A inceput Festivalul Enescu

Ieri seara, a fost deschisa, oficial, la Sala Palatului, cea de-a XXI-a editie a Festivalului Enescu. Este un eveniment grandios, organizat pe durata a 28 de zile. Peste 150 de concerte. Vor fi prezente la Bucuresti unele din cele mai mari orchestre ale lumii, vor veni in tara noastra unii dintre cei mai mari dirijori. Ca de obicei, sub indrumarea lui Ioan Holender, programul este remarcabil.

Aseara, in deschidere, Orchestra Operei de Stat din Berlin a interpretat, sub bagheta marelui dirijor Daniel Barenboim, Rapsodia Romana de Enescu si Simfonia nr. 2 de Edward Elgar – o piesa minunata pe care nu o auzisem pana acum. In prima parte, Radu Lupu ne-a bucurat cu cel mai frumos concert pentru pian al lui Beethoven – concertul nr. 4. A fost o seara memorabila.

La un astfel de eveniment, m-as fi asteptat sa vad mai multe oficialitati. Din pacate, loja oficiala a ramas aproape goala, in timp ce zeci de pasionati ai muzicii cautau cu disperare un bilet.

In seara aceasta, Radu Lupu si Daniel Barenboim vor canta impreuna Concertul nr. 10 pentru doua piane de Mozart.

Imi aduc aminte, cu oarecare nostalgie, de editiile festivalului din 2001 si 2003, de eforturile de organizare (un mare merit l-a avut atunci Victor Opaschi) dar am, in continuare, regretul ca promisiunea pe care i-o facusem lui  Zubin Mehta, in 2003 , aceea de a construi o adevarata sala de concerte la Bucuresti nu s-a putut materializa. Stiti din ce motiv…. Si, totusi, o astfel de sala ar fi necesara.

30 Responses to “A inceput Festivalul Enescu”


 1. 1 micutagheisa septembrie 2, 2013 la 6:22 pm

  Reblogged this on micutagheisa.

 2. 2 Radu septembrie 2, 2013 la 6:55 pm

  Rusine domnule fost prim-ministru,

  Dumneavoastra si celor care v-ati mai perindat la putere ca niste incapabili, nesimtiti si delasatori. Ma refer aici la problema cainilor vagabonzi, problema pe care n-ati vrut, n-ati stiut sau nu v-a interesat sa o rezolvati. Sunteti vinovat moral si vina asta morala nu v-ati ispasit-o nici prin cele cateva luni la inchisoare, chiar daca ati fi fost inchis acolo pe degeaba. Copilul de patru ani mort astazi in Bucuresti il aveti pe constiinta, dumneavoastra si toti ceilalti „barbati de stat” modelati din mamaliga, care nu ati reusit cel mai important lucru pentru care vi s-a acordat increderea, si anume asigurarea securitatii copiilor nostri ! Nu vreau sa aud nici o scuza, asa o sa ramaneti in istorie, si dumneavoastra si Boc si Ponta: ca o gasca de impotenti care nu au reusit nici macar sa curete orasele tarii de cainii vagabonzi ! Am sa-mi retrag doar afirmatia legata de Ponta in momentul in care o sa aiba barbatia sa se gandeasca la copiii Romaniei ca la copiii lui, o sa lase bocitoarele de profesie sa le planga de mila cainilor vagabonzi si o sa redea Bucurestiul si celelalte orase romanilor. Acum !! Nu maine !

 3. 3 SLAVU IOAN septembrie 2, 2013 la 8:30 pm

  Celibidache in Bucharest: (1978) – Enescu: Rapsodia Romana n°1

 4. 4 ZeV septembrie 2, 2013 la 8:47 pm

  Radu
  Dar despre primarii de demult si de azi, nimic, nimic ? Chiar nici cel mai mic repros ?
  Eu va spun ca daca, ipotetic, ajunge un premier, sau un presedinte de tara, sa se ocupe de cainii maidanezi, eu imi iau viza si emigrez in Australia. 😉
  Evident, ONG-urile, sau cetetanii care se comporta anormal in raport cu patrupedele, nu au nicio vina.

 5. 5 papasha septembrie 2, 2013 la 9:17 pm

  @ Radu

  Esti norocos Radule , ca ti-au trecut comentariile fara sa fie cenzurate .

  „” asa o sa ramaneti in istorie, si dumneavoastra si Boc si Ponta: ca o gasca de impotenti …..!!!!!!!!!.””

  Sunt chiar mirat ca niste comentarii d’ale mele , mult mai blande , nu au trecut de cenzura ; asta o insemna ca am atins cu adevarat niste nervi mai sensibili oare ?

  In alta ordine de idei , dupa ce se termina spectacolul de deschidere al Festivalului G. Enescu , poate faceti si o tura mica pe la Universitate , sa luati un pic de aer curat !

  Ponta , de ce oare te-ai bagat tu singur , singurel in checatul asta , mai baiatule ?
  Populatia este foarte stresata si nu poate dormi de grija ca nu stie cine a luat mai mult malai dintre voi .
  Asta s-ar putea sa fie inceputul sfarsitului !
  Ponta , vezi ca scazi in sondaje , si nu ignora forta de mobilizare extraordinara de pe net !

  Mare pacat ca elevul gazdei , a sarit asa departe de trunchi , vorbind prostii mai mari ca Intercontinentalul .

 6. 6 Centru septembrie 2, 2013 la 9:36 pm

  Ati fi construit si Sala , si infrastructura care sa fi revolutionat Bucurestiul si tara . Suprastructura , echipamente culturale intr-o capitala in care ajungi in 10 ore de tren mizerabil de la Satu Mare , Suceava sau Oradea sau in 14 ore de masina, riscandu-ti viata , ca nu mai vorbesc de greutatile strainilor , ce folos ? Azi , 10 ani dupa , nu avem nici una , nici alta . Dar desecretizam , pierdem si reziliem contracte indraznete de atunci . Fiecare epoca cu gigantii ei .

 7. 7 George Hălărescu septembrie 2, 2013 la 9:54 pm

  Către „Radu”,
  Dacă doriți puteți să vă continuați raționamentul și să insultați pe toată lumea și pe noi că nu am ales bine, pe ONG-uri …, pe Biserică că nu s-a rugat și nu s-a implicat social mai mult și pe Comisia Europeană că nu a dat o directivă în sensul ăsta, etc. Vă înțeleg revolta că și eu am copii, dar poate cu un pic de atenție din partea părinților se putea evita necazul ăsta. La fel de bine au fi putut să cadă în lac sau să-i lovească o mașină. Și subscriu la ce spune colegul, sau colega care se semnează „Zev”.

 8. 8 analist septembrie 2, 2013 la 10:12 pm

  @dlnimeni
  A mai fost cineva pe vremuri, era manager de hotel si a participat la un mars de protest impotriva conducerii manageriale !!! Mai lipsea Ion Iliescu sa fie in Piata Universitatii sau Petre Roman in fruntea minerilor strigand ”Vreau demisia” !

 9. 9 Gavrila septembrie 3, 2013 la 5:24 am

  Festivalul Enescu este intr-adevar una din marile sarbatori culturale ale Europei. Cat despre audienta/sau lipsa acesteia in anume cercuri, este un bun si pertinent prilej de apreciere a gustului public pentru advarata arta.
  Multumiri calduroase, din inima, pentru Maestrul Ioan Holender, care este un adevarat ambasador al muzicii romanesti. El merita cu prisosinta cele mai inalte onoruri ale Romaniei si adanca noastra pretuirea.
  Ati fost intr-totul in cea mai buna companie, d’le Nastase si chiar ati contribuit la aceasta cu distinctia si modestia ce va caracterizeaza.

 10. 10 blogideologic septembrie 3, 2013 la 5:27 am

  Antropologul David Graeber (asociat cu London School of Economics) face o afirmaţie surprinzătoare privind situaţia actuală din Economia politică : +Aproximativ 1% din populaţia lumii deţine cea mai mare parte din bogăţia lumii ; termenul “piaţă” din sintagma “economia de piaţă” care controlează politiceşte lumea reflectă numai ceea ce respectivul procent din populaţie, vorbesc despre beneficiarul privilegiat al abundenţei, consideră că-i util sau important.+

 11. 11 ZeV septembrie 3, 2013 la 6:13 am

  papasha ar fi vrut, probabil, ca si domnul Ponta sa bage capul in nisip si sa se faca ca Rosia Montana nu exista, asa cum au facut toti politicienii din 1997 incoace. Din pacate, politicienii nu au informat corect opinia publica, probabil din teama, si anume, ca proiectul minier nu mai poate fi oprit decat cu costuri astronomice pentru tara, din toate punctele de vedere.
  Victor Ponta, nu numai ca nu a fost las, ci, este primul premier care ia o decizie..si inca una inteleapta, care duce la Cotroceni via legea de aprobare (SAU NU) a proiectului minier trecuta prin forul suprem de reprezentare si dezbatere al poporului roman: PARLAMENTUL. Problema mare este la Basescu, caruia ii este extrem de incomod si sa semneze promulgarea, dar si sa o respinga…de aceea, a ,,reinventat” referendumul.
  Toata lumea se cearta si pretinde ca detine adevarul absolut, dar toti, fara exceptie, ii cer premierului sa faca, sau sa nu faca. Oricum, politicienii, in marea lor majoritate (cu exceptia premierului) incearca sa scape de raspundere si nu sunt absolut deloc interesati de viitorul zonei metalifere, cel putin , pana la alegeri. Dar alegeri, vor mereu si mereu..la ce bun ? Ma intreb din nou, de ce vor politicienii sa se mai ,,dea” odata, si inca o data, in scranciobul puterii ?
  Acum, dupa decizia premierului, nu vor scapa de raspundere, in fond, de aceea exista Parlamentul, nu numai ca sa dezbata amendamente copilaresti, incoerente si costisitoare la legea bugetului elaborata tot de guvern.
  De altfel, numerosi internauti acuza toate guvernele ca ,,sar” sistematic peste veriga democratica numita ,,Parlament”. Cand sunt sinceri acesti domni anonimi ai patriei ?

 12. 12 Centru septembrie 3, 2013 la 6:22 am

  In Kabul un micut de 4 ani nu este omorat in parc de turme de caini vagabonzi . Vorbim de sali si legaturi moderne , virtuale , ce vreti , de conspiratii americane etc cand un copil de 4 ani moare in plina zi in Tei din cauza lasitatii autoritatilor in fata unor ONG-uri extremiste . Deputatii PSD si parlamentul USL au protejat zecile de mii de caini vagabonzi . In SUA un caine nereclamat 2 zile este eutanasiat . Mai votez eu Ponta , Sova si Oprescu ….

 13. 13 blogideologic septembrie 3, 2013 la 8:09 am

  Care sunt sursele textului apocrif “Protocoalele Înţelepţilor Sionului”? Răspunsul cel mai simplu ar fi : Neaşteptate. Şi ele derivă dintr-o viziune : “Şcoala, altfel.” Cred că Introducerea a fost deja prezentată de mine pe blogul AN atunci când vorbeam despre subiectul ‘Cezarism şi psihologie cognitivă la Mihai Eminescu’. Reamintesc : „Cezarul trece palid, în gânduri adâncit;/ Al undelor greu vuiet, vuirea în granit/A sute d-echipajuri, gândirea-i n-o înşală;/ […] Zâmbirea lui deşteaptă, adâncă şi tăcută,/Privirea-i ce citeşte în suflete-omeneşti,/ […] Convins ca voi el este-n nălţimea-i solitară/Lipsită de iubire, cum că principiul rău,/ Nedreptul şi minciuna al lumii duce frâu;/Istoria umană în veci se desfăşoară,/Povestea-i a ciocanului ce cade pe ilău./ Şi el – el vârful mândru al celor ce apasă -/Salută-n a lui cale pe-apărătorul mut./De aţi lipsi din lume, voi cauza-ntunecoasă/ De răsturnări măreţe, mărirea-i radioasă,/ Cezarul, chiar Cezarul de mult ar fi căzut.”. Este materie didactică de liceu. Şi lămurirea pentru elev depinde foarte mult de profesor. La “Fraţii Buzeşti” din Craiova aveam profesori foarte buni de Limba Română. Doamna Bolocan a observat nedumerirea pe chipul meu la cuvântul „Cezarul”. –“Este vorba despre Napoleon al III-lea”, a explicat. Mai multe n-avea voie să spună. Dar probabil că prea multe nu s-au schimbat nici acum în şcoala românească în ceea ce priveşte interdicţiile capitale pe drumul nostru către adevăr. Totuşi, totuşi, totuşi, pare cam ciudat să afirm că “Protocoalele Înţelepţilor Sionului” rezultă dintr-o discuţie privind împăratul francez Napoleon al III-lea, nu-i aşa ? Pe atunci (vorbesc despre anul 1960), unicele lămuriri din sursele permise proveneau din textele lui Karl Marx şi ale “corifeilor clasici” mergând pe aceeaşi linie. În bibliotecile publice mari, textele lor existau. Cred că am citit pe atunci cam tot ceea ce fusese tradus din Karl Marx. Dar acum voi folosi drept referinţă un text englezesc. Pe româneşte titlul sună : “Louis Bonaparte şi propriul său 18 Brumaire”. Avertizez că textul lui Marx este foarte limitativ, şi că el nu aduce de fapt prea multe lămuriri la tema propusă de mine. Asta nu înseamnă că n-ar prezenta un interes să fie discutat de noi, aici. Karl Marx este mereu actual în Uniunea Europeană. Karl Marx îşi începea eseul din 1852: “Hegel remarca pe undeva că toate faptele istorice mari şi personajele implicate acolo apar de două ori (subliniez, aceasta este informaţia genuină făcută de filosoful german Georg Wilhelm Friedrich Hegel – marcat, prin moarte, cu un destin similar celui al poetului nostru Vasile Cârlova, amândoi au fost ucişi în epidemia de holeră care a străbătut în anul 1831 Europa). Mai departe, Karl Marx face comentariile sale care, în opinia mea, nu adaugă valoare. “Hegel a uitat să specifice că prima oară faptele istorice mari apar ca o tragedie, iar cea de a doua oară, ca o farsă.” Însăşi derularea istoriei noastre va proba inconsistenţa comentariului făcut de Karl Marx. Chiar poemul Împărat şi proletar, despre care ni se spunea în şcoala comunistă că reflectă ideologia lui Karl Marx, spulberă comentariile lui Karl Marx la Hegel. Practic, Mihai Eminescu demonstrează că şi într-un context românesc, “Cezarismul plebiscitar” despre care Marx spunea că apare în istoria Franţei din secolul XIX mai întâi ca o tragedie, apoi ca o farsă, poate să fie discutat şi reinterpretat. Încă mai frecvent decât la Mihai Eminescu (dar nu cunosc şi situaţia din Scrierile sale Politice, interzise acum, şi se pare că pentru vecie!, în România ideologic dominată de Grupul pentru Dialog Social), “Cezarismul plebiscitar” este prezent în literatura lui “Conu Iancu” Caragiale. Însă nici unul măcar dintre criticii noştri literari foarte mari nu semnalează. Citez aici doar ceea ce scria un critic literar secund : +I.L. Caragiale este, alături de Mihai Eminescu, cea mai mare victimă a manualelor de limba şi literatura română şi a profesorilor de specialitate. Programa liceală actuală aplică un sistem hipercanonic de identificare a celor doi autori : unul e, cum altfel, „poetul-nepereche” şi „luceafarul poeziei româneşti”, celălalt e „cel-mai-mare-dramaturg-român”, care arăta cu degetul (?!) moravurile societăţii din vremea lui prin intermediul, nu-i aşa, comicului de “moravuri, limbaj, de situaţie, de nume şi caracter”. Atribute repetate obsesiv în sălile de clasă, în manuale, în referate, în culegerile pregătitoare pentru „bacaloriat”. Urmarea acestei manii a augmentării este că avem doi autori grandioşi, sublimi, supremi, simboluri ale literaturii românesti-balcanice-europene-universale-şi-poate-chiar-şi-mai-mult, dar pe care nu îi mai citeşte nimeni ; Eminescu este pentru noi autorul unui Luceafăr din care ne amintim vag o poveste cu un Cătălin şi o Cătălină şi al unei Scrisori transformate în manifest semi-xenofob (nu mai pun la socoteală Sara pe deal sau Împărat şi proletar, ale căror frumuseţe sau statură conceptuală au fost compromise definitiv de neopăşunişti respectiv, de comuniştii cu înclinaţii vag poetice).+ Sursa http://www.bookblog.ro/altele/opere-ilcaragiale-%E2%80%93-vol-i-proza-completa/ Dar noi „să dăm vina pe Marx“, fără să greşim prea mult. În eseul ideologic Marxist din anul 1852, nu este citat şi Louis-Napoléon Bonaparte care în definitiv explică bine natura Cezarismului plebiscitar. Nu-i prima oară când ideologul comunist Karl Marx pronunţă o minciună prin omisiune. Şi lupta ideologică din epoca aceea a fost mult mai amplă decât o prezintă Karl Marx. Vom vedea că din acea luptă ideologică apare şi textul apocrif “Protocoalele Înţelepţilor Sionului”. Într-adevăr, istoria ideologică are turnuri neaşteptate. Louis-Napoléon Bonaparte explică limpede natura Cezarismului plebiscitar : “Acesta-i sistemul creat de Primul Consul.” http://fr.wikipedia.org/wiki/Coup_d%27%C3%89tat_du_2_d%C3%A9cembre_1851 Văzând expresia “Primul Consul” înţelegem momentul post-thermidorian al inventării Cezarismului plebiscitar. Aceasta nu înseamnă că toţi Ideologii paradigmei thermidoriene muriseră ! Dimpotrivă, unii dintre aceştia participă activ la fundamentarea Cezarismului plebiscitar prin filosofia lor politică. Asta face ca în Cezarismul plebiscitar să intre şi foarte multă Ideologie primară. La noi, Cezarismul plebiscitar nu este cunoscut conştient prin lectura poemului Împărat şi proletar, ci printr-un singur termen, şi acela deformat, prezentat de unul dintre eroii lui Caragiale : “Plebicist”. Aceasta nu înseamnă că domnul I.L. Caragiale nu recunoaşte importanţa Cezarismului plebiscitar pentru istoria noastră atunci când scrie despre Carol I : “Ca rol fu mare mititelul !” I.L. Caragiale punea chiar mai mult în poezia aceea. O strofă ce va fi preluată ca un întreg program de propagandă de către dictatorul Nicolae Ceauşescu după ce a fost dată jos tencuiala comunistă de pe efigiile de voievozi şi regi de la Ateneu : „Și ține-te d-acu reclamă:/Măreț, sublim, nemuritor !/O lume-ntreagă îl aclamă/Ca pe un geniu creator !”. Însă de facto Nicolae Ceauşescu n-a înţeles nimic din principiile Cezarismului plebiscitar. În fine, să revenim la Franţa celui de al doilea Cezarism plebiscitar. Pentru fundamentarea sau discreditarea căruia s-a dat o luptă ideologică intensă. Discreditarea se făcea mai ales prin pamflete politice. În anul 1864, autorul Maurice Joly scria “Dialogul în Infern dintre Machiavel şi Montesquieu”. Acel pamflet al lui Joly a fost plagiat şi transformat în “Protocoalele Înţelepţilor Sionului” http://www.unicaen.fr/puc/revues/thl/questionsdestyle/print.php?dossier=dossier7&file=10eissen.xml

 14. 14 ZeV septembrie 3, 2013 la 8:20 am

  George Halarescu
  Corect este ,,colegul heterosexual”. Ca viitor minoritar in lumea globalizata occidentala, am si eu dreptul sa-mi afirm public orientarea.
  😉

 15. 15 santinela septembrie 3, 2013 la 9:54 am

  Domnule Nastase cu toata stima pe care o port pentru dvs. dar „tara arde si baba se piaptana”.Ma asteptam sa abordati cu totul alte teme.Spre exemplu sa incercati o explicatie pentru „logica” lui Ponta. Arde o hotarire de guvern peste ochii romanilor si apoi vine pe sticla si spune ca el nu o voteaza in Parlament. Cred ca nu mai rezista la stres.O fi Videanu hot sau tatal hotilor(asta o pot spune eu liber) dar sa-l faci bandit international si apoi sa taci este cam mult pentru un prim ministru.
  Se vede din avion masinatiunea parchetarilor.Se va incepe urmarirea penala,Basescu rapid da de pamint cu Vosganian iar Videanu,cetatean simplu, se va apara normal in ani de zile si apoi scoatere de sub urmarire.Mai un liberal dat de pamint.

 16. 16 vsile septembrie 3, 2013 la 10:13 am

  Ei acum de George Enescu hai sa-l ocaram pe Nastase ca Radu, de saracii ciini vagabonzi si ei ca si romanii emigranti din toata Romania inspre capitala unde uite ca mai gaseaste de mancat cite ceva.
  Pai hai sa-i integram in europa , nu-i asa …..
  Centru si el pe aratura il acuza pe Ponta de mizeria de lipsa de oerenta a aplicafrii multor legi , o chestie pur romaneasca a neamului si nu a politicienilor.

 17. 17 Doru Coarna septembrie 3, 2013 la 10:17 am

  Aici intervin si eu privind cainii, la arta nu ma pricep, am cantat eu candva bine de tot la vioara, dar nu mai am dispozitie pt asa ceva, am depasit sublimul vietii si m-am afundat in realitatea ei…

  Catzeii astia nu au nicio vina, si nici premierii, primarii, populatia sau oricine altcineva. Acestor animale parasite le este FOAME, asa ca ataca tot asa cum oamenii jefuiesc, fura, ucid, culeg… Nu putem astepta altceva din partea unui animal lihnit!
  La fel si ursii, aia barem sunt mai puternici si pot intoarce pubelele, ce-or gasi saracii pe acolo numai ei stiu, caci romanul mananca si el tot, nu-i raman firimituri…
  Asta vara i-a cazut un leagan in cap unui copil, altuia o bucata de acoperis… Altii ricoseaza cu masina in copaci evitand gaurile din asfalt…
  In sfarsit, cei mai multi mor sau bolesc ani intregi in urma unor diete, a unui meniu traditional, a unor experiente culinare impuse de lacomia producatorilor sau de saracia endemica, sau a exceselor de orice fel…

  Toate astea sunt normale intr-o anumita masura, dar cand ele abunda te intrebi care-i cauza, si asta-i una singura, SARACIA!

  Se intelege ca vinovati sunt toti cei care au indrumat poporul asta pe drumul saraciei… si al pribegiei… si al regresului de toate felurile…

  Solutia, draga Carcotasule? Sa vindem aurul asa cum e, din pamant, cu 6% din valoarea sa de piata! Numai asa ne vom imbogatii si vom putea oferi cotlete cainilor liberi ca sa nu mai manance copiii hraniti pe sponci si anapoda cu cartofi, pufuleti si cole…

  Eu cred ca daca nu te asezi de la inceput asa cum trebuie la volan, vei conduce anapoda intr-o anumita masura… Cum s-a legitimat clasa asta politica in ’89? Si-au insusit revolutia tot asa cum anul trecut USL si-a insusit Piata Universitatii… Acum avem agramati si superficiali la toate nivelurile, care culmea!, trebuie sa repare ce-au furat si distrus sau instrainat cei de atunci… Credeti ca exista sansa ca asa ceva sa se intample?

  Eu cred ca trebuie resetat totul inca de la principii, trebuie adus un cult al muncii, al initiativei si al valorilor reale, daca orice altceva este perimat. Si asta nu printr-o revolutie, ci prin buna intelegere a faptului ca asa nu se poate continua, nu se pot chinui 20 de milioane de oaameni si distruge o tara, pt o mie de ticalosi avari, vesnic nesatui!

  Cred ca impozitarea progresiva este obligatorie! Cui nu-i place sa se duca unde se plateste doar 16% pt orice! Romania este prea saraca pt a mai putea rezista cu o grila unica! Defapt datorita acestei grile unice s-a ajuns la imprumutori si la saracia de azi…

  Cred ca impozitarea progresiva este cu mult mai importanta decat regionalizarea sau constitutia, alea sunt asa, praf in ochii Europei si a romanilor, ca asta face clasa asta politica, fabrica si apoi arunca prafuri…

  Ca atare, daca scoti aur dai impozit vreo 95%, asa ca pleci naibii singur acasa… si la fel cu celelalte ticalosii care jefuiesc cea mai saraca tara si cel mai sarac popor al Europei…

 18. 18 blogideologic septembrie 3, 2013 la 11:32 am

  Un paradox educaţional în Silicon Valley / Antreprenori de succes în industria IT din Silicon Valley îşi trimit copiii să studieze pentru ciclul primar în şcoli Waldorf unde nu se folosesc vreun fel de computere.

 19. 19 Cârcotaşu septembrie 3, 2013 la 1:10 pm

  @ Doru Coarnă,
  Tocmai voiam să zic că-mi place ce spui, când ce să vezi, hodoronc-tronc te iei de mine şi iar începi să baţi câmpii.
  Păi pentru toţi năucii. Costul concesiunii nu-i 6 % bre, ăştia se adaugă doar la costul investiţiei. Aţi priceput? Că aia-i maaaaaare, e de ordinul miliardelor de dolari/euroi. Pricepeţi voi? Acolo intră şi contribuţii la bugetul de stat, de asigurări de sănătate, asigurări sociale, tot ce mai e hangara de plătit. Mai sunteţi „sclipitori” care să escamotaţi toate costurile şi să vă daţi în stambă cu Vadim?

 20. 20 Radu septembrie 3, 2013 la 2:00 pm

  Mi se face rau cand aud pe Nastase cum ii pare rau ca nu a mai construit o sala de concerte intr-un oras in care cainii vagabonzi au omorat si continua sa omoare copiii. Nu ii pasa, nici lui, cum nu i-a pasat nici lui Boc, cum nu-i pasa nici lui Ponta. Mie imi pasa insa. Cat timp mai apar mesajele mele, iata si rezultatul autopsiei (sper sa le sune in creier tipetele micutului tuturor lasilor care puteau si nu au vrut sa treaca prin Parlament o lege a eutanasierii cainilor vagabonzi):

  Rezultatul autopsiei:

  Trupul copilul în vârstă de 4 ani, care a murit ieri, după ce a fost sfâşâiat de câinii de pe un domeniu privat de lângă parcul Tei din Capitala, a fost supus autopsiei.

  În timp ce tatăl micuţului plângea pe holul Institutului de Medicină Legală, medicii se uitau şocaţi pe masă. Copilul prezenta sute de plăgi produse de muşcăturile câinilor, iar leziunile i-au fost fatale. Astăzi, trupul copilului va fi ridicat de părinţi.http://www.animalzoo.ro/el-e-micutul-sfasaiat-de-caini-ieri-langa-parcul-tei-din-capitala/

  Site-ul Animal Zoo a publicat mai multe relatări şi imagini emoţionante cu micuţul ucis de câini. Trupul copilului a fost luat acasă de părinţi, dar sicriul nu poate să stea deschis. Medicul legist spune că nu a mai văzut un caz atât de oribil. Citeşte toate detaliile pe Animal Zoo!

  Băiatul a murit în urma muşcăturilor de câini, leziuni care îi acopereau toată suprafaţa corpului şi care aveau dimensiuni de la jumătate de centimetru până la 5-6 centimetri, şi în urma hemoragiei externe masive, a anunţat Abdo Salem, medicul IML care a efectuat autopsia, pentru Agerpres.

  „Copilul prezenta sute de plăgi muşcate, era scalpat, a murit în urma hemoragiei externe masive. Fără discuţie că a murit în urma muşcăturilor de câini. Toată suprafaţa corpului avea leziuni. De la jumătate de centimetru până la 5-6 centimetri, inclusiv în zona cervicală. Au acţionat exact în instinctul lor primar de animale care ucid ca să mănânce. Arăta ca o pradă. Adâncimea plăgilor era între jumătate de centimetru şi un centimetru”, a precizat medicul IML Abdo Salem, precizând că este al treilea astfel de caz de care se ocupă, în cazul celorlalte două fiind vorba de adulţi.

  Citiţi mai mult: REZULTATELE AUTOPSIEI. Copilul ucis de maidanezi avea sute de plăgi – Bucureşti > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/rezultatele-autopsiei-copilul-ucis-de-maidanezi-avea-sute-de-plagi-1055530.html#ixzz2dpVPaYfz
  EVZ.ro

  Cum spuneam: nesimtire criminala a tuturor fostilor si actualilor politicieni care puteau sa miste un deget si sa treaca o lege a eutanasierii tuturor cainilor vagabonzi. Cum s-au putut eutanasia bietele gaine „gripate” se putea si se poate rezolva si problema vagabonzilor in maxim o saptamana.

 21. 21 Radu septembrie 3, 2013 la 2:17 pm

  Si iata un pasaj de pe istoria.ro despre cum a fost eradicata problema cainilor vagabonzi in Bucurestiul ocupat in 1917 de armata germana:

  http://www.historia.ro/node/2671

  Eradicarea câinilor vagabonzi

  Alta ordonanta se referea la câinii gasiti liberi pe strazi sau chiar din curti, care trebuia prinsi si ucisi la Scoala veterinara, iar proprietarii amendati cu 1.000 marci. De aici, au urmat o serie de abuzuri, cetatenii fiind amendati chiar daca nu aveau câini si problema nu era a banilor, ci faptul ca trebuia sa faca rost de câine pentru a-l preda.

  Ce-i asa de greu ? N-are nimeni sange in instalatie in tara asta, trebuie sa vina strainii sa ne rezolve problema cainilor vagabonzi ? Huoo !

 22. 22 dlnimeni septembrie 3, 2013 la 3:03 pm

  Analist: v-am raspuns de dimineata, insa Electrica a intrerupt curentul electric mai inainte sa trimit comentariul. Cer, deci, Electricii sa il reconstituie si sa il posteze.

 23. 23 dlnimeni septembrie 3, 2013 la 3:04 pm

  Radu: sa va fie rusine! Si potoliti-va isteria!

 24. 24 Sibilla septembrie 3, 2013 la 4:22 pm

  Cotidianul britanic The Guardian anunţa recent o descindere de zile mari a poliţiei elveţiene împreună cu forţele de ordine franceze la mai multe proprietăţi care aparţin sau sunt în legătură directă cu miliardarul israelian Beny Steinmetz. Cine e Steinmetz?Steinmetz este unul dintre marii bogătaşi ai planetei, fiind considerat principalul artizan al proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană.
  La această oră, Steinmetz este cercetat la nivel mondial pentru corupţie, comunicatele oficiale vorbind despre implicarea magnatului într-o „afacere minieră de miliarde de dolari”.
  http://sud-est-forum.ro/wp/2013/09/politistii-elvetieni-gramada-peste-artizanii-afacerii-rosia-montana-topul-beneficiarilor-de-publicitate-de-la-gold-corporation-plus-o-analiza-de-bun-simt-a-lui-marius-mistretu-plus-decizia-allianz/
  Referendum pe Rosia Montană = o mare PĂCĂLEALĂ , punct.

 25. 25 George Hălărescu septembrie 3, 2013 la 7:31 pm

  Către „ZeV”,
  Am folosit acel „SAU” pentru că mi-a fost teamă să nu greșesc. Cineva, parcă zilele trecute, folosea genul feminin când vi se adresa (vă insulta). Și parcă îmi amintesc că într-o povestire despre bunicul dvs, spuneați că atunci când el vi se adresa, folosea expresia „copilă”. Așa că pentru a nu vă jigni am ales acea formă de exprimare.

 26. 26 Centru septembrie 3, 2013 la 10:03 pm

  Rusine indiferentilor care intorc capul cand un copil este ucis de ,, catei ,, in plina zi . Un copil nascut in 2009 ! La Kinshasa asa ceva nu exista . Cui ii pasa ? Avem caini ucigasi in parcuri si avem Festivalul Enescu ! Si zero santiere noi in 18 luni USL .

 27. 27 vsile septembrie 4, 2013 la 6:57 am

  Centru,

  In Kinshasa cind nu se mai mananca unul pe altul se manaca catei fragezi!
  Iar in Kinshasa copii acum citiva ani erau inarbati si impuscau oamenii ca pe ciini!
  Asta cu investitiile , santiere noi e o mare porcarie , pai deocamdata faci curat in curte ca-i mare mizerie , desi nici curat parca nu se face!

  Carcotasul,
  A ajuns mare tobosar in oastea jefuitorilor de patrimoniu, sau mi se pare mie?

  Daca un nebun ar arunca „coaiele lui Tatarescu” in aer opera lui Brancusi va traii, chiar si in copie sa distrugi insa vestigii antice cca 45 de km de galerii, o minune a acestui fost El Dorado roman si ca nu faci din acest loc um rae loc de pelerinaj european si mondial , pentru un presupus cistig este mai mult decitv o crima!

  Ce doresc eu sa-i precizez tobosarului ca aici nu-i vorba de zacamintele naturale de jefuirea acestora pina la urma totul este o afacere , aici este vorba de distrugerea unei comori inestimabile a neamului, si culmea este ca aceasta comoara este ca „cina cea de taina” a lui D’Avinci, nu o poti muta din loc in loc prin marile mezee ale lumii , trebuie sa de duci in fata ei si sa te inchini ,nu sa o dinamitezi!
  Asta cu Vadim nu mi se pare cea mai potrivita comparatie asta cu togosarul insa bum,bum,bum!
  Dece consortiul a conservat 400 de metri din galerii , te-ai gandit tobosarule?

 28. 28 SLAVU IOAN septembrie 4, 2013 la 11:38 am

  Nu mă pot abţine a nu enunţa povestea istorică a expresiei „A freca menta”!
  În Grecia antică mesele pe care se servea mâncarea erau frecate cu frunze de mentă, pentru răcoare si miros plăcut. Fanarioţii au adus şi la noi obiceiul în secolul XVIII, familiile înstărite din Bucureşti şi din Tulcea adoptând cu iuţeală acest tabiet de bon ton. Pentru că servitorii din casele lor ajunseseră să-şi dispute cu ardoare sarcina frecării meselor cu mentă,
  infinit mai uşoară decât tăiatul lemnelor, spălatul rufelor sau alte activităţi domestice, ,,a freca menta” a devenit sinonim cu ideea de a păcăli munca.
  Semnificaţia expresiei s-a păstrat pâna in prezent, dar povestea s-a pierdut. 😉

 29. 29 Cârcotaşu septembrie 4, 2013 la 7:49 pm

  @ Vasile,
  Dom-le, n-ai decât să zici ce vrei. Oricum nu te poate opri nimeni. Dacă însă vrei să vii cu argumente, nu încerca să mă prosteşti cu ţâpurituri a la Vadim, de genul celor cu care ai început, ba că-i aurelu’ nostru şi că-l dăm moca, ba că distrugem nu ş’ce galerii etc. Dacă se ajunge la concluzia că e necesar a se deschide exploatarea la Roşia Montana n-ai s-o opreşti nici tu, nici eu, iar de conservarea valorilor se ocupă alţii. Să mai vii şi cu cianurile, că dacă le-am folosi noi n-ar mai fi niciun necaz. Nu ţi se pare că oameni ca tine l-au împuşcat degeaba pe Ceauşescu dacă azi vor să investească Statu-n exploatarea de la Roşia? Astea-s prostii şi ţi-e foarte clar că dacă tu ai vrea să investeşti undeva într-o afacere, şi ţi-ar veni cineva cu aşa frâne n-ai mai fi susţinătorul lor. Problema-i clară. Dacă se vrea deschiderea exploatării există două opţiuni: O facem noi dacă avem bani sau O face altu’. Să te lamentezi şi să invoci argumente aiurea, ca şi cum ăla care bagă banii ia tutul moca, iartă-mă, înseamnă că tu ţi-ai câştigat averea cam moca, că ce-ai făcut tu trebuia să facă statu’!


 1. 1 Care sunt sursele textului apocrif “Protocoalele Înţelepţilor Sionului”? | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe septembrie 3, 2013 la 8:18 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: