A murit Mihai Oroveanu

A murit Mihai Oroveanu, unul dintre cei mai distinsi oameni din domeniul artelor plastice din Romania.  L-am cunoscut in urma cu multi ani. In 2001, faceam eforturi mari pentru realizarea Muzeului National de Arta Contemporana in unul din corpurile dezafectate ale Casei poporului. M-a ajutat enorm in realizarea sa, finalizata in 2004. Impreuna cu Razvan Theodorescu, l-am numit atunci director al muzeului. A ramas in functia aceasta pana acum – dovada a respectului general pe care i l-au acordat reprezentantii tuturor partidelor.  Sau poate ca postul acesta nu era atat de vanat….

Un admirabil istoric de arta, colectionar, artist fotograf, autor a numeroase carti si articole. Un interlocutor admirabil, cu o voce calda, inconfundabila. Nu l-am mai intalnit in ultimii ani. Am mai vorbit, din cand in cand, la telefon. In urma cu vreo trei saptamani, l-am sunat intr-o chestiune personala si l-am rugat sa-l primeasca pe Andrei. L-a primit in aceeasi zi, obosit si afectat de operatiile pe care le suferise.

Plecarea lui Mihai Oroveanu este o pierdere imensa pentru cultura romaneasca. Disparitia lui ne lasa pe noi, cei care l-am cunoscut si l-am admirat, cu gandul amar al vidului care se mareste in jurul nostru.

Condoleante sotiei sale, Anca Oroveanu. Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l accepte curator in imparatia sa.

128

images-1 images-2

29 Responses to “A murit Mihai Oroveanu”


 1. 1 dlnimeni septembrie 1, 2013 la 6:20 pm

  Dumnezeu sa il ierte!

 2. 2 Fragmentarium Politic septembrie 1, 2013 la 7:07 pm

  O pierdere regretabila. Odihneasca-se in pace!

 3. 3 Radu Humor septembrie 1, 2013 la 10:00 pm

  Odihnească-se în pace !
  Când are loc înmormântarea ?

 4. 4 alice septembrie 1, 2013 la 10:51 pm

  Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace!

 5. 5 Sibilla septembrie 2, 2013 la 1:45 am

  Dumnezeu să-l ierte !

 6. 6 Sibilla septembrie 2, 2013 la 1:54 am

  off topic
  Proteste în mai multe orașe din lume împotriva proiectului minier de la Roșia Montană
  http://selectnews.ro/proteste-in-mai-multe-orase-din-lume-impotriva-proiectului-minier-de-la-rosia-montana/?fb_comment_id=fbc_633267166714149_6651242_633270493380483#f3523efa24

  Pe durata Protestelor : RTV și Antenele NU au transmis despre….. MITINGURILE DE PROTEST DIN ȚARĂ ” SAVE ROSIA MONTANA ”
  Media online : Jurnalul Național , DC News – intonează ode, bagă de zor sondaje CONTRAFĂCUTE și MINT cu nerușinare cum că românii ar fi deacord cu cianurile !!!
  AU LUAT ATITUDINE : Radu Tudor, AM PRESS, Cotidianul
  S-A RELATAT ÎN PRESA INTERNAȚIONALĂ :
  REUTERS
  http://www.reuters.com/article/2013/09/01/us-romania-goldmine-idUSBRE9800FU20130901

  DEMOTIX
  http://www.demotix.com/news/2557738/romanians-protest-london-against-rosia-montana-cyanide-gold-mine#media-2557558

  http://affaires.lapresse.ca/
  http://affaires.lapresse.ca/economie/energie-et-ressources/201309/01/01-4685200-un-projet-canadien-de-mine-dor-scandalise-des-roumains.php

  http://www.napi.hu/

  http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/tuntettek_a_verespataki_aranybanya_ellen_ketezer_ember_tunhet_el.563329.html

  CONCLUZII :

  1 – Radu Tudor așteaptă ȘI în numele nostru, răspunsuri de la Guvern !!
  2 – Victor Ponta – REMEMBER ?
  pe website-ul actualului premier, Victor Ponta, există o listă cu cele 15 propuneri ale USL de guvernare. La punctul 8 scrie “respingerea Proiectului Roşia Montană: cu evaluarea respectului pentru mediu, interesul naţional şi combaterea corupţiei politicienilor”. http://www.victorponta.ro/content/cele-15-propuneri-ale-usl-de-guvernare
  3 – Crin Antonescu pare biiine instruit de duduia Văleanu și NU NUMAI ( !! ) pe tema cianura la Roșia Montană, dar…. uită, la fel ca ceilalți liederi, politicieni că : ei NU sunt Statul, ei NU sunt proprietari ai țării ci reprezentanți ai unor votanți, că ei sunt pe actualele funcții VREMELNIC și NU au niciun drept să joace barbut cu viitorul copiilor noștri !
  4 – Senzațional! Șocant! Incredibil! În România, jurnaliștii se sinucid în grup, contra cost!
  cei de la Gold Corporation au băgat bani mulți în presă, cumpărându-i astfel tăcerea. Dar pentru niște bani, oricât de mulți ar fi ei, presa nu-și poate abandona funcția principală, aceea de a informa. Ca să vă dați seama cât de penibilă este situația, să facem o paralelă între ce se întâmplă acum și situația de anul trecut, din ianuarie. O manifestație de susținere a medicului Arafat, la care au participat câteva sute de oameni, a fost amplificată enorm de presa care susținea USL (aproape toată presa). Protestele care au urmat, la care participau zilnic cel mult 2-300 de inși, aveau în presă dimensiuni epice. Astfel, USL a răsturnat guvernul PDL și a ajuns la putere. Între altele, useliștii promiteau atunci anularea proiectului Roșia Montana, dar asta contează mai puțin la noi, promisiunile politicienilor nu valorează nimic. Acum, de zece ori mai mulți oameni s-au adunat în București, alte mii de persoane au protestat în țară și în afara granițelor, iar presa cumpărată de cei de la Gold Corporation nu poate nici măcar să relateze subiectul. Problema e că atunci când 2000 de oameni se află în stradă, la o manifestație care nu a fost promovată în presă, ci doar în mediile sociale, poți ignora acțiunea, ca editor, doar dacă ești complet imbecil. Practic, printr-un astfel de comportament, jurnaliștii demonstrează că nu mai au nici cea mai mică legătură cu interesul public. Și-atunci, de ce să le ceri oamenilor să te urmărească? De ce să le ceri să aibă încredere în tine?

  Acum, ce nu înțeleg luminații care conduc instituții de presă azi așa cum o făceau acum douăzeci de ani. Jurnaliștii nu mai sunt gate-keeperi. Presa se transformă, iar jurnalist poate fi, acum, oricine. Dacă tu, televiziunea x, nu relatezi un eveniment, nu mai înseamnă, ca acum douăzeci de ani, că el nu a existat. Paradigma s-a schimbat. Acum, nu îți trebuie un ziar sau o televiziune pentru a face jurnalism. De ani buni, informația nu mai este deținută de puțini și distribuită celor mulți. Acum, informația este deținută de mulți și distribuită unor nișe. Ce vreau să spun este că în era mediilor sociale jurnalistul nu mai valorează nici cât o ceapă degerată dacă nu știe să se pună în interesul publicului său. Pentru că publicul nu mai are nevoie de jurnalistul respectiv decât dacă acesta își face treaba. Când nu mă mai informezi, când vrei să mă păcălești, să mă manipulezi, atunci eu, consumatorul, renunț la serviciile tale. De ce pot face asta? Simplu, pentru că astăzi, spre deosebire de acum douăzeci de ani, îmi pot lua informația din foarte multe locuri. Nu mai sunt consumator captiv. Pentru că astăzi, spre deosebire de acum douăzeci de ani, pot lua legătura într-o secundă cu oricine, fără să mă coste nimic. Pot accesa fără costuri resurse la care acum douăzeci de ani nici jurnaliștii, pe atunci cu adevărat importanți, nu aveau acces.

  Ceea ce s-a întâmplat în această seară, când multe instituții de presă au ignorat protestele la care au participat mii de oameni, demonstrează că mare parte din presa românească este dominată de mentalități depășite, care distrug orice șansă a breslei de a se reinventa în interesul oamenilor. Când mii de oameni ieșiți în stradă nu determină o dezbatere serioasă în presă pe un anumit subiect, atunci asta nu e presă, este doar un instrument de manipulare grosolană, aflat în mâinile unor băieți care nu își dau seama că, fără un public puternic în spate, presa nu valorează nimic.
  Doar cenzura ceaușistă putea reuși ce-au izbutit editorii de presă, astăzi: să facă cea mai importantă știre din nașterea nepoatei președintelui și să ignore prezența a mii de protestatari în stradă. Deci, ce făceau jurnaliștii de frică înainte de 89, fac acum pentru o șpagă. Capitalism, frate!
  http://patraru.altphel.ro/2013/09/01/senzational-socant-incredibil-in-romania-jurnalistii-se-sinucid-in-grup-contra-cost/

 7. 7 sadicu septembrie 2, 2013 la 4:48 am

  D-zeul sa-l ierte!

 8. 8 Sibilla septembrie 2, 2013 la 4:56 am

  Solicităm : VOT LA VEDERE PE PROIECTUL ROȘIA MONTANĂ ! SĂ ȘTIM CINE SUNT CEI CE NE SCUIPĂ CIANURA-N OBRAZ… !!
  http://sfinx777.wordpress.com/2013/09/02/solicitam-vot-la-vedere-pe-proiectul-rosia-montana-sa-stim-cine-sunt-cei-ce-ne-scuipa-cianura-n-obraz/

 9. 9 vsile septembrie 2, 2013 la 10:33 am

  Sibila,

  Dumneata ca PSDista imparti vina „rosie” intre Ponta si Antonescu.O vina are si Antonescu, santajabil si santajat in mod direct si public de baronii din PSD sau PNL cu retragerea sprijinului politic.
  Nu l-am vazut pe Ponta apostriofandul pe Mazare pentru gestul golanescpe care acesta la facvut in fata a sute de mii de spectatori, ba din contra fiindu-i teama de puterea acestuia in teritoriu „la acoperit”.
  Indiferent daca in guvern sunt si liberali toata vina pentru eventalele distrugeri habitatelor naturale de deasupra si de sub pamant apartine acum direct lui Ponta.
  Dar am divagat subiectul era un mare om al culturii care a disparut!

 10. 10 santinela septembrie 2, 2013 la 10:43 am

  Sibilla- dar de ce nu esti asa de vehementa si cu minele de uraniu ? Pe linga conditiile de aici cianura este floare la ureche.
  Nu crezi ca ar fi normal ca mai intii sa se pronunte in aceasta speta,prin referendum local, oamenii care traiesc la Rosia Montana si-n imprejurimi, care vor munci acolo si apoi cei de la Pocreaca din Deal,ca tine, ca mine,sa se dea deontologi ?

 11. 11 ZeV septembrie 2, 2013 la 1:16 pm

  Este incredibil ce poate sa produca in constiinte ura, exaltarea, intoleranta, lipsa de informare completa si sistematica.
  Cel care a sustinut in campania prezidentiala si, ulterior, pe tot parcursul guvernelor pedeliste, proiectul Rosia Montana, il acuza tocmai pe premier…de lasitate ! Pur si simplu ti se blocheaza mintea, ascultand asemenea aberatii.
  Dupa ce atatia politicieni au tinut proiectul in sertare, dupa ce Gabriel Resources a facut profit din jocul pe bursa si in beneficiul unor demnitari importanti ai statului, apropiati de Traian Basescu, dupa ce intreaga presa IPOCRITA din Romania a luat bani grei pe reclamele de la Gabriel Resources, acum, toata lumea a descoperit ca are sange ecologic in vine si-l critica pe premier ca a indraznit sa scoata proiectul de la naftalina, sa renegocieze anumite clauze si sa implice Parlamentul in prima dezbatere reala pe un subiect atat de controversat !
  In Romania, din pacate, ca pe timpul lui Boc, este bine sa nu faci nimic, sa nu-ti asumi nimic care sa trezeasca opinia publica din somnul ratiunii.
  Îl felicit pe domnul Ponta pentru curajul unui mare om politic, chiar daca, in calitate de persoana particulara are retineri fata de un proiect cu efecte colaterale ne-neglijabile. Dar de asta avem demnitari in stat, sa isi asume raspunderea pe teme si proiecte majore si strategice.
  E timpul ca si Parlamentul sa realizeze ca are un rol estential in societate si sper sa reuseasca sa impuna o dezbatere bazata pe calm, oricat de virulent ar putea fi schimbul de idei. Sa vedem daca alesii se vor ridica la inaltimea asteptarilor, fie ei de la putere, sau din opozitie.
  Nu poti sa initiezi un referendum doar ca sa pasezi raspunderea, ci, o faci doar dupa ce prezinti coerent in spatiul public toate argumentele pertinente, astfel incat cetatenii, daca vor fi chemati, sa voteze in cunostinta de cauza.
  Altfel, vor vota subiectiv, de dragul ochilor frumosi ai lui X, sau ai lui Y.
  Si ? Ce am realizat ? Daca vom continua vacarmul strident, contondent, neinteligibil, irational si intolerant, pe orice tema, atunci sa nu pretindem copiilor si nepotilor nostri sa ne puna macar cate o floare pe mormintele noastre.
  Nu vom merita !
  Unitate in USL si, continuă exact la fel, domnule Victor Ponta ! Poate cu şi mai multă determinare şi convingere.
  ps
  Poate ca acuzele de luare de mita proferate LA DISPERARE de circarul ilegitim de la Cotroceni, SIMTINDU-SE, PROBABIL, EL INSUSI IN CULPA, ar trebui trimise la CC. Sunt curios daca Inalta Curte ne spune ca Basescu chiar are dreptul constitutional sa spuna orice, despre oricine !
  pps
  De fapt, lasul de la Cotroceni vrea referenfum, ca nu cumva sa ajunga pe masa sa proiectul de lege pentru Rosia Montana, in vederea semnarii.
  Bleahh…poate ca Dumnezeu ma va ierta ca am votat acest ne-om nevertebrat si las in 2004 si 2009, dar eu, nu cred ca ma voi ierta vreodata.

 12. 12 vsile septembrie 2, 2013 la 2:47 pm

  Dumnezeu sa-l odihneasca dar ce ne facem noi astia care mai traim, dupa o zi pe alta.

  Sau hai sa-i dau offtopicului o formula economica „cum sabotam noi insine o masura buna a guvernului!

  Eu mai virstnic de cit domn Nastase si fara ferma de gaini ouatoare venind de la birou , atentie eu lucrez si duminica, nevasta la biserica cu rugaciuni si pentru pacatosul Vsile, ma reped la alimentara de cartier sa cumpar 10 oua, avea si aprozar si mai bibilesc si ceva de acolo si apoi la oua! Uitandu-ma prin rafturi bag seama ca preturile la piine cune absolut neschimbate.
  Imi oripilezi veciniul care asteptau sa cumpere o bere , si ma trezesc vorbind ,….pai astazi nu trebuia sa fie piinea mai ieftina?
  Aya ,vanzatoarea cica ,ei mare lucru zece bani, pai zece bani dar sa-i scadetii din pret sa vada lumea. ….si mai bolborosescu eu ceva.

  Vecinul de peste drum cu berea, la curte si el dar cu gratar la strada, ma apostrofeaza mai mai nea…nici nu cumperi piine si faci scandat….bai pulica eu mananc cozonac si acolo n-am reducere dar tu …….?

  Azi desi marcat cu rosu la intrare in alimentara dau iar o tura intre birou si casa sa vaz preturile , de data acesta ajustate cu 5 bani nu cu 10 bani cum spunea ieri.
  Bag seama ca masura deja a esuat si ca domnul Ponta& co ar fi trebuit in paralel sa mareasca si impozitul pe adaosul comercial majorat , deoarece acum se cumpara piinea ieftin si se desface cu adaos comercial majorat adica aproape la acelasi pret.

  Ce il acuz eu pe Ponta,….bai cind bagi o lege d’asta trimiteti ciini financiari , fie ei si militieni sau procurori si das-le ba amenzi sa uite altadata sa ocoleasca legea,sau daca tot nu se pricepe sa elibereze hotii din puscarii sa le dea mandat de control si sa veti tu venituri la buget!

  Pe zi ce trece constat ca astia de la USL pe care i-am votat nici nu stiu sa fure ce sa mai zic de actul guvernarii!Pai se poate ca singurii corupti din PDL: sa fie descoperiti/sacrificati tot pe vremea lui Boc&Co si acum dupa atatea faradelegi nici unul……baii ,prostilor da-ti satisfactie plebeilor,satisfactia de multe ori e mai buna ca friptura….pentru mine!

 13. 13 dlnimeni septembrie 2, 2013 la 3:10 pm

  Pentru cei interesati, discursul liderului laburist britanic Ed Miliband privind interventia in Siria si rezultatul votului in parlamentul britanic.

 14. 14 dlnimeni septembrie 2, 2013 la 3:30 pm

  Pentru impotriva!
  Posted on 2 septembrie 2013

  Comentam, mai zilele trecute, pe blogul dlui Nastase cum ca presedintele nu ar ezita sa isi faca opozitie si siesi, daca asta i-ar folosi. Si ce scrie ieri nine o’clock.ro? Va rog, luati de priviti: “Ponta also stated Saturday evening for Antena 3, in answer to a question, that as a Deputy, he would personally vote against the project Rosia Montana…”. Cu alte cuvinte, dl Ponta anunta ca, in calitate de deputat, ar vota impotriva proiectului pe care il propune ca premier. Dl Basescu a fost invins, el inca nu a atins asemenea culmi de dedublare a personalitatii! Ca miine il vom vedea pe dl Ponta coborind in strada si strigind Jos Ponta – si luind bataie de la jandarmii trimisi de el insusi! Si tot ca miine, s-ar putea sa il vedem pe dl Ponta luind si sefia opozitiei, astfel incit, in alegeri, voturile pierdute de dl Ponta sa fie cistigate de dl Ponta.

 15. 15 Doru Coarna septembrie 2, 2013 la 4:20 pm

  @ Sibilla,

  cred ca nu-i bine pusa problema: eu cred ca aurul trebuie scos pt ca suntem intr-un mare rahat datorita politicienilor astia, la fel si gazele de sist, la fel si tot ceea ce se mai poate scoate din subsolul atat de generos al tarii, dar cu conditia de a le face NOI, romanii, nu tot felul de firme si aventurieri! Nu avem tehnologie, ok, cumparam, angajam chiar specialisti, eventual ne imprumutam ca sa cumparam tehnologie si sa pornim exploatarile… dar nu sunt de acord sa instrainam asemenea avutii, ultimele pe care le mai avem, pt niste amarate de 4,5,6%…

  Eu as intreba guvernantii de tot felul: n-ati vrea voi sa mergeti in oricare alta tara si sa achizitionati acolo ceva gen Rosia Montana oferindu-le alora 6%? Ce ziceti, reusiti? Nu, pt ca numai nebunii discuta despre asemenea redevente! Va e frica ca veti fi scuipati cand veti pomeni de 6%, nu? Adica dati aurul Romaniei pt mai putin decat o dobanda bancara?

  Mai ticalosilor, ia faceti voi asta, vindeti voi ceea ce aveti voi, pt 6% din valoare, nu ceea ce avem noi!

  La subiect: Dumnezeu sa-l odihneasca!

  Nu le am cu arta, apropo de acuzele Carcotasului ca ma pricep la tot, dar daca dl Nastase l-a ales pt acea expozitie, a fost o alegere buna si asta s-a dovedit prin anii cat a ocupat acea pozitie. Macar de-am gasi, de-am avea, mai multe asemenea personalitati care sa confirme prin timp sperantele.

  Dar m-as putea apuca de arta: dle Nastase, as putea eu cumpara intreaga expozitie cu 6% din valoarea de piata a operelor expuse??? Si le desfac eu de pe pereti, angajez pt asta romani… De unde procur cei 6%? Pai simplu, fac o firma de profil, ma imprumut si o capitalizez atat cat s-o pot lista la Bursa de Valori, apoi lansez in presa intentia de a achizitiona intreg patrimoniul artistic al Palatului Parlamentului la pret de dumping si vand actiuni tuturor ticalosilor si naivilor… Naivii sunt mai greu de gasit in sportul asta, dar ticalosii colcaie! Tot ce trebuie sa fac este sa fie eu mai ticalos decat ei…

  Asta-i ca intr-unul din filmele din zilele trecute, cica poti scapa de un rechin inotand mai repede? Nu poti scapa asa de un rechin, dar poti inota mai repede decat colegii cu care esti in apa…

 16. 16 vsile septembrie 2, 2013 la 4:49 pm

  dnimeni si nu numai scrie si vorbeste probabil ori ca se se afle in treaba adica pentru propriul dansului amor, ori poate ne crede niste cretini care totusi inteleg si miorita si tragedia acestui popor,care chiar daca o ia din nou de la zero tot la zero va ajunge!

 17. 17 ZeV septembrie 2, 2013 la 7:23 pm

  Trebuie sa recunosc ca dlnimeni are dreptate. Nu poti sa semnezi pe un proiect ca premier, pe care, mai apoi, sa-l respingi ca deputat.
  Nu merge. E atat de absurd, incat se creaza aproape un paradox temporal. (Z)
  Ori premierul, ori deputatul trebuie sa plece, sau sa taca. Altfel, exista riscul sa se anihileze reciproc, exact ca material cu antimateria. (Z)
  ps
  Daciana il poate respinge. In fond, nu sunt rude, iar femeia cu barbatul sunt oricum, de la facerea lumii, ca soarecele cu pisica. Si asa trebuie sa ramana. (Z)

 18. 18 ZeV septembrie 2, 2013 la 9:04 pm

  ..Pe de alta parte, am aprofundat tema, scurtcircuitand presa de scandal (adica de stiri) de la care nu poti afla decat rareori adevaruri si am inteles ca domnul Ponta are o oarecare constanţă în atitudinea faţă de proiectul minier.
  Premierul NU a semnat PENTRU sau IMPOTRIVA proiectului, ci, s-a limitat doar sa finalizeze negocierea tehnica, pe care a trimis-o spre dezbatere Parlamentului. Nu avea de ales, se pare ca presiunile pe domnia sa sunt enorme. Totodata, ministerele au dat avizele necesare, conform legii, altfel, SE RISCA UN PROCES DE MILIARDE CU INVESTITORUL.
  In acelasi timp, ofera tuturor care vor sa se exprime, libertatea sa o faca. Dar este Romania pregatita pentru dezbateri serioase, mai putin politizate si cu argumente ? Tare ma tem ca nu.
  O pleiada de politicieni a/au lasat ca buba sa creasca din 1997 incoace si nu a/au luat nicio atitudine, de teama sa nu greseasca. Iata unde s-a ajuns cu o ceata de politicieni populisti si incapabili, care transforma totul in subiect electoral si duc totul in derizoriu. De ce vreti puterea, dragi politicieni ? Ce sa faceti cu ea ? Cei de la Rosia Montana ce sa faca ? Ce alternative aveti pentru ei ?
  Suntem o tara imatura, pentru o eternitate…asta este, domnule Silviu Brucan.

 19. 19 dlnimeni septembrie 2, 2013 la 9:13 pm

  Vsile: sa zicem ca nu ati scris comentariul dvs. de mai sus, ori sa zicem ca nu l-am observat eu.

 20. 20 Cârcotaşu septembrie 2, 2013 la 9:34 pm

  Bre, asta mare tâmpenie este!
  Cică se vinde auru’ pentru 6% din valoare. Chestia-i mai simplă: idioţi sunt mulţi, exced, ne copleşesc.
  Că dacă vorbim economic, atâta cât pricepe dobitocu’, lucrurile se schimbă.
  Ce-avem noi aicea?
  Păi un zăcământ aurifer. Imbecilii se gândesc la exploatarea „filonului”. Realitatea e că se exploatează minereu’!
  „verzii” strigă: Fără cianuri!
  Păi fără cianuri nu se poate, indiferent cine exploatează, noi sau ei, până una alta, asta-i singura metodă de extragere din minereu. Deci mucles cu cianurile legat de cine exploatează!
  P-ormă vine altu’ şi zice: Bey, cum pisici să vindem cu 6 % din preţ? Păi bey, tu vinzi în magazin? Atunci ai dreptate, da’ dacă vinzi din pământ eşti tâmpit. Bagi tu f’un ban? Nu. Vine ăla şi bagă. Faci tu f’un efort? Nu! Păi atunci taci dracului, că 6% nu-i chiar aşa de rău. Sigur, poţi să negociezi, să ceri mai mult, da’ nu poţi sări calu’ că ţi se dă cu flit, ş-aşa şi meriţi! Că vezi tu, cheltuielile de exploatare a zăcământului există şi nu le faci tu. Dacă vrei să vinzi aur la 100% valoare scoate-l tu şi bagă-l la raft.

 21. 21 Sibilla septembrie 3, 2013 la 1:13 am

  Jaful ce se pune la cale la Rosia Montana, de Rosia Montana Gold corporation si reclamele agresive de la televizor cu acei “oameni sarmani” care vor primi locuri de munca. Constatam ca rusinea de a fi roman si lipsa de reactie a romanilor in fata nedreptatilor a fost indusa de aceleasi televiziuni care astazi sunt complice la cel mai mare jaf din istoria poporului roman.
  http://newsinfo1000.wordpress.com/2013/04/22/caracatita-mafiei-evreiesti-afacerea-dubioasa-din-spatele-proiectului-rosia-montana/
  REMEMBER – ADINA VĂLEAN SOAȚĂ DE CRIN
  Adina Vălean, a trecut în tabăra cealaltă şi a votat împotriva adoptării rezoluţiei prin care se recomanda interzicerea folosirii metodei cu cianuri în minerit. Adina Vălean spune acum că şi-a schimbat poziţia iniţială, din 2007, pentru că s-a documentat mai serios în privinţa utilizării cianurilor.
  – seminarul organizat de europarlamentarul Adina Vălean a fost sponsorizat de Roşia Montană Gold Corporation (RMGC).
  http://adevarul.ro/news/eveniment/efectul-lobby-eurodeputat-trece-aur–cianuri-1_50ace69e7c42d5a6638b7f31/index.html
  REMEMBER : – tot despre soața Crinului, duduia Adina Vălean
  ” Europarlamentarul Renate Weber a acuzat-o atunci pe Adina Valean ca a organizat evenimentul impreuna cu firma canadiana care ar urma sa exploateze zacamantul, RM Gold Corporation, la care nu a fost invitat niciun opozant al ideii. Mai mult, atunci cand Renate Weber a incercat sa ia cuvantul, Adina Valean i-a taiat microfonul, impiedicand-o sa vorbeasca. ”
  Ponta: Voi vota impotriva proiectului Rosia Montana. Antonescu se mai gandeste… ( Crin , soț de Adină Vălean )…
  Remember – și luați aminte !!
  Dacă Victor Ponta este capabil să-şi respecte cuvîntul dat, atunci ar trebui să-i permită domnului Chiţoiu să lucreze full-time pentru RMGC şi să nu mai piardă timpul în şedinţe la Palatul Victoria şi la minister. Premierul însuşi spunea la începutul lunii mai că decizia guvernului său în privinţa RMGC va însemna garanţii pentru protecţia mediului, renegocierea contractului şi decuplarea totală a proiectului de lobby-ul şi interesul politic şi că decizia va fi luată fie înainte, fie după alegeri sau, adăuga el, “poate niciodată”.
  Rămîne însă o întrebare. Ce l-a făcut pe Daniel Chiţoiu să rişte un scandal? Suntem doar cu o săptămînă înainte de locale şi într-o perioadă cu miză mare pentru parlamentarele din toamnă. Ce l-a făcut pe d.Chiţoiu să sfideze programul politic al guvernului din care face parte?
  Să ne gîndim că Daniel Chiţoiu face parte din PNL ? Să ne amintim că soţia lui Crin Antonescu, Adina Vălean, a votat în Parlamentul European împotriva rezoluţiei anti-cianuri adoptată în 2010 contrar hotărîrii luate prin vot de conducerea partidului? Să ne amintim că soţia lui Victor Ponta, Daciana Sârbu, a votat atunci pentru rezoluţie şi că s-a pronunţat deschis împotriva RMGC?
  Sau să gîndim mai simplu că bursa de la Toronto reacţionează pozitiv la declaraţii precum cea a lui Traian Băsescu în Parlament la începutul anului sau a lui Daniel Chiţoiu de vinerea trecută?
  http://www.stelian-tanase.ro/interese-obscure-la-rosia-montana/
  …………………………………………………………………………………………………………………..
  În fine, altă bombă : newsreporter in 02 septembrie 2013 la 10:00

  Descinderi ale politiei din Elvetia si Franta la birourile artizanului afacerii Rosia Montana

  Politistii din Elvetia si din Franta au declansat, aproape simultan, descinderi la mai multe proprietati, in general birouri, care apartin sau au o legatura directa cu principalul artizan al afacerii Rosia Montana. Miliardarul Steinmetz este unul dintre cei mai bogati oameni din lume, iar astazi este investigat la nivel mondial in cazul sesizarilor de coruptie din jurul, asa suna comunicatele oficiale, “ unei afaceri miniere de miliarde de dolari”. Prestigioasa publicatie The Guardian precum si Reuters, una dintre cele mai mari agentii de informatii din lume, relateaza in aceste zile pe larg ce se intampla.

  mai multe informații despre excroc :http://www.corectnews.com/social/politia-din-elvetia-si-franta-efectuat-descinderi-la-birourile-miliardarului-steinmetz
  …………………………………………………………………………………………………………………………………
  Sorin Frunzăverde și-a făcut stat în România !!!
  Fostul ministru al Apărării se face vinovat de acte de trădare națională și ar trebui închis, mai ales pentru modul în care a acționat ani de zile în vederea constituirii proprietății acestei ficțiuni economico-financiare • Așa se explică, în contextul regionalizării, de ce Sorin Frunzăverde l-a acuzat pe Traian Băsescu că-l spionează și că în România există poliție politică, când, de fapt, autoritățile statului verificau modul în care sute de mii de hectare din județele Caraș-Severin, Timiș, Mehedinți și Hunedoara treceau în posesia Comunității de Avere • Zeci de judecători au consfințit dreptul de proprietate al unor așa-ziși urmași ai grănicerilor Imperiului Austro-Ungar • Unul dintre judecătorii Tribunalului Caraș-Severin a legalizat un statut în care această Comunitate de Avere interzice relațiile cu statul român, altele decât cele diplomatice, interzice membrilor comunității drepturile constituționale și înființează propria forță armată
  http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/sorin-frunzaverde-si-a-facut-stat-in-romania-102414

 22. 22 Sibilla septembrie 3, 2013 la 1:17 am

  De ce afirm că Securistul de la Anvers, DEMISU, e până-n gât în AFACEREA SECOLULUI RMGC ? Simplu ! Pen că el și frate-său, Mirciulică au o slăbiciune pentru afacerile cu armament ! La Roșia Montană NU aurul e vânat ! Miza exploatărilor de la Roșia Montană sunt metalele rare, URANIUL, mai ales !!
  Să gândesc mai departe…. nu pot pentru ca să mă gândesc pen că s-au gândit biiineeee de tot alții naintea dumneamea și-s toti din lumea politichiei de doi bani, nah. Io-s numa io, nițel ne-bună pentru lumea lor ” bună ”. De “yellow cake” se ocupă traficanții de armament pe care îi știm, nu-i așa…. armamentul nuclear nu-i printre preocupările cetățenilor DEMNI și onești, ci…. E preocuparea celor ce fac afaceri ilegale cu străini pt a obține bani mulți, mulți să aibă și pe piept după ce se cară la Belzebut.

  REMEMBER – Afacerea Roşia Montană şi implicarea lui Traian Băsescu
  http://www.romanialeaks.org/2012/01/afacerea-rosia-montana-si-implicarea.html
  Despre afacerile DEMISULUI bă-SECU cu armament am tot scris pe sfinx777 și am amintit si acum ! Am pus update la articol, sunt f obosita, ma straduiesc sa fiu peste tot ! Va multumesc tuturor pentru ca ma cititi, poate deseori gresesc, dar va simt ca intuiti si ma simtiti asa cum sunt si nu altfel. Sunt tare, tare, necajita….

 23. 23 vsile septembrie 3, 2013 la 7:42 am

  dnimeni si nu numai scrie si vorbeste probabil ori ca se se afle in treaba adica pentru propriul dansului amor, ori poate ne crede niste cretini care totusi inteleg si miorita si tragedia acestui popor,care chiar daca o ia din nou de la zero tot la zero va ajunge!

 24. 24 vsile septembrie 3, 2013 la 10:21 am

  Carco,

  si tu brutus ?

  Pai cind ai cota de participatiuni 25% cum exploatezi fara sa platesti , pai platest cota ta din 25% nu o faci gratis …pentru ca ti-ai „amanetat” pamantul in aceste conditii , adica cu decopertarea stratului arabil si preluarea acestuia cu morti tai si pe cheltuiala ta in parte in alta tara de unde o sa primesti cenusa strabunilor sau praful dupa toba!

 25. 25 Cârcotaşu septembrie 3, 2013 la 12:13 pm

  @ Vsile,
  Bre, e-nghesuială mare pe locu’ lu’ Vadim! 😆

 26. 26 dlnimeni septembrie 3, 2013 la 3:28 pm

  Vsile: perseverare diabolicum!
  Asa este, precum exista arta pentru arta si arta cu tendinta ( adica pentru bani) tot asa scriem pe bloguri pentru amorul propriu ori pentru simbrie. Inteleg ca dvs, nescriind pentru amor, scrieti pentru simbrie.
  Nu, nu va consider cretin si consider Miorita o creatie (evident) masonica, de cultura culta, nobiliara.

 27. 27 vsile septembrie 4, 2013 la 7:09 am

  dnimeni,

  Deci de la cretin la simbrias ,probabil de sinecura , fara corector deci original, cica nu numele ci „prenumele” ar fi originalul sau cel putin mioriticul disimultat intro oaie mancata de lup!


 1. 1 A murit Mihai Oroveanu | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe septembrie 1, 2013 la 8:22 pm
 2. 2 Despre declaratia D-nei. Campeanu « Motanul Incaltat Trackback pe septembrie 2, 2013 la 3:15 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: