Simplitate sau ambiguitate

M-am gandit ca, astazi, nu intamplator, sa va transmit cateva dintre gandurile pe care le-am publicat in revista „Flacara”:

Marele pictor japonez, Hokusai autor al cunoscutelor stampe reprezentând „cele 36 de imagini ale muntelui Fudji”, le-a spus, la un moment dat, prietenilor săi: „Când voi atinge vârsta de 110 ani, voi pune un punct – unul singur – pe o pânză albă, dar acel punct va fi viu”.

Din păcate, el nu a trăit decât 89 de ani, între 1760 și 1849, așa că nu știm cum ar fi arătat acel punct din care ar fi pulsat viața.

În definitiv, un punct poate să reprezinte începutul sau sfârșitul. Poate să însemne începutul vieții sau locul unde se încheie, strângându-se ca o piele de „sagri”.

Unul din membrii comunității terapeutice de la Jilava a câștigat recent, un premiu la un concurs de afișe anti-drog, desenând un punct pe o hârtie albă și adăugând o întrebare: „Vrei să devii nesemnificativ?”

Text publicat in Flacara lui Adrian Paunescu, 19.03.2013.

81 Responses to “Simplitate sau ambiguitate”


 1. 1 Marian Nicolae aprilie 8, 2013 la 12:38 pm

  Profund si piln de simplitatea pe care numai adevarata intelepciune o poate aduce.

 2. 2 Marian Nicolae aprilie 8, 2013 la 12:39 pm

  Elitele lor şi bluff-urile noastre

  de Adrian Majuru
  http://www.cotidianul.ro/elitele-lor-si-bluff-urile-noastre-210751/

  Motto: „Caracterul fără inteligenţă poate mult, dar inteligenţa fără caracter nu valorează nimic” (Cicero)

  Politeţea elitelor cuturale şi politice franceze a primit o palmă din partea contrabandiştilor de cultură românească. Tupeul lor este aidoma tupeului clasei politice româneşti faţă de românii obişnuiţi. Lucrul acesta a fost subliniat şi de ambasadorul Franţei, dl. Philippe Gustin: „Prin definiţie, absenţii greşesc întotdeauna.(…) Reamintesc că invitaţia pentru aceşti autori a venit din partea Franţei. Deci cu atât mai rău pentru cei care au refuzat, iar eu nu vreau să le fac publicitate. (…) E normal ca într-o democraţie să fie exprimate toate opiniile. Dar asta trebuie să se facă respectându-i pe ceilalţi şi mai ales respectându-i pe cei care reprezintă Statul”. La rândul său, scriitorul francez Pascal Bruckner remarca de curând: „A fost o dezamăgire… pentru că atunci când ţara este invitată, iar guvernul plăteşte cheltuielile… este aşteptată o reacţie de solidaritate cu colegii tăi. Am fost surprinşi de această situaţie. Era o ocazie bună să fie cunoscută literatura română, au fost multe materiale în ziarele franceze despre literatura nouă din România. Această neînţelegere cu câteva zile înaintea deschiderii târgului cred că a lezat percepţia literaturii române”.

  Realitatea este că elita artificială, de comunişti cuminţi, dar cu aere de revoltaţi, înaintea plăcintelor stipendiate pe care le-au pierdut, şi-a arogat dreptul de a fi elita naturală a României. În realitate sunt nişte uzurpatori de o cruzime desăvârşită.

  Să ne închipuim „cvartetul” Liiceanu, Pleşu, Cărtărescu şi fizicianul Patapievici că s-ar afla prin absurd într-un buncăr nord-coreean iar primii trei ar primi misiunea să contureze un sistem literar-filozofic doctrinar care să calmeze spiritele, iar singurul profesionist practician dintre ei să proiecteze o rachetă cu rază medie de acţiune. Realitatea ar demonstra, chiar şi în acest caz redus la absurd, că ei reprezintă realitatea unei elite artificiale, care, în afară de lucrurile comune pe care le uzează de peste 20 de ani, nu este capabilă de nimic. Diferenţa constantă dintre elita naturală şi cea artificială este faptul că insigna de tip GDS nu îţi conferă şi statutul de premiant al societăţii.

  Elitele lor, din Franţa în Coreea de Nord, îşi pot proteja ţara şi sunt selectate, democratic sau despotic, după performanţa lor în practică, pe când la noi este o prelungire anatomică şi anacronică a nomenclaturii comuniste, de mafie economică, imobiliară şi politică, linsă metodic de sateliţi culturali stipendiaţi.

  Sunt domenii de activitate în care nu te poţi băga dacă nu eşti profesionist. Lucrul acesta se vede foarte bine, de pildă, în medicină. Între bâlbâielile contabilului ratat Nicolăescu şi drama profesională pe care o trăiesc cu adevărat specialiştii sistemului – care trebuie să-i suporte acestui ignar ifosele de reformator – se află o falie vizibilă între profesionişti şi stupizii care-i conduc! Doctorii din Occident, precum şi din România ştiu foarte bine că nu pot simula performanţa în faţa unei situaţii critice, a unei intervenţii chirurgicale de pildă. Dar medicii români se văd nevoiţi să se supună reformelor simulate ale unor uzurpatori ai profesiei. Tot astfel, în domeniul militar, nu se poate funcţiona doar ca simplu activist, ideolog, analist, strateg de birou cu burtă ataşabilă şi puternic stipendiată. Apoi, tot aşa, şi în literatura de performanţă. Şi aici, editurile şi lectorii occidentali sunt dispuşi să accepte autori, dar acolo nu merg micile pile de genul „îl cunosc pe dl. Pleşu, dă bine”; aici trebuie să convingi editorul şi piaţa. Irită foarte mult tocmai aceste cocarde agitate la piept, papioane cadrilate sau apartenenţa la vreun grupuscul, toate acestea nu îţi conferă poziţia de elită. Dovadă că realitatea a rejectat aceste grupuri odată lipsite de sprijin politic. Putem vedea cum au decăzut intelectualii lui Băsescu, boieri ai minţii nomenclaturiste.

  Lipsiţi de sprijinul material, propagandistic şi logistic, s-au pulverizat ca baloanele de săpun, din clipa în care protecţia potentatului a dispărut. Elita subvenţionată de stat a marginalizat realele valori, elita naturală, care ar fi reprezentat un pericol mortal pentru aceşti obedienţi ai burţii, dar pentru ţară, ar fi fost colacul de salvare, o şansă de reală redresare. De aici hemoragia creierelor în afara graniţelor.

  Elita artificială şi în cel de-al 12-lea ceas eludează rolul de uzurpator faţă de elita naturală, având concursul evident al clasei politice. Şi aceasta pentru că aceşti boieri ai burţii nu deranjează în profunzime succesorii politici post 1989, iar prin ipocrizia lor culturală au dat o nuanţă de faţadă elegantă, cum întotdeauna a impus eticheta snobilor.

  Cangrena politică în alianţă cu elita artificială cu rol de infestare socială descompune de peste 20 de ani societatea românească, aducând România de astăzi într-o poziţie foarte vulnerabilă faţă de vecinătăţile care şi-au păstrat dinamismul politic şi vitalitatea culturală. Pe de altă parte, România nu are astăzi un procuror general deşi dispune de cea mai coruptă clasă politică din istoria ei, dar şi din Europa prezentului.

 3. 3 Fragmentarium Politic aprilie 8, 2013 la 12:44 pm

  Uimitor cata forta de transformare poate ascunde uneori simplitatea. Intotdeauna m-am gandit la cat de simplu a invins monoteismul iudaic politeismul roman, printr-un singur cuvant: Unu! Cred ca fiecare om pune foarte multe puncte pe panza vietii. Poate ca secretul ca acestea sa ramana vii ar fi sa fie puse dupa fiecare creatie sau etapa din viata, motiv pentru care ma rog Cerului sa va ajute ca astazi sa puneti un asemenea punct.

 4. 5 Marcus aprilie 8, 2013 la 2:07 pm

  Numita Ko(b)esi Mai Valoroasa Decat Surata Kobe De Japonia

  M-am linistit, frati si surori, si promit ca de acum incolosea nu-mi mai pun intrebari ca prostu’, ci ma las condus de biumviratu (nu stiu exact ce este, dar este pe model latin de triumvirat) format din tovarasul presedinte si ala micu’ de fu doar utecist.
  Ce n-a reusit nici Moscova, la momentele ei de glorie, sa ne transforme conform planului Valev in colonie sovietica, a reusit chiombila, mai nou sustinut la greu de Victoras.
  De ce spun asta? Pentru ca am vazut cum s-au bulucit ambasadele licuricilor cei mari, recte SUA si GB, sa-i felicite pe cei doi biumviri pentru modul cum au redescoperit-o ei pe justitiara Ko(b)esi si au pus-o in fruntea DNA, solutionand astfel o grava criza politica ce s-ar fi declansat daca la conducerea DNA ar fi fost numit altcineva.
  Iata ca dupa Decebal, Mircea, Stefan si Mihai, Providenta ne-a mai luat inca o data in calcul si ne-a daruit cu numita Ko(b)esi monument de integritate, profesionalism si neaservire politica , daruire care pur si simplu a pus punct vanzolelii inregistrata la momentul in care Ponta si-a dat pantalonii jos si a aratat celor care l-au votat o anumita parte anatomica, in lipsa de deget mijlociu pe care la momentul respectiv il folosea sa semneze pacte de coabitare cu penalul Basescu.
  Toate bune si frumoase, vin acum fel si fel de comentatori si oameni politici, subjugati pur si simplu de solutia gasita intr-o noapte de chin si nesomn prim ministeresc, sa ne explice ce bine este ca trimisii Stapanirii la Bucuresti, in sfarsit linistiti, ii si ne mangaie pe crestet pe chiombu, Victor si preasuspusi vasali.
  Splendid! Io, totusi, ca prostu’, dupa ce l-am auzit pe un pesedist drag mie explicandu-ne ca aceste carti (cu numirea sefului de la DNA) au fost facute in cancelariile Stapanirii pentru a asigura bunastarea si linistea nu musai a Basescului, ci a fel si fel de multinationale si persoane importante (nu spun cine!) care si-au rotunjit mult peste limitele bunului simt capitalul prin spolierea prostimii din Romania, in conditiile crizei economice actuale, ma intreb pana cand, ba?

 5. 6 sadicu aprilie 8, 2013 la 2:14 pm

  Exelent articol…felicitari!

 6. 7 Doru Coarna aprilie 8, 2013 la 3:32 pm

  VSP: …”dna tecear a fost o personalitate a lumii internationale”… Lumea nationala, dar si nelumea internationala sau nationala, nu au recunoscut-o ca atare…

  Vedeti, punctul pt Hokusai putea ajunge sa capete viata, iar pt detinutul-premiat, ceva nesemnificativ… Punctul pus relatiei cu pdl de catre Basescu inseamna si el altceva, un adio… Pt un muzician punctul adaugat unei note pe portativ inseamna altceva.

  Defapt, fosta premiera britanica a pus si ea un punct…

  Observati insa, doar doamna de fier si-a reusit punctul caci Hokusai nu l-a apucat, detinutul nu a ajuns nesemnificativ deoarece fiind premiat a devenit semnificativ, punctul lui Base asteapta reevaluarea sa specifica, adica suceala, iar nota poate fi atacata reusit sau nu, interpretii inteleg…

  La cate sensuri si valente are punctul, ma intreb ce s-ar mai putea face cu el. Fiecare cu punctul si acceptiunea lui!

  Dar propun sa trecem la liniuta, aici ar fi mai multe de spus.

 7. 8 anonim aprilie 8, 2013 la 3:41 pm

  Asta e Romania sub ocupatia americana: un punct si o mare de someri.

 8. 9 George Ban aprilie 8, 2013 la 4:56 pm

  Din pacate, multe puncte (zero-dimensionale) au pretentii uriase! Iar prostii, in loc sa ia in seama lipsa de dimensiune, sunt intimidati de pretentii…

 9. 10 ZeV aprilie 8, 2013 la 5:15 pm

  @Marian Nicolae
  Stimate coleg, daca domnia voastra doreste sa fie lamurit cum stă treaba cu domnul Adrian Năstase, i-as sugera sa nu o (mai) intrebe pe doamna Abra..pardon, doamna Andronescu, ci, pe liderul PSD, domnul Victor Ponta, vocea cea mai autorizată a partidului, în acest moment.
  Domnul Victor Ponta explica foarte limpede si logic, important este sa fie si ascultat cu atentie:
  Invitat vineri seara (01.03.2013 n.r.) la postul B1 TV, Victor Ponta a spus ca Ion Iliescu si Adrian Nastase sunt „parintii fondatori” ai PSD, de aceea, dupa eliberarea din inchisoare, fostul premier „va fi primit exact ca cineva care e respectat si caruia ii datoram foarte mult”.

  Presedintele PSD a admis ca activitatea politica a lui Adrian Nastase este supusa unor restrictii legale, inclusiv referitoare la ocuparea unei functii publice, dar a precizat ca PSD trebuie sa dea „niste mesaje politice”.

  „Dansul era presedinte al Consiliului National, eu le-am propus colegilor ca functia sa ramana neocupata(…) Va ramane neocupata pana cand va dori fie sa renunte, fie va avea dreptul sa o ocupe. Asta e mesajul politic dat foarte clar. N-a venit nimeni imediat sa ii ia locul si sa spuna ‘Gata!'”, a declarat Ponta, precizand ca nu a fost doar parerea lui, ci si a colegilor din conducerea partidului si adaugand: „Nu cred ca a fost cineva impotriva”.

  Victor Ponta a subliniat ca una e procesul, alta activitatea politica a lui Adrian Nastase.

  „Nu se dezice PSD si nici eu nu ma dezic. La congres nu se alege un alt presedinte de Consiliu National, este functia pe care a ocupat-o la momentul condamnarii. Mesajul este clar, de sprijin foarte clar, asumat, decis, de mine si de colegii mei”, a spus Victor Ponta.”
  COMENTEZ:
  N-am sa obosesc sa spun mereu: informati-va temeinic si logic, stimati colegi, din sursele cele mai credibile din interiorul partidului. Doamna Ecaterina Andronescu nu exceleaza la capitolul intelegere si cunoastere in detalii ce tin de structura si organizare interna ale PSD.
  😉
  Haideti sa va mai redau inca un fragment lamuritor, datat 18.03.2013, poate ca , in fine, veti intelege:
  ,,Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, astăzi, că social-democraţii nu vor face alegeri la Congresul din aprilei pentru postul de preşedinte al Consiliului Naţional, post deţinut de Adrian Năstase.
  Preşedintele PSD, Victor Ponta, a explicat astăzi, că la următorul Consiliu Naţional al formaţiunii, care va preceda Congresul PSD din 19 – 20 aprilie, nu se va alege nicio persoană pentru funcţia de preşedinte al CN, ocupată de Adrian Năstase până în momentul încarcerării.
  Ponta a arătat că revenirea lui Adrian Năstase în PSD se va face în conformitate cu prevederile Legii partidelor politice şi ale hotărârii judecătoreşti dată în cazul acestuia.

  El a spus că social-democraţii nu pot face derogări de la lege în cazul lui Năstase, dar pot lua decizii politice în ce priveşte funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional.

  „Noi nu putem face derogări de la lege în partid. Ce putem adopta sunt decizii politice, iar decizia de a păstra vacantă funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional e politică. Nimeni nu ne poate obliga să facem alegeri pentru ea“, a spus Ponta.

  Ponta a mai spus că va discuta personal cu Adrian Năstase despre revenirea acestuia în PSD şi despre ceea ce va dori să facă acesta în politică.

  „Toate aceste lucruri eu personal vreau să le discut cu Adrian Năstase. Primul lucru – îmi doresc ca azi să fie liber, alături de familie, apoi discut cu domnia sa şi numai apoi vă spun ce decizie politică luăm. O decizie politică nu poate fi luată împotriva prevederilor legale sau ale prevederilor unei hotărâri judecătoreşti“, a spus Ponta.

  El a arătat că, din punct de vedere politic, Adrian Năstase a fost întotdeauna considerat o personalitate importantă pentru PSD şi nimeni din PSD nu s-a dezis sau ruşinat cu Năstase.”
  MAI COMENTEZ:
  Ceea ce inca nu stiu, este daca domnii Ponta si Nastase au stat de vorba, sau, aceasta intalnire urmeaza a se produce in viitorul apropiat.
  Poate ca, desigur daca doreste, ne poate lamuri chiar domnul Adrian Nastase.
  😉

 10. 11 Adrian B. aprilie 8, 2013 la 5:17 pm

  D-le Adrian Nastase , dumneavoastra mai intelegeti ce se intampla astazi in Romania ?

  Va spun sincer , ca eu nu mai prea inteleg nimic din ceea ce se intampla astazi pe scena politica . Sunt absolut SOCAT de preocuparile si de calitatea politicienilor de la cel mai inalt nivel , de lipsa lor de caracter , de nesimtirea lor , de tradari , de coabitari , de jocuri de culise , …

  Mi se pare ca , in tara asta TOTUL este de negociat !

  Sunt SOCAT de faptul ca niste oameni pe care i-am votat in urma cu cateva luni , au ajuns sa fie la fel de nesimtiti si de tupeisti ca si Adrian Videanu sau Traian Basescu ! Ma refer aici la Victor Ponta , Dan Sova , Liviu Dragnea , etc.

  Mai multi co-forumisti m-au acuzat ca as fi liberal ! Nu sunt liberal ! Am votat PSD dintotdeauna ! Pentru dumneavoastra !
  Dar NU POT SA ACCEPT ca niste indivizi sa se metamorfozeze in cateva luni , sa te minta cu nerusinare si apoi sa dea mana cu dusmanul ! Chiar nu pot accepta acest lucru !
  Asa cum nu pot sa accept nici abuzurile si politia politica la care ati fost supus dumneavoastra !

 11. 12 ZeV aprilie 8, 2013 la 5:21 pm

  ps-Daca cineva doreste sa se afunde in ceaţă şi nu să iasă de acolo, nu trebuie să facă nimic altceva decât să-i pună întrebări doamnei Ecaterina Andronescu. Va bâjbâi cu siguranţă.
  În rest, tot respectul pentru un pedagog desăvârşit, care este distinsa doamnă.
  🙂

 12. 13 Luminita Arhire aprilie 8, 2013 la 6:15 pm

  De cateva zile este un fluviu de stiri si comentarii cu privire la numirea procurorilor si Victor Ponta nu mai pridideste sa intre dintr-o televiziune in alta explicand , demontand , sugerand , afirmand…. Nu stiu daca este bine sau nu ceea ce a facut Victor Ponta – este tipul de decizie care poate fi masurata dupa ce a trecut suficient timp , mai curand fara reactii „la cald „. Ceea ce stiu insa cu siguranta este faptul ca nu Antena 3 conduce tara si ca vorbitul pur si simplu , atunci cand nu ai nici un fel de raspundere , este un fel de apa de ploaie . Asa cum imi displace profund ca TB sa vorbeasca si-n numele meu cand molfaie intre falci cuvantul „romanii”, dandu-si cu parerea despre ce anume cred cei pe care ii cuprinde generic in aceasta sintagma , la fel de mult imi displace sa-si aroge Dana Grecu sau Radu Tudor dreptul de a vorbi in numele celor „7 450 000 de votanti anti-TB „. Isteria asta cu sute de mesaje care nu se pot citi pe post la adresa premierului este la fel de nepotrivita precum era si emfaza lui TB pentru cele 14 000 de „like”-uri primite de ziua lui . Pot sa urmaresc Antena 3 cu un ochi critic , asa cum am facut mereu si pot sa le spun ca sunt un telespectator atent , care a sesizat , de-a lungul timpului si manipularile lor , pe care le-au vrut discrete ( a se vedea atacul la adresa lui Gheorghe Nichita pe cand Tudor Ciuhodaru voia sa candideze la Primaria Iasi din partea PC sau sprijinul cam propagandistic pentru Danut Liga , membru – pe atunci – al PDL ) .
  Sigur ca „razboiul ” vinde mai bine decat „pacea ” ; dar isteria , indiferent din ce zona ar veni , este dezagreabila .
  Fie ca ne place , fie ca nu ne place , desi Crin Antonescu , avand legea pe masa , i-a explicat punct cu punct lui Philip Gordon , cu rabdare , ceea ce s-a intamplat in vara trecuta in Romania ,cel din urma a iesit dupa discutia cu liderul liberal cu o declaratie publica socanta pentru noi ,reiterand ideea celor 2 000 000 de voturi fraudate ; este Philip Gordon un prost caruia nu-i pot intra in cap cateva adevaruri simple ? N-as crede ! Philip Gordon a spus CEEA CE SE CONVENISE CA TREBUIE SA SPUNA IN ROMANIA . Si Emma Harriet Nicholson , intr-un interviu dupa intalnirea cu domnul Adrian Nastase ne-a spus CA AM GRESIT IN VARA SI NU TREBUIE REPETATA GRESEALA CU SUSPENDAREA . Este Emma Harriet Nicholson o ignoranta ? N-as crede ! Suntem obisnuiti sa ne imaginam ca Occidentul nu stie niste lucruri , sau nu are capacitatea de a le vedea in complexitatea lor .
  Mi se pare mai lesne de inchipuit ca lucrurile sunt bine-stiute , dar declaratiile publice sunt rezultataul unor judecati „la rece „, care cuprind interese politice si economice clare , de care ar trebui sa tinem seama ; restul …

 13. 14 ZeV aprilie 8, 2013 la 9:17 pm

  Mda…am avut ocazia sa ma lamuresc definitiv care este diferenta dintre Victor Ponta si Crin Antonescu.
  Urmarind, in paralel, interviul de la Antena 3, versus cel de la RTV, nu pot spune decat ca mi s-au confirmat proiectiile: domnul Crin Amtonescu nu va putea fi niciodata un bun premier al Romaniei, in timp ce domnul Victor Ponta poate fi (si) un excelent prezidentiabil.
  Spuneam, intr-un comentariu anterior, ca Victor Ponta i-a oferit o sansa domnului Antonescu, aceea ca liderul liberal să concentreze si să monopolizeze, in discursul sau, in lipsa de alte activitati acaparante, toate frustrarile antibasesciene acumulate dupa 29 iulie 2012. In acelasi timp, domnul Ponta isi vede de treabă si guvernează in interesul tuturor romanilor, asumandu-si responsabilitatea de a misca lucrurile in sens constructiv si/sau reparator in Romania.
  Totusi, i-as atrage, respectuos, atentia, domnului Crin Antonescu, ca inamicul domniei sale este Traian Basescu si asa trebuie sa ramana. Prin urmare, să ,,mai piano” cu afirmaţii gen ,,am mai puţină incredere in Ponta”, ca isi face, sieşi, un mare deserviciu ! Crin Antonescu poate ajunge presedinte, DOAR cu sustinerea USL, nici un moment, nu trebuie sa uite asta.
  Daca liberalii nu se potolesc cu cârcoteala si loviturile (deocamdata, verbale) sub centură, s-ar putea ca ,,ursul” pesedist sa se supere si sa dea cu mâna prin blană pentru a se descotorosi de trădători.
  PSD poate promova oricând un candidat cu şanse la prezidentiale, fie şi dacă ne luăm după…ultimele sondaje, în timp ce peneleului nu-i rămâne, în acest nefericit caz, decât să se alieze cu Saftoiu, Videanu si Blaga. 😉
  Daca se intamplă asta, nu sunt excluse surprize din partea Miscarii Populare si a lui Traian Basescu.
  Stiti, cu toti, stimati prieteni, zicala cu ,,…al treilea câştigă. 😉
  Aşa că, vă invit la răbdare şi raţiune, că doar pas cu pas, piatră cu piatră şi programatic, se poate implementa, ireversibil, reforma instituţională a statului.
  Din această perspectivă, Kovesi este, după părerea mea, o miză mult prea mică si de neinteles pentru mine.
  Din păcate, istoria ultimilor 20 de ani, ne arată că liberalii au jucat, de regulă, la mize mici.
  Poate că…nopţile rămase până în 2014, le vor fi sfetnici buni ? Le recomand, (câte) o companie frumos colorată şi parfumată, să le treacă timpul mai uşor şi mai plăcut.
  Tariceanu, deja mi-a urmat sfatul.
  😉
  De fapt, ar avea ce face, cum ar fi, să accelereze ritmul eleborării şi dezbaterii Constituţiei.
  La treabă, liberali !
  😉

 14. 15 ZeV aprilie 8, 2013 la 9:21 pm

  Luminita Arhire
  Va multumesc pentru ocazia de a (vă) citi un excelent comentariu.
  Postati mai des, in numele ratiunii si responsabilitatii.
  Basescu nu poate fi invins ca MENTALITATE, decat prin calm , unitate, ratiune si reconstructie in acord permanent cu regulile democratiei.

 15. 16 lilith aprilie 8, 2013 la 9:33 pm

  luminitei arhire:
  trebuie sa cresti mare, nu.i cazul sa crezi in cozonacul occidental. citeste Jurnalul Politic al Marthei Bibescu.

 16. 17 Roxana Iordache aprilie 8, 2013 la 10:37 pm

  @Luminita Arhire. Regret, dar asta-i mentalitate de slugă. De ce pe vremea lui Tăriceanu, România era tratată de la egal la egal cu marile puteri, deşi abia intrase în UE cu drepturi depline? Nu cumva pentru că Guvernul României se purta ca un guvern conştient că este al unei ţări membre cu drepturi depline? De ce pe vremea în care Adrian Năstase negocia integrarea, niciodată România n-a fost în asemenea situaţie umilitoare în care să fie tratată ca un stat tolerat, ca o democraţie coborâtă din copaci? Pentru că premierul de atunci a avut verticalitate. Scump plătită, după cum se vede.

  Dumnezeu a făcut omul cu poziţie bipedă. Lezez animalele, ele au demnitatea condiţiei lor.

 17. 18 blogideologic aprilie 8, 2013 la 10:45 pm

  @ Adrian Năstase spune : +Unul din membrii comunității terapeutice de la Jilava a câștigat recent, un premiu la un concurs de afișe anti-drog, desenând un punct pe o hârtie albă și adăugând o întrebare: “Vrei să devii nesemnificativ?”+
  Mi se pare că omul ajutat de Dumneavoastră a devenit semnificativ. Bănuiesc că ponderea cea mai mare a meritului îi aparţine. Cred că aceasta a fost şi intenţia gestului de „ajutor” ca Impuls pentru acţiune.

 18. 19 Mihaela Mihai aprilie 9, 2013 la 12:15 am

  Superb ! Numai un spirit fin ca Adrian Nastase ne putea oferi un astfel de text, esential. Eu am trait o picatura de bucurie citindu-l. Multumesc.

 19. 20 tudor aprilie 9, 2013 la 1:21 am

  basescu a consacrat in politica romaneasca binomul sluga/ciocoi ca principal (si poate singular) mod de actiune.
  sluga la cei mari si ciocoi fata de cei mai mici decit el.

  ce a obtinut basescu din slugaritul pe la toate portile occidentului?

  pentru romania?
  nimic: dupa aproape noua ani de mandat n a facut macar o singura vizita oficiala importanta la nivel inalt. ce sa mai vorbim despre contracte importante, atragerea unor investitii masive (singura investitie importanta din State, Ford, s a facut prin eforturile lui Tariceanu), desfiintarea vizelor cu statele unite etc?

  pentru el?
  sprijin politic, la o adica: doua vorbe/trei komunicate si, daca situatia devine grava, vizita unui baiat de la departamentul de stat care sa le explice prostilor de romani ce mari furaciosi de voturi sunt ei, si nici macar n au habar de asta!

  Tariceanu s a opus atit cit a putut, boc nu si permitea luxul de avea macar pareri, iar ungureanu n a apucat sa nu spuna nimic, constat cu uimire ca victor ponta este un brav continuator al politicii basiste.

  pentru modul in care ponta ma reprezinta in relatiile cu UE ar trebui sa ma simt mai umilit decit mi am imaginat ca as putea sa mi se intimple vreodata, ca cetatean al acestei tari.
  norocul meu este ca nu consider ca dl ponta m ar reprezenta pe mine, cum nici basescu nu ma reprezinta.

  eu vreau sa fiu reprezentat cu onoare!

  in 1919, la terminarea Marelui rasbel, Romania obtinuse recunoasterea internationala a Marii Uniri.
  Ion I.C. Bratianu, primul ministru, principalul artizan al Marii Uniri, in semn de protest fata de statutul acordat Romaniei pe timpul conferintei de pace si fata de anumite prevederi din tratatul cu austria pe care le considera neavenite, si a dat demisia.
  S a privat de dreptul de a se bucura de pe pozitia ce i se cuvenea de implinirea marelui ideal national.

  De ce?

  Pentru onoare.
  Onoarea Lui, dar mai ales Onoarea Tarii.
  (un fleac, ar spune unii)

  Cine ar trebui sa inteleaga se va face ca ploua (pardon! afara ploua).

  Cineva chiar a remarcat, in seara asta, anumite preluari de mesaj.
  Mda…

 20. 21 Victoria aprilie 9, 2013 la 3:24 am

  Am citit presa ,am citi blogul si tot nu pricep ce s-a intimplat astazi la Curtea Suprema .A fost sau nu judecat recursul ? De aici de departe ma intereseaza mai putin politica cu toate ca savurez multe din comentariile spumoase de pe blogul preferat ,ma intereseaza insa ce mai poate pati intelectualul de marca Adrian Nastase .
  Sper ca totul sa se termine si lunile acestea urite sa fie uitate de toata familia dumnealui .

 21. 22 Sibilla aprilie 9, 2013 la 3:30 am

  ” Liberalul ” Sorin Frunzăverde și-a trimis FINU la atac ?? ! Ținta – PSD !!…
  S-A Deschis Sezonul Primăvară- Vară La Jigniri Şi Atacuri În USL Și La Reșița?
  ” Vali Rusu a revenit la pasiunea lui de sfârşit de mandat 2008- 2012: atacarea în mai toate conferinţele de presă a primarului Reşiţei de atunci- actualul Mihai Stepanescu.
  Rusu nu a pierdut nici o ocazie de al face cu ou şi cu oţet pe Stepanescu ori de câte ori a avut ocazia. A lăsat-o puţin mai moale după episodul cu ,,butoanele”, a revenit în forţă după ce lumea a mai uitat puţin de ,,păcănele” după care a revenit în forţă. A urmat apoi un moment de relaxare după marea schismă din PDL – linişte care a continuat pe perioada campaniei electorale.
  Acum, în prima sa conferinţă de presă, deputatul Rusu s-a întors la dragostea dintâi: primarul Mihai Stepanescu. ”
  UITE CINE VORBEȘTE ȘI DĂ SFATURI DESPRE…. DRUMURI !
  SE GĂSI SPECIALISTUL VALENTIN RUSU PORECLIT ” FALIMENT ” ( citat din presă ! ) CEL CARE A FALIMENTAT SC Drumuri şi Poduri SA !! maaaare ” caracter ”…. așa cevaaaa….
  Liniştea în USL Reşiţa este tulburată de declaraţiile unui deputat
  VALI RUSU ATACĂ STAREA DEPLORABILĂ A DRUMURILOR/STEPANESCU: „NICI NU AM ÎNCEPUT LUCRĂRILE, CĂ AU APĂRUT NIȘTE GHIOCEI POLITICI!”
  ” Liberalul ” Vali Rusu, de meserie fin al nașului Sorin Frunză”verde”, execută ordinele ” Împărăției ” și amenință cu conferințe de presă în care, zice el, turturelul, că va toot ataca primăria PSD – Reșița – ….
  Dăm cuvântul ARHIVEI presei loco și presei centrale – fără comentarii !!! ( fără comentarii ca să nu schelăi pe lângă șefu tău că te-a spurcat Sibilla care furnică precum vezi, mare Doamnă, mare caracter, citează și precizează sursele, turturelule care ești PENIBIL ! )
  așadar:
  REMEMBER !!!!
  Revista Română de Administraţie Publică Locală a decernat aleşilor locali premiile de Excelenţă pe 2011, în cadrul unei gale ce a avut loc la Bucureşti, sugestiv intitulată „Administraţia publică locală la înălţime“. Între laureaţi, Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei, şi Ioan Marcel Vela, edilul-şef al Caransebeşului.
  Gala a fost organizată după regulile unui concurs veritabil, din care nu a lipsit o selecţie a celor mai buni primari, juriul fiind format din specialişti în administraţie şi jurnalişti profilaţi pe domeniul administraţiei publice locale.
  Accederea în finală s-a făcut pe baza rezultatelor şi proiectelor derulate în cursul anului de către cei 3.000 de primari din toată ţara.
  Premiul de „Cel mai bun primar de municipiu din Regiunea V Vest“ i-a fost decernat liberalului Ioan Marcel Vela, primarul Municipiului Caransebeş, în timp ce primarii din Vulcan şi Hunedoara au ocupat locurile doi şi trei.
  La categoria „Cel mai bun primar de municipiu reşedinţă de judeţ din Regiunea V Vest“, premiul I a fost câştigat de Mihai Stepanescu, primarul independent al Municipiului Reşiţa, care s-a impus în disputa cu primarii din Timişoara, Arad şi Deva.
  sursa :
  http://www.argument-cs.ro/content/stepanescu-%C5%9Fi-vela-cei-mai-buni-primari-din-regiunea-v-vest#comments
  REMEMBER !!!
  „Am constatat cu surprindere cum, din nou, acest ineficient parlamentar, Vali Rusu, care nu se preocupă de problemele din colegiul său de la Oraviţa şi nici de aducerea de bani la Reşiţa, minte cu neruşinare, neavând niciun rol în proiectul de modernizare a grădinii zoologice”, a afirmat primarul Reşiţei. Stepanescu spune că proiectul ce vizează modernizarea parcului zoo la standarde europene a fost aprobat de către fostul Ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi (PSD), chiar în ziua în care a demisionat şi că nici Vali Rusu, nici altcineva în afară de oamenii din Primăria Reşiţa nu au avut vreo implicare în asta. „Aceşti actori care ies în presă sunt aşteptaţi să susţină Reşiţa şi proiectele sale, nu să mintă ori să-şi asume meritele echipei primăriei”, a mai spus Stepanescu.
  REMEMBER !!!
  VALENTIN RUSU – zis Vali Rusu, poreclit de presa centrală și televiziunile centrale în anii trecuți : ” Vali BUTOANE ”
  – spicuim spre reîmprospătarea memoriei și invitație la meditație.. :
  ” Valentin Rusu (PD-L)
  Fin al lui Sorin Frunzăverde, deputatul Rusu a fost directorul SC Drumuri şi Poduri SA într-un judeţ traversat de o mare parte a DN7, cea mai distrusă şosea europeană din România. A fost acuzat de angajaţi ca fiind responsabil pentru salariile neplătite cu lunile şi că foloseşte maşina instituţiei chiar şi după ce a părăsit funcţia pe care o deţinea, odată cu trecerea în Camera Deputaţilor Deşi ţine de Oţelul Roşu, a fost „paraşutat“ într-un colegiu (Oraviţa) în care, se presupune, ar avea mai multe şanse. ”
  REMEMBER
  ” deputatul V Rusu a fost directorul SC Drumuri şi Poduri SA sub conducerea caruia societatea a dat faliment ”
  Caracatiţa drumurilor cărăşene
  Autor: ADRIAN MOGOS 21 decembrie 2010
  În vara anului 1998, Consiliul Ju­de­ţean (CJ) Caraş-Severin a decis să în­­fiinţeze o firmă de drumuri şi po­duri, desfiinţându-se astfel Serviciul de specialitate din cadrul CJ. În cali­ta­te de preşedinte al CJ, Sorin Frun­ză­verde, poreclit Ayatollahul, nu a avut nimic împotrivă. În schimb, când SC Drumuri şi Poduri Caraş-Se­­verin a intrat la apă, a ţinut să preci­zeze public că a fost o greşeală în­fiin­ţarea acestei societăţi comerciale. Cu toate astea, în vara lui 2009, la Ra­dio Reşiţa, Sorin Frunzăverde îşi in­forma ascultătorii spunând că inten­ţionează ca o arteră a Reşiţei să treacă în subordinea CJ pentru a fi reabilitată. Vorbe-n vânt, pentru că Drumuri şi Poduri SA Caraş-Severin era deja cu un picior în groapă. Din 1999 până în 2004 firma a avut o cifră de afa­ceri care a crescut constant, ajungând la 2,7 milioane de euro. În 2010 firma era deja în insolvenţă. Declinul a în­ce­put o dată cu numirea lui Valen­tin Rusu în septembrie 2004 ca director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Drumuri şi Po­duri. Mandatul lui Rusu a expirat în 2008, când a ajuns deputat din partea PDL. În decembrie 2008, după pleca­rea lui Rusu la Bucureşti, la condu­ce­rea societăţii comerciale au apărut alţi trei administratori. Printre ei, o ziaristă de radio. Acest fapt nu e o în­­tâm­plare. Radio Reşiţa este ins­ti­tu­ţia preferată de propagandă politică lui Frunzăverde, care a pus-o în func­ţia de administrator pe Oana Maria Cenan Glăvan. Acum, Radio Reşiţa îşi caută un nou redactor-şef. Doru Dinu Glăvan, tatăl Oanei, cel care a condus postul de radio, se pensionează. SRR a organizat un concurs pentru un post pentru care nu s-a făcut publicitate. Un sim­plu anunţ lipit pe uşa de la in­trarea în sediul Radio Reşiţa şi pe site-ul SRR informează posibilii candidaţi de existenţa acestui concurs. La sediul Radio Reşiţa am întrebat dacă pot obţine o copie a condiţiilor de participare. “Nu se poate. Doar dacă vă scrieţi de pe el”, a venit răspunsul unei doamne dolofane, despre care am aflat ulterior că este fata redactorului-şef. Concursul trebuia să aibă loc pe 20 decembrie, dar a fost amâ­nat. De menţionat că pentru funcţia de redactor-şef nu s-a înscris evident decât un singur candidat: fata lui Doru Dinu Glăvan, care a reuşit să creeze o adevărată afacere de familie la Radio Reşiţa. Pe lângă fiica sa, a mai angajat-o şi pe Ana Cenan pe post de contabil cu un salariu de aproape 80.000 de ron anual. Ana este sora ginerelui lui Glăvan, Mihai Cenan, soţul Oanei, care şi el lucrează în aceeaşi instituţie, terorizând angajaţii din funcţia de lider de sindicat. Salariul de redactor-şef este de puţin peste 72.000 de ron anual, iar interesul scăzut pentru acest concurs trebuie să ridice un semn de întrebare celor din SRR. Tribunalul Caraş-Seve­rin a decis la începutul lui mai 2010 deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva Drumuri şi Poduri. Printre cele trei firme care au cerut insolvenţa se numără şi Camand Impex SRL Reşiţa, deţinută chiar de un amic foarte bun, culmea, al lui Frunzăverde, Paul Valentin Armaşu. Camand Impex face de mulţi ani reabilitări de drumuri în Caraş-Se­verin şi Mehedinţi. La ultima dintre ele a distrus în totalitate un drum care a devenit în urma lucrărilor impracticabil. Locuitorii şi investitorii din comuna Brebu Nou, cunoscută mai ales pentru Festivalul de Jazz de la Gărâna, un sat component, nu mai pot ajunge la casele şi pensiunile lor după ce Camand şi-a făcut treaba. Armaşu împarte fifty-fifty firma cu Adina Armaşu, fata lui Sevastian Armaşu, un cunoscut om de afaceri timişorean şi consul onorific al Tunisiei.
  sursa :
  http://www.jurnalul.ro/special/anchete/caracatita-drumurilor-carasene-563314.html
  Deși a votat în repetate rânduri ÎMPOTRIVA ROMÂNILOR, PENTRU TĂIERI SALARIALE, PENTRU DESFINȚAREA UNOR SPITALE, PENTRU DIMINUAREA PENSIILOR… pe urmele lui Frunzăverde: Deputatul “multi-vot” zis și \”Butoane\” a trecut la PNL (sursa : evz.ro )
  Pe HARTA MAFIILOR PD minus L, deputatul Valentin Rusu figurează la loc de mare ” cinste ” !
  Pe LISTA RUȘINII – Valentin Rusu !!
  VIDEO. El este parlamentarul „BUTOANE”: deputatul PDL Valentin Rusu A VOTAT LA DOUĂ MÂINI DE 26 DE ORI într-o singură şedinţă
  RUȘINE, MĂI DRAGĂ VALI ” FALIMENT ” / ” BUTOANE ”… !!!! DAAAR, CA SĂ AI RUȘINE AR TREBUI SĂ AI CARACTER….
  EȘTI JALNIC, PENIBIL ȘI TRIST !
  DEMN DE MILĂ, VAI DE PĂCATELE TALE, PREA MULTELE TALE PĂCATE !….
  Nașu Sorin Frunză”verde” și-a trimis FINU la atac ?? ! Ținta – PSD !!… POSIBIL, becouse : remember – ” Societatile “regelui asfaltului din Banat’, Georgica Cornu, au contracte cu CJ Caras-Severin, semnate si girate de Frunzaverde. ”
  Repost – jurnalul național –
  ” Pe finul Valentin Rusu ajuns deputat PDL dupa ce s-a scremut prin viata in Otelu Rosu incheind asigurari de sanatate l-a pus sef la firma de drumuri a Consiliului Judetean Caras-Severin. In scurt timp, Rusu a pus-o la pamant si s-a apucat de deputatie. Tribunalul Caras-Seve¬rin a decis la inceputul lui mai 2010 deschiderea procedurii de insolventa impotriva Drumuri si Poduri. Printre cele trei firme care au cerut insolventa se numara si Camand Impex SRL Resita, detinuta chiar de un amic foarte bun, culmea, al lui Frunzaverde. ”
  sursa : Viaţa şi opera lui Frunzăverde. Ce a făcut “baronul” de Caraş-Severin în ultimele zile. De ce a fugit din PDL
  PREVIZIBIL ȘI … PREAVIZIBIL !!!
  ” Liberalii ” cărășeni ies la atac și joacă cu cărți MĂSLUITE și din ce în ce mai penibil !
  Asemenea comportament de haită, numai cinste NU face PNL sub a cărui umbrelă s-au pitit, evident că NU făr de oareșce motive și numai în interesul națiunii, BA.
  Nu e bine, domnu Vela, nu e bine…….
  Semnat :
  ” agenturilii ”, ” statul polițienesc ” ( ca să cităm din.. clasici în viață… )
  http://sfinx777.wordpress.com/2013/04/09/liberalul-sorin-frunzaverde-si-a-trimis-finu-la-atac-tinta-psd/

 22. 23 nastase aprilie 9, 2013 la 6:36 am

  Victoria,
  ieri, la Curtea Suprema, am cerut amanarea procesului, solicitand un termen rezonabil pentru pregatirea recursului, in conditiile in care DNA a avut la dispozitie aproape noua luni in acest scop.

 23. 24 Marian Nicolae aprilie 9, 2013 la 7:55 am

  Adrian B. aprilie 8, 2013 la 5:17 pm

  Mmm, inca un lucru…politica pe care o vedem cu totii la TV, este circ ieftin pentru mase…….

  Stiti povestea din Roma antica cu circul si cu painea?????
  Cam acelasi lucru avem azi in Romania……..

 24. 25 Marian Nicolae aprilie 9, 2013 la 8:06 am

  @ ZeV aprilie 8, 2013 la 5:15 pm

  Stimate coleg, in ceea ce ma priveste si ne priveste, domnul Victor Naum Ponta NU reprezinta interesele PSD, sau ale poporului roman.

  Domnia sa reprezinta propriile interese de clan. Un clan alogen…..

  In ceea ce priveste procesul domnului profesor Adrian Nastase si activitatea sa politica, nu stiu de ce dar am impresia ca s-au cam amestecat, un pic…..cu malaxorul …..

  Referitor la functia de presedinte al Consiliului Naţional, sunt curios daca domnul Ponta chiar este parolist, deoarece pana acum ne-a demonstrat contrariul…..hac, cred ca asa ar fi zis Un Cetatean Turmentat…….

 25. 26 Gabriela Bucur aprilie 9, 2013 la 8:25 am

  Interesant .Merita sa stam si sa gandim asupra celor srise de dumneavoasta in acest articol.Sanatate si mult noroc.

 26. 27 tudor aprilie 9, 2013 la 8:31 am

  Victoria,
  daca nu gresesc, noul termen este 13 mai.
  :))))

 27. 28 ZeV aprilie 9, 2013 la 8:47 am

  Unii colegi si unele colege, o tot freaca cu Tariceanu, care, cica a aplicat măsuri de dreapta.
  Pai cum asa, măi Motociclene afemeiat, dreapta se construieste cu…bugetari ?
  Daca Adrian Nastase a lasat in sistem cca 900.000 de bugetari, purtatorul de papillon ne-a procopsit cu inca vrea 500.000, inghesuiti, evident, pe criterii politice si pe o multime de posturi de sefi si sefuleti, create cu dedicaţie personalizată.
  Si..cu ce salarii ? Va amintiti ? Cei din conducerile companiilor nationale, mai mult sau mai putin profitabile, sau de pe nivelurile inferioare din ministere si agentii, umflau saci cu parai pe luna, pamant si marte, fara numar, fara numar.
  Liberalii ne tot vorbeau de minunăţia sectorului privat, de cât de performant, competent si ,,locomotivă economică” este el.
  Desigur, este bun pentru fraierii platitori de taxe, respectiv, pentru clienţii lor politici abonati la contracte babane cu statul.
  Desigur, a fost bun, STIMULAT DE BULA IMOBILIARA, un caritas de cea mai joasa speta, incurajat de liberali !
  Asa cum, liberalii de pretutindeni au incurajat SPECULA BURSIERA/BANCARA SI COTAREA ARTIFICIALA A ACTIUNILOR, fara nici o legatura cu economia reala !
  De aceea, s-a produs criza , incepand cu Lehman Brothers !
  Ei, în schimb, eminenţele cenuşii liberale, tot la stat s-au aciuat, pe posturi gras remunerate, de unde, puteau favoriza privatul x, sau privatul y.
  Asa este si in America.
  Spuneam că sectorul privat, fără stat, ar muri de foame…ce s-ar face producatorii si distribuitorii mondiali de medicamente, sau medicii de familie si farmaciile private, fara banii publici ? Si-ar trage, probabil, un glonţ în cap. 😉
  Domnul Nicolaescu, a avut curajul sa lamureasca opinia publica cum sta treaba cu citostaticele subventionate…citez:
  ,,”Echipa de control a constatat ca medicamentele Leukeran, Alkeran si Purinethol, achizitionate de CN Unifarm SA pe autorizatie de nevoi speciale, in scopul asigurarii nevoilor pacientilor oncologici din Romania, nu au fost distribuite catre farmacia din structura Melisa Farm, pentru a fi eliberate catre pacienti, acestea sunt de fapt distribuite catre punctul de lucru al SC Melisa Farm SRL , autorizat de ANMDM pentru procurare, comercializare si facturare, care, SRL, beneficiarii finali ai medicamentelor fiinulterior, le-a distribuit catre SC Pharmaceutical Warehouse d distribuitorii intracomunitari”.
  DECI: export si profit, in interes privat, pe banii si suferintele pacientilor !
  Repet, fara a pune biciul pe privat, dar si pe functionarul corupt, politic si incompetent de la stat, dezvoltarea economica este o iluzie.
  Nu intamplator am spus DEZVOLTARE si nu CRESTERE.
  Toti marii economisti ai lumii au conchis ca stimularea CONSMULUI, este ca si cum ai aplica socuri electrice.
  ,,Pacientul” dă din mâini şi din picioare, după care..zbang !…înapoi în starea de comă.
  Reciclare, educatie, repartitie (mai) echitabila, mediu, echilibru intre capital si forta de munca, restrictionarea capitalului de a umbla brambura, suprataxarea tranzactiilor financiare.
  Mai adaug o masura extraordinara a domnului Ponta:
  SUPRATAXAREA SAMSARILOR DE TERENURI SI IMOBILIARE, si/sau a detinatorilor de drepturi de proprietate achizionate pe nimic, in vederea retrocedarii unor valori mult mai mari din patrimoniul/portofoliul Fondului Proprietatea, dar nu numai.
  Daca asta e capitalismul, mai bine lipsă !
  Dreptul de proprietare e una, proprietatea (pre)luata cu japca, smecherie si cardasie cu demnitari ai statului, E CU TOTUL ALTCEVA.
  Eu as merge mai departe…retrocedarea sa fie posibila, doar pentru detinatorii nativi de documente originale care atesta dreptul de proprietate.
  Intermediariatul, de toate spetele, a nenorocit echilibrele si principiile capitalismului social, laolalta cu banul electronic si acumularea capitalului in detrimentul fortei de muncă…dar, in fine, voi dezvolta aceasta ultima idee, cu alta ocazie.

 28. 29 Iluminatu aprilie 9, 2013 la 8:51 am

  PIELEA DE SAGRI

  [În definitiv, un punct poate să reprezinte începutul sau sfârșitul. Poate să însemne începutul vieții sau locul unde se încheie, strângându-se ca o piele de “sagri”.]

  Hokusai (pseudonim, în traducere “cel nebun după pictură”) ştia, cu siguranţă, că punctul este intersecţia a două linii (hai să zicem: linia vieţii cu linia morţii, sic). Poate că îşi dorea un alt univers care printr-un Big Bang să-şi aibă originea în acel “punct viu pe o pânză albă”, ce urma să-l proiecteze cu pensula sa măiastră la atingerea vârstei de 110 ani, în 187o(aici trebuie să fie răspunsul).
  Se spune că pielea unui animal numit sagri se micşorează cu timpul aşa cum se întâmplă în zilele noastre cu suveranitatea naţională a unor state. Balzac (1760-1849), contemporan cu Hokusai, a scris chiar un roman “Pielea de sagri”.
  Deh, respectul nu se solicită, precum împrumutul, el se dobândeşte în urma unui comportament corect, constant, recunoscut de toată lumea…

 29. 30 tudor aprilie 9, 2013 la 8:52 am

  Nastase

  Domnule Profesor,
  am mai aflat una aseara: ponta voia sa l puna ministru la justitie pe dl predoiu, ala care cu mica reforma in justitie a pus ICCJ la dispozitia lui basescu!
  Ma intreb in ce masura modul de constituire a completului de cinci este conforma cerintelor unui stat de drept.

  N am stiinta daca ati atacat la CEDO sentinta in Trofeul calitatii. Nu cunosc fondul dosarului insa m au frapat anumite chestiuni de procedura , iar decizia privind calcularea termenului de prescriptie este nu doar aiuritoare, ci si vadit ilegala.

 30. 31 M.Voicu aprilie 9, 2013 la 9:00 am

  @ George Ban aprilie 8, 2013 la 4:56pm scrie despre esenţa paralizantã a obrãzniciei – care câştigã la ”alba-neagra” : ”Din pãcate, multe puncte (zero-dimensionale) au pretenţii uriaşe! Iar proştii, în loc sã ia în seamã lipsa de dimensiune, sunt intimidaţi de pretenţii…”.
  Seamãnã cu nedenunţarea redevenţelor neconstituţionale, şi focalizarea pe… zecimalele lui π ,
  ca modificarea Constituţiei de cãtre aceia care n-au respectat-o 💡
  Am scris alt-datã despre lucrarea filozofului iranian Ali Shariati: ”Unu, urmat de un milion de zerouri”. Cineva a scris p’aice cã mai bine o armatã de oi condusã de un leu, decât invers :mrgreen:

 31. 32 Marian Nicolae aprilie 9, 2013 la 9:02 am

  Aseara am vazut ca se continua „simplificarea” noastra ca popor…

  Intreprinderea Mase Plastice de la Obor este pusa la pamant cu excavatorul.

  Operatiunea continua in valuri de praf care acopera totul in zona Bucur Obor……..

 32. 34 Iluminatu aprilie 9, 2013 la 9:35 am

  ® Orice bărbat ştie cam cum este cu pielea de sagri.

 33. 35 dlnimeni aprilie 9, 2013 la 9:46 am

  Victoria: judecarea recursului a fost aminata (pentru 13 mai) deoarece dl Nastase nu a avut aparator, ieri. Noul termen de judecata este pentru a-i permite sa angajeze aparator. Asa zice media.

 34. 36 Marian Nicolae aprilie 9, 2013 la 10:09 am

  Gand la gand cu bucurie…

  Cum Guvernul Ponta vrea „s-o puna” de o mica regionalizare, iaca coincidenta de partea maghiara…….

  Vicepremier ungar:
  Maghiarii care traiesc in comunitati largi au dreptul la autonomie teritoriala. Guvernul Ungariei sustine aceste planuri
  de Carla Dinu

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14584005-vicepremier-ungar-maghiarii-care-traiesc-comunitati-largi-dreptul-autonomie-teritoriala-guvernul-ungariei-sustine-aceste-planuri.htm

  Etnicii maghiari care traiesc in comunitati largi au dreptul la autonomie teritoriala, afirma vicepremierul ungar Zsolt Semjen, responsabil de Politicile pentru comunitatile maghiare din strainatate.

  Eforturile pentru autonomie ale comunitatilor maghiare nu sunt departe de realitate dat fiind ca urmeaza un principiu al Uniunii Europene, a declarat vicepremierul Zsolt Semjen in cursul unei conferinte pe tema „autodeterminarii” desfasurata la Budapesta, informeaza MTI citat de Mediafax.

  Diaspora maghiara are dreptul la autonomie culturala, iar maghiarii care traiesc in comunitati largi trebuie sa primeasca autonomie teritoriala, a adaugat Semjen, explicand ca fiecare comunitate trebuie sa isi elaboreze propriul concept de autonomie in functie de propriile necesitati. Guvernul Ungariei va sustine aceste planuri, dar Budapesta nu va impune planuri de autonomie comunitatilor maghiare, a precizat Semjen.

  Etnicii maghiari nu trebuie considerati cetateni de rang secund in cadrul Uniunii Europene, ci trebuie sa beneficieze de aceleasi drepturi ca toti ceilalti, a incheiat Semjen.

 35. 37 ZeV aprilie 9, 2013 la 10:09 am

  Marian Nicolae
  Stimate coleg, Congresul PSD va decide.
  Am convingerea că veti respecta deciziile acestui forum democratic al partidului.
  Daca nu, veti ramane doar cu dreptul oricarui cetatean roman de a vota si a se exprima public in conformitate cu constiinta domniei voastre.
  Dar nu va voi mai permite, fara o replica dură, sa va exprimati, in numele PSD, pe un blog al unui mare lider al acestui partid.
  Fara brizbrizuri şi arabescuri semantice, ci, o voi face direct, perpendicular şi explicit pentru toată lumea.
  😉

 36. 38 Doru Coarna aprilie 9, 2013 la 10:18 am

  Mie mi-a placut CA si mi-a displacut VSP, primul se arata a fi mai hotarat, duce lucrul pana la capat, iar celalalt este un improvizant, amana si se razgandeste pana cand ia altul decizii in locul lui, adica nu are capacitate de evaluare autonoma si obiectiva. Dealtfel a recunoscut ca nu a visat numele alea peste noapte ci ca i-au fost impuse de la Cotroceni, sigur, el mai straveziu dar seful sau, Baselu’, a spus-o direct! Treaba lui de premier nu a fost decat sa elaboreze motive bizare, alea cu viitorul, cu Romania, cu Europa, cu Anglia si cu America. Adica cele uzuale… adica ei, mincinosii natiei sunt tare rau alaturi de bietii romani, insa aia ii obliga sa ne aia… Multumim din inima dlui premier ca din lista a lipsit FMI-ul, de asta ni se cam luase…

  Adica, vrea sa ne spuna VSP, trebuie ca noi sa rabdam justitia basista inca niste ani, ca asa au hotarat aia… Si defapt aia nu au cerut decat sa ia nabii careva o decizie dupa proceduri transparente, insa cine, ca premierul este incapabil asa ca sarcina indeplinirii ordinului de a se termina frumos i-a revenit baselului iar premierului, doar elaborarea de motive pt uzul fraierilor de votanti, adepti, simpatizanti, membri si tot restul, adica aia ce vor trebui sa suporte respectiva justitie basista, aia la ordin, telefon si cu nasu’ in suflet…

  Am remarcat la Antonescu ceva: a redevenit coerent dupa surpriza neplacuta made by VSP! Acum i-a trebuit mai putin timp sa metabolizeze galusca, cred ca a inceput sa se obisnuiasca, si-a gasit un vaccin… Iar acum are o sansa mare-mare de tot: va cumula toti dezamagitii natiei, si aia dezamagiti de basel, si cei dezamagiti de pedelei, dar si cei dezamagiti de catre Slugarel, plus dezamagitii de toate alilalte… Abia astept, pe la toamna, un sondaj cinstit, daca o mai exista prin romanica asa ceva… Lipsa de procente din dreptul PSD puteti s-o imputati alora care credeti voi ca v-au presat premierul, atat ras-an cat si in cel curent… si mai puteti evalua corect, cati dezamagiti numara Romania, s-ar putea sa obtineti numarul lui Avogadro…

  Cu economia ati pleznit-o deja, vine jumatatea anului si nu a pus nimeni mana nici pe sapa, nici pe mistrie, nici pe roaba… dar ati descoperit ca au pus unii din opozitie mana pe fonduri, pe bani multi… asta insa nu-i guvernare ci asa se manifesta statul de drept basist, faci-platesti, furi-platesc altii gaura din buget. Insa e drept, nu-i un guvern destinat sa guverneze, ci sa dezmembreze, de aici si inversunarea lor cu privire la vanzari si reginalizare… Cica asta ne lipseste ca sa traim (ei) bine, iar dupa ce o vor da chixulescu si pe asta, caci vanzarile le ies de 23 de ani, se vor apuca de cine-stie-ce alta nazbatie ii mai vine geniului basist sub freza… si abia aia ne va trebui imperativ si cu adevarat tuturor, si la aia ne vor presa tot aia rai, si tot asa… Ce Dumnezeu, mai toti oamenii astia trebuie sa recupereze cei 40% nationalizati in Cipru…

  O alta hahalera sustinea, cand noi nu stim nici cati suntem si cati putem vota, ca in Romania sunt doar 12500 de indivizi cu conturi de peste una suta mii euro in banci! Ai dracu’, asta se stie precis ma gandeam eu, dar nu! Pai inseamna ca ori si-au ratacit averile, ori nici nu stiu cati au, ori i-au pierdut la table, curse, curve… Defapt eu sunt tampit, omul spunea ca sunt 12500 de insi care au conturi de peste 100,000, insa nu a spus cate asemenea conturi au aia, aici si aiurea, intelegand ca restul pana la 30,000, cat numara intreaga clasa privilegiata, ii au doar aiurea …

  Succes optimistilor! Sunt si eu curios cum o sa rupeti rahatul, fara bani… Daca reusiti, va trebui sa convocam toti bogaatii planetei aici, la noi in paradis, ca sa slugareasca, cea mai profitabila indeletnicire, nu?

 37. 39 Ghita Bizonu' aprilie 9, 2013 la 10:20 am

  http://vremea.forumgratuit.ro/t471-lady-thatcher-a-trecut-la-cele-vesnice#996
  Lady Thatcher a trecut la cele vesnice

  Era o doamna foarte stilata., eleganta de moda veche. Campioana a revolutiei conservatoare mult mai consecventa decat Ronald Reagan (care a inceput cu salvarea Chrysler si a terminat cu salvarea thrift urilor), secundanta la lui RR in “cruciada impotriva raului” (da mai mult din gura .. ca deja britii nu prea aveau cer sa ofere din arsenalu propriu iar banii .. de unde bani?!) ceva cam ca soricelul catre elefant “tropaim tropaim” si admiratoare (cam groupie) a lu’ MS Gorby. Si a fost ultimu premier britanic care a castigat un razboi. Si rabzoiul ala (Falkland 2 aprilie – 14 iunie 1982) este cel care i-a asigurat realegerea din 1983 nu inteleapta conducere economica si satiscafuctia publica.
  Insa ieri toti vorbeau elogios de activitatea ei .. economica. Care cica a dus la dublarea PIB ului regatului (inca) Unit al (nu chiar asa) Marii Britanii (Pakistaneze) si a Irlandei de Nord. Un mare suces.. hm ..
  Azi britsh mai este turnu Londrei – da nu se stie cat. Pana la urmatoare criza sau pana cand un rus “nou” il va dori ..Sau poate un chinez.
  Sa fie primit si U( inca) K fosta stapana a marii ce se credea a lumii cantand Rule Britania ei bine cam ajunge propretatea unor indieni (ca caile ferate privatizate din Anglia au cam tot atea accidente ca si alea indiene –adica prea multe!) , arabi si rusi!! A da uitam – cu ceva garnitura nemteasca “ubber Alles”.
  Sig Heil balsoi Allah!!!
  Acestea sunt roadele viziunii lui That Is Not Alternative (prescurtata Tina) Thatcher oama de fier a bancilor si a finantei . Care a facut ca Anglia sa fie a treia economie a Uniunii Europeneee- adica imediat dupa … Franta!! Si slava domnului cu criza asta ca acu 5 ani era a patra – dupa Italia!!!
  Si ca sa o spunem p’a dreapta – Anglia o duce atata de bine fiindca fata de Italia .. ei da Anglia are petrol in Marea Nordului!! Adica a ajuns si ea un soi de emirat sau sultanat petrolier . Si tot p’a dreapta aceiasi sindicalisti englezi au “performat” cu patroni germani necetitori de Popper.

 38. 40 intunecatul aprilie 9, 2013 la 10:22 am

  Se da la tabacar?

 39. 41 Marian Nicolae aprilie 9, 2013 la 10:49 am

  Cred totusi ca NU este momentul sa ne plangem mortii.

  Lupta trebuie sa continue.

  Dupa Victorie, ne putem lasa prada deznadejdii si suferintei……..

  NU acum….nu inca……

 40. 42 Cris aprilie 9, 2013 la 11:11 am

  Cred că ați făcut o faptă excepțională consiliind „pierduții” din penitenciar. Sunt convinsă că aveți un mod de a vă adresa foarte atractiv și plăcut, nu didactic și moralizator, altfel, nu cred că oamenii aceia v-ar fi ascultat și urmat. Ați înțeles imediat că ei au făptuit ce-au făptuit din cauza lipsei educației și scopului vieții lor. Dacă ați reușit să le deschideți orizontul măcar la zece asemenea oameni, tot e un câștig, dar cred că sunt mai mulți.
  Sănătate și serenitate!

 41. 43 santinela aprilie 9, 2013 la 11:13 am

  Domnule ZEV- prestatia de ieri a lui Antonescu la emisiune a fost NET superioara celei a lui Ponta.Acesta din urma a incercat(si tot incearca) sa motiveze deciziile aberante luate pentru Parchete si fara succes.Sint fara succes fiindca nu sint credibile si se vede de la o posta ca a fost obligat sa le faca. El se pozitioneaza foarte periculos si a afirmat asta,crezind ca va fi Prim Ministru pina in 2016. Ete sa vada el daca la alegerile Europarlamentare PSD-ul obtine(cum de altfel se preconizeaza) un scor slab,coroborat cu vre-o actiune a lui Basescu(ex.o confirma pe Kovesi si-l
  respinge pe Nitu) si nemultumiri mari in PSD. Parlamentul vot si scaunul va disparea parca nici nu a fost.

 42. 44 adel aprilie 9, 2013 la 11:25 am

  dl Nastase va discreditati daca participati la congresul psd, validand astfel tradarea lui Ponta si pactul lui cu basescu.Pentru respectul celor 7,4 milioane de romani antibasisti sper sa n-o faceti, ne-ati scuipa si dvs in fata.

 43. 45 Draghi Puterity aprilie 9, 2013 la 11:49 am

  Despre „statul de drept” german, un interviu interesant:

  http://www.heise.de/tp/artikel/38/38830/1.html

  „E vorba doar despre mentinerea la putere”

 44. 46 M.Voicu aprilie 9, 2013 la 1:04 pm

  @ Iluminatu aprilie 9, 2013 la 8:51 am
  La Balzac, PIELEA DE SAGRI se micşora la împlinirea dorinţelor.
  Ce împliniri au adus ţârcovnicii ”religiei pentru ei înşişi”
  Pielea lor e întreagã, încã ❗

 45. 47 Draghi Puterity aprilie 9, 2013 la 1:27 pm

  Si inca o stire din tara Agelicai M… Cum se abuzeaza de drepturile de autor pentru a impiedica o investigatie jurnalistica:

  http://www.wiwo.de/politik/deutschland/waz-abgemahnt-verteidigungsministerium-fuehrt-aussichtslosen-kampf/8039318.html

  Pe scurt – ministerul apararii german a dat parlamentarilor un raport confidential in care era prezentata situatia reala din Afganistan, nu cea cosmetizata din media. Raportul a ajuns la un grup de presa, care le-a publicat pe internet. Ministerul apararii cere scoaterea lor de pe internet, folosindu-se de legiile dreptului de autor.

  Interesant, nu? Un minister public, finantat din bani publici, pretinde drepturi de autor fata de cei care il finanteaza pentur a produce astfel de lucrari? Ce urmeaza? Folosirea legislatiei antiteroriste pentru cei care isi critica guvernul?

 46. 48 Marian Nicolae aprilie 9, 2013 la 1:36 pm

  Noi cei care stim…

  Nascuti la inceputul anilor 70-80, vedem acum in anul
  2007 cum casa parintilor nostri este de 50 de ori mai
  scumpa decat atunci cand au cumparat-o si realizam ca noi
  o sa platim pentru casele noastre in jur de 50 de ani.

  Nu avem amintiri despre primii pasi pe luna, nici despre
  razboaie sangeroase, dar avem cultura generala, pentru ca
  asta insemna ceva o data.

  Suntem ultima generatie care a jucat „Ascunselea” ,
  „Castel”, „Ratele si vanatorii”, „Tara, tara! Vrem ostasi”,
  „Prinsea”, „Sticluta cu otrava”, „Pac Pac”, „Hotii si vardistii”,
  ultimii care au strigat „Un doi trei la perete stai”, ultimii care
  au folosit telefoanele cu fise, dar primii care am facut
  petreceri video (inchiriam un video si stateam sa ne uitam la
  filme 2 zile inchisi in casa), primii care am vazut desene
  animate color, primii care am renuntat la casete audio si le-am
  inlocuit cu CD-uri.

  Noi am purtat jeansi elastici, pantaloni evazati, geci de blugi
  de la turci, iar cine avea firme gen Lee sau Puma era deja
  lider de gasca.
  Noi nu am dat examene de Capacitate, nu am dat teste grile
  la admitere.

  Noi am fost ultimii „Soimi ai Patriei” si ultimii „Pioneri”. La
  gradinita am invatat poezii in romaneste,nu in engleza… Si
  am cantat MULTI ANI TRAIASCA nu HAPPY BIRTHDAY la
  aniversari.

  Am sorbit din ochi Sclava Isaura, Beverly Hills , Melrose
  Place , Twin Peaks, Dallas .. si cine zice ca nu s-a uitat ori
  minte ori nu avea inca televizor.

  Reclamele de pe posturile straine ne innebuneau, si abia
  asteptam sa vina si la noi inghetata Magnum, sau pustile
  alea absolut superbe cu apa. Intre timp, ne consolam cu
  Tango cu vanilie si ciocolata si clasicele bidoane umplute cu
  apa de la robinet, care turnate in cap ne provocau
  pneumonii.

  Si uite un motiv bun sa nu mergem la scoala.

  Noi am ascultat si Metallica, si Ace of Base, si DJ Bobo, si
  Michael Jackson, si Backstreet Boys, si Take That, si inca nu
  auzisem de manele singurele melodii de joc fiind horele la
  chefuri, la care nimeni nu stia pasii, dar toti dansam!

  Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi, am auzit atat de
  Abba, si de Queen, cat si de noile nume gen 50 Cent si
  Britney Spears.

  Am citit „Licurici”, „Pif”, Ciresarii, si am baut Cico si
  Zmeurata si ni s-a parut ceva extraordinar cand au aparut
  primele sucuri „de la TEC” fara sa ne fie teama ca „au prea
  multe E-uri”, iar la scoala beam toata clasa dintr-o sticla de
  suc fara teama de virusi.

  Noi am baut prima Coca-Cola la sticla si am descoperit
  internetul. Noi nu ne dadeam bip-uri, ne fluieram sa iesim
  afara, noi nu aveam dolby surround system, taceam toti ca
  sa auzim actiunea filmului, nu aveam Nintendo sau
  Playstation ci jocuri tetris de care ne plictiseam la o luna
  dupa ce le cumparam si le uitam pe dulap, pline de praf.

  Abia asteptam la chefuri sa jucam „Fantanita”, sau „Flori,
  fete sau baieti”, sau „Adevar sau Provocare”, sau orice ne
  dadea un pretext sa „pupam pe gura” pe cine „iubeam”.

  Noi suntem cei care inca au mai „cerut prietenia”, care inca
  roseam la cuvantul „sex”, care dadeam cu banul care sa
  intre in farmacie sa cumpere prezervative, pe care apoi sa le
  umplem cu apa si sa le aruncam in capul colegilor, care am
  completat mii de oracole, sperand ca persoana iubita va citi
  acolo unde scrie „De cine iti place?” ca ne place de el/ea.

  Este uimitor ca inca mai suntem in viata, pentru ca noi am
  mers cu bicicleta fara casca, genunchiere si cotiere, nu am
  avut scaune speciale in masini, nu am aruncat la gunoi
  bomboanele care ne cadeau din greseala pe jos, nu am avut
  pastile cu capac special sa nu fie desfacute de copii, nu ne-am
  spalat pe maini dupa ce ne-am jucat cu toti cainii si
  toate pisicile din cartier, nu am tinut cont de cate lipide si
  glucide mancam, parintii nostri nu au „child proof the
  house”, ne-au trimis sa cumparam bere si vin de la
  alimentara, si cate un pachet de tigari de la tutungerie.

  Noi am auzit cum s-a tras la Revolutie, noi am fost martorii
  a trei schimbari de bancnote si monede, noi am ras la
  bancuri cu Bula, noi am fost primii care au auzit-o pe
  Andreea Esca la Pro TV,noi suntem cei care mai tinem minte
  emisiunea „Feriti-va de magarus”.

  Suntem o generatie de invingatori, de visatori, de „firsttimers”

 47. 49 Marian Nicolae aprilie 9, 2013 la 1:41 pm

  Contele de Saint Germain:
  Moartea lentă a unui laş

  http://www.cotidianul.ro/moartea-lenta-a-unui-las-210872/
  Prima fisură majoră în platoşa de politician infailibil a lui Traian Băsescu a creat-o incidentul Arafat. Aroganţa şi iluzia invincibilităţii l-au adus pe preşedinte, după furtul alegerilor din decembrie 2009, să provoace singur un alt fel de pronunţare, în recurs, a voinţei populare: revolta socială.
  Vocea străzii, izbucnirea unei uri mocnite de dimensiuni naţionale, l-au paralizat pe omul de la Cotroceni care, timp de vreo lună, n-a mişcat şi n-a scos capul. Frica şi stupoarea îl reduseseră la tăcere pe cel mai vocal şi belicos lider al politicii româneşti de după 1989.
  Ca să-şi salveze pielea a apelat la compromisuri în serie, unele jenante uman, altele pripite ori întârziate politic, de la reevaluarea publică a doctorului Arafat şi demiterea ministrului de externe Baconschi până la sacrificarea lui Emil Boc şi aruncarea în luptă a armei secrete MRU, aflată de multă vreme în incubatorul de înlocuitori al vorbitorilor de altă limbă decât româna dar încă nematurat pentru lumina crudă a realităţii.
  Degradarea legendei lui TB a continuat însă cu noi şi noi corecţii dureroase marcate de realitate: eşecul lamentabil al “soluţiei salvatoare” MRU, prima numire a lui Ponta, dezastrul alegerilor locale din iunie 2012, suspendarea şi apoi rezultatul strivitor al referendumului.
  Modul în care a acceptat să se ascundă, anihilat de laşitate, la umbra clauzei de 50%+1, chemând la boicotarea votului şi apoi şantajând un judecător al CCR ca şa se poată întoarce, la masa verde, la Cotroceni, va rămâne una dintre cele mai ruşinoase pagini despre comportamentul conducătorilor români aflaţi în momente decisive.
  La alegerile din decembrie 2012 a pierdut la scor parlamentul României, s-a umilit din nou desemnându-l pe Ponta prim-ministru şi alergând înalţi demnitari pe culoarele de la Bruxelles pentru a le înmâna documente ale mişmaşurilor sale dâmboviţene.
  S-a agăţat disperat de paiul alegerilor din PDL dar şi aici i s-a refuzat supravieţuirea politică. Asistenta sa medicală, responsabilă cu resuscitarea gură la gură, cu aplicare de frecţii şi transfuzii revitalizante, a fost expediată cu toţi plămânii ei agabaritici, cu toate alifiile ei erectile, spre secţia de deparazitare a partidului iar lui i s-a sugerat retragerea la un sanatoriu cu lac adevărat, răţuşte de plastic şi vaporaşe de hârtie.
  De parcă n-ar fi fost de ajuns, s-au trezit la viaţă şi judecătorii ţării, nu condamnându-l (încă) în vreun dosar ci osândindu-l să piardă şi influenţa din CSM prin suspendarea a doi dintre infiltraţii săi acolo; s-au răzvrătit şi procurorii DNA, în frunte cu Morar, scindând şi aşa debila echipă de portocalii în “europenii lui Macovei”, “pragmaticii lui Băsescu” şi “nehotărâţii lui Blaga”.
  Totul seamănă cu o hemoragie de putere pe care nimeni nu o mai poate opri, nici nu incearcă asta, mai puţin pacientul, din ce în ce mai incoerent, care-şi îndeasă spasmodic prin spărturi tot felul de dopuri şi petice.
  Ultimele cârpeli încercate, cu o stânjenitoare disperare a laşităţii: Mişcarea Populară şi pactul de numire a procurorilor.
  Despre Mişcarea Populară ce se poate spune mai mult decât: priviţi-i liderul şi înduioşaţi-vă!
  Despre “pactul cu Ponta”, încep să cred tot mai mult că reprezintă o formă de transfer de putere, controlat de marile puteri, dinspre un vechi favorit aflat într-un declin fără speranţă de redresare (Băsescu) spre noul favorit (Ponta) cu aptitudini dovedite de dresaj de înaltă performanţă.
  Aş reevalua puţin ideea de trădare faţă de Antonescu pusă zilele trecute, chiar de mine, în cârca lui Ponta.
  Avusesem iniţial impresia că, dacă a trădat, atunci Ponta l-a trădat pe Antonescu pentru Băsescu.
  Acum rectific: dacă Ponta l-a trădat pe Antonescu (spun “dacă” pentru că nu mai sunt chiar atât de sigur), beneficiarul nu este şi nu va fi, în niciun caz, Băsescu.
  Băsescu a ieşit atât de discreditat, de şifonat, de golit de conţinut, din toată povestea asta cu procurorii încât, repet, mă aştept să-şi dea demisia la scurt timp după ce va semna mult-comentatele numiri.
  Băsescu a ales, mai de mult, să-şi maximizeze puterea înconjurându-se de şobolani; azi are parte de spectacolul greţos al şobolanilor părăsind în dezordine coverta.
  Nu e Ponta, totuşi, atât de stupid încât să mizeze pe Băsescu tocmai acum când toţi îl părăsesc.
  Sursa: http://www.conteledesaintgermain.ro/moartea-lenta-a-unui-las/08-04-2013

 48. 50 Iluminatu aprilie 9, 2013 la 2:00 pm

  MAI BINE SE REPROFILEAZĂ PE “YELLOW CAKE”

  “SCANDAL LA GUVERN. Ponta, huiduit ca Băsescu. Îmbrânceli cu jandarmii.

  Aproape 1.000 de angajaţi de la Oltchim şi Divizia Petrochimică Bradu au protestat, azi, în faţa sediului Guvernului, nemulţumiţi că nu şi-au primit drepturile salariale şi că urmează să fie disponibilizaţi, solicitând premierului Victor-Viorel Ponta să rezolve situaţia combinatului din Râmnicu Vâlcea.”

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/scandal-la-guvern-1000-de-angajati-ai-oltchim-si-arpechim-s-au-imbrancit-cu-jandarmii_1154923.html#ixzz2Q0OyQ1bX

 49. 51 Adrian B. aprilie 9, 2013 la 2:17 pm

  D-ul Ponta ne-a mai servit ieri o mostra crasa de IPOCRIZIE !!!!!!!!! La intrebarea d-lui Ciutacu referitoare la relatiile cu Antena 3 , d-ul Ponta a spus ca , citez :

  ” uneori s-a simtit chiar sprijinit de acest post tv …”

  Eu cred cu tarie ca , in anumite situatii , cu nesimtitii trebuie sa te porti ca atare ! Iar acesta este un caz grav de nesimtire !
  Si pentru ca d-ul Ponta este si un IPOCRIT de cea mai joasa speta , imi permit eu sa-i spun urmatoarele :

  ” D-le Ponta ! Postul Antena 3 a fost SINGURA opozitie din Romania in ultimii 8 ani ! A facut Opozitie 24/7/365 ! Postul Antena 3 v-a facut pe d-voastra (un ipocrit !) premier si pe ceilalti usl-isti , parlamentari ! Meritul d-voastra ca individ este aproape zero ! Ati fost un oportunist , un
  fel de surfer care v- ati catarat la putere pe baza nemultumirii populare ! Iar daca in locul d-voastra , d-le Ponta , era d-ul Ogica sau Femeia cu Barba , cred ca aveau mai multe voturi decat d-voastra ! Votul a fost profund antibasescu , iar d-voastra sunteti cel care a tradat si a dat mana cu un rahat (Traian Basescu ) !

  Nesimtirea si ipocrizia nu va lasa insa , sa vedeti realitatea !

  Iar realitatea este ca , cativa jurnalisti de la Antena 3 ( Mihai Gadea , Mircea Badea , Dana Grecu , Ciutacu , Mugur Ciuvica , etc. ) si-au RISCAT viata , libertatea si averea , pentru ca d-voastra sa deveniti premierul Romaniei si apoi sa tradati !

  Eu cred ca sunteti beneficiarul unui summum de defecte care va pot transforma intr-o persoana mai odioasa si mai parsiva decat chiar Traian Basescu !
  Cred ca , dupa ultimele demonstratii , ne-ati aratat ca aveti acest potential !

  http://www.cotidianul.ro/pe-cine-mai-apreciaza-ponta-din-camarila-lui-basescu-210850/

  Eu , in general , nu prea dau gres la oameni ! Tocmai de aceea , imi voi face provizii de pop – corn si de bere , pentru a va urmari CEA DIN URMA TRADARE !!!

  Pentru ca la caracterul pe care-l afisati si la oamenii de care va inconjurati , este doar o chestiune de timp … Imi va parea rau de Crin Antonescu !

 50. 52 Adrian B. aprilie 9, 2013 la 2:28 pm

  Au aparut si glume cu d-ul Ponta :

  D-ul Victor Ponta isi va petrece Sarbatorile impreuna cu familia ( Ilie Sarbu – socru , George Maior – nas , Gabriel Oprea – mos , etc. ) si cu prietenii ( Sebastian Ghita , Dan Sova , Liviu Dragnea ) la Manastirea Secu !!!

  Cofetaria , patiseria si intorsul gratarelor vor fi asigurate de d-ul Constantin Nita ( editia ” fara mustata ” , par vopsit si cu ghiul ) !

 51. 53 Marian Nicolae aprilie 9, 2013 la 3:51 pm

  @ ZeV aprilie 9, 2013 la 10:09 am

  Dar bineinteles stimate coleg.
  Voi fi obligat sa urmez majoritatea, chiar daca nu-mi convine.
  Eu sunt prea mic pentru un Congres atat de mare.

  Totusi, daca nu ma insel PSD-ul este partid romanesc al romanilor din Romania….

  Cu toate ca NU domnul Ponta m-a facut membru de partid, tin la carnetul meu de partid si la cel care mi-a acordat increderea sa.

  Drept pentru care n-am sa-l dezamagesc.

  Am dovedit-o deja.

  PS. Am avut totusi delicatetea de a nu ma ascunde in spatele unui pseudonim, ca spre exemplu…Zev…..

  Doi samurai atunci cand se intalneau pe un camp de bataie se prezentau intai, nu, sa nu credeti ca se injurau ca la usa cortului, nu, doar se prezentau urmand regulile politetii…..dupa care se luptau.

  In concordanta cu cele spuse mai sus, mi-ar place, recunosc, sa va aflu identitatea chiar de la dumneavoastra, direct, fara sa fiu obligat sa fac in vestigatii pe cont propriu….

  Drept pentru care imi opresc calul, imi scot coiful si ma prezint:
  Marian NICOLAE………dumneavoastra cine sunteti????

  Astept numele dumneavoastra, dupa care sabiile ni se pot incrucisa, stimate Zev……

 52. 54 Iluminatu aprilie 9, 2013 la 3:55 pm

  COREEA ÎI VA URMA VIETNAMULUI ? ALTFEL NU SE POATE ?

  “Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat ca un eventual razboi intre Coreea de Nord si Coreea de Sud ar fac ca celebrul accident nuclear de la Cernobâl sa devina o „poveste de adormit copiii”.

  Putin a precizat ca un astfel de incident armat intre cele doua Corei ar avea efecte mai devastatoare decat dezastrul de la Cernobil, el explicand ca este „ingrijorat de escaladarea tensiunilor din peninsula coreeana”, deoarece ii sunt vecini.
  „Daca, Doamne fereste, ceva se intampla, Cernobilul – despre care toata lumea stie – ar putea parea o poveste pentru copii. Exista sau nu un astfel de pericol? Eu cred ca da … si as indemna pe toata lumea sa se calmeze .. si sa inceapa sa rezolve problemele care au fost lungite de ani de zile la negocieri”, a spus Vladimir Putin.”

  http://stirileprotv.ro/stiri/international/vladimir-putin-un-razboi-in-coreea-ar-face-ca-cernobilul-sa-para-o-poveste-pentru-copii.html

 53. 55 analist aprilie 9, 2013 la 4:02 pm

  @marian nicolae
  Multumesc pentru remember
  @contele
  Orice lider din Romania care se simte responsabil trebuie sa tina cont de urmatoarele realitati:
  1. Romania nu poate supravietui in actualul context fara servicii secrete.
  2. Romania are nevoie de banii europeni si nu invers.
  3. Moscova nu crede in lacrimi.
  4. Principala problema a liderilor din Romania este incapacitatea de a-si crea o mana de oameni loiali care sa nu rupa randurile la vederea dusmanului. Din pacate, Ponta va pati asta.
  @doru coarna
  Va face fata CA la aceste realitati, mai bine decat VP?

 54. 56 Marian Nicolae aprilie 9, 2013 la 4:17 pm

  @ ZeV,

  Sa inteleg ca avem un lup printre noi….mioarele romane …????

  http://en.wikipedia.org/wiki/Zev

  Zev is a given name.

  Zev or Ze’ev is a Hebrew first name, meaning „wolf”.

  Zev can also be short for the Hebrew name Zevulun, meaning „to honor” or „to exalt.”

 55. 57 Marian Nicolae aprilie 9, 2013 la 4:23 pm

  Ce coincidenta aici….
  Avem Iran, cutremur si nuclear in aceeasi propozitie…….

  Sa fie arma climatologica folosita de catre americani impotriva iranienilor??

  În zona centralei nucleare Busher din Iran s-a produs un cutremur puternic

  http://romanian.ruvr.ru/2013_04_09/In-zona-centralei-nucleare-Busher-din-Iran-s-a-produs-un-cutremur-puternic/

  Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 s-a produs în apropiere ce centrala nucleară Busher din Iran, a declarat Serviciul Geologic al SUA.

  Epicentrul s-a aflat la o adâncime de 10 kilometri şi la aproximativ 90 de kilometri sud-est de oraşul Busher, lângă care se află centrala nucleară. După câteva minute s-a produs al doilea cutremur cu magnitudinea de 5,4.

  Au murit trei oameni. Se anunţă că funcţionarea centralei nucleare nu a fost afectată de cutremur.

 56. 58 ZeV aprilie 9, 2013 la 5:06 pm

  @Doru Coarna 10:19 am
  ,,Mie mi-a placut CA si mi-a displacut VSP, primul se arata a fi mai hotarat, duce lucrul pana la capat, iar celalalt este un improvizant, amana si se razgandeste pana cand ia altul decizii in locul lui, adica nu are capacitate de evaluare autonoma si obiectiva”
  COMENTEZ:
  No comment…e de cartea recordurilor.
  😉

 57. 59 Ghita Bizonu' aprilie 9, 2013 la 5:09 pm

  M.Voicu

  ‘zent!
  Da nu era vorba de armata de ori ci de una de magari . SI nu imi p[artine este un vorba persana ..
  Si ai drepate cu Consrtitutia – mici o lege din lume (ma refer la alea umane eenu la alea naturale) nu va fi respecata daca nu se gasesc oameni dispusi sa o impuna. Da cine? Tontelu care ne explica ca trebuia sa pupe papucu ca altfel nu pupa desemnare? Uitand ca in vara nu avea 70% din parlament proaspat ales?!

 58. 60 blogideologic aprilie 9, 2013 la 5:16 pm

  @Adrian B. : +Au apărut şi glume cu domnul Ponta.+
  Bune !

 59. 61 Adrian B. aprilie 9, 2013 la 7:14 pm

  Deja , relatia dintre d-nii Ponta si Antonescu , a inceput sa semene cu ” relatia de dragoste ” dintre Constantin Iosef si Teo Trandafir !

  Si d-na Teo si-a acuzat fostul partener ca in noaptea nuntii a stat tot timpul pe Feisbuc ( Facebook ) , ca in locul lunii de miere acesta a preferat sa se inscrie la un concurs de poker , iar in timpul casniciei acesta disparea noptile de acasa pentru a nu se consuma relatia !

  In rest , totul a fost perfect intre ei … :))

 60. 62 ZeV aprilie 9, 2013 la 7:20 pm

  Domnule prim ministru al Romaniei, va rog sa luati in calcul o remaniere guvernamentala, in timpul cel mai scurt posibil.
  Daca domnul Vosganian isi petrece timpul scriind poezii si numarand paraii…de care mai are nevoie, este timpul, asa cum ne-ati aratat in ultimele zile, sa luati o decizie. Ori dvs, ori ei. 😉
  Bine le-ati spus pe RTV…fara PSD, domnul Crin Antonescu nu va fi niciodata presedintele Romaniei. 😉
  Stau acum si ma intreb, dupa declaratiile iresponsabile ale domnului Antonescu, cel care paradoxează ,,te urasc dar raman cu tine”, cel care nu are solutii concrete pentru nimic, cel care nu duce nimic la capat, daca nu cumva, varianta initiala de candidat pentru functia de ,,sef al statului” nu intra in dezacord cu interesul national al Romaniei pe termen mediu si lung.
  Nu stiu inca raspunsul, dar meditez, tot mai serios, la aceasta problema.
  Sper ca onor alesii nostri vor reflecta si vor reveni, totusi, la dialog si unitate.
  De aceea i-am votat, fiind convins ca nu poti confrunta un iures de apa frontal. Poti sa o faci inteligent, asezându-te in fata cursul de apa si modificandu-i directia pas cu pas, fara a pierde controlul, pana la schimbarea totala a sensului. Asta este diferenta dintre Victor Ponta si Crin Antonescu.
  Sincer, nu mi-as dori un razboi real, in care , plutonul meu sa fie condus de Crin Antonescu. Sunt ferm convins ca acest muzeolog isi va pierde viata dupa nici trei pasi.
  😉
  Pe mine ma amuza atitudinea ostila de incrancenare , care submineaza USL din interior, din partea colegilor mei, pe care, am prevazut-o, de altfel. Dar cel mai tare se amuza…stiti cine ? …Traian Basescu.
  Il cunosc si stiu ce isi doreste: Divide et Impera !
  Singura cale de a fi contracarat este exact modul in care se comporta domnul Victor Ponta, cu un ochi permanent atent spre Bruxelles. Impactul emotional al discursul virulent de tip Antonescu+Antena 3 se va estompa pana in 2014, iar televiziunile vor contribui in ansamblu, la deruta generala, focalizand mereu pe teme derizorii, scandal, barfa si dezinformare, fara aplecare lucida si responsabila pe problematici economice, pe lanturi de cauzalitate ale evenimentelor, pe dialog si comentarii la obiect. Incet incet, se va instaura starea de paranoia alimentata din exarbarea frustrarii, iar in final, va repet, castigatorul va fi unul singur: Traian Basescu.
  Asta e…unde nu-i minte…nici Dumnezeu nu poate face ceva.

 61. 64 ZeV aprilie 9, 2013 la 9:20 pm

  Marian Nicolae
  Cand vom deveni spirite pure, desi, liber cugetatorul Remus Cernea ne sugereaza ca destinatia finala este ,,ţărâna”, numele si prenumele (simple convenţii dealtfel) , oricum, nu vor mai conta.
  😉

 62. 65 ZeV aprilie 10, 2013 la 5:54 am

  ,,Divide et impera funcționează numai dacă cei supuși acestor tactici sunt dispuși să urmeze această ‘cale’ (ex. este in avantajul personal) sau raționează îngust.
  Funcționează cel mai bine în societăți/populații în care competiția între familii nobiliare, clanuri, clase sociale, a fost acerbă înainte ca dominatorul/cuceritorul să se manifeste.
  Deasemeni este favorizată de comunicarea proastă sau lipsa comunicării, între membrii unei populații.
  În condițiile în care este greu de ‘spart’ o structura de putere deja existentă, se folosește tactica pașilor mici: se fac doar lucrurile/acțiunile realizabile (ex. cautare de ‘fisuri’ existente între membrii unei colectivități, nu de producere a unor ‘fisuri’ noi).”
  Buna dimineata, Romania

 63. 66 Marian Nicolae aprilie 10, 2013 la 8:23 am

  @ ZeV aprilie 9, 2013 la 9:20 pm

  Raspunsul dumneavoastra este unul inteligent, care va onoreaza.

  Banuiesc ca romani suntem amandoi, dar sa nu contati pe faptul ca as fi fost crescut crestineste, pentru ca riscati sa va inselati, drept pentru care, avand in vedere ca numele si prenumele sunt simple conventii sociale, va rog sa-mi permiteti sa ma prezint din nou:

  ZeV, imi pare bine de cunostinta, numele meu este tot…ZeV….

  Onorat.

  PS. Sa nu contati ca voi intoarce si celalalt obraz…ca nu o voi face……

 64. 67 Marian Nicolae aprilie 10, 2013 la 8:27 am

  @ ZeV aprilie 10, 2013 la 5:54 am

  Va multumesc pentru explicatia in legatura cu distrugerea Romaniei.

  Unii dintre noi au inteles acest lucru de foarte mult timp.

  Totusi, intentia conteaza……

 65. 68 Marian Nicolae aprilie 10, 2013 la 9:52 am

  @ analist aprilie 9, 2013 la 4:02 pm

  Placerea e de partea mea, stimate coleg.

 66. 69 Doru Coarna aprilie 10, 2013 la 10:04 am

  @ Zev (e prescurtare?),

  nu te prinde uniforma de e-militian, Aya-ei ii pica bine, ea face asta pe aici atunci cand are timp de noi, matale insa stai potolit ca nu-l pierzi pe Slugarel asa repede, si daca totusi se va intampla, vine altul si mai dibace, te asigur! In definitiv, si PSD trebuie sa traga niste ponoase dupa urma sefilor sai, ca orice partid politic serios… Uite pdl-ul, pnt-ul, prm-ul, doar nu crezi ca p-astea le-au distrus membrii lor de rand… Coabitarea meschina chiar acolo conduce!

  Eu niciodata nu voi intelege de ce atata pasiune in a-ti crea singur probleme cocotandu-te in functii tot mai inalte… te apreciaza nevasta, soacra, concubinele, vecinii, banca, sau cine mama naibii? Eu inteleg ca trebuie sa intri in jocul asta doar daca ai ceva de spus si esti atat de sigur ca merge si ca altul nu ar putea face asta, incat merita sa risti vietile si situatiile tuturor cetatenilor tarii tale… dar daca ai doar orgoliu, ambitie, lacomie si amanta, sau iti lipseste gandirea profunda si „panoramica”, nu trebuie sa deranjezi…

  „Fa-ti” aproapele asa cum te faci pe tine… (ca sa te destinzi)

 67. 70 Marian Nicolae aprilie 10, 2013 la 11:33 am

  @ Doru Coarna aprilie 10, 2013 la 10:04 am

  ZeV vine din ebraica si inseamna …LUP !!!

  Adica ne spune pe fata, dar in ebraica, faptul ca lupul este deja printre (n)oi…

  Am pus mai sus si link-ul:

  Marian Nicolae
  aprilie 9, 2013 la 4:17 pm

 68. 71 ZeV aprilie 10, 2013 la 11:58 am

  Perfect, domnilor Marian Nicolae si Doru Coarna, exact asta mi-am dorit, sa va cunosc pe toti, cu bune si/sau cu rele, atribute ce intra in firescul umanului.
  Sper ca pe viitor sa facilitati intelegerea celorlati colegi si colege care mai mult citesc, decat scriu, cum sta treaba cu sustinerea de care se mai bucura USL, care sunt pesedisti, care sunt liberali, care sunt neutri, care sunt sustinatori ai coalitiei, in ansamblul sau.
  Asta imi place mie, sa separ apele, sau, sa le fac mai limpezi, facandu-va sa spuneti adevarul….desigur, fara juramant pe Biblie.
  Nu va veti mai putea ascunde dupa kilometri de linkuri si nationalisme de doi bani, sau trimiteri sterile la aceiasi jurnalisti politici de toate zilele, in timp ce adevarata suveranitate se promoveaza cu totul altfel.
  😉
  Nu de alta, dar USL-ul va intra in confruntari dure si nu-si poate permite sa târâie după el cozile de topor ale ambelor partide, sau sa fie tras in jos de falsi sutinatori care, stand comod in fotolii, tot mormăie şi mârâie la bec, lemne şi lună, fără de nici o soluţie practică capabilă să mişte lucrurile in directia cea bună .
  Cozile, pot merge la PDL, sau la Miscare Populara. Sau, de ce nu ? la Dan Diaconescu Direct. Sau, măcar, să le cunoastem si noi.
  😉
  Iată, mister Antonescu, cu Senatul lui cu tot, a acceptat legea generalilor în versiunea Băsescu. Iaca nah, compromis…după ce intreg Parlamentul Romaniei s-a facut de ras cerand avize prealabile de la institutii care nu au abilitatea legala de a se pronunţa, pe legea statutului. Au promovat mai rapid legea ? …Vor promova Constitutia si Regionalizarea, la termenele promise, in regimul actual de nesigurana si bajbaiala _ Abia ma abtin sa nu izbucnesc in ras. 😉
  Iată, mister Antonescu, orăcăie în public că nu este de acord cu taxa de solidaritate, despre care, Victor Ponta a vorbit inca din iunie 2012.
  Este clar, cel putin penttu mine, ca PNL-ul a intrat deja in campanie, iar PSD este pentru liberali, un simplu vector. Asa a fost intotdeauna PNL, un partid balama de miză mică, tractat la putere fie de PSD, fie de Traian Basescu. Cu cine isi propune sa defileze PNL in 2014 ?
  Sa vedem….
  Daca lucrurile vor continua asa, adica sa se agraveze, pentru domnul Ponta nu vor exista decat doua variante:
  1. Sa-si depuna mandatul, pentru ca domnul Basescu sa desemneze un premier…liberal. 😉
  2. Sa scoata PNL de la guvernare, ca oricum, Vosganian este depasit de cazul Oltchim. De ce sa sufere PSD-ul, pentru ca liberalii nu vor sa-si asume nimic , precum doamna Pivniceru, sau, nu stiu a face ceva constructiv ?
  Ei vor sa vanda, oricum, cat mai repede.
  Sa vedem daca Relu Fenechiu se va descurca. Grea, al naibii, treaba asta cu CFR Marfa. 😉
  In fine, o varianta soft, ar consta intr-o rapida remaniere guvernamentala, promovata de un premier de forţă, care este mult mai mult decât unul al coalitiei, este un premier al Romaniei !
  Ei, liberalii care nu sunt in guvern, doar măcăne..mac mac mac…..mac mac mac, dirijati, biineinteles, de A3, cienenul Romaniei, in timp ce Traian Basescu jubileaza cu patru cuburi de gheaţă în licoarea rubinie. 😉
  PS
  Îi mulţumesc domnului Iliescu pentru curajul de a spune adevărul reteritor la doamna Kovesi. Ce i se poate reprosa, de fapt, acestei doamne ?
  A fost numita de Basescu ?
  Ma rog, dar, dacă mergem pe această ,,logică” de şcoala generală, atunci Tariceanu, de cine a fost investit ca premier ? De mine ? De voi ? Nu cred.
  Si ce a facut mister motocicleanu’ la guvernare ? A umflat sistemul bugetar cu clienti politici pentru care a inventat tot felul de functii de sefi, sefuleti si secretare voluptoase, bine remunerati, transformand BULA IMOBILARA in avantaje materiale si salariale pentru protejati, in loc sa faca economii si/sau sa investeasca cum trebuie banii din fondul de privatizare ! Au topit acei bani in pomeni electorale si investitii inutile , unele, nefinalizate, in provincie !
  Iata de ce liberalii nu vor taxa de solidaritate, motivand ca…nu se strang destui bani. Evident, ca sa ramana cu bazinul sau electoral intact: functionarii cu gulere albe. Ce spun ei despre asazisa sprijinire sectorului privat, este o pura demagogie.
  Abia actualul gvern incepe sa implementeze masuri de stimulare a sectorului privat, cerute , de mult timp, de mediul de afaceri.
  Dar din coplata domnului Nicolaescu, se strang, cumva, saci cu bani ?
  Evident ca sensul unor astfel de taxe si co-finantari este cu totul altul, dar cine mai sta sa analizeze ? Ei, politicienii, care au ajuns la putere pe val emotional negativ sustinut de peste 60% din 40% prezenţă la vot, isi imagineaza ca suportul lor electoral este din beton. Nu este, fratilor, este din chirpici.
  Iar chirpiciul, ca intotdeauna in istorie, il ia apa.
  Nu inteleg de ce doamna Pivniceru avea libertatea deplina, delagata de liberali, se propuna, fara nici o consultare cu politicienii, dar ministrul interimar actual trebuie sa ceara aprobare de domnul Antonescu si de la trusturile de televiziune ? Atitudinea de respingere a politicienilor, poate fi interpretata, ea/prin ea insasi, ca o presiune pe justitie, sau nu ?
  Eu, personal, nu pricep. Nu ma duce capul, probabil.
  😉
  O sa ma intrebati ce vreau de fapt:
  Repet: UNITATE de monolit si respectul functiei publice de premier al Romaniei. Numai sustinansu-si actualul premier, USL va reusi sa-l infranga pe Traian Basescu, care, se teme cel mai mult de ,,mutari” mai inteligente decat ale lui, IN NICI UN CAZ, de reactii, obsesii antibasescieni si respingere umorala. Abia de aici, isi trage seva Traian Basescu.
  Daca premierul nu e bun, rog pe cei care carcotesc steril, sa apeleze la regulile democratiei : MOTIUNE DE CENZURA IN PARLAMENT ! Au curajul de a fi barbati adevarati ?
  V-am mai spus, nu-mi plac apele tulburi., balacareala intre aliati si vorbitul degeaba. Hai sa fim onesti cu cetatenii, sa ne aratam asa cum suntem de fapt si sa n-o mai blablagim la televizor si pe bloguri. Oamenii sunt mult mai inteligenti decat isi inchipuie politicienii.
  Ei nu vor lapte si miere, ei vor, in primul rand, sa fie respectati. Este exact ceea ce nu au facut pedelistii, de aceea au pierdut.

 69. 72 blogideologic aprilie 10, 2013 la 1:37 pm

  @ Zebulon spune :”Dacă premierul nu e bun, rog pe cei care cârcotesc steril, să apeleze la regulile democraţiei : MOŢIUNE DE CENZURĂ ÎN PARLAMENT ! Au curajul de a fi bărbaţi adevăraţi ?”
  Sunt numai trei ferestre posibile prin care poate fi întrevăzut rezultatul. Şi, totuşi, care-i FANTASMA pe care o propui ?

 70. 73 Doru Coarna aprilie 10, 2013 la 3:47 pm

  @ ZeV,

  prima ar fi ca nu-s coada vreunui topor, doi ar fi ca Ponta dezamageste mai mult ca PSD care la randul sau, dezamageste mai mult decat PNL, trei ca nici Ponta, nici USL, nici PSD si nici PNL sau PC nu performeaza, patru e ca toate astea nu-si respecta promisiunile electorale ci fac invers, adica sunt nici mincinosi ordinari, la gramada si cu acte in regula, care spuneau ca au program si idei cat cuprinde, si cinci e ca madam Kovesi nu si-a inoportunat adjunctul Morar cand oamenii astuia fugareau romanii prin curti, cu Biblii, si nici nu a informat brucselul si peste balta ca i-a dezinformat macovei…

  Intr-o alta conjunctura, astia ar putea convinge afara ca in Romania este revolutie rosie sau razboi civil, doar ca sa fie ei sustinuti in continuare, despre asta-i vorba si cu astia coabitati voi, Zev, ba chiar ii si recuperati punandu-i in functii de care s-au aratat a nu fi demni! Normal insa, astia va vor taia si craca, fiecare dintre ei are fierastraul la spate!

  Din partea mea, toti astia n-au decat nu sa coabiteze, ci sa se cunune cu alai si popi, dar eu vreau sa-si faca treaba pt care sunt platiti, nu jocuri politice convenabile numai lor! Asa se capata respectul pt functia ce o detii, indiferent ca esti premier, presedinte sau seful strungarilor de la Semanatoarea. Daca le place cocina dar ii declina duhoarea, n-au decat s-o practice in timpul lor liber, in curtile lor si pe banii lor, nu in mediul public si pe banii tarii, in loc sa se confrunte cu, si sa rezolve, probleme serioase, de esenta, de viata si de moarte pt romani si Romania!

  Cand intri in cocina trebuie sa faci ca porcul, sau esti papat…

  Si iti dau un sfat: lasa cultul premierului ca nu castigi nimic, puneti curu’ la munca serioasa daca stiti ce sa faceti, e plin de d-astia dedicati si gata de tradare, ai exemplul sefului tau dar stai sa-i vezi si sfarsitul politic, esuarea, si dupa aceea sa-mi spui daca iti place si daca a meritat sa-l slugaresti orbeste… Oricum, NU se va pierde Ardealul nici cu Ponta nici fara Ponta, deranjul vostru este inutil!

 71. 74 ZeV aprilie 10, 2013 la 4:58 pm

  @blogideologic
  Cine este zebulon ? Presupun ca v-ati adresat mie, dar, am nevoie de o confirmare.
  😉
  Totusi, la etatea si eruditia dumitate, nu ar trebui sa fii ceva mai matur ?
  Sau, vorba din popor, odata cu inaintarea in varsta, dam in mintea copiilor ?
  Doar ei, spun lucruri traznite.
  Si mie mi-a placut, trebuie sa recunosc, Zathura: O aventura spatiala. Ce frumoasa era copilaria….ca si varsta senectutii. La fel de lipsita de griji si la fel de predispusa la jocul imaginatiei.
  😉

 72. 75 ZeV aprilie 10, 2013 la 5:01 pm

  Dorule (3:47 pm) , nu te stradui, te-am determinat sa-ti atingi limitele.
  Acum, toata lumea te cunoaste, daca mai era nevoie de un argument in plus.
  Nu e vorba de niciun cult al premierului, eu vorbesc de cu totul altceva.
  Voi mai reveni, poate se intelege.
  😉

 73. 76 Karanda Ş. aprilie 11, 2013 la 7:40 am

  @ Blogideologic din aprilie 10, 2013 la 1:37 chiar p.m.

  Vorbeşti de “Zebulon” în casa spânzuratei, la concurenţă cu mintea ageră a Seherezadei, dovedind că – aşa cum am repetat-o în ultimul cincinal – eşti „cea mai minte de comentator” de pe acest blog.

 74. 77 Marian Nicolae aprilie 11, 2013 la 8:03 am

  @ ZeV aprilie 10, 2013 la 11:58 am

  Dar despre mine ZeV, nimic, chiar nimic cu dedicatie, ceva de genul adresat domnului Doru Coarna sau domnului Titus Filipas?????

  Nu ma dezamagiti va rog, pe mine unde ma situati ?

  Oare si eu mi-am atins limitele la fel ca si (Doru), sau sunt la fel de predispus la jocurile imaginatiei ca altii la varsta copilariei sau la cea a sectutii????

  Ce ziceti?

 75. 78 ZeV aprilie 11, 2013 la 8:33 am

  Marian Nicolae
  Mai spuneti su dvs cate ceva, de dragul echilibrului.
  😉

 76. 79 Marian Nicolae aprilie 11, 2013 la 9:11 am

  erata: varsta senectutii…..am depasit viteza legala pe tastatura…..

  Incepeti dumneavoastra va rog, eu v-am spus subiectele care ma intereseaza….


 1. 1 Simplitate sau ambiguitate | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe aprilie 8, 2013 la 2:33 pm
 2. 2 Despre situatia economica « Motanul Incaltat Trackback pe aprilie 9, 2013 la 4:53 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: