Lansarea volumului “Titulescu dupa 50 de ani acasa”, 10.12.2013

Marţi, 10 decembrie 2013, orele 11,00, la Casa Titulescu, Şos. Kiseleff nr. 47, a avut loc lansarea lucrării Titulescu. După 50 de ani din nou Acasă, de George G. Potra, editat de Fundaţia Europeană Titulescu, Sebeş, 2013, 573 p. + 98 ilustraţii.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul : Adrian Năstase, președintele FET; Gheorghe Tinca, ambasador; Marian Ștefan, istoric; Corneliu Vlad, publicist; Adrian Marius Dobre, analist; Mugurel Sârbu; George G. Potra, director executiv FET. Moderator: Adrian Năstase, președintele FET.

Detalii pe http://www.titulescu.eu

DSCN6078 DSCN6121 DSCN6079 DSCN6058

10 Răspunsuri to “Lansarea volumului “Titulescu dupa 50 de ani acasa”, 10.12.2013”


 1. 1 Marian Nicolae decembrie 11, 2013 la 8:42 pm

  Calomnia poate reintra in Codul Penal.
  Adio libertate de exprimare! Inclusiv online

  11/12/13
  http://legi-internet.ro/blogs/index.php/calomnia-reintra-in-codul-penal

  Printre nebuniile adoptate de Parlament ieri in martea neagra (care de fapt era ziua drepturilor omului – 10 Decembrie), dincolo de modificarea listei functionarilor publici si a schimbarii definitiei “conflictului de interese” , majoritatea parlamentara a re-introdus, in acelasi sistem mirlanesc (adica adoptat peste noapte, modificand un text care zicea altceva initial), insulta si calomnia ca pedepse penale in Codul Penal.

 2. 2 blogideologic decembrie 12, 2013 la 6:12 am

  În acest juriu (să nu-i zic “masă” ori “pupitru” de şedinţă), domnul Adrian Năstase este înconjurat de persoane cu o reputaţie intelectuală foarte bună. Dintre persoane, cineva are ataşată de nume calitatea de “analist”. Ceea ce comentez eu aici nu-i vreo critică, Doamne fereşte ! Dar cu multă frică îmi aduc aminte că bolşevicul Silviu Brucan era prezentat drept “analist”. Într-o listare din NYT, http://www.nytimes.com/2013/12/10/opinion/brooks-thinking-for-the-future.html?hp&rref=opinion&_r=0 , domnul David Brooks prezintă meseriile de viitor. Şi “analist” nu este ! În schimb apare profesia de “sintetizator”. Adică, spus minimalist, un intelectual priceput să realizeze sinteze. Domnul Adrian Năstase care este şi amfitrionul (altă profesie de viitor!) de la FET are capacitatea să realizeze sinteze. Foarte mulţi politicieni vor trebui să-l imite dacă doresc cu tot dinadinsul să rămână în politica românească. Însă ziaristul David Brooks spune chiar mai multe. “Sintetizatorul” trebuie să facă mai înainte surfing pe o cantitate vastă de informaţii în linie.

 3. 3 blogideologic decembrie 12, 2013 la 7:14 am

  Într-o trecere în revistă a psihologiei cognitive – în foarte întortochiata variantă americană, trebuie să zicem în mod expres aceasta- profesorul Ulric Neisser (1928 – 2012), care este asociat îndeobşte cu universitatea Cornell ca loc de muncă, făcea o trecere în revistă a mijloacelor pentru aflarea soluţiilor în psihologia cognitivă. Acestea sunt 1/ “algoritmii” şi 2/ “euristica”. Evident, tinerii noştri geeks jonglează cu algoritmii. Dar care-i în esenţă deosebirea fundamentală dintre algoritmi şi euristică ? Cei care ştiu cum să scrie codurile, algoritmii adică, au garantată o profesie de viitor. Dar cei care se pricep doar la euristică? Şi se pricep la aceasta fără dascăli mulţi, totodată folosind sănătosul principiu călăuzitor “meseria se fură”. Însă acum să revin la deosebirea promisă (pentru că în diferenţă se află Adevărul). Algoritmii sunt reguli ce nu-s în mod necesar înţelese, dar promit o soluţie. În vreme ce euristica este constituită din reguli care sunt bine înţelese –pentru că se bazează pe bunul simţ- dar nu garantează întotdeauna soluţii. Sigur că şi Euristica din psihologia cognitivă este de asemenea spaţiul pentru meseriile viitoare. Reamintesc aici faptul că olteanul Ştefan Odobleja a lucrat pe vremuri într-un asemenea spaţiu.

 4. 4 Vsile decembrie 12, 2013 la 1:11 pm

  Si ce este rau in imbunatatirea codului penal cu aceasta notiune?
  Intrun fel sau altul inainte de a acuza pe cineva iti trebuiesc si dovezi nu doar vorbe-n vant.

  Ma gasndesc cit ar trebui sa stea prin salile tribunalului si oamenii politici dar si ziaristii sau oamenii de televiziune!

 5. 5 M.Voicu decembrie 12, 2013 la 1:26 pm

  @Marian Nicolae decembrie 11, 2013 la 8:42pm scrie: Printre nebuniile adoptate de Parlament ieri in martea neagra (care de fapt era ziua drepturilor omului – 10 Decembrie)…
  • Legile naturii, între care și legea biogenetică fundamentală (”ontogenia repetă filogenia”) și legea democrației (decizia prin numărul de voturi) – nu pot fi schimbate de parlamentari.
  SELECȚIA, E ALTCEVA; dacă s-au înlăturat dintre cei ieșiți primii și au fost atribuite mandate și celor ieșiți pe locurile doi sau chiar trei, mulți, au ieșit și mulți, și de mâna…
  Fără liota de consilieri nu putea ieși mai prost; poate și de-asta a ieșit așa

 6. 6 Marian Nicolae decembrie 12, 2013 la 2:12 pm

  Traian Basescu vorbeste despre dizolvarea Parlamentului, in cazul in care se mentin modificarile aduse Codului penal: Am vazut reactia CE si a aliatilor nostri, cu aceste modificari am iesi din criteriile de la Copenhaga, ceea ce ar fi extrem de grav. Pentru asa ceva un Parlament ar trebui dizolvat. Sanctiunile ar porni imediat, ar fi o situatie dramatica, am fi in afara UE

  de Alina Neagu joi, 12 decembrie 2013, 11:12
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-16189858-traian-basescu-invitat-adevarul-live-despre-modificarea-codului-penal-invitatie-furt-fara-teama-consecintele-legii.htm

 7. 7 Doru Coarna decembrie 12, 2013 la 3:26 pm

  @ blogi,

  nu ai cum sa sintetizezi fara o analiza prelabila, nu de alta dar trebuie sa discerni informatia reala de cea eronata, macar… asa ca dl tau Brooks a dat-o in bara, cu tot NYT-ul lui… dar ma gandesc ca o fi vorba de Mel Brooks, nu de un David, care ar anticipa oarece istetime… nonolteneasca…

 8. 8 blogideologic decembrie 13, 2013 la 9:08 am

  @ Doru Coarna
  N-ai citit cu atenţie articolul domnului David Brooks. Nucleul articolului se referă la raportul om-computer. Şi la felul cum acest raport determină distribuirea muncii între om şi maşină. Analiza se face cu algoritmi prin mijlocirea computerului. Abia la sinteză este mai mult loc pentru munca directă a omului.

 9. 9 Vsile decembrie 14, 2013 la 7:50 am

  Marian ,
  Eronat, dizolvarea parlamentului si numirea lui Traian Basescu ca presedinte pe viata ar multumi si pe americani si pe europeni, am deveni probabil cea ce isi doresc un Basestan al Europei!
  Eu care nu-l inghit pe Ponta aprob trimiterea la seminte de acesta a protectorilor din afara tarii , protectori care reitereaza mesajele date alta data sclaviilor din propriile colonii!


 1. 1 Algoritmi şi euristică | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe decembrie 12, 2013 la 7:23 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: