Evaluare (subiectivă) a Convenţiei naţionale a PDL (23 martie). Eşecul băsescianismului dinastic

A trecut o săptămâna. Ma bucur să fiu cu familia mea și sa respir într-un spațiu mai larg. Știu ca vor reîncepe noi bătălii și mă pregătesc pentru ele. Vă mulțumesc pentru că ați continuat să fiți alături de mine. Va transmit câteva comentarii despre Convenția PDL – asa cum am văzut-o eu, de departe.

Suntem în plină dinamică a evenimentelor politice determinate de Convenţia naţională a PDL, astfel încât, la cald, riscăm să greşim printr-o interpretare prematură. Totuşi, chiar cu riscul de a greşi, cred că pot fi trase câteva concluzii:

1) Rezultatul Convenţiei PDL (moţiunea Vasile Blaga – 2344 voturi; moţiunea Elena Udrea – 2014 voturi; moţiunea Monica Macovei – 209 voturi) nu este nicio enigmă, niciun miracol, ci este consecinţa firească a stării de spirit ce domină societatea românească în ultimii trei ani. După ce la referendumul din 29 iulie 2012 aproape şapte milioane şi jumătate de cetăţeni au dorit alungarea lui Traian Băsescu din cea mai înaltă magistratură a statului român, iar la alegerile parlamentare de anul trecut partidul prezidenţial a primit un masiv vot de sancţiune, acum a venit rândul membrilor PDL să reacţioneze la starea psihologică dominantă în România. Dacă este ceva surprinzător în rezultatul Convenţiei PDL, este scorul strâns, cele peste 2000 de voturi obţinute de Elena Udrea. Foarte probabil, după cum au apărut deja informaţii în presă, cele 2014 de voturi strânse de moţiunea pro-Băsescu sunt rezultatul numeroaselor drumuri la Cotroceni ale notabilităţilor locale ale PDL şi, nu este exclus, a „persuasiunii” folosirii instrumentelor „statului de drepţi”.

2) Dincolo de sentimentele personale ale unora sau altora dintre liderii moţiunii Blaga, rezultatul Convenţiei PDL exprimă dorinţa disperată de emancipare, de ieşire de sub tutela lui Traian Băsescu & Co. Sugestia lui Zeus, că se va întoarce la finalul lui 2014 în fruntea PDL, iar Elena Udrea ar urma să-i cedeze conducerea partidului a îngrozit o bună parte a militanţilor PDL. În ieşirea filmată în sufragerie, din seara lui 23 martie a lui Traian Băsescu, el ne-a dat şi explicaţia votului din Convenţie: majoritatea membrilor PDL nu mai doresc acel „lider autoritar” ce a condus partidul ca pe o afacere de familie. Este foarte hilar cum Traian Băsescu redescoperă majoritatea „fesenistă” din PDL. Se confirmă, încă odată, că în cazul lui Traian Băsescu nimic nu e mai imprevizibil ca trecutul, după cum spunea Orwell, referindu-se la regimurile totalitare.

3) Moţiunea aşa-zişilor „reformişti” a adunat puţin peste dublul numărului de semnături cu care a fost depusă la începutul competiţiei. Scorul ridicol al Monicăi Macovei&Co reflectă atitudinea de respingere a militanţilor PDL faţă de un grup de persoane paraşutate direct în posturi foarte bănoase, fără legătură cu viaţa de partid, ci cu diverse interese obscure, multe anti-naţionale. Fostul procuror ceauşist a fost obiectul unei reacţii etice a membrilor PDL împotriva grupusculului sinecuriştilor, care au respins în acest fel întreaga politică anti-naţională dusă de cuplul Macovei-Preda în Parlamentul European. Atitudinea arogantă, superioară şi dispreţuitoare a celor autodenumiţi „reformişti” a fost în mod corect sancţionată, fiind un semnal şi în perspectiva alegerilor europarlamentare de anul viitor.

4) Mesajul de „adio” a lui Traian Băsescu este doar o nouă dovadă, foarte vizibilă, a încălcărilor repetate ale literei şi spiritului Constituţiei, Preşedintele Republicii trebuind să fie un arbitru – neutru, nu un „jucător”, un actor partizan. Din acest punct de vedere, nu este nicio surpriză. Se relevă, în acest moment de criză, lipsa staturii de om de stat a lui Traian Băsescu, care nu a avut maturitatea de a accepta o înfrângere personală, să conştientizeze faptul că epoca sa a trecut, iar dorinţa lui de a fi „baciul” dreptei din România nu face decât să ţină captivă scena politică într-o dezbatere anacronică. Desigur, pentru USL, repetatele ieşiri anticonstituţionale ale lui Traian Băsescu (vor mai urma şi altele, mai stridente!), se constituie într-o importantă provocare politică. În mod normal, după astfel de acţiuni anti-constituţionale, Traian Băsescu ar trebui suspendat şi trimis în faţa poporului. Întrebarea importantă este dacă este mai bine pentru societatea românească să fie sau nu suspendat Traian Băsescu? Desigur, o a treia acţiune de suspendare ar avea o importantă funcţie pedagogică pentru orice tentative viitoare de încălcare a Constituţiei. Mă tem, însă, că societatea românească aşteaptă cu totul altceva de la Guvern şi Parlament. Societatea românească a obosit după atâtea conflicte politice. Trebuie să ne gândim că o a treia suspendare ar da un semnal puternic privind „excepţionalismul” politicii din România. Or, ţara are acum nevoie de stabilitate, de acţiuni politice şi economice curajoase, nu de un nou scandal politic, de patru-cinci luni blocate. Pentru USL cea mai facilă decizie ar fi o nouă suspendare a lui Traian Băsescu, ar putea să tranşeze acum această chestiune, însă obiectivele societăţii româneşti sunt relansarea economiei, crearea de locuri de muncă, reducerea polarizării sociale, reforma constituţională. De asemenea, trebuie să ţinem seama de faptul că acum se joacă retrasarea spaţiilor de influenţă din zona central-răsăriteană. Grecia şi Cipru au evidente probleme economice şi politice. În Bulgaria începe să fie tot mai vizibil eşecul politicilor de austeritate. România este în convalescenţă economică şi poate aluneca în incertitudine politică. La fel ca în urmă cu două decenii, ţările din Grupul Vişegrad doresc să se detaşeze de spaţiul simbolic al Balcanilor. Or, într-un asemenea context, România trebuie să dea dovadă de maturitate, să-şi calculeze bine mişcările politice şi cele în plan internaţional, pentru a evita adâncirea periferizării (geo-)politice şi economice. În mod normal, Preşedintele Republicii şi Guvernul ar trebui să acţioneze concertat în interesul naţiunii. Vedem însă că Traian Băsescu încearcă să ţină România într-un sistem cât mai amplu de condiţionalităţi externe, pentru ca guvernarea USL să nu obţină succese. Trist, dar adevărat!

5) Reconfirmarea lui Vasile Blaga în fruntea PDL poate avea efecte şi în plan parlamentar. Deşi este prematur de dat un verdict, este foarte probabil să nu scindeze PDL, deoarece nici Traian Băsescu, nici Elena Udrea şi, cu atât mai puţin, Monica Macovei nu sunt vectori electorali capabili să fondeze un partid care să depăşească pragul de 10%. Desigur, tentaţia emoţională a grupării Băsescu-Udrea-Macovei este de a sparge PDL, însă Traian Băsescu nu va fi preşedinte în 2016 pentru a mai putea face diverse jocuri politice în alegerile parlamentare. De asemenea, şansele lui Traian Băsescu de a impune un candidat cu şanse la alegerile prezidenţiale sunt tot mai reduse. Astfel, un calcul raţional, dacă luăm în evaluare şi problemele logistice ale formării unui nou partid, dificultăţile pentru aleşii locali, în pericol de a-şi pierde mandatul dacă părăsesc PDL, afilierea internaţională a unui nou partid la PPE, ne arată că PDL nu ar trebui să se divizeze în perioada următoare. Problema este cu „onoarea nereperată” a lui Traian Băsescu, el spunând un lăcrămos „adio PDL!”. Însă, după cum ne-a arătat în atâtea rânduri, Traian Băsescu este un om politic „consecvent” (doar ne-a spus că demisionează în 5 minute şi că pleacă pe mare după terminarea mandatului!), care îşi va reevalua în curând declaraţia din sufragerie, încercând să recâştige influenţa în PDL printr-un număr cât mai mare de oameni în organele de conducere. Aici apare însă pericolul şi pentru Vasile Blaga, deoarece ar putea să piardă influenţa în partid, dacă îşi va construi o echipă dominată din susţinătorii moţiunilor Udrea-Macovei. Pe viitor, PDL va fi un partid instabil, care ar putea fi revitalizat doar de erori majore ale USL.

6) Convenţia PDL ar putea fi o capcană pentru USL, dacă nu este evaluată corect situaţia din partidul (semi)prezidenţial (nu a ieşit în întregime de sub tutela prezidenţială!). Ar putea exista calcule tactice pentru folosirea PDL ca un instrument de negociere în interiorul USL. O asemenea abordare, dacă ar exista, ar fi o eroare strategică. Atât electoratul PNL, cât şi cel al PSD aşteptă de la USL nu o nouă acţiune de combinatorică politică, ci apariţia rezultatelor promise. Din acest punct de vedere, principala bătălie politică a acestui an o reprezintă modificarea Constituţiei. Fără îndoială, Traian Băsescu şi-a făcut un obiectiv politic major din împiedicarea reformei constituţionale, nu pentru că i-ar păsa de conţinutul legii fundamentale, ci pentru că în acest fel speră să şubrezească USL şi, pe acest fundal, să redevină util pentru PDL. Este un plan străveziu al lui Traian Băsescu, iar USL are, cred, datoria de a conştientiza posibilele consecinţe instituţionale pe care le antrenează.

Acestea sunt câteva din observaţiile asupra unui eveniment cu o mare încărcătură simbolică, ale cărui consecinţe sunt departe de a se fi epuizat.

122 Răspunsuri to “Evaluare (subiectivă) a Convenţiei naţionale a PDL (23 martie). Eşecul băsescianismului dinastic”


 1. 1 Marian Nicolae martie 25, 2013 la 10:17 am

  Un esec….sulfuros…….

 2. 2 Marian Nicolae martie 25, 2013 la 10:20 am

  INCENDIAR – Fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea: “nu limba română este o limbă latină, ci limba latină este o limbă românească!!!”
  (Video din 2012)
  un articol de Daniel Roxin
  http://danielroxin.blogspot.ro/2013/03/fost-consilier-al-papei-ioan-paul-al-ii.html

  Secretele Vaticanului încep să iasă la lumină. Într-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, fost decan al Sf. Petru Diocescan College din Wexford, fost președinte al Conferinței șefilor de universități irlandeze și fost membru al Biroului de conducere al Conferinței Rectorilor Universităților Europene (CRE), face o declarație șocantă:

  “Chiar dacă se știe că latina este limba oficială a Bisericii Catolice, precum și limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai puțină lume cunoaște că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, și nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. Așadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munții Bucegi, din Brașov, din București. Voi sunteți cei care ați oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latină).” (această declarație șocantă o puteți vedea în înregistrarea de mai jos, începând cu minutul 52:21)

  Oare această declarație făcută acum câteva luni de o personalitate occidentală, care nu are interese personale în România, să aibă legătură și cu faptul că Papa Ioan Paul al II-lea a spus, cu ocazia vizitei în țara noastră, din anul 1999, că România este “Grădina Maicii Domnului”? Ce știu cei de la Vatican iar noi nu știm? Ce documente secrete se ascund în buncărele Vaticanului? S-ar putea răsturna multe dintre lucrurile pe care le știm noi despre istoria umanității, dacă acestea ar fi făcute publice? Cu siguranță că da! Din ce în ce mai multe dovezi ne arată că spațiul carpato-danubiano-pontic este Vatra Vechii Europe…Despre faptul că istoria este falsificată sau prost înțeleasă au vorbit multe personalități în decursul timpului. Haideți să vedem ce ne spun și alții despre limba română si limba latină, despre pământurile Vechii Dacii…

  – „Civilizaţia şi istoria au început acolo unde locuieşte azi neamul românesc.”
  (W. Schiller, arheolog american)

  – “Limba lor [românilor] n-a putut fi extirpată deşi sunt aşezati în mijlocul atâtor neamuri de barbari şi aşa se luptă să nu o părăsească în ruptul capului, încât parcă nu s-ar fi luptat atâta pentru viaţă cât pentru o limbă.”
  (Antonio Bonfini)

  – „Latineasca, departe de a fi trunchiul limbilor care se vorbesc azi s-ar putea zice că este mai puţin în firea celei dintâi firi romane, că ea a schimbat mai mult vorbele sale cele dintâi si dacă nu m-aş teme să dau o înfăţişare paradoxală acestei observaţii juste aş zice că ea e cea mai nouă dintre toate, sau cel puţin a aceea în ale cărei părţi se găsesc mai puţine urme din graiul popoarelor din care s-au născut. Limba latinească în adevăr se trage din acest grai, iar celelalte limbi, mai ales moldoveneasca, sunt însuşi acest grai.”
  (D`Hauterive, Memoriu asupra vechei si actualei stări a Moldovei, Ed. Acad., p 255-257, 1902)

  – „Locul acesta unde este acum Moldova şi Ţara Muntenească este drept Dacia, cum şi tot Ardealul şi Maramureşul şi cu Ţara Oltului. Aste nume mai vechi decât acesta, Dacia nu se află, în toţi câţi sunt istorici.”
  (M.Costin:1632-1691, De neamul Moldovenilor)

  – „De aceia, măcar că ne-am deprins a zice că limba română e fiica limbii latinesti, adeca acei corecte, TOTUŞI DACĂ VOM AVEA A GRĂI OBLU, LIMBA ROMÂNEASCĂ E MUMA LIMBII CEI LATINEŞTI.”
  (Petru Maior, Istoria pentru începutul românilor în Dacia, p 316, 1812)

  – „Acești volohi nu sunt nici romani, nici bulgari, nici wölsche, ci vlahi, urmaşi ai marii şi străvechii seminţii de popoare a tracilor, dacilor şi geţilor care şi acum îşi au limba lor proprie şi cu toate asupririle, locuiesc în Valachia, Moldova, Transilvania şi Ungaria în număr de milioane.”
  (Schlözer, Russische Annalen- sec XVIII)

  – „DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI, NICI CREDE…”
  (Constantin Cantacuzino, 1639-1716)

  – „Românii despre care am mai spus că sunt daci.”
  (Bocignoli, 29.6.1524, la Răgusa

  Iată doar câteva citate ce ar trebui să-i pună pe gânduri chiar și pe cei mai incompetenți istorici români sau să le dea un pic de fiori celor care ne falsifică istoria sau se fac complici la falsul istoric. Adevărul va ieși la lumină! Iar adevărul este că NU suntem urmașii Romei și că limba noastră este mai veche decât latina vorbită de invadatorii romani!

  Rămâneți aproape pentru că mâine vă așteaptă un nou articol cu dezvăluiri pe această temă, un articol scris de colegul meu, Valentin Roman, cu numele: „Grecii si romanii, vlastare ale civilizatiei nord-dunarene” iar vineri vă invit la o ediție specilă pe Nașul Tv în care vom căuta să aducem cât mai multe probe care susțin ceea ce spune Miceal Ledwith:

  “Nu limba română este o limbă latină, ci limba latină este o limbă românească!!!”

 3. 3 Cristian martie 25, 2013 la 10:26 am

  Mi-a fost dor de dvs. si de aceste analize !

  Si cred ca si PSD-ul are nevoie de asa ceva, caci in ultima perioada n-am auzit nimic de acest gen dinspre PSD, nimic „ideologic” sau „doctrinar”, sau ceva de genul „ce facem noi de acum incolo”(lasand la o parte regionalizarea si constitutia), nici macar in declaratii ca sa nu mai amintesc despre masuri in conformitate cu acestea….si-mi permit sa va atrag atentia ca nu cumva PSD-ul sa repete, sau macar lase impresia ca repeta, anumite greseli facute in trecut si sa fie considerat a fi „absorbit” in totalitate de catre mecanismul guvernamental.

  Va doresc toate cele bune !

 4. 4 blogideologic martie 25, 2013 la 10:47 am

  „Eşecul băsescianismului dinastic”
  Îmi place cum sună.

 5. 5 Last martie 25, 2013 la 11:09 am

  @marian nicolaie, nu mai raspanditi acea prostie (cu consilierul etc)

  Miceal Ledwith a iesit pe usa din dos din preajma puterii catolice, a activat in grupari new-age americane si a aterizat in secta unuia (ramtha) care zice ca e pe terra de vreo 35.000 de ani … credibilitatea unui astfel de personaj este zero, cam egala cu credibilitatea monicai macovei, si ea provenind din secta unui „guru” local, g. bivolaru si a sa MISA. De altfel macovei l-a facut scapat pe bivolaru in 2005, netransmitand la timp documentele cerute de curtea suedeza (fiind ea ministru justititei in acea perioada).

 6. 6 mirela martie 25, 2013 la 11:10 am

  Intr-adevar singura sansa a PDL de a-si pastra cele 10 procente electorale este un eventual esec al USL. Legat de acest 10% mi-as permite sa spun ca acesta a fost tot timpul scorul lor electoral si ca tot ce a fost peste a reprezentat doar manareala electorala marca Basescu. Sa ne aducem aminte de ciudata alianta cu PNL si de lacrimile varsate pe umarul lui Stolojan. Aceasta hiena politica n-a construit niciodata ceva bazat pe doctrina, pe adeziunea unui segment social semnificativ. PDL a fost si este ceea ce au preluat din partidul lui Iliescu. Basescu fiind doar cel care a profitat de aceasta frantura desprinsa din FSN.

 7. 7 alice martie 25, 2013 la 11:16 am

  Bine ati revenit, Dle Prim Ministru!
  Excelenta analiza dvs, sper ca se va constitui intr-un mod de lucru in USL, caci sincer, ne-am cam saturat de amatorismul politicii din ultima perioada.
  Inca o remarca: Basescu trebuia suspendat, dar apoi DEMIS asta-vara! Acum lucrurile baltesc atat de urat, incat acest lucru nu mai poate aduce beneficii politicii romanesti.
  E timpul pentru alt tip de politica. Trebuie pur si simplu gandit cu capul, de catre oameni de stat!

  Va doresc numai bine si va urez succes!

 8. 8 George Ban martie 25, 2013 la 11:20 am

  Cat de reconfortant este ca dupa zilele de penibil si de circ prost sa citesti astfel de analize!

 9. 9 Doru Coarna martie 25, 2013 la 11:25 am

  Excelenta analiza, ati decelat toate implicatiile insa eu cred ca treceti prea usor peste trei elemente esentiale care vor genera consecinte serioase:

  1. TB nu a mai reusit sa-si impuna vointa (si protejata) nici macar in propriul partid,

  2. TB intotdeauna se razbuna pe cai surprinzatoare, si

  3. Intotdeauna iese bine pt el si rau pt adversari, deci:

  A abandonat unilateral pdl-ul si a devenit inatacabil, a adus opozitia social-liberala la guvernare si a rezistat astfel imensei rejectii populare, iar acum a scapat de consecintele unei guvernari slabe care va eroda USL, INSA NU SI PE EL! El va spune la toamna ca i-a tot avertizat insa USL s-a ocupat de jocuri politice si nu de guvernare responsabila, iar cu oamenii disponibilizati iesiti in strada si cu ultimele bogatii vandute, nu va putea fi contrazis!

  USL nu are decat o singura sansa: sa puna Romania pe crestere economica reala, notabila, sa incurajeze relansarea economica cu orice pret si prin orice mijloace, adica sa performeze! Este obligatoriu! Si asta-i situatia ideala pt Romania, sa-i fie frica de ceva si guvernului, si presedintelui, si parlamentului (de chestia 300)…

  Ori, in loc ca guvernul sa-si stoarca mintile cum sa faca asta, vad ca-si tot fac curaj si de lucru pe diverse teme aiurea… Sigur ca ne-ar place sa-l vedem iarasi suspendat, dar daca nu ai reusit de doua ori si mai are doar un an, mai bine pune osul la treaba si ocupa-te de economie, ca pe Basescu tot nu-l mai poate schimba nimeni! Daca insa USL nu performeaza, va avea insa motiv si nu va ezita sa-i schimbe el pe ei! La asta ma refer cand spun la toamna.

  Greseala USL este una singura si simplu de rezolvat: schema de infiintare si fiscalizare trebuie simplificata la maxim si incurajata! Nu se pierde nimic de la micile firme incepatoare, de la un lactobar de exemplu, de la u coafor, etc, care insa absorb si platesc forta de munca… Dar daca le ceri sa respecte aceeasi legislatie ca si combinatul de la Galati, se cheama ca ori esti dement, ori imbecil! De ce trebuie ingrasati contabilii, avocatii, doctorii liber practicanti, notarii…? In multe cazuri ei sunt evazionisti cu acte in (ne)regula iar economia oricum nu se poate baza pe impozitele declarate de ei, plus ca sunt deja mult prea multi… Cel care produce trebuie incurajat, nu cel care speculeaza o legislatie anume anapoda creata…

  Dar ce-mi bat eu capul cu problemele guvernarii? Sa faca ce-au promis sau s-o taie, stau destui la coada…

 10. 10 catalina martie 25, 2013 la 11:38 am

  Sincer mi-a fost dor de o astfel de analiza COMPLETA, pertinenta si mai ales foarte obiectiva. Si, nu in ultimul rand, plina de umor…

 11. 11 Marcus martie 25, 2013 la 11:52 am

  Asa Ceva… Chiar Ca Nu Mai Inteleg Nimic !

  L-am ascultat ieri si pe Ponta si pe Antonescu si am inteles ca nu vor neam sa se lepede si sa ne scape de Satana si ca, dimpotriva sunt dispusi sa inghita orice rahat vine din partea acestuia, pe motiv ca asa li s-a ordonat de la briusel.
  Or fi platit domnitorii romani tribut la Inalta Poarta si or fi trimis fecioare si coconi valahi drept zalog la Stambul, dar cand le-a venit bine un Mircea, Stefan sau Mihai tot le-au tras-o la osmanlai de si-au pierdut salvarii si dintii prin namoalele carpato-danubiene.
  Ori fi fost comunistii, cum or fi fost, dar chiar in conditiile in care tancurile sovietice ne stateau in batatura, iar consilierii aceleeasi uniuni de soviete se insurubasera cat se poate de bine in habitatul mioritic, au avut sangele necesar in instalatie, mai intai prin Gheorgthiu Dej si apoi prin Nicolae Ceausescu, la inceput sa-i trimita pe rusi la casile lor, iar apoi sa ne inscrie ca factor de echilibru politic in marile carti ale tavalugului politic international.
  Iata insa ca daca atata amar de vreme, chit ca am fost la intretaierea poftelor marilor imperii ale vremii, s-au gasit totusi romani cu coloana vertebrala care, indiferent de costuri, le-au aratat celor multi si tari ca “buturuga mica rastoarna carul mare”, am ajuns sa traim sub o putere majoritara de necontestat ca sustinere politica parlamentara, care este chinuita de efectele purgativului european cand vine vorba de suspendarea anticristului. Cu alte cuvinte atat Ponta cat si Antonescu (sa-mi fie scuzat limbajul licentios, dar vreau sa ma fac inteles de tot romanul cititor al acestor randuri) fac pe ei pe ei de frica noului sultanat briuselez, care prin inscaunarea cu forta a lui Uciga-l Toaca, ne-a transformat pur si simplu, in ceea ce nici puterea otomana n-a putut s-o faca atatea veacuri si anume in pasalac european.
  Ponta ca Ponta, el de la inceputurile sale a jucat la doua capete mintindu-i pe alegatori ca nici usturoi n-a macat nici mana nu-i miroase dupa ce a semnat un pact inutil, dezavuabil de cel putin sapte virgula patru milioane de romani, ipocrit si impus de o putere straina, pact de coabitare cu Belzebuth, dar la explicatiile halucinante ale lui Antonescu chiar ca, asa ceva…
  Aseara, intr-o interventie telefonica la Antena 3, d-l Antonescu dupa ce, intr-o maniera care s-a vrut diplomatica, dar care s-a dovedit mai stravezie decat cristalul de Bohemia, a lasat sa se inteleaga nu numai faptul ca Nosferatu a incalcat Constitutia, dar ca ultimile sale interventii in ceea ce priveste statutul cadrelor militare dovedesc clar ca Basescu este nebun de legat, ne-a spus verde in fata ca el nu este de acord cu suspendarea nebunului.
  Bre, oameni buni in ce hal de tara traim daca acceptam sa fim condusi de Spitalul de Nebuni?
  E bine, domnule Antonescu, e bine, eu zic ca nu e bine ?!
  Cu ce va poate santaja, tine de nas sau ce mama dracului va face briusel-ul de nu ne puteti spune si noua motivele pentru care va comportati ca niste nevertebrate in relatia cu Scaraotchi?
  Voi chiar nu intelegeti ca oricat va dati voi mari ca l-ati izolat pe basinel, acesta face ce vrea el si ne calca pe nervi, devenind pe zi ce trece tot mai greu de suportat si ca vorba romanului “ce-i prea mult strica”?
  Daca voi nu aveti sange pentru sustinerea barbatiei si nici obraz sa va tineti de promisiunile electorale, chiar nu se gaseste in toata liota aia de parlamentari care stau pe banii nostri in scaunele cele confortabile sa propouna in Parlament suspendarea inculpatului?
  Este musai nevoie de doi nevolnici politici, Ponta si Antonescu, pentru a izbavi acest neam si aceasta tara prin debarcarea uzurpatorului si incarcerarea lui imediata ori la Jilava, ori la Balaceanca?
  Haideti, bre clasa politica, daca vreti puteti, Adidas Torsion, si noi va sustinem!
  Asa sa ne Ajute Dumnezeu!

 12. 12 Theodora martie 25, 2013 la 11:56 am

  Lovitura de PARTID!!!
  Dupe ce au furat tot ce se putea fura, in timp ce strigau ca altii fura alegerile , au ajuns sa se fure intre ei?
  Tovarasa procuroare ceausita macovei sa isi sesizeze prietenii din UE si SUA …. s-au fraudat alegerile la conventia PDL … sa vina Merkel, Baroso si Reading si toti prietenii din PPE si sa ii impuna lui Blaga sa o numeasca pe udrea presedinte PD-L pe viata
  Sa ii spuna cineva elenei udrea ca poate sa castige alegerile astea de pe locului doi … asa cum a intrat si in Parlament … prin redistribuire. 🙂
  Este fraiera elena udrea Putea sa reia votul pana se alegea cu 99, 99% …. cum faceau in Parlament … se vota pana iesea cum le trebuia lor
  In cat timp credeti ca va fi chemat Blaga la DNA? Eu zic ca in maxim 3 zile Aveti alte pareri? In cel mult 3 zile vor aparea stenograme, inregistrari. De ce? Pentru ca basescu se razbuna. Sa nu imi spuneti ca nu stiati asta

  http://theodora0303.wordpress.com/2013/03/24/basescu-si-udrea-au-infrant-lovitura-de-partid-dupe-ce-au-furat-tot-ce-se-putea-fura-au-ajuns-sa-se-fure-intre-ei/

 13. 13 valeria martie 25, 2013 la 12:01 pm

  BRAVO DOM. NASTASE ma bucur ca siteti in familie va doresc sanatate dv.cit si la intreaga familie

 14. 14 Andreea Ligia Zeneci martie 25, 2013 la 12:12 pm

  Am putea sa-l supendam pe „KING” . A TREIA SUSPENDARE O SA RAMANA IN ISTORIE.

 15. 15 Andreea Ligia Zeneci martie 25, 2013 la 12:13 pm

  Am putea sa-l suspendam pe “KING” . A TREIA SUSPENDARE O SA RAMANA IN ISTORIE.

 16. 16 GHEORGHE martie 25, 2013 la 12:20 pm

  Va citez, Domnule Nastase,

  „În mod normal, Preşedintele Republicii şi Guvernul ar trebui să acţioneze concertat în interesul naţiunii. Vedem însă că Traian Băsescu încearcă să ţină România într-un sistem cât mai amplu de condiţionalităţi externe, pentru ca guvernarea USL să nu obţină succese. Trist, dar adevărat!”

  este evidenta contradictia cu argumentatia dumneavoastra impotriva suspendarii imediate, ca sa nu mai vorbim de respectarea statului de drept care incepe cu respectarea Constitutiei ….

 17. 17 Corodan Dana martie 25, 2013 la 12:21 pm

  Primul meu impuls a fost „sa-l suspendam!” Apoi am stat si m-am gandit putin si am realizat si eu ca aceste episoade se vor repeta si poate si mai rau. Tot ce ne ramane de facut e sa fim mai chibzuiti si sa-l lasam sa se innece singur.Nu merita efortul unei suspendari.Cu cat USL si noi in general ne vom vedea treaba, si vom reusi sa facem ceva in plan economic si constitutional Basescu va ramane in urma intepenit in intrigile lui idioate.

 18. 18 paul martie 25, 2013 la 12:33 pm

  Natura conflictuală a băsescului va aduce în continuare mari prejudicii ţării. De aceea consider că după modificarea legii referendumului se impune cea de-a treia suspendare. Altfel o vom duce din scandal în scandal cu acest diliu.

 19. 19 didi_sandulescu@yahoo.com martie 25, 2013 la 12:34 pm

  Il urasc pe Basescu de moarte,dar atentie !!!..este foarte periculos sa-l suspendam acum.Ignorati-l cu toate rautatile lui,lasati-l sa fiarba in sucul propriu cu toate rautatile lui.USL,sa-si vada de treaba,sa faca ce au promis.Romanii asteapta redresarea tarii,a crearii de locuri de munca,intoarcerea copiilor si a parintilor de pe alte meleaguri-ACASA-.Aici e locul Romanilor,sa munceasca sa creze pentru ei si pentru copii lor.PDL-ul si Basescu vor fi o amintire” NEAGRA” ptr.Romani

 20. 20 cata martie 25, 2013 la 12:36 pm

  „semeni vânt, culegi furtună” – ăsta-i pdl-ul de azi … vine şi scadența într-o bună zi … nimic nu rămâne neplătit pe lumea asta !

  Mă bucur că sunteți in sânul familiei, asta-i cel mai important !!!

  Să vă dea Dumnezeu Sănătate !!!

  Vă așteptăm să reveniți în forță !!!

  Cu Respect.

 21. 21 George Petrache martie 25, 2013 la 12:45 pm

  ‘Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti!’

 22. 22 Ghita Bizonu' martie 25, 2013 la 12:45 pm

  Stimata gazda in primul rand va zic bine ati revenit “in direct” va urez sanatate samd
  In al doilea la treve c’est finie …asa ca imi iau libertatea de a fi scarba (cum altfel?!)

  Deci stimate domn tovaras in decursul “penitentei” impuse v-ati intrebat vreodat ce fac pretenari si familiarii dvoastra?! Aia cu preumblari prin Strainezia, cu ceva relatii nu d’alde Sibila, Theo sau mandel .

  Si-a exprimat vreunu mirarea ca cum se face ca in UE un om (fie el si promvat Rechinu Corcondrililor europeni) sa fie condamnat numa pe “ca sa fie de par degzamplu”? Si sa traduca pagina corespunzatoare a motivarii in engleza si franceza si sa ceara parerea unui din Vestache : “bre asa e europeneste?” . Intrebare pusa vreunui prof de drept sau unui eurorebut strasburgoaz sau parlamentar bestic.. asa ca de la balcanic “naiv” la “intelept civilizat” …

  Sau a intrebat nevinovat vreunu’ daca este normal ca procuratura sa faca descindere nocturna si sa aresteze listele electorale? Asa o fi democratia ORRORpeana? Daca cumva si prin Sfrentia au Albion se reped procurorii cu biblii in maini sa te puna sa juri ca ai/nu ai votat (si poa cum ai votat..) si cu “imgenuitate” sa zica ca nu se interesaza de Spania ca deh acolo e normal ca Concquista ca Inchizitia si nici Vierte Reich ca stim noi ca .. da sa se zica exceptia asta astfel incat sa o auza si un neamt sau spaniol care poa ar dezminti cu furie …

  S-a interesat vreunu dintre amicii/familarii dvoastra daca si in ERRORpa un procuror care doreste sa ancheteze acuzatiile de frauda electorala este mazilit? Sa aduc aminte : in 2004 dupa primu tur Nutzu a iesit pe sticla si in direct a acuzat fraude si a cerut arestari immediate a celor care au fraudat alegerea. Dupa cateva luni o procuroare a avut nefericita idee sa cerceteze si deci prima intai a cerut sa discute cu cel care a facut denuntu’ (normal as zice. Ca daca il acuz pe pe unu ca mi-a furat portofelu dintai trebe sa depun plangere in toata regula : cand, ce fel de portofel aveam samd.) Nefericta zeloasa a avut ceva neplaceri ptr ca aincercta sa isi faca datoria. Asa o fi si in UE?

 23. 23 Traian Tanasa martie 25, 2013 la 12:49 pm

  Domnule Adrian Nastase,

  DE DREPT, TRAIAN BASESCU AR TREBUI SA FI FOST DEMIS!!! EL OCUPA ILEGAL COTROCENIUL!!!

  PREVEDERI LEGALE:

  „Cetăţenii au drept de vot DE LA vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv.”[1]

  „Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.” [2]

  „Liste electorale permanente”- sunt ” listele cuprinzand cetatenii romani CU DREPT DE VOT

  CARE AU IMPLINIT varsta de 18 ani pana in ziua alegerilor inclusiv”.[3]

  Contrar celor sustinute de Traian Basescu si judecatorii CCR, prevederile legale de mai sus stabilesc in mod imperativ ca in listele electorale permanente se trec, din numarul total al cetatenilor cu drept de vot, numai cetatenii romani cu varsta de numai 18 ani impliniti pana in ziua alegerilor inclusiv.

  Ca atare, contrar hotararii abuzive a JUDECATORILOR Curtii Constitutionale, prezenta la vot a electorilor a fost mult mai mare de 50%+1 din numarul electorilor ce se trec in listele electorale peranente.

  Probabil ca legiuitorul, dorind sa clasifice listele electorale pe diferite categorii, a limitat cvorumul numai la cetatenii romani cu varsta de numai 18 ani, probabil,chiar, din greseala. Dar aceasta greseala este in favoarea celor 7,4 milioane de electori, pana la modificarea legii gresite.

  NOTE: Ca sa fie asa cum au aplicat judecatorii prevederile art.2 …. ar fi trebuit ca textul sa fie, de exemplu, in una din formele:
  @1@ “liste electorale permanente” sunt “listele cuprinzand cetatenii romani cu drept de vot”;
  @2@ “liste electorale permanente” sunt “listele cuprinzand cetatenii romani cu drept de vot”, ADICA cei “care au implinit varsta de 18 ani pana in ziua alegerilor inclusiv”;
  @3@ Sau macar asa: “liste electorale permanente” sunt “listele cuprinzand cetatenii romani cu drept de vot” ( “care au implinit varsta de 18 ani pana in ziua alegerilor inclusiv”).

  Ori asa cum legiuitorul a formulat, probabil din greseala, daca nu din alte interese, este clar ca prezenta la vot a electorilor a fost mult mai mare de 50%+1 din numarul electorilor ce se trec in listele electorale peranente, contrar hotararii gresite a JUDECATORILOR Curtii Constitutionale.

  Avand la baza cele de mai sus, eu am facut un denunt catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (cam incurcat formulat).

  De la parchet mi s-a cerut sa completez denuntul cu descrierea faptelor si indicarea mijloacelor de proba.

  Va rog sa ma ajutati „sa formulez” aceste cerinte???

  [1] Constitutia Romaniei, art. 36 („Dreptul de vot”), alin. (1);
  [2] Legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, actualizată, art.5, alin. (2);
  [3] Legea 370/2004 (referitoare la alegerea presedintelui), art.2,alin.(1),lit.c)

  Va multumesc!!!

 24. 25 Ghita Bizonu' martie 25, 2013 la 12:58 pm

  Theo
  sunt putine sanse ca Blaga sa fie chemat la DNA… Poa ai auzit de unu Stefanescu care prin 78-80 facu ceva misculatii cu vinuri . Si pe baza asta a circulat gluma ca la inceput l-au batut sa zica si apoi l-au batut si mai tare ca sa taca ….

  Daca „preacinstitu” vames incepe sa vorbeasca cum stia el tabla impartirii e pa nasoale. Ca azi nu mai este o singura televizune , un singur post de radio si presa nu mai este la ordin central. Plus ca mai este si internetu – nu trebe sa te pricepi .. ajunge sa gasesti un giurelu care se pricepe si sa ii „cointeresezi” . Si Blaga are cu ce „cointeresa” si clipu ajunge „viral” si apoi se dezlantuie A3 si de aici risti ca si CNN ….
  Si pun pariu ca ar face….. vorba aia ca sa aiba si preteni acolo unde vrea sa il trimita DNA…

 25. 26 Gabriela Savitsky martie 25, 2013 la 1:00 pm

  Blogul dumneavoastră devine, iată, una din puţinele platforme de dezbatere reală asupra stării societăţii româneşti – dacă nu chiar singurul loc unde se vorbeşte responsabil şi cu îngrijare despre România.
  Am aşteptat cu interes dar fără entuziasm ca actualul guvern să intre în dispozitivul pentru care a fost el votat şi apoi creat, să desluşească un drum – bun sau rău – să înfiripe măcar două – trei măsuri simple şi clare pentru reconstrucţia României. Pentru că despre asta e vorba după jaful încrâncenat care-a secătuit România în aceşti 8 ani care s-au aşternut peste noi ca o ploaie cu lavă portocalie.

  Ce vrea guvernul să facă, încă nu am înţeles. Deocamdată au extras ţâţa Hidroelectrica S.A. din botul câtorva mişei. Şi? Ce intenţionează cu ţâţa? S-o introducă, pe nevăzute, într-o altă gură ahtiată, care-a flămânzit vreme de 8 ani? Adică să se ridice ei, ca să şedem noi? Sau vom folosi Hidroelectrica (cu uriaşul ei potenţial) să ne punem bine cu cine-or vrea să ne fie stăpâni şi să ne bată în cuie scaunul de şezut?
  Aceeaşi poveste se întâmplă şi cu Oltchim. Am fezandat-o, i-am dezlipit de la manete pe ţucălarii PD-L din rasa „bani pentru partid” şi, acum? Aşteptăm un semne de mila Măriei Sale „Anghela” contra combinat la preţ de cadou?
  Ca să „restartezi România”, vorba unui şcoler apelpisit, e nevoie să funcţioneze economia. Văz că guvernul nu se hotărăşte: S-o dea ori s-o lase?

  Oare nu poate guvernul României, şi n-ar fi mai înţelept pe acest „praf” general în Uniune, să convertească toate datoriile în acţiuni, să le cumpere ca să fie majoritar şi să repornească astfel încât să fie eficient, Oltchimul? Idem şi cu activele Mechel. Da. Dar, atunci noi de unde ne mai îmbogăţim, de unde să subtilizăm şi noi de-o croazieră, de-o vilă la Monte Carlo şi de-un cont pentru zile negre? … Aşa se pune oare problema, sau doar aşa se vede dinspre bizonul votant, belit de viu, otrăvit cu alimente importate şi manipulat până peste poate, doar-doar o lăsa garda jos de disperare şi insecuritate?
  Nu mai există niciun naiv în România care să nu fi înţeles cum au evoluat lucrurile în aceşti 23 de ani. Am fost obligaţi să ne decimăm economia (că, cică, era „uzată moral”) pentru a nu reprezenta vreo idee de concurenţă pentru multinaţionalele vioaie ale post-capitalismului. La fel, am dărâmat cu populisme tot ce însemna agricultură performantă şi ne-am întors în Evul Mediu, la aratul cu vaca, pe câte-o parcelă în mijlocul pârloagei. Noi, talpa ţării am priceput cum stau lucrurile şi aşteptăm să afle şi boierii. Să priceapă că ştim. Aşteptăm să şi facă oareşce. Că de-aia i-am trimis în cinuri. România nu va îmbogăţi încă o liotă de mangafale. Starea naţiunii e una de „fierbere”, de coacere şi se îndreaptă spre „exploziv”, Excelenţă. Guvernul nostru, cel balerin, dansează pe poante când spre Est, când spre Vest. Oare unde va vinde el mai bine destule bilete la spectacol? Şi unde va fi agreat mai bine? O călcătură tare şi-una moale. Şi noi ce s-alegem din acest dans, nici măcar graţios, nici măcar inspirat şi, vai!, atât de străveziu şi de rizibil! Când dansul acesta e chiar pe grumazurile noastre subţiate de-atâtea juguri?…

  Pentru mulţi dintre noi sunteţi în continuare, orice v-ar fi făcut ăştia, Excelenţă.
  Vă dorim succes.

 26. 27 ioan martie 25, 2013 la 1:08 pm

  Analiza este, ca de obicei, una pertinenta. Lipseste insa ceva: se bazeaza pe o premisa incorecta, cel putin la vedere. Aparent, premisa analizei este ca Asimetricul este un om cu o sanatate mentala buna. Realitatea este ca Basecu este dus cu pluta, nu cu vaporul, caci un anumit capitol al cartiii de psihiatrie arata de parca ar fi fost scris avandu-l va model pe Kior.

  Sanatate Dvs si insanatosire societatii noastre!

 27. 28 alice martie 25, 2013 la 1:37 pm

  Procurorul Morar, numit judecator la CCR?
  De ce, Domnule Nastase?

 28. 29 mcgogoo martie 25, 2013 la 1:48 pm

  sunt surpiris ca USl nu a trimis Uniunii europene clipul lui Basescu. Tuturor europarlanentarilor. poate asa intelg si ei pe cine au aparat vara trecuta…

 29. 30 mitică martie 25, 2013 la 1:49 pm

  PDL nu a existat în politica românească și nici acum nu au perspective să apară ..

 30. 31 Gavrila martie 25, 2013 la 1:51 pm

  Daca rezerva Dv. in legatura cu o plauzibila suspendare a lui tb poate fi inteleasa din persectiva tacticii ce o urmati/tinand cont si de cel putin un alt caz pe rol/ intre timp satrapul isi continua politica dementa si pagubitoare pentru tara – numirea lui morar la CCR.
  Nu impartasesc in acest caz intoarcerea celuilalt obraz cand aveti vis–vis un om fara scrupule ce nu ar ezita sa va faca din rau, daca ar putea.
  Ponta are nevoie de consilierea Dv in conditiile in care Antonescu o tot tine de-o vreme cu intarirea dreptei.
  Guvernul pare lipsit de coerenta si viziune si acestea pot fi atributele unei posibile colaborari cu Dv/nu vreau sa mai aud de reguli ale partidului ce v-ar interzice accesul – daca Ponta e sef, sa faca bine sa le modifice pentru repararea unei nedreptati crase comise impotriva Dv.
  Este acesta daca vreti testul pe care primul ministru trebuie sa-l treaca in regim de urgenta.
  Multa sanatate si spor la munca!

 31. 32 Marcu martie 25, 2013 la 1:55 pm

  Nu mai sint de multi ani in Romania si sincer vorbind, mi-a trecut si dorul in urma celor ce le vad zilnic la TV. Eu inteleg foarte bine cum, de ce si pentru cine se face politica in Romania. Oricum, nu romanii sint in centrul politicii din Romania. Ideea de la care oricare cetatean cu ceva minte ar trebui sa plece este aceea ca de la bun inceput politicienii au fost racolati dintr-un cerc prestabilit. Cerc format in anii Ceausescului si ceausismului. Chiar asa fiind, ideile politice inca de la bun inceput au uitat sa includa in lista de prioritati romanul, cetateanul. Politica se face de azi pe miine, pe principiul: mie ce-mi iese ? In opinia mea, asta nu este politica, este golaneala. Daca cineva o sa incerce sa faca politica si in centrul politicii sa fie romanii si Romania, atunci si numai atunci, Romania o sa devina o Germanie a estului. Numai ca, raul facut in toti acesti este atit de mare si profund, incit nici macar oamenii de rind nu mai judeca romaneste. Nu cred ca in urmatorii 25 de ani Romania are sanse de redresare, iar temerea mea este ca nici nu o sa mai existe asa cum o stiu.

 32. 33 Ireene Nicolaescu martie 25, 2013 la 2:20 pm

  Ma bucur nespus ca sunteti alaturi de cei care va iubesc si va vor binele! Sunt realmenre fericita ca puteti fi alaturi de cei care au crezut in dvs si nevinovatia dvs!
  Referitor la Conventia PDL va impartasesc opiniile cu mici completari .Mesajul lui Traian Basescu in vesta langa perdea imi aduce aminte de cl;ipele cand alaturi de parintii mei, oameni cu bun simt si frica de dumnezeu vizionam discursul lui Ceausescu despre te miri ce! Tata, plin de umor dumnezeu sa l hodihneasca zicea-iar vorbeste asta sa se afle in treaba??
  Asa si cu Traian Basescu in seara de sambata la Conventia PDL-ului! Daca tacea , filozof ramanea! Dar te pui cu ambitia ???Doamne parca scotea flacari pe nari!! Eu am mai spus o si repet, acest om are nevoie de calmante! Insa cel mai greu cred ca a fost pentru sotia lui! Biata femeie a trebuit sa fie umilita in public si de data aceasta! Va inchipuiti cat de odios e acest om?? Eu iubesc foarte mult piesesle marelui Caragiale! Dar de cand a murit mama mea acum 3 ani nu am redeschis cartea! Nu stiu de ce dar parca nu mai vreau sa rad! Sambata Traian Basescu mi a amintit de piesa de rezistenta a lui Caragiale! O scrisoare pierduta! Un Tipatescu infuriat pe toti pentru….ca …..deh! A pierdut doamna Udrea! Ei si ce??? Dar….comedia continua, Basescu nu se lasa! Cuvinte mari, adio, blabla bla….Eu bat obrazul acestui om si i spun- Nu se face asa mai musiu!
  Lasand gluma la o parte, va imartasesc opinia si subscriu la DEMITEREA acestui zis presedinte! Incalcarea Constitutiei nu este o gluma este un fapt si trebuie taxat! Ca orice roman, cer analizarea acestui fapt grav de catre Parlament!
  Cu respect,Ireene Nicolescu.

 33. 34 Cristea Ionel martie 25, 2013 la 2:22 pm

  Voturile obtinute de Elena Udrea sunt expresia fraudei realizata cu adeptii ei si ai lui in acelas timp.

 34. 35 Miriam Radulescu martie 25, 2013 la 2:28 pm

  Basescu NU ESTE un presedinte „jucator”,ci un „iresponsabil „care”SE JOACA ” cu soarta romanilor- (si asta la ruleta istoriei!).
  ALO 112 !,ALO SECURITATEA !!! Mai exista SECURITATE?
  Viclenia unor „pacienti „care reusesc sa-si ascunda boala multa vreme -este REMARCABILA ,dar identificabila pentru psihologi!
  Mai avem psihiatri in tara asta ?De urgenta un consult!Neomul asta este iresponsabil!(DOVADA tirada in geaca de „terorist”din camara proprie .) Mintea unui criminal este inventiva !
  Cine-si asuma responsabilitatea pentru faptele unui personaj ” incarnare a unei slugi parsive ” in care am vazut inca de la inceput- intruchiparea SPANULUI -care a uzurpa TRONUL (nu a lui Rosu Imparat ,ci al Romaniei)?
  Au lucrat altii pentru el-multi DE-L DE ” flamanzila si setila „(cu stele), care le-a pus la dispozitia „Facatorilor Mondialei Imparatii” ,pentru a fi confirmat IMPOSTORUL (de catre acestia): fie -salata ursului- ,prin contracte ,pentru antene ,care au facut ca rusii sa ne paraseasca tara ,inchizand fabrici si aducand somaj ;- fie capul cerbului cu stea in frunte- (si ma gandesc la inchiderea Domnului Nastase ,o personalitate reala ar ROMANIEI) si as putea enumera alte „ventuze „plantate de TENIA -BASESCU ce s-afixat pe trupul tarii noastre .Are cineva un PURGATIV?

 35. 36 Catalina Popescu martie 25, 2013 la 2:50 pm

  Ca de obicei, analiza Dvs. este impecabila, mi-e dor de umorul Dvs. fin dar probabil ca trebuie sa avem putina răbdare:)
  De un singur lucru mi-e teama, privind nesuspendarea președintelui si anume faptul ca este evident ca Dl.Ponta nu a înțeles inca valoarea Nebunului pe tabla de șah…
  Am senzatia ca nu a inteles inca, ce putere si încredere a acordat electoratul roman, USL-ului. De multe ori, in societatea noastra,golanul se descurca mai bine decât
  eminentul, este socant dar aceasta este realitatea, copilul bun este vulnerabil in fata mitocanului de teren. Deci ca sa nu te scufunde, este bine sa nu ai de’a face cu el…

 36. 37 Valentin martie 25, 2013 la 2:51 pm

  Amuzantă analiză. În timp ce dv. ne povestiţi în termeni abstracţi de ce Băsescu nu trebuie suspendat (excepţionalism şi izolaţionism), „prietenul” Traian se ocupă la modul cel mai concret de reîncarcerarea dv. pentru următorii 3 ani. Asta după ce de dimineanţă l-a numit pe Morar judecător la CCR. Eu zic că ar fi cazul să reevaluaţi ideea suspendării.

 37. 38 Social Demorat martie 25, 2013 la 2:54 pm

  Placa cu „sunt alte lucruri mai importante de facut decat suspendarea lui basescu” e vrajeala pt naivi. Nu guvernul l-ar suspenda, ci parlamentul. Nu vad cu ce ar impedica suspendarea lui basescu activitatea guvernului. Se intareste o impresie ce a inceput sa se formeze inca din vara trecuta, dupa ce Ioan Rus a venit cu niste liste fraudulente pt a-l salva pe basescu, si totusi n-a fost exclus imediat din partid. Si anume ca, dincolo de antipatia personala intre basescu si Ponta, exista un blat intre ei. Pare din ce in ce mai plauzibil ca cel putin o parte din PSD se gandeste deja la o guvernare fara PNL (ci una PSD-UDMR-PPDD si eventual aripa Udrea din pdl), si spera ca pana in 2014 sa poata avea un candidat propriu. Totusi e un calcul prost, pt ca 1) pana in 2014 basescu va reusi sa discrediteze guvernul USL si sa continue sa vulnerabilizeze Romania pe plan extern si 2) in momentul in care blatul va fi evident pt toata lumea, suportul electoral al PSD va scadea semnificativ. Blatul cu basescu poate fi un „kiss of death” pt PSD.

  D-le Nastase, eu speram totusi sa aduceti un plus de intelepciune in PSD. Calculele cinice de a „coabita” cu basescu pt a scoate din schema PNL-ul se pot f usor intoarce impotriva PSD. Si PNL ar putea scadea electoral din cauza impresiei de slabiciune, iar asta ar putea duce la o situatie politica imprevizibila.

 38. 39 Cristea Ionel martie 25, 2013 la 3:00 pm

  Electoratul USL asteapta, de la actuala putere, prinderea si judecarea hotilor, fara a transforma lucrul acesta intr-o vendeta. Intarzierea nu face decat ca USL-ul sa piarda electorat.
  Analiza facuta de catre dvs. este pertinenta si dovedeste ampla pregatire pe care o aveti ce va permite sa vedeti lucrurile in nudismul lor grotesc.

 39. 40 Cris martie 25, 2013 la 3:07 pm

  Pot să mă laud că am gândit exact ca dumneavoastră. Merită suspendat, dar n-avem timp de el acum.
  Bună aia cu „trecutul imprevizibil”.
  Nu în ultimul rând, comentariul e extrem de obiectiv, nu subiectiv. Așa cred eu.

 40. 41 Cris martie 25, 2013 la 3:08 pm

  Succes la procesul Zambaccian!
  Vă țin pumnii, ca de obicei.

 41. 42 Marian Nicolae martie 25, 2013 la 3:17 pm

  @ Last martie 25, 2013 la 11:09 am

  La care prostie va referiti????

 42. 43 Gabriela Bucur martie 25, 2013 la 3:23 pm

  PDL :halal partid.Ne lipseau analizele dumneavoastra,cele referitoare la politica.

 43. 44 Despina martie 25, 2013 la 3:29 pm

  Tocmai am aflat ce succesor teribil are domnul Acsinte Gaspar la CCR. Nu ca era mare scofala de acest for, condus de un fost jurist de la BJATM, dar taman o tichie de procuror îi mai lipsea.

 44. 45 Marian Emanuel martie 25, 2013 la 3:48 pm

  Oameni buni,

  Va invit sa ne unim in rugaciuni de alungare a demonilor! Dumnezeul nostru (Adonai YHVH Eloheinu) binecuvantat fie numele Lui, Dumnezeul lui Israel, si Tatal Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Imparatul Imparatilor si Domn al Domnilor, este singurul nostru Dumnezeu! Vesnic si Viu este Dumnezeu!
  Nu zic sa nu actionam si pe plan politic, multe sunt foarte bine scrise mai sus dar, atentie! Nihil Sine Deo! Eu zic sa ne rugam neincetat sa scapam de satana si de slugile lui, ca mare si biruitor este Domnul!
  Chestia cu suspendarea dupa umila mea opinie e o cursa in care USL-ul ar iesi cu capul spart! Ati vazut si dumneavoastra ca in vara degeaba au votat romanii sa-l suspende ca altii au decis pt noi. (Halal democratie! Pt ce au mai murit amaratii aia la „revolutie”?) Asa ca sa-l lasam sa se compromita si mai mult, sa-l lasam sa-si arate adevarata fata, ca vad ca usor, usor se va arata pe fata totul.
  Domnul Nastase, desi nu am fost un fan inrait PSD, daca va incalzeste, va spun ca in 2004 am votat cu dumneavoastra. Simteam ca sunteti cu mult mai bun. Pentru necazurile ce inca le veti mai avea de infruntat va recomand rugaciunea zilnica (Ceaslovul, Psalmii lui David, Acatiste si bineinteles citirea zilnica a Evangheliei). Nu ar strica si cate o donatie facuta in taina la vreo biserica (la alegerea dumneavoastra).
  Inchei aici cu

  Psalmul 93:

  1 Dumnezeul răzbunărilor, Domnul, Dumnezeul răzbunărilor cu îndrăzneală a grăit.
  2 Înalţă-Te Cel ce judeci pământul, răsplăteşte răsplătirea celor mândri.
  3 Până când păcătoşii, Doamne, până când păcătoşii se vor făli?
  4 Până când vor spune şi vor grăi nedreptate; grăi-vor toţi cei ce lucrează fărădelegea?
  5 Pe poporul Tău, Doamne, l-au asuprit şi moştenirea Ta au apăsat-o.
  6 Pe văduvă şi pe sărac au ucis şi pe orfani i-au omorât.
  7 Şi au zis: „Nu va vedea Domnul, nici nu va pricepe Dumnezeul lui Iacob”.
  8 Înţelegeţi, dar, cei neînţelepţi din popor, şi cei nebuni, înţelepţiţi-vă odată!
  9 Cel ce a sădit urechea, oare, nu aude? Cel ce a zidit ochiul, oare, nu priveşte?
  10 Cel ce pedepseşte neamurile, oare, nu va certa? Cel ce învaţă pe om cunoştinţa,
  11 Domnul, cunoaşte gândurile oamenilor, că sunt deşarte.
  12 Fericit este omul pe care îl vei certa, Doamne, şi din legea Ta îl vei învăţa pe el,
  13 Ca să-l linişteşti pe el în zile rele, până ce se va săpa groapă păcătosului.
  14 Că nu va lepăda Domnul pe poporul Său şi moştenirea Sa nu o va părăsi,
  15 Până ce dreptatea se va întoarce la judecată şi toţi cei cu inima curată, care se ţin de dânsa.
  16 Cine se va ridica cu mine împotriva celor ce viclenesc şi cine va sta împreună cu mine împotriva celor ce lucrează fărădelegea?
  17 Că de nu mi-ar fi ajutat mie Domnul, puţin de nu s-ar fi sălăşluit în iad sufletul meu.
  18 Când am zis: „S-a clătinat piciorul meu”, mila Ta, Doamne, mi-a ajutat mie.
  19 Doamne, când s-au înmulţit durerile mele în inima mea, mângâierile Tale au veselit sufletul meu.
  20 Nu va sta împreună cu Tine scaunul fărădelegii, cel ce face asuprire împotriva legii.
  21 Ei vor prinde în cursă sufletul dreptului şi sânge nevinovat vor osândi.
  22 Dar Domnul mi-a fost mie scăpare şi Dumnezeul meu ajutorul nădejdii mele;
  23 Le va răsplăti lor Domnul după fărădelegea lor şi după răutatea lor îi va pierde pe ei Domnul Dumnezeul nostru.

 45. 46 serbanfl martie 25, 2013 la 3:52 pm

  Scenarita încă n-a fost eradicată – așa că, prin târg, circulă zvonul că voturile în plus, rclamate de echipa udrească, ar fi fost sigur introduse în urnă de chiar cei ce reclamă fraudarea votului!
  Întărâtă-i drace că și mie-mi place!!

 46. 47 Karakas martie 25, 2013 la 4:05 pm

  Re. 3): si-au dat seama chiar si pedelistii ca nu exista nici un fel de ‘reformisti’ in grupul Macovei. Practic, ‘reforma’ lor a fost o gargara pretentioasa, fara propuneri de reforma concrete.

  „Dreapta” are mari probleme de credibilitate in zona trans-atlantica. Ideologia „dreptei” e perimata, e in afara realitatilor de azi. Mai mult, „solutiile de dreapta” se restring la „biciul” pe saraci si pe clasa mijlocie.

 47. 48 Adrian B. martie 25, 2013 la 4:16 pm

  Rezultatul strans nu este deloc o surpriza tinand cont de faptul ca d-na Udrea a cazat si hranit vreo 2000 de delegati PDL !

 48. 49 analist martie 25, 2013 la 4:28 pm

  @blogideologic
  O intrebare ma framanta, si nu numai, de vreo cativa zeci de ani: A stat mandru si demn Antonescu in fata lui Hitler asa cum se povesteste ori a avut pozitia umila a majoritatii liderilor europeni de atunci?
  @nastase Analiza este corecta.

 49. 50 Karakas martie 25, 2013 la 4:31 pm

  Lectia din Cipru nu ne aduce nimic nou in ce priveste efectele globalizarii. Investitiilor straine produc „bubbles” in tarile „globalizate”, pentru ca apoi investitorii sa se retraga rapid din acele piete, lasind in urma praf si pulbere…sociala. Artizanii globalizarii, „dreapta” internationalista, au facut din teoria pietelor-libere o dogma pe care, daca cineva cuteza sa o critice, erai imediat etichetat „vrajitor comunist” si „ars” ideologic in public de presa „libera”, de fapt porta voce propagandista a sectorului privat.

  „Pietele libere” nu puteau sa aduca profiturile uriase pentru acesti investitori daca nu exista o alta dogma: cea a liberei circulatii a capitalului. FMI si dascalii „democratiei” capitaliste au fortat multe guverne slabe sa isi asume dogma ca parte a „tranzitiei”.

  http://www.nytimes.com/2013/03/25/opinion/krugman-hot-money-blues.html?ref=global-home

 50. 51 Marian Nicolae martie 25, 2013 la 4:32 pm

  TVR Cluj – Interview with Miceal Ledwith Part 3
  Fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea:

  “nu limba română este o limbă latină, ci limba latină este o limbă românească!!!”

  Daca va grabiti, derulati pana la minutul 51: 40 SI VIZIONATI DE ACOLO….

 51. 52 lucica vezeteu martie 25, 2013 la 4:38 pm

  Sant o admiratoare a dumneavoastra.Sanatate si tot binele din lume.Am crezut si cred in continuare in dumneavoastra.
  Va citesc cu mare placere.

 52. 53 Adrian B. martie 25, 2013 la 4:39 pm

  Merita o atentie deosebita , situatia din Cipru !!! Ceea ce se intampla in Cipru este un atac direct la banii si interesele unor miliardari rusi ! Si care trebuie coroborata cu arestarea zilele acestea a doi miliardari rusi (Roman Abramovich in SUA si Georgy Trefilov in UK ) si sinuciderea misterioasa a altuia , Boris Berezovski !Ultimul , tocmai se impacase cu Vladimir Putin si urma sa faca o vizita in Rusia , dupa un exil de 8 ani.
  Se pare ca UE si SUA joaca in stil Basescu ! Sunt curios sa vad miscarea Rusiei…
  Oricum , mi se pare INCREDIBIL faptul ca UE a sacrificat o tara ( Cipru ) , un sistem bancar si increderea tuturor deponentilor din intreaga UE , pentru a confisca cateva miliarde de dolari de la niste investitori rusi ! Cu consecinte inimaginabile…

 53. 54 Doru Coarna martie 25, 2013 la 4:49 pm

  Un procuror devine judecator la CCR? Asta dupa ce a terorizat populatia la referendumul de suspendare? Trebuie sa-i sustinem bunastarea personala 9 ani? Adica aia pe care i-a pus abuziv sa jure pe Biblie trebuie sa-i plateasca astuia 9 ani un salariu de bugetar nesimtit? Kovesi reprezinta ce anume din Romania, la Bruxelles? Asta pt numai 4 ani…

  Ponta, cu ce te au la mana? Sau esti nauc? Fraierii se speriau ca s-ar putea ca PNL sa alunece spre stanga, dar vad ca tu aluneci spre PPE! Nu uita tinere, ceea ce ai primit tu ti se poate lua intr-o secunda, cu toata sustinerea oculta! Increderea celor 70%!
  Daca nu-ti pasa, inscrie-te in PPE si nu-i mai tot dezamagi pe romani, nu ai dreptul asta! Nici tu si nici Antonescu! Si in general nimeni, dar la ceilalti nu am pretentii… De ce mama naibii trebuie poporul asta sa faca infarct din trei in trei zile cand va vede cat de ametiti sunteti si cat de ieftin va vindeti? Bai, daca vreti sa va faceti de cap doar in interes personal, faceti-o pe banii vostri, lasati-va de guvernare caci oricum nu aveti aplecare catre asta si deschideti-va o afacere… dar stiti ca nu sunteti in stare, nu-i asa?

  Prestati sau plecati, dlor!

  PS. Copii, mai iesiti voi asa frumos, ca niste zombi, la vot? Voi credeati ca Piata invinge? In Romania? Putin cinism, ce naiba!

 54. 55 Doru Coarna martie 25, 2013 la 5:07 pm

  @ ZeV,

  eu am propus o organizatie „civila” pt expertiza constitutionala formata din oameni reputati, profesori constitutionalisti fara legatura cu politicul, care sa potenteze activitatea CCR! Cu alte cuvinte, pana cand judecatorii CCR nu capata acceptul acestei comisii nu pot judeca, este ca si cum ar exista un procuror specializat pe stricta aparare a constitutiei in fata judecatorilor CCR in timp ce petentii consulta curtea. Nu vor accepta insa sa piarda politicul controlul si sinecurile… plus ca i-ar incarca cu raspundere concreta, iar asta-i tare periculos pt niste aventurieri scosi din palarie si adusi la un nivel la care bunul simt se atrofiaza si ramane doar servilismul…

 55. 56 Popescu Dan martie 25, 2013 la 5:15 pm

  Basescu o sa pedepseasca pe cineva cat de curand, lui Daniel Morar ii era frica sa faca treaba asta, ceva de genul , daca o sa fac asta ce ma fac eu dupa ce nu mai esti presedinte, ma dilesc astia dupa aia, asa ca Basescu a semnat dinainte decretul si l-a linistit cu mandatul de 9 ani de la curte.

  Asa ca in curand cineva o sa fie pedepsit de Daniel Morar.

 56. 57 dlnimeni martie 25, 2013 la 5:22 pm

  Stapinul inelelor?
  Posted on 25 martie 2013 by dlnimeni

  S-au petrecut multe evenimente, ieri, legate de conventia extraordinara a pedelistilor. Dl Stolojan a lansat o invitatie la discutii, apreciind ca presedintele Basescu ar fi fost gresit informat in ceea ce priveste corectitudinea votului in urma caruia a fost ales dl Blaga. Formula, in fapt, o incrimineaza pe dna Udrea – in sensul unui orgoliu exagerat si sugera ca presedintele Basescu sa nu se mai lase asa de tare pe mina ei in relatia cu pedelistii. In paralel, dl Blaga s-a pozitionat in sustinerea presedintelui Basescu. Apoi, dl Petrescu (sper ca nu am gresit numele), organizatorul electoral al dnei Udrea, a tinut o conferinta de presa in care si-a diminuat pretentiile in ceea ce priveste corectitudinea votului la conventie, de la 330 de voturi la cele aproape 40 de voturi care ar fi facut ca alegerile sa aiba un al doilea tur de scrutin. Pretentie onesta, deoarece, la un numar de ordinul miilor de voturi, un 0,5-0,6% pot fi erori, scapari si nu fraude. Ceea ce mi-a atras insa atentia, a fost pretentia ca persoanele care au votat motiunea Monica Macovei ar fi votat Elena Udrea in turul al II-lea; pare dezvaluirea involuntara a unei tactici de vot – care nu a produs rezultatul scontat – deoarece, altfel, este adevarat ca votantii dnei Macovei nu l-au votat pe dl Blaga, insa nici pe dna Udrea si, teoretic era greu sa le estimezi preferintele de vot in cazul unui al doilea tur de scrutin. Ceea ce inseamna ca rezerva mea in privinta motiunii Macovei a fost, cumva, intemeiata. Monica Macovei ar fi trebuit, cu motiunea sa, sa impinga alegerile in al doilea tur, acolo unde votantii ei sa se alieze cu aceia ai Elenei Udrea insa, datorita numarului mic de voturi pbtinut de aceasta motiune, socoteala nu a mai iesit, necesitatea unui al doilea tur de scrutin a cazut de citeva zeci de voturi. Evenimentul cel mai important este insa o decizie comuna, despre care media informeaza ca ar fi fost luata in urma unei discutii la Cotroeni ( ? ) iar potrivit stirii dna Udrea va migra, impreuna cu alti politicieni, nu catre Forta Civica si catre partidul pe care nu cred ca gresesc numindu-l al familiei Basescu, odata ce Ioana Basescu a inregistrat “marca” la OSIM, Miscarea Populara. Legat e aceasta, a existat si o stire mediatica menita sa-i ridice maciuca dlui Blaga putinul par pe care il are pe crestetul capului: pina ca va pleca la MP, dna Udrea va continua sa activeze in pedele! Nu stiu ce rol a jucat ratiunea si ce rol au jucat orgoliile in luarea acestei decizii, deoarece, odata cu set up -ul acestui partid, dl Basescu controleaza: PP-DD (cu probleme de control, cred), Noua Republica, Forta Civica, Miscarea Populara. In plus, detine controale in celelalte partide: cu siguranta in PDL, ceva in PNL, chiar si in PSD. Inteleg ca suporterii dlui Basescu vor chema in MP cam 50 de parlamentari, din PDL si din PNL si probabil ca presedintia acestui partid va fi asigurata de Elena Udrea. Vor fi, lasa media sa se inteleaga, ceva probleme cu asigurarea unui numar suficient de membri: daca dna Udrea a beneficiat, la conventie, de aproximativ o jumatate din voturi, pare ca, in aceasta etapa, nu va fi urmata de mai mult de un sfert din pedelisti, o buna parte dintre sustinatorii ei pedelisti preferins o expectativa care sa-i lamureasca unde sunt sansele, pentru ei, mai mari. Miscarea Populara va avea o problema pe care dl Basescu va trebui sa o rezolve repede si anume legatura cu PPE. In acest moment, PDL este, alaturi de UDMR si PNT-CD, membru roman al PPE: dl Basescu este pus in situatia, destul de ingrata, dupa parerea mea, de a avea din nou discutii cu principalii lideri ai popularilor europeni si de a obtine admiterea in PPE si a Miscarii Populare. In acest proces, un domn Blaga suparat i-ar putea crea dlui Basescu momente neplacute. Nu cred ca dlui Basescu ii va fi usor sa dirijeze minimum patru partide care se pretind, acum, de dreapta: fiecare va trebui sa isi dezvolte si sa isi mentina o identitate proprie, cu putine interferente (bine, una, cea obisnuita, va fi sustinerea dlui Basescu) intre ele. Tot in zona dreptei, dl Blaga va trebui sa gindeasca urgent o linie politica, pentru a nu intra, tot repede, in penibil: dl Basescu a zis pedeleului “pa si pu”, dupa care dl Blaga l-a sustinut pe dl Basescu, dupa care media a anuntat dezvoltarea partidului Miscarea Populara; a-l tot sustine pe dl Basescu in timp ce acesta (in sens politic, desigur) ii da cu sictir il poate trimite repede de tot pe dl Blaga in penibil. In urmare, dl Blaga trebuie sa gaseasca urgent altceva. Si, slava cerului, are de unde alege: el poate dezvolta o politica foarte interesanta si cu sanse de a avea priza la electorat. Care? Ei, va rog sa nu imi cereti sa o si scriu: au parale multe, deci trebuie sa aiba si minte pe masura.

  Dl Basescu se muta, deci, intr-o noua fortareata politica, Miscarea Populara. Un partid politic al familiei. Se afla intr-un punct critic, in opinia mea, in care, cu tot suportul grupului sau de sprijin, ar putea incepe sa fie, putin cite putin, abandonat: oamenii sai trebuie sa se gindeasca ce vor face si dupa 2014. Sa fie Miscarea Populara, pentru dl Basescu, ultima fortareata? Sa fie el, in continuare, stapinul inelelor, asa cum suna o melodie care i se cinta la conventia pedelistilor?

 57. 58 Marian Nicolae martie 25, 2013 la 5:34 pm

  Oare cat de legala este aceasta numire si cata greutate are un decret semnat de catre un presedinte ilegitim……

  http://www.gandul.info/politica/traian-basescu-l-a-numit-pe-daniel-morar-judecator-la-curtea-constitutionala-10688694

 58. 59 Anda martie 25, 2013 la 5:56 pm

  Un adevar sumbru de multi nereconoscut: Romania este o tara cu presedinte nelegitim insa un presedinte nelegitim care are toata legimitatea in fata judecatorilor si care coordoneaza aparitia dosarelor pe banda rulanta a posibilor contracandidati,falsificarea de probe judiciare si condamnari in lipsa de probe concludente a persoanelor care i s-ar putea opune.Singura dumneavoastra vina este vina ca ati avut curajul de a va opune faramitarii poporului roman si divziunii acestei tari pentru ca T. Basescu asta a facut,a creat o zapaceala nationala si nu a facut altceva decat sa intoarca oamenii unii impotriva celorlalti,bugetarii contra celor din mediul privat,pacienti contra medici,batrani contra tineri si invers..

 59. 60 MIO martie 25, 2013 la 6:03 pm

  Sunt fericita ca ati revenit in FORTA!!! Va doresc tot binele din lume!
  Parerea mea este ca base joaca inca o piesa: vrea sa atraga USL in alta actiune de suspendare pentru a pierde timpul, atat de pretios pentru GUVERNARE REALA. Eu cred ca USL trebuie sa-l lase pe V.Ponta sa guverneze, este f. clar ca base a fost si mai este sustinut de europeni si mai cred ca deja s-a facut o intelegere: Ponta guverneaza cu conditia sa-l lase pe base sa-si termine mandatul. Nu trebuie uitata criza cu care se confrunta UE, va dati seama ce insemnatate are suspendarea lui base cand ei nu stiu cum sa iasa din criza? Sa fim seriosi, trebuie sa ne vedem de guvernare, iar televiziunile si politicienii sa nu-i mai acorde atata importanta lui base…
  VOUA CELOR DIN TV. VA CERE UN CETATEAN ROMAN, sa ne oferiti cel putin o luna de dezbateri politice si guvernamentale FARA BASE!!! VA ROG……….
  PNL nu trebuie sa primeasca membri de la PD-L pentru a evita scurgerile de informatii catre tatutu…care nu se da batut asa cum a vrut el sa credem noi, fraierii…Ne va pune bete-n roata, spune romanul.
  Ma bucur ca V.Ponta este f.inteligent si hotarat sa guverneze si sa dovedeasca fraudele baietilor destepti pe care romanii ii vor la …DECONT.
  Ii va veni randul si lui base. Dumnezeu va face DREPTATE.
  Ii doresc lui V.Ponta multa PUTERE, CALM, CINSTE, si DARUIRE!!!
  Elevul se dovedeste a fi demn de un profesor ca d-voastra, sunteti un MARE OM!!! Va felicit!!!

 60. 62 Marian Nicolae martie 25, 2013 la 6:40 pm

  UPDATE Cipru scapa de faliment si iesirea din zona euro, dar va plati un pret greu: Depozitele peste 100.000 de euro de la Bank of Cyprus vor fi taxate cu „circa 30%”, a doua banca a tarii intra in faliment
  de R.M. HotNews.ro
  Luni, 25 martie 2013

  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-14487545-cipru-depozitele-peste-100-000-euro-bank-cyprus-vor-taxate-circa-30-oficial.htm

  Depozitele mai mari de 100.000 de euro de la cea mai mare banca a tarii, Bank of Cyprus, vor suferi o pierdere de „circa 30%”, potrivit termenilor acordului convenit de Cipru cu creditorii internationali, a anuntat luni purtatorul de cuvant al guvernului cipriot, citat de AFP.

  Contributia va fi de „circa 30%” pentru depozitele de la Bank of Cyprus mai mari de 100.000 de euro, a precizat Christos Stylianides, la postul public de radio.

  Cipru a ajuns luni, inaintea zorilor, la un acord cu creditorii internationali pentru a evita falimentul si iesirea din zona euro, cu pretul unor grele pierderi pentru persoanele care au depozite la cea mai mare banca a tarii, Bank of Cyprus, si cu inchiderea pur si simplu a celei de-a doua, Laiki Bank.

  La o saptamana dupa o prima tentativa ratata, care prevedea impunerea unei taxe pe toate depozitele bancare, Eurogrup si FMI, care cereau Ciprului sa puna pe masa 7 miliarde de euro in schimbul unui ajutor de 10 miliarde, au rectificat tirul excluzand orice impozitare a depozitelor sub 100.000 de euro.

  In fine, Cipru iese dintr-o perioada de incertitudine si insecuritate pentru economie. O incetare de plati a fost evitata, ceea ce ar fi insemnat iesirea din zona euro, cu efecte devastatoare”, a precizat purtatorul de cuvant al guvernlui, Christos Stylianides.

  Planul „se concentreaza pe cele doua banci care pun probleme si protectia deplina a depozitlor din toate bancile”, afirmase directorul general al FMI, Christine Lagarde. Planul de salvare este „echitabil”, a sustinut ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schäuble.

  Laiki Bank (Banca Populara) va intra in faliment de maniera ordonata. Ea va fi scindata intre o „bad bank”, o entitate care va disparea progresiv, si o „good bank”, unde vor fi regrupate depozitele sub 100.000 euro, care beneficiaza de o garantie publica in UE.

  Aceasta masura va avea ca efect reducerea considerabila a sectorului bancar al tarii, considerat supradimensionat in raport cu economica, in conditiile in care reprezinta de circa opt ori produsul intern brut.

  Bank of Cyprus va prelua in timp depozitele garantate ale Laiki Bank, precum si datoria acesteia fata de Banca Centrala Europeana, care se ridica la 9 miliarde de euro.

  Autoritatile cipriote vor semna, de asemenea, in urmatoarele saptamani un protocol de acord cu Troica finantatorilor (UE, Banca Centrala Europeana si FMI), care va prevedea reforme structurale, privatizari si o crestere a impozitului asupra societatilor de la 10 la 12,5%. Printre eforturile cerute Ciprului va figura si lupta impotriva spalarii banilor, in functie de un audit care va avea loc in scurt timp.

  In schimb, Ciprul va primi pana la 10 miliarde de euro de la Mecanismul European de Stabilitate (MES), dar care va include si un aport al FMI, care ramane insa a fi stabilit.

  Nicosia va restrange miscarile de capital, pentru a evita fuga acestora, iar redeschiderea bancilor din insula, inchise din 16 martie si anuntata pentru marti, ramane incerta.

 61. 63 q martie 25, 2013 la 6:44 pm

  Acum USL impreuna cu PDL mai mult sau mai putin integrat in absolut se va chinui ani de zile sa suspende pe olandezul zburator Basescu. Cit mai lungiti pelteaua?

 62. 64 Adrian B. martie 25, 2013 la 6:52 pm

  Vad ca d-ul Daniel Morar vrea sa experimenteze toate situatiile dintr-o sala de judecata : procuror , judecator . Mai ramane cea de inculpat ! Eu sper sa-i reuseasca …

 63. 66 Ursuletul martie 25, 2013 la 7:16 pm

  Absolut incredibila numirea lui Morar la CCR imediat ce Mona Pivnicieru spunea ca presedintele nu ar mai trebui sa numesca judecator acolo.Acum observ ca doreste sa il arunce in lupta pe Cristian Diaconescu pentru a creea Fundatia(Fundatura) Miscarea Ne(Populara).Apoi ii traseaza doamnei Udrea linia de a mai ramane putin in PDL.Dar lucrul cel mai trist in opinia mea este data de 08.04.2013 cand s-a fixat recursul in dosarul Zambaccian .Cam rapid si deloc” aleatoar” termenul sus-mentionat.Nu acelasi lucru s-a intamplat la fixarea termenului de liberare conditionata care a fost mult mai indelungat.Am convingerea ca decizia in recurs in ceea ce va priveste ,cat si pe doamna Nastase o sa fie numai una ACHITAREA DE TRAIAN BASESCU.(cu permisiunea dumnevoastra un nou temei juridic).Ma bucur nespus de analiza pertineta pe care am citit-o in postarea de azi de pe blog.Inca o data va doresc multa liniste alaturi de familie si sa aveti multa putere sa depasiti aceste momente nu prea placute din viata dvs.

 64. 67 BogdanGabriel martie 25, 2013 la 8:19 pm

  Eu sunt alaturi de dumneavoastra in continuare.
  Sanatate, fiti puternic si recuperati-va eficient.

  Bogdan Gabriel Vieru

 65. 68 Luminita Arhire martie 25, 2013 la 8:21 pm

  A fost o zi in regim de breaking news :
  1.de dimineata „elefantul nebun ” a semnat decretul de numire a lui Morar in CCR ( am avut „draga de ANI ” , avem „ dragul de MORAR ”)
  2.la scurt timp s-a aflat ca elefantul n-a dormit azi-noapte , ci a scris o scrisoare catre Ponta Antonescu si Zgonea – stilul epistolar este un hobby mai nou pentru domnia-sa ; deoarece se considera un fel de Dumnezeu , da sarcini clare si cu termene Guvernului si Parlamentului . Cel mai mult mi-a placut : „termen : permanent / imediat ”
  4.aflam cu stupoare ca tot Daniel Morar are si mandatul prelungit la Procuratura si tot de astazi ( ca sa ne asiguram ca nu ramane Morar fara „coledgi ”, neicusorule …)
  5.madam Udrea nu mai iese din PDL
  6.vajnicul Cristi Diaconescu o pune de-o vioaie miscare populara- sa nu-mi spuneti ca nu a fost ideea lui , n-as putea sa cred ca i-a sugerat altcineva
  7.bomboana de pe coliva – Oltean , secretar sau ceva pe la PDL , ii administraza un masaj lingual catifelat lui Basescu Traian , o declaratie de dragoste si un „iarta-ne sefu’ ca poate am gresit si noi , ca poate nu ne-am dat seama … ”
  Mai ramane sa aflam , daca se poate tot pana la sfarsitul zilei , ca Anastase este sora geamana a Udrei si s-au regasit dupa douazeci de ani de despartire , ca Basescu Traian este de fapt femeie , dar a ascuns cu dibacie lucrul acesta ,ca Boc este copilul ilegitim al lui Blaga de pe vremea cand cel din urma era marinar , ca familia Turcan este santajata pentru ca tine in cada de ani de zile un crocodil urias ,ca Fuego este de fapt forta oculta care conduce Romania , ca Mircea Toader este fiul unui maharadjah …
  Acum , daca un individ cu din ce in ce mai clare dovezi de maladie psihica se intampla sa ne conduca , din pricina ca unii dintre noi au fost naivi , neatenti , mituiti , nauci , interesati sau mai stiu eu cum cand l-au votat , mai ales a doua oara oara ,atunci macar sa nu ne facem ca nu observam …

 66. 69 Revizorul tehnic de trenuri martie 25, 2013 la 8:21 pm

  TRIBUNA CÂRJĂ PREZIDENŢIALĂ

  Convenţia naţională a PDL a avut un “moment medical” nesesizat până acum, după ştiinţa mea.
  Prezenţa lui Traian Băsescu timp de 40´ la tribună a materializat ca document medical şi istoric o stare despre care, de acum, se va scrie şi vorbi în mai toate limbile cancelariilor mari şi mici.
  Traian Băsescu s-a sprijinit mai tot timpul, cu ambele mâini sau pe rând de lateralele tribunei. De ce ? Pentru a nu se mai vizualiza starea simptomatică a mâinilor tremurânde, netemperate cu alcool, din motive lesne de înţeles.
  Omul acesta nu mai este în stare să ţină o armă în mână, şi una politică nici atât.
  Cele 2014 voturi, perdante pentru Traian Băsescu, au costat-o pe Elena Udrea, pe puţin, un milion de roni. Probele materiale abundă iar Avocatul Poporului trebuie să se autosesizeze.
  Dar cine sunt cei 2014 fripturişti ? Luaţi-i bucată cu bucată, nominalizaţi-i şi daţi factor comun : mizeria morală !

 67. 70 Andrei Cristian martie 25, 2013 la 8:49 pm

  Eu o să mă exprim ceva mai simplu adică ,coresponzător unui om simplu,și anume;Băsescu stie și are proeminent în cap exact aceiași îdee cum că suspendarea lui poate fi iminentă dar poate provăca și mari neplăceri politice pe plan intern și internațional.Numai că exact din aceste motive își bate joc în continuare de acest popor, ne sfidează,ne umilește și o face pe interesantul și pe marele șef de stat,A se citi scrisoarea trimisă celor doi,Ponta și Antonescu.

 68. 71 Roxana Iordache martie 25, 2013 la 9:11 pm

  @nastase. Băsescianism, like shit! Se cheamă băsism. Mi se pare că dv. şi mulţi alţii îl fac să pară „băsescianism”, prin importanţa pe care i-o dau.

 69. 72 Buda Viorica martie 25, 2013 la 9:44 pm

  Excelenta analiza ! Corecta si reala.E mare nevoie de dumneavoastra sa fiti aproape de mai tineri nostri colegi ,conducatori.

 70. 73 Mirela martie 25, 2013 la 9:47 pm

  Sambata, intr-un moment de ratacire si de mandrie prosteasca, basescu s-a trezit vorbind aiurea si cred ca abia a doua zi, dupa ce s-a trezit (din somn, desigur) si-a dat seama de gafa comisa : pai vin acum europarlamentarele si anumite persoane, nu spui cine, trebuie sa candideze din nou din partea Pdl ! Sau chiar independent, dar tot votate de pedelei… Ups…. asta uitase cetateanul basescu, parca vad ca maine iese sa spuna ca a glumit si ne intoarcem de unde am plecat. Nu ca ar mai mira pe cineva deraierile prezidentiale, dar parca se si cere suspendat… cu un anume scop. Prea le comite pe banda. Asa ca mai bine il lasam acolo unde e si astfel avem si noi de cine sa radem pana in 2014…. parerea mea :D.

 71. 74 gazetarul martie 25, 2013 la 9:57 pm

  Este foarte bună analiza dvs.,domnule Adrian Năstase în ceea ce priveşte Convenţia Naţionlă a P.D.-L.şi ceea ce s-a petrecut acolo,dar în mod normal P.D.-L-ul nu se va mai ridica niciodată,întrucât fis scindat,fie unitar,el nu mai reprezintă un pericol pentru nimeni,fiind compus numai din persoane compromise,atât printre susţinaătorii lui Blaga,Udrea sau Macovei.Pericolul pe viitor ar putea fi reprezentat de spargerea U.S.L.-ului înainte de 2016 şi creşterea P.P.-D.D.-ului,care,chiar dacă este un partid la începuturile sale,fiind condus de un demagog de talia lui Dan Diaconescu, ar putea face mari probleme pe viitor.Chiar dacă nu este acum un partid structurat,pe viitor ar putea deveni,dacă nu este pus la punct din timp acest partid,un adevărat cancer pentru politica românească.

 72. 75 Karakas martie 26, 2013 la 12:35 am

  Sunt curios cit timp isi dedica dl Diaconescu functiei de consilier prezidential cind e atit de prins sa zamisleasca grupuletze politice. Ca si Baconsky, Ungureanu, Macovei, toti nasc, cu dureri, cite o creatura ce-si da duhul rapid cind aude de Basescu.

  http://www.mediafax.ro/politic/cristian-diaconescu-anunta-infiintarea-fundatiei-miscarea-populara-10690170

 73. 76 Valentina Ghica martie 26, 2013 la 12:40 am

  In primul rand : bine ati revenit !
  In al 2-lea rand, intr-un cor de voci ce prevestesc ruperea iminenta a PD-L-ului, ma simteam cam stinghera opinand (http://www.pesurse.ro/2013/02/19/analiza-ce-ascunde-razboiul-din-pd-l/ si http://www.pesurse.ro/2013/03/25/analiza-incotro-va-merge-pd-l/#news) ca nu-i un lucru chiar atat de la-ndemana doritorilor. Dar – citind si postarea dvs. – imi mentin parerea, la fel si pe aceea ca “Miscarea Populara” va fi mai degraba o fundatura politica, decat o fundatie.

 74. 77 Motanul Incaltat martie 26, 2013 la 1:37 am

  Da, dar Basescu, prin celebrul discurs de adio, a incercat sa subrezeasca si PDL. A atacat PDL, ca pe vremuri Parlamentul. Or, PDL este un important partid de Opozitie iar Opozitia este si asa firava. Acest partid s-a aflat in prag de scindare, lucru ce ar fi slabit si mai mult Opozitia iar acest lucru nu ar fi fost in favoarea democratiei. Pe mine ma frapeaza la Basescu faptul ca el vorbeste de democratie, dar are puternice tendinte antidemocratice. Practica un populism fesenist, dar este impotriva „naravurilor FSN-ului”.

 75. 78 Adanic martie 26, 2013 la 1:57 am

  Pe mine unul m-a amuzat teribil acel clip al lui TB. De mult timp am parerea ca TB se joaca cu romanii precum pisica, cu sioarecii. De cum iese TB pe micul ecran cu zambetul acela sarcastic, mistocaresc, dracesc si ne spune cate o trasnaie, noi ceilalti stam cruciti si ne minunam de ce-i iese din gura. Nu se termina bine aparitia sa ca se si bulucesc toti sa comenteze pe toate canalele in emisiuni de stiri sau de divertisment, sa intoarca spusele sale pe toate fetele. Ne da de lucru cu fiecare aparitie a sa. Personal sunt surprins de usurinta cu care vorbeste despre lucruri grave pe un ton zeflemist fara ai pasa de consecintele vorbelor sale, ca si cum s-ar adresa unor pitici care misuna pe langa el. Uneori am senzatia ca-i face mare placere sa ne vada tulburati, bulversati, nauciti, revoltati, ca alergam ca nebunii sa stingem focarele aprinse de el. Ii place sa se joace cu nervii romanilor. S-ar putea sa ne tina asa pina la sfarsitul mandatului sau s-ar putea sa se friga. Vom vedea. Depinde de noi, depinde de cei aflati la putere daca va mai avea importanta jocul sau. Trebuie sa ne vedem de treaba si sa nu mai luam in serios actiunile sale decat daca se comporta ca un adevarat sef de stat. Nu trebuie sa-i mai dam apa la moara.
  In ceea ce priveste viziunea lui Ponta si Antonescu in sensul guvernarii in viitor, de unul din cele 2 partide mari, unul de centru stanga si unul de centru dreapta, sunt de parere ca nu este tocmai bine. Eu vad necesar si un al 3-lea (de centru) care sa nu lase ca unul sau altul din cele 2 partide aflate la guvernare sa o ia razna.
  In ceea ce priveste criza laptelui, am ramas perplex cand in incercarea de a convinge romanii sa consume lapte, unii reprezentanti ai domeniilor legate de acest produs, consumau ei insisi un pahar cu lapte un fata telespectatorilor. Ori nimeni nu a spus ca poti muri consumand un singur pahar cu lapte. Este neprofesionist sa actionezi asa. Oamenii trebuie sa stie concret cine si unde a gresit, ce masuri de sanctionare s-au luat. Lantul actiunilor de control asupra produselor alimentare trebuie sa functioneze precis, constant si fara menajamente. Trebuie actionat punctual si nu la gramada, de la origini pana la gura consumatorului. Daca suntem saraci macar sa fim cinstiti cu noi insine. Sa nu mai mergem pe principiul „lasa ca merge si asa”. Nu numai banul conteaza. Conteaza si neamul acesta.

 76. 79 blogideologic martie 26, 2013 la 7:13 am

  @ Analist
  A stat mândru şi demn. Ca dovadă în acest sens, stă şi faptul că mareşalul Ion Antonescu a retras toate trupele româneşti din componenţa Grupului de Armate Centru care trebuia să atace Moscova. Pentru aceasta, Stalin i-a fost recunoscător lui Antonescu, şi se pregătea să-i acorde un armistiţiu negociat de Alexandra Kollontai, ceea ce a provocat imediat panică în camarila regelui Mihai. De unde, lovitura de stat. Oricum, a fost o intuiţie militară absolut genială retragerea trupelor româneşti din componenţa Grupului de Armate Centru. Care a fost complet lichidat din ordinul lui Stalin, spun complet, adică până la ultimul om. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva în istorie.

 77. 80 Doru Coarna martie 26, 2013 la 7:14 am

  Ei, asta-i acum, anume cum de a indraznit Basescu sa le scrie o scrisoare lui Winnetow si lui Old Shatterhand? Da’ cine-i el sa-si permita asa ceva?

  Pai va nevrozati degeaba, el e presedintele Romaniei cu acte in regula prin lipsa de curaj a acelorasi doi, are stilul de a incerca cu tupeu maxim orice, asa ca a intervenit pt „nemtoaica” aia blonda de Leana sa castige sefia tribului sau, si mai stiti prea bine ca obisnuieste sa se razbune pana la capat si ca asta-i reuseste intotdeauna! La chestia asta tipu’ e redutabil, pacat ca nu-i asa si la dezvoltarea tarii, dar nici celelalte doua capetenii apase nu-s asa ca n-ai ce-i reprosa numai lui…

  Important este ca de la aia cu fata cu tricolor, de la Mechel, de la Oltchim, de la gazul fractionat, de la… atatea alte teme cu adevarat importante pt romani, s-a ajuns la circul bufonilor astia politici care nefiind in stare de nimic bun se tot frichinesc intre ei, cauza secreta fiind ca in felul acesta nu se pot frichini altii de banii tarii. Asta-i tot. Ca tot circul asta nu merita decat dispret ne arata cei de afara care nu iau in serios „zbaterile” astea ale clasei politice romanesti…

  Ba Baselu merge si mai departe: creaza Miscarea Populara in care orice neprihanit isi va gasi locul, adica-i gata USL-ul… doar ca inca nu o stie… si-i gata si pedeleul, si nici asta se pare ca n-o stie desi a inceput sa-si scuze indrazneala, sau nu-i vine sa creada…

  „Ba, eu v-am facut hoti cu staif, eu va omor!” pare sa spuna intaiul popular.
  Asa ca isi rearanjeaza rapid piesele, Kovesi merge colo, Morar trece dincolo, si dincolo, Leana sta acolo pt cumparaturile de primavara si apoi vine la MP ca sefa cu tot cu cumparaturi, Blaga ramane sef ales peste ceea ce va mai ramane, adica peste nimic, apasii vor pierde guvernarea caci MP va aduna milioane de nemultumiti in strada, nemancati si neplatiti, iar Antena3 va mai lua un premiu mondial, international, planetar… Dar banii, banii tarii, curg tot unde spune el: la creditorii lui, defapt ai regimului lui, pe care ii platim noi, si la ai lui! Ei, asta inseamna popular, banii populatiei merg la cei care mana populatia, adica esti popular in sensul ca populatia iti plateste totul, intelegeti?! Asa se explica si Rep. Pop. Romana, Gheorghita traia tot asa ca asta, iar Ceasca direct din toti banii societatii, deci inclusiv din cei produsi de fabrici detinute in comun, eram socialisti, proprietari producatori si beneficiari, deci noi luam beneficiul iar el facea ce dorea cu productia… Toti ticalosii astia combateau manios capitalismul, insa ei erau capitalisti de cea mai joasa speta, nu investeau personal nimic dar luau si dispuneau de totul!

  Ce ziceti, nu suntem cam departe de ceea ce ar trebui sa fie? Nu ne-au indepartat cativa dementi de ratiunea lucrurilor? Poate ca d-aia nu ne vor aia de tot alaturi de ei in UE, nu credeti? Cica daca sunteti atat de tampiti ca nu intelegeti ceva atat de simplu, sunteti involuti si nu stam la bancuri cu voi…

  As incheia felicitandu-l pe Basescu, a asezat totul unde vroia si a croit viitorul convenabil lui, intr-o noapte! In timpul asta, idiotii ranjesc bineinteles, iar zombies, fie asta pluralul, abia asteapta sa li se ceara iar votul si atunci cu siguranta se vor razbuna, daca nu vor fi platiti…

 78. 81 blogideologic martie 26, 2013 la 7:35 am

  @Ghiţă Bizonu’
  Foarte bine le zici ! despre “Aia cu preumblari prin Strainezia, cu ceva relatii nu d’alde Sibila, Theo sau mandel.” Şi îi văd totodată prezenţi atât pe blogul AN, cât şi construind temeinic infrastructura ideologică pentru Traian Băsescu prin editura Humanitas. Eu mă lupt cu morile de vânt. Asta-i situaţia.

 79. 83 ZeV martie 26, 2013 la 8:06 am

  George Ban says:
  “Nolite mittere margaritas ante porcos!”
  Sussemnatul says:
  Da, dar e mai bine să arunci un pumn de seminţe în speranţa că răsare un spic, decât să procedezi ca Băsescu şi să semeni vânt….
  😉 😉
  Sau: Evanghelia nr.6 din ciclul cuprins în Sf. Maslu, ne spune:
  ,,„nu este bine sa iei painea copiilor si s-o arunci cainilor”
  ..la care, femeia canaaneancă răspunde:
  ,,„Da, Doamne, dar si cainii mananca din faramiturile care cad de la masa stapanilor”.
  NOTĂ PERSONALĂ:
  Iată, cele de mai sus ar putea defini economia socială de piaţă. După cum se vede, tot capitalism este, dacă dai jos Louis Vuitton-ul şi papucii Mihai Albu, lăsând capitalismul în bikini. 😉
  Dacă vrem ceva mai bun, nu trebuie să spunem doar ,,ăsta e răul cel mai mic”, ci, să încercăm a căuta o a treia cale.
  Cum ? Încercând împreună. Deja e primul pas.
  😀

 80. 84 ZeV martie 26, 2013 la 8:58 am

  @Aya
  Lumea pe care o priviti prin ,,Les yeux d’Elsa” este superbă…dar unde este ea ?

 81. 85 constantin dan (@Constantin98Dan) martie 26, 2013 la 9:22 am

  Aratati-mi undeva in Romania o sinteza atat de precisa , in sase sute de cuvinte , ca analiza de mai sus . Indicati-mi , in PNL , PSD , in orice alt partid , intr-una din zecile de televiziuni pubela care ne otravesc viata , o persoana capabila de un raport atat de clar si obiectiv , fara epitete , fara prevestiri de nenorociri ( nu suntem la asa zisa ” Ora de bussiness ” a lui Guran ) , fara mizerabilism .
  Adrian Nastase are forta de a trece peste sentimente in fata necesitatilor nationale . Cere sa asteptam un an , inainte de plecarea individului . Cati dintre noi ar avea aceasta capacitate de a ( nu ierta ) de a pune mai sus ce e mai bine pentru toti , decat de a grabi sfarsitul individului ?
  Da , are dreptate . O noua suspendare inseamna din nou presiuni si insulte vest-europene , tribune gaunoase in Le Monde , blocarea oricarui proiect de investitii ( eu astept ca Mesia reinceperea lucrarilor nu la autostrada Transilvania , abandonata atat de usor de Ponta , ci la cei amarati 20 de km de la Pecica la granita , opriti in noiembrie si cu o licitatie programata nici domnul Mircea Pop sau Sova nu stiu cand ) . In pus , daca individul ar fi suspendat prin vot popular , am avea tipetele de razboi civil si fals ale d-nei Macovei la Bruxelles .
  Operatie costisitoare , inutila si perciculoasa .
  Izolarea individului si indiferenta fata de el , inca un an , sunt solutia cea mai buna .

 82. 86 mumu martie 26, 2013 la 9:25 am

  Singurele soluţii favorabile pentru soarta României pe termem scurt şi mediu sunt elaborarea in regim de urgenţă a modificariilor legislative care să permită suspendarea şi înfăptuirea grabnică a acesteia.
  Orice amânare sau renunţarea la suspendare produc un rău ireparabil ţării, grave prejudicii de imagine USL şi chiar dumneavoastră veţi avea crunt de suferit.
  Băsescu dispune încă de multă putere legală sau ocultă pe care o va folosi numai pentru a face rău.
  Trebuie îndepărtat urgent de această putere.
  Păcat că nu înţelegeţi aceste imperative ale momentului.
  Să auzim şi de bine!

 83. 87 Marian Nicolae martie 26, 2013 la 9:31 am

  După Cipru, urmează Franţa

  de Valentin Mândrăşescu 25.03.2013, 15:29

  Conform datelor recentului sondaj organizat de Ifop pentru publicaţia Sud Ouest Dimanche, în cazul înrăutăţirii situaţiei economice, patru din zece francezi vor sprijini introducerea unei taxe asupra conturilor bancare.
  Se pare că eforturile Comisiei Europene de a pregăti opinia publică pentru acceptarea exproprierilor proprietăţii private în numele stabilităţii economice au început să dea roade.

  În presa europeană se vehiculează ideea că următoarele ţări care se vor confrunta cu o criză bancară ar putea fi Spania, Italia sau Grecia.

  Toate aceste ţări sunt vulnerabile şi se află în situaţii dificile atât din punct de vedere economic cât şi politic. Grecia va fi afectată puternic de falimentul deja inevitabil al băncilor cipriote. Spania este într-o criză politică, corelată cu tendinţe separatiste a câtorva regiuni importante.

  Guvernul spaniol deja pregăteşte legiferarea dreptului statului de a taxa depozitele bancare în vederea compensării banilor pe care guvernul central le-a cheltuit pentru salvarea bugetelor regionale. În Italia, majoritatea deputaţilor şi senatorilor aparţin unor partide anti-euro (partidul lui Berlusconi şi partidul lui Beppe Grillo) şi orice încercare a Burxellului de a impune Romei o nouă „cură de austeritate” va provoca o criză politică care se va solda cu o tentativă de a ieşi din zona euro.

  În aceste condiţii, Franţa pare o insulă de stabilitate însă această impresie este greşită. În realitate, faptul că Franţa încă nu a intrat în faliment naţional se datorează aproape exclusiv bunăvoinţei autorităţilor ruse. Cifrele vorbesc de la sine: Banca Centrală a Rusiei a renunţat total la investiţii în obligaţiunile Italiei şi Belgiei, a redus la jumătate portofoliile de obligaţiuni emise de Suedia, Finlanda şi Olanda.
  În schimb, investiţiile în obligaţiunile emise de statul francez au ajuns la 117,9 miliarde de dolari.

  Luând în consideraţie faptul că majoritatea investiţiilor ruse în obligaţiunile franceze au fost făcute începând din 2008, se poate observa că Rusia a fost o importantă sursă de finanţare pentru economia franceză. În perioada următoare, Franţa riscă să rămână fără această sursă de finanţare. În cadrul summit-ului BRICS din Durban, va fi demarat procesul înfiinţării Băncii BRICS care va funcţiona ca un concurent al FMI şi va deveni instrumentul de bază al promovării intereselor BRICS în spaţiul economic global.

  Pentru a fi eficientă, o asemenea structură are nevoie de finanţare şi acum se discută despre o contribuţie de 100 de miliarde de dolari de la fiecare ţară-membră. Pentru a obţine aceşti bani, ţările BRICS vor vinde părţi importante din portofoliile de obligaţiuni emise de ţările europene.
  Rămase fără finanţare, ţările cu sisteme bancare supradimensionate vor suferi cel mai mult şi vor fi nevoite să exproprieze banii aflaţi în conturile bancare. În Franţa dimensiunea pasivelor sistemului financiar este de patru ori mai mare decât PIB-ul ţării.

  Ajuns într-o situaţie disperată, guvernul lui Hollande va trebui să adopte strategia clasică a socialiştilor europeni: exproprierea banilor din conturi, cuplată cu un program de propagandă menit să demonstreze că „greaua moştenire” a regimului Sarkozy este cauza principală a problemelor economice.

  Investigaţiile penale în cazul lui Sarkozy şi Lagarde sunt doar un prim pas în această direcţie.

 84. 88 ZeV martie 26, 2013 la 9:36 am

  @blogideologic
  Nu stiu de ce afirmati că Ratzinger, în fosta ipostază de papă a ,,încălcat o hotârâre a Conciliului din Calcedon”.
  Din câte cunosc ,,catolicismul separa gratia divina de natura, si incearca sa demonstreze incompatibilitatea lor, concepand gratia ca pe un adaos gratuit si extrinsec naturii, iar teologia ortodoxa afirma legatura interna indisolubila intre har si natura creata.”
  Cu alte cuvinte, catolicii spun că natura şi divinitatea poz fi asemuite cu două universuri paralele , fără nici o legătură între ele, în timp ce ortodocsii ne invata ca natura are in ea germenii harului lui Dumnezeu fiind , ea natura, o Creatie a lui Dumnezeu.
  Daca cei din catolicism sustin ca omul poate atinge palierul superior DOAR PRIN SALT, recte, prin dobandirea STARII DE BEATITUDINE/DUMNEZEIRE, ortodocsi au convingerea ca harul divin este pogorat in om, in natura umana, iar desavarsirea se produce PRIN ACUMULARI IN TIMP SI SUBLIMARE FINALA IN NATURA DIVINA.
  Dupa catolici Dumnezeu este EXTERIOR OMULUI exercitand i permanenta ATRACTIE asupra lui pentru a-l EXTRAGE DIN LUMEA MATERIALA, NEDIVINA, iar dupa ortodocsi, Dumnezeu este INTRINSEC OMULUI…acesta din urma, trebuind doar sa-si descopere si natura divina.
  Dar ambele curente crestine RESPECTA HOTARARILE DE LA CALCEDON: respectiv, SE RECUNOASTE NATURA DUALA A LUI IISUS…atat UMANA, cat si DIVINA.
  Diferenta este MINIMA, din moment ce, la un moment dat, ambele sustin ca sensul vietii pe Pamant a omului este DEVENIREA LUI CATRE DESEVARSIRE.
  In Iisus, stimate domn, SE CONTOPESC TOTI CRESTINII DE PE PAMANT.
  Ati inteles stimate domn ? Nimeni nu incalca nimic, nu mai fiti atat de inchistat si voit ermetic.
  Vorbiti si pentru intelesul tuturor, altfel, veti ajunge sa nu va intelegeti nici macar dvs, pe dvs insiva.
  😀

 85. 89 Petruta martie 26, 2013 la 9:42 am

  Buna ziua!
  Tot ceea ce se intampla este ilustrat prin bancuri.Pentru ca sunteti intr-o perioada de refacere fizica si morala va trimit un banc:

  Basescu la psihiatru:
  – Nu stiu ce se-ntampla ca in ultimul timp sunt tot mai atacat de opozitie si de moguli, au inceput sa ma paraseasca pana si sustinatorii fideli si scad vertiginos in sondaje.
  Mi se reproseaza ca prea ma bag in toate, ca sunt autoritar si chiar ca ma dau drept Dumnezeu…
  Psihiatrul:
  – S-o luam incet si metodic. Spuneti-mi amanuntit si in ordine cronologica tot ce-ati facut.
  Basescu:
  – Pai,la inceput am creat Cerul si Pamantul…

  Ce ziceti?Oare constientizeaza ca e un singur pas pana se prabuseste in gol?

 86. 90 Miriam Radulescu martie 26, 2013 la 10:16 am

  Avem in sfarsit o promisiune de „miscare ” de tip : PP(partid prezidential)! Asteptam de cca doi ani o „populara” -o faimoasa SARBA-N CARUTA ,cu semnul electoral PA.PA BASE!
  Miscarea se anunta din start incendiara pentru ca avem „ANIMATOARE – cu program artistic familial- care vor promova fitness-ul mainii drepte(!), (cu mana sus ,degete usor rasfirate si alternari stanga /dreapta ;stanga /dreapta,totul din incheietura pumnului .Propunem pentru un bun impact ,ca in timpul doi sa introducem policele intre index si mijlociu ,pastrand ritmul :stanga/dreapta;stanga/dreapta!).
  Va simtitie bine domn’presedinte?Sa traiti cum ganditi!

 87. 91 ZeV martie 26, 2013 la 10:17 am

  @Adrian Nastase
  Corect, la modul aproape absolut. 😉
  Cum apreciez si eu, marea miza pentru USL este chiar…obiectivul anterior al clicii basesciene, recte, REFORMA STATULUI.
  Nu este nici un paradox, din moment ce aceasta reforma nici nu a inceput.
  Nici macar dvs, domnule Adrian Nastase, nu ati anticipat corect care vor fi consecintele unei Constitutii (cea din 2003 n.r.) cu multe zone difuze si interpretabile, respectiv, ale negocierii ,,in goana calului” a negocierii de preaderare la UE.
  Si apropo, ce naiba vi s-a intamplat de ati prelungit mandatul presedintelui la 5 ani ? 😉
  Iata, pana si cel mai inteligent dintre politicieni are limitele sale crezand ca e fara limite, dar, din fericire, dispune de o imensa capacitate de adaptare si recuperare, in interesul national al Romaniei.
  Oricum, comentariul dvs este beton. Efectiv, a incerca sa comentezi in plus pe marginea lui, duce inevitabil la redundanţă.
  😉

 88. 92 M.Voicu martie 26, 2013 la 10:41 am

  @ Marian Nicolae martie 26, 2013 la 9:31am /Valentin Mândrăşescu 25.03.2013, 15:29
  introducerea unei taxe asupra conturilor bancare.
  – exproprieri de proprietăţi private în numele stabilităţii economice
  – Guvernul spaniol deja pregăteşte legiferarea dreptului statului de a taxa depozitele bancare în vederea compensării banilor pe care guvernul central le-a cheltuit pentru salvarea bugetelor regionale.
  – procesul înfiinţării Băncii BRICS are nevoie de finanţare şi acum se discută despre o contribuţie de 100 de miliarde de dolari de la fiecare ţară-membră.
  – În Franţa dimensiunea pasivelor sistemului financiar este de patru ori mai mare decât PIB-ul ţării.

  Adicã, o guvernanţã ïoropeanã va face prelevãri şi alocãri ca’n socialism
  Cât despre chestia cu ”salvarea bugetelor regionale”, ele au oricum dorinţe exotice şi unii-i lasã sã se incrimineze pozitiv – ca sã poatã asupri mai abitir majoritatea; n-ar fi cazul – cã timpul este – sã se amendeze ”contributivitatea” la dezastru: (i)-bãncile au dat credite care nu se mai întorc, (b)-consultanţii au îndrumat proiecte ale cãror studii de fezabilitate nu s-au adeverit, (c)-decidenţii politici au infestat economia cu lime – şi toţi au avut salariile cele mai mari; din ce vor sã-şi alimenteze fondul de pensii babane ?
  Nu, nu !

 89. 93 ZeV martie 26, 2013 la 10:47 am

  @Domnule Marian Nicolae, imi pare rau, dar, desi imi iubesc ţara şi mă simt român până-n măduva oaselor, îmi vine extrem de greu să dau crezare ipotezei dvs că spaţiul carpato-danubiano-pontic ar fi leagănul civilizaţiei şi originea limbii latine.
  Mi-e greu să citesc toate părerile diverselor personalităţi, eu încerc să raţionez cât mai logic cu putinţă :
  Întotdeauna în istorie, transferul de cultura şi civilizaţie s-a efectuat dinspre cuceritori către cuceriţi…
  Conchistadorii au impus limba spaniolă în America de Sud, portughezii-limba portugheză în Brazilia, englezii-limba engleză în India, Australia, Canada, etc, Franţa-limba franceză în multe ţări africane.
  Prin urmare, sunt foarte circumspect, mai ales, că siturile arheologice de pe teritoriul României deţin, fie cioburi de obiecte arhaice, fie, simboluri ale civilizatiei romane, sua grecesti. 😉
  Nu cunosc realitatea ca dacii sa fi invadat Imperiul Roman.
  Dar, daca dvs detineti informatii in acest sens, chiar va rog sa le puneti la dispozitia colegilor.
  Eu am prostul obicei ca, si in situatia cand cineva titrat spune ceva, sa-mi folosesc capacitatile proprii de procesare si filtrare logica…altfel, inghitim pe nemestecate inclusiv ,,valorile evropene”.
  😉 😉 😉

 90. 94 santinela martie 26, 2013 la 11:01 am

  Ce spuneti de un articol in noua Constitutie care sa sune cam asa.” Problemele de natura constitutionala semnalate vor fi judecate de sectia constitutionala de la ICCJ. Sectia se compune din judecatori alesi.
  Si uite asa dintr-un foc am scapat de Zgreni,Morari si alti mizerabili care au nenorocit la referendum o tara intreaga. Bineinteles asta inseamna desfiintarea CC sau mai bine zis transferarea atributiilor ei la niste meseriasi nu la politruci.

 91. 95 dlnimeni martie 26, 2013 la 11:09 am

  Pun in conexiune mutarea lui Morar in CCR nu doar cu mutarea dnei Pivniceru acolo, ci si cu procesul dumneavoastra din 8 aprilie ( dupa principiul musca si fugi). Asa ca, domnule Nastase, atentie!

 92. 97 M.Voicu martie 26, 2013 la 11:24 am

  @ ZeV martie 26, 2013 la 10:47 am Corsica e un loc unde arheologii au scos la iveala stranii vestigii ale unei civilizatii megalitice, locul unde legendele si cantecele populare evoca tainele unor popoare stavechi care au populat insula inca din antichitate – când etruscii au fondat localităţi.
  Comercianţii fenicieni cunoşteau insula sub denumirea de Kyrnos. En 565 avant J.C les Phocéens s’installent sur la côte Orientale et fondent la cité d’Alalia (Aléria). Odată cu înfiinţarea coloniei greceşti Massalia, câteva localităţi au fost înfiinţate şi pe insulă.
  Expansiunea Imperiului Roman aici a fost ”târzie”, insula fiind cucerită din 259 î.Hr. când romanii débarcã, ciudat de târziu la aşa proximitate ❗ Ils détruisent Alalia et entreprennent la conquête de l’île. Les Corses résistent pendant près d’un siècle mais finissent par s’épuiser. Vers l’an 100 avant J.C. la citée d’Alalia est reconstruite et s’appelle désormais Aléria, elle devient une grande capitale économique avec ses forums, ses thermes et une importante base navale. Limba corsicană este o limbă neolatină !

 93. 98 ZeV martie 26, 2013 la 11:29 am

  Incet incet, putin cate putin, ajung sa-mi cunosc colegii…bunaoara, pare-se ca domnul Marian Nicolae este pro-PNL, din moment ce afirma:
  ,,Ajuns într-o situaţie disperată, guvernul lui Hollande va trebui să adopte strategia clasică a socialiştilor europeni: exproprierea banilor din conturi”.
  Dezinformati, stimate coleg…Încercati vă rog , pe acest blog de elita, sa renuntati la partizanate atunci cand se dezbat chestiuni de extrema importanţă. PARTIZANATELE NU SUNT ALTCEVA DECÂT APROXIMĂRI ALE REALITĂŢII…CU CÂT FANATISMUL ESTE MAI MARE, CU ATÂT PERSPECTIVA SE ÎNGUSTEAZĂ ŞI NU MAI POATE CUPRINDE ÎNTREAGA PROBLEMATICĂ.
  Asta e problema reală la români. 😉
  Decizia de a nationaliza conturi bancare apartine ministrilor de finante din zona euro, zona in care PPE face (inca) legea.
  Pe de alta parte, va mai spun odata..CAPITALISMUL ESTE PRIN DEFINITIE DE DREAPTA, IAR ORICE GUVERN, INDIFERENT DE CULOAREA POLITICA REVENDICATA, TREBUIE SA ADOPTE, IN CONTRABALANS, MASURI DE REGLEMENTARE SI/SAU CU CARACTER SOCIAL. ALTERNATIVA ? DESIGUR, ANARHIA !
  Nu este nici o diferenta pe fond intre un guvern socialist şi unul popular, sau liberal. TOATE SUNT LEGATE DE CAPITALISM, TOATE SUSTIN, CEL PUTIN FORMAL, INITIATIVA PRIVATA SI TOATE PROMOVEAZA VALORILE COMUNE ALE CARTELOR SI DOCUMENTELOR CARE STAU LA BAZA ACTUALEI ORDINI POLITICO-ECONOMICE MONDIALE.
  Desigur ca este nevoie de iluzia pluripartidismului..dar stiti cum e, domnule Marian ? …e ca si cu berea..ni se spune că…,,putem alege” între mărci diferite de bere, cum ar fi Ciucaş, Timişoreana, Tuborg, etc, inoculându-ni-se iluzia libertăţii de opţiune.
  La fel şi în politică….trebuie să credem , musai, că trăim în democraţie.. 😉
  Daca in cazul berii, in realitate, alegem branduri detinute DE UNA SI ACEEASI MULTINATIONALA CU SEDIUL CENTRAL IN AFRICA DE SUD, si in politica, alegem pana culegem PE UNII SI MEREU ACEIASI. Unii sunt…proprietate a grupului Bilderberg…iar USL ? ..imi ramane sa incerc sa aflu.
  😀 😀 😀

 94. 99 Marian Nicolae martie 26, 2013 la 11:29 am

  @ ZeV martie 26, 2013 la 10:47 am

  Stimate domn,
  Ipoteza nu-mi apartine…….

  Aceasta ipoteza au lansat-o printre altii Nicolae Densusianu cu a sa opera Dacia Preistorica, sustinuta de catre statuile „sclavilor” daci din Vatican si confirmata cu un oarecare amuzament si detasare, chiar de catre fostul consilier al Papei Ioan Paul al II-lea domnul Miceal Ledwith.

  Daca facem cercetari independente, in mai multe limbi, descoperim cu uimire ca este cat se poate de adevarat….suntem parintii limbii latine si ai latinitatii…..

  Pe de alta parte veti descoperi un alt trist adevar:

  Acoperirea si distrugerea adevaratei istorii a neamului romanesc, cu speranta de a ne stinge ca neam si ginte in aceasta minabila Europa, fiind prezentati drept sclavi, sau mai rau drept…tigani…….

 95. 101 ZeV martie 26, 2013 la 12:32 pm

  Domnule Marian Nicolae
  Personal, cred ca istoria Romaniei, asa cum este ea prezentata in inscrisurile unor mari personalitati istorico-politico-culturale romanesti, unele dintre ele, cu titlu de academician, este suficienta pentru a-mi sustine mandria de a fi roman.
  Nu este nevoie sa caud potcoave de cai morti prin pesterile Vestului, sau povesti necredibile bazate pe indicii insuficiente, pentru a-mi alimenta sentimentul national.
  Sunt multumit de istoria romanilor asa cum este ea.
  Nu-mi plac asertiuni de tip ,,popor ales” , chiar daca ma declar crestin-ortodox, sau poate tocmai de aceea.

 96. 102 Marian Nicolae martie 26, 2013 la 1:52 pm

  @ ZeV martie 26, 2013 la 11:29 am

  Va inselati, nu sunt PNL-ist chiar daca sunt de acord ( e adevarat) cu unele puncte de vedere PNL-iste…….

  M-am nascut PSD-ist, asa ca nu vad de ce n-as muri PSD-ist ???
  In cartierul meu nu s-a inventat inca traseismul politic…

  In alta ordine de idei, eu v-am prezentat punctul de vedere al colegului Valentin Mandrasescu de la postul Vocea Rusiei si nu neaparat parerea mea personala.

  Nu este necesar sa-mi reamintiti ca …..capitalismul tine de dreapta…am inteles deja de ceva vreme acest lucru. Totusi, atunci cand un guvern care se bate in piept cu caramida de dreapta „umbla” prin conturile private din banci, oare ce inseamna acest lucru?

  O mica mare nationalizare a economiilor din banci, sau pur si simplu jaf la drumul mare ???? Numele de Theodor Stolojan imi aduce aminte de alte inginerii financiare din anii „90 implicand valuta romanilor……

  Revenind la oile noastre spuneti ca berea se gaseste sub denumiri diferite, ca Ciucaş, Timişoreana, Tuborg, etc, tocmai pentru a ni se intretine iluzia ca avem libertatea de alegere……

  Ce se intampla daca vreau sa beau o bere australiana ca Foster sau de ce nu chiar un Guinness negru si gros ca iadul….?

  Spuneti ca a fost dar s-a terminat???

  Normal ca s-a terminat, la fel ca si democratia din asta’mparatie…………

  Sa aibe Grupul Bilderberg de-a face cu lipsa berii care-mi trebuie mie?

  Poate ca da, poate ca nu, acest partizanat am sa-l las altora……..

 97. 104 blogideologic martie 26, 2013 la 3:06 pm

  @ Matache Voicu
  La fel şi Sardinia. De altminteri navele de comerţ genoveze care urcau în sus pe Nistru, aveau echipaje recrutate din Sardinia. Aşa se explică de ce în Sardinia se vorbea un dialect românesc. Există şi multe obiceiuri populare comune, atlminteri aproape inexplicabile.

 98. 105 M.Voicu martie 26, 2013 la 9:17 pm

  @Marian Nicolae martie 26, 2013 la 1:52pm scrie: ”capitalismul ţine de dreapta…am inţeles deja de ceva vreme acest lucru. Totuşi, atunci cãnd un guvern care se bate în piept cu caramida de dreapta “umblã” prin conturile private din bãnci, oare ce înseamnã acest lucru? O micã mare naţionalizare a economiilor din bãnci, sau pur şi simplu jaf la drumul mare ???? Numele de Theodor Stolojan îmi aduce aminte de alte inginerii financiare din anii “90 implicãnd valuta românilor……
  În martie 1991 am prezentat Ministrului Chimiei şi personal Preşedintelui Comisiei Economice a Senatului şi lui Eugen Dijmãrescu – PrimVicePrimMinistru ”Consecinţele tratamentului inegal al agenţilor economici din domen :iul comerţului”. Plecând de la Legea nr.31/nov.1990 Art.215 alin.1: “Societãţile comerciale, cu excepţia celor la care capitalul este integral deţinut de stat, precum şi a celor cu participare strãina, au dreptul de a dispune de 50% din veniturile lor nete în valutã…”, restul veniturilor nete în valutã se preschimba în mod obligatoriu “la Banca Românã de Comerţ Exterior, contra lei, la cursul de schimb în vigoare la data operaţiunii” = B şi Legea a menţinut DECRETUL-LEGE nr.96/1990, reluând la Art.24 alin.2: Companiile comerciale cu participare strãinã şi investitorii strãini vor avea dreptul sã dispunã de sumele disponibile din conturile lor.” – adicã fãrã obligaţia de a schimba o parte din valutã la cursul oficial = A
  ►Pentru societãţile comerciale cu participare strãinã, echivalentul veniturilor nete în valutã exprimate în Lei a reprezentat S = V . B
  ►Pentru societãţile comerciale care aveau numai participare naţionalã, echivalentul veniturilor nete în valutã exprimate în Lei a reprezentat N=0,5.V.(A +B)
  Raportul de valorificare rezulta împarţind expresiile lor, N/S = 0,5(1 + A/B)
  În perioada când s-a elaborat şi a acţionat legislaţia datã, cursul liberalizat, B a fost de circa trei ori mai mare decât cursul oficial, A . Astfel, cu raportul A/B = 1/3, deci N/S = 2/3
  Cele doua forme de tratament valutar au discriminat societãţile comerciale autohtone (aunci, reprezenând aproape totalitatea societãţilor de producţie româneşti) cu circa 1/3 din veniturile nete în valutã exprimate în Lei. Privilegiul legiferat pentru firmele cu participare strãinã le-a fãcut sã se menţina în domeniul circulaţiei mãrfurilor unde, cu aport minim au putut obţine ponderi ridicate în structura capitalului şi deci a profitului; ele au preluat fluxuri de export, fiind în stare sã plãteascã producãtorilor mai mult decît aceştia ar fi putut obţine efectuând exporturi în nume propriu sau prin societãţi cu capital de stat, specializate. Consecinţa a fost şi reducerea exporturilor de produse complexe, restrîngerea fabricaţiei acestora, precum şi creşterea importurilor stranii din valuta stocatã la firmele comerciale private.
  Astfel, şi prevederile Legii nr.15/1990 Capitolul V – privind libera concurenţã, au fost încãlcate; însãşi legislaţia a dat lovitura societãţilor comerciale cu capital autohton, îndeosebi celor cu capital de stat, afectând competitivitatea lor si stabilitatea operaţiunilor proprii,
  mai ales dupã “naţionalizarea valutei” în trim.IV/1991
  :mrgreen:

 99. 106 Marian Nicolae martie 27, 2013 la 10:18 am

  @ M.Voicu martie 26, 2013 la 9:17 pm

  „Astfel, şi prevederile Legii nr.15/1990 Capitolul V – privind libera concurenţã, au fost încãlcate; însãşi legislaţia a dat lovitura societãţilor comerciale cu capital autohton, îndeosebi celor cu capital de stat, afectând competitivitatea lor si stabilitatea operaţiunilor proprii, mai ales dupã “naţionalizarea valutei” în trim.IV/1991”

  Va multumesc pentru expunerea dumneavoastra.

  Vedem clar si concis cum s-a lucrat impotriva capitalului neaos romanesc, pentru ca acesta sa fie ingenuncheat…..si incapabil sa „privatizeze” activele romanesti (acelea dupa care plangem acum)

  Theodor Stolojan poate oare sa dea o explicatie digerabila romanilor?
  Nu prea cred……

 100. 107 gena martie 28, 2013 la 12:03 pm

  sa stati cat mai departe sa va recuperati alatuei de fam.sa fiti tare.

 101. 108 Aya martie 30, 2013 la 8:14 pm

  @

  Gena

  Spre deosenire de tine, eu cred, ferm, ca Adrian Nastase trebuie sa se implice activ in “miezul lucrurilor” cat mai repde cu putinta.
  Nu-ti face griji, nu are nevoie de “recuperare” – e sanatos, puternic, vital.


 1. 1 Adrian Nastase, despre congresul PDL si Traian Basescu: In mod normal, presedintele ar trebui suspendat, dar tara are nevoie de stabilitate | Paulownia Greene SEO Trackback pe martie 25, 2013 la 12:28 pm
 2. 2 Constituţie opţională Trackback pe martie 25, 2013 la 12:39 pm
 3. 3 Evaluare (subiectivă) a Convenţiei naţionale a PDL (23 martie). Eşecul băsescianismului dinastic | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe martie 25, 2013 la 1:02 pm
 4. 4 Adrian Năstase analizează convenţia PDL: Scandalul Blaga – Udrea poate fi o capcană pentru USL | NapocaNews Trackback pe martie 25, 2013 la 2:02 pm
 5. 5 Prima acţiune politică a lui Năstase, după eliberare: Băsescu trebuie suspendat | ROSITE - STIRI ONLINE | POLITICA | MONDEN | AFACERI |ROSITE – STIRI ONLINE | POLITICA | MONDEN | AFACERI | Trackback pe martie 25, 2013 la 2:22 pm
 6. 6 Prima acţiune politică a lui Năstase, după eliberare: Băsescu trebuie suspendat | Revista Presei Trackback pe martie 25, 2013 la 2:30 pm
 7. 7 Adrian Nastase, despre congresul PDL si Traian Basescu: In mod normal, presedintele ar trebui suspendat, dar tara are nevoie de stabilitate | Old Click Trackback pe martie 25, 2013 la 2:59 pm
 8. 8 Prima acţiune politică a lui Năstase, după eliberare: Băsescu trebuie suspendat | Ziare Trackback pe martie 25, 2013 la 3:35 pm
 9. 9 Despre fata cu bentita tricolora… « Motanul Incaltat Trackback pe martie 26, 2013 la 12:49 am
 10. 10 Nastase, concluzii dupa Conventia PDL: Esecul basescianismului dinastic | proba Trackback pe martie 26, 2013 la 2:51 am
 11. 11 Evaluare (subiectiva) a Conventiei nationale a PDL (23 martie). Esecul basescianismului dinastic | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI! Trackback pe martie 26, 2013 la 5:05 am
 12. 12 Conventia Nationala a PDL, adioul lui Basescu si a doua criza constitutionala | Fragmentarium Politic Trackback pe martie 26, 2013 la 3:18 pm
 13. 13 Prima acţiune politică a lui Năstase, după eliberare: Băsescu trebuie suspendat | Adevarul Trackback pe martie 26, 2013 la 5:24 pm
 14. 14 Prima acţiune politică a lui Năstase, după eliberare: Băsescu trebuie suspendat | Gandul Trackback pe martie 26, 2013 la 9:00 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: