Tatal meu – Marin Nastase

Zilele trecute, la o televiziune, un fel de boschetar in jurnalism, a spus tot felul de minciuni despre tatal meu, vorbind despre o asa zisa calatorie, cu avionul, la Moscova, din 1957, alaturi de liderii comunisti ai vremii:

Nu pentru el, ci pentru voi, cei care accesati blogul meu, anexez o cronologie de viata a unui om demn, patriot, care a excelat in tot ceea ce a realizat in plan profesional.  Datele sunt preluate din volumul „Destinul unui militar – Marin Gr. Nastase”:

Destinul-unui-militar-16 Destinul-unui-militar-17 Destinul-unui-militar-18 Destinul-unui-militar-19

Cartea „Destinul unui militar” o puteti descarca AICI.

147 Responses to “Tatal meu – Marin Nastase”


 1. 1 dlnimeni martie 30, 2013 la 2:10 pm

  Nu cred ca este doar boschetar al jurnalismului! Cred ca are o casa, un sediu mai bine zis, al care nume ne este greu sa il pomenim. Daca nu ma inseala memoria, prima biografie diabolizata a lui Marin Nastase a aparut cam in urma cu 10 ani cu sprijinul mediatic al dlui CVT. Acea biografie descria un personaj sinistru pus pe capatuiala si ascensiune cu orice pret si cu accente de cleptomanie. Este un semn ca munitia impotriva dlui Nastase fiind trasa in totalitate, tipii recupereaza gloantele trase – de pe jos .- pentru a incerca sa le mai traga o data. Probabil ca, intr-un episod urmator, cineva va zice ca dl Nastase inca nu si-a recuperat miliardele din Marea Chinei. A reinceput, deci, campania de intunecare a imaginii dlui Nastase. Domnule Nastase, tineti va rog o pleoapa ridicata si asupra acestui subiect.
  Si permiteti o sugestie: renuntati la arme si la miile de cartuse. Pastrati, daca doriti, o pusca si un pistol cu citeva cartuse, in cazul in care cineva va patrunde in casa dumneavoastra, iar restul fie impartiti-le copiilor dumneavoastra (daca le vor), fie vindeti-le, fie oferiti-le unui muzeu. Nu acum, poate dupa procesul legat de ele, insa media trebuie sa afle.

 2. 2 Dorel Daniel martie 30, 2013 la 2:20 pm

  Nu bagati in seama toti amatorii in ale meseriei…ei trebuie sa se alature celor care ne-au condus pana anul trecut….Tatal dvs. a fost un om de excelenta pentru romanii sai ,iar fiul (Adrian Nastase) este pe masura!

 3. 3 constantin dan (@Constantin98Dan) martie 30, 2013 la 2:34 pm

  Am acasa o lucrare aparuta in 1964 , ” Romania in timpul razboiului antihitlerist ” . Este o culegere de texte scrise de participantii directi la luptele din 1944-1945 , de la directorul din 1944 al Scolii de subofiteri de la Radna , Petrescu , celebrul detasament Paulis ,la comandantii de corpuri de armata din Tatra , la ofiterii grupurilor fixe de rezervisti din Muntii Apuseni , etc .
  Imi aduc foarte bine aminte de un capitol care trateaza bateria anti-aeriana de la Brasov , numita Bateria Albastra , cu o fotografie a celor ce o formau , tin minte clar ca printre cei din fotografie era si un inginer Nastase .
  Intr-adevar , mizeria din presa-televiziunilor romanesti depaseste totul . Am pe cablu posturi din Africa de Vest ( Senegal , Camerun ) , Maroc , Tunisia , Bulgaria , plus marile tari vest-europene , posturi asiatice .
  Nici unul nu atinge violenta , cruzimea , murdaria canalelor romanesti .
  CNA-ul de la noi este un fel de FRF , ciculat , nimic de vazut ?

 4. 4 barnutiu floricabarnutiu martie 30, 2013 la 2:40 pm

  tot ne ocupam de trcutul parintilor ,de trecutul d-nului Nastase dar ar fi bine sa-l mai lasati in pace sa se odihneasca sa-si ingrijeasca de sanatate si apoi sa se gindeasca la viitor ceea ce ii doresc este multa sanatate si multa putere de a se apara de cei ce nu il lasa in pace ca mare este gradina domnului si multi oameni rai sunt in ea de care trebuie sa ne ferim.

 5. 5 serbanfl martie 30, 2013 la 2:47 pm

  Nimic surprinzător – fii de cățea, fără excepție, nu-s capabili să-și depășească propria condiție și încearcă să se facă remarcați prin atacarea celor ce au reușit să realizeze ceva ce va dăinui!

 6. 6 Szentgyorgyi Alexandru martie 30, 2013 la 3:26 pm

  Buna Excelenta!

  La noi este o vorba,despre cei trecuti in nefiinta sa vorbesti de bine ori deloc !!!
  Multa sanatate si fericire Excelenta !

 7. 7 Monica M martie 30, 2013 la 3:42 pm

  Din pacate, din ce in ce mai mult, in ultimul timp, la asa numitele televiziuni de stiri informatia obiectiva este inlocuita de dezinformarea cu influenta politica

 8. 8 Doru Coarna martie 30, 2013 la 3:53 pm

  Urat sa tragi trecutul unui astfel de om prin noroiul nostru cotidian, nu face cinste nimanui, descalifica total pe oricine.

  @ Aya, despre asa ceva vorbeam pe firul trecut, draga mea. Oricat ai fi de calit, asa ceva te marcheaza si aici se umbla, dar si la imagine.

 9. 9 Breban Romica martie 30, 2013 la 4:09 pm

  In 2 aprilie se implinesc 18 ani de la moartea tatalui d-voastra,D-zeu sa-l odihneasca si sa-i fie tarina usoara.Impresionanta cronologie a tatalui d-voastra,tot respectul!

 10. 10 NICOLETTE ORGHIDAN martie 30, 2013 la 4:14 pm

  Grozăvia dezinformării nu este nouă, iar farisei care să caute o nouă manevră, tactică de subminare a personalității familiei d-voastră se găsesc la tot pasul. N-ar trebui acordată atenție, n-ar trebui amintite nici ultimile rânduri scrise cu iz de justificare și explicare a legăturilor familiale, precum și note despre memrii fmiliei. În felul acesta le dați apă la moară, ei în scgimb să bucură și-și râd în pumni pe ascuns că au maireușit să ciupească o coardă sensibilă, au mai reușit să arunce praf, norori asupra unui important membru al familiei. Rușinea și păcatul sunt de partea lor, se vor convinge în final c-au aprins inutil un foc de paie care doar fumegă; nu are tăria să declanșeze incendiul pe care, ei, ziariști neșcoliți, cu puține cuvinte-n vocabular și idei și mai puține încearcă zadarnic sî să-l arunce asupra familiei d-voastră. Iese încet totul la iveală, iar pentru denigrare, blasfemie, insultă (știu că v-ați săturat de ea sau numai aveți încredere!), dar există justiție. Cine știe poate veți da mpeste un complet care să vadă altfel faptele șui să judece corect. Până atunci, apelat ca menegeriatul acelui cotidian cu îndreptățită încredere.

 11. 11 Cris martie 30, 2013 la 4:22 pm

  Media e o mizerie cam peste tot. Cine crede orbește tot ce vehiculează ea, va fi veșnic dezinformat. Din păcate, mulți iau de bună tot ce apare în media. E bine că ați adus corecții.
  „Realitatea” a devenit o groapă de gunoi.

 12. 12 Radu Humor martie 30, 2013 la 4:31 pm

  Mă aşteptam la multe, dar ca un asemenea handicapat (priviţi-i mutra şi dacă nu vă repeziţi imediat spre un loc mai ferit, înseamnă că aveţi un stomac de invidiat !
  Îndividul ăsta, cu nume de negăsit, a reuşit să-i întreacă la grămadă ( că ce altceva sunt 😉 ) şi pe Cristoiu şi pe Pora şi pe Turcescu şi pe Banciu la un loc !
  Aţâta încrâncenare prostească câtă întâlneşti la neajutoratul ăsta, atâta prostie zglobie nu întâlneşti nici măcar la cele câteva noi prezentatoare apărute pe la Realitatea sau România TV în ultimul timp, de o urâţenie demnă doar de scene horror.
  Te şi întrebi : dacă deştepte nu-s, ci dimpotrivă, frumoase nu-s, ci de asemenea, ce alte prestaţii ascunse justifică încăpăţânarea aceasta de a le scoate la vedere ?!
  Poate doar pentru a le face de râs şi a spune celor care stau în spatele lor, că s-a încercat, dar nu se poate 😉

 13. 13 Valentin Vali martie 30, 2013 la 4:33 pm

  Hmmm…triunghiul vanatoare -pusti-jurnalism ma face sa zambesc pentru ca imi aduce aminte de o intimplare din viata mea. Acum vreo 20 de ani in urma am calcat pe bec la o vanatoare de fazani, impuscind un iepure.Evident am fost judecat, dat afara din randul vanatorilor, arma confiscata etc.Cel mai infocat acuzator era un jurnalist si el vanator (nu-mi aduc aminte sa fi impuscat ceva vreodata) care m-a facut si vedeta locala publicind un articol in ziar, articol in care pana si arma era ilegala, cartusele erau grenade iar iepurele avea cel putin 50 de kg.Pe domnul jurnalist il stiam de ceva vreme si am crezut ca e om serios,impresia fiindu-mi creata de faptul ca era sotul fostei mele profesoare de limba romana din liceu.La acea vreme imi deschisesem o mica afacere de cartier, un magazin alimentar non stop si eram nevoit de multe ori sa vin si noaptea de acasa ca sa imi pazesc bostanaria.Fara sa vreau am observat ca profesoara de romana vine in mod regulat (luni si joi) la o adresa alaturata magazinului meu, sta 30 -40 de minute iar apoi pleaca in graba spre scoala.La adresa respectiva locuia un profesor de fizica care si el preda la acelasi liceu.Banuiesc ca ati inteles ca cei 2 jucau bambilici cu lumina stinsa.Dupa 3 ani am sustinut iar examen de vanatoare si am revenit la vechea grupa unde, la deschiderea la iepuri am dat nas in nas cu amicul jurnalist.care m-a intrebat ce mai face braconierul din mine.I-am raspuns ca mai bine braconier vedeta locala decit incornorat.S-a mutat din grupa.Va las sa trageti concluziile de rigoare.

 14. 14 Delia Bogdan martie 30, 2013 la 4:55 pm

  Domnule Prim Ministru, va felicit ca incercati sa ne prezentati viata si activitatea tatalui dumneavoastra. Asta este, inca o dovada a caracterului dumneavoastra. Pe de alta parte, imi si vine sa rad de nimicnicii zilelor noastre cu comportament de cadrist comunist. Astia se dau „democrati”, „cetateni europeni”, cand ei sunt de fapt dansatori de cha-cha : „Ce-a fost ma-ta, ce-a fost tac-tu”, dupa un vechi banc legat de cadristi! Te judecau dupa „pegigree” (originea sociala). Vedeti ca anumite mentalitati nu dispar, chiar daca lumea s-a schimbat (nu stiu cat in bine)!

 15. 15 Ghita Bizonu' martie 30, 2013 la 5:21 pm

  E ! Nu ala saracu e de vina …
  Ia vedeti aici :
  Marin Năstase a făcut parte din delegația Partidului Muncitoresc Român, care fusese invitată în anul 1957 să participe la sărbătorirea a 40 de ani de la Revoluția din Octombrie. Din cauza vremii nefavorabile și a unor greșeli de pilotaj, avionul sovietic IL- 14 care transporta delegația română s-a prăbușit pe aeroportul Vnukovo, lângă Moscova. În accident au murit ministrul de externe Grigore Preoteasa și trei membri ai echipajului. Din accident, în afară de Marin Năstase au mai scăpat cu viață și alte persoane importante din delegație, între care Nicolae Ceaușescu, Chivu Stoica, Leonte Răutu, Ștefan Voitec, Ștefan Voicu și Alexandru Moghioroș).[4]
  4 fiind http://www.realitatea.net/coincidedente-cum-a-scapat-tatal-lui-adrian-nastase-din-accidentul-aviatic-de-la-londra_955594.html.

  sursa? Pai asta : http://ro.wikipedia.org/wiki/Adrian_N%C4%83stase

  Si mai sunt :
  http://www.libertatea.ro/detalii/articol/cum-a-fentat-moartea-tatal-lui-adrian-nastase-400553.html

  Si daca cautati pe google „Cum a fentat moartea tatăl lui Adrian Năstase ” o sa va saturati….

  Asa ca geaba va sucariti pa ala . Mai bine ati verifica din cand in cand wiki si poa si alte asemenea … E foarte sanatos (pana si io m-ma trezit cu bigrafia aranjata cu noi si suprinzatoare fapate ce imi erau perfefect necunoscute. Atat pe persoana fizica cats si ca Bzionu).
  Ce credeti ca de prost ma interesez de diverse barfe si alte fleacuri? Draga domnule adevarul este ce zice lumea .. ce crede lumea ..

  Asa ca mai multa atentie la locurile in care va apare biografia .. si la ce se zice. Ce cate ori trebe sa va repet

  ASTA?!
  Ca ultima oara fu Rugiero Raimondi …si paca Saliapin inainte si a mai fost nu mai stiu care …

  A era sa uit … Wiki are mai multe versiuni .. si versiunea din romana nu se potriveste cu cea din rusa sau germana .. asa ca de.. s-ar putea sa aflati multe lucuri interesante .. Pe asta o stiti ?
  Ses premiers ennuis judiciaires ne lui viennent pourtant pas de la politique, mais de sa passion pour la chasse : la Société ornithologique roumaine porte plainte contre lui pour chasse illégale, en collaboration avec la société italienne de safaris „Montefeltro”, dans la Réserve de biosphère du Delta du Danube. Les gardes locaux témoignent en décembre 2005 l’avoir vu, en compagnie de chasseurs italiens, abattre en grand nombre des colverts mais aussi des espèces strictement protégées comme les bernaches à col roux, les garrots à œil d’or et les fuligules morillons : il est condamné à de lourdes amendes. Dans la même période, il se comporte en mécène et fait don de sa collection au „Musée national des cartes et des livres anciens” de Bucarest (en roumain Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi3), dont il est le fondateur et le principal financeur. Wiki despre Adrian Nastase versiunea franceza

  Si io cautand „Montefeltro Nastase Ornitologica Romana” am dat si peste asta : http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/37430/Muzeul-National-al-Hartilor-si-Cartii-Vechi-un-blazon-marca-Nastase.html : Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi – un blazon marca Nastase Din fericire, ca un involuntar gest de pudoare vegetala, iedera care se ridica pe zidul cladirii a acoperit blazonul si o parte din inscriptie..
  Da nimic despre zisa vanatoare… A fost ? N-a fost ? Pai scrie in Wiki!!!

  Domnule un om public ca dvoastra ar fi cazul sa fie mai atent …ca pe urma cand intamplator o sa aflati de imbunatirile – noi si suprinzatoare !- aduse biografiei dvoastra o sa fie prea tarliu. Ca gura lumii nici pamantul nu o astupa – caci scripta manent si dovada vie este succesul decedatului Suetonius

  Alo ! Moderarea! Nu ucide mesageru .. el nu are nici o vina !!

 16. 16 casandra martie 30, 2013 la 5:41 pm

  Nu ştiu cine este ipochimenul, nu-i cunosc identitatea şi „opera”. E probabil să aveţi dreptate să-l trataţi drept „un fel de boschetar în jurnalism”. Trece prin ecranul computerului duhoarea de „binefrezat, generaţia următoare”.
  Ţineţi minte totul şi puneţi la linia adevărului totul! În acest moment nu mai sunteţi un decident politic, presa nu mai beneficiază nicicum – în relaţia cu dumneavoastră – de privilegiile ştiute şi statuate de CEDO în privinţa „informaţiilor” neverificate aruncate în public. De fapt, nimeni nu mai are aceste privilegii.
  Aveţi grijă de sănătate, bucuraţi-vă de cei dragi, împuterniciţi-vă şi ne vom vedea în curând.

 17. 17 lea martie 30, 2013 la 5:46 pm

  Eu aveam 24 de ani cand am pierdut-o pe mama si 29 de ani cand tata a plecat la Ceruri dupa dansa! (acum am 39 de ani)
  Despre parinti au voie sa vorbeasca doar copiii lor! ceilalti…sa isi pastreze parerile!noi ,doar noi stim cine au fost si ce au facut parintii nostri…si numai noi ii iubim si ii apreciem cum se cuvine!!! iar atunci cand dansii numai sunt…raman doar amintiri frumoase si calde,ce au puterea sa aline raceala sufletului,asezata odata cu pierderea lor…
  Domnule Nastase, pomeniti-va tatal cu dragoste si credinta…dansul e mandru de d-voastra si sigur nu-si tulbura linistea cu astfel de…
  Rugati-va si multumiti Lui Dumnezeu pentru familia dvs! are El grija…
  cu drag si respect,

 18. 18 Fragmentarium Politic martie 30, 2013 la 5:53 pm

  Faptul ca Adrian Nastase este fiul unui colonel de armata, care a facut razboiul, este destul de nelinistitor pentru adversari, care stiu ca patriotismul ascendentilor se transmite descendentilor, ca orice forta testamentara, care devine pentru urmasi sursa de drept, de motivatie, de actiune si, nu in ultimul rand, de prestigiu. Pentru romani, patriotismul militar al lui Marin Nastase, tatal, este o garantie pentru patriotismul politic si economic al lui Adrian Nastase, fiul. De orice il pot lipsi adversarii pe un om politic si de stat, inclusiv de libertate, dar nu si de memoria si testamentul parintilor sai.

 19. 19 FODOR ZSOLT martie 30, 2013 la 5:59 pm

  Eu simpatizez pe tatal tau, si tu si fratele tau sunteti copii buni. Nu bagati in seama pe acesti ,,boschetari,, noi stim ca tatal vostru este un om minunat.

 20. 20 ZeV martie 30, 2013 la 6:03 pm

  @Doru Coarna (repostez si aici, cu permisiunea gazdei)
  Am retinut ca edificator urmatorul text al dvs:
  ,,statul trebuie sa faca un fond de investitii care sa fie alimentat din zona privata prin participatie benevola si contractuala, din amenzi si prin contributii sindicale, administrat privat, si care sa primeasca si sa rascumpere gigantii astia ceausisti, dupa caz, sa-i reorganizeze si sa-i reporneasca, urmand a-si recupera apoi din profitul lor investitia, iar datoriile acestora s-ar plati dupa renegociere si stutului i s-ar plati abia cand produc, contravaloarea lor, esalonat.”
  COMENTEZ:
  No comment
  Doar o scurta remarca, totusi: nu i-am crezut pe unii colegi pe cuvant, am vrut sa ma conving singur. Se pare ca am reusit.

 21. 21 Alexandru Căutiș martie 30, 2013 la 6:40 pm

  Dar ce frumos ați învățat să vorbiți în pușcărie!
  Cât despre vizita la care am făcut referire, s-a scris în presă de mai multe ori. Iată doar un exemplu:
  http://www.libertatea.ro/detalii/articol/cum-a-fentat-moartea-tatal-lui-adrian-nastase-400553.html

  Când victoriosul dvs tată era decorat de comuniști, când dvs studiați în Occident (dirijat de spionul șef Mihai Caraman), exista totuși și o altfel de Românie: a românilor „nevictorioși”, oprimați de sovietici, care nu avea voie, nu numai să călătorească în Occident, dar nici să vorbească de bine țările occidentale. Nu a încetat nici acum să existe români ca cei de care spun, „nevictorioși” și „nemerituoși”. Românii aceia nu au scris șapte cărți (cu platitudini) în pușcărie, nu au ajuns sâ vândă întreprinderile țării și hidrocarburile din subsol pe doi dolari. Îi prefer pe ei familiei de „victorioși” Năstase. Îl prefer pe Radu Mărculescu (a scris o carte extraordinară despre perioada de prizonierat din URSS, nu cred că ați citit-o, și chiar dacă ați
  citi-o nu ați fi în stare să o apreciați) trădătorilor de neam care pozează în salvatori.
  Știu că nu veți posta acest comentariu, că le postați doar pe cele ce vă sunt favorabile. Vi-l trimit doar ca să știți că sunt români destui care știu cine sunteți în realitate, de unde vă trageți succesul politic și care nu se lasă păcăliți de mistificările tipic comuniste ale biografiilor. Eroul Ceaușescu e urmat de eroul Năstase, cu tot neamul lui extraordinar. Nu vă ajunge averea fabuloasă pe care ați strâns-o, trădând țara, vreți să fiți și eroi?

 22. 22 MIO martie 30, 2013 la 6:49 pm

  Stiu ca va revolta mult mai mult un atac la adresa tatalui, insa noi suntem constienti de valoarea d-lui Marin Nastase si de valoarea d-voastra.
  Noi stim ca sunteti suficient de puternic pentru a trece si peste acest act mizerabil si mai ales peste cele care vor urma, fiindca nu cred ca basistii se vor opri aici. Va rog sa fiti puternic si sa aveti grija de sanatate pentru a ne surprinde, in scurt timp, cu un proiect, daca se poate public, demn de capacitatea d-vostra. PUTETI sa fiti din nou in fruntea romanilor!
  Imi doresc enorm sa apelati la CEDO pentru a sterge aceasta pata din FENOMENUL, ENCICLOPEDIA, numite Adrian Nastase.Multa BAFTA!!!

 23. 23 Revizorul tehnic de trenuri martie 30, 2013 la 7:18 pm

  CHIAR NIMENI N-A AUZIT DE CĂUTIŞ

  -Pe Căutiş, un ziarist, îl şti vecine ?
  -Nu, dar poţi să-l caţi printre porcine.
  -Despre nea Căutiş, tataie ai habar ?
  -Aveam la mănăstire unul,dar măgar.
  -Băi pruncule văzutu -l-ai pe Căutiş?
  -E marcă de oliţă pentru… piş.☺☺☺

 24. 24 nastase martie 30, 2013 la 7:24 pm

  Stimati colegi, puteti comenta daca sunteti de acord cu abordarea unui mincinos care in loc sa-si ceara scuze pentru neadevarurile formulate public, incearca sa mute discutia in alte planuri.

 25. 25 viki martie 30, 2013 la 7:56 pm

  nu bagati in seama toate rautatile domnule Nastase ,ignoratii pe cei ce vor sa va jigneasca ,nu au subiect de presa si s-au gandit ca numai asa pot sa apara la tv..rusine sai fie acelui jurnalist ….

 26. 26 Ghita Bizonu' martie 30, 2013 la 8:14 pm

  Alexandru Căutiș

  dintai trebe sa va fac o marturisire L nu agreeeez zuaristii. Pe aia roamni in niic un caz . Mai ales pe astai „democrati” care prin lipsa lor de informatie, cultura, samd ma fac sa regret pe aia vechi (pai daca indraznea sa faca vreunu o boacana batand campii ..) .
  Asa ca sa nu moram ca sustineti ca i avion se afla si Ghita Dej insa ia ce citim in limku inducat Din grup urma să facă parte şi Gheorghiu- Dej, conducătorul ţării în acea vreme, care a renunţat la deplasare în ultimul moment, din motive de sănătateCum a fentat moartea tatăl lui Adrian Năstase | Libertatea.ro. Da…
  Ar mau fi ceva .. scerieti aici când dvs studiați în Occident (dirijat de spionul șef Mihai Caraman) hohoho!! Care studii in strainatate?! Unde ? Inventie gazetarereasca…
  In plus zici ca nici să vorbească de bine țările occidentale.Hm .. Nu stiu ce stoti dvopastra ins aeu stiu ca in anii aia sesraiale la TV erau de cele mai multe ori americane. Du- te pe softpedia istoria romanilor subecetu asa cum a fost .. si te vei mira de cate seriale americane am vazut „atunci”.. pna aprin 80-82.

  Nu tai facut decat sa imi reconfirmati cele mai rele pareri despre ziaristi …Si sa ne mai miram ca ziarsele sunt cam moarte ..

 27. 27 Monica Gabaroi martie 30, 2013 la 8:29 pm

  Stimate Domnule Nastase,
  Am avut onoarea si placerea sa va cunosc tatal în anii ’60, pe când lucra la Academia Româna. Mama mea, care are deja 89 de ani a lucrat la Academie, la cabinetul Acad. Prof. Iorgu Iordan si Acad. Prof. Nadasan. Nu pot decât sa va încredintez de tot respectul mamei mele si al meu pentru memoria celui care a fost. Prof. Dr. Marin Nastase. Comentariile prisosesc.
  Va doresc sa se încheie cu bine momentele grele prin care treceti. Sunteti un om puternic si sunt convinsa ca veti razbi.

 28. 28 Aya martie 30, 2013 la 8:38 pm

  In martie 30, 2013 la 2:10 pm sgitmi (citez) :
  „Nu cred ca este doar boschetar al jurnalismului! Cred ca are o casa, un sediu mai bine zis, al care nume ne este greu sa il pomenim”.

  Ai dreptate, nu e doar boschetar al jurnalismului – dar si al politicii.
  Sediul la care te referi este, in sens peiorativ, un boschet in care trage la masea (nu am informatii ca ar trage si „pe nas”) ca sa se incalzeasca iarna cand sta la panda sa vada cine trece prin acel loc devenit rau famat, pentru a se repezi la el si a-i „aresta” telefonul mobil.

  Legat de armele lui Adrian Nastase : NU sunt deloc, deloc , deloc de acord cu tine!
  Trebuie sa le pastreze pe toate – si, cand se va putea, chiar sa-si completeze colectia.
  Este vanator – este un barbat cu structura de luptator, iar armele (pe care le iubeste) sunt un simbol.
  Doar nu asteptam sa se deparsonalizeze ca sa „afle media”!

  Oricum, media il cunoaste asa cum l-am descris – sau, pe scurt si fara amanunte care tin de simbolism, il cunoaste SI ca fiind vanator si pasionat de arme. Asa sa ramana!

 29. 29 casandra martie 30, 2013 la 8:43 pm

  Am citit comentariul nefericitului obraznic.
  Nici dumneavoastră, nici noi nu ne putem coborî până la nivelul acestei persoane, angajând vreun fel de dialog cu el.
  Cine să-i explice pe înţelesul său că un jurnalist autentic face şi muncă de cercetare atunci când aruncă vorbe? Ar înţelege unul ca el, care se „inspira” din binecunoscuta „bibliotecă” Libertatea?!
  Credeţi că ştie amărâtul asta care este adresa Arhivelor Naţionale, unde ar putea să caute surse documentare pentru spusele lui?
  M-am lămurit, este incă unul dintre cei trimişi în viaţă de Creator cu un singur şi nobil scop: să îngraşe pământul la momentul potrivit. Şi, până atunci, mai primeşte nişte firimituri „în orb” de la cei care exploatează profesionist orice îngăşământ natural încă viu.
  Îmi pare rău, nu vă pot urma îndemnul de a comenta serios „abordarea”.
  Nu sunt medic, nu sunt duhovnic, nu sunt gunoier…

 30. 30 Radu Humor martie 30, 2013 la 9:17 pm

  Ce mult doream să-ţi transmit în direct tot dispreţul meu pentru felul mizerabil în care arăţi, vorbeşti şi gândeşti 🙄
  Cum se poate ca aşa o jalnică arătare să infesteze preţ de minute bune anumite emisiuni?
  Cine garantează că la acele chinuitoare sforţări de a transmite ceva nu asistă şi copii sau femei gravide a căror integritate vizuală este pusă în real pericol ?
  Ca oricărui film horrror, sau sexy ( de asta ai scăpat, că n-ai nici măcar uşoare urme 😉 ) ar trebui să ţi se condiţioneze apariţia pe sticlă doar după miezul nopţii ( ar fi în deplină consonanţă cu ce ai în cap !) odată cu DD şi alţi Frankensteini .
  Dacă nu poţi pricepe impresia detestabilă pe care o faci celor care urmăresc emisiunile în care apari, ai putea observa măcar vizibila jenă şi dispreţul abia reţinut a celor care te însoţesc în platou în frunte cu moderatorii !
  Încearcă să te rezumi la scris, Alexandru Căutiş 🙄

 31. 31 Adrian B. martie 30, 2013 la 9:35 pm

  Cretinul acela din studio care mesteca prostii cu viteza luminii , este acelasi individ care a aparut si in studioul RTV , in zilele tragice din vara trecuta . Il cheama Vaetis (sau asa ceva !) si atunci s-a certat in studioul RTV cu un alt cretin ilustru , Virgil Iaru ! Cica , au fost colegi la nu stiu ce fituica !
  Oricum , omul a ORIPILAT toti invitatii din studio !!! Cu nesimtirea , prostia si ticalosia lui ! Pana si Virgil Iaru s-a oripilat !
  Atunci l-am vazut prima oara pe acest cretin si chiar nu mi-a iesit din minte ! Nu mai vazusem asa ceva pana atunci …
  Sunt 100% convins ca omul lucreaza la COMANDA !!!Oricum , este angajat la una din fituicile basiste .

  Omul este mult mai rau decat un boschetar . Este o SECATURA UMANA , un gunoi si probabil drogoman ! Pentru ca are comportament de drogat .

  Din pacate , d-le Adrian Nastase , Basescu si ciracii lui lucreaza cu astfel de oameni si astfel de metode . Si pana nu va pica Basescu , nu se vor opri aceste mizerii si provocari !
  Din aceste motive sunt si eu suparat , ca d-ul Ponta nu ne scapa de acest nemernic si de mercenarii lui ! El si usl-ul au promis romanilor ca vor merge pana la capat !

  Deci , solutia este simpla …

 32. 32 rozi martie 30, 2013 la 9:45 pm

  sa nu va uitati si chiar asculta acesti neaveniti care multi dintreei sunt sub semnatura tov zeus adica base sunt gunoaiele de care trebuie sa scapam sper cit de repede pentru dv tarie putere sa puteti invinge aceste gunoaie sanatate si noroc

 33. 33 Adrian B. martie 30, 2013 la 9:45 pm

  @ Alexandru Cautis

  Du-te frate si i-ati doza de heroina ! Pe urma , du-te la Cotroceni la stapanul tau si spune-i ca i-am zis eu ca ESTI UN CRETIN !

  Cand o sa pice Baselu , cred ca o sa-ti pui o vesta din aia cu dinamita si o sa te arunci in aer !

  Hai , alupigus !

  ps. Te rog eu sa nu mai amesteci drogurile cu bautura .

 34. 34 Florin martie 30, 2013 la 9:59 pm

  Îmi este scârbă de câți avortoni colcăie în mass-media. Toți acervelații ăștia se ridică cel mult la nivelul presei postbelice, populată cu ziariști cu două clase dar cu origini sănătoase. Atât au învățat din cursurile scurte frecventate la școli conduse de scursuri comuniste ce se cred formatori de opinie.Când nu se pot ridica la nivelul intelectual al ”adversarului” încep să dea cu noroi în tot ce prind. Așa îi învață marele lor guru -aflat încă în fruntea statului cu largul concurs al conducerii USL- nu citiți dar bălăcăriți!

 35. 35 centru martie 30, 2013 la 10:04 pm

  @Alexandru Cautis
  Vezi , asta e marea eroare a taberei politice din care te reclami . O tabara politica – de la Manolescu , Liiceanu , revista 22 – PNT-ul anilor 1990 – Grupul pentru Dialog Social – Romania Libera etc la PDL-ul de azi ( un PDL insa mult mai rational si competent decat restul taberei ) si retelele mediatice de la Mediafax , Adevarul plus infiltrarile Securitatii basiste in TVR – URA , atacul josnic la viata privata , amalgamurile cinice ( ai tupeul sa amesteci cariera si viata unui inginer – ofiter de la o intreprindere de avioane , civil care s-a remarcat in razboi intr-o perioada extrem de tulbure si evolutia familiei lui cu teroarea dejista din anii 1950 ? ) , insulta , intoleranta .
  Totul ca sa va ascundeti incompetenta si incapacitatea de a administra .
  Ce au de-a face Adrian Nastase si tatal sau cu atrocitatile sefilor Securitatii lui Dej , cu regimul de exterminare din puscarii , omule ?
  Ai tai l-au decorat , in imbecilitatea lor formidabila , pe temnicerul de la Sighet , Ciolpan , cel care il scotea mort din celula pe Maniu ( decorat de Constantinescu in 1997 ) – eroare pusa pe seama competentei filozofilor cu ” proverbele chinezesti ” care-l inspirau pe Ciorbea in discursuri ( unii prim ministri de azi aluneca si ei periculos , pe toboganul declaratiilor goale si al inactiunii , ca prim ministrii taranisti din anii 1998 … )
  Adrian Nastase ne-a scos din marasmul anilor 1990 , economic ( cresterea economica , investitiile record – Saint Gobain cu mega-uzina de geamuri la Calarasi , constructii record de autostrazi – jumatate din Bucuresti Constanta inaugurata intr-un an ‘ 97 de km , anul asta poate – poate – 45 km , inceputi si aceia acum 3 ani … ) , diplomatic – din tara caruia austriecii ii voiau viza si pentru Ungaria in 1998 am ajuns vizitati de Bush , membri NATO si UE votati in cateva ore de parlamentele unor ” prieteni ” ca germanicii din Nord – azi nu putem formalitatea Schengen iar Croatia , viitor membru UE , cu presedinti si generali fugariti de Justitie pentru crime si coruptie nu are , cata ipocrizie – nevoie de MCV …
  Invata toleranta si fii corect , omule .
  Comunistul , dejistul , stalinistul esti tu .

 36. 36 Radu Humor martie 30, 2013 la 10:17 pm

  Adrian B.
  Nu-l cheamă Virgil Iaru, ci Florin şi Râpă. Iaru este doar un pseudonim .
  Iar asta cu Vaietiş, în loc de Căutiş e de milioane, deoarece e ..vai de capul lui 😛

 37. 37 violet martie 30, 2013 la 10:18 pm

  Domnule Năstase, eu spun doar că nu ştiu cine e acest ins. Pentru că nu mă uit la Realitatea. Nici la România Tv. O fac doar în trecere sau dacă Antena 3 are vreo problemă tehnică. Pe cei mai vechi îi ştiu de dinainte de a fi infect de băsişti, dar genul ăsta de închipuiţi nu-l servesc deloc. N-am timp şi nici nervi de aşa ceva.

  Aceşti „nimeni pe drum” doar salivează la statutul de jurnalişti / vedete media, cum sunt cei mai cunoscuţi de la Intact. Desigur, nimeni nu-i perfect.

  Ştiu însă că sunt oameni de bună credinţă care pot fi induşi în eroare de asemenea specimene care cică fac presă. Că nu tot omul are timp să aprofundeze „informaţia” şi oricum fiecare o face după capacitatea sa de analiză.

  Mulţumesc pentru datele pe care ni le-aţi împărtăşit depre tatăl dvs.

 38. 38 dlnimeni martie 30, 2013 la 10:20 pm

  Aya: omul propune si Dumnezeu dispune!

 39. 40 Buda Viorica martie 30, 2013 la 10:48 pm

  90% din presa sint de valoarea acestui boschetar.Sa dea Dumnezeu sa ramina numai cei 10% . Ceilalti sa traiasca dupa cum au fcut de rau tarii asteia !!! Amin.

 40. 41 Iluminatu martie 30, 2013 la 10:49 pm

  ŞTIUCĂ

  Individul poartă un nume criptat (Căutiş), pe care cu mijloace specifice l-am decriptat : Ştiucă.
  Comportamentul lui este specific răpitorului idiot cu acelaşi nume.
  Prin luna iulie 2012 îi lua un inteviu slugarnic suspendatului, în garaj, cu titlul “Titanicu nu s-ar fi scufundat dacă eram eu comandant” http://www.kmkz.ro/de-pe-teren/interviu-dezvaluiri/traian-basescu-titanicul-nu-s-ar-fi-scufundat-daca-eram-eu-capitan/publicat în două serii, prin care scotea în evidenţă priceperea căpitanului, acceptând “năluca”- umilinţa naivului, la gândul creşterii vănzărilor. Atât de subdezvoltat mental, individul nu pricepea că navigaţia în linie dreaptă între puncte mult distanţate este posibilă, teoretic, numai în imersie, datorită curburii pământului, pentru care suspendatul nu a scăpat prilejul să-l facă “ignorant”, cu drăgălăşenie.
  Şi în cazul de faţă urmăreşte tot creşterea vânzării, ceea ce i-a reuşit.
  Am o scârbă totală pentru acest tip de indivizi.

 41. 42 blogideologic martie 30, 2013 la 11:17 pm

  @ Adrian Năstase
  Tatăl Dumneavoastră, eroul militar român Marin Năstase, a fost o personalitate spirituală atât de bogată, atât de complexă, încât viaţa lui este rescrisă în permanenţă cu acea artă literară magnific dezvoltată din ordinul de luptă, aşa cum ne demonstrează marele scriitor Radu Tudoran (fiul meu, aflat în Străinezia generică a lui Nichita Stănescu îmi cere, spre marea mea surpriză!, textele lui Radu Tudoran). Dincolo de acele detalii foarte exacte pe care le furnizaţi dumneavoastră biografilor, cred că s-a conturat deja un mare corpus de operă literară despre viaţa eroului militar român Marin Năstase.

 42. 43 Gabriela Bucur martie 30, 2013 la 11:28 pm

  Suna frumos: ” boschetar in jurnalism”. Multa sanatate,intregii familii.

 43. 44 Aya martie 30, 2013 la 11:35 pm

  @

  Alexandru Căutis

  JALNIC RACOLAT DE “SARPELE CU OCHELARI” – MAI POTRIVIT CA BOSCHETAR?

  “Dar ce frumos ați învățat să vorbiți în puscărie!” incepi penibila postare din martie 30, 2013 la 6:40 pm – evident, adresandu-i-te lui Adrian Nastase.
  Incercand sa fii ironic, ai reusit sa fii penibil. Pe unii, penibilul ii ucide- tu, evident, nu te afli in acest pericol.

  Am citit de cateva ori textul lui Adrian Nastase si nu am descoperit ceva care sa justifice nereusita-ti tentativa de “punere la colt” pe care am citat-o (facandu-ti, astfel, o nemeritata onoare; din pacate, nu am avut de ales).
  M-a lamurit un prieten: te-au referit la cuvantul “boschetar”.

  Cuvantul “boschetar” – am in vedere (ca si Adrian Nastase) sensul sau peiorativ – este foarte bine ales pentru a te defini: scurt si la obiect, fara inutila pierdere de vreme.

  Cum voiai sa te numeasca, astfel incat sa te incadreze in “categoria” potrivita?
  Iti pare mai acceptabil sa ti se spuna “personaj de gang”? Sau, poate, individ cu gandire si manifestari de caverna?
  Sa te lamuresc: “personaj de gang” si “individ cu gandire si manifestari de caverna” inseamna unul si acelasi lucru cu “boschetar”.

  De ce a ales Adrian Nastase cuvantul; “boschetar” pentru a te defini – nu o formulare sofisticata (cele doua de mai sus sunt niste exemple – lista e mai lunga)?
  Simplu!
  A dorit sa intelegi si tu mesajul si, fiind un om care pretuieste comunicarea, (ti-)a vorbit pe limba ta.

  Odata lamurita problema adresabilitatii, vreau sa te felicit pentru efortul remarcabil pe care il faci pentru a cauta sa pricepi se se scrie pe acest blog- intre al carui nivel intelectual si cel “de gang”, “boschetaresc”, la care te afli, este o distanta cosmica. Cu putina perseverenta ai putea avea sansa de a depasi faza “buchiselii” si sa treci la lectura.
  Un sfat: cand si daca vei ajunge sa si lecturezi, “venind” in acest spatiu nu uita sa si imprumuti DEX-ul de la Traian Basescu (are unul – s-a laudat public) ca sa pricepi ce citesti. Desigur, nu am refer la cuvinte precum “boschetar” – pe acelea evident le intelegi, fiind specifice tipului de cultura pe care il reprezinti.

  Referitor la restul textului postat de tine (dupa jenanta “remarca” din debut): este o serie de minciuni si de abjectii (pentru a nu mai discuta de incoerente, formulari precare si cacofonii precum – citez: “ca cei”).

  Chiar si pentru cei care nu stiu cine esti, de fapt (unii stiu – si nu a fost prudent, din partea ta, sa iesi “in drum, ca sarpele” – nu cu ochelari, ala e “domn’profesor!”; tu ai ramas “soldat neinstruit”, “inregimentarea” ta dovedindu-se un esec) este clar ca, prin stupizenia postata aici, nu faci altceva decat sa reiei niste clisee (mincionase) rasuflate, vechi (au fost insistent lansate pe piata media intre 1999-2000, cand devenise evident ca Adrian Nastase urma sa detina o pozitie decizionala nu doar de varf, dar si de reala putere in politica romaneasca). Intensa lor vehiculare intre 1999-2000 nu a fost soldata cu succesul scontat de “autori si scenaristi” (caci erau SI parte a unui scenario) – unicul efect fiind demonetizarea lor.

  OFER un detaliu important, pentru cei care nu il cunosc (nu e si cazul tau, Sanducu’ zis si Cautis!).

  Incepand cu 1998 au fost create “in laboratoare” serii de povesti, stiri, “bombe de presa” care mistificau realitatea – indreptate impotriva unor personaje pe care “parti” ale serviciilor (cu precadere, legate prin fire solide de mai vechi, dar perpetuate, interese GRU si KGB) voiau sa le discrediteze, fiind clar ca le sunt potrivnice si, ajunse in varfuri decizionale, urmau nu doar sa le puna piedici, dar sa le si destabilizeze puternic interesele “negre” (cu precadere, economice) si sa le destructureze retelele.
  In mod egal, “in laboratoare” au fost concepute – tintit – istorii mistificate ale spionajului romanesc (cele mai multe, fie prin folosirea omisiunii elocvente, fie prin construirea neadevarului pe un adevar – tehnica binecunoscuta unor anumite “zone”). Acestea urmau sa fie insusite si “comentate intamplator” in “anumite” emisiuni TV de catre extensii in politica ale respectivelor grupari din din servicii (conexiunile cu anumite persoane din asa-zisa “econonomie libera” fiind subintelese). Falsele date urmau sa fie conexate, subtil (sugestiv, de preferinta) cu personajele a caror decredibilizare era programata.

  Rezumand:
  Incepand cu 1998 ( intens, intre 1999-2000) in laboratoare au fost create, urmand sa fie lansate insistent pe piata media, “de toate pentru toti” in vederea incercarii de maculare a imaginii unor personaje care se profilau ca viitori detinatori ai unor pozitii decizionale de varf si care “suparau” anumite grupari din servicii (si care, clar, nu renuntau la principiile lor).
  Principalul personaj suparator pentru acele grupari (si care a ramas suparator – acele grupari auto- reproducandu-se puternic mai ales in perioada 2009-mai 2012) a fost Adrian Nastase. Este motivul pentru care a fost “beneficiarul predilect” al lansarii pe piata a unor “tone” de mistificari mizerabile legate de el si de familia sa.

  Pentru ca acele mistificari sa ajunga la public, au fost folosite doua categorii de transmitatori ai mesajului:
  – pentru “murdarii de mahala” au fost folositi indivizi racolati si infiltrati in mass media;
  – pentru mistificari mai subtile (de exemplu, cuprinse, uneori sugestiv, in volumele concepute “in laboatoare”, la a caror redactare au participat indivizi de incredere ai lui Talpes si/sau ai lui Magureanu – in “categoria Magureanu” regasindu-se, de exemplu, Mihai Pelin) transmise, de preferinta, via talk-show-uri, erau folosite, mai ales, persoane provenind din sau avand legatura cu zona politicului.

  Respectivele grupari din servicii (bine conectate la “pusculite cu bani”) au continuat sa racoleze indivizi si sa-i infiltreze in mass media si dupa (y compris) 2001 – tinta principala a atacurilor fiind Adrian Nastase.

  PENTRU CEI CARE NU STIU:
  Interesele gruparilor Talpes si Magureanu erau contrare integrarii Romaniei in NATO (si in Uniunea Europeana – dar, probabil, “ar fi putut trai” cu aceasta situatie; integrarea Romaniei in NATO, insa, le prejudicia puternic interesele economice -ale lor si ale gruparilor “muscovite” ale caror extensii erau).

  Puternica ofensiva, inca din 2001, a premierului Adrian Nastase – soldata cu success – pentru integrarea Romaniei in NATO a facut numitele grupari din servicii sa devina extrem de agresive – y compris in materia macularii imaginii – la adresa AN.

  Alexandru Cautis, tu faci parte din prima categorie – mai exact, a indivizilor racolati (in cazul rau, de oamenii lui Magureanu), apoi infliltrati in presa, avand sarcina de la lansa, cu insistenta (daca se poate, si cu putin talent – nu e cazul tau) “murdariile de mahala”.

  Alexandru Cautis, faci parte din categoria indivizilor total lipsiti de imaginatie – si de talent- infiltrati in presa (pentru a servi interesele murdare ale “gruparii Magureau”).
  Tu si cei ca tine, ati preluat ca atare – si ati “batut apa in piua” – niste minciuni pe care le rulati de aproximativ un deceniu si jumatate, fara a fi capabili, cel putin, sa le reformulati.
  Esti penibil!

  Intr-o alta ordine de idei: subiectul postarii lui Adrian Nastase era legat de “boschetaria”, de minciuna de dimensiuni cosmice pe care ai comis-o legat de tatal sau, Marin Nastase.

  La sesizarea minciunii murdare pe care ai proferat-o si dupa demontarea ei, replici cu un alt sir de minciuni – de data asta, legate de Adrian Nastase. Mai mult- culmea penibilului!- invoci ca “documentare” o aberatie publicata de un tabloid!

  Comiti, astfel, o noua “boschetarie” – demonstrand jalnicul tau nivel intelectual.
  Orice alt comentariu, pe aceasta tema, este de prisos.

  P.S.
  Ma intreb cat de rusine trebuie sa-i fie lui Magureanu vazand ce “adanc” scriu (de gandit, nu poate fi vorba) niste bieti indivizi ca tine, care – fie ca ii place fie ca nu ii place- intr-un fel, il reprezinta.

 44. 45 Gavrila martie 31, 2013 la 12:59 am

  Este categoric oripilant caracterul acelui pigmeu al carui nume nici nu merita aflat.
  Pe de alta parte, am avut prilejul sa aflu de cariera exceptionala a tatalui D-lui Nastase, incepand dela anii de scoala pana la activitatea stiintifica in cadrul Academiei Romane.
  Se confirma ca, cu exceptia unor generatii ‘spontanee’ explicate statistic, valoarea e predicata de asigurarea acelui continuum intergenerational; ea se transmite genetic si familial si apoi este sporita prin efort diligent si pasiune. Un motiv in plus sa ne cinstim /onoram inaintasii nostri, pe umerii carora ne ridicam.
  Baietii Dv. pot fi mandri, ca noi toti, de pedigriul superb ce il reprezentati cu atata demnitate.

 45. 46 Aya martie 31, 2013 la 1:25 am

  @

  Dl Nimeni

  Mesajul meu din martie 30, 2013 la 8:38 pm este pentru tine.

  Profit de ocazie pentru a semnala o greseala de tastare:
  Corect:
  In martie 30, 2013 la 2:10 pm afirmi (citez) :
  „Nu cred ca este doar boschetar al jurnalismului! Cred ca are o casa, un sediu mai bine zis, al carui nume ne este greu sa il pomenim”.

 46. 47 Sibilla martie 31, 2013 la 2:28 am

  Dracu nu-mi dă pace și caut info despre PRĂPĂDITUL sub simbria Cotroceniului, ipocritul slugă la dârlugă , zis și Alexandru Cautis :
  1. – mă uit pe pagina acestei slugi băsiste, pe facebook – golanul, boschetar cel puțin într-ale limbajului…
  Alexandru Cautis :
  30 martie
  ” Îi place să-și pună virgulă în spatele subiectului, dar nu-i place să-și pună pe căcatul lui de blog (cu platitudini ca și cărțile lui) decât comentariile favorabile. Încercați să-i spuneți sincer ce gândiți despre el, de rău și veți vedea că nu le publică.
  Un fel de boschetar al gramaticii; îi place atât de mult virgula încât adeseori și-o pune între subiect și predicat. ”
  Alexandru Cautis :
  22 martie
  Anunț pe bune: căutăm asistentă pentru emisiune TV Kamikaze. Cerințe: să arate ca asistentele de la televizor, dar să fie măcar de trei ori mai deșteaptă. Domnișoarele interesate sunt rugate să ne scrie (cu CV, poze, glume, înjurături, ce mai consideră ele de cuviință) pe adresa concurs@kamikazeonline.ro.

  Voi, băieți, ați putea să dați niște share-uri, ca să ne ajutați la baza de selecție.

  Alexandru Cautis :
  21 martie
  Radu Tudor, in delir pe Antena 3: „Traian Basescu Nu este seful Armatei Romane. Seful Armatei este ministrul Apararii” .
  Sa mori tu, analistule!? Președintele ESTE comandantul forțelor armate și îndeplinește funcția de președinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  si acest lucru nu-l schimbi tu si ceata de indivizi imbecilizati de atata pupincurism USLamist.

  Alexandru Cautis :
  6 martie
  Știre de ultimă oră: A murit Hugo Chavez, dar Ion Iliescu nu are nici pe dracu.

  Alexandru Cautis :
  12 februarie
  Pe câți bani îi suge pula Bușcu lui Ponta în texte consecutive? Măcar la Vântu se aflase cât e batista”
  http://www.facebook.com/alexandru.cautis.9
  2.) – Alte ” cuvântări ” cu conținut pornografic ale SANCHI cică ” jurnalist de investigație ” :
  http://www.kmkz.ro/investigatii-2/ancheta/cum-au-fost-publicate-in-premiera-pe-tara-pozele-cu-geoana-la-vantu/
  3.- Despre PRIETENIA dintre STĂPÂNUL bă-SECU traian și lacheul plătit de Cotroceni, prăpăditul SANCHI cică ” jurnalist de investigație ” Alexandru Cautis :
  http://www.kmkz.ro/de-pe-teren/interviu-dezvaluiri/traian-basescu-as-cumpara-o-actiune-la-revista-kamikaze-asa-simbolic/
  ( cu mențiunea că există și Fragment video din interviu )

  M-am oprit din … investigații ( sic! )…De scârbă, silă și…. MILĂ!
  Văzui că are 3 copilași. Înțeleg că foamea-i mare și…. dar se poa trăi și cu puțin dar DEMN ca furnica atomică ȘI mulți alții, fără să te prostituezi aruncând cu aberații, invective, obscenități și acuze NEFONDATE, c-așa-ți ordonă cel care te plătește – stăpânul bă-SECU ! Dacă astfel își educă odraslele acest tinerel… tată…. vai steaua ta viitor al țărișoarei, vai !! Curat MURDAR acest SANCHI ” jurnalist de investigație ”, bleah…

 47. 48 Victoria Hotescu martie 31, 2013 la 3:46 am

  Si daca ar fii facut parte din aceea delegatie ce rau a facut ? A fost un om inteligent ,patriot si bine pregatit cum este si fiul .Nu puteti decit sa fiti mindru de el cum sigur si dinsul a fost mindru de un asemenea fiu .Cit despre asa zisii jurnalisti nu trebuie sa fiti necajit .Va urez sanatate deplina.

 48. 49 Iluminatu martie 31, 2013 la 4:48 am

  “Năluca agintie” păcăleşte Ştiuca
  Cum o cafea pe baba Măriuca.
  De-aceea-l văd pe Căutiş nasol ;
  S-a dus Băsescu, intră la subsol.

  PS: Rugând pe mama lui să îl mai nasc´odată,
  Cu ochi înlăcrimaţi şopti : Mai bine rămân fată.

  “7 minciuni despre Cipru şi consecinţele lor

  1. Cipru e prea mic ca să aibă “efecte sistemice”
  Contabil este adevărat, însă simbolic efectele sunt devastatoare. Dubiul aruncat asupra garanţiei de 100.000 de euro, controlul capitalului care face din euro cipriot o monedă nefungibilă deci de valoare mai mică, ocolirea demersurilor legale şi a celor democratice – toate acestea au compromis definitiv viitorul euro.
  2. Taxa pe depozite e unică, nu se va aplica în altă parte.
  E destul de limpede de ce lucrurile stau exact pe dos. Dar “gafele” ministrului de finanţe olandez Jeroen Dijsselbloem, care a explicat că soluţia din Cipru e un model şi că taxarea averilor este acceptabilă, au adus confirmarea oficială, cu subiect şi predicat.
  3. Băncile şi-au asumat riscuri prea mari
  Bank of Cyprus şi Laiki au pierdut bani odată cu falimentul Greciei, pe titluri de stat, cumpărate pe vremea când agenţiile de rating le considerau “investment grade” iar regulile de prudenţă bancară le considerau “lipsite de risc”. Şi când “testele de stres” din 2010 şi 2011 proclamau că toate băncile din Zona Euro sunt foarte solide. Iar celelalte bănci n-au pierdut nimic – erau solvabile până în noaptea blocării conturilor.
  4. Nu trebuie să plătească germanii pagubele făcute de alţii
  Germanii au plătit deja, când au vândut pe datorie, iar acum îşi văd banii blocaţi în zona crepusculară a Băncii Centrale Europene. Numai că un faliment cinstit al băncilor insolvabile (majoritatea) ar arăta că Germania şi-a asumat riscuri la fel de mari ca şi Cipru şi e pe cale să sufere consecinţe la fel de dureroase.
  5. Erau banii oligarhilor ruşi
  În prima etapă, s-a dovedit că depozitele ruseşti erau de doar 20 de miliarde de euro, adică 30% din total, majoritatea ale ruşilor stabiliţi în Cipru. Apoi, s-a descoperit că sucursalele din Moscova sau Londra au rămas deschise, astfel că doar cine n-a ştiut nu şi-a retras banii. Evaluările de până acum arată că ar fi ieşit “sub un miliard de euro”, însă probabil că suma finală va fi mult mai mare. La fel şi nota de plată a localnicilor.
  6. În Cipru se face evaziune fiscală şi se spală bani
  Posibil, dar câţi? Cipru este pe “lista albă” a OECD iar în cel mai recent raport Financial Action Task Force reuşeşte să îndeplinească toţi parametri. Nu acelaşi lucru se poate spune despre ţări ca Germania sau Olanda, care stau mai prost. Ba chiar Olanda este un competitor direct pentru calitatea de “offshore” cu Antilele Olandeze.

  7. Modelul de afaceri cipriot nu funcţionează

  Este minciună doar pe jumătate. Modelul nu funcţionează în măsura în care nu funcţionează nici un model bazat pe împrumuturi toxice de stat, manipularea dobânzilor şi muşamalizarea fraudelor din bănci. Ironic şi neprevăzut, de aici ar putea apărea importanţa sistemică a Ciprului, care tocmai a început o anchetă criminalistică pentru a găsi vinovaţii. Până acum, toate anchetele de oriunde i-au tratat pe bancheri cu mănuşi, după principiul că dacă sunt găsiţi drept infractori sistemul începe să se prăbuşească. Însă Cipru nu mai are nimic de pierdut. Aşa că jafurile care au fost până acum muşamalizate ar putea începe să se deşire de aici.” http://www.riscograma.ro/7717/7-minciuni-despre-cipru-si-consecintele-lor/

 49. 50 Sibilla martie 31, 2013 la 5:05 am

  p.s. – că-s rea ( doar de rea ce SUNT mă vrea măturată din PSD CS una bucată baron care slujește la doi stăpâni, deh… că cică să tac, să nu mai zic de frunză-uscată) :
  BONUS cu dedicație tovarășului Alexandru Căutiș care se dă maestru într-ale gramaticii, deh :

  despre PĂPUȘELUL Căutiș, sărmanu…

  Să fii ieşit din minţile-ţi ortografice
  Domnu’ Căutiş, de la Caţavencu, ne explică cum tre’ să facem ca să fim ieşiţi perfect făcătura.
  Că unu’ sau altu’ ar vrea să fie ieşit perfect, asta o mai înţeleg, deşi mi s-ar părea bizar. Da’ să vrea să fie ieşit perfect făcătura, asta n-o mai înţeleg. Şi, mai ales, nu-nţeleg la ce foloseşte. Da’ mă rog. Fiecare cu a mă-sii.

  Domnu’ Căutiş, băiatu’ meu, fă-ţi un bine şi dă o tură p-aci, ca să afli cum e treaba cu i-urile lui fi.
  sursa : DIACRITICA
  http://sfinx777.wordpress.com/2013/03/31/cautis-kamikaze-care-investigheaza-la-ordin-al-cotroceniului-punct/

 50. 51 Aya martie 31, 2013 la 6:10 am

  @

  Adrian Nastase

  BOSCHETARIA CAUTISIANA – PE WIKIPEDIA. CAND AM MODIFICAT-O, M-AU BLOCAT PENTRU “VANDALISM”. AM MODIFICAT-O DIN NOU. ACUM.

  Fac o conexiune.

  Minciuna sfruntata pe care a debitat-o personajul de gang (de serviciu) Sanducu’ – zis si Cautis – se regaseste si pe Wikipedia (subiect, Adrian Nastase).

  Ceea ce voi relata denota, fara putinta de tagada, ca acelui site ii este asociata – cel putin, de cateva saptamani – o “alerta” care face sa “sune cloptelul”, 24/24 de ore, la serviciul unde primeste “de-o ciorba si de-un spritz de vermut” si boschetarul Sanducu’ zis si Cautis.

  Cu cateva luni in urma, am accesat acel site (Wikipedia – Adrian Nastase).
  Am gasit nu doar munciuna penibila semnalata pe blog (si asa-zisa sursa documentara – tabloidul catre care se face trimitere si acum boschetarul Sanducu’) – dar si inadmisibile incorectitudini (operate prin omisiune elocventa) in CV-ul oficial, si la alte capitole.
  Am modificat textul (care, in ansamblul sau, era o mistificare a adevarului). Modificarile mele au fost operate, atunci.

  Cu cateva saptamani in urma, am accesat din nou site-ul “Wikipedia – Adrian Nastase.
  Modificarile operate anterior de mine (care reflectau realitatea 100%, corectand minciuna initiala) fusesera sterse si inlocuite cu aceleasi minciuni (subliniez, EXACT acelasi text) pe care il rectificasem.
  L-am corectat din nou, restabilind adevarul.

  Nu am inchis site-ul, lasandu-l “in bara”.
  Nu dupa mult timp, cand am vrut sa inchid site-ul, am constatat ca textul meu fusese din nou modificat, fiind postate EXACT aceleasi minciuni abjecte, in exact aceeasi formulare (nu e nevoie de logica profunda pentru a realiza ca, evident, exista un text “fix’, preformulat, care era postat de indata ce altcineva opera modificari).

  Am modificat din nou si nu m-am mai grabit sa inchid site-ul. L-am urmarit.
  Foarte, foarte repede (mai exact, in intervalul care ar putea indica diferenta intre instantaneu si aproape imediat) a aparut ACELASI text cuprinzand minciunile murdare pe care le inlaturasem.

  Am modificat din nou (minciunile se intindeau pe mai multe sectiuni – rectificam sectiune cu sectiune si, conform procedurii cerute, salvam succesiv).
  De data asta, nu am reusit sa ajung la sfarsit.
  Pe monitor mi-a aparut mesajul ca fusesem blocata in urma faptului ca fusesem “raportata” de cineva pentru “vandalism” (?!?!?) (si mi se interzicea sa operez modificari).
  Insa, nu ar trebui sa ma mir.
  Intr-o epoca in care unicul barbat de stat pe care il are Romania este condamnat si bagat in puscarie desi, in sentinta, se precizeaza clar (cu cinism, parca): ”nu exista probe”, in mod evident valorile sunt rasturnate.
  In aceste condirii si conform acelei “axiologii demonice”, sigur ca incercarea mea de restabilire a adevarului (pe Wikipedia) era ccotata drept vandalism!

  Am operat modificari, din nou, in aceasta noapte (cat am putut- in prima parte, de exemplu nu am reusit). Sa vedem cat rezista.

  Nu m-ar mira ca boschetarul Sanducu’, zis si Cautis, sa fie unul dintre cei “de serviciu in ture” care pandesc “alerta” la Wikipedia – Adrian Nastase.

 51. 52 Mariana martie 31, 2013 la 6:19 am

  Eu nu ascult asa ceva si nici nu judec pe cineva prin prisma parintilor,bunicilor si altor rude .
  Am ramas insa, foarte impresionata de modul cum v-ati educat copiii.Sincere felicitari pentru lucrul acesta
  Andrei a dovedit ca este un tanar cult,educat,cu foarte bune abilitati de comunicare ;sigur va ajunge sus de tot
  Vad la tv tineri, de varsta si conditia lui Andrei care consuma droguri,conduc masini foarte scumpe care sunt un mare pericol pentru ei insisi ,devalizeaza statui etc
  La Andrei in schimb am vazut absolut tot ceea ce imi doream sa vad la un tanar cu o asemeenea conditie
  Felicitari Andrei,felicitari parintilor tai ,felicitari scolii in care ai fost educat..

  Cand stii ca ai acasa asemenea comori de tineri ,oare mai au vreo importanta minciunile de la Tv????
  Indiferent cate case,tablouri,bijuterii si alte lucruri trecatoare aveti ,adevaratele dvs comori sunt acesti tineri MINUNATI ,SUPERBI de care trebuie sa fiti mandru
  Veti fi invidiat de multi pentru acesti tineri
  Sper sa nu interpretati gresit mesajul, insa eu am impresia ca tanarul Andrei, intr-o zi ,se va ridica deasupra dvs .A dovedit tuturor ca are potential

 52. 53 Aya martie 31, 2013 la 6:33 am

  @

  ZeV

  Nu Bildenberg si nici Trilaterala.
  SUA nu au legatura cu acel Acord (asa cum am fost de acord, conexat cu exteriorul).

  In rest, ai dreptate – cu mentiunea ca nu as spune ca a fost “pacalit”. Pur si simplu nu avea de ales. Si, ar mai fi ceva!

  P.S.
  Faptul ca, pe de o parte, a fost semnat doar de Ponta (desi Antonescu a participat la “eveniment”) si, pe de alta parte, matrozul s-a dus sa-i arate hartia lui Shulz (cine crede ca s-a dus “cu para” se inseala – s-a dus sa “dea raportul” sa arate ca “s-a executat”) indica – spun eu- cat se poate de clar (si fara nevoie de explicatii suplimentare) cine e forta primordial implicata.

  Ai dreptate si cand spui ca l-au lasat toti din brate. Si cand afirmi ca si-a dat seama mai tarziu ai dreptate – orgoliul l-a impiedicat nu doar sa prevada si sa incerce sa iasa din situatie, dar sa si vada cand devenise limpede ca lumina zilei.

  De ce Shulz?
  Pentru ca, in disperarea lui, matrozul incearca sa gaseasca macar o forta care, daca nu-l apara, cel putin sa nu-l sfasie.

  Aminteste-ti, te rog: carei zone politice (familii) i-au apartinut matrozul si PD?
  Este specific pentru nr. 1 din Deal ca, dupa ce a parasit acea familie (pentru a nu mai discuta cum s-a manifestat public la adresa ei!) – dar, vazand clar, acum, ca popularii abia asteapta sa-si termine mandatul pentru a-l “trage la raspundere” cu mare, mare asprime – sa incerce sa gaseasca o cale, o carare catre cei de la care a plecat, ranjind dispretuitor.
  Repet: nu spera sa-l apere – doar sa nu-l “sfasie” cum se pregatesc sa faca popularii.

  Si, daca se poate, sa-l lase sa stea intr-un “colt de grajd” si sa traiasca din resturile ce se arunca de la bucararie.

  P.S,
  Adevarul este ca situatia individului este cosmaresca. Asta e!

 53. 54 Aya martie 31, 2013 la 6:39 am

  @

  ZeV

  In martie 30, 2013 la 10:32 am (la sectiunea precedenta) imi replicao, legat de “spiritualizarea plantei” tinute departe de soare:
  “(..,)voi reveni.Este o ampla premisa de dezvoltare..

  Da, De acord.

 54. 55 Doru Coarna martie 31, 2013 la 8:01 am

  @ ZeV,

  Romania nu are voie sa nationalizeze, sa acorde imprumuturi si nici sa stearga datorii, guvernul, asa zice UE! Atunci singura solutie este cea scrisa de mine in acea fraza care ar fi trebuit sa te convinga ca daca esti inovativ, reusesti, iar daca iei de buna ce spun partidele, pierzi. Intereseul lor este sa vanda ca sa ia comision, nu sa repare ceva. Dealtel iti dau si un exemplu, e drept ca reusit din prostie, norocul porcului as zice: Dinu Patriciu nu a dezvoltat un fond de investitii ci a venit cu o asociere de aiurea, insa exact asta a facut cu Midia-Navodari si ai vazut, din falimentara si plina de datorii, a vandut-o cu miliarde de dolari dupa numai cativa ani! Daca s-ar crea un fond de investii privat, atunci acesta ar putea salva toti colosii falimentari si/sau aruncati la gunoi si inchisi de asa-zisii capitalisti destructivi, deci nu aia care investesc, construiesc, dau locuri de munca si platesc impozite, ci aia care jumulesc, trag tunuri, distrug si dispar, ei in insule si banii lor in Cipru…

  Inteleg ca tu esti de partea astora. Pacat. Stii, nu tot ce pateste rau Romania este misto…

  Iti dau un sfat: nu asculta vocea majoritatii, ideea nu vine tuturor deodata ci doar unuia, asculta deci cu atentie vocile razlete!

 55. 56 santinela martie 31, 2013 la 8:01 am

  Alexandru Cautis- chiar asa te cheama sau asa te striga ? Natura asta are grija de noi fiindca prostia nu doare.La tine insa este altceva,pe tine te doare rau fiindca tu esti un mare,mare „dobitoc” !
  Domnul Nastase a avut mai multa vacanta decit tine scoala papagalule !

 56. 57 ZeV martie 31, 2013 la 8:29 am

  @Adrian B
  Domnule coleg, dupa indelungi acumulari de informatie si cugetari, am ajuns la concluzia ca Victor Ponta NU vă poate scăpa de ,,nemernic”, il poate doar tine sub un control relativ. De altfel, INDIFERENT cine ar fi fost, acum, prim ministru, nu ar fi putut face asta.
  Oricum, pentru prima data dupa 2004, un premier nu mai este substituit la butoanele executivului, de un presedinte-jucator(la offside n.r.).
  Cei ce pot sa ne scape efectiv, definitiv si irevocabil de antichrist suntem noi insine, stimate coleg, prin rabdare si unitate.
  Si inca ceva…mai inchideti fratilor televizoarele…daca nu sunteti in stare sa priviti Liturghia papala de la San Pietro pe TVR1 sau TVR-HD. 😉
  Emisiunile de talk-show se hranesc exclusiv cu ,,neomenescul” din noi. Macar daca l-ar digera pe tot ca sa ramanem,in fine, mai curati si mai uscaţi precum Adam si Eva. Da de unde…se pare ca suntem inepuizabili la capitolele ,,urat” si ,,rau”. Intotdeauna mai extragem un ,,iepuras” din joben.
  Macar daca ar fi Elodia.
  😉

 57. 58 Marian Nicolae martie 31, 2013 la 8:30 am

  Chiar trebuie sa va uitati in gura la toti…boschetarii????

 58. 59 nastase martie 31, 2013 la 8:32 am

  sfinx777, am citit textele selectate de tine de pe blogul lui Cautis si imi dau seama ca, daca nu era vorba de tatal meu si de nevoia de a corecta niste mizerii spuse de Cautis, nu i-as fi raspuns niciodata.

 59. 60 lucica53 martie 31, 2013 la 8:40 am

  Domnule Nastase, l-am cunoscut personal pe tatal dvs. la Min.Ed.si Inv., unde am lucrat in perioada 1975-1990. Domnia sa a fost un om de exceptie, un adevarat DOMN intr-o mare de tovarasi. Cultura sa vasta, generozitatea sa, bunul simt si omenia, sunt doar cateva din amintirile pe care le leg de numele Marin Nastase. Nu va scriu aceste randuri ca sa va incurajez, ci, pur si simplu, imi face placere sa-mi reamintesc de un om, tatal dvs., odihneasca-se in pace! In cariera mea profesionala am intalnit doi oameni pe care i-am admirat: Marin Nastase si Mihai Botez! Doi aristocrati intr-o lume de mitocani. Despre acel jurnalist n-am auzit pana la postarea dvs. De ce ii faceti publicitate? Lasati-l sa se innece in propriul venin.

 60. 61 nastase martie 31, 2013 la 8:45 am

  Monica Gabaroi, va multumesc pentru comentariu si va rog sa transmiteti sarutari de maini mamei dumneavoastra.

 61. 62 dlnimeni martie 31, 2013 la 9:12 am

  Aya: multumesc, am remarcat, am si raspuns la comentariul tau, pe la 10:20, daca nu ma insel. Multumesc si pentru corectura facuta in textul meu. Cred ca va trebui sa ne asteptam si la ale mizerii impotriva dlui Nastase: in pregatirea lui 8 aprilie, pe de o parte; dincolo de 8 aprilie, pe de alta parte.
  Stiu ca la Wiki.ro tipii sunt orientati politic, desi se zice ca sunt voluntari. Am putut vedea acolo – de exemplu – biografii ale unor personaje insignifiante, cu singurul atribut ca sunt partizani ai presedintelui. Am plasat cindva si eu acolo doua texte, similare cu altele existente, texte care nu au rezistat nici doua ore. Nici voluntariat pe Wiki.ro nu poate face oricine. Probabil ca, la fel ca in intreaga societate, sunt si pe acolo niste indivizi onesti care muncesc si niste indivizi care supervizeaza politic. Comisarii. Tocmai Wiki.ro sa scape de infestarea cu paduchi? Mai ales ca, iti amintesti, atunci cind era lupta in toi il trezisera si pe unul adormit in wordpress?
  Ia sa vezi ce glasuri vor da ei daca Wiki.ro va fi data in judecata de dl Nastase: ca voluntariat, ca anunimitate, ca surse publice,…
  Iti amintesti cu siguranta discutiile pe care le aveam, cu ani in urma, despre citarile incrucisate ( reciproce) utilizate in dezinformare. Si aici, daca ii vei lua la bani marunti, vei gasi tot o citare incrucisata.

 62. 63 gala martie 31, 2013 la 9:19 am

  Gresiti domnule Nastase ! Jigniti boschetarii !
  Sunt convinsa ca pana si printre ei functioneaza un fel de „cod al onoarei” si nu putini sunt cei care mai pastreaza o urma de demnitate…
  Individul care arunca cu noroi,crezand ca face jurnalism,aduce mai mult cu pitzipoancele,cele care fac orice din dorinta de a fi considerate „vedete”.Cred ca pe insul asta,l-am zarit mai anul trecut pe un post tv si agresivitatea lui mi-a amintit de o anume Nikita,o astfel de pitzipoanca cu aere de „vedeta”…

 63. 64 ZeV martie 31, 2013 la 9:23 am

  L-am urmarit, cu atentie, pe premier, in emisiunea Danei Grecu. E adevarat, femeia aceea are o mare problema cu hormonii foliculari ce par a nu-si gasi locul si dau pe din afara. Ma intreb daca Dana Grecu a fost vreodata la un pshiatru, dar daca citeste si da un semnal, îi dau un link cu o adresa spre un specialist in domeniu. 🙂
  In fine, revin si spun, Victor Ponta mi-a depasit asteptarile. A fost echilibrat, diplomat si in evidenta crestere d responsabilitate fata de interesul national.
  La insistenta ,,moderatoarei”, premierul a spus clar ca nu exclude niciun nume pentru viitoarea propunere de sef al DNA. E si normal, urmeaza o negociere dura cu CSM si guberniator.
  Dana Grecu a tras concluzia ca Victor Ponta o va numi, fara indoiala, pe Laura Codruta Kovesi.
  Iritarea, obraznicia si superficialitatea presei incep sa devina intolerabile intr-un stat de drept.
  Cine naiba sunteti voi, măi jurnalistilor ?
  V-a ales vreodata cineva si v-a investit cu rolul din interfata intre mine si politicieni ?
  Barfitoare isterice ce sunteţi ! La cratiţă cu voi, ,,blondelor” obraznice ! Una-doua, termina pe ,,genunchii” nustiucui un liceu amarat si viseaza cai verzi pe pereti cum sa faca ele ca sa fie MUSAI vazute si auzite la televizor.
  Uneori, parca imi vine sa admir tipul de relatii inter-sexe din Orient…dar, dupa cateva secunde, imi revin.
  Ceee ce s-a si intamplat in acest moment de ,,descatusare”.
  😀

 64. 65 ZeV martie 31, 2013 la 9:28 am

  ps-dana grecu
  ..spre un specialist in domeniu, practicant doar de metode naturiste.
  😀

 65. 66 nastase martie 31, 2013 la 9:50 am

  lucica53, imi face placere sa constat ca exista inca multi colegi de-ai tatalui meu care-si aduc aminte, frumos, de el. Va multumesc.

 66. 67 George Serbanu martie 31, 2013 la 10:11 am

  Nu cred ca este cazul sa raspundeti oricarui retardat ajuns in fata unei camere de televiziune. Ar trebui sa va consumati intreaga zi.
  Din pacate, in Romania nu mai exista presa in intelesul deontologic al profesiei. Exista doar jurnalisti si unii chiar foarte buni. Exista jurnalisti care, pentru profesia lor si pentru a putea trai, trebuie sa faca multe compromisuri, mai mari sau mai mici. La fel ca noi toti. Printre acesti jurnalisti se strecoara si multe gunoaie, ca cel la care va referiti. Si, macar de-ar fi singurul?!

 67. 68 Ghita Bizonu' martie 31, 2013 la 10:33 am

  casandra
  Pia vezi d ce nu are le urs la coada?!
  1) nu ne putem scobori la nivelul lui
  2)cel mai inteligent ceedeaza primul
  3)intoarce si celalat obraz!

  Si asa prostu si ignoranti planbgaret si agresiv ajung in fruntea bucatelor! Ca mia e si aia cine stie si poate -face! Cine nu poate si stoe invata pe alatii ! Cine nu stioe si nu poate conduce pe altii!!

 68. 69 eu martie 31, 2013 la 10:49 am

  Povestirea „boschetarului” o fi precum aceea a la Cristoiu din E.Z. cu găina genială, evoluată spre mamifer, de născu puii vii?
  La faza cu justiția și Kovesi-Morar, eu nu spun decât că nu e vina ălora care fac ghidușii având materialul clientului, ci a ălora de le permit să le facă.
  Se demonstrează, după părerea mea, că am intrat prea devreme in UE, nepregătiți și acum ne luăm linii la degețele și trebe sa ședem pe coji de nucă.
  Ziaristul nu e politician, nu e prim-ministru. Și mai e și telecomanda pentru a scapa de ziarist; aș spune și votul pentru politician- dar aci e cam dubioasă treaba ca deși votezi și-l lasi repetent , el tot acolo e proțăpit, fiindcă fuge din partid în partid și cumva tot își ia o funcție, o demnitate, o ceva.
  Guțulanu nu trebuie să creadă nici la ziarist, nici la politician. Guțulanu trebuie să gandeasca singur, sa facă și el conexiuni și să judece, că de aia se spune ca e înzestrat cu rațiune. Dacă guțulanu e doar instinctual…

 69. 70 V. Draghia martie 31, 2013 la 10:49 am

  Doamnelor , domnilor ,
  Nu stiu unde vom ajunge , dar tratand orice cu URA , DUSMANIE , aruncand cu laturile de la spalatul rufelor sau a blidelor din care ne-am ospatat . NU ajungem nicaieri . Este adevarat ca azi o bucata de paine se castiga greu dar sa ne GANDIM si cum sa o castigam . ” Cei ce sunteti azi de opinie ” maine va veti cauta de lucru in alta parte ( tabara ) . Cum va arata CV vostru . Cu ce va puteti lauda in fata copiilor vostri cu maretele voastre scrieri . Ajunge cat am scris , alt fel va obosesc.

 70. 71 Cristian martie 31, 2013 la 11:21 am

  Căutiş ?
  O copilarie nefericita care a dat nastere unei maturitati nesimtite.
  Culmea este insa ca multi altii au fost poate nefericti in copilarie dar n-au atins si nici n-o sa atinga vreodata nesimtirea astora de teapa lui Căutiş.

 71. 72 GEANINA martie 31, 2013 la 11:49 am

  Lasati i sa arunce cu sageti ,odata se vor termina,chiar nu pot sa inteleg rautatea acestor oameni! Va admir toata familia,si va apreciez si astept sa aratati ce mai aveti de aratat!

 72. 73 Elena martie 31, 2013 la 12:01 pm

  Am sa povestesc ce stiu de la mama mea care a avut un frate invatator in acele vremuri cum ajungeau copii de tarani la Manastirea Dealu.Fiecare scoala primea sarcina sa sfatuiasca parintii elevului pe care-l considerau foarte bun in clasele primare sa-l ajute si material sa ajunga sa dea examen acolo Se stia ca acolo va studia si regele Mihai si se dorea sa aiba colegi din toate straturile sociale.Cei selectionati in scolile din comune mai erau triati apoi si la nivel de judete.Eu citisem intr-o carte aparuta inainte de 89 a domnului ce a fost ministru de externe de la liberali dupa 89 ca tatal d-voastra a fost coleg de clasa cu regele Mihai.

 73. 74 ZeV martie 31, 2013 la 12:38 pm

  Mda…nimeni nu vrea sa vorbeasca despre marele scandal din sanatate, unde, privatul de profesie ,,leberală” îşi face de cap, dacă este lăsat de capul lui. 😉
  Încă odată se vede, limpede, ce înseamnă amestecul privatului într-un sistem PUBLIC ŞI EMINAMENTE SOCIAL.
  Încă odată se pune în evidenţă dreptatea doctorului ARAFAT :
  Da, pentru privatizare, dar pe banii privatului !
  Medicina de urgenţă şi asistenţa mobilă, TREBUIE SĂ RĂMÂNĂ LA STAT !
  În ceea ce priveşte celelalte activităţi şi servicii medicale, trebuie descurajată tendiţa nativă spre PROFIT a privatului, PE BANII CASEI DE SĂNĂTATE, ADICĂ, AI MEI ŞI AI DVS.
  Profitul şi asistenţa responsabilă de sănătate nu vor face niciodată casă bună. Cu atât mai puţin o casă de sănătate bună.
  Iată ce se întâmplă atunci când privatul, este lăsat liber, iar statul , în loc să pună biciul pe el, începând cu reţetele electronice, dar nu numai, încurajează cârdăşia dintre producători/distribuitori de medicamente-medicina de familie-laboratoare de analize medicale-cabinete particulare ale medicilor, ÎN EVIDENT CONFLICT DE INTERESE !
  Unii colegi ne spun, cu ură viscerală faţă de stat: sectorul privat nu are nevoie de stat, iar statul trebuie s-l lase în pace.
  De acord, stimabililor, dar atunci, de ce privatul din sănătate atentează la banii mei de asigurare ?
  De ce sa platesc, indirect, un privat, care nu poate duce la bun sfarsit un caz SI IL RETRIMITE PENTRU REZOLVARE UNUI SPITAL DE STAT ? Da, Nicolaescu are dreptate, in acest caz, privatul SA DEA BANII INAPOI CASEI DE SANATATE !
  În realitate, sistemul privat complex al productiei/distributiei medicamentelor intim corelat cu medicina privata, s-a dezvoltat CA UN CANCER MONDIAL PE BANII STATELOR, RECTE, AI CETATENILOR.
  De fapt, privatul nu poate trai fara stat, adica, tine mortis sa acceada la banii mei, fie ca eu vreau, fie ca nu.
  Iata o tema de dezbatere vis a vis de viitoarea LEGE A SANATATII.
  La ora actuala, nu intaplator, stimati confrati, cele mai prolifice industrii sunt cele care au legatura cu statul, sau, detin o pozitie de monopol:
  -industria farmaceutica si de accesorii medicale (oare ce spune despre asta domn COCOS ? 😉
  -industria de armament (ce s-ar face Boeing fara contracte militare cu statul…stat care, a ipotecat viitorul americanilor construind si stocand o movila de rachete si bombe atomice..ABSOLUT INUTILA !)
  -industria petrolului.
  Un simpatic coleg il dadea exemplu pe Patriciu de cat de bun manager este el, cumparand PetroMidia pe nimic si revanzand-o cu miliarde. Pai fratilor, orice prost cu buni avocati su consultanti ar fi reusit asta vanzand benzina cea de toate zilele la preturi intangibile si platind datoriile la stat cu banii mei, prin fiecare litru cu continut de acciză !
  Dar..Patriciu, CE A FĂCUT CU MILIARDELE ? Unde sunt banii ? De ce, dacă este un manager atât de bun, nu i-a investit într-o ZONĂ CU RISC, cea a producţiei de bunuri materiale, sau de alimente, de exemplu ?
  Îmi amintesc că şemecherul liberal propunea statului să-i cumpere sedii de ministere, pentru ca apoi, statul să-i plătească chirie lui Patriciu !
  Bravo, măi frate…halal privatizare, chipurile, care nu are nevoie de stat !
  Am mai spus şi pe blogul Andreei Vass Paul, pentru un coleg simpatizant al liberalismului libertarian:
  COMUNISMUL PUR PRESUPUNE OAMENI DE INTELIGENTA MEDIE DAR DOCILI
  LIBERALISMUL PUR IMPLICA OAMENI FOARTE INTELIGENTI, LA FEL DE INTELIGENTI SI TOTODATA, CU FRICA LUI DUMNEZEU.
  Iata de ce exista in vocabularul limbii romane cuvantul UTOPIA.
  😀
  PS
  Sper ca doamna Patriciu sa nu afle ca banii lui barbat-su sunt topiti cine stie pe unde…prin Cipru.
  😀 😀

 74. 75 ZeV martie 31, 2013 la 12:48 pm

  @Aya
  N-am uitat, dar trebuie sa ating starea de gratie, ceea ce este foarte greu in lumea asta atat de urata..parca iti atarna o piatra de picioare, tu, aflandu-te pe nisipuri miscatoare. Ma uit ca multi altii, in jurul meu, sunt in aceeasi situatie…la unii le vad trunchiul, la altii, doar capul cu ochii bulbucati, iar la unul, observ doar mana dreapta ramasa deasupra facandu-ne semne disperate: ,,pa pa, PDL” -in Morse marinaresc.
  I-am raspuns cu degetul mijlociu in sus. In Morse, nu stiu cum se traduce.
  😀 😀

 75. 76 Flavia martie 31, 2013 la 1:16 pm

  Domnule Prim-Ministru, imaginea parintilor este construita prin copiii lor. Noi toti vedem in Domnia Voastra ce fel de parinti ati avut si aveti (am inteles ca mama Domniei Voastre se afla la o varsta venerabila), la fel cum se vede si in fiii Domniei Voastre ereditatea, mediul de dezvoltare, si educatia de care s-au bucurat.
  Ganditi-va cam ce fel de tata a avut sau are acel ticalos. In ce mediu s-a dezvoltat. Caci, despre educatie, cam greu sa aducem vorba.

 76. 77 casandra martie 31, 2013 la 1:49 pm

  @Ghită Bizonu’, ai dreptate şi tu, nu pot zice că nu. Însă nu am recomandat întoarcerea celuilalt obraz, ba chiar aş aştepta o campanie largă de limpezire a tuturor gunoaielor vărsate în capul lui Năştase de 15-20 de ani. Azi nu mai este decident în politică, este persoana privată.

  În ceea ce mă priveşte, am o slăbiciune. Am inima de stânga şi nasul de dreapta. Şi când careva pute, pute! Ce pot face?

 77. 78 adi_gorneanu martie 31, 2013 la 2:15 pm

  Nedrept demersul, nedemn pentru o emisie media cu pretentii.
  Multa sanatate si fericire!

 78. 79 violet martie 31, 2013 la 2:18 pm

  Într-adevăr, faptul că insul cu pricina admite că poate folosi ( şi ) pe acest blog ca sursă, libertatea.ro, spune multe despre nivelul său de inteligenţă. 🙂

 79. 80 vax-albina martie 31, 2013 la 2:28 pm

  Sper să nu-i răspundeţi şi „maestrului” Cristoiu la articolul din evz de duminică, Nu e semn de aroganţă, e doar dovadă de demnitate. Am încercat să comentez tupeul lui şi, bineînţeles, comentariul nu a apărut. Nu-i faceţi bucuria de a-l băga în seamă.
  Tot respectul pentru dumneavoastră şi pentru familia Năstase.

 80. 81 Sandi martie 31, 2013 la 3:29 pm

  Cautis ? Nu cumva e madama Pora sub pseudonim ?

  A scris vreun articol despre Basescuritate ? !?

 81. 82 Adrian B. martie 31, 2013 la 4:31 pm

  @ Radu Humor

  Scuze pentru greseli. Am fost mai atent la caracterul infect al celor doi indivizi : Cautis si Iaru . Ceva mai mizerabil , mai rar …

 82. 83 Karakas martie 31, 2013 la 5:17 pm

  Exista o specie destul de bine reprezentata in Romania de „sub-jurnalisti”. Sunt produsul capitalismului, unde totul se cumpara si se vinde, in special minciuna socanta. Ma intreb ce educatie i-a dat tat’sau acelui jurnalist, presupunind ca a avut familie?

  Chestiunea e mai larga. Modul in care ne raportam la parintii nostri, numindu-i „comunisti”, sau mai stiu eu cum, ne descalifica. E revoltator. Parintii nostri au fost poate „comunisti” sau „utecisti”, dar cred ca au fost mult mai omenosi, si cred ca li s-ar fi parut absolut imoral si anormal sa isi vinda memoria inaintasilor. Generalizez, dar exceptia nu face regula.

 83. 84 Maximmouse martie 31, 2013 la 5:29 pm

  Stimata Gazda,

  Acest incident ne arata noua ca insatisfactia unei vieti aservite si murdare cauzeaza la tartacuta.Ia priviti-l pe acesta, cautis! Un exemplu tipic…mai bine isi deschideaq o gogoserie, era mai fericit.Nu-i vad un sfarsit normal, se va sufoca in propria sa fiere. Acest tip de om il incadrez la categoria : pui de naparca!

  Nu stiam de unde sa il iau…acum imi amintesc, asta vara a performat in mod deosebit, am dorit sa-l injur cumva si l-am cautat pana am ametit , pana si la catavenci…In fine, a trecut, sa fie la el acolo, sufocare placuta ii doresc…..

  Interesanta postarea despre tatal dvs. era cazul sa o faceti, pentru ca , am observat de curand ca in „piata” se pun in circulatie tot felul de zvonuri marsave ref. la dvs. si familia dvs. asa ca este perfect, ati punct ochit, punct lovit! 🙂 🙂 Privesc cu interes CINE sunt zvonacii, si nu am nici un dubiu ca sunt fosti si actuali securisti, oricum, baieti care au dat la un moment dat pe goarna , motiv pentru care, nu vor scapa pana la moarte de …”datorie”, este inca valabil si pentru cei din generatiile tinere…:) 🙂 Ha, ha, de mai cautis, ti-ai cautat-o…eh, ai gasit-o! Nu cred ca ne dorim, nici unul dintre noi , asemenea existenta in care faci ORICE pentru o bucata de paine, sa fie la tine acolo!

 84. 85 mihai martie 31, 2013 la 6:12 pm

  Tocmai acest pseudo-jurnalist vorbeste de tradare?Ceausescu si cei care au condus tara inainte de ’89 chiar au fost eroi. Si au avut demnitate, si nu au tradat tara. Iar ziaristii de azi nu fac altceva decat sa slujeasca regimul basescu,care este cel mai mare tradator de tara.Cu acest regim vad ca nu face nici o comparatie.

 85. 87 Roxana Iordache martie 31, 2013 la 6:20 pm

  @nastase. L-am cunoscut pe tatăl dv. La o reuniune de la Cercul Militar, cu veterani de război. Ştiu că a fost şef de promoţie la „Mânăstirea Dealu” şi sper că aveţi grijă de acea sabie pe care Regele Mihai i-a conferit-o, probabil că aţi restaurat-o. S-ar putea să vă ia DNA pe chestia-asta. :mrgreen:

  Revenind, am mai povestit, ne-am întors spre casă împreună cu metroul şi m-a impresionat că tatăl ministrului de Externe din acea vreme se comporta ca un om normal, fără privilegii, fără aroganţe. Dimpotrivă.

  Eu pe vremea aia vă trozneam în „România liberă” big time şi totuşi a vorbit cu mine natural, pe tot parcursul călătoriei. Deşi eram foarte tânără, iubeam persoanele în vârstă, poate şi pentru că am avut bunici extraordinari.

  L-am apreciat pe tatăl dv,, mi s-a părut discret şi trist. 😦 În mod sigur reuniunea îi trezise memoria tinereţii. Şi deşertăciunea vremurilor.

  Dumnezeu să-l odihnească!

  Tatăl dv. a fost un erou al meritocraţiei din vremea monarhiei. Tatăl lui Băsescu a fost un slujitor al aparatului comunist, probabil că nu ajungea nimic fără lupta de clasă. Iar socrul lui a fost miliţian represiv la adresa ţăranilor care s-au opus colectivizării. Cam tot pe-acolo pe unde a început anchetarea votanţilor la referendum.

  Deci, important e să urmăm reperele, ceea ce contează. Ceea ce, adică, ne adună „comoară în cer”.

  Sper că nemernicii nu vor îndrăzni să vă trimită din nou la închisoare. În Postul Mare. Mă rog pentru asta. Fiindcă nulităţile ajunse sunt în stare de orice.

  Nu de alta, dar cu dv. în libertate, pot polemiza fără menajamente. 🙂

 86. 88 Roxana Iordache martie 31, 2013 la 6:24 pm

  P.S. M-aş bucura să postaţi măcar o fotografie cu tatăl dv.

 87. 89 Ghita Bizonu' martie 31, 2013 la 6:58 pm

  Despre cum se face istoria (si nu numai) in Romania http://vremea.forumgratuit.ro/t464-prostii-protocronice-comuniste-sau

  e o cestie precum aurul din Apuseni – de ce sa il scoatem noi cand putem sa il dam la straini ?!

 88. 90 Ghita Bizonu' martie 31, 2013 la 7:09 pm

  Maximmouse

  te rog .. deschiderea unei gogoserii impune : capital, spatiu, vad, cunostinte tehnologice (eu de pilda ma descurc cu sarmalele, ciorbele, tocana, da aluaturile imi depasesc priceperea!) si MUNCA ! Ziaristica romaneaseca ppsetsocialiseta inseamna dopar tupeu , fantezie si limbaj standardizat – as e vedea Vutelul de aur lectia cu la Noualea Val. S recomanda ca ziaristu sa fie si incult si tampit!! Si mia lales sa nu stie in ce tara traieste!!!
  In rest as vrea io sa fi fost in stare sa am o gogoserie (stiu vreo 2 care serbeaza 15 ani si care rezista cu brio)

 89. 91 ZeV martie 31, 2013 la 7:54 pm

  @Aya
  Foarte adevarat, ,,un barbat puternic nu este un barbat dur (ci dimpotriva). Nu aseaza in balanta dragostea si rangul.”
  Unii dintre ei, foarte putini, asa cum ai spus, nu pun in balanta ceea ce nu poate fi cantarit, ci constientizeaza ca ei sunt alesii pentru a indeplini o misiune si ,,stiu ca, deschizand bratele “Leur ombre est celle d’une croix” „.
  Intr-un asemenea caz, ar fi fost putin probabil ca ,,Ses yeux sont si profonds que il’y perds la mémoire”.
  Regele Carol al II-lea nu a fost un….ales, ci, un simplu descendent regal, e adevarat, cultivat si foarte ,,parizian”, menit de altii sa urce pe tron. Dar, un barbat egoist si indolent cu cei din jur care nu prezintau interes, sau ofereau placere, pentru el. Doar asa se explica, prin slabiciune, faptul ca acest tip de barbat accepta un mariaj de complezenta, frangand inima consoartei sale Majestatea Sa Elena, regina-mamă a României, principesă a României, principesă de Romania și Danemarca (mama regelui Mihai I).
  Nu toti asemenea oameni sunt capabili sa-si poarte crucea, despre care bine aveau cunostinta inca din copilarie.
  Nici pentru Carol , nici pentru Eduard, destinul nu a fost favorabil, ei dovedindu-se realmente slabi, adica, ,,sub scutul istoriei”. Dar cel putin Eduard a avut demnitatea sa abdice.
  Oarecum la fel este printul Charles al Marii Britanii, un alt individ de sange albastru care si-a facut blazonul de ras cu a lui Camilla -ducesa de Cornwall, sacrifind o sotie de exceptie, o familie si un brand monarhic fara de care Marea Britanie nu ar fi existat, demonstrand ca nu este capabil nici sa-si infraneze impusurile, dar nici sa opteze la timp si in mod decisiv minimizand suferintele altora, inclusiv, ale propriilor sai supusi ai coroanei.
  Da, ne place, din exterior, sfarsitul ca nou inceput de tip Happy End, ne dorim ca dragostea sa invinga in orice situatie, sau cel putin, sa nu fie inlaturata cu totul din competitia cu istoria.
  Dar chiar si filmografia celebra ne arata ca exista oameni alesi de vremuri si destin, care nu sunt neaparat regi, sau comandanti militari…unul ar fi chiar Rick (interpretat de Humphrey Bogart) in filmul de referinta enuntat de tine – Casablanca, iar altul, parintele Ralph (interpretat de simpaticul Richard Chamberlain) din Pasarea Spin, care, si-au pastrat sentimentele, dar au avut forta sa renunte frumos, explicandu-se prin vorbe sau indirect prin gesturi, chiar cu acceptul si intelegerea , imediata, sau ulterioara, a iubitelor.
  A mai ramas un caz celebru, care, ar fi putut sa se apropie de idealul tau de armoniei intre destin si iubire…ma refer, desigur, la Napoleon si Josephine.
  Din pacate, Josephine nu a fost personajul capabil de traire ,,spiritualizata” in intunericul singuratatii, si nici Napoleon nu a fost barbatul de forta (spirituala n.r.) in afara campului de lupta si a tablei de sah. 😉
  Din pacate, putine femei frumoase si singure rezista ispitei, ceea ce l-a facut pe Napoleon sa exclame :
  ,, “Să mă înşele astfel! Divorţez de ea!”, ţipă el la secretarul său. Amantul ei, Pauline Foures, avea 18 ani, era chipeş, blond – şi însurat.”
  Evident, nici Napoleon nu era usa de biserica…astfel, se spune:
  ,,(Napoleon a avut n.r.) numeroase aventuri de-o noapte, pe lângă acestea relaţii mai lungi sau mai scurte, printre care enumerăm legăturile sale cu doamna Duchatel şi Carlotta Gazzani. Pe frumoasa cântăreaţă Guiseppina Grassini o aduce la Paris când revine din cea de-a doua campanie din Italia, mascând aventura cu pretextul că îi promovează talentul. Nemulţumită din pricina vieţii sale singuratice şi statutului de metresă, artista îl părăseşte curând. Şi fascinanta actriţă de doar 15 ani Marguerite Josephine George, alintată de Napoleon “Georgina”, este pe lista cuceririlor sale. “Impăratul era, cel puţin cu mine, bland, amuzant, cam ca un copil”, relatează ea mai târziu despre întâlnirile care i se păreau foarte romantice. “Când se anunţa vreo damă, o ruga, fără să ia privirea de la birou, să îl aştepte în pat”, povesteşte funcţionarul Stendhal…”pentru ca mai târziu să se întoarca nestingherit la lucru…cea mai importanta parte a întrevederii nu dura de regula mai mult de trei minute.”. Si contele Coulaincourt, unul dintre apropiaţii săi, observa: “Impăratul era atât de dornic să vorbească despre cuceririle sale amoroase, încât te gândeai că le face doar de dragul de a avea ce povesti”.
  Ce mai e de spus ? Napoleon a fost un rob al amorului, dar si un invingator si un strateg. A fost, el, un barbat puternic, sau unul slab ?
  Oricum, nu cred ca dragostea adevarata exista in alta forma decat ceea ce ne dorim noi sa fie, dar nu va fi niciodata.
  De aici, au izvorat o sumedenie de poezii celebre si capodopere literare, muzicale si plastice care ne fac vietile mai pline, mai frumoase si cu (mai mult)sens.
  E si asta un motiv suficient ca sa existam, nu-i asa ? Oricum, cu siguranta, un motiv ca sa devenim (mult) mai buni.
  😉

 90. 92 Luminita Arhire martie 31, 2013 la 8:02 pm

  Domnule Prim Ministru si domnule Profesor , ceea ce ii face credibili pe acesti „jurnalisti” dispusi oricand la activitatea de maculare a unei personalitati , cu atat mai prolifici daca omul respectiv nu mai este in viata si informatiile despre el sunt mai putin accesibile publicului ( Corneliu Vadim Tudor a facut-o cu succes , intr-o vreme ) este SIGURANTA si aparenta ca stapanesc in detaliu subiectul ; acest tip de tupeu cu care insira povesti pigmentate cu amanunte cronologice , utilizand tonul apasat al celui care le stie pe toate , poate avea succes la un public neavizat .
  De aceea mi se pare ca biografia exemplara pe care ati adus-o in atentia cititorilor in postarea aceasta nu numai ca face dreptate tatalui dumneavoastra dar este cu atat mai utila cu cat ne ajuta sa intelegem ca demnitatea este in ceea ce va priveste o splendida trasatura de familie .

 91. 93 Aya martie 31, 2013 la 8:29 pm

  @

  ZeV

  “PLEC SA CUCERESC LUMEA CU UN CREION SI O BUCATA DE HARTIE”

  La inceputul anului 1990 am intrat in presa (in sensul direct si coret al termenului – la un ziar).
  Era frig afara, imi amintesc ca acum. Aflasem (imi spusese cineva) ca “acolo” se cautau jurnalisti – trebuind sa convingi, insa, prin texte.
  Aveam cateva eseuri (mai degraba abstract- politice) si am mai scriu unul, poate doua.

  Nu aveam masina de scris (dar stiam sa dactilografiez – nu profesionist, dar stiam: tastele imi aminteau clapele pianului – degetele mele au gasit repede drumul, din prima clipa).

  Despre grafia mea se spune ca este eleganta – regulat inclinata catre dreapta, cu naturale arabescuri (de secolul XIX- cum avea sa spuna, destul de uimit, un grafolog, candva – dar, asta e alta istorie) – insa, in egala masura, greu lizibila. Nu aveam alternativa in acel moment al (inca iernii) anului 1990. Am luat cu mine foile de hartie si m-am dus la redactie.

  Socul a fost imens (probabil, daca as fi stiut cine ma intampina, as fi ezitat indelung sa ma duc acolo – nestiind, insa, am ajuns cu seninatate, chiar sigura pe mine; a fost, cred, sansa meu): cel care studia textele era Radu Boroianu.
  Pentru mine, Radu Boroianu era, inainte de toate, nu regizorul (desi, fie si doar “Ubu Roi”, inspirit prezentat la teatrul de papusi, ca mesaj – altfel nu ar fi fost admis – ar fi fost suficient) dar cel care daduse “grai” in limba romana, lui Edmond Rostand – Cyrano de Bergerac . Franceza este prima mea limba vorbita, limba mea de formatie, de cultura – dar, cel care tradusese o asemenea bijuterie era, pentru mine, un zeu al cuvantului.

  Radu Boroianu – o prezenta eleganta, impresionanta, placuta si calduroasa, in acelasi timp – a luat foile mele de hartie si s-a restras in birou. Ramasesem in secretariat. Nu dupa mult timp, a sunat telefonul – secretara a raspuns. Nu a rostit nimic in afara de “Da. Da, am grija”- si, subit, a devenit foarte cordiala. Mi-a oferit cafea, prajituri. Nici acum nu am dovada – dar, “banuiesc pana la certitudine”: telefonase Radu Boroianu care se interesase daca mai eram acolo (pe foile de hartie nu scrisesem nici numar de telefon, nici adresa – cred ca nu-mi scrisesem nici numele; deci, acele texte erau ale “nimanui sau oricui”) si rugase sa fiu retinuta in mod agreabil.

  Dupa ceva vreme, R.B. a iesit din birou. A venit care mine usor grabit, cautandu-mi ochii cu privirea. Imi place sa privesc oamenii in ochi. Mi-a spus “tu” imediat – cu o caldura care putea topi ghetarii. “Tu ai scris asta” – a afirmat, nu a intrebat. Am remarcat vocea baritonala, frumoasa, dictia perfecta, privirea care ii sustinea cuvintele, ca si gestica subtila, aproape insesizabila – dar care transitea mesaje. Am dat din cap afirmativ.
  “Daca accepti – si imi doresc sa accepti – iti spun bun venit in redactie. Si, tot daca esti de acord, doua din textele tale vor deveni editoriale. Unul dintre ele, imediat, integral – un altul, mai lung, in doua episoade succesive”.

  Stiam ca scriu bine (modestia este calitate celui ce nu are alta!) – dar efectul textelor mele m-a lasat fara cuvinte. Imediat, doua editoriale!
  A fulgerat, in gand: trebuie sa ma mentin la acelasi nivel. Cum fac? Pot? Scrisesem acele texte in cateva zile, gandind, stergand, reformuland. :Pot sa fac fata situatiei?
  Am uitat sa-ti spun: era vorba de un cotidian.

  Instinctiv aproape, privindu-l in ochi pe Radu Boroianu, am raspus ceva de o cutremuratoare banalitate – insemnad ca acceptam (cum altfel!).

  Foarte, foarte repede Radu Boroianu avea sa foloseasca din plin – si fara a-mi da timp de adaptare mai mult de doua zile, pentru fiecare etapa in parte- capacitatile pe care, cu uimire, (mi) le descopeream (si pe care regizorul Boroianu le intuise cu precizie, imediat).

  Dupa mai putin de doua saptamani, intr-o zi, fara anunt prealabil, m-a rugat sa fiu cap-limpede (motivand ca ar fi trebuit sa fie altcineva care nu poate etc, etc; evident, era o scuza pentru a ma face pe mine sa ajung in tipografie, fara a fi prevenita; de ce? sunt multe posibile raspunsuri).
  Am acceptat fara ezitare. M-a pus la curent, punctual si rapid, cu ceea ce inseamna a fi cap-limpede, a chemat soferul si am plecat catre tipografie.
  Cred ca am facut exces de zel in acea zi (oricum, de-a lungul anilor, nu am fost un cap-limpede comod – cred ca multi ar fi fost dispusi sa asume acel rol dificil, lasandu-ma libera in acea zi, doar pentru a scapa de “pacostea” care deveneam fiind “cap limpede”!).

  Altceva vreau sa-ti imparatasesc, insa.

  Eram inter-o tipografie “clasica” (de fapt, asa erau toate la inceputul anului 1990).

  Am dat, cu mare emotie, primul “BT” ( Bun de Tipar) din viata. Din acel moment, puteam sa plec. Era tarziu.

  Un tipograf batran mi-a prins usor bratul si mi-a spus: “Esti noua in meserie. Nu pleca, vino cu mine”.
  L-am urmat – in mana lui puternnica, bratul meu, ca in causul unei calauze.

  Am ajuns langa rotativa.
  Dupa cateva secunda, au inceput sa apara ziarele. Proaspete, mirosind rascolitor, a cald si a “scriitura care pleaca sa cucereasca lumea”.

  (“Am un creion si o bucata de hartie cu care plec sa cuceresc lumea” – m-a strafulgerat amintirea. Aveam 18 ani. Asa spusesem, cu emfaza sfarsitului de adolescenta, plecand catre facultate, sa sustin examenul de admitere.
  Doamne, ce mandra, pura incredere in mine aveam – si cum avea sa-mi arate “lumea” altceva, nu dupa prea multi ani. Atunci, credeam in puterea de neinvins a valorii. Ma puteam lua la tranta cu viata – credeam, nastramutat, ca in razboiul dintre sabie si spirit invinge, totdeauna, spiritul. Chiar si acum, (desi…) inca mai cred asta. Passons!

  M-am trezit din fulgeratoarea amintire. Eram langa rotativa, in tipografie. Am simtit incetosarea ochilor – cu un indelung exersat reflex, mi-am “trimis inapoi” lacrimile. Ziarele acelea, proaspete, increzatoare, veneau sa cucereasca lumea. Asa simteam- ca erau increzatoare. Ca aveau sufletul meu de atunci, cand am spus ca plec sa cuceresc lumea – si ca o voi cuceri!- cu un creion si cu o bucata de hartie. Cand credeam ca daca devin clare valoarea mea si dimensiunea cunostintelor mele, drumurile se vor deschide, firesc

  Tipograful m-a adus, tinandu-ma de vrat, aproape de valul de ziare.
  Mi-a bagat mana intre ele- ghidata bland, dar ferm, de mana lui. Mi-a deschis palma.
  Am simtit ceea ce nu mai simtisem vreodata: prin mana mea patrundeau in mine, in tot ce insemnam eu esential, “viata” cuvantului”, caldura hartiei care parca se incredinta sufletului, existenta si forta slovei, tipariturii.
  Mana mea a zvacnit inspre inainte. De fapt, in acea secunda simteam dorinta irepresibila de a ma “arunca” in rotativa, de a fi totuna cu ziarele care apareau, intr-o grabita ordine, unele dupa altele.
  Tipograful mi-a strans mana.
  L-am auzit spunand niste cuvinte pe care nu doar le-am tinut minte, dar care au fost expresia unui adevar ce avea sa-mi amprenteze viata:
  “Orice vei fi si orice ai face, vei ramana ziarista toata viata. Acum te-ai imbolnavit fara leac”.

  Nu cred ca am realizat imediat, in profunzime, adevarul spuselor batranului tipograf.
  Dar, anii care au trecut (iata, deja 23!) aveau sa-i dea dreptate.

  Dupa niste ani (nu foarte multi – opt) aveam sa plec din presa si sa vin la Camera Deputatilor pentru a lucra doar cu Adrian Nastase (colaborasem si in anii anteriori, cu analize, traduceri– acum, aveam sa lucrez doar cu AN, ceea ce era o bucurie cosmica).

  Am urcat ceea ce se cheama, curent, trepte profesionale. sociale.
  Dar, daca ma intreaba cineva ce sunt (pofesional) raspunsul meu spontan nu desemneaza nici specializarile mele universitare (jurist si economist), nici calitatea mea (cu adevarat prestigioasa) de traducator – cu atat mai putin pozitia din Parlament.
  Raspunsul meu spontan: sunt jurnalist.
  Asta voi fi, voi ramane toata viata -sunt mandra de a fi, imi e drag sa fiu, ca sunt jurnalist.

  ZeV, dragul meu, jurnalistii au pacate, ca oricare alti oameni. Reprezinta tipuri diferite de personaje – necum altfel decat cei apartinand altor categorii. Unii, pacatuiesc prin trufie – dar cati altii nu vor fi fiind astfel? – la ei, acest pacat fiind extrem de vizibil.
  Nu-i judeca, te rog, mai aspru sau cu alta masura decat pe altii – caci ai pacatui tu.

  Unii sunt talentati (y compris in privinta capacitatii de a comunica, de a aborda interlocutorul si, apoi, de a-i comenta susele) – altii, mai putin.
  Ca si in cazul altor categorii, nu toti sunt geniali – si ar fi nedrept sa asteptam ca, in proportie majora, geniul sa fie “capacitat” de jurnalisti.

  Iti dezvalui ceva: dintotdeauna nu mi-a placut deloc – deloc, deloc, deloc – Dana Grecu.
  Pe de alta parte, nu am facut un secret din faptul ca il sustin pe Victor Ponta.
  Banuiesti, macar, ca atitudinea ei m-a durut si m-a infuriat (fara a ma manifesta, insa) in egala masura.

  Dana Grecu (pentru a fi onesta pana la capat) imi pare nu doar un jurnalist care isi lasa temperamentul sa domine ratiunea, constant (lucru macar problematic, mai ales in televiziune unde reactiile, atitudinile temperamentale nu pot fi corectate astfel incat sa nu devina vizibile, ca in cazul autorului unui text scris pentru o publicatie) dar si o persoana care, in tot ce face, actioneaza “prudent” (pentru a nu folosi un cuvant dur), inercand sa mentina punti (prin atitudini jenante) cu “partea cealalta.
  Pe ce imi intemeiez aceasta afirmatie?
  Analizand prestatiile “televizionistice” ale Danei Grecu, este usor de observat ca “muscatura” ei, legat de problemele care conteaza cu adevarat, este doar aparenta, este doar o simulare.

  Incercand sa se repeada (nemeritat, pornind de la o ipoteza lipsita de temei – dar care, daca ai fost atent, se incearca a fi lansata, ca zvon, pe principiul bulgarelui de zapada, si pe blogul ANului) “la jugulara” lui Ponta, pe de o parte Dana Grecu stia ca interlocutorul sau, data fiind pozitia pe care o ocupa, are foarte putin spatiu de manevra – – nicidecum acelasi spatiu larg ca in opozitie (presiunile ei avand ca scop “bagarea in corzi” a lui Victor, astfel incat sa se enerveze si sa replice repezit – ceea ce, spre lauda lui, nu a facut) si, pe de alta parte, isi lasa “portita ddeschisa” (prin simpla ei atitudine) catre “tabara cealalta”. Nu este prima oara cand procedeaza astfel (de fapt, este atitudinea ei cea mai frecvanta – explicit sau implicit).

  Daca este adevarat ca astfel de lucruri trebuie tratate cu seriozitatea necesara, este la fel de adevarat ca este bine sa nu fie abordati jurnalistii prin atitudini asociabile intrebarii tale (retorice, desigur) din martie 31, 2013 la 9:23 am – citez: “Cine naiba sunteti voi, măi jurnalistilor ?”
  Este adevarat, in final spui ca a fost “o descatusare”. Dar, cred eu, faptul ca ai lasat-o “sa se manifeste” nu ar trebui sa aiba valoare de precedent.

  Pragmatic: desi se spune ca “presa este a patra putere in stat” (faptul ca respectivul statut este neoficial e complet lipsit de relevanta) in realitate presa poate ridica sau demola cariere, poate pregati psihologic comunitatea internationala si “motiva” declansarea unui razboi, poate induce atitudini vindicative la adresa cuiva- enumerarea poate continua.

  NIMENI, niciodata nu a castigat un razboi cu presa!
  In razboiul cu presa, exista, fara exceptie, un singur invingator: presa.
  Este motivul pentru care daca un personaj public nu-si poate face (dintr-un motiv sau altul) aliati jurnalistii – cel putin trebuie sa faca tot ce este omeneste posibil pentru a nu-i ostiliza sau pentru a evita capcana ostilitatilor, in care respectivii incearca sa-l faca sa cada (stimuland, “apasand” pe butoane psiholgice pentru a declansa reactii omenesti). Victor Ponta a actionat perfect, conform acestui principiu, la emisiunea Danei Grecu.

  Buna cunoastere a lumii presei – deopotriva cu faptul ca voi amane totdeauna, pe fond, journalist, desi ma aflu “la distanta” de acea lume- imi dau acel benefic, pentru situatie “aproape si departe, da si nu”. Vei fi intelegand, desigur, prin aceasta ca nu ma raportez patimas la situatiile care implica presa – si, poate de aceea, stiu sa contruiesc punti cu ea.

 92. 94 Aya martie 31, 2013 la 8:33 pm

  @

  ZeV

  A aparut (nu inteleg de ce) o „fatza” in mesajul pe care ti l-am transmis.

  Rectific (sperand ca nu mai apare figura aceea):

  Corect:

  “Scrisesem acele texte in cateva zile, gandind, stergand, reformuland.
  Pot sa fac fata situatiei?”

 93. 95 Aya martie 31, 2013 la 8:39 pm

  @

  ZeV

  Astept, nu ma grabesc.
  Stii, banuiesc: starea de gratie nu e proframaila – vine, se instaleaza, pur si simplu.
  Totusi: important este sa fii „acolo”.

 94. 96 Aya martie 31, 2013 la 9:21 pm

  @

  Dl Nimeni

  MA TEM DE REVOLTA MEA CA REFUZ – ITI DARUIESC UN MESAJ

  Da, suntem, ca mai totdeauna, in armonie. Imi amintesc cu drag de toate discutiile noastre, de-a lungul anilor. Cele despre citarile incrucisate utilizate in dezinformare erau captivante. Ai dreptate, si acolo (chiar fara a lua totul “la bani marunti”, cum spui) este seuszabila citarea incrucisata.

  Acum, insa, am o problema. Cui sa o spun, daca nu vechiului meu prieten?
  Navaleste peste mine, ma face sa pasesc astfel incat sa-i fug din cale. Imi ghiceste noul “regugiu” si navaleste. Din nou. Iar fug- ma refugiez. Tot acest “dans, continua.

  Stii ce e?
  Pana astazi, am refuzat “sa-i spun pe nume” – crezand ca pot, ca in toti anii care au trecut, sa depasesc orice prin forta mintii, ordonandu-mi vointa.
  Acum, e altfel- si trebuie sa privesc adevarul in ochi (e unul din principiile mele).

  Este pentru prima oara, dupa mult timp, cand imi pun intrebarea (de fapt, ea se impune):
  Cat voi mai amana sa pandesc momentul cand infloreste ciresul din curte- cum faceam candva?

  Stii bine ca eu constientizez profound ceea ce altii au fericirea de a nu realiza (e, cu adevarat, o fericire): fiecare zi e o binecuvantare, un dar divin.
  Si daca asta e ultima primavara ce-mi este data – iar eu intristez, pana si acum, ciresul, care ma asteapta credincios de ani intregi, de primaveri, sa-l pandesc inflorind?

  Te rog, nu ma linisti spunandu-mi ca nu e asa – intrebarea aceea a mea vei fi realizat, era mult mai profunda, iar referirea la extinctie era generica, nu neaparat fizica.

  Scriu zile si nopti- dorm, in ce mai bun caz, cate doua ore din 24. La ce bun?
  Simt un val de revolta, de refuz crescand in mine – si as vrea sa-l domolesc, sa-l transform intr-o simpla “infiorare a apei”. Ceva, in mine, imi spune, insa, ca, de data asta, va fi greu- daca nu cumva, imposibil.

  Valul asta creste si il “vad” venind, ridicandu-se ca un munte.
  Mi-am stapanit cu furie, aproape, lacrimile, amintindu-mi (am scris in mesajul pentru ZeV) ce spusesem, spontan, crezand cu toata fiindta mea:
  “Am un creion si o bucata de hartie cu care plec sa cuceresc lumea!”.

  Ce s-a ales din tou ce stiu, din tot ce pot, din tot ce am facut? Din noptile nedormite?
  De ce am pacatuit atat de tare, acceptand sa schimb momentul infloririi ciresului cu o noapte si o zi in care scriu un text care – chiar daca e privit cu respect – pentru unii e motiv de presiuni suplimentare (prea putin conteaza daca din dorinta de a ma face sa obosesc sau pentru a ma face sa nu simt gustul victoriei)?

  Iti daruiesc o interprertarea a unui “strigat” al lui Chopin – cea mai iubita interpretare. de mine, pentru de mine.
  Luminoasa, frumoasa, este si a lui Rubinstein – dar nu este, ca aceasta, ecoul strigatului. .

  Pentru mine, doar Dinu Lipatti a dezvaluit ceea ce am simtit eu a fi, in aceasta piesa, mesajul real al lui Chopin. Doar Dinu Lipatti “dezvaluie”, prin interpretarea lui, cum e Chopin, de fapt, aici.

  Un Chopin mai “guraliv:, “mai declamativ”, mai “ fara-de-ascuns-fals-decent”, mai “imperativ-fara-de-rusine-nerabdator-a-trai-clipa, “une valse- de l’adieu-.farce-amoureuse”, facuta sa “imbie” femeia la feminina spaima – pentru a-i da cadoul dainuirii (nicicand in pericol, de altfel)

  Acel Chopin pe care l-am simtit ca asa este – acel Chopin de care m-am indragostit, in secret, in copilarie.
  Acel Chopin de care am ramas, inca, in secret, indragostita.
  Cel pentru care, cum am spus mereu (in adolescenta, cu voce tare – apoi, in gand, cu ironica grija fata de “conventionalisti”) as fi parasit tot, fara regrete si fara sa privesc in urma, daca as fi stiut ca primesc in dar, de la soarta, sapte nopti si sapte zile alaturi de el.

  Ma vei ierta ca am plans pe umarul tau fara a-ti cere voie.
  Iti multumesc ca mi-ai dat voie.

 95. 97 Aya martie 31, 2013 la 9:29 pm

  @

  ZeV

  Ii pare rau pentru greseala de tastare.
  Corect:
  „Stii, banuiesc: starea de gratie nu e programabila”

 96. 98 Maximmouse martie 31, 2013 la 10:11 pm

  @Zev!

  Stimate coleg, daca ne amintim bine, contabilul Moarte ( Nicolaescu , pentru publicul larg si neavizat!) este cel care a dezlegat cainii „profitabilitatii in sanatate, cu orice cost….:) 🙂 Daramarea sistemului public de sanatate a inceput cu el , a continuat cu cocos si criminalii de ministri udmr…sa nu uitam aceste lucruri, niciodata, daca s-ar putea. Ar fi o chestiune de bun simt, ca macar acuma , cu pintenul social democrat in coasta sa incerece sa mai dreaga putin busuiocul.O sa vedem, sa speram ca face un lucru bun…

  In ceea ce priveste pe managerul patriciu si „divortul ” sau, nu-ti aduce aminte de divortul lui abramovici? parca tot asa, nevastuica aceluia dorea ceva de ordinul miliardelor….:) 🙂 Ei?! iti amintesti ce s-a intamplat? In ceea ce priveste conturile sale in Cipru, nu cred ca exista…:) 🙂 banutii sunt altundeva, in siguranta…:) 🙂 asa ca nu trebuie sa ne ingrijoram, cercul vicios este inchis perfect….atata ca „fraierii” de romani, sa ne lase in pace cu aceste curiozitati si presupuneri indecente! 🙂 🙂 Stii cum se pune problema , pana la urma urmei ? Ce-i al poporului, e al nostru, iar ce e al nostru, e al nostru….:) 🙂

 97. 99 Dezideriu Dudas martie 31, 2013 la 11:30 pm

  @ Adrian Nastase

  Am fost initial tentat sa dau dreptate celor care va rugau sa nu va mai coborati la nivelul mercenarilor care in mod cert va vor ataca continuu, ca si pana acum. Aya insa, prin episodul Wikipedia – Adrian Nastase…, ne-a demonstrat tuturor, de ce „dreptatea” si „adevarul” sunt intotdeauna mai aproape de cei ce au puterea….

  Pe de alta parte insa, nu-mi iese din minte ideea, „daca nu te rogi la Domnul, inseamna ca te rogi la Satana”…, asa ca, sunt in asentimentul tuturor celor care incearca sa va convinga sa deveniti un fel de far al societatii romanesti ( trecand printr-o apostazie pe care dealtfel o demonstrati continuu )…DEALTFEL, ceea ce ne aduna pe toti pe blogul dvs. dupa 21 iunie 2012, este un sentiment cumplit de nedreptate si de minciuna prin care ni se arata dispretul si desconsiderarea….Acest sentiment l-am avut cu totii de multe ori in viata, dar niciodata nu ne-am putut apropia de cineva pentru a crea solidaritati pentru ca tot timpul era vreun „baiat destept” pe-acolo si ni se „demasca” frustrarea…”Frustrare”, care, in lumea condusa de „ei”, este nepermisa… Dvs. insa ati reusit sa adunati frustrarile noastre si, pentru prima data in viata, ne mandrim cu ele si nu ne mai exhibitionam ascunzandu-le…

  Ceea ce va scriu nu exclude o colaborare cu PSD, dar una este ca societatea sa va considere „omul PSD” si alta este ca PSD sa va considere „ omul societatii „…

  Nivelul nostru de abordare trebuie sa fie insa mai profund. Formatul unui blog nu il poate cuprinde. Poate gasim o forma intermediara intre blog si de ex. Institutul Ovidiu Sincai, sau Fundatia Europeana Titulescu, pentru ca blogul sa aiba structurarea necesara problematicilor atacate iar abordarile stiintifice sa beneficieze de forta si energie din societatea reala. Va dau un exemplu : din „Seculara inapoiere a Romaniei„ a lui Ghita’Bizonu ( a incercat sa o faca si pe Institutul Stiintific…) am ales si potentat acum 3 idei interesante care in mod foarte probabil ar depasi nivelul ideilor care se dezbat in spatiul public :
  1.De la strategia mediavela a Romaniei „arde-l pe taran”, am ajuns acum la o strategie de tipul, „arde-l pe cetatean”…, apropo de infinitatea impozitelor si taxelor in continua cautare de resurse….

  2. Comunistii au fost in stare sa continue lucrarile antebelice la calea ferata Bumbesti Livezeni, ulterior „rechizitionand” in totalitate meritele, dar, dupa 1990, „capitalistii” Romaniei nu mai vor se preia nimic de dinainte de 1990, atat timp cat lor le-ajunge si-atat…Capitalistii ar trebui sa stie ca sistemul capitalist nu este doar pentru ei…Comunistii invatasera ceva mai bine aceasta lectie, macar ca doreau sa faca cat mai multi membri de partid ….

  3. De la semi-colonie la colonie a fost evolutia Romaniei de la sistemul CAER la sistemul NATO-UE….Poate ca dupa eliberarea dvs. de acum, NATO si UE ne vor deveni parteneri si vor reusi sa ne determine sa fim responsabili ( sau vor fi puse in situatia …), pentru a nu mai fi necesar sa ne (si) stapaneasca.

  Si, LA FINAL, o idee preluata integral de la acelasi Ghita’Bizonu :
  „ Combinatia dintre oraşele puternice şi lipsa unei autoritati imperiale sau ecleziastice asupritoare a facut posibila o atmosfera intelectuala propice gandirii libere. „

 98. 100 alice martie 31, 2013 la 11:56 pm

  Cel mai important, Dle Prim Ministru, e felul in care va raportai la familia dvs, la parinti. Eu, inteleg perfect acest tip de atitudine, ce decurge din respect, orgoliu(de ce nu?), si dorinta de a pune lucrurile la locul lor.Sufocati de rasturnarea reperelor si de nonvaloarea humanofaga a societatii noastre, asa cum a fost ea agreata in nenumarate randuri de „seful statului”, simtim tot mai des nevoia sa ne raportam la ce e mai bun in noi, la parintii nostri, la memoria lor.
  Ori, cand un oarecare nefericit si complexat vine si loveste exact in temelia gandirii si a sufletului nostru, presa ar trebui sa fie prima care sa-l simta strain si malign si sa-l extirpe.
  Nu cred ca vreun cuvant scris de mine sau de stimatii nostri prieteni il va putea clatina pe dl Cautis de pe sina de tramvai pe care se afla. Il informez doar ca ea duce la depou.
  Ar fi interesant daca dl Alexandru Cautis ar incerca sa faca un exercitiu ce i-ar putea folosi in viitorul nu prea indepartat: sa se priveasca luuung in oglinda si sa-si imagineze cum va putea sa-si reprime tentatia nevertebrata de a scuipa acolo unde acum sta si face sluj. Cam asta il asteapta in curand.
  Iar daca nu are bunul simt sa nu arunce spre dvs laturile cu care l-au inzestrat sefii, macar sa-si chinuie imaginatia pentru a se afla la timp la cotitura istoriei, cum , intre noi fie vorba, fac atatia altii din cei care-si spun prieteni…
  Hm, ce spuneti, dl Cautis, nu va simtiti mai inspirat daca aflati ca „nasu’ ” nu mai are mult?

 99. 101 blogideologic aprilie 1, 2013 la 3:55 am

  Bună întrebare : +Povestirea „boschetarului” o fi precum aceea a la Cristoiu din E.Z. cu găina genială, evoluată spre mamifer, de născu puii vii? La faza cu justiția și Kovesi-Morar, eu nu spun decât că nu e vina ălora care fac ghidușii având materialul clientului, ci a ălora de le permit să le facă.+

 100. 102 Sextant aprilie 1, 2013 la 5:55 am

  Moto : Bre nea Căutiş, o injecţie cu suc de minte-ţi trebuie.

  SUSPENDATUL şi SUSPENDATA autostradă

  Întrebat despre proiectele edilitare majore, cu referire la cel al autostrăzii suspendate, Oprescu a răspuns: „Lasă, dom’ne, că o să vadă dom’ Băsescu şi aia (autostrada – n.r.). Şi dacă n-o să fac pe dracu-n patru s-o trec prin Mihăileanu (…) Uite aşa, de-al naibii, aşa, s-o trec p-acolo…”.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/oprescu-despre-autostrada-suspendata-o-trec-prin-mihaileanu-sa-vada-dom-basescu-si-aia_1147660.html#ixzz2PBEljb6i

 101. 103 Sextant aprilie 1, 2013 la 6:07 am

  Nea Căutiş, ia colea “subect de calibru lu matale”.

  DE LA GOLICIUNEA TRUPEASCĂ LA GOLICIUNEA SUFLETEASCĂ

  “Nimeni nu şi-ar fi imaginat-o pe Doamna de fier a Germaniei, Angela Merkel, complet goală. Cancelarul apare însă într-o astfel de ipostază suprinzătoare, fotografia care o înfăţişează pe Merkel în costumul Evei fiind realizată în urmă cu mulţi ani, pe o plajă, alături de alte două prietene.”

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/fotografia-cu-nudul-angelei-merkel-a-facut-inconjurul-planetei_1147954.html#ixzz2PBGnts6u

 102. 104 Sextant aprilie 1, 2013 la 6:27 am

  Excelenţei sale nea Ştiucă (Căutiş)
  Ai fi capabil de aşa o refulare.

  CUM S-A RĂZBUNAT COCOŞ PE SOŢIA SA INFIDELĂ

  http://www.realitatea.net/piatra-de-mormant-pornografica-cum-s-a-razbunat-un-roman-pe-sotia-sa-infidela_1146731.html

 103. 105 ZeV aprilie 1, 2013 la 8:04 am

  @Aya
  Se intampla ceea ce se intampla din cauza moderarilor prelungite. De aceea, se creeaza parodoxuri temporale, recte, intrebarea apare dupa raspuns, iar efectul precede cauza. Interesant, poate domnului Coarna îi vine de aici ideea intoarcerii in timp, cu, sau fara aporul subfizicii.
  Astfel, poate ca am putea preveni moartea printesei Diana , iar istoria ar fi rescrisa.
  😀 😀

 104. 106 ZeV aprilie 1, 2013 la 8:35 am

  @Aya – 31 martie 2013 8:29 pm
  Ce scrii mai sus, imi aminteste de Midnight in Paris….
  ,,o comedie romantică al cărei decor este Parisul, unde o familie aflată acolo pentru afaceri şi doi tineri logodiţi care urmează să se căsătorească în toamnă trăiesc o experienţă care le va schimba viaţa pentru totdeauna. E despre un tânăr îndrăgostit de Paris şi despre iluzia generală că, dacă ne schimbăm viaţa, schimbarea va fi cu siguranţă în bine”
  Tanarul, un neinteles al timpului sau, prin nustiuce miracol, se intoarce in trecut, in Parisul inceputului de secol XX. Acolo, are ocazia sa cunoasca si sa stea de vorba cu personalitati celebre ale anilor 1920, respectiv, Alice B. Toklas, Cole Porter, Josephine Baker, Zelda and F. Scott Fitzgerald, Ernest Hemingway, Pablo Picasso si nu in ultimul rand, criticul literar si editorul Gertrude Stein.
  Cunoaste pe Adriana, amanta lui Picasso, care, ca si el, visa trecutul…cel al anilor 1890, epoca lui Henri de Toulouse-Lautrec, Paul Gauguin, and Edgar Degas, epoca de glorie a Moulin Rouge.
  Iata ce inteleg eu….cu totii ne-am dori, in intimitatea noastra, sa ne intoarcem in trecut, dar aproape nimeni nu este curios sa vrea sa vada viitorul.
  Pe de alta parte, ne igoram prezentul, in care, daca insistam, gasim intotdeauna si uratul si frumosul. Dupa parerea mea, este o legitate indestructibila ca Yin si Yang sa vietuiasca impreuna, adica, uratul, de exemplu, nu poate exista in absenta frumosului si viceversa.
  Desigur ca daca vom sta, ore in sir, cu ochii bulbucaţi la televiziunile de ştiri, nu vom vedea decat urâtul.
  😀 😀

 105. 107 ZeV aprilie 1, 2013 la 9:10 am

  Stai, stai asa….Aya !
  ,,jurnalistii au pacate, ca oricare alti oameni. Reprezinta tipuri diferite de personaje – necum altfel decat cei apartinand altor categorii. Unii, pacatuiesc prin trufie – dar cati altii nu vor fi fiind astfel? – la ei, acest pacat fiind extrem de vizibil.
  Nu-i judeca, te rog, mai aspru sau cu alta masura decat pe altii – caci ai pacatui tu.”
  COMENTEZ:
  Cine vorbeste de jurnalisti ? JURNALISTII, sunt doar cei care scriu, IN NICI UN CAZ, cei care citesc promptere.
  😉

 106. 108 mirela aprilie 1, 2013 la 9:23 am

  Foarte bine ales apelativul de boschetar! Nu credeam ca voi ajunge sa felicit pe cineva pentru ca foloseste astfel de expresii dar, se pare ca Romania, care astazi se zbate intre comic si tragic, imi ofera acesta nefericita sansa.
  Felicitari!

 107. 109 Monica M aprilie 1, 2013 la 9:28 am

  Totusi Cautis nu s-a dus de capul lui la Realitatea. A fost invitat de cineva care stia ce are „in gusa”

 108. 110 ZeV aprilie 1, 2013 la 9:52 am

  ps-Aya
  Da, presa poate fi asimilata cu o ,,putere in stat”.
  Problema mea cu ei, jurnalistii si ,,jurnalistii” (din televiziuni n.r.), consta in faptul ca ma indoiesc ca ei chiar constientizeaza cat de mare le este responsabilitatea.
  La fel ca si politicienii, au pretentia si, uneori, chiar reusesc sa ne influenteze vietile si felul nostru de a gandi.
  Fie ca sunt piese de angrenaj intr-un puzzle de interese, fie ca isi promoveaza ambitia profesionala de a accede la un premiu Pulitzer, jurnalistii trebuie sa realizeze ca ,,bagheta ucenicului vrajitor” (condeiul si/sau cuvantul) trebuie manevrata cu grija, IN SENSUL PACIFICARII SI CONSENSULUI, NU IN CEL AL BARFEI, DEZINFORMARII, ZVONULUI SI COLPOTARII DE INFORMATII PE ,,SURSE”.
  Asta, pe de o parte….pe de alta, jurnalistilor nu le permit dreptul de a jongla cu contextul si de a rastalmaci vorbele live ale politicianului, taind, de multe ori, microfonul si erijandu-se EI in interfata de comunicare, cea care, fie din neprofesionalism, fie din rea intentie, distorsioneaza mesajul original.
  De asemeni, consider inutil ca orice sa fie comentat, mereu, de aceiasi ,,psihologi de serviciu”, care, de cele mai multe ori (in ceea ce ma priveste) intra in conflict cu propriile mele perceptii.
  Pur si simplu, eu am ales politicianul si nu jurnalistul, prin urmare, vreau si prefer sa-l ascult, uneori, nemijlocit. Am mai multa incredere in capacitatea mea de procesare si discernamant, decat in ce spun tot felul de maimutoaice si specialisti in toate…cum ar fi, Lavinia Sandru, amanta lui Imre – Adriana Saftoiu, precupeaţa de la Oriflame, Mugur Ciuvica, Tapalaga, Pora, Dana Grecu, etc.
  Ideea si faptul ca totul este pe bani, se constituie intr-o circumstanta agravanta pentru jurnalist, acesta depinzand, in multe cazuri (dovedite), de linia ,,politicii editoriale” a publicatiei/televiziunii respective.
  Dar cel mai periculos mod de a face presa, este televiziunea de tip Breaking News…incercarea de genera soc si panica, jurnalistul NECUNOSCAND, IN DETALIU SI RESORT INTIM CE S-A INTAMPLAT DE FAPT, el suplinind vidul de informatie cu propriile sale pareri, sau cu ale altora, sau cu intrebari de-a dreptul prostesti, sau cu evenimente similare din arhiva, sau rostogolind la saturatie, IN ,,BUCLA”, imagini de APOGEU ale evenimentului, desi, acesta era intrat de mult in zona de descendenţă, remisiune şi epuizare a atributului iniţial de senzaţional.
  Argumentul că lumea vrea senzaţional, urat, extraordinar, sex, dezastru, apocalipsa, horoscop, scandal, ,,cum comentati ce a spus X ?”, ,,sursele noastre ne-au spus”, camere de filmat la sediul DNA, etc, este, după părerea mea, de un cinism monumental.
  Daca presa VREA SI CREDE CA POATE SA FIE O PUTERE IN STAT, atunci are obligatii imense in ZONA EDUCATIONALA SI DE ASIGURARE A ECHILIBRULUI SOCIAL ! Altel, doar dorind sa influenteze lucrurile, IN RAU, DESIGUR, FARA CA NICIODATA UN JURNALIST SA OFERE SI SOLUTII POZITIVE, SAU SA RASPUNDA DE IMPACTULUI CUVANTULUI LANSAT IN ETER face din jurnalism o Cutie a Pandorrei.
  De aceea, cred ca doar cei care scriu, asa ca tine, pot fi jurnalisti. Ceilalti, doar măcăne pe ,,partitura” cliseului de presa tabloida:
  mac-mac-mac…mac-mac-mac.
  😀

 109. 111 una aprilie 1, 2013 la 9:58 am

  Aya, draga mea … mi-am inceput ziua cu Chopin si am lacrimat la frumoasele tale cuvinte.
  Eu … scriu rar pe aici (mai scriam cu „maria” dar la un moment dat erau prea multe Marii ) , dar citesc intotdeauna. Desi nu-s activa politic, ci un om simplu … te inteleg atat de bine si m-am regasit in durerile tale pe mine, desi in alte povesti.
  Pana la urma, dincolo de povestile care ne compun, emotional suntem toti cam la fel.
  Din iunie anul trecut te tot cautam aici, ascultam cu sfintenie cele spuse de tine, aveam incredere in cuvintele tale. Uneori apareai ca o sageata , apoi dispareai din nou …
  Iubesc loialitatea la fel de mult ca tine si cred ca pretuirea mea pentru tine, care pentru mine esti doar un simplu „nickname”, vine tocmai din imensa ta loialitate fata de A.N.
  Atunci in iunie .. nu ma mai uitasem de 2 ani la tv … in acea seara am stat pe prispa cu laptopul pe tvonline pana spre dimineata …

  Apropo de V. Ponta … as vrea sa spun ceva legat de perceptia omului de rand, ca asta mi-s si eu si ai mei. Parintii mei, oameni care locuiesc la tara, la 70 de ani, pe vremea cand nimeni nu se gandea la asta, Geoana era presedinte, imi spuneau: noi il vrem pe Ponta presedinte la PSD, ne place noua de el si credem ca ar face treaba. Ma uitam cam ciudat la simpaticii mei parinti, nici nu ma gandeam la o asa varianta. Cand a devenit presedintele PSD i-am scris pe blog dlui Ponta, spunandu-i cum niste oameni simpli, in varsta, de la preocuparea gainilor lor, au crezut in el atunci cand nimeni nu vorbea macar ipotetic despre asta.
  Sper ca VP si AN sa faca o echipa, avem nevoie de tineretea si curajul primului, de intelepciunea si viziunea celuilalt.
  Sa ai o zi frumoasa, suflete de AYA!

 110. 112 George Ban aprilie 1, 2013 la 10:03 am

  @Aya
  Valsul Chopin-Lippati arata ca frunzele incep sa devina transparente. De ce e atat de intuneric?

 111. 113 ZeV aprilie 1, 2013 la 10:07 am

  Aya (si cu asta inchei, ca trebuie sa plec la treburi)
  Esti sigura ca vocatia ta este legata de presa si nu, mai mult, de zona prozei de introspectie…ceva similar cu Arta Conversatiei (de Ileana Vulpescu), sau Livada cu visini (de Cehov) ?

 112. 114 Marcus aprilie 1, 2013 la 10:41 am

  Ponta K.O., Antonescu O.K.

  “Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale este imputernicit sa comunice ca urmatoarele persoane avute in vedere in viitorul foarte apropiat, de d-l presedinte Basescu Traian, pentru acordarea celei mai inalte decoratii Crucea de Piatra cu Sabii si Perle Electorale Cl. I, sunt domnii Ponta si Antonescu, pentru modul in care au ridicat la nivel de arta preacurvia politica postdecembrista, pe principiul “una promitem in campanie pana ne votati si curu’ vi-l aratam dupa ce ne vedem sacii in caruta”.”
  Comunicat prezidential actualizat
  Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale este imputernicit sa comunice faptul ca oferta initiata de d-l presedinte Basescu Traian de a-i decora pe cei doi lideri ai USL, d-nii Ponta si Antonescu” cu medalia Crucea de Piatra Cl.I Cu Sabii si Perle Electorale pentru meritele expuse mai sus a fost acceptata cu multa umilinta si supunere totala doar de d-l Prim Ministru, d-l Antonescu declinand aceasta oferta, in pozitie verticala, conform cu promisiunile electorale. Totodata el a propus ca medalia care i-ar fi revenit domniei sale sa-i fie inmanata tot d-lui Ponta ca supliment de lest la propria medalie pentru a ajunge mai repede pe fundul butoiului cu fecale in care a acceptat sa coabiteze cu presedintele Romaniei la ordinul venit de la Inalta Poarta Briuseleza. Declaratiile d-lui Ponta cu privire la numirea d-nei Kovesi in functia de Sef a DNA nu au ramas fara ecou la Inalta Poarta, Sultanul dand ordin ca numarul de pauze de respiratie acordate celor doi locatari ai respectivului butoi sa fie suplimentate cu inca trei bucati, iar la momentul scoaterii capului din butoi, celor doi sa li se administreze si cate o lingurita de miere de albine pentru marirea capacitatii de suportabilitate a celor doi coabitanti politici.
  A consemnat pentru dvs.
  Consilier Prezidential
  A. Tucal
  Nota; A fost nevoie doar de doua aparitii televizate succesive ale celor doi lideri ai USL la postul Antena 3, pentru ca romanii sa inteleaga ce si cum vine cazul cu coabitarea cu Uciga-l Toaca. In timp ce Ponta, vizibil marcat de umilinta si neputinta, a acceptat ca asa-zisul act de coabitare (in fapt complicitate fatisa la bataia de joc aplicata de chiombalau atat legilor tarii in frunte cu Constitutia cat si amarastenilor votanti de USL) va fi respectat unilateral doar de catre el, motiv pentru care este dispus sa-i satisfaca Satanei toate poftele scarnave aducatoare de liniste, pace si belsug postprezidentiale, prin numirea slugii ciocoiesti (vorba “vestitului lider” otevist) Kovesi la sefia DNA, d-l Antonescu a zis pas.
  Acum, faptul ca Ponta s-a sinucis politic in direct la Antea 3 n-ar fi mare lucru, naspa este ca a tras si PSD-ul dupa el. Sunt convins ca PNL-ul datorita verticalitatii d-lui Antonescu va avea imens de castigat intr-o viitoare competitie electorala cu PSD-ul.

 113. 115 Petruta aprilie 1, 2013 la 10:50 am

  Un mare scriitor spunea:”Pietrele nu sunt aruncate decat in copacii incarcati cu fructe de aur”.(Victor Hugo)
  Nu puneti la suflet ce zice un neica nimeni.
  Parintii sunt pentru noi „icoane sfinte” si nimeni nu are dreptul sa comentrze ceva in privinta lor.
  Sa-si comenteze parintii daca are nesimtirea sa ridice pietre.

 114. 116 nastase aprilie 1, 2013 la 10:58 am

  Roxana Iordache,
  ma bucura faptul ca, in aceste zile, apar tot felul de amintiri frumoase despre tatal meu. Va multumesc pentru relatarea de la Cercul Militar. Inainte de 1989, imi aduc aminte, el mergea, in fiecare luna, la o intalnire a Asociatiei fostilor profesori si elevi de la Liceul „Manastirea Dealu”, al carei presedinte era. Ne povestea si noua, familiei, cum era scoala in anii aceia, intr-un liceu care a dat multe personalitati vietii romanesti.

  Fotografii pot fi gasite in cartea „Destinul unui militar – Marin Gr.Nastase”, varianta on-line.

 115. 117 Radu Humor aprilie 1, 2013 la 11:02 am

  „NIMENI, niciodata nu a castigat un razboi cu presa!
  In razboiul cu presa, exista, fara exceptie, un singur invingator: presa.!”

  Numai, că nu de puţine ori, victoria presei a fost asigurată de schimbarea macazului !
  Adică de trecerea ei de partea celui învingător, încă cu ceva timp înainte ca acest lucru să fie clar/evident pentru toată lumea 😉

 116. 118 cata aprilie 1, 2013 la 12:35 pm

  Un dicton spune: De mortuis nihil nisi bene. (Despre morți numai de bine)

  javrele, jigodiile care nu respectă acest dicton, nu trebuiesc luate în seamă

 117. 119 Ghita Bizonu' aprilie 1, 2013 la 12:58 pm

  Aya

  Tontelu putea sa ii sugereze Danei Grecu sa bea mai putina cafea ,, apa rece intern si extern , sa „dea copilu mai incet” ca nu e surd samd.

  INSA Tontelu mi-a zis mie alegatorului lui ca sunt prost ca l-am votat!
  Daca o nominalizeza pe Kovesi, sau pe Tulus ori altu din gasca care a declansat alergarea votantilor de la referendum e clalr ca se …… pe noi.
  Ptr aceasta insulta Tontelu va plati! Ca Io alegatoru l-am facut Io alegatoru o sa-l „omor” la primele alegeri !!!
  Daca PSD doreste sa se inece odata cu Tontelu apai este dreptu lui ..

  Oricum ii multumesc ptr noile accize crescute si ptr majorarea tichetului Rabla.

  Si a se marca : sunt un rau crestin. Nu obisnuiesc sa iert .
  Sa-l voteasca basestii si udmristii !!!!

 118. 120 Doru Coarna aprilie 1, 2013 la 5:13 pm

  Mda, si eu cred ca Victor Ponta putea fi mai bun la A3 si ca Antonescu Crin chiar a fost foarte bun! Nu stiu cati simpatizanti PSD vor deveni simpatizanti PNL dupa chestia asta, dar stiu ca se pun discret bazele unui conflict. Nu va fi divort deoarece ciolanul trebuie ros de la doua capete (ce credeati voi ca e Romania pt astia?), spre dezamagirea opozitiei, dar actul de guvernare, din jalnic in prezent, va deveni absolut precar in lipsa colaborarii sincere!

  Ceea ce vreau sa semnalez este insa mai grav: Ponta si-a cam atins limita, nu-l vad progresand, nu-l vad evoluand spre deosebire de Antonescu, il vad ca doar a inceput sa-si imbrace „haina” de premier si ca-l prinde, devine mai „premier” decat poate, dar nu haina guverneaza ci glagoria! PSD-ul se ascunde tot mai mult sub scaunul lui Basescu, PNL-ul trage inca de acel scaun… Ponta ii datoreaza lui Base doua nominalizari si emotia unei suspendari, Crin doar emotia!

  In inimile romanilor Ponta, cu tot busuiocul de pe blogul asta, va scade iar Antonescu va creste, fiind doar sincer! Normal ca media sustinatoare se va repezi asupra ministrilor liberali iar cea basista va incerca sa adanceasca schisma. Observati nebunia romaneasca in stare pura? Cand liderul se prezinta bine si castiga public, sufera partidul sau. Deci PSD-ul o va duce tare bine caci Ponta se pare ca a trecut de zenitul popularitatii, iar daca o pune pe Kovesi, dispare ca lider si devine simplu agent basist in constiinta publica. Speranta nationala devine Crin! Mai mult, se pare ca Victor Ponta nu intelege ca are pasii numarati, ca totusi dreapta actioneaza pe mai multe planuri si ca iata, exista si alternativa, ba chiar si succesor prezidential cu agreementul Cotroceniului. Basescu va face ca lupta lui Crin impotriva sa sa devina o victorie a dreptei, din care si el face parte, ba chiar o va construi cu mainile lui!

  De ce nu rezolva Ponta situatiile explozive care se inmultesc prin tara? Ce mama naibii guverneaza el, USL-ul sau tara? Ce cauta la televiziuni cand romanii isi striga foamea si saracia? Ah, nu poate, nu stie, nu exista solutii? De ce a spus ca stie si poate, si are solutii? In fine, toti mint prealabil… dar fiti convinsi ca in scurt timp pe la protestele astea chiar i se va cere demisia!

  Sincer, eu nu vad cum sa invinga stanga, nici macar alaturi de dreapta. Nu cu tinereii astia. Strutocamila asta este de neinteles afara, si acesta-i motivul pt care suntem blocati, nu ca asta ii convine lui Basescu. Pana la urma acestuia ii trebuie doar liniste ca sa-si securizeze retragerea, si vedeti voi ca asta i-ar putea fi oferita mai usor de un succes al dreptei decat de unul al stangii. Notati deci ca lui Ponta incep sa i se opuna absolut toate fortele din tara si din afara, ramane fara aliati! Stiti ce urmeaza, el nu stie?

  Sincer sa fiu, cred ca-i deja cam tarziu, devine aproape imposibila salvarea, nu a sa, caci el ramane omul popularilor europeni si al lui Basescu, o sinecura i se va oferi prin care sa fie descapatanata stanga, ci a PSD-ului! PSD-ul pare sa nu-si gaseasca lider-locomotiva, iar cu democratie d-asta de partid se poate duce direct in opozitie, linistit.

  @ ZeV, fii amabil si trimite la Oltchim ceea ce tot postati voi pe aici, in loc de solutii certe care va tot amuza dar pe care stanga si VP nu le stapanesc… Cand ai burta goala, ce poate fi mai bun decat o poezie. o traire, un basm?

  PS. Intelegeti corect, eu nu trag clopotul cimitirului, ci al bisericii ca sa va treziti!

  PS2. Cautati urgent un lider cu mintea deja consolidata, de rezerva! Degeaba stau baronii la umbra tineretului-speranta, acesta va aluneca neprimind sfaturi si suport din interes meschin iar votantii antibasisti se vor inchina numai lui Crin, se vor despica apele si printre ele va trece doar Basescu-invingatorul! Noi ne vom ineca.

 119. 121 Mirela aprilie 1, 2013 la 7:36 pm

  Căutiş e un pseudonim, banuiesc, asta daca nu cumva e numele real ceea ce ar insemna ca stramosii lui erau pesemne cautatori de ceva… ca asa apareau pe vremuri numele de familie, dupa meserie. Si cum in Romania nu s-a cautat aur vreodata, ma pot gandi ca strabunii lui cautau gunoaie sau rame…. poate erau pescari ? In ape tulburi sau in ape limpezi ? 🙂 Oricum, eu zic sa-l ignorati, deja si-au consumat oamenii prea multa energie cu acest individ, pe aici cel putin.

  Eu pentru el am doar precizarea ca domnul Nastase (Adrian) a stiut dintotdeauna sa vorbeasca, nu a invatat in ultimele cateva lui, acolo unde a fost. Ca se mira specimenul pe tema asta, undeva intr-un comentariu slinos. Si sa nu fie in eroare, zic…

 120. 122 ZeV aprilie 1, 2013 la 8:16 pm

  @Dorule, Oltichimul nu are viitor, iar lichidarea lui va fi parafata de domnul Vosganian, daca nu se intrevede un ofertant serios.
  Deja se vorbeste de cca 1200 de disponibilizati.
  Statul a incercat, dar UE nu aproba ajutorul de stat de 45 milioane de euro. Poate va gasi bani de salarii compensatorii…
  Asta e…cine s-a asteptat la o minune, sau la un nabab sosit la Ramnicu Valcea pe un cal alb (era sa spun , pe o Elodie alba) este, in cel mai bun caz, un mare naiv.
  😉
  Orice investitor ,,destept” va PRELUA, eventual, Oltchim, abia dupa ce statul va restructura combinatul, va da afara majoritatea muncitorilor, ba chiar, dupa ce isi va asuma datoriile catre furnizarii de energie.
  Am spus mereu lucrurile acestea, in calitate de pesimist autentic. 😉
  Asa e capitalismul, mai ales, in conditiile de azi, cand detinatorul de parai prefera sa stocheze, decat sa investeasca. Poate ca dusul rece din Cipru, va stimula investitorii sa faca ceva cu banii..cine stie ?..poate ca este in avantajul Romaniei.
  😀
  Apropo, cineva spunea ca exista un investitor rus serios.
  Dar …. suntem evropeni-vest, n’aşa ? Desi, Alro, care merge bine, atat de pretuit de Basescu, ar trebui sa ne faca mai pragmatici si sa nu credem tot ce ne spune, in public, guvernatorul.
  😉

 121. 123 Aya aprilie 1, 2013 la 8:51 pm

  @

  ZeV

  Ai de la mine doua mesaje la sectiunea urmatoare.

  P.S.
  Multumesc!

 122. 124 Aya aprilie 1, 2013 la 9:50 pm

  @

  Ghita Bizonu

  A propos e mesajul tau din aprilie 1, 2013 la 12:58 pm: a facut vreo nominalizare si n-am aflat?
  Te invit sa asteptam.
  In functie de rezulatat, fie, asa cum ai spus „tu l-ai facut (om politic de varf) tu il omori (acelasi principiu)” fie ceri scuze.

  Ceri scuze?

 123. 125 Aya aprilie 1, 2013 la 9:55 pm

  @

  Radu Humor

  Referitor la postarea ta din aprilie 1, 2013 la 11:02 am: principiul este acelasi (fiind neesential de partea cuo trece, sau nu, nu-stiu-ce-segment din mass media – daca vrei, asta e alta discutie). NIMENI, niciodata, nu va castiga un razboi cu presa. Intr-un astfel de razboi, unicul invingator este presa.

 124. 126 Aya aprilie 1, 2013 la 10:04 pm

  @

  Una

  Iti multumesc pentru caldele cuvinte din aprilie 1, 2013 la 9:58 am.

  Pentru tine: aceeasi piesa, dar in luminoasa, eterata – totusi, uneori strabatuta de sugeratul fior al „zvacului timidului” – interpretare a lui Rubinstein.

  Stii de ce iubesc interpretarea lui Lipatti.

 125. 127 dlnimeni aprilie 1, 2013 la 10:06 pm

  Aya: iti multumesc frumos pentru mesaj. Am de parcurs citeva zile obositoare, asa ca iarta-ma ca nu iti raspund imediat pe larg, m-a ajuns oboseala, cu tot ceea ce inseamna ea. O parte dintre intrebari mi le adresez si eu referitor la mine. Multumesc si pentru momentul pianistic, care ma ajuta sa il redescopar pe Chopin. Nu stiu de ce, dar dupa ce ti-am citit mesajul, am simtit nevoia sa ascult cintecul lui Solveig al lui Grieg. Si asa am si facut. Pentru tine, prietena din virtual, un film cu flori de cires.

 126. 128 Aya aprilie 1, 2013 la 10:08 pm

  @

  Una

  Pentru tine – ca sa te scalzi, spiritual, in variatatea mesajelor – aceeasi piesa in interpretarea lui Horowitz.

  In cate feluri poate fi „inteles si trait” Chopin ?

 127. 129 Aya aprilie 1, 2013 la 10:25 pm

  @

  Mirela

  Sa nu exageram, te rog!
  Nimeni nu e vinovat pentru numele sau – si, de altfel, nu in nume consta „problema-Cautis”.

 128. 130 Doru Coarna aprilie 2, 2013 la 8:26 am

  @ ZeV,

  te contrazici, statul nu are voie sa intervina, sa esaaloneze datorii sau sa reorganizeze, si nici nu are cu ce! Privatul nu-l va cumpara, tu ai cumpara o entitate datoare, inchisa si paguboasa? Nu! Dar un fond privat de investitii il poate lua cu plata dupa, il poate reorganiza, il poate reporni, ii poate negocia o piata si poate negocia datoriile ce le are, e singura solutie!

  Imi explici fix ceea ce-ti tot spun de cateva zile aici, insa cu aerul ca-mi explici ce se mai poate face tu mie, sau din neatentie, statul Oltchim-ului… ZeV, reteta capitalista este scrisa demult si complet pt astfel de cazuri, draga, nu exista minuni sau inovatii! Faptul ca ai nostri nu le cunosc se datoreaza ajungerii in functii a unor aparatcici de partid sau ticalosiei acestora, cum preferi…

  Nu stiu cum sa-ti spun, dar si o gaina chioara si beata, dupa 1400 de unitati economice distruse, taiate si vandute in Turcia ca fier vechi de catre aparatcicii si clientela asa-zisei stangi, ar fi detinut acum reteta salvarii celor din urma…

 129. 131 Aya aprilie 2, 2013 la 9:33 am

  @

  Dl Nimeni

  S-AU DUS CU TOTII LA TAMPLAR/ DAR EL N-AVEA DECAT CIRES AMAR

  Minunat!

  Iti daruiesc, la randul meu, ceva frumos – sau, cel putin, eu am iubit aceasta imbinare de cuvinte din copilarie (a fost facuta, cred, pentru mine, probabil cu scop pedagogic, “o pastila in romaneste” din versurile unei poezii asa-zis naive, a lui Maurice Fombeure – “Le menuisier du roi” – care m-a emotionat mereu, nu stiu de ce si nici nu caut sa aflu).

  Printesa zise: vreau la asin
  Doar clopotei din lemn de frasin.
  Iar Printul zise: la magar
  Vreau clopotei din lemn de-artar.

  S-au dus cu totii la tamplar
  Dar n-avea decat cires amar.

  Si, pentru ca l-ai dorit:

 130. 132 dlnimeni aprilie 2, 2013 la 10:38 am

  Aya, filmul cu florile de cires ne arata ca exista cite un cires care infloreste in inima fiecaruia dintre noi si ca exista ciresi care infloresc sub privirile tuturor. A-i pindi inseamna doar a introduce dorinta de a-i vedea, ei infloresc. Exista, in viata fiecaruia, asa cred, mai multe ultime primaveri si mai multe ultime toamne. Exista insa – tot asa cred, doar o ultima vara si o ultima iarna. Iar la romani, specific, exista si celalalt tarim. Dincolo de acestea, nu as dori sa ne spunem altuia aceeasi poveste. In orele nedormite as fi putut, macar, visa frumos. Cu timpul petrecut pentru a ajuta in stinga si in dreapta as mai fi putut trai o viata. Am facut bine ceea ce am facut, pentru mine referind? Cu siguranta, nu. Dar as fi putut face altfel? Ei bine, nu stiu. Si mai am timp pentru a face altfel? Nu prea cred.
  Aya, lasa macar ciresul din inima ta sa infloreasca si bucura-te de imaginea lui! Fiindca ceilalti infloresc cu sau fara pinda ta.

 131. 133 dlnimeni aprilie 2, 2013 la 2:14 pm

  Aya: sa ne spune unul altuia aceeasi poveste, scuze pentru lipsa unui cuvint.

 132. 134 ZeV aprilie 2, 2013 la 3:55 pm

  Dorule, e prea tarziu, Oltchimul nu are nici un viitor.
  Cine sa-i gaseasca o piata, daca nu mai are sursa de materie prima, care este la OMV ?
  Apropo, oare de ce nu se inghesuie OMV sa-l preia, fie si pe gratis ?
  Auzi, fond de investitii indefinit care sa aduca si piata de desfacere….tare mi-as dori, mi-as da chiar si un deget, numai sa te vad premier fie si numai 6 luni.
  😉

 133. 135 ZeV aprilie 2, 2013 la 6:27 pm

  dlnimeni
  Minunat, maestre.

 134. 136 Sarghi Horia aprilie 3, 2013 la 1:37 pm

  Nu stiu daca o cronologia citata dintr-o carte scrisa de omul supus criticii poate fi luata in considerare ca obiectica. De altfel si titlul este cronologie selectiva. Nu zic ca sunt de partea lor, nici ca sunt de partea dumneavoastra, doar ca argumentul e slab si discutia penibila de ambele parti.

 135. 137 FELICIA aprilie 7, 2013 la 10:46 am

  Eu cred ca acest jurnalist este INVIDIOS SI RAUVOITOR , nu are prezentate dovezi certe pentru cele declarate .cel Putin in fata TV.
  Daca vrea sa se face faimos si se va ocupa de prezentari de biografii -poate da rateuri ……

 136. 138 Virgil Ganea iulie 5, 2013 la 7:02 pm

  Am obtinut titlul de doctor Inginer la Institutul de Fizica -Magurele in 1983 avand in calitate de conducator si indrumator pentru teza mea de doctorat pe dll.prof.dr.ing.Marin Grigorie Nastase .Domnia Sa a fost creatorul stiintei Radiologiei in Romania Dl.profesor Nastase a lucrat mult in domeniul controlului radilogic al metalelor ,ceeace i-a afectat si slabit inima.A fost un om deosebit .Dumnezeu sa-l ierte

 137. 139 nastase iulie 6, 2013 la 8:07 am

  Virgil Ganea,

  va multumesc pentru comentariul despre tatal meu. Ma bucur sa constat ca sunt inca multi cei care-si aduc aminte, cu pretuire, de el.


 1. 1 Adrian Năstase, foc și pară pe un ziarist: "Un fel de boschetar al jurnalismului" - ROSITE - STIRI ONLINE | POLITICA | MONDEN | AFACERI | Trackback pe martie 30, 2013 la 3:40 pm
 2. 2 Patriotismul ca memorie a faptei | Fragmentarium Politic Trackback pe martie 30, 2013 la 6:34 pm
 3. 3 Căutiș : ” kamikaze ” care ” investighează ” la ordin. Al Cotroceniului, punct. | Sfinxul Trackback pe martie 31, 2013 la 4:58 am
 4. 4 Un gand despre politicienii nostrii de astazi! | Liceul Militar Stefan cel Mare Trackback pe martie 31, 2013 la 6:05 am
 5. 5 Jurnalistul făcut boschetar de Năstase, rol în victoria lui Băsescu | Ziare Trackback pe martie 31, 2013 la 3:45 pm
 6. 6 Despre Polonia… « Motanul Incaltat Trackback pe martie 31, 2013 la 11:42 pm
 7. 7 Secvenţial: Adrian Năstase, despre povestea neştiută a familiei sale | Gandul Trackback pe septembrie 7, 2014 la 5:25 pm
 8. 8 Secvenţial: Adrian Năstase, despre povestea neştiută a familiei sale | HotNews Trackback pe septembrie 7, 2014 la 5:49 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: