Vechea Pinacoteca a Bucurestilor

De mai multi ani, Capitala Romaniei nu mai are un muzeu propriu. Lucrarile, acumulate de-a lungul anilor, nu pot fi expuse si deci nu pot fi admirate de vizitatori.  In perioada interbelica, in paralel cu Muzeul Toma Stelian, de pe Soseaua Kiseleff – unde s-a format nucleul viitorului muzeu national de arta – a fost infiintata (in 1933) Pinacoteca Municipiului Bucuresti. Sediul Pinacotecii a fost stabilit in cladirea din b-dul Lascar Catargiu (mai tarziu, Ana Ipatescu, mai tarziu…) la numarul 21. Cladirea a fost donata CU ACEASTA DESTINATIE  de sotia amiralului Vasile Urseanu, cel caruia i se datoreaza, intre altele,  constructia Bricului Mircea.

Am gasit, recent, un catalog al fostei Pinacoteci, din 1940. Puteti constata dintr-o anexa, ce lucrari avea in proprietate,  in acea perioada, muzeul.

Pe de alta parte, am fost interesat sa constat ca in colectia Pinacotecii figurau trei lucrari de Pascin – dintre care un ulei – lucrari donate de familia lui Pascin (Pincas). Am mai scris despre acest interesant pictor care si-a petrecut o parte importanta din viata in Romania, fratele sau fiind aici un mare bancher, in perioada inter-belica.

Nu stiu ce s-a intamplat cu donatia respectiva, daca a fost respectata sau nu destinatia stabilita pentru cladire de catre  donator. Pare ca nu. Cladirea a fost transformata, din cate mi s-a spus, in observator astronomic.  Cert este ca ea nu mai adaposteste muzeul initial iar Pinacoteca Bucurestiului nu are inca un sediu. Sper ca Primaria generala sa gaseasca o solutie in aceasta chestiune.

catalog_Page_4
catalog_Page_1
catalog_Page_2
catalog_Page_3

32 Responses to “Vechea Pinacoteca a Bucurestilor”


 1. 1 SLAVU IOAN octombrie 6, 2013 la 11:16 am

  Pinacoteca / Galeriile de Artă Brukenthal din Sibiu http://www.brukenthalmuseum.ro/europeana/index.html

 2. 2 NICOLETTE ORGHIDAN octombrie 6, 2013 la 11:33 am

  Multe, f. multe lucrări deosebit de importante, frumoase „s-au pierdut” tocmai pentru că n-a existat o pinacotecă atent gestionată și urmărită îndeaproape. Multe, f. multe lucrări au părăsit țara după anii ’90, dar cum și cui să-i spui, cum să exemplifici și cum să demonstrezi existența unor valoroase lucrări. Este bine că faceți cunoscut acest fapt, bine exemplificat cu aceste imagini.

 3. 3 dlnimeni octombrie 6, 2013 la 2:35 pm

  Chiar daca sunteti un semi-cetatean special, nu le puteti face pe toate. Uniunea Artistilor Plastici, organizatie care teoretic ar trebui sa fie interesata in existenta unei pinacoteci bucurestene, in care artistii sa poata expune, ar putea cere respectarea destinatiei stabilite prin donatie sau anularea donatiei. In ceea ce priveste astronomii, singurele stele care pot fi observate cel mai bine din centrul Bucurestilor sunt stelele de pe cealalta parte a strazii.

 4. 5 SLAVU IOAN octombrie 6, 2013 la 5:25 pm

  Samuel von Brukenthal (n. 1721, Nocrich – d. 1803, Sibiu), a fost un jurist sas, guvernator al Transilvaniei, colecționar de artă și fondator al muzeului din Sibiu care îi poartă numele.
  În 1779 a construit la Sibiu palatul, care astăzi îi poartă numele, în stilul barocului târziu, după model vienez. Spațiul fastuos al acestei reședințe, ce adăpostea seratele muzicale și literare patronate de Baronul Samuel von Brukenthal, galeriile de artă, cabinetul de stampe si biblioteca, a reprezentat un nucleu spiritual de excepție pentru Transilvania. Colecțiile de artă europeană ale baronului Samuel Brukenthal au fost deschise publicului încă din 1790, cu trei ani înaintea inaugurării Muzeului Louvre, din Paris.
  Prin testament, Baronul Samuel von Brukenthal a dispus deschiderea Palatului ca muzeu public, gestul său înscriindu-l astfel în rândul marilor iluminiști ai veacului. Palatul a devenit în 1817 muzeu public, cunoscut ca Muzeul Brukenthal, una dintre primele instituții de acest gen din Europa.
  Pentru ca această colecție să nu fie dezmembrată după moartea sa, Samuel von Brukenthal a prevăzut în testament ca numai urmașii de parte bărbătească să poată moșteni colecția. În cazul stingerii descendenței pe linie bărbătească, colecțiile urmau să fie gestionate de o fundație și să intre în proprietatea Gimnaziului Evanghelic din Sibiu. În anul 1867, baronul Joseph von Brukenthal, unul din moștenitori, a lăsat prin testament ca și palatul (care era deja din 1817 un muzeu deschis publicului) să fie atribuit acestei fundații. În anul 1872 a murit ultimul moștenitor pe linie bărbătească, baronul Hermann von Brukenthal, și în felul acesta s-a stins familia Brukenthal. Gimnaziul a preluat fundația până în zilele noastre.
  sursa:http://ro.wikipedia.org/wiki/Samuel_von_Brukenthal

  Pinacoteca / Galeriile de Artă Brukenthal din Sibiu se evidenţiază astăzi, ca o bijuterie a artei transilvănene şi româneşti, având şi exponate de pictură renascentină deosebit de rare.

 5. 6 Cris octombrie 6, 2013 la 6:19 pm

  Nici la artă plastică nu mă pricep, în sensul că nu am nici măcar elementele de bază după care să judec o operă.
  Mă uit pur și simplu și, dacă mă face să stau puțin mai mult, dacă îmi crează o stare bună, spun că îmi place.
  Când vizitez un oraș occidental, intru și într-un muzeu de artă plastică, dar nu văd decât o secțiune sau două, pentru că nu pot „înghiți” multe lucrări.
  În general, nu prefer pictura figurativă pe teme religioase, cu excepția marilor maeștri.
  Găsesc că pictura figurativă a fost valabilă cât timp nu exista fotografia.
  După apariția fotografiei, pictura figurativă a trebuit să se „reformeze” radical.
  Impresionismul e cel care mă atrage, pentru că nu copiază fidel realitatea, ci îi arată privitorului cum vede artistul realitatea. Îmi propune imaginea pe care o sesizează la un moment dat pictorul, iar eu zic: da, îmi place ce vede el.
  Pictura contemporană e rezultatul căutării altor drumuri, pentru a se evita bătătorirea unuia până la saturație.
  Îmi plac mult Dali și Picasso, artiști geniali și oameni speciali.

 6. 7 Titus Filipas octombrie 6, 2013 la 6:43 pm

  Foarte frumoasă muzica românească într-un VIDEO viral pe Facebook: Trei tinere prezintă evoluţia muzicii uşoare româneşti http://www.romanialibera.ro/tehnologie/internet/video-viral-pe-facebook-trei-tinere-prezinta-evolutia-muzicii-usoare-romanesti-314422.html Spre deosebire de „Cântecele lui Ceauşescu.” Nicolae Ceauşescu a fost în esenţa lui ideologică un belakunist, iar nu un suporter al ideologiei naţionalismului românesc. De exemplu, este mizerabilă maniera în care a impus naţiunii române cântecele sale ce respectau ESTETICA lui György Lukács.

 7. 8 4D Printing octombrie 6, 2013 la 7:51 pm

  Stiti care este diferenta intre 3D si 4D printing? Timpul. Produsele 4D contin unul sau mai multe materiale care la un moment dat au o reactie ce da o noua caracteristica produsului respectiv. De exemplu, mobila de la IKEA, o vei lua intr-o valiza, si cind ajungi acasa, se va expanda si monta singura.

  Multi vad in asta o revolutie tehnologica, insa in politica, interna si internationala, conceptul exista de mult. Idea era ca o constructie politica rodeste dupa un anumit timp, cu rezultatele scontate.

  Ce vedem in Romania azi? Un altfel de „printing”, care da altora posibilitatea sa intervina, sa manipuleze, sa tergiverseze, sa nu isi tina promisiunea, sa traga avantaje imediate, si sa isi consolideze propriile interese. Sa ne ajute in procesul de „consolidare a statului de drept”. Nu economic. Sa ne ajute sa luam deciziile care trebuie in relatia cu numirile in justitie si procuratura. Nu economic. Sa relansam parteneriate traditionale pe baza de spatiu lingvistic. Nu economic.

  PS: Dl Nastase ar putea fi un excelent Ministru al Culturii.

 8. 9 ZeV octombrie 7, 2013 la 7:19 am

  O nouă victimă a şoferilor români grabiti: un copil de 15 ani a fost spulberat pe zebră, chiar în faţa şcolii.
  Anterior, o studentă a avut aceeaşi soartă.
  Românii ce fac ? Îsi consumă energiile…steril, vor să nu se facă nimic în această ţară, doar să mărşăluim pe străzi. Nu vor proiecte economice, nu vor amenzi, vor ca statul să oprească cutremurele, vor, vor, vor…
  Suntem bolnavi ?
  Dupa parerea mea, DA ! Până la urmă, Dumnezeu se va întoarce complet cu spatele la noi. O merităm cu prisosinţă. Nu ne justificăm ca naţie independentă, neavând nicio pornire spre maturizare. O naţie dezbinată, animată de ură si intoleranţă, nu poate fi, prin definiţie, una independentă.

 9. 10 ZeV octombrie 7, 2013 la 8:29 am

  Crin Antonescu, cuprins subit de grija fata de ,,independenţa” justitiei propune un nou pact…inclusiv cu Traian Basescu, cu motivatia (oferita la televizor) de a scoate justitia de sub influenta lui…Basescu (sic!)
  Pana mai ieri, Crin Antonescu victimiza intreg partidul national liberal pentru ca este supus persecutiei procurorilor poltici care au facut o ţintă din ministrii liberali.
  Este Crin Antonescu logic ? Este Crin Antonescu credibil ? Deocamdata remarc o singura insusire: este iresponsabil.
  Mai remarc ceva…toata lumea care vizeaza fotoliul de la Cotroceni, se raporteaza, nu la prerogativele prezidentiale, ci, la activitatea executivului, exact asa cum o facea Traian Basescu.
  A devenit cool (vorba lui Ponta) ,,sa dai in guvern” in scop de campanie electorala prezidentiala.
  Domnul Crin Antonescu are dreptate intr-un singur sens: parem a fi o natiune bananiera.
  Personal, cred in cei care mai si muncesc in aceasta tara si isi asuma responsabilitati. Cei care nu isi asuma responsabilitati, vor sfarsi in uitare.
  Deci, merg in continuare pe ,,mana” lui Victor Ponta.
  (Z)

 10. 11 Doru Coarna octombrie 7, 2013 la 8:56 am

  @ ZeV,

  o iei aiurea, in orice tara sunt calcati de masini 1-2 copii la inceperea scolilor, toti sunt inca relaxati din vacanta… Nu e bine, dar asta e!

  Nu toti romanii isi consuma energiile marsaluind si nu toti spera ca statul sa opreasca cutremurele, marsaluirea nu ajuta la nimic intr-o tara de securisti afiliati care nu-i baga in seama si statul nostru nu prea poate (opri) nimic, deci nimeni nu se asteapta sa reuseasca taman cu cutremurele… Dupa cum vezi, nu le poate nici explica dincolo de falii reactivate de care nu stiau nimic, si de cutremure pe bune, de Vrancea, pt care o multime de aiuriti papa bani, dar nu le pot nici macar intui desi se lafaie in titluri si functii…

  Nu suntem bolnavi, insa este drept, suntem pe cale de a ne imbolnavi toti definitiv, mintal datorita lipsei de viziune, articulare si simt analitic ale conducatorilor, si fizic deoarece orice amarat de srl poate prepara hrana umana din ce vrea el, fara norme, fara controale, dupa cum orice negustor poate aduce hrana de afara la liber, tot fara norme si control…

  Cu Dumnezeu insa situatia este alta, El nu intoarce spatele nimanui, dar omul ii intoarce Lui spatele, asa ca nu conteaza care se intoarce, tot pe dos se vor lega apoi toate… este insa mai nasol cand omul intoarce spatele, caci Dumnezeu ramane cu fata si il vede…

  Natie independenta… din moment ce te-ai inscris ca palmas in cluburile celor bogati, nu mai poti spera la independenta, iar maturizarea inseamna sa nu le deranjezi masa lor plina de bucate… Doar nu-ti imaginezi ca liderii UE si NATO se hranesc cu versuri… nu, ci cu rezultate ale unor interese! Altfel nici nu s-ar putea!

  Dezbinarea este si ea un corolar al incercarii disperate de supravietuire, omul este relaxat numai si numai atunci cand stie sigur ca ziua de maine, luna care vine si anii urmatori, va avea tot ceea ce-i trebuie… daca se gandeste ca s-o descurca el in vreun fel ca si pana acum, atunci va urmari orice intaietate, si de aici lupta si dezbinarea… plus bataia pe tigai si drujbe…

  Dupa cum vezi, toate nemultumirile pleaca de la situatia concreta, iar aceasta decurge din aiurelile trecute, care la randul lor sunt in responsabilitatea conducatorilor, deci nu poti acuza societatea pt ca unii sunt cocotati de catre seco, fara nicio calitate, in functii inalte de decizie. Cata vreme criteriul este apartenenta asta, asta-i rezultatul firesc.

  Problema adevarata este insa ca altfel nu se poate, romanul este de felul sau individualist, nu are constiinta sociala, asa ca turma trebuie bine manata din toate directiile cu biciul, altminteri s-ar risipi si s-ar risipi si profitul de pe urma ei, ceea ce ar face Romania absolut neinteresanta…

  Cu alte cuvinte, cata vreme va fi romanul, el va fi condus fortat si aiurea, dupa interesele de moment ale marilor vanzatori de tara, care sigur ca nici ei nu au acel simt al socialului… ci gratie seco, il au pe cel al specialului…

  Pana la urma perioada asta a globalizarii presupune sa dam jos gardurile, intai cei slabi si apoi, treptat, cei tot mai puternici, insa nimeni nu-si asuma conducerea globala, caci haite de afaceristi de conjunctura vor bantui fostele gradini chiar cu concursul cainilor ce inainte le pazeau iar acum nici nu mai latra caci osul este tot lipsa de simt social…

  Nimeni nu-si asuma coordonarea noii ordini mondiale, asta-i cauza cauzelor! Insa datorita devenirii umane, altfel nu se poate caci tarile individuale, daca ar mai fi, ar face explozie! Vezi bine cum fug oamenii si banii din tari ce au inca garduri catre locuri virane, unde stau hotii, pe maidane aka paradisuri fiscale… ori, banii scosi din sistem il slabesc si astfel acesta va fi pregatit exact pt demolarea completa a gardului, ca gardurile costa mult!
  Vei vedea, pana la urma si China, si Rusia, si UK, si SUA vor intra in cooperativa planetara… si poate ca vreuna dintre aceste puteri vor cere, solicita, sau poate impune, revendica, coordonarea generala…

  Pana atunci insa si fara gard, noi si cei ca noi vom fi disparut demult ca entitati sociale, singura sansa de a rezista fiind nu de a fi lasati in pace caci asta nu se poate, ci de a ne dezvolta simtul social care ne-ar permite fie sa avem grija de curtea vecinului ca si de a nostra, caci daca el o pierde noi urmam negresit, deci slabe sanse, fie sa ne salvam individual dupa aptitudinile fiecaruia, hotul sa fure dar sa nu fie prins ca daca este atunci nu-i hot, ala sa opereze, ala sa invete, ala sa faca sport, ala sa cerceteze, ala sa scrie, iar aici sunt sanse pt ca romanul nu-i el animal social, dar nu-i nici prost ci este nativ capabil de lucruri surprinzatoare, sigur ca nici aici precum altii, dar este si e tot ce mai are… si care nu-i poate fi luat!

  Daca asta ar fi singura solutie, care sunt factorii ce o pot distruge? Pai exact statalitatea excesiva, forta impotriva ceteanului, batele puterii, uneltele de constrangere de tot felul…

  Cu alte cuvinte, liderii nationali ar trebui sa slabeasca surubul si nu sa-l stranga sacrificandu-si conationalii pe drumul catre cooperativa planetara, ori, mintile inguste pricep greu asa ceva… Omului ii trebuie date acum cat mai multe sanse, nu ingradite tot mai mestesugit!

  Parerea mea, desigur.

 11. 12 Marcus octombrie 7, 2013 la 11:12 am

  Ambasada SUA La Bucuresti, Organ De Esapare Basesc-Sulfuroas

  Este suficient ca basescu sa consume ceva alterat pe posturile de televiziune si sa se strice la burta, pentru ca imediat gazele nocive sa fie esapate prin posteriorul sau prezindential, reprezentat de ambasada USA la Bucuresti. Ultima dovada in acest sens consta in baseasca trasa de respectiva ambasada sub forma de comunicat, baseasca in care americanii ne anunta ca sarcina lor majora, ca trimisi ai democraticului popor american in Romania, consta in monitorizarea si recompensarea cu bile albe sau negre a procurorilor romani ajunsi prin cuvantul magic al basescului sefi de sectii in procuratura generala. Daca pana nu demult aceeasi americani confundau Bucurestiul cu Budapesta, iata ca sub onorabila conducere a chiombului lucrurile au “evoluat” in sensul ca acum campionii democratiei confunda Romania cu Somalia, motiv pentru care se baga cu bocancii pana la vivelul pilozitatii capilare in ghiveciul nostru intern, sustinand imbecilitatile unui basesc pierdut si disperat in fata faptului ca s-ar putea ca altcineva, in afara de pupincuristii lui, sa gestioneze Dosarul Flota dupa ce nu va mai beneficia de imunitatea cu care l-a daruit Morar si nicidecum Constitutia tarii.
  Si-i atat de catranit basesc al nostru incat, nu i-a fost de ajuns sustinerea americana, ci si-a pus si trambitasii feisbuchisti sa cheme la revolta si proteste antiguvernamentale bucurestenii nemultumiti de schimbarile efectuate de procurorul general. Chiar eram curios sa vad si eu ce ecou va strani aceasta chemare patetica a uratului si cati dintre concetatenii mei vor pune botu’ si umaru’ revolutionar la asa o tampenie. Spre bucuria mea am constatat ca cetatenii capitalei noastre mult iubite s-au saturat sa dea cu votu’ in basescu ori de cate ori ii doare capu’ si ies la drum precum sarpele pentru a lua un bocanc in freza, motiv pentru care si-au petrecut week-end-ul intr-un mod mai placut decat sa iasa in strada sa zibere ca-l vor pe omu’ lu’ Uciga-l Toaca in continuare la conducerea sectiei respective a parchetului.
  Asa ca Nosferatu a ramas doar cu americanu’ sa incerce sa ne fraiereasca din nou. Eu, unul, ii doresc succesuri!

 12. 13 SLAVU IOAN octombrie 7, 2013 la 11:36 am

  ZeV, nu înţeleg ce doriţi să transmiteţi prin …”Românii ce fac ? Îsi consumă energiile…steril, vor să nu se facă nimic în această ţară, doar să mărşăluim pe străzi.”!?!
  Cetăţenii furnică care au ieşit în stradă au ieşit pentru banii şi avuţia lor. Roşia Montană sau exploatările gazelor de şist, nu pot rămâne proiecte private, ele sunt publice (ale lor) şi trebuie să fie transparente, nu secretizate aşa cum si-au dorit şi îşi doresc o mulţime de rapandule din diferite partide politice, aflate mai mult sau mai puţin în timp, la cârma decizionalâ. „Cârmă decizională”spun eu, oferită de multe ori cu prea multă bunăvoinţă de cetăţeanul furnică.
  Decidentul trebuie să înţeleagă că a fost ales şi numit în funcţii de decizie, direct sau indirect de cetăţeanul furnică şi nu invers. În plus au dreptul să ceară şi demisia unor aleşi, dacă ei cetăţenii furnică consideră că decidentul uită în scopul cui lucrează şi cu bani cui . Aici ar fi cazul lui Băsescu: ca exemplu ieri 06 octombrie, peste 3500 de manifestanţi au cerut demisia acestuia în faţa palatului Cotroceni. S-au scandat slogane de genul „…demisiiiaaa” sau „…ieşi afară javră ordinară”.
  A nu se „mărşălui”, a nu ieşi în stradă fie pro, fie contra, pentru drepturi colective şi individuale, laşi cu intenţie posibilitatea decidentului, să greşească voit în decizie şi astfel să devi copărptaş la eroările ulterioare.

 13. 14 sadicu octombrie 7, 2013 la 12:08 pm

  @ZeV
  In cazul tau se potriveste de minune zicala:”cum e turcul,si pistolul”.
  Cum e Ponta,la fel sunt si sutinatorii sai.
  Este regretabil faptul ca un copil de 15 ani a fost accidentat mortal pe trecerea de pietoni.Soferul care l-a omorat pe acel copil a comis o infractiune care se pedepseste cu inchisoare.Incadrarea penala este ucidere din culpa.
  De asemenea,conducerea in stare de ebrietate a unui autovehicol constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare.
  Prea mici pedepsele? Ok! Sa fie mai mari.Dar atunci e vorba de modificarea codului penal si nu a codului rutier.
  Sunt de acord ca celor care au comis astfel de infractiuni sa li se suspende permisul pana la pronuntarea unei sentinte definitive dar asta trebuie lasata la latitudinea judecatorului.Sunt de acord cu sechestrul pe bunuri astfel incat,dupa pronuntarea unei sentinte definitive,victimele sa aiba de unde fi despagubite.Pot fi chiar de acord ca cei care au fost gasiti vinovati de instanta sa-si piarda definitiv dreptul de a detine permis de conducere.
  In principiul sunt de acord sa li se intample tot ce poate fi mai rau celor care produc infractiunile mentionate mai sus,(cu toate ca ar fi bine sa privim si peste gard la vecinii nostril europeni).
  Dar tu ca premier care n-ai fost capabil intr-un an si opt luni sa demonstrezi nimic pentru ca te-ai ocupat de orice altceva decat de actul de guvernare,(suspendarea Presedintelui,camapanie pentru alegerile parlamentare,aparitii televizate fara numar care l-ar face invidios si pe Nicolae Ceusescu,etc,etc),iar acum te trezesti cu cel mai mic grad de colectare la bugetul statului din ultimii 20 de ani,te justifici cu dramele petrecute in traffic pentru ai jegmanii pe toti soferii se chema ca nu esti doar cinic ci si ticalos.
  Celor care nu sunt de acord cu mine le-as pune o intrebare:de ce o asa mare graba? De ce ordonanta de urgenta?Din cate stiu eu ordonantele de urgenta au legatura cu situatiile de urgenta in care se impugn masuri de urgenta…cum ar fi de exemplu in cazul calamitatilor naturale.
  ZeV amice,parca erai pana mai ieri adeptul normalitatii.Un proiect cu un astfel de impact pentru aproximativ 5 milioane de romani n-ar fi trebuit supus prima data dezbaterii publice si ulterior dezbatut in parlament?
  In cazul Rosia Montana,initial guvernul si-a asumat proiectul.Apoi pentru ca s-a lasat cu manifestatii de strada,proiectul a fost trimis in parlament invocandu-se normalitatea.
  Deoarece pentru noua jegmanire rutiera n-a protestat nimeni,parlamentul poate fi evitat.
  Esti jalnic ZeV.

 14. 15 centru octombrie 7, 2013 la 3:26 pm

  Uitasem , iritat de ineficienta si logoreea pontista , cine era acum 19 luni in proportie de 100 % la conducerea Statului .
  Am uitat ranchiuna oarba si neinteligenta basista .
  Dragnea este tarat la Tribunal si va fi , logic , stiind ca presedintele are o influenta zdrobitoare asupra sutelor de procurori numiti de el , condamnat .
  Daca nu as fi vazut entuziasmul cu care oamenii plecau la referendum acum un an …
  Cu toate ca referendumul a fost o decizie neinspirata si primul esec major al USL – inaintea ” vanzarii ” Oltchim , a lansarii si abandonarii jalnice ( mascate printr-o trimitere in Parlament ) a exploatarii aurului de la Rosia , inaintea dezastrului lansarii santierelor de infrastructura sau a respingerii aderarii la Schengen pe motive rasiste , unice in Europa anilor de dupa razboi .
  Soferii romani ? Lipsa educatiei . Lipsa civilizatiei . Am ramas de piatra auzindu-l pe Reghenkampf agresandu-l salbatic in direct la telefon pe un ziarist .
  Si nu sub-finantand educatia , infrastructura sau evitand sa-ti asumi responsabilitatea interzicand violenta si trivialitatea la televizor se vor ameliora lucrurile …

 15. 16 vsile octombrie 7, 2013 la 3:48 pm

  PD Printing,

  Dl. Nastase ar putea consuma mai bine proprii neuroni , sau daca vreti bani ai contribuabiillor pe un post care ar directiona mai efinient …si pe acelea ale Ministrului Culturii!

 16. 17 papasha octombrie 7, 2013 la 4:53 pm

  muncitorul zgonea , studentul de la fara frecventa , gaseste ticalosia infintarii unei farmacii exclusive parlamentarilor si a slugilor lor cu de toate medicamentele asortate , si cu 20% mai ieftine decat pe piata prostilor si a iobagilor care i-au votat , o idee superba !

  Sa dea Dumnezeu sa le foloseasca el pe toate , si cu aia care au votat ticaloasa idee !

  RUSINE !

 17. 18 ZeV octombrie 7, 2013 la 6:43 pm

  Domnule Adrian Nastase
  As fi curios sa aflu ce parere aveti acum despre Constitutia Romaniei r.2003.

 18. 19 Luminita Arhire octombrie 7, 2013 la 7:29 pm

  Pai , nu exista procuror care sa sustina ca i-a telefonat Traian Basescu – dar exista o populatie intrega care a auzit „ indicatiile ” aruncate bolovanos la televizor , indicatii date in clar , fara dubiu , fara rusine ;altfel , il mai suna el din cand in cand pe procurorul general , cand se plictiseste – „curat constitutional , coane Fanica ! ”… Mama Omida prezice ca privatizarea CFR MARFA e gravida si o sa nasca un dosar penal ( aceasta nu este , bineinteles , o indicatie data procurorilor , sa ne intelegem…) Cautandu-si cuvintele , intrerupandu-si frazele cu tot mai multe „hmm”-uri , incisiv , agresiv , insolent , mincinos , ticalos… presedintele … il cunostem ! Cu mare ura scrasneste din dinti cand aminteste de acel 70% obtinut de USL , ARATANDU-NE CU DEGETUL PE NOI , CEI CARE AM VOTAT , ca doar acel 70% n-a venit din neant ! Aoleu , si am uitat ! nu mai avem coabitare – se rupe pactul , se fastaceste MCV –ul , suntem pierduti …
  Am citit rechizitoriul lui Dragnea ( mai nou , gust acest tip de lecturi , productii literare interesante , compuneri naiv-instructive – zglobii uneori ) ; din nou – a cata oara ? – NIMICUL impachetat , prezentat cu fundita , aromat … Ca si in cazul Vosganian , de altfel .
  Oare nu este aceasta o rusine nationala? Tocmai baietii astia si feteler astea , pe care un tip sadic ( poate si masochist , avandu-se in vedere ca o asculta-admira pe Monica Macovei , sau elucubratiile ei ) ii ridica in slavi , mai acum cateva zile , explicandu-ne cum au 10 pe linie in afara tarii , nu sunt in stare sa incropeasca niste rechizitorii ? Ca ei iau nota 10 cu coronita pentru COPERTA DOSARULUI si nu PENTRU CONTINUTUL LUI ? Ca pentru coperta dosarului a facut inchisoare profesorul si prim-ministrul Adrian Nastase ?
  Ma bucur ca domnul Adrian Nastase revine ( dupa o prea indelungata absenta ) in BPN al PSD . Desprins oarecum de partid , dar poate cu privirea mult mai lucida a celui care vede lucrurile de la o oarecare distanta – ar putea fi foarte interesant …
  P.S. As fi vrut sa scriu despre muzeul care-i lipseste Bucurestiului ; si despre muzica lui Wagner , atat de rascolitoare , mereu, si atat de „inalta ”; as fi vrut sa scriu despre sculptura lui Mircia Dumitrescu , cel care reuseste sa smulga din lemn chipuri atat de uluitoare ; as fi vrut sa scriu despre exceptionalul expozeu itinerant al lui Radu Beligan , sub numele „Confesiuni despre viata si arta ”. As fi vrut sa traim intr-o lume normala .

 19. 20 papasha octombrie 7, 2013 la 9:51 pm

  Asta seara , basul a trecut prin pinacoteca lui de la Cotroceni , sa-si mai viziteaze colectia ticsita cu exponate de rosu , alb si rose , de la fratele Voronin , la o mica degustare de consumatie , iar apoi a iesit la atac si i-a facut muci pe toti !

  SUPERB !

 20. 21 Radu Humor octombrie 7, 2013 la 10:42 pm

  Şi cum vrei să ne justificăm ca naţie independentă, ZeV ?

  Când până şi la un personaj deosebit suntem trataţi de parcă nu ne-a rămas altceva de făcut decât să-l înţelegem mai bine pe Wagner ( eu unul am un adevărat cult pentru el !), despre pinacoteci şi alte subiecte ce n-au nimic a face cu situaţia dezastruoasă în care se află ţara. Noroc cu offtopicurile unora care mai aduc în discuţie şi probleme mai delicate pentru actuala guvernare . Cele care scapă însă de o moderare destul de capricioasă . Parafrazând aş spune că „ai cu ce, dar n-ai cu cine !”

 21. 22 papasha octombrie 7, 2013 la 11:04 pm

  @ AN & Comp.

  Spre iluminarea anturajului , de catre ” niste mici finantisti internationali „!

  Scotia Capital suspends rating on Gabriel Resources (T.GBU)
  Peter Kennedy, Stockhouse

  September 13, 2013

  Scotia Capital Inc. analyst Trevor Turnbull said the investment firm has suspended its rating on Gabriel Resources Ltd. (TSX: T.GBU, Stock Forum) amid fears that the Romanian government may bow to public pressure by killing the company’s flagship Rosia Montana mine.

  “We have suspended our rating because the political situation is so volatile,’’ said Turnbull in an interview with Stockhouse. He previously had a „sector perform” rating on the stock.

  However, investment firms have been revisiting their ratings on Gabriel in the wake of reports that the Rosia Montana development is being strongly opposed by thousands of people in cities across Romania.

  As Stockhouse noted Wednesday, protestors claim that the use of cyanide at the project poses a huge risk to the environment, a danger they say nobody has assessed so far.

  According to a Reuters report, Romania Prime Minister Victor Ponta has said legislators are set to reject Gabriel’s 14-year bid to build the mine due to mounting resistance from the public and from political leaders, and that parliament should prepare for an imminent vote.

  At current trading levels, Gabriel has a market cap of $357.2 million, based on 384.1 million shares outstanding. The 52-week range is $2.94 and 41 cents.

  But given the reports about local opposition, some analysts aren’t optimistic about the prospects of a positive outcome, even though the shares have rebounded from a 60% drop to 65 cents earlier this week, rising 12.5% on Friday to 93 cents.

  BMO Capital Markets analyst John Hayes has dropped its rating on the stock to “underperform speculative” from market perform, “which is basically a sell,” according to BMO.!!!!!!!!!!

  Mike Kozak of Cormack Securities Inc. downgraded his stock rating from buy to market perform this week.!!!!!!!!!!!!

  “This is a hot button issue. The situation is just so fluid that we have suspended our rating,’’ said Turnbull. “We are going to wait and see how this shakes out.’’

  Still, in light of the opposition in Romania, some Bay Street sources wonder how the company is going to secure funding for a project that is expected to cost over $1 billion to develop.!!!!!!!!!!!!

  Gabriel currently has only about $63 million in cash.!!!!!!!!!!!!

 22. 23 vsile octombrie 8, 2013 la 6:47 am

  problems in paradise?
  vsile
  octombrie 7, 2013 la 3:48 pm
  PD Printing,

  Dl. Nastase ar putea consuma mai bine proprii neuroni , sau daca vreti bani ai contribuabiillor pe un post care ar directiona mai eficient …si pe acelea ale Ministrului Culturii!

 23. 24 vsile octombrie 8, 2013 la 6:51 am

  Zev,

  Din nou in agricultura!

  Dupa principiul celui care nu conduce la raliuri decit dupa scaunul PMeului!
  Ce spune spune dar ce nu spune , de ce uita sa spună?This is the question !

 24. 25 teostanc octombrie 8, 2013 la 8:37 am

  Titus Filipas,

  Frumos clipul dar asertiunea privind ideologia lui NC ati scris-o ca sa dea interesant.

 25. 26 dlnimeni octombrie 8, 2013 la 10:19 am

  Radu Humor: sa stiti ca noua poate ca nu ne-a mai ramas de facut altceva decit sa il intelegem mai bine pe Wagner. Insa dumneavoastra, care ne guvernati in aceasta perioada, va semnalez faptul ca dl Vosganian si-a dat demisia, ceea ce inseamna ca un loc de ministru e liber. Nu aplicati?

 26. 27 Cris octombrie 8, 2013 la 10:26 am

  Uitasem de recurs.
  Am stat cu inima cât un purice.
  Numai în Țara lu Papură Vodă se poate întâmpla asta:
  Procurorii pun la dosar minciuna lui Boerică drept adevăr, iar, când se descoperă mârșăvia, procurorii nu pățesc nimic. La fel în cazul Silaghi.
  CSM se ocupă de „imaginea” magistraților, nu de neregulile pe care aceștia le săvârșesc.
  În Țara Românească, dacă se trezește un arestat sau condamnat să spună după un an de la presupusa faptă că i-ai dat mită sau ți-a dat mită, fără nicio altă dovadă, procurorii îți fac dosar.
  De ce a spus arestatul abia acum? Cine l-a ținut să spună chiar atunci când, chipurile, ți-a dat mita? Cine l-a ținut să te spună la Poliție ca să ți se organizeze un delict flagrant care ar fi fost mai presus de orice dubiu?
  Dacă judecătorii iau în considerare aceste „denunțuri” și condamnă pe deducții, asta nu mai e Justiție. Asta e o porcărie făcută de oamenii care țin cu Băsescu.
  Ieri Băsescu a recunoscut, le-a spus clar celor care nu vor să creadă încă, faptul că el „nu e desprins de acțiunea judecătorească”.
  Vă spune omul verde, cinstit, și voi tot nu credeți?
  Vorba lui Patapievici: e un om onest.

 27. 28 dlnimeni octombrie 8, 2013 la 10:27 am

  Radu Humor: si asa, in general, nu e suficient ca am contribuit, cit am putut si noi, ca sa ajungeti la guvernare? Ce mai doriti sa faca participantii la acest blog pentru dumneavoastra?

 28. 29 blogideologic octombrie 8, 2013 la 1:38 pm

  Îmi place cum scrie colegul nostru de blog în legătură cu „Produsele 4D”. Suficient de sceptic, dar în acelaşi timp îndeajuns de optimist. În opinia mea, şi o paradigmă ideologică de succes bine verificat poate fi considerată un fel de imprimantă multi-dimensională pentru idei. http://www.businessspectator.com.au/article/2013/10/7/technology/every-company-technology-company?utm_source=exact&utm_medium=email&utm_content=446268&utm_campaign=ts_daily&modapt= Peter Sondergaard de la firma GARTNER consideră că fiecare organizaţie economică generală de tip companie trebuie neapărat să fie o companie tehnologică. Deloc răutăcios, doar sincer, trebuie să observ că RMGC nu este o companie tehnologică. Pentru că în lucrul oricărei companii tehnologice este implicată şi măsurătoarea. Iar RMGC nu arată felul în care se face măsurătoarea de impact ecologic. Totuşi, domnul prim-ministru Victor Ponta consideră că extracţia aurului de la Roşia Montană nu va avea un impact ecologic negativ. Mai posedă oare domnul prim-ministru Victor Ponta insigna de credibilitate pe acest palier al jocului epistemic românesc ? Metodologia cea mai credibilă, şi conceptual cea mai completă, pentru măsurarea impactului ambiental se cheamă Life Cycle Assessment (LCA). RMGC nu pomeneşte absolut nimic despre aşa ceva ! Iar ministrul pentru învăţământul superior, domnul Costoiu, pentru care împreună cu organizaţia de sinecuri ARACIS promite o vastă reformă de modernizare, nu anunţă vreun curs MOOC pentru învăţarea românească a metodologiei LCA. Totuşi, totuşi, eu rămân optimist. Pentru că avem acea imprimantă paradigmatică multidimensională pentru cultura noastră.

 29. 30 blogideologic octombrie 9, 2013 la 4:43 am

  @ teostanc
  Eu n-am spus că n-a fost un „comunist naţionalist”. Din păcate, conceptul de „comunism naţionalist” a fost inventat de Stalin. Repet, Nicolae Ceauşescu habar n-avea ce înseamnă ideologia naţionalismului românesc.


 1. 1 Vechea Pinacoteca a Bucurestilor | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe octombrie 6, 2013 la 10:21 am
 2. 2 Taxe si impozite… « Motanul Incaltat Trackback pe octombrie 8, 2013 la 4:54 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat asta: