Burse pentru elevii de la Colegiul Sf. Sava

In anul 2004, am infiintat, impreuna cu mai multi colegi, „Asociatia pentru pastrarea traditiilor de la Sf Sava”, o asociatie a fostilor elevi care au invatat, de-a lungul timpului, la aceasta importanta scoala romaneasca. Intre activitatile importante ale Asociatiei, figureaza si oferirea unor burse lunare copiilor merituosi care provin din familii mai sarace. In ultimii ani, am oferit 25 de burse, in valoare de doua milioane de lei (200 RON) lunar.

Ieri, am participat la interviurile pentru acordarea burselor pentru anul scolar 2013-2014. S-au prezentat 61 de candidati pentru cele 25 de burse. Unii dintre ei m-au impresionat ion mod deosebit. Rezultatele vor fi anuntate peste vreo zece zile. Pentru vechii „savisti”, care vor sa se inscrie in Asociatie, persoana de contact este Bebe Silberstein, tel. 0040744688366.

17 Responses to “Burse pentru elevii de la Colegiul Sf. Sava”


 1. 1 NICOLETTE ORGHIDAN septembrie 24, 2013 la 10:50 am

  Excelentă idee de a continua această tradiție! În modul acesta se impulsionează și mai mult studentul pentru învățătură, asimilarea noțiunilor, în plus, un mod de întrecere între studenți. Nu mai vorbesc însă de adevăratul ajutor material acordat studenților care doresc totuși să termine un colegiu, dar care lipsurile materiale îi țin departe de acest act de învățământ. Ar fi bine ca la aceste burse să participe material toți cei care au reușit să-și facă o situație cu mult peste media țării. Oare câți o vor face? S-ar crește substanțial aceste burse, darși numărul lor. Felicitări pentru inițiativă și dorință de continuitate!

 2. 2 Alexandru szentgyorgyi septembrie 24, 2013 la 11:25 am

  Imi place gestul si initiativa dvs.respectiv al domniilor voastre, dar cum puteti oferii doua milioane de lei (2.000.000 RON.) lunar pentru 25 de elevi. Un calcul simplu arata ca, un elev primeste lunar 80.000 RON. Nu este cumva vorba de 80.000 ROL. / elev ?
  Cu deosebita stima si consideratiune,

  Alexandru Szentgyorgyi
  Ps. Eu, cat voi traii ma voi ruga pentru dvs. ca drept multumire pentru dreptatea facuta!

 3. 3 SLAVU IOAN septembrie 24, 2013 la 11:32 am

  Un lucru benefic de altfel… dar dacă s-ar extinde şi la nivel naţional, mă refer aici la Colegiul Octavian Goga Sibiu, Ghe. Lazăr Sibiu sau chiar Colegiul Miai Viteazul (profil militar) Alba – Iulia, aş fi mult mai încântat! 😉

 4. 4 Cris septembrie 24, 2013 la 12:37 pm

  O, da! O acțiune exemplară.
  Românii nu au obișnuința de a se asocia, de a se aduna laolaltă în funcție de un scop comun și interese comune. Nu mai vorbesc de voluntariat…
  Asociațiile, societățile, fundațiile sunt expresia conștiinței civice a unui nivel înalt, coagulează forțe și fonduri pentru rezolvarea unor probleme concrete.
  A aștepta mereu de la Stat bani, ajutoare, inițiativă, idei, e o atitudine înapoiată, specifică comunismului.
  Există oameni cu ceva bani care, stimulați de un nucleu de organizatori, sunt dispuși să contribuie la susținerea tinerilor peste medie.
  E nevoie doar de organizare și popularizare.
  Am fost și eu odată organizator și m-am mirat de câți oameni înstăriți au pus mână de la mână.
  Felicitări pentru acțiune!

 5. 5 blogideologic septembrie 24, 2013 la 3:28 pm

  China, ei da, pentru prima oară China ajunge la Pragurile Niprului ! http://bigbrowser.blog.lemonde.fr/2013/09/24/miam-pourquoi-la-chine-va-mettre-la-main-sur-un-vingtieme-de-lukraine/ Păi …, ce fac Armiile Căzăceşti de acolo ? Îi prigonesc numai pe românii din Transbugia şi Transnistria ? Dintr-un comentariu la articol, aflăm că populaţia Chinei ar creşte în ritmul incredibil de +12% pe an !

 6. 6 blogideologic septembrie 24, 2013 la 4:15 pm

  O capodoperă de arhitectură brutalistă, anume Autogara din Preston, este conservată cu multă grijă (deşi prinţul Charles urăşte arhitectura brutalistă !) http://www.theguardian.com/commentisfree/2013/sep/24/preston-bus-station-grade-ii-listing

 7. 7 SAMI septembrie 24, 2013 la 6:23 pm

  Frumos . Foarte frumos .

 8. 8 George Hălărescu septembrie 24, 2013 la 7:55 pm

  Poate găsiți o soluție, sau veniți cu vreo idee, ca fiecare comună să acorde de la bugetul local măcar câte o bursă pentru elevii cu potențial intelectual, dar fără posibilități materiale, ca să poată să urmeze o facultate.

 9. 9 Dezideriu Dudas septembrie 24, 2013 la 10:22 pm

  Nu as mai fi intervenit cu vreun comentariu sau cu vreo actiune pana nu as fi avut un plan de integrare mai amplu in care sa tin cont si de ce s-a mai scris interesant in ultimul timp pe blog ( retin totusi acum acel plan de Reindustrializare, de care as fi interesat….Pe cele ale lui Varujan et. co le stiu…D-le Caliman, va rog sa mi-l trimite-ti pe adresa : forumuldelaneptun@yahoo.com ). Voi reveni cand voi avea pregatita etapa respectiva.

  Acum ma raportez la procesul de joi 26 septembrie in care d-nul Dan Voiculescu este judecat in dosarul ICA. Dupa ce am intervenit mai frust pe subiect ( am imaginat 2 variante, una probabila si acceptabila si una imposibila, de genul “sa se faca dreptate, de-ar fi sa piara lumea…”, dar inaintand spre verdict, imediat am simtit ca de fapt Romania tot piere de 23 de ani…, si nici vorba ca din cauza vreunei dreptati…, de unde completa confuzie asupra termenilor…), am revenit si “am oferit” totusi sansa “studentiei” in ale capitalismului d-lui Dan Voiculescu ( in redarea din COMENTARIUL SUPLIMENTAR 1 ) .

  Ulterior, pe blogul in care facusem interventia mai frusta…, un blog de dreapta, cu ingrijorari de stanga…, am postat comentariul redat la linkul, http://nikuelektriku.blogspot.ro/2013/09/tzara-lu.html. Poate doar „glisand” GLISSANDO-ul lui Mircea Danieliuc am mai putea intelege ce traim….Atacandu-i pe „Goofy-i” de acolo, am incercat sa-l fac mai „uman” pe Cozmin Gusa, intuind meciurile grele care vor urma…Aflu insa ( din „Adevarul”, articolul cu „ciocnirea titanilor” pe „campul de lupta Rosia Montana „ ) ca gruparea lui Beny Steinmetz s-a impacat cu gruparea lui George Soros ( marul discordiei fiind tradarea intre grupari a unui apropiat al lui Tony Blair …), fix in luna iunie 2012…Poate, data, va genera o analiza si o regrupare a fronturilor in materie de interese nationale romanesti….In plus, cu prima ocazie, ma voi adresa Alinei Mungiu Pippidi ( ca fost presedinte Pro Democratia Constanta, implicat in activitati democratice locale si nationale, am suficienta autoritate morala sa o fac ), care a crezut ca va rezolva ceva in conflictul Rosia Montana, „cerand comisionul” pentru ideea ei cu cele 2 Romanii, preluata cu frenezie de „ai nostri”…Nici „ ai lor”, careia ea le-a dedicat cartea „Romania, mod de folosire” , nu se poate spune ca nu au evoluat „cu frenezie”…, in acesti 23 de ani…Din pacate, aceste 2 Romanii schizofrenice si „televizate”, aproape ca au innabusit Romania reala, singura legitima, a 3-a Romanie, cea despre care nu vorbeste nimeni….Dupa cum scriu manifestantii pe pancarde, la constatarea lor : NU PUTETI VOI MINTI CAT PUTEM STA NOI IN STRADA ( „lupta dintre cele 2 Romanii „ )…., noi, cei din a 3-a Romanie, ar trebui sa completam : NU POATE EXISTA ATAT MINCIUNA RETORICA SI ATAT ACTIUNE PROPAGANDISTICA CAT ADEVAR GREU SI DUREROS ESTE IN SUFLETELE ROMANILOR !

  De ce am acest intermezzo la nivel de mijloace, cand marea noastra problema este la scopuri, ceea ce necesita o actiune mult mai elaborata ? Dupa cum spunea Curzio Malaparte, „ razboiul il duci ca sa traiesti, nu ca sa mori „….Scriu asta acum, pe blogul d-lui AN care a fost folosit si apoi sacrificat „ritualic”de catre „sistem”, intr-un moment in care unul din marii stalpi ai „sistemului” post-decembrist, se afla in fata unei mari provocari…Nu atat pentru el, cat pentru „sistem”….Personal cred ca „sistemul” ar trebui sa nu mai incurce planurile. Si deconstructia raului isi are logica ei, dar nici binele nu vine de la sine, eventual facut cadou de diverse grupari internationale….Care au atatea vorbe, ca urechile cetatenilor din zeci de popoare ca Romania pot fi derutate si iluzionate….De frica Germaniei naziste dupa al II-lea razboi mondial toata lumea s-a regrupat….Asa a aparut Uniunea Europeana. Noua de cine trebuia sa ne fie frica dupa anul 1989 ? La noi ce a aparut ? In beneficiul cui ?

  Mai concret, in contextul evenimentelor relatate, sper ca maine sa devin membru al…FET, care poate deveni vectorul de care avem nevoie pentru a comunica intr-adevar in societate.

  NOTA TEHNICA : Nationalismul economic nu va trece ca si concept pur si simplu intr-o tara ca Romania….Mai mult, din pacate, dupa cum ne tot aduce aminte d-nul prof. Filipas ( ultimul comentariu din Franta …), dar, recent si marele actor Radu Beligan…., Romania este „cea mai tara proasta”…DE ACEEA, voi asocia nationalismul economic necesar Romaniei, INTERESULUI PUBLIC ! Deci, tema primei Conferinte va fi : INTERESUL PUBLIC ! Daca rusii au reusit ca prin panslavism sa duca mai departe marele lor vis imperial, asociindu-i necesara legitimitate internationala ( aici as incadra revenirea lui Sojenitin langa Maica Rusia ), poate vom reusi si noi sa ne gasim o legitimitate globala provenita din calificativul de „cea mai tara proasta „…A aparut deja conceptul de : „ Romania, prima distopie a lumii „ ( cred ca nu i-a scapat lui „Blogi”, nu mai verific, dar retin ca a fost remarcat pe-aici )…Si sigur nu l-a formulat Fane Spoitoru….El doar l-a anticipat. In limba lui. Cand Cioran si apoi Goma au afirmat ca „PATRIA MEA E LMBA ROMANA”…, sper ca nu sa fi dat dracu’ ca vreun inger mai sugubat sa-i prezinte lui Dumnezeu ideea cu o ROMANIE, mai altfel.., cum ar zice Lucian Boia, acesta, sigur nu un apropiat al lui Fane…Si totusi, cata esentializare..Dupa cum scriam mai sus, atentie sa nu (mai) incurcati planurile !

 10. 10 Dezideriu Dudas septembrie 24, 2013 la 10:24 pm

  COMENTARIUL SUPLIMENTAR 1

  http://antonesei.timpul.ro/2013/09/02/hienele-adulmeca-hoitul-%C8%9Barii/comment-page-2/#comments

  Dezideriu Dudas says:
  04/09/2013 at 18:43

  Nea’ Liviule,
  Mi-ai adus aminte de o intamplare din Facultate….
  Jucam fotbal pe tartan pe Colina Universitatii ( TCM Brasov ). Terenul de fotbal era chiar langa sala de sport a Universitatii. Pe teren eram noi, studentii, atat de pe Colina ( de la Camine, “internationali” ), cat si brasoveni ( “bastinasi” )…In sala, profesori de-ai nostri, si ei, tot la fotbal…Ii recunoscusem pe multi dintre corifeii timpului pe terenul din sala….Intre noi si ei, geamuri, asa ca, totul era complet deschis ca priveliste reciproca…
  La un moment dat, un prieten de-al nostru, mare chibit in ale fotbalului, mai mic insa in indeletnicirile specifice…, a vrut sa traga la poarta si, in loc de sut pe directia x, a tras pe directia x + 90 de grade….Un ditamai geamu’ de sala de sport s-a spart ! Prima reactie a tuturor a fost stupefactia ! Nu ne venea sa credem ca a tras pe axa x si a ajuns pe axa y…! Prietenul nostru insa, cel cu sutul “perpendicular”…, mai rapid ca noi tinand cont de frica inerenta, “ne-a dat imediat si “SOLUTIA” : “ HAI SA FUGIM ! “ Stupefactia initiala a fost nimic pe langa reactia noastra ! Ne-am tavalit pe jos de ras ! La propriu ! Si in tot acest timp profesorii stateau la geam si se uitau la noi….
  Am fost acum cca. 2 saptamani pe la Brasov cu familia, inclusiv la “locul cu pricina” descris mai sus. Ce a adus capitalismul ? Terenul in aer liber cu tartan a fost mutat chiar langa Caminele studentesti de pe Colina ( pe vremea mea se “ numea” CIM – Centrul de Izolare a Masculilor “ ), iar fostul teren in aer liber de langa Sala de sport a fost integrat in sala de sport care s-a marit…Nu se mai observa Sala de sport de la terenul cu tartan sau invers !
  Mai adaug ca, in scurta vacanta avuta, am trecut si pe la Nea’ Dezi “al batran, pe la Petrila…Pe vremea lui, jocurile se faceau in comun…Separate erau doar detentiile. Si directiile de vinovatie : “profesorii” aveau intotdeauna dreptate ! Saracu Nea ‘Dezi, mai putin “rezistent prin cultura” decat se purta in epoca…, abia de e cunoscut in urbea natala…si, pe-ici pe-colo, in rest…., cat “au lasat” sa treaca “ profesorii”….Carora, parca nici acum nu le-a trecut !
  Ref. la ce scrii, te asteptam de mult…E drept, in alte circumstante, atunci fiind parca ceva mai “antisistem”… Nu e prea tarziu insa niciodata! Sa vedem insa cum facem sa nu apelam la aceasi “solutie” cu cea a prietenului meu din facultate ! Nu de alta, dar la cat umor avem, s-ar putea sa fim singurii care (ne) vom rade…”Profesorii”, vor fi incruntati ca intotdeauna, la cata treaba au…Ei, ca intotdeauna, nu-si mai vad capul de treaba…Asta a ramas….chiar daca, atunci cand ii dau drumul doar lui “ala micu’ “ ( Cozmin G. ), nu si lui ala si cu “capul mare” ( “celalalt”, Aurelian P., rechizitionat de “Profesorul T.B. “ )…, par a se odihni …Iata ca de la “Realitatea”… s-a invartosat treaba…
  Cu salutari,
  Dezi
  P.S. 1 : Pe de alta parte, vorba lui Nea’ Dorin, daca afara ploua si Vadim spune ca ploua, nu inseamna ca Vadim n-are dreptate ! Ma framanta insa o alta problema : Vadim chiar a vorbit la beatificarea Ms. Vladimir Ghica sau e o noua diversiune ? Cred ca s-ar fi oprit ploaia si pana si Nea’ Dorin ar fi ramas in eroare, e drept, doar temporala. Adica, de nesincronizare.
  P.S. 2 : Am avut ocazia sa-l cunosc odata pe profesorul Dan Voiculescu…In dosarul ICA insa…, doar ca student intarziat de ziua a 7-a ar mai merge ceva….Nu tine ca, in ziua a 7-ea, ca “profesor”, sa muncesti…Cred ca a incurcat “religiile”, comunism-capitalism, lucru care nu e permis decat “profesorilor plini”…El era prea “mic” atunci insa…Daca o da insa si acum pe “studentie”…..

 11. 12 vsile septembrie 25, 2013 la 6:45 am

  Dl. Nastase,

  Chiar asa , vorbind de anul scolar se subintelege cca 22000 usd pe luna pe elev, greseala sau exagerare….sau bursa se intinde pe toata perioada absolvirii ?

  Blogi, iar recidivezi domle?

  Ce legatura are Preston cu P de la simfonie cu prefectura?

 12. 13 Marian Nicolae septembrie 25, 2013 la 7:43 am

  Corina Crețu:
  România a primit un semnal pozitiv din partea Finlandei în privința aderării la Spațiul Schengen

  marţi, 24 Sep 2013, 17:02 • Politică
  http://www1.agerpres.ro/agerpres/politica/2013/09/24/Corina-Cretu-Romania-a-primit-un-semnal-pozitiv-din-partea-Finlandei-in-privinta-aderarii-la-Spatiul-Schengen17-02-49

  România a primit din partea Finlandei un semnal pozitiv în privința aderării la Spațiul Schengen, apreciază vicepreședintele PSD Corina Crețu, viceliderul Grupului Socialist din Parlamentul European.
  –––––––––––––––-
  nota Roninjaune:

  Multumim, dar NU, multumim…………

  De atata UE si NATO am ajuns rupti in fund si cu stomacul gol, rugandu-i pe rusi sa ne salveze tara…….

  Asa ca puteti sa va bagati Schengenul acolo unde nu ajunge lumina………

 13. 14 blogideologic septembrie 25, 2013 la 7:53 am

  THOMAS L. FRIEDMAN : “Ţările care nu îşi planifică Viitorul se vor simţi foarte dezorientate în acea Zonă.” http://www.nytimes.com/2013/09/25/opinion/friedman-the-way-we-were.html?hp&_r=0 Am folosit iniţialele mari în text pentru focalizarea atenţiei (“psihologie cognitivă”, sintagmă pe care o repet).

 14. 15 vsile septembrie 28, 2013 la 6:57 am

  Si totusi AN nu rectifica si nici nu explica,chiar asa 22000usd/elev?

 15. 16 nastase septembrie 28, 2013 la 4:59 pm

  vsile,
  am pus o paranteza in text.


 1. 1 Burse pentru elevii de la Colegiul Sf. Sava | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe septembrie 24, 2013 la 11:14 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: