Interviul Marinei Popovici

Am urmarit aseara, cu emotie, la emisiunea lui Mihai Gadea, interviul acordat, din inchisoare, de  catre Marina Popovici. Daca nu ati reusit sa-l urmariti aseara, incercati sa-l urmariti pe site-ul Antenei 3. Cunoscand bine istoria dosarului „Trofeul calitatii”, pentru mine lucrurile erau clare. M-au impresionat insa acea marturisire demna a unui destin frant, vocea sugrumata, privirea ce-si oprea lacrimile, ideea ca anii de condamnare se multiplica prin membrii de familie. Si dincolo de toate, intrebarile de ce? si cui foloseste? Mai ales, in cazul unei persoane din afara jocului politic.

37 Responses to “Interviul Marinei Popovici”


 1. 1 Johann aprilie 26, 2013 la 12:01 pm

  Marina Popovici este un exemplu de demnitate!

 2. 2 yellowduf aprilie 26, 2013 la 12:02 pm

  Pe mine m-a şocat acceptarea acestui destin frînt. De fapt nu este acceptare…este un soi de realizare a faptului că nimic nu mai poate fi schimbat, că eşti un pion pe o tablă de şah manipulată de alţii şi că singurul lucru pe care îl mai poţi face pentru tine este să rezişti, fizic şi emoţional, trecerii timpului. Asta se întîmplă mereu atunci cînd instituţiile ajung să aibă drept de viaţă şi de moarte asupra indivizilor şi de aceea avem nevoie de lideri umani, inteligenţi, care să nu considere că viaţa celor din jur nu valorează nimic. Din păcate, de foarte mulţi ani, în România oamenii au ajuns nişte cifre, masă de manevră, orice altceva dar nu cetăţeni care au dreptul de a-şi alege destinul.

 3. 3 Grosu Dorel aprilie 26, 2013 la 12:04 pm

  Destine distruse colateral , din dorinta basistilor de a credibiliza sentinta data omului politic . Este una din tarele societatii post decembriste , societate care din pacate si-a prezentat cam multe tare .

 4. 4 Ioana aprilie 26, 2013 la 12:06 pm

  Admiratie pentru aceasta doamna, care este o victima a unui sistem corupt.
  Apreciez ca macar nu ne-a vorbit despre coabitare, ci despre suferinta de a fi departe de familie si despre nedreptatile suferite de alti detinuti, victime ale unui sistem judiciar nascut si intretinut de o celebra coabitare..

 5. 5 Marian Nicolae aprilie 26, 2013 la 12:20 pm

  Am urmarit interviul aseara.

  Un (alt) om nevinovat in inchisoare, cu o privire trista si ravasita si cu o tunsoare care aminteste de anii ’50 din inchisorile comuniste.

  Spiritul si puterea cu care-si demonstreaza nevinovatia in ciuda tuturor vicisitudinilor, impune respect doamnei Popovici.

  Ceea ce doare cu adevarat este faptul ca acest lucru este posibil in Romania noastra a romanilor, condusa cu vrajmasie de catre ocupantul kazar.

  Ai nostri rumani chiar nu au nimic de zis?

 6. 6 teostanc aprilie 26, 2013 la 12:22 pm

  Emotionant, intr-adevar. Se spune ca razbunarea este arma prostului dar, in acest caz, nu se poate ca papusarii sa nu plateasca. Este vorba despre soarta unor oameni dar si depre dreptate, corectitudine si profesionalism.

  Sper ca CEDO sa se pronunte cat mai repede. Personal cred ca Basescu este implicat numai cu sugestia (vezi tepele din pta Victoriei) dar Macovei da, si chiar pana-n gat precum si cei numiti si crescuti de ea.

  Nu pot sa uit unul din argumente; condamnarea lui Nastase s-a facut si pentru ca el era perceput de opinia publica ca fiind corupt. Halal judecata!

 7. 7 LuciaGusatu aprilie 26, 2013 la 1:04 pm

  M-a impresionat demnitatea acestei doamne, Marina Popovici incarcerata fara vina! Cred ca la fel era si pe vremea lui Ghe. Ghe. -Dej,cand erai saltat fiindca aveai pamani…….E posipil oare? iar faptele acestea grave ale justitiei , raman fara raspuns?! Oare pana cand va merge si asa,sa fie pedepsiti oameni fara vina si sa fie aparati hotii si tradatorii de tara?! Sa nu ne mai miram ca tinerii ce sunt elita intelectualitatii, si nu numai ei parasesc tara in numar impresionant.Pacat de Romania frumoasa pradata de hotii si talharii ce-au adus la disperare si pe blajinii Moti Pentru doamna Popovici , sanatate si putere in lupta cu crasa nedreptate. D-zeu sa va ajute si sa va dea putere!

 8. 8 Giurgiu Lucica aprilie 26, 2013 la 2:31 pm

  eu nu as da vina numai pe politici ci si pe judecatorii si avocatii, pe ministerul justitiei, care se vind politicului….nu sunt persoane cu coloana vertebrala….eu pe ei i-as hidui…

 9. 9 Cris aprilie 26, 2013 la 2:46 pm

  O frază a doamnei Popovici mi-a readus în minte o bănuială a mea care, cred, nu e lipsită de temei.
  Eu cred că UE a spus: dacă vreți să vă dăm notă de trecere la Justiție, să vedem condamnarea unui demnitar înalt, fiindcă tot țipați că înalții demnitari sunt corupți.
  Bs i-a chemat la cafea pe câțiva Înalți de la Înalta și împreună au convenit să îl condamne pe domnul Năstase ca să arate ei cât de justițiar e regimul Bs.
  Bineînțeles că trebuiau complici, că doar domnul Năstase nu putea să facă singur faptele, și s-au găsit complici. Așa au căzut soții Popovici, doamna Jianu ș.a.
  De reținut că, într-unul dintre dosare, a fost condamnată și doamna Năstase, complice și ea cu soțul ei, conform raționamentului logico-juridic al Înalților…Raționamentul logico-juridic arată că, dacă soțul știe sau face ceva, automat și soția știe ce știe sau ce face soțul.
  Dacă ăștia sunt înalți judecători la Înaltele Curți, îmi închipuiesc cum sunt cei mici, de la Micile Curți…

 10. 10 Draghi Puterity aprilie 26, 2013 la 2:49 pm

  Vedeti domnule Nastase, de ce nu aveti dreptul nici ca om nici ca politician sa iertati vreodata javra ordinara care raspunde la numele de Traian Basescu. Ganditi-va pe cati altii i-a nenorocit, in nebunia lui satanica. Si cati mai urmeaza.

  Stiu ca nu dumneavostra in primul rand ar trebui sa va cer aceasta intransigenta. O fac totusi pentru ca in emisiune lui Gadea, la loviturile de la 11m ale lui Mircea Badea, mi s-a parut ca ezitati la aceasta tema. Sper sa fi fost doar un raspuns abil.

 11. 11 Adrian B. aprilie 26, 2013 la 3:26 pm

  Vazand acest interviu emotionant , imi pun si eu o intrebare :

  Oare d-ul Ponta , de pe musuroiul pe care s-a urcat , se mai gandeste cateodata la cei care l-au facut prim ministru , daca merita cu adevarat aceasta functie , la ceea ce a promis in campanie , la cei care s-au sacrificat pentru dansul , la cei care au fost nedreptatiti de vechiul regim , …

  Vazand atitudinea lui din ultima vreme , indivizii de care s-a inconjurat ( Tata Socru , Gabi Oprea , Rus , Hrebenciuc , Nitza , Nichita si alte nulitati ! ) si forta centrifuga pe care o exercita asupra unor oameni cu adevarat inteligenti ( Alexandru Athanasiu , Serban Nicolae , Iulian Iancu , etc. ) sau asupra celor care l-au sprijinit ( Antena 3 , grevistii din Piata Universitatii , etc. ) , ma fac sa ma gandesc serios daca acest om stie cu adevarat ceea ce inseamna RECUNOSTINTA si BUNUL SIMT !

  Imi amintesc cu emotie de ultimii 8 ani in care SINGURA OPOZITIE din Romania a fost reprezentata de Antena 3 ! Un grup de jurnalisti curajosi care si-au riscat viata , libertatea si averea , ca sa ajunga d-ul Ponta si inca cativa CIUMETI , la putere !

  Imi amintesc de emisiunile MEMORABILE de la Antena 3, in care d-ul Mihai Gadea si d-ul Alexandru Athanasiu , AU DEMOLAT regimul Basescu !

  Imi amintesc de emisiunile de la Realitatea TV , in care d-ul Iulian Iancu ( ca invitat ) demonstra cu probe , toate mizeriile regimului Basescu-Bok in materie de energie !

  Astfel de oameni , CARE AU ADUS PROCENTE SERIOASE PSD-ului si d-lui Ponta , sunt trasi pe margine si promovati tot felul de slugi , sforari si lachei , gen Hrebenciuc, Vanghelie , Nitza , etc.

  In aceste conditii , ce poate sa creada un om , care a sperat ca schimbarea regimului Basescu va insemna si schimbarea vechilor practici politice ?

 12. 12 Radu Humor aprilie 26, 2013 la 3:31 pm

  Mă aşteptam la ceva mai mult din partea celui care stă, fără voia lui, la baza suferinţei şi a distrugerii unei familii atât de deosebite !
  Chipul şi vorbele acestei martire politice, de o demnitate şi un tact greu de presupus pentru cineva aflat într-o asemenea disperată şi nedreaptă situaţie socială va rămâne mult timp ca un simbol al neputinţei în faţa răului pricinuit de indivizi fără nici un Dumnezeu !
  Mă întreb cum adorm unii şi mai ales cu ce drept se trezesc ?! :mrgreen:

 13. 13 Taranul aprilie 26, 2013 la 3:50 pm

  De ce este admis,intr-o societate democratica,niste membri de vaza ai acesteia,sa treaca prin aceste stari,iar in acesta societate sa se vorbesca de „coabitare”,la indicatia lui merkel,gordon,macovei,barosi si alti neispraviti?Stalin era mic copil!Cit trebuie sa mai suportam asemenea golanii in viata noastra?Sintem o societate bolnava!

 14. 14 Buda Viorica aprilie 26, 2013 la 4:01 pm

  Da ,am urmarit inmarmuriti drama doamnei Popovici!

 15. 15 Taranul aprilie 26, 2013 la 4:04 pm

  Am scris cu buna stiinta cu litera mica,numele proprii.Sa nu ma acuze cumva Cristi de nestiinta,pentru acest lucru am facut precizarea.

 16. 16 NICOLETTE ORGHIDAN aprilie 26, 2013 la 4:46 pm

  Destinul, mâna lui lungă, prinde de cele mai multe cele mai vulnerabile puncte ale unui individ, favorizează pe cine n-ar trebui, întoarce firescul pe toate fețele și când nu te-aștepți, lovește. Uneori și sub centură; lovește cu mănușa deschisă, lovește și atacă furibund parcă fiecare om, ca entitate bine definită i-ar ocupa din teritoriu, i-ar fi vrășmaș. Nu știi cum a lovit în această distinsă doamnă, Mariana Popovici, dar iată, în acest interviu s-a-ncercat să se facă puțin lumină. Este de bunăseamă victimă colaterală a a cestui proces (înlocuind pe soțul său, preluându-i din obligațiile de serviciu!), care iată, din unul penal s-a transformat (după desfășurare, acte incluse la dosar, acte refuzate, etc, etc…tot acest tacâm) într-un proces bine conturat politic! Și-atunci, această distinsă doamnnă, lovită crunt în demnitatea sa de om, de ce trebuie să tragă ponoasele? Formidabil interviul, verticalitatea, tăria morală, împăcarea cu destinul și cu sine a acestei doamne. CEDO este singura, rapida și corecta sa reabilitare. Justiție română, chiar încep să am dubii asupra balanțaei cu care cântărești!

 17. 17 Vivian Oancea aprilie 26, 2013 la 4:46 pm

  OAMENI BUNI TREZITIVA !!!!! Domnule Nastase !!!! Sunt mii de cazuri asemanatoare ,cu aceleasi atrocitati ,aceiasi rana deschisa pentru familii aceiasi procurori calai fara inima si fara simtaminte care actioneaza la comanda politica.Poate Dumnezeu va trimis acolo in inchisoare sa vedeti atrocitatile si efectul politicului si coruptiei la nivelul cel mai mare cu ochii dvs.(PROBABIL DACA VA POVESTEA CINEVA NU IL CREDEATI SAU SPUNEATI CA SE EXAGEREAZA ) .Vad din partea dvs. o resemnare asemanatoare ca cea a a ciobanului din Miorita in fata mortii ,cu totii care va pretuim aspetam o pozitie mai ferma fata de toate nelegiuirile care sunt pe tot teritoriul Romaniei .Asta trebuie sa faca viitorul Presedinte a Romaniei CARE CU CERTITUDINE VETI AJUNGE . vivianoancea@gmail.com

 18. 18 T.Popovici aprilie 26, 2013 la 4:48 pm

  Citez din memorie ce a spus Basescu la un post de televiziune: ,,Nastase a fost inchis pentru o gogoserie,, (???)

 19. 19 Adrian B. aprilie 26, 2013 la 4:55 pm

  @ teostanc @ cris @ grosu dorel

  Cine sa faca dreptate ? Ponta ? Pai dansul coabiteaza cu cei care au facut aceste abuzuri …

 20. 20 Taranul aprilie 26, 2013 la 5:14 pm

  Ce bine le face parlamentarilor,iar a trimis statutul la curtea constitutionala,nici pe Ponta, coabitantul,nu l-a iertat,nu mai merge la Bruxelles!Desteptati-va o data,ca v-am trimis in conducere,sa conduceti nu sa coabitati.Dati o data legi destepte,sa pornim societatea,ca aveti 70 la suta in parlament!Voi credeti ca rabdarea romanilor este fara limite?Va inselati!

 21. 21 Adrian B. aprilie 26, 2013 la 5:49 pm

  Sunt gata sa fac pariu cu oricine ca d-ul Ponta il va reevalua pe d-ul Daniel Morar . Si il va numi iarasi pe vreo functie de INCHIZITOR ! Este doar o chestiune de timp …

  Probabil ca atunci , lumea isi va da seama de dimensiunea imposturii acestui domn … Care nu este cu nimic mai breaz decat un individ ca Siviu Prigoana !

  Iar la final , probabil ca vom asista si la MAREA TRADARE ! Careia ii va pica victima d-ul Antonescu …

 22. 22 georgeta restea aprilie 26, 2013 la 6:30 pm

  DREPTATEA IN TARA ASTA SE AFLA IN PIATA UNIVERSITATII.ACOLO SI NUMAI ACOLO
  DACA FORMAM CORDON VIU IN JURUL COTROCENILOR STAFIA NU MAI ERA ACOLO. NU TREBUIE SA II LASAM PE DANIEL MORAR SI KOVESI SA SE INSTALEZE , TOTI SA DEA SOCOTEALA PENTRU SURGHIUNUL LA CARE AM FOST SUPUSI.

  ESTE TIMPUL DECONTARILOR.

 23. 23 Roxana Iordache aprilie 26, 2013 la 8:45 pm

  @nastase. Destin frânt? Mi se pare o formulă nefericită. 😐 Femeia a înţeles de acolo ce aţi înţeles şi dv., ceva esenţial, fără de care poate că o viaţă de succes nu devenea, cu adevărat, un destin. Cine suferă pe nedrept şi îşi asumă această suferinţă participă la destinul umanităţii redimensionate vertical. Cred că ştiţi.

  Şi mai cred că nu veţi urma vocile de sirenă. Rămâneţi aşa, continuaţi pe linia demnităţii înţelepte! Deasupra umorilor vulgare.

  P.S. Vocea doamnei Popovici nu părea deloc „sugrumată”. Dimpotrivă. Era hotărâtă, calmă, articulată. Extraordinar de dârză, când le-a chemat pe Stanciu şi Macovei s-o privească în ochi şi să-i spună pentru ce e condamnată.

 24. 24 ZeV aprilie 26, 2013 la 9:03 pm

  tudor
  Recitindu-mi comentariul, nu am remarcat vreo referire directă la persoana dumitale, sau, la talentul asociat cel puţin la fel de îndoielnic, inapt să camufleze un postac liberal clasic al crinului.
  Repet, în speranţa că mă voi face mai bine înţeles şi de domnia ta:
  Pe Victor Ponta îl apreciez , în primul rând, pentru spiritul de echipă…nu este uşor să treci peste mofturile domnului Vosganian veşnic nemulţumit de venitul său salarial la stat si coplesit de povara rudimentului de industrie naţională de care vrea să scape cât mai repede cu putinţă, sau, să tolerezi gicăcontrismul ipocrit al domnului Antonescu, prezent la momentul semnării acordului instituţional de stabilitate şi, în consecinţă, co-abitant al domnului Ponta. De această dată, liberalul îndeplinind rolul de copilot.
  În al doilea rând, îl apreciez pe Victor Ponta pentru responsabilitate şi asumare. Nimeni nu i-a împiedicat pe liberali să păstreze postul de ministru al justiţiei, şi, în atare calitate, să facă să funcţioneze Parchetele. A nu se uita MCV-ul, pe care, domnul prim ministru nu l-a preluat en gros. Dacă ar fi făcut-o, domnul Fenechiu ar fi spus, demult, pa, guvernului.
  Iată, am notificat câteva premise de bună guvernare, desigur , completate, acum şi în viitor, cu măsuri eficiente în domenii esenţiale, precum si de o recredibilizare internaţională treptată a României. Evident, rezultatele se vor vedea, sau poate nu, timpul ne-o va spune. Dar nu văd nici un motiv să spun că Ponta este rău, iar Crin, un personaj incapabil de construcţie şi care nu a muncit nici măcar o zi în toată viaţa lui, este bun. Dacă nu-ţi place superlativul, hai să-ţi fac o concesie: spun că premierul este relativ foarte bun. In primul rând este foarte bun pentru că ÎNCĂ îl sustine pe domnul Antonescu în cursa domniei sale cu obstacole (principalul fiind el însuşi) spre vârful celei de-a patra puteri în stat.
  Mai sunt multe de spus, de exemplu, Chiliman si Motocicleanu’-maciomenu’, sunt chiar mai virulenţi decât mine când vine vorba de actualul lider al Partidului National Liberal pe care îl asimilează unui filo-rus. Aiuritor, nu-i asa ?
  De aceea vă spun, stimabililor liberali de stânga şi de dreapta, lăsaţi-o mai moale cu Victor si rezolvati-vă bârnele din bulbucii voştri orbitali, dacă vreţi atât de sus, toocmai pe dealul Cotrocenilor.
  Fără el, primul ministru al României, cresterea entropică a sistemului închis numit Partidului National Liberal, ar deveni ireversibilă.
  ps
  Si inca ceva..nu prea inteleg de ce unii dintre dvs vă adresaţi gazdei cu apelativul (prea) familiar ,,Năstase”. Să cred că în spatele nick-ului de ,,tudor” se află chiar distinsul Răzgândac mare specialist în valorificare în interesul clientelei a ,,bulei” imobiliare?
  Altă explicaţie nu găsesc, decât, foarte plauzibila alternativă a unui munte de obrăznicie şi infatuare.
  Nu-i nimic, de aceea sunt si eu pe aici…in calitate de tocător de leberali, de meserie, inca de pe timpul când v-ati bătut joc de votul românilor acordat Alianţei D.A. şi aţi sacrificat-o pe distinsa doamnă Mona Muscă.
  Aţi anihilat o pseudo-securistă şi l-aţi adus pe Scaraoschi…recte, Sorin Rosca Stanescu, ca să nu mai vorbesc de prietenia cu un un alt ilustru securist dovedit, domnul Dan Voiculescu. Ce credeti voi că gândesc cetăţenii ? Mai faceţi un sondaj dacă nu credeţi.

 25. 25 andrada aprilie 26, 2013 la 9:14 pm

  Dle Adrian Nastase felicitari pt cele doua volume lansate si cred ca deja santeti ,din nou , o voce in media si societatea romaneasca ! Societatea noastra bolnava incepe sa se trezeasca si sa ceara ..valoare ,calitate ,performanta ! cred ca santeti printre putinele voci credibile si un real sprijin pt ca USL sa poata schimba ,pe bune, multe nedreptati fara ca UE sa mai creada minciunile lui macovei .! chiar cred ca..si in justitie ,chiar daca nu sant mutari spectaculoase vizibile ,exista curentul de schimbare ,de asanare a masei de manevra a magistratilor ,corupti si inumani ; situatia d-nei Popovici ,o d-na greu incercata careia ii doresc un pic de noroc si mult curaj sa treaca intreaga psihic peste necaz, cred ca va fi rezolvata data fiind hotararea ,la comanda politica ,fara dovezi si martori care sa o sustina ,asa ca prin discutii publice presiunea pusa de opinia publica va duce la repararea acestei grosolane hot jud ;

 26. 26 ZeV aprilie 26, 2013 la 9:18 pm

  Adrian B.
  Ce părere ai de coabitarea intra/inter-liberală Crin Antonescu-IRL-Miscarea Populara (si prin extensieTraian Basescu) ?
  Spunea, candva, un amic de ,,dincolo de baricadă” , că vom asista în România la alianţe şi miscari de trupe extrem de ciudate. Oamani care injură acum, mâine, vor pupa acolo unde scuipă. 😉
  Eu vă sfătuiesc să fiti mai retinuti atunci când il transformati pe Victor Ponta in ţinta frustrărilor domniilor voastre. Victor Ponta este singurul reper politic viabil actual din USL. Domnul Crin Antonescu, a înţeles, se pare, care şi unde îi sunt interesele. În consecinţă, USL continuă. Dacă nu va continua, din varii motive, vă asigur că nu PSD va fi perdantul.
  Ata ete.
  😉

 27. 27 Dezideriu Dudas aprilie 27, 2013 la 12:05 am

  Am privit aproape ca la mineriadele televizate emisiunea cu temerara d-na Marina Popovici ( cum se scria mai sus, poate fi si o forma de disperare, de zadarnicie ). Vom avea de-acum inainte un argument „zdrobitor” in toate disputele noastre intelectuale cu competitori mai bine situati decat noi pe plan profesional : „ circumstantele agravante ale studiilor superioare „ ! E clar, ceahlăii gândirii sunt dintre procurori…Nu m-as fi gandit la o asemenea descoperire iepocala…Coana Leana ar fi fost incantata ! Daca ar fi descoperit ea prima ( si era cat pe ce, tinand cont de fulminanta-i cariera stiintifica / stiintifico-fantastica mai degraba… ), nu s-ar mai fi facut chimista , ci procuroare, si in consecinta, Romania ar fi fost mai tare acum decat Coreea de Nord…Daca aiai dadeau drumul la caini, si noi la sobolani ( oricum au scapat dupa 1990…), victoria globala ne era asigurata…

  @ Radu Humor

  Credeti ca d-nul AN, in situatia de acum, poate face mai multe decat noi pentru nedreptatea din lume ? Cand reprezentam interesele a 3.000 de salariati la Neptun Olimp, am incheiat o adresa catre Ministerul Turismului cu sintagma „Traiasca lupta pentru pace ! “. Parca s-ar potrivi si acum la ideea dvs. ca tocmai Adrian Nastase sa reactioneze la nedreptatea facuta familiei Popovici, desi aceasta nedreptate a fost facuta pentru a-i fi distrusa propria-i cariera…Poate ca ar fi trebuit sa recunoasca precum Emil Bobu…, ca a fost ….prost, pentru ca a crezut …., ca desteptii nu pot fi inamovibili. S-a inselat ! E ca si cum noi am acuza un detinut politic torturat ca nu intervine in impiedicarea torturarii altui detinut politic…In timp ce noi trecem de la un sendvis la altul…Nu vreau sa va jignesc, vreau insa sa intelegeti ca totusi d-nul AN nu are toate gradele de libertate intacte. Va scriu acestea cu simpatie, desi nu intotdeauna agreez opiniile dvs, prea radicale pentru gustul meu in unele cazuri. Fac aceste diligente deoarce cred ca trebuie facut un efort urias pentru a incerca sa decelam persoanele care intr-adevar isi sustin propriile opinii pe acest blog si in general in spatiul public. Sunt convins ca sunteti una dintre ele. M-am bucurat ca v-am regasit aici !

 28. 28 Draghi Puterity aprilie 27, 2013 la 8:07 am

  @ZeV

  Toate postarile tale sunt anulate de o singura fraza geniala scrisa de Vasile:

  „Politica de tip „capul plecat sabia nu-l taie” genereaza basisti pe banda rulanta.”

  Dar poate asta iti doresti si tu… Sa coabitati bine!

  Scria nu de mult altcineva pe Facebook: „Ponta doreste de fapt sa creeze un „regim basescu” fara basescu”.

  Cam asta e ecoul real al politicii de azi a lui Ponta, si incercarea ta de a prezenta situatia asta drept una constructiva, e ridicola, iar ca stil aduce a propaganda absurda si rupta de realitate din timpul lui Ceausescu.

  Apropo Ceausescu, reinstaurarea statului politienesc la cere se face complice Ponta (indiferent daca e dorita de el sau e din prostie si/sau neputintza) e oribila si cum spunea Bizonul „e mult mai grava decat o crima, e o greseala”. La fel si federalizarea tzarii, in sperantza ca in acest fel se vor milostivi licuricii, si ne vor arunca un os de ros. Vorbeam nu de mult cu o amica despre dezmembrarea Yugoslaviei. Mi-a spus: „de asta mi-e cel mai frica de regionalizare, ca asta ne va paste si pe noi”.

  Mai lipsesc cateva mici picaturi care sa umple paharul, de genul taiem „cornul si laptele”, si situatia e definitiv pecetluita.

  Daca nu schimba urgent palca, Ponta va esua pe toate planurile (poate cu exceptia celui financiar personal). Daca nu va avea si mentine increderea reala a populatiei, care sa il sustina in proiecte cu adevarat bune pentru tara, nu doar pentru diversi sponzori si stapani, va intra in galeria conducatorilor detestabili, mai repede decat iti poti imagina.

 29. 29 teostanc aprilie 27, 2013 la 12:52 pm

  Adrian B. aprilie 26, 2013 la 4:55 pm

  Dl. Ponta, impreuna cu nevasta-sa au fost primii care au venit la spitalul Floreasca cand dl Nastase a fost adus aici, dupa tentativa de suicid, sinucigadu-se politic in fata UE.

  Nu l-am auzit niciodata sa se dezica de fostul premier care i-a fost profesor, mentor si sef.

  Se poate interveni peste o hotarare judecatoreasca numai cu alta hotarare judecatoreasca (inteleg ca dl Nastase a facut plangere la CEDO) si/sau cu o actiune politica de curatare a sistemului juridic de oamenii inregimentati politic si IDEOLOGIC in trena lui Basescu. Din cate observ, dl Ponta tocmai acest lucru il face, dar nu cu vorbe grele ci inteligent. A reusit sa-l dea deoparte pe Morar ceea ce Antena 3 nu a reusit.

  Referitor la Ponta si Antonescu, il prefer pe Ponta. Antonescu a fost presedinte interimar si nu a reusit sa faca nimic, nimic, nimic. Este presedinte al Senatului si nu face nimic, nimic, nimic.

  Bine ar fi sa se tina de cuvant amandoi, in ciuda diferentei de ideologie in care se gasesc si sa nu rupa USL inainte de alegeri.

 30. 30 Adrian B. aprilie 27, 2013 la 1:40 pm

  @ ZeV

  Te suspectez ca esti chiar Victor Ponta ! Ca prea frumos vorbesti de dansul… Sau poate , Vasile Dancu ? Sau vreun alt libidinous de genul acesta ?

 31. 31 ZeV aprilie 27, 2013 la 2:35 pm

  Adrian B.
  Victor Ponta mai are multe de invatat de la mine.
  😉 😉

 32. 32 ZeV aprilie 27, 2013 la 3:23 pm

  Draghi Puterity
  Eu nu plec capul in fata nimanui, dimpotrivă, ţin capul sus, pentru a-i putea privi in ochi pe politicieni si , mai mult, pentru a ,,vedea”, pur si simplu.
  Nimeni dintre domniile voastre nu a oferit alternativă la stabilitatea inter-institutională, nici măcar..distinsul vorbitor, domnul Crin Antonescu.
  Asa că, dacă vă propuneţi să anulaţi ceea ce eu spun, o puteţi face doar oferind cititorilor soluţii pragmatice care să construiască ceva .
  Cu gicăcontrism visceral de tip tonomat stricat, sunteţi cei mai buni sustinatori ai basismului, iar cititorii inteligenţi ai domnului Adrian Năstase vă vor înţeşe foarte repede cum stă treaba. 😉
  Eu, voi continua să lupt împotriva dictatorului luminat (de reflectoarele mediei n.r.) , doar printr-un comportament raţional, constructiv.
  După părerea mea, e singura cale. Alta, cea încercată pe 29 iulie 2012, a esuat lamentabil, pentru că, politicienii s-au grabit ca baba la măritiş cedând în faţa propriilor umori si a presiunii..Antenei 3. Poate că dacă ar fi asteptat până în toamnă…cine ştie ? …..
  Ati făcut armata ? Eu am avut tangenţă si cu transmisiunile. Daca nu stiati, orice actiune militară, reuseste, in proportie de 50%, printr-un baraj informational si contrainformational prealabil, bine pregatit, care să se audă chiar şi la Bruxelles.
  Măi copii măi….
  😉 😉

 33. 33 ZeV aprilie 27, 2013 la 3:25 pm

  erata
  reiau:
  …cititorii inteligenţi ai domnului Adrian Năstase vor înţelege foarte repede cum stă treaba.

 34. 34 Adrian B. aprilie 27, 2013 la 6:49 pm

  Cred ca avem viziuni diferite asupra aceleiasi probleme ! Dumneata vezi partea asa-zis plina a paharului , pe cand eu o vad pe cea goala a paharului !

  Deci dumneavoastra veniti cu o teorie noua si chiar comica , cum ca d-ul Ponta vrea sa curate sistemul de justitie cu oamenii lui Basescu ! Numindu-i chiar pe cei care au facut cele mai mari abuzuri in justitie ! Mi-e sila sa-i mai enumar …

  Domnule , sunteti un naiv simpatic !

 35. 35 Adrian B. aprilie 27, 2013 la 6:50 pm

  @ teostanc

 36. 36 Draghi Puterity aprilie 27, 2013 la 10:59 pm

  @EvZ

  A face compromisuri cu cineva care a dovedit ca nu stie decat sa distruga nu poate fi rebranduit ca ceva rational sau constructiv. Sau poate sperati ca intre timp s-a schimbat compozitia cititorilor de pe blogul domnului Nastase?

  In alta ordine de idei, ii faceti un deserviciu si lui Ponta prin tipul asta de propaganda absurda a la Tatoiu. Mai bine adoptati formula domnului Nastase, cea cu „poate nu am eu informatii…” (in care eu vad din nou sperantza ca strategie, dar sa dea Dumnezeu sa ma insel eu).

  Eu cred ca Ponta se inseala daca crede ca pozand in copilul ascultator va obtine sustinerea UE. Nu sunt nici aia chiar atat de stupizi. Se vor folosi insa de ocazie ca sa jefuiasca si mai puternic Romania. Cand Ponta isi va da seama de asta, singura solutie ar fi „reintoarcerea la popor” (esenta puterii lui). Dar atunci va fi prea tarziu, pentru ca nu va mai fi nimeni care sa creada in el.

  IMHO solutia pe care ar trebui sa mearga Ponta ar fi sa isi intareasca sustinerea populara pe plan intern, eliminandu-i pe Basescu si pe basisti din viata publica, si pedepsindu-l exemplar pe cei vinovati, si sa se bazeze pe conflictul care va izbucni in curand intre Franta si Germania in privinta drumului de urmat in UE.

  P.S. Botosani, infanterie, UM1189, 1981-1982.

 37. 37 teostanc aprilie 28, 2013 la 7:58 am

  Adrian B,
  Va rog sa definiti comportamentul si actiunile pe care ar trebui, DUPA DVS SI CEI ASEMENEA, sa-l aiba seful administratiei unei tari, in situatia noastra.

  Cum sa-l faca pe presedinte sa semneze niste acte cand acesta nu vrea sau cum sa convinga comunitatea internationala ca Romania este o tara democrata, care-si respecta legile si angajamentele. Probabil ca va ganditi sa-i puna la Cotroceni si sa transmita la Comisia Europeana inregistrari din emisiunile Danei Grecu.

  La referendum, au votat impotriva lui Basescu mai multi oameni decat au votat pentru el la ultimile alegeri prezidentiale, iar eu m-am numarat printre ei; si familia mea la fel. Din pacate acest vot si banii, multi, foarte multi au fost degeaba , din cauza grabei, lipsei de cunostinte si haiduciei de care au dat dovada cei care l-au organizat, din care Antonescu a fost capo di tutti capi. SI NICI NU S-A TINUT DE CUVANT SA-SI DEA DEMISIA.

  Nemultumirea trebuie indreptata nu numai impotriva lui Basescu, care daca avea onoare si-ar fi dat demisia, dar si a lui Antonescu, Ponta si ceilalti care n-au lucrat cum trebuie acest eveniment, au adus dezaprobarea internationala, chiar si a prietenilor si ne-au tras in jos.

  Dvs. doriti sa continuam joaca de-a datul jos al presedintelui, dar cum sa se faca acest lucru fara a perturba administrarea tarii si fara a cheltuii milioane de Eur pe nimic; cum sa-ti convingi partenerii ca este bine sa facem asa.

  NB
  Nu uitati ca prin intrarea in UE am transferat unele competente ale statului catre aceasta uniune, practic s-a facut un transfer partial de suveranitate. SI NOI AM DORIT-O!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: