Nevoia unor reacţii de demnitate

Acesta este titlu editorialului meu de astazi din Jurnalul National. Editorialul poate fi citi aici.

Ştiu că s-ar putea să nu fie foarte „popular” ceea ce voi scrie. S-ar putea să vă miraţi că nu voi scrie, în primul rând, despre cei care redactează rapoartele MCV, ci despre cei care-l citesc, la Bucureşti. Mi se pare umilitor faptul că, de 23 de ani, trăim din monitorizare în monitorizare, ca un copil care, şi după majorat, rămâne sub tutelă. Din păcate, aceste monitorizări devin tot mai penibile, încercând să menţină un statut de semi-membru al UE, pentru a nu ni se acorda toate drepturile ce ne revin. În definitiv, dacă nu beneficiem de toate aceste drepturi (inclusiv accesul în spaţiul Schengen) de ce plătim, în totalitate, cotizaţia anuală de peste 1 miliard de euro! La fel, în ceea ce priveşte acordarea unor fonduri care ar trebui să ne revină şi care sunt blocate, – e adevărat şi din vina noastră – dar şi din interesul celor de la Bruxelles care pot astfel să le redistribuie.
    
În ceea ce priveşte rapoartele pe justiţie, mi se pare inadmisibil ca guvernul să nu fie consultat şi să nu poată transmite observaţii şi comentarii pe proiectul de raport, permiţându-se ca un text redactat de persoane care nu se identifică şi care, obţin informaţii, poate, din surse partizane, să fie pus în circuit internaţional.
    
Oare tentaţia noastră pentru compromisuri ne face să ne pierdem demnitatea şi reacţiile de suveranitate?    Recunosc, mi-a plăcut reacţia preşedintelui Senatului dar, dincolo de exprimarea unei poziţii, cred că este nevoe şi de atitudini.
    
Raportul putea fi trimis înapoi pentru o nouă redactare, împreună cu observaţiile guvernului, sau se putea publica, în paralel, un contra-raport al guvernului, cu precizări la toate observaţiile „experţilor”.    De exemplu, dacă „experţii” respectivi nu cunosc dispoziţiile din constituţiile lor referitoare la responsabilitatea ministerială sau la imunitatea parlamentară, acestea le puteau fi trimise, ca să înţeleagă şi ei despre ce este vorba.
    
Sigur, în vara trecută, am fost, în mod special, revoltat de introducerea, între “condiţionările” jenante trimise Guvernului nostru, a solicitării ca preşedintele interimar să nu-şi exercite un atribut constituţional – cel al graţierilor individuale – preluând ideea unei eventuale graţieri pentru mine.
    
Sigur, introducerea pe lista de “interdicţii” a lui Barosso a unei eventuale graţieri pentru mine nu a făcut  decât să confirme complicitatea unor funcţionari de la Bruxelles în construirea unei dimensiuni politice a dosarului şi a condamnării mele.
    
Putea exista cineva întreg la minte, care să fi crezut că, după opt ani în care m-am “bătut” cu procurorii lui Băsescu, după ce am arătat că nu accept umilinţa unei condamnări politice – legată de finanţarea alegerilor prezidenţiale din 2004 – aş fi putut cere sau accepta o graţiere a pedepsei, sub tutela preşedinţilor Băsescu şi Barroso?
   
În condiţiile astea, mi s-a părut fariseică menţiunea din actualul raport: „un aspect specific a fost îngrijorarea Comisiei cu privire la faptul că hotărârile judecătoreşti ar fi putut fi invalidate (?) vara trecută prin graţieri acordate în circumstanţele particulare ale preşedinţiei interimare. Preşedintele interimar a respectat pe deplin recomandarea în această privinţă.” (putea să o respecte doar pe jumătate? n.b.)
    
Aţi văzut ce „îngrijorări” majore aveau experţii MCV? Oare ce o fi fost în capul lor? Putea fi considerată o graţiere  – realizată în baza suveranităţii şi a Constituţiei – o expresie a „invalidării” unor hotărâri judecătoreşti?
    
Pe mine însă mă „îngrijorează” mai mult ceea ce se petrece „în capul nostru” –  să acceptăm un asemenea tratament de tip colonial,  cu care, se pare, ne-am obişnuit de pe vremea otomanilor, a fanarioţilor sau a sovieticilor.
Cred că e timpul să ne trezim!

59 Răspunsuri to “Nevoia unor reacţii de demnitate”


 1. 1 Marian Nicolae februarie 6, 2013 la 5:03 pm

  Adica pe romaneste si batuti mar, prin distrugerea economiei romanesti, a industriei, sanatatii, invatamantului si mai ales a lipsei celor 3 milioane de romani pierduti de catre Romania din 1989 pana acum si ……cu banii luati,

  Adica acel miliard amarat de euro pe care noi romanii il platim………in fiecare an….. pentru ce ????

  Sa ne luam picioare in fund de la kazarii husari???

  Pe pamantul nostru stramosesc?

  Cred ca este timpul ca fiecare sa-si vada de sosul lui, allez hop, secuii lu’ Peste valea la Ungaria cu copil si purcel !!!!!

  Si mai repede baieti !!!!!!

 2. 2 alice februarie 6, 2013 la 5:25 pm

  Domnilor, avem Guvernator!, Asta-vara a iesit fum alb de la Cotroceni. Revin la comentariul meu, postat in legatura cu „prejudiciul” si reiau:<> In scurt timp, vom plati gazul, curentul, netu’, apa, cablul, la caseria C.E. de la Bruxelles. Asa ca, de unde vreti, d-le Prim Ministru, reactie? Baietii pe care i-ati lasat sa faca treaba sunt cotizanti la aceeasi firma, dupa lipsa lor de reactie! (s-ar putea, totusi, sa fie doar incompetenti…cred ca nu va e usor sa-l vedeti pe min. de externe atat de chinuit de mediocritate) Sau poate ei stiu ca gesturile lor sunt inutile, ca oricum vom deveni un judet bogat in resurse. Q.q.e.d.!

 3. 3 Radu Humor februarie 6, 2013 la 5:37 pm

  A sosit timpul să ne trezim !
  Şi eu cred că un tandem Crin Antonescu – Preşedinte al României şi Adrian Năstase- Prim Ministru al României ( le-am scris şi funcţiile cu majuscule !) ar fi singura garanţie a scoaterii României de sub papucul ( echivalent indiscutabil al hulitei cizme 😉 ) acestei monstruoase făcături iudeo.masonice, care nici măcar nu se mai oboseşte să-şi mascheze intenţiile criminale ( cel puţin pentru economiile naţionale) !
  Eu ştiam că haraciul anual este de 3 miliarde, dar şi aşa, cu un miliard de euro, în cinci ani sunt 5 miliarde, din care cu bunăvoinţa lui băsescu şi sub atenta îndrumare a lui barosoo şi ai lui n-am reuşit să tragem decât ceva mai puţin de un miliard !
  O afacere excelentă, din păcate nu pentru români, ci pentru străini.
  Dacă mai ţinem cont că şi de cele aproape 100 miliarde împrumutate ( 50 oficial şi restul luate de firme cu garanţii guvernamentale, adică tot un drac) au intrat ca-n pământ şi nu se mai regăsesc nicăieri, România este o vacă de muls excelentă pentru nişte birocraţi ce se plătesc regeşte şi au imunităţi pe viaţă :mrgreen:
  La câte măgării fac era şi normal să-şi asigure spatele, dar impresia mea e că se vor trezi de cap nu numai românii ( ar fiexcelent să fim primii ! ), dar şi polonezii, francezii, portughezii, maghiarii, dar mai ales nemţii care sunt într-un dulce farniente, neobosind să se mire de atâtea laude , pe care le primesc aparent fără să facă nimic, neobservând că sunt calul troian cu care înaitează inamicii democraţiei şi a suveranităţii naţionale, încercând, sub pretextul că ei n-au o ţară sigură, să-şi tragă una de vreo 5oo de milioane şi ceva de supuşi 😉 .
  Se pare că în cazul eşecului tot mai vizibil al actualei făcături europene, Germania va plăti, din nou, oalele sparte şi de aceea pasivitatea nemţilor este la fel de periculoasă precum neastâmpărul de acum60 şi ceva de ani !
  M-aş bucura, dacă România ar pune, în sfârşit piciorul în pragul hotarelor naţionale, dar şi al celor financiare, fiind prima care ar arăta că Regele e gol !!!!
  Şi nu al nostru, ci al lor !

 4. 4 Karakas februarie 6, 2013 la 6:13 pm

  Este insultator sa fii tinut tot timpul pe genunchi atitia ani, ca si cum ai fi un copil rau. Nu ca nu am avea chestiuni de corectat. Dar am si eu impresia ca acest tip de „monitorizare” este un instrument de a tine Romania ocupata cu niste jucarele hipnotizante, in timp ce „monitorii” isi fac plinul.

  Practic, in orice stat, in orice perioada pot fi tulburari politice. Italia de ce nu are MCV, cind presedingele lor a spus si a facut tot felul de lucruri socante? In Grecia s-au furat miliarde de EUR aratind o coruptie la nivel guvernamental „emblematica” – ca sa-l citez pe Guvernator – dar nu are MCV.

  Am o propunere: odata ce noua Constitutie va fi adoptata sa cerem desfiintarea concomitenta a MCV.

 5. 5 Lilith Moon februarie 6, 2013 la 6:21 pm

  Da. Sper să citească cine şi trebuie-

 6. 6 mircea februarie 6, 2013 la 6:27 pm

  se vede tot mai clar ca iluzia unei europe unite se transforma in realitatea unei mafiocratii,a unui dictat si ne intreptam catre o impunere a unei sclavii moderne sub apanajul democratiei .drepturi,libertati sunt suprimate in detrimetrul omului de tip nou,european.acum ceva ani era tot omul de tip nou dar ,din acea data sovietic.nu cred insa ca se mai poate face ceva,liniile au fost trasate,experimentele pe spatele natiunii noastre vor continua si poate nu mai este o noutate ca am devenit cobaii europei.cu toate acestea cred ca este nevoie mai mult decat oricand de un referendum serios.incotro ne indreptam ?

 7. 7 Adrian B. februarie 6, 2013 la 6:43 pm

  Pana nu vom scapa de Bashescu nu va fi liniste !!! Bashescu este Satana si sursa raului ! PDL si Bashescu folosesc MCV ( si nu numai !) ca o arma ca sa-si altoiasca adversarii ! Pe Bashescu si compania nu-i intereseaza Romania ci cum sa-si scape pielea…
  Si cred ca USL va trebui sa scape si de FRICOSUL de Ponta pentru a putea scapa de Bashescu …

 8. 8 Adrian B. februarie 6, 2013 la 6:49 pm

  Cand vom scapa de Bashescu , toti acesti monstrii care ne bantuie viata( Morar , Macovei , ANI , MCV , stat politienesc , paraciosi la Bruxelles , etc.) vor disparea ca prin senin si lucrurile se vor rezolva de la sine …

 9. 9 mihai chira februarie 6, 2013 la 7:18 pm

  corect argumentat, cu toate ca se simte un pic de partizanat! in cele din urma e vorba de nevoia noastra si de botjocura pe care o ingurgitam fara sa scrasnim. felitari!

 10. 10 constantin dan (@Constantin98Dan) februarie 6, 2013 la 7:31 pm

  Scandaloasa aparitia impreuna , acum o saptamana , a ambasadorilor Frantei si Germaniei in Romania , cu o declaratie in genul ” tehnicul nu conteaza , pentru admiterea in Schengen trebuie masuri contra corupriei si independenta Justitiei ” . Doar pentru noi se ridica aceste criterii subiective , imposibil de masurat vreodata . Iar cele doua puteri vest-europene isi permit sa delege mesajul neo-colonialist ambasadelor de la Bucuresti , fara ca ministrii de externe sau de interne din cele doua tari sa se oboseasca sa ne pronunte numele ….
  SCANDALOS .
  Aceeasi ” incoruptibili ” isi petrec vacantele GRATUIT in palatele monarhiilor din Magreb si traiesc acasa le ei cu donatiile generoase ale unor miliardari saudo-libanezi ….

 11. 11 M.Voicu februarie 6, 2013 la 7:33 pm

  O şti Ministerul de Externe ?
  The following flag laws and regulations are contained in the Public Law as amended July 7, 1976 by the 94th Congress of the United States. Section 8: No person shall display the flag of the United Nations or any other national or international flag equal, above, or in a position of superior prominence or honor to, or in place of, the flag of the United States at any place within the United States

 12. 12 Luminita Arhire februarie 6, 2013 la 7:39 pm

  Pentru ca lucrurile s-au intamplat in decurs de ani ( peste 20 de ani ) , cu o oarecare lentoare antrenata exact de aceasta perioada mai indelungata , atentia cetatenilor Romaniei a fost oarecum amortita ; dar daca luam „performantele „lui Basescu Traian pe puncte si fara balastul sau galagia care au deturnat de cele mai multe ori , deloc intamplator , agenda publica , putem retine urmatoarele :

  -s-a ocupat de FLOTA ( flota Romaniei fiind din cate stiu a saptea din lume si reprezentand un factor economic si strategic major ) si astazi nu mai avem DELOC flota
  -s-a ocupat de CFR ( domeniu strategic ) si Caile Ferate Romane (transport de persoane , transport marfa si infrastructura ) sunt PRABUSITE , in timp ce toate tarile din jur si-au conservat aceasta avutie si redescopera beneficiile ei
  -a spus ca nu avem nevoie de AUTOSTRAZI, vaduvind Romania de o speranta macar de infrastructura care sa-i asigure o bruma de modernizare
  -a incurajat si sustinut fatis un partid al minoritatii maghiare vadit ANTIROMANESC
  -a propulsat si sprijinit asiduu un PERSONAJ OSTIL Romaniei , oferindu-i chiar un loc pentru Parlametul european ( cum se comporta europarlamentarul „roman „Lazlo Tokes la Bruxelles, a vazut toata lumea )
  -a incurajat scolile de vara ale UDMR , participand in mod penibil la acestea ( de neuitat imaginea jalnicului nostru presedinte , cu castile pe urechi , intr-o localitate din Romania , la o manifestare unde nu s-a rostit NICI UN SINGUR CUVANT IN ROMANESTE)
  -in vara a adus deservicii incalculabile Romaniei , cu singurul scop de a-si mentine scaunul si privilegiile
  -este artizanul arestarii lui Adrian Nastase , un ministru de externe si un prim-ministru greu de indoit , care ar fi putut fi o voce sonora si respectata atat in Romania cat si in comunitatea internationala ; pentru a reusi manopera , acesta a pregatit din timp , in tandem cu cea mai intunecata parte a institutiilor statului , o campanie de denigrare minutioasa si oculta care , iata , a dat rezultate
  -a sustinut fara perdea interese ale unor companii straine in Romania
  -odrasla lui , aschie care nu sare departe de trunchi , a avut ieri in Parlamentul european vis-a-vis de un eveniment nesemnificativ , o luare de pozitie care ar putea costa Romania o sanctiune ; toate mizeriile pe care le-au debitat europarlamentarii PDL la Bruxelles , pe care nu-i banuiesc a fi straini de interesele lui TB , au pus Romania intr- o pozitie de tara barbara si de-o evidenta inferioritate in comparatie cu celelalte tari din UE
  Acesta este bilantul , in mare , a 20 de ani de stat la putere pentru Basescu Traian . Sa fie lucruri intamplatoare ? Raul pe care acest personaj l-a facut Romaniei sa fie compus doar dintr-un nefericit sir de coincidente?
  Dar daca este calculul rece al unuia care A STIUT FOARTE BINE CE FACE ?

 13. 13 papasha februarie 6, 2013 la 7:44 pm

  MAI DRAGA VECHI PRIETEN , EU NU STIU DACA TU AI VREO IDEE CAM DE CAND ZBIER CA BOU’ , DE MI-AU IESIT OCHII CA LA MELC , IN LEGATURA CU SUBIECTUL „TREZIRII” ( SI AL „SCULARII” , CACI DUPA TREZIRE , URMEAZA LUCRAREA PROPRIU-ZISA ………… SI FARA SCULARE , NU MERGE ! )

  TOT VORBESC DE COLONIA ROMANIA , DE STAPANII DE SCLAVI DE LA BRUXELLES , DE GUVERNATOR , DE HUOOOO COABITAREA , DE JUSTITIA INDEPENDENTA , DE UMILINTELE SUFERITE DE ROMANII DIN HARGHITA SI COVASNA , ETC , DE PANA SI VECINII DE BLOG ( UNDE TU ESTI O GAZDA GRATIOASA SI RABDATOARE ) AU AJUNS SA-MI REPROSEZE CA MA TOT VAIT CA O BABA !

  ALELUIAH , MULTUMESC LUI DUMNEZEU CA , IN SFARSIT TI-A VENIT SI TIE , ASA DE-O DATA , SIMTUL VAZULUI DE LA „NIVELUL STRAZII” ; EU VREAU SA-TI REAMINTESC CE TI-AM MAI SPUS , SI ANUME CA NIVELUL STRAZII ESTE NIVELUL CARE STA LA BAZA CRESTERII SAU DESCRESTERII TUTUROR IMPERIILOR SI A PERSONALITATILOR TRECUTE , PREZENTE SI VIITOARE , PT. SIMPLUL MOTIV , SI ANUME CA , EI SUNT AIA CEI MAI M U L T I , IAR LA VOT NU CONTEAZA CATE CLASE AI , „ONE MAN , ONE VOTE”

  DACA TU TE VEI CONCENTRA UN PIC MAI MULT ( ORICAT DE GREU TI-AR FI ) , IN A-TI APROPIA NIVELUL STRAZII , VEI VEDEA CA VEI CRESTE INFINIT MAI REPEDE , SI MAI SOLID , DECAT CAND ERAI LEGAT OMBILICAL DE TOTI MARII INTELECTUALI , ACADEMICIENI SI CARTURARI , CARE , INSA LA GREU , S-AU DAT DE-O PARTE SI TE-AI TREZIT SINGUR IN MIJLOCUL JUNGLEI . ORICAT L-AS INJURA PE basecu , ASTA ESTE UN EXEMPLU DE CUCERITOR AL NIVELULUI STRAZII , IAR DACA ANIMALU’ NU SE URINA PISHANDU-SE PE NIVELUL CARE L-A TINUT SUS , PUTEA SA STEA LA COTROCENI , INCA TREI MANDATE !!!!!!!!

  MAI E UN PIC DE TOT SI-I GATA !
  E MARE NEVOIE DE TINE !
  TE ASTEPTAM CU DRAG .

 14. 14 gabi zare februarie 6, 2013 la 7:53 pm

  domnule Nastase,cred ca daca aveti dreptul sa candidati la presedentie, candidati ;pentru ca eu cred greselile v-au facut mai intelept ceea ce va face sa aveti coloana mai dreapta ori, romanii au nevoie de politicieni mai vertebrali si care stiu ce vor ;(pentru cei ce iau ales nu pentru ei).
  oricum ne trebuie o noua ordine.

 15. 15 Iluminatu februarie 6, 2013 la 8:26 pm

  REACTIE DE DEMNITATE A CSM ( când scriu acest titlu am strecurat degetul mare de la o mână printre arătător şi mijlociu).

  « Instanţa supremă a admis acţiunea lui Corneliu Bîrsan, judecătorul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, anulând hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii prin care s-a dat aviz de percheziţie a locuinţei acestuia, într-o anchetă vizând-o pe soţia sa, Gabriela Bîrsan
  În urma avizului de percheziţie, Consiliului Superior al Magistraturii i s-a comunicat o scrisoare din partea preşedintelui CEDO, semnată în numele acestuia de către grefierul şef, în care se comunica faptul că de imunităţile şi privilegiile de care se bucură judecătorul Corneliu Bîrsan beneficiază şi soţia acestuia, Gabriela Bîrsan. »
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/inalta-curte-anuleaza-hotararea-csm-prin-care-s-a-admis-perchezitia-dna-in-casa-judecatorului-birsan-292658.html
  ……………………………………………………………………………………………………….
  ……………………………….
  Această situaţie gravă a fost stipulată şi înfierată în Rapotul MCV al CE (iar am băgat degetul mare de la….)

 16. 16 lucy februarie 6, 2013 la 8:30 pm

  Zicala”la noi merge si asa” este la fel de actuala, si e mare pacat. Unde ne sunt conducatorii, intelectualii patrioti, poporul demn si neinfricat, care sa raspunda cu argumente ,celor care ne calca-n picioare. Demnitatea noastra inseamna mai putin decit interesele lor?! Sigur ca principalii vinovati sunt tradatorii de tara din interior, si cei care parasc la „inalta poarta”, spre a-i ajuta sa se lege de scaunele pe care au ajuns vremelnic. D-le prim-ministru, noi toti am inteles ca d-voastra le–ati stat in cale, stiau ca nu-si vor putea realiza coabitarea si de aceea trebuia sa suferiti, dar eu cred ca d-voastra veti avea o misiune pe masura capacitatilor d-voastra intelectuale, a demnitatii si omeniei dovedite. Sa fiti sanatos, iar D-zeu va iubeste si oamenii va apreciaza si va vor sa reveniti unde va este locul. Ati fost si ramaneti politicianul cel mai bun!

 17. 17 Iluminatu februarie 6, 2013 la 9:10 pm

  “Iranul, care dispune deja de capacităţi nucleare, este pregătit să mărşăluiască spre Israel pentru a-l nimici dacă statul evreu lansează un atac împotriva Republicii Islamice, a avertizat preşedintele iranian Mahmoud.
  Ahmadinejad, aflat în vizită la Cairo, citat de agenţia oficială egipteană MENA. EVZ http://www.evz.ro/detalii/stiri/ahmadinejad-iranul-este-deja-putere-nucleara-suntem-gata-sa-nimicim-israelul-1022547.html#ixzz2K94VwUpH
  EVZ.ro

  ……………………………………………………………………………………………………………
  – Şi scutul nostru antirachetă la ce va mai fi bun ?
  – La acoperirea oalei de noapte a UE şi SUA

 18. 18 vasile februarie 6, 2013 la 9:14 pm

  Se pot lua masuri rapide si eficiente chiar maine. O sa zica de toate,dar atata timp cat ei nu ne respecta ,nici noi nu o sa respectam regulile impuse de ei.
  Deci:
  -nationalizarea urgenta a tuturor firmelor cu capital strain care au in portofoliu exploatarea si distributia resurselor naturale ale Ramaniei (gaz,petrol,si chiar electricitate),si sa vedeti ce bucurie o sa fie in Germania (Eon), Austria (OMV),Italia (Enel) etc.
  -interzicerea exporturilor de cereale catre tarile europene.
  Astea doar de inceput,si sa vedeti cum o sa fie si ei mai cuminti.

 19. 19 Iceflame februarie 6, 2013 la 9:17 pm

  Domnule Adrian Nastase,

  editorialul dumneavoastra m-a „uns la inima” cum se spune in popor.

  Sa va dea Dumnezeu sanatate.

 20. 20 paun eugen februarie 6, 2013 la 9:51 pm

  imi place mult faptul ca in sfarsit incep sa se auda voci din partea elitista a populatiei acestei tari bogate si totusi atat de sarace . este drept ca asteptam reactii ade acest fel inca de acum multi ani cand, devenise evident faptul ca Basescu si camarila, batusera „laba” la cancelariile unionale. Cred ca fara toatata umilinta la care ati fost supus ,domnule Adrian Nastase,nu am fi avut acum placerea sa va citim acum luarea de pozitie . In fine! chiar si asa si tot este bine . In mod sigur ar trebui sa intelegem ca pentru Romania ,participarea in CE nu inseamna nimic altceva decat aservire nationala . invocati fanariotismul si alte ocupatii straine pentru a motiva servilismul nostru stramosesc dar , cu mici exceptii, intotdeauna s-a gasit cineva sa ne vanda pe bani putini si intotdeauna a fost vorba de conducatori corupti . Nu stiu cine trebuie sa se trezeasca primii: conducatorii sau poporul . Poate amandoua categoriile impreuna . Sau poate ar trebui sa -i pedepsim exemplar pe toti cei care ne-au facut rau ,macar in ultimii 20 de ani . din cate-mi amintesc ,pe timpul in care conduceati tara ca prim ministru ,ati introdus in constit . un articol de lege prin care orice cetatean strain,fara domiciliul in Romania ,poate cumpara proprietati la noi in tara . Daca este adevarat,atunci ati fost unul dintre cei care au deschis larg portile unei ocupatii straine . Oricum ,bine ati venit inapoi printre noi !

 21. 21 Marian Nicolae februarie 6, 2013 la 9:54 pm

  @ Radu Humor,

  Dumneavoastra ziceti:

  „Se pare că în cazul eşecului tot mai vizibil al actualei făcături europene, Germania va plăti, din nou, oalele sparte şi de aceea pasivitatea nemţilor este la fel de periculoasă precum neastâmpărul de acum60 şi ceva de ani !”

  Iar eu va raspund ca Germania NU doarme !!!!

  Germania se inarmeaza, isi pregateste soldatii si…astepta inceputul sfarsitului smecheriei europene……

  Germania NU va plati oalele sparte de kazari…..

 22. 22 Stampila din Evanghelie februarie 6, 2013 la 11:07 pm

  Domnule Năstase,

  De multe ori m-am întrebat: ce rău, ce prejudiciu sau suferinţă i-aţi provocat acestui neom, aşa încât să simtă nevoia unei răzbunări atroce? Orice persoană raţională, de bună credinţă şi sinceră cu ea însăşi, conştientizează faptul că dacă România este o ruină în acest moment, n-aţi putea fi autorul acestei situaţii, chiar dacă prin absurd v-aţi fi dorit-o! Explicaţia logică a aşezării dumneavoastră sub incidenţa legii, ţine mai mult ca sigur de nişte trăiri lăuntrice pe care adversarii (adversarul) nu le mai pot controla… Indiscutabil, e vorba de ură, de foarte multă ură! Într-atât de multă, încât a devenit afecţiune maladivă… În acest caz, solicitarea graţierii, adresată unui individ bolnav, după cum bine apreciaţi, nu numai că ar fi fost un gest umilitor (a câta oară…?), dar şi inutil în acelaşi timp.
  Apelul la demnitate pe care-l faceţi ar trebui să genereze un ecou în sufletele celor care se mai consideră români. A fi demn echivalează cu calitatea de creştin. Cu respingerea oricăror temenele, ploconeli si pupături de mâini, mai cu seamă dacă acele mâini n-au fost deprinse cu făptuirea binelui şi a semnului Sf. Cruci, dar cu sinceritate şi căinţă. Cât îmi doresc ca cei care v-au fost apropiaţi să privească în urmă cu obiectivitate şi căinţă…

 23. 23 Fragmentarium Politic februarie 6, 2013 la 11:28 pm

  Un dictat ungar cu steaguri „secuiesti”: Despre o agresiune simbolica la adresa statului de drept roman (scurte observatii)

  1. S-au facut atatea valuri europene si atlantice, in vara anului trecut, despre respectarea statului de drept, in Romania, incat am crezut ca aceasta a fost o lectie invatata de catre toate tarile familiei euro-atlantice. Intrebare: Vor avea Bruxelles-ul si Washingtonul o reactie la fel de viguroasa fata de incalcarea de catre Ungaria a statului de drept al Romaniei?

  2. Asa-zisul „Tintut Secuiesc” si arborarea unui pretins steag „secuiesc” nu sunt dupa legea romanesca (probabil sunt dupa cea ungureasca!), deci orice sustinere a acestor creatii politice ilegale reprezinta fara echivoc atacuri la statul de drept romanesc. In acelasi timp, declaratiile secretarului de stat si ambasadorului ungari in aceasta problema reflecta legaturile materiale ale statului vecin cu politica iredentista cu fata „autonomista”.

  3. Daca tot a vorbit, total neinspirat, despre „agresiuni simbolice”, secretarului de stat in MAE ungar, Nemeth Zsolt, i-ar trebui spus, cu toata acuratetea si fermitatea, ca denumirile si steagurile propuse sau sustinute, pe cai mai mult sau mai putin directe, de catre un stat strain pe teritoriul si in afara legislatiei altui stat, reprezinta atacuri la statul de drept, dar si o problema de securitate nationala. Cred ca Zsolt Nemeth a cazut in propria capcana atunci cand a îndemnat consiliile locale ungare să arboreze steagul „secuiesc”, pentru ca le-a aratat unor maghiari cu mintile infierbantate din Romania unde le este locul!

  4. Problema tine si de respectul reciproc si de sustinerile comune pe care toate tarile din UE trebuie sa le acorde valorilor europene. Vecinii nostri are trebui ajutati sa invete aceasta lectie, inclusiv prin trimiterea acasa a unui ambasador care si-a incalcat flagrant, la lumina reflectoarelor si pe ecranele televizoarelor, codul de conduita diplomatica si misiunea de bune oficii pentru care a fost trimis la post. In acest caz, cand ambasadorul ungar cere „Vrem Tinut Secuiesc!”, nu mai este nimic de adaugat.

  5. Potentialul masurilor politice si diplomatice nu este nici pe departe consumat, trebuie cautate in continuare reactii inteligente la astfel de provocari, intr-un fel va trebui sa ne obisnuim sa performam si in conditiile unui astfel de stres, dar pentru a incheia intr-o nota optimista as aminti de povestea caragialeasca a stegurilor lui Pristanda, care se pare ca este si in cultura politica ungara!

 24. 24 Iluminatu februarie 7, 2013 la 12:04 am

  5 ♣

  Cinci unghii am la fiecare mână,
  Să-n fig în beregăţi, să cânt la strună.

 25. 25 blogideologic februarie 7, 2013 la 12:51 am

  “Ca o curiozitate a istoriei, autonomia Secuimii, pentru care militează acum autorităţile din Budapesta, a fost desfiinţată tocmai de către maghiari, în anul 1867, după formarea Austro-Ungariei şi anexarea principatului Transilvaniei în regatul maghiar. Atunci, autorităţile din Budapesta au impus un sistem centralist, care a desfiinţat toate formele de autonomie locală.” Sursa http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/steagul-secuimii-fluturat-de-toata-lumea-292666.html

 26. 26 Adrian B. februarie 7, 2013 la 1:56 am

  Cred ca lucrarea de capatai (de Doctorat !!!) a lui Bashinescu va fi destramarea statului roman ! Cam atat i-a mai ramas sa faca ! Restul a distrus tot … Ca doar asa ne spunea dansul , ca pe el l-au votat ungurii si ignorantii de afara .

 27. 27 Sibilla februarie 7, 2013 la 3:27 am

  @ Radu Humor,
  Crin ?? NTZ !! Râde prea mult, s-a-nhăitat cu tot soiul de panarame care pozează-n ” liberali ”, nu duce la trântă, e la mâna frunzelor ”verzi ”…
  AN, DA !! dar…. :
  toti l-au vanat, tradat, vandut, TOTI !!! Pentru că le dă lecții, pentru că e bun, pentru că cine știe cunoaște, pentru că s-a răzvrătit ÎMPOTRIVA masoneriei de kkt din România, pentru că Oamenii cred în BINE, de-aceia l-au executat prăpădiții de-și spun politicieni, PĂCĂLICII de doi bani, Miliția politică a lui bă-SECU și, mai grav, pesediștii !!
  cum să revină când l-au vândut, trădat pesedeii care acum tac ca mortii mamii lor in cucuruz !!!
  bă-SECU, pe de altă parte, DOAR de Năstase se teme, că-n rest, șterge pe jos cu prea mulți, că-i merge ! bă-SECU care NU e puternic, us-LAȘII noștri sunt cum NU ar trebui să fie, dar…

 28. 28 Vivian Oancea februarie 7, 2013 la 4:40 am

  Aici este o mare problema de a percepe lucrurile , asa cum in momentul in care intrii in detentie intrii defapt intr-o alta dimensiune legile care guvernau afara nu mai sunt valabile in zona de detentie si daca nu esti pregatit sa te adaptezi intru totul la noile cerinte clachezi irevocabil.Asa este si cu Comunitatea Europeana au legile lor pe care din pacate noi romanii din prea mult bun simt ne facem ca nu le intelegem.Ca sa putem razbate este necesar sa ii cunoastem in aprofunzime si deplin . Cand am fugit din tara pe vremea lui Ceausescu si am ajuns in Germania unde am locuit apoi ani buni ,primul roman intanlit care locuia acolo de 20 de ani mi-a spus ,,pentru romani ca sa ii domine pe nemti este necesar un singur lucru sa le invete limba ” avea mare dreptate.Eu am inceput sa invat aproape 9 limbi straine ,acum ma chinui cu chineza si gratie acestui lucru am cunoscut 15 ambasadori acreditati la Bucuresti dar nu sunt din CE ,toti dar absolut toti la unison impartasesc parerea domnului Adrian Nastase ,mai ales in fraza ,,
  Pe mine însă mă “îngrijorează” mai mult ceea ce se petrece “în capul nostru” – să acceptăm un asemenea tratament de tip colonial, cu care, se pare, ne-am obişnuit de pe vremea otomanilor, a fanarioţilor sau a sovieticilor.
  Cred că e timpul să ne trezim!”

 29. 29 M.Voicu februarie 7, 2013 la 8:12 am

  A mea februarie 6, 2013 la 7:33 pm ”n-a trecut”, încã ! Cine e aşa de ”mare şi tare” de cenzureazã legea americanã asupra arborãrii steagurilor în SUA ?

 30. 30 blogideologic februarie 7, 2013 la 8:32 am

  Plec de la un detaliu genealogic (un străbunic episcop la Iuliomontium, în Moravia Vlahă) din biografia marelui economist Joseph Schumpeter care şi-a început cariera didactică la Universitatea din Cernăuţi, şi a încheiat-o apoteotic la Harvard. Trecând eu prin nenumărate etape intermediare de căutare prin serendipitatea facilitată de motoare pe Web, am ajuns la cartea istoricului Adolf Armbruster, intitulată „Romanitatea Românilor, istoria unei idei.” Reamintesc, termenul românesc „Romanitatea” este traducerea termenului „Romanitas” ce-i întâlnit prima dată la autorul latin Tertullian, contemporan cu împăratul „atlant” Septimius Sever. Dar în cartea „Whose Love of Which Country? Composite States, National Histories and Patriotic Discourses in Early Modern East Central Europe”, istoricul maghiar Gábor Almási, de la Central European University din Budapesta, afirmă că „Romanitas” s-ar traduce prin Civilitate. Nu-i motiv de supărare. Istoricul sas, şi cetăţean român, Adolf Armbruster s-a născut în anul 1941 şi a decedat pe 18 martie 2001 în urma unui accident de maşină. Cartea „Romanitatea Românilor, istoria unei idei” este scrisă în spiritul ideologiei naţionalismului românesc autentic. Acum, mari români au murit în mod suspect după 1989, şi multă lume a pus întrebări supărătoare despre moartea lor. Poetul Cezar Ivănescu (în treacăt fie remarcat, articolul despre Cezar Ivănescu din Wikipedia de Limba Română este excepţional de bine redactat) îşi anunţa chiar moartea, arăta şi cine a făcut montajul. De aceea spun că accidentul de maşină în care a murit Adolf Armbruster rămâne „cam” suspect.

 31. 31 M.Voicu februarie 7, 2013 la 8:34 am

  Guvernatorii regiunilor ; dece nu regii regiunilor ?
  Pentru fonduri europene – dacã asta-i motivaţia clamatã, e şi târziu, şi încã o birocraţie pentru tot mai puţine locuri de muncã; cei chemaţi – dacã-au fãcut ceva pânã-acu’ ar deveni foncţionari, dacã n-au fãcut n’icã pânã-acu’ – sunt gata pregãtiţi sã… continue. Nu cap treb’e, ci minte !

 32. 32 Gavrila februarie 7, 2013 la 8:36 am

  Ce inaltator reveniti in politica cu contributii pe care lacheii in putere ar face bine sa le studieze/ar putea chiar participa la un trofeu al calitatii…
  In politica internationala este ca in sport – ai echipa buna sa te reprezinte, castigi, daca nu, devii maciuca batailor, esti pus in patru labe si toti se uita cu dispret la tine.
  Cine sa reprezinte Romania de 8 ani incoace decat un bisnitar ordinar ce si-a vandut pana si tara pentru propriul interes/cu serviciile alaturi ca sa tina de sase.
  Nu te poti astepta vreodata ca strainii sa-ti vrea binele, trebuie sa ti-l faci/obtii singur. Sigur ca toti de-afara stiu exact ce se intampla in Romania si le convine de minune acest status quo.
  Ne trebuie atacanti care sa inscrie goluri, cu forta si pricepere, altfel ne dau aia afara din liga.
  Numai cand nu te pot invinge ti se vor alatura/ if you can’t beat them, join them. Suna cinic dar englezii sunt maestri ai jocului la multe capete si de obicei cad in picioare.
  Aveti atat de mult de oferit, iar tara are nevoie de Dv ca de aer; haideti odata ca nu prea mai e timp!

 33. 33 Ioana Dinu februarie 7, 2013 la 8:37 am

  Oare de ce a trebuit sa treaca Adrian Nastase prin acest calvar ca sa-l citim acum cu atata atentie si chiar sa-l pretuim sincer. Asta e specific poporului nostru din pacate.
  Ma bucur ca, in sfarsit, incepe sa se trezeasca demnitatea romanilor.

 34. 34 Marian Nicolae februarie 7, 2013 la 9:18 am

  Ridicati oamenii la lupta ca nu mai tine.

  Organizati concentari ale barbatilor romani de peste 30 – 40 de ani care au experienta militara deja.

  Inchideti frontierele, instalati soldatii romani la frontiere.

  Organizati nationalizarea tuturor bancilor.

  Organizati nationalizarea marilor firme care functioneaza inca.

  Treziti-va RUMANI ca suntem stinsi ca neam de catre inamici !!!!

  ACUM ORI NICIODATA !!!!!!

 35. 35 Doru Coarna februarie 7, 2013 la 9:25 am

  Mai-mai-mai, ce popor semet! Adica voi ce credeti, ca iese dl Nastase de acolo si trece in fruntea luptei pt demnitate si adevar? Si voi, impreuna cu intregul popor, va incolonati in spatele sau? Pai sigur ca as vrea si eu sa vad asta, dar voi ce ziceti, se poate asta petrece in realitatea de azi?

  Voi trebuie sa observati ca raul Romaniei vine din toate partile, atat din exterior cat si din interior! Afara am pierdut orice relatie de prietenie si nicio tara nu ne sustine si nu ne apreciaza sincer, iar in interior seco a polarizat absolut societatea si ca atare, aceasta s-a destramat. Nu mai exista nicio unitate nationala, dincolo de vorbele pe care toti romanii le arunca precum pishatul… primeaza numai interesul personal relativ la bani si protectie.
  Cum se mai poate iesi din situatia asta complet potrivnica?
  Cine poate reseta complet si tara, si economia, si constiintele, si perspectivele? Nimeni, evident!

  Pregatiti-va pt ce-i mai rau, daca nu dam alora Transilvania de buna voie, ne-o vor lua prin dictat si cu forta! Nu va bizuiti pe UE sau NATO, UE ne-a aratat asta-vara ce vrea si cum procedeaza, iar NATO ne-a aratat si el ca nu se baga atunci cand canalul ala Bastroie a generat deferend in noi si Ucraina…

  Ca atare, datorita politicii demente a seco, Romania este complet si iremediabil terminata.

  Ce se mai poate face? Salvarea individuala prin plecarea la munca, orice munca, singura sansa pt cei mici, sau salvarea de grup pt cei mari, care-si vor gasi o tara care sa-i primeasca cu averile lor cu tot si unde, dupa bunul obicei, ei vor pune de un guvern in exil. Doar nu va inchipuiti ca odata ocupata Romania, ocupantul va permite vreo forma de organizare, de care oricum noi romanii nu suntem in stare? Deja asta se intampla, adica deja suntem ocupati! Cine mai are azi interesul sincer de a salva Romania si poporul sau majoritar? Nu vedeti ca toti ne iau drept ciumati, ba ca le papam lebedele, ba ca le luam locurile de munca, ba ca cersim, ba ca omoram, in timp ce toti ticalosii planetei sunt OK, se ocupa cu lectura versurilor si fredonarea melodiilor! Niciunul nu priveste la saracia extrema creata de ei, de tarile lorsi de bancile lor in Romania!
  Asta fara a mai vorbi de contributia talharilor autohtoni, lasati slobozi de catre aceeasi politica criminala…

  Formal, Transilvania deja este pierduta. Ceea ce lipseste inca sunt actele, scriptele! De aceea trebuie sa faca Ponta modificari la Constitutie si regionalizare! Cat de usor le va fi apoi ungurilor sa subjuge autoritatile regiunii lor, cand ei fac deja ceea ce vor fara a-i opri nimeni, cu toata Romania? Numai actele nu au reusit sa-i impinga pe astia sa le faca, dar vor reusi la nivel de regiune! Voi ce credeati, ca i-a apucat pe trogloditii nostri modernizarea statului roman, dupa ce 23 de ani s-au chinuit sa-l prabuseasca? Nu v-am zis eu sa nu iesiti la vot? Acum ei se ocupa in mod LEGITIM de toate astea!

  Eu vad altfel viitorul nostru: dl Nastase va iesi, se va retrage nitel pt refacere, va reapare in primul plan, nu va reusi fiind totul tardiv, si… apoi se va salva si dansul impreuna cu familia domniei sale, in timp ce noi ne vom alege iarasi cu a nu-stiu-cata dezmagire…

  Normal insa, toti il vrem pe AN liber si spalat de orice invinuiri din astea, nedrepte, ticaloase, chiar antiromanesti, insa mai departe nu vad victorii…

  Am avea o sansa, sa se prabuseasca UE sub conducerea diletantilor astia de la PPE in scurt timp, insa balamucul ce s-ar crea ulterior, ma tem ca va fi nimicitor definitiv pt noi, ne-au saracit si dereglat mintile astia prea mult pt a mai putea reactiona coerent, ca natiune, altfel decat prin vorbe…

  Si vedeti, deja vor sa iesiti la anul sa votati europarlamentarii astia muti de acum, deci incepeti pregatirile!

 36. 36 Doru Coarna februarie 7, 2013 la 9:26 am

  Ma rog, mea culpa… a depolarizat

 37. 37 blogideologic februarie 7, 2013 la 9:37 am

  Foarte, foarte supăraţi / Parlamentarii din republica Irlanda au desfiinţat banca anglo-irlandeză http://www.lemonde.fr/europe/article/2013/02/07/le-parlement-irlandais-liquide-anglo-irish-bank_1828098_3214.html

 38. 38 blogideologic februarie 7, 2013 la 9:46 am

  Mark Gray: „Nu există un termen-limită pentru MCV. Comisia nu va anunţa un calendar pentru încheierea procedurii” http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/mark-gray-nu-exista-un-termen-limita-pentru-mcv-comisia-nu-va-anunta-un-calendar-pentru-incheierea-procedurii-292522.html Într-adevăr, UE nu garantează sistemul westphallian. Adică sistemul ce respectă suveranitatea statelor şi asigură non-interferenţa în treburile lor interne. Dar domnul Mark Gray uită că lucrurile evoluează acum în lume într-un sens contrar celui dorit în UE, în PPE, eventual şi de către excesiv de zâmbitorul domn Mark Gray (de ce oare ? O enigmă). Iată o declaraţie, foarte, foarte recentă, a preşedintelui francez François Hollande : “Interesul naţional ajunge iar din urmă, şi chiar depăşeşte!, interesul european.” http://www.lemonde.fr/politique/article/2013/02/05/hollande-tres-attendu-devant-le-parlement-europeen_1827128_823448.html

 39. 39 Ghita Bizonu' februarie 7, 2013 la 9:53 am

  Si ma rog de la cine o reactie de demnitate? De la Ponta?!

  In rest ce va mirati ca Ingrijorarea Comisiei cu privire la faptul că hotărârile judecătoreşti ar fi putut fi invalidate (?) vara trecută prin graţieri acordate în circumstanţele particulare ale preşedinţiei interimare
  Dumneavoastra stati unde stati la cererea expresa a Europei care cerea ceva „rechin” ptr socialisti si „croccodil” ptr popolari cu toitii gandindu-se la dvoastra. Si care cred ca ar fi fericta daca ati sta 2 ani asa ca un exemplu ca Europa pedepseste bine (si stati acolo si ptr Kohl spagaru si ptr la sua Emitenzza) si toata liota de lobisti de la Orasu Verzei …

 40. 40 dlnimeni februarie 7, 2013 la 10:01 am

  Blog’n roll 2 si 3
  Posted on 7 februarie 2013 by dlnimeni

  Doamna Lucia Verona anunta, pe blogul sau, lansarea volumelor 2 si 3 ale Blog’n roll, culegerea de articole ale dlui Adrian Nastase publicate pe blogul fostului premier. Conform informatiei de pe blogul dnei Verona, lansarea va avea loc sîmbătă, 9 februarie 2013, la ora 11, la Muzeul Hărţilor, strada Londra nr. 39.

 41. 41 Ghita Bizonu' februarie 7, 2013 la 10:02 am

  Radule esti plin de Humor cand scrii Germania va plăti, din nou, oalele sparte şi de aceea pasivitatea nemţilor
  La pasivitatea nemtilor trebuie sa pui destramarea RSFI , divortul de catifea al Cehoslovaciei (si a doua zi aia nu intelegeau de ce trebe sa prezinte docomentele la vama! Cretini!!!). Introducerea euro caci zis-a Kohl „eirp este p prlbelma de p[ace sau razboi in sec XXI!” (si nici un ziarist analist destept si agresiv nu a intrebta nimic.. de prosti au de fricosi?!) si repetarea unui refendum in Olanda .. da ca sa intelegaga tot giztanu olandez cum trebe sa voteze seloganu a fost „integrarea costa amia putin decta 2 sptamani de razboi!” (si iar nimeni nu a intrebat cine va incepe .. ca se stie !!!)

 42. 42 Roxana Iordache februarie 7, 2013 la 12:52 pm

  @nastase. Superb! Mi-aş fi dorit să fi scris eu editorialul. Mi-a plăcut mult, mult de tot. E pur şi simplu vocea unei conştiinţe. Atât de elevată încât nu poate fi arestată. Oricât de mult s-ar hăhăi impostorii josnici.

  @Sibilla. Ştiu că e greu să faci abstracţie de resentimentele tale faţă de Sorin Frunzăverde, dar eşti prea deşteaptă ca să nu-ţi dai seama că fără acea mutare-domino eram acum cu Boc în continuare – că pe MRU l-ar fi pus doar la începutul anului viitor, ca să-l pregătească pe papagal pentru Cotroceni.

  Pune-te în locul lui Crin şi gândeşte-te că trebuie susţinut puternic – Adrian Năstase înţelege perfect, reciteşte editorialul -, fiindcă altfel pontănacii nu fac decât să ţină captive cele trei partide într-o guvernare care se compromite prin simplul fapt că băsecuritatea e în continuare la putere. USL e doar la guvernare.

  Iar raportul MCV e cu atât mai ticălos cu cât paragraful citat de A.N. în editorial vizează să-l compromită pe Crin, să-l pună în linie de obedienţă cu Ponta.

  Vezi agitaţiile grupusculului de la Cluj, care băseşte tot felul de întâlniri. Lor nu le convine USL. Nu le convine Crin. Ei vor preşuri la uşa Cotrocenilor.

  Vă propun ceva: când ne referim la impostor, să nu-i mai zicem altfel decât „TĂTICUL PENALILOR”. 😆

  @Radu Humor. Eu am zis prima! 😛 Cu privire la tandem. Am mai zis şi că de data asta ar funcţiona perfect tandemul Antonescu-Regele Mihai :D. În sensul interimatului exercitat de preşedintele Senatului, interimat care să fie prevăzut în măsurile tranzitorii, după care Năstase să fie prim-ministru al Majestăţii Sale. 🙂 Numai că pentru asta îţi trebuie sânge să convoci o Constituantă şi demnitate ca să pui interesul naţional durabil, mai presus de interesul personal efemer. Dacă Ponta ar fi de acord, ar demonstra că merită funcţia de premier.

  Şi pentru Adrian Năstase ar fi nu o ruşine, ci o onoare să-l graţieze Majestatea Sa.

  Sisistemul judiciar se verticalizează doar dacă e eradicată băsecuritatea. Un judecător şi un procuror al Majestăţii Sale nu şi-ar mai permite să-şi bată joc de statutul lor. Cei predispuşi la injustiţie nici n-ar mai face parte din sistem. Un nou sistem. Unul corect şi benefic, sub înaltul patronaj al monarhiei.

  Monarhia constituţională, pe lângă faptul că ne-ar readuce rapid respect internaţional, ar rezolva blestemata de obsesie privind instituţia prezidenţială, una parazitară, nocivă, factor de dezbinare, nu de unitate, oricine ar fi preşedinte, pentru că oricât de bun ar fi provine fatalmente dintr-un partid – şi fie că îşi favorizează, fie că îşi discriminează negativ partidul ca să dovedească imparţialite, tot rău e – imoral, injust, artificial.
  Cel care trebuie ales direct este premierul. Expresie clară a unui partid sau a unei alianţe. Cu toată puterea executivă şi cu toată responsabilitatea directă pentru ea.

  Atât puterea, cât şi opoziţia au deasupra aceeaşi Coroană. Se termină cu ţigănia. Oricât de dură ar fi disputa, ea nu mai coboară în mocirlă, pentru că monarhia obligă la demnitate, altruism, generozitate. Şi nu în ultimul rând: ELEGANŢĂ.

  Monarhia constituţională ne redă demnitatea ca stat naţional, suveran, unitar şi indivizibil, ne situează la nivelul puterilor internaţionale şi constituie CADRUL care garantează echilibrul real al puterilor în stat, eleganţa vieţii publice şi respectul de sine al cetăţeanului.

  Gândiţi-vă cine şi-ar mai permite să-şi bată joc de noi ca monarhie? Chiar credeţi că vreun limbric de la Budapesta ar mai cuteza? Sau vreun birocrat de la Bruxelles ori un funcţionăraş din fauna finanţei mondiale?

  Trăiască Regele!

  P.S. Gândiţi-vă şi la aspectul că o monarhie costă mult mai puţin decât o instituţie prezidenţială. Iar lupta electorală e obligată să se poarte pe idei, principii, programe, fiind axată pe Executiv, nu pe o instituţie din poziţia căreia de fapt nu poţi face nimic din ce ai promis, fără să-ţi încalci, într-un fel sau altul, statutul. Iar un preşedinte decorativ cum vrea acum USL în mod stupid să propună nu face decât să lase frâu liber sistemului poliţienesc, din moment ce nu mai are nici o pârghie de intervenţie. Şi la ce ne foloseşte un preşedinte figurant – după unul desfigurant? :mrgreen: Pe când un monarh reprezintă în sine o instituţie a suveranităţii naţionale şi a imparţialităţii funciare. O reprezentare demnă a ţării. Una continuă.

  Acest blog e vizitat mai ales de oamenii de caracter din PSD. Îi rog să se gândească. Bine de tot.

 43. 43 alice februarie 7, 2013 la 1:39 pm

  Roxana Iordache, aveti dreptate!
  Traiasca Regele!

 44. 44 Marian Nicolae februarie 7, 2013 la 1:52 pm

  Te doare mintea…..
  Toti fug de euro acum, dar BNR ii da inainte cu aceeasi prostie:

  BNR va prezenta Guvernului propuneri pentru adoptarea euro

  http://www.cotidianul.ro/bnr-va-prezenta-guvernului-propuneri-pentru-adoptarea-euro-206162/

  Comitetul de trecere la moneda euro din cadrul Băncii Naţionale a României urmează să prezinte în această lună Consiliului de Administraţie al BNR şi Guvernului un material cu propuneri privind ţinta de adoptare a monedei europene, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, potrivit Mediafax.

 45. 45 Marian Nicolae februarie 7, 2013 la 1:53 pm

  @ Roxana Iordache

  Il faut pas rever……..Regele are alta agenda, asta de se pune in aplicare acum….cu distrugerea Romaniei.

  Documenteaza-te te rog.

 46. 46 blogideologic februarie 7, 2013 la 2:02 pm

  @ Doru Coarna
  Ce rost are mesajul ăsta defetist ? Al n-lea.

 47. 47 Marian Nicolae februarie 7, 2013 la 2:58 pm

  Teapa Bechtel……dupa ce ca au furat bani la greu din Romania, pleaca si ne lasa si cu autostrada neterminata…

  .Bechtel pleacă.
  Cum arată acum autostrada Transilvania, abandonată.

  http://www.economica.net/cum-arata-acum-autostrada-transilvania_45006.html

  Contractul cu compania americană Bechtel pentru Autostrada Transilvania va fi desfiinţat fără ca firma americană să termine şi singurul tronson la care mai lucra, Suplacu de Barcău-Borş, realizat deja în proporţie de 40%. Dacă ar fi terminat cu Bechtel, afacerea ar costa România încă un sfert de miliard de euro.

  Anunţul intenţiei de desfiinţare contractului a fost făcut de ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova, la Realitatea TV, iar explicaţia ministrului a fost că nu mai sunt bani. “Am cheltuit 1,3 miliarde de euro, până în acest moment, şi avem singurul tronson funcţional de la Turda la Gilău de 52 km şi încă 40% din tronsonul Suplacu de Barcău – Borş, nefuncţional, pentru că nu există nod rutier.

  Ori să plăteşti 1,3 miliarde pentru 52 de km de autostradă, în condiţiile în care această autostradă trebuie să aibă 420 km, fireşte că se ajunge la nişte cifre astronomice. (…)Voi propune rezilierea acestui contract şi vreau să vă spun că mă doare că trebuie să fac asta” a spus Şova.

  –––––––––––
  nota Roninjaune:

  1.3 miliarde euro….impartite la……52 de kilometri……inseamna exact 32.692.307 euro/km de autostrada…….
  Ca sa va faceti o idee de ceea ce se poate cumpara cu acesti bani…va anunt din surse sigure ca reconstructia Hotelului Athenee Palace din centrul Bucurestiului a costat 90 de milioane de dolari in 1996.

  Cum am avut deja paritatea de 1 la 1 dintre euro si dolar, putem considera ca 1 dolar este egal cu un euro, in 1996. Astfel avem 90 milioane de dolari egali cu 90 milioane de euro.

  Lucru care ne impinge la concluzia ca din costul a…..2,88 km. de autostrada s-ar fi putut construi inca un hotel Athenee Palace…….sau din toata sume de 1.3 miliarde de euro este echivalentul a 18 hoteluri echipate complet de talia Athenee Palace-ului din Bucuresti……..

  ASTFEL S-AU SIFONAT MILIARDE DIN ROMANIA IN ACESTI 23 DE ANI NEFERICITI TRAITI DE ROMANI…….

 48. 48 Marian Nicolae februarie 7, 2013 la 3:39 pm

  Americanii incep sa scape de activele din Romania, stiu ei ceva….:

  Gigantul american Cargill iese de pe piaţa uleiului. A închis o fabrică din Dolj cu 266 de angajaţi. Untdelemnul de la Bunica se duce în Franţa

  http://www.zf.ro/companii/gigantul-american-cargill-iese-de-pe-piata-uleiului-a-inchis-o-fabrica-din-dolj-cu-266-de-angajati-untdelemnul-de-la-bunica-se-duce-in-franta-10547590

  Compania americană Cargill, unul dintre cei mai mari jucători din agribusinessul mondial, cu afaceri de peste 680 mil. euro în România, a vândut mai multe active din fabrica sa de ulei vegetal din Podari, judeţul Dolj, şi brandurile Untdelemn de la Bunica şi Olpo către compania franceză Expur.

  Mişcarea arată semne ale unei strategii de „curăţare” de active în România, iar casa americană rămâne să se concentreze pe agribusiness (trading cu materii prime agricole şi distribuţie de fertilizatori, seminţe, pesticide etc.).

 49. 49 Maria, Timisoara februarie 7, 2013 la 4:14 pm

  E MARE NEVOIE DE DUMNEAVOASTRĂ !

 50. 50 Marian Nicolae februarie 7, 2013 la 4:42 pm

  Continuarea…….

  Afilierea PNL la PPE este puternic susţinută în interiorul PNL de vicepreşedintele Sorin Frunzăverde, cel care a avut o contribuţie majoră şi la afilierea PDL la familia popularilor europeni.

  Mai mult, Frunzăverde a înregistrat la OSIM denumirea de Partid Naţional Popular Liberal. Într-o declaraţie acordată gândul la finele lui 2012, vicepreşedintele PNL a explicat că această înregistrarea nu a avut la bază afilierea la familia popularilor europeni, ci blocarea acestei denumiri. „PNL poate intra în PPE cu denumirea de PNL, nu ar trebui schimbată dacă este cazul”, afirma Frunzăverde.

 51. 51 Marian Nicolae februarie 7, 2013 la 4:51 pm

  Hidroelectrica dă un contract strategic pe mâinile soţului Andreei Paul Vass

  Scris de: Gilda Popa

  http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/hidroelectrica-da-un-contract-strategic-pe-mainile-sotului-andreei-paul-vass-89146

  Contractul de „Reevaluare a imobilizărilor corporale din patrimoniul privat al Hidroelectrica” a fost atribuit Romcontrol, o firmă al cărei nume este strâns legat de familia deputatului PDL Andreea Paul Vass

  • Soţul fostului consilier al lui Emil Boc, Cristian Paul, este acţionar, director general şi administrator al societății

  • Pe lângă valoarea contractului – 750.000 de lei, înțelegerea îi facilitează accesul la informaţii valoroase legate de valoarea de listare a companiei de stat la bursă

  • Soţul lui Vass deține acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti, dar şi la o firmă de brokeraj

 52. 52 Marian Nicolae februarie 7, 2013 la 5:01 pm

  Conflictul diplomatic româno-maghiar se acutizează. Şeful MAE ungar va discuta joi cu Titus Corlăţean

  http://www.ziuanews.ro/stiri/mae-asteapta-joi-clarificari-de-la-budapesta-in-joc-este-mandatul-ambasadorului-ungar-89154

  MAE român aşteaptă joi clarificări din partea MAE ungar, după ce ambasadorul maghiar la Bucureşti, Oszkar Fuzes, a spus că Ungaria sprijină înfiinţarea unui ţinut autonom în România, şi a recomandat chiar schimbarea Constituţiei în acest sens.
  ––––––––––
  nota Roninjaune:

  Eu unul ti-l declaram urgent persona non grata pe acest kazar de Oszkar Fuzes si-l trimiteam sub paza armata la aeroport……..

 53. 53 Marian Nicolae februarie 7, 2013 la 5:07 pm

  S-a dat startul bătăliei pe revizuirea Constituţiei. Ce vor USL şi PDL

  http://www.ziuanews.ro/stiri/s-a-dat-startul-bataliei-pe-revizuirea-constitutiei-ce-vor-usl-si-pdl-89119

  Printre primii care au venit ieri cu declaraţii pe tema revizuirii Constituţiei a fost liderul PSD Victor Ponta. Vorbind despre modul în care vor decurge lucrurile, el a anunţat că liderul liberal Crin Antonescu, care va candida la preşedinţie în 2014 din partea USL, este cel care va prezenta principalele idei ale Uniunii privind reforma legii fundamentale şi e totodată cel mai îndreptăţit să conducă comisia care se va ocupa de modificarea Constituţiei, el urmând să dea „importanță și greutate politică” gestului de revizuire. Ponta a explicat că propunerile USL privind revizuirea Constituţiei se vor dezbate mai întâi în cadrul forumului constituţional, iar apoi în comisia constituţională.
  –––––––––-
  nota Roninjaune:

  Adica PPE-ul sub masca lui Ponta si a lui Antonescu, vor sa modifice

  C O N S T I T U T I A R O M A N I E I pentru a ne distruge legal tara????

 54. 54 dadatroll februarie 7, 2013 la 9:11 pm

  Acuma pe bune asta te preo cupa pe tine dela inchisoare.

 55. 55 centru februarie 8, 2013 la 2:20 am

  Cargill vinde unor francezi . Cat despre Sova , este ministrul marilor abandonuri . E usor sa nu faci nimic , nu-i asa ?

 56. 56 Cris februarie 8, 2013 la 2:28 pm

  Îmi pare rău că trebuie să vă spun că, de la începutul începutului, am fost euro-sceptică. Știu că dv. nu, și că nici acum nu sunteți.
  Abia ieșiți din Lagărul Socialist, de la comun, intram iar la comun, ținuți să respectăm „recomandări”, „sfaturi”, „indicații” care de fapt sunt obligații. Pe măsură ce această UE avansează în timp, sunt tot mai convinsă că e o tâmpenie, un colos cu un mecanism complicat în care, dacă se gripează o rotiță, se oprește totul. Îmi plac sistemele mici, suple, ușor de condus, de modificat, lipsite de inerție.
  Alianțele militare sunt bune, dar cele economice, politice – nu.
  Iată de ce cred că UE nu va avea viață lungă, sau, dacă va avea, va vlăgui statele și națiunile care o compun.
  Urmăresc posturi TV britanice, franceze și italiene serioase și simt la oamenii care vorbesc despre UE (deși unii vorbesc de bine) o oboseală încă ascunsă. Ei încearcă să ia apărarea uniunii, dar nu cred nici ei în ce spun și de aceea nu o fac cu convingere, iar alții o atacă pe față simțindu-și națiunea în pericol.
  Ca să nu credeți că sunt un șoarece care stă în gaura lui și nu știe ce se petrece afară, menționez că vorbesc trei limbi străine și umblu prin toată Europa. Nu există an să nu ies cel puțin o dată.

 57. 57 CUCOVEANU februarie 9, 2013 la 7:21 pm

  Dle.A.NASTASE :Eliberare urgenta,Revenire la ceea ce meritati si meritam.Sa puteti pune piciorul in „PRAGUL COLONIZARII ROMANIEI ,IAR CU TRADATORII DE TARA SI DE NEAM SA FITI NECRUTATOR”


 1. 1 Nevoia unor reacţii de demnitate | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe februarie 6, 2013 la 5:00 pm
 2. 2 Despre ce scria Romania Libera din 29 martie 1980… « Motanul Incaltat Trackback pe februarie 7, 2013 la 5:51 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: