Luni, ora 17.00 – la Casa Artelor

Luni, 17 iunie, la orele 17.00, va astept la Casa Artelor –  strada Gheorghe Petraşcu nr. 49, sector 3 – pentru o discutie despre carti si bloguri, in care vor fi prezentate volumele 4 si 5 din seria „Blog’n roll”, cuprinzand selectii din articolele publicate de mine pe blog, in 2011 si 2012.

Alaturi de mine, sub bagheta meastrului de ceremonii Octavian Stireanu,  se vor afla pe scena Robert NegoitaLucian Avramescu si Ionut Vulpescu.

 

 bnr4bnr5

44 Responses to “Luni, ora 17.00 – la Casa Artelor”


 1. 1 Aya iunie 14, 2013 la 2:55 pm

  @

  Adrian Nastase

  Firesc este ca aceasta intalnire – care presupune atat discutii cat si prezentarea unor volume – sa apara pe site-ul „Casa Artelor” la sectiunea „Evenimente” si la sectiunea „Stiri”.

  Pana acum, nu exista mentiuni in acest sens.
  Sper ca aceasta regretabila omisiune sa fie rapid remediata.

 2. 2 Miclaus iunie 14, 2013 la 3:26 pm

  Va fi o discutie extrem de interesanta

 3. 3 Cris iunie 14, 2013 la 4:09 pm

  Nu mai prididesc cu felicitările.
  Sunteți foarte prolific. Vă doresc să fiți multă vreme tot așa.
  Am sentimentul că vreți să compensați anii în care n-ați avut timp pentru lucrurile care vă fac plăcere.
  Aveți, însă, grijă de sănătate! Dozați-vă eforturile ca să nu vă surmenați!
  Știți că țin foarte mult la dv. și de aceea îmi permit să vă fac recomandări.
  Sănătate și seninătate!

 4. 4 Aya iunie 14, 2013 la 4:24 pm

  @

  Adrian Nastase

  La emisiunea „100 de minute” sunt difuzate imagini de la inaugurarea podului Calafat-Vidin (comentate in studio).

  Am vazut (si a fost comentat faptul ca) la inaugurare a fost invitat Mugur Isarescu in calitate de premier in timpul mandatului caruia a fost semnat acordul pentru construirea podului (pe de alta parte, Gabriela Firea este invitata emisiunii in calitatea sa de purtator de cuvant al Gvernului Isarescu).

  I-am trimis Sandrei Stoicescu un sms la ora 16,11 (nu stiu daca il va mentiona sau daca va tine cont de continutul lui).
  Reproduc mesajul pe care i l-am trimis:

  „Premierul Adrian Nastase trebuia invitat la inaugurarea podului – in timpul mandatului sau a fost inceouta construirea podului Calafat-Vidin (in guvernarea Isarescu – iunie 2000 – a fost semnat acordul guvernamental).

 5. 5 Aya iunie 14, 2013 la 4:52 pm

  @

  Adrian Nastase

  Aduc o corectie (pentru o greseala de tastare):
  I-am transmis Sandrei Stoicescu mesajul (sms) la ora 17,11.

 6. 6 dlnimeni iunie 14, 2013 la 5:14 pm

  Chiar, de ce Sandra Stoicescu nu l-a invitat pe dl Nastase la inaugurarea podului de la Calafat?
  Poate a vazut, pe blog, ca dl Nastase fusese deja acolo.

 7. 7 Marlena Sighisoreanu iunie 14, 2013 la 5:31 pm

  o seara placuta familiei Nastase!

 8. 8 blogideologic iunie 14, 2013 la 6:50 pm

  Tehnologia informaţională în şcoală (sau pilonul IT din Transhumanism) influenţează rezultatul şcolar şi performanţa cognitivă ? Două studii recente arată rezultate diferite. Motivul ? Criteriile sunt diferite. Astfel, studiul efectuat de Robert W. Fairlie şi Jonathan Robinson de la Universitatea din California în Santa Cruz foloseşte criteriul economic. Articolul celor doi autori, cu titlul “Experimental Evidence on the Effects of Home Computers on Academic Achievement among Schoolchildren”, este rezumat astfel : +Computers are an important part of modern education, yet large segments of the population – especially low-income and minority children – lack access to a computer at home. Does this impede educational achievement? We test this hypothesis by conducting the largest-ever field experiment involving the random provision of free computers for home use to students. 1,123 schoolchildren grades 6-10 in 15 California schools participated in the experiment. Although the program significantly increased computer ownership and use, we find no effects on any educational outcomes, including grades, standardized test scores, credits earned, attendance and disciplinary actions. Our estimates are precise enough to rule out even modestly-sized positive or negative impacts. The estimated null effect is consistent with survey evidence showing no change in homework time or other „intermediate” inputs in education for treatment students.+ Adică pilonul IT nu contează. Totuşi, dacă se abandonează abordarea pur economică şi se foloseşte criteriul ideologic, în sensul Ideologic primar de la Sfântu Sava lămuresc eu aici, se constată că rezultatul devine îmbucurător. http://www.nytimes.com/2013/06/14/education/study-gauges-value-of-technology-in-schools.html?hpw&_r=0 Atenţie, spuneam şi insist iar http://blogideologic.wordpress.com/2007/12/08/ideologia-scolilor-centrale/ , Ideologia primară folosea deja pe atunci principiile psihologiei cognitive de azi. Cred că noi, românii, ca naţiune, deţinem un foarte important avantaj competitiv pe care acum îl neglijăm. În perioada comunistă, tocmai pentru că partidul unic a pus accentul pe tradiţia şcolii româneşti, am putut să ne construim industriile.

 9. 9 Cris iunie 14, 2013 la 7:27 pm

  Cred că merită un gând bun și Marius Tucă, șeful „Jurnalului Național”, care v-a publicat în toți anii de restriște, inclusiv anul trecut.
  Dealtfel, a și avut ce publica…

 10. 10 Radu Humor iunie 14, 2013 la 10:13 pm

  @ Cris ;
  „În 2004, o grămadă de televiziuni îl susțineau pe Macac. A fost în regulă? Eu zic că nu. La fel de neînregulă a fost deci și cu A3 care a susținut o alianță.
  Subiectiv, mi-a convenit că a susținut USL, eu fiind în USL, dar obiectiv, o televiziune, fie ea și de nișă, nu are voie să susțină un partid în campanie.
  Urmăresc A3 demult, dar n-am fost de acord cu gonirea PD-iștilor din studiouri. Emisiunile se făceau numai între susținătorii USL și decurgeau cam așa:
  Moderator: PDL-iștii și B. sunt niște hoți, tâmpiți și incompetenți.
  Invitații: da, da, așa e!
  Moderator: B. și guvernul lui fură și le dau și acoliților.
  Invitații: da, da, așa e!
  Găsiți interesante asemenea emisiuni ?”

  Nu doamnă, nu le găsesc interesante, în schimb găsesc neadevărate , ca să nu le spun direct mincinoase, afirmaţiile dvs.
  Deoarece nu Antena 3 le-a interzis portolacilor să vină la emisiuni, aşa cum insinuaţi dvs ( probabil spre a vă asigura că o femeie poate lua şi pumni în gură, aşa cum vă lăudaţi pe aici 😉 ).
  Adevărul e că ei au hotărât să nu se mai prezinte la emisiunile de la Antene, crezând că fac mare brânză cu asta .
  N-au făcut decâi tot atâta cât aţi făcut dvs susţinând o minciună ( sau o prostie, dacă puteţi crede aşa ceva !) …..

 11. 11 Adrian B. iunie 14, 2013 la 10:52 pm

  Cateva melodii nu strica ! Asa , ca de weekend …

  Ishtar Alabina – Comme toi

  ZaZ – Eblouie par la nuit

  Fun feat Janelle Monae – We are young

  Tina Arena & Liane Foly – Mask of Zorro soundtrack

  Barbra Streisand & Celine Dion – Tell him

 12. 12 Adrian B. iunie 14, 2013 la 11:41 pm

  Si cateva compozitii romanesti ; oldies but goldies …

  Loredana & Ion Caramitru – Buna seara , iubito ( versuri Lucian Avramescu )

  Semnal M – La ferestra ta

  Cargo – Daca ploaia s-ar opri si
  Ca o stea

  Mihaela Runceanu – E-adevarat , iubirea mea

 13. 14 blogideologic iunie 15, 2013 la 1:40 am

  Calitatea în procesul industrial constituie o măsură a excelenţei produsului, ori starea acestui produs industrial de a fi fără defecte, deficienţe şi variaţii semnificative. Calitatea industrială este adusă de conformarea strictă la standarde în procesul industrial pentru satisfacerea cerinţelor specifice ale utilizatorului client. Standardul ISO 8402-1986 defineşte calitatea drept „totalitatea caracteristicilor unui produs ori serviciu (considerat în analizele LCA tot un produs), caracteristici care aduc satisfacţia. “Obiectivul de calitate” în industrie reprezintă un nivel specificat de calitate pe care trebuie să-l posede produsul pentru ca el să fie acceptat de către client. Lipsa de calitate a unui produs industrial este descrisă ştiinţific prin aşa numita “funcţie de pierdere a lui Taguchi.” Mai exact, “funcţia de pierdere a lui Taguchi” este o reprezentare grafică http://elsmar.com/Taguchi.html abstractizată a părţilor imperfecte ale produsului industrial care conduc la pierderi pentru compania analizată din respectiva industrie.

 14. 15 blogideologic iunie 15, 2013 la 1:51 am

  Serbia este singura ţară europeană care interzice în mod limpede prin legislaţie cultivarea plantelor modificate genetic (OMG-uri), ori importul produselor alimentare pe bază de OMG-uri http://bigbrowser.blog.lemonde.fr/2013/06/13/atlas-seuls-trois-pays-interdisent-les-aliments-ogm-dans-le-monde/

 15. 16 Gavrila iunie 15, 2013 la 7:26 am

  iata un link informativ/reflexiv ce poate ajuta la diseminarea adevarului despre Dl. Nastase, vis-a-vis perceptia vulgara a plebeilor/epigonilor neamului romanesc: http://peromaneste.blogspot.com.au/2013/06/adrian-nastase-phoenixul-romanesc-pe.html

 16. 17 M.Voicu iunie 15, 2013 la 7:35 am

  15 iunie – Trăim în posteritatea lui Eminescu cu dragostea de la-nceputul lumii a lui Abel. Ura lui Cain l-a ucis …
  Bustul lui Eminescu, care urma să fie dezvelit astăzi, sâmbătă 15 iunie 2013 în Hliboca (Adâncata) regiunea Cernăuți, A FOST DECAPITAT în noaptea de joi spre vineri de… persoane necunoscute.

 17. 18 nastase iunie 15, 2013 la 9:00 am

  Gavrila,

  Am citit cu mult interes articolul…

 18. 19 Dezideriu Dudas iunie 15, 2013 la 9:20 am

  Profesorul universitar, prietenul meu ( sa-l numim NE-BOC, atat timp cat Emil Boc a fost admis de Andrei Plesu la NEC, iar el nu.., probabil din lipsa de pedigree UASCR-ist sau UTC-ist….) care a trimis acel comentariul postat aici despre „dezvoltarea echitabila-dezvoltarea durabila”, imi trimite ieri mesajul pe care-l atasez in final.

  Sunt in situatia in care contruiesc fervent o noua etapa de promovare a initiativei din 6-7 septembrie a.c. de care am scris aici si ma gandesc cum pot „sa-l tin” pe prietenul meu aproape…. Raspunsul meu de etapa pentru el, probabil va face referire si la acel „profit economic”pe care el il asocia, consonantist…., americanilor ( in mesajul atasat in final ). Va si si ultima data cand il voi asocia cu Emil Boc – UASCR / UTC….. Nu voi cadea in capcana „anticomunistilor”…, probabil, in China, s-au dus sa verifice cum e treaba cu „anticomunismul”, desi au uitat sa-l ia cu ei pe „specialistul” V.Tismaneanu . Tatal lui VT, Leonte Tismaneanu, si-a pierdut o mana in razboiul din Spania ! Poate isi va pierde si el aroganta „stiintifica”….Inca scrie fluvii de vorbe….si m-ar interesa, QUI PRODEST ? Cand „PDL-ul” merge in China iar Traian Basescu numai anticomunist nu poate fi considerat, mai ramane ce scrie prietenul meu ( in mesajul final ) despre „22”….Noica credea ca prin „22” de oameni special pregatiti special se poate conduce o tara….Nu pe 21 decembrie, ci pe ”22”decembrie 1989, probabil ca „s-a considerat” ca Romania il poate elimina pe Ceausescu si sa mearga pe drumul sau, desprins de limitele fiului de „tärani din Scornicesti”….Sunt convins ca Noica era fidel conceptiilor sale….Din pacate, discipolii lui, nu…, si au readus Romania in coordonatele „ luptei de clasa””…, uitand de acei „22” ai lui Noica…Printre care s-ar fi numarat si ei….

  Scriu acest comentariu insa, pentru a multumi lui ZEV si Marian Nicolae pentru reactiile lor la ultimele mele comentarii. Desi, in context, nici postarile lui ZEV nici ale lui Marian Nicolae nu ma ajuta ca sa-i „raspund prietenului meu la intrebarea din mesajul sau : ZEV ar raspunde ca „aventura continua” iar Marian Nicolae ca „imperiile contraataca”….Ma gandesc insa la ceea ce i-a spus Tony Blair lui Victor Ponta ref. la faptul ca in primul rand trebuie sa avem noi incredere in noi…Tot prietenul meu, Neboc, imi trimite un material despre „Romania, prima distopie a lumii”. Este o formulare foarte incitanta, care poate da masura unei limite peste care Lumea nu va mai trece….Intr-un mod miraculos, exact in acest timp, liderul Bisericii Catolice, prin felul in care il recuperaeza civilizational pe Arhiepisopul Oscar Romero, pare a avea si el incredere….

  MESAJUL PROFESORULUI NEBOC

  Aventura continua sau imperiile contrataca. ?

  Putină istorie mai întâi:

  „Răspunsul dat de V. Molotov (la semnarea armistitiului la Moscova) celor patru delegati ai partidelor din România când acestia au întrebat :
  – De ce lui Antonescu i-ati pus conditii mai favorabile decât nouă, care suntem cu dumneavoastră ?
  – Fiindcă el era tara, iar voi sunteti aventura.”

  După 70 ani aventura continuă, iar imperiile re-apar. Se vorbește de imperiul neo-otoman iar în Rusia trecutul imperial reapare. România este în calea multor interese.

  Conferința pe care o propui are o temă interesantă : nationalismul economic , dar mai putem vorbi noi de naționalism? Cu toate că am văzut că turcii și rusii vorbesc! Dar „22”-ul proletcultist – mai ales că unii ce scriu acolo au înaintași ce au venit pe tancurile sovietice..- nu ne va condamna cu „mânie proletară”?
  Din 1989 ni se propun tot felul de soluții salvatoare – economia de piață, privatizarea !- ca soluții „magice” si fără să ne dăm seama ne-am transformat într-o colonie! Acum ni se dă o nouă soluție magică:
  -Otrăviți apele și scoateți gazul de șist!
  – Aruncați în aer munții , otrăviții prin cianuri si scoateti aurul!
  Sunt americanii de vină? Bineînțeles că nu, ei doar urmăresc profitul economic, nu îi putem blama!
  Si atunci revin:

  – Unde mai este naționalismul economic atunci când am fost încurajați si am distrus industria?

  Ne amintim de P Roman cu fiarele vechi din 1990… ce au îmbogățit pe multi din vânzarea acelor „vechituri” si „fiare vechi”!

 19. 20 ZeV iunie 15, 2013 la 9:32 am

  @Doru Coarna
  Da, sincer si lamuritor comentariul dvs de pe firul anterior….asa este, rau cu rau, dar mai rau fara rau. De ce credeti ca (si) televiziunile maximizeaza si analizeaza la fir in patru declaratiile lui Basescu ?
  😉
  Am spus de la inceputurile mele pe acest blog, ca o majoritate prea mare , rezultata in urma unui vot negativ si umoral, este mai mult o povara decat un beneficiu pentru liderii acestei majoritati.
  Est o povara, deoarece asteptarile romanilor sunt intotdeauna fanteziste si totodata, romanii isi doresc mereu un Conducator unic, fie el pozitiv, fie el perceptibil ca fiind intruchiparea raului. 😉
  In acest context, eforturile domnilor Ponta si Antonescu par a fi munca in zadar.
  M-as fi asteptat ca interesul dumitale sa mearga si la Londra, acolo unde domnul Antonescu participa/a participat la o reuniune extrem de importanta pe teme constitutionale. Dar cine are urechi sa auda…normalitatea, domnule Doru Coarna @ Co ?
  Din pacate, cu exceptiile de rigoare, unii dintre dvs, de pe acest blog, va comportati asemenea unor fosile ingropate de desertul timpului si pe care, le aud doar cei care inca isi propun sa asculte si opiniile altora. Din pacate, noi nu va putem ajuta, daca voi va abandonati cu toata ..convingerea actiunii lui G.
  😉

 20. 21 ZeV iunie 15, 2013 la 9:36 am

  Aya
  Inca astept comentarii adevarate, pe care, unii dintre noi care te pretuiesc, le asteapta de li s-au lungit urechile. 😉
  De ceva luni, doar contempli…e timpul sa intri in arena.
  Altfel, neputinta cu sunet de clopot , docta sau grobiana si siesi–suficienta, va deveni dominanta acestui blog.

 21. 22 Marian Nicolae iunie 15, 2013 la 10:35 am

  @ Adrian B.iunie 14, 2013 la 11:41 pm

  Va multumesc pentru Buna seara iubito si….restul.

  Merg la inima……..si trezesc amintiri profund romanesti……

 22. 23 Ghita Bizonu' iunie 15, 2013 la 10:58 am

  Ghici ghicitoare X a fost factorul de decizie european care are cea mai mare responsabilitate pentru că a băgat pe uşa din spate în UE o ţară cu o elită venală şi o economie culcată la pământ, doar pe baza unor false perspective de schimbare. Agenda globalizării a adus schimbări enorme, economice şi demografice, care au transformat oraşele yyyyce şi au pus fostele companii publice şi locale în mâinile unor entităţi străine care le-au exploatat clienţii fără niciun fel de scrupul.

  Care este tara aia părlita ?!

 23. 24 ZeV iunie 15, 2013 la 11:12 am

  E limpede pentru toata lumea ca Romania este in impas…..de mai bine de doua decenii, romanii se acuza unii pe altii, isi dau non stop la gioale si toti laolalta taiem asiduu fragila craca pe care fiecare dintre noi se crede mai important decat semenul alaturat. Adevaru este ca nu ne-am nascut cu aripi..ele ,,cresc”, sau nu, functie de functie. 😉
  Acestea fiind spuse, salut curajul domnului Vasile Blaga de a incerca o apropiere de Partidul Comunist Chinez, din a carui experienta, orice alt partid are numai de invatat. Domnul Vasile Blaga , asistat de un sobor de doamne, a inteles un lucru esential….Romania nu se poate reforma decat sub obladuirea unui partid unic. Desigur, pedelistii vor spune ca le este utila doar experienta PCC in materie de permanenta reconstructie a lui insusi, dar uita esentialul, ca una este sa reformezi un partid in Europa si alta este sa o faci in China. 😉
  In China e suficient sa dai un telefon bine tintit. In Romania, trebuie sa dai mai multe telefoane, plus telefonul rosu legat direct de doamna Merkel.
  Iata o alternativa politica pentru dezamgitii nostril de fiecare zi: PDL, se reformeaza, desigur, in felul sau original si unic. Sangele (fesenist) apa nu se face niciodata.
  😉

 24. 25 blogideologic iunie 15, 2013 la 11:27 am

  Un apel umanitar : „Cascadorul Szobi Cseh a fost internat la Institutul Clinic Fundeni cu o suferinţă hematologică gravă şi urmează tratamentul de specialitate.” http://ro.omg.yahoo.com/szobi-cseh-internat-%C3%AEn-spital-%C3%AEn-stare-grav%C4%83-061010861.html +Szobi Cseh (61 de ani) se află de cinci zile în spital din cauza complicațiilor apărute în urma bolii de care suferă. Celebrul cascador a aflat că are cancer la coloană anul trecut. O perioadă, artistul s-a simțit bine dar iată că boala a recidivat. În urmă cu ceva vreme, Szobi Cseh spunea că nu îi este frică și nu se va lăsa învins. Acum este trist și disperat, într-o situație gravă și fără bani. „Trebuie să încep un nou tratament, pe care trebuie să-l găsesc singur, dar nu am bani. Am intervenit, am vorbit, însă nu s-a rezolvat nimic. Şi nici nu e vorba de aşa mulţi bani. E vorba de 1600 de euro, costul tratamentului, şi nu pot să mi-l asigur (…).Nu am perfuzii, nu am cu ce să fac analize, nu am nimic. Nu am nici bani cu care să-mi asigur medicaţia.” a spus pentru Ring Szobi Cseh. Szobi Cseh a colaborat la toate filmele realizate de studiourile cinematografice române ce conţineau secvenţe de acţiune-lupte şi a executat multiple cascadorii dificile şi spectaculoase, unele fiind unicat pe plan mondial.+

 25. 26 ZeV iunie 15, 2013 la 1:00 pm

  Domnule Dezideriu Dudas (9:20 am)
  Fiti , va rog, mai explicit..nu suntem in incinta Academiei Romane.
  Pe de alta parte, nu sunt convins ca ati arajat foarte corect si intuitiv cuvintele…cu ,,siguranta” (cu tot) ca Ion Antonescu era tara, dar, din aceasta inalta postura identificatoare, a tras-o dupa domnia sa intr-o.. ,,aventura” cu efecte definite post factum drept nocive pentru poporul roman, deoarece, a co-determinat ,,imperiile sa contraatace”.
  Si Traian Basescu este tara.
  Si va ramane asa, atata timp cat ne va bantui mintea si sufletul, fie intr-un sens, fie in altul.
  😉

 26. 27 Doru Coarna iunie 15, 2013 la 1:47 pm

  @ Zev,
  deh, recunosc ca m-am cam ramolit probabil pt ca nu pricep nimic din postarea ta. Adica sa fiu explicit, recunosc ca nu pricep nimic, nu ca m-as fi ramolit, intelegi… Deci data viitoare, macar din mila, ori postezi clar si la obiect, ori mi te abtii…sau poti doar sa ma saluti, hello doru sau cum iti pica mai comod.

  @ Ghita, Slovacia?

 27. 28 Scalpel iunie 15, 2013 la 4:38 pm

  GAZDA E RAC

  Dieta indicata pentru RACI este una sanatoasa si saraca in grasimi, care sa-i incurajeze sa ia mese la ore fixe. Grijile si stresul pot provoca ulcere si alte afectiuni gastrice, deci un program stabil de alimentatie este cel mai indicat.

  Alimente recomandate: peste, struguri, hrisca, sucul de varza si varza murata, broccoli, conopida.

  Evitati: zaharul, produsele de patiserie, painea alba, berea şi …”Macacul”, evident

  – See more at: http://dieta.romedic.ro/dieta-pentru-zodia-rac#sthash.oC5bnNO1.dpuf

 28. 29 Luminita Arhire iunie 15, 2013 la 5:22 pm

  Intr-adevar , foarte interesant articolul „Adrian Nastase, Phoenixul romanesc – pe termen mediu el devine si in ochii celor multi resursa nationala indispensabila”; nu este interesant numai din punct de vedere al enunturilor , ci , potrivit aprecierii mele , este si foarte bine scris si corect structurat .
  Discutia relaxata cu domnul Adrian Nastase in emisiunea „Jocuri de putere ”, de acum cateva zile , a aruncat o alta lumina asupra unor subiecte despre care exista o multime de pareri si o groaza de confuzii ; poate ca toate subiectele sensibile ,care au facut deliciul presei atatia ani , ar trebui reluate si demontate cu precizie , rotita cu rotita , pentru ca , din pricina fragilitatii memoriei colective ,dupa o vreme, temele , acuzatiile , convingerile populare , daca nu sunt corectate pe parcurs , se amesteca intr-un creuzet din care nu poate iesi la final decat un produs sulfuros …
  Ceea ce insa mi s-a parut cu adevarat tulburator in discutia aceea a pornit de la o intrebare a lui Rares Bogdan , pe care as numi-o „ intrebarea perfecta ” : daca in 2004 , in situatia in care PSD –ul ar fi format guvernul si Adrian Nastase ar fi fost prim-ministru , nu cumva se nastea ipoteza unei COABITARI cu TB … ( recunosc , nu am privit niciodata lucrurile in acest fel !) ; raspunsul , dupa ce punea intr-o mica paranteza REZULTATUL DISCUTABIL AL ALEGERILOR , ( asa cum rezultatul TUTUROR alegerilor de atunci si pana la alegerile locale din 2012 cred ca ar trebui privit cu circumspectie ) a fost transant : da, ar fi fost o COABITARE … care parea posibila in acel moment , care este de negandit astazi …
  Daca ati vazut sau ati revazut SOARE INSELATOR , nelinistitorul film al lui Nikita Mihalkov , nu se poate sa nu fi retinut prim-planurile , luate din toate unghiurile , care ne ilustreaza CHIPUL RAULUI –raul absolut fiind , dupa opinia mea , ceea ce face ca PARADISUL POSIBIL sa ramana pentru totdeauna de neatins…
  CHIPUL RAULUI in Romania ultimilor ani are o reprezentare concreta si un hahait permanent …

 29. 30 Cris iunie 15, 2013 la 6:09 pm

  @Radu Humor:
  Nu am afirmat că A3 le-a interzis PD-iștilor să participe la emisiuni, ci că i-a gonit prin felul în care se purtau redactorii cu ei.
  Invitatului PD i se punea o întrebare cu răspunsul inclus, iar, dacă acesta nu dădea răspunsul dorit de redactor, i se închidea gura. PD-iștii nu erau lăsați să spună mai mult de trei cuvinte. „Moderatorii” se năpusteau asupra lor mai dihai ca politicienii din opoziție.
  Erau acuzați ca la Parchet, ironizați, luați peste picior, se țipa la ei, așa că PD-iștii au hotărât să nu mai participe la emisiuni.
  Țineți seama de faptul că nu îi simpatizam și nu îi simpatizez pe PD-iști, dimpotrivă, dar nu pot să nu remarc atitudinea părtinitoare a majorității redactorilor.
  În fine, se pare că media de toate felurile nu poate fi neutră, așa că, dacă vrei să te informezi cât de cât, trebuie să urmărești mai multe posturi TV și să citești mai multe periodice, de diverse orientări.
  Încercați, vă rog, să vă răspundeți dv. înșivă la aceste două întrebări:
  Simpatizanții Macacului și PD urmăreau și urmăresc A3?
  Simpatizanții USL și anti-Macac urmăreau și urmăresc B1?
  Răspunsul spune totul.

 30. 31 Cris iunie 15, 2013 la 6:27 pm

  @Luminita Arhire:
  O, da! „Soare înșelător”…
  Arbitrariul, răzbunarea extremă, cruzimea, intoleranța, frica, lașitatea, confuzia voită…
  Mihalkov însuși a spus? „de la dușman, te poți aștepta la o lovitură fatală, de la prieten – la trădare, dar cel mai mare rău e indiferența”?
  El? sau altcineva?
  Nu mai știu.
  Mi-a făcut mare plăcere revederea filmului.

 31. 32 blogideologic iunie 15, 2013 la 6:59 pm

  @ ZeV
  Pentru o afirmaţie făcută pe vremuri îndepărtate de către ministrul sovietic Viaceslav Molotov, tu îl acuzi acum pe domnul Dezideriu Dudaş. Şi în ce tonalităţi vehemente îţi faci acuzaţiile ! Fii raţional, băiatu’!

 32. 33 Dezideriu Dudas iunie 15, 2013 la 7:00 pm

  @ ZeV iunie 15, 2013 la 1:00 pm

  Dupa cum scriam anterior, voi fi parcimonios cu comentariile in aceasta perioada, mai ales cu reactiile la ele. Dar, esenta initiativei mele – sunt convins ca exista si in intentiile dvs. si ale colegilor de blog aceasta idee – tine de idealul spatiu de confruntare a ideilor pe care ni-l ofera cu generozitate d-nul Adrian Nastase de cativa ani buni pe acest blog. Pe blogul d-lui Dorin Tudoran nu puteam trece in confruntare de limitele aventurii”, nici la Stanga, nici la Dreapta…Aici, aproape totul „se incinge” dupa aceste limte…

  Inainte de a reveni cu o alta „rafala” de comentarii atent construita ( tine de evenimentul proiectat de mine in 6,7 sep. a.c. , plus o “etapa juridica” mentionata …), sunt pus in situatia de a explica prietenului meu de ce ar fi necesar NATIONALISMUL ECONOMIC…., mai ales in conditiile “proletcultiste” pe care le deceleaza el. Dandu-i fidel, intreg mesajul sau ( extensiile si detaliile, inclusiv cea cu I. Antonescu, ii apartin…), speram si sper inca sa-i transmit si un raspuns de pe acest blog dedicat mesajului sau. Reactia dvs. se incadreaza partial in aceasta categorie…
  Deschideti insa un nou front : “aventura” poate consta acum si in ramanerea Romaniei in coordonatele unei societati inchise ( in termenii acelui dialog, reprezentand “tara” ), un obiectiv ce ne-a blocat dezvoltarea 23 de ani ( + 50 anteriori ), si in trecerea Romaniei intr-un stadiu de societate deschisa, situatie care a facut-o prada “imperiilor” in ultimii 23 de ani …Cum poti fi si inchis si deschis in acelasi timp ? Cred ca tine de o noua teorie a elitelor ( asa l-am putea intelege si pe Vladimir Tismaneanu…). La intalnirea transmisa de DIGI 24 dintre Lucian Boia si Gabriel Liiceanu, ultimul insista pe ideea ca nu e posibil ca dintre fortele care “misca lumea” sa lipseasca LIBERTATEA. Boia mentionase doar 4 forte : Puterea, Averea, Cunoasterea si Sexul. Raspunsul lui Boia la insistenta lui Liiceanu a fost categoric : Da, valoarea libertatii este importanta si misca lumea, dar numai pentru o categorie mica de oameni, in general intelectuali ( intr-o traducere aproximativa ) !….Daca prietenul meu a adus o “karata” grea a nationalismului in discutie, Ion Antonescu, dvs. aduceti in discutie o “karata” grea a “societatii deschise” romanesti actuale, Traian Basescu ( cel care a incercat sa inlocuiasca societatea inchisa comunista, apeland la forte “anticomuniste” promovate de lideri gen Vladimir Tismaneanu ). Tinand cont de vizibilitatea blogului d-lui Adrian Nastase, poate mai reflecta si consilierii lui asupra anticomunismului comunist promovati de “profesori” care in Est sunt perceputi ca si anticomunisti iar in Vest ca si comunisti ( in Vest inca se pune intrebarea daca Pacepa ar fi defectat cu adevarat sau nu….). Primul care a facut demonstratia aceasta cu referire la Vladimir Tismaneanu a fost Dorin Tudoran, dar blogul sau nu avea vizibilitatea celui al d-lui Adrian Nastase la mase…La elite insa, mai ales la cele “specializate”, era cel putin la fel de vizibil…Facuse anterior aceasta demonstratie intr-o ecuatie mai larga in care introdusese si Romania de dupa momentul destramarii URSS si a satelitilor sai, Paul Goma. El legase transferul “comunism” – spre alta forma…, de neoliberalismul American si de “noua barca” necesara “profesorilor”…

  Va multumesc din nou pentru reactie, am focalizat acum mai mult interesul meu. Respectiv, doresc sa-mi formulez un RASPUNS mai „participativ” la intrebarea : de ce ar fi necesar si posibil acum NATIONALISMUL ECONOMIC…? In Romania, ca in Occident, nu doar ca „e voie”, dar e chiar manifest !

 33. 34 ZeV iunie 15, 2013 la 7:54 pm

  Doru Coarna
  Vrei claritate ? Cum as putea fi eu mai clar pentru dumneata daca nici macar domnul Heisenberg nu a reusit asta pentru el insusi ? Macar ne invata ceva….in lumea de azi nimic nu e ceea ce pare. Poate ca nici nu existam in acest univers, ci doar ne aflam intr-un cosmar…fiecare, in cosmarul lui si, simultan, in cosmarul celorlalti. Deci, tot exista o speranta, ca ne vom putea trezi, astfel incat ,,Freddy” Krueger sa dispara de ca si cum nu ar fi existat niciodata. In lumea reala si perceptibila, non-cuantica, intr-adevar, vom da nas in nas cu claritatea.
  😉

 34. 35 ZeV iunie 15, 2013 la 10:59 pm

  blogideologic
  Fii raţional, băiatu’! este un nonsens, stimabile…nu se poate sa nu gasiti un link lamuritor. 😉
  Apropo, de unde ati tras concluzia ca il atac pe domnul Dudas, o personalitate remarcabila care onoreaza blogul ?

 35. 36 ZeV iunie 15, 2013 la 11:17 pm

  Dezideriu Dudas
  Interesanta si provocatoare intrebare..da, NATIONALISMUL ECONOMIC a fost si este necesar, dar, din pacate, acum nu mai este posibil. Nu mai este posibil din simplul motiv ca nu mai avem economie nationala.
  Ce se poate face acum, este ca elitele nationale sa transforme libertatea proprie in instrument persuasiv de unire, salt educational si pastrare cu orice pret a valorilor care ne fac compatibili si egali cu restul lumii . Pe aceasta filiera se poate reforma clasa politica iesind, astfel, dintr-un permanent cerc vicios al mediocritatii si subculturii.
  Dar…(mai) avem elite nationale ?

 36. 37 Ghita Bizonu' iunie 15, 2013 la 11:32 pm

  Doru Coarna

  Ntz. Ia sa mai dau un citat
  au pus fostele companii publice şi locale în mâinile unor entităţi străine care le-au exploatat clienţii fără niciun fel de scrupul.

  Românii obişnuiţi au avut o experienţă cu mult mai rea decât britanicii a acestei globalizări necontrolate.

  Mare Britanie !!AEa insasi! United Kindom zis si Perfidul!!!! La es se referea … Tom Gallagher !!! cand scria : o ţară cu o elită venală şi o economie culcată la pământ !! Cand scrie si despre Romani e de plans:

  o ţară cu o elită venală şi o economie culcată la pământ

  Da este ca nici Bampiru’ nu gandea la UK ca la o ” ţară cu o elită venală şi o economie culcată la pământ” ?!? Ehe.. ca marile „succesuri” ale lu lady TINA ehe!!! Le-am repetat si mai .. si !!!

 37. 38 Marian Nicolae iunie 16, 2013 la 9:10 am

  @ blogideologic iunie 15, 2013 la 11:27 am

  Este inadmisibil ca un cascador de talia domnului Szobi Cseh sa ajunga intr-o asemenea stare de sanatate, fara ca statul roman sa-i asigure minimul necesar pentru tratament, dupa o viata de cotizatii la CAS………

  De ce toti, dar absolut toti romanii, cand ajung in spital trebuie sa-si aduca de acasa medicamentele si consumabilele necesare in spital???

  Domnule ministru al sanatatii, chiar nu se poate face nimic din banii institutiei la care a contribuit zeci de ani RUMANUL Szobi Cseh ?????

  De ce sa fie obligat sa ceara un ajutor financiar, cand banii RUMANULUI
  Szobi Cseh AU FACUT PUI in atatea zeci de ani……la CAS….

 38. 39 blogideologic iunie 16, 2013 la 11:56 am

  @ ZeV
  Tu la ce serviciu ai serviciu ? Cât despre competenţele tale de manager la întreprindere privată, pe care le-ai pretins, ele sunt nule, băiatu’! Eşti tipul cel mai relaxat, şi cu viaţă tihnită, de pe blog.

 39. 40 ZeV iunie 16, 2013 la 12:30 pm

  Marian Nicolae
  O sumedie de romani anonimi se pierd cu zile, desi, poate ca au contribuit mai mult decat acest Szobi Cseh. Prea multa importanta dam cazurilor mediatizate de televiziuni.
  Dvs credeti ca intamplator Sandra Stoicescu face reclama la propria fundatie pentru sprijinul copiilor bolnavi ? Sau Andreea Marin ?
  Totul are legatura cu imaginea acestor doua doamne care, prin intermediul televiziunilor, se promoveaza pe ele insele. Asta e capitalismul….se pune accent pe succes si stimularea controlata a emotiilor cetatenilor naivi.
  Sunt cinic, dar realist…am invatat de la dvs si de la prietenul Doru Coarna.
  😉

 40. 41 Scalpel iunie 16, 2013 la 5:27 pm

  Interesat la modul direct, domnul Traian Băsescu gândeşte la scaunul elecric prezidenţial, spre binele personal şi al poporului.
  –––––––––––––––––––––––––––––––

  “Oamenii îşi fac mintea mai puternică cu ajutorul stimulării cerebrale

  Dispozitivul la care s-a apelat utilizează stimularea transcranială cu ajutorul curentului continuu (transcranial direct current stimulation, tDCS), o tehnologie folosită în ultimii ani de cercetătorii din lumea întreagă pentru a identifica o serie de rezultate fascinante. Spre exemplu, tDCS stimulează creativitatea. De asemenea, unele studii arată că această stimulare creşte performanţele cognitive cu până la 250% şi poate să îmbunăţească memoria, să ducă la creşterea capacităţii de a rezolva probleme şi să potenţeze abilităţile matematice. Alte studii sugerează că tDCS poate trata afecţiuni precum depresia şi, totodată, să îmbunătăţească şi minţile oamenilor sănătoşi.

  Dispozitivele sunt simple, ieftin de realizat şi relativ sigure, motive ce stau la baza acestei mişcări tot mai mari. Pe internet se găsesc aparate gata asamblate de vânzare cu 250$ şi kit-uri de asamblare însoţite de ghiduri amănunţite.

  .http://www.realitatea.net/o-noua-moda-tulbura-canada-oamenii-isi-fac-mintea-mai-puternica-cu-ajutorul-stimularii-cerebrale_1205253.html#ixzz2WOKQrBMh

 41. 42 Scalpel iunie 16, 2013 la 6:50 pm

  DE LA ELENA LA MERI

  „Mi-ar placea ca dupa ce termin, dincolo de faptul ca ma voi ocupa de Miscarea Populara, voi sustine eficient si partidul Miscarea Populara pentru ca acum nu pot, mi-ar placea sa am o ferma, asa, de 200-250 de hectare, pe care, pe vreo 50 de hectare, sa fac livada cu piersici, ciresi, meri”, a afirmat presedintele Basescu duminica, la emisiunea „Dupa 20 de ani”

  http://stirileprotv.ro/stiri/politic/care-este-singurul-lucru-pentru-care-traian-basescu-si-ar-face-credit-bancar.html

  PS Fiecare cu livada lui : “Livada cu vişini”.- propietar Cehov, Livada cu cireşi – apropietar Traian


 1. 1 Luni, ora 17.00 – la Casa Artelor | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe iunie 14, 2013 la 3:26 pm
 2. 2 Economia socială în Europa evaluată de Gartner | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe iunie 14, 2013 la 4:26 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: