Astazi, cu ocazia Zilei Drapelului National

Astazi, marcam Ziua Drapelului National al Romaniei, ocazie oportuna sa ne intrebam ce inseamna pentru fiecare dintre noi Tricolorul, dar si ce facem in fiecare zi pentru a cinsti simbolistica aparte si mostenirea grea ce stau prinse in cele trei culori. Din pacate, tot astazi marcam o zi de doliu national, iar acelasi Tricolor va fi arborat in berna, in memoria victimelor tragicului accident care s-a petrecut in Muntenegru. Un gest cu valoare de simbol, care transmite solidaritate in fata unei tragedii absolut socante.

Drapelul national nu este o simpla bucata de panza prinsa intr-un bat. In si prin el flutura si traieste toata simtirea romaneasca, incarcata istorie a neamului nostru, zecile de lupte date sub un singur stindard pentru ca romanii sa isi castige independenta, Unirea sau libertatea de regimul comunist.

 Felul in care iti respecti drapelul national spune foarte mult, daca nu chiar totul despre o natiune. Acesta este si motivul pentru care, in 1998, alaturi de alti trei colegi din PDSR-ul de atunci, am initiat Legea prin care 26 Iunie a fost proclamata Ziua drapelului national.

Ziua de astazi este unul din momentele in care trebuie sa fim mandri ca suntem romani, sa fim constienti de sacrificiile facute de predecesorii nostri pentru a apara si impune cele trei culori ale natiei romane.

Astazi, in contextul in care tragedia si greutatile cotidiene pot lovi in fiecare moment, trebuie sa credem in simbolurile noastre nationale. Trebuie sa stim ca, indiferent de coltul lumii in care ne aflam, intotdeauna ne vom simti romani si vom trai romaneste sub Tricolor.

51 Responses to “Astazi, cu ocazia Zilei Drapelului National”


 1. 1 andrada.dumitrescu@realitatea.net iunie 26, 2013 la 10:07 am

  Sent from my BlackBerry® smartphone provided by COSMOTE

 2. 2 Mirela iunie 26, 2013 la 10:34 am

  Ne limitam doar la definitii seci, oficiale, atunci cand vorbim de tricolorul Romaniei. Poate n-ar strica sa-l insufletim un pic cu minunata lui semnificatie – LIBERTATE, DREPTATE si FRATIE.

 3. 3 Adenaida Zimnicaru iunie 26, 2013 la 10:35 am

  Pentru dumneavostra, domnule Nastase, ca tot e doliu național. http://qmagazine.ro/actual/vointa-eului-mai-presus-de-vointa-divina/

 4. 5 Radu Humor iunie 26, 2013 la 11:08 am

  Mi se pare că berna în care este coborâi astăzi tricolorul aduce mai mult a doliu naţional provocat de situaţia dezastruoasă în care se află Românla, dar mai ales o ultimă zvâcnire de mândrie naţională a unui popor ajuns slugă în ţara care nu-i mai aparţine !

  Despre ce suveranitate mai putem vorbi astăzi, când ne sunt dictate cu cinism şi impertinenţă, din afară, toate deciziile şi căile de urmat 🙄
  Din păcate nici una în favoarea noastră, ci doar pentru a grăbi sfârşitul unei naţiuni care n-a avut în frunte conducători cu dragoste de neam şi ţară, ci doar de bani şi funcţii, obţinute prin slugărnicie şi acceptare de vânzare de ţară şi cedare de suveranitate !
  Trist ce ni se întâmplă, dar oarecum meritat după lipsa de reacţie a multora dintre noi !
  Măcar de ar rămâne în bernă până la SFÂRŞIT !
  Care, se pare, că nu-i chiar aşa departe :mrgreen:

 5. 6 NICOLETTE ORGHIDAN iunie 26, 2013 la 12:35 pm

  ,,Ziua Drapelului Național” coincide iată, în acest an cu decretarea zilei de 26 iunie ca ,,Zi de doliu național”. Zi sumbră, ploioasă la propriu și la figurat, zi cu o încărcătură apăsătoare. S-a dorit probabil o zi cu deschidere spre istorie șui neam, spre trecut, având ca liant spre viitor, prezentul, dar românilor parcă nimic nu le ,,iese”: nici sărbătorile (oficiale sau religioase), nici munca (parcă se muncește-n zadar și pierdere), nici bucuria ( care în final tot spre indignare și supărare se-ndreaptă!). Avem o zi de vară cu ploi în mai toată țara și nebuloasă asupra politicii. Așadar, motiv de sărbătoarea drapelului național, cu privire și omagiere spre trecut. Acesta măcar rămâne sigur. Până n-or veni alții cu idei mai ….,,luminate” să modifice, așa, dintr-un condei, istoria, cultura unei nații.

 6. 7 Theodora iunie 26, 2013 la 12:50 pm

  Raed Arafat: În 48 de ore, ne-am adus răniţii înapoi. Din Europa, nu ştiu dacă sunt mai mult de două, trei ţări care puteau să facă asta.
  Cu exceptia unor mici nesincronizari guvernul Ponta a avut o reactie buna. O reactie excelenta as putea spune daca comparam cu felul in care au reactionat guvernele Basescu – Boc – MRU in situatii asemanatoare.
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/06/26/raed-arafat-in-48-de-ore-ne-am-adus-ranitii-inapoi-din-europa-nu-stiu-daca-sunt-mai-mult-de-doua-trei-tari-care-puteau-sa-faca-asta/

 7. 8 SLAVU IOAN iunie 26, 2013 la 1:27 pm

  Frumoasă atitudine, frumoşi oameni, muntenegrenii!
  Un normal exeplu de urmat şi o lecţie de solidaritate, frăţie, disciplnă, modestie şi curaj, pe care eu unul o primesc şi o privesc cu bucurie şi respect.
  Cinste cetăţenilor muntenegreni!

 8. 9 SLAVU IOAN iunie 26, 2013 la 1:38 pm

  La data de 26 iunie 1877, a avut loc un schimb de focuri între artileria română şi cea otomană în zona Calafat-Vidin; a căzut la datorie sergentul Nicolae Popescu, prima jertfă românească în razboiul de independenţă.

 9. 10 cristina iunie 26, 2013 la 2:05 pm

  Cele trei culori ale drapelului nostru trebuie sa le purtam si in suflet. Nu numai noi dar si politicienii. Dar din pacate, tara nu prea mai inseamna nimic pentru unii. Ceea ce se intampla azi in Ardeal, din cauza ungurilor…

 10. 11 blogideologic iunie 26, 2013 la 2:28 pm

  Nemes Elod îi ameninţă, abia camuflat, pe cetăţenii români http://ro.stiri.yahoo.com/biserica-%C3%AEmparte-steaguri-tricolore-%C3%AEn-secuime-073207072.html chiar în ţara lor. Preşedintele organizaţiei municipale a Partidului Popular Maghiar din Transilvania -filiala Sfântu Gheorghe- domnul Nemes Elod îi ameninţă pe românii care vor arbora tricolorul roşu-galben-albastru pe locuinţe : “Aştept să văd câţi dintre românii care trăiesc aici vor arbora aceste drapele.” Nemes Elod a mai avut obrăznicia să declare cum că acţiunea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei de a împărţi 350 de steaguri româneşti credincioşilor este „O provocare față de comunitatea maghiară.” Măi să fie ! Prea multă sărbătorire a lui 15 martie 1848 şi a “tribunalelor de sânge” maghiare a dezaxat complet mintea lui Nemes Elod !

 11. 12 teostanc iunie 26, 2013 la 3:03 pm

  Cel mai stimat roman este un arab, Raed Arafat.

  Pe omul acesta nu l-am auzit sa sa se planga. L-am auzit vorbind intodeauna concret, la obiect despre problemele asistentei medicale de urgenta.

  Arafat ar trebui sa se numeasca Raed Arafat SMURD.

 12. 13 teostanc iunie 26, 2013 la 3:30 pm

  La prima vedere este numai pentru elevi dar nu este asa. Multi dintre maturi, in special reporteri si ziaristi ar avea nevoie sa exerseze testele din link-ul de mai jos;

  http://teste.haios.ro/teste.php?lang=ro&id=26&sct=206

 13. 14 Theodora iunie 26, 2013 la 4:13 pm

  CCR a hotarat ca noua Lege a Referendumului prin care a fost scazut pragul de prezenta la 30% este constitutionala dar este valabila doar peste un an
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/06/26/ccr-a-hotarat-ca-noua-lege-a-referendumului-prin-care-a-fost-scazut-pragul-de-prezenta-la-30-este-constitutionala-dar-este-valabila-doar-peste-un-an/

 14. 16 Adrian B. iunie 26, 2013 la 4:32 pm

  Mecano – Hijo de la Luna

 15. 17 stanescu daniel iunie 26, 2013 la 4:49 pm

  pe timpul satisfacerii stagiului miltar,am avut onoarea de a pazi drapelul de lupta al Unitatii,iar in zi fiecare zi de luni se arbora drapelul pe platoul unitatii TRAIASCA ROMANIA

 16. 18 Radu Drimba iunie 26, 2013 la 5:01 pm

  Este intr-adevar o zi sfanta pentru Romania (cinste si onoare barbatilor de stat care au initiat-o). Dar in aceasta zi de mandrie nationala, dar si -anul acesta,2013- de tristete nationala pentru cei care au disparut intr-un tragic accident in Muntenegru, NESIMTITUL NATIONAL nu gaseste nici o vorba pentru familiile de romani indoliate ! Rusinos, guvernatore, rusinos !

 17. 19 Cris iunie 26, 2013 la 5:41 pm

  Drapelul, imnul și stema sunt simboluri. Sigur că ele reprezintă românismul și istoria.
  Pentru mine însă, a fi patriot înseamnă a fi corect, a respecta legile și normele, a nu ocoli Fiscul, a avea o calificare cerută pe piață, a munci pentru țara ta, a nu ponegri țara și poporul tău.
  Din păcate, locuitorii țării urlă și plâng pentru Naționala de fotbal a României dar nu îndeplinesc condițiile de mai sus. Cea mai mare parte…

 18. 20 Doru Coarna iunie 26, 2013 la 6:03 pm

  Mai sus cineva se plange ca romanilor nimic nu le (mai) iese… Pai DA, asta pt ca le iese prea mult altora, dar si ca, fata de efortul depus de romani, sa fim cinstiti dar stam nemaipomenit de bine! Inca! Si asta deoarece Romania este inca bogata si romanii inca isi permit sa traiasca din povesti si minciunele vanturate de catre toti nechematii pe aici si simbriasii lor. Parteneri vreau sa zic…

  Dar sa fim realisti, nu exista fericire totala! O zi are ceva frumos si nobil, Ziua Drapelului, dar si ceva sinistru, doliul national pt victimele accidentului din Muntenegru…

  Altceva insa ma deranjeaza pe mine, anume ca au plecat la mare in Croatia! Marea noastra nu le ajungea? Nu de alta, dar pana la Constanta noastra nu sunt nici viaducte si nici prapastii… In doua-trei ore esti pe plaja cu berea sub sezlong si privirea focalizata (difuz!) pe topless-ele autohtone, nu-i destul? Stiu, are si Adriatica o frumusete aparte, dar nu merita nici efortul si nici cheltuiala. Acum aflam ca nici riscul.

  Inteleg sa bati Grecia si Italia, mai afli ceva istorie, ca sa zic asa, sau Riviera daca esti conectat la high-life in vreun fel! Macar cu dorinta… La Nisa in sezon, un sezlong pe patru ore te costa cat o masa de doua persoane de pranz, la Mamaia… Si marea nu miroase a mare, a sare, a iod! Oricum, nu-i nisip, te zdrelesti pe pietre iar fix in mijlocul plajei ghiciti ce anume se varsa in Mediterana? Zoaiele Nisei! Un adevarat parau de dejectii, e drept ca tratate, dar tot miroase a… mai ales in zilele caniculare! Este drept ca sus, vizavi de promenada engleza, sunt palmieri, iar la cotul dinspre port, chiar si o cascada micuta…

  Sau alta mare-mare smecherie! Daca va uitati la temperaturi pe net, veti afla surprinsi ca e canicula doar in Romania! Da, din Turcia pana in Spania toti meterologii mint cu nerusinare, la ei nu-i mai cald de 24-27 de grade… Cand ajungi acolo insa bineinteles ca turbezi, defapt turbezi si pana sa ajungi acolo, inca de pe drum, dar ti-au luat deja malaiul…

  Este insa curat! Si au servicii bune si corecte! Asta asa-i, daca esti dispus sa le platesti tu corectitudinea si curatenia… daca o iei pe aleea din dos te crucesti insa, si asta pe tot litoralul mediteranean… Cel putin la noi si temperatura este spusa cinstit, si jegul este la indemana, nu-i nevoie sa-l cauti… in euro!

  Mereu ma amuz cu o amintire din Italia: prin sud, la Sorrento, veneam intr-o seara dinspre hotel spre Marina si vad peste drum o minunatie de care nu stiam, un superb altar cu frontispiciu, de un alb imaculat, lapte, vis, nu alta! Ziua refac drumul ca sa intru, dar… disparuse! Intrigat revin seara, era acolo dar inchisa! OK, numar pasii pana la hotel seara, obosit caci fusesem pe la Vezuviu, iar barul hotelului deschidea fix la 20, adica ma grabeam… Apropo, avea etajele in jos, eu locuiam la -6, adica miroseam marea si probabil puteam plonja de la geam, lejer si sumar… De revenit, ma gandeam ca trebuia sa fortez intr-un fel trecerea prin hol, cam anapoda chiar si pt unul care urma sa plece si sa nu mai revina… Ma duc dimineata numarand pasii si o gasesc: era o fatada, nimic in spate, dar era VARUITA recent in cel mai pur alb imaginabil si-i pusesera din doi boscheti, doua reflectoare laptoase… Visul era compus din var si lumina… si functiona doar noaptea…

  Normal ca la noi lipsesc asemenea smecherii, ai nostri lasa sa treaca sezonul pana vopsesc, probabil amenzile sunt mai mici decat costa vopseaua… De fapt amenzile lipsesc, e un adevarat patriotism local pe litoral, da-i in ma-sa p-aia de la Bucuresti, noi aici sa ne facem treburile, adica banul… daca nu le place, exista rapele Muntenegrului…

  Firma fara licenta? Sofer stahanovist? Disperare materiala? De fapt, toate astea mai mult costa… si cat a costat apoi recuperarea, avioane, personal… a naibii capra raioasa!… o stiu si eu prea bine, recunosc… dupa 50, am invatat insa sa O recunosc, si sa ma feresc…

  P evremea cand inca ma mai excursionam prin Europa, aproape de fiecare data ma gandesc acum, am avut probleme cu autocarele, usoare accidente, scapari la mustata din accidente tragice, gratie inspiratiei soferului, spun inspiratie pt am permis de cand ma stiu, cunosc diferenta dintre calcul si inspiratie, defectiuni, ninsori, arsite, soferi care nu opresc la fiecare doua ore, altii care tin toaletele autocarului inchise cu cheia ca sa nu curete ei, probabil ar fi trebuit ca eu, tembelisme d-astea…

  Eu sincer cred ca ar trebui pusi securistii de pe litoral sa-si zugraveasca si sa-si igienizeze inainte de sezon hotelurile, sub amenintarea confiscarii acestora in interes public, si atat ar ajunge!

 19. 21 blogideologic iunie 26, 2013 la 6:40 pm

  O prioritate legislativă absolută o constituie securizarea juridică a creării de germeni de întreprindere în România. Există un număr de entuziaşti competenţi (geeks) în România care se pot lansa chiar acum în crearea de germeni de întreprindere/startups prin metoda chemată pe englezeşte “iterate and pivot”. Dar nu-i suficient atât. Este nevoie şi de financiarizarea acestui startup. Problema nu-i aceea că n-ar exista bani. Şi eu chiar nu vorbesc aici despre “bani de la stat”, nici bani furnizaţi prin “programe guvernamentale pentru crearea de I.M.M.-uri”, ori despre bani din “fonduri europene” (pe ăştia oricum îi ia Dan Voiculescu :-)). Vorbesc despre bani furnizaţi prin croudfunding-finanţarea participativă, ori bani de la investitori providenţiali (venture capitalists). Dacă un geek român care vrea să se transforme în antreprenor ar face aşa ceva, imediat ar sări pe capul său o serie de instituţii ale statului (să zicem ANAF, DIICOT, DNA) care l-ar acuza de spălare de bani. Din cauza aceasta insist că este o prioritate legislativă absolută securizarea juridică a creării de germeni de întreprindere în România. Prin securizarea juridică, participarea la crearea unui start-up este bine răsplătită. Salariaţii primesc în loc de bani acţiuni de tipul private-equity la valoarea face-value care-i înscrisă de creatorul de start-up pe fiecare asemenea titlu financiar privat. Să zicem că această valoare face-value este de 100 000 euro, şi salariatul din start-up acceptă această hârtie ca plată pentru salariul său pe un an la acest germen de întreprindere. Fireşte, totul printr-un contract semnat. Dacă germenul de întreprindere are 5 asemenea salariaţi, atunci după 1 an respectivul start-up valorează o jumătate de milion de euro. După 3 ani, poate valora 1,5 milioane de euro. Însă după 3 ani, creatorul de start-up îl poate vinde celui care oferă mai mult. Fie prin croudfunding, fie prin investitori providenţiali, el obţine pentru start-up să zicem 5 milioane euro. Statul încasează 15 % din această vânzare de întreprindere, iar investitorul providenţial se alege cu o întreprindere de 5 milioane euro în portofoliu. Toată lumea este mulţumită (exceptând şefii de la ANAF, DIICOT, DNA). Dar totul trebuie să fie bine securizat juridic. Atenţie!, eu nu am propus o schemă de spălare de bani (deşi admit că un malonest o poate folosi şi pentru aşa ceva).

 20. 22 Luminita Arhire iunie 26, 2013 la 8:11 pm

  Nu cred in coincidente .
  Nu cred ca niste pasionati de ascensiuni montane , dotati cu franghii si avand printre ei un medic , s-au aflat intamplator in plin teatru al unei tragedii cu protagonisti care aveau o cumplita nevoie de medic si de franghii .
  Nu cred ca o fetita poate sa cada de la etaj , ca un fir de papadie , pe necajitul spatiu verde din fata blocului fara sa pateasca nimic , numai pentru ca un arbore a intins bratele catre ea si i-a incetinit caderea .
  Nu cred ca doar intamplarea a facut ca un glont potential ucigas sa treaca la numai cativa milimetri de carotida unui om pe care nu l-am judecat nici o clipa pentru gestul sinucigas ci m-am straduit doar sa-l inteleg .
  Nu cred ca exista destin implacabil – cred mai degraba intr-un destin ca un crochiu , oricand gata sa fie imbunatatit . Cred in oportunitati , posibilitati si semne ; cred in clipa de iluminare care te face sa citesti semnul pe langa care ieri ai fi trecut cu nepasare , asa cum cred ca poti citi de multe ori un poem ,ca pe o suscesiune de cuvinte , fara sa-l intelegi , pana cand intr-o seara il descoperi in intreaga lui splendoare …

 21. 23 blogideologic iunie 26, 2013 la 8:16 pm

  Ideologia primară nu este un mit precum Chivotul Legii. Considerăm însă că Ideologia primară ne-a furnizat, nouă, românilor, conceptul logocentric pe baza căruia ne-am construit statul-naţiune.

 22. 24 Poligraf iunie 26, 2013 la 8:16 pm

  Adevarul e ca am reusit sa ne aducem oamenii acasa doar din motive de patriotism, nu vad alt motiv.

 23. 25 adrian iunie 26, 2013 la 8:28 pm

  cred ca pe fiecare an ce trece, simt din ce in ce mai putin puterea sau simbolistica unui drapel.

 24. 26 Fragmentarium Politic iunie 26, 2013 la 9:17 pm

  Un erou al democratiei?

  Cazul Edward Snowden continua sa faca in mod alert agenda mass-media internationale. Magnitudinea dezvaluirilor fostului agent NSA despre programul de supraveghere electronica din SUA va mai reverbera, probabil, o buna bucata de timp, nefiind exclus sa fie primul si cel mai mare cutremur din lumea serviciilor secrete americane, de dupa incheierea razboiului rece. Pe buna dreptate, opinia publica si autoritatile din lumea intreaga sunt ingrijorate de colectarea de date personale si interceptarea comunicatiilor online privind cetatenii din SUA si din afara lor, de in mainile cui ar putea cadea aceste informatii, de scopurile in care ar putea fi folosite, de cum urmarirea neintrerupta ar afecta vieti si interese private.

  Semnale au mai fost, pe aceasta tema, inclusiv despre ascultarea discutiilor din unele parlamente, din afara tarilor lor, dar niciodata nu au avut o asemenea amploare si nu au primit o confirmare dintr-o asemenea sursa interna, de origine. Ceva este putred, dar, de aceasta data, nu in Danemarca! O intrebare nelinistitoare, care a mai fost pusa si in trecut, dar de fiecare data respinsa, ca fiind fara obiect, ar fi la ce ar folosi o supraveghere globala, daca nu pentru servirea unei agende globale ascunse, a unui scop unipolar? Si o alta, la fel de neocolit, se poate stabili o relatie intre supravegherea intimidanta a populatiei si lipsa ei de reactie protestatara, intr-o anumita parte a Occidentului, in cea mai mare parte a sa, dupa modelul celor din Vestul si Estul Europei, la restrangerea drepturilor civile sau la efectele crizei, care cel mai cumplit a lovit in epicentru, la ea acasa?

  Dincolo de orice agitprop, unei constiinte lucide, cum ar putea fi si cea a lui Snowden, nu are cum sa-i scape urzeala politica, inclusiv sub forma lanturilor digitale, care pot fereca la fel de bine precum cele de otel, dar care, in plus, raman nevazute, putand tine democratia ca intr-o camasa de forta. La fel de nebuloasa este si problema violentei civile, o alta sursa de nesiguranta pentru cetatean, a armelor care terorizeaza populatia, o noua sclavie, care aminteste, in mod paradoxal, de cea adusa de stapani in colonii sau pe proprietatile lor private. Nebulozitatea si paradoxul constau in faptul ca in loc ca supravegherea si urmarirea electronice sa duca violenta civila, daca nu catre zero, cel putin catre un trend descrescator sau o cota cat mai mica, sa „previna” si sa „salveze” vieti, cum sustin oficialii, lucrurile stau exact pe dos, violenta civila escaladeaza, luand in stapanire campusuri, piete, supermarketuri, strazi, cartiere, orase si chiar state.

  Din interpretarile date motivatiilor si dezvaluirilor lui Edward Snowden, care au trecut prin toate culorile curcubeului, doua merita a fi retinute, cele in alb si negru, respectiv ca ar fi o operatiune de inselare a opiniei publice, ca parte dintr-un plan mai larg de manipulare (ceea ce ar mari o lista si asa destul de lunga) sau ca autorul ar fi un erou al democratiei, care atrage atentia asupra unor imense abuzuri de putere, discretionare si incontrolabile, a unor incalcari ale drepturilor civile si ale omului, la adapostul unei etichete sau perceptii caduce, de „campioana a democratiei”.

  Ambele variante sunt la fel de greu de probat, de aceea principiile prezumptiei de nevinovatie, statului de drept si democratiei sunt singurele de urmat, mai ales cand este vorba de declaratii politice, asa cum par a fi cele ale lui Snowden, pentru ca informational dezvaluirile in cauza se apropie foarte mult de ceea ce numim un „secret al lui Polichinelle”. Niciun stat nu trebuie sa se transforme in politie politica a altui stat si nici sa accepte asa ceva in viata internationala.

  Deocamdata, semnalele care vin dinspre SUA par sa mizeze pe extradare sau expulzare, desi nu sunt nici acorduri bilaterale si nici motive pe zona de tranzit, ar fi o nota proasta, daca li s-ar da curs. O nuanta, care ar putea rezuma o intentie, vine dinspre Julian Assange/WikiLeaks, un alt scandal, geaman parca cu Snowden/Prism, care insinueaza ca rusii s-ar putea sa ramana cu toata povestea pe cap, din cauza anularii pasaportului american, ceea ce ar insemna joc impus, cu o legare psihologica de un eveniment creat, care nu este al lor si de care nu au nevoie. Presupunerea planificatorilor, daca exista, ca beneficiile asteptate vor fi mai mari decat costurile expunerii, care, eventual, ar putea veni dintr-o alta etapa, deci din cronicizare, mi se pare puerila, intregul scandal nu este bilateral, ci extins la scara globala sau cvasi-globala.

  Daca vocea lui Edward Snowden este a constiintei, atunci acesta nu poate fi decat un erou al democratiei. Cei care au crezut ca in capitalismul neoliberalist, al statului plutocrat, asa cum l-am cunoscut si noi dupa 1989, nu se pot intampla defectari majore, care sa puna in lumina criza de sistem, au acum ocazia sa accepte ca s-au inselat. Nu stiu daca Snowden va scrie vreo carte despre orizonturile instelat-dungate, stiu insa ca din punct de vedere politic nici nu prea are importanta daca este erou sau tradator, criza si alienarerea sunt reale si profunde, de necontestat, mai important este mesajul unit si clocotitor, indiferent ca l-a cauzat sau ocazionat, in favoarea apararii democratiei, a drepturilor civile si ale omului, impotriva injosirii umane.

 25. 27 alfawolfpack iunie 26, 2013 la 10:02 pm

  Domnule profesor, asa cum se cuvine, voi incepe prin a sublinia faptul ca aceasta zi in care ar trebui sa sarbatorim Drapelul Romaniei este marcata de o tragedie care ar trebui sa ne puna un mare semn de intrebare. Din pacate, o multime de cetateni romani, au pierdut acel simtamant care insemna candva patrotism si mandrie de tara. Nu sunt de parere, dupa cum au sustinut unii cititori ai dvs, cu tot respectul, ca Tricolorul ar trebui sa ramana coborat in berna, marcand saracia, suferinta si celelalte neajunsuri ale poporului roman. Nu acesta este motivul si speranta cu care eu m-am intors in tara mea, dupa o lunga perioada de aproape 7 ani printre straini, incercand sa imi fac un rost in viata. Spre marea mea uimire, respectiv a celorlalti care ma cunosc, am lasat „bunastarea” Occidentului pentru aceasta tara, saraca si mizerabila cum ar descrie-o unii. Inteleg ca neincrederea si amaraciunea ne-au prins in mreje, dar lasati-ne pe noi, dragi compatrioti, noi, tinerii, sa fim urmatorul pas spre ceva mai bun; cu toate compromisurile de rigoare, obstacole, frustrari si probabil numarul infirm care mai are dorinta sa faca ceva, nu doar sa spuna. Pentru mine Romania e acasa si Tricolorul reprezinta acea bucata de fericire care stiu ca, in zile si nopti grele, imi va tine de cald sufletului. Cred ca este timpul sa ne concentram spre partile bune, alea putine, caci sunt asa, si sa uitam odata ca nu neajunsurile, ideile preconcepute si lipsa sperantei ne eticheteaza ca oameni,popor sau natiune. Cred ca toata tragedia asta care marcheaza ziua Tricolorului, nu a fost in zadar. Cred ca este o palma care are ca scop trezirea romanilor, inaltarea adevaratelor valori ( asa cum ne-au demonstrat vecinii nostri muntenegreni ) ca OMENIA, SOLIDARITATEA si tot ceea ce inseamna sa fii unit pentru VIATA. Chiar si acolo unde moartea domneste, din pacate. Dragi romani, nu uitati ca voi trebuie sa fiti prima schimbare pe care vreti sa o vedeti la restul lumii. Asta daca va doriti indeajuns de tare si refuz sa cred ca ati ajuns sa va complaceti in propria voastra frustrare. Dati-mi un motiv sau cel putin mentineti-l, ca sa nu regret ca m-am intors printre voi, in tara mea, a noastra, ca sa fac ceva bun. Si asa cum zicea marele Titulescu, „Sentimentul national este acela care asigura existenta popoarelor”, nu-i asa, domnule profesor Nastase?Cred ca este timpul sa existam. Cu sentiment national, cu omenie, cu incredere in noi, cu corectitudine, cu cultura, cu zambet chiar si printre lacrimi si cu ardoarea de a nu dezamagi din nou. Nu pe altii, pe noi insine. Cu respect, Smaranda Zabara ( prezenta la conferinta din 18.06.13 – Casa Titulescu )

 26. 28 Adrian B. iunie 26, 2013 la 10:34 pm

  E frumos cu drapelul , cu patriotismul , cu romanismul , etc . !

  Din pacate , azi , Romania este o colonie de mana a 2-a , condusa de niste agenti de mana a 2-a care aresteaza pe cine vor ei si vand tara asta ” la bucata ” !

  Descrierea aceasta apartine d-lui Vadim Tudor si sunt 100% de acord cu ea !

 27. 29 Adrian B. iunie 26, 2013 la 10:44 pm

  @ Radu Drimba

  Ce compasiune sa aiba Bashinescu ? Ai auzit de vreun tatar milos ? Asiaticii sunt recunoscuti pentru cruzimea lor , pentru lipsa de caracter …

 28. 30 SLAVU IOAN iunie 26, 2013 la 11:34 pm

  Un film documentar istoric, care ar trebui văzut de toţi românii. Filmul se numeşte „A fost odată în Transilvania” http://vimeo.com/16275866

 29. 31 ZeV iunie 27, 2013 la 6:32 am

  Reiau cu completari:
  Curtea Constitutionala a decis intr-un mod foarte ciudat ca aplicarea noii legi a referendumului se poate face abia dupa un an (sic!).
  L-am auzit pe domnul Antonescu vorbind pe un post de televiziune, cu o voce gatuita de frustrare, ca se gandeste sa decaleze votul pe revizuirea Constitutiei, la momentul prezidentialelor din 2014. Absolut o ,,mutare” gresita.
  Ce pot sa spun ? Daca domnul Antonescu ar fi un barbat adevarat, ar proceda in stilul lui Basescu, adica, ar spune:
  ,,Foarte bine, ce decide CC este problema domniilor lor, noi, cei alesi in decembrie 2012 avem o agenda, pe care o vom supune verificarii populatiei.
  la termenul stabilit, pentru ca avem incredere in dorinta de schimbare ce-i anima pe cetateni, adica, in toamna acestui an, indiferent pe ce lege a referendumului, inclusiv, pe cea in vigoare la acest moment. In fond, asa s-a adoptat si actuala Constitutie si poate ca este mai bine ca o lege atat de importanta sa fie validata si insusita de o majoritate a cetatenilor cu drept de vot prezenta la urne. Daca ne temem ca cetatenii nu vor iesi la referendum, inseamna ca de fapt ne indoim de noi insine.”
  Asta as spune eu, pentru ca joc sah si pocker. In fond, nu asa trebuie sa se comporte un barbat, jucand, uneori, totul pe o carte ?
  Balanganind-o si dand din colt in colt, cautant ,,mutari” de evitare / tergiversare si nu de confruntare face to face in timp real , liderii USL vor deveni tot mai slabi si neputinciosi in ochii cetatenilor.
  De cand le spun eu ca n-au consilieri capabili ? Dar oare, alti consilieri ar putea sa faca din … bici ? 😉
  ps
  Dupa parerea mea, este mai probabila validarea revizuirii Constitutiei pe actuala lege, ACUM, decat la calendele grecesti din 2014, chiar daca pragul scade la 30%.

 30. 32 ZeV iunie 27, 2013 la 6:37 am

  Domnul Zgonea, cel care a intrebat pe toata lumea ca un scolar nesigur pe el cum sa arate legea statutului parlamentarului dar facand, pana la urma, r …praf si implicit facand parlamentul de rasul curcilor, se plange ca deputatii vor ramane fara bani.
  Acest domn ori este un ins cu un retard cerebral avansat irecuperabil, ori este agentul lui Basescu.
  Tot ce fac si spun acesti domni este atat de jenant, incat, parca iti insurubeaza in minte si repetitiv precum picatura chinezeasca: ,,parlament unicameral cu 150 de parlamentari.” 😉
  Degeaba unii dintre noi le-au/le-am tot spus:
  ,,o majoritate este mai mult o povara, daca nu stiti sa o gestionati si daca nu puteti/stiti/vreti sa va duceti agenda de reforma pana la capat, cu fermitate, indarjire, unitate si coerenţă”.

 31. 33 Marian Nicolae iunie 27, 2013 la 7:27 am

  Buna dimineata domnule profesor,

  Citind articolul de pe site-ul Vocea Rusiei, intitulat
  “Europa va utiliza tehnologiile nucleare ruseşti” m-am intrebat oare de ce atat de civilizata Europa nu dispune de propriile tehnologii nucleare fiind nevoita sa imprumute tehnologiile nucleare rusesti…….

  Sa fie oare din cauza dezvoltarii valorilor europene atat de dragi europenilor, ca n-au putut sa dezvolte propriile tehnologii nucleare …???

  http://romanian.ruvr.ru/2013_06_26/Europa-va-continua-sa-utilizeze-tehnologiile-nucleare-ruseSti/

 32. 34 Vasile, iunie 27, 2013 la 7:43 am

  Luminita,

  Chestia cu destinul este prea complicata si nepotrivita pentru a discuta sau filozofa credibil !

  Hai sa-ti exemplific , destinul unei mame!
  Tiganul ajunge imparat si isi omoara mama , zice proverbul ,deci destinul mamei este legat de ascensiunea propriului fiu!

  Un tip asccede meituos sau nu in societate si la 45 de ani divorteaza isi lasa consoarta cu doi copii si se insoara cu secretara care are varsta propriilor lui copii.

  Domnul Nastase a intrat in politica si s-a „destinat” acesteia s-a intalnit cu Basescu si destinul era cit pe ce sa-i fie fatal.

  Nebuloasa scrisa spun unii sau nescria spun altii, destinul este prea mult prea complex si total in necunoscut pentru a fi definit printro piatra filozofica atat de incerta muritoriitorilor de rand !

 33. 35 ion adrian iunie 27, 2013 la 7:51 am

  Ref la Decizia CCR de ieri:

  Cred ca solutia din punct de vedere constitutional este corecta chiar daca din punct de vedere moral si politic pentru tara noastra nu este o actiune corecta, iar in ceea ce priveste demiterea presedintelui si numai pentru aceasta o solutie de simetrie cu primul tur (ca nici demiterea nu are doua tururi) adica care decurge din prevederea alegerii cu jumate plus unul din electorii Romaniei nu este corecta dar probabil ca asta este o prevedere speciala constitutionala

  Adica in Romania referendumurile ar fi bine sa aiba asigurat un cvorum mai ridicat. Oricum referendumul nu este adjudecat fara ca cel putin un sfert din populatia cu drept de vot sa voteze DA (sau NU) adica ca si pana acum caci la un cvorum de 50% o majoritate de jumate este tocmai 25%

 34. 36 ZeV iunie 27, 2013 la 9:51 am

  Doru Coarna 6:03 pm
  EXCEPTIONAL, prietene !
  In sfarsit, cineva confirma, cu detalii semnificative, cum sta treaba cu poleiala de circ capitalist a occidentului sud si nord vestic in ceea ce priveste oferta de turism, dar nu numai.
  Eu insumi am fost in Corfu-Grecia, stimulat de turistii romani ipocriti incapabili sa recunoasca ca au luat o mare teapa….pietre pe plaja si in apa, apa super-sarata care iti produce usturime in ochi, nas si gura, costuri exorbitante la fiecare pas si/sau respiratie, hotel declarat de 4 stele cu confort de doua, etc.
  Practic, vestul a devenit un fel de super-hot de buzunare in care doar vip-urile, oligarhii si fitosii conteaza. Restul, dupa ce decarteaza un purcoi de bani la intrarea muzeului, sunt biciuiti la gramada sa faca loc urmatorului grup turistic dornic sa pozeze pietre si picture celebre expuse sub forma de copii, originalele fiind bine pazite si inaccesibile.
  La urma, te multumesti cu o poza facuta pe furis cu care sa te lauzi prietenilor si vecinilor.
  Ma uitam la Realitatea TV, unde o fâţă care îşi arunca zulufii peste cap, ne spunea că dacă în România s-ar petrece un dezastru similar celui din Muntenegru, noi n-am putea reacţiona neavând nimic.
  Mimoza uită că în aceste zile, o ţară ca România, a realizat într-un timp record un desant logistico-medical de care puţine ţări europene ar fi capabile. De fapt, una este realitatea Romaniei si cu totul alta este ,,realitatea”.
  Toti acesti denigratori de tara, isi varsa mucii la ore de maxima audienta, dar n-ar pleca din Romania, sa-i pici cu ceara…,,dincolo”, probabil, ar trebui sa debaraseze mesele turistilor…romani.
  😉

 35. 37 Marcus iunie 27, 2013 la 10:33 am

  Basescule, Tu Chiar Nu Stii, Ce Jigodie Poti Fi!

  Nu sunt eu in masura si nici macar nu mi-am propus sa-mi dau cu presupusu’ asupra oportunitatii cu care Guvernul Romaniei a luat decizia sa declare ziua de ieri, Zi de Doliu National, in memoria victimelor cumplitului accident rutier din Muntenegru.
  Ca opinie personala pot totusi sa afirm ca, cel putin acest Guvern a aratat ca-i pasa de cetatenii sai obisnuiti, in timp ce in decursul timpului alte guvernari n-au dat doi bani, spre exemplu, cand saptesprezece (daca imi aduc bine aminte) tineri militari romani cadeau victime colective ale unui alt cumplit accident, in timpul unei misiuni de antrenament, pe un aeroport dobrogean intr-un avion prabusit si cuprins de flacari.
  Cert este ca ieri a fost Zi de Doliu National si oricat de nesimtit ar fi cineva, tot in opinia mea, ar fi imposibil sa nu rezoneze cat de cat la o asemenea drama umana.
  Dar asta este valabil pentru oameni normali, cu bun simt si credinta in suflete, cu oarece inclinare catre suferinta celui de aproape caruia in asemenea momente un sentiment de compasiune transmis de semeni de ai sai nu poate sa faca altceva decat sa-i mai aline din suferinta produsa prin trecerea brutala in nefiinta a celor dragi lui.
  Nu este valabil insa si pentru bestia de Basescu, presedintele tuturor romanilor, care a mai dovedit inca o data, cu toate ca ne-am saturat pana in varful unghiilor de la picioare de asemenea manifestari, cat de mic si de ticalos poate fi si cum foloseste el orice ocazie indiferent de tragismul ei, sau de modul in care aceasta ii afecteaza sufleteste pe locuitorii acestor meleaguri, pentru a arata el dusmanilor sai politici cine este sefu’ si cine este indrituit sa dea tonu’ la Doliu National in aceasta tara.
  Pentru ca despre asta a fost vorba!
  Lasand la o parte faptul ca Tricolorul Romanesc chiar de Ziua lui s-a intamplat ca, printr-o decizie guvernamentala, sa fie coborat in berna, motiv, in cel mai fericit caz, de a nu spune nimic, manifestandu-ti prin tacere compasiunea fata de victime si nicidecum de a adresa urari de viata lunga si la multi ani romanilor, si avand in vedere doar dorinta parsiv-ticaloasa a unui om de nimic de a plati polite vindicative celor care nu l-au consultat probabil atunci cand au decis acest lucru, si tot iti vine sa scuipi la modul propriu o astfel de secatura si cazatura umana si sa te rogi la Dumnezeu deoarece, datorita coabitarii, pe Pamant nu prea au mai ramas multe de facut in privinta acestei jigodii, s-o ia si s-o trimita la dracu’ exact unde acest suflet ratacit isi va gasi in sfarsit linistea, lasand in acelasi timp un popor sa respire usurat.

 36. 38 Vasile, iunie 27, 2013 la 10:42 am

  Zev,
  Hai sa nu ne dam cocosi si nici pisici care nu ajung la branza.

  Tipa de la Realitatea in dorinta de hiperbolizare a ajutorului spontan dat in sange de muntenegreni a spus , probabil ea se referea la populatia acestui stat ca nu sunt nici cit un cartier al Bucurestiului!

  Dumneata de cealalta parte spui niste nazbatii identice dar pe format patriotard romanesc, pai cite accidente adevarate grozavii au fost in Romania si romanii , altii decit colegii si rudele au facut coada la donat sange?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  De partea cealalta aplauzi nazbatiile domnului Coarna, si eu am fost si in alte locuri pe care altii doar le viseaza , sunt roman sunt constantean get beget si imi pare rau sa spun ca cel mai anti-litoral vazut si batut cu talpa goala este cel romanesc.

  Incepind cu Antalia , Grecia Creta ,insulele grecesti Hydra, Corfu si pina in Vietnam , Thailanda sau Indonezia daca vrei in afara de respectul pe care turistul il primeste prin calitatea serviciilor (mai putin Grecia , Italia, Fanta si alti europeni „de clasa” exceptie Spania ,poti inota in apa de cristal impreuna cu pestii si la noi impreuna cu gunoaie , rahati,alge putrede..si chiar avortoni!

  S-a facut ce s-a facut si idilica zona Vama Veche sa devina o amintire a unor generatii inca in viata, plaja Mamaia si Corbu se afla in vecinatatea unor emanatii ascuse semi filtrate ale rafinariei de la Midia , ca turist german daca vrei dumneata sau din alta parte ar da litoralul si plajile de sute de km ale turcilor de un petec de plaja de la Mamaia.

  Ce litoral au vecinii nostri bulgari, si ce parte minunata , „italiana” au rupt strainii din Romania!

  Din pacate asa-i romanul si fudul si cu ..barna-n ochi!

  Zev ca sa-tuicunosti tara cu adevarat mai plimba-te!

 37. 39 SLAVU IOAN iunie 27, 2013 la 11:36 am

  Tot pe data de 26.06.2013, prin articolul său „De ce s-a intalnit cancelarul german Angela Merkel cu premierul Victor Ponta!” senatorul PNL Petru Ehegartner, vine cu argumente serioase în susţinerea teoriei prin care F.D.G.R.(Federaţia Democratică Germană din România) intră ilegal şi nelegitim în posesia propietăţilor G.E.G (Grupul Etnic German, grup de sorginte hitlerist), estimate la o valoare de 18 miliarde de euro, confiscate legal şi legitim de statul român în anul 1944 prin Convenţia cu Aliaţii la care România prin M.S. Regele Mihai I al României era parte semnatară.
  Aici aveţi articolul senatorului PNL. http://www.corectnews.com/politics/de-ce-s-intalnit-cancelarul-german-angela-merkel-cu-premierul-victor-ponta

 38. 40 Theodora iunie 27, 2013 la 12:00 pm

  Guvernul Ponta nu putea continua politica de dispret si dezinteres dusa de guvernele Basescu – Boc – MRU, fata de cetatenii Romaniei aflati in stare critica in alte tari.
  Singura problema daca se poate spune asa, este ca, prin acesta decizie, Guvernul Ponta a ridicat “stacheta” foarte sus. Si de acum in colo va trebui respecte acesta stacheta.
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/06/27/decizia-guvernului-ponta-de-a-decreta-doliu-national-a-fost-o-decizie-corecta/

 39. 41 SLAVU IOAN iunie 27, 2013 la 12:01 pm

  La data de 27 Iunie 1913, România declara război Bulgariei, intrând în al doilea război balcanic, alaturi de Grecia, Serbia, Muntenegru si Turcia

 40. 42 sep iunie 27, 2013 la 12:22 pm

  Este o onoare ca cetatean sa purtam tricouri cu tricolorul nostru la toate manifestarile publice si cele sportive (inclusiv la meciurile de footbal, asa cum o fac si nemtii – ei stau bine cu reclama si putem lua modelul!!!!)

 41. 43 dlnimeni iunie 27, 2013 la 12:24 pm

  Dl Basescu a cerut romanilor sa cinsteasca drapelul: probabil ca dumnealui l-a cinstit, ieri, din belsug, cu whisky (cu 4 cuburi de gheata, trebuie ca e vorba de un whisky de proasta calitate), eu voi incerca sa il cinstesc astazi, ca omul mai sarac, cu un sprit de vara cu mult sifon. Ati scris foarte frumos despre ziua drapelului, o minunata initiativa care ii permita astazi presedintelui inca un discurs, incit cred ca presedintele se va simti imboldit sa va decoreze. Si cred ca i-ar face o mare placere sa va inmineze decoratia personal, in foaierul de la Jilava.

 42. 44 Adrian B. iunie 27, 2013 la 2:26 pm

  @ Zev

  Atata ai inteles dumneata din Corfu ? O plaja cu pietre si un hotel trist , asa ca dumneata ? Vai steaua dumitale !!!

  Banuiesc ca ati stat in camera , ati baut bere la PET si ati jucat babaroase !!! Sigur nu ati auzi de ” 15 hidden beaches from Corfu ” : Rovinia , Limni , Liapades , …

  Am sa va arat mai jos cam ce-ati pierdut …

  http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=567187 Fabulos !!!

  http://www.cycladia.com/best-beaches-greece/corfu/?res_perpage=30

 43. 45 Vasile, iunie 27, 2013 la 3:00 pm

  Ce probleme aveti va rog cu acest mesaj??\
  Vasile,
  iunie 27, 2013 la 10:42 am
  Zev,
  Hai sa nu ne dam cocosi si nici pisici care nu ajung la branza.

  Tipa de la Realitatea in dorinta de hiperbolizare a ajutorului spontan dat in sange de muntenegreni a spus , probabil ea se referea la populatia acestui stat ca nu sunt nici cit un cartier al Bucurestiului!

  Dumneata de cealalta parte spui niste nazbatii identice dar pe format patriotard romanesc, pai cite accidente adevarate grozavii au fost in Romania si romanii , altii decit colegii si rudele au facut coada la donat sange?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  De partea cealalta aplauzi nazbatiile domnului Coarna, si eu am fost si in alte locuri pe care altii doar le viseaza , sunt roman sunt constantean get beget si imi pare rau sa spun ca cel mai anti-litoral vazut si batut cu talpa goala este cel romanesc.

  Incepind cu Antalia , Grecia Creta ,insulele grecesti Hydra, Corfu si pina in Vietnam , Thailanda sau Indonezia daca vrei in afara de respectul pe care turistul il primeste prin calitatea serviciilor (mai putin Grecia , Italia, Fanta si alti europeni “de clasa” exceptie Spania ,poti inota in apa de cristal impreuna cu pestii si la noi impreuna cu gunoaie , rahati,alge putrede..si chiar avortoni!

  S-a facut ce s-a facut si idilica zona Vama Veche sa devina o amintire a unor generatii inca in viata, plaja Mamaia si Corbu se afla in vecinatatea unor emanatii ascuse semi filtrate ale rafinariei de la Midia , ca turist german daca vrei dumneata sau din alta parte ar da litoralul si plajile de sute de km ale turcilor de un petec de plaja de la Mamaia.

  Ce litoral au vecinii nostri bulgari, si ce parte minunata , “italiana” au rupt strainii din Romania!

  Din pacate asa-i romanul si fudul si cu ..barna-n ochi!

  Zev ca sa-ti cunosti tara cu adevarat mai plimba-te!

  Comentariul tău e în așteptare.

 44. 47 ZeV iunie 27, 2013 la 7:49 pm

  Vasile
  Trimitandu-ma la mama dracului prin Vietnam, Thailanda, sau Indonezia, pentru a inota alaturi de pesti de vis, nu faceti altceva decat sa ma determinati odata in plus sa realizez cat de minunat este goful francezului de la Costinesti, o oaza in care inca te poti simti liber putand renunta la corsetul jenant numit costum de baie si unde apa este suficient de curata si optim de sarata astfel incat sa poti face incursiuni subacvatice cu ochii deschisi.
  Este minunat, domnule Vasile, va invit in august sa va bucurati de soare, apa , nisip, scoici, vant, valuri, pescarusi, o rosie proaspata si o piersica mancate la pranz cu o felie de paine prajita si…..nu e suficient, stimate coleg ? Eu spun ca da. Va veti simti dvs insiva un peste integrat peisajului. Desigur, un peste adevarat, nu ala la care va ganditi chiar in acest moment…
  😉

 45. 48 ZeV iunie 27, 2013 la 8:00 pm

  Adrian B.
  Dumneata crezi ca poti sta in Corfu fara sa faci excursii ? Poti, desigur, dar risti sa o iei razna.
  😉
  Am vazut, prietene, Paxos si Antipaxos, Sidari (in nord), Cavos (in sud), padurile de maslini, chiparosii, Paleokastritsa, capitala Kerkyra, biserica Sf Spiridon (sora celei de la Iasi din incinta spitalului Spiridon), palatul reginei Sisi, fabica de lichior dulce din kumquat- fruct specific insulei Corfu, Teresa Zorbas Tavernas in fiecare seara, etc., et, dar..toate in goana calului. In schimb, ne tineau cu orele prin tarabele cu suveniruri scumpe si lipsite de gust artistic.
  Dar m-am uitat si in portofel dupa 5 zile….cred ca avea o gaura, ca altfel nu-mi pot explica ,,vantul” din el.
  🙂

 46. 49 alfawolfpack iunie 27, 2013 la 9:08 pm

  Dati prea mare importanta unor lucruri, mari intradevar, dar pierdeti esentialul marunt si vital! Pe alocuri….@ Adrian B, cu toata libertatea la opinie de rigoare, va este atat de rusine ca suntem de mana a 2-a? Asta nu inseamna ca vrem sa ramanem asa, ne-am facut-o cu mana noastra ( caci ce isi face omul cu mana lui, lucru manual se numeste ) daaaar, lasand la o parte ca tara asta e vanduta o data si inca o data deja, asta nu cred ca ne da dreptul sa…renuntam. Ma plictisesc si ma enerveaza vorbele gen : Asta este. Da, e frumos cu patriotismul , cu romanismul, cu tricolorul, pai si atunci de ce sa renuntam la ele? Ca sa le dam satisfactie celor care ne-au vandut? As vrea sa fim mai multi apti sa nu avem instinct de turma. La conducere, tineti minte, e cine am pus noi sa fie. Daca x sau y fura, batjocoresc poporul sau alte grozavii, faptul ca stam in fata TV-ului sa criticam pe unu`, altu` sau si faptul ca vorbim aici; subliniez, ramanand la stadiul de vorba, atunci, nene, hai sa bem din PET-ul ala si sa ne asteptam sfarsitul, ingropati in … noroi pan`la gat….si apoi sa optam in a ne tine de nas, scufundandu-ne usor, ca ne e lene sa ne mai zbatem sa iesim. Propun altceva, si dle Adrian B. nu mi-o luati in nume de rau, suntem adulti, dar hai sa enumeram si ceva bun facut de noi si tara asta. Asa, ca fapt divers. Ar fi mai interesant de citit acum seara. 🙂

 47. 50 Vasile, iunie 28, 2013 la 9:01 am

  Zev,

  Neaplicabil la Vasile!


 1. 1 Astazi, cu ocazia Zilei Drapelului National | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe iunie 26, 2013 la 12:45 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: