Sesiune comemorativa la Academie

Ieri, am participat la Sesiunea comemorativa  – 100 de ani de la nasterea Acad. Marin Voiculescu, organizata de Sectia de medicina a Academiei Romane si de Fundatia Marin Voiculescu, condusa de fiul acestuia, profesorul Mihai Voiculescu.

Medic de exceptie si mentor a numeroase generatii de studenti, acad. Marin Voiculescu a contribuit major la consolidarea scolii romanesti de boli infectioase. Sesiunea a fost deschisa de presedintele Academiei, Ionel Haiduc, fiind prezenti fosti colegi, studenti si diversi invitati, care au vorbit despre medicul si profesorul Marin Voiculescu.

28 Responses to “Sesiune comemorativa la Academie”


 1. 1 Popateapa octombrie 3, 2013 la 9:20 am

  Din păcate degeaba avem oameni remarcabili, dacă rommi ne fac de râs. Dar nu numai ei, ci şi alte elemente delicvente. http://www.ziarulluiipu.ro/2013/09/30/tigani-fac-iar-de-ras-tara/

 2. 2 ion adrian octombrie 3, 2013 la 1:30 pm

  Pactul si procuratura
  a) Pactul nu functioneaza caci Ponta il incalca si el a fost facut tocmai pentru a frana actiuni posibile nefaste initiate de ponta, deci practic el este demis .
  b) Din punctul de vedere a lui Basescu, el a fost respectat caci in mod natural Basescu nu are motiva sa -l incalce
  c) trebuie stopata orice diversiune ca de aia nu vom intra in Schengen odata ce francezii au spus clar cu subiect si predicat ca nu ne deschid aceta usa fara vre-o referire la vre-un pact Basescu-Ponta
  d) foarte important: dna Stefan a spus la B1 ca DNA este impartita in doua, unii care vor trimitere in justitie a dosarului Dragnea si altii care spun NUP, numai ca nu suntem ca in parlament unde cand se discuta de Vosganian se prezuma ca ce a trimis parchetul se cunoaste, adica la DNA cei care cunosc si au instrumentat dosarul il acuza, iar cei care nu au lucrat dosarul spun NUP-dovada evidenta de imixtiune politica.

 3. 3 Ghita Bizonu' octombrie 3, 2013 la 2:15 pm

  Si cu asta ce-am facut ?!!

  Vacselu dixit : Analizez sa denunt pactul de coabitare! si ca cum Nu-l mai girez pe Victor Ponta pentru că a încălcat grav pactul și mai ales s-a băgat cu bocancii în justiție (A se observa acel “girez” de parca ar fi vorba de “girul” lui sau pofta muschilor sai si nu de majoritate parlamentara!! curat murdar si anticonstiututional!!) repeta si placa cu “lovitura de stat din vara lui 2012”.

  In replica coabitacu’ zice ca cum

  In luna decembrie ideea era sa nu avem o noua criza politica – sa nu avem Guvern. Eu am semnat acel pact cu gandul ca vom avea stabilitate, nu pentru Basescu am facut acel pact, a fost un sacrificiu necesar, am inteles si criticile si supararile.

  Nu mi-am facut nicio secunda vreo iluzie ca il va respecta, nu exista nicio promisiune pe care sa o fi respectat. Nu regret pentru ca minciuna cu Basescu care vrea binele Romaniei si noi, USL-ul, care vrem raul nu o mai inghite nimeni. Faptul ca dumnealui denunta acel pact este treaba dumnealui. Nu m-am dus eu cu pactul la Bruxelles, el se ducea la Barroso si la Schultz si ii tragea de mana”

  Deci e pe duca … previzibil de altfel.
  Si cu pactu ce-am facut ?! Vedeti voi vre-un ce castig pentru tara din toata tarasenia asta? Ca io nu!!!!

  Si era previzibil ca se scurta funia (legata la paru pactului). Are si Vacselu dreptate – detonatorul a fost dosarul Dragnea !!! Dosar dresat pentru “falsificarea datelor” de la referendum!!! Adica referndumu pentru demiterea presedintelui ca urmare a unei suspendari perfect constitutionale ar fi fost “lovitura de stat constitutionala” . Cu o condamnare la fel de previzibila ca find necesara dpv al politcii electorale (dreptu? Adevarul? Justitia? C’esti prost Bizoane?!)
  Findca condamnarea lui Dragnea pentru “fasificarea referndumului” da un semnal prost pentru votaci USL si mai ales PSD cat si pentru cadrele PSD – vedeti ce faceti ca iata ce patiti!!
  Si este o incurajare pentru adversarii PSD si USL .

  La care as mai adauga cam desele deplasari in Strainezia ale premierului .. ca iata ce zice prezidelu: Marea lui(Ponta) pasiune e să sară în avion să meargă pe oriunde e primit. Gândiți-vă cum se uită oamenii la el și spun: aoleo el este artizanul loviturii de stat în România? el e liderul de la București cu două plagiate? dincare reiese
  a)”oftica” prezidentiala ca El , ralesul, Providentialul nu prea este primkit pe nicunde si nciaieri
  b) “oftica” ca presmeru incalca pactul de coabitare care precvede expresis verbis

  Părţile se angajează să continue practica aprobării mandatelor de reprezentare de către Preşedintele României şi prezentarea rapoartelor la sosirea din delegaţii.

  Adica ca cam asa – nu a cerut voie de la Traian aut Sefu’ sa mearga prin cele strainaturi unde El Realesu nu prea este primit!!! Pai se putea permite asa ceva ? In nici un caz de Nutzu!!!

  Da ramane intrebarea : Si cu asta (pactu) ce-am facut ?!!
  Eu zic ca NIMIC bun. Decta a dat lu Prezidelu un moment de respiro nemeritat si neasteptat. A trimis dupa muste USL ul si activitatea lu’ guvernu’ reusind ca pana acum sa se faca nimic (adica s-au apuicat de modificare Constitutiei –marota basesciana. S=au apucat de regionalizare – alta cestie bascista sau macar PeDeLasta. Azi amandoua impotmolite. Apoi au dat in Rosia Montana Golf Coproration – alta marota basesciana si teren minat. S-au ales cu conetstie .. si amestecuri basesti – normale zic eu! – in zisa contestatie)

  Insa desi mi-a, placut enorm ofica de ieri de la B1 TV trebe sa recunosc ca totusi s-a facut una bucata de GRESEALA cu schimbarea lu Papici . Adica (dez)onor sinsitru lu (in)Justitia nu trebuia sa mai delege INCA O DATA! Pre zisu Papici . Findca trebuia s aii multu8measca pentru activitatea depusa si sa il inlocuiasca !! Findca legea prevede clar cate mandate si pe cat timp! Iar cestia cu delegarea nu tine.. Delegare dupa delegare inseamna incalcarea legii scrise !!!
  Actuala codeala – il mai redelegam pe X ca dupa cateva zile sa il schimbam (decizie cred ca legala findca “delegarea” este derogatorie si temporara “pana cand vom gasi” , deci poate fi intrupta oricand) lasa camp prea larg de “presupuneri” ale publicului sa zicem “neavizat” . Care “presupuneri” pot si sunt influnetate si de propaganda politica interesata gen Acum şapte zile oamenii ăştia erau buni, şi după ce s-a pus dosarul lui Dragnea, a ieşit şi dosarul lui Voiculescu, dintr-o dată nu au mai fost buni. Ca se uita esentialul – or fi fost bun Papici insa trebuia schimbat de ceva timp. Ca asa cere legea !! Dar publicu spectator nu discerne prea multe nuante. Asa cum alataieri intamplator am surprins o conversatie telefonica in autobuz .. pana la urma toti platesc! Uite Nastase ce daca a fost prim minstru tot a ajuns la inchisoare pentru ce a facut!!! “ Doamna in cauza nu prea stia ca “ce a facut” era presupus nu demonstrat!!!

  Deci Si cu asta ce-am facut ?!! ca imi aduc aminte de unu Neviile fluturand alt pact “pace cu onoare in generatia asta!!”. Pace nu a avut si onoare nici atat!!!

  http://vremea.forumgratuit.ro/t527-si-cu-asta-ce-am-facut#1080

 4. 4 analist octombrie 3, 2013 la 3:29 pm

  @doru coarna
  Ce se intampla la Galati, nu are legatura cu fenomenul descoperit pentru prima data de Tesla. Confirmarea imi vine de la PN. Raman doar exploatarile. Mai grava este incetineala autoritatilor….tu nu esti ingrijorat de asta ? Ma asteptam de la prima secunda sa vina o echipa de laboranti, geologi, climatologi…

 5. 5 sistem octombrie 3, 2013 la 3:30 pm

  Ăăăăă eu nu cred în arestările de vineri seara!

 6. 6 Cris octombrie 3, 2013 la 3:48 pm

  E bine și frumos să ne cinstim oamenii care au dus țara mai departe, care au contribuit la progresul ei. Totdeauna trebuie menționat că aceștia nu au CERUT de la țară, ci au DAT țării. Dacă citim ziarele vremii în care a trăit savantul omagiat, vom constata că guvernanții de atunci erau acuzați și târnosiți așa cum sunt și acum.
  Vreau să-mi spun părerea cu privire la reproșul unora precum că „nu există o strategie de dezvoltare, un proiect de țară…”.
  Nu-mi plac vorbele goale și teoria stearpă. În general mă enervează programele și proiectele teoretice.
  Ce ar însemna „strategie de dezvoltare”?
  Un program pe termen lung (50-100 de ani) în care să se prevadă: dezvoltarea agriculturii, independența energetică, creșterea nivelului de trai, reforme…?
  La ce ajută o asemenea „strategie”? Vor fi mai mulți bani la Buget pentru a subvenționa agricultura? Vor fi mai mulți inși care să lucreze în agricultură? Vor fi mai mulți bani pentru a se construi centrale nucleare, hidrocentrale, instalații eoliene, solare, de captarea energiei valurilor…? Vor fi mai mulți bani pentru creșterea salariilor medicilor, profesorilor, muzeografilor, polițiștilor…? Vor fi mai mulți bani pentru informatizarea Fiscului?
  La ce servesc programele, proiectele și strategiile când ai buzunarele goale și nu există speranțe ca ele să se umple nici măcar în viitorul îndepărtat?
  Crede cineva că un popor evazionist va deveni curând unul corect?
  Dacă e ca cineva să facă o „strategie”, eu zic că ar fi bine ca toate familiile să-și educe copiii în spiritul respectării legilor și normelor. Când toată lumea le va respecta, vom putea face strategii cum fac Germania, Marea Britanie…

 7. 7 blogideologic octombrie 3, 2013 la 4:51 pm

  Harta colonială a dominării lumii de către companiile Facebook şi Google http://www.theguardian.com/news/datablog/2013/oct/03/facebook-google-most-viewed-website-map

 8. 8 ZeV octombrie 3, 2013 la 4:57 pm

  Acum, cand Victor Ponta a adoptat atitudinea fireasca pe care alegatorii USL o asteapta de la liderii coalitiei, domnul Antonescu ne spune ca sta in expectativa si asteapta ca evenimentele sa se consume, inainte de a adopta o pozitie. Inteleg frustrarea domnului Crin Antonescu, al carui mesaj a fost preluat intr-un mod mult mai pragmatic si credibil de catre domnul Victor Ponta.
  Procurorul basist Papici se considera senator de drept in DNA pe viata, apreciind, probabil, ca el si doar el detine adevarul absolut.
  In schimb, stimabila doamna Kovesi are indoieli in ceea ce priveste capabilitatile si competenta domnului procuror detinator de Biblii ambulante prin buzunare si sacose, din moment ce declara public ca va analiza ,,proiectul de solutie” privind asazisa ,,fraudare” a referendumului elaborat de procurorul de caz. Este mai ,,ilegala” afirmatia domnului Ponta decat cea a doamnei Kovesi Laura Codruta, care, vorba brutei de la Cotroceni, a intrat ,,cu bocancii” in dosarele procurorilor din subordine ? Voi ce parere aveti, stimati colegi ?
  PS
  Cineva, un fost mentor supraapreciat de mine, ne spune (mai sus), considerand, probabil, ca aici nivelul de IQ este comparabil cu cel specific unui blog basist oarecare, repet, ne spune ca Basescu nu a incalcat acordul.
  Deduc, logic (evident n.r.) ca nici nu ar trebui sa ne imaginam ce se intampla daca Basescu NU respecta pactul de coabitare. Daca o facem, totusi, imi vine in minte un singur scenariu: Nemernicul, dezbracat de caracterul pe care l-a simulat intotdeauna, se duce la Palatul Victoria, il asteapta pe Ponta la iesire si-i administreaza un cap in gura premierului, fara pixel albastru. Asta face din om (neom) disperarea pierderii puterii prin scaparea controlului asupra singurei ,,jucarii” ramase partial in mana basistilor imediat dupa demiterea ilegitimului, recte, Justitia.
  Chiar credeti ca cine vorbeste obsesiv despre dezideratul endependentei Justitiei, chiar si-o doreste ? Este normal ca un politician, in campanie electorala si mai ales dupa, sa faca din asta un obiectiv politic ? Este evident acum, pentru mine, dupa noua ani de iluzie si diletantism, ca astfel de oameni isi doresc de fapt supunerea Justitiei pentru a o folosi subtil si dictatorial impotriba adversarilor politici, IMPOTRIVA VOTULUI CETATENILOR.
  Apropo de demitere, imi amintesc ce spunea Basescu….,,nu-mi doresc o functie la masa verde….nu-mi doresc boicot”. Sa-i creasca nasul circarului ? Oricum, el este deja de peste un metro si este vizibil chiar si in cel mai indepartat catun al tarii.
  (Z)
  Intre timp, se pare ca realitatea l-a cam trezit pe domnul Basescu din transa prelungita a betiei de putere….la realitate. Si pe el si pe sorosistii tradatori de neam care se pretind ,,dreapta Romaniei”, ei nefiind altceva decat fosti comunisti re-angajati pe post de slugi la paraiul ingineriei financiare a globalizarii si re-colonizarii din interior spre exterior.
  Sper ca acesti oameni, mai devreme sau mai tarziu, sa plateasca in fata adevaratei Justitii independente. Deja probele curg la DNA in valuri dinspre guvern, iar doamna Kovesi nu se va putea opune cursului istoriei la infinit.

 9. 9 centru octombrie 3, 2013 la 5:19 pm

  Intoarceti-va repede la sefia PSD , domnule Nastase !
  E buna Fundatia Titulescu , sunt bune sedintele la Academie dar romanii au nevoie de dumneavoastra acolo unde puteti interveni , decide si corecta . Sunteti unul dintre putinii care ati putea deturna interesul unui ministru delegat de la comisioanele birourilor de avocati de afaceri si fabule cu altii care platesc pentru noi la trimiterea efectiva a excavatoarelor in dealurile Bihorului si Campia Transilvaniei , pentru a relua lucrarile la proiecte vitale pentru natiune .
  Fara dumneavoastra unde va este locul asistam la un remake Ciorbea 1997-1998 ! Daca tara nu se scufunda , ca in 1999 – eram in bancruta la inceputul lui 1999 , plus doua mineriade in 3 saptamani – e datorita economiei care astazi este independenta de balbaielile de la Cotroceni si Palatul Victoria . Economie care functioneaza gratie profesionalismului marilor grupuri straine ( FRANCEZE in primul rand ) – Renault , Lafarge , Carrefour , Auchan , Société Générale , Michelin , Saint Gobain …dar nu numai – Pirelli , Continental , Emerson

 10. 10 Luminita Arhire octombrie 3, 2013 la 5:51 pm

  Rechizitoriul impotriva inculpatului Sorin Alexandrescu ( avandu-i in subsidiar ca invinuiti pe Dan Voiculescu , fiica acestuia si Trustul Intact ) , aruncat in presa in ultimele zile este imaginea explicita a regimului in care ne-am nimerit sa traim ; am avut rabdarea ( foarte multa rabdare! ) si am citit Rechizitoriul , prezentat cu multa pompa ca fiind o dovada clara de santaj ! Daca lucrurile merg tot asa , nu vad nici un motiv sa ridice oricand , pe oricine , fara exceptie , pentru urmatoarele motive :
  -ca atunci cand avem un necaz sau o problema , de afaceri sa spunem ,se intampla sa vorbim uneori cu parintii si le cerem un sfat ( vezi dialogul Dan Voiculescu – Camelia Voiculescu ) mai ales daca taticu’ este asa ,… mai harsit , in materie de afaceri si de “negocieri ”
  -ca un trust de presa poate capata niste informatii asa-zis confidentiale , care se refera la o suspiciune grava de luare de mita ( pai , din cate inteleg eu , presa cam cu asta trebuie sa se ocupe -sa supuna opiniei publice o posibila dare-luare de mita grosiera – si e problema presei care ii sunt sursele ; toata presa de pe fata pamantului se intemeiaza pe dezvaluiri pe care le obtine , desi multi ar vrea sa le ascunda sub pres )
  -ca , desi prepupusul santajist are grija aproape nefireasca de a repeta ca un papagal ca nu are nimic cu NUMITUL BENDEI ( de al carui nume nimeni nu ar fi auzit , daca n-ar fi avut chiar el grija de a se victimiza din doua in doua propozitii , asa cum reiese din penibilele inregistrari ) si aduce tot timpul firma RCS-RDS in discutie , totusi el este inculpat pentru ca il santaja pe neica-niumeni asta , care vorbeste mai mult in “ IHI ”! -uri decat in cuvinte
  In fapt insa , nu este nici o surpriza : scriam alta data ca daca s-a putut cu Adrian Nastase , se poate continua cu oricine ; pentru ca nu s-a inceput de jos , ci direct de la varf , ca o demonstratie aroganta de putere si ca un exercitiu suprem de abuz .
  De altfel , Rechizitoriul …. este “subtire ” nu numai ca fond , ci si ca forma – o compunere slaba si labartata , la sfarsitul careia ma asteptam sa gasesc fraza “CE FRUMOS A FOST IN VACANTA ! ” asa cum se incheiau apoteotic jumatate din compunerile de clasa a III- a ! Dar la ce-am putea sa ne asteptam ? Daca pe mai toate palierele vietii sociale si economice colcaie diletantismul si susaneaua , de ce-ar fi altfel la Maretul Parchet ?

 11. 11 Fragmentarium Politic octombrie 3, 2013 la 9:36 pm

  Cainii latra, caravana trece (plus o reevaluare discreta)

  Larmuitorii care agita spectrul ruperii USL sau denuntarii pactului de coabitare traiesc in afara timpului real. Altfel ar fi luat act de faptul ca Guvernul Ponta si-a indeplinit obiectivele economice din 2013, pe baza carora si politicile sociale merg inainte, chiar daca pasii sunt mici. In fond, economia este cea care trage dupa sine educatia, sanatatea, nivelul de trai si toate celelalte, de aceea orice castig pe economie conteaza, mai ales intr-o perioada de recuperare post-criza.

  Faptul ca doua proiecte politice majore, revizuirea Constitutiei si reorganizarea administrativ-teritoriala reprezinta o restanta, reportata in 2014, poate fi criticat in fel si chip. Mai intai insa ar trebui sa analizam ce atarna mai greu in balanta, amanarea sau blocarea, pentru ca am impresia ca cele doua neimpliniri din programul de guvernare tin mai degraba de lipsa de vointa, decat de lipsa de putinta. Chiar daca este multicolor, amanarile sau blocajele tintesc spre varful Guvernului, de aceea ar fi de luat aminte daca nu cumva sunt predeterminate, pentru ca cineva sa castige de pe urma acumularilor in pasivul guvernarii.

  Pana la urma, economia primeaza, iar faptul ca managementul guvernamental al acesteia a functionat pe plus, luand-o inaintea celor doua obiective politice, spune multe despre stil, ierarhizarea prioritatilor si eficienta. In aceeasi arie de relevante pentru electorat, care transcende orice fel de politicianism, se inscrie si faptul ca premierul Victor Ponta se claseaza, in cel mai recent sondaj (INSCOP), pe locul al doilea, dupa Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, in Top 10 al increderii nationale. Se stie ca oamenii sunt mai mult inclinati sa darame decat sa ridice statui, dar cred ca preferinta majoritara, din acelasi sondaj, pentru un presedinte tanar a fost modelata si de prestatia sefului Guvernului, care nu a ramas neobservata de catre populatie.

  In privinta ruperii USL, nu cred ca riscul este iminent, in acest stadiu nu se intrevad castiguri semnificative la vreuna dintre parti. Desigur, o anumita meteorologie a remanierilor sau schimbarilor de guvern nu poate fi ignorata, un guvern proaspat in prag de iarna poate fi preferat unuia uzat, o stim din succesiunile anterioare, dar in cazul de fata nu este vorba de a opta intre incompetenta si lipsa de experienta, ci presiunile vin dinspre conflictul in crestere dintre ideologiile din interiorul uniunii de guvernare. Daca este adevarat ca a fost perfectata o vizita a premierului in SUA, cu sprijinul fostului ambasador la Bucuresti, Mark Gitenstein, este putin probabil ca pe termen scurt, de 1-2 luni (octombrie-noiembrie), cand i se va da curs, sa asistam la vreo modificare in sfera guvernarii.

  Cat priveste pactul de coabitare, acesta chiar nu mai are nicio influenta interna, nici macar in afara tarii nu mai intereseaza pe nimeni, a cazut total in desuetudine. Cu sau fara „girul” lui Basescu viata merge inainte, ultimele redute portocalii, pe justitie, sunt in curs de luare in stapanire de catre independenta si separatia puterii judecatoresti in raport cu celelalte puteri ale statului de drept (vezi episodul Papici), iar pe politica externa se pare ca cel care a pierdut referendumul de demitere, de anul trecut, a ajuns singur la concluzia ca e mai bine sa se auto-excluda (a se vedea absenta presedintelui de la evenimente internationale majore si turneele substitutive ale premierului in strainatate).

  Revelatorie mi se pare si reevaluarea discreta a noii guvernari de catre acelasi ambasador american, sus-amintit, care a recunoscut ca „Romania isi revine” si ca „perceptia asupra romanilor in strainatate se imbunatateste”, chiar daca viziunea sa asupra democratiei romanesti este una tributara DNA-ului. Nu cred ca recenta demitere de catre procurorul general a unui procuror DNA, care instrumenta dosare politice, ar modifica noua atitudine a lui Mark Gitenstein, evenimentul in cauza fiind unul intern puterii judecatoresti, pe deplin cutumiar.

 12. 12 blogideologic octombrie 4, 2013 la 8:19 am

  Un articol – interviu de pe cotidianul RL http://www.romanialibera.ro/actualitate/educatie/schimbare-masiva-in-universitati-ce-vrea-ministrul-pentru-invatamant-superior-313753.html mă forţează să văd adevărul : În mod oficial, USL consideră că persoanele ce scriu şi evaluază pe blogul acesta, mă refer doar la aceia care nu au vreo autoritate instituţională asociată (adică majoritatea dintre noi) sunt doar “a bunch of idiota” (care nu înseamnă neapărat “o gaşcă de idioţi”, ci numai de “agramaţi”). Poteca asociativă (ei, da, “link” :-)) ne conduce la opiniile senin de sincer exprimate de către domnul Mihnea Costoiu, ministrul USL-ist pentru învăţământul superior din România. Dintru bun început ministrul Mihnea Costoiu ne spune foarte, foarte mândru, că domnia sa lucrează împreună cu instituţia ARACIS. Eu nu pot să uit, îmi aduc bine aminte că ARACIS a fost fondată prin anul 2005, aproape imediat după Victoria lui Traian Băsescu în alegerile prezidenţiale din România ; deci “fondată” ziceam, de către Alina Mungiu –Pippidi şi Andrei Pleşu.

 13. 13 Cris octombrie 4, 2013 la 10:00 am

  Academicianul Ionel Haiduc a zis, referindu-se la Roșia Montană, că, pentru niște bani, și nu puțini, la Buget, ar merita un pic de poluare.
  Părerea mea e că toate utilitățile și obiectele de care ne folosim poluează, iar cei care sunt isterizați de Roșia, ar trebui să renunțe la toate acestea pentru a fi credibili. Altfel, dacă pe de-o parte beneficiezi de toate binefacerile progresului din ultimele 2 secole, iar, pe de alta, te prefaci speriat de poluarea de la Roșia, ești ipocrit.
  Așadar, cei care sunt împotriva poluării de la Roșia, bănuiesc că sunt împotriva poluării în general și împotriva secătuirii Pământului de resurse naturale, și atunci să acționeze!
  Să nu mai folosească AUTOMOBILE, AVIOANE, VAPOARE și tot ce funcționează cu combustibil fosil neregenerabil și scoate gaze de eșapament!
  Să nu mai gătească mâncare la MAȘINA-ARAGAZ care eliberează gaze arse!
  Să nu se mai încălzească cu GAZE NATURALE și CĂRBUNI, ARSE în centrale mari, mici sau sobe!
  Să nu mai folosească CALCULATOARE, TABLETE și TELEFOANE mobile care sunt fabricate din materiale poluante și funcționează cu BATERII poluante!
  Să nu mai folosească INTERNETUL care utilizează motoare de căutare ce funcționează cu o cantitate uriașă de energie poluantă și neregenerabilă!
  Să nu mai beneficieze de ENERGIE ELECTRICĂ pentru că aceasta se obține din resurse fosile neregenerabile și poluante, sau din CENTRALE NUCLEARE care sunt mai periculoase (vezi un cutremur!) decât un milion de Roșii Montane la un loc!
  Să nu mai folosească obiecte din PLASTIC pentru că ele poluează și se distrug doar în sute de ani!
  Să trăiască cum trăiau oamenii pe la 1700, sec. 18 (nu 19, că deja începuse industrializarea, POLUAREA…)!
  Abia atunci îi voi considera sinceri. Până atunci…cu laptopurile în poală, cu tabletele în buzunar, cu fundul în automobil sau avion și cu centrala termică pe cărbuni sau gaze…să vii să-mi spui că ești ecologist…

 14. 14 ZeV octombrie 4, 2013 la 10:50 am

  Domnul Basescu ne spune ca domnul Ponta a intrat cu bocancii in justitie, pentru ca premierul si-a permis sa spuna cu glas tare ceea ce toti oamenii lucizi au constatat, recte, ca o parte dintre procurori actoneaza represiv la comanda politica.
  Dar oare domnul Basescu ce si-a bagat in Justitie atunci cand si-a permis sa-l sune pe procurorul general al Romaniei, inainte ca domnului Papici sa nu i se mai prelungeasca, prin delegare, mandatul de procurer sef al sectiei I a DNA ?
  Va las pe domniile voastre sa va folositi imaginatia.
  (Z)

 15. 15 Doru Coarna octombrie 4, 2013 la 3:57 pm

  @ Ion Adrian,

  Basescu a creat o noua bresa in USL aratandu-le celor naivi functia de presedinte, cand lui Ponta cand lui Dragnea, numai sa renunte la proiectul Antonescu si la sprijinul lui Voiculescu, iar mai nou incearca orice pt a fi suspendat sau chiar demis, ceea ce va face sa nu realizeze doua mandate complete si ii va permite sa candideze din nou la anu’ si, la felul in care stie sa se pozitioneze si sa puna problema, plus aportul sistemului ce-l patroneaza, sigur va castiga inca un mandat. Premier va redeveni Boc.

  Daca insa pasienta asta nu-i iese, atunci se va multumi cu rocada si cu pozitia de premier, dar cu un presedinte convenabil, Ponta sau Dragnea, adica unul care sa-i datoreze absolut totul, incepand cu functia si terminand cu libertatea.

  Eu credeam ca vizeaza doar rocada, dar nu, are inca ambitii maxime!

 16. 17 ion adrian octombrie 4, 2013 la 7:43 pm

  @Doru Coarna,
  Prima varianta imi place basist cum sunt , a doua insa nu caci
  acum in Romania democratia aia firava si cata mai este , se afla in pericol
  in urma “crimelor” pe care le comite in serie dl Ponta?
  Astea sunt cele mai recente daca nu stiti:
  Ghete in justitie, ghete in firmele cu probleme, pumn in gura presei si o sa mai urmeze pentru acest urmas al comunistilor vopsiti

 17. 18 ion adrian octombrie 4, 2013 la 7:46 pm

  @Doru Coarna,
  Prima varianta imi place, a doua nu caci actualmente dl Ponta intra cu
  „ghetele” in justitie, in firmele cu probleme, cu pumnul in gura presei si o sa mai urmeze pentru acest urmas al bolsevicilor

 18. 19 Dezideriu Dudas octombrie 4, 2013 la 7:55 pm

  @ ZEV

  De multe ori mi-e greu sa accept modurile dvs. de abordare a subiectelor, opiniile expuse, cu atat mai putin…., inchizand si mai mult perspectivele, in opinia mea…De alte ori insa, viziunile dvs. sunt extrem de incitante, oferind mari perspective de restructurare/reasezare a ideilor…Nu stiu ce va mana in lupta ( ca sa folosesc si tonul “prietenilor” dvs. de pe acest blog ) , dar de mult nu-mi mai pun aceasta intrebare in lumea ideilor, desi in lumea morala, e prima intrebare, peste care nu se poate trece. Insa, la acest nivel, mai intotdeauna aparentele inseala….Va urmaresc cu interes. E greu ca din “basist” sa devii “pontist”, desi “mostenitorul” e Crin ( B1 TV se pare ca a inteles partea cu “mostenirea”…)….Ma refer la perceptia dvs., marcata de „prietenii” dvs. de pe blog. Noi, restul, analizam….

  Nu pot sa nu remarc sintagma dvs., aceea a ”re-colonizarii din interior spre exterior„. Arnold Toynbee a prezentat viziunea, inclusiv in acceptia dvs., intr-o abordare mai statica. Pleca de la „proletariatul extern”, neglijand pozitia initiala a membrilor acestuia, respectiv „interioara”, in termenii dvs….Arnold Toynbee indica ca lovitura finala va fi data tocmai de „proletariatul extern”…Sintetizand, poate ca aceasta recolonizare este doar o iluzie, si tocmai ca ne aflam in termenii dinamicii, mai „statice”…, a lui Toynbee.

 19. 20 M.Voicu octombrie 4, 2013 la 11:38 pm

  @Cris octombrie 4, 2013 la 10:00 am scrie: ”Academicianul Ionel Haiduc a zis, referindu-se la Roșia Montană, că, pentru niște bani, și nu puțini, la Buget, ar merita un pic de poluare. Poate ne dați o referință precizând planeta pe care ați recepționat așa măscare 👿
  Academicianul Haiduc zis-a altfel : 💡 ”aurul, ca și orice altă resursă minerală, este proprietatea statului, proprietatea statului român. În practica internațională, mai ales la petrol, dar și la minerale – aur, nichel, metale rare, metale obișnuite – se folosește așa-numita metodă a împărțirii producției, acordul de împărțire a producției. Asta ar însemna că din aurul extras, în cazul de față, investitorul, cel care exploatează resursa, primește o parte din producție, care să acopere cheltuielile de investiție, cheltuielile de operare și un profit rezonabil, iar restul producției aparține proprietarului de fapt, statului. În cazul unor țări, această împărțire a producției înseamnă până la 80% din producție revenind statului proprietar. Deci, în cazul aurului, ar însemna ca din aurul extras, partea care ar reveni statului român să intre direct în vistieria națională, la Banca Națională. Banca și statul român nu trebuie să cumpere acest aur, îi aparține, iar din aurul pe care îl posedă, plătește celui care îl exploatează.” [ACADEMIA ROMÂNĂ DESFIINȚEAZĂ PROIECTUL ROȘIA MONTANĂ …]
  ”Chestiunea proprietății, într-alte cuvinte însăși chestiunea naționalității române” : M.Kogălniceanu, 25 mai 1862.

 20. 21 M.Voicu octombrie 4, 2013 la 11:56 pm

  La @octombrie 4, 2013 la 11:38 pm, referința este :
  ACADEMIA ROMÂNĂ DESFIINȚEAZĂ PROIECTUL ROȘIA MONTANĂ …

 21. 22 Doru Coarna octombrie 5, 2013 la 6:17 am

  @ analist,

  asa gandeam si eu, si mai cred ca in zona fiind trei concesiuni diferite catre trei firme, fiecare isi vede de programul ei de calibrare si se intampla ca undele hidraulice sa se compuna, astfel ca apar noduri si ventre si ca, probabil, satul ala s-a nimerit sa fie chiar pe o ventra, ceea ce explica miscarea pe verticala, din cand in cand, odata galeriile strapunse…

  Firmele stiu ce fac si se gandesc ca ele folosesc prea putin exploziv ca sa se produca ceea ce se produce in acel sat, dar nu se gandesc la posibila compunere aleatorie a undelor in scoarta, mai ales ca acolo este o falie NV-SV si de aceea perturbatiile se propaga doar in lungul sau, unde daca mai este si o morfologie cu oarecare elasticitate, adica sol umed, si cred ca este deoarece zona este agricola si apropiata Dunarii, e clar!

  M-au nedumerit imens insa specialistii, unul acuza ploile si vantul ca ar genera cutremure iar a doua zi s-a rasucit, altul spunea ca s-ar putea sa apara un vulcan langa Galati, altul avea planse infinit colorate, altul sustinea ca acolo au fost mereu cutremure si ca s-a activat recent falia (???), noi stiind ca o falie nu se poate activa ca nu are ce, o falie poate cel mult doar sa alunece relativ, o margine fata de alta, deci specialistu’ a recunoscut ca minte din moment ce falia s-a activat recent iar cutremure au fost mereu… plus ca localnicii l-au contrazis, n-au avut NICIODATA cutremure… si atunci mincinosul nostru a spus ca au fost, dar nu le-au simtit ei fiind d-alea stiintifice, adica fine, ori tot el spusese ca ei nu inregistreaza decat pe cele peste 2 Mercalli, deci nicidecum pe cele fine…

  Mai mult, ieri s-a publicat ca una din firme a obtinut acordul de prospectare, deci nu-i de la ei ca nu aveau acordul cand au inceput cutremurele… dar nici cei de la RM nu aveau acordul si inca nu-l au, si totusi exploatau zacamantul si-l exportau!!! Vorba unuia mai sus pe blog, daca mai prospectau mult terminau zacamantul…

  Si aici e inca o problema: cica au scos si trimis in Canada si Australia pt evaluare in laborator 140.000 tone minereu, dar ma intreb cum, o garnitura de tren cu 50 de vagoane, si asa ceva nu mai avem noi demult, abia cara 5000tone, deci vreo 30 de trenuri pline ochi cu minereu aurifer au trecut prin Romania din RM pana la Constanta la vapor, si nimeni nu s-a prins!!! Iar acolo aia au incarcat cel putin doua vrachiere tot asa, fara sa se prinda la ce dau drumul afara!!!

  Uite ma gandeam ca d-aia ne-au plecat specialistii si cei care mai sunt pe aici sunt ignorati, ca n-ar putea sa minta toti in ultimul hal! Cred ca realitatea este mai cruda decat ne imaginam noi, pur si simplu aia fac ce vor aici iar ai nostri se tot roaga de ei sa intre in legalitate…

 22. 23 analist octombrie 5, 2013 la 12:28 pm

  @doru coarna
  Din pacate frigul si ploile nu sunt chiar normale, si ma tot gandesc ca statul cu capul in nisip nu ne va aduce decat noi probleme.
  @nastase Constat in tot mai multe judete, o indepartare a sefilor PSD de problemele cetatenilor, puteti face ceva de indreptare? Refuz, inca, sa cred ca este ceva normal.

 23. 24 ion adrian octombrie 5, 2013 la 1:00 pm

  @Doru Coarna,
  Si iata ca mai urmeaza asa ca in indiferenta cvasigenerala sa mai spun ceva:

  Citesc pe FB ce spune dl jud Danilet:

  “Citesc ca ieri Guvernul a adoptat prin OUG asa numitul Cod al Insolventei http://www.evz.ro/detalii/stiri/codul-insolventei-adoptat-de-guvern-prin-ordonanta-de-urgenta-1060136.html
  Ma gandesc ca nu mai are niciun rost sa dam avizul pe acest act normativ (necesar potrivit art. 38 alin.3 din Legea 317/2004), asa cum e programat pentru marti pe 8 oct la pct. 21 al Plenului CSM.
  http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/03_10_2013__60923_ro.pdf.
  Pacat de munca colegilor judecatori din instante si a sectiei de judecatori a CSM care au facut o multime de observatii in ultimele doua saptamani la textul primit de la Guvern…
  Ei, dar nu e prima data…”

  Dl judecator nu poate scrie sau spune mai mult ca nu face politica dar eu nu sunt liber:
  Daca as fi Presedinte si Constitutia mi-ar permite, dl PM Ponta ar fi fost deja demis

 24. 25 ion adrian octombrie 5, 2013 la 1:04 pm

  @M Voicu,
  Haiduc greseste la o nuanta , dar una esentiala, caci nu e vorba de stat ci de natiune: resursele naturale aferente teritoriului Romaniei in starea lor naturala deci asupra carora nu s-a exercitt inca munca umana sunt proprietate comuna a natiunii romane.
  statul doar le administreaza in numele si cu stricta aprobare a proprietarului adica a natiunii

 25. 26 ZeV octombrie 5, 2013 la 6:19 pm

  ..cu conditia ca natiunea sa ramana independenta si sa nu piarda suveranitate. Cu Basescu, Boc, Udrea, Macovei si altii ca ei, soarta Romaniei este pecetluita: o asteapta dizolvarea intr-un suprastat condus de oameni care nu se impiedica in detalii.

 26. 27 ZeV octombrie 5, 2013 la 6:31 pm

  Dezideriu Dudas
  Nu intelegeti ?
  Eu va spun ca tocmai pentru ca am fost basist, prin urmare am cunoscut din interior aceasta ideologie a mentinerii puterii cu orice pret, sunt acum antibasist, deci, roman normal.
  Am avut puterea sa deschid ochii si sa constat ca relele erau intotdeauna reale si nu pot fi trecute cu vederea fara consecinte ireversibile, iar cele bune nu au existat, de fapt, niciodata…exact ca fata morgana. Sunt prin definitie virtuale.
  (Z)
  Lui Victor Ponta nu-i acord un cec in alb sine die, dar, nu pot sa nu constat si sa subliniez ca a redat, pentru prima data dupa Adrian Nastase, demnitate, forta si coerenta postului de premier al Romaniei, desi o parte a presei, suparata ca nu mai primeste contracte de publicitate ca pe timpul Udrei, incearca sa ne abureasca cu scoateri din context, informatie trunchiata si dezinformare. Desigur ca sunt si sincope in actul guvernamental si repozitionari pe teme diferite, dar toate asta tin si de adaptare, intr-o lume dura, presarata cu contre si sabotaje de tot felul, specifice ideologiei basiste si motto-ului presidential: dupa mine potopul.
  Deh, cand mergi pe mare, nu mai poti trai fara valuri si te simti tare claustrat in acordul de coabitare.
  😉


 1. 1 Sesiune comemorativa la Academie | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe octombrie 3, 2013 la 11:34 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: