“CASA in pictura românească din colecţiile particulare” – Palatul Sutu

Saptamana trecuta, am participat la vernisajul expozitiei „Casa in pictura romaneasca din colectiile particulare”, organizata de neobositul om de cultura Vasile Parizescu. Daca aveti vreme si sunteti in zona Spitalului Coltea, mergeti sa aruncati o privire la Palatul Sutu.

imagini de la vernisaj

imagini din expozitie

11 Responses to ““CASA in pictura românească din colecţiile particulare” – Palatul Sutu”


 1. 1 dlnimeni iunie 11, 2013 la 9:06 pm

  Off-topic: am nimerit acum o ora, din pura intimplare, peste primul episod al unui serial britanic de umor politic, care se numeste „Da, domnule prim-ministru!”. Parca pe HBO Comedy. Un prim episod pe care l-am gasit ca fiind excelent si cu constatarea ca umoristii pricep mai bine chestiunile europene decit politicienii. Inteleg ca serialul aduce in atentie o foarte indragita satira politica a anilor ’80. Urmatoarea programare pare a fi pe 15 iunie la ora 9:25.

 2. 2 Ghita Bizonu' iunie 11, 2013 la 10:53 pm

  Trebuie sa ii multumesc lui Marian Nicolae care a dat linku asta http://www.liberation.fr/societe/2013/06/11/roms-vif-echange-entre-pierre-lellouche-et-l-ambassadeur-de-roumanie_909985

  Sa citez parerile „distinsului”

  „ignorer les conditions parfaitement indignes” que les Roms subissent „dans votre pays malgré les milliards d’euros déversés par l’Europe pour aider la Roumanie à intégrer correctement” cette minorité. „Ce comportement n’est pas digne d’un État de l’Union et je le répète, c’est le comportement d’un état voyou”,

  In traducere sa nu fie „probleme” de neintelegere (adica chiar daca unii nu vor sa fie siliti)

  (nu poti)„Ignora conditiile complet inumane”, pe care le indura „romii” „din țara dumneavoastră, în ciuda miliarde de euro, turnate de Europa pentru a ajuta România să integreze cu succes” aceasta minoritate. „Acest comportament nu este demn de un stat al Uniunii, și repet, acesta este comportamentul unui stat-derbedeu”

  ( NOTA : voyou se poa traduce prin golan sau derbedeu. Unu cu comportari proaste [spre tiganesti] care striga mascari catre femei, in,branceste copii si batrani si ocazional mai stepelestee cateceva .. da mai mult sparge asa de-al dracului. Nu infractor desi este de prsupus ca tot debedeul risca sa progreseze la repris de justice)

  Am mai semnalat ca pe bloguri, forumuri franceze se vehiculeaza ideea ca Romania ar fi primit miliarde (uneori sustinandu-se de la 20 la 40) doar ptr ca sa fie integrati “cu succes” tiganii …
  Insa de acum este groasa rau . Nu mai este vorba de un leBuflet sau un Grognard de forum ci de un politician destul de cunoscut. Formula “etat-voyou” a fost facut turl mediie franceze. Acum toti leBuflet sau Grognard au promit confrimarea: Romania a primit milarde de euro ca sa “integreze” tigania Nu mai este o cestie ce poa fi tratt de “louche” ci vine chiar de la Pierre Lellouche, fost destule.
  Concluzia lu Jacques Dupont nu poa fi decat romanii fura bnii tiganilor!!
  Zisul louche e mai vechi in cestiune ast – ion 2010 in toiul scandalului expulzarii tiganilor cetateni romani din Franta ..in 2010 era Secretar de Stat la afceri europene si zicea ceva de

  Aujourd’hui, 85 millions sur 4 milliards d’euros annuels de fonds du Fonds social européen (FSE) à disposition de la Roumanie sont utilisés pour des projets dédiés à l’intégration des Roms, a indiqué Pierre Lellouche qui a insisté sur la nécessité de plus mobiliser les crédits dans cette direction. “Le principe de libre circulation ne peut pas servir à tel ou tel État membre de défausse sur la gestion de certains ressortissants”, a ajouté le Français.

  Source : http://www.euractiv.fr/institutions/roms-france-attend-plans-gouvernement-roumain-5849.html

  Totusi ar fi o mica difernta intre 85 de milione si nu stou cate milirde.. uns sesiazbila chiar si de un avocat magrebian.
  (tot de aici ia luati si asta “Beaucoup d’argent est dépensé. Le problème est qu’il n’arrive pas aux bénéficiaires que doivent être les Roms”, nuance quant à elle Morgane Garo, auteur du livre « Les Roms une nation en devenir » . Selon elle, l’UE devrait mieux contrôler l’identité des destinataires des fonds européens censés utiliser cet argent pour améliorer l’intégration des Roms. Cette critique vaut d’ailleurs également pour les fonds censés être utilisés en France pour les Roms, estime Morgane Garo qui insiste sur la nécessité pour le pays de plus travailler à leur intégration dans l’Hexagone hm ..)

  Cum sa va zic situatia este cam bortoasa
  Ca mai trebe bagat seama si la unii de genu asta :
  http://www.criticatac.ro/22647/romii-vor-respect-noi-le-dm-integrare-pe-paine/

  Adica nu e bine in nici un fel!!

  Acu sa nu credeti ca io Bizonu pot face ceva .. Insa va zic una BUUUUNA: la o adica ca cand se vor lua masuri impotriva celor “voyous” care fura banii romilor .. eh bien aflati ca nu mie imi va refuza ambasda franceza viza !!! (ca nu ma bnai de excursii)

  (si nu m luati cu ba stii ca noi suntem “cetateni mUE?” Ca io o sa zic Schengen cotu si piscotu plus ca pana la urma vor exista repercurisuni daca veti mai fura banii tiganiulor ia ca sa va duceti la Paris.. Si nu ma luati ca voi nu furati.. ambasada franceza o sa fie convinsa de asta !! )

  C’est louche ce Pierre Lellouche !!!

 3. 3 Poligraf iunie 12, 2013 la 12:21 am

  Tablourile romanesti au intotdeauna o valoare istorica interesanta, iar locul lor e cel mai bine in muzeu. Adevarul e intotdeauna departe de noi si merita sa-l cautam in vizita noastra chiar si intr-un muzeu.

 4. 4 Cris iunie 12, 2013 la 11:45 am

  Frumos!
  Recunosc că nu sunt un fan al picturii figurative, dar mai recunosc că operele maeștrilor bucură ochiul.
  Dv. sunteți mai introdus în arta plastică decât mine.
  În ceea ce mă privește, între arte, prefer muzica (nu cea ușoară-ușoară; există și muzică ușoară-grea, de exemplu cea pe care o fac ABBA și Enya).
  Oricare dintre arte, pentru a fi receptată cum trebuie, cere un minimum de pregătire. Din păcate, pentru artele plastice nu am niciun fel de pregătire, în vreme ce, în muzică am ceva. Receptez operele de artă plastică, cum zicea Arghezi, ca pe niște prăjituri. Unele îmi plac, dar nu pot să spun de ce.
  Sănătate și seninătate!

 5. 5 blogideologic iunie 12, 2013 la 2:18 pm

  Probabil că pentru noi, rumânii, esenţial este să realizăm echilibrul acela făcut dificil de comunism, între arta vieţii şi viaţa artei. Cel puţin acesta-i spiritul educaţiei primite în familie, faimoşii “cei şapte ani de acasă” ai noştri, doar ai noştri. Dar sunt nişte “ani de acasă” mult blamaţi acum, în spiritul totalitar al globalizării.

 6. 6 papasha iunie 12, 2013 la 3:58 pm

  Draga Andrei ,

  felicitarile mele ca ai rezistat pana la sfarsit , si mai ales ca lasai sa se vada , din exterior , ca te si intereseaza .

  Tu trebuia sa fii acolo , numai daca erai medic generalist , cu specializare in geriatrie , ca sa observi , sa analizezi si sa studiezi , eventualele reactii si miscari , chiar autonome , ale distinsilor vizitatori ( unii mai raniti ca altii , brate in ghips , echimoze in frunte , luxatii si entorse de tot felul , pilozitate excesiva capilara si faciala ) , mari si vechi amatori de arta , sau ,

  doar daca l-ai invitat tu pe tata la o bere , iar el te-a conditionat , ca in drum spre terasa sa va opriti un pic si la muzeu .

  Tata si cu mine nu suntem inclusi in categoria ” geriatrici ” , inca !

  Facem si noi un pic de haz , de necaz , constienti fiind ca nimeni nu scapa fara sa treaca pe la salonul de geriatrie ( daca apuca ! )

 7. 7 Cârcotaşu iunie 12, 2013 la 9:10 pm

  Ehe, în pictura românească există case şi case… Dar tot mai mulţi nu au ce face cu o asemenea pictură. Dacă ai un exponat… din ăsta, îţi trebuie musai un perete pe care să-l expui!

 8. 8 Aya iunie 13, 2013 la 12:42 am

  @

  Adrian Nastase

 9. 9 supraveghere video bucuresti iunie 13, 2013 la 6:50 pm

  Am urmat indicatiile si am fost la expozitie. Multumesc, foarte reusit evenimentul si sper eu, sa nu ramana unul singular in peisajul artistic bucurestean. Despre dl Vasile Parizascu intr-adevar numai cuvinte de lauda.


 1. 1 “CASA in pictura românească din colecţiile particulare” – Palatul Sutu | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe iunie 12, 2013 la 3:11 am
 2. 2 Meditatie… « Motanul Incaltat Trackback pe iunie 12, 2013 la 3:52 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: