Interviu cu Iulia Timoșenko

În ultimul număr al revistei „Politique internationale” (nr.138/2012-2013), am citit un interviu amplu cu Iulia Timoșenko, intreviu având titlu „Prizionera din Kiev”.

În interviu, Iulia Timoșenko explică rațiunea principală a încarcerării sale – împiedicarea ei de a participa la viața politică și, în primul rând, la alegerile parlamentare din octombrie 2012 (nu știu de ce îmi sună cunoscut !)

Fostul premier se referă, din nou, la Revoluția portocalie de la Kiev, din 2004, considerând că „în viitor, istoricii vor studia Revoluția portocalie în aceeași manieră în care sunt studiate astăzi insurecția de la Budapesta, primăvara la Praga sau mișcarea solidaritatea în Polonia”. Nu vreau să comentez pentru Ucraina, dar pentru România, „Revoluția portocalie” din 2004, a reprezentat, în opinia mea, o paranteză de istorie care a avut, de altfel, reverberații și în România.

Ea subliniază apăsat apartenența sa la Partidul popular european și menționează legăturile sale politice cu SUA, Marea Britanie, Spania sau Letonia. Ceea ce mi se pare interesant, în cazul Iulie Timoșenko, este solidaritatea arătată de dreapta europeană și anumite zone supuse lobiului ucainean din SUA față de fostul premier, acuzat de serioase fraude economice, în timp ce stânga europenă, în condiții similare, este incapabilă să reacționeze, fiind paralizată în fața reprezentanților remanenți ai revoluției portocalii din (de exemplu) România.

P.S. O precizare – Emma Nicholson nu a făcut și nu face parte din grupul socialist la Parlamentul European sau la Consiliul Europei.

74 Responses to “Interviu cu Iulia Timoșenko”


 1. 1 Doru Coarna martie 3, 2013 la 4:18 pm

  Pai scrie in orice roman politist, cand nu pricepi ceva ia urma banilor… Cine sustine dreapta isi dezleaga si punga, iar in partea cealalta, pe stanga, buzunarele stau cascate si asteapta si ele teancul… Nu trebuie sa fii filosof, inteligent, si nici macar sa fii in forma ca sa realizezi chestiile astea…

  Concluzia este ca unii castiga la fel de bine ca pe dreapta stand insa pe stanga si fara a se compromite sau a se face raspunzatori de faptul ca duc UE de rapa. Tot ce au de facut este sa nu intervina, sa fie timizi! Misto, nu?

  Daca nu ma credeti, se poate verifica: incercati sa atacati liderii stangii si veti vedea cat de prompt intervin liderii dreptei… Cred ca s-a inteles, apropo si de Romania…

 2. 2 Mirela martie 3, 2013 la 4:48 pm

  Nu am crezut ca voi trai vremuri in care-mi va fi frica pt libertatea, existenta omului! Cel putin nu dupa 1989! Inainte, cel putin stiam de ce ne frica, ce putem si ce nu putem! Ce traim acum, e de departe, cu mult peste ce a fost in comunism!
  Iar asta, e amplificat din pacate, la org internat.!
  Veti ramane oricum, singurul premier de dupa `90 cu crestere economica si bine pentru popor (asta spus asa, simplist, sa inteleaga tot omul; caci daca vorbim mai departe de inteligenta, cultura… nici nu ar mai fi cuvinte)
  A fost greu, dar va trece si veti fi inca un exemplu (pozitiv, nu cum se incearca) si pentru perioada asta, prin care , intr-o normalitate, nu ar fi trebuit sa treceti.
  Cu respect,
  Mirela

 3. 3 alergatorul martie 3, 2013 la 5:19 pm

  Asta pentru ca stanga europeana este ca si stanga din Romania. Adica slaba.
  Atunci cand ajunge la putere se intampla nu datorita fortei de care ar da dovada ci fiindca dreapta, slabita si erodata de guvernare, se prabuseste.
  Si stanga vine si conduce , fricoasa, speriata sa gafeze si sa arate ideologii (naimiti sa vitupireze) ca doar „impart saracia si creaza plus valoare”.
  Stanga din Romania , din Europa , a uitat sa aiba imaginatie, sa inventeze. Nu poate sa iasa in fata cu noi concepte. Nu mai castiga adepti prin idei, ci datorita inflamarii societatii ca urmare a pauperitatii.
  Popularii europeni au adunat toate noncurentele, toate nonideologiile de pe continent. Pe langa cateva partide de dreapta mari s-au aciuat toti ciudatii politicii europene – asa au ajuns sa fie majoritari si numai mentinand aceasta solidaritate isi pot mentine pozitia.
  Pe membrii populari ii tine uniti un deziderat : Puterea.
  Cand stanga va ajunge sa aiba lideri pe care sa-i intereseze nu sa conduca 4 ani, ci sa construiasca pentru viitor, va ajunge sa fie puternica .
  Apropos, poate cineva sa spuna ce program de atragere catre valorile stangii a tinerilor , intelectualilor, muncitorilor, agricultorilor, se deruleaza in Romania ?
  Mda, glumeam.

 4. 4 George Ban martie 3, 2013 la 6:07 pm

  Uniunea Europeanã ştie sigur cã Iulia Timoşenko este condamnatã din motive politice.
  In ceea ce-l priveşte pe Dl Nãstase, Uniunea Europeanã nu se amestecã, ba chiar priveşte cu suspiciune sursele care susţin cã a fost condamnat fãrã dovezi (probe)!!!!

  Iulia Timoşenko:

  Since May 2010 a number of criminal cases have been opened against Tymoshenko. On 11 October 2011, a Ukrainian court sentenced Tymoshenko to seven years in prison after she was found guilty of abuse of office when brokering the 2009 gas deal with Russia.

  The European Union and other international organizations sees the conviction as „justice being applied selectively under political motivation”.

  The European Union has shelved the European Union Association Agreement and Deep and Comprehensive Free Trade Agreement with Ukraine over the issue.

  Adrian Nãstase:

  He was the President of the Chamber of Deputies from 21 December 2004 until 15 March 2006, when he resigned due to corruption charges. On 30 January 2012, the courts gave Năstase a two-year prison sentence for misuse of a publicly funded conference to raise cash for his unsuccessful campaign in 2004. Năstase claimed the sentence was influenced by rival politician Traian Băsescu, at the time President of Romania, and indicated that if necessary, he will raise his case to the European Courts of Human Rights.

  Adrian Năstase was convicted of corruption charges, despite unsubstantiated evidence (în ciuda dovezilor nefondate)[4][unreliable source?],[5][unreliable source?], on 20 June 2012 and sentenced to a 2-year imprisonment term. At the time when the sentence was pronounced, he was the only head of government sentenced to prison in the 23 years of democracy in Romania.

  [4] http://www.antena3.ro/en/romania/the-reason-behind-adrian-nastase-s-conviction-published-5-months-after-the-sentence-was-ruled-193555.html
  [5] http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3927/10350975/2/c5-dec-pen-160-iunie-2012-dosar-2470-1-2012.pdf
  Sursa: Wikipedia

 5. 5 E.Panciu martie 3, 2013 la 6:11 pm

  Lumea ” vazutelor” e facuta din lumea „nevazutelor”…….!

 6. 6 Karakas martie 3, 2013 la 6:38 pm

  Referitor la Schengen: din nefericire, in loc ca puterea si opozitia sa fie pe aceiasi frecventa in ce priveste interesul national, iar se politizeaza discutia si e folosita ca agent electoral. E clar ca Ministerul de Externe a avut semnale ca Germania va considera blocarea accesului Romaniei la Schengen, inainte ca Ministrul de Externe sa faca acea declaratie publica. Corlatean l-a intrebat pe Basescu sa declare public daca a vorbit cu Merkel despre intrarea Romaniei in Shengen. Iar Basescu a tacut cit se poate de tare, pentru ca nu are ce spune. Nu s-a priceput sa-si foloseasca afilierile politice la PPE si sa faca lobby eficient pentru ca Romania sa intre in Shengen. Iar ce spune Boc si Elena Basescu ca decizia Germaniei e urmare a declaratiei lui Corlatean e de o prostie inimaginabila.

  Eu cred ca bine a spus Corlatean in acest moment ca Romania nu are nevoie sa intre in Shengem. A tras un semnal de alarma. Pentru ce sa intram intr-o organizatie care, dupa ce ne-a dat teme de casa pe care le-am indeplinit, tot nu ne vor. Si bine le-a cerut sa isi motiveze decizia de veto privind intrarea Romaniei in Shengem. Sa auda toata lumea de ce nu ne vor. Care sunt motivele reale? Ca alea tehnice le-am indeplinit.

  Declaratia Ministrului de Interne a Germaniei este neprietenoasa fata de Roamania si romani. Este un al citelea semnal ca Germania a devenit centrul Imperial al UE, si ca de acolo pornesc ordinele catre colonii.

 7. 7 Marian Nicolae martie 3, 2013 la 7:35 pm

  Continui sa cred, cu tot respectul, la adresa doamnei Iulia Timoșenko, ca inalta tradarea se plateste, chiar daca este portocalie !!!!!!

  Revolutia portocalie nu reprezinta decat o scuza bine redactata pentru demolarea statelor de drept, state care s-au cladit in decursul istoriei de-a longul miilor de ani.

  Daca faptul de a avea o tara a devenit obsolit, ma intreb totusi de ce israelienii nu se infratesc cu Siria, cu Egiptul cu desfiintarea statului Israel in acest proces……sic….!!!???

  Ma intrebati daca nu cumva am luat-o razna???

  Nu, deloc, dar daca tot se implementeaza aceasta idee, de ce sa nu se implementeze si la sursa, de acolo de unde vine ideea…….

  Doresc sa cer jumatate din teritoriul de sub Jerusalem, deoarece este al meu, de la tata…..tot asa cum si anumitit israeliti cer jumatate din Iasi…

  PS. Nu stiu daca ati observat, dar daca incercati sa vedeti Israelul pe Google Maps, nu reusiti sa vedeti clar imobilele si strazile din Jerusalem, Tel-Aviv, deoarece sunt estompate inadins…..

 8. 8 Marian Nicolae martie 3, 2013 la 8:16 pm

  Germania nu ne vrea în Schengen

  http://www.cotidianul.ro/germania-nu-ne-vrea-in-schengen-208007/

  Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a declarat că vrea să impiedice o aderare rapidă a României şi Bulgariei la Schengen.

  „Extinderea spatiului Schengen va fi acceptata de cetatenii nostri numai daca vor fi indeplinite conditiile esentiale pentru acest pas, ceea ce acum nu este cazul”, a mai spus acesta.

  Ministrul Friedrich a anuntat si masuri impotriva „imigraţiei sărăciei”.

  „Cine vine în Germania pentru a încasa beneficii sociale şi a abuza de dreptul la libera circulaţie trebuie să fie împiedicat de la a face asta”. O posibilitate ar fi introducera unor interdicţii pentru cei care au fost deja expulzaţi”, a precizat Ministrul german interviul citat.

  România are semnale că există o mare probabilitate ca aderarea României la spaţiul Schengen să fie din nou amânată, pentru luna octombrie, la solicitarea unei ţări sau a două state care nu vor bloca aderarea, ci vor cere ca decizia să fie luată în toamnă, a declarat vineri premierul Victor Ponta.

  –––––––––––––––
  nota Roninjaune:

  Dupa ce minabila Europa ne-a distrus tara, acum nu numai ca nu ne primeste in Schengen, dar ne si trateaza de sarantoci…..

  Ce ne impiedica va intreb, ca Romania sa faca vira 180 de grade si sa se alieze cu Mama Rosiia, in concordanta cu vechiul 23 August???

 9. 9 papasha martie 3, 2013 la 9:39 pm

  DRAGUL MEU VECHI PRIETEN , SA NU TE SUPERI PE MINE CA-TI ZIC , DAR EXPERIMENTUL CU REVOLUTIA PORTOCALIE „S-A INTAMPLAT” SI DIN CAUZA VOASTRA , A STANGII , CARE LA PUTERE FIIND , FACEATI PE LEBEDELE ALBE , SI V-A FOST FRICA SA ACTIONATI CU AUTORITATE ( ADICA CU O JUSTITIE LA FEL DE „INDEPENDENTA ” CA A LOR ASTAZI ) SI SA-I STARPITI PE LIMBRICI PORTOCALII ( CUM V-AU FACUT, SI CUM VA MAI FAC INCA EI VOUA , AZI ) SUSTINUTI DE „VESTUL DEMOCRATIC” , IMACULAT SI NECORUPT ( HA , HA , HA , SA-I FOOOTA CAINII DE POLITRUCI FOMISTI !!! )

  LA VINA VOASTRA DE MAMALIGI , SE MAI ADAUGA ” UN MIC DETALIU „, SI ANUME , NETEZEALA CIRCUMVOLUTIILOR CREIERASELOR ELECTORATULUI LA ACEA DATA 2004 ( IN 2009 MAI ERAU „NUMAI” 5 000 000 DE PROSTI , IAR AZI AU MAI RAMAS SUB 1 000 000 DE PROSTI , SI-I MULTZUMIM LUI DUMNEZEU , CA IN RITMUL ASTA , IN 2014 MAI RAMAN NUMAI FAMILIILE SI PRIETENII LOR CA SA-I MAI VOTEZE , ADICA SUB 5 % , MAI ALES DACA O ALEG SEFA LA pdl PE PROCUROAREA COMUNISTA , AIA CARE MANANCA BORS LA BRUXELLES , TERFELIND IMAGINEA TARII SI A NATIUNII ) .

  CUM AU LUAT PUTEREA , JAVRELE PORTOCALII S-AU PUS „CAPRA” LA VESTUL COLONIZATOR , IAR LA INTERIOR S-AU PUS PE JAFUL NATIONAL , ” LIKE THERES NO TOMORROW ” !

  MACAR ACUM , IN ULTIMUL CEAS , STANGA ARE OCAZIA SA-I TROSNEASCA PE MARSAVII DE POLITRUCI DIN PPE , IA DE VEZI CE FACE NEA HOLLANDE FRANTA , CE MAI COC AIA DIN ANGLIA ……ETC !

  BAI USL-ISTILOR , VAD CA TOT MAMALIGI ATI RAMAS , SI N-ATI INVATAT NIMIC DIN MACELUL DIN 2004 SI 2009 !

  COABITATI BAIETI , COABITATI , CA-I BINE !
  DATI-I basului TIMP SA-SI REVINA DIN CORZI , SI-L VEDETI VOI PE DRACU’ !

  TE ASTEAPTA LUMEA DOM’LE !
  MULTA SANATATE FIZICA SI MENTALA , SI RESTUL VINE DE LA SINE .

 10. 10 Radu Humor martie 3, 2013 la 11:21 pm

  Dacă cei care au făcut revoluţiile roşii sunt tot aceiaşi care le-au facut şi pe astea portocalii rezultatul nu putea fi decât identic.
  Distrugerea sistematică a naţiunilor, mai ales a celor în care credinţa ortodoxă este pregnant exprimată şi trăită !
  Dacă nici acum nu-şi dau seama catolicii că după noi urmează ei înseamnă că merită de două ori dispreţuiţi.
  Odată pentru răul pe care încearcă ( sigur n-o să reuşească !) să ni-l facă nouă, şi a doua oară pentru lipsa de perspicacitate în ceea ce-i priveste !
  dar sunt semne că lumea se trezeşte !
  Numai de nu s-ar trezi când e gata înlănţuită, cum îmi şopteşte cineva 😉

  P.S.Cu siguranţă AN ar fi amintit şi de IT , dacă ar fi avut ocazia….

 11. 11 Karakas martie 4, 2013 la 12:05 am

  Exista o anumita grupare de intelectuali romani, incepind cu Horia Roman Patapievici, care nu contenesc sa isi insulte poporul si sa gaseasca in orice situatie politica o motivatie pentru a arata cit de subdezvoltati „democratic” suntem in raport cu „avansatii” de nemti, olandezi, finlandezi, americani s.a.m.d. Oricite decenii ar trece, conform acestor domni, vom ramine slab-dezvoltati la capitolul „democratie”. Si chiar daca situatia respectiva nu are nimic de a face cu lipsa sau surplusul in materie de democratie, se poate sapa oricind in jurul temei.

  Am citit editorialul unui Ganditor, mai precis Ganditor Senior la „Gandul” : Marian Sultanoiu. Din editorialul sau, „România vrea „motivul” lui Merkel”, reiese cu pregnanta tema ca noi, romanii, ne permitem cam multe in raport cu state UE, si ca, am proceda cu ostentatie, atunci cind inca avem probleme cu „democratia”. Cu ce drept cerem noi sa fim tratati la egaltate? Sa raminem, tovarasi, in grajdul istoriei, acolo unde ne e locul. Nu am timp sa analizez fiecare argument al acestui domn. Unul insa l-am putea discuta: romii, de exemplu. Sunt romii o problema Shengen? Sunt romii o problema europeana sau pur romaneasca?

  Eu cred ca este un esec al ambelor parti, si in special al partii mai „democratice”. Atunci cind elevul cade la examen, e in primul rind esecul educatorului. Poate ca totusi nu au folosit cartea necesara despre „democratie”?

  http://www.gandul.info/puterea-gandului/romania-vrea-motivul-lui-merkel-10629153

 12. 12 Karakas martie 4, 2013 la 12:19 am

  Nu am eu titlu de Ganditor Senior, dar cel putin se confirma ca nu sunt singurul care apreciaza ca tarile puternice in UE se comporta dictatorial cu cele sarace, consideraindu-le „tari de mina a doua”.

  Intr-un interviu la CNBC, George Soros a afirmat pe 1 martie, 2013:

  „I am afraid Europe is in an existential crisis,” Soros said. „The debtor countries are subordinated to the dictates of the creditor countries and have effectively been relegated to second-class membership. I think this is politically not acceptable.”

  Daca domnul Sultanoiu, pe care l-am criticat anterior, ar fi putut reflecta o clipa in plus, ar fi realizat ca „iesirile” politicienilor din tari sarace ca Romania din perimetrul uzual se datoreaza unei frustrari LEGITIME, in fata unor atitudini dictatoriale. De ce nu ne primesc in Shengen? Pentru ca suntem saraci. De ce suntem saraci? Cred ca dl Sultanoiu ar spune „pentru ca suntem lenesi”. Asa-i?

  Nu cred ca „fudulia” e a romanilor in cazul Shengen.

  http://www.cnbc.com/id/100512946

 13. 13 blogideologic martie 4, 2013 la 5:13 am

  Dan Culcer : +Revoluție suprarealistă ? O mare escrocherie. Nimic mai puțin revoluționar, mai conformist, mai elitist decât această bandă de amici puși să facă pe revoltații contra unei structuri sociale de ale cărei avantaje profită și ale cărei trucuri comerciale le aplică cu nonșalanță. Tiraje limitate de la început, numerotate, semnate, ediții de lux pentru burghezi bănoși și snobi. Dușmani care teoretic trebui să plătească ca să afle în ce mod și pentru ce sunt dușmăniți și disprețuiți. Mă paște voma când mă gândesc că, reciclați, unii din adepții locali ai acestei textuări logoreice au devenit după 1945 poeți realiști-socialiști, reporteri poetizanți și cenzori, autori de texte ideologice de îndrumare partinică.
  Specialiștii români ai avangardei au folosit sursele documentare ale lui Sașa Pană, medic militar, probabil agent sovietic, autorul uneia din cele mai nerușinate liste de epurare, difuzată de revista Orizont în 1945, au scris elogios despre această producție de latrină unde limba română este repudiată, maltratată, disprețuită de câțiva adolescenți urduroși. Curioasă, ridicolă, ba chiar tragică confuzie de valori. Cu care literatură așa-zis de avangardă, prin care România s-ar afla purtătoare de merit, încă, după o jumătate de secol de impostură, propagandiștii ICR din epoca Patapievici se laudă și acum prin cafenelele pariziene sau newyorcheze. În vreme ce este foarte plauzibil că Arghezi nu e cunoscut și nu a existat la Paris niciodată o sesiune universitară dedicată literaturii lui Tudor Arghezi.
  Probă : numărul 12 la revistei lui André Breton, La revolution surrealiste din decembrie 1929, disponibil, ca și colecția, în fondul numerizat al Bibliotecii Nationale a Franței, Gallica. Conține Al doilea Manifest. Merită să fie citit acum.
  Tristan Tzara publică aici un fragment din L’Homme aproximatif.
  text dezlânat, auto-reproductiv ad libitum, fără nici un sens perceptibil sau imperceptibil :
  « la coqueluche des montagnes calcinant les escarpements
  des gorges aux pestilentiels bourdonnements d’aqueducs
  automnaux le défrichage du ciel gratuit gui fosse commune
  happa tant de cristallines pâtures les langages des nues les courtes apparitions des messagers dans leurs touffes annonciatrices de suprêmes clameurs cl obsessions les inquiètes usines souterraines de chimies lentes comme des chansons la rapidité de la pluie son fourmillement télégraphique cru de, coquille ruminant les crevaisons « vif des pics d’où émergent les moutonnantes lessives
  rompu à tous les paysages et aux ruses des goguenardes vallées tentatrices de pairies les promenades sans dieu des cours d’eau
  les témérités de leurs exploits contre la brune assise d’argile
  les oublis des essences captives noyées etc. »
  Se salvează, am mai scris-o, din «avangarda» autorilor care au scris în română, Ilarie Voronca și B. Fundoianu, fiindcă aveau nu doar talent ci și o personalitate care nu se pliase total la ideologemele sub a căror presiune alții deveniseră informatori și executanți.
  d. c . +
  Sursa http://jurnalulunuivulcanolog.blogspot.ro/2013/03/revolutie-suprarealista-o-mare.html

 14. 14 blogideologic martie 4, 2013 la 6:25 am

  Ieşirea din recesiune în USA se face prin creşterea profiturilor, iar nu prin creşterea numărului de locuri de muncă http://www.nytimes.com/2013/03/04/business/economy/corporate-profits-soar-as-worker-income-limps.html?hpw Să adaug că intrând de dimineaţă pe articolul acesta din NYT, am fost şocat să găsesc o reclamă stupidă, pe româneşte, pentru politica PSD, ilustrată cu portretul lui George Maior ! Făcătura-i atât de lamentabilă, chiar atât de idioată, încât numai Vasile Dâncu din aşa-zisul “grup reformist de la Cluj” putea să o comande ! Îmi amintesc cât de fervent îl sprijinea infatuatul ignar Vasile Dâncu pe Băsescu înainte de 29 iulie 2012, şi cum îi ameninţa pe români cu intervenţia trupelor străine, dacă poporul român reuşeşte ceva împotriva lui Băsescu ! Vedeţi şi ce scrie Roxana Iordache pe blogul ei despre Vasile Dâncu şi felul cum îl nenoroceşte acum pe Victor Ponta, după ce l-a terminat pe Adrian Năstase în 2004. Hei, conducere USL, treziţi-vă şi treceţi la raţiune !

 15. 15 M.Voicu martie 4, 2013 la 7:44 am

  @ George Ban martie 3, 2013 la 6:07 pm. MulTţumesc; ne daţi un citat de groazã: Iulia Timoşenko… ”she was found guilty of abuse of office when brokering the 2009 gas deal with Russia… The European Union has shelved the European Union Association Agreement and Deep and Comprehensive Free Trade Agreement with Ukraine over the issue.– deci se pot lãsa deoparte tratate dacã interesul naţional a fost prejudiciat 💡
  ”Unsubstantiated evidence” nu sunt dovezi nefondate – pentru cã nu sunt dovezi, ci alegaţii. Netemeinicie de formă este nemotivarea hotărârii judecătoreşti. Din fericire, s-a revenit la obligativitatea motivării – abrogată anterior prin Legea nr.142/1997 care a avut efect advers asupra calităţii hotărârilor şi asupra părţilor, a justiţiei însăşi M.Voicu, “Accesul la oglinzi”, în Palatul de Justiţie Nr.8/2000. Netemeinicia de fond cuprinde hotărârile pronunţate în contradicţie cu faptele cauzei – starea de fapt pentru a cărei stabilire deplină sunt destinate norme procesuale imperative, care nu au un scop autonom; astfel, netemeinicia este nelegalitate a hotărârii judecătoreşti. Legea nr.195/2004 prin pct.7 de la art.1 din a modificat preambulul art.304 C.pr.civ., în: „Modificarea sau casarea unor hotărâri judecătoreşti se poate cere… numai pentru motive de nelegalitate:” – prin care admisibilitatea cererii apare restrânsă – pentru cazul când semnificaţia procedurală a tezei: nelegalitate a hotărârii judecătoreşti nu se ia în sensul întreg al sintagmei (ca gen proxim, care include şi netemeinicia ei), ci doar prin adjectivul ei, termenul analitic omonim, separat de netemeinicie. Este ca şi cum un porumbel, agasat de rezistenţa aerului, şi-ar imagina că ar zbura mai bine în gol!
  Am dedus un criteriu juridic al temeiniciei: elucidarea tuturor elementelor prescrise de legea aplicabilă, până unde aceasta distinge. Cercetarea este netemeinică atuncea când faptele considerate nu corespund probelor, şi deci privesc o pricină ipotetică sau străină – care este alta decât cea reală, ca în despotism.
  O piaţã de drepturi litigioase s-a dezvoltat din gradientul între capacitatea personală a cumpărătorilor acestora de ”a le rezolva”, şi deznădejdea părţilor care îşi vând drepturile litigioase întrucât îşi iau gândul de la justeţea justiţiei pentru ei. Convenţia penală privind corupţia (Consiliul Europei, STE nr.173-1999): (i)-face vorbire despre: «resemnarea cetăţenilor în faţa unui (asemenea) fenomen larg răspândit», la pct.5 în Raportul explicativ/pentru introducere, şi la pct.64/Art.12 – Trafic de influenţă: (ii)-«permite Părţilor Contractante să atace aşa zisa „corupţie ambiantă” care distruge încrederea cetăţenilor în onestitatea administraţiei publice.».
  Tot aşa, ”provizioanele” deduc din profit pierderi la care îndeobşte nu se mai stabilesc rãspunderile – ca şi cum civilul nu numai cã precede penalul, dar chiar îl înlãturã ❗

 16. 16 blogideologic martie 4, 2013 la 7:55 am

  Un startup (germen de întreprindere), trebuie să fie mai întâi urzit, ne spune Steve Blank, antreprenor din Silicon Valley, pe un curs de tip MOOC https://www.udacity.com/course/ep245

 17. 17 Doru Coarna martie 4, 2013 la 8:59 am

  Nu intram in Schengen pt ca nu asa se intra in Schengen! Voi cum mergeti in vizita, cereti imperativ sa fiti primiti de catre gazda, ii dati ultimatum pt ca sunteti egali, ati urmat aceeasi gradinita?

  Apoi ne lipseste motivul: Germania se intreaba de ce ar trebui sa intram noi si bulgarii in Schengen? Exista vreun motiv, vreo ratiune, vreun avantaj, rezolva asta ceva? Avem noi un trafic comercial asa de abundent ca nu au timp TIR-urile sa stea la controlul vamal, inutil si ala dealtfel?

  Nu, Germania stie ca regimuri politice de doi lei, fara directie si fara evolutie, si-au fixat din intrarea in Schengen obiectiv de reclama politica, „uite ce am realizat noi, v-am bagat in Schengen, nu stim de ce dar am facut-o, votati-ne in continuare!”… Ori astia, de ex. USL care vor sa-si faca astfel reclama si sa capete avantaje politice, nu sunt ai PPE…

  Mai mult, dupa Schengen vine moneda, iar Germania stie prea bine ca tari ca Romania si Bulgaria nu vor rezista intrarii in zona euro, nici nu au ce vinde pt a putea sustine, subventiona, intrarea… Ne-ar face cel mai mare rau daca ne-ar lasa pe noi, cu clasa asta politica oligofrena, sa intram in zona euro… ar trebui sa ne tot pompeze bani dar nu mai avem ce le da la schimb! De vrut vrea clasa politica pt ca ea are, individual, milioanele de euroi pusi deoparte, populatia insa ar deveni indirect asistata Germaniei si direct, a intregii Uniuni…

  Eu m-as fi suparat daca ne primeau in Schengen, as fi zis „uite ba ce ne fac astia, ai dracu’!”…

  Oligofrena clasa politica romaneasca inca nu a aflat ca cel mai bine este sa circuli pe marginea drumului, precum Marea Britanie, astfel ca sa poti sari in sant de pe carosabil atunci cand vine TIR-ul… si vine, se cheama „globalizare”! Ah, daca te chemi Germania si esti asa de tare incat crezi ca TIR-ul ala se va opri in tine, atunci da, poti merge insotit de toata gasca fix pe mijlocul drumului, fredonand…

  In sfarsit justitia! Daca, cf liberei circulatii, cetateanul european are si dreptul de a fi judecat acolo unde doreste, ce te faci cu toti ticalosii care vin sa fie judecati aici, unde unul care a ucis din culpa trei persoane cu masina primeste cu suspendare, iar altul care a condus cel mai bine o tara, estee inchis fara motiv real? Intelegeti ca toate retelele de talhari si-ar fixa cartierele generale in Romania ca sa fie judecati aici? Veti spune ca nu, in tara in care au comis faradelegea, dar tarile alea vor dispare, deja nu mai sunt decat granite in UE!

  Cea mai amuzanta este aia cu „am indeplinit dpdv tehnic toate cerintele, avem aparatura pe granita cum nu au nici ei!”… Nu este zi sa nu aflam ca PE TERITORIUL ROMANIEI!!! au fost prinsi traficanti de tigari din Moldova si Ucraina… nu cand treceau granita!!! ci cand le vindeau prin piete! De masini furate si fete rapite sau nu, nici nu mai vorbim…Care aparatura, care securizare la granita estica a UE?
  La granita banul vorbeste, foarte rar legea! Doar nu va inchipuiti ca odata cu Blejnar s-a dus si spaga la frontiera…

  In sfarsit, uite alta: doar nu credeati ca Iohannis schimba optica Germaniei! Asta-i buna, nu? Se intalnise hotul, adica noi, cu prostul, adica Germania…

  Si inca: iata cat valoreaza tradarea lui Ponta de asta vara cand a acceptat sa vina cu biletul, ca orice oligofren, vedeti? NOTHING! Cat rau a facut coabitantul asta pana acum, sustinatorilor USL se celor care se simt inselati si deamagiti? Pe el in vad bine sefii lui de acum de la Bruxelles, politician tanar de viitor pt Uniune, dar noi nu ne-am ales decat cu alt refuz! OK? Cand va spuneam ca baiatul vinde repede in beneficiu personal orice prinde, nu ma credeati! Acum, cand incepe sa se vada clar ca lumina zilei cu cine aveti de-a face, plus cu ungurii, plus coabitarea, plus vanzarile nereusite de pdl, ma credeti?

  In fine, baiatul se caalifica la locul de munca, asta trebuie inteles, doar ca ori nu stia nimic cand l-a pus Basescu, ori e tare neted, caci dureaza cam mult… Si noi care asteptam sa performeze…

  Important este ca s-a bagat multimea din Piata la loc in case la televizor si tot PPE joaca piesa folosind actori mai vechi, consacrati, Basescu si sistemul sau seco, si mai noi, care se vor califica candva la locul de munca, USL si cei trei tenori… Ca sa se califice, trebuie insa timp pe care trebuie sa-l plateasca intr-un fel ca aia sa-i ia in considerare, si acceptand deci orice. Noi nu contam. Contau 7.4 milioane? Nu! (qed.)

  Acum astept sa va suparati pe mine. Iar. De parca eu v-as fi respins aderarea la Schengen… Defapt poate ca eu scap, de vina e mereu Basescu, nu? Si Macovei! Si Udrea, asta nu pt aderare ci pt tocuri! Da!

 18. 18 Criticos martie 4, 2013 la 9:06 am

  Nu există lideri adevărai, cu viziune şi curaj, nici în stânga, nici în dreapta europeană. Dreapta are în schimb tupeu şi o limpede înclinaţie spre dictatură. Europa calcă îndesat spre modelul URSS, aşa cum mulţi observatori au remarcat. Germania este în poziţia Rusiei, aşa încât visul (urât) al unei „Europe germane” despre care pomenea Th. Mann e în plină derulare. Cum am mai spus, aştept chinezii!

 19. 19 analist martie 4, 2013 la 9:40 am

  @Marian Nicolae
  Atunci cand Dl.AN a inceput sa scrie pe blog,cu multi ani in urma, m-am gandit ca si altii, ca mai exista o sansa pentru PSD de reformare.Pe vremea aceea MG facea legea si totii baronii ii cantau in struna. Incurajat de cei de pe blog, AN s-a gandit la o candidatura ( ce vremuri!), dar, a renuntat pentru VP. Nu putem acum sa mergem la congres fara AN. Calea, pentru cei doritori ar fi urmatoarea: Dl.AN este eliberat, participa la congres si ne invita sa participam. ( trimitem pe o adresa de email la departamentului PSD numele de pe blog atasat cu numele real, si vom avea invitatie acolo).Altfel eu nu vad de ce am merge acolo. Imi pare rau ca Bibliotecaru nu mai are cum sa vina, aceea mult asteptata intalnire cu AN nu a avut loc asa cum fusese preconizata (din motive lesne de inteles)… .

 20. 20 constantin dan (@Constantin98Dan) martie 4, 2013 la 9:47 am

  Nu se poate !
  Timosenko arata in interviu ce este , o parvenita inculta . Cum sa compare evenimentele din 1956 de la Budapesta , cu lupte de strada intre populatia ungara si armata sovietica cu comedia Piata Universitatii aprilie – iunie 1990 in varianta kieveana ?
  Daca imi amintesc bine , in noiembrie 2004 la Kiev a fost o demonstratie neintrerupta timp de 2 saptamani , intr-o ambianta folclorica , cu corturi si ceai si sandvisuri si se discuta mai mult asupra otravirii lui Ianusevici ( sau cum il chema ? ) .
  Ce importanta pentru noi ? Cu Timosenko sau Iuscenko , Ucraina ramane pentru noi un vecin de care m-as lipsi cu placere – agresiv , ostil , dezechilibrat . Eu asociez acest stat cu uciderea in bataie , in fata hotelului , acolo , a directorului nostru de la Combinatul Galati , prin anii 1990 , cand am finantat – sute de milioane – combinatul lor de la Krivoi Rog ( si nu am luat nimic inapoi ) ! Ce stat , ce tara …
  Nemtoii si Schengen ? Astia nu ne-au iubit niciodata . Daca Unchiul Sam nu le spunea in 2004 – ” taceti si votati ” – nu am fi intrat niciodata nici in UE , nici in NATO …

 21. 21 Marian Nicolae martie 4, 2013 la 9:47 am

  @ Doru Coarna martie 4, 2013 la 8:59 am

  Nu, nu ne suparam pe dumneavoastra.

  Suntem de-a dreptul opariti din cauza altora si nu din cauza ca ar fi netezi…la minte……ci pentru ca circumvolutiunile respective si le-au pus in slujba kazarilor si nu a palmasilor rumani…..pentru a distruge Romania si poporul ruman odata cu ea.

 22. 22 Marian Nicolae martie 4, 2013 la 9:59 am

  @ blogideologic,

  Am urmat link-ul catre New York Times si am dat peste un alt articol care face trimitere directa catre fariseii cu mesele lor din templu si Isus…..

  Bleeding the Borrower Dry
  Published: March 3, 2013

  http://www.nytimes.com/2013/03/04/opinion/bleeding-the-borrower-dry.html?src=recg

  New York is one of 15 states that have banned the predatory, high-interest loans that payday lenders commonly use to pillage low-income borrowers. But offshore lenders increasingly get around state laws by issuing predatory loans over the Internet.

  Worse still, as the Times’s Jessica Silver-Greenberg reported recently, banks in the state are profiting from the loans by allowing the Internet lenders to automatically withdraw payments from the borrower’s account, in some cases without his or her permission.

  When the borrowers — or their lenders — overdraw on the accounts, the banks get to collect fat overdraft fees.

 23. 23 alice martie 4, 2013 la 10:22 am

  Dl Doru Coarna, ce se intampla?
  Aveti semnale cu miros de portocala?
  E cel putin ciudat ….
  sa vedem: avem politicieni pe de o parte, sindicalisti pe de alta parte; avem USL pe de o parte,PPE pe de alta parte…cine ar mai fi?, sa ii punem putin praf in ochi!

 24. 24 Marian Nicolae martie 4, 2013 la 10:53 am

  Fratii nostri ortodocsi greci sunt efectiv pusi la zid de catre Troica:

  UE şi FMI cer Greciei noi concedieri

  http://www.cotidianul.ro/ue-si-fmi-cer-greciei-noi-concedieri-208044/

  Grecia a început, duminică, o nouă rundă de discuţii cu reprezentanţii UE, BCE şi FMI, pentru a obţine luna aceasta acordarea următoarei tranşe din pachetul de asistenţă financiară acordat Atenei, în valoare de 2,8 miliarde de euro, transmit AP şi Xinhua.

  De asemenea creditorii internaţionali ai Greciei vor analizat săptămâna aceasta cu oficialităţile elene posibilitatea unor concedieri în sectorul public, surse anonime afirmând că ar fi vorba de concedierea a 150.000 de angajaţi până în 2015.

 25. 25 Cârcotaşu martie 4, 2013 la 11:23 am

  @ Doru Coarnă,
  Plecând de la o premisă falsă:

  Voi cum mergeti in vizita, cereti imperativ sa fiti primiti de catre gazda, ii dati ultimatum pt ca sunteti egali, ati urmat aceeasi gradinita?

  nu puteţi ajunge la o concluzie corectă.
  Noi nu suntem „în vizită” în UE, se pare că ar trebui să fim membri cu drepturi depline, inclusiv acela de a nu ni se mai condiţiona suplimentar anumite drepturi. Şi da, e obligatoriu să fim trataţi ca fiind egali; da, am urmat aceeaşi grădiniţă!

 26. 26 ZeV martie 4, 2013 la 11:35 am

  M.Voicu
  Precizez pentru o mai bună înţelegere:
  ”revenirea pe coordonate europene, unde, cvorumul este dezavuat când este vorba de referendumuri în ţările occidentale”
  NOTA: Cititi recomandarile Comisiei de la Venetia despre cvorum.
  😉

 27. 27 ZeV martie 4, 2013 la 11:54 am

  Doru Coarna
  Excelent
  Romania trebuie sa scoată din dezbaterea publică şi din priorităţile guvernului ,,aderarea Romaniei la gaura covrigului”.
  Eu şi acum, dacă vreau, mă pot sui într-un avion ca să beau o cafea pe Champs-Élysées, sau la Poarta Brandenburg, chiar dacă arăt buletinul preţ de 30 de secunde.
  Totuşi, sincer să fiu, prefer să o beau cu prietenii undeva, într-o cabană din munţii Carpaţi. E mult mai ieftin.
  Nici măcar Băsescu, Blaga, sau Udrea, nu se duc în Austria pentru asta, de sărbători. 😉
  Veţi spune: da, dar poţi vizita o mulţime de relicve, muzee, fântâni de aruncat monezi, etc,etc. Vă răspund: îmi dă Schengenul vreun discount la intrarea în aşezămintele Vaticanului , sau la Luvru ? Îmi dă cineva cadou o sticloanţă cu Cola odată ajuns, cu limba scoasă, pe Acropole ? Eu, n-am auzit de aşa ceva.
  Urmează al doilea pas firesc:
  DENUNŢAREA MCV, ca instrument de coerciţie inacceptabil pentru o relaţie între parteneri egali, cel puţin, conform tratatelor semnate DE TOATĂ LUMEA BUNĂ A EUROPEI. Desigur că nu-l includ pe Traian Băsescu, dar pe domnul Adrian Năstase, cu siguranţă, da. 😉
  Dar…pentru a denunţa MCV, România trebuie să înveţe, în sfârşit, şi ceva bun de la Germania : COEZIUNEA FACTORULUI POLITIC CÂND ESTE VORBA DE INTERESUL NAŢIONAL DE ASIGURARE A STABILITĂŢII ŞI COERENŢEI INTERNE. Nu întâmplător, neamţul socialist a coabitat perfect cu neamţul pepeist, desigur, fără nici un acord scris de bună purtare.
  În fine, veţi spune că sunt un visător diletant. Aşa e, dar întodeauna, în istorie, ăsta a fost primul pas.
  😉 😉

 28. 28 dlnimeni martie 4, 2013 la 12:05 pm

  Din cite imi aduc aminte, in afara asemanarii ca este vorba de doi fosti premieri condamnati, situatia dumneavoastra nu se aseamana deloc cu a dnei Timosenko (care, punctual discutind, ieri e torturata, azi da interviuri marilor reviste) sub foarte multe aspecte. Dupa parerea mea, principial, dna Tomosenko isi plateste nerecunostinta: a fost lasata sa se imbogateasca pina la a fi multimiliardara , ca sefa a petrolului si gazului ucrainian, daca nu ma insel, pentru ca, dupa aceea, sa mearga alaturi de altii. Prin Rusia e la fel, nenea Putin stie sa rasplateasca: cine e bagat in petrol si gaze e putred de bogat , cu conditia sa stie de putinica ( recunoastem, deci stilul). Ca o paralela, la noi a fost ca la fomisti, au navalit armate de clienti peste Petrom ca directorului de-abia ce i-au ramas niste firimituri si i le-au luat si pe alea ca sa-i pricopseasca pe austrieci, ca noua nu ne stateau bine miliardele alea. Saraci, dar cinstiti (cu cite o tuica) este modelul nostru. Si mi se pare firesc ca dreapta europeana o apara, desi nici un ziarist cu camera ascunsa nu a fost la intilnirile junioarei Timosenko cu leaderii europeni (ca la bietulul Severin) iar, pe de alta parte, dna Timosenko a jucat cum a cintat ei, drept care a ajuns in inchisoare si pentru asta. Iar toate acestea nu sunt deloc asemanatoare cu cazul Adrian Nastase, victima, in esenta, a unei uri ingrozitoare, a unei razbunari amplificate, a unui sistem, a unor jocuri politice folositoare popularilor europeni si, probabil, personal (finaciar) unor personaje politice din UE care isi doresc si ele o batrinete prospera. Cit despre socialistii europeni, acestia, este vizibil, au in adn solidaritatea si propun ca deviza stingii europene sa fie „Cu noi ca si cum ai fi singur!” (dar daca ei sunt solidari cu cineva, dar nu cu dumneavoastra?).
  In ceea ce priveste Schengen singurul lucru care imi mai poate stirni interesul este cum si-o primi dna Merkel „tainul” ( ca sa-l citez pe dl Basescu) si cit fin de rumegat contine acest tain. Fiindca dna Merkel pare ca s-a lipit de dl Basescu ca marca de scrisoare, cu prenadez! Si nu cred ca pe gratis.

 29. 29 ZeV martie 4, 2013 la 12:05 pm

  ps
  si totusi, domnule Coarna, permiteti-mi un mic amendament. Dvs spuneti:
  ,,Voi cum mergeti in vizita, cereti imperativ sa fiti primiti de catre gazda, ii dati ultimatum pt ca sunteti egali, ati urmat aceeasi gradinita?”
  Eu v-as intreba : toti ,,DeFonseca” urmăriţi de fisc în ţările lor si toti intreprinzatorii, mari si mici, multi dintre ai dealeri de mari magazine in…centrele oraselor Romaniei(sic!), credeti ca ne-au rugat sa vina in Romania ?
  Diferenta este ca noi nu le-am pus nici o piedica, de dragul catorva margelute colorate.
  Nu stiu cui îi este mai util spaţiul Schengen..lor, sau nouă ?
  Nah, că şi noi le-am replicat cu aceeşi monedă : le-am trimis pe cap popoarele migratoare care se opriseseră de-a lungul istoriei la bazinul Tisei. În fond, noi am constituit Uniunea Europeană, sau au făcut asta cei care au nevoie de spaţiu vital extins pentru migraţia capitalului ?
  Asta e, când deschizi cutia Pandorei (graniţele n.r.), să nu te vexeze nici magrebienii, nici indienii, nici turcii şi nici măcar..nomazii cu cetăţenie română.
  🙂

 30. 32 cristina martie 4, 2013 la 1:20 pm

  Dreapta o sustine pe Timosenko, deoarece este impotriva lui Putin. Ea nu este nevinovata. Nu a fost condamnata politic, doar s-a acreditat aceasta idee. Iar dreapta primeste foarte multi bani din SUA, acestia fiind cei mai dornici sa il inlature pe Putin si sa faca si din Rusia un stat slab, cum au facut si cu alte state, Yugoslavia, noi, etc. Timosenko nu este decat un instrument prin care se incearca defaimarea puterii actuale de la Kremlin.

 31. 33 Ireene Nicolaescu martie 4, 2013 la 1:25 pm

  Astept sa va vad liber mai repede! Lucrurile o iau razna, ma tem pentru Romania in ceea ce priveste echilibrul vietii sociale! Politica domina ORICE, sanatatea, cultura, viata sociala nu mai exista! E haos domnule Nastase si haosul e creat din interior! Germania nu inseamna baba de Merkel, care apleaca urechea la unul ca Basescu! Germania e si ea aproape de haos mai profund ca la noi dar acolo exista parghii solide de redresare ! La noi s a creat un amalgam din care omul de rand nu mai intelege nimic! Iulia Timosenko nu va iesi din inchisoare in veci, Putin are grija de asta ! Cu domnia voastra e altceva, v au stropit bine cu noroi si acum se vaita ca noroiul s a transformat in crema nutritiva! V au facut un serviciu enorm- poporul a inteles bine acum cine este Nastase si ca nu a furat asa cum striga grupa lui Basescu Tipatescu si a Elenei-Joitica! Poporul de rand a inteles ca manevra politica trebuie gandita foarte bine, nu cum au facut o GAINARII care v au adus acolo! Doamne ma infurii si nu vreau sa va obosesc!
  Cu respect,
  Ireene.

 32. 34 Cris martie 4, 2013 la 1:42 pm

  Chiar așa rele rele a făcut Timoșenko, să fie ținută ani și ani în închisoare?

 33. 35 Cârcotaşu martie 4, 2013 la 1:57 pm

  @ Doru Coarnă,
  Eşti inepuizabil, aşa că revin:

  Acum astept sa va suparati pe mine. Iar. De parca eu v-as fi respins aderarea la Schengen… Defapt poate ca eu scap, de vina e mereu Basescu, nu? Si Macovei! Si Udrea, asta nu pt aderare ci pt tocuri! Da!

  Ca şi cum te-ai putea supăra pe ploaie sau pe vânt. Nu tu ne-ai respins aderarea, nici Băsescu nu-i de vină, nici Macovei, nici Udrea. Cel mai sigur, di vină ie soacră-mea. Că n-are tocuri!

 34. 36 Gabriela Bucur martie 4, 2013 la 2:01 pm

  Felicitari pentru comentariul semnat de PAPASHA.In rest,multasanatate dumneavoastra domnule Adrian Nastase ,precum si intregii familii.Cu respect, Gabriela Bucur.

 35. 37 papasha martie 4, 2013 la 2:22 pm

  LASATI TOATE VRAJELILE DE-O PARTE SI CITITI CE ZICE DL.CAZACU :

  1.”Probabil astăzi sau mâine dosarul va ajunge la Tribunal şi acolo va fi repartizat aleatoriu. Dosarul va intra într-un program computerizat. Eu sper ca acest dosar până la sfârşitul săptămânii să apară pe rolul tribunalului.

  2. Dacă recursul este respins, în aceeaşi zi tribunalul trimite un fax la penitenciar şi în câteva ore domnul Năstase poate fi liber în cursul aceleiaşi zi”, a declarat avocatul Ioan Cazacu, pentru Realitatea TV.

  MAI E UN PIC SI-I GATA ! DOAMNE AJUTA SI MULTA BAFTA !
  TE-ASTEAPTA LUMEA DOM’LE !

 36. 38 Doru Coarna martie 4, 2013 la 2:58 pm

  Si inca ceva: i-am vazut azi la pranz la tv pe cei 3 tenori in nu stiu ce conferinta de presa, premierul declara ca daca a zis ministrul ala german ca baga veto, nici nu mai are rost sa solicitam discutarea…

  De fapt nu declara, ci chelalaia ca orice potaie care a primit un sut… insa marele amuzament a fost altul! Ce credeti voi ca scria pe panoul din spatele tenorilor? „ROMANIA PUTERNICA!” … Asta scria…

  Va dati voi seama ce parere au astia despre voi, cei 80% care i-ati votat? Ce teatru joaca aici la putere si ce jalnic stau ei drepti pe afara… Sigur, unii stau drepti si inauntru…
  Acum nu zic ca ceilalti aveau alta parere… Ce parere sa ai cand accepti ceea ce nicio alta natie nu accepta? Nu ne numea Basescu natie de mana a doua? As

  Asa sunt toti, incepand cu Base si terminand cu UE, via politicieni, oameni de afaceri care au jefuit tara, ei incearca si daca le tine, tine! Mormolocul chimizat traieste cu seriale sudamericane, indiene si acum turcesti…

 37. 39 Niki Vranceanu martie 4, 2013 la 3:38 pm

  Stanga nu reactioneaza pentru ca foarte multi oameni de stanga sunt de fapt …de dreapta!

 38. 40 minnie martie 4, 2013 la 4:16 pm

  @Niki Vranceanu
  am aceeasi parere ca tine !

 39. 41 minnie martie 4, 2013 la 4:17 pm

  Doamne ajuta pt 18 martie ! Asteptam cu multa nadejde sa va vedem afara !

 40. 43 blogideologic martie 4, 2013 la 4:28 pm

  @Ireene Nicolaescu spune : „v-au stropit bine cu noroi, şi acum se vaită că noroiul s-a transformat în cremă nutritivă!” 🙂

 41. 45 minnie martie 4, 2013 la 4:32 pm

  @Niki Vranceanu

  Un exemplu in acest sens este Ponta. Am aflat ca a fost membru in PNL. Ce cauta in PSD ? A gasit nisa devenirii personale.

 42. 46 Maximmouse martie 4, 2013 la 4:33 pm

  Stimata Gazda,

  Ultima persoana despre care sa cred , fie si un moment , ca sta degeaba in inchisoare, este sinistra timosenko.

  Iata cum, datorita sprijinului politic al unei gasti de borfasi, albul devine negru , si negrul alb.Inutil sa discutam sau sa facem vreo comparatie, nu se cade, sau , mai exact,nu putem compara nimic aici.

  Este chiar degradant, cum aceea, incearca diverse „agerimi”, doar , doar vine liberarea…este penibila, la fel cum va fi si satana , la vremea lui…..:( 😦

  Nu mai sunt om, nu mai pot, de cand am aflat cu certitudine ca nu intra Romania in sh., sunt disperat….:) 🙂

  Ce ne facem , ce ne faceeeeem…..!?

  Acuma, dupa ce mi-am venit putin in simtiri, mi-am sters lacrimile, am inceput sa vad problema si din alt unghi….de aici, se vede mai..de bine…:) 🙂

  Daca tot nu mai este mijloc de coercitie intrarea in sch, e posibil, sa avem si noi, in sfarsit procuror general? Altul decat morar? Asa-i ca da?! Pot sa inceapa , in sfarsit , adevarartele mari dosare de furt?

  Sa punem cazul ca satana , neostenit, si cu fiori reci pe sira spinarii sale cocosate, incearca ceva , cu amica sa, merkel ( prinsa oricum cu alte treburi , mai importante,). Ei, atunci cred ca mai ramane sa ne dea afara din UE ( ceea ce dupa un plans vartos, reanalizez:) :)) , ca altceva ? CE?

  Atitudinea aceasta umila, pe care sinistra alianta da, a imprimat-o de la bun inceput colaborarii noastre cu UE, nu a facut, cum altfel, decat rau tarii noastre dragi. Cata vreme, mi-am distrus industria, comertul pe piete mult mai bune decat UE, scoala, nivelul cultural si sanatatea poporului, ca sa acced in „clubul select”, ce mai vrei UE? te gandesti, ca sunt in situatia perfecta sa ma tavalesti in praf, asa-i? Eeeeh, uite , ghinion, Romania s-a saturat sa mai stea capra pentru niste bani ipotetici, cu un conducator nelegitim, sa primeasca numai pumni in ceafa…am stat , si acum, si 45 de ani inaite, as spune : DESTUL!

  Daca Pontiacu’ este cel chemat, probabil, si asta pentru ca nu e singur, poporului romana, destept foc, de altfel, nu i-a trebuit mult sa se dezmeticeasca din pumn. Pana la urma, UE, ai mata interese, dar , hai , lasa-ne si pe noi cu intresele noastre….ca nu avem par de lup pe noi……;) 🙂 🙂

  Ooooh, era sa uit, mai este cineva care il doreste pe morar la ghidon in continuare…dar aflu ca se fac taieri masive de fonduri …poate ramane pe drum….:) 🙂 Si daca nu, sa ne faca ce? sa dea cu atomica…..:) 🙂

  Sigur, glumesc, sunt nenumarate mijloace de coercitie pentru o natiune proasta de buna , ca a noastra.Intrebarea este:Ce folos am eu UE, eu USA sa fac asta? NICIUNUL.Singurul care foloseste este satana si gasca lui de borfasi….prea putin lucru pentru un asemenea pacat. Invers , insa, devine interesant si reciproc avantajos…..ganditi domnilor, ganditi.Deocamdata, mergand pe mana satanei, ati mers numai la pierdere! cand punguta este plina, alfel primesti mosafirii, esti bucuros de oaspet, cand saracia este lucie, te ascunzi in casa si nu dai drumul la usa…..

  Cu stima.

 43. 47 Roxana Iordache martie 4, 2013 la 4:41 pm

  @nastase. Câtă candoare! 🙂 Şulf a făcut mai mult rău României decât PPE, prin atitudinea din vară. Şi face rău României în formă continuată, ca dovadă şi sucirea lui Ponta în cauza Schengen. Nu mai cerem vot la JAI, ca să nu ne dea Germania veto. 👿

  Unde l-aţi găsit pe băiatu-ăsta? :mrgreen:

  Apropo, în ultima vreme a lui Ceaşcă n-aveai voie nici până la Sofia. Mama lui Ponta era la Paris în decembrie 1989. 😯

  @Niki Vranceanu. Genitală observaţie! 🙂

 44. 48 ZeV martie 4, 2013 la 4:47 pm

  Doru Coarna
  E un bun inceput, dupa parerea mea. Daca vor denunta si MCV-ul, public si oficial, sunt sanse sa redea un dram de încredere şi celor 7,5 milioane de romani.
  Va rog să mă credeţi că şi eu am momente de revoltă, sau exasperare şi spun:
  ,,Măi tălâmbilor din conducerea USL, luaţi un pumn de viagra, aburcaţi pe cal (în loc să-l transformaţi în vită) şi atacaţi morile !”
  După primul impuls, realizez că şi altcineva, călare pe Rosinanta, a mai avut astfel de tentative.
  Şi atunci, în momentul doi, mă întreb şi vă întreb:
  Ce se poate face concret şi cel puţin parţial eficient în actualul context intern şi extern ? Foarte puţin, domnule Coarnă.
  Eu, care am apreciat întotdeauna că Schengenul nu este o prioritate pentru România (ci doar o ţintă falsă, legată ipocrit de MCV, alt instrument de presiune politică pe instituţiile alese/derivate din votul cetăţenilor), am primit, în aceste zile, un mic balon de oxigen. Mai ales, ştiind că Irlanda, cea care deţine preşedinţia temporară a Uniunii Europene, nu este în Schengen, fără ca aceasta să reprezinte un handicap, sau un indiciu de mai puţin europenism.
  Nu mai vorbesc de bătrânul Albion, vorba cuiva foarte inspirat.
  Credeţi că întâmplător vorbea domnul Băsescu de axa Bucureşti-Londra-Washington ?
  Citiţi pe saitul Ministerului de Externe care sunt statele cu care România are încheiate parteneriate strategice şi/sau relaţii speciale….eu am căutat Germania, dar nu am găsit-o până în prezent.
  Poate că şi Băsescu o fi având o responsabilitate, dar poate că nici Germania, fiind un stat pragmatic, nu vede rostul să-şi irosească timpul cu România, sărind peste ea, având în vedere că este mult mai profitabil un acord de strânsă colaborare cu Putin via Gazprom.
  Aşa că, stimabilii pedelaci care se agită în eter şi în virtual că România, musai, trebuie să meargă spre vest, s-ar putea să constate că ajung mai repede în est, prin vest. Ce să mai…doamna Merkel nu uită unde s-a născut şi (re) activat. Dacă uită, i se aduce aminte.
  😉

 45. 49 Theodora martie 4, 2013 la 4:57 pm

  Romania si-a indeplinit obligatiile, toate obligatiile initiale si multe alte obligatii suplimentare. Pana cand?!
  In urmatoarele zile (se pare ca basescu se grabeste si o sa ne enerveze astazi la ora 18) vom avea cel putin o conferinta de presa a demisului basescu traian in care liderii USL vor fi “demascati” ca vor sa scoata Romania din UE si sa o apropie de Bau-Bau, adica de Rusia si de ce nu, poate si de China.

  http://theodora0303.wordpress.com/2013/03/04/salut-pozitia-guvernului-ponta-vreau-sa-intru-in-spatiul-schengen-dar-nu-in-genunchi/

 46. 50 blogideologic martie 4, 2013 la 4:58 pm

  Planul operaţional şi modelul financiar : Doar de atâta avea nevoie ca să funcţioneze întreprinderea socialistă (bine, asta dacă ţinem neapărat să uităm „Cercetarea operaţională”, unde ipotezele de lucru modelau relaţiile de cauzalitate). Rămân acum uimit de numărul extraordinar de modelări economice, precum şi de ipoteze de lucru (mai ales acelea privind arhetipurile culturale clientelare), ce sunt ţesute pe canavaua unui startup !

 47. 51 George Ban martie 4, 2013 la 5:07 pm

  Poate va fi util:

  In 1923, Adolf Hitler este condamnat la 5 ANI de inchisoare pentru „tentativa de lovitura de stat”. Este eliberat dupa 9 LUNI, pentru buna purtare. In acest timp, Hitler a scris o carte, care probabil a constituit o dovada „de indreptare”. Numele cartii: „Mein Kampf”.

  Probabil Adrian Nastase e mai periculos decat Hitler!

  Poate aude si Madam Merkel…

 48. 52 Roxana Iordache martie 4, 2013 la 5:13 pm

  @blogideologic. Mulţumesc, Titus! Poate mă ajutaţi să identific personajul din Slavici pe care mi-l evocă Dâncu. 🙂

 49. 53 papasha martie 4, 2013 la 7:45 pm

  18 MARTIE CHIAR SUNA BINE , ASTA-I MUZICA CE-MI PLACE !

  RESTUL VRAJELILOR , CHESTIA CU COABITAREA SI LECTIA LA HARTA ESTE UN CIRC IEFTIN CARE PROVOACA VOMA PE bas .

  TE-ASTEAPTA LUMEA DOM’LE !
  BAFTA !

 50. 54 Fault martie 4, 2013 la 9:58 pm

  SĂ FIE-NTR-UN CEAS BUN !

  „Probabil astăzi sau mâine dosarul va ajunge la Tribunal şi acolo va fi repartizat aleatoriu. Dosarul va intra într-un program computerizat. Eu sper ca acest dosar până la sfârşitul săptămânii să apară pe rolul tribunalului. Conform judecătorilor, domnul Adrian Năstase a îndeplinit toate condiţiile legale şi toate aceste zile legate de proceduri le-a stat în închisoare, deşi avea să fie liber. legea prevede două soluţii: admiterea recursului dacă acesta este fondat sau respingerea. După opinia mea acest recurs nu ar trebui admis pentru că toate problemele legate de DNA a fost soluţionate la judevătoria sectorului 4. Judecătorul a fost extrem de decis în formularea opiniei. Nu am citit însă recursul DNA, dar nu cred că vor fi aduse argumente suplimentare numai ca acest recurs va fi analizat de trei judecătorii. Decizia lor e definitivă, nu mai e cale de ataca. Dacă recursul este respins, în aceeaşi zi tribunalul trimite un fax la penitenciar şi în câteva ore domnul Năstase poate fi liber în cursul aceleiaşi zi”, a declarat avocatul Ioan Cazacu.

  http://www.realitatea.net/dna-a-inaintat-recursul-in-cazul-lui-adrian-nastase-cand-ar-putea-fi-eliberat-fostul-premier_1125894.html#ixzz2MbPsdJwS

 51. 55 blogideologic martie 4, 2013 la 10:40 pm

  Ce s-a întâmplat cu Mihai Gâdea în seara aceasta ? Este el, ori sosia, în interviul cu generalul Ignatenko, acum la Antena 3? Cine crede naivităţile acelea ? Şi asta se petrece exact când America lui Barack Obama anunţa săptămâna aceasta programe generos finanţate în studiile asupra psihologiei şi creierului uman. Lamentabil, domnule Mihai Gâdea ! Aţi fost păcălit şi manipulat. Nu vă credeam chiar atât de naiv.

 52. 56 M.Voicu martie 4, 2013 la 11:49 pm

  @ ZeV martie 4, 2013 la 11:35am. MulTţumesc. Cer scuze cã eu am scris mai puţin decât am spus ! Mã folosesc de ocazie sã detaliez:
  Cã înţelesul pentru cvorum e diferit ”pentru uz extern”, nu mã mai mirã. Faţã de ce ni se spusese despre scrupulozitatea occidentalã m-am lãmurit demult; am întâlnit oameni strãlucitori din multe ţãri şi când îi întrebam dece nu au venit la tratative în România mulţi mi-au rãspuns cã nu aveau voie sã vinã ”în ţãrile comunise” :mrgreen:
  La schimbarea-valutei-de-referinta, martie 3, 2013 la 8:12pm eu am scris: nu se poate calcula CVORUM-ul dintr-o ecuaţie de definiţie cu douã necunoscute: (1)-procentul, care trebuia aflat, şi (2)-numãrului de alegãtori calificaţi – pe care ”instituţiile” nu-l ştiu :mrgreen: (vãd cã şi la CSM se cântã despre alt fel de cvorum; cã nu s-ar şti câţi judecãtori erau în drept sã voteze recentele demiteri).
  Univoc este calculul din NUMÃRUL DE VOTURI pentru/contra raportat la numãrul total de voturi exprimate – care conţine doar date atestate exclusiv de procesul electoral curent; nu conţine necunoscute sau date din alte perioade decât aceea a scrutinului electoral – care ar aduce erori mari – mai ales cã în textul utilizat la referendum: jumãtate plus unu’, ”unu” e o prostie pentru domeniul numerelor mari – unde eroarea este hããt!, mai mare decât votul sigular cerut de lege raportat la milioane; era destul dacã enunţul de calificare cerea : ”cel puţin jumãtate” – dar din ceva ce se ştie, nu din ce nu se ştie
  Dacã nu era din Evul Mediu explicãţia la hartã ce-o vãzui io la TV cã frontiera esticã a UE e la frontiera româno-ungarã, dece cotizãm ?

 53. 57 blogideologic martie 5, 2013 la 6:14 am

  @ Constantin Dan
  Ucraina nu-i stat, ci însăilare stalinistă de teritorii ţinute împreună prin „politica toporului la brâu”. Comunităţile româneşti de acolo, rămase în Basarabia de Sud, în Ţinutul Herţa şi în Bucovina de Nord ca o consecinţă a pactului Hitler-Stalin ce a permis izbucnirea celui de al doilea război mondial, sunt oropsite şi decimate, forţate să vorbească acum „pa-hahlaţki”, adică în idiomul ucrainean.

 54. 58 blogideologic martie 5, 2013 la 6:38 am

  Dan Culcer : + La 16 februarie 2013, mai mult ca probabil cu ocazia comemorării a opt decenii de la Greva de la Atelierele CFR din februarie 1933 (ateliere cunoscute în istoria modernă a României sub numele de Grivița Roșie și cântate în toate modurile, cu toate glasurile false de poeții realismului socialist), în cadrul Uniunii Scriitorilor din România, a avut loc un eveniment care riscă să treacă neobservat, dacă nu ne-am învrednici să-i subliniem semnificația morală și materială. Evenimentul este epocal dar conștiința participanților nu a a sesizat natura sa excepțională. De unde o consemnare neutră, lipsită de orice interpretare fizică sau metafizică. Aflăm din comunicatul suucint doar atât : Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor a luat act de decizia preşedintelui «pe viață» (devreme ce repetarea candidaturii nu e blocată de statut, iar statutul oricum poate fi modificat «ori de câte ori este nevoie» -cum cu nerușinare s-a votat-), Nicolae Manolescu, de a renunţa la indemnizaţia pentru funcţia de la USR şi la salariul de la România literară.Trebuie că se simțea o imensă nevoie de lichidități la bugetul Uniunii, pentru că, în același timp, s-au instituit, poate prin transfer de fonduri, două îndemnizații de merit pentru scriitorii Norman Manea și Andrei Pleșu, aflați desigur într-o grea situație materială. Desigur, nu din această cauză li se acordă îndemnizația de merit acestor iluștri colegi, ci fiindcă sunt merituoși. N. Manea este universitar la Bard College, un colegiu școlar evreiesc din Statul Washington (U.S.A.), unde lucrează ca « Francis Flournoy Professor in European Studies and Culture; Writer in Residence» iar, de la o vreme, mai ales după ce a provocat un murmur susținut de aprobare scriind Felix Culpa, un pamflet pe marginea biografiei lui Mircea Eliade, a cărui primă variantă a apărut în cunoscută publicație ideologică evreiască, The New Republic (1991, 5/08, pp.35-37), perpetuu candidat la Premiul Nobel pentru literatură. Firește este o simplă coincidență, Norman Manea predă un curs intitulat Holocaustul și literatura, unde desigur se ilustrează și cu propriile sale texte, contribuții la acest domeniu tematic unde talentele sunt rare dar abundă ideologii, escrocii și «tratamentul fabulatoriu». Al doilea meritant, Andrei Pleșu, a fost ministru al Afacerilor Externe (29 dec. 1997 – 22 dec. 1999 ), ministru al culturii (28 dec. 1989 – 16 oct. 1991) și membru în Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (2000 – 7 oct. 2004 ). În 1994 a fundat si devenit presedinte al Fundatiei Noua Europa precum si Rectorul Colegiului Noua Europa, Bucuresti. Funcții probabil mai toate remunerate. Obrazul subțire cu cheltuială se ține. Mai ales când revistele Uniunii sunt pe cale să fie desfințate din lipsă de fonduri. Manea, amerlocul, trebuia indemnizat, fiindcă acest gen de investiție are aceiași valoare cu pedepsirea simbolică de către liberalul Manolescu a lui Liviu Ioan Stoiciu pentru publicare unui text «antisemit» de Paul Goma în Viața românească. Printr-o simplă deducție, putem stabili că N. Manolescu, cumulardul recent spășit, mai are cel puțin două surse de venit, pensia de profesor universitar și salariul de amabasador al României la UNESCO, la care firește că nu a renunțat (e dreptul său să beneficieze de pensie, chiar dacă ea este suspendată câtă vreme e ambasador). Să facem adunarea. Până la 16 februarie 2013, Nicolae Manolescu beneficia de cel puțin cinci surse de venituri stabile, impozabile, cumulabile, devreme ce nimeni nu i-a făcut vreun proces : 1. o pensie de profesor universitar, 2. o leafă de ambasador, 3. o indemnizație de conducere ca președinte al Uniunii scriitorilor, 4. o leafă de director al revistei România literară, 5. indemnizația de membru corespondent al Academiei. Faptul că acum câteva lunii N. Manolescu a încercase să forțeze alegerea lui ca membru plin, așa cum reiese din disputa publică transparentă cu Eugen Simion, era o normală acțiune de prevedere, poate în pregătirea anchetei ANI sau pur și simplu ca reacție de protecție. Se va observa poate de fizionomiștii amatori, ca mine, că N. Manolescu nu are buze. O gură tăiată ca o crăpătură în vizieră.+ Sursa http://jurnalulunuivulcanolog.blogspot.ro/2013/03/la-16-februarie-2013-mai-mult-ca_4.html

 55. 59 blogideologic martie 5, 2013 la 7:11 am

  Pe canavaua http://en.wikipedia.org/wiki/File:Business_Model_Canvas.png unui startup (germen de întreprindere cu model economic nou), activităţile-cheie sunt de două tipuri. În general pentru un startup, nu producţia este problema (şi, în treacăt fie observat, producţia propriu-zisă ocupă acum un loc atât de minor printre activităţile economice !), ci construirea reţelei clintelare care este precedată de căutarea arhetipurilor culturale clientelare pentru firma ta. Ca ordine cronologică în execuţie, cea de a doua parte din frază trebuie să fie de fapt prima executată. Abia după aceasta se antamează producţia, la scară mică sau chiar foarte nică. Este o „producţie agilă” (am mai vorbit eu despre aceasta pe blog), adică este o producţie iterativă şi incrementală.

 56. 60 blogideologic martie 5, 2013 la 7:18 am

  Canavaua pentru un startup este un şablon managerial strategic.

 57. 61 blogideologic martie 5, 2013 la 7:33 am

  Am mai prezentat ştirea aceasta, la vremea ei de urgenţă şi de utilitate, pe blog : +Galele Romanian Startup Awards – adică Galele germenilor de întreprindere româneşti în noile industrii. Este o gală a excelenţei în domeniul startupurilor organizată de Geekcelerator şi TheNextWeb.com. Premierile se fac la 7 categorii: 1/startupul anului în România, 2/cel mai bun cofondator de startup din România, 3/cea mai bună aplicaţie web gândită de un român, 4/cea mai bună aplicaţie mobilă inventată de un geek român care posedă şi curaj de antreprenor (doar într-un geek ne mai rămâne speranţa ! :-)), 5/cel mai bun design – cea mai bună proiectare de produs cu estetică industrială, 6/cea mai bună experienţă a utilizatorului – cel mai sincer geek român ? ! şi 7/cel mai bun investitor de tip venture capitalist – capitalist care sprijină riscul în noile industrii bazate pe inovaţie.+ Acum o comentez în lumina informaţiei furnizată de un curs MOOC (curs oferit masiv şi gratuit pe Internet de către experţii domeniului). În anunţul acela nu se spunea chiar nimic despre modelele economice din startupuri, ce reprezintă tocmai partea esenţială în gândirea despre startupuri !

 58. 62 ZeV martie 5, 2013 la 8:04 am

  M.Voicu
  Cred că un coeficient de 0,3 aplicat unui numar ipotetic de cetateni cu drept de vot admis de toate partile politice si nepolitice implicate, ar reprezenta un compromis rezonabil, care, in baza teoriei probabilitatilor, ar putea conduce la o majoritate relativa participanta la vot, simultan cu validarea referendumului. 😉
  In cazul particular al demiterii unui presedinte, ar putea fi introdus in lege un a doilea criteriu, cel al numarului de votani care se exprima pentru demitere, respectiv C+n, unde C (de la cunoscut) este numarul celor care l-au votat, anterior, pe domnul prezident, iar n ia valori in multimea numerelor intregi pozitive (evident, diferite de zero) De aceasta data, cu un soft sofisticat de numarare, ar trebui sa se indentifice cu precizie valoarea univoca a lui n.
  😉

 59. 63 Marian Nicolae martie 5, 2013 la 9:05 am

  @ Theodora martie 4, 2013 la 4:57 pm

  Pentru cine studiaza situatia politica internationala, Rusia si China NU mai sunt de foarte mult timp acel Bau – Bau… dimpotriva, vor ramane singurele insule de normalitate intr-o lume anormala……..

 60. 64 M.Voicu martie 5, 2013 la 9:29 am

  @ZeV martie 5, 2013 la 8:04am. Scrieţi: Cred că un coeficient de 0,3 aplicat unui numar ipotetic de cetateni cu drept de vot admis de toate partile politice si nepolitice implicate…
  Propunerea Dumneavoastrã sincerã se adreseazã unor ”pãrţi” care contestã şi ce au suţinut anterior ele însãle. Cât despre idea cu ”un soft sofisticat de numãrare”… O vrut carevaşilea sã compare listele cu înregistrãrile care s-au fãcut ?
  Cât despre numãrul cetãţenilor cu drept de vot, eu am experienţã executivã şi-aş fi desfiinţat din cinci în cinci minute hautoritãţili i-responsabile dar, doar dacã nu eram implicat în harababurã chiar… eu 😉
  Şi-apãi, ãia care nu sunt contributori la buget, dece-ar fi pe liste [Constituţie, Art.56 «(1) Cetãţenii au obligaţia sã contribuie, prin impozite şi prin taxe, la cheltuielile publice. (2) Sistemul legal de impuneri trebuie sã asigure aşezarea justã a sarcinilor fiscale.»]. Ei chiar au dorit mega-împrumutul – dar NU sunt angajaţi la consecinţele votului lor :mrgreen:

 61. 65 Marian Nicolae martie 5, 2013 la 9:32 am

  Uitati aci o veste buna de la madam Merkel, pentru filorusi……sau rusofili… nu m-am hotarat inca, ma intelegeti voi, rumani dumneavoastra, in schimb, referitor la…….. coliva…s-ar putea sa mancam o bucata buna de la pro-occidentali…sic…..

  România nu va intra în Schengen niciodată…
  de Valentin Mândrăşescu 5.03.2013, 09:24

  http://romanian.ruvr.ru/2013_03_05/Romania-nu-va-intra-in-Schengen-niciodata/

  Ministrul de interne al Germaniei a aplicat o lovitură sub centură puterii de la Bucureşti. În fond, nu s-a întâmplat nimic nou şi nimic tragic. Uniunea Europeană i-a amintit încă o dată României şi Bulgariei că aceste ţări nu au fost şi nu vor fi vreodată tratate pe picior de egalitate de către restul ţărilor europene. Anul trecut, rolul de a arăta României poziţia ei reală în Europa a fost asumat de Olanda. Acum, a venit rândul Germaniei.

  Degeaba se înghesuie prompteristele şi deontologii bucureşteni să-şi dea cu părerea referitor la cauzele refuzului Germaniei. Dacă nu era MCV găseau o problemă tehnică, sau două, sau trei, sau zece. De exemplu, ar fi putut descoperi subit că atentatul de la Burgas are „o conexiune românească” sau ar fi putut „pune pe tapet” sursele şi filierele româneşti prin care circulă o bună parte din contrabanda europeană. Vorbind din perspectiva realpolitik, nemţii au procedat foarte politicos şi într-o manieră cât se poate de „soft”, evident în măsura în care se poate vorbi despre o abordare „soft” atunci când unei ţări întregi i se sugerează că este o ţară-membră a UE, dar „de mâna a doua”.

  Din momentul apariţiei ştirii am tot aşteptat ca cineva să lanseze clasica ipoteză referitoare la implicarea Moscovei în procesul decizional de la Berlin. Evident, o asemenea acuzaţie nu a întârziat să apară pe DC News http://www.dcnews.ro/2013/03/oreste-pactul-ribbentrop-molotov-motivul-pentru-care-suntem-boicotati-de-germania/ . Nu ar fi deloc surprinzător dacă în perioada următoare vom vedea asemenea acuzaţii lansate şi prin alte mijloace media.

  În legătură cu aceste acuzaţii, se impune o întrebare strict ipotetică, dar foarte interesantă. Dacă Germania într-adevăr „plăteşte” Rusiei prin blocarea aderării României la Schengen, atunci cât mai valorează mult clamatele „valori europene”? Ce valoare mai au tratatele semnate cu Uniunea Europeană? Cât contează promisiunile făcute de liderii europeni? Cât de jos este cotată România pe „bursa de valori” a politicii globale, dacă blocarea aderării ei la Schengen poate deveni o monedă minoră de schimb în jocul marilor puteri?

  Revenind la o notă mai serioasă, se poate constata că gestul Germaniei are câteva sensuri. În primul rând, Germania blochează intrarea României în Schengen, aplicând astfel o măsură asiguratorie, care va proteja spaţiul european de anumite consecinţe ale evenimentelor care se vor desfăşura în viitorul apropiat în spaţiul balcanic. Nimic „personal”, doar pragmatism care vizează securitatea proprie. În al doilea rând, Germania face un gest demonstrativ pentru a arăta cu exactitate statutul real al României, ba chiar şi un oarecare dezinteres faţă de această zonă, împingând-o în mod vădit într-o altă direcţie geopolitică. Restul concluziilor, se deduc uşor şi sunt mult prea evidente pentru a mai fi scrise.

  PS: În vederea îmbunătăţirii comunicării cu cititorii, a fost creat un cont de Facebook : http://www.facebook.com/valentin.mandrasescu, recomandat celor interesaţi de ştirile şi comentariile informale.

  ––––––––––
  nota Roninjaune:

  Da, ati inteles, dupa ce neprihanita Europa ne-a supt tara pana cand nu a mai ramas nimic, acum suntem impinsi inapoi catre Mama Rusie…

  In ceea ce ne priveste acest lucru NU reprezinta sfarsitul lumii noastre, a rumanilor, poate a unei lumi, bazata pe spagi, cumetrie si smecherie, lucru care nu va afecta romanul de rand in rau, dimpotriva, vom avea sansele sa ne ridicam din nou din cenusa Romaniei sa inflorim si sa ramanem impreuna cu Rusia in veacul vecilor !!!!!!!

  Altfel ati vazut ce se intampla:
  ––––––––––––-

  – Sfarsitul flotei comerciale romane,
  – Sfarsitul industriei romanesti,
  – Sfarsitul economiei romanesti,
  – Sfarsitul agriculturii romanesti,
  – Sfarsitul Armatei Romane,
  – GENOCIDUL ROMAN soldat cu minus 3,5 milioane de romani din 1989 pana in 2012
  – Sfarsitul Romaniei si nasterea unei a doua Palestine, impreuna cu toate ranile, nenorocirile si durerile aferente sfarsitului unui popor……

  Asa ca rumani dumneavoastra sper din toata inima ca ati invatat lectia de data aceasta pentru ca Papasha Putin NU va trai un mileniu ca sa va apere de prostia politicienilor romani…..si sa va readuca pe drumul vietii……

 62. 66 M.Voicu martie 5, 2013 la 9:54 am

  Completare la martie 5, 2013 la 9:29 am
  Schengen nu ne primeşte numai pe noi, cãci aceia care nu sunt contributori la buget sunt deja acolo; dece-ar fi pe listele de vot d’aice unde şi sugarii plãtesc mãcar TVA ?
  v. Constituţie, Art.56 «(1) Cetãţenii au obligaţia sã contribuie, prin impozite şi prin taxe, la cheltuielile publice. (2) Sistemul legal de impuneri trebuie sã asigure aşezarea justã a sarcinilor fiscale.».
  Ei chiar au dorit mega-împrumutul – dar ei NU sunt angajaţi la consecinţele votului lor :mrgreen:

 63. 67 ZeV martie 5, 2013 la 11:07 am

  M.Voicu
  Din cate stiu, a avut loc un recensamant. Oare cui îi este subordonat INS ?
  Dvs. aveţi ştiinţă ? 😉
  Nu văd de ce nu ar accepta şi ,,partea” care contestă… din moment ce , chiar ea, a organizat marea bulversare naţională.
  😉
  Din date preliminare (august 3012 n.r.) ar rezulta că populaţia stabilă a României se ridică la 19.043.767 persoane. Iată, mi se pare o bază rezonabilă de pornire (în jos n.r.) pentru a restabili nr. (mai ) corect de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în listele electorale permanente.
  Am impresia că actuala putere nu face ce trebuie, în ordinea priorităţilor. Le spune cineva că deşi sunt mulţi, sunt, invers proporţional, cam…… ?
  😉

 64. 68 Marian Nicolae martie 5, 2013 la 12:16 pm

  No shit, acum conteaza statul de drept……..care stat ???

  Ambasada Germaniei invoca respectarea „statului de drept” pentru decizia de a se opune intrarii Romaniei in Schengen.
  Plus: „aceste dubii” sunt impartasite si de „alti parteneri UE/Schengen”
  de Alina Neagu – Marţi, 5 martie 2013

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14352781-ambasada-germaniei-invoca-respectarea-statului-drept-pentru-decizia-opune-intrarii-romaniei-schengen-plus-aceste-dubii-sunt-impartasite-alti-parteneri-schengen.htm

  Ambasada Germaniei la Bucuresti afirma ca aderarea integrala a Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen ramane un obiectiv principal al Guvernului Federal, dar pentru aceasta „trebuie sa existe toate conditiile tehnice, administrative si cele care caracterizeaza statul de drept”.

  „Aderarea integrala a Romaniei si a Bulgariei la spatiul Schengen ramane un obiectiv principal al Guvernului federal. Pentru aceasta, trebuie sa existe toate conditiile tehnice, administrative si cele care caracterizeaza statul de drept. Prin ridicarea controalelor la frontierele interne, un stat membru isi asuma o mare responsabilitate in relatia cu partenerii Schengen”, afirma Ambasada Germaniei intr-o pozitie remisa marti si citata de Mediafax.

  ––––––––––––––
  nota Roninjaune:

  In traducere libera, dupa distrugerea integrala a Romaniei, va primim in spatiul Schengen, dar ar fi totusi bine ca voi sarantocilor sa ramaneti in Romania………..dar sa ne cedati noua teritoriul Romaniei……..

 65. 69 Marian Nicolae martie 5, 2013 la 12:33 pm

  Străinii fac jocurile pe piaţa uleiului….in Romania……

  Autor: Viorela Pitulice

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/strainii-fac-jocurile-pe-piata-uleiului-1026683.html

  România mai are doar patru producători locali de ulei. Restul fie au fost cumpărați de străini, fie au dispărut
  Rețelele de hipermarketuri acoperă peste 80% din vânzările de ulei

  Bătălia pe piaţa locală a uleiul se încinge, lupta ducându-se între multinaționale și cei câțiva producători locali.

  La momentul actual, industria autohtonă este reprezentată de unităţile de producţie de la Vaslui (Ulerom, deţinută de Adrian Porumboiu), Constanţa (Argus), Carei (Ardealul) și Galați – oficialii companiei afirmă că Prutul nu a finalizat nicio tranzactie cu privire la vanzarea de active sau schimbarea actionariatului societatii (în presă s-a vehiculat ideea că Glencore ar fi cumpărat firma din Galați).

  Restul fabricilor au dispărut sau au intrat în portofoliul multinaţionalelor.

  Dincolo de fenomenul de concentrare a pieţei – un număr de nouă fabrici acoperă întreaga producţie a României – există şi oarecare riscuri.

  Aşa de exemplu, n-ar fi exclus ca într-o zi marii traderi să ia decizia să aducă din afară ulei sub brandul propriu (ambalat în altă parte) sau chiar brut pe care să-l proceseze la noi, spune Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară.

  Cine domină piaţa

  Piaţa locală a uleiului este evaluată la 200.000-210.000 de tone anual (350-400 milioane de euro), producţia fiind acoperită de un număr de nouă fabrici, după ce Cargill a luat decizia de a închide unitatea de la Podari (judeţul Dolj). În 2012, aproape jumătate din consumul intern de ulei a fost asigurat din producţia a trei mari jucători – companiile americane Bunge şi Cargill şi producătorul local Argus Constanţa.

  La începutul acestui an, Cargill a anunţat însă că va închide fabrica de ulei de la Podari, după ce a vândut o parte din echipamente şi mărcile Untdelemn de la Bunica şi Olpo companiei Expur, deţinută de firma Sofiprotéol. Americanii au luat această decizie pentru a se concentra pe operaţiunile agricole. De altfel, această activitate face din România o piaţă din ce în ce mai interesantă pentru marii comercianţi de materii prime agricole.

 66. 70 virtual office michigan martie 9, 2013 la 4:25 am

  Hmm it appears like your blog ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your
  blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing. Do you have any points for novice blog writers? I’d certainly appreciate
  it.

 67. 71 Marian Nicolae martie 10, 2013 la 8:34 pm

  @ virtual office michigan martie 9, 2013 la 4:25 am

  Est – ce que le monsieur la il se fout de notre gueule ?????

  A mon avis oui…un petit peu beaucoup……….


 1. 1 Interviu cu Iulia Timoșenko | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe martie 3, 2013 la 3:07 pm
 2. 2 Schengen. Scandalul… « Motanul Incaltat Trackback pe martie 3, 2013 la 11:23 pm
 3. 3 Întreprindere socialistă şi startup | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe martie 4, 2013 la 5:10 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat asta: