La Mulți Ani de Sfânta Maria!

Ziua de astăzi marchează Adormirea Maicii Domnului, o zi de reflecție asupra sacrificiilor pe care alții le fac pentru noi, dar și o zi de sărbătoare, un prilej de răgaz pentru a ne bucura de oamenii și lucrurile din jurul nostru.
Hramul Adormirii Maicii Domnului este unul dintre cele mai întâlnite în rândul bisericilor și mănăstirilor din România, mii de credincioși efectuând pelerinaje în preajma zilei de 15 august la aceste lăcașuri.
Unul dintre acestea este Mănăstirea Nicula, locul unde este păstrată și astăzi o binecunoscută icoană făcătoare de minuni care datează încă din 1681.

Povestea icoanei este impresionantă și puternic legată de istoria noastră, însă aș dori să vă las pe voi să-i descoperiți parcursul din ultimele secole. Imi aduc aminte cu multa placere de participarea mea la pelerinajul de la Nicula din anii in care eram prim-ministru.

Ziua de astazi are, pentru mine si o semnificatie speciala. Tatal meu, Marin Nastase, ne chema, de fiecare data, pe cei din familie, sa-i fim alaturi de 15 august.
Le urez tuturor celor care poartă numele Fecioarei un călduros „La Mulți Ani” și împlinirea tuturor dorințelor!

icoana-manastirea-nicula

46 Răspunsuri to “La Mulți Ani de Sfânta Maria!”


 1. 3 dlnimeni august 15, 2013 la 10:02 am

  La Multi Ani Mariilor, Marianilor si celor cu nume derivate din familia si din echipa AN!

 2. 4 Theodora august 15, 2013 la 11:05 am

  La multi ani tuturor celor care poartă numele Fecioarei Maria!

 3. 5 Cris august 15, 2013 la 11:36 am

  Maria e simbolul tuturor mamelor care își iubesc copiii necondiționat și suferă pentru ei mai mult decât suferă copiii înșiși.
  Maria e, după mine, unul dintre cele mai frumoase prenume feminine. El se găsește la toate popoarele creștine și nu se uzează ca alte nume „la modă”.
  La Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, se află biserica greco-ortodoxă a Adormirii Maicii Domnului, într-o peșteră destul de adâncă unde se zice că ar fi fost înmormântată. Se coboară multe trepte, există un fel de altar marginal, dar altarul propriu-zis e jos de tot unde se sfârșește grota.
  Odihnească-se în pace tatăl domniei voastre!
  Are de ce să fie mândru acolo unde e: a lăsat doi copii de calitate foarte bună.

 4. 6 Ghita Bizonu' august 15, 2013 la 12:28 pm

  La multi ani

 5. 7 Taranul august 15, 2013 la 2:05 pm

  La multi ani Mariilor si Marinilor din lume!Sa va dea dumnezeu sanatate si putere,sa fiti din nou ce ati fost, sau chiar mai mult.Sa dea dumnezeu sa am dreptate in cea ce gindesc.

 6. 8 Delia august 15, 2013 la 2:33 pm

  Multumesc pentru urari! Va doresc din suflet, sa puteti fi alaturi de minunata dumneavoastra familie, aidoma stimatului dumneavoastra parinte, cat mai multe zile de 15 August! Sa va bucurati unii de altii si sa credeti ca sunt multe persoane care va stimeaza si va apreciaza!

 7. 9 blogideologic august 15, 2013 la 2:39 pm

  Calistrat Hogaş despre pictura lui Nicolae Grigorescu de la Agapia : “Cunoscutul nostru pictor, Grigorescu, abătându-se cu totul de la şcoala orientală, care condusese penelul rusesc al zugravului de la Văratic, a căutat să localizeze în biserica Răsăritului pictura strălucită a şcoalelor Apusului. Numai geniul lui a putut pune asprele, dar totuşi destul de măreţele figuri biblice sub regimul blând al artei moderne. Sub penelul acestui genial pictor, dispar ca prin minune toate formele ascuţite şi osoase ale chipurilor ruseşti, care împodobesc zidurile tututor celorlalte mânăstiri. Coloritul viu şi discordant, umbritul gros şi posomorât al sectatorilor lui Metodiu nu se întâlnesc în pictura de la Agapia ; formele rotunde şi dulci ale şcoalei profane ştiu aicea să îmbrace aşa de bine austerele oseminte ale ortodoxiei! … Rareori a fost dat penelului să întrupeze în culori, cu mai multă iscusinţă, ideea religioasă sub toate formele ei. Astfel, Iuda din Keriot al Agapiei e atât de Iudă, încât, fără voie, îţi vine să jeleşti pe Mântuitorul că a năimit, între propovăduitorii cuvântului dumnezeiesc, o figură atât de lungă, o barbă aşa de roşie, un nas aşa de ascuţit şi nişte buze aşa de subţiri. Dintre toţi pictorii noştri, lui Grigorescu poate i-a fost dat să dezlege cu penelul una dintre cele mai grele probleme ale artei sale ; căci, mai la urmă, cam drept aşa ceva trebuie să socotim noi meşteşugul de a şti să întruneşti, pe aceeaşi figură, şi fără a se exclude una pe alta, maternitatea şi virginitatea. Să izbuteşti a întipări prin linii şi culori duioşia unei mame pe faţa unei fecioare, a face pe cea dintâi să privească, cu pudoarea şi nevinovăţia celei din urmă, fructul propriului său sân, a închide plenitudinea fizică a formelor materne în rama ideală a virginităţii, a şti, în fine, să stabileşti cu penelul o bună înţelegere între un complex de antiteze e, desigur, partea unui maestru genial.”

 8. 10 Cris august 15, 2013 la 3:04 pm

  Ascult Enya și nu pot să nu vă împărtășesc bucuria mea și ceea ce știu despre ea.
  Tipa are studii muzicale, o voce sublimă, e compozitoare, a inventat un stil aparte, e frumoasă, distinsă și nobilă.
  Lucrează cu un cuplu, Nicky și Roma Ryan. Enya compune, cântă la toate instrumentele care se aud, și vocal. Roma creează textele în engleză, gaelic, latină și o limbă inventată de ea, Loxian. Nicky lucrează cu Enya în studio.
  Procedeul e următorul: Enya cântă instrumental fiecare frază muzicală, aceasta e înregistrată, apoi, peste ea, sunt înregistrate multe altele („layers”) în armonie cu prima. La fel și cu partea vocală.
  Astfel, tot ce se aude e un singur interpret, deși ai impresia că sunt zeci de oameni. Există piese formate din 50-80 de „layers”.
  Tipa se inspiră din folclorul irlandez, scoțian, muzica medievală a celților, muzica religioasă și cea cultă.
  Boadicea.
  Isobella.
  Storms In Africa (versiunea instrumentală).
  Caribbean Blue.
  May It Be.
  Poate între Eric Clapton și Wagner încercați…

 9. 11 Radu Humor august 15, 2013 la 3:11 pm

  Mă bucur că aveţi asemenea trăiri şi îndemnuri creştine .
  Iertaţi să fie, cei ce ne-au murit, şi zile multe aibă, ceilalţi, de trăit !

 10. 12 sadicu august 15, 2013 la 3:19 pm

  La multi ani pentru prima doamna a Romaniei,Maria Basescu.

 11. 13 MM august 15, 2013 la 4:23 pm

  Multumesc pentru frumoasele si calduroasele urari venite din adancul inimii dvs.,urari care as dori sa se intoarca inzecit la cel care le-a formulat.Mult noroc in viata si toata stima pentru omul care sunteti.

 12. 14 Gabriela Bucur august 15, 2013 la 4:41 pm

  La multi ani si multa sanatate,tuturor celor ce poarta numele de Maria ,Marin, Marian.

 13. 15 centru august 15, 2013 la 4:49 pm

  Am recitit capitolul dedicat Bateriei Albastre in culegerea de texte aparute in 1964 , ” Armata romana in razboiul antihitlerist ” , capitol redactat de inginerul Marin Nastase . Stiati ca aceasta baterie improvizata din muncitori a intervenit si in oprirea ofensivei ungare din septembrie 1944 , lansata de maghiari pe un front larg , de la Arad ( episodul Paulis ) la Turda , in Apuseni pana la Brasov ?
  Tirurile de baraj ale bateriei conduse de Marin Nastase au impiedicat progresia unitatilor maghiare care vizau Brasovul dinspre Sfantu Gheorghe . Si asta singuri , fara sustinere militara de suport ( forte militare adevarate , romanesti si rusesti , au intrat acolo in actiune de abia la 10 septembrie 1944 ) .
  Si pentru ca vorbesc de Ardeal , nu pot sa nu ma enervez in fata demagogiei lui Emil Boc , care spune , ieri 14 august 2013 : ” guvernul actual impiedica dezvoltarea economica , transferand fonduri de la proiecte de infrastructura spre actiuni electoraliste . Transilvania si transilvanenii sunt indignati de faptul ca Bucurestiul nu a alocat un leu in 2013 autostrazii Transilvania . Romanii de peste Carpati nu exista in ochii executivului bucurestean ” .
  Ca Ponta nu a dat un leu pentru lucrari incepute si terminate 50 % , ca Bors Barcau , e adevarat si nici nu inteleg , nici nu aprob .Dar sa vii , tu , fost prim ministru care nu ai dat tu un leu pentru aceasta autostrada in 2010 si in 2011 ( cei 10 km intre Campia Turzii si Turda , terminati in 2010 , au fost platiti de Ponta ) , si care si mai rau , nu ai dat un leu sa-ti repari drumul de la tine acasa ( frecventat de turisti si forestieri ) de la Margau la Rachitele , plin de gropi si periculos , cu astfel de diversiuni extrem de periculoase , usor de exploatat de dusman , inventand un antagonism intre ” ardeleni ” si ” regateni ” , este iresponsabil .

 14. 16 nastase august 15, 2013 la 5:49 pm

  Centru,
  multumesc pentru evocarea tatalui meu.

 15. 17 marlenasighi august 15, 2013 la 8:18 pm

  multumim dlui nastase! o seara placuta.

 16. 18 alice august 15, 2013 la 8:19 pm

  LA MULTI ANI!Tuturor ce poarta numele Sf Fecioare Maria care sunt apropiati dv.,iar tatalui dv sa se odihneasca-n pace. Multumim pt urari si randurile scrise.

 17. 19 papasha august 15, 2013 la 9:12 pm

  Ma alatur si eu marelui cor , care pe mai multe voci , ureaza Mariilor si Marinilor nostri , un calduros ( si la propriu si la figurat ) ,
  LA MULTI SI FERICITI ANI ! SA NE TRAIASCA SANATOSI !

  Cred totusi , ca ar fi fost mai bine daca am fi sarbatorit ziua asta prin munca .
  Iata mai jos un articol foarte istet si foarte interesant .
  Daca inmultim 100 de milioane de euro cu vreo 10 sfinti , iata miliardul de euro !!!!

  http://www.cotidianul.ro/zf-ziua-libera-in-plus-pentru-bugetari-un-minus-la-pib-de-peste-100-milioane-de-euro-220332/

  PS Si daca calculul este numai pe jumatate exact , tot e o mare pierdere .

 18. 20 SLAVU IOAN august 15, 2013 la 9:12 pm

  „BUCURĂ-TE, MARIE

  Bucură-te; Marie, cea plină de har, Domnul este cu tine, binecuvântată eşti tu între femei, şi binecuvântat este rodul trupului tău Isus.
  Sfântă Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoşii, acum şi în ceasul morţii noastre. Amin”

  Vouă doamnelor şi domnilor, care purtaţi acest nume sfânt, vă doresc multă sănătate, bucurie în suflete, să fiţi minunaţi(te) şi frumoşi(ase) cu voi!

 19. 21 Stoica Mihaela august 16, 2013 la 12:59 am

  Semnul sacralităţii sub care se aşază intrarea în această nouă etapă de evoluţie consfinţeşte calea cea bună.
  Mai mult ca oricând anul acesta am conştientizat răbdarea religiilor de a repeta poveştile care ar trebui să trezească în oameni milostenia, echivalentă cu esenţa umană. Revenind în înţelegere asupra mesajului ascuns în metaforele biblice am trăit bucuria unor profunde revelaţii. Învăţătura Mariei nu cristalizează ideea sacrificiului, ci pe cea a libertăţii. Maria îşi ia libertatea de a aduce lumii pruncul pe care i-l dă viaţa şi îi dă pruncului libertatea de a fi ceea ce vrea şi poate fi. Ea nu se vaită, nu se plânge, nu plânge. Dăruieşte şi se bucură, crede şi înţelege. Prin Maria noi am putea să învăţăm pe deplin legea libertăţii: liber să fii ceea ce devii, lăsând deplină libertate de a fi tuturor celor a căror libertate poate fi condiţionată de iubirea ta. Singura datorie a omului în relaţie cu ceilalţi este de a fi ceea ce devine. Dacă devenirea ta le este de ajutor celorlalţi, bine, dacă nu, nu, şi atât. Dacă soarele ar fi ţinut cont de supărarea oamenilor când aud ceasul deşteptător, ar fi decis de mult să nu mai sâcâie pe nimeni. El răsăre şi luminează şi apune şi iar răsare.. şi atât.
  M-am jucat puţin cu registrele de comunicare ca să nu mă rătăcesc prea tare în metafore şi să mă îndepărtez de ceea ce mi-am propus să comunic.
  Astăzi un tânăr mi-a pus următoarea întrebare:” Trecutul mai poate fi un loc unde poti sa-ti gasesti inspiratia ?”

  Eu l-am invitat să revină asupra motivului ruinei din Meşterul Manole. El mi-a vorbit despre sacrificiu şi cea dintâi lege a alchimiei(schimbul echivalent), Eu i-am vorbit despre creaţie şi recreaţie şi despre legea evoluţiei( spirala ascendentă).

  Evoluţia implică descoperirea unei ruine. Cei ce vor să ridice o ţară trebuie să caute temelia vetrei ei. Aşadar, câte ruine sunt de căutat, atâtea teme de cercetat.
  Succes!

 20. 22 Vsile august 16, 2013 la 6:55 am

  Sadicul isi confirma renumele, dar si popularitatea!
  Du-te domnule la Cotroceni la Neptun si transmite personal felicitarile, si daca scapi si nu o iei pe cocoasa spune-ne si noua!

 21. 23 nastase august 16, 2013 la 9:12 am

  Stoica Mihaela,
  va citesc cu mult interes comentariile.

 22. 24 Doru Coarna august 16, 2013 la 9:24 am

  @ Stoica Mihaela,

  frumoase reflectii, frumos depanate… dar libertatea pruncului l-a facut sa nu treaca de 33 de ani, nu stiu cat de bine e, cat de bine a fost, daca a fost, sau cat de bine i-a venit Mariei… De ce a trebuit sa plateasca doar Unul? Si ce au suferit cei care l-au sacrificat, sau cei care l-au condamnat, sau cei care au optat?

  Restul insa este riguros exact, fara o vatra nu exista casa…

  Un „La multi ani” personalizat!

 23. 25 SLAVU IOAN august 16, 2013 la 9:32 am

  Stoica Mihaela
  august 16, 2013 la 12:59 am

  …şi slavă Domnului, avem un plai binecuvântat de Dumnezeu! Este de ajuns să dai cu sapa şi descoperi urmele adevăraţilor noştrii înaintaşi.

 24. 26 Cornu august 16, 2013 la 11:13 am

  Un istoric Englez (Gibbon), scriind despre Roma Cezarilor, spune că pe atunci religia era văzută de popor ca adevărată, de filosofi – ca mincinoasă, de oamenii de stat – ca folositoare.

  Şi astăzi, în Europa Creştinată, se pot auzi asemenea declaraţii.
  Deseori se repetă zisa: „Religia este filosofia poporului de rând!”
  Dar, întrebăm noi, care religie? Acel istoric Englez vorbeşte despre religia păgână, închinătoare la idoli. Dacă aceea se numeşte religie, atunci e o
  nebunie să numim Creştinismul religie. Ce unire este între Hristos şi Veliar?

  Creştinismul nu e religie, în rând cu toate celelalte religii omeneşti, nicidecum, ci Creştinismul este descoperirea cerească a adevărului, Vestea de Bucurie a neamului omenesc, nu de la om sau înger, ci de la Însuşi Dumnezeu Făcătorul.

  Hristos a zis: „Veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.”
  De ce vă va face slobozi? Tocmai de religii, de filosofiile omeneşti, de concepţiile mincinoase ale lumii, de silnicia tuturor rătăcirilor lumeşti, care se împotrivesc Adevărului, sub orice nume ar fi ele şi pe orice tavă ar fi servite. În acest sens, spune şi marele Apostol: „Vedeţi să nu vă fure cineva cu filosofia şi deşartă înşelăciune, dupre predania oamenilor, dupre
  stihiile lumii, şi nu dupre Hristos.” /Col. 2:8/

  Pentru că adevărul este unul, iar cugetările omeneşti sânt multe.
  Adevărul este totdeauna acelaşi, şi totdeauna egal cu sine. Adevărul lui Hristos nu este paralel cu nici un sistem făurit de raţiunea personală a unui om.

  Dar, despre aceasta, doar în treacăt şi doar ca să vă întăresc în convingerea următoare: Creştinismul nu e nici una dintre religii, nici una dintre filosofii, ci organismul cu totul aparte, original şi desăvârşit al adevărului dumnezeiesc viu, purtător de lumină şi purtător de mântuire.

  Creştinismul are înţelegerea sa aparte despre viaţă şi despre lume,
  organică şi sistematică, însă deosebită de toate filosofiile omeneşti.
  Şi atât. – Sf Nicolae Velimirovici

 25. 27 Cris august 16, 2013 la 12:39 pm

  Mulți locuitori au transformat sărbătorile religioase în prilej de chiolhanuri și „distracție”, adică zbucium și zgomot, cât mai mult zgomot.
  Nu sunt o tipă religioasă, fiindcă nu am avut în familie educație religioasă. Cred în Dumnezeu și în Isus, dar nu mi-a venit după 1990 să trec radical dintr-o parte într-alta, să dau dintr-o indiferență față de religie în „doaga religiei”.
  Cu toate astea, simt nevoia ca în timpul sărbătorilor religioase să fiu mai calmă și să gândesc, mai mult decât să fac ceva concret, și simt nevoia de liniște în jurul meu (nu de decibeli descreierați), de o anumită muzică, de emisiuni TV și radio liniștite (nu neapărat dedicate temei sărbătorii).
  Din ce în ce mai mulți consideră că de Paște, Crăciun, Sfinții Constantin și Elena ș.a. trebuie să golească magazinele, se repeadă cu automobilele la mare, la munte, la „iarbă verde”, să își scuture membrele ore în șir, să mănânce mult, să bea mult, să vorbească tare, să deranjeze cât de mult pot, să-și ignore semenii.
  Modelele sunt foarte importante într-o societate. Neagu Djuvara spunea că și între cele două războaie existau neamuri proaste, dar ele nu constituiau modele, erau la marginea societății.
  Pe atunci tinerii care se instruiau vroiau să fie ca Neagu Djuvara, Constantin Bălăceanu-Stolnici…
  Azi unii tineri care încearcă să se instruiască vor să fie ca Băsescu.
  Știam că o societate evoluează nu involuează.

 26. 28 Theodora august 16, 2013 la 1:30 pm

  Descoperire senzationala a robotului Curiosity
  Reporter: Domnule Basescu, ce ati simtit cand, dupa ce v-ati trezit partial din betie, ati inteles ca ati fost abandonat pe Marte?
  Basescu: Am simtit ce simt de obicei, o mare dragoste pentru poporul roman si o mare sete de democratie ………….
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/08/16/descoperire-senzationala-a-robotului-curiosity/

 27. 29 Florin Suciu august 16, 2013 la 2:42 pm

  Reblogged this on Student Economist.

 28. 30 papasha august 16, 2013 la 2:44 pm

  BRAVO PONTA , TI-A PRIIT LA MIAMI !

  DA CU JAVRA DE PAMANT , O FI OARE ASTA PRIMUL PAS CATRE INMORMANTAREA JEGOASEI COABITARI ?

  Aflat la Suceava, Ponta a comentat într-o manieră foarte brutală intervenţia lui Traian Băsescu la medicul Brădişteanu. „Deci Băsescu i-a făcut dosar penal şi acum l-a rugat să meargă în Turcia. Mă bucur că nu are termen la tribunal, că trebuia să meargă la tribunal, unde i-a făcut Băsescu dosar penal. Apropos de ticăloşie şi tupeu”, a spus primul-ministru.

  Acesta a spus că telefonul dat de către Băsescu lui Brădişteanu denotă arată „nesimţire”. „După ce îi faci dosar penal unuia dintre cei mai buni medici din România mai ai şi nesimţirea să îl suni la telefon să îl rogi să meargă în Turcia”, a comentat Victor Ponta.

 29. 31 sadicu august 16, 2013 la 5:03 pm

  @papasha
  Nu prea stiu cum vine treaba cu ”datul de pamant” dar intr-un an de zile Traian Basescu a crescut la capitolul popularitate de la 6% la 30 % iar Ponta,dupa ce a dovedit ca este o catastrofa in materie de guvernare,a scazut de la 60% la 40%. Este evident si pentru cei de la antenna 3 ca Ponta este in picaj iar din cate stiu eu,picajul nu poate fi decat in jos spre pamant.
  Pe fondul agaravarii situatiei economice si sociale dar si a gafelor facute de ”pisicut” ,la anul pe vremea asta,Traian Basescu va conduce detasat in sondaje iar pisicutul va avea soarta lui Mircea Geoana.
  Deja,tot mai multi romani afirma ca au dus-o mai bine pe vremea lui Buc decat pe vemea pisicului.

 30. 32 blogideologic august 16, 2013 la 5:04 pm

  Cred că majoritatea comentatorilor de aici, printre care mă număr (dar citiţi şi mesajul colegului @analist către noi), consideră acest blog ca o „Baterie Albastră” aflată în luptă pentru România.

 31. 33 blogideologic august 16, 2013 la 5:31 pm

  PETRE BADICA : „România rurală şi idilică nu există. Viaţa la ţară se trăieşte la coada vacii ” http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/romania-rurala-si-idilica-nu-exista-viata-la-tara-se-traieste-la-coada-vacii-309992.html @ PETRE BADICA : „Omul sfinţeşte locul.” Este echivalentul, printr-un proverb românesc, definiţiei sistemului de producţie agricolă de către fiziocratul Turgot. Dar citeşte şi ce scria Mircea Eliade despre adevărul incorporat în proverbele româneşti.

 32. 34 analist august 16, 2013 la 7:27 pm

  @blogideologic
  Deci suntem 57…as fi preferat sa fim A doua fundatie dar este extrem de onorabil si apartenenta la Bateria Albastra.

 33. 35 Centru august 16, 2013 la 9:50 pm

  Dumnezeu nu a vrut ca Adrian Nastase sa moara in iunie 2012 . Pentru ca rostul lui pe pamant nu s-a incheiat si pentru ca mai are lucruri de facut . Nu doar blogul , fundatia si Cornu .Ponta e sub asteptari , cu sovistii lui terminatori de contracte cu tot . De Gaulle nu s-a intors la putere la 67 de ani , contra vointei presei , a corectului politic , a socialo – comunistilor ce dominau Franta , a sovieto- americanilor ?

 34. 36 Doru Coarna august 17, 2013 la 6:37 am

  @ Papasha si Sadicu,

  va veti contra si la anul, dupa rocada, fiecare cu jupanu’ lui! Adevarul e ca nu se fac asemenea declaratii… Basescu isi vede de ale lui, si-a reconfirmat brevetul probabil fara sa plagieze scoaterea petrolierului din rada Rotterdam si l-a ajutat legal si omeneste pe Cioaba, Bradisteanu isi putea declina cheful daca dorea… Probabil Ponta este suparat ca numai guvernul ar trebui sa salveze romani in situatii dificile iar Basescu i-a luat fatza, cum se spune… ca de obicei, as spune eu.

  Numai ca Ponta incepe sa se compromita in declaratii, si asta-i consecinta a ceea ce spuneam eu si cineva de pe aici s-a tare suparat, USL nu-si asuma nimic, toate trebuie sa le hotarasca premierul si asta inseamna conducere de tip militar -sunt mai multe tipuri de conducere, asta e cea mai dezavatajoasa, o practica si Basescu in primul mandat dar s-a prins si a schimbat macazul- iar Ponta nu se mai ocupa de economie, ma rog, ci de razboiul fals al declaratiilor cu Basescu, numai ca prins in acest joc Basescu nu are decat de castigat procente si popularitate, iar Ponta doar de pierdut… ceea ce ati si constat chiar voi insiva.

  Cum ar fi aparut Ponta daca pornea cativa germeni economici si autostrazile, daca temporiza privatizarile aiurea si daca ar fi declarat acum, cand Basescu l-a trimis pe Bradisteanu, „ma bucur ca presedintele are timp si este atent cu toti romanii!”, si atat ??? Dar nu, sa insultam ca sa priceapa fraieru’ ca noi ne si omoram pt binele lui… si asta o faci exact cand nu asta faci, deci ca sa ascunzi lipsa de preocupare reala fata de realitatile tarii si ale poporului…

  Numai ca, atentie, poporul s-a cam prins si se cam regrupeaza, asa ca formula ura+coabitare s-a rasuflat, devoaland-o pe cea reala, circ+paine+interes, insa cu un premier gelos ca nu face tot el si circul, daca s-a convins ca nu poate face painea… Si asta am mai spus-o, degeaba iei pe jumatate masurile promise si asteptate, daca le insotesti cu altele care „compenseaza” de trei ori, dai cu doua degete precum sarea, si iei cu trei maini, vezi avalansa de impozite, taxe, accize… NU! Economia trebuie construita ca sa genereze tarii valoare, altminteri daca tai de aici si pui dincolo se numeste carpeala, balamuc si dezorganizare, si nu cred ca asta-i binele tarii ci al altora, in fapt! Si luati aminte la asta! Asa se deosebesc politica si ticalosia politica…

 35. 37 Vsile august 17, 2013 la 6:44 am

  Sadicul,

  Din nou pe invers.

  Sadicule doar persoane ca dumneata fara remember, pot transla de la jos basescu la sus basescu!

  Acum ce sa spun si de papasha tot un fel de basist si el pe invers care iubeste Poante!
  Baaaaa ,Ponta nu a raspuns la telefonul natiunii 10 zile intelegi sau nu?

  Slavu,

  La minunatul text (partea din final :al doamnei Mihaela domnul Slavu zice citez

  …şi slavă Domnului, avem un plai binecuvântat de Dumnezeu! Este de ajuns să dai cu sapa şi descoperi urmele adevăraţilor noştrii înaintaşi inchei citatul
  adica pliat pe idea doamnei mentionate „citez câte ruine sunt de căutat, atâtea teme de cercetat.inchei citatul de aici tragedia romanilor MIORITZA d’aia nu terminam noi nimic pentru ca mergem din ruina in ruina!!

  Dl. Titus scrie si dansul un text corect amintind de Analist!Sunt curios ce dosar electronic are acest blog la securitate sau cum ii spune acum serviciile presedintelui!
  .

 36. 38 blogideologic august 17, 2013 la 6:44 am

  Gândirea asociaţionistă caracterizată printr-un distih scris de medicul Ştefan Odobleja : „Primul gând ce-l are Gândul/ E Gândirea s-o-ntâlnească”.

 37. 39 SLAVU IOAN august 17, 2013 la 9:15 am

  Vasile,
  … ruinele nu sunt făcute de noi ci de alţii, bîtrânii se impuţinează, dovezile dispar iar memoria trebuie activată pentru a ieşi din vârtejul minciunilor de ieri şi de azi, altfel pierim! Uite aici un discurs care m-a emoţionat profund, Alexandru Paleologu 1995 – Ateneul Român http://www.youtube.com/watch?v=ChhmHOuolRA&feature=youtu.be

  blogideologic,
  Dacă este vorba de Bateria Albastră AA. 37 Reinmetal, aflată în slujba M.S. Regele Mihai I al Romăniei, cu misiune clară să ţină sub control aeronavele militare nemţeşti la sol pe aerodromul Otopeni (23 august 1944), subscriu.

 38. 40 Ghita Bizonu' august 17, 2013 la 2:14 pm

  Cris

  din vechime sarbatoare religioasa este si un prilej de chiolhan ,,, Insa intr-o lume deculturalizata chilohanu devine singura ratiune a sarbatorii … Se pierde valoare ei comunitarara de i9mpartire a unei bucurii comune, „Inainte” se tinea chiolhan insa … insa intre rude si prieteni. Craciunul prin excelenta era o sarbatoare de familie. Un sfant „mare” (adica multi cu numele sau) „unea” p0e toti care ii purtau numele . Si toti amicii sarbatoritul isi vedea amicii si famelia „aliniati” sa il firtiriseasca. IN unele locuri )Modova mai ales) hramul bisericii este o sarbatoare a satului – si multi plecati in alte locuri se straduiesc sa vina aqcasa de hram. Mai mult uneori sunt invitati si straini in familii (eram soldat si am fost invitata la un hram . De necunoscuti – e drept cel care a lansat invitatia tocmai se „liberase”)
  Si in Barasarabia .. „inainte” comitetu parohial (insi mai instariti) facea in asa fel ca si nevoiasii sa aiba ce pune pe masa.. si unoeri trecatori de pe strada erau invitati la .. chiolhan! ( susa si fereasatra deschise spre strada. Daca trecea unu pe strad asi zicea Hristos a invita era rugat s aciocaneasdca un ou cu gazda. Dupa care era invitat la masa. )
  Pastele era si chiolhan insa era si un prllej de unire comunitara. Nu sunt credincios insa tin minte o Inviere petrecuta la bierica „mea”. Alaturi de vecini (unii agreabili, altii indiferenti alti dez) Pentru cateva ore am fost impreuna . O cumunitate. O familie.

  Azi spiritul comunitar disparand ramane doar chiolhanul – craciunu petrecut aiurea , invierea pe plaja , prilej doar ce cheltuiala. „Inainte” doar revelionu se facea aiurea ….

 39. 41 Vsile august 18, 2013 la 9:52 am

  Slavu,

  De care ruine vorbim pina la urma ?
  CE ne sugereaza cuvintul ruina, in afara de vestigii, temelie ,respect fata de inaintasi nu si altceva , ceva mai recent mai palpabil,mai evident?.

  Cu peste 35 de ani in urma trecind pe linga rafinaria de la Midia , ii explicam unui coleg care ma presa sa fac cerere de inscriere in partid , ca eu m-as inscrie doar daca comunismul conform teoriei de impartire a veniturilor unei tari ,ca rasplata pentru munca mea imi va facilita dupa necesitati un ap. cu patru camere , dupa necesitati o dacia si ca proba a teoriei o singura o conducta ,”o ceva” din rafinaria respectiva , ca bun al poporului si implicit si al meu..
  Dupa revolutie eu am pastrat „teava” , Patriciu rafinaria, dar altii au vandut
  teava la fier vechi si au ruinat o mare industrie!

 40. 42 SLAVU IOAN august 18, 2013 la 12:05 pm

  Vasile,

  Păi tocmai aici este problema, la noi se confundă vestigiile cu ruinele şi imediat apar teorii abstracte şi nefireşti locului în care încă mai existăm.
  Nu ar fi o problemă dacă aceste confuzi ar fi simple erori, dar ele par a fi făcute cu intenţie, pentru a şterge din mentalul nostru adevărul istoric al obîrşie neamului nostru, calitatea noastră de a făuri, de a construii pozitiv, de a crea.
  Se pare că încă se întâmplă Casei Regale Româneşti, prin „istoria gulgutelor” injectate atât de eficient în mentalul colectiv trecut şi prezent, de comunism. 😉


 1. 1 La Mulți Ani de Sfânta Maria! | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe august 15, 2013 la 10:05 am
 2. 2 Adormirea Maicii Domnului « Motanul Incaltat Trackback pe august 15, 2013 la 9:26 pm
 3. 3 La cererea cititorilor blogului… « Motanul Incaltat Trackback pe august 16, 2013 la 7:54 pm
 4. 4 Omul sfinţeşte locul | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe august 17, 2013 la 7:48 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: