Propunerile ministrului Cazanciuc pentru conducerea DNA

Mai multi prieteni m-au sunat astazi sa ma intrebe daca este adevarat ca procurorul Daniel Volintiru, propus de catre ministrul justitiei, Robert Cazanciuc, pentru a fi adjunctul sectiei de combatere a coruptiei de la DNA, este cel care a instrumentat dosarul „trofeul calitatii”, referitor la afisele electorale din alegerile prezidentiale si parlamentare din 2004, in care eu am fost candidatul PSD.

Raspunsul este Da, procurorul Volintiru a fost adus de la Tg Jiu, de catre Daniel Morar, special pentru acel dosar.

65 Responses to “Propunerile ministrului Cazanciuc pentru conducerea DNA”


 1. 1 Doru Coarna octombrie 11, 2013 la 3:06 pm

  Pai deci cei din sistem care au participat la reconfigurarea clasei politice, trebuie promovati! Credeati ca s-a ales USL-ul? Priviti mai bine faptele, nu vorbele adormitoare…

  Per ansamblu, sistemul asta mananca si se si auto-mananca! Este made in Romania! Nu cred ca meritam, noi romanii, asa ceva… In felul acesta niciodata nu va iesi sigur nimic! In timp ce altii nu stiu cum sa-si ajute economia, cum sa creeze piete, cum sa realizeze parteneriate cat mai profitabile, noi nu stim cum sa ne mai ferim… Bun asa!

 2. 2 Gavrila octombrie 11, 2013 la 3:17 pm

  Cu asemenea prieteni, nu mai aveti nevoie de dusmani, D-le Nastase.
  Se lucreaza insidios si cu metoda pentru a va inabusi fireasca si necesara revenire la conducerea politica a tarii.

 3. 3 vsile octombrie 11, 2013 la 3:27 pm

  Pai cum altfel, doamna care a instrumentat falsa acuzatie de santaj a trustului Intact, un invers al comicului absurd de situatie , victima politica caruia in perioada alegerilor i s-a „taiat cablul”, fiind de fapt grupul Intact a ajuns rapid instrumentata ,doar ca razbunare pentru deserviciile aduce lui Basescu.
  , Am inteles ca si dansa a fost avansata .In cazul lui Volintiru, teatrul absurd ramane fara replica deoarece scenaristul sau regizorul la premiat prin avansare de voluntarul, Volintiru care ar fi inchiso si pe ma-sa daca aceasta l-ar fi simpatizat cumva pe Nastase si nu pe Basescu.

 4. 4 dani octombrie 11, 2013 la 3:35 pm

  Slabi mai sunt cei din USL…Nu sunt în stare să facă nimic cu procentele câștigate la alegeri…Dragnea & Co își merită soarta

 5. 5 papasha octombrie 11, 2013 la 3:41 pm

  CONSTAT CU UN CIUDAT SENTIMENT AMESTECAT DE BUCURIE SI DE MAHNIRE , CA AM AVUT DREPTATE , ZICAND DIN PRIMA ZI CA BALOASA SI SLINOASA COABITARE A BASTARZILOR SI A CIRCARILOR CU NASU’ SI CU FINU’-N SUFLET , E NENOROCIREA TARII SI A NEAMULUI !!!!!!!

  IAR REVIN LA PROVERBELE ALEA DE SLUGI PROASTE SI PERFIDE , CARE NE-AU STRICAT DEMNITATEA ,ALEA CU CAPUL PLECAT , CU MINTEA DE PE URMA , CU MAREA BALADA MIORITA , CU DOINA DE JALE , ETC, ETC .

  VAI DE STEAUA NOASTRA DE NEAM , CATRE CE LOC DE VERDEATA , FARA DURERE SI FARA SUSPIN NE INDREPTAM !

  PS 1 .

  OARE MAREA COMISIE PARLAMENTARA SE VA OCUPA SI DE DECLARATIILE EXTRAORDINARE ALE GENERALULUI AURICA ROGOJAN SI ALE COLONELULUI GHEORGHE OANCEA IN LEGATURA CU DOSARUL DESCHIS PT. EXCROCHERIA BURSIERA DE LA ROSIA MONTANA ?

  http://www.cotidianul.ro/unde-a-disparut-dosarul-rosia-montana-224241/

  http://www.cotidianul.ro/speculatia-bursiera-rosia-montana-gold-corporation-s-a-construit-prin-mita-inalta-coruptie-politica-si-tradare-de-tara-224248/

  PS 2 .

  Este oare adevarat ce zice SKY NEWS , si anume CA FRANTA ESTE SI VA RAMANE FRACK FREE ???

  Consiliul s-a pronuntat in cazul Schupbach Energy (SUA), care atacase constitutionalitatea legii antifrack din Franta. Decizia: Legea este constitutionala. Schupbach pleaca acasa cu buza umflata si fara a primi nicio despagubire (cerusera despagubiri imense statului francez). Legea franceza antifrack ramane in picioare! Francezii nu vor fi exterminati ca romanii , PT. CA SUNT MULT MAI TARI IN COJONES .

  http://www.skynews.com.au/world/article.aspx?id=914288

 6. 6 Bogdan Alexandru Caprarescu octombrie 11, 2013 la 3:48 pm

  Domnule Adrian Nastase,

  Va rog sa luati o pozitie publica cu privire la acuzatia cu numarul 12 din documentul The Mafia Agency (https://docs.google.com/file/d/0B0-IMHveWpS7NjdvMW9LenBpMlk/edit?usp=sharing), acuzatie care va implica si pe dumneavoastra:

  „Accusation 12: I accuse Traian Basescu, CIA, SRI, SIE, and Alexandra Hila of defrauding the 2004 Romanian presidential elections. I accuse Traian Basescu, CIA, and SRI of abducting the Romanian journalists Marie Jeanne Ion, Sorin Dumitru Miscoci, and Eduard Ovidiu Ohanesian.

  Both Nastase and Basescu slept with Hila, but CIA chose Basescu as the next president of Romania. However, Basescu knew that Nastase would be again an opponent in five years term. Therefore, with the support of CIA, he plot the abduction of Romanian journalists in order to strengthen his power and forged criminal charges against Nastase in order to put an end to his political career.

  Frustrated by the situation, Nastase publicly recommended the movie Mr. & Mrs. Smith in an attempt to make me realize who I was living with. After that, he simulated a suicide attempt with a Smith & Wesson pistol before being put in the jail.” (paginile 14-15)

  Bogdan Caprarescu
  http://standing-for-human-rights.blogspot.com

 7. 7 nastase octombrie 11, 2013 la 3:59 pm

  Bogdan Alexandru Caprarescu,

  Nu-mi pierd vremea cu ciudati…

 8. 8 Georgette Schwarz (@avrenim50) octombrie 11, 2013 la 4:51 pm

  @dani, slab este poporul, iar USL-ul reprezinta doar o particica a acestui popor indolent si lipsit de demnitate 😦

 9. 9 exasperat octombrie 11, 2013 la 4:57 pm

  Vă vreau în arenă! Vă simt lipsa, vi se simte lipsa!

 10. 10 nastase octombrie 11, 2013 la 5:23 pm

  exasperat,
  Nu imi este clar cine se bate cu cine…

 11. 11 serbanfl octombrie 11, 2013 la 6:01 pm

  O schemă ca la biliard – lovitură cu două mante?!

 12. 12 Cris octombrie 11, 2013 la 6:17 pm

  După 1990 media isterică și, firește, partizană (pentru că nu există media imparțială) a acuzat bezmetic politicieni și demnitari, fiindcă nimeni nu putea să o pedepsească pentru minciuni.
  Această media i-a băgat în cap populației că toți sunt corupți și hoți și o fură pe ea, pe populație (care e cinstită nevoie mare).
  Procurorii deschideau anchete dar, lucrând conform Codului Penal și legilor, nu puteau să trimită oamenii în judecată pe articole de ziar și presupuneri.
  În 2004 Băsescu promitea (european și constituțional) în campanie că îi va împușca cu mâna lui pe miniștrii asupra cărora PLANEAZĂ suspiciunea de corupție.
  UE, văzând acuzațiile care cădeau în țară ca ploaia, a zis: condamnați-i dacă sunt vinovați!
  În 2005 Băsescu și Macovei și-au zis: facem orice ca să demonstrăm UE că noi suntem campionii luptei anticorupție.
  Primul pas a fost schimbarea procurorilor care nu vroiau să facă abuzuri. Noii procurori au început să facă dosare încălcând toate codurile și forțând legile, dar judecătorii nu condamnau.
  Băsescu a schimbat și judecătorii, cu directiva: condamnați, orice ar fi!
  Cineva l-a întrebat: și ce-o să faceți dacă nu vor condamna? că sunt inamovibili.
  Băsescu: eta na! inamovibili… Dăm o lege și-i schimbăm. (când au auzit judecătorii…).
  Codruța, când i se terminaseră toate prelungirile la Parchetul General: procurorii merită să fie conduși de șefi competenți aleși transparent (ea și Morar au fost aleși transparent nevoie mare. Macovei a zis: să fie Morar și Kovesi!, iar Băsescu a zis: să fie!).
  Băsescu se conversa deseori cu Morar la telefon (după cum au adeverit amândoi), și chema judecătorii la cafea.
  Ai zice că vajnicii luptători anticorupție au 90% simpatie în rândurile populației. De unde? Băsescu are 10%, iar în dec. 2012 s-a votat masiv împotriva lui; Macovei a luat doar 206 voturi din 3000, în partidul ei.
  ASTA e cu „volintirii”…

 13. 13 centru octombrie 11, 2013 la 6:24 pm

  Frumos .
  Nu foarte departe de ticalosia abjecta a lui Rus din iunie anul trecut – trimiterea politailor sub ochii tuturor camerelor , la zece noaptea , la domiciliu . Si cat cinism ” pentru a-l proteja , simteam ca nu este bine ” . Si scuza de complexat fanariot : ” sa nu ne facem de ras la CNN ” .
  CNN egal Dumnezeu .
  Mizerabilul . Raspundem cu totii odata pentru tot .
  Eu interpretez si abandonarea criminala a proiectului Autostrazii Transilvania – inceput in Bihor si Cluj , cu multi bani cheltuiti – tot ca o agresiune mascata impotriva celui care a lansat acest proiect gigantic , Adrian Nastase .
  Nici cu marii prim-ministri de astazi nu mi-e rusine – n-au facut nimic ca sa va apere , sa salveze aparentele – dar au facut efectiv ceva in 18 luni , altceva decat sa vorbeasca ?
  Fara Adrian Nastase prietenii din partid duc partidul si alianta intr-o fundatura tip CDR-ul imbecil si ineficace al lui Ciorbea si Constantinescu .

 14. 14 Luminita Arhire octombrie 11, 2013 la 6:49 pm

  Am fost o singura data , pentru o marturie , intr-o sala de judecata . Am spus ce aveam de spus –cateva cuvinte , si atat . Deci nu stiu prea multe despre desfasurarea unui proces .
  Aflu insa acum ca un martor – un inculpat ( multi au inceput ca martori si au sfarsit ca inculpati ) , aflandu-se probabil sub juramant , marturiseste in sala de judecata ca procurorul i-a spus : „vei fi un erou national daca ni-l dai pe Nastase ; e un om care a facut mult rau tarii ”. Omul se numeste Vasile Cristian si nu s-a indoit . Rezultat : sase ani de inchisoare . Doamna Irina Jianu povesteste si ea , tot in sala de judecata si tot dupa ce a jurat pe Biblie , ca procurorul i-a soptit ca , desi o considera vinovata , o scapa de inchisoare „daca ni-l dai pe Nastase ”. Doamna nu s-a indoit . Rezultat : sase ani de inchisoare . Bogdan Popovici spune si el „daca sunt doi oameni care n-au stiut nimic despre toate astea , unul este sotia mea , celalalt este Adrian Nastase ”. Rezultat : sase ani de inchisoare pentru el si bonus , cam tot atatia pentru sotie ( eu personal sunt convinsa ca in cazul lui Bogdan Popovici , factorul de presiune a fost nu libertatea lui , ci libertatea doamnei Popovici ) . Este vreunul dintre cei trei acuzat SI de sperjur ? Parca nu … deci sunt credibili si marturia lor se intregistreaza ca o marturie valabila .Nici o tresarire pe fata Onoratei Curti ; nici un fior interior . Si mascarada continua … Trei marturii valabile si CSM –ul lui Danilet nu-l intreaba nimic pe procuror . Inspectia Judiciara nu se azvarle sa-i spele reputatia , punandu-i pe cei trei la zid , pentru „ minciuna ”din fata Onoratei Curti .Totul se sterge cu buretele , ca si cum nu s-ar fi intamplat …
  Nu , in felul acesta sistemul nu se poate vindeca ; si nu cred ca schimbari in functii sau legi noi , pot ameliora ceva . Eu vad SISTEMUL asa cum il vedea Stefan Haym in „Relatare despre regele David ”– ermetic , legat definitiv prin complicitati intre paliere , corupt , mincinos , abuziv , insensibil .
  In vara trecuta , un mare numar de magistrati – judecatori , precizez , si nu procurori , care , in marea lor majoritate , dupa ce si-au clamat atat de sonor statutul de MAGISTRATI asa zis INDEPENDENTI , s-au incolonat frumos in spatele lui Daniel Morar si au semnat tot ce le-a pus el sub nas – pareau hotarati sa faca SCHIMBAREA . Ma intreb , unde sunt , ce fac astazi si mai ales ce cred astazi , acei judecatori?

 15. 15 papasha octombrie 11, 2013 la 6:59 pm

  @ AN

  Felicitari Coane ce comentariu superb …… ” Nu imi este clar cine se bate cu cine…” !

  Ce gunoaie de oameni ; am auzit ca si la cel mai nenorocit bordel de curve bete si drogate , exista o lege pe care daca o calci , te bate pestele in gura , ca pe coasa !

  Chiar suntem blestemati sa ramanem slugi si/sau sa disparem ?

 16. 16 Taranul octombrie 11, 2013 la 7:06 pm

  Noaptea mintii,teatru absurd,sau ce dumnezeu este asta!?Pentru ce ati cerut puterea pigmeilor,cirlanilor,sa va bateti joc de noi?Plecati dracului de la guvernare si lasati-l sa conduca el,m-am saturat de figuratia voastra.Sa vedeti voi dosare ce urmeaza de acu!

 17. 17 Taranul octombrie 11, 2013 la 7:09 pm

  Daca unul din distinsii blogeri poate sa ma lumineze si pe mine,un taran cu ceva carte,v-as fi recunoscator.Eu nu mai inteleg nimic!

 18. 18 ZeV octombrie 11, 2013 la 8:01 pm

  Taranul
  Asta e, daca l-ati ascultat pe Victor Ponta si ati consumat de 0,2 la mie fara sa stati la masa…
  😉 😉

 19. 19 ZeV octombrie 11, 2013 la 8:19 pm

  Una peste alta, procurorul Volintiru stie ca risca semnificativ daca va continua sa comita abuzuri. Pana la urma, se poate remarca o tendinta de scoatere din obscuritate a activitatii procurorilor, inclusiv datorita Mediei, ceea ce induce in randul acestora un disconfort substantial, resimtit pana ,,sus”, la nivelul adevaratilor procurori generali ai Romaniei (Haineala si Stanciu n.r.). Faptul ca se ofuscheaza tot mai des, distinsii procorori coordonati de Beria de la Cotroceni prin atent dar disperat programate semnale subliminale pe sticla, este un semn bun..inseamna ca se simt restransi in multiplele grade de libertate cu care au fost obisnuiti, adica, vor trebui sa analizeze mai aplicat daca merita sa se joace cu legile la limita abuzului.
  Este un castig al actualei perioade pe care o traversam cu ceva greutate, putin remarcat, dar perfect real.

 20. 20 Radu Humor octombrie 11, 2013 la 8:33 pm

  Se pare că România este o ţară eminamente pierdută la masa de joc a Istoriei.
  Când cei care au făcut dosare ce nu stau în picioare nici cât un ţânc de două luni ( Voluntiru a lui Năstase şi Popovici a lui Voiculescu).
  Şi asta la intervenţia făţişă a unei puteri străine adusă la rândul ei în situaţia de pudel a unor interese malefice, nu doar nouă, se poate spune cu adevărat că le-a luat Dumneyeu mințile !
  Ceea ce se întâmplă acum în România va marca totuși începutul unei treziri naționale, pentru că românii au ajuns la limita batjocurii.
  Chiar şi a răbdării. 🙄
  Dar pentru asta cei care știu trebuie să spună, iar cei care pot, să o facă !

 21. 21 Radu Humor octombrie 11, 2013 la 8:37 pm

  Lipseşte esenţialul:
  Când cei care au făcut asemenea dosare,sunt răsplătiţi în cea mai cruntă bătaie de joc cu asemenea funcţii de răspundere, înseamnă că s-a ajuns prea departe !

 22. 22 Roxana Iordache octombrie 11, 2013 la 8:47 pm

  @nastase.Textul e de-un umor negru scurt şi irezistibil. 😛

  Aia cu cine cu cine se bate e de asemenea. 😆

 23. 23 Mircea Berinde octombrie 11, 2013 la 9:56 pm

  Nu imi este clar, daca cele de pe Wikipedia-s adevarate, cum a putut domnul Nastase sa… Stiti, Catalin, viclean copil de curte…
  ***************************************************************************************
  A intrat în politică în 2001 la invitația lui Adrian Năstase[necesită citare], căruia i-a fost asistent la catedra de Drept Internațional Public. Adrian Năstase i-a remarcat curajul politic și i-a propus un rol în Guvernul României: șef al Corpului de Control al Guvernului. Tot Adrian Năstase i-a fost și coordonator al lucrării de doctorat, terminată în 2003.
  În noiembrie 2003 a fost ales președinte al Tineretului Social Democrat, funcție pe care a ocupat-o până pe 18 noiembrie 2006.
  În iulie 2003 a devenit vicepreședinte al Partidului Social Democrat (PSD). A îndeplinit această funcție până în 10 iulie 2004, când a avut loc o restructurare în PSD, prin suspendarea delegației permanente și înființarea unui Birou Coordonator. Cu acest prilej, Adrian Năstase a declarat că activitatea lui Ponta de finalizare a negocierilor de integrare este foarte importantă.[necesită citare] Pe 10 decembrie 2006, la congresul PSD, a fost reales vicepreședinte al acestui partid.
  ****************************************************************************************
  Oricum, nu pot spune decat „Nastase 10 clase (peste actualii oameni de la conducerea tarii)!

 24. 24 nelui octombrie 11, 2013 la 11:39 pm

  Intrebarea mea este va fi oare cineva care sai ancheteze neregulile facute de Basescu si toata gasca asta care a pus romania in genunchi . Tentatia oamenilor este ca toti sint cam la fel .

 25. 25 blogideologic octombrie 12, 2013 la 6:41 am

  Vreau să introduc acum un roman-parabolă, foarte contemporan – abia lansat pe piaţa cărţii!- privitor la principiile economiei politice instituţionale. Mi-a atras atenţia dintr-o mulţime de motive. În primul rând din amintirea unei anchete la Securitate. Eram student la facultatea de Fizică de la Universitatea din Bucureşti, în ultimul an, şi eram investigat în legătură cu profunzimea cunoştinţelor mele în psihologie ! Pentru că, eram avertizat : “Dumneata ai intrat pe domenii care se referă la schimbarea organizaţiei economice !” În mod evident, acel anchetator de la securitate era mult mai citit decât mine în respectivul domeniu. Trebuie să recunoaştem şi asemenea lucruri. De unde la aflase ? Indivizi precum Mihai Pacepa vâjâiau prin toată Europa ! În fine, să revin la carte. Autorul se numeşte Dave Eggers. Cartea este popularizată şi de NYT http://www.nytimes.com/2013/10/10/business/media/the-circle-a-novel-by-dave-eggers-prompts-debate-on-technology.html?pagewanted=1&hpw , şi de Reuters http://blogs.reuters.com/felix-salmon/2013/09/30/how-dave-eggers-gets-silicon-valley-wrong/

 26. 26 Doru Coarna octombrie 12, 2013 la 8:24 am

  Nu se bate nimeni cu nimeni, toti se bat cu banul public, p-asta toti vor sa-l ia prizonier! Argument: din moment ce 40 mld euro este evaziunea ANUALA in Romania, iar Rosia Montana ne-ar putea aduce, in cel mai bun caz, vreo 4-5 mld in vreo 15 ani, pe langa lacurile cu cianuri, este clar! E vorba despre zvast, si nicidecum despre nevoile economiei, ale populatiei, ale bugetului, despre dezvoltare, locuri de munca sau nivel de trai!

  Cata vreme evaziunea cica nu poate fi combatuta, se intelege ca se urmaresc „beneficiile” ei, ca si in cazul privatizarilor fortate! Pana si in cazul maidanezilor s-a urmarit tot extragerea banului public, s-a mediatizat la infinit si apoi pana si parintii si-au evaluat suferinta… in euro! Practic, bunica le-au adus un ban in casa…

  Cred ca trebuie sa credem in rocada Basescu-Ponta, indiferent de jocul ce-l joaca cei doi, a fost blat inca de pe vremea lui Boc care a refuzat sa vanda, si va continua inca zece ani! Cu orice pret! Care-i asul? Intreaga clasa politica va lupta pt rocada, daca dintr-o dimineata statul de drept va incepe sa lupte NUMAI cu evaziunea, caci au de ales: ori ii cauta pe toti pt coruptie, ori accepta sa piarda temporar niste bani negri din evaziune si rocada… eu cred ca toti vor alege a doua varianta, care orice s-ar spune, asigura liniste si furt linistit zece ani, adica nu-i de colo, nicaieri si nimeni nu poate oferi asemenea garantie!

  In rest se stie, tot ce-i rau vine impus de afara, tot ce-i bun se datoreaza strict patriotismului celor doi, ma rog, al unuia mai mult decat al celuilalt, dar al ambilor mult mai mult decat al tuturor celorlalti luati impreuna, iar asta trebuie bine precizat… evident, patrioti sunt si ai lor, restul insa nu pt ca nu muncesc…

  Dle Nastase, acum ca-i clar cine cu ce se bate si cat va dura asta, cred ca ne vom simti tare bine pe blogul asta, daca nu va propune vreun zbanghiu vreo lege…

  Exista insa si o suparare, eu mi-am temperat-o demult dar altii trebuie sa faca eforturi ca s-o accepte in viata lor, zece ani: alta solutie nu exista! Decat doar daca se produce Apocalipsa, descalecarea, Inaltarea, chestii d-astea… nici asteroidul n-ar schimba proiectul!

  Ca ies unii in strada, poate chiar toti? Pai intai ii bate nat, apoi CCR va scoate hartia, iar restul vor derula urmaririle…

  Putem schimba ceva in bine si pt noi? Desigur, ne putem face parte proiectului, ne putem abtine, sau putem milita pt mici avantaje, de exemplu sa scada nitel TVA-ul la carnea de import Ungaria si la cirese, cam atat… In rest, ceea ce nu se fura se „corecteaza” prin cursul valutar liber…

  Normal ca in timpul acesta aia vor ajunge pe Marte, altii vor descoperi leacurile tuturor boalelor, altii vor suprapune autostrazile iar altii vor trece la saptamana de 4 zile locuind in orase ridicate pe mare, noi insa s-ar putea, dar nu este deloc singur, sa reusim sa stapanim problema maidanezilor…

  Cinste lor, cinste lor, cinste lor hingherilor…

 27. 27 Marian Nicolae octombrie 12, 2013 la 8:27 am

  Opinie Andrei Chirileasa, editor Piete de Capital

  După opt ani, începe să se închidă cercul la Fondul Proprietatea, cel mai mare tun din istoria României

  joi, 20:14 Autor: Andrei Chirileasa, Ziarul Financiar

  Citeste si:
  Fondul Proprietatea răscumpără 600 de milioane de acţiuni la preţul de un leu, cu 34% peste preţul de pe bursă
  Investitorii, scoşi din letargie de Fondul Proprietatea

  Decizia Fondului Proprietatea de a răscumpăra prin ofertă publică 600 de milioane de acţiuni la preţul de un leu este doar primul pas în procesul de lichidare a fondului.

  Direcţia este clară: în următorii ani fondul îşi va vinde activele bucată cu bucată şi le va împărţi banii acţionarilor, care acum sunt străini. În joc sunt active de 15 miliarde de lei (3,42 miliarde de euro), din averea României, care acum e în mâini private.

  În 2005, statul a pus această avere sub formă de pachete de acţiuni la cele mai valoroase companii din România (20% din Petrom, 15% din Romgaz, 20% din Hidroelectrica, 15% din Transgaz, etc.) în Fondul Proprietatea al cărui scop era să-i despăgubească pe foştii proprietari ale căror active au fost confiscate de regimul comunist.

  În loc să le dea bani, statul le-a dat acţiuni la Fondul Proprietatea.
  Pentru 100.000 de lei despăgubire – 100.000 de acţiuni, promiţându-le că-şi vor putea vinde acţiunile cel puţin la acelaşi preţ (1 leu) pe bursă.
  Dacă nu chiar mai mare.

  În şase ani (până în septembrie 2011) statul a împărţit toate acţiunile la FP (13,77 miliarde de acţiuni). Cei care le-au primit au aşteptat în zadar ca acţiunile lor să ajungă la un leu.

  În primii ani, Fondul Proprietatea a fost administrat de stat. Clienţii politici (Daniela Lulache, Ionuţ Popescu) au încasat salarii de zeci de mii de euro pe lună fără să facă nimic, în timp ce alţi clienţi politici, dar şi speculatori internaţionali, au cumpărat acţiunile foştilor proprietari, care nu erau listate pe bursă, la preţuri de nimic. La finalul lui 2008 – începutul lui 2009, titlurile FP se cumpărau cu 0,1 lei. Adică cine avea de recuperat 100.000 de lei pentru casa confiscată de comunişti, lua pentru acţiuni doar 10.000 de lei.

  În septembrie 2010, statul a adus un grup străin să administreze FP, pe americanii de la Franklin Templeton, plătit nu cu zeci de mii de euro, ci cu milioane de euro pe an, iar în ianuarie 2011 acţiunile au fost listate la bursă. Asta nu a schimbat însă prea mult lucrurile. În prima zi de tranzacţionare la bursă, acţiunile au fost cotate la 0,6495 lei, departe de ţina de 1 leu promisă de stat. Apoi, preţul a scăzut până a ajuns la 0,42 lei.

  Timp de doi ani, Templeton a asistat neputincios cum acţiunile se tranzacţionau pe bursă la jumătate din valoarea lor reală (0,5-0,6 lei).
  În acest timp, transferul acţiunilor a continuat, de la foştii proprietari de această dată către fondurile străine (Elliott, City of London şi alţii necunoscuţi). În doi ani după listare, străinii au cumpărat cel puţin 40% din FP la jumătate din valoarea lui reală.

  Acum, a sosit vremea scadenţei. Cei care au investit îşi vor banii. Au cumpărat acţiuni la o fracţiune din valoarea lor reală şi vor să le vândă la preţul corect. Doar că la preţul corect nu cumpără nimeni. Care-i soluţia?
  Să le cumpere fondul. Dar ca să facă rost de bani, fondul trebuie să-şi vândă activele. Rând pe rând, va vinde Petrom, Romgaz, Hidroelectrica. Nu dintr-o dată, dar probabil că în 2-3 ani fondul va fi mult mai “suplu” decât acum.

  Spre deosebire de foştii proprietari, care nu au ştiut ce să facă cu acţiunile, acţionarii actuali ai FP ştiu foarte bine. Elliott e recunoscut în întreaga lume pentru modul în care reuşeşte să stoarcă sute de milioane sau chiar miliarde de dolari din investiţiile pe care le face. Acum se judecă cu Argentina pentru a recupera 2 miliarde de dolari, după ce a cumpărat obligaţiunile statului argentinian, aflat în faliment, pentru câteva sute de milioane de dolari.

  La fel va stoarce şi FP. A investit 260 de milioane de euro pentru 18% din fond şi vrea să scoată măcar dublu, să vândă la valoarea reală.

  Şi ca ei sunt alţii. Pe masă sunt profituri de circa 1,5 miliarde de dolari cât reprezintă diferenţa dintre valoarea activelor fondului şi preţul total plătit de cei care au luat acţiunile la discount şi le au acum în portofolii. 1,5 miliarde de euro profit din care un miliard de euro va ieşi din România în următorii ani şi va ajunge în conturile acestor “prădători”.

  O mega-afacere pentru fondurile străine, dar o pierdere uriaşă pentru România. Iar întrebarea e cine plăteşte?

  De ce a fost nevoie de Fondul Proprietatea?

  Pe foştii proprietari nu i-a despăgubit. Cei care au primit acţiuni au încasat doar o parte din valoarea lor reală, iar alte zeci de mii aşteaptă acum Fondul Proprietatea II al lui Ponta.

  Bursa nu a dezvoltat-o. Fondul le-a dat o pâine de mâncat brokerilor în ultimii doi ani şi jumătate, şi a adus nişte capitaluri speculative pe piaţă, dar în câţiva ani va dispărea.

  Au câştigat în schimb spceulatorii, care au cumpărat acţiuni înainte de listare la preţuri foarte mici, şi fondurile străine care au cumpărat după listare, la preţuri de asemenea mici, şi Templeton, care a adunat deja 24 de milioane de euro (în trei ani) pentru administrarea fondului.

  Care era alternativa?

  Ca statul să vândă începând din 2005 pe bursă pachetele de acţiuni pe care le-a pus în Fondul Proprietatea. Poate că nu ar fi încasat 15 miliarde de lei, dar 10 miliarde tot ar fi luat. Zece miliarde pe care i-ar fi împărţit pentru despăgubiri, ceea ce oricum ar fi fost mai mult decât ce au încasat foştii proprietari din vânzarea acţiunilor.

  Şi ar fi dezvoltat şi bursa. În acest moment am fi avut Romgaz, Hidroelectrica, Poşta Română, Aeroportul Otopeni şi alte companii importante listate pe bursă şi ar fi avut şi companiile private de unde să se finanţeze.

  Fondul Proprietatea răscumpără acţiuni. Aşa şi? Pe noi cu ce ne ajută?

 28. 28 Marian Nicolae octombrie 12, 2013 la 8:48 am

  Europa este împinsă pe calea către sărăcie şi disperare colectivă de politicile de austeritate

  ieri, 00:03 Autor: Marius Oncu, Ziarul Financiar

  Politicile de austeritate adoptate ca răspuns la criza datorilor din ultimii ani împing Europa într-o perioadă prelungită de sărăcie, şomaj ri­dicat, excludere socială, accentuare a ine­galităţii şi disperare colectivă, arată un studiu al Fe­deraţiei Internaţionale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii.

  „În timp ce alte ţări combat cu succes sărăcia, în Europa creşte. (…) Consecinţele pe termen lung ale acestei crize nu au apărut încă.
  Problemele vor fi resimţite timp de decenii, chiar dacă economia îşi revine în viitorul apropiat. (…) Ne întrebăm dacă noi, la nivelul continentului (Europa, n.r.) înţelegem ce ne-a lovit“, notează organizaţia internaţională, citată de cotidianul britanic The Guardian.

  Sondajul Crucii Roşii, derulat în prima ju­mătate a acestui an, a vizat cele 28 de state membre ale UE şi 14 ţări din Balcani, Europa de Est şi Asia. În UE, impactul puternic al crizei nu s-a limitat la periferia zonei euro, ci s-a întins şi către state „de succes“, precum Germania sau ţările nordice.

  În pofida succesului Germaniei de a evita rate ridicate ale şomajului, un sfert dintre persoanele angajate au salarii mici. Astfel, jumătate din noile contacte de muncă de după 2008 sunt slab plătite, cu normă redusă şi de obicei fără contribuţii la asigurări sociale.

  În statele baltice şi Ungaria, până la 13% din populaţie a părăsit ţara în ultimii ani din cauza dificultăţilor economice. Studiul notează un trend tot mai puternic de migraţie, în principal dinspre Est spre Vest, în căutare de locuri de muncă. Criza locurilor de muncă este una dintre cele mai grave probleme pentru UE şi zona euro.

  Dintre cei peste 26 de milioane de şomeri din UE, 11 milioane nu au mai lucrat de peste un an, dublu comparativ cu 2008, când a izbucnit criza financiară la nivel global.

  Ratele şomajului în rândul tinerilor variază între 33% şi 60% într-un sfert dintre ţările analizate. La fel de distructiv pentru familii este şi şomajul pentru categoria de vârstă 50-64 de ani, aproape dublu la nivelul UE faţă de 2008.

  În pofida presupusului succes al Germaniei, motorul economic al Europei, studiul foloseşte chiar cea mai mare ţară a UE pentru a ilustra creş­terea discrepanţelor de bunăstare şi ridică semne de întrebare referitor la modelul tra­diţional european, al economiei de piaţă sociale.

  Potrivit unui studiu al fundaţiei Bertels­mann, circa 5,5 milioane de germani au căzut în ulti­mul deceniu din clasa de mijloc în cea a veniturilor scăzute, în timp ce aproximativ 500.000 au intrat în rândul celor cu venituri ridicate.

  Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.10.2013

 29. 29 Cornu octombrie 12, 2013 la 8:56 am

  Basescu, Macovei si restul slugilor basiste sunt protejate de slugile lor din DNA, CCR, SRI, SIE, CSM si alte structuri de sorginte comunista. Cei care reduc basistii strict la Basescu si nu observa ca javra ordinara e doar exponentul unui sistem corupt format din securistii si slugile ceausiste, vor fi foarte dezamagiti cand vor constata ca dupa plecarea lui Base nu se va schimba mare lucru.

  Sa ai 70% in parlament si sa fii neputincios, mi-aduce aminte de cantecul lui Irina Loghin: „aoleu ce-al dracu e, sa ai bani sa n-ai cu ce, aoleu ce-al dracu-ti vine, sa ai bani sa n-ai cu cine…”

  Somnul ratiunii naste monstrii ca Basescu, Boc, Udrea, Blaga, Berceanu, Videanu, Ungureanu, Macovei, Predoiu, Falca … in timp ce zilnic, intonam „Desteapta-te romane …”

 30. 30 George Ban octombrie 12, 2013 la 9:36 am

  E un bocet general pe acest blog! Ba ca ne incaleca Basescu, ba ca nu ne place Ponta … In vremea lui Boc scriitorii pe blog erau mult mai calmi. Il vreti inapoi, spuneti clar!

 31. 31 ZeV octombrie 12, 2013 la 9:42 am

  Doru Coarna
  Domnule, mai termina cu asazisa ,,rocada”, ca ne-ai innebunit de cap cu acest scenariu penibil..
  Daca, prin absurd, aceasta se va realiza, te vei simti bine pe blog de unul singur, pentru ca eu voi merge la muntele Athos, cel putin pentru un timp lung. (Z)
  Mai in gluma, mai in serios, nu este exclus ca Ponta sa ramana singurul candidat viabil al USL, dupa atitudinea de bebelus a domnului Antonescu vis a vis de justitie….dar mai este timp sa apara tot felul de neprevazute (de noi n.r.) pana la alegerile din 2014, sau 2015.
  (Z)

 32. 32 ZeV octombrie 12, 2013 la 9:49 am

  Citesc in ultimul timp tone de pareri, inclusiv ale unor jurnalisti, despre cum nu trebuie facute privatizarile, despre cum nu trebuie schimbat sistemul fiscal, despre cum nu trebuie sa exploatam resursele, despre tot si toate, dar cu un NU mare in fata. Toata lumea este experta in toate cele, toti vor sa se schimbe ceva, evident doar in exterior fata de ei insisi, dar fara sa se modifice nimic esential.
  Mai romanilor…v-ati ţicnit ? Sau Basescu a castigat ? Sau..si una si alta ?
  (Z)
  Daca vreti ca ceva sa NU se faca, cereti, in strada. iesirea Romaniei din UE si NATO.
  Unde esti, nea Iancule ?
  Jos Basescu !
  Jos procurorii aserviti dictaturii !

 33. 33 Cris octombrie 12, 2013 la 9:53 am

  Din Memoriile lui Constantin Argetoianu:

  Guvernul Marghiloman (mart.-oct. 1918) s-a constituit aproape în întregime cu ostateci de la București (cei care rămăseseră sub ocupația germană).
  Am plănuti atunci cu Averescu și Grigore Filipescu să facem un partid.
  După îndelungi observații am văzut că singura pârghie să miște masele era încrederea într-un om. Se văzuse în timpul războiului: nici făgăduiala împărțirii pământului, nici exemplul bolșevizării trupelor rusești, nici spanacul patriotic distilat prin gurița reginei și prin penița lui Iorga nu fuseseră în stare să trezească tranșeele. Ele nu s-au trezit decât la glasul lui Averescu.
  Față de oroarea pe care toată lumea o manifesta încă împotriva partidelor și spiritului de partid sau de gașcă, noua noastră formațiune nu trebuia să poarte numele de partid, ci de ligă, în care ar putea să intre, în vederea unei lupte comune bine definite, pe lângă persoane individuale, grupări și asociații deja constituite care nu și-ar pierde personalitatea.
  Dat fiind scopul principal al încercării noastre de a opune masele largi ale poporului oligarhiilor de îmbuibați înregimentați în partide, m-am gândit că cea mai bună titulatură ar fi Liga Poporului.
  Eram pregătit să pun multă apă în vin, și intransigența mea de dinainte de război pierduse mult din rigiditate.
  După toate câte se întâmplaseră și se puteau întâmpla cu revoluția rusă în flanc, socoteam că nu se mai putea da înapoi. Exproprierea și sufragiul universal erau două reforme absolut necesare.

 34. 34 Ghita Bizonu' octombrie 12, 2013 la 9:55 am

  Georgette Schwarz (@avrenim50)

  Hm .. si ma rog poporul cer vina are ca dupa ce a votat cum a votata la parlamentare s-a ajuns la coabitare? Ca un profsor de drept ia lecti de drept(i! !!! anti)constitutional de la un ofiter de marina ?! Cu aplicatie – ce io l-am promovat pri9n egzamene pe Victor ?! Io ipam data votu si ptr ca ma crezutr ca e ceva de capul lui!!! Si am crzut ca a ajuins pres de partid ptr oaresce calitati!!!

 35. 35 Cris octombrie 12, 2013 la 10:11 am

  Când Genică Boerică și Nelu Iordache fac denunțuri din închisoare la adresa lui Năstase și Silaghi, ele SUNT luate în considerare.
  Când Irina Jianu și Bogdan Popovici fac denunțuri la adresa procurorilor, ele NU SUNT luate în considerare.

 36. 36 Cris octombrie 12, 2013 la 10:18 am

  Văd că unii îi reproșează USL că are 70% și nu face nimic ca să oprească abuzurile.
  Să vorbim la concret!
  Ce ar putea să facă USL?
  Să dea afară procurorii?
  Să dizolve CSM?
  Să-i cheme pe șefii procurorilor și să le ceară socoteală?
  Să-i sancționeze pe cei care i-au șantajat pe învinuiți?
  Să dea afară judecătorii?
  Să spună cineva ce poate să facă USL fără să încalce legile, separația puterilor și Constituția!
  Crede cineva că, dacă n-ar fi fost numită Codruța, ci altcineva necontroversat, procurorii DNA ar fi devenit peste noapte corecți toți?

 37. 37 violet octombrie 12, 2013 la 10:35 am

  Ministrul Cazanciuc, adică acel om desemnat de Ponta ( USL ? ), în compromisul cu Băsescu, în urma căruia a ajuns Kovesi la DNA…
  Dacă dispăreau toţi procurorii din România, tot nu putea să fie numit omul lui Morar/Băsescu, adică acela care a făcut abuzul incredibil, halucinant şi în premieră absolută În justiţie din Trofeul Calităţii. Repet, dacă nu mai exista niciun alt procuror, poate trebuia căutat un absolvent cu IQ mare care să suplinească lipsa de experienţă.

  Domnule Năstase, TOŢI oamenii importanţi din jurul lui Ponta duc la Băsescu Traian:
  – socrul lui Ponta, Ilie Sârbu, cel care a recunoscut ticluirea alianţei de vis, la sfârşitul lui 2008, când a fost, practic, deturnat votul populaţiei;
  – cuscrul lui Ponta, Gabriel Oprea, reevaluatul lui Băsescu;
  – naşul de cununie al lui Ponta, directorul SRI, George Maior etc.

  Despre ce vorbim deci?

  P.S. Dacă mai continuă mult aşa, va mai pierde PSD din voturile şi aşa împuţinate. Pentru că demult nu mai e PSD ce a fost. Trebuie să fie foarte înfumuraţi liderii PSD să nu recunoască acest lucru. Dar el s-a văzut la ultimele alegeri, unde, împreună cu PNL, a obţinut nepermis de puţin, la urma urmei, faţă de ce reuşea nu cu mult timp înainte, singur. Brăila e un exemplu clar în acest sens. Rezultatul e că pot avea şanse tot felul de făcături politice mascate de-ale lui Băsescu, pentru că românul a ajuns la disperare.

 38. 38 blogideologic octombrie 12, 2013 la 1:23 pm

  @ Cornu
  ‘Cântăm „Deşteaptă-te, române” /
  Şi se trezesc din somn străinii’
  Ion Diordiev (Gheorghiu), poet transnistrean

 39. 39 Fragmentarium Politic octombrie 12, 2013 la 1:57 pm

  Noaptea licuricilor si esafodul prostiei

  Niciodata nu am constientizat mai acut, ca in aceste zile de octombrie, ca noul totalitarism, pe care l-am importat dupa 1989, desi mai rafinat, este la fel de represiv si de absurd ca cel descris de scriitorul rus Vladimir Nabokov, in Invitatie la esafod (Priglaşenie na kazn’), in 1938. Deosebirea este una de metoda, nu de efect. Securea fizica e inlocuita de cea a prostiei, care cade pe acelasi esafod. Condamnarea la prostie este la fel de rea ca si condamnarea la moarte. Capitalismul foloseste instrumente subtile de represiune, invitandu-si victimele sa urce pe esafodul prostiei.

  Cu siguranta ca nu veti intelege de ce m-am oprit la cartea lui Nabokov, in afara de faptul ca am citit-o de curand, daca nu va voi da si alte detalii. Exista o frapanta similitudine intre personajul principal al cartii, profesorul Cincinnatus, si un alt profesor, din lumea reala romaneasca, cu care toti am fost solidari in 2012, ambii intemnitati pentru vina absurda ca erau altfel decat imaginea de serie pe care o impunea sistemul. Nimeni nu a probat vreun motiv pentru care cei in cauza au fost condamnati, primul la moarte, al doilea la exil din viata publica.

  Vietile amandurora au fost date peste cap de niste evenimente neasteptate si absurde, pentru ca au avut niste reactii normale, au spus ceea ce au avut de spus, nu si-au compus chipuri si nu au raspuns undei induse, au iesit din medie. Intr-o noapte a licuricilor, lumina este periculoasa, impiedica lucirile amagitoare. Ambii si-au scris in celula ideile luminatoare, primul, in jurnal, despre o altfel de societate, pe care o considera adevarata sa casa, al doilea, in carti, despre natiunea economica, cu corolarul patriotismului economic, pe care o concepe ca un autentic edificiu al natiunii culturale.

  Toate natiunile s-au nascut ca natiuni culturale, dar nu toate au ajuns si natiuni economice. Exista, aici, doua chei, una culturala, responsabila de nasterea sau renasterea unei natiuni, cealalta, economica, raspunzatoare de cresterea si dezvoltarea oricarei natiuni. Capitalismul a facut vizibila numai prima cheie, sustinand ca este deschizatoarea tuturor drumurilor. Chiar si nationalismului, care prin definitie ii ingradeste expansiunea, este dispus sa-i acorde oricand viza daca ramane exclusiv cultural. Cultura nutreste sufletul, de care capitalismul nu este interesat, pentru ca ii lipseste, doar ceea ce-i hranesc madularele primeaza, resursele economice.

  Istoria si lumea de azi ne arata insa o situatie diferita. Exista natiuni care sunt uriasi culturali, dar care sunt pitici economici. Ierarhiile care conteaza, aproape in mod absolut, sunt cele pe baza de PIB, locurile la masa ONU, a G 20 sau a UE, pentru a da doar cateva exempe, se ocupa in ordinea clasamentului economic. Drumul de la natiunea culturala la natiunea economica se masoara in proiecte si resurse, pe care natiunea le uneste prin cultura ideatica, transformandu-le in cultura materiala, in produse de civilizatie.

  Un al doilea impuls a venit ca o iluminare, din perceptia unei scandaloase legaturi pe care o anumita politica o face intre democratie si prostie. Pe la inceputul acestui an, aflam, din mass-media, ca un ministru de externe, de peste mari si tari, aflat intr-un turneu european, a incercat, la o intalnire cu studenti germani, sa argumenteze cat de democratic este dreptul la prostie. “Sunt dispus sa lupt pentru prostie”, aserta inaltul oficial, contrastand, stupefiant, cu tot ceea ce se cunoaste in materie de democratie.

  O stim cu totii, democratia face din lupta pentru cultura si luminarea oamenilor, pentru risipirea ignorantei, ignoranta care cel mai adesea face posibile injosirea si subjugarea, unul dintre cele mai inalte teluri ale sale. Democratia presupune lupta nu pentru, ci impotriva prostiei. Cand auzi pe cineva sustinand ca cetatenii tarii sale „au dreptul sa fie prosti” te gandesti la cata reprezentativitate are cel care face o asemenea afirmatie or daca nu cumva oamenii aceia fac parte dintr-o colonie.

  O „doctrina” a prostiei (sau a prostirii, daca avem in vedere ca lupta cuiva pentru ceva inseamna promovarea acelui ceva) reprezinta unul dintre cele mai noi delicte de prostituare a democratiei. Daca o punem fata in fata cu „exceptionalismul”, o alta doctrina care a venit, la scurt timp, dinspre aceleasi orizonturi, pentru a le analiza din perspectiva intentiilor si consecintelor probabile, ne dam seama de existenta unei situatii conflictuale intre atribuire si auto-atribuire. Cum niciun demos nu poate fi in acelasi timp si „prost” si „exceptional”, ipoteza ca cele doua stari reprezinta doua standarde, aplicabile, primul, demosului, al doilea, paturii suprapuse, devine foarte probabila.

  Unul dintre campurile de experimentare agresiva a celor doua doctrine il reprezinta Romania, care, in raport cu semnalizarile de la soare-apune, se comporta cum este tratata, ca o inconfundabila colonie. Recentul scandal iscat in jurul revocarii a doi procurori politici din functiile de sef si adjunct sectie din cadrul DNA, de catre procurorul general, ilustreaza cum nu se poate mai bine invitatia la esafodul prostiei, adresata clasei politice si opiniei publice de catre cei care au pus in scena o isterizare de trei parale, pe tema „imixtiunii politicului in justitie”.

  Desigur, starea de atarnare care este impusa Romaniei nu ar fi posibila fara sustinerile din interior. Asa se face ca reactiile dreptei politice, indiferent ca se afla la sefia statului, la guvernare sau in opozitie, se inscriu, fara perdea, in linia politica dictata pe filiera vestica. Semnalul unui fost ambasador strain, retras la baza cu indemnizatie de la fondul proprietatea, potrivit caruia DNA ar reprezenta un fel de piatra unghiulara a democratiei, a fost preluat si amplificat nu numai de ambasadele-surori, ci si de fratii-siamezi, Traian Basescu si Crin Antonescu, care l-au transpus intr-o furibunda politica-atentat la adresa independentei justitiei.

  Legarea de catre Basescu a justitiei de pactul de coabitare sau de un pact intre politicieni, cum a propus Antonescu, reprezinta, pe fond, acte sau tentative explicite de control politic, care rezoneaza perfect cu cerinta „consultarilor” pe numirile la DNA, lansata de Ambasada SUA. Atribuirea „exceptionalismului”, de catre aceeasi ambasada, celor doi procurori, instrumentatori de comenzi politice, cat si indemnurile selective de negociere pe tema frizeaza bancurile cu prosti, prin impachetarea celor mai clare dovezi de politizare si imixtiune intr-un fals ambalaj. Metoda, o vedem, este nestanjenit circulata in Orientul Mijlociu si in Africa de Nord.

  Cei care vor sa se lamureasca despre semnificatia cuvantului independent ar trebui sa apeleze la dictionar, care explica, fara echivoc, ca inseamna a nu depinde de cineva sau ceva, neatarnat, autonom. Rezulta la fel de limpede ca lumina zilei: ca mecanisme exterioare, pactele si consultarile stirbesc independenta justitiei. Revocarile si numirile in interiorul puterii judecatoresti se fac in virtutea competentelor ierarhice din sistem, care este procedura corecta si legala, asa cum s-a si intamplat, pe calea ierarhica procuror general-procurori.

  DNA nu are rangul celor trei puteri constitutive ale statului de drept, asa cum, neconstitutional, s-a impus politic si se incearca a se impune in continuare, pentru a-l pune in slujba unor interese de establishment sau din afara. DNA nu este o a patra putere in stat, care sa cada sub incidenta principiului separatiei puterilor, ci o institutie subordonata uneia dintre cele trei puteri, celei judecatoresti, de la care primeste si inputurile, care sunt exclusiv juridice, in niciun caz politice sau externe. Si, atunci, despre ce vorbim?!

  Cred ca cel putin doua ar fi lectiile cu care sa ramanem. Prima, necesitatea de a iesi din noaptea licuricilor, de a ne desprinde de sfera de prostituare a democratiei, in care vointa populara este nimicita. Concret, constientizarea acestui efect morbid, tintit de vulgarizarea ca DNA ar fi un simbol al democratiei, urmata de depapicizarea justitiei ar fi lucrurile bune care ar trebui sa se intample. A doua, inlocuirea esafodului cu tribuna, de la care vointa populara sa denunte mecanismele de imixtiune si substitutie (Pactul de Coabitare, MCV etc.), redeschizand drumul spre Natiunea Economica.

 40. 40 SAMI octombrie 12, 2013 la 3:46 pm

  Mi se confirmă încă odată ceea ce deja bănuiam . Adevărul iese ușor ușor la iveală . Au fost și sunt interese grele. În orice caz aveți „prieteni ” buni și de „ încredere”. Se pare că sunt și răsplătiți pentru asta. Oare greșesc ?!?

 41. 41 sadicu octombrie 12, 2013 la 5:04 pm

  Efortul sustinut de massmedia in general si trustul Intact,in special nu au reusit sa decredibilizeze institutia intitulata DNA.
  Conform tuturor studiilor sociologice,la capitolul increderea populatiei in institutii,pe primul loc se situeaza biserica urmata de armata si ,(atentie!),pe locul 3,este DNA.
  Eu cred ca increderea romanilor in DNA se bazeaza pe satisfactie.Satisfactia ca aceasta institutie le face foarte mult rau politicienilor,adica acelor specimene urate de o tara intreaga.
  Sintagma stat politienesc care inglobeaza asa zisele institutii basiste:DNA,ANI,CSM,SRI,SIE,ICCJ,este de asemenea fara rezonanta in randul populatiei.
  Este adevarat,daca populatia tarii ar fi formata exclusiv din politicieni ,atunci,intradevar,s-ar putea vorbii despre asta.
  Dar asa zisul stat politienesc nu-i afecteaza pe romani,dimpotriva,asa cum am afirmat mai sus,le creaza satisfactii.
  La 99% dintre concetatenii nostri nu le sunt ascultate telefoanele.
  De asemenea,99% dintre concetatenii nostri nu sunt chemati la DNA si nu au probleme cu ANI.
  As merge si mai departe si as spune ca o parte a clasei politice,(e adevarat foarte restransa),nu are a face cu institutiile mentinate mai sus.
  Dar majoritatea politicienilor,fie ca e vorba de parlamentari si ministri sau de primari si consilieri au in singur scop in viata:SA FURE CAT MAI MULT SI FARA NUMAR.
  Pana la sfarsitul lui 2004 nici o institutie nu i-au perturbat.Acum sunt monitorizati la sange si la fel de sicanati.
  Daca ar fi dupa ei maine s-ar desfinta si DNA si ANI.Problema lor este ca nu depinde de ei chiar daca in parlament ar exista o majoritate de 100% favorabila acestui demers.
  Asa cum am afirmat intr-un mesaj anterior,nu mai prea suntem de capul nostru pe aici prin romanica iar parghiile sunt intr-alta parte sau hai sa fiu mai concesiv,sunt tot mai mult intr-alta parte.
  Eu spun,chiar cu riscul de a ma repeta,ca este de bine.Au trecuit 24 de ani de la revolutie,perioada in care Romania a demonstrat ca este o tara incapabila de a se auto-administra.De fapt ,daca privim in istorie constatam ca ne-a mers bine doar atunci cand am fost condusi de altii.
  Sa luam drept exemplu Transilvania,adica cea mai dezvotata provincie romaneasca.Mult timp Trainsilvania a fost sub dominatia austro-ungara iar asta se cunoaste.Se cunoaste foarte mult si in mentalitatea oamenilor care este foarte mult diferita fata de a celorlalti.Oameni harnici,oameni plini de initiativa care se bazeaza putin spre deloc pe asistenta statului.
  Nu e de mirarea ca PSD-ul nu a avut niciodata succes in Trainsilvania.
  Electoratul PSD este format in general din oameni saraci cu trupul dar si cu duhul si care nu fac nimic pentru asi depasii conditia.Sunt cei pe care-i vedem ca se inghesuiesc atunci cand se dau ajutoare sau cand prelatii ortodocsi au chef sa scoata de la naftalina tot felul de moaste.
  Un electorat lipsit de pretentii mari de la viata,un electorat dependent de stat si ca atare deosebit de vulnerabil.Imi cer scuze pentru acesta paranteza.

 42. 42 Adrian B. octombrie 12, 2013 la 5:49 pm

  Acuma , cred ca-i clar pentru toata lumea cine-i Iuda …

 43. 43 Costache Marin octombrie 12, 2013 la 5:54 pm

  Domnule Nastase PDL.ul este o masinarie bine pusa la punct,au oameni pusi in posturi cheie peste tot,iar acestia nu fac altceva acum decat sa incurce USL.ul ,se lucreaza in continuare pentru basescu.De exemplu, la Posta Romana,Dirigintii de oficii sunt pusi de PDL,si care la randul lor au obligat angajatii sa se inscrie in partid,promitindu-le ca la eventualele concedieri vor avea grija de ei.Si asa au facut,se pare ca este un handicap sa fii PSD.ist,chiar daca te afli la guvernare,masinaria pusa la punct de basescu ,lucreaza in continuare.

 44. 44 Marian Nicolae octombrie 12, 2013 la 6:39 pm

  Lumea civilizată respinge poluarea
  Consiliul constituțional francez interzice exploatarea gazelor de șist

  http://www.cotidianul.ro/consiliul-constitutional-francez-interzice-exploatarea-gazelor-de-sist-224300/

  Consiliul constituțional francez interzice exploatarea gazelor de șist
  Consiliul constituțional fusese sesizat de compania texană Schuepbach

  Consiliul constituțional francez a validat vineri legea prin care se interzice fracturarea hidraulică, tehnica folosită pentru exploatarea gazelor și petrolului de șist, conform Amosnews.

  Dispozițiile legii adoptate la data de 13 iulie 2011, prin care era interzisă studierea și exploatarea hidrocarburilor prin exploatarea hidraulică și erau abrogate permisele de cercetare pentru care ar fi fost necesară folosirea acestei tehnici, „sunt constituționale”, a stabilit vineri Consiliul constituțional, care fusese sesizat de compania texană Schuepbach, care contesta abrogarea a două permise de exploatare în sudul Franței.

 45. 45 Marian Nicolae octombrie 12, 2013 la 7:05 pm

  Ştefan Marincea, directorul Institutului Geologic al României:
  Există toate premisele producerii unui dezastru la Roşia Montană!

  Cotidianul.ro
  Cam de multişor, decidentul nu mai ţine cont de părerea specialistului şi am ajuns unde am ajuns…

  Eu am spus… Încă de la înfiinţarea Institutului prin Decretul Regal din 19 iulie 1907, Institutul Geologic al României a fost desemnat drept, citez:
  “Primul sfătuitor al guvernului în privinţa problemelor legate de sol şi subsol”. Am rămas cu această concepţie, dar există şi libertatea guvernului de a-şi alege alţi sfătuitori. Noi ne facem datoria, dacă suntem chemaţi ne spunem punctul de vedere…

  Şi-acum să intrăm în miezul problemei… Roşia Montană, un nume care doare. Dumneavoastră v-aţi păstrat verticalitatea şi le-aţi spus celor din comisia parlamentară adevărul. Cum sună acest adevăr?

  În anul 2010 am fost consultaţi prima oară. Am fost incluşi în comisia de avizare pe partea de mediu şi am studiat cele 33 de volume ale proiectului. Pe zona noastră de competenţă ne-am exprimat punctul de vedere după ce am găsit mai multe slăbiciuni ale acestui proiect, pe care, de bună credinţă, institutul a încercat să le corecteze prin sugestii trimise companiei şi guvernului. Cele trei slăbiciuni principale ale proiectului erau…

  Erau sau sunt?

  Sunt! Au rămas, pentru că proiectul nu s-a modificat în mod substanţial. Prima slăbiciune era procedeul tehnologic ales, care exclude recuperarea altor elemente în afară de aur şi argint, pentru că se propune cianurarea globală a unei mase miniere de 262 de milioane de tone de minereu…

  E ceea ce propuneau iniţial, pentru că perimetrul s-a extins!

  Sigur că da. În general, în cursul avansării unui proiect minier se trece la exploatare de detaliu şi se pot descoperi rezerve suplimentare, şi-atunci cantitatea de minereu se măreşte. Se obţin un şlam (n.r. – praf fin de minereu trecut în soluţie) suplimentar şi un profit suplimentar. Remarca noastră a fost că se contrazice principiul european al valorificării complexe. În condiţiile în care se obţineau doar aur şi argint se pierdeau nişte „critice” care sunt probabil foarte importante.

  Avem de-a face cu un zăcământ care conţine telururi de aur şi argint, o sulfosare de germaniu, sulfuri de staniu… Deci aş fi vrut, ca expert şi susţinător al intereselor statului, să văd conţinutul în aceste elemente, aşa cum se face în orice exploatare, conform unei hărţi a distribuţiei tuturor elementelor ce compun acel zăcământ. Ar fi trebuit s-o vedem pentru a identifica tehnologii alternative de preparare, astfel încât statul român să beneficieze de redevenţe mult mai variate, la feldspatul potasic – foarte important economic pentru Uniunea Europeană – care se poate recupera la 130 de milioane de tone, la germaniu, la telur, la stibiu, şi-aşa mai departe… Se risipesc resurse importante!

  A doua slăbiciune o reprezintă faptul că procedeul ales, dintr-o serie de procedee alternative, are un procentaj de recuperare atât la aur, cât şi la argint inferior altor procedee testate de companie. A fost ales pentru că investiţia iniţială este minimă. Procedeul prin care s-ar fi recuperat şi alte elemente era cel de oxidare de sulfuri şi telururi. Testându-l, au dovedit că ştiu perfect faptul că au în compoziţie şi sulfuri, şi telururi. Acest procedeu pe care l-au exclus avea avantajul că apăreau două noi uzine, în afară de concasare şi cianurare – cianurare care se reducea substanţial –, se foloseau materiale biodegradabile în şase luni, putând fi reprocest rapid şlamul, nu după 120 de ani. Acest procedeu este utilizat în Finlanda, iar renunţarea la cianurarea brutală ar fi dus la un cost post-mining foarte redus. Aveam atunci şi un accept european. Pe de altă parte, în locul unui bazin de cianurare de 363 de hectare, am fi avut doar unul de cel mult 30, care putea fi uşor de gestionat.

  Deci, din punctul de vedere al posibilului amplasament al bazinului de decantare, nu există altă soluţie decât bazinul Văii Corna, dar, conform Directivei europene a apelor –Valea Corna fiind o vale activă –, nu am voie să amplasez deşeuri şi cu atât mai puţin deşeuri periculoase. Ce se întâmplă? La un moment dat, doamna ministru al Mediului a spus că după ultimele negocieri s-a stabilit că vor abate valea. O aberaţie, pentru că fiind în zona de izvoare nu se poate abate. Deci cum poţi? Tehnologic poţi să îngheţi izvoarele, dar vorbeşti apoi singur pentru că te costă mai mult decât aurul pe care-l extragi. Deci, tehnologic nu se poate! Valea aceea va rămâne şi va curge şi, de altfel, se vede şi în proiect, întrucât, citez din proiect, ”din cele 363 de hectare ale bazinului de decantare a şlamului cianurat, 45 de hectare vor fi sub apă”. Deci valea va alimenta apa din cele 45 de hectare şi-mi creează o altă problemă potenţială de mediu pe care-am adus-o la cunoştinţa comisiei de mediu; dacă nu oxidează minereul refractar, sulfurile şi sulfosările prezente în acel minereu vor crea acele aşa-zise sulfocianuri. Aceste sulfocianuri se descompun hazardat. Ele nu se descompun precum cianurile sub influenţa ultravioletelor… trebuie întâi să se oxideze…

  Da, efectul razelor gamma asupra anemonelor…

  Mai rău, pentru că oxidarea se produce spre exemplu într-un an secetos în care cele 45 de hectare de apă au o scădere de doi metri. Toate sulfocianurile aflate în cei doi metri se oxidează brutal, pentru că au trecut de la potenţialul reducător de la apă la potenţialul oxidant de deasupra apei şi atunci contrazicem declaraţia unui fan al proiectului că „n-o să cadă pasărea-n zbor!”. Ba da, cade! Dacă are atunci ghinionul să treacă pe-acolo, cade!
  Am spus-o la mediu, pentru că, vorba ’ceea, am mai făcut şi „preparare”.
  Am spus-o şi-n comisie, pot să le scriu reacţia pe tablă.

  Al treilea element legat de bazinul de decantare este lipsa unui studiu privind bazinul de decantare. E necesară o hartă de risc la scara 1:1000, 1:5000, pe cele 363 de hectare şi o etanşare corespunzătoare care este extrem de greu de realizat, deşi s-a încercat trucarea hărții 1:50.000 folosită ca bază.
  Harta s-a trucat. S-a trucat! Ne-au scos faliile! …he! he! …dar nu ne-au cerut voie! Atenţie, asta-i o mare problemă! Au dispărut nişte falii.

  Nu este cumva o faptă penală?

  Credeţi că vom avea bani vreodată să ne judecăm cu un asemenea monstru?

  Am înţeles că mai au doar vreo 63 de milioane în cont…

  Banii ăia sunt doar la vedere. Aţi văzut care este acţionariatul lor? Au acum nişte probleme, dar banii nu stau la vedere. Mai citesc şi eu presa şi am aflat de percheziţia de la Geneva. Trecând peste asta, vreau să vă spun că am prezentat comisiei trei hărţi în care într-una sunt mai multe falii, în alta mai puţine…

  Dovedirea unui aspect penal nu poate duce la ridicarea licenţei acestei societăţi?

  S-au semnalat mai multe aspecte penale, însă eu mă limitez la ceea ce ne afectează în mod direct. Legislaţia românească este mult prea permisivă, ANRM este stat în stat, iar din punctul meu de vedere, trebuie schimbată legea minelor şi creat Serviciul Geologic Naţional ca entitate care face strategii şi poate analiza rapid un astfel de proiect. La această oră este creat un conflict de interese. ANRM este interesat să dea licenţa cu orice preţ, pentru că este de fapt un birou de concesiuni miniere şi petroliere.
  Şi-atunci, pentru ei orice proiect este bun pentru că aduce bani la buget.

  Îşi iau şi salariile şi mai rămâne şi de-o şpăguţă…

  He! he! … asta o spuneţi dumneavoastră, dar cred totuşi că aveţi dreptate, vă confirm… S-a ajuns la o aberaţie în care, de exemplu, se neagă prezenţa unor elemente. Domnul preşedinte ANRM – inginer mecanic! – spunea recent că la Moldova Nouă nu există molibden, în contextul în care în toate cărţile noastre e full de indicii privind cantitatea mare de molibden din zăcământul de cupru. Îmi vine să râd, totul este foarte simplu, comisia poate merge până la Muzeul Aurului de la Brad, să vadă nişte planşe acolo cu ce cuprind zăcămintele din România, inclusiv Roşia Montană.

  De ce trebuie să „ascundem” toate aceste elemente, mai scumpe practic decât aurul?

  Pentru că recuperarea lor presupune flotarea şi bineînţeles o investiţie suplimentară, o diluare a profitului per an. Nu mai poţi să procesezi printr-un procedeu barbar şi simplu o masă mare de minereu – căci trebuie să o flotezi şi s-o oxidezi – şi-atunci profitul speculativ rapid nu mai există.

  Una peste alta, am putea găsi o definiţie a acestui „mare proiect”?

  Da, este un proiect pur speculativ, cu o marjă mare de profit anual, cu uriaşe costuri post-exploatare – rămâi cu întreţinerea pentru 120 de ani a unui imens lac cu cianuri – şi cu mari probleme de mediu, pentru că bazinul de decantare nu va putea fi protejat.

  Există falsurile despre care vă vorbeam, există fisuri în versantul drept, unde avem gresii poroase şi friabile ce vor suporta presiunea unei coloane uriaşe de şlam cianurat din spatele unui baraj cianurat de 185 de metri. Există toate premisele producerii unui dezastru la Roşia Montană. Chiar dacă fac şapte baraje de retenţie, tot voi avea infiltrare în pânza freatică, pentru că am izvoare, alunecări de teren am – vai de capul meu! -, ca să etanşez 363 de hectare îţi trebuie o sumă uriaşă. Nu este acoperită de profit.
  Deci, ce pot să spun? Un zăcământ de aur şi care, odată şi-odată, va trebui pus în valoare cu respectarea legislaţiei europene şi cu alte metode de exploatare.

  Marcel Bărbătei

 46. 46 Marian Nicolae octombrie 12, 2013 la 7:54 pm

  Domnule profesor,

  Va impartasesc ca la nivel edilitar, pe soseaua Pantelimon, se produce un eveniment de care se face raspunzator domnul primar Ontanu:

  Soseaua Pantelimon este ingustata…in loc sa fie latita.

  Sub pretextul crearii parcarilor, incepand de la capatul tramvaiului nr. 14 catre centrul Bucurestiului, pomii sunt taiati, fara a fi inlocuititi, o adevarata ” Borduriada” este in deplina desfasurare, iar locuitorii sectorului 2 care locuiesc pe soseaua Pantelimon, in loc sa beneficieze de conditii mai bune, dimpotriva vor beneficia de un santier fara sfarsit, cu distrugerea arborilor, pierderea actualelor locuri de parcare si inlocuirea acestora cu nesfarsite randuri de borduri de beton care nu fac decat sa…ingradeasca locurile de parcare ale riveranilor, care sunt deja putine……in loc sa le faciliteze.

  Este de ajuns sa vedeti ce s-a facut deja de la capatul tramvaiului 14 pana la intersectia Morarilor cu Pantelimon.

  Daca domnul primar Ontanu doreste sa ne „fericeasca’ pe toti cei care traim pe Pantelimon cu asa ceva, sincer, bordurile respective si ingradirile pe care le formeaza…eu unul nu cred ca avem nevoie de asa ceva……

  Nu stiu ce cred si vecinii mei care deja nu mai au unde sa-si parcheze masinile……dar eu sincer as zice pas la asa proiect…….

  Nu vad utilitatea, in afara de castigarea unor contracte.

 47. 47 dlnimeni octombrie 12, 2013 la 8:24 pm

  Increderea in institutiile laudate de un coleg comentator este, in toate cazurile intilnite, mai mica de 50%. DNA nu se afla pe locul 3, ci undeva pe al saptelea loc si, din cite vad, justitia inregistreaza in ultima vreme o scadere a increderii. Citeva sondaje care appar la o cautare pe net:

  Dă clic pentru a accesa INSCOP-ADEVARUL.-Raport-de-cercetare.-Institutii1.pdf


  Dă clic pentru a accesa raport-de-cercetare-ires–efecte-ale-crizei-politice.pdf


  si se pare ca astazi este comentat in premiera la televiziuni urmatorul sondaj.

  Dă clic pentru a accesa Imaginea%20publica%20a%20justitiei%20-%20studiu%20ptr%20DIGI%2024_rev.pdf


  Sadicule, afirmatiile dumneavoastra sunt inchipuiri cu care incercati sa ii prostiti pe aceia care va citesc.

 48. 48 dlnimeni octombrie 12, 2013 la 8:25 pm

  Domnule Nastase, de ce bociti pe blog?

 49. 49 Mihnea Georgescu octombrie 12, 2013 la 8:26 pm

  Ce are, Sire, era… Volintir! Freiwilliger, adică.

 50. 51 dlnimeni octombrie 12, 2013 la 8:36 pm

  Domnule Nastase, raspunsul dvs. catre exasperat mi se pare fraza anului 2013 in politica noastra.

 51. 54 blogideologic octombrie 13, 2013 la 6:22 am

  @ Sadcu
  Să nu vorbim în dodii. Pe baza cărui articol şi paragraf din Codul Penal a fost condamnat domnul Adrian Năstase în dosarul „Trofeul calităţii” ?

 52. 55 Monica M octombrie 13, 2013 la 7:35 am

  Sper ca nu v-ati facut iluzii cu privire la Ponta

 53. 56 ZeV octombrie 13, 2013 la 9:13 am

  George Ban
  Romanii nu pot trai fara dictatura. Daca romanilor li se ia din salarii, raman muti de admiratie in fata curajului lui..Traian Basescu.
  Daca romanii primesc ceva in plus, isi spun : ,,Ăsta e fraier, ia sa iesim in strada si sa plusăm”.
  Cel mai bun guvern pentru romani a fost, intr-adevar, cel al lui Emil Boc. A cedat initiativa dictatorului luminat, a adoptat legea ,,micii(?) reforme in justitie”, nu a facut nimic in sensul privatizarii Olchim, Cupromin si CFR Marfa, doar le-a lasat de izbeliste, nu a scos un gram de petrol si/sau gaz din sisturi, a lasat in coada de peste Rosia Montana, pe scurt, nu a facut nimic.
  Prin urmare, un guvern perfect nu trebuie sa faca nimic in Romania.
  Doar cine munceste greseste..PENAL, nu-i asa ?
  Apropo de separatia puterilor, ea este o fictiune, din moment ce bugetul de stat nu depinde de deciziile guvernului ci de hotararile judecatoresti, iar masurile economice, oricare ar fi acelea, pot fi oricand atacate ca fiind actiuni de subminare a economiei nationale.
  De ce am mai vota, prietene ? Ei, aici e esenta…asta isi doresc basistii.
  Noi, cu bocetele noastre eterne in fata televizoarelor si pe bloguri, iar ei la vot, de aceasta data. Scenariul e simplu, vizibil mai ales in momentele in care unii ne spun ca DNA ar fi ..pe locul trei in increderea cetatenilor (sic!)
  Sondajul a fost efectual de INSCOP, un institut aflat in parteneriat cu Adevarul si care isi propune sa schimbe Romania…fara vot. Doar prin sondaje si decizii ale institutiilor de forta.
  Eu ma intreb, totusi (evident, cat timp se mai poate in democratia originala romaneasca): vor fi in stare , procurorii, sa ia ei insisi, cele mai bune decizii economice si ingineresti ? . Cu ceva sadism in plus, parca mi-as dori sa constat asta, dupa care, sa ma intorc instantaneu in timpul prezent.
  Cred ca daca amicii si-ar folosi mai mult imaginatia, bocetele ar inceta instant si mai mult, ar vedea mai limpede cu ochii neinlacrimati.
  (Z)

 54. 57 ZeV octombrie 13, 2013 la 9:19 am

  Marian Nicolae
  Domnule, de ce umblati cu ciori vopsite ,,acasa” ;a domnul Nastase ?
  Fiti curajos si spuneti esentialul din citatele de pe Hotnews:
  ,,Mead a mai atras atentia asupra faptului ca investitorii americani evita Romania din cauza perceptiei potrivit careia tara este corupta, insa profesorul a admis ca, din acest punct de vedere, a fost „un semnal bun” condamnarea fostului premier Adrian Nastase.”
  COMENTEZ:
  Cum comentati dvs, domnule Marian Nicolae ?

 55. 58 ZeV octombrie 13, 2013 la 9:22 am

  ..Cu alte cuvinte, domnule Nicolae, investitorii americani, obisnuiti cu trafic de influenta acasa la ei (unde exista lobby), isi doresc in Romania politicieni care sa nu-I jeneze in actiunile lor de a se extinde nestingherit in lumea a treia.
  Ei cred ca romanii iubesc margelutele colorate, chiar si in prezent.
  Trist, foarte trist.

 56. 59 valentin-inginer Dacia- Renault octombrie 13, 2013 la 9:28 am

  Dle Nastase dati-ne vestea pe care o asteptam cu nerabdare de atatia ani ,cea privitoare la reintoarcerea dvs in primul plan al politicii din Romania…Romania fara dvs si-a pierdut azimut-ul….va rugam reveniti ,pana nu ne pierdem de tot !!!

 57. 60 Marian Nicolae octombrie 13, 2013 la 12:56 pm

  @ ZeV octombrie 13, 2013 la 9:22 am

  Roman sunt si eu si credeti-ma ca nu-mi plac margelele colorate si nici bucatelele de oglinda………..

  Povestile de genul GFR si Oltchim ca sa nu mai reamintesc despre distrugerea stiintifica a industriei romanesti, imi creaza un disconfort psihic extrem…..disconfort care nu se poate repara nici cu margele colorate si nici cu bucatele de oglinda………

 58. 61 vsile octombrie 14, 2013 la 8:07 am

  Intro replica succinta Nastase afirma ca nu-si pierde timpul cu ciudatii , sau cam asa ceva, cea ce doresc sa-i subliniez dl. Nastase fost, ME, fost PM, este un fapt simplu pe care inca nu la inteles, „ciudatii spun multe lucruri reale ,adevarate si de aici li se trage e multe ori si renumele!

 59. 62 simi octombrie 16, 2013 la 12:43 pm

  domnule Nastase ,daca ne-am intoarce iar in 2001, ati mai promova un tanar de ,,reala perspectiva” ca V.V Ponta ?


 1. 1 Propunerile ministrului Cazanciuc pentru conducerea DNA | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe octombrie 11, 2013 la 4:10 pm
 2. 2 FIŢI ATENŢI CE-I FACE PONTA LUI NĂSTASE! | Welcome to Roxania Trackback pe octombrie 11, 2013 la 9:05 pm
 3. 3 Un roman-parabolă | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe octombrie 13, 2013 la 12:00 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: