A patra cale

Puteti citi mai jos editorialul meu de astazi, publicat in „Jurnalul National”:

„Un prieten mi-a atras atentia asupra unui articol – extrem de interesant – al lui Arthur Schlesinger Jr. Articolul, intitulat “Not Right, Not Left, but a Vital Center”, a fost scris in 1948 si a fost publicat in New York Times Magazine. Va amintiti – in 1948 si George Orwell isi scria celebra carte, “1984”. Cata deosebire intre cele doua viziuni…

Au trecut 65 de ani de atunci si au trecut aproape 25 de ani de la ridicarea Cortinei de fier in Europa. Ce s-a intamplat in acesti ani cu doctrinele politice – ca suport al activitatii guvernamentale a partidelor? Ramanem, din pacate, in continuare, prizonieri ai separarii in Stanga si Dreapta politica.

Articolul lui Schlesinger este extraordinar pentru timpul in care a fost scris – incepuse Razboiul rece! El sublinia insa, pentru decidentii in materie de politica externa din SUA, distinctia dintre stanga comunista si stanga non-comunista, evidentiind aparitia a ceea ce el a numit “A Treia Forta”, formata din partidele socialiste. Evident, in Europa, in ultimile decenii, prin initiativa, in special, a lui Tony Blair, a fost lansata o formula de CENTRU- stanga (“progressive”), formula de sinteza (pe care unii o numesc varianta social- democrata “domesticita”), denumita “A TREIA CALE”.

Daca in cazul dichotomiei stanga/dreapta, diferentierea se realiza prin atitudinea fata de schimbare si modalitatea de infaptuire a ei (revolutie sau gradualitate), daca in cazul tarilor cu sistem bipartid lucrurile sunt mai clare, situatia este mai complicata in Europa contemporana, “combinatiile” politice, in formule de alianta extravagante ce puneau sau pun accentul pe “pragmatismul” guvernarii si pe “interesul national”, au dus la o erodare doctrinara sau chiar la trimiterea in derizoriu a docrinelor, fundamentul “doctrinar” comun al guvernarilor fiind oferit de o reteta tip Mac Donald, reteta modificata din cand in cand la Bruxelles sau la FMI.

Oricum, pentru tarile foste comuniste era important ca ele sa fie aduse in formula status quo ante, ceea ce a facut ca ani de zile, in aceste tari, sa se guverneze cu fata spre trecut. In momentul de fata, in conditiile in care globalizarea determina efecte inegale in zone diferite ale planetei, in conditiile in care in Europa, dincolo de vorbele despre Europa federala, fiecare stat isi cauta drumul sau pentru iesirea din criza, reteta de la Bruxelles privitoare la valorile comune este interpretata diferit in fiecare tara.

Euroscepticismul determina, din pacate, o A PATRA CALE – cea in care fiecare tara merge pe drumul sau, indiferent de culoarea politica (pura sau in formula curcubeu) a guvernului sau”.

61 Responses to “A patra cale”


 1. 1 Johann Nunweiler mai 15, 2013 la 10:50 am

  O a patra cale inseamna pentru Romania si o relatie normala cu vecinii sai precum si o apropiere fata de Rusia si spatiul fost sovietic?

 2. 2 CRAI NOU mai 15, 2013 la 10:54 am

  Cum s-ar spune pe la noi : „ Din trei, p-a mai lungă.”

 3. 3 justitiaru mai 15, 2013 la 11:19 am

  d-le Nastase
  opinia mea este ca Ro a intrat ca „Musca in lapte” in UE si NATO, complect nepregatita din toate punctele de vedere pentru jocurile sofisticate practicate in aceste cercuri excusiviste.In afara de marile paritati in domeniul economiei,serviciilor,infrastructurii etc mentalitatea mioritica a cetatenilor si politicienilor a fost si ramane(in opinia mea) principala tara a Ro contemporane intr-o lume concurentiala aflata in criza.
  Oamenii au si instincte de animale de prada si atunci cand sesizeaza o prada usoara imediat o iau in vizor pentru a-si satisface nevoile primare dar si pentru satisfacerea sentimentelor de siguranta concretizate prin dominarea altora.Ro pare la ora actuala o prada usoara pentru cercurile de putere si de afaceri internationale.Ro pare lumii occidentale un popor de Fraier si Fraieri sunt cei care nu exploateaza situatia.
  Basescu in pofida marilor sale tare personale de caracter si educatie s-a aratat mult Mai bine pregatit pentru socul cu lumea contemporana decat majiritatea politicienilor si astfel el s-a catarat pe scara sociala profitand de slabiciunile si lipsa de determinare si abilitate a concurentilor lui.
  Basescu poate fi invins numai cu propriile arme pe propriul teren, insa in momentul de fata desi USL nu si-a valorificat politic obiectivele pentru care a fost creat deja se observa slabirea unitatii sale din vina lui Ponta in special.Cu un asemenea mod a conduce esecul este garantat

 4. 4 Szentgyorgyi Alexandru mai 15, 2013 la 11:25 am

  Buna ziua Excelenta!

  Frumos scris,nimic de zis,dar ce folos, cui foloseste!
  Pana cand nu avem un guvern, un executiv puternic, un control serios si de INCREDERE al guvernului in teritoriu, pana cand micile misculatii se permit, pana cand nici-macar astazi nu se restituie proprietatile clar dovedite,pana executivul admite si permite atacarea restituirilor clare, dovedite, prin asa-zisa POSESIUNE ( Lege si act judecatoresc de tot rasul lumii,adica Statul confisca dupa 1945,oameni marsavi se instaleaza pe suprafetele confiscate si acum au tupeul sa revendice suprafetele prin ASA ZISA POSESIUNE fata de adevaratii proprietari, care pe deasupra au si suferit impunerile de taxe si impozite peste putinta si posibilitati de plata!
  Ca parere personala spun ca, NU SE VREA !!!
  Adevarul dureros este ca, ASA GUVERNE SLABE ca dupa 1989 si asa autoritati locale corupte ca dupa 1989 nu am intalnit in viata mea de 65 de ani!Cum este posibil ca, contrar tuturor evidentelor legale, Cadastru etc., niste neica nimenea alesi ca asa zisi consilieri, sa decida restituirea proprietatilor dupa bunul plac sau sa decida restituirea s-au plata suprafetelor revendicate?! Care este diferenta intre Consiliile locale de dupa 1989 s-au cele din cadrul Sfaturilor Populare din anii 1945- 1989, care decideau soarta oamenilor, respectiv cine devenea ghiabur si cine nu, cine si unde primea gradina CAP. si alte multe matrapazlacuri ca de ex. in casa cui se repartizau noii militieni cu familie cu tot!!! Le scriu din experienta, atat experienta dureroasa si total nedreapta de dinainte de 1989 cat si experienta si-mai dureroasa de dupa 1989!!! Nici la ora actuala nu-sa facut dreptate, nu s-au restituit, nu-sa eliberat TP. pentru paduri (De ex. pentru mine ). Este jale in tara excelenta, jale si sperante de bine nici vorba!
  Va doresc multa sanatate si toate cele bune !

 5. 5 Adrian B. mai 15, 2013 la 11:30 am

  Revin cu STUDIUL DE CAZ prezentat luni , in speranta unui RASPUNS .

  D-le Adrian Nastase , as vrea sa va prezint mai jos un STUDIU DE CAZ si as aprecia enorm daca mi-ati raspunde la intrebarea de final . Cu DA sau NU !

  Un cetatean roman ( oarecare !) , somer , pleaca din Romania in Italia prin 2005 , in cautarea unui loc de munca . Isi lasa sotia si copiii in tara si se sacrifica pentru o viata mai buna !

  Timp de 7 ani , acesta lucreaza pe unde apuca si face cele mai umilitoare si mai grele munci : lucreaza in constructii , uneori in agricultura , mai spala niste WC-uri la un Mall si face cam orice munca care
  i se ofera ! Majoritatea acestor munci umilitoare SUNT LA NEGRU !!!

  In toata aceasta perioada , acesta si-a vazut familia doar o data pe an !

  Dar a facut acest SACRIFICIU pentru familie si pentru copii , carora le-a CONSTRUIT O CASA FRUMOASA si le-a CUMPARAT O MASINA NOUA !

  In anul 2014 se reintoarce in Romania . O tara in plina criza si unde TOTUL ESTE SCHIMBAT ! O tara condusa de doi oameni fara idei si care aluneca , incet , pe panta statului politienesc ! Noua Constitutie a Romaniei , prevede confiscarea averilor ILICITE !

  Dupa cateva luni de trai in Romania , niste vecini invidiosi din sat IL RECLAMA pe acesta la procuratura , in legatura cu provenienta averii pe care o are : de unde a avut bani de casa si de masina noua ?

  Acesta este chemat pe rand la : procuratura , militie , sri , dga , diicot , anaf , ani , dna , dgipi , gigi , gogu , ana si alte institutii . In plus , devine si subiect de presa si tv .

  DIN PACATE , acesta NU REUSESTE sa explice provenienta banilor de casa si masina , din motive foarte simple : A LUCRAT NUMAI LA NEGRU si NU A AVUT O ADRESA STABILA in Italia ! Pentru ca , din cauza saraciei si pentru a strange banii , acesta a locuit in conditii animalice , cate 10 romani intr-o camera !

  Institutiile ” COMPETENTE ” se pronunta : ESTE AVERE ILICITA SI SE CONFISCA !

  Povestea de mai sus ESTE O FICTIUNE , dar ea AR PUTEA FI POVESTEA A CIRCA 4 MILIOANE DE ROMANI , CARE AU MUNCIT SAU MUNCESC IN STRAINATATE !!! Este intr-o anumita masura si povestea mea !

  INTREBAREA MEA ESTE URMATOAREA :

  – ESTE POSIBIL ACEST SCENARIU IN ROMANIA ?

  P.S. Raspunsul d-voastra nu este pentru mine ! Este pentru cititorii blogului si in special pentru cei care sunt de acord cu aceasta masura !

  Eu scriu pe acest blog din SOLIDARITATE pentru dumneavoastra ! Eu , ca om simplu , care nu v-a cunoscut niciodata , NU POT SA ACCEPT ABUZURILE SI NEDREPTATILE LA CARE ATI FOST SUPUS ! Eu pot sa judec cu mintea mea consecintele si efectele unei astfel de legi .

  Va multumesc , Adrian B.

 6. 6 justitiaru mai 15, 2013 la 11:47 am

  @Adrian.B
  scenariul imaginat de tine este evident posibil.As vrea sa vad si pe acest blog mai multa combativitate si viziune practica precum aceasta postare.
  Consider ca D-l Nastase adopta o strategie gresita marsand in special pe media scrisa si nefiind o prezenta permanenta in programele zilnice de talk-show TV.Astfel impactul opiniilor domniei sale in public este mult diminuat

 7. 7 Marian Nicolae mai 15, 2013 la 11:57 am

  Ceea ce mi se pare interesant, atunci cand poti prevedea viitorul este faptul ca notiunile de trecut, prezent si viitor isi pierd pur si simplu locul in viziunea asupra vietii.

  Continuumul respectiv nu mai exista.

  Existi cumva in afara spatiului si a timpului, avand posibilitatea de a culege intamplari, actiuni, informatii chiar din …inregistrarile akashice…….sau Cartea Vietii….fara a le altera.

  Practic stii ce se va intampla, amestecat cu ceea ce s-a intamplat deja, iar prezentul devine cumva relativ, vazut prin prisma celui care vede in viitor.

  Nu stiu cum sa ma exprim mai clar, deoarece …nu am pe cine sa intreb……..Pur si simplu plutesti fizic intre cele 3 dimensiuni temporale, trecut, prezent si viitor…..

  Unele actiuni le vezi, altele nu……nu prea ai control deplin.

  Mi s-a intamplat sa vorbesc despre lucruri cu o mare probabilitate ca acestea sa se intample in viitor, cu diferiti prieteni, totusi pentru mine aceste lucruri avand notiunea de…trecut, vad aceste actiuni ca si cum s-ar fi intamplat deja.

  Practic unele actiuni viitoare le vad de parca s-au intamplat deja si nu fac decat sa repet actiunea respectiva, un pic ca si fenomeul de deja vu, doar ca altfel.

  Reply ↓

 8. 8 anonim mai 15, 2013 la 12:13 pm

  A treia sau a patra cale nu inseamna o apropriere catre vecinii din est pentru ca statul nu mai are in proprietate nici o fabrica sau combinat. Nimic.

 9. 9 Marcus mai 15, 2013 la 12:33 pm

  Al Dreacu, Voronin, Asta !

  Vladimir Voronin, declaraţie ŞOCANTĂ: Băsescu îi sună pe oficialii de la Chişinău fiind în stare de ebrietate!
  Jurnalul National
  “Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat aseară, în cadrul unei emisiuni la TV7, că şeful statului român îi sună în fiecare seară pe liderii de la Chişinău aflându-se în stare de ebrietate.

  “Voronin a precizat că Traian Băsescu ar face presiuni asupra politicienilor de la Chişinău. “Eu ştiu de apelurile telefonice ale lui Băsescu. Sună seara aflându-se în stare de ebrietate”, a declarat Voronin, potrivit inprofunzime.md.”

  Ca „semn al relansării relaţiilor dintre cele două ţări”, pe 7 februarie 2005, dimineaţa, mai multe camioane cu sticle vin din Republica Moldova se opreau la intrarea în Palatul Cotroceni. Erau cadoul preşedintelui Vladimir Voronin pentru omologului său, Traian Băsescu după vizita acestuia din ianuarie la Chişinău.

  Deşi în declaraţii s-a vorbit de 11.000 de sticle cu vin şi vin spumant, documentele oficiale ale Administratiei Prezidentiale arată că în Cramele Cotrocenilor au ajuns 8.271 de sticle. Vinul de la Voronin, provenit din podgoriile Mileştii Mici şi Cricova, este încă folosit la recepţiile Administraţiei Prezidenţiale.

  Al Dreacu, Voronin, asta
  Sta pe chiombu ca napasta
  I-a trims in dar butoaie
  Si-acum vrea sa il jupoaie.

  Il acuza ca beat fiind
  Si a drojdie duhnind
  Suna-n draci la Chisinau
  Si se da la lideri rau.

  Dar chiombila nu e beat,
  Ci-i la minte cam stricat
  La minte si la ficat
  C-a baut un vin casat.

 10. 10 Draghi Puterity mai 15, 2013 la 12:54 pm

  Evident, in Europa, in ultimile decenii, prin initiativa, in special, a lui Tony Blair, a fost lansata o formula de CENTRU- stanga (“progressive”), formula de sinteza (pe care unii o numesc varianta social- democrata “domesticita”), denumita “A TREIA CALE”.

  Interesant… Atunci de ce a pus Tony Blair umarul la distrugerea Yugoslaviei care avea un tip de socialism functional, care satisfacea majoritatea populatiei? Si ne-a „convins” si pe noi cu ocazia asta in mod „legitim si necesar”. Daca o sa imi spuneti ca Yugoslavia a fost doar victima colaterla in testul domesticirii Rusiei, o sa va spun ca eu nu cred in coincidentze.

  In opinia mea nici pe Tony Blair si nici pe Clinton nu i-au preocupat in mod autentic aspectele ideologice. Ei doreau doar sa se puna in fruntea unor trenduri inventate ca sa sune bine, dar lipsite de continut, pentru a-si servi interesele personale si pe cele ale grupului de influentza care l-a propulsat, sau in cel mai bun caz cele nationale. Cu alte cuvinte, nimic nou sub soare.

 11. 11 Marian Nicolae mai 15, 2013 la 1:05 pm

  POLITICUL MASCAT ÎN „CEO PRIVAT“

  Daniela Lulache, şefă la Nuclearelectrica fără experienţă în energie
  Autor: Roxana Petrescu

  http://www.zf.ro/eveniment/daniela-lulache-sefa-la-nuclearelectrica-fara-experienta-in-energie-10878331

  Daniela Lulache, fostul director general al Fon­dului Proprietatea în perioada 2008-2009, va deveni directorul general al Nuclearelectrica, unul dintre cei mai puternici producători locali de energie, cu o cotă de piaţă de 20%.

  Lulache, de profesie economist, fără experienţă în sectorul pe care a ajuns acum să-l conducă, a fost aleasă în această funcţie în baza OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, fiind propunerea consultan­ţilor de la Quest Advisors, Tran­search şi avoca­ţilor de la Boştină şi Asociaţii.

 12. 12 Marian Nicolae mai 15, 2013 la 1:15 pm

  În plin proces de privatizare: ce companii rămân pe „lista scurtă“ pentru cumpărarea CFR Marfă
  14.05.2013, Autor: Mirabela Tiron

  http://www.zf.ro/companii/in-plin-proces-de-privatizare-ce-companii-raman-pe-lista-scurta-pentru-cumpararea-cfr-marfa-10878288

  Ministerul Transporturilor va avea astăzi „lista scurtă“ a companiilor care rămân în cursă pentru cumpărarea pachetului majoritar al companiei de stat CFR Marfă, cel mai mare transportator feroviar de marfă. Timp de şapte zile Comisia de privatizare a analizat şi verificat plicurile cu documentele de participare depuse de trei investitori. Preţul de vânzare pentru pachetul de 51% din CFR Marfă începe de la 180 de milioane de euro.

 13. 13 Marian Nicolae mai 15, 2013 la 1:33 pm

  Subminarea Statului Roman, prin ……Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI)

  O firmă elveţiană a cumpărat toate depozitele de pirită ale Remin Baia Mare pentru 53 mil. dolari
  15.05.2013 Autor: Carol Dan

  http://www.zf.ro/companii/o-firma-elvetiana-a-cumparat-toate-depozitele-de-pirita-ale-remin-baia-mare-pentru-53-mil-dolari-10878177

  Traderul elveţian de metale şi minereuri Werco Trade AG a cumpărat toate depozitele de pirită auriferă ale Remin Baia Mare, companie aflată în insolvenţă, pentru 53,1 milioane de dolari, cu plata în tranşe pe parcursul a cel mult patru ani.

  Preşedintele Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) Adrian Constantin Volintiru a declarat marţi că această tranzacţie se înscrie în „noua optică a Guvernului“, de optimizare a veniturilor. Licitaţia pentru vânzarea piritei a fost organizată de administratorii judiciari în 21 martie, iar contractul a fost semnat în primele zece zile de la adjudecare. Administratorii judiciari ai Remin sunt firmele Pareto Grup şi Pro Insolv. Werco Trade AG a plătit 105 dolari pe tonă şi şi-a asumat plata în rate a întregii cantităţi de pirită, pe măsură ce o va ridica de la Remin.

  Compania din Baia Mare are în depozite 500.000 de tone de pirită.
  Pentru prima tranşă, firma elveţiană a plătit 1,6 milioane de dolari (106,7 dolari pe tonă), iar pentru a doua preţul a fost stabilit la 1,55 milioane de dolari (103,8 dolari pe tonă). „Preţul pe tonă este stabilit lunar în funcţie de cotaţia aurului şi argintului şi a cantităţii de aur, argint şi arsen de fiecare tranşă de 15.000 tone“, se mai arată în răspunsul AAAS.

  Werco Trade a fost înfiinţată în 2008 şi are activităţi de tarding cu cupru, concentrate de aur, metale şi minereuri.

  Remin este deţinută integral de stat, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie.

 14. 14 Daniela Zamfir mai 15, 2013 la 1:40 pm

  Va urmaresc si va admir pentru modul demn in care va continuati cariera politica .Apreciez stoicismul , determinarea si seninataea atitudinii dvs. Am fost o sustinatoare a liberalismului dar Regimul Basescu m-a transformat intr-o socialista ,sustinatoare a PSD.Consider ca ,indiferent cat de stramba este social democratia romaneasca , este cel mai bun drum spre o viata mai buna pentru cei saraci si pentru clasa de mijloc ,adica majoritatea romanilor ,dar mai ales pentru asigurarea protectiei lor sociale , aproape distrusa de capitalismul salbatic de azi.Inteleg si sunt gata sa suport costul dislocarii Regimului Basescu ,pentru ca sper un viitor mai bun.

 15. 15 Fragmentarium Politic mai 15, 2013 la 1:46 pm

  Cred ca ar fi cam greu de explicat si inteles de ce toate aceste cai sunt niste cai de turma, urmate de cate un grup mai mare sau mai mic de tari. Daca, la rigoare, vom compara oricare model cu realitatea, trecuta sau prezenta, nu vom gasi nicaieri unul in stare pura sau, daca vom fi ceva mai concesivi, il vom descoperi la tara din frunte, care isi asuma rolul de calauza. Probabil ca cei mai cusurgii se vor intreba sau ne vor intreba, plecand de la aceste viziuni de bloc, cam cum ar mai sta treaba cu alegerea si democratia. Ce vreau sa zic este ca aceste cai de gloata exista doar in capetele unora, in realitate exista atatea cai cate tari sunt, dar aceste “partajari”, sa le zic asa, ofera niste posibilitati excelente de interventie in treburile altora, de aducere sau mentinere intre niste anumite limite, care, intamplator sau nu, prefigureaza ceea ce numim “sfere de influenta”, pe care public le respingem cu indignare, dar pe care, tot public, le cultivam cu osardie, prin tot felul de tratate unionale sau parteneriale. Va dati seama ce cataclism politic s-ar naste daca am abandona dihotomia politica stanga-dreapta, din care unii, si nu cei mai saraci, mananca o paine mai mult decat buna?! Poate parea nebuloasa sau contradictorie, in niciun caz lipsita de ingeniozitate, ca sa nu spun mai mult, dar “a patra cale”, euroscepticismul, ar putea fi cea mai democratica, exprimand, in fapt, tot atatea cai cate tari sunt. Singura chestie ar fi ce se va intampla cu importul sau exportul de revolutie sau contrarevolutie, pentru ca unii chiar vor ramane someri!!!

 16. 16 Sibilla mai 15, 2013 la 1:57 pm

  Ponta prezintă scuze și cere anchetă în cazul Direcției de Asistență Socială Prahova ! Dar de restul DGASPC-urilor din tarisoara nu se face vorbire, tot NU, din pacate ! In spatele acestor ziduri, multe se petrec, prea multe si sunt mentinute-n functii ACELEASI PERSONAJE PENALE !! Ca iara-mi aduc aminte de FEUDA Caras-Severino, de faptul ca ANI, DNA, etc etcetera, la, la, la, la…. Care oricat de infierate-s ( si pe buna dreptate ) ca sunt unelte ce fac politie politica, totusi, de unele specimene din Romania NU se iau …. Hhmmm, oare de ce NU ??!!!!!!!!

  Sinteza Zilei – https://www.facebook.com/pages/Sinteza-zilei/134036616647323?fref=ts – prezinta o toarășă dir al DGASPC PH care, citez ” rezistă ” pe scaun din 2006….
  De TOVARĂȘA dir DGASPC CS ANA VASILE care rezistă din 1998 ( !!!!!!!!!!!! ), nimic, nimic ????? Pen că e protejata CJCS, respectiv a ayatollahului Frunză”verde”, d-aia nu se șifonează nima-n lume ??? Antena Trei Romania, s-aude au ba, că urlu de f mulți ani, hmmm ? Despre ” liberali” numa de4 bine, d-le Gâdea ??! !! Că dacă și-au vopsit penajul, ce dacă-s capi de listă pe Harta Mafiilor PD-L, nu-i așe…. și vb despre, i-auzi, Schimbare… 😦

  remember :
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/02/05/angajatii-lui-frunzaverde-nasc-pui-vii-pe-care-ii-hranesc-cu-lapte-si-miere-de-la-consiliul-judetean-de-succesuri-tovarase-frunzaverde-de-succesuri-halal/
  http://www.caon.ro/a-pierdut-lupta-pentru-viata/news-20100712-06411554
  https://sfinx777.wordpress.com/2010/08/18/invata-de-la-toate-nicio-talpa-nu-este-atat-de-mica-incat-sa-nu-lase-nicio-urma-pe-lumea-asta/
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/01/26/politica-de-stat-in-stat/
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/07/10/”-ce-face-politica-din-om-”-sau-”-modele-”-da-prin-carasu-falos-ca-i-”-fruncea-”-la-mai-toate-cele/
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/02/01/”-solutii-”-carasene-impuse-reconsiderate-corect/
  http://sfinx777.wordpress.com/2008/11/26/comportament-de-”gainar-”-procurorul-viorel-vasile-ii/
  http://adevarul.ro/locale/resita/sfidare-baronii-crizei-locale-castiga-salariu-rectificare-bugetara-semestriala-1_50acfed97c42d5a6638d4eae/index.html
  http://adevarul.ro/locale/resita/pedofilul-speranta-fost-inspirat-biblie-1_50ad11ec7c42d5a6638e4106/index.html
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/07/21/”-ocrotitorii-”-copiilor-institutionalizati-din-caras-severino-feuda-porno-pastorita-de-sorin-lache-frunzaverde/
  https://sfinx777.wordpress.com/2010/02/10/la-frunzaverde-n-ograda-safi-sunt-si-o-pisica-moarta/
  http://www.caon.ro/tentativa-de-sinucidere-la-centrul-speranta/news-20100209-11284728
  http://www.caon.ro/tragedie-la-brebu-nou/news-20100709-12512444
  https://sfinx777.wordpress.com/2011/06/04/caras-severino-feuda-porno/
  http://adevarul.ro/locale/resita/pornografie-infantilA-sclavie-sexuala-eleve-resitence-agatate-messenger-1_50ad22827c42d5a6638f568b/index.html
  http://www.caon.ro/a-pierdut-lupta-pentru-viata/news-20100712-06411554
  https://sfinx777.wordpress.com/2010/08/18/invata-de-la-toate-nicio-talpa-nu-este-atat-de-mica-incat-sa-nu-lase-nicio-urma-pe-lumea-asta/

  Dar, cică * Statul ocroteşte mama şi copilul *….
  p.s. Antena Trei Romania , voi pe cine ocrotiți de NU vă luați de personajul cel putin dubios, fostă soață de procuror, protejata CJCS…… de ce despre Ana Vasile NICIODATĂ NIMENI NU CÂRÂIE NIMIC, HHHMMMM ???

  http://www.digi24.ro/stire/Nereguli-la-Casa-de-Pensii-Caras-Severin-descoperite-de-Curtea-de-Conturi_45904
  http://www.digi24.ro/stire/Nereguli-la-Casa-de-Pensii-Caras-Severin-descoperite-de-Curtea-de-Conturi_45904
  a drek indignarea aista SELECTIVA a Antenei 3, ca nush cum sa spun da de una bucata ANA VASILE, protejata CJCS a ayatollahului , nimeni, dar absolute nimeni NUse ia si e derector de prin 1998 la DGASPC CS , duduia, fosta soata de procuror inchis pentru spaga….
  cat timp indignarea, mila, etc sunt SELECTIVE, adica de unii ne legam, de altii sub nicio forma…. credibilitate ZERO iar despre Schimbare – inclusiv a mentalitatii – nici vorba !
  ma enerveaza ca NU recunoaste ca ticalosia / ticalosii NU au culoare politica si ca totusi, numirile politice dau tonul…

  p.p.s. ” Ramanem, din pacate, in continuare, prizonieri ai separarii in Stanga si Dreapta politica. „…. stanga, hmmmm…. dreapta, apai care buba de dreapta, PNPL-ul lui frunza, auch , ori popularii lui ba-SECU, bleah….
  In fine, bine ca nu suntem prizonierii vreunei idei de-a trantii vreo grupare paramilitara, Majka Domnului sa ne apere….

 17. 17 Ghita Bizonu' mai 15, 2013 la 2:27 pm

  mama ce moace de prosti avem!!!
  Deci asa :http://www.dcnews.ro/2013/05/nita-romania-are-un-excedent-de-energie-trebuie-sa-vindem-rapid-ce-n-am-consumat/
  nu avem interconectarile pe care acu 7 ani le aveam …
  Insa despre asta nu zicem nimic de asta : România va trebui să scoată din folosinţă 55% din capacitatea energetică instalată până în 2035 http://www.businesscover.ro/06-02-2013-romania-va-trebui-sa-scoata-din-folosinta-55-din-capacitatea-energetica-instalata-pana-in-2035/

  Pe de o parte avem prea multa pe de alta parte trebuie sa inlocuim (ma rog noi suntem aia care dorim sa mulgem vaca fara sa -i dam apa si paie ci doar bataie )

  Intrebarea este – moaca ca moaca da oare si suntem?!

 18. 18 CALIMAN EUGEN-analist de provincie mai 15, 2013 la 2:28 pm

  1.Indiferent de doctrinele de stinga sau de dreapta, de zborul de soim sau mersul (inapoi) de rac al UE, euroscepticismul are un singur medicament:proiectele nationale de dezvoltare economica.
  Acesta viziune, asupra ,,interesului national” (care este in sens larg si interesul comunitatii europene), ramine prima si unica cale, de a ,,lega” Romania de azi de cea interbelica, de a reuni Republica Moldova, cu tara-mama!
  Si mai important, numai realizarea reindustrializarii – asa cum a fost profesata de autorul blogului in ,,Romania Europeana”, poate ,,reintregi” pe rominii emigranti (economici) cu cei din tara!

  PS.D-le Adrian B.
  Ca ,,analist de provincie”, va asigur ca actualul guvern, odata ce a renuntat la ,,cresterea economica de 3-4 la suta pe an si crearea unui milion de noi locuri de munca”,promise in campania electorala, va impozita, taxa, confisca, aduna, etc. tot ce va putea, cu ajutorul statului POLITIENESC ECONOMIC roman.
  Astfel, in lipsa unor proiecte de guvernare PRO-ACTIVA, generatoare de intreprinderi si locuri de munca, se merge pe o cale gresita – esecul final prin aceasta unica politica ,,economica” a impozitarii, urmind a fi mai ceva ca al PDL-Basescu, Asa ca ,faceti-va rost de acte si orice dovezi, fie ca ati avut banii inainte de Revolutie si i-ati ,,conservat” ,pentru a va face casa.
  La esecul economic al USL – care in calitate de analist mi se desfasoara in ,,timp real” – va asigur ca nici o masura preventiva la temerile dvs. nu este exagerata.
  Probabil, ca pretentia Guvernului va fi impozitarea oricarui cistig – chiar si dinafara, deoarece ca cetatean roman – sinteti ,,proprietatea” administrativa a acestuia…
  Am indraznit sa ,,abuzez” de blog si sa va raspund, deoarece cu siguranta, ca d-l Nastase nu va putea sa se pronunte (deschis) ca mine, lucru firesc, data fiind apartenenta politica a dumnealui.

 19. 19 Dinica peromaneste mai 15, 2013 la 2:47 pm

  „Euroscepticismul determina, din pacate, o A PATRA CALE – cea in care fiecare tara merge pe drumul sau, indiferent de culoarea politica (pura sau in formula curcubeu) a guvernului sau”.

  De ce ‘din pacate’? E un fapt, nu poate fi din pacate, ci ca necesitate istorica.

  Din pacate poate fi numai sperantele cu care Romania s-a titularizat in Cluburi! Sperantele romanilor, mai ales.

 20. 22 papasha mai 15, 2013 la 3:24 pm

  Dragul meu prieten , permite-mi te rog sa intervin , si sa-ti prezint si

  A CINCEA CALE :

  Calea imbarligarii cozilor celor de dreapta , cu cei de stanga cu aia de centru si mai ales , cu NELIPSITII BAIETII DESTEPTI ( INTERNATIONALI SI AUTOHTONI ) , cale care duce numai intr-o singura directie : crearea de INVINGATORI SI DE INVINSI ( EI , PUTINI SI BOGATI PENTRU ETERNITATE , SI NOI , PIONII DE SACRIFICIU , CU MULT PRAF IN OCHI ! )

  IATA UN MIC EXEMPLU SUPERB , DE ORGANIZARE A UNEI SCHEME DE MULS DIN COLONIE , SCHEMA DIN CARE , ” MARII NOSTRII SPECIALISTI SI POLITICIENI AUTOHTONI” NU AU CAPACITATEA SA INTELEAGA ( CA-S PROSTI SI SUPERFICIALI , SAU NU VOR , SI ASTA ESTE TRADARE ) CA TARA SE VA ALEGE CU NIMIC IN VISTERIE , DAR CU UN MARE KAKAT OTRAVIT INTRE PICIOARE , PE VECIE !

  DIN INTELIGENTA SCHEMA DE MAI JOS , TREBUIE SA SE INTELEAGA , CA PRINTR-O RETEA BETON DE TRANSFERURI DE FONDURI , INTRE COMPANIILE SURORI , ( INTERCOMPANY CHARGES & TRANSACTIONS ) , IMPOSIBIL DE VERIFICAT DE CATRE STAT ( DACA NU ARE UN EXPERT INTERNATIONAL DE FRAUDE , DE PARTEA SA ) , CI NUMAI DE CATRE O ENTITATE , EXTERIOARA , COLONIEI , SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION , SI NUMAI IN CAZUL UNOR PLANGERI BINE FUNDAMENTATE .

  ACESTE INTERCOMPANY CHARGES & TRANSACTIONS , AU MENIREA DE A REDUCE DRAMATIC PROFITUL FIRMEI DIN COADA LANTULUI FERMECAT , CEA CU CARE ARE COLONIA CONTRACTUL SEMNAT , AJUNGAND LA „MIC” SAU CHIAR LA „NIMIC” , ADICA , 19,31% DIN „MIC” SAU CHIAR DIN „NIMIC” .

  POATE NE MERITAM SI NOI UN PIC SOARTA ……..

  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/exclusiv-schema-lui-gabriel-foto-imaginea-incredibila-a-hotiei-de-la-rosia-montana-si-de-ce-se-grabeste-ponta-sa-i-faca-pe-plac-lui-gabriel-93525.html

  Bine documentati baietii astia de la ziar .
  Imi creste inima cand mai vad ca exista si oameni tineri , care sa se implice in treburile delicate ale Tarii , si nu pentru mine sau pentru ei , ci pentru aia mici si nevinovati , care urmeaza si care au si ei dreptul sa-si traiasca viata in aer curat , apa buna de baut si cu roade din pamant fertil si necontaminat .

  ps LA TREABA CU INLFUENTAREA BURSEI , PRIN DIFERITE ANUNTURI OFICIALE , SAU PRIN MANIPULAREA UNOR CERTIFICATE , PRIN INTERPRETARE „UN PIC LOST IN TRANSLATION” , TREABA E FOARTE DELICATA , CA SE LASA CU AMENDA MARE SI CU BULAU BOGAT , CAT CUPRINDE !

 21. 23 teostanc mai 15, 2013 la 3:38 pm

  Stanga si Dreapta cred ca vor ramane repere eterne in politica si economie.

  Dreapta mizeaza pe libertatea afacerilor, impozite mici si recompensarea celor care produc profit si deci venituri la bugete. Serviciile pentru populatie sunt in masura in care aceata poate sa si le procure.
  Ajutorarea celor nevoiasi se face prin donatii, actiuni de de binefacere ale bisericilor, oamenilor de bine si cu suflet etc.

  Stanga este interesata major de aplatizarea polarizarii veniturilor si societatii, acordarea de solutii pentru cei nevoiasi prin impozitare progresiva a profitului, venitului si redistribuirea lui conform nevoilor majoritatii membrilor societatii. Bine inteles ca trebuie sa se ocuoe de buna reglementare a taxelor si impozitelor ca acestea sa nu sufoce producatorii.

  In functie de culoarea locala se fac combinatii de m elemente luate cate n din aceste 2 variante.

  CEL MAI BINE AM DUS-O PE TIMPUL GUVERNARII NASTASE DAR SI PONTA PROMITE.

  GUVERNAREA TARICEANU A AVUT UN RITM DE CRESTRE MARE, SIMILAR CU CEL AL LUI NASTASE, DAR IN AFARA ECHILIBRELOR ECONOMICE.

  RUGA:

  Doamne, fa-l pe Ponta ce pe Nastase sau mai bun!

 22. 24 Radu Humor mai 15, 2013 la 3:57 pm

  Vă aduc şi eu în atenţie un articol ce mi se pare extrem de important :
  Uniunea Social Criminala a declansat macelul Rosiei Montane.
  S-O VA anunța in perioada 22-23 mai.
  De ce ne aflam intr-un moment critic pentru Rosia Montana?

  Inainte sa puna mana pe Putere, actuala guvernare promitea prin vocea lui Victor Ponta o evaluare echilibrata a proiectului minier de la Rosia Montana, dincolo de activitatile de lobby si interese politice de gasca. Alegerile au trecut si viziunea Guvernului s-a schimbat abrupt. La fel si planurile referitoare la Rosia Montana, iar in acest moment procedura acordului de mediu este in curs de finalizare.

  Dan Ș-O VA lua
  Imediat dupa instalare, Dan Sova a inceput (re)negocierea cu Rosia Montana Gold Corporation. Obedienta fata de marile corporatii a ministrului delegat a venit de la sine, caci vechea scoala de partid i-a aratat in detaliu cum oportunismul da roade de aur. Imbelciugarea duce la imbelsugare astfel incat lobby-ul facut (fie de Basescu, fie de Ponta) a devenit legitim. In fata cui? Nu stim.
  Astfel Dan Sova a infiintat o noua companie miniera, modifica legislatia, ignora parerea specialistilor si dreptul publicului de a lua parte la decizii atat de importante. Toate acestea denota o agenda de lucru straina intereselor poporului roman, aservita marilor corporatii.

  Daca acest copil teribil al proiectelor mari si intereselor marunte nu intelege ca se joaca cu focul, atunci trebuie sa se stie ca DAN S-O VA LUA de la noi, toti cei satui de cei corupti si de afacerile lor!

  Sustine si tu Campania Salvati Rosia Montana. Redirectioneaza 2% pana pe 25 mai 2013!

  BARBARUL
  Daniel Barbu, ministrul culturii a preluat retorica companiei miniere si a predecesorilor sai privind patrimoniul cultural de la Rosia Montana. In ciuda tuturor atentionarilor venite in ultimii 10 ani pe adresa institutiei sale, din partea celor care au expertiza sa se pronunte fara echivoc pe teme legate de protejarea patrimoniului, d-l Barbu are viziuni de aur. Si atat.
  Mai mult nominalizarea Rosiei Montane pe lista UNESCO depinde de ultim pas, tehnic – de semnătura ministrului. Ignorand ghidul operaţional pentru implementarea Conventiei Patrimoniului Mondial, ministrul Barbu condamna la distrugere istoria milenara a Rosiei Montane. Monumente ce au rezistat mii de ani in fata eroziunii, a hoardelor barbare sau chiar a comunistilor pusi pe demolari acum urmeaza sa fie distruse. Si nu ar fi distruse de cutremure sau de razboi, ar fi distruse pe semnatura unui barbar inconstient.

  Urmareste paginile facebook Alburnus Maior si Rosia Montana in UNESCO pentru urmatoarele episoade ale macelului Rosiei Montane declansat de Uniunea Social Criminala.

  Si mai ales fii gata sa iesi in strada pentru Rosia Montana!

  Allianz nu se aliaza cu Gabriel Resources
  Mai multi activisti ai Campaniei Salvati Rosia Montana au participat pe 8 mai la Adunarea Generala Allianz, cel mai mare asigurator de accidente din lume. Scopul acestei deplasari a fost informarea membrilor AGA despre riscurile si ilegalitatile asociate proiectului minier propus la Rosia Montana. Gabriel Resources a inceput discutiile cu Allianz pentru asigurarea proiectului minier, conditie esentiala pentru obtinerea avizelor necesare. Dupa ascultarea argumentelor activistilor, Michael Diekmann, CEO-ul Allianz, a declarat: „Ca urmare a celor aflate astazi, Allianz nu va face afaceri cu Gabriel Resources si nu va asigura proiectul propus”. Citeste mai mult aici.

 23. 25 Andreea mai 15, 2013 la 3:57 pm

  In opinia mea, ‘a treia cale’ si social-democratia progresista sau de ‘centru stanga’ nu au facut decat sa cimenteze consensul neoliberal, care pare de nedaramat, chiar daca dictatura pietelor isi tot arata limitele din 2007 si pana acum. Aceasta stanga centrista a scos ‘politicul’ din politica, acceptand pe nemestecate reorganizarea societatii dupa principiile neoliberale.

  Nu sunt adepta dogmelor, dar in acelasi timp cu disparitia stangii au disparut si niste idealuri sociale (nu neaparat socialiste) de care avem mare nevoie, cum ar fi idea de ‘bun public’, solidaritatea sociala, scopul comunitar al structurilor administrative, etc. Toate aceste lucruri sunt acum inlocuite de abstractiile si ‘economismele’ neoliberale, de parca viata in comun ar fi un proces controlabil stiintific, si nu o cautare permanenta a ‘mai binelui’, manata de un set de valori comunitare. Cine sa se regaseasca in politica cetatii, cand ea urmareste individualism, liberalizare si competitie in loc de comunitate, compasiune si protectie?

  Europa sufera tocmai din acest motiv, e blocata in acest consens care nu poate sa raspunda nevoilor omului de rand, pentru ca nu este construit in folosul lui si pentru nevoile lui.

 24. 26 cristina mai 15, 2013 la 5:15 pm

  Tot cautam cai. Noi am avut o cale, buna. Dar am renuntat la ea in 1989.

 25. 27 Adrian B. mai 15, 2013 la 5:21 pm

  http://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/osana-pentru-morar-catalin-predoiu-fostul-ministru-al-justitiei-isi-exprima-regretul-ca-nu-a-existat-o-rocada-kovesi-morar-la-varful-piccj-dna-daniel-morar-un-procuror-de-care-ministerul-public-avea-nevoie-el-reprezinta-o-garantie-ca-aceste-reforme-vor-co

  Eu am incredere ca d-ul Ponta il va REEVALUA pe d-ul Daniel Morar ! Poate si pe d-ul Catalin Predoiu ! De ce nu ?
  Si poate se si incuscreste cu ei ! Pe unu , sa-i fie nas la nunta de bronz si pe celalalt sa-i ” rupa turta ” la copil … :))

  Hai Ponta , ca se poate ! Mai ai un pic si reusesti ! Vezi ca merge mai usor cu lamaie …

  Da-o incolo de ONOARE si de DEMNITATE …

 26. 28 Taranul mai 15, 2013 la 5:37 pm

  Nu mai inteleg nimic,unde este „Dreptatea pin la capat”,gata,atit a fost?Il ascult pe Georgica Severin,cu niste justificari penibile,refuzind dreptul publicului de a afla ce a fost cu acel circ,cu fam. jud.Birsan.Este tot mai evident ca PSD este pe mina cu fostii.Este mai penibil decit rotatia cadrelor in CPEx.Imi pare rau ca am votat din 1990 cu acest partid,ne-ati vindut!

 27. 29 Doru Coarna mai 15, 2013 la 6:08 pm

  A patra cale este imposibila, UE legifereaza la greu si oblgatoriu!

  Dealtfel, daca fiecare isi va cauta propriul drum, atunci UE isi pierde orice ratiune de a fi! S-ar putea reinventa ca uniune comerciala si atat.

  Eu cred ca proiectul european nu este de aruncat la cos! Stiti bancul cu bordelul si fetele, cand nu merge treaba se schimba fetele, nu afacerea… Cred ca acum, echipa asta PPE nu face fata etapei si, ca orice entitate depasita, introduce disciplina, doar asta mai poate incerca sa faca…

  Interesant e ca in toata UE este mare lipsa de idei! Si mare oportunism politic, economic, financiar, alaturi de un egoism si o lacomie fara precedent! Dar asa e peste tot in criza! Sub populari, UE si-a pierdut busola si compromite intreaga constructie europeana prin solutii prozaice, gen austeritate! Ba mai mult, compromite si insasi capitalismul si piata, legiferand la amanunt pt toti odata si impunand, printr-o birocratie hiper-costisitoare, respectivele prostii. Europa este prea diversa din toate puncctele de vedere, un eventual legiuitor unic are zero sanse, s-a mai incercat si nu s-a reusit!

  Ideea este UE sa se limiteze la impunerea, sub rezerva unor sanctiuni reparatoare, a unor principii valabile pe tot teritoriul Uniunii, si sa abandoneze politica de legiferare la comanda.

  Prin urmare, nu ar fi mare lucru de facut pt ca Uniunea sa-si revina, chiar si sub populari, sa se revitalizeze si sa descatuseze energiile creatoare ale statelor, companiilor si cetatenilor UE. Ar trebui aplicata austeritate si la nivelul birocratiei UE, costurile Uniunii cu birocratia sa uriasa sunt apocaliptice, iar rezultatul este insasi subminarea generoasei idei initiale!

  Deci impreuna dar separat, a 4-a cale, dar nu datorita sceptimismului, ci datorita pragmatismului!

  Sigur, asta la noi presupune coabitare, multa coabitare, deoarece anul trecut USL nu a trecut clasa la capitolul „principii”, adica si aici sunt nuante si trebuie definite clar principiile fundamentale si abandonate principiile ad-hoc convenabile politic in PE, dubla masura si amestecul neoficial al oficialilor europeni in probleme interne, asa-numitele pareri si indicatii, liste, etc.

  Nu cred insa ca echipa Barroso-Merkel ar admite asa ceva, deci UE ori va deveni desueta prin politici nerealiste impuse, ori va fi respinsa de un bloc al unor tari inteligente.
  Pacat. Dar o merita, la cum a amestecat lucrurile!

 28. 30 Cris mai 15, 2013 la 6:19 pm

  M-a amuzat chestia cu „rețeta Mac Donald”.
  Eu continui să cred că la noi există Stânga și Dreapta, deși unii susțin că nu. Electoratul în majoritatea lui e cel care nu știe ce e una și ce e alta și nu le vede.
  Partidul Național Liberal al cărui membră sunt e clar de Dreapta, de aceea am și aderat la el. Asta nu înseamnă că nu respect Stânga.
  Mai mult, găsesc că, în vreme de criză, politicile de Dreapta trebuie să se completeze cu cele de Stânga. Părerea mea e că cele de Dreapta trebuie să primeze, iar cele de Stânga să bandajeze cât pot rănile cauzate categoriilor defavorizate.
  Problema cea mare la noi e că aceste categorii defavorizate sunt preponderente în societate, din vina electoratului însuși. Vina derivă din lipsa de educație și calificare, și nu în ultimul rând din mentalitatea comunistă care nu mai piere, că statul trebuie să facă totul pentru tine, iar tu trebuie doar să primești (și să-i înjuri pe guvernanți oricare ar fi ei).
  Așadar, electoratul (să zic cam 80% din el) e un Conu Leonida multiplicat de milioane de ori. Ce Stânga și ce Dreapta să aplici?
  Nu vedeți ce zigzagat votează? Rezonul lui e „să-i trântim pe X-șii care sunt acum la guvernare!”

 29. 31 Cris mai 15, 2013 la 6:24 pm

  Erata: PNL a cărui membră sunt…(scrisesem „al cărui membru sunt” și am modificat „membră” uitând de „al”)
  (nenorocitul ăsta de adjectiv relativ! cum naiba să învețe un străin românește?)

 30. 32 blogideologic mai 15, 2013 la 6:45 pm

  Ideologic, Arthur Schlesinger Jr. era un jeffersonian convins.

 31. 33 anonim mai 15, 2013 la 8:29 pm

  A treia sau a patra cale e inutila daca statul e plin de datorii.

 32. 34 adanic mai 16, 2013 la 1:29 am

  Eu unul nu inteleg de ce trebuie sa ne conducem musai dupa aceste doctrine, stanga, dreapta, centru, comunism, capitalism, socialism, cand avem cu totii aceleasi nevoi elementare pentru existenta: hrana, locuinta, loc de munca, imbracaminte, relaxare, etc. Majoritatea cetatenilor simpli din aceasta tara habar nu au si nici nu-i intereseaza ce sunt aceste doctrine. Ei vor o viata lunga si demna in siguranta si pace cu toti cei din jur. De ce sa nu adoptam o cale RATIONALA, in care fiecare om sa-si gasesca locul sau pe aceasta lume, fara rautati, dusmanii, invidii, etc. si in care sa primeze bunul simt, omenia, cinstea si mai presus de toate credinta ca suntem muritori si raspunzatori in fata lui Dumnezeu de faptele noastre. Sa lasam STANGA, DREAPTA, CENTRU si sa ne gandim ca binele celor din jur este si binele nostru. Rautatile, invidiile, dusmaniile, ambitiile, duc la dezastre si mai curand sau mai tarziu vom plati. P.S. A ne desparti de Europa ar insemna un dezastru. Oamenii, intotdeauna s-au unit pentru a fi mai puternici caci este stiut faptul ca unirea aduce puterea. Se spune ca pentru a izbandi, pe prieten sa-l tii aproape iar pe dusman si mai aproape. E lesne de inteles de ce trebuie sa-l tii pe dusman aproape. Numai ca noi avem datoria sa ne comportam demn, cinstiti cu noi insine dar si cu partenerii nostrii europeni. Sa nu mai dam vina pe evrei, chinezi, rusi, etc. cum ca ar dori sa puna mana pe bunurile noastre atata timp cat noi avem mari probleme interne, atat economice cat si sociale, de a caror rezolvare suntem singurii responsabili. Sa ne facem curatenie mai intai la noi si apoi sa ridicam glasul si sa avem pretentii de la Europa.

 33. 35 alice mai 16, 2013 la 5:38 am

  @Draghi Puterity , Absolut corecta postarea din mai 15, 2013 la 12:54 pm.

 34. 36 blogideologic mai 16, 2013 la 6:22 am

  Pentru salvgardarea aquiferelor României de la poluarea lor proiectată prin exploatarea resurselor minerale ! Apelul meu se adresează politicienilor Victor Ponta, Rovana Plumb, Dan Şova, Traian Băsescu şi Crin Antonescu. Toţi politicienii aceştia, bănuiesc eu cu optimismul meu de nevindecat, au şi consilieri valoroşi. Unii probabil ştiu despre felul cum au fost poluate aquiferele din Bangladesh cu arsenic atunci când au fost lăsaţi străinii să acţioneze tehnologic asupra aquiferelor. Apoi, întreb : Cine stabileşte gradul de seriozitate a riscurilor exploatării gazelor de şist pentru români ? Nu demult, la discuţia cu trimisul special al secretarului de stat al SUA pentru Energie în Eurasia, preşedintele nostru jucător Traian Băsescu declara că este necesară o strategie de lămurire a populaţiei cum că exploatarea gazelor de şist nu prezintă riscuri serioase. „În orice caz, privind energia, trebuie să recunoaştem că în România avem deja o dezbatere privind gazele de şist şi trebuie să dezvoltăm o strategie de a explica populaţiei că nu sunt riscuri serioase cu aceste gaze”, a zis Băsescu. Cine stabileşte gradul de “seriozitate a riscurilor” pentru români ? „A fost decisă, de comun acord, constituirea unui grup de lucru româno-american, la nivel de experţi, care să analizeze impactul explorării gazelor de şist asupra mediului înconjurător şi asupra populaţiei. S-a convenit că sunt necesare o mai mare transparenţă şi o mai bună informare a publicului român despre tehnologiile, procedurile, dar şi despre avantajele explorării şi exploatării acestor resurse naturale.” Dar în ceea ce priveşte evaluarea de impact ambiental produs de noile industrii şi noile tipuri de exploatări de resurse, cei mai buni specialişti din lume nu sunt americanii, ci vest-europenii! Aşa se explică de ce Germania şi Franţa au interzis tehnologia de hydrofracking pe teritoriile lor, deşi posedă rezerve uriaşe de gaze de şist ce nu se află în zone seismice. Germania şi Franţa au cei mai buni specialişti din lume în evaluarea impactului ambiental potenţial prin metodologia numită Life Cycle Analysis (LCA). În acel viitor grup de lucru restrâns, şi strict româno-american, pentru evaluarea impactului ambiental potenţial al fracturării hidraulice a rocilor geofizice poroase din România (reamintesc că aquiferele sunt de asemenea asociate cu aceste roci geofizice poroase), cred că ar trebui invitaţi specialişti vest-europeni în metodologia LCA. Ni se prezintă tot felul de argumente liniştitoare din USA în ceea ce priveşte “avantajele pozitive” care rezultă din exploatarea gazelor. Însă argumentele vin totdeauna dinspre partea cu interese financiare enorme în această industrie. Mai există şi cealaltă parte, a intereselor populaţiei americane, care afirmă cu totul altceva : “Groundwater is notoriously difficult to clean up once it has been contaminated. Fracking advocates assure the rest of us that their technology is foolproof and completely benign environmentally, but we all know how hollow those assurances can ring when something inevitably goes wrong. A peculiarity of fracking from a federal regulatory standpoint is that, like other oil and gas industries, it is exempt from compliance with key environmental requirements of the Clean Air Act, the Clean Water Act and the Safe Drinking Water Act.” http://www.nytimes.com/2013/04/21/opinion/sunday/sunday-dialogue-gas-drilling-and-our-energy-future.html?_r=0 Ni se mai spune de către politicianii români amintiţi, că în felul acesta putem “da cu sâc” Gazpromului prin asigurarea “independenţei energetice” a României. Dar există indubitabil şi o parte neagră a “independenţei energetice” furnizate de exploatarea gazelor de şist. O parte neagră aflată chiar dincolo de poluarea aquiferelor, discutată de noi mai înainte. Iată un articol din prestigiosul ziar NYT care avertizează în mod expres guvernul USA despre faptul că exploatarea gazelor de şist va conduce inexorabil la o situaţie de instabilitate în lume http://www.nytimes.com/2013/04/28/opinion/sunday/the-dark-side-of-energy-independence.html?hp&_r=0

 35. 37 alice mai 16, 2013 la 7:33 am

  „Euroscepticismul determina, din pacate, o A PATRA CALE – cea in care fiecare tara merge pe drumul sau, indiferent de culoarea politica (pura sau in formula curcubeu) a guvernului sau”.

  Domnule Nastase,

  Credeti ca putem adapta la zilele noastre doctrina “prin noi insine” lansata de Vintila Bratianu si promovata de guvernul liberal(1922-1926)?

 36. 38 Marian Nicolae mai 16, 2013 la 8:15 am

  @ adanic mai 16, 2013 la 1:29 am

  Viziunea dumneavoastra asupra Europei este un pic ireala…..
  Din pacate europenii nu sunt usi de biserica…….il ne faut pas rever……

  Uitati-va la ce ne-au facut noua romanilor pana acum, ca sa nu mai vorbesc ca multumita gazdei noastre si domnului presedinte al Federatiei Ruse Vladimir Putin, mai avem inca Ardealul romanesc…..

  Asa ca, ce mai avem noi de cautat in Uniunea Europeana, caci in Europa si europeni suntem totusi de la facerea lumii……ca sa nu spun ca stramosii nostri pelasgi au mosit limba latina pentru romani si asta civilizatie europeana pentru mujicii din minabila Uniune Europeana….

  Nu ne-au jumulit deajuns????
  Eu unul nu sunt masochist, de aceea in legatura cu Uniunea Europeana trebuie sa zic pas……Thanks, but NO…thanks…….

 37. 39 Marian Nicolae mai 16, 2013 la 8:23 am

  @ Taranul mai 15, 2013 la 5:37 pm

  Daca-mi dati voie, va explic eu:

  A fost dreptate pana la capatul…tramvaiului 14……….

  Tramvaiul a ajuns in statie, vatmanul s-a schimbat, iara tramvaiul a plecat mai departe, incercand ca toate amenzile de circulatie pe care si le ia in trafic vatmanul, sa le paseze taxatoarei…………

 38. 40 justitiaru mai 16, 2013 la 8:27 am

  @Adanic
  Obiectivele membrilor societatii si ideologiile sunt intr-un raport simetric cu destinatia unor calatorii raportat la drumurile de acces si respectiv mijloacele de transport aferente.
  Pentru a ajunge la o destinatie aleasa o persoana are de ales in primul rand inre mijloacele de transport(terestre,aeriene,navale) si apoi intre anumite rute posibile.
  La fel pentru a atinge obiectivele economice si sociale oamenii au de ales intre diverse organizatii politice care propun strategii economice bazate pe ideologii diferite.
  E clar ?

 39. 41 Vasile, mai 16, 2013 la 8:48 am

  Daca l-as cita pe dl. Reagan ,daca nu am mai spuso si/sau chiar daca am spuso a trecut neobsefrvat citatul , acest presedinte mai mult decit actor a spus citez in propria traducdere ” nu exista stanga sau dreapta exista numai sus sau jos”, probabil destul de amabil si atent in exprimarea americana o fi vrut sa spuna „nu exista decit interese.

  Daca ma gandesc la USL atunci in mod sigur USLeul poate fi o a patra cale,dar cind ma gandesc la politica clanului Sarbu ,psrca suna ceva
  similar cu ce a spus dl.Reagan.

 40. 42 anonim mai 16, 2013 la 9:49 am

  De ce nu faceti un referendum in problema gazelor de sist pe toata tara?

 41. 43 justitiaru mai 16, 2013 la 3:26 pm

  @anonim

  La ce referendum visezi ? A fost un referendum anul trecut si ai vazut ce a iesit.Pai de ce crezi tu ca l-au tinut licuricii in brate pe Basecu, ca este frumos de pica ? Au tu nu ai priceput ca la licurici le pohteste pohta de niscaiva „cocosei” de aur si alte bunataturi autohtone romanesti?

 42. 44 Doru Coarna mai 16, 2013 la 4:37 pm

  @ anonim,

  vai, cum, nu stiai? Costa prea mult!

  Daca PSD vrea sa aiba cea mai mica sansa la alegerile viitore, pt o lunga perioada de timp, ar trebui sa organizeze referendum pt toate privatizarile astea prin care, ceea ce a muncit ca un rob poporul asta, sau ce a mostenit, este vandut aiurea de niste pulifrici, catalogati pompos ca fiind oameni politici, in realitate niste zvastuitori ai securitatii in marea lor majoritate.

  Defapt, eu apreciez politica lui Ponta si a PSD, insa nu asta a asteptat tara, asa ca degeaba fac ei lucruri bune ca nu-i aplauda nimeni, ba in curand vor fi huiduiti ca si pedelistii, pe la toate colturile.

  Ideea este simpla: pe politician il alege si-l plateste poporul, asa ca respectivul trebuie sa faca ce doreste onor poporul, nu ce doreste el, presedintele, premierul sau securitatea din care provin cam toti. Daca ei cred ca stiu mai bine ce este necesar, au avut 23 de ani ca sa demonstreze asta, dar nu au reusit decat sa distruga in totalitate Romania. Se intelege ca 20 de milioane de cetateni gandesc mai profund decat cativa insi limitati fortamente de conjunctura lor personala si a sistemului din care fac parte.

 43. 45 adanic mai 16, 2013 la 11:20 pm

  @justitiarul
  Nu e clar.
  Ce facem cand PSD-ul spune la stanga iar PNL-ul spune la dreapta, ambele partide fiind la carma tarii. Noi cei din spate n-avem alta solutie decat sa sarim din caruta altfel ne alegem cu capetele sparte.

 44. 46 adanic mai 16, 2013 la 11:44 pm

  @Marian Nicolae
  In ceea ce priveste jumulirea, cred ca tocmai ai nostrii frati avizi de putere si imbogatire peste noapte ne-au jumulit cel mai tare. Padurile, irigatiile, intreprinderile, navele, etc., noi le-am praduit. Unirea in cadrul Europei ne fereste de eventuale conflicte armate intre tari, pe deoparte, iar pe de alta invatam unii de la altii cum sa ne dezvoltam. Mi se pare un non sens sa discutam rolul apartenentei la aceasta comunitate eurpeana. Ea a fost creata tocmai pentru ca statele sa se ajute intre ele. Este un model la scara mare a apartenentei mai multor sate la o comuna, a mai multor comune la un judet s.a.m.d.

 45. 47 Vasile, mai 17, 2013 la 6:56 am

  Adanic ,

  ii cere lamuriri Justitiarului …pai ce ne-am face noi ,romanii daca PSDeul spune la Sanga si PNL zice la dreapta, fara sa inteleaga ca scopul guvernarii nu este pozitionarea unui partid pe o doctrina ci pozitionarea partidului care guverneaza pe cea mai buna solutie economica.
  Deocamdata aderarea la UE in ciuda celor clamate de stanga sau dreapta , nu a fost pentru Romania cea mai buna solutie , s-au distrus ramuri intregi ale industriei , agricultura a decazut, somajul a crescut la extrem iar specialistii autohnoni au plecat din lipsa locurilor de munca.

 46. 48 Vasile, mai 17, 2013 la 7:08 am

  Dl. Titus,

  Fiecare dintre cei descrisi de dumneavoastra isi alege singur consilierii si nu de fiecare data pe baza meritocratiei.
  Cred ca ati urmarit ieri gafa monumentala a fostului partener de afaceri al Domnului Ponta , acest imberb( neterminat) pus pe un loc nepermis de inalt al unui guvern care ar avea ceva treaba de facut in folosul si nu in detrimentul romanilor !Gafa tanarului . Soava si liotei de consilieri care il inconjoara este nepermisa , si totusi nici un fir de par din frizura ministrului nu a fost deranjat asta da prietenie , vorbean pe afectiunea lui Ponta fata de..!

 47. 49 justitiaru mai 17, 2013 la 8:03 am

  @adanic
  Misiunea Alegatorului de a Alege se incheie odata cu introducerea buletinului in urna,insa asa cum stie orice copil de cele mai multe ori niciunun partid nu obtine amjoritatea absoluta si o coalitie are intotdeauna probleme.Insa fara a da votul unei formatiuni aceea nu poate sa existe si sa se exprime mai mult sau mai putim
  Ex. R. Cernea care desi a intrat in alegeri in listele USL acum a „sarit din caruta” datorita gazelor de sist.Daca R. Cenea nu era ales in Parlament „verzii ” nu erau vizibili si nu se putea exprima public din postura de ales al unor oameni care il sprijina.
  Clar ?

 48. 50 Marian Nicolae mai 17, 2013 la 2:47 pm

  Indiferent de ceea ce cred altii despre Dumnezeu, eu personal STIU ca El exista.
  Acum pot sa-mi deschid gura si sa spun ce mi s-a intamplat inca de mic copil.

  Dumnezeu a fost indeajuns de bun cu mine sa mi se arate cand am fost copil, in jurul varstei de 4 -5 ani si sa ma faca sa inteleg ca odata ce voi fi mare mi se va cere sa fac anumite lucruri pentru binele nostru, al crestinilor pe acest pamant.

  Este adevarat ca multe lucruri nu am inteles la acea varsta, tot ce-mi pot aminti este groaza imensa care m-a cuprins si imposibilitatea de a ma misca.

  Mi s-a intamplat intr-o noapte, dormind in patul meu, cu fata in sus, uitandu-ma pe tavan. Banuiesc ca era noaptea tarziu, privind in sus pe tavan, acesta a …incetat sa mai existe, un fenomen pe care l-am vazut si in filmele de science fiction, pur si simplu tavanul camerei mele de copil, de deasupra patului meu s-a…topit iar in locul tavanului a aparut o bresa in textura spatiului si a timpului, cred.

  O bresa plina de lumini care se miscau si prin care am fost “programat” pentru a duce voia Sa la bun sfarsit………..

  De ce am fost eu ales…….nu stiu.
  Nu ma consider nici mai bun, nici mai rau decat oricare de pe acest pamant.
  Nu am mai spus nimanui acest lucru, decat familiei mele, care bineinteles mi-a zis ca bat campii……..

  Totusi viata mi-a demonstrat ca in acea noapte, Divinitatea s-a aplecat deasupra mea………..
  Am invatat multe lucruri cu o usurinta fantastica, iar odata momentul venit, eu la randul meu i-am invatat pe altii…..fara a cere nimic in schimb.

  Am crezut pana la o anumita varsta ca toti copiii sunt la fel ca mine, pana mi-am dat seama ca ceva nu era chiar atat de in regula cu mine, din moment ce aveam amintiri din….viitor…….

  In afara groazei teribile pe care am simtit-o in acea noapte, copil fiind, nu am inteles prea multe, mai tarziu am pus lucrurile cap la cap si am ramas ingrozit de ceea ce mi s-a intamplat atunci…..

  Daca au fost extra-terestri ???!!! Nu stiu…..
  Sigur a fost ceva cu mult deasupra puterii mele de intelegere, ca si copil, plus ca ani de zile, adult fiind am studiat fenomenul pentru a incerca eu insusi sa inteleg ce mi s-a intamplat cu adevarat…….in acea noapte, in jurul anului 1974 – 1975, in Bucuresti, la Gara de Est, nu departe de Scoala Generala nr. 64, scoala construita de MS Regele Mihai I…………..

  Azi, 17.05.2013, dupa toate cate mi s-au intamplat pana acum, stiu sigur ca a fost Divinitatea care ne-a creat pe noi toti oamenii……

  Eu unul mi-am facut datoria, am anuntat Omenirea ca ne indreptam catre Apocalipsa, fara nici o gluma. Am avut dreptul la liberul arbitru……practic am avut optiunea sa-mi iau toata familia si sa fug din tara inainte ca totul sa se intample.

  Dumnezeu mi-a acordat acest drept, in marinimia Sa.
  Mi-am zis, Doamne, daca eu trebuie sa cad pentru ca poporul meu sa traiasca….fie, dar rogu-Te, fa-o repede………si astfel am ajuns in aceasta zi de mai 17, 2013…………….

  Mai departe nu mai tine de mine…………..
  Eu v-am spus despre ce este vorba.
  Daca doriti ca profetia lui Ezechiel 38 – 39 sa se implineasca eu nu va pot impiedica sa duceti acest lucru la bun sfarsit………

  Reply ↓

 49. 51 Vasile, mai 17, 2013 la 4:09 pm

  Justitiarul,

  Probabil si dumneavoastra ca si Ponta uitati ca gazele de sist si Rosia Montana au fost pe atunci categorisite personal de Ponta ca bube ale PDLeului.
  Dl. Cernea fata de dl. Ponta se pare ca nu este inca politician , adica un tip ales ca sa insele sperantele oamenilor si principial si–a dat demisia!
  Alti politicieni printre care si presedintele tari, sau fostul si actualul PM , multi lideri PDL ar fi trebuit de mult sa dispara, cu mijloace mai moderne nu neaparat prin complicatul cod al onoarei , care in final ii deposedeaza si de cap!!
  Eu personal aplaud principialitatea si nu ca dumneata culmea un presupus justitiar, reversul acestei sintagme.

 50. 52 Iluminatu mai 17, 2013 la 6:39 pm

  A MURIT ÎMPĂCIUITORUL ?

  Mama e ursuză, tata nemulţumit şi irascibil, eu – povara dragostei lor – nu înţeleg în ruptul capului ce se întâmplă cu ei. Criza durează de aproape un an, cu certuri, reproşuri, ameninţări.Acum pare a fi fără leac. În trecut erau scurte şi se intra în normalitate. Curând îmi voi lua licenţa, şi gândul de ducă nu mă părăseşte.
  Cu puţin tupeu l-am abordat pe tata, rugându-l să-mi spună ce se întâmplă între ei.
  M-a privit încurcat, şi cu un zâmbet acru, parcă uitându-se spre nicăieri, a răspuns în doi peri : Ei măi copile ! A murit împăciuitorul…

  “””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  Antonescu: NU mai e ce a fost. RUPEREA USL E PLAUZIBILĂ!

  Presedintele PNL Crin Antonescu a vorbit, în ultima şedinţă a Biroului Politic Naţional despre contextul actual al USL și a ajuns la concluzia că dușmanul de ieri a ajuns prieten cu partenerii PNL și că riscul ruperii USL trebuie luat în seamă, nefiind vorba doar de un zvon din presă.

 51. 53 Iluminatu mai 17, 2013 la 7:00 pm

  AUZI ELENA DIN PLEŞCOI ? DAR TU MONICA MAC. – BLESTEMUL NEAMULUI ?

  Papa Francisc a denunţat „fetişismul banilor”: „Şi fiinţa umană este considerată un bun de consum”

  Suvernul Pontif îşi doreşte „o schimbare curajoasă de atitudine” din partea responsabililor politici şi economici.

  „Banii trebuie să servească, nu să guverneze”, a adăugat Sfântul Părinte, estimând că, „chiar dacă papa iubeşte pe toată lumea, atât pe bogaţi cât şi pe săraci”, el „are şi obligaţia de a le reaminti bogaţilor că trebuie să-i ajute pe săraci, să-i respecte, să-i promoveze”.

  http://www.realitatea.net/papa-francisc-a-denuntat-fetisismul-banilor-si-fiinta-umana-este-considerata-un-bun-de-consum_1182347.html#ixzz2TW4J0p1H

 52. 54 justitiaru mai 17, 2013 la 10:46 pm

  @vasile
  In postarea la care te referi era o contriversa cu @adanic,nicidecum o luare de pozitie pro sau contra privind exploatarea gazelor de sist

 53. 55 Vasile, mai 18, 2013 la 7:37 am

  Marin Nicolae,

  Nu este nimic special sa crezi in Dumnezeu. Pina la urma inaltat sau nu Hristos a existat!
  Prin traditie noi toti credem in Dumnezeu, copii cred in Mos Craciun,un element mai aproprial lor!
  Eu nu intreb materlialist-dialectic , ci doar intro logica de care dispunem toti,
  unde sunt plasati cei citiva dumnezei pe care ii au pamantenii, vorbesc de cel crestin,musulman,hindus, budist…etc.,pentru ca hai sa recunoastem „aya” care sunt mai multi decit noi ,crestiniiau si ei un dumnezeu .nu-i asa, sau aya nu au „nici un Dumnezeu”?
  Ca sa reiau au dumnezeii o planeta a lor , sau un loc anume unde ei traiesc ca in Oilimpul grecesc impreuna in pace si liniste totala si nu ca supusii lor pamanteni mereu pusi pe razboaie si mizerii ?
  Ma scuzati dar dumneavoastra si nu numai,care afirmati cu majuscule ,
  „eu personal STIU ca El exista” ar trebui sa fiti mai clar , mai convingator, sa-mi spuneti fara echivoc locul resedinta , pentru ca sa-i pot trimite un acatist , pentru ca tot ce am transmis prin intermediul bisericii se pare ca nu a fost transmis mai departe..

 54. 56 Marian Nicolae mai 18, 2013 la 9:42 am

  Cineva spunea candva ca omenirea se poate imparti in trei categorii de oameni:
  1. Lupii – acestia sunt reprezentati prin oamenii de afaceri, escroci, pungasi, in general cei care cred ca sunt deasupra tuturor si incearaca sa insele pe toata lumea oricum si cu orice…..

  2. Cainii lupi – acestia sunt reprezentati prin autoritatile statului, respectiv, armata, politie, jandarmerie, servicii speciale, practic tot ce are de-a face cu protectia Status Quo-ului actual din societatea in care traim.

  3. Oile – reprezentate de marea majoritate a populatiei, oameni care merg la serviciu si-si vad de treba lor, fiind siguri ca sunt protejati de cainii lupi mai sus mentionati……

  Probema in societate apare atunci cand rolul cainilor lupi este furat de catre lupi sub acoperirea de caini lupi…
  In acest caz societatea inceteaza de a mai functiona normal…de unde si zicala: Ai pus lupul de paza la stana de oi……..

  Noi lupii inblanziti si deveniti…..caini lupi, cei care avem grija de oile din stana oricarui cioban, nu putem aspira si NU putem dori decat o moarte in lupta pentru apararea sus numitelor oi……

  Singura moarte demna pentru un caine lup este moartea in lupta.
  Este singura moarte acceptabila si onorabila pe care mi-o doresc……..

  Restul…chiar nu mai conteaza…….
  Asa ca aviz amatorilor, lasati-mi copilul in pace sau muriti odata cu el…..

  Reply ↓

 55. 57 Marian Nicolae mai 18, 2013 la 9:46 am

  @ Vasile, mai 18, 2013 la 7:37 am

  Ce-am avut pe inima incepand cu anii 1974 – 1975….am spus mai sus.

  Este alegerea dumneavoastra daca credeti sau…nu.
  Mai mult decat ce am spus mai sus si de ceea ce am facut deja….nu pot nici spune nici macar a lasa sa se subinteleaga pentru ca as…minti cu sfruntare…lucru care de regula nu ma reprezinta……..

  Asa ca…mergeti la biserica si dati acatiste acolo, pentru simplul motiv ca nu cunosc o alta adresa a Dvinitatii…..

  Pentru restul…rugati-va pentru ca sunt sigur ca veti fi auzit.

 56. 58 Vasile, mai 19, 2013 la 7:47 am

  Dl. Marin,

  Pai la biserica pentru acatist platesc ,la unele mai mult la altele mai putin.!

  Cea mai profitabila institutie din Romania, care nu a intrat in nici o criza financiara sau imobiliara doar pentru ca noi , unii crediciosi practicanti alti traditionalisti , platesc bisericii impozit pe viata, pentru ca se nasc, pentru ca traiesc si pentru ca mor…daca nu platesc pur si simplui mi se refuza slujba !
  Cite scoli a construit biserica ortodoxa in Romania sau cite spitale, sau cite amarate de azile pentru saraci dar cite biserici fastuase a ,sau construieste
  buna noastra biserica …au trecut de sute nu-i asa?
  Cu ani in urma unui amic i-a murit in aceiasi zi si soacra si mama.
  Mama o ingropa intr-un cimitir unde avea loc de veci , soacra in alt cimitir.
  La plata pentru inmormantarea soacrei i s-a cerut mai multi bani, „bine parinte de ce dublu, ca eu chiar acum vin de la cimitirul central ….”, la care preotul ii raspunde fasra pic de piosenie „pai aya au dever , noi la periferie nu”
  Care-i parandaratul pe care obligat il plateste un preot ca sa „cistige” un lacas sfant ? Stiti ca un parlamentar plateste aproximativ doar l/2 din pretul platit de un tanar preot la hirotonisire ? Deci din pornire si preotul dar si parlamentarul porneste dupa treapta necinstei!
  Cind ne gandim la Dumnezeu si il legam de lacasul presupus sfant ar trebui sa regandin de ce in amestecam totusi pe Dumnezeu in acest trafic!
  Suntem romani crestini ortodoxi si ca traditie , trebuie sa ne mentinem traditiile ca parte a poporului din care ne tragem dar ar trebui sa fim nu neaparat mai moderni, ci doar mai deschisi ,mai inteligenti!

 57. 59 Draghi Puterity aprilie 17, 2014 la 12:12 pm

  Si in Anglia, „o anumita parte a presei” se pare ca incepe sa priveasca foarte critic rolul jucat de Tony Blair in perioada in care a fost prim-ministru:

  „If, for most people, Iraq dominates Blair’s legacy, it is because they rightly see it as a defining low point in his career. But his contribution to the democratic deficit doesn’t end there. Despite the promise of change, Blair’s accession in 1997 marked the moment when Labour embraced the principles of the free market. His first act was the symbolic surrender of control of interest rates to the Bank of England. His record on social issues may look mild compared with the carnage we are now experiencing, but in fact he helped normalise the equation of the word „reform” with „deregulation”. He introduced tuition fees for students, he pursued private finance initiatives across public services, and generally set about „freeing up business” by any means necessary.”

  http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/apr/14/blairism-britain-iraq-war-tony-blair


 1. 1 A patra cale | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe mai 15, 2013 la 11:20 am
 2. 2 Despre euro si Zona Euro… « Motanul Incaltat Trackback pe mai 16, 2013 la 1:16 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: