„Așteptând ceasul de apoi”

Acesta este titlul cărții lui Dinu Pillat, carte pentru care el a fost condamnat în 1959 la 25 de ani de închisoare în „lotul Noica”.

Manuscrisul cărții a fost regăsit în 2010 la CNSAS publicat la Humanitas, cartea fiind recent tradusă și în franceză și lansată de o editură din Paris.

Am fost curios să o parcurg. Scris în 1948 – anul în care Orwell și-a publicat celebra carte „1984” – romanul prezintă, în tradiția „Bietului Ionaide”, al lui George Călinescu, atmosfera de derută, din perioada premergătoare războiului, a tinerilor din România, „contaminați” cu ideile legionare.

Este înfățișată și ambianța înăbușitoare din familiile burgheziei românești, care nu-și mai găseau rostul și sensul existenței într-o societate și o lume în schimbare.

Toți cei care au citit manuscrisul cărții au fost condamnați în 1960, iar Dinu Pillat va petrece mai mult de 5 ani în închisorile comuniste, pe motiv că ar fi elogiat „ideologia legionară, precum și acțiunile teroriste ale elementelor legionare”. Practic, i s-a reproșat că s-a „identificat” cu personajele sale și că replicile și acțiunile acestora reflectau opiniile „revoluționare” ale autorului.

Mi s-a părut interesant felul în care, premonitoriu, în cartea sa, din 1948, Dinu Pillat descrie o parte din încercările prin care va trece, ani mai târziu, în închisorile Jilava și Gherla.

Sunt, evident, reflectate, în romanul său, temele legionare: „omenirea merge spre dreapta. Antisemitismul aduce soluția ieșirii din criză”; un pescăruș nu trebuie omorât pentru că este nevinovat, un prim-ministru da, pentru că este vinovat; „ideologiile totalitare desăvârșesc însuși procesul de evoluție al democrației”; „o judecată elementară te face să înțelegi că viața politică normală duce de la sine la dictatură”.

Cartea lui Pillat exprimă dezamăgirea unei generații, dezamăgire legată de experiențele războiului, de lipsa perspectivelor de după război, de lipsa unor reacții din partea intelectualității și a elitelor politice. „Ce vrei – spune, cinic, în roman Sebastian Răutu (alias Armand Călinescu) – oportunismul și compromisul, formele de manifestare ale geniului nostru de lichele iremediabile, nu trebuie să uităm că ne-au salvat totdeauna ca stat. Ce v-a venit din senin să vă revoltați că ne-a fost dat să avem un cetățean pe Mitică iar nu pe Isus?”

O carte interesantă, dar istoria din jurul ei este și mai interesantă.

78 Răspunsuri to “„Așteptând ceasul de apoi””


 1. 1 Marian Nicolae februarie 21, 2013 la 8:54 am

  Dumneavoastra domnule profesor spuneti:

  “Ce vrei – spune, cinic, în roman Sebastian Răutu (alias Armand Călinescu) – oportunismul și compromisul, formele de manifestare ale geniului nostru de lichele iremediabile, nu trebuie să uităm că ne-au salvat totdeauna ca stat. Ce v-a venit din senin să vă revoltați că ne-a fost dat să avem un cetățean pe Mitică iar nu pe Isus?”

  La care eu va intampin cu o intrebare:

  Credeti ca oportunismul si compromisul ne mai pot scoate din mizeria in care ne aflam ?

  Ma gandesc ca tocmai aceste doua asset-uri ne-au adus pe marginea prapastiei de azi…..

  Lichele suntem cu totii, noi rumanii, dar, ……dar avem totusi acea sclipire de geniu in noi, care ne-a scos intotdeauna din rahat…..de pe marginea aceleaiasi prapastii.

  Acum este timpul sa ne punem geniul in functiune, licheaua, oportunismul si compromisul in cui, sa vorbim cu Mitica sa-si suflece manecile si sa ne apucam de treaba.

  Altfel, ne paste intunericul si uitarea ca natiune…..

 2. 2 Marian Nicolae februarie 21, 2013 la 9:25 am

  Se pregăteşte o revoluţie anti-Ponta

  de Valentin Mândrăşescu
  21.02.2013, 09:10

  http://romanian.ruvr.ru/2013_02_21/Se-pregateSte-o-revolutie-anti-Ponta/

  România se află în stare de război civil. După cum am mai scris în articolele precedente, există două coaliţii largi care transcend „frontierele” partidelor politice şi liniile de demarcaţiune administrativă dintre serviciile secrete.

  În contextul în care Washingtonul îşi diminuează influenţa în România, ambele grupuri profită de ocazie pentru a-şi lichida concurenţii cu care luptă pentru controlul asupra puterii politice şi a fluxurilor financiare. În linii mari, taberele beligerante au fost descrise în articolul „Război civil în serviciile secrete”:

  „Tabăra „Sistem” este formată din acele structuri şi persoane care se simt confortabil în actuala configuraţie a paralelogramelor de forţă şi doresc conservarea stării existente. O listă (deloc exhaustivă) a celor care fac parte din această tabără l-ar include pe Traian Băsescu (şi camarila), grupul Udrea din PDL, grupurile oligarhilor portocalii („drumari”, „băieţii deştepţi” etc), părţi din SIE şi SRI, STS, Victor Ponta (grupul Sârbu din PSD), grupul Tăriceanu din PNL, o grupare media cu RTV în calitate de „vârf de lance” etc.

  Tabăra „Renegaţilor” este formată din cei care au fost daţi la o parte în procesul împărţirii principalelor fluxuri financiare şi elementelor-cheie a puterii politice. O listă (deloc exhaustivă) de participanţi ar include „garda veche” din SRI (cei care comunicau prin intermediul lui Ion Stan), grupul „Antenelor” (cu Voiculescu în rol de joker din cauza vulnerabilităţilor juridice), o parte din grupurile oligarhice (Ioan Niculae etc.), grupul Antonescu din PNL, o parte din PSD (oponenţii lui Ponta), o serie de „mamuţi din media” (Sorin Roşca Stănescu, Cornel Nistorescu etc). Ambele liste sunt inexacte şi fluide, mai ales în condiţiile în care trădările se ţin lanţ şi sunt un lucru cotidian.”

  Recent, Victor Ponta a primit două mesaje contradictorii. Mesajul din partea „Sistemului” a venit de la preşedintele Traian Băsescu, iar Sebastian Lăzăroiu, Cristian Diaconescu şi Dan Tăpălagă l-au descifrat pe înţelesul tuturor. În linii mari, mesajul „Sistemului” avansează câteva teze:

  1. Proiectul euroatlantic al României este în pericol

  2. România este în proces de părăsire a sferei de influenţă a Washingtonului

  3. Motivul pentru care Washingtonul renunţă la România ţine de „pierderea credibilităţii externe”.

  4. “Singurul motiv de optimism ar fi speranţa că nu e totul pierdut. Premierul Victor Ponta mai are puţin, foarte puţin timp la dispoziţie să se decidă”

  În stilul caracteristic diplomaţiei americane, curatorii de la Departamentul de Stat au reuşit să facă în aşa fel încât retragerea americană (de fapt trocul în care regimul de la Bucureşti a devenit o monedă de schimb) să fie privită ca o chestiune de care se fac vinovaţi chiar decidenţii de la Bucureşti. Frumoasă mişcare! Tabăra „Sistem”, deşi este forţată să recunoască gravitatea situaţiei, încearcă să pedaleze ideea necesităţii conservării aranjamentelor actuale, sperând ca Washingtonul va dori să-i protejeze. De fapt, tabăra „Sistem”, al cărei ideologie oficială a fost şi rămâne „suptul” unor insecte luminiscente de varii dimensiuni, nu avea cum să vină cu o ofertă diferită.

  Pe partea cealaltă a baricadei, lucrurile nu stau cu mult mai bine. Scrisoarea deschisă a senatorului Valer Marian este un ultimatum adresat lui Victor Ponta. Textul scrisorii deschise, care a fost publicată de cotidianul.ro, musteşte de supărare şi ameninţări dure la adresa primului ministru. Senatorul Marian îl acuză pe Victor Ponta de ignorarea intereselor veteranilor luptei anti-Băsescu şi de repunerea în drepturi ai unor reprezentanţi notorii ai regimului Băsescu. Este important faptul că purtătorul de cuvânt al taberei „Renegaţilor” conturează părţile beligerante într-un mod foarte asemănător cu modul în care acestea au fost conturate în analizele publicate de Vocea Rusiei. Pe de o parte se plasează „junii turciţi de la Rin Grand Hotel” care au pactizat cu „şeful SPP, generalul Alexandru Burian, şeful STS, generalul Marcel Opriş, preşedinţii ANI, Cătălin Macovei şi Horia Georgescu, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, procurorul general al României, Laura Codruţa Koveşi, procurorul şef al DNA, Daniel Morar şi primul adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea (şeful de facto al principalului serviciu secret al ţării…)”. Pe partea cealaltă a baricadei este plasată „vechea gardă” din PSD („Ioan Mircea Pașcu, Alexandru Athanasiu, Vasile Pușcaș, Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea”) şi oameni-simbol din „vechea gardă” din serviciile secrete: „jurnalistul Ovidiu Ohanesian… colonelul SIE Ionel Dragomir”. Prin natura expunerii, scrisoarea senatorului Marian nu avea cum să contureze părţile beligerante în întregime, dar segmentele descrise arată că analiza de fond pe care am prezentat-o anterior reflectă realitatea.

  Scrisoarea „Renegaţilor” este un ultimatum, cuplat o ameninţare directă. Lui Victor Ponta i se aminteşte soarta pe care a avut-o Nicu Ceauşescu („Prinţişorul”) şi se sugerează concluzia evidentă că actualul premier ar putea trece printr-o experienţă la fel de dramatică şi umilitoare dacă nu-şi va schimba comportamentul faţă de foştii aliaţi. În contextul acestui avertisment este grăitor faptul că din schema „Ponta – Nicu Ceauşescu” se deduce uşor încă o pereche logică şi anume „Băsescu – Ceaşescu”, conotaţiile fiind evidente. „Renegaţii” intră în faza fierbinte a războiului şi sunt dispuşi să meargă până la capăt, fapt evidenţiat de câteva fragmente din scrisoare: „Am decis să vă scriu pentru că nu mai am nimic de câştigat sau de pierdut în această lume, din care vreau să plec precum am intrat: cu capul sus !” şi „În rest, sunt pregătit pentru orice luptă”.

  Washingtonul a lăsat din mână lesele câinilor războiului şi urmează un proces în care aceştia se vor sfâşia reciproc. Luând în consideraţie posibilităţile materiale, informative şi logistice ale părţilor implicate în conflict, este aproape cert că în perioada următoare vom asista la o criză politică majoră, cuplată cu tentative de debarcare a preşedintelui şi a guvernului („Renegaţii” şi-au găsit deja un potenţial premier care va fi agreat de Berlin), iar sistemul politic va fi dinamitat. Situaţia din Bulgaria arată că în anumite circumstanţe un guvern poate fi detronat în 72 de ore, iar Sofia nu se deosebeşte chiar atât de mult de Bucureşti.

  Deşi ambele mesaje care au fost adresate lui Victor Ponta sugerează că premierul (de fapt omul din spatele premierului) mai are timp de gândire, zarurile deja au fost aruncate. Procesul nu mai poate fi oprit.

  PS: În vederea îmbunătăţii comunicării cu cititorii, a fost creat un cont de Facebook : http://www.facebook.com/valentin.mandrasescu, recomandat celor interesaţi de ştirile şi comentariile informale.

 3. 3 ZeV februarie 21, 2013 la 9:32 am

  @blogideologic (reiau si aici, pentru ca domnul Nastase este extrem de prolific 😉 )
  Imi amintesc ca, acum un an si ceva, o mana de oameni au iesit in Piata Universitatii. Este greu de spus daca asta a fost cauza, SAU PRETEXTUL pentru măria S.A. să determine demisia guvernul Boc, apoi să preia energia negativă a populatiei precum un paratrăsnet (pe 29 iulie 2012 n.r.), pentru ca ulterior, din opozitie, PDL să urle isteric, ca şi cum nu ar fi mâncat usturoi : ,,Au trecut 2 luni, nu aţi făcut nimic, nu aţi construit autostrăzi, în România nu curge lapte şi miere aşa cum aţi promis, ba mai mult, atacaţi justiţia endependentă !”.
  Acesta e mesajul care se încearcă a ni se inocula, se pare, în baza unei strategii bine chibzuite, posibil şi cu ajutorul câtorva consilieri cu ochi albaştri, de cetăţenie română, sau nu.
  Ei ştiu că românul este sensibil la perspectiva..apocaliptică a creşterii pereţurilor la alimente, deşi, umbând (aproape) zi de zi prin pieţe sau supermarket, nu am remarcat aşa ceva, spre deosebire de consumatorul nr. 1 al naţiei. 😉
  După cum constataţi, nimeni nu îşi pune întrebarea, gândesc eu, fundamentală : AVEM, SAU NU, O LEGE A BUGETULUI DE STAT ?
  Curios e faptul că nici jurnaliştii de ..profesie, ai naţiei, nu se întreabă şi nu întreabă. De ca şi cum, România nu are nevoie decât de..bugetul european, ,,trofeul” pe care ni-l pune pe masă măria S.A. pentru a ţine de foame.
  De altfel, după cum se poate observa, niciodată, începând cu 1989 încoace, un protest de stradă nu a schimbat fundamental ceva.
  Mişcările de stradă au fost întordeauna, fie generate prin divesiuni, fie folosite ca pretext pentru ca cineva să schimbe pe altcineva. Totul este , îm realitate, control…în dezordine.
  În prezent, pare-se că românii s-au blazat după ce au luat-o în freză la referendum, deşi, este evident (cel puţin pentru mine) că instituţiile de forţă )şi nu cele alese democratic !) au promovat ŞI DUS LA BUN SFÂRŞIT, în România, cu sprijinul unor cercuri de influenţă de la Bruxelles, dar nu numai, adevărata ,,lovitură de stat”. Cred că e mai corect spus : ,,LOVITURĂ DE POPOR”.
  Şi atunci, stimate coleg, ce pretenţie aveţi de la ,,iubitorii de mămăligă” ( conform percepţiei altora ) ? Să..CE ? ..în Covasna şi Harghita ?..când noi nu suntem în stare să ducem la bun sfârşit un demers perfect constituţional, legitim şi necesar, adică, cel de debarcare ..pe mare a corsarului şef al naţiei ?
  😀

 4. 4 constantin dan (@Constantin98Dan) februarie 21, 2013 la 9:49 am

  Deci fiul poetului Ion Pilat a fost condamnat la puscarie grea pentru un manuscris scris de mana de el insusi si pe care il pastra acasa , pentru el . Prietenii lui care stiau si citeau manuscrisul au fost si ei condamnati . Normal , nu ?
  Cat de crud , irational si ticalos a putut fi acest regim dejist . Ce ma deranjeaza este impunitatea totala de care s-au bucurat si se bucura in continuare actorii acelor ani – anchetatorii sadici ai Securitatii RPR , temnicerii lui Bratianu si Hossu ( debilul regim Constantinescu i-a inmanat chiar o decoratie prin 1998 unui temnicer de la Sighet , vai de capul lor consilieri si strategi cederisti ) , , sefii de echipe responsabili cu colectivizarea in anul 1962 , care debarcau in sate in batalioane de muncitori care terorizau satenii …
  Acelasi sistem il persecuta azi pe domnul Adrian Nastase , tot ei si urmasii lor sunt in actiune , cu mentalitatea si metodele lor ….
  Din contra , eroul Serge Moscovici , recrutorul de partizani in anii 1941 -1944 pentru cauza sovietica , nu a facut o zi de arest in Iadul pe care il descrie el din Romania anilor 1930-1944 .

 5. 5 Ghita Bizonu' februarie 21, 2013 la 9:59 am

  Pai mi se pare ca a venit.
  Adica ca cam asa: Ponta a pierdut puterea!!!

  Auz ptr a nspea oara ca ala Ghita cu televizioru (care bine ele basea) baga strambe.
  Un secretar de stata a fots saltat. Prpmpt Pinta l-a demis. O fi fost ala corupt? Nu stiu. Da sigur ca guvernu Tonta e compus din corupti si slava domnului Basescu ca justuituia a carei endependenta o apara ca un 1,79 lei este indepdenenta si DNA isi face datoria desi Plagiatorul incearca sa o subjuge.
  SI inflatia mai crete nitel , iinVictor mai pune de o taxa.. se mai firtiriseste cu Verheugen si mai da o hotarare sa incurajeze cumpararea masinutelor electrice.
  Asta atunci cand nu plagioaza sau nu regionallizeaza. Sau nu coabiteaza.

  Bun , Am intles – cu 70% din voturi .. degeaba c’asa-i in Europa!! Presedintele sa ne traiasca si nu are rost sa mergem sa votam.

 6. 6 Ghita Bizonu' februarie 21, 2013 la 10:05 am

  Scris în 1948 – anul în care Orwell și-a publicat celebra carte “1984″ – romanul prezintă, în tradiția “Bietului Ionaide”, al lui George Călinescu,
  Bietu Ioanide este scris ceva mai tarziu. In 53 /(m ar og am cautat pe netee anu.. dea eveaeam o ba nuilala)
  Deci cum stam cu .. traditia ?!
  Pai daca o carte scrisa in 48 este in traditia uneia screiswe in 53 nu e normal eca esa fie cum e in Romania? Ca un premier cu 70% din voturi, cu o popozitie care in parlament numa prin reedistribuiri sa nu poa face nimic?
  Ca un … XXXXboc cica crescut in Ministeru de Externe sa nu fie in seatere sa zica „ba aia din europa Statu de drept inseamna sa nu respecti legea?”

 7. 7 analist februarie 21, 2013 la 10:17 am

  @marian nicolae
  Ce scrie in articol in ochii novicilor pare o noutate. Din pacate, sursa mea din Nucleu mi-a spus ca procesul a inceput inca din martie anul trecut iar batalia e pierduta demult.Despre cele 2 tabere, nu-ti fa probleme cine va castiga balanta va fi inclinata ca de obicei de catar.

 8. 8 Bibicu februarie 21, 2013 la 10:31 am

  ŞAPTE PE SĂPTĂMÂNĂ

  ® Ceasul de apoi sună întotdeauna culcarea.
  ® Ceasul de apoi funcţionează o singură clipă : ultima.
  ® Colecţionarul de ceasuri nu şi-l doreşte pe cel de apoi.
  ® Cadranul ceasului de apoi este vizibil numai la lumânare.
  ® Nu după ticăit ci după clopot se recunoaşte ceasul de apoi.
  ® Este de unică folosinţă ceasul de apoi.
  ® Eternitatea nu cunoaşte ceasul de apoi.

 9. 9 ZeV februarie 21, 2013 la 10:38 am

  @Marian Nicolae
  Excelent expozeul domnului Valentin Mândrăşescu.
  Totuşi, există o speranţă..apropo de speranţă, de care, mă încăpăţânez să mă agaţ…dacă, totuşi, Victor Ponta, face un inteligent joc dublu, în interes naţional ? Nu putem exclude o atare variantă, altfel nu-mi explic susţinerea reiterată a domnului Crin Antonescu pentru actualul premier al României, deşi are, acum, în PNL, o ,,carte” foarte bună, în perspectivă, pentru a fi pusă pe masa viitoarei Germanii politice.
  😉
  De ce spun că ceea ce face Ponta este o politică a paşilor mărunţi, destinată a nu agresa ,,Sistemul” peste limita de rupere , cu efecte imprevizibile ?
  Gândiţi-vă la un flux de apă care curge cu forţă la vale… pentru cineva nemulţumit de ,,albia” pe care şi-a construit-o fluxul, există două opţiuni principale : fie să se întoarcă cu faţa la flux, exact în mijlocul albiei, încercând să-l oprească brusc. 😉
  ..fie, să rămână cu spatele la el, să se aşeze ÎN FAŢA LUI, DAR MAI PE MARGINE şi, efectuând paşi mărunţi, să încerce a-l atrage pe o nouă albie, pe nesimţite, PĂSTRÂND CONSTANTĂ O MIŞCARE UNGHIULARĂ CU RAZĂ DE CURBURĂ FOARTE MARE, IMPERCEPTIBILĂ (pentru sistem) DAR FINITĂ.

  Ce se întâmplă ? După un timp oarecare, dar finit, fluxul poate fi întors, desigur după un parcurs relativ lung, la 180 grade.
  Întrebarea esenţială, după părerea mea, pe care mi-o pun, este dacă 4 ani de mandat sunt suficienţi pentru ca fluxul să nu revină pe cursul iniţial.
  🙂

 10. 10 Doru Coarna februarie 21, 2013 la 10:53 am

  Intotdeauna au fost, si vesnic vor fi, cel putin doua tabere perfect identificabile si adversare, caci asta-i lupta politica din cadrul democratiei, numai ca respectivele tabere nu sunt antagonice, ci ele au fix aceleasi interese! Deci nu faceti greseala de a crede ca ei se lupta intre ei, ci este precum intr-o haita, ei se inghesuie sa rupa carnea de pe victima, de pe voi si de pe tara!

  Nefiind clase antagonice, se intelege ca niciuna din ele, fiind invingatoare, nu va purcede la schimbare, ci la continuarea formulei noi-totul si voi-nimic! Nu aveti ce astepta sau spera! Ca si in comparatia de mai sus, victima ramane sigur victima, ce-i pasa caprioarei care dintre lupi ii soarbe primul sangele?

  Daca analizati asa situatia, veti vedea ca este vorba doar de jocuri politice care nu vizeaza schimbari de fond, de esenta, de regim, ci simpla cosmetica bine remunerata, vrea si ala ministru si are „sprijinul” necesar dispus sa-l ofere pt a-si putea servi stapanul ce i-a oferit sprijinul, Crin si-l ia de partea lui pe neamt numai pt a nu-i veni ideea asta lui Ponta, Ponta o fi el cu sufletul alaturi de USL, dar are un sef caruia ii datoreaza doua numiri, un sprijin ocult pt sefia in PSD plus protectie in fata a ceea ce-i pot face serviciile si cei din ppe, basca Fondul. Ce i-a oferit lui Crin in afara de voturile liberalilor pe care, inutile pana la urma deoarece oricum, sistemul le controleaza prin totalul nestiut exact de nimeni?

  Dupa cum am spus, cozile tuturor sunt perfect innodate si nu se vad sanse ca ele sa se deznoade prea curand, iar Crin a ramas cu coditza sloboda asa ca si-a innodat-o si el cu cine a gasit pe post de geamandura, sperand intr-un efect european pozitiv desi nu are ce sa ofere in afara unui simplu carnet de partid. Basescu stie asta si bineinteles ca va folosi vulnerabilitatile lui Iohannis pt a lovi in pnl, asa ca numai desteapta nu este miscarea lui Crin care, asa cum am spus de luni bune, este pe cale de a fi indepartat deoarece este adversar real al sistemului in primul rand si al lui Basescu abia intr-al doilea, desi acesta este chiar seful sistemului.

  Dar iata si iesirea, solutia: in cadrul speciei, nu supravietuiesc cei puternici sau inteligenti, nu, acestia sunt primii eliminati prin coalizarea celorlalti, ci cei care se adapteaza primii! Astfel, asfaltangii vor supravietui, tradatorii din partide si ei, Base + Udrea si ei, dar vor dispare cei care servesc sincer orice cauza, buna sau rea! Crin, Blaga, plus adeptii lor sinceri. Si sigur ca nu vor dispare, ci ei raman in rezerva de cadre a sistemului pt situatia cand iese turma in strada si trebuie musai o schimbare de forma ca sa-i bage la loc in staul, in case, pana va veni vremea abatorului, adica dupa dezmembrare. Deh, nu orice solutie ne place, dar alta nu-i! Puteti insa observa ca este solutia sistemului, nu alta! Nu exista vreo alta! Never!

  Pt amatori: copii, se sta la coada in sistem, nu in partide sau la locul de munca, iar daca vreti salt, gudurati-va pe langa cei din sistem, nu pe langa invinsii de tot felul ai sistemului… VADEMECUM veritabil, nu?

  Succes! Iar celor care spera in vreo schimbare, mult noroc!

 11. 11 Marian Nicolae februarie 21, 2013 la 11:10 am

  @ ZeV februarie 21, 2013 la 10:38 am

  Il faut pas rever…..in legatura cu Victor Naum…ma scuzati, Victor Ponta…

 12. 12 ZeV februarie 21, 2013 la 11:27 am

  Doru Coarna
  Mda..tulburator ce aţi scris şi imens de dificil, pentru oricine, să contrazică/combată acest mod de a privi lucrurile.
  Totuşi, dacă lucrurile stau, într-adevăr aşa, mă frământă o întrebare..de ce vă aşterneţi aceste gânduri, într-o mod, trebuie să recunosc, extrem de coerent, pe un spaţiu public, având în vedere că orice zbatere este inutilă, cel puţin, în lumina (sau..întunericul) concluziilor din comentariul dvs ultim ?
  De ce le scrieţi ? Ca ceilalţi să..ce ? Să readormim, cu convingerea că ,,cineva” mai presus de voinţa şi potenţele noastre, inclusiv, de cognoscibilitate şi percepţie, NE VEGHEAZĂ SOMNUL DE ..VECI ?
  Tristă perspectivă şi , nu -mi rămâne decât să caut, în continuare şi înţelesurile ascunse, care, sper eu, chiar există. Altfel, chiar nimic nu mai are sens.
  😉

 13. 13 Cârcotaşu februarie 21, 2013 la 11:45 am

  @ ZeV,

  Ce se întâmplă ? După un timp oarecare, dar finit, fluxul poate fi întors, desigur după un parcurs relativ lung, la 180 grade.

  Dom-le, văd că tot încercaţi nu numai să explicaţi, dar şi să aplicaţi modul ăsta de întoarcere, dar e greu. Băsescu n-a reuşit să spargă USL, dar se pare că vor avea succes propriii „susţinători”.

 14. 14 blogideologic februarie 21, 2013 la 12:01 pm

  @ Adrian Năstase
  Acum, mi-aţi oferit, fără să ştiţi, provocarea pentru o comparaţie. Între “Scrinul negru”, cartea lui G. Călinescu, şi cartea lui George Orwell – “1984″. Faţă de extraordinara densitate culturală din “Scrinul negru”, un câmp de valori deschis înspre toate orizonturile, cartea lui George Orwell este doar bla, bla, bla fără de singularităţi.

 15. 15 George Ban februarie 21, 2013 la 12:03 pm

  Totusi, cel mai important lucru este ce se intampla cu eliberarea Dlui Nastase. Daca la arestare, baschetbalista ne justifica graba de a-l salta in toiul noptii prin aceea ca „sentinta se pune in aplicare DE INDATA”, acum „DE INDATA” vad ca a disparut. Cu nesimtire, cu ticalosie, DNA trage de timp. ACUM ar fi momentul ca prietenii Dlui Nastase, daca ii mai are, sa protesteze impotriva acestei samavolnicii, in fiecare zi. Nu ar fi deloc o presiune la adresa justitiei, ci la adresa in-justitiei…

 16. 16 ZeV februarie 21, 2013 la 12:18 pm

  Cârcotaşu
  Să fiu chiar atât de abscons pentru domnia voastră ?
  Nu ştiu ce aţi înţeles, dar eu, spre deosebire de alţi colegi preopinenţi, încă mai acord o şansă domnului Victor Ponta, de asemeni, domnului Crin Antonescu şi, nu în ultimul rând, proiectului politic numit USL.
  Am votat acest proiect, nu pentru mai bine imediat, ci, pentru ca domnii care conduc USL-ul să ducă până la capăt mandatul pentru care au fost votaţi de români. Aşa cum i-am transmis şi premierului pe blogul domniei sale, eu am votat, pentru:
  1. Debarcarea domnului Traian Băsescu, SAU CEL PUŢIN, ÎNDEPĂRTAREA ACESTUIA DIN ZONA DE DECIZII ESENŢIALE, CARE PRIVESC EXECUTIVUL, LEGISLATIVUL ŞI JUSTIŢIA.
  2. O nouă Constituţie
  3. Refacerea demnităţii naţionale în relaţia cu Bruxelles şi Washington.
  Dvs, pentru ce aţi votat ? Pentru coabitare ? Pentru răfuieli în ceaşcă cu maghiarii ? Pentru …privatizări de succes ?
  Pe dvs nu vă deranjează stângăcia (la propriu) a domnului Zgonea şi implicit bâlbâiala cu trimiterea draftului legii statutului către instituţii fărtă rol direct în elaborarea de legi ?
  Pe dvs nu vă deranjează că nu avem legea Bugetului Naţional ?
  Pe dvs nu vă deranjează că PDL, STIMULAT de Băsescu, are ca unică activitate de opoziţie, SABOTAREA activităţii principalelor instituţii ale statului, de care depinde viaţa de zi cu zi a românului ?
  Pe mine da, stimate domn şi, repet, nu în calitate de susţinător al cuiva, ci de cetăţean suveran cu drept de vot, nu permit nimănui să-şi bată joc de exprimarea dreptului meu fundamental, consfinţit în TOATE tratatele şi acordurile internaţionale.
  Aşa, nu se poate merge decât spre dezastrul politic al USL şi implicit, al statului român, definit ca stat suveran, naţional, unitar şi indivizibil.
  L-am avertizat pe premier, că nu poate guverna în acest climat, alterat şi de sincopele şi necorelările celor de pe diferite paliere de putere, iar orice majoritate confortabilă, este doar o aparenţă de putere. În realitate este o imensă povară, dacă nu ştii să o gestionezi.

 17. 17 dlnimeni februarie 21, 2013 la 12:42 pm

  Bibicu: tu esti Bibicul, nene Iancule?

 18. 18 dlnimeni februarie 21, 2013 la 12:43 pm

  Marian Nicolae: mi-ar face placere sa citesc interpretarea dumneavoastra a articolului rusesc de presa.

 19. 19 analist februarie 21, 2013 la 1:07 pm

  @ZeV
  Faptul ca doru isi exprima aici opiniile, incredibile pentru unii, de inteles pentru altii indica faptul ca mai exista speranta. Cand doru coarna va inceta sa mai scrie, inseamna ca speranta a murit deja.

 20. 20 dlnimeni februarie 21, 2013 la 1:08 pm

  Intemnitarea pentru un roman in manuscris inseamna existenta informatorului. Ca si o anumita interpretare menita sa aduca inchisoarea. As indrazni sa zic ca Dinu Pillat a fost mai intii condamnat si apoi au fost cautate motivele. Asa privind lucrurile, paralela „justitiara” cu dl Nastase este sesizabila: dl Nastase a fost mai intii condamnat („a facut multe rele”, „stie el de ce”, „ca sa servesca de exemplu”) iar apoi au fost cautate motive, inclusiv prin interpretari si rastalmaciri. Insa relatia unui anumit paralelism nu functioneaza prea mult: condamnat pe nedrept chiar in raport cu legile si morala epocii (pe baza de interpretari ale textului), Pillat este eliberat in 1964, nu este obstructionat profesional (mai putin unele promovari, probabil, adica greu de trecut de CPIII), lucrind in cercetare, nu este sub interdictie, avind carti publicate, iar motivarea politica, invocata acum, a iesirii din cercetare nu prea tine, ea fiind produsa mai degraba de imbolnavirea de cancerul care avea sa il si rapuna in acelasi an. Relativ la dl Nastase, exista eforturi pentru a-l scoate din viata publica, inclusiv prin confiscarea abuziva a drepturilor civile si au inceput sa apara afirmatii, in virtual, despre o condamnare sigura (si mare) si cu executare in al treilea proces al sau. Desi nu cred ca multa lume mai tine minte subiectul celui de-al treilea proces al dlui Nastase. Dar agentura este agentura, cum a fost cu siguranta si la Dinu Pillat.

 21. 21 blogideologic februarie 21, 2013 la 3:46 pm

  @ ZeV spune : +Ce se întâmplă ? După un timp oarecare, dar finit, fluxul poate fi întors, desigur după un parcurs relativ lung, la 180 grade.+
  Domnule, nu ai impresia că este cam absurd ceea ce spui, pentru o persoană cu prestanţă, precum dumneata ? Crede-mă, nu vreau să-mi pierd vremea. Altminteri, ai din partea mea, gratuit, un munte de politeţe.

 22. 22 Doru Coarna februarie 21, 2013 la 4:01 pm

  @ ZeV,

  pai e simplu, unii distrug prin firea lor, altii pot reconstrui! Noi incercam sa aratam ca putem reconstrui, desi acum ordinul de zi pe planeta este cel de a distruge! Degeaba zbieram ca nu-i bine, ca se distruge, masina demolarii continua sa avanseze in orb… Dar sunt sigur ca va veni si randul celor care construiesc deoarece nu poti distruge mai mult decat este deja construit, apoi trebuie sa te opresti , ramai fara obiect de activitate! Deci mai avem doar un pic de asteptat, apoi jigodiile astea isi vor lua averile si se vor duce dracu’ in sapte zari cu neamuri cu tot si cu procese penale taras dupa ei, iar noi va trebui sa reincepem a ara, a semana, a uda, a creste… Asta e, dihonia distrugerii a trecut pe la noi si a avut mare succes datorita acestor jigodii! Daca poporul asta a invatat lectia si daca va mai ramane ceva, atunci vom avea obiect de activitate si ratiune de a fi si dupa infinite eforturi, vom ridica iarasi o tara, iar daca nu, mai rau de atat nu ne poate fi…

  Deocamdata insa distrugerea se apropie de sfarsit, dar poporul pare ca abia s-a obisnuit sa se intoarca la sclavie si crede, iata, ca poate fura, transa si vinde la infinit magari pe post de vitel… dar asa a fost educat prin puterea exemplului de catre clasa favorizata in acesti 23 de ani, sa fure, sa minta, sa ascunda, sa profite… Daca se trezesc, ne vom face si noi datoria preluand reconstructia, in definitiv pt asta am fost inventati, scoliti, pregatiti, dar daca nu, atunci n-ar avea rost, pentru cine?

  Deci deocamdata ne amuzam pe aici cu jigodiile astea si ne relaxam in timp ce ei muncesc din greu tradand, furand, distrugand, si ascunzandu-si urmele de frica unei eventuale note de plata, mereu tardiva din pacate… Iar dupa ce ei reusesc sa termine tot, vine si randul nostru, cred. In definitiv, cunostintele noastre trebuie sa aiba valoare de piata, altminteri cum?

 23. 23 Marian Nicolae februarie 21, 2013 la 4:13 pm

  Interesant si bravo lui, Prim-ministrului ungur !
  Tine cu interesul cetateanului maghiar….

  http://www.cotidianul.ro/comisia-europeana-da-in-judecata-ungaria-207284/

 24. 24 Marian Nicolae februarie 21, 2013 la 5:03 pm

  Haosul politic din Bulgaria, tradus în românește
  La revedere, Schengen!

  http://www.cotidianul.ro/la-revedere-schengen-207288/

  „Demisia guvernului Boyko Borisov a fost aprobată de parlamentul bulgar cu 2009 de voturi pentru și cinci împotriva. Președintele Rosen Plevneliev va începe de vineri consultări pentru numirea unui nou premier. Cum Pevneliev este un președinte care a candidat din partea partidului lui Borisov, iar această formațiune este cea mai puternică în parlament, noul premier va fi numit din cadrul acestui partid.”

  –––––––
  nota Roninjaune:

  Noi putem raspunde cu Traiasca Romania si cu on vous enmerde la adresa UE si a Schengen……..

  Ne ajunge cata bataie am luat de la aceasta minabila Europa….

 25. 25 Radu Humor februarie 21, 2013 la 5:06 pm

  Pornind de la o analiză „descifrată” de nulităţi ca Lăzăroiu, Tăpălagă sau Diaconescu ( mă mir că l-au sărit pe Cristoiu 😉 ) nici nu se putea ajunge la alte concluzii !
  Decât apropiate sau asemănătoare celor la care ajunge pesimistul de serviciu ( oare al cui 🙄 ), căruia te miri că-i mai vine a sta să scrie şi nu-şi face bagajele de plecare, cât mai are timp !
  Ce aşteaptă ?!
  Să fie înglobat în turma pregătită pentru abatorizare, născătoare probabil de alte scandaluri ale cărnii 😉
  În primul rând împărţirea categorială făcută ( „Sistem” şi „Renegaţi” este cam din cea mult uzitată ” Ce-are Sula cu Prefectura ?” !
  Dacă le împărţea în „sistem” şi „antisistem”, „trădători” şi „patrioţi” , în
  „vânduţi” şi „naţionalişti” , poate că nu se ştia din start pe cine vrea să scoată în evidenţă şi în câştig articolul respectiv şi pesimistul de serviciu 😉 !
  Cu siguranţă că e o situaţie deosebit de încâlcită, nu numai în lumea politică de la noi, ci şi în întreaga lume !
  Aia, da, Încâlceală !
  Iar faptul că România e curtată de toate taberele aflate în această surdă încleştare titanică ( chestia cu SUA care ne-au întors spatele este chiar de adormit copiii; mă gândesc să n-o fi făcut noi 😆 ) nu mai este un secret pentru nimeni 🙄
  Rămâne să pricepem care dintre cele două tabere, şi cine dintre protagonişti au o variantă mai bună pentru ţară !
  Nu totdeauna cei ce ne-au condus au putut să opteze pentru binele României, fără a suferi pedepsele de rigoare, dar până la urmă nici celorlalţi nu le va trece nepedepsită trădarea !

  P.S.
  Faptul că dintr-o asemenea analiză lipseşte tocmai „Poporul „, departe de a surprinde, lasă să se înţeleagă că le e frică să-l ia măcar în calcul, :mrgreen:

 26. 26 Marian Nicolae februarie 21, 2013 la 5:21 pm

  Ce se ascunde în spatele protestului de la Universitatea „Babeş-Bolyai”?
  de Valentin Vasilescu
  20.02.2013, 19:43

  http://romanian.ruvr.ru/2013_02_20/Ce-se-ascunde-in-spatele-protestului-de-la-Universitatea-BabeS-Bolyai/

  Mai mulţi studenţi români au protestat, miercuri 20 februarie 2012, împotriva acordării titlului Doctor Honoris Causa lui Gunter Verheugen (pentru contribuţia substanţială la extinderea Uniunii Europene şi la integrarea României în UE).

  „Studenţii au afişat pancarte cu mesajele: “No honor in polical Honoris Causa”, “No award for dirty lobyists” şi „k you Verheugen for turning Romania into an EU colony (exploatation union)”.

  Se poate observa că atât tabăra „Sistem” cât şi tabăra „Renegaţilor” şi-au dat mâna pentru a organiza omagierea lui Gunter Verheugen, membru al Comisiei Europene în perioada 1999-2009 şi comisar european pentru extindere în perioada 1999-2004.

  Şi aceasta întrucât artizanul privatizării Petrom, sub pretextul admiterii României în UE, a fost nimeni altul decât loby-stul şef, Gunter Verheugen.

  Consecinţele acestei aşa-zise privatizări au reverberaţii în trecut şi au scopul de a nărui înfăptuirea României Mari.

  La 7 mai 1918 a fost semnat de către România cu Imperiul German şi cu cel Austro-Ungar tratatul de pace la Bucureşti, cunoscut şi ca Pacea de la Buftea-Bucureşti.

  Condiţiile tratatului prevedeau că: România să concesioneze Puterilor Centrale pentru 90 de ani (1918-1998) toate exploatările petroliere şi de gaze naturale (vezi punctul 4 – chestiuni economice).

  După 96 de ani, cu sprijinul politicienilor români din tabăra „Sistem” cât şi din actuala tabără a „Renegaţilor”, guvernul României a decis prin privatizarea Petrom să recunoască implicit una din condiţiile păcii de la Buftea în detrimentul poporului român care n-a fost niciodată consultat.

  Nu mai am nici o îndoială că securiştii din ambele tabere au făcut un troc cu UE, prin intermediul lui Gunter Verheugen (aşa cum şi Ponta Victor a acceptat un acord similar cu Băsescu Traian, ca să fie acceptat premier de UE şi SUA). Şi în baza acestui troc, UE s-a obligat să închidă ochii la cazurile răsunătoare de corupţie ale celor 2 tabere din România. Lucru pe care, eu, om obişnuit, necuplat la jocurile securistice ale puterii autohtone, nu aveam de unde să-l ştiu, atunci când am reclamat lui Gunter Verheugen şi lui Antonio Vitorinno, comisarul pentru Justiţie al UE, fapte de corupţie şi abuzuri petrecute în România, comise cu complicitatea Justiţieiю

  (Vezi: http://i230.photobucket.com/albums/ee82/vasilescu_album/ticalosia%20procurorilor/ue.jpg )

  Prin urmare, şi recentul raport MCV, în ceea ce priveşte România, e normal să bată câmpii, fiind lipsit de conţinutю

  (Vezi: UE închide ochii la cazuri răsunătoare de corupţie din România şi:

  http://ohanesian.wordpress.com/2012/09/06/rechizitoriul-lui-valentin-vasilescu-la-uniunea-europeana/)

  Fapt pe care studenţii de la universitatea „Babeş-Bolyai” l-au înţeles înaintea mass-media din România. Ei fiind cu mult mai inteligenţi decât turmele de pipiţe şi de îngălaţi, singurele specimene agreate de patronii-moguli securişti, aparţinând ambelor tabere”.

  Notă: Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului, domnul Valentin Vasilescu.

  Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.

 27. 27 blogideologic februarie 21, 2013 la 5:37 pm

  Un proiect parcă extras direct din imaginaţia europeană a secolului XIX, vedeţi atunci şi acolo un Jules Verne la planşetă urmând consecvent directivele industrialismului lui Destutt de Tracy, are acum toate şansele pentru a deveni o nouă realitate aproape fantastică http://www.nytimes.com/2013/02/21/world/europe/iceland-weighs-exporting-the-power-bubbling-from-below.html?_r=0 Este posibilă astfel o reducere considerabilă a costurilor energiei pentru europeni.

 28. 28 Bibicu februarie 21, 2013 la 7:08 pm

  „CE ŢIE NU-ŢI PLACE ALTUIA NU-I FACE”

  http://www.zf.ro/business-international/spionajul-economic-al-chinei-devine-insuportabil-pentru-sua-ce-e-unitatea-61398-din-armata-chineza-10578849

  „Unitatea 61398, care oficial este denumită Biroul 2 din Departamentul 3 al Statului Major al Armatei Populare de Eliberare a R.P. Chineze, este aproape inexistentă în documentele oficiale ale Chinei. Specialiştii în spionaj spun, însă, că această unitate este elementul central al activităţilor de spionaj cibernetic desfăşurate de China.
  Atacurile se concentrează în ultima vreme pe infrastructura critică a americanilor, reţeaua de electricitate, conductele de gaze şi utilităţile. Un atac recent a avut ca ţintă o companie care controlează 60% dintre conductele de petrol şi gaze din America de Nord.
  Administraţia Obama nu a discutat niciodată în mod public activităţile de spionaj chinez, dar o telegramă secretă din 2008, apărută cu o zi înainte de alegerea lui Barack Obama ca preşedinte, descrie în detaliu agitaţia pe care o provoacă atacurile Chinei asupra serverelor guvernului american. SUA nu sunt nici ele străine atacurilor cibernetice, având în vedere că recent au lansat un atac cibernetic împotriva programului nuclear iranian, cu ajutorul virusului Stuxnet, dezvoltat în colaborare cu Israel.”
  ………………………………………………………………………………………………
  Vizita la Paris de astăzi a lui Victor Ponta-Naum, care a vorbit numai în franceză, i-a lămurit pe toţi că România are, în sfârşit, un veritabil prim-ministru de exterior.
  Nu m-ar mira să-l aud, în curând, vorbind fluent şi chineza.
  Dar până atunci, o vizită tematică în China a VVPN-ului, va fi una oportună şi, poate, istorică.
  Poate că un capitalism de stat ar putea fi soluţia de
  succes pentru ţări îngenuchiate de „mahalaua politică mondială”

 29. 29 Cârcotaşu februarie 21, 2013 la 8:08 pm

  @ ZeV,

  Cârcotaşu
  Să fiu chiar atât de abscons pentru domnia voastră ?

  Nu domnule, se pare că io am fost abscons, altfel aţi fi înţeles că şi eu gândesc că dl Ponta pierde pentru că nu se arată a fi impetuos, aşa cum şi-ar dori foştii lui susţinători care, pentru acest motiv, azi îi cer capul. Mă scuzaţi!

 30. 30 silvia;, februarie 21, 2013 la 9:23 pm

  „Inca n-a apus soarele tuturor zilelor” pana atunci asteptam cu nerabdare ziua de apoi a zilelor trecute, cele de „dinapoia” intamplarilor trecute… Pana atunci Domnule Nastase, ma intreb si eu, nu credeti ca Mitica asta ar fi avut si el oarsice noroc, daca ar fi avut si el cativa invatatori, pardon, conducatori precum Isus?

 31. 31 silvia, februarie 21, 2013 la 9:45 pm

  @ nu sustin ca Mitica e perfect,

 32. 32 ZeV februarie 21, 2013 la 10:39 pm

  Doru Coarna
  Vă propun să exagerăm mai puţin….nu cred că e bine ca durata staţionării în faţa televizorului să depăşească 30 minute de ştiri, completate cu ceva filme bune, sau spectacole bune, deşi, sunt destul de greu de găsit la ore de maximă audienţă. Până la urmă tot banala carte (roman, nuvelă, etc) pare a fi refugiul ideal într-o lume a vacarmului informaţional în care tabloidele se întrec acerb în cantitatea de gloanţe, sânge, droguri, dosare, etc, pe cmp de sticlă. Altfel, riscăm să cădem în pasa ratingului şi să percepem lumea doar prin ochii şi mintea acestora.
  Nu cred că dominanta este răul şi violenţa, dacă mergeţi pe stradă, mă îndoiesc că vedeţi scene din filme la fiecare pas.
  Nici cu măgăruşii nu avem o ştire, deoarece, de zeci de ani, se practică sportul de a sacrifica tot ce are săracul la îndemână, atât în România, cât şi pe alte coclauri ale mapamondului. De exemplu, în China se mănâncă pisici, câini, şobolani, şi în general, tot ce mişcă şi conţine proteine.
  Chestia cu măgarii nu se poate generaliza, pornind de la un eveniment punctual, după cum nu se poate spune că avem o naţiune de infractori.
  Desigur că, procurorii lui Traian Băsescu sunt de cu totul altă părere, dar asta e o altă chestiune, de fapt, ESTE ADEVĂRATA PROBLEMĂ ÎN ROMÂNIA , domnule Coarna. Chiar in aceasta seara am ascultat cu cute pe frunte ce spun nişte judecători filaţi de securiştii guvernatorului, într-o ţară democratică membră cu drepturi depline a UE.
  Au trecut două luni, spre deosebire de dvs încă mai sper că mesajele noastre, ca şi ale altora, remise pe diverse căi, vor ajunge la urechile liderilor USL, pentru a-şi aminti pentru ce au primit votul românilor în decembrie 2012.
  Nu cred că a sta cu mâinile pe piept aşteptând terminarea distrugerii, este o atitudine corectă şi reaponsabilă, şi cred, de asemeni, că cel puţin o parte dintre cei care ne conduc, merită prezumţia de intenţie şi putinţă. Încă mai aştept şi repet, pentru unii colegi, că în condiţii de pace, chiar trebuie să acţionăm cu inteligenţă, pricepere şi răbdare împotriva ,,fluxului sistemului”, cu cei pe care i-am ales, în frunte. Speranţa rezultă şi din faptul că, tot mai mulţi cetăţeni ai lumii au serioase rezerve asupra felului în care se construieşte globalizarea, prin distrugerea şi dizolvarea naţiunilor în tr-un superstat cu valenţe totalitariste. Nici un turn Babel nu a rezistat în istorie, dar e mai bine să oprim acest proces, la timp, când încă ce s-a construit prost poate fi demolat fără implozie. 😉
  PS
  Iată că se confirmă că reclama negativă este şi ea sufletul comerţului…
  Am devenit curios să gust carne de cal. Am auzit că e mai bună decât cea de vită, oricum, mai săracă în grăsimi. Abia aştept Paştele…decât un miel toxic de 3-4 kg, mai bine o ciosvârtă de cal.
  😀

 33. 33 Roxana Iordache februarie 21, 2013 la 10:46 pm

  @nastase. Despre asemenea scrieri e preferabil să scrieţi în libertate. Se simte că vă cenzuraţi. Înţeleg aspiraţia liberală. 😉

  Dinu Pillat e unul dintre numele pe care le-aş scrie în şoaptă – un neam de temelie pentru România şi care a suferit atât de mult.

  Alăturarea de G.Călinescu nu mă convinge. Nici măcar stilistic. Politic şi caracterial, i-au despărţit nişte gratii. E trist când un intelectual, un mare cărturar face sluj la sistem.

  Sunt atâtea manuscrise arestate de Securitate şi care nici până în ziua de azi n-au fost restituite!

  P.S. Monica Pillat mi-a fost profesoară, seminariile din Pitar Moş erau un vis, vorbeam despre (capod)opere britanice şi citeam în ochii ei mari istoria reprimată a României. România eternă.

  Neamul Brătienilor.

 34. 34 Radu Humor februarie 22, 2013 la 12:48 am

  Steaua elimină Ajax !!!!

 35. 35 papasha februarie 22, 2013 la 3:07 am

  1 . Draga prietene , sunt de acord cu tine , cartea este foarte interesanta , dar pe mine ma intereseaza mult , mult mai mult decat cartea lu’ peste prajit , CAND IESI TU DE-ACOLO DOM’LE !!!!!

  2 . Un alt lucru care ma intereseaza foarte tare , este CAT DE REPEDE , DUPA CEASUL DE APOI , II VOI DA IN JUDECATA LA CEDO , PE SLUGOII DIN ” JUSTITIA INDEPENDENTA ” a guvernatorului BALOS SI LIBIDINOS ?

  3 . CASTIGI LA CEDO , LE IEI BANII ( CERE-LE MINIM 750 000 euro !!! ) , ITI REDOBANDESTI TOATE DREPTURILE , SI SA VEZI SI SA NU CREZI ,
  ” CINE VINE LA CINA PREZIDENTIALA ” !!!

  4 . Un alt lucru care ma intereseaza este daca stii tu cumva ( in procente ) cam cat de adevarat este materialul de mai jos , mai ales ca informatiile care se flendura in articol , provin de la niste old timers mioritici . La casele de pariuri din arondismentul al 6 lea , intre Lujerului si Gorjului , procentul este de 80%.

  http://romanian.ruvr.ru/2013_02_21/Se-pregateste-o-revolutie-anti-Ponta/

  Te asteapta lumea DOM’LE !

 36. 36 blogideologic februarie 22, 2013 la 4:10 am

  @ Roxana Iordache spune : „Sunt atâtea manuscrise arestate de Securitate şi care nici până în ziua de azi n-au fost restituite!” -Dar de ce?

 37. 37 blogideologic februarie 22, 2013 la 5:44 am

  „forţa de a-şi extrage puterea” ?! Domnul George Maior întâmpină dificultăţi majore în construirea discursului. http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/interviu-cu-george-maior-directorul-sri-exista-centre-de-putere-care-vor-sa-foloseasca-sri-in-batalia-prezidentiala-din-2014-294116.html

 38. 38 blogideologic februarie 22, 2013 la 6:33 am

  “Cum a ajuns Oceakovul colonia Moldovei” http://www.romanialibera.ro/cultura/aldine/cum-a-ajuns-oceakovul-colonia-moldovei-294126.html Oceakovul este Olbia antică. Mitridate Eupator, regele Pontului, instalase acolo o gardă puternică alcătuită din galateni, cunoscuţi şi sub alte nume, precum gali/galaţi/celţi, triburi de o mobilitate extremă, astfel că semnalăm Galiţia la Nordul Moldovei, precum şi Galiţia din extremitatea nord-vestică a Peninsulei Iberice. La origine, aparţineau civilizaţiei Hallstatt, cei care inventaseră şi aduseseră la culmea perfecţiunii conservarea cărnii de porc folosind sarea. Erau avizi după sarea de calitate. O coaliţie mobilă de triburi a încercat să intre în stăpânirea salinei de la Ocnele Mari/Buridava. Burebista a reacţionat violent şi rapid. A urmărit, rând pe rând, triburile dispersate prin fugă în diverse direcţii, motiv pentru care a fost supranumit Celtohtonul. Aşa ajunge în Boemia, apoi pe valea Savului urmată mai târziu de legiunile lui Traian, în fine, ajunge să se confrunte cu neastâmpărata pază de galateni din Olbia, mereu lansată în expediţii rapide şi agresive. Confruntarea dintre dacii lui Burebista şi galatenii din Olbia a fost extrem de violentă, după cum atestă dovezile arheologice.

 39. 39 ZeV februarie 22, 2013 la 8:42 am

  Bună dimineaţa
  ,,Este o relaţie specială, care durează de foarte mult timp şi care acum are absolut toate condiţiile pentru a se dezvolta în continuare pe plan politic, pe plan economic şi pe planul politicii şi al noii viziuni asupra Europei de care UE are nevoie”, a spus premierul, după întâlnirea de la Palatul Elysee.”
  Cine spune asta ? Un premier dintr-o ţară estică, care, deşi a semnat un acord de coabitare, pare că deţine mai multe grade de libertate decât co-semnatarul controversatului acord. Desigur, acesta este modul meu de a gândi pozitiv, dar care, desigur, are mare nevoie de confirmare în timp, nu peste limita anului 2013, pentru a funcţiona ca atare. 😉
  ADAUG: Unii previzionează, mai ales ,,analişti” din State, că ,,în 2022, în viziune americană, ,, Franţa va fi înghiţită de „MerkelReich”, iar Anglia va purta numele „Regatul Pasiv-Agresiv” „.
  Îmi amintesc că, de multe ori, de dincolo de Atlantic, având în vedere distanţa geografică, precum şi nivelul mediu de cultură al locuitorilor noului continent, graniţele statelor europene tind să se estompeze şi să se amestece, iar capitelele se mişcă pe hartă, precum pionii pe o tablă de şah. Este foarte posibil ca în spatele lacunelor de informaţie, să se afle pragmatismul superficial al americanului, dar poate că (mai) în spatele acestuia, se schiţează o anume viziune pe termen lung pe care anumiţi strategi ai globalismului luminat o prefigurează a fi implementată pe bătrânul continent.
  Ceea ce nu cred că au învăţat la şcoală unii strategi, este că nimeni nu poate să ignore principiul fundamental din fizică, cel al acţiunii şi reacţiunii, după cum nu cred că doamna Angela Merkel va mai avea un cuvânt de spus în Europa anului 2022.
  Totuşi, Franţa şi Anglia reprezintă, încă, mult mai mult decât umbrele fostelor imperii, iar cele două ţări au fost întotdeauna aliate în momente critice pentru propria lor demnitate naţională, cel puţin, în perioada relativ modernă a civilizaţiei.
  😉

 40. 40 Marian Nicolae februarie 22, 2013 la 8:58 am

  @ papasha,

  Subscriu….cand veniti dom’le profesor?

 41. 41 Marian Nicolae februarie 22, 2013 la 9:17 am

  @ dlnimeni februarie 21, 2013 la 12:43 pm

  Ce pot spune, in afara de faptul ca „Renegatii” ar fi fost mult mai nimerit sa fie numiti „Patriotii”, dar in sfarsit, calul de dar nu se cauta la dinti….

  In rest, materialul este „pile poil la ou il le faut” cum ar zice francezul….

 42. 42 Doru Coarna februarie 22, 2013 la 9:48 am

  @ ZeV,

  pai nu cred ca-i bine, de regula se sacrifica,,,,,,, caii batrani, bolnavi sau raniti la munca sau in accidente, pe cand mieii sunt tineri, fresh si verificati sanitar! Dar nu stiu daca stii, cumperi mielul si-l congelezi cateva zile, daca-l prepari proaspat este toxic, si normal ca nu mori dar iti pica greu la stomacel. Eu insa demult, din mila fata de pruncii altei specii, am renuntat la orice are parinti si nu a ajuns la majorat, la reproducere.

  In rest sigur ca asa ar fi mai bine, si chiar subscriu la a nu astepta finalul, insa trebuie corect evaluate fortele cu care te pui! Si daca faci asta constati ca mai bine stai in banca ta pana se incurca singuri in dribling, si abia apoi preiei balonul cu minim de efort si de risc, altminteri idiotii astia sunt extrem de periculosi daca incerci sa le iei puterea si implicit accesul la bani ce nu le apartin, adica publici. Nu stiu cum sa spun, dar noi avem tot timpul din lume prin generatiile viitoare, ei sunt insa in criza de timp din motivele lor economice chioare. Priveste la UE cum se aduna si nu pot decide nimic coerent fara a strica altele, sau daca totusi reusesc, 80% pleaca nemultumiti de acolo… Practic liderii populari ai UE trag de timp si prin unii ca Base si Ponta, ei primesc tot timpul din lume, timp in care insa natiunile li se scufunda tot mai mult in saracie si datorii. Normal insa, fiecare la scara lui. Daca se ridica doar un popor nu inseamna nimic, trebuie sa apara presiunea populara maxima in toate statele ca sa se opreasca nemernicii astia, desi ppe-ul nu se va sfii sa scoata trupe in strada ca sa-si apere interesele lor si ale ocultei in slujba caruia e, insa apoi oalele sparte se vor plati de catre cei slabi, deci cu alde noi in frunte, si nu stiu daca merita… Mai bine s-o faca nemtii, francezii, italienii si restul, in definitiv ei au facut uniunea asta, noi oricum nu suntem pe harta lor decat cu resursele noastre naturale…

  Totusi insa, globalizarea este obligatorie, dar ar fi bine sa se faca mai corect decat uniunea asta, desi nu sunt premise pt asa ceva deoarece dicteaza interesele financiare, iar interesele astea din pacate nu sunt si ale noastre, noi nu contam. Concluzia este ca nu scapam de copitele cailor care se intrec in galopul asta planetar, decat daca ne pliem pe desfasurarea ulterioara a evenimentelor, inca de pe acum! Ori, asta inseamna spirit previzionar si e treaba serioasa, crezi ca liderii astia ai nostri cei de toate zilele, au capacitatea asta? Cum nu o au, trebuie „ajutati” sa-si termine misiunile si sa se care in insule, si noi trebuie sa-i inlocuim cu insi din tagma asta, a previzionarilor coerenti, care sa ne aduca o sansa minima pt supravietuirea natiunii in lumea viitoare. Astia nu au facut decat sa fure si daca scapa, si-au acordat doar lor sansa asta, noi insa trebuie sa gandim la restul populatiei, degeaba scapa un nea Jiji sau vreun alt „ales” al sistemului, cu ce ajuta asta natia romana?…

  In plus, globalizarea o fac unii care stiu despre ce este vorba, ei tin de masonerie si ne place noua sau nu, datorita lor am avut Unirea si am ramas cu tara dintr-o bucata, iar daca regele si clica lui stateau in banca lor, nu pierdeam nici Moldova si nici Ardealul, dar tot asa, nu au avut spirit previzionar! Masonii insa, asa cum ii stim au, construiesc cu compasul si echerul ala, stiu s-o faca si respecta natiunile si libertatea, oculta financiara insa nu, or aceasta globalizeaza acum si arunca pisica masoneriei, cica acestia au planul lor, guvernul lor mondial, etc. Nu-i asa, si asta incepe sa se vada, adica incepe sa se vada cine si cum distruge tari si cine le-a ajutat si le ajuta sa supravietuiasca, fie macar si numai prin relatiile lor globale.

  In fine, nu-i pt toata lumea si nu cred ca i-am dat destula satisfactie aceluia care se tot amuza cu si despre „pesimistul de serviciu”, ii definitiv nu-l opreste nimeni sa rada permanent si sa fie mai optimist decat a ajuns sa fie Papa, care tot asa,… dar nu mai continui ca intelegeti voi despre ce-i vorba… iar daca nu, ramane rasul…

 43. 43 santinela februarie 22, 2013 la 9:55 am

  PAPASHA- nu le iei banii dom-le ci tu ,eu, noi dam banii asa ca nu te bucura.
  Pe nemernicii de procurori si judecatori care au solutionat in acest fel dosarul lui Nastase ar trebuie sa-i cautam in fiecare noapte pina se duc in lume cu neamuri cu tot !

 44. 44 constantin dan (@Constantin98Dan) februarie 22, 2013 la 9:58 am

  Despre eficacitatea si motivatia dezvoltarii infrastructurii a noului guvern : 8 kilometri de centura de autostrada , de la Gilau la Nadasel , chipurile proiect deschis si asteptat , se limiteaza in 2013 , acest an , la ” faza de proiectare ” , in functie de ” resursele bugetare ” ! Suntem departe de Cernavoda Medgidia , terminat in 11 luni socotite de la semnarea contractului cu Boegl Astaldi ! Pentru 8 kilometri , le trebuie un an ” sa calculeze ” .
  Si mor intre timp , familiile in coliziuni pe DJ si DN , mor ! Sa manance si ProTV , saracul , o paine !
  Sa ne gandim la altceva , ca sa ne bucuram … Ponta ne obliga sa ne uitam , ” faute d’autre chose ” la Steaua !
  Bravo Steaua ! Fenomenal . Echipa cu antrenor roman , jucatori romani cvasi-anonimi , competententa nu se masoara in Rolls Royce …

 45. 45 analist februarie 22, 2013 la 10:08 am

  @Pentru microbisti
  Putem pune personajele pe 2 coloane. Din pacate, cei din nucleu, arbitrii acestei lupte, sunt absolut necunoscuti publicului, poate e mai bine asa. Macar e bine sa stim ca mai tine cineva la tara asta. De fapt, cred ca asta e treaba lor sa „vada„ care din cele 2 tabere e mai apropiata intereselor poporului roman.
  @doru coarna@ponta
  Mai mult ca sigur consilierii lui Ponta sunt jalnici in anticiparea evenimentelor viitoare, dar el a reusit sa puncteze ieri in Franta. Felicitari.Ii recomand sa se ocupe de marea evaziune fiscala. de cheltuirea banului public fara justificare si de cresterea criminalitatii.

 46. 46 Stampila din Evanghelie februarie 22, 2013 la 11:04 am

  În 1959, Dinu Pillat a fost condamnat la închisoare pentru opera sa „reacţionară”. Ce părere aveţi Domnule Năstase despre următoarea situaţie? În anul 2010, deci la 50 de ani distanţă, un om oarecare a fost demis pentru că a îndrăznit, într-o anumită împrejurare, să citeze în mod public, câteva fragmente dintr-o lucrare cunoscută (şi dorim să credem, necenzurată…) a mitropolitului Antonie Plămădeală:
  „…Cine ar putea lucra în acest chip malefic, cu intenţii disimulate, dacă nu, vrăjmaşul dintotdeauna al omului şi al lui Dumnezeu. Fără îndoială, ne putem aminti cu acest prilej, de întreita ispitire a Mântuitorului Hristos, din pustiul Quarantaniei. Numai diavolul îşi poate avea sălaşul în astfel de singurătăţi, domnind peste o împărăţie lipsită de sens. Acolo, toropit de arşiţă, îşi plănuieşte campaniile.
  De acolo încurajează tot ce duce la dezbinare, tot ce strică înţelegerea şi comuniunea, tot ceea ce goleşte creaţia de sens, tot ceea ce e împotriva raţiunii şi a bunului-simţ, tot ce poate strica armonia. Plutarh îi derivă numele de la „diavallein”, a separa. Cel ce separă, cel ce desparte. Cel a cărui vocaţie e să provoace duşmănii. Aristofan traduce „diavolos” cu termenul de „calomniator”, iar Iosif Flaviu cu cel de „acuzator”, cel ce vede numai negru. Autorul cărţii Ester din Biblie îl traduce cu „cel ce se opune” din principiu la tot ce este bun. Domnul „NU”. Şi Vechiul şi Noul Testament îl au în toate aceste înţelesuri, de altfel destul de apropiate unele de altele.
  Dumnealui jubilează numai când înşeală, când cineva ia drept bun şi adevărat ceea ce e fals şi minciună. Jubilează când intenţia rea e luată drept intenţie bună.
  Contează în general pe uşurinţa cu care e crezut, pe superficialitatea interlocutorului. Îi place să lase impresia că face binele. Unora, suprafaţa faptei lui li se pare bună. Atunci el le apare drept înger al luminii, din smerenia căruia răzbate un triumf abia reţinut. Nimic nu-i place mai mult decât să fie luat drept ceea ce nu este!
  Face şi bine. Numai că aranjează să iasă din el un rău. Îţi dă dreptate la supărare, ca să te împingă la răzbunare; îţi spune la ureche ce zic alţii rău despre tine, ca să-ţi dezlănţuiască ura. […]
  Şi apoi a urmat finala, fantastica îndrăzneală şi încercare a Ispititorului. Exaltându-i omenitatea, într-o încercare supremă de a-L reduce exclusiv la om, L-a provocat să-Şi uite, să-Şi nege, să Se îndoiască şi El de dumnezeirea Sa şi s-o abandoneze pentru un statut mai palpabil, concret şi imediat. Arătîndu-i toate împărăţiile lumii şi slava lor, i-a zis:
  «Toate acestea ţi le voi da Ţie», dacă îmi recunoşti puterea şi mă recunoşti de stăpân. Căci sunt stăpân peste toate. Toate sunt la mâna, şi la voia, şi la puterea mea. Aşa vei scăpa îndată de pustie, de foame şi de sete, de singurătate şi de gândul amar că nu însemni nimic pe lume, că eşti uitat şi părăsit. Parcă am mai auzit undeva astfel de făgăduinţe…de trai bun. Vei avea tot ce vrei: putere şi stăpânire, peste toţi şi peste toate. Şi slavă. Tentaţie veche de când lumea, dar mereu repetată şi destul de des printre oameni, încununată de succes. De data aceasta Iisus nu i-a onorat ispita cu nici un răspuns.
  De fapt Ispititorul, simbol al negaţiei, împotrivitor prin vocaţie, nu putea nimic. Minţea. Nu putea să dea nimic nimănui, pentru că nu avea nimic. Ispitea. Dar avea o speranţă, căci ştia că acceptarea ispitei, oricât de mincinoasă ar fi fost, ducea la descalificarea celui care ar fi acceptat-o.
  El credea că ceea ce îi merge uneori cu unii oameni, îi putea merge şi cu Omul Iisus. Iisus a restabilit însă repede şi simplu scara solidă a valorilor, aşa cum erau ele statornicite acolo, în împărăţia cea veşnică, adresându-i-se cu următoarele cuvinte: « Piei, satano!» (Matei 4, 10)”.

 47. 47 Doru Coarna februarie 22, 2013 la 11:13 am

  @ analist,

  a punctat, insa trebuie sa puncteze si in tara, acolo unde ai spus, cred ca ar fi mult mai important pt tara asta… in definitiv fratuzul ar fi semnat oricum pt ca sa nu distruga vreo posibila/potentiala vanzare de furnituri catre Romania, desi cred ca Ponta pune ouale intr-un cos periculos, iar daca ai timp sa te duci pana in Franta ca PM si sa vorbesti despre carnea de cal… ce inseamna oare asta? Avem noi interese pe piata europeana a carnii de cal? Noi exportam asa ceva punctual, doar prin accident! Oricum, bine ca vorbeste fluent si e social-democrat, ma gandeam la europoizi precum Boc si restul…

 48. 48 Ghita Bizonu' februarie 22, 2013 la 11:24 am

  Aproois de SUA care ne-ar fi intors spatele si filorusismul unora de pe aici

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/avertismente-de-la-washington-442826.html

 49. 49 Marian Nicolae februarie 22, 2013 la 11:55 am

  @ Ghita Bizonu’ februarie 22, 2013 la 11:24 am

  Filorusism ziceti ?

  In afara de greselile inerente ( voite sau nu) ale unui mare imperiu (Imperiul Rus – URSS) fata de vecinul sau de la vest, (Romania noastra) nu trebuie sa uitam ca Stalin putea sa faca exact ce fac kazarii acum, sa ne distruga tara de tot….definitiv si irevocabil…….

  Stalin, dimpotriva, a recunoscut acel 23 August al romanilor care a scurtat lupta si pierderile rusesti si mai ales lupta neprecupetita a soldatilor romani de partea URSS pentru a-i alunga pe hitleristi din Europa de est.

  Drept multumire, la mica sueta avuta intre Stalin, Roosevelt si Churchil la Yalta, Stalin a zis ca Romania trebuie reintregita, deoarece Transilvania este pamant romanesc de mii de ani>

  Asa ca iaca-ta-ne, cateva zeci de ani mai tarziu, cum altii vin sa zica ca lucrurile nu sunt chiar asa….culmea aceiasi „prieteni” cu care am batut palma sa formam aceasta minabila Uniune Europeana unde am ajuns niste gloabe, bune de dus la abator, la propriu….

  Asa ca filorus sau, nu, ISTORIA NU SE UITA, dar mai ales, vecinii se respecta, nu-ti bati joc de ei aducand armata americana in coasta acestora……sa mai aduc aminte de Razboiul Rece, despre cine ne-a bombardat campurile petroliere si rafinariile, nu cumva aceiasi americani in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial???

 50. 51 ZeV februarie 22, 2013 la 1:40 pm

  Domnul Marian a pus punctul pe i. Am obosit să tot aud gânditori în regim basculant, care pun mereu în opoziţie relaţia cu estul (definită preponderent ŞI PROFUND GREŞIT) doar ca relaţie cu Rusia şi, respectiv, apetenţa noastră (chipurile) nativă pentru relaţia cu vestul. Nimic mai fals, România a supravieţuit tocmai pentru că ştiut să conştientizeze care îi este poziţionarea geografică şi nu a exclus, de-a lungul istoriei sale, nici un punct cardinal.
  România, nu trebuie să meargă nicăieri, nici spre vest, nici spre est, sud, sau nord.
  România, trebuie să rămână, pur şi simplu, pe loc. PE AMPLASAMENTUL EI şi să-şi respecte valorile şi interesele. Nimeni nu respectă un stat, indiferent dacă ne referim la un partener din vest sau din est, dacă statul respectiv nu se respectă pe sine.
  Un stat demn, respectabil şi deschis, dar totodată unit şi puternic, va avea, prin definiţie, bune relaţii cu toate zonele geografice, cu atât mai mult, cele din proximitate..
  Încă mai avem, de exemplu, relaţii bune cu Israel şi ţările arabem în virtutea unei tradiţii care, până în prezent, a ferit România de intersecţia cu terorismul internaţional. Nu sunt convins că scutul antirachetă, numai bun, după părerea mea, să ne apere de ciori, va crea, României, un plus de securitate. Dimpotrivă. La urma urmei, nu se vede nici un efect pozitiv al parteneriatului strategic cu SUA. Doar victime ale războaielor alta, medaliate postmortem de Traian Băsescu. E suficient ? Nu ştiu…poate ştiţi voi mai bine şi mai multe. 😉
  Nu mai vorbesc de UE, o zonă spre care tânjim, dar care s-ar putea să fie deja istorie taman când România va intra în zona euro, cu unica misiune de a…trage heblul şi a închide lumina.

 51. 52 ZeV februarie 22, 2013 la 1:42 pm

  erata
  Doar victime ale războaielor altora..

 52. 53 Marian Nicolae februarie 22, 2013 la 2:00 pm

  DECLARAŢIE POLITICĂ

  Senator: VALER MARIAN
  Circumscripţia electorală: SATU MARE
  Colegiul electoral: 1
  Grupul parlamentar: PSD

  Şedinţa Senatului din: 23.04.2012

  Titlul declaraţiei: Cum spăla bani publici şi cum făcea bani negri preşedintele ANAF

  Cu câteva zile înainte de demiterea sa, am prezentat o declaraţie de presă intitulată „Şeful Fiscului vinde cartele telefonice. De la Satu Mare la Constanţa”, în care am arătat că preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, comercializează cartele de telefonie mobilă în benzinăriile Lukoil, Rompetrol şi OMV Petrom din toată ţara, prin firma Dial-Ton Arad, în care sunt implicaţi soţia sa Andreea Blejnar, socrul său Toader Buzabrici Filipescu şi prietenul său Clim Mitruţă. După câteva zile de la pierderea şefiei ANAF, voi arăta, în baza unei sesizări ample şi detaliate primite de la Arad, cum preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, şi fostul său director de cabinet Codruţ Marta sunt acuzaţi, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, şi primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, că ar spăla bani publici prin societăţile comerciale Glasul Aradului SRL şi La Reclama SRL din Arad. Sorin Blejnar, Codruţ Marta şi Nicolae Ioţcu sunt originari din aceeaşi comună, Săvârşin, din judeţul Arad. Blejnar şi Marta au fost colegi în Garda Financiară şi au fost promovaţi în funcţii la nivel naţional cu susţinerea politică a Organizaţiei judeţene Arad a PDL, condusă de ex-vicepremierul Gheorghe Seculici şi de ginerele său, primarul Gheorghe Falcă.
  SC Glasul Aradului SRL are ca obiect principal de activitate editarea ziarului Glasul Aradului. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, SC Glasul Aradului SRL are doi asociaţi, fiecare cu o cotă de 50% din capitalul social: Codruţ Marta şi SC Twenty Two Media SRL. Societatea din Bucureşti este considerată o firmă fantomă, având sediul într-un fost bloc de nefamilişti din Sectorul 2 (Aleea Pantelimon nr. 8 bloc 7 scara B etaj 2 ap. 23) în care sunt înregistrate mai multe persoane într-o cameră şi nu există nicio inscripţie cu denumirea firmei (SC Twenty Two Media SRL). Administratorul SC Glasul Aradului SRL este Gabriel Buzna, un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu. Având ca obiect principal de activitate publicitatea, SC La Reclama SRL are ca asociat unic şi administrator pe Gabriel Buzna.
  Pentru a asigura finanţarea ziarului Glasul Aradului, preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu, îi obligă pe primarii PDL ai comunelor şi oraşelor din judeţul Arad să încheie contracte de publicitate, fără licitaţie, la sume cuprinse între 7.100 euro (pentru o jumătate de pagină de publicitate săptămânal) şi 15.000 euro (pentru o pagină de publicitate săptămânal) pe an, care sunt achitate din bani publici. Preşedintele Nicolae Ioţcu condiţionează alocarea sumelor de bani de către Consiliul Judeţean Arad pentru primăriile din judeţ de realizarea de reclamă în Glasul Aradului. De regulă, preşedintele Nicolae Ioţcu îi cheamă în biroul său pe primarii PDL din judeţ, unde îi obligă să semneze contracte de publicitate cu Glasul Aradului dacă doresc să primească bani pentru lucrări din comună sau oraş, iar la discuţii este prezent şi Gabriel Buzna care le spune primarilor suma. Primarii care nu se conformează sunt atacaţi în ziar până ce acceptă.
  În contul publicităţii, fiecare primar PDL primeşte săptămânal 1000 de ziare pentru a le distribui, în ziua în care apare publicitatea de o jumătate de pagină sau de o pagină, în care sunt prezentate persoana şi activitatea primarului ori alte evenimente favorabile PDL din localitatea respectivă. La oraşe precum Pecica, Nădlac sau Sebiş contractele de publicitate depăşesc suma de 15 000 euro, fiind încheiate cu Glasul Aradului în urma unor licitaţii măsluite la care sunt înscrise firme fantomă ca şi contracandidaţi. Se estimează că, în cursul anului 2010, prin această metodă au intrat în conturile SC Glasul Aradului SRL în jur de 200.000 de euro din banii publici ai primăriilor.
  O altă modalitate prin care sunt alocaţi bani publici pentru Glasul Aradului este încheierea de contracte de publicitate cu ANAF, în baza cărora acest ziar publică în exclusivitate anunţurile de insolvenţă pentru societăţi comerciale din judeţul Arad. Prin aceste contracte de publicitate este încălcat regimul incompatibilităţilor prevăzut de Legea nr. 161/2003, în condiţiile în care asociatul principal Codruţ Marta era angajat al ANAF, în calitate de director de cabinet al preşedintelui ANAF. Mai mult, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad, Marius Drăgănescu, cel care furnizează şi achită faptic publicitatea pentru ANAF, este tot consătean şi prieten cu Sorin Blejnar. Mulţi subalterni sunt contrariaţi de promovarea lui Drăgănescu în funcţia de şef al finanţelor publice ale judeţului Arad, după ce ani buni a fost tractorist la Săvârşin.
  Conform unei interpelări pe care am adresat-o ministrului Finanţelor în data de 19 martie 2012, angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad au semnalat că directorul executiv Marius Drăgănescu ar fi valorificat, în cursul anului 2010, în mod dubios şi păgubos, respectiv la un preţ mult subevaluat, în urma unui telefon primit de la preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, cantitatea de 300 kg bijuterii de argint confiscată de organele vamale de la nişte cetăţeni italieni. Concret, ar fi valorificat bijuteriile unei firme din Bucureşti la preţul de numai 50 000 euro, deşi fuseseră evaluate la 300 000 de euro, rezultând că au fost comercializate la un preţ subevaluat de şase ori. Directorul Drăgănescu a refuzat să-mi comunice denumirea firmei şi preţul la care au fost valorificate bijuteriile de argint, iar ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi, nu mi-a răspuns la interpelare până acum, ceea ce îmi întăreşte suspiciunea că fost comisă o faptă de natură penală. Nu este exclus ca o parte din profitul obţinut din această afacere veroasă să fi fost utilizată pentru finanţarea ziarului Glasul Aradului.
  Banii publici de la primării şi de la ANAF sunt direcţionaţi ulterior de la SC Glasul Aradului SRL la SC La Reclama SRL, unde sunt spălaţi în bani curaţi. La ultimele alegeri locale şi parlamentare (în 2008) toţi candidaţii PDL din judeţul Arad au depus banii într-un cont comun care a fost gestionat prin firma La Reclama, care a derulat toate contractele de publicitate pentru afişe, bannere, fluturaşi, apariţii în ziar şi la televiziune.
  Conform ultimelor bilanţuri postate pe site-ul Ministerului Finanţelor, pe anul 2009 SC Glasul Aradului SRL (având 35 de angajaţi) a înregistrat o cifră de afaceri de 1 972 711 lei şi o pierdere de 788 691 lei, iar SC La Reclama SRL (având 12 angajaţi) a înregistrat o cifră de afaceri de 4 090 955 lei şi un profit de 95 262 lei.
  Potrivit ultimei declaraţii de avere înregistrate în calitate de angajat al ANAF (în data de 19.10.2010), Codruţ Marta a acordat împrumuturi de 515 000 lei pentru SC La Reclama SRL şi de 140 000 lei pentru SC Glasul Aradului SRL, în condiţiile în care în anul precedent (2009) a realizat venituri de 86 260 lei. Este evident că suma de 655 000 cu care Codruţ Marta a creditat cele două firme arădene are o provenienţă dubioasă, fiind aproape sigur bani negri obţinuţi din alte afaceri ilicite.
  În cursul lunii decembrie 2011, după ce am primit informaţii în baza cărora am formulat interpelarea „Cenzura presei prin SRI, DGIPI, DGA şi ANAF”, am transmis pe fax sesizarea de la Arad de la cabinetul meu parlamentar la cabinetele ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, şi primului adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea, tustrei originari din judeţul Arad. ANAF nu mi-a comunicat niciun răspuns până azi. SRI mi-a comunicat că de competenţa sa sunt doar infracţiunile ce vizează siguranţa naţională, deşi de o vreme principalul serviciu secret din România se proclamă campion anticorupţie şi solicită dreptul de a face anchete penale. Rămâne de cercetat dacă răspunsul SRI nu constituie o favorizare a infractorului din partea generalului Coldea, care nu este străin de crima organizată din judeţul Arad. Şeful de facto al SRI este originar tot din judeţul Arad (din comuna Târnova) şi a fost promovat cu susţinerea politică a grupului Falcă – Seculici. Angajaţi cu funcţii din serviciile secrete şi din parchete afirmă că generalul Coldea a blocat mai multe anchete la adresa lui Sorin Blejnar. Cu concursul lui Coldea, soţia prefectului de Arad, Cristina Bibarţ, căreia i-a fost naş de căsătorie, a fost numită director al Zonei Libere Curtici, unde a înflorit crima organizată, îndeosebi contrabanda. Potrivit unor subalterni, generalul Coldea a primit un pachet cu suma de 100.000 lei, prin intermediul şefului Direcţiei SRI Arad, colonelul Dan Ilie Calalb, a cărei provenienţă este suspectă.
  Ministerul Administraţiei şi Internelor mi-a comunicat, în schimb, că sesizarea a fost transmisă la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Arad, care a înregistrat-o cu număr unic la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad şi a transmis-o, spre competentă soluţionare, la Serviciul teritorial Timişoara al DNA, pentru a efectua cercetări sub aspectul infracţiunilor de abuz în serviciu, evaziune fiscală şi spălare de bani. Serviciul teritorial Timişoara al DNA a declanşat cercetări în acest sens împotriva numiţilor Sorin Blejnar, Codruţ Marta, Nicolae Ioţcu şi Gheorghe Falcă. Fostul şef de cabinet al lui Blejnar a plecat din România după declanşarea cercetărilor de către procurorii anticorupţie, ascunzându-se într-o locaţie din Viena.
  Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, fostul său director de cabinet Codruţ Marta şi asociatul administrator Gabriel Buzna au fost asociaţi şi în unul din cele mai mari tunuri imobiliare din istoria Aradului. Concret, în 2005, soţia sa Andreea Blejnar, Codruţ Marta, Gabriel Buzna şi avocatul Radu Pascu au încheiat un contract de asociere şi au cumpărat un teren de 7,3 hectare, în zona comercială a municipiului Arad (în zona Grădişte, pe strada Zimandului), de la o societate imobiliară şi două persoane fizice. Conform contractului încheiat, principalul finanţator al asocierii a fost avocatul Radu Pascu, cu 90%, în timp de soţii Blejnar şi Codruţ Marta nu au avut nicio contribuţie. După aproape un an, o parte din teren a fost vândută la un preţ de cinci ori mai scump, iar în urma acestei vânzări soţii Blejnar au câştigat 583.000 euro (ridicaţi de la Raiffeisen Bank şi consemnaţi în declaraţia de avere a preşedintelui ANAF), deşi în asocierea iniţială nu puseseră nici un ban. În ultimul an, Sorin Blejnar a susţinut că din suma obţinută din vânzarea ternului din Arad şi-a cumpărat vila impozantă din Bucureşti (în cartierul Domenii strada Petru Creţu nr. 10), care este evaluată de experţii imobiliari la 2 milioane de euro.
  Interesant este că terenul vândut la Arad de Blejnar and co a ajuns în proprietatea firmei Sarmis Expert, căreia i-a fost cesionat anterior dreptul de cumpărare de firma Ropotamo Expert. Cele două firme implicate în cumpărarea terenului ridică o serie de suspiciuni. Ambele firme figurează, conform datelor furnizate de Registrul Comerţului, cu sediul în Bucureşti la aceeaşi adresă (Sectorul 1, str. General Berthelot nr. 43 – 45 etaj 1), dar actualmente nu mai funcţionează niciuna dintre ele în această locaţie. La SC Sarmis Expert SRL, căreia i-a fost schimbată ulterior denumirea în MLS Proiect Arad SRL, figurează ca asociaţi firmele Lazybush Developments AG din Berna (Elveţia) şi McCabrey McCall LLP din Newpark (Marea Britanie, Irlanda de Nord), care au fost reprezentate de acelaşi cetăţean român: Dumitru Corneliu Frunzescu. La SC Ropotamo Expert SRL figurează ca asociat unic firma Mivan Limited din Newpark (Marea Britanie, Irlanda de Nord). La firmele Sarmis Expert şi Ropotamo Expert figurează ca administrator acelaşi cetăţean britanic, Joseph Ivan McCabrey, despre care au apărut relatări în presa centrală că ar fi un antreprenor irlandez implicat în tranzacţii ilicite. Bate la ochi că cele două firme implicate în tranzacţia imobiliară de la Arad au un capital social derizoriu, respectiv 400 lei Sarmis Expert şi 200 lei Ropotamo Expert. Iar în anul tranzacţiei (2006) ambele firme au înregistrat pierderi: 723.242 lei Sarmis Expert şi 122.204 lei Ropotamo Expert.
  Firma Ropotamo Expert a avut asocieri cu afaceristul libanezo-american Hassan Awdi, cunoscut ca patron al SC Rodipet SA. Fraţii Awdi au fost acuzaţi de spălare de bani în dosarul Rodipet, dar ancheta s-a întrerupt, în mod curios, exact în anul 2006, după încheierea tranzacţiei de la Arad. Ancheta a stagnat până recent, din cauza unui raport ANAF care nu a fost trimis către procurori. Sorin Blejnar exercita funcţia de comisar general adjunct al Gărzii Financiare Centrale în momentul acestei tranzacţii nebuloase. Instituţiile abilitate ar trebui să cerceteze dacă suma de 583.000 euro, obţinută pe gratis de familia Blejnar din tranzacţie, nu a reprezentat o mită mascată pentru tergiversarea şi muşamalizarea anchetei în dosarul de spălare de bani al fraţilor Awdi.
  Prin prisma celor prezentate, adresez şefului Guvernului următoarea întrebare: Are Sorin Blejnar căderea morală şi profesională să controleze marile averi din România?

  Senator
  Valer Marian

 53. 54 Marian Nicolae februarie 22, 2013 la 3:05 pm

  Mai jos, curat Kafka….
  Cata ipocrizie….au avut dreptate taranii romani la 1907 si ceilalti de-a lungul istoriei.

  Congresul PNL a inceput. Victor Ponta:

  Chers amis, chers camarades (…) am reusit impreuna sa demontam cel mai corupt si opresiv regim politic de dupa 1989, regimul politic Traian Basescu – PDL.

  Va invidiez ca aveti un nou coleg ca dl Klaus Iohannis

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-14279207-liberalii-reunesc-vineri-sambata-congres-bucuresti-vineri-vor-discuta-aproba-modificarile-statut.htm

 54. 55 Marian Nicolae februarie 22, 2013 la 3:12 pm

  Fineturi si…lucruri fine…..

  Kelemen Hunor i-a înmânat lui Crin Antonescu un cadou: steagul secuiesc.

  „Am crezut că vreţi să-mi oferiţi un steag săsesc”

  http://www.gandul.info/politica/kelemen-hunor-i-a-inmanat-lui-crin-antonescu-un-cadou-steagul-secuiesc-am-crezut-ca-vreti-sa-mi-oferiti-un-steag-sasesc-10586948

  Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, i-a oferit drept cadou preşedintelui PNL, Crin Antonescu, un steag secuiesc ca semn al închiderii „unui conflict artificial”.

  „Am adus un dar simbolic, darul ca şi cromatică se aseamănă cu cele ale PNL, este un gest simbolic, un mesaj simbolic.

  Suntem gata să stopăm acest pseudo-conflict al steagului secuiesc?”, a fost mesajul transmis de liderul UDMR.

  Cei doi au dat mâna, Crin Antonescu primind cadoul oferit de Kelemen Hunor.

  „Sunt culori frumoase, o clipă am crezut că vreţi să-mi oferiţi un steag săsesc, este binevenit şi acesta, atâta timp cât stă în braţele mele şi nu pe instituţiile oficiale ale statului român”, a fost replica preşedintelui PNL în aplauzele sălii de la Congresul partidului.

  Cristian Andrei este reporter special al ziarului Gândul

 55. 56 ZeV februarie 22, 2013 la 3:19 pm

  Doru Coarna
  Putem face, totusi, ceva, în paralel cu starea de expectativă…putem să avem un dram de răbdare şi încredere în liderii celor două curente ideologice autentice, respectiv, social democraţia şi liberalismul, în pregătirea şi susţinerea alegerilor din 2014 pentru Parlamentul european. La anul viitor, este o şansă ca cetăţenii din ţările Europei, mai buni, mai răi, dar, sper eu, perfectibili, în sincron cu liderii lor, să debarce, de la butoane, PPE. Partidul Popular European este un curent politic care se aseamănă până la identificare cu FSN-ul domnului Ion Ilescu, este mai mult o mişcare, decât un partid, autosituată în afara ideologiilor, mai exact, deasupra lor, totodată, autoerijată în umbrelă pentru toate orientările politice, care, aidoma elementelor componente ale fermei animalelor , îşi imaginează că sunt complet libere în manifestarea lor publică şi instituţională.
  Mi-a trebuit ceva timp ca să înţeleg două lucruri, cred eu, esenţiale:
  – cine vorbeste că vrea să reformeze justiţia, este susceptibil că doreste să o controleze în interes politic deghizat în interes public;
  – cine ne spune că tolerează TOATE curentele politico-ideologice în interior, formează supa primordială a globalismului totalitar şi dictatorial. O dictatură, fie ea şi ,,luminată”, tot dictatură se numeşte.
  În fond, dacă unii ţin morţiş să ne luăm după America, foarte bine…acolo există doar două partide semnificative: un partid social democrat şi unul liberal.
  😉

 56. 57 blogideologic februarie 22, 2013 la 4:14 pm

  @Doru Coarna spune : „ei tin de masonerie si ne place noua sau nu, datorita lor am avut Unirea […] Masonii construiesc cu compasul si echerul ala, stiu s-o faca si respecta natiunile si libertatea.” Nu-i aşa. Doar într-o singură situaţie, masoneria a servit drept canal pentru discuţia între Ioan Eliade Rădulescu şi lordul Palmerston. Este interesant cum se vor fi privit în ochi Ioan Eliade Rădulescu şi lordul Palmerston, la întâlnirea lor din 1849. Bineînţeles, nu lipsea Christian Tell! Ioan Eliade Rădulescu „ştia” că lordul Palmerston „ştie” că Ioan Eliade Rădulescu „ştie”. Ce se va fi discutat atunci? Niciunul dintre istoricii români nu a căutat stenograma întâlnirii. Ioan Eliade Rădulescu trebuie că a subliniat convergenţa între interesele principatelor române şi interesul dinspre Răsărit al marelui imperiu industrializat. Oricum, Palmerston extrage din acea convorbire concluzii întru constituirea unei agende pentru Marele Orient şi Marele Joc. Ceva din frazările interlocutorului l-au îndemnat pe lordul Palmerston să iniţieze Marele Joc de cucerire a Eurasiei prin altă planificare strategică: lansarea unui război de cucerire a istmului baltico- pontic împreună cu Franţa. În urma cuceririi istmului baltico- pontic, principatele moldo-valahe urmau să primească întru administrare vechile teritorii româneşti dintre Prut şi Bug, legitimarea lor pentru principate existând încă din documentele suedeze de la începutul secolului XVIII şi Capitulaţiunea de la 1740 garantată şi de Franţa. În textele noastre şcolare nu se mai învaţă decât sumar despre războiul Crimeii şi revenirea celor trei judeţe din sudul Basarabiei la trunchi rumânesc. Mai târziu, bătrânul general Kisseleff îi va reproşa la Paris lui Ion Ghica faptul că România a permis ca judeţele din sudul Basarabiei să fie invadate de carpetbaggers ce exploatau nemilos populaţia locală. Nu există vreo legătură între masoni şi înălţătorul spirit popular care premerge Unirii de la 1859. După 24 ianuarie 1859, puterile lumii ne bănuiau de artificiul alegerii domnului Moldovei Alexandru Ioan Cuza şi pe tronul Munteniei. Nu vreau să îl laud pe Alexandru Ioan Cuza. Spun răspicat că „monstruoasa coaliţie” a fost o acţiune de o luciditate extremă a politicienilor români. Dar spiritul acelei uniri de la 1859 este o Valoare, o sursă de putere pentru noi şi acum, izvorând din puterea populară ce era prezentă atunci! Alegerea din 24 ianuarie 1859, incontestabil forţată de mulţimea de patrioţi unionişti desemnaţi de adunările din judeţele Ţării Româneşti, şi care ajunseseră până la Bucureşti mergând pe jos, purtând o brumă de merinde în trăistuţă, dar, aşa cum am spune noi acum, într-un ‘timing’ perfect, într-o sincronizare perfectă, arată duşmanilor noştri dinlăuntru organizarea excepţională a celor care ştiau cum să iubească această naţie. Este o mărturie autentică, o poveste de foarte bună familie oltenească auzită noaptea la o „coadă la lapte” înainte de 1989, pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. Chiar şi acea istorisire face încă parte din ‘ spiritul rumânesc’. Am rămas stupefiat să-l aud pe Florin Iaru spunând că Unirea de la 1859 ar fi fost făcută de cel mult douăzeci de oameni!!! În mod hotărât, poetul Florin Iaru habar n-are ce înseamnă spiritul rumânesc ! Apoi, în ultimii ani ai regimului Nicolae Ceauşescu, o instituţie care afişa la poartă “compasul si echerul ăla” exista chiar lângă Academia Română. Nu l-a ajutat prea mult. Nici după 1989 masonii n-au ajutat poporul român. Ei au constituit primordial sursa de “băieţi deştepţi” ce au luat caimacul din economia românească.

 57. 58 Marian Nicolae februarie 22, 2013 la 4:47 pm

  @ blogideologic februarie 22, 2013 la 4:14 pm

  Aveti dreptate.

  Ca tot suntem la capitolul enuntat de catre dumneavoastra, amicul Gitenstein iar se baga in seama cu noi romanii:

  Mark Gitenstein catre John Kerry:
  Fara sprijinul SUA si UE, nu e deloc sigur ca Romania continua reformele juridice

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14281626-mark-gitenstein-catre-john-kerry-fara-sprijinul-sua-nu-deloc-sigur-romania-continua-reformele-juridice.htm

  Fostul ambasador SUA la Bucuresti Mark Gitenstein ii recomanda noului secretar de stat american John Kerry sa aiba in vedere sustinerea statului de drept si initiativelor anticoruptie din Romania, afirmand ca fara sprijinul SUA si UE nu este „deloc sigur” ca reformele in acest sens vor fi continuate, scrie Mediafax.

  ––––––––––
  nota Roninjaune:

  In traducere libera, amicul Gitenstein nu este deloc sigur ca pamantul Romaniei va apartine vreodata cu adevarat Israelului, daca baietii din administratia statului roman aflati pe statul de plata al Departamentului de Stat American, NU beneficiaza direct de sprijinul SUA si UE….astfel incat lucrul anuntat aici:

  http://romanian.ruvr.ru/2013_02_21/Se-pregateSte-o-revolutie-anti-Ponta/

  SA NU CARE CUMVA SA SE INTAMPLE……

 58. 59 Marian Nicolae februarie 22, 2013 la 5:14 pm

  De aceea am fost primiti in UE, pentru ca romanii sa fie trimisi la munca in UE la negru si dupa aceea umiliti?????

  Olanda: O rafinarie din Rotterdam, amendata cu aproape 2 milioane de euro pentru angajarea ilegala a sute de muncitori romani
  de V.M.
  Vineri, 22 februarie 2013,

  http://www.hotnews.ro/stiri-diaspora-14280206-olanda-rafinarie-din-rotterdam-amendata-aproape-2-milioane-euro-pentru-angajarea-ilegala-sute-muncitori-romani.htm

  O rafinarie din orasul Rotterdam, Olanda, a fost amendata cu aproape doua milioane de euro pentru ca a angajat ilegal sute de muncitori romani, a relatat joi postul de televiziune RTL News, citat de dutchnews.nl.

  Agentia romana de recrutare care a furnizat forta de munca a fost de asemenea amendata cu aproape doua milioane de euro.

  Potrivit sursei citate, inspectorii ar fi gasit 242 de cetateni romani fara permise de munca legale, care lucrau la un proiect de constructie in cadrul complexului rafinariei.

  Rafinaria a platit amenda, agentia de recrutare nu, precizeaza RTL News. Ambele companii au facut apel la decizie, iar agentia romana a solicitat intrarea sub protectia legii falimentului.

  Ministerul Afacerilor Sociale din Olanda a facut din rezolvarea problemei agentiilor de recrutare frauduloase o prioritate, marind totodata si amenzile impotriva acestora.
  ––––––

  nota Roninjaune:

  Romanii au inceput sa fie noii sclavi ai Europei……u.n.i.t.e……..

 59. 60 Marian Nicolae februarie 22, 2013 la 5:21 pm

  Aici vad ca mergem in continuare inainte cu oferirea de pomana amaratilor din UE, le dam pana si energia de pe noi…am vrut sa zic camasa de pe noi….dupa care ne vor impune preturi la kw de nu vom mai putea sa platim

  Începe privatizarea Hidroelectrica:
  10% din toate acţiunile companiei sunt vândute la bursă
  22 feb, 12:55

  http://www.economica.net/hidroelectrica-isi-creste-capitalul-cu-12-49prc-10prc-din-toate-actiunile-companiei-sunt-vandute-la-bvb_46233.html

  Capitalul Hidroelectrica va fi majorat cu 12,49% prin emiterea de noi acţiuni, Fondul Proprietatea având dreptul să subscrie 2,49% din titluri, în baza dreptului de preferinţă, iar 10% din acţiuni vor putea fi cumpărate prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti.

 60. 61 Doru Coarna februarie 22, 2013 la 6:09 pm

  @ blogi,

  masonii astia au neromanescul obicei de a nu se lauda dupa ce fac ceva, poate pt a nu se desconspira? Ne desprindem aici, nu aduc alte argumente dar Romania nu ar fi existat si nu ar mai fi existat nici dupa ’89 fara ei!
  AN-ul poate spune mai multe, doar e Cavaler de Malta, adica ramura sudica, mediteraneana, a masoneriei europene, cea cu 10 grade, spre deosebire de ritul scotian, cel cu 33…
  Si cred ca nu are sens sa-ti enumar masonii din randul celor ce au militat si au facut Unirea sau 1848-ul, toate revolutiile din Europa, harta actuala a acesteia, oprirea expansiunii hitleriste… Cine crezi ca subventioneaza gruparile de nazi? Si cine crezi ca subventioneaza si reducerea civilizatiei ariene, cea care a dat toate inventiile si inovatiile omenirii de azi? Cine crezi ca induce nebunie in Orient ca arabii sa preseze zona euro-caucaziana? Cel care distruge, doreste totul pe nimic!

  Dar uite una care nu o stii: dupa ce Cuza a fost ales la Iasi, la Bucuresti nu era dorit de catre dambovitenii nostri influenti si vanduti, insa la podul Senat, cand delegatii intrau la dezbatere, cine crezi ca a rezolvat definitiv lucrurile? Breasla macelarilor din Bucuresti s-a dispus de o parte si de alta a aleii si isi ascuteau ostentativ cutitele si barzile, inainte de vot… breslele reprezinta prima forma de organizare a masoneriei de dupa Vinerea Neagra franceza… erau refugiati unii in Scotia cu nave si bogatii, altii peste Atlantic (!!!) tot asa, fara ei America era si azi colonie, iar altii in Elvetia unde au ajutat monarhul local intr-o lupta in care a invins nesperat, astfel ca acesta a constituit cu ei garda elvetiana, care si azi pazeste Pontiful… acolo au organizat breslele si de atunci, in toata Europa, breslele erau dirijate, constructiv, de catre masonerie. Dar nu trebuie extrapolat la sindicatele moderne.

  Teoria asta cum ca masonii au jefuit biata Romanica dupa ’89 este aiurea, cata vreme palatele cu turnulete, viloaiele din bani publici, conturile si depozitele nestiute, nu le apartin… atunci ce au jefuit, CAP-urile? Sarea si Posta?

  Nu este nicio legatura intre oculta financiara si masonerie, ar vrea masonii sa fie, dar nu-i! Banii sunt in mana altei categorii care globalizeaza acum prin constrangere facand banul scump, nu in cea a masonilor! Pe un post de audienta mondiala i s-a luat recent un interviu celui mai mare dintre masoni care a ripostat senin, invinuit ca doresc puterea globala, ca totusi el isi plateste HBO-ul ca orice individ, asa ca unde naiba e puterea aia a lor de care sunt banuiti?

  Abia cand vor incepe ei sa scoata popoarele din dogma religioasa si cand le vor prezenta adevarata religie, adevarata Creatie si tot restul, abia atunci se vor lamuri toti in legatura cu aportul lor de-a lungul timpului. Dar ma rog, deocamdata popoarele cred direct in sarpe, in mar, in OZN-uri care rapesc si umbla pe la sexul victimelor, in criza mondiala, in gripa, in terorism si in alte asemenea bazaconii pt care trebuie deci sa platesca permanent… Sigur ca acestea exista, dar adevarul despre toate astea este altul, nu cel servit maselor prin media, prin invatamant care aduce tineretul la droguri, crima si sex, si prin propaganda artistica.

  Eu insa, neavand vreun interes de o parte sau alta, ma limitez la a observa si sintetiza ceea ce mie cel putin iata ca imi apare ca o imensa lupta intre oculta financiara care-i rea dar necesara, si masoneria mondiala care-i buna, care vrea si ea globalizare, insa una echilibrata si treptata, care sa aduca castig tuturor si libertate, si nu pauperizare planetara. Ca orice lucru, il poti face cu forta sau cu binele, depinde cat de prost esti dispus sa fii ca subiect si de marlan ca autor, nerecunoscandu-ti sincer si public interesul principal, adica devenirea speciei si trecerea la o etapa superioara a evolutiei sale, aceea de civilizatie cosmica.

  Ce preferi, sa ne omoram aici unii pe altii pt indicatori financiar-contabili, sau expansiunea in spatiu?

 61. 62 Marian Nicolae februarie 22, 2013 la 9:27 pm

  @ Doru Coarna februarie 22, 2013 la 6:09 pm

  SUA sunt chiar si azi o colonie…..a UK….

 62. 63 Porthos februarie 22, 2013 la 9:49 pm

  @ Ghiță Bizonu’


  Excelent comentariul tău de azi, ora 11:24!
  S-a schimbat teribil atmosfera aici în absența domnului Năstase.

 63. 64 blogideologic februarie 22, 2013 la 10:54 pm

  @ Doru Coarnă spune : „masonii astia au neromanescul obicei de a nu se lauda dupa ce fac ceva, poate pt a nu se desconspira? Ne desprindem aici, nu aduc alte argumente dar Romania nu ar fi existat si nu ar mai fi existat nici dupa ’89 fara ei! AN-ul poate spune mai multe, doar e Cavaler de Malta, adica ramura sudica, mediteraneana, a masoneriei europene, cea cu 10 grade, spre deosebire de ritul scotian, cel cu 33… Si cred ca nu are sens sa-ti enumar masonii din randul celor ce au militat si au facut Unirea sau 1848-ul”
  Dragă Doru Coarnă, în privinţa asta e vraişte-n capul tău. Cavalerii de Malta, sunt Cavalerii de Malta. Care se trag din Cavalerii de Rodos, care se trag din Cavalerii Ioaniţi. Care sunt diferiţi de Cavalerii Templieri. Iar masonii de Malta se trag din Cavalerii Templieri. Vezi http://en.wikipedia.org/wiki/Knights_of_Malta_(disambiguation) În Occidentul european scolastic, Gramatica este prima parte dintr-un Trivium educaţional. Prin analogie este interesant de urmărit felul cum în secolul XIX românesc, gramatica ideologiei primare, –devenită la noi gramatica predată în „Şcolile Centrale”–, va permite ediţiile publice ale cronicilor româneşti. Patrioţii aceia români care s-au format în prima jumătate a secolului XIX nu erau „iluminişti”, ci ‚ideologi primari’ – prinşi mulţi în ‚pânza de păianjen’ masonică. De altminteri, propaganda masonică încearcă să ascundă şi acum rolul ideologiei primare în secolul XIX românesc. Ideile primare şi eficiente, statuate public după sfârşitul regimului Terorii din Marea Revoluţie Franceză, constituie suprastructura ideologică a civilizaţiei europene moderne, contemporane, şi chiar post-post-moderne, adică aparţinând celei de a doua modernităţi pe care încercăm să o construim. Din acea suprastructură (în sensul marxist) culturală a Vechii Europe (Karl Marx a realizat analiza de pertinenţă maximă a Vechii Europe) face parte ‚doctrina liberală pură’, compilaţia de sorginte iluminist-continentală a lui Destutt de Tracy (1754-1836), asimilată de „cetăţeni ai lumii” precum americanul Thomas Jefferson (1743-1826), românul Ioan Eliade Rădulescu, şi rusul Pavel Kisseleff (1788-1872); de asemenea din suprastructura ideologică primară fac parte doctrinele botezate dispreţuitor „Ideologia clasică germană” de către Karl Marx (1818-1883). Ambele corpuri doctrinare se trag din Iluminism, sunt gândurile Luminilor Continentului Vechi stropite cu sângele martirilor Revoluţiei franceze. Prin alchimie, masonii sunt legaţi istoriceşte de rosicrucieni. Răul –‘the Evil’–, din secolul XVIII îşi are sursa în Răul din secolul XVII care începea cu defenestrarea de la Praga din anul 1618. Să nu uitam că şi Mihai Viteazul era omorât la începutul aceluiaşi veac, simptomatic!, după o vizită în capitala Boemiei, tot în Praga Golemului şi alchimiei. Secolul XVII este şi un secol al marilor escrocherii documentare, intelectuale : Astfel Diploma papei Silvestru al II-lea prin care acesta ar fi garantat regelui Ungariei Ştefan, precum şi tuturor urmaşilor lui, privilegiul ca înaintea lor, la ceremonii, să fie purtată crucea apostolică, este considerată acum, chiar şi de unii dintre istoriografii maghiari !, drept document fals din secolul XVII-lea. Unii, eu vorbesc în mod expres despre « ungurii cei noi » din România prezentului, aleg deliberat să creadă în autenticitatea lui. Sigur, Ioan Eliade Rădulescu făcea parte din masonerie, dar numai în acord cu proverbul românesc: „Te faci frate cu dracul până treci puntea.” Christian Tell a fost mason trup şi suflet, gata oricând la ticăloşie. Puterea masonilor slavofili formaţi de ofiţerii armatelor ruseşti de ocupaţie rămăsese imensă în Principatele Unite. Aceşti masoni slavofili vor sprijini lucrarea rusească pentru frivola „independenţă de la 1877”. Există diferenţă enormă între conceptul de „independenţă” şi conceptul de „normare independentistă”. Şi iarăşi, tu faci o confuzie între masonii de rit scoţian 33, adică 32 de vertebre plus ţeasta, şi iluminismul scoţian. Care, într-adevăr, a creat lumea modernă, prin mobilitatea extraordinară a scoţienilor şi iluminismul lor industrial.

 64. 65 Doru Coarna februarie 23, 2013 la 6:22 am

  @ blogi, ti-am spus ca aici ne despartim, avem pareri ireconciliabile bazate pe argumente diferite, se pare.

  Nu este nici o diferenta intre cavalerii de Malta si masonii de Malta, sunt consecutivi, primii au pastrat moda veche precum liberalii cei batrani din pnl si isi zic cavaleri, ceilalti sunt cei noi, gen Antonescu, lupii tineri. Acum oculta l-a bagat si il tine acolo, intelegi?

  Iluminismul scotian NU A EXISTAT, nu exista nici acum, nu de alta dar zona este cvaasicunoscuta pt abordarea mercantila dintotdeauna, nu au luminat niciodata pe nimeni ci au luptat pt eliberare intr-o perioada, si apoi pt integrare, recent. Masonii s-au refugiat acolo in urma prigonirii din Franta si averea lor a constituit suportul material pt lupta de independenta, pana cand totusi integrarea, in conditiile in care li s-a garantat protejarea averilor elitelor, cu avantajele ei, a primat. Masinismul in Scotia s-a datorat masonilor, adica este invers decat crezi pe varianta oficiala, aia cu geniile scotiene… are mai multa legatura cu piatra seaca si cu banii ce pot fi scosi de acolo…

  Aici in est nu are totusi sens sa vorbim despre masonerie, aici sub derizoriul peschesului turcesc nimic nu este ceea ce pare, sau ar trebui sa fie… Aici averea a reprezentat dintotdeauna omul, si nu invers asa cum este in societatile evoluate. Corolarul a fost ca averea iti asigura cumpararea de titluri si pozitii de la Poarta, apoi functii in guvern, iar acum influenta legislativa FARA LOBBY! Adica cu spaga, pe romaneste. La idioti banul face omul, la evoluati, invers, asa-i corect si logic. Deci masonii nostri au fost si sunt si ei de fatada, precum democratia. Crezi ca autohtonii puteau obtine Unirea? Cand ei nu se puteau nici guverna? Cand au trebuit sa importe rege strain? Care cand nu i-a incurcat, le-a dictat? Ai prea multa incredere in natia romana, eu zic ca n-ar strica sa fii ceva mai rezervat, romanii de unii singuri nu evolueaza ci involueaza, garantat si demonstrat!

  Stiu ca nu suna bine si frumos, dar asta e, vezi bine ca si acum, si pe vremea comunismului, si interbelic, cineva trebuia sa ne tina vesnic de manuta. Crezi ca se puteau ei uni vreodata? Poate cu propriul destin, atat…

  Mai mult, baietii aia se recunosteau public a fi masoni, de ce nu-i crezi?

  Si mai mult, tu cine crezi ca se lupta acum pe aici, rusii cu americanii??? Sau patriotii romani cu Ponta in frunte, cu oculta si Basescu? Se lupta masonii care doresc blocarea globalizarii in Europa incepand cu Romania caci asta ar atrage prea multe rasturnari, ei considerand ca tonul trebuie sa vina din vest ca intotdeauna, si oculta aia care ne tot imprumuta ca sa ne afundam si mai mult, prin cei care o fac, guvernantii de azi, si care globalizeaza prin distrugere, tinandu-i pe primii prin puscarii.

  Daca are vreo importanta, eu nu sunt mason! Insa sunt de parere ca le trebuie data importanta pe care o merita!

  Ce frumos ar fi ca viata sa depinda de vointa popoarelor… dar nu-i asa, oculta ridica barajeprofitabile iar masonii le ocolesc cu natiunile, si asta permanent. Ti-l aduci aminte pe nenea ala de la FMI care alerga cameriste? Ei, mai trebuie si d-astea cand e nevoie… raspunsul a fost o femeie, acum sa vedem…

  Si blogi draga, departe de a-ti reprosa ceva in sensul asta, insa tu ai obiceiul unei abordari in termeni atat de scolastici, incat ma intreb daca le copiezi in acord cu realitatea sau intempestiv, chiar aleatoriu… De prea multe ori postezi pe alaturi, prin gradina subiectului… Nu ma opun, poate asa iti place, insa atentie la un lucru: propaganda aia de care vorbeam asa se construieste printre altele, si prin Wikipedia! Cina mama naibii ar plati efortul de a o scrie permanent, pe degeaba? Nu, acolo este propaganda, citeste despre daci, intelegi… Cred ca mai normal ar fi, cand citesti d-astea, sa te intrebi daca tu insasti ai face asa cum scrie acolo, de pilda daca dac fiind, te-ai lupta pana la distrugerea propriului imperiu, sau ai incerca o pace care sa dea aur imperiului roman dar sa lase si dacii sa existe, neocupati in proportie de 87%?

  Inca odata, daca avem pareri diferite, nu inseamna ca suntem dusmani, ci ca avem surse diferite, si poate si rationamente…

  In concluzie, cata vreme nici tu si nici eu nu suntem masoni si nu facem parte din oculta, ce conteaza cine are dreptate? Conteaza cum stau lucrurile! Faptele insa se leaga mai bine asa cum spun eu, decat bazandu-ne pe vitejia si nationalismul, pe unitatea si verticalitatea romanului, dintotdeauna…

 65. 66 blogideologic februarie 23, 2013 la 11:24 am

  @ Marian Nicolae
  Din stagiul său anterior ca ambasador în România “luptând aprig cu corupţia”, domnul Mark Gitenstein se vede pe sine însuşi ca pe un fel de Wyatt Earp ajuns la O.K. Corral şi luptând acolo aprig contra băieţilor răi (cel mai rău dintre băieţii răi din România fiind aici chiar domnul Adrian Năstase).

 66. 67 Marian Nicolae februarie 23, 2013 la 12:14 pm

  @ blogideologic
  februarie 23, 2013 la 11:24 am

  Wyatt Earp, I don’t think so……acela avea totusi…onoare…..

  Mai degraba generalul Custer, care si-a luat-o pe carca de la indienii pieile rosii…ca sa folosesc un limbaj de Pantelimon…..in bataia de la:

  Battle of the Little Bighorn
  http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_the_Little_Bighorn

 67. 68 Marian Nicolae februarie 23, 2013 la 12:19 pm

  @Porthos
  februarie 22, 2013 la 9:49 pm

  „@ Ghiță Bizonu’

  Excelent comentariul tău de azi, ora 11:24! S-a schimbat teribil atmosfera aici în absența domnului Năstase.”

  Porthos, este vorba despre comentariul meu la adresa lui Ghita Bizonu’, sau de comentariul acestuia???

 68. 69 Marian Nicolae februarie 23, 2013 la 2:17 pm

  Cred ca a venit timpul schimbarii, adus de vantul…schimbarii….

  The wind of change
  Scorpions

 69. 70 Marian Nicolae februarie 23, 2013 la 2:21 pm

  ROMANIA – I STILL LOVING YOU……and always will……

 70. 71 Marian Nicolae februarie 23, 2013 la 2:27 pm

  George Enescu – Rapsodia Romana

 71. 72 Marian Nicolae februarie 23, 2013 la 2:51 pm

  George Enescu

  – Rapsodia Romana Nr. 1 (completa) dirijor Sergiu Celibidache…….

  Maestrul Sergiu Celibidache nu mai are nevoie de nici o prezentare.

 72. 73 Marian Nicolae februarie 23, 2013 la 2:57 pm

  Aici un adevarat regal…..

  Ravel – Bolero. Sergiu Celibidache 1971

 73. 74 Marian Nicolae februarie 23, 2013 la 3:57 pm

  Haideti sa haidem…..

  Am venit in aceasta lume cu fruntea sus, vreau sa plec din acesta lume asa cum am venit, cu fruntea sus…… – Valer Marian – ROMAN.

 74. 75 Marian Nicolae februarie 23, 2013 la 4:05 pm

  Si incheiem cu o Tocata, dar fara Fugue, cu Vanessa Mae…..


 1. 1 “Așteptând ceasul de apoi” | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe februarie 21, 2013 la 8:53 am
 2. 2 Jules Verne la planşetă, acum « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe februarie 21, 2013 la 5:41 pm
 3. 3 Doua articole « Motanul Incaltat Trackback pe februarie 22, 2013 la 3:39 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: