Sfantul Andrei – Ocrotitorul Romanilor

Astazi il sarbatorim pe Sfantul Apostol Andrei, patronul spiritual al romanilor si ocrotitorul Romaniei. Este o zi importanta in calendarul poporului nostru, asezata, in mod fericit, inaintea unei alte sarbatori de suflet – Ziua in care s-a implinit Marea Unire.

Este o zi in care ne gandim sa alungam gandurile rele, primejdiile de tot felul, amintindu-ne de sacrificiul celui care a fost ucenicul Sfantului Ioan Botezatorul si care a murit rastignit pe o cruce in forma de X, in timpul imparatului Nero.

Va urez La multi ani tuturor celor care va sarbatoriti ziua numelui astazi si va doresc sa fiti sanatosi si puternici in fata vremurilor. Si scriind aceste randuri, ma gandesc si la fiul meu – Andrei – sperand ca nu va trebui sa poarte, in continuare, povara razbunarilor intre parinti.

31 Responses to “Sfantul Andrei – Ocrotitorul Romanilor”


 1. 1 Cris noiembrie 30, 2013 la 10:36 am

  Să vă trăiască fiul mulți ani în sănătate și să vă aibă alături de el cât mai mult timp!
  Am văzut în tot ceea ce face că ține enorm la dv., e foarte devotat și e în stare de orice sacrificiu pentru dv.
  Sărbătorile religioase sunt într-adevăr răgazuri în nebunia asta a vieții contemporane citadine, de care trebuie să profităm la maximum și în timpul cărora trebuie să alegem ce e important de ce e mai puțin important, pentru a nu ne îndepărta de esența vieții, de scopul pentru care am fost trimiși în Lume.

 2. 2 Cris noiembrie 30, 2013 la 11:24 am

  Transcriu poezia „Vânt de toamnă”, a poetului meu preferat, Arghezi:

  E pardosită lumea cu lumină,
  Ca o biserică de fum și de rășină,
  Și oamenii, de ceruri beți,
  Se leagănă-n stihare de profeți.
  Rece, fragilă, nouă, virginală,
  Lumina duce omenirea-n poală,
  Și pipăitu-i neted, de atlaz,
  Pune găteli la suflet și grumaz.
  Pietrișul roșu, boabe, al grădinii,
  Îi sunt, bătuți și risipiți, ciorchinii.
  Plocate grele se urzesc treptat
  În care frunzele s-au îngropat.
  Din învierea sufletului, de izvor,
  Beau caprele-amintirilor,
  Și-n fluierul de sticlă al cintezii
  Se joacă mâțele cu iezii.

  Deosibești chemarea pruncului în vânt
  Cântată de o voce din pământ.
  Născut în mine, pruncul, rămâne-n mine prunc
  Și sorcova luminii în brațe i-o arunc.

 3. 3 sadicu noiembrie 30, 2013 la 12:55 pm

  La multi ani,Andrei Nastase!

 4. 4 Centru noiembrie 30, 2013 la 1:00 pm

  La Multi Ani tuturor romanilor de 1 Decembrie ! O sarbatoare fericita , sperand la un viitor mai bun , la o tara inteligenta , cu oameni competenti si de buna credinta in administratie , cu amenajari si echipamente care sa creeze bogatie si bunastare . Bine ar fi fost , pentru moralul Natiunii , ca Ponta sa fi taiat maine panglica la cei 27 km Lugoj Deva ( care incep in camp dar nu-i asa nu te poti gandi la tot ) si la cei 40 de kilometri intre Orastie si Sebes ( care sunt gata si ei ) si la cei 4 km din intravilanul Bucurestiului , sa poata bucuresteanul pleca la Ploiesti fara sa o ia pe comunele de pe DN 1 ….

 5. 5 Marian Nicolae noiembrie 30, 2013 la 1:20 pm

  Buna dimineata domnule profesor,

  Un lucru pe care doresc sa-l aduc in atentia romanilor, acum de Sfantul Andrei, esre faptul ca noi romanii, AM ESUAT LAMENTABIL CA NATIUNE.

  Prefer sa aduc aceasta problema in atentia romanilor, deoarece trebuie inteles le comment et le pour quoi am ajuns in aceasta situatie.

  La nici o suta de ani de la Marea Unire, am ajuns la doua degete de desfiintarea noastra ca natiune si ca tara.

  Daca Federatia Rusa nu ne-ar fi ajutat, multumita careia avem inca Ardealul si multumita careia l-am avut la noi in tara pe premierul Chinei, venit sa ne ajute si sa ne indeparteze de la marea distrugere nationala, noi, romanii nu am mai fi avut un stat unitar national…..

  Sunt lucruri dure care trebuiesc spuse, pentru a fi constientizate.

  Cum am ajuns aici?
  Simplu, prin tradare si lacomie, deoarece multi dintre noi s-au gandit mai inainte la buzunarul propriu, fara a vedea imaginea mare de ansamblu, in care Romania putin cate putin inceta sa existe…….

  Alogenii prezenti printre noi, multi dintre acestia avand functii inalte atat in aparatul de stat cat si in armata romana, n-au facut decat ceea ce au stiut cel mai bine:

  NE-AU TRADAT CUM AU STIUT EI MAI BINE…….

  Acesti alogeni au mancat aceeasi paine cu noi, vorbesc aceeasi limba ca si noi, au nume romanesti, dar pentru numele lui Dumnezeu..NU SUNT ROMANI si ce-i mai grav este faptul ca NU VOR FI NICIODATA ROMANI….

  Si acest lucru trebuie constientizat pentru a sti ce masuri trebuie sa luam pentru viitor, pentru ca ROMANIA sa nu mai ajunga niciodata pe marginea prapastiei la carei hau l-am vazut cu totii…….

  Abisul a fost aproape, mult prea apropape pentru a nu fi spus natiei romane. Da, dragilor, am trecut la doua degete de desfiintarea statului roman, iar acum cu descentralizarea, pericolul revine, distrugerea Romaniei sub o alta forma inca nu a fost pe deplin indepartata.

  Raul adanc inradacinat printre noi, continua si ne incearca cu distrugerea pe care o aduce, distrugere care va face praf si pulbere ceea ce strabunii nostri au reusit sa construiasca:

  O Romanie ubita si suverana, stat independent si de sine statator…..

 6. 6 Marian Nicolae noiembrie 30, 2013 la 1:45 pm

  La multi ani pentru Andrei.

 7. 7 Bogdan Vieru noiembrie 30, 2013 la 2:36 pm

  La multi ani lui Andrei – si familiei dumneavoastra , o viata lunga si fericita.

 8. 9 papasha noiembrie 30, 2013 la 4:21 pm

  Sper din tot sufletul ca astazi , gazda noastra de blog se va achita cu brio de sarcina de mesajer de urari de fericire , noroc , iubire , dar mai ales multa sanatate , pt. acea-i ruda apropiata , de-i zice Andrei !

  La multi ani Andrei !

  La multi fi fericiti ani si pt . toate Andreele din vietile noastre !

 9. 10 TREIDE 95 noiembrie 30, 2013 la 5:56 pm

  Sănătate și noroc, fericire cât cuprinde, mulți, mulți ani împliniți alături de cei dragi, pentru Andrei! A dovedit că, așa cum îi este numele, este tenace și răbdător, iertător și calculat. Vă seamănă în această privință, d-nule Prim-Ministru! S-aveți un an plin de noroc, sănătate și bucurii.

 10. 11 dacul liber noiembrie 30, 2013 la 6:24 pm

  Dle Nastase,
  La multi ani pentru Andrei si un sfat: “sa nu aibi mila” ( Lapusneanu).
  Duminica sufletului romanesc este 1 decembrie ( si-n 1918 a fost duminica) in care cu toti romanii putem fi indiferenti(30%), bucurosi (20%) si tristi sau dezamagiti (50%).
  Nu vreau sa umbresc solemnitatea zilei Marii Uniri, dar nu pot sa nu spun: nicicand blocul romanesc nu a fost mai fracturat ca-n prezent. Rupturile dintre gruparile politico-mafiote(partide), polarizarea excesiva intre bogati si saraci, dezbinarile religioase si entice submineaza si duc la prabusirea edificiului national.
  Si inca un amanunt, in rezolutia de proclamare a Unirii, la punctul unu, unirea s-a facut cu Romania si nu cu regatul Romaniei. Si aceasta dupa lungi discutii intre Partidul National Roman care a optat pentru regat si Partidul Social Democrat care era pentru Romania vesnica, considerand regatele ca fiind efemere.
  La multe sute de ani, Romania! Dar mai trebuie sa raspundem la doua intrebari dureroase pe care le propun cu melodia ca un preambul la Imnul National: Capul lui Mihai Viteazul, versurile nu puteau fi scrise decat de Adrian Paunescu.
  Cu amicitie dacica!

 11. 13 Delia noiembrie 30, 2013 la 7:26 pm

  La multi ani fericiti fiului dvs., Andrei!

 12. 14 dlnimeni noiembrie 30, 2013 la 7:26 pm

  Inteleg, din programul defilarii de miine, ca ar fi posibil sa ne dotam cu
  avioane de lupta Vlaicu II? Ura!

 13. 15 4D Printing noiembrie 30, 2013 la 8:40 pm

  La multi Ani tuturor Andreilor, in toata lumea! Sunt nu doar romani cu nemele asta, dar multi rusi, ucraenieni, bulgari , greci , irlandezi, englezi etc.

  off-topic, vorbeam de slabiciunile europenilor. Iata ce raspunde un „lider” al lumii occidentale, PM-ul Angliei, Cameron lui Andras, comisarul UE care a indraznit sa le spuna ca Anglia va fi o tara rea „nasty”, daca continua sa mearga pe linia incalcarii principiului european a liberei circulatii.

  „Commissioner Andor shouldn’t say that, his salary is paid in part by British taxpayers, and I expect better behaviour in the future.”

  Adica, daca esti platit de cineva, nu ai voie decit sa lingi mina stapinului. Pentru Cameron, libertatea de exprimare, ca si cea a liberei circulatii sunt doar niste „unelte”, pe care le manuiesti in mod diferit in functie de circumstante. Daca Andras ar fi spus despre Spania ca e o tara „nasty” cu referire la Gibraltar, l-ar fi felicitat.

  Gindirea asta e tipic europeana. Medievala, dar inca la moda in Europa. Sa nu ne miram ca UE se va eroda in continuare cu asemenea „lideri”. Dar, nici sa nu ne ingrjoram. Orice vid va fi umplut.

  http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-25152062

 14. 16 Marian Nicolae noiembrie 30, 2013 la 8:41 pm

  Economic Collapse March 2014!!
  (Derivative Meltdown for the New World Order)

  Economic collapse March 2014 according to Paul Volcker

 15. 17 casandra noiembrie 30, 2013 la 8:52 pm

  Felicitări pentru aniversarea fiului cel mare. Vă rog să-i transmiteţi urările mele acestui tânăr domn foarte înţelept şi curajos.

  La mulţi ani, Andrei! Să ai o viaţă frumoasă, senină şi plină de miez!

 16. 18 blogideologic noiembrie 30, 2013 la 8:53 pm

  La mulţi ani !

 17. 19 dlnimeni noiembrie 30, 2013 la 9:33 pm

  Ideea de a avea si militari straini in defilare, care pare ciupita de la francezi, mi se pare foarte buna. Pina ce ai nostri isi vor etala priceperea, sa vedem in avanpremiera defilarea unei armate care isi zice ca e fara pretentii. Se poate vedea in HD full screen. Atentie, domnule Nastase, veti vedea, in mai multe momente, un drapel violet inchis brodat cu flori aurii: este drapelul primului ministru! Este ca nu v-ati gindit la asa ceva? Atentie la niste tancuri pe care le veti vedea in defilare, pe la 1:21:20: se numesc Type 10 si sunt prezentate ca fiind niste tancuri mai degraba destinate represiunii in caz de tulburari interne decit pentru batalii intre flote de tancuri! Ha! Au tunurile Rheinmetall de pe Leopard 2 (in licenta), si nano-blindaj! Sunt mici (cam cit TR-urile) si ale dracului, costa 11,5 Musd bucata si merita o discutie cu niponii despre ele, parca mai avem si noi o uzina care stie sa faca tancuri.

  Si primul ministru la frac cu joben, oh, Doamne! Vizionare placuta!

 18. 20 BEJENARU CEZAR noiembrie 30, 2013 la 9:55 pm

  La multi ani ,ANDREI sa fi fericit sanatos si puternic.

 19. 22 Fragmentarium Politic noiembrie 30, 2013 la 11:08 pm

  Dupa Vilnius: Cateva reflectii geopolitice

  La nivel de concepte generative, parteneriatelor pe care Vestul le-a propus Estului, si am in vedere cele doua tipuri, PfP si PaE, le este caracteristic un singur scop, cel de dilatare geopolitica. Deosebirile de tip sunt date de interschimbarea de vectori, militar (NATO) si economic (UE). De retinut ordinea interschimbarii, intai militar si apoi economic, ceea ce sustine, suplimentar, natura dilatarii, de care am mai vorbit. Daca vom accepta ca in drumul Occident Express-ului spre Vilnius si Deveselu poate fi o gara, perspectiva nu este greu de inteles.

  Faptul ca doar doua tari, din cele sase invitate, au parafat acordul de asociere la UE nu trebuie privit ca un esec, ci dimpotriva. Nu cred ca precedentul secretar de stat american, care a declarat ca se va incerca blocarea reintegrarii „ex-sovietice”, cum a denumit anuntata Uniune Euro-Asiatica, a avut in vedere chiar acest lucru, o misiune imposibila, de altfel. In fond, integrarea economica este o tendinta a noilor vremuri, care nu poate fi impiedicata, mai ales cand si tu o tintesti. Diplomatii au insa acest obicei, de a-si ascunde obiectivele pe care vor sa le atinga cu orice pret sub forme supralicitate, pentru a lasa loc concesiilor. Vizarea unor tinte care nu sunt tinute de ancore atat de puternice precum slavitatea si istoria, ca in cazurile Ucrainei si Belarusului ori asiatismul si geografia, ca in cel al Armeniei si Azerbaidjeanului este o optiune rationala si, prin urmare, mai probabila.

  Parafarea de catre Republica Moldova si Georgia a acordului de asociere la UE este adevaratul miez al Parteneriatului Estic. Oricat de mult timp i-ar ramane deschisa usa, este o utopie a se crede ca prin ea va intra vreodata si Ucraina. Cu cele doua tari este altceva, ele sunt verigile ex-sovietice slabe, povestile lor despre cum comunismul le-a sfartecat istoriile fiind asemanatoare. Ambele se intalnesc pe taramul aspiratiilor de reunificare, prima cu Romania, cea de-a doua cu cele doua regiuni independente, recunoscute de Rusia. Tocmai aceasta aspiratie de reunificare este si momeala din undita Occidentului, aruncata moldovenilor, peste Prut, si georgienilor, peste Marea Neagra.

  A nu se intelege ca Vestul lupta pentru unitatea nationala a tarilor in cauza, ar fi o mare eroare, acesta isi urmareste cu perseverenta nedomolita propriile interese de influenta si putere. Asocierea si integrarea R. Moldova si Georgiei inseamna cucerirea unor pretioase capete de pod. Prin R. Moldova, euro-atlanticii isi transfera si consolideaza, peste Prut si la Marea Neagra, punctele tari pe care Romania i le pune la dispozitie, ca membra a celor doua cluburi selecte, NATO si UE, iar prin Georgia, daca privim harta maritima, isi constituie al doilea brat al clestelui in care este prins ceea ce intotdeauna a fost considerat a fi „un lac rusesc”.

  Posibilitatea reintregirii Romaniei, care s-ar deschide in urma smulgerii R. Moldova din „dispozitivul” advers, trebuie privita fara nicio urma de nationalism, ca una dintre acele oportunitati extrem de rare pe care le potriveste istoria, prin aducerea in aceeasi matca a unei aspiratii nationale cu un interes european si euroatlantic, a unei reunificari alaturi de o integrare. Ceea ce nu inseamna ca prima va decurge automat din cea de-a doua, pentru ca va fi vorba de vointele a doua state independente si suverane.

  Dupa parerea mea, invocarea nationalista a nedreptatii nu stiu carui protocol sau tratat va avea fix efecte contrare, de crestere a impotrivirii comunistilor moldoveni si rusi. Este limpede ca o denuntare a unui tratat istoric, si ma refer aici la Pactul Ribbentrop-Molotov, nu poate avea efecte juridice pentru prezent. Ar fi ca si cum denuntarea unei casatorii nelegitime sau din interes ar insemna o condamnare a copilului nascut dintr-o astfel de legatura, o negare a dreptului sau la viata. Efectele nu pot fi decat morale pentru partile contractante din trecut, nu pentru urmasii din prezent.

  Manevra de la Vilnius poate parea grabita, dar apropierea europarlamentarelor si, mai ales, presiunea nasterii UEA nu a lasat loc de ales. Ambele evenimente vor aduce cu ele si schimbari in structurile de putere geopolitice, iar posibilitatea euro-atlantizarii celor doua state estice ar putea fi, daca nu ratata, in cel mai bun caz, amanata.

  Ar mai putea fi vorba de punerea sub semnul intrebarii a inca doua consecinte geopolitice. Prima ar tine de posibilitatea amanarii sine die a aderarii Romaniei la Spatiul Schengen. Mie mi se pare ca ramanerea frontierei Schengen pe Tisa a servit, in mod intelept, politicii de integrare europeana a celor doi pivoti din zona de contact a frontierei de Est a NATO si UE. Daca frontiera Schengen ar fi fost adusa pe Prut, atragerea R. Moldova in spatiul euroatlantic si libera circulatie a moldovenilor ar fi fost ingreunata enorm. O data cu integrarea europeana a R. Moldova, si, mai ales, in urma unirii cu Romania, frontiera Schengen va sari, dintr-o data, pe Nistru, ceea ce ar proba o indiscutabila maiestrie geostrategica!

  De aceea, cred ca situatia de dupa Vilnius face foarte aplicabila Republicii Moldova o parafrazare a unei cunoscute doctrine, care a fost aplicata Europei, dupa WWII, dar care de aceasta data nu ar viza oameni, ci idei si cai de urmat: ideile caii de mijloc-inauntru, ideile comuniste-la pamant, ideile neoliberaliste-afara! Evident, nu am in vedere spirala unor procese si condamnari talionice, de genul penibilei si politicianistei condamnari a comunismului de la noi, ci dispunerea pentru viitor a unor prevederi de drept european si national impotriva extremismului, care se regasesc in majoritatea constitutiilor democratice. Mai explicit, pentru Europa si pentru Romania batalia pentru R. Moldova, pentru europenizare si unire, ofera sansa de a fi ultima batalie impotriva comunismului!

  Un al doilea efect ar fi si mai amplu, care ar tine de unitatea europeana, la scara continentala. Nu putini sunt cei care impartasesc temerea ca aparitia Uniunii Euro-Asiatice ar duce la reaparitia sferelor de influenta, la o noua divizare a Europei si chiar, cum am vazut, marturisesc cu perplexitate, la o discutie de tip cafenea, la un post de televiziune, la posibilitatea celui de-al treilea razboi mondial! Cei care nu vad ca Occident Express-ul merge cu gaz rusesc ori ca relatiile lui Putin cu Merkel sunt cu totul speciale, dar si cu multi alti lideri din noua generatie politica, post-Razboiul Rece, pot ajunge, intr-adevar, si la asemenea concluzii extreme!

  Dar cei care au sesizat schimbarea de partituri intre Est si Vest, faptul ca Putin si, in general, toti actorii statali fosti comunisti sunt cei care negociaza, nu cei care forteaza, au inteles ca pericolul nu mai vine din Est, daca a venit vreodata. Care ar fi cel de-al doilea efect? In opinia mea, riscul ca un contrast puternic intre doua zone de integrare economica sa devina potential-conflictual se diminueaza sensibil prin interpunerea unei zone cu marginile moi. Nu este vorba de o zona gri, in stilurile cunoscute, in care nu esti nici cu unii, nici cu altii, ci de o zona bicolora sau multicolora, de complementaritate, in care esti si cu unii, si cu altii, in care interesele Estului se impletesc cu cele ale Vestului. O asemenea zona o percep, in acest moment, a fi cea in care functioneaza un acord de asociere., care face ca marginile sa nu-i fie contondente.

  Daca 2012 a fost anul referendumului de demitere, care o fost un varf al democratiei directe romanesti, 2013, anul inceputului drumului spre Europa al celui de-al doilea stat romanesc, ce va fi in 2014?

 20. 23 alice decembrie 1, 2013 la 12:46 am

  La multi ani!Fiului dv Andrei si tuturor celor care poarta numele de Andrei si Andreea.Sanatate si fericire.

 21. 24 Marc decembrie 1, 2013 la 7:15 am

  Marea Unire, ce mai frumoasa aniversare! Asta nu o vede bine Dragnea sau vrea sa intre in istorie cu o pagina neagra. Descentralizare! Lasa lung darlogii, domnule, dar tot eu…, reduceti birocratia, nu inloc de doua hartii sa cereti cinci, pentru o adeverinta de doua randuri. La multi ani, Marea Unire! La multi ani, tuturor celor care poarta mumele Sfantului Andrei!

 22. 25 nastase decembrie 1, 2013 la 8:06 am

  Fragmentarium Politic,

  foarte interesanta analiza efectelor post-Vilnius.

 23. 26 Vsile decembrie 1, 2013 la 8:23 am

  Anul trecut am fost la primul lacas cult al romanilor, grota in care se presupune ca ar fi trait Sf. Andrei.
  Tiganii nostri acopereau, cu gratare si zgomot si la propriu si la figurat peisajul,manastirea fapt care ma facut sa cred ca Sf.Andrei este de fapt ocrotitorul romilor si nu al romanilor.

 24. 27 Dezideriu Dudas decembrie 1, 2013 la 11:17 am

  La multi ani Andrei ! La multi ani Romania !

 25. 28 Fragmentarium Politic decembrie 1, 2013 la 1:57 pm

  Multe idei sunt interesante si pot adauga valoare perceptiei publice, dar cred ca cea mai importanta ramane toturi utilitatea lor publica. Am undeva inscrisa o evaluare pe care ati avut amabilitatea sa ne-o impartasiti la o intalnire de grup: critica este importanta pentru efecte, dar solutia este nepretuita pentru cauze! Multumesc, domnule presedinte!

 26. 29 vsile, decembrie 1, 2013 la 9:54 pm

  Vilnius – EU- si alte tampenii europene,

  Moldova a primit liber la recunoasterea Transnistrei ca enclava independenta ori sub protectorat rus. Sau imi poate explica dl.Nastase sau Fragmentarium cum isi pot rezolva aceasta problema molvovenii.
  Alt tampit arunca o alta soparla unirea Moldovei cu Romania ….unii chiar cred aceasta bazaconie ..Basescu in felul sau o crede si el probabil se vede candidatul Moldovenilor la urmatoarele alegeri presedentiale din Moldova si dupa principiul lui Cuza ,Basescu !

  Alti pro-europeni pe la Kiev cred ca ajunsi europeni vor „scapa” ca si romanii inspre Spania,Italia, Franta Germania sau Anglia.
  Deocamdata Ukraina cu gazul furat de la rusi au o industrie care le permite sa faca damping pe piata si sa traiasca cit de cit satisfacator…o data cu EU vor ajunge mai saraci si mai amarati ca romnanii!
  Dragii mei pe trend EU ati inceput sa credeti in prea multe bazaconii!

 27. 30 Doru Coarna decembrie 2, 2013 la 11:32 am

  Treaba-i simpla, UE are nevoie de piete preferentiale, asa ca ofera mai intai un acord comercial! Cum alta directie de expansiune ii este oprita, se tot duce spre est si accepta orice compromisuri si probleme nerezolvate care vin la pachet odata cu accederea. Rezultatul este ca preseaza Rusia, si nu stiu cum sa va amintesc, dar Rusia poate fi supusa la orice, numai la presiune nu! Ei stiu sa iasa din orice situatie, si au si cu ce…

  Este deci de asteptat o noua si mare criza in occidentul european, dar si miscari de retorsiune din partea Moscovei. Nicicand Moscova nu va accepta sa piarda Marea Neagra, aceasta i-ar lasa descoperit flancul vestic! In Ucraina se incearca fortarea spre vest, nu se va reusi… Georgia va simti si ea ce inseamna sa iesi din schema de aparare ruseasca… Pana la urma, de fapt sefii UE au ce flutura europenilor, si cam atat. In numai cativa ani insa, alde Moldova si alti pretendenti vor intelege ca nu primesc nimic, ci trebuie sa deaa tot… Ce vor face atunci? Ma tem ca UE se va contracta mai repede decat s-a extins… Deja incearca unii sa instaureze un miez al UE, si niste periferii…

  La fel si ai nostri, sar din oportunism intr-un proiect pt care nu au girul nimanui, dar au inscris puncte importante pt ei, la capitolul festivism… Cu sau fara Moldova, problemele Romaniei raman aceleasi, lipsa de perspectiva economica va face sa nu putem acoperi, oricat am vrea, nevoile Moldovei, iar dezamagirea tuturor va fi costisitoare pt noi.

  Ca ne bate la toti inima romaneste, asa este si-i OK, dar ca nu putem face nimic cu asta, trebuie sa recunoastem ca este iarasi adevarat…

  La multi ani, Romania!


 1. 1 Ce ne transmite SUA… « Motanul Incaltat Trackback pe noiembrie 30, 2013 la 11:47 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: