Acum 10 ani

 

Astăzi, 14 februarie, se împlinesc 10 ani de la repatrierea, în 2003, a osemintelor fostului rege al României, Carol al II-lea. Osemintele sale au fost reînhumate la Curtea de Argeș, alături de ceilalți membri ai familiei regale române.

Am luat acea inițiativă în 2001, atunci când, în urma vizitei în Portugalia, am văzut cripta în care fuseseră depuși Carol al II-lea și Elena Lupescu, acoperiți de un steag tricolor.

Am considerat și în cazul său (la fel ca și în cazul lui Nicolae Titulescu, marele său dușman), că locul lor  – cu bune și cu rele – trebuie asumat în istoria României.

Pentru a realiza acest proiect, am solicitat și am obținut – în ciuda unor rezerve personale, ușor de înțeles – acordul Regelui Mihai, ca șef al Casei Regale.

29 Responses to “Acum 10 ani”


 1. 1 NICOLETTE ORGHIDAN februarie 14, 2013 la 10:06 am

  Bună decizie, ați fost nu numai prim-ministru, dar , iată un real ministru al CULTURII. Ei, toți chiar dacă au murit departe de țară au făcut parte la un moment dat al vieții lor din istoria și cultura acestei țări, locul lor firesc de odihnă este tocmai aici, în țară. Luați așa, prin sondaj, de opt ani de zile câte manifestări de acest gen a mai fost întreprinse? Relațiile noastre externe cu majoritatea statelor (vecine sau nu) s-au degradat, numai vorbesc de invitații ale șefului statului peste hotare, dar nici de invitații ale lui către alți președinți, care, elegant au fost fie refuzate, fie anulate. Săracă, tot mai săracă țară în prieteni, dar și în oameni valoroși care să se îngrijească de bunul mers al ei. V-am mai spus, prin anii ’93-’94 am participat așa mai depărtat puțin în ziua când în cimitirul Sf. Nicolae din Brașov a fost reânhumat Nicolae Titulescu. O zi friguroasă, dar totuși cu un soare binefîcător. Preotul bisericii ,,Sf. Nicolae” și totodată directorul Primei Școli Românești din Șcehii Brașovului a ținut poate cea mai frumoasă slujbă pentru reânhumarea osemintelor celui dispărut, dar și o deosebită cuvîntare în care istoria, cultura, diplomația unui neam au fost împletite dând și mai mare încărcătură emoțională evenimentului. Felicitări, d-nule A.Năstase pentru inițiative și ducerea lor la bun sfârșit.

 2. 2 Cris februarie 14, 2013 la 10:49 am

  Ați făcut bine, după părerea mea.

 3. 3 Mihai februarie 14, 2013 la 11:12 am

  Aţi făcut un lucru deosebit.
  În înţelepciune stă puterea unui conducător adevarat.
  Aţi fost şi sunteţi un român adevărat.

 4. 4 George Ban februarie 14, 2013 la 12:17 pm

  Cel mai recent clasament al libertatii presei, intocmit de „Reporters without borders”:
  1. Finlanda / 10. Suedia / 16. Cehia / 17. Germania / 22. Polonia / 29. Marea Britanie / 32. SUA (!!!) / 37. Franta / 42. ROMANIA – urca 5 locuri / 50. Coreea de Sud / 53. Japonia / 56. Ungaria / 57. Italia / 63. Serbia / 84. Grecia / 87. Bulgaria / 108. Brazilia / 112. Israel / 126. Ucraina / 140. India / 148. Rusia / 149. Singapore / 154. Turcia / 157. Belarus / 171. Cuba / 173. China / 178. Coreea de Nord
  Clasamentul complet il gasiti la adresa
  http://en.rsf.org/press-freedom-index-2013,1054.html

 5. 5 Marian Nicolae februarie 14, 2013 la 12:30 pm

  Al treilea război mondial
  de Eugen Tănăsescu

  http://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/altreilea-razboi-mondial-1_5118f1324b62ed5875fd8958/index.html

  Recentul anunţ de demisie al Papei mi-a întărit opinia că deja suntem în cel de-al treilea război mondial, care se desfăşoară pe mai multe nivele ale existenţei noastre, cu implicaţii pe termen scurt, mediu şi lung. Vorbim despre un război economic, care generează un război social şi, în profunzime, unul spiritual.

  Primele două războaie mondiale au avut ca numitor comun dorinţa de supremaţie a unor puteri statale, în esenţă grupuri de oameni şi interese. Aceste dorinţe au fost centrate, evident, în jurul chestiunilor economice. Oamenii se luptau pentru resurse, pentru controlul unor zone de influenţă, pentru pieţe. Globalizarea a schimbat ceva în configuraţia satului global numit Terra: posibilitatea lărgirii pieţelor, deci a afacerilor. Prin urmare, încet, încet, umanitatea a intrat într-un război economic la scară globală.
  Asistăm astăzi, mulţi dintre noi fără voia noastră, la un război economic dur, care se duce la nivel global, între masive puteri economice. Un război nevăzut, care nu mai foloseşte arme de ucidere în masă, deşi uneori arsenalele militare se mai scot la rampă doar aşa…ca să se ştie cine mai are putere. Armele uzuale însă se numesc altfel: informaţie, dominaţie, influenţă, strategie, manipulare, comunicare, etc. Victimele nu mai sunt trupuri sfârtecate pe câmpurile înroşite de sânge, ci vieţi falimentate, buzunare golite, şomeri la cote alarmante, cazuri sociale zguduitoare sau chiar fiecare dintre cei ce sunt într-o alergătură zilnică şi obositoare pentru procurarea, din ce în ce mai greu, a celor necesare traiului. Tot astăzi, sub asediul individualismului solidaritatea creştină moare încet, dar sigur, iar iubirea pentru aproapele se transformă în concurenţă şi mânie surdă la adresa acestuia.
  Iar mai presus de toate acestea, ce vedem? Aşa cum ne arată uneori şi presa, bogaţi prea bogaţi, care la un singur gest, ar putea curma acest război nedemn de specia umană. Ei stau pe munţi de bani, luptându-se în continuare pentru a strânge şi mai mulţi bani. Uneori mai aflăm că aşa numitele crize financiare nu sunt decât strategii sau efecte ale unor jocuri financiare care au ca scop înmulţirea averilor bogaţilor. Şi cred că nimeni nu ar avea ceva cu unele metode de strângere a acestor averi, dacă ele n-ar lăsa în urmă implicaţii serioase.
  Cele pe termen scurt, adică victimele imediate, au fost descrise mai sus, aşa că nu voi insista. Cele pe termen mediu se concretizează în apariţia unor pături sociale între care există mari discrepanţe, cu riscul de a nu mai fi acoperite vreodată. Între aceste pături sociale se nasc, mai devreme sau mai târziu, tensiuni ce provoacă efecte sociale negative. Pe unele deja le vedem: proteste de amploare, teorii ale conspiraţiei propagate mediatic, o ură surdă între diferitele categorii sociale şi chiar încercări ale multora de a se îmbogăţi rapid pe căi necinstite.
  Însă cele mai serioase implicaţii mi se par cele pe termen lung. Acestea sunt de ordin spiritual şi vizează starea noastră în veşnicie. Şi nu m-aş mira dacă aceste consecinţe pe termen lung n-ar fi, într-un anume context, miza întregului război. Scriu aceasta din două motive.
  Primul ar fi atemporalitatea acestui război, despre care ştim cu aproximaţie când a început, însă cu siguranţă nu ştim mai nimic despre când se va sfârşi. Aceasta deoarece actualii „conducători de oşti“, intenţionat sau din ignoranţă, nu prea ne spun nimic despre cum arată viitorul globalizării noastre. Singura certitudine pare a fi doar nelimitata lor dorinţă de câştig, precum şi idolatrizarea banului. Cred că umanitatea ar fi mai liniştită şi mai împăcată, din momentul în care aceştia vor spune: ne ajunge cât am strâns, de acum ne îngrijim şi de voi. Posibil însă ca Parusia Domnului să fie provocată tocmai de existenţa acestui război,căruia cineva va trebui să-i pună punct. Iar Acela nu poate fi decât Dumnezeu, căci de la oameni…slabe şanse.
  Al doilea motiv îl constituie lecţia profundă pe care o învăţăm din ispitirea Mântuitorului, de pe Muntele Carantaniei. Întregul proces de ispitire pleacă, ca şi astăzi, de la trebuinţele fireşti ale trupului, trece prin tentaţia de a-L înţelege pe Dumnezeu ca slujitor al tău şi se termină cu suprema nenorocire care i se poate întâmpla unui om, apostazia, lepădarea de credinţă, adică moartea sufletească. Aşadar, o înlănţuire logică de ispitiri, posibil prezente oricând în viaţa fiecăruia dintre noi, cu o finalitate clară: câştigi sau pierzi, te mântui sau nu, devii sfânt sau păcătos.
  Dar până ajungem acolo, la război suntem în stare permanentă de luptă, aşa că vedem cum am ajuns să ne luptăm unii cu alţii, din ce în ce mai des şi mai puternic, pe te miri ce: de la o bucată de pâine, de pământ sau de salariu, apoi pe faimă, avere şi plăcere, până la suprema nebunie de a-i socoti pe oameni şi chiar pe Dumnezeu ca servi ai noştri.

  O agravantă a acestei situaţii o reprezintă implicarea, din când în când, în această luptă, chiar şi a unor slujitori ai Domnului, uneori cu consecinţe dramatice. Căci nu am cum să nu mă gândesc că demisia Papei Benedict al XVI-lea este posibil să fie mai mult consecinţa unor presiuni cezaro-papiste decât a unor motive reale de sănătate.
  Din fericire, cine reuşeşte să biruie însuşi războiul, nu pe vreunul din participanţi, nu va mai avea parte vreodată de un alt război.

  Căci asta va însemna dobândirea iubirii veşnice.

  Şi cred că Papa a înţeles asta foarte bine.

 6. 7 Marian Nicolae februarie 14, 2013 la 1:06 pm

  Renate Weber, despre cazul Năstase:

  Decizia judecatorului trebuia pusă imediat în practică

  http://www.antena3.ro/romania/renate-weber-despre-cazul-nastase-decizia-judecatorului-trebuia-pusa-imediat-in-practica-203224.html

  Este inadmisibil ca un judecător să decida eliberarea unui condamnat iar acesta să fie ţinut după gratii până la judecarea recursului procurorilor, a declarat europarlamentarul PNL Renate Weber, referitor la cazul Adrian Nastase.

  „Indiferent cine, poate sa-l cheme Mirciulica, poate sa-l cheme Gheorghiţă, nu mă intereseaza cum îl cheamă, chiar nu mă refer la cazul Adrian Năstase, dar este inadmisibil să am în ţara aceasta, în 2013, o legislaţie în care judecătorul să spuna da, te pun în libertate şi stai să vezi că de fapt te pun în libertate, dar depinde de ce face Parchetul”, a comentat europarlamentarul PNL.

  Judecatoria Sectorului 4 a decis marţi ca fostul premier poate fi eliberat înainte de termen, dar DNA a făcut recurs, motiv pentru care Nastase a fost reîncarcerat.

 7. 8 blogideologic februarie 14, 2013 la 2:12 pm

  Andrei Pleşu sau prostirea naţiunii române. Plec de la un „INTERVIU-EVENIMENT” cum zice jurnalistul de la adevarul.ro. Om care-i complet lipsit de spirit analitic, acela moştenit din cărţile lui Condillac pe vremea începutului de Epistemă românească la Şcoala de la Sfântu Sava. Jurnalistul de la adevarul.ro rumegă : „Soarta ziaristului în mileniul al III-lea – totul trebuie făcut repede şi totul încape, dramatic, sub o singură unitate de măsură: ratingul. Câţi oameni vor citi, deci, articolul acesta? Intrăm totuşi în Colegiul Noua Europă, pe Strada Plantelor din Bucureşti, fără nicio grijă. Am venit pentru un interviu cu Andrei Pleşu. Este un interviu care s-ar citi şi dacă ar cuprinde câteva pagini de tăceri. Articolele sale publicate în blogul de pe adevarul.ro primesc întotdeauna atingerea magică a viralului. E bine. […] După ce a lucrat cu toţi preşedinţii României de după 1989, Andrei Pleşu anunţă că dacă o fi Crin Antonescu următorul, nu-i rămâne decât să fugă cât o vedea cu ochii.” Jurnalistul întreabă : „-Ce facem cu România, domnule Pleşu?/-Eu cred că din România, la ora asta, lucrul care lipseşte în cel mai înalt grad – şi măsor bine cuvintele, iar unii o să se mire că tocmai eu fac această declaraţie – este patriotismul. Prin patriotism înţelegând, însă, nu să răcneşti cu lacrimi în ochi, „noi suntem români”, nu să te îmbeţi la chefuri de Craciun şi să îţi aduci aminte de Ştefan cel Mare, nu să vorbeşti despre ţărişoară, ci să uiţi de tine ca să faci ceva pentru comunitatea ta. Eu nu cunosc în momentul acesta un politician capabil să uite de sine. Toţi sunt umflaţi de sinele propriu. […] Problemele ţării sunt doar un material pentru un discurs electoral. Este foarte rentabil discursul patriotic în campanile, la câte un talk-show. Dar în viaţa de zi cu zi, eu nu am senzaţia că pune cineva mai presus acest interes comunitar. Eu când îl văd pe domnul – nu mi-e jenă să dau nume – , când îl văd pe domnul Crin Antonescu, ştiu sigur că nu are în cap nimic altceva decât să ajungă preşedintele ţării. Competenţele lui economice, juridice, culturale, politice sunt cvasi nule.” Să comentez şi eu. Domnul Crin Antonescu făcea parte din grupul de tineri liberali, împreună cu Mihai Voicu etc, care imediat după anul 1989 au fost temeinic pregătiţi în ideologia naţionalismului românesc de către bătrânul liberal Dan Amedeo Lăzărescu. Din textele anoste şi mincinoase până la impertinenţă scrise de Andrei Pleşu, nu reiese că el ar cunoaşte vreo boabă din ideologia naţionalismului românesc. Care, se ştie, inaugurează la noi Epistema de modernitate şi ne inserează ideologic în paradigma thermidoriană, alături de Jeffersonianism şi Dekabrism. Dacă nu cunoaşte ideologia naţionalismului românesc pentru a se putea exprima privitor la „patriotism”, Andrei Pleşu continuă cu basescismul, ideologia degradării românilor : „Toată lumea admite că [el] este un bun orator. Asta am auzit că se numeşte în limbajul de azi „Are cuvintele la el”. Pe vremea mea se spunea că are papagal.” Corecţia mea pentru Andrei Pleşu : În momentul când ideologia naţionalismului românesc a fost încarcerată în Zarcă (acolo n-au fost niciodată închişi etnici maghiari), tocmai despre propagandistul care vorbea poporul spunea că „are papagal.” Iar dacă Andrei Pleşu nu recunoaşte construcţia spontană şi literară a discursurilor parlamentare ale domnului Crin Antonescu, înseamnă că Andrei Pleşu nu cunoaşte prea bine Limba Română cultă. Totuşi Andrei Pleşu pune imediat nota frivolă : „demagogie şi vorbărie goală.”

 8. 9 Roxana Iordache februarie 14, 2013 la 2:29 pm

  @nastase. Aia a fost o decizie proastă, aţi forţat mâna Regelui. Măcar rămăşiţele Duduii să nu le fi adus în acel pământ sfânt: a fost o blasfemie. Mutatis mutandis ar fi ca şi cum aţi îngropa hoitul Udrei lângă al lui Băsescu în Cimitirul Eroilor. :mrgreen:

  Sigur că nici nu încape comparaţie. 👿 Şi sigur că nu Duduia trebuia îngropată la Curtea de Argeş, ci Regina Mamă Elena. Sincer, v-am detestat pentru decizia de a pângări sfânta mânăstire. Nu cred că v-aţi dat seama ce faceţi (unde erau consilierii sau ce fel de consilieri?). Mai degrabă cred că acum n-aţi mai face-o.

  Şi dacă era să fie repatriaţi şi reînhumaţi alături, Bellu e un cimitir istoric.

  Tototată – sunteţi sigur că Duduia era botezată? 😯

 9. 10 Szentgyorgyi Alexandru februarie 14, 2013 la 3:15 pm

  Bine ati facut Excelenta !
  Omul simnte si din instinct ce trebue sa faca,ce este intelept! In Codul lui Oreste aveti o caracterizare de exceptie! Din pacate caracterizarea reliefeaza si trecerea anilor,adica Excelenta Sa Adrian Nastase imbatraneste! Pacat, mare pacat pentru anii pierduti cand puteati face mult mai mult bine cetatenilor tarii !Eu personal va datorez enorm de mult,daca nu erati la vremea respectiva Prim Ministru, nici in ziua de astazi nu mi-se restituiau proprietatile confiscate !
  Sa traiti si LA LIBERTE cat mai repede !!!
  Cu deosebita stima si consideratiune !
  Alexandru

 10. 11 Szentgyorgyi Alexandru februarie 14, 2013 la 3:35 pm

  Stimata d-na Renate Weber !

  ,,Traim in ROMANIA si asta ne ocupa tot timpul!” Din Mircea Badea.
  Exemplu concret: Expertul judiciar topo din propria hotarare si putere deplaseaza linia unei grantuiri ce NU A FOST MODIFICATA din AD.1880 ! Da, am scris corect, UNA MIE OPT SUTE OPTZECI !!! Prin aceasta misculatie i-mi mareste proprietatea in MOD ARTIFICIAL cu 25 mp. din care motiv JUDECATORUL decide ca am suprafata in plus si pierd procesul,tot-odata fiind bun si de plata?! Sa nu amintesc ca, in fondul problemei nu am avut nimic cu asa zisii reclamanti deoare-ce STATUL COMUNIST A CONFISCAT SUPRAFATA DE-LA BUNICUL MEU SI IN ANUL 1991, CONF. LEGII 18/1991, TOT STATUL LA RETROCEDAT ???!!!
  Totusi asa-zisa posesiune a fost ADMISA!
  Sa nu pomenesc de urmatorii vecini care, au ramas, au fost lasati,impotriva tuturor dovezilor legale depuse cu intravilanele marite,marire obtinuta ca drept de gradina CAP. !!! Inca nu-ne putem debarasa de calitatile de BUNI TOVARASI,DE BUNI COMUNISTI!
  IN ATITUDINEA SI NEPASAREA JUDECATORULUI VEDEAM SI AUZEAM STRIGATUL DE LUPTA ,,BUMBESTI-LIVEZENI, BUMBESTI-LIVEZENI”
  Intr-uncuvant,,CIOCUL MIC CA, NOI SANTEM LA PUTERE !”
  EVENTUAL PESTE 100 DE ANI STIMATA D-NA RENATE WEBER, EVENTUAL ?!

 11. 12 Iluminatu februarie 14, 2013 la 3:48 pm

  ADN-UL OASELOR

  Colecţionar prin zodie, Racul adună ce trebuie dar şi ce nu trebuie. Aducându-i-se osemintele în curtea Cuţii de Argeş, „curtean” fu făcut fostul Rege Carol al II-lea. Prestabilit divin să tot fie al II-lea Caraol la tron, dar şi la soţii, acestuia i se naşte Mihaiul la numai 7 luni şi 15 zile de la căsătoria sa la Atena(10.03.1921) cu Prinţesa Elena de Grecia şi Danemerca, pentru care tare-mi vine să-l suspectez de super-înţelepciune pe domnul Adrian Năstase. ADN-ul oaselor, Carol al II-lea vs Mihai I, va fi posibil şi la-ndemână. După asta fie ce-o fi, că mult rău a făcut supuşilor şi României,acest al II-lea !

 12. 13 alice februarie 14, 2013 la 4:12 pm

  Ca de obicei, corect, dna Roxana Iordache! Domnule Prim Ministru, ati fi, stiti asta, un excelent sef de cabinet al Majestatii Sale, un rol ales si cat se poate de onorant. Astept momentul in care veti deschide o dezbatere nationala pe tema asta, inainte de modificarea Constitutiei

 13. 14 constantin dan (@Constantin98Dan) februarie 14, 2013 la 5:35 pm

  Carol al II -lea nu merita aceasta onoare .
  Cel care se casatoreste la Odessa in plin razboi contra vointei familiei , abandoneaza apoi a doua sotie ( mama lui Mihai ) si tronul , care se razgandeste ( slabiciunea clase politice care l-a acceptat ) , care cedeaza mari provincii sa-si apere tronul si asasineaza sute de tineri fara proces …
  Ce merite are Carol al II – lea ?

 14. 15 Aya februarie 14, 2013 la 6:54 pm

  @

  Roxana Iordache

  Eu cred ca Adrian Nastase a procedat fara cusur aducand in Romania, alaturi de ramasitele trupesti ale Regelui Carol al IU-lea, pe cele ale SOTIEI sale – si, mai ales si inainte de toate, femeii pe care a iubit-o – Elena (fosta Lupescu).
  Daca AN i-ar fi despartit pe cei doi, din partea mea sigur nu ar fi primit o bila alba.

  Roxana, iti inteleg atitudinea, cunoscandu-ti sentimentele (stiu cat de atasata esti de Casa Regala si, mai ales, de Regele Mihai – mai departe, nu are sens sa detaliez) dar cred ca exagerezi inducand un dubiu legat de un lucru pe care, de altfel, sunt sigura ca il cunosti.
  Ma refer la intrebarea (aparenta) din finalul postarii tale.

  Stii bine ca Elena Lupescu era botezata, era crestina (tatal sau se crestinase – se botezase crestin-ortodox si isi luase numele de Nicolae Lupescu).
  Dar, argumentul care atesta cu siguranta faptul ca era crestina este casatoria cu Carol al II-lea in Brazilia. Banuiesc ca nu te indoiesti de faptul ca s-au unit prin Sfanta Taina a cununiei, la Biserica!
  Pe de alta parte, stii bine ca Biserica admite atat a doua casatorie (cazul Elenei Lupescu – fusese casatorita, anterior, cu un ofiter) cat si a treia casatorie (cazul lui Carol al II-lea – casatorit cu Zizi Lambrino, apoi cu Principesa Elena, apoi cu Elena Lupescu).

 15. 16 Aya februarie 14, 2013 la 6:55 pm

  @

  Roxana Iordache

  Corect: ale Regelui Carol al II-lea

 16. 17 Aya februarie 14, 2013 la 7:01 pm

  @
  Iluminatu

  Incalificabila ta insinuare din februarie 14, 2013 la 3:48 pm este, la propriu, o crima de lezmajestate!

 17. 18 Aya februarie 14, 2013 la 7:25 pm

  @

  Adrian Nastase

  Fostul suveran!

  P.S.
  Imi amintesc ce le-ai spus tuturor, intr-o conferinta de presa, in 1995 sau 1996.
  Te-au intrebat cei de o gazeta (nu are sens sa-i dau numele) de ce spui mereu “regele” si nu “fostul rege” (era vorba despre Regele Mihai). Ai raspuns ca nu exista “fost rege”- titlul de rege nu se pierde.

  Nu cred defel ca abdicarea (in cazul Regelui Carol al II-lea, prima data in 1925 si a doua oara in 1940) transforma un rege in “fost rege”.

 18. 19 M.Voicu februarie 14, 2013 la 8:46 pm

  @Marian Nicolae februarie 14, 2013 la 1:06 pm
  Adevãr grãit-a Excelenţa sa Doamna Renate Weber: ”este inadmisibil să am în ţara aceasta, în 2013, o legislaţie în care judecătorul să spună da, te pun în libertate şi stai să vezi că de fapt te pun în libertate, dar depinde de ce face Parchetul”.
  Mai adaug SPIRITUL LEGII din:
  ► art.294 alin.2 Cod proc.civilã: «Se vor putea cere însã dobânzi, rate, venituri ajunse la termen şi orice alte despãgubiri ivite dupã darea hotãrârii primei instanţe», subliniez: «dupã darea hotãrârii primei instanţe»
  ► Paşii procedurali ai procurorului (care vor fi judecaţi ulterior) nu pot cãlca hotãrârea judecãtorului – c’altfel nu mai ştim cine e stãpânul justiţiei; dacã procurorul nu fãcea recurs, înseamnã cã el poate face eliberarea ❓
  Nu-i asta rãsturnare a ordinii de drept ? :mrgreen:

 19. 20 Mihnea Georgescu februarie 14, 2013 la 11:31 pm

  Ţin minte ca acum Magistralul Discurs ţinut de Marele Om Adrian Năstase pe Aeroport, cu acea ocazie.

 20. 21 staicu florin februarie 15, 2013 la 9:08 am

  Repatrierea osemintelor lui Carol al II-lea ? Dezertorul ? Dictatorul ? Afemeiatul supranumit , ironic , „regele play boy” ? Cel care a consimtit la cedarea unor parti din teritoriul tarii fara lupta , pana la urma abdicand in favoarea imberbului Mihai , cel numit de Pamfil Seicaru Mihai Viteza ? Mare om ! Mare caracter ! Mare rege ! Necesara si laudabila intreprindere !…

 21. 22 Iluminatu februarie 15, 2013 la 9:44 am

  @ Aya
  Bine ai revenit, dar mai uşor cu pianul pe treptele putrede ale istoriei.

 22. 23 bobitza februarie 15, 2013 la 6:39 pm

  Sunt aproape consternat sa observ ca multi comentatori de pe acest blog n-o cunosc deloc, dar deloc pe Aya!

 23. 24 @staicu florin februarie 15, 2013 la 11:00 pm

  Domnule Nastase si eu am aceeasi nedumerire…am sincer impresia ca Basescu este copia acestui Carol al IIl-ea, nu inteleg si nu agreez acest demers al dumneavoastra…..v-a fost cumva sugerat?

 24. 25 Aya februarie 16, 2013 la 12:48 am

  @

  Iluminatu

  Multumesc!

  A propos de “treptele istoriei” (si de pian): poate, tonul meu va fi fost prea vehement – dar insinuarea ta era fara temei.
  Passons!

 25. 26 Aya februarie 16, 2013 la 1:02 am

  @

  Bobita

  Ai facut remarca din februarie 15, 2013 la 6:39 pm in sensul abisalelor “mesaje subtextuale” ale locotenentului Dub pentru bravul soldat Svejk sau pur si simplu de dragul conversatiei?

 26. 27 Aya februarie 16, 2013 la 2:11 am

  @

  Alice

  Abia acum am observat postarea ta din februarie 14, 2013 la 4:12 pm.

  In raplica la mesajul pe care mi l-ai adresat (legat de Adrian Nastase si de Congresul PSD din 2005) la sectiunea “Prietenia in politica”, iti transmiteam ca te creditez (deocamdata! – insemnand, prima oara) ca fiind de buna credinta – dar nu stii ce spui.

  A doua oara – referitor la afirmatiile tale din februarie 14, 2013 la 4:12 pm (prezenta sectiune)- iti transmit: sper ca nu stii ce spui.

  Am o curiozitate (nu a fost clar la ce te-ai referit): care ar trebui sa fie tema dezbaterii nationale anterioara (citez exprimarea ta improprie) “modificarii Constitutiei”?
  Intreb intrucat din cele cateva randuri pe care le-ai scris se intelege doar ca te-a preocupat identificarea unui loc de munca potrivit pentru Adrian Nastase – si ca “onorant” iti pare pentru AN postul de sef de cabinet.
  Relaxeaza-te (stresul cauzeaza!): are de lucru. Nu e nevoie de o dezbatere nationala pentru asta.

  P.S.
  Pentru informarea ta corecta: se numeste “revizuirea Constitutiei” (vezi “Titlul VII” din Constitutia Romaniei) – nicidecum “modificarea Constitutiei”.

  Desigur, in urma revizuirii – cu parcurgerea etapelor specifice – si a ramanerii definitive a revizuirii dupa aprobarea prin referendum, Constitutia apare modificata fata de forma sa precedenta. Dar, pentru a se ajunge la forma modificata (nu la modificare!) trebuie parcurs traseul revizuirii: initierea revizuirii, procedura revizuirii, ramanerea definitiva prin referendum.

 27. 28 Vatamanu Ion februarie 16, 2013 la 10:47 pm

  Incorecta informatia ca regele Carol al II-lea ar fi inhumat ! L-au asezat la vedere , intr-o anexa de pe langa biserica manastirii iar pe Duduie au dus-o in cimitirul calugarilor , undeva in spate !


 1. 1 Acum 10 ani | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe februarie 14, 2013 la 1:01 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: