Miloš Zeman – noul președinte al Cehiei

Zilele trecute, au avut loc alegerile prezidențiale în Cehia, alegeri pentru desemnarea urmașului la președinție al celebrului eurosceptic – Václav Klaus.

În primul tur de scrutin, Miloš Zeman a obținut 24% din voturi, iar Karel Schwarzenberg – actualul ministru de externe – 23%, depășindu-l pe Jan Fischer – un fost prim-ministru, care a obținut 16% din voturi și pe Jiří Dienstbier – care a obținut tot 16%.

În al doilea tur de scrutin, Miloš Zeman s-a impus în fața lui Schwarzenberg. Interesant este faptul că această desemnare a președintelui a marcat trecerea de la alegerea șefului statului de către parlament la alegerea sa  – cu atribuții limitate – prin vot universal.

Miloš Zeman, în vârstă de 68 de ani, a fost prim-ministru al Cehiei în perioada 1998-2002, președinte al Camerei Deputaților între 1996-1998, lider al Partidului Social Democrat din 1993, transformat, din 2009, în Partidul Drepturilor Civice.

După 2001, când a fost înlocuit la conducerea partidului de Vladimír Špidla, el a plecat din Praga și a trăit la țară. A încercat să revină în politică în 2003, dar a fost înfrânt la prezidențialele din 2003 de Václav Klaus.

Zeman este cunoscut pentru ironiile sale și prin lipsa de preocupare pentru formulele diplomatice. Una dintre cele mai cunoscute o viza pe Madelaine Albright, în legătură cu bombardarea civililor din Serbia în 1999.

L-am întâlnit în 2001 și 2002, ca prim-ministru, ultima dată în martie 2002, cu ocazia organizării la București a „Primăverii noilor aliați”, un summit al noilor democrații ale Europei, aspirantre la statutul de membru NATO. Miloš Zeman a fost prezent atunci la București pentru a „prelua” organizarea următorului summit al NATO ce urma să aibă loc la Praga – în speech-ul său de la București, Zeman, referindu-se la temele ce urmau să fie discutate la Praga, a spus: „După cum știți, în momentul de față, a mai apărut un inamic, după căderea Cortinei de Fier, și anume terorismul, precum și, poate, un nou prieten, Rusia”.

Am avut și o întâlnire bilaterală, destinsă și plină de umor cu el. Mi s-a părut o persoană boemă, inteligentă și foarte directă. Diferit mult de Havel sau Klaus. El își va începe mandatul în martie.

Cred că ar trebui să înțelegem că pentru a crește „valoarea” argumentelor noastre la Bruxelles, ar fi necesar să începem să frecventăm capitalele țărilor membre.

54 Responses to “Miloš Zeman – noul președinte al Cehiei”


 1. 1 NICOLETTE ORGHIDAN februarie 4, 2013 la 9:43 pm

  Corect, d-nule Adrian Năstase, dar cine ne invită? Ca să frecventăm capitalele țărilor membre trebuie să fim invitați. Nu poți da buzna-n casa omului nechemat! Și, lăsânnd gluma la oparte, spuneți-mi, de când este președinte T. Băsescu de câte invitații a avut parte? În afara reuniunilor , întâlnirilor politice ori economice când se impunea și prezența României, în ce alte cazuri sau unde a mai fost invitat? Se pot număra pe degetele de la o mână…,,ieșirile” dânsului peste hotare în scop de reprezentare a României. Parcă ni s-ar fi impus un embargou, am fost cât se poate de mult izolați de către celelalte state, ba, mai mult, invitțiilor pe care le mai făcea și președintele României erau foarte greu acceptate, sau așa, ușor, voalat se găsea o scuză pentru amânare, sau refuz elegant. Și-atunci? Ați fost premier și ministru de externe al României, știți căile și acțiunile diplomatice care duc în final la întâlnirea unor lideri, a vârfurilor diplomațiilor țărilor membre unei uniunii, iar noi ce-am avut, ce-am primit după anul 2004? Eșec pe toate planurile, prăbușire așa, ca în cazul formării unei ,,găuri negre”. Probabil în Cehia nu a avut loc un furt pe față al voturilor, nu s-au răsturnat peste noapte rezultatele scrutinului. Și-atunci…? Cum putem fi siguri că-n România alegerile se desfășoară normal și de ce (vorbesc de cele din 2004 și 2008) este țara atât de izolată pe plan extern?

 2. 2 blogideologic februarie 4, 2013 la 11:39 pm

  Eva S. Balogh: “Khazars, Hungarians, and Judaism / Last May a massive two-volume history of Jewish Hungarians appeared. When I say massive I’m not exaggerating. Géza Komoróczy, professor of Assyrian and Hebraic Studies at ELTE of Budapest, spent ten years on the research for this comprehensive 2,400-page study. He paid special attention to the neglected Middle Ages. Komoróczy is unique in the sense that he is not Jewish, which is considered to be an oddity nowadays in Hebraic studies. Interestingly enough, in the nineteenth century it was mostly non-Jews who worked on Jewish history; they were the pioneers in the field. The book is expensive, yet the first edition sold out and the publisher is reprinting it. After the book appeared Komoróczy was interviewed extensively. It was in one of these interviews that Komoróczy talked about the beginnings of Hungarian Jewish history–and the beginnings of Hungarian history as a whole. The link between the two is the Khazar Empire, whose political elite converted to Judaism. It is known that the Hungarian tribes at one point were under the supremacy of the Khazars. It is possible that the Hungarian chieftains followed the Khazar religious example since they adopted many Khazar customs. One clue is that Hungary’s third king was a certain Aba Sámuel, most likely the nephew of St. Stephen. Scholars doubt that he followed the Jewish ritual, but it is likely that he came from a family in which the Judaic tradition was strong. Or there is King Salamon (1063-74), son of András I. That’s why Komoróczy jokingly said in the interview that if there was a Jew among the Hungarians who arrived in the Carpathian Basin it was Árpád himself. You may recall that Arthur Koestler wrote a controversial book entitled The Thirteenth Tribe outlining his hypotheses about the Khazar origins of European Jewry. The Khazars were a Turkic people who lived in the region of the Caucasus. As was so often the case in this region, the Khazars were pushed westward by invading armies from the East and settled in present-day Russia, Ukraine, and Poland. Koestler argued that proving that Ashkenazi Jews had no biological connection to the biblical Jews would remove the racial basis of European anti-Semitism. […]”Sursa http://asymetria-anticariat.blogspot.ro/2013/02/khazars-hungarians-and-judaism.html

 3. 3 papasha februarie 4, 2013 la 11:44 pm

  Draga prietene , nea Zeama Milos asta , a adunat 24% din voturi si e presedinte in Cehia ?
  Pai la noi penalul potential bashi(s)t NU MAI ARE NICI 7% si tot joaca mare si tare ? Cacialmist nenorocit ! MARSH BA D-AICEA !

  Bai oameni buni , bai USL-istilor legati la ochi , va dati bai voi seama pe ce majoritate stati cu curu’ vostru de ingalatzii dracu ‘ ? Daca rama bashi(s)ta ar fi avut majoritatea voastra , voi toti , bai papagalilor erati la parnaie , la galere , la canal , la sare ………HUOOOO !

  BAI COABITANTILOR , AM IMPRESIA CA TARA ASTA MERGE SINGURA , mai treziti-va dracu’ o data si stergeti pe jos cu otrepele bashi(s)te . Nici Buget n-avem , si-i deja 5 februarie . Bai Zgonea , mai trimite-i bai GUVERNATORULUI si STAPANILOR LUI „docomente” spre aprobare , ca noi suntem niste handicapati si nu putem sa ne decidem singuri soarta !!!!!!!!

  Hai prietene , ca mai e o ( una ) saptamana si-i gata !
  Cheama-ne si o sa ai o surpriza placuta !
  La iesire , cand tragi usa dupa tine , sa nu uiti sa strangi pumnul tare si sa ridici fruntea sus .

 4. 4 Sibilla februarie 5, 2013 la 1:44 am

  Foarte bun articolul !! Că cine știe, cunoaște ! Da cin să ia notițe….
  AVEM și noi un ” Miloš Zeman ”, pe AN !! Adică pe plac inimii furnicii atomice, recunosc tot, ca de obicei !

 5. 5 Sibilla februarie 5, 2013 la 1:53 am

  Antena 3 in cardasie cu “ bulangiul politic “ frunza”verde” faceti imagine de “ succesuri “ pentru Crin Antonescu !! Sa nu spuneti ca nu am zis-o ! Prostia ista il va costa scump pe Crin…. Romanii stiu exact cine e frunzaverde !
  in loc sa-l chemati sa-si dea cu parerea pe ioropeanu popolar despre ceea ce NU depinde de masoneria sa, mai bine l-ati intreba despre : MOLDOMIN, despre cum a reusit ” performanta ” de-a aduce judetul CS pe ultimele locuri sub toate aspectele, in toate topurile, despre oamenii sai de Curte certati cu legea, etc….
  frunză”verde” a reușit să facă ce și-a propus – prin intermediul Antenei3(folosind-o!)- l-a făcut muci pe Ponta !! Și e doar un pas din câte vor mai urma… Din păcate, vă veți aminti ce spun, prea târziu să se mai poată repara ceva ! Cine pricepe, bine, cine nu, nu. Eu sunt doar un OM cu conștiința curată !
  frunză a ” demonstrat ” că tandemul Ponta-Crin e tanga-langa și o posibilă salvare ar fi tumna el, masonsky….. bă-SECU, in opinia mea NU e deloc puternic, ai noștri-s zmintiți și noi, vai steaua noastră….frunză are de pus in aplicare un plan diabolic ! și-o va face !! i se fix rupe masonului de USL, români, soarta țării, etc. Il urăște pe bă-SECU, da, dar numai pen că securistul alcoolic de la Anvers il are la mână cu nește dosărele, frunză vrea să dispară bă-SECU, Udrea… daaar să-și ridice el coama – chestie care nu ne incălzește pe noi cei mulți și-ai nimănui cu absolut nimic. Jocurile lor murdare nu aduc nimic bun țării, nimic !
  Cui stă Ponta mai mult în gât, aceasta E o întrebare…. 😉

 6. 6 blogideologic februarie 5, 2013 la 7:04 am

  “Accesul la tehnologii determină ca o comunitate să poată deveni mai creativă“ http://fr.wikipedia.org/wiki/Fab_lab Ca un corolar, distrugerea post-“revoluţionară” a tehnologiilor în România, vezi fraza “Industria românească este un morman de fiare vechi” pronunţată de un celebru “lider revoluţionar”, a fost un atac premeditat la adresa creativităţii oamenilor muncii din România, mai ales generaţiile lor tinere. Eu sînt tentat să privesc acum ideologia deviantă şi anti- românească a “liderului revoluţionar”.

 7. 7 Iluminatu februarie 5, 2013 la 8:12 am

  ® CU RUGĂCIUNI SE MERGE PRIN CÂMPUL DE MINE

  Cu rugăciuni se merge prin câmpul de mine.
  Acum, ca niciodată vom fi alăturea de tine,
  Privind spre Cer, încrezători, aşa cum se cuvine.
  Suntem o droaie-n preajmă, convinşi că va fi bine.

  PS : Eu optez pentru ultima variantă.

 8. 8 blogideologic februarie 5, 2013 la 8:42 am

  trădat de Occident / +Drama lui Maniu. 60 de ani de la moartea liderului ţărănist+ http://www.romanialibera.ro/cultura/aldine/drama-lui-maniu-60-de-ani-de-la-moartea-liderului-taranist-292430.html Un agent al Londrei l-a sfătuit să nu preia conducerea Consiliului de miniştri al României pe data de 24 august 1944. A fost un sfat prost, pe care însă Maniu l-a urmat. De aici mulţimea de consecinţe negative, şi pentru Maniu, şi pentru ţară.

 9. 9 alien februarie 5, 2013 la 9:07 am

  Eu sunt unul din cei, ,nimeni pe lume” din tara asta si nu inseamna ca stiu
  exact mersul lumii ,insa dicolo de, ,conspiratiile”noii ordini mondiale, nu poti sa nu observi oricat ai fi de needucat ca ceva nu este in regula cu lumea in care traim si tare ma tem ca dupa ce furtuna mondiala va pustii definitiv tara asta voi psd ( nu dv personal) ,veti fi catalogati pt tot responsabili si astfel stanga va fi copromisa in veci,banuiesc ca liberalii se vor retrage la un moment dat pt a salva candidatura la presedentie..as dori dupa ce veti fi citit acest mesaj, sa il stergeti.Intelegem ca suntem mici pt un plan atat de mare, dar mai cred ca orice problema oricat de mare ar fi poate avea mai multe solutii, mai cred ca ce se intampla nu are legatura nici cu stanga, cum capo di tutii capi mondial incearca cumva sa pacaleasca pt a face multa lume sa acceseze la jocul lor.Simpli cetatenii ai acestei tari obidite gandesc ceva in sensul ca :
  ,,Orice tara care nu-si poate produce singura bunurile, chiar si acelea pt autoaparare, atunci tara aceea nu mai este…SUVERANA,INDEPENDENTA,CAPABILA SA SE SUSTINA SINGURA”
  si atunci la ce bun libertatea individuala iluzorie?
  Viata lunga si tarie de caracter va doresc si asteptam cu mult drag revenirea dv in aceasta lume confuza, nebuna, mai ales ca tara asta are nevoie disperata de minti limpezi,luminate, intelepte.
  Dumnezeu sa va ocroteasca pe dv si Romania…

 10. 10 Doru Coarna februarie 5, 2013 la 9:31 am

  Pai nici cu Cehia nu ne comparam, se vede treaba… Numai ca Cehia este in arealul Germaniei, iar noi suntem in arealul tuturor si al nici unuia, defapt. Nu am auzit sa eexiste expresia „varza romaneasca”, dar ar trebui pt ca lipsa noastra de coerenta a ajuns unanim cunoscuta si ne-a dus unde suntem. La noi toti e destepti, toti reformeaza, toti modernizeaza, toti schimba numai ca sa priceapa si ei ceva in afara de gradul si functia lor de acoperiti din seco, pe care le retin pt ca asta-i protectia lor in fata faradelegilor savarsite si garantia lor de viitor.

  Ma uit la Papasha cum se tot infioara si infioara… Papasha, nimic nu-i cum pare iar realitatea este mult mai simpla: USL are si ea talharii ei, multi acoperiti si multi tinuti in dosare, asa ca nu poate face nimic impotriva vointei imparatului serviciilor secrete. Ponta este si el doar o marioneta, nu are bataie lunga, nu are libertate de decizie si oricum, n-ar sti cum sa procedeze cu ea. Ceilalti sunt ori acoperiti, ori dosaristi, deci zero si la ordin. Crin este in curs de exterminare politica. PNL are aceeasi structura ca si PSD si pdl, acoperiti si dosaristi, dosaristii fac banii si pt acoperiti, care nu se compromit direct dar ii salveaza in ultima instanta.
  Nuu are cine sa produca schimbarea, asta-i ideea! Pt ca nimeni nu vrea schimbare ci toti vor ca lucrurile sa treneze si sa se sparga, caci se vor sparge intr-un final, in caputzul unuia singur, Basescu, dupa formula ce i-au aplicat-o lui Ceasca, adica un singur vinovat pt tot. Basescu la randul cautra sa iasa din finalul asta prin UE, urmarind ca datorita devotamentului si a cerbiciei sale proeuropene, sa prinda vreo mare functiei pe la Bruxelles la nivel de Uniune, sau macar pe la NATO, unde sa existe o oarece farama de imunitate. Cine joaca plateste, unii platesc de la inceput ca sa intre, altii vor plati la sfarsit, gen gazda. De ei ca persoane nu va mai ramane nimic la final, vreo realizare, vreo mare idee, vreun mare bine, vreo statuie sau vreun premiu, ci doar averile. Adica esenta, intelegi?

 11. 11 Marian Nicolae februarie 5, 2013 la 9:39 am

  Avem un patapievici pe aici pe meleagurile mioritice. Noi nu-l mai vrem.

  Nu doresc cehii sa-l ia sa-l puna sa se ocupe cu cultura….de porumb in Cehia?????

  Raport preliminar al ICR şi al Curţii de Conturi:
  Se confirmă jaful la drumul mare de sub conducerea lui Patapievici

  http://www.cotidianul.ro/se-confirma-jaful-la-drumul-mare-de-sub-conducerea-lui-patapievici-205959/

  Pe site-ul ICR a apărut Raportul preliminar ce va fi prezentat în Senat, privind evaluarea situaţiei la preluarea mandatului de către actuala conducere.

  Sunt acuzaţii extrem de grave faţă de mandatul lui H.-R. Patapievici la ICR, mai ales că documentul face referire şi la Raportul Curţii de Conturi.

  Plăţi făcute ca mituire şi depozite cu carte nevândută, filiale transformate în agenţii de impresariat

 12. 12 Marian Nicolae februarie 5, 2013 la 9:40 am

  @ papasha adevar graieste…….

  Rumani dumneavoastra cine v-a lobotomizat fratilor din USL????

  Actionati !!!!

 13. 13 George Ban februarie 5, 2013 la 9:43 am

  @papasha

  „Daca rama bashi(s)ta ar fi avut majoritatea voastra , voi toti , bai papagalilor [membri USL] erati la parnaie , la galere , la canal , la sare ………”

  Ai perfecta dreptate. Numai ca daca USL ar proceda similar, ar fi un dezastru pentru Romania (adio finantare, adio noi investitori), in conditiile in care PPE taie si spanzura in Parlamentul European. Altfel va fi situatia peste un an, cand PPE va fi spulberat de catre alegatorii din toata Europa. Pana atunci, USL inghite in sec si face echilibristica pe sarma. Dar doar peste un an, pre multi va popi si el! Asa ca stimabililor si onorabililor, aveti putintica rabdare!

 14. 14 dlnimeni februarie 5, 2013 la 10:11 am

  Succes noului presedinte ceh si, poate, sa asistam si la un nivel mai ridicat al relatiilor Romania – Cehia, cu un alt presedinte roman, desigur.

 15. 16 Marian Nicolae februarie 5, 2013 la 11:44 am

  Va rog, va conjur, va implor sa cititi aceasta carte:

  The Biggest Secret sau Adevarul Suprem de David Icke.

  O puteti descarca in limba romana de aici:

  Va multumesc domnule profesor.

 16. 17 blogideologic februarie 5, 2013 la 2:19 pm

  François Hollande : “Interesul naţional ajunge iar din urmă, şi chiar depăşeşte!, interesul european.” http://www.lemonde.fr/politique/article/2013/02/05/hollande-tres-attendu-devant-le-parlement-europeen_1827128_823448.html

 17. 18 BogdanGabriel februarie 5, 2013 la 2:37 pm

  Incredibil … cat de simplu spus si cat de eficace, pe intelesul tuturor :
  „Cred că ar trebui să înțelegem că pentru a crește “valoarea” argumentelor noastre la Bruxelles, ar fi necesar să începem să frecventăm capitalele țărilor membre.”
  Si totusi nu este simplu deloc sa vada asta marea majoritate a politicienilor romani. De asta imi place mie de Adrian Nastase.
  Degeaba, politicieni ai Romaniei, va umpleti discursul cu „limba de lemn”. In final eu , simplul cetatean , inteleg cine are idei , cine intelege si cine nu.
  Imi pare rau pentru ceilalti politicieni dar Nastase ramane cu 3-4 clase peste media de inteligenta din Romania.Mai aveti mult de munca pana sa-l ajungeti.

 18. 19 Fragmentarium Politic februarie 5, 2013 la 4:23 pm

  Raportul MCV, pedagogia reeducarii si tintele de argila

  Maniera pedagogista a declaratiilor de presa, de duminica, ale presedintelui Basescu, despre cum trebuie interpretat si inteles Raportul MCV, mi-a amintit de pedagogia lui Makarenko. Pentru cei care nu stiu sau au uitat, in anii 1920-’30 Makarenko a fost insarcinat de autoritatile sovietice sa fondeze o pedagogie a reeducarii pentru delincventii din colonii, preluata in perioada 1948-’89 si in penitenciarele romanesti, a carei esenta era sa faca imposibile contestarea si gandirea individuala, pentru a deschide calea indoctrinarii comuniste.

  Astazi vedem cu stupoare, de neimaginat pentru noile vremuri, cum, in continuarea genocidului social, provocat de catre politicile de austeritate dezastruoase ale guvernarilor de dreapta, are loc si un „genocid al sufletelor”, cum ar spune Virgil Ierunca, prin presiuni politice deghizate, injositoare si inacceptabile, indreptate impotriva celor indezirabili pentru regimul politic, care sunt amenintati cu o altfel de „ghioaga”, pentru a-l cita chiar pe cel care o manuieste, cea a justitiei politice. Carui „delincvent” de opinie ii va veni randul sa treaca prin acest calvar? Cati rezista si cati cedeaza? Cum de este posibil sa se intample asa ceva, cand libertatea de exprimare a fost unul dintre telurile Revolutiei, pentru care s-a luptat si s-au sacrificat vieti, unde sunt cainii de paza ai democratiei?

  Raspunsurile sunt greu de dat, mai ales cand increngaturile de putere duc in afara. Nu cred in ereditati politice de sistem, nici in cele individuale, desi oricat ne-am stradui sa normativizam atributii sau sa ingradim abuzuri tot indivizi sunt chemati sa le aplice, indiferent ca sunt personalitati sau persoane, ale caror actiuni reprezinta fondul care se toarna in formele constitutionale si legale, ceea ce ridica probleme de alegere si de profil cu multe variabile (politica, psihologica, liderologica, de experienta, de moralitate, de credinta, de capacitate de sacrificiu etc.). Dar mai exista si o alta problema, un alt tip de alegere, care nu mai tine de electoralitate, ci de geopolitica si geostrategice. Nu am un raspuns, el tine de viitor si de noi toti, dar cred ca este important ca intr-o uniune sa nu fii tratat ca cel mai putin egal dintre egali.

  Unii au spus despre Traian Basescu ca ar fi comunist, altii, ca ar fi neoliberalist, cred insa ca regimul sau personal a „reusit” ceva mult mai mult, un sistem mixt, neoliberalist-comunist. Suna ca dracu’, vorba cuiva, dar va invit sa observati ca ideea de reprimare a adversarilor politici este comuna celor doua sisteme, diferenta este doar de metoda, nu si de efect, reprimarea cu ajutorul justitiei politice fiind mai de catifea si, prin aceasta, mai usor de utilizat in manipularea opiniei publice. Nu cred ca faptele mai au nevoie de argumente, cazul fostului prim-ministru social-democrat Adrian Nastase, aflat in inchisoare pentru culpe si prejudicii care nu pot fi probate de nicio instanta, pentru ca ele nu exista, cat si unele cazuri in „devenire”, de „potentiali infractori”, dupa cum si-a proferat Basescu amenintarea la adresa altor adversari politici, vorbesc de la sine despre practica odioasa a inculparii si condamnarii pe motive politice. Pe cei care se indoiesc, i-as ruga sa ia act de declaratia de ieri, a doua zi dupa cea a lui Basescu, facuta de Jose Manuel Barroso, ex-radicalist maoist, azi exponent al PPE si sef al Comisiei Europene, care pune bomboana pe coliva prezumptiei de nevinovatie, sugerand ca politicienii anchetati pentru coruptie ar trebui sa-si dea demisia! Biata cutuma a prezumptiei de nevinovatie, care a dat atata grandoare democratiei si civilizatiei occidentale, a ajuns o umbra in randurile popularilor europeni, daca nu chiar o anonima, prin molipsirea de la vechii comunsti!

  Daca vom citi si reciti cu creionul in mana discursul presedintelui Basescu, asa cum ne-a dat asigurari si domnia sa ca a facut-o cu Raportul MCV, vom constata ca acesta reprezinta o „prelucrare” activista pe stil vechi, hilara prin insasi pretentia de a impune unui pluralism politic un punct de vedere „unic”. Desigur, daca ar fi fost un raport tehnic care sa fi intrunit acordul partilor ar fi fost altceva, dar cum acesta a fost unul politic, intocmit pe la spatele institutiilor romanesti si Guvernului Romaniei, Traian Basescu nu a facut decat sa-l hiperbolizeze politic la televizor si sa trimita ca o bomba in terenul USL mingea ridicata la fileu de catre CE, in particular de catre PPE. Sper ca aceasta dubla politizare, si la Bruxelles si la Cotroceni, sa fie un motiv puternic pentru ca europarlamentarii socialisti si liberali sa aiba determinarea pentru a nu lasa lucrurile asa, intr-un format „aranjat”. Pana la urma, un MCV a carui baza legala a expirat in urma cu cativa ani si pentru care nu exista o prevedere de prelungire tacita, este ilegal! Sau un instrument de cultivare a unui complex de inferioritate nationala care sa justifice si sa perpetueze o subordonare ca de la colonie la metropola! Idei hiper-politizante, de genul exclusivismului potrivit caruia cine nu accepta Raportul CE este impotriva „interesului national”, pretentiei unipersonale de a adopta drept linie politca generala niste „puncte de vedere exprimate” sau cerintei cu accente de comanda „nu mai faceti lucrurile astea”, din care nu lipseste nici clasicul zaharel, de amagire cu intrarea in Schengen, nici clasicul bici, de posibile implicatii economice (pe fondurile europene) sunt adevarate „perle” politice in orice democratie autentica.

  Dar miezul Raportului si declaratiilor lui Basescu este altul, in stransa legatura cu tipul evocat de pedagogia reeducarii, care se intemeia pe provocarea unui „soc” in gandirea tintei, capabil sa-i anihileze potentialul de contestare (cred ca mai mult prin intimidare, nu prin „iluminare”, cum sustineau aplicantii teoriei), asa cum s-a intamplat si in vara trecuta. Acuzatia de hartuire mediatica a magistratilor are drept scop tocmai provocarea unui astfel de „soc”, care sa permita luarea sub control a presei. Afirmatia este atat de rizibila incat nu ar merita nicio atentie, fiind doar de rasul curcilor! Dupa cum se stie, in orice tara civilizata exista mecanisme juridice de protectie generala impotriva calomniei, nu numai a unei categorii socio-profesionale, iar dupa cum se vede, relatiile dintre partile in discutie sunt mai mult decat dezechilibrate, presa nu este abilitata sa puna catuse sau sa priveze de libertate, singura ei menire sociala fiind cea de informare a opiniei publice.

  Ce s-ar intampla daca, in numele unei false probleme, presa ar fi supusa unei jurisdictii speciale, prin introducerea unor ingradiri si sanctiuni, altele decat cele prevazute in codurile juridice, fie printr-o lege a presei, fie printr-o abilitare excesiva a CNA sau prin introducerea de catre breasla jurnalistilor a unui „sistem de control al calitatii”, care ar fi „ideal”, asa cum a aruncat momeala, cu binecunoscuta-i siretenie, politicianul Basescu? Rezultatul ar fi unul singur, toti jurnalistii ar deveni tinte de argila ale politicii! (recunosc, titlul mi-a fost inspirit de fotografia publicata, sambata, de Casa Alba, in care Barack Obama a fost surprins tragand cu pusca in tinte de argila).

 19. 20 blogideologic februarie 5, 2013 la 5:27 pm

  Basarabeni în chestiunea românismului şi Unirii, un interviu la http://asymetria-anticariat.blogspot.ro/2013/02/ilie-bratu-unirea-un-imperativ-romania.html

 20. 21 blogideologic februarie 5, 2013 la 9:17 pm

  Domnul Liviu Dragnea tocmai ce ne-a anunţat că în chestiunea modificării Constituţiei, la capitolul reformelor administrative, marii experţi ai USL sunt domnii Vasile Dâncu şi Ioan Rus (“grupul de la Cluj”). Adică înscrierea reformelor administrative în viitoarea Constituţie se va face sub redactarea lor. Însă jurnalista SABINA FATI avertiza http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/federalizarea-romaniei-exces-electoral-sau-solutie-284788.html : “Nu doar oamenii lui Tokes vorbesc despre federalizarea ţarii, ci tot mai mulţi români ardeleni par interesaţi de această idee […]. Pe multe forumuri de discuţie din mediul virtual, autonomia Transilvaniei sau federalizarea ţării nu mai sunt demult teme tabu, iar prima televiziune regională din România, fondată la Cluj, între alţii de omul de afaceri, Arpad Paszkany şi socialiştii Ioan Rus şi Vasile Dâncu se ocupă de aceste subiecte, pe care le tratează cu destulă seriozitate.” Bine, acum chestia cu “seriozitatea” la Ioan Rus şi Vasile Dâncu este foarte, foarte discutabilă. Dar este o indicaţie că Ioan Rus şi Vasile Dâncu văd efectuarea reformelor administrative în România obligatoriu prin mijlocirea pârghiilor federalizării ţării şi autonomiei regiunilor.

 21. 22 blogideologic februarie 5, 2013 la 9:48 pm

  Compania Dell a trecut din zona bursieră în zona “private equity” printr-o foarte importantă operaţiune LBO (leverage buy out) http://www.guardian.co.uk/technology/2013/feb/05/dell-founder-pc-private-microsoft-buyout

 22. 23 Iluminatu februarie 6, 2013 la 12:05 am

  6 ♣

  Sunt hotărât, câd mă gândesc la şase,
  Să-i strig lui *Jon un : Huuu, la oase !

 23. 24 Karakas februarie 6, 2013 la 1:54 am

  Nu e nici un secret ca dreptul international este croit in special de cei puternici, prin forta sau utilizarea fortei. Primul exemplu, Israelul:

  Israeli military’s international law division, Daniel Reisner, asserted in 2009: “International law progresses through violations. We invented the targeted assassination thesis and we had to push it. At first there were protrusions that made it hard to insert easily into the legal molds. Eight years later it is in the center of the bounds of legitimacy.”

  http://www.nytimes.com/2013/01/30/opinion/why-palestine-should-take-israel-to-court-in-the-hague.html?_r=0

  La rindul ei, SUA are o noua legislatie privind asasinarea propriilor cetaeni americani in alte tari:

  „… The undated 16-page Department of Justice white paper published by NBC gives more details of the justification for the use of drones outside recognised war zones.

  [A US study last year suggested Pakistani civilians were being „terrorised” 24 hours a day by drones]

  It says sovereignty is not deemed to have been violated if the host nation gives its consent, or is unwilling or unable to suppress the threat posed by the individual targeted.

  It also sets out a „legal framework” for the use of lethal force against US citizens in foreign countries….

  http://www.bbc.co.uk/news/world-21333570

  Ce lume infricosatoare se profileaza!

 24. 25 Sibilla februarie 6, 2013 la 2:39 am

  @blogideologic,
  toarășu Dragnea a anunțat că se-nhaită cu cei doi pokemoni și-a avut ȘI ” sîmțîrea ” să spuie și că-i lipsește, i-auzi, ” afectiv ”, AN-ul nostru…
  Mă crezi, prieten drag că de-i eram în preajmă îi șficuiam fo două să-i plece sânjele pe nas, n-așe ?
  Nu c-aș fi rezolvat ceva numai cu asta….
  I-am mai spus eu AN-ului nostru într-un rând : de-aveam dumneamea inelul prințesnei Harabela diiimult tare DISPĂREA prăpăditul găla de Ioan Rus din ograda PSD și ca el mulți alți … nelefiuiți, netrebnici… iude, ce să mai .. !!

 25. 26 blogideologic februarie 6, 2013 la 6:18 am

  Faleza producţiei de aur / Am înţeles că în ciuda promisiunilor pre-electorale, guvernul Victor Ponta va ceda exploatatorilor speculativi producţia de aur de la Roşia Montană. Nici nu s-a luat în seamă argumentul că Roşia Montană ne-exploatată constituie garanţia pentru un leu puternic. Dar n-am vorbit şi despre faleza producţiei de aur. Aceasta se va întâmpla în anul 2017. Faleza înseamnă, în termeni de preţuri pe piaţă, atingerea unor valori aproape inimaginabile pentru preţul unciei de aur ! Cu alte cuvinte, exploatatorii care prin presiuni lobby-iste au obţinut de la România dreptul exploatării la Roşia Montană, în ciuda tuturor intereselor României, vor obţine începând cu anul 2017 nişte profituri de-a dreptul fantastice !

 26. 28 Marian Nicolae februarie 6, 2013 la 8:30 am

  Houston, I believe we have a fuckin’ huge problem………

  As a matter of fact is a huge dilema:

  1. Should we choose the colour of the David’s star on our flag ?????
  2. Should we put the red star on our flag ????
  3. Should we put the yellow star on our flag????

  Daca ma intrebati pe mine, va raspund cinstit ca merg pe variantele 2 si 3..

  Voi ce ziceti rumani dumneavoastra?????

  Va multumesc domnule profesor..

 27. 29 Marian Nicolae februarie 6, 2013 la 8:31 am

  Ridicati oamenii la lupta ca nu mai tine cu frumosul…….

 28. 30 blogideologic februarie 6, 2013 la 8:32 am

  Şi India experimentează cu mult „succes” interzicerea libertăţii presei http://www.nytimes.com/2013/02/06/opinion/indias-limited-freedom-of-speech.html?hp&_r=0

 29. 31 Iluminatu februarie 6, 2013 la 9:15 am

  INTRĂM ÎN ANUL ŞARPELUI (ultimul, mioritic)

  „Crescuti sau vanati, serpii sunt congelati in timpul iernii, afumati si apoi uscati la soare. Cei mai multi sunt transformati apoi in pudra, folosita in medicina traditionala chineza.
  „Regele serpilor” sustine ca vinul din sarpe l-a vindecat de spondilita anchilozanta, desi medicina occidentala n-a gasit pana acum vreun leac pentru acesta boala.”

  http://stirileprotv.ro/stiri/bizar/cum-arata-viata-regelui-serpilor-din-china-traieste-printre-cele-mai-veninoase-reptile-din-lume.html
  ………………………………………………………………………………………………………………………………
  Cu statut de hobby, dat fiind abundenţa materiei prime în societatea românească, aţi putea, excelenţă, să puneţi la cale acele “prafuri” spre folosinţă în
  medicina “şerparului mioritic”. Să nu lipsească şi un whisky din şarpele cu clopot de la Cotroceni, fermentat, la vedere, în suc propriu.

 30. 32 constantin dan (@Constantin98Dan) februarie 6, 2013 la 9:37 am

  @Blogideologic – Cam usurel , pentru elita comunista securista a anilor 50 -80 – adevarat , cea a anilor 70 si 80 avea o alta origine etnica si sociala decat cea a anilor 50 – 60 ( dar cu ce ne incalzea , stand la 5 dimineata in frig copii la coada la unt , sa stii ca membrii CC sau primii secretari nu erau Slomo ci mosneni de-ai nostri din Draganesti sau Voinesti ? ) – sa dea din mana , uitand tot , spunand – de vina sunt americanii .
  Americanii l-au obligat pe Stalin sa ocupe jumatate din Europa ? Occidentalii i-au platit cu 800 de ruble pe cei 44 functionari NKVD decorati de Beria in 1940 , dupa ingrozitorul macel de la Katyn ?
  American era gardianul de la Sighet care -i intampina pe episcopii greco-catolici romani ( Iuliu Hossu , la Alba Iulia ) , la impartirea celulelor , cu ” bagam bivolii in grajd ” ?
  NKVD era infiltrat de mult la Palatul Regal , faptul ca Antonescu a fost dat unei echipe de comunisti si ca bietul rege a citit un text scris de Patrascanu spune mult …

  Occidentali erau ofiterii de Securitate care i-au rupt in bataie pe demonstrantii arestati in noaptea de 21 decembrie ( nimic , nici o ancheta dupa aceea , ce vreti ) ?
  Si azi , venind in zilele noastre – americano -evreii sunt de vina ca il avem sef de stat pe acest vulgar , meschin si incult Basescu ? Ca , in loc sa se ocupe de terminarea celor 160 de km de autostrada in constructie ( sunt sigur ca habar nu are unde sunt in constructie si in ce stadiu ) junele nostru prim ministru construieste din gura autostrazi despre care nu stie nici el pe unde vor trece ( miercuri este ” Bucuresti Alexandria ” , joi ” Craiova Pitesti ” ) ?

 31. 33 Marian Nicolae februarie 6, 2013 la 9:55 am

  O pasarica mi-a soptit ca doamna Prim – procuror Paula Georgescu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6, se ocupa de dosarul meu……….politic……..sau poate ca ma insel eu…….

 32. 34 Cris februarie 6, 2013 la 10:05 am

  Oare electoratul nostru va evolua și nu va mai vota președinți precum Bs, oameni fără carte și educație? (am zis fără carte, nu fără diplome).
  Dacă la următoarele prezidențiale va candida Oprescu și va fi ales, declar că acest electorat se afundă în mocirlă iremediabil și că oamenii de calitate bună sunt pe cale de dispariție.

 33. 36 Taranul februarie 6, 2013 la 12:44 pm

  Nu mai intelleg nimic din mudul de comportament politic al usl!Ori in anii de opozitie vi s-a administrat bromura,ori dupa referendum i-a cstrat chimic!Chiar mi se pare ca acum guvernatorul face si desface,mai abitir ca inainte!De ce s-o fi oprit usl din actiunea de demitere,nuvoi intelege cit voi trai.Nu mai este poporul suveran in propria tara?Aveti grija,ca si ei au ignorat vointa poporului,iar pp-dd-ul creste!Ne mai trebuiesc acestia la putere si ne-am dus de RIPA,total si definitiv.

 34. 37 Marian Nicolae februarie 6, 2013 la 1:39 pm

  Pelasgi dumneavoastra, iata cum povestea calului din Troia este reeditata acum si aici, in Casa Romaneasca, Dacia noastra scumpa…..la fel ca si acum cateva mii de ani in urma…..in Troia, o alta dava pelasga…

  Acest lucru va ramane in istoria omenirii si va fi cantat de catre menestreli de-a lungul eonilor, tot la fel cum s-a intamplat si cu caderea Troiei.

  Inamicul profitand de lacomia si prostia unora mai putin dotati dintre noi, i-a cumparat, manjit si transformat din frati in dusmani.

  Este scris ca lupta finala dintre bine si rau va fi purtata in Dacia, se pare ca lucrurile chiar asa se vor intampla.

  Stim deja ca binele va castiga, dar cu ce pret Doamne.

  Sa ne fie invatatura de minte, iar copiii copiiilor nostri sa invete despre trufie, aroganta, prostie si lipsa de cultura care nu duce decat la pieire…

  Sa ne ajute Dumnezeu !!!

 35. 38 Ghita Bizonu' februarie 6, 2013 la 1:49 pm

  Odata sunt si eu dee acord cu un articol de pe ziare.com :

  http://www.ziare.com/basescu/presedinte/basescu-va-merge-pana-la-capat-1216804?utm_source=Newsletter__Ultimele_24h&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_83426

  Pentru a doua cea mai mare umilinta a vietii sale – prima fiind incercarea de suspendare din 2007 – Basescu nu isi va uita calaii din 2012 nici dupa terminarea celui de-al doilea mandat.

  Si Tonta inVictor i-a dat semnatura sa pe Pacteu e neagresiune .. care nu e de coabitare ci de supunere!! Supunerea lu Tonta in fata Stapanului .
  In rest agenda lu inVictor imi este indiferenta atunci cand nu imi starneste refuzul – regiunile – ori perplexitatea – modificarea constitutiei (ca cand marea ta reusita constitutionala este sa il pui pe Blaga in locu Prostancului incalcand voios constitutia si inventand pretexte ridicole in care scufunzi o demisie – act unilateral depinzand de vointa si de bunu simt al semnatrului – cu un drept al unei terte parti ar fi cazul sa nu te preocupe modficarea textului constitutional)
  O s-o sucar pe Sibilla (sarut manusitele) insa Frunzaverde avea ceva dreptate (uneori si Diavolul poate cita din Scriptura!) in ceeeeeeeeeee zicea despre insuficenta lu Tonta.
  Si incep sa imi aduc aminte de Harabula care ne anunta plin de satisfactie ca o victorie PSD ar fi tot PDL ptr noi. Pesemne ca stia el ceva .. asa cum Frunza stie despre Traian.
  Si ca sa ma intreb de ce oi fi io idiot si votez cu PSD auz ca specialistii PSD care o sa se ocupe de constitutie sunt Rus si Dancu .. Pai daca e pe asa de ce naiba nu o fi numit direct Boc si Statomir? Eventual pe popa Sile Toaca?!

 36. 39 Marian Nicolae februarie 6, 2013 la 3:05 pm

  Sangele kazarului apa nu se face…..

  Ambasadorul ungar, convocat de urgenta la MAE. Bogdan Aurescu: Declaratiile lui Zsolt Nemeth privind arborarea steagului secuiesc sunt inacceptabile
  de V.M.
  Miercuri, 6 februarie 2013

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14165991-ambasadorul-ungar-convocat-urgenta-mae-bogdan-aurescu-declaratiile-lui-zsolt-nemeth-inacceptabile.htm

  Declaratiile lui Zsolt Nemeth cu privire la arborarea asa-zisului drapel al Tinutului Secuiesc sunt inacceptabile si contravin spiritului de buna-vecinatate si Parteneriatului Strategic dintre Romania si Ungaria, afirma secretarul de stat in MAE Bogdan Aurescu, citat intr-un comunicat in care se arata ca ambasadorul ungar va fi convocat de urgenta la MAE.

  „Declaratiile domnului Zsolt Nemeth sunt inacceptabile si contravin spiritului de buna-vecinatate si Parteneriatului Strategic pentru secolul XXI dintre Romania si Ungaria.

  Autoritatile romane nu accepta si nu vor accepta astfel de interferente regretabile care contravin cadrului constitutional si legal din Romania.

  Practic, indemnul oficialului ungar echivaleaza cu sustinerea explicita a autonomiei teritoriale pe criteriu etnic, care nu este permisa de Constitutia Romaniei si nu face parte din standardele europene acceptate in domeniul protectiei persoanelor care apartin minoritatilor nationale.

  Respingem, prin urmare, cu fermitate acest demers”, afirma Aurescu, citat de MAE.

  –––––––––––––––-
  nota Roninjaune:

  Pe romaneste cand kazarul din Israel zice sari, kazarul husar zice cat de sus……..aviz celor care mai vor sa-i ajute pe …husari……

 37. 40 Marian Nicolae februarie 6, 2013 la 3:29 pm

  Strategia de privatizare a CFR Marfă, aprobată de Guvern în primă lectură

  http://www.cotidianul.ro/strategia-de-privatizare-a-cfr-marfa-aprobata-de-guvern-in-prima-lectura-206080/

  „Astăzi s-a aprobat într-o primă lectură hotărârea de guvern privind strategia de privatizare a companiei CFR Marfă. Decizia finală – hotărârea de guvern – va fi luată după parcurgerea etapei privind transparenţa decizională din administraţie şi după ce vom avea avizul Consiliului Economic şi Social (CES). Vom încerca să facem aceste proceduri cât mai repede pentru a nu întârzia calendarul pe care ni l-am propus”, a afirmat Fenechiu, într-o conferinţă de presă, după şedinţa de Guvern, citat de Agerpres.”

  –––––––––––-
  nota Roninjaune:

  Sa intelegem ca aceasta strategie este extrem de buna, daca vinzi CFR marfa cu 90 de milioane de euro, stiind ca dispune de 900 de locomotive cu o valoare de 1 milion de euro/ bucata………adica numai locomotivele valoreaza un mizilic de 900 de milioane de euro……

  Sa mai vorbim si despre miile de vagoane de vanzare ale CFR marfa?

  Are vreun rost ????

  PS. Majestatea Voastra Mihai I Rege al romanilor (oare???) asa intelegeti dumneavoastra sa va re-inscaunati pe tronul abandonat al Romaniei????

  Prin jaf la drumul mare?????

  Poporul nu uita si o sa v-o plateasca din nou !!!!!

 38. 42 Doru Coarna februarie 6, 2013 la 3:53 pm

  Lasati prostiile, i-ati vazut aseara la A3 pe cei trei tenori? Inteligenti, sclipitori, super-pregatiti, curajosi, bravi, toti trei se pregatesc pentru mari victorii viitoare alaturi si in fruntea noastra, a poporului roman! Si in beneficiul nostru, al poporului roman!

  Mai, ascultati-ma pe mine, dincolo de Basescu si de umorul sau negru altceva mai bun nu avem la ora asta. Astora trei nici nu li s-a descifrat cum functioneaza statul roman, au fost si au ramas umplutura a clasei politice si au prins ceva succes nefiind compromisi in masura in care sunt ceilalti. Dar ambitiosii astia trei, cu glumitele lor retarde, vor distruge Romania! Si cred ca nici Basescu nu-i mai poate opri!

  Si voi doreati si doriti ca astia sa ne scuture de Basescu? Iepurii astia?

  Nu stiu daca realizati ce inseamna sa faca astia si acolitii lor regionalizarea tarii! Asta in timp ce ungurii au inceput sa strige in gura mare prin toata Europa ca vor nu Ardealul ci toata Transilvania, si nimeni nu le spune ca in cadrul Uniunii Europene asta nu se poate! Nu le spun nici curajosii astia trei, eroii Romaniei…

  Tot astia vor face rost de bani instrainand CFR-marfa, din cate stiu eu chestie strategica importanta in domeniul apararii… Cu ce vor transporta componentele de la Deveselu si furniturile militare curente, cu vagoane particulare? Dar asta e, nu au bani parlamentarii asa ca se vinde CFR-ul…

  Eu cred ca populatia ar cam trebui sa le reaminteasca astora ca inca mai exista pe aceste meleaguri si ca este inca sanatoasa la cap, cat de cat. Dar probabil ca nu o vor face, vor primi Schengen si asta ajunge (?).

 39. 43 blogideologic februarie 6, 2013 la 4:07 pm

  @Constantin98Dan spune : „Americanii l-au obligat pe Stalin sa ocupe jumatate din Europa ?”
  Păi ce, Stalin a montat accidentul lui Patton ? Tot americani din servicii au fost. Patton mai scria în Jurnalul personal că toată logistica lui Stalin era facilitată, construită chiar, de americani. Fără accidentul lui Patton, Stalin nu ocupa România.

 40. 44 blogideologic februarie 6, 2013 la 4:10 pm

  @Constantin98Dan
  Care-i problema că unii primi secretari de la judeţe erau moşneni ?

 41. 45 Adrian B. februarie 6, 2013 la 4:19 pm

  Va doresc multa sanatate si putere !

  Cu respect , Adrian B.

 42. 46 Marian Nicolae februarie 6, 2013 la 5:24 pm

  @ Taranul,

  Daca-mi dati voie, va deslusesc eu, cu toata modestia:

  Aveam 3 partide politice importante:

  1. PSD,

  2. PNL,

  3. PDL……

  Partidul Conservator, pentru care am toata stima, nu-l iau in calcul acum.

  Daca esti inamic al Romaniei si al romanilor, pentru a castiga conducerea Romaniei infiltrezi cu oamenii tai aceste partide, pentru ca in cazul in care un partid nu castiga, tu avand oameni in TOATE partidele care conteaza, castigi oricum, un pic ca la poker, cu……asul din maneca…….

  PDL a picat masiv, dupa votul legitim al romanilor., dar nu-i bai……

  PSD, ca partid majoritar in USL a castigat puterea PENTRU INAMICII ROMANIEI prin stimabilul domn Victor Ponta, alogen de felul lui, nu ca as avea ceva impotriva domniei sale sau a minoritatii din care face parte dumnealui……dar aceasta minoritate este profund anti-romaneasca si doreste distrugerea Romaniei si distrugerea poporului roman, pentru a ne lua teritoriul national…….

  Sper ca v-am lamurit.

  Domnule profesor, daca am gresit pe undeva, va rog sa ma corectati.

  P.S. Da, ati ghicit, EXISTA inamici ai Romaniei si in PNL…….

  Eu ii stiu, descoperiti-i si domniile voastre, rumani dumneavoastra…..

 43. 47 constantin dan (@Constantin98Dan) februarie 6, 2013 la 7:22 pm

  Ca-si terorizau propriul popor , asta e problema . Acelasi lucru venit de la un Nicolschi sau Pauker trece mai usor .

 44. 48 Sibilla februarie 7, 2013 la 4:14 am

  @Ghita Bizonu’
  NU mă superi deloc ! Mai mult, grăiești adevăr, însă , se impun și nește răspunsuri la :
  – cine-l ține-n brațe pe frunzesky ? bă-SECU-l are la credenț ( dulap ) cu două dosărele f grele, inclusiv ceva biznis cu armament și totuși tace și nimic-nimicutza nu-i face… De ce NU ??? aaaaa ???
  – cine-l ține-n brațe pe acest Ioan Rus și DE CE îl ține, aaaa ??
  – există posibilitatea ca VP să facă altceva decât pare că face folosindu-se de pokemonii din peisaj și mă refer la pokemonii din tăti ogrăzile, ca să facă o crăpătură întru frâu liber curățirii de scursuri, aaa ?
  – dacă afirm că mi-e drag să cred că AN va totuși reveni într-un final și că multe vor lua alt curs, sunt naivă, optimistă ori poate doar o aripă, aaa ?
  – fă-mi și dumneamea hatârul și recunoaște că frunză”vergie” numai la binele nației și-al românașilor nu meditează când se fifi-înaripează, căci, mă repet, hăsta frunză îl vrea in adivăr pe bă-SECU complet doborât ori numa să-și rădice el, masoneria alcoolică el coama de drac !! huh !!
  te salut cu respect,
  S.

 45. 49 blogideologic februarie 7, 2013 la 8:43 am

  @Constantin98Dan
  Deci moşnenii aveau un arhetip cultural de “terorişti” ! Asta-i bună ! Dumneata confunzi terorismul cu tradiţia Depărăţeanu !

 46. 50 centru februarie 7, 2013 la 7:54 pm

  Terorist nu este doar islamistul saudit . Terorist este cel ce -si tine poporul in frig si privatiune , in minciuna morala si mizerie ! De ce -i aparati ?

 47. 51 blogideologic februarie 8, 2013 la 12:40 am

  @centru
  Doamne ! Şi cum te-au ţinut pe dumneata în “frig şi privaţiune” urmaşii moşnenilor ? Până acum erau atacaţi doar miticii, sudiştii, regăţenii, acum văd că sunt atacaţi şi moşnenii ! Domnule, dumneata nu ştii ce înseamnă realmente “frig şi privaţiune”. Dar nu s-a întâmplat vreodată din vina miticilor, sudiştilor, regăţenilor, ori moşnenilor.


 1. 1 Miloš Zeman – noul președinte al Cehiei | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe februarie 4, 2013 la 11:12 pm
 2. 2 Miloš Zeman – noul presedinte al Cehiei | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI! Trackback pe februarie 5, 2013 la 6:20 pm
 3. 3 It’s about business culture! « Motanul Incaltat Trackback pe februarie 6, 2013 la 12:03 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: