Reprezentarea Romaniei la Uniunea Europeana

Începând de ieri, lucrarea științifică, „Reprezentarea României la Uniunea Europeana în contextul reglementărilor interne și europene”- pe care am scris-o în ultimele luni și despre care v-am mai vorbit aici – poate fi găsită, în exclusivitate, la librăria Universității Titu Maiorescu, din București.

coperta_REPREZENTAREA ROMANIEI LA UE

 

DSC07024

 

67 Responses to “Reprezentarea Romaniei la Uniunea Europeana”


 1. 1 NICOLETTE ORGHIDAN martie 6, 2013 la 9:02 pm

  Era de așteptat, d-nule prim-ministru că va ajunge-n librării! Felicitări, să aveți putere de muncă și pentru alte cărți care, în forma cum sunt redactate, a conținutului și temelor abordate pot lesne servi drept manuale pentru politica românească.

 2. 2 augustinradescu martie 6, 2013 la 9:08 pm

  Stimate domn, este adevarat ca vi s-a facut, recent, o oferta foarte importanta?

 3. 3 dlnimeni martie 6, 2013 la 9:12 pm

  Multu succes de vinzari si de stima!

 4. 4 madalina stanciu martie 6, 2013 la 10:06 pm

  Felicitari! o sa o cautam. Cred ca va simtiti singur in lumea asta careia ii lipseste o viziune, o conduita… care nu crede in nimic. Putini sunt la nivelul Dumneavoastra…

 5. 5 Draghi Puterity martie 6, 2013 la 10:24 pm

  Mult succes!

  P.S. Un documentar care TREBUIE vazut. Sunt pur si simplu mult prea multe similitudini cu situatia din Romania:

  Poate invatam ceva…

 6. 6 Sibilla martie 7, 2013 la 12:04 am

  ” BULANGIUL POLITIC ” ( citat din clasic în viață Iancu Simion-Simi ! ) Sorin Frunză”verde”, zice așe :
  ” Sorin Frunzăverde,, la finalul şedinţei din 5 martie a.c., a declarat presei că, în opinia sa, în Caraş-Severin, PSD-ul va fi în opoziţie şi în următorii opt sau doisprezece ani (!). ”
  DE UNDE DEDUCEM CĂ USL E O MARE PĂCĂLEALĂ, NU E….
  VĂ ZISĂI CĂ ALTA-I MISIA MASONULUI ” LIBERAL ”, NICIDECUM ACEEA DE-O FLUTURĂ NAIVII CARE-L VĂD DREPT, I-AUZI ” SALVATOR AL NAȚIUNII ”, PE STĂPÂNUL LUI PETALĂ…. 😛
  pe FEUDA Caraș-Severino, FRĂȚIA PNL-PD-L – bine mersic, ca-ntotdeauna !!
  Paradoxal, de când USL are majoritate absolută în Consiliul Judeţean, cu 21 de voturi din totalul de 31, lucrurile merg mai greu şi hotărârile se iau abia după discuţii aprinse. Iar grupul PSD votează, de regulă, contra. Votul împotrivă al social-democraţilor, însă, nu reuşeşte să blocheze hotărârile, deoarece în consiliu funcţionează o alianţă discretă, dar eficientă, între liberali, PP-DD, PDL şi UNPR.- http://www.argument-cs.ro/content/%C3%AEn-cara%C5%9F-severin-psd-este-%C3%AEn-opozi%C5%A3ie
  “Domnu’ Goe”, Şef La Stănişoară
  Dacă ignorăm ieşirea nervoasă (a câta?) a lui Crin Antonescu la adresa ziariştilor, cu trimitere la premier, ştirea zilei ar putea fi transferul semi-surpriză al lui Stănişoară de la PDL la PNL Cum, nu ştiţi cine e Stănişoară? Cel mai baban peşte pe care liberalii puşi la cură intensivă de îngrăşare l-au pescuit până acum în apele tulburi şi portocalii. E, sau era până azi, ditamai primvicepreşedintele democrat-liberalilor.

  Sigur, era de aşteptat ca unii să se grăbească să se aşeze la masa puterii, ca să mai prindă ceva tacâmuri şi bucate, înainte ca grosul fostelor trupe fidele lui TB să se înghesuie înfometate la poarta urmaşilor Brătienilor. Dar parcă nu te aşteptai să dezerteze, fix înainte de marile bătălii din partid, unul dintre beneficiarii cei mai marcanţi, chiar dacă destul de discreţi, ai şezutului în preajma jilţului de la Cotroceni.
  Ia să vedem ce spunea Stănişoară până nu de mult, despre noul lui şef. Acesta era acum vreo 4 luni “cel mai ridicol şi caraghios politician roman. Un adevărat Domnu` Goe de care Caragiale ar fi fost tare mândru!”. Sau “își șantajează adversarii puternici din motive puerile”. În calitatea sa de apărător al statului de dreapta în faţa cohortelor de comunişti care au vrut să-l suspende pe tătucul TB, înfiera public “stilul dictatorial al lui Antonescu de a-şi teroriza colegii de partid, speriat de prăbuşirea lui în sondaje şi de lipsa de încredere a electoratului în viziunea sa politică”. Că pe liderul PNL nu-l interesează ce părere avea despre el noua achiziţie… e una. Că aceasta a descoperit brusc unde stau adevărul şi lumina, e alta. Dar amândouă spun multe şi triste despre consecvenţa, corectitudinea, verticalitatea, convingerile şi seriozitatea oamenilor politici de pe la noi.
  În plus, gestul mârlănesc de a abandona corabia care ia apă prin toate încheieturile, fără să sufle o vorbă, să-şi ia rămas bun de la colegi, să le explice ce l-a determinat să facă acest pas, spune şi mai multe depre “vedeta” zilei. În fond, pe mâna partidului democrat a ajuns de 3 ori deputat, o dată consilier prezidenţial, şi o dată ministru al apărării.
  Dar problema cea mare nu e asta. În fond, personaje ca el nu sunt noi în istoria ţării noastre şi nici nu vor dispărea vreodată. Ci rezidă în modul în care cei care vorbeau zi şi noapte de România bunului simţ se îndepărtează constant de ea. Şi fac compromisuri peste compromisuri, pentru beneficii obscure.
  Dacă Plăcintă n-a adus nimic, decât, poate, aura de mamă model şi ceva costume făcute pe măsură noilor colegi, dar nici n-a cerut nimic, Frunzăverde a venit cu o oarecare zestre electorală în judeţul păstorit de atâta timp, Stănişoară nu ştiu exact cu ce-a venit. Poate cu bunele relaţii de prietenie care l-au propulsat de la Casa Poporului la Palatul Cotroceni şi de acolo la Palatul Victoria. La ce-or să-i folosească acestea lui Antonescu… rămâne de văzut. Dar poate că n-ar strica să se arate mai puţin ultragiat de pactul de coabitare Ponta-Băsescu, în timp ce strânge sub pulpana sa oamenii preşedintelui.
  de Radu Herjeu
  Citeste mai multe pe http://raduherjeu.ro/domnu-goe-sef-la-stanisoara/
  CONCLUZIONÂND :
  ÎMI MENȚIN OPINIILE
  1. – PETALĂ E O BIATĂ MARIONETĂ, NEVER EVER PREȘEDINTE, PREȘ AL ALTORA VĂZ CĂ INSISTĂ SĂ … RĂMÂNĂ !!
  2. – TIRI băSECU, TIRI FRUNZĂ”VERDE” – TOT UN DRAC , ACELAȘI GHEM !! ACEIAȘI CELULĂ PT AMBII AMÂNDOI JMECHERI S-AR CHIAR IMPUNE !!
  3.- va zisai ca FRUNZA”VERDE” ARE UN PLAN DIABOLIC SI RABDARE DE-AL PUNE-N APLICARE IN ETAPE….
  p.s. mâine la Rășița vine buldogul, are-un zapis și pentru frunzesky, deși tranzacția s-a făcut de muuult timp… popolari ioropeni, majkă, nu se-mpiedică ei de naivii ce mai cred că direcția ar rămâne ALDE, nu în opoziție ca PSD, ca să-l cităm pe Fiara frunză”verde” – ăștia e prezicători, majkă 😛
  CITĂM AGAIN DIN FRUNZĂ”VERDE” :
  ” Sorin Frunzăverde,, la finalul şedinţei din 5 martie a.c., a declarat presei că, în opinia sa, în Caraş-Severin, PSD-ul va fi în opoziţie şi în următorii opt sau doisprezece ani (!). ”…….

 7. 7 Sibilla martie 7, 2013 la 1:22 am

  ADIO PNL !!! INTRĂ-N SCENĂ PNDL CU IOROPENII POPOLARI STĂNIȘOARĂ, VIDEANU… BOSS FRUNZĂ”VERDE” !!!! DE ” SUCCESURI ”, MĂI DRAGĂ CRIN…. AI AJUNS PREȘUL LOR, MARIONETĂ, GROPARUL PNL!
  Frunzăverde confirmă că va aduce și alți democrat-liberali în PNL: „Vor mai fi veniri”. Pe cine ar putea avea în vedere
  Vicepreședintele PNL Sorin Frunzăverde, fost prim-vicepreședinte al PDL, a confirmat miercuri că în perioada următoare exemplul lui Mihai Stănișoară va fi urmat și de alți democrat-liberali care vor adera la PNL. „Vom continua acest demers de construire a unei foarte puternice grupări de dreapta în PNL. Partidul e deschis unor asemenea demersuri, înțelege să grupeze oameni politici de valoare. Da, vor mai fi veniri”, a spus Sorin Frunzăverde pentru ziare.com. Frunzăverde a precizat că „l-a încurajat” și pe Mihai Stănișoară să vină în PNL. „E un câștig, o personalitate, un foarte bun om politic”, a mai declarat Frunzăverde. De remarcat că acesta a fost întrebat la începutul lunii februarie într-o emisiune la Antena 3 care ar fi democrat-liberalii pe care „i-ar lua” în PNL, iar de pe lista de cinci nume dată de Frunzăverde în fața lui Mihai Gâdea nu lipsea Mihai Stănișoară. Celalalte patru personaje politice evocate de vicepreședintele liberal la momentul respectiv erau fostul primar general al Capitalei Adriean Videanu, fostul deputat Romeo Raicu, deputatul Gheorghe Albu (trezorier al PDL) și liderul senatorilor democrat-liberali Cristian Rădulescu.
  A.M.PRESS
  http://ampress.ro/stiri/frunzaverde-confirma-ca-va-aduce-si-alti-democrat-liberali-in-pnl-vor-mai-fi-veniri-pe-cine-ar-putea-avea-in-vedere/

 8. 8 Sibilla martie 7, 2013 la 4:03 am

  problema e că NU noi tolerăm / păstrăm GUNOAIE în peisaj !!
  Noi suntem cei care am sperat, vrem Schimbarea mult fluturată , știi și tu, România curată, o altfel de politică, România bunului simț, etc etc – ori aistea cu gunoaie = penali aciuiați sub alte umbrele NU se poa, punct.

 9. 9 blogideologic martie 7, 2013 la 4:18 am

  André Grjebine, director de cercetări la Centrul de studii şi cercetări internaţionale de la prestigioasa Mare Şcoală franceză Sciences Po, vorbeşte acum despre „o construcţie europeană kafkaiană”. „Într-un sistem oligarhic precum cel din UE, puterea este suficient de diluată pentru a fi dincolo de atingere. Nu rămâne pentru a mărturisi nemulţumirea, decât respingerea şi ricanarea. […] Cum s-a făcut trecerea de la Keynes la Kafka ?” http://www.lemonde.fr/idees/article/2013/03/06/une-construction-europeenne-kafkaienne_1843749_3232.html

 10. 10 blogideologic martie 7, 2013 la 6:03 am

  Primarul Antal Arpad, din municipiul Sfântu Gheorghe, anunţa recent că oraşul Sfântu Gheorghe candidează, în numele Ţinutului Secuiesc, pentru Capitala Culturală Europeană 2021. Criticul literar român Dan Culcer, care este un vorbitor perfect de limbă maghiară, precum şi un traducător calificat de literatură maghiară în limba română, şi de literatură română în limba maghiară, comenta ştirea vorbind despre “o candidatură ireală în numele unei regiuni care nu există, nici real, nici legal, Ținutul Secuiesc. În numele unei culturi a cărei specificitate nu este definită în present, iar în trecut se bazează pe o mitologie comunitară de aceiași valoare ca orice mitologie.” Eu comentez ştirea în mai multe feluri. În primul rând comentez reperul : “anul 2021”. El marchează scurgerea rotundă a unui secol de la semnarea Tratatului de la Trianon. Prin care Ungaria şi România primeau, fiecare în parte, calitatea indubitabilă de “stat westphalian” asociată cu “suveranitatea westphaliană”. Nu prea ştiu de ce, dar liderii comunităţilor maghiare din România au interpretat, eronat, aşa-zisa “revoluţie română din decembrie 1989” drept o renunţare unilaterală a părţii române la statutul de “stat westphalian” precum şi la “suveranitatea westphaliană” a României. Vor să forţeze această renunţare în anul 2021, provocând atunci un mare scandal internaţional (cum li-i feliuşagul) ? Primarul Antal Arpad mai adăuga : “Avem parteneri în acest proiect consiliile judeţene din Covasna şi Harghita, primăriile din Târgu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Sovata şi Gheorgheni.” Îmi amintesc că, puţin înainte de acest anunţ, preşedintele consiliului judeţean din judeţul Covasna, domnul Tamas Sandor, a refuzat într-un mod egregios să poarte o conversaţie prin mijlocirea canalului de televiziune Antena3 la care era atunci conectat şi telefonic, cu domnul Dan Tănasă, liderul de opinie, şi de curaj civic, al oropsitei comunităţii româneşti din judeţul Covasna. Iar îmi amintesc, că-i prea aproape în timp!, cum primarul Raduly Robert din municipiul Miercurea Ciuc îşi agita ameninţător degetul Index înspre români, spunându-le că sunt OBLIGAŢI (de către cine, şi în care temei?) să înveţe limba maghiară. Or, aceste atitudini manifeste ale domnilor Tamas Sandor şi Raduly Robert arată lipsa de convivialitate şi de congenialitate, acesta-i comentariul meu secund. Îmi permit eu să îi reamintesc domnului Antal Arpad că statutul de Capitală Culturală Europeană este indisociabil legat cu o stare morală sinceră de convivialitate şi de congenialitate. Pe aşa-zisul “steag secuiesc” agăţat acum impertinent şi pe clădirea Parlamentului Ungariei, care pentru parlamentarii unguri extremişti reprezintă probabil o simbolistică ostentativă de statalitate pentru minoritatea maghiară din România, lipseşte orice referire şi la o viaţă românească acolo, doar pentru că, aşa cum arată heraldişti serioşi, acel aşa-zis “steag secuiesc” reprezintă în mod autentic doar o foarte frumoasă faţă de pernă dintr-o tradiţională şi curată casă secuiască.

 11. 11 blogideologic martie 7, 2013 la 6:30 am

  La anul 1907, în România era o situaţie tot ca acum. Provocată atunci de către Imperiul Austro-Ungar. Acum, de UE. Putem conchide că UE este tot un fel de Kakania, cum numea Robert Musil Imperiul Austro-Ungar ?

 12. 12 Ireene Nicolaescu martie 7, 2013 la 7:51 am

  Cu siguranta o voi citi! Aveti grija de sanatatea dvs si felicitari pentru modul demn de a privi realitatea romaneasca chiar de acolo de unde sunteti! Va felicit pentru curajul si umorul usor voalat de care dati dovada atunci cand vorbiti de cei care v au adus acolo! Abia astept clipa cand va incepe procesul lor!
  Cu stima !
  Ireene.

 13. 13 blogideologic martie 7, 2013 la 8:09 am

  Comisarul european pentru comerţ, domnul Karel De Gucht, atacă guvernul francez pentru motivul că „Franţa nu este o ţară liber-schimbistă.” http://www.lemonde.fr/economie/article/2013/03/06/karel-de-gucht-la-france-n-est-pas-un-pays-libre-echangiste_1843890_3234.html

 14. 14 Marian Nicolae martie 7, 2013 la 8:52 am

  @ blogideologic martie 7, 2013 la 6:30 am

  Da, putem conveni ca UE este tot un fel de Kakania, mai ales dupa ce ne-au luat TOT………………..de am ajuns sa traim din bani imprumutati tot de la ei………la care platim si „sfanta” dobanda……

 15. 15 Marian Nicolae martie 7, 2013 la 8:55 am

  @ blogideologic martie 7, 2013 la 6:03 am

  Cel mai bun raspuns celor de teapa lui Antal Arpad, este ridicarea cetateniei romane, facut pachet si trimis la Buda lu’ Peste…….sa se tanguiasca acolo dupa aceea, de ce i-au luat rumanii cetatenia si l-au dat afara din tara…….

 16. 16 Marian Nicolae martie 7, 2013 la 9:01 am

  Felicitari pentru lucrarea stiintifica, avand in vedere contextul si confortul de care „v-ati bucurat” in ultimile luni……mai rar asa ceva.

  Tineti fruntea sus caci nu sunteti singur.

 17. 17 blogideologic martie 7, 2013 la 9:03 am

  Lamentări pe aici http://www.nytimes.com/2013/03/07/business/economy/despite-job-vacancies-employers-shy-away-from-hiring.html?hpw&_r=0 , ale unor şomeri cu foarte bune calificări profesionale. Deşi sunt mereu chemaţi pentru interviuri la unele şi aceleaşi firme, nu sunt vreodată angajaţi. Unul dintre aceşti candidaţi nenorocoşi comentează: „Ei caută veveriţa cu blăniţă de purpură !”

 18. 18 ZeV martie 7, 2013 la 9:07 am

  Sibilla
  Înţeleg că vă doriţi o Românie curată….iată că şi moţiunea Macovei propune exact acelaşi obiectiv.
  Prin urmare, dacă vă asemănaţi, ce mai aşteptaţi ?…adunaţi-vă !
  Luaţi şi motocicleanu’ cu papillon cu voi…dar ţineţi-l bine în lesă că e cam ,,răzgândici”, întocmai ca şi ,,demisionez în 5 minute”.
  😉

 19. 19 dlnimeni martie 7, 2013 la 9:10 am

  Acelasi rahat, intr-o alta prezentare.
  Posted on 7 martie 2013 by dlnimeni

  Ma gindesc acum ca, desi vorbeste bine, cu nerv si talent, dl Crin Antonescu nu are suficienta imaginatie pentru a-si da seama ca romanii doresc sa fie guvernati de alte persoane si nu, neaparat, de alte partide. Si, cu aceeasi lipsa de imaginatie, insa cu multa nerusinare si mult tupeu, transforma incompetentii basisti in incompetenti penelisti. Ca sa fiu spiritual, sa scriu ca parabola, un vechi banc: traia, cindva, un cetatean numit Cacat Vasile. Iar prietenii il tot bateau la cap: mai Vasile, schimba-ti si tu numele, e prea urit. Dupa ani de insistente, intr-o zi, apare Vasile voios zicindu-le prietenilor: gata, mai, am rezolvat cu numele, acum vin de la tribunal, am un nume foarte frumos. Si care este noul nume? – intrebara ei. Cacat Ion! Dl Antonescu nu a reusit sa fie nici macar la inaltimea bancului, din moment ce l-a preschimbat pe Cacat Mihai tot in Cacat Mihai, dar cu alt carnet de partid. Ofer scuze cititorilor pentru aluziile fecalicesti insa, vorba unei vorbe, nu am gasit alta rima.

  Ca sa ii suplinesc deficitul aratat de dl Antonescu, sa ii spun direct ca nu va mai putea conta pe votul meu. Ca sa nu ii joace feste imaginatia. Si, daca o tine tot asa, ma voi osteni sa ii si votez un contracandidat. Ca sa fie meciul de sase puncte.

  Domnule Antonescu, dati cite un singur loc de vicepresedinte, sa ajunga la toata lumea!

 20. 20 Doru Coarna martie 7, 2013 la 9:20 am

  Eeeei dle Nastase, veniti cu lucrari din astea de popularizare, nestiintifice asa cum au decretat amabili dvs. procurori ai DNA… si probabil asteptati sa se vanda bine…

  Nu! Natia asta citeste avida NUMAI scriitura stiintifica!
  Despre fotbal si curve, e drept…

  Trebuia sa scrieti cateva lucrari stiintifice precum „Femeia cu ciorapul smuls”, „Rastignitorul de cadavre”, „Te iubesc papusa, SI PA!”, confirma imediat Academia, box-office-ul librariei, stiinta fundamentala veritabila! La eliberare va asalta lumea inca din fata academiei sa-i zicem, pt autografe si dedicatii… Urmau prelegeri, explicatii, amanunte de culise, si apoi alte autografe si alte dedicatii, focus la tv, tiraje ametitoareeeeeeeeeeee………..!

  In fine, ar fi fost obositor… mai bine asa.

 21. 21 blogideologic martie 7, 2013 la 9:37 am

  Inovaţii educative şi anti-Pedagogism / +Noua Lege a Educaţiei: din nou în anii ’90. Ca inovaţie, politicienii au inventat „profesorul de nimic” + http://www.romanialibera.ro/actualitate/educatie/noua-lege-a-educatiei-din-nou-in-anii-90-ca-inovatie-politicienii-au-inventat-profesorul-de-nimic-295362.html USL recunoaşte în transparenţă doctrinară totală faptul că inovaţiile educative şi lupta împotriva Pedagogismului American (adus de Mircea Miclea şi Daniel Funeriu, susţinut de “preşedintele jucător” Traian Băsescu) sunt principale repere pe linia spre Viitorul pe care USL doreşte deschis ca românii să-l ocupe. Şi nu este un Viitor produs printr-o „creştere entropică”, aşa cum ne promitea ministrul Daniel Funeriu citând din “Cartea de învăţătură pentru Roboţi”, ci unul produs prin tratarea conceptuală şi decizională a entropiei în sensul teoriei economice a lui Nicolae Georgescu-Roegen, cercetător foarte apreciat de marele Joseph Schumpeter care şi-a început cariera academică la Cernăuţi şi a continuat-o la Harvard. Să amintesc în treacăt şi faptul că Hannah Arendt a criticat vehement, dar bine fundamentat, Pedagogismul American. Pentru interesele româneşti în educaţie, vitală este continuarea metodologiei de creare a locurilor de muncă noi, vorbesc şi ca principiu. Pentru că inovaţiile educative pot crea totodată noi locuri de muncă. Repet ce am mai spus, educaţia este acum pivotul central în economia bazată pe capital intangibil.

 22. 22 ZeV martie 7, 2013 la 9:46 am

  …adevărul e, ne place sau nu, dar cel mai consecvent lider al USL în ceea ce priveşte înţelegerea semnificaţiei votului din decembrie 2012 este tot domnul Crin Antonescu.
  Unii dintre dvs nu prea înţeleg ce caută cei doi foşti importanţi lideri ai PD, în PNL.
  Ţineţi cont că Stânişoară a fost ministru al apărării, membru important al CSAT şi consilier prezidenţial, iar în PNL se va ocupa de probleme ce ţin de securitatea naţională, pe fondul slăbirii armatei prin subfinanţare, bulversarea sistemului de salarizare şi pensii şi achiziţia de avioane -jucărie la mâna a doua. După părerea mea, decât, să spunem, 10 buc F16 vechi (din Portugalia lui Barroso), mai bine 5 Eurofighter Typhoon bazate pe tehnologie de ultimă generaţie.
  Aşa că, ce spun jurnaliştii semi-analfabeţi că respectivul a spus ieri ceva, iar azi altceva, este o simplă bârfă de tabloid şi dovedeşte extrema superficialitate a presei, în general. În realitate, lucrurile sunt cu mult mai complexe, iar politicienii, niciodată, în orice ţară, nu vor spune public decât ce pot să spună la un moment dat. Altfel, se creează, automat, nu o societate curată, ci…ANARHIA. Ceea ce visează unii exaltaţi care comentează din fotoliu, se referă la iluzia UTOPIEI.
  În UTOPIA, toţi oamenii sunt egali..EGAL DE INTELIGENŢI si EGALI LA CAPITOLUL BUNĂ INTENŢIE. Dar chiar şi atunci, ne amintim cu ce este pavat drumul spre Iad. 😉
  Cineva spunea că România a intrat (ca de obicei, în proiecţie istorică n.r.) , în zona de interferenţă tectonică a unor sfere de influenţă, iar dezideratul de a fi uniţi este mai actual decât oricând.
  Arcul carpatic ar fi extrem de convenabil pentru anumite cercuri de influenţă din Germania, dar nu numai, ca limită (sud)estică a flancului euro -atlantic, iar pe de altă parte, este puţin probabil ca doamna Merkel să intre, vreodată, în conflict cu Putin. Mai ales, în noua conjunctură politică energetică europeană care va pune accent pe GAZE NATURALE, în detrimentul energiei nucleare, CARE NU MAI ESTE O PRIORITATE LA BRUXELLES.
  În această perspectivă, luaţi aminte şi la reuniunea UE-Norvegia pe teme energetice, avându-se în vedere descoperirea unor noi zăcăminte de petrol şi gaze în Marea Nordului.
  De asemeni, după cum se vede , americanii nu prea se înghesuie la rezervele din platoul continental al Marii Negre, iar despre conducta Nabucco, sau despre terminalul de gaze lichefiate din portul Constanţa, aţi mai auzit ceva ? Ce a mai spus Traian Băsescu despre asta ? Zero barat.
  Aşa că, nu cred că trebuie să ne grăbim în a-l acuza pe Băsescu că este agent american, sau german…..aparenţele pot fi înşelătoare, poate fi cu totul altceva, sau mult mai mult, fie şi dacă ne gândim că în jurul României s-au dus pe copcă guverne auto-declarate pro-europene, deşi, s-ar fi părut că beneficiază de o puternică susţinere băsesciană.
  În România nu avem un guvern anti-european, dimpotrivă. Este primul guvern cu adevărat pro-european, adică….autentic românesc, aşa perfectibil cum este el.
  Totuşi, mi se pare teribil de suspect că cineva ţine morţiş să-i atârne exact această etichetă, de adversar al europenismului.
  Nu cumva este un joc de disimulare sofisticată, pentru a se distrage atenţia analiştilor şi opiniei publice ?
  Dacă planul lui Băsescu este să amorseze şi să dezvolte un partid urmaş al PDL, cu sediul la Cluj, cooptând, bineînţeles, şi UDMR + partidele secuieşti ?
  Din acest unghi supoziţional, pare destul de plauzibilă, în viziunea strategilor Noii Ordini , o federaţia Ungaria-Transilvania, în cadrul unei Uniuni Europene mai compacte şi mai funcţionale. Cât despre vechiul Regat….numai bunul Dumnezeu ne-ar putea lumina încotro se doreşte a i se dirija parcursul. Totuşi, Dumnezeu ne-a înzestrat cu raţiune, liberul arbitru şi voinţă, cu atît mai notabilă cu cât suntem mai uniţi. Dar ne trebuie, de urgenţă, un nou Nicolae Titulescu….matur, că cel actual încă e..cârlan.
  😀

 23. 23 Marian Nicolae martie 7, 2013 la 10:40 am

  Protestez impotriva obligativitatii introducerii istoriei tiganilor in manualele elevilor romani !!!!!! Ca ce chestie, ma rog ????

  Punct.

  Daca tiganii au venit in Romania sunt datori sa invete Istoria Romaniei si a romanilor, nu noi le santem lor datori cu nimic !!!!!

  Nu le convine?
  Inapoi la India !!!!!

  Proiect de lege pentru ca istoria romilor să devină materie obligatorie

  de Mihaela Stoica Publicat la: 06.03.2013

  http://www.gandul.info/news/proiect-de-lege-pentru-ca-istoria-romilor-sa-devina-materie-obligatorie-10648574

  Deputaţii Nicolae Păun şi Mădălin Voicu vor introducerea în manualul de istorie al elevilor de la ciclul gimnazial al unui capitol dedicat minorităţilor naţionale, inclusiv a romilor.

  „Ca minoritate, noi, romii, nu suntem cunoscuţi decât că cerşim, furăm, dăm în cap şi am fost sclavi”, afirmă Nicolae Păun, preşedinte al Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor, potrivit stirileprotv.ro.

  El intenţionează să depună în Parlament un proiect de lege în acest sens.

  –––––––––––––––––

  nota Roninjaune:

  Deputaţii Nicolae Păun şi Mădălin Voicu sunt romani inainte de toate, daca nu le convine, sunt rugati sa-si ia satra dupa ei si sa plece in India !!!

  Sau sa-l urmeze pe Gitenstein caci de acolo vin ordinele acestea !!!!

  Si mai repede !!!!

 24. 24 Marcus martie 7, 2013 la 10:47 am

  Gluma Anului La Academia Romana

  Ha, Ha, Ha…..Ha!
  Munchausen von Basarabi, Pinocchio ot Cotroceni, Mincinosul Mincinosilor, Mitomanul Nostru National nu se dezice cu nicio ocazie si comite ditai blasfemia in sancturaul Academiei Romane. Auziti, frati romani, ce-a putut sa debiteze ipochimenus trogloditus in fata distinsilor domni academicieni cu ocazia unui spici pe tema necesitatii revizuirii Constitutiei. Dupa ce le-a dat de inteles Invatatilor Neamului, purtatori de robe de Doctori Honoris Causa si de alte distinctii academice ca in materie de Constitutie, pentru a se dumiri in ceea ce priveste ce este aceasta si ce vrea ea, domniile lor pot apela intru iluminare la experienta institutiei prezidentiale (respectiv la Basescu) acesta a concluzionat apoteotic:
  “Am fost un presedinte care mi-am mentinut mandatul numai prin respectarea Constitutiei. Daca nu as fi facut-o, demult as fi fost demis”.
  Lasand la o parte faptul ca ceea ce s-a vrut o asertiune este in fapt o minciuna cat Everestul de mare, subiect de tavalit pe jos de ras, ea mai denota ceva si anume faptul ca imbecilul inca se crede presedintele Romaniei, uitand ca de fapt sapte virgula patru milioane de romani l-au alungat prin votul lor ca pe o javra turbata, tocmai pe motiv de nerespectare a Constitutiei si ca numai vointa sultanului de la Briusel il mentine in fotoliul de sluga devotata in pasalacul de la granita de sud-est a Uniunii Europene.
  Doamne Dumnezeule, cat tupeu poate sa incapa in aceasta forma anatomica numita Basescu Traian!
  Huo, ba, la paie, mincinosu’ dracului!

 25. 25 Sibilla martie 7, 2013 la 11:50 am

  @ZeV,
  DIN NOU ai ratat ocazia de-a nu te umple de RIDICOL !
  Cu alcoolica macovica semeni tu, becouse, dumneamea e unul din romanii ONESTI care-a protestat 72 de zile pe ger crunt IMPOTRIVA tuturor PENALILOR, pedeleprelor ! Dumneamea NU a votat never ever ba-SECU si gasca !
  Ca sa pricepi, cu infinita rabdare mai explic o data ce vad ca EVITI deliberat sa observi desi duhneste groaznic :

  ” Sorin Frunzăverde,, la finalul şedinţei din 5 martie a.c., a declarat presei că, în opinia sa, în Caraş-Severin, PSD-ul va fi în opoziţie şi în următorii opt sau doisprezece ani (!). ”…….

  Intotdeauna in lipsa de argumente solide, iesi cu aceiasi eticheta gratuita si care NU are a face cu dumneamea, ” basisti „… Nu numai ca nu merit, dar s-ar impune sa-ti ceri scuze in privinta mea si-a celor onesti ca mine !
  Repet :
  CU aceleasi gunoaie in peisaj, indiferent sub ce umbrele s-au aciuiat, nu se poate vb de Schimbare !!
  Mai explicit : la gramada in celula si ba-SECU si macovei si Frunza”verde” si fata lui tanti Petrutza si Videanu, etc etc ! FARA gunoaie in peisaj avem sanse sa schimbam ceva in BINE !! altfel….

 26. 26 Maximmouse martie 7, 2013 la 12:03 pm

  OOOOO! A aparut motivarea recursului facuta de procurori dna….N-am pomenit, motivare politica dupa manualele lui stalin si hitler! Bravos, morar! este incalificabil! Urmeaza sa vedem ce va hotari judecatorul…auzi, din 20 de pagini 11 sunt ca trebuie stramutat procesul la Cornetu. te doare capu’ nenica…tara stramba a procurorilor!

  Inteleg ca morar va citeste blogul. Mooooorar! Te strofoci degeaba! Ca sa sti, vine viata peste tine bai impaiatule, hai iesi la lumina daca poti!

 27. 27 Roxana Iordache martie 7, 2013 la 2:10 pm

  @nastase. Degeaba, coane, că n-are valoare ştiinţifică. 🙂

  @dlnimeni. Sunteţi sigur că sunteţi domn?

 28. 28 Adrian B. martie 7, 2013 la 2:12 pm

  Sunt alaturi de dumneavoastra ! Sa va dea Dumnezeu sanatate si putere !

  Cu respect , Adrian B.

 29. 29 Sibilla martie 7, 2013 la 2:13 pm

  Liberalii – ATAC la scaunul lui Ponta in trei pasi!
  Din aliat, Victor Ponta a devenit inamicul nr.1 al liberalilor. Capitalul de imagine pe care-l are si abilitatea cu care a concentrat intreaga putere de decizie in mainile sale l-au transformat pe liderul social-democrat intr-un adevarat pericol.

  Liderul liberal a prezentat cea mai recenta ”achizitie” a partidului: ex-pedelistul Mihai Stanisoara
  Constienti de faptul ca Ponta ar putea sa-i scoata in orice moment de la guvernare, liderii PNL au pus si ei la cale o strategie de neutralizare a premierului.

  Pasul 1- intarirea formatiunii

  Liberalii au pus deja la punct un plan ca sa scape de Victor Ponta
  In timp ce PSD-ul ramane acelasi partid monolit, la PNL se aplica regula saptamana si transferul. Dupa neamtul Klaus Iohannis, liberalii l-au adoptat ieri si pe democrat-liberalul Mihai Stanisoara. Acesta urmeaza sa faca echipa cu un alt ex-pedelist , Sorin Frunzaverde, care a trecut in barca PNL inca din vara. In cazul lui Stanisoara, impactul a fost generat mai mult de functia de prim-vicepresedinte pe care acesta o detinea in PDL, decat de personajul in sine. Interesant este insa ca liberalii se lauda ca surprizele nu se opresc aici si ca partidul se va ”inarma” in continuare cu nume grele de pe scena politica romaneasca. In felul acesta, PNL isi propune sa ia fata PSD in interiorul Uniunii Social Liberale.

  Pasul 2- specularea greselilor comise de Ponta

  Popular in sondaje, Victor Ponta a reusit, insa, sa-si atraga antipatia unor politicieni. Motivul: a promis mult, dar nu s-a tinut de cuvant. Acum, cand premierul ii evita, nu le mai raspunde la telefon si ii paseaza pe la diversi consilieri, politicienii cu pricina, care l-au sustinut in perioada campaniei electorale, asteapta cu nerabdare sa-si ia revansa. Aici intra in scena proaspatul prim-vicepresedinte liberal Klaus Iohannis care trebuie sa-i atraga de partea PNL-ului pe cei care se dezic de Victor Ponta si, in paralel, sa refaca relatia cu minoritatile care a avut de suferit din cauza lui Crin Antonescu.

  Pasul 3 – o noua majoritate

  Daca Iohannis se va achita de obligatiile asumate si puntile cu UDMR si Grupul parlamentar al minoritatilor nationale vor fi reconstruite, liberalilor nu le mai ramane decat sa-i atraga de partea lor si pe democrat-liberali. O misiune usoara, avand in vedere ca partidul lui Vasile Blaga este in deriva si ca lideri importanti, cu multe voturi in spate, cum ar fi George Scripcaru sau Liviu Negoita, refuza sa ia partea vreuneia dintre tabere, semn ca nu mai cred in sansa partidului de a mai misca ceva de unul singur. Culmea, apropierea de liberali a fost recunoscuta chiar de liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, acesta declarand ca ”pe zona de dreapta va trebui sa existe o colaborare intre toate fortele, in special intre PNL si PDL”. Prin urmare, intarirea zonei de dreapta si ”infratirea” cu PP-DD, UDMR si minoritati ar reprezenta lovitura de gratie aplicata premierului Victor Ponta.

  Comentati si cititi aici: http://www.enational.ro/actualitate/liberalii-atac-la-scaunul-lui-ponta-in-trei-pasi-253454.html/#ixzz2Mr7ByFn7

 30. 30 Marian Nicolae martie 7, 2013 la 3:20 pm

  O spune un evreu, in fata caruia imi scot palaria !

  Stiglitz: ”Austeritatea este o condamnare la moarte pentru cei mai săraci”

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/stiglitz-austeritatea-este-o-condamnare-la-moarte-pentru-cei-mai-saraci-179138.html

  Reţetele UE şi BCE sunt dezastruoase, deoarece fac să crească şomajul şi inegalităţile, consideră laureatul Premiului Nobel pentru economie în 2001, Joseph Stiglitz, profesor la Columbia University, într-un interviu pentru publicaţia italiană L’Espresso.

  Discutând pe marginea cărţii sale ”Preţul inegalităţii”, în curs de publicare în Italia de către editura Einaudi, Stiglitz susţine că în multe ţări europene inegalitatea a scăzut şi datorită adoptării unor reforme care au vizat reducerea disparităţilor sociale şi economice. Însă, odată inversată tendinţa, atunci când a venit recesiunea din 2007 şi 2008 s-au văzut rezultatele imediat. De exemplu, venitul mediu ajustat la inflaţie este astăzi sub cel din 1968.

  Care este situaţia inegalităţii în Europa? ‘În unele ţări din zona scandinavă, cum ar fi Suedia, indicele de inegalitate este mult mai bun decât în SUA, în timp ce în altele, precum Marea Britanie, se apropie de valorile americane. Germania şi Franţa stau mai bine decât Italia. Dintr-un punct de vedere general, putem spune că cei care au urmat modelul american stau mai rău’, a explicat laureatul Nobel.

  Care este reţeta pentru a inversa fenomenul inegalităţii? Referindu-se la SUA, economistul apreciază că America ar trebui să adopte o legislaţie anti-monopol; să facă o reformă fiscală cu rate progresive şi care să nu favorizeze speculaţia; să redea forţă sindicatelor; să elimine discriminările rasiale şi de gen; să încurajeze din punct de vedere economic inovaţia care creează noi oportunităţi de muncă şi cunoaştere şi nu cea care reduce ocuparea forţei de muncă; să revizuiască funcţionarea sistemului educaţional.
  ––––––––––––––––––––––––––––––
  Subliniind în final că profesorul Stiglitz a scris că inegalitatea este strâns corelată cu un capitalism care nu funcţionează, L’Espresso l-a întrebat dacă există un capitalism care funcţionează.

  ”Revin la exemplul scandinav. Economia este de piaţă, există un guvern care are un rol în decizii, există o societate în coeziune, există inovare, concurenţă, deschidere spre exterior. Desigur, există şi momente de inegalitate, dar în general situaţia este pozitivă”, a subliniat Stiglitz.
  ––––––––––––––––––––––––––––––
  Sursa: Agerpres

 31. 31 papasha martie 7, 2013 la 3:42 pm

  DRAGUL MEU PRIETEN , TE ROG DIN SUFLET DOUA LUCRURI :

  1. SA-I OFERI UN EXEMPLAR AL CARTII TALE , „REPREZENTAREA ROMANIEI LA UNIUNEA EUROPEANA” , SI GUVERNATORULUI bashit , CU O DEDICATIE MAI SPECIALA , SI ANUME , UNA PE TIGANESTE , SI ALTA PE MAGHIARESTE ( ALEGATORII SI SALVATORII bashistului cu slugile aferenta , la alegerile din 2009 , si la referendumul din 2012 ).

  STIU CA NU AI CUNOSTINTE IN LEGATURA CU CELE DOUA LIMBI MELODIOASE , DE MARE CIRCULATIE MONDIALA , SI DE ACEEA TE AJUT SI EU CAT POT !

  sokers , has mo car ! socheres merundo la licuriciu ? praleo , has moro car !
  futa kutyak es a sugeti dick, de a szeretet es gyulolet !

  2. SA-I ANUNTI TU DACA POTI , PE PONTA , ANTONESCU SI ZGONEA ,
  CA bashitul COABITEAZA SI LE FACE AGENDA LOR ASA CUM VREA CIUCURELUL LUI , ALA MICU’ , CU CARE FACE PIPI PE OCHII LOR DE VITE MUTE .

  VREA IN PARLAMENT , A FOST LA ACADEMIE , IN FIECARE ZI PE STICLA , JUSTITIA INDEPENDENTA ESTE TOT IN MANA LUI ( DE SERVICII IMI PARE CEL MAI RAU , CA EFECTIV , NU LE INTELEG STRATEGIA , MAI ALES CA IN TARA SI IN AFARA EI , IMAGINEA SI SITUATIA SUNT PRAF , ZDRENTZE , PULBERE SI MUCI ) .

  http://www.ghimpele.ro/2013/03/basescu-mi-am-mentinut-mandatul-prin-aplicarea-constitutiei-altfel-nu-mai-eram-presedinte/

  http://www.ghimpele.ro/2013/03/premiera-pentru-noul-legislativ-basescu-vrea-sa-le-vorbeasca-parlamentarilor/

  IN FIECARE ZI DE LA DUMNEZEU , E ALT CIRC , SI IDIOTII ASTIA , IN LOC SA SE STEARGA LA CUR CU PACTUL DE COABITARE , STAU CA BOII , SA SE STEARGA bashitul CU EI LA CUR .

  P R O B LE M A E S T E C O A B I T A R E A !

  TE-ASTEAPTA LUMEA DOM’LE !

 32. 32 ZeV martie 7, 2013 la 3:47 pm

  Sibilla
  ??..!
  😀

 33. 33 Marian Nicolae martie 7, 2013 la 4:04 pm
 34. 34 dlnimeni martie 7, 2013 la 4:14 pm

  Theodora: reian o intrebare referitoare la un comentariu al dvs din 5 martie:

  dlnimeni martie 5, 2013 la 9:56 pm

  Theodora: cui sa transmitem opinia noastra?

 35. 35 George Ban martie 7, 2013 la 4:46 pm

  Absolut autentic!
  Din motivarea procurorilor DNA:

  „Poziţia este tipică pentru un exponent al puterii legislative sau executive pentru care în România, dintre puterile statului, puterea judecătorească este, de departe, cea mai de ignorat. Prioritatea sa [a Dlui A. Nastase] este viaţa politică în orice condiţii, iar nu actul de justiţie, deoarece perceptele morale ţin de forul interior al fiecărui individ, marele regret al condamnatului este dat de faptul că o continuare a vieţii politice prin ocuparea unei funcţii de autoritate în stat este interzisă nu la nivelul conştiinţei sale de existenţă a vreunui impediment moral, ci de judecători, prin pedeapsa complementară aplicată”

  Pentru ca nu vreau sa periclitez decizia din 18 martie, nu comentez!

 36. 36 cristi martie 7, 2013 la 4:46 pm

  Sugerez sa puneti unele carti mai vechi la liber !

 37. 37 ioan martie 7, 2013 la 4:47 pm

  Excelenta ilustrarea copertei! O sa cumpar cartea.

  Rabdare si putere!

 38. 38 Marcus martie 7, 2013 la 5:13 pm

  @Roxana Iordache: @dlnimeni. Sunteţi sigur că sunteţi domn?
  @marcus: Roxana, d-l nimeni este un mare domn, tu cine esti?
  sa fii iubita
  marcus

 39. 39 Marian Nicolae martie 7, 2013 la 5:16 pm

  De ce n-a fost primită România în Schengen?

  De Valentin Vasilescu
  7.03.2013, 17:49

  http://romanian.ruvr.ru/2013_03_07/De-ce-n-a-fost-primita-Romania-in-Schengen/

  României i s-au închis uşile Spaţiului Schengen?
  De ce s-a luat această decizie?

  Vă prezentăm răspunsul la această întrebare al domnului Valentin Vasilescu, pilot de aviaţie, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni, licenţiat în ştiinţă militară la Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti-promoţia 1992.

  „Ray Mabus, secretarul US Navy, a declarat că Marina americană a fost obligată să renunţe la 10 miliarde USD, ca urmare a reducerii cu 85 de miliarde USD a cheltuielile bugetare ale Pentagonului. Întreaga aviaţie a cel puţin 4 din cele 9 portavioane americane va fi consemnată pe punte (Ronald Reagan, Stennins, Vinson, Eisenhower), adică peste 370 de aeronave. US Navy a anulat deja şi dislocarea Grupului de lovire navală constituit în jurul portavionului Harry Truman, cu 2 zile înainte ca acesta să plece în misiune în zona Golfului, (împreună cu 8 distrugătoare şi fregate) fiind menţinut la ancoră. Cele 4 portavioane amintite mai sus nu mai sunt operative, în situaţia de impunere a unei no-flight-zone (interdicţie aeriană) Siriei sau Iranului, aşa cum s-a procedat în cazul fostei Iugoslavii sau Libiei.

  Pentru alte 2 portavioane (Theodore Roosvelt, Nimitz), numărul de ore de zbor al piloţilor a fost redus la minimum de siguranţă, atât cât să nu-şi piardă calificarea. Începând din luna martie, exerciţiile de întrebuinţare în luptă ale echipajelor acestor aeronave vor fi anulate, la fel şi cursurile de formare de noi piloţi de punte. Oficiali ai US Navy au avertizat că va fi necesar un an şi cam de 3 ori mai mulţi bani pentru readucerea acestor grupuri de aviaţie la nivelul de pregătire avut anterior.

  Grupul de lovire navală CSG (carrier strike group) este o mare unitate navală a SUA, constituită în jurul unui portavion şi subordonată unei din flotele marinei militare americane. El are în subordine un portavion, cel puţin un crucişător purtător de rachete, un divizion de distrugătoare (care include obligatoriu cel puţin 2 distrugătoare şi o fregată), 1-2 submarine nucleare de atac şi 2-4 nave logistice de alimentare şi transport.

  Marina militară a SUA are în prezent 9 CSG, dintre care 2 dislocate permanent la baza navala Yokosuka din Japonia şi 1 în Hawaii de rezervă; în zona Golfului Persic au patrulat anul trecut alte 2 portavioane.

  Misiunea CSG este aceea de a câştiga şi menţine supremaţia navală şi aeriană asupra unei suprafeţe de mare sau ocean, care include şi o zona de coastă. În acest fel asigurând protecţia grupului expediţionar de lovire (ESG) al Infanteriei marine SUA, pe timpul operaţiilor amfibii de debarcare.

  Portavioanele americane au un echipaj de 2.480 de militari şi 90-98 de aeronave, organizate pe 4 escadrile de vânătoare şi vânătoare-bombardament înzestrate cu F/A-18E/F Super Hornet, 1 escadrilă de război electronic cu EF-18G, 1 escadrilă de alarmare timpurie cu E-2C Hawkeye AWACS, 1 detaşament de transport cu C-2A Greyhound şi 2 escadrile de elicoptere cu SH-60F Seahawk.

  Aceste reduceri ale bugetului Apărării au survenit în condiţiile în care SUA au nevoie urgentă de întreţinere şi modernizare a facilităţilor complexelor sale balistice intercontinentale, iar concedierile angajaţilor civili operate de National Nuclear Security Administration, nu fac decât să degradeze capacitatea lor de reacţie.

  Vizita la Moscova a dnei. Rose Gottemoeller, subsecretar de stat pentru controlul armamentului şi securităţii naţionale de la sfârşitul lunii februarie 2013, se axa pe propunerea SUA ca ruşii să accepte discuţii referitoare la un nou tratat de reducere a armamentului nuclear strategic…………………………

  Răspunsul Rusiei la această propunere a fost acela că a desfăşurat în perioada 17-21 februarie 2013, în imediata apropiere a Europei, cele mai ample antrenamente nucleare din ultimii 20 de ani, care au stârnit panică în Occident.

  Şeful Statului Major al armatei ruse, gen. Valeri Gerasimov a explicat că a fost doar o inspecţie-test asupra capacităţii de reacţie a directoratului 12-GUMO, adică a Comandamentului Trupelor de rachete strategice, în colaborare cu brigăzi de rachete nucleare tactice, aparţinând Comandamentelor Întrunite de Sud şi Central.

  Testul a constat în dislocarea a câtorva sute de rachete balistice intercontinentale şi cu rază scurtă de acţiune mobile, la graniţa de vest a Rusiei, focoasele nucleare fiind scoase din complexe de depozitare şi montate pe rachete. Dislocarea rachetelor nucleare ruseşti s-a făcut în raioanele Zhukovka (aflat în apropierea graniţei cu Lituania şi Belarus), Golovchino (la graniţa cu Belarus) şi la 100 km de Harkov, la graniţa cu Ucraina.

  Scenariul aplicaţiei a fost mai amplu, prevăzând şi testarea forţei de reacţie rapidă, antrenând efective de aproximativ 7.000 militari, din divizia 98 Aeropurtată de la Ivanovo. Aceştia au fost paraşutaţi în condiţii de noapte şi vizibilitate scăzută, cu tot cu tehnica blindată din dotare, din 48 avioane IL-76 aparţinând diviziei a 4-a aeriană de la Rostov. Raionul de paraşutare a fost un poligon nuclear, situat în apropiere de Cheliabinsk. Totodată, avioane de bombardament cu rază mare de acţiune au fost alarmate şi au executat la rândul lor, lovituri la sol în acelaşi poligon.

  Rusia a decis şi spargerea monopolului bombardierelor invizibile, deţinut de americani, aprobând construirea Elefantului Alb. Bombardierul strategic rusesc din generaţia a V-a, fiind planificat să zboare în 2015, devansând astfel amplasarea scutului antibalistic de la Deveselu, făcându-l inutil.
  (Vezi: Elefanţii albi ai Rusiei)

  Reacţia statelor occidentale, cu precădere a Germaniei, s-a bazat pe instinctul de conservare, declarându-se imediat împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

  Numai la Bucureşti, politicienii USL-şti şi adversarii lor băsişti n-au înţeles nici până azi că i-a lovit trenul, acuzându-se reciproc pentru acest eşec…………………………

 40. 40 Marian Nicolae martie 7, 2013 la 5:39 pm

  Moscoviţii aduc flori şi lumânări la Ambasada Venezuelei

  http://romanian.ruvr.ru/2013_03_07/Moscovitii-aduc-flori-Si-lumanari-la-Ambasada-Venezuelei/

  La Ambasada Venezuelei din Moscova s-a deschis o carte de condoleanţe în legătură cu moartea preşedintelui ţării, Hugo Chavez.
  Drapelele de pe teritoriul ambasadei au fost coborâte în bernă, oamenii depun flori la portretul Comandantului.

  De asemenea, în această dimineaţă, la Catedrala Zămislirii Neprihănite a Fecioarei Maria (din cadrul Bisericii Romano-Catolice) a avut loc o slujbă de pomenire.

  Ambasada venezueleană a mulţumit poporului rus: „Am vrea să ne exprimăm recunoştinţa faţă de oamenii care în timpul bolii grele a lui Chavez ne-au scris, ne-au adresat cuvinte de sprijin şi chiar ne-au trimis medicamente. Le suntem recunoscători întregului popor rus pentru sprijin”.

 41. 41 blogideologic martie 7, 2013 la 6:03 pm

  „perceptele morale” ?!
  Hei, ignar procuror Daniel Morar, ştii să scrii? “Percept” sau “Precept”? “Percept” nu există în DEX ca atare. Există doar : +PRECÉPT, precepte, s.n. Formulă, principiu, învățătură care stă la baza unei doctrine (mai ales morale); normă, regulă de conduită. ♦ Recomandare, sfat, povață. Precepte de igienă. [Pl. și: precepturi] – Din fr. précepte, lat. praeceptum. PRECÉPT, precepte, s.n. Formulă, principiu, învățătură care stă la baza unei doctrine (mai ales morale); normă, regulă de conduită. ♦ Recomandare, sfat, povață. Precepte de igienă. [Pl. și: precepturi] – Din fr. précepte, lat. praeceptum. PRECÉPT s. 1. învățătură, normă, principiu, regulă, (pop.) poruncă, (înv.) mărturie, porunceală, poruncită. (Precept moral.) 2. v. recomandare. PRECÉPT s. 1. învățătură, normă, principiu, regulă, (pop.) poruncă, (înv.) mărturie, porunceală, poruncită. (Precept moral.) 2. v. recomandare. +

 42. 42 blogideologic martie 7, 2013 la 6:19 pm

  Colegul @Marian Nicolae ne informează că + Deputaţii Nicolae Păun şi Mădălin Voicu vor introducerea în manualul de istorie al elevilor de la ciclul gimnazial al unui capitol dedicat minorităţilor naţionale, inclusiv a romilor. “Ca minoritate, noi, romii, nu suntem cunoscuţi decât că cerşim, furăm, dăm în cap şi am fost sclavi”, afirmă Nicolae Păun, preşedinte al Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor, potrivit stirileprotv.ro. El intenţionează să depună în Parlament un proiect de lege în acest sens. +
  @Nicolae Păun şi Mădălin Voicu : Păi scrieţi-vă, băieţi, istoria. Hai, să vedem !

 43. 43 Doru Coarna martie 7, 2013 la 6:21 pm

  Auziti si voi ce a grait astazi coabitantul Victor: cica „ministri trebuie sa vina cu propuneri pt reducerea cheltuielilor de personal si sevicii cu 15%”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Voi sunteti siguri ca acest premier coabitant este una si aceeasi persoana cu cel de acum doua-trei luni? Nu cumva Base l-a operat pe creier(as), i-a golit hard-ul, l-a prins la Leana si-l santajeaza, s-a apucat de droguri, de alcool, poate bea cu sefu’ si noi nu stim…(si pe noi nu ne invita…)?
  Sau e doar fraier?

  Alta: isi asuma raspunderea pe „restitutii”… Cu asta se ocupa el, d-aia ii pasa lui cand nu progreseaza deloc si nicaieri? Dar e smecher de smecher: cica dupa 2016 ii despagubeste, daca va mai fi premier si daca, pt asta, toti nedespagubiti il vor sustine pana atunci asa, in orb, pe vorbe… folosind bani de la dna Naum, desigur…

  Oare l-o durea cateodata si pe el asa, mintea? Ca pe noi…

  Da eu nu sunt suparat pe el, eu sunt foc facut pe Base! Pai asta-i premier? De USL nu mai zic, n-au altul mai bun si gata! Inteleg. Asta era disponibil…

  Acu Base vine la parlament sa le traseze sarcini: regionalizarea, regionalizarea si desigur, regionalizarea… Ah, si Constitutia, dar pt asta consilierii sai cred ca au montat deja un draft convenabil… si oblgatoriu!

  Cred ca la iesire, dl Nastase ar face mai bine sa se inscrie la ecologisti, ma gandesc ca ar fi pacat sa piarda omul aiurea un capital politic adunat cu asemenea sacrificii, alaturi de uselistii astia coabitanti care-l dezamagesc pana si pe Base, desi ar trebui sa-l bucure…

  Crin insa tace si face, spre deosebire de premier care nici nu tace si nici nu face, asta inscrie in PNL toti alergicii de peste tot dar degeaba, coabitarea ii este fatala politic, bineinteles…

  Iar despre motivatia DNA ce sa spui, cica Nastase nu are respect fata de judecatori pt ca nu are nici fata de propria constiinta care ar trebui sa-i dicteze sa stea deoparte de politica… ca nu cumva Base sa rastoarne de unul singur, asa cum se vede ca reuseste, troica USL, cu toate alegerile lor castigate la mare scor… deocamdata i-a neutralizat, USL nu poate face absolut nimic din ceea ce n-ar vrea Jupanu’, iar daca se apuca totusi de ceva, se compromite definitiv in ochii propriilor alegatori, dupa cum puteti vedea mai sus…

  Mai USL, ce victorie mai e si asta? Degeaba premierul se numeste Victor ca nu vad victorii, trebuia un premier intitulat ILUZIUS PONTA,… dar inteleg, nu aveti asa ceva pe raft…

 44. 44 Luminita Arhire martie 7, 2013 la 7:06 pm

  Pasajele din presa germana , cu opinii despre Romania aruncate in spatiul public , m-au revoltat peste masura ; si nu ceea ce crede azi Germania despre noi m-a revoltat , ci LUCRATURA oribila a unui presedinte desantat si a canaliilor lingusitoare din jurul lui care au adus lucrurile pana aici . Este evident ca exportul necontenit de tafna si de viscere pe pereti sunt lucruri cu care s-a indeletnicit dezgustatorul nostru presedinte pe toata perioada celor doua mandate ale sale ( cel din urma fiind cel putin discutabil din punct de vedere al legitimitatii si chiar al legalitatii , pentru ca diferenta de voturi dintre cei doi candidati a fost -eufemistic vorbind -suspecta ) .Cum poate sa ne privesca cu stima strainatatea cand nenorocitul acesta colporteaza delatiuni cu lovitura de stat , cu plagiatul , cu desfiintarea statului de drept , cu ineptiile grotesti din mintea sa tulburata ? Ce fel de presedinte este acesta ? Unde s-a mai pomenit ca presedintele unei tari sa- l terfeleasca pe primul ministru caruia el i-a pus mandatul in mana ?
  Necontenit , fara ragaz , a murdarit si a decredibilizat o intreaga Romanie, cu o tenacitate de termita ucigasa si acum , cand roadele acestui efort ies la lumina ca niste buboaie gata sa plesneasca , se mira ca nu ne vor aia in Edenul numit Schengen !

 45. 45 ZeV martie 7, 2013 la 7:19 pm

  Sibilla
  Dacă vă lasă cumva memoria pe dumnea-voa, vă atrag atenţia că liderii ambelor partide au afirmat, public, că obiectivul major al USL, PENTRU CARE A CERUT VOTUL ROMÂNILOR, este debarcarea lui Traian Băsescu. Sau, cel puţin, NEUTRALIZAREA SA.
  Din cei doi lideri, nu Crin Antonescu a semnat acordul de coabitare şi nu Crin Antonescu a afirmat că s-a angajat la Bruxelles că în România nu se va mai declanşa o criză politică majoră, până la terminarea naturală a mandatului domnului Traian Băsescu.
  Am participat la o şedinţă de alegeri la o organizaţie a PSD, prilej cu care, am ascultat o luare de poziţie a unui important demnitar local, care spuneaa membrilor adunării să ia aminte la pericolul liberal.
  Văd că şi unii liberali sunt nerăbdători şi amenzici şi vor cu tot dinadinsul ca separarea celor două partide să se producă ÎNAINTE DE TERMENUL PREVĂZUT.
  Vă atenţionez că nu pentru o ruptură prematură a votat electoratul, şi, în orice caz, nu a cauţionat actele de sabotare ale câtorva cozi de topor din ambele partide, între care, i-aş nominaliza la loc de cinste pe afemeiatul de doi bani şi arivistul Călin Popescu Tăriceanu, recte, maimuţoiul menestrel Ludovic Organ, care, de atâta dreaptă în cap, nici maşina n-o mai poate conduce cu volanul pe stânga. Nişte clovni perpetuu rataţi, neluaţi în seamă de partid.
  Aşa că vă spun: mai piano cu dreptul femeilor la discriminare pozitivă în politică….unde e nevoie de strategie pe termen lung, oricum mai lung decât părul Elenei Udrea, sau, Monica Macovei. 😉
  Nu toate sunteţi doamne de fier, altfel decât cu tigaia în mână când vă întârzie (perfect explicabil) bărbatul, sau, în faţa tastaturii unde nu aveţi a vă teme de nimic.
  😉
  PS
  Să nu-l uit pe obraznicul Nicuşor Constantinescu, căruia Victor Ponta ar trebuie să-i răspundă extrem de dur. Eu, dacă aş fi în locul premierului, mi-aş folosi capul, În modul cel mai propriu posibil.
  😉

 46. 46 ZeV martie 7, 2013 la 7:32 pm

  @Marcus
  Nu vă băgaţi între un bărbat şi o femeie. Veţi ocupa, invariabil, locul trei.
  😉

 47. 47 ZeV martie 7, 2013 la 7:37 pm

  Marian Nicolae 5:16
  Bingo, stimate coleg.
  Sper că UE se va supăra şi pe aderarea României la zona fluidă a euro… 😉
  Îl rog, cu aces prilej, pe Andrei, să-i comunice domnului Adrian Năstase următoarea întrebare:
  S-a meritat participarea României la aventura militară din Irak, pe fondul ştergerii, de bună voie, a datoriei Irakului faţă de România ?
  Poate că domnul Năstase ia aminte şi scrie o carte.
  Sper, eu, să o facă , de această dată, în deplină libertate.

 48. 48 dlnimeni martie 7, 2013 la 7:55 pm

  Roxana Iordache: Sunt sigur. Si inca m-am exprimat foarte elegant fata de ceea ce se intimpla. Insa Omulsicetatea are dreptate: nu stiu de ce sunt dezamagit!
  @All: Poate ca ar fi bine sa aduc aici si comentariul „omulsicetatea”. Merita, ca sa cunoastem cum gindesc si alti cetateni. Mai ales ca, pe destule bloguri, nu toti scriu ceea ce gindesc.
  „Nu stiu de ce sunteti dezamagit! Era previzibil! Ei intre ei! Oare “noua majoritate”, care s-a incropit anul trecut, nu a fost formata din indivizi ca acest nou PNL-ist? Ma intreb retoric, evident. Dealtminteri, noul coleg al lui Antonescu- o hahalera cu atat mai mare cu cat, intradevar, fata de grobienii sai colegi de partid sau deputatie/senat vorbeste bine, dar vai, fara continut, mereu alaturi de problemele fundamentale ale tarii-, deci noul coleg ii intalneste pe mai vechii sai colegi, mai iuti de picior, mai “clarvazatori” politic, n`asa, ca sa folosesc vorba parazit a celui care i-a scos pe toti din caciula: Brucan. O sa vedeti ca, pe masura ce situatia se va inrautati- si se va inrautati!- va apare o alta migratie, incat de atat metanoia s-ar putea sa nu mai aiba identitate in ochii alegatorilor, identitate politica, evident, pentru ca, altminteri, ei au una, a priori in raport cu campul politicii, sunt adica niste gainari. Nu-i pot numi lichele! Cred insa ca, daca ajunge la conducerea PDL, madame Udrea nu-i va mai primi. Femeile aduc si in politica acel asa-numit mister specific lor, in locul grobianismului masculin(ma refer la barbatii din politica- nu numai de la noi!), si cred ca Elena Udrea va avea ambitia sa “nasca” o noua clasa politica! Comentam si noi, ce sa facem!? Aceste ultime afirmatii sunt facute in spiritul politicianului roman, care vrea orice in politica numai sa nu “degenereze” in munca si, mai ales, responsabilitate> In rest, e deschis catre orice primeste!”

 49. 49 Luminita Arhire martie 7, 2013 la 8:30 pm

  Am mai aflat ceva astazi : nu stiam ca exista „delictul de blog „, dar se pare ca in motivatia unor procurori ultraprofesionisti , exista ! Nasol ca Adrian Nastase nu se caieste , nu se indoaie si nu isi pune cenusa in cap pentru cat de ticalos a fost ; nasol ca nu sesizeaza ” maretia dreptului ” care l-a condamnat fara probe ; nasol ca scrie niste chestii impertinente pe blog si ca nu intelege sa se retraga definitiv din viata politica ( altul promite ca pleaca pe mare si hopa- mitica ! il vom primi pachet inapoi in spatiul public ).
  Mai urmau sa scrie in motivare : ‘”burjui” , „element dusmanos „,”bandit ” etc. si anii 50 reinviau cu intregul lor farmec !

 50. 50 dlnimeni martie 7, 2013 la 11:26 pm

  ZeV: va rog sa nu fiti dumneavoastra al patrulea, va fi si mai rau.
  Datorita lui Marcus am aflat ca dna Iordache a scris ceva, nu am parcurs foarte atent comentariile.
  Convingerea mea este ca dna Iordache intelege mai mult decit poate sa scrie. Ca militanta oficiala a peneleului, trebuie sa se pastreze in anumite limite si aiba anumite automatisme: de pilda, cine e cu noi e bun, cine nu e cu noi e rau. Cit timp l-am sustinut pe dl Antonescu am fost domn, acum deja au aparut indoieli deoarece l-am criticat pe dl Antonescu, ba am mai adus si un alt comentariu critic. Insa, dincolo de ceea ce scrie si va scrie, dna Iordache intelege perfect faptul ca rindurile respective sunt pentru binele dlui Antonescu, daca doreste cineva sa le ia in considerare. Iar eu nu sunt in afara dreptului de a-mi afirma opiniile, chiar daca, pentru prima oara, recurg la termeni de banc: si datorita votului meu PNL este la guvernare; si datorita votului meu este dl Antonescu presedinte al senatului; si datorita votului meu spera sa ajunga presedinte, tot asa cum si datorita votului meu este dl Ponta premier. Iar realitatea pe care dna Iordache o cunoste foarte bine este aceea ca dl Antonescu este in dezavantaj acum. Mai are doi ani pina la alegerile prezidentiale si trebuie ca in tot acest timp sa isi mentina o cota ridicata in intentia de vot. Lucru foarte greu chiar pentru politicieni mai experimentati ca dl Antonescu si unsi cu mai multe alifii. Dintr-un punct de vedere, dl Ponta a realizat niste puncte personale: de exemplu, este premier si, daca nu va mai fi, atunci va fi fost premier. Dl Antonescu nu este presedinte si, daca nu va fi, atunci nici nu va fi fost presedinte. Iar daca dl Antonescu va pierde, atunci nu cred ca peneleul va parasi guvernarea, ceea ce ar putea naste tensiuni intre partid si presedintele sau. Aducind linga el personaje dubioase provenite din camarila prezidentiala, dl Antonescu nu face decit sa isi ingreuneze viata sa de pina in 2014. In primul rind micsoreaza distanta politica dintre el si Basescu, daca el incepe sa se bazeze pe aceiasi oameni. Apoi, intareste ideea de larga circulatie cum ca peneleul este epuizat ca resurse umane, din moment ce primeste, cu cinstire, gunoiul altora. Apoi, preia problemele respectivelor personaje. Hai, sa zic ca nu sunt eu, dar ia sa vedem ce scria Aya, in arhiva blogului despre Stanisoara si care sunt problemele pe care le transfera ca scheleti in noul sau dulap? Sa ne uitam pe cind era cu afacerea cu „furtul de arme” si poate si peste alte perioade. Daca nu e atent cu transferurile, peneleul risca sa le ia pedelistilor si procentele, adica amaritele acelea de 9% de acum. Pentru ca nu sigla cistiga sau pierde procente, ci oamenii din partid, care isi transfera reputatia asupra noilor partide. Sigur, ar putea zice dna Iordache, e porblema peneleului, ce te bagi? Ma bag fiindca eu si atitia alti romani am votat pentru usele exact pentru a scapa de o multime de figuri de la pedele si din grupul prezidential. Si ce vedem? Ca destui fosti parlamentari pedelisti sunt acum parlamentari uselisti! Nu reusim, de parca am fi intr-un blestem, sa scapam de alde madam Placinta si de altii! Ca personaje din gasca lui Basescu apar in preajma lui Crin Antonescu! Pentru Dumnezeu, am votat ca sa nu-i mai vedem! Ca sa se duca! Si ii vedem, prin grija useleului! iar daca ne exprimam nemultumirea, ei bine, atunci s-ar putea sa nu mai fim domni! Si chiar cu asa usurinta se poate ajunge vicepresedinte al penele? Mai mare ca membru al biroului national, mai mare ca membru al consiliului national, mai mare ca presedinte de judet, mai mare ca vicepresedinte de judet, mai mare ca presedinte de organizatie locala, mai mare,…, dom’le, dar penelistii astia sunt chiar niste prostalai, din moment ce dl Stanisoara e asa de mare fata de ei? Iar un partid care cred ca si-a atins recordul electoral ia direct vicepresedinte pe un tip dintr-un partid care ar fi putut iesi din parlament? Dl Antonescu a pierdut un vot astazi, pe al meu, iar acest vot nu se mai intoarce. Sa aiba grija sa nu le piarda si pe celelalte. Asta daca vrea sa mai fie presedinte. Daca doreste o doar o actiune culturala cu dl Stanisoara, adica o partida de table, cam la asa ceva il recomanda figura pe dl Stanisoara, ei bine, atunci e altceva.

 51. 51 dlnimeni martie 7, 2013 la 11:32 pm

  Iar Omulsicetatea zice ceva foarte interesant despre o posibila strategie politica a viitorului presedinte al pedele: nu numai dna Udrea o poate aplica; si se bazeaza tot pe exportul de vinovatie.

 52. 52 Radu Humor martie 8, 2013 la 12:52 am

  Fără să stea prea mult pe gânduri cineva a reuşit în doar câteva postări să-şi transforme porecla în renume 😉
  Unde mai pui că şi-a dat jos nu numai prima parte a nickului, ci şi cămaşa de liberal care a început să-l strângă îngrozitor !
  Dovadă că nu i s-a potrivit de la început, sau mă rog că s-a îngrăşat el prea mult …
  Cu furaje portocalii. 🙄
  Când îţi spun doi că eşti beat, cică e bine să te duci să te culci 🙄
  Dar nu neaparat în pat cu duşmanul 😉
  Aşa cum face personajul în cauză.

  După invazia aceasta de domni răsăriţi ca ciupercile după ploaie pe bloguri, probabil ca răspuns la droaia de Madame ( Dl Goe, DlNimeni, Dl Ştie tot, Dl.Să-imaiînţeleagă) era de aşteptat să-şi piardă platoşele în ceva lupte de idei , dar ei şi le-au pierdut pe drum, ca orice asin care-şi pierde sarica la un drum mai lung, murind totuşi nu din cauza lungimii drumului ( precum câinele), ci de grija liberalilor şi în special a lui Crin Anonescu ( precum celălalt 😉 ). Că parcă aşa era :
  Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia ! 🙄

 53. 53 Sibilla martie 8, 2013 la 2:22 am

  @Luminita Arhire,
  Există ” delictul de blog ”, personal am… ” beneficiat ”, a existat și-un ” dosar de cauză ”…. ( ” … s-a depus la dosarul cauzei d-nei S ( Sibilla ) extrase de pe blogul personal al d-nei S ( Sibilla ) în vederea analizării acestora de către Comisia de cercetare prealabilă ” )
  S-a petrecut pe feuda Caraș-Severino cu ceva ani în urmă, am ” beneficiat ” de multe cele datorită scrierilor de pe blog. Mai nimeni nu m-a crezut. Culmea, Adsrian Năstase a fost printre puținii oameni care nu numai că a știut ce trăiesc și m-a crezut dar , iată, la nivel infinit mai nalt ” beneficiază ” la rându-i. Joavinele de OAMENI se împiedică, de Politicieni ( AN ), că-s păcălici jalnici și limitați, neputincioși a lupta altfel decât o fac, necinstit !
  SE TEM DE ADRIAN NĂSTASE !

  @ZeV,
  te molipsiși de la Crin, majkă !… previzibil și preavizibil 😉
  În rest, au explicat CU ARGUMENTE SOLIDE ȘI EXEMPLIFICĂRI colegii dl Nimeni, blogideologic, Marcus și mulți alții, la alte postări.
  NU împărtășim aceiași opinie, loc de dialog există cât timp divergențele de opinie sunt constructive.
  Crin, mânat de la spate de personaje gen frunză”verde” dorește construcția altei majorități. Nu dumneamea e dușmanul USL, nu-i așa, că-i așa…. 😉 – doar UN ex.

 54. 54 Sibilla martie 8, 2013 la 3:17 am

  @ZeV
  Iată ce sfătuiai matale pe Premier, pe blogul acestuia :

  ZeV
  December 17, 2012 at 6:56 pm #
  ..Nu uitati, domnule Ponta…aveti o majoritate din 40%.
  Nu trebuie sa faceti altceva decat sa va urmati instinctul politic. Antibasismul de tip antonescian se va risipi, cu repeziciune si va trebui sa puneti, pe masa, programe compatibile si cu restul de 60%.

  VP asta face, a renunțat la a avea prioritate doar ” Jos băsescu ! ” și-și vede de treabă și măcar se străduie să facă ceva ! Culmea, matale vrei acu altceva ! De unde deducem că umbli cu cioara vopsită pe-aci, prin online dându-te fifi-înaripat(a)…

  La dumneamea renunță să te mai înfoi că NU ține ! D-alde tine e plin online-ul și ne-am cam deprins să-i dibuim.

  Rățoiește-te la toarășu Crin, ca par egzamplă, că pentru el unica prioritate e să ajungă președinte și NU să-și țină promisiunile făcute românilor ce l-au dăruit cu încredere ! Înfoaie-te la frunză”verde” că el mizează și marșează pe O ALTĂ MAJORITATE parlamentară ! Pe cuvântul meu de ONOARE că nu mă opun… 😉 Desigur, rățoiește-te și la păcălicii din ograda noastră, zău nu te oprește nima-n lume!

  hauvidărzent și scutește-mă pe viitor cu hau-hau în lipsă de argumente solide !

 55. 55 Fault martie 8, 2013 la 8:07 am

  Pe cine reprezinţi mateale – bre, la UE,
  Cu gura-ţi de căţea având contur de muie
  Pe care-ţi verşi satanic băsita diaree ?
  Am dubii, bretonato, că poţi să fii femeie.

 56. 56 ZeV martie 8, 2013 la 8:58 am

  @Sibilla
  Foarte corect, ce i-am transmis domnului Ponta…reiau cu update (la pct.1):
  1. antibasismul de tip antonescian se va risipi CHIAR MAI REPEDE DECÂT M-AM AŞTEPTAT, începând chiar din interiorul celor două formatiuni;
  2. stimate premier (redau din memorie), priorităţile guvernului, după părerea mea, sunt:
  -stabilitate a cursului euro/leu;
  -constitutie;
  -lege electorala;
  -asigurarea cadrului necesar pentru ca justitia sa se reformeze din interior;
  Si ca un laitmotiv al tuturor comentariilor mele: unitate a coalitiei, pana la indeplinirea obiectivelor majore pentru care domnii Antonescu si Victor Ponta au cerul votul romanilor !
  Si Sorin Frunzaverde si domnul Stanisoara il cunosc bine pe Traian Basescu si spun cam asa: Cu Basescu nu se negociaza !
  Daca verigile slabe din PNL si PSD sunt de alta parere si vor subrezi aceasta constructie politica DIN INTERIOR, sa va fie de bine…Basescu va triumfa.
  Dă , Doamne, minte şi..viziune românilor, în primul rând celor înregimentaţi politic.
  😉
  Cam la fel sunt şi pedeleii…nu văd NIMIC dincolo de gardul din Modrogan.
  😉
  Dacă voi, activiştii, nu înţelegeţi să fiţi consecvenţi cu voi înşivă, să nu vă miraţi atunci când o veţi lua în freză de la electorat…..o să staţi scărpinându-vă în cap şi o să (vă) spuneţi: ,,Cum p…..m……vine asta, dom’le ?
  😉

 57. 57 Marian Nicolae martie 8, 2013 la 9:48 am

  @ ZeV martie 7, 2013 la 7:37 pm

  Va multumesc, dar laurii trebuie sa-i ia colegul Valentin Vasilescu si postul Vocea Rusiei…….

  M-ar bucura enorm ca nemtii sa se supere grav pe noi si sa ne traga o sfanta cizma prusaca in dosul daco-get……astfel expulzandu-ne un pic din Uniunea Europeana si din decadenta europeana……..drept in bratele Maicii Rusia……

  D-aia nu mai ploua……sic…..

  PS. Totusi, au de platit inocentii europeni, au de platit distrugerea economiei romanesti.

  Cred ca un proces gen Nuremberg chiar nu ar strica.

 58. 58 Marian Nicolae martie 8, 2013 la 2:21 pm

  Microhidrocentralele detinute de Hidroelectrica ar putea fi scoase la vanzare dupa 15 aprilie

  de Claudia Pirvoiu Vineri, 8 martie 2013

  http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-14374522-microhidrocentralele-putea-scoase-vanzare-dupa-15-aprilie.htm

  Vanzarea celor 162 de microhidrocentrale detinute de Hidroelectrica ar putea fi decisa in Adunarea Generala a Actionarilor de saptamana viitoare, a declarat pentru HotNews.ro Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica. Potrivit acestuia, in cazul in care AGA va lua o decizie favorabila, dupa 15 aprilie va demara vanzarea primelor loturi de microhidrocentrale. Iesirea companiei din insolventa la data de 26 iunie depinde si de vanzarea acestor bunuri. Remus Borza sustine ca una dintre conditiile iesirii din insolventa este sa obtina lichiditati de peste 150 de milioane de euro.

  Remus Borza a mai spus ca exista investitori interesati de cumpararea acestor microhidrocentrale, chiar si in conditiile in care s-ar reduce schema de sprijin in sectorul regenerabilelor.

  Administratorul judiciar al Hidroelectrica a mai afirmat ca o alta conditie pentru iesirea companiei din insolventa este rezolvarea celor 74 de contestatii din partea creditorilor. Pana acum, au fost judecate 64 de astfel de contestatii.

  O alta conditie mai este aprobarea in Guvern a unui act normativ privind reducerea pretului apei uzinate. In acest sens, a fost elaborat deja un proiect de Hotarare de Guvern.

  Borza a declarat in ianuarie pentru HotNews ca Hidroelectrica va organiza in perioada urmatoare licitatii internationale in vederea vanzarii celor 162 de microhidrocentrale pe care le detine. De asemenea, a mai afirmat ca pentru a deveni cat de cat rentabile si pentru a beneficia de schema de ajutor prin certificatele verzi ar fi necesare investitii in retehnologizare de circa 1,5 milioane euro /MW, bani de care Hidroelectrica nu dispune.

  –––––––––––––––––
  nota Roninjaune:

  Voi rumani dumneavoastra sunteti in continuare de acord cu distrugerea sistematica a tarii noastre ?????????

 59. 59 ZeV martie 8, 2013 la 5:52 pm

  Marian Nicolae
  Se pare ca nu putem sa ne debarasam de cliseul, pe care l-am intalnic si pe blogurile pedeliste…ori cu vestul, ori cu estul.
  Chiar pentru nimeni nu exista calea de mijloc ? Doar Buddha să fi fost în stare a o găsi ? Sau Elvetia ?
  😉

 60. 60 Cris martie 8, 2013 la 8:43 pm

  E cea care n-a primit „aviz științific” de la procurori?

 61. 61 dlnimeni martie 8, 2013 la 11:02 pm

  Propun ca in urmatoarea constitutie sa fie specificat dreptul oricarui cetatean de a-si retrage votul dat, oricind in intervalul dintre doua alegeri.

 62. 62 Marian Nicolae martie 9, 2013 la 5:40 pm

  @ ZeV martie 8, 2013 la 5:52 pm

  Eu unul sunt adeptul caii romanesti.
  Ca eu ruman, sa nu am de ce sa bat la poarta vecinilor dupa un ciocan sau un cleste…….

  Problema principala a noastra a rumanilor este urmatoarea:

  De ceva vreme NU mai avem un conducator indeajuns de intelept incat sa nu-i trebuiasca un capat de ata de la rumani, atunci cand ajunge la putere.

  TOTI politicienii, in afara catorva, odata ce s-au vazut cu puterea in mana si-au „tras” o gramada case in care nici nu au timp sa locuiasca, plus terenuri agricole care stau parloaga…. de masini nu mai vorbim…pentru ca si mie imi plac, am acest pacat…..

  Daca vorbim de contextul geopolitic, privind lucrurile prin prisma pozitiei noastre geografice, suntem datori sa avem o relatie cel putin de buna vecinatate cu Rusia, daca nu o stransa colaborare…….

  Daca vorbim despre contextul istoric, noi rumanii le suntem datori rusilor de doua ori pentru reintregirea tarii !!!! Odata dupa terminarea celui de-al doilea razboi mondial si inca odata chiar acum …in ultima perioada……

  Atat geopolitic cat si istoric, pozitia noastra nu poate fi decat alaturi de rusi !!!

  Virajul nesabuit (prin grija kazarilor) de partea americanilor sau de partea nemtilor NU are nici o justificare, nici istorica, nici geopolitica, nici geografica, nici macar economica……vedeti dezastrul provocat intentionat asupra natiunii romane, prin Genocidul roman,.

  Cultural nu mai vorbesc din moment ce suntem priviti de catre europeni de parca am fi coborat din copac de o jumatate de ora….totusi suntem natiunea matca din care se trag toti acesti aroganti si minabili europeni.

  Miscarile geopolitice din ultima perioada ne obliga pe noi rumanii sa alegem in ce echipa jucam………

  Singura optiune viabila este de partea Rusiei……si a Chinei……..
  Am mai explicat de ce.

 63. 63 Marian Nicolae martie 9, 2013 la 8:40 pm

  Ca o reflectie personala, cred ca in viata poti atinge Dumnezeirea, ajungand sa te identifici cu aceasta la un moment dat fara ca acest lucru sa te impresioneze sau sa te impinga la aroganta…pur si simplu se intampla.

  Pentru a ajunge la acel punct in care efectiv esti aproape de Dumnezeu, trebuie multa munca, un suflet deschis, onest si poate…sa nu-ti doresti acest lucru………

  Unde poti gasi asa ceva ?

  Vedeti mai jos Rapsodia Romana de George Enescu, sub bagheta Maestrului Sergiu Celibidache…….

 64. 64 Marian Nicolae martie 9, 2013 la 10:31 pm

  ATUNCI A ÎNCEPUT TOTUL:

  Ce credeţi că semnează Florea Dumitrescu, ministrul de Finanţe al lui Ceauşescu, în această imagine din 1975? EXCLUSIV
  de Alexandra PELE Publicat la: 09.03.2013 10:00

  http://www.gandul.info/financiar/atunci-a-inceput-totul-ce-credeti-ca-semneaza-florea-dumitrescu-ministrul-de-finante-al-lui-ceausescu-in-aceasta-imagine-din-1975-exclusiv-10634897

  La începutul anilor 1970, România avea nevoie de bani.
  Mai exact, avea nevoie de valută prin care să-şi poată finanţa un plan ambiţios de dezvoltare al producţiei, în condiţiile în care volumul comerţului extern creştea într-un ritm alert, de la 4 miliarde de dolari la începutul deceniului, la 10-12 miliarde de dolari spre finele decadei.

  Cum băncile de la Moscova care deserveau în principal statele socialiste nu aveau rezerve de „valută forte”, respectiv de valută folosită în comerţul cu ţările din Occident, autorităţile de la acea vreme au decis să „se arunce în braţele capitalismului”, iar România a devenit membră a Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi a Băncii Mondiale (BM), statut care o plasa la graniţa a două lumi.


 1. 1 Tineti-va bine: faze tari!! « Motanul Incaltat Trackback pe martie 7, 2013 la 12:29 am
 2. 2 O candidatură ireală la statutul de Capitală Culturală Europeană | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe martie 7, 2013 la 6:06 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: