Albert Bourlon si Romania

Albert Bourlon a murit zilele trecute, in Franta. Avea 96 de ani. Este considerat unul dintre cei mai mari ciclisti ai Frantei. In 1947,  a stabilit un record absolut in Turul Frantei – 253 de kilometri pe care i-a parcurs solitar.

Interesant mi s-a parut insa un alt detaliu din biografia lui.  In timpul celui de-al doilea razboi mondial, Bourlon, fost muncitor la Renault, a fost deportat si, dupa a treia evadare, a ajuns in Romania. Aici, in 1944, a castigat cursa ciclista Bucuresti-Ploiesti-Bucuresti. Numele sau va fi acordat miercuri unui velodrom din Bourges.

93 Răspunsuri to “Albert Bourlon si Romania”


 1. 1 Marcus octombrie 21, 2013 la 8:55 am

  Basescu, Un Bula Traumatizat Freudian !

  Erevan News este intrebat: Stiti cumva de ce presedintele Basescu a inceput sa citeasca o carte acum 9 ani si n-a terminat-o nici pana astazi?
  Erevan News raspunde: Stimate cititor, ascest lucru se datoreaza faptului ca d-l presedinte a fost abuzat sexual de catre parinti in copilarie, el ramanand cu traume psihice pe viata care nu i-au permis accesul la o educatie cat de cat omeneasca. Abuzul a constat in faptul ca la varsta scolii primare ambii parinti il lucrau sexual (eufemism, stiti dvs. pentru ce) la cap sa citeasca si sa invete, iar el isi baga cocoselul (eufemism, stiti dvs. pentru ce) in tot ce ziceau ei.

  Lasand gluma la o parte, oricine poate constata fara prea mare greutate sau o anume pregatire de specialitate ca, pe langa faptul ca lui chiombila nu i-a placut cartea, el se comporta, in calitatea lui de presedinte al unei tari europene, precum un “Bula” intr-o gradinita pentru copii cu dizabilitati psihice. In raporturile lui cu oamenii politici ai tarii, si nu numai, acest dinozaur-ramasita a fostei Securitati comuniste afiseaza comportamentul lui Bula care, nemultumit de faptul ca este ignorat si setos de razbunare din acest motiv, fura bomboanele si dulciurile colegilor si le arunca in olitele cu caca, strica jucariile acelorasi colegi, trage fetitele de codite, arunca cu pietre pe la spate in capetele colegilor, iar cand este admonestat de tovarasea prinde momentul prielnic fie pentru a-i pune piedica, fie pentru a o scuipa pe spinare, fie pentru a-i trage scaunul cand vrea sa se aseze.
  Doar acest comportament poate sa explice, de exemplu, de ce basescu se invartoseaza cerbiceste intr-o actiune care nu numai ca nu poate avea in ruptul capului un fianl care sa-i aduca lui vreun avantaj politic, ci dauneaza grav notiunii de justitie in Romania, intinand totodata onorabilitatea si profesionalismul unei meserii care, de la cutumele tribale si Codul lui Hamurabi si pana astazi, a mentinut omenirea intr-un echiibru relativ stabil din punct de vedere al ideii de dreptate si justitie.
  Oare la ce-i foloseste pitecantropului dosarul penal facut lui Dragnea la comanda de slugile sale de la DNA care, si cu aceasta ocazie, isi arata limitele atat intelectuale cat si profesionale, atata timp cat niciun judecator din tara asta sau de aiurea din Africa nu si-ar permite sa-l ia in serios si sa-l solutioneze cu o condamnare?
  Daca el se incapataneaza sa ne creada niste trogloditi care, vazand focul pentru prima data, se inghesuie sa-l stranga in brate, in sensul ca cineva din tara aceasta poate sa creada ca mobilizarea oamenilor in vederea participarii la un Referendum este o fapta de natura penala, atata timp cand in lege este stipulata clar obligatia poilticienilor de a indemna cetatenii sa voteze, apai se inseala amarnic.
  Daca el se incapataneaza sa creada ca betivanca de Macovei mai poate convinge pe cineva intreg la minte de la inalta poarta briuseleza ca in Romania au fost fraudate un milion de voturi, atata timp cat chiar servitorii sai de la DNA, chit ca s-au scremut cu Biblia pe capota masinii si cu juraminte pe rosu, n-au reusit sa faca referire decat la cateva zeci de nereguli, apai iar se inseala amarnic.
  Daca el se incapataneaza sa creada ca aceasta imbecilitate de dosar ii mai poate aduce oarece legitimitate, atata timp cat acum tot romanul de la mic la mare s-a convins ca Referedum-ul a fost valabil din toate punctele de vedere si doar obedienta argateasca a oamenilor lui de Curte Constitutionala coroborata cu minciunile si manipularile lui grosolane pe langa sultanatul briuselez au facut posibila invalidarea lui si mentinerea sa cu anasana pe scaunul cotrocenist, din nou se inseala amarnic.
  Si atunci, la ce bun toata aceasta mascarada?
  La nimic altceva decat la mentinerea unei atmosfere de circ de proasta calitate adusa de intronarea lui in palatul din deal cu noua ani in urma, atmosfera care a facut atat de mult rau tarii si romanilor in tot acest timp.
  Numai si pentru tot balciul acesta de mahala si basescu merita condamnat penal pentru sabotarea respectivului Referendum la momentul incheierii mandatului, fara sa fie nevoie de desfasurarea de forte a DNA ca in cazul Dragnea, ci fiind suficient ca proba irefutabila indemnul lui public televizat de neprezentare la vot in cardasie tradatoare de tara cu amestecul veciunului ungur care i-a dat apa la moara, ordonand etniei maghiare salasuitoare pe pamant romanesc sa stea acasa in ziua respectiva si sa nu-si exercite dreptul cetatenesc, democratic de a vota.

 2. 2 Marian Nicolae octombrie 21, 2013 la 9:53 am

  Ştefan Marincea, directorul demis al Institului Geologic:
  La Roşia Montană sunt 19 falii seimice care pun în pericol bazinul de decantare. Hărţile au fost falsificate

  de Andreea Ofiteru Publicat la: 20.10.2013 21:50 Gandul.info

  RMGC a obţinut un aviz favorabil, în 2011, de la Institutul Geologic Român pentru exploatarea de la Roşia Montană. Fostul director Ştefan Grigorescu, care a semant avizul, susţine că în zona unde ar urma să se facă exploatarea nu există falii seismice care să pună în pericol securitatea bazinului de decantare.

  Documentul, care este obligatoriu, pentru obţinerea avizului de mediu, este unul fals, susţine directorul demis al IGR, Ştefan Marincea, care afirmă, într-un interviu pentru gândul, că în Zona Roşia Montană s-a constatat că ar exista 19 falii care pun în pericol bazinul iazului de decantare. Geologii au descoperit în Valea Cornei izvoare active, care dacă sunt infiltrate cu deşeuri pot duce la infestarea apelor oraşului Abrub, aflat în apropierea Roşiei Montane.

  Mai exact, mişcările seismice, oricât de mici ar fi ele, ar putea deteriora stratul impermeabil al bazinului de decantare, creând fisuri prin care apa cu cianuri să ajungă în pânza freatică.

  ”Există fisuri şi falii pe bazinul de decantare. Faliile asigură o comunicare facilă între şlamul cianurat cu multă apă din viitorul bazin şi pânza freatică. Ceea ce este foarte grav, pentru că din cauza situaţiei formaţiunilor geologice din regiune va fi afectat direct oraşul Abrud”, spune Marincea, care precizează că din hărţile depuse la dosar de RMGC au dispărut faliile seismice.

  În avizul transmis la Ministerul Mediului, în 2011, sub semnătura fostului director Grigorescu, se arată că ”bazinul iazului de decantare nu prezintă falii, fisuri sau alte anomalii care ar putea determina sau facilita aparţia unor infiltraţii sau ar afecta stabilitatea barajului iazului de decantare”.

  Mediafax Foto// Ştefan Marincea susţine că raportul făcut de 11 geologi la Roşia Montană a fost ignorat

  Într-un interviu pentru gândul, luat cu trei zile înainte să fie demis, Ştefan Marincea a explicat cum datele colectate de colegii lui cercetători la Roşia Montană au fost trunchiate astfel încât să nu mai existe falii, fisuri şi izvoare naturale în zona exploatării din Munţii Apuseni.

  În 2011, între 5 şi 8 decembrie, o echipă de zece cercetători au mers într-o scurtă excursie la Roşia Montană la cererea Ministerului Mediului ca să vadă dacă acolo sunt roci permeabile şi dacă există vreun pericol pentru pânza freatică.

  „Chiar dacă cei de la Roşia Montană Gold Corporation susţin că nu există falii, nu există fracturi, nu există pânză freatică, echipa noastră a spus contrariul. Există fisuri şi falii pe bazinul de decantare. Faliile asigură o comunicare facilă între şlamul cianurat cu multă apă din viitorul bazin şi pânza freatică. Ceea ce este foarte grav, pentru că din cauza situaţiei formaţiunilor geologice din regiune va fi afectat direct oraşul Abrud.
  De acolo, din bazinul Văii Corna, se alimenatează acviferele care sunt interceptate de forajele care alimentează cu apă oraşul Abrud”, explică geologul.

  Mediafax Foto// Ştefan Marincea spune că La Roşia Montană sunt falii şi fisuri în locul unde va fi iazul de decantare

  În documentarea făcută la Roşia Montană, geologii au observat că pe amplasamentul viitorului iaz „există suficient de multe dechideri naturale care fac posibilă o cartare de detaliu a întregului bazin hidrografic al Văii Cornei”.

  „Colegii mei au observat la faţa locului că există cel puţin în versantul stâng mai multe izvoare naturale, deci pânză freatică, care pot crea mari probleme din punct de vedere hidrotehnic iazului de decantare proiectat. În urma acestor observaţii am ajuns la concluzia că de fapt întreaga zonă a iazului nu a fost carată geologic la gradul de detaliere cerut de un astfel de amplasament şi că se impunea o cartare foarte atentă a întregii Văii Corna, mai mare care să ducă la o hartă geologică cât mai bună. Există un număr mare de disclocaţii diferite care traversează zona proiectată a iazului”, precizează geologul.

  Specialiştii au putut observa că rocile în care este proiectat să fie sistemul iazului de decantare se regăsesc în principal în versantul stâng al Văii Corna, unde sunt gresii, adică nişte nisipuri consolidate. „Este o coloană de pulbere de 130 de metri care le va presa. Poţi să faci şi cel mai solid baraj din univers ele tot se vor disloca.Nu sunt roci care să reziste”, explică Ştefan Marincea.

  Specialiştul spune că această cercetare de început făcută în urmă cu doi ani la Roşia Montană era destinată să vadă gradul de complexitate şi eventualele probleme cu care se vor confrunta inclusiv în perioada cartigrafiei. „Noi nu putem să spunem că nu există ceea ce există”, mai spune Marincea. Care spune că îbn aceste condiţii avizul din partea Institutului Naţional de Geologie nu ar fi trebuit dat, dar cu toate acestea fostul director a falsificat datele din teren şi astfel avizul a fost dat.

  Fostul director a mai spus pentru gândul că la Roşia Montană există cel puţin 19 falii în perimetrul exploatării, ceea ce va pune în pericol barajul de decantare al cianurilor. Aceste falii au dispărut din studiul de impact al RMGC.

  Ştefan Marincea a arătat că în studiul RMGC au fost folosite hărţile Institutului Naţional Geologic fără a se preciza sursa, iar în privinţa hărţii amplasării bazinului iazului de decantare aceasta a fost copiată, fără însă să mai cuprindă faliile pe care geologii le-au găsit acolo.

  „Într-o primă fază, ei au luat harta institului la scară de 1: 50.000. În acestă fază, nu au modificat nimic, se pot vedea pe hartă faliile, aici apare şi falia Cornei şi nu ne spun că este vorba de iazul de decantare. Dar într-o altă hartă apar foarte multe falii care se opresc la marginea lacului de decantare. O ultimă variantă a hărţilor pe care o prezintă dumnealor nu mai cuprinde nicio falie pentru iazul de decantare. Noi am făcut suprapunerea cu harta noastră şi nu mai este nicio falie”, a spus pentru gândul Ştefan Marincea.

  Mediafax Foto// Harta iazului de decantare nu mai conţine nicio falie, aşa cum susţin geologii

  Expertul spune că în Valea Cornei există izvoare active. Acesta mai arată că o soluţie pentru ca pânza freatică să nu fie afectată este îngheţarea totală a pânzei freatice cu drenaj cu foraj continuu, astfel încât apa să vină numai de sus şi aşa va fi un bazin de colectare.

  „Deci la regimul pluvial de acolo tot o să am o vale, dar o să fie o vale mai mică. Şi atunci Ministerul Pădurilor şi al Apelor va trebui să spună nu, pentru că nu respectăm directiva europeană a apelor. Atunci hai să găsim o soluţie alternativă. Înainte era soluţia pe versant, în tancuri închise, sau o duci şi o cianurezi şi la Baia Mare cum era pe vremea lui Ceauşescu, cianurezi concentratul”, mai spune specialistul.

  Mediafax Foto// Şetfan Marincea arată că prospectările de la faţa locului arată că în zona Corna sunt izvoare active

  Despre metoda extragerii aurului prin cianurare, geologul spune că nu recuperezi alte elemente decât aur si argintul, dar şi acestea parţial.„Pentru că nu poţi să recuperezi aurul din pirită decât parţial la suprafaţă. Nu poţi să recuperezi argintul din sulfosăruri pentru că şi acesta se comportă refractar. Din acest motiv, minereul refractar de sulfuri era flotat altădată. Acolo se concentrau toate elemente utile în acest concentrat de flotaţie”, a spus specialistul. Ştefan Marincea spune că zona are un potenţial foarte mare.

  Mediafax Foto// Hărţile din proiectul RMGC au fost realizate după cele ale Institutului Naţional de Geologie
  ————————————————
  nota Roninjaune:
  O tara pe care n-o poti cuceri….o distrugi definitiv si irevocabil…………

 3. 4 Cris octombrie 21, 2013 la 11:12 am

  O fi.
  Nu-mi place sportul de performanță, profesionist, din care se câștigă bani.
  Îmi place sportul pentru mens sana in corpore sano. Fac mișcare (nu pot să o numesc chiar sport), totdeauna am făcut, astfel că am, la o vârstă destul de înaintată (nu spui care), tot 50 de kilograme, cât aveam la 20 de ani.
  Sportul de performanță solicită prea mult organismul, „trage” de el dincolo de limitele sale naturale, uzându-l, provocând boli grave la vârsta a doua și chiar moartea subită la tinerețe. Și pentru ce? Vor să ajungă să alerge precum ghepardul? să sară precum maimuțele? să aibă rezistența elefantului?
  Ce rost are „întrecerea” asta descreierată?
  Sau are: banii. În sportul profesionist circulă sume uriașe. Câștigă cei care îl practică, dar și hoardele de chibiți din jurul lor.
  Unul dintre puținele lucruri din comunism care-mi plac e că sportul nu era profesionist și se făcea fără bani. Sportivii aveau un salariu și câte o primă la campionate internaționale.
  (Al doilea lucru care mi-a plăcut în comunism e că pe cei care își închiseseră balcoanele i-au pus să le deschidă, să le lase așa cum le concepuseră arhitecții).
  Când aud că unii stau pe canapea multe ore cu berea lângă ei și se uită la sport pretinzând că „le place sportul”…

 4. 5 papasha octombrie 21, 2013 la 2:25 pm

  @AN

  FELICITARILE MELE SI ALE FAMILIEI , PT. VICTORIA DE AZI , SPRE BOALA DUSMANILOR , URATI CA O ZI DE POST SI INECATI IN VODCA , IAR ALTII IN WHISKY !!!!!
  DOAMNE AJUTA SI LA MAI BINE !

 5. 6 dlnimeni octombrie 21, 2013 la 2:51 pm

  Ooo, o evadare de 253Km este inaccesibila si dopatilor de astazi, doamne ce trebuie sa fi fost in 1947! Imi pare rau ca nu stim cu exactitate cind a fost, in 1944, cursa Bucuresti – Ploiesti – Bucuresti. Oricum, ar cam trebui sa organizam si noi o cursa ciclista clasica. Am gasit citeva imagini pe Youtube de la Turul Frantei, 1947, precum si de la Turul Frantei din 1938.

 6. 7 Cris octombrie 21, 2013 la 3:39 pm

  Din Jurnalul lui Constantin Argetoianu (1937):

  Înapoi acasă (fusese în Germania).
  Vai, deșteptarea ieri dimineață la Cernăuți! O gară râioasă cu tencuiala cojită, murdărie pretutindeni, dezordine și larmă. Țigănuși desculți, soioși și zdrențuroși urlau gazete de-ți luau auzul.
  Alți vânzători tot atât de spurcați, numai că nu erau desculți, țipau limonade, lapte, portocale sau gogoși, și mă întrebam cine să pună în gură asemenea murdării.
  Frânarii, impiegații, polițiștii – murdari, peticiți și ei, se interpelau la distanță și, peste toată această larmă, se auzea din când în când câte un chiot de femeie în căutarea unui copil, unui hamal sau unui cățel rătăcit.
  Spectacol dezgustător.
  Și așa în toate gările până la București.
  Dar casele! Bojdeuci strâmbe, dărăpănate, cu găuri în loc de ferestre, împrejmuite de țăndări, de toate murdăriile creațiunii.
  Dar drumurile! Adevărate șiroaie de mocirlă împreunând o groapă cu alta, împănate cu care preistorice trase de boi ca în Africa.
  Până și rudimentara Galiție mi s-a părut lux față de sălbăticia țării noastre.
  Și toate înjosirile pe care cu atâta durere sunt nevoit să le constat SUNT DATORATE OAMENILOR, căci pământul e mănos, iar cerul – senin.
  De ce n-am fost în stare să urcăm cele câteva trepte pe scara progresului?

 7. 8 anacronietzscheana octombrie 21, 2013 la 4:00 pm

  Comentariul meu nu are legatura cu subiectul dar… il voi posta, pana nu ma va parasi curajul:

  M-am bucurat azi ca pentru o victorie personala de concluzia Consiliului Baroului Bucuresti.

  Astept, amuzata, deznodarea ghemului de vipere stirbe (inspaimanta doar prin aparitie) ce se vor napusti hamesite pe subiect. Si totusi exista… speranta!

 8. 9 vsile octombrie 21, 2013 la 4:45 pm

  Interesant !

 9. 10 centru octombrie 21, 2013 la 5:33 pm

  O , tempora !
  Francezii considerau atunci Romania drept o aliata si respectau romanii .
  Am chiar o fotografie , parada din 14 iulie 1939 , motociclistii militari francezi trec pe Champs Elysées in fata unei vitrine in genul ” Voyages Roumanie ” sau asa ceva . Chiar Stalin , cu tot pactul cu nemtii , nu a indraznit sa invadeze un sfert din Romania decat la 9 zile de la capitularea Frantei .
  Astazi – mai exact de vreo 30 de ani – suntem tinta ironiilor si rautatilor presei si televiziunilor franceze . In timp ce Marocul si Senegalul , aliati traditionali , sunt prezentati intr-o lumina favorabila , noi suntem asociati mizeriei , saraciei , tiganilor , coruptiei … Culmea , in anii 2000 , aveau ministri comunisti in guvern – Gayssot la Transporturi – asta nu impiedica intreaga lor presa sa acuze Romania ” condusa de comunisti ” ( pour memoire , in epoca Polonia il avea presedinte pe Kwasniescki , fostul prim secretar au UTC-ului polonez iar Ungaria pe Horn , spargatorul de dinti in 1956 , dar ambele tari erau ferite de epitetul ” comunist ” ).
  Ceva nou despre bugetul Ponta pe 2014 ? Aloca ceva bani pentru investitii ( trenurile noastre au 46 km pe ora , faci 100 de km in tren de la Timisoara la Resita in 2 ore , 150 km de la Cluj la Oradea in 2 ore si jumatate , nu mai vorbesc de macelul de pe drumurile nationale ) sau joaca inca la diversiune si tras de timp ?

 10. 11 Taranul octombrie 21, 2013 la 5:35 pm

  Felicit baroul avocatilor din Bucuresti,pentru hotarirea luata in cea ce va priveste.In aceasta tara mai sint si oameni cu coloana vertebrala,nu numai nevertebrate.Cred ca d-na procuror va face infarct.

 11. 12 Motanul Incaltat octombrie 21, 2013 la 5:43 pm

  Domnule Nastase,
  Pe vrema aceea era o alta Franta… O alta fata de cea de acum. Daca ar fi sa comparam Franta de acum cu cea de atunci diferentele sunt atat de mari incat va trebui sa constatam ca orice comparatie e caduca. Pe vremea aceea, in perioada interbelica, nu te expulza nimeni din Franta. L-a expulzat, spre exemplu, cineva pe Constantin Brancusi? In anii aceia te puteai duce in Franta fara probleme – si nu era Uniunea Europeana!! – puteai trai in Franta ani de zile, te puteai si casatori acolo fara nicio problema, nu se lega nimeni de tine!! Pe cand acum, mie, ca roman, imi e si frica sa merg acolo… Ati vazut ce s-a intamplat cu fata aceea din Kosovo, Leonarda Dibrani? Ea, saraca, mergea la scoala si in drum spre scoala au venit doi haidamaci de la Politie, au retinut-o, au saltat-o chiar din statia de autobuz sub privirile ingrozite ale colegilor ei, si pe urma au expulzat-o!! Si asta sub o guvernare socialista, Domnule Nastase!! Sub o guvernare socialista!! Franta incepe sa capete asemanari cu Germania nazista!! Asta e adevarul pe care toata lumea, nu stiu de ce, il trece sub tacere. Ca si atunci…

  Eu cred ca romanii care merg acolo ar trebui sa aiba grija… Nu de alta dar iti poate inscena Politia un furt, ca sa aiba motiv sa te expulzeze!!! Ar trebui ca ministerul nostru de Externe sa-i atentioneze pe romani sa aiba mare grija daca merg in Franta. Derapajele din aceasta tara incep sa se vada cu ochiul liber si se vede clar ca nu e vorba doar de UMP-ul lui Sarkozy et comp.

 12. 13 Ursuletul octombrie 21, 2013 la 6:21 pm

  Chiar daca nu are legatura cu postarea dvs nu pot decat sa ma bucur ca Baroul Bucuresti a dat dovada de intelepciune si de onoare.Poate acest lucru este un punct de pornire spre o stare de normalitate .

 13. 14 papasha octombrie 21, 2013 la 6:36 pm

  Ha, ha, ha,
  daca prostia ar durea , am trai numai in urlete si gemete !

  In Polonia , au inceput anchetele penale contra celor care au dat avizele de exploatare a gazelor de sist . La noi nu cred ca se va seziza cineva , pt.ca din cauza lasitatii , nu urlam si nu gemem , nici macar din prostie

  Sunt ei mai prosti ca noi , sau invers ?

  Ati vazut vreodata o ceasca de ceai poloneza ?
  Are toarta inauntrul cestii !!!!

 14. 15 Cris octombrie 21, 2013 la 7:05 pm

  Mă bucur de hotărârea baroului.
  Ar fi fost rușinos ca Udrea să fie în barou, iar oameni ca dv. – nu.
  Sper să aveți câștig de cauză și mai departe.
  Numai bine și doar bine!

 15. 16 blogideologic octombrie 21, 2013 la 7:07 pm

  Formidabil critic de cinema este domnul Thomas Sotinel ! Vorbind despre filmografia naufragiilor cosmice, îl citează pe filosoful Blaise Pascal : „Liniştea spaţiilor infinite mă înfioară.” http://www.lemonde.fr/culture/article/2013/10/21/les-plus-beaux-naufrages-spatiaux-sur-grand-ecran_3500279_3246.html

 16. 17 Marian Nicolae octombrie 21, 2013 la 7:11 pm

  “Un document ilegal și ilegitim”

  Institutul Naţional al Patrimoniului face public Protocolul semnat de fosta conducere şi RMGC

  http://www.cotidianul.ro/institutul-national-al-patrimoniului-face-public-protocolul-semnat-de-fosta-conducere-si-rmgc-224895/

  Institutul Național al Patrimoniului dă publicității astăzi Protocolul de cooperare semnat pe 15 iulie 2011 între fosta conducere a INP, numită în timpul guvernării Emil Boc, și RMGC.

  “Protocolul semnat în 2011, pe perioada mandatului conducerii numită de Emil Boc, este un document ilegal și ilegitim care arată maniera abuzivă a fostei guvernări PDL de a trata subiectul Roșia Montană. Mai mult, documentul este lovit de nulitate întrucât a fost semnat de o persoană ce nu avea dreptul de a angaja instituția in semnarea unui astfel de document.

  De la numirea mea, în luna aprilie 2013, am destituit juristul care a vizat din punct de vedere al legalității un asemenea document și care a blocat timp de doi ani publicarea acestui Protocol; voi demara procedurile legale împotriva celor ce au implicat INP într-o situație ilegală. INP este o instituție respectabilă, care își îndeplinește misiunea fundamentală de salvgardare a patrimoniului național” a declarat dr. Alexandru MURARU, Director General al Institutului National al Patrimoniului.

  Documentul integral poate fi descarcat aici:

  https://docs.google.com/file/d/0B2jl1Z1z2DFnRzdHR2ltZGd1WWM/edit?usp=sharing

  sau

  Dă clic pentru a accesa Protocol.pdf

 17. 18 Luminita Arhire octombrie 21, 2013 la 7:32 pm

  Din nou ati devenit „vedeta ” zilei , domnule profesor si domnule prim-ministru , si iar ati suparat-o pe Macovei ; dumneavoastra sau cei care nu inteleg ca trebuie sa va dea afara din Baroul Bucuresti , din Romania si din Univers , pentru ca doamna sa nu mai prezinte sincope in respiratie ! Am ascultat hotararea Baroului Bucuresti ; mi s-a parut ca in spatele cuvintelor ,se aude un clopotel de avertisment , ca un leit-motiv : „condamnat politic … condamnat politic …”. Pentru ca acesta este adevarul pe care , fara sa-l rosteasca , Baroul Bucuresti l-a recunoscut . Macovei crede ca “Este jignitor atât pentru avocaţi, cât şi pentru magistraţi ” ca Adrian Nastase sa fie in continuare membru al BB . Personal , eu insa ma simt jignita de faptul ca Macovei , aceasta bizarerie limbuta si antiromaneasca , ma reprezinta in Parlamentul European ! Si EBA , si Tokes , si Luhan , si TRU si intelectualul subtire , cu pulover si camasuta Cristi Preda ! Aceasta lista este rusinoasa iar raul pe care au reusit ei sa-l faca Romaniei , este de fapt singurul rezultat cert al mandatului lor …
  Macovei mai are totusi o speranta , si cred ca in ciuda vituperarilor ramase fara raspuns , va dormi bine in noaptea aceasta : poate ca o sa-i condamne , totusi , „ justitia independenta ” pe cei doi distinsi chirurgi ai Romaniei – profesorul Lascar si doctorul Bradisteanu !
  Si totusi , domnule profesor ,dincolo de ceea ce se stie si se vede , trebuie sa existe un motiv puternic , si as spune , profund subiectiv , pentru care aceasta ….femeie (?!!!) , in care nu am recunoscut de-a lungul anilor nici un graunte de omenesc , sa va urasca atat de fatis …Bine ca am depasit anii ’ 50 … Sau i-am depasit oare ?

 18. 19 Maximmouse octombrie 21, 2013 la 7:49 pm

  Stimata Gazda,

  Interesant! Viata bate filmul! Dupa a treia evadare, a ajuns in Romania unde a castigat o cursa ciclista,Iata un subiect de film in toata regula…:) 🙂

  Felicitari pentru astazi , Domnule Avocat! 🙂 🙂 🙂

 19. 20 Marian Nicolae octombrie 21, 2013 la 7:57 pm

  Veste bună pentru fostul premier
  Adrian Năstase rămâne avocat în Baroul București

  http://www.cotidianul.ro/adrian-nastase-ramane-avocat-in-baroul-bucuresti-224883/

  Consiliul Baroului Bucureşti a decis, luni, că Adrian Năstase poate rămâne avocat, apreciind că faptele care au stat la baza condamnării fostului premier nu au afectat calitatea de avocat, a anunţat, luni, decanul instituţiei, Ion Ilie Iordăchescu.

  „Completarea este în următorul sens, şi anume: au fost aduse argumente că faptele care au stat la baza condamnării avocatului Adrian Năstase nu au afectat profesia de avocat”, a precizat Iordăchescu.

  Comisia formată din consilieri ai Baroului a analizat motivarea reţinută de Consiliu atunci când acesta a decis menţinerea fostului premier în organizaţia profesională. Comisia nu a analizat în acest raport motivarea hotărârii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de condamnare a lui Adrian Năstase, ci motivele date de Consiliul Baroului în decizia de menţinere a fostului premier în profesia de avocat.
  Consiliul Baroului a trebuit să se pronunţe din nou în cazul excluderii ui Năstase, pentru că Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) a considerat drept nesatisfăcătoare motivele ce au stat la baza primei decizii şi a cerut revizuirea acesteia.

  „Consiliul Baroului București întrunit în ședința ordinară din 21.10.2013 a hotărât cu privire la clarificarea situației profesionale a domnului Adrian Năstase să completeze motivarea în fapt și în drept a Deciziei nr.781/01.04.2013 prin care s-a decis menținerea avocatului în cauză în profesia de avocat”, se arată în comunicatul postat pe site-ul Baroului București.

  Anterior, Consiliul Baroului a amânat de mai multe ori luarea unei decizii privind o eventuală excludere din avocatură a lui Adrian Năstase ca urmare a faptului că acesta a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate în dosarul „Trofeul calității”.

  „S-a amânat în privința lui Adrian Năstase luarea unei decizii în condițiile în care comisia instituită în acest sens a solicitat consilierilor să ia la cunoștință de propunerea motivată formulată de această comisie. Propunerea a fost în sensul de menținere pe tabloul avocaților”, a declarat decanul Baroului București, Ion Ilie-Iordăchescu, pe 7 octombrie.

 20. 21 Cârcotaşu octombrie 21, 2013 la 9:36 pm

  Excepţional! Într-adevăr, nu ştim ce face Ponta în America, dar avem un articol de referinţă, Albert Burlon!

 21. 22 dlnimeni octombrie 21, 2013 la 9:53 pm

  Nu reusesc sa inteleg de ce dl Ponta a trebuit sa se duca in SUA pentru a se intilni cu Chevron, cu care se putea intilni si aici. Ori conteaza si cine inregistreaza convorbirile?

 22. 23 dlnimeni octombrie 21, 2013 la 10:39 pm

  Asteptind aplaudacii. Sunt momente in viata in care oamenii nu-si mai fac concesii, din politete, unii altora, nici macar in materie de pareri. Asa ca „M-am uitat de curiozitate pe blogul dsale. Inca nu s-au mobilizat aplaudacii, mai ales aia care nu suporta “basisti ” nici morti si imbalsamati si fac crize de nervi pe blogurile pe unde dau de ei.Sigur vor urma dansul, sampania si felicitarile.Va fi sarbatoare, in fond oamenii vor spune ca este o victorie a justitiei si a bunului simt .Noi ce dracu’sa mai spunem ?”, scrie un onorabil contribuabil la alte bloguri, un om caruia i-as fi citat cu placere alte texte. Insa, in fine, clasici in viata ajungem cu ce scriituri putem, mai ales atunci cind devenirea noastra este prin grija altora. Dle Nastase „dsale” sunteti dumneavoastra. Aplaudaci nu stiu cine sunt, erau, cindva, citiva si au cam sters-o. Au ramas vreo doi comisari care verifica si corecteaza puritatea ideologica, inclusiv a dlui Nastase, la fel cum sunt si pe partea cealalta. Actul de a cita un onorabil domn nu trebuie luat ca un atac la adresa sa, insa este interesant cum este vazut acest blog din exterior: compus din „dsale” si aplaudaci. Nu stiu cine a cazut deja sub masa de atita sampanie, ori cine cu cine danseaza, cine pe cine felicita, eu unul sunt departe de a afirma ca decizia de azi a baroului Bucuresti este o victorie a justitiei si a bunului simt. Afirm ca ar fi, mai degraba, un gest de normalitate, un refuz de a continua o revolutie culturala instigata de o alta vaduva a lui Mao ( ori poate ar fi fost mai nimerit sa scriu a lui guru? cine stie?). Un gest de decenta fiindca, totusi, cit te poti duce cu ura dupa o condamnare „ca exemplu”?
  Il asigur pe onorabilul domn pe care l-am citat mai sus de toata stima mea, nestirbita in ciuda valurilor vietii si birfelor din virtual.
  „Pe această logică, derivată din Statutul Avocaţilor, dacă un judecător fură dintr-un magazin – fapta nu este săvârsită în timp ce isi desfăşoară activitatea de magistrat – înseamnă că acel judecător, după ce-şi ispăşeşte pedeapsa, se poate întoarece în magistratură, poate judeca dosare şi se poate pronunţa în ele. Din fericire, statul magistraţilor exclude această posibilitate, iar statul avocaţilor ar trebui interpretat tot în acest sens”, spun specialiştii. Acest tare paragraf este scris, eroic, de doua doamne de la RL, care ne asigura ca toti specialistii (in ce?) spun acelasi lucru si, mai ales, cu aceleasi cuvinte. Putem, deci, sa vorbim despre corurile reunite ale specialistilor (in orice) si ne putem imagina declamatia lor colectiva. Putem, deasemeni, aprecia faptul ca specialistii sunt adevaratii nepoti ai mamei Omida, din moment ce intilnim expresii premonitorii, cum ar fi „statul magistratilor”, „statul avocatilor”, probabil viitoare entitati statale post-romanesti (as putea paria ca „statul magistratilor” ar avea presedinta sau – si mai grozav – regina). Si, in continuare, Astfel, „ne putem trezi că mulţi foşti avocaţi ce au fost condamnaţi în diverse dosare penale, după executarea pedepsei, se pot întoarce la profesia lor, iar barourile pot deveni cluburi SELECTE ALE FOŞTILOR CONDAMNAŢI” spune un avocat, profesor de Drept, ce a dorit să-şi păstreze anonimatul. Traim cu totii intr-o societate eroica! „Specialisti” care se dilueaza in multime si elite care se ascund in anonimat!
  Citatul urmator este – va vine sa credeti ? – un citat orfan, lasat cu ghlimele in mijlocul articolului: „Barourile din România pot deveni cluburi selecte de foşti puşcăriaşi”. Adica, zic cele doua fete vesele de la organul de presa intemeiat de NKVD, nu sunt vorbele noastre dar nici nu mai stim ale cui sunt. Ei bine, cine va cita urmatoarele mele vorbe va putea zice ca le-am scris eu, stiu eu pe cineva care ar dori sa faca din Jilava SNSPA si centru de afaceri. Cine este acel cineva? Va rog, lasati-ma sa fiu si eu eroic!

 23. 24 Taranul octombrie 21, 2013 la 11:05 pm

  SA VA DEA DUMNEZEU SANATATE,SA NE SCAPATI DE GOLANI!HAI,HAI,HAI SA SCAPOM TARA DE GOLANI!

 24. 25 Radu Humor octombrie 21, 2013 la 11:08 pm

  Aştept ca şi în România vreun stadion, sau măcar o sală de sport, să poarte numele lui Traian Băsescu 🙄
  Evident, după ce va reuşi şi el să evadeze măcar o dată 😉

 25. 27 blogideologic octombrie 22, 2013 la 6:31 am

  Desen alegoric al lui Javier Jaén despre felul cum arată construcţia americană a Fericirii pe Pământ http://opinionator.blogs.nytimes.com/2013/10/13/inequality-is-a-choice/

 26. 28 vsile octombrie 22, 2013 la 7:21 am

  Nici la blog nu va uitati
  dar nici nu va laudati!
  Macovei e foc si para
  de la votca si gargara.

  ps.
  asta e meseria e bratara de aur!

 27. 29 Marian Nicolae octombrie 22, 2013 la 7:25 am

  Inginer geofizician Andrei Costin Victor:
  Roşia Montană – un cartof prea fierbinte

  http://www.cotidianul.ro/rosia-montana-un-cartof-prea-fierbinte-224922/

  Ne iau aurul. Ne lasă cianurile! Ne umilesc!
  Distrug viitorul munţilor Apuseni!
  Vrem un alt viitor pentru minerii Ţării Moţilor!

  Autorul, Andrei Costin Victor, 51 ani, inginer geolog (geofizician), din familie de geologi, a executat lucrări de prospecţiune radiometrică (spectrometrie gama) în Roşia Montană în 1989, pentru Întreprinderea de Prospecţiuni Geologice şi Geofizice. „Am crescut printre minerii si taranii moţi între anii 1973 şi 1994 şi cred cu convingere că merită un viitor mai bun.

  Consider că proiectul companiei RMGC este un CARITAS international la bursa miniera de la Toronto. Daca este aplicat, este distrugător pentru patrimoniu, otrăvitor pentru Apuseni, păgubos pentru România, nesimţit cu localnicii, greşit din punct de vedere ingineresc şi… INUTIL. Deoarece există în apropiere alte trei zăcăminte de aur-argint, mult mai bogate, exploatabile mult mai ecologic, în subteran timp de peste 100 de ani.

  În viitorul apropiat, cu investiţiile necesare, 2 000 de mineri din zonă vor munci la Roşia Poieni, la 4 kilometri de Roşia Montană, la CUPRUMIN Abrud, companie de stat rentabilă, alaturi de cei 460 de oameni angajaţi în prezent. Aceasta dacă nu cumva unii politicieni şi functionari hoţi nu vor jefui şi această companie.

 28. 30 Marian Nicolae octombrie 22, 2013 la 7:46 am

  Atentie, informatii sensibile.
  ––––––––––––-
  Cartea senatorului Valer Marian, o bombă cu ceas pentru Victor Ponta

  de Radu Ulmeanu
  http://www.cotidianul.ro/cartea-senatorului-valer-marian-o-bomba-cu-ceas-pentru-victor-ponta-224745/

  Apariţia volumului „România penală văzută de un senator fost procuror” de Valer Marian (Editura Compania, Bucureşti, 2013) este evenimentul editorial al anului. Fără a avea valenţe literare, ceea ce autorul nici nu şi-a propus, cartea este, în ansamblu, un rechizitoriu sobru şi corect, dar cumplit, la adresa preşedinţiei, a guvernanţilor vechi şi noi, partidelor politice şi mahărilor ce taie şi spânzură prin ţară, cocoţaţi în diverse funcţii publice, prin numire directă sau aleşi de un electorat care, din păcate, se mai lasă ademenit de promisiunile mincinoase.

  Autorul rechizitoriilor necruţătoare, procuror de meserie, a fost exclus din magistratură în urma demisiei în semn de protest faţă de iliescienele manipulări din comisia de anchetă constituită în 1990 pentru a cerceta „crimele” lui Nicu Ceauşescu de la Sibiu. În acelaşi an a ajuns, volens nolens, în ziaristică, iar mai apoi în politică.

  Seria dezvăluirilor din acest volum începe cu puşlamalele aduse la putere de Traian Băsescu, oameni de care acesta avea nevoie vitală pentru a-şi clădi sinistrul eşafodaj al unei dictaturi perverse ce a sfârşit prin a-i cuceri chiar şi pe liderii Comisiei Europene, după ce, într-o primă etapă „romantică”, aceştia începuseră prin a-i întoarce spatele marinarului, cu un dispreţ deloc sau foarte prost disimulat.

 29. 31 LuciaGusatu octombrie 22, 2013 la 9:28 am

  D-le prim-ministru, Va felicitam pentru obtinerea unui drept ce vi se cuvine si pentru care prin activitatea d-voastra intelectuala ati dovedit o pregatire exceptionala. Mai sunt oameni de Onoare in Romania, care nu raspund la telefonul ce suna fara noima..Felicitari pentru Baroul de avocati Bucuresti, capabil de dreptate si adevar, intr-un caz supus nedreptatii si razbunarii de cea mai joasa speta.

 30. 32 Fragmentarium Politic octombrie 22, 2013 la 10:10 am

  O analiza despre vizita, in desfasurare, a premierului Victor Ponta in SUA este prematura, totusi cred ca o observatie de principiu asupra rangului primirii s-ar putea face. Cum in SUA presedintele este si seful guvernului, cred ca acesta ar fi omologul oricarui sef de guvern strain, mai ales cand agenda vizitei vizeaza un parteneriat economic strategic, care implica in cel mai inalt grad guvernele celor doua tari (nemaivorbind ca acestea sunt aliate). De aceea aceasta referinta mi se pare a fi cea mai potrivita in calificarea vizitei sefului guvernului Romaniei in SUA, dar si ca o posibilitate de a risipi sau augmenta unele perceptii sensibile. Pentru a nu anticipa, o discutie despre Albert Bourlon este insa preferabila, in acest moment…

 31. 33 Cris octombrie 22, 2013 la 10:24 am

  Mă opresc aici cu reproducerea unor fragmente din Memoriile și Jurnalul lui Constantin Argetoianu.
  Primul meu scop l-am enunțat atunci când dl. Năstase a citat din Gafencu.
  Al doilea e acela de a arăta că o țară se ridică sau rămâne jos datorită sau din cauza OAMENILOR care o locuiesc. De aceea tot îndemn la comparații cu Germania, Elveția…
  În ultimul fragment redat de mine, Argetoianu explică starea mizerabilă a țării prin nivelul foarte scăzut al oamenilor.
  Deși situația generală nu mai e cum era atunci (și aici trebuie să le dau comuniștilor ce e al lor, deși i-am urât și îi urăsc), nivelul nu a crescut prea mult.
  Comunismul a prins doar în țările sărace, cu locuitori înapoiați care dădeau mizeria lor pe seama celor avuți. El a disciplinat și pus la muncă milioanele de leneși și înapoiați, și astfel a realizat cât de cât ceva.
  Concluzia mea (amară, dealtfel) e că locuitorii nu pot trăi în democrație, ci doar în dictatură. Lor nu le trebuie libertate, ci un tartor care să-i mâne cu biciul. Ei, nu numai că nu pot, dar nici nu vor.
  De aceea, prevăd o întoarcere la dictatură prin vot popular.
  ASTA s-a întâmplat de când am ieșit din evul mediu: încercare de democratizare, dictatură, încercare de democratizare, dictatură, și tot așa de patru ori.
  Am intrat într-un nou ciclu: încercare de democratizare; deja se simte dorința de a se reveni la dictatură.
  Din fericire pentru mine, când se va reveni, eu nu voi mai exista.

 32. 34 Doru Coarna octombrie 22, 2013 la 11:11 am

  Eeeei, uite ca au inceput sa apara si rezultatele, adica unul singur insa infernal de palpabil, si anume ca jandarmii ii vor bate mai bine si pe cei de la Pungesti si pe cei din Piata Universitatii, si in general pe toti pe unde va mai fi eventual nevoie…

  O fi stiut Ponta ce sa le spuna greilor din SUA despre gaze, aur si alte asemenea aventuri, ca sa-l mai lase premier? Sigur ca nu avem de unde stii, dar faptul ca Ponta sustine ca totul va merge mai departe arata ca nu s-a prins cum stau lucrurile, acestea bineinteles ca vor merge mai departe, dar probabil cu alti actori… Cu alte cuvinte este de asteptat o mare ofensiva, pe toate planurile interne, impotriva sa la intoarcere, pt ca baietii aia in general iti spun cam ce-ti place sa auzi si se asteapta ca apoi sa se intample cam ce vor ei…

  Eu nu-mi amintesc care a fost ultima vizita oficiala a premierului Nastase, dar asta seamana tare bine, adica rau, cu cele ale lui Georghita si Ceasca la ai lor…

  Eu sper sa ma insel in ultimul hal, dar multa-multa-multa inteligenta nu i-ar strica lui Victoras in perioada urmatoare… Deja vin semnale ca parteneriatul nu face doi bani, si fara parteneriat se intelege ca nu-i nevoie nici de parteneri…

  As indrazni un sfat, guvernul sa-si stranga randurile si sa-si ostoiasca ciomagarii, altminteri vor simti dusmanie din toate directiile… Credeti ca ciomagul pe cei care v-au votat este cea mai buna metoda de exploatare a resurselor? Si cea mai buna tactica preelectorala? Ce conteaza mai mult, iluzia unuia sau realitatea tuturor?

  Ca sa va distrati, inhamati voi un armasar tanar si unul inrait la aceeasi caruta, chiar daca se cunosc si coabiteaza in acelasi grajd, apoi suiti sus pe capra si dati-le un bici… viata s-ar putea sa va ramana, dar caruta nu…

 33. 35 grigore octombrie 22, 2013 la 12:04 pm

  vad ca avem o gramada de specialisti in gaze de sist. daca ei spun ca nu avem nevoie de aceste gaze sa o lasam dracului de treaba si sa ne apucam de altceva ca sunt multe de facut in tara. in rest numai de bine si onoare muncii pentru cei care mai muncesc

 34. 36 grigore octombrie 22, 2013 la 12:05 pm

  bine ca au avut mintea la ei cei de la barou. bravo lor. mult succes

 35. 37 Fragmentarium Politic octombrie 22, 2013 la 3:22 pm

  Ana Birchall (PSD) are mai mult decat dreptate, cand spune ca parcursul euro-atlantic romanesc este asigurat si strans legat de Parteneriatul Strategic pe care Romania il are cu SUA. Se pare ce premierul Victor Ponta are suficiente confirrmari in acest sens, din moment ce si-a agrementat vizita in SUA printr-un joc de baschet cu celebrul sportiv Ghita Muresan. In acelasi timp, tragand cu ochiul la o alta declaratie, care vine tot din PSD, de la Sebastian Ghita, care nu se sfieste sa presupuna o eventuala implicare a Rusiei in protestele anti-gaze de sist, pe care o considera notorie in Bulgaria, te intrebi pe ce-si mizeaza copilotul impartasirea determinarii pro-vestice basiste, riscand iritarea ursului estic?! Nu pot decat sa presupun, la randu-mi, ca este un cost asumat, ramanand insa de vazut daca si merita.

 36. 38 blogideologic octombrie 22, 2013 la 3:33 pm

  Peste ruinele zidului din Berlin se construieşte un spaţiu 3.0 destinat germenilor de întreprindere în domeniul numeric http://madame.lefigaro.fr/societe/berlin-filles-dopent-silicon-allee-211013-605698

 37. 40 Doru Coarna octombrie 22, 2013 la 5:17 pm

  @ grigore,

  nu trebuie sa te pricepi ci sa gandesti, noi oricum avem nevoie de 30% gaze si noua celor obisnuiti putin ne pasa ca acestea vin de la Gazprom sau de la Chevron, oricum le vom plati la fel, dar in primul caz cele de sist raman ale noastre si nu vor fi scoase decat in vremuri de rastriste, iar in al doilea, ne cumparam singuri de la altii ceea ce avem deja, adica-i ca dracu! In plus, cand sisturile se vor goli firmele astea vor ridica din umeri si vor pleca la alti fraieri condusi de alti ticalosi, iar rusul ce credeti voi ca va zice, acum veniti si cumparati de la mine ca voi le-ati terminat pe ale voastre, copiii mosului??? Sau ca vi le-au terminat pe ale voastre?

  Eu nu inteleg de unde pornirea asta pe independenta enegetica, parca imi amintesc de regionalizare si de modificarea constitutiei, tot nebunii care invarteau mintile politicienilor fara sa stie nici ei de ce, cica eficientizau statul, in fapt simple vorbe care sa arate fraierilor ca ei se lupta precum porcul cu dovleacul, cand ei de fapt se ocupa cu ciordeala, ca sa fim precisi… Acum i-a apucat pe toti amocul lui Ponta cu independenta, dar cine naiba este acum independent energetic? SUA? Propaganda PSD ne crede idioti? Pai daca SUA este independenta energetic, mergeti voi guvernantii in Arabia Saudita si contractati niste benzina, nafta, crude oil, ceva acolo ca sa avem si noi benzina mai ieftina… pun pariu ca nici nu puteti ateriza la Riad…

  In concluzie, se incearca acoperirea unor afaceri ticaloase cu mari idei si concepte care gadila mandria dansatorului de Pinguin… Auzi, independenta energetica…

  Dar independenta politica n-ar vrea domnul Ponta? Si economica? Si monetara? Si informativa? Avioanele astea nu-i aterizeaza pe casa?

  … Azi saltau vamesi pe rupte, de la vamile alea inchise etans cu care ne laudam la UE ca suntem gata de Schengen pt c-am implementat pe dracu’ si pe ma-sa pe bani grei, din Germania… si zboara tigarile p-acolo ca la fabrica… Sigur ca astfel suntem taman buni de Schengen, cum si Moldova e taman buna de UE… Cand aia ne dau peste bot, ne suparam…
  Aici cu Moldova scutura aceeasi patura, cica odata independenti le vom da noi gaze si lor, nu rusii… Pai pe noi ne apuca toate iernile fara rezerve, de unde le promite premierul? Stati sa vina primul ger si sa vedeti ca au uitat iar… Dar observati, tema de inima, de suflet, trebuie sa ne scoata aia gazele de sist ca sa-i aprovizionam pe fratii traficanti (si votanti!) moldoveni…

  Cum s-ar spune, fraier sa fii ca-i mare nevoie… de comisioane…

 38. 41 Marian Nicolae octombrie 22, 2013 la 5:30 pm

  @nastase

  Felicitari si din partea mea, Domnule Avocat.

 39. 42 ZeV octombrie 22, 2013 la 6:03 pm

  Fragmentarium
  Atentie, faceti confuzie, Obama NU este omologul oricarui sef de guvern strain, ci, doar al acelor premieri care detin intreaga putere executivă si de reprezentativitate externă in statul respectiv, cum ar fi, premierul Marii Britanii, al Italiei, Germaniei, etc.
  Problema ar fi fost pusa corect daca ati fi remarcat ca domnul Basescu s-a intalnit tot cu Joe Biden. E adevarat ca in tocul unei usi semi-deschise s-a intalnit el fugitivo si cu Obama, aflat in trecere dintr-o camera in alta ale Casei Albe.
  (Z)
  Doru Coarna
  Jandarmii nu sunt ,,ciomagari” ci forte de ordine care respecta si aplica legea in spatiul public.
  Si…mai lasati-ne cu sfaturile adresate premierului. Eu nu-mi permit sa-i dau sfaturi, deoarece eu nu am fost si nu voi fi premier niciodata.
  (Z)
  M.Voicu
  Redevente de peste 50% ? Hmm..sunteti exact opusul domnului Coarna.
  (Z)

 40. 43 ZeV octombrie 22, 2013 la 6:19 pm

  Marian Nicolae
  Nu am inteles din comentariul dvs de ce ,,Cartea senatorului Valer Marian, este o bombă cu ceas pentru Victor Ponta”.
  Dvs mentionati dezvaluriri despre Traian Basescu si dictatura instaurata de acesta, prin urmare, nu vad sensul postarii dvs.
  In fine, am deschis fiserul si am dat de afirmatia ca ,,domnul Ponta nu a catadicsit sa raspunda punctual…bla bla bla”.
  La ce sa raspunda, domnule Marian Nicolae ? La elucubratiile unui fost procuror frustrat si bonav psihic ?
  Eu daca v-as acuza pe dvs ca ati participat la orgii sexuale, doar asa că mi se …., dvs ati raspunde ?
  (Z)
  Sunt convins ca Victor Ponta are, ca orice om, pacatele lui…dar sunt convins de asemeni ca ce scrie domnul Valer Marian reprezinta o succesiune de mizerii şi calomnii de cea mai joasa speţă in pur stil macovist. Din fericire pentru domnul Valer Marian, domnul Ponta are treaba si nu are timp de rafuieli in justitie cu acest ne-om. Dar toate la timpul lor.
  (Z)

 41. 44 dlnimeni octombrie 22, 2013 la 8:48 pm

  Legea zisa a petrolului mi se pare o lege groaznica, din punct de vedere al relatiilor statului cu cetatenii posesori de terenuri sub care se gasesc zacaminte. Opinia mea, domnule Nastase si, de aceasta data, ca o exceptie, va rog sa va raliati ei, este aceea ca proprietarilor de terenuri din zonele cu gaze de sist si cu cele aurifere sa primeasca un 1% redeventa, cu exceptia celor care au cumparat paminturi in scop speculativ in zone cu zacaminte, de ex. Patapievici. Nu vad pe cine ar deranja aparitia citorva mii de milionari, care nu fura si nu dau in cap nimanui, din rindurile acelor cetateni. 8%, din care 7% statul si 1% proprietarii pamintului mi se pare destul de incurajator.

 42. 45 sadicu octombrie 22, 2013 la 9:19 pm

  Va mai aduceti aminte de vizita oficiala pe care a efectuat-o in SUA,fostul Premier,Victor Ciorbea? S-a dus tot asa,neinvitat si de asemenea s-a intalnit cu oficiali de rang inferior.
  Aceia nu intelegeau clar de ce a venit,ce doreste dar mai ales,erau exasperati ca nu se mai lasa dus.Stiti cum e in tara lui ”time is money”,oamenii sunt in general foarte ocupati.
  Astazi am ajuns mai tarziu acasa si pentru ca nu eram la curent cu ce s-a intamplat peste zi,am ”dat o tura” pe posturile de stiri.
  Toata lumea,fara exceptie,se amuza de vizita lui Ponta in America.
  Dar la antenna 3,Dana Grecu impreuna cu invitatii sai,chiar nu se mai puteau abtine sa rada copios punandu-l in dificultate pe cameraman care nu mai stia incotro sa indrepte obiectivul camerei.
  Eu cred ca lui Ponta i-ar fi mers de minune daca in 2005,Basescu l-ar fi numit pe el Premier si nu pe Tariceanu.
  In acele vremuri,economia mergea de la sine,iar banii erau peste tot,inclusiv in cosurile de gunoi.
  Acum se mai duce din cand in cand la munca unde munceste 10 minute pana pleaca presa.Daca ar fi fost premier in perioada cand economia ”duduia”,nu ar fi trebuit sa se mai deranjeze.Il lasa pe Gherghina sa-si bata capul cu ”puupatul” cifrelor si-l ruga pe Dragnea sa-i tina din cand in cand locul…asa,pentru a salva aparentele.
  El ar fi luat la rand toate televiziunile,in special cele generaliste.
  Dansez pentru tine,romanii au talent,mireasa pentru fiul meu,un show pacatos…peste tot,peste tot.
  Pe urma,alaturi de taraful antenna 3,ar fi colindat ,(invitat sau neinvitat),Asia,Europa,Africa,Antartica,Calea Lactee, in scopul de a atrage investitii si investitori,(sic!).
  Daca nici un official important nu l-ar fi invitat,s-ar fi dus el peste ei.Daca la Casa Alba…nu si nu…no problem.Se ducea la muzeul figurilor de ceara unde se tragea in poza cu Bush,apoi venea in emisiunea lui Gadea ca sa ne povesteasca despre succesul turneului American.
  Nici sportul nu I-ar fi ramas indifferent.L-ar fi rugat pe selectionerul Piturca sa-l lase sa joace 10 minute intr-un meci amical.
  Pe Bute l-ar fi rugat sa-l lase sa intre in ring dupa ce-si doboara adversarul la podea ca a-I mai dea si el un pumn.
  In timpul inundatiilor,ar fi batut Modova in lung si lat cu bani chash burdusiti in portbagajele masinilor din coloana oficiala si ar fi aruncat cu ei in stanga si in dreapta.
  Pentru nerealizari si esecuri ar fi dat vina in special pe Basescu.Apoi pe DNA,ANI,CSM,Kovesi,Morar,Papici.
  …………………………………………………………………………………………………………..
  Acum pe bune:chiar n-am inteles ce vrea sa demonstreze cu aceasta vizita in SUA,orchestrata de antenna 3.
  S-a dus sa-i invite pe cei de la Chevron si Axon sa investeasca in Romania.
  Directorii adjuncti ai acestor companii,dupa ce s-au uitat nedumeriti unul la celalalt,i-au adus la cunostinta Premierului ca firmele pe care le reprezinta,sunt de mult in Romania si chiar se afla in faze avansate de prospectiuni.
  La ”carat” pe Ghita Muresan din Romania ca sa se pozeze cu el in America.
  Hai sa zicem ca intalnirea cu Joe Biden,mai merge.Un copilot se intalneste cu un vice-presedinte. 🙂 (un fel de omolog,nu?).
  Este evident,ca a urmarit sa dea o lovitura de imagine si cum ne-a obisnuit,a dat-o in gard.
  Parerea mea este ca trebuia sa aiba rabdare si sa astepte o invitatie oficiala din partea Presedintelui Obama.
  Cum vrei sa dai o lovitura de imagine atunci cand te duci la Vatican si in loc sa te intalnesti cu Papa,ai o intrevedere de 10 minute cu un Cardinal?

 43. 46 Cârcotaşu octombrie 22, 2013 la 10:05 pm

  @ Doru Coarnă,

  Eu nu inteleg de unde pornirea asta pe independenta enegetica, parca imi amintesc de regionalizare si de modificarea constitutiei

  Dom-le, chiar nu-nţelegi de unde-ar veni nevoia de independenţă energetică? Păi atunci spune-mi ce… cauţi p-acilea? Că asta-i o chestie elementară, departe de alte subiecte elevate ce se dezbat pe acest blog?

 44. 47 Sibilla octombrie 23, 2013 la 1:36 am

  poate ne spune Victor Victor Ponta cine a șters cu nesimțire mult fluturatul-pe vremuri – site al Mafiilor PD-L, aaaa ???? că noi NIET, daaar avem o mai mult decât bănuială …. Trădare, trădare, dar să știm și noi …of course, dacă-i permite ” Albanezu ” să ne spuie 😛

 45. 48 Sibilla octombrie 23, 2013 la 2:20 am

  ” Deie Dumnezeu Bine, tuturora, dar dregătorilor, așa cum ei, mulțimii sărmane … !! ”
  http://sfinx777.wordpress.com/2013/10/20/deie-dumnezeu-bine-tuturora-dar-dregatorilor-asa-cum-ei-multimii-sarmane/
  Victor Ponta ( bag seama consiliat dihai de cei care sunt plantați să-l ” ajute ” să lunece cât mai jos ! ) spune că a glumit când a spus că nu va vota ca parlamentar proiectul RMGC ! – poa le vine și românilor cheful de glume la alegerile ce vor tooot urma….
  ca ” să ne râdem ” unii de alții că de râsul lumii, suntem ! paiațele occidentului, răsăritului, d-aia ciuciu respect , de prea mult râsu-plânsu….. uuufff !!
  Bineânțeles că NU aista-i fo soluție, daaar : la capitolul comunicare, pesedeaua e praf ! Și NU a fost așa pe vremea AN-ului pe care l-au tras DELIBERAT la o parte ( rămân absolut convinsă că-n strânsă colaborare cu prăpădiți de prin bătătura noastră ! ) !
  Un exemplu : se limitează să doar eticheteze și jignească cetățenii patriei, nu discută civilizat cu protestatarii dar aruncă amenințător ” linia roșie ”…. apoi, în mediul online, ” absolut întâmplător ”, proaspăt purtător de vorbe al guvernului, palada, ne-a blocat pe FB pe toti cei care aveam ceva de spus, intrebat, la fel ca el, cine credeti …. Ponta, Corina, Plumb, desi suntem cică toarăși de drum, ne-au pedepsit pt opinii , că de ce nu dăm dovadă de spirit de turmă – ne-au îngrădit putința de-a pune intrebări, de-a cere răspunsuri, de-a comenta, critica, de-a avea opinie – ne dădură cu tifla și-un siktir inclusiv pe FB tuturor celor ce avem opinii ARGUMENTATE solid ! cică nu le plac cei cu gândire independentă. Daaar, sunt non-stop cu ” democratic ” în gură, că nu-i doare… și cu societatea civilă-n dinți, bag seama !
  de incheiere și d-a naibii, recunosc :
  Dorel Vişan, despre politicienii români: Oameni decăzuţi, nu mai conjugă verbul „a fi”, ci „a avea”. – îl corectez pe Maestru ! Care politicieni ???!!! majoritatea-s numa nește păcălici, jmecheri, impostori… omi și oame, primii de afaceri in interes exclusiv perso iar oamele sunt loazele propulsate de păcălici pe funcții pentru abilități ” deosebite ” la rubrica diverse….
  Și-o întrebare : oare să ai bune relații cu partenerii externi se traduce prin a te târî cum râma … să te faci sluș pe la ușile lor ?!! Noi nu mai știm, nu mai vrem, , oare chiar nu putem să fim NOI ?! Vremelnicii pe funcții zuitară : OM și DEMNITATE ! le place târâșul, orice, oricum, oricât cu prețul destinelor noastre, ce buba, numai ca să ce ?? pentru niște ambiții de doi bani ! Care-i vor costa în cele din urmă și e păcat…
  Își bat joc de Oameni, de țara pe care ei, DREGĂTORII s-ar cuveni s-o BINERÂNDUIASCĂ !
  Cum adică să iei decizii ÎMPOTRIVA propriei PATRII a propriului popor ?!! Cum adică să pomenești de proiecte de dezvoltare zonală cât timp încă NU am văzut vreunul ci s-au doar limitat să ne servească ce-au început Satanic Abuser – bă-SECU&co ??!!!
  Tot românul ştie că politichia-i mare curvă, dar, să transformi România-n bordel… e PREA MULT !
  Ponta îi răspunde lui Băsescu: Minte cu o mentalitate securistă de care nu va scăpa
  Traian Băsescu: Ponta sacrifică orice când e vorba despre interesul politic
  Ponta: Am decis prelungirea cu 30 de zile a mandatului Comisiei pentru Roşia Montană – Ponta cere intervenţie “fără complexe” la proteste violente – Ponta merge în SUA să discute cu şefii Chevron
  Băsescu scapă porumbelu’ şi recunoaşte că a încălcat Constituţia
  etc etc etc….
  Crin, doarme ! Din când în când își amintește că vrea președinte și-atunci hopa-petală pe sticlă, zbang un discurs… obosește ușor, se culcă iar pe-o ureche !
  “Români, vi se pregăteşte ceva !”…..
  concluzionând :
  ” Deie Dumnezeu Bine, tuturora, dar dregătorilor, așa cum ei, mulțimii sărmane … !! ”
  Suntem triști în țara noastră !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  p.s. AN, dvs NE-AȚI DAT : Economie – +8 și-ați văzut, ajutat și mulțimea sărmană ! Și cine are tupeul să zică altfel, să-i sece limba !!

 46. 49 blogideologic octombrie 23, 2013 la 3:48 am

  50 de ani (pe 22 noiembrie) de la asasinarea preşedintelui American John Fitzgerald Kennedy. Un articol din NYT încearcă să diminueze factura jeffersoniană a personalităţii sale. Cui prodest ? http://www.nytimes.com/2013/10/27/books/review/the-elusive-president.html?hp&_r=0

 47. 50 blogideologic octombrie 23, 2013 la 5:24 am

  Mi se pare extrem de nefast pentru interesele româneşti rolul avocaţilor de afaceri care consiliază acum la Palatul Victoria. Toate deciziile recente ale premierului Victor Ponta au fost determinate de acest grup de influenţă cu dimensiune „bullshit” (vezi evaluarea antropologică făcută de London School of Economics). În chestiunea mineritului de la Roşia Montană, trimit altă evaluare : “Mining companies developing new projects have a hard road ahead. […] The grinding two-year bear market cured funds and individual investors of the desire to put more money into the sector. The problem is, these mining companies don’t generate any money on their own. The only way they can generate enough cash to explore and develop projects is by selling shares to investors and funds. […] According to Nolan Watson, CEO la Sandstorm Gold, the traditional sources of cash for junior mining companies have dried up. That means mines will take much longer to be built if the companies can’t get capital. And junior miners are feeling the pinch right now. They’re burning cash every day […] That’s a critical step in getting a mine built : You simply can’t do it without cash. As desperation sets in, these companies will take any deal they can get for more cash.” Sursa http://www.thedailycrux.com/Post/43615/one-elite-group-of-companies-is-thrilled-about-the-crash-in-gold-miners Cred că ţinta politică actuală a Partidei Naţionale o constituie eliminarea avocaţilor de afaceri de la conducerea României.

 48. 51 blogideologic octombrie 23, 2013 la 5:41 am

  Echipa redactorilor de la Antena 3 pare a fi extrem de obosită psihic (iese din tablou numai Carmen Avram). Hai să luăm cazul domnului Mihai Gâdea care este acum în America şi transmite de la CNN. Păi să fii în America, să transmiţi de la CNN, şi să nu spui românilor nimic, nimic, chiar nimic despre evoluţiile cele mai recente în modelul economic de la CNN mi se pare o faptă fără calificare.

 49. 52 Doru Coarna octombrie 23, 2013 la 6:39 am

  @ ZeV,

  pai daca un premier este mult prea sus ca sa mai admita sfaturi, atunci sa fii sigur ca s-a dus! Atat psihic cat si politic, colega!

  Un singur om nu poate acoperi larga gama de probleme, si mai ales un vesnic incepator ca VP, plus ca atunci cand greselile incep sa decurga in avalansa tu ce crezi ca-i mai bine, sa nu-ti permiti sa-i oferi cateva sfaturi, sau sa-l lauzi pana cand ajunge la Jilava?

  Ceea ce nu pricepi este ca vemea cand puteai face orice s-a dus, acum exista cateva institutii care cica servesc statul de drept si sunt intangibile deoarece sunt sustinute de afara, si ele te pot conduce pana la Jilava pronto, uneori chiar si pe nedrept, daramite pe drept… Acum nu mai e de joaca ZeV, acum ori esti versat, ori te apuci de dat sfaturi… ca mine… Place sau nu place, paza buna trece primejdia rea…

  Dar se intelege, Jilava isi mentine portile deschise tuturor, este tare primitoare in special cu ambitiosii, asa ca-i mai bine sa profiti de sfaturi decat sa te crezi ceea ce nu esti, sau ca stii ceea ce n-ai stiut niciodata… caci si la acel nivel putini sunt om potrivit la loc potrivit… ma refer la premieri…

  Ganditi-va toti bine, de ce a preferat Basescu sa-l scoata din joc pe Boc si sa-l puna pana la urma pe Ponta? Nu pt ca erau aia in Piata, pe aia punea ciomagul si gata, dar trebuiau facute chestii pt care, in mod normal, in orice tara se plateste fie politic, fie juridic, si a ales sa-si protejeze omul! Politic, de exemplu ce va spune Ponta daca va mai indrazni sa candideze vreodata la ceva, ca a dat aurul si gazele pe nimic, contra 6%, cianuri si cutremure? Nu intelegi ca din impetuozitate el s-a terminat politic la doar 40 de ani si ca baronii au cules iarasi crema, adica PSD a devenit criticabil in doar doi ani de guvernare?

  Ce vor spune, ca in nici doi ani au ratat una bucata lovitura de stat, sau ce a fost prostia ala care s-a petrecut ca si vanzarea Oltchim si restul, au uitat toate promisiunile desi au fost alesi cu larga majoritate, s-au apucat de exact ceea ce spuneau ca nu vor face, dar si de vanzari de bogatii… ti-am spus, mai ramane sa-si mane ciomagarii si gata…

  Despre strungari spui ca umbla cu strungul, despre profesori cu creta, despre jandarmi ce sa spui, ca umbla cu frumosul? Sigur ca-i o institutie, dar are prostul obicei sa rezolve problemele puterii cu populatia, cu ciomagul! Eu as admite si asta, dar daca s-ar petrece si invers, adica sa rezolve problemele populatiei cu puterea, la fel! In definitiv niciodata nu pierde puterea, ci numai populatia… apoi toti se vaita ca romanu-i sarac… dar mereu puterea i-a vandut totul, inclusiv viitorul…

 50. 53 ZeV octombrie 23, 2013 la 6:42 am

  Reiau, dupa editare, urmatorul comentariu:
  Marian Nicolae
  Nu am inteles din comentariul dvs de ce ,,Cartea senatorului Valer Marian, este o bombă cu ceas pentru Victor Ponta”.
  Dvs mentionati dezvaluriri despre Traian Basescu si dictatura instaurata de acesta, prin urmare, nu vad sensul postarii dvs.
  In fine, am deschis fiserul si am dat de afirmatia ca ,,domnul Ponta nu a catadicsit sa raspunda punctual…bla bla bla”.
  La ce sa raspunda, domnule Marian Nicolae ? La elucubratiile unui fost procuror frustrat si bonav psihic ?
  Eu daca v-as acuza pe dvs ca ati participat la orgii sexuale si assassinate la comanda, dvs ati raspunde ?
  (Z)
  Sunt convins ca Victor Ponta are, ca orice om, pacatele lui…dar sunt convins de asemeni ca ce scrie domnul Valer Marian reprezinta o succesiune de mizerii şi calomnii de cea mai joasa speţă in pur stil macovist. Din fericire pentru domnul Valer Marian, domnul Ponta are treaba si nu are timp de rafuieli in justitie cu acest ne-om. Dar toate la timpul lor.
  (Z)
  ps
  Mi-a placut replica domnului Sova adresata doamnei Lupea, evident, tot cu referire la Rosia Montana:
  ,,Da, doamna, suntem o adunatura de infractori si incompetenţi, asa e bine ?”
  Exact asa spun si eu, cu adresabilitate catre nerabdătorii uselisti si neuselisti: Victor Ponta este reincarnarea majordomului lui Lucifer, iar Traian Basescu este clona Sf. Mihail cu ,,suliţa” în mână, reprodus/reprodusă după o pictură suprarealistă: un ochi in sus (spre madame Reding) si unul in jos (spre tivul doamnei Udrea – pana intra legea decenţei în Parlament în vigoare).
  (Z)

 51. 54 blogideologic octombrie 23, 2013 la 6:44 am

  Un nou avion de afaceri construit de firma Dassault împrumută masiv idei din domeniul aviaţiei militare şi are succes ! http://www.lemonde.fr/economie/article/2013/10/22/le-nouvel-avion-d-affaires-de-dassault-cree-la-surprise_3500579_3234.html

 52. 55 blogideologic octombrie 23, 2013 la 7:05 am

  Studenţii francezi au căpătat facilităţi de la stat pentru a crea germeni de întreprindere (start-ups). Cei care au avut succes constată că nu le ajung 24 de ore pentru cele două activităţi. De obicei, renunţă la studenţie pentru a fi doar patroni de afaceri lucrative http://www.lemonde.fr/education/article/2013/10/22/fioraso-lance-un-plan-pour-aider-les-etudiants-a-monter-leur-entreprise_3500570_1473685.html

 53. 56 blogideologic octombrie 23, 2013 la 7:18 am

  Festivalul gândirii transatlantice se cheamă “Walls and Bridges”. Titlul este luat dintr-o frază pronunţată de sir Isaac Newton : “Se construiesc prea multe ziduri şi prea puţine poduri.” http://www.lemonde.fr/culture/article/2013/10/21/walls-and-bridges-festival-de-la-pensee-transatlantique_3499920_3246.html

 54. 57 vsile octombrie 23, 2013 la 7:21 am

  Marian ori este supersubtil ori superpupic!

  Este adevarat ca si lumea avocatilor esle „de mai multe feluri”, dar dl. Nastase prof. universitar are cu totul o alta specialitate decit aceea in sensul cunoscut de avocat pledant, „la bara”.
  Mai de graba ar merita felicitari colegii judecatori din barou aceia care au judecat rational, altfel decit politic „necazul” dl, fost PM!

  Zev este din nou in confuzie totala, arta consilierului, a statutului de intelept, a sfatuitorului daca asa doreste dansul’ nu de materializeaza in eventuala detinere a unei functii in prezent sau in trecut!
  In cazul nostru sfatuitorul sef fiind dl. Sarbu si nu un ex. precum dl.Nastase
  confinteste acest drept.
  Daca pe unii nu-i duc „statutul” sa dea o idee , un sfat mai bine sa taca!
  In viata de toate zilele ar fi cum n-ar mai fi ,adica pl.Ponta co-pilot nu ar putea sa dirijeze un pilot!

  Blogi ,
  ne readuce in actual la reluarea negocierilor UE cu Turcia , adica acolo unde interesul de a iesi din criza a doamnei Mercel&Co. este peste problemele unui stat islamic cu un guvern anti-democratic , islamist , cu probleme de terorism de orice natura cu probleme etnice, teritoriale si nu numai.
  Ca idee generala pacea de la Kuciuc-Kainargi a fost nimic fata de ce urmeaza!

  C ris,

  Este foarte bine ca te-ai oprit , aici!

 55. 58 centru octombrie 23, 2013 la 8:18 am

  @Motanul incaltat – Ineptii .
  Republicanii spanioli au fost internati in lagare imense , cu familiile lor , refugiati in Franta .
  Un titru de sejur pe un an era foarte , foarte greu de obtinut .
  Bogatele familii austriece evreiesti , fugite in Franta de Hitler , erau alungate in 2 saptamani de administratia franceza .
  Brancusi era cetatean francez .
  Ca sa va deschideti putin ochii , cititi ” Arcul de Triumf ” al lui Remarque .

 56. 59 blogideologic octombrie 23, 2013 la 8:41 am

  Un editorial interesant în NYT, de fapt adevărat semnal de alarmă ! Anume despre lipsa tot mai acută de “world class skilss” (priceperi şi deprinderi de bază) constatată la forţa de muncă din America http://www.nytimes.com/2013/10/23/opinion/the-united-states-falling-behind.html?hp&_r=0

 57. 60 M.Voicu octombrie 23, 2013 la 9:03 am

  @ZeV octombrie 22, 2013 la 6:03 pm vă adresați mie cu : Redevente de peste 50% ? mm..sunteti exact opusul domnului Coarna.
  La firul : singuratatea-vine-pe-facebook, octombrie 21, 2013 la 12:11pm eu am pornit de la cazul pentru tezaur – în care intră și bunul nativ, fără steril (pepite), de care nime’ nu vorbește (ca să fie subtilizate cu ridicolul 6% ?); aceasta e doar o parte a problemei.
  Dumneavoastră nu vă referiți la demonstrația mea asupra redevenței când odată cu exploatarea zăcământului se concesionează și bunurile proprietate publică; netul operațiunii trebuie să se regăsească valoric la beneficiar = Statul proprietar al bunului marfă în baza Constituţiei, Art.136 alin.4 teza întâia: «Bunurile proprietate publică sunt inalienabile.». Costurile acestei operațiuni trebuiesc rambursate concesionarului = investitor care nu face ”donații” din banii lui ci, ca în zicerea: ”brânza e pe bani” și chiar ”găsitorului, bună recompensă” – care nu este toată valoarea bunului. 💡
  Cât despre ce am scris despre ”situaţiile când proprietarul fondului aduce şi contribuţie proprie precum date asupra localizării istorice şi tehnice privind perimetrele şi bunuri necesare desfăşurării operaţiunilor de exploatare, când acestea se concesionează” – deduc că vă este necomodă formarea capitalului social cu contribuția părții române; într-adevăr ”s-a lucrat” să nu mai avem de niciunele, cum scrie mai sus Domnul Coarnă: ”apoi toți se vaită că românu-i sărac… dar mereu puterea i-a vândut totul, inclusiv viitorul…

 58. 61 Cris octombrie 23, 2013 la 9:45 am

  Așa cum eu nu citesc comentariile tuturor, nimeni nu e obligat să le citească pe ale mele.
  Cei care nu mă agreează, să sară peste comentariile mele când îmi văd numele!
  Simplu.

 59. 62 Fragmentarium Politic octombrie 23, 2013 la 11:54 am

  Zev, faptul ca Obama este seful guvernului este o realitate, care nu are nevoie de nicio interpretare, pentru a nu risca esuarea in propaganda. Nu cred ca cineva ar putea vedea, repet, pe segmentul de guvernare, un alt omolog al unui sef de guvern strain decat seful guvernului american. Pe un fapt atat de evident nu cred ca se poate polemiza. Faptul e fapt, si atata tot. Dar hai sa vedem si o alta fata a lucrurilor, pentru a nu deveni victime ale stereotipiilor politice. O intoarcere a intrebarii romanesti „Ce-am avut si ce-am pierdut?” poate suna si asa, „Ce n-am avut si ce-am castigat?” Puteti enumera, la acest capitol, „1, 2, 3…”, pentru a va cita, ce n-am avut si ce am castigat in urma vizitei lui Ponta la Washington? O intrevedere, chiar si fulger, Ponta-Obama sau o declaratie comuna ori semnarea unui document politic bilateral ar fi putut inchide gura multor critici, dar in lipsa lor nu vad ce s-ar putea spune, in afara de PR sau marketing politic… Vizita inca nu s-a incheiat, asa ca voi reveni.

 60. 63 George Ban octombrie 23, 2013 la 1:38 pm

  Văd că cei mai îndârjiţi PAP-aşi sunt deranjaţi chiar şi de faptul că Victor Ponta a jucat baschet cu Ghiţă Mureşan. Vă rog eu să-l iertaţi pentru că nu s-a bâţâit pe manele, nu a ridicat fustele ţigăncilor şi nu a plesnit palma de pamânt. Ce să-i faci? Nu toată lumea are elevatele gusturi de tavernă din port…

 61. 64 Doru Coarna octombrie 23, 2013 la 2:59 pm

  @ Carcotasu,

  spune-mi si mie cand a fost Romania independenta energetic, pe bune? Sau altfel, crezi ca exista vreo tara, vreo super-tara, perfect independenta energetic?

  Acoperirea consumului curent din productia interna de energie NU INSEAMNA INDEPENDENTA ENERGETICA! Unu’, pt ca asa ceva nu se poate intampla, fie produci mai mult, acoperitor, si atunci trebuie sa vinzi deoarece nu se poate stoca, fie produci mai putin si atunci cumperi, deci in ambele cazuri treci prin piata externa de energie, ca vanzator sau cumparator, iar daca vinzi, atunci vei vrea sa vinzi mai mult pt ca ti se va cere mai mult, deci in dauna consumului intern, asa cum fac ai nostri, si ca sa nu pierzi, cresti preturile la intern ca sa vinzi afara ieftin! Iar doi, nimeni nu-i de capul lui, daca tu crezi ca te lasa cei mari sa faci tu politica energetica in zona, esti glumet…

  Deci oricum esti legat de altii, adica de clienti traditionali care iti vor vinde sau cumpara, de pretul de pe pietele externe, si de aici de politica altora!

  A crede ca poti ajunge independent energetic este un gest de grav retard de gandire economica si politica! Dar sigur, este o tema pe care daca o vanturi des la fraieri, s-ar putea s-o creada… fara sa se intrebe de ce energia este atat de scumpa si totusi guvernul o ieftineste pt firme straine, plus c-o vinde mai ieftin afara… Si aici exxista alta mizerie, cica sa-i ajutam sa ramana competitivi ca sa pastreze locurile de munca ale romanilor, dar de fapt lipsa lor de competitivitate se deduce din fondul de salarii ale romanilor… De ce mama naibii nu au dat ei energie ieftina la Tractorul, la Aro, la Hunedoara, la Galati… si la restul celor 1300 de fabrici falimentate si apoi praduite? Alea nu erau locuri de munca pt romani? Ne intereseaza mai mult locurile de munca la straini, nu la romani? Sau stai sa vezi ca atunci nu le venise ideea… abia acum s-au luminat… Nu s-au luminat, ci s-au imbogatit din nenorocirea acestui popor si acestei tari, pe astia ii crezi…

  Draga Carco, ai grija ce sustii si pe cine sustii, s-ar putea sa regreti mereu… ceea ce se tot intampla, nu?

 62. 65 blogideologic octombrie 23, 2013 la 4:00 pm

  O recomandare de lectură : Frederic Kaplan, “Introducere la Capitalismul lingvistic” http://www.slideshare.net/fullscreen/frederickaplan/introduction-au-capitalisme-linguistique-12204447/1

 63. 66 vsile octombrie 23, 2013 la 4:05 pm

  Doru Coarna,

  Carco este ok , toti romanii sunt ok si cei contra si cei pentru, asa sunt romanii ok!
  Mai greu o duc insa aceia care nu sunt ok , astia sunt aceia care gandesc
  dar nu gandesc ca ceilalti!

 64. 67 ZeV octombrie 23, 2013 la 5:07 pm

  Fragmentarium
  Chiar credeti ca gura criticilor lui Ponta si in general, a oricarui politician in functie inalta in statul roman, poate fi inchisa de ceva, sau de cineva ? Poate doar pamantul o poate face, mai devreme, sau mai tarziu. Cu scuzele de rigoare, nu va credeam atat de formalist/formalista.
  (Z)
  In alta ordine de idei, spuneti-mi va rog cate intalniri finalizate cu decizii/acorduri semnificative a avut presedintele american cu premierul Frantei, sau al Rusiei ?
  Cunosc destul de bine sistemul american (de aceea sunt sceptic ca este un bun model pentru Romania) si stiu ca este mult mai birocratic si mai restrictiv decat s-ar parea la prima vedere si decat oriunde in lume.
  In SUA, prerogativele presedintelui ii impun acestuia sa ia decizii in zone fundamentale de politica interna si externa, implicit, il obliga sa pastreze o anume stacheta a reprezentativitatii. Presedintele american nu este, in realitate, prim ministru, desi, este seful guvernului. Intelegeti diferenta de nuanta ? Sunt convins ca da. Celalte discutii, acorduri, decizii, etc, (cu caracter curect/ordinar) revin vicepresedintelui si secretarului de stat, respectiv altor demnitari de rang inferior. Toti ,,gordonii” au o stufoasa ,,fisa a postului”, in parte semnificativa vinovata de cresterea perpetua a plafonului de indatorare publica al SUA.
  (Z)
  In ceea ce priveste agenda domnului Ponta in America, nu vad ce acorduri ar mai putea incheia un premier al unei tari vasale (din proprie initiativa) cu un presedinte american, pe zone strategice. Parteneriatul strategic exista, Romania este in NATO, fortele romanesti au fost in Irak si sunt in Afganistan, ambasadei americane la Bucuresti i se permite (de catre Bucuresti n.r.) sa spuna orice despre Romania, iar Deveselu se apropie de faza operationala. Deci tot ce este strategic si-a epuizat faza de discutii si negociere, ca urmare a ,,bunavointei” altor demnitari romani, fosti si actuali.
  Aranjamentele economice NU fac obiectul negocierii cu primul om in statul american (neintrand in zona exercitarii directe a fortei si controlului), iar corporatiile sunt, oricum, state in stat, deci peste domnul Obama. Desigur, acestea nu pot face afaceri cu state pe care liderii americani le-au decretat drept nedemocratice, sau cu regimuri neprietene/nesigure, dar interdictia pleaca de la Congresul american, nu de la Casa Alba.
  (Z)
  PS
  Propaganda, ca si cliseele fortat sistematizante de curs, imi repugna profund, dar apreciez in mod deosebit comentariile dvs cu privire la dreptul international.
  Personal imi doresc ca Basescu sa fie primit la Casa Alba pe covorul rosu, iar premierul sa guverneze, inclusiv, sa-si sustina proiectele economice la Consiliul Europei si in celelalte institutii decizionale ale UE, avand in vedere ca documentatia privind strategia pe domeniul IT a fost de catre guvern elaborata. Asta e normalitatea, stimate coleg/stimata colega, dar ca la noi, la nimenea, din pacate. Cineva, simte nevoia sa mai verse lacrimi amare prin strainataturile evropene si mai bage un surub in imaginea Romaniei oferind ,,contributii” directe la viitorul raport MCV, de unde basismul crede ca isi va trage la infinit seva. Din pacate pentru domnul Basescu si doamna Macovei, multi romani , chiar cu mai putine clase, s-au desteptat.

 65. 68 ZeV octombrie 23, 2013 la 5:18 pm

  Doru Coarna
  Romania TREBUIE sa-si propuna obiectivul numit ,,independenţă energetică”, dar mai ales, pe cel de ,,securitate energetică”.
  Asta inseamnă:
  -diversificare a procedeelor de producere a energiei
  -valorificarea propriilor resurse
  -relatii de normalitate si cooperare (dupa caz) cu toate tarile care au regimuri recunoscute international.
  -economisire de energie.

 66. 69 ZeV octombrie 23, 2013 la 5:21 pm

  ps
  Doru Coarna scrie:
  ,,De ce mama naibii nu au dat ei energie ieftina la Tractorul, la Aro, la Hunedoara, la Galati…”
  Simplu, deoarece inca exista DNA.
  🙂
  Dorule, esti primul caza intalnit de mine, de ,,sceptic naiv”.
  Esti un adevarat studiu de caz, prietene.
  😉

 67. 70 ZeV octombrie 23, 2013 la 5:35 pm

  Doru Coarna
  Dvs chiar credeti ca romanii sunt preocupati de cota redeventei (despre care nici colegi de pe blog nu stiu foarte multe) si de ecologie ? Da, vor tine cont de acestea, daca cineva care este ecologic si negociaza redevente de 50% ii va asigura locuri de munca platite decent.
  Nu inteleg, dvs sunteti preocupat de viitorul politic al domnului Ponta, desi, il criticati ? Lasati-l domnule sa se prabuseasca in sondaje, NOI, cei din Romania, vom avea grija sa fuga de politica daca va gresi fundamental
  Dar, exceptand faptul ca nu a finalizat privatizarea cu GFR, eu personal, nu-I reprosez nimic. Poate doar faptul ca nu promoveaza revizuirea Constitutiei in acest an. Din pacate, aici vorbim de proiectul domnului Antonescu, iar premierul stie sa-si respecte angajamentele si acordurile. Poate chiar prea binem in relatia cu marlanul ilegitim. Stiti dvs la cine ma refer.
  (Z)

 68. 71 ZeV octombrie 23, 2013 la 5:40 pm

  blogideologic
  Eu salut initiativa A3 de a relata despre vizita premierului in SUA si de discuta despre perceptia Romaniei in State.
  Este suficient pentru un tele-roman caruia i se indeasa doar informatii derizorii, violanta si campanii de presa, pe alte posturi. Nici Intact nu face exceptie, dar cel putin, are emisiuni mai diversificate.
  (Z)

 69. 72 ZeV octombrie 23, 2013 la 5:48 pm

  Sadicule
  Mie mi se pare ridicola deplasarea lui Basescu la Consiliul Europei, pentru a participa la u reuniune pe teme de IT, fara a avea mandat si documentatie din partea guvernului.
  Chiar crezi, prietene, ca in Romania se mai poate guverna pe pacte si strategii elaborate la Cotroceni, pentru a fi impuse unor partide si unor guverne vasale ? Acea era a luat sfarsit in 2012.
  De ce se duce Basescu la Bruxelles ? Sa-i urmarim partenerii de discutii si vom intelege.
  😉
  Dupa parerea mea (si a altor milioane de romani), nu o face, in niciun caz, in interesul Romaniei si al poporului roman.

 70. 73 dlnimeni octombrie 23, 2013 la 6:27 pm

  Trebuie sa il fac atent pe unul dintre onorabilii comentatori ca vicepresedintele SUA nu este, totusi, un functionar de rang inferior, decit poate in Romania si in comparatie cu Traian Basescu.

 71. 74 Marian Nicolae octombrie 23, 2013 la 6:40 pm

  @ vsile octombrie 23, 2013 la 7:21 am

  Fac si eu ce pot…cine pricepe…pricepe…..

 72. 75 dlnimeni octombrie 23, 2013 la 6:42 pm

  Mini-partida de bashet cu Ghita Muresan, a fost intoarsa pe toate fetele de catre adversarii dlui Ponta, mergindu-se pina acolo incit pina si Ion Cristoiu considera ca Ponta a dorit, la o faza, sa bata palmele cu Muresan iar acesta l-ar fi lasat cu ochii in soare. In realitate, Ponta si Muresan erau in echipe adverse. Observatia, cam de curte, ca dlui Ponta i s-au cam opus fete atunci cind a dorit sa arunce la cos, este mai aproape de realitate. De fapt nu am auzit pe cineva sa semnaleze o gafa adevarata – si mare! – a premierului, rezultata, cred eu, din dorinta acestuia de a parea spiritual cu orice pret. El zice, la un moment dat, catre Ghita Muresan: ” daca cistigi, te duci prim ministru”. Nu am mai auzit o astfel de desconsiderare a functiei de premier pina acum si mare minune daca Traian Basescu nu ii va zice una pe aceasta tema. As zice ca un om care vorbeste de pozitia de prim-ministru in astfel de termeni nu este demn de ea. Domnule Nastase, dumneavoastra ati dat bine la cos ca sa va duceti prim ministru?
  Organizam un trial in sala Floreasca?
  Stirea de pe Youtube, pentru verificare. Fraza este pe la minutul 1: 45 sau 1:49.
  Si, probabil, cine cistiga la bambilici se duce presedinte: un sport pe care dl Antonescu trebuie sa probeze ca si l-a insusit perfect.

 73. 76 Marian Nicolae octombrie 23, 2013 la 6:43 pm

  @ blogideologic octombrie 23, 2013 la 8:41 am

  Doar acest lucru s-a dorit….nimic nu-i intamplator……

 74. 77 Marian Nicolae octombrie 23, 2013 la 6:49 pm

  @ ZeV octombrie 23, 2013 la 6:42 am

  Formularea de procuror frustrat si bolnav psihic nu va face cinste.

  Un procuror poate fi frustrat cand vede ca rezultatul investigatiilor sale ajunge la cosul de gunoi, iar referitor la eticheta de bolnav psihic, la adresa procurorului respectiv…dati-mi voie sa va intreb ce stiti dumneavoastra despre bolile psihice ?

  Serios va intreb, ca sa nu zic ca nu-i bine sa razi de problemele altuia…..

 75. 78 ZeV octombrie 24, 2013 la 7:11 am

  Marian Nicolae
  Toata lumea investigheaza pe toata lumea, in Romania. Toti romanii au devenit procurori si toti romanii sunt prezumati ca fiind vinovati de la varsta pubertatii in sus.
  Deci, boala numita ,,sindromul procurorului” a atins faza extins-cronica, prin urmare, este greu se separate ,,medicii” de ,,pacienti”, ca sa nu mai spun ca va fi foarte greu de eliberat mintea umana de aceasta maladie indusa de…de cine oare, domnule Marian ? Meditati putintel.
  😉

 76. 79 vsile octombrie 24, 2013 la 7:57 am

  Ce nu inteleg romanii care pricep totul.

  Dumnezeu a creeat lumea asa cum se vede.Politicul, puterea ,istoria daca vreti a farmitato sau a adunato dupa legea celui mai tare.
  Romanii au fost iertati de cel care iarta pacatele pentru multe chiar si pentru faptul ca se cred ei insusi niste dumnezei.Mai de curind sub ingenioasa spalare la creier de catre organul basescu, romanii niste dumnezei cred ca in detrimentul piinii noastre cea de toate zilele, ei vor inlocui piinea cu energia devenind independenti energetic.

  Directia se pare ca-i buna , in curind vom avea si dune si desert cit vezi cu ochii, ungurii jefuiesc padurile, iar romanii campiile.
  Cenusa din ochi, anul agricol 2013, nu ne face sa vedem , inca , dezastrul , foametea inspre care cu bucurie ne indreptam.
  Cind o exploda insa mamaliga pe masa amarasteanului , sau cimpia ii va fi pirjolita de lipsa apei potabile din subsol….ei atunci sa vedem pentru ca romanii asta isi doresc ” ‘ dupa noi potopul!
  Venezuela o tara de citeva ori buine mai mare decit Romania si Venezuela etse locuita de romani pluteste pe o mare de petrol dar Venezuela nu este independenta energetic , dar Romania in mod sigur va fi
  ce cretini!

 77. 80 vsile octombrie 24, 2013 la 8:02 am

  Nicolae,

  Ati preluat cumva eronat mesajul meu, „noi toti ne pricepem”, ca intro democratie unii, mai multi, mai mult altii, citiva, mai puţini, mai puţin!

 78. 81 ZeV octombrie 24, 2013 la 10:46 am

  dlnimeni
  Asa este, ,,cine a cistigat la bambilici” s-a dus si a ramas presedinte.
  (Z)
  PS
  Daca am ajuns sa comentam orice cuvant si orice pârţ ale premierului, dar si ale presedintelui, inseamna ca trebuie sa mergem cu totii la culcare.
  Eu habar nu aveam de barfele jurnalistilor si comentatorilor de orice se exista pe aceasta lume si pe cealalta. ,,Norocul” nostru ca avem printre noi colegi perfecti care stiu totul despre teve si internet, mai ales, lucrurile esentiale.
  (Z)

 79. 82 dlnimeni octombrie 24, 2013 la 10:54 am

  ZeV: noapte buna, vise placute!

 80. 83 M.Voicu octombrie 24, 2013 la 3:05 pm

  ADEVĂRURI DIS-PARATE
  @ZeV octombrie 23, 2013 la 5:35pm scrie (Domnului Doru Coarna): ”Dvs chiar credeti ca românii sunt preocupati de cota redevenței (despre care nici colegi de pe blog nu stiu foarte multe) si de ecologie ? Da, vor tine cont de acestea, daca cineva care este ecologic si negociaza redevente de 50% ii va asigura locuri de munca platite decent.
  În fapt, nu LE VA asigura cu ”taie pomul și exportă bușteanul” sau cu ”scoate minereul și exportă-l”, iar salariile pot fi numai la nivel de ”operator” de drujbă, de excavator, de basculantă…
  Locuri de muncă multe şi bine plătite sunt abia pentru prelucrarea avansată a resurselor – altfel, vor fi unde se exportă materiile prime : în altă parte. Fără ele, urmarea e marele minus : întreținerea exploatărilor, hidrocentralelor, metroului… costă mai mult decât construirea lor pentru că prețul îl face cine face și, fără control, cine ”dă comanda”
  Profesorul meu spunea că nimic nu e mai practic decât o teorie; uneori e destul doar să știi că există și filete ”pe stânga”, dar pentru cine-i ”în treabă”, trebuie ! Cu redevențe ridicole, decidenții ”se descurcă” din ”ce pică”, iar plebea va plăti taxe mai mari ”de la gură” – în loc de ce trabuia scos ”și din piatră… seacă”, d’apăi din resurse 💡

 81. 84 Marian Nicolae octombrie 24, 2013 la 5:48 pm

  @ vsile octombrie 24, 2013 la 8:02 am

  Asa este, aveti dreptate.

 82. 85 sadicu octombrie 24, 2013 la 9:16 pm

  bunul nativ, fără steril?

 83. 86 Marian Nicolae octombrie 24, 2013 la 9:23 pm

  @ ZeV octombrie 23, 2013 la 6:42 am

  Trebuie sa recunosc ca aveti o imaginatie bogata…..

 84. 87 blogideologic octombrie 25, 2013 la 7:30 am

  @ Matache Voicu
  Vreau să intervin nu corectiv, ci amical. De fapt Kurt Lewin a formulat aforismul : „Nimic nu este mai bun pentru practică decât o teorie bună.” Aforismul ţine de psihologia cognitivă. A fost citat şi de Leonid Brejnev la un congres PCUS. Acum, faptul că l-au însuşit profesori de la Politehnica din Bucureşti mi se pare ceva normal şi legitim. Acolo exista un interes pentru psihologia cognitivă încă de pe vremea profesorului şi ministrului Ion Ghica. Spre deosebire de Ioan Eliade Rădulescu – după cărturarul biograf George Băiculescu acesta fusese influenţat spre psihologia cognitivă prin lecturi din Condillac şi Antoine Destutt de Tracy- profesorul politehnist Ion Ghica îl citise preferenţial pe John Locke (pe care l-a folosit ca sursă filosofică însuşi Condillac!). Ion Ghica a şi tradus masiv din John Locke, tot la fel cum va face, în perioada lui Sămănătoristă, şi George Coşbuc. Dar George Coşbuc se încadra într-o Ideologie nouă, care va conduce la Marea Unire şi la România Mare. Filosoficeşte, poetul George Coşbuc realiza prima sinteză între „filosofia analitică” predominantă în Vechiul Regat, şi „filosofia analitică” predominantă în Ardeal. Şi pe vremea comuniştilor, Politehnica din Bucureşti a fost o sursă credibilă, precum şi o putere de influenţă ce lucra pentru propagarea psihologiei cognitive care a construit la noi omul epitomic liberal. Vorbesc despre Seminarul Pedagogic condus de profesorul Stanciu Stoian. A fost un moment glorios totodată pentru România atunci, în finalul vieţii liderului comunist Gheorghiu-Dej. De fapt, o televiziune franceză i-a dedicat atunci o emisiune întreagă de similitudine între cezarismul plebiscitar al lui Charles de Gaulle şi regimul politic pentru care pleda Gheorghiu- Dej în ultimii săi ani. O discuţie personală cu savantul francez Joliot-Curie (al cărui avion fusese forţat să aterizeze pe aeroportul Băneasa de un viscol cumplit) l-a convins să implementeze reforma şcolară Langevin-Wallon (sprijinită de generalul Charles de Gaulle) în România. Pentru aceasta, Gheorghiu- Dej a mobilizat în primul rând Politehnica din Bucureşti. Profesorul Stanciu Stoian l-a desemnat pe Alexandru Duţu, ce aparţinea mişcării culturale ortodoxe Rugul Aprins (ţineau seminarii la Mănăstirea Antim), să traducă pe româneşte principala carte de psihologie cognitivă a lui Henri Wallon. Aşa că, într-adevăr, poate că „au dreptate” duşmanii noştri care acuză acum BOR de colaboraţionism cu fostul regim comunist ! Vorbindu-ne chiar noi, despre noi, de rău, să adaug că academicianul Alexandru Duţu a fost unul dintre membrii fondatori ai Fundaţiei Europene Titulescu.

 85. 88 blogideologic octombrie 25, 2013 la 7:32 am

  „filosofia continentală” predominantă în Ardeal.

 86. 89 M.Voicu octombrie 25, 2013 la 4:24 pm

  @ blogideologic octombrie 25, 2013 la 7:30 am
  Vă mulTțămesc pentru intervenția Dumneavoastră. Poate a fost o preluare; Acad.Prof.Dr.Ing.Costin D.Nenițescu (n.15 iulie 1902 +29 iulie 1970), făcuse studiile în Germania. El așa o formula prin anii ’60, și o formula așa cu ostentație – pentru susținerea importanței cercetării științifice, ca prin aforismul: ”Nu poți învăța pe alții o știință, decât dacă ești tu însuți un creator de știință, sau, cel puțin, te străduiești să fii” – în tonul cu care a citat în ultima sa intervenție de la tribuna Academiei: ”tot atât de important ca dirijarea științei este libertatea ei”! În Contemporanul, Acad.Geo Bogza a scris în necrolog: ”De curând, ne-a dat la toți, încă o lecție de demnitate…”


 1. 1 Albert Bourlon si Romania | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe octombrie 21, 2013 la 9:38 am
 2. 2 Apropo de cum trebuie sa aratam… « Motanul Incaltat Trackback pe octombrie 23, 2013 la 5:23 am
 3. 3 Introducere la capitalismul lingvistic | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe octombrie 23, 2013 la 4:30 pm
 4. 4 Aforism din psihologia cognitivă | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe octombrie 25, 2013 la 2:46 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: