Luni, ora 11.00, la FET – Summitul de la Vilnius – Implicatii si consecinte strategice pentru Romania

Fundatia Europeana Titulescu are placerea sa va invite la

Conferinta “Summitul de la Vilnius – Implicatii si consecinte strategice pentru Romania”

Summitul de la Vilnius a reprezentat un moment cheie in istoria Parteneriatului Estic si a relatiei Uniunii Europene cu cele 6 state estice, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova si Ucraina.

Ce s-a obtinut la Vilnius, ce nu a putut fi fructificat, scenarii de viitor, analize privind implicatiile asupra Romaniei si Uniunii Europene, toate acestea vor fi discutate si analizate la Fundatia Europeana Titulescu.

Evenimentul va avea loc luni, 09 decembrie, orele 11.00 la Casa Titulescu, Sos. Kiseleff, nr.47, sector 1, Bucuresti.

Invitatie Conferinta Post Vilnius, FET, 9 dec., 11.00

51 Responses to “Luni, ora 11.00, la FET – Summitul de la Vilnius – Implicatii si consecinte strategice pentru Romania”


 1. 1 Cris decembrie 7, 2013 la 11:13 am

  Nu înțeleg ce urmărește UE prin angajamentul de a primi aceste țări.
  Electoratul britanic, francez, italian, spaniol… e foarte nemulțumit de primirea României și Bulgariei, iar eu le dau dreptate.
  Năvala esticilor plus năvala africanilor i-au tras mult în jos.
  Ori UE le face promisiuni pe care nu are de gând să le respecte, pentru a le nutri speranța și a le ține de partea ei, ori duce un război surd cu Rusia pe care nu o poate dovedi și din cauza aceasta încearcă să o izoleze în Est.
  Vom trăi și vom vedea.

 2. 2 Marian Nicolae decembrie 7, 2013 la 1:03 pm

  Un articol interesant mai jos:

  RESURSELE ROMANIEI:
  Pe cine a plătit RMGC în 2013

  riseproject.ro – Dec-6-2013
  http://www.riseproject.ro/articol/pe-cine-a-platit-rmgc-in-2013/

  În 2013, unii au protestat, alții au încasat. Cei care au câștigat efectiv bani din afacerea “Roșia Montană” au fost politicieni influenți, afaceriști controversați, academicieni cunoscuți și toate televiziunile importante din țară.

  În prezent, Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), compania care deține licența de exploatare a aurului la Roșia Montană, este urmărită penal pentru spălare de bani. Corporația a intrat în atenția procurorilor după o tranzacție de peste un million de lei cu una dintre “firmele-fantomă” anchetate în dosarul “Păvăleanu” – caz în care a fost arestat un consilier de la Secretariatul General al Guvernului și în care DNA cercetează legături politice cu șefi din PSD.

  RISE Project a urmărit traseul banilor în acest caz, investigând și tranzacțiile RMGC din acest an. Cele purtătoare de TVA sunt declarate la Fisc, iar Fiscul grupează aceste informații într-un așa-numit “Dosar de inspecție fiscală”. RISE Project a obținut dosarul fiscal al RMGC și a analizat plățile efectuate de corporația minieră în 2013.

  Puteți consulta mai jos lista beneficiarilor cu poziții influente în societate. Indirect, statul suportă 20 la sută din încasările lor. (Mai multe AICI)

  Prietenul lui Ponta
  Glar Construct, firmă legată de Sebastian Ghiță, a construit case pentru sătenii relocați din Roșia Montană

  Glar Construct, firmă legată de Sebastian Ghiță, a construit case pentru sătenii relocați din Roșia Montană

  În decursul acestui an, televiziunea de știri România TV (RTV) a încasat 1.542.721 lei de la RMGC. Informația reiese din două tranzacții înregistrate la Fisc. Televiziunea RTV funcționează pe firma RTV Sattelite Net care, de altfel, a încasat banii de la societatea minieră. Patronul din acte al televiziunii este un cetățean de 29 de ani din Ploiești, pe nume Radu Mihai Tronaru.
  Pe acesta, însuși magnatul Sebastian Ghiță l-a reprezentat în relația RTV cu CNA. Tot un ploieștean este directorul general al televiziunii. Îl cheamă Alexandru Iacobescu și îi datorează lui Sebastian Ghiță fix 90.300.000 de euro. Acest împrumut e menționat în declarația de avere depusă de Ghiță la Parlament.

  Sebastian Ghiță este deputat PSD, la primul mandat, și membru al comisiei parlamentare pentru controlul SRI. Înainte de alegerile din 2012, era afacerist prosper și sponsor oficial al PSD (anterior, și al PDL). Ghiță este cel care a fondat corporațiile IT Asesoft și Teamnet International, abonate la contracte publice cu statul și care s-au dezvoltat în ritm alert încă de pe vremea guvernului Năstase. Deși, în calitate de om de afaceri, Sebastian Ghița ocupa un loc fruntaș în topurile Capital – în prezent, deputatul Sebastian Ghiță nu mai deține, oficial, nicio firmă. Declarația sa de interese îi menționează doar statutul de membru în Consiliul Național al PSD.

  “Asta-i piața publicității. Eu n-am de unde să știu dacă aceste tranzacții (RMGC – RTV) au afectat politica editorială a postului România TV, adresati-vă lor. Eu nu mă ocup de postul TV, nu înțeleg de ce mă sunați pe mine. “, a reacționat Ghiță la întrebarea RISE Project.

  Glar Construct SRL din Ploiești, o altă firmă legată de Sebastian Ghiță, a primit 2.599.319 de lei de la RMGC, în acest an. Glar Construct a construit case pentru sătenii relocați din Roșia Montană care stăteau în calea excavărilor miniere. Pe propriul website, Glar Construct arată că a devenit partener cu RMGC încă din 2011, când i-a fost încredințat un contract pentru construirea a 6 case în cartierul Recea din Alba Iulia. „Acest proiect este unul de o importanță deosebită pentru noi, atât din perspectiva laturii sociale a acestuia, cât și datorită posibilitaților viitoare de dezvoltare a parteneriatului cu RMGC.”, scrie pe pagina de web a Glar Construct. Cartierul Recea a fost inaugurat în 2009, cînd RMGC aprecia că a investit 32 de milioane de dolari pentru construirea a 125 de case.

  Sebastian Ghiță a intrat în firma Glar Construct în 2005 și, șase ani de zile, până în 2011, a figurat în acționariatul SRL-ului alături de prietenul său din liceu, Gabriel Anghel zis “Ceață”. Dar asta, până recent, când Ghiță a ieșit formal din toate afacerile. Glar Construct face parte din consorțiul care a descărcat deșeurile toxice de pe controversata navă Flaminia. Întrebat de RISE Project, Sebastian Ghiță susține că nu mai are niciun fel de relație cu firma Glar Construct “de foarte multă vreme”. Totuși, anul trecut, pe 14 august, Glar Construct a pus un gaj in favoarea firmei 2K Telecom din Ploiești pentru o scrisoare de garantie de la BCR. Garanția Glar Construct constă într-o poliță de asigurare si o ipotecă pe un depozit colateral. Aceeași poliță garantează si un împrumut luat de holdingul Asesoft cu trei luni mai devreme, în data de 12 iunie 2012. Firma 2K Telecom este deținută și administrată de fratele lui Sebastian Ghiță, Alexandru, iar Asesoft e afacerea fanion a familiei. Garanțiile pentru 2K Telecom și Asesoft sunt valabile până în august 2017 și, respectiv, iunie 2017.

  Relația apropiată dintre premierul Victor Ponta și Sebastian Ghiță este de notorietate, asumată de ambii. Acest subiect e folosit frecvent în războaiele dintre palatele Cotroceni și Victoria, chiar dacă ambele sunt conduse de doi suținători consacrați ai proiectului minier.

  Consilierul lui Ponta

  Adică, Ionel Blănculescu. Acum, este consilierul onorific al premierului României, Victor Ponta. În trecut, a fost secretar de stat și ministru delegat pentru coordonarea Autorității de Control în guvernul Năstase.

  Dincolo de funcțiile publice, Ionel Blănculescu face afaceri prin firma Consultanța și Investiții Financiare SRL – al cărui nume dezvăluie și domeniul de activitate al companiei. Blănculescu deține 90% din acest SRL cu sediul operațional într-un compex imobiliar din sectorul 3 al Capitalei, în timp ce restul participațiilor îi revin soției sale.

  Cert este că, în 2013, firma lui Ionel Blănculescu a primit 122.910 lei de la o agenție digitală de PR și publicitate. Aceasta din urmă se numește Republika Interactive și e una dintre casele de lobby angajate de RMGC.

  Documentele obținute de la Fisc arată, în mod clar, traseul banilor pompați de RMGC: corporația minieră a plătit 1.484.699 lei agenției Republika Interactive, care, după ce a facturat această sumă, a transferat banii spre alte entități din propriul grup, precum și spre societatea lui Ionel Blănculescu.

  Chestionat de RISE Project, Ionel Blănculescu a avut doar atât de spus: “Toate contractele mele sunt de consultanță, realizați că eu având expertiză în domeniu, lumea apelează la mine. De aceea, eu am multe contracte, dar nu-mi amintesc exact care este obiectul aceluia încheiat cu firma Republika Interactive. Voi verifica.” Peste două zile, Ionel Blănculescu a revenit, a admis existența contractului său cu agenția, dar a invocat clauze de confidențialitate – “așa cum are orice contract”. Consilierul lui Victor Ponta e susținător public al proiectului “Roșia Montană”.

  Strategii digitali ai lui Băsescu

  capturaPR-iștii de la Republika Interactive administrează campaniile de publicitate online ale RMGC, dar și postările din spațiul virtual românesc favorabile corporației miniere. Tot Republika Interactive a gestionat și campania electorală a lui Traian Băsescu, pe segmentul social-media, la alegerile prezidențiale din 2009. Agenția se laudă că 6 milioane de români au primit atunci mesajele lui Traian Băsescu pe rețele socializare.

  Nici Justin Kadima, șeful agenției Republika Interactive, nu dezvoltă subiectul contractelor cu RMGC și, respectiv, cu Ionel Blănculescu: “Eu nu pot să vă dau informații despre partenerii noștri, vă dați seama, noi derulăm multe contracte și nu cred că ar fi în regulă. În fond, puteți fi oricine, puteți fi de la concurență… Și nici dacă ne întâlnim, nu cred că vă pot spune mai multe. Văd că subiectul Roșia Montană e de mare actualitate, știrile se deschid cu asta, dar noi nu putem vorbi așa.”

  Fiicele lui Voiculescu

  Cele două fete ale magnatului Dan Voiculescu, Corina și Camelia, au primit 468.264 lei de la RMGC direct prin firma Global Media Solutions SA. Această companie pe care surorile Voiculescu o impart frățește își are sediul în clădirea Grivco din București, acolo unde funcționează și cartierul general al trustului media Intact. De altfel, aceeași Global Media Solutions plătește drepturile de autor ale salariaților postului TV Antena 3.

  Antena 3, la rândul ei, a încasat 495.936 lei de la RMGC. La acesti bani, se adaugă și alți 580.872 lei primiți de Antena 1 (Antena TV Group) din aceeași sursă. Toate, în 2013.

  Carla Donciu, directorul de comunicare al postului Antena 3, a comentat scurt această situație: “Bugetele de publicitate allocate de diverse companii trustului Intact nu cumpără opinia, ci expunerea mesajului lor într-un spațiu de emisie reglementat de lege. De asemenea, vreau să reamintesc că Antena 3 este postul de televiziune care a organizat cele mai multe dezbateri pe acest subiect, cu opinii pro și contra.”

  Oficial, Antenele sunt controlate de cele două fete ale lui Dan Voiculescu, precum și de fundația “Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României”.

  Consilierul lui Năstase

  Și Mihai Ciprian David, fost consilier al ex-premierului Adrian Năstase, a primit 311.732 lei de la RMGC. Plata a fost încasată de Aerotravel, agenția lui de turism. David confirmă: “Da, cred că pentru deplasări, au cumpărat bilete. Contractul cred că-i mai vechi. Suma, oricum, nu-i mare și n-are nicio legătură cu faptul că am fost consilierul lui Năstase, nu cred că aveam contract cu ei atunci.”

  PSD-ist cu ștate vechi, Mihai David a fost, în perioada guvernării Năstase, secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii si Prognozei. Spre sfârșitul guvernării, David a fost numit consilierul lui Năstase. N-a fost o premieră pentru el, fiindcă, anterior, același MIhai David fusese și consilierul premierului Mugur Isărescu. Anii au trecut și în iunie 2007, David a devenit președinte al organizației municipale PSD Brașov, iar în guvernarea PDL-PSD din perioada 2008-2009, el a fost numit director general al Hidroelectrica, la solicitarea PSD.

  Mihai David și agenția sa de turism au fost implicați în scandalul “Aerotravel”, fiind acuzați că au plimbat pe bani publici câțiva parlamentari si familiile lor, în locul unor elevi olimpici. În noiembrie 2010, președintele Băsescu a declarat că David a ajuns la Hidroelectrica susținut de Mircea Geoană, sub influența lui Sorin Ovidiu Vîntu care avea interese in domeniul energetic.

  Consilierul lui Tăriceanu

  Marius Andrei Marcovici, fostul consilier personal al premierului Călin Popescu-Tăriceanu, a încasat și el 179.831 de lei de la RMGC. Banii au intrat în contul Mysore Consulting SRL, compania lui Marcovici.

  “Da, e un contract de consultanță pe care l-am încheiat cu RMGC și care se întinde pe anumită perioadă. Vă referiți la plata din acest an. N-am nicio problemă să vorbesc depre asta, însă acest contract are mai multe clauze de confidențialitate, așa că și dacă aș vrea să vă dau mai multe amănunte, tot n-aș putea. Vă puteți uita însă la obiectul de activitate al firmei mele și veți deduce astfel tipul contractului”, a spus Marius Marcovici. Mysore Consulting este specializată pe consultanță în domeniul relațiilor publice și comunicare.

  În trecut, Marius Marcovici a administrat o firmă în care Remus Truică, fost consilier al lui Adrian Năstase, deținea 30% din participații.

  Sora primarului din Roșia Montană

  Printre beneficiarii importanți ai banilor RMGC se numără sora primarului din Roșia Montană, Eugen Furdui. Edilul este președintele filialei PDL din Roșia Montană, el emite autorizații locale și contabilizează susținerea localnicilor față de proiectul minier din localitate. În același timp, firma Manuel-Inter, deținută de Elisabeta Furdui (sora primarului), a încasat, în 2013, suma de 690.936 lei de la RMGC.

  „Eu nu am nicio legătură, societatea este din Roșia Montană, nu am habar despre ce sumă este vorba. E problema lor (n.r. a RMGC) cu ce firme își contractează licitațiile. Nu sunt în incompatibilitate, nu am nicio treabă cu familia mea, știu că prestează parte din serviciile de transport. Eu emit autorizații în funcție de avizele care mi se aduc”, ne-a declarat Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană.

  SRL-ul Manuel-Inter prestează servicii de transport pentru RMGC, adică aduce zilnic la muncă angajații companiei care trăiesc în localitățile învecinate.

  Academicieni pe persoană fizică

  Alexandru Vulpe in ziarul finantat de RMGCAcademicienii Alexandru Vulpe și Răzvan Theodorescu fac parte din „Grupul Independent pentru Monitorizarea Patrimoniului Cultural din Roşia Montană” – grup care organizează dezbateri și emite rapoarte legate de soarta patrimoniul arheologic de la Roșia Montană. Din postura de voci avizate, cei doi academicieni au susținut proiectul minier în cadrul tuturor dezbaterilor publice la care au participat, inclusiv în fața Comisiei de Anchetă din Parlament.

  “Ceea ce se distruge este… nu pot să spun lipsit total de importanţă, dar de o importanţă minoră faţă de ceea ce se conservă. (…) Galeriile romane sunt păstrate numai în anumite zone şi aceste zone sunt astăzi conservate prin grija celor care au sponsorizat aceste săpături, respectiv RMGC”, argumenta Alexandru Vulpe, președintele secției de Științe Istorice și Arheologice din Academia Română, în încercarea de a convinge comisia parlamentară.

  “S-a vorbit foarte mult despre Roşia Montană şi UNESCO. Este una dintre cele mai mari prostii care se pot… dar, în România, există mulţi amatori. Deci, onorată comisie, când auziţi Roşia Montană pe lista UNESCO râdeţi şi treceţi mai departe. “, adaugă Răzvan Theodorescu, fost ministru al Culturii în guvernul Năstase.

  Nici unul, nici celălalt, nu au societăți comerciale prin care să primească bani de la RMGC, așa că s-au făcut persoane fizice autorizate (PFA). Reputații specialiști au încasat anul acesta câte 14.489 lei fiecare, în conturile Vulpe R. Alexandru PFA și, respectiv, Theodorescu Emil- Răzvan PFA.

  Alexandru Vulpe a refuzat să comenteze, pe fond, acest subiect: “Păi, și ce?! Nu pot vorbi acum!” În schimb, Răzvan Theodorescu o spune direct: ”Eu ofer consultanță RMGC pe acel PFA. Grupul este total independent și nu are nicio legătură cu consultanța pe care o dau eu, da?”.

  În perioada 2001-2004, în timpul mandatului de ministru al culturii al lui Răzvan Theodorescu, au fost eliberate primele certificate de descărcare de sarcină arhelogică – acte administrative foarte importante, fără de care nu poate începe exploatarea în aria vestigiilor istorice. În acea perioadă, Ministerul Culturii a emis și certificatul de descărcare pentru masivul Cârnic – anulat ulterior de Curtea Supremă la solicitarea organizațiilor neguvernamentale.

  Consultantul politic

  Renumitul consultant politic Dan Andronic apare și el în dosarul fiscal al RMGC. În 2013, agenția D.A. Communication & Media, patronată de Andronic, a facturat către RMGC servicii în valoare de 420.200 lei. Ulterior, o parte din acesti bani (265.500 lei) au plecat din contul firmei lui Andronic în cel al postului B1 TV – controlat, în acte, de mai multe companii ale familiei Păunescu în asociere cu Sorin Oancea, managerul televiziunii. Tot agenția lui Andronic a mai trimis 131.275 lei, din banii încasați de la RMGC, către editura Tipogrup Press, controlată de ziariștii Mircea Pufu și Ion Cristoiu. Aceasta din urmă este publisher-ul revistei Historia. Pe de altă parte, Dan Andronic este proprietarul ziarului Evenimentul zilei și al revistei Capital.

  Dan Andronic a răspuns frontal întrebărilor RISE Project: “Într-adevăr, firma D.A. Communication este și regie de publicitate și, în mare parte, vinde reclamă la EVZ și Capital, dar nu numai. Nu-mi aduc aminte exact cât a luat atunci B1 TV și Historia, sunt contracte bilaterale, oricum. Nu-i nimic ascuns sau în neregulă.”

  Minerul TV

  Potrivit dosarului fiscal al RMGC, corporația a plătit publicitate tuturor televiziunilor importante din România. În afară de cele menționate mai sus, posturile care au luat bani în 2013 sunt: Pro TV (959.414 lei), B1 TV 614.996 de lei), Kanal D (217.978 lei), Prima Tv (175.076 lei), Realitatea TV (75.116 lei), TVR (102.040 lei), Etno TV (12.710 lei), Alba TV (22.780 lei) și agenția de știri Mediafax (13.651 lei).

  CONEXIUNI
  Rosia Montana Gold Corporation SA
  Gabriel Resources Ltd.
  SEBASTIAN GHITA

  Acest articol face parte din investigatia:
  RESURSELE ROMANIEI:

 3. 3 Marian Nicolae decembrie 7, 2013 la 1:11 pm

  Revista presei române
  Flaminia / 2162 tone au fost descărcate: Una dintre firmele care trebuiau să se ocupe de valorificarea deşeurilor este Glar Construct fondată de Sebastian Ghiţă

  http://www.cotidianul.ro/flaminia-2162-tone-au-fost-descarcate-una-dintre-firmele-care-trebuiau-sa-se-ocupe-de-valorificarea-deseurilor-este-glar-construct-fondata-de-sebastian-ghita-227862/

  Flaminia / 2162 tone au fost descărcate: Una dintre firmele care trebuiau să se ocupe de valorificarea deşeurilor este Glar Construct fondată de Sebastian Ghiţă
  Colegi de PSD, Sebastian Ghiță și Victor Ponta

  Jurnaliștii de la Actualitatea Prahoveană- Ziarul prahovenilor merg pe firul afacerilor deputatului PSD de Prahova, Sebastian Ghiță:

  ”Presa a menţionat în mai multe rânduri faptul că, din cauza deșeurilor toxice de la bordul vasului Flaminia, acumulate în urma unui uriaș incendiu, nava a fost refuzată de mai multe porturi din lume. În final, a fost acceptată în România pentru decontaminare. Agenția Națională pentru Protecția Mediului a aprobat intrarea deșeurilor toxice în țară, pentru ca acestea să fie valorificate în instalații autorizate. Avizul a fost dat în perioada când la şefia Agenţiei se afla Mihai Fâcă, prahovean, fost deputat PDSR.

  De la bordul vasului au fost descărcate 2162 de tone de deșeuri metalice. Contractul, în valoare de 28 de milioane de dolari, a fost câștigat de un consorțiu format din Glar Construct, Uni Recycling și SETCAR, care ar fi trebuit să se ocupe atît de transportul deșeurilor cît și de valorificarea acestora. Firma Glar Construct a fost fondată de deputatul PSD de Prahova, Sebastian Ghiță.

  Sursa: RISEPROJECT.RO ”

 4. 4 ZeV decembrie 7, 2013 la 3:42 pm

  Marian Nicolae
  Sincer, pentru mizeriile postate mai sus, eu ti-as bloca, macar un timp, accesul.
  Mergi, stimate domn, la DNA, si/sau pe un blog basist. Vei avea acolo succesuri multe.
  Sa-ti fie rusine, stimate coleg. Ar trebui, macar, sa-ti ceri scuze, dar ma indoiesc ca vei lua decizia inteleapta.
  ps
  Adrian Nastase
  Cum au reusit ,,troienii” sa se infiltreze, de atata timp, pe acest blog ?

 5. 5 ZeV decembrie 7, 2013 la 3:48 pm

  Mai Marian Nicolae, de ce nu postezi cu numele tau adevarat, de Cosmin Gusa ? Nu-ti place, cumva, atributul de ,,mercenar politic” atribuit cat se poate de corect politicianului ratat cu numele de mai sus ?

 6. 6 George Hălărescu decembrie 7, 2013 la 5:03 pm

  Știți care-i paradoxul istoriei? Dl. Adrian Năstase să lanseze invitația de aderare Republicii Moldova în perioada când va fi președinte al CE. Adică istoria integrării românilor în UE să depindă de munca și de deciziile sale.

  PS. Sper să nu se supere nimeni că eu cred în vocația poporului român de a putea mai mult și în puterea d-lui A.Năstase de-a ne reprezenta la cel mai înalt nivel.

 7. 7 Centru decembrie 7, 2013 la 5:33 pm

  @Zev – daca ai invata , chiar la batranete ( vorbesti de o fiica pe care ai avea-o ) bunele maniere ? ” Mai ” … Cum iti permiti sa -i apostrofezi pe toti cei care posteaza inaintea ta ? Si nu mai ataca pe toata lumea pe aici . Suntem cetateni obisnuiti , nu suntem psihiatri sa te suportam si sa te tratam . Pentru ca argumentul tau maciuca este ” cara-te ” , ” emigreaza ” ( cum iti permiti sa insulti locuitorii celor 23 de judete din Ardeal si Crisana , trimitandu-i in Ungaria , si sa adaugi , tu ” romanul ” – daca vreti la Marea Neagra , va pun taxe mari ! – doar pentru ca nu -ti convine ce spun ? ) eu iti spun du-te TU in Ungaria , pe malul lacului Balaton , intr-o institutie specializata …..Eu ti-as da ban in locul administatorului blogului .

 8. 8 Marian Nicolae decembrie 7, 2013 la 5:40 pm

  @ ZeV decembrie 7, 2013 la 3:42 pm

  Draga ZeV, eu sunt mai domol la minte, asa ca te rog fii bun si explica-mi pe indelete ce-am gresit cui si cu cat ?????

  Postarile de mai sus sunt preluari de pe alte site-uri cu investigatii pe care nu eu le-am facut (de data aceasta), iar moderatorul sau chiar gazda noastra putea sa le pastreze pentru domnia sa fara sa le posteze, ca de atatea alte ori in trecut.

  Gazda noastra a decis sa le posteze.

  Nu vad cu ce am gresit?
  Sau da-mi voie sa reformulez:

  Cu ce ti-am gresit draga ZeV ???

  PS. Mercenar politic????
  Mercenar roman…poate dar in nici un caz mercenar politic……am o singura culoare politica de mai bine de un sfert de secol si ghici ce…inca mi-o mentin si mi-o voi mentine…culoarea politica vreau sa zic……

  De ce, ai vreo oferta pentru mine in PDL ???
  Poti s-o pastrezi, orientarea mea politica chiar nu-i de vanzare…….

 9. 9 Doru Coarna decembrie 7, 2013 la 5:48 pm

  @ ZeV,

  ofensiva generala a RMGC se desfasoara asa, numai sub auspicii platonice, iar Marian Nicolae crede ca un articol domoleste lacomia…

  Ca si in alte cazuri, odata aparut materialul alora le crapa, la unison, obrajii de rusine…

  Au o singura sansa, sa sponsorizeze viitorii presedinti ai Romaniei… asa poate, se intelege…

 10. 10 Marian Nicolae decembrie 7, 2013 la 5:56 pm

  Domnule profesor, cred ca am incurcat link-urile…..
  Imi cer scuze.

 11. 11 Centru decembrie 7, 2013 la 6:24 pm

  Sfarsitul impunitatii guvernantilor ? O mana de demnitari basisti , uitati astazi , in frunte cu ministrul transporturilor Dobre , promotia 2005 – 2007 , au fost identificati ca raspunzatori de actiuni de sabotaj privind constructia Autostrazii Transilvania ( daca imi aduc bine aminte , santierul incepuse in 2004 , aveam un var angajat pe santier , am o poza cu el si cativa colegi , casca de protectie toti , fundal un imens teren decopertat ) – pe care la ordin de sus clica basista l-a oprit in 2005 , ocupata sa gaseasca probe care sa-l acuze pe Adrian Nastase . Imi amintesc chiar de replici prezidentiale in epoca ” Romaniei nu – i trebuie autostrazi ” , ” cat sunt eu nu o sa vedeti autostrada ” etc etc . Vorbea ca va inlocui proiectul cu celalalt , pe la Arad Timisoara Deva – esential si acela , dar i-au trebuit 5 ani ! , 2010 ! ca sa se decida sa-l inceapa ….

 12. 12 ZeV decembrie 7, 2013 la 7:00 pm

  Se apropie vertiginos ziua de 22 decembrie…prilej de remember a ceva ce inca este distorsionat de ceata diversiunii.
  Unii, vor cu tot dinadinsul ca Ion Iliescu sa fie intrebat de justitie referitor la conexiunile cauzale care au dus la moartea unor oameni nevinovati.
  Dar eu ma intreb si altceva…daca prezenta lui Ion Iliescu in fruntea FSN nu a surprins pe nimeni, ba chiar a fost anticipata si acceptata cu usurinta de o masa critica de cetateni, de unde au aparut si cine i-a adus in prim plan pe oamenii primului guvern Petre Roman ? De unde a venit , de exemplu, Traian Basescu si cine l-a chemat ? Din informatiile mele, nu cei din Piata Universitatii au facut-o, dar cu toate acestea, constatam ca ex-marinarul se da mare anticomunist mare.
  (Z)
  Foarte ciudat, toti cei din jurul lui si-au pus in frunte eticheta de ,,anticomunisti veritabili”, desi s-au intersectat din cap pana-n picioare cu vechiul regim, in timp ce ,,ceilalti” au fost indexati cu stigmatul de ,,comunisti” inca din faza de ombilic.
  Cu alte cuvinte, cativa ,,destepti” au incercat si partial au reusit sa agate tarele trecutului doar de cozile adversarilor politici, desi, ,,desteptii” sunt urmasii directi ai FSN si primii aderenti cu entuziasm revolutionar la Internationala Socialista.
  Stau si ma intreb, daca poporul roman mai este atat de usor de prostit de catre ,,scenaristi” umbrosi care au o parere nu tocmai buna despre IQ-ul cetateanului obisnuit. ,,Scenaristii” au luat-o in barba , de trei ori, in cursul anului 2012, dar constat ca sunt lipsiti, in continuare, de imaginatie si viziune.
  Este mare pacat pentru dreapta romaneasca aflata intr-un moment de cumpana. Adica, ori balanseaza spre neantul basescian, ori se intoarce cu fata catre poporul roman, incetand sa-l mai dispretuiasca sfidandu-i inteligenta.

 13. 13 Luminita Arhire decembrie 7, 2013 la 7:03 pm

  Aparent , la Pungesti oamenii protesteaza impotriva gazelor de sist ; de fapt , asa cum arata lucrurile , protestul este impotriva POSIBILITATII DE A AFLA daca exista gaze de sist . Pentru ca , fara explorare , nu prea se stie ; se banuieste , se estimeaza , se fac calcule , se pare … Este posibil sa fie , dar in cantitati mici si sa nu se justifice investitia .Este posibil sa fie in cantitati mari , dar sa existe dificultati la exploatare care iar sa nu incurajeze continuarea lucrarilor . Este posibil orice , atat timp cat lucrurile se opresc aici . Despre exploatarea gazelor de sist nu stiu cine ar putea emite o opinie pertinenta in momentul acesta in Romania .Nu avem specialisti , nu avem experienta , nu avem tehnologia necesara . Asa ca nu vad rostul protestelor… De aceea , daca nu am incredere in cei care spun NU , nu as avea cum sa am incredere nici in cei care spun DA . Se nasc prin tara „conferinte ” itinerante care amesteca in mod absolut hilar dacii liberi cu aurul de le Rosia Montana , cu fractionarea hidraulica si cu integrarea in absolut doar privind Sfinxul din Bucegi .
  Cred ca exista o puternica dorinta de „activism ”in Romania de astazi – si daca exista o nevoie de activism , pe masura ce va trece timpul , motivatia protestelor ar putea deveni din ce in ce mai subtire . Forma ar putea inlocui atunci cu usurinta fondul .
  Dincolo de toate , insa, as spune ca exista si o atat de tulburatoare ignoranta in mai toate domeniile ….Si spun asta pentru ca vad cu tristete convingerea din ce in ce mai incremenita a celor care incearca sa-si promoveze protestul de orice fel . Nu gasesc in monologul tern al acestora frantura de indoiala care este –de atatea ori – embrionul gandirii libere , aceea care cantareste argumentele si nu si le ia de-a gata .

 14. 14 Marian Nicolae decembrie 7, 2013 la 7:22 pm

  @ ZeV decembrie 7, 2013 la 3:42 pm

  Pana la urma, lasand gluma la o parte, articolele de mai sus pe care le-am adus aici pentru a fi dezbatute de catre noi toti, lucru pentru care ii multumesc gazdei noastre domnul profesor Adrian Nastase pentru ca le-a postat, ne arata de ce merg lucrurile rau in tara noastra.

  Daca persoanele de mai sus au decis sa-si manjeasca numele prin asociere directa cu RMGC in jaful si distrugerea Romaniei, este problema dansilor. Sunt sigur ca la un moment dat se vor face anchete oficiale, pe langa ancheta celor de la Rise Project.

  Din moment ce articolul de mai sus nu-l implica cu nimic pe domnul profesor Adrian Nastase, nu vad unde-i problema?

  A, ca este vorba de persoane cu….responsabilitate care au decis sa se asocieze cu RMGC, fara sa ia in seama distrugerea Romaniei si lacul de cianuri lasat dupa……cred ca aceste persoane cu responsabilitate ar trebui sa-si ceara scuze in fata poporului roman pentru ca au facut acest lucru.

  Eu unul imi cer scuze atunci cand gresesc, daca am gresit va rog sa-mi spuneti unde……

  PS.
  Mi-am cerut scuze putin mai sus pentru ca am incurcat link-urile de pe Youtube.

 15. 15 Marc decembrie 7, 2013 la 8:16 pm

  Sa te auda Bunul Dumnezeu domnule Halarescu! Dar sa revenim la gazele de sist. Cine il consiliaza pe domnul Ponta in varianta Pungesti? Sunt dintre cei 70%, dar nu sunt de acord cu aceasta atitudine, poate provoca o revolta generala, care nu se stie unde se opreste. Bogatiile subsolului nu se vand niciodata, dar mai ales gazele de sist, care ar putea distruge si Baile Felix.

 16. 16 sadicu decembrie 7, 2013 la 8:45 pm

  @ZeV
  Eu iti inteleg iritarea si mai ales motivul acestuia.Victor Viorel Ponta este huduit ori de cate ori se deplaseaza in tara si injurat pe aproape toate retelele de socializare .A pierdut si razboiul media in sensul ca mai are doi ”aliati”:antenna 3 si cotet tv.
  In rest,toata media il prezinta asa cum este ,in toate splendoarea lui:minicinos,corupt,plagiator,ipotent politic.
  A promis mult si nu si-a respectat nici cea mai mica promisiune.A promis ca va interzice exploatarea aurului de la Rosia Montana si a gazelor de sist,iar mai apoi a devenit cel mai effervescent sustinator al acestora.
  A promis 10 miliarde euro investitii straine pana la sfarsitul anului 2013,iar in anul care tocmai se incheie,investitiile straine in Romania au inregistrat un prag minim istoric.
  A promis un million de noi locuri de munca si ne-am trezit ca in locul acestora a crescut numarul somerilor cu aproximativ 80.000.
  A promis sa imbunatateasca nivelul de tri al populatiei iar dupa aproape 2 ani de guvernare,romanii o duc mult mai rau decat pe vremea lui Emil Boc.
  A promis autostrazi si de cand se afla in fruntea guvernului n-a construit macar un km,decat pe harta.
  A promis o abordare profesionista in domeniul privatizarilor si a inregistrat cele mai rasunatoare esecuri.
  Cat despre minciuni,eu nu-mi aduc aminte ca macar odata,o singura data,sa fi rostit vreun adevar.
  Iti inteleg de asemenea frustrarea.Atunci cand sustii o echipa care are pe teren 70 de jucatori in loc de 11,iar echipa adversa doar unul,si cu toate acestea ,favoritii tai nu reusesc sa marcheze goluri ci mai degraba auto-goluri,simti ca-ti pierzi mintile.
  Vorba lui Mircea Badea:cum ar fi fost daca Basescu era premier,cu 70% sustinere in Parlament si Ponta Presedinte?
  Pai din pisic cum este azi l-ar fi transformat in soricel iar apoi in purice.
  Am mai spus-o: daca guvernul Ponta reusea sa imbunatateasca nivelul de trai al populatiei in loc sa-l inrautateasca si mai tarea,Traian Basescu ar fi fost un politician terminat.Dar pe fondul dezastruoasei guvernari USL,Traian Basescu a fost revigorat si chiar daca ne place sau nu ne place,a redevenit ce-a fost in trecut:politicianul care conteaza cu adevarat sau vioara intai.
  Atacul din ce in ce mai dur la adresa lui Ponta care se va amplifica odata cu scaderea temperaturii de afara,este unul strategic.In primul rand vrea sa-si marcheze si mai mult terenul,profitand de faptul ca opozitia parlamentara doarme pe ea.Cred ca nimeni nu se poate indoii de faptul ca Traian Basescu este in momentul de fata cel mai mare si puternic ”partid” de opozitie din Romania.
  In al doilea rand,cel mai informat om al tarii,cunoaste ”la sange” situatia economica dar mai ales financiara a tarii.Restructurarea ANAF a esuat lamentabil iar colectarile la bugetul statului sunt dezastruoase.Astfel guvernul recurge la metode primitive de impozitare:accizarea carburantului,impozitarea stalpilor si a altor active,CAS pe chirii…in total 31 de noi impozite prevazute in noul cod fiscal.
  Unde sa mai punem ca de la 1 ianuarie vom avea preturi liberalizate la gaz si current.
  Nici insistenta in legatura cu acciza pe benzina nu este intamplatoare.Practic Basescu loveste perseverent in coasta rupta a Premierului.In Romania sunt aproximativ 5 milioane de conducatori auto care la randul lor au familii .Intrebati orice conducator auto daca este de accord cu marirea accizei la combustibilul auto.Cred ca 10 din 10 vor raspunde ca nu.
  Deci draga prietene ZeV,ai si matale putintica rabdare inca vreo 2 luni ,cam pana pe la inceputul lunii ianuarie,cand romanii de vor trezii cu facturi umflate la energie si scumpiri de tot felul.
  Eu iti respect atasamentul fata de Premierul Victor Viorel Ponta si te rog sa-mi respecti si tu optiunea ta politica.
  In cele din urma,realitatea ne va confirma cine a tras lozul castigator si cine nu.Iti recomand sa fi mai putin atent la Traian Basescu si cu ochii cat cepele sa privesti spre liberali…s-ar putea sa asistam foarte curand la o mare surpriza.
  ……………………………………………………………………………………………………..
  P.S.
  Puteti sa ma injurati cat vreti dar eu sunt mandru ca sunt basist.In 1996 mi-am pus toata increderea in Emil Constantinescu care m-a tradat la sfarsitul mandatului atunci cand s-a declarant invins.
  Traian Basescu nu m-a tradat niciodata si nu a fost las.
  Orice politician de succes trece prin perioade mai bune sau mai putin bune.Nu este usor sa lupti de unul singur impotriva unei puteri de peste 70%. Uneori te mai impiedici,alteori mai gresesti,pentru ca presiunea este foarte mare.M-as fi debarasat de Traian Basescu in conditiile in care,la sfarsit de mandat ar fi introdus sabia in teaca si ar fi batut palma cu adversarii pentru a incerca sa-si asigure un viitor linistit.
  N-am nici cel mai mic motiv.Domnia sa prefer sa moara cu adversarii sai de gat decat sa se predea.
  Regret ca politicienii pe care-I sustineti voi sunt lipsisiti de coloana vertebrala si foarte slabi.

 17. 17 sadicu decembrie 7, 2013 la 8:46 pm

  erata:si mai ales motivul acesteia si nu acestuia

 18. 18 blogideologic decembrie 8, 2013 la 4:58 am

  O carte nouă, ce se anunţă a fi interesantă : “Big Data, ca o lentilă peste cultura noastră” – de Erez Aiden şi Jean-Baptiste Michel http://www.amazon.com/Uncharted-Data-Lens-Human-Culture/dp/1594487456

 19. 19 blogideologic decembrie 8, 2013 la 8:11 am

  În lumea cyborghizată în care suntem imersaţi acum, schimbul de informaţie este facilitat enorm. Însă canalele de informaţie electronică sunt extrem de energivore. Iar aceasta face ca participarea (mai mult ori mai puţin frivolă) fiecăruia dintre noi pe reţele sociale, de pildă, să aibă drept rezultat involuntar o cumplită călcătură zdrobitoare de iarbă, de flori, de bondari nevinovaţi (Amprenta noastră ecologică sau „ecological footprint” în continuă creştere numai de dragul beneficiului nostru privat!). Admit că acesta-i principalul motiv pentru care am refuzat să intru pe Facebook, pe LinkedIn, chiar pe Twitter. Pe de altă parte, deşi dorim cu ardoare (cel puţin eu!) să existe o congruenţă între schimbul de informaţie electronică şi comunicarea în limba română, trebuie să admitem în onestitate intelectuală că există şi o anumită prăpastie între cele două.

 20. 20 blogideologic decembrie 8, 2013 la 8:16 am

  Am mai spus că în acord cu Antropologia Pragmatică, prosperitatea unei naţiuni depinde esenţialmente de felul cum naţiunea stăpâneşte următoarele tipuri de cunoaştere : 1/ prudenţială ; 2/ tehnico-ştiinţifică ; 3/teoretică. Doar un asemenea stat este capabil, dată fiind şi vrerea Domnului, să construiască prosperitatea pentru naţiunea sa. După sinistrul canular al “revoluţiei din decembrie 1989”, lupta deschisă a minorităţilor din România împotriva statului naţional a retezat oricare şanse pentru prosperitate atât majorităţii, cât şi minorităţilor. Nu înseamnă că nu vom căuta calea către prosperitate, pe care o vom expune în cadrul ideologiei naţionalismului românesc. Vremea lozincilor a trecut, ele ne-au făcut mai mult rău decât bine (n-am crezut vreodată în ele). Dar trebuie să continuăm să vorbim româneşte, şi să înţelegem lumea. În căutarea mea după o triadă de cunoaşteri utile din Antropologia Pragmatică, am dat peste cartea lui Évandro Agazzi : “Ce este corect, ce este greşit, ce anume este ştiinţa. Dimensiunile etice ale întreprinderii tehnico-ştiinţifice” (Right, Wrong and Science: The Ethical Dimensions of the Techno-Scientific Enterprise). Pe Internet, Google Books nu oferă decât fragmente din carte, poate că-i mai bine aşa. Despărţirea de Évandro Agazzi se face la capitolul “Riscul în chip de categorie antropologică.” Surprind fraze interesante : “Riscul devine intrinsec oricărui proiect uman, în virtutea componentelor sale fundamentale : o alegere a ţelurilor şi ţintelor (ceea ce numim îndeobşte obiectivul proiectului), însoţită de alegerea mijloacelor pentru atingerea acelui obiectiv ; şi prezenţa consecinţelor care apar din tentativa atingerii obiectivului.” Însă, îmi permit eu să observ, datorită costului de oportunitate prezent în adoptarea deciziilor, există deja un risc prezent în alegerea ţelurilor şi ţintelor obiectivului. Profesorul Évandro Agazzi observă că în orice proiect ne confruntăm încă de la început cu o gamă extinsă de riscuri rezultând din conflicte de valori etice. Trebuie să ne fortificăm, spune profesorul Évandro Agazzi : “Numai omul îşi poate asuma riscuri. Acesta-i semnul măreţiei lui.” Dacă nu-i glumă bună, înseamnă că Évandro Agazzi l-a uitat pe Domnul.

 21. 21 Centru decembrie 8, 2013 la 8:43 am

  Imi este rusine si scarba de cei care pretind ca administreaza Tara si Capitala . Parintii micutului omorat de cainii vagabonzi stau in frig si intuneric in fata sediului asa -zisului Guvern , protestand .Eu in locul lor demult imi luam avocati internationali si-i ATACAM PENAL pe Oprescu si pe sefii de guvern de dupa 1990 , responsabilii DE FACTO . Legea promulgata , de asanare a tarii de aceste animale periculoase , nu este aplicata de ” legalistii ” care pretind ca nu pot incepe lucrari de infrastructura fiindca , corecti cum sunt , ” aplica Legea ” .

 22. 22 Doru Coarna decembrie 8, 2013 la 8:55 am

  @ sadicu,

  Basescu nu lupta impotriva unei puteri de 70% cum spui tu, ci impotriva a 70% din populatia cu drept de vot a Romaniei, daca intelegi…

  Dar nu-i asta problema, la noi asta nu inseamna nimic cata vreme dintotdeauna statul roman a luptat in fel si chip sa-si extermine populatia, probabil considerand ca sasii, ungurii si evreii ar fi mai de dorit pe aceste meleaguri ortodoxe…

  Problema e ca Basescu are dreptate, guvernul este in mare pana de solutii economice iar ceea ce introduce brutal sunt simple paleative: nu poti colecta mai mult lapte subnutrind vaca…

  Ponta este un politician de mare viitor, cred eu, dar nu unul necesar tarii in conjunctura actuala, insa si eu am o problema pt ca nu vad un altul care sa-l inlocuiasca. Are defecte tipice de om inca neformat, laolalta cu porniri de mare om politic, insa el a ajuns aici datorita sustinerii baronilor partidului care au gandit sa puna un tanar ambitios si manipulabil ca sa-si faca ei mendrele in teritoriu, ceea ce Ponta chiar legalizeaza prin descentralizarea aia, dar si datorita lui Basescu care a anihilat Piata prelundu-i mesajele in clasa politica, de frica probabil… Astfel, cred ca partidul l-a impins prea devreme iar Basescu l-a tras precipitat in sus de frica protestului public din acele zile, deci nu-i vorba de vreo competenta, ci doar de apetenta pt putere a unora.

  Il inteleg insa si pe el, doreste sa faca chestii pe care le intelege odata explicate de cativa insi din jurul sau aterizati la comenzile tarii, bineinteles ca nu iese nimic pt ca astea vin din manuale si nu din experienta, asa ca trebuie sa trucheze realitatea… de aici promisiunile, optimismul, minciunile si tot restul… dar astea tin la fraieri, cu Basescu insa, el insusi mare maestru in astfel de subterfugii, nu merge, le devoaleaza iar razboiul aparent escaladeaza…

  Numai ca nici unul nu poate supravietui fara celalalt, de aceea, cu toate aparentele contrare, eu cred inca in blat si rocada… iar faptul ca ei doar se latra fara sa se muste, iar la intrevederi camerele ii prezinta pe ambii ranjind cu gurile pana dincolo de urechi, imi intareste sentimentul de mai sus… Sigur, poti ranji de dragul imaginii ce va fi vazuta si in occident, insa ochii celor doi tradau complicitatea, asta nu se poate truca…

  Concluzia e ca neexistand alternativa, si fix aici au dorit ei sa ajungem distrugand sau compromitand toti posibilii candidati alternativi, trebuie sa-i acceptam la pachet doar pe ei doi…

  Jocul asta este infailibil, numai ca impinge lucrurile pana in zone in care populatia s-ar putea simti depasita de nevoi… adica pana la instabilitate… nu-i un lucru bun, cei doi o stiu si de aceea ranforseaza impreuna, umar la umar, statul de drept si institutiile sale de forta… iluzoriu as zice eu, Ceasca a gandit la fel si… Probabil ca toti acesti politruci nu stiu ce se intampla cand sute de mii de oameni ies pe strazi… Normal, atunci stateau pe dupa perdele…

  Eu sper ca ambii sa reuseasca sa tina cerintele externe si interne la nivel de compromis acceptabil, pt ca din nou, alternativa nu exista deoarece populatia nu are lideri! Astazi daca s-ar intampla vreo razmerita, ar fi mult mai nasol ca in ’89, tara este distrusa si penetrata complet, lumea poseda arme, nevoile sunt mai vii ca atunci, unii au averi pe care si le vor apara pe cont propriu, debandata ar fi totala iar victimele cu mult mai multe…

 23. 23 blogideologic decembrie 8, 2013 la 9:29 am

  Controversa originară de la Valladolid fusese o discuţie scolastică gravă pe temele din Lumea Nouă de atunci, o discuţie organizată de către împăratul Carol Quintul, care stăpânea cea mai mare parte din Lumea Nouă. Geopoliticeşte, noi, românii, cunoscuţi de restul Europei ca Valahi din Lumea Veche cu o lege străbună (Lex Antiqua Valachorum), nu aparţineam împăratului Carol Quintul, ci duşmanilor săi, certamente că încă mai subtili şi mai literaţi, vorbesc despre regele frânc ştiut drept François Premier, şi sultanul otoman Soliman Magnificul. Din acel timp datează şi marcajul Capitulaţiunilor în Arhivele Franţei. O agregare şi sistematizare a lor întreprinde la anul 1740 cancelarul cardinal de Fleury, pe vremea rigăi Louis XV. Reamintesc, cardinalul de Fleury era un savant orientalist. După cum subliniază profesorul Larry Wolff în cartea „Inventing Eastern Europe: The Map of Civilization on the Mind of the Enlightenment”, atunci prin Orient se înţelegea de fapt Răsăritul European. Cardinalul de Fleury a fost şi cel care a condus diplomaţia pentru matrimoniul regelui le Bien-Aimé. A fost aleasă o prinţesă având pe herbul familiei Capul de Bour. Cancelarul de Fleury ştia prea bine că acela era şi herbul Moldovei. Din cauza aceasta, la agregarea Capitulaţiunilor petrecută la anul 1740, a pus în documente şi ceea ce era doar tacit acceptat de vechile înţelegeri dintre François şi Soliman. De atunci este consemnată ca fiind legitimă frontiera răsăriteană pe Bug pentru principatul Moldovei. La noi tema este readusă în discuţia naţională de romanticul Mihai Eminescu, de criticul literar Iacob Negruzzi şi de filosoful Constantin Noica. Am rămas surprins să citesc în Memoriile lui Winston Churchill, carte aflată în Biblioteca Universităţii din Craiova, că acesta ştia despre Capitulaţiunea anului 1740 care favoriza România ! Prima discuţie consemnată în istoria lumii drept Controversa originară de la Valladolid avusese loc la anul 1550 (deci la mai puţin de un sfert de veac după ce Ungaria Mare fusese desfiinţată la Mohaci), iar cea de a doua la anul 1551. În esenţa ei, Controversa de la Valladolid era formulată ca o discuţie despre Lume, şi alegerea statutului ei, “finit” sau “infinit”. Chiar dacă teologică, discuţia admitea în final că după Marile Descoperiri geografice întâmplate, lumea reală nu mai are un caracter infinit, ci unul finit. De fapt discuţia de la Valladolid fusese iniţiată de către călugărul dominican Bartolomeu de Las Casas. Care cerea eliberarea autohtonilor Lumii Noi de la exploatarea resurselor acelei Lumi în folosul colonialiştilor iberici. Însă vechea întrebare economică pusă de Aristotel rămânea : “Atunci oare cine mai munceşte”? Bartolomeu de Las Casas propunea să fie folosită forţa de muncă neagră, africană. Aceeaşi discuţie este repusă şi în zilele noastre. Firma Google propune să fie folosiţi roboţii http://www.nytimes.com/2013/12/04/technology/google-puts-money-on-robots-using-the-man-behind-android.html?hpw&rref=technology&_r=0

 24. 24 santinela decembrie 8, 2013 la 9:42 am

  SADICULE- fac parte din acei bugetari care s-au trezit intr-o zi ca nu mai au 25 % din salariu ca urmare a maretei viziuni politice a cretinului de Basescu iar banca imi batea la usa sa ma arunce-n strada.Ei de ce nu ai spus atunci nimic in fata oamenilor sau de ce nu ne-am intilnit noi doi pe strada ? Dar nu este tirziu sa te caut putin pentru a incerca sa-ti inteleg ideile politice.

 25. 25 Vsile decembrie 8, 2013 la 10:49 am

  Doru Coarna greseste elementar atunci cind in replica spune , ” Basescu nu lupta impotriva unei puteri de 70%..”, de fapt nu este nici o greseala el raspune manipulat de ideea sadita de acest personaj jealnic, care doreste sa ingroape lupta lui Basescu impotriva acestei natiun lupta declansata de fapt i inca de la alegerea acestuia ca presedinte.Ce doreste de fapt jealnicul personaj sa spuna ca sub sub Traian Boc in tara a curs lapte si miere si acum de cind lumea a inceput sa afle cite ceva sau sa se convinga ca alesul este de fapt un neavenit a inceput o lupta!
  In mod sigur acest leutonic PM nu poate cauza atatea prejudicii acestui popor intro viata precum acelea aduse de Traian Basescu intrun mandat.De fapt presedintele prejudiciaza aceasta tara de peste 20 de ani,pe cind Ponta ar fi doar la inceputuri.
  Ponta nu este poate nici pe departe cel mai bun…. dar hai sa nu comparam
  unele nereusite ale acestuia , lipsa de experienta, consolidarea in jurul nucleului sarbu cu rautatea si dispretul aratat de presedinte , acestei natiuni de 10 ani incoace!

  Centru de multe ori eliptic ,acuza guvernanti de moartea micutului , o moarte datorate de fapt celei care ar fi trebuit sa-l aibe in grija.
  Orice copil lasat in voia soartei in orice tara ajunge ori sub rotile unei masini,ori in mana unor pedofili, ori prada unei rascumparari,ori inecat ori intre aurolaci…ori probabil muscat de niste ciini care neaparat trebuiau sa fie comunitari si nu altfel.

 26. 26 Marian Nicolae decembrie 8, 2013 la 10:53 am

  @ Doru Coarna decembrie 7, 2013 la 5:48 pm

  Nu cred ca articolul de mai sus va domoli lacomia celor de la RMGC, sper doar ca altii care vor fi tentati sa faca acelasi lucru sa realizeze ca adevarul se afla pana la urma, indiferent pe ce cai……..

 27. 27 ZeV decembrie 8, 2013 la 11:16 am

  Luminita Arhire
  Exceptional comentariul dvs…asa este si dupa parerea mea: marea problema a Romaniei este starea de ignoranta ce tinde sa cuprinda din ce in ce mai multi cetateni. De la ignoranta la nervozitate si mai apoi la ,,activism dirijat „, nu sunt decat 1-2 pasi marunti.
  Permiteti-mi sa va reproduc o cugetare a unui amic de dincolo, un fost basist feroce (de fapt, un apropiat -fost- al echipei de consilieri ai lui Traian Basescu). Acest om isi doreste o reforma reala in PDL, pentru ca in Romania se se configureze o opozitie autentica , democratica si viabila, una care sa raspunda cerintelor Constitutiei. Asa cum argumenta regretatul Bibliotecar, opozitie nu inseamna ,,tribuna de fotbal”, ci, ,,participare constructiva in arena, in numele cetatenilor care te-au ales, dar si in interesul restului societatii care nu te-a ales”, respectand regulile si principiile democratiei veritabile.
  Sper sa invete din asta si actualii guvernani, deoarece toate partidele trebuie sa cunoasca la perfectie ambele roluri si sa nu le uite niciodata.
  Iata care sunt consideratiunile amicului…citez:

  ,,Astăzi este 7 decembrie.
  Ziua de naştere a născătorului Teoriei Gramaticii Generative – Avram Noam Chomsky

  DECALOGUL
  1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate

  Pentru aceasta: Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional.

  2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii

  Pentru aceasta: Inventează false ameninţări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real şi angajează opinia publică, iar apoi oferă soluţiile.

  Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor, apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice.

  3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău

  Pentru aceasta: Mecanismele propagandei “albe” (oficială, integral asumată de guvern), “gri” (parţial asumată) şi “negre” (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.

  4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său

  Pentru aceasta: Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.

  5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte

  Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială, naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale.

  6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor

  Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.

  7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare

  Pentru aceasta: Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac.

  8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă

  Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos.

  9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei

  Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă şi sunt uşor de controlat.

  10. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare

  Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp, să discreditezi aceste cunoştinţe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.

  ACEST DECALOG A FOST URMAT PUNCT CU PUNCT DE CĂTRE SMINTITUL DE PUTERE ŞI AVERE TRAIAN BĂSESCU, ASASINUL Nr.1 AL DEMOCRAŢIEI DIN ROMÂNIA!”

  COMENTEZ:
  Iata de ce este bine ca guvernele sa depinda exclusiv de Parlament, iar Presedintele sa fie realmente apolitic.
  Faptul ca in Romania, unii cetateni chiar cred in rolul de ,,opozant politic” al presedintelui, subliniaza doua realitati triste:
  1. Nu avem in Romania partide de opozitie capabile sa gandeasca, sa actioneze si SA CONVINGA independent de vointa unui om;
  2. Trebuie sa mai curga multa apa si…mult sange pe garla pana cand Democratia va deveni o stare de spirit dominanta in societate. Desigur, fara educatie si fara o medie responsabila, acest deziderat ramane in viitorul indepartat. Din pacate, democratia inca nu aduce rating, de aceea, tinde sa ramana doar o forma fara fond, invinsa fiind de manipulare si diversiune.

 28. 28 Marian Nicolae decembrie 8, 2013 la 11:20 am

  @ ZeV decembrie 7, 2013 la 3:42 pm

  Doar ca idee……

  Eu si cand imi schimb uleiul de motor de la masina am grija sa nu dau pe jos nici macar o picatura, il pun in bidoane de plastic si-l predau la service, daramite ce sa mai vorbim despre – 2162 tone deseuri toxice introduse in Romania – pe bani frumosi, este adevarat…..

  Oameni buni, v-au intunecat banii mintea, pur si simplu nu mai realizati ce este bine si ce este rau……..

 29. 29 ZeV decembrie 8, 2013 la 11:45 am

  Marian Nicolae
  Nu-mi plac sugestiile neinsotite de comentarii proprii. Reflecta duplicitate si lasitate.
  Ceea ce d-ta sugerezi, pe un blog al unui lider PSD (un om de buna credinta, prin definitie), este ca un ,,mogul de presa” cunoscut sub numele de Sebastian Ghita patroneaza coruptia si jaful Romaniei.
  De aici, pana la a afirma si/sau cautiona spusele altora precum ca ,,Victor Ponta este corupt”, mai este doar un pas de furnica. Mai ales, ca media intretine alegatia ca cei doi sunt prieteni la catarama.
  (Z)
  Domnule Marian Nicolae…eu iti propun sa te comporti barbateste: cere, stimate domn, demisia premierului, sau, fa o plangere la DNA.
  Nu e nevoie de probe, ca doar a spus-o insusi Presedintele, deci, nu poate fi neadevarat.
  (Z)
  Cred ca domnul Papici exact asa gandeste…deci, actioneaza, stimate coleg, fara nicio jena.
  Poti face plangerea penala, chiar pe acest blog. Iata cum:
  ,,In temeiul art (trebuie sa fie unul)…..paragraf(nu conteaza)…..va aduc la cunostinta……”
  Ce e asa de greu, stimate coleg ? Cu domnul Adrian Nastase a fost cat se poate de simplu si circumstantial.
  (Z)

 30. 30 ZeV decembrie 8, 2013 la 11:58 am

  Centru
  Un gupuscul format din 20-30 de persoane, cu un lider extrem de vocal , bronzat si….,,drepcredincios”, incerca sa convinga Romania (cu prilejul inaugurarii unui asezamant religios la Cluj) ca Victor Ponta nu are ce cauta in Trasilvania.
  Eu inteleg de aici ca nu va place asocierea cu ,,ignorantii” si ,,needucatii” din vechiul regat care si-au dat votul unui ,,infractor incompetent”, cu numele de Victor Ponta. Din acest motiv, eu v-am propus o cale de iesire eleganta, care sa va permita continuarea drumului spre vest la care aspira Traian Basescu. Daca nu puteti , la figurat, din cauza inertiilor noastre, o puteti face la propriu.
  Ati scapa in acest fel (si) de povara de a sustine economic si financiar ,,trantorii” din Moldova si Tara Romaneasca.
  Nu-ti inteleg indignarea…ipocrita.
  (Z)
  ps
  Foarte interesant ca, virgula, cameramanii Realitatii d-nului Cosmin Gusa, nu depaseau, sa-i pici cu ceara, nivelul pieptului mediu al ,,multimii”, iar obiectivele camerelor, mai mai sa intre in gurile vorbitorilor, evident, cu tot cu microfoanele de fond.
  (Z)

 31. 31 Iluminatu decembrie 8, 2013 la 12:59 pm

  SONDAJ CSCI: Victor Ponta – pe primul loc în topul încrederii românilor în politicieni
  duminică, 8 Dec 2013, 11:49 • POLITICĂ

  Președintele PSD, premierul Victor Ponta, este personalitatea politică în care românii au cea mai mare încredere, fiind urmat într-un top al încrederii de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, și de președintele PNL, Crin Antonescu, relevă un sondaj CSCI remis duminică AGERPRES.

 32. 32 sadicu decembrie 8, 2013 la 2:06 pm

  @Doru Coarna
  In primul rand,doar 25% din totalul populatiei cu drept de vot a votat USL la sfarsitul anului trecut.
  In al doilea rand,daca merg pe logica ta,politicienii care se afla in opozitie,lupta impotriva sustinatorilor celor care se afla la putere.

 33. 33 Marian Nicolae decembrie 8, 2013 la 2:17 pm

  @ sadicu decembrie 7, 2013 la 8:45 pm

  Sa stiti ca aveti dreptate.
  Basescu este un adversar redutabil cu care chiar merita sa te iei la tranta deoarece nu te va dezamagi. In sensul ca va sta sa lupte pana la ultimul cartus.

  Nu pot sa spun ca-l admir deoarece ne gasim in tabere diametral opuse, totusi, il respect ca adversar.

  Imi pare rau ca s-a intors impotriva populatiei romane, in sanul careia a invatat carte si cu ajutorul careia a ajuns acolo unde este astazi……

  Totusi se zice ca atunci cand cazi, cu cat cazi de la o inaltime mai mare, cu atat doare mai rau……….

 34. 34 Marian Nicolae decembrie 8, 2013 la 6:20 pm

  @ ZeV decembrie 8, 2013 la 11:45 am

  Asa mai venitit de acasa stimate domn, este chiar o placere sa va raspund.

  Sa o luam metodic:

  1. Nu sugerez chiar nimic la adresa domnului Sebastian Ghita deoarece nu eu personal am investigat materialele respective, Tocmai de aceea am adus in discutie articolul exploziv pe care l-am obtinut multumita domnilor de la Rise Project. pentru a vedea ce au de spus persoanele in cauza, nu pentru a deveni tot eu ciuca batailor…….

  2. Nu este vorba de duplicitate sau lasitate. Bat doar saua sa priceapa iapa…in acest caz calul…..Demisia i-am cerut-o de cateva ori domnului Ponta, dar nu m-a auzit,. Domnia sa pluteste printre sfere mult prea inalte pentru a ma auzi pe mine un simplu muritor, sau pe ceilalti romani…atunci improvizam si facem aluzii finute si delicate….poate intelege astfel……

  In privinta depunerii unei plangeri penale la DNA, am pretentii de la dumneavoastra, cum ma puteti trimite sa depun o plangere fara dovezi impotriva premierului roman care se intampla sa fie procuror……. ????
  De ce n-o faceti dumneavoastra ???
  Demisia de onoare este mult mai echitabila.

  3. Va multumesc pentru bunavointa dumneavoastra de a-mi arata cum se formuleaza o plangere penala, dar va asigur ca stiu cum se face si acest lucru, totusi niscaiva dovezi nu ar strica……….chiar ar ajuta…..

  4. Nu vad relevanta implicarii numelui domnului profesor Adrian Nastase langa formularea unei plangeri penale fara acoperire…..???
  Practic ne spuneti deschis ca domnul profesor Adrian Nastase a fost condamnat si inchis abuziv pe baza unor probe circumstantiale ???

  Sa inteleg ca stiti dumneavoastra mai multe ???
  Spuneti-ne si noua va rog.

 35. 35 Marian Nicolae decembrie 8, 2013 la 6:31 pm

  @ ZeV decembrie 8, 2013 la 11:16 am

  Prin decalogul reprodus perfect si prin intelegerea functionarii rotitelor sociale imi confirmati inca odata faptul ca sunteti unul dintre papusari…

 36. 36 M.Voicu decembrie 8, 2013 la 6:37 pm

  @Luminita Arhire decembrie 7, 2013 la 7:03 pm scrise: ” Aparent, la Pungesti oamenii protesteaza impotriva gazelor de sist ; de fapt, asa cum arata lucrurile, protestul este impotriva POSIBILITATII DE A AFLA daca exista gaze de sist.
  V-a scăpat esența:
  1) Faza de prospecțiuni, if promissing e urmată automat de exploatare = c-așa e Legea
  2) Contractele de concesiuni au degenerat la arbitrar financiar – ”uitându-se” REDEVENȚA definită ca plată datorată statului de concesionar ”pentru compensarea scãderii rezervelor” de petrol (art.2 lit.m din Legea petrolului nr.134 din 1995), respectiv minerale (art.3 pct.28 din Legea minelor nr.61 din 1998); asemenea legiferare analitică fusese făcută în contextul jurisdicţional în care a fost elaborată Constituţia – care consacră în Art.136 alin.4 teza întâia: «Bunurile proprietate publică sunt inalienabile.». Ca și pentru Art.3 alin.1: «Teritoriul României este inalienabil.» nu a apărut vre-n ”gânditor” care să demonstreze că termenul «INALIENABIL» ar putea fi echivalent cu contrariul său :ideea:
  PĂMÂNTUL ESTE BOGĂȚIA PRIMARĂ ; munca ne dă redă valoarea lui : suprafața – în fiecare an, SUBSOLUL, DOAR ODATĂ !
  4) Cât despre ce știm, Compania va plăti statului român o redevență de 6% – ca și cum eu, în curtea cuiva, DACĂ LE CULEG FRUCTELE, LE IAU ȘI COPACII ȘI-I LAS CU BALEGA, investitor aș fi ? ! ? ! ? ! Ba, mă vor și păzi jandarmii, ca astfel ”să-l fericesc” 👿
  Valoarea care lipseşte nevoilor generale ale statului este acum compensată nu de la cei care au alienat proprietatea publică, ci prin impozitare suplimentară a tuturor cetăţenilor ţării.

 37. 37 ZeV decembrie 8, 2013 la 7:53 pm

  Domnule Marian Nicolae, d-ta ne spui ca nu deosebim binele de rau.
  In primul rand, te-as intreba: CARE este binele, stimate coleg ? Esti sigur ca el exista ? Daca ar fi sa-l intreb pe celalalt amic, Doru Coarna, as putea anticipa raspunsul.
  (Z)
  In al doilea rand, revin la o precizare pe care am facut-o anterior: nu reproduceti ceva fara discernamant si fara propriul dvs punct de vedere, pentru a nu genera , cu sa fara voie, confuzii.
  Ca dovada ca ati fost (si sunteti deseori) superficial, sau tendentios, va reamintesc ce-ati scris mai sus ( intr-un raspuns catre mine):
  ,,daramite ce sa mai vorbim despre – 2162 tone deseuri toxice introduse in Romania – pe bani frumosi, este adevarat…..”
  Eu, deoarece citesc cu atentie (chiar daca uneori cu ne-placere) revista presei de care va agatati obstinant, am retinut doua pasaje reproduse de d-ta si mai sus:
  ,,De la bordul vasului au fost descărcate 2162 de tone de deșeuri metalice” si
  „Flaminia / 2162 tone au fost descărcate: Una dintre firmele care trebuiau să se ocupe de valorificarea deşeurilor este Glar Construct fondată de Sebastian Ghiţă”
  COMENTEZ:
  Intelegi prietene Marian Nicolae ? Eu am invatat la o scoala extreme de exigenta la capitolul logica. Nu informatie pura, ci sens, corelare, adevar verificabil.
  Deci iti …sugerez sa soliciti autorului acelei asazise investigatii, sa precizeze despre ce deseuri este vorba:
  -TOXICE
  sau
  -METALICE
  Altfel, se repeta confuzia din perioada transportului de arme declasate, provizoriu stocate intr-un siloz al domnului Mircea Basescu, confuzie atent si subliminal inoculata de securistul SRS si despre care am spus si atunci, spun si acum, ca a fost o facatura.
  Nu asa se lupta impotriva adversarilor politici, prin minciuna si manipulare.
  Despre Basescu este suficient sa spunem adevarul. Altfel, daca ne confruntam cu el in miniciuni, pierdem cu siguranta.
  (Z)
  IN INCHEIERE:
  Domnule Marian Nicolae…eu in locul dumitale, daca ar fi sa analizez un text de presa, as merg pana-n panzele albe pentru a verifica informatiile, deoarece, nu cred in jurnalistul impartial. Nu exista asa ceva in Romania, iar exceptiile, intaresc regula.
  De exemplu, am aflat ca firma GLAR CONSTRUCT este o societate de constructii onorabila, cu toate agrementele si autorizatiile la zi.
  Faptul ca, virgula, construieste si statii de epurare, nu inseamna ca tranzactioneaza….deseuri toxice. (Z)
  Orice suport, domnule Marian, chiar si prostia. Dar nu suport manipularea.
  Ma refer, desigur, la jurnalisti, nu la comentatorii de pe blog, demni de tot respectul si care au , de cele mai multe ori, scuza timpului limitat.

 38. 38 ZeV decembrie 8, 2013 la 8:04 pm

  sadicu
  ,,In al doilea rand,daca merg pe logica ta,politicienii care se afla in opozitie,lupta impotriva sustinatorilor celor care se afla la putere.”
  COMENTEZ:
  Nu este logica d-nului Coarna, stimate amic, ci este logica acelor politicieni si, din pacate, a putinilor lor sustinatori.
  Sper ca si actuala majoritate va invata din exemplul prost si din spectacolul sordid de striptease al actualei opozitii iar cetatenii majoritari imi doresc sa nu se lase coplesiti de resentimente si sa va respecte, orice ati face si orice ati spune voi, nostalgicii basisti. Doar asa avem cu totii o sansa.
  De aceea spun mereu ca inca mai aveti timp sa prindeti trenul reconcilierii. Altfel, va va fi teribil de greu dupa 2014, desi, te asigur, ca eu, chiar si atunci, va voi intinde mana.

 39. 39 Iluminatu decembrie 8, 2013 la 8:05 pm

  Când Moscova te ia-n carâmb
  E clar c-ai apucat-o strâmb.
  Guvernatorule, te-ai dus la fund ;
  Românul are cugetul profund.

  “Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care o serie de cetăţeni străini au fost decoraţi pentru contribuţia lor la consolidarea prieteniei şi cooperării cu Rusia, dezvoltarea relaţiilor ştiinţifice şi culturale, activităţi caritabile.”

  Europa de Est în epoca post-modernă. Implicaţii geopolitice. Partea a II-a
  ……………………………………………………………………………………………

  ALFONSO DE LA DISCOTECĂ

  […] P.S. În tot acest context foarte serios, observ râvna președintelui Basescu de a deveni vizibil – prin insolență la adresa Rusiei și mai nou a Chinei – într-un context internațional în care este cu totul insignifiant. Nu știu exact de ce, dar îmi vine în minte un banc din vremea liceului:
  „Puricele bate la poarta casei elefantului. Deschide elefănțica: „Ce doriți?” îl intreabă pe purice.” Elefantul e acasă? Aș vrea să vorbesc cu el”, spune puricele. „Cine îl caută? “Alfonso de la discotecă”.

  Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/2013_12_07/Europa-de-Est-in-epoca-post-moderna-Implicatii-geopolitice-Partea-a-II-a-5882/

 40. 40 Centru decembrie 8, 2013 la 8:59 pm

  Elegant , tu … La 5 zile de la 1 Decembrie vine un dezaxat , din Iasi , pare –se , care desfiinteaza actul Unirii , ca asa ii spune gandul care -i trece cel mai repede prin cap …. USL a avut majoritate in toata tara … Si nu mai fa aici diversiune Ardeal Vechiul Regat , chiar daca sefii tai ti-o cer …

 41. 41 Iluminatu decembrie 8, 2013 la 9:10 pm

  L-A COPIAT PE VICTOR PONTA
  …………………………………………….
  „Prim-ministrul britanic s-a intors din China cu un mesaj pentru scolarii din Marea Britanie: uitati de franceza si germana, e timpul sa invatati mandarina. ”

  http://www.incont.ro/international/limba-viitorului-pana-si-marea-britanie-isi-indeamna-cetatenii-sa-o-invete.html

 42. 42 blogideologic decembrie 9, 2013 la 4:31 am

  @ Sadicu
  Traian Băsescu este un tip agresiv, de lăcomie nemăsurată, cu nărav de contrabandist. Văd că ai căzut pe spate! De ce ? Nu uita că Traian Băsescu a fost urcat în ascensorul social de către „tovarăşa” academician doctor inginer Elena Ceauşescu.

 43. 43 Vsile decembrie 9, 2013 la 8:22 am

  Marian Nicolae,

  Esti aiurea domnule ,Traian Basescuu are in spate o mare parte a vechiului sistem , sistem care isi vede periclitate interesele.Sfatuitori si protejati acestia inca nu au iesit la lumina asa cum ar fi fost logic sa se intample in 20 de ani de societate noua aparent democratica.
  Iesirile lui Traian Basescu sunt de fapt rabufnirile acestui sistem care si-a tradat fostul aliat PSDReul si a trecut aparent in slujba reprezentatului lor de la Anvers!Eu va pot da doar doua exemple sugestive atitudinea fiului domnului Maior si a raposatului Radu Timofte, doua foste elite ale PSDReului.
  Chiorul in tara orbilor dl.Marian Nicolae este insa perceput asa cum o faceti si dumneavoastra ca adversar redutabil.

 44. 44 Marian Nicolae decembrie 9, 2013 la 9:43 am

  @ Vsile decembrie 9, 2013 la 8:22 am

  Lasati-o si dumneavoastra asa cum a cazut……
  Nu mai despicati firul in sase….stim ce se ascunde in spatele domnului Basescu.

 45. 45 Marian Nicolae decembrie 9, 2013 la 9:51 am

  @ ZeV decembrie 8, 2013 la 7:53 pm

  „Banuiesc” ca jurnalistii de investigatii de la RISE Project nu au lansat un subiect exploziv doar de amorul artei…..daca va uitati pe site-ul dansilor veti vedea si documentele doveditoare.

  Deseurile pot fi metalice si toxice…prin contaminare cu agenti chimici, biologici sau radioactivi, stiti acest lucru la fel ca si mine.

  Hm, manipularea….cu totii manipulam, sau suntem manipulati in viata de fiecare zi, cu voie sau fara voie.

  Totusi, ca un fervent sustinator al domnului Ponta, nu va da de banuit faptul ca domnia sa face exact pe dos fata de ceea ce a promis ???

 46. 46 Doru Coarna decembrie 9, 2013 la 10:13 am

  @ M. Voicu,

  exact, diminuarea rezervelor, am spus-o si eu acum cateva saptamani… SURZILOR…

 47. 47 Marian Nicolae decembrie 9, 2013 la 10:27 am

  @ ZeV decembrie 8, 2013 la 11:16 am

  Ignoranta este o binecuvantare…….

  Cu voia dumneavoastra am sa va intreb pentru cine, pentru ignorant sau pentru cel care induce starea de ignorare ( papusarul) ???

  Eu as zice ca pentru ambii…pana cand se trezeste la realitate primul……

 48. 48 Marian Nicolae decembrie 9, 2013 la 6:22 pm

  @ ZeV decembrie 8, 2013 la 7:53 pm

  Cu voia domnului profesor, caruia doresc sa-i multumesc, ZeV am sa va confirm ca am primit mesajul…loud and clear………

  Daca pe vremea lui Nenea Iancu partidele politice se ciomageau…la propriu, pe vremea noastra se practica santajul, amenintarea, imbrancirea sotiei si de ce nu….distrugerea masinii oponentului……

  ZeV, , totusi trebuie sa recunosc ca distrugerea este minora, doar prin ruperea spoilerului fata al masinii de colectie de culoare rosie care imi apartine.

  Apreciez faptul ca distrugerea nu a fost mai mare si mai ales ca nu v-ati lovit si de cealalta masina mai noua care-mi apartine de asemenea. .

  Un alt lucru pe care doresc sa-l subliniez este faptul ca am instalat camere video pentru a putea inregistra si prezenta dovada video catre organele in drept impreuna cu dosarul cuprinzand plangerea penala, dosar pe care-l voi instrumenta personal, in cazul in care mai patesc o problema de acest gen.

  Nestimabile domn mi se pare strigator la cer daca ati ajuns sa procedati in acest fel, sau poate ca disperarea este mare………..

 49. 49 Cârcotaşu decembrie 9, 2013 la 8:04 pm

  Deseurile pot fi metalice si toxice…prin contaminare…

  Fantastic!
  Deşeul de plumb, chiar toxic cum e plumbul, nu e periculos, nu poate fi încadrat la „deşeuri toxice”. Poate doar mercurul, dar ăla nu e deşeu, e pur şi simplu mercur. Contaminare? Wow! 😯 Se spală dom-le! 😆


 1. 1 Luni, ora 11.00, la FET – Summitul de la Vilnius – Implicatii si consecinte strategice pentru Romania | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe decembrie 7, 2013 la 9:45 am
 2. 2 Nelson Mandela « Motanul Incaltat Trackback pe decembrie 8, 2013 la 2:48 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: