășteau, fuzionau, se rupeau, zburau din toate părțile acuzații de corupție, de delapidare, de necinste pe care ziarele (toate partizane, fiindcă își face iluzii cine crede că poate exista media echidistantă) le anchetau și le „documentau” cu tot felul de „probe” ieșite din gurile adversarilor celor puși la zid și din alte „surse demne de încredere”.
  Nu vreau defel să umbresc marea sărbătoare, ci să atrag atenția asupra unor trăsături ale felului de a fi al majorității românilor: invidia, dezbinarea, aplecarea spre demolare mai degrabă decât spre construire, o nesfârșită indulgență a individului față de sine și o extraordinară exigență față de alții (fiecare român îți va spune că el e foarte corect și harnic, dar că POLITICIENII sunt incorecți și leneși; rețelele de desocializare sunt pline de inși „corecți și muncitori” care spurcă „clasa politică”, de parcă politicienii n-ar fi din rândurile lor, ci din rândurile altui popor).
  Dacă aș putea, i-aș lua pe toți „indignații” ăștia și i-aș pune să răspundă la câteva întrebări, conectați la detectorul de minciuni:
  – iei în mână salariul trecut în cartea de muncă?
  – dacă ești patron, declari cinstit toate încasările?
  – îți declari la Fisc absolut toate veniturile?
  – faci lucrări doar cu firme care eliberează factură fiscală?
  – dacă lucrezi la stat, câte ore pe lună te „învoiești”, câte zeci de minute întârzii sau pleci mai devreme de la serviciu?
  – respecți absolut toate legile și normele?
  – la locul de muncă, îți faci treaba foarte bine?
  și altele, căci sunt multe…
  Vă asigur că la multe întrebări răspunsul sincer ar fi NU, iar la a cincea ar fi „cel puțin trei ore”.
  Din păcate, nu pot, iar ei dau în continuare vina pe alții, când DOAR EI SUNT VINOVAȚI pentru progresul lent.

 36. 37 Cris decembrie 14, 2013 la 11:21 am

  Băsescu bate două tingiri una de alta și încearcă să facă din Codul Penal o problemă planetară.
  În realitate, nu ar fi fost nicio nenorocire dacă legea ar fi ieșit din Parlament, fiindcă media semnalase deja inadvertențele, iar Codul n-ar fi putut intra în vigoare fără actul promulgării.
  Băsescu putea foarte bine, dacă ar fi un ins civilizat și cu educație politică, să îl trimită înapoi spre rediscutare, cu o listă de obiecții.
  Dar el e în campanie pentru fiica cea mică și Mișcarea celor care au rămas nemișcați la 1%, căci acuși-acuși vin europarlamentarele, iar Bobița e în pericol de a rămâne fără coledzi, mă-nțeledzi?
  Din observațiile mele, rezultă că electoratul reacționează exact invers față de intențiile lui (vezi Blaga la Primăria Capitalei, Udrea la șefia PDL!).
  Let”s see, ma mie (mon amie)!

 37. 38 Cris decembrie 14, 2013 la 11:32 am

  Fiindcă parlamentarii votează conform rapoartelor comisiilor și indicațiilor liderilor de grup, votul fiind politic, iar aleșii nefiind cu toții specialiști în toate (drept, silvicultură, învățământ, finanțe, asistență socială, fiscalitate, mine…), se întâmplă ca la unele proiecte de legi ei să greșească votul, mai ales dacă în ziua respectivă sunt multe proiecte de votat.
  Așa s-a întâmplat și cu PDL în 2009-2012, când a votat din greșeală DA când trebuia să voteze NU conform informațiilor date de specialiștii lui din guvern, Parlament…:
  – reducerea cu 5% a TVA la alimentele de bază (proiect inițiat de UNPR sau PC, nu mai știu exact)
  – neimpozitarea pensiilor sub 2000 de lei (proiect PSD, pare-mi-se).
  De asemenea, PDL a trecut Legea pensiilor cu un număr de voturi scos din burta celui care trebuia să numere (povestea cu Roberta și Voinescu).
  A fost puțină agitație, în special la Antena 3, căci celelalte media nu au dat prea mare atenție, iar legile au fost returnate de Băsescu la Parlament care și-a îndreptat greșeala.
  Nu s-a sfârșit nici țara, nici Pământul.

 38. 39 Doru Coarna decembrie 14, 2013 la 11:57 am

  @ blogi,

  daca cineva a stiut si a difuzat cursul ulterior al evenimentelor din Romania anterior derularii, si daca seco a stiut iar Ceasca nu a aflat, atunci da-mi voie sa-ti spun ca incepi sa crezi in minciuni planetare si in cei ce le elaboreaza permanent…

  Daca s-ar fi stiut vecinii s-ar fi mobilizat si am fi pierdut Ardealul, poate si Moldova, poate si Dobrogea… ar fi fost momentul perfect pt demontarea tarii…

  Nu s-a stiut nimic, nici seco n-a stiut, niciunul din serviciile secrete, nici Armata, toti s-au ferit sa participe pana in momentul la care a devenit evident ca Ceasca a ales fuga… atunci au basculat intelegand ca daca nu-l parasesc toti, va urma o baie nationala de sange… Pana la urma, interesul individului si cel al structurii din care facea parte, a primat…

  Stiu ca au existat atentionari venite pe linie militara, dar cate asemenea chestii nu vin permanent in mediul de informatii, e usor de banuit…

  In ceea ce priveste eroismul din acele zile DA, a existat, multi s-au sacrificat, multi s-au ales cu mutilari pe viata, cu dizabilitati permanente, si foarte multi cu functii, in general oportunistii… apoi au inceput sa le vina si banii…

  Dupa o vreme seco a sunat incolonarea, dar in spatele sau, si a urmat penetrarea totala a structurilor noului stat, iar in final controlul total al acestuia, telul fiind agregarea marilor averi… linia politica n-a prea contat, ba din contra, cat mai multa ezitare s-a dovedit prielnica pt scop…

  Pt ca treaba sa iasa trebuia insa acceptul extern, asa ca s-a intrat in comunitatea aia internationala… de aici pana la NATO a mai fost un pas, si pana la UE doi… Se intelege acum cine canta inspre afara? Doar nu-ti inchipuiai ca se pune Basescu pe telefoane, sau ca aia pleaca urechea la spusele unei femei…

  Daca nu ne trezim, inseamna ca inca dormim… frumos leganati de povestile aiuritoare ale oricui vrea sa profite de somnolenta noastra…

  Oricum insa, altfel nu s-a putut… orice alta varianta ducea la dezmembrare! Nu a iesit bine pt toti, ci foarte bine pt unii si tare rau pt altii, insa perfectiune nu exista nicaieri… Normal ca noi nu suntem multumiti, dar daca n-am fi avut nici atat crede careva ca ne-am fi simtit mai bine?

 39. 40 blogideologic decembrie 14, 2013 la 1:56 pm

  @ Doru Coarna
  Nu-mi speli tu mie creierul. Ai mai încercat … Mă rog, mesajul tău nici măcar nu-i pentru mine, ci pentru acel public care-i credul la maxim.

 40. 41 Cris decembrie 14, 2013 la 3:04 pm

  Erata la comentariul din 14 dec. 11:32 am:

  – reducerea LA 5% (nu cu) a TVA pentru alimentele de bază

 41. 42 Pali decembrie 14, 2013 la 9:05 pm

  @Vsile

  Nu ma intereseazaa Papic sau alt specimen ca el…dar acest Bolcas ,o relicva a comunismului intunecat si chiar sangeros un sovin un ce mai vrei tu… crezi ca,e OK la CCR ? Sa zicem ca,eu gresesc,…dar gresesc si toti cei care si-au manifestat opozitia fata de aceasta nominalizare? Ma rog,…asteptam un raspuns de la gazda noastra,…vad ca,intarzie………

 42. 43 nastase decembrie 15, 2013 la 12:14 pm

  Pali,
  este neadevarat ceea ce scrii despre Lucian Bolcas. Inainte de 1989 a lucrat, multi ani, la Institutul de cercetari juridice, fiind considerat unul dintre cei mai straluciti juristi.

 43. 44 blogideologic decembrie 15, 2013 la 1:23 pm

  @ Pali
  “Comunismul întunecat şi chiar sângeros” pe care l-a promovat Nicolae Ceauşescu se chema de fapt Belakunism. Şi ne-a venit din Ungaria. Dacă vrei să vorbeşti despre comunismul naţionalismului românesc din secolul XIX, cel al “socialiştilor generoşi”, un comunism venit pe filiera intelectuală creată special pentru români de către intelectualii francezi Jules Michelet şi Edgar Quinet, acela se chema babouvism. Să pun întrebarea : “sângele” cui l-a vărsat Nicolae Ceauşescu? Aşa cum recunoştea corifeul comunist Friedrich Engels, obiceiul “vărsării de sânge” pentru acest sistem politic blestemat vine sub influenţa “tribunalelor de sânge” create de revoluţionarii maghiari la anul 1848. În holul gării din Arad se păstrează şi acum basoreliefuri cu acei revoluţionari maghiari care au promovat vărsarea de sânge. Sânge de român, trebuie să adaug. “Mai rău ca vita”, cum îl caracteriza Lajos Kossuth pe bietul rumân.


 1. 1 Astazi, la Fundatia Titulescu | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe decembrie 12, 2013 la 11:20 am
 2. 2 Halucinant « Motanul Incaltat Trackback pe decembrie 13, 2013 la 4:51 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: