Dezbatere, la FET

Fundatia Europeana Titulescu – Centrul de Studii Strategice  va organiza miercuri, 25 septembrie, orele 16, o dezbatere pe tema „Siria – cronica unui conflict amanat”.

Gasiti mai multe detalii pe site-ul FET, http://www.titulescu.eu

61 Responses to “Dezbatere, la FET”


 1. 1 blogideologic septembrie 19, 2013 la 8:25 am

  Greu subiect ! Adică greu de expus pentru a putea rămâne şi “politiceşte corect”. Mă aştept la nişte meandre geopolitice ale discursului …

 2. 2 Fault septembrie 19, 2013 la 9:14 am

  ADEVĂRUL DESPRE CONFLICTUL SIRIAN
  DEVESELUL O FALSĂ ŞI TRISTĂ BUCURIE

  „Războiul civil din Siria este parte a conflictului geopolitic strategic pentru câştigarea supremaţiei energetice, consideră Valentin Vasilescu, pilot de aviaţie, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni, licenţiat în ştiinţă militară la Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti-promoţia 1992.
  El este doar o chestiune legată de bani, neavând nimic comun cu religia, instaurarea democraţiei sau cu utilizarea armelor chimice. În acest război, SUA şi aliaţii săi, Arabia Saudită, Qatarul şi Turcia, sunt interesaţi de alungarea de la putere a regimului Assad, prin orice mijloace, pentru simplul motiv că interesele poporului sirian se suprapun oarecum cu cele ale Rusiei.
  Dislocarea de forţe militare americane în Balcani a fost obiectivul principal al Pentagonului încă din 1992, ca o garanţie a faptului că SUA îşi propusese scopuri politice şi economice strategice în zonă. Halliburton, Exxon-Mobil şi Chevron au finanţat compania Albanian-Macedonian-Bulgarian Oil (AMBO) cu sediul la New York pentru a proiecta şi construi conducta trans-balcanică care urma să transporte petrol din Marea Caspică până la terminalul de la Burgas (Bulgaria) şi apoi prin Macedonia până la portul albanez Vlore, de la Marea Adriatică. Scopul construirii acestei conducte fiind acela de a elimina Rusia, din lista furnizorilor de gaze din zona de sud, centru şi est a Europei.

  România nu avea nimic de câştigat de pe urma acestei combinaţii, întrucât traseul AMBO ocolea teritoriul românesc şi din partea americanilor nu exista nici o intenţie de a-i furniza gaze. Cu toate acestea, regimul Emil Constantinescu a cedat celor trei concerne americane, reprezentate de generalul Wesley Clark- comandantul forţelor NATO în timpul războiului din Kosovo, suveranitatea asupra spaţiului aerian al României, aşa cum a făcut-o şi cu aurul de la Roşia Montană, dat pe degeaba unei firme private, cu sediul într-o cutie poştală. Decizia lui Emil Constantinescu, în numele României, i-a permis lui Wesley Clark să bombardeze obiective civile şi economice iugoslave, din singura direcţie care nu era apărată antiaerian.
  În 1999, imediat după bombardamentele iniţiate de SUA în Iugoslavia, guvernul american a construit în partea de sud-est a regiunii Kosovo baza militară Bondsteel, una din cele mai mari baze militare din Europa. Ca o coincidenţă, Bondsteel se află plasat într-o poziţie cheie pe traseul propus de AMBO pentru conducta trans-balcanică şi pe traseul coridorului energetic nr. 8 care leagă Asia Centrală de Europa Occidentală.
  Între timp, atât construcţia conductei trans-balcanice AMBO cât şi a gazoductului Nabucco au fost abandonate de către SUA şi de statele sale satelit din Europa, întrucât zăcământul azer de la Shah Deniz are o capacitate de sub 12 miliarde metri cubi pe an, adică mai puţin de jumătate din volumul minim necesar pentru Nabucco. Baza militară Bondsteel din Kosovo a rămas însă activă, semn că obiectivele SUA în zonă au rămas neschimbate, planurile lor suferind doar anumite schimbări, în sensul desemnării altei surse de aprovizionare cu gaze naturale.
  OPEC (Organizaţia ţărilor exportatoare de petrol) a publicat un raport pe 2012 din care reiese că câştigurile realizate din exportul de petrol brut de ţările membre (mai puţin Iranul) au fost de 982 miliarde USD, Arabia Saudită realizând 1/3 din veniturile OPEC, adică 311 miliarde USD. Trebuie menţionat faptul că Arabia Saudită este de câteva decenii cel mai important jucător al OPEC, având cele mai mari rezerve de petrol din lume (265 miliarde barili), urmată de Venezuela (211 miliarde barili). Însă în topul ţărilor cu cele mai mari rezerve de gaze naturale conduce Rusia cu 25,02%, urmată de Iran (15,57%). Qatarul ocupă locul 3 (13,39%), Arabia Saudită locul 5 cu 3,92% iar Emiratele Arabe Unite locul 6 (3,19%). Împreună, Qatarul, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, deţin 20,3% din rezervele de gaze naturale ale lumii, în timp ce Azerbaidjanul se află pe locul 25, cu 0,9 %.
  Prin urmare, în 2009, cu un an înainte de declanşarea „primăverii arabe” şi totodată anul invocat de fostul ministrul francez Dumas, potrivit căruia britanicii a început planificarea acţiunilor necesare dezagregării Siriei, șeicul Hamad bin Khalifa Al Thani, suveranul Qatarului, a avut o serie de consultări extrem de importante cu președintele turc, Abdullah Gul, și cu premierul Recep Tayyip Erdogan, în stațiunea turistică Bodrum din vestul Turciei. Ele s-au axat iniţial pe realizarea unei conducte de gaz din Qatar în Turcia.
  De la nodul de reţea din estul Turciei, gazoductul trebuind să furnizeze gazele necesare sudului, centrului şi estului Europei pe vechiul traseu al conductei Nabucco, scoţând astfel Gazpromul de pe piaţă. Primul tronson al acesteia ar fi trebuit să plece din Qatar, traversând Arabia Saudită, Iordania şi Siria (de la Deir Ali, la graniţa cu Iordania–Damasc, Homs, Baniyas, Idlib şi Aleppo, oraşele siriene unde rebelii islamişti au organizat cele mai puternice centre de rezistenţă) ajungând în Turcia.
  Anticipând în mod inexplicabil ceea ce urma să se declanşeze abia pe 25 ianuarie 2011 în Egipt şi pe 15 februarie 2011 în Libia, Qatarul a inclus în discuţie construcţia unei reţele suplimentare de alimentare pentru Nabucco, având ca sursă zăcămintele de gaze din Libia şi utilizând gazoductul existent Arab gas Pipeline (AGP) care alimenta Egiptul. În acelaşi an (2009), compania de stat Qatar Petroleum a demarat un program de investiţii la zăcământul de gaze din nordul ţării care vizează triplarea capacității de producție anuală de GNL, până la sfârşitul lui 2013.
  În acelaşi an 2009, Assad a refuzat să semneze acordul propus de Qatar, Turcia şi Arabia Saudită, de construcţie pe teritoriul Siriei a tronsonului gazoductului menit să aprovizioneze piețele europene. În anul 2010, Assad a continuat negocierile cu Iranul pentru o conductă de gaze alternativă prin Irak direct în Siria.
  La summit-ul NATO de la Lisabona din noiembrie 2010, preşedintele Traian Băsescu a acceptat în numele României, amplasarea la Deveselu a 3 baterii x 8 rampe de lansare de rachete RIM-161 Standard Missile (SM-3 bloc 1B) care distrug rachetele balistice inamice în faza lor de croazieră. Nu mai e nici un secret pentru nimeni că misiunea acestor rachete antibalistice nu este aceea de a apăra România, ci de a intercepta rachetele lansate din Rusia spre ţinte aflate la vest de ţara noastră.
  Tot la summit-ul NATO de la Lisabona, SUA au stabilit că două distrugătoare AEGIS din clasa Arleigh Burke, alocate Flotei a VI-a aflate în Mediterana să patruleze în Marea Adriatică, la sud de zona Balcanilor de vest. Ele fiind înarmate cu aceleaşi baterii RIM-161 Standard Missile 3 (SM-3) de la Deveselu. Nici un stat din Africa sau Orientul Apropiat nu dispune de rachete balistice care să lovească obiective din zona Balcanilor de vest. Submarinele de atac cu propulsie nucleară ruseşti, alocate flotei din Marea Mediterană, au această posibilitate.
  La acelaşi summit NATO de la Lisabona premierul Recep Erdogan a acceptat propunerea de găzduire pe teritoriul Turciei a unui radar AN/TPY-2 de dirijare a sistemului antibalistic american. El a fost amplasat la baza militară turcă Kürecik (situată la 600 km sud-est de Ankara) din Podişul Anatoliei. Din locul în care a fost amplasat, radarul n-are vizibilitate în direcţia Iranului şi a Irakului, nici spre bazinul mediteranean, ci doar într-un sector de observare de 40 de grade, delimitat de aliniamentul strâmtorilor Bosfor şi Dardanele, coasta Mării Adriatice, sud-estul Italiei şi respectiv litoralul românesc al Mării Negre, Slovacia şi Cehia. Rolul acestui radar fiind acela de a descoperi de la mare distanţă rachetele balistice ruseşti, astfel încât, lansate de pe cele două aliniamente (Deveselu şi coasta Mării Adriatice), rachetele SM-3 americane să le poată intercepta.
  Pentru ca SUA să nu aibă îndoieli referitoare la continuitatea influenţării deciziilor luate de România, odată ajuns premier în aprilie 2012, Victor Ponta l-a desemnat în calitate de consilier personal pe reprezentantul intereselor concernelor americane Halliburton, Exxon-Mobil şi Chevron, adică pe generalul Wesley Clark, în persoană.”

 3. 3 blogideologic septembrie 19, 2013 la 12:14 pm

  Scenariul morţii bietului copil Ionuţ s-a modificat radical după ce au apărut nişte înregistrări video. Este vorba cel puţin despre o “eroare umană” (ca să nu folosim alţi termeni mai răi). Cineva parcă a dorit ca bietul copil să fie omorât de câini.

 4. 4 dlnimeni septembrie 19, 2013 la 3:26 pm

  Interesant subiect, interesant titlu!

 5. 5 centru septembrie 19, 2013 la 3:27 pm

  Cu sau fara inregistrare video un copil de 4 ani este ucis in mod bestial in plin Bucuresti de o haita de caini vagabonzi .
  In afara de talpi , nici o parte a corpului nu era crutata de rani .
  Asa ceva nu exista in toata lumea .
  O tara in care cinci sute de mii de caini vagabonzi ratacesc in haite pe strazi , in parcuri , pe camp , in paduri , in statiuni turistice pe Litoral etc etc fara ca asa-zisa autoritate de Stat sa incerce sa-i elimine .
  Sigur , cu executivul pe care il avem astazi , situatia nu se va schimba cu nimic .
  In alta ordine de idei , dar tot ceva profund negativ legat de executiv , reportaj ieri la Telejurnal despre autostrazile cu FINANTARE ASIGURATA intre Nadlac si Deva , pe care incapabilul guvern de dupa martie 2012 nu poate nici macar sa le inceapa – Arad Pecica a fost reziliat de executiv aproape de terminare pentru falimentul Alpine ( puteau termina , zerourile ) , Nadlac Pecica a fost reziliat in noiembrie 2012 , dat cuiva dar cum nu indraznesc sa -si asume raspunderea decizia asa-zisului executiv este discutata in ” Justitie ” , Timisoara Lugoj a fost de trei ori pus in licitatie , de trei ori anulat datorita ” contestatiilor ” , Deva Lugoj 3 loturi este blocat de ” contestatii ” . Nu e capabil , acest ” guvern ” , sa nu fie blocat de ” contestatii ” , sa fixeze el singur un termen limita pentru castigarea licitatiilor si raspunsul la contestatii , eventual trecerea directa la actiune prin simpla decizie ? Eu nu am auzit de trasee de TGV blocate 18 luni in Franta din cauza contestatiilor Bouygues , Vinci sau Colas , nici de autostrazi in Germania care sa nu inceapa pana cand un judecatoras din Leipzig sau Berlin sa decida , el , judecatorul , daca societatea X sau Y este in masura sa inceapa . Pentru asa ceva exista , in tarile NORMALE , un GUVERN .

 6. 6 blogideologic septembrie 19, 2013 la 4:07 pm

  Englezescul gamification tradus prin românescul ludificare. În mod specific, după J.P. Rangaswami de la Salesforce.com, ludificarea se referă la un mod nou de a considera munca omului din întreprindere : „Gamification is the Future of Work!” Iar după enciclopedia Wiki : “Gamification is the concept of applying game-design thinking to non-game applications to make them more fun and engaging.” Deci gândirea din proiectarea jocurilor video trebuie să fie aplicată şi locului de muncă din viitor. Se pare că la Salesforce.com deja se aplică.

 7. 7 centru septembrie 19, 2013 la 4:41 pm

  In tara in care totul este anapoda bunica va fi acuzata de moartea baietelului ?
  Pentru ca este normal ca un copil ” nesupravegheat ” , care fuge cu fratele sau pe aleile unui parc bucurestean , sa moara in coltii a zece caini vagabonzi …

 8. 8 ZeV septembrie 19, 2013 la 5:02 pm

  centrule
  Exista vreun subiect, sau tema de interes, in Universul cognoscibil, care sa nu aiba nici cea mai mica legatura cu autostrazile ? Ia-ti omule o bicicleta si mergi in Piata Universitatii. Fa-ne cu mana de acolo, sa te cunoastem si noi.
  (Z)
  Unii vor ecologie, iar dumneata vrei autostrazi. Sa nu le spui celor din Piata, ca ramai fara pene, mai mult ca sigur.
  (Z)

 9. 9 ZeV septembrie 19, 2013 la 5:07 pm

  PS-centru
  Da, in tarile NORMALE exista un GUVERN care respecta LEGEA.
  Pentru prima data incearca sa faca asta si un guvern roman. Nu ne place legea ? Schimbati-o in strada, ca de Parlament, oricum nu mai are nimeni nevoie, mai ales, pentru ca nu a mai indraznit sa se joace de-a demiterea riscand sa lanseze Romania intr-o noua aventura.

 10. 10 Luminita Arhire septembrie 19, 2013 la 6:31 pm

  Minunat ! Toata lumea este extrem de grijulie , in emisiuni TV ,sa ne atraga atentia ca LazloTokes „a jucat un rol major in Revolutia Romana ”si ca acesta ar fi motivul pentru care ar fi primit la un moment dat , in mod justificat „STEAUA ROMANIEI ” si ca , de.. , pentru asta ar trebui sa nu ne atingem de medaliat . Mie mi se pare o aberatie , pentru ca nu vad nici o legatura intre medalie si „ rolul major al lui Tokes …bla …bla… bla ”. Ia sa vedem cand a primit inalta distinctie renumitul ? In anul de gratie 2009 ! Ce s-a petrecut in anul de gratie 2009? Un individ care ajunsese presedinte printr-o telenovela abjecta , pusa la cale de distinsa doamna Pippidi ( abjectie cu care doamna se lauda si se gratuleaza , crezand ca ar fi un fel de salvatoare a Romaniei din ghearele PSD-ului ) si isi termina mandatul dezastruos , dar avea sertarul plin de medalii , mai voia un mandat ! Crede cineva ca presedintele , atins brusc de amintiri tandre despre Revolutie , nu dormea noaptea pentru ca nu avea revolutionarul LazloTokes Steaua Romaniei ? Mult mai logica ar fi ipoteza ca AVEA sau AVUSESE NEVOIE DE VOTURILE ( multe , putine , cum or fi .. ) pe care personajul putea sa le atraga sau le atrasese deja (asta pentru ca nu stiu la ce data a primit distinctia – inainte sau dupa alegeri ) . Daca privesti lista cetatenilor pe care Basescu Traian i-a decorat ,pe langa numele unora ( nu multi ! ) care intr-adevar ar fi meritat medalia , vezi cu ochiul liber o lunga istorie a linguselii fara perdea , care si-a gasit rasplata prin emisiunea fara-numar , fara-numar de medalii si demnitati !

 11. 11 Adrian B. septembrie 19, 2013 la 8:49 pm

  D-le Adrian Nastase , pe cand o dezbatere la Fundatia Titulescu despre ” incompetenta guvernantilor ” ?

  Chiar merita analizata prestatia unor asa-zisi politicieni ( basescu , bok , mru , ponta , etc. ) care s-au dovedit a fi niste CATASTROFE pentru aceasta natie !!!Niste guvernanti care n-au facut altceva decat sa inventeze impozite si taxe si sa aresteze oameni , de cele mai multe ori nevinovati …

 12. 12 Fragmentarium Politic septembrie 19, 2013 la 9:03 pm

  Prin autorul unic si modelul repetitiv, razboaiele impotriva popoarelor din Orientul Mijlociu pot fi asociate cu niste crime in serie. Ruperea lantului acestor crime in serie depinde de solidaritatea noastra, a tuturor. Sirienii sunt un popor biblic si binecuvantat, de pe ale carui carari Dumnezeu l-a mustrat si iluminat pe persecutorul Saul. Cu siguranta, si astazi, mesajul pentru un persecutor, cu nume arab, aflat pe drumul Damascului, ar fi acelasi: Husseine, Husseine, de ce ma prigonesti?

 13. 13 sadicu septembrie 20, 2013 la 12:11 am

  @ZeV
  Atunci cand te barbieresti si te uiti in oglinda,nu simti asa ,o jena?Nu ai rabufniri de orgoliu.Nu-ti propui,,in nici o dimineata…”gata,de azi nu mai mint”?

 14. 14 Sibilla septembrie 20, 2013 la 2:38 am

  da-n prima aventură a demiterii DEMISULUI ( ce us-LAȘ sună, iată ! ) cine buba i-o fi înaripat dacă știau că nu-s copți, nici pregătiți…. Gândesc cu optimism că n-o fi fost doar foamea după ciolan și atât 😛
  Dap, rămâne să ne demonstreze că știu ce face cu Puterea, odată ce s-au cățărat pre umerii mneaei cam goi…
  Deocamdată, încă ne căznim să supraviețuim DOAR noi, că ceilalți… : în puf și pene PEDELEPRELE, în puf și pene marionetele ( mai ales celea zenzibile la șantajuri ale leprelor de succesuri, deh ! ) iar alții ….. ei, alțiii, ne servesc circoteci cu aruncări de ” bezele ” , geaba ne-am săturat să le tot spunem că NU mai vrem teatru ieftin și nici păcălici dihai în DOAR strivit furnici.
  Și iarăși zic : deocamdată, Guvernul are alte priorități decât cum ar fi viitorul copiilor care nu se poa, orice s-ar zice, făr de un minim nivel de trai iar promisiunile nu țin loc nici de foame , nici de perspective trandafirii… și ex ar fi multe și deloc mărunte ! Guvernul are ca priorități mărirea lefurilor aleșilor locali, a pensiilor foștilor ambasadori, achiziționări de înaripate pentru deplasări perso păcălici, etc, etc …. Că tot zuităm, despre modernizarea artileriei românești antiaeriene nu s-aude, nu se știe nik…. nu că n-ar fi fiind niscaiva idei, planuri, proiecte, daaar, ca și în exemplele menționate, nu-s surse de finanțare decât pt ce vor mușchii celor ce fac legea, aia a domniei bunului plac că de ” grija ” armatei, copiilor, bătrânilor, boborului, io Guvern pot să mă și prefac, după caz, funcție de poarta în fața căruia șed în genunchi cu capul plecat. De noi, Guvernul a cam uitat. Avem răbdare, dar mai avem și înțelepciunea să știm că nici răbdarea nu-i veșnică, pen că ni s-a promis ” o altfel de politică ” și-un strop de mai bine, deocamdată….. avem și ÎNCĂ puzderie de clanuri și căpușe menținute-n funcții, pct cheie.
  În acest timp, DEMISU auzim că-i mai pregătește câte unele Premierului…. care Premier se cam impune să se debaraseze de câțiva din trepădușii din juru-i care nu numai că nu-l ajută, ba-l și încurcă și dintre aceia sunt doi-trei care-o mai și fac cu bună știință și nu ” absolut întâmplător !
  În fine, de la Crinuț nu mă aștept la nimic că e ocupat să se doar văicărească că vrea și vrea și vrea și nah… stă mult mai rău la capitolul…. răbdare, decât noi cei care ne-am cam plictisit de doar văicăreli. Omii și oamele sale din teritoriu, pardon, de pe FEUDE, au la rându-le preocupări cari mai dicari mai ” acătări ” și care spu multe : ayatollahul amenință ziariștii și-o furnică cu… procese, că zuitai că FOSTU a devenit procesoman, nu vă zisăi, altul – vicele CJCS îl amenință pe primarul Municipiului Rășița și-i dă sfaturi – cică să ceară money la socru Premierului că știe el din sursele lui că primarele e un apropiat al socrului ( adică nu-i coleg de partid ci apropiat în varinata ” liberalului ”… ), alt înaripat, șăfu Administrației Finanțelor Publice Doru Cozma, amenință cu … cum altfel, procese, cică-l dă-n judecată pe Mocioalcă deși plângeri penale și bube pe la DNA exact papagalul cu pricina are. Cine l-o fi ținând în brațe din ” liberali ” pe Doru Cozma ca și pe alți asemenea, nush, dar nici normal și moral NU e ! Cum să meargă țara în fo direcție, camarazii ” liberali ” o țin în promisiuni cu procese, încalcă repetat, constant și voit protocolul USL și-n rest, cum zisăi, procesomani și atât. Ș-atunci întreb și firfirica de dumneamea : prin Guvern ăștia n-au superiori să-i potolească, să-și mai curețe din bălării ?
  Revenind la subiect :
  – dacă tot se dezbate ” Syria – cronica unui conflict amânat ”, sper să nu fie omisă promisiunea Petalei de-a fi musai în prima linie călare pe dronele de la Caransebeș 😛 Știu sunt rea. Și recunosc , deliberat.
  Să nu uităm că ” O intervenţie militară americană în Siria nu ar fi favorabilă Statelor Unite, fiindcă rebelii sirieni nu susţin interesele Washingtonului, apreciază cel militarul american cu cel mai înalt grad, Martin Dempsey, ” – INTERESE !!
  Gazul sarin a fost folosit dar NU s-a aflat CINE ANUME l-a folosit și iarăși ajungem la…. INTERESE care nu-s ale doar cuiva ci ale mai multor părți, fiecare cu fesul și interesul său.
  Dezbaterea Fundației Europene Titulescu s-ar putea apleca și pe următorul aspect, prea des … evitat : ” nu suntem plătiți să fim morali ”, apropo de ” victime colaterale ”….

 15. 15 blogideologic septembrie 20, 2013 la 6:57 am

  @centru spune : +In tara in care totul este anapoda bunica va fi acuzata de moartea baietelului ? Pentru ca este normal ca un copil ” nesupravegheat ” , care fuge cu fratele sau pe aleile unui parc bucurestean , sa moara in coltii a zece caini vagabonzi.+ Nu apare chestia aceasta pe înregistrarea video. Dimpotrivă, se confirmă prima bănuială conformă cu teoria conspiraţiei. Că evenimentul tragic a fost provocat intenţionat pentru acoperirea mediatică a dezbaterii pe subiectul Roşia Montană. Pe înregistrare apare un bărbat necunoscut care l-ar fi condus pe Ionuţ afară din parc “să moară în colţii a zece câini.” Când eram copil de refugiat –eram “străinul” pentru ceilalţi copii localnici– îmi plăcea să mă joc în “haita” de câini vagabonzi (dar nu erau mai mulţi decât şase) din piaţa agricolă a Băileştiului, câinii vagabonzi îmi ofereau securitate.

 16. 16 centru septembrie 20, 2013 la 8:53 am

  Sa revenim cu picioarele pe pamant .
  Mergem prea , prea , prea departe .
  Ionut a fost ucis si dat cainilor de CIA , Mossad sau VSB ca UN SCANDAL sa acopere nepriceperea si tampenia actualului guvern ?
  @sadicu – isi inchipuie ca va fi promovat , stiu eu ? Sigur si-a dat identitatea de pe blog celor pe care-i flateaza . Auzi , nu sunt in stare in doi sa deschida un santier in Banat si Hunedoara , finantat si acela de UE , pentru ca ” RESPECTA LEGEA ” ?! De fapt starea le convine , sunt de o incompetenta strigatoare la cer , se tem sa nu greseasca . Ce ma distreaza , deciziile ” Justitiei ” referitoare la hotarari care sunt in mod normal ale Statului , spun intotdeauna ” se admite contestatia firmei X ” si se cere MT sa reinceapa procedura de licitare ” – asa ne invartim cu astia de doi ani . Eu nu mai pot .

 17. 18 Marian Nicolae septembrie 20, 2013 la 10:45 am

  Nebunie totală în Justiţia Română

  Mafia retrocedărilor a ajuns la demenţă. 1.200 de oameni din Nadăş, din nou iobagi!

  http://www.cotidianul.ro/mafia-retrocedarilor-a-ajuns-la-dementa-1200-de-oameni-din-nadas-din-nou-iobagi-222780/

  Nimic pare că nu mai stă în calea jefuitorilor. Cadastrul, notariate, avocaţi, comisii locale şi judeţene, judecători mituiţi şi/sau complet idioţi, prin falsuri grosolane sau decizii aberante, au consfinţit astăzi prin respingerea ultimei căi de atac la tribunal trecerea unui sat întreg în mâinile unei familii aşa-zis moştenitoare. Judecătorul din Arad care trebuia să dea sentinţa s-a dat la o parte, lăsând o duduie în robă, care-şi spune judecătoare, să facă jocurile. Până şi un analfabet pus în robă ar fi remarcat falsurile evidente din acest dosar pe care cotidianul.ro vi l-a prezentat în cadrul campaniei ”Transilvania furată”.

  În pofida tuturor evidenţelor, familia Colţeu, care a cerut un procent dintr-o societate care administra 4.700 de hectare din sat, a primit 8.700 de hectare, adică întreg satul. Familia Colţeu a mai revendicat un apartament în centrul Aradului şi a primit întreaga vilă, şi nu sunt singurele bunuri primite.

  Dar iată şi evidenţele:

  – Aşa-zisa moştenitoare a unui grof ce deţinea câteva acţiuni la Forestiera Nadăş a decedat în Israel, după ce a vândut tot ce mai avea prin România.

  – Martorii de la notariatul care a emis certificat de moştenitor pentru soţii Colţeu – fără indicarea CNP-ului, conform legii – care au declarat că o cunosc pe moştenitoare au minţit şi se poate dovedi faptul că ei s-au născut exact când „moştenitoarea” plecase în Israel.

  – Chiar şi în cazul în care familia Colţeu avea dreptul legal la vreo moştenire, ar fi dobândit acţiuni la Fondul Proprietatea, societatea Forestiera Nadăş fiind doar administrator al unor suprafeţe în zona Nadăş.

  – Sătenii au acte de proprietate şi plătesc impozite pe terenurile lor dobândite din moşi-strămoşi

  – Orice procuror de bun-simţ care studiază acest dosar poate trece urgent la arestări.
  ––––––––––––––––––
  N.R. Procurorul General al României, DNA, DIICOT şi CSM pot trece de urgenţă la fapte, într-un caz ce poate deveni un precedent periculos pentru Siguranţa Naţională.
  –––––––––––––––––––––––––
  Marcel Bărbătei

 18. 19 vsile septembrie 20, 2013 la 10:47 am

  Centru,
  Cu sau fara ciini acel copil , ori era violat,ori vandut ca piese de schimb,ori calcat de o masina, acum s-a dat vina pe ciini, daca era la Brasov se dadea vina pe ursi ca acolo nu sunt ciini sa mai atace ursiiSi am mai auzit una ca criminalistii nu ar fi putut stabilii ce ciine la muscat, asta chiar ca-i de rasul curcilor , sau poate cine stie ce ciine spalat la muscat ,daca asa stau lucrurile.
  Filipas din nou da prin gropi ,ca si dumneata adica asta de isi spune bunica bea bere , cite of fi baut intro ora si jumatate, si saraca nu-i de vina nici pentru faptul ca acei copii au parasit incinta parcului aiurea si mai este o intrebare de ce se ascunde persoana care la condus pe cel mare la loc in parc!!!!!!(?)
  Bunica nu are de fapt constiinta de bunica, daca ar fi avut ar fi fost deja ingropata fara popa!

 19. 20 vsile septembrie 20, 2013 la 10:49 am

  Sadicu,

  Dar nici dumneata nu te uiti in oglina , nu-i asa?

 20. 21 Cris septembrie 20, 2013 la 12:16 pm

  Rămân la părerea mea că în țările din Orientul Mijlociu și nordul Africii nu se poate transplanta democrația (poate doar deocamdată).
  Ca să fiu sinceră și directă cum îmi e felul, nici la noi nu prea se poate, din cauza nivelului celei mai mari părți a electoratului (chiar și cel cu diplome).
  Din cauza traducerii greșite a unui „false friend” englezesc, „education” a devenit la noi „educație”, ceea ce, am mai spus-o, e o mare greșeală.
  În românește, să ai educație înseamnă să fii învățat în familie regulile de conviețuire și principii precum cinstea, corectitudinea…
  În engleză, „education” înseamnă altceva.
  Până ce majoritatea electoratului din țările de mai sus nu va avea educație plus carte, școală, democrația nu va prinde.
  Dealtfel, s-a văzut în Egipt: jos Mubarak, alegeri libere, ieșit Frăția Musulmană și Morsi, după un an, lovitură militară determinată de stradă, jos cei aleși democratic, măcel interminabil.

 21. 23 ZeV septembrie 20, 2013 la 2:48 pm

  Sadicu
  Fi mai explicit. Chiar am spus adevarul, recte, nu raspund la sondaje. Mi se pare nedemn sa ma las manipulat de tot felul de neispraviti platiti de politicieni, asa cum mi se pare nedemn de mine faptul ca, in doua momente de ratacire, mi-am dat votul unui natarau iresponsabil. Mi se intampla sa-mi reamintesc aproape in fiecare dimineata, cand ma barbieresc. (Z)
  Din acest motiv, voi sulfa si in iaurt, cand voi vedea pe biletin numele Crin Antonescu. (Z)

 22. 24 ZeV septembrie 20, 2013 la 3:00 pm

  errata 2:45 pm
  voi sufla
  pe buletin
  scuze
  ..trebuie sa intru in setarile tastaturii, sau in sistemul de operare, ,,ceva” tine mortis sa ma corecteze in engleza…de ex, vad scris corect ,,voi sufla” , dar imediat apare corectia automata ,,voi sulfa”.
  Chiar si erata devine..errata. Mama ei de limba engleza, incepe sa mi se aplece de ea, de americani, steini, deveseli, etc
  (Z)

 23. 25 centru septembrie 20, 2013 la 3:45 pm

  Gandul – 10000 ( zece mii ) romani au fost muscati de caini intre 1 ianuarie -1 septembrie 2013 .
  Circulati , nu e nimic de vazut . Cainii vagabonzi sunt in jargoul politicului corect de Dambovita ” catei ” si sunt de departe intruchiparea binelui oropsit pe Pamant – reflexul normal al damboviteanului este sa le planga pe umar de ” mila ” ( aceluiasi dambovitean ii este complet indiferent copilul de la tara care vinde pepeni si care doarme pe trotuar ) , sa le dea de mancare si sa-i ia in brate in scara blocului .
  Ce asteapta ” autoritatile ” ?
  O asemenea incurie nu stiu unde mai exista in lume .

 24. 26 Fault septembrie 20, 2013 la 4:13 pm

  PĂI NU-I AŞA ?

  „Băsescu se joacă cu focul

  Traian Băsescu a reuşit o performanţă inedită. Într-o singură zi a reuşit să creeze incidente diplomatice cu trei ţări vecine şi, prin extensie, cu două mari puteri. Consecinţele nu vor întârzia să apară. Guvernatorul României se joacă de-a „ruleta rusească” în plan diplomatic, probabil fără a înţelege seriozitatea situaţiei.
  Este remarcabil faptul că Traian Băsescu îşi modifică radical comportamentul şi discursul în funcţie de interlocutor. Atunci când discută cu activiştii mişcărilor naţionaliste, el devine un „naţionalist de matineu” cu pronunţate valenţe patriotarde care oscilează între tentativele de a reedita, fie şi la nivel declarativ, „succesele” mareşalului Antonescu şi dorinţa de a debita „perle verbale” în stilul lui George Bush junior. Într-un anturaj prietenos, ajutat probabil de vremea caniculară, Băsescu ameninţă Budapesta şi-i dă lecţii de democraţie liderilor de la Kiev şi Belgrad. Mai mult, preşedintele României recunoaşte că majoritatea locuitorilor din Republica Moldova nu doresc unirea cu România, dar insistă asupra necesităţii acesteia. Dacă utilizăm termenii agreaţi de „profesorul” Dan Dungaciu, se poate spune că Băsescu doreşte un viol geopolitic.
  Lucrurile capătă o turnură caraghioasă atunci când preşedintele României se autoproclamă lider al unei coaliţii regionale îndreptate împotriva Ungariei. Cu aşa discurs, liderul de Cireşica poate contribui, cel mult, la coagularea unei coaliţii internaţionale care îl va „pune la punct” chiar pe Traian Băsescu şi nicidecum pe liderii de la Budapesta. Orice ar crede „experţii” de la Bucureşti, Washingtonul nu-i va fi recunoscător lui Băsescu pentru declanşarea unor conflicte regionale cu entităţi care beneficiază de bunăvoinţa evidentă a Moscovei şi Beijingului. Mai mult, atât la Berlin cât şi la Washington se vor găsi nişte factori de decizie care vor fi foarte nemulţumiţi de faptul că preşedintele României îşi arogă dreptul de a crea coaliţii regionale menite să „pună la punct” ţări-membre ale UE şi NATO. Cei care organizează coaliţii regionale se află într-o ligă geopolitică aparte şi nu le plac impostorii.
  Dintre toţi susţinătorii patriotarzi ai locatarului de la Cotroceni nimeni nu se întreabă unde dispare naţionalismul şi tupeul lui Traian Băsescu atunci când acesta se întâlneşte cu delegaţia FMI sau cu reprezentanţii OMV sau cu cei care finanţează proiectul Roşia Montana. Liderul portocaliu se comportă ca un bătăuş în curtea şcolii, fiind capabil să agreseze doar cei mai mici ca el, cum ar fi liderul partidului maghiar Jobbik. Atunci când apar probleme serioase ce ţin de chestiuni cu adevărat importante, cum ar fi controlul asupra resurselor naturale, controlul asupra sistemului bancar sau îndatorarea la FMI, Băsescu pierde aura de naţionalist înflăcărat, devenind instantaneu un bişniţar umil, servil şi plin de reverenţă faţă de colonizatorii occidentali.
  Pretenţiile preşedintelui României asupra statului de lider regional nu pot fi decât o glumă proastă, deoarece România nu mai este un stat independent, fiind o colonie controlată cooperativ de SUA şi UE. România nu mai controlează resursele subsolului, nu mai are industrie, nu mai are armată serioasă şi nici măcar nu mai are dreptul de a-şi recapitaliza propria bancă de stat. Despre ce leadership regional poate vorbi guvernatorul unei colonii de mâna a doua? Despre ce lecţii de democraţie poate vorbi un personaj care a rămas la conducerea ţării în ciuda unui referendum pierdut? În cazul lui Traian Băsescu, unicul aspect pozitiv pentru România este faptul că nimeni nu-l mai ia în serios pe locatarul de la Cotroceni, iar bufonii se bucură de o libertate de exprimare mult mai mare decât cea de care beneficiază preşedinţii de state serioase. Totodată, chiar şi un bufon nu poate să se joace cu focul fără consecinţe. Până la urmă, asemenea jocuri se vor solda cu arsuri.”
  Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/2013_08_13/Basescu-se-joaca-cu-focul-0830/

 25. 27 blogideologic septembrie 20, 2013 la 4:35 pm

  Avantajul competitiv poate fi obţinut şi prin spionaj economic http://www.pearson.fr/livre/?GCOI=27440100128310 Aici un rol important îl joacă o disciplină ştiinţifică anti-entropică foarte nouă de tratare a deşeurilor din oraşe denumită Garbologie 🙂 http://detective.blogs.liberation.fr/prive/2013/09/garbology-ou-lart-raffin%C3%A9-de-faire-les-poubelles.html

 26. 28 Cris septembrie 20, 2013 la 5:44 pm

  Părerea mea e că, pentru un timp, în Siria și celelalte țări din Orientul Mijlociu, trebuie dictatori luminați care să facă ordine, să unească poporul pentru reluarea producției, economiei, să introducă treptat reforme pentru modernizarea țărilor și să se concentreze pe accesul tuturor la școală (inclusiv al fetelor), lucru care va duce la ridicarea nivelului general. Odată ridicat acest nivel, majoritatea poporului va dori progresul în conducerea societății și, poate, democrația.

 27. 29 blogideologic septembrie 20, 2013 la 6:58 pm

  Şi dacă imprimantele 3D, atât de lăudate pentru producţia agilă în germenii de întreprindere din noile industrii, nu vor putea produce nimic altceva decât nişte (raha)obiecte pe care nu le cumpără nimeni? http://www.internetactu.net/2013/02/27/sortira-t-il-autre-chose-que-des-crottbjets-de-nos-imprimantes-3d/

 28. 30 blogideologic septembrie 20, 2013 la 7:20 pm

  Biologia 2.0 sau Diybio (Do It Yourself Biology) mi se pare că încurajează pretenţiile unor “ucenici vrăjitori” http://www.internetactu.net/2012/10/03/lessor-de-la-diybio/

 29. 31 Aramis septembrie 20, 2013 la 7:24 pm

  @ Adrian Nastase

  N-am mai scris de ceva vreme. Sper ca sunteti bine.

  „Cronica unui conflict amanat” ? De ce conflict? Nu e potrivit. „Cronica unei cruciade amanate” era mai sugestiva si mai percutanta. Plus ca suna mai bine. Oare ce se întampla acolo nu este doar un episod din serialul început acum mai bine de o mie de ani?
  S-auzim de bine.

 30. 32 Aramis septembrie 20, 2013 la 7:33 pm

  @Sibilla, doamnei sibilinoidaloide

  Va alintati. Nu sunteti rea. Sunteti doar in opozitie. Un perpetuum mobile opozitionist, fara lanț de transmisie. O pozitie altfel fara cap si fara coada. Doar mijloc.

  Mashmallows doamna, mashmallows.

 31. 33 Aramis septembrie 20, 2013 la 7:37 pm

  @ Blog uniideologic

  „Straine”, tu si acum esti refugiat. Cainii vagabonzi s-au refugiat si ei.

 32. 34 Marian Nicolae septembrie 20, 2013 la 8:06 pm

  Ungaria vrea să naţionalizeze companiile de utilităţi
  20 sep, 12:09 | Agerpres

  Guvernul ungar poartă discuţii vizând răscumpărarea de către stat a unui număr de şase-şapte companii de utilităţi privatizate în trecut, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, transmite MTI.

  Premierul ungar nu a dorit să dezvăluie numele companiilor vizate dar a precizat că societăţile de distribuţie a apelor şi de tratare a apelor reziduale vor fi şi ele afectate.

  Într-un interviu acordat postului public de radio, Viktor Orban a declarat că Guvernul ungar elaborează în prezent legislaţia privind transformarea companiilor de utilităţi în companii non-profit fiind posibil ca actul normativ să fie aprobat de parlament înainte de alegerile legislative din primăvara anului următor. Orban a dat drept exemplu cazul Danemarcei unde companiile private de termoficare sunt obligate să reinvestească profiturile lor.

  ‘Nu sunt impresionat de cei care spun că nu au profit. Companiile sunt rugate să-şi ajusteze operaţiunile astfel încât să ieftinească energia pentru consumatori’, a spus Orban.

  Guvernul de la Budapesta a redus tarifele la gaze naturale, electricitate şi servicii de termoficare cu 10% începând de la 1 ianuarie 2013 şi intenţionează să aplice o nouă reducere în luna noiembrie, ceea ce va conduce la reducerea cu 20% a facturilor la utilităţi plătite de consumatorii ungari.

 33. 35 Radu Humor septembrie 20, 2013 la 10:10 pm

  Cunoscutul jurnalist de știință Alexandru Mironov a descris, în revista Știință&Tehnică, ediția februarie 2012, o tehnologie de extracție a aurului nepoluantă, alternativă la metoda cu cianuri propusă de RMGC și contestă în cadrul protestelor de stradă, de la început de septembrie 2013. În contextul în care liderii politici ai principalelor partide s-au pronunțat împotriva proiectului de exploatare RMGC, iar acesta din urmă urmează a fi respins în Parlamentul României, republicăm aici articolul d-lui Mironov, invitând oficialii români și mass media să investigheze mai amănunțit cazul alternativei nepoluante propuse la Baia Mare.
  Am descris cu puțini ani în urmă – în revista „Esenţial” şi ziarul „Cronica Română”, într-o emisiune de televiziune şi în alta de radio – o tehnologie de extragere a aurului şi argintului din reziduuri miniere prin metode nepoluante, propusă de un grup de cercetare ştiinţifică numit SC Larechim (cercetători care lucraseră anterior la excelentul „Institut pentru metale neferoase” din Baia Mare pe care marea dezindurializare l-a suprimat pur şi simplu). Mediatiatizarea metodei a avut un efect neaşteptat, voi vorbi mai târziu despre dubioasa întâmplare de la Baia Mare, acum mă întorc la tehnologia descrisă de dr. ing. Vasile Coman, un manager cum puţini există în România şi un om în al cărui cuvânt te poţi încrede.
  Prietenul Vasile Coman mi-a spus, atunci, că ei lucrau, de ceva vreme, lao tehnologie care, se pare, avea meritul de a evita cumplitele cianuri. Cele pentru care, vă amintesc, Ungaria ne-a reclamat la Parlamentul European, atunci când am poluat criminal râul Tisa. Băimarenii din echipa SC Larechim-ului descoperiseră un activator, o substanţă care, într-un mediu alcalin amoniacal, permite o reacţie cu cheltuială rezonabilă de energie. Adăugaseră încă o invenţie privind extragerea arsenului din pirite aurifere (brevet RO 120980 / 28.08.2003). În laboratoarele şi atelierele răposatului Institut pentru Metale Neferoase au construit o instalaţie pilot pentru recuperarea aurului şi argintului din piritele de la Şuior. Odată instalaţia pusă la punct, şi după un şir lung de experimente (24 şarje de câte 200 kg pirite), ei ajunseseră să poată asigura un proces constant de recuperare. Pe care îl pot sintetiza în câteva propoziţii.
  Prin reactoare, vase de stocare şi uscătoarele instalaţiei s-au pompat 400 kg pirite aurifere (3 şarje au fost rebutate), tratate cu tiosulfat de sodiu în soluţie; în urma operaţiilor, chimiştii băimăreni au obţinut 43,97 g aur (cu un randament de 99,5% !) şi 165,7g argint (randament 91,4%), în 30 ore-manoperă, cu un consum de combustibili de 110 metri cubi de gaz metan, 500kwh energie electrică şi 3 metri cubi de apă. Dar din prelucrare rezultă şi un produs secundar de mare valoare, trisulfura de arsen. La o rejudecare a procesului tehnologic, iată ce rezultă: că din o tonă pirită auriferă se obţin 13,25 kg trisulfură de arsen, la un preţ de prelucrare de 1426,24 RON. Ceea ce înseamnă că această substanţă utilă în industria vopselurilor, pirotehnie, fibre optice, aliaje speciale, chiar în industria de armament s-a obţinut la SC Larechim cu doar 400 euro/kg (dar, atenţie, pe piaţa mondială se vinde la preţuri mult mai mari, între 5000 euro-8000 euro, după cum variază bursa materiilor prime!). Un calcul simplu ne arăta că din cele 500.000 tone aflate atunci în haldele de la Flotila centrală s-ar fi putut obţine, doar prin valorificarea acestui produs secundar, sume ameţitoare – preiau cifra din raportul băimărean: 341.890.000 euro!! Şi chiar dacă aurul şi argintul recuperate din haldele Maramureşului nu reprezintă decât 20% din această sumă, să recunoaştem că averea din deşeurile minelor aurifere este uriaşă, putând să acopere datoriile externe ale României – aşa cum s-a întâmplat, de pildă, cu celebrul zăcământ de la Comstock din Virginia City, Nevada, în a doua jumătate a sec. al XIX-lea, care a echilibrat, în acea vreme, balanţa comercială a SUA!
  Or, noi şi urmaşii noştri nu avem moştenire din istoria milenară a mineritului doar haldele maramureşene (cu 10-12 g aur per tonă şi 50 g argint per tonă), ci şi pe cele de la Certej – Deva (8-10 g aur şi 150 g argint per tonă) şi Roşia Montană (2 g aur şi 15 g argint per tonă). Adica: „Munţii noştri aur poartă, noi cerşim din poartă-n poartă.”
  Îi numesc pe eroii de atunci ai cercetării ştiinţifice din Maramureş: dr. ing. Jack Goldstein, ing. Gabriel Duda, dr. ing. Corneliu Pop, ec. Loredana Năftănăilă şi dr. ing. Vasile Coman, nu ştiu dacă ei mai lucrează şi acum la acel proiect, trebuie să vă spun că în 2009 ei adresaseră o scrisoare-manifest Academiei Române, preşedintelui ei, prof. univ. Ionel Haiduc, chimist cu largă recunoaştere internaţională, dar au fost sesizate şi ministerele de resort (ale Economiei şi Mediului).
  Fac fixarea temei – aşa cum am învăţat la cursurile de pedagogie – o fac pentru politicieni: pentru 1 kg aur şi 5 kg argint extrase din haldele de pirite prin metoda SC Larechim se consumă 0,7 t tiosulfat de sodiu, între 0,2 şi 0,9 t var, 0,02 t NaOH, 0,5 t sulfat de amoniu şi circa 0,03 t „activatori”. În total, de 1,5-2 ori mai mult cantitativ decât pentru tehnologiile pe bază de cianuri – dar la preţuri de 2,5 ori mai mici!
  Adăugaţi câştigul enorm pe care îl aduce trisulfura de arsen – şi aveţi în faţă una dintre posibilele mari lovituri economice ale României. Mai era atunci nevoie de doar o investiţie de circa 100.000 euro, care ar fi trebuit să ţină în viaţă grupul de chimişti băimăreni şi să contribuie la apărarea bogăţiilor ţării şi curăţeniei ei.
  Dar: la scurtă vreme după demersurile mele jurnalistice, laboratorul de la Baia Mare a fost vandalizat de indivizi rămaşi, fireşte, necunoscuţi. Este vorba, desigur, de o coincidenţă absolut întâmplătoare cu ofensiva mediatică din ultima vreme – ziare, posturi de radio, dar mai ales clipuri la diverse televiziuni – care vrea să ne convingă să ne aplecăm şi să culegem miliardele de dolari pe care vrea să ni le ofere o companie, desigur, mare prietenă a României. Generozitatea copleşitoare a căutătorilor de aur – „Nu vreţi 4 miliarde de dolari?” – vrea, desigur, să ne facă să privim cu mai multă bunăvoinţă aventura. Numai că, în ceea ce mă priveşte, eu sunt oltean-basarabean, şi în ambele ţinuturi româneşti bântuie ideea că atunci când cineva vrea neaparat să-ţi facă prea mult bine, trebuie să fii atent, foarte atent cu intenţiile lui…
  de Alexandru Mironov

 34. 36 blogideologic septembrie 21, 2013 la 5:31 am

  Ştim că Steve Jobs a fost puternic influenţat de arta caligrafiei. Încă mai atavic s-a arătat Steve Jobs în proiectarea interfeţei pentru utilizatori la produsele Apple, unde el a fost intenţionat skeumorfic. Cuvântul descrie ornamentul copiat după trăsătura funcţională a unui obiect mai vechi. Când Steve Jobs nu mai este, concurenţa Microsoft a reuşit să impună proiectarea plată http://bits.blogs.nytimes.com/2013/04/23/the-flattening-of-design/ Avantajul de necontestat al proiectării plate ? Puterea propagandistică ! Aici Microsoft a copiat, în idee dacă nu şi în ideologia cognitivă – dar poate că da – constructivismul rusesc ce a urmat perioadei (pseudo)thermidoriene de liniştire după răbufnirea revoluţiei ruse, vezi aici http://www.flickr.com/photos/bpx/sets/72057594117941491/ şi aici http://en.wikipedia.org/wiki/Constructivism_%28art%29

 35. 37 dlnimeni septembrie 21, 2013 la 7:11 am

  Rosia Montana: ce vor face guvernantii cu banii?
  Posted on 21 septembrie 2013

  Am evitat, zilele acestea, sa fac vreun comentariu pe subiectul Rosia Montana, o poveste in care cred ca nimic nu este ceea ce pare a fi. Este relativ lesne de vazut ca toate fortele politice importante vor sa vinda exploatarea aurului de la Rosia Montana, ca toata galagia este una cu perspectiva electoralista, ca asa-zisii opozanti nu au contrapropuneri economice de luat in seama nici pentru oamenii din zona si nici pentru veniturile statului, ca disputa politica s-a mutat, incet-incet, de la pro / contra exploatare la pro/contra tehnologiei cu cianuri, ca putinii politicieni care se pronunta ferm contra exploatarii s-au asigurat, mai intii, ca exista o majoritate consistenta impotriva lor, ca presedintele a facut declaratii care i-au confirmat distributionismul pe care tot incearca sa si-l mascheze in institutionalism si ca nimeni nu pare a mai acorda importanta celorlalte metale din zacamint, mai pretioase chiar decit aurul si argintul. Asa incit pentru mine, ca si cetatean, nu mai este interesant subiectul exploatarii in sine – ea va fi realizata – si nici al risipei de resurse minerale – fiindca va fi o risipa – ci modul in care guvernantii vor utiliza redeventele – mici, dar poate ca sunt ciubucele mari. Ceva insa imi sopteste ca redeventele din exploatarea de la Rosia Montana vor fi utilizate pentru plata datoriei din imprumuturile externe, despre care inca nu stim pentru ce au contactat-o, de fapt, politicienii in frunte cu presedintele, cum au fost folositi banii si cine i-a primit. Iar cetatenii romani nu se vor alege cu nimic – in timp ce tinerii casatoriti vor trebui sa isi cumpere, pentru verighete, aur de la turci.

 36. 38 blogideologic septembrie 21, 2013 la 7:14 am

  Problemele deosebit de grave ale României încep abia după ce, în luna ianuarie 1990, delegaţia PNŢCD condusă măreţ (ziaristul Radu Tudor preferă termenul “herculean”) de către seniorul Corneliu Coposu (“Dumnezeu să-l ierte!” pentru că mulţi români, printre care mă număr, nu vor putea face aceasta) a vizitat ambasada URSS din Bucureşti. Fără să fie absolut de nimeni consiliaţi cognitiv ! Dar acolo, în sediul ambasadei URSS, toţi membrii delegaţiei au fost înregistraţi audio şi video în toate detaliile discursului lor. Înregistrările au fost trimise principalului Institut de Psihologie din Moscova pentru a fi analizate minuţios sub raport cognitiv. Ţin să subliniez, deşi mulţi poate că nu vor da importanţă reală detaliului, tot de la acel Institut de Psihologie din Moscova se recrutau şi specialiştii care analizau cu mare atenţie şi competenţă mintea cosmonauţilor sovietici ! Şi erau, aceia, nişte oameni complicaţi ! Am mai vorbit pe aici despre disocierea notabilă dintre Vechiul Regat şi Transilvania în ceea ce priveşte influenţele filosofice asupra mentalităţilor. De altminteri umila remarcă a mea fusese într-un mod recunoscut stimulată de un text mai vechi al lui Alexandru Odobescu (unicul autor al unei prime biografii pertinente despre Ideologul român Petrache Poenaru). Şi mai spuneam că Lucian Blaga a încercat o sinteză românească între “filosofia continentală” şi “filosofia analitică.” În vizita sa ideologică şi dialogică la FET, gospodin Alexandru Dughin a subliniat această personalitate românească. N-aş putea zice peremptoriu că domnul Alexandru Dughin a vrut, sau a dorit, sublinierea sintezei româneşti în filosofie realizată de gânditorul nostru Lucian Blaga. Dacă da, atunci pe firul procupărilor marcate de continuitate ce îndeobşte se observă la intellighenţia rusă, am putea spune că vizita recentă de la FET se înscrie pe firul investigaţiilor, studiilor, disputelor ştiinţifice secrete -dar poate că nenumărate- care au urmat, mai bine de două decenii, şi este de subliniat tenacitatea rusească în atingerea unui ţel!, acelei vizite neglijent pregătite – ca să folosesc doar un eufemism salvator de reputaţie–a fruntaşilor PNŢCD din anul 1990 la ambasada URSS din Bucureşti.

 37. 39 dlnimeni septembrie 21, 2013 la 7:24 am

  Chiloti, prezervative, weceuri?
  Posted on 21 septembrie 2013

  Iata ce relateaza media referitor la o declaratie a dlui Antonescu referitoare la ziua dlui Ponta: “Liderul PNL a evitat să precizeze ce cadou îi va face, sâmbătă, de ziua sa, premierul[lui], arătând că aceste lucruri reprezintă “chestiuni intime, private”, relatează Mediafax.” In urmare, inteleg ca pe dl Ponta il asteapta, din partea primului senator al natiei, ceva de genul chiloti, prezervative, ori poate un weceu.

 38. 40 dlnimeni septembrie 21, 2013 la 7:28 am

  Inteleg ca astazi este ziua dlui Ponta. Sa nu se supere premierul, dar deocamdata e suficient faptul ca luam in considerare faptul ca el are o zi. Ceea ce este ceva; de exemplu, in cazul meu nu-si aminteste cineva ca am si eu o zi. Si, de aceasta zi a lui, nu noi trebuie sa-i facem urari si cadouri, ci el noua, fiindca el a ajuns mai bine datorita noua, in timp ce noi suntem pe cale sa ajungem mai prost datorita lui. Deci, astept cadourile dlui Ponta pentru mine, de ziua lui.

 39. 42 ZeV septembrie 21, 2013 la 7:45 am

  radu humor
  Stiam ca domnul Mironov este un eminent autor de povestiri SF, dar, am aflat, datorita dumitale, ca se pricepe si la minerit, dupa ce un alt român ne spunea, candva, ca motorul cu apa este o bagatelă.
  Astept un alt roman care va inventa alimentatia omului doar pe baza de aer..ca aere avem din belsug, nu-i asa ?
  (Z)

 40. 43 ZeV septembrie 21, 2013 la 7:49 am

  ps
  Eu il cred pe Traian Basescu care ne spune ca cianurile se neutralizeaza extrem de usor, deci nu constituie o problema.
  Dar..ce ne facem cu mercurul ?!
  Astept..capitala.
  (Z)

 41. 44 Doru Coarna septembrie 21, 2013 la 8:48 am

  OK,

  deci inteleg ca Ungaria isi nationalizeaza companiile de utilitati, iar noi vindem pe nimic cele mai importante bogatii naturale ale Romaniei…

  Mai e ceva de spus? Poate ca da: Piata Mare, tzepe fara numar, spectacol public gratuit, fara mila, de la primul la ultimul dintre semnatarii implicati!

  Sau retragere din Parlament.

  Sau respingere in Parlament.

  Sau respingere la CCR.

  Sau continuare indiferent de proteste si argumente, cu cianuri.

  OK, se va intampla ultima pt ca ungurii nu au atat de multi tradatori ca noi iar evreilor li se falfaie de noi mai mult decat de unguri, aici fiind acasa.

  Se intelege ca ultima sansa ar fi ca intreaga clasa politica sa demisioneze in corpore, datorita situatiei in care TOTI au adus tara, care din initiativa, care din lipsa de initiativa, care pt spaga, care pt interese politicianiste sau personale, calcule meschine, etc…

  Din nou, cum asta nu se va intampla vreodata pe aici, asigurati-va statutul de maidanezi alungati din propriile case si curti prin retrocedari, prin vanzari, prin tradari. Apoi, veti fi eutanasiati. Si nu va revoltati, nu, solutia eutanasierii se va aplica la cererea expresa a fiecaruia, spre deosebire de caini…

  Domnilor, succes!

 42. 46 Marian Nicolae septembrie 21, 2013 la 9:10 am

  @ ZeV septembrie 20, 2013 la 3:00 pm

  Limba engleza este o limba foarte frumoasa. Pacat ca cei care o folosesc ca limba materna, i-au dat anumite conotatii de-a dreptul machiavelice….

 43. 47 nastase septembrie 21, 2013 la 9:16 am

  Aramis,
  poate ca titlul exact al unei dezbateri ar trebui stabilit la sfarsit, dupa ce a avut loc discutia si, eventual, au fost clarificate aspectele fundamentale. Deocamdata, titlul indica doar tema generala, fara sa sugereze o concluzie.
  Ma bucur ca ati revenit.

 44. 48 Marian Nicolae septembrie 21, 2013 la 9:22 am

  @ Draghi Puterity septembrie 20, 2013 la 2:31 pm

  Super exprimarea…am inceput sa ascultam „Europa Libera” la rusi.

  La care as putea adauga…NU „Europa Libera” ci…”Lumea Libera”…….

 45. 49 Marian Nicolae septembrie 21, 2013 la 9:29 am

  @ Doru Coarna septembrie 21, 2013 la 8:48 am

  Vedeti vreun politician sa se imbulzeasca sa-si prezinte demisia pentru distrugerea Romaniei???? Eu nu sesizez nici unul…..

 46. 50 ZeV septembrie 21, 2013 la 9:42 am

  Doru Coarna
  Prietene, te asigur ca intre cei care insista pe eradicarea/eutanasierea intregii clase politice, se afla (si) politicieni care, stau deocamdata la panda.
  Dupa ce va trece valul, totul va reveni la normal.
  Definitie: ,,clasa politica este intotdeauna grupul de politiceni aflat la putere, la un moment dat.”
  Ma rog, asa vrea sa se creada Traian Basescu, care, din 2004 este seful Opozitiei. Din opozitie, poti sa spui orice, urechi sa fie…
  Din pacate pentru el, ca viitor premier, nu se va mai putea disculpa, decat daca domnul Crin Antonescu va fi ales in baza actualei Constitutii. (Z)

 47. 51 ZeV septembrie 21, 2013 la 9:59 am

  Va rog sa-mi permiteti sa readuc in atentie o afirmatie a presedintelui despre aurul de la Rosia Montanta…distinsul guvernator al Romaniei, intr-o incercare de eschiva, ne spunea ca aurul trebuie sa raman in tara, facand aluzie la BNR. Culmea, desi BNR a prezentat repetat cifre din care rezulta ca rezerva de aur a institutiei este suficienta. Mai mult, presupunand ca , in timp, zona euro si zona dolarului vor sari in aer iar monedele o vor lua la vale, achizitia de lingouri de pe piata ar fi cu mult mai ieftina decat ,,vrabia” aurifera din muntii patriei, indiferent cine va exploata rezervele.
  Prin urmare, este o aberatie economica, una din multele exalate cu seninatate de circarul sef al natiei, in aplauzele unor romani.
  Il rog pe ex-prezident , ca la finele carierei sale politice (inlocuibila cu cariera de ..aur), sa manifeste mai mult respect pentru inteligenta romanilor.
  Exploatarea de la Rosia Montana ar trebui sa vizeze doar locurile de munca, ecologizarea zonei si reabilitarea ptrimoniului, actiuni la care Gabriel s-a angajat prin contract. El nu va primi autorizatia de mediu, decat dupa ce va alimenta contul de risc ecologic cu suma negociata si va oferi statului roman toate garantiile solicitate.

 48. 52 Cris septembrie 21, 2013 la 12:52 pm

  Cred că problema intenției naționalizării din Ungaria e privită simplist de către unii.
  Nu cred că întoarcerea acelor companii la stat va rezolva problemele, dimpotrivă. Apoi naționalizare într-un stat care se vrea capitalist, cu economie care se vrea de piață…
  Sună bine „revenirea resurselor în patrimoniul poporului”, dar, să vedem! va avea statul bani să investească în ele, să le mențină profitabile? pentru că, indiferent de proprietar, firma trebuie să funcționeze după legile economiei de piață. Să admitem faptul că statul Ungar va avea bani să le subvenționeze (deși nu are și nici n-o să aibă), îi va da voie UE s-o facă în dezavantajul celorlalte firme din piață?
  E bine să privim dincolo de lozincile sforăitoare.

 49. 53 blogideologic septembrie 21, 2013 la 1:59 pm

  În departamentul francez Maine-et-Loire (creat în 1790 ca parte din vechiul Anjou), primarul din comuna Distré convoacă brebii în faţa tribunalului administrativ http://animaux.blog.lemonde.fr/2013/09/20/les-castors-convoques-devant-le-tribunal-administratif/ Animăluţele astea sunt considerate foarte periculoase prin obiceiul lor de-a construi baraje de lemn pe cursul pîrîurilor. La fel ca palestinienii ori ca mine, nu mai au unde să se refugieze pe Pământul acesta !

 50. 54 blogideologic septembrie 22, 2013 la 5:31 am

  @ZeV
  Pe vremea comunismului, domnul Alexandru Mironov a fost unul dintre organizatorii unei structuri asociative în România pe baza ideii de ‘cenaclu SF de amatori. ‘ Am fost coleg de cancelarie de liceu cu domnul Alexandru Mironov.

 51. 55 vsile septembrie 23, 2013 la 6:32 am

  Zev,
  Sufla si-n iaurt cind va citi pe buletinul de vot Crin Antonescu in acest fel ii sufla puternic in fund neotenicului „prim”!

 52. 56 Fault septembrie 24, 2013 la 6:33 am

  SFATURI

  „România trebuie să aibă grijă de ea singură, pentru că NATO şi Uniunea Europeană nu vor face asta, a declarat la Bucureşti George Friedman, unul dintre cei mai influenţi politologi americani şi preşedinte Stratfor. Şeful celei mai importante agenții private de analiză geopolitică este de părere că statul român ar trebui să lupte pentru menţinerea suveranităţii, pe fondul unui trend european de diminuare până la extincţie a suveranităţii naţionale.

  „Trebuie să faceţi o iniţiativă regională. Este o iluzie optică impresia că UE sau NATO vor avea grijă de România, care este un stat suveran şi trebuie să îşi asume răspunderea pentru viitorul politic. Trebuie să vă asumaţi problema suveranităţii şi să o plătiţi”, a declarat Friedman într-un discurs susţinut la BNR, în faţa unor lideri politici români, a unor bancheri şi a unor manageri de mari companii. În privinţa relaţiei cu SUA, problema se pune că România are nevoie în special de o relaţie, nu Statele Unite. „Întrebarea este ce aveţi de oferit”, a menţionat politologul american. Politologul american a menţionat că Europa este într-o criză profundă, structurală, care va dura. „Problema în Europa este că nu există un lider, sunt opinii divergente între principalele state precum Germania şi Franţa, şi nu există o soluţie comună. Prima contradicţie a Europei este că este o uniune între state care nu sunt la fel”. Friedman spune că timpul trece pentru Europa, iar problemele în loc să se rezolve, se acutizează, mai ales în ceea ce priveşte şomajul. „Problema este că s-au creat anumite speranţe în special pentru clasa de mijloc, iar acum acest lucru a dispărut. Acest lucru nu ţine de o criză scurtă, ci de ceva mult mai profund”, a adăugat el. Friedman a menţionat că din cauza opiniilor diferite, Europa nu a putut să facă ceea ce au făcut SUA în 2008 când au stopat extinderea crizei. În Europa s-a trecut de la o criză bancară, la o criză socială, a unei întregi generaţii care nu are o rezolvare imediată, a menţionat Friedman.

  Adoptarea euro, problematică pentru România

  România nu ar trebui să adopte euro pentru că nu ar avea de ce, a mai spus preşedintele Stratfor. „Bine că nu sunteţi în zona euro. Nu intraţi acolo”, a declarat joi Friedman în cadrul unei conferinţe susţinute la BNR unde de faţă erau premierul Victor Ponta şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Friedman a dat ca exemplu Turcia în privinţa faptului că nu face parte din zona euro. „Le-am spus şi turcilor că cel mai bun lucru care li s-a întâmplat a fost că au fost respinşi de la intrarea în UE”, a menţionat politologul american de origine ungară.Odată cu intrarea in Uniunea Europeană în 2007, România şi-a stabilit ca ţintă adoptarea monedei unice europene în 2015, dată care nu va mai fi respectată din cauza apariţiei crizei economice. Guvernul Ponta, care s-a declarat adeptul adoptării euro, nu a stabilit o nouă dată de aderare. Preşedintele României, Traian Băsescu a declarat recent că guvernul ar trebui să stabiliească 2017 drept data de aderare la euro.
  Motto: „Îmi pare rău că trebuie să v-o spun, dar acest pământ e prea frumos şi prea bogat ca să-l puteţi păstra fără luptă. Vi-l vor lua!” (Jean-Marie Le Pen, om politic francez, în atenţia poporului român)

  Specialiştii serviciilor inteligente din ţările foarte dezvoltate din Vest au tras următoarea concluzie: mai eficient de distrus o ţară este faptul de a-i infiltra guvernul cu zeci de neisprăviţi, sau nespecialişti, decât cu armate de spioni super-performanţi.

  De la cultură la medicină până la agricultură, neisprăviţii ministeriabili vor lua deciziile cele mai aberante, automanipulându-se prin prostie.

  Odată plasat în funcţia-cheie, adversarul din afara graniţelor va surâde satisfăcut. Ăsta îşi va distruge ţara mai puternic decât un bombardament cu arme din ultima generaţie. Ceea ce se întâmplă de fapt şi acum cu România. Dacă nu am simţi pe propria piele, şi am putea privi din exterior acest jalnic spectacol, poate am râde pe săturate de aceste marionete numite „miniştri”.

  Diferenţa dintre realitatea cotidiană şi nepriceperea lor devine pe zi ce trece catastrofală. Şi să trecem acum la exemple concrete:
  1. Actuala coabitare
  Actuala coabitare nu este o surpriză pentru cei care cunosc bine biografiile actualilor potentaţi. Nu e nici o mirare că întâlnim în aceeaşi barcă un fost ministru FSN-ist al Transporturilor, Traian Băsescu, lângă un ginere de nomenclaturist, Victor Ponta.
  Electoratul naiv a văzut în această aglomeraţie USL-istă salvarea de ultim moment. Salvarea nu va fi niciodată, atât timp cât interesele de clan şi mafiote transcend naivitatea electoratului amăgit.
  De un amuzament grotesc este şi declaraţia lui Varujan Vosganian că doreşte o remodernizare a industriei româneşti. Probabil că el se referea la noile mall-uri, care au luat locul vechilor fabrici, pentru că din vechea industrie s-a cam ales praful.
  Tot astfel, o minciună sfruntată a fost şi aceea care privea repornirea unei întreprinderi strategice – Oltchim. Crudul adevăr este că Oltchim este falimentară şi falimentată de băieţii deştepţi, care s-au pierdut prin offshore-urile din Oceania .
  Cu surle şi trâmbiţe, Victor Ponta, pe când era şi ministru al Justiţiei şi prim-ministru, se lăuda că nici un „băiat deştept” nu va scăpa de rigoarea justiţiei, dându-l ca prim exemplu pe apropiatul lui Băsescu, Adriean Videanu.
  Nu a trecut mult timp şi Adriean Videanu contraatacă arătându-l cu degetul pe premier ca făcând parte din lotul extins al „băieţilor deştepţi”, buni pentru Jilava sau Poarta Albă.
  În acest haos declarativ, omul de bun-simţ constantă că se prăbuşeşte totul: autoritatea statului, cursul leu-euro, producţia de mărfuri, lichidităţile care încep, curios, să dispară.
  2. Unde sunt banii românilor?!
  După renumita tăiere Boc-Băsescu, lumea se aştepta la o minimă revigorare a nivelului de trai. Din nefericire, coşul zilnic al cetăţeanului scade. În paralel asistăm la măriri exorbitante ale preţului kilowatului, ale preţului întreţinerii. Foarte mulţi dintre cetăţenii oraşelor, care nu au fost executaţi silit de către bănci, au trebuit să-şi schimbe locuinţele de trei sau două camere, pentru a se muta în condiţii improprii, salvându-se astfel, pentru o vreme, de întreţinerea galopantă. Mai mult, multe dintre asociaţiile de locatari s-au debranşat de la serviciile publice de întreţinere.
  Mă întreb, pe bună dreptate, unde sunt banii lichizi ai românilor? Sumele provenite din tăierea salariilor, pensiilor şi ajutoarelor sociale unde s-au dus? În ce cont au intrat, ce destinaţie au avut şi, mai ales, cine a încasat dobânda uriaşă?
  În paralel cu această sărăcie galopantă şi umilitoare, bişniţarii ideologici aserviţi mafiilor inter-partinice cheltuiesc în localuri de lux, plimbându-şi amantele în limuzine elegante. Iată un paradox pe care l-a observat un jurnalist britanic: interlopii români nu se prea tem nici de poliţie, nici de justiţie. Ei au soluţia extraordinară: primesc un an sau doi de puşcărie după care tot ce au furat le revine de drept şi adesea îi auzi spunând: „Am fost băiat deştept!”.
  În Marea Britanie şi SUA, prima grijă a justiţiei este confiscarea averilor ilegal dobândite şi arestarea infractorului este etapa a doua. La noi, situaţia este inversă. Nu se urmăreşte confiscarea averii ilegal dobândite, se dă de ochii proştilor un an sau doi de închisoare iar mafiotul dispare în câteva luni din puşcărie pe motive medicale.
  Reîntors din puşcărie, devine un demn „investitor”. Deci moralitate nu avem fiindcă legea lustraţiei nu e atât de necesară. Confiscarea averilor nu este trecută în Constituţie! Dar pe mulţi patrioţi ridicoli, de-a dreptul semidocţi, îi preocupă regionalizarea României!
  3. Cum se distruge o ţară !?
  Aş fi foarte curios să-mi răspundă şi mie un demnitar, de la Ponta la Crin Antonescu, şi să-mi explice astfel cum, printr-o simplă împărţire geografică a unei ţări, economia se revigorează brusc?! Iar nivelul de trai să ajungă la niveluri astronomice!
  Explicaţia logică a împărţirii pe regiuni este mult mai simpă şi mai păguboasă. Vechii baroni de partid şi de stat vor o halcă şi mai mare din trupul ţării. Cu nici un gând de eficienţă, decât personală! În nici un caz, naţională!
  Al doilea aspect al regionalizării îl reprezintă slăbirea statului naţional unitar român, deci un atentat important la integralitatea României. Serviciile de informaţii şi armata ţării nu au nimic de spus în acest sens?
  Am fi foarte curioşi să aflăm opiniile unor adevăraţi specialişti, şi nu ale unor funcţionari burtoşi, încasând salarii ameţitoare, în comparaţie cu un medic sau un profesor univerisiar.
  Nici contextul politic internaţional nu este favorabil României acum. Priviţi atenţi ce se întâmplă azi în Grecia şi Spania, unde numărul sinuciderilor şi omuciderile au crescut spectaculos din cauza sărăciei şi a şomajului; ţări altfel considerate superioare României ca nivel de trai.
  Vă daţi seama la ce final ne va împinge această clasă politică coruptă şi stupidă, suflete moarte care vor o ţară încă vie la fel de moartă!
  Numai o justiţie (poate utopic) corectă şi dusă la extrem va eradica această plagă a neo-nomenclaturii UTC-iste.
  autor: Adrian Majurusursa: cotidianul.ro”

 53. 57 Fault septembrie 24, 2013 la 9:14 am

  BUCĂTĂREASA UE

  „REȚETA ANGELEI (sau: „Manual
  de transformare a unei țări fără datorii într-o colonie
  disciplinată și
  fericită”)

  Folosiți cu cea mai mare încredere

  următoarea rețetă. A fost preluată din http://www.spiegel.de/

  Conține numai ingrediente bio (adică din alea care au
  crescut cu îngrășământul natural numit rahat,
  îngrășământ care uneori se și mănâncă, mai ales în
  Parlament):

  1. Aranjezi imediat după lovitura de stat (pe care fraierii
  o s-o numească multă vreme revoluție) să vină la
  conducere niște fraieri pofticioși care pentru un tablou
  în plus și-un cont în Elveția sunt dispuși s-o vândă
  și pe mă’sa

  2. Le spui proștilor că industria lor chimică e de
  căcat, că sunt înapoiați rău și le promiți două
  bax-uri de Bonibon dacă te lasă s-o manageriezi tu, faci
  privatizare Mebo până le piere cheful de
  întreprinzător

  3. Le iei băncile și apoi le instruiești să le dea
  fraierilor credite căcălău cu buletinul pentru orice:
  apartamente, mașini (produse tot de tine, în vest),
  smartfoane, cizmulițe dă vară, alte acareturi la Mall, le
  dai cât de mult pot ei hali căcat monden din reviste gen
  Click și Libertatea, emisiuni in „care te râzi”
  cu Capatos, Acces din direct și „Fraierii are talent
  dacă și câinii are talent”. Aici nu trebuie să
  precupețești vreun efort, că dacă fraierii n-au ce
  comenta la muncă, s-ar putea, ai dreacului, să se apuce de
  făcut ceva și asta nu e bine…

  4. Le spui fraierilor că s-ar putea să-i atace nepoții
  lui Gingis Han, că trebuie musai să intre într-o
  alianță armată, le iei armata din țară, să nu cumva
  să o folosească vreunu’, Doamne-ferește, la păzit infrastructura feroviară și combinatele de furat și de
  evaziunea fiscală cu
  produse petroliere și-o trimiți cică la instruire cât
  mai departe, la unde a înțărcat mutu (nu fotbalistul)
  iapa , prin Afganistan, să-l apere pe dracu’ de> tac’su. În prealabil le desființezi și diviziile de
  geniu, alea cu care fraierii au construit
  Transfăgărășanul, să nu-i încurce cumva pe cei de la
  Lena Construciones, în cele 24 de luni cât se screm să
  construiască un amărât de pasaj

  5. După ce le-ai făcut fraierilor burta mare de chipsuri,
  bere și Orice-Cola și-ai obișnuit pițipoancelor
  fraierilor că nu mai poa’ să trăiască dacă părul
  lor „n-are volum”, începi să racolezi forța de
  muncă și-o aduci la tine în țară unde-o plătești cum> se cuvine, și din ăia de high-tech dar și căpșunari.> Asta din două motive, ca să scazi presiunea șomajului de> pe umerii guvernanților, să nu care cumva să ledea prin> gând să facă locuri de muncă și ca să fii sigur că
  fraierii, dacă vor să deschidă
  iar vreo uzină, să lucreze doar cu pensionarii gen
  Mărieș, ăia care se încăpățânează să mai
  trăiască după toate reformele în sănătate sau cu
  puștanii care au terminat bacalaureatul și care nu știu
  nici să schimbe vreo siguranță însă manevrează la
  perfecțiune smar’fonu’

  6. Ignori complet (ba chiar le dai și două peste bot)
  specialiștii care încearcă să-i lămurească pe conducătorii fraierilor că avem o groază de rezerve pe
  care toți se fac că nu le văd ( vezi aici:http://www.cotidianul.ro/excelentei-sale-victor-ponta-prim-ministru-al-guvernului-romaniei-213386/

  7. Pune-i pe reprezentanții fraierilor să semneze
  înțelegeri europene că
  trebuie musai să se transforme în paradisul energiei
  verzi, pune-i să ridice moriști de vânt peste tot și să
  plătească toate investițiile astea în timp ce
  termocentralele și hidrocentralele lor se duc puiii de
  suflet ( vezi aici articol detaliathttp://www.cotidianul.ro/afacerea-eolienilor-este-finantata-de-romani-prin-factura-de-curent-213421/

  8. Dacă le-a mai rămas fraierilor cumva vreo urmă din
  industria chimică, de-alde OltChim cumva, bag-o în
  faliment, ca să fii sigur că țara asta nu mai are nevoie
  de gaze naturale decât puțin pentru brichetele
  fumătorilor și cât să se încălzească fraierii iarna

  9. Te faci că faci niște prospecțiuni (aiurea,
  tu știai de mult ce-i acolo) prin Marea Neagră și afli
  că poți scoate de acolo la gaze naturale de n-are ce să
  facă toată România cu ele (vezi aici: http://adevarul.ro/economie/afaceri/romania-nu-stie-faca-gazele-marea-neagra-1_51911303053c7dd83f955e0f/index.html

  10. Prostești pe proști zicându-le că le pune Dumnezeu
  mâna în cap și-o să treacă pe la ei o mare conductă,
  vre-o gagică numită Nabucco, care ar urma să-i
  aprovizioneze cu gaz natural ieftin (la ce dracu’ le-o
  mai fi trebuind, nu știu)

  11. Liberalizează prețul la gaze pe piața internă (că
  industrie care să mai profite de chestia asta nu mai
  există) pentru ca nu cumva să
  guițe vreun fraier atunci când o să le dai gazele pe
  iața externă la ce preț vrei tu.

  12. Ce să vezi, când începe Exxon să scoată gazu’
  din Marea Neagră, țop, o să fie pe-aproape și-o
  conductă să-l trimită în afară, că în România el mai
  e la fel de util românului precum îi este mortului util un
  abonament la sala de forță. Și iacătă ce frumos devine
  România exportatoare de gaze naturale, alea pe care Putin
  le dădea cam scump vesticilor care o să le ia acum mai
  ieftin… de la niște fraieri!

  Noi,
  românii, am ajuns de abia pe la punctul 8, 92

 54. 58 Fault septembrie 25, 2013 la 7:59 pm

  Cele 7 minuni ale comunismului :

  1. Toti aveau de lucru
  2. Desi toti aveau de lucru, nimeni nu muncea
  3. Desi nimeni nu muncea, planul se facea
  4. Desi planul se facea, nimic nu se gasea
  5. Desi nimic nu se gasea, toti aveau
  6. Desi aveau, toti furau
  7. Desi toti furau… nimic nu lipsea !

  De ce nu ne-o fi placut?


 1. 1 Drumul Damascului | Fragmentarium Politic Trackback pe septembrie 19, 2013 la 9:33 pm
 2. 2 Noi pagini despre nevrednica guvernare Ponta… « Motanul Incaltat Trackback pe septembrie 20, 2013 la 4:04 am
 3. 3 Ideologia cognitivă din „proiectarea plată” | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe septembrie 21, 2013 la 7:35 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat asta: