Muzeul Hărților la 10 ani

Astăzi se sărbătoresc 10 ani de când am inaugurat Muzeul Hărților, unul dintre cele mai dragi proiecte ale mele. Mai jos puteți citi textul pe care l-am scris cu acest prilej și care apare în catalogul aniversar.

O CASĂ CÂT UN ÎNTREG UNIVERS

Probabil, nu multă lume cunoaşte ce înseamnă cu adevărat o hartă şi, cu atât mai puţin, o hartă care să fi împlinit venerabila vârstă de câteva veacuri, sau ce valoare are o carte la fel de veche. Nu voi încerca eu, aici, o expunere exhaustivă despre aceste lucruri, am făcut-o, de altfel, cu alte ocazii, dar vă pot spune, cu toată convingerea, că explicaţia o puteţi găsi în cadrul Muzeului Naţional al Hărţilor şi al Cărţii Vechi. Afirm doar atât, în această idee foarte complexă: atât hărţile, cât şi cărţile ne definesc ca oameni, ne oferă tezaurul nepreţuit al cunoaşterii, ne indică şi ne dovedesc o identitate de fiinţe superioare, atât la modul general – căci, să recunoaştem, fără asemenea instrumente ale culturii şi civilizaţiei am trăi astăzi ca acum două-trei mii de ani – cât şi în plan individual ori de grup. Ba, chiar, aş îndrăzni să adaug că hărţile şi cărţile vechi ne conferă dreptul de a ne revendica un loc important în Univers. Să menţionez doar fascinanta şi aproape utopica (însă reală!) hartă a amiralului turc Piri Reis, de la 1513, sau harta Buache, de la 1754, ori faimoasa Hartă a Lumii King Jaime – toate arătându-ne practic o altă planetă Pământ, aşa cum abia mult mai târziu ştiinţa a „îndrăznit” să o sugereze.

Revin acum la o altă idee a probabilităţii, deoarece cunosc foare bine cum s-a născut şi cum a reuşit să se impună acest muzeu într-o lume şi într-o perioadă de grele încercări şi provocări pentru cultura română. Aşadar, probabil nu mulţi au fost cei care au crezut, de la bun început, că o astfel de instituţie poate să ia naştere în România mileniului trei şi mai ales să supravieţuiască. Ei bine, iată că totuşi, astăzi, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi împlineşte un deceniu şi, mai mult decât atât, se numără printre puţinele muzee din Europa şi din lume de acest fel. Aceasta, într-un plan oarecum secund, dacă vreţi, înseamnă pentru noi, românii, şi faptul că existăm, că avem nu doar o istorie care ar trebui să ne facă mândri în orice moment şi împrejurare – deşi din păcate o istorie de multe ori ascunsă sub interese meschine – ci şi o cultură cu vechime, cum multe naţii nu au. Iar faptul că ne aflăm astăzi în contextul fericit al aniversării a 10 ani de existenţă a acestei instituţii – de cultură, fără nici un fel de îndoială, dar şi de educaţie, de informare, de lărgire a orizontului spiritual – reprezintă o dovadă de necontestat că demersul de acum un deceniu nu a fost o simplă joacă, un capriciu sau vreun experiment utopic al unor visători.

A fost poate o aventură cu final pozitiv? Nicidecum! Şi afirm lucrul acesta cu conştiinţa împăcată și cu bucuria că în jurul ideii de a înfiinţa un astfel de muzeu – să zicem, mai puţin obişnuit – s-au putut aduna şi entuziasma o serie de personalităţi de mare calitate, atât profesională, cât şi umană. Şi pentru acest motiv, nu pot încheia fără a aduce un omagiu celui care a crezut într-un vis frumos, l-a „adoptat” şi s-a zbătut, împreună cu echipa sa admirabilă, să îl transforme în realitate – artistul plasic extrem de complex care a fost (căci, din păcate ne-a părăsit mult prea devreme) Octavian Ion Penda, primul director al Muzeului Naţional al Hărţilor şi al Cărţii Vechi. Sunt convins că acea parte nevăzută şi tainică din el se află acum aici, la această aniversare şi că, în felul său, pe care o să-l înţelegem într-un final, transmite muzeului, „slujitorilor” acestuia şi prietenilor săi nu doar un LA MULŢI ANI, ci şi convingerea că ne vom revedea, cândva, în acelaşi spaţiu spiritual.

De asemenea, sâmbată, 6 aprilie 2013, laMuzeul National al Hartilor si Cartii Vechi cu ocazia sarbatoririi a 10 ani de la infiintare, INTRAREA ESTE LIBERA!!!

75 Responses to “Muzeul Hărților la 10 ani”


 1. 1 Roxana Iordache aprilie 4, 2013 la 2:46 pm

  @nastase. Dacă l-aţi fi trimis pe Dâncu la Antipa azi eraţi preşedintele ţării.

 2. 2 Theodora aprilie 4, 2013 la 2:50 pm

  Daca Ministerul Justiţiei ramane la PSD, cea mai buna alegere pentru acesta functie este domnul profesor universitar Alexandru Athanasiu.
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/04/04/alexandru-athanasiu-la-ministerul-justitiei-este-nevoie-de-echilibru-mai-multe-atributii-la-ministerul-justitiei-mai-putine-la-csm/

 3. 3 Cris aprilie 4, 2013 la 3:06 pm

  Îmi amintesc de vremurile în care l-ați înființat. Sper să ajung să-l văd dacă mă va ajuta trupul.
  Îmi amintesc mereu și de aserțiunea dumneavoastră „nicio faptă bună nu trebuie să rămână nepedepsită”. Am „suportat” și eu consecința multor fapte bune, firește, nu așa crunt ca dumneavoastră, dar cu amărăciune.
  Cu toate astea, nu trebuie să încetăm să facem fapte bune. Odată și odată, cine trebuie le va aprecia și le va impune și celorlalți, chiar dacă noi, probabil, nu vom mai exista.
  Sănătate și seninătate!

 4. 4 Doru Coarna aprilie 4, 2013 la 3:07 pm

  N-ar strica sa pregatiti pe acolo o sala si pt PSD… mare pacat, dar de ieri cred ca a devenit istorie, dpdv electoral…

  Felicitari pt muzeu!

 5. 5 Mirela aprilie 4, 2013 la 3:09 pm

  Mulțumim și pentru informația pentru sâmbătă, se anunță o zi însorită și o vizită la muzeu ar fi plăcută precis.

 6. 6 Delia Bogdan aprilie 4, 2013 la 3:26 pm

  Am inceput tot mai des sa ma intreb care sunt, de fapt, criteriile dupa care facem noi, oamenii evaluarea liderilor nostri. Ce consideram a fi calitate, ce credem a fi defect, cum ii apreciem calitatile de leader, dar cele morale? Ce resorturi stau in spatele deciziilor noastre, la un moment, care ne hotarasc alegerile? Pentru mine insami am un raspuns, dar la nivelul societatii romanesti…

 7. 7 cristina aprilie 4, 2013 la 3:30 pm

  un muzeu este mereu o bucurie si o cinstire a omului!
  multumiri stimatului domn Adrian Nastase pentru Muzeul Hartilor! apreciem mult munca domniei sale, in acest caz!

 8. 8 Adrian B. aprilie 4, 2013 la 3:49 pm

  Pentru cei care vor sa inteleaga ce hram poarta d-ul Ponta , ar trebui sa citeasca aceste 2 articole :

  http://www.pesurse.ro/#!/2013/04/04/victor-ponta-atacat-de-un-apropiat-al-lui-ion-ilie/

  http://www.dcnews.ro/2013/04/radu-tudor-ipoteza-socanta-scopul-securitatii-din-jurul-lui-ponta/

  Parca-l si vad pe d-ul Ponta cum sta la masa cu sfatuitorii si rudele sale , discutand despre cum sa-l sustina(sic!) pe d-ul Antonescu la prezidentiale si sa respecte votul antibasescu din dec. 2012 ! Ma refer la marii oameni de stat : Gabi Oprea , Ioan Rus , George Maior , Vasile Dancu , Dan Sova , Ilie Sarbu (zis si preotul vanator cu grade !) si alte JEGURI de acest gen !

  Cred ca la ei s-a referit si d-ul Radu Tudor in articolul sau ! Nu-i prea greu sa-i identifici …

 9. 9 minnie aprilie 4, 2013 la 4:13 pm

  Felicitari !
  Cei care iubesc hartile, iubesc si ideile mari. Vad ansamblul. Au nevoie sa vada ansamblul. Nu ma mira deloc faptul ca sunteti un mare iubitor al hartilor.

 10. 10 LuciaGusatu aprilie 4, 2013 la 4:15 pm

  Felicitari d-le Prim-ministru, pentru tot ceea ce ati realizat pentru cultura , invatamantul si politica Romaniei. Doar neispravitii nu vor sa va recunoasca meritele si realizarile.Oare care dintre ei mai vin cu lucruri concrete care le-au realizat pentru cetatenii acestei tari! Rar se intalnesc oameni ca d-voastra, desi toti ar trebui sa fie preocupati de mai binele acestei tari, daca intamplator ajung sa conduca. Astazi peste tot e un dezastru, ca si ieri. De ce? Va doresc sanatate si puterea de-a face bine acestei tari si in continuare!

 11. 11 center@yahoo.com aprilie 4, 2013 la 4:29 pm

  Am nostalgia anilor 2001-2004 ( in ciuda durerii egalului – eliminare cu slovenii din 2001 si a lui 2-5 cu danezii la Bucuresti in 2002 ). Eliminarea vizelor la inceputul lui 2002 , cu un urias val de satisfactie nationala ( romanii nu mai erau in carantina ! ). Primul Carrefour la Bucuresti . Primul Metro la Oradea . O putere de cumparare a populatiei care incepea sa creasca , dupa marasmul anilor 1997-1998 . O diminuare a violentei in tara si in presa . Un prestigiu international in crestere . Autostrazi construite intr-un an , intr-o tara cu o singura autostrada , construita in 1973 . O-zone si toata Europa care fredona melodia lor ” Alo , sunt eu , si sunt voinic .. .
  Din pacate serviciile noastre si ale altora au declarat alti invingatori in noiembrie 2004 ..

 12. 12 anonim aprilie 4, 2013 la 5:30 pm

  Corabia se scufunda si comandantul se uita la Star Treck.

 13. 13 George Serbanu aprilie 4, 2013 la 5:36 pm

  Felicitari! O realizare frumoasa, impresionanta. Am fost in mai multe imprejurari. Maine, fiica mea, impreuna cu toata clasa, va vizita muzeul. Ea fiind un fel de ghid, ultima oara vizitand expozitia, la lansarea cartii, la invitatia lui Andrei.

 14. 14 Radu Humor aprilie 4, 2013 la 5:41 pm

  Felicitări pentru ce aţi făcut şi regrete pentru ce aţi fi putut şi n-aţi făcut !
  În primul rând un Muzeu al Victimelor Regimului Comunist ! 🙄
  Că Memorial este la Sighet şi muzeu al holocaustului, chiar la Bucureşti !
  Chiar cu condiţia să-l fi pus director pe Tismăneanu, sau Patapievici 😉

 15. 15 blogideologic aprilie 4, 2013 la 6:14 pm

  Roxana Iordache spune : +Dacă l-aţi fi trimis pe Dâncu la Antipa azi eraţi preşedintele ţării.+
  Ai geniu în formulările succinte !

 16. 16 ZeV aprilie 4, 2013 la 6:37 pm

  dlnimeni (reiau de la firul precedent)
  La ce va referiti ?
  Eu am pentru doamna Aya o consideratie aparte !
  Am incredere in expertiza si punctele de vedere al domniei sale si de aceea, am rugat-o sa se pronunte pe chestiuni delicate, stiind ca pe fond, gandim la fel, eu, si domnia sa ! Dar mai stiu ca are acces la mai multe informatii, din interior, decat mine, eu incercand sa suplinesc aceasta, folosindu-mi capacitatile de analiza, sinteza si deductie. Verficarea prin raportare la comentariile doamnei Aya, imi sunt extrem de utile.
  Recititi tot ce am scris referitor la susnumita colega, dupa care, astept sa va cereti scuze !
  Culmea, v-am apreciat sensbilitatea si profunzimea, dar constat ca, cel putin parital, m-am inselat.
  Repet, in incheiere…Victor Ponta este un lider de mare viitor politic, v-o spune un om lucid din afara (adica eu) , dar care, poate tocmai de aceea, vede mai limpede decat multi dintre voi.
  Victor Ponta STIE CE FACE , Victor Ponta ISI ASUMA RESPONSABILITATI IN INTERES NATIONAL ! Nu bla bla concursuri de frumusete la DNA, nu plecaciuni in fata Inaltelor Porti. Bravo, Ponta !
  Pretuiti ce aveti, pe Victor Ponta si Crin Antonescu, cautati punctele convergente, daca vreti sa duceti la capat proiectul pentru care am votat cu totii. Nu e suficient sa vorbiti toti odata si neascultand pe nimeni in numele celor 7,4 milioane de romani, trebuie sa construiti CU CALM, UNITATE SI PROFESIONALISM, o alternativa viabila si pe termen lung a proaspat defunctei puteri…dar care, datorita miopiei , umorillor si orgoliilor voastre autosuficiente, poate renaste oricand.
  Go, Ponta !
  Vine acusi acusi Congresul PSD…sper din toata inima sa fie un mare succes. Sper sa participe, desigur, si domnul Adrian Nastase.

 17. 17 Adrian B. aprilie 4, 2013 la 9:51 pm

  @ ZeV

  Vezi ca ai uitat sa-ti iei medicamentele …

 18. 18 Ioana M. aprilie 4, 2013 la 10:13 pm

  Felicitări pentru acest muzeu şi vă mulţumesc că puneţi şi la dispoziţia mea colecţia dumneavoastră de hărţi. Absolut impresionant tariful! 1,25?!
  Prin asemenea proiecte să intre politicienii în istorie: muzeu, DNA, cărţi!

 19. 19 Sibilla aprilie 5, 2013 la 12:04 am

  Felicitări, AN !!!

 20. 20 tudor aprilie 5, 2013 la 12:41 am

  @Marcus

  Domnule,
  multumesc pentru ca mi ai luat postarea in seama.
  Asadar: ce inseamna ” asumarea raspunderii” in politica romaneasca?
  Niste vorbe, atit.
  O sintagma golita de continut.
  Expresie menita a justifica erori, lipsa de expertiza, decizii arbitrare, in speranta ca exista destui fraieri care sa puna botul la vrajeala.
  Expedierea raspunderii peste o perioada de timp nedeterminata, cind subietul nu va mai fi la fel de fierbinte, iar rezultatele erorii, lipsei de expertiza sau deciziile arbitare sunt deja consumate (rezultate negative sau, dimpotriva, satisfacerea unor interese).
  Nu se poate materializa in acte politice consecvente daca subiectul este eliptic de onoare.
  Toate acceptiunile de mai sus sunt strict referitoare la actualitatea politica romaneasca.

  Dupa cum vezi, si victor ponta si a asumat raspunderea pe numirea procurorilor.

 21. 21 tudor aprilie 5, 2013 la 12:53 am

  @adrian nastase

  Muzeul Hartilor este un act aristocratic, neobisnuit in societatea romaneasca.
  Felicitari.

  ps: nu v am votat niciodata, ; va rog sa primiti intreaga mea consideratie.

 22. 22 alice aprilie 5, 2013 la 5:17 am

  Domnule Nastase,
  Este minunat sa vedem ca omul de stat Adrian Nastase are o viziune atat de cuprinzatoare asupra vietii, incat ea nu exclude nicio preocupare. Si toate, de un bun simt si simt estetic straine oricarui alt politician. Pentru asta va admiram.
  Nu pot sa nu remarc lipsa oricarui comentariu al dvs, asupra ultimelor ispravi ale ucenicului Ponta. Chiar nu e nimic de spus? De ce stati deoparte, dupa ce luni de zile, cu aceleasi riscuri ca si acum, nu va fereati sa faceti analize reci ca taisul unui cutit? Ce anume s-a schimbat?

  Refuz sa va asociez la vreun compromis.

  Va urez succes si sanatate!

 23. 23 Szentgyorgyi Alexandru aprilie 5, 2013 la 5:22 am

  Buna Excelenta!

  Frumos scris,toata stima pentru idee si realizare, dar hartile si evidentele asa-zis legale, platite cu bani grei pe parcursul a mai multor generatii, EVIDENTIATE NOTARIAL SI TABULAR INCA DIN ANUL 1880, NU FAC DOI BANI, NU VALOREAZA NIMIC LA NOI IN TARA ???!!! Ba chiar dimpotriva, JUSTITIA FACE CADOURI HOTILOR, DAR DESPRE ASEMENEA MATRAPAZLACURI SANT CONVINS CA, NU TREBUIE SA VA AMINTESC DEOARE-CE AVETI EXPERIENTA VASTA IN ACEST DOMENIU DE-SI ATI FOST CHIAR PRIM-MINISTRU A ROMANIEI, EU UN SIMPLU CETATEAN BATRAN SI PENSIONAR NU SANT BAGAT IN SEAMA!
  Pentru cele scrise pe blog, FELICITARI !!!

  Multa sanatate si toate cele bune !

 24. 24 ZeV aprilie 5, 2013 la 6:27 am

  Marcus
  Eroarea fatala pe care o comiteti consta in faptul ca nu cititi legile tarii. Asta, pe de o parte.
  Pe de alta parte, probabil sub impactul implicarii toxice a jurnalismului autohton in tot si in toate, fapt generator de execese/impulsuri emotionale negative in randul auditoriului, fara ca jurnalistii sa-si..ASUME VREODATA CEVA, acordati unor functii administrative in stat o supraimportanta, inducand ideea ca intregul sistem de justitie este subordonat ierarhic si depinde decisiv in exercitarea atributiunilor legate de dosare, de liniile directoare trasate de sefi.
  Sistemul de justitie este, partial, subiectiv-distorsionat si datorita perceptiei gresite pe care o avem noi insine despre acest sistem, in calitate de consumatori pasivi de informatie care nu ne-am asumat, toata viata noastra contemplativa, altceva decat vorbe.
  ASUMAREA este un drept si o obligatie sine qua non pentru un demnitar al executivului, sau pentru legiuitor, sau pentru presedinte. De fapt, pentru un demnitar responsabil al statului.
  In fond si la urma urmei, cetatenii aleg politicieni pentru a ocupa diferite paliere ale institutiilor statului, exact pentru a lua decizii, recte, ASUMANDU-SI CONSTIENT TOATE CONSECINTELE CARE DERIVA DIN ACEASTA.
  Nu am votat oameni care sa spuna: ,,da, legea ne da dreptul, dar nu stiu daca pot, nu stiu daca nu supar pe cineva”. Si atunci ? ,,Pai…stati sa sun un prieten”.
  Un stat in care fiecare indrituit sa ia decizii, oricare ar fi ele, se intreaba, pana la loc comanda, daca e bine ce face si isi pierde timpul cerand mereu parerea si,,expertiza” altora, este un STAT NEFUNCTIONAL.
  Cel mai grav este atunci cand IMPLICA PARTIDUL in luarea deciziilor.
  A nu se uita ca ASUMARE, implica si RASPUNDERE. De aceea alegem periodic exercitandu-ne un drept fundamental, pentru a selecta oameni capabili sa ne reprezinte şi să ia decizii IN NUMELE NOSTRU. Altfel, pentru ce mergem la vot ? De aceea, partidele, isi desemneaza reprezentanti pentru a face saltul de la partid la stat, intr-o noua calitate care nu mai este a partidului, ci a cetatenilor !
  Sa mai organizam o comisie de ancheta ? Inca un milion de comiţii şi comitele bazate pe criterii elaborate tot, chiar daca de alţi, oameni, menite să îngroape din faşă orice iniţativă ? Ce facem, punem alţi oameni să sape în CV-urile unor alţi oameni, CUNOSCUŢI, ORICUM, DE SISTEM, si sa le puna tot felul de intrebari prostesti la CSM cu gestapoistul Danilel Morar in calitate de varf de lance al obstructionarii ? Un Daniel Morar cocoţat ilegal si ilegitim în două funcţii si care o asteapta deja pe a treia la CC ?
  Incep sa cred, mai uselistilor de conjunctura, ca nu va meritati liderii. Nu l-ati meritat pe Adrian Nastase nesustinandu-l suficient, fie si moral (la greu n.r.) , nu-l meritati, acum, nici pe Victor Ponta.
  Incep sa ma indoiesc ca aveti un minim respect fata de stat si chiar fata de dvs insiva.
  De fapt, de ce sa ne mai miram ? Tele-Romani suntem cu totii, e cea mai usoara meserie din lume, iar faptul ca ne punem in par o bentita rosie, galbena, sau portocalie, nu ne deosebeste esentialmente unii de altii…naravurile nu se schimba printr-un petec de celuloza, sau plastic, de culoare rosie (carnetul de partid n.r.) introdus in buzunar.
  Macar daca am lua exemplul Sabinei, am fi mai aproape de normalitate. Dar ne e rusine cu simbolurile nationale, nu-i asa ? Nu scrie pe ele PSD, PNL, PDL, PP-DD, etc., iar Comisia Europeana nu si-a dat acordul.
  😉

 25. 25 ZeV aprilie 5, 2013 la 6:29 am

  @Adrian B.
  Ce-mi recomanzi ? Un medicament cu sigla PNL ?
  Nu mai are efect. N-ati respectat ingredientele asumate.
  😉

 26. 26 Marian Nicolae aprilie 5, 2013 la 7:46 am

  Oferirea Muzeului Hartilor romanilor si Romaniei este un gest demn de un cap incoronat.

  Este un bun inceput pentru capul neincoronat (inca)……..

  Refacerea Romaniei si recuperarea onoarei pierdute a romanilor in lupta cu kazarii cred ca este urmatorul pas pentru cel care a oferit un muzeu romanilor…….

 27. 27 ZeV aprilie 5, 2013 la 8:17 am

  Eu spun asa…daca tot ne rezervam dreptul de a ne da cu parerea, de-a valma, cetateni, ziaristi, politicieni, etc, in numele liderilor nostri alesi (evident) pe post de maimuţe bine remunerate, pe cine sa numeasca si pe cine nu, propun sa organizam un referendum cu o intrebare tip grila:
  1. Cate dosare de mare coruptie trebuie sa detina in portofoliu un candidat la sefia DNA, desemnat exclusiv dintre procurorii institutiei, cu drept de VETO al domnului Daniel Morar ?
  a. 1 dosar
  b. 5 dosare
  c. dosarul lui Adrian Nastase
  d. 2,5 milioane de voturi fraudate
  PS
  Culmea, nimeni nu se gandeste ca de fapt DNA si ANI sunt institutii rezultate in urma unei SUPRASCRIERI pe lege si pe Constitutie, urmare a politicii programatice a PPE de relativizare a votului in Romania, in numele legii. Desigur, daca ea, legea, este initiata si promovata de Monica Macovei…doar nu va imaginati cumva ca legea este general valabila in Romania ?
  Doar Monica Macovei are competenta, autoritatea si…nepartizanatul politic autentic de a face propuneri de sefi ai Parchetelor. Pardon, de a si-o asuma. E garantata George Soros.
  😉

 28. 28 Marian Nicolae aprilie 5, 2013 la 8:25 am

  Peste 2.500 de români din Covasna cer autorităţilor să aplice legea
  Comunicat-manifest al comunităţii româneşti din Covasna

  http://www.cotidianul.ro/comunicat-manifest-al-comunitatii-romanesti-din-covasna-210547/

  Comunitatea românească din Covasna a asistat cu emoţie, empatie şi totală solidaritate la gestul elevei minore M Sabina-Elena de a purta în şcoala pe care o frecventează simbolul identitar al României, o bentiţă tricoloră, cu onoarea mândria şi demnitatea unui copil pur, încrezător în simţirea şi bucuria de a fi român şi pe data de 15 Martie 2013.

  Gestul Sabinei a fost catalogat de către profesorii şi elevii maghiari, dar şi de presa scrisă maghiară, drept unul provocator, neadecvat, nefiresc şi instigator la adresa etnicilor maghiari, un gest făptuitor care e vecin cu legea şi prin urmare trebuie mai întâi stigmatizat şi apoi pedepsit, prin agresarea şi culpabilizarea elevei curajoase „vinovată” de purtarea simbolului statal românesc înscris în Constituţia României, a libertăţii de exprimare a conştiinţei şi gândirii, sau pentru curajul de a gândi româneşte,întrucât gestul s-a dovedit unul în afara unei ordini a suprematismului etnic maghiar instituit în ultimii 20 de ani, cu preponderenţă, în judeţele Covasna şi Harghita.

 29. 30 Marlena Sighisoreanu aprilie 5, 2013 la 8:29 am

  felicitari pentru ,,muzeul cartilor,, independent de tot si toate, va rog sa-l sprijiniti pe victor ponta.

 30. 32 Marian Nicolae aprilie 5, 2013 la 8:40 am

  Cutremurul a trecut, urmează replicile
  Cine şi cât pierde în urma crizei financiare cipriote
  de Radu Burlacu
  http://www.cotidianul.ro/cine-si-cat-pierde-in-urma-crizei-financiare-cipriote-210534/

  Spicuim:

  ……………………….”În România sunt prezente două bănci cipriote: Bank of Cyprus, care, conform BNR, deţine circa 0,7% din totalul activelor deţinute de băncile prezente în România. Această bancă este înregistrată în Cipru şi activează pe piaţa locală ca sucursală – deci se supune reglementărilor cipriote. A doua bancă, Marfin, deţine circa 0,6% din totalul activelor bancare din România şi este înregistrată aici ca persoană juridică, fiind sub reglementările BNR. În bani, Bank of Cyprus are în România active de circa 700 de milioane de euro, în timp ce Marfin, de 500 de milioane dintr-un total de circa 83,5 miliarde de euro, cât a reprezentat la sfârşitul anului trecut totalul activelor bancare din România.

  Cine sunt cei afectaţi. Bineînţeles, primii afectaţi sunt oamenii de afaceri români care au preferat să lucreze cu firme offshore înregistrate în Cipru. Acum ei riscă să piardă toate beneficiile pe care le-au obţinut în anii precedenţi. Asta dacă au bani în conturi, pentru că dacă conturile sunt goale sau sumele sunt puţin importante, pierderile vor fi nesemnificative. Apoi mai sunt românii care au depus bani la termen în agenţiile locale ale Bank of Cyprus. Dobânzile erau mari, peste piaţă, aşa că tentaţia a fost mare. Reprezentanţii Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB) încă nu au o estimare a numărului sau valorii totale a conturilor de economii deschise în România la Bank of Cyprus. Eugen Dijmărescu, preşedintele FGDB, ştie că sunt astfel de situaţii, dar nu a dat un ordin de mărime al fenomenului. ”Deponenţii din România au venit la nişte condiţii de dobândă şi au avut în faţă toate prevederile contractuale”, a spus acesta. Adică un fel de ”cine a riscat va pierde”. Un maxim-maximorum de pierdere care s-ar putea înregistra la nivel naţional pe cazul Bank of Cyprus este exact valoarea activelor, adică 700 de milioane de euro – dar este aproape imposibil să se întâmple asta. Dramatic pentru cei care au mers cu banii în mână la ghişeul băncii să-i depună pentru o dobândă de 5% la euro, probabil un risc calculat pentru oamenii de afaceri care au optat pentru lucrul cu firme offshore, aproape nimic la nivelul întregii economii.

  Marfin Bank nu intră în acest calcul întrucât este înregistrată în România ca subsidiară a băncii-mamă din Cipru, aşa că Banca Naţională a României are la dispoziţie anumite pârghii pentru a controla situaţia. La fel şi Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare.

  Dar urmează replicile de după cutremur. Acestea ar putea lua o formă cu adevărat periculoasă nu doar pentru România, ci şi pentru celelalte state din Uniunea Europeană sau din întreaga lume: crearea unui precedent. O ”naţionalizare” a banilor privaţi depuşi în bănci private sau de stat ar putea părea o idee bună şi pentru alte state, în contextul în care foamea de bani a tuturor guvernelor este un fapt de notorietate. Sub justificarea creşterii ”inegalităţii” dintre averi (de exemplu, în SUA, 92% din bani sunt în posesia a 5% din populaţie), supraimpozitarea depozitelor bancare cu cote de 40-60-80% nu ar părea o idee foarte proastă pentru mase – oricum nu ele sunt vizate. Un fel de nouă impozitare a ”capitaliştilor lacomi şi răi”.

  Un prim pas spre asta a făcut deja Rusia. Guvernul de la Moscova a anunţat că nu va ajuta investitorii care au pierdut bani în Cipru ca urmare a crizei bancare. Vicepremierul rus Igor Shuvalov a motivat decizia guvernului rus prin intenţia Moscovei de a combate transferul capitalurilor către centrele financiare offshore. Şi nu sunt puţini în această situaţie. Reuters estimează că oligarhii ruşi ar deţine aproximativ 19 miliarde de euro în băncile cipriote. Ei sunt suspectaţi că spală bani prin intermediul sistemului financiar cipriot.

  Nu este însă cazul României. Aici se învârt mult mai puţini bani, oligarhi nu prea există, iar cei care tind către un astfel de statut au preferat Olanda sau Insulele Virgine Britanice ca soluţie offshore.

  Până la urmă, lecţia crizei din Cipru ar putea fi următoarea: o firmă offshore este ca o umbrelă; te poate scuti de taxe şi impozite, păstrează confidenţialitatea asupra acţionariatului sau protejează activele în caz de sechestru.

  Dar, fiind vorba despre un instrument bancar în esenţă, este o umbrelă pe care banca ţi-o oferă pe timp însorit şi ţi-o ia înapoi când începe ploaia.

  Cel puţin aşa arată acum criza din Cipru.

 31. 33 Marian Nicolae aprilie 5, 2013 la 8:45 am

  Exerciţii militare în Marea Neagră

  http://romanian.ruvr.ru/2013_04_05/Exercitii-militare-in-Marea-Neagra/

  În perioada 5-23 aprilie vor avea loc exerciţii militare în cadrul fazei a doua din cea de-a XII-a activare a Grupului de Cooperare din Marea Neagră, Blackseafor. La ele va participa nava de desant Novocekassk care a părăsit deja portul Sevastopol şi se îndreaptă spre portul Varna din Bulgaria, locul unde se vor întâlni navele ţărilor participante, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, căpitanul de rangul 1, Viaceslav Truhaciov.

  „În perioada exerciţiilor, pe nave se află infanterişti marini care vor participa, de asemenea, la exerciţii”, a menţionat Truhaciov.

  Grupul de Cooperare din Marea Neagră a fost înfiinţat pe 2 aprilie la Istanbul, din el fac parte Bulgaria, Georgia, România, Rusia, Turcia şi Ucraina.
  ––––––––––-
  nota Roninjaune:

  Frumos, un exercitiu aproape fratesc….daca n-am sti cine conduce Romania…….(sper ca a auzit Ceacar Piratu’)

 32. 34 Marcus aprilie 5, 2013 la 9:32 am

  Baga-ti Asumarea-n C…r, Chiombila !

  Hitler catre poporul german pe data de 2 mai 1945:
  – Si sa nu uitati iubiti compatrioti, care mi-ati pierdut razboiul, ca imi asum Caderea Berlinului! Ha, ha, ha ce-mi plac glumele lui Basescu!

  Asumarea bre, chiombila, sa ti-o bagi talica-n c..r
  Ca ne-ai dus prea mult cu presu erijandu-te in dur.
  Ne-ai mintit atata vreme si ne-ai luat de imbecili
  Dar acum venit-a timpul sa-ti cati capu’ de bacili.

  Esti tarat la creier, bade, de ne vinzi asa gogosi
  Si continui a ne crede doar o liota de prosti
  L-ai vrajit si p-ala micu de isi zice prim ministru
  Si-si “asuma”-n fata tarii decizii de om sinistru.

  Lasati, bre, vrajeala asta, gulgutica de doi lei,
  Si nu va mai dati in stamba ca in basmele cu zmei
  Sunteti jalnici ba, chiombila, material bun de casat,
  Atunci cand ne luati ozonul si-umpleti golul cu c….t.

  PS Cel putin Hitler in baza „asumarii” s-a sinucis, Basescu si-o asuma, dar nici macar de-o demisie n-o pune 🙂 . Si ca Basescu toata clasa „asumatoare” de pe splai de Dambovita.
  sa fiti iubiti
  marcus

 33. 35 Marcus aprilie 5, 2013 la 9:34 am

  @Roxana total de acord in privinta Dancu 🙂 .Cu o mica completare : Dancu la Antipa si Rus la Mina Minovici sa-i tina de urat lui Terente sau, ma rog, la ce-a mai ramas din vestitul „haiduc”. 🙂 🙂 🙂
  sa fii iubita
  marcus

 34. 36 Cristian aprilie 5, 2013 la 9:54 am

  Domnule Adrian Nastase, stiu ca nu e locul aici, la acest articol, dar observ ca de vreo saptamana incoace apar pe DC News si PeSurse tot felul de articole care doresc sa detalieze felul in care va „intoarceti” dvs. in politica si PSD, asta daca cumva ati plecat vreun moment de acolo(ceea ce eu nu cred).
  Cu tot felul de detalii, cum o sa fie nu stiu ce prezidiu, unul al fostilor presedinti, unde o sa stea Ovidiu Gherman, Ion Iliescu, dvs., Geoana.

  Si vreau sa va spun din capul locului ca sper ca ori sa nu fie adevarate si corecte asa zisele planuri si detalii, ori daca sunt adevarate, sa nu acceptati asa ceva.

  Nu vreau sa „delirez” pe aici cu presupuneri despre eventualii „lupi tineri” care isi fac prezidiul lor, cel adevarat si care conteaza, dar daca se adeveresc cele aparute „pe surse” eu unul sper ca daca veniti la congresul PSD sa luati loc in sala si nu neaparat in primul rand, ci mai in mijloc, in mijlocul „poporului pesedist”, al celor care stiu si apreciaza mai bine cum e cu presiunile si statul politienesc.

  Scuze de off topic.

 35. 37 anonim aprilie 5, 2013 la 10:02 am

  Muzeul Hartilor are si o harta cu promisiunile USL pentru Rosia Montana sau Certeju?

 36. 38 Marian Nicolae aprilie 5, 2013 la 10:06 am

  Domnule profesor, ia uitati ce ne pregateste UE si NATO, cu dedicatie chiar….

  Contra Nostra. UE pregătește armata de gherilă urbană
  Postat la: 02.04.2013 00:42 | Scris de: Luciana Pop

  http://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/contra-nostra-ue-pregateste-armata-de-gherila-urbana-91467

  EUROGENDFOR primește întăriri de la Batalionul de la Vișegrad • Polonia, Cehia, Ungaria și Slovacia vor pune la bătaie 3.000 de super-soldați pentru o Unitate a UE • Italia, Spania, Franța, Olanda și Portugalia, predispuse la ample mișcări populare, au creat, din 2007, o unitate specială, antrenată pentru lupta urbană

  Batalionul de la Vișegrad vine să întărească Forța de Jandarmerie a UE, pregătită special pentru înăbușirea violentă a protestelor. Anticipând că cei 3.000 de jandarmi ai EUROGENDFOR nu vor putea face față maselor, s-a hotârât că este nevoie de o altă armată de luptă urbană. Cu binecuvântarea cancelarului Merkel și a președintelui Hollande, statele din Grupul de la Vișegrad – Polonia, Cehia, Ungaria și Slovacia – au decis să formeze 3.000 de soldați, care vor face parte din Unitatea de luptă comună, din cadrul UE. Practic, Batalionul de la Vișegrad (V4 EU BG) va putea reprima orice revoltă populară și va fi gata de luptă până în 2016.

  „Armata împotriva disperaților”. Așa a fost supranumită de presa italiană noua forță militară creată sub patronajul direct al Berlinului și Parisului. Oficial, Unitatea de luptă comună din cadrul UE va putea fi utilizată pentru operațiuni de menținere a păcii, de prevenire a conflictelor armate și de gestionare a crizelor. Neoficial, susține presa italiană, Batalionul de la Vișegrad va gestiona nemulțumirile interne ale cetățenilor din statele Uniunii, pe fondul austerității dictate de Bruxellles și Berlin.

  Polonezii recrutează „gorile”

  Aproximativ 3.000 de soldați vor fi antrenați, până în 2016, fiind gata să intervină împotriva nemulțumiților, scrie cotidianul slovac „Pravda”, citat de site-urile italiene. Conform planului, Polonia va furniza cea mai mare parte a forței militare, adică aproximativ 1.600 de soldați, în timp ce Republica Cehă va contribui cu medici și structură logistică, Ungaria, cu ingineri militari, iar Slovacia va pune la dispoziție experți în arme de distrugere în masă. Deși Grupul de la Vișegrad (club informal creat în 1991) nu a dezvăluit mai multe detalii, presa poloneză susține că Batalionul va putea fi desfășurat în zonele de conflict în maximum 15 zile. Se mai știe că Batalionul va fi plasat sub comanda Poloniei. Și că polonezii au început deja să recruteze „gorile” pentru noua Unitate de luptă.

  Poliția militară a UE, gata să intre în Grecia

  În timpul protestelor de amploare din Grecia, din 2011, presa de la Atena vorbea despre posibila intervenție a EUROGENDFOR în această țară, deși statul elen nu a semnat Tratatul de înființare a acestei unități. Trupele de jandarmi ale UE ar fi debarcat, pe 8 octombrie 2011, în portul Igumenitsa, gata să facă ordine pe străzile Atenei. Dotată cu superputeri politice, această forță a jandarmeriei europene a fost creată, în 2007, prin Tratatul de la Velsen, de Italia, Franța, Spania, Olanda și Portugalia, fiind formată din 3.000 de oameni. Lor li s-a adăugat ulterior și România. EUROGENDFOR nu se supune parlamentelor naționale, ci direct guvernelor statelor membre.

  Unde intervine EUROGENDFOR

  Actul semnat la înființarea EUROGENDFOR prevede că această forță poate fi utilizată la:

  – misiuni de securitate și ordine publică;
  – îndeplinirea unor misiuni de supraveghere publică, gestionarea traficului, controlul frontierelor și activități de intelligence;
  – protejarea persoanelor și a bunurilor și menținerea ordinii în caz de manifestații publice.

  Ce cred experții

  „Aceste state – Polonia, Cehia, Slovacia (n.r. – fosta Cehoslovacie), Ungaria – sunt foste membre ale Tratatului de la Varșovia, care prevedea că, în cazul în care erau atacate, opuneau rezistență. Sunt țări care au beneficiat de consultanță americană, ca să creeze o forță de intervenție rapidă. Mai exact, unități speciale. Unități care fac treaba murdară, care se infiltrează în adâncimea teritoriului, capturează șefi de stat, asasinează, pregătesc insurecții armate în țări în care s-a stabilit că trebuie să aibă loc o schimbare de regim. Toate sunt după patent american”, susține Valentin Vasilescu, pilot de aviaţie, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni, licenţiat în ştiinţă militară la Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti.

 37. 39 dlnimeni aprilie 5, 2013 la 10:16 am

  Muzeul hartilor si cartilor vechi a fost o idee buna, iar deceniul de existenta care a trecut confirma acest lucru. Iata, deci, ca felicitarile pe care vi le adresez nu sunt de circumstanta ci au acoperirea si argumentarea timpului. Cred ca, dupa acesti zece ani, versiunea de prezentare amuzeului pe Youtube trebuie actualizata si mai cred ca trebuie adaugata si o scurta prezentare in engleza.

 38. 40 Marian Nicolae aprilie 5, 2013 la 10:21 am

  Pomana curata…daca calculam numai 1000 locomotive la un pret de 1 milion euro/locomotiva avem un miliard numai locomotivele de la CFR Marfa, plus vreo 34.000 (mii) de vagoane…….mai calculam si infrastructura, adica liniile de cale ferata??????

  Guvernul cere minimum 180 milioane de euro pentru CFR Marfă

  http://www.cotidianul.ro/guvernul-cere-minimum-180-milioane-de-euro-pentru-cfr-marfa-210568/

  Prețul de pornire pentru vânzarea pachetului de 51% din acțiunile companiei CFR Marfă este de 180 de milioane de euro, reiese din anunţul de privatizare publicat vineri, citat de Digi24.

  În anunț sunt trecute şi două condiţii impuse participanţilor. În primul rând, fiecare participant la licitaţie trebuie să depună un avans de 10 milioane de euro, până în data de 15 mai, urmând ca licitația să aibă loc în 20 iunie. De asemenea, participanţii trebuie să aibă experiență în transport marfă de cel puțin trei ani.

 39. 41 Marlena Sighisoreanu aprilie 5, 2013 la 10:23 am

  ma bucur foarte mult ca pleaca morar.. bravo pt ponta, psd si bineinteles ,pentru dl. nastase!!!!!

 40. 42 Marian Nicolae aprilie 5, 2013 la 11:52 am

  @ Adrian B. aprilie 4, 2013 la 3:49 pm

  Ma bucura faptul ca sunt disperati…..

  Astfel poate vor intelege ce se intampla in sufletul lui Gheorghe, lui Ion, lui Vasile………….

 41. 43 Marcus aprilie 5, 2013 la 12:10 pm

  @ZeV: va credeam mai sensibil la subtilitati, stimate domn. M-am inselat! Rog explicati-i sadicului cum este cu asumarea raspunderii de catre politicienii nostri. Ca o sinteza la cearceaful dvs. va dau exemplu de concezie: ca demnitar obligat ITI ASUMI deciziile, nu este nevoie de a face din aceasta obligatie legala dar mai ales morala un titlu de glorie si o scuza pentru Kovesi la DNA. If you know what I mean ! Vorba lu’ Sorici :”case closed, over and out!” 🙂
  sa fiti iubit
  marcus

 42. 44 Marcus aprilie 5, 2013 la 12:29 pm

  @ZeV acum vazui mai bine asta:
  „Pe de alta parte, probabil sub impactul implicarii toxice a jurnalismului autohton in tot si in toate, fapt generator de execese/impulsuri emotionale negative in randul auditoriului, fara ca jurnalistii sa-si..ASUME VREODATA CEVA, ”
  Fara falsa modestie, sefu’, dar amatorul de mine nu se da pe jurnalisti mai multi decat degetele de la doua maini din presa noastra. Vezi dumneata, ca sa intelegi mai bine, iti voi da un exemplu avandu-l ca protagonist pe unul din marii nostri cantareti de muzica usoara, tare drag mie:
  Se spune ca Dan Spataru urma sa cante in cadrul unui spectacol impreuna cu mai multi colegi. La un moment dat o „fatuca” cu pretentii de starleta i se adreseaza lui Dan:
  – Dane, haide sa cantam si noi niste slagare italiene (la moda pe atunci) la care Dan ii raspunde scurt:
  – Draga mea, eu nu cant slagare, eu lansez slagare!
  Pastrand limita proportiilor v-as invita la mine pe blog si dupa ce ii veti „rasfoi” continutul v-as intreba;
  – Chiar credeti ca autorul poate fi influentat de „intoxicarea jurnalismului autohton” sau jurnalismul autohton ar avea de invatat ce inseamna sa scrii moca si din suflet, picurat si cu oarece talent despre tabloul mioritic contemporan?
  sa fiti iubit
  marcus

 43. 45 ZeV aprilie 5, 2013 la 12:57 pm

  dlnimeni
  Dvs ati zambit vreodata, in toata viata dvs ?
  Nu va mai intreb daca ati ras, ca oricum, nu v-as crede.
  Dvs va simtiti ca pestele in apa, inconjurat de epitete unduitoare si matafore translucide…dar de formulari subsumate amicitiei relaxate cu tenta nevinovat-malitioasa, ati auzit ? Pe dvs nu va doare capul din cand in cand ? Pe mine, da, mai ales atunci cand sunt prea incruntat si prea serios. Si cu cat sunt mai serios, parca simt ca mi se ingusteaza perspectiva asupra realitatii. In fine…
  Oricum, am convingerea ca Aya citeste dincolo de cuvinte, dar daca considera, direct si nemijlocit, ca formula pe care am utilizat-o fata de cineva (ea n.r.) pe care il simt aproape parca de cand lumea, este deplasata, abia atunci, si numai atunci, voi proceda in consecinta.
  Dvs spuneti ca vorbesc in numele unei minoritati, eu va spun ca ma exprim exclusiv in nume propriu si spun ceea ce gandesc, in baza informatiilor si indiciilor pe care le detin la un moment dat, deoarece percep acest spatiu virtual ca unul propice libertatii de constiinta si de exprimare. De fapt, acesta este sensul de a fi al blogului de faţă, dupa parerea mea.
  In schimb, dvs vorbiti in numele doamnei Aya, fara ca eu să sesizez că detineti o imputernicire in acest scop. Si nici nu cred ca Aya are nevoie de avocati, dimpotriva, poate fi, ea insasi, un consultant, un sfatuitor si un prieten de exceptie, al oricui isi propune sa incerce macar a gandi si intelege ce se intampla in jurul lui, fara patos si partizanate de tip pat al lui Procust.
  Dvs va doriti un lider in general si un Ponta in particular pe care sa-l intelegeti in regim continuu si in timp real. Va doriti sa va conduca cineva care sa faca tot timpul ceea ce vreti dvs, chiar daca nu aveti toate informatiile si timpul necesar de procesare a lor, la indemana, sau, ceea ce ar fi extrem de grav, sa ia decizii permanent in acord cu interesul partidului. Dar apare problema : cu cine din partid ? Iata o problema care duce la un fluviu de alte replici si contrareplici, la nesfarsit.
  In replica, daca mi se permite, eu va spun ca liderul are obligatia sa ia decizii, DE ACEEA L-AM ALES, DECIZII IN INTERES NATIONAL, chiar daca eu, inteleg sensurile mai tarziu. De multe ori, o decizie luata prea tarziu, datorita asazisei dezbateri in care toata lumea, indiferent de pregatire, grad de informare si, nu in ultimul rand, IQ, vorbeste dar nimeni nu asculta, este mai proasta decat una luata la timp sau, sa spunem, intempestiv si care are toate sansele sa se dovedeasca corecta.
  De aceea exista democratie si reprezentativitate, implicit, sesiuni de alegeri ciclice si multipartidism, altfel, ar trebuie sa organizam un fel de divan national, eventual, regionalizat, in care sa votam orice. Ce va iesi ? Nici nu vreau sa ma gandesc.
  Exista o vorba domnule..nimeni, care nu si-a pierdut esenta, semnificatia si actualitatea: vorba multa, saracia omului.
  Asumandu-mi riscul de a parea agasant, va mai spun odata: pretuiti ceea ce aveti, acordati sustinere si incredere liderilor vostri, ca de aceea i-ati ales, sa ia decizii si faceti toate diligentele necesare in sensul mentinerii unitatii USL. Nu stiu cati romani va mai sustin, dar daca nu veti fi uniti, veti pierde pe mana voastra. Le-am spus asta si pedelistilor, candva, dar tot ce au vrut ei au facut, considerand ca le este suficienta casta politica incuiata din interior, e adevarat, extrem de confortabila pe bani publici …adica, si-au batut joc de increderea romanilor.
  Cereti explicatii liderilor cu usile inchise, discutati in orice octave doriti, cautati solutii alternative sau corective viabile, daca se considera ca liderii au gresit, dar nu va bateti joc de un proiect politic subminandu-l din interior in ochii derutati ai cetatenilor care v-au votat.
  Va spun aceste lucruri, din simplul motiv ca proiectul politic numit USL este acum suprapus pe institutiile statului, iar statul, este si al dvs, dar si al meu, ca cetatean suveran cu drept inalienabil de vot. Din aceasta calitate, va spun si va repet: mai multa sustinere fata de lideri, mai multa incredere, rabdare si unitate. Altfel, cu totii veti fi raspunzatori pentru esec.
  Sa nu spuneti ca nu v-am avertizat. Sunt constient ca nu detin adevarul absolut, dar cred sincer in ceea ce spun.
  Apropo, repet ce am mai afirmat:
  PNL ar trebui sa-i fie recunoscator pragmaticului Ponta. Daca un ministru PNL ar fi fost la justitie, s-ar fi ajuns la blocaj. PNL are o mare problema daca se mentine in zona intolerantei si intransigentei totale, sterila si fara nici o finalitate practica. Suna bine, uneori, la televizor, dar, din pacate, cu izul exasperant al neputintei de a urni lucrurile. Oamenii Romaniei nu sunt fanatici, ci oameni obisnuti, cu nevoi si probleme domestice si benigne de fiecare zi. Ei vad ca politicienii se dau in stamba, culmea, chiar din postura de aliati pe care i-au votat impreuna, pentru a ramane impreuna, si nu mai inteleg nimic.
  Nu se mai poate continua in Romania in regim fracturat si intr-un vacarm nesfarsit ultrapolitizat. In asemenea conditii nu se poate construi nimic, dimpotriva, se va darama si ce a mai ramas in picioare.
  Si mai ales, se va vinde pe nimic. 😉
  Intr-o asemenea atmosfera, pesimistii si scepticii vor triumfa.
  La ce bun ?

 44. 46 tudor aprilie 5, 2013 la 1:00 pm

  @Zev

  nu i a cerut nimeni lui ponta soarele de pe cer, dimpotriva:
  a respecta promisiunile ferme si angajamentele categorice facute unor oameni atunci cind le ai cerut voturile este elementar; asta daca vrei sa faci politica serioasa.

  adica, daca mi promite data viitoare ceva, il mai cred?

  restul sunt discutii

 45. 47 tudor aprilie 5, 2013 la 1:04 pm

  @Marlena

  Dl Nastase nu i poate lua apararea public lui ponta, cel putin din doua motive:
  – Dl profesor are un acut simt al ridicolului
  – nu se angajeaza in batalii dinainte pierdute

 46. 48 tudor aprilie 5, 2013 la 1:08 pm

  @Marlena

  morar era lasat de basescu planton la parchete.
  de ce sa mai stea daca basescu s a vazut cu sacii in caruta?

  dl profesor stie toate astea, asa ca nu va cadea pe spate de incintare

 47. 49 George Ban aprilie 5, 2013 la 1:16 pm

  Am scapat de Morar. Pentru anti-Pontisti: „Faptele vorbeste!”

 48. 50 tudor aprilie 5, 2013 la 1:44 pm

  @all

  maine merg la Muzeu, imi iau si copilul – 18 ani

 49. 51 NICOLETTE ORGHIDAN aprilie 5, 2013 la 3:26 pm

  Un muzeu este ca un copac sădit, este ca un copil într-o familie, este într-adevăr o investiție pe termen lung, iar o carte, alături de vechi hărți constituie mai întotdeauna puncte de plecare în expediții (fie ele și imaginare!), dar care au meritul de a lăsa ceva cu adevărat de preț, urmașilor. Felicitări pentru această muncă, idee, realizare. S-a mai realizat ceva de cest gen în ultimii opt ani, mai are România continuitate la sau în ceva anume? Rămânemcu trecutul, nu reușim să pregătim viitorul, sau chiar dcă-l pregătim este la o cotă derizorie. Morar?Simplă strategie de imagine; va rămâne liniștit în spatele noului ,,comandant”, supraveghindu-i timona, cârma, …busola. Mult zgomot pentru nimic; nimic real , nimc ce poate aduce o schimbare de 180 de grade.

 50. 52 Ghita Bizonu' aprilie 5, 2013 la 4:35 pm

  Capu’ lu’ Motoc il vrem!!

  Tonta cel din intamplare si nenoroc premier uita cateva mici “amanunte nesemnicative”:
  1) Suntem in cacat!!
  2) Guvernele Basecuritatii sale au lasat dezastru!! Sa nu zic deact ca bugetu din 2012 se “termina” la 1 oct 2012 ..
  3) Noul guvern – necesar al USL, fosta popozitie , intamplator cu numele Ponta are de gestionat o situatie extrem de proasta ..

  Majoritatea votacilor aflati in tara au o intelegere inuitiva a acestei situatii. Macar de 1-2 ori pe saptamana cand (ea/ei majoritatea votacilor aflati in tara) merge la piata sa cumpere cartofi si patrunjel. Scepicismeul “genetic” o facea sa “miroasa” acest trist adevar si acu mai bine de un an (plus presa nebasita).
  Scepticismeul “genetic” a facut ca aceasta majoritate sa nu creada deact o singura fraza din ce zise Ponta in campania electorala – fraza aia in care zicea ca el este fost procuror. Si sa spere ca :
  a) cei care au alergat pe ulite votacii de la referendum vor fi trasi de/la raspundere (in numele legalitatii, democratiei , europenismului)
  b) cei care au fraudat banu public vir da cu subsemnatu’
  adica, generic, sa vrea capu lu Motoc sub zicala generica “Basescu la brutarie!” (ce dracu daca maine unu aruncat in strada de camatari/hoti/pseudo-mostenitori/bancheri se duce la primarie cerand o locuinta sociala nu primeste vila nici camera mizera ci “vino matale 3 a zi dupa Judecata de apoi”) si au certitudinea ca nu va fi mai bine pana cand marii profitori (penali) nu vor fi pusi cu botu pe labe. Ori stoparea “profiturilor” (penale adica pe baza de Cod Penal!) incepe cu numirea unor noi procurori neaserviti fostei puteri. Fiindca orice ar crede unu si altu dintre cetitorii de Palton, Habarnam au Noica majoritatea votacilor aflati in tara stiu ca “pana la Dumnezeu te mananca sfintii” si ca dosarele sunt “dresate” de procurori. SI daca porcuroru’ zice “cuminte” sau zice NUP doasaru sta pe loc da’ daca porcuroru’ zice “So pa el” devii egzemplu’ chiar si in lipsa dovezilor, macar preventiv 29 de zile “constitutionale”.

  Ori actiunile haotice ale premierului (daca nu are meningita/encefalopatie spongiforma tradare se cheama) ne arata noua majoritatii votacilor aflati in tara ca lucrurile vor ramane tot asa – adica cei care sifoneaza vor sifona in continuare. Si ca nu vor plati. Insa premierul ne da noua accizee marite- momentan numa’ la tigari si bere , maine nu se stie. De fapt Ponta isi asuma dezastrul mostenit. Ori in orice societate umana normala cel vionovat –macar aparent de dezastru raspunde ! Cu capul!! Si pentru restabilirea echilibrului un cap trebuie sa cada (taiat, incarcerat, demis cf moravurilor epocii si zonei).
  Si cine refuza sa raspunda acestei cereri univeral-culturale isi ofera capul.

  Deci Ponta s-a oferit sa fie Motoc!
  Sa fie primit!!
  Cei care ii vor sta alaturi … “norocu” lor!!!

  PSD ului requiescat in pacem …

  http://vremea.forumgratuit.ro/t469-capu-lu-motoc-il-vrem#993

 51. 53 dlnimeni aprilie 5, 2013 la 4:45 pm

  ZeV: dupa ce ca sunteti asa de plin de dumneavoastra incit refuzati sa oferiti citeva vorbe de scuze unei doamne pe care ati facut-o adormita in papuci, mai aveti si tupeul de a-mi atribui mie cuvinte zise chiar de dumneavoastra. Va citez, ati ajuns clasic in viata: „v-o spune un om lucid din afara (adica eu) , dar care, poate tocmai de aceea, vede mai limpede decat multi dintre voi.” Singur induceti, prin fraza anterioara, faptul ca sunteti intr-o minoritate (eu/multi dintre voi) si faceti apel la ideea de minoritate constienta (eu singur vad mai limpede decit voi). Fiind singurul care vede lucrurile mai limpede decit multi dintre cei de pe blog, atunci, logic, numai dumneavoastra si putini (fiindca multii nu vad limpede) de pe blog vedeti limpede actele dlui Ponta. Nici macar nu aveti curajul sa va asumati propriile vorbe, pe care le-ati scris, ca si semnificatiile lor. Daca sunteti activist politic, atunci va fac atent ca evolutati catre o categorie de politicieni din ce in ce mai detestata, pe linga care Rica Venturiano (mi-a zis si mie cineva, cu citeva zile in urma, sa fiu atent la semnificatia acestui nume, o aluzie transparenta la „vint in tur(ul pantalonilor)”), prototipul literar, era totusi cineva.
  Ma prevalez in destule cazuri, de faptul ca sunt comentatori care intra in vorba fara a fi initial, in dialog. In urmare, intervin si eu cit pot de putin in dialoguri deja inchegate. Aya are, insa, perioade in care nu poate interveni pe blog. Cu siguranta ca, atunci cind va putea, va va oferi chiar ea un raspuns.
  Intotdeauna am oferit scuze, pe blog, atunci cind am gresit. Pina la urma, este un gest frumos fata de colegii comentatori. Iar un pic de umilinta face bine, uneori, in viata. In cazul dumneavoastra, am convingerea ca nu gresesc. Cu dumneavoastra am incheiat, am convingerea ca aceste doua comentarii pe care mi le-ati adresat i-au lamurit mai bine pe colegii comentatori, in privinta persoanei dumneavoastra, decit comentariile pe care le scrieti de obicei. Va las, deci, timpul si spatiul necesar laudarii dlui Ponta: fiti generos. Totusi, nu uitati vorba din vechime: ” mai bine sa se intrebe cetatenii Romei de ce nu am statuie decit de ce am.”

 52. 54 tudor aprilie 5, 2013 la 5:57 pm

  il studiez pe basescu de prin 92, il stiu pe dinafara.

  reguli:
  1. cind formuleaza doua idei, de regula una e adevarata si cealalta falsa.
  ex: usl nu va cistiga alegerile fiindca cele doua partide sunt prost conduse
  – prima parte , falsa, a doua, adevarata
  2. cind ii esti adversar si te lauda, vrea sa te bage la puscarie.
  ex: adrian nastase a fost cel mai bun prim ministru
  traian remes a fost ministrul de finante cel mai competent ( e cunoscut ca n sedintele de guvern remes il facea de doi bani)
  3. cind se repede sa faca pe naivul, e clar ca te a lucrat pe la spate
  ex: nu cred ca vosganian a fost colaborator al securitatii … ( cind cu nominalizarea la Comisie a lui VV , el apase pe butonele „speciale” turcu voiculescu, fiindca el o voia pe anca boagiu)

  asadar,
  care ar fi fost situatia lui basescu cu PM adrian nastase neterfelit si neumilit?
  dar pozitia internationala a romaniei?

  nicicind nu m am simtit mai umilit, ca cetatean roman, ca acum.
  cum adica sa hotarasca ue si statele unite cine e bun sa fie procuror in romania?
  sub dominatia otomana asemenea idee n ar fi trecut prin capul nimanui.
  poate in anii cincizeci, dar atunci eram sub ocupatie militara ruseasca.

 53. 55 George Ban aprilie 5, 2013 la 6:25 pm

  @ZeV, aprilie 5, 12:57pm

  Va felicit pentru comentariu! Eu nu prea am timp, dar oricum, n-as fi spus-o mai bine. Este o demonstratie de pledoarie pentru sustinerea propriilor pareri. Ce bine ar fi ca cei de pareri opuse sa procedeze similar! Dar ei va trimit „sa va luati medicamentele”!!! Ce sa-i faci? Atata pot si ei, saracii!

 54. 56 anonim aprilie 5, 2013 la 7:47 pm

  @Tudor:
  1-schimbarea domnitorilor….
  2-cartabosul face rau la colesterol
  3-vila Ancai Boiagiu seamana cu sediul Securitatii

 55. 57 Maximmouse aprilie 5, 2013 la 8:50 pm

  @Adrian B!

  Stimate forumist, incearca sa nu te mai referi la radutudor in postarile tale pentru ca imi devii antipatic si nu vreau asta. Mi s-a parut ca gandesti cu mintea dumitale.

  Linkurile spre care trimiti in nici un caz nu ne pot explica noua, persoane care mai si intelegem ceea ce citim, „ce hram poarta Ponta”….:) 🙂 🙂

  Deocamdata, ai ramas fara morar, ca liberal, nu te simti cam singur? 🙂 🙂 Doar a fost „uns” pe vremea tariceanului?! Ei, ca sa nu va simtiti stingheri, uite, pana la urma pontiacu’ s-a orientat si v-a adus-o pe kovessi , drept e nu pe postul care va placea de gealat general ( cu morar libero) , dar , acolo, si ea, putin in treaba, ei, nu e bunutz pontiacu’ , baiat de ckomitet?! 🙂 🙂 🙂

 56. 58 k aprilie 5, 2013 la 9:01 pm

  Un text special, care incalzeste sufletul. Aproape ireal si atat de „altfel” de zilele acestea, cand parca ne inghite intunericul… O reverenta pentru gestul dvs.

 57. 59 Cârcotaşu aprilie 5, 2013 la 9:43 pm

  Ţara arde, baba se piaptănă!

 58. 60 Radu Humor aprilie 5, 2013 la 10:38 pm

  Uluitor că mai sunt unii care îşi închipuie că Guvernul lucrează, şi încă spre bimele românilor 🙂
  Hai să fim serioşi !
  O asemenea bătălie surdă pe acapararea şi împărţirea puterii n-am asistat
  încă niciodată până acum.
  Parcă au înebunit cu toţii, începând de la Băsescu, Ponta, dar mai ales comisarii străini care se dodedesc pe zi ce trece la fel de breli ca şi ai noştri !
  Ahtiaţi după avantaje materiale şi fără pic de scrupule în metodele mafiote folosite pentru obţinerea lor. Toate acestea cuplate cu un dispreţ ordinar la adresa celor mulţi.
  Dacă cineva crede că ăsta-i capitalism se înşreală sau vrea să ne înşele !
  Îngrozitor e că si-au dat mâna escrocii noştri cu escrocii lor ( deşi bănuiesc că şi acolo nu-s toţi la fel, aici nu prea văd excepţii !).
  Cred că nici în Cuba sau Venezuela nu se întâlnesc prea des atâtea ţepe economice pe care le suportă unul şi acelaşi păgubit : poporul !
  Pe care nenorociţii ăştia nu mai dau doi bani :mrgreen:
  Ar fi culmea să creadă că vor rămâne la nesfârşit nepedepsiţi !
  Că altfel n-ar îndrăzni să se joace cu focul !

  P.S. Forţele de ordine europene pe care le pregătesc pentru înăbuşirea revoltelor populare se pare că le crează o falsă linişte, uitând că 3000 de jandarmi mondiali, acum dublaţi la 6000 vor trebui , numai în Europa să se lupte cu jumătate de miliard de cetăţeni ( că până la urmă cei din frunte responsabilii de acest nou genocid nu-s mai mulţi de câteva mii, cam cât armata lor la vedere !

 59. 61 Flavia aprilie 5, 2013 la 11:13 pm

  Trecutul si cartile. Singurele in care ne mai putem refugia din calea monstrului social care striveste din ce in ce mai agresiv orice urma de onoare si morala. Intrati in noua „era a ticalosilor”, nu ne ramane decat „exilul interior”, asemeni intelectualilor de elita din anii stalinismului.

  Cu deosebita consideratie

 60. 62 Ghita Bizonu' aprilie 6, 2013 la 8:25 am

  Radu Humor

  Ref la Cred că nici în Cuba sau Venezuela nu se întâlnesc prea des atâtea ţepe economice pe care le suportă unul şi acelaşi păgubit : poporul ! am asa o vaga impresie ca in Cuba unele tepe se lasa cu pedeapsa capitala …

 61. 63 Ghita Bizonu' aprilie 6, 2013 la 8:32 am

  Marian Nicolae

  Ref mesaj aprilie 5, 2013 la 10:06 am … Trupele alea sunt insuficente ptr a pastra linistea in les balieux pariziene..

 62. 64 Ghita Bizonu' aprilie 6, 2013 la 9:20 am

  ZeV

  tu esti noul responsabil cu baseala? Sau numa nicku e nou?! Nu de alta da voi astia ai Stapanului Baselilor aveti un stil cam otova .. numa Munca de Partid era atat de uniforma stilistic…
  Oricum trebe sa fii zevzec sa crezi ca sucesul de public se obtine pter ca ppristetsi prostii. ma rog mere si asta INSA de obiceri are sucuces cel care zice ce vrea publicu sa auza. Si noi cum am zis dorim capu lu Motoc.
  Deci daca Tontelu nu ne va da capu lu Motoc ci va coabita .. nu ne va da nice panem (insa ne eda accieze marite!) pna la urmare vom multumi cu capu lu Tontelu.
  De fapt Tontelu si-a terminat cariera politica! Mai este premier doar ptr ca situatia e cam complicata .. ins ala urmatoarea redistribuire (alegeri) din cazua lui PSD o va lua in barba cu un scor umilitor FIINDCA eu si alti ca mine vom sta acasa … sau culmea vom prefera sa votam cu PNL .

 63. 65 blogideologic aprilie 6, 2013 la 12:03 pm

  @anonim spune, în aprilie 5, 2013 : + Muzeul Hărţilor are şi o hartă cu promisiunile USL pentru Roşia Montană sau Certeju?+
  Aceasta este o foarte bună întrebare, trebuie să recunosc. Însă cu multă politeţe vreau să vă atrag atenţia că întrebarea este greşit adresată. Recunosc, totodată, că aceasta ar fi extrem de potrivită dacă ar fi adresată la viitorul Congres PSD. Trebuie să facem o distincţie fină între “greşelile doctrinare” şi “greşelile conceptuale.” Tipic pentru politicile Traian Băsescu, Monica Macovei, Valeriu Stoica, şi alţi pretinşi “doctrinari liberali de dreapta” este faptul că încearcă să ascundă greşelile lor conceptuale extrem de grave sub paravanul falsificator al “doctrinelor liberale de dreapta”. Astfel, cei care sunt în vârful politic al unei ţări pot să fure o ţară întreagă dacă practică o „politică doctrinară de dreapta” în economie. Această politică economică de dreapta este „curentul principal” de doctrină economică şi după ea funcţionează instituţii fundamentale responsabile de sugrumarea economică a omului simplu, vorbesc despre FMI, Banca Mondială şi Organizaţia Mondială a Comerţului. La noi, în România, preşedintele jucător Traian Băsescu şi camarila lui, guvernele PDL-UDMR, au fost în top şi după tupeul continuu se pare că n-au căzut. Avocatul Valeriu Stoica a fost şi încă este un om de la vârf de vreo două decenii. El a făcut o avere uriaşă în mod „legitim şi legal”, speculând portiţele escrocheriei „legitime” pe care le permite „politica economică doctrinară de dreapta” sprijinită de mai marii lumii globalizate. Ce sunt „costurile tranzacţionale” ? Această doctrină „mainstream economics” numită de asemenea doctrină economică „ortodoxă” nu foloseşte distincţia fină creată de „costul tranzacţional” (transaction cost). Dar costul tranzacţional este de bază în heterodoxia economică, mai precis în economia politică instituţională. Salutam decizia anunţată anul trecut după „criza din Iarnă”, când ambasadorul american Mark Gitenstein recomandase foarte insistent şi nepotrivit „folosirea gloanţelor” împotriva demonstranţilor români din Piaţa Universităţii. Ulterior, noul instalat premier Victor Ponta anunţase intenţia lui de a se renunţa, ceva ceva, în politica economică românească, la „curentul principal” şi de se a proceda de acum încolo economic instituţional în România, adică heterodox. Există o distincţie între costul tranzacţional intern (din cadrul instituţiei), şi costul tranzacţional extern, dintre o instituţie şi alt tip de organizaţie. Ultimele costuri sunt enorme în comparaţie cu primele. Salutam faptul că premierul României de atunci, pe care îl chema tot Victor Ponta, cerea de exemplu ca instituţiile statului să folosească prioritar experţii proprii ai instituţiilor, deoarece costurile tranzacţionale interne sunt mici către modice. Ca simplu exemplu, ori studiu de caz, pentru costurile tranzacţionale externe absolut exorbitante, premierul Victor Ponta a cerut investigarea, reportarea şi raportarea tuturor contractelor cu instituţiile şi companiile statului de care a beneficiat casa de avocatură a domnului Valeriu Stoica. Iar acesta protesta atunci foarte vehement (chiar hilar, după tonul comentariilor prezente pe forum) http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/stoica-ponta-a-cerut-verificarea-contractelor-incheiate-de-stat-cu-firma-mea-de-avocatura-266571.html Dar „costurile tranzacţionale” sunt prezente şi în alte circumstanţe, pe care le-am discutat deja pe blogul domnului Ion Iliescu. Exista, atunci şi acolo, încă un aspect legat de actualizarea listelor electorale, un aspect prea puţin discutat la noi : Anume chestiunea costurilor de funcţionare ale instituţiilor statului organizate ierarhic. De exemplu, în legătură cu problema, realmente complicată, privind actualizarea listelor permanente, un portocaliu infatuat şi fără multă glagorie îmi transmitea mesajul : „Ioan Rus trebuia să facă asta (actualizarea, nota mea), chiar dacă guvernările anterioare nu ar fi făcut-o de 20 ani. Trebuiau să apese o tastă pe calculatorul ăla.” I-am răspuns politicos, sper că suficient de lămuritor : Era o operaţiune care nu se făcea decât prin plata unui cost tranzacţional http://en.wikipedia.org/wiki/Transaction_cost Vezi şi deosebirea dintre costul tranzacţional intern şi costul tranzacţional extern http://en.wikipedia.org/wiki/File:Market-Hierarchy-Model.png Costurile tranzacţionale externe ating valori enorme faţă de costurile tranzacţionale interne. Din cauza aceasta, pe listele electorale permanente se trec doar cei cu domiciliul stabil în localităţi din România. Şi restricţia este cu totul şi cu totul acceptabilă, zic eu : pe ultimele şase luni. Minirecensământul oferă o cale foarte ieftină pentru actualizarea listelor electorale, prin reducerea costurilor tranzacţionale în funcţionarea statului românesc. Traian Băsescu şi portocalii său obedienţi au lansat totuşi atunci semnal de boicot al minirecensământului în localităţile controlate de puterea portocalie. “Nesupunere civică” s-ar chema operaţiunea aceasta. Dar portocalii n-au nici măcar noţiuni minime corecte privind funcţionarea, întru adevărata eficienţă, a instituţiilor statului românesc. Pe vremea guvernării „preşedintelui jucător” acum pe tuşă Traian Băsescu, funcţionarea statului românesc atinsese costuri tranzacţionale exorbitante. Situaţia aceasta continuă, prin folosirea nenumăratelor pârghii de sabotaj aflate la îndemâna lui Traian Băsescu. În fine, să revin la cazul “Certej Gabriela Lambrino” pe care îl invocaţi dumneavoastră. Reiau dintr-un număr mai vechi publicat pe ziuadevest.ro : +Agenţia de Protecţia Mediului Timişoara a răspuns acuzaţiilor privind exploatarea Certej./ Gabriela Lambrino, directorul Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului (ARPM) Timişoara, a răspuns, marţi, 18 septembrie 2012, acuzaţiilor aduse, în ultima vreme, în presă, privind “Exploatarea minereurilor auro-argintifere din perimetrul Certej, judeţul Hunedoara”. Lambrino a subliniat că ARPM Timişoara a respectat întocmai legislaţia în vigoare, în toate demersurile ce le-a realizat şi, mai mult, Ministerul Mediului şi Pădurilor a fost partener la aceste activităţi. “S-a respectat legea.” ARPM a respectat termenele solicitării de mediu şi legislaţia din acel moment, insista Lambrino. + Legislaţia este însă doar strict pentru “profit ilegitim” pe care încearcă să-l transforme în “profit legitim”. Omul dintotdeauna începe printr-o “cale iniţiatică” şi continuă printr-o “metodă”, tot o cale după René Descartes, vezi http://fr.wikipedia.org/wiki/Discours_de_la_m%C3%A9thode. +Méthode : Du latin methodus emprunté au grec ancien μέθοδος, méthodos (poursuite ou recherche d’une voie ), formé à partir de μετά, metá (après, qui suit) et de ὁδός, hodós (chemin, voie). Deci “legislaţia pentru profit” este una, iar “metoda ştiinţifică pentru mediu ca o arie de salvgardare” este cu totul altceva. Lambrino n-a aplicat “metoda ştiinţifică pentru mediu” care se cheamă Life Cycle Analysis (ori Assessment). Indivizii “de la mediu” puşi în fruntea treburilor pentru profitul cel mai murdar de către TB (să amintesc nume cum Sulfina Barbu, Silvian Ionescu) au dezvoltat “legislaţia pentru profit” dincolo de limitele oricărui bun simţ. Ministrul PSD de la mediu a preluat automat acest cadru fără să-l analizeze prea mult. Iar dacă lucrurile la Roşia Montană şi Certeju merg rău pentru mediu, nu-i de vină Muzeul Hărţilor. Sigur că este foarte îndreptăţit să ridicaţi problema la Congresul PSD, dar nu o veţi face. Problema s-ar putea trata exhaustiv şi complet la vreun department PSD. Este dificil, dar pentru “ţară” trebuie să începem să rezolvăm treburile chiar pe bune.

 64. 66 Maximmouse aprilie 6, 2013 la 12:34 pm

  @Radu Humor,

  Stimate forumist, remarka ta : cine crede ca guvernul lucreaza , se insala…este destul de precara din punct de vedere al informatiei si al logicii….Ci el, guvernul , se bate pentru putere,etc.

  Radu Humor, a fost mai lina acapararea puterii dupa infrangerea „dictatorului arogant-Nastase”? cat le-a luat pnl si pdl sa decapiteze si sa inlocuiasca complet , de la portar pana la director , toti bugetarii din Romania?, toate structurile de forta, toata presa, etc? cam 1 luna? asa de bine era infiltrat si consolidat arogantu’, incat derbedeii neamului au intrat ca in branza in Romanica?! Da? DA!

  Sigur, acuma , dupa guvernarea democratica a satanei, este destul de usor, dar astia, USL, chiar nu stiu ce au de nu preiau o data puterea , in totalitate , si apoi sa-si vada de guvernare, ca pensionarii astea[pta reintregirea pensiilor, bugetarii , reintregirea salariilor, spitalele , banii,invatamantul, POSDRU, reindustrializarea, avant tineresc, datoriile la FMI, asteapta plata, etc.Asa-i Radu Humor?!

  Ca in fata dumitale, USL si , mai ales Ponta , sunt niste escroci, egal de nocivi cu pdleprele, nu ma mira, dar de loc! : 🙂 🙂

  Ca ppe fac legea in Romania, dupa 9 ani de trai pe vatrai in guvernarea lui satana , pe care ei, cu dibacie si perseverenta l-au instalat la putere prin nenumarate fraude, chiar este de mirare….:) 🙂

  Accentele dramatice ale postarii dumitale….sunt de manual , …al populismului. Revin insa, ca si pentru simpaticul Adrian B, eu, cel putin , inteleg ceea ce citesc…..:) Soseste cu argumente, o oarecare dezamagire, sau rea intentie, nu sunt de ajuns…..:) 🙂 🙂

 65. 67 anonim aprilie 6, 2013 la 1:49 pm

  @blogideologic: Valeriu Stoica nu a facut avere si din vinzari de copii pentru adoptii internationale? Nu ai idee prin ce am trecut eu.

 66. 68 Roxana Iordache aprilie 6, 2013 la 2:23 pm

  @Blogideologic. Exageraţi, Titus. 😳

  @nastase. E atât de tuşant modul în care vă apăraţi guvernarea, aceea adevărată, de durată, deci cu efecte pe termen lung, cu bătaie înaltă şi pe care propaganda PSD-Cluj a sufocat-o, exhibând augmentat latura trufaşă pentru care mulţi alegători v-au rejectat!

  Sper ca luni seară să rămâneţi acasă. Probabil că acum sunteţi pregătit, dar ar fi păcat. Nimic fără Dumnezeu!

 67. 69 Radu Humor aprilie 6, 2013 la 2:30 pm

  @ Maxime
  Eu mă raportez la ce vede, dar mai ales simte românul. de când a ajuns la putere favoritul său ( mă rog, a 70% dintre noi ).
  Ponta avea două alternalive clare ( se pare că tot n-o să vă fie 🙄 ) :
  X se apuca să preia puterea în totalitate, schimbând de sus până jos, totul, sau aproape tot,
  X se apuca să-şi onoreze promisiunile făcute în campania electorală, altele în afara celei de schimbare a lui Băsescu, dar în primul rând creşterea nivelului de trai aflat la un prag de jos nemai întâlnit nici pe vremea lui Ceauşescu :mrgreen:
  Ce a făcut Ponta până acum ( că se vede că ia măsuri doar de capul lui 🙄 ) ?!:
  Din toate câte…. nimic, cum ar spune cineva !
  Eu nu îndrăznesc să spun că n-a vrut să facă din toate câte puţin, dar ce a ieşit se vede :mrgreen:
  Culcatul pe o ureche, sau dimpotrivă veghea la Guvern până dimineaţa împreună cu un securist notoriu, nu poate da rezultate decât cel mult personale . Aşa cum de altfel s-a văzut.
  Primul premier al României care va avea curajul să-l scoată la pensie, sau să-l trimită în altă parte pe Isărescu va dovedi prin asta că vrea să facă ceva bun pentru România.
  Ponta însă n-are curajul măcar să schimbe nici ce putea fi cu uşurinţă schimbat, ba mai mult, a fost el aglutinat extrem de uşor de mafia din umbră , care s-a descurcat de minune, având în vedere că avea de a face cu un procuror, presupus a se simţi în apele lui făcând dreptate, adică demascând tot răul acumulat în cei 23 de ani trecuţi ! Wow !!
  Mai ales că el avea pe atunci vreo 17-18 ani şi se ştie că doar de pe la 6o şi ceva de ani în sus, dai din… mâini şi zici că… fugi 🙄
  X el se pare că asta face, acum pe la 4o şi ceva de ani 😉

 68. 70 Radu Humor aprilie 6, 2013 la 2:33 pm

  Iar ca să te deosebeşti de cineva, trebuie să faci ceva care să nu semene cu ce face sau a făcut el ( în cazul de faţă PDL).

 69. 71 Marian Nicolae aprilie 6, 2013 la 5:46 pm

  @ Ghita Bizonu’ aprilie 6, 2013 la 8:32 am

  Bine zis, mai ales la La Courneuve, la Sarcelles si alte locuri fierbinti de langa Paris……am trait acolo printre smecherii lor de cartier.

  Pot sa afirm cu mana pe inima ca ai nostri sunt mici copii….acolo sa vezi arme la toate colturile strazilor, cutite, agresivitate si tot ce trebuie pentru ca lucrurile sa se termine urat pentru….turist…..

 70. 72 Maximmouse aprilie 7, 2013 la 9:35 am

  @Radu Humor!

  Buna Dimineata! 🙂 🙂

  Am citit cu interes raspunsul tau….Din pacate, ramane cum am zs, putin reasezat insa, mai multa rea vointa si mai putina dezamagire.:) 🙂

  Nici unul din x urile dumitale nu sta in picioare.

  Concret, stimate forumist, concret! Si inca o data, lasa populismul la o parte, ia-ti mintea dumitale , rece si analitica si da-mi un exemplu concret! 🙂 🙂

  Oricum, dai dovada si de o gandire utopica de exceptie , bunaoara, cine, cu mintea la locul ei , isi poate inchipui ca in 3 luni de guvernare , se poate reconstrui o tara complet ruinata , jefuita si tradata?!

  In final, iti zic : sunt multumit ca mi-ai raspuns, dar inca astept sa vad un rationament corect si argumentat in sprijinul teoriei tale.Nu pierde din vedere, aici pe blog ai parte de selecta companie a celor mai meticulosi comentatori, nu sunt eu acela, dar , citindu-i pe ceilalti, pot sa observ , usor, cand un rationament este…vaduv…:) 🙂 🙂

 71. 73 Ursuletul aprilie 7, 2013 la 10:28 am

  Sa nu uitam si faptul ca vineri 28 iulie 2006 a fost inaugurat la Cornu Muzeul Hartilor care este o sectie a celui din Bucuresti si ca cele 160 de harti de acolo au fost donate de Adrian si Dana Nastase.Va recomand sa faceti un efort si sa vizitati si muzeul de la Cornu unde o sa vedeti si 4 busturi a 4 cartografi si anume:Nicolae Milescu Spatarul,Sltonicul Constantin Cantacuzino,Nicolaus Olahus,Johanes Honterus.precum si numeroase litografii si gravuri.


 1. 1 Muzeul Hărților la 10 ani | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe aprilie 4, 2013 la 3:22 pm
 2. 2 Mozart « Motanul Incaltat Trackback pe aprilie 6, 2013 la 1:42 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: