După 20 de ani

Congresul PNL a focalizat atenția publică în ultimele zile. Probabil că și datorită schimbărilor de statut sau dezbaterilor publice referitoare la formulele de conducere a partidului. Desigur și datorită înscrierii în PNL a primarului Sibiului, Klaus Iohannis.

Interesant este și faptul – cei mai în vârstă dintre liberali probabil că își amintesc – că în urmă cu 20 de ani, în 27 februarie 1993, a avut loc Congresul PNL în care a fost ales ca președinte al partidului Mircea Ionescu Quintus, cel care l-a înlocuit la conducerea partidului, pe Radu Câmpeanu.

84 Răspunsuri to “După 20 de ani”


 1. 1 Fragmentarium Politic februarie 24, 2013 la 11:17 am

  Dincolo de larma, pro sau contra, starnita de eveniment, Congresul PNL a adus cu sine un lucru notabil, spargerea stereotipului privind exclusivismul politic al minoritarismului etnic (exclusivism care, daca vreti, este o alta forma de totalitarism). Intrarea lui Klaus Johanis in PNL, concomitent cu pastrarea calitatii de membru al Forumului Democrat al Germanilor din Romania-FDGR ne arata ca nu numai dubla cetatenie, ci si dubla apartenenta de partid a inceput sa se poarte, ca doua carnete, unul la un partid etnic si unul la un partid national, stau foarte bine in acelasi buzunar. Inca o lectie nemteasca.

 2. 2 undoiblog februarie 24, 2013 la 11:50 am

  Prezent la Congresul PNL, Kelemen Hunor i-a oferit lui Crin Antonescu steagul secuiesc…asta imi spune mie ca unii au ramas ancorati in trecut si ca nu ai ce sa le mai ceri ( adica sa evolueze, in gandire)
  O duminica placuta, va doresc!

 3. 3 Prescornitoiu februarie 24, 2013 la 12:09 pm

  Asteptam cu nerabdare reintrarea dv in viata tarii! Fiti sigur ca suntem multi cei care va asteapta!

 4. 4 George Ban februarie 24, 2013 la 12:47 pm

  Toata consideratia pentru baroneasa Emma Nicholson! Deci primul prieten care apare este din strainatate! Bravos popor!

 5. 5 ZeV februarie 24, 2013 la 1:52 pm

  ..Bravos colegi de partid din PSD. DE FAPT, RUSINE SA LE FIE !

 6. 6 analist februarie 24, 2013 la 1:55 pm

  Vizita baronesei a dat fiori celor care nu-si doresc reintoarcerea in forta a dnului AN in PSD.
  @doru coarna
  Butterfly effect….

 7. 7 Gavrila februarie 24, 2013 la 3:03 pm

  Intr-adevar, o Doamna de mare si fin caracter Baroneasa Nicholson. Prin curajul si fermitatea ei subtila aduce o mare contributie cauzei pentru care noi bloggerii D-lui Nastase ne-am inmultit si intarit in convingerea noastra.
  Iata ca intr-adevar la noblesse oblige in modul cel mai nobil si generos.
  Cat despre judecatorul ce se screme sa scrie motivatia eliberarii detinutului nostru politic, poate D-l Nastase ii da o mana de ajutor, caci altfel, cum merge justitia asta nu m-ar mira inca cateva saptamani rele.
  Hai ‘libi’!

 8. 8 dlnimeni februarie 24, 2013 la 3:07 pm

  Un nenorocit de congres in care, a fost demonstrat la tribunal, alde Catarama a venit cu oameni culesi de prin tren cu promisiunea unui sejur de trei zile la Brasov; aceia au fost „liberalii” lui Catarama iar din NPL a aparut si scumpita de Mona Musca, aceea care v-a facut dumneavoastra mult bine. Iar cei care s-au plimbat, in acele zile, in jurul salii in care s-a tinut congresul, mi-au zis ca au dat de baieti cu emitatoare care nu pareau a fi fost oamenii lui Catarama. Ati inteles. Procesele care au urmat congresului au fost cam in tonul in care au avut loc procesele dlui Nastase, lucru ce a aratat ca, in doua decenii, justitia noastra nu a progresat: la numaratoarea tribunalului, majoritatea organizatiilor a devenit minoritate, tribunalul nu s-a sinchisit ca la registrul partidelor a fost depus alt statut fata de cel votat la congres, cum v-am spus, nu s-au sinchisit nici ca au fost acolo si au votat insi fara partid, care, desigur, nu s-au impiedicat in faptul ca dosarul de informator al dlui Quintus a fost prezentat in congres. Citiva ani mai tirziu, atunci cind a aparut o alta serie de probe privind ilegalitatile din acel congres, inclusiv marturii din zona grupului Quintus, Catarama, Patriciu, Tariceanu, partea invinsa la proces nu a mai dorit reluarea lui. Asa ca, domnule Nastase, am o opinie contrara, ma bucur teribil atunci cind vad necazurile si bolile dlui Patriciu si, fiindca a venit ocazia, zic ca sampania pusa de o parte pentru un eveniment de seama care il priveste pe dl Quintus (cind va fi bauta cu nespusa bucurie!) a facut 17 ani vechime si il rog pe dl Quitus sa se simta fiindca exista riscul ca bautura sa se faca marmelada de atita vechime.

 9. 9 dlnimeni februarie 24, 2013 la 3:09 pm

  Si sunt foarte bucuros ca Tariceanu a incasat-o, cu congresul, de la Antonescu! Indivizii ar fi dorit un nou Brasov, dar nu mai sunt vremurile. Unde esti tu, Halaicule, sa fi organizat congresul din nou?

 10. 10 Taranul februarie 24, 2013 la 3:37 pm

  Domnule prim ministru,acum sint sigur ca veti avea un cuvint greu in politica europeana.Cum stiu ca sinteti un mare patriot ,sint convins ca veti face politica desteaapta ptr romani.Va felicit din toata inima mea de taran ptr vizita baroneseiAstept reactia basitilor,macoveilor,tolontanilor,poristilor samd.Cu toata stima!

 11. 11 Doru Coarna februarie 24, 2013 la 3:49 pm

  @ analist

  -…ai invatat lectia?

  -Da, am invatat-o!

  -OK, da un semnal conform si a doua zi esti liber!

  „…probabil ca relatia cu Fondul este singura sansa ramasa Romaniei de azi, si cu atat mai mult trebuie pretuita!” , s.a.

  Wow, ce aer de primavara este pe afara!…

  PS. Deci daca urmeaza vreo postare cu Fondul, cu globalizarea, cu vanzarile sau altceva asemanator, sa nu va mai aud si sa nu mai credeti ca nu am dreptate, ca sunt pesimistul de serviciu, ca as confunda cavalerii cu masonii, si altele… Saptamana asta apare! Apoi vine telefonul si statul de drept ii face in sfarsit dreptate gazdei, care iese…
  Infinita-i forta ocultei… si infinite-i sunt mijloacele… se intelege ca dezmembrarea-i garantata, ca si globalizarea dinspre Marea Neagra spre vest, in stilul ocultei.

  Sa asteptam deci.

 12. 12 Karakas februarie 24, 2013 la 4:04 pm

  Misterioase si imprevizibile sunt caile Domnului. Inteleg din presa ca Baroneasa Emma Nicholson v-a vizitat in calitate de „prieten”. Daca acest personaj, care v-a fost inamic politic international multi ani, punind piedici la aderarea Romaniei la UE a ajuns sa va fie cu adevarat prieten azi, inseamna ca exista speranta si in politica. Asta chiar ar fi subiect de film gen „Downton Abbey”. Poate ne impartasiti odata din aceasta experienta spectaculoasa.

  http://www.mediafax.ro/politic/baroneasa-emma-nicholson-l-a-vizitat-pe-adrian-nastase-la-penitenciarul-jilava-andrei-nastase-e-o-prietena-veche-a-tatalui-meu-10594306

 13. 13 papasha februarie 24, 2013 la 4:14 pm

  Dragi vecini de blog , pe langa toate javrele de slugi pdl-iste care tremura ca iesirea fizica , la lumina zilei , a lu’ NASTASE s-ar putea sa le produca mari ” neplaceri nevropatice la matze ” , mai exista si un alt mare grup de javre care simte la fel cu alea pdl-iste . Marele grup de javre psd-iste , pe care NASTASE i-a facut din cacat bici ( dar , care din cauza impotentzei mentale , nu trosneste ) , i-a scos in lume , niste tzoparlani de parvenitzi , iar astazi declara ca ” au fost tare ocupati si nu s-au dus sa-l vada , dar i-au trimis niste carti ” ( sa va foooota cainii de jigodii ! ).

  Impresionant gestul baronesei , jos palaria , o adevarata DOAMNA !
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-14293089-baroneasa-emma-nicholson-vizita-adrian-nastase-surse.htm

  Tot il intrebam ( in postarile anterioare , ultima fiind cea cu moscoviciu’ ) pe cel ce ne gazduieste , cu atata rabdare pe blogul sau , unde sunt toti oamenii aia grei , care asteptau la usa lui , numai ca sa-i ceara ceva , sau sa-si faca o poza impreuna , poza cu care se ” dadea mare si important ” ?
  Astia reprezinta alta categorie de javre ( cu carte si cu staif , si mai periculoase si perverse ! )

  Intre timp insa , ” micutzii aia cu majoritate de numai 70% !!!!!!!! ” , iar se plang la tv. ca bashinescu face presiuni pe ei cu numirile din justitie !!!! WHAAAAAAAT ?
  http://www.ghimpele.ro/2013/02/basescu-presiuni-procurori-sefi/

  COABITATI BAI BOILOR , COABITATI !
  TRAIASCA JUSTITIA INDEPENDENTA A guvernatorului si a slugilor obediente , din COLONIA ROMANIA !
  http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/denunt-voturile-sunt-aranjate-in-csm-oana-haineala-si-alina-ghica-deconspirate-cum-solicitau-membrilor-csm-sa-voteze-dupa-cum-pofteau-fostul-sofer-al-csm-angel-gabriel-rosca-dezvaluie-ce-mesaje-sms-a-gasit-intr-un-telefon-primit-pe-inventar-de-la-institut

  PS Mie imi este tare frica , ca la un moment dat , toate categoriile de javre interne , enumerate mai sus , sub papucul javrelor externe , isi vor re/innoda cozile intr-un orgasm comun ” SPRE BINELE INTERESULUI NATIONAL ” !

  Te asteapta lumea Dom’le !

 14. 14 dlnimeni februarie 24, 2013 la 4:44 pm

  Tocmai scriam, acum citeva zile, despre cunoscutii straini ai dlui Nastase care nu dau nici un semn ca l-ar cunoaste de cind dl Nastase este la necaz, cind, iata, dna Emma Nicholson a sosit la Jilava spre a-l vizita pe dl Nastase si a sta de varba cu acesta. Sincere felicitari, dna baroana!

 15. 15 ioanabud februarie 24, 2013 la 4:55 pm

  In sfarsit, cineva a sesizat conditia intelectualului si politicianului Adrian Nastase?!… Doamne-ajuta! Sa fiti sanatos, rabdator si foarte puternic, domnule prim-ministru! Vorba scriitorului:”Bucuria cea mai mare/ Este cand dusmanul meu/ E silit a recunoaste/ Ca sunt bun si el e rau!”.

 16. 16 LIA M.-GR februarie 24, 2013 la 5:22 pm

  Baroneasa Emma Nicholson ne da semne bune. Va doresc sa fiti tare si sa reveniti cat mai curand acolo unde va este locul, printre cei care sunt fideli partidului si cei care cu adevarat, doresc sa reveniti

 17. 17 Criticos februarie 24, 2013 la 6:02 pm

  N-am prea îndrăgit-o pe baroneasă. Nici n-am prea avut de ce, după tevatura pe care a făcut-o în privinţa adopţiei.Sunt mai mult decât surprinsă de această neaşteptată vizită. În ceas bun să fie. Poate s-or mai potoli vrăşmaşii şi, cine ştie, om auzi că judecătorii şi-au găsit timp să conceapă opera vieţii lor materializată în redactarea motivaţiei unei decizii.

 18. 18 Revizorul tehnic de trenuri februarie 24, 2013 la 6:12 pm

  NOI, ROMÂNII, CE FACEM ?

  Zeci de mii de bulgari au manifestat duminică, în întreaga ţară, în semn de protest faţă de sărăcie şi corupţie, cerând introducerea unui control din partea societăţii civile asupra instituţiilor statului.

  Bulgarii se pregătesc de PROTESTE în toată ţara: „Atacăm problemele care au transformat oamenii în cerşetori”

 19. 19 Radu Humor februarie 24, 2013 la 6:28 pm

  Ce dovadă mai clară că lumea bună, nu numai că citeşte acest blog , dar şi reacţionează destul de prompt la unele critici 😉
  Mă refer la vizita aproape istorică pe care simpatica Baronesă o face primului deţinut politic postdecembrist !
  De rang mare, de înaltă clasă, că de ceilalţi, din păcate refuzăm să ne amintim !
  Şi e păcat !

  Dacă celor de la Ambasada americană le plac atât de mult homosexualii, încţt au nesimţirea şi impertinenţa de a se implica direct în manifestările de la MŢR, eu zic că n-ar trebui să-i privăm de plăcerea de a le arăta zilnic fundul 😉
  Credeţi că ei n-ar fi făcut-o în situaţii şi mai puţin penibile decâi asta ?!
  O asemenea obrăznicie nu poate fi trecută cu vederea şi de noi, dacă cei de la conducerea coloniei n-au curajul să o facă !
  Ce mizerabili 🙄
  ( şi unii şi alţii !)
  Şi ce ghinion , să n-avem şi noi un Putin 😉

 20. 20 Revizorul tehnic de trenuri februarie 24, 2013 la 6:48 pm

  PE NUMAI 52 € A VÂNDUT LA CONAŢIONALI, SPRE CASARE, TOATE FABRICILE DIN ROMÂNIA, ACEST :

  Igor Zyuzin, acţionarul majoritar al grupului siderurgic Mechel care este unul dintre cei mai bogaţi ruşi, cu o avere
  estimată de revista Forbes la 3,1 miliarde de dolari în martie 2012. Zyuzin este preşedinte al consiliului de directori al grupului Mechel din martie 2003.

 21. 21 ioan februarie 24, 2013 la 7:02 pm

  Respectele mele pentru Baroneasa! Si multumiri. Un semnal extrem de puternic pe care l-am primit cu mare satisfactie.
  Rabdare si putere, putere si rabdare!

 22. 22 violet februarie 24, 2013 la 8:11 pm

  Off topic:

  Unii primesc vizite „înalte” la închisoare. Alţii, nu sunt în stare nici la palatul prezidenţial.

 23. 23 Luminita Arhire februarie 24, 2013 la 8:42 pm

  M-am intrebat mereu – am pus intrebarea chiar si pe acest blog – unde au disparut in tot acest timp prietenii dumneavoastra din exteriorul tarii ;mi s-a parut nedrept sa nu manifeste macar curiozitatea de a sti pentru ce ati fost condamnat sau sa nu-si puna intrebari despre ridicolul grotesc al desfasurarii procesului . Sau sa nu se intrebe daca nu cumva cei care acuza un proces politic in cazul dumneavoastra ( cel mai rasunator proces politic , pentru ca in ultima perioada au aparut intrebari si despre alte condamnari ciudate , carora poate li s-a facut mai putina publicitate.. ) nu sunt niste indivizi lipsiti de logica , ci isi motiveaza cu argumente solide afirmatia de mai sus.
  Faptul ca Emma Nicholson a facut primul pas mi se pare un semn al dezghetului , pe care il asteptam demult …

 24. 24 Adrian B. februarie 24, 2013 la 8:51 pm

  Va doresc multa sanatate si putere !

  Cu respect , Adrian B.

 25. 25 Ireene Nicolaescu februarie 24, 2013 la 9:14 pm

  Gestul Acestei Baronese m a facut asa de mandra ca va cunosc! Resul nu mai conteaza! Meritati rasplata nobletii si dumnezeu va ajuta!
  Cu respect,
  Ireeene Nicolaescu.

 26. 26 Cârcotaşu februarie 24, 2013 la 9:30 pm

  Dom-le, semnalul transmis românilor de către Baronesa de Winterbourne e cât se poate de clar. Păcat că domnul Năstase i-a transmis un semnal de băgare-n seamă lui Serge Moscovici, rămas fără răspuns. L-a vizitat Emma Nicholson, fostul raportor UE pentru România, da’ nu actualul raportor, Pierre Moscovici, fiul celui periat. De unde şi morala străveche: un’ se pregăteşte şi un’ se nimereşte!

 27. 27 Marian Nicolae februarie 24, 2013 la 9:45 pm

  Sa-l vad afara pe domnul profesor si mai vorbim despre doamna baroneasa..

 28. 28 Marian Nicolae februarie 24, 2013 la 9:46 pm

  @ Radu Humor,

  Cine a zis ca nu avem un Putin???

  Ati cautat macar????

 29. 29 anonim februarie 24, 2013 la 10:02 pm

  Liberalii se lauda cu un traficant de copii ? Jalnic.

 30. 30 Criticos februarie 24, 2013 la 10:15 pm

  Nu mi-a plăcut baroneasa de felul felului şi nici mesajul ei perfid. Cutră a fost cutră a rămas. Dl Năstase, zicea ea, e într-o situaţie dificilă, dar la Jilava e curat şi mai poate şi să scrie pe blog. România să facă bine să asculte de Bruxelles că va veni el şi momentul când va fi membru cu drepturi egale a UE – asta a spus textual. În subtext mesajul era: înghiţiţi găluşca şi staţi acolo că bine staţi.

 31. 31 Marian Nicolae februarie 24, 2013 la 10:19 pm

  Bulgaria:
  Zeci de mii de protestatari in strada, Sofia paralizata

  de V.M. HotNews.ro
  Duminică, 24 februarie 2013

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-14294166-bulgaria-zeci-mii-protestatari-strada-sofia-paralizata.htm

  Zeci de mii de bulgari au iesit in strada, duminica, in toata tara pentru a protesta impotriva saraciei si a coruptiei, ei reclamand totodata un control din partea societatii civile asupra institutiilor statului, relateaza AFP.

  Peste 10.000 de manifestanti au marsaluit la Sofia in aceasta dimineata, potrivit unei estimari a AFP, fluturand drapelul national si scandand „Mafia”, „Afara cu partidele”, „Suntem multi, suntem puternici”. Politia n-a oferit date cu privire la numarul demonstrantilor.

  Protestatarii au agitat de asemenea pancarte cu mesaje precum „Unitate impotriva jafului” sau „Stop mafiei”.

  Agentia bulgara Novinite a relatat ca Sofia este paralizata de protestul de amploare desfasurat in centrul capitalei: doar metroul mai functiona, autobuzele si celelalte mijloace de transport au fpst oprite, iar taxi-urile nu ofera curse nici macar la marginea orasului.

  Oamenii merg pe jos si se alatura in mod spontan multimii de protestatari, care numara in prezent circa 30.000 de persoane, numarul fiind in crestere.

  Multimea e in continua miscare – de la intersectia de la podul Orlov Most la sediul Parlamentului, apoi la Palatul Prezidential, inapoi la Parlament, apoi la Curtea Suprema si trec in prezent pe langa cladirea Consiliului de Ministri, insa continua sa se deplaseze, fara a se opri intr-un singur loc.

  Nu sunt raportate ciocniri, agresiuni, provocari si alte incidente. De alfel, nici prezenta fortelor de ordine nu este foarte mare. Echipe de jandarmi sunt plasate doar in apropierea Parlamentului, a Palatului Prezidential si la sediul companiei cehe de distributie a energiei electrice CEZ.

  In Sofia, situatia este cu atat mai complicata cu cat, la Catedrala Alexander Nevsky, se desfasoara totodata o procesiune cu ocazia alegerii noului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Bulgare, respectiv mitropolitul orasului Ruse, Neofit.

  Intrucat la ceremonia religioasa participa mai multi politicieni importanti – ministrii din Cabinetul demisionar, presedintele Parlamentului, presedintele tarii, fostul premierul, liderul socialist Sergey Stanishev, fostul tar si premier Simeon Saxe-Coburg, parlamentari, diplomati si alti oficiali – exista temeri ca ar putea izbucni incidente.

  Presedintele bulgar Rosen Plevneliev, venit in fata manifestantilor, a fost intampinat cu un val de fluieraturi, in timp ce acesta le-a multumit pentru „atitudinea lor civila activa”.

  Plevneliev i-a invitat pe reprezentantii manifestantilor, impreuna cu cei ai sindicatelor si patronatelor, sa „discute problemele importante ale tarii” saptamana viitoare, la Presedintie.

  Guvernul bulgar a demisionat miercuri, sub presiunea strazii, iar presedintele Rosen Plevneliev urmeaza sa formeze un Cabinet de tehnocrati, insarcinat cu organizarea alegerilor anticipate in aceasta primavara.

  Proteste au avut loc duminica si in aproximativ 30 de orase de provincie, intre care cel mai important s-a desfasurat la Varna (est), unde au participat cateva zeci de mii de persoane, potrivit presei locale.

  In al doilea cel mai mare oras al tarii, Plovdiv (sud), unde au manifestat aproximativ 10.000 de persoane, un exemplar al Constitutiei a fost ars.

  Protestatarii au reclamat inca o data o noua Constitutie, care sa garanteze „o participare mai activa a societatii civile in cadrul institutiilor de stat”.

  O crestere semnificativa a facturilor la electricitate, in aceasta cea mai saraca tara din Uniunea Europeana, se afla la originea miscarilor de protest declansate in urma cu 15 zile. Este vorba despre cele mai ample mitinguri desfasurate in Bulgaria fara participarea partidelor politice, manifestantii organizandu-se pe retelele de socializare.

 32. 32 Revizorul tehnic de trenuri februarie 24, 2013 la 10:47 pm

  “Graham Watson: Putem să-l învingem pe Băsescu. Nu există porc atât de mare
  Boc și Băsescu au trecut cu buldozerul peste tot ce a fost construit în guvernarea Tăriceanu. (…) Îi putem învinge pe Băsescu și pe PPE. Nu există un porc atât de mare, încât ursul liberal să nu îl îngită”, a declarat Graham Watson. »
  Această declaraţie i-a adus-o la cunoştinţă Gâdea, Baronesei, în urmă cu o oră, la care, folosind zicerea unui ziarist, a răspuns : » Un politician spune ce are pe limbă ! » Interesant, nu ?

 33. 33 Radu Humor februarie 24, 2013 la 11:04 pm

  Până la urmă se dovedeşte că noii membrii ai UE sunt doar un fel de cobai ai ocultei mondiale. Ceva de genul reţelelor mafiote care garantează accederea unora la putere cu condiţia de a fura şi distruge cât mai mult propriile poopoare pentru a fi mai uşor încovoiate şi băgate cu de-a sila în ţarcul comunitar.
  O Uniune Sovietică de o răutate distrugătoare greu de imaginat !
  Vă veţi întreba cum pot nişte cetăţeni să-şi distrugă cu atâta inconştienţă propria ţară şi mai ales cum de nu-i opreşte din acţiunea lor mârşavă şi criminală, nici măcar frica de consecinţe.?!
  Li se dă voie să fure şi pentru ei, dar mai ales li se promite şi până la un anumit punct li se şi oferă protecţie internaţională !
  Când mulţimile se trezesc , planurile li se fâsâiesc li până la urmă scapă cine şi cum poate !
  Respect pentru cetăţenii bulgari. !
  În ciuda unor false clişee Bulgaria a trecut înaintea noastră din multe pdv !
  Salariu mediu net la ei este 415 euro, în timp ce la noi este de 385 !
  Dar mai ales în aceste zile ne dau o lecţie de patriotism şi demnitate naţională, cum puţini se aşteptau să le vadă !
  Doamne Ajută !

 34. 34 ioan februarie 24, 2013 la 11:56 pm

  am urmarit interviul baronesei emisar si mi-a trecut respectul pentru pseudo-prietena. hmmm. pe cine mai potrivit puteau trimite sa va vorbeasca, decat doamna baronessa? in plus, pesudo-prietena in vizita privata s-a lasat vazuta la TV caci avea de transmis un mesaj important. mi-au atras atentia cateva aspecte :
  – a dat dreptate comisiei 100% in privinta suspendarii, chiar si cu pretul de a face pe neinformata (citeste proasta). nu ma mira de la o conservatoare, dar ma mira asta la o persoana de statura ei. pare ca nici macar pe smecheri nu ii deranjeaza sa faca pe prostii, daca se impune
  – basecu le-a cantat in ureche ca daca li se intalmpla si lor sa ii dea ‘boboarele’ lor inainte de termen jos de la putere, nu e bine. papagalii au muscat momeala. ce conteaza pentru un neamt gazarea a 7,4 milioane de voturi romanesti cand tot nemtii au gazat milioane de evrei si alte natii, detalii,nu? de fapt nu s-au last prostiti ci au vrut ca sa aiba o papusa impaiata cand vine vorba de votul pentru bugetul 2014-2020. la astia, totul pana la miliarde. si s-a vazut ca ne-au aruncat maruntiul lor, ca la milogi. plus, le convine aici un vanzator de tara.
  – cu toate acestea, mare gafa, ne-a madam promis ca o sa fim si noi tara membra a Uniunii Sovietice Europene (USE) ‘cu drepturi depline’, dar mai incolo cum ar veni, cand ne aliniem sau ceva de genul, sau cand or face ei rost de bani si pentru noi, la sfantu’ asteapta. sfantul asteapta va veni de fapt cand ne vor fi luat ei tot ce (mai) avem valoros, iar atunci va veni cu tolba goala
  – a tinut sa mentioneze si americanii.. mai sa fie!. parea ca va face lobby pt ca ati aprobat trimiterea de trupe romanesti alaturi de americani, ca si cand haituiala dvs e comandata de licurici. USE e fata mare, nici usturoi nu au mancat nici gura nu-i miroase. …dar tinant cont de chestiunea cu nato, pe principiul sa fie bine ca sa nu fie rau, ar trebui sa o lase si licurii mai moale, chiar daca nu le-ati dat copii doriti , caci USE nu se va opune cum ar veni. cam asa am citit eu ipocrizia celor ce s-au inhaitat intr-o cauza convenabuila mutual
  – dar, sigur, sigur le este teama de dvs si pentru ca inca sunteti atat de popular, chiar si din puscarie avand mare succes cu blogul. problema lor nu e doar ca sunteti popular, ci si sclipitor de inteligent si puternic. cum altfel decat foarte puternic este un om care nu vrea sa abdice, preferand un sacrificiu suprem. un om care a fost aproapre de moarte si nu s-a last infrant in puscarie este in stare de orice, deci periculos. combinatia ii sperie.
  – coroborand, pare ca s-a discutat subiectul blogului in cercuri inalte, eventual pe la Buxelles, din moment ce si chioru’ a mentionat ideea cu blogul dvs intr-un interviu. sper ca nu v-au cerut sa nu mai scrieti pe blog, ca asa suna. chioru a mai pus ca nu ati facut mare lucru, ca nu ati tradat tara, in concluzie nu sunteti un monstru, cam asa a asternut covorasul pentru venirea acceptabila a baronesei in vizita la Dvs.
  – aia de la comisie si gasca mai mare care decide stiu ca s-a facut o mare magarie, un abuz fara margini in justitie in cazul dvs si in general in Romania in ultimii ani. asta sub ‘luminata’ lor monitorizare MCV . acum este cam incurcata situatia, mai ales ca s-au rasculat si magistratii, si nu prea stiu cum sa dreaga busuiocul
  – una peste alta, intr-o tara ostilizata fata de USE, nu le convin inamici interni puternici liberi, care pot coagula aceasta stare de spirit a populatiei antiUSE care cred ca se va amplifica. asa ca eu consider ca a venit, pe post de emisar nu de prieten, a venit sa va spuna ca va lasa liber, daca sa nu ii deranjati. dupa madam, sunteti atat de valoros in politica internatonala ca nici nu ar fi bine sa va irositi in cea interna. clar ca nu le-ar veni bine sa va bagati in politica interna, ca stiti prea multe si le puteti strica lor jocurile, eu cred ca ei stiu ca nu au cum sa nu va lase in libertate, dar v-au mai fragezit un pic cu intarzierea abuziva a eliberarii Dvs ca sa lase spatiu de negociere. e clar, sa sunteti foarte valoros si periculos Domnule Nastase, de va stiu astia de frica atat de tare. in plus, le este frica si de darzenia dvs.
  – ah, sa nu uit, a mai spus ca nu are nici un mesaj pentru Ponta, eventual mai vine o data daca este nevoie. marea diplomata a dat-o in bara aici, in opinia mea. in loc sa spuna ceva de genul nimic, a luat-o gura pe dinainte si s-a dat in fapt baiguind ceva la replica lui gadea privind economia, etc n-a stiur sa eludeze o intrebare neasteptata.

  cam asa am citit eu venirea madamei si interviul, in mare. concluzia mea: niste ticalosi, mafioti cu gulere albe.

  eu mi-as dori sa nu va pierdem din viata interna prin retragerea dvs , si sper ca veti putea ajuta tara asta in continuare. nu multi au capacitatea dvs. totusi, cred poporul asa cum este el merita si nu prea un mare sacrificiu. se zice ca nu poţi îngenunchea un popor deprins să se târâie si pare ca e tare greu sa inveti romanul sa stea in picioare umar la umar. cei care sigur v-au fost aproape 100% si au suferit alaturi de Dvs in tot acest timp sunt in fond cei din familia dvs. Ei conteaza cel mai mult cand veti fi liber. Eu zic ca asta se va intampla cat mai curand. Sper! Rabdare si putere!

 35. 35 Karakas februarie 25, 2013 la 1:27 am

  „Elena Udrea: Diferenţa dintre mine şi Traian Băsescu este la păr”

  O felicit ca a iesit curajoasa in public si a recunoscut ca in afara parului, are tot ce are si Traian Basescu.

  http://www.mediafax.ro/politic/elena-udrea-diferenta-dintre-mine-si-traian-basescu-este-la-par-10596384

 36. 36 Karakas februarie 25, 2013 la 1:50 am

  Am citit declaratiile Emmei Nicholson la Antena 3. Cine stie sa citeasca, realizeaza ca Adrian Nastase are si va avea un sprijin deosebit pentru a reveni in politica, in special cea externa. Comparatia cu situatia Greciei si aprecierea ca Romania poate face fata mai bine este un alt semn ca exista interes ca Romania sa nu ramina prea mult in urma. Eu unul am fost foarte incurajat si de declaratiile sale despre agricultura romaneasca si soarta taranilor/fermierilor.

  Intr-adevar, spectaculoasa aceasta vizita si declaratiile ulterioare ale Baronesei Nicholson.

  http://www.antena3.ro/romania/adrian-nastase-nu-este-un-om-care-a-tacut-emma-nicholson-despre-revenirea-lui-adrian-nastase-in-politica-204591.html

 37. 37 Poichinelle februarie 25, 2013 la 1:52 am

  Interesant articolul domnului Nastase.

  Iar soparla, introdusa la sfarsit, este atat de fina este ca nici un comentator nu a vazut-o.

  In ideea ca dl. Crin Antonescu devine presedinte anul viitor, Klaus Iohannis va fi numit sau ales, presedintele PNL…

  Dupa experimentul cu Stolojan, PNL da (in acelasi timp) sah la PDL si 6-6, poarta in casa, la PSD.

 38. 38 Sibilla februarie 25, 2013 la 2:30 am

  pesedeii șed la distanță de AN, mulți cu musca pe clăbăț fiind !!!
  preadrăcitul uns de masonul frunză”verde” – zis și daniel – sanchi patriarh, așișderea, la distanță – ordin de la stăpâni – Masoneria !
  în fine, bă-SECU și gașca de PENALI ( rămași sau travestiți, bulangii politici ) NU sunt singurii care l-au executat politic și nu numai pe AN ! Care AN va reveni ! CURÂND…. !! E TIMPUL SĂ REVINĂ ÎN ARENĂ !! CĂ NE-AM LĂMURIT ȘI SCÂRBIT DE PREA MULȚI PĂCĂLICI DE SE DAU CUBICI, POLITICIENI, CICĂ…..
  http://ampress.ro/stiri/ce-spune-andrei-nastase-despre-vizita-pe-care-emma-nicholson-i-a-facut-o-tatalui-sau/

  Petală zis și Crin, participă la Reuniunea Liberalilor Europeni aflaţi la guvernare şi a comisarilor europeni liberali – i-a cerut voie toarășului popolar ioropean frunză”verde”, ca să poa participa ??…

 39. 39 Sibilla februarie 25, 2013 la 3:05 am

  CRIN ANTONESCU , EȘTI UN PĂCĂLICI !!! ASTA NU E SCHIMBARE, CI…. PERPETUAREA TICĂLOŞIEI – TRIST, DAR , DIN PĂCATE, ADEVĂRAT !!!
  Vă amintiţi desigur cu toţii :
  ” NU suntem PLĂTIŢI să fim morali ! ” – cine e plătit, cui NU-i pasă de moralitate, cine scuipă pe demnitatea umană şi moralitate ? Cu siguranţă că NU despre cei mulţi e vorba, ci, despre păcălicii care au tupeu şi impertinenţa de-a poza în politicieni.
  ” Politica e o mare curvă. Numai pentru curve ! ” – cei ca dumneamea, NU au ” vocaţie ” de curvă, dar, au opinii şi marea ” vină ” de-a gândi şi a nu scrie la ordinul şi comanda nimănui.
  ” Eşti nebună, Sibilla ! ” – recunosc !!!, Sunt ne-bună pentru lumea voastră ” bună ” şi ca mine, mulţi alţii….
  D-apăi ” să trăiţi bine ” Fraţilor de Loje, afaceri, clanuri, etc.. Voi de voi, numai voi, între voi. Că noi…. Tatăl cu mila s-o îndura şi de noi, cei păcăliţi de PĂCĂLICI !
  CRIN ANTONESCU , EȘTI UN PĂCĂLICI !!! ASTA NU E SCHIMBARE, CI…. PERPETUAREA TICĂLOŞIEI
  A FĂCUT MULT RĂU, ADORMITULE !! figurează pe Harta Mafiilor PD-L !! Ai promis o altfel de politică și fluturi aceleași personaje, MINTI de cum faci ochi ! frunză”verde” NU e liberal ci popolar ioropean, adormitule !! Uite-i realizările DE SUCCESURI, amețitule adormit :
  remember: În Caraş-Severin, preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, tot din PD-L, i-a dat firmei lui Cornu un contract substanţial pentru întreţinerea drumurilor judeţene. Numai în 2006-2007, Cornu apare în topul primelor 500 de companii din România care au realizat afaceri cu statul, în funcţie de valoarea sumelor atribuite în baza contractelor pe care le-au câştigat cu diverse instituţii.
  remember : http://jurnalul.ro/special-jurnalul/moldomin-un-scandal-cu-implicatii-internationale-608053.html
  remember : http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/mirosul-incompetentei-din-groapa-romania-cum-plimba-unii-masoni-gunoaiele-tarii-598619.html
  remember : http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/jaf-la-drumul-mare-de-pe-muntele-mic-574895.html
  remember : http://jurnalul.ro/stiri/politica/viata-si-opera-lui-frunzaverde-ce-a-facut-baronul-de-caras-severin-in-ultimele-zile-de-ce-a-fugit-din-pdl-608336.html
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/02/05/angajatii-lui-frunzaverde-nasc-pui-vii-pe-care-ii-hranesc-cu-lapte-si-miere-de-la-consiliul-judetean-de-succesuri-tovarase-frunzaverde-de-succesuri-halal/
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/07/07/muschii-celor-din-famiglia-de-%E2%80%9D-succesuri-%E2%80%9D/
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/03/29/frunzaverde-care-a-crescut-pe-tulpina-basinii-porcului-s-a-ingalbenit-spre-disperarea-votantilor-usl-din-caras-severin-si-nu-numai-a-lor/
  Antonescu reales, la al II-lea congres… sa aud aplauzele….
  stima voastră și mândria frunză, deci masoneria !!! ura ! ura ! ura .
  După Crin-gres , concluzie : e o diferență între a fi PREȘ al altora și președinte !
  TIRI bă-SECU, TIRI ANTONESCU, TĂĂT CURVĂSĂRAI ! PENTRU CĂ IEȘIND PUBLIC SĂ FLUTURI PERSONAJE CE EMANĂ DAMF, PERPETUAREA TICĂLOȘIEI SE CHEAMĂ !!!

  p.s. să nu vă obosiți careva să-mi insultați DEMNITATEA cu , vezi Doamne, ce achiziție de succesuri făcu Petală prin însoțirea cu masonsky frunză”verde” – c-o să spun mereu același lucru : ȘI LA CE A FOLOSIT ÎNSOȚIREA CU DRACU, CE BENEFICII AU CULES ROMÂNAȘII ? NIMIC, ABSOLUT NIMIC !
  Mă chiar amuză însă să îl văz pe Petală cum o crăpa el politic la vremea când va fi, pen că va fi ( !!), pe mâna fiarei frunzesky…. am răbdare !

  p.p.s. ROMÂNIA ARE NEVOIE DE POLITICIENI !!! DE ADRIAN NĂSTASE, CA SĂ FIE LIMPEDE ! NU de DOAR papagali, pokemoni, cum Petală , și NU de ÎNCĂ tolerarea-n peisaj a unor sanchi social-democrați, ca să devenim în adevăr ALTCEVA decât a oferit bă-SECU și gașca-i de PENALI, punct.

 40. 40 Nic Anghel februarie 25, 2013 la 5:09 am

  Eu nu inteleg de ce se entuziasmeaza lumea ca v-a vizitat E.M. la inchisoare. O fi fost de bine? V-a propus ceva legat de politica externa? Sau incearca sa va bage pumnul in gura? Ca vad ca o preocupa faptul ca inca va exprimati public.

 41. 41 blogideologic februarie 25, 2013 la 5:43 am

  Hawthorne Effect/ Deci românii sunt observaţi permanent. Printr-un ordin dat de către autorităţile birocratice supreme din Uniunea Europeană, ordin marcat cu sigla MCV. Care-i scopul? Este unul ştiinţific, unul para-ştiinţific, dacă nu chiar unul fals-ştiinţific ? Nu se ştie încă definitiv. Totuşi el are un nume : “Efectul de influenţare pozitivă prin observare”, sau aşa-zisul Hawthorne Effect (“A process tends to show improvement when being observed”). Exagerez dacă spun că românii sunt trataţi de către Uniunea Europeană drept simpli cobai? Vezi şi http://wesscholar.wesleyan.edu/etd_hon_theses/83/

 42. 42 blogideologic februarie 25, 2013 la 6:43 am

  Eroare după eroare / Informaţie de pe Yahoo! News, pusă în cuvinte de Andreea Dogar: +Ambasada SUA la Bucureşti este foarte dezamăgită de protestul anti-homosexuali care a avut loc în seara zilei de 20 februarie la Muzeul Ţăranului Român, se arată într-un comunicat de presă al instituției. Protestul a împiedicat proiecţia unui film furnizat de Ambasadă pentru sărbătorirea lunii istoriei comunităţii lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT). ONG-ul Accept şi Muzeul Ţăranului Român au avut un acord pentru proiecţia acestui film câştigător a numeroase premii internaţionale în cadrul cinematografului muzeului. „Suntem îngrijoraţi mai ales de faptul că protestul părea să fi fost organizat sau cel puţin tolerat de către un angajat al muzeului, directorul adjunct Mihai Gheorghiu, întrucât acesta i-a însoţit pe protestatari şi nu le-a descurajat acţiunile”, se arată în comunicat. Potrivit Ambasadei SUA, protestatarii au creat o atmosferă foarte intimidantă pentru persoanele care veniseră să vadă filmul, iar discursul lor intolerant a creat o atmosferă care ar fi putut duce la confruntări violente: „Deşi prezenţa forţelor de ordine ne-a liniştit, din nefericire, aceştia nu au reuşit să aibă un rol mai activ, ceea ce ar fi făcut posibilă continuarea vizionării filmului conform programului”. „Intoleranţa şi ura sunt inacceptabile şi nu ar trebui trecute cu vederea, mai ales într-o instituţie publică, deschisă tuturor cetăţenilor. Aşa cum a spus preşedintele Obama, „înţelegem că drepturile lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor şi transsexualilor sunt echivalente cu drepturile omului””, continuă comunicatul. Proiecţia filmului „Copiii sunt bine-mersi”, programată la Muzeul Ţăranului Român în cadrul Lunii LGBT, a fost oprită de 50 de persoane care au început să huiduie şi să intoneze cântece bisericeşti. Virgil Niţulescu, directorul general al Muzeului Ţăranului Român, şi-a exprimat regretul cu privire la incidentul petrecut miercuri la Studioul Horia Bernea şi a condamnat lipsa de reacţie a autorităţilor chemate să aplaneze conflictul. Manifestarea anti-homosexuali a fost condamnată și de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.+ Prima eroare a fost făcută de către calpuzanul Andrei Pleşu în anul 1990, atunci când el conducea Ministerul Culturii din România. Dicţionarul DEX, vezi http://dexonline.ro/search.php?cuv=calpuzan , ne propune : +CALPUZÁN, -Ă, calpuzani, s.m. şi f. (Înv.) Falsificator de bani. ♦ Fig. Om rău, ticălos. […] CALPUZÁN s. v. escroc, hoţ, impostor, înşelător, pungaş, şarlatan, şnapan. + Un sicofant pedelist scria : “Nu mă pot opri să nu mă gândesc că regina Victoria nu a avut şansa de a lua masa cu dl Andrei Pleşu. Este şi Gladstone, şi Disraeli în acelaşi timp. […] Chiar la o rapidă evocare, biografia domnului Pleşu cuprinde o dimensiune fondatoare. De ministeriatul său la Cultură se leagă extraordinarul Muzeu al Ţăranului Român.” Or, aceasta este minciună prin omisiune cuplată cu minciuna prin comisiune! Wikipedia dă informaţia : “Muzeul Ţăranului Român este unul dintre cele mai diversificate muzee din familia europeană a Muzeelor de Arte şi Tradiţii Populare. […] Muzeul Ţăranului Român este continuatorul Muzeului de etnografie, artă naţională, artă decorativă şi industrială înfiinţat la 1 octombrie 1906. […] De la fondarea sa de către Horia Bernea pe 5 februarie 1990, funcţionează într-o clădire în stil neo-românesc, declarată monument istoric.” Autorul anonim al articolului omite să spună cine a fondat, la anul 1906, Muzeul de etnografie, artă naţională, artă decorativă şi industrială. Este şi aceasta minciună prin omisiune. Autorul anonim al articolului mai scrie în mod expres: „fondarea sa de către Horia Bernea pe 5 februarie 1990”. Este o clară minciună prin comisiune. Adevărul este că Muzeul de etnografie, artă naţională, artă decorativă şi industrială a fost fondat la 1906 de Alexandru Tzigara-Samurcaş (1872 – 1952), şi acesta este numele obliterat de ministrul Culturii Andrei Pleşu pentru „a fonda”, împreună cu săracul Horia Bernea, impostura chemată Muzeul Ţăranului Român. Ideologia pe baza căreia a fost construit noul “Muzeu al Ţăranului Român” exclude complet arhetipurile matematice din conştiinţa colectivă a ţăranului român. Totuşi, chiar în perioada comunistă existau ziarişti care scriau fie despre meseriile uitate practicate de ţăranul român, fie despre patentele de invenţii înregistrate la oficiul naţional OSIM de ţărani români. Constatam, fără să dau pe atunci mare importanţă faptului, că majoritatea acelor vechi tehnici sau invenţii noi aveau ca idee centrală formula lui Eratostene. Aceasta a fost folosită de poetul şi geometrul Eratostene pentru a măsura în antichitatea grecească raza Pământului, şi tot ea este întrebuinţată acum ca principiu fondator în funcţionarea oricărui mouse de computer personal. Cred că firma „Muzeul Ţăranului Român” trebuie să dispară, find necesar să reapară Muzeul de etnografie, artă naţională, artă decorativă şi industrială, denumirea foarte corect gândită de Alexandru Tzigara-Samurcaş, cel care dezvolta ideile lui Vasile Conta şi anticipa Teoria Culturală de azi. Cea de a doua eroare a fost comisă de către funcţionarul cultural de la Ambasada americană, care nu ştia că pentru a se respecta tradiţia noastră, în sala din clădirea în stil neo-românesc nu trebuie să fie proiectate decât filme cu informaţii relevante pentru temele : 1/ “etnografie”, 2/ “artă naţională”, 3/ “artă decorativă”, 4/ “artă /estetică industrială” . Iată cum politica dusă încă dinainte de 1989 de către cei doi “gemeni culturnici” Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu, propagandişti ai Răului absolut în România, a reuşit să tensioneze acum relaţiile culturale româno-americane.

 43. 43 blogideologic februarie 25, 2013 la 7:08 am

  Rebecca Spain Broches: +Experimentul ştiinţific este, de câteva secole bune, mediul primar prin care membrii lumii “sociale” ajung să cunoască lumea “naturală” unde ei locuiesc.+ (excerpt din Unraveling the Hawthorne Effect: An Experimental Artifact ‘Too Good to Die’, de Rebecca Spain Broches)

 44. 44 blogideologic februarie 25, 2013 la 7:56 am

  @ Adrian Năstase, @ Victor Ponta
  Ca prim-miniştri ai României, Dumneavoastră aţi asigurat salarii enorme şefilor din Agenţiile, Curţile, Autorităţile, Direcţiile etc bugetare/bugetivore ale României. Totuşi studiile din cadrul seriei de “experimente Hawthorne” iniţiate de către profesorul Vannevar Bush de la MIT, http://en.wikipedia.org/wiki/Vannevar_Bush , nu confirmă efectul ipotetic de ameliorare a randamentului şi eficienţei muncii presupus aprioric, citez pentru edificare : +In 1924, MIT professor Vannevar Bush began a series of experiments at the Western Electric Hawthorne Works, in Cicero, IL. He wanted to test the impact of specific changes in the work environment on the output of the workers. The first study was the Illumination Study. Researchers turned up the lights. Productivity went up. „Aha!” thought the researchers. They turned down the lights. Productivity went up. This was not what anyone expected. Bush and his team ultimately decided that the simple fact of being paid attention to accounted for the changes in output. In 1927, Elton Mayo and his colleagues showed up at the Hawthorne Works to conduct a second set of experiments. Their first round was called The Relay Assembly Test Room Experiments. This time they isolated a group of six women with established production rates. The women produced, on average, 2400 telephone relays a week. Over the next five years, the researchers tried twenty-three different changes in the working environment to see what would happen. Productivity went up. And up. And up. By the end of the first round of experiments, it appeared that changes in the physical environment had no affect on productivity. But absenteeism in the isolated group was a third of that for the entire plant. And the production of relays averaged 3000 per week per worker. Other interesting things happened as well. As the experiment went on the women acted more and more like a team. The experimenters allowed them a say in how things were done and what variables might be changed. This „team” impact was demonstrated in another way in the final phase of Mayo’s experiments. In 1931, Mayo and his colleagues began the Bank Wiring Observation Room Experiment. The idea was to study the effects of incentive pay for increased production. The researchers announced the incentives. Production stayed the same.+ http://www.studymode.com/essays/The-Many-Lessons-Of-The-Hawthorne-230732.html Deci studiile iniţiate sub prestigioasa umbrelă a Institutului de Tehnologie din Massachusetts NU AU DEMONSTRAT CĂ STIMULENTELE FINANCIARE MĂRESC EFICIENŢA MUNCII. Astfel, salariile mirobolante pe care politica naivă şi de bună intenţie dusă de Dumneavoastră le-au asigurat şefilor/şefuleţilor de la instituţiile bugetare/bugetivore ale României nu au vreo justificare credibilă şi în Bibliografie.

 45. 45 Marian Nicolae februarie 25, 2013 la 8:40 am

  @Ireene Nicolaescu februarie 24, 2013 la 9:14 pm

  Mai copii, dar voi credeti ca regalitatilor le pasa de careva???

  Produci, esti bun, nu produci, esti bun de ingrasamant bio…..

  Credeti ca degeaba se spune sange albastru????

  Noblesse oblige…dar sa vedem ce face baroneasa….

 46. 46 M.Voicu februarie 25, 2013 la 10:30 am

  @ ioan februarie 24, 2013 la 11:56 pm scrie: ”madam ne-a promis ca o sa fim si noi tara membra a Uniunii Sovietice Europene (USE) ‘cu drepturi depline’, dar mai incolo cum ar veni…
  – s-a stabilit sã avem îndatoriri depline, dar drepturile depline – mai va

 47. 47 blogideologic februarie 25, 2013 la 10:36 am

  @ Adrian Năstase
  Aveţi de făcut nişte judecăţi personale extrem de grele, acum după vizita E.N. Eu personal vă pot spune (vezi „căutarea indiciilor” în „De la act la gândire” a psihologului Henri Wallon) că Traian Băsescu ştia dinainte, iar E.N. este acum în totală conivenţă cu Traian Băsescu. Este foarte dificil pentru Dumneavoastră. Ce pot spune mai mult ?

 48. 48 George Ban februarie 25, 2013 la 10:37 am

  Doamnelor, Domnisoarelor si Domnilor,
  Chiar nimeni nu intelege corect vorbele lui Basescu despre AN? In codul securistic, ce spui in public, trebuie inteles exact pe dos! Adica:
  „Adrian Nastase nu si-a tradat tara” inseamna „Haideti mai repede cu acuzatia de tradare nationala”.
  „Adrian Nastase e condamnat pentru o gainarie” inseamna „Faceti orice ca sa ramana cat mai mult la inchisoare”.
  Iar „Adrian Nastase va reveni in politica” inseamna „Tineti-l cat mai departe de politica!”
  Atunci cand aceste ordine se vor indeplini, Basescu va fi curat ca lacrima pe care o slobozeste la ocazii…

 49. 49 alice februarie 25, 2013 la 11:34 am

  Domnule Prim Ministru,
  Catre cine a dorit sa dea un semnal fostul raportor?
  Catre ai lor? Catre ai dvs? Catre cei de la Bruxelles?
  Credeti ca micile piscaturi stimuleaza pachidermele? Imi pare rau, cred ca e o noua confirmare ca Bunul simt e pe duca, luand cu el si pe prietena sa, Speranta.
  Despre mamutii din PNL, numai de bine

 50. 50 Marian Nicolae februarie 25, 2013 la 12:33 pm

  Frustrările domnului Gitenstein

  de Valentin Mândrăşescu 25.02.2013, 13:09

  http://romanian.ruvr.ru/2013_02_25/Frustrarile-domnului-Gitenstein/

  Atacurile la adresa noastră au devenit o frumoasă tradiţie a acoliţilor băsescieni. Mai nou, în rândul celor care au simţit nevoia să-şi spună oful în legătură cu activitatea analiştilor de la Vocea Rusiei s-a înscris şeful SRI Gheorghe Maior.

  Rareori se întâmplă ca un şef de serviciu secret să îndemne cetăţenii să nu acorde importanţă unui anumit site, ba chiar să „recomande” sistarea comunicării cu acesta, dar într-o ţară în care însăşi preşedintele recomandă cetăţenilor să nu se uite la un post TV, orice este posibil. Desigur, domnul Maior ne-a făcut un serviciu în sensul că orice cetăţean cu creierul nespălat va îndeplini ordinele şefului SRI fix pe dos, măcar şi dintr-un firesc simţ de antagonism faţă de o structură care nu se bucură de nici un fel de sprijin popular. Pe de altă parte, sunt de înţeles frustrările manifestate de şeful SRI, care probabil rezultă din inabilitatea de a controla ceea ce publică Vocea Rusiei, fapt care ne deosebeşte radical de marea majoritatea presei din România. Gheorghe Maior opinează că site-ul Vocii Rusiei se bucură de o popularitate care nu este „pe măsura calităţii”, sugerând probabil că orice articol calitativ trebuie mai întâi văzut de un agent acoperit al SRI, aşa cum se întâmpla la Jurnalul Naţional în care un agent al SRI a activat în calitate de redactor-şef. În realitate, calitatea materialelor de la Vocea Rusiei este asigurată de persoane cu o pregătire net superioară faţă de cea a „acoperiţilor cooperativei Ochiul-şi-Timpanul” din presa românească. Merită evidenţiat faptul că interviul lui Gheorghe Maior a produs anumite dificultăţi tehnice, în sensul că fraza „România trebuie să aibă forţa de a-şi extrage puterea adecvată unor discuţii de pe picior de egalitate cu Rusia”a fost retradusă de câteva ori. Motivul este simplu: pentru cineva care nu cunoaşte îndeaproape realităţile din România este dificil a crede că un şef de serviciu secret poate avea o exprimare pleonastică specifică corigenţilor din şcoala generală.

  Frustrările evidente ale şefului SRI se regăsesc nu numai în interviurile acordate pe bandă rulantă, dar şi în opera epistolară a domniei sale. Din „surse”, se ştie că în ultimul timp, şeful formal al SRI a început să trimită pe bandă rulantă scrisori, rapoarte şi analize adresate viitorului şef al CIA John Owen Brennan, sperând probabil să repare ceva din dezastrul care îl paşte pe şeful lui real după schimbarea echipei de la Departamentul de Stat, CIA şi Pentagon. Aspectul frustrant al situaţiei provine din faptul că rapoartele trimise la Washington ajung la coşul de gunoi înainte să fie citite de secretară. Aspectul şi mai frustrant al situaţiei provine din faptul că „interceptarea” scrisorilor „la uşa” cabinetului domnului Brennan a fost posibilă datorită eforturilor uriaşe ale unor reprezentanţi ai serviciilor secrete din România care luptă pentru bunăvoinţa decidenţilor de Washington. Privită din exterior, întreaga bătălie pentru controlul liniilor de comunicare cu Casa Albă are un pronunţat caracter comic. Situaţia în care două grupări mari din serviciile de informaţii din România se sfâşie reciproc pentru a avea exclusivitatea comunicării cu aparatul administrativ al sultanului Obama, pare a fi desprinsă dintr-o relatare istorică din perioada fanariotă.

  În fond, frustrările lui George Maior nu sunt altceva decât o oglindire a frustrărilor lui Florian Coldea, iar frustrările şefului real al SRI sunt congruente cu frustrările prin care trece fostul ambasador Mark Gitenstein. Presa din România a fost profund impresionată de scrisoarea deschisă postată de Mark Gitenstein pe un blog colectiv al diplomaţilor americani. Cel mai mare prieten al lui Traian Băsescu s-a adresat lui John Kerry pentru a-l convinge să continue politica practicată de Washington în relaţia cu România. Pentru fanii domnului Gitenstein problema este următoarea: un diplomat cu „greutate” şi cu posibilitatea de a influenţa politica regională a Casei Albe nu are nevoie de scrisori deschise publicate pe bloguri pentru a face în aşa fel încât noul secretar de stat să ia în calcul sfaturile sale şi să accepte viziunea sa. Dacă un diplomat se adresează noului secretar de stat prin scrisori deschise, înseamnă că noul secretar nu mai dialoghează cu el nici formal şi (mai grav) nici informal. De aici, rămâne unica şansa, cea a publicării unei scrisori deschise, în speranţa că ideile prezentate vor ajunge la decident măcar într-un digest al presei. Sfârşit trist şi tragic pentru un ambasador, dar totodată şi un semn de sfârşit tragic şi trist pentru cei care şi-au legat toate speranţele de imutabilitatea acestuia.

  Sofia a fost prima rândunică a primăverii europene, rămâne de văzut când vor înflori ghioceii de la Bucureşti.

  PS: În vederea îmbunătăţirii comunicării cu cititorii, a fost creat un cont de Facebook : http://www.facebook.com/valentin.mandrasescu, recomandat celor interesaţi de ştirile şi comentariile informale.

 51. 51 Cris februarie 25, 2013 la 12:55 pm

  Sper ca cei trei sau treizeci și trei de PNL-iști nemulțumiți (e dreptul lor) să se supună odată pentru totdeauna hotărârilor majorității covârșitoare, sau, dacă nu pot, să iasă din PNL.
  Nu e permis ca membri de partid care au avut funcții mari în guvern sau Parlament să pretindă să aibă mai multe drepturi în partid decât membrii de rând. Fiecare membru are dreptul să-și spună părerea în partid și în afară, dacă ține neapărat s-o facă și în afară, dar nu are decât un vot. Dacă nu iese așa cum votează el, are două variante: se supune sau pleacă.
  Care e problema?

 52. 52 Criticos februarie 25, 2013 la 12:59 pm

  @Ioan
  Întru totul de acord. Despre astfel de prieteni spune vorba veche: Apărămă de prieteni, că de duşmani mă apăr singur.

 53. 53 ZeV februarie 25, 2013 la 1:08 pm

  @Sibilla
  Domnul Crin Antonescu este candidatul USL la prezidentiale, sustinut, si in prezent, de toate partidele componente ale aliantei si sta , de departe, cel mai bine in sondaje.
  Inteleg ca aceasta realitate deranjeaza teribil zona politica basesciana, dar dvs nu pareti a fi din acel segment politic.
  Prin urmare, incerc sa va inteleg inversunarea, dar, credeti-ma, imi este foarte dificil, avand in vedere ca , noi doi, avem perspective complet diferite asupra acceptiunii cuvantului ,,pacalici”.
  Eu nu incerc sa dau etichete, dar pun pe ,,tabla” doua grupe de personaje:
  Grupa 1:
  Ludovic Orban : candva, atibasist feroce, trubadur de ocazie, conducator auto cu oistea-n gard cu volanul pe stanga, vesnic perdant la orice competitie…chiar daca concureaza singur, ajunge, invariabil, pe locul doi. 😉
  Calin Popescu Tariceanu : politician cu un singur reper ferm-papillonul, cunoscut sub numele de mister Razgandeanu, a torpilat alianta DA, a mai avut o torpila de rezerva in 2008 agatandu-se de pretentia de a…ramane premier, poli-iubitor de sah si dame;
  Andrei Chiliman : un bun gospodar, singurul consecvent pro-occidental din PNL;
  Varujan Vosganian : poetul economist, patruns de muzica sferelor doar atunci cand decarteaza paraii suplimentari peste salariul de ministru; este omul care nu stie sa minta, accepta portofoliul de la Economie, doar cu conditia de a scapa, cat mai repede, de ,,povara” reprezentata de ramasitele nevandu-te pe nimic ale economiei nationale;
  Grupa 2 :
  Crin Antonescu : presedintele partidului, reconfirmat, presedintele Senatului, nu a semnat acordul de coabitare, nu a uitat care sunt prioritatile Romaniei ;
  Klaus Werner Iohannis : echivalentul german al romanului Calin Popescu Tariceanu, doar la capitolul tinuta si distinctie. In rest, germanul e tot german. 😉
  Restul partidului national liberal : o formatiune de oameni responsabili, care, stiu, ca si mine, pentru ce au votat romanii, in majoritate covarsitoare, in luna decembrie a anului de gratie 2012.
  Felicitari, PNL, pentru unitate. Felicitari, USL, pentru unitate.

 54. 54 ZeV februarie 25, 2013 la 1:23 pm

  Baroneasa a venit si a plecat, dar scrisoarea pierduta a basescului nu trebuie trecuita cu vederea. 😉
  Domnul Cristian Preda, care se bate pe blogul pesonal cu Ponta, dar nu vede ca posteriorul intors spre partid este dezvelit si vulnerabil, mai da o mostra de atitudine politruca, abslut paralela cu calitatea domniei sale de telectual cu pretentii de staif.
  In fine, am incercat, fara succes, urmatorul raspuns:
  Ponta face exact ce trebuie, stimate profesor, spre deosebire de guberniatorul Traian Basescu care se joaca cu schimbul de scrisori ca la o partida de pocker, sau tenis de masa, plusand mereu, fortand legea si nervii cetanenilor suprasaturati de circul unui om iresponsabil, demis, la urma urmei, de poporul roman, daca ar fi sa ne raportam fie si la criteriile Comisiei de la Venetia, unanim acceptate in Europa. Desigur, cu exceptia coloniilor.
  Romania nu a fost admisa (in spatiul Schengen n.r.) in perioada de glorie a puterii basiste si implicit a justitiei politice a doamnei Monica Macovei, nu va fi nici acum, indiferent cine si cand va fi numit in posturile vacante de procurori sefi. Este clar pentru cetatenii romani suverani ca MCV este un instrument politic al PPE si al gastii de clone antinationale care compun, din pacate, in majoritate vizibila, actuala opozitie portocaliu – de/re/colorata din Romania.
  Traian Basescu demonstreaza pentru a n-a oara cat este de ipocrit, desi, el insusi a respins numirile anterioare ale doamnei Pivniceru, chiar daca, tot el , le-a admis pe ale predecesorilor, in pofida avizelor negative ale CSM.
  MCV nu cere grabirea procedurii, ci, una transparenta, pe care, chiar Traian Basescu a invocat-o la respingerea precedentelor numiri.
  Domnul presedinte navigheaza, iarasi, dincolo de limita Constitutiei, cerand imperativ unor oameni politici neabilitati de lege in acest sens, sa interfereze in algoritmul de selectie si numire, demers evident abuziv si neconstitutional. Dar, toata lumea stie ca legea, inclusiv cea suprema, nu este o piedica in cale ambitiilor si orgoliilor prezidentiale.
  Constat ca in acest spatiu virtual asazis democratic (al blogului Cristian Preda n.r.) nu se sufla o vorba despre conflictul ce se acutizeaza, pe zi ce trece , intre judecatori si institutia ilegitima, din punctul lor de vedere, a CSM, ceea ce sugereaza, cel putin din punctul meu de vedere, o concluzie trista: esecul asazisei reforme Macovei din justitie.
  Din pacate pentru PDL, liderii acestui partid se comporta in mod autist, de ca si cum lumea nu exista, exista doar viziunea lor despre lume. Totusi, in ,,lumea care nu exista”, o anumita doamna, Emma Nicholson, a aratat ca nu se teme de DNA, şi nici de CSM, facand de rusine colegii de partid ai domnului Adrian Nastase. Devine tot mai vizibil ca era musai nevoie de un sacrificiu politic notabil , indiferent de cat de credibile sunt probele, pentru ca justitia doamnei Macovei sa primeasca…o justificare, o amprenta de ISO-9xxx european, iar salariile consistente ale unei armate de politruci angajati la parchetele aservite politic, sau la institutia unicat in Europa, recte, ANI, sa para ca sunt perfect legitime.
  Tot mai multi europeni incep sa-si revina din transa, realizand ca cineva, de la cel mai inalt varf institutional, incalca flagrant drepturile omului in Romania, iar viitorul pare destul de sumbru pentru asazisii proeuropeni la alegerile din 2014. Din pacate, s-ar putea ca euroscepticismul sa depaseasca granitele ideologice al PPE.
  Atat din Romania, dar nu numai.

 55. 55 Theodora februarie 25, 2013 la 2:28 pm

  Am participat in calitate de blogger politic la Congresul PNL.
  Am fost impresionata de numarul mare de delegati si invitati care au participat la Congres.
  Vreo 200 de oameni au stat in picioare … Eu am fost printre ei … A fost cam greu pentru mine sa stau 7 ore in picioare dar am rezistat.
  Am intalnit si doi invitati de la PSD 🙂 si m-am bucurat mult ca i-am intalnit.
  Sper ca PSD-ul sa organizeze Congresul intr-o sala mai mare si SPER DIN TOATA INIMA SA VA VAD LA CONGRES DOMNULE PRESEDINTE.

 56. 56 Marian Nicolae februarie 25, 2013 la 2:30 pm

  „Să dăm foc monopolurilor!“ este sloganul manifestaţiilor fără precedent din Bulgaria îndreptate contra austerităţii, politicienilor şi sărăciei

  astăzi, 00:06 Autor: Bogdan Cojocaru

  http://www.zf.ro/business-international/sa-dam-foc-monopolurilor-este-sloganul-manifestatiilor-fara-precedent-din-bulgaria-indreptate-contra-austeritatii-politicienilor-si-saraciei-10595964

  Vezi galeria foto Zecii de mii de demonstranţi au strigat „laşii“, „mafia“ şi „ne este foame“ în cele mai mari oraşe ale Bulgariei, inclusiv capitala Sofia. AFP/Mediafax Foto

  Manifestanţii cer un nou mod de calcul al facturilor la încălzire, un moratoriu la achitarea facturilor de electricitate, eliminarea TVA pentru energia electrică şi începerea anchetelor asupra privatizărilor companiilor bulgare şi utilizării fondurilor europene.

  Sub sloganul „Să dăm foc mono­polurilor!”, un val fără precedent de proteste de stradă îndreptate contra unui model politic care a afundat ţara în sărăcie şi contra costurilor exagerat de mari ale utilităţilor, sector controlat de companii străine, a paralizat ieri Bulgaria, cea mai săracă economie a Uniunii Europene.

  Creşterea facturilor la energie a fost forţa care le-a împins bulgarilor cuţitul austerităţii până la os.

  Mai multe zeci de mii de de­monstranţi au strigat „laşii”, „mafia” şi „ne este foame” în cele mai mari ora­şe ale Bulgariei, inclusiv capitala Sofia. Protestelor li s-au alăturat bulgari din Viena, Münich, Dublin, Londra, Düsseldorf, Frankfurt, Atena, Berlin şi Madrid, scrie agen-ţia Novinite. Acestea sunt cele mai mari mitin-guri organizate în Bulgaria fără participarea partidelor politice.

  Manifestanţii s-au organizat pe reţelele de socializare.

  Bulgarii protestează deja de două săptămâni contra preţurilor de nesuportat ale utili­tăţilor, iar presiunea lor a dus deja la căderea guvernului condus de premierul Boiko Borisov.

  Una dintre principalele revendicări ale de-monstranţilor este renaţionalizarea sistemului de distribuţie al energiei, privatizat în 2004, unde jucători majori sunt doar companii străine: CEZ şi Energo-Pro din Cehia şi EVN din Austria.

  Cu o pensie nu-ţi poţi plăti factura la curent

  Jivko Hristov, un instalator rămas fără loc de muncă, a explicat pentru The Christian Science Monitor că factura pe care bunica sa o primeşte pentru curentul electric a ajuns să fie mai mare decât pensia ei.

  „Bulgarii sunt săraci şi nu ne putem plăti facturile. Problema este că nu mai putem trăi aşa”, a spus Hristov.

  În cel mai sărac stat al UE, salariul mediu lunar este de 300 de euro, iar pensia medie de 150 de euro, în timp ce factura la energie poate trece de 100 de euro.

  Protestele vin după ce guvernul a susţinut constant că bulgarii o duc deja mai bine decât românii, că Bulgaria a depăşit deja România – un obişnuit punct de referinţă pentru executivul de la Sofia – în funcţie de venitul pe cap de locuitor şi în curând va ajunge din urmă Grecia şi Spania. Dar PIB-ul pe cap de locuitor al României s-a menţinut constant în ultima decadă cu cel puţin 1.000 de dolari peste cel al Bulgariei.

  Anul trecut, indicatorul pentru România s-a situat la 8.400 dolari, faţă de 7.160 dolari la vecinii de la sud, potrivit datelor Băncii Mondiale.

  Manifestanţii cer reprezentare civilă de 50% în Parlament

  Potrivit presei bulgare, demonstranţii cer, printre altele, modificarea Constituţiei cu implicarea cetăţenilor, reducerea numărului de parlamentari şi restricţionarea imunităţii acestora, stabilirea unui mod de calcul al facturilor la încălzire acceptat de cetăţeni şi ca populaţiei să-i fie cedată o participaţie de 50% din acţiunile autorităţii de reglementare în domeniul energiei pentru ca aceasta să participe la managementul companiilor de utilităţi.

  De asemenea, manifestanţii au revendicat o reprezentare civilă de 50% în Parlament şi un moratoriu asupra achitării facturilor de electricitate, eliminarea TVA pentru energie electrică, precum şi începerea anchetelor asupra privatizărilor companiilor bulgare şi asupra utilizării fondurilor europene.

  „În aceste proteste sunt exprimate frustrări la scară largă, iar ceea ce este diferit de această dată este că nu se întrevede nicio lumină la ca­pătul tunelului. Îngrijorarea mea este că nu doar clasa politică este lipsită de legitimitate, ci şi instituţiile publice, la un punct fără în­toarcere”, a afirmat Ivelin Sardamov, profesor la Uni­versitatea Americană din Bulgaria.

  Una dintre cele mai mari frustrări este că multe dintre actualele figuri politice stau la conducerea ţării de aproape două decenii. Activiştii acuză pentru problemele ţării „vechea gardă” imobilă, care nu reuşeşte să se desprindă de trecut şi să vină cu idei noi.

  „Nu am finalizat tranziţia spre o ţară democrată cu o piaţă deschisă. Tranziţia a eşuat în această ţară”, a spus Panayot Nikolov, un şomer de profesie economist. „Fac parte din noua generaţie, care acum s-a trezit”, a mai spus el.

  În multe state europene, dar în special în fostele ţări comuniste din Europa de Est, populaţia a protestat şi protestează contra măsurilor de austeritate care au tăiat prea adânc în nivelul de trai. Aici, în urma crizelor economice şi financiare, societatea se chinuie să se adapteze unei noi realităţi economice care nu mai poate susţine serviciile sociale sponsorizate de stat.

  „Trebuie să se ajungă la un echilibru, altfel ne vom confrunta cu o revoluţie. Dar, din punct de vedere al politicilor sociale, balanţa nu va reveni la ceea ce a fost în urmă cu 20 de ani. Rolul guvernului va fi redefinit”, a afirmat Emilia Zankina, profesor de ştiinţe politice la Universitatea Americană din Bulgaria.

  O problemă majoră notorie care frânează progresul economic al Bulgariei este corupţia. Un alt impediment ar fi ancorarea cursului de schimb al levei de euro, tocmai sistemul pe seama căruia este pusă stabilitatea financiară a ţării, scrie publicaţia britanică The Telegraph. Prin ancorarea levei, Bulgaria şi-a construit un culoar rapid de propagare a turbulenţelor din zona euro, apreciază editorialistul Ambrose Evans-Pritchard.

  „Turcia o duce mult mai bine, la fel şi Ucraina şi Moldova. Lecţia este că dacă vrei să prosperi ca economie în dezvoltare la periferia Europei trebuie să stai departe de proiectul uniunii monetare”, scrie jurnalistul. Dar politica editorială a The Telegraph este adesea îndreptată contra zonei euro.

  Spre deosebire de alte ţări est-europene precum România, Ungaria şi Letonia, Bulgaria a intrat în criza economică cu un buget echi­librat şi nu s-a văzut forţată să ceară ajutoare financiare de la FMI şi UE. Dar salariile şi pensiile bulgarilor au fost îngheţate de guvernul Bo­risov şi în aceste condiţii populaţia face cu greu faţă creşterii costurilor aduse de criza eco­no­mică. Scumpirea bruscă a energiei din această iarnă a fost picătura care a umplut pa­harul. „Protestele din Bulgaria ar putea fi parte din trendul mai mare de proteste antisistemice din întreaga lume.

  Evenimentele şi procesele care s-au desfăşurat în ultimii ani sunt cu adevărat fără precedent şi nu cred că ştie cineva încotro ne îndreptăm”, a mai spus profesorul Sardamov.

 57. 57 analist februarie 25, 2013 la 2:37 pm

  @doru coarna De acord, cu asteptarea, dar intre timp trebuie sa-l sprijinim pe VP, nu ca ar fi cazul ideal, dar gandeste-te la alternativa.

 58. 58 papasha februarie 25, 2013 la 3:21 pm

  ESTE EXCLUS , ASA CEVA NU SE MAI POATE SUPORTA !

  PRESA ESTE CEL MAI MARE PERICOL PENTRU SECURITATEA NATIONALA , PRIN DEZINFORMARI MURDARE SI PERVERSE !

  JUSTITIA INDEPENDENTA SA-SI FACA DATORIA IMEDIAT , PAC , PAC !

  IATA SI CATEVA EXEMPLE DIN PRESA DE AZI :

  http://www.ghimpele.ro/2013/02/victor-ponta-laszlo-tokes-si-monica-macovei-sunt-reprezentantii-intereselor-anti-romanesti/

  http://www.ghimpele.ro/2013/02/blaga-o-ataca-pe-macovei-nu-putea-fi-procuror-daca-nu-era-membru-de-partid-inainte-de-89/

  http://www.ghimpele.ro/2013/02/laszlo-tokes-si-noi-suntem-un-element-de-formare-a-statului-romanesc-am-vointa-de-a-infaptui-un-sistem-intreg-de-autonomie/

  http://www.ghimpele.ro/2013/02/alina-ghica-si-oana-schmidt-haineala-au-fost-reclamate-la-dna-pentru-posibile-fapte-de-coruptie/

  REVENIND LA NORMAL ( DE LA SPITALUL DE NEBUNI SI DE SCHIZOFRENI DEZAXATI ) , VA DATI VOI SEAMA , OAMENI BUNI , DACA AR FI RAMAS JAVRELE DE BESTII ORDINARE LA COMANDA TARII IN ” FULL FORCE ” , CE S-AR FI INTAMPLAT CU NOI ?

  CONSTAT INSA , CU MARE DURERE CA NICI CU 70% MAJORITATE IN PARLAMENT , ANESTEZIATII ASTIA MENTALI DE LA USL NU SUNT INCA IN STARE SA-L FAULTEZE DEFINITIV SI IREVOCABIL PE guvernatorul COLONIEI ROMANIA ( MARE PACAT CA NASTASE NU L-A PRIPONIT CAND TREBUIA , SALVA TARA DE 10 ANI DE NENOROCIRI , DAR POPORUL PROST , CREDEA CA NU SE POATE MAI RAU CA NASTASE , SI AZI O LUAM CU TOTII-N GOOORITZA NATZIONALA ! )

  TE-ASTEAPTA LUMEA DOM’LE !

 59. 59 blogideologic februarie 25, 2013 la 4:11 pm

  @ Marian Nicolae spune : +În fond, frustrările lui George Maior nu sunt altceva decât o oglindire a frustrărilor lui Florian Coldea, iar frustrările şefului real al SRI sunt congruente cu frustrările prin care trece fostul ambasador Mark Gitenstein. Presa din România a fost profund impresionată de scrisoarea deschisă postată de Mark Gitenstein pe un blog colectiv al diplomaţilor americani. Cel mai mare prieten al lui Traian Băsescu s-a adresat lui John Kerry pentru a-l convinge să continue politica practicată de Washington în relaţia cu România. Pentru fanii domnului Gitenstein problema este următoarea: un diplomat cu „greutate” şi cu posibilitatea de a influenţa politica regională a Casei Albe nu are nevoie de scrisori deschise publicate pe bloguri pentru a face în aşa fel încât noul secretar de stat să ia în calcul sfaturile sale şi să accepte viziunea sa. Dacă un diplomat se adresează noului secretar de stat prin scrisori deschise, înseamnă că noul secretar nu mai dialoghează cu el nici formal şi (mai grav) nici informal. De aici, rămâne unica şansa, cea a publicării unei scrisori deschise, în speranţa că ideile prezentate vor ajunge la decident măcar într-un digest al presei. Sfârşit trist şi tragic pentru un ambasador, dar totodată şi un semn de sfârşit tragic şi trist pentru cei care şi-au legat toate speranţele de imutabilitatea acestuia.+
  Deci iată şi o veste bună ! Dar întreb, totuşi, cum a fost posibil ca preşedintele USA să trimită în România, ţară cu ideologie naţională înrudită cu ideologia jeffersoniană (prin Ideologia fondatoare a lui Antoine Destutt de Tracy), deci să trimită la noi un ambasador ce nu respectă măcar ideologia jeffersoniană, darămite ideologia naţională a românilor ! Ce au făcut funcţionarii culturali de la ambasada USA din Bucureşti ? Sunt carenţe grave acolo, în cunoaşterea culturii româneşti !

 60. 60 teostanc februarie 25, 2013 la 4:30 pm

  Mircea Ionescu Quintus a fost si a ramas un om modern. Radu Campeanu a fost un revansard; omul avea frustrari dar generatiile nascute dupa 1944 nu aveau vreo vina. Daca nu era atat de obsedat de revansa poate ca altul ar fi fost prezentul nostru.

  PS
  Parca salamul cu soia de pe timuri nu era atat de nociv ca mezelurile de astazi. Carnea de cal din mezeluri este parfum fata de restul ingredientelor, aduse din „lumea libera”

 61. 61 Roxana Iordache februarie 25, 2013 la 5:05 pm

  De-aia îl apreciez pe Adrian Năstase, în ciuda tuturor divergenţelor anterioare. Pentru subtilitate.

  Nu vreau să tulbur comunitatea titulară a acestui blog cu întrebarea ce (se) va face atunci când AN îşi va urma vocaţia. Eu vă recomand să începeţi să vă acomodaţi cu perspectiva.

  @Sibilla. Niko, eşti o fată deşteaptă şi inimoasă. Atacă-l pe Crin şi-i faci mătănii lui Băsescu. Ca să nu zic altceva. Crin e unicul adversar real în libertate al impostorului. SISTEMUL îl urăşte de moarte, pentru că e singurul lider de vârf care nu face parte din sistem, unicul adversar ireductibil. Şi sistemul n-are ce-i face altceva decât să încerce să-l distrugă prin izolare şi denigrare, fiindcă altfel n-are cu ce să-l atace: e un om liber şi are fibră naţională. Să ştii că toată agresiunea fără precedent din vară asupra României a fost în principal NU pentru că mafia mondialistă voia să-şi păstreze un lacheu în România colonială, n-ar fi fost nici o problemă să-l înlocuiască cu altcineva, de exemplu, cu Ponta. Agresiunea criminală a fost pentru ca nu cumva Crin Antonescu să preia puterea. Şi se continuă o campanie mizerabilă în acest sens.

  Eu te înţeleg că eşti obsedată de Frunzăverde pentru situaţia ta personală şi ai dreptate să fii furioasă că ţi s-a făcut o nedreptate. Dar chiar AN te-a invitat să vezi THE BIG PICTURE. Fără mutarea Frunzăverde, acum l-ai fi înjurat în continuare pe Boc. Dacă pe mine nu mă crezi, nici acum, cum nu m-ai crezut nici când am scris la momentul evenimentului, crede-l măcar pe Adrian Năstase. Îmi amintesc că a scris şi el ceva în acest sens, în sensul că a salutat mişcarea anticipând că va avea urmări capitale.

  Politica e arta compromisului. A compromisului care nu compromite. Fără compromisuri inteligente şi necompromiţătoare, omul politic n-ar putea face realizabile obiectivele civice.

  Ce-ai vrea tu acum, ca Antonescu să fie ca Băsescu? Adică, după ce s-a folosit de Frunzăverde, să-i dea un şut în cur? Sau ce? 😳

 62. 62 blogideologic februarie 25, 2013 la 5:15 pm

  Dan Culcer : + Pe la anul 1600 în Finlanda, care făcea parte din Regatul Suediei, s-a legiferat ca ” persoana care nu stie să scrie si să citească nu are voie să facă copii.” Poate că nu este de mirare ca sistemul educativ finlandez este cel mai evoluat și mai bun din lume. Finlanda este, in acelasi timp si una din tarile cu cele mai ridicate nivele de trai din lume. In urma perioadei de grava recesiune economica din anii ’90, guvernul a hotarit sa dedice fonduri importante educatiei, cercetarii si tehnologiei. Rezultatul: in mai putin de 10 ani, Finlanda a trecut pe primele locuri din lume ca bunastare sociala si bogatie.Exemplul Nokia. La inceput, un sat cu o singura fabrica, de cizme de cauciuc. Apoi, o fabrica de televizoare. In sfirsit, pe baza aliantei dintre patronat si sindicate, se mizeaza pe telefonia celulara. Astazi sunt lideri mondiali, inaintea Germaniei, Japoniei si Statelor Unite.De ce este atat de obisnuit ca in Finlanda, un adolescent normal sa termine primele 8 clase cu medii excelente, vorbind o engleza perfecta si citind o carte pe saptamana? 07:45 – Saili (15 ani) asteapta autobuzul urban care il va lasa la poarta scolii (nu exista autobuze scolare). Autobuzul trece la fiecare 5 minute. Finlandezii incearca sa-i faca pe fiii lor sa fie independenti de mici. Pe foarte putini dintre ei, parintii lor îi duc cu masina pina la scoala. Biletul este subventionat de catre municipalitate. Conform legii, niciun elev nu poate locui la mai mult de 5 km de scoala. In exterior, instalatiile scolii dau o impresie spartana. Niciun muc de tigara, nici o hirtie pe jos, nici un grafitti pe ziduri.09:15 – Orele de 45 de minute. Finlandezii mizeaza pe studiile de limba materna, matematica si engleza. 75% dintre materii sunt comune in toata tara . Restul il alege scoala, de acord cu profesorii, parintii si elevii. Orele sunt scurte, intense si, mai ales, foarte participative. In interiorul scolii, curatenia este si mai evidenta. Totul pare recent dat in folosinta. Pe banci si pupitre nu sunt semne si nu se scrijeleste nimic. Scoala este publica si bineinteles, gratuita dar cu instalatii demne de un colegiu „scump” din Spania. Salile de cursuri dispun de ecrane gigant de plasma cu TV in circuit inchis, acvariu de 200 de litri cu pesti tropicali, bucatarie completa, dispozitive audiovizuale, aer conditionat, multe plante. Fiecare doi elevi au cate un calculator. O duzina de masini de cusut in sala de croitorie, aparate de sudura, scule de tamplarie, schiuri… O sala de sport acoperita, un auditoriu pentru orele de teatru si o sala de mese cu autoservire. Cartile sunt gratuite, materialul scolar e gratuit, mancarea e gratuita.12:00 – Mancare calda, nutritiva si gratuita. Saili are o jumatate de ora pentru pranz la restaurantul scolii. Legea finlandeza obliga ca meniul sa fie gratuit, nutritiv si cu multe feluri de salate si fructe. Se bea apa sau lapte. Costurile le plateste municipalitatea fiecarui oras. Daca orele se prelungesc pana dupa amiaza, scoala are obligatia de a oferi o gustare elevilor.16:05 – Inapoi acasa, Saili joaca hockey cu fratele lui mai mic. Nu exista delincventa, strazile sunt sigure. Cand se lasa seara, Saili si fratele lui, care au invatat sa gateasca la scoala, pregatesc cina pentru parintii lor, daca acestia intarzie la serviciu.18:30 – Cina si sauna (aceasta, de 3 ori pe saptamina) sunt momentele in care familia se afla impreuna. Se converseaza mult, mai ales despre proiectele copiilor, dorintele, progresele si nevoile lor. Dar in aceeasi masura, se fac si planuri de vacanta pentru toata familia, in comun.20:15 – Temele si la culcare. Copiii finlandezi au foarte multe teme de casa, dar Saili le termina rapid intr-o ora sau doua, pentru ca de-abia asteapta sa se urce in pat si sa citeasca Harry Potter in engleza. Pentru Saili, scoala este ca un serviciu.- „Daca un copil doreste sa studieze, poate sa ajunga medic sau judecator sau inginer, chiar daca familia sa este una saraca”.- Educatia fiecarui copil costa statul finlandez 200.000 de euro, de la gradinita pina la absolvirea unei universitati. „Sunt banii cel mai bine folositi din impozitele noastre”.- Studentii platesc doar cartile si mancarea (2.50 euro la restaurantul facultatii). Apoi, statul îi ajuta sa se emancipeze dandu-le subventii pentru inchirierea unei locuinte si primul salariu.- Elevii au un respect total fata de profesori si se vede in orice moment politetea in relatiile dintre ei. Nu poarta uniforme dar sunt intotdeauna simplu si corect imbracati si pieptanati.- Intr-o scoala din centrul capitalei Helsinki sau dincolo de Cercul Polar, nivelul este acelasi. Sistemul educational nu este elitist si nu urmareste producerea de genii ci atingerea unui nivel general mediu cat mai inalt.- Temele sunt sfinte. Si este foarte rau vazut un elev care copiaza, chiar si de catre ceilalti elevi. Este de neconceput ca un elev sa scoata o fituica la un examen. Cel care ar face-o ar fi izolat de catre restul de elevi. „De ce sa risti, cand poti sa studiezi?” Pe aceeasi linie, ca adulti nu-si vor imagina ce este evaziunea fiscala. Nu e de mirare ca Finlanda se afla in fruntea tarilor cu cele mai ridicate statistici de transparenta si cea mai scazuta coruptie publica.- Presedinta Finlandei, Tarja Halonen, licentiata in Drept si profesoara: „Cand îi cert pe studentii mei, le spun ca irosesc banii contribuabililor”.- Nu exista repetenti, desi nu exista decat o singura oportunitate de a lua un examen, „pentru simplul motiv ca viata insasi nu se traieste decat o singura data”. Se studiaza pana cand se ia examenul, dar promovarea in anul urmator este automata.- „Ziua de lucru” a lui Saili este intensa, de la 8 pana la 15. Orele sunt insa scurte, de 45 de minute. Una dintre recreatii se petrece obligatoriu afara, in aer liber. Se stimuleaza rationamentul critic inaintea memorizarii mecanice. Orele sunt relaxate, cum ar fi cursurile de dansuri de salon, teatru, arta digitala, coafura, arte martiale, hockey, schi de tura, gastronomie, primul ajutor, dulgherie, mecanica sau muzica. Elevii canta la vioara, ghitara electrica sau la ce prefera. Si inca o data, se incurajeaza gandirea critica si se discuta.- „Saili inca nu s-a hotarit ce vrea sa faca mai incolo. Chimie, medicina veterinara sau creatie de jocuri video. Il intreb daca este fericit. Fara sa clipeasca, imi raspunde ca da.”Da, dar poate că secretul este altul:pe la 1600 în Finlanda, care făcea parte din Regatul Suediei, s-a legiferat ca persoana care nu stie sa scrie si sa citeasca, nu are voie sa faca copii.+ Sursa http://asymetria-anticariat.blogspot.ro/2013/02/pe-la-anul-1600-finlanda-care-facea.html

 63. 63 Roxana Iordache februarie 25, 2013 la 5:19 pm

  @blogideologic. Aţi sesizat esenţialul. Şi ca să vezi, imediat a doua zi după ce Sir Watson, participant la congresul PNL, a spus adevărul-adevărat, anume că guvernarea băsistă a trecut cu buldozerul peste România – mai mult, lordul a elogiat potenţialul ţării noastre, afirmând că trebuie să fim o putere a Europei – şi-a făcut apariţia „liberala europeană”, baroana, reluând falsurile denigratoare ale lui Reding şi Barroso din vară, punând la colţ România şi permiţându-şi chiar aberaţia că pentru a deveni „membri cu drepturi egale” trebuie să respectăm „directivele de la Bruxelles”! 👿

 64. 64 Radu Humor februarie 25, 2013 la 5:38 pm

  Se pare că până nu vom afla mesajul Babaronesei ( cum se exprimă un cunoscut şi distins prof.), dar mai ales răspunsul primit de la cel vizitat, ne va fi greu să evaluăm rezultatele acestei neaşteptate vizite 🙄
  Poate că la Antena 3 n-a putut să ia o altă poziţie decât cea a UE, dar mesajul transmis a fost descurajant pentru România şi foarte potrivit cu dorinţele lui Băsescu şi ai lui ciraci.
  Cât despre gafele lui George Maior, acestea dovedesc un amatorism demn de unul ca MRUnguent şi schimbarea lui din funcţie n-ar trebui să întârzie mai mult decât numirea celor doi procurori ….

 65. 65 Fragmentarium Politic februarie 25, 2013 la 6:47 pm

  Alternative si nostalgii: Dezvoltare prin regionalizare sau saracie prin autonomie?

  Cred ca a-l considera pe Laszlo Tokes un nostalgic ceausist ar fi fost ultimul lucru la care s-ar fi putut gandi un revolutionar timisorean sau oricine altcineva care l-ar fi perceput ca pe un politician care priveste inainte, nu inapoi.

  Si totusi, in aceasta categorie il situeaza pe presedintele CNMT declaratia, de azi, potrivit careia Nicolae Ceausescu a fost „mai generos” decat Victor Ponta, deoarece dictatorul comunist a permis „o oarecare autonomie a maghiarilor”, in timp ce premierul social-democrat nu permite constituirea unei regiuni care sa corespunda cu Tinutul Secuiesc.

  Neinspirata, ca sa nu spunem stupida, evocarea si comparatia care sfideaza realitatea dovedeste ca Tokes fie nu intelege sau nu constientizeaza ca autonomia ceausista a maghiarilor, „in chipul judetului autonom Mures”, dupa care viseaza, a reprezentat, de facto, o inchisoare etnica, cu nefaste consecinte economice, fie ca accepta ramanerea in acelasi spatiu concentrationar etnic, al autonomiei, dar cu pretul saraciei, ceea ce casca un hau intre politician si cetatean.

  In acelasi timp, europarlamentarul roman de etnie maghiara ignora ca regionalizarea pe spatii largi si deschise nu este determinata de cineva anume, fie el chiar si un prim-ministru, ci de legile dezvoltarii, care reclama daramarea zidurilor ‚inchisorii” etnice si racordarea la circuitul liberal al fluxurilor economice si financiare.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-14299959-victor-ponta-laszlo-tokes-monica-macovei-sunt-finantati-cei-care-vor-romania-fie-tara-instabila-reprezinta-interesele-anti-romanesti.htm

 66. 66 ZeV februarie 25, 2013 la 7:25 pm

  Victor Ponta a replicat magistral scrisorii transmisa la cacialma de catre domnului Presedinte.
  Schengen si MCV, NU AU NICI O LEGATURA. Lucrul acesta a fost afirmat de nenumarate ori, de :
  -Traian Basescu ;
  -José Manuel Durão Barroso ;
  -Ultimul raport de monitorizare pe justitie ;
  Acestea fiind spuse, astept, cu incredere, scrisoarea premierului adresata primilor ministri ai tarilor europene.
  Apropo de MCV….eu nu am uitat contextul in care a fost introdus acest mecanism umilitor de amestec in treburile interne ale unui stat membru suveran……dupa indepartarea PD din guvernul Tariceanu si iminenţa primei suspendări a lui Traian Băsescu, doamna Monica Macovei, in cardasie cu domnul Franco Frattini (vicepresedintele Comisiei Europene, comisarul pentru Justitie si Afaceri Interne in acea perioada n.r.) au produs un instrument diabolic prin care, sa fie aparate atat interesele de putere ale clicii basesciene in Romania, si in acelasi timp, sa se descurajeze libera circulatie in spatiul european, dinspre est spre vest, pe care domnul Frattini nu a privit-o niciodata cu ochi buni.
  Iaata ce spunea Renate Weber:
  ,,Pe 23 aprilie 2008, comisarul Frattini a declarat pentru ziarul La Stampa ca Directiva privind libertatea de miscare a cetatenilor europeni in spatiul european este depasita si trebuie revizuita, permitandu-si sa induca in eroare opinia publica afirmand ca Directiva 2004/38/EC “dadea posibilitatea guvernelor nationale … sa stabileasca un prag [minim] al veniturilor si obligatia de a dovedi originea legala a veniturilor”. Ceea ce este un neadevar, singurul lucru mentionat de directiva referindu-se la necesitatea unor resurse suficiente in asa fel incat cetatenii unor state membre al UE, rezidenti in alt stat, sa nu devina o povara pentru sistemul de asistenta sociala al statului gazda, a mai spus Weber. Potrivit acesteia, actualul inca vice-presedinte al Comisiei Europene isi permite sa ignore cu desavarsire prezumtia de nevinovatie prevazuta inclusiv de art. 48 din Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene afirmand ca “libertatea de circulatie a cetatenilor, care este sacrosanta, nu trebuie sa devina libertatea de circulatie a infractorilor”. ”
  MAI MULT DECAT ATÂT:
  Domnul Frattini , devenit ministru de externe in guvernul Berlusconi, a cautionat, prin prezenţă, toate excesele, la limita legalităţii, ale premierul italian, certat iremediabil cu justiţia italiană. Despre aceasta, domnul Berlusconi afirma că ,,este mai rea decât mafia”.
  Cu toate acestea, EXISTĂ UN MECANISM DE MONITORIZARE ÎN RELAŢIA CU ITALIA ?
  Evident, nu. Doar România este pusă la colţ, tratată precum o colonie, DEŞI, ROMÂNIA ESTE PARTENERĂ EGALĂ A STATELOR EUROPENE !
  Ştiu domnii şi doamnele din PDL aceste lucruri ? Desigur că ştiu, mai ales, le cunosc bine, europarlamentarii PDL . E cu atat mai gravă atitudinea recentă a acestora, ca de altfel a întregului grup PPE, referitor/referitoare la infiltrarea redacţiilor de presă cu ofiţeri sub acoperire.
  În această situaţie care tinde să nu se mai lase ascunsă sub preş, o serie de politicieni insistă să ne spună ca sunt mai legitimi decât cei din actuala putere să ne ceară votul.
  Aveţi tot dreptul din lume, stimaţi domni, să ne cereţi votul…noi vom ştii, dacă vom fi pe deplin informaţi, desigur, ce să facem cu el.
  😉

 67. 67 Criticos februarie 25, 2013 la 7:56 pm

  Ce neglijenţă ruşinoasă: sigur e „apără-mă”. Îmi pun cenuşă pe cap ţi-mi cer scuze tuturor.

 68. 68 madalina stanciu februarie 25, 2013 la 8:23 pm

  Domnule Adrian Nastase,

  Lumea va asteapta cu speranta sa reveniti, pentru ca e nevoie de Dvs in viata noastra. Cat despre cei care nu va viziteaza, uneori e doar pentru faptul ca exista diverse impedimente, dar gandul multora e spre Dvs.
  Numai bine si felicitari pentru asa un fiu ca Andrei, va seamana mult si e atat de matur pentru varsta lui… cu siguranta va face o cariera politica!
  dr madalina stanciu,
  paris

 69. 69 blogideologic februarie 25, 2013 la 11:13 pm

  @Adrian Năstase
  Populaţia Elveţiei se pregăteşte să voteze pentru abolirea salariilor mirobolante. Ar fi bine să se întâmple şi în România. http://bigbrowser.blog.lemonde.fr/2013/02/25/democratie-la-suisse-sapprete-a-voter-pour-abolir-les-hauts-salaires/

 70. 70 Sibilla februarie 26, 2013 la 3:35 am

  Îmi mențin ca întotdeauna opiniile !
  NU Sibilla, ci, după cum bine se cunoaște, alții sunt ” bulangii politici ” ( am încheiat citat din Iancu Simion Simi ).
  Adaug la cele deja spuse :
  – politica NU impune perpetuarea ticăloșiei / ticăloșilor, aceasta-i doar alegerea unora, ordin acceptat al altora…
  – compromisurile în politică ce se bazează pe prostirea ” prostimii ” , manipularea maselor, NU sunt never ever construcții solide, de durată și-o știți cu toții – deasemeni, NU aduc beneficii oamenilor ci DOAR privilegii unor cercuri restrânse ( ! )
  – din păcate, la fel ca cei rara avis cu viziune și Oamenii CU coloană vertebrală, opinie, atitudine, prin cele ogrăzi ale politichiei mioritice
  – NIMENI din cei ce sărirăți arși n-ați ieșit în față cu răspunsuri, ARGUMENTE solide și soluții concrete la cele de dumneamea subliniate, adică : frunză”verde” NU e liberal ci popular european, au promis și Ponta și Crin o altfel de politică, una a bunului simț și pedepsirea înfieraților pe mult fluturata Hartă a Mafiilor PD-L – ei bine NU se țin de cuvânt pen că TOLERÂND în peisaj penali NU se pune nimic din ce promiseră în acest sens ; să crape politic bă-SECU ( sunt prima care dănțuie pe mormântul securistului de la Anvers pe care eu Sibilla NU l-am votat vreodată și-n vorbele căruia NU am crezut vreodată dar și care Sibilla NU l-a subestimat vreodată pe trădătorul de neam și țară ( cum onor muuulți păcălici de-și zic politicieni … ), dar… cu haita jefuitoare de pe FEUDE ce facem, dragilor, că rămaseră la butoane, travestiți de-acum, nu-i așa că-i așa… ( !!!) etc etc etc
  Timpul și actorii, vor demonstra TOTUL ! Io-s o furnică turbo-zbuciumată, nebună, dar CONSTANTĂ-n opinii, convingeri, crezuri, principii, nebunăă pt lumea ” bună ” 😉

  @Roxana Iordache și… alții
  1 – VA FI un șut în cur și mai mult de atât. Da-l va primi Crin !
  2 – nu am nicio legătură cu Chiliman, Tăriceanu, etc, după cum bine știi iar blogul perso stă mărturie ( există arhivă ) ; tu însă ai fost fan înrăit Tăriceanu… eu am rămas social-democrat din vremurile PDSR-ului și am rămas la fel de critică la adresa pesedeilor mei asumându-mi întoatdeauna și afirmații și consecințe, pen că NU vreau a fi decât Eu ( nu am motive să închin cuiva ode, n-aș mai fi Eu și asta zic că e ceva f grav ).
  NU am avut, nu am încredere în neicușori ca Ioan Rus, Hrebe, Geoană, ori baroni loco și atât. Social-democrația s-ar impune să se raporteze la Forță – Echilibru ȘI Înțelepciune și din păcate ( !! ) s-a abătut f mult de la…. !! D-aia am rămas pe redute eu și alții, pen că se poa și altfel.
  3 – oricine face compromisuri cu frunză”verde” , cu bă-SECU, cu alte asemenea persopnaje diabolice, se compromite definitiv și irevocabil ( !! )
  4 – îl doare-n fălci pe frunză”verde” de Crin, PNL, soarta românilor
  5 – spuneți cu toții că înhăitarea cu alde frunză”verde” și alți asemenea ar fi fost nush ce soluție salvatoare… a cui fraților și pentru cine ? N-au găsit ALTĂ soluție ca să-l debarce pe DEMIS, pe Securistul de la Anvers, mârlanul alcolic bă_SECU ? F Grav, S-au dovedit slabi !! Ambii lideri, VP și CA. Și s-au grăbit, pripit. Au avut ca prioritate instalarea-n funcții, titlurile, nu, din păcate, salvarea țărișoarei. Ce-i aia ” te faci frate cu dracu până treci puntea ”… – nu te înfrățești cu Diavolul indiferent în câți porci a intrat și sălășuie că te îneci în mare. Nainte de-a te avânta să treci puntea te asiguri că știi să înoți. Nu știi, stai naibii pe mal până ești PREGĂTIT de ORICE. Dar pregătit !
  6 – mă doare sufletul că Oameni cu f mare potențial, capabili, mulți cu experiență sunt ținuți, aruncați pe margine și-n PNL și-n PSD și nu mă refer la figurile și numele vehiculate pe la tembeliziuni ori la care faceti voi referire ca ” replică ” la cele de mine enunțate ! Sunt însă tolerați în peisaj papagali, oportuniști, țucalari, bunii executanți, partenerii de afaceri, etc
  7 – Roxana, cu aceiași sinceră prietenie te salut cu mereu drag – știu că știi că altfel de cum sunt n-am fost vreodată și n-oi fi, pen că n-aș mai fi 🙂 – ca să parafrazăm, io-s pt multi un nărod viu, pentru hăia vii MORȚI… 😉
  S.

  p.s. dacă avea ” sânge-n instalație ” ( am încheiat citat din politicieni mioritici ), toarășu Crin, NU ceda presiunilor să dea unor baroni de pe FEUDE musai funcții în structurile de conducere ale PNL, că le dădu cale și frâu la bani, de care bani nu se vor bucura românașii vreodată cu unele din personaje la butoane ! Nici vorbă !
  Și încă ceva, Crin râde non-stop nervos, isteric , după unii, de teamă că n-ar ajunge președinte. NU de mila românilor fără locuri de muncă ori de îngrijorare că au au ba copilașii ce mânca ! Dacă vrea să fie Președinte, pen că se poa, atunci să înceteze să fie PREȘ la mâna altora ! Că d-aia-l scutură una ca Sibilla, punct.

 71. 71 ZeV februarie 26, 2013 la 8:21 am

  blogideologic
  Da, exemplul finlandez este demn de urmat.
  Numai că, România este într-un fel de cerc vicios..atât politicienii, cât şi educatorii, sunt tot români. Cum spargem cercul ?
  A naibii cvadratură….
  😀

 72. 72 Ghita Bizonu' februarie 26, 2013 la 10:05 am

  blogideologic

  ma cam indoiesc ca dupa aia in Finlanda au disparut analfabetii .. Intr-o societate bazata pe agricultura, silvicultura si cresterea vitelor (Finlanda sec XVII) normnalu este analfabestismu’ .

 73. 73 blogideologic februarie 26, 2013 la 1:24 pm

  @ZeV
  Şi ce-i rău în a fi român ?

 74. 74 blogideologic februarie 26, 2013 la 3:26 pm

  @ Ghiţă
  Ai dreptate. Succesul Finlandei la testul PISA nu se explică prin eradicarea iletrismului la anul 1600, ci prin aplicarea sistematică, şi mult mai recentă, a pedagogiei lui John Dewey.

 75. 75 ZeV februarie 26, 2013 la 6:15 pm

  blogideologic
  De ce nu vă puneţi dvs înşivă întrebarea, nu eu am dat Finlanda de exemplu.
  Desi, intr-adevar, vă dau dreptate, trebuie sa luam aminte si la experientele poyitive ale altora, mai acolo unde exista stabilitate, prosperitate, educatie, intr-un cuvant, civilizaţie.

 76. 76 Roxana Iordache februarie 26, 2013 la 7:02 pm

  Sibilla, Niko, cum vrei. Sincer, nu pot continua dialogul cu tine în termenii ăştia. Ori eşti într-o perioadă mai proastă, ori m-am înşelat cu privire la tine. Şi cum mi se întâmplă extrem de rar să mă înşel cu privire la oameni …

 77. 77 dorucoarna februarie 26, 2013 la 9:49 pm

  Ok! Mai incolo, cand s-o mai indrepta vremea, va voi spune eu cum e treaba in Finlanda, nu din articole sau carti ci din realitatea curenta, de acolo mi-am adus barcuta cu vele cu TIR-ul in 2007…
  Deocamdata va spun direct ca nu aveti dreptate deloc, altele sunt cauzele si motivele, alta-i conceptia si altele sunt caile de rezolvare nu numai acolo, ci in toata zona nordica. Doar nu va inchipuiti ca aia se gandeau pe la 1600 sa invete carte cu forcepsul cand femeile lor nu aveau inca drept de vot… era vorba despre carierele religioase, ale clerului, care trebuia bine imbibat cu crestinism, fiind singura zona inca pagana la acea data, ori nestiind carte treaba nu mergea usor asa ca trebuiau fortati sa invete, cu pretul unor generatii… Nici acum nu-s ei… in fine, altadata!

 78. 78 blogideologic februarie 26, 2013 la 11:29 pm

  @ZeV
  Măi băiete, în primul rând chestia cu eradicarea iletrismului la 1600 era o simplă anecdotă. Iar exemplul pe care am PISAt este aplicarea sistematică, şi mult mai recentă, a pedagogiei lui John Dewey.

 79. 79 blogideologic februarie 27, 2013 la 6:42 am

  Mentalitate de banda Gaza / Tamas Sandor declara într-o emisiune la Antena 3 : “Aş vrea să încercaţi să schimbaţi şi mentalitatea unora din cetăţenii români care sunt exclusivişti că în ţara asta trăiesc şi alţii decât români. Deci ţara asta nu este numai a românilor, România nu este numai a românilor, este a tuturor cetăţenilor români care respectă legile şi Constituţia.” Domnule Tamas Sandor, hai să efectuăm mutual schimbări de mentalitate care să inducă sincronism cultural, precum şi intrarea în cea de a doua modernitate a României (mult trâmbiţatul transhumanism pe aiurea). Pentru că România există, şi perenitatea ei nu poate să fie pusă în discuţie prin “proiectele” dumneavoastră de autonomie teritorială care nu ţin seama de regulile europene. În acord cu profesorul Pranab K. Bardhan de la Universitatea din Berkeley, un specialist în problemele dezvoltării şi ale Justiţiei distributive în condiţiile globalizării, “autonomia teritorială” poate servi ca alibi pentru refuzul responsabilităţilor şi al solidarităţii. Asuprirea crâncenă a comunităţilor româneşti din Harghita şi din Covasna, lipsirea lor de drepturile elementare, de exemplu la o simbolistică de reprezentare pe steagurile şi stemele judeţelor Harghita şi Covasna demonstrează că acesta este cazul. După 1989, comunitatea maghiară din România şi-a autoimpus un statut de bandă Gaza. Pentru banda Gaza reală din Orientul Mijlociu, gardul de separare şi de interdicţie a fost construit de o forţă de ocupaţie. Pentru „Secuimea în varianta Gaza liber aleasă”, gardul de separare şi de interdicţie a fost construit chiar de către liderii manipulatori ai secuilor. Dar sunt numai 300 de secui cu totul. Puteau ei singuri face aceasta ? Nu, este doar o continuare a politicii Ausgleich, iniţiată în anul 1867, întru ideologia maghiarizării forţate. Respinsă unanim de românii şi de saşii din Transilvania. Ce înseamnă „autonomia teritorială” căutată de secuii de-acum ? O fi vreo căutare nobilă a identităţii lor, căutare ghidată de Tamas Sandor, Raduly Robert şi Tokes Laszlo ? Nu, înseamnă doar înălţarea „la noi cote” a gardului care îi separă de români ! Şi de civilizaţia unui viitor mai bun construit împreună, într-un ecosistem economic. Se va transforma oare Secuimea prin „autonomia teritorială” eventual dobândită, într-un centru radial/hub care lansează germeni de noi întreprinderi/startups, aşa cum fac palestinienii din banda Gaza cea reală unde au construit un Silicon Wadi ? Eu sînt foarte sceptic în această privinţă. Şi mai sînt literalmente stupefiat să constat cum Secuimea refuză cu obstinaţie să îl invite, şi să-l asculte cu mare atenţie, pe teoreticianul culturii Mihaly Csikszentmihalyi. Care, totuşi, a ţinut lecţii şi în Silicon Valley ! Dar Secuimea preferă, văd, să îi invite şi să-i asculte cu veneraţie parlamentari de la Fidesz şi Jobbik. Şi întreb eu maghiarimea locală, chiar aşteptaţi un viitor fericit de la Ungaria domnului Viktor Orban ? Păi acest domn Orban declara în modul cel mai explicit, foarte ameninţător şi foarte pesimist în acelaşi timp : “Sperăm că nu va fi nevoie să introducem un nou sistem în locul democraţiei, dar avem nevoie de noi sisteme economice, şi de noi idei.” Este o recunoaştere foarte limpede că domnia sa nu are idei constructive pentru Viitor ! Un Viitor construit împreună, cum cer toate regulile de civilizaţie din Uniunea Europeană ! Repet întrebarea mea înspre maghiarimea locală : De ce nu-l invitaţi pe domnul Mihaly Csikszentmihalyi la Universitatea de vară din Tuşnad, să vă dea lecţii despre felul cum se poate construi un viitor fericit ? Aş veni şi eu să-l ascult ! Lecţiile de psihologie pozitivă pe care le ţine Mihaly Csikszentmihalyi seamănă foarte mult cu psihologia incorporată din secolul XIX în ideologia naţionalismului românesc. Ungurii transilvăneni de elită caută un sincronism cultural cu această ideologie. Domnule Tamas Sandor, dumneavoastră, precum aproape tot UDMR-ul, credeţi în filosofia politică a lui György Lukács : “Vom ruina omenirea, copil după copil.” O carte a doctrinarului maghiar György Lukács, publicată pe româneşte în anul 1972, a fost dogma de căpătâi a dictatorului Nicolae Ceauşescu în campania de aplicare a „revoluţiei culturale” din România. A fost aceea “civilizaţie” ? Nu-mi amintesc ca atunci vreunul dintre cetăţenii români de etnie maghiară să fi protestat şi să fi cerut „autonomia teritorială”! Dar pentru că am suferit atunci împreună, categoric sunt de discutat împreună, precum şi de contracarat împreună, principiile abominabile exprimate de către György Lukács şi Tokes Laszlo ! Şi întrucât György Lukács a fost ministrul Educaţiei din Republica Ungurească a Sovietelor, hai să contracarăm spusele lor cu principii exprimate de un alt psiholog important din Republica Rusească a Sovietelor : Lev Vygotski (http://fr.wikipedia.org/wiki/Lev_Vygotski ). În treacăt fie spus, Lev Vygotski a fost primul psiholog-şef din Armata Roşie. Dar asta nu-l face mai puţin valoros actualmente, repet, actualmente, decât Mihaly Csikszentmihalyi. Să ne referim la primul citat din György Lukács. Deci, “copiii”. Lev Vygotski considera că dezvoltarea intelectuală a copiilor reprezintă o funcţie a gupurilor umane, şi de aici se deschide o perspectivă foarte promiţătoare pentru constructivismul social. De ce să nu mergem împreună pe drumul constructivismului social şi al drepturilor omului ? Şi să înceteze odată discriminarea negativă a copiilor români în sistemul şcolar din România, discriminare negativă cerută în mod expres de către liderii separatişti Tamas Sandor, Raduly Robert şi Tokes Laszlo ! Pe bază de mentalitate siloz nu se poate construi Viitorul !

 80. 80 ZeV februarie 27, 2013 la 8:46 am

  ..de fapt, ca si Funeriu, Dewey centrează pe elev, fiecare, după potenţă şi portanţă. Dacă vrea să înveţe , bine, dacă nu, nu, nici până la vîrsta maturităţii…biologice. 😉


 1. 1 După 20 de ani | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe februarie 24, 2013 la 11:30 am
 2. 2 Baroneasa Emma Nicholson, în vizită la Adrian Năstase, la penitenciarul Jilava Trackback pe februarie 24, 2013 la 1:00 pm
 3. 3 Despre Elena Udrea… « Motanul Incaltat Trackback pe februarie 24, 2013 la 10:57 pm
 4. 4 Hawthorne Effect | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe februarie 25, 2013 la 5:48 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: