Noul site al Fundatiei Titulescu

Incepand de astazi, Fundatia Europena Titulescu are un nou site. Va rugam sa ne vizitati la http://www.titulescu.eu, sa ne trimiteti opiniile si sugestiile voastre si sa ne urmariti activitatile. Pe noul site gasiti evenimentele organizate de FET de-a lungul anilor, documente privind viata si opera lui Nicolae Titulescu si diferite surse de informare privind dosarele de actualitate. Feed-back-ul vostru va fi deosebit de important pentru noi, asa ca aveti posibilitatea de a posta mesaje si comentarii. Si ne-am bucura sa dati share! Va asteptam in numar cat mai mare.

22 Responses to “Noul site al Fundatiei Titulescu”


 1. 1 Caliman Eugen - analist de provincie septembrie 5, 2013 la 2:37 pm

  Va sugerez, ca in cazul in care aveti posibilitatea si considerati util pentru PSD, sa comunicati un E-mail, pe care cei interesati de problematica propusa spre cunoastere si dezbatere, sa poata comunica nu doar opinii si comentarii, ci chiar si viziuni si solutii la neajunsurile prezentate, asupra vietii politice si economice.
  In calitate de ,,ideolog” consacrat (si recunoscut) al PSD, poate fi oportun, sa deschideti un ,,canal” de comunicare politica si economica directa cu electoratul, asemanator cu FORUMUL ANTICRIZA, initiat de eminentul economist, Mircea Cosea.
  Cred ca aceasta initiativa ar fi utila partidului, chiar daca nu mai sinteti (deocamdata) unul din activistii de virf ai acestuia – situatie care sper ca se va schimba in curind, datorita vidului de constructie ideologica si programatica economica de stinga.

  cu stima,

 2. 3 Ninus Rex septembrie 5, 2013 la 4:07 pm

  Foarte frumos noul site si mult mai modern decat cel vechi. Trebuie sa mentionez insa ca interactivitatea cu utilizatorul este destul de redusa. Un vizitator al site-ului are posibilitatea doar sa vizualizeze informatiile postate, fara a fi invitat sa se implice activ, fie in propunerea unei teme de dezbatere, fie prin publicarea unui material scris pe o anumite tema sau participarea la o dezbatere online.

  Semnalez si cateva mici erori de programare/informatii lipsa:
  – la categoria evenimente, cand dai click pe Dezbateri/Mese Rotunde/Lansari de carte/alte evenimente, in josul paginii, numerele care indica faptul ca sunt mai multe pagini cu informatii sunt afisate pe cate un rand distinct, in loc sa fie afisate toate pe acelasi rand (“1 2 3 4 5 6 etc”) cum se intampla pe majoritatea site-urilor.
  – la categoria Domenii de interes, ar trebui sa nu mai fie afisate “Category Archives” si “This entry was posted on August 1, 2013 by admin”, care apar la fiecare sub-categorie (dosare de actualitate, regiuni, organizatii internationale, drept international, Romania)
  – la categoria Centrul de Studii strategice, tab-ul Publicatii, apare textul “test”.
  – atunci cand cineva vrea sa posteze un comentariu, pe oricare dintre pagini, apare un fragment de limbaj html “You may use these HTML tags and attributes:


  - lipseste raportul de activitate pentru perioada 2011-2013

  Posibilitati de dezvoltare:
  - posibilitatea de abonare la newsletter
  - recomandarea unor site-uri/bloguri cu interese similare
  - pop-up advertising pe pagina de home (landing page) a site-ului care sa recomande utilizatorilor sa dea Like paginii pe Facebook, astfel incat sa se obtina integrarea celor doua medii de comunicare

  Posibilitati de promovare:
  - lansarea unor concursuri de eseuri/reprezentare grafica/documentare pe teme distincte “Ce reprezinta personalitatea lui Nicolae Titulescu pentru mine”, “Ce as face daca as fi ministru de externe pentru o zi”, etc., care sa stimuleze dezbaterea si gandirea critica a celor care au vizitat site-ul. Premiile pot consta in carti, o intalnire cu reprezentanti ai Fundatiei, un internship la Ministerul de Externe, etc.
  - lecturi publice din scrierile lui Nicolae Titulescu
  - Parteneriate cu facultatile de relatii internationale, istorie, diplomatie, stiinte politice, prin care studentii sunt invitati sa participe la evenimentele FET si sa contribuie la dezvoltarea si promovarea proiectului.
  - Dezbateri pro si contra unor strategii de politica externa la care sa participe studenti si care sa fie moderate de reprezentanti ai FET

  PS: abia acum doua zile am reusit sa cumpar cartea “O istorie sincera a poporului roman- F.Constantiniu”, din pacate in majoritatea librariilor nu mai era pe stoc.

 3. 4 Ninus Rex septembrie 5, 2013 la 4:08 pm

  – lipseste raportul de activitate pentru perioada 2011-2013

  Posibilitati de dezvoltare:
  – posibilitatea de abonare la newsletter
  – recomandarea unor site-uri/bloguri cu interese similare
  – pop-up advertising pe pagina de home (landing page) a site-ului care sa recomande utilizatorilor sa dea Like paginii pe Facebook, astfel incat sa se obtina integrarea celor doua medii de comunicare

  Posibilitati de promovare:
  – lansarea unor concursuri de eseuri/reprezentare grafica/documentare pe teme distincte “Ce reprezinta personalitatea lui Nicolae Titulescu pentru mine”, “Ce as face daca as fi ministru de externe pentru o zi”, etc., care sa stimuleze dezbaterea si gandirea critica a celor care au vizitat site-ul. Premiile pot consta in carti, o intalnire cu reprezentanti ai Fundatiei, un internship la Ministerul de Externe, etc.
  – lecturi publice din scrierile lui Nicolae Titulescu
  – Parteneriate cu facultatile de relatii internationale, istorie, diplomatie, stiinte politice, prin care studentii sunt invitati sa participe la evenimentele FET si sa contribuie la dezvoltarea si promovarea proiectului.
  – Dezbateri pro si contra unor strategii de politica externa la care sa participe studenti si care sa fie moderate de reprezentanti ai FET
  PS: abia acum doua zile am reusit sa cumpar cartea “O istorie sincera a poporului roman-F. Constantiniu”, din pacate in majoritatea librariilor nu mai era pe stoc.

 4. 5 Radu Humor septembrie 5, 2013 la 5:14 pm

  De când l-aţi comparat pe Victor Ponta cu Titulescu, îmi vine tot mai greu să
  să accesez acest seit de teama de a nu avea ceva surprize 😉
  Mai ales că e din ce în ce mai clar că a fost o comparaţie forţată !

 5. 6 nastase septembrie 5, 2013 la 7:09 pm

  Ninus Rex,

  Multumesc pentru observatii si pentru sugestii.

 6. 7 George Hălărescu septembrie 5, 2013 la 9:09 pm

  Aș mai adăuga la cele spuse de „Ninus Rex” o arhiva video a dezbaterilor sau cel puțin una audio ( pentru imagini și insert-uri mp3 care să servească presei). Și o pagină de unde să poată fi achiziționate produsele fundației sau a membrilor ei – cărți, CD-uri etc.

 7. 8 George Hălărescu septembrie 5, 2013 la 9:10 pm

  Aș mai adăuga un cont pentru donații

 8. 9 papasha septembrie 5, 2013 la 9:14 pm

  @ ALL

  PE LANGA ROSIA MONTANA , FOARTE MICUL TITULESCU VINDE TARA , PERIMETRU CU PERIMETRU !

  AU APARUT SI ALTI STRAINI CARE INCEP SA SAPE DUPA AUR .

  ELDORADO GOLD va începe lucrările de explorare la perimetrele aurifere BRAD , DEVA SI MUNCEL , judeţul Hunedoara, în prima parte a trimestrului al patrulea, a anunţat joi compania canadiană.

  „Activităţile de explorare vor fi orientate către exploatările Brad, Deva şi Muncel, pentru care am obţinut licenţe, forările preliminare fiind anticipate la începutul trimestrului al patrulea”, se arată în comunicatul companiei.

  Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) A APROBAT IN FEBRUARIE TREI LICENTE DE CONCESIUNE pentru explorarea resurselor de minereuri polimetalice din perimetrele Deva, Muncel şi Brad, judeţul Hunedoara, companiei European Goldfields Deva.

  Eldorado a cumpărat European Goldfields cu 2,4 miliarde de dolari, preluând astfel şi 80% din acţiunile Deva Gold, care dezvoltă zăcământul aurifer de la Certej. Tranzacţia a fost finalizată în februarie. Restul acţiunilor Deva Gold sunt deţinute de statul român, prin Minvest Deva.

  Deva Gold s-a aflat în toamna anului trecut în mijlocul unui scandal din cauza acordului de mediu primit pentru exploatarea de aur de la Certej. În septembrie anul trecut, ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a dispus prin ordin verificarea, în regim de urgenţă, a acordului de mediu pentru proiectul de la Certej, de către Garda Naţională de Mediu şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

  Ministrul Mediului a solicitat conducerii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului demiterea directorului executiv al Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Timişoara, pentru că nu a informat autoritatea de mediu în legătură cu emiterea acordului de mediu pentru acest proiect, având în vedere că este vorba de un obiectiv de interes naţional şi internaţional.

  Agenţia Regională de Mediu Timişoara a anunţat, atunci, că a urmat toţi paşii înaintea emiterii acordului de mediu pentru proiectul minier de la Certej şi că legislaţia nu prevede informarea autorităţii de mediu în astfel de cazuri.
  Ulterior, Agenţia pentru Protecţia Mediului a depus, la Tribunalul Bucureşti, cererea prin care a solicitat anularea acordului de mediu pentru proiectul minier de la Certej.

  Eldorado Gold este o companie de explorare, dezvoltare şi producţie a aurului, cu activităţi în Turcia, China, Grecia, Brazilia şi România.

  PONTAAAAA , TE-AU INCALECAT , STRAINII , CU CONSULTANTII MERCENARI , CARE I-AU INGROPAT INAINTEA TA , SI PE ALTII MAI DESTEPTI CA TINE , MAI BAIATULE !!!

  MARE DEZILUZIE !

 9. 10 blogideologic septembrie 6, 2013 la 5:59 am

  “Totul despre fierul forjat” http://www.romanialibera.ro/timpul-liber/casa-mea/foto-totul-despre-fierul-forjat-311590.html Comentariul meu : Fierul forjat, ori fierul pentru feronerie, “Wrought iron” pe englezeşte, este prezentat pe piaţă drept „fier comercial pur”. Conţine foarte puţin carbon, fapt care îl face să nu ruginească, spre deosebire de oţel. Din câte înţeleg, firmele acestea din Sibiu se laudă mult, dar nu oferă produse autentice din fier forjat. Domnul ION DIAMANDI trebuia poate să dea nişte informaţii şi despre furnizorul de „fier comercial pur” de la care se aprovizionează firmele din Sibiu.

 10. 11 analist septembrie 6, 2013 la 7:43 am

  @dlnimeni
  Asa cum spuneam de vreo 2 zile, se consuma episodul cu cel mai pare potential de pierdere de voturi. Ironic, pare ca VP nu isi da seama. Sa fie vestita orbire sahista?

 11. 12 Doru Coarna septembrie 6, 2013 la 9:43 am

  @ papasha,

  vai, dar cum asa, premierul Ponta este exponentul a 70% procente electorale, este cel mai bun produs al clasei politice romanesti, in afara de Lenutza bineinteles, este colider USL si poarta in transul toate sperantele de mai bine si de normal ale romanilor…

  Vezi ca gresesti, odata ce a pornit economia si a eliminat disfunctiile economice si legislative, guvernul a cumparat tehnologie pt statul de drept, adica echipamente de bataie si ascultare, apoi a inceput sa vanda tot ceea ce vrea FMI cica-se, ca el se opune votand contra, se stie, pt ca in final sa se mai imprumute nitel asa, pt obraz, ca daca n-ai datorii esti privit aiurea…

  Mai, cel putin USL-ul vinde, aia dinainte erau absolut incapabili sa vanda ceva, aia puneau doar asfalt, borduri, si piscine peste tot… singura lor problema a fost ca daca asfaltul si bordurile se puteau suprapune ca sa intre mai multe, piscinele este greu sa le faci cu etaj… In rest insa, aceeasi calitate de oameni, cu aceleasi trasaturi si cu aceleasi averi dobandite prin munca asidua si ingeniozitate dusa la extrem, un model pt noi toti…

  Noroc cu maidanezii care vor manca cresterea PIB-ului anul asta, ca asta e, daca nu avem iarna grea si inundatii, seceta sau cutremur, trebuie sa dam vina pe cainii maidanezi, sa vindem pe 6% exploatarile de bogatii naturale pt a putea achita tehnologiile alea, avioanele de lupta si ratele la imprumuturile alea atat de bine gandite… plus costurile eutanasierii…

  Sa vezi cand si romanii vor cere tratament aidoma cainilor, adica eutanasierea!!! Deja sunt cazuri…
  Ce nebunie, cainii nu o vor dar o vor avea, iar unii oameni o cer si nu li se admite…

 12. 13 centru septembrie 6, 2013 la 12:40 pm

  @Papasha – l-ai vazut in doi ani pe Ponta luand o decizie urmata de punerea in practica ?
  Omul este un nehotarat si un ineficace cum nu am vazut mult .
  In fruntea unei echipe de oameni de inactiune .
  Rosia Montana nu se va face , fii sigur . Ponta se va schimba din ora in ora dupa cum bate vantul .
  Cainii vagabonzi nu vor fi starpiti . Cinicii si ipocritii ” crestini ” bucuresteni care-i apara , ii hranesc si se cred mari suflete ( durandu-i in cot de cei 1600 de bucuresteni muscati si vaccinati , multi mutilati sufleteste , uitandu-i cu detasare pe parintii lui Ionut la inmormantare ) sa fie linistiti , nimic nu se va schimba . Vorbarie , zero actiune .
  Last but not least , pentru cei dintre noi care aveau palpitatii inaintea deschiderii , in sfarsit , dupa 18 luni de asteptare , a santierului FINANTAT DE UE Lugoj Deva , stati linistiti la locurile voastre , nimic in practica , deciziile de atribuire a santierului sunt contestate , ne intoarcem la inceput . Cat despre fanteziile din martie – suntem in septembrie – cu autostrada PPP Brasov Comarnic , poate subiectul ii va face sa zambeasca si pe parintii lui Ionut .
  Pe Kafka nu il chema si Victor ? Sau ma insel .
  M-am saturat de el .

 13. 14 Theodora septembrie 6, 2013 la 12:58 pm

  Antena 3 este aici? Nu, Antena 3 nu mai este aici.Este Antena 3 impreuna cu Basescu Traian ???!!! S-a cocotat deja Antena 3 cuprinsa de febra aurului si de perspectiva unui castig fabulos pe muntii de aur de la Rosia Montana?
  Antena 3 nu mai este langa protestatari. Antena 3 este impreuna cu cei care vor exploatarea resurselor de la Rosia Montana. Mai rau chiar, moderatorii si unii invitati ai Antenei 3 fac misto de protestatari.
  In piata Universitatii sunt doar protestatarii si jandarmii, Antena 3 nu mai este. Dar hai sa ne aducem aminte cine era politicanul care facea cel mai agresiv lobby pentru proiectul de la Rosia Montana. Nu cumva Basescu Traian? Este Antena 3 alaturi de Basescu Traian ???!!!

  http://theodora0303.wordpress.com/2013/09/06/antena-3-este-aici-nu-antena-3-nu-mai-este-aici/

 14. 16 vsile septembrie 6, 2013 la 4:01 pm

  Dorule,

  Foloseste timpul trecut , nu de alta dar induci omul in eroare!

 15. 17 ZeV septembrie 6, 2013 la 5:42 pm

  Theodora
  Inteleg ca romanii stiu la perfectie ce nu vor. Si pentru asta, nu prididesc niciun efort.
  Dar ce vor , concret, romanii, imi puteti spune ? Si mai ales, stiu si cum se poate face ?
  Ce spuneti ? Nu e treaba lor ? Pai atunci, de ce am mai facut o revolutie si mai ales, la ce bun mai multe partide ? De asemeni, la ce foloseste societatea civila ? ….presupunand ca ea chiar exista.
  Cred ca Antena 3 s-a pozitionat corect si de aceasta data. Este timpul ca televiziunile sa incurajeze proiectele si mai putin contestatiile.
  Va amintiti povestea cu drobul de sare ? De ce sa ne urcam in avion ? Dar de ce sa mergem cu masina ? Sau, de ce sa mergem pe strada ?…cu riscul potential de a cadea in vreun canal cu capacul furat de ..caini.
  😉
  Toata lumea cere imperativ domnului Ponta sa creeze rapid locuri de munca. Unde, stimata colega ? In sistemul bugetar ?

 16. 18 minnie septembrie 6, 2013 la 9:10 pm

  @ZeV
  Uite cum se mai pot face niste locuri de munca: nu maresti acciza la bautura si faci din Centrul vechi al Buc destinatia preferata a occidentalilor pt weekend. Asa cum este Praga sau Bratislava. Si obtii cam 100-150 de locuri noi de munca. Nu prea departe de cele 800 preconizate la Rosia Montana, nu ? Scapam si de cianuri !!!

 17. 19 Maximmouse septembrie 9, 2013 la 2:27 pm

  FELICITARI!

  Era si timpul! Il invidiam sincer pe socrul meu ca putea merge la conferinte…acum , in direct!:) 🙂 Mare lucru tehnologia asta! 🙂 🙂


 1. 1 Noul site al Fundatiei Titulescu | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe septembrie 5, 2013 la 2:23 pm
 2. 2 Oltchim… « Motanul Incaltat Trackback pe septembrie 6, 2013 la 3:18 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: