Seminar aniversar la Parlament

Marti, a avut loc, la Parlament, un seminar aniversar, cu tema „Romania si Consiliul Europei – 20 de ani de cooperare parlamentara si guvernamentala”.  Au participat Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, Titus Corlatean, ministrul afacerilor externe, Ionut Marian Stroe, presedintele delegatiei romane la APCE, Ludmila Sfarloaga, vicepresedinta a Congresului Puterilor Locale si Regionale in Europa, Catrinel Brumar, agentul guvernamental al Romaniei pentru CEDO. A fost prezenta, de asemenea, Gabriela Battaini-Dragoni, secretar general adjunct al Consiliului Europei. La seminar au mai venit fosti prim-ministri  sau ministri de externe –  Petre Roman, Sergiu Celac, Teodor Melescanu, si fosti sau actuali membri ai delegatiei Romaniei la APCE – spre exemplu Gyorgy Frunda.

Eu am reamintit unele episoade, mai putin cunoscute, din perioada de preaderare, dificultatile obtinerii statutului de invitat special si bataliile cu raportorii externi care efectuau monitorizarile asupra tarii noastre.

Am mentionat si disputele de la APCE in legatura cu conceptul de drepturi colective ale minoritatilor iar unora dintre colegi le-am aratat si un desen al lui J. Sennep, din 1929, (dintr-un volum de caricaturi, intitulat „Au bout du Quai -cours abrege d’histoire parlementaire”), desen  inspirat dintr-o pictura celebra a lui Rembrandt.

DSCN4582 DSCN4593 DSCN4603 DSCN4608

caricatura

22 Răspunsuri to “Seminar aniversar la Parlament”


 1. 2 ion adrian octombrie 16, 2013 la 9:41 pm

  Apropo de CFR marfa o intrebare de student la drept:

  Si daca statul adica noi contribuabilii vom plati penalitati la cine vor ajunge si cine va imparti acesti bani?

 2. 3 Centru octombrie 16, 2013 la 9:50 pm

  Azerbaidjanul era primit cu covorul rosu in CE . Noi , umilinte nenumarate pana la primirea in aceasta institutie fantoma . Macar in 1993 aveam oameni de Stat care reuseau aderarea la CE , care reuseau aducerea Daewoo , intr-o perioada foarte grea . Azi asa-zisii prim ministri fug ca un soarece de asumarea raspunderii , mint fara rusine- ” autostrada BRASOV COMARNIC semnata pana la 30 octombrie ” – nu-i este jena de familiile indoliate in accidente ? Punctul de orga al incuriei regimului Ponta este gestionarea ororii cu Ionut sau fuga lasa cu Rosia Montana ? Nici cu dl Piturca , incompetentul care sfideaza o tara – Matel , Stancu , Bucur , Gajdos , Maxim etc , pare-se contra bani , nu mi-e rusine … O sa luam un 5 la 0 de la croati de ne vom face de rasul planetei ….

 3. 4 papasha octombrie 16, 2013 la 10:00 pm

  @AN

  Sa fie asta pasul de inceput spre o revenire in arena politica ?

  Superbe fotografii , ca pe vremurile bune !

 4. 5 blogideologic octombrie 16, 2013 la 10:10 pm

  O altă idee-forţă din Ideologia naţionalismului românesc contemporan este legată de tipologia abordărilor decizionale. Clasificarea cea mai largă, zic eu, ar fi una dihotomică. Este vorba astfel despre : 1/ bottom-up approaches, ori abordări conceptuale ascendente, precum şi despre 2/ top-down approaches, ori abordări conceptuale descendente. Le putem discerne, şi înţelege cel mai bine, prin exemple. Deci avem abordarea conceptuală ascendentă în Agenda 21 locală. Destinul teritoriului României de mâine se va baza pe arta de a cunoaşte şi pe ştiinţa locuitorilor săi. Abordarea conceptuală ascendentă prezentă în Agenda 21 locală este abordarea în sursă deschisă (open source). Numai prin acest tip de abordare va fi facilitată, va fi asigurată, dezvoltarea durabilă a teritoriului. Pe blogosferă, dar şi prin cărţile mele, am pledat mereu pentru acest tip de abordare, prin structuri asociative de tip Agenda 21 de proximitate a şcolii. În opoziţie cu abordarea conceptuală descendentă din guvernanţa corporatistă. Acesta este şi sensul ce reiese din opiniile domnului academician Dinu C. Giurescu. Am văzut seara aceasta la Antena 3 cum este îmbrăţişată deschis abordarea conceptuală descendentă din guvernanţa corporatistă. Sub pretextul bizar, complet ilogic prezentat – dacă “prezentare” a fost aceea – că în felul acesta ne opunem Rusiei ! Doamne, cine se joacă acuma cu dorinţa noastră firească, dintotdeauna, de asigurare a independenţei României ! Acest punct de vedere, batjocoritor la culme faţă de marele patriot român care este academicianul Dinu C. Giurescu, a fost susţinut de către domnul Mugur Ciuvică, fost consilier al fostului preşedinte-geolog Emil Constantinescu. Să nu uităm că pe vremea preşedintelui Emil Constantinescu a fost ucis fără de milă liderul sindical Virgil Săhleanu ! Vina lui cea mai mare, în ochii preşedintelui Emil Constantinescu şi a consilierului Mugur Ciuvică ? Abordarea conceptuală ascendentă cu participarea sindicatelor la salvarea industriei României prin dezvoltarea “cercurilor de calitate” (“quality circles” în managementul modern de tip Kaizen) ale muncitorilor, tehnicienilor, inginerilor din fabrici ! Or, în abordarea domnului Mugur Ciuvică, regretatul şi decedatul Virgil Săhleanu ar fi fost “Leninist”, la fel cum îl califică acum Mugur Ciuvică pe academicianul patriot Dinu C. Giurescu.

 5. 6 sadicu octombrie 16, 2013 la 11:52 pm

  Este regretabil ce I se intampla talentatului actor comic,Mihai Bendeac.

 6. 7 Fragmentarium Politic octombrie 17, 2013 la 7:37 am

  Erata: „forma de guvernamant” in loc de „forma de stat”.

 7. 8 Doru Coarna octombrie 17, 2013 la 8:40 am

  Lectia de anatomie a autonomiei… de remarcat „medicul” cu palarie larga si moacele tuturor, concentrati nevoie mare… daca nu le place de ce resuscita ciorbe alterate? Pai e simplu, pt ca se plateste, pt ca se poate schimba ceva cu altceva mai profitabil…

 8. 9 Ghita Bizonu' octombrie 17, 2013 la 9:31 am

  Blogi

  si nimeni nu ii aduce aminte lu Ciuvica cui ii datoram cea mai mare parte a dependentei de gaze rusesti …

 9. 10 grigore octombrie 17, 2013 la 12:48 pm

  inca odata revin cu intrebarea? Romania are un plan national de dezvoltare. in rest numai de bine. si pot sa adaug „onoare muncii”,ca cine stie mai munceste cineva in tara asta

 10. 11 Cris octombrie 17, 2013 la 2:55 pm

  Din Memoriile lui Constantin Argetoianu:

  În toate țările civilizate învățământul primar e pus în sarcina comunelor, numai la noi lefurile învățătorilor grevează bugetul Statului.
  La noi toată lumea e cu cuvântul DESCENTRALIZARE pe buze, însă prin descentralizare toată lumea înțelege numai drepturi, nu și îndatoriri.
  (1930)

 11. 12 Cris octombrie 17, 2013 la 3:08 pm

  Africa, Asia, America de Sud au constituit „confrerii”, ligi care adună statele de pe continentul respectiv sub câteva principii de bază și interese comune.
  Era normal ca și Europa s-o facă. Dezbinarea nu duce la nimic bun. Unirea și discuțiile rezolvă multe probleme.
  Din aceste considerente, cred că MAI BUN e „clubul” acesta decât Uniunea Europeană care a creat ierarhii și elite, frați mai mari și rude sărace.
  Cred că în Consiliul Europei se fac mai multe, mai utile și cu cheltuieli infinit mai mici, decât în UE.
  Cam în toate țările UE curentele antiuniune se amplifică.
  În Marea Britanie multe voci cer referendum pe tema ieșirii din UE.

 12. 13 Cârcotaşu octombrie 17, 2013 la 8:53 pm

  @ Sadicu,

  …ce I se intampla talentatului actor comic…

  Bre, la tălică e valabilă vorba: gura păcătosului adevăr grăieşte
  „actor comic”. Ce i se întâmplă? (auzi „I”, o fi divin?)
  Bre, golăneala nu prea are nimic comun cu actoria!

 13. 14 Pali octombrie 17, 2013 la 10:00 pm

  Stimate Domnule Presedinte Nastase,..va rog din suflet,…pastrati distanta legala !!!Riscati o contaminare grava,…se numeste „om de nimic”!!!Pfuuu,…Gheorghe Frunda cel mai cinstit roman,…acest cameleon….mai rau decat tot ce puteai aduna de pe insula Spinalonga!!!!!!

 14. 15 M.Voicu octombrie 18, 2013 la 12:21 am

  Gândul Info, 15.10.2013: Ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova, aflat pentru a doua oară în faţa comisiei speciale pentru Roşia Montană, a declarat că problema exproprierilor de către RMGC este mai utilă decât dacă ar face-o integral statul român pentru că „e mai rapidă” această modalitate
  E neimportant pentru proiect dacă exproprierea o face sau nu Roşia Montană. …eu nu m-aş încadra în timp, aş ajunge în 2025.” …a declarat SFIDATOR Şova, în timpul şedinţei.
  • În 1978, părinții mei au fost EXPROPRIAȚI de chiar casa de domiciliu și terenul aferent; pe Legea 10/2001 am deschis acțiunea în Justiție și am Hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție din 2009 pentru COMPENSAREA DAUNELOR – NEPUSĂ ÎN EXECUTARE – deci, tot ”MAEȘTRII EXPROPRIERILOR” SUNT LA PUTERE ; la vremuri NOI, tot EI ! 👿

 15. 16 blogideologic octombrie 18, 2013 la 12:33 am

  L-am văzut aseară pe domnul prim ministru Victor Ponta la emisiunea lui Mihai Gâdea. Faţa îi radia de bucurie vorbind despre felul cum va creşte prosperitatea noastră cu Chevron şi RMGC ! Îmi pare rău că spun asta, dar Victor Ponta habar n-are cum funcţionează economia. Nu mai vorbesc despre structura geofizică a unui aquifer. Victor Ponta va rămâne consemnat în istoria acestei ţări cu „performanţa” că a pus în mişcare forţe care au poluat ireversibil aquiferele României.

 16. 17 vsile octombrie 18, 2013 la 7:31 am

  papasha,

  au murit laudatorii traiasca laudele!Hai sa nu exageram inutil si sa nu tropaim precum copii de gradinita care vor treaba mare!

  Ca dupa o boala lunga care este inspre vindecare dl. Nastase are un mare hop sau “hope” deocamdata doar in CEDO daca nu doar in reabilitare dar si atunci petele sunt sterse dar nu!

  Daca Renbrand ar fi fost si cel mai mare futurolog,ar fi schitat cel putin in fata de proiect lectia de anatomie pe corpul Romaniei!

 17. 18 blogideologic octombrie 18, 2013 la 12:42 pm

  Văd că şi Coreea de Nord are mai multe idei pentru dezvoltarea economică high-tech, decât guvernul USL al României ! http://www.lemonde.fr/asie-pacifique/article/2013/10/18/un-consortium-international-va-developper-un-pole-high-tech-en-coree-du-nord_3498243_3216.html

 18. 19 blogideologic octombrie 18, 2013 la 3:31 pm

  Acum, prin coabitare, la cunoscuta incoerenţă a lui Traian Băsescu s-a adăugat incoerenţa mai nouă a lui Victor Ponta.

 19. 20 M.Voicu octombrie 18, 2013 la 5:54 pm

  Gazele de… pe Șest !
  @blogideologic octombrie 18, 2013 la 12:33am ;
  Bulă știe că nu se plasează ”privata” lângă fântână și legea stabilește distanțe minime. S-a făcut vre-un studiu de difuziune prin rocă a ceeace se vrea injectat ? În prima fază de EXPLORARE e obligatoriu a se cere asemenea determinări în fiecare caz în parte, altfel, ”latrina refulează” în fântâni ! 💡

 20. 21 vsile octombrie 21, 2013 la 4:56 pm

  Gazele de sest sunt probabil o varianta de cistig in mod sigur pentru Chevron.
  Toti spun ca ar fi un cistig si pentru buzunarul romanilor! Sincer nu cred, atentie,deocamdata noi avem gaze romanestri suficiente pentru consumul
  casnic,cei care fac industrie in mod normal ar trebui sa importe la pretul pietii si nu sa incerce sa faca damping indirect prin folosirea de gaze sub pretul pietii , adica marfa obtinuta si cu mana ieftina de lucru dar si cu materie prima sub pretul pietii.
  Intrebare; acum cit avem gazele noastre , de ce preturile acestora sunt aliniate la pretul pietii internationale?
  Intrebare;pentru sustinatori acerbi al acestor exploatari de ce nu se exploateaza sisturile de sub munti si de ce numai acelea de sub cimpie, va mai exista agricultura in zonele in care se vor face asemenea exploatari,dar apa din puturile de la adancime , va mai fi apa potabila ,va mai fi apa pentru irigatii?
  Dupa cum am vazut pe la americani si nu numai va reveni cuvintul pieilor rosii , vom avea apa de foc!


 1. 1 Abordări decizionale | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe octombrie 17, 2013 la 10:22 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: